oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2014. október 21. 13:00,  Újabb határt lépünk át 312 komment

2014. október 21. 13:00 Határátkelő

Újabb határt lépünk át

Több mint 3 év és 1100 poszt, valamint jó pár áttöprengett óra után eljött az idő, hogy megosszam veletek egy nagy álmom, ami remélhetőleg a Ti segítségetekkel is hamarosan valósággá válik: a Határátkelő újabb lépést tesz a nagykorúság felé és saját oldallal lép a nagyvilág elé. Nyugi, a blog természetesen megmarad!

hataratkelo_logo OK_1.jpg

Vallomással kell kezdenem: kevés dolog áll olyan közel a szívemhez, mint ez a blog, ami nem is csoda, hiszen több mint 3 éve határozza meg a mindennapjaimat. Azt gondolom, szuper közösség alakult ki körülötte, rengeteg érdekes, izgalmas, vagy éppen vitára késztető poszt született, amire nagyon büszke vagyok.

Ugyanakkor egy ideje már úgy éreztem, hogy a határátkelés témája túlnőtt egy blog keretein, sokkal több van benne, mint amit egy ilyen személyes, egyéni történetekre alapozó oldal elbír.

Nem szeretném hosszúra nyújtani, így belevágok a közepébe: úgy gondoltam, megpróbálkozhatnánk (mi, közösen, a Határátkelőt olvasók, írók közössége) egy saját oldal elindításával.

Rengeteg levelet kapok, amiben segítséget kérnek, kértek az elinduláshoz; amiben fontos információkat szeretnétek megtudni; amiben már külföldön élők társaságot keresnek, és még folytathatnám.

Mindez már túlmutat egy blog keretein, viszont gyönyörűen beépülhet egy oldalba, amely mindezt (az olvasók aktív segítségével is) összegyűjt minden, a határátkeléshez fontos információt. Így született meg a Határátkelő saját oldalának ötlete.

Építsünk közösséget!

Ennyi persze nem elég, ezért arra gondoltam, az oldal több is lenne ennél: igazi közösség, ahol lehet beszélgetni, chatelni, fórumozni, ismerőst keresni egy adott országban és városban, kapcsolatokat építeni, barátkozni.

Ha elegen leszünk, akkor nem kell majd Facebook-oldalakon keresgélni helyi közösségeket, mert remélhetőleg a Határátkelőn rengeteg országból és városból lesz majd valaki, akivel beszélgetni lehet, akit meg lehet kérdezni.

Szeretnék egy Üzenőfalat is, ahol bárki felteheti a kérdését, vagy ha albérletet, bútort, hazafelé útitársat keres, azt is találhasson, és még ezen kívül is rengeteg tervem, ötletem van.

Ugye segítetek?

Az oldal létrehozása és működtetése persze nem 2 fillér, ezért arra gondoltam, akinek van kedve támogatni a létrejöttét, az megtehesse – ezért csináltam egy közösségi támogatásokat gyűjtő kampányt, ami mától egy hónapig tart majd.

A kampányt ide kattintva érhetitek el, olvashattok róla részletesen és támogathattok is.

Ugyan az oldal létrehozásának és fenntartási költségeinek egy részét képes vagyok finanszírozni (nem is beszélve a belefektetett munkáról), de számítok a ti közreműködésetekre, hozzájárulásotokra.

Akinek akár csak egy eurója / fontja / dollárja / forintja van egy ilyen célra, és megtisztel azzal, hogy adományoz, az (ha szeretné) névvel vagy nickkel felkerül a leendő Határátkelő oldalon a nyilvános listára, és ott is marad egy éven keresztül.

Aki úgy érzi, több is futja neki, az Prémium támogató lehet, és kis ajándékot is kap (30 dollárnyi összeg fölött hűtőmágnest, 40 dollár fölött pólót – természetesen mindkettőt a Határátkelő logójával), végül is közeleg a karácsony… :)

Aki pénzzel nem tud támogatni, az azzal is sokat segít, ha megosztja a posztot, terjeszti a hírt a Facebookon, vagy emailben – de én annak is örülök, ha valaki csak szurkol annak, hogy sikerüljön, és majd ellátogat az oldalra.

Jó, de a bloggal mi lesz?

A kérdés jogos. Nos, bennem soha, egyetlen pillanatig sem merült fel, hogy a blogot ne folytassam, a világért sem hagynám abba. A történeteket továbbra is várom, és reményeim szerint minden megy majd úgy tovább, mint eddig.

Hiszek abban, hogy a leendő oldal nem elvesz majd, hanem kiegészíti a blogot és fordítva – így válik majd teljes egésszé a Határátkelő.

A következő egy hónap tehát intenzív tervezgetéssel és kampányolással (na és rengeteg munkával) telik majd, amihez várom a ti segítségeteket is, az ötleteket, a megosztásokat – és persze ha futja, az adományokat is!

Előre is hálás köszönet érte!

(Még egyszer a link, mert kettő több, mint egy....)

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: kampány közösség oldal

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr516812593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2014.10.21. 20:29:03

@Határátkelő: Sot biztosithatok mindenkit hogy en mar tobbszor is hasznaltam ezt az oldalt mint 'adakozo' es meg soha nem volt problemam, nem loptak el az adataimat (termeszetesen nem art egy jo virusirto a szamitogepen).

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.21. 20:29:37

@diggerdriver: akkor a piros iksz alatti beállításoknál válaszd a Beállításokat (a névjegy fölött van). ezután görgess egész lefelé a speciális beállításhoz, és azok között ott van, hogy Nyelv, és be tudod pipálni, hogy "Kínálja fel az Ön által nem ismert nyelven írt oldalak fordítását."

macamuca [IHUN] 2014.10.21. 20:30:29

@Kövérmadár [swe]:
Akkor ezt megbeszéltnek tekintem innentől.
Pontos időpontot+részleteket egyeztetünk.
(és ez nem vicc!!!)
:)

qkuc 2014.10.21. 20:31:39

@Golf2: Remélem ehhez a munkáltatómnak is lesz pár keresetlen szava (magenta).

nyuszigonosz 2014.10.21. 20:34:22

@Shanarey(England): Annyira egyszerü nem volt, de sikerült nekem is. :-)

nyuszigonosz 2014.10.21. 20:37:11

@Határátkelő: Nem angolul volt nekem. Nekem mindent németül írt.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.21. 20:37:47

@Babette.:
Nem lehet, az a mondat halványabban jelenik meg és nem lehet beikszelni.

Határátkelő 2014.10.21. 20:38:12

@nyuszigonosz(D): Ennek gondolom köze lehet a nicked mögött zárójelben látható D betűnek... :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.10.21. 20:38:27

@Taxomükke:
Nekem teljesen OK.
Én is 12 pkisztánival laktam együtt Don-nál, aztán még 8-cal Zoole-nál.

@macamuca [IHUN]:
Természetesen! :)

SzZoole 2014.10.21. 20:52:37

@diggerdriver: "A te marhaságaidat nem lehet pénzzel megváltani jó ha tudod."

De ez csak azóta van igy,mióta veled baratkozok:)))
(csak vicc volt)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.21. 21:08:23

@Zoole[uk]:
Jóóóóóóóóóóóóóó
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Látom azért ragad rád valami...
:)))))))))))))))))))))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.21. 21:12:45

@Babette.:
MOST jó ne mozogj...
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Thargoid 2014.10.21. 21:19:49

@Kövérmadár [swe]: legközelebb én is kérek értesítést előre :)

2014.10.21. 21:33:27

Az England-Szomalia tarsasagnak gratulacio a nagy talalkozashoz

a HAnak pedig a tarsasag osszehozasahoz.

Nagyszeru latni, hogy milyen hamar osszegyulik a penz. Ha adsz paypalt szerintem max 2 napon belul meglesz :)

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.21. 21:37:30

@diggerdriver: (ezt mondjuk nemtom, melyik hülye találta ki:))

ez most azt jelenti, hogy megjelent a kis ikon, és le tudod fordíttatni az oldalakat?

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.21. 21:41:36

Ha meglesz éjfélig az 1200, teszek föl egy képet.

Bonjour 2014.10.21. 21:50:01

@Határátkelő: lehet, hogy nem volt egyértelmű a kérdésem, de ez anonim, ha indiegogo-n keresztül megy? Azt értem, hogy látod az emailt, de a többi adatot is?

Amúgy nekem angolul jelent meg, szóval nem értem. Persze lehet, hogy nem a internetszolgáltatón múlik, hanem máson (itunes melyik régióba kérte magát az ember? Stb.)

Határátkelő 2014.10.21. 21:59:25

@Bonjour: Csak egy nevet látok, azt, hogy hitelkártyával fizetett-e (nyilván igen, mert egyelőre még máshogy nem lehet), hogy szeretne-e anonim maradni, és hogy mit kér (no meg aki megadta, annak a címét, ami kell ahhoz, hogy el tudjam küldeni az ajándékot). Mást nem, tehát se kártyaadatot, se annak egy részét, semmit. És szerintem ez így van jól.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.10.21. 22:03:38

@Thargoid:
Maga az össznépi banzaii kb. 2 nap alatt szerveződött, ad hoc jelleggel és óriási szerencse volt, hogy épp a városban volt Cascabel is és én is. Így lehetett igazán interkontinentális a találkozó :)

De egy kis odafigyeléssel és szervezéssel, jövő nyáron (mondjuk) lehetne csinálni a környéken egy giga HÁ találkozót. Londonba kb. mindenhonnan el lehet jutni egyszerűen.

Csak kell valaki, aki időt és energiát nem kímélve megszervezi és ösztökéli a népet.

Thargoid 2014.10.21. 22:09:01

@Kövérmadár [swe]: Ok, nálunk picurka van, így előre le kell szervezni, hogy ki lesz vele, de ha előre tudom megoldjuk - ha nem másképp addigra talán már meglesz a házunk teljesen, és meghívlak a pakisztáni mosogatók közé akiknek kiadjuk a pincét míg mi mulatunk :)

Thargoid 2014.10.21. 22:10:12

@Határátkelő: nálunk a cím - kopp, kopp, kopp - változni fog hamarosan... mit írjak?

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.21. 22:14:24

@Kövérmadár [swe]:
csak halkan teszem hozzá ("Londonba kb. mindenhonnan el lehet jutni egyszerűen"), nem azért nem járunk havonta kirándulni londonkába, mert bonyolult vagy messze van
;)

Bonjour 2014.10.21. 22:17:03

@Határátkelő: oké, köszönöm! Még egy kérdés, meg lehet adni más emailcímet, mint amit a blog.hu-n megadtam? Az igazság az, hogy írtam nekem hari doktornő, be akartam lépni és nem sikerült, nem jöttem rá miért. Lehet, hogy sikerül majd, voltak már meghekkelve a gmail-es címeink a családban többünknek.
Több kérdésem nem lesz ígérem.

Bonjour 2014.10.21. 22:17:40

=írt nekem... Elgépeltem

Thargoid 2014.10.21. 22:18:19

@Babette.: Hadd találgassak: nem szerettek repülni? :)

Határátkelő 2014.10.21. 22:20:38

@Thargoid: A menetrend az, hogy egy hónap múlva ér véget a kampány, tehát leghamarabb november végén tudom postázni a postázandót. Szerintem olyan címet adj meg, ahol biztosan megkapod, vagy ha most nem tudsz ilyet, akkor megadhatod majd emailben is, amikor már tudod. Rugalmas egy hely ez a Határátkelő. ;)

Határátkelő 2014.10.21. 22:21:52

@Bonjour: Olyan címet adsz meg, amilyet akarsz, ez az Indiegogónak fontos. :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.21. 22:28:16

Most néztem valami 855dolcsi.
Megmondom úgy ahogy van ronda egy burzsuj népség vagytok határátkelők. Kizsákmányolva kuporgatva tengődve mi???
Minden dollár Hintának az igazát támasztja alá.
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.10.21. 22:29:19

@Thargoid:
Szerintem nem ma lesz a találkozó, bár igazából mindig akkor van, amikorra szerveződik :)

És valóban hihetetlen. Don is mosogat, Long is.
Zoole-nak mobil mosogatóllomása van. Cascabel a repülőn szokott mosogatni. Digger a markoló kanalát használja erre a célra. Taxomükke meg iskolákba jár minden nap mosogatni.
Hihetetlen, de tényleg minden angliai magyar mosogat.
Félve rákérdeztem a takarításra, azt mondják, ahhoz legalább 6 év mosogatói tapasztalatot kell tudni felmutatni + tudni kell lengyelül és szomáliaiul is.
Nagyon kemény világ ez... ;)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.10.21. 22:31:13

@diggerdriver:
Azért tudunk beszállni a közösbe, mert a pakik fizetik ebben a hónapban az albérletet, cserébe mi mosogatunk helyettük is.

@Babette.:
Hát? :)

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2014.10.21. 22:45:02

Én a felesleges lóvé egy részét Kiván szórom el, mióta itt valaki ajánlotta. Azért kíváncsi leszek, mennyi gyűlik össze.

Shanarey 2014.10.21. 22:46:33

@diggerdriver:

Ne turkálj a zsebemben.
:-)

articsóka60 2014.10.21. 22:47:44

@Határátkelő: Kedes HA! Remek ötlet, sok sikert a megvalósításhoz. Jó érzés látni, ahogy összefogott a társaság a sikerért. Visszatérve korábbi felvetésre, szerintem is maradj inkognitóban, mert a képzelet tényleg Határtalan. :-)

morsels (törölt) 2014.10.21. 22:47:53

@Kövérmadár [swe]:
Hat....
Csinalj egy olyat mint HA aztan nezd meg, hogy mi tortenik :-)

Thargoid 2014.10.21. 22:51:01

@Határátkelő: Ok, megadtam a munkahelyem címét, az az elmúlt 10 évben nem változott - amúgy simán XL a méret :)
Nagyon sok sikert kívánok!

Mme Seldon 2014.10.21. 22:53:10

@Bonjour:
küldj egy cimet és elküldöm újra

Thargoid 2014.10.21. 22:55:51

@diggerdriver: 895 az most már - hiába no, mi már mikor megmondtuk, hogy a londoni mosogatásban van a jövő, most már hinta is láthatja, ha megnézi :)

Thargoid 2014.10.21. 23:00:10

@Kövérmadár [swe]: az a tervem, hogy mosogató egyetemet nyitok Oxbridge-ben. Kizárólag magyar, pakisztáni és szomáliai diákok számára, hogy mindenképp felkerüljünk a legjobb 10 ezer UK egyetem listájára. És - ha ezt még lehet fokozni - unortodox mosogatást fogunk tanítani, olyan vendégprofesszorokkal, mint pl. Cascabel aki a London-ghetto-style és a Canadian-maple fúziós módszert fogja bemutatni.

Thargoid 2014.10.21. 23:11:23

Legyen már meg éjfélig a hiányzó 305 - húzzatok bele :)

i got my (törölt) 2014.10.21. 23:56:00

@Kövérmadár [swe]:
"Nem, ez most UK volt. Skócia majd november elején lesz."

mégis az igen győzött? ;)

Muscari 2014.10.22. 00:49:13

@Kövérmadár [swe]: holnap elkuldöm, ha te is elküldöd, amit te csináltál.
Mikor lesz legközelebb ilyen alkalom, hogy a világ két végéről egyszerre jöttök ide? Fantasztikus volt az időzítés, az biztos.

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.10.22. 06:19:57

hű mik történnek itt, amíg én 10 svéddel osztozok egy fürdőszobán, és mosogatok egész nap :-)
hajrá Határátkelő!

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.10.22. 06:19:57

@Muscari:
Ez nagyon jo kerdes!
Szerintem nem mostanaban, de a jovoben 100%, hogy ismetelni fogunk :)

Delutan atkuldom.

@i got my:
Hehe, beneztem, tudom am :)

@Thargoid:
Te sem lettel komp, ugy latom. :D

@morsels:
:)

CrazyHussar 2014.10.22. 06:22:28

Hát srácok, az szép, hogy ekkora mennyiseg gyűlt össze ilyen rövid idő alatt. Én sajnos nem tudok bedoni a közösbe, mert minden pénz elment tandíjra, nyelvtanulásra, telefonszámlára és kínai kajára.

De legalább Viktor el tudta érni 12 év után, hogy hozzányúljak a németkönyveimhez.

kék madár 2014.10.22. 06:22:54

szerintem erdekes kezdemenyezes - kicsit lehangolo belegondolni, hogy olyan merteket olt a kivandorlas, hogy kulon "tanacsadoiroda"/knowledge base management co-op nyilik ra. Van par (törzs)bully az oldalon, akik nelkul valoban szinvonalas lenne a blog. Miattuk sajnos mindi vegyes erzesekkel nezek be. Dehat izlesek es pofonok.
Sok sikert kivanok hozza.

Saman · http://reszvetelidemokracia.blog.hu/ 2014.10.22. 07:39:54

Teljesen egyet értek azzal, hogy egész tudásfát kellene felépíteni.

Én szivesen szerkesztenék 3 gyakorlati és egy madártávlat rovatot:

1. nyelvtanulás autodidakta módon

2. az elindulás pénzügyi tervezése

3. Interkultutűális tükör. A magyar és az új kultúrám a nemzetközi kultúra összehasonlító vizsgálatok tükrében.

+ 1. Halad-e a tudástársadalom irányába Magyarország?

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2014.10.22. 07:52:41

Ha Samannak szabad lesz tartalmat írnia az új oldalra, akkor kérem vissza a pénzem. :)
Elég érdekes, hogy elírtam a nevem a "cardholder name" mezőben, de az oldal mégis elfogadta a fizetést.
Egyébként meg hajrá. :)

kék madár 2014.10.22. 08:13:07

@Réka ‎: a szolgaltato donti el, hogy mit tesz kotelezove az azonositashoz. Mar elvileg a kartyaszam es lejarat is eleg a penzlevonashoz, ha nagyvonalu az algoritmus Pluto Kutyat is irhatsz a nevhez

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.10.22. 08:30:25

@Réka ‎: @kék madár:
Ezt tanusithatom en is.
A vezeteknevem ekezeteit nem hasznalom es soha nem volt gond a fuzetesbol. Sem a 2. keresztnevem, pedig rajta van az osszes kartyamon.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2014.10.22. 09:01:57

@kék madár: @Kövérmadár [swe]: kösz szépen, közben rágugliztam én is és valóban. Ma sem éltem hiába :)

Határátkelő 2014.10.22. 11:15:11

Hálás köszönet mindenkinek, átléptük az 1000-t. :-) Ha minden jól megy a PayPal kérdés is hamarosan megoldódik, jelentkezem a részletekkel.

macamuca [IHUN] 2014.10.22. 11:29:50

@CrazyHussar:
"De legalább Viktor el tudta érni 12 év után, hogy hozzányúljak a németkönyveimhez."

Szülőként+tanárfeleségként feszt azon nyervogok, hogy az oktatás átalakítása/átszervezése, a pedagógia módszerek, a lehetőségek, a tanárok helyzete, a diákok helyzete, mindezek jövője, stbstb mennyire tropa lett.
Fenti mondatot elolvasva visszavonok mindent, és ünnepélyesen elnézést kérek.
Az oktatásra IS kiterjesztett unortodox módszertan nagyszerű eredményekkel jár == lám, milyen eredményt képes elérni rövid (!!) idő alatt (=nem ám 10-20 év alatt!!) egy olyan területen (idegennyelv tanulása), ahol eddig igen gyöngén teljesített az ország.
Igenis Mo. jobban teljesít!!!!!!

:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

(ha most azt mondod-írod, hogy billegett az asztal/tv-állvány/virágtartó/akármi, akkor természetesen visszavonom mindezt! :DDD)

macamuca [IHUN] 2014.10.22. 11:36:07

@Határátkelő:
Granulátum!!!
Sok kicsi sokra megy.
Közhely, de igaz.
És valami másról is árulkodik az összeg összegyűlése, meg az, hogy mennyi idő alatt gyűlt össze.
És ez nagyon jó érzés.....

Shanarey 2014.10.22. 12:51:04

@macamuca [IHUN]:

Látod, mi afféle nem összetartó nemzet tagjaiként ezt dobtuk össze, mennyi lenne a végeredmény ha összetartanánk?

Thargoid 2014.10.22. 12:55:02

@Shanarey(England): Szerintem elég sokat mondó, hogy itt a HA-nak mindenki aki teheti megelőlegezi a bizalmat, akárhogyan is alakul a dolog a továbbiakban - mert már letett valamit az asztalra és szerintem nem vagyok egyedül ha azt mondom, hogy nagyra becsülöm amit tett ezért a közösségért.
Összeshasonlításképpen: egyetlen más hasonló kezdeményezésnek nem utalnék 1 dollárt sem...

Határátkelő 2014.10.22. 13:03:37

@macamuca [IHUN]: @Thargoid: Köszönöm szépen a bizalmat, meg is vagyok hatva, őszintén szólva, és nagyon remélem, sikerül majd olyan oldalt létrehozni veletek közösen, amin mindenki jól érzi magát.

macamuca [IHUN] 2014.10.22. 13:54:32

@Határátkelő:
:)

(Eszembe jutott valami: az ajándékot kérők megadják a postázási címüket, ok. De postázáskor a feladóhoz is kell majd írni valamit.... :DD Netán majd itt jól megbeszélgetjük, hogy nekem Sanyika kűdte, nekem meg Manyika, nekem Tökömgöröngyösalsóról jött, nekem meg Bivalybasznádról.... :DD
Érdekesnek ígérkezik :DDDDD)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.10.22. 14:07:26

@Kövérmadár [swe]: De azért csak óvatosan, nekünk volt ilyen gond a Wiccernél, hogy a kártyabirtokos neve nem végig nagybetűvel volt beírva, ahogy a kártyán.Persze nem mondta, hogy mi a fax baja van, mééér' nem megy át a foglalás; úgy kellett rájönnöm fél nap szopacs után...Jó, tudom, a wiccer nem a Há...

És mink is üdvözöljük a honlap ötletét, majd kuporgatok rá kevéske aprót.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.10.22. 14:08:42

@macamuca [IHUN]: Na ugye, minden csak viszonyítás kérdése...
:-))))))

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.10.22. 14:11:37

@macamuca [IHUN]: Simán lehet, hogy a Há egy felhő-alapú mesterséges intelligencia, szóval a feladó lehet innentől kezdve bármi...
:-))
A Tökömgöröngyös-alsót meg eltettem magamnak, még nem hallottam, köszi... :D

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.22. 14:20:34

@macamuca [IHUN]: azt te csak hiszed. kaptam én már úgy ajándékot az internetről, hogy a csomagra feladónak is az én nevemet írták....

macamuca [IHUN] 2014.10.22. 14:28:24

@Babette.:
Osztán legalább megköszönted a küldőnek?
Azóta javultál, vagy stagnál az állapotod?
:DDDD

(nekem időnként emil jön tőlem, de materiális cuccot még nem kaptam magamtól, mármint küldeményként. ez változhat is akár, szóval..... :DD)

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.22. 14:34:14

@macamuca [IHUN]: persze hogy meg.

de azért ez a szint már nekem is túl sok az óvatosságból:)

macamuca [IHUN] 2014.10.22. 14:43:15

@Babette.:
Helyes, etikettből jeles. (neeem, ezzel az etikettel nem lehet meccsre menni. Tényleg nem. Na, itt egy kis színes-édes bogyócska, hamm...)

:DDD

2014.10.22. 15:17:06

@Thargoid:
"egyetlen más hasonló kezdeményezésnek nem utalnék 1 dollárt sem... "
En sem adtam meg soha eletemben penzt jotekonysagi celra, internet site felallitasara, arviz-, tuz- vagy foldrengeskarosultaknak - es nem is fogok- de egy ismeretlen hajlektalan alkesznek vagy junkie-nak az utcan szo nelkul adok barhol - meg Londonban is - egy doboz cigit vagy egy 10-est esetleg 20-ast(£).
Ilyen vagyok:)

Thargoid 2014.10.22. 15:55:13

@Cascabel: én is - mínusz cigi, mert soha nem dohányoztam és nem is fogok...
MOn mondjuk volt a vörösiszap károsultjaira való gyűjtés és társai... mind nyomtalanul svájci és egyéb számlákra vándorolt pénz.

nyuszigonosz 2014.10.22. 17:40:03

@macamuca [IHUN]: @Shanarey(England): @Thargoid: Igen, nagyon jó érzés azt, amit a Há tervez, együtt segíteni. Látni, hogy nem vagyunk egoisták, és össze tudunk tartani.

tanato 2014.10.22. 18:12:58

@Határátkelő: Magyar bankszámlaszámot tudsz adni?

wuaaa 2014.10.22. 18:45:20

@nyuszigonosz(D): "... nagyon jó érzés azt, amit a Há tervez, együtt segíteni. Látni, hogy nem vagyunk egoisták, és össze tudunk tartani."

Hát nem tudom hogy neked mennyire jó érzésnek ad alapot azt látni, hogy kb. harminc ember fogja összedobni egy napi szinten több ezres látogatottságú blog jövőjéhez a hozzávalót, hogy azután még több ember még több hasznos információhoz juthasson hozzá és élvezze a fejlesztés nyújtotta többi extrát.

nyuszigonosz 2014.10.22. 18:57:26

@wuaaa [nor]: Nézd, én annak örülök, és az ad jó érzést, hogy a kb. harminc ember között vagyok, akik meg tudják engedni maguknak hozzáadni és úgy döntöttek, hogy összeadják.

2014.10.22. 19:20:45

@wuaaa [nor]: @nyuszigonosz(D): @Határátkelő: Szerintem jobban fel kene hivni a figyelmet a kampanyra, pl. minden uj poszt elejere tehetne HA egy rovid bevezetot es linket, akar szinesben / nagy betukkel stb. Konnyen lehet hogy sokan eszre sem vettek a tegnapi posztot. Az is igaz hogy sokan inkabb bankszamlara vagy PayPallal fizetnenek, ugy tudom HA dolgozik az utobbin, es az elobbi lehet hogy nehezen megoldhato. Esetleg meg jobban ki lehetne hangsulyozni hogy barmekkora osszeg hasznos, akar nehany dollar is.

2014.10.22. 19:21:18

@wuaaa [nor]: @nyuszigonosz(D): @Határátkelő: Szerintem jobban fel kene hivni a figyelmet a kampanyra, pl. minden uj poszt elejere tehetne HA egy rovid bevezetot es linket, akar szinesben / nagy betukkel stb. Konnyen lehet hogy sokan eszre sem vettek a tegnapi posztot. Az is igaz hogy sokan inkabb bankszamlara vagy PayPallal fizetnenek, ugy tudom HA dolgozik az utobbin, es az elobbi lehet hogy nehezen megoldhato. Esetleg meg jobban ki lehetne hangsulyozni hogy barmekkora osszeg hasznos, akar nehany dollar is.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2014.10.22. 19:23:46

@wuaaa [nor]: mivel kb 30 ember a rendszeresen hozzászóló, ebben semmi csoda nincs. Ők érzik magukénak ezt az oldalt.

nyuszigonosz 2014.10.22. 19:24:16

@Mirjam2: Meg nem is mindenki volt tegnap vagy ma itt. Pl. ha ez a múlt héten jelent volna meg, észre sem veszem, mert világjártam. :-)

Thargoid 2014.10.22. 19:37:42

@nyuszigonosz(D): én nem vettem volna észre, ha valaki nem említi a másik posztban...

wuaaa 2014.10.22. 19:38:46

@Réka ‎: A többieknek nyilván off, neked emlékeztetőül:
"Ezentúl ha lehet, hanyagoljuk egymást."
hataratkelo.blog.hu/2014/10/07/elmenjek_magyarorszagrol/full_commentlist/1#c24676523

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2014.10.22. 19:40:13

@wuaaa [nor]: gyorsan felejtek, főleg tök jelentéktelen dolgokat.

Pernilla 2014.10.22. 19:56:41

@wuaaa [nor]: azért abba gondolj bele, hogy ebből a napi többezres látogatásból vajon mennyi az, aki csak az indexen való szörfölgetés közben, egy velvet és egy dívány cikk között rákattint a HÁ-ra, és mennyi az, aki nap mint nap itt kommentel, és magáénak érzi a HÁ közösséget. Az előbbi - valószínűleg igen nagy - csoport minek adakozna?
Abban igazad van, hogy a törzsolvasók is sokkal többen vannak, mint 30, nade az egész felhívás óta mindössze 1,5 nap telt el, nem mindenki adakozik gondolkodás nélkül, azonnal. Én is fogok adományozni, de még gondolkodom rajta, hogy mennyit. Nem kell rohanni :-)

i got my (törölt) 2014.10.22. 20:28:38

@Réka ‎: nem, ő csak szerkesztő lesz. a körmondatokban fogalmazó, obskúrus lózungokat potyogtató szerzők szövegeit fogja gondozni a közérthetőség érdekében.

Taxomükke (UK) 2014.10.22. 20:57:50

1100 dollár gyűlt össze eddig... Azt kell mondjam, nem vagyunk szarrágóak. :)
Én ritkán adományozok, de most könnyű volt, mert az előzmények alapján erősen valószínűsíthető, hogy jó helyre megy a pénz.

tsabus UAE 2014.10.23. 00:30:03

PayPal azt mondja: "We can't process your payment right now, so please try again later. We're sorry for the inconvenience."

csillagközi romboló 2014.10.23. 10:05:34

Én sosem kommentelek, csak olvasok. Mégis adtam :)
Engem sokszor elriaszt, hogy a "törzskommentelők" annyira elviszik a beszélgetés fonalát másfelé, annyira személyes sokszor az egész beszélgetés, hogy abba bekapcsolódni újonnan lehetetlen. Szóval időnként bezártok ti, törzskommentelők, igen nehéz bekerülni a beszélgetés folyamatába.
Azért olvasni továbbra is fogok... :)

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.23. 10:20:27

@csillagközi romboló: pedig csak azzal tudnad mas iranyba terelni, ha bekapcsolodnal:)

Ladislav 2014.10.23. 14:11:27

@csillagközi romboló: Igen, az tény, hogy van egy nem kicsi mag, akik mindig hozzászólnak és elviszik a témát, de a sok ismerős "arctól" lesz családias hangulatú az egész :-)
Meg attól a nem elhanyagolható dologtól, hogy a személyeskedő, arrogáns, nem a vitatéma tárgyára koncentráló faszokat kitiltják, és nem fajulnak el nagyon a nézeteltérések. Néhány, általam korábban kedvelt blog az ilyen szűrések hiányában használhatatlan, ezáltal érdektelenné vált.
@Babette.: Nem annyira könnyű. Rendszeresen, de nem mindennap, időmtől függően látogatok el a blogra. Néhány korábbról ismert kommentelőt nem látok. Pl. elég jellegzetes figura volt maxval a birca. Megunták, ki lettek tiltva?

tsabus UAE 2014.10.23. 14:20:56

Végre ! Átment a PayPal-es utalás ! Akkor most megvan a cél. :-)

wuaaa 2014.10.23. 14:51:04

@Ladislav: "Néhány korábbról ismert kommentelőt nem látok. Pl. elég jellegzetes figura volt maxval a birca. Megunták, ki lettek tiltva?"

Ne aggódj, csalánba még mindig nem üt a ménkű..
hataratkelo.blog.hu/2014/10/23/angol_korhazas_kaland/full_commentlist/1#c24842397

@Határátkelő: Gratula, a kitűzött cél elérve. Kellett ez neked? Most még több munka vár rád..

Ladislav 2014.10.23. 15:01:30

@wuaaa [nor]: Annyira azért nem hiányzott :)

Határátkelő 2014.10.23. 15:08:56

@tsabus [UK]: Kösz szépen neked is és mindenkinek! :)))

Határátkelő 2014.10.23. 15:09:29

@wuaaa [nor]: Hát ez egy-egy álmatlan éjszakán nekem is eszembe jut, de a válasz egyértelműen: IGEN! :))))

tsabus UAE 2014.10.23. 15:40:21

@Határátkelő: Drukkolok neked ! Ebből még valami nagyon érdekes is kisülhet ! :-)

Szpidi67 (swe) · http://gszentes.blogspot.com/ 2014.10.28. 15:39:38

@Kövérmadár [swe]: Madar, es mi lesz a Nagy Tengeri Kalanddal? :) Par fenykeppel azt is meg lehetne osztani masokkal ;)...arrol nem is beszelbve, hogy talan könnyebben posztolnek en is utana :)

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása