oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2015. április 01. 06:41,  Brazil szappanopera a francia Riviérán 205 komment

2015. április 01. 06:41 Határátkelő

Brazil szappanopera a francia Riviérán

Igazi „high life” tanúja lett Dóri és párja munkája során Franciaországban. Az ő életük azonban nem volt mindig könnyűnek mondható a tehetős munkáltatónál. Dóri immár rendszeres szerző itt a blogon, három korábbi történetét (itt, itt és itt) olvashatjátok. Ha esetleg valaki emlékszik rá, az elmúlt hetekben volt hír, hogy Katalin hercegnő és Vilmos herceg a Lady magazinban hirdetett, hogy házvezetőnőt keres. Ez csak annyiban kapcsolódik ide, hogy Dóriék is ebben a lapban találták az állásukat, amiről mai története szól.

franciaorszag_cannes.jpg

„A Lady magazinban találtunk egy cikket hogy keresnek egy párt, akik dolgoznának Franciaországban. Ez nagyon jól hangzott! Így emailben jelentkeztünk rá. Aztán elhívtak minket egy megbeszélésre.

Egy kis hotelfélében vártuk a tulajt, aki azzal foglalkozott, hogy szobakonyhás lakásokat adtak ki egy épületben. Az úr egy őszes hajú, 70 év körüli férfi volt. Mondta, hogy van egy lift, ami az ő lakosztályába megy, menjünk vele.

Olyan volt, mint a filmekben, amikor kinyílt a lift ajtaja egy hatalmas előtérben találtuk magunkat, ahonnan egy hatalmas elit nappaliba vezetett minket. Minden antik volt, hatalmas faragott kandalló stb. Mi csak ámultunk!

Elmesélte, hogy ő fafaragó volt és nagyon jól ment neki régen. Ahogy azt is elmesélte, hogy nagyon sokat járnak ide a nappaliba filmet forgatni. Aztán jött egy pincér és megkérdezte mit szeretnénk inni...

Irány a francia Riviéra

Elmondta, keres egy fiatal párt, aki a franciaországi villájába segítene nekik. Ő sok időt tölt itt Londonban, de kellene neki egy kertész, akivel ő tudna beszélni, mert az ő kertészei franciák és nem beszélnek angolul, és igaz van egy hölgy, aki vigyáz a 9 hónapos lányára, de emellett kell valaki, aki rendbe teszi a házat.

Ha jól emlékszem heti £280 körüli fizetést ígért kettőnknek, a szállás, ellátás mellé. (2004 körül volt, pontosan már nem emlékszem.) Persze elfogadtuk, hogyne fogadtuk volna. Elszállásolt minket az egyik szobakonyhás lakásában. Ha jól emlékszem 1 hétig voltunk ott, mert ennyi időbe telt mire elintézték a repülőjegyet.

A repülőtérre tudtuk kijön elénk a felesége, akiről nem tudtunk semmit csak a lányukról. Hát meglepetés várt minket, mivel egy nálunk alig pár évvel idősebb nő jött értünk, aki francia volt, de beszélt angolul.

Mint egy hollywoodi filmben

Itt folytatódott a film! Hatalmas kapu, postaládával és jó pár méter hosszú autóbejáró a házig. Gyönyörű kert, millió virággal. Hatalmas területen volt a ház hatalmas kerttel, és volt eldugva még 2 vendégház a kertben, ha jöttek vendégek. Nekünk volt egyszobás kis lakásunk a főház mellett.

Az úr, ahogy ígérte, nemigen volt itt, sok időt töltött Londonban. A páromat nagyon szerette, mivel sokat és szépen dolgozott, ha éppen otthon tartózkodott sokat sétáltak együtt és nagyon tetszett neki a párom munkája, jól kijöttek.

Ha jól emlékszem március végén költöztünk és 39-41 fok volt napközben. A francia Riviéránál voltunk. A táj leírhatatlanul festői volt. Persze a festői táj mellé jött a napon sütkérező kígyók látványa, ami engem nagyon kiborított!

Az én dolgom a ház rendben tartása volt. Mondanom sem kell, több nappali, étkező, nagy konyha, több hálószoba fürdőkkel, külön ruhás rész is volt. A kígyókat leszámítva egész jól éreztük magunkat. Hétvégenként a Riviérán sütettük magunkat vagy átugrottunk Monacóba vagy Cannes-ba. Itt találkoztunk Gerard Depardieu-vel, aki éppen akkor forgatott ott filmet.

Szóval jól mentek a dolgok. :-) Viszont ahogy telt az idő, a francia kertész besokallt, nem tudott parancsolni a páromnak, mivel ő mindent megbeszélt a főnökkel. Ez ugye nem tetszett nekik, ahogy az sem, hogy a párom nem dobta el a szerszámot, ahogy letelt a 8 óra. Volt, hogy 10-12 órát dolgozott, de élvezte.

Engem pedig a főnökasszony kezdett el a sírba tenni. Soha semmi sem volt jó neki. Sokat kiküldött gyomlálni a kertbe, amivel semmi gondom, de mikor azt kell nézni folyamatosan, hogy merről jön esetleg egy kígyó az nem könnyű.

Életveszélyes fenyegetés, mint egy brazil szappanoperában

Aki a kislányra vigyázott lány, őt sokat sajnáltuk. Nagyon kevés pénzt kapott és mivel az öreg nem volt otthon, a kislány 24 órában vele volt, hétvégre pedig a feleség mindig mondta, hogy vigye el a gyereket és csak este jöjjenek haza, de úgy, hogy nem adott neki külön pénzt, ha elfogyott a pelus, tápszer akkor ő vette meg a kislánynak a fizetéséből.

Aztán nekünk is egyre több összetűzésünk volt. A páromat megfenyegette az ottani kertész, hogy ha nem nyugszik, levágja a fejét és a medencébe dobja... Hát, nem hangzott akkor sem jól, ahogy most sem.

Nekem pedig 2 rosszabb esetem volt a pár évvel idősebb főnökasszonyommal. (Pedig nagyon nyugodt vagyok, őszintén, mindig mindent megcsináltam, amire kértek, de nem is kellett igazán, mert tudtam mit kell csinálnom.)

Az egyik nap mondta, hogy ne kezdjek már korán (zavarta, hogy a ház legtávolabbi részében elkezdem a takarítást), így másnap reggel 9 körül kezdtem, rendbetettem a konyhát és elkezdtem vasalni. Erre bejött és kérdezte, miért tartok még csak itt? Közöltem vele, hogy később kezdtem. Erre azt mondta, ne hazudjak neki, meg sem tudtam szólalni.

De igazán szóhoz sem jutottam volna, mert csak mondta és mondta. Nem is volt semmi tennivaló a konyhában, mert ő "rendet" hagyott. Aztán sarkon fordult és elment. Persze belőlem kitört a sírás. Meg soha senki nem mondott nekem ilyet, hogy hazudok! Nagyon rosszulesett. Aztán később visszajött, hogy hát azt ő nem úgy gondolta... Szerintem megijedt, hogy elmegyünk és kitálalunk az öregnek, aki szeretett minket.

A másik alkalom pedig az volt, mikor elhasználtam a citromját. Mivel nem vásároltak nekünk külön bármit ehettünk, ami otthon volt. Kértünk hozzon már a boltból szörpöt, mivel nagyon meleg volt, de nem hozott így citromból limonádét merészeltem készíteni. Majd később ordítva állt nekem, hogy az az utolsó citromja volt, és ő azt használni akarta a levesébe. Ezt nekem valahonnan tudnom kellett volna:-).

És csak mondta és mondta... Majd közöltem vele, hogy a kertben van citromfa tele citrommal, hozok be neki szívesen, de neki az nem volt jó. Hát körülbelül ennél a pontnál telt be a pohár. A páromnak a kertésznél nekem pedig ennél a nőnél.

Persze azt nem is írtam, hogy a vendégházban mindig voltak árulkodó jelek mikor nem is volt vendég. Mint pl. pezsgőspohár 2 darab. Én nagyon gyanakodtam a kertészre és a háziasszonykára.

De ez soha nem derült ki.

Általában a Cannes-i filmfesztivál után ott a kertben szoktak ünnepelni a filmsztárok, de mi ezt már nem láttuk sajnos. Azért részünk volt egy 500 fős lakodalomban. A főházat kiadták az ifjú párnak az összes fa és bokor meg volt világítva színes lámpákkal, nagyon szép volt. 3 napos esküvő volt.
Még ezt megvártuk aztán eljöttünk tőlük. Hazaköltöztünk és regisztráltunk újra ügynökségnél.

Nem sok idő telt el, mikor hívtak minket, hogy egy gazdag család keres Dél-Angliába egy párt, aki besegít a mindennapjaikba. Persze, hogy elvállaltuk.”

A moderálási alapelveket itt találod.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Franciaország

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr267324804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rezsöatya 2015.04.01. 07:01:44

Wauuuh!
Forgatokonyvet irni belole, megfilmesiteni!
Azonnal!
:-)

Ugyandehogy (törölt) 2015.04.01. 07:18:48

aha
majd akkor szoljal, ha amancio ortega szemelyesen keres:-):-)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.04.01. 08:10:00

Jó poszt.
Nincs ezzel semmi baj.
Tetszett.

ChristineK · http://christine-jartamban-keltemben.blogspot.com/ 2015.04.01. 08:16:04

....őőő....hát izé nem is tudom mit kéne erre mondani.

Igaz Barát 2015.04.01. 08:18:26

@Sanyi9: Persze, biztos kamu. Velem se történik sose semmi hasonló itt Tápióröcsögén, a tanya hátsó udvarán. Bár a feleségem mindig mondja, menjünk be a városba kirándulni, mert ott van szökőkút.

Shanarey 2015.04.01. 08:55:05

A mai dátumot, nézte már valaki ?
:-)

Herr Géza 2015.04.01. 09:57:21

SOS kérném auf cimüket, új állás után néznék, Gerard meg a haverom, szóval megyek ezerrel....
OFF: nálunk az volt a sutka, hogy 5 cm hóra ébredtünk.... ON.

Herr Géza 2015.04.01. 10:01:38

@Igaz Barát: Ne máár, megkeresed a vízvezetéket a földben, elő a láncfűrészt, és olyan szökőkutatok lesz, hogy csak na....
Ja, hogy nincs vízvezeték? Szemét Gyurcsány..... :))))))))

Herr Géza 2015.04.01. 10:04:03

@P.Elliot: Na tessék: Valentin-nap, hálaadás, meg Halloween...de az április 1. meg smafu ??? :))))))))

P.Elliot 2015.04.01. 10:04:23

Itt hajnali 4 ora van es nem tudok aludni. Igy jar az aki elhatarozta hogy rettentoen kialussza magat es koran lefekszik.
A poszt jo, nekem tetszik hogy van ilyen is. Nem igazan ertem hogy miert kell gazdageknak ilyen mocsoknak lenni a szemelyzettel, en az elso rossz tapasztalat utan mar huztam is volna tovabb es tobbet ilyen helyre nem mentem volna. Ha nem fizettek meg jol oket, mert nem, akkor mit kerestek ott?
A kigyok meg, hat nagyon tudatlan lehetek de en meg nem hallottam hogy a Rivieran kigyok vannak...

Shanarey 2015.04.01. 10:05:41

@P.Elliot:

Április elseje, az nem baj, de eme napon szokás sok sok álhírt közölni.
:-)

Például ezt:

realista.hu/news/details/128796

Ugyandehogy (törölt) 2015.04.01. 10:05:56

@diggerdriver: ugye!
norbie is milyen klassz volt anno!

P.Elliot 2015.04.01. 10:06:54

@Herr Géza: Persze, persze, aprilis 1. En vagyok itt az elso bolond aki erre nem emlekezett.

nyuszigonosz 2015.04.01. 10:07:30

@Herr Géza: Itt is hó lett reggelre. :-( Már olvad. Meg elfújja a szörnyü szél.

Ugyandehogy (törölt) 2015.04.01. 10:08:08

@P.Elliot:
"Nem igazan ertem hogy miert kell gazdageknak ilyen mocsoknak lenni a szemelyzettel,"

en se ertem, de osszes Juliaban,meg Romanaban ilyenek voltak, ugyhogy igaz lehet.

P.Elliot 2015.04.01. 10:09:17

@Shanarey(England) ISTP: Kepzelem hogy aki ezt a hirt olvasni kezdte es nem tudta a bolondok napjat, megakadt a reggeli kave a torkan.

Ugyandehogy (törölt) 2015.04.01. 10:14:16

@Shanarey(England) ISTP: virtualis irodahazat, mi?:-)

------
a valosag viszont az, hogy tegnapi datummal szuletett egy salatatorveny, ami ma lep hatalyba.
azoknak a kormanyhivatalnokoknak kene alkalmazni mai munkajuk soran, akik a kormanyhivatalok atszervezeset onnan tudtak meg, hogy elkezdtek naluk epiteni egy akadalymentes wc-t,
es akik a matol ervenyes kinevezesuket (beleertve a fizetesuket is) meg nem kaptak meg, es szoban sem kaptak tajekoztatast, es akiknek a rendszerhozzafereseiket ennek kapcsan tegnap megszuntettek, de ujat meg nem kaptak.

ma aprilis 1. van, de ok valahogy megse rohognek

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.04.01. 10:23:09

Az a baj, hogy manapsag a hirek fele olyan, h az ember azt nezi, ez most komoly-e mert viccnek durva lenne.

Evain 2015.04.01. 10:32:49

@P.Elliot: én azon akadtam fenn (a kutyának csokidobáláson túl), hogy hogy lehet sorozatosan ilyen szar melókat kifogni... :s

Lehet ennyire peches az ember, vagy én vagyok repülő?

P.Elliot 2015.04.01. 10:38:18

@Evain: Azt en sem ertem hogy miert nem kerestek rendes munkat, bereltek volna lakast ugy mint masok, miert kell gazdagek nyomaban kullogni. Lesni a gazdagsagukat es szamolgatni a kis apropenzuket amit kapnak toluk es nyelni a pofatlansagukat.

2015.04.01. 12:07:06

@P.Elliot: Azt irjak ez 2004 korul volt es akkor mar egy ideje Angliaban eltek. Ezek szerint majdnem biztosan au pair vizummal voltak ott, mint en is. 2004 elott Nyugat-Europa is olyan volt mint az USA, magyarok csak akkor kaphattak munkavallalasi vizumot ha ertettek valami specialishoz. Kivetel volt az au pair vizum, ezzel viszont normalis munkat nem lehetett elvallalni, csak az ilyeneket. Mindig csodalkozom azon hogy akik nem voltak ilyen helyzetben azok szerint ez mennyire kiakaszto; en voltam mar ilyen helyzetben szoval igazan semmi nem lepett meg a posztban. Kiveve a fizetes; 280 font kettojuknek maximum akkor lett volna kb. elfogadhato ha heti fizetes, de meg ugy is keves, 2004-ben is az volt. Persze parkent lehet hogy szorult helyzetben voltak, nehez volt olyan helyet talalni ahol egyutt lehetett lakni es dolgozni, igy rugalmasabbnak kellett lenni.

Shanarey 2015.04.01. 12:12:38

@~~Babette~~:

Ja , oké.

Nálam ez a két betű együtt, egészen mást jelent, de ez szakmai ártalom.

NC= normal closed.

2015.04.01. 12:16:57

@Dragonlady (Bp, Hun): Igen, sajnos az elmult kb. egy evben barmikor beleolvasok barmilyen magyar hirbe (szerencsere nem gyakran, csak ha itt belinkel valaki valamit), olyan mint regen az aprilis elsejei hirek - nem talalhatnak ki olyat ami felulmulja a valosagot. Pl. mikor eloszor hallottam a vasarnapi zarva tartasrol, biztos voltam benne hogy vicc, aztan kiderult hogy komoly.

2015.04.01. 12:26:46

@Mirjam2: Hát Németországban is be vannak zárva, és nézd meg hol tartanak! :DDD

P.Elliot 2015.04.01. 12:30:53

@Mirjam2: Igazabol mennyi idot dolgoztak igy masoknal benntlakassal vagy anelkul? Mert mar az elso posztnal is ugy irja hogy 15 eve vannak kinnt. Remelem megalltak a vandorlasnal es masfele munkat vegeznek. Igen, tudom, van egy kislanyuk azota.
Nem mondom, nem lehetett konnyu eletuk, az a 280 font az nem heti fizetes kettojuknek? Mert meg hetinek is alacsony azert a munkaert.
Remelem hogy mar azota letelepedtek, megallapodtak, es a kislany a rendes hetkoznapi emberek eletebe epul be, nem pedig abba hogy a palya szelerol bamulja a gazdagok eletet mert az nagyon rossz hatassal tud lenni ranezve a jovore.

P.Elliot 2015.04.01. 12:35:15

@Mirjam2: A vasarnapi uzleti zarvatartas egyaltalan nem azert van hogy a csaladok toltsek egyutt az idot. A celja az szerintem hogy az uzlet megsporol egy napi rezsit, dolgozok fizeteset arra a napra, csak a tulajdonosnak jo. Hiszen a hetvegi zarvatartas miatt az emberek ugyis bevasarolnak elotte, lehet hogy meg tobbet halmoznak fel mint tennek a zarvatartas tudataban. Ugyes, ocska rohadt fogas, egy napi keresettol megfosszak a dolgozot.

2015.04.01. 12:37:53

@Philosoraptor: Az teljesen mas, mint hogy egy orszagban ahol eddig nem voltak bezarva minden konzultacio nelkul, minden ok nelkul, hasrautesszeruen eldonti a kormany hogy mostantol pedig zarva lesznek a boltok es kesz. Ez egy olyan dolog hogy Angliaban sem halt meg bele senki abba hogy nincsenek keverocsapok a regi hazakban, de azert kicsit meglepodnek ha Orbanek bejelentenek hogy mostantol kezdve minden magyar hazban kulon csap lesz a melegviznek meg a hidegnek, mert az angoloknal ez mar bevalt es mert csak.

Határátkelő 2015.04.01. 12:38:58

@Mirjam2: Igen, azóta pontosítottam a szerzővel, heti fizetésről volt szó.

2015.04.01. 12:42:49

@P.Elliot: De a tulajdonosok egyaltalan nem akarjak ezt. Meg sem kerdeztek oket. Mas orszagokban ugy mukodnek ezek a dolgok hogy felmerul egy igeny az emberek reszerol (!); aztan a kormany hatastanulmanyokat keszit es nyilvanos konzultaciot szervez a cegek, dolgozok, fogyasztok bevonasaval; majd kozvelemenykutatas, es vegul kiserleti jelleggel, fokozatosan bevezetnek valamit. Mo.on meg ugy mukodik hogy kiall egy politikus, elmond egy beszedet a csaladi eletrol vagy hasonlorol aztan bezarjak az uzleteket es kesz.

2015.04.01. 12:46:42

@Határátkelő: Koszi, ez igy mar jobban elfogadhato. Rakerdezhetek hogy a marcius vegi 39-41 fok az az aprilisi trefa? :) Ha megsem akkor lehet hogy csomagolok, nalunk meg csak 30 fok van ma es a legkondi kikeszit a munkahelyemen!

P.Elliot 2015.04.01. 12:50:30

@Mirjam2: Lehetseges hogy ugy van ahogy mondod. De valahogy nekem nem eleg indok hogy toltsek egyutt a csalad azt a vasarlasi idot.

2015.04.01. 12:50:30

@P.Elliot: Ja ertem, nem voltam tisztaban a csalad tortenetevel. En is remelem hogy azota talaltak mas munkat, bar vannak akiknek bevalik ez az eletforma hosszu tavon is. (Nekem nem valna be, ezt tapasztalatbol mondom.)

2015.04.01. 12:52:40

@P.Elliot: Persze, senkinek nem eleg indok, pont azt mondom hogy a legkevesbe sem erdekelte a 'donteshozokat' hogy ez eleg indok-e vagy nem. Senkinek a velemenye nem erdekelte oket a sajatjukon kivul, es ez azert elegge ijeszto hogy ilyen megtortenhet, mert 'csak'.

P.Elliot 2015.04.01. 12:56:50

@Mirjam2: Nekem sem. Minden porcikam tiltakozik hogy egy csalad szolgalatara allitsam be magamat. Ilyen munkat vegezni amit csinalnak azt szo nelkul munkahelynek ha ugy hozza a sors. Meg egy egyedulallo oregasszonynak is. De csaladnak soha.
Illetve meg az elejen el tudtam volna fogadni kenyszerbol egy ideig mert valahol meg kell indulni. De mihelyt lehetoseg van, mar indulni is tovabb.
Egy baratnom dolgozott ilyesmit egyszer. Hatalmas fizetest kapott mert a haz asszonya ugy erezte hogy megerdemli. De mivel az sosem volt otthon/ orvosok voltak/ nem tudta megakadalyozni hogy a kolykok leszorjak a cuccaikat a foldre es a "szolgaval" szedessek fel es meg azt is mondjak neki hogy te a rabszolgank vagy. Irani csalad volt. Amerikai ilyen helyre be sem tenne a labat, vagy ha igen, az elso oraban rajuk hivta volna a rendorseget.

2015.04.01. 13:03:45

@P.Elliot: Igen, en is nagyreszt kenyszerbol dolgoztam csaladoknak meg az elejen mert nem volt mas valasztasom, de vannak akik jo korulmenyek koze kerulnek (altalaban nyugati kulturkorben) es ugy erzik nekik megeri. A rabszolgas dolgot nem kell toleralni, sajnos rajtam is kiprobaltak hasonlokat pl. itt is a diakok de en azonnal megmondom nekik hogy szo sem lehet errol az attitudrol, szo szerint mondom hogy en nem vagyok a szolgad, velem nem viselkedhetsz igy. Huzzak az orrukat meg fenyegetnek hogy panaszkodni fognak, en meg mondom hogy felolem annak panaszkodsz akinek akarsz, ezzel le is van zarva a tema.

P.Elliot 2015.04.01. 13:13:03

@Mirjam2: Majd ha hazajottem valaszolok, a ferjemet viszem orvoshoz. Minden ferfi igy nyekereg ha orvoshoz kell menni?
Pokoli!

wuaaa 2015.04.01. 13:13:47

Vasárnapi nyitvatartás... szóval az ablakmosó folyadékot erősen ajánlott szombat este tízig feltölteni ha vasárnap készülsz valamerre? Ettől sok családnak jobb lesz, az biztos..

www.napiszar.hu/Thumbnails/23455.w-800.h0.q100.jpg

Ugyandehogy (törölt) 2015.04.01. 13:14:24

@Mirjam2:

na figyu, vasarnapi zarvatartas: kereskexelmi egysegekre vonatkozik, vendeglatora nem.
vagyis! a benzinkuton csak akkor vehetsz uditot a tankolas melle, ha az elado elott kibontod.

wuaaa 2015.04.01. 13:26:08

@~~Babette~~: Ja, látom... :) Az a néhány szerencsétlen turista, meg kamionos... Na de valakinek meg kell mutatni európának a helyes irányt...

2015.04.01. 14:16:41

@Mirjam2: Ironizálni próbáltam... :)

M. Péter 2015.04.01. 14:16:49

@Mirjam2: Elvben Mo.-n is kellene hatástanulmányt készíteni, még akkor is, ha fideszes szokásként a bizottsági véleményezés elkerülésére magánindítványként terjeszesztik be a törvényjavaslatot. A vasárnapi zárvatartásról valamikor korábban még készült is hatástanulmány, csak a minisztérium elvesztette.

2015.04.01. 14:18:07

@wuaaa [nor]: Így van. Mi más utakon járunk, mint a többiek. Szorgos népünk győzni fog! :D

Hari Seldon 2 2015.04.01. 14:21:02

Na vérge egy hazai poszt. Nagyon kalandos történet. Megjegyezném, hogy itt nem nevezik Riviérának, hanem kizárólag Côte d’Azur-nak. A magyarba, és a legtöbb nyelvbe az olasz kifejezés terjedt el.
Kicsit több képet rakhatott volna be Cannes-ről.

qkuc 2015.04.01. 14:31:39

@P.Elliot: Igazából, ha a horvátok példáját vesszük, ott mindenki rosszul járt, tulajdonos is, vevő is, :(.

qkuc 2015.04.01. 14:32:40

@P.Elliot: Tapasztalatom szerint igen, :D.

M. Péter 2015.04.01. 15:00:48

@P.Elliot: Az vasárnapi zárvatartás egyik célja a kormány kedvencének, a CBA-nak helyzetbe hozása. A KNDP szerint pedig azért kell, hogy az emberek tudjanak templomba járni.

A vasárnapi zárvatartás hatása kicsit összetettebb annál, hogy a tulajdonos megspórol egy napi rezsit meg egy napi fizetést. Ha nem érné meg vasárnap nyitvatartani, akkor maguktól is zárva tartanának. Aki tudja, meghosszabítja a hétköznapi és szombati nyitvatartást, tehát mindjárt kevesebbet spórol a béreken. A kereskedelmi forgalom csökkenni fog, pl. ha a gyereknek új nadrág kellene, és leginkább vasárnap tudnék elmenni a ruhaboltba, akkor inkább elhalasztom, és viseli még a régit egy darabig, vagy ha sétálok vasárnap és megszomjazom, de nem tudok üdítőt venni, akkor nem veszek semmit és szomjasan megyek haza. A külföldi bevásárlóturizmus csökkeni fog, és esetleg magyarok is átmennek bevásárolni valamelyik szomszédos országba, ha ott vasárnap is lehet.

2015.04.01. 16:10:16

@Philosoraptor: Bocsi, nem tunt fel, mert annyian irtak korabban hogy mi a gond a zarva tartassal, Nemetorszagban is zarva vannak a boltok...

2015.04.01. 16:11:38

@M. Péter: Elvesztettek, aha...

2015.04.01. 16:15:05

@~~Babette~~: Ez megint egy olyan dolog hogy nem hinnem el ha nem te irtad volna, illetve ha nem Mo.rol lenne szo. Nemetorszagban (termeszetesen?) mindent lehet kapni vasarnap a benzinkutnal amit altalaban arulnak, kozmetikai szerektol elkezdve az elelmiszerekig.

2015.04.01. 16:19:39

@Mirjam2: En mar csak tudom, mert mikor ott laktunk, honapokig kizarolag benzinkutrol szerzett kajat ettunk minden vasarnap! Mindig elfelejtettem a vasarnapi zarva tartast... Soha annyi tularazott csipszet meg elore csomagolt croissant nem ettem eletemben! :)

2015.04.01. 16:23:57

@P.Elliot: Nem, a ferjem azonnal elmegy orvoshoz ha valami gond van, inkabb o szokott engem 'elrangatni' magaval mert en meg nem szivesen megyek.

2015.04.01. 16:31:13

@~~Babette~~: Ez jo, pont ezen nevettunk nemreg jatszoteren hogy mashol fel kell tolteni homokkal a homokozot, itt meg csak annyit csinaltak hogy szabadon hagytak egy teruletet a homoknak :). Nem veletlenul ket jo nagy homokozo is van a hazunk mogotti jatszoteren.

2015.04.01. 17:01:42

Teljesen OFF, de kapcsolodik a nemreg targyalt sved koldus temahoz: 'Swedish art museum uses Romanian street beggars as props' (Sved muzeumban ket roman koldust hasznalnak egy kiallitas reszekent.) www.saudigazette.com.sa/index.cfm?method=home.regcon&contentid=20150313236770

Ugyandehogy (törölt) 2015.04.01. 17:15:59

@Mirjam2: mert a nemeteknel mukodik.

itthon ez ugy valosulna meg, hogy lennenek ketkutas benzinkutak, tobbezer negyzetmeteres shoppal. ha erted, mire gondolok.

Herr Géza 2015.04.01. 17:16:28

Ha már többször emlegetve lett a németországi vasárnapi nyitva-nem-tartás: ennek itt ösi hagyománya van, azonban lassan, de biztosan itt is pont abba az irányba haladunk, hogy elöbb-utóbb megérjük a vasárnapi nyitvatartást. Amikor én ide kijöttem, még hétközben az élelmiszerboltok kivételével minden bezárt este max. 6-kor, szombaton pedig du. kettökor. Az élelmiszerboltok hétközben 8-ig lehettek nyitva (reggel nyolctól !!), szombaton 2-kor ámen volt, vasárnap semmi, de semmi nem volt nyitva (kivéve persze akkor is a benzinkutakat és a pályaudvarokon/reptereken lévö "utasellátó" jellegü kisboltokat. Aztán fokozatosan bevezették elöször a hosszú szombatokat (kezdésnek havi egyszer, aztán minden második héten, majd minden héten), amikor is a boltok négyig, majd 6-ig, késöbb nyolcig lehettek nyitva.Közben a hét közbeni korlát is kitolódott este nyolcra.
A jelenlegi helyzet szerint hét közben és szombaton a legtöbb tartományban nincs korlátozás, mindenki úgy tart nyitva, ahogy akar. A vasár- és ünnepnapok azonban (még) szentek.
A gyakorlatban ez az "ahogy akar" úgy néz ki, hogy nálunk hétköznap 23.00-ig találsz nyitva tartó szuper-/hipermarktot, discountert (szombaton 22.00.-ig), de a kisebb üzletek azért 6 és 8 között bezárnak, söt szombaton általában du. 1-2 között. Reggel, viszont élelmiszerbolt is csak elvétve nyit 8 elött, bár újabban kezd a 7 óra is "trendi" lenni.
Vasárnap csak a pékek (cukrászdaként, azaz csak a "leülös" helyek) lehetnek nyitva, no meg a benzinkutak shopjai + reptér, pályaudvar....
És mint említettem, itt is inog a rendszer, egyre többen és hangosabban akarnak vasárnap is shoppingolni.....

Ugyandehogy (törölt) 2015.04.01. 17:23:27

@Mirjam2: gondolom, ott nem is kell a nap miatt kulon fertotleniteni a homokozos homokot.

tanato 2015.04.01. 17:24:46

www.profession.hu/cikk/20150401/lezartak-a-hatart-az-ausztriaba-ingazo-magyar-munkasok-miatt/5290

Kezdődik a kiutálásunk az únióból és a vasföggöny immár kívűlről történő építése.Nem sokára újra csak au-pair vízummal dolgozhatunk kint ha így halad.

nyuszigonosz 2015.04.01. 17:25:35

@Herr Géza: Igen, így van, és közben meg már elég gyakran van vasárnapi nyitvatartás is: pl. 10 éve van nyitva egy üzlet, szóval jubileum, vagy akármi, akkor van vasárnapi nyitvatartás is és akkor nem csak ebben az egyben, hanem az összes ennek a környékén lévö is nyithat.
Vagy városnapok, akkor is, meg már mindenféle ha van, akkor nyitva vannak az üzletek is. Jó, még nem minden vasárnap, de már azért gyakran.

Herr Géza 2015.04.01. 17:26:55

@Mirjam2: Na azért a benzinkutas shopok kínálata igen szerény (fordítottan arányos az általuk alkalmazott haszonkulccsal - kb. 50-100% minimum), félkész, mélyfagyasztott kajafélék, szendvicsek akadnak, chips-édesség, ital, üdítö, tej, péksüti szintén, fogkrém, tampon, deo, szappan, budipapír, ilyesmi oké, de mondjuk egy kiló lisztet, krumplit, vagy egy pohár tejfölt már nem fogsz tudni venni, ha otthon pont elfogyott....

Herr Géza 2015.04.01. 17:29:00

@nyuszigonosz(D) ESTP: Ja, igazad van, az a kivételes "vasárnap", de olyan csak max. 4 (erre felénk...) lehet az évben, és egy-egy vasárnapon csak. max. 6 órát lehetnek nyitva a boltok....

nyuszigonosz 2015.04.01. 17:42:24

@Herr Géza: De legalább nyitva vannak :-)

Nigro notanda lapillo 2015.04.01. 17:43:09

@Mirjam2: Nàlunk itt Németorszàg szomszédsàgàban vasàrnap németekkel vannak tele a hatàrmenti üzletek, a rendszàmokat nézve akàr 100-150 km-et is megtesznek csak hogy vasàrnap vàsàrolhassanak.:)

Shanarey 2015.04.01. 17:53:21

@P.Elliot:

Én nem nyekergek, de nem szeretek dokihoz járni.

Igaz okom sincs rá

2015.04.01. 18:18:49

@~~Babette~~: Itt azert 'nem kell' fertotleniteni szereny velemenyem szerint mert senkit sem erdekel hogy koszos... Az is igaz hogy nincsenek kutyak, de attol meg koszos a homok, a sajat gyerekemet nem engednem a kozelebe. Igaz azt eszrevettem hogy az itteni gyerekeket sem nagyon erdekli, semmi homokvar-epites vagy ilyesmi, siman atgyalogolnak rajta leginkabb. Szerintem annyira megszoktak, eszukbe sem jut hogy jatszani is lehetne vele.

tanato 2015.04.01. 18:19:14

@~~Babette~~: Persze csak vészmadárkodok,de sok nyugati azért szívesen kiutálná a kelet-európai vendég dolgozókat,mint ahogy az már sokszor kijött itt is pl. Mirjam angliai tapasztalatai ,érzései kapcsán.De remélem az én életemben már nem fogjuk megérni hogy újra a nagy Medve Birodalmába ,szférájába kerüljünk újfent.Bár kis hazánkban sok új híve van ennek á la Birca,az erős orosz propaganda hatására.

2015.04.01. 18:20:24

@Nigro notanda lapillo: Te jo eg, Mo.hoz kepest meg mar lassan Nemetorszag is liberalis fertonek tunik, akar uditot is vehetsz vasarnap a benzinkuton :(

2015.04.01. 18:26:17

@~~Babette~~: De ha ez lenne az annak a jele hogy az emberek szeretnenek vasarnap vasarolni, egy normalis uzletben. Akkor megis milyen alapon akadalyozza meg oket a 'demokratikusan megvalasztott' kormany, ez az amit nem ertek. Ezert mondom hogy mar nem tudnek 'aprilisi trefakon' nevetni Mo.on, mert a valo eletben barmit meg lehet csinalni az emberekkel.

2015.04.01. 18:36:21

@Herr Géza: Szerintem nalam kevesen ismerik jobban a nemet Tankstelle-k kinalatat :). Lisztet, tejfolt sem ott, sem mashol nem veszek. 100%-al biztosan nem dragabb az elelmiszer, legalabbis nem ott ahol en vettem, sot 50%-al sem. Es lenyeges kulonbseg a magyar helyzethez kepest hogy szukseg eseten legalabb ott lehet venni intim betetet, fogkremet, alapveto kajakat amikkel masnapig ki lehet huzni, anelkul hogy hulye trukkokkel kene kijatszani a rendszert mint pl. ki kell nyitni az uditot az elado elott, agyrem.

szalka240 2015.04.01. 18:55:47

@Herr Géza: Itt északon meg még különb a helyzet. Itt a tengerpart, és a város fürdőváros, így a Bäderregelung van érvényben. Itt március közepétől október végéig nyitva vannak az élelmiszerboltok vasárnap is 11-től 5-ig vagy 6-ig. Ugyanez van december közepétől január első hétvégéig. Ezen felül havonta egyszer van vásár (vasárnap), ilyenkor a belvárosban minden üzlet nyitva van.

Herr Géza 2015.04.01. 18:56:49

@Mirjam2: Tudom... :))) Témáztunk már róla. Pont azért írtam a liszt/tejföl példát, mert tudtam, hogy te olyat máshol sem veszel, így gondoltam fel sem tünik, hogy az bizony a benzinkútnál sincs. Persze lassan ez is változik, a Jet pl. összeállt a Spar-ral, így már vannak olyan kutak, ahol a Spar cuccait normál bolti áron (!!) árulja a shop és a választék is komolyabb. (Csak a közelünkben nincs még...) Az 50-100 % meg hidd el, simán megvan a többinél, ugyanis az a kérdés, mihez hasonlítunk. A diszkontok áraihoz képest a 100 is megvan lazán, a normál (REWE, Edeka, stb.) boltokhoz viszonyítva meg 50. Csak példa: ásványvizet (per 0,5 l) nem kapsz 1 € alatt sehol, söt...., miközben a diszkontban 10-20 cent között van jellemzöen (de ugye van 0,19-ért 1,5 literes is, még csak nem is ahhoz hasonlítom...).

Herr Géza 2015.04.01. 19:01:07

@szalka240: Na tessék. Azért is mondtam, hogy itt is hamarosan eljutunk oda, hogy ejtik a "Ladenschlußgesetz"-et a vasárnapi nyitva tartási tilalommal együtt, miközben otthon pont fordított lett a tendencia, és persze sürün hivatkoznak arra, hogy "..mert N.o.-ban meg Ausztriában is így van". Csak azt felejtik el hozzátenni, hogy régebben itt is sokkal ortodoxabb volt.

Mrs. Clayton 2015.04.01. 19:12:49

@tanato: ez megint marhasag, epp tegnap neztem egy politikai vitamusort ahol a ukip-es politikus kifogasolta a lengyel kiszolgalot a starbucks pultjaban majd szepen kirohogtek a rasszizmysa miatt, kpmolyan kicsit is ertelmes emberek nem gondolnak olyat h a kelet-europaiaknak k-europaban a helyuk. Meg akkor sem ha te meg Mirjam egymast tullicitalva minden nap elmondjatok, hogy London mitton en melyik utcajaban ez mindennapos.

2015.04.01. 19:26:13

@M. Péter: Legalább a CBA-nak jobban fog menni. Legalábbis ezt reméljük...

2015.04.01. 19:28:46

@tanato: Azok szeretik az orosz medvét, akik még sosem éltek Oroszországban, általában. No comment.

2015.04.01. 19:34:07

@tanato: Merem remélni, hogy csak falra fested az ördögöt. Nekem ki kell jutnom innen. :D

Shanarey 2015.04.01. 19:40:19

@Philosoraptor:

Továbbá azok is szeretik, akiknek rövid az emlékezete, illetve azok a politikusok akiknél a "gerinc" hiánycikk.

A youtube on megtalálhatod A Vekker Viktor által előadott beszédeket 1989-1991 ből és akkoriban még nem kedvelte az oroszokat.

tanato 2015.04.01. 20:14:32

@Philosoraptor: Igyekezz!Most mondta Orbán udvariasságból,de éle is volt Kazahsztánban,hogy mi nem vagyunk európai unió szerves része,mi keletre vagyunk rokonok.

tanato 2015.04.01. 20:15:42

@Jess G: Én nem tudhatom,én nem laktam sosem ott,csak hozott anyagból dolgozom.

tanato 2015.04.01. 20:16:23

@Philosoraptor: Az orosz témával kapcsolatban teljesen igazad van.

Naschkatze (Mostindien / CH) 2015.04.01. 20:20:52

@P.Elliot: Nekem volt egy munkatärsam, aki trainee butler-ként dolgozott, barätnöje meg a föszakäcs helyettese volt ugyanott. (Digger tuti tudja, hogy kiröl van szo, a pasi valami munkagépes cég tulaja volt, asszem JCB :-) )
Kaptak a birtokon 1kis häzat, szabadidejükben bärmit hasznälhattak / csinälhattak. Magyar pär ajänlotta be öket. Azért jöttek el onnan, mert nem tetszett nekik az ällando készenlét. Sokszor volt, hogy este 11-ig dolgozniuk kellett, mäsnap meg reggel 6-kor kelés. A sräc azt mondta, hogy amugy nagyon jol érezték magukat. Mivel Angliäban nagyon fontos az ajänlolevél, igy ezekutän nem volt gond mäsik älläst kapniuk. (A läny szakäcskén dolgozik egy csalädnäl, és amikor megkérdezték, hogy velük tartana-e Angliän kivülre is, igent mondott)
@Mirjam2: St. Gallenben volt (van) egy benzinkut a väros kb szivében. 24 oräs benzinkutnak hivjäk.
2008-ban költöztem el onnan, elötte egy pär évvel sikerült a lobbinak elérnie, hogy este 10utän, vasärnap 9utän a benzinkut nem adhat el bizonyos dolgokat. Van egy bisztro része, ahol meg mindent lehet kapni éjjel-nappal. Szoval, ha valaki alkoholra vägyik este 10utän, akkor mär csak ott lehet venni, a benzinkut shop része el van keritve.
2003-ban Luzernben nyomtam, kitalältuk munka utän, hogy sörre vägyunk. Az egyetlen nyitva tarto egység regge 5utän az autopälyän lévö benzinkut volt...reggel 6-tol lehetett csak alkoholt venni. Logikus, nem? :-)
Itt 2003-ban kezdtek el megjelenni a vasärnap is shoppal nyitva tarto benzinkutak. A 2legnagyobb helyi läncnak a kutjain a cuccok ugyanolyan ärban vannak, mint a boltban.

2015.04.01. 20:26:57

@Naschkatze (Mostindien / CH): Alkoholra mindenhol specialis szabalyok vonatkoznak, pl. UK-ben sem arulhatnak a 24 oras boltok alkoholt bizonyos orak kozott (nem tudom mikor, talan kb. ejfeltol hajnalig). Ez szerintem logikus mert igy az eladonak nem kell mar amugy is reszeg embereket kiszolgalnia akik a kocsmabol hazatantorogva meg beneznenek egy sorre... Tudom hogy ti nem ebbe a kategoriaba tartoztatok, de sajnos atlagban el tudom kepzelni hogy egy bizonyos fajta ember venne ejfel es reggel 6 kozott alkoholt.

tanato 2015.04.01. 20:28:38

@Jess G: Én csak vészmadárkodom,de azért a tartsd szárazon a puskaport elvét is vallom.

2015.04.01. 20:28:51

@tanato: Valószínűleg megint nem vette be a piruláit.

FutureFry 2015.04.01. 20:31:08

@tanato: "... Bár kis hazánkban sok új híve van ennek á la Birca,az erős orosz propaganda hatására."

www.rferl.mobi/a/how-to-guide-russian-trolling-trolls/26919999.html

2015.04.01. 20:35:03

@Herr Géza: Nyilvan feltunt nekem a kulonbseg egy normalis bolt meg a benzinkut kozott, sehol nem irtam hogy mindent lehet kapni. Amiket en vettem (pl. csipsz, intimbetet) azok nem voltak 50%-os felaron. Ugy latom viszont hogy nem tudok jot irni Nemetorszagrol: ha panaszkodok hogy mennyire szenvedtem a vasarnapi boltbezarastol az nem tetszik, ha azt mondom hogy legalabb a benzinkuton lehetett vasarolni, abbol is csak az derul ki hogy en nem hasznalok lisztet meg tejfolt... Na mindegy.

2015.04.01. 20:49:37

@Jess G: Ha raersz, linkeld mar be hogy hol irok en vagy mas ilyeneket minden nap. Egy csomoszor elofordult hogy a kommentelok irtak, UK ki fog lepni az EU-bol es nem fognak tudni magyarok munkat vallalni meg talalgattak hogy mikor lesz ez; en ezekre mindig leirom valaszkent hogy szerintem kizart dolog hogy kilepjenek, munkaeropiaci korlatozasokat sem fognak bevezetni az EU-n belul vagy csak nagyon lassan es korlatozott mertekben. En ezt gondolom, lehet hogy tevedek.

A masik oldalon azokat is meg szoktam cafolni akik olyanokat irnak hogy a kelet-europai dolgozok nelkul osszeomlana a brit gazdasag meg milyen halasaknak kene lenniuk a briteknek hogy ott vannak a kelet-europai bevandorlok, mert szamok bizonyitjak hogy ez nem igaz (gazdasagilag nem vagy alig eri meg), es az atlagemberek nincsenek elajulva attol hogy megjelent tobb mint egy millio kelet-europai par even belul. A UKIP sem veletlenul lett annyira nepszeru par even belul, persze televizios musorban jol nez ki lerasszistazni oket, de nyilvan sok tamogatojuk is van.

2015.04.01. 21:00:26

@Mirjam2: Most megneztem, UKIP tamogatottsaga jelenleg 15% korul van. Lehet hogy ezeknek a tobbsege nem 'ertelmes ember', de hogy sokan vannak az biztos. Es termeszetesen nem kell valakinek UKIP-szavazonak lenni ahhoz hogy ne legyenek a kedvencei a kelet-europai bevandorlok.

Hari Seldon 2 2015.04.01. 21:03:40

Mi van ma? Mindenki április 1-ét ünnepel?

2015.04.01. 21:07:30

OFF: oriasi homokvihar tombol nalunk mar kb. ket oraja. Kezdem unni hogy szo szerint semmit nem tudok csinalni (lelegezni se nagyon...), elvileg tanulnom kene de a zajtol nem tudok koncentralni, es a zart ablakon keresztul is mindent belepett a homok a lakasban, meg a billentyuzetem is poros (mindig is tudtam hogy hihetetlenul rosszul szigetel az ablak :))). Azt hiszem megprobalok filmet nezni fulhallgatoval...

Herr Géza 2015.04.01. 21:38:40

@Mirjam2: Te szívem csücske, miért hiszed mindig azt, hogy cikizlek? Egy frászt, csak kiegészítésképpen bátorkodtam valamit hozzátenni, mivel egy kívülálló számára az jöhetett le, hogy a benzinkútnál errefelé "mindent" kapni, amolyan alternatív szupermarktként... De ha nem, hát nem.... :)

2015.04.01. 21:42:17

@Mirjam2: A Jobbik is egyre népszerűbb Mo.-n... Ebből azért még ne vonjunk le nagyon végzetes következtetéseket.

2015.04.01. 21:45:22

@Herr Géza: Oke, en nem hiszem hogy az derult ki abbol amit irtam hogy mindent lehet kapni. Arra irtam valaszul amit Babette irt, hogy Mo.on rohejes szabalyok vannak. Azt irtam hogy tularazott csipszet es fogpasztat lehet kapni a benzinkutnal vasarnap is, ebbol nem tudom ki gondolta hogy olyan mint egy szupermarket.

2015.04.01. 21:46:13

@Mirjam2: Ők sem akarják a "selejtet" (aka munkakerülő) látni maguknál. Ilyen egyszerű ez. De az nem működik, hogy csak az orvos meg a mérnök kell, a takarító meg nem.

Az a baj, hogy már elkéstek. Túlnőtt a fejükön a probléma. Nem tudom, hogy hogyan fogják megoldani. Nyilvánvaló, hogy lesz még ebből társadalmi konfliktus. És majd valamelyik párt hasznot húz belőle. Mint mindig.

2015.04.01. 21:51:38

@Philosoraptor: Miert, szerinted az nem szamit hogy a Jobbikra kb. a lakossag 20%-a szavazott? Mert szerintem igen... Erre sem lehet csak ugy legyinteni hogy 'a, csak buta neonacik szavaznak rajuk'. Lehet hogy van aki szerint azok, de otbol egy szavazo rajuk szavazott, ez azt mutatja hogy nem csak egy kocsmaban hozongo asztaltarsasagrol van szo hanem egy olyan partrol ami valos tarsadalmi igenyeket fogalmaz meg, meg akkor is ha te vagy en nem ertunk ezekkel egyet. Ugyanez a helyzet a UKIP-pel is: lehet hulyenek nezni oket, de sokan egyetertenek veluk, felesleges ugy tenni mintha ezek az emberek nem leteznenek vagy nem lennenek reszei a (brit, magyar) tarsadalomnak.

2015.04.01. 21:57:32

@Philosoraptor: Dehogynem mukodik, regen is mukodott kivaloan, csak a kepzett embereket engedtek be illetve akinek szukseg volt a munkajara. A vilag rengeteg orszagaban mukodik, pl. Svajc, USA, Kozel-Kelet stb. Semmi akadalya nem lenne, de az EU-tagsag miatt ez nem opcio. Mar rengetegszer megbeszeltuk kulonben ezt a temat.

Herr Géza 2015.04.01. 21:57:47

@Mirjam2: Sorry, de én erre reagáltam: "Nemetorszagban (termeszetesen?) mindent lehet kapni vasarnap a benzinkutnal amit altalaban arulnak, kozmetikai szerektol elkezdve az elelmiszerekig." Jó, az "amit árulnak" kitétel nálam kimaradt először, mert fel sem tételeztem addíg egy olyan otthoni újítást, hogy vasárnap csak akkor vehetsz üdítőt, ha kinyitod...:))))
Na, béke..... :)))))

morsels (törölt) 2015.04.01. 22:11:05

@Mirjam2:
hvg.hu/kultura/20150401_Mero_Laszlo_interju

"M. L.: Amikor újraolvastam Mózes negyedik könyvét, megállapítottam, hogy bizony, ott is nagy marhák vezették a népet Kánaán megtalálása előtt. A negyven évig tartó tévelygés során a vezetőik sokszor csak egymással voltak elfoglalva ahelyett, hogy a végső célra koncentráltak volna.

A párhuzamom így arra vonatkozott, hogyha nekünk is negyven évbe telik a nyugati demokráciáig vezető út, akkor a végeredményt tekintve szinte mindegy, hogy mi történik közben. Szlovákia például simán kibírt nyolc év Mečiart, pedig ő szerintem rosszabb, mint Vona. Mára a Jobbik maradt az egyetlen olyan jelentősebb támogatottságú párt, amelyről még nem derült ki, hogy nagyon sokat lopott volna. Miért ne kaphatnának egy esélyt?"

SzZoole 2015.04.01. 22:12:31

@Mirjam2:
"pl. UK-ben sem arulhatnak a 24 oras boltok alkoholt bizonyos orak kozott (nem tudom mikor, talan kb. ejfeltol hajnalig)"

Ez sajnos nem igy van,sokszor dolgozok éjszaka is es meg szoktam állni az off licence-be cigit/vizet venni es bizony hogy árulnak alkoholt az elege iluminalt emberkéknek is.
Lehet hogy van ilyen szabály egyébként,de akkor egy csomó boltos nem tartja be.

SzZoole 2015.04.01. 22:14:16

@Mirjam2: ez igaz,a benzinkutak nem drágábbak a boltoknal

morsels (törölt) 2015.04.01. 22:15:04

@morsels:
"Persze ezzel nem azt mondom, hogy örülnék ennek a forgatókönyvnek, hiszen nem értek egyet a Jobbik nézeteivel. De túldimenzionálni sem kell az esetleges kormányra kerülésüket."

Herr Géza 2015.04.01. 22:21:11

@Zoole[uk]: Mármint hol? Mert speciel N.o.-ról volt szó....

2015.04.01. 22:26:17

@Mirjam2: "egy olyan partrol ami valos tarsadalmi igenyeket fogalmaz meg, meg akkor is ha te vagy en nem ertunk ezekkel egyet. Ugyanez a helyzet a UKIP-pel is: lehet hulyenek nezni oket, de sokan egyetertenek veluk, felesleges ugy tenni mintha ezek az emberek nem leteznenek vagy nem lennenek reszei a (brit, magyar) tarsadalomnak."

Mo.-n mindenért a cigányok, a zsidók, meg a multik a hibásak a Jobbik szerint. Az UKIP szerint meg mindenért a bevándorlók. Ezeket én nem mondanám valós társadalmi problémáknak. A valós társadalmi probléma az, hogy a választópolgárok hagyják magukat megvezetni.

P.Elliot 2015.04.01. 22:28:22

@M. Péter: Ezt komolyan mondod hogy azert van zarva az uzet hogy az emberek templomba tudjanak menni?
Aki templomba jar az elmegy zarvatartas nelkul, aki meg nem azt oda sem lehet vonszolni.
Itt is volt vagy van nehany deli allam ahol vasarnap nem arulhatnak alkoholt vagy csak delutantol, mar nem emlekszem, a cel szerintem az hogy a ferfiak ne alljanak ossze iszogatni a templom helyett/ azok az allamok rendkivul vallasosak/, ne arra koltsek a penzuket hanem vigyek a perselybe. De ez csak az en gyanum.
De Europaban? Ugyan mar! Magyarorszag sem volt olyan vallasos soha, illetve amikor illett jarni akkor mentek, a Kadar rendszerben meg utana ezt nem kellett eroltetni senkinek. En nem hiszem hogy az uzletek zarvatartasa meghozna a kedvet.

2015.04.01. 22:32:05

@Mirjam2: Úgy döntöttek, hogy tagok lesznek. Dönthettek volna másképp is. Nyilvánvaló, hogy a szabad munkaerő áramlás viszi magával a kevésbé v. semennyire se képzett embereket is. És igen, Svájc meg Norvégia is milyen jól elvan EU nélkül... :)

2015.04.01. 22:32:56

@P.Elliot: Ez csak a KDNP fedősztorija. Mert ők aztán annyira keresztények. Röhög a vakbelem. :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.04.01. 22:36:47

@Naschkatze (Mostindien / CH):

A JCB betűszó a tulajdonos nevéből.
John Cyril Bamford.
A legnagyobb egyszemélyes angol tulajdonú cég Angliában.

P.Elliot 2015.04.01. 22:48:24

@Naschkatze (Mostindien / CH): En keptelen lennek megszokni az olyan munkakort ahol mindig elorangathatnak es reggeltol estig tart. Lehet hogy jol fizetnek de akkor hol a maganelet?
En is ismertem szakacsot aki privat helyen dolgozott, azt mondta hogy amikor kilep az utcara idegennek erzi magat olyan szokatlan. O mindig reggeltol estig dolgozott, szombaton is.

montroyal ( CAN qc) 2015.04.01. 23:27:52

@Shanarey(England) ISTP: Április elseje, az nem baj, de eme napon szokás sok sok álhírt közölni

jo par éve egy pasi megnyerte a fonyeremenyt a lotton ertesitette ujsagokat TV-t es meg is mutatta a szelvenyt .. nagy felhajtas lett belole limusinnal hurcolasztak interjuk stb ... amikor a tv elkiserte a lotto igazgatosaghoz nevetve megmutatta a szelvenyet ami a nyertes szamokkal a kovetkezo hetre szol es apr 1 volt ... :-))) azert komoly penzt kapot a storyert ...

P.Elliot 2015.04.01. 23:32:38

@Mirjam2: Ezt en is igy gondolom hogy egyik orszag sem fog osszeomlani ha nem mennek a bevandorlok mert akkor az orszag lakosai fogja elvegezni a munkakat, a mostani egyre rohamosabb gepesites, automatizalas ugyis egyre kevesebb embert fog foglalkoztatni, meg ha kevesebb a munkaero akkor a munkaltato tobbet fizet hogy el legyen vegezve, a munkas aki tobb penzt kap az tobb gyereket fog szulni mert lesz ra penz..

P.Elliot 2015.04.01. 23:43:28

@wuaaa [nor]: Magyarazd meg hogy miert tevedek.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.04.01. 23:45:13

@wuaaa [nor]: Mondjátok, hogy ez nem igaz, mert már kezdek röhögni... :D

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.04.01. 23:48:09

@~~Babette~~: Mi az, hogy vendéglátáshoz kapcsolódó termékek.Egy flakon üdítő az pont ebbe a kategóriába kéne tartozzon, nem?Vendégül látom magamat egy pof@ kólára...

Télleg csatlakozok Mirjamhoz, nincs az a vicc, ami Magyarországon ne változna véres valósággá... :-oooo

Szuper megoldások ezek honvágy ellen... :-)))))

Bár inkább sírni kéne rajta.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.04.01. 23:50:45

@~~Babette~~: És mégis hogy fogják ezt megoldani?Bevesznek minden élelmiszer jellegű dolgot estére, meg vasárnapra, vagy netán biztonsági őrt alkalmaznak, aki rácsap a vásárló kezére, ha a csokik közt ólálkodik...?

Komolyan elfog a nevetés az egész hallatán, olvastán...

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.04.01. 23:53:45

@M. Péter: Elvesztette.Érdekes... a minisztériumban el tudnak veszni dolgok?Nincs meg másik példányban, nem lehet újra kinyomtatni?Netán újra mecsinálni a tanulmányt.

Bakker, ez az ország egyre inkább a kabaré szintjét üti...

:-))))

:-(((

(Ne sértődj meg kérlek, nem téged gunyorizállak, hanem ezt az egész otthoni fertőt...)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.04.02. 00:21:03

@Philosoraptor: Igyekezzé' akkor, bakker, mert lassan a bejutás az új országba is egyre nehezebb...

P.Elliot 2015.04.02. 00:43:51

@geegee: Azt hiszem mindenki jobb ha igyekszik kimenni ha tervbe lett veve es nem var mert tenyleg hozhatnak korlatozast.

wuaaa 2015.04.02. 01:07:14

@geegee: ..tudtam, hogy neked tetszeni fog.. :D

@P.Elliot: Inkább nem. Így is többet írtam a kelleténél, azt hiszem.

2015.04.02. 01:33:26

@geegee: Ez az ország mindig is kabaré volt. Csak most tetőzik a dolog...

2015.04.02. 01:34:42

@geegee: Nekem Hollandia is megtenné, nem vágyom én minden áron Angliába. De ugye hollandoknál nem az angol a hivatalos nyelv, hiába beszélik sokan...

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.04.02. 01:51:25

itcafe.hu/hir/roaming_eu_2018.html

Marad a roamingdíj 2018-ig...
Hogy csinálnának az anyjuknak gyereket...
:-(((((((((((

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.04.02. 01:54:20

@Philosoraptor: Ha már tudsz angolul, akkor csak egy kicsit kell még németül is megtanulni, plusz a hrrr, kff hangokat kiadni, és készen van a holland nyelv...
:-))))))))))))))))))

Evian a megmondhatója... :D

Amúgy meg a német+angol= a svéddel is, a svéd meg kis túlzással egyezik a norvéggal, dánnal.Szóval e két nyelvvel egy rakás országban tudsz, tudnál boldogulni...
:D

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.04.02. 01:58:34

Átmegy ez a pofa?

( ͡° ͜ʖ ͡°)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.04.02. 02:12:37

Na, legyen egy másik arc:



Tudja valaki, hogy hogy csinálják ezeket?
Létrehoznak karaktereket?

pappito · http://pappito.com 2015.04.02. 03:40:48

@FutureFry: ez pont leírja birca viselkedését itt meg más blogokon is

2015.04.02. 05:25:32

@Philosoraptor: Gondolom erted a kulonbseget a tarsadalmi problema, meg a tarsadalmi igeny kozott. Pl. lehet hogy az sem tarsadalmi problema a szociologusok szerint ha roma es feher gyerekek egy iskolaba jarnak, de bizonyos korokben van igeny a szegregalt iskolakra. Tudod, 'igeny lenne ra' :)

2015.04.02. 05:32:18

@Herr Géza: Mindent amit altalaban benzinkutaknal arulnak - ami kozismerten nagyon limitalt. Elnezest ha nem voltam elegge egyertelmu... Egyebkent nalunk ma minden zarva van homokvihar miatt, tessek ennel meg Nemetorszag is jobb, ott ilyen elo nem fordulhatna :)

2015.04.02. 05:38:47

@Herr Géza: Mondjuk elkepzeltem milyen lenne ha pl. fogpasztat meg intimbetetet is csak akkor vehetnel ha kinyitod es az elado elott hasznalod :))). De hat Orban Viktorert mindent.

2015.04.02. 05:46:37

@Zoole[uk]: Most utananeztem, ugy nez ki hogy Angliaban kulonbozo boltoknak kulonbozo engedelyuk van, a helyi onkormanyzattal kell megallapodniuk arrol hogy mikor arulhatnak alkoholt. Viszont Skociaban csak reggel tiztol este tizig lehet venni, ezt nem is tudtam! Hiaba, a skotok ivaszata ellen kemeny eszkozokkel kell fellepni :) help.sainsburys.co.uk/help/products/sell-alcohol-hours

tanato 2015.04.02. 07:20:36

@P.Elliot: Ilyen munka a háziorvos.Ezelőtt 10 évvel MO.-on a falusi háziorvosok pl.0-24-ig dolgoztak,ma már hivatalosan a falvakban is van ügyelet,de aki kint lakik azt állandóan zargatják.

tanato 2015.04.02. 07:23:02

@P.Elliot: Szerintem is hozhatnak majd korlátozást,benne van a levegőben.akkor visszasüllyedünk oda ahonnan elindultunk.

Ugyandehogy (törölt) 2015.04.02. 08:04:21

@Herr Géza: en sem gondolom, hog barki kivulallo azt gondolna, hogy benzunkutnal lehet lisztet meg elesztot kapni,
de en megbocsatom neked, hogy debilnek tuntunk a kommented utan:-D

Der echte Weihnachtsmann 2015.04.02. 08:16:10

@diggerdriver: +1

HHHHAAAAAAA. !

Mi törtent? Beteg vagy? Elvitt a Niklas? Sztrajkolsz?

Der echte Weihnachtsmann 2015.04.02. 08:23:34

@diggerdriver: Nalunk (HÖR) egesz humanusok voltak. Ott csak üvöltözes volt. Elsööööööö szaaaaazad ebresztöööö föl,

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.04.02. 08:27:33

@Der echte Weihnachtsmann:
Bejött az ÜTI és elüvöltötte magát
''harcosok ugorjanak ki a gecitócsából ébresztőőőföl''

tableno 2015.04.02. 08:33:16

@Der echte Weihnachtsmann: apám azt mesélte, hogy náluk az ébresztő úgy szólt, hogy "Bassza ki magát az ágyból, katona!!!"

Der echte Weihnachtsmann 2015.04.02. 08:37:03

@diggerdriver: Nem rossz! Nekem ettöl azert jobb eletem volt.
Egyszer volt reszem ultrazasban, de azt is vegigröhögtük. Plane mikor kiderült, hogy ellenörzesre jön a lakt. PK. es ugy megszivtak volna az öreg rajak, ugy hogy ök szedtek össze a vegen összes habot, amit mi kopterek persze meg jobban felkorbacsoltunk.

Igaz Barát 2015.04.02. 08:41:20

@diggerdriver: Én már csak díszkatona voltam a magam hat hónapjával, de nálunk kb így ment, üvöltve:
Márciusnak szép jó reggelt, májusnak jó reggelt, júliusi kopaszok, ébresztő fel!
(A hónapok neve a bevonulási hónapot jelentette.)

adg 2015.04.02. 09:01:02

Huha, ajjajajjjajajjaj!!
Nincs ma poszt? Mit fogok en hazafele olvasni, jajjajajjjajajjajaj.....

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.04.02. 09:16:45

@FutureFry:

Vicces kis CIA-cikk, eleve a CIA által fenntartott Szabad Európa honlapon...

Egyébként bérkommentelőket és bérbloggereket manapság MINDENKI alkalmaz, sőt elsősorban nem politikai, hanem kereskedelmi célokra.

Pl. egy ismerősöm bérkommentelő egy multicégnél. A feladata különböző nickek alatt fórumokban, blogokban dicsérni a cég termékeit, intelligens módon, azaz mindig pici kritikát belevegyítve, hogy ne legyen gyanús. S a negatív kommenteket pedig nevetségessé kell tennie, hogy senki se higgyen nekik.

Miért kell ez? Mert egyszerűen ez a lehető leghatásosabb reklám.

Ugyanezt csinálják pártok is az egész világon, különösen kampány alatt. Ilyen a mai modern tömegdemorácia.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.04.02. 09:17:58

Áprilisi tréfaként van egy jó centi friss havunk... :-S
Bár tavaly ugyanezt május elsején csinálta, ahhoz képest idén még jók vagyunk... :-|
Télen meg volt kb 3 7 havas.Faxomat az időjárásba.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.04.02. 09:19:35

@maxval bircaman szerkesztő: Ne már...és ebből meg lehet élni?Napi hány órában kell "dolgozni"?

Határátkelő 2015.04.02. 09:28:09

Elnézést mindenkitől, tegnap feltettem a mai posztot, de véletlenül vázlatban maradt. Most élesítettem.

Remélem, nem rontottam el a kávé ízét... :)

Der echte Weihnachtsmann 2015.04.02. 09:31:13

@Határátkelő: ezt betudjuk egy apr. elsejei trefanak:-))))))))

Taxomükke (UK) 2015.04.02. 09:43:50

Jóóóóóóóóó reggelt határátkelők!
Remélem, a bloggazda jól van, ilyenkor már bőven szokott új írás lenni, nem?

Taxomükke (UK) 2015.04.02. 09:44:27

Hopp, nekem is vázlatban maradt az előző komment... :))))))

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.04.02. 10:09:55

@geegee: elokerult am az a hatastanulmany, ami miattt 2011-ben nem vertek keresztul a bezarast.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.04.02. 11:17:50

@geegee:

Napi 9 óra, ebből 1 ebédidő. Heti 5 nap, váltakozó beosztással, azaz ha valaki hétvégén dolgozik, akkor helyette hétköznap kap szabadnapot. S két műszakban, hajnali 6-től éjfélig, Szóval normál munka.

Nem is fizet rosszul. Kicsit jobban fizet, mint egy átlag irodai munka.

Természetesen a hivatalos munkahelyi leírás nem bérkommentelő, van ennek álneve, pl. "médiafigyelő" vagy "PR-szakértő", de valójában ez a munka lényege.

Az ismerősöm nem panaszkodik, azt mondja, kifejezetten kreatív, kellemes munka. S persze munka közben böngészi a netet bármilyen témában.

A haver meséli: a Tor böngészőt kötelező használni, ha lehetséges, ez ugyanis nem hagy IP-címet: azaz a blog, fórum, hónap nem látja, hogy ki honnan ír.

Azóta én is kipróbáltam a Tor böngészőt. Tényleg szuper. Bár én nem használom, mert lassabb - a védelem miatt - a normál böngészőknél, ráadásul én NEM AKAROM rejteni, hogy ki vagyok.

2015.04.02. 12:13:25

@maxval bircaman szerkesztő: Nekem azert nehez ezt elhinni mert veletlenul dolgoztam piackutatas teruleten ahol tobbek kozott 'multiknak' csinaltunk szocialis media kutatast, es ezek a cegek sulyos penzeket fizettek azert hogy valaki figyelje es kielemezze a vasarlok kommentjeit pl. a Facebookon. Ezeknek a visszajelzeseknek az alapjan modositottak szukseg eseten a termekeket. Ha ezt azzal zavartak volna ossze hogy szandekosan fizetnek valakit hogy hamis velemenyt irjon (meg ha pozitivat is), akkor teljesen ertektelenne valt volna a visszajelzes a valodi fogyasztoktol es nem tudtak volna a piaci igenyeknek megfeleloen tovabbfejleszteni a termeket. Emiatt nem hiszem hogy ez a reklamnak egy hatekony formaja lenne, azt meg vegkepp nem hogy azert fizetnenek valakit teljes idos alkalmazottkent hogy ezzel foglalkozzon. Nem azzal kevered ossze, hogy pl. Facebookon a ceg fizet valakit hogy a ceg neveben valaszoljon a vasarlok kerdeseire es promocionalja a termekeket? Ilyen termeszetesen van, de ez nem titkos, a vasarlok szamara is teljesen nyilvanvalo hogy hogyan mukodik.

2015.04.02. 13:01:41

@geegee: Igen, azt mondják, hogyha megy az angol v. a német, akkor a holland is menni fog. :)

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.04.02. 13:02:52

@Mirjam2:

A két dolog egész más, nem ugyanaz.

A nagyobbik fiam pl. médiafigyelő és a CÉG NEVÉBEN ír a FB-on. A neve nem is látszik, mert a cég nevében ír. Jellemzően ügyfélkérdésekre válaszol, "hogyan működik ez a funkció?", "mikor lesz új modell", "hogyan kell ezt beállítani?", stb. típusú kérdésekre.

A haver viszont kifejezetten reklámozó kommentelő, aki álnéven hirdet. A fő feladata a negatív vélemények semlegesítése.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.04.02. 13:02:52

@Mirjam2:

Egy "titok".

www.facebook.com/MicrosoftLumiaHub

A Microsoft Lumia Hungary nick a "Microsoft Lumia csapaté", mely részben az én fiamat takarja - persze nem csak ő az egyetlen alkalmazott.

2015.04.02. 13:03:12

@Mirjam2: A politikusok nem igényt teremtenek, hanem manipulálják az embereket. Ez mindig is így volt...

2015.04.02. 13:16:59

@maxval bircaman szerkesztő: Szerintem te kevered a dolgokat. Aki a ceg neveben ir, az nem mediafigyelo. Mediafigyelo az valaki olyan aki egy masik ceg reszerol, semleges szempontbol figyeli a ceg megjeleneset a mediaban, a ceg megbizasabol. En dolgoztam egy nagy nemzetkozi media-figyelo cegnel szocialis media kutatas teruleten, soha nem hallottam meg hirbol sem 'reklamozo kommentelorol'. Szerintem osszekevered a cegeket a politkusokkal akik ilyen modszerekkel probaljak manipulalni az embereket. A cegeknek elsosorban az az erdekuk hogy olyan termeket fejlesszenek ki amivel a vevok tenylegesen meg vannak elegedve, a hamis velemenyekkel nem sokat ernenek.

2015.04.02. 13:21:18

@Philosoraptor: Egy szoval sem mondtam hogy a politikusok teremtik az igenyt. Az embereknek vannak igenyeik, ezeket szolgaljak ki a politikusok, vagy legalabbis ugy tesznek mintha megprobalnak, legalabb a valasztasokig. Hiaba nezed hulyenek a Jobbikosokat vagy hasonlokat, ha 15-20%-os a tamogatottsaguk egy orszagban az jelent valamit. Lehet ugy csinalni mintha a Jobbik vagy a UKIP nem letezne, ettol meg nem valtozik az a teny hogy Europa-szerte egyre nepszerubbek a hasonlo partok kulonbozo orszagokban.

GERI87 2015.04.02. 14:22:29

@maxval bircaman szerkesztő:

Ennyi erővel te is bérkommentelő vagy:)

Valójában semmi szükség erre, van alapból annyi hülye aki egy ideológia, párt mellett az ésszerűség határán túl is kiáll...

Cégeknél nem hiszem hogy van ilyen (max. MLM-nél ), mekkora hatása lehet egy noname kommentelőnek, kommentnek? minimális.

Meg itt is van aki önként dicséri a terméket, mert neki bejött (és szeretné világgá kürtölni hogy "Ő" mennyire "okos és király" hogy jól döntött) de ha másért nem hát azért mert bár szar a cucc, de "Ő" ugye nem lehet "vesztes", meg "lúzer"...kognitív disszonancia alakul ki nála és "csak azért is" kiáll a termék mellett és pozitív visszajelzést akar...

Na meg mi a francnak költenének akkor milliókat reklámra a neten is, meg híres emberekre akik "arcai, fogyasztói" lesznek egy-egy terméknek? Valószínűleg azért mert Józsi72 nem elég meggyőző!

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.04.02. 14:22:29

@Mirjam2:

A hamis vélemény reklám. A reklám irányítja az igényeket.

Mi jobb? Egy tévéreklám, melyről mindenki tudja, hogy fizetett anyag, vagy egy látszólag független fogyasztói vélemény? A rejtett reklám NAGYON működik.

A mai kereskedelem alapja a piackutatás, nem? Ennek része a piac befolyásolása is.

2015.04.02. 14:39:06

@maxval bircaman szerkesztő: Ebben nagyon tevedsz, a piackutatas meg a piac befolyasolasa az ket teljesen kulonbozo dolog. A piackutatas egy szakma, en egesz veletlenul dolgoztam ezen a teruleten. Semmi koze a piac befolyasolasahoz, legalabbis nem abban az ertelemben ahogy te ezt itt prezentalod.

Milyen bizonyitekod van arra hogy ilyen 'rejtett reklam' letezik es nagyon jol mukodik? Ha ez a maganvelemenyed az nem gond, csak nem kene tenykent beallitani amikor nem az. Abban pedig tovabbra is ketelkedem hogy szemelyesen ismersz valakit - hol, Bulgariaban? - aki foallasban, alkalmazottkent hamis velemenyeket ir termekekrol. Ne haragudj de nehez elhinnem hogy letezik ilyen. Milyen nyelven ir az illeto velemenyeket, bolgarul? Es ezert fizetik, alkalmazotti statuszban? Szerinted megerne a cegnek a kockazatot ha az alkalmazottak kozul valaki kitalalna a sajtonak? Ne mar.

2015.04.02. 15:21:09

@Mirjam2: "Lehet ugy csinalni mintha a Jobbik vagy a UKIP nem letezne"

Hol írtam én ilyet? Megint nagyon élénk a fantáziád. :)))

GERI87 2015.04.02. 18:41:16

@Mirjam2:

"csak a kepzett embereket engedtek be illetve akinek szukseg volt a munkajara. A vilag rengeteg orszagaban mukodik, pl. Svajc, USA, Kozel-Kelet stb. Semmi akadalya nem lenne,"

Ennek az is az akadálya hogy csökken a születések száma, elöregszik a társadalom.
Szükség van a friss és fiatal vagy családos bevándorlókra, a kétkezi és szakmunkásokra is.
Kelet-Európában úgy sincs olyan erős gazdaság ami eltartana ennyi embert.
Náluk már 25 éve az van hogy akit nem szív fel a hazai piac és képzett az megy külföldre vagy munkanélkülinek, aki képzetlen az meg segélyre, korai nyugdíjba, rokinak, vagy közmunkára...
És csak egyre több lesz az olyan aki azért megy el mert nincs munka és nem azért mert nem fizetik meg/máshol jobban megfizetik.

Inkább ürüljön ki Ukrajna, MO-ág stb az elcseszett politika, gazdaság miatt mint Törökország vagy Algéria...
Még mindig jobb egy katolikus lengyel "gettó" Londonban mint egy muszlim pakisztáni.
Rohadt gonoszul hangzik ez, de a történelem meg azt mutatja hogy Európa évszázadokig "nem jött rá" hogy "nem a zsidók tehetnek a jégverésről, éhínségekről"...
Olyat kell befogadni aki beolvad, asszimilálódik.

Szent István "idegenjei" is beolvadtak, miközben a magyarságot is "asszimilálta" a nyugatba.

GERI87 2015.04.02. 18:41:22

@maxval bircaman szerkesztő:

Nem tudatosul hogy "fizetett anyag", egyszerűen csak sokat kell valamit mutatni, sok helyen vagy hatással kell lennie rád, ennyi.

(Amúgy meg mit veszel inkább meg?: egy olyan cég termékét ami képes volt megfizetni..mittomén..Pittet és vagy százszor látod a TV-ben...vagy aki noname Józsival kommmenteltet?)

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.04.02. 18:41:30

@Mirjam2:

Az alkalmazott BG-ban van, multinak dolgozik, s angolul ír kommenteket.

Kitalálal az alkalmazott? Úgyse hisz neki senki.

andirondacks 2015.04.02. 21:34:12

@pappito:
aligha hiszem, hogy az itteni olvasók közül bárkinek is jobb véleménye lenne putyinról és az ő tökéletesen demokratikus rendszeréről a helyi troll hatására.

szerintem teljesen kontraproduktív ez a birkáskodás. inkább azt tudom elképzelni, hogy mivel a troll nyomja, a tartalma helyből a megfelelő helyre kerül az emberek fejében, s az általa felépített "hitelességnek" köszönhetően azt gondolják, hogy legfeljebb az ellenkezője igaz annak, amit mond, vagy az se.

a biztosan és tendenciózusan tévedő időjós is nagy kincs persze, az ember megtudja tőle, hogy milyen idő biztosan NEM lesz másnap. :)

2015.04.02. 22:07:01

@maxval bircaman szerkesztő: Ne haragudj de annak alapjan amit a temarol tudok ezt nagyon-nagyon nehezen tudom elhinni.

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.04.02. 22:23:28

@Mirjam2:
szerintem kelet-eu másképp működik, és itt simán el tudom képzelni az ilyesmit egyébként.
aztán meg lehet, hogy mégsem, és neked van igazad.

tanato 2015.04.02. 23:20:49

@andirondacks: Ezt neked akartam küldeni.Egyáltalán nem hatástalan az oroszok pénzelte trollok munkája,ezt boncolgatja a cikk.Nem tudni persze van e-magyar nyelvű részlege a cégnek,de ismerve a KG Béla sztorit,nem lehetetlen.

andirondacks 2015.04.03. 00:14:11

@tanato:
- ebből a cikkből nekem nem derült ki, hogy bármiféle hatása is lenne efféle trolloknak (ha egyáltalán léteznek). volt benne ilyen állítás?

- szerinted a helyi trollunk tevékenysége nyomán a blog bármely olvasója "oroszbarátabb" lett? én aligha hinném.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.04.03. 04:23:40

@maxval bircaman szerkesztő: Haha, kösz a választ.:D Lehet, keresek én is valami ilyet.Szidok én bármit szívesen, ha megfizetik... :D

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.04.03. 04:36:02

Annyiban azért igaza lehet Birkának, hogy sokan szoktak egy nagyobb értékű beszerzésnél neten fórumokat böngészni, olyanok véleményét elolvasni, akik vettek már olyat, vagy használtak.Én is sokkal többet adok egy ilyen véleményre.Persze sajnos nem lehet kiszúrni, hogy ki az akinek valós a véleménye és ki a bérkommentelő.Én is csak azt szoktam nézni, hogy a negatív-pozitív arány hogy áll össze.
Olyasmi ez, mint a vaterás íbélyes stb visszajelzések a termékről, eladóról.Ha kurvasok pozitív és egy két negatív, az nagy valószínűséggel jót jelent.Ha fele-fele, akkor részemről kizárva a vásárlás.
És simán el tudom képzelni, hogy egy cég alkalmaz ilyen bérkommentelő egyéneket.Sokkal durvább dolgokra is van példa...

tanato 2015.04.03. 07:38:19

@andirondacks: De van,amikor az egyik alkalmazott a barátaitól visszahallotta azokat amit leírattak vele,ekkor rájött hogy "nem dolgozott hiába"

tanato 2015.04.03. 07:39:32

@andirondacks: Sajnos itthon nem kell trollkodni,anélkül is egyre több az oroszbarát ,nyugatot elutasító polgár,a kormánypropaganda hatására is.

2015.04.03. 07:57:11

@Dragonlady (Bp, Hun): Ezek nemzetkozi cegek, mindenhol a vilagon vannak alkalmazottaik. Nagyon sok alkalmazott Indiaban van peldaul ezen a teruleten (marmint mediafigyeles es hasonlo). Nem azert nem tudom elkepzelni mert a cegek olyan tisztessegesek, hanem mert annak alapjan amit tudok rola, praktikus okokbol lehetetlen ez szerintem. Egyebkent en toltottem mar pl. napokat internetes kommentelok profiljanak a felepitesevel, mert ezert fizettek a 'multik' - tehat valaki leirja hogy mit gondol egy muanyag kerti szekrol, nekem meg reszletes riportot kell irnom rola hogy ez ki lehet, meg kell probalnom utananezni interneten, vannak erre kulon modszerek meg programok. Ha lennenek olyan emberek akik penzert hagynak kommenteket foallasban, az nagyon gyorsan nyilvanvalo lenne a tobbi ceg szamara szerintem az ilyen kutatasokbol peldaul. Es ez csak egy pelda, egy csomo mas ok miatt sem tudom elkepzelni hogy ez igy mukodjon ahogy Max leirja. Inkabb egy fantazianak tunik mint valosagnak.

2015.04.03. 08:01:57

@geegee: En nagyon adok az internetes velemenyekre minden termekkel vagy szolgaltatassal kapcsolatban, es eddig az a tapasztalatom hogy valos emberek valos velemenyeket irnak le. Persze mivel barki barmit irhat nevtelenul interneten, konnyu elkepzelni hogy valaki penzert hamis velemenyeket ir, de szerintem ez nagyon ritkan fordul elo es nem olyan formaban hogy a cegek fizetnek. Inkabb valoszinu pl. barati koron vagy csaladon belul, pl. kis csaladi vallalkozasrol van ket velemeny az interneten es az egyik gyanusan pozitiv, az lehet egy ismeros vagy csaladtag. Nagy cegeknel ez szerintem praktikus okokbol nem fordul elo.

Evain 2015.04.03. 08:43:42

@geegee: kicsit megkésve, de megerősítem. :D
Viszont marha kíváncsi vagyok, hányan olvassák az ismert márkanév miatt rosszul a nevem :D:D:D

Amúgy ha érdekel ez a rajzolgatósdi, akkor nézz utána ASCII art néven. :)

Igaz Barát 2015.04.03. 08:46:40

@Evain: Rosszul olvassák? Ugyan már, te írod rosszul a saját neved! :)

Evain 2015.04.03. 09:48:30

@Igaz Barát: valóban, méghozzá annyira, hogy még másképp is ejtik! :D

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.04.03. 12:59:10

@Evain: Nem kellett volna fotosopkodni, akkor nem keverné össze senki... :D
Mééé' nem volt jó nikknek a víz neve? :-)))

Az ascii-karakteres hőskort ismerem, fantasztikus csajokat raktak ki betűkből.Meg a feltört programok enefó fájljaiban is gyönyörű cirádák vannak.Hátránya, hogy néha csak bizonyos betűtípus kiválasztása után látszódik igazán.

De ezek a pofák valami más módon készülhetnek...

Badeni_lakos 2015.04.04. 10:42:08

Tetszett ez a történet! :)
Hogyha a londoni "kisöreg" ( mindenek finanszírozója) védelme alatt álltatok, akkor végülis mindent el lehetett volna intézni, nemis kellett vna eljönnötök. Szépen átvettétek volna az irányítást. :))
...csak hát már késő. Ez már a múlt.

De most.igy belegondolok h Mennyi de.mennyi lehetőség foszlik szerteszéjjel pusztán azért mert nincs meg a kellő Magabiztosság (a kertésznek visszaszólni, hogy "próbálja csak meg..." és meglátjuk h ki fog a medencében kikötni) vagy h Te legyél tudatában a kisöreg védelmének ill. annak h kényes infó birtokában vagy és ha tudod bizonyítani h a nőci félrelépett akkor hát a markodban volt ő is.

Tehát nem kellett volna beparázni, és eljőnni, hanem erősnek kellett vna lennetek es kijátszani a lapokat...

na a legjobbakat!

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása