oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2018. szeptember 12. 06:30,  A legjobb tanács határátkelőknek 347 komment

2018. szeptember 12. 06:30 Határátkelő

A legjobb tanács határátkelőknek

Mielőtt bárki félreértené, nincsen egyetlen legjobb tanács. Pontosabban mindenkinek van egyetlen legjobb tanácsa – és én ma éppen ezekre lennék kíváncsi. Magyarán, ha csak egyetlen dolgot tanácsolhatnál leendő határátkelőknek, mi lenne az, mit mondanál nekik? Kicsit segítek azért néhány példával (ezek innen származnak), mire is gondolok.

Mutasd be a városod - hova érdemes menni, mit nem szabad kihagyni, mennyire könnyű munkát találni a környéken... Írd meg és küldd el (lehetőleg fotókkal) a hataratkelo@hotmail.com címre! (Segítő kérdéseket a poszt végén találsz.)

nok_beszelgetes_foto_pixabay_com_stocksnap.jpg

Légy rugalmas

Külföldre költözve az embernek változtatnia kell azon, ahogyan a hétköznapi alapdolgokhoz hozzááll és el kell fogadnia, hogy az adott országban máshogyan zajlanak a dolgok. 

Könnyen előfordulhat, hogy bizonyos dolgok csúsznak, másképp zajlik az ügyintézés, az egészségügyben másképp viszonyulnak az emberhez és még sorolhatnám. 

Valami ilyesmit írt egy amerikai is, aki Németországba költözve csodálkozott el azon, hogy ott mintha tovább tartana, amíg a mesterember kijön beszerelni a beszerelendőt. 

De aztán arra gondolt, hogy tulajdonképpen már nem Amerikában él, ráadásul amikor kijött, akkora a mester nagyon barátságos volt és szépen elvégezte a munkát, minden ment tovább a maga kerékvágásában. A stresszt elsősorban az okozta, hogy mást várt, mint ami az adott országban megszokott. 

Hasonlóképpen fogalmazott egy másik hozzászóló is, aki azt írta: „légy felkészülve arra, hogy nagyon rugalmasnak kell lenned az életmódodban, az elvárásaid terén, az emberi kapcsolatokban és a világ megértésében”. 

Tanuld a helyi nyelvet 

Sokszor esett már szó erről itt, a blogon is, de nem lehet eleget ismételni: még ha boldogulsz is a munkahelyeden és a hétköznapokban mondjuk az angollal (például Hollandiában), akkor is érdemes legalább alapszinten megtanulni a helyi nyelvet. 

A legtöbb esetben ugyanis a helyiek ezt nagyra fogják értékelni, ráadásul azt is bizonyítja, hogy tisztelettel közelítesz feléjük. 

Súlyozd a költségvetésed 

Mindenre nem futja majd (pláne ha az ember viszonylag rosszabbul fizető munkával kezdi), ezért nagyon fontos, hogy meghatározzuk a prioritásokat. 

„Mi Londonban egy keményebb részre költöztünk egy újszerű kis lakásba. Dönthettünk volna úgy, hogy kijjebb költözünk, ami megduplázta volna a munkába járás költségeit, vagy akár az is lehetett volna a vége, hogy kénytelenek vagyunk autót venni. 

Költözhettünk volna szebb környékre, jóval magasabb lakbérért cserébe, ám ezzel az járt volna, hogy kevesebb pénzünk marad utazni. Ugyanakkor tudtuk, hogy elsősorban azért költözünk Londonba, hogy utazzunk, tehát ennek megfelelően alakítottuk a költéseinket. 

Sok barátunk, köztük határátkelők is, erősen csodálkoztak, hogy miért nem költöztünk szebb lakásba, ugyanakkor milyen sok szép helyre ellátogattunk – és nem vették észre, hogy a kettő összefügg” – írta az egyik kommentelő. 

Noha a magyar határátkelők jó része az első időszakban nem feltétlenül utazgatni megy külföldre, ettől még igaz, hogy érdemes az elvárásainknak megfelelően alakítani a költségvetést – tehát ha szeretnénk néha moziba vagy színházba elmenni, esetleg legalább a környéken szétnézni, akkor lehet, hogy a lakáson vagy máson kell spórolni. 

Ne égesd fel a hidakat magad mögött 

Ez egy érdekes tanács, hiszen rengeteg olyan történet volt már itt, a blogon is, amelyben valaki leírta, hogy mindent felszámolt maga mögött, mielőtt elindult. Ami kétségtelenül szintén egyfajta taktika, hiszen ha nincs hova visszamenni, az ember jobban rá van kényszerülve arra, hogy ne adja fel. (Más kérdés, mennyire okos dolog.) 

Azért ha jobban átgondolja valaki a dolgokat, akkor bölcsebb megoldás időt (és lehetőséget) hagyni a beilleszkedésre és a visszatérésre, annál is inkább, mert a honvágy a legtöbb embernél elkerülhetetlen. Szóval legyen B-tervünk. 

Erre a javaslatra valaki azt írta válaszul, hogy semmi gond nincs azzal, ha valakinek hiányzik az otthona: „Nem jelenti feltétlenül azt, hogy vissza kell menned… ugyanakkor ha úgy döntesz, hogy hazaköltözöl, az sem jelent kudarcot”. 

„Előfordul az néha, hogy az ember rájön, valami nem neki való, de legalább akkor is elmondhatja, hogy megpróbálta és nem jár majd az a fejében, hogy ’mi lett volna, ha’” - tette hozzá. 

Csak csináld! 

Az előbbivel némileg ellentétes tanácsot adott más (azért mondom, hogy érdekes egy ilyen poszt), aki szerint nem azon kell töprengeni, hogy mi sikerülhet félre, egyszerűen bele kell vágni, a nehézségeket meg be kell pakolni az „élettapasztalat” fiókba. 

Mondjuk szerintem ez bizonyos élethelyzetekben működhet ugyan, de általános (pláne egyetlen) tanácsnak meglehetősen vad. 

Én inkább azzal értek egyet, aki válaszként azt írta, hogy mérlegelni kell a határátkelés mellett és ellen szóló érveket, fel kell készülni arra, ami félresikerülhet (úgy sem tudsz mindenre) és megtervezni, mit lépünk akkor. 

„Nem szégyen az sem, ha valaki soha nem költözik külföldre, hiszen az lehet drága, fárasztó, magunk mögött hagyjuk a szeretteinket, és igen, nagyszerű tapasztalat is lehet, de nem feltétlenül való mindenkinek” – így a felelet. 

Legyen elég pénzed a hazatérésre 

Sokan tényleg az utolsó pénzüket szedik össze a határátkeléshez, és az is problémát okoz, hogy az első fizetésig kibírják valahogy. Ugyanakkor a legfontosabb dolgok egyike szerintem, hogy mindig legyen annyi pénzünk, amennyi elég a hazaútra – bármi is történjen. 

Ne légy negatív! 

„Tizenkét éve költöztem külföldre. Mondok valamit: ne gondolkodj negatívan! Az időjárás itt pocsék. Minden áldott nap utálkoztam miatta, amitől egy ideig kifejezetten nyomorultul éreztem magam. 

Könnyű kipécézni egy dolgot és azt utálni, aztán arról általánosítani az egész országra, vagy azt gondolni, hogy az nem nekünk való. Én inkább próbáltam a nekem tetsző dolgokra összpontosítani. 

Tisztában vagyok vele, hogy ez a tanács inkább általánosságban vonatkozik a pozitív gondolkodás szükségességéről, de úgy gondolom, fontos, hogy az ember pozitív maradjon és ne rántsa magát a negatív érzések és gondolatok örvényébe” – írta valaki. 

A magam részéről ezt elég jó és fontos zárszónak gondolom, úgyhogy most ti jöttök: 

ha csak egy tanácsot adhatnál leendő határátkelőknek, mi lenne az?

Egy svájci faluban jön az "ingyenpénz" - szerinted hülyeség az alapjövedelem?

A Bemutatom a városom-sorozat sorvezetőnek szánt kérdései (tetszés szerint bővíthetők) 

Melyik az a hely, ahová először elviszed a városodba látogató ismerősöket? 

Mi a három legjobb ingyenes dolog a városban? 

Hol érdemes enni, ami visszaadja a város ízeit és hangulatát? 

Hol érezhetjük leginkább a város történelmét? 

Minek hagyjunk helyet a bőröndben, azaz mit érdemes vásárolni? 

Mennyire könnyű munkát találni a környéken? 

Milyen szolgáltatások érhetők el a városban? 

Milyen kikapcsolódási lehetőségeket nyújt az adott város (és környéke)? 

Kinek ajánlanád a várost? 

Milyen a jövőképed az adott városban?

(Fotó: pixabay.com/StockSnap)

A moderálási alapelveket itt találod, amennyiben általad sértőnek tartott kommentet olvasol, kérlek, jelezd emailben a konkrét adatok megjelölésével.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: határátkelés

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr9914235315

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kronikas 2018.09.12. 06:57:35

Tájékozódj a célország kultúrája, szokásaik, ünnepeik felől s tartsd tiszteletben őket.

lapetiteparisinne 2018.09.12. 07:05:56

Igen. A Tanàcsok jok. Azt hiszem, a mai nap utan lehet, h egyre tobb embernek lesz ra szuksege... lehet kene meg irni hozza- talàn olyasmit, h ne vàrd, h könnyü lesz- tàkékozòdj!! Ez nehany orszagban nagyon fontos! Nem mindenhol a UK van, itt pl iszonyu bonyolult minden ( majd Hari Sheldon megerosit :)) - de ha egyszer kikavarod, utana mukodik.. szoval nem feladnk

kék madár 2018.09.12. 07:10:31

maradj otthon, Magyarorszagon minden jobb

max bir ca · http://bircahang.org 2018.09.12. 07:29:40

Hazudd azt, hogy politikai okokból tántorogtál ki. Így népszerű leszel a ballib médiákban.

kék madár 2018.09.12. 07:37:38

@balcán maxval bircaman: probalkozz meg, ez egy nagyon erotlen libsizes volt. Ha mar beneztel, sutogesd el a szokasos hulyesegeidet.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.09.12. 08:02:12

@kék madár:

Ami neked mint ultraliberálisnak hülyeség az nem az nekem.

Golf2 2018.09.12. 08:04:30

Tartsd tiszteletben a vallásukat! (Ez a muszlimoknak szól.)

kék madár 2018.09.12. 08:06:49

@balcán maxval bircaman: a tenyek es azt figyelmen kivul hagyo hazugsagok nem szubjektivek, ezen a bolygon, persze neked ezt hiaba magyaraznam.

Hari Seldon 2 2018.09.12. 08:20:10

@kronikas:
Igen, jól mondod.
Annyit tennék hozzá, hogy tájékozódjon, hogy az országban nagy általánosságban az az "állami ideológia" amit magadénak érzel. (par exemple: laïcité)
És szerintem, olyan országba érdemes költözni, aminek idővel állampolgára legyél. - Kicsit összevág az égess fel minden hidat, tippel.

Herr Géza 2018.09.12. 08:20:49

@kék madár: Tény az, amit Birca állít. Pont. Az egyetlen helyes értelmezés a Bircáé. Pont. Birca for President! Bulgáriában. Ott jó helyen is van.

fhdgy 2018.09.12. 08:23:32

Száz ember ezer különböző ok miatt megy/menne el.
Aki még csak menni akar, nagyon sok esetben maga sem tudja megmondani, hogy miért. Aki már kint van, az is megkérdezheti magát, hogy jó, itt vagyok, de miért is?

Az elegem van, elég volt nem túl egzakt meghatározás.

Ha nekem menni kellene, az már nagy tragédia lenne nekem.
Ha csak lenne lehetőségem, hogy mehessek, az nyilván más eset, de inkább megköszönném a lehetőséget, de már nem élnék vele.

Pedig, pedig sok okom, indokom lenne, hogy induljak.

Csak sok a "kolonc", ami visszatart.

Rázd le a koloncaidat!

Ezt az egyet tudom tanácsolni, persze ki hogy érti!?

Hari Seldon 2 2018.09.12. 08:27:04

@lapetiteparisinne:
Teljesen igazad van. Jól emléxünk az elő időre :-)
Amíg "bekerülsz a rendszerbe" adóintézéstől, az összes hivatali ügyig, az kimerítő kimerítő volt. -> utána viszont, HA már bekerültél a bürokrácia teszi a dolgát.

IT Knight 2018.09.12. 08:36:25

Néhány plusz pont:

-ne felejtsd el, hogy honnan jöttél
-ne köpködj Magyarországra vissza
-ne hazudd, hogy politikai okokból "menekültél" el
-ne terjeszd hazád rossz hírét
-ne játszd itthon a rokefellert a minimálbéres megtakarításaidat elverve
-ne tegyél úgy, mint ha akcentussal beszélnél magyarul
-ne hidd el, hogy akcentus nélkül beszéled a helyi nyelvet
-fogadd el, hogy bevándorló vagy, ehhez tartsd magad
-ha már megvolt a világlátás, gyere haza

IT Knight 2018.09.12. 08:36:30

@kék madár: "maradj otthon, Magyarorszagon minden jobb "

kiváló tanács, bár természetesen nem minden jobb, de sok minden

IT Knight 2018.09.12. 08:36:34

@lapetiteparisinne: "a mai nap utan lehet, h egyre tobb embernek lesz ra szuksege..."

hányszor hallottam ezt már :D

"ha X történik, akkor itt mindennek vége", mondja mindig a belvárosi LMP szimpatizáns barátom. Aztán sok X megtörtént, mégsincs világvége.

fhdgy 2018.09.12. 08:39:08

Elolvastam az "ingyen pénzes" dolgot is, nem sok mindent tudtam meg belőle.

A nekem a lényeg, hogy egy 3500 frankos fizetéssel szemben 2500 frank a cél.

Jó, egy bázeli pénztáros, lehet, hogy nem, sőt biztos, top fizetéssel rendelkezik, de az ingyen pénz kb. 71 %-a a fizetésének, így felfoghatom akár nyugdíjnak is.

Számomra az a kérdés, hogy ez jó-e vagy sem.

Ha a mostani környezetemet nézem, sok ember lenne, akinek ez halálos ítélet lenne. Ha ennyi ( redukáljuk az összeget a magyar valósághoz ) pénze lenne, halálra inná magát stb. stb.

Szeretném remélni, hogy lenne pár ember, aki "felszabadulna" a megélhetés megszerzésének terhétől és egy szebb, jobb kis világot tudna teremteni a maga és a környezete számára is. Vagyis a pénzt alkotó módon használná fel.

Hogy hány % lenne az egyik kategória, meg a másik, fogalmam sincs.

fhdgy 2018.09.12. 08:40:53

@IT Knight: és ne beszélj hülyeségeket!!!

kronikas 2018.09.12. 09:33:24

@Hari Seldon 2: igen, szerintem is éghet híd.

kronikas 2018.09.12. 09:40:13

@IT Knight: Miért ne köpjek vissza? Csak a hatalmon lévőknek szabad bármit tenni velünk amig ott éltünk meg a haszonleső sleppjüknek de szóvá tenni amit műveltek az már illetlen? Ez ám az erkölcsi értékrend.... S nem a hazám, csak sajnos ott születtem s éltem túl sokáig.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.09.12. 09:42:06

@Herr Géza:

Én ilyet nem állítok. Az én értelmezésem az egyik a lehetségesek közül. Nem vagyok liberális, aki a liberális értelmezést semlegesnek hazudja.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.09.12. 09:42:19

@Hari Seldon 2:

Sok ember csak a pénzért megy, s nem is szereti azt az országot, ahol él éppen.

Volt magyar kamaszkori barátnőm pl. kiment az USA-ba, amerikai állampolgár is lett, de visszajött: nem bírta az amerikai életmódot.

Alapvetően a mai nyugat-európai probléma egyik alapja éppen az, hogy sok ellenséges lakosa van. Akik a pénzért oda mentek, ott ragadtak de sose tetszett nekik az adott ország.

Az ilyesmi súlyos konfliktust okoz mindig, Lásd mint a kényszerből tanárrá lett ember, aki utálja munkáját, az ilyen súlyos bajokat okoz aztán az iskolában.

kronikas 2018.09.12. 09:42:36

@IT Knight: nem hazugság hogy politikai okokból jöttünk sokan el. Ez az igazság.

kronikas 2018.09.12. 09:43:59

@kronikas: s már egyre többen merik felvállalni nyiltan. Ahogy jönnek utánunk rokonok, barátok, már ki lehet mondani már nem tudják őket se bántani.

kronikas 2018.09.12. 09:46:12

@IT Knight: nem a hazám s ahogy Mikszáth mondta: én vigyázzak a jó hírükre? Vigyázzanak az urak....azaz azok akik a fő méltóságai meg a képviselők.

kronikas 2018.09.12. 09:47:58

@IT Knight: rockefeller játszás... nyugi, nem mentem azóta oda s nincs is szándékomban, rengeteg jó ország van világon amit még látni szeretnék, de orbanistan nincs a listán.

puhacica 2018.09.12. 09:54:10

induljanak el minel hamarabb

kardio1 2018.09.12. 09:57:04

@Hari Seldon 2: sajna azután is érhetnek kellemetlen meglepetések, hogy "bekerültél a rendszerbe". A bürokrácia bürokrácia marad...

Arthamyr 2018.09.12. 10:13:24

@kardio1: Ez országfüggő (ahogy @lapetiteparisinne: is írta), kb. 6 éve nem kellett érintkeznünk a bürokráciával Írországban. Persze ettől lesz meglepetés, ha egyszer mégis érintkezni kell vele, és jó eséllyel kellemetlen is lesz, legalábbis örömet nem fog okozni. :)

Arthamyr 2018.09.12. 10:16:31

@puhacica: Nem tudom, mennyire komolyan írtad, de ez a legjobb tanács, amit lehet adni.

tsabus UAE 2018.09.12. 10:20:29

- Időnként gondolkozz el rajta, hogy változott-e a véleményed valamiről, vagy másképp látsz-e dolgokat ! Ha egy év után is nem a válasz minden esetben, akkor menj haza ! Sosem szabadulsz meg így a problémáidtól és bárhova is mennél, mindig viszed őket magaddal. Akkor meg minek máshol lenni, mint otthon ?
- Te vagy a vendég, az új ember, zöldfülű, a jövevény. Hiába vagy profi a munkádban, ha nem tudod kit kell hívni csőtöréskor, balesetkor, betegség idején. Szóval vissza kicsit az arccal, míg képbe nem kerültél...
- Döntsd el, mennyire akarsz beilleszkedni és ha a helyi kultúra ennél többet követel az elfogadáshoz, akkor keress másik helyet magadnak !
- Csakazértis mondj véleményt az "óhazáról", mert ennyit megér, hogy felidegesítsd azokat, akik az ország problémáit okozzák ! Mert hogy idegesek lesznek, az garantált ! :-DDDDD

IT Knight 2018.09.12. 10:26:32

@kronikas: egyre többet jönnek vissza, és egyre kevesebben vándorolnak ki

hála a növekedő béreknek és az alacsony munkanélküliségnek

IT Knight 2018.09.12. 10:26:37

@puhacica: "induljanak el minel hamarabb "

vagy inkább maradjanak a hazájukban

IT Knight 2018.09.12. 10:26:47

@maxval balcán bircaman: "Sok ember csak a pénzért megy, s nem is szereti azt az országot, ahol él éppen."

Ez nagyon igaz.

Elkezdtem olvasgatni angliai magyar facebook oldalakat, mivel 6 hónapos szerződést kaptam Londonban.

A kint élő magyarok folyamatosan szapulják az angolokat és a bevándorlókat is(!!!), panaszkodnak az időjárásra, stb.

Csak akkor éltetik Angliát, amikor Magyarországgal hasonlítják össze.

IT Knight 2018.09.12. 10:26:59

"Csakazértis mondj véleményt az "óhazáról", mert ennyit megér, hogy felidegesítsd azokat, akik az ország problémáit okozzák ! Mert hogy idegesek lesznek, az garantált ! :-DDDDD "

miért lennének idegesek, 2/3-os többségben van a nemzeti kormány, magasról tesznek arra, hogy a londonisztáni mosogatók mit kommentelnek facebookon

IT Knight 2018.09.12. 10:27:07

@kronikas: "nem a hazám, csak sajnos ott születtem s éltem túl sokáig"

nem tudom hol vagy, de kérlek maradj ott és ne gyere vissza soha Magyarországra. Jobb hely lett az ország nélküled.

Csodabogár 2018.09.12. 10:33:16

@fhdgy: Fiatalon, szerintem, el kell menni. Tágabb lesz a nézőtere, szabadabb a gondolkozása, annak aki volt kint egy darabig. persze rendesen dolgozva, ott élve, nem nyaralásról beszélek. Aztán el lehet dönteni, hogy hol jobb, otthon vagy kint, vagy még egy harmadik országban stb. De megpróbálni, szerintem, feltétlenül érdemes. Hidakat felégetni viszont nem érdemes, mert soha nem lehet tudni mit hoz a jövő. Végleges döntéshez kell néhány év.

Te se vagy már üde fiatal, én meg vénségesen vén vagyok. Nagy dráma lenne ha még egyszer mennem kellene. Ez csak akkor következhet be, ha lezárják a határokat és akadályozva lennék ismét a szabad mozgásomban.
Miután nem a kormánnyal vagy a rendszerrel élek, most nagyon jól érzem magam. Kihasználom az adott és meglévő lehetőségeket, kicsit utazgatok, mit akarnék még?

Csodabogár 2018.09.12. 10:39:48

@fhdgy: Nem olvastam el, de tudok róla. Az egyik svájci párt már régóta nyűglődik ezen. Volt róla népszavazás is, noná, hogy óriásit bukott.
Finnek is csináltak egy ilyen projektet, de már vége, a végleges eredményről még nem olvastam semmit.
Nekem személyesen ellenszenves az ötlet, mert ami ingyen van, annak soha nincs semmi becsülete. Aki rászoruló, önhibáján kívűl az ugyis kap segélyt és a tudatában van, hogy segélyt kap, amit kérni kellett. Ha csak úgy osztogatnak pénzt, abból szerintem nem sok jó sülhet ki, de én persze nem értek hozzá.

Golf2 2018.09.12. 10:48:03

@fhdgy: Ha nekem menni kellene, az már nagy tragédia lenne nekem...Nemrég még bőszen készültél Albániába vándorolni...

Csodabogár 2018.09.12. 10:48:49

@kronikas: Számomra felfoghatatlan, hogyan lehet egy országot egy emberrel azonosítani. Mondjuk akkor Amerikába se menj, mert ott, a te kifejezésmódod szerint Trumpistan van, aki nekem legalább olyan ellenszenves mint Orbán, a veszélyességéről már nem is beszélek.
Szóval ha szereted a zalai lankákat, a Balatont vagy Budapestet, akkor tök mindegy, hogy a jelenlegi államfőt Orbánnak vagy Donald Ducknak hívják.
Mi sokat jártunk már Franco idejében is Spanyolországba. Tudtuk mi van, de ettől még az ország fantasztikus volt.

kronikas 2018.09.12. 11:02:27

@IT Knight: aha.... az agit prop szerint

fhdgy 2018.09.12. 11:08:06

@Golf2: Igen, igazad van!

Csak közben letettem a garast és kecskéim vannak már, készülök ki az erdőbe, a gyerekkorom világába.

Ha és most olyan változások lennének, amik ebbe durván belerondítanának, akkor úgy érzem, hogy menni kéne, de csak olyan áron lehetne, hogy fel kellene rúgni mindazt, amiért lemondtam pl. Albániáról.

Nehezen tudom elmagyarázni, röviden pedig semmiképp, de nagyon ambivalensek az érzéseim.

Pl. minek kellettek nekem kecskék, most gúzsba kötnek, néha tényleg azt érzem, hogy tehetetlen vagyok, nem tudok kiszállni.

A kecskéktől nem is szabadulnék meg, mert ... mert valahol értelmet adnak sok dolognak.

Szóval így nagyon nehéz.

Golf2 2018.09.12. 11:11:10

@fhdgy: Aszittem csak a nők tudnak bekavarni de már a kecskék is.Kecskézés kilőve.

kronikas 2018.09.12. 11:11:22

@Csodabogár: s ott elvették a jogaid folyton, listázták ki megy hozzád? Zsaroltak a gyerekeiddel hogy ha nem hagyod abba a másokért kiállást, ha nem állsz s hatalmon lévők mellé akkor a gyerekeiden torolják meg? Vagy szüleiden? Esetleg ha volt vállalkozásod, kiment a hivatal minden ügyfeledhez s rákérdeztek, miért s te vállalkozásoddal dolgoztatnak? Hosszan sorolhatnám. Nem egy ember ilyen ott, ahogy Hamvas megirta, bármilyen aljas rendszert kiszolgálnak a magyarok akár csak a havi fizetésért. Nem lesznek fasiszták, se kommunisték, csak van amikor kollektiv az elaljasodás. Szerintem komoly gond ha ráadásul már az a természetes s elfogadott.

fhdgy 2018.09.12. 11:12:21

@Csodabogár: Ha az egy ember minden rossznak a megtestesítője?

Én még kettős látásban nézem az országot.

Egyik a nyugdíjas, akinek ha nem fáj valamije nagyon, meg megjön a nyugdíj, akkor már jó, ebben a látásmódban nem érdekel orbanisztán.

Másik látás az, hogy nyugdíj mellett van magánvállalkozásom és őstermelő is vagyok. Ha így nézem orbanisztánt, akkor tragédia.

puhacica 2018.09.12. 11:20:13

@Arthamyr: a leheto legkomolyabban. tanultam a sajat hibambol.

@IT Knight: szerinted.
az a baj veletek, a makszibirkaval is es a masik langelmevel is, hogy ilyen egysikuan gondolkodtok. azokrol beszelunk, akik menni akarnak es mit tanacsolsz? maradjanak. kurvasokra mennek vele. :D
az enberek kicsit osszetettebek ennel.
en gyerekkorom ota szerettem volna kulfoldon elni, de mindig volt valami, ami visszatartott: penz, munka, parkapcsolat. szoval ez a kivancsisag volt az elsodleges motivaciom. a masodik a kozhangulat/politika, a harmadik a penz, igaz, ez befolyasolt a legkisebb mertekben.
nekunk bejott itt, nem tervezunk hazamenni. es meg az uram is azt mondja, hogy bar elobb jottunk volna, pedig neki esze agaban sem volt kulfoldre koltozni, mielott megismerkedtunk.
csudalatos komplex dolgok vannak a vilagon, igaz-e? :D

Arthamyr 2018.09.12. 11:21:03

@puhacica: +1, én is ezt mondtam volna, ha az első dolgot kell leírnom, és nem teszed meg.

London2009 2018.09.12. 11:29:36

@puhacica: @Arthamyr: Ez erdekes. Ilyet soha nem tanacsolnek senkinek…

Golf2 2018.09.12. 11:32:10

"kurvasokra mennek vele" te már csak tudod.

Arthamyr 2018.09.12. 11:38:02

@London2009: Nekem ez a saját tapasztalat. Ha 5-10 évvel előbb jöttem volna ki, jobb lett volna, hamarabb elértem volna dolgokat. Fiatalabban rugalmasabb is az ember, kevesebb dolgot is kell otthagynia, egyedül teljesen a magad ura is vagy, akár még mehetsz is ide-oda, párosan már kevésbé, gyerek(ek)kel meg hatványozott szívás lehet a sok különböző érdeket összeegyeztetni. Most már nem biztos, hogy nekivágtam volna.
Persze nagyon fiatalon (pl. 20 év alatt) mélyvíz lehet, szerintem te jöttél ki kb. optimális életkorral. :)

kovacsjanos1988 2018.09.12. 11:45:00

@IT Knight: Most már csak azért nem szűrlek mert el akarom olvasni a nyavalygásodat pár hónap múlva hogy mindenki hülye, csak te vagy helikopter :D

puhacica 2018.09.12. 11:57:47

@Golf2: huha, jol beszoltal! :D

@London2009: miert nem?

@Arthamyr: a ritka alkalmak egyike, amikor egyetertunk :D

Arthamyr 2018.09.12. 12:07:35

@puhacica: Majd elmegyünk gyónni. :)

puhacica 2018.09.12. 12:12:17

@Arthamyr: de csak ha Lepesmez is jon :D

London2009 2018.09.12. 12:35:39

@Arthamyr: Ha vissza lehetne porgetni az idot, akkor en megtennek mindent azert, hogy itt vegezzem a felsofoku tanulmanyait. De ez mar keso banat…

London2009 2018.09.12. 12:36:53

@puhacica: Sokkal kevesebb jo, mint rossz peldat latok… Nagyon sokaknak nem jon am be a kulfoldi elet, cask valami itt tartja oket. Ugyhogy Isten ments, hogy valakit biztassak.

IT Knight 2018.09.12. 12:51:08

@Csodabogár: "Szóval ha szereted a zalai lankákat, a Balatont vagy Budapestet, akkor tök mindegy, hogy a jelenlegi államfőt Orbánnak vagy Donald Ducknak hívják. "

Na, végre egy jó meglátás. Én nem utáltam az országot Gyurcsány idején sem, és ha a balszerencse még egy ballib kormány rak a nyakunkba, akkor sem fogok disszidálni.

Mighty Duck 2018.09.12. 12:51:08

@Csodabogár: A végeredmény az lett, hogy két csoport járt jól: az egyik a tartós munkanélküliek azon rétege volt, akik különböző megfontolások miatt nem voltak mobilisek, illetve alkalmassá tehetők a munkaerőpiacra, így viszont megszűnt az adminisztrációs terhük, akárcsak a hivataloknak. A másik azok csoportja, akik csak korlátozott mértékben vállalhattak munkát a szociális támogatások csökkenése / elvesztése nélkül (pl egyetemisták), így viszont magasabb bevételre tehettek szert. Senki mást nem érintett pozitívan. Cserébe előre lehetett tudni, hogy országos szinten fenntarthatatlan a rendszer, mert nincs meg a szükséges forrás.

P.Elliot 2018.09.12. 12:52:44

Szerintem nem szabad tul nagy elvarasokkal erkezni, jobb kellemesen csalodni.
A hetkoznapi eletet kell eloszor megrendezni, az elejen nemigazan szamit hogy hol lakik az ember csak legyen biztonsagos, majd cserel ha jol korulnezett es mar eligazodik a varosban, orszagban.
Ossza be a penzet, tegyen felre belole annyit amennyit csak lehet, / nem zsugori modon/ hogy legyen tartaleka es jol nezze meg hogy mire kolt. Az elso evben felesleges a nyaralas, az ember uj helyen van, ha korulnez annyi sok erdekesseg van korulotte amit meg nem latott hogy fedezze fel eloszor azokat. Rengeteg az ingyenes program is.
Kezdje meg a beolvadast, nyelv, atvett szokasok, a gyereknek is jobb lesz hiszen az ott fog felnoni.
Ne kritizalgasson folyton, / sok magyart lattam itt, na meg lengyelt akik mindent kritikaval kezelnek, mert ezek itt hulyek, majd o megmutatja illetve megmutatna ha hagynak, meg jo hogy nem, hehehe...
Az illemszabalyok is masok lehetnek, itt peldaul nem illik belebamulni az ember kepebe, nyiltan beszelni a szemelyrol, kirohogni, mutogatni, en nem tudom hogy csak en talalkoztam ilyennel de nemegyszer egett a kepemrol a bor amikor honfitarsam racsodalkozott egy-egy szemelyre es ezt nyiltan tette, igen serto modon.
Ne ertekelje alul magat a bevandorlo hogy o kevesebb, ugy ertem hogy nem kell hajlongani es lenezetni magunkat hogy mi kulfoldiek vagyunk, igen azok vagyunk innen es innen de vagyunk valakik, normalis emberek, dolgozni jottunk, orszagot epiteni.
Magabiztosan, termeszetesen viselkedni de azt sem tulzoan.

Ne menj minden evben ha lehet a magyarorszagi rokonok nyakara, nemcsak neked hianyzik a nyaralas hanem nekik is, hivd meg oket, ha te fizeted a repulojegyet akkor sem kerulnek tobbe mint amit te elkoltenel otthon, vinni sem fontos mashova mint a kornyezeted ahol elsz, nekik mar az vilaglatas hogy ott lehetnek es azt megnezhetik. Nekem minden rokonnak nagy elmeny volt hogy johetnek es tobb idot is tudtam veluk tolteni mintha otthon egyik rokontol a masikig vagtatva toltom el a vakaciot, mar ha annak neveznem ezt a rohanast.
Ne egess fel magad mogott mindent, ez szerintem a legfontosabb, ha hazad, sajat lakasod van tartsd is meg legalabb 2 evig amin nem latod azt hogy maradsz vagy hazamesz, otthon nehez felepiteni ujra az eletet es a lakasod legalabb megvan.

Golf2 2018.09.12. 13:01:25

@puhacica: Ha nem segít, nem karol fel téged az elején (nem olyan rég) Zoli és Digger akkor ki tudja hol landolsz.Így könnyebb volt.

Arthamyr 2018.09.12. 13:03:25

@London2009: Ha vissza lehetne pörgetni az időt, én kihagytam volna a felsőfokú tanulmányaim, de ilyet nem lenne pofám javasolni senkinek. :)
Nyilván azt mindenkinek csak javasolni tudom, hogy legalább egy félévet/évet próbáljon meg kint tanulni, még azokat is bátorítom, ha szóbakerül, akikben nem igazán merült fel, nagyon nagy eséllyel hasznos tapasztalat lesz. A teljes felsőfokú tanulmányok vagy legalább egy diploma külföldi megszerzése is jó lehet, de ez azért már nem való mindenkinek.
Viszont egyiket sem tekintem olyan határátkelésnek, mint azt, ha valaki kiköltözik, és "megélhetésszerűen" ott él, a téma inkább róluk szól szerintem, egy diáknak más tanácsokat kell adni (pl. a diáknak nem feltétlenül kell mocsokdrága piaci árazású ingatlanban laknia, kaphat ösztöndíjat, nem szembesül a munkaerőpiac viszontagságaival annak teljességében, nem neki kell előteremtenie a kenyérre valót), amiben a legfontosabbak (pl. hogyan szerezz frankó ösztöndíjat, diákszállást) közül nincs is tapasztalatom.

2018.09.12. 13:13:41

@IT Knight: "ne hazudd, hogy politikai okokból "menekültél" el"

szerinted szoftverfejlesztok miert mennek ki? a penz miatt?

P.Elliot 2018.09.12. 13:15:25

@Golf2: Na ez nagy igazsag hogy ha valakit tudnak segiteni az elejen, elintezni dolgokat, gyakorlati tanacsokat adni az merhetetlenul sokat jelent ellentetben azokkal akik csak ugy odapottyannak a dolgok kozepebe. Eleve, egy masik, hazankbeli ember jelenlete szerintem is rengeteget jelent abban a nagy ismeretlenben.

Arthamyr 2018.09.12. 13:25:07

@LepesMez: Abban nem biztos, hogy igazad van, hogy a pénz ne számítana. A többségünk nem akkora menő, hogy milliós nettókat keressen otthon is. Meg abban sem feltétlen, hogy a "politikai ok" komoly faktor, akármit is jelentsen is ez.
Nem mintha az ismertségi köröm reprezentatív mintája lenne a szoftverfejlesztőknek, de ők elsősorban szakmai, anyagi, és egyéb személyes okokból (kalandvágy, lássuk a világot, külföldi barátnő, unatkozom már itt, miért ne stb.) léptek le. Ezzel nem mondom, hogy lelkesen tapsoltunk a magyar politikához, de ez senkinél sem volt a lényeges döntési faktor.

puhacica 2018.09.12. 13:36:46

@Golf2:
1. ennek mi koze barmihez a fentiek kozul?
2. szerinted hol landolunk?
3. mi olyat tett ertunk barki, ami nelkul nem ott lennenk, ahol vagyunk?

nem tudsz te lofaszt se, de olyan irigy vagy, hogy az valami fantasztikus. :D
nem tudom, hogy hanyszor kell meg leirnom, hogy nem tartozom senkinek. igen, halas vagyok diggernek a mai napig, mert valoban megkonnyitette a dolgunkat. de gondolod, hogy ha ez nem tortenik meg, ha epp nincs az a lakas, akkor azota is otthon sirunk? en nem te vagyok, heloka. de ha mar itt tartunk, meselnel meg rolunk? de az igazat mondd, a hazudozasra nem vagyok kivancsi.

szakasz2 2018.09.12. 13:45:13

@IT Knight: Te vagy nálam az élő példa, hogy az IT-sok között is vannak végtelenül korlátolt emberek, pedig elég ritkán találkoztam eddig ilyennel. Erre gondolok:
"ha a balszerencse még egy ballib kormány rak a nyakunkba"
De ha Orbán/Fidesz nyer, az demokratikus választás eredménye, ugye (lásd tegnapelőtti kommented)? Ha pedig nem az nyer, akit TE imádsz, az meg "balszerencse", még véletlenül sem a többség demokratikus akarata.

P.Elliot 2018.09.12. 13:46:49

@puhacica: Ne kapd fel a vizet, semmi sertot nem irt Golf csak leszogezte hogy milyen sokat jelent ha valaki segit a kezdesnel legalabb tanacsokkal, en nem tudom hogy miben segitettek.

Nekunk is volt segitseg. Munkat kerestek nekunk, volt lakas ajanlatuk amit el is fogadtunk, sot az az idegen alak kezesseget vallalt/ akkor latott eloszor minket/ a rogton vasarolt hutoszekrenyert mert szerinte anelkul itt nehez lesz/ hogy reszletekben ki fogjuk fizetni, sot meg kivitt ebedelni is.
Lett volna lakas akkor is ha magunk intezzuk de nem ilyen konnyen es ki tudja milyen reszen, mi nem ismertuk a varost. En csak azt tudom mondani hogy rettento sokat jelent mar csak a tanacsadas is egy masik honfitars reszerol....

adg 2018.09.12. 13:52:26

@puhacica: ugy megvaltoztal, miota londonban elsz.

@Golf2: +1

puhacica 2018.09.12. 13:52:58

@P.Elliot: rengeteget jelenthet. es aztan irtozatos nagy pofaraeses lehet belole.
en jelenleg azt mondom, hogy barcsak ne igy alakult volna. mindig mindent megoldottam egyedul, erre neveltek, ezt is megugrottuk volna.
megkonnyitette a dolgunkat a segitseg, ezt soha nem tagadtam, probaltam visszaadni, amennyit tudtam es megkoszonni, amennyire tolem tellett.
de kaptam annyi pofont is a segitseggel, hogy koszonom, en tobbet nem kerek senki tamogatasabol.

2018.09.12. 13:53:54

@Arthamyr: en meg pont azt latom, hogy sokan nem a penz miatt jottek ki. es egyik sem mondja, hogy itt (usa) annyival jobban elnenek. ja, van jobb kocsi, meg nagyobb keco, de ez igazabol nem szamit annyit. ok a kiralyabb nyaralasok talan. de nem biztos, hogy ez onmagaban megerne az (a nyelvbol adodo) idegen kornyezetet.
es akiket probaltam csabitgatni (ez amolyan szemelyes bosszu az orszaggal szemben) es nem jottek, pont ezt fogalmaztak meg. jol keresnek, az az anyagi plusz nem erne meg nekik.

persze lattam olyat is, hogy meghuztak magukat 3-4 evre londonban, gyujtottek egy valag penzt, csiszoltak az angolt, es visszamentek.

de ha valaki azt mondja, hogy politikai okbol ment ki (en pl azt mondom), az nem feltetlen hazugsag.

2018.09.12. 13:55:07

@szakasz2: nekem a legokosabb egyetemi evfolyamtarsam volt a legsotetebb. ugy daralta be a matekot, hogy nem hittem el, hogy kepes ra, de valahogy minden mast, a legegyszerubb dolgokat is f@szul latta a valos eletben. Igazi gyoker is volt.

puhacica 2018.09.12. 13:59:45

@P.Elliot: ha te irod ezt, nem kapom fel a vizet...

pont ezt irtam neked fentebb, igen, sokat szamit es halas is vagyok erte. megis inkabb azt mondom, hogy jobb egyedul megoldani mindent, mert egyreszt nem biztos, hogy olyan jol sul el minden, mint ahogy indul, masreszt pedig tuti nem hanytorgatnak fel semmit azok, akiknek meg csak otletuk sincs semmirol.

@adg: igen, sajnos nagyon megagresszivultam. :(

puhacica 2018.09.12. 14:09:35

@London2009: ertem. ha valaki eldontotte, hogy jonni akar, akkor en maximum annyit tudok mondani, hogy nekem milyen tapasztalataim vannak. gyozkodni senkit nem szoktam, de ha dontott, akkor szerintem felesleges huzni a koltozest.

kronikas 2018.09.12. 14:14:16

Off: sargentini jelentés: meglett a 2/3.

IT Knight 2018.09.12. 14:15:52

@szakasz2: természetesen az is demokratikusan megválasztott kormány volt, csak nem értettem egyet velük. De elfogadtam, mert ezt jelenti a demokrácia.

IT Knight 2018.09.12. 14:15:55

@LepesMez: "szerinted szoftverfejlesztok miert mennek ki? a penz miatt? "

én pl első sorban tapasztalat, másodsorban pénz miatt megyek most Londonba 6 hónapra.

nem titok, hogy nem szeretnék 40 éves korom után dolgozni, legfeljebb hobbiból, vagy saját vállalkozásban heti pár órát. Ehhez pedig sok pénz kell (van család +2 gyerek és jön még majd még egy később)

2018.09.12. 14:20:00

@kronikas: Ja, itt rohogok. Nem birok varni a reakciokra meg a cikkek alatti kommentekre :))))

2018.09.12. 14:24:58

@IT Knight: itt a kulcs, hogy te peldaul. Masok meg peldaul politikai okokbol

fhdgy 2018.09.12. 14:28:02

Off vagy nem off, döntsétek el:

Sargentini-jelentést elfogadták több mint kettő harmaddal!

index.hu/kulfold/ep/2018/09/12/elfogadtak_a_sargentini-jelentes/

Azért, látni azt a pofát, ami ott látszik a nyitóképen, hát nem semmi elégtétel nekem. Remélem láthatok még majd mást is!!!!

P.Elliot 2018.09.12. 14:33:50

@puhacica: En a mai napig halas vagyok annak az embernek hogy elinditott az uton, nem kellett botladozva keresgelni, sajnos mar nem el szegeny, olyan kedves es rendes ember volt/ amerikai/, azt mondta hogy ti is segitsetek a honfitarsaitokat, / o kapcsolatban volt a kivandorlassal, nem ez volt a foglalkozasa csak olyan ingyen segito alapon/, aki ezutan jonnek majd. Segitettem is mindig.
Meg olyan konnyelmu is voltam hogy nehany szaz dollart adtam kolcson autovasarlashoz mar nehany honap mulva olyannak akirol kesobb ugy hirlett hogy nem szokta az ilyesmit megadni de akkor es nekem megadta.
Ketszer is adtam kolcson ilyen alig ismert embernek es az is megadta. Valahogy hittem az embereknek, mara ez kisse megkopott mert volt nehany negativ tapasztalaltom is de amugy segitek amit lehet. Nemcsak a honfitarsaimnak, masnak is ha arrol van szo, miert ne?
Nekem is milyen jol esett annakidejen.

London2009 2018.09.12. 14:40:16

@fhdgy: sok huho semmiert... Ezert is tobbek kozott egy donteshozasra keptelen, nevetseges "szuperallam" vagy mit a tokom ez az EU... Javaslom, hogy egy par evig meg beszelgessenek, meg javasoljanak egymasnak ezt azt, aztan ugyanugy nem fog tortenni semmi. Komolyan mondom, hogy eljen a brexit. Felidegesitenek ezek! Az egesz intezmeny, donteshozo, vegrehajto rendsze (ja varj, olyan nincs is) egy vicc! Grrrr
Orban meg csudacsinos ezen a kepen! :D

fhdgy 2018.09.12. 14:49:53

@London2009: Nekem is tetszik az a kép!

Én nem tudom, hogy úgy általában milyen lesz az élet a szigeteken, azt hiszem, hogy különösen nem is érint.

UK-nak lehetett alternatíva a brexit, nekünk mit jelentene egy huxit?

Aki itt él, annak van, lehet más alternatíva mint az EU?

Én félek tőle, hogy orbán úgy bevágja most a durcást, hogy elkezd kampányolni a huxitért!

Ha majd azt látom, hogy élesedik a helyzet, akkor öreg, ősz fejemmel is, tényleg le kell lépni!

puhacica 2018.09.12. 14:50:09

@LepesMez: vicceltem

@P.Elliot: nezd, barkinek, aki megkeres, segitek informacioval, volt ra pelda parszor, de semmi tobbel. en nem akarok talalkozni, baratkozni, szallast adni egy ejszakara, koszonom, eleg volt. ujabb lecke, amit megtanultam, ez van. :(

Csodabogár 2018.09.12. 14:56:41

@kronikas: Nem tudom, de elképzelhető. Én éltem valódi terrorban, amihez képest ami itt és ma van, földi paradicsom.
Nagyon sajnálatos, hogy ki tudja milyen módon de mégis megválasztotta ezt a kormányt a nép. Alapvető szabadság jogok megvannak. Ha nem tetszik el lehet menni. No és én ismerek elég sok embert, akik vígan élnek, pedig semmi közük a kormányhoz. A kenyérért se kell sorba állni és hús is van elég. Szóval lehet, hogy hihetetlen, de volt Magyarországon sokkal rosszabb is.
Ez nem jelenti azt, hogy nekem ez tetszik, de annyira nem rossz, mit azt sokan állítják.

Golf2 2018.09.12. 15:01:47

Megszavazták hurrá!

London2009 2018.09.12. 15:04:35

@puhacica: haha. Ezzel en is igy vagyok. Mondjuk en mar arra sem adok eselyt, hogy egyaltalan kerjenek tolem szivesseget. Egy csomo mindenkinek adtam tanacsot, inteztem ezt azt, szorakoztattam, megvendegeltem, befogadtam stb. De hogy minek? Na ezt nem tudom. Ugyhogy hasonlo vegeredmenyre jutottam en is. Mindenki oldja meg a sajat eletet.

London2009 2018.09.12. 15:07:21

@fhdgy: csak a kecskekre vigyazz! : )

kronikas 2018.09.12. 15:10:06

@Csodabogár: ha valaki nem él a véleménynyilvánitás szabadságával, lehet békén hagyják. De ha él vele, akkor nagyon keményen, nagyon aljasul torolják meg családtagjain is. Polgári, keresztény cimke alatt...

P.Elliot 2018.09.12. 15:21:33

@puhacica: Mindenkinek en sem, bizok nagyjabol az ember ismeretemben meg a szituacio is meghatarozza hogy mennyire.
Vittem en ebedet kocsival vagy masfel oranyira valakinek akit koplaltattak a munkaadoi, sot felajanlottam hogy ha kiteszik az ajton akkor hivjon fel, ertemegyek es itt lehet nalunk amig keresunk neki masik munkat, / na persze nem a vegtelensegig de ez nem is olyan szemely volt aki elfogadta volna tul sokaig, ment volna haza, illegalis volt.
Kitettek de akkor mar nem itt dolgozott es lett egy pasasa, a kozelben aki ertement, azota is egyutt laknak.
Szamithat ram barmikor mert egy igencsak rendes no de azota ferjet es zoldkartyat szerzett, az elete egyenesben van, meg iskolaba is jart hogy megszerezzen egy betegapoloi papirt, azota hivatalosan bejelentetten dolgozik.
Nem, nem szoktam visszautasitani ha valaki segitseget ker, befogadom a kobor macskat, mindig adok a keregetoknek. Mindig, olyan nincs hogy nem.

fhdgy 2018.09.12. 15:22:14

@London2009: Kérlek, ne nézz teljesen hülyének, de már sokszor jár az eszemben, hogy ide a horvát határ hatvan km. sincs.

Azon agyalok, hogy kecskéstől lehet-e lelépni orbanisztánból?

Sajnos, Ljubljanába kell mennem temetésre a héten. Ott kifaggatom a horvát rokonaimat, mert onnét is jönnek.

London2009 2018.09.12. 15:23:22

@fhdgy: neked mar nincs mas opcio. Csak kecskestol johetsz-mehetsz! Megmondtak neked...rosszabb, mint a nok! : )

Golf2 2018.09.12. 15:28:37

@puhacica: "nem tudsz te lófaszt se" grat! Egyszerüen napról napra flegmább vagy 20-tól 80évig bárkivel,pedig a kutya se piszkál téged.

Golf2 2018.09.12. 15:32:37

@fhdgy: Végre kapott 1 maflást a pelenkáscsalád.Csak sajnos a népen verik el már romlik a fillér.

fhdgy 2018.09.12. 15:40:15

@Golf2: Igaz, de remélem, hogy majd megjön a hozama az áldozatvállalásnak!

Latcho Rom 2018.09.12. 15:51:20

@balcán maxval bircaman: hol volt ott Soros te félkegyelmū?

puhacica 2018.09.12. 15:52:06

@P.Elliot: mindig elgondolkodom rajta, amikor ilyen torteneteket olvasok, hogy olyan jo lehet annak, aki ilyen joszivu. en mar nem tudok ilyen lenni, mert vagy 100%-ot adok vagy semmit, a 100% pedig sok csalodashoz vezetett, ugyhogy maradt a semmi. ebben az egyben nem igazan tudok arnyalni.

@Golf2: szandekosan nem reagalok rad hosszu hetek ota. de te csak nem birod ki, neked kell a karrier. tessek, megkapod. igen, barkivel "flegma" vagyok. de nem mindenkivel.

@London2009: informaciot szivesen adok, egy e-mailt megirni semmibol nem tart. de ennyi.

Arthamyr 2018.09.12. 16:12:17

@LepesMez: Én azt láttam, hogy nagy részénél #1 ok a szakmai, és mondhat akárki akármit, azért nem Magyarország a legkomolyabb projektek helye, sőt, szomorú, de nem is Európa.

"en meg pont azt latom, hogy sokan nem a penz miatt jottek ki. es egyik sem mondja, hogy itt (usa) annyival jobban elnenek. ja, van jobb kocsi, meg nagyobb keco, de ez igazabol nem szamit annyit. ok a kiralyabb nyaralasok talan. de nem biztos, hogy ez onmagaban megerne az (a nyelvbol adodo) idegen kornyezetet." - Csak az életszínvonal miatt _permanensen kiköltözni_ értelmetlen, nagyon valószínűtlen, hogy jobban lehessen élni. Nagyobb kecó már nem feltétlenül lesz, csak ha a jövedelmének jóval nagyobb részét rászánja, vagy vidéken lakik. London, New York menő részén nemhogy nagy kecó, de még egy kis lakás is istentelenül drága. A kocsi más, mert az mindenhol kb. ugyanannyi, de legalábbis sehol sem drágább lényegesen, mint Magyarországon, viszont a kutyát nem érdekli (ok, ha valaki Königsegg-et, jobb fajta Ferrarit vesz, az már zsír, de ehhez azért karcsú lesz a kinti meló).
Eleve szerintem így eldönteni, hogy akkor permanensen odaköltözöm, faszság. Ki kell költözni, azt maradni, ameddig jól esik/megéri.
Az viszont nagyon nem mindegy, hogy 1 millió font vagy 100 millió forint megtakarításod van, akkor sem, ha Londonban lehet, hogy nem ér többet az 1 millió, mint Budapesten a 100.

"persze lattam olyat is, hogy meghuztak magukat 3-4 evre londonban, gyujtottek egy valag penzt, csiszoltak az angolt, es visszamentek." - Ennek már lehet értelme. Nem is feltétlenül visszamenni, de mindenesetre lelépni valami olcsó országba a londoni megtakarítással, és élvezni az anyagi természetű problémáktól és kötöttségektől mentes szabad életet.

"de ha valaki azt mondja, hogy politikai okbol ment ki (en pl azt mondom), az nem feltetlen hazugsag. " - Nem mondom, hogy hazugság, de én egy ilyenről sem hallottam, akinél ez fő lelépési ok lett volna. A te megkérdezett ismerőseidnél pont ugyanúgy nem elég a politikai ok a távozásra, mint az anyagi, mivel otthon maradnak. A politikai ok vagy kis súllyal játszik szerepet a döntésben, vagy nem zavarja őket az állapot eléggé ahhoz, hogy elmenjenek miatta.
Ha meg azt vesszük politikai oknak, hogy menekült, akkor garantáltan alig van pár darab.

London2009 2018.09.12. 16:30:26

@puhacica: szerencsere tolem mar kerni sem kernek. : )

Arthamyr 2018.09.12. 16:30:27

Nem értem, mit ünnepeltek a Sargentini jelentésen.

Ez egyrészt előbb fog ártani az országnak, mint a Fidesznek. :/

Másrészt a Fidesz épp most kapott egy teherhajónyi muníciót, lesz mivel egybentartani a tábort, akármi is történjen otthon. Amíg ringben vannak Brüsszellel, Soros bérenceivel és a magyar haza (aminek természetesen ők az egyetlen legitim letéteményesei) összes egyéb ellenségével, senki nem veszi észre, hogy M.L. és kistestvérei újabb pár ezrest raknak el, az ország intézményrendszere még tovább rohad. Rossz esetben fokozódik a magyar eu-ellenesség, pedig kb. az eu az egyetlen jó dolog, ami ezzel a szerencsétlen országgal a rendszerváltás (Mátyás király?) óta történt.

Golf2 2018.09.12. 16:31:02

@puhacica: csak azért nem reagáltál mert nincs mibe belekötni.Most másokat piszkálsz.

Arthamyr 2018.09.12. 16:31:51

@London2009: Pedig épp szólni akartam, hogy ehetek/alhatok-e nálatok ingyen, sokallom a londoni hotelek árait.

gabors 2018.09.12. 16:32:26

@IT Knight: "-ne terjeszd hazád rossz hírét"

miert rossz hire van hazanak ? atyauristen ilyesmit sehol nem halottam meg ?

amugy meg igen baromi amit irsz szoval a hazanak rossz a hire ... de azt terjeszteni nem illik ??? mi van ? hol gurul a micsoda ?

kronikas 2018.09.12. 16:37:04

@Csodabogár:
Most is terror van, csak más formája. Nem rendőrök, gestapo, hanem hivatalok, hivatalnokok végzik. Áldozataik a kórházakban halnak meg, kapnak fertőzéseket, szórják sziven magukat rokkant felülvizsgálat során, lesznek öngyilkosok, fagynak meg télen. Sokkal több ember halt már meg orbán miatt, mint kádár 56 utáni megtorlása alatt. Ez a véleményem.

kronikas 2018.09.12. 16:37:57

@balcán maxval bircaman: Megjött a napi terjesztendő anyag?

Bicikliző medve 2018.09.12. 16:38:22

@LepesMez: en az vagyok, es bizony a politika miatt mentem el. En egy szabad orszagot akarok, ahol nem vernek meg azert, mert migrans vagy, ahol nem jelentik fel Fekete Pakot, mert migransnak nezik, ahol az allam nem tojik az egeszsegugyre es az oktatasra, mikozben a haveri koret gazdagitja es lenyul minden jo dolgot, amit az eu nekunk akart feleppittetni. Es meg sorolhatnam, de inkabb az itteni eletunkre koncentralok, oda, ahop eletemben eloszor igazan otthon erzem magam.

fhdgy 2018.09.12. 16:38:42

@Arthamyr: Nagyjából egyetértek veled.

DE: "Ez egyrészt előbb fog ártani az országnak, mint a Fidesznek", ezt én vállalom! Ha egy ideig kevesebb pénzem lesz, mert nyögni kell a baromság árát, akkor vállalom.

Remélem, hogy a birka nép, ha megszenvedi a baromság árát, akkor észhez tér.

Ha Magyarországon lenne most néhány év, ami büntetés lenne az eddigi hülyeségeinkért, még az is jobb lenne, mint kivárni az orbán família kiveszését.

Mert: 2014-ben, amikor a sok birka ezt a barmot választotta, akkor azt mondtam: hülyék, ezt akartátok? Megkaptátok!"

Golf2 2018.09.12. 16:39:05

@Arthamyr: Mit nem értesz? 1 hosszú út is 1 lépéssel vagy 1 NEM-mel kezdődhet.Jobb lett volna ha támogatják,így is el van szállva.Vérszemet kapott volna még jobban.

gabors 2018.09.12. 16:39:34

@Arthamyr: ", kb. 6 éve nem kellett érintkeznünk a bürokráciával Írországban. "

ezt azert nem ertem ???? (marmint burokrataval mint szemely esetleg)

adot nem fizetsz ? en negyedevenkent kuldom a csekket a burokracianak meg aprilisban az elszamolast ....

jogsid ha van nem kellett ujitani?

esetleg nem koltoztetek ?

vagy a kocsi regiszraciot ?

mivel gyerek nincs gondolom az sokat "segit" a burokracia kerulesben.

Shaktee 2018.09.12. 16:40:49

@London2009: nu, milyen volt otthol Kalászka?

Sir Bates dö Hól 2018.09.12. 16:40:53

@IT Knight:" Jobb hely lett az ország nélküled."
nélküled is az lenne...

max bir ca · http://bircahang.org 2018.09.12. 16:40:58

@Latcho Rom:

Ő szervezte a magyarellenes akciót. Szardzsentini az ő embere.

De nem gond. Ez sokat fog segíteni a kisemberek harcában.

Határátkelő 2018.09.12. 16:42:06

@balcán maxval bircaman: Itt én most önkényesen meghúzom a hülyeségvonalat. Elmondtad, megjelent, ennyi.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2018.09.12. 16:43:42

index.hu/gazdasag/2018/09/11/a_franciak_otodenek_nem_telik_napi_harom_etkezesre/

Ez most ez komoly??
Fhansziákhoz kiküldött tudósítók, ez igaz, vagy csak indekszes szenzációhajhászás, félrefordítás?
Eléggé megdöbbennék, ha így volna...

London2009 2018.09.12. 16:47:07

@geegee: nyilvan nem telik. Minden etkezeshez egy jo kis draga bor es sajt dukal. Ezt nem tudjak csak maximum napi egyszer megengedni maguknak ugy istenigazabol! :D

London2009 2018.09.12. 16:47:36

@Arthamyr: meg atgondolom, ha nem gond. : )

fhdgy 2018.09.12. 16:47:47

@Határátkelő: Indítsuk el a 7. cikkelyt! Én nem azt akarnám, hogy egyből kitiltsd, csakhogy észhez térjen. Reménytelen? Lehet, de ha nem használ, akkor ki is lehet tiltani! Szerintem így lenne frappáns!

Arthamyr 2018.09.12. 16:48:53

@gabors:

adot nem fizetsz ? en negyedevenkent kuldom a csekket a burokracianak meg aprilisban az elszamolast .... - Ezt sosem én csináltam, mindig a munkáltató/könyvelő.

jogsid ha van nem kellett ujitani? - Nem.

esetleg nem koltoztetek ? Ok, itt volt, de egyrészt az ügyvéd megcsinált mindent, másrészt nem kötelező saját lakást venni.

vagy a kocsi regiszraciot ? - Nincs.

Nyilván van bürokrácia, csak "láthatatlan" számunkra, nem kellett vele foglalkoznunk.

gabors 2018.09.12. 16:51:05

@szakasz2: " még véletlenül sem a többség demokratikus akarata. "

az utobbi harom esetben egyszer sem a tobbseg !!! hanem a valaszatasi RENDSZER szabalyai ervenyesultek ...

( ... csak hogy mint mindig kijavitsam a varosi legendat hogy a tobbseg a fidesz/izepart-ra szavazott !!!!)

London2009 2018.09.12. 16:52:47

@Shaktee: jo, de mar irtam. Nem figyelsz!

London2009 2018.09.12. 16:53:25

@Határátkelő: @fhdgy: ha az en blogom lenne mar kitiltottam volna reg vagy fellottem volna az urbe. Elviselhetetlen.

Shaktee 2018.09.12. 16:53:51

@balcán maxval bircaman: Nincs magyarellenes akcio, hanem az orbán maffiakormányát tették a polcra, ahova már nagyon régen kellett volna.

Stay tuned.

Arthamyr 2018.09.12. 16:55:46

@Golf2: Nyugtával dicsérjük a napot. Amint a Fidesznek stabilan elvész a kétharmada, az tekinthető első eredménynek. Ha a hatalmat elveszítik, lehet bontani a pezsgőt (feltéve, hogy nem egy még szarabb brigád érkezik a helyükre).
Igazad van, az első lépés is lépés, de egyelőre még egyáltalán nem biztos, hogy ebből Orbán rosszul fog kijönni, az is lehet, hogy profitál majd belőle. Akarsz fogadni? Viszem a döntetlent meg Fidesz győzelmét, te viszed Fidesz bukását. :)

Arthamyr 2018.09.12. 16:57:43

@London2009: "meg atgondolom, ha nem gond. : ) "
"Minden etkezeshez egy jo kis draga bor es sajt dukal." <= Ezt is gondold majd át, ha az elsőnél pozitív az elbírálás. :P

Arthamyr 2018.09.12. 17:00:48

@fhdgy: Nézd, ha megbukik a Fidesz, az pozitív eredmény, nyilvánvalóan nagyon sok mindent megér. Onnantól én sem tekintenék olyan nagy bajnak egy kis szívást, viszont ha nem bukik meg, akkor nem megfelelő embereket büntettek.

Határátkelő 2018.09.12. 17:00:57

@fhdgy: @London2009: Pontosan tudja, mit csinál. Mindenki pontosan tudja, mit csinál. Mégis etetik itt sokan. Ezzel viszont a kommentelőknek kell mit kezdeni.

Noha előszeretettel fröcsögnek páran arról, hogy itt cenzúra van, ez nem igaz, amire ő a legjobb példa, hiszen amíg nem lépi át a kereteket (majdnem azt írtam, hogy a határokat), addig mire tiltsam ki? Hogy szerintem hülyeségeket ír? Sokan írnak itt olyanokat, amivel nem értek egyet, de hát istenem, ilyen ez a popbiznisz.

Golf2 2018.09.12. 17:03:19

@Arthamyr: Naná hogy ezt is kidumálják talán még nyernek is rajta de akkor is végre valaki nemet mondott és kénytelenek voltak meghallgatni.Amilyen üldözési mániások talán még be is szartak 1 pillanatra legalább.Már megérte.

puhacica 2018.09.12. 17:03:30

@Golf2: lol, ne bizd el magad ennyire! :D nem akarod te azt kiprobalni, hogy mire tudnek reagalni, ha akarnek.

viszont valaszolhatnal a fenti kerdesekre. ja, hogy nem tudsz. hat ez baj.

London2009 2018.09.12. 17:06:27

@Határátkelő: na ezert nincs blogom, mer en kitiltanek minden birkat! haha.
Jelentem, hogy en nem etetem es mar egy jo ideje tartom ehhez magam.
Ezennel pedig mindenkit unnepelyesen megkerek, hogy ne etessek a birkakat!
Please.
Thanks.

London2009 2018.09.12. 17:07:48

@Arthamyr: azt hittem te inkabb a whiskey/szivar kombo kedveloje vagy. Egye kutya, majd talalok valami megoldast. : )

Sir Bates dö Hól 2018.09.12. 17:14:06

Moon XXI. századi feudális jellegű társadalom kezd kiépülni. S ez orbán után is így folytatódik tabula rasa nélkül, hiszen azt senki sem válalná. Viszont Móricz rokonai, Mikszáth tóth ferije, de még Márai aladárjai is az új "urakhoz" képest gáncs nélküli, reneszánsz polihisztorok hófehér lovakon. Jó tanács? Ha ez nem tetszik, csomagolj.

(Mint a walesi poszt írja: szabadon lélegezhetnek, s van akinek ez fontos.)

Sir Bates dö Hól 2018.09.12. 17:14:06

@Határátkelő: ez igazán tiszteletreméltó, korrekt hozzáállás... őszintén köszönöm...

Golf2 2018.09.12. 17:22:45

@puhacica: ennek mi koze barmihez a fentiek kozul?
2. szerinted hol landolunk?
3. mi olyat tett ertunk barki, ami nelkul nem ott lennenk, ahol vagyunk?
Szerintem nehezebb dolgotok lett volna segítség nélkül,ezért nem kéne piszkálni lekezelni főleg az itthon maradottakat hanem örülni hogy nektek sikerült.De végül is tök mindegy hol laktok csak nem kell magas lóról lehülyézni a másikat.Én már rég nem kötekedek senkivel semmi értelme időt pazarolni.

London2009 2018.09.12. 17:25:06

@Golf2: mi sikerult nekik? Azert manapsag kikoltozni Londonba, nem egy nagy kaland...

London2009 2018.09.12. 17:26:32

@Latcho Rom: tenyleg ne etesd mar a nyajat. Hagyd mar...
Jo volt, szep volt, gyorsan eltelt... Majd remelem is osszejon egy ilyen hosszu latogatas. Roviden, tomoren ennyi a beszamolo. : )

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2018.09.12. 17:35:19

Huh, ma valami jo tema van, sok a komment:) na, akkor belnezek:))

fhdgy 2018.09.12. 17:40:12

@Arthamyr: Én el tudnám képzelni a következő forgatókönyvet:

orbán egyszer és mindenkorra, visszavonhatatlanul bekattan, nincs már olyan gyógyszer, kezelés, kúra, ami megállítaná, a nyaloncok, meg ugye képtelenek ellentmondani.

Ekkor bekövetkezik az, hogy nagyobb homokozót ( EU ) akart, de a kisebbikben sem ( H ) érezheti magát jajj de jól, hát bevágja a dúrcit. Ki kell lépni az EU-ból, ha már nem lehet a homokozója.

Lesz is elegendő számú hibbant, aki támogatja és lesz nagy ünneplés a kicsi homokozóban.

Az eufória elmúlik, jön a döbbenet, hogy a kis homokozóban ugyan jól lehet homokozni, de valahogy jó lenne élni is, de az meg nem megy.

Szerintem akkor kezdődne a szívás.

Jó, most hülyéskedtem, de mernél fogadni, hogy tényleg csak hülyéskedtem?

fhdgy 2018.09.12. 17:43:55

@Határátkelő: Én csak egy dologra lennék igazából kíváncsi: milyen sok az a pénz, amiért ezt eljátssza?

Vagy neki ez az alap? megy az magától is?

Golf2 2018.09.12. 17:45:09

@London2009: Szerintem nekik bejött tehát sikerült.

puhacica 2018.09.12. 17:49:49

@Golf2: nem kezelem le, nem piszkalom az otthon maradottakat. hol olvasod ezt? milyen magyart beszelek en, beszelsz te, amibol ez olvashato ki?

most komolyan, ha te megkerdezed valakitol, hogy figyelj komam, eldontottem, hogy kulfoldre koltozok, mit tanacsolsz, hogyan vagjak bele, mi a legfontosabb, es erre azt mondja, maradj otthon, te mit gondolnal? en azt, hogy bolond ez, most mondom, hogy menni akarok, erre azt mondja, maradjak. logikus... :D

amit mondok, semmi koze ahhoz, hogy ki hol el. ez csak a te fejedben van igy.

valoban, nehezebb lett volna lakast talalni. de megoldottuk volna. es azert a sikerhez (ha ez siker) az, hogy van hol lakni, edeskeves.

London2009 2018.09.12. 17:52:23

@Golf2: a siker merese nyilvan szubjektiv. Azzal nem tudom mennyire lehet megallapitani, hogy "bejott". :D
Mindenesetre a mondanivalom masik resze annyi volt, hogy oke, hogy segitett valaki az elejen, de egyreszt ezt nem illik felhanytorgatni, masreszt pedig felteszem, hogy segitseg nelkul is itt lennenek. Pl. en teljesen egyedul jottem, aztan en is itt vagyok azota is.

London2009 2018.09.12. 17:54:04

@puhacica: persze, hogy megoldottatok volna... mindenki megoldja...

Arthamyr 2018.09.12. 17:55:33

@London2009: Az imént bor/t-bone volt, azt sem vetem meg (vagyis bor még mindig van). :)
Az meg nagy tirpákság lenne, ha telefüstölném más házát, főleg, hogy a sajátomat sem szoktam.

Arthamyr 2018.09.12. 17:58:41

@fhdgy: Én ennyire durvát nem, de azért nagyon gondolkodom egy ír állampolgárság beszerzésén, biztos, ami biztos (csak akkor nem tudunk hazaköltözni, amíg azzal pöcsölnek, meg nincs meg a ceremónia).

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2018.09.12. 17:59:18

Valaki megtenne, hogy diohejban osszzefoglalja, mi ez a Sargentini-dolog? Nem nagyon kovetem az EU esemenyeket, de annyit nyomjak most a magyar sajtoban, hogy ide a Nagy Viz masik oldalara is elert a hire :)

Arthamyr 2018.09.12. 18:00:34

@London2009: Kivéve, aki nem, láttam már olyat is. Persze rajta nem is lehetett volna segíteni, hacsak be nem fogadja valaki örökre. :D

kék madár 2018.09.12. 18:02:12

@Herr Géza: raadasul birca mindezt Trump stilusban nyomja

London2009 2018.09.12. 18:04:22

@Arthamyr: a kertben lehet kenyelmesen fustolni.
Londonban aki nem talal maganak valami kezdo szallast az tenyleg ne jojjon ide, mert nem fog menni.

Arthamyr 2018.09.12. 18:04:26

@Zsuzsi65: Megszavazták, hogy a Sargentini jelentés alapján folytassák 7. cikkely szerinti eljárást, hogy elndöntsék, sérülnek-e az uniós alapértékek Magyarországon. Ennek határideje sincs. :)

fhdgy 2018.09.12. 18:04:54

@Zsuzsi65: Az én olvasatomban egyszerű a képlet:

Egy hülyegyerek berült a homokozóba, ő akar lenni a jani, a többiek meg kórusban el kezdték mondani, hogy no, no, azt még sem.

London2009 2018.09.12. 18:05:52

@Zsuzsi65: az EU rakoppintott Orban fejere. Az egesz egy teljesen ertelmetlen procedura, amivel semmit nem fog elerni az EU. Ennyi fert a diohejba. : )

kék madár 2018.09.12. 18:05:53

@Zsuzsi65: www.bbc.com/news/world-europe-45498514
eliteli Magyarorszagot a demokracia lebontasaert (szolas, sajtoszabadsag, szavazas tisztasaga, kozbeszerzes, korrupcio, stb.) es vizsgalatot indit aminek eredmenye Magyarorszag szavazati joganak felfuggesztese is lehet
En a Zorban helyeben kilepnek, hiszen olyan rossz neki az EU-ban, minek kinozza magat (azzal a sokmillard EU penzzel amit zsebretesz)

London2009 2018.09.12. 18:08:11

@kék madár: minek lepne ki? Az EU olyan toketlen, hogy semmit nem fog elerni ezzel...

Arthamyr 2018.09.12. 18:09:32

@Golf2: Nem mintha puhacica országos cimbije lennék (ezt szerintem ő is tanusíthatja a múltkori elegáns vitánk után, meg bárki, aki olvasta), de ma nem te szálltál bele először? Igaz, hogy nem használtad a válasz gombot, de pechedre (?) elolvasta így is.

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2018.09.12. 18:09:37

@kék madár: na, pontosan ez gyomorforgato nekem is (marmint a penzt felvenni, de kozben szidni azt, akitol a penzt kapja). Tudom, errol mar volt szo, hogy "nem is o kapja, hanem a magyar nep bla-bla-bla"...Ha igy lenne, akkor nem szolnek De a penzek nem igazan oda mennek, ahol valoban szukseg van rajuk...
Egyebkent - csak kivancsisagkepp - ez a jelentes hogyan szuletett? Odament/kuldott vkit Sargenti Mo-ra vizsgalodni? Hogy zajlik egy ilyen vizsgalat?

kék madár 2018.09.12. 18:09:49

@maxval balcán bircaman: rendszeresen tenykent jelentesz ki nyilvanvalo hazugsagokat. Ezert aztan semmirol sem vitatkozunk, csak rad hagyjuk

puhacica 2018.09.12. 18:14:15

@Golf2: @London2009: tegyunk kulonbseget a siker es a sikerult kozott. sikeresnek nem mondanam magam, azt viszont siman kijelentem, hogy amit eddig elterveztem, azoknak nagy resze sikerult, alig van valami, ami nem.
nincs ebben semmi erdekes, szerintem kis szerencsevel es sok munkaval a tobbseg elete ilyen.

kék madár 2018.09.12. 18:15:05

@Csodabogár: "Szóval ha szereted a zalai lankákat, a Balatont vagy Budapestet, akkor tök mindegy, hogy a jelenlegi államfőt Orbánnak vagy Donald Ducknak hívják"
ja, szeretem, azt amilyen volt. De mivel Magyarorszagon lekapcsoltak az ertelem villanyat, nehez barmit szeretni. Attol mert te fuggetlen lehetsz a politikatol az anyagi helyzeted miatt, ugyanezt a tobbseg nem teheti meg.

kék madár 2018.09.12. 18:17:34

@puhacica: nem is erdemled meg Magyarorszagot, ahol neked most minden sokkal de sokkal jobban menne, mint a rohado Angliaban.

London2009 2018.09.12. 18:19:41

@puhacica: akkor viszont nyugodtan tarthatod magad sikeresnek. Ha azt, amit elterveztel nagyjabol sikerult veghez vinned, akkor sikeres vagy.

kék madár 2018.09.12. 18:21:04

@Zsuzsi65: szerintem mar regota teriteken van az EU-ban es erett ez a jelentes. Amikor Magyarorszag, mar bevandorlas korlatozo javaslatokat is megvetoz, akkor tenyleg ok Europa kezelhetetlen hulyegyerekei.
index.hu/kulfold/eurologus/2018/04/26/nemzetkozi_egyezmenyt_vetozott_az_eu-ban_magyarorszag/

Shaktee 2018.09.12. 18:23:03

@London2009: Az EP szavazat elvesztése nem kis dolog.

London2009 2018.09.12. 18:26:31

@kék madár: ez mar regi hir. Tavol alljon tolem, hogy vedjem a jelenlegi magyar kormanyt, de ez az egyezmeny egy vicc volt. Nagyon helyesen tettek, hogy megprobaltak megallitani. Az egesz EU ilyen formaban, ahogy most letezik nem mukodik. Jo is, hogy tortenik ez a Brexit. Abban bizom, hogy egy kicsit felrazza az allovizet es a hatasara elindul valami belso reform.

kék madár 2018.09.12. 18:30:26

@London2009:
"Az egesz EU ilyen formaban, ahogy most letezik nem mukodik"
ebben egyetertek

Latcho Rom 2018.09.12. 18:31:14

@kék madár: jó a kezelhetlen szó.

remélem a ti fõnötöket is kezelik az op-eddiék :)

kék madár 2018.09.12. 18:37:31

@Latcho Rom: a mi "fonokunket" csak a a szavazoi tudnak kezelni

puhacica 2018.09.12. 18:38:16

@Arthamyr: koszi, en ezt mar meg sem emlitettem, mert minek...

@kék madár: igen, lehetnek peldaul filmipari szakmunkas. ami sose voltam, de csodaorszagban minden lehetseges ugye :D

@London2009: persze, de a sikert azert nem ilyen szinten merjuk. ugy ertem, hogy kakalni is sikerul minden nap, viszont ritkan nevezzuk az ilyesmit sikernek. :)

London2009 2018.09.12. 18:39:29

@Shaktee: nem is olyan oriasi dolog. Az EP egy kivalo disznek tartott kirakat testulet. Ugysem rakjak ki oket.

Arthamyr 2018.09.12. 18:43:14

@Zsuzsi65: Ennek nem néztem utána. Viszont belehallgattam Orbán beszédébe... A bicska kinyílt a zsebembe.

"mégis eljöttem ide önökhöz, mert önök most nem egy kormányt, hanem egy országot és egy népet fognak elítélni" - kb. ezzel indít - De bazdmeg Orbán, téged és a csatlósaid ítélnek el, nem pl. engem, aki a magyar nép része vagyok. És te nem képviselsz engem, legfeljebb azokat, akik rád szavaztak...

Ez az ember 1998 alig változott, ugyanakkora pökhendi tahó maradt 20 év után is.

Egy ország első embereinek jó példával kellene elöljárni, vagy legalább mértékletességet, megfontoltságot sugározni. Mit látnak Orbántól, Rogántól, Kósától stb., bármilyen fórumon? Arroganciát, tiszteletlenséget, kompromisszumra való törekvés teljes hiányát. Köszönjük szépen, ez lesz Magyarország is. Szép új világ. :)

London2009 2018.09.12. 18:43:17

@puhacica: Ezt nem igazan ertem. Te azt irtad, hogy amit elterveztel magadnak, azt sikerult szinte teljesen elerned. Akkor ezzel mi a gond?

Arthamyr 2018.09.12. 18:45:47

@puhacica: Volt idő, amikor az volt a napom fénypontja, hogy kimentem a wc-re egy békés 30-40 percre olvasgatni.

Shaktee 2018.09.12. 18:46:36

@London2009: Ha neked viki europa kovásza, akkor legyen :-)

London2009 2018.09.12. 18:46:59

@Arthamyr: ez Magyarorszag politikai "elitje". Ez az elit kerlek szepen. Na es teljesen mindegy, hogy bal vagy jobb oldal van eppen hatalmon, ilyen csodalatos az elitunk. Gyurcsanyt es a bandajat is ugyanigy utaltam, ugyhogy nekem teljesen mindegy, hogy ki van hatalmon, addig amig ezt tudja Mo., mint elit kitermelni. Mo-n en tenyleg csak ugy tudnek elni, mint Csodabogar. Egy percig nem foglalkoznek a politikaval. Teljesen felesleges.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.09.12. 18:47:01

@Határátkelő:

S a velem ellentétes ellenvélemény nem hülyeség persze, ugye?

max bir ca · http://bircahang.org 2018.09.12. 18:47:03

@kék madár:

"rendszeresen tenykent jelentesz ki nyilvanvalo hazugsagokat"

Például?

Shaktee 2018.09.12. 18:47:05

@kék madár: felügyelet alatt van..so......

max bir ca · http://bircahang.org 2018.09.12. 18:47:08

@Shaktee:

Te is jól tudod, hogy ez nem igaz.

A mai akció a brüsszeliták utolsó kétségbeesett lépése a feltörekvő népek ellen.

Kb. mint a kurszki csata kezdeményezése Hitler részéről, Sztálingrád visszacsinálására.

London2009 2018.09.12. 18:47:55

@Shaktee: ezt a kommentedet szokas szerint nem tudom ertelmezni. Egyszeru vagyok, ne feledd. Ha szeretnel valamit mondani, fogalmazd meg kerlek jobban a gyengebbek kedveert tudod...

Határátkelő 2018.09.12. 18:49:24

@balcán maxval bircaman: Kérlek, mutasd már meg, mikor és hol írtam ilyet.

Ja, hogy nem tudod, mert csúsztatsz és olyat adsz a számba, amit nem mondtam. Azt írtam, hogy szerintem sokszor hülyeségeket írsz és azt tartom is. Ha szerinted ebből az következik, hogy más nem ír hülyeséget, akkor arra nem tudok mit mondani.

Részemről befejeztem.

Shanarey 2018.09.12. 18:49:38

@IT Knight:

Te meg szapulod Angliát, s főleg Londont. Nos akkor mi lesz, elmégy Londonba, s megtapasztalod milyen is ott élni, avagy visszautasítod, mert London szerinted rossz?

London2009 2018.09.12. 18:49:53

@Arthamyr: nekem is ez jutott eszembe, hogy es nagy belgyogyaszati mutet utan? Akkor azert siker lenne az is, nem?

London2009 2018.09.12. 18:51:07

@Határátkelő: nem azt mondtad, hogy nem szabad etetni? Akkor te se etesd!!!
Ertem en, hogy tartod magad egy elvhez, de komolyan mondom, hogy szerintem tiltsd ki a ...ba.

kék madár 2018.09.12. 18:52:03

@balcán maxval bircaman: itt az ideje, hogy Magyarorszag hős nepe es kormanya megbuntesse a mocskos gyava Soros berenc Brusszel es ne adjon nekik tobb hitelt

puhacica 2018.09.12. 18:53:03

@London2009: nincs vele gond, de sikeresnek lenni ennel tobb szerintem. ha maradok a kaptafanal, peldaul vagoja lenni egy eredet kaliberu filmnek vagy felepiteni egy sikeres vallalkozast a semmibol, az lehet siker. en csak "isten szurke katonaja" vagyok. :D bar a masik oldalrol meg igazad van, jo eletem van es boldog vagyok, kell-e vajon ennel nagyobb siker...

Shanarey 2018.09.12. 18:53:41

@Határátkelő:

Mindig csúsztat, mindig mellébeszél, s ha mégsem az ritka dolog nála. Sorosozik, ballibezik, hiszen aki nem azt gondolja, amit ő az csak efféle lehet. Na ezzel is bizonyítja hogy ő csak egy szócső, mert saját gondolata nem nagyon van, csak az a kérdés, ha mi a Soros által fizetettek vagyunk, akkor őt ki fizeti, Putyin, avagy Orbán?

Arthamyr 2018.09.12. 18:54:09

@London2009: Hát igen, ő is megér egy misét, mert tőle mit láttak az emberek: "ez egy idióta".

Latcho Rom 2018.09.12. 18:55:16

@kék madár: milosevic érvelt úgy hágában mint viktor tegnap

Arthamyr 2018.09.12. 18:56:43

@puhacica: "vagoja lenni egy eredet kaliberu filmnek" - :D Ezt én picit ambiciózusnak érzem, és erősnek, mint a sikeresség definíciója (már ha az eredet az, aminek az eredeti címe Inception). Így nézve majdnem mindenki egy lúzer.

kék madár 2018.09.12. 18:56:43

@Shanarey: ilyen beteg ember lesz abbol akit bottal piszkaltak az oviban.

Határátkelő 2018.09.12. 18:57:05

@London2009: Jó, hát én is emberből vagyok, néha hibázok. ;)

gabors 2018.09.12. 18:58:02

@P.Elliot: "Lett volna lakas akkor is ha magunk intezzuk de nem ilyen konnyen es ki tudja milyen reszen, mi nem ismertuk a varost. En csak azt tudom mondani hogy rettento sokat jelent mar csak a tanacsadas is egy masik honfitars reszerol.... "

meg nyilvan a nyelv !(bar lehet ti tokeletes angollal jottetek en nem ... )

Arthamyr 2018.09.12. 18:58:18

@London2009: Nekem egyszerűen csak azért fizetett a cég, hogy szartam, és közbe/utána olvastam. Utána meg mentem vissza lapátolni mások szarát. Kipottyantani sokkal jobban esett.

London2009 2018.09.12. 19:00:25

@Arthamyr: eleg vizualis tipus vagyok, ugyhogy tobb ilyet ne. De orulok, hogy testi funkcioid ezek szerint mukodnek. Orvendetes hir. Gratulalok. Mint fentebb megbeszeltuk, ez is siker.

gabors 2018.09.12. 19:03:45

@fhdgy: van meg mas is amire megint mint magyarok buszkek lehetunk (figyusz IT lovag NEM en mi terjesztujuk rosszakat Mo-rol hanem a magyar kormany csinal olyat aminek rosssz hire megy )

index.hu/kulfold/2018/09/12/ensz_emberi_jogok_jelentes_magyar_kormany_elitelte/

puhacica 2018.09.12. 19:13:49

@London2009: ja, nyilvan vannak kivetelek. :D

@Arthamyr: de ha a masik oldalrol nezed, akkor mindenki sikeres, pedig csak teszi a dolgat, tervezget, megvalosit, el.
a kiemelkedo, egyedulallo teljesitmenyt tartjuk igazi sikernek, nem? olimpiai aranyat nyerni, eloszor korbehajozni a foldet, felfedezni amerikat, megalapitani a microsoftot, megkomponalni a negy evszakot, stb.

Shanarey 2018.09.12. 19:14:29

@kék madár:

Szerintem, gyerekként még normális lehetett, de hogy mikor s hogyan kattant meg az egy jó téma lehetne.

London2009 2018.09.12. 19:18:17

@puhacica: Na jo, de most a kivandorlas kapcsan merult fel, hogy mi a siker. Nem mintha igy konnyebb lenne definialni. Ezzel nem kell egyeterteni, de ilyen megkozelitesben szerintem az a sikeres kivandorlo, aki boldogabb, mint otthon volt. Kulonben mi a fenenek koltozott ki? Meg amugy is nem az lenne a cel, hogy boldogok legyunk? Na ebbol nincs is olyan sok az en meglatasom szerint…

nyuszigonosz 2018.09.12. 19:19:15

@kék madár: Egy ovis még nem ilyen elvetemült. Ovisként még gyerek a gyerek.

Arthamyr 2018.09.12. 19:32:45

@puhacica: Egy időben én is az ilyesmit tekintettem annak, de már kinőttem.
Én sikeresnek tartom magam is, és leszarom, ha mások nem tartanak annak, pedig semmi kiemelkedő, egyedülálló dolog nem kötődik a nevemhez, és sanszosan már nem is fog. Nyilván Phelps, U. Bolt, Gates, Hosszú K., Szt. István és Vivaldi is sikeresebb (bár a hatból kettő már meg is halt, szóval velük tuti nem cserélnék :)), hozzájuk képest mindig is picsafüst maradok, de van a világon majdnem 7.5 milliárd ember, akinél meg sokkal jobb életem van. Egyébként is, ki nem szarja le a sikert? Az életet élvezni kell, és ha ezt sikerhez köti valaki, főleg korszakos egyénekhez viszonyítva, nyomorult élete lesz. És akkor itt még nem is gondoltunk bele, higy a sikeres egyéneknek milyen az élete, nem biztos, hogy a többségükkel cserélnél. :)

A külföldre menésnél is ez a legfontosabb faktor: fogja-e élvezni? Vagy legalább kevésbé érzi szarul magát?

kék madár 2018.09.12. 19:34:54

par embernel kivagta a biztositekot ez az EU szavazas, ENSZ jelentes, Quercus koma megint irt nekem. Es sokat! Olyan regen irt mar, igaz a vilagevon probalt megint baratkozni velem, de nem talaltuk a kozos hangot :)

Arthamyr 2018.09.12. 19:35:59

@London2009: Azt adom, hogy boldognak kell lenni, de mi van, ha már otthon is az voltál? Lehet, hogy kint nem leszel annyira boldog, de akkor is egy jó tapasztalat lehet, és mondhatod visszanézve azt, hogy igenis megérte. Főleg, ha csak időleges, és relatív a kisebb boldogság.

kék madár 2018.09.12. 19:38:49

@Shanarey: az ilyen merteku aberraciohoz koran kell kezdeni a hulyulest.

Arthamyr 2018.09.12. 19:39:25

@kék madár: Quercus a gondolkodó?
Tőle én is kaptam most egy levelet. Viszont tényleg elég hosszú, és mivel így kezdte: "Na akkor büdösbunkó, degenerált agyatlan fosblogos libbantak okosodjatok. Rátok fér, na meg a tetű gazdátokra is. ", nem volt hajlandóságom tovább olvasni.

Gondolom elküldte több embernek ugyanazt.

tanato 2018.09.12. 19:44:57

@fhdgy: 17,40-es kommentedre:Nekem is ez ugrott be elsőképp,nem kiraknak minket/az bonyolult/hanem a főnők kiléptet minket mert bedurcizott az államszövetségre.Ez sokkal egyszerűbb, elég egy népszavazás és már kint is vagyunk.Na akkor tényleg vége,utána már nincs szabad költözés meg munkavállalás,megszűnik a munkaerőhiány és a másodlagos béremelés.Mondhatja majd a tulaj a melósnak hogy el lehet mennit ha nem tetszik/mert tudni fogja hogy nem lehet./
Sötét gondolatok,remélem nem válnak valóra,de tényleg nekem is ez ugraott be a mai kétharmad után.

puhacica 2018.09.12. 19:47:00

@London2009: @Arthamyr: jo, kicsit tulgondoltam. :D szerintem maradhatunk annyiban, hogy tobbfele siker van, es ebben igazatok van, a boldogsag/elegedettseg a legfontosabb, ez lehet az alapja minden masnak.

kék madár 2018.09.12. 19:48:25

@Arthamyr: hat igen nekem is igy kezdte. Egyem a lokott. libsimarcangolo buksijat

Arthamyr 2018.09.12. 19:50:17

@tanato: Miért ne lehetne elmenni akkor? Voltak ukrán, kazah, indiai, amerikai, brazil stb. kollégáim is. Ha jó vagy, szívesen látnak mindenhol, kicsit több lesz a szívás, de ugyanúgy lehet majd menni. Amíg nem húzzák fel a vasfüggönyt újra...

P.Elliot 2018.09.12. 19:51:55

Visszaneztem egy percre es lam csak, en is kaptam egy mocskolodo levelet ami politikai dolgokrol szolt, / gondolom sokszorositotta/ holott en nem is beszeltem egy arva szot sem politikarol ma.
Hehehe.....

Shaktee 2018.09.12. 19:51:57

@kék madár: nagyon bebacott neki hogy orbánt valagba rugdaltak, kirohogtek

a 2/3! :-)

P.Elliot 2018.09.12. 19:52:49

@kék madár: szerintem mindenkinek elkuldte akit utal....

P.Elliot 2018.09.12. 19:53:58

@Arthamyr: En sem olvastam el, hehehe....

Shanarey 2018.09.12. 19:57:48

@tanato:

Orbánnak csak a szája nagy, az ország addig életképes, amíg tagja az EU-nak. Ha nincs EU tagság, nincs vámmentes szállítás az EU-n belül, vagyis a multik azonnal lelépnek s viszik a gyáraikat a szlovákokhoz, avagy a csehekhez.

Arthamyr 2018.09.12. 19:59:27

@P.Elliot: Majd ha valaki elolvassa, összefoglalhatja, ha érdemes, bár gyanítom, hogy gyenge kezdés után erős visszaesés esete lehet az a levél.
Ő valami korábbi, ide írogató, de az előmoderáción mindig fennakadó troll, én pl. még életemben nem láttam/beszéltem vele ezelőtt? Mindenesetre ismét letesztelem, hogy a spamszűrő megfelelően működik-e. :)

Arthamyr 2018.09.12. 20:01:33

@Shanarey: Csak nehogy egyszer véletlen azt számolják ki a "szakértői", hogy a megmaradó kevésből többet lehetne ellopni.

tanato 2018.09.12. 20:01:50

@Arthamyr: Ukrán,kazah,brazil.Azért arányaiban nem tudnak úgy kint dolgozni mint ha tagok volnának.Emlékezz Mo-ra 90 és 2004 között belülről már nem volt sem fizikai sem jogi zár kifelé,mégis legtöbben feketén tudtak csak dolgozni a sógoroknál meg Németországban stb.Legtöbben csak tengerjárón ami nem ad jogott valemely gazdag államban történő letelepedésre,meg au-pairként ugyanezen kondíciókkal tudtak kimenni az átmeneti időszakban.Még pol. menekültként sem tudták már 90 után elADNI magukat kint mint a Kádár reizsim disszidensei.

tanato 2018.09.12. 20:02:52

@Shanarey: Ez igaz,de egy begőzölt,durcás sértődött embernek megváltozik a gondolkodásmódja miként azt a főhadnagy Úr is kifejtette.

London2009 2018.09.12. 20:03:53

@Arthamyr: ja, ja, o a favago. Pont ezt szerettem volna en is kerni, hogy ha valaki elolvassa, akkor foglalja ossze. Az elso mondatnal en sem olvastam tovabb.
Nem azt irtam boldog, hanem boldogabb! Pont emiatt mert en Mo-n is boldog voltam, meg az is lennek. : )

Arthamyr 2018.09.12. 20:06:18

@tanato: Mondjuk ebből az ukrán, az amerikai, a kazah és az indiai kolléga is megszerezte az állampolgárságot. Volt orosz és pakisztáni is. Nem tudom, mi volt 2004 előtt, akkor még otthon dolgoztam, és nem is nagyon nézelődtem kifele, de most nincs komoly akadálya. Persze messze nem olyan sima, mint nekünk, mi most gyakorlatilag oda megyünk ahol akarunk, ha akarsz, elmehetsz Spanyolországba semmit tenni, és vehetsz egy házat (már ha van rá pénzed), ők ezt nem tehetik meg. Viszont amint megkapsz egy eus állampolgárságot, kb. ugyanúgy elvagy, mint az, aki annak született.

Shanarey 2018.09.12. 20:07:01

@Arthamyr:

Orbán, nem hülye, csak megalomániás, és Napóleon komplexusban szenved. Az EU források pár éven belül kifújnak, ami utána jön az már nem lesz minden lopáshoz elég, így abból kell gazdálkodnia, ami marad.

Arthamyr 2018.09.12. 20:07:13

@London2009: Áá... A kitartott mindened, hogy te sem olvastad el!

gabors 2018.09.12. 20:08:17

@Zsuzsi65: na ja reggel NPR-on volt szerintem jol elmagyaraztak ott ...

kék madár 2018.09.12. 20:10:17

@Shaktee: milyen nev alatt?
Meglepne, annyira korlatolt, mocskolodo a stilusa, hogy azzal azert elcsuszna

tanato 2018.09.12. 20:11:50

@Arthamyr: Így van,egy nem EU-s kb. hasonló módon telepdhet le az EU-ban mint mondjuk egy magyar Kanadában,USA-ban vagy Ausztráliában.Szóval nagyságrendekkel nehezebben.
De mint írtam remélem ez a sötét forgatókönyv soha nem következik be.

Arthamyr 2018.09.12. 20:12:02

@Shanarey: Kérdés, hogy akkor is megéri-e majd (neki, nem az országnak) az eus tagság. Meg az, ha nem éri meg, meg tudja-e győzni az embereket. Szerintem az eus tagságban pont az volt jó, hogy egyfajta "európai normához" igazodtunk (volna), és lassan levetkőztük volna a balkáni mentalitást, a pénz csak mellékes plusz, és az ország szempontjából annyira nem jelentős (sosem volt a gbp 10%-a sem).
De ez még nagyon messze van, én nem vagyok olyan pesszimista, hogy emiatt zavartassam magam. :)

kék madár 2018.09.12. 20:12:46

@P.Elliot: erdekes mert te tenyleg nem szoktal hulyeorbanozni. Nagyon ki lehet borulva szegeny

gabors 2018.09.12. 20:14:55

@Zsuzsi65: Ez egy tisztan politikai velemeny magyarorszag mostani politikajarol ... ennek semmi gyakorlati kovetkezmenye nincsen ugyanis a phase 2. -rol nem is esik szo aminek meg mindig nem lenne semmi gyakorlati kovetkezmenye az orszagra nezve de ha ott is "veszit" Orban akkor jonne mar egy szanakciokkal is jaro harmadik fejezet ami viszont a tobbi 27 orszagnak kellene (ha jol sejetem) egyhangulag megszavazni es ez akkora dolog lenne hogy Mo nem szavazhat amig a felrott hibakat ki nemjavitja ... nics penz megvonas nincs kizaras semmi se Viki se Petike nem kell hogy brusszelbe utazzon amikor eppen szavazni kell kb ennyi...

DE politikai uzenete azert van mert pl osztrak kancellar vagy az EU neppart nemet kepviseloje (mind buddy buddy volt eddig) megszavazta hogy valami buzlik orbanisztanban ...

London2009 2018.09.12. 20:18:43

@kék madár: persze, hogy irkal ide is. De szerintem o is lenyegtelen, pont, mint a birka. Kar beszelni roluk. Hadd jatszanak diggernel, ez igy mindenkinek pont jo. Szerintem zarjuk is ezt itt le.

@Arthamyr: :DD

gabors 2018.09.12. 20:20:09

@kék madár: "@Herr Géza: raadasul birca mindezt Trump stilusban nyomja "

ez azert nem igaz mert birca azert egesz mondatokat bir osszehozni, es akar tobb bekezdesen keresztul tudja vinni a fonalat .. Trumpnal mar a 144 karakter is gondot okoz ...

az hogy hasonloan velekednek egyes dolgokrol az mas kerdes bar birca nem hiszem hogy nagyon oda lenne az archtipikus karvaly tokesert ... (a white power reszet gondolom azert szereti)... meg a migrans ellenesseget ami igazan fasza 2 migrans feleseggel Trumpnal (birca-nal nem tudom de maga is migrans ...)

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2018.09.12. 20:21:00

Haha, jelentem bekerultem a kivalasztottak elit csoportjaba, akiknek maganuzenetben fejti ki egy kedves honfitars, miert is nem jol latom a dolgokat:) de meg sem erzem elegge megtisztelve magam, mert nem nev szerint nekem szol, hanem copy-paste modszerrel en bloc minden "libsinek" . Meg jo, hogy en valahol kozepen, a fuggetleneknel vagyok:)) az itteni szavazasi regisztracional sem koteleztem magam el egyik oldal fele sem:)

London2009 2018.09.12. 20:23:58

@Zsuzsi65: szeretnek elsokent gratulalni! A vegen meg kiderul, hogy micsoda csapatepito pozitiv ereje van ennek a levelkenek! Udv a klubban!

Arthamyr 2018.09.12. 20:27:22

Off:

index.hu/mindekozben/poszt/2018/09/11/pat_robertson_varazslat_idojaras_iranyitasa_vedopajzs/

Na ezen besírtam. Ezért erőltetik Európában is a kereszténységet, imapajzsra van szükség!
Amerikás határátkelő poszterek, köztetek ki vesz részt az imapajzs fenntartásában? :D

gabors 2018.09.12. 20:27:50

@Zsuzsi65: "Egyebkent - csak kivancsisagkepp - ez a jelentes hogyan szuletett? Odament/kuldott vkit Sargenti Mo-ra vizsgalodni? Hogy zajlik egy ilyen vizsgalat? "

Oda is mentek tobbek kozott a felcsuti vasutat is megneztek... ha jol tudom egy csomo kerdest is kuldtek a kormany kulonbozo szerveinek, meghallgattak NGO-kat, ellenzekieket, de leginkabb mas jelentesekbol (pl az eu-s korrupcios vizsgalatokbol, ensz-es jelentesekbol, emberi jogi szervezetek es hasonlok).

Vizsgaltak a kormany sajat anyagait intezkedeseit (pl birosagok) es hasonlok.

Arthamyr 2018.09.12. 20:29:00

@Zsuzsi65: Az elején nem volt "Szia Zsuzsi65!"? Egyébként ez az üzenetküldő rendszer igen fapados, lehet egyáltalán csoportos üzenetet küldeni?

gabors 2018.09.12. 20:30:58

@Shaktee: "@London2009: Az EP szavazat elvesztése nem kis dolog. "

KB miert ? semmit nem jelent azokon az ugyeken kivul ahol vetozni lehet (persze azokbol vannak tenyleg fontosak)

IT Knight 2018.09.12. 20:31:02

@Shanarey: Nem utasítok vissza semmit, most Londonban fogok élni fél évig. Meglátjuk, de nem várok sokat sadik kán kalifátusától.

Shaktee 2018.09.12. 20:31:05

@gabors: megvan a link az NPR-hoz, szivesen belefulelnék...?

max bir ca · http://bircahang.org 2018.09.12. 20:31:08

@kék madár:

Ez nem tisztán magyar ügy, ez az összes elnyomott nép közös ügye.

London2009 2018.09.12. 20:38:03

@gabors: egyetertek. Ezt irtam en is, hogy nem oszt, nem szoroz. Megyek vegul kis tulzassal feletek, de Miamiba. Majd igyekszek integetni a porazon levo macskaidnak! :D

Shaktee 2018.09.12. 20:38:35

@London2009: én azért elolvastam, mint mindent :)

A logikai bukfence ott van hogy a tesó abban bízik
hogy az EP/EU eltolódik annyira jobbra hogy a vikije lesz ott a messiás(kovász).

Namost..hacsak! az ISIS vagy hasonló csoportok nem robbantják fel az Eiffel tornyot vagy Westminstert, ennek igen kicsi a lehetősége. Több jobber lesz, igen, de nem lesz elég a változáshoz.

Csókollak Q, csak kűzdj tovább nyomika :-)

gabors 2018.09.12. 20:41:14

@Arthamyr: hmm nekem nem jott vagy tiltva van ... lehet amerikasoknak mar nem is ir :-)

gabors 2018.09.12. 20:46:13

@P.Elliot: akkor ezzel megbukott az amerikas magyarok teoriam ...

persze hogy szokszorositotta ezt csinalja mar regen blogot ir az itt irokrol ott gyalazkodja oket meg hasonlok te olvasod a diggert (nem?) ott megtalalod es lathatod kikrol miket ir ... csak sajnalni lehet (csaladjat plane ha van de lehet pont incel)

2018.09.12. 20:55:19

@gabors: Nekem irt, szoval nem orszagtol fugg :))

gabors 2018.09.12. 20:55:26

@London2009: na basszus meg az amerikasok csoportjabol is kihagyott a favago ... :-))) azt hiszem akkor tudja a cimeket ha valaki irt a blogjaba amibol jo sok volt ... mar

fhdgy 2018.09.12. 21:01:29

@Arthamyr: Nekem is elküldte, kb. én is addig olvastam, oszt részemről annyi! Agyatlansággal nem vitatkozom!

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2018.09.12. 21:05:34

@London2009: na most lehet, hogy nehanyan meg fognak lepodni itt, de revidealnom kell az elozo valaszomat. A lelkiismeretem ugyanis megszolalt: a szarkasztikus megjegyzesemmel tul.kepp ugyanazt a reakciot valtom/valthatom ki Q-bol, mint amit a reszerol kifogasoltam. Messze alljon tolem, hogy ilyen hipokrata legyek.
Kedves Q.! Miert gondolod, hogy a tragar fogalmazasmod hangsulyozza a mondanivalodat?A parbeszed a "masik" oldallal sokkal eredmenyesebb lenne (mert hidd el, vannak olyanok, akik esetleg hajlandoak lennenek beszelgetni veled), ha a masik oldalt is vitapartnerkent kezelned. A tragarsagot figyelmen kivul hagyva, es a tobbi informaciot megprobalva kiszurni, - meglepetes! - el tudtam gondolkodni azon, amit irtal. Ha valaki okos ervekkel es hiteles forrasokkal ala tudja tamasztani a mondanivalojat, en mindig nyitott voltam a masok velemenyere. A haragod helyett mennyivel hatekonyabb lenne egy ilyenfajta kommunikacio...
Lehet, ez csak az en naivitasom, de en hiszek az emberekben.
Barati udvozlettel:
Zs., egy kereszteny embertarsad

fhdgy 2018.09.12. 21:05:59

@tanato: Köszönöm! Nem vagyok agykurkász, de azt tudom, hogy irracionális embertől nem várhatunk racionális gondolkodást, cselekedetet. Szép jövő, ha egy agyilag beteg elme a vezér!

gabors 2018.09.12. 21:06:57

@Arthamyr: ez a pat robertson ismert figura az AIDS isten bunetetse a homokosokra ... a 80-as evekben azota is hasonlo, azt hiszem valami hasonlo miatt volt a 9/11 is 17 eve varjala meg is keresem akkor miert buntette isten amerikat ...

"Two days after the terrorist attacks on Sept. 11, 2001, Pat Robertson had fellow televangelist Jerry Falwell on his "700 Club" program. Robertson agreed with Falwell when Falwell said God allowed the attacks because of moral decay - specifically the ACLU, abortionists, feminists and gays."

Falwell a masik ilyen tele-evangelist idiota de mar meghalt igy mivel semmi jot nem tudok rola mondani csak mint a fenti idezet de nagyon nem szerette a homoszexualisokat ... :-))

Ilyen hithuu barombol jo sok van itt "born-again"

Shaktee 2018.09.12. 21:07:30

@gabors: ugyanaz ami a digsinél virit

London2009 2018.09.12. 21:08:06

@Zsuzsi65: te tul jo vagy. O egy beteg ember. Esetleg szanni lehet, masra nem erdemes. Na de en itt tenyleg befejeztem. Egy szot sem erdemel tobbet. Toodles! : )

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2018.09.12. 21:13:57

@London2009: en nem diagnosztizalok, I'm witnessing :) tulsagosan negativ kep el a (magyar) emberek fejeben a "keresztenyekrol", es sajnos ez felerosodott mostanaban,nem utolso sorban, a hivatabol nyomott "keresztenyseg" miatt...Na, az koszonoviszonyban sincs azzal, aki valoban kereszteny...

Csodabogár 2018.09.12. 21:29:12

@puhacica: Erre szoktam azt mondani, hogy százszor meg kell gondolni, kitől fogad el valaki valamit. Sokszor jobb lemondani a segítségről, mert utána elvárások vannak.:-(

Most nem kiköltözésre gondolok, hanem úgy általában. Nekem nem segített anno senki, nem is ismertem senkit. Jó volt ez így, nem kellett hálásnak lennem. Ez is egy fajta szabadság érzet.

Arthamyr 2018.09.12. 21:37:37

@gabors: Tele-evangelist! :D Nekem is annak kellett volna mennem, ha már tech. evangelistnek túl hülye vagyok. :D

Csodabogár 2018.09.12. 21:46:09

@kék madár: Én meg vagyok sértve, mert nem kaptam semmilyen levelet.:-)
Nem is tudom hova kaphatnám, mert biztos nem adtam meg a normál e-mail címemet.

kék madár 2018.09.12. 21:53:31

@Csodabogár: forwardolnam, de letoroltem :)

kék madár 2018.09.12. 21:57:28

@Zsuzsi65: en probaltam vele kommunikalni egyszer regtebben a digger oldalon, 0 eredmennyel, csak ugy poenbol, kivancsisagbol, hogy az erveles, tenyek, emberi hang mukodnek-e. De nem.

kék madár 2018.09.12. 21:59:01

@balcán maxval bircaman: sokszor elsutotted, hogy Magyarorszag nyomta tele tokevel a nyugatot. Folytassam?

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2018.09.12. 22:21:43

@kék madár: nos, amikor emberi hangon szolsz hozza, emberi hangon valaszol vissza:) nekem megtette, teljesen normalisan, tragarsag nelkul:) Szoval a kommunikacio mindig ket emberen mulik, en ezt vallom es probalom kovetni.
Persze van egy hatar, amikor az ember tudja, hogy nem erdemes tovabb eroltetni a dolgot, ha suket fulekre talal. De hidd el, a legtobb ilyen "haragos" ember a valosagban - ha te is ugy allsz hozza, es nem eleve egy prekoncepcioval kozelitesz fele - maskent fog viselkedni, mint itt a neten. Ez koztudott...

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2018.09.12. 22:28:15

Na, most latom, hogy a maganban nekem (is) elkuldott email tul.kepp azon a bizonyos masik blogon jelent meg, es ezert lett "Na akkor büdösbunkó, degenerált agyatlan fosblogos libbantak okosodjatok. Rátok fér, na meg a tetű gazdátokra is" ezzel mondattal inditva es cimezve:) A nekem cimzett valasz is ott jelent meg :) csak vissza kellett fejtenem a fonalat, hogy eltalaljak hozza :)

kék madár 2018.09.12. 22:29:11

@Zsuzsi65: en emberi hangon szoltam hozza digger blogon, de hogy oszinte legyek, nem erdekel, hogy kell kezelni szegenyt, en annyira nem tudok mit kezdeni a stilusaval es a velemenyevel. Olyan ocsmanyul gyulolettel es szemelyeskedve ir a ha kozonsegerol, hogy egy utolso barlangban lako neonacicotol tobbet varnek. Azt, hogy kereszteny, nem is tudom ertelmezni

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2018.09.12. 22:49:13

@kék madár: igen, nem tudom, miert gondoljak sokan, hogy a tragarsaggal hangsulyt adnak a mondanivalojuknak...vagy ugy gondoljak, ez az o "brand"-juk? Pedig normalis hangnemben eloadott velemeny akar meg erdemi beszelgetes kezdete is lehetne, de eleve elzarjak ennek a lehetoseget azzal, ahogy kommunikalnak, mert sok ember szamara ez az arrogancia nagyon taszito.

kék madár 2018.09.12. 22:56:18

@Zsuzsi65: "brandjuk" hah! Nem gondoltam meg a stilusra igy, hogy meg szandekos is.

Arthamyr 2018.09.12. 23:03:12

@Zsuzsi65: Emberi hangon szól vissza, ok, de mi értelme van? Lehet belőle hasznosítható információt kinyerni? Meg fogod változtatni az álláspontod? És ő? Egyáltalán akarja?

Az esetek többségében (a kimoderált részt nem látom), pl. birca is megtévesztően emberi hangon béget és IT Knight is emberi módon írogat ide (bár karcos a libsizés/kitántorgózás, de azért a levél kezdésének szintjétől messze vannak), csak olyan velük beszélgetni, mintha a pápának próbálnám elmagyarázni az audiencián, hogy márpedig isten nem létezik, és jobb lenne, ha visszavenne kicsit a hülyeségeiből. Lehet, hogy ők is így érzik, csak a másik oldalról, innentől kezdve nincs sok értelme beszélgetni. Lehet, hogy nála a büdösbunkó a legbarátibb megszólítás, és csak én felejtettem el magyarul a hosszú külföldön eltöltött idő alatt? :)

Szerintem az általam idézett "köszöntés" teljesen értelmetlen, kontraproduktív, ha kommunikációt akar kezdeményezni valaki egy idegennel. Egy ellenséges ország képviselőjével sem kommunikálna így az ember, max. ha igazából nem az ellenséges országgal akar kommunikálni, hanem a sajátjainak megmutatni, hogy ő milyen kemény.

London2009 2018.09.12. 23:03:43

@Zsuzsi65: orulok neki ha igy tortent! De mondom, te tul jo vagy. : )
Azt gondolom, hogy en nem szolgaltam ra senki gyulolkodo frocsogesere. Ertelmezni sem tudom ezt a libsizest (inkabb konzervativ eszmeket vallok es teljes mertekben jobboldali a beallitittsagom). De ugye az a bunom, hogy unalmas oraimban itt vacakolom el az idomet. (Mondjuk valoban talalhatnek jobb elfoglaltsagot!) No de annyi baj legyen! : )

London2009 2018.09.12. 23:10:04

@Arthamyr: ezert mondom es vagyok rola meggyozodve, hogy beteg. Egy valamit magara ado, ertelmes, muvelt ember nem kommunikal igy.

Arthamyr 2018.09.12. 23:17:36

@London2009: Nekem nincs igényem értelmes, művelt emberekre. Viszont ez a hangnem ellenséges is. Tök jól elvagyok a falusi kocsmában, ahol azért a többség se nem művelt, se nem értelmes, de legalább alapvetően barátságos.

Csodabogár 2018.09.12. 23:21:56

@Csodabogár: Helyesbítek, megtaláltam a levelet egy ritkán használt mailcímemen. Ment a kukába, mint minden, ami ismeretlen helyről jön.

Shaktee 2018.09.12. 23:39:43

@Csodabogár: Jól is tetted.

Rá lehet baszni ha a kijövetelnél baromarcok segítenek..

London2009 2018.09.12. 23:49:59

@Arthamyr: ez oke. Tok jol elvagyok en is a kocsmaban es valoban muveltnek sem kell lennie az aktualis beszelgetopartnernek. Csak most nem a talponalloban vagyunk. Leveleket meg vegkepp nem szoktam kapni onnan, esetleg karacsonyi udvozlolapot. : )

gabors 2018.09.13. 00:09:53

@Shaktee: Azt hiszem az NPR csatornan volt de ott nics sajat anyaguk hanem a BBC Newshour ... ( a reggeli musor az ilyen tobb forrasbol osszehozott valami ... en reggel 7:30 tol 9:00 9:30 ig hallgatom a kocsiban ...)

gabors 2018.09.13. 00:11:46

@Shaktee: "Westminstert, ennek igen kicsi a lehetősége. "

ez mar nem fog szamitani a brittek mar kileptek ... :-) ebbe mar nem lesz szavuk.... :-))))))

kronikas 2018.09.13. 02:56:52

@Arthamyr: például repülnek a néppártból. A Kerti Törpe rég a legnagyobb egyházba, legerősebb eu pártszövetségbe bújik s mögülük sértegette, provokálta a többieket. Azt hitte ő lesz europa ura, hogy a többi nép is olyan mint a magyar. Tévedett s koppant. Onnan kirugva eu-ban az mi rég is volt: egy mitugrász urgibugri bugris.

kronikas 2018.09.13. 03:02:40

@balcán maxval bircaman: ja... és soros éjjel kiment az erdőbe, vágott egy mogyoróvesszőt és sittysutty elvarázsolta a néppárt tagjait... csúf szélsőballibként ébredtek a szavazás előtti napon, a frakcióvezetővel az élen... aztán elküldték szegény orbánt a pi...re neusokba. Véletlenül sem azért, mert már Merkelt is hátba próbálta döfni, vagy mert a valódi keresztények azt mondták, vagy a kertitörpi megy vagy ők...

2018.09.13. 03:06:38

@Zsuzsi65: ez pontosan igy van. az elso orbankormanyig nem igazan foglalkoztam a keresztenyseggel, de ok mar akkor elkezdtek nyomni, hogy jo ember csak az lehet. aztan egyre erzekenyebb lettem ra, most meg mar mindenre kattanok

Shaktee 2018.09.13. 07:28:58

Ír / olvas itt valaki Karolinából?

Shaktee 2018.09.13. 07:29:07

@gabors: akkor jutott csak eszembe mikor megnyomtam a küldő gombot. Meg egyáltalán minek is, a Kalászka elvan mindenhun mint a tök ;)

somlobodog 2018.09.13. 07:29:24

@balcán maxval bircaman: "Ő szervezte a magyarellenes akciót. Szardzsentini az ő embere."

Hiteles irat mint bizonyíték erre? Vagy egy videó ahol megbeszelik? Van? Akkor küldj. Vagy küldd a linket a wikileaksrol. Egyébként megint hazudsz. És nem velemenykent írtad hanem tényként szóval ezt a szánalmas kis vedekezesedet megsporolom előre. Szóval ha nincs bizonyíték akkor hazudsz. Vagy tokhulye vagy. Hajlok az utóbbira is... Persze az előbbit is fenntartva.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.09.13. 07:29:36

@kék madár:

Ez szimpla tény.

A kommunizmus bukása billiós tőkeinjekciót eredményezett a nyugat számára.

kék madár 2018.09.13. 07:45:31

@maxval balcán bircaman: szerintem ha keresnek se talalnek olyan hozzaszolasod aminek alapja es ertelme volt.

kék madár 2018.09.13. 07:50:48

@maxval balcán bircaman: egyebkent meg kezdhetned azzal, hogy az allitasaidat nem probalod olyan trumpi hulyesegekkel alatamasztani, hogy "ez szimpla teny" meg "ezt mindenki tudja", inkabb linkelj be hiteles forrast.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.09.13. 08:16:22

@kék madár:

Kié lett az a hatalmas vagyon, ami megvolt a kelet-európai államokban? Hová mentette ki a pénzét a régi-új keleti elit? Ki nyert ingyen hatalmas új piacokat?

Ha ezt mind végig elemzed, rá fogsz döbbenni magad is.

kronikas 2018.09.13. 09:39:17

@maxval balcán bircaman: orbán viktoré, rogán antalé. Hol tartják? Talén Dubaiban...eu pályázati pénzek kb. Felét lopják el még.

Golf2 2018.09.13. 10:23:51

Bemutatott egy rendőrautónak, három hétre bezárták a Szent János Kórház pszichiátriájára...Itt tartunk.

Arthamyr 2018.09.13. 11:29:55

@kronikas: Kirepülhetnek a néppártból, és akkor mi lesz? Szétesik a kétharmad? Orbánról sok rosszat el lehet mondani, de annyira nem hülye, hogy ilyet hisz, hogy ő lesz "Európa ura". Egyrészt mert Európának nincs központi ura (ezt jól jelzik az sokáig elnézett kilengései is), másrészt ha lenne, neki akkor sem lenne esélye rá. Most nem a többi nép küldte el a picsába, hanem a többi nép bizonyos szisztéma szerint megválasztott képviselői - ez fontos különbség, olyan, mint ha azt mondanád, hogy a magyar nép stadionokat szeret építeni - persze nem állítom, hogy a többi nép nem küldené el. És sajnos továbbra is Magyarország teljhatalmú, mindent kezében tartó ura, aki minimális kontrollal kukorékolhat a kis szemétdombján, ez egyelőre egyáltalán nem is ingott meg, a legkevésbé sem.

Arthamyr 2018.09.13. 11:31:57

@maxval balcán bircaman: Három lehetőség van:
1. Nem ismered a mítosz szó jelentését.
2. Hülye vagy.
3. Mindkettő.

kronikas 2018.09.13. 12:56:38

@maxval balcán bircaman: Soros irányitja őket! Meg a Mumus!

kronikas 2018.09.13. 12:58:34

@maxval balcán bircaman: Akkor csak azért járnak rendszeresen Dubaiba mint a jányok, kis mellékest keresni? Azért azt nehezebb elhinni...

kronikas 2018.09.13. 12:59:48

@Arthamyr: Elkezdődött az erózió.... azt gondolom, a háttérben már alakulnak a csoportok, ha a főnök már kezelhetetlen teljesen, mit tegyenek.

kronikas 2018.09.13. 13:23:56

@maxval balcán bircaman: Dehát te mindig mindent tudtál eddig, akármilyen országról, mi miért van ott... Dubai ilyen sötét folt a térképeden? Azt nem olvasod, Kósa, Rogán többet jár oda mint Strasbourgba?

kronikas 2018.09.13. 13:25:53

@maxval balcán bircaman: Meg a Mumus. És a gyíkemberek. De lehet a Yeti is ezen dolgozik sőt ő irányit titokzatos bunkeréből.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.09.13. 13:35:34

@kronikas:

Azt mondod, a világ anarchiában van, senki se vezet semmit, minden döntés pillanatnyi, nincsenek tervek?

kronikas 2018.09.13. 14:08:29

@maxval balcán bircaman: Azt gondolom, sok olyan pszichopata van, akár politikus, akár troll, aki nem tűr más véleményt, mint amiben éppen hisz s ehhez csavar mindent. Mint a droidok. Lelketlenség, kiméletlenség hatalmas arc s hazudozás egyfolytában. Egysikú agy, semmi érzelem, egyfajta elmebetegség. Pátiáknak nevezik őket, pszicho meg szocio. Nincs lelkiismeretük, se szégyenérzetük, lepereg róluk minden.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.09.13. 14:13:55

@kronikas:

Alapvetően jó dolog a határozott politikus, Az ellentéte mindig rossz: hiszen elvtelen embert jelent, aki csak a hatalom miatt látja el feladatát.

kronikas 2018.09.13. 14:22:44

@maxval balcán bircaman: A patásokról irtam, nem határozottakról - megint terelsz.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.09.13. 14:31:01

@kronikas:

Ez nem szűrhető ki. A víziós politikus és a beteg politikus között nem egyértelmű a határvonal.

Latcho Rom 2018.09.13. 14:53:56

@maxval balcán bircaman: Le kellene már szakadnod Orbán Viktor gyalázásárol, végre.

juletræ 2018.09.13. 15:29:11

@IT Knight:
"-fogadd el, hogy bevándorló vagy"

márminthogy magyarországon?

Kiég3tt 2018.09.13. 15:46:35

Az en tanacsom az, h lelekben legyen az illeto abszolut elszant. Nem mindenkinek valo a kulfoldre koltozes.

kék madár 2018.09.14. 01:31:11

@maxval balcán bircaman: "Nem szoktam senkit se gyalázni."
rakeressek ennek a cafolatara?
Meg mindig nem sikerult linket betenned a billiós tőkeinjekciórol. Nem is fogsz, bebufogsz ilyen hulyesegeket es amikor a bizonyitasra kerulne a sor, eltunsz.
Ket eset van: elhiszed amit irsz, (valahol ez a jobbik) vagy direkt beszelsz hulyesegeket. Amit nem ertek az az, hogy mi vezerel ezen a blogon (esetleg mazohizmus?), ertelmes, konstruktiv vitat nem folytatsz, csak bedobsz valami hulyesegbombat, vagy verig sertesz valakit vagy valakiket es ha valaki rakerdez, akkor meg jon az, hogy "ez teny", aztan eltunsz, aztan kezded ujra elolrol. Nem vagyok pszichologus se pszichiater de sok dolguk lenne veled.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.09.14. 06:22:47

@kék madár:

Igen, keress rá, mert ilyen nincs.

Mindig konstruktív vitát folytatok. Csak vedd észre: egy vita úgy is véget érhet, hogy a felek továbbra se értenek egyet semmiben.

Komolyan azt mondod, az lenne a konstruktív vita, hogy az ellenfeledet alapból elmebetegnek nyilvánítod?

élhetetlen 2018.09.15. 08:10:14

@maxval balcán bircaman: „Lásd mint a kényszerből tanárrá lett ember”. Te érted, hogy mit írsz? Hogy lesz valaki kényszerből tanár? Ahhoz el kell végezni egy egyetemet. Hogy nem vették fel esetleg máshová? Akkor még mindig elmehet kertésznek, ha azt jobban élvezi.

élhetetlen 2018.09.15. 08:10:35

@Csodabogár: „Szóval ha szereted a zalai lankákat, a Balatont vagy Budapestet, akkor tök mindegy, hogy a jelenlegi államfőt Orbánnak vagy Donald Ducknak hívják.”. Majdnem igaz, de azért tudnak itthon kellemetlenséget okozni. Szemétszállítás, Balaton. Tíz évig működött a csoportos beszedés. Létrehozott az Orbán kormány egy központi szemétszállítási számlázó rendszert. Két éve nem tudják befogadni az előző csoportos beszedési megbízást. Sárga csekk jön, ha ez még mond neked valamit, mint 30 éve. Pestre kapom, és ha lent vagyok két hónapot, még fizethetem a késedelmi díjat. A csekken folyamatosan ott van 7 ezer forint tartozásom. Az ügyfélszolgálatot meghagyták Siófokon, tehát nem tudom hívni a központi számlázást, hogy mi a fene ez, Siófok meg nem tud válaszolni, mert már nem látja a számlázási rendszert. Aztán két év után megkaptam a sárga csekket a 7000-ről is, a két évvel ezelőtti átállásnál ragadt be, most sikerült megoldani. Félre ne érts, ez nem teszi tönkre az életemet, csak ez a mindent központosítanak, és ettől minden tohonyább lesz, nem működőképesebb, tehát számít a kormányzat. És a rendszeresen hozott agyament kötelezettségek. 120 cm a lépcső szélesség a lépcsőházban. Tizen éveken keresztül ott teleltek a leándereim, a szomszédot sem zavarta. Rendelet, 110 cm-t szabadon kell hagyni. Ja, ha felvasalom a falra a cserepeket, egyébként, ha benéznek, 500 000 ft büntetés. Bocs, csak ennyit a mindegyről.

élhetetlen 2018.09.15. 08:11:02

@Arthamyr: „egy diáknak más tanácsokat kell adni (pl. a diáknak nem feltétlenül kell mocsokdrága piaci árazású ingatlanban laknia, kaphat ösztöndíjat, nem szembesül a munkaerőpiac viszontagságaival annak teljességében, nem neki kell előteremtenie a kenyérre valót), amiben a legfontosabbak (pl. hogyan szerezz frankó ösztöndíjat, diákszállást) közül nincs is tapasztalatom.”. Hát nekem van. Az unokahúgom ment ki egy szál bugyiban (értsd, pénz nélkül) egy EU-s pályázattal Angliába. Egy év előkészítő, a tanulás ingyenes Eton), a megélhetés egy családnál ottlakással, gyerekfelügyelet, takarítást, stb., érti, aki érti. A három év alapképzés, már diákhitel, kolesz, és esténként a subway szendvicsbár, mert elő kellett teremteni a kenyérre valót, mert kaphat ösztöndíjat, amiből esetleg ki tudja fizetni a koleszt, stb, de csak ennyi. Kemény. Aztán két év valami munka, hol van, hol nincs Londonban, és ezek után pénzhez jutott, eladták itt Pesten az öccsével közös lakást. A 6 millát benyomta egy mesterképzésbe, és köszöni, már jól van, van stabil állami állása, és nem jön haza, de azt felejtsük el, hogy egy diáknak nincsenek gondjai, mert az ösztöndíj, meg nem kell megkeresni a kenyérre valót…

élhetetlen 2018.09.15. 08:11:12

@Arthamyr: „a Fidesz épp most kapott egy teherhajónyi muníciót, lesz mivel egybentartani a tábort, akármi is történjen otthon.„. Sajnos, tökéletes a meglátásod.

élhetetlen 2018.09.15. 08:11:38

@Csodabogár: Kimaradsz pár dologból. Én nem vagyok boldog. Miután 15 éve elgázoltak egy zebrán, és tönkre ment a bal térdem, kaptam egy rokkant parkolási kártyát, ami elvileg egy életre szólt, mert csak rosszabb lesz az állapotom. Aztán közölték, hogy nem, menjek be felülvizsgálatra, (tudod, mert a sok csaló). Négy rész, 25-25-százalékkal. Bal láb, jobb láb, bal kéz, jobb kéz, a parkolási kártyához 40 % kell. Mind a két karom ép, sőt a jobb térdem is csak alig kopott, tehát a nem igazán használható bal lábammal nem értem el a 40 %-ot, mert az csak 25 %. Ha nem tudok lábon menni, menjek kézen. De ez a földi paradicsom. Ja.

élhetetlen 2018.09.15. 08:11:51

@Shanarey: „ami utána jön az már nem lesz minden lopáshoz elég, így abból kell gazdálkodnia, ami marad.”. Ami marad, az már a fél Magyarország, Tokajostól, Balatonostól, sok kastélyostól. Mert ugye nem gondolod, hogy az mind a feltupírozott Mészáros Lőrincé? Ebből elég szépen megélhet, mint megbecsült, visszavonult miniszerelnök, a családjával együtt.

élhetetlen 2018.09.15. 08:12:12

@Zsuzsi65: „ez a jelentes hogyan szuletett? Odament/kuldott vkit Sargenti Mo-ra vizsgalodni? Hogy zajlik egy ilyen vizsgalat?„ Én itt élek Magyarországon, de ezt nem tudom, csak azt, hogy a kormány párti kommentelők azon vannak felháborodva, hogy például a „külföldről Soros által pénzelt” civileket kérdezték meg, (mert ők a károsultak), és nem a főügyészt kérdezték meg, hogy milyen ügyben nem kezdeményezett semmit, mert ő nyilván azt válaszolta volna, hogy mert nem történt semmi. És a független bíróság felszámolása is törvényes, mert törvényt hoztak rá, stb. És a CEU, aki miután teljesített minden törvény által megkívánt dolgot, mégsem teljesíti a feltételeket, mert a kormány nem írja alá az amerikaiak által már előkészített szerződést, mert csak. A sajtó ügybe nem is érdemes belemenni, de pl. a Magyar Tudományos Akadémia dolgaiba beleszólni, az már durva. Szóval van, ami már az EU-nak is feltűnik.

élhetetlen 2018.09.15. 08:12:39

@fhdgy: „Ha Magyarországon lenne most néhány év, ami büntetés lenne az eddigi hülyeségeinkért, még az is jobb lenne, mint kivárni az orbán família kiveszését.”. Hát kivárni a familia kiveszését esély sincs. Orbán költözik a várba, Ráhelé lesz az ország turisztikája, a fia vallást alapít, (mondjuk hungrikánt az anglikán mintájára), és Orbán lesz az egyház feje is, és megkoronáztatja magát, ha már a koronát úgyis begyűjtötte a múzeumból, na, abba hagyom, ez már nekem is árt.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása