oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2015. október 08. 06:48,  Egy felelőtlen határátkelés története 325 komment

2015. október 08. 06:48 Határátkelő

Egy felelőtlen határátkelés története

A hét elején olvashattátok egy érdekes „párposzt” első felét, melyben a Dubaiban élő MsG írta le elindulásának történetét. Ma a páros másik fele, MsT következik, aki Németországban él és nem mindennapi körülmények között került ki. (A képekért jár neki a köszönet.)

cim_3.JPG

„Mélyvíz volt és még úszni sem tudtam. Ha valaki felkészületlenül, uram bocsá’ felelőtlenül kelt át határt, na, az én vagyok…

Volt egy fantasztikus nyár, amit kint töltöttem tokkal-vonóval, azaz a fiammal Németországban. Vagyis belekóstoltam az Északi-tenger vízébe, ízébe. (Amúgy tényleg megnyaltam, mert annyira ronda színe volt, hogy éreznem kellett, hogy valóban tenger és nem a Balaton rosszabb napjaiban.)

tengerpart.JPG

Mindezt két hónapig vendégségben tettem a fiam édesapjánál, jár ez egy munkájában megfáradt tanárnak, nemde?

Nem felejtettem el beledobni az egyeuróst a Weserbe a hajnali induláskor, így a csoda a következő nyáron ismét megtörtént: irány az álomnyaralás Tündérországba.

tengerpart_2.JPG

Aztán megint csak eljött a hazafelé út augusztusban, mikor is már lélekben a tanévnyitó értekezleten csücsültem, szóval bámultam kifelé az autóablakon, amikor halványan valami ilyesféle mondatot véltem hallani:

„Nem megyek vissza nélkületek”

Nagyon lassan jutott el a tudatomig párom – hogy miért hívom itt már páromnak, az is egy sztori ám - mondata, eszem ágában sem volt költözni, pláne nem külföldre.

Az osztályom éppen végzős tanévébe kezdett volna, normális munkahelyemen volt, meg hát működik ez így is, mármint távcsaládban. Különben sem beszéltük meg, először meg kellene tanulnom a nyelvet… blabla, blabla. Ide jól ismert kifogásmondatokat lehetne a végtelenségig sorolni.

Persze, gondoltam én rá, hogy lehet, meg talán, meg majd… egyszer. Tudjátok, majd. Fordítsam a majd szó jelentését? Soha. Erre mi történik? Most. Azonnal.

Hat nap rohanás következett. Kimondani, elmondani, felmondani, igazolni, kikérni, bekérni, leadni, kijelenteni, bejelenteni…

Bőröndbe pakolni egy bizonytalan, ismeretlen, „talán jobb” életért, belecsomagolni egy kamaszodni készülő fiút, aki nem is beszéli a nyelvet, biztatni, hogy majd én segítek – hooogyne, én sem beszélem a nyelvet -, és bízni, bízni, bízni…

Na de kiben? Ugye-ugye, ezt kérdeztem én is, a válasz pedig egyszerű: csak magamban. Nem volt itt megfontolt átgondolás, megbeszélés, lezárás és bezárás. Csak indulás volt. Felkészületlenül.

varoshaza.JPG

A bevándorlási hivatalban és a gyerek sulijánál még egy itteni magyar segített, de aztán kiválóan intéztem ügyeket. Guglizva. Tudod, ez az, amikor bekapcsolod a fordító programot.

Bezzegnémetországtól a Mitkeresekénittig

Közben nyelviskolába jártam, s egyre jobban hittem, gondoltam, akartam, hogy egyszer még tanár leszek én Németországban. Még egy hat hónapos gyakorlatig is eljutottam. De hiába. Hiába ismerték el a tudásomat, hiába a tanárhiány, ez bizony nem egy egyszerű feladat. Csúnya rendszer hasonlítgatja össze a diplomákat és nem nagyon szereti, ha nem hiányszakmád van…

Aztán lassan a turista időszaknak is vége lett, ez a külföldi lét első szakasza, amikor csak úgy posztolod a kalandjaidat a Facebookra, és bezzegnémetországozol.

regi_hajo.JPG

És igen, eljött a való világ időszak is, amikor egyszer csak megszületik a kérdés az ember lányának a buksijában, hogy „Mi a fészkes bánatot keresek én itt?”

Dolgozó nő lét után nem is olyan egyszerű „csak” háziasszonynak lenni. Igen, jöttek szomorú, már-már depressziót súroló részei is ennek a többrészes sorozatnak.

Kemény önismereti rafting

De a megszoksz, vagy megszöksz működik, pláne, ha azt látod, hogy a gyereknek bezony ez jó lesz. Tehát megszoktam. Leszámítva a mindig szeles, esős időjárást, egészen élvezhető ez, immár négy éve.

varos_vizzel.JPG

Viszont ki kell, hogy mondjam, hogy ez a külföld nevű kalandjáték igencsak kemény önismereti rafting volt nekem és nagyon, de nagyon egyedül tudtam érezni magam néha.

Ezért aztán úgy döntöttem, önkénteskedem egy kicsit az online világban. Így történhetett meg, hogy jól összevesztem a program koordinátorával…”

A moderálási alapelveket itt találod. Ha további érdekességeket, híreket olvasnál Németországról, akkor ide kattints.

Negyven fölött lettél határátkelő? Mi vett rá az elindulásra, milyen volt a megérkezés, hogyan sikerült beilleszkedni? Mit szólt hozzá a környezeted? Írd meg a hataratkelo@hotmail.com címre körülbelül 500 szóban (hosszabb persze lehet), segíts a hasonló helyzetben lévőknek!

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Németország

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr367947988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bredpitt Monika 2015.10.08. 18:27:30

@Narina: szerintem nalam is van valami cuccos na, ezen a zolinak irt uzeneteden megint hangos rohogesbe fulladtam,
szerintem mi rokonlelkek vagyunk,
zoli, figyelsz?

Fajankó 2015.10.08. 18:28:31

@Csupacsí:
Békásteknő pedig nincs.

Narina 2015.10.08. 18:31:07

@wuaaa: Az enyemrol van szo, de nem a kommentelo az. Nah kerem. :D

Bredpitt Monika 2015.10.08. 18:31:47

@soad1221: nekem is leesett a tantusz, ujabb nagy hahota, barcsak mindenkinek ilyen jo kedve lenne

Bredpitt Monika 2015.10.08. 18:33:41

@soad1221: ne legy depressziv, latod milyen jol szorakozunk egy paran

wuaaa 2015.10.08. 18:36:29

@Narina: Aha ! :)

@soad1221: Szar nap? Az meg mi? :))

Bredpitt Monika 2015.10.08. 18:36:49

@Muscari: susd meg oket, ha mar a sutoben vannak, jaj, most ezen is rohogok, mi van velem?
Meg mindig a p betun derulok

De most komolyan, kapcsold be a sutot

Bredpitt Monika 2015.10.08. 18:38:53

@ChristineK: kesobb leirom mire lennek en kivancsi poszt ugyben, udv

Fajankó 2015.10.08. 18:39:05

@Határátkelő:
Egyetértek, van itt egy maroknyi emberke, aki úgy érzi attlól Frenki hogy másokat alapból leszól.
A baj gyökere egyébként ott lehet hogy nem szidták eléggé Magyarországot és nem áradoztak eléggé a választott otthonról. Ha ezek a feltételek teljesülnek az első kommentelők többsége máshogy reagál.
Valóban egyre belterjesebb, és egyre inkább az önjelölt bölcsek maradnak.

SzZoole 2015.10.08. 18:41:19

@Narina: hat igen a stilus,engem is inkabb ruhelnek itt,mint kedvelnek,pont a stilusom miatt.
De ne menj,maradj,mert ha sokaig nem vagy Es megjelensz,akkor igy foglak udvozolni,nyaljbe regen lattalak,hugy vagy?:)))

soad1221 2015.10.08. 18:48:20

@Fajankó: és ezt most így hogy? :) de komolyan....?

@Bredpitt Monika: azért ne aggódj..

@wuaaa: hát egy olyan nap amikor nem úgy történnek a dolgok,ahogy szeretném,és a meglepik nem jókor jönnek és nem is jók és különben is szar az idő... De sebaj,majd holnap :)

Narina 2015.10.08. 18:48:54

@Fajankó: Dehogy nem en mar lattam olyat kepzeld! Olyan amikor a fatekno szelen ott a breku es infarktushozza az asszonykara aki felkialt "Bekastekno" Naugye, hogy van olyan.

Narina 2015.10.08. 18:48:54

@Bredpitt Monika: Hehe valami hasonlo volt az en javaslatom is. Kis csotanyos-pite.

Narina 2015.10.08. 18:48:54

@Bredpitt Monika: Gondolom miutan jol kivihancoltad magad! :D

puhacica 2015.10.08. 18:51:25

@MsTandMsg: gondoltam szolok, hogy epp most csinaltok segget a szatokbol. az allitas ugye az volt, hogy lesz egy sorozat, aztan meg megse lesz. mondjuk, nekem mindegy, HA ugyis mindig azt mondja, van boven poszt. talan nem a tietek hianya miatt fog bedolni a blog.

DieNanny CH 2015.10.08. 18:54:20

@London2009:

A lakásvásárlósra emlékszem.
Na, majd kinyomozom az elsődet is! :-)))

soad1221 2015.10.08. 19:05:13

@MsTandMsg: tiszta mázli,hogy nem sertodtel meg... Mi lenne,ha igen??? Huhh...:)

MsTandMsg 2015.10.08. 19:08:31

@London2009: Azért cseréltem képet, mert azokon, amiket eredetileg ehhez a bejegyzéshez szántam, én is szerepeltem. Mint írtam, MsG fogadtatása után nem akartam, hogy "arccal" is megismerjetek. Ennyi. A mostani képek is a saját "termékeim", ezek is és azok is vállalhatóak, ezek nektek, a korábbiak meg másoknak.

MsTandMsg 2015.10.08. 19:12:44

@soad1221: Hihetetlen, hogy képtelenek vagytok elfogadni, hogy ez nem megsértődés. A világ két pontjáról igyekszünk ecsetelni, talán, ha megpróbálnád legalább befogadni, hogy mi most mást gondolunk.

Fajankó 2015.10.08. 19:14:12

@Zoole[uk]:
"Kar,hogy a kommentelok igy egymasnak tudnak esni,"
Egyetértek, baromira oda vagyunk hogy mi milyen nagyszerű helyeken élünk, és milyen jó nekünk, de azért mi már "csak" magyarok maradunk. Egyáltalán nem értem miért kell az írásokat kritizálni? Hogy sok a szóismétlés, meg a stílus, mag stb., mintha az ELTE irodalmi karról lenne itt néhány kommentelő osztályozni, pedig ide a londoni markolóstol kezdve a svájci takarítónőig sokféle ember írogat és éppen ez lenne a szép benne. Aki meg olyan igényes, hát ott vannak a klasszikusok.

DieNanny CH 2015.10.08. 19:26:22

@Fajankó:

Ez a kommented pont nem a mai írásra reakció.
Ugyanis senki nem a stílust, meg szóismétlést, meg helyesírást, meg egyebeket kritizált.
Egyszerűen nem értettük, ez a poszt hogyan kapcsolódik az előzőhöz.
Az előzőnél én meg nem értettem, hogy tulajdonképpen mi is akart lenni...

SzZoole 2015.10.08. 19:27:59

@Fajankó: ertem en,hogy mit akarsz mondani,csak miert nekem cimezted?
En egy szoval nem kritizaltam a mai posztot.

Fajankó 2015.10.08. 19:41:06

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]:
"Ez a kommented pont nem a mai írásra reakció"
Igen, ez egy általános reakció.

tanato 2015.10.08. 19:52:13

@diggerdriver: Igen,de ha tovább tudták volna írni,azért biztosan kijött volna a lényeg.Remélem egyszer majd összeáll,ha másutt nem maJD más blogon,fogok utánaolvasni.

Muscari 2015.10.08. 20:00:07

@adg: ezt en se unnam meg, az tuti :-)

Bredpitt Monika 2015.10.08. 20:18:00

@ChristineK: engem pl az erdekelne, hogy mi lett a gyerekekkel, most hogy mar eltelt egy jo par ev, persze nem akarok vajkalni a maganeleteben senkinek,
a kanadai elmenyek meg aztan tenyleg erdekesek lehetnek, foleg nekem aki dolgozott ott

Bredpitt Monika 2015.10.08. 20:20:56

@MagyarJoe: igen, ezt mar tobb embertol halottam, ecet mint oblito, hmmmm,

soad1221 2015.10.08. 20:24:43

@MsTandMsg: nekem mindegy,hát legyen.... Azért azt javaslom olvassátok el az egészet újra, kommentekkel mondjuk 2 hét múlva... Hátha átmegy amit mondani szeretnék...

Bredpitt Monika 2015.10.08. 20:35:24

@Zoole[uk]: jo ejszakat, holnap uj nap lesz, ujj nelkul

Muscari 2015.10.08. 20:41:53

@wuaaa: koszi szepen. Mar rendeltem is borsavat az ebayen :-)

Muscari 2015.10.08. 20:47:17

@Bredpitt Monika: az a baj, hogy van annyi eszuk, hogy ahogy elkezd melegedni, akkor elhuzzak a csikot. Egyetlen sult csotanyt sem talaltam meg sajnos, pedig mar bekapcsoltam a sutot :-)

Muscari 2015.10.08. 20:51:44

@MsTandMsg: akkor nevezzuk kioktatasnak? Ha visszanezed a kommentjeimet, en is arra kertelek benneteket, hogy folytassatok, mert erdekelt volna a tortenet. Amit viszont itt kommenteles cimen eloadsz, az az arrogancia, na, az nem jon be.

ChristineK · http://christine-jartamban-keltemben.blogspot.com/ 2015.10.08. 21:07:31

@Bredpitt Monika: Hogy mi lett a gyerekkel azt lényegében leírtam a június 11.-én megjelent írásban. Azóta annyi a változás hogy elkezdte az egyetemet.
A kanadai poszton járatom egy ideje az agyam. Csak visszatart a tény hogy rég volt így kevéssé aktuális, még kevésbé informatív, csak egy szimpla történet.

Bredpitt Monika 2015.10.08. 21:08:27

@Muscari: nagybatyamnak rovarirto cege van, megkerdezem tole holnap mi a jo szer, ha meg nem kaptal valaszt, addig gondold azt milyen jo hogy nem kigyok vannak a lakasban

Taxomükke (UK) 2015.10.08. 21:14:20

@puhacica: Hagyd, már az elején megmondták, nem érdekli őket és pá, ehhez képest egész nap itt kommentelnek. :)

Bredpitt Monika 2015.10.08. 21:20:10

@ChristineK: en biztos megirnam, egyebkent nem tudom miert, de egesz este ugy ereztem a mai nap utan, hogy valami teszt vagy tanulmany reszesei voltunk
lehet hogy csak remeket latok, azert mindenkeppen megerte itt lenni, hogy vegre szoltunk egymashoz, orulok neki

Bredpitt Monika 2015.10.08. 21:22:22

Koszonjuk a posztot es sok sikert kivanok meg egyszer.

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.10.08. 21:23:54

én csak azt szeretném mondani, hogy írok egy egész sorozatot az összes országomról, ha előre megígéri mindenki, hogy nem fogtok bántani :-D
akikkel együtt dolgoztunk Tajvanon 2002-ben, most voltak ott látogatóban, és találkoztak a régi főnökeinkkel és jópár tanítványunkkal, nagyon irigykedtem!! de eszméletlen jó volt hallani, hogy pl a főnökünk családjába hatodik gyereknek befogadott félénk árva kislány, aki ötévesen az ölemben sírdogált reggelente, most óvó néninek tanul, és az égetnivaló negyedikes, akinek én tanítottam meg az ábécét annó,nemsokára igazi angoltanár lesz. :-)

ChristineK · http://christine-jartamban-keltemben.blogspot.com/ 2015.10.08. 21:26:34

@Bredpitt Monika: Ennek én is örülök. Mármint hogy szóltunk egymáshoz. :)

SzZoole 2015.10.08. 21:28:02

@Bredpitt Monika: teszt mi,mar Te is paranoid vagy Monix?

SzZoole 2015.10.08. 21:29:10

@Dragonlady (Bp, Hun): en igerem,hogy nem foglak bantani:)))

Bredpitt Monika 2015.10.08. 21:40:15

@Zoole[uk]: a mai nap szerintem probara tett mindenkit, beleertve persze a poszt iroit,
akkor jo ejszakat tenyleg

Bredpitt Monika 2015.10.08. 21:42:58

@Dragonlady (Bp, Hun): csatlakozom zolihoz es igerem, hogy nem lesz bantas, csak ne legyen szivszorito tortenet, mint az Indokina, happy legyen, mint az amerikai filmek nagy tobbsege

Muscari 2015.10.08. 21:45:23

@ChristineK: attol meg erdekes, PElliot tobb evtizedes tortenetet is erdeklodve olvastam, ugyhogy ez ne tartson vissza :-)

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.10.08. 21:47:35

@Bredpitt Monika: tényleg, még mindig nem néztem meg az Indokínát, pedig emlékszem, mondtad, én meg említettem, hogy nahát pedg jártam is abban a házban Malajziában, ahol forgatták.
de egy Pampers reklámnál hosszabb ideig nem tudok koncentrálni semmire, és szerintem ez még csak rosszabb lesz :-)

@Zoole[uk]: :-)

Muscari 2015.10.08. 21:48:18

@Bredpitt Monika: koszi szepen. Wuaaa linkelt nekem videokat, kettot megneztem, azok szerint borsavas csalit kell nekik kotyvasztani es kis adagokban szetrakni azokra a helyekre, ahol jarnak, attol majd jol ferfordulnak. Viszont minden megoldas erdekel, ahogy mondani szoktak :-)

puhacica 2015.10.08. 22:07:12

@Dragonlady (Bp, Hun): jo lehetett ertesulni ezekrol az esemenyekrol. :)

@Taxomükke (UK): :)

SzZoole 2015.10.08. 22:09:04

@Bredpitt Monika: probara tett???Engem ugyan nem.Nem fogok utannuk sirni Es Te is ertsd meg,mig nem eszel eleg fenyt es nem leszel olyan felvilagosultt,addig nem leszunk meltoak meg arra sem,hogy a posztjukat elolvassuk,hiszen latod,hogy meg a kepet is kicserelik ugymondvan,hogy jo lesz az nekunk.Igazsag szerint egyik posztal sem volt problemam es vartam volna a vegkifejletre,hogy mi lessz a vege,de a kommentek hangsulya elege nem tetszet.

puhacica 2015.10.08. 22:12:57

@adg: multkoriban beszelgettunk rola az urammal, hogy milyen jo buli lenne a jovo karacsonyt Ausztraliaban tolteni. aztan szembejott egy hirdetes, 3000 font/2fo/2het az ara ennek a bulinak. ennyit viszont ha osszegyujtunk, mar nem nyaralasra koltenenk. de azert utananezek, hatha sajat szervezessel olcsobban is ki lehet hozni. tul vonzo az a tengerpart. :D

Herr Géza 2015.10.08. 22:35:16

@Muscari: Halkan jegyezném meg, hogy az utolsó mondatodat most akartam saját véleményként leírni... :)))
Én kivételesen elkaptam a párosposzt lényegét, ettől függetlenül mindkét írás ehyhén zűrzavar volt, de szívesen elolvastam volna, hogy mi lesz belőle. A páros mai kommentjei alapján viszont immár tényleg nem érdekel a folytatás.

Herr Géza 2015.10.08. 22:39:56

@Zoole[uk]: Ez a hülye törzsgárda mindig elárulja magát: ma is jól megbeszéltük mit fogunk egységesen kommentelni, csakhogy kitolhassunk a soros poszterinákkal. Ejnye-bejnye ! :))))))))))

SzZoole 2015.10.08. 22:47:27

@puhacica: ahoz,hogy ilyen tengerpartot lass folosleges kiadnod £3000 Es 2x 24-26 ora repuloutat.
Eleg csak elmenni Newquey-ba Cornwall-ba,vagy Isle of Wight vagy Torquay,Paington es Brixham alkotta Devon bay-ba.
Hidd el nekem van ennek a szigetnek jo sok nagyon szep Es tisztavizu tengerpartja.

SzZoole 2015.10.08. 22:49:55

@Herr Géza: hat Gejzam mi mar csak ilyen rosszindulatuak vagyunk,Es en meg vissza is fogtam magam,nagyon is:)))

puhacica 2015.10.08. 22:54:16

@Zoole[uk]: en ezt mind ertem, de van itt is 30 fok karacsonykor, hogy a hasamat suttethessem a bicsen? (Ausztralia iranti vonzalmamrol nem is beszelve...)
tudom, hogy nagyon szep helyen elek, lattam a teveben. ;) es eloben is szeretnem bejarni, de mellette mas orszagokra is kivancsi vagyok.

SzZoole 2015.10.08. 23:02:05

@puhacica: akkor csak Newquey-nek nezz utanna,hogy nyaron mi van ott,a google a baratod

Muscari 2015.10.08. 23:05:42

@puhacica: Ausztralia nekem is nagy almom. Sosem fogom elfelejteni, mikor adg leirta, hogy a mangot sajnos eretlenul kell leszedni, mert kulonben megeszik a posszumok :-) Megesz az irigyseg :-)
Meg kepzeld el, hogy vezetsz az uton es a kenguruk ott ugralnak az ut szelen. Meg a sok eukaliptusz. Megnezheted a vilag legnagyobb pafranyait, az Ulurut meg meg ezer mas dolgot.
Az az ut hova, Ausztralia melyik reszere szol?

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.10.08. 23:06:32

@puhacica: messzebb nem találtál tengerpartot? :-D

33621 2015.10.08. 23:13:55

@Dragonlady (Bp, Hun): Írjál,Írjál,Írjál, és írd ki magadból ami a lelkedet vagy a gondolataidat nyomja!

puhacica 2015.10.08. 23:23:16

@Zoole[uk]: ertsed mar, amit beszelek! telen tengerpart es 30 fok meleg egyutt, ez nincs Angliaban, akarmilyen szep is.

@Muscari: korut volt, ha jol emlekszem.

@Dragonlady (Bp, Hun): de. Uj-Zelandon. csak ott sincs 30 fok. :D

SzZoole 2015.10.08. 23:33:31

@puhacica: ertem en,ha nem kiabalsz is:)

M. Péter 2015.10.09. 01:39:23

@puhacica: A Karib-tengeren is van 30 fok karácsonykor, sőt egész évben, és sokkal közelebb van.

pappito · http://pappito.com 2015.10.09. 01:49:53

@puhacica: nem is kell harminc fok
25-28 meg van, ponnyó :)

pappito · http://pappito.com 2015.10.09. 01:50:26

amúgy mi volt ma? sok a komment, mi volt ma az off?

P.Elliot 2015.10.09. 02:28:07

@Dragonlady (Bp, Hun): Egesz sorozatot irnal? Oriasi lenne...Biztosan sok szep, erdekes es furcsa elmenyt eltel at ha olyan sokat toltottel mar kulfoldon, foleg ilyen exotikus helyeken.
Mar akartam is kerdezni hogy nem hianyzik hogy eljottel onnan?
Nem tul egyszeru az elet otthon azokhoz kepest?
Gondolom ha mar a kisfiad nem lesz ilyen kicsike akkor utnak indulsz megint valamerre. Egy orok emlek "szouvenirt" azert hoztal magaddal a szemelyeben.
Ha jol szamitom mar lehet 4 honapos, hogy telik az ido!.....
Szerencses vagy vele hogy mint irtad jol alszik ejszaka, jo kisbaba.
Mihelyt csuszik, maszik, netan mar elindul akkor elkezd pakolni, egyelore csak szemmel tartja a kedvere valo targyakat, varja az idot amikor meg is ragadhatja, akkor nemigazan lesz idod beszamolot irni, most meg igen...

adg 2015.10.09. 03:20:08

@Zoole[uk]: Gondolom, igy termeszetes. Kavicsos, sziklas fenek = tiszta viz, homokos es iszapos meder = zavaros viz a part menten, plane szeles idoben.
Gyanitom, hogy feletek sem mindenhol undorito a viz. :) Lattam mar par megkapo tengerparti kepet anglia korulrol is.

Ha csendes a viz, akkor itt is gyonyoru tiszta, ha hullamzik, akkor meg nem annyira.

adg 2015.10.09. 03:56:49

@puhacica: 1700 font korul kapsz ket jegyet ide meg vissza szerintem, ha nem is Karacsonykor. Szallasz meg mar nem is kell, legfeljebb kis kaja, de azt otthon is ennetek, szoval nem plusz. Kell egy kisautot berelni, esetleg par ejszaka kempingben, aztan ennyi, ez mar apropenz. Szoval most kerestem neked legalabb ezer fontot, ebbol meg is van a koltsegek fele, szoval jo napod van. :)

Karacsony korul nem jo kempingezni amugy, mert meleg es esos, nincs is nyitva minden kemping. Es nem minden latogathato, sok hely el van ontve, vagy el lehet ontve hirtelen. A legjobb idoszak aprilis-majus. Akkor meg zold minden, de mar nem esik, nincsenek viharok sem es minden latogathato, lehet kempingezni, klassz ido van, nem paras, szoval beirlak a naptaramba majus 1 es 21 koze. Pulover nem kell, meg naptej sem.

adg 2015.10.09. 04:10:43

@Muscari: Pont most kezdodik a mango szezon, sajnos nekunk alig lesz, par darab van a fan. De a piacon mar van, szerencsere. :)

Meg az utcakon is gyulik a hullott mango, sokan nem szedik le. Azt a madarak meg a posszumok gyujtik be, vagy elrohad. Sajnalom nagyon, kar erte. A multkor raktam be egy kepet, akkor karambola volt szettaposva a jardan, jo sok. Pedig nem nagy kunszt leszedni, az csak egy bokor. Na mindegy ez van, lusta nepek ezek. :)

Biztos jele a mangoeresnek meg, hogy a fuben egy csomo mag van szethanyva. Erszenyes barataink nem birjak osszeszedni maguk utan.

Voltunk par hete kempingezni, es egy falka kenguru jott a kempingebe este. Jopofak voltak.Mi is este jottunk, inkabb ejjel, es a kocsi lampaja bevilagitotta a teruletet, es tele volt kenguruval mindenfele, ahol nem voltak emberek. Sose lattunk ilyen sokat egy kupacban. Masnap este zseblampaval felszereve megkozelitettuk oket, de nem engedtek 20-30 meternel kozelebb sajnos. Jo volt.

puhacica 2015.10.09. 07:06:18

@Zoole[uk]: akkor meg mit eroskodsz? :)

@M. Péter: ez teny. de "sajnos" Ausztralia nem ott van.

@pappito: hasat suttetni nem eleg. :)

@adg: ok, koszi, de a 2017-es naptarba irj be lecci, a 16-os kicsit korai. :)

tanato 2015.10.09. 07:23:50

@adg: Rakott föl képeket a facebookra egy volt szomszédom,benne van a napelemes autó készítői között most ott vannak nálatok autózni vele,említetted hogy találkoztál velük..lehet Te is rajta vagy az egyik képen.van közös képed velük?

pappito · http://pappito.com 2015.10.09. 07:31:22

@puhacica: dehogynem elég, úgy kell kenni magad napzsírral, mintha ingyen lenne, különben szarráégsz :(

adg 2015.10.09. 07:32:21

@tanato: Nem, meg nem talalkoztam veluk, majd holnap fogok. Holnap marha nagy osszejovetel lesz. Ugy volt, hogy csak mi megyunk kulon, de osszeszervezodott a darwini magyar tarsasag nagy resze, szoval leszunk vagy josokan.

Felesegem talalkozott mar veluk. Es, milyen kicsi a vilag, a csoportban van egy tanarur, aki az anyosom exkollegajanak a ferje, es ismerik egymast. Ez a tanarur is felismerte a felesegemet. Tenyleg igaz lehet, hogy nehany lepesbol barkihez el lehet jutni a vilagon ismerosok reven.

©________ 2015.10.09. 07:40:40

@puhacica: scilly szigeten amjdnem, kengurut meg majd kuld neked adg postan.

©________ 2015.10.09. 07:42:44

@pappito: nem volt off.
Ontopic le lettunk cseszve, hogy nem ertjuk.
Amilyen balgak vagyunk, a lecseszest sem ertettuk.

tanato 2015.10.09. 07:57:42

@adg: Kicsi a világ az biztos,mindenütt ismerősbe botlik az ember.Az egyik gyerek sokáig falszomszéd volt,együtt nőttek fel szinte az enyémeikkel.

MsTandMsg 2015.10.09. 09:46:03

@Muscari: Melyik kommentre gondolsz, hogy arrogancia? Megtudhatjuk, melyikünkkel beszélsz?

SzZoole 2015.10.09. 09:49:20

@puhacica: en eroskodok???te mirol beszelsz?
En csak a tapasztalataim szerettem volna megosztani veled,de legközelebb segítsen neked a pénzügyi tanacsadod:)))
(Ha erted mire gondolok)

capacete 2015.10.09. 10:35:36

@Határátkelő: Nem kellene így megsértődni. Zavaros és összefüggéstelen volt a poszt, nem csoda, hogy egyetlen kommentelő sem értette, hogy miről szól. Annyi derült ki, hogy

1. Van a posztoló, akinek a gyerekének az apja Németországban él. Nincs megmagyarázva, hogy miért, gondolom már rég szétváltak, de jó maradt a viszony, ezért nyaranta finanszírozta nem csak a gyerek, de a nő üdülését is.

2. Valamiért úgy döntött, hogy marad Németországban a gyerekkel. A motiváció teljesen zavaros: úgy tűnik, hogy a "párja" akart maradni, de mivel ő már eleve kint élt, ez nem igazán világos.

3. Csodák-csodájára a posztoló - akiről nem tudjuk, hogy milyen szakos tanár, de csatlakozom azokhoz, akik azt remélik, hogy nem magyar szakos - német nyelvtudás nélkül nem kapott állást, úgyhogy munkanélküliként maradt a szeles és esős Németországban, mert az jó a gyereknek.

Posztmodern írásnak egyébként még elmenne, de szerintem ezen a blogon az olvasók összefüggő, koherens és értelmezhető beszámolókat várnak a külföldre költözésről és az ottani lét előnyeiről/hátrányairól...

soad1221 2015.10.09. 10:36:44

@MsTandMsg: nézd Ti még mindig nem léptettek túl azon, hoyg senki nem értette, és meg vagy győződve róla, hogy érthető volt. Ha erre nem az a válasz, hogy "...akkor bocs, ez így lehet, hogy nem volt teljesen tiszta, próbáljuk másképp...", hanem az, hogy "nem értitek, nem tudjátok befogadni, stb..." az mi, ha nem arrogancia.

milyen szóval jellemeznéd azt, hogy "nem csinálunk segget a szánkból, hát megmondtuk, hogy nem folytatjuk, mert nem fogadnátok be a többi részt sem", ha nem azzal, hogy megsértődött? Szerintem ezt a legelején lehetett volna, úgy, hogy ok, gyerekek, ez így lehet, hogy félrement az elején, és a történet innentől kapcsolódik, ez volt a köszönés, hogy minimális képben legyetek a szereplőkkel, a film főcím előtti felvezetése, vagy akármi... és folytatódik, akkor igazi antiszerencsejátékosként én most pénzt is mernék rátenni, hogy a továbbiakban a kommentek arról szóltak volna, hogy "aahhaaam, így ez kezd izgalmas és érdekes lenni..."

Az van hogy ketten kitaláltatok egy egész jó dolgot, volt egy 3-ik partner aki ebben segítségetekre volt - viszont az elején egy tényleg apró hibát ejtettetek, és ahelyett, hogy ezt a kis hibát belátnátok és KETTŐ mondattal helyretettétek volna, egy faszságon rugózva visszavonulót fújtatok...

Na, így nagyjából körvonalazódik, hogy mi itt a kommentelők baja veletek és ezzel az egész műcirkusszal?

szerencse, hogy a szentgyörgyi albert annak idején nem dobta ki a c-vitamint, hogy ezzel még csak kávét sem lehet főzni...

soad1221 2015.10.09. 10:44:29

@capacete: Te, ezzel semmi gond nem lenne, ha tudjuk, hogy ezek ízelítők voltak, jön a folytatása és hogyan kapcsolódnak majd össze, ésatöbbi... és azzal se, ha utólag tudjuk meg, de ez a primadonna stílus... ehhh...

és egyébként van pár megválaszolatlan kérdés, de ezeken nagyvonalúan túl léphetünk, az egyetlen valóban megválaszolt kérdés, hogy "hát írtam, hogy nincs munkámon" rugózunk egy picikét :)

capacete 2015.10.09. 11:08:08

@MsTandMsg: Nem az a baj, hogy semmiről nem szól a poszt, mert nyilvánvalóan van tartalma, de sajnos a zavaros szerkezet és az információhiányos közlés miatt teljesen érthetetlen.

Nem tudjuk, hogy 1. Ki neked a párod, aki nem a párod?
2. Ha külön éltetek, akkor miért maradtál kint miatta (mert valószínűleg miatta maradtál kint, ugye)?
3. Milyen szakos tanárként szerettél volna állást találni Németországban?
4. Milyen idős volt ekkor a gyerek és miért volt jó neki kint?

Ezek alapvető információk, de jópár ehhez hasonló részletet kellett volna még közölni, hogy érthetővé váljon a poszt, így egy kaleidoszkópot kaptunk, ami kizárólag számodra érthető...

capacete 2015.10.09. 11:16:38

@soad1221: Az a baj, hogy az utólag történtek - amiket már nem fogunk megtudni, de az előzményekből kiindulva ez nem biztos, hogy nagy probléma - nem magyarázzák meg a korábban történteket, ez a poszt így is, úgy is egy érthetetlen mozaik maradt volna.

tanato 2015.10.09. 11:25:58

@MsTandMsg: Off:melyikőtök a dubai expat wife?

A mai cikknél épp erről beszélgetünk,mennyire élhető pl. Dubai egy ott élő magyar nőnek/feleségnek/.
Esetleg átmehetnél a mai írásra és írhatnál néhány sort ezzel kapcsolatban:Köszi.

soad1221 2015.10.09. 11:29:41

@capacete: ez egy dolog, ez tény, hogy rajtuk kívül - mivel teljesen idegen, és semmi háttérinfója nincs az életéről - senki nem érti a posztot, illetve ennek a részét. DE ez önagában nem gond, adhat infót később, nem szépirodalmi művekről beszélünk, így ilyen hiba bármelyik posztban lehet.
A gond akkor van, ha ezt később nem magyarázza/válaszolja meg, ekkor a poszt érthetetlen és értelmetlen az olvasóknak, bármekkora munka is van mögötte...
Az pedig, hogy erre vki így reagál... nem akarok bántani senkit, nekem egyszerűen nem jön be...

©________ 2015.10.09. 11:39:21

@MsTandMsg:
az összes kommentetek lekezelő és arrogáns.

amire most válaszolok, az is. kezdve onnan, hogy számonkéred tőle, hogy melyikőtökre gondol, miközben NEM ÍRJÁTOK ALÁ a közös nicken bedobott kommentet.

tudod, kivel szórakozz.

capacete 2015.10.09. 11:46:16

@soad1221: A hozzászólásokból egyértelmű, hogy nem volt semmilyen szándék arra, hogy a posztoló később megmagyarázza a homályos részeket, a későbbi poszt(ok) arról szólt(ak) volna, hogy építettek az interneten keresztül valamilyen vállalkozást.

soad1221 2015.10.09. 11:56:54

@capacete: persze, hogy nem, de ez abból fakad, hogy állítása/uk - nem tudni épp mikor és ki válaszol MsTandMsg alatt - szerint a posztok teljesen világosak, informatívak, félreértésre okot semmi nem adhat... Mivel még sem volt mindenki számára teljesen világos, ezért nem lehet, hogy ők követtek volna el hibát -> már előre tudják, hogy ennek nincs értelme, nem is fogják megmagyarázni...
Az első kommentben egyértelmű volt, hogy nincs szándék a folytatásra... de a lényeg: NEM CSINÁLNAK SEGGET A SZÁJUKBÓL!
így mindenki boldog lehet :)

capacete 2015.10.09. 12:22:44

@soad1221: Igen, hiszen nyilvánvaló, hogy a torz tükörkép kizárólag a tükör hibája lehet. :)

puhacica 2015.10.09. 12:26:11

@pappito: hat jo. akkor adg-ek utan hozzatok megyunk latogatoba.

@Csupacsí: inkabb meleget kuldjon.

@Zoole[uk]: ertem, koszonom a jokivansagot! :D (nyugi, mar megvan a lista azokrol a helyekrol, amiket mindenkepp latni szeretnenk itt.)

Narina 2015.10.09. 20:27:31

Ezt a hisztit!!!!!!!!!!! Vihar a biliben!

Bredpitt Monika 2015.10.09. 21:56:36

@Muscari: bocs, nem erem el a nagybatyam, de apukam azt mondja, ha vannak falszomszedaid akik nem irtanak akkor jonni fognak a csotanyok, remelem sikerul kiirtanod, itt nalunk valami zseles rovarirtot hasznalnak mar evek ota a hazban, 66 lakas van, en nem lattam csotanyt itt tiz eve igaz mi a 9en lakunk

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.10.09. 22:59:51

@P.Elliot:
OFF igen, már 3 és fél hónapos, és már a szeme se áll jól. először a mobilomat fogja levadászni, amint rájön, hogyan kell valamit megfogni. másodszorra meg az almát fogja kiszedni a kezemből és ledugni a torkán. már megfordult. rettegek, mi lesz itt. remélem, megtartja a napnyugtától napkeltéig nyiff és mocc nélkül alvós szokását egész télen :-)
tényleg szertnék írni, de megint elmerültem itt a webshopokban :-( mindig van valami, amit be kell szerezni. most a habszivacsot a padlóra többek között, meg a mosható pelenkákba próbáltam beásni magam.

P.Elliot 2015.10.10. 04:58:27

@Dragonlady (Bp, Hun): Egeszseges baba lehet ha mar megfordult, az kb. 3 honapos koraban csinaljak, az meg hogy vegigalussza az ejszkat a nagy csodak koze tartozik, nem tudod milyen az heteken at dagadt szemmel virrasztani.
Igen, el fogja szedni a mobilodat mihelyt alkalma lesz ra es jol atnyomkodja, vagyis telefonal, addig is lesi hogy hogy csinalod. Annyit lehet rajtuk nevetni....Szerintem a mesfel ev ami a legcukibb, a 2 ev amikor az embernek a haja szala all az egnek mert mindent egyedul/ ededul mint mondjak/ akar csinalni. A lanyom 2 eves koraban folyton lepcsozott. Fel es le, ha nem hagytuk akkor uvoltott. O es ededul mint kijelentette, akarta megmaszni valahany lepcso ele kerult.
A 3 eves egy igazi kis komoly emberke mar, utana mar nincs gond.
Most csecsemonek sem lesz ha biztositasz neki eleg lapos terepet, foldre tett takaro vagy jaroka ahol gyakorolhatja a mozgast, amit sokan eltolnak azzal hogy autos ulesben taroljak a gyereket akinek ezzel megakadalyozzak az egeszseges mozgasfejlodeset ami eleve szorakoztatja a gyereket, forgas, csuszas-masszas, eltornaszni magat a jatekig meg ilyesmi, szoval remekul elfoglalja magat ha hagyjak.
Hat igen, sok veluk a munka de olyan edesek, igaz?

Liping 2015.10.18. 04:25:32

No, ezek a hölgyek csodálatosan bemutatkoztak a kommentekben. Szerintem nem kár értük. Menjenek a játszóterükre, talán túléljük a megrázkódtatást. XD

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása