oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2014. április 20. 06:44,  Hogyan intézzük ügyeink Németországban? 633 komment

2014. április 20. 06:44 Határátkelő

Hogyan intézzük ügyeink Németországban?

Amikor megérkezik új külföldi otthonába az ember, az első dolog, ami rászakad, az az ügyintézés. Ugyan jó pár poszt volt már erről itt is, de azért nem árt ismételni, és még újat is tanulhatunk. A mai első poszt erről fog szólni, a célállomás pedig München. A szokásos vasárnapi blogajánlóba ma összesen négy poszt fért el, így aztán kiderül, mire figyeljen az ember, ha Nairobiba vetetette a sorsa, ezen kívül nézünk még egy kis svájci havat és uruguayi tengerpartot is.

cím ok.jpg

Kezdjük tehát a németországi (müncheni) ügyintézéssel, amiről a Cirmi és Kormi blog írt, részletesen végigvéve a szükséges teendőket és esetleges buktatókat.

„Ahhoz, hogy Münchenben el tudj kezdeni dolgozni, el kell intézned néhány dolgot:

1. szerezned kell egy lakást
2. be kell jelentkezned, mint lakos, ekkor kapsz erről egy igazolást (Meldebestätigung)
3. nyitnod kell egy bankszámlát
4. célszerű (ha még nincs) egy német mobilszámot is intézni
5. tagja kell legyél egy EÜ pénztárnak (Krankenkasse)
6. be kell szerezned az adóazonosító-jeledet az adóhatóságnál (Finanzamt), továbbá itt megigénylik Neked az Elektronischen Lohnsteuerabzugsmerkmale-t (nem vicc, ez a neve), ha minden igaz, ez váltotta 2013-ban az adókártyát, így most már ez is elektronikus.

Én ebben a sorrendben intéztem, de ez nincs kőbe vésve, az első kettő az fix, mert a Meldebestätigung-ot több helyen is kérik. Továbbá a 2. és 6. pont között el kell teljen 3-4 nap, hogy megjelenjenek az adataink a rendszerben. Nekem szerencsém volt, mert már két nap után ott volt minden, de mondta az ügyintéző, hogy ez azért ritka kivétel. (…)

Bejelentkezés

Hol:
Kreisverwaltungsreferat (KVR)
Ruppertstraße 19, 80466 München

Mi kell hozzá:
Érvényes személyi vagy útlevél
Albérleti szerződés (tőlem nem kérték, de kellhet)

Mit kell tenni:
Be kell jelentkezned, mint új müncheni lakos a KVR-nél (ez magyarul kb önkormányzatot jelent). Amikor bemész az épületbe, látni fogod, hogy legalább 10-12 váróterem van, betűrend szerint. Azaz, ha mondjuk T-vel kezdődik a vezetékneved, akkor oda menj és ott húzz sorszámot. Általában rengetegen vannak, de gyorsan mennek a dolgok, nem kell megijedni. Amikor én húztam számot, 123 volt rajta, felnéztem, hogy hol tartanak, akkor ment be az 56-oska. Szóval gondolatban már tábort vertem, hogy egész nap ott leszek, de az a cirka hatvan ember másfél órán belül lement. Én magam körülbelül öt percet voltam bent. Egy úr felvette az adataimat az útlevél és néhány kérdés alapján, majd adott egy igazolást (Meldebestätigung), hogy ott jártam. Ez utóbbit őrizzük meg, mert kelleni fog!

Fontos! Meg fogják kérdezni, hogy milyen vallásúak vagyunk. Ha nem szeretnénk egyházadót fizetni (Kirchensteuer), akkor mindenképp mondjuk, hogy nem vagyunk vallásosak! Ez tudtommal nem jár semmilyen hátránnyal, ettől még például ugyanúgy bemehetünk a templomba. Az egyházadó mértéke fizetés- és tartományfüggő, egy 3500 eurós bruttó havi fizetésnél (ami nettó ~2200 euró) kb. 60-80 eurót vonnak le Bayern-ben havonta. Szóval nyilván túl lehet élni, de ha felszorozzuk, akkor azért egy évben csak becsengetünk 7-900 eurót az egyháznak. Örülök, ha valaki befizeti, én a magam részéről, mivel meg vagyok ugyan keresztelve, de nem igazán vagyok hívő, így inkább - gyarló módon - veszek egy új plazmatévét vagy egy bringát ebből a pénzből. :)

Ha megvan a Meldebestätigung, ami igazolja, hogy eleget tettünk a bejelentkezési kötelezettségünknek, mehetünk is tovább. Elvileg azt hiszem 10 vagy 14 napunk van bejelentkezni, utána valami bünti jár. De gyanítom, hogy a valóságban, ha lejárt ez az időszak, csak szólnak az ügyintézők, hogy nem azon a napon telepedtünk le kint, mint amit mondunk, hanem 10 (vagy 14) nappal az aznapi nap előtt és kacsintanak egyet. De lehet tévedek és kicsengettetik a büntit, nem tudom, inkább csináljuk meg időben. Addig úgysem tudunk semmi mást intézni.”

Ez természetesen és szokás szerint csak egy rövid részlet, hiszen a posztban mind a hat pontról részletesen olvashattok, szóval érdemes ide kattintani!

Mi hiányzik a legjobban?

Münchenből hatalmas ugrással Kenya fővárosában, Nairobiban termünk az Our Life in Nairobi blog segítségével, ahol rögtön olvashatunk is pár furcsaságot az ottani hétköznapokról.

Nairobi.jpg

„Talán a legalapvetőbb az ad hoc áramszünetek. Sosem tudhatod, hogy mikor kezdődik, mikor ér véget, és a generátorod meddig bírja:). Volt már olyan eset, hogy a ruha ott állt a mosógépben, már majdnem kimosva, de az utolsó centrifugálást már nem tudta megejteni a gép, így maradt a jó öreg kézi erő, majd a ruhák kicsöpögtetése.

A másik eset, amikor nekiállsz sütni, és amikor már a sütőben van a király süteményed, majd a sütési idő felénél lekapcsol a tűzhelyed, jupiiii! Bár itt annyi szerencsém volt, hogy 20 perces volt az áramszünet, és a sütő addigi is sütötte a sütit, csak alacsonyabb hőfokon. (...)

A főzésre váró ételeket minden esetben először fertőtlenítened kell, ami abból áll, hogy teleengeded a mosogatót, beledobod a fertőtlenítő tablettákat, és belehelyezed a zöldségeket, gyümölcsöket. Mi a húst is át szoktuk mosni. Ebben a vízben kell áztatni mindent úgy 15-20 percig, majd jöhet az előkészítés, ami már ugyan az, mint otthon.

A kávét csak ásványvízből főzzük, és a fogmosáshoz is csak azt használunk. Állítólag ebben a lakóparkban, ahol lakunk, van víztisztító berendezés, de nem bízzuk a véletlenre:). (...)

Igazából csak azt kell megszoknod, hogy nem akkor csinálsz mindent, amikor te eltervezted, hanem, amikor a körülmények engedik. Így van ez a kikapcsolódással is. Amíg világos van odakint, addig mehetsz. Hogy hová? Az is egy kicsit lekorlátozott. Bevásárolni, edzeni, moziba, kávézni. Nagyjából kimerítettem azt hiszem mindent. Színház, koncert, kiállítások, séta a városi parkban, na ezek nincsenek.”

Ajánlom a blogot mindenkinek, no és természetesen ezt a posztot is, kattintsatok ide és olvassátok el az egészet!

Dél-Amerika legjobb strandjai

Márpedig ezek Uruguayban vannak, legalábbis az Uruguayinfo esküszik rá, és a a képeket elnézve (no és a posztot olvasva), hajlamosak vagyunk hinni neki.

Punta del Este.jpg

„Punta del Este és környékének strandjai, mint már erről többször is volt szó nem csak Uruguay, hanem Dél-Amerika legkedveltebb nyaralóhelyei.

Uruguay nagyon szerencsés, 680 km óceánpart szegélyezi, aminek túlnyomó része első osztályú strandnak tekinthető. Kiválóak az adottságai a szörfözés szempontjából is és bizonyos területei földrajzi és infrastrukturális feltételeik révén elsőrendű yachtkikötők létrehozását tették lehetővé.

Ezek a kikötők nyáron zsúfolásig megtelnek, jellemzően brazil, argentin, mexikói hajókkal, de igen gyakran észak amerikai államok hajóival is találkozni bennük. (...)

Szerencsére a parti sáv adottságainak és kiterjedésének köszönhetően szinte lehetetlen a strandokat túlterhelni, a legfelkapottabb helyek legnagyobb kihasználtsága esetén is – a hasonló európai helyekhez viszonyítva – rendkívül „szellősen” oszlik el a tömeg, soha nincs zsúfoltságérzet, ez ilyen dimenziók mellett lehetetlen.”

Ha ez a rövid részlet (és a kép) nem győzött meg, akkor feltétlenül kattints ide, ahol mindenből több vár: szövegből és képből is!

… és a másik véglet: a svájci hó

Miközben Dél-Amerikában most jön a tél, Európában most megy, ám van, ahol ez kissé lassabban történik – például St. Moritzban

St. Moritz.jpg

„A közel kéthetes képen jól látszik a tél vége és a szeszélyes április végeredménye: az egy éjszaka alatt esett közel 70 cm friss hó.

Szerencsére már mindez a múlté és a jelentős része elolvadt, köszönhetően a hirtelen jött felmelegedésnek, ami nagyjából az előző hét végéig tartott és megint benéztünk 0C alá. Ahogy az ökölszabály szól a hegyen, téligumit von O. bis O. (Októbertől Ostern, azaz húsvétig) megint igazolódni látszik. (...)

Március végével beállt a holtszezon, ilyenkor aki a hegyet választja, kellemes időben (nappal +10C is lehet) napsütéssel fűszerezve élvezheti a relaxáló pillanatokat, bármerre is járjon a környéken. Tömeg, várakozási idők nulla.

A szálláslehetőségek, szórakozási lehetőségek (pl. Hallenbad Pontresina-ban) persze lecsökkennek, ahogy a legtöbb étterem is kiveszi ilyenkor a rendes szabadságát pár hétre.”

További részletek (és egy kép a tavaszi tóról) ide kattintva érhetők el!

A kommentelési szabályokról itt olvashatsz.

Húsvét a nagy étkezések ideje is, úgyhogy továbbra is él a felhívás: osszuk meg egymással kedvenc ételeink receptjét - írjátok meg, mi a kedvencetek ott, ahol éltek, hogyan készítitek el, illetve hogyan készítitek el a kedvenc magyar fogásaitokat – hogyan pótoljátok az alapanyagokat, fűszereket, mit változtattok, ha kell. Ha mindehhez fényképe(ke)t is küldtök, akkor ez az egész nagyon hasznos és (nem utolsósorban) jó móka lesz. Várom tehát a recepteket, fényképeket, kis történettel a hataratkeloKUKAChotmail.com címre.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: blogajánló Németország Svájc Kenya Uruguay

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr646051899

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.20. 07:41:33

Az egyházadó morális kérdés is. Hiszem azt kell nyilatkoznod az egyházadó alóli mentesülés érdekében, hogy nem vagy egyháztag. Ez pedig csak egy meggyőződéses ateista számára nem jelent morális kérdést.

tableno 2014.04.20. 07:53:54

@maxval a gondolkodó birca: ez stimmel, gondolom ezért is megy bemondásra.

rezsöatya 2014.04.20. 08:05:20

Jo kis valogatas...
A nairobi aramszunet rulett tenyleg vidam lehet - megspekelve a fertotlenito tablettas tarsasjatekkal (vajon milyen ize lehet az agyonaztatott eteleknek?)... oda nem igazan vagyom! Ellenben Punta del Este-be nagyon!
A teli gumi olyan helyekre, mint svajc alap. En meg az UK-ban is cserelem (tegnap hajnalban pl. jeget vakartam a szelvedorol! :-P ).
Boldog Husvetot, hataratkelosok!

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.20. 08:06:03

@tableno:

Nyilván, hiszen valójában a megkeresztelt is egyháztag jogilag, mindegy, hogy ateista-e.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.20. 08:08:22

Ami az afrikai áramszünetet illeti, Kubában ez ugyanígy volt, de jellemzően úgy, hogy négy óránként két óráig nem volt áram, s előre meghatározott időszakokban. Ugyanez volt a vízzel is.

Csak egyes kiemelt részeken nem volt így, s persze azoknál, ahol volt generátor/tartály.

Muscari 2014.04.20. 08:13:05

A kenyai blogban azt irja, hogy siman bementek egy csak helyiek altal latogatott kifozdebe, es megkajaltak. Ugy tunik, meg elnek.En biztosan nem mertem volna megkockaztatni, nagyon felek a fertozesektol.

Amugy kellemes husvetot mindenkinek. Keszen van mar a sonka es a tojas?

rezsöatya 2014.04.20. 08:29:30

@Muscari: en meg legalabb annyira undorodom az ilyen kemiai vegyszerektol kaja kozeleben. A Chemotoxra is ra van irva, hogy meleg veru allatra, emberre nem veszelyes, de en "hideg verrel" melloztem...

" Keszen van mar a sonka es a tojas?" A haromlabu disznora gondolsz? Mert azert a kis sonkaert az egesz disznot levagni... :-))))

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.20. 08:33:51

Akit érdekel hogyan készül a húsvéti tojás a sötét Balkánon, annak ajánlom a www.flickr.com/photos/bircamax/sets/72157644091263812/ albumot.

2014.04.20. 08:56:06

@maxval a gondolkodó birca: Jol latom hogy etelfesteket hasznaltok, vagy ez specialis tojasfestek? Gyonyoru a vegeredmeny! A mintak hogyan keszultek?

Chamroe 2014.04.20. 09:04:28

@Muscari: Tegnap este úgy besonkáztam, hogy ma még gondolni sem tudok a reggelire :-D

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.20. 09:11:07

Én még Stansteadban várom a családot.
Boldog Húsvéti Ünnepeket mindenkinek.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.04.20. 09:27:50

Boldog húsvétot ! Én jó kislány módjára próbálok beilleszkedni. :-DD
Nincs húsvét ! Nincs tojásfestés!Nincs sonka! Ez Anglia!!! Ugye így kell??
Szimpla de mégis rendkívüli vasárnap, mert kivételesen nem dolgozom, de természetesen az idő is fos, ahogy az már lenni szokott !
Végigolvastam a mai posztokat!!! Németország nem, Svájc, hó, nem, Nairobi nem, Urugay nem....inkább 1,5 hét múlva szabi otthon..:-P

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.04.20. 09:31:24

@Muscari: Ezzel én is így vagyok! Egyszer találkoztam Szalmon Ellával! Míg élek nem felejtem el!!! Soha többet !!! Szagra, látványra mindenre tesztelek mielőtt megeszem, és ha bármi szokatlant, furcsaságot látok vagy érzek, azonnal kuka vagy nem veszem meg.....:-D Van is pocsékolás, ha valaki látná sokszor mik mennek a kukába azonnal agyonütne!!!!! :-D

2014.04.20. 09:34:52

A nemet foton, a papirok az asztalokon es a polcokon is derkszogben fekszenek.
Uruguayt sem kimelte a bekasmegyeri szocreal epitkezes. Ez kicsit lelohasztotta a kedvemet. Na, meg a vegelathatatlan "moder lakopark". Nem az en vilagom ez a fajta epiteszet, bar a bau haus tetszik. Neztem a kikotojuket, tul sok a power boat, van vitorlas is ugyan, de a power boatosokert nem rajongok. Mar csak a hovercraft hianyzik, hogy teljes legyen a borzongas. Olyan hullamokat csinal tukor sima vizen, hogy ket kezzel kapaszkodni kell.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.20. 09:39:20

@Mirjam2:

Tojásfesték. Ecetet kell önteni a festékhez és akkor tisztábbak lesznek a színek.

A minta gyári.

2014.04.20. 09:42:24

@maxval a gondolkodó birca: mi koze van a tojasfestesnek a vallashoz? Marmint a feltamadashoz? Nem azt unneplik ilyenkor? Vagy ez a nyul (Muffin) unnepe?

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.20. 09:44:02

@charlieharper [home, sweet home]:

Németországban még a fák is tudják a rendet, egymástól egyforma távolságban nőnek az erdőben.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.04.20. 09:45:20

@charlieharper [home, sweet home]: A tojásfestésnek megvolt a szimbolikája, Krisztus vérének színével vagyis pirossal festették a tojásokat, adózva és megemlékezve az ő szenvedéséről!

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.20. 09:47:46

@charlieharper [home, sweet home]:

Nincs közvetlen köze, ez inkább amolyan hozzáragadt népszokás.

Quercus a favágó 2014.04.20. 09:51:02

@charlieharper [home, sweet home]:

"húsvéti tojás, piros tojás: húsvéti szimbólum, eredetileg csak pirosra festve, később minden más színben, díszítve is. - Maga a tojás a legrégibb húsvéti eledelek egyike; az életnek, az újjászületésnek archaikus jelképe. Amint a tojásból új élet kel, úgy támad föl Krisztus is sírjából az emberek megváltására. Más fölfogás szerint a tojáshéj az ÓSz-et, a belseje az ÚSz-et jelképezi. Piros színe Krisztusnak az emberiségért kiontott vérére emlékeztet. A húsvéti szentelt tojással kapcsolatban kialakult gazdag szokásvilág magába foglalta, fölszívta a tojás mint termékenység-szimbólum archaikus hagyományvilágát is. - Külön jelentéstartalma van a ~ héjának. Csíkménasági szóhagyomány szerint a piros héj Krisztus elhullatott vérét, a fehér (belső festetlen rész) a verejtékét jelképezi. "

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.04.20. 09:54:23

@QUERCUS(a favágó): @maxval a gondolkodó birca: Ez bizony pontosan így van , így bizony! Birca! Rés a pajzsodon???? .-DDD

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.04.20. 09:57:54

@QUERCUS(a favágó): hehe, az enyém ugyan nem, DE nagy Marilyn rajongó vagyok, ő gyönyörűséges volt ! :-D

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.20. 09:59:55

@sodalisO [eng]:

Ha valami nem elengedhetetlen kellék, akkor az nem közvetlenül kapcsolódó.

Quercus a favágó 2014.04.20. 10:04:11

@sodalisO [eng]:

Akkor ezt biztosan ismered:

"Jó vagyok, de nem egy angyal, követek el bűnt, de nem vagyok ördög. Csak egy kislány vagyok a nagyvilágban, aki próbál találni valakit, akit szerethet."

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.04.20. 10:05:12

@maxval a gondolkodó birca: "Ha valami nem elengedhetetlen kellék, akkor....." az PONT, hogy közvetlenül kapcsolódó......icccipicccikleine fogalmi zavar, de neked elnézzük ! :-DDD

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.04.20. 10:06:28

@QUERCUS(a favágó): Igeeeeeeeeeeeeen, és olyan egyszerű és mégis édeskedvesőszinte éskicsiténvagyok.....:-))))

Chamroe 2014.04.20. 10:08:33

Itt egyébként vonulnak a templomba a népek valami sonkaszentelő szertartásra.
Én már tegnap este megszenteltem a szent poci által :-D
Valaki homályosítson már fel, hogy "hivatalosan" mikor lehet a sonkát enni? Az én családomban mindíg szombat este ettük, itt anyóséknál vasárnap reggel.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.20. 10:10:41

@sodalisO [eng]:

Nem, nem így van.

A Húsvét lényege mi? A tojásfestés? Ugye nem?

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.04.20. 10:15:21

@QUERCUS(a favágó): Ez olyan kedves volt tőled, jó volt újra olvasni.....most tök klasszul indul a napom, /amúgy is klasszul indult volna egyéb okokból mondjuk, de ez még ráfejelt kicsit/
mert egy darabig még a kis fejemben fog zümmögni, mert kedves nekem

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.04.20. 10:17:12

@maxval a gondolkodó birca: Nem ez volt a kérdés, drága!
Charlie ezt kérdezte: "mi koze van a tojasfestesnek a vallashoz? Marmint a feltamadashoz?...........mi erre írtuk a választ, nem azt írtuk, hogy a tojásfestéről szól a húsvét, olvass olvass, értelmezz, ne kiforgass....:-)))

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.20. 10:20:33

Mindig rohognom kell ezeken a 47 szotagbol allo masfel soros nemet szavakon. :D Azt hiszem ennek pont a szoges ellentetuk a britek, akik mindre roviditeseket hasznalnak, ami a yes/no-nal hosszabb. :)

@Muscari: " Keszen van mar a sonka es a tojas?"

Nem mondhatnam hogy nagyon rahangolodtam a husvetra. :)
Reggelire english breakfast lesz, ebedre meg valami jo kis csipos indiai. :)

Mr Long 2014.04.20. 10:25:02

Jo reggelt!
Lagytojas is er husvetkor? Most fogom a paroloba pakolni, a bacon mar lassan kesz. Sonkat ettem mult heten, nem kivanok tobbet (meg nincs is itthon).

nyuszigonosz 2014.04.20. 10:34:51

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:
Állítólag ez a leghosszabb szó: Ver­mö­gens­zu­ord­nungs­zu­stän­dig­keits­über­tra­gungs­ver­ord­nung ,
de van több ilyen. :-))

Ugyandehogy (törölt) 2014.04.20. 10:36:34

Kalács,sonka,majonézes torma,lagytojas,kecskekergetes.

**mimi** 2014.04.20. 10:40:53

Uruguay most jöhetne....
Vágyom a melegre, napsütésre, nincs igazi húsvéti hangulatom...
Hideg borús car idő van :(

**mimi** 2014.04.20. 10:41:41

@Babette_:
kecskekergetést kivéve, szintén zenész:)))

nyuszigonosz 2014.04.20. 10:57:20

@Babette_:

Kecskekergetés helyett hosszú séta a kutyussal.

@**mimi**:

Süt a nap.

Meg tojásfestés is volt.

Quercus a favágó 2014.04.20. 10:58:19

@Chamroe:

A 40 napos nagyböjt hamvazószerdától, nagyszombatig tart. Az általánosan elfogadott katolikus szokás tudtommal az, hogy nagyszombat este, mikor lement a nap, véget ért a böjt, már lehetett húst fogyasztani. Vasárnap keresztyén ember nem böjtölhet.

klappol 2014.04.20. 11:03:02

Jó reggelt.

Mindenkinek kellemes pihenést, boldog ünnepet,jókedvet. Aki szeret inni, azoknak elég erőt a másnaposság lekűzdéséhez, aki szeret sokat enni, nekik pedig védelmet a megcsömöléstől.

@Babette_: Tudtam, hogy vannak kecskéid. Ismerlek a (Malackaraj) régi blogjából. :))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.20. 11:04:14

@charlieharper [home, sweet home]:
Charli, hagyjad Uruguayt.
Hidd el jobban jársz Szlovéniával.

2014.04.20. 11:05:33

@QUERCUS(a favágó): Jaja, nagyszombaton azért is vonulnak a katolikus népek a templomba az esti misére kosárkákkal. Sonka, kalács, tojás ... nah ezeket előbb meg kell szenteltetni.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.20. 11:18:52

@nyuszigonosz(D): Eszmeletlen ez a nemet nyelv. :D

Tenyleg egy olyan nyelv, amirol siman elhiszi az ember mar csak hangzas alapjan is hogy le lehet igazni vele az egesz Foldet. :D

nyuszigonosz 2014.04.20. 11:21:58

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Dehogy! :-)

Óriási elönye, hogy úgy lehet a szavakkal játszani, mint a legóval.
Összerakni meg szétszedni, meg persze rövidítések is vannak.
Meg új szavak meg manapság végtelen sok anglicizmus is, meg rendes angol szavak is.
Nem szörnyü.

nyuszigonosz 2014.04.20. 11:32:12

@Pink Petsch: Nekem tetszik a Schmetterling szó.
Akkor neked pillangó-ként jobban tetszik. :-) Vagy mint lepke?

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.20. 11:32:19

@nyuszigonosz(D):

Ezek szerint még nem volt dolgod poliszintetikus nyelvekkel, ahol eleve nem igazán van különbség szó és mondat között. Gyakorlatilag minden kifejezés egy szó. Ott aztán marha ritka a rövid szó.

Ízelítőnek pl. a grönlandi kormány honlapja: naalakkersuisut.gl/kl-GL/Naalakkersuisut

2014.04.20. 11:34:22

@nyuszigonosz(D): Ahham, egy olyan szép kis léges élőlény, erre fel milyen szót találnak rá? Sssmettterlinggg :DDDDD

nyuszigonosz 2014.04.20. 11:34:52

@maxval a gondolkodó birca: Na, ezen is látszik, hogy a német egy egyszerü nyelv. :-)
Azt hiszem, nekem Grönlandon lennének nyelvi problémáim. :-)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.20. 11:36:03

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:
A svédek úgy alkották meg a szavaikat, hogy először kitalálták a svéd ábécé. Utána vették az egyes betűket és minden betűhöz rendeltek egy jelentést. Amikor elfogytak az egybets szavak, akkor jöttek a kétbetűs kombinációk. Majd a három betűsek...

A kedvencem a sziget és a patak. A sziget svédül "ö", a patak pedig "å". :)

nyuszigonosz 2014.04.20. 11:36:16

@Pink Petsch: A Schmetterlinget nagyon könnyedén is ki lehet ejteni, akkor pont olyan, mint egy repülö pillangó.
Meg kell találni a nyelv szépségét.

nyuszigonosz 2014.04.20. 11:37:42

@Kövérmadár [swe]: Jé!
Érdekes, mert amikor svéd krimiket nézek német szinkronban, akkor a svédek is addig mozgatják a szájukat, míg a német szinkron megy.

2014.04.20. 11:38:18

@nyuszigonosz(D): Viccelek, te ;)))) Krankenhaus!!!!

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.20. 11:39:37

Nem ismerem a húsvéti szokások eredetét.
Úgy gondolom hogy tavasszal sok nép megünnepli a termékenység ünnepét így vagy úgy.
Próbálnak hozzá szimbólumot választani.
A magyar ember logikusan a nyulat választotta.
Igen, de hozzá kellett párosítani a termékenységnek az eredményét.
Namost ez mégsem lehetett egy csupasz és vak kisnyúl.
Olyan kellett ami szintén a termékenységre utal, sok van belőle, és könnyen kezelhető.
A tojás erre a célra telitalálat.
Nehéz ugyan összehozni a nyúllal na de hát mint tudjuk a gyereket sem a gólya hozza...

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.20. 11:42:13

@nyuszigonosz(D): Nem azt mondom hogy nem tetszik vagy hogy agyon van bonyolitva (alapfokon en is beszelek nemetul). Csaka azt mondom, hogy az en fulemnek annyira parancsolos es arrogans a stilusa meg akkor is ha normal hangulatban beszelik, hogy szerintem siman igaba lehet vele hajtani barmit. :D

Erre gonolok, biztos lattal mar ilyenekbol 100 felet :DDD

www.funnyjunk.com/funny_pictures/3857404/Pen+in+many+languages

@diggerdriver:

Parancsolsz? :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.20. 11:43:54

@Pink Petsch:
Ha már ott tartunk hogy egy szó hangzása mennyire utal a jelentésére.
Magyarul. SZERETLEK
Angolul: I LOVE YOU
Mondogasd egymás után a kettőt.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.20. 11:44:11

@nyuszigonosz(D):

Nem biztos. A flektív és a ragozó nyelvek beszélői számára általában az izoláló típusú nyelvek nehezebbek, mint a poliszintetikusak.

Magyarázat:
- izoláló nyelv: ahol szinte teljesen hiányzik a nyelvtan és a legtöbb szó egy szótagból áll, lásd pl. kínai,
- poliszintetikus nyelv: pont az ellenkezője, azaz tele van nyelvtannal, s egy kifejezés általában egy szó, lásd pl. eszkimó (grönlandi).

A legtöbb európai nyelv a 2 között van, azaz vagy flektív vagy ragozó típusú. A kettő hasonló, közepes nyelvtant jelent, csak más a toldalékolás logikája. Pl. az orosz, a német, a latin flektív, a magyar meg ragozó típusú.

nyuszigonosz 2014.04.20. 11:49:04

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Igen láttam. :-)))
Jó, van olyan géppuska-hangzása, az is igaz, csak megszokja az ember. Nem tünik aztán fel.

2014.04.20. 11:50:13

@diggerdriver: Nem tudom, hogy anno Judeaban mennyire volt oshonos a tyuk es hogy birta honapokig a +40 (es gyakran tobb ) fokot. Azt hiszem a romaiak hoztak be, de hogy mekkora sikerrel, passz

nyuszigonosz 2014.04.20. 11:52:27

@maxval a gondolkodó birca: Ezt nem tudtam.
De az eszkimó nyelv, annak valamilyen más neve van, csak nem jövök rá. Mert ök természetesen nem eszkimónak hívják magukat, hanem inuit-nak és valamilyen aleut nyelv az.

Aye aye 2014.04.20. 11:54:13

@sodalisO [eng]:
Egyszer én is ettem szalmonellás ételt de nagyon finom volt (ezért ettem belőle jó sokat! :)) az "eperleves" sztori a 90-es évek elején, ha még emlékszik valaki) utána pedig 3 nap alatt fogytam 2-3 kilót és még az isibe sem engedtek be utána, pedig otthonról el lettem küldve, szóval egy hetet pihiztem. Nagyon kellemes élményként maradt meg bennem :))

Latcho Rom 2014.04.20. 11:56:59

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: :D

Szép az pedig...

Ich weiß nicht, was soll es bedeuten,
Daß ich so traurig bin;
Ein Märchen aus alten Zeiten,
Das kommt mir nicht aus dem Sinn.

Die Luft ist kühl, und es dunkelt,
Und ruhig fließt der Rhein;
Der Gipfel des Berges funkelt
In Abendsonnenschein.

Die schönste Jungfrau sitzet
Dort oben wunderbar,
Ihr goldenes Geschmeide blitzet,
Sie kämmt ihr goldenes Haar.

Sie kämmt es mit goldenem Kamme
Und singt ein Lied dabei;
Das hat eine wundersame,
Gewaltige Melodei.

Den Schiffer im kleinen Schiffe
Ergreift es mit wildem Weh;
Er schaut nicht die Felsenriffe,
Er schaut nur hinauf in die Höh'.

Ich glaube, die Wellen verschlingen
Am Ende Schiffer und Kahn;
Und das hat mit ihrem Singen
Die Lorelei getan.

nyuszigonosz 2014.04.20. 12:00:05

@maxval a gondolkodó birca: Köszönöm. Akkor nem tévedtem, aleut a nyelvcsoport.

Aye aye 2014.04.20. 12:00:46

Egyházadó :))) Ilyen Mo-on is kéne..

klappol 2014.04.20. 12:07:25

@shakti_rom: Szép kis Lorelei:)))))))))))))))))))))

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.20. 12:13:11

@nyuszigonosz(D):
Biztosan rágóznak :)

De az is lehet, hogy amíg a színész 3 mondatban, részletesen kifejti a mondandóját, addig a szinkronban ezt leegyszerűsítik 3 német szóra (3*12 perc).

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.20. 12:16:05

@Aye aye:
Van Svédországban is, de szerencsére csak az egyháztagoknak. Tökön is szúrnám magam, ha ilyesmiért is fizetnem kellene :)
Az egyházakat tartsák el a hívek.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.20. 12:17:24

@charlieharper [home, sweet home]:
Nem tudom hogy a feltámadáshoz mikor csapódott oda a nyúl és a tojás vagyis a termékenység rítusa.
A kettő szerintem két különálló dolog.
Júdeában megtörtént a feltámadás és valamikor jóval később jelent meg a termékenység ünnepe ugyanabban az ünnepkörben.

nyuszigonosz 2014.04.20. 12:27:21

@diggerdriver: Valamikor, de még ma is a bárány volt ilyenkor ( báránykaforma kenyerek meg kalácsok) az az állat, amit összekapcsoltak a húsvéttal , feltámadással, új élettel.
Rossz nyelvek szerint egyszer egy ilyen báránykaformára sütött kenyér a kemencében a meleg hatására átformálódott nagyfülú nyúllá és megvolt a húsvéti nyuszi. :-))

2014.04.20. 12:30:35

@nyuszigonosz(D): Megyunk nemsokara Jeruzsalembe egy eskuvore. Majd megtudakolom, hogy 2000 evvel ezelott mennyi nyul volt arra. Gyanitom semennyi, hacsaknem olajbogyon megelt a nyul? Kiegett kopar sziklas videken mast nem tud enni

nyuszigonosz 2014.04.20. 12:33:34

@charlieharper [home, sweet home]: Mondom, hogy a nyúl az az új idök kitalációja.:-))

adg 2014.04.20. 12:40:31

@diggerdriver: Van egy kedvenc szópárom magyarul.
Szeretet-gyűlölet. szerETET-gyűlÖLET.
Van olyan, mint a legénnyal-leánnyel páros.

Herr Géza 2014.04.20. 12:41:37

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: @nyuszigonosz(D): Ponz ezt akartam mondani. Ennek a szónak a fordítása kb. egy komplett fejezet magyarul és nem gyözöl a ragozáson, a birtokos szerkezeteken agyalni, hogy úgy kb. követhetö legyen a tartalom...Az egyszerüség néha a bonyolultságban rejlik... :))) Nehéz is a német-magyar fordító élete....

Herr Géza 2014.04.20. 12:43:29

@shakti_rom: Hogy te miket tudzs elöszedni. Le vagyok nyügözve... :))

Herr Géza 2014.04.20. 12:44:32

@Herr Géza: Ma nem megy az írás: "tudzs"=tudsz.Verzeihung...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.20. 12:47:54

@charlieharper [home, sweet home]:
Biztos lehetsz benne hogy volt ott nyúl.
Az északi sarktól a sivatagokig megél mindenhol.
A sivatagi nyúlnak aránytalanul nagy füle van, az a hőleadó felülete a melegben.
A száraz kórón is megél.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.20. 12:48:36

@diggerdriver: "Nem tudom hogy a feltámadáshoz mikor csapódott oda a nyúl és a tojás vagyis a termékenység rítusa. A kettő szerintem két különálló dolog."

Pedig pofonegyszeru. :D

a.disquscdn.com/uploads/mediaembed/images/964/3849/original.jpg

@Herr Géza: Felreertes ne essek, semmi bajom a nemet nyelvvel. Meg elhiszem hogy tok logikus a szerkezete. En csak azt mondom hogy a hangzasa, na az valami kegyetlen. :) De ez igy van jol, ilyen is kell a vilagba, ettol lesz valtozatos. :)

Herr Géza 2014.04.20. 12:51:57

@nyuszigonosz(D): Az anglicizmusok átvétele néha borzalmas tud lenni:a meeting-et már úgy használják, mint ha ösgermán kifejezés lenne. A legújabb kedvencem a "du hast gut performance-t" (nem is tudom hogy lehet leírni "németül"), na meg láttam már azt is leírva, hogy "gedownloadet"... :DD

klappol 2014.04.20. 12:57:12

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Hiszen köze sincs a feltámadáshoz a nyúlnak,... emberek. :)))))))))))))

nyuszigonosz 2014.04.20. 12:57:46

@Herr Géza: Ne is mond! Sokszor en sem tudom, hogy kell irni ezeket.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.20. 12:58:42

@Herr Géza: "A legújabb kedvencem a "du hast gut performance-t" (nem is tudom hogy lehet leírni "németül"), na meg láttam már azt is leírva, hogy "gedownloadet"... :DD"

Ezek mondjuk tenyleg marha viccesek. :D
De amugy ilyenek mindenhol vannak, elkerulhetetlenek. Mostanra mar megtanultam a kiejtesuket, de engem az angolban meg a francia szavak hoztak eleinte zavarba: reservoir, bonnet, aubergine, stb.

nyuszigonosz 2014.04.20. 13:01:05

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: A hangzására most ez a szóborzalom, hogy: kalasnyikov-feeling jutott eszembe. :-) /na, most nem tudom, ezt hogy kellene irni/

Quercus a favágó 2014.04.20. 13:01:56

@nyuszigonosz(D):

Nagy valószínűséggel egy XII. századi német legenda az eredete.

klappol 2014.04.20. 13:02:59

@QUERCUS(a favágó): inkább a 16.ik század, de német.

nyuszigonosz 2014.04.20. 13:04:26

@klappol: Igen, a Denglisch, vagy maß néven Neudeutsch (újnémet) :-)

klappol 2014.04.20. 13:09:15

@nyuszigonosz(D): Érdekes, hogy a német nem szeret angolozni, de szereti kötni az angol szavakat, mert így egyszerűbb neki. Hast du schon die neuste updatet?? hasonlóan fos. :)))))))))

nyuszigonosz 2014.04.20. 13:12:21

@klappol: Na pont ez a Denglisch, vagy Neudeutsch: angol szavak beépitése német szövegbe, német ragozással. Borzalom. :-)

Hari Seldon 2 2014.04.20. 13:28:28

@maxval a gondolkodó birca:
Amit itt vettem a boltban arra is az volt írva, hogy kell hozzá ecet.

Hari Seldon 2 2014.04.20. 13:31:58

@Chamroe:
Ha rám hallgatsz, akkor eszel, amikor akarsz.
Ha egy hívőre, akkor pénteken nem, utána szerintem bármikor.
Ha max-ra hallgatsz, akkor... majd megmondja ő.

Hari Seldon 2 2014.04.20. 13:38:33

@Kövérmadár [swe]:
van is egy ilyen régi vicc:

Egy finn és egy svéd egyszer azon vitatkozott, melyikük anyanyelve a szebb. Miután nem jutottak dűlőre, egy angol nyelvészt kértek fel a vita eldöntésére. A nyelvész megkérte mindkettőjüket, hogy Percy Shelley egy versrészletét fordítsák le saját anyanyelvükre. Az idézet így hangzott:

"Sziget, sziget, füves sziget, füves sziget menyasszonya"

("Island, island, Grassy island, Grassy island´s Bride.")

A finn kezdett először. Finnül így szólt a vers:
"Saari, saari, Heinäsaari, Heinäsaaren Morsian."

Ezután a svéd fordította le a szöveget:
"Ö, ö, Hö ö, Hö öns Mö."

Ugyandehogy (törölt) 2014.04.20. 13:59:40

@Aye aye: van. anélkül nem is kapsz papi temetést. sőt, el se temetnek a temetőben, ha nem adsz adományt/hozzájárulást az egyháznak.

Taxomükke (UK) 2014.04.20. 14:03:38

@Hari Seldon 2: Köszönjük. Mondhatnám azt is, tack så mycket.

Hari Seldon 2 2014.04.20. 14:07:18

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:
Akkor nagy zavarban lehettél eleinte, az angol szókincsének 60-70% származik a franciából (pontosabban az ófranciából, a normann hódítás miatt) :-)

Állítólag, még most is ha az angol parlament elfogad egy törvényt, és a királynő is aláírja, akkor az mondják hogy: "mert így akarja a király" (franciául). Meg a visszautasítás is valahogy így van.

Muscari 2014.04.20. 14:10:17

@Aye aye: az eperleves? Meg gyerek voltam, de a mai napig emlexem. Minden idok legnagyobb magyar etelmergezese volt. Ha jol emlexem, kb. otezer ember betegedett meg. Ha jol tudom, a meg langyos pudingos levesbe kevertek bele a nyers epret, ami szennyezett volt. A bacinak kedvezo homesrseklten pedig Szalmon Ella szepen elszaporodott.

Muscari 2014.04.20. 14:19:29

@Hari Seldon 2: ez kiraly!!!!

Hol van Madarsson?

2014.04.20. 14:21:40

@diggerdriver: igazad van, letezik sivatagi nyul. Azonban az nem Muffin kinezetu.

Muscari 2014.04.20. 14:22:34

@Babette_: a temeto az egyhazak fenntartasaban van? En ugy tudtam, hogy az onkormieban.

Es hova temetik a zsidokat? En nem tudok mukodo zsido temetorol Magyarorszagon.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.20. 14:24:03

Na szóval...

kepkezelo.com/images/dj6lovuicb1u4lx6fy.jpg

A Makrancos Hölgy.
A nőkről akarok írni. Nehéz feladat de megpróbálom.
Valamikor az ősidőkben a nő egyenrangú tagja volt a közösségnek.
Nem tudom mikor változott meg a dolog és kaptak a nők előjogokat.
Ők lettek a gyengébbik nem őket kellett óvni a széltől is és egy kivillanó bokától a férfiembernek merevedése támadt.
A finomság és a kellem párosult a női nemhez és ezzel párhuzamosan kialakultak a nőket illető udvariassági formulák.
Előreengedni az ajtóban, felsegíteni a kabátot, alátolni a széket, stb...
Mindezekért cserében a nőknek bizonyos viselkedési formákat illett betartani.
Nem káromkodhattak, nem viselhettek nadrágot stb...
Mindez a feminista mozgalom hatására megváltozott.
Káromkodnak mint a kocsis, fegyvert viselnek, hegyet másznak, nehézatlétikában jeleskednek, minden férfiak által uralt területen ott vannak.
Egyenjogúak lettek.
Érdekes módon az előjogaikat megőrizték.
Előreengedni az ajtóban ésatöbbi...
Mindezeket nem tartom bajnak, ám legyen.
Amit bajnak tartok az a női gondolkodás köré felépített mítosz.
Amire a nők rájátszanak, a férfiak elfogadják és egyébként minden bajok forrása.
A női viselkedés kiszámíthatatlanságáról beszélek.
Ez egy érthetetlen módon teljesen elfogadott, eltűrt, már már elvárt viselkedés.
Miért?
Mert nő.
És?
Ez mennyiben jogosítja fel a nőt hogy hirtelen átváltozzon hisztis picsává?
Ha én beleszeretek egy nőbe akkor egy kedves nőbe szeretek bele akinek a külseje, a viselkedése megfelel az én elvárásaimnak. Azért szeretek bele.
Nem azért, hogyha a munkából hazamegyek fáradtan akkor a kapuban azon gondolkodjak hogy a kedves nő vár otthon vagy egy fúria.
Mert megvan neki. Mert felidegesítették a boltban. Mert a főnöke nem úgy beszélt a munkahelyén. Mert mert mert...
Nem érdekel.
Mi közöm hozzá?
Saját egyéni szoc problémája.
A létező legtisztességtelenebb dolog ezeket a férjen levezetni.
Esetleg nekem tovább kéne adni?
Másnap otthagyok egy köbméter földet az albán melósnak hogy lapátoljá bazmeg az asszony egy hülye picsa volt tegnap.
A hangulatváltozások, a hisztik lecsapódása a férfiakon sok házasságot tettek már tönkre.
A férfi esetleg elment aztán keresett egy olyan nőt aki kiszámítható vagy a kocsmába ment ott vészelte át a viharokat.
Az a megdöbbentő hogy ez a női viselkedés teljesen elfogadott természetesnek vett viselkedésforma.
Merthogy a nő ettől nő.
Lehet, de nekem nem.
Az én viselkedésem mindig pontosan kiszámítható, kiegyensúlyozott.
A munkahelyi problémák nem tartoznak a páromra, egyáltalán az otthonomra és a magánéleti válságok sem a munkahelyre.
Amikor elváltam a munkatársaim fél év múlva tudták meg mástól.
Ha egy férfi a genetikailag belékódolt poligámiát lecseréli monogámiára akkor elvárom egy nőtől hogy uralkodjon magán és értelmes gondolkodó emberhez méltón viselkedjen.
Azért ember az ember mert nem ösztönlényként viselkedik.
Egyébként ez a női viselkedésforma hajszálpontosan lekövethető a blogon kommentelő nők között.
Ugye nem kell mondanom kikről beszélek?
Ez az egész hangulatember viselkedés egy nagyon rosszul értelmezett női imázshoz való megfelelési kényszer.
Persze. Tudom én hogy tisztelni kell a nőket. Náluk van az összes pina.
Azért ne elejtsük el hogy semmit sem ér a zár ha nincs belevaló kulcs.

Ugyandehogy (törölt) 2014.04.20. 14:24:31

@Muscari: ..... nem tudok hozzászólni...

Pesten a Kozma utcában biztosan van egy.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.20. 14:26:47

@charlieharper [home, sweet home]:
Az avataromon szereplő nyúl se Muffin kinézetű de muffolnám mint állat.
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Muscari 2014.04.20. 14:28:16

@Babette_: en sem vagyok biztos, azert kerdezem. De ez nem jo tema mara, hagyjuk inkabb.

2014.04.20. 14:30:35

@Muscari: a zsido temetobe. Amikor leszall a Liszferihegyen a gep, latod felulrol. Ott a nagyim. A katolikus temeto mellett.
Konnyu felismerni, nincs viragarus, csak koves.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.20. 14:45:00

@Muscari: "En nem tudok mukodo zsido temetorol Magyarorszagon."

Miskolcon is van egy az Avas hatoldalanal.

@Hari Seldon 2: Najo, de en nem is arrol beszelek amikor atvettek francia szavakat, de aztan annak adtak angol irott format es angol kiejtest. Azokrol beszelek, amiket a mai napig franciaul irnak es ejtenek.

Ha latok egy vadidegen angol szot leirva, akkor jo esellyel ki tudom ejteni helyesen akkor is ha soha nem hallottam meg mert tobbe-kevesbe kepben vagyok az angol hangkeszlettel. A franciaval viszont nem igy allok mert soha eletemben nem tanultam. Ezert zavartak meg ezek a francia szavak eleinte. :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.20. 14:52:54

Azt mondja meg nekem valaki hogy az egyébként vadon termő sárga vadringlónak a zöld éretlen termését mire használják?

kepkezelo.com/images/xjmsn3xm1ud323rmgi78.jpg

kepkezelo.com/images/20ucpscb322kxu2unfp5.jpg

kepkezelo.com/images/u6iuj9mgv6yssikxvkpr.jpg

Latcho Rom 2014.04.20. 14:54:59

@Herr Géza: tudzsok hát ha bántják őseim gyönyörű nyelvét :)

youtu.be/Q56QzGcAKZc

Latcho Rom 2014.04.20. 14:55:16

@Herr Géza: Az örkény rilkés egypercesét kerestem, hiába..s lett Heine.

Latcho Rom 2014.04.20. 14:55:24

@klappol: Nem egészen kedves kolléga, Krisztus előtti a tojás és a nyúl történet is..

en.wikipedia.org/wiki/Easter_Bunny

Muscari 2014.04.20. 14:58:19

@charlieharper [home, sweet home]: @Don Kartasch [Warwickshire, UK]: koszi fiuk. Lehet ezeket a temetoket latogatni? A szulofalumban is van egy, hasznalaton kivul, de az le van zarva.

adg 2014.04.20. 15:01:51

@Muscari: ajajajaj, vannak egyházi temetők, mint katolikus, református, zsidó, akármilyen, meg vannak önkormányzati temetők.
Mindenhol fizetni kell a temetésért, ha tud valaki fizetni érte. Az önkormányzati temető is fizetős.
És senkit nem fognak kidobni a temető mellé, táblával a nyakában, hogy nem tudott fizetni.
Ha megfelelsz a feltételeknek, akkor bárhol eltemetnek. És ha nem tud fizetni a temetésért senki, akkor is eltemetik a halottat, vagy fizeti az önkormányzat, vagy esetleg bevállalja a plébánia, ahová tartozott a kuncsaft.
Sőt, köztemetőben, vagyis önkormányzat által fenntartott helyen is el lehet temetni valakit egyházi szertartás szerint természetesen, szerintem mindenki látott már ilyet. Ilyenkor kimegy egy pap/lelkész/rabbi/akármi, és levezeti a temetést, elmondja a búcsúbeszédet, imát, aztán kész. Fizetsz a temetőnek a telekért meg a szolgáltatásokért, meg a papnak a díját a szolgálatáért, ha kéri.

Egyházadó pedig van Mo-n is, csak nem az apeh szedi, hanem az egyház maga, és éppúgy önkéntes.

2014.04.20. 15:02:09

@Muscari: lehet, senki nem fog kidobni, a Kozma utcaibol (amit latsz a repulorol), biztosan lehet. Ott van Hajos Alfred, jo nagy emlkemuve, van egy csomo emlekmu a 2vh-ban elhunytaknak. Ott vana csoda rabbi sirja is, szoktak latogatni

Muscari 2014.04.20. 15:17:09

@diggerdriver: van valami osszefugges a kerdesed es a kepek kozott?
Mert ezek kulonfele ringlok. Letezik olyan is, ami eretten is zold, zold riinglo a neve (mino meglepetes) es nagyon finom.
Egyebkent itt en meg jo szilvat nem ettem, mind eretlen, amit kapni lehet, fuggetlenul a szinetol.

2014.04.20. 15:17:38

@diggerdriver: Én egy hülye picsa vagyok. Nem tagadom. Azért gondolom azzal tisztában vagy hogy a hormonok a nőket sokkal jobban befolyásolják mint a férfiakat. Nekem 1 hónapból kettő kapa, 1 hét a szokásos havi, előtte 1 hét szokásos tünetek. Akkor a hónap felét már le is tudtuk. Ha ehhez még hozzávesszük a terhességet, az utána következő pár hónap őrületet, akkor már alakul a kép. Én nem akarok egyenjogúságot. Nekem a férfi-női szerep nem változott az utóbbi 30 évben. Persze itt nem a munkahelyekre és a fizetésre gondoltam. Nem várom el hogy kinyissák az ajtót előttem, de jól esik ha legalább nem löknek félre. Nem várom el ha terhesen görögdinnye méretű hassal utazom a metrón és nem adják át a helyet, de azt elvárom hogy legalább ne könyököljenek bele. Nem tartom magam a gyengébb nemnek. A férjemnél biztos erősebb vagyok, ha nem is fizikailag. A férjemet is kedvesen várom haza miközben ő elfelejt köszönni az ajtóban belépéskor mert a munkahelyi dolgokon gondolkodik. Jó tudom, ő sem az átlagot képviseli, meg én sem, stílusban semmiképpen sem. Arra kíváncsi vagyok hogy a blogon kommentelő nők közül kire, kikre gondoltál. Amúgy tudod hogy imádlak :-)

Muscari 2014.04.20. 15:18:27

@charlieharper [home, sweet home]: ki az a csoda rabbi? Van valami jo torteneted rola?

puhacica 2014.04.20. 15:19:05

@diggerdriver: sajnos tulnyomo tobbsegeben igazad van. pont errol beszelgettunk tegnap az urammal es a batyjaval. egy dologban viszont ellent kell mondanom: az "unnepnapok" elott olyan erzelmi hullamvasutra ulok fel minden honapban, hogy en magam sem ismerek magamra. es hiaba a realista agyam, ilyenkor zsebre is tehetnem, mert a hormonok veszik at az iranyitast.

Mr Long 2014.04.20. 15:23:10

@charlieharper [home, sweet home]: Ugy erted koarus?
/es meg a zsidok lazadoznak, hogy masok szerint mindenen nyereszkednek.../

Aranyod kis terkep, most talaltam a neten:
weknowmemes.com/2014/04/the-stereotype-map-of-britain-and-ireland/

Mr Long 2014.04.20. 15:24:54

@diggerdriver: Palinkanak jo lesz, van az a mennyisegu cukor!

klappol 2014.04.20. 15:29:51

@shakti_rom: Meg még ez is létezik :
Bárány

A legősibb húsvéti jelkép a bárány. Eredete a Bibliában keresendő. Az ótestamentumi zsidók az Úr parancsára egyéves hibátlan bárányt áldoztak, s annak vérével bekenték az ajtófélfát, hogy elkerülje őket az Úr haragja. A húsvéti bárány Jézust is jelképezi. A Bibliában Krisztus előképe volt az a bárány, amelyet a zsidók Egyiptomból való kimenetelük alkalmával ettek, és amelyet nap mint nap feláldoztak a jeruzsálemi templom oltárán.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.20. 15:33:45

@Muscari: Ami a képen van az a zöld bogyó ettél már?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.20. 15:41:02

@Turchi: @puhacica:
Képzeljétek el hogy minden férfi a ti hormonális életetek hatására olyan hormonális állapotba kerülne hogy elfelejtené a monogámiát és azonnal nő után nézne. MÁS nő után.
Mert a hormonjai azt parancsolják vagy azt hozzák ki belőle.
Szar ügy lenne mi?
A hormonokkal takarózni ugyanaz mint a női mivolttal takarózni.
Nekem is vannak hormonjaim és ha meglátok egy jó nőt akkor ennek fizikailag tapintható jele is van.
Viszont ez nem jelenti azt hogy azonnal keresek egy kurvát aki lekezeli a hormonjaimat.

Muscari 2014.04.20. 15:45:26

@adg [Au, Darwin]: koszi :-)@diggerdriver: nem, nem sok bizalmam van benne.
Ha erdelel, vegyel es kostold meg, de szerintem savanyu lesz.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.20. 15:48:59

@Muscari:
Na várjá, most mondtad hogy van zöld ringló és nagyon finom.
Akkor most a képen az van vagy nem az?

2014.04.20. 15:49:09

@diggerdriver: Félreértettél. Én elismertem hogy egy hülye picsa vagyok. Azért valld be, ez ritka. Nem takaródzom semmivel, csak felhívtam a figyelmed hogy a női hormonváltozásnak negatív hatása van többnyire a hangulatra, míg ha egy férfinak fickós kedve van attól még nem szalad a Dunának. De nem akarok erről itt vitázni. A poszthoz nem tartozik, és a véleményünk úgysem fog egyezni, de legalább én nem hangoztatom. Este jövök legközelebb. Ma ennyi elég volt.
Üdv: egy hülye picsa

Shanarey 2014.04.20. 15:50:45

Részemről, akkor eszek sonkát, amikor akarok, vagyis bármikor, mert nem vagyok a zöld-sárga egyveleg rajongója.
Na meg örökké sem akarok élni.

@diggerdriver:

Én annyira emlékszem:
- Az én nevem Borembukk.
- Az én nevem Karasjai
-Akkó nekem végem van.

:-)
@Hari Seldon 2:

Ez nagyon jó.
:-)

Muscari 2014.04.20. 15:53:10

@diggerdriver: lehet, hogy de erts meg, hogy mindet eretlenul szedik le, kulonben nem lehetne szallitani meg hetekig eltartani.
A farol eretten leszedve, ugy hogy puha es leveses, na ugy isteni. De ugy nem lehet szallitani, mert hamar megromlik.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.20. 15:53:45

@Muscari: Hat a miskolci az igen romos allapotban van. Szerintem nem sokan latogatjak. Szoval ott aztan tuti senkit nem fogsz megzavarni.

Shanarey 2014.04.20. 15:54:39

@diggerdriver:

Hmmm.
A véleményünk ez ügyben egyezik.
Leírtad amit nem szabad, mert ebből balhé lesz.
:-)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.20. 15:55:02

@Babette_:
Érdekes fa.
A harmadik képen az aszalt datolya felett a friss datolya van. Kóstoltam már sokkal jobb mint az aszalt.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.20. 15:58:36

@Mr Long: "Aranyod kis terkep, most talaltam a neten:
weknowmemes.com/2014/04/the-stereotype-map-of-britain-and-ireland/"

:DDD

puhacica 2014.04.20. 15:58:58

@diggerdriver: nem, nem erted. az a baj, hogy en sem, de megprobalom elmagyarazni: szoval ilyenkor az van, hogy bar az agyammal tudom, hogy hulyeseget csinalok, megis megcsinalom. mondjuk merges vagyok valami miatt, ezzel egyidoben az uram csinal valamit, aminek semmi jelentosege nem lenne, ha epp nem unnepelnek, de mivel igen, raszolok. mikozben tudom, hogy nem o a ludas. es akkor o azt mondja: figyelj, nem is ram vagy merges. atolel es abban a pillanatban elmulik minden mergessegem. de ezt nem ugy kell elkepzelni, hogy az elo faba is belekotok. havi kb. 5 percrol beszelek. en erre nem vagyok buszke. es nem takarozom vele. szamomra is ismeretlen az a no, aki ilyenkor vagyok. azt gondolom, ennyi tolerancia bele kell, hogy ferjen egy kapcsolatba. neki is vannak "5 percei", olyankor meg en vagyok a bolcsebb. mi pl. nagyon ritkan veszekszunk. kb. evente 2x. az is tart vagy 10 percig es tobbnyire rohoges a vege. szoval jol vagyunk, egyenranguak vagyunk es szerencsere egyikunk se normalis.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.20. 16:01:16

@Turchi:
Na most az hogy elismerted hogy hülye picsa vagy az nem változtat az alapproblémán.
Az egész írásomnak az a lényege hogy ha egy férfi tud kiszámítható lenni tud parancsolni a hormonjainak akkor ez bármennyire is szembemegy a nőkről alkotott képpel bizony a nőktől is elvárható.
Képzeld el hogy azt mondod a férjednek hogy azért vagyok hisztérika mert a hormonjaim ezt hozzák ki belőlem.
A férjed meg azt mondja hogy azért költi a családi bevétel jelentős részét kurvákra mert őbelőle meg azt hozzák ki a hormonjai.
Elsősorban emberek vagyunk és csak másodsorban férfiak és nők.
Az ember uralkodik a hangulatán.
Az meg külön tisztességtelen hogy olyat súlyt például a nő részéről akit állítólag szeret.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.20. 16:03:10

@Shanarey(SCO):
Igen erre gondoltam.
Azzal kapcsolatban hogy egy ilyen nyelvvel le lehet igázni a világot.
Egy párbajt már elvesztettek vele.
:)))))))))))))))))))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.20. 16:04:59

@Muscari:
Tehát szerinted ha veszek belőle akkor itthon megérik szép sárgára?

Shanarey 2014.04.20. 16:05:45

@diggerdriver:

Látod erre a kérdésre sem tud mindenki válaszolni.

2014.04.20. 16:07:46

@diggerdriver: Mondtam, nem vitázom erről. Szerintem nincs igazad és ezt nem akarom tovább ragozni. A férfiak sem kiszámíthatóak. Ezt nem tudom honnan vetted. Egy férfi éppen olyan hülye tud lenni mint egy nő. Hülyeségeket beszélsz, kár hogy egy netes ismerettség itt vége. Nagyképű vagy, mindig mindent jobban tudsz, eddig tetszett a megmondó stílusod, de most már sok. Kérlek itt fejezzük be, mert nem fogok reagálni.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.20. 16:07:52

@Shanarey(SCO):

Persze mert erről senki nem beszél.
Nehogymá megsértsük a nőket.
Miért is?
Mi ebe a sértő.
Ők sem tagadják hogy létező jelenség csak lazán ráfogják a hormonokra.
Mondjuk ha nagyanyám hisztériázott volna mert éppen megjött neki akkor nagyapám kiterítette volna a bőrét a kerítésre.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.20. 16:16:12

@puhacica:
Nézd én elfogadok mindent amit mondasz.
Azt viszont te fogadd el hogy nem rólad beszéltem. Meg nem Turchiról meg nem személy szerint valakikről.
Egy létező jelenségről beszéltem amiről senki sem mer beszélni ami mélyen beépült a kultúrába.
Merthogy a nők ilyenek. Nem lehet kiismerni a gondolkodásmódjukat nem kiszámítható a viselkedésük stb...
A probléma az hogy minderre a válasz "mert nők" meg "a hormonok"
Érdekes módon az elfojtott stressz miatt vagyis a magunkon való uralkodás folyományaként a férfiak sokkal előbb halnak sokkal több a stresszből adódó szív és érrendszeri betegség.
Mert a férfi igyekszik magán uralkodni és nem ordítja le a párja fejét mikor a hormonjai hatására hisztis picsa lett.

2014.04.20. 16:28:15

@diggerdriver: Mnaaa, látom megy a cicaharc.
Azt azért figyelembe is vehetnéd akár, hogy egyes nőknél, illetve hát a legtöbbünknél nemcsak hangulatingadozással "ajándékoznak meg" a hormonok, hanem fasza kis fájdalommal is, már előtte pár nappal, hogy fasza legyen :(((.

montroyal ( CAN qc) 2014.04.20. 16:29:32

@diggerdriver: azt mondja a nejem talan az a baj hogynem csak a TE kulcsod nyitja a zarat , sot nincs is zarva ugy hogy kell a f ..nak . a Te kulcsod ... szemelyesen nekem ez nem kulcs kerdes en mar annyi zarat kinyitottam hogy szarok ra ha egy be van zarva .. ott rozsdasodjon meg ... kaja pia csend rend fegyelem legyen ...

puhacica 2014.04.20. 16:36:30

@diggerdriver: pontosan tudom, hogy nem rolam beszelsz. es ahogy az elejen kezdtem, sajnos tulnyomoreszt egyet kell ertsek veled. de a hormonhaztartas felborulasa nem altalunk, nok altal iranyitott folyamat. erre probaltam ravilagitani a sajat peldamon keresztul. szomoru, hogy tenyleg ennyire ugyanazt jelenti ma mar a hiszteriazo no es egy, a noiseggel egyutt jaro termeszetes jelenseg.
a ferfiak korai halala es a stressz kozott pedig valoban van parhuzam. de talan van kulonbseg a ki nem mondott, meg nem beszelt, fel nem dolgozott stressz es az "uralkodok magamon, hogy ne az asszony szivja meg" gondolkodasmod kozott. ti ferfiak meg mindig nem tudtok megnyilni, beszelgetni a problemaitokrol. (figyelem, altalanositottam!) de azt hiszem, ez nem a ti hibatok, hanem a "fiuk nem sirnak" es "katonadolog" tipusu nevelese.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.20. 16:39:15

@Pink Petsch:
Na most itt álljunk meg egy pillanatra mert kezd fals irányba elmenni a dolog.
A "hisztis picsa" viselkedés kis része származik a menstruáció idejéről.
Ráadásul normális férfi toleránsabb olyankor.
Ha csak arra az időre szorítkozna a jelenség akkor egy bötűt se szántam volna rá.
Csakhogy nem így van.
Eléálltak a sorban a boltban, a főnök kurvája új ruhában ment dolgozni, a bénázása miatt ledudálták az útról, a gyerek rossz jegyet hozott az iskolából, állott olajba sütötték a lángost amit evett, zsíros volt a vendég haja amit vágott, offolták a blogot amit olvas és még sokáig lehetne folytatni.
Tehát ne menjünk el fals irányba ha kérhetném.

nyuszigonosz 2014.04.20. 16:39:27

@diggerdriver: Összeszedted Digger, és nagyon sok igazat szedtél össze. :-)
Akinek inge majd magára veszi, vagy már viseli is. :-)

Tudod, hisztizni szerintem azok szoktak, akiknek elnézik, de föleg azok akiknek nézöközönség is van hozzá, mert másképp minek is hisztiznének. Rá lehet kenni mindenféle hormonokra, akármire, mert ugye "jól" hangzik.

És igaz, aki mint nö elvárja, hogy különösen és másképp kezeljék, csak azért mert nö,az nem érdemli meg a különösen udvarias viselkedést senkitöl.

Csodálatos, amikor kinyitja valaki nekem a kocsiajtó, és nem azért teszi, mert én úgy teszek, mintha nemtudnám hogy kellene, hanem mert megteszi.
Vagy kiszedi a kezemböl a nehéz dolgokat, és szintén nem azért teszi ezt, mert én nekiállok beszélni, hogy : jaj, el se birom, hanem mert egyszerüen megteszi.
De akkor én is megteszek mindent, hogy ez az ember jól érezze magát a társaságomban.

Röviden valahogy így.

Hari Seldon 2 2014.04.20. 16:39:29

@Hari Seldon 2:
Ja és a vicc vége:

"...Szerinted ki nyert?"

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.20. 16:43:15

@puhacica:
Na ezzel most maximálisan egyetértek.
Nagyon nagyon igazad van.
Látod meg lehet ezt értelmesen is beszélni.
Tudom hogy kényes témát feszegettem és körülbelül ilyen reakciókra számítottam.
Vajon kinek lesz bátorsága megírni a férfi természetrajzát?

2014.04.20. 16:45:36

@diggerdriver: Az általad emlegetett hisztis picsa, nem nemfüggő, pasiban is megvan, hisztis fasz formájában. Erről szerintem kár külön vitázni. Félrenevelés kérdése az egész. Én úgy értettem, hogy a speckó nő hisztin tépitek egymást, amit valóban a hormonok buliznak össze a menszesz majd a menopausa környékén.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.20. 16:47:01

@nyuszigonosz(D):
Most erre mit is mondhatnék.
A LÉNYEGET mondtad el amit én nem tudnék így leírni.
Én azt szoktam mondani hogy csodálatos dolog mikor a feleség meleg vacsorával vár otthon meg hűtött sörrel de egy utolsó szemét ember aki ezt megköveteli tőle.

nyuszigonosz 2014.04.20. 16:48:58

@diggerdriver: Igen, így gondoltam, ahogy írod.

Quercus a favágó 2014.04.20. 16:52:30

Nekem van egy feleségem meg két felnőtt lányom. Vagyis van 365 nehéz napom egy évben.

2014.04.20. 16:53:51

@diggerdriver: Mna, és melyik része? Nincs hisztis pasi?

Ugyandehogy (törölt) 2014.04.20. 16:54:13

@diggerdriver: közvetlenül a farol:)meg baconba csavarva

2014.04.20. 16:54:24

@QUERCUS(a favágó): Hm, és csupa lányunoka? ;)

2014.04.20. 16:55:37

@Mr Long: sirkovesre gondoltam. Termeszetesen tularazott maffia a sirkovezes. Viraggal nem lehet lehuzni, igy csak a ko marad.
A masik lehuzas, hogy a halotter az imat temeteskor, a Kaddisht, csak 10 ferfi jelenleteben lehet elmondani. Az egyik ismerosom abbol szerzett penzt NYban, hogy ment temetesekre es ahol nem volt meg a 10 ferfi, odament lenzert, hogy el tudjanak mondani a Kaddisht.

2014.04.20. 16:56:05

@nyuszigonosz(D): Anyuka elkényeztetett, pici fiacskájáról hallottál már?

Ugyandehogy (törölt) 2014.04.20. 16:56:28

@Turchi: egy olyan embernek mondod,aki a depresszió létét sem ismeri el.

Quercus a favágó 2014.04.20. 16:56:34

@Pink Petsch:

Unokám még nincs, sajnos. Valószínűleg meg sem fogom élni, hogy legyen.

2014.04.20. 16:57:56

@QUERCUS(a favágó): Hm, nem gyerekvállalós típusúak?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.20. 16:58:35

@montroyal ( CAN qc):
Hogy megfordítsuk a kérdést a nejed ott téved hogy azt hiszi hogy azt hiszi hogy az a kulcs csak az ő zárjához van reszelve.
Súgd meg neki hogyha például hiszti esetének fennforgásakor az ő zárjához nem lehet hozzáférni akkor az a kulcs még számtalan zárba illik.
Azt a kulcsot amelyik sok zárat nyit mesterkulcsnak hívják azt a zárat viszont amit sok kulcs nyit szar zárnak.
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Menjünk lakatosnak Monty.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.20. 16:59:42

@QUERCUS(a favágó):
Bazmeg Jézus nem szenvedett annyit mint te:))))))))))))))))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.20. 17:01:34

@Pink Petsch:
Tegye fel a kezét aki tized annyi hisztis pasit látott mint nőt.

Az a része hogy csak és kizárólag a nehéz napokra korlátozod a női hisztit.

2014.04.20. 17:03:31

@Babette_: Igen. Ezért is fejeztem be a fölösleges szájkaratét. Örömmel tölt el hogy meghagyok mást a saját hitében. Az az övé, az enyém meg más. Mi a fenéért győzködjük egymást? Ki lesz a 3. hihető ember aki megmondja a tutit? Senki. Az én véleményem sem jelenti a nagy igazságot, ahogy másé sem. De én legalább ezt tudom. Más meg nem tudja.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.20. 17:04:04

@Babette_:
Nem tudom...
Nekem a gyümölcs és a hús két különálló dolog.
A süteményekben is csak az almát és a meggyet tartom elfogadhatónak.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.20. 17:08:15

@Turchi:
Senki nem mondta hogy nem lehet ellenvélemény. Az írásokból kiderül hogy igenis el lehet fogadni a másik véleményét.
A vita pro és kontra vélemények.
Jaa hogy könnyebb sértődötten visszavonulni érvek hiányában...
Tessék.

Ugyandehogy (törölt) 2014.04.20. 17:09:21

@Turchi: el kell erni egy biznyos erettseget ahhoz, hogy az ember ne akarjon folyton Mindenkit meggyőzni. Amugy is hiábavaló.

montroyal ( CAN qc) 2014.04.20. 17:10:56

@diggerdriver: na felbosszantottad a nejem ... azt mondja pasi duma ...

2014.04.20. 17:11:30

@Babette_: Ez így igaz. És azt hogy kell elérni ha már szűröm hogy ne üzenjen? DD

Quercus a favágó 2014.04.20. 17:11:37

@Pink Petsch:

A kisebb még tanul, a nagyobbnak meg most nincs barátja.

@diggerdriver:

Több mint 30 éve vagyok nős. Világ életemben utáltam a szarakodást,a szenvedést, a hisztit. Valószínűleg ezért van az, hogy az elmúlt 30 évben nem volt 3 dolog, amiben egyet értettünk a feleségemmel. Viszont nem vitatkozom. Azt szoktam mondani, az ember egy idő után immunensé válik. Ami persze nem igaz. Ezért van az hogy mi pusztulunk meg korábban.

2014.04.20. 17:13:27

@diggerdriver: Hm, mivel te már, hogy is mondjam szépen ... hát nah, idősebb vagy, lassan szép korú, egy másik kor és nevelési elvek szülötte, nem igazán találkozhatsz az ifjabb generációk félresikerült hímpéldányaival, akik már rég egálba hozták a mérleg nyelvét.

Papagály (törölt) 2014.04.20. 17:14:11

@nyuszigonosz(D):
Grund­stücks­ver­kehrs­ge­neh­mi­gungs­zu­stän­dig­keits­über­tra­gungs­ver­ord­nung
Rind­fleisch­eti­ket­tie­rungs­über­wa­chungs­auf­ga­ben­über­tra­gungs­ge­setz

azért az is érdekes, hogy ezek szinte mindig a jogi nyelv torzszüleményei (Verordnung, Gesetz).

Papagály (törölt) 2014.04.20. 17:14:11

@Herr Géza: én akkor szoktam gondban lenni, amikor a neudeutsch szavak nemét kell meghatároznom. mondjuk der oder das Build? der oder das Deploy? :)

Latcho Rom 2014.04.20. 17:14:12

Somebody didn't get any last night...
ojvé córesz.

Papagály (törölt) 2014.04.20. 17:14:12

@QUERCUS(a favágó): @maxval a gondolkodó birca: @sodalisO [eng]:

a húsvét esetében csakúgy mint a többi keresztény ünnepnél az egyház egyszerűen lenyúlta a pogány ünnepet.
a karácsony, húsvét, stb. mind pogány ünnepek voltak, ezért is olyan erősek máig is, amikor az egyházba már csak hálni jár a lélek (és a népességnek csupán néhány százaléka hívő az egyház tanítása szerint).

húsvéti részletek:
ruth.blog.hu/2012/04/09/husvet_pogany_szokas

A nyulak, tojások és a sárga pihés kiscsibék mind pogány gyökerekkel rendelkeznek, melyek a Jézus halottaiból való visszatérésének keresztény ünnepi hagyományaitól teljesen függetlenül épültek be a húsvétba. A Florida Egyetem Gyermekirodalmi és Kulturális Központja szerint az ünnep és egyben a húsvéti nyúl eredete is a 13. századi, a kereszténység elterjedése előtti, többistenhitű Germániába vezethető vissza, ahol akkoriban Eostra teuton istenség volt a tavasz és a termékenység istennője, akinek a tiszteletére nagy lakomákat tartottak a tavaszi napéjegyenlőségkor. Az ő szimbóluma volt a magas szaporodási rátával büszkélkedő nyúl. Húsvét napja ugyanakkor az 1582-ből származó egyházi szabályzat szerint a tavaszi holdtölte utáni első vasárnapra esik.

A tavasz az új életet és az újjászületést is szimbolizálja, a tojás pedig a termékenység ősi szimbóluma. Egyes források szerint a húsvéti tojás Jézus feltámadását testesíti meg, ez az asszociáció azonban jóval később, a római katolicizmus uralkodó vallássá válásával alakult ki a 15. századi Németországban, összemosódva a populációba beivódott pogány hiedelmekkel.

Az első húsvéti nyúl legendát az 1500-as években dokumentálták, 1680-ból származik az első történet a tojást rakó nyúlról, amit a tapsifüles a kertben rejtegetett.

www.origo.hu/tudomany/20120406-keresztenyseg-zsido-vallas-pecsach-aratounnep-emberaldozat-es-termekenysegi-unnep-a.html

A zsidó húsvét bárányáldozathoz kapcsolódott, bár eredetileg aratóünnep volt, hiszen a Közel-Keleten ekkor kezdődött a betakarítás. (Az aratás végét a pünkösd őrzi a zsidó vallásra alapozott keresztény ünnepek között.) A mai zsidó hagyományban már nem aratóünnep (tehát nem a termékenységhez kapcsolódik), hanem az Egyiptomból való kivonulás emléknapja a pészach.

Hogy a húsvét eredetileg termékenységi ünnepek idejére esett, az már sem a római, sem a zsidó hagyományokból nem élhető át közvetlenül. Ez a fiatalabb kulturális rétegekből, a germánok kultuszaiból öröklődött át Európában. Egy germán - talán termékenységet is jelképező - istennő volt Ostara, akinek a neve az angol Easter és a német Ostern (húsvét) szavakban is fennmaradt. Ünnepe éppen a tavaszi napéjegyenlőség környékére esett, akárcsak a húsvét.

www.stop.hu/eletmod/husvet-a-keresztenyeknel-es-a-poganyoknal/1022043/
Az egyház nagyjai hamar rájöttek, hogy felesleges tűzzel-vassal küzdeni a régi pogány szokások ellen, melyek a nép szívének kedvesek. Inkább meg kell szelídíteni őket, lassanként a keresztény hithez hajlítani, vallásos magyarázatot, olvasatot adva nekik beilleszteni a keresztény liturgiába.

Szentek nevéhez, legendakörükhöz kapcsolták az ősi attribútumokat, szokásokat, hiedelmeket, lassan elhalványítva azok pogány eredetét.

2014.04.20. 17:15:48

@QUERCUS(a favágó): És, te halni készülsz? ;)

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.04.20. 17:16:47

Na akkor !!!! :-P
www.kepfeltoltes.hu/view/140420/1262618295DSC_0059_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
www.kepfeltoltes.hu/view/140420/DSC_0061_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
www.kepfeltoltes.hu/view/140420/DSC_0063_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
www.kepfeltoltes.hu/view/140420/DSC_0058_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
www.kepfeltoltes.hu/view/140420/DSC_0057_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Én is találtam a gyűjteményembe pár szép darabot. Igaz, hogy volt sok-sok minden, de miután én nem vagyok gyűjtögető, csak gyűjtő, ezért végül ezeknél maradtak, mert illenek a már meglévő "kollekciómba".
Gyönyörűségesek! :-) Ugye?????? :-DDD

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.04.20. 17:18:34

@Papagály: Nekem nem muszály ilyeneket írnod cicabogár, én képben vagyok teljesen. Nem is tettem vagy teszek fel ezzel kapcsolatban ostoba kérdéseket!
De azért köszi! Ismétlés az tudás anyja........vagy mi a @ valami ilyesmi asszem..vagy nem...mindegy...kit érdekel! .-DDDDD

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.20. 17:19:17

@Pink Petsch:
Mé' menstruálnak?
Már azon sem csodálkoznék.

Quercus a favágó 2014.04.20. 17:21:55

@Pink Petsch:

"És, te halni készülsz? "

Nem. De elég öreg vagyok ahhoz, hogy tudjam: minden feleség másodállásban koporsó készítő kisiparos.

2014.04.20. 17:22:34

@diggerdriver: Nem, de a hisztit úgy hozzák, mintha menstruálnának, állandóan ....

2014.04.20. 17:23:58

@QUERCUS(a favágó): Mna, itt a másik ... Minek nősültél meg? De most komolyan, 50 éve sem volt kötelező, pláne a pasiknak.

Shanarey 2014.04.20. 17:24:18

@montroyal ( CAN qc):

Csak nem arra vártál hogy igazat adjon Diggernek?
"Hány éves vagy királyfi ?"
...............
"S még hiszel a mesékben ?"
:-)

montroyal ( CAN qc) 2014.04.20. 17:25:32

@QUERCUS(a favágó): mi csak 2 eve vagyunk hazasok de 30 eves projectet nem csinalok .. 1 nap egyszerre .. es mar magamert sem torom ossze magam .. le lassulok, kerulnem a stresszet... masert pedig egyaltalan nem .. na tudom ilyen pasi nem kell a noknek , de az ajto mindennap nyitva van ...nekem nem kell tamasz ( legfeljebb a konyhaban ,bar tudok fozni)

montroyal ( CAN qc) 2014.04.20. 17:26:47

@Shanarey(SCO): nem hiszek a mesekben de mar a sirasba nevetesbe sem ...

**mimi** 2014.04.20. 17:35:35

@puhacica:
na ugye hogy ugye :)))))

nyuszigonosz 2014.04.20. 17:37:39

@Pink Petsch: De, hallottam, csak én olyanokkal nem szoktam az idöm tölteni.

montroyal ( CAN qc) 2014.04.20. 17:38:53

na megyunk a moziba 3D Galapagos ... a nejem szereti ..

nyuszigonosz 2014.04.20. 17:39:51

@Papagály: Nos, a Rind­fleisch­eti­ket­tie­rungs­über­wa­chungs­auf­ga­ben­über­tra­gungs­ge­setz, az a szó már meghalt, mert az elöírás már nincs, eltörölte a jogalkotó Mecklenburg -Vorpommern tartományban, ahol az volt.
A másik az még van. :-)

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.04.20. 17:44:10

@diggerdriver: igen, igen, csak nálam kizárólag rózsásak jöhetnek szóba, se lepke, se más egyéb virágmotívum...-)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.20. 17:48:01

@sodalisO [eng]:
Nálunk meg a pillangó a menő meg a pipacs.
Ha a rózsásat szereted akkor keress rá a neten a Royal Albert porcelánokra.
A rózsa műfajban az a tuti.

Papagály (törölt) 2014.04.20. 17:48:24

@nyuszigonosz(D): ne aggódj, az anyanyelvűek se tudják, ők is csak betippelik. :)

Latcho Rom 2014.04.20. 17:48:31

@Pink Petsch: előfordul ez idősebb korban is, van aki aki egy pompomt dug a fenekébe hogy figyeljenek rá :D

**mimi** 2014.04.20. 17:55:05

@sodalisO [eng]:
bizony szépek...:)
különösen tetszik az apró kis próbababa, amire ékszereket tettél.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.04.20. 17:57:26

@**mimi**: Köszi, egy rakat már otthon van, most festik a szobámat, meg csinálják a faldekort, és utána 12 napig majd rendezgetem a kis vintage kuckómat végre, ember módjára fogok élni pár napig !!!! Mert megérdemlem!!! .-DDDD
@diggerdriver: Tudom, tudom, már megtörtént, nem most kezdtem el ezek gyűjtését! Van már jó pár , mind megy haza, az otthonomba.

2014.04.20. 18:04:06

@nyuszigonosz(D): Elég, ha csak a haveri körben van, ott is tudja produkálni magát .. nem kell mindjárt összeköltözni ;)))))

2014.04.20. 18:04:55

@shakti_rom: Hm, nos az is elképzelhető ... ;)

2014.04.20. 18:05:33

@Furos: A szervei mindenesetre megvannak hozzá ...

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.04.20. 18:08:56

@diggerdriver: Na azért erre fogok reagálni Brummogó! :-D Sztem nem fog tetszeni! :-P

Muscari 2014.04.20. 18:09:38

@diggerdriver: nem, mert a szilva nem utoero, vagy csak nagyon kis mertekben az. Sajnalom.
Ugyanez van az oszibarackkaal, ami az en kedvenc gyumolcsom.
Mikor hazamegyek nyaranta, kiloszamra eszem, mert itt csak eretlen es izetlen kokemeny vacakot lehet kapni.

Bar a szilva itt is megterem, a szezon nalunk augusztus es szeptember, itt is hasonlo lehet. Akkor erdemes termeloi piacokat keresni, foleg videken, lehet, hogy szerencsed lesz.

Na, a nokerdeshez. Nem szeretem az altalasnositast, bar en magam is ismerek hp-kat, egy regi baratnom is az volt. En nem vagyok, nem szoktam hisztizni, sosem ertettem, mire jo. Hormonproblemaim sincsenek.

Viszont mi a munkahelyi prolemakat megbeszeljuk itthon, ahogy minden mast is, probalunk egymasnak segiteni. Nem ertek egyet, hogy nem tartozik a masikra. Ha a masik feszult valami miatt, nem hergeljuk, hanem porobaljuk kideriteni az okat es jobb kedvre deriteni, sokszor mar az is eleg, ha meghallgatjuk egymast. Egy jo kapcsolat igy mukodik.

Szerintem minden hp egyedul fog maradni elobb-utobb, mert az altalad vazolt viselkedest egy ferfi se turi el sokaig.

@Turchi: Nem ertem, hogy lehet elfelejteni koszonni, mikor hazaer az ember, hat nem orul annak, hogy vegre a hosszu nap utan latja a parjat? Szamomra a puszi, az oleles elmaradhatatlan.

Aye aye 2014.04.20. 18:11:53

@Kövérmadár [swe]:
"az egyházakat tartsák el a hívek" pontosan. Így lenne logikus, ha egy értelmes világban élnénk. Vagy cserébe az egyházhívek hozzájárulhatnának az én hobbijaimhoz..
@Babette_: "anélkül nem is kapsz papi temetést. sőt, el se temetnek a temetőben, ha nem adsz adományt/hozzájárulást az egyháznak. " 1: papi temetés kell a halálnak. 2: a temetők állami fenntartással működnek, mindenkit oda temet(het)nek, egyháztól, egyházadótól teljesen függetlenül.

Ugyandehogy (törölt) 2014.04.20. 18:12:32

@Turchi: ha tudnám,engem sem zaklatnanak gyulokodo levelekkel masok (nem diggie). Én spamszurore teszem a cimet ilyenkor.

Papagály (törölt) 2014.04.20. 18:14:47

hallgatva ezt a sok mártírt, a nők áldozatait, egyet nem értek: többségük nem is először házasodott. miért? vajon érdemel többet-jobbat az, aki ennyire nem tanul a SAJÁT tapasztalataiból sem?

hozzáteszem, hogy az én tapasztalataim nem is támasztják alá a beszámolókat, nem hiszem, hogy a nők hisztisebbek lennének, mint a férfiak. (sokéves-évtizedes tapasztalatokkal rendelkezem, igaz, házas nem voltam és egyelőre tervben sincs.)

nem beszélve arról, hogy velem nem egyszer fordult elő, hogy egy nő nyitotta az ajtót és engedett előre. meglepő volt, de mivel nyilvánvalóan barátságos gesztus volt a részéről, mosolyogva megköszöntem.
szóval a mai lányok nem játszanak rá az ósdi udvariassági szabályokra.
de említhetném a fizetés-meghívás kérdését is, egyértelműen fifty-fifty szokott érvényesülni, szó sincs rossz beidegződésekről és elvárásokról.

tehát én, szerencsére, értetlenül állok a panaszáradat és a vádak előtt. nem mondom, hogy a világ minden nőjével volt már dolgom, de annál a néhánynál, akivel igen, nem merültek fel efféle viselkedésminták.

(csendben kérdezem: nem a választásaitokkal van baj, tisztelt urak. nem lehet, hogy az ősi "zsák és foltja" alapelv érvényesül nálatok? attól, hogy nektek nem jött össze, még nem biztos, hogy a női nemmel vagy a "kultúrával" van a probléma.)

Aye aye 2014.04.20. 18:16:32

Női hiszti témához:
ma úgy döntöttem, nem rövidítem a férjem életét hisztivel (pedig ilyesmin ki szoktam akadni). Megtudtam, hogy rokonok jönnek holnap locsolni. Nem hívtak volna fel vagy ilyesmi, véletlen tudtam meg ma mástól. Én viszont pihenni terveztem (mint az minden évben meg is tárgyaljuk velük, hogy ne jöjjenek, ennek ellenére ők ragaszkodnak hozzá..), nem takarítani, vagy sütni vagy tojást festeni. Pár perc stressz után eszembe jutott, hogy valószínűleg úgy adom legérthetőbben a tudtukra, hogy a tököm sem hívta őket, ha nem készítek semmit. Van otthon házipálesz, majd kitotyogok a pizsimben, mikor az ember megkínálja őket. Részemről ez a max. És így a családi béke is megmarad.

Ugyandehogy (törölt) 2014.04.20. 18:19:13

Hat én nem tudom,merjem-e mondani,hogy mi 10 eve,miota ismerjük egymást,meg Sosem veszekedtunk

Papagály (törölt) 2014.04.20. 18:21:43

@Aye aye: én is magánhobbinak tartom a hitet és nem értek egyet az egyház nem hívők általi finanszírozásával, de el kell ismerni, hogy vannak olyan társadalmi feladatok, amiket az egyház lát el. ezért - anonim alkoholisták rehabilitációja, szegényeknek ételosztás, oktatás (nem hitoktatás!), idősek gondozása - jogosan várhat el a társadalomtól (adófizetőktől) finaszírozást.

Ugyandehogy (törölt) 2014.04.20. 18:22:36

@Aye aye: hálistennek nem első kezbol tudom, de nagymamámnál komoly pénzért jött a pap.
a cikket meg megkeresem, ha a laptopomhoz jutó,amiben azt olvastam, hogy nem tudtak egybaznak fizetés nelkul elintézni,ha nem akartak egyházi bucsuztatast,akkor sem

morsels (törölt) 2014.04.20. 18:23:02

@Babette_:
Najo, de nektek ott van a kecske.

Aye aye 2014.04.20. 18:24:29

Engem a férjem határozottan nyugisabb emberré tett és tesz folyamatosan. Ő általában mindent magasról lesz.r, csak azt teszi, ami kényelmes - kivéve, amikor én nyomást gyakorlok rá. Határozottan jót tesz nekem is, sok felesleges dolgot kiiktattunk már az életünkből (és sok felesleges embert is.)

Muscari 2014.04.20. 18:25:11

@QUERCUS(a favágó): "az elmult 30 evben nem volt 3 dolog, amiben egyetertettunk a felesegemmel"

Neha megdobbenek, hogy mennyi boldogtalan ember van, itt a blogon is :-(

Azt hiszem, en nagyon szerencses vagyok.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.20. 18:26:15

@Muscari:
Na. Pontosan azért kérdeztem hogy ebből mit lehet csinálni?
Sokszor sok helyen láttam már de nem értem kik veszik és minek,

Más a munkahelyi problémák megbeszélése mint azok levezetése a másikon.
Igen a férfiak nehezen tűrik ezt.
Pusztán azért vetettem fel az egészet mert totálisan be van ágyazódva az emberek tudatába.
Hisztis? Ja. Mert nő.
És ezzel máris elfogadták.
Szerintem nem szabad elfogadni.

Ugyandehogy (törölt) 2014.04.20. 18:26:54

@Papagály: ha ezeket allami megbízás alapjan latna el,akkor kapjon ra az államtól.
ha nem, akkor gyűjtsön adomanyokat

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.20. 18:28:20

@Aye aye:
Állami fenntartással működnek?
Mégis az egyháznak kell kifizetni a sír megváltást.

Aye aye 2014.04.20. 18:31:07

@diggerdriver: Állami fenntartással működnek?
Mégis az egyháznak kell kifizetni a sír megváltást.
???
mi a temetőnek fizettünk mindig is.
Forogna is a csepeli nagyapám a sírjában, ha egy kanyi fillért adnék az ájtatosoknak... :))))))
(bár most ha az államnak fizetem, akkor az gyakorlatilag ugyanaz..:)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.20. 18:31:30

@Papagály:
Figyelj csak, a pálya széléről könnyű...

2014.04.20. 18:32:33

@Babette_: De akkor az egész blog értesítést spamra teszem, ha más válaszol meg nem kapok értesítést, azt meg nem akarom. Aztán miért gyűlölnek annyira téged? D

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.20. 18:33:05

@Aye aye:
Minekünk most nyáron kell megváltani apám sírját ami 50ropi és a papoknak kell kifizetni.
Ez biztos.

Muscari 2014.04.20. 18:34:13

@Babette_: mi se szoktunk. 9 ev, te nyertel:-)

Aye aye 2014.04.20. 18:35:06

@diggerdriver: furi, hogy vannak eltérések. de Mo-on már ezen sem lepődöm meg. Azon sem lepődnék meg ha utána a temető is behajtana rajtatok ugyanennyit.

2014.04.20. 18:35:27

@Muscari: Nem akarok rosszat írni róla, de az úgynevezett hülye zseni kategóriába tartozik, ezért vitte olyan sokra, mint amennyire. Mindig agyal a megoldásokon és néha kiesik a normál szerepből. Nem könnyű. Nekem meg a tolerancia szintem nem túl magas. Ahogy a hülye picsáknak szokott lenni DDD

Ugyandehogy (törölt) 2014.04.20. 18:35:32

@morsels: megis mire?
és az nem tiz eve van

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.20. 18:36:43

@Turchi:
Hogy tisztázzuk.
Neked az a bajod hogy szűrsz engem de megkapod a válaszom ha itt a blogban válaszolok a kommentedre?
Mert máshol nem írtam neked ma.

Muscari 2014.04.20. 18:38:11

@Turchi: oke, neked se lehet konnyu.

Ugyandehogy (törölt) 2014.04.20. 18:38:55

@Turchi: ezt nem tudtam eldönteni, es nem is érdekel idegen emberek pszichés problémája.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.20. 18:39:53

@Aye aye:
Na az én taktikám is ez:))))))))))))))))))))))))

Quercus a favágó 2014.04.20. 18:40:12

@Aye aye:

"Ő általában mindent magasról lesz.r, csak azt teszi, ami kényelmes "

Ez csak akkor működik, ha erre nem az a válasz: Te úgy gondolod, csak azt kell csinálni, ami neked tetszik?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.20. 18:40:43

@morsels:
Húdehülyevagy:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Mr Long 2014.04.20. 18:40:51

@charlieharper [home, sweet home]: Ja, ok. Azt hittem, hogy valami kavics arus van a zsido temetoknel (nem vagyok jaratos a vallasban). Jo fej ismeroseid vannak. Fiatal ozvegyeket is vigasztalt? :)

Ugyandehogy (törölt) 2014.04.20. 18:41:25

@Muscari: az biztos, hogy nyertem, (ovele:D).
most mar nem is megyek mellőle sshova:)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.20. 18:42:50

@Aye aye:
Akkor megyek a lánctalpassal és lerombolom a templomot is meg a parlamentet is:)))))))))))))))))))))))))

Aye aye 2014.04.20. 18:44:44

@diggerdriver: sok munkád lesz ezzel a sok templommal, de ha így döntesz, majd viszek neked teát és bundikenyeret :)))))

Aye aye 2014.04.20. 18:47:12

Igaz, nem minden temető van állami tulajdonban, az egyházi tulajdonu temetőkben kell fizetni a papoknak a hosszabbításért. Most lettem felhomályosítva itthon (mert már itt is ez a téma,ebéd utáni lazításként...)

morsels (törölt) 2014.04.20. 18:47:29

@Babette_:
Nincs vita, hogy ki a makacsabb.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.20. 18:47:39

@Babette_:
Csak azt köszöntem meg hogy külön kiemelted hogy nem tőlem kaptál gyűlölködő üzeneteket.
Én is kaptam már, sőt olyat is amit nem nekem címeztek de rólam írták és valaki elküldte nekem "jóindulatának jeléül".
Igen, ő volt.
Én ezeket nem veszem figyelembe és nem befolyásolnak senki iránti viszonyomban.

2014.04.20. 18:48:15

@Aye aye: Mna, ha megjátszod ezt a pizsis bulit, a büdös életben nem látod őket, tuti! :)))))))))))

Aye aye 2014.04.20. 18:51:22

@Pink Petsch: Sajnos ennyire könnyen szerintem nem szabadulok meg tőlük (már voltak durvább beszólásaim is), de a remény hal meg utoljára :)))
Tudod engem a pofátlanság húzott ezen fel, ahogy feltételezik, hogy én majd pattanni fogok, ha ők csak úgy meghívatják magukat...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.20. 18:52:36

@Pink Petsch:
Ezt lehetne még fokozni úgy hogy "bocsánat nincs itthon alkohol málnaszörp jó lesz?"
:))))))))))))))))))))))))))))))))

Aye aye 2014.04.20. 18:52:55

Nem hiszem, hogy ennyire könnyen menne, de a remény hal meg utoljára... drukkoljatok. :)))
(ja ráadásul az én rokonaim, nem a férjemé.. áááá)

morsels (törölt) 2014.04.20. 18:53:43

@diggerdriver:
Elsore ugy olvastam, 'befolyásolnak senki iránti iszonyomban'.

Aye aye 2014.04.20. 18:54:04

Úgy látszik visszasoroltak késleltetett üzemmódba..

Ugyandehogy (törölt) 2014.04.20. 18:54:44

@morsels: hat en:D

@diggerdriver: ugy ereztem, hogy a kontextusból lehetett volna jgy is erteni, hogy te voltál,es ezt nem akartam.

mindenhol vannak szarksverok,akik magukbol indulnak ki. Én miota eszemet tudom, bárkinek a szemébe is elmondom, amit a hata mogott írnék, ugyhogy az ilyenek nem izgatnak.
szerintem konnyebb igy az élet. A sumakolasnal meg hazugságnak annyi energia kell arra, hogy megjegyezd,kinek mit mondtal:)

Aye aye 2014.04.20. 18:55:21

@diggerdriver: én először arra gondoltam, hogy megkínálom őket vízzel... :)))))))))))))) az egyik vezet, a másik kisgyerek, a harmadik csak nem fog egymagában inni... :)))))))

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.04.20. 18:55:35

@Papagály: "hallgatva ezt a sok mártírt, a nők áldozatait, egyet nem értek: többségük nem is először házasodott. miért? vajon érdemel többet-jobbat az, aki ennyire nem tanul a SAJÁT tapasztalataiból sem?

hozzáteszem, hogy az én tapasztalataim nem is támasztják alá a beszámolókat, nem hiszem, hogy a nők hisztisebbek lennének, mint a férfiak. (sokéves-évtizedes tapasztalatokkal rendelkezem, igaz, házas nem voltam és egyelőre tervben sincs.)".....

Ilyen alapon , akkor annak is oka lehet / :-P/, hogy te meg még nem voltál nős, ugyeugye? :-DDDD

@diggerdriver: Csapjunk a lovak közé akkor !!!! :-DDDD
A téma jó!!! Örök darab, igaz szarrá rágva és még senkinek nem sikerült a választ mint tutit megtalálni!!! De miután leült a mai nap, húsvét, nyúl, tojás, meg hát nem beszélhetünk állandóan a sminkről, leggingsről, ridikülről, meg a markológépekről és a V6-os motorról sem, jó ötlet volt ezzel bejönni! Erre ugrunk mint malac a korpára! És tetszik , hogy nem csak a nők, /mily érdekes/ hanem a kedves férfiposztolóink is. .-))))
Akkor hisztizzünk és menstruáljunk!
Mindkettő kérdéskör felvetése baromság ilyen szövegkörnyezetben, bár provokációnak nem rossz, meg kell hagyni!!! .-)))
Személy és egyéniségfüggő, a menstruációs ciklus meg biológia függő, ki mit kapott, mit örökölt. Nálunk az ösztrogén befolyásolja a milyenségét, minőségét, mélységét, időtartamát, de a férfiaknál meg a férfihormon dolgozik, akkor amikor feláll a @, és ennek a folyamatnak is vannak pozitív és negatív hangulati hatásai ugyanúgy!!! Kimegy a vér a fejből, ezáltal váltok tipikusan @fejjé, elmegy az eszetek, jön a lila köd a szem elé, idegbetegség, feszkó ha nem sikerül elkapni a pöttyeskendős krumplit mert elgurul a rohadék.... stb stb. nem sorolom....és bizony ez is ugyanúgy lecsapódik valakin, na vajon kin?? Tehát 1:1.ugyanaz csak tarkában a másik oldalon.:-))))
Hisztizni bárki tud,aki azt állítja, hogy ez a nők specialitása az buta és beszűkült.Nekem volt szerencsém rengeteg hisztis pacákhoz, a hiszti az hiszti, mindegy ki csinálja!!
Mackó, nem tudom, hogy amit leírtál, az a véleményed, személyes tapasztalatod, vagy egy közvélemény kutatás után összegezted a mondandódat. Remélem az utóbbi az igaz!!! .-DD

A lényeg ! Valahol itt lesz!! Szerintem!!
Örök harc dúl a nemek között, ez a harcok legádázabbika, mert tudjuk megnyugvást, megoldást sosem hoz, sőt a hőn vágyott tűzszünetek is csak rövidek és átmenetiek lesznek. Elméletek millió számra, könyvek és bölcseletek százszámra születtek már, a probléma mindig ott marad a levegőben, mert a teremtés által adatott, az által, hogy NŐ és FÉRFI lényegében ugyanaz, de valójában teljesen más.
A nő férfit akar, a férfi nőre vágyik, mozgatja őket az ősi vágy, a szenvedély, a szexuális fűtöttség, az ész racionalitása és a szív romantikája. Hiszen ész és szív párharca minden emberi játszma, ez a vibrálás járja át döntéseink lényegét, ezek egymáshoz való viszonya határozza meg lényegileg erkölcsünket, világnézetünket, etikánkat. Van a vonzalom, a szeretet, a szerelem és örült vágyakozás, meg ott van a támasz-keresés, a biztonság-vágyás, az otthon melegének csábítása, a közös élet romantikája, a család utáni vágy…
Szerintem a vágy, a megszerzés és a megtartás triumvirátusa adja kapcsolataink lényegét. Ez hoz minket újra és újra lendületbe, ez adja az erőt, hogy kitartsunk, hogy élvezetet hazudjunk már akkor is, amikor nincs. Ha langyul a vágy, ott van helyette az érdek, az anyagi biztonság a megszokás és végül a beletörődés kiábrándító alázata. De a vágy adja akkor is az energiát és a lendület, amikor csalódásaink után kedvünket szegi a valóság, mégis felállunk és újra indulunk, mert tudjuk, mert érezzük, még tartogat számunkra az élet örömöt és boldogságot!
Manapság minden megváltozott, mondjuk sokan, miközben tudjuk a „manapság” relativitását, hiszen világunk erkölcse mindig visszafelé az „ancien régime” felé kacsint, miközben tudja, az új világ, az új idők kérlelhetetlenül meghozzák saját, a korra, a pillanatra méretezett szabályaikat. Száz éve is a múltat idézték elődeink, mert a múlt megszépített ideálja, hamis támaszt adhat az erkölcsösöknek, hogy maguk alá képzelt Parnasszusukról kioktassák a világot. A kort mikor nő és férfi találkozásához jobb házakban még szülői engedély kellett, nem állíthatjuk mértékként egy olyan világban, amikor az emberi kapcsolatok, a viszonyok fellazultak, könnyeddé és komplikáció-mentessé váltak.
Gyakran hallani, hogy akkoriban több volt a kitartás, az összetartás a felelősség, szerintem a lehetőség a kiugrásra volt szűkre szabva, ezért azzal csak az igazán bátrak mertek élni. Anna Karenina, Tolsztoj nagy ívű drámájában, egy szimbolikus erejű bátor Nő volt, aki vállalta az érzelmeit és vágyait, akinek fontosabb volt a szerelem, mint a státusz, és aki végül önmaga felett mondta ki az ítéletet, amit az akkori világ minden szeglete sziszegett felé, mert ellenszegült a renddel, a megszokottal, az elvárttal.
folyt.köv

Ugyandehogy (törölt) 2014.04.20. 18:56:04

@Aye aye: de hat a locsolás nem meghívás alapu.....

Quercus a favágó 2014.04.20. 18:56:09

@Aye aye:

Én ezt úgy szoktam megoldani,hogy kiszólok: Nincs itthon senki, de ebben az évben már nem is lesz.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.20. 18:56:19

@Mr Long:
Nagyon nem jártál messze a tuti biznisztől amúgy.
A zsidóknál szokás hogy egy kavicsot tesznek a sírra minden látogatáskor.
Na most ha valaki odatelepedne a kapuba egy kosár kaviccsal amire ki van írva hogy Kosher Kavics...
:)))))))))))))))))

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.04.20. 19:00:21

@diggerdriver:
és a folytatás röviden....
A világ ma azért nagyon más, mert kapcsolati téren kezdeményező a nő is lehet, az egyenlő világ, megteremtette itt is a kiegyenlítődést, és elvette a férfiaktól az egykori erősebb nemtől, az udvarlás, a kezdeményezés lehetőségét… Erősebb nem… micsoda vicces és túlhaladott fogalom. Ma már nem erősebb, hanem sikeresebb, céltudatosabb, cél-orientáltabb nemekről beszélhetünk. Ez erő a maga klasszikus értelmében már semmit sem számít, igaz egyesek még mindig megragadtak a fogalom edzőtermekben elérhető, megizzadható változatáig, de ma jól tudjuk, hogy új értékek, más világrend köszöntött ránk!
Mert vegyük végre tudomásul, a férfi nagyon szeretne férfi maradni, szeretne gentleman és lovag lenni, aki védelmez, aki kezdeményez és aki hódíthat… A Nők meg azt látják, hogy a férfiak vagy bátortalanok és esetlenek, vagy otrombán a „lényegre” törnek, összetörve ezzel a romantikus álmok minden megmaradt szilánkját. Azaz, se nem gentlemanek, se nem lovagok, csak egyszerűen hímneműek… A nők pedig nők akarnak maradni, de közben élethalál harcot vívnak, hogy úgy lehessenek nők, hogy közben mindenféle elvárásnak eleget tegyenek. Lassan minden „férfias” területen ott vannak…
Igenis adjuk meg a nőknek a nőiesség lehetőséget, hogy izgalmas, szenvedélyes, titokzatos Nők lehessenek! A Nők pedig követeljék meg a tiszteletet, a hódolatot és az odaadást! Azaz, ne csak nemünk legyen, hanem emberi arcunk, minőségünk és értékeink is, így hiszem, könnyebb lesz!

Mi Nők egy dologban tudnánk valóban könnyebbé tenni az életeteket! Ha valóban lenne használati utasításunk és az első pillanatban a kezetekbe is nyomnánk, szigorú megtanulásra!
Pusszantalak! <3

Aye aye 2014.04.20. 19:00:42

@QUERCUS(a favágó):
tavaly mi is ezt mondtuk aztán persze "véletlen" mégis itthon voltunk de ők nem jöttek. idén elfelejtettem előre közölni. Utólag kértem, ne jöjjenek. Mégis. Akkor sajnálom...
@Babette_: nem meghívásalapú? Már miért ne volna az? UUUUtálom a váratlan vendégeket, kivéve ha olyanról van szó, aki kiköti, hogy ne készüljek semmivel. No a locsolás nem ilyen mint tudjuk. akkor majd azzal kínálom meg őket amit húsvét hétfőn kapni a boltban,

morsels (törölt) 2014.04.20. 19:01:09

@Babette_:
Akkor igazad van, ahhol nem kell kecske :-)

Aye aye 2014.04.20. 19:01:31

Na megyek, fájlalja a család, hogy netezek.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.20. 19:02:48

@Papagály:

Így igaz, ez a hivatalos keresztény tanítás is.

Az Egyház sosem akarta az idegen szokásokat eltörölni, hanem csak kereszténnyé tenni azokat. Semmi baj egy adott szokással a legtöbb esetben.

Van egy vicces fennmaradt levél egy angliai hittérítőtől a VI. századból. Azt írja a szerzetes: nehezen megy az ügy, mert az angolok társadalmi szokásai szorosan összefüggnek pogány ünnepekkel. Pl. gyakran áldoznak szent pogány isteneknek, majd nagy lakomákat tartanak utálatos pogány idolok tiszteletére. A szerzetes meg is adja a megoldási javaslatot: a pogány szent helyeket nem kell lerombolni, hanem csak kidobni belőlök a pogány idolokat, majd felszentelni őket. S semmi akadálya, hogy az angolok ezután is tartsanak nagy lakomákat, ha eközben az igaz Istent emlegetik.

A Karácsony is jó példa. A korai Egyházban ilyen ünnep nem is volt. Csak azért lett bevezetve, mert nagyon népszerű téli napforduló napot mindenki ünnepelte, így ki kellett találni hozzá keresztény tartalmat.

Mindezzel semmi gond, a kereszténység a lelki belsőt nézi, nem a külső formalitást.

2014.04.20. 19:04:10

@diggerdriver: Ez gondolom az en levelem volt, amit meg akkor irtam tudjuk kinek, amikor itt a blogon veled veszekedtem. Ugyanis engem ez valaki megfenyegetett, hogy ezt fogja tenni, amint visszatertem a blogra. Viszont legalabb most mindenki elgondolkodhat, hogy mi tortenik majd az o leveleivel, amirol azt hiszi, hogy privatban ir.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.20. 19:04:48

@shakti_rom:

Nem csináltunk semmit. Ilyenkor olyan sok kalács van és tojás, hogy azt esszük 2-3 napig. Csak holnap megyünk vásárolni pár élelmiszert.

morsels (törölt) 2014.04.20. 19:05:55

@sodalisO [eng]:
"nem sikerül elkapni a pöttyeskendős krumplit mert elgurul a rohadék...."

Najo, ezen hangosan felnevettem :-))

Ugyandehogy (törölt) 2014.04.20. 19:05:55

@Aye aye: felenk sose volt,Max bejelentették.
sose szerettem, nem is nyitottam ajtót. Most meg mar nem jön senki

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.20. 19:06:36

@charlieharper [home, sweet home]:

Azt a szolgáltatást ismered, hogy az interneten megrendeled, hogy valaki kimenjen helyetted a jeruzsálemi falhoz?

2014.04.20. 19:07:08

@Babette_: En megtartom az ilyen gyulolkodo leveleket, ebben az orszagban ugyanis a "harassment" "stalking" illetve "cyber crime" a Criminal Code ertelmeben buntetheto. Ha a rendorseghez megyek, lesz bizonyitek.

Ugyandehogy (törölt) 2014.04.20. 19:08:22

@morsels: :)
amugy muszaj is, ha te vagy a gazda, a te akaratod érvényesüljön. Kulonben betörni se tudnal elsoellesu kecskét fejeshez.

Ugyandehogy (törölt) 2014.04.20. 19:10:26

@cougarcat: ilyen esetre nem készültem, de gondolod,hogy tartsam meg?

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.20. 19:11:40

@Papagály:

Magyarországi felmérés:
- a lakosság 15 %-a meggyőződéses ateista,
- a lakosság 15 %-a meggyőződéses hívő, azaz hisz egy adott vallás tanításában.

A nagy többség 70 % e 2 között van, pl.:
- magát valamely egyházhoz sorolja, de nem hisz annak tanításában (jellemzően nem is ismeri azt),
- hisz valamilyen felső erőben, de nem hisz semmilyen egyházban,
- részben hisz egyháza tanításában.

2014.04.20. 19:11:49

@Aye aye: Utoljára jó 10 éve jártak nálunk locsolók. Anyámék minden sátoros ünnepkor pánikszerűen menekülnek, valahova pihenni ;))))
Én meg ugye, alapból... már gyerekkoromban is utáltam a Húsvétot Karácsonyostól mindenestől ...

2014.04.20. 19:12:53

@diggerdriver: Málnaszörp??? Csak, ha oda akarod szoktatni őket! Jaffa, baszod, az! :DDDDDD

morsels (törölt) 2014.04.20. 19:13:43

@Babette_:
Hat ezek utan az lenne meglepo, ha meg mennenek :-))

2014.04.20. 19:14:24

@Babette_: Ez a pofátlanság benne. És ezért utaznak egyre többen olyankor valahova máshova.

morsels (törölt) 2014.04.20. 19:18:46

@Babette_:
:-)
Nalatod? Eleg csak mutatnod a betort kecsket az emberednek, hogy 'latod? igy fogsz jarni te is'

:-)

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.04.20. 19:19:51

@cougarcat: De most komolyan!! És nem elsősorban neked írom, inkább mindenkinek, csak a te bejegyzésed szólaltat meg!

Ti itt ezt az egészet ennyire véresen komolyan veszitek??? Képesek vagytok itt veszekedni, ismeretlenül?? Fontos ez ?? Belemenni egyegyezésbe? Kiakihaénnem,nekemteneszójjálbeanyádatkussoljál................

De most komolyan!!!
Szépen lassan és egyre erőteljesebben araszol ez a blog is híg fos felé, ha nem vigyáztok vagy vigyázunk a nívóra.......:-(

2014.04.20. 19:23:36

@sodalisO [eng]: No, ne felejtsd el, kurvák mindig és minden korban voltak, mert a piac igényelte őket, még a ma legerkölcsösebbeknek tartott korokban is. ;))
Mna, hát kb. ennyiben össze is foglalható az erkölcsi-filozófiai alap :PPP

morsels (törölt) 2014.04.20. 19:25:37

@sodalisO [eng]:
Igazsagtalan vagy cougarcattel szemben. Persze ertem en, hogy egy 'kivulallo' nem erti ezt meg, hogy szerinted ertelmetlen, de hidd el, ez mogott joval tobb van.

2014.04.20. 19:27:39

@sodalisO [eng]: Ahham, van pár ember, akik komolyan veszik ... Nemrég lettem bevonva a körbe. Én jól szórakozom, de itt tényleg vannak nickek, akik olyan vehemenciával, mintha irl lenne.
Ez azért gáz, mert ez a blog nem irl.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.20. 19:28:46

Anyam borogass, milyen cicaharcok mennek itt a hatterben, amirol nem is tudunk. :) Ohhh, csinalok popcornt, ez kezd szovevenyesebb lenni, mint egy atlagos Baratok Kozt epizod. :D

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.20. 19:29:00

@sodalisO [eng]:
Mondhatnám hogy gyenge kezdés után erős visszaesés következett de nem lenne igaz.
Az első írás első bekezdése jó volt csak okafogyott.
Régen nem vitatéma hogy melyik nemnek ingadozóbb a hangulata.
125-1-re vezettek.
Ezt tény még a nők többsége sem vitatta.
Az írás többi része egy álomvilágban élő nő pátoszokkal és romantika iránti túlzott vágyával kitömött szófolyam amiből világosan kiderül hogy rossz korban születtél.
A legszivesebben te lennél a királylány az elefántcsont toronyban akiért a lovagok megvívnak.
A probléma az hogy te azt szeretnéd hogy soha ne legyen vége a harcnak soha ne nyerje el a kegyeidet senki.
Te az a fajta nő vagy akiért a férfinak haláláig harcolni kell.
Rossz hírem van.
A férfiak ezt nem akarják.
Szar ügy de ezt meg kellett mondanom.
Szép dolog a nőiesség, szép dolog a női öntudat, szép dolog a szexi tollboa de ha mindezeké túlzott elvárásokkal párosulnak onnan sikítva menekülnek a férfiak.
Az igazi katasztrófa mikor ez a nőiesség mártíromsággal párosul.
"hogy én aztán ma mennyire elfáradtam alig érzem a lábamat meg ilyen sok hülye embert elviselni és én már máma semmit senkinek semmiképpen hagyjon engem békén mindenki itt masszírozd meg a hátamat meg a talpamat aztán hagyjál egyedül".
Vagyunk itt néhányan a legalább második házasságban. Egyikünk sem hamvas csirke már megjártuk a hadak útját. Ha az egyiknél nem működött valami miért gondoljuk hogy majd a másodiknál harmadiknál sokadiknál működni fog?
Nem lehet hogy a mi készülékünkben van a hiba?

rezsöatya 2014.04.20. 19:34:20

@sodalisO [eng]: huhh! Es ezt csak igy csuklobol?!
@Pink Petsch: hat, az hogy a "piac igenyelte" az azert sokat mond a ferfiak igenytelensegerol... (egyszerubb megfizetni, mint meghoditani? Na ja!)

2014.04.20. 19:35:08

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Ha nem kapod meg a privát üziket, rád fog száradni a popcorn :DDDDDDDDDDDD

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.20. 19:35:25

@morsels:
Ténylegnagyonhülyevagy:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Utána megfeji:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

rezsöatya 2014.04.20. 19:36:45

@diggerdriver: " itt masszírozd meg a hátamat meg a talpamat aztán hagyjál egyedül" - ez normalis esetben mukodik is. Tenyleg van, amikor egyedul kell hagyni (es jobb is! )

2014.04.20. 19:37:23

@rezsöatya: Hát, én ugye nem vagyok pasi ... ;))))

Papagály (törölt) 2014.04.20. 19:38:13

@sodalisO [eng]: igen, de ennek nem a negatív tapasztalat az oka, ahogy sejteni látszol, hanem az önismeret.

Papagály (törölt) 2014.04.20. 19:38:13

@maxval a gondolkodó birca:
ebben szerintem tévedsz, az egyház évszázadokig tűzzel-vassal küzdött a "hamis" istenek, "bálványok" és a hozzájuk kapcsolódó áldozatok, szokások ellen (ld. aranyborjú, bár ez még a zsidó gyökerek produkciója volt).

mert az ószövetség istene féltőn szerető (féltékeny!) és bosszúálló isten, aki nem tűri a konkurenciát.

ráadásul az egyház hozzáállása a kérdéshez (tűzzel-vassal elnyomni, megsemmisíteni, eltörölni) mély emberismeretről tanúskodik:
pontosan tudják (megtanulták), hogy a belső tartalom a külső cselekmények által determinált.

Papagály (törölt) 2014.04.20. 19:38:13

@maxval a gondolkodó birca: nem tudom, hol olvastad, de ezek a számok nem hihetők, vagy nagyon sajátosan definiálják a meggyőződéses hívőt / ateistát.
szerintem sem az igazi hívők, sem az igazi ateisták nem érik el az 5%-ot sem.

2014.04.20. 19:39:42

@Babette_: Igen en megtartanam, reszemrol ezt teszem. Sajnalom ha veled is ilyesmi tortenik....

@sodalisO [eng]: Ne haragudj, ha tobbszori felszolitas utan, hogy ne tegye, valaki "hate mail"-t kuldozget neked, az nem "veszekedes", mert az egy elegge egyoldalu dolog es itt ezt "harassment"-nek es "stalking"-nak hivjak. Bocs, de a magyar megfelelojet nem tudom.

Az se "veszekedes", ha valaki az engedelyed nelkul szetkuldozgeti a neki irt privat leveleidet masoknak, esetleg ismeretleneknek, a neveddel, email cimeddel.

Az se, ha valakinek minden provokacio nelkul lepten nyomon sertegeteseket kell itt olvasnia. Ez is egyoldalu dolog. Ezek szerint a problema az, ha valaki ez ellen felszolal. Szerintem meg igy probalom jovatenni azt a hibat, hogy az elkovetot valamikor "etettem" es vedtem, hogy masokat megbantottam.

Nekem egyebkent nem fontos itt lenni, es igazad van, "fos" dolog mindig ezzel foglalkozni, csakhogy nem tolem indul az egesz. Hogy HA miert engedi ezt, erthetetlen.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.20. 19:41:09

@Pink Petsch: Az baj. Multkor is kerdeztem adg-tol valami szakmait. Tok jo fej volt, privatban leirta reszletesen mit hogyan en meg akkora bunko voltam hogy meg arra is elfelejtettem neki visszairni. Pedig meg csak nem is egymast sertegettuk. Mi lesz igy velem... es a kukoricammal...

Quercus a favágó 2014.04.20. 19:42:32

@rezsöatya:

A dugásért fizetsz. Ha nem megfelelő az árú vissza a pénzt. De ha hódítod az árút? Add vissza a virágot, vagy hányd ki a vacsorát?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.20. 19:42:45

@cougarcat:
Nem semmi, de ezt elég sokan benézték. Sajnos :(

@sodalisO [eng]:
Lemaradtál valamiről, ezért vagy értetlen. Örülj neki!

2014.04.20. 19:43:19

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Rád penészedik :DDDD. No de, adg-nek azért köszönd meg te majom.... :PPPP

Chamroe 2014.04.20. 19:43:32

@sodalisO [eng]: +1

"Morális-örökmozgó:
amit nem emelsz - szűntelen - süllyed."

2014.04.20. 19:45:10

@QUERCUS(a favágó): Azt én megnézem, amikor te pénzt visszakapsz, arra hivatkozva, hogy nem dugott jól ... szerinted .. ahham :PPPP Hamarabb kapod vissza a vacsorát átalakítva :PPPP

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.20. 19:45:19

@sodalisO [eng]:
Figyelj, nem ez a probléma.
Soha nem voltak itt háttérharcok.
Nem volt divat begyűjteni a faszbuk címeket és a háttérben manipulálni embereket kijátszani egymás ellen.
Privát üzenet is ritkán ment mert minek.
Mindenki a blogon kommunikált.
Aztán ez egycsapásra megváltozott.
Harc lett az oldal. Itt vagy régóta tudod mi folyik.
Azt is hogy mikor kezdődött.
A vita természetes a kisebb- nagyobb veszekedések is. A bedobom a durcát az is előfordult.
De ez egy béke szigete blog volt.
Most végre eljutottunk oda hogy a többség felismerte micsoda rombolás történt itt. Nagy nehezen kezd letisztulni a blog. A hullámok elülnek. Kezd helyreállni a rend.
Igen, ilyen károkat lehet itt okozni.
Ehhez képest a múltkori troll egy délutános ámokfutása könnyed zongorajáték volt.

Morsels ne kommentelj.

Latcho Rom 2014.04.20. 19:45:39

@maxval a gondolkodó birca: Könnyen vagy, én reggel 8 óta konyhatündérben nyomom.
Délben elszaladtam úszni, szaunázni, oroszod nem volt, de egy
régi kollégám igen, harmadik generációs ukrán, albertai gyökerekkel, ő már menőben volt, pár szót beszéltünk csak:

How about those fucking russians - kérdeztem

GasProm - mondta
Gasprom - mondtam

Annyit tett hozzá hogy egyik országnak sincsenek "barátai"..

Olyan csendes a város, mint...húsvét vasárnap :)

Ugyandehogy (törölt) 2014.04.20. 19:48:26

@morsels: hat erre csa közönséges poént tudnek valaszolni;)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.20. 19:50:05

@sodalisO [eng]:
Kiváncsi lennék, hogy mit kezdesz azzal, amikor egy férfi is megkövetel valamit tőled... valami igazán érdekeset... :) Mert ugye ha a nőnek megadjuk azt, amit a nő akar, akkor a férfinak is meg kell adni azt, amit ő akar.
Csak aztán ne legyen pislogás, fejfájás, kedvetlenkedés stb. 8)

Shanarey 2014.04.20. 19:50:34

@Papagály:

Miért is van az az érzésem, hogy fogalmad sincs miről beszélsz?
Hja persze mert még nem voltál házas.

: @Aye aye:

Jól teszed. A hívatlan vendégekre ez is működik, illetve az is jó ha előre bejelentitek hogy elutaztok valahová.

@Babette_

Ma már ez nem annyira divat, na meg az ember ha jó szándékú akkor azt is tudja hova ne menjen.

@cougarcat:

Sajnos, jól teszed, mert az efféle nem nyugszik meg csak ha a saját érdekei is sérülnek.

@sodalisO [eng]:

Ne ítélj amíg nem tudod mi is az amiről szó van

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.20. 19:50:47

@Papagály:
Az egyház hamar rájött hogy a tűzzel-vassal nem működik és az történt amit Max mondott.
Az viszont tökéletesen működik.

Quercus a favágó 2014.04.20. 19:51:08

@cougarcat:

Ez Magyarországon is bűncselekmény. Levéltitok megsértése.

2014.04.20. 19:51:08

@Kövérmadár [swe]: En vallalom hogy hibaztam es ennek megvan a negativ kovetkezmenye. Nem arrol van mar regen szo, hogy en mindenaron itt akarok lenni. Nekem sokkal jobb lenne nem itt lenni, az egesz blog dolog rettenetesen negativva valt szamomra es nekem amugy is mashol van a figyelmem. Most van aki tanul az en esetembol, van aki nem...

Shanarey 2014.04.20. 19:52:14

@QUERCUS(a favágó):

Ha lenne isten és látná mi megy itt az ő nevében, ő is inkább ateista lenne.

2014.04.20. 19:53:18

@Kövérmadár [swe]: Te, a szexen és a kedvenc kajáin kívül, úgy istenigazából, alapjáraton akar mást is egy férfi egy nőtől? ;)

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.04.20. 19:53:27

@diggerdriver: Mackó!! Te annyira de annyira nem vagy ám képben velem kapcsolatban, hogy azt el sem hiszed !!! De jól van ez így, mert így a legkönnyebb leírni a tutit. Neked! :-D Mert te mindent, mindenkor a legeslegjobban tudsz! Te meg itt tévedsz nagyot, de nagyon nagyot!
Fogalmad nincs rólam, és lazán, csuklóból leírod milyen vagyok!!!!
Hehe, nem semmi egy csávó vagy!!! :-DDDDDDD
Ha valaki akkor én aztán már rohadt régóta nem hiszek a tündérmesékben,és nem álmodozom kurva régóta, főleg nem olyan pasiról, mint amiről te itt beszélsz! Tudom milyenek a pasik. A nagy többség olyan mint te ! :-DDDDDD

"A legszivesebben te lennél a királylány az elefántcsont toronyban akiért a lovagok megvívnak.
A probléma az hogy te azt szeretnéd hogy soha ne legyen vége a harcnak soha ne nyerje el a kegyeidet senki.
Te az a fajta nő vagy akiért a férfinak haláláig harcolni kell."...
Milyen hülyeségeket hordassz itt össze ???? :-DDDD
Egy egyszerű falusi picsa vagyok, akinek volt 2 balfasz férje, férfi helyett férfi voltam majdnem 30 éven keresztül!!! Az, hogy mindezek ellenére még maradt bennem valami a NŐből arról, bocs nem én tehetek! :-DDDDD

Őszinte legyek ?? "A férfiak ezt nem akarják." Azt, hogy mit akarnak már nagy ívben, messze magasan régóta leszarom, mert tudom, hogy mit jelent velük vagy nélkülük!!! :-DDD

"Szép dolog a nőiesség, szép dolog a női öntudat, szép dolog a szexi tollboa de ha mindezeké túlzott elvárásokkal párosulnak onnan sikítva menekülnek a férfiak."> És milyen jól teszik!!! :-O
Nyugodj meg, nincsenek elvárásaim, mert az életem hátralévő nagy részét nyugalomban, biztonságban szeretném eltölteni, így aztán jól elleszek majd magammal! .-PPPP
Viszont vacsikát sem főzök többé apunak este, nem megyek el fürdeni egy jól sikerült numera után, amihez nem kezdődött el az előjáték délután 2-kor, és nem megyek a Temzének ha nem masszírozzák a hátam , mint ahogy nem is masszírozták 51 évig sosem!
Ennyire azért te sem tuti!!! .-DDDDD

Majd ha legközelebb írsz rólam megint egy bombasztikus tutit, azért előtte találkozzunk és beszélgessünk egy kicsit ok???

Ugyandehogy (törölt) 2014.04.20. 19:53:42

@diggerdriver: diggie,ezt hívják ugy,hogy csoportdinamika

rezsöatya 2014.04.20. 19:53:56

@QUERCUS(a favágó): ott erzem maris a problemat, hogy a not, mint olyat arunak tekinted. Fizetnem meg nem kellett erte (soha nem is fogok!), a hoditas mar megvolt, de egyetlen valaskor nem szamoltam ki, mennyi az annyi! Ha ezt "befektetesnek" veszed, az szinten reg rossz...!

2014.04.20. 19:55:15

@Shanarey(SCO): Ne viccelődj, mert Max lesújt rád az ő villámaival. A múltkor belinkeltem neki egy ilyen témájú gag-et az egyk oldalról. Hát, nem rögtön blaszfémiát kiáltott????;)))))

Ugyandehogy (törölt) 2014.04.20. 19:55:24

@diggerdriver: az olyan,mint amikor elmentek muscarival zsibizni:D

Shanarey 2014.04.20. 19:55:30

@rezsöatya:

Utána meg az a baj hogy miért nem törődünk vele.

Shanarey 2014.04.20. 19:56:17

@Pink Petsch:

Tőlem üvölthet is én nem hallom a családja meg gondolom immunis.

petrasp · http://kulfordementemmajdjovok.blog.hu/ 2014.04.20. 19:57:05

Diggerdriver: én minden nap olvasom ezt a blogot, a kommenteket már rendszertelenebbul, csak kora reggel meg nagyon későn. Nem tudom, hogy mi történt, mikor, azt is csak halványan sejtem, hogy kikkel. De érezhető valami változás, ami nem jó. Remélem hamarosan megszűnik...:-S

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.20. 19:57:48

@cougarcat:
Hidd el a HA maximálisan megtette a amit meglehetett.
Ami ma reggel volt a tegnapi poszton az nem volt egyértelmű én is csak a te magyarázatodból értettem meg.
Olyanért nem lehet reklamálni és szankciókat adni ami kétértelmű vagy kevés az információ a hátteréről.
Örüljünk hogy ide eljutottunk hogy a Ha igyekszik rendbe tenni a dolgokat de hogy a sorok között is olvasson azt ne várjuk el tőle.
Mostmár talán rend lesz te is itt vagy ne adjuk meg azt az örömet hogy akár egy perc sikerélménye is legyen.

2014.04.20. 19:58:47

@Shanarey(SCO): Mna, a családja! Pontosan! Őket kellene szenté avatni, hogy elviselik! ;)))))))

rezsöatya 2014.04.20. 19:59:22

@Shanarey(SCO): tudod, a jo pap holtig tanul (meg rezsoatya is!) ezt is meg kellett tanulnom, hogy kezeljem...

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.04.20. 20:00:22

@diggerdriver: Figyi, eszemben sincs bántani senkit, valójában azt sem tudom miről van szó, ki írt , kinek , mit és hol, csak sejtem, hogy valami kemény pozíció harc mehet a háttérben valahol.......
itt vagyok régóta és nekem ennek ellenére fogalmam sincs mi megy a háttérben! K vagy kik írogatnak privátban egymásnak és miket, miután sokszor napokig nem vagyok itt, be sem nézek , valószínűleg kimaradtam sok részletből, amiről gőzöm sincs.....Egyszerűen csak látom, hogy megy egyre lejjebb,.... ez már itt csak egy-két VIP ember napi szereplésének a helye, vannak kiváltságosak, vannak bérelt helyek, vannak csapaton belüliek, kívüliek, teljesen hierarchikus lett az egész...van aki beszólhat mindenkinek, van aki meg nem szólhat be senkinek mert akkor kap a fejére.......Azt látom csak, hogy nem jól van ez így itt már..........

Ugyandehogy (törölt) 2014.04.20. 20:01:04

@sodalisO [eng]: pedig ha jol figyelnek,diggietol mindenről megtudhatnad a tutit:D:D:D:D

mindenkinek van mutlja,ilyen vagy olya, amirnek nincs itt helye. Igy csak a nyilvános infokbol alkotnak véleményt. Nem kell rajta felhuzodni.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.04.20. 20:01:15

@diggerdriver: Konkrétan én azt sem tudom pl. kiről beszéltek ????

Shanarey 2014.04.20. 20:01:46

@Pink Petsch:

Egyébként egy elektromos fickót villámmal fenyegetni, az valami olyasmi mint egy ügyvédet beperelni.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.20. 20:03:12

@cougarcat:
Eszedbe ne jusson elmenni.
:)))))))))))))))))))))))))

2014.04.20. 20:04:32

@Shanarey(SCO): Hááát, azért a villám megbaszhat éppen ;)))

2014.04.20. 20:06:26

@diggerdriver: Meg en se tudom mit fogok csinalni.... no vagyok! :)))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.20. 20:08:02

@sodalisO [eng]:
OK.
Ebből a válaszodból tudom hogy talált süllyedt.
Egy élmény volt önnel a polémia Mrs Sodalis.
Imádom az ilyen délutánokat.
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.04.20. 20:08:50

@cougarcat: Nem, nem , természetesen van egy íratlan etikett amit minden intelligens, jóérzésű embernek tartania kell......Tényleg nem tudom miről van szó, ha támadtak, védekezz, ennyi, ehhez mindenkinek joga van!
Hál istennek én sosem éreztem, hogy bárkivel is itt privátban beszélgessek......egyetlen egyszer tavaly, aug.9.-én írtam ide a HÁ-ra egy segélykiáltást, mert teljesen padlón voltam , és kíváncsi voltam , volt-e már más is így, vagy ha volt mit csinált olyankor. Na arra a bejegyzésemre kaptam 6 aranyos privát mailt. Bátorítottak, biztattak, javaslatokat tettek.....de ennyi volt...

Csak sajnálom, hogy ez a jó kis blog szépen lassan szét lesz zúzva....kár érte...

Shanarey 2014.04.20. 20:10:52

@diggerdriver:

Ezzel operál a baromarcú, becsomagolja a szemétséget így csak az érti akinek címezte, és persze kimagyarázható hogy az illető paranoiás, és ő nem is csinált semmit ha mégis, mea culpa.................

Quercus a favágó 2014.04.20. 20:11:14

@Shanarey(SCO):

Isten a Nagy Forgatókönyvíró. Kár, hogy az ember cenzornak képzeli magát.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.20. 20:12:57

@cougarcat:
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Shanarey 2014.04.20. 20:13:36

@Pink Petsch:

Már többször próbálta, nem ment.

Életem első villámcsapása, tőlem kb 10 méterre volt. Na én azóta szeretem nézni a villámokat. Tudod amikor kicsi voltam nem tudtam hogy ilyenkor fóbiásnak kell lenni. Na meg a családom sem volt elég okos hogy tudja ezt, így nem lettem az.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.04.20. 20:14:34

@Babette_: Persze, láthattad a sok mosoly jelet! Na ez az egyik olyan hely, amit sosem vennék komolyan, főleg nem a véleményeket, és főleg nem rólam!!!! Szép is lenne ha ennyire egyszerű lenne a világ, hogy írogatunk ide , néha többet, néha kevesebbet, és pár nagyon okos ember meg lazán megmondja rólunk milyenek vagyunk! .-DDDD Az összes lélekbubusdoki mehetne a picsába örökre, mert jönnének a HÁ analitikusok! :-DD
@diggerdriver: Nem veszem el tőled ma délután Mackó az önelégült mosolyt! :-DDD
Higgy amit akarsz, addig jó míg ilyen erőteljesen hiszel magadban!

Quercus a favágó 2014.04.20. 20:16:32

@Shanarey(SCO):

Becsapott a villám? Remélem nem hittél neki!

2014.04.20. 20:17:05

@Shanarey(SCO): Mna, ez azért nem fóbia.. már olyan értelemben, hogy irracionális félelem lenne. Valóban életveszélyes. Tudod, egyszer megtalál, és leáll az óramű ...

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.20. 20:17:11

@Pink Petsch:
Alapjátaron vagy egy tartós kapcsolatban?

Alapjáraton: főzni én is tudok :)
Egy tartós kapcsolatban: igen, ennél jóval többet.

Valahol olvastam egyszer, hogy "A szex 20%-ot tesz hozzá egy kapcsolathoz. A szex hiánya viszont 80%-ot vesz el".

Nekem szerencsém van (vagy csak ellenállhatatlan vagyok :) ), de ismerek olyan "párt", ahol ezzel nem kevés gond van.

@sodalisO [eng]:
Szerencsére azért csak 1-2 olyan ember van, aki zülleszti a blogot. A többség (szerintem 90% vagy fölötte) teljesen jól érzi magát és megadja a többieknek, ami megilleti őket.

@cougarcat:
Sajnálom! :(
Nekem van őrangyalom ;)

Shanarey 2014.04.20. 20:17:12

@diggerdriver:

Tapasztalat.
Pedig én csak azt tettem amit kért.

Tudod mekkora balé volt abból amikor közölte nem beszél velem egy ideig ? Mivel arról nem volt szó hogy én nem beszélhetek hozzá, így én azért néha beszéltem, és persze néha megnevettettem. Ilyenkor az volt a baj hogy velem összeveszni sem lehet.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.20. 20:17:49

@sodalisO [eng]:
Ok. Rendes csaj vagy.
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))

2014.04.20. 20:20:53

@Kövérmadár [swe]: Mna, úgy értettem az alapjáratont, ami már visz a hátán egy +10 éves házasságot. Szóval, már a rózsaszín köd, 3 év kémia, új élet, új ország, elmúlása után ;)

Ugyandehogy (törölt) 2014.04.20. 20:22:27

@sodalisO [eng]: akárki krovathat akárkinek,mint ahogy néha megtörténik.
szarkevereses gyulllkodo irogatas csak egy ember műve.

a többit nem ertem,milyen hierarchia van Szerinted?

**mimi** 2014.04.20. 20:22:48

@Pink Petsch:
2 év a kémia.....:)))))
ne túlozz:))

Ugyandehogy (törölt) 2014.04.20. 20:24:10

@Shanarey(SCO): errol pont ma olvastam egy cikket, ott angolnaklmmunikacionak neveztek.

2014.04.20. 20:24:57

@Shanarey(SCO): Mert nem tudsz jól időzíteni, azért! ;). A "most hagyj magamra, szeretnék egyedül lenni", nem azt jelent, hogy fél napra elvonulhatsz WoW-ozni, hanem igenis azért félóránként, minimum, lépj vele interakcióba. Hát, hogy ezt még magyarázni kell! ;))))))))

2014.04.20. 20:25:39

@**mimi**: Csak optimista próbáltam lenni .. erre gyücc te ;))))

klappol 2014.04.20. 20:27:06

@sodalisO [eng]: Ez jó??

„Minden ember szabadnak, méltóságában és jogaiban egyenlőnek születik. Az embereknek értelmük és lelkiismeretük birtokában egymással szemben testvéri szellemben kell viseltetniük” :)))))))))))))))))))))))

Ugyandehogy (törölt) 2014.04.20. 20:27:28

Komolyan behalok ezen a telón, honnan veszi,hogy a 'krovathat' egy ertelmes szo, es miert javítja ki ra at 'irogathat' ot???????

Shanarey 2014.04.20. 20:27:36

@Pink Petsch:

Tudom hogy halálos, de ha az ember villanyszerelő akart lenni már 4 évesen és az is lett később, az azért nem szalad el ha a villám csapkod.

2014.04.20. 20:30:10

@Shanarey(SCO): Hát baszod, én minden fémet el a kezemből meg a közelemből, és mint az üreg nyúl ... persze, én nem is akartam soha villanyszerelő lenni ;)

Quercus a favágó 2014.04.20. 20:31:09

@rezsöatya:

Nem erről van szó atya. Soha nem tekintettem a nőt árúnak. Sőt, soha nem az volt az elsődleges számomra, hogy milyen a külcsín. Számomra egy nő nem ebéd, amit jóízűen el kell fogyasztani. Számomra egy nő olyan mint az erdő. Minden nap fölfedezek benne valami újat, de soha nem ismerem meg igazán. Viszont soha nem akarom meghódítani. Csak ápolni, gondoskodni róla.

Hiába no, öregszem.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.20. 20:31:33

Voltunk ma kirándulni, mert gyönyrű idő volt. 8)

@Pink Petsch:
Nem tudom, sosem voltam 10+ éves házas :)
Nórival 9 éve vagyunk együtt, a szexnél jóval több viszi a kapcsolatot a hátán.

@Babette_:
Tudod... hierarchia... van a digger, a markolós. A geegee meg én, az udvaribolondok. Van charlie a földesúr. Te vagy a kecskészlány, váj mí meg a madame... a hierarchia! :)

Shanarey 2014.04.20. 20:32:52

@Pink Petsch:

Nos akkor a kérdés, nem lehet egyenesen beszélni?

Ha azt mondja nyugalomra van szüksége, akkor nekem ez azt jelenti majd szól ha már nem. Már csak azért is mert ha én mondanám ugyanezt , én is ezt várnám el.

2014.04.20. 20:33:09

@Kövérmadár [swe]: Persze, de hogy a szex csak 20% lenne, ami számít egy kapcsolatban, azt te sem hiszed el ... :)

klappol 2014.04.20. 20:33:24

@QUERCUS(a favágó): A stricik még is eladják a nőket :(.
Megenni persze nem lehet. :) 1 nő 1 erdő?? :))))))))))))))

Beteggondozó vagy?? :)))))))))))))))))))))))))

morsels (törölt) 2014.04.20. 20:33:52

@Babette_:
Es egy kecskepasztor olyat nem csinal :-)

Shanarey 2014.04.20. 20:34:10

@Babette_:

Kapcsold ki a javítást, elég ha jelzi hogy ő másként gondolja.

**mimi** 2014.04.20. 20:34:18

@QUERCUS(a favágó):

óóóóóóóóó.....:))))))))

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.20. 20:34:40

@Babette_:
Mondom, hogy kapcsold ki az auto-correctiont! Vagy legalább állítsd át lengyelről magyarra ;)

Ugyandehogy (törölt) 2014.04.20. 20:35:34

@Kövérmadár [swe]: hat szamomra tok szórakoztató,hogy sokak csak egy falusi kecskeszlanynak latnak:D:D:D:D

nyuszigonosz 2014.04.20. 20:35:46

@Shanarey(SCO): Szerintem lehet egyenesen beszélni, az lenne a normális, mert senki sem gondolat olvasó.

Papagály (törölt) 2014.04.20. 20:36:39

Magyarország a 4. legboldogtalanabb - 143 vizsgált ország közül

A 2012-es [Gallup] felmérésben a világ 143 országában azt vizsgálták, hogy a lakosság hány százaléka érzi magát boldogtalannak. A listát harmadik éve Bulgária vezeti, ott a lakosság közel 40 százaléka vallotta boldogtalannak magát. A Magyarországon élők 32 százaléka érzi rosszul magát, épp annyian, mint a 2010-ben 170 ezer halálos áldozattal járó földrengés sújtotta Haitin. Pedig a nyolc legboldogtalanabb ország közül mi vagyunk a leggazdagabbak, nálunk a legmagasabb az egy főre jutó GDP.

A Gallup azokat sorolta a „pesszimista” kategóriába, akik egy 10-es skálán 4-re, vagy annál kevesebbre értékelték a saját életükkel való elégedettségüket és a következő öt évre vonatkozó életkilátásaikat. A felmérés tehát nem a múltra vonatkozott, hanem a jelenre és a jövőre. Sokkal gazdagabbak vagyunk, mint Madagaszkár, természeti katasztrófáink gyakorisága és mértéke meg sem közelítik Haitiét, és olyan népirtásemlékkel sem kell szembenéznünk, mint Kambodzsa lakosainak. A kutatás készítői a magatartás-tudományi elemzések mellett ezért arra a következtetésre jutottak: kulturális, vallási, történelmi és egészségügyi okai is lehetnek annak, hogy hazánk a negyedik helyen végzett a 143 ország pesszimizmusát vizsgáló felmérésben.

... többen lettek (a korosztály 10 százaléka) azok a fiatalok, akik soha nem akarnak gyereket.

www.vasarnapihirek.hu/fokusz/stresszorszag_polgarai_lesujto_kep_a_magyar_lakossagrol

@maxval a gondolkodó birca:
Váratlan megállapítása a friss kutatásnak, hogy mind kevesebben vallják magukat vallásosnak. Míg a legutóbb, 2006-ban készült vizsgálatban még a megkérdezettek negyede vallotta magát ateistának, ma már harmaduk nyilatkozott így.

Quercus a favágó 2014.04.20. 20:37:59

@klappol:

Igen. És magamat gondozom. Így olcsóbb.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.04.20. 20:39:01

@klappol: Haha, naggggyon jó!!!! :-DDDDDDDDDDDD

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.20. 20:39:14

@Pink Petsch:
Csalóka a megfogalmazás :)
20%, ha van elég :) De ha van elég, akkor nem számít problémaforrásnak, tehát nem tényező. Ha nincs, akkor viszont jelentős prolémaforrás.
Szerintem így gondolták a dolgot.

klappol 2014.04.20. 20:39:57

@QUERCUS(a favágó): Ebben igazad van. Olcsóbb is és jobb, néha, ..............de mindig jó egyedül?

morsels (törölt) 2014.04.20. 20:41:15

@Babette_:
Igen, azt irtam, csak az auto-correction bekevert :-)

2014.04.20. 20:41:19

@Shanarey(SCO): Jajistenkém, hát ezt külön magyarázni kell? ;)))
Életed értelme, a kis kezicsókolom, azt mondja neked, hogy ő most egyedül kissé, mert magányra vágyik .. Ok. No de, ha te erre elvonulsz WoW-ozni órákra, és a 76-os szintű varázslónőddel vagy elfoglalva helyette, akkor egy érzéketlen fasz leszel. Ez eddig világos, nem?
Nos, mindezt elkerülendő, kb. 20 perc után arrafelé csámborogsz, és felméred, hogy a kis kezicsókolom éppen megunta-e a magányt vagy se. Ha még nem, akkor adsz neki még úgy kb. 15 percet. Ha ennél többet akar egyedül tölteni, akkor gáz van, és rábasztál, akármit is csinálsz.

2014.04.20. 20:42:33

@Kövérmadár [swe]: Hm, nah .. így már inkább, mert nagyon megnyúlna a képed, ha az 20% valóban csak annyi lenne ;)))))

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.20. 20:43:44

@Babette_:
Mi mondott ilyet? Digger elássa! :)
Én tudom az igazságot... ;)

@Papagály:
Na jó, de a magyaroknak ott van tudjukmi... le sem merem írni... az a francia kastély... mit várnál egy olyan néptől, ami 100 év elteltével is a múlton nyükünk (lényegtelen, hogy jogos vagy túlkapás volt-e).
Ameddig a múltat nem tudják lezárni, nincsen jövőjük...

Shanarey 2014.04.20. 20:46:42

@Pink Petsch:

Lehet hogy te így működsz, de az enyém nem így működött anno.

Lehetne ezt hosszabban taglalni, de ez a blog nem erről szól, és Andaluzkutya is szökésben van.
:-)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.20. 20:46:50

@Babette_:
Milyen telefon?

@Pink Petsch:
Mondom... ha nincs, az 80%-nyi hiányt generál... ha van (és nem csak minden másnap - Húsvét másnap és Karácsony másnap), akkor 20%-ot dob a dolgon.

Arra is gondolok, hogy ez egy normális/átlagos kapcsolatra vonatkozik és nem az Andy Vajna féle házasságokra. Mert azért egy kapcsolat csak több annál, hogy van mit megdugni (ehhez elég nálatok törzsvendégnek lenni).

Ugyandehogy (törölt) 2014.04.20. 20:47:48

@Kövérmadár [swe]: gondolod,hogy diggie megtenné ilyet ertem,aki meg a humorát se ertem?

2014.04.20. 20:49:03

@Shanarey(SCO): Nem, én nem így működöm ;). Ne legyél már digger, hogy komplett diagnózist állítasz fel. Neki sem ment :PPPP

2014.04.20. 20:51:03

@Kövérmadár [swe]: Értettem elsőre is ;).
Nem, egy kapcsolat nemcsak arról szól, van még kb 30-35%-nyi más is benne ;).
(Khm, ahhoz pénz is kell, nemcsak elhatározás :P)

Shanarey 2014.04.20. 20:51:59

@Babette_:

Aztán milyen telefonod van? Android IOS vagy Win8?

morsels (törölt) 2014.04.20. 20:52:38

@Pink Petsch:
Latod, pont errol van szo.
Hogy ki kell talalni, hogy a kezicsokolom epp mit szeretne es ebbol aztan problemak vannak.
Mert ugye, ha rosszul sejti a szerencsetlen, akkor rogton empatiahianyos lesz, aki ilyen egyszeru dolgot sem ert, pedighat kezenfekvo, ha meg kitalalja, akkor meg egy okoskodo mindentudo.

A kezicsokolom hangulatatol fuggoen persze mindketto lehet jo megoldas is, mert ugye a rosszul sejti, akkor milyen aranyos, hat segiteni akar, ha meg kitalalja, akkor meg ert a nok nyelven :-)

Quercus a favágó 2014.04.20. 20:53:15

@klappol:

Egyedül lenni nem rossz. Magányosnak lenni viszont igen.

Shanarey 2014.04.20. 20:53:36

@Pink Petsch:

Azt írtam: lehet.
Eszemben sincs ez ügyben megállapításokat tenni, ezért volt a feltételes mód.

Más dolgokban hajlamos vagyok erre de ez a téma nem az.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.04.20. 20:54:10

Nahát, ezexerint Svájc az utolsó ország Európában nagyjából, ahol telik még rendes télre...bökje meg.Itt Stoki környékén egész évadban együtt nem volt 20 centi hó összesen sem.És egyre szarabb a tendencia, mióta mi itt élünk, 4 éve.10-15 év, és ki fog nőni az első natur-születésű pálmafa.Ez egyre inkább így tűnik...rettenetes... :-(((((((((((((

Hari Seldon 2 2014.04.20. 20:56:07

Miről szólt itt a mai viszály?
Egyáltalán nem is volt szó a témákról.
Számomra mondjuk csak a kenyai volt érdekes.
(Én nem bírnám megszokni azt, hogy időnként van áram időnként nincs. Még a Max-féle előre bejelentett kubai verziót is idegesítene.)
Németországot már sokan kivesézték.

Na most egy kicsit sután, de megpróbálom visszaterelni a témára a beszélgetést.

2014.04.20. 20:56:28

@morsels: Mondta valaki, hogy egyszerű? ;))))

@Shanarey(SCO): Ahham, a kibúvó .. ahham! :DDDDDD

Ugyandehogy (törölt) 2014.04.20. 20:57:01

@Pink Petsch: hat ha odacsamborog 20 percenként, idegrohamot kapok.

mondjuk én olyat valasztottam,akiről nem akarok egyedül lenni

2014.04.20. 20:58:44

@Mr Long: nincs kavicsarus. Viszont lattam mar valakit, aki elfelejtett kavicsot vinni es mas sirjarol vett le kavicsot, amit vitt a hozzatartozo sirjahoz.
@cougarcat: off
van nektek GPS navigacio a hajotokon (a plotter-es fajta)? Milyen? Es hogy vettel terkepet, kulon minden regiora? A navionicsokat neztem. Ismered?
www.force4.co.uk/c/38/Navionics-Electronic-Charts.html
On

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.20. 20:58:53

@Babette_:
Csak szépen kell kérni :)

@Pink Petsch:
Nem tudom mi a tarifa.

@QUERCUS(a favágó):
Egy bölcs egyszer azt mondta, hogy a legrosszabb az, amikor magányos az ember egy kapcsolatban.

2014.04.20. 20:58:57

@Babette_: Alig észrevehetően kell csámborogni, mint Shadow a WoW-ban. ;)))

@morsels: Áh, hagyd, ő még lelkes! :DDDD

morsels (törölt) 2014.04.20. 20:59:52

@Babette_:
"akiről nem akarok egyedül lenni"

-))

2014.04.20. 21:00:02

@Kövérmadár [swe]: Nálatok magasabb, mert kevesebb a lány ... ;)

2014.04.20. 21:00:32

@Hari Seldon 2: En meg mindig a nemet foton vagyok kiakadva, minden elrendezve, meg a por sem mer a papir dossziekra szalni. Es minek van nekik annyi aktajuk, nem ismerik az Iron Mountaint?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.20. 21:02:58

@morsels:
Nanananana és na!
A világ jellemzően egyszerűen működik. Ez legalább annyira ténykérdés, mint bircanak a skandináv élhetetlenség.
De a nők... a nőőőőők, vagy sodalisi módon a Nők... neeem, barátom, rájuk még én sem mondanám, hogy egyszerűek!

Előbb oldok meg egy hétismeretlenes, elfajuló tizedfokú differenciálegyenletet, mint értem meg a nők lelkivilágát :)

morsels (törölt) 2014.04.20. 21:03:22

@charlieharper [home, sweet home]:
Errol eszembe jutott, hogy mikor katona voltam, akkor egyszer az elharitotiszt papirjait kellett megsemmisitenem; ami abbol allt, hogy egy vaskalyhaba kellett a papirokat adagolni :-)

Hat, meleg volt a szobaban, meg tartott egesz nap :-)

morsels (törölt) 2014.04.20. 21:05:10

@Kövérmadár [swe]:
Es szerinted mi az, amiben a nok nincsenek benne. A matematikan kivul :-)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.20. 21:07:13

@Pink Petsch:
Azt sem tudom, hogy itt mi a tarifa, de mivel nem legális, gondolom nem is olcsó.

@morsels:
A 31 nap fizetett szabadságomat irigyled, mi? :)

@Babette_:
answers.yahoo.com/question/index?qid=20120420172220AATE2RL

Shanarey 2014.04.20. 21:07:47

@Babette_:

Sajna Windows phone ügyben nincs tapasztalatom.

klappol 2014.04.20. 21:07:49

Tudjátok, sokszor azt érzem, hogy a blogokon az emberek, (az életben lehet kicsit gyávák), bátrak, okos művelt képüket akarják mutatni, de kérdem én ez a jó?. Meglehet, hogy sok ezt szereti. A HÁ, mint blog gazda valahogy nem identikus megnevezés már. A posztról rég nem ír senki, vagy csak itt-ott. Miért vajon??

Vagy most húsvét van???? :))))))))))))))))

2014.04.20. 21:08:15

@morsels: :DDD

@sodalisO [eng]: Már nem, meguntam egy idő után ;) A traviant is ;)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.20. 21:09:05

@morsels:
A fizikában :)

Attól, hogy nem tudom, milyen molekuláris kötés(ek) alkotják a sót még nem biztos, hogy elsózom az ételt, nem? :)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.04.20. 21:09:11

@Kövérmadár [swe]: Norvégiában, a Lofoten szigetek legvégén is van egy Å nevű község... :D Az is kellően eszetlen... :-))

2014.04.20. 21:10:10

@Kövérmadár [swe]: De legális, illetve hát egy egészen furcsa, nyakatekert módon az. Kb. mint az angoloknál. De azért házak ott is vannak ;)

blackhairlady 2014.04.20. 21:11:25

@**mimi**: Gyere hozzam, mi tegnap leegtunk a haz elotti kert es fu rendbetetelekor:)) Most egyszegesen faj az egesz csalad:DDD

A mi kesoi Husveti reggelink:
[url=http://kepfeltoltes.hu/view/140420/museum_287-001_www.kepfeltoltes.hu_.jpg][img]http://kepfeltoltes.hu/thumb/140420/museum_287-001_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/img][/url]
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. [url=http://www.kepfeltoltes.hu]http://www.kepfeltoltes.hu[/url]

Shanarey 2014.04.20. 21:11:37

@Pink Petsch:

Én már csak ilyen "kibúvós" vagyok, illetve lennék de nem így alakult. Nincs miért

morsels (törölt) 2014.04.20. 21:12:08

@Kövérmadár [swe]:
Egyebkent sincs igazad, a vilag nem mukodik egyszeruen, csak egyszeru modelleket allitottunk fel a megertesere.

De chaos theory, fuzzy logic szerinted ertelmetlen tulkomplikalasa a kulonben egyszeruen mukodo vilag ertelmezesenek?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.20. 21:12:32

@Kövérmadár [swe]:
Kecskészlány

A másik hülye:))))))))))))))))))))))))))))))))

2014.04.20. 21:13:01

@Kövérmadár [swe]: Most inzultalni akarsz vagy ez valami dicseret volt?

2014.04.20. 21:13:43

@sodalisO [eng]: Egy stratégiai játék, három, különböző erősségekkel bíró néppel, amelyek különböző játékstílust kívánnak meg. Gazdasági, katonai, politikai játék, a normál időben játszódó szerveren egy-egy kör 1 évig tart. A cél a Világcsoda felépítése, ami csak erős klánszövetségeknek sikerülhet.

morsels (törölt) 2014.04.20. 21:17:47

@Kövérmadár [swe]:
Nagyon jo pelda :-)
Megsozod, vagy nem is teszel bele sot... neked izlik, masnak meg nem. Namost sos, vagy sotlan?

Tudom, te leszarod es hat igy is lehet egyszerusiteni, de az ember azert tarsas leny; kulso hatasok fogjak erni akkor is, ha probalja elkerulni oket.

2014.04.20. 21:18:37

@morsels: nem akarlak elkeseriteni, de UKban is tud majdnem ennyi lenni, ha a benefit csomagodbol veszel plussz "annual leave"-et, nalunk evi 5 napot vehetsz a 25 nap melle. Es meg athlzhatsz az elozo evbol is "carry over". Ez az eddig osszes UK munkahelyemen igy volt. Banki szektorban ez az atlag a UKben.
USben pedig, azt hiszem 22 napot adunk es meg evi 2 nap personal days, amit gyakorlatilag kivesz mindenki sima szabadsagnak.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.20. 21:18:59

@Pink Petsch:
Tudsz valamit....
Szuper.
Minden elismerésem.

**mimi** 2014.04.20. 21:19:57

@blackhair-lady:

jövök...:))))
ha ilyen tálat kapok, akkor még a fűnyírásba is benevezek:))

klappol 2014.04.20. 21:21:11

@Pink Petsch: Ez a játék az eRepublik, nem?

morsels (törölt) 2014.04.20. 21:21:36

@charlieharper [home, sweet home]:
Hat... azert elkeseritettel... nekem van 15 napom.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.20. 21:21:54

@Babette_:
Érted?
A tíz körmömmel kaparnám el:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.20. 21:23:30

@Pink Petsch:
Rólad? Diagnózist?
Bármikor csuklóból.
A peteérésed időpontját is percre pontosan:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

2014.04.20. 21:27:09

@diggerdriver: Hja, az évek meg a tapasztalat ;)))

@klappol: Nem, nem. Ez az: travian.hu/ Itt magyarokkal játszhatsz, de fent vannak a kis zászlócskák, bármely ország szerverére regisztrálhatsz, bár a nyelvet nem árt érteni, ugyanis kifejezetten multiplayer játék. Ja, és ha már, akkor új, éppen induló világba regisztrálj, ne olyanba, ami fut már hónapok óta, mert megesznek reggelire.

2014.04.20. 21:27:19

@morsels: most fejbol nem tudom, hogy mi mennyit adunk CA-ban, de szerintem 15 napnal tobbet. Nekem is azt hiszem evi 20 koruli volt, amikor T.O.-ban dolgoztam. Es arra vehettem meg ra. A nagyon junioroknak volt evi 10 napjuk, de lehet, hogy 15.

2014.04.20. 21:29:04

@diggerdriver: Másodpercre, édesapa, másodpercre ... Mi ez a slendriánság, he??? ;)))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.20. 21:29:11

@Kövérmadár [swe]:
Na körülbelül ez volt ma a vitaindítóm lényege.

2014.04.20. 21:30:31

@Babette_: " hat szamomra tok szórakoztató,hogy sokak csak egy falusi kecskeszlanynak latnak:D:D:D:D"
Ki tart annak? En meg mindig meg vagyok rola gyozodve, hogy te bp-i vagy. Tudom, hogy mondtad, hogy nem. Marpedig bp-i magyarul irsz.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.20. 21:30:42

@morsels:
"Az ég kék, a víz nedves, a nők titkolóznak..."
Most komolyan, kell ennél többet tudnom? 8)

Az egyszerű és nem egyszerű dologra visszatérve: addig a szintig próbálom egyszerűsíteni a dolgokat, míg még kezelni tudom őket.
Építek egy házat, húzok köré nagy kerítést és megteszek mindent, hogy megvédjem magam és a családomat.
Természetesen nézhetjük tágabban is a dolgot és eljuthatunk oda, hogy miért is kell megvédeni magam? Mert vannak bűnözők (mondjuk szegények, bár ez nem feltétlen igaz), akiknek ennivalóra kell. De én ezzel nem tudok mit kezdeni. Nem tudok (és akarok) enni adni mindenkinek, mert akkor nekem nem marad. Ezért marad az, hogy egyszerűsítek és addig szabdalom a "golyót", míg egy háromszög alapú, szabályos gúla nem lesz belőle.
Tudom, hogy nem működik, de akkor sem fog, ha meghagyom golyónak :) Ezért kellenek a falak :D

@charlieharper [home, sweet home]:
Semmi esetre sem szeretnélek inzultálni... ha ezt kérdezned kell, nem ismersz eléggé :)

klappol 2014.04.20. 21:32:05

@Pink Petsch: A Drakensangot nem ismered? Nekem az jött be.A Travit már rég befejeztem, egy ideig oks, de uncsi lett.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.20. 21:33:28

@charlieharper [home, sweet home]:
Dícsérjen meg téged a Kövérmadár:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Papagály (törölt) 2014.04.20. 21:35:27

@diggerdriver:
"Hidd el a HA maximálisan megtette a amit meglehetett."

egyáltalán nem tette meg. minden oka meglenne rá, hogy végleg kitiltson mindenkit, akik visszatérő módon, következetesen és rendszeresen molesztálják a többieket. de ő játssza a képzelt demokratát. mindegy, ez az ő játszótere, ő alkotja a játékszabályokat.

@cougarcat:
"Nekem sokkal jobb lenne nem itt lenni"
ezt végképp nem értem. miért vagy akkor itt, ha jobb lenne nem itt lenni? ki kényszerít? félre ne értsd: én örülök, ha itt vagy, sajnálnám, ha nem lennél itt, és szívesen olvasom a hozzászólásaid. de az önsanyargatásod nem értem.

2014.04.20. 21:39:44

@diggerdriver: te mas ligaban jatszol. Contractor market.
@Kövérmadár [swe]: ja, ok. Milyen a telefon? Ha csinalna valamelyik szolgaltato olyat, hogy itt egy Galagy 4s egy honapra, vidd el, nezd meg milyen, ha nem tetszik a user experience, kapsz egy iphone 5s,google/htc-t vagy amelyiket valasztod, akkor azt csinalnam. De nincs ilyen szolgaltato. Tudtommal. Az iphone nalam meg bevalt, neha idegesit, de alapvetoen bevalt.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.20. 21:42:19

A képzés alcíme: Olyan intelligenssé válni, mint egy nő.

Cél: Aktiválni a férfiak agyának idevágó részét, amelynek létezéséről sejtésük sincs. A tanfolyam árát a tényleges szükségletek felmérése után állapítjuk meg, kedvezményt adunk azoknak a jelentkezőknek, akik mindegyik kurzuson részt vesznek!!!

KÖTELEZŐ TANTÁRGYAK:

1. Leválni az anyámról (2000 óra)
2. A fizetésemet a feleségemnek adom (550 óra)
3. A feleségem nem az anyám (350 óra)
4. A foci csak egy sport, Ronaldo pedig egy hülye (500 óra)

IGEN HASZNOS TANTÁRGYAK:

1. Nem vagyok féltékeny a gyerekemre (50 óra)
2. Kész vacsora ... egy mosolygó feleség (200 óra)
3. Nem viselkedem úgy, mint egy fajankó a feleségem barátai előtt (több mint 500 óra)
4. Hogyan lazítsunk úgy, hogy ne tűnjünk lustának (300 óra)
5. Leküzdeni a távirányító-szindrómát (550 óra)
6. Nem hugyozok mellé (100 óra, gyakorlati foglalkozás videórögzítéssel)
7. Előbb sikerül kielégítenem a feleségem, minthogy elkezdené tettetni. (kb. 1500 óra)
8. A cipők maguktól soha nem mennek el a cipős szekrényig (800 óra)
9. Hogyan jussunk el a szennyestartóig úgy, hogy útközben nem tévedünk el (50 óra)
10. Hogyan éljünk túl egy náthát agonizálás nélkül (200 óra)

VÁLASZTHATÓ TANTÁRGYAK

1. Emésztési technika, mosogatás közben
2. Agyamba vésem, mely napokon esedékes a szemétlevitel.
3. Konyha - kezdő szint: háztartási gépek: ON (bekapcsolni), OFF (kikapcsolni)
4. Konyha - haladó szint: az első zacskós levesem anélkül, hogy elforralnám az összes vizet.
5. A jégkocka tartó megtöltésének veszélyei (diavetítéssel kísért bemutató)
6. A legújabb tudományos felfedezés: főzni, levinni a szemetet nem okoz impotenciát
7. A WC ülőke dörrenésmentes lehajtása (videókonferencia a Harvard egyetemmel)
8. Miért nem szükséges a takaró emelgetése, miután megszabadultunk bélgázainktól?
9. Alapvető különbségek a szennyeskosár és a padló között (zeneterápiás laborgyakorlat)
10. Hogyan repül a kávéscsésze a mosogatóig (gyakorlatok David Copperfield irányításával)
11. Érzékeken túli kommunikáció: mentális gyakorlatok, hogy ne kelljen visszakérdezni

HÁZIDOLGOZATI TÉMÁK
(A témák nehézsége és összetettsége miatt csak 2 dolgozatot kell beadni)

1. A vasaló: a ruhák titokzatos útja a mosógéptől a ruhásszekrényig
2. Én és az elektromosság: a villanyszerelő kihívásának anyagi előnyei villamossági hibák esetén
3. Miért nem bűntény virágot ajándékozni a nőnek a házasságkötés után?
4. A WC papír: a WC papír vajon a papírtartóban jön a világra?
5. Az eltévedt férfi autóvezető is kérhet útbaigazítást a járókelőktől anélkül, hogy impotensnek tűnne
6. Tisztítószerek: adagolás és felhasználási tanácsok a javíthatatlan károk elkerülése céljából
7. A mosógép: a nagy ismeretlen felfedezése
8. Milyen genetikai akadályai vannak, hogy szó nélkül végignézzük, amint egy nő leparkol...

blackhairlady 2014.04.20. 21:42:59

@diggerdriver: "Vajon kinek lesz bátorsága megírni a férfi természetrajzát?"

A ferfiak tobbsege bunko, nagykepu, kivetel az en ferjem:)))))))))))))

Shanarey 2014.04.20. 21:43:51

@Papagály:

Netán elmesélnéd te mely nick voltál ezen a blogon mielőtt ezt be újítottad?

Papagály (törölt) 2014.04.20. 21:44:01

Lehet itt élni: "Minden van, csak pénz és jó kaja nincs"

Magyarországon még létezik a szolidaritás, Budapest laza és sok benne a zöld, az emberek nyugisak és sokkal kevésbé hülyék, mint a franciák. Gaetan tíz éve él Magyarországon feleségével, Nórával, ezért már a problémákat is látja. Azt például, hogy az ország komoly identitáskrízisben van, az emberek pedig jobban szeretik a kerülőutakat, mint az egyenességet. Sorozatunk harmadik része.

Miért dönt úgy egy vegyes pár, hogy Venezuela, Párizs vagy Berlin helyett inkább Budapesten telepedik le? Mi a vonzó Magyarországban, és mik a hibái? Okozhatnak-e zavart egy párkapcsolatban a kulturális különbségek?

hvg.hu/kultura/20140414_vegyes_parok_budapesten

Határátkelő 2014.04.20. 21:46:21

@Papagály: akinek valakivel valami baja van, az írja meg az emilre, de pontosan hivatkozással, hogy a másik mikor és hol lépett a lelkébe, mert nem tudom mindig végigböngészni a napi 500 kommentet,emberre és egymásnak szánt válaszokra lebontva. Illetve használja az erre rendszeresített szűrésgombot az illetőre.

2014.04.20. 21:49:16

@klappol: Nem, azt nem ... de láttam, hogy nemrég indult a 6. világ a magyart szerveren a travin. Hm, 3 év után újra regisztráltam. Furcsa, hogy most egyből van hős. Azért anno meg kellett szenvedni, és nem tudom, hogy melyik katonafajtából van? Mert az ugye nem mindegy ...

Ugyandehogy (törölt) 2014.04.20. 21:49:30

@charlieharper [home, sweet home]: sok evet eltem ott,ds nem a legtobbet. olvasott,muvelt, tanult no vagyok. ennyi.
amugy olyan stilusban irok,amilyennek lattatni akarom magam, ha akarom.
de amit latsz,az vagyok,masnak nincs ertelme

Mr Long 2014.04.20. 21:49:42

@charlieharper [home, sweet home]: Ez nalunk is igy van. 25 alap es vehetsz, vagy athozhatsz. Nem emlekszem, hogy mindketto szabad e, vagy csak az egyik.

@diggerdriver: Az a bajom, hogy en ertelmes uzleteken gondolkozom, az ilyen hulyesegeket nem birom komolyan venni. Mar reg egy skandinav falucskaban eldegelnek es egesz nap pecaznek, ha az osszes hulye uzleti otletemet megcsinaltam volna eddig...

Mr Long 2014.04.20. 21:51:40

@diggerdriver: Igen hasznos targyak bekezdes, nyolcas pont. Mi a tokom az a ciposszekreny????? :DDDDDDDDDDDDDD

Shanarey 2014.04.20. 21:52:43

@charlieharper [home, sweet home]:

Én nem tippelek egyenlőre senkire, de utálom az ilyen megoldásokat.
Miért vagyunk úgy, nem is kevesen hogy nem cserélünk nick-et ?
Ezt kérdést nem neked szánom, ezt csak úgy a vakvilágba.

blackhairlady 2014.04.20. 21:53:31

@sodalisO [eng]: Gyonyoru dolgokat talaltal, irigyellek:) Azt a maszkot foleg, az egyik falamon maszk gyujtemeny van, mindenfele stilusu.

2014.04.20. 21:57:24

@Shanarey(SCO): nem tudom. Engem nem zavar. Ha holnap cougarcat cheetah neven jelentkezne be, akkor is tudnam, hogy ki o, kerdezes nelkul, amint elkezd Victoria, BC-zni.
@Babette_: latszik. Rajtad is es Jess-en is. Vaj min is, hiaba adja a kemeny madame-ot. Valami irodalom/ujsagirast vegezhetett. Valami "classics" diplomaja lehet.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.04.20. 22:00:27

@blackhair-lady: az a maszk csak egy kis pici kitűző, de nagyon kis finom darab.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.20. 22:00:52

Ezzel a kis kedvesseggel szeretnek mindenkinek Boldog Husvetot kivanni! :)

www.youtube.com/watch?v=kcrg0B_yJAo

2014.04.20. 22:05:36

@Mr Long: ez a szabadsagolas teljes mas E-Amerikaban. A fizetett min 1 honap termeszetes Europaban. Mig az USAban sokkal kevesebb, ha egyatalan van. California allamban a munkaadonak egyatalan NEM KOTELEZO egy darab fizetett napot sem adnia. Ha a munkaltato ad, akkor orulsz, de valoszinuleg az sem lesz 25-30 nap.

blackhairlady 2014.04.20. 22:09:24

@diggerdriver: Ha ilyen rossz velemennyel vagy a nokrol, akkor szerintem valj el, es eljel egyedul. "arra" barmikor talalsz valakit, es nem kell elviselned nap mint nap a hisztijuket. Mint azt a ferfiaktol tudjuk, egy bejarono sokkal olcsobb mint egy feleseg, meg penz is megtakaritasz.

A feleseged is tudja, hogy mi a velemenyed a noi nemrol?
Ja, es iegyszer azt irod, hogy itt a blogon is tudjuk kik ilyenek, utana meg azt, hogy csak altalanossagban irtad. Akkor most melyik az igaz?
Es meg egy dolog. Irtad, hogy a nagyapad kifeszitette volna a nagyanyadat ha hisztizik. Akkor most melyikuk folytotta el az erzeseit? Szerintem a nagyanyad jobban felt a nagyapadtol, akkor az jobb volt?
En egyebkent nem vettem magamra, mert nem erzem magam hisztisnek egyaltalan, de azt megfigyeltem, hogy azok a ferfiak beszelnek igy a nokrol akinek befuccsolt a hazassaguk, tobbszor is. Vajon ez mindig a nok hibaja? Ne is valaszolj, tudjuk, hogy igen.
Nem is ertem miert volt ez olyan fontos megosztani velunk itt ezen a blogon, miert nem a korulotted elo nokkel beszeled meg ha valami nem tetszik.
De legalabb az ertekelndo, hogy ma tetted, amikor nem valakinek a posztjat offoljuk szet.

klappol 2014.04.20. 22:10:53

@blackhair-lady: Nincs is felesége :D azért ír így. :)))))))))))))))

Papagály (törölt) 2014.04.20. 22:12:19

@Határátkelő: köszönöm a választ, örülök, hogy elviseled a kritikát, illetve, hogy hajlandóságot mutatsz a problémakezelésre.

magánvéleményem szerint azonban itt nem arról van szó, hogy x-nek gondja van y-nal, hanem, hogy x következetesen és szándékosan molesztál másokat. nem engem, hanem hol y-t, hol z-t, hol a következő áldozatot.

szerintem a blog érdekében állna, hogy ha nem tudod követni és figyelemmel kísérni a válaszait, akkor nem engeded be őket. mert azok feleslegesen rontják a levegőt és vadítanak el olyan áldozatokat, akiknek a hozzászólásai nem merülnek ki a többiekkel szembeni bullyingben.

blackhairlady 2014.04.20. 22:13:18

@**mimi**: Gyere, meg van! A kert mar kesz, ma csak pihenes van ezerrel. Kaphatsz roast beefet is parolt piros kaposztaval, vagy barackos csirkemellet raolvasztott sajttal:)))

Határátkelő 2014.04.20. 22:14:09

@Papagály: Látod, ez a baj, megint csak x-ezel. Miért nem írod meg, kivel van bajod? Ha valakinek baja van valakivel, akkor írja meg, de ezt az x-ezést hagyjuk már, mert ez csak egy megfoghatatlan vádaskodás így.

Latcho Rom 2014.04.20. 22:14:38

@Papagály: digger, morsels, lexi autopalyas lenne, a legnagyobb kavarogepek itt. Vetitenek mint edison.

Rossz napjaimon en is, max is be tudunk trollolni rendesen, politikai dolgokban főleg, a rendszeres csitt-csettet, bájolgást, diggiepornót megakasztva..

Nem tudom miért hagyja HA, s el is veszitettem az érdeklődést ezügyben.

Sodalis drága, jól látod..ahogy írod.

Welcome back Barátfüle :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.20. 22:14:58

@blackhair-lady:
Jóóó, akkor itt is behúzom a strigulát a talált süllyedt rubrikába:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

klappol 2014.04.20. 22:15:54

@Határátkelő: Egyetértek, de oda kell egy kis kurázsi. Ha igaza van akkor a többi is helyeselni szokott. enyém vélemény, nem a többiek nevében írom.

Ugyandehogy (törölt) 2014.04.20. 22:19:36

@Mr Long: a vilag leghaszontalanabb butora. osszenyomja cipot,hatul nem zart,ezert poros lesz benne. a ciposdoboz sokkal jobb.

**mimi** 2014.04.20. 22:19:54

@blackhair-lady:
hüühaaaa...ha most indulok, mikorra érek oda????
és mond sokat kell úszni?? :))))

(volt egy ilyen vicc, Pistike, apuka, úsznak...)

Latcho Rom 2014.04.20. 22:20:55

@Határátkelő: Beraktam az x-re a neveket.
Nem mintha nem tudnád miről van szó..pomtosan.

Latcho Rom 2014.04.20. 22:20:58

@diggerdriver:

Hozok egy kübli KFC-t neked, tudom azokon is jókat tudsz derülni.

KFC is funny :)

**mimi** 2014.04.20. 22:21:31

@Babette_:
egyetértek...nekem is dobozokban vannak..

Határátkelő 2014.04.20. 22:21:41

@klappol: Meg lehet írni emailben is.

klappol 2014.04.20. 22:22:53

@Határátkelő: az a tuti. illetve a diplomatikusabb.

Határátkelő 2014.04.20. 22:24:47

@shakti_rom: A magam részéről itt fejezném be a beszélgetés ezen részét, mielőtt ideges leszek. Ezt meg te tudod, pontosan miért.

Lényeg a lényeg és ez mindenkinek szól: ha valakinek baja van egy másik kommentelővel, jelezze emailben, és akkor megnézem. De azt kérem, konkrétumokat írjatok.

Köszönöm.

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.04.20. 22:25:43

@Mr Long: Milyen hülye ötletek?

Itt mindenki meg akar gazdagodni? Én nem vágyom permanens gazdaságra, mert szerintem gyorsan leépíteném magam

A kis elefántot úgy idomítják hogy megkötik és csak egy kis helyen mozoghat. Próbálja ösztönből elszakítani, de mivel még kicsi ez nem megy neki. Aztán mikor nagy elefánt lesz már meg sem próbálja elszakítani pedig könnyedén megtehetné. Így törnek be minket is.

Quercus a favágó 2014.04.20. 22:27:30

@Határátkelő:

Arról van sző, hogy Papagály meg egy pár ember legszívesebben úgy kezdene minden kommentet: Természetesen mindenkinek lehet véleménye, de a tiéd konkrétan egy baromság.

Latcho Rom 2014.04.20. 22:30:04

@Határátkelő: Azért leszel ideges mert tudod hogy igazam van, alapból.

Itt is vége a hegyibeszédnek.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.04.20. 22:30:40

@blackhair-lady: Te csaj, te még nálam is szókimondóbb vagy ! Pedig azt hittem -a tollkeppet leszámítva ami kicsit "nagyságos"- nálam bárdolatlanabb csaj..ohohoóóó Digger szerint nagymama" kevés van itt. De látom tévedtem! Érdekes módon nekem is eszembe jutottak ilyenek , ahogy olvastam a cikket, csak arra gondoltam, nem is tisztem, meg alapos ismeretem sincs ahhoz, hogy odatoljam a véleményemet csak megérzéses alapon. Meg hát, arra itt van nekünk a nagy Macink! :-))
Még olyanról is nehezen mondok véleményt akit 10-20 éve ismerek, mert lehet, hogy egy nagy színész és csak én is ismerem rosszul vagy félrevezetett szándékosan. Nagy színház ám az élet, azt azért tudni kell, van aki jobban , van aki kevésbé jól ad elő.....:-))))

Határátkelő 2014.04.20. 22:33:30

@shakti_rom: Nem azért leszek ideges, hanem olyasvalamiért, ami magánbeszélgetésben íródott le köztünk és amit most nem fogok itt leírni. Viszont finoman szólva sem tartom egyenes dolognak azt, amit most írtál.

És ezzel tényleg befejeztem.

klappol 2014.04.20. 22:34:13

Tanárbácsi, x csúnyát mondott y-nak. Miért kisfiam? azt nem mondhatom meg.

Tanár: szóltál x-nek, hogy ne mondjon csúnyákat.

Nem

Tanár: miért nem?

Nem mertem.

Tanár: most árulkodsz?

Hm.....öö..... :)))))))))))))))))))))))))))))

Na jóccakát :D:P

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.20. 22:38:35

Hinnye mik derülnek itt ki ma.
Kezdek aggódni.
Komolyan.

2014.04.20. 22:40:48

@Shanarey(SCO): egyszer irta azt Babette, hogy az interneten emberek nem tunnek el, hanem ujra krealodnak valami mas nick-kel. Vagy valami ilyesmit irt, de ez volt a lenyege.
Egyebkent a brit es a USA blogokon kb ugyanez van.

Papagály (törölt) 2014.04.20. 22:43:55

@Határátkelő: shakti_rom hozzászólásaival van bajom, de - amint említettem - alantas verbális támadásai nem ellenem irányulnak, hanem, hogy csak a legutóbbiakat említsem, cougarcat vagy diggerdriver ellen. de ahogy olvastam a korábbiakban, nem ők a kiválasztott áldozatok, ők csupán a jelenlegi áldozatok.
mintha morselsnek meg zolee-nek is lett volna néhány kellemetlen ütközete shakti_rom-mal. meg még ki tudja, hány embernek.

van aki jobban, van aki kevésbé jól kezeli ezeket. én se szaladnék az "óvónénihez", hanem inkább csendben továbbállnék, ha rendszeresen cseszegetnének és burkoltan vagy kevésbé burkoltan következetesen sértegetnének.

engem akkor is zavar, ha más ellen irányul, nem beszélve arról, hogy leviszi a nívót és elkedvetleníti az olvasót a személyeskedés.

szerinted nem volt még shakti_rom elegendő konfliktusban szereplő ahhoz, hogy jogos legyen a gyanú: összeférhetetlen?

mi szól amellett, hogy naponta kelljen olvasnunk nemritkán alantas, személyeskedő célzásait, célozgatásait?

a korrektség jegyében meg kell jegyeznem, néha értelmes és érdekes, amit ír. egy értelmes, nyilvánvalóan tanult ember, aki - bocsánat az egyértelmű fogalmazásért - pszichopataként viselkedik. sajnos azonban a hozzászólásainak nagy része a pusztán személyeskedő kategóriába esik. jelenléte - véleményem szerint - nemkívánatos, sokkal többet árt, sokkal nagyobb kárt okoz, mint amit hozzátesz a beszélgetésekhez.
uff!

Latcho Rom 2014.04.20. 22:44:08

@Határátkelő: Hmm, te dolgod, te blogod, te diggered.
Olvasd ezt mai fröcsögős, gyűlölködő, nőalázó szmetyit. Büszke vagy erre, valóban?

Nem hordanám a cipődet egy percig sem.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.20. 22:48:57

@házelőtthinta: Long fejebe nem latok bele. Azt viszont tudom hogy akik egyszer az eletben letrehoztak valami ujat (tehat nem egy n+1-edik kavezot vagy ettermet nyitottak), azok szinte sosem a penzert csinaltak.
A celjuk az volt hogy letegyenek valamit az asztalra. Csinalni valamit a semmibol, munkat es ezaltal megelhetest adni nehany joembernek. Hogy alkossanak valami maradandot, ami esetleg meg az o halaluk utan is fennmarad. Legyunk oszintek, akik kis- es kozepvallalkozast visznek, azok atlagban sokkal-sokkal tobbet dolgoznak, mint egy kommersz alkalmazott. Pont azert mert altalaban szivuk-lelkuk (es nem ritkan minden vagyonuk) benne van a dologban.

@Mr Long: "Az a bajom, hogy en ertelmes uzleteken gondolkozom, az ilyen hulyesegeket nem birom komolyan venni. Mar reg egy skandinav falucskaban eldegelnek es egesz nap pecaznek, ha az osszes hulye uzleti otletemet megcsinaltam volna eddig..."

Ahhh, tell me about it. Olyan 2005 lehetett amikor beugrott az otlet hogy a fenykepezokbe GPS-t kene tenni hogy a digitalis fenykepekhez hozzarendelje a GPS koordinatakat. Hogy egy nagy digitalis terkepen automatikusan bejelolje a keszulek vagy a szamitogep hogy hol keszultek a kepek.

Ma mar ez a funkcio benne van minden okostelefonban. Megeloztek a disznok!

Vagy 4-5 eve volt, hogy elkezdtem komolyabban dolgozni a "szagos TV" koncepciojan... ma mar tesztelik az elso ilyen prototipusokat, azt hiszem a Sony-nal talan...

De egyszer ugyis en leszek az elso! :D (szerencsere van meg 1-2 otletem, amiket tudtommal nem sutottek el)

Határátkelő 2014.04.20. 22:50:47

@shakti_rom: Hát ez legalább kölcsönös.

Úgy látom, páraknak (és te is közéjük tartozol) itt még mindig nem egyértelmű: a bloggazdának nem kell egyetértenie a kommentelőkkel (jól is néznénk ki...). Mi több: mindenki hozzászólása saját magát minősíti.

(Elárulok egy titkot: a posztokkal sem feltétlenül szoktam egyetérteni. De nem ez alapján döntöm el, hogy mi kerül ki, hanem az alapján, hogy mennyire érdekes.)

Tehát az a kérdésed, hogy büszke vagyok-e erre, tökéletesen értelmetlen. (Egyébként nem vagyok büszke, de nem is az én kommentem, hanem diggeré.)

Azért van a szűrés gomb, hogy ne is lásd annak a hozzászólásait, akit nagyon nem bírsz. Mondjuk ezt még csak 3467-szer írtam le, de nem baj.

Azt azonban egészen vérfagyasztónak tartom, hogy olyan emberek, akik demokráciában élnek, mennyire képtelenek sokszor elfogadni a más véleményt.

Shanarey 2014.04.20. 22:51:46

@shakti_rom:

A legjobb védekezés a támadás?

Nos akkor ezt, elbuktad mert amit eddig ide írtál az fenn van a neten. S ha abból lesz a verseny ki cseszegette a többieket, akkor azt megnyered, de lehet hogy a fődíjat nem lesz időd átvenni.

blackhairlady 2014.04.20. 22:57:51

@Kövérmadár [swe]: A tobbiek meg le vannak xarva:))))))

Quercus a favágó 2014.04.20. 22:59:42

"A szólásszabadság egyik előnye, hogy ugyanazt a témát több nézőpontból is megismerhetjük. Ennek elvileg el kellene gondolkodtatnia az embereket - csakhogy a legtöbben nem akarnak gondolkodni."

Mira Grant

2014.04.20. 23:01:36

@házelőtthinta: @morsels: nnevesitened, hogy teged szemely szerint kik tornek be? A Hans, a fonokod a hambisuto elott? Vagy az illuminati vagy a reptile-humanoidok vagy a Bilderbegcsoport (ugy latom majus vege Koppenhaga a meeting 2014-ben)

**mimi** 2014.04.20. 23:03:44

@blackhair-lady:
tudod...van a "futottak még" kategória :)

Shanarey 2014.04.20. 23:03:52

@blackhair-lady:

Hogy beszélhetsz így a pórnépről(rólam)?
:-)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.20. 23:05:18

@Shanarey(SCO):
Így van. Minden visszakereshető.
De nem ez a probléma.
Ami a nyilvánosság előtt zajlik arra vagy reagál valaki vagy nem.
Az igazi kárt a hátsó aknamunka okozta.
Az emberek összeuszítása fenyegetése az e-mailjeik küldözgetése a mérhetetlenül gerinctelen háttér-manipulálás.
Bazmeg magánbeszélgetést folytat a HA-val.
Eszem-faszom megáll.
Következő lépcső az lesz hogy kihallgatást kér a pápától.
Gyakorlatilag kiutálta már mindenki senki szóba nem áll vele és még mindig próbálkozik.

montroyal ( CAN qc) 2014.04.20. 23:06:48

@Kövérmadár [swe]: Valahol olvastam egyszer, hogy "A szex 20%-ot tesz hozzá egy kapcsolathoz. A szex hiánya viszont 80%-ot vesz el".

amikor fiatal voltam mindig egy gitart akartam a szuleimtol de mire megkaptam mar nem is erdekelt..

Shanarey 2014.04.20. 23:07:09

@charlieharper [home, sweet home]:

A Xindi az aki el akarja pusztítani a Földet és annak lakóit.
:-)

www.youtube.com/watch?v=A8zsdIQe9UQ

Határátkelő 2014.04.20. 23:10:33

@diggerdriver: No, azt te is folytathatsz. Mi több, bárki. :)))))

Szerintem húsvétkor hagyjuk már ezeket. Komolyan. Ünnep van. Egyetek sonkát, igyatok pálinkát, vagy ne egyetek sonkát és igyatok mást! :)

Én már megbántam, hogy egyáltalán belementem ebbe az egészbe, mert a lényeg amúgy is az első hozzászólásomban volt: akinek baja van, az szóljon. Pont.

Békés ünnepet mindenkinek!

Shanarey 2014.04.20. 23:12:34

@diggerdriver:

Na meg miért gyűjti a facebook kontaktokat ?
Email-ban is lehet beszélgetni.

Én már írtam pár privát levelet pár embernek innen a blogról, de sose kértem facebook, és egyéb kontakt lehetőséget, és tőlem sem kért senki.

Muscari 2014.04.20. 23:13:37

@sodalisO [eng]: basszus, ezt te irtad? Hat nem jutok szohoz, komolyan. Nem +1, ez +100000000

blackhairlady 2014.04.20. 23:17:54

@Babette_: @charlieharper [home, sweet home]: Mint ahogy vaj mit is felismertem az elso mondata utan... Mna:DDDD

blackhairlady 2014.04.20. 23:19:13

@sodalisO [eng]: Latszik rajta, hogy finom darab, bar a keprol nagyobbnak gondoltam. A tobbi si szep, az a kis labakon allo ekszeres doboz(?) tetszik meg nagyon.

blackhairlady 2014.04.20. 23:21:18

@diggerdriver: Gyonyoru! Hol vetted? Pont illene a fal kozepere.
A kedvenceim egyebkent az olasz vagy velencei vagy hogy hivjak maszkok, amit a karnevalokon, alarcos balokon hasznaltak.

blackhairlady 2014.04.20. 23:22:56

@klappol: De van, nagyon szep felesege van, szerintem ertelmes is, egyszer tett fel kepet rola.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.04.20. 23:26:02

@Muscari: én írtam, csak ültem fent a toronyban, vártam a fehér lovas akarat gyenge hercegemet, és azon gondolkodtam, hogy lehet van neki egy olyan, hogy @ a lába közt, de engem jobban fog majd érdekelni, az amire fel van szerelve, ami körbeveszi, mert úgy anblock," egyben lehet jó az egész,......de hát ez csak érzelmes szentimentális hülyeség, ugye mint tudjuk. Abban viszont tényleg semmi érzelem és szentimentalitás nincs, ha az én lovagom lát bennem egy nagy , szép @ és nem veszi észre, hogy a luk körül van még valami más is......Milyen szép napok várnak majd ránk!!!!!! :-)))))))))

blackhairlady 2014.04.20. 23:27:57

@diggerdriver: Latod, azt mondod, hogy szeretned megvitatni a dolgokat. Aztan ha kapsz egy valaszt, ami nem egyezik a te velemenyeddel, akkor ennyivel elintezed: betalat nalad is.
Emlekszel amikor azt fejtegetted, hogy miert nem magyarazzak meg nemely kommentelok a valaszukat? Akkor te most miert nem reagalsz az en kerdeseimre, miert intezel el ennyivel?
Felolem hiheted azt, hogy nalam talalt a kritikad, nem erdekel, de te nem valaszoltal egyik kerdesemre sem.
Nem vitatni akarom, hogy igy erzel, jogod van hozza, de azert varom a valaszaidat:)

blackhairlady 2014.04.20. 23:30:05

@**mimi**: Az ottusa valamennyi sportagat bevetheted ha ide akarsz erni, de ha megigered hogy jossz, akkor elteszem a reszedet:))))))))
Jut eszembe, feltalaltak a repulot a multkor, esetleg probalkozhatsz azzal is:))))

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.04.20. 23:37:56

@blackhair-lady: most készül az otthoni szobám, nemsoká megyek haza, majd csinálok neked képet :-)

blackhairlady 2014.04.20. 23:38:39

@sodalisO [eng]: En csak kerdeseket tettem fel, mert nem ertek dolgokat. Remelem nem voltam tul udvariatlan, nalam az udvariassag a masik ember fele alapveto kovetelmeny amit a sajat gyerekeimtol is megkovetelek. Bizom benne, hogy Diggi valaszol, mert amugy kedvelem, csak nem ertem ezt a kirohanasat. Bar mar vartam, mert a multkor beharangozta.
Te meg ne dolgozz annyit, mert nem marad haj a nagy Angliaban aztan mit vagdosol utana?:))))))))

blackhairlady 2014.04.20. 23:43:35

@**mimi**: Ja, azok vagyunk mi:)))))) (Bocs Madar, csak viccelodok am, tulzottan kipihentem magam:)))

Papagály (törölt) 2014.04.20. 23:47:03

Gyerekvállalás Magyarországon egy szicíliai szemével (VIGYÁZAT, sokkoló szavak! :) ):

Luciano azt is elmondja, hogy Magyarországon a nehézségek ellenére sokkal bátrabban vág bele egy fiatal pár a gyerekvállalásba. "Akármilyen furcsán is hangzik, Olaszországban a fiatalok közül kevesen engedhetik meg maguknak, hogy gyerekük legyen, nem vállalják a kockázatot. Délen valamivel jobb a helyzet, de ennek az az oka, hogy az ott élőknek korábban is voltak anyagi gondjai, ezért a változás nem olyan markáns. Amióta Magyarországon élek, úgy érzem, nem olyan távoli és elérhetetlen dolog a gyerekvállalás. Már nem tűnik lehetetlennek."

hvg.hu/kultura/20140325_vegyes_parok_budapesten

@blackhair-lady:
ma szokatlanul kemény vagy, de nekem ez a vitázó arcod még jobban is tetszik! :)
amúgy 100%-ban igazat adok neked, az elemzéseddel is egyetértek, meg azzal kapcsolatosan is, hogy digger kihátrált a válaszadásból.

blackhairlady 2014.04.20. 23:49:47

@sodalisO [eng]: Az jo lesz, legalabb kapok otleteket a targyaim tarolasahoz:)
Nekem most egy talalo szekrenyt kell vennem, mert tervezem, hogy kihozom magammal a csodaszep etkeszletem kaves, teas, desszertes meg a tokom tudja milyen kiegeszitokkel, sok sok sok reszes es gyonyoru, es itt kell hogy legyen velem. aztam majd valamelyik gyerekem megorokli:)

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.04.20. 23:53:04

@blackhair-lady: Én azért értek pár dolgot, a lassan 3 évi HÁ olvasgatás megteszi a dolgát. Egy biztos, továbbra sem az itteni ,mindennapi és megszakítás nélküli kommentelés lesz a fő vonala az életemnek. Ez már nem az a HÁ ahova 3 éve regeltem.......
" Remelem nem voltam tul udvariatlan, nalam az udvariassag a masik ember fele alapveto kovetelmeny amit a sajat gyerekeimtol is megkovetelek." ....háááát ez nálam is alap, a királykisasszony nagymamák már csak ilyenek, ugye?:-DDD

Muscari 2014.04.20. 23:54:41

@sodalisO [eng]: nem gondolral meg ra, hogy konyvet irj? Szerintem iszonyu tehetseges vagy :-) Ugy irigyellek...

Na,, majd holnap megnezem, vitatkozott-e meg valaki valamirol. Eleg kemeny nap volt a mai.

blackhairlady 2014.04.20. 23:56:06

@Papagály: Az agyamra ment a fizikai munka:)))))

Papagály (törölt) 2014.04.20. 23:57:18

"Venezuelában egyre rosszabb és rosszabb lett a helyzet, ezért arra jutottunk, hogy ha valóban komolyan gondoljuk a kapcsolatunkat, és családot akarunk, akkor jobb, ha Magyarországon vágunk bele" – magyarázza Joel. A döntésükhöz az is hozzájárult, hogy Venezuelához képest itt több a munkalehetőség, jobban tud nekik segíteni Zsuzsi családja, és van hol lakniuk.

hvg.hu/plazs/20140402_vegyes_parok_budapesten

ez az idézet a sorozat harmadik cikkéből való, de kezdem én is azt hinni, amit az egyik hozzászóló, hogy ez fizetett kormányzati propaganda.

viszont a hvg-ről eddig úgy tudtam, hogy inkább baloldali lap. vélemény?

vagy tényleg magyarországon a legjobb minden? ;))))

Papagály (törölt) 2014.04.20. 23:57:20

ez már szinte viccnek hat:

'Azt is kiemeli, hogy amikor először Magyarországra jött, érzékelt némi őrültséget és káoszt az utcákon, ami neki nagyon tetszett. "Az olyan apró, mindennapi harcok, amikor például a taxis rányitja az ajtót egy biciklisre, mind ismerősek nekem, és ezeket szeretem. Németországban ezzel szemben minden tökéletes, szép és szabályos, amit egy hónapig ki lehet bírni, de tovább nem." '

hvg.hu/plazs/20140402_vegyes_parok_budapesten

tényleg jobb hely magyaro., mint németo., mert magyaro.-n a taxis rányitja a biciklisre az ajtót?? :))

blackhairlady 2014.04.21. 00:02:30

@sodalisO [eng]: En a hataratkelo elso posztjatol kezdve minden posztot es kommentet elolvasta eddig:)))) Sokszor kesobb, de utolag is bepotoltam a hazi feladatot:DDD Kommentelni ritkan tudok, mert sok az idoeltolodas, mire ideerek mar sokszor keso este van otthon. Es valoban, a sok ev olvasas nagyjabol lattatja, hogy ki milyen. De en nem szeretnek ez alapjan velemenyt mondani senkirol. Nincsenek hatassal az eletemre kozvetlenul, igy nem is latnam ertelmet.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.04.21. 00:10:12

@Muscari: Aranyos vagy, de nekem nincs és nem is volt sosem íráskényszerem, sehol, itt sem, máshol sem, nekem sokkal fontosabb volt mindig a kapcsolatom a közvetlen környezetemmel, a családommal. Az írás magányos lelkeknek való sztem.
Írogatni szeretek, csak úgy teljesen ad hoc jelleggel, jobbára magamnak, /egyedül az egyik tesómnak engedtem meg, hogy beleolvasson dolgaimba, de ő egy rém intelligens és okos csaj / napló, és egyéb kis szösszenetek, csak úgy, mostanában nincs időm ilyesmire, de jól van ez így....És ne irígyelj, próbáld ki majd ha lesz időd és kedved, vagy valami kis írnivalód felszaporodik, de csak magadnak írd, majd rájössz mért mondom....:-)))

2014.04.21. 01:19:37

Boldog Husveti Unnepeket Mindenkinek!
@Papagály:
" tényleg jobb hely magyaro., mint németo., mert magyaro.-n a taxis rányitja a biciklisre az ajtót?? :)) "
Ebbol a szempontbol mindenkepp jobb:) Sajnos, en nem merem itt ezt megtenni, pedig sokszor szeretnem:)
(tudom, gonosz vagyok, raadasul epp haldoklom, nekem mar mindegy, var a tepsi)

2014.04.21. 02:12:37

@blackhair-lady:
Nagyon xarul:( Vese rendben, de valamelyik gyogyszer nagyon hazavagott. (3 oldalnyi a mellekhatas) Tegnap ota szedulok, hanyinger, majgorcsok, pedig nem is iszok) Lehet, benezek az ugyeletre kesobb.
Amugy oszinten kosz az aggodasod, jol esett. Azon gondolkozom, hazamegyek, eleg volt, nincs senkim itt, csak a penz:(

Shanarey 2014.04.21. 02:15:00

@Cascabel:

Ne tedd ezt velünk, inkább tíz Cascabel és ugyanannyi Zopilote, mint egy baromarcú troll.

Tell me the truth pls. Your condition is not grave.

2014.04.21. 02:15:31

@blackhair-lady:
Kepzeld, milyen a helyzetem, ha kavet sem iszom 3 napja:) Cigit is alig szivok. Nalam ez jelenti a veget:)

Shanarey 2014.04.21. 02:16:38

@Cascabel:

Nincs cigi, se kávé, akkor ez welness hétvége
:-)

2014.04.21. 02:18:04

@Shanarey(SCO):
Tuleltem en mar kulonb helyzeteket is. Egy siro ferfinel undoritobb dolog nincs:) Kosz azert a biztatast, oszinten:)

Shanarey 2014.04.21. 02:21:14

@Cascabel:

Gyógyszerekkel csínján kell bánni.

Ahogy Hofi is mondta.
"A doki nem mondja meg mire adja, én meg nem mondom meg mire használom."

www.youtube.com/watch?v=taY6jj-z1UU

2014.04.21. 02:21:38

@Shanarey(SCO):
Reggel mentunk volna furdeni a Sziklas-hegysegbe 2 jo haverommal, azt is le kellett mondanom, pedig imadom a meleg vizet. Most hivtak, jol ereztek magukat, hianyoztam nekik is.
Eljenek az R-142-esek!!!!!!:)

Shanarey 2014.04.21. 02:24:26

@Cascabel:

:-)

Az egyik pozitívum volt a seregben, szerettem rádiózni.
Szerettem zötykölődni azon a bizonyos Gaz-66-on

blackhairlady 2014.04.21. 02:47:12

@Cascabel: Szegeny, gondoltam rad am a napokban, hogy hogy viseled egyedul:( Utalom, hogy itt kibaxak az embert 1 nap utan a korhazbol:(((
Menjel el az ugyeletre, hatha tudnak segiteni melyik a szar gyogyszer amelyik megkinoz!

blackhairlady 2014.04.21. 02:49:20

@Cascabel: Igen, ismeros, valamikor en is dohanyoztam, es igen szarul kellett lennem ha mar a cigit sem kivantam. Szoval latom, hogy szarul vagy. Nem tudsz megkerni valakit aki elvisz a dokihoz? Nagyon sajnallak ha ez jelent valamit.

blackhairlady 2014.04.21. 02:51:12

@blackhair-lady: Azert majd reggel vagy valamikor adjal eletjelet magadrol!

blackhairlady 2014.04.21. 02:51:50

@Cascabel: Az elobbi neked ment, en tudom magamrol, hogy elek:)))))

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.04.21. 04:59:19

@Papagály: Szerintem, mikor ezeket a szavakat mondják, a vége felé már rég elfelejtették, hogy mi is volt az eleje...Akinek mondják, az meg már a közepén elaludt... :D
Aki meg beszédhibás, vagy dislexiás, az meg fel is akaszthatja magát... :-))))))))))))))))))))))))))

Emlékezetes számomra, mikor régebben sokat jártam Kiskunfélegyháza felé.A város szélén van valami csirkegyár, és ki is van írva németül.(Gondolom, hogy a szállítók odataláljanak, vagy ilyesmi...) Egy kb 50 betűből álló szó egy 15 méter széles táblán.Még 50-nel haladva is csak 6-7.alkalomra tudtam kiolvasni az egész szót...Ezek a németek se komplettek... :-)))))

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.04.21. 05:02:00

@Papagály: Az oroszban is vannak a szavaknak nemei.Lexebb, mikor a nagypapa (gyeduska) szó nőnemű... :-)))

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.04.21. 05:28:58

@Aye aye: Mér nem kötöd ki a csengőt, húzod be a függönyt oszt jónapot.Vagy utazol el a bánatos faxba?Én ezt csinálnám.És lesz@rnám a drága rokonokat...Mióta kinőttem a 13 éves korból, totál megértem a csajokat, ilyen szempontból...

Muscari 2014.04.21. 07:55:20

@Cascabel: Draga Zopilote, gyogyulj meg hamar. Nehogy hazamenj, mert par honap utan ugyis mennel vissza Kanadaba.

Quercus a favágó 2014.04.21. 08:07:52

@Cascabel:

Üdv kolléga. Jobbulást.
A hazaköltözés szerintem se egy jó ötlet. Biztos vagyok benne, nem sokáig bírnád az itthoni viszonyokat.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.21. 08:09:39

@Papagály:

Kérdézési módszertől függ ez és az "ateista" definíciójától.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.21. 08:10:56

@Papagály:

Nem, a hívők száma biztosan több. De ismétlem: ez eleve módszertanfüggő ügy.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.21. 08:11:45

@Papagály:

Kevered az idegen vallás követését az idegen szokásokkal.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.21. 08:29:09

@charlieharper [home, sweet home]:
Ne is mondd, nemreg szoltak, hogy mi is megyunk :)
Majd szolok a Hansnak, hogy hagyjak beken hintat, mert nagyon bantja ez a dolog...

@blackhair-lady: @**mimi**:
Hogy a magassagos feherfeju retisas csippentsen az orrotokra! :)
Ott volt a "..." a vegen. De majd irok akkor egy teljes listat egyszer ;)

GERI87 2014.04.21. 09:12:54

@maxval a gondolkodó birca:

"- magát valamely egyházhoz sorolja, de nem hisz annak tanításában (jellemzően nem is ismeri azt),"

Vagyis családi tradícióból, hagyományból, örökségből pl reformátusnak mondja magát, de nem hisz, nem jár templomba stb. kb mint ma a karácsony húsvét a legtöbb embernek, egy szokás, hagyomány, illetve még annyi sem mert nem jár semmivel, max református esküvő "kell" ha már templomit akarnak...azt is "csak mert szép" és "a családban mindíg az volt.."
Mint mikor egy sokadik generációs amerikai magát pl írnek (ír származásúnak) mondja: semmi köze hozzájuk, az egész csak családi hagyományok miatt van.

"- hisz valamilyen felső erőben, de nem hisz semmilyen egyházban,"

az átlag: bizonytalan, nem érdekli a dolog, nem foglakozik ilyen kérdéssel, nem zár ki semmilyen magyarázatot mert nem "jártas" benne...nem erős ateista.
mint az érzelmi alapú szavazó....baromira nem ért a politikához, de szavazni akar, ezért pofára, ígéretre, szimpátiára megy rá...

"- részben hisz egyháza tanításában. "

Ez meg milyen? hogy lehet valaki pl "kicsit katolikus"...
nonszensz.
ő sem foglakozik a témával, de "hagyományból" nem mondja magát ateistának.

Tehát 85% valójában nem hívő, semmilyen szinten.

Ennike (DK) 2014.04.21. 10:21:47

@Cascabel: nekem 30 eves szuletesnapomon zuztak szet a masfel cm-es vesekovemet, amit 5 honap alatt novesztettem, 3000 hullamkalapacsot kaptam, elotte felig elkabitottak, ez meg Marosvasarheleyen tortent es emlekszem, hogy ilyen bedrogozott allapotban is adtam az orvosnak penzt, akkori havi fizetesemet, Ez az elozmeny.... mert utana egy hetig azt hittem belehalok, konkretan, semmi nem ment le a gyomromba, egy korty viztol is hanytam, nagyon legyengultem, azt hittem kesz itt a veg, aztan egy het utan az elso fel banan lement, es lassan felepultem. Senkinek nem kivanom a vesegorcseim ateleset, es a labadozo hetemet, tudom mirol beszelsz, kitartast, mert jobb lesz.

Quercus a favágó 2014.04.21. 10:30:58

@Ennike (DK):

Szia. Olvastam a minap, milyen kutyaszorítóba kerültél a svájci frankos hitellel. Szerintem jó ötlet amit lexrex írt. Beszélned kellene egy ügyvéddel.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.21. 10:31:27

@blackhair-lady:
Itt a főutcán öt perc távolságra 9 charity van meg Edmontonba ahova bevásárolni járunk 3. Ezenkívül 3 carboots piacra szoktunk menni. Jó ez nem mindig mind de szemmel vannak tartva. A maszkot az egyik itteni Charityban vettem 1fontért.
Nekem a kedvencem itt lóg a monitor felett.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.21. 10:46:39

@blackhair-lady:
Ezt az ő nevében is köszönöm.
Igen ez a második házasságom és nem, nincsenek problémáink.
A feleségem valóban értelmes mindent meg lehet beszélni vele és ezt a dolgot már az elején tisztáztuk.
Nincs elnyomva a kapcsolatban, szerintem sőt:)))))))))))))))))))))))))))))))
Nem olvassa HA-t, a blogomat sem de mindenről tud.
Van itt az oldalon három ember aki személyesen ismeri nem hiszem hogy az elnyomott feleség sugározna belőle.
Egyébként azért gondoltam hogy ezt meg kéne írnom mert pont az utóbbi időben volt két olyan eset hogy egyébként fantasztikusan szelíd és művelt értelmes nők olyan hisztit nyomtak itt hogy mindenki ledermedt és csak néztünk ki a fejünkből.
A miért az nem érdekel a tény az hogy megtörtént.
Igazából ez sem baj mert itt az oldalon túlléptünk rajta a de elgondolkodtam magán a jelenségen hogy ez bizony létezik és hány ember életét keserítheti meg.
Tudtam hogy vihart kavar de miért ne beszéljünk róla?
Egyébként tudod hogy nem ez az első kényes téma amit felvetek és látod ez is bizonyítja hogy a megbeszélés híve vagyok nem az elhallgatásé.
A feleségemmel ezeket a dolgokat bármikor meg lehet beszélni.

Ennike (DK) 2014.04.21. 11:11:07

@QUERCUS(a favágó): igen koszonom az otletet, atgondolom, nem valaszoltam lexrexnek sem, mert nem akartam itt tovabb terhelni a tarsasagot az egyeni nyugommel. En teljesen kilatastalannak latom a helyzetet,nem tudom csak otthagyni es ne fizetni, mert akkor csak gyulik a kamat es ugyis behajthatjak, nem rendelkezem magasrangu kapcsolati tokevel, es befolyasos emberekkel,akik erdemben jo tippeket adhatnanak, sajnos.

Tudod, sokszor elgondolkodom, hogy egesz eletemben az utolso vonat, utolso kocsijanak az utolso ajtojan a mar elindulo jarmure felkapaszkodva leptem meg valami fontosat, de nem ugy am, hogy teljes legyen az orom...szerencsere tudom innen fizetni, de...azt a penzt, mashova is lehetne tenni, igy minden honapban konkretan 130 ezer forintot kidobok az ablakon...

Quercus a favágó 2014.04.21. 11:26:21

@Ennike (DK):

Ismerős. Én is mindig menekülök, pedig soha életemben nem volt semmi sürgős dolgom.
Meg aztán nem lehet egyszerű csak úgy hagyni, hogy elvesszen, mikor már egy csomópénzt kifizettél érte.

Papagály (törölt) 2014.04.21. 11:37:22

@maxval a gondolkodó birca:
"Kevered az idegen vallás követését az idegen szokásokkal. "

a vallás követése AZONOS a kapcsolódó szokások megtartásával.
nincs mazsolázgatás. vagy ha van, akkor az nem az egyház tanítása szerint való hit; alig különböző az ufóhittől.

az úrjézusnak is bárányai vannak, nyája, a hívők nem individuális entitások.

Papagály (törölt) 2014.04.21. 11:37:22

@Muscari: @QUERCUS(a favágó): @Cascabel:

ha magyaro.-n vannak rokonok, hozzátartozók, akkor érdemes hazamenni.
innentől kezdve ez már rég nem politikai és anyagi kérdés.

Ennike (DK) 2014.04.21. 11:40:14

@QUERCUS(a favágó): Pontosan. Jo pillanataimban elhitetem magammal, hogy vettem 14 millioert egy lakast, ami a vegen lehet 10 millat sem fog erni, de en szerencsetlen 50 milliot fizetek erte. Meg ki tudja mi lesz 15-20 ev mulva?
Itt is vettem egy szovetkezeti lakast, teljesen mas konstrukcioval, es egy percig nem felek , hogy jaj mi lesz, atlathato, kiszamithato, nekem jobban megeri mint berelni, mert 5 ev alatt a berelt lakasomba a jelenlegi vetelar 70% at kiadtam, igaz a felujitas, es koltozes is sokba kerult, de akkor is nekem megerte, mert fontos a stabil otthon. Ezert szoktam mondani en nem boldog vagyok, de halas a lehetosegekert. Csak minden 3-4x annyi energiaba, munkaba kerult mint masnak, aki jobb helyre szuletett, esetleg jobb csaladba.

Quercus a favágó 2014.04.21. 11:41:57

@Ennike (DK):

Az itthoni lakásod legalább ki tudod adni?

Ennike (DK) 2014.04.21. 11:46:07

@QUERCUS(a favágó): Ki van adva egy helyes fiatal jogasz parnak, nagyon olcson ragaszkodom hozzajuk, mertnagyon szepen rendben tartjak.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.21. 11:48:38

@Ennike (DK):
Figyelj, itt Londonban rengeteg ismerős devizahitelmenekült.
A többség otthagyta a házat a banknak és nem fizet semmit a maradék meg miután innen is hazatolt egy jelentős összeget rájött hogy jobban jár ha nem fizet és szépen hagyta a francba az egészet.
Dániában élsz a büdös életben nem tudják behajtani rajtad.

Quercus a favágó 2014.04.21. 11:51:11

@Ennike (DK):

Hát ez egyrészt besegít a törlesztésbe másrészt lakottan lehetetlen árverezni.

Ennike (DK) 2014.04.21. 11:52:25

@diggerdriver: sajnos betudjak, EU, en utana olvastam anno, meg ide kuldik az ertesito levelet. Ha Uruguayba menekulnek, akkor nem erdekelne, oda nem jonnenek utanam, nem annyira egyszeru ez, de tenyleg aldoznom kell egy szakemberre, aki erti az EU torvenyeket, de a danok itt total ertetlenul allnak es pislognak, amikor elmondom, meg a bankok is.

Ennike (DK) 2014.04.21. 11:54:08

@QUERCUS(a favágó): Meg szerencse, kicsit besegit igen,

Ennike (DK) 2014.04.21. 11:55:04

@QUERCUS(a favágó): 40% a segitseg, 60% az en reszem meg igy is

Quercus a favágó 2014.04.21. 12:02:42

@Ennike (DK):

A bérlők jogászok? Ők mit mondanak? Érdemes lenne perelned?
Azért beszélj egy dán jogásszal, aki járatos ebben. Nem biztos, hogy Dániában be tudják hajtani a tartozásod.
Egyébként mikor lehetsz állampolgár?

Ennike (DK) 2014.04.21. 12:33:26

Nem tudnak semmi edemlegeset mondani, az a tervem, hogy megvarom, amig letelik az ot eves rogzitett arfolyam, aztan azutan lepek valamit, vagy ha a berloim kikoltoznek, azt tudom masnak nem adnam ki. Nincs mit perelni, en nagyon kisember vagyok.
Mar tudnek dan allampolgar lenni, de itt is varom azt a torvenyt, hogy engedelyezzek a kettos allampolgarsagot, ugyanis a magyarrol nem akarok lemondani, en azt "dragan" szereztem, nem csak ugy adtak, megszenvedtem erte, es ragaszkodom hozza, hiszen magyar az identitasom, legalabb ennyi maradon meg. en a nyelvemben elek, nagyon szeretem a magyar nyelvet.
Hiaba, beszelek danul, romanul, angolul, a magyar az igazi, ezert en magyarnak tartom magam tiszta szivembol itt, is jol integralodva a dan tarsadalomba.

Papagály (törölt) 2014.04.21. 13:24:25

@diggerdriver: ugyan csak az egyik említett esetre van erős tippem, de az az eset pont hogy bárkivel "előfordulhatott" volna, nem "nőspecifikus".
hogy nevén nevezzem: sodalis "kibukása" szerintem teljesen emberi volt, és nem látok benne semmi rosszat, mert levezette a feszültségét. (sokkal jobb, mintha a vendégeken élőben tette volna! és sokkal jobb, mintha az elfojtott indulatoktól a harmadik gyomorvérzése lenne!)

továbbmegyek: bárcsak a férfiak is gyakrabban adnák ki ilyen módon magukból a felgyülemlett feszültséget! jobb lenne tőle a világ (és tovább élnének - egészségesen - a férfiak).
sokkal jobb, ha az ember idejében jelzi és feldolgozza az apró sérelmeket, mintha gyűjti-gyűjti-gyűjti őket, míg végül aztán nem csak a tea főzővize fut ki, hanem a bojler robbanása kiüti a plafont is.

Papagály (törölt) 2014.04.21. 13:24:25

@QUERCUS(a favágó):
pénzügyi döntéseknél van egy fontos alapelv: csak a jövő számít, a múlt nem.
érdemes utánaszámolni, hogy mennyi az ingatlan mostani piaci értéke (mennyiért lehetne eladni). s ha az kevesebb, mint amennyi hitelteher a házon még van, akkor egyértelmű a válasz arra, hogy mit célszerű tenni.

Ugyandehogy (törölt) 2014.04.21. 13:46:41

@diggerdriver: ne,ne,ne adj ilyen tanacsot. erre is vannak a nemzetkohi jogszabalyok,spec daniat nem tudom,de siman lehet, hogy vegre tudjak hajtani,vagy nemzetkozi fizetesi meghagyassal behajtani

2014.04.21. 13:55:18

@Babette_: a vegrehajtas ilyen esetben mit jelent? Levonjak a dan fizetesebol?

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.21. 14:30:50

@Papagály:

Nem, ez nem igaz.

Simán hihet valaki egy egyház minden tanításában, miközben az egyház életvezetési szabályait nem tartja be.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.21. 14:33:42

@GERI87:

Sokféle verzió van. Nem egyforma ez a 85 %.

Anyai nagymamámat semmilyen formában nem érdekelte a vallás, nem járt soha templomba, nem tartotta a szabályokat, de mindig befizette az egyházi adót (Rákosi alatt is, amikor ez nem volt igazán tanácsos) és a népszámláson magát katolikusnak vallotta.

Ugyandehogy (törölt) 2014.04.21. 14:49:55

@charlieharper [home, sweet home]: akar.
rakerestem,amennyire telefonon lehet, egy 2011-es cikk azt irja, hogy pont daniaban nem lehet az fmh-t ervenyesiteni, de hat ez barmikor megvaltozhat

2014.04.21. 14:55:01

@Ennike (DK):

Az unión belül Dánia az egyetlen ország, ahol az európai fizetési meghagyási eljárást nem lehet alkalmazni. Persze ettől még lehet végrehajtást kérni, csak elég bonyolult. Az estek többségében be kell vonni a Külügyminisztériumot is. Ők meg nem kapkodnak. Valószínűleg csak elárvereznék az itthoni lakásod.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.21. 15:01:33

@Papagály:
Ez teljesen így van és igazad van, nem ezzel van a problémám.
A társadalmi elfogadottsága zavar.
Hogy azért ilyen MERT nő.
Hogy egy tűrt és támogatott jelenség.
Ez a problémám.
Ha a férfiak is ilyenek lennének az baj lenne.
A családon belüli erőszak tűrhetetlen mérteteket öltene ez tény.
Igenis azt mondom hogy ahogy a régi korok asszonyai ahogy a feleségem és még sok nő tud magán uralkodni és kiegyensúlyozott életet élni mindenki megelégedésére ne menjünk el ez mellett a jelenség mellett.
Én sem tagadom például azt hogy az alkoholizmus jellemző férfi probléma és bár ismerek sok alkoholista nőt nem próbálom 1-1-re kihozni a meccset mert 10alkoholbogár férfira esik egy alkoholbogár nő mint Sodalis próbálta ugyanezt a hisztivel.
Bizony elismerem hogy az alkohol legalább ekkora férfi probléma.
Na de azt énekeljék meg a másik oldalon.

Ennike (DK) 2014.04.21. 15:15:02

@lexrex: Nagyon koszonom, az infokat, idobe meg borzasztoan stresszelo energiamba kerul pillanatnyilag ezzel foglalkoznom, ezert kisse homokbadugos politikat mimelek, de tudom mielobb tennem kellene valamit, csak eddig meg abban a hitben eletem, hogy 17 millio a tartozas, aztan felvilagositottak, hogy a napi arfolyam plusz afa az 22 milliot jelent.

De ha barmi uj infot tudtok irjatok nekem azonnal.
Most el kell mennem, csak este leszek.

Papagály (törölt) 2014.04.21. 15:39:28

@maxval a gondolkodó birca: úgy gondolod, hogy imádhatod az aranyborjút, anélkül, hogy féltőn szerető istened haragra gerjedne?

Papagály (törölt) 2014.04.21. 16:15:27

@diggerdriver:
már megénekelték:
… hogy az "egyenjogúság" szót is férfiak találták ki, és olyan fogalmat takar, ami valójában nem létezik. Nem érdekes? Ha egy férfi szakadt, az nem jelenti feltétlenül azt, hogy a H. A. kategóriába tartozik (Hanyag, Hajléktalan), lehet, hogy csak értelmiségi. Viszont ha egy nő szakadt és ápolatlan, akkor pillanatok alatt kap pár megsemmisítő megjegyzést.

www.scribd.com/doc/67147372/Suzy-Almonds-101-Dolog-Amit-Jo-Lett-Volna-Tudni-a-Ferfiakrol

Papagály (törölt) 2014.04.21. 17:16:09

@maxval a gondolkodó birca: élmény veled társalogni, érveid kimeríthetetlen tárháza ámulatba ejtő.

blackhairlady 2014.04.21. 18:21:09

@diggerdriver: Koszi a valaszod.
Szerinted ha en is azt irtam volna, hogy behuztam a strigulat, mert biztos, hogy azert irtad, mert nalatok is ez a gond, jol melle trafaltam volna. En sem ezert reagaltam ra, de te mar mindjart strigulat huztal.
Valoban vannak hisztis nok. Es hisztis ferfiak is. Mindkettobol van az ismeretsegi korombe, nem kellemes elviselni oket.
A tobbi kerdesedre en enm tudom a valaszt, azt tudom, hogy en szeretek noies no lenni, annak minden elonyevel es hatranyaval, nem vagyok egy tul emancipalt fajta.
Az itteni kirohanasok meg rendszerint csak annak tudhato be, hogy erzekeny temat erint valaki, aztan vehemensen van lereagalva.
Sodalis kirohanas meg betudhato a sok munkanak, szerintem akkor volt az, hogy tetozott az osszes nyugje baja, es itt adta ki.
De ha mar itt tartunk, akkor azt is megkockaztatom, hogy neked ez a kis szosszeneted volt a "hisztis kirohanas", mivel erzekeny pontotdra tapintott Sodalos, a nyelvtudasra, nalad meg ez a gyenge pont, es akkor erlelodott meg benned, hogy a nokre zuditod az osszes haragodat:))))))))))))))))))))))))))))))))))))
De tenyleg orulok, hogy ez nem hazassagon beluli tapasztalat nalad, valoban nem ugy tunt a szep kis feleseged a keprol mint aki annyira elntomott statuszban lenne:))))))
ja, es megkerdeztem a ferjemet tegnap, hogy szerinte en hisztis vagyok-e. Tized masodpercen belul jott a valasz, hogy aaa, nem, tavol allok en attol. Szerencseje vot, hogy ezt valaszolta, kulonben kivagtam volna a hisztit:)))))))

Sajnos en meg nem talaltam itt bolhapiacot, de garazsvasarokon jo kis dolgokat szoktam beujitani.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.04.21. 18:37:55

@Papagály: Ahh, szóval a múltkori dühöngésem lett ezek szerint hisztinek titulálva. Értem már.:-DDD
Még szerencse, hogy különbözőek vagyunk és a jó isten nem mindenkit egy-két ember kaptafájára teremtette a többieket. Hová lenne a világ...:-)))
Az én fogalmaim között a hiszti = pl., amikor pl Robbie Williams koncertre szeretnék menni de az én édesem tegyük fel a haverokkal szeretne bulizni és ragaszkodna ahhoz, hogy én is ott legyek....akkor ami jönne az hiszti lenne> az én olvasatomban
vagy
Szeretném megvenni a 123 tollkeppet magamnak vagy az 505. méregdrága rúzsomat, amire ugyan én keresem meg a pénzt nem az életem értelme, mégsem vehetem meg, mert neki kell venni újabb univerzális távkapcsolót>> ekkor ami jönne , az lenne a hiszti....
A virtuális világ jellemző sajátossága, hogy nem jön át sok minden a sorok között,, vagy ami átjön egyesek számára könnyen félreérthető, és amint tudjuk amit félre lehet érteni, azt félre is értik, amibe bele akarunk magyarázni valamit, azt lazán, bármikor megtehetjük, még akkor is ha tökéletesen érthető és világos....ha bele akarok kötni valamibe, bármibe és bárkibe bele tudok...:-)
Papa, én ki@ottul dühös voltam, és dühöngtem!!!!!!!! Majd ha hisztizek szólok!!!!
De tényleg, ezután, zárójelben mindig jelezni fogom az aktuális emocionális állapotomat...! :-D / Most éppen cinikus kicsit ! /
De aranyos vagy, nem kell megvédeni, nincs mitől, vagy kitől...:-D
Ebben a kérdéskörben jó vagyok, nagy tapasztalatot szereztem a sok hisztis @ mellett!!! .-DDDD :-PPPPP
Egyben le is cuppanok a továbbiakban erről a témáról.....arc nélkül, ismeretlenül, személyeskedni meg végképp nem fogok, arra vannak itt felelősök! /kacsint és röhög/
Pussz!

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.21. 19:03:08

@blackhair-lady:
A nyelvtudás nem talált de most csak neked csak most elmondom négyszemközt hogy mi a gyenge pontom és szóvá is szoktam tenni.
Az amikor lenéznek a munkám miatt vagy általában a melós, proli létet valami alacsonyabb rendű létnek degradálják.
Amikor aszerint sorolnak be hogy milyen iskolát végeztem vagy milyen munkát végzek.
Na arra ugrok.

blackhairlady 2014.04.21. 21:28:21

@diggerdriver: En nem emlekszem, hogy a munkad miatt a blogon barki lenezett volna, pedig minden kommentet olvastam. Az iskolazottsag az mas kerdes, sokan ugy gondoljak, hogy bizonyos temakhoz csak megfelelo iskolai vegzettseggel lehet hozzaszolni.
Ez neha elofordult, de ha jol emlekszem nem tul gyakori.
Na latod, akkor te is amkor erre ugrasz akkor hisztis pics@ vagy:))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.21. 21:49:31

@blackhair-lady:
OK. Mindezt elfogadom. Csakhogy ha ilyen előfordul soha nem hozza fel senki mentő érvként hogy biztos azért mert férfi meg a hormonjai stb...
Próbálsz te is egyenlőségjelet tenni a férfiak és nők közé.
Nagyon távol vagyunk tőletek ezen a téren.
Megaztán mondom az megbocsátó társadalmi elfogadottságát helytelenítem leginkább.
A saját családom példájából tudom hogy lehet máshogyan is.

blackhairlady 2014.04.21. 23:04:38

@diggerdriver: Nem, azt hozzak fel ervkent, hogy FERFI (hormon nelkul):)))
Nem olvasol pontosan. En nem teszek egyenloseg jelet a ferfi es a no koze. Es ezt ki is hangsulyoztam, de atsiklottal felette.
Bekopizom ide, ok?
"azt tudom, hogy en szeretek noies no lenni, annak minden elonyevel es hatranyaval, nem vagyok egy tul emancipalt fajta. "
De ha teged nem erint a problema, mert a felesegeddel ezt megbeszeltetek es mukodik, akkor miert baj, hogy esteleg masoknal igen? Engem annyira nem zavar, meg ha tudom is, hogy az XY a rokonsagba kiidegeli a ferjet aki egy papucs es mindent rahagy. Legyen az az o bajuk, en nem szeretnem a vilagmegvaltot jatszani.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása