oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2024. március 12. 18:44,  Egy magyar srác ismerkedése a fülöp-szigeteki nőkkel 30 komment

2024. március 12. 18:44 Határátkelő

Egy magyar srác ismerkedése a fülöp-szigeteki nőkkel

Sir Mók története Angliában indul, aztán némi magyarországi kitérő után folytatódik. Hogy miként jönnek ide a fülöp-szigeteki nők? Nos, a magyarázatot valahol a Covid és a YouTube környékén érdemes keresni.
 
fulop-szigetek_1.png

„A helyszín Anglia, 2020-at írunk. Karantén, vírus, lezárások, gazdasági kilátástalanság, vacak időjárás, magány. Ezekkel a szavakkal írom én le az akkori eseményeket. Engedjétek meg, hogy megosszak veletek egy kis előzménytörténetet röviden.
 
2019 februárjában elhagytam Angliát, majd 2020 februárjában visszatértem. Az évet Magyarországon töltöttem, a szüleimnél laktam, munkám nem volt, a házfelújítás és a tanulás mellett erre már nem jutott se időm, se energiám, feléltem a tartalékaimat.
 
Végül eljött a nap, minden vizsgám lezárult, immáron kamionsofőr lettem, hurrá irány vissza Angliába. Ekkor jött a váratlan fordulat, a COVID. Mivel pénzem az nem sok volt, mondhatni csak annyi volt a zsebemben, hogy hazakullogjak Magyarországra, nem volt őszinte a mosoly az arcomon.

Az elkeseredés következményei
 
Hónapokig nyelte mindenki a rossz híreket, a közérzetem borzasztó volt, meg is híztam, 118 kilót nyomott a mérleg. Elkeseredésemben a YouTube-ot bújtam reggeltől estig, mert se lehetőségem nem volt kimozdulni, se pénzem. Persze ekkor már találtam egy minimálbéres állást, de sofőrködni nem tudtam, mert senki se vett fel pályakezdőt.
 
Miközben magányosan ültem a szobámban és vég nélkül néztem a videókat, rátaláltam egy kb. 40 körüli amerikai emberke YouTube csatornájára. Tim K néven mindenki rákereshet. Tim a Fülöp-szigeteken élt már ekkor, a helyi feleségével.
 
Elkezdtem nézegetni a videót, mondván, de jó lenne, ha én is találnék magamnak egy ilyen tuti csajt mint az övé. Ismerjük a YouTube algoritmusát, ha megnézel valamiről egy videót, jelen esetben a Fülöp-szigetekről, akkor feldob rendre-másra egy csomó hasonló témájú videót.
 
Meglepetés és a valóság
 
Jöttek a jobbnál jobb videók, ahol a fülöp-szigeteki nőket dicsérték, rájöttem, ez nem lehet véletlen, ez az, ami nekem kell. Egy házias, tradicionális, alapvetően vidám egzotikus szépség. Mint a mesében a kiskirályfi, felkerekedtem és beregisztráltam a legnagyobb fülöp-szigeteki párkereső oldalra.
 
Legnagyobb meglepetésemre tucatnyi üzenetet kaptam pusztán órák alatt, tele lett a levelesfiókom, nem számolom már, de legalább 70-80 levél várt válaszra. A krónikák igazak, náluk tényleg nagy kincs a fehér ember, mostantól hívjatok László királynak, a fejemre koronát tegyetek, rosszat többé ne mondjon rólam senki, legalábbis akkor ezt gondoltam.
 
Aztán jött a valóság, pár napnyi levelezgetés után szimpatikus lett nekem egy lány, mivel ekkor már rengeteg ismeretem volt a fülöp-szigeteki kultúráról és az ottani gondolkodásmódról, ezért gyorsan ki is jelentettem, hogy mostantól mi egy pár vagyunk, dacára annak, hogy még csak pár napja leveleztünk és még sosem láttuk egymást, azért, mert náluk így szokás (különben a lány nem vesz komolyan).

Minden jól megy, aztán eltelik egy pár hét, már azt terveztem, hogy hogyan fogok kiutazni hozzá, hogyan fogok bemutatkozni a családjának, erre szó nélkül eltűnt a lány és többé nem írt semmit.
 
Na b+, gondoltam magamban, most dobhatom le magamról a koronát, mégsem vagyok akkora király, mint gondoltam. Sebaj, nem adjuk fel ilyen gyorsan, hiszen még mindig 2020-at írunk, nem lehet sehol sem ismerkedni, szóval nincs vesztenivalóm.
 
Jön a következő lány, már rutinszerűen gyorsan megkérem, hogy legyen a barátnőm, igent mondott, majd jöttek vele a problémák, kaptam egy pár vörös zászlót, azt mondta, hogy beteg az anyukája és ápolnia kell, mert agyvérzése volt, stb., ezért ha közöttünk komolyra fordulnának a dolgok, ő akkor sem tudta elköltözni velem Angliába. Felment bennem a pumpa, szakítottam vele.
 
Később kiderült, ekkor már a mostani párommal voltam együtt, hogy a lány nem akart átverni, valóban agyvérzése volt az anyukájának, megbántam elég rendesen de ez már a múlt.
 
Elvárások és kamu drámák
 
Elment a kedvem a fülöp-szigeteki csajoktól, valahogy nem sikerült online egyikkel sem kialakítani egy rendes kapcsolatot, az én részemről az volt az elvárás, hogy a hölgy ne akarjon gyereket, illetve legyen valamennyire önellátó, legyen munkája, ne a családja dirigáljon neki (ami egyébként egy szokás náluk), hanem ő dönthessen, ami baromira leszűkítette a lehetőségeimet, nem beszélve a csajok 90%-ról, aki valószínűleg simán csak csaló és a pénzedet akarja.
 
Hú, ha nekem el kellene mondanom, hogy hány kamu drámát hallgattam már végig tőlük, ami valójában meg sem történt, akkor itt ülhetnénk estig. Szóval ugyan búslakodva, de folytattam az angliai életemet, immáron sofőrként.
 
Az olvasóban most biztos felmerül a kérdés, hogy miért nem ismerkedtem angliai magyar nőkkel? Erre nagyon egyszerű a válasz, 26 éves voltam 2020-ban, szinte minden ismeretségemben lévő magyar nő pedig már bőven a 30-at taposta. Legyünk őszinték, elég ritka, amikor egy depresszióval küszködő, elhízott kamionsofőr megtalálja álmai nőjét egy idegen országban.
 
A fordulat
 
Teltek az évek, immáron 2023-at írunk, február körül járhattunk, amikor éppen megláttam a Messengeren egy csajt, akivel 2 éve megszakadt a levelezésünk. Ráírtam, válaszolt, még mindig szingli volt, én is.
 
Előzőleg valahogy se ő, se én nem voltunk mentálisan olyan állapotban, hogy nyitottak lettünk volna az ismerkedésre, ez most megváltozott, a 118 kilóról immáron kb. 95 kilóra lecsökkentett testsúllyal és pár év edzésmúlttal és szakmai tapasztalattal, valamint anyagi háttérrel már jóval nagyobb volt az önbizalmam. Egy vad levelezés közben megkérdezte: „Akkor most én menjek ki hozzád, vagy te jösz ki hozzám Malajziába?”
 
Ezzel a kérdéssel szeretném zárni a mai írásomat, mely csupán az első része egy háromrészes írásnak.
 
Engedjétek meg, hogy reklámozzam a saját YouTube csatornámat, amely angol nyelvű ugyan, de rendkívül színes szagos, és természetesen rólam, a barőtnőmről, Malájziáról és Angliáról szól.

A moderálási alapelveket itt találod, amennyiben általad sértőnek tartott kommentet olvasol, kérlek, jelezd emailben a konkrét adatok megjelölésével.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Magyarország Anglia Fülöp-szigetek

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr8618352493

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csodabogár 2024.03.15. 18:35:13

Végre egyérdekes poszt, de úgy látom, sajnos, szétszéledt már innen a nép. Kár...
Azért én időnként ide nézek, és ha lesz mit, szívesen fogom olvasni.

littke 2024.03.17. 14:15:36

Ja ez lehet még érdekes. Az ilyen nettes ismerkedés tele van veszéllyel, a legtöbbje kamu és csak pénzt akar, de gondolom van igazi is.
A Fülöp szigeten jártam, fiatalabb fiam neje onnan való.

Még régebben volt itt egy poszt sorozat egy magyar házaspár blogjából akik a Fülöp Szigetekre vándoroltak ki.

Csodabogár 2024.03.20. 00:10:40

Igen, azokra én is emlékszem. Soha nem értettem, hogy miért pont oda.
Egyébként én is a neten ismertem meg a barátomat, akivel immáron 18 éve együtt vagyunk, miközben soha nem laktunk együtt. Ráadásul akkor én 70 ő pedig 75 éves volt.
Igaz ő akkor már haza jött a "csodás" Floridából és nem sokára a közelemben vett egy lakást. Anyagi érdek egyikünknél se volt a dologban.:-)

London2009 2024.03.28. 13:58:30

Nagyon jo kis poszt!
Rengeteg azsiai no/feher hapsi parost latni itt Angliaban. Ha mukodik, miert is ne. Varom a folytatast!

gabors 2024.04.02. 17:26:56

@London2009: "Nagyon jo kis poszt!"

Eddig semmi erdekeset nem talaltam ebben, mar bocs. Lehet persze bennem van a hiba ... volt tobb "nem magyar" baratnom akikkel nem csak leveleztem am. Felesegem is "kulfoldi" es ? Amerikaban eszembe sem jutott hogy magyar lanyt "keressek" pedig akkoriban New York tele volt kelet europai "aranyasokkal" magyarokkal lengyelekkel ja meg szlovenokkal (egyik eppen a "First Lady"-ig asta fel magat).

Ebben nincs semmi erdekes .... egyelore. Ha valami erdekes lehet akkor az a folytatasban talan. Foleg hogy meg gyereket sem akar (egy tobbsegi mohamedan orszagbol ismerkedni hat nem tudom)

dikusz. 2024.04.03. 06:57:32

@gabors: Most benned van a hiba.

London2009 2024.04.03. 15:47:33

@gabors: miert nem jutott eszedbe magyar lanyt keresni? Nekem mondjuk Filippino no nem kellene, mondjuk eleve no vagyok, de az reszletkerdes. : ) Sosem ertettem hogyan mukodnek ezek a nyugati ferfi/azsiai no kapcsolatok, de nem is nekem kell.

Nekem tetszett a cikk. Jo kis bevezetes volt. Szivesen meghallgatnam a folytatast. Olyan bekeidokbeli Hataratkelos posztnak tunt.

fhdgy 2024.04.03. 17:52:30

@London2009: még elindul valami? Jobb később mint soha!

kék madár 2024.04.03. 20:03:52

hozzaszolok, hogy a hulyek is kepviseltessek magukat :)

VikiDaniAroundAsia 2024.04.04. 13:27:17

@gabors: Fülöp -szigetek többségi mohamedán? ?

Arthamyr 2024.04.04. 15:19:38

@London2009: "Sosem ertettem hogyan mukodnek ezek a nyugati ferfi/azsiai no kapcsolatok, de nem is nekem kell. " - Úgy, mint a nyugati férfi/nyugati nő kapcsolatok. :)

gabors 2024.04.04. 16:45:07

@VikiDaniAroundAsia: Malajzia lett a vege, ha jol olvastam es erre reagaltam. Olvasd ujra UJ paragrafus arra utal amit valasztott (egyelore es semmi koze a cimhez...)

A cim meg totalisan felrevezeto mire vegig olvassa az ember a cikket ... IGEN Malajzia tobbsegi mohamedan orszag (persze lehet a lany 100%-ig talpig khatholikus ezert is akar egy feher europait :-)

A Fulop szigetek termesztesen nem tobbsegi mohamedna, kevesebb mint 10% lehet nyilvan csak "gyuttment migransok" :-)

gabors 2024.04.04. 17:11:27

@London2009: "miert nem jutott eszedbe magyar lanyt keresni?"

Azt megtehettem volna BP-en is de mivel New Yorkban eltem gondoltam jobb nekem egy "helyI" lannyal jarni. Az hogy "magyarok" koze a "magyar" hazba jarogatni "magyar" templomba menni (inkabb semmilyenbe se igazan) ... akkor semmi kedvem nem volt.

Na meg megtanulni angolul mert a otthoni nyelvvizsgarol akkoriban (80-as evek vegen jarunk) nagyon hamar kiderul egy jo nagy kalap s....t ert. Na szoval ez is szempont volt (foleg a kezdeteknel ... kesobb kevesbe).

SzZoole 2024.04.07. 18:05:33

Ki az a Magyar Peter, azt írjak az itteni hirek, hogy tobb tizezer embert vitt ki az utcara mint Orban lehetseges levaltoja, sok sikert neki!

fhdgy 2024.04.07. 20:20:10

@SzZoole: a rendőrség szerint 250 ezer volt és nem hiszem, hogy a rendőrség azzal lenne vádolható, hogy fölfelé tolta a számokat.

Ez már tömeg, talán viktorkánk méltóztatik bef.sni.

Jött a semmiből valaki, aki megmozgatott ennyi embert. Ez elgondolkodtató!

Eddig mit csinált az "ellenzék", azon kívül, hogy csak pampogott?

Hogy ki ez az alak? Nem tudom, de olyat tett, amire az "ellenzék" lassan 15 eve nem volt képes!

fhdgy 2024.04.08. 07:09:04

@SzZoole: Vagy félórával ezelőtt azt akartam írni, hogy azt nyilatkozta a rendőrség, hogy ők nem nyilatkozták azt, hogy 250 ezer résztvevő volt.

Ez a félóra arra kellett, hogy valahogy be tudjak jelentkezni. Mobilon nem ment, pedig újra is indítottam. Windows alól sikerült. Kész Canossa járás kommentelni, nem csoda, hogy ...

Most azt várom, hogy a rendőrség kiadjon egy nyilatkozatot, hogy nem is igaz, hogy ők azt nyilatkozták, hogy hogy nem is nyilatkoztak.

Érted? Én sem, ne izgulj! Hazugságtengerben élünk? Vagy már a tenger is csak hazugság?

Te sem vagy, én sem vagyok! Vagy mégis?

Ha Te sem vagy, akkor kinek írtam? Ha én sem vagyok, akkor ki írt?

fhdgy 2024.04.09. 07:10:05

@SzZoole: a stílusa nekem túl gügye.

gabors 2024.04.10. 20:48:42

Egeszen pozitiv tapaszatalatot szereztem per perce.. gondoltam kiprobalom a valasztas.hu lapot hogy mit lehet kulfodrol csinalni az EU- valasztaskor. Mivel "sajnos" nem leszek eppen a legalis bejelentett Mo-i lakohelyemen Junius 9-en.

Es ugyfelkapuval (ami van par eve) par kattintas utan a kerelmet beadtam es gyarkorlatilag a visszaigazaolassal egyszerre megjott a hatarozat hogy elfogadtak as kulkepviseleti nevjegyzekbe vettek...

Nem tudom lehet nem nekem terveztek ezt meg de mukodik.

Amugy van kitolteheto PDF is ha valaki szemelyesen vagy levelben kivan ki/at jelentkezni ...

Ez a kulfoldi szemelyes szavazasra valo online jelentkeze mar korabban is mukodott de valamivel macerassabb volt mint ugyfelkapuval. (Azt viszont csak szemelyesen Mo-on lehet intezni hogy legyen...)

fhdgy 2024.04.11. 06:38:28

@gabors: külképviseleten sem lehet?

gabors 2024.04.11. 16:56:26

@fhdgy: "külképviseleten sem lehet? "

bocs nem ertem a kerdest arrol irtam hogy mit kellett csinalnom online (nem sokat) hogy a kulkepviseleten tudjak majd voksolni az EUs valasztason. Ez akkor is megy ha nincs allando cim avagy lakcim kartya. Tobb modon is lehet regisztralni DE HA mar van ugyfelkapu akkor abszolult egyszeru.

Ha az atjelentkezest kerdezed, akkor ha jol ertemezen az infot, szemelyesen is at lehet jelentkezni a kulkepviseleten mert az is egy valasztasi "iroda" vagy mi. Van egy pdf kitoltheto lap erre. De gondolom idopontot kell kerni, meg oda kell menni (igy mar akar ketszer is hiszen szavazaskor is oda kell menni). Mondjuk nekem ez 40 kilometer hetvegen kb 1 ora autoval (New York-i fokonzulatus) .... es 10-15 perc gyalog a melotol... szoval ment volna az is.

fhdgy 2024.04.11. 19:00:08

@gabors: az utolsó, zárójelben levő mondatodra vonatkozott a kérdés.

gabors 2024.04.11. 19:33:45

@fhdgy: " (Azt viszont csak szemelyesen Mo-on lehet intezni hogy legyen...)"

Most hogy megkerdezted megneztem is igen szemelyesen a konzulatusokon is lehet regisztralni ... akkor hajra ... mindenki... aki kozel lakik.

Mivel London a masodik legnagyobb magyar varos (a nepnyelvek szerint) itt van a Londoni informacio de gondolom mas kulkepviseletekre is igaz mindez.

"https://london.mfa.gov.hu/page/uegyfelkapu-uegyintezes"

fhdgy 2024.04.11. 20:16:26

@gabors: ezt csak indirekt módon gondoltam, mivel a külképviseletek jogilag a küldő ország "területe". Tudtoomal.

gabors 2024.04.11. 20:33:25

@fhdgy: "mivel a külképviseletek jogilag a küldő ország "területe". Tudtoomal."

Igen a Becsi Konvencio(k) resze ez is de, ebbol meg nem kovetkezik hogy a kuldo orszag minden hazai burokratikus funkciot ellatna a kovetsegen.

De mivel a felszereles mar egy ideje megvolt hogy pl a "digitalis utlevelet"-hez helyben vettek fel amit kellett ez gyakorlatilag ugyanaz mint Mo-on is hasznalt ... a tobbi ilyesmihez szemelyi vagy pl ugyfelkapu regisztralas.

Most mar ezt is tudom annak kovetkezteben hogy ram kerdeztel.

Imre apó 2024.04.18. 18:39:58

Már azt hittem, hogy ez a blog nem létezik, de igen.
Nos az írás jó. Nekem kicsit messze lett volna egy nő kereséséhez. Ezt többen is említettek. De .....ez van.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása