oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2019. május 18. 06:30,  Kinyíljon újra a világ 74 komment

2019. május 18. 06:30 Határátkelő

Kinyíljon újra a világ

Balázs Dániában végezte az egyetemet, majd dolgozni is ott kezdett, de egy idő után elege lett a kiszámíthatóságból, úgy érezte, ennél valamivel többre vágyik. Így aztán fogta magát és nekivágott a nagyvilágnak. Legutóbb a dániai életről beszélgettem vele, akkor ígértem a folytatást, ami most megérkezett – lássuk tehát, milyen tapasztalatokat szerzett Thaiföldön, Vietnámban, Szingapúrban, a Fülöp-szigeteken, Indonéziában… és mik a tervei a jövőre nézvést!

patong_1.jpg

Aki esetleg lemaradt volna az első részről, annak jöjjön egy kis emlékeztető. Szóval Balázs hat éve döntött úgy, hogy Dániában folytatná a BME-n megkezdett tanulmányait. Azért éppen ott, mert egyrészt ingyenes az oktatás, másrészt volt egy barátja, akinek a korábbi barátnője dán volt, így némileg ismerte az országot. 

„Az egész nagyon letisztultnak tűnt. Érkezéskor elképesztő szabadságérzésem lett. Leszálltunk Koppenhágában, felszálltunk az északi Aarhusba tartó vonatra. Érdekes volt látni, hogy minden mennyire tiszta, mennyire igényes, milyen sokan bicikliznek – és hogy mennyire rossz az idő, pedig augusztus volt…” – mesélte az első kultúrsokkról. 

Az egyetem más volt, mint a magyarországi, kisebb, 30 fős osztályokkal dolgoztak, rengeteg volt a gyakorlati és a csoportmunka. Dolgoznia is kellett, hiszen az ösztöndíj egyik feltétele, hogy legalább havi 43 órát kell dolgozni mellette. 

Ami a boldogságot illeti, Balázs szerint a dánok alapvetően nem szeretnek elégedetlenkedni. Ha elég jól megy a gazdaság (márpedig elég jól megy), akkor mindenki meg tudja venni a házát, az autóját, van biztos munkahelye, így aztán ha megkérdeznek egy dánt, hogy boldog-e, akkor azt mondja, igen, boldog vagyok. 

„Azt sem szabad elfelejteni, hogy a skandináv országok éllovasok az antidepresszánsok szedésében, ami némileg ellentmondani látszik annak, hogy ők a legboldogabbak. Nem akarom megfejteni ezt, mindenesetre a felszínen azt lehet látni, hogy mosolygósak és elégedettek” – tette hozzá. 

Egyetem után egy dán szoftvercégnél kezdett dolgozni, a munkahelyi ismeretségekkel, barátságokkal sem volt problémája, annak ellenére sem, hogy a dánok nagyon visszafogottak, nem könnyű mély barátságokat kiépíteni. 

Ugyanakkor eljött egy pillanat az életében, amikor úgy érezte, elég volt az országból és a kötöttségekből, szeretne egy kicsit kalandozni… 

Úgy éreztem, bezárnak a hétköznapok

A történet fonalát tehát ott vesszük fel, hogy Balázs nekivágott a nagyvilágnak. „A cél az volt, hogy szabad legyek. Sok év után először nem volt kötöttségem, élhettem annak, hogy megismerjem Délkelet-Ázsiát, megismerkedjek emberekkel, történetekkel. A cél tehát az volt, hogy kicsit kinyíljon újra a világ, mert úgy éreztem, körbezártak a dolgaim” – mesélte. 

Nem csak itt, a blogon, családon belül is felmerült a kérdés, hogy okos dolog-e feladni egy éppen megteremtett egzisztenciát, munkahelyet: „A családon belül is akad olyan generáció, aki nem így nőtt fel, akinek nem volt természetes, hogy a húszas évei alatt utazgat, így nem teljesen értették, mi motiválta a döntésem”. A szülei viszont az első perctől biztatták. 

A buddhista kolostorban szerzett élményeiről is olvashattatok itt, a Határátkelőn, úgyhogy erről röviden most csak annyit, hogy Balázs szerint soha nem volt még olyan hangzavar a fejében, mint akkor, amikor teljes csönd vette körül és nem volt, ami elterelje a figyelmét. 

cim_225.jpg

„Csak a saját gondolataim voltak, az útkeresés, hogy mi az, amit szeretnék csinálni. Érdekes volt, kik jutottak elsőként az eszembe. Nagyon komoly kihívás volt, olyannyira, hogy az eredetileg tervezett tíz napból csak három lett, mert úgy éreztem, ennyi volt most bennem” – mesélte. 

A kolostor után maradt Thaiföldben, de az a fejezet inkább a tájról és az emberekről szólt. A thai konyha nagyon bejött neki, a turistákkal zsúfolt rész viszont nem volt kedvére, ezért is ment viszonylag hamar tovább Vietnámba. 

Vietnám és Szingapúr: a két véglet 

Ott leginkább az ország történelme fogta meg, amiről szerinte méltatlanul keveset tudunk Európában – persze nem lehet minden ország történelmét alaposan megtanítani. 

hoi_an_1.jpg

A következő állomás Szingapúr volt: „Kicsit fura érzés volt a lepukkant, kisvárosi vietnámi helyekről visszatérni az elképesztően civilizált, felhőkarcolókkal teli, tiszta Szingapúrba. Nem lett a kedvenc helyem, túlságosan túlszabályozottnak tűnt”.

Nem lehet nyitott üveg alkohollal sétálni az utcán, nem lehet dohányozni és már belépéskor felhívják a figyelmet, hogy drogcsempészetért halálbüntetés jár. Ami még akkor is kicsit furcsa érzés Balázs szerint, ha az ember egyiket sem akarja elkövetni.

arts_1_1.jpg

Fülöp-szigetek

Ezután Siargao szigetén kötött ki, amivel első látásra szerelembe esett: „Nagyon érdekes, hogy mennyire nyugodtak, barátságosak, vidámak az emberek. Amiben nyilván szerepe van annak is, hogy süt a nap, meleg van… pálmafák, tengerpart, szörfösök… Ez egy másik véglet volt.” 

Kérdés persze az, hogy pár hét alatt mennyire lehet megismerni a helyiek életét, kultúráját. Balázs szerint ahhoz, hogy egyáltalán fogalma legyen erről az embernek, mindenképpen kell egy hónap, és az sem árt, ha az ember lehetőleg minél több időt tölt velük. 

A Fülöp-szigetek és Thaiföld azért nem egyszerű helyek, a politikai berendezkedés felvet kérdéseket mindkét helyen – vetettem fel Balázsnak, aki szerint a teljesen a turizmusra épülő részeken reménytelen megismerkedni a helyiekkel, de ahol például a Fülöp-szigeteken volt, ott mélyebb betekintést tudott kapni a helyiek életéről, mint Thaiföldön. 

boonie_1.jpg

Beszélgettünk még a jótékonykodásról is. Próbált segíteni a Fülöp-szigeteken (ott többen összefogva egy fodrásznak vettek generátort) és Indonéziában (Bali egyébként kellemetlen meglepetés volt számára), ahol Lombok szigetén a földrengés sújtotta területen próbáltak pénzt szerezni összedőlt iskolák újjáépítéséhez. 

Amit ebből a három hónapos leginkább tanult az az, hogy meg kell próbálni nyitottnak, maradni, elengedni az előítéleteket. „Még van feladatom ezen a téren, tanulni kell és keresni az utunkat” – foglalta össze. 

Hogy mit tartogat a jövő a számára? Várhatóan pár héten belül kiderül… (Balázs blogját itt találjátok.)

Addig is hallgassátok meg itt a beszélgetést!

Itt iratkozhatsz fel a Határátkelő YouTube-csatornájára. Ha inkább letöltenéd a podcastot, akkor azt például ezzel a programmal teheted meg.

A moderálási alapelveket itt találod, amennyiben általad sértőnek tartott kommentet olvasol, kérlek, jelezd emailben a konkrét adatok megjelölésével.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: podcast portré Thaiföld Vietnám Fülöp-szigetek Szingapúr Indonézia

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr9414831788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Golf2 2019.05.18. 06:51:46

Bejött az élet.Grat.

2019.05.18. 07:15:26

“elege lett a kiszámíthatóságból”

A kutya is jódolgában vész meg :-)

2019.05.18. 09:46:15

@kardio1:

Tájföldben, így jobb? :-))

2019.05.18. 12:23:14

@kardio1:

Doki, értem én, hogy gőzgép, de mi hajcsa :-)))

Amúgy meg doktor úr, a maga szíve sose fáj? :-)))

Shaktee 2019.05.18. 20:12:11

Off de nagyon On. Szavazzatok jövő vasárnap othoniak!

Bruck András

www.facebook.com/100008946069594/posts/2034142656893917?s=782229542&sfns=mo

ON!

2019.05.18. 21:16:01

@Shaktee:

Otthoniak két té, mint a bollocks :-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Shaktee 2019.05.18. 21:39:14

@FunnyHairyFanny:

Piros szofi, szőrösseggű Fanny tirpák?

2019.05.18. 21:41:44

@Shaktee:

Hallod, a kóterban miért hívtak téged köcsögös gyurikának? :-)))))))))))))))))))))))

Shaktee 2019.05.18. 21:48:41

@FunnyHairyFanny: Túltolod a bicajt koma.

Ebben a stílben a Janiddal értekezz..

2019.05.18. 22:02:55

@Shaktee:

Ha tudnád, hogy mennyire nem vagyok a komád.............

Hallod, amúgy szar érzés amikor a “nagy cyberbullyzost” bullyzák? :-))))))))))))))))))))))))))))))))))

2019.05.18. 22:10:56

@Shaktee:

Egy bohóc vagy :-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

kardio1 2019.05.18. 22:48:42

@Shaktee: elolvastam. Vsz. Gyurcsány-párti az írója. Szóval nem egy értelmes ember. Hja, aki Gyurcsányra akarja cserélni Orbánt, ott valami nem stimmel. Értem én, hogy szűkös a választék az alternatívákat illetően, de azért csak lenne jobb is. Márcsak azért is, mert a szerző több pártnál felveti, hogy a Fidesz kottájából játszik, de a 2010-es és a további fideszes győzelmekben Fletó szerepe elévülhetetlen. Őnála nagyobb segítséget a Fidesz nem kaphat.

Csodabogár 2019.05.18. 23:05:23

@kardio1: Elárulhatná nekem valaki, hova érdemes szavazni. Tényleg nem olvasok magyar sajtót, idegeim megóvása érdekében. Ráadásul most elég sokáig nem is voltam itthon és semmilyen sajtót nem olvastam. Szóval totál tudatlan vagyok.:-(
Ma viszont az osztrákok szereztek egy jó napot nekem.

kardio1 2019.05.18. 23:06:50

@Csodabogár: én nem otthon szavazok :)

Shaktee 2019.05.18. 23:14:02

@Csodabogár: dk az egyetlen, szerintem.

gabors 2019.05.19. 00:29:00

@Shaktee: "@Csodabogár: klikk ide

m.atv.hu/videok/video-20190507-dobrev-klara
Szűrés Válasz erre "

de a Dobrev Klara az Gyurcsanyne ... nem ? ez olyan hogy utalom a Trumpot es ezer Melanija Knavs -ra megyek szavazni ...

en a ketfarkuakra szavazok ha eljutok a konzulatusra (egyre valoszinutlenebb)

Golf2 2019.05.19. 04:43:10

@Shaktee: „fasiszta csőcseléknek” nevezte a forradalomban résztvevőket. 1956 Dobrev nagypapa.Az anyja se dolgozott életében meg ő se fog.Szép kis választék van élősködőkből.

Doktor Láncfűrész Csabi jogtanácsos 2019.05.19. 11:56:41

@Csodabogár: magyar embernek magyar pártot!
Az egyetlen komolyan vehető párt ma Magyarországon az MKKP. A többi viccnek is rossz.

kardio1 2019.05.19. 13:07:33

@Shaktee: döbbenet !
Ha jól emlékszem, te még az átkosban télakoltál nyugatra. Most meg azt mondod, hogy az akkori rezsim működtetőinek leszármazottjaira kellene szavazni ? (ld. Dobrev Klára, az Apró-klán tagja)
Kiakadunk, hogy mindenütt a hajdani beszervezett emberek vannak, de arcizmunk se rándul, ha a hajdani működtetők büntetlenek maradnak, leszármazottaik meg a legnagyobb européerként és demokrataként tálalják magukat az amnéziás szavazóknak ?

tanato 2019.05.19. 13:12:22

@Csodabogár: Olyanra kéne szavazni akik még sosem voltak hatalomban és emellett nem is vetül fel a gyanű hogy hogy a Fidesz székházból mennek hozzájuk az átutalások.Nem egyszerű kérdfés.

Shaktee 2019.05.19. 13:44:00

@tanato: úgy tűnik hogy aratni fog a fidesz.

Shaktee 2019.05.19. 13:48:35

@kardio1: apák, nagyapák bűnei nem öröklődnek.

Persze hogy a volt komcsi jobberek most ezzel próbálják a Klárát lejáratni..

gabors 2019.05.19. 14:05:51

@Golf2: "@Shaktee: „fasiszta csőcseléknek” nevezte a forradalomban résztvevőket. 1956 Dobrev nagypapa.Az anyja se dolgozott életében meg ő se fog.Szép kis választék van élősködőkből."

csak szolok hogy Orban apja partitkar anyja partbizottsagi dolgozo, O maga egyetemi kisz titkar ....

ja es a szamolatlan volt kommunista a Fidesz mostani es korabbi legfelsobb koreiben ... az nem zavar ?

es a fo bajszos Kover Laszlo volt MSZMP KB Kutatointezeti dolgozo ?? Nagypapa meg MSZMP-s mint Apro ...

kardio1 2019.05.19. 14:50:00

@Shaktee: a Klárád pedig nem volt, hanem jelenlegi komcsi. Kommunista kutyából nem lesz demokratikus szalonna.

kardio1 2019.05.19. 14:51:35

@gabors: más azért az, hogy ki volt ügynök, és hogy ki tartotta fenn a rendszert, ami az ügynököket beszervezte.

tanato 2019.05.19. 14:59:06

@Shaktee: Mint mindig 10 óta.Tökéletes egypártrendszer.

Shaktee 2019.05.19. 15:13:00

@tanato: reménytelen egyenlőre, pláne amíg trumpszerű putincsicskák viszik a világot..s a komcsizó seggfejek adják alájuk a lovat.

Egyenlőre...

Golf2 2019.05.19. 15:21:10

@gabors: ... "az nem zavar" ? Dehogynem,azok se jobbak, sőt! Egyik rosszabb mint a másik.

kardio1 2019.05.19. 15:54:19

@Shaktee: egyelőre, akartad írni, ugye ?

Dikusz 2019.05.19. 16:18:38

@Shaktee: Miért? Nem az ellenkező oldalon állok, de tényleg érdekelne.

kardio1 2019.05.19. 16:24:43

@Shaktee: a linked pont az én álláspontomat támasztja alá:
Egyelőre : még nem.

Shaktee 2019.05.19. 17:13:18

@Dikusz: Mert ő az egyeteln esélyes. A videók magukért beszélnek...

Arthamyr 2019.05.19. 17:19:50

@Shaktee: "apák, nagyapák bűnei nem öröklődnek." - A bűnök elkövetésével megszerzett erőforrások viszont igen.

Shaktee 2019.05.19. 17:36:00

@Arthamyr: Mire gondolsz? A dobi villa miatt van virágzó cége a Klárának?

Azért ennyire penge, akihez hasonló nincs a magyar közéletben?

Dikusz 2019.05.19. 18:01:47

@Shaktee: Amiket belinkeltél? Egyetlen linket kérek saját használatra, ami ezt bizonyítja, lehetőleg olyat, ami legalább nyomokban független.

Van véleményem erről is, de egyre biztosabb vagyok abban, hogy nem mondom ki. Nincs énnekem szükségem arra, hogy a szűkebb-, és tágabb ismeretségi körömben vérre menő vitába bonyolódjak politikával kapcsolatban. Soha, semmikor nem tudtam normális hangnemben beszélgetni senkivel, mindig ordibálás lett a vége. Nekem nem ér annyit ez a téma, hogy barátságokat kockáztassak azért, mert különbözik a véleményünk.
Nézzenek inkább h****nek. Ahogy az alább belinkelt "dal"ban 1:30-tól...
www.youtube.com/watch?v=lQjNSdy44Cs

Arthamyr 2019.05.19. 18:04:54

@Shaktee: Kapcsolatok, pénz.

A kijelentésed kb. olyan volt, mint ha azt mondanád, hogy Tiborcz/Orbán R. rendes emberek, de ha nem is, akkor a gyerekeik már biztos, hogy azok lesznek. Tiborcznak is virágzó cégei vannak, és nyilvánvalóan semmi köze annak, hogy ki az apósa, milyen körökben mozog, ő is csak ennyire penge.
Segítek: van hozzá köze.
Ha nem lenne semmi gond Dobrevvel, akkor is ott lenne, hogy Gyurcsány felesége, de ha az sem lenne, még mindig elég lenne, hogy Gyurcsány pártjában van.
Elég gáz, hogy itt próbálod tolni a szekerét, mint egy félhülye aktivista.

Shaktee 2019.05.19. 18:10:21

@Arthamyr: Összevissza beszélsz, kavarod a dolgokat..mi a bánat köze van a csúti malacnak s rokoni köréhez Klárához???

Nem a férje indul, ha nem tűnt eddig fel.

Shaktee 2019.05.19. 18:15:20

@Arthamyr: Te ugye megint nem fogsz szavazni, csak itt húzígálod a lefety szádat?

Arthamyr 2019.05.19. 18:23:58

@Shaktee: Kristálytiszta, egyszerű dolgokat írtam. Ennél tisztábban nem lehet elmagyarázni, de látom te még ahhoz is túl sötét vagy, hogy ezt felfogd, és csak kapkodod a fejed.

Shaktee 2019.05.19. 18:26:38

@Arthamyr: Nem irtál semmit, csak személyeskedsz.

Shaktee 2019.05.19. 18:31:15

@tanato: Látod doki, pont a fentiek miatt nincs másnak esélye a ftyesz mellett.

Az egyetlen épkézláb, intelligens lehetőségre is keni a szart a habony média, s még a külföldön élő magyarok is beveszik a maszlagot.

Arthamyr 2019.05.19. 18:46:32

@Shaktee: Akkor olvasd el párszor ezt: @Arthamyr:

Ne add fel pár perc után, erőltesd az agyad (plusz előny: ha ezt sokszor csinálod, akár a demencia megelőzésében is segíthet), és lehet, hogy egyszer megérted, hogy miféle hasonlóság lehet a penge Ráhel (és kedves férje) családi helyzete és virágzó bizniszei és a penge Klára (és kedves férje) családi helyzete és virágzó bizniszei közt.

Ha ez megvan, akkor folytasd az olvasást és a gondolkodást, és találhatsz még pár (egyébként közismert) dolgot, ha esetleg ettől nagyvonalúan el is tekintünk.

Még az is lehet, hogy a végén letisztul az _összevisszaság_, ami még véletlenül sem személyeskedés.

Shaktee 2019.05.19. 18:56:11

@Arthamyr: Semmi közös nincs bennük kedves lefety :)

Gyurcsókék - ha már össze akarod mosni a tolvaj Orbán pereputtyott velük - nem lenyúlt eus baksisból virágoznak.

Orbán próbálta őket piszkítani, sikertelenül. Minden pert megnyertek, talán nem tudod...

Még mindig nem érted, írom lassan...nem vagyok DKs, Feri jobb lenne ha eltűnne a politikából..Klára az egyetlen szavaható az ep listán, ezért fog a Bogi s dikusz rászavazni - talán.

Neked marad a “pártatlan” nyekergés a blogokon...

Arthamyr 2019.05.19. 19:17:46

@Shaktee:
"húzígálod a lefety szádat", "nyekergés", "Összevissza beszélsz, kavarod a dolgokat" - Nem tudom, hogy az apránként idefosott beszólásaid után hogy van pofád személyeskedésről írni?

Na mindegy, annyiban maradhatunk, hogy aljas vagy (nem véletlen hagyták már el területet a munkásságod miatt), de emellett lehet, hogy sötét is. Ezennel lezárom ezt a "beszélgetést", a lényeget elmondtam, felesleges lenne magam ismételni.
Én viszont rendes ember vagyok, ezért előfordulhat, hogy esetleg más hülyeségedet is kijavítom a jövőben. És még megértened sem kell, van olyan is, aki megérti. :)

Shaktee 2019.05.19. 19:20:42

@Arthamyr: Érvek nélkül petsze hogy elpucolsz.

Dikusz 2019.05.19. 20:27:22

@Shaktee: Ez mind szép és jó, magával az elvvel egyet is értek, nekem is az egyik opció ő (inkább, mint a másik oldal). De -már meg ne haragudj- meggyőző érvként a saját fészbuk oldalát felhozni nem túl ötletes. Ezen az alapon bármelyik párt mellett is érvelhetnénk, beidézve a saját oldalukat.

kardio1 2019.05.19. 23:17:49

@Shaktee: meglepne, hogy a kommunista világ elől nyugatra menekülő csodabogárnak klárikára lenne gusztusa szavazni.
Egyébként tudtad, hogy az européer lieblinged férje 4 millió ft birtokában, az anyósa, Apró Piroska által vezetett bank 700 millió hitelével vette meg a mosonmagyaróvári gyárát ? Csúnya mostani korrupció, ugye ? A politikai hatalom gazdaságira váltását volt kitől tanulnia a mai garnitúrának.

somlobodog 2019.05.20. 04:07:02

@Golf2: csak jelzem Gyurcsány sztem is egy hulladék. De Dobrev Klárahoz volt szerencsém az egyetemen (ELTE jogi kar). Értelmes, okos és dolgozott. Ha szted a tanítás egyáltalán munka. Kicsit több informacioszerzes és kevesebb frocsoges...Az meg hogy a nagyapja mit mondott?? Ember te viccelsz ugye? Ez egy vélemény vagy egy út valakinek a megítéléséhez? Hogy a nagyapja 70! Éve mit mondott. Te komolyan valakit megitelsz a második generációs felmenoje alapján? Érzed ugye hogy ez mekkora kapitális nagy ökörseg

Golf2 2019.05.20. 08:02:30

@somlobodog: Dunát lehet rekeszteni már a tolvajok házában a sok zugügyvédből...Mint az örökölt tulajdonságok,ez se véletlen.

Golf2 2019.05.20. 10:40:28

@Golf2: tolvajok háza(parlament).

Shaktee 2019.05.20. 13:37:19

@Golf2: Nem lenne szabad esélytelenekre elvesztegetni a voksot.

Azzal is betonozod a NER-t.

kardio1 2019.05.20. 15:09:41

@Shaktee: a dk-s szavazat is elvesztegetett, jobb, ha tudod.

kardio1 2019.05.20. 15:52:47

@Shaktee: efelől nem volt kétségem, nem vitatom, hogy meggyőződésből szavaznál rá, de a véleményemet fenntartom: OV és GYF egymás állandó hivatkozási és viszonyítási alapjai.

Shaktee 2019.05.20. 16:00:22

@kardio1: Nem szavazok, nem vagyok magyar adófizető.

Gyurcsány nem jelölt.

kardio1 2019.05.20. 16:05:19

@Shaktee: azért tettem feltételes módba !
Ha a Fidesz listavezetője Lévai Anikó lenne, akkor is azt mondanád, hogy Orbán Viktornak ehhez semmi köze, mert nincs a jelöltlistán ?

Shaktee 2019.05.20. 16:08:34

@kardio1: Ismered a nagymamát akinek kerekei vannak? :)

Kire szavazol, szavaznál amúgy?

kardio1 2019.05.20. 16:24:35

@Shaktee: nem fog kiderülni semmi, Fletó már korábban is beharangozott nagy leleplezést, aztán semmivel se állt elő. Kövér hajdani kijelentését is eltorzítva emlegették a cikkben: ő akkor azt mondta, ha nem vagyunk képesek egy polgári Magyarországot építeni, akkor fogjunk egy kötelet, és menjünk le a pincébe. Nem másokat fenyegetett halállal, többes szám első személyben beszélt.
Szóval a karaktergyilkosságban is jó tanítói voltak a Fidesznek a szocialisták.
Én otthon jó szívvel senkire se tudnék szavazni. Itt a jobbközép Republikánusokra fogok voksolni.

Shaktee 2019.05.20. 16:50:49

@kardio1: Az fog kiderülni hogy az országot Dobrev Klára is képviselheti az eu parlamentben.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása