oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2015. február 09. 06:43,  „Milyen hülye ez, hogy nem beszél angolul” 356 komment

2015. február 09. 06:43 Határátkelő

„Milyen hülye ez, hogy nem beszél angolul”

Ma folytatódik Dóri angliai története (a kezdetekről ebben a posztban olvashattok, szerintem érdemes a mai előtt elolvasni annak, aki anno nem tette, vagy elfelejtette már), melyből megtudjuk, nehéz kenyér az au pairé, lesz benne egy, az angol humort idéző kutyás kaland, és az is kiderül, hogy amikor már jól mennek a dolgok, akkor is közbejöhet a legváratlanabb fordulat.

au_pair_5.jpg(A kép illusztráció)

„Az előző posztban említett „kedves” családnál telt az időnk. Reggel irány a suli a kislánnyal (9 éves), takarítás, főzés, mosás, délután fölvenni... Akármennyire is igyekeztem beszélni vele, semmi nem használt, próbáltam különböző játékokat, gyöngyfűzést, de semmi.

Egy délután, ahogy ültem lent a nappaliban a lányokkal, elkezdtek rólam úgy beszélni, hogy két méterre voltam tőlük. A kicsi ezt mondta: „Milyen hülye ez, hogy nem beszél angolul, alig várom már, hogy elmenjen”.

Persze én értettem, azzal nem volt gondom, csak a válaszadással. A szülőket persze nem érdekelte semmi. Ők későn jártak haza, mivel professzorok voltak.
Ha este szabad lettem időben, akkor órákat sétáltunk London utcáin és arról beszélgettünk, hogy milyen házunk lesz.

Többnyire a hétvégék is így teltek, mivel legtöbbször péntek és szombat esténként is vigyázni kellett a lányokra. Maradtak az esti meghitt séták. A párom is egy családnál élt, ott fiukra kellett vigyáznia, pár hónap elteltével megengedték, hogy estig ott maradjak, ha délután esetleg hamar végeztem.

Az utolsó csepp a pohárban

Teltek a hónapok, de végül is szerintem ez a bizonyos eset tette fel a pontot az i-re. Egyik délután, ahogy jöttünk haza az iskolából (persze a kezét nem lehetett fogni a kislánynak, mert ciki) szinte dührohama volt. Valami történt az iskolában, de hiába kérdeztem, nem mondott semmit, csak szaladt hazafelé én meg utána, hogy lassabban.

Jött egy nagy kereszteződés, ő pedig pár lépéssel járt előttem. Hiába kiabáltam rá, hogy várjon meg, lelépett a járdáról, nagy fékcsikorgás. Hála az égnek, megállt a sofőr. Én azt hittem, a helyszínen felképelem. De ő mit sem vett föl az egészből, hazáig meg sem állt, csak annyira, hogy kinyissam az ajtót.

Én pedig még mindig remegtem a történtektől. Mi lett volna, ha a kocsi nem áll meg időben… hogy magyaráztam volna meg a rendőröknek, hogy de én szóltam neki?

Az anyuka ezen a napon valahogy pont otthon volt, így bekopogtam hozzá és elmeséltem az esetet, de ekkor már potyogtak a könnyeim. Mikor elmeséltem, annyi történt, hogy fölszólt a lányának, aki nagy durrogva lejött, és megbeszélték a dolgokat, nekem pedig parancsra annyit mondott, hogy bocs.

Ez erősített meg abban, hogy ez így nem mehet tovább. Minden hétfőn tettek ki a metróhoz ingyen újságokat, a neve TNT magazine, és ezekben voltak hirdetések. Onnantól minden héten ezeket bújtuk, és amelyiket csak tudtuk, felhívtuk, de már páros munkát kerestünk.

Végre eljött a mi napunk!

Elhívtak minket a Potters bár mellé interjúra. Egy kertészeti központba kellett mennünk. Ott a hely tulajdonosával és annak családjával találkoztunk. A nő tipikus angol, szőke, magas 40-es, látszott rajta, hogy kondiba, teniszezni jár, élvezi az életet. A férj inkább egy medvére hasonlított alkatilag és szőrzetre is. :-)

Itt már csak 2 gyerek volt, egy hatéves lány és ötéves fiú. Persze a párom rögtön szimpatikus lett a kisfiúnak, az egész interjú alatt a lábszárát rugdosta erőből. Aztán amikor valamire anyuka nemet mondott, leköpte. Szuper! Egy újabb tökéletes család!

Megegyeztünk, hogy 2 hét múlva kezdhetünk. A munkánkban minden benne volt. A kertészet, gyomlálás, locsolás, pakolás, konyhai munka (mivel volt étterme), vagy a bolti részben polctakarítás, árazás, és ha a nő úgy kívánja, akkor engem elvisz a házukba, és vigyázok a gyerekekre, viszem őket iskolába, stb. Itt mar £120 ajánlottak kettőnknek.

Persze a pláne akkor jött, amikor megmutatták a szállásunkat, ami egy lakókocsi volt a raktár mögött, a raklapok között. Igaz, egész jól felszerelt volt, de hideg éjszakákon nem a legjobb. Volt egy kicsi nappalija, ebben pici konyha, egy fürdőrész és egy háló, amiben egy nagy ágy volt.

Mit tegyünk? Belementünk.

A családom nem igazan örült az örömömnek. Nem akartak engedni, hiába mondtam nekik, hogy még 2 hét. De nem mehetek, mert jön a szünet, és ők mit kezdjenek a gyerekeikkel...

De eljött a költözés napja. :-) Hátunkra vettük a kis túratáskánkat és vonattal indultunk egy új helyre, tele reményekkel.

Nem jött el a Kánaán

Persze nem kellett sok idő, hogy rájöjjünk, ez sem lesz a Kánaán! Esténként hideg volt a lakókocsi és csak egy kis elektromos fűtőtestünk volt. A kertészetben végzett munka még el is ment. A dolgozók szerettek minket. Örültek, hogy hol itt, hol ott besegítettünk.

Nekem tetszett, hogy változatos volt a munka. Hol virágokat locsoltam, hol gyomláltunk, hol a konyhán mosogattam, de a lényeg az volt, hogy együtt vagyunk végre, és bármi gond volt, Ő ott volt nekem!!!!

Persze voltak esetek, mikor engem bevittek a gyerekekhez, a párom pedig ott maradt dolgozni. Ilyenkor ott is aludtam a gyerekekkel. A kislány aranyos volt, a kisfiú kevésbé. Az iskolába babakocsival kellett tolni, sokszor köpködött, rúgott és egy percre sem lehetett őket egyedül hagyni, mert rögtön megverte a testvérét. De azért itt jobban teltek a napjaink.

Utólag jöttünk rá, hogy miért is volt itt egy lakókocsi elrejtve. Mielőtt hazament, a főnök ide bújt el a magas szőke menedzserével. Persze a feleség (és mindenki más is) tudta, de úgy tettek, mintha senki sem sejtene semmit. Így mi is úgy tettünk, amikor zárás után órák elteltével mentek haza az irodából. :-)

Kizárásos alapon

Egyik felejthetetlen emlékem, mikor elindultunk bevásárolni egyik este. A bolt elég messze volt, mivel ez a kertészet „a puszta közepén” volt. Így a túratáskánkkal a hátunkon vágtunk neki a heti vásárlásnak, persze, hogy a főút mentén kellett gyalogolnunk, mert még járda sem volt.

A boltot letudva épségben értünk vissza a kertészet kapujához, ahol szomorúan vettük észre, hogy lecserélték a lakatot, és nem tudunk bemenni. Hívtuk a főnököt, aki mondta, hogy beletörték a kulcsot, így másikat tettek fel, oldjuk már meg.

A történteket bonyolította, hogy volt egy kutya, aki őrködött felettünk és persze a kertészet fölött. Szegény már nagyon öreg volt, és nem látott jól, így persze mi hiába magyaráztunk neki, hogy mi vagyunk azok, ő csak ugatott.

Végül abban maradtunk, hogy átmászunk a kerítésen, nincs más választás. A párom felmászott a kerítés tetejére, hogy majd átteszi a 2 teli túratáskát és segít átmászni, miközben a kutya ugrált a kerítésre. Neki közben csokigolyót dobáltunk, hogy menjen el jó messzire érte, addig van időnk ott szöszölni.

Elég „könnyen” ment volna a dolog, ha nem jár arra egy autó a sötétben, ahogy mi mászunk befelé. Persze magyarázkodhattunk ott, hogy mi itt lakunk és lecserélték a lakatot, az ürgét nem érdekelte.

Azt is mondtuk, hogy befelé menet nem szoktak lopni, ő a rendőrséggel fenyegetőzött, amit persze megértettünk a helyzetből adódóan. Gyorsan hívtuk a főnököt, aki nehezen akarta felvenni a telefont, de végül sikerült elérni, ő beszélt az úrral és tisztázott minket. Persze ezek után még ott volt a kutya, de hála az égnek kitartott a csokigolyónk a lakókocsiig… :)

Éppen karácsonyra készültünk haza, amikor a család mondta, hogy nekik már nem kellünk, de van egy ismerős család, akiknek szükségük lenne ránk, ha visszajövünk. Ennek valahol örültünk, mert jobb volt már ugyan az életünk, de azért télen a lakókocsiban még összebújva is hideg volt.

A karácsony szépen telt otthon. Mindenki nagyon örült, amikor hazamentünk. Olyankor volt teljes a család. Persze mindig meglepetésként mentünk, sosem jelentettük be előre. Így még nagyobb volt az öröm, amikor hajnali 3-kor becsengettem szüleim ajtaján. :)

Új év, új hely

Az ünnepek után az új családhoz jöttünk vissza. Devonba mentünk, ami nagyon szép hely. Itt is 3 gyerek volt, 9, 7 és 5 évesek, két lány és egy fiú. Egy üdülőközpontba kerültünk, ami nagyon szép volt, jó pár kőház, hatalmas füves terület, játszótér, tó…

Mi a főház mellett kaptunk egy kis lakást. Lent pici nappali, működő kandallóval, konyhával, fent pedig egy kis hálószoba, fürdővel. Én a gyerekeket vittem iskolába, amikor anyuka elfoglalt volt, majd a főházat kellett rendbe tennem, ami mondanom sem kell, hatalmas volt! Mindenkinek külön szoba, külön fürdők, vendégrész külön két szobával. Ha ezekkel végeztem, akkor várt rám az üdülőházak takarítása, ágyneműhúzás. Nagyon felszerelt szép házak voltak.

Persze a délutánt a gyerekekkel töltöttem, de ők nagyon jól neveltek voltak, így szívesen voltam velük. Nem mondtak nemet, szerettem velük játszani. Volt is hol! Két játszószobájuk volt millió játékkal és egy külön tévészoba csak nekik.

A párom a kertésznek segített be, kerítéseket is készitettek. Itt már jól éreztük magunkat. Kapott egy kvadot is, mivel nagy volt a terület. Ez nekem is tetszett nagyon, persze a gyerekek is szerették és használták. Volt uszodájuk is, és ha nem volt vendég, ezt is használhattuk. Persze ennek a karbantartása is a párom feladata volt, figyelni kellett a víz hőmérsékletét, cserélni, odafigyelni a higiéniára.

Telt az idő, és mi egyre jobban éreztük magunkat. A hétvégék szabadok voltak, normális volt a család, együtt voltunk… mígnem egy nap szóltak, hogy szétbontanák a kis házunkat hat hónapra, addig költözzünk már át az egyik vendégházba. Ahhh, semmi gond, mondtuk.

Összepakoltuk a kis motyónkat és átköltöztünk. A gond akkor kezdődött, amikor egy hét elteltével ismét szóltak, hogy ezt a házat is újra kell vezetékelni, költözzünk már át egy másikba… és ez így ment egy-két hetente. Már a munkások is rajtunk röhögtek.

Egyre rosszabb lett a helyzet

Már ki sem pakoltunk, csak a túrazsákból szedtük ki a ruháinkat. A hab a tortán az volt, amikor már egyik házba sem tudtunk költözni, mert mindegyiket éppen felújították. Ekkor már a munkásokkal keltünk, feküdtünk. Mire felkeltem, már ott dolgoztak a konyhában, este vacsorakészítés közben a fürdőt szerelték…

Mindez egy-két hétre még elviselhető volt, de teltek a hónapok, és nem hogy jobb lett volna a helyzet, hanem még jobban szétszedtek mindent. Ekkor döntöttük el, hogy új munka után nézünk.

A Lady nevű magazinban hamar rá is találtunk egyre. Igaz, ez Franciaországban volt, de egyszer vagyunk fiatalok!

Folytatás következik hamarosan...”

A moderálási alapelveket itt találod.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: au pair Anglia Nagy-Britannia

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr77153263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

morsels (törölt) 2015.02.09. 18:16:32

@Jess G:
Valoszinuleg stresszelsz valamin.
Igyal palinkat :-)

Mrs. Clayton 2015.02.09. 18:17:46

@morsels: nincs unicumot hoztam S-nek, de azt mondta h bun rossz, pedig a Jagert szereti

Sütemény1975 2015.02.09. 18:26:34

@Mirjam2: te kelet europaban szocializalodtal, o nem.

Ugyandehogy (törölt) 2015.02.09. 18:27:52

@morsels: ez egy nagyon nagy lépés, de nagyon nehéz jogalkotói és jogalkalmazói feladat is.

Ugyandehogy (törölt) 2015.02.09. 18:35:18

@Mirjam2: hú, egyszer olvastam egy cikket gyerekfelvigyázókról, abba voltak belinkelve titkos felvételek, valami nagyon durva, ahogy sokszor bántak a gyerekkel....

ilyenek (ezt most csak első keresésre találtam)
www.youtube.com/watch?v=Am5oyU_vbpQ

érzékenyek ne nézzék meg.

Herr Géza 2015.02.09. 18:43:34

@Jess G: Na, akkor egyetértünk :))))))))

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.02.09. 18:50:19

@Herr Géza: ez úgy hangzik, mint angolul a wanker. (csak hogy folytassuk a széleskörű interkulturális népművelést :-D )

**mimi** 2015.02.09. 18:51:25

@Babette .:
jézusom....ez nagyon durva!!!
idegbeteg barom állat...remélem őt is így megtakarta valaki!

Herr Géza 2015.02.09. 18:53:06

@Dragonlady (now in Thailand): Az angoltudásom sajnos nem terjed ki ilyen "magasságokig", de köszi az infót, néha bizony jól jöhet... :D

DieNanny CH 2015.02.09. 18:54:05

@Babette .:

Én egyszer láttam olyat, hogy az alkalmazott dobálta a kb 10 hónapos babát... Úgyhogy, nem tudom, a te linked milyen, de inkább nem nézem meg...

**mimi** 2015.02.09. 19:00:22

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]:
ne is nézd meg...nekem se kellett volna

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.02.09. 19:03:39

@Herr Géza: gondoltam, hogy értékelni fogod :-)

blackhairlady 2015.02.09. 19:07:11

@Jess G: Milyen volt a szalagavato?

Nem lehet, hogy tul vagy porogve, sok az esemeny, es az agyad nem tud kikapcsolni?

Ugyandehogy (törölt) 2015.02.09. 19:08:37

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: ne nézd meg. én kemény vagyok, de nem tudtam végignézni.

blackhairlady 2015.02.09. 19:09:36

@Jess G: Mostanaban lattam egy errol szolo filmet. Illetve egy sorozat egy resze szolt errol.

tanato 2015.02.09. 19:12:59

@Jess G: Azért nem tudsz aludni mert a lázas állapotod nem hagy.Koffein tartalmú gyógyszerektől tartózkodjál,a fájdalmat ugyan csökkenti,de nem hagy aludni.

tanato 2015.02.09. 19:15:15

@Mirjam2: Ami az Édes Annában le van írva ,gyakorlatilag az van most a világ nagyobbik kétharmadán az úgynevezett 3.-világban.Csak Brazíliában egyedül 6 millió bentlakó cselédlány dolgozik.Szingapúrban pedig 200 ezer,pedig csak egy városállam.

tanato 2015.02.09. 19:22:50

@Mirjam2: Anno Mo.-on 100 éve úgy próbálták az un. úri háziasszonyok kiszűrni a bűnöző hajlamú cselédeket a háztartásukból,hogy csak olyat vettek fel akinek volt ajánlása más háziasszonyoktól.Ez volt ama bizonyos Cselédkönyv amit ma is emlegetnek más összefüggésben,Ez egy fényképes igazolvány volt amibe távozáskor az alkalmazó háziasszony/régies kifejezéssel a nagysága/ véleményt írt a lányról.Így próbálták kiszűrni a nem biztonságosnak. tűnő lányokat a cselédcsapatból.
De úgy tudom felétek is dívik hogy az európai expat Wife-ok,egymásnak adják át a maideket vagy a saját maidjük által javasolt lányokat/akik legtöbbször rokonok./

Herr Géza 2015.02.09. 19:38:45

Milyen vicces a multikulti világ: ma kapok egy állásajánlatot egy svájci fejvadásztól egy német cég debreceni üzemének vezetésére... :)
A német cég székhelye ráadásul a tölünk 20 km-re lévö város. Ja, a fizetési kategória 70k+ € !!! Az azért már nagyon rendben lenne M.o.-on élve. Gondolom ismét "büntikategória" egy németnek, ha ott kellene dolgoznia, persze azt sem értem, hogy miért nem otthon keresnek vmi németül tudó polgárt. Az meg végképp nem tiszta, hogy jön a képbe a svájci fejvadász. :D
Holnap azért megkérdezem, mi lenne ha hétfötöl-csütörtökig Debrecenben melóznék, cserébe fizetik a heti oda-vissza utat repülövel és akkor belemegyek a kerek 70k-ba is, lemondok a "+"-ról... :))))))))))))))))))

DieNanny CH 2015.02.09. 19:49:42

@Herr Géza:

Hát, ez tényleg vicces.
Debrecenbe nem csak Lutonról megy járat?

Mrs. Clayton 2015.02.09. 20:24:44

@tanato: ah, koszonom, akkor meg nem dolok a kardomba, de ha ma este se megy, akkor azt hiszem felkeresek egy orvost

Mrs. Clayton 2015.02.09. 20:26:37

@blackhair-lady: hat uncsi, de legalabb a ruham jol nezett ki, a fiam mar ott haldoklott, en csak par oraval kesobb kezdtem el lazasodni

Mr Long 2015.02.09. 20:37:28

A HA-n ugyis nepszeruek a "tudomanyos" statisztikak, hat itt egy hasznalhato!
index.hu/tudomany/til/2015/02/09/tenyleg_a_muszlimok_nezik_a_legtobb_pornot/

2015.02.09. 20:37:55

@tanato: Angliaban normalis csaladok csak elozo munkaadotol szarmazo szemelyes referencia alapjan vesznek fel au pairnek / nannynek, ezert sem eri meg nagyon osszeveszni egy csaladdal mert akkor oda a referencia. Nemetorszagban dolgoztam angol csaladnak akik felhivtak telefonon azokat akiknek tobb mint tiz evvel azelott dolgoztam hogy leellenorizzenek, mielott ram biztak a gyereket. Ez a normalis hozzaallas szerintem, a 'laza' nemet no kivetel volt.

Mr Long 2015.02.09. 20:39:05

@Herr Géza: Azert erdekelne, hogy a nemetnek miert fizetnenek 70k+, mig a magyarnak a felet sem...

2015.02.09. 20:43:29

@Mr Long (UK): Ez nem lep meg :). Mondjuk az tenyleg rekord hogy Szaudiban annak ellenere van ennyi kereses hogy minden olyan weboldal le van tilva aminek a cimeben 's' vagy 'p' betus szavak szerepelnek. Meg az Ann Summers oldalat sem lehet megnyitni :(. De azert sokan tovabbra is kitartoan probalkoznak...

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.02.09. 20:47:29

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: Ilyesmi melóm nekem is volt: a cégnél, ahová felvettek, másnap adtak 300 ezer forintot, hogy vegyek alkatrészeket.A fizetésem meg volt 20 ezer...
Aztán később komplett, jól kiépített számítógépeket biztak rám, egyetlen papír, vagy adat nélkül, hogy majd megjavítom, adatmentem, stb és hozom majd vissza.Annyi hardvert lophattam volna így el, hogy Dunát rekeszthettem volna vele...Én marha meg mindig mindenkinek visszavittem.De hogy ennyire megbízzanak egy vadidegenben, nekem is egy csoda volt megélni... :D

33621 2015.02.09. 20:57:08

@Herr Géza: Na Gézám gyere csak ide dolgozni! A FAG-hoz hívnak?

2015.02.09. 20:58:01

Kalandos sztori az biztos :) Remelem happy end lesz azert.

Ezeken a g*cis forditasokon egesz nap vihorasztam :D

morsels (törölt) 2015.02.09. 21:01:24

@Jess G:
Legkozelebb Pannonhalmi, vagy Szicsek fele palinkat vigyel :-)

morsels (törölt) 2015.02.09. 21:02:25

@Babette .:
Az.
De eddig esely sem volt a torveny modositasara, most valaminek tortennie kell.
Ami jo.

Mrs. Clayton 2015.02.09. 21:03:38

@morsels: azt elobb meg meg kell ernem, mar faj mindenem, az allkapcsom, a szemeim, szerintem mar a fogam is, a torkomrol meg nem is beszelek

33621 2015.02.09. 21:04:49

Bár Gézám te ha jól tudom, légtechnikával foglalkozol. Most hirtelen nem ugrik be hogy itt van e ilyen profilú cég. Vagy az IT Service?

33621 2015.02.09. 21:08:09

@morsels: Az igazi házi főzésű házi pálinkánál nincs jobb úgy 50-52 fokos szesz. Tökéletes gyógyszer.

Herr Géza 2015.02.09. 21:11:34

@33621: Nem, Manz AG, Display-Solar-Battery (Róluk tudsz valamit?). Annyira nem vág profilba, de most éppen ott tartok, hogy talán már nem is lenne baj vmi tök mást csinálni. Felületkezelés, szolártechnika nem áll távol, mert oda rengeteget dolgoztunk a tisztatereinkkel és sokszor komplett technológiával együtt kellett pályáznunk. Szóval nyeretlen kétéves se lennék, na meg tudod, a fönöknek nem muszáj értenie hozzá, elég ha a megfelelö emberek vannak körülötte.:DD De nem, nem akarok hazaköltözni.

Herr Géza 2015.02.09. 21:17:37

@blackhair-lady: Köszi, igen ennél még jobb is, amit ígérnek... :D (Nem ügyvezetöi, hanem termelési vezetöi a poszt..)

Herr Géza 2015.02.09. 21:22:09

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: De, ill. most találtam Eindhovent is, viszont azt olvastam nyáron lesz valami német összeköttetés is. Mondjuk tök mindegy, a Bp-Debrecen azért nem tragédia autóval sem.
Meg egyelöre úgyis csak játszadozom a gondolattal, persze egy telefont megér... :))))

Herr Géza 2015.02.09. 21:28:39

@geegee: Mint nekem a döbbenet, amikor annó megérkeztem (még kiküldöttként) a céghez ide 26 évesen a cocilizmusból, nem hogy portás, de kerítés sem volt és másnap kaptunk kulcsot a teljes iroda-raktár-csarnok komplexumhoz, hogy "bármikor tudjunk dolgozni". A céges autók kulcsa a falon lógott egy táblán és mondták, hogy ha kell, vigyük nyugodtan bármelyiket, csak a Fahrtenbuchba írjuk be hogy hol voltunk, meg azt, hogy "privát használat". Azt hittem álmodok. :DD

33621 2015.02.09. 21:35:37

@Herr Géza: Lehet ez valami új cég lesz. Ilyen névvel nem emlékszem senkire itt. Lehet a reptéri új ipari parkba fognak esetleg mostanában költőzni.

33621 2015.02.09. 22:08:54

Már mindenki lefeküdt? Csak én szedek Béres cseppet!

33621 2015.02.09. 22:11:53

@Herr Géza: Gézám ha esetleg tudsz valami konkrétabbat a cégről, hogy hol és mikor lesznek, akkor egy privit nyomjál már létszi!

pacilecsenye 2015.02.09. 22:17:21

@Dragonlady (now in Thailand):
Az Economist down-to-earth. Annak nevezi, ami: a geci az geci (see below).

"HUNGARIANS possess a rich vocabulary of swear words and curses, many involving imaginative connections between relatives, their bodily orifices, and farmyard animals. But even by local standards, the invective that Hungary’s most powerful businessman has unleashed over the past few days on his country's prime minister is exceptional. In an interview on Friday with index.hu, a news website, Lajos Simicska, a former university roommate of Viktor Orban (pictured) and one of his closest allies for the past thirty years, called the prime minister a geci, one of the worst insults in the Magyar lexicon. The literal translation of geci is "sperm", but even that English term fails to convey the Hungarian word's connotations of disdain. Beyond the colourful language, the spat is the most serious break yet in Mr Orban's governing Fidesz party, which despite winning a two-thirds majority of the seats in the most recent elections has begun to show signs of strain. (...)"
www.economist.com/news/europe/21642647-countrys-biggest-media-mogul-turns-against-viktor-orban-no-uncertain-terms-how-cuss

morsels (törölt) 2015.02.09. 22:50:32

@33621:
Ja, csak a hazifozesuben lehet rosszba is futni :-)

morsels (törölt) 2015.02.09. 22:54:15

@Herr Géza:
Pedig abbol mar egy kisebb kiraly lennel Debrecenben :-)

Herr Géza 2015.02.09. 23:05:01

@33621: Oké, utánanézek, eddig még el sem jutottam, mert igazából nem is érdekelt, de egy kicsit utánagondoltam, és hhát miért is ne... :))))

M. Péter 2015.02.09. 23:25:09

@Mirjam2: @Mr Long (UK): Csúsztatás van a cikkben, mert csak azt számolták, hogy melyik országból hány ilyen keresés volt a Google-n.

Herr Géza 2015.02.09. 23:31:52

@33621: Vannak. Manz Hungary Kft., 2004. óta. Határ út. A magyar honlapjukon nem hirdetik az állást, tehát "németet" akarnak odaküldeni... Én lehetnék a "trójai faló" ?? :D

P.Elliot 2015.02.09. 23:37:05

@tanato: Megneztem! Megallt bennem a levego!

Ludmilla a Beta 2015.02.09. 23:38:36

Na, én aztán jól lemaradtam az au-pair beszélgetésről. Mindegy, a már elhangzottakhoz annyit fűznék, hogy mielőtt Angliába mentem au-pairnek, nekem azt mondták, hogy ez egy csereprogram, amit nemzetközi szerződés szabályoz. Csak mert ma többször elhangzott, hogy az au-pair és a család között nincs szerződés... Bár nem néztem utána, gondolom, hogy ebben benne van, amit nekem az ügynökség a lelkemre kötött, hogy az au-pairkedés célja a nyelvtanulás, gyerekfelügyeletért és könnyű házimunkáért (napi max. 5-6 óra) cserébe az ember szállást, ellátást és zsebpénzt kap.
Szó volt a bizalomról is. Gondolom, hogy bizonyos szintig védi a családot és az au-pairt is, ha ügynökségen keresztül választanak. Persze totális garanciát ezt sem jelent, de ha gond van, legalább van hová fordulni.
És még egy, a kajakérdés. Az au-pairkedés egy csomó alkalmazkodással, mi több, olykor megalkuvással jár, főleg az au-pair részéről, hiszen ő csöppen bele egy vadidegen családba. De ez még nem ok arra, hogy a kaján keresztül tartsuk fenn a függő viszonyt. (Mi ezt a kutyákkal csináljuk a kötődés erősítésére.) Nálunk két hűtő volt, mindig tele, és mindenki azt ette és akkor, amikor akart. Én is. Ha nem így lett volna, tutira nem maradok ott másfél évig. A kamasz fiú egyszer mondott olyat, hogy valamiből én nem ehetek. Este megkérdeztem az anyukát, hogy tényleg nem? Erre letolta a gyereket és többet a kérdés nem merült fel. Sőt, mindig hozott a kedvenceimből amikor bevásárolt. Lehet így is. Egyébként indiai családom volt.
Lehet, hogy ez csak az én fejlövésem, de annál kevés megalázóbb van, mint ha a kezedre csapnak, hogy ebből te nem ehetsz, vagy többet nem. Tisztára Twist Olivér...
Na, jó sok hozzáfűzni valóm volt :)

Meridian74 2015.02.09. 23:54:49

@geegee: Igen, én is ezen csodálkozom... nettó 85 ezerért külföldön melózni? 2001-ben 120 nettóm volt itthon és egyáltalán nem kerestem jól... ehhez képest kevesebbet keresni külhonban? Egyáltalán nem tűnik nagy biznisznek...

Ladislav 2015.02.10. 00:12:35

@Ludmilla a Beta: Már mástól is hallottam, hogy indiai családnál volt és jól érezte magát. Legalábbis egy tősgyökeres angol család után felüdülés volt neki, mert szinte családtagnak számított ott, szemben az angol ridegtartással.

blackhairlady 2015.02.10. 00:14:25

@Jess G: Na az is valami, orom az uromben:)

blackhairlady 2015.02.10. 00:18:43

@Herr Géza: Pedig milyen buli lenne, haza koltoznel otthonrol Nemetorszagbol, , es ingaznal otthonrol Magyarorszagrol haza Nemetorszagba a felesegedhez:))

Herr Géza 2015.02.10. 00:37:55

@blackhair-lady: Neeeem, innen oda ingázni! Mondjuk hétfő reggel oda, csütörtök este vissza. Ismertem ilyesmi konstrukcióban dolgozó embereket. Kölcsönös "szimpátia" esetén még be is vállalnám, persze repjegy cégköltségre.

FutureFry 2015.02.10. 01:24:59

@Mirjam2: "Smeghead" ? - ala Red Dwarf:
www.youtube.com/watch?v=RXKlC8ph7mM
Bár az talán nem elég durva és/vagy ismert. Valószínű olyan szó kellene amit - legalább is amerikában - kisípolnának (nem tudom a magyar TV-ben kisípolták-e az eredetit?). Esetleg kreatív hozzáállásal (a te és az én ferdítésemből): "Smegbag"

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.02.10. 03:58:26

@Herr Géza: Az igen...
Nekem ez amit írtam, még otthon volt magyarba'.
Az itteni dolgok meg télleg már a scifi kategória... :-)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.02.10. 04:04:27

@Meridian74: Aztán abban maradtunk, hogy ez valami zsebpénz féle volt, a kaján, lakhatáson felül.Úgy még elmegy...

33621 2015.02.10. 05:47:24

@Herr Géza: A Határ úti ipari parkban van a FAG, a National Instrumens és még valami teherautó karosszéria készítő üzem.

pacilecsenye 2015.02.10. 06:06:07

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: akkoriban 220 bruttóért vették fel a céghez a nulla napos kezdő közgazdászokat / informatikusokat. ami kiemelkedő fizetésnek számított egy kezdőnek.

bystander 2015.02.10. 06:06:07

Ha meg erdekel valakit. 2005 elott nem volt mas lehetoseg a kinti munkara , nyelvtanulasra. Ez igy 10 ev tavlatabol nehezen elkepzelheto, de ez volt. Mosogatasra, felszolgalasra voltak a franciak, olaszok, spanyolok. A legegyszerubb, legbiztonsagosabb modja volt - es meg ma is a kulfoldre koltozesnek fiatalok szamara. Zsebpenz, lakhatas, etkezes, net, futes, meleg viz, kulon furdoszoba, auto hasznalat biztositott. ( Maga a biztositas kulfoldi jogisra, egy 20-on evesnek egy kisebb vagyon). Sokszor iskolat ,repulojegyet haza is fizet a csalad, sot nyaralni is elviszik az au-pairt . ( mindez a 90-es koar 00- es evekben).

Rengeteg, ismetlem rengeteg lany csinalja ezt ma is. Szuper csaladok vannak, nona hogy a remtortenetekrol hallunk inkabb.
En 2 evig voltam au-pair, 60-80 au-apirt ismertem kb a suliban , a legrosszabb tortenet annyi volt, hogy egy lany nem jott ki az anyukaval, uj csaladot keresett. Szinte minden heten buliztunk valakinek a "hazaban".

A suliban , ahova a gyerekeim jarnak, latasbol ismerek 7-8 au-pairt. Van lengyel, spanyol, brazil, magyar.

A miertekrol. Itt minimalis a GYES idotartama. A bolcsi, ovoda, kb £1000/ho, net. Suli 9-3-ig, elotte utanna childminderhez mehet a gyerek , ha mindket szulo dolgozik. Ez kb £6 /ora/gyerek, vagy after school club £14 per afternoon. Lehet szamolni ( mondjuk az atlagos 2 gyerekkel)

A legtobb normalisan dolgozo csalad nem kap semmi tamogatast.
Ismetlem semmi anyagi tamogatast az allamtol.

Lenyeg - az au-pair olcsobb, a szuksegszeru rossz.

bystander 2015.02.10. 06:06:07

Ismetlem , az au-pair zsebpenzt kap. Napi 5 ora munkaert. Kap tiszta, meleg szobat, netet, furdoszobat, szep hazban lakik, kajat, van egy csomo szabadideje, mehet suliba.

Ezt egy mosogato, vagy egy szobalany semmikeppen nem tudja eloteremteni, es mellesleg sulibajarasra se marad ideje. Dolgozhat lengyelekkel - aztan 5 ev alatt se tanul meg angolul.

aki mást mond az hazudik (törölt) 2015.02.10. 06:06:07

Cselednek menni nem egy irigylesremelto dolog. En ismertem magyar egyetemet vagy foiskolat vegzett lanyokat, akik kepesek voltak heti 60-80 fontert megalazkodni, szart kaparni a gyerek seggerol, fozni, mosni, vasalni, takaritani. Elkepeszto megalaztatas. Ahogy a kozmondas mondja: Nem feher embernek valo korulmenyek. Es valoban, az ilyen munka filippino cseledeknek valo. A szutykosabb munka meg indiai, paksztani bevandorloknak.
En a kormany helyeben nem engednem meg, hogy magyarokat cselednek vigyenek Angliaba. Persze addig se otthon munkanelkuli... Szornyu elet.
Szakmunkasnak, orvosnak, mernoknek kivandorolni rendben van, uzletemberkent is normalis, de cselednek, rabszolgahoz illo korulmenyek koze az szamomra felfoghatatlan. Ezt az Union belul tiltani kellene. Komolyan, egy hideg lakokocsiban elszallasolni valakit? Nyugaton a lo, a macska es a kutya is jobb korulmenyek kozt lakik, mint az cseled.
En amugy is csak filippinot vennek fel, ok jo cseledek es ha egy gyonyoru 18-20 eves lanyrol beszelunk, akkor bizony mas dolgokban is verik a kelet-europaiakat.

Tudományos libsizmus 2015.02.10. 06:06:12

Nemrég azt olvastam, hogy nem az angol-angol az eredeti, hanem az amerikai-angol. Régen az angolok is úgy beszéltek, mint ma az amcsik, csak elszállt az agyuk és kitalálták ezt a brit angolt. Na mindegy. Az biztos, hogy az angolnál nagyobb gyökér talán csak a francia:)

pappito · http://pappito.com 2015.02.10. 06:36:17

@Dragonlady (now in Thailand): "ez úgy hangzik, mint angolul a wanker."

igen, de a g.ci-t arra mondja a magyar aki aljas, gonosz, rosszindulatból árt másnak (vö: szopat valakit, gecizik vkivel) ami nem passzol a luzerrel (vesztes, béna, stb.)

És mivel ez még a magyarban is elég erős jelző, angolul tán a scumbag van hozzá a legközelebb, bár szerintem a scumbagnél a geci obszcénebb. A motherf.cker közelebb lenne, de annak az ereje erősen megkopott, köszönhetően az angolszász filmiparnak :)

Vagy a cunt. De a cunt az nagyon durva az angolban és leginkább khm, megkérdőjelezhető kvalitásokkal rendelkező hölgyekre alkalmazzák, ha jól tudom.

Mr Long 2015.02.10. 06:55:36

@Tudományos libsizmus: Vagy a magyar, de meg nem biztos...

kék madár 2015.02.10. 07:45:52

@pappito: amerikai angolban, mint mindenhol mashol, ez 5 evente valtozik. Ma mar a dirtbag es a slimebag durvabb mint a scumbag. De ennelis durvabb a thug. Ezek a sertesek mindig felpuhulnak es ki kell valtani valami kozmegegyezes altal meg sulyosabbal

DieNanny CH 2015.02.10. 08:13:34

@Meridian74:

Később leírtam ám, hogy diplomás óvónőként én 34.500-at kaptam... Na, most akkor számolj, megérte-e nekem a 85.000... Amúgy jelenleg, 2015-ben kb 120.000 lenne a nettóm Mo-on. Diplomás óvónőként...

bystander 2015.02.10. 08:18:21

a szart vakarni gyerek seggerol, fozni , mosni ,takaritani - mint megalaztatas, es nem feher embernek valo munka kapcsan.

ez mind egyszeru, konnyu hazimunka. a mindennapi elet velejaroja. minden haztartasban el kell ezt vegezni. MO-n talan filippino cseledek vannak minden haznal? a sajat otthonaban talan nem porszivozik ki senki, nem foz, nem tolti fel a moso/mosogatogepet? erdekes.

Egyebkent , meg hogy mire eleg a heti £80. Ismeros spanyol lany, 30, tanitono, anglot tanulni jott. 2 evig maradt a csaladnal, kulon lakresze volt, autoja, havonta repult haza. 2 ev utan ugy dontott onallosul, meg egy evig marad. Talalt alberletet 2 lannyal, kavezoban munkat. 2 honap elteltevel hivtam ot ( jart hozzank neha szittelni), mar nem jelentkezett. Volt csaladjaval beszeltem, visszament Spo-ba, mert 8-10 orakat dolgozott, semmi maganelete nem volt, penzet felelte, suliba el sem jutott az angoljat fejleszteni. Helyere egy masik spanyol lany jott au-pairnek, o 2 eve van az orszagban, most lett elege a bizonytalan vendeglatos munkakbol, es a shared house-ban elesbol.
Meg mindig allitom , a legkonnyebb, legbiztonsagosabb formaja a kulfoldre koltozesnek az au-pairkedes.

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.02.10. 08:30:53

@pacilecsenye: köszi, amikor rákerestem a dologra pár órával korábban, alig hozott ki valamit a hírkereső.

@pappito: köszi a stílusigazítást, igen, nekem is ez jött le, hogy a magyar szó sokkal durvább, mint ez az angol. a wanker is úgy tűnik különböző súlyú a mindenféle angolul beszélő országokban. Mirjammal már korábban kiegyeztünk a scumbag-ben :-)

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.02.10. 08:41:33

@Ludmilla a Beta: nagyon jó, hogy elmondtad te is a tapasztalaidat au pair élelmezés ügyben. és főleg hogy jéé, még az indiai-angolok se mind ugyanolyanok.

@Meridian74: közalkalmazotti bér (pl óvónő, könyvtáros, ilyenek), akkoriban 32 ezer körül volt, mint ahogy kicsikét lejjebb le is lett írva. de mindig egyszerűbb csodálkozni, hogy az nem lehet, meg esetleg lelúzerezni embereket, akik nagyon fontos munkákat megcsinálnak/tak ennyiért....

@aki mást mond az hazudik: ez a filippinós kitétel a végén különösn durván aljas volt. szóval a magyarokkal ne legyen rasszista senki, ne használja ki, de te kihasználhatsz bárki mást.... bocs, de ez nem emberi lényhez méltó hozzáállás.

Herr Géza 2015.02.10. 09:02:31

@aki mást mond az hazudik: Na te sem álltál kétszer sorba, amikor az észt osztották....

Herr Géza 2015.02.10. 09:05:13

@33621: Keress rá a neten akár. Ott van az biza, gondolom nem fake a fotó (meg a cégbejegyzés, stb...) :)))

Evain 2015.02.10. 09:33:35

@Herr Géza: Óhátcsak nézd meg hova kommentelget és miket. Aztán annyira kell komolyan venni.

33621 2015.02.10. 09:38:59

@Herr Géza: Megnéztem tényleg ott van. De én nem ismertem nem hallottam róla. Valószínűleg a hátsó traktusban van és nem is látszik az útról, meg nem is ismerek senkit aki ott dolgozik.

2015.02.10. 10:17:26

@Dragonlady (now in Thailand): Igen, @aki mást mond az hazudik: mai hozzaszolasa egyertelmuen dijat nyerhetne az idei 'top rasszista hozzaszolas' kategoriajaban, legalabbis ezen a blogon biztosan. Tudom hogy en vagyok naiv, de nem gondoltam hogy vannak meg ilyen sotet emberek (belulrol sotet, ugy ertem...).

Mrs. Clayton 2015.02.10. 10:33:11

@morsels: jossz fozni? nekem annyi erom sincs, h kiszalljak az agybol, inkabb hozatok pho levest, az ugyanaz
de legalabb aludtam, aminek annyi eredmenye lett h meg faradtabb vagyok

benedek012 2015.02.10. 12:45:55

Csokigolyót a kutyának...
Megérdemlitek a sorsotokat.

Mr Long 2015.02.10. 14:01:15

@Tudományos libsizmus: Nem, estes. Megigertem asszonynak, hogy ma en fozok, es mivel nappal dolgozok igy csak este erek ra.

tanato 2015.02.10. 14:08:45

@aki mást mond az hazudik: @Mirjam2: @Dragonlady (now in Thailand): Ezek szerint a hazudós nick gazdája a Közel-Keleten lakik?Ott vannak ugye fiippina cselédek nagyszámban.

tanato 2015.02.10. 14:12:41

@bystander: A lényeg a cselédrendszernél az ami Mo.-on is volt 100 éve,óriási különbségnek kel lennie a mélyszegénységben élők és a középosztálybeliek jövedelme között,meg kell hozzá hatalmas munkanélküliség is,ami generálja hogy nagy számban cselédnek álljanak a tanulatlan lányok.Ez jellemző ugye most a 3.-ik világ döntő részére meg régen Európára is. ez volt.

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.02.10. 14:14:18

@tanato: nem tudom, most mi a trend Hong Kongban, ott nagyon sokan voltak filipinák 2003-ban. - ide egyébként angoltanárnak jönnek nagyon sokan, ahol keveset fizetnek a szülők és nem tudják megfizetni a nyugati tanárt, oda veszik fel őket.

Meridian74 2015.02.10. 14:40:17

@Dragonlady (now in Thailand): Nem lúzerezek le senkit sem azért mert csak 34ezret keresett anno. Óvónőként ez nem az ő szégyene, hanem az államé, amely csak ennyit adott... nem mellesleg az akkoriban a minimálbér volt. 40ezer bruttó (2001-ben 50ezer), amelyből 4 féle levonás is volt, SZJA, nyugdíj-, egészségügyi- és valami faszom tudja mi még járulék.

Akkor sem lehetett megélni abból, és most sem a mostani minimálbérből. Viszont külföldre 85-ért elmenni ugyanaz a kategória mint itthon szenvedni 34-ből... szvsz.
Igaz, nyelvet valóban tanulhatott vele.

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.02.10. 15:15:47

@Meridian74: van, hogy egy ekkora kicsi előrelépés az előrelépés, és ez az, amivel ki lehet mozdulni és elindulni valami más/jobb felé.

tanato 2015.02.10. 15:17:40

@Dragonlady (now in Thailand): Nagyon sokfelé eljutnak a flippinók és filippinák ahogy olvasom,igazi vándormunkás népség.Anno a holland hajón amivel kirándultunk ott is majd minden dolgozó filippinó volt

FutureFry 2015.02.10. 15:19:27

@pappito: @Dragonlady (now in Thailand): Esetleg lehetne szabadfordításban új szóval (s nélkül): "cumbag"

2015.02.10. 16:06:20

@Meridian74: @Dragonlady (now in Thailand): Amit az au pair kap az nem fizetes, munkaviszonya sincs. Ez fiataloknak kitalalt kulturalis 'csereprogram' eredetileg. Ingyen szallast es etkezest plusz zsebpenzt kap napi par ora, kepzettseget nem igenylo munkaert cserebe. Osszehasonlitaskeppen: minimalberes teljes idos munkabol lehetne kb. azt az eletszinvonalat tartani Londonban ami egy au pairnek van, ahogy fentebb is irtak.

2015.02.10. 16:10:15

@tanato: Mindenhol a vilagon vannak filippino vendegmunkasok (oke, gondolom Mo.on nem, de kb. mindenhol mashol). A fenti rasszista komment iroja nem hiszem hogy kimozdult volna Mo.rol, bar a hozzaallasabol itelve akar szaudi is lehetne, kiveve hogy utobbiak a fehereket is lenezik :(

aki mást mond az hazudik (törölt) 2015.02.11. 00:19:00

@Mirjam2: nem rasszista, realista
Nezz korul a vilagban, Braziliatol Izraelig, Thaifoldtol Singapore-ig mindenutt igy megy. Nem en talaltam ki, nem en hoztam ezeket a szabalyokat. Cseledekre szukseg van, a bereik piaci alapon kalkulalodnak. Most rugjanak ki minden cseledet a vilagon, mert egyes nyugatiaknak faj a tarsadalmi egyenlotlenseg? Furdovizzel ontenenk ki a gyereket.
Elnezest, ha valakinek megsertettem az erzekenyseget.
A muszlimok kozt tapasztaltam a legkevesbe a rasszizmust, hisz iszlamban mind testverek. Az, hogy egy szaudi lenezi a pakit vagy bangladeshit, az dontoen az allampolgarsag es az altala vegzett munka miatt van.
Azt is el kell ismerni, hogy feher ember se mind egyenrangu. Ha valaki amerikai allampolgarnak szuletik az automatikusan jobb elbiralast kap mint egy roman. Most itt nem az orszaguk fejlettsegere gondolok es az ebbol eredo boldogulasbeli elonyokre. Hanem ha meghallja, hogy amerikai vagy roman a tarsasagbeli, akkor mashogy allsz hozza mondjuk egy francia vagy brit.

Ami egy filippinonak vagy pakinak karrier, az nem biztos, hogy egy magyarnak jo vonal. Heti 60 font meg Mo-on se sok. Szerintem pont egy olyan gazdag orszagba, mint UK erdemes piaci alapon elhelyezkedni, nem a rangletra aljara. Es ehhez Mo-on is lehet szakmat szerezni, nyelvet tanulni, egy pakinak vagy filippinonak erre esetleg nincs eselye otthon, de egy magyar azert ha otthon nem keruli az iskolat, akkor osszeszedhet egy rendes szakmat, amivel mar van eselye egy minimalberes vagy jobb allasra nyugatabbra is. Mert az au-pair az sajnos nem ilyen. Akar egy buszos jogsi is megvaltas lehet vagy egy normalisabb szakma. De ha mas nem, betegapolas, tescos munka... Mert az legalabb munkaviszony es nem alamizsna.
En sose tartanek egy filippinat se lakokocsiban es nem zavarnek szobarol szobara. Ez mutatja, hogy milyen szinten kezelik egymast es magukat az emberek rassztol fuggetlenul. De a vilag legszegenyebb orszagaibol erkezok ezt elviselik, mert ilyen a vilag rendje. Egy magyar, aki egy vilagszinten szerenyen gazdag orszagbol jon, miert viseli el? Ebbol mihamarabb ki kell lepni, rendes munkat talalni. Szakma, nyelvtudas. Es ezek joreszt mar indulas elott megszerezhetoek, mert Mo-on emlekeim szerint azert meg van valaki oktatasi rendszer.

@benedek012: igen, a csokolade az kutyaknak mergezo, ahogy a kave es sok mas emberi elvezeti cikk. Minimum a hasmenes, de ki is mulhat az allat.
Biztos ki akartak nyirni szegeny allatot, csak patkanymereg nem volt keznel...

@Herr Géza: igazad van, en egy nagyon buta, primitiv ember vagyok, aljanep es moslekzabalo, genetikailag alattvalo :)

@bystander: ez csaladtol is fugg, nyilvan nem mindenhol jar auto egy au-pair allashoz, sot, jellemzoen nem
Tipikusan szerintem 60-80 fontert egy teljes munkaidos munka, sot kimeritobb is lehet. Egy normalis munkaviszonnyal azert tobbre megy az ember.

bystander 2015.02.11. 14:15:26

@aki mást mond az hazudik:
Mondom, en is csinaltam, enkem is volt au-pairem. Nem teljes idos munka. Max 5 ora , konnyu hazimunka. Es egy helyi csalad , kozosseg tagja leszel, a csaladon keresztul. Idod mint a tenger , suliba jarsz, angolt tanulsz, networkozol - legtobb csalad beajanl mas csaladokhoz takaritani, szittelni ha akarsz - vagy engednek hetvegenkent dolgozni helyi barban, pubban, restiben. Ez igy megy. Tudom.

Betegapolas, szobalanykodas, dolgozol napi 8-10 orat, azon sporolsz, hogy helyben etkezel, es laksz , szinte csak lengyelekkel, romanokkal erintkezel - mit mondjak nem egy nagy perspektiva. Nics hova tovabblepni - nincs ido, nyelvtudas, lehetoseg, semmi sem adott .

Hogy a poszthoz is hozzaszoljak- ez nem au-pair munka volt, amit itt leir a posztolo, es nehezitett terep , hogy ferfi-no egyutt akart munkat es lakhatast. Ez korlatozta a lehetosegeiket, fokent hogy akkoriban meg hivatalosan semmilyen mas legalis mod nem volt az itt tartozkodasra es munkara ( diak, vagy au-pair vizum). Elenyeszo azok szama akik a csatlakozas elott munkavallalasit kaptak, erdekes lenne utannanezni.

aki mást mond az hazudik (törölt) 2015.02.12. 08:49:43

@bystander: nem tudtam mikor ment ki a posztolo

nekem rengeteg ismerosom volt au-pair Angliaban, a csatlakozas elott is, akkor allitolag sokkal jobb volt, tenyleg adtak szabadidot, fizettek a nyelviskolat
akik a csatlakozas utan mentek, azoktol csak azt hallottam, hogy romlik a helyzet, nyilvan sok az au-pair-nek jelentkezo roman, bolgar is mostmar
a ketezres evek vege fele mar nem is fizettek egy ismeros lany nyelviskolajat, cserebe a ket gyerek, a hazimunka, takaritas, iskolaba, ovodaba cipeles elvitte minden idejet

neki felszabadulas volt az, hogy vegre mast dolgozhatott, rendes munkaviszonyban
mert ott tenyleg angolok kozt lehetett, nem egy ket kisgyerekkel, akiktol aztan sose tanult meg angolul

szoval az au-pair munka lehet kemeny is, rengeteg mulik a csaladon
az au-pair-kedesben heti 60 fonttal mi a perspektiva? ingyen szallas a box roomban
tudom, minimalberes, raktaros, felszolgalo allasok se jobbak
jo szakma nelkul a taplaleklanc aljara kerulnek, az meg sehol a vilagon nem nagy business

Andras125 · http://elet-uton.blog.hu/ 2015.03.23. 11:15:25

En csak ket dolgot fuznek az egyebkent jol sikerult, informativ cikkhez:
1. Az utolso hely ahol el kezdtek szorakozni szegenyekkel nekem azt a benyomast kelti hogy a munkaado el akarta oket uldozni mert nem volt eleg tokos ahhoz hogy szemtol szembe megmondja hogy nincs mar ra szukseguk. Ami szamomra erthetetle. Ket ilyen igenytelen es jo munkaero ilyen olcson midenhol jo segitseg (most ezt csupa jo ertelemben irom).
2. Neha nehez az elet ha jo valasztasok sorozataval ez alakul. 2005-ben meg au-pair voltam, 6 evvel kesobb kulfoldon bankban menedzser. Eltokeltseg kell hozza (vegzettseg, nyelv, munkakereses) es egy nagy adag cseresznye.
Ne kovezzetek meg a 2008-as valsagot meg nem en okoztam, en majd a kovetkezot fogom :).

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása