oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2013. július 31. 11:32,  A Határátkelő és a kommentek jövőjéről 1843 komment

2013. július 31. 11:32 Határátkelő

A Határátkelő és a kommentek jövőjéről

Augusztus közepén lesz két éves a Határátkelő, nemrégiben volt egy éve, hogy itt vagyunk az Indexen, és e két dolog egyenként is számvetésre késztetett a blog jelenével és jövőjével kapcsolatban.

A számvetés eredménye egyfelől az, hogy örvendetesen nagy a közösség, sok a komment, és nagyon jó beszélgetések szoktak kialakulni.

Ugyanakkor túl nagy a "zaj" is, vagy mondjuk ki nyíltan: a trollok időről időre elárasztják a blogot, nagyon komoly problémát és károkat okozva. (Ennek legutolsó példája a Keddi Klubsarok, amit sajnos emiatt kénytelen is voltam levenni az oldalról - igen, ez volt az a bizonyos utolsó csepp a pohárban.)

A Határátkelő egyik (talán legfontosabb) tartópillére a személyes történetek sora, ám érthető módon a trollok sok olyan embert elriasztanak, akik szívesen megosztanák a történetüket - hiszen ki szeretné, ha minősíthetetlenül megaláznák, és itt nem a normális hangnemben megfogalmazott kritikáról van szó.

Mindent összevetve tehát hosszas töprengés után arra jutottam, hogy muszáj változtatni a kommentelés eddigi gyakorlatán. A blog.hu-tól gyors segítséget kaptam, gyorsan összeállt a technikai háttér, így már ma el tudom nektek mondani, hogyan lehet a jövőben hozzászólni a posztokhoz.

A legnagyobb kérdés az volt, miként lehet megoldani a jó szándékú, normális kommentelők megtartását és a trollok kizárását egyidejűleg anélkül, hogy állandóan moderálni kellene - mert erre sajnos sem időm, sem módom nincs.

A prémium kommentelők

A megoldás egy olyan prémium lista felállítása, melyre jelentkezni lehet, és akik erre felkerülnek, azok a jövőben is ugyanúgy szólhatnak hozzá, mint eddig, ők semmilyen változást nem érzékelnek majd. Nevezzük őket prémium kommentelőknek.

Aki viszont nem jelentkezik, az csak előzetes moderáció után tud majd hozzászólni, ami sajnos várhatóan le fogja lassítani a megjelenését - tehát érdemes jelentkezni. A jelentkezéseket itt, e poszt alatt a kommentek között lehet megtenni (simán elég annyit beírni, hogy "jelentkezem, vállalom a normális kommentelést" és én aktiválom). Tervem szerint szeretnék megkérni pár őskommentelőt, hogy a kérdéses esetekben segítsen nekem dönteni, ők a jövőben reményeim szerint hosszabb távon is megmaradnak majd állandó segítőknek.

Mi lesz az újonnan jövőkkel?

Természetesen ők is csatlakozhatnak, nem az a cél, hogy egy zárt, kis közösség jöjjön létre, hanem az, hogy ki lehessen szűrni azokat, akik tönkre akarják tenni a blogot. E poszt alatt a jövőben is lehet jelentkezni, ezt minden poszt alatt röviden jelzem majd. Aki még soha sehol nem kommentelt korábban, arra a szokásosnál jobban oda fogok, fogunk figyelni.

Még egyszer szeretném nagyon erősen hangsúlyozni: a cél az, hogy akik eddig itt voltak, kommenteltek, azok továbbra is maradjanak és beszélgessenek, jó értelemben vett közösségi életet éljenek, és továbbra is osszák meg a hasznos információkat az olvasókkal, vagy akár csak dumáljanak egy jót - mindezt a trollok zavaró zaja nélkül.

Mikor lép életbe az új rendszer?

Szeretnék mindenkinek időt hagyni a jelentkezésre, ezért ezen a héten (terveimmel ellentétben) már nem lesz eredeti, új poszt, ezt a pár napot arra szeretném szánni, hogy mindenki eméssze meg magában a fentieket, és döntse el, kíván-e jelentkezni. Én természetesen szeretném, ha minél többen lennétek, ha minél több ember folytatna értékes, érdekes beszélgetést, hiszen ezek a beszélgetések sokszor legalább annyira izgalmasak, érdekesek, mint maga az aznapi poszt.

Tisztában vagyok azzal, hogy lesznek, akiknek nem tetszik majd ez az új rendszer, lesz, akit esetleg elveszítünk emiatt, amit nagyon sajnálok, de úgy éreztem, az utóbbi időben már a létében fenyegette a blogot a trollok viselkedése, márpedig nekem a Határátkelő fontosabb annál, mint hogy hagyjam tönkretenni.

Mit kell tehát tenni?

A teendő egyszerű: e poszthoz még a régi módon lehet hozzászólni (tehát azt is el lehet mondani, hogy ez egy diktatórikus, náci módszer és fogalmam sincs a szabadságról és a demokráciáról...), nyitott vagyok a kritikákra is, de elsősorban és mindenekelőtt: ITT JELEZZÉTEK, HA SZERETNÉTEK BEKERÜLNI A PRÉMIUM KOMMENTELŐK KÖZÉ.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: jövő kommentek Határátkelő

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr365434841

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szaszo71(D) 2013.12.10. 09:05:18

Szia!

Én is szeretnék jelentkezni.

encore 2013.12.13. 12:51:37

Én ritkán írok ide, de most úgy érzem a saját tapasztalatom is megosztanám.
Nem csak magyar ember nem tud írni helyesen, nekem az amerikai rokonaim is helytelenül írnak angolul, folyamatosan ezt tapasztalom a facebook oldalon.
Ennél sokkal szörnyűbb a helyzet itthon.
Én a munkáimból kifolyólag, sajnos olyan emberekkel találkozom olyan pozíciókban (pl: régebben egy győri német nagyberuházó, gyártó cég ) hogy hűha.
Sokan nem hogy a magyaron kívül megszólalni nem tudnak idegen nyelvet, de még a magyar olvasás írással is gondjuk van, és sokszor nem kicsi!
Ilyen a magyar vezetők egy része a cégnél, persze főként a termelés területén, és hát csak csak kiderül egy és más mondjuk hogy varrógépszerelő feltört olyan pozíciókba ahol már üzemrészeket vezet. (diploma nélkül) Ismerek olyan embert ott aki pedig diplomával jó németnyelv tudással a betanított munkát végzi. Olyan "szakadékok" vannak a cégnél morálisan is amellyel én nem tudtam azonosulni. Őszintén szólva, maga a győri cég is küzd hogy a termelésre kapjon a betanított munkás részlegre főképp, de a magasabb pozíciókra is megfelelő embereket.
Az arroganciájuk nem hozza az elvárt eredményt.
Akik megfordultak a gyárban tudják miről beszélek, és a vonzáskörzetben élők is családtagjaik révén biztosan, de az is aki tizenévek óta tűri ezt.
Ha rajtam múlna, ezzel a mentalitással ez a cég nem bővíthetett volna itt, hanem 2 lábbal kirúgva eltűnne az országból, akármekkora multi is.

2013.12.17. 19:54:11

Ismételten elfogadom a feltételeket.
Bár már egyszer megtettem. Még a legelején.

Nemakarokbeleszolnide... 2013.12.22. 13:26:30

Szeretnek premium tag lenni!felvetelem elore is koszonom!:)

Quercus a favágó 2013.12.25. 17:45:49

HA. Quercus58 vagyok, csak új mail címem van. Amihez új nicknév kellett.Engedj be légyszi.

inhotep 2013.12.26. 21:40:57

Üdv mindenkinek!

Azt hiszem,hogy én vagyok most a legújabb tag itt.

Németországban éldegélek én is immáron másfél éve. Hasonló tapasztalataim vannak mint a blog tulajának. :) Szép munka. Teljesen igazat kell,hogy adjak neked.
Van egy 26 éves német barátnőm. Ő az a típus, aki már bele csúszott a 26-30 as korosztályba. Igazság szerint én építő iparban dolgozok. Ez itt tökéletesen mindegy. Van egy kis stílusod és van egy kis szabad időd,akkor sétálj végig ott ahol élsz és csak figyelgesd a nők reakcióját irányodba. Rájuk tisztán jellemző ( mindig ők teszik meg az első lépést ) te meg kedves barátom hagyd magad. :) A többi már gyerek játék. Egy csepp stílus, egy csepp magabiztosság, és még egy csepp akármi, ami te vagy Istenigazából, akkor tiéd a pálya. :)

inhotep 2013.12.26. 22:52:01

Hello mindenki!

A nick nevem nem tévedés. inhotep. Természetesen tudom,hogy ki volt Ő és mi a rendes neve. Sok,sok oldalon foglat volt már ez a név. Így lett inhotep ebből. ( Tudom,hogy sok lehetőség lett volna még, de ez nekem immáron mindegy.

Ami fontos: Jelentkeznék én is a listára. Érdekel ez a blog engem is. Szívesen figyelemmel kísérném.

Szép estét mindenkinek!

Üdv! Inhi

lombos 2014.01.01. 19:26:38

jelentkezem.

Ugyanakkor egy kis komment magához a bloghoz, érdekes lenne arról is olvasni, milyen nehéz elmenni. Én még a másik oldalon vagyok, azaz elindultam, de nem jutottam át. Nem olyan egyszerű ez, mint ahogy azok írják akik már kint vannak. No nem a sorompó tartott vissza, hanem egyéb más dolgok, ahogy mindenkit visszahúz valami. (Munka, szerelem, félelem, honvágy, pénz, vagy kapcsolatok hiánya, stb...)

lombos 2014.01.01. 19:44:24

Ajaj, jelentkezem, elfogadom,miegymás.... már ha eljut, mert az előbb nem...vagy csak moderálásra vár a jelentkezés is??? '(O.o)

lombos 2014.01.01. 19:45:22

@lombos:
ja közben meg épp megjelent, bocsi :-(((

Fanka40 2014.01.04. 10:09:33

Megértem a poszter problémáit engem is aggasztanak ezek a dolgok, de ami legjobban nyomaszt, hogy hazánk súlyos demográfiai katasztrófa felé rohan, amelynek végén egy olyan országgá válhatunk, ahol három millió nyugdíjas fog rettegni hárommillió romától – és elegendő számú aktív dolgozó híján egyik csoportot sem lesz, aki eltartsa. Bár én a fővárosban élek viszonylag biztonságos környéken a családommal, de a vidéken élő szüleim rácsok és riasztók mögött rettegnek a saját házukban és tudják hogy senki sem fogja megvédeni őket. Nem akarok félelemben élni! Nem érzem hogy a rendőrség megvédene bennünket a bűnözőkkel szemben. Nem akarok olyan országban élni ahol az egyik "gesztenye" megkéseli a másikat mert az elfoglalta a budit és nem tud 3 percet várni! Lásd tavaly szilveszteri szigetszenthalmi késelés! Évek óta nem tudják felszámolni a hajnali/éjszakai 4-6-os villamoson késsel garázdálkodó , fosztogató hordákat! nem akarok olyan országban élni ahol egy kisebbség abban a tévhitben él, hogy bármit megtehet büntetlenül. Jelenleg ez zajlik. Egy példa: behajtok a belvárosi egyirányú utcába, természetesen szabályosan, velem szemben feltűnik egy hatalmas fekete terepjáró tele kokeróval, természetesen forgalommal szemben hajtanak, és olyan gyűlölet süt a szemükből amikor mellém érnek, hogy azt látom hogy dögöljek meg amiért élek és takarodjak az útjukból. Hát ezért nem szeretem ezt az országot, hogy ezeket a piszkos, szabályellenes, bűnöző dolgaikat ez a csoport büntetlenül megteheti, mert a rendőr mindig csak a kis szerencsétlen , rozzant Suzukist állítja meg igazoltatásra, érdekes módon...

ocsi01 2014.01.06. 15:55:30

Szeretnek felkerulni a kommentelok listajara. Ember vagyok es nem troll...es utalok veszekedni :D

**mimi** 2014.01.09. 21:56:07

Kedves Határátkelő!
Jelentkezem, vállalom a normális kommentelést :)
köszi

01234567 2014.01.16. 23:39:02

Megadom magam. Jelentkeznék.

Aye aye 2014.01.17. 09:52:17

Ó hát akkor ezért van, hogy egyesek egyenlőbbek az egyenlők közt :))) Eddig csak lestem, hogy mi lehet.. :))
Én is jelentkezem akkor, normálisan fogok kommentelni!
Köszi!

01234567 2014.01.18. 18:21:36

Yesssss!....csak kipróbáltam! :)

NemNick 2014.01.21. 15:21:45

Jelentkezem! Vállalom a normális kommentelést. (Természetesen)

punka 2014.01.21. 18:55:11

Jelentkezem én is kulturált kommentelônek :)

gaRosz 2014.01.30. 13:05:21

Én is jelentkezni szeretnék kulturált kommentelőnek!

Köszi!

redhotchili 2014.02.06. 19:22:13

OLVASSATOK EL: aki nem tud nemetul egyaltalan vagy nincs kint ismerose, NE VAGJON bele... egy pelda ujonnan szerencset probalo magyarok jottek panaszodni hogy 1000 EUR-ra buntettek meg azert mert fekete szinu kukazsakba tettek ki a szemetet szurke szinu helyett. Nem beszelnek nemetul, nem tudtak mi a helyi szabaj. 300 000 forint buntetessel indult a masodik hetuk kulfoldon...

joghurt75 2014.02.07. 11:25:00

sziasztok!! most olvasom először ezt az oldalt..már 10éve vagyok kint,büszke vagyok arra ,hogy magyar vagyok!! de ennek ellenére sajnos én is mindig ezzel találkozok amit az írásban olvastam és amiért az életben szinte nap mint nap szégyellnem kell magamat,mert a honfitársak viselkedését illetve"műveit"szinte egy emberként próbálják ránk húzni,mondván hogy mert ez "magyar,magyarok". sajnos!!! igen ezt meg lehet köszönni annak a nagyja krémnek akire,akikre az írás vonatkoztatható!! TISZTELET A KIVÉTELNEK!! gratulálok az írás írójának szebben,jobban meg sem fogalmazhatta volna ezeket a szavakat egy csokorban!! azt hiszem hűen tükrözik a saját gondolataimat is amik már évek óta keringenek a fejemben és most végre látom ezt összefoglalva tokkal vonóval...!! szánalmasnak és idegesítőnek tartom ezeket az embereket akik ezen csoporthoz köthetőek illetve azokat az egyedi hősöket akik így viselkednek!!! és amit nagyon nem értek az az,hogy miért olyan nehéz az embereknek egy kicsit a földhöz ragadni és csak legalább egy kicsit reálisan gondolkodni??!! pedig a realitáshoz nem kell sok ész!! csak egy kicsit gondolkodni kell ami persze(akinek nem inge nem veszi magára)nem sok mindenkinek megy,mert nincs mivel!! és legutoljára,még ha a külvilág felé mást is mutat az ember,nem ártana legalább saját magához őszintének lennie az is sokban segitene és változtatna dolgokon!!

Hamasan 2014.02.10. 10:06:48

En is szeretnek jelentkezni...

kardio1 2014.02.13. 17:57:32

Jelentkezem kulturàlt, azaz prémium kommentelônek!

VegaLife 2014.02.22. 13:42:23

Kedves "Hataratkelo"

Régóta olvasgatom az írásokat, de most szeretnélek meghívni egy játékra, ahol te kapnál szerepet:

vegalife.blog.hu/2014/02/20/jatek_jatek_289

Remélem, elfogadod és rólad is többet tudhatunk meg! :)

Üdv,
Vegalife.blog.hu

Zuardd 2014.02.26. 14:05:24

Én teljesen megértem a poszt szerzőjét. En Dohában dolgoztam hasonló körülmények között. Es teljesen aterzem az ő problémàját.

Bilbo 2014.02.27. 13:39:36

Na, szerveződik a magyar munkaerő külföldre menekítése, amelyet jelen blog siránkozó cikkekkel segít arról, jajde rossz is Magyarország, és milyen jó tányért mosni Angliában.

csőcsere 2014.03.04. 09:13:47

Kedves Határátkelő!

Szeretnék kommentelni, kérlek, adjatok hozzá a kommentelőkhöz.
Köszönöm.

Sütemény1975 2014.03.04. 10:27:48

Üdv HA!

Ha lehet, adj hozzá a kommentelőkhöz

Köszi!

daenerys123 2014.03.12. 17:12:28

normális kommentelő szeretnék lenni

MagyarJoe 2014.03.15. 16:52:08

jelentkezem
most jottem ra, hogy miert telik el olyan sok ido a megjelenesek kozott

udv :)

Morgo1229 2014.03.23. 15:06:20

kedves HA, miert moderalsz engem ? Ezennel ujfent igerem normalis leszek.

madscientist 2014.03.26. 16:14:18

Kedves HÁ, felvennél a kommentelők közé? Eddig is mindig jó voltam! :))

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2014.04.03. 12:03:55

Hmm, úgy tűnik, visszacsúsztam az előzetesen moderáltak közé.

Valami rosszat szóltam vagy csak hiba van a Mátrixban?

firg_firg 2014.04.05. 10:32:58

Szeretnek flekerulni a premium kommentelok koze

sapkabojt 2014.04.08. 21:37:51

Határátkelő, légyszi vegyél fel engem is a rendes szabad hozzászólók közé, jó leszek! Egy rendszeres olvasód.

klappol 2014.04.11. 09:09:29

Határátkelő, légyszi vegyél fel engem is a rendes szabad hozzászólók közé,

Köszi

Gabriella Bakó 2014.04.26. 09:49:26

Vállalom a normális kommentelést.
Zürichel kapcsolatos információk izgatnak nagyon.

Egylabu Esernyomadar 2014.04.28. 12:28:24

Szia HA!
Vállalom a rendes kommentelést. Felkerülhetnék a közvetlen listára? Köszi.

Der echte Weihnachtsmann 2014.05.04. 09:48:02

Guten Morgen HA!
Most mar egesz normalis beszelgetesek alakulnak ugyhogy jelentkeznek en is a listara

badboy70 2014.05.10. 08:48:34

"jelentkezem a prémium kommentelő szolgáltatásra és vállalom a normális kommentelést" ,én aktiválom.

COMPÓ 2014.05.13. 07:49:46

Ezt akár mi is írhattuk volna.
Nem csak a gettóban van kosz és mocsok,hanem a puccos High Street Kensingtonon is.

Ladybird89 2014.05.15. 22:13:12

Akkor itt is szeretnék jelentkezni a prémium kommentelők közé :)

poggY 2014.05.26. 13:06:36

Szia HA
Akkor nem elég egyszer jelentkezni? Vagy mi alapján van elbírálás?
Mármint az elbírálással nincs bajom, csak az idejével, amikor hozzászólok valamihez és mire megjelenik addigra tök más a téma...
üdv!

Imre apó 2014.05.26. 13:06:36

Hali! szeretnék jelentkezni a prémium kommentelők közé :)

Kardinalis 2014.05.31. 16:31:18

Szeretnek bekerulni... es egy kis cikket irni becsrol...
En a cikkeket szinte mindig elolvastam, de most jutottam oda, talan irnek is egyet, ha lehet.
Es par tanaccsal kommentelnek is...
Koszonettel
Kardinalis-Bécs...;)

Imre apó 2014.06.01. 07:55:02

Jó reggelt mindenkinek:)))

Kedves HÁ! 1 pár kérdés.

Állambá mondta:

"az Alkotmánybíróság szerdai határozatában kimondta:
a portál akkor is felel az oldalon megjelent személyiségi jogot sértő hozzászólásokért, ha azokat nem moderálta, és tartalmukról nem is volt tudomása." Ezt már Te is smered.

Én tisztelem a HÁ-t ugyan úgy, mint az itt órákat eltöltő, véleményt író, vagy csak olvasó embertársaimat.

A "Prémiumtagság" odaítélése ezek után nehezebb lesz? Te tudod a legjobban, hogy az emberek gyarlóak és lesznek trollok is. A HÁ kommentelés szabályait át kell írnod?
Szerintem a Ti dolgotokat nehezíti ez az új törvény.

Nem irígyellek. Én maradok, ha lehet és továbbra se lesz gond a hozzászólásaim körül. :)))))

Üdv:)))

nemvártfordulat 2014.06.03. 13:00:04

Kedves HA!

Kérlek, vegyél fel a prémium kommentelők listájára, ezennel kijelentem, hogy vállalom a normális kommentelést.
Egyszer már elküldtem neked, kérlek aktiváld a kérésemet.
Köszönöm szépen.

egynagy0 2014.06.06. 04:34:37

Szerintem sokkal jobb megoldás lenne, ha a közösség moderálhatná a hozzászólásokat. Ahogy lehet lájkolni, szívecskézni a hozzászólásokat itt-ott, ugyanezt ellenkező előjellel is meg lehetne oldani. Így, akinek öten is fekete pontot adnak, annak eltűnik a hozzászólása, és 24 órára letiltódik a nickje. Ha ez többször ismétlődik, akár véglegesen is.

kalipa 2014.06.26. 10:52:56

Kicsit kezd elegem lenni,hogy a kommentjeim eltünnek.Lehet csak én vagyok ilyen türelmetlen és/vagy ügyetlen.
De egy válasz jól jönne,hogy miért történik ez.

kalipa 2014.06.26. 10:53:25

ha jól látom eltűnt a kommentem valami oknál fogva. :/
Azért megpróbálkozok mégegyszer feliratkozni a lehetséges kommentelők közé,akiknek nem kell "elő-ellenörzés".

Üdv
kalipa

Határátkelő 2014.06.26. 10:56:27

@kalipa: Azért történik, mert ahhoz, hogy valaki felkerüljön a listára, kell némi "előélet", azaz látnom kell, hogy az illető nem fogja széttrollkodni a blogot. Ez nem ellened szól, csak volt pár rossz tapasztalat. De ha megismerjük egymást a kommenteken keresztül, akkor természetesen semmi akadálya, sőt!

Úgyhogy egy kis türelmet kérek, és ígérem, ha látszik, hogy bízni lehet abban, hogy nem lesz gond, akkor felkerülsz.

Üdv

Határátkelő

Mészáros Laci 2014.07.17. 08:44:02

Kedves Határátkelő, jó kérdés, én inkább olvasni szoktam a bejegyzéseket (néha a reakciókat) de inkább csak tudományos érdeklődésből, nem tervezem a határátkelést. Néha jó lenne kérdezni, beszélgetni, de ahhoz szerintem (túl) sokan vannak.

Konkrétan a legutóbbi poszt, az Értéktelenül nagyon hasznos visszajelzés a tapasztalatokról, de ... nem győzött meg. Nem a megfigyelést vonom kétségbe, hanem azt, hogy az összefüggés, amit a szerző talált, vajon ok vagy tünet - én az utóbbira tippelnék. Csepeli György et al (kicsit témába vágó) tanulmánya (érzésem szerint) közelebb van a tűzhöz.

konfliktuskutato.hu/index.php?option=com_content&id=261

Mészáros Laci 2014.07.17. 08:44:06

@egynagy0:

a demokrácia sajnos csak demokraták között működik. a trollok ellen védtelen.

jewel79bp 2014.08.06. 15:29:53

@Határátkelő: kedves Főnök! Digger mai, 14.39-es kommentjét kérlek, nézd meg, és dönts a sorsáról. Nem szeretnék én tiltólistára kerülni, de lassan be fogok szólni neki. Közreműködésedet előre is köszönöm.

micsoda? 2014.08.11. 23:39:08

Ügyes a posztoló. így kell ezt csinálni! Erő, és biztatás a fiatalabbnak is.

LabraDora 2014.09.11. 14:45:23

Szeretnék jelentkezni, szeretnék kommentelni! :-)

Hajnalka Tóth 2014.09.11. 14:45:23

Jelentkezem,vállalom a normális kommentelést

kovacs55 2014.09.11. 14:45:23

SZERETNÉK BEKERÜLNI A PRÉMIUM KOMMENTELŐK KÖZÉ.

kovacs55

Etilcsoport 2014.09.11. 14:45:23

Szeretnek visszakerulni a premium kommentelok koze. Egyszer mar ott voltam, de ugy tunik, lefokoztak :)

feketecsecse 2014.09.11. 14:45:23

"jelentkezem, vállalom a normális kommentelést" koszi ;)

poggY 2014.09.11. 14:45:23

jelentkezem, vállalom a normális kommentelést

kalipa 2014.09.11. 14:45:23

Kedves HA!
Én is szeretnék csatlakozni a prémium kommentelők közé.
Eddig nem szóltam hozzá még egyik cikkhez sem (viszont legtöbbjét figyelemmel követem és olvaszom is-kommentekkel egyetemben):

Üdv
Kalipa

Kusza 2014.09.18. 09:49:35

Nagyon érdekes a cikk. Én Németországban - 7 év 1999-től -, Angliában - 2012-ben - éltem és most Olaszországban élek - 2005-2011 és 2013 óta folyamatosan. Picit voltam az USA-ban, Spanyolországban, tapasztalt külföldi vagyok.

Igaz, hogy a magyaroknak - és más képzetlen személynek sincs - sok esélye képzett ember munkáját végezni és ezt természetesen csak nehezíti, ha úgy "megy ki" az ember, hogy még a nyelvet sem beszéli.

Én mindig mindenkinek azt javasoltam, hogy csak munka és lakásszerződéssel induljon el otthonról.
Hozzátenném, hogy ismertem olyan személyt Londonban, aki otthon nagyon jól ismert multi marketing-igazgatója volt, felmondott, kijött Londonba, hogy majd ő megmutatja, de fittyet sem hánytak rá, így sok-sok font és 6 munka nélküli hónap után hazabattyogott az utolsó pénzéből vett repülőjeggyel. Otthon azóta sincs munkája.

A befogadó ország munka piacát ismerni kell, mielőtt kimegy az ember.

Annyit hozzátennék a teljesség kedvéért, hogy a török-német helyzet sok részletében hasonlítható a mostanihoz, de nagyon sok kardinális különbség is van. Akkor egy vendégmunkás egyezményt írt alá a két ország (1961-ben), az első generációs munkásoknak mára már dédunokái vannak. Egyezmény volt, tehát Németország a háború után beleegyezett, hogy menjenek a törökök, sőt várta a városokat újjáépítő népet. (Olaszország 1955-be írt alá hasonló egyezményt, a spanyolok és görögök pedig 1960-ban) Németországgal.
Arra senki sem számított, hogy ott is maradnak és sokan be sem illeszkednek.

A magyarok, ha jól értem a politikai helyzetet, menekülnek és nem egy lebombázott országot építenek újra, hanem többé-kevésbé jólmenő országo(ka)t készülnek lelakni.

A helyzet nem egyszerű és ahogy a kedves író beszél róla, nincs lehetőség igazságot tenni, hogy ki jöjjön és ki maradjon.

Az afrikai bevándorlók - engem olasz adófizetőként ez érint leginkább - a nemrég még érvényben lévő Mare Nostrum egyezménynek köszönhetően ezrével lépték át az európai határt és jöttek ide, mint a remény földjére. Itt aztán feketén paradicsomot meg almát szednek napszámba, illegális hamisított kézitáskákat árusítanak a tengerpartokon. Ritka, akinek sikerül gyárban szalagon dolgoznia.

Az európaiak célja most az, hogy ezek az afrikaiak el se induljanak, tehát az otthoni körülményeken kellene változtatni, hogy úgymond ne legyen kedvük elhagyni az otthonukat, hisz rokonok, barátok, család, kiskert, egész élet ott van.

Talán a mi segítségünk az lehetne, ha Magyarország helyzetén próbálnánk változtatni, ami ugye a probléma gyökere. Van esély erre?

Szeretnék én is prémium kommentelő lenni, tudok rövidebb kommenteket is :-)

Tisztelettel,

VPBA · http://albania.cafeblog.hu/ 2014.09.19. 11:30:59

Szia!

Én is jelentkeznék a prémium kommentelők közé.

Üdv: Jani haverja felesége

Kozsdine Krisztina ( Alsace,France) 2014.09.27. 18:04:00

Szia!

Bar nem tul sokszor szoltam meg hozza a postokhoz,inkabb csak olvaso üzemmodban vagyok,mindenesetre szeretnek premium kommentelö lenni ha lehetseges.

Üdv: Kriszti.

Kozsdine Krisztina ( Alsace,France) 2014.09.27. 19:57:54

Kedves HA!

Köszönöm szepen a felvetelt a klubba.

svédnyugger 2014.10.03. 15:50:07

Szeretnék felkerülni a listára, bár aránylag új vagyok itt, de még egyetlen forumról sem tiltottak ki soha. ígérem, hogy itt sem leszek renitens.
Amúgy ez egy igen jó blog, nincs nagy személyeskedés.

Határátkelő 2014.10.03. 15:51:21

@svédnyugger: A listára csak azt követően lehet felkerülni, ha az ember egy ideje már kommentel, és látható, hogy nem a spammelés vagy a trollkodás a célja. Úgyhogy nagy szeretettel várlak, de előbb kis türelmet és rendszeres kommentelést kérek. :)

Suhanó táj 2014.10.03. 18:33:29

Kedves HÁ!

Szeretnék majd prémium kommentelő lenni, a feltételeket elfogadom.

Már 1-2 éve folyamatosan olvasom a blogot és a kommenteket, de most érzem úgy, hogy én is szívesen hozzászólnék a témákhoz.

Határátkelő 2014.10.03. 18:35:11

@Suhanó táj: Szia! Neked is üdv, és neked is csak azt tudom mondani, amit svédnyuggernek. Természetesen addig is tudsz kommentelni, próbálom mindig minél hamarabb beengedni a hozzászólásokat. :)

Rozalia Kovacs 2014.10.07. 10:23:37

Szia:-)
én is így látom a helyzetet. Anyagi helyzetem hasonló a tiedhez, sőt a gyerekeim már felnőttek és külföldön élnek építgetik a jövőjüket. De , 53 évesen 12 évvel a nyugdíjig végleg távozni szeretnék. az itthoni munkámat feladom, az egészet egy túlhajszolt környezetben végzem. Diplomámmal nagyon sok országban állást találnák, de nem akarom . Angolul, spanyolul és olaszul beszélek. még ennyi idősen is sok lehetőség áll előttem, nem szeretek itt élni ami nagyban motivált a döntésemnél. teljes támogatást kapok a családomtól. megjegyzem Magyarországon pár jó barátnál nincs senkim, a saját tulajdonú családi házam sem érdekel , majd megoldjuk . Csak azért írok mert , nem csak te gondolkozol így , nagyon sokan hasonlóak vagyunk...és ki mint ítéli meg az itteni anyagi helyzetünket , nem érdekel !!! keményen megdolgoztam érte. Kitartást és sok sikert:-)

gyurisc · http://www.gyurisc.hu 2014.10.07. 12:39:13

Szia! Szeretnek premium kommentelonek jelentkezni

Határátkelő 2014.10.07. 12:56:11

@gyurisc: Szia! Lehet, hogy fentebb már láttad, hogy egy kis türelmedet szeretném kérni. A listára csak azt követően lehet felkerülni, ha az ember egy ideje már kommentel, és látható, hogy nem a spammelés vagy a trollkodás a célja. Úgyhogy nagy szeretettel várlak, de előbb kis türelmet és rendszeres kommentelést kérek. :)

gyurisc · http://www.gyurisc.hu 2014.10.08. 10:09:22

@Határátkelő: rendben. ha jol ertem akkor igy is kikerulnek a kommentjeim csak varni kell a moderalasra.

Erika Szentes 2014.10.08. 11:29:59

jelentkezem, vállalom a normális kommentelést :)

Határátkelő 2014.10.08. 11:33:34

@Erika Szentes: Üdv itt! Pici türelmet és pár kommentet kérnék a listára kerülésig, hogy legyen egy kis "kommenttörténeted". Köszi.

Határátkelő 2014.10.08. 11:34:33

@gyurisc: Igen, jól érted. Igyekszem minél gyorsabb lenni, de persze néha időt vesz igénybe.

kovacs55 2014.10.09. 08:09:00

Szeretnék prémium kommentelő lenni es vállalom a feltételeket.

Köszi.

svédnyugger 2014.10.19. 15:46:48

@Határátkelő:
értem én a logikát, de olyan nehéz kommentelni, ha a hozzászólás napokkal késôbb jelenik meg.
Reménykedem.

Határátkelő 2014.10.19. 15:49:05

@svédnyugger: Továbbra is csak azt tudom mondani, amit fent. Ugyanakkor SOHA nem fordult még elő, hogy egy komment napokkal később jelent volna meg, legrosszabb esetben is max. 1 óra telik el (ha Európában éjszaka van, és akkor kommentelsz, akkor esetleg több, de valamikor nekem is kell aludnom...).

KoPeTi 2014.10.20. 15:30:41

Szia!

Ha nem túl korai még, szeretnék kérni prémium kommentelési jogot!

Köszönöm!

Péter

Határátkelő 2014.10.20. 15:33:36

@KoPeTi: Kicsit még korai, kis türelmet és sok kommentelést kérek tőled. :)

Lorima 2014.10.31. 21:55:29

Jelentkezem.
Eddig csak olvasó voltam, de eléggé taszít az, hogy az emberek miket írnak egy-egy poszt alá...Jó lenne, ha szűrnétek akik nagyon "nem emberi módon" viselkednek! :)

Gutishere 2014.11.13. 09:50:04

Esetleg ha ezt a kommentet is sikerül elolvasni a sok közül de bárki írhat ha tudja, hiányolom a posztból és személyemet érdekelné is hogy ha jogosítványt szeretnek szerezni Londonban annak mi a módja, mennyibe kerül stb stb
Köszi

NIKI LAURA 2014.12.02. 07:45:27

@CD_player: a legjobb kajak pont az olaszoknal vannak,salatak,tesztak,sonkak,fruta de mare....na es Del Afrika,kivallo borok es etelek.( az emberek nagy reszenek fogalma sincs del afrikarol azt hiszi hogy zebrak szaladgalnak az utcan...meg azt hogy delen,afrika...nem,ez a del afrikai Koztarsasag,kulon orszag),de akar egy jo fisch and chips is kivallo.

No,nem azert szeretjuk a magyar konyhat mert vilaghiru( szinte ni cs olyan orszag,ahol nem ment tonkre magyar etterem)hanem ehez szoktunk hozza.
Akar 3 het utan vagyodom a piaci koobasz- mustar- kenyer triohoz,kis ubival.
Szalontudo ,pacal,oldalas,piaci kolbasz,langos,csulkos bableves,na es az okoruszaly leves mind olyan vagyakat ebreszt,ami sokszor felulirja a jozan gazdasagi erveket,es havonta hazamegyek.

A nemet,osztrak cvekedlis kaposztas,Conchita Wurst- fele kajaktol kiraz a hideg.

A TB- hez.En fizetem otthon is,kibirom azt a 6,8 e ft tt.
Ugyan anglaban.sot Can- ba is jar az ellatas,de multkor a vesekovemre (csak itattak,meg lepcsoztettek) vagy 200e ft hajtott be a korhaz a Tb- tol kezeles gyanant...ugyan egy idoben csak egy helyen lehetek,de ennyit kibirok fizetni.

A nyugdijrol meg mindenki altatja magat,a mai 40-es NEM FOG KAPNI nyugdijat,barmennyit fizetett,ez matematikai bizonyossag!( itthon)

flea 2014.12.03. 13:03:44

Jelentkezem. (Nemigen hiszem, hogy rengeteget fogok kommentelni, de ki tudja.)

Bär Finn 2014.12.04. 12:51:28

Jelentkezem. Nem kivanok trollkodni :-)

Pocky 2014.12.04. 21:18:28

Kedves HÁ,

Vállalom a normális hozzászólásokat :)

tessina 2014.12.23. 16:10:23

Jelentekznék, trollkodásmentes kommentelés ígéretével :)

soad1221 2015.01.15. 08:27:02

jelentkeznék én is.. bár nagyon gyorsan beengeded a kommentet, de azért a felhasználói élményen dobna egy kicsit..

feltéve, hogy nem túl korai még :)

margo56 2015.02.01. 20:15:28

@morgo1229: Innen most mindenki elmegy, nem hazajön. Engem is már kétszer hivott a barátnőm New Yersey-be. Nagy itt a létbizonytalanság, Magyarországnak a külföldiek szerint is vége.

Barbara Antonio Szucs 2015.12.21. 07:21:20

Nem rég találtam erre az oldalra sok kutakodás utan végre találtam ezt a helyet amire szerintem sok embernek sokat jelent :) talán vagyis remélem hogy sikerül az életem másik részét gyorsabban és okosabban magam mellett tudni . Nagyon fontos dolgokról olvasgattam eddig minden jó eddig csak az iskola kicsit bonyolult :(
Köszönöm :)

Barbara Richter 2016.09.19. 17:50:32

Heló!
Jelentkezem, vállalom a normális kommentelést!

Ágnes Szigetvári 2016.11.09. 08:02:32

Nagyon sok sikert kivánunk Nektek . Most szeptembertől 2 kiskorú gyerekkel Máltán élek. Tényleg igazán nehéz volt a gyerekek beiskoláztatása szinte teljesen egyedül . A kezdeti nehézségeken talán túljutottunk de idővel szeretnénk továbbálmodni . Jó volt olvasni soraitokat . Szép napot

Tahalia Ara 2017.11.05. 00:42:54

Szia...aisha22@freemil.hu tudnál irni?tudnál segiteni munkában,korekt helyen dolgozni?remelem nem baj,irtam.udv.Aisha..

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása