oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2014. április 20. 06:44,  Hogyan intézzük ügyeink Németországban? 633 komment

2014. április 20. 06:44 Határátkelő

Hogyan intézzük ügyeink Németországban?

Amikor megérkezik új külföldi otthonába az ember, az első dolog, ami rászakad, az az ügyintézés. Ugyan jó pár poszt volt már erről itt is, de azért nem árt ismételni, és még újat is tanulhatunk. A mai első poszt erről fog szólni, a célállomás pedig München. A szokásos vasárnapi blogajánlóba ma összesen négy poszt fért el, így aztán kiderül, mire figyeljen az ember, ha Nairobiba vetetette a sorsa, ezen kívül nézünk még egy kis svájci havat és uruguayi tengerpartot is.

cím ok.jpg

Kezdjük tehát a németországi (müncheni) ügyintézéssel, amiről a Cirmi és Kormi blog írt, részletesen végigvéve a szükséges teendőket és esetleges buktatókat.

„Ahhoz, hogy Münchenben el tudj kezdeni dolgozni, el kell intézned néhány dolgot:

1. szerezned kell egy lakást
2. be kell jelentkezned, mint lakos, ekkor kapsz erről egy igazolást (Meldebestätigung)
3. nyitnod kell egy bankszámlát
4. célszerű (ha még nincs) egy német mobilszámot is intézni
5. tagja kell legyél egy EÜ pénztárnak (Krankenkasse)
6. be kell szerezned az adóazonosító-jeledet az adóhatóságnál (Finanzamt), továbbá itt megigénylik Neked az Elektronischen Lohnsteuerabzugsmerkmale-t (nem vicc, ez a neve), ha minden igaz, ez váltotta 2013-ban az adókártyát, így most már ez is elektronikus.

Én ebben a sorrendben intéztem, de ez nincs kőbe vésve, az első kettő az fix, mert a Meldebestätigung-ot több helyen is kérik. Továbbá a 2. és 6. pont között el kell teljen 3-4 nap, hogy megjelenjenek az adataink a rendszerben. Nekem szerencsém volt, mert már két nap után ott volt minden, de mondta az ügyintéző, hogy ez azért ritka kivétel. (…)

Bejelentkezés

Hol:
Kreisverwaltungsreferat (KVR)
Ruppertstraße 19, 80466 München

Mi kell hozzá:
Érvényes személyi vagy útlevél
Albérleti szerződés (tőlem nem kérték, de kellhet)

Mit kell tenni:
Be kell jelentkezned, mint új müncheni lakos a KVR-nél (ez magyarul kb önkormányzatot jelent). Amikor bemész az épületbe, látni fogod, hogy legalább 10-12 váróterem van, betűrend szerint. Azaz, ha mondjuk T-vel kezdődik a vezetékneved, akkor oda menj és ott húzz sorszámot. Általában rengetegen vannak, de gyorsan mennek a dolgok, nem kell megijedni. Amikor én húztam számot, 123 volt rajta, felnéztem, hogy hol tartanak, akkor ment be az 56-oska. Szóval gondolatban már tábort vertem, hogy egész nap ott leszek, de az a cirka hatvan ember másfél órán belül lement. Én magam körülbelül öt percet voltam bent. Egy úr felvette az adataimat az útlevél és néhány kérdés alapján, majd adott egy igazolást (Meldebestätigung), hogy ott jártam. Ez utóbbit őrizzük meg, mert kelleni fog!

Fontos! Meg fogják kérdezni, hogy milyen vallásúak vagyunk. Ha nem szeretnénk egyházadót fizetni (Kirchensteuer), akkor mindenképp mondjuk, hogy nem vagyunk vallásosak! Ez tudtommal nem jár semmilyen hátránnyal, ettől még például ugyanúgy bemehetünk a templomba. Az egyházadó mértéke fizetés- és tartományfüggő, egy 3500 eurós bruttó havi fizetésnél (ami nettó ~2200 euró) kb. 60-80 eurót vonnak le Bayern-ben havonta. Szóval nyilván túl lehet élni, de ha felszorozzuk, akkor azért egy évben csak becsengetünk 7-900 eurót az egyháznak. Örülök, ha valaki befizeti, én a magam részéről, mivel meg vagyok ugyan keresztelve, de nem igazán vagyok hívő, így inkább - gyarló módon - veszek egy új plazmatévét vagy egy bringát ebből a pénzből. :)

Ha megvan a Meldebestätigung, ami igazolja, hogy eleget tettünk a bejelentkezési kötelezettségünknek, mehetünk is tovább. Elvileg azt hiszem 10 vagy 14 napunk van bejelentkezni, utána valami bünti jár. De gyanítom, hogy a valóságban, ha lejárt ez az időszak, csak szólnak az ügyintézők, hogy nem azon a napon telepedtünk le kint, mint amit mondunk, hanem 10 (vagy 14) nappal az aznapi nap előtt és kacsintanak egyet. De lehet tévedek és kicsengettetik a büntit, nem tudom, inkább csináljuk meg időben. Addig úgysem tudunk semmi mást intézni.”

Ez természetesen és szokás szerint csak egy rövid részlet, hiszen a posztban mind a hat pontról részletesen olvashattok, szóval érdemes ide kattintani!

Mi hiányzik a legjobban?

Münchenből hatalmas ugrással Kenya fővárosában, Nairobiban termünk az Our Life in Nairobi blog segítségével, ahol rögtön olvashatunk is pár furcsaságot az ottani hétköznapokról.

Nairobi.jpg

„Talán a legalapvetőbb az ad hoc áramszünetek. Sosem tudhatod, hogy mikor kezdődik, mikor ér véget, és a generátorod meddig bírja:). Volt már olyan eset, hogy a ruha ott állt a mosógépben, már majdnem kimosva, de az utolsó centrifugálást már nem tudta megejteni a gép, így maradt a jó öreg kézi erő, majd a ruhák kicsöpögtetése.

A másik eset, amikor nekiállsz sütni, és amikor már a sütőben van a király süteményed, majd a sütési idő felénél lekapcsol a tűzhelyed, jupiiii! Bár itt annyi szerencsém volt, hogy 20 perces volt az áramszünet, és a sütő addigi is sütötte a sütit, csak alacsonyabb hőfokon. (...)

A főzésre váró ételeket minden esetben először fertőtlenítened kell, ami abból áll, hogy teleengeded a mosogatót, beledobod a fertőtlenítő tablettákat, és belehelyezed a zöldségeket, gyümölcsöket. Mi a húst is át szoktuk mosni. Ebben a vízben kell áztatni mindent úgy 15-20 percig, majd jöhet az előkészítés, ami már ugyan az, mint otthon.

A kávét csak ásványvízből főzzük, és a fogmosáshoz is csak azt használunk. Állítólag ebben a lakóparkban, ahol lakunk, van víztisztító berendezés, de nem bízzuk a véletlenre:). (...)

Igazából csak azt kell megszoknod, hogy nem akkor csinálsz mindent, amikor te eltervezted, hanem, amikor a körülmények engedik. Így van ez a kikapcsolódással is. Amíg világos van odakint, addig mehetsz. Hogy hová? Az is egy kicsit lekorlátozott. Bevásárolni, edzeni, moziba, kávézni. Nagyjából kimerítettem azt hiszem mindent. Színház, koncert, kiállítások, séta a városi parkban, na ezek nincsenek.”

Ajánlom a blogot mindenkinek, no és természetesen ezt a posztot is, kattintsatok ide és olvassátok el az egészet!

Dél-Amerika legjobb strandjai

Márpedig ezek Uruguayban vannak, legalábbis az Uruguayinfo esküszik rá, és a a képeket elnézve (no és a posztot olvasva), hajlamosak vagyunk hinni neki.

Punta del Este.jpg

„Punta del Este és környékének strandjai, mint már erről többször is volt szó nem csak Uruguay, hanem Dél-Amerika legkedveltebb nyaralóhelyei.

Uruguay nagyon szerencsés, 680 km óceánpart szegélyezi, aminek túlnyomó része első osztályú strandnak tekinthető. Kiválóak az adottságai a szörfözés szempontjából is és bizonyos területei földrajzi és infrastrukturális feltételeik révén elsőrendű yachtkikötők létrehozását tették lehetővé.

Ezek a kikötők nyáron zsúfolásig megtelnek, jellemzően brazil, argentin, mexikói hajókkal, de igen gyakran észak amerikai államok hajóival is találkozni bennük. (...)

Szerencsére a parti sáv adottságainak és kiterjedésének köszönhetően szinte lehetetlen a strandokat túlterhelni, a legfelkapottabb helyek legnagyobb kihasználtsága esetén is – a hasonló európai helyekhez viszonyítva – rendkívül „szellősen” oszlik el a tömeg, soha nincs zsúfoltságérzet, ez ilyen dimenziók mellett lehetetlen.”

Ha ez a rövid részlet (és a kép) nem győzött meg, akkor feltétlenül kattints ide, ahol mindenből több vár: szövegből és képből is!

… és a másik véglet: a svájci hó

Miközben Dél-Amerikában most jön a tél, Európában most megy, ám van, ahol ez kissé lassabban történik – például St. Moritzban

St. Moritz.jpg

„A közel kéthetes képen jól látszik a tél vége és a szeszélyes április végeredménye: az egy éjszaka alatt esett közel 70 cm friss hó.

Szerencsére már mindez a múlté és a jelentős része elolvadt, köszönhetően a hirtelen jött felmelegedésnek, ami nagyjából az előző hét végéig tartott és megint benéztünk 0C alá. Ahogy az ökölszabály szól a hegyen, téligumit von O. bis O. (Októbertől Ostern, azaz húsvétig) megint igazolódni látszik. (...)

Március végével beállt a holtszezon, ilyenkor aki a hegyet választja, kellemes időben (nappal +10C is lehet) napsütéssel fűszerezve élvezheti a relaxáló pillanatokat, bármerre is járjon a környéken. Tömeg, várakozási idők nulla.

A szálláslehetőségek, szórakozási lehetőségek (pl. Hallenbad Pontresina-ban) persze lecsökkennek, ahogy a legtöbb étterem is kiveszi ilyenkor a rendes szabadságát pár hétre.”

További részletek (és egy kép a tavaszi tóról) ide kattintva érhetők el!

A kommentelési szabályokról itt olvashatsz.

Húsvét a nagy étkezések ideje is, úgyhogy továbbra is él a felhívás: osszuk meg egymással kedvenc ételeink receptjét - írjátok meg, mi a kedvencetek ott, ahol éltek, hogyan készítitek el, illetve hogyan készítitek el a kedvenc magyar fogásaitokat – hogyan pótoljátok az alapanyagokat, fűszereket, mit változtattok, ha kell. Ha mindehhez fényképe(ke)t is küldtök, akkor ez az egész nagyon hasznos és (nem utolsósorban) jó móka lesz. Várom tehát a recepteket, fényképeket, kis történettel a hataratkeloKUKAChotmail.com címre.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: blogajánló Németország Svájc Kenya Uruguay

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr646051899

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Quercus a favágó 2014.04.20. 22:59:42

"A szólásszabadság egyik előnye, hogy ugyanazt a témát több nézőpontból is megismerhetjük. Ennek elvileg el kellene gondolkodtatnia az embereket - csakhogy a legtöbben nem akarnak gondolkodni."

Mira Grant

2014.04.20. 23:01:36

@házelőtthinta: @morsels: nnevesitened, hogy teged szemely szerint kik tornek be? A Hans, a fonokod a hambisuto elott? Vagy az illuminati vagy a reptile-humanoidok vagy a Bilderbegcsoport (ugy latom majus vege Koppenhaga a meeting 2014-ben)

**mimi** 2014.04.20. 23:03:44

@blackhair-lady:
tudod...van a "futottak még" kategória :)

Shanarey 2014.04.20. 23:03:52

@blackhair-lady:

Hogy beszélhetsz így a pórnépről(rólam)?
:-)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.20. 23:05:18

@Shanarey(SCO):
Így van. Minden visszakereshető.
De nem ez a probléma.
Ami a nyilvánosság előtt zajlik arra vagy reagál valaki vagy nem.
Az igazi kárt a hátsó aknamunka okozta.
Az emberek összeuszítása fenyegetése az e-mailjeik küldözgetése a mérhetetlenül gerinctelen háttér-manipulálás.
Bazmeg magánbeszélgetést folytat a HA-val.
Eszem-faszom megáll.
Következő lépcső az lesz hogy kihallgatást kér a pápától.
Gyakorlatilag kiutálta már mindenki senki szóba nem áll vele és még mindig próbálkozik.

montroyal ( CAN qc) 2014.04.20. 23:06:48

@Kövérmadár [swe]: Valahol olvastam egyszer, hogy "A szex 20%-ot tesz hozzá egy kapcsolathoz. A szex hiánya viszont 80%-ot vesz el".

amikor fiatal voltam mindig egy gitart akartam a szuleimtol de mire megkaptam mar nem is erdekelt..

Shanarey 2014.04.20. 23:07:09

@charlieharper [home, sweet home]:

A Xindi az aki el akarja pusztítani a Földet és annak lakóit.
:-)

www.youtube.com/watch?v=A8zsdIQe9UQ

Határátkelő 2014.04.20. 23:10:33

@diggerdriver: No, azt te is folytathatsz. Mi több, bárki. :)))))

Szerintem húsvétkor hagyjuk már ezeket. Komolyan. Ünnep van. Egyetek sonkát, igyatok pálinkát, vagy ne egyetek sonkát és igyatok mást! :)

Én már megbántam, hogy egyáltalán belementem ebbe az egészbe, mert a lényeg amúgy is az első hozzászólásomban volt: akinek baja van, az szóljon. Pont.

Békés ünnepet mindenkinek!

Shanarey 2014.04.20. 23:12:34

@diggerdriver:

Na meg miért gyűjti a facebook kontaktokat ?
Email-ban is lehet beszélgetni.

Én már írtam pár privát levelet pár embernek innen a blogról, de sose kértem facebook, és egyéb kontakt lehetőséget, és tőlem sem kért senki.

Muscari 2014.04.20. 23:13:37

@sodalisO [eng]: basszus, ezt te irtad? Hat nem jutok szohoz, komolyan. Nem +1, ez +100000000

blackhairlady 2014.04.20. 23:17:54

@Babette_: @charlieharper [home, sweet home]: Mint ahogy vaj mit is felismertem az elso mondata utan... Mna:DDDD

blackhairlady 2014.04.20. 23:19:13

@sodalisO [eng]: Latszik rajta, hogy finom darab, bar a keprol nagyobbnak gondoltam. A tobbi si szep, az a kis labakon allo ekszeres doboz(?) tetszik meg nagyon.

blackhairlady 2014.04.20. 23:21:18

@diggerdriver: Gyonyoru! Hol vetted? Pont illene a fal kozepere.
A kedvenceim egyebkent az olasz vagy velencei vagy hogy hivjak maszkok, amit a karnevalokon, alarcos balokon hasznaltak.

blackhairlady 2014.04.20. 23:22:56

@klappol: De van, nagyon szep felesege van, szerintem ertelmes is, egyszer tett fel kepet rola.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.04.20. 23:26:02

@Muscari: én írtam, csak ültem fent a toronyban, vártam a fehér lovas akarat gyenge hercegemet, és azon gondolkodtam, hogy lehet van neki egy olyan, hogy @ a lába közt, de engem jobban fog majd érdekelni, az amire fel van szerelve, ami körbeveszi, mert úgy anblock," egyben lehet jó az egész,......de hát ez csak érzelmes szentimentális hülyeség, ugye mint tudjuk. Abban viszont tényleg semmi érzelem és szentimentalitás nincs, ha az én lovagom lát bennem egy nagy , szép @ és nem veszi észre, hogy a luk körül van még valami más is......Milyen szép napok várnak majd ránk!!!!!! :-)))))))))

blackhairlady 2014.04.20. 23:27:57

@diggerdriver: Latod, azt mondod, hogy szeretned megvitatni a dolgokat. Aztan ha kapsz egy valaszt, ami nem egyezik a te velemenyeddel, akkor ennyivel elintezed: betalat nalad is.
Emlekszel amikor azt fejtegetted, hogy miert nem magyarazzak meg nemely kommentelok a valaszukat? Akkor te most miert nem reagalsz az en kerdeseimre, miert intezel el ennyivel?
Felolem hiheted azt, hogy nalam talalt a kritikad, nem erdekel, de te nem valaszoltal egyik kerdesemre sem.
Nem vitatni akarom, hogy igy erzel, jogod van hozza, de azert varom a valaszaidat:)

blackhairlady 2014.04.20. 23:30:05

@**mimi**: Az ottusa valamennyi sportagat bevetheted ha ide akarsz erni, de ha megigered hogy jossz, akkor elteszem a reszedet:))))))))
Jut eszembe, feltalaltak a repulot a multkor, esetleg probalkozhatsz azzal is:))))

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.04.20. 23:37:56

@blackhair-lady: most készül az otthoni szobám, nemsoká megyek haza, majd csinálok neked képet :-)

blackhairlady 2014.04.20. 23:38:39

@sodalisO [eng]: En csak kerdeseket tettem fel, mert nem ertek dolgokat. Remelem nem voltam tul udvariatlan, nalam az udvariassag a masik ember fele alapveto kovetelmeny amit a sajat gyerekeimtol is megkovetelek. Bizom benne, hogy Diggi valaszol, mert amugy kedvelem, csak nem ertem ezt a kirohanasat. Bar mar vartam, mert a multkor beharangozta.
Te meg ne dolgozz annyit, mert nem marad haj a nagy Angliaban aztan mit vagdosol utana?:))))))))

blackhairlady 2014.04.20. 23:43:35

@**mimi**: Ja, azok vagyunk mi:)))))) (Bocs Madar, csak viccelodok am, tulzottan kipihentem magam:)))

Papagály (törölt) 2014.04.20. 23:47:03

Gyerekvállalás Magyarországon egy szicíliai szemével (VIGYÁZAT, sokkoló szavak! :) ):

Luciano azt is elmondja, hogy Magyarországon a nehézségek ellenére sokkal bátrabban vág bele egy fiatal pár a gyerekvállalásba. "Akármilyen furcsán is hangzik, Olaszországban a fiatalok közül kevesen engedhetik meg maguknak, hogy gyerekük legyen, nem vállalják a kockázatot. Délen valamivel jobb a helyzet, de ennek az az oka, hogy az ott élőknek korábban is voltak anyagi gondjai, ezért a változás nem olyan markáns. Amióta Magyarországon élek, úgy érzem, nem olyan távoli és elérhetetlen dolog a gyerekvállalás. Már nem tűnik lehetetlennek."

hvg.hu/kultura/20140325_vegyes_parok_budapesten

@blackhair-lady:
ma szokatlanul kemény vagy, de nekem ez a vitázó arcod még jobban is tetszik! :)
amúgy 100%-ban igazat adok neked, az elemzéseddel is egyetértek, meg azzal kapcsolatosan is, hogy digger kihátrált a válaszadásból.

blackhairlady 2014.04.20. 23:49:47

@sodalisO [eng]: Az jo lesz, legalabb kapok otleteket a targyaim tarolasahoz:)
Nekem most egy talalo szekrenyt kell vennem, mert tervezem, hogy kihozom magammal a csodaszep etkeszletem kaves, teas, desszertes meg a tokom tudja milyen kiegeszitokkel, sok sok sok reszes es gyonyoru, es itt kell hogy legyen velem. aztam majd valamelyik gyerekem megorokli:)

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.04.20. 23:53:04

@blackhair-lady: Én azért értek pár dolgot, a lassan 3 évi HÁ olvasgatás megteszi a dolgát. Egy biztos, továbbra sem az itteni ,mindennapi és megszakítás nélküli kommentelés lesz a fő vonala az életemnek. Ez már nem az a HÁ ahova 3 éve regeltem.......
" Remelem nem voltam tul udvariatlan, nalam az udvariassag a masik ember fele alapveto kovetelmeny amit a sajat gyerekeimtol is megkovetelek." ....háááát ez nálam is alap, a királykisasszony nagymamák már csak ilyenek, ugye?:-DDD

Muscari 2014.04.20. 23:54:41

@sodalisO [eng]: nem gondolral meg ra, hogy konyvet irj? Szerintem iszonyu tehetseges vagy :-) Ugy irigyellek...

Na,, majd holnap megnezem, vitatkozott-e meg valaki valamirol. Eleg kemeny nap volt a mai.

blackhairlady 2014.04.20. 23:56:06

@Papagály: Az agyamra ment a fizikai munka:)))))

Papagály (törölt) 2014.04.20. 23:57:18

"Venezuelában egyre rosszabb és rosszabb lett a helyzet, ezért arra jutottunk, hogy ha valóban komolyan gondoljuk a kapcsolatunkat, és családot akarunk, akkor jobb, ha Magyarországon vágunk bele" – magyarázza Joel. A döntésükhöz az is hozzájárult, hogy Venezuelához képest itt több a munkalehetőség, jobban tud nekik segíteni Zsuzsi családja, és van hol lakniuk.

hvg.hu/plazs/20140402_vegyes_parok_budapesten

ez az idézet a sorozat harmadik cikkéből való, de kezdem én is azt hinni, amit az egyik hozzászóló, hogy ez fizetett kormányzati propaganda.

viszont a hvg-ről eddig úgy tudtam, hogy inkább baloldali lap. vélemény?

vagy tényleg magyarországon a legjobb minden? ;))))

Papagály (törölt) 2014.04.20. 23:57:20

ez már szinte viccnek hat:

'Azt is kiemeli, hogy amikor először Magyarországra jött, érzékelt némi őrültséget és káoszt az utcákon, ami neki nagyon tetszett. "Az olyan apró, mindennapi harcok, amikor például a taxis rányitja az ajtót egy biciklisre, mind ismerősek nekem, és ezeket szeretem. Németországban ezzel szemben minden tökéletes, szép és szabályos, amit egy hónapig ki lehet bírni, de tovább nem." '

hvg.hu/plazs/20140402_vegyes_parok_budapesten

tényleg jobb hely magyaro., mint németo., mert magyaro.-n a taxis rányitja a biciklisre az ajtót?? :))

blackhairlady 2014.04.21. 00:02:30

@sodalisO [eng]: En a hataratkelo elso posztjatol kezdve minden posztot es kommentet elolvasta eddig:)))) Sokszor kesobb, de utolag is bepotoltam a hazi feladatot:DDD Kommentelni ritkan tudok, mert sok az idoeltolodas, mire ideerek mar sokszor keso este van otthon. Es valoban, a sok ev olvasas nagyjabol lattatja, hogy ki milyen. De en nem szeretnek ez alapjan velemenyt mondani senkirol. Nincsenek hatassal az eletemre kozvetlenul, igy nem is latnam ertelmet.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.04.21. 00:10:12

@Muscari: Aranyos vagy, de nekem nincs és nem is volt sosem íráskényszerem, sehol, itt sem, máshol sem, nekem sokkal fontosabb volt mindig a kapcsolatom a közvetlen környezetemmel, a családommal. Az írás magányos lelkeknek való sztem.
Írogatni szeretek, csak úgy teljesen ad hoc jelleggel, jobbára magamnak, /egyedül az egyik tesómnak engedtem meg, hogy beleolvasson dolgaimba, de ő egy rém intelligens és okos csaj / napló, és egyéb kis szösszenetek, csak úgy, mostanában nincs időm ilyesmire, de jól van ez így....És ne irígyelj, próbáld ki majd ha lesz időd és kedved, vagy valami kis írnivalód felszaporodik, de csak magadnak írd, majd rájössz mért mondom....:-)))

2014.04.21. 01:19:37

Boldog Husveti Unnepeket Mindenkinek!
@Papagály:
" tényleg jobb hely magyaro., mint németo., mert magyaro.-n a taxis rányitja a biciklisre az ajtót?? :)) "
Ebbol a szempontbol mindenkepp jobb:) Sajnos, en nem merem itt ezt megtenni, pedig sokszor szeretnem:)
(tudom, gonosz vagyok, raadasul epp haldoklom, nekem mar mindegy, var a tepsi)

2014.04.21. 02:12:37

@blackhair-lady:
Nagyon xarul:( Vese rendben, de valamelyik gyogyszer nagyon hazavagott. (3 oldalnyi a mellekhatas) Tegnap ota szedulok, hanyinger, majgorcsok, pedig nem is iszok) Lehet, benezek az ugyeletre kesobb.
Amugy oszinten kosz az aggodasod, jol esett. Azon gondolkozom, hazamegyek, eleg volt, nincs senkim itt, csak a penz:(

Shanarey 2014.04.21. 02:15:00

@Cascabel:

Ne tedd ezt velünk, inkább tíz Cascabel és ugyanannyi Zopilote, mint egy baromarcú troll.

Tell me the truth pls. Your condition is not grave.

2014.04.21. 02:15:31

@blackhair-lady:
Kepzeld, milyen a helyzetem, ha kavet sem iszom 3 napja:) Cigit is alig szivok. Nalam ez jelenti a veget:)

Shanarey 2014.04.21. 02:16:38

@Cascabel:

Nincs cigi, se kávé, akkor ez welness hétvége
:-)

2014.04.21. 02:18:04

@Shanarey(SCO):
Tuleltem en mar kulonb helyzeteket is. Egy siro ferfinel undoritobb dolog nincs:) Kosz azert a biztatast, oszinten:)

Shanarey 2014.04.21. 02:21:14

@Cascabel:

Gyógyszerekkel csínján kell bánni.

Ahogy Hofi is mondta.
"A doki nem mondja meg mire adja, én meg nem mondom meg mire használom."

www.youtube.com/watch?v=taY6jj-z1UU

2014.04.21. 02:21:38

@Shanarey(SCO):
Reggel mentunk volna furdeni a Sziklas-hegysegbe 2 jo haverommal, azt is le kellett mondanom, pedig imadom a meleg vizet. Most hivtak, jol ereztek magukat, hianyoztam nekik is.
Eljenek az R-142-esek!!!!!!:)

Shanarey 2014.04.21. 02:24:26

@Cascabel:

:-)

Az egyik pozitívum volt a seregben, szerettem rádiózni.
Szerettem zötykölődni azon a bizonyos Gaz-66-on

blackhairlady 2014.04.21. 02:47:12

@Cascabel: Szegeny, gondoltam rad am a napokban, hogy hogy viseled egyedul:( Utalom, hogy itt kibaxak az embert 1 nap utan a korhazbol:(((
Menjel el az ugyeletre, hatha tudnak segiteni melyik a szar gyogyszer amelyik megkinoz!

blackhairlady 2014.04.21. 02:49:20

@Cascabel: Igen, ismeros, valamikor en is dohanyoztam, es igen szarul kellett lennem ha mar a cigit sem kivantam. Szoval latom, hogy szarul vagy. Nem tudsz megkerni valakit aki elvisz a dokihoz? Nagyon sajnallak ha ez jelent valamit.

blackhairlady 2014.04.21. 02:51:12

@blackhair-lady: Azert majd reggel vagy valamikor adjal eletjelet magadrol!

blackhairlady 2014.04.21. 02:51:50

@Cascabel: Az elobbi neked ment, en tudom magamrol, hogy elek:)))))

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.04.21. 04:59:19

@Papagály: Szerintem, mikor ezeket a szavakat mondják, a vége felé már rég elfelejtették, hogy mi is volt az eleje...Akinek mondják, az meg már a közepén elaludt... :D
Aki meg beszédhibás, vagy dislexiás, az meg fel is akaszthatja magát... :-))))))))))))))))))))))))))

Emlékezetes számomra, mikor régebben sokat jártam Kiskunfélegyháza felé.A város szélén van valami csirkegyár, és ki is van írva németül.(Gondolom, hogy a szállítók odataláljanak, vagy ilyesmi...) Egy kb 50 betűből álló szó egy 15 méter széles táblán.Még 50-nel haladva is csak 6-7.alkalomra tudtam kiolvasni az egész szót...Ezek a németek se komplettek... :-)))))

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.04.21. 05:02:00

@Papagály: Az oroszban is vannak a szavaknak nemei.Lexebb, mikor a nagypapa (gyeduska) szó nőnemű... :-)))

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.04.21. 05:28:58

@Aye aye: Mér nem kötöd ki a csengőt, húzod be a függönyt oszt jónapot.Vagy utazol el a bánatos faxba?Én ezt csinálnám.És lesz@rnám a drága rokonokat...Mióta kinőttem a 13 éves korból, totál megértem a csajokat, ilyen szempontból...

Muscari 2014.04.21. 07:55:20

@Cascabel: Draga Zopilote, gyogyulj meg hamar. Nehogy hazamenj, mert par honap utan ugyis mennel vissza Kanadaba.

Quercus a favágó 2014.04.21. 08:07:52

@Cascabel:

Üdv kolléga. Jobbulást.
A hazaköltözés szerintem se egy jó ötlet. Biztos vagyok benne, nem sokáig bírnád az itthoni viszonyokat.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.21. 08:09:39

@Papagály:

Kérdézési módszertől függ ez és az "ateista" definíciójától.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.21. 08:10:56

@Papagály:

Nem, a hívők száma biztosan több. De ismétlem: ez eleve módszertanfüggő ügy.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.21. 08:11:45

@Papagály:

Kevered az idegen vallás követését az idegen szokásokkal.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.21. 08:29:09

@charlieharper [home, sweet home]:
Ne is mondd, nemreg szoltak, hogy mi is megyunk :)
Majd szolok a Hansnak, hogy hagyjak beken hintat, mert nagyon bantja ez a dolog...

@blackhair-lady: @**mimi**:
Hogy a magassagos feherfeju retisas csippentsen az orrotokra! :)
Ott volt a "..." a vegen. De majd irok akkor egy teljes listat egyszer ;)

GERI87 2014.04.21. 09:12:54

@maxval a gondolkodó birca:

"- magát valamely egyházhoz sorolja, de nem hisz annak tanításában (jellemzően nem is ismeri azt),"

Vagyis családi tradícióból, hagyományból, örökségből pl reformátusnak mondja magát, de nem hisz, nem jár templomba stb. kb mint ma a karácsony húsvét a legtöbb embernek, egy szokás, hagyomány, illetve még annyi sem mert nem jár semmivel, max református esküvő "kell" ha már templomit akarnak...azt is "csak mert szép" és "a családban mindíg az volt.."
Mint mikor egy sokadik generációs amerikai magát pl írnek (ír származásúnak) mondja: semmi köze hozzájuk, az egész csak családi hagyományok miatt van.

"- hisz valamilyen felső erőben, de nem hisz semmilyen egyházban,"

az átlag: bizonytalan, nem érdekli a dolog, nem foglakozik ilyen kérdéssel, nem zár ki semmilyen magyarázatot mert nem "jártas" benne...nem erős ateista.
mint az érzelmi alapú szavazó....baromira nem ért a politikához, de szavazni akar, ezért pofára, ígéretre, szimpátiára megy rá...

"- részben hisz egyháza tanításában. "

Ez meg milyen? hogy lehet valaki pl "kicsit katolikus"...
nonszensz.
ő sem foglakozik a témával, de "hagyományból" nem mondja magát ateistának.

Tehát 85% valójában nem hívő, semmilyen szinten.

Ennike (DK) 2014.04.21. 10:21:47

@Cascabel: nekem 30 eves szuletesnapomon zuztak szet a masfel cm-es vesekovemet, amit 5 honap alatt novesztettem, 3000 hullamkalapacsot kaptam, elotte felig elkabitottak, ez meg Marosvasarheleyen tortent es emlekszem, hogy ilyen bedrogozott allapotban is adtam az orvosnak penzt, akkori havi fizetesemet, Ez az elozmeny.... mert utana egy hetig azt hittem belehalok, konkretan, semmi nem ment le a gyomromba, egy korty viztol is hanytam, nagyon legyengultem, azt hittem kesz itt a veg, aztan egy het utan az elso fel banan lement, es lassan felepultem. Senkinek nem kivanom a vesegorcseim ateleset, es a labadozo hetemet, tudom mirol beszelsz, kitartast, mert jobb lesz.

Quercus a favágó 2014.04.21. 10:30:58

@Ennike (DK):

Szia. Olvastam a minap, milyen kutyaszorítóba kerültél a svájci frankos hitellel. Szerintem jó ötlet amit lexrex írt. Beszélned kellene egy ügyvéddel.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.21. 10:31:27

@blackhair-lady:
Itt a főutcán öt perc távolságra 9 charity van meg Edmontonba ahova bevásárolni járunk 3. Ezenkívül 3 carboots piacra szoktunk menni. Jó ez nem mindig mind de szemmel vannak tartva. A maszkot az egyik itteni Charityban vettem 1fontért.
Nekem a kedvencem itt lóg a monitor felett.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.21. 10:46:39

@blackhair-lady:
Ezt az ő nevében is köszönöm.
Igen ez a második házasságom és nem, nincsenek problémáink.
A feleségem valóban értelmes mindent meg lehet beszélni vele és ezt a dolgot már az elején tisztáztuk.
Nincs elnyomva a kapcsolatban, szerintem sőt:)))))))))))))))))))))))))))))))
Nem olvassa HA-t, a blogomat sem de mindenről tud.
Van itt az oldalon három ember aki személyesen ismeri nem hiszem hogy az elnyomott feleség sugározna belőle.
Egyébként azért gondoltam hogy ezt meg kéne írnom mert pont az utóbbi időben volt két olyan eset hogy egyébként fantasztikusan szelíd és művelt értelmes nők olyan hisztit nyomtak itt hogy mindenki ledermedt és csak néztünk ki a fejünkből.
A miért az nem érdekel a tény az hogy megtörtént.
Igazából ez sem baj mert itt az oldalon túlléptünk rajta a de elgondolkodtam magán a jelenségen hogy ez bizony létezik és hány ember életét keserítheti meg.
Tudtam hogy vihart kavar de miért ne beszéljünk róla?
Egyébként tudod hogy nem ez az első kényes téma amit felvetek és látod ez is bizonyítja hogy a megbeszélés híve vagyok nem az elhallgatásé.
A feleségemmel ezeket a dolgokat bármikor meg lehet beszélni.

Ennike (DK) 2014.04.21. 11:11:07

@QUERCUS(a favágó): igen koszonom az otletet, atgondolom, nem valaszoltam lexrexnek sem, mert nem akartam itt tovabb terhelni a tarsasagot az egyeni nyugommel. En teljesen kilatastalannak latom a helyzetet,nem tudom csak otthagyni es ne fizetni, mert akkor csak gyulik a kamat es ugyis behajthatjak, nem rendelkezem magasrangu kapcsolati tokevel, es befolyasos emberekkel,akik erdemben jo tippeket adhatnanak, sajnos.

Tudod, sokszor elgondolkodom, hogy egesz eletemben az utolso vonat, utolso kocsijanak az utolso ajtojan a mar elindulo jarmure felkapaszkodva leptem meg valami fontosat, de nem ugy am, hogy teljes legyen az orom...szerencsere tudom innen fizetni, de...azt a penzt, mashova is lehetne tenni, igy minden honapban konkretan 130 ezer forintot kidobok az ablakon...

Quercus a favágó 2014.04.21. 11:26:21

@Ennike (DK):

Ismerős. Én is mindig menekülök, pedig soha életemben nem volt semmi sürgős dolgom.
Meg aztán nem lehet egyszerű csak úgy hagyni, hogy elvesszen, mikor már egy csomópénzt kifizettél érte.

Papagály (törölt) 2014.04.21. 11:37:22

@maxval a gondolkodó birca:
"Kevered az idegen vallás követését az idegen szokásokkal. "

a vallás követése AZONOS a kapcsolódó szokások megtartásával.
nincs mazsolázgatás. vagy ha van, akkor az nem az egyház tanítása szerint való hit; alig különböző az ufóhittől.

az úrjézusnak is bárányai vannak, nyája, a hívők nem individuális entitások.

Papagály (törölt) 2014.04.21. 11:37:22

@Muscari: @QUERCUS(a favágó): @Cascabel:

ha magyaro.-n vannak rokonok, hozzátartozók, akkor érdemes hazamenni.
innentől kezdve ez már rég nem politikai és anyagi kérdés.

Ennike (DK) 2014.04.21. 11:40:14

@QUERCUS(a favágó): Pontosan. Jo pillanataimban elhitetem magammal, hogy vettem 14 millioert egy lakast, ami a vegen lehet 10 millat sem fog erni, de en szerencsetlen 50 milliot fizetek erte. Meg ki tudja mi lesz 15-20 ev mulva?
Itt is vettem egy szovetkezeti lakast, teljesen mas konstrukcioval, es egy percig nem felek , hogy jaj mi lesz, atlathato, kiszamithato, nekem jobban megeri mint berelni, mert 5 ev alatt a berelt lakasomba a jelenlegi vetelar 70% at kiadtam, igaz a felujitas, es koltozes is sokba kerult, de akkor is nekem megerte, mert fontos a stabil otthon. Ezert szoktam mondani en nem boldog vagyok, de halas a lehetosegekert. Csak minden 3-4x annyi energiaba, munkaba kerult mint masnak, aki jobb helyre szuletett, esetleg jobb csaladba.

Quercus a favágó 2014.04.21. 11:41:57

@Ennike (DK):

Az itthoni lakásod legalább ki tudod adni?

Ennike (DK) 2014.04.21. 11:46:07

@QUERCUS(a favágó): Ki van adva egy helyes fiatal jogasz parnak, nagyon olcson ragaszkodom hozzajuk, mertnagyon szepen rendben tartjak.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.21. 11:48:38

@Ennike (DK):
Figyelj, itt Londonban rengeteg ismerős devizahitelmenekült.
A többség otthagyta a házat a banknak és nem fizet semmit a maradék meg miután innen is hazatolt egy jelentős összeget rájött hogy jobban jár ha nem fizet és szépen hagyta a francba az egészet.
Dániában élsz a büdös életben nem tudják behajtani rajtad.

Quercus a favágó 2014.04.21. 11:51:11

@Ennike (DK):

Hát ez egyrészt besegít a törlesztésbe másrészt lakottan lehetetlen árverezni.

Ennike (DK) 2014.04.21. 11:52:25

@diggerdriver: sajnos betudjak, EU, en utana olvastam anno, meg ide kuldik az ertesito levelet. Ha Uruguayba menekulnek, akkor nem erdekelne, oda nem jonnenek utanam, nem annyira egyszeru ez, de tenyleg aldoznom kell egy szakemberre, aki erti az EU torvenyeket, de a danok itt total ertetlenul allnak es pislognak, amikor elmondom, meg a bankok is.

Ennike (DK) 2014.04.21. 11:54:08

@QUERCUS(a favágó): Meg szerencse, kicsit besegit igen,

Ennike (DK) 2014.04.21. 11:55:04

@QUERCUS(a favágó): 40% a segitseg, 60% az en reszem meg igy is

Quercus a favágó 2014.04.21. 12:02:42

@Ennike (DK):

A bérlők jogászok? Ők mit mondanak? Érdemes lenne perelned?
Azért beszélj egy dán jogásszal, aki járatos ebben. Nem biztos, hogy Dániában be tudják hajtani a tartozásod.
Egyébként mikor lehetsz állampolgár?

Ennike (DK) 2014.04.21. 12:33:26

Nem tudnak semmi edemlegeset mondani, az a tervem, hogy megvarom, amig letelik az ot eves rogzitett arfolyam, aztan azutan lepek valamit, vagy ha a berloim kikoltoznek, azt tudom masnak nem adnam ki. Nincs mit perelni, en nagyon kisember vagyok.
Mar tudnek dan allampolgar lenni, de itt is varom azt a torvenyt, hogy engedelyezzek a kettos allampolgarsagot, ugyanis a magyarrol nem akarok lemondani, en azt "dragan" szereztem, nem csak ugy adtak, megszenvedtem erte, es ragaszkodom hozza, hiszen magyar az identitasom, legalabb ennyi maradon meg. en a nyelvemben elek, nagyon szeretem a magyar nyelvet.
Hiaba, beszelek danul, romanul, angolul, a magyar az igazi, ezert en magyarnak tartom magam tiszta szivembol itt, is jol integralodva a dan tarsadalomba.

Papagály (törölt) 2014.04.21. 13:24:25

@diggerdriver: ugyan csak az egyik említett esetre van erős tippem, de az az eset pont hogy bárkivel "előfordulhatott" volna, nem "nőspecifikus".
hogy nevén nevezzem: sodalis "kibukása" szerintem teljesen emberi volt, és nem látok benne semmi rosszat, mert levezette a feszültségét. (sokkal jobb, mintha a vendégeken élőben tette volna! és sokkal jobb, mintha az elfojtott indulatoktól a harmadik gyomorvérzése lenne!)

továbbmegyek: bárcsak a férfiak is gyakrabban adnák ki ilyen módon magukból a felgyülemlett feszültséget! jobb lenne tőle a világ (és tovább élnének - egészségesen - a férfiak).
sokkal jobb, ha az ember idejében jelzi és feldolgozza az apró sérelmeket, mintha gyűjti-gyűjti-gyűjti őket, míg végül aztán nem csak a tea főzővize fut ki, hanem a bojler robbanása kiüti a plafont is.

Papagály (törölt) 2014.04.21. 13:24:25

@QUERCUS(a favágó):
pénzügyi döntéseknél van egy fontos alapelv: csak a jövő számít, a múlt nem.
érdemes utánaszámolni, hogy mennyi az ingatlan mostani piaci értéke (mennyiért lehetne eladni). s ha az kevesebb, mint amennyi hitelteher a házon még van, akkor egyértelmű a válasz arra, hogy mit célszerű tenni.

Ugyandehogy (törölt) 2014.04.21. 13:46:41

@diggerdriver: ne,ne,ne adj ilyen tanacsot. erre is vannak a nemzetkohi jogszabalyok,spec daniat nem tudom,de siman lehet, hogy vegre tudjak hajtani,vagy nemzetkozi fizetesi meghagyassal behajtani

2014.04.21. 13:55:18

@Babette_: a vegrehajtas ilyen esetben mit jelent? Levonjak a dan fizetesebol?

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.21. 14:30:50

@Papagály:

Nem, ez nem igaz.

Simán hihet valaki egy egyház minden tanításában, miközben az egyház életvezetési szabályait nem tartja be.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.21. 14:33:42

@GERI87:

Sokféle verzió van. Nem egyforma ez a 85 %.

Anyai nagymamámat semmilyen formában nem érdekelte a vallás, nem járt soha templomba, nem tartotta a szabályokat, de mindig befizette az egyházi adót (Rákosi alatt is, amikor ez nem volt igazán tanácsos) és a népszámláson magát katolikusnak vallotta.

Ugyandehogy (törölt) 2014.04.21. 14:49:55

@charlieharper [home, sweet home]: akar.
rakerestem,amennyire telefonon lehet, egy 2011-es cikk azt irja, hogy pont daniaban nem lehet az fmh-t ervenyesiteni, de hat ez barmikor megvaltozhat

2014.04.21. 14:55:01

@Ennike (DK):

Az unión belül Dánia az egyetlen ország, ahol az európai fizetési meghagyási eljárást nem lehet alkalmazni. Persze ettől még lehet végrehajtást kérni, csak elég bonyolult. Az estek többségében be kell vonni a Külügyminisztériumot is. Ők meg nem kapkodnak. Valószínűleg csak elárvereznék az itthoni lakásod.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.21. 15:01:33

@Papagály:
Ez teljesen így van és igazad van, nem ezzel van a problémám.
A társadalmi elfogadottsága zavar.
Hogy azért ilyen MERT nő.
Hogy egy tűrt és támogatott jelenség.
Ez a problémám.
Ha a férfiak is ilyenek lennének az baj lenne.
A családon belüli erőszak tűrhetetlen mérteteket öltene ez tény.
Igenis azt mondom hogy ahogy a régi korok asszonyai ahogy a feleségem és még sok nő tud magán uralkodni és kiegyensúlyozott életet élni mindenki megelégedésére ne menjünk el ez mellett a jelenség mellett.
Én sem tagadom például azt hogy az alkoholizmus jellemző férfi probléma és bár ismerek sok alkoholista nőt nem próbálom 1-1-re kihozni a meccset mert 10alkoholbogár férfira esik egy alkoholbogár nő mint Sodalis próbálta ugyanezt a hisztivel.
Bizony elismerem hogy az alkohol legalább ekkora férfi probléma.
Na de azt énekeljék meg a másik oldalon.

Ennike (DK) 2014.04.21. 15:15:02

@lexrex: Nagyon koszonom, az infokat, idobe meg borzasztoan stresszelo energiamba kerul pillanatnyilag ezzel foglalkoznom, ezert kisse homokbadugos politikat mimelek, de tudom mielobb tennem kellene valamit, csak eddig meg abban a hitben eletem, hogy 17 millio a tartozas, aztan felvilagositottak, hogy a napi arfolyam plusz afa az 22 milliot jelent.

De ha barmi uj infot tudtok irjatok nekem azonnal.
Most el kell mennem, csak este leszek.

Papagály (törölt) 2014.04.21. 15:39:28

@maxval a gondolkodó birca: úgy gondolod, hogy imádhatod az aranyborjút, anélkül, hogy féltőn szerető istened haragra gerjedne?

Papagály (törölt) 2014.04.21. 16:15:27

@diggerdriver:
már megénekelték:
… hogy az "egyenjogúság" szót is férfiak találták ki, és olyan fogalmat takar, ami valójában nem létezik. Nem érdekes? Ha egy férfi szakadt, az nem jelenti feltétlenül azt, hogy a H. A. kategóriába tartozik (Hanyag, Hajléktalan), lehet, hogy csak értelmiségi. Viszont ha egy nő szakadt és ápolatlan, akkor pillanatok alatt kap pár megsemmisítő megjegyzést.

www.scribd.com/doc/67147372/Suzy-Almonds-101-Dolog-Amit-Jo-Lett-Volna-Tudni-a-Ferfiakrol

Papagály (törölt) 2014.04.21. 17:16:09

@maxval a gondolkodó birca: élmény veled társalogni, érveid kimeríthetetlen tárháza ámulatba ejtő.

blackhairlady 2014.04.21. 18:21:09

@diggerdriver: Koszi a valaszod.
Szerinted ha en is azt irtam volna, hogy behuztam a strigulat, mert biztos, hogy azert irtad, mert nalatok is ez a gond, jol melle trafaltam volna. En sem ezert reagaltam ra, de te mar mindjart strigulat huztal.
Valoban vannak hisztis nok. Es hisztis ferfiak is. Mindkettobol van az ismeretsegi korombe, nem kellemes elviselni oket.
A tobbi kerdesedre en enm tudom a valaszt, azt tudom, hogy en szeretek noies no lenni, annak minden elonyevel es hatranyaval, nem vagyok egy tul emancipalt fajta.
Az itteni kirohanasok meg rendszerint csak annak tudhato be, hogy erzekeny temat erint valaki, aztan vehemensen van lereagalva.
Sodalis kirohanas meg betudhato a sok munkanak, szerintem akkor volt az, hogy tetozott az osszes nyugje baja, es itt adta ki.
De ha mar itt tartunk, akkor azt is megkockaztatom, hogy neked ez a kis szosszeneted volt a "hisztis kirohanas", mivel erzekeny pontotdra tapintott Sodalos, a nyelvtudasra, nalad meg ez a gyenge pont, es akkor erlelodott meg benned, hogy a nokre zuditod az osszes haragodat:))))))))))))))))))))))))))))))))))))
De tenyleg orulok, hogy ez nem hazassagon beluli tapasztalat nalad, valoban nem ugy tunt a szep kis feleseged a keprol mint aki annyira elntomott statuszban lenne:))))))
ja, es megkerdeztem a ferjemet tegnap, hogy szerinte en hisztis vagyok-e. Tized masodpercen belul jott a valasz, hogy aaa, nem, tavol allok en attol. Szerencseje vot, hogy ezt valaszolta, kulonben kivagtam volna a hisztit:)))))))

Sajnos en meg nem talaltam itt bolhapiacot, de garazsvasarokon jo kis dolgokat szoktam beujitani.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.04.21. 18:37:55

@Papagály: Ahh, szóval a múltkori dühöngésem lett ezek szerint hisztinek titulálva. Értem már.:-DDD
Még szerencse, hogy különbözőek vagyunk és a jó isten nem mindenkit egy-két ember kaptafájára teremtette a többieket. Hová lenne a világ...:-)))
Az én fogalmaim között a hiszti = pl., amikor pl Robbie Williams koncertre szeretnék menni de az én édesem tegyük fel a haverokkal szeretne bulizni és ragaszkodna ahhoz, hogy én is ott legyek....akkor ami jönne az hiszti lenne> az én olvasatomban
vagy
Szeretném megvenni a 123 tollkeppet magamnak vagy az 505. méregdrága rúzsomat, amire ugyan én keresem meg a pénzt nem az életem értelme, mégsem vehetem meg, mert neki kell venni újabb univerzális távkapcsolót>> ekkor ami jönne , az lenne a hiszti....
A virtuális világ jellemző sajátossága, hogy nem jön át sok minden a sorok között,, vagy ami átjön egyesek számára könnyen félreérthető, és amint tudjuk amit félre lehet érteni, azt félre is értik, amibe bele akarunk magyarázni valamit, azt lazán, bármikor megtehetjük, még akkor is ha tökéletesen érthető és világos....ha bele akarok kötni valamibe, bármibe és bárkibe bele tudok...:-)
Papa, én ki@ottul dühös voltam, és dühöngtem!!!!!!!! Majd ha hisztizek szólok!!!!
De tényleg, ezután, zárójelben mindig jelezni fogom az aktuális emocionális állapotomat...! :-D / Most éppen cinikus kicsit ! /
De aranyos vagy, nem kell megvédeni, nincs mitől, vagy kitől...:-D
Ebben a kérdéskörben jó vagyok, nagy tapasztalatot szereztem a sok hisztis @ mellett!!! .-DDDD :-PPPPP
Egyben le is cuppanok a továbbiakban erről a témáról.....arc nélkül, ismeretlenül, személyeskedni meg végképp nem fogok, arra vannak itt felelősök! /kacsint és röhög/
Pussz!

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.21. 19:03:08

@blackhair-lady:
A nyelvtudás nem talált de most csak neked csak most elmondom négyszemközt hogy mi a gyenge pontom és szóvá is szoktam tenni.
Az amikor lenéznek a munkám miatt vagy általában a melós, proli létet valami alacsonyabb rendű létnek degradálják.
Amikor aszerint sorolnak be hogy milyen iskolát végeztem vagy milyen munkát végzek.
Na arra ugrok.

blackhairlady 2014.04.21. 21:28:21

@diggerdriver: En nem emlekszem, hogy a munkad miatt a blogon barki lenezett volna, pedig minden kommentet olvastam. Az iskolazottsag az mas kerdes, sokan ugy gondoljak, hogy bizonyos temakhoz csak megfelelo iskolai vegzettseggel lehet hozzaszolni.
Ez neha elofordult, de ha jol emlekszem nem tul gyakori.
Na latod, akkor te is amkor erre ugrasz akkor hisztis pics@ vagy:))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.21. 21:49:31

@blackhair-lady:
OK. Mindezt elfogadom. Csakhogy ha ilyen előfordul soha nem hozza fel senki mentő érvként hogy biztos azért mert férfi meg a hormonjai stb...
Próbálsz te is egyenlőségjelet tenni a férfiak és nők közé.
Nagyon távol vagyunk tőletek ezen a téren.
Megaztán mondom az megbocsátó társadalmi elfogadottságát helytelenítem leginkább.
A saját családom példájából tudom hogy lehet máshogyan is.

blackhairlady 2014.04.21. 23:04:38

@diggerdriver: Nem, azt hozzak fel ervkent, hogy FERFI (hormon nelkul):)))
Nem olvasol pontosan. En nem teszek egyenloseg jelet a ferfi es a no koze. Es ezt ki is hangsulyoztam, de atsiklottal felette.
Bekopizom ide, ok?
"azt tudom, hogy en szeretek noies no lenni, annak minden elonyevel es hatranyaval, nem vagyok egy tul emancipalt fajta. "
De ha teged nem erint a problema, mert a felesegeddel ezt megbeszeltetek es mukodik, akkor miert baj, hogy esteleg masoknal igen? Engem annyira nem zavar, meg ha tudom is, hogy az XY a rokonsagba kiidegeli a ferjet aki egy papucs es mindent rahagy. Legyen az az o bajuk, en nem szeretnem a vilagmegvaltot jatszani.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása