oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2014. október 21. 13:00,  Újabb határt lépünk át 312 komment

2014. október 21. 13:00 Határátkelő

Újabb határt lépünk át

Több mint 3 év és 1100 poszt, valamint jó pár áttöprengett óra után eljött az idő, hogy megosszam veletek egy nagy álmom, ami remélhetőleg a Ti segítségetekkel is hamarosan valósággá válik: a Határátkelő újabb lépést tesz a nagykorúság felé és saját oldallal lép a nagyvilág elé. Nyugi, a blog természetesen megmarad!

hataratkelo_logo OK_1.jpg

Vallomással kell kezdenem: kevés dolog áll olyan közel a szívemhez, mint ez a blog, ami nem is csoda, hiszen több mint 3 éve határozza meg a mindennapjaimat. Azt gondolom, szuper közösség alakult ki körülötte, rengeteg érdekes, izgalmas, vagy éppen vitára késztető poszt született, amire nagyon büszke vagyok.

Ugyanakkor egy ideje már úgy éreztem, hogy a határátkelés témája túlnőtt egy blog keretein, sokkal több van benne, mint amit egy ilyen személyes, egyéni történetekre alapozó oldal elbír.

Nem szeretném hosszúra nyújtani, így belevágok a közepébe: úgy gondoltam, megpróbálkozhatnánk (mi, közösen, a Határátkelőt olvasók, írók közössége) egy saját oldal elindításával.

Rengeteg levelet kapok, amiben segítséget kérnek, kértek az elinduláshoz; amiben fontos információkat szeretnétek megtudni; amiben már külföldön élők társaságot keresnek, és még folytathatnám.

Mindez már túlmutat egy blog keretein, viszont gyönyörűen beépülhet egy oldalba, amely mindezt (az olvasók aktív segítségével is) összegyűjt minden, a határátkeléshez fontos információt. Így született meg a Határátkelő saját oldalának ötlete.

Építsünk közösséget!

Ennyi persze nem elég, ezért arra gondoltam, az oldal több is lenne ennél: igazi közösség, ahol lehet beszélgetni, chatelni, fórumozni, ismerőst keresni egy adott országban és városban, kapcsolatokat építeni, barátkozni.

Ha elegen leszünk, akkor nem kell majd Facebook-oldalakon keresgélni helyi közösségeket, mert remélhetőleg a Határátkelőn rengeteg országból és városból lesz majd valaki, akivel beszélgetni lehet, akit meg lehet kérdezni.

Szeretnék egy Üzenőfalat is, ahol bárki felteheti a kérdését, vagy ha albérletet, bútort, hazafelé útitársat keres, azt is találhasson, és még ezen kívül is rengeteg tervem, ötletem van.

Ugye segítetek?

Az oldal létrehozása és működtetése persze nem 2 fillér, ezért arra gondoltam, akinek van kedve támogatni a létrejöttét, az megtehesse – ezért csináltam egy közösségi támogatásokat gyűjtő kampányt, ami mától egy hónapig tart majd.

A kampányt ide kattintva érhetitek el, olvashattok róla részletesen és támogathattok is.

Ugyan az oldal létrehozásának és fenntartási költségeinek egy részét képes vagyok finanszírozni (nem is beszélve a belefektetett munkáról), de számítok a ti közreműködésetekre, hozzájárulásotokra.

Akinek akár csak egy eurója / fontja / dollárja / forintja van egy ilyen célra, és megtisztel azzal, hogy adományoz, az (ha szeretné) névvel vagy nickkel felkerül a leendő Határátkelő oldalon a nyilvános listára, és ott is marad egy éven keresztül.

Aki úgy érzi, több is futja neki, az Prémium támogató lehet, és kis ajándékot is kap (30 dollárnyi összeg fölött hűtőmágnest, 40 dollár fölött pólót – természetesen mindkettőt a Határátkelő logójával), végül is közeleg a karácsony… :)

Aki pénzzel nem tud támogatni, az azzal is sokat segít, ha megosztja a posztot, terjeszti a hírt a Facebookon, vagy emailben – de én annak is örülök, ha valaki csak szurkol annak, hogy sikerüljön, és majd ellátogat az oldalra.

Jó, de a bloggal mi lesz?

A kérdés jogos. Nos, bennem soha, egyetlen pillanatig sem merült fel, hogy a blogot ne folytassam, a világért sem hagynám abba. A történeteket továbbra is várom, és reményeim szerint minden megy majd úgy tovább, mint eddig.

Hiszek abban, hogy a leendő oldal nem elvesz majd, hanem kiegészíti a blogot és fordítva – így válik majd teljes egésszé a Határátkelő.

A következő egy hónap tehát intenzív tervezgetéssel és kampányolással (na és rengeteg munkával) telik majd, amihez várom a ti segítségeteket is, az ötleteket, a megosztásokat – és persze ha futja, az adományokat is!

Előre is hálás köszönet érte!

(Még egyszer a link, mert kettő több, mint egy....)

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: kampány közösség oldal

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr156812593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Határátkelő 2014.10.21. 13:19:07

@maxval a bircaman: Köszi szépen ezt a kedves első reakciót, egyébként igen, ha ez alatt azt érted, hogy másokat nem lehet emberi méltóságukban megsérteni, kirekeszteni stb.

2014.10.21. 13:34:25

@Határátkelő: Látod milyen szép az első fogadtatás? DD Bocs, gratulálok az ötlethez!

vivike22 2014.10.21. 13:38:06

Sok sikert hozza, es ezt a tervet orommel udvozlom, a facebookos csoportok nagy resze csak a Costa del Sol-bol all, pedig Spanyolorszag sem csak ennyi, ahogy Anglia sem csak London :) Szerintem hianypotlo lesz az oldal!

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.10.21. 13:38:22

@Határátkelő:

Kevered a dolgokat nagyon.

Minden vélemény kirekesztés. Minden tilos, vagy csak az, ami NEKED nem tetszik?

A méltóságban való megsértés ismét gumifogalom.

Írd inkább azt: "Én vagyok a tulaj és ami nekem nem tetszik, az nem fog megjelenni. Miért? Mert én vagyok a tulaj, azért!", ez tisztességesebb és őszintébb lesz.

Határátkelő 2014.10.21. 13:41:44

@maxval a bircaman: Úgy értelmezed, ahogy akarod, a te dolgod. A lényeg: nem lehet majd mocskolódni.

A magam részéről a beszélgetés ezen részét befejeztem, mert ez a poszt nem erről szól, az álláspontom pedig világos.

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.10.21. 13:47:34

@Határátkelő:

Megint egy gumiszó. Mi az a mocskolódás? Ezért mondom, légy inkább őszinte és mondd azt "azt lehet, ami nekem tetszik". Ez így világos álláspont.

macamuca [IHUN] 2014.10.21. 13:52:13

@maxval a bircaman:

""Én vagyok a tulaj és ami nekem nem tetszik, az nem fog megjelenni. Miért? Mert én vagyok a tulaj, azért!""

MINDEN blog-netes oldal (és a nyomtatott sajtó, könyvkiadás, stbstb IS) eme elv alapján működik: a tulaj/működtető/admin dönt arról, hogy mit jelentet meg, mit enged be, stb.
Akár válogatás nélkül bármit, akár X szempontok alapján szelektálva.

Sikerült feltalálnod a melegvizet.

Bonjour 2014.10.21. 13:53:56

Jó ötlet!
Ha jól látom a cél 1200 usd. Nem akkora összeg, ami ne jöhetne össze könnyedén. Hajrá!
Meg kellene adni csak úgy simán a számlaszámot, amire utalni vagy befizetni lehet, csak úgy. Szerintem sokan anonim módon, viszont elszámoltatás nélkül is szívesen támogatnák az oldalt, vagy legalábbis lehetőséget kellene erre biztosítani. (alapítvány? Egyesületi forma?, ahhoz bankszámla?)

Bonjour 2014.10.21. 13:55:41

@maxval a bircaman: nem mellesleg te mikor kerültél vissza?
Tudsz szimpatikus lenni, de azért most csendben maradhatnál, ez annyira primitív volt most, bocs.

vivike22 2014.10.21. 13:59:14

@maxval a bircaman: Nem, nincs igazad. Azt lehet, ami a tobbseg szerint nem mocskolodas. Nekem is elegem van mar magyarorszag elteto hozzaszolasokbol pl, azert is vagyok neha ritkabban.

En pl a HA helyeben ezt a hozzaszolasodat sem engedtem volna be, mert nem temahoz tartozik.

HA meg egyszer sok sikert!

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.10.21. 13:59:14

@macamuca [IHUN]:

Ez oké, de akkor ne azt mondja, hogy mindent lehet, csak "mocskolódni" nem, mert ez nem igaz.

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.10.21. 13:59:20

@Bonjour:

Nem célom szimpatikusnak lenni. Nagyon rosszul esne, ha a többség rendes embernek tartana.

posterina 2014.10.21. 13:59:53

Gratulálok az ötletedhez!!
Szerintem sok hasznos információval, linkkel tudunk majd szolgálni egymásnak. Addig gyűjtöm én is. :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.10.21. 14:04:29

Ha már Határátkelős közösség, itt is szeretném megköszönni minden érintettnek a angliai túrámhoz való hozzájárulást!
Óriási élmény volt végre arcokat társítani a nickek mellé, találkozni olyanokkal, akikkel évek óta beszélgetek.
Hihetetlenül jól éreztem magam ebben a 6 napban!

Még egyszer köszönöm, fiúk-lányok!!! :)

@maxval a bircaman:
Ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna ;)

macamuca [IHUN] 2014.10.21. 14:05:50

@maxval a bircaman:
Mindent lehet, amit megenged.
Éppúgy, mint mindenütt másütt.
Olyasmit kérsz, ami itt is, meg eddig is megvolt: az admin döntsön. Eddig is ő döntött. Még ha mindezt nem is írja le. Külön leírás-megfogalmazás nélkül is így működik (ahogyan a bicajozásnál sem magyarázzuk el, hogy a bicaj azért halad, mert forog a kereke, és azért forog, mert..stb).
Ezért értelmetlen a kérdésed.

macamuca [IHUN] 2014.10.21. 14:06:52

@macamuca [IHUN]:
jav: Ezért értelmetlen a kérésed.

2014.10.21. 14:09:11

Jo otlet, sok sikert. A magam szereny modjan egyertelmuen tamogatom az otletet. Lehetne peldaul egy szekcio a jovobeni oldalon kivandorlassal kapcsolatos cikkeknek es interneten elerheto tanulmanyoknak. En biztosan gyakran kuldenek linket ilyenekhez.

Termeszetesen a bloggazdanak nagy donteseket kell hoznia ha elindul ez az oldal, illetve talan meg mielott elindul: pl. megjelennek-e majd fizetett hirdetesek az oldalon, akar cegek vagy maganszemelyek reszerol? Ha igen, az egyreszt megoldhatna a finanszirozas kerdeset, masreszt rengeteg kritikahoz is vezethet - feltetelezem hogy ezeket mind at fogja gondolni HA mielott dontest hoz.

macamuca [IHUN] 2014.10.21. 14:10:05

@Kövérmadár [swe]:
Skóciát már letudtad? Vagy oda eztán? Írtam neked nálad (:DDD), de nem látom a kommenteknél. Megkaptad?

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.10.21. 14:10:15

Akkor most kiderül hogy van e ennek a közösségnek valódi kohéziója és képes e pl összedobni az indulótőkét.Nyilván itt most nem a hazai olvasóktól kell várni a támogatást, akik esetleg nélkülöznek és nincs erre felesleges 20-30-40 dollárjuk. Most a Nyugaton élőkön a sor.Egyébként tele van a blog it szakemberekkel, ők nem akarnak esetleg segíteni?

rumitom 2014.10.21. 14:17:02

@házelőtthinta: koszi a felkerest szemelyesen is, celozgatas nelkul is el tudom donteni mikor akarok a penztarcamba nyulni ;)

2014.10.21. 14:19:16

Bankszamla adatok?

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.10.21. 14:21:52

Az ötlet tetszetős. Én speciel nem vagyok a blog.hu-s felülettől hasraesve. Szerintem ha lesz egy saját oldal, akkor a posztok nyugodtan mehetnének oda a szokásos kommentelési lehetőséggel, ezt meg lehetne kukázni. De ez csak az én véleményem. :)

@Kövérmadár [swe]: Örültünk a látogatásnak. Jól éreztük magunkat nagyon.
És ha esetleg megint lenne kedved az éjszaka közepén, koromsötétben, vadidegen angol farmerek birtokain randalírozni bérelt autóval és nemzetközi repterek határait megsérteni, akkor már tudod kit kell hívnod. ;)

2014.10.21. 14:23:07

@házelőtthinta: nem valaszoltal Tucano kerdesere. Bemasoltam neked. Hatha valaszolsz

@házelőtthinta: Nézd, a Buddhista Főiskola alapítói közül többen kukások voltak... simán összefér az olvasottság és a kulimunka. De a sírás nem. Mert akkor van lehetőséged tanulni, váltani, feljebb lépni, karriert építeni. Kivéve, ha nem akarsz.
Marad tehát a jó öreg kérdés:
Mi újság a minisztériumban? :D

rumitom 2014.10.21. 14:24:09

@rumitom: mellesleg nagyon jo lenne ha paypallal lehetne fizetni, bar tudom ez az indi sara

swGuru 2014.10.21. 14:28:15

Megfelelo dizajn es szerkesztes hasznalataval ugy lehetne megtartani a blogot (index cimlap szempontjabol nem elhanyagolando), hogy a felhasznalo eszre sem veszi, melyik oldalon van eppen. Ha a fejleszteshez kell otlet, ram szamithatsz.

Maxval pedig minden blogon eloadja ugyanezt, es persze az osszes bloggazda szemet, csak o a rendes ember.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.10.21. 14:29:12

@macamuca [IHUN]:
Megkaptam, de birca szavaival élve, alkalmazom a véleményterrort és még nem hagytam jóvá :)
De meglesz, hamarosan...

Nem, ez most UK volt.
Skócia majd november elején lesz.

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:
Ez a minimum! :D
Annak az estének az utóhatásaként született meg az elképzelés, hogy autóval el akarok menni Sydney-ig. Picit komplikált lesz, utána kell járni sokmindennek, de szerintem megoldható (komp biztosan közlekedik a könyéken).

@házelőtthinta:
Te Balu, mint nyugaton élő, mennyit dobsz bele? :)

tsabus UAE 2014.10.21. 14:30:39

Esetleg kártya helyett PayPal ? Nekem az működne jobban...

Mr Long 2014.10.21. 14:34:24

@charlieharper: " nem valaszoltal Tucano kerdesere." Senki kerdesere nem valsazol, ami szembemegy az elveivel/vilaglatasaval...

qkuc 2014.10.21. 14:36:25

@maxval a bircaman: Nem mindegy? Volt időd megszokni a szisztémát, előtted a lehetőség, hogy mész vagy maradsz.

Ezen ennyit szenvedni ...

Határátkelő 2014.10.21. 14:36:32

@rumitom: @tsabus [UK]: utánanézek és próbálok lépni az ügyben, ha van előrelépés jelentkezem.

qkuc 2014.10.21. 14:38:34

Az ötlet tetszik, rengeteg hasznos tipp halmozódott fel az évek alatt és bizony fárasztó néha végigtúrni a kommenthalmokat.

A Paypalt én is tudnám értékelni ...

Határátkelő 2014.10.21. 14:38:48

@Kövérmadár [swe]: @Don Kartasch [Warwickshire, UK]: nem lenne kedvetek megírni a nagy találkozásokat? Olyan jó lenne olvasni.

Határátkelő 2014.10.21. 14:39:59

@swGuru: Köszi a felajánlást, lehet, hogy szavadon foglak. :-)

Kaksi Kapitány 2014.10.21. 14:40:29

@Határátkelő:... Továbbá nem lehet a bennfentes tagokat kritizálni még akkor sem ha ők találtak be téged.

Sok sikert...

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.10.21. 14:46:13

@Határátkelő:
Én szívesen megírom, de ehhez minden érintett hozzájárulása szükséged.

Bonjour 2014.10.21. 14:49:40

@charlieharper: segíts nekem, hol? Mármint ahova utalni lehet mindenféle kanyar nélkül?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.10.21. 14:50:43

@Kövérmadár [swe]:
Annyit módosítanék, hogy nem UK, hanem Anglia volt :)

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.10.21. 14:53:20

@charlieharper:

Mire kéne válaszolni? Elsiklottam felette szerintem.

@Babette.:

Miért lenne logikátlan? Te mindig közlöd a tényt, de sose indokolsz meg semmit.

@Kövérmadár [swe]:

Amint megtalálom az iban bic kombót ahová utalhatok, szerintem én is dobok bele. Elsőre elég kaotikus a felület a proli fejemnek :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.10.21. 14:55:35

@házelőtthinta:
Nem kell sokat varázsolni. Elő a dombornyomott kártyát és kész is. Kb. 2 perc, ha lassan másolod a számokat a kártyáról ;)

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.10.21. 15:06:41

@Határátkelő: @Kövérmadár [swe]: Ha drámai akarnék lenni, akkor mondhatnám, hogy ami Derbyshire-ben történt az Derbyshire-ben is marad, de természetesen erről szó sincs. :)

Én túlságosan lusta lusta vagyok most ilyesmihez, de ha Madárssonnak van kedve megírni, akkor én áldásom adom rá. :)

Esetleg fényképekkel hozzá tudok járulni az opushoz.

Valszeg az érintett farmer úgysem olvassa a Határátkelőt, engem viszont meg már úgyis köröznek a rendszám alapján, szóval hagy menjen! :)

2014.10.21. 15:10:54

Egy kerdesem van az oldallal kapcsolatban ahol tamogatni lehet a kampanyt: csak angol verzio van? Engem nem zavar, de konnyen lehet hogy a tobbseget igen...

Mr Long 2014.10.21. 15:14:42

@Kövérmadár [swe]: Elhatarolodok attol,hogy kihagyjal belole :D

2014.10.21. 15:21:04

@Mirjam2: Hulyen fogalmaztam, ugy ertem hogy az a resz van agolul ahol fizetni lehet ('contribute now'). Es ugye ez a legfontosabb resz... Ha nem lehet leforditani magyarra, esetleg lehetne egy step-by-step hasznalati utasitas magyarul hogy hogyan mukodik a fizetes. Sokan vannak akik azt sem tudjak pl. hogy a nagy pink gombot kene megnyomniuk eloszor (nem mindenki erti azt hogy 'contribute now').

Sanz 2014.10.21. 15:22:15

Részemrol ment 1 oranyi fizetesem, várom a londoni networking csoport létrejöttét. :-)

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.10.21. 15:27:53

@Kövérmadár [swe]:

De nekem nincs olyan kártyám :) Úgyhogy nálam ez a fizetési mód ugrik.

Határátkelő 2014.10.21. 15:29:15

@Mirjam2: Rendben, akkor írok egy ilyet. Jó ötlet, köszi! :)

Határátkelő 2014.10.21. 15:29:59

Nagyon megható, hogy ilyen rövid idő alatt már ennyi támogatás összejött!

2014.10.21. 15:34:02

@Bonjour:
"Ha jól látom a cél 1200 usd. Nem akkora összeg, ami ne jöhetne össze könnyedén."
Azt nem ertem, hogy ha ez nem egy akkora osszeg, miert kell kunyeralni?:) Ha nincs ra piz, nem kell megcsinalni. Vagy fel kell venni kolcsont ra:) Esetleg el lehet menni dolgozni is, nem? Utana irni egy posztot a HA-re: "Hogy lehet munkabol web site-ot csinalni, masok altal osszedobott benefitek nelkul" cimmel:)

Sütemény1975 2014.10.21. 15:34:58

@Kövérmadár [swe]: varjuk a sztorit! Lesz benne olyan, hogy diggerrel csatak reszegen kusztatok haza? :))))))))

Hari Seldon 2 2014.10.21. 15:39:52

Elvileg jó az ötlet. Meglátjuk. Szerintem, részünkről rendben. Most akkor egy évre kell 1200 USD? - Azt gondolom ez simán menne.

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.21. 15:41:18

ez micsoda egy jó oldal...sosem gondoltam volna, milyen adakozóak az emberek...

Határátkelő 2014.10.21. 15:47:09

@Cascabel: A "mások által összedobott benefitek" neve közösségi gazdaság (avagy sharing economy), és az a legszebb benne, hogy nem kötelező. ;)

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.10.21. 15:52:53

Remek ötlet, de csak ismételni tudom az előttem szólókat.
:)

Muscari 2014.10.21. 15:56:26

@Kövérmadár [swe]: én is nagyon örülök, hogy megismerhettelek téged és Cascabelt is.

HA, az ötletet támogatom.

2014.10.21. 15:58:10

@Határátkelő:
" közösségi gazdaság (avagy sharing economy)
A profitbol is reszesednek az osszedobok?:) Vagy csak HA logos polo a jutalom? Reszvenyek esetleg? Evvegen meg osztalek? Igazgatotanacs is van? CEO?
Nekem errol a "kozosegi, osszedobos gazdasagrol" a mas szervevel verni a csalant jon le meg a kolhozok:( Sajnalom.

blackhairlady 2014.10.21. 15:59:42

@Kövérmadár [swe]: Emlekszel, egyszer regen beszeltunk rola, hogy mennyire maskeppen kepzeltelek el mint ahogy valojaban kinezel, viszont nem talaltam jo kepet az elkepzelesemrol. Hat itt van, swGuru logojan az uriember pont az a szemely ahogy a te kis pofikadat megalkottam a fejemben:D Orulok, hogy jol erezted magad!

Muscari 2014.10.21. 16:00:22

@Határátkelő: a PayPal-t én is támogatnám.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.10.21. 16:01:04

@Hari Seldon 2: @Sütemény1975:
Nem olyan vészes, annyi történt csak hogy egy autópálya lezárás miatt kerülni kellett volna vagy 40-50 mérföldet. Ehhez nem volt kedvem, viszont google mapsen talaltam egy rövidebb utat.
Aztán már csak az út felénél derült csak ki hogy ez egy farmon át vezető magánterület és az East Midlands Airportot is érintjük majd. :) De a cél szentesíti az eszközt alapon ekkor már nem akartam visszafelé mérföldeket tolatni a káposztaföldek között, inkább atvágtunk. :) A farmról kifelé jövet viszont volt egy szembejövő autó. Gondolom ő a tulaj volt, aki nem értette hogy mi mit kerestünk a birtokon. :)

Muscari 2014.10.21. 16:02:51

@Kövérmadár [swe]: én nem bánom, igaz, mi csak kb két órát töltöttünk együtt. Csak a fényképekemet ne tedd ki, annyi az egyetlen kérésem.

2014.10.21. 16:05:56

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:
Regebben nagy divat volt Angliaban a "fence jumping":) Ugy latszik, ujra divatba jon:)

2014.10.21. 16:07:28

@Cascabel: El tudod kepzelni mennyit dolgozik HA ezen a blogon? Miert kene meg neki extra koltsegeket is fizetnie, mi o szerinted, a kommentelok szorakoztatasara szakosodott mazochista? Nem akarok bunko lenni, de tenyleg nem ertem mi az amit kifogasolsz. Pl. ha arra kerne HA embereket hogy segitsenek neki moderalni, en siman megmondanam hogy ram ne szamitson, mivel kikapcsolodni jarok erre az oldalra, nem 'dolgozni'. O viszont hajlando onkent egy csomo munkat belefektetni - cserebe miert ne kerhetne csekely anyagi tamogatast olyanoktol akik szeretik olvasni a blogot illetve majd a leendo oldalt.

Muscari 2014.10.21. 16:08:18

@blackhair-lady: én nem ismertem meg, pedig láttam már róla képet :-)

Muscari 2014.10.21. 16:14:08

@Cascabel: szerintem itt messze nem erről van szó. És nem muszáj adakozni, csak lehet.

Nagyon finom a cuccos, amit kaptam tőled :-)

33621 2014.10.21. 16:15:39

@Muscari: Csak nem vagy olyan csúnya? :-)))))

2014.10.21. 16:23:17

@Muscari:
Ezek szerint megkostoltad:) Az otthoni rokonaim szinte kovetelik, hogy azt hozzak nekik, amikor megyek haza:) Szoktam ajanlani egy mexikoi utazasi forumon is mindenkinek, hogy probaljak ki. Felreertesek elkerulese vegett egy mexikoi kavelikorrol van szo, a Kahluarol:)
en.wikipedia.org/wiki/Kahl%C3%BAa

2014.10.21. 16:25:21

@Mirjam2: @Muscari:
Nem kell komolyan venni azert engem mindig, egyszeruen csak szeretek kotozkodni:)

Taxomükke (UK) 2014.10.21. 16:29:03

@Taxomükke: Jag menar: välkommen.
Fy fan.
;)

Bonjour 2014.10.21. 16:29:07

@Cascabel: nem értelek. Vagy te nem érted a világ működését.

2014.10.21. 16:33:52

@Cascabel: Jo, jo, oke, oke. Nagyon sajnalom hogy lemaradtam a tegnapi HA talalkozorol, orulok hogy ennyire jol sikerult (es foleg hogy senki sem serult meg vagy kerult bortonbe :))).

2014.10.21. 16:36:49

@Bonjour:
" Vagy te nem érted a világ működését."
Ez konnyen elofordulhat:) De mondj olyan valakit, aki erti:)

2014.10.21. 16:43:28

@Mirjam2:
"es foleg hogy senki sem serult meg vagy kerult bortonbe :)))"
Regebben jartam magyar haveri bulikba, kulonosen Vancouverben - szuletesnapi, stb.- ahol a legtobbje verekedessel vegzodott ill. kezdodott:) Regi szep idok!:)))

Chamroe 2014.10.21. 16:45:22

Ez egy nagyon szuper ötlet, támogatom!
Egy havi kávé pénzemről vagyok hajlandó lemondani a cél érdekében, ami a kávézási szokásaim ismeretében valahol félúton lesz a hűtőmágnes és a póló között :D

Lesz valami egyszerűbb fizetési mód is?

rax 2014.10.21. 16:48:09

Tenyleg remek otlet. Sok sikert es kitartast a megvalositashoz. Kisebb osszeg ment a gazdag nyugatrol.

2014.10.21. 16:49:00

@Chamroe: A fizetesi mod mar nem is lehetne egyszerubb; bankkartya, kb. egy perc az egesz, ket klikk.

2014.10.21. 16:50:07

@Cascabel: 'vegzodott, vagy kezdodott' lol :)

qkuc 2014.10.21. 16:57:28

@Cascabel: :))) Front van vagy ennyire rossz az angol reggeli? :D

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.10.21. 16:59:37

@Sütemény1975:
Hétköznap volt, így sajnos most elmaradt. De nincs kizárva, hogy legközelebb hétvégére időzítek ;)

@Taxomükke:
:)

@Cascabel:
Na hallod, nem találtam megfelelő kávéfőzőt a boltban, pedig már nagyon adnék annak a hawaii-i-iii-i csodának :D

Fence jumping: csak mi autóval csináljuk. Esetleg alpakával :D

@Muscari: @blackhair-lady:
Kibeszéltek, lánok? :D

@Hari Seldon 2:
Ha bejön a dolog, én is kiteszek egy hasonlót, S65 Mercire fogok gyűjteni :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.10.21. 17:01:19

@Chamroe:
Ennél egyszerűbb?
Mondjuk HÁ személyesen veszi át a pénzt a munkahelyeden?

Velem van a hiba, hogy ennél nem tudok egyszerűbb módot fizetésre?

2014.10.21. 17:06:21

@qkuc:
Embertelen hideg van es szelvihar:( De nem esik az eso:)
@Mirjam2:
Hangulattol fuggoen. Ha ittasan erkeztek egyesek, verekedessel kezdtek. Sokszor a buli kezdese utan fogadtunk nehanyan, hogy hany perc utan kezdodik majd a verekedes. 15 percen belul legtobbszor elkezdodott:) Volt olyan, hogy felmeztelenul, szamarajkardokkal hajtottak egymast az utcakon. Legjobb haverok. Cigany meg veletlenul sem volt koztuk. Legtobbjuk muveszlelek volt, grafikus vagy mesterember stb.:)

Chamroe 2014.10.21. 17:09:50

@Kövérmadár [swe]: @Mirjam2: Okéééééé.
Jólvanna. Már sikerült is utalnom.
Nem ismertem ezt az oldalt, és első ránézésre nem gondoltam, hogy ilyen egyszerű.

Munkahelyem nincs, de házhoz azért jöhetne :D

qkuc 2014.10.21. 17:10:25

@Cascabel: Azért nem esik ott, mert itt ömlött egész nap, :D. Lassan kezdem UK kihelyezett területnek érezni Budapestet, :D.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.10.21. 17:13:01

@Muscari:
Pedig az egy elég jó kép a csapat szebbik feléről :D
De ha átküldöd azt, amit te csináltál, akkor az is jó lenne (én is örülnék neki, mehetne FB-ra).

@blackhair-lady:
Pedig én sosem néztem ki úgy :D

@Cascabel:
Nekem nincs 300.000 dollárom autóra. De ha 300.000 ember beledobna a kalapba 1 dollárt, máris lenne autóm :)

@házelőtthinta:
Az hogy lehet?
Az előző hsz-ek alapján kezdem azthinni, hogy megint én vagyok helikopter. Mikor anno bankot választottam kint, az első és utolsó kérdésem az volt, hogy domborkártyát kapok-e egy héten belül?
Nemleges válasz esetén mentem volna a köv. bankhoz.

Nem dombornyomott bankkártya olyan, mint az a telefon, amibe nem lehet SIM-kártyát tenni. Van, de minek?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.10.21. 17:15:29

@Cascabel: @qkuc:
6 nap Anglia alatt egyszer nem áztam el. Egyszer sem volt köd.
Mikor hazaértem, szakadt és ködöllött (ezt hogy mondják szépen?)

2014.10.21. 17:17:47

@Chamroe: Nem piszkalni akartalak, pont ezt irtam fentebb, hogy nem annyira egyertelmu egy csomo embernek hogyan kell fizetni. Pedig ugye ez lenne itt a lenyeg :). Es azt is figyelembe kell venni hogy sok potencialis tamogato nem tud angolul. De HA ugy tudom mar dolgozik egy 'hasznalati utasitason'.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.10.21. 17:22:39

@Mirjam2:
A "card number"-re vagy a "card holder's name"-re nem ad találatot a google ordító?

2014.10.21. 17:23:56

@Kövérmadár [swe]: Nagyon tul van lihegve ez az angliai idojaras dolog, messze nem olyan rossz a helyzet, foleg nem delen / Londonban. De pl. mar Manchesterben sokkal hidegebb van es tobbet esik. Kod nem nagyon szokott lenni, a kodos ido sztereotipia ugy tudom onnan jon hogy regen nagyon szennyezett volt a levego Londonban, innen jon a 'Big Smoke' kifejezes: en.wikipedia.org/wiki/Great_Smog

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.21. 17:27:46

Zolika élsz még vagy mi a lómáj van?
Belerokkantál a tegnap estébe?
:))))))))))))

Chamroe 2014.10.21. 17:28:54

@Kövérmadár [swe]: Nekem sincs dombornyomott kártyám.
15 éve van a számlám ugyanannál a banknál, és eddig nem éreztem a dombor kártya hiányát.
Mondjuk én csak boltban fizetek vele, kp-t veszek fel automatából, és időnként a netbankon utalok.

@Mirjam2: Nem vettem piszkálásnak :) Mivel még nem használtam azt az oldalt fizetésre, nem tudtam, mi a folyamat, de tényleg nagyon egyszerű.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.21. 17:29:50

Csak egy kérdés.
Mekkora a legnagyobb póló.

Zolika ne röhögj.
Madár te se.

Lunacica 2014.10.21. 17:30:19

@Mirjam2: miert is kerult volna bortonbe,vagy lett volna verekedes?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.10.21. 17:31:19

@diggerdriver:
Téged akkor sem hagynálak ki, ha kérnél rá ;)

Zoole szerintem teljesen KO. Úgy 1.5 órát aludhattunk, utána nekem még jutott 2 a gépen. Azóta pörgök, mint a búgócsiga :)

@Chamroe:
Persze, ez érthető.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.10.21. 17:32:11

@diggerdriver:
Neked kérek egy lepedőt az egyik szomáliaitól és rányomjuk arra a logot :)

2014.10.21. 17:32:26

@Kövérmadár [swe]: Persze, lehet forditani, csak azt mondom hogy ha valaki nem hasznalja rendszeresen az angolt, akkor megzavarodhat az oldal lattan. Lehet hogy tulparazom ezt a dolgot, de mikor foglalkozasszeruen uztem az adomanygyujtest, azt mondtak nekem hogy a leheto legkonnyebbe kell tenni a fizetest, mivel tudat alatt kifogasokat keresnek az emberek hogy miert ne fizessenek es ha van valami ilyen fennakadas, akkor lehet hogy elallnak a szandekuktol. Tehat, kedves adomanyozni szandekozo kommentelo, kerjuk nyomja meg a nagy rozsaszin gombot! Mar csak ket klikkre van Ontol egy limited edition Hataratkelos hutomagnes! (Remelem azert HA kezzel alairja a polokat).

tsabus UAE 2014.10.21. 17:33:22

@Mirjam2: Itt Derby-ban 5 percenként váltotta ma egymást a napsütés és az eső. Közben pedig úgy fújt a szél, hogy majdnem felborított, pedig normál esetben nem kell téglát raknom a zsebembe, hogy ne fújjon el a szél.
Kész agyrém...

tsabus UAE 2014.10.21. 17:36:14

@Mirjam2: "Remelem azert HA kezzel alairja a polokat" - Vagy csak rajzol rá egy markolót... :-))))))))

2014.10.21. 17:36:57

@Lunacica: Ja, elfelejtettem Zolee mottojat hozzatenni: 'vicc volt'.

SzZoole 2014.10.21. 17:37:37

@diggerdriver: hogyne elnek mar,nem regen keltem fel.Hajnal fel kettoig beszelgettunk,3-kor mar kelltem es fel 4-kor indultunk a repterre,reggel 6-kor mar agyban voltam es majdnem 2-ig aludtam.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.21. 17:37:51

@33621:
Nem.
Körözi 3ország rendörsége.
:))))))))))

SzZoole 2014.10.21. 17:39:52

@diggerdriver: XXXL nem is rohogtem,kacagtam:)))

csillagközi romboló 2014.10.21. 17:42:24

Én eddig éveken keresztül csak olvastam :) Én örülnék neki és Ausztriában keresnék értelmes társaságot :)
A támogatás természetesen megy - nem baj ha ojró :) ?

csillagközi romboló 2014.10.21. 17:42:24

Az ojro tévedés volt, dollár ment

Chamroe 2014.10.21. 17:44:26

@Mirjam2: Nekem nem az angollal volt a gondom, csak nem tudtam, hol keressem azt a biztonsági kódot, amit még a kártyaszámon kívül kért.
De ma is tanultam valami újat :)

2014.10.21. 17:47:54

@diggerdriver: Ne csuggedj:

1. nagy pink szinu gomb ('contribute now') - klikk

2. szeretnel hutomagnest, polot, vagy csak ugy adomanyozni akarsz hutomagnes es polo nelkul (utobbi esetben nyomd meg felul a kis pink szinu gombot, 'continue')

3. ha az utobbi opciot valasztottad ('continue'), ird be az osszeget (dollarban van megadva). Ha nem szeretned hogy megjelenjen a neved a tamogatok kozott, klikkeld be a pici negyzetet az osszeg alatt. (Ha nem akarsz hirlevelet kapni az adomanygyujto weboldaltol, klikkeld KI a masik kis negyzetet alul, 'I'd like to receive' stb.). Ird be az e-mail cimedet a jobb oldalon alul. Klikkelj az ez alatt levo pink gombra, 'continue to payment'

4. bankkartya adatok: ird be a nevedet, kartyaszamot, lakcimet

5. nyomd meg a pink gombot jobbra alul: 'contribute'

Ennyi! Jo adakozast!

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.21. 17:50:47

@Zoole[uk]:
Gyenge bél vagy.
Én 5.20kor keltem és azóta tolom a kizsákmányolnak.
:))))))))))))

2014.10.21. 17:51:35

@Chamroe: Persze, nem pont rad gondoltam mikor ezt irtam, csak ugy ertettem hogy kulonbozo embereknek kulonbozo aspektusokkal lehet gondja, igy minel jobban megkonnyiti HA annal jobb. Egyebkent dicseretes hogy felajanlottad a kave-penzedet, en nem hiszem hogy ezt meg tudtam volna tenni - koffeinfuggo vagyok :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.10.21. 17:52:02

@Mirjam2:
"csak azt mondom hogy ha valaki nem hasznalja rendszeresen az ......., akkor megzavarodhat az ....... lattan."

Ez így olyan magas labda, hogy le lecsapom, az már közerkölcsöt sért ;)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.21. 17:54:24

@Lunacica:
Na na adjátok meg a kellö tiszteletet az öreg iszapszemű rájának.
:))))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.21. 17:56:51

@Mirjam2:
Majd ha hazaérek.
Gondolod hogy én ezt mind végig tudom zongorázni?
Túlértékelsz.
:))))))

2014.10.21. 17:59:15

@diggerdriver: Ilyen rozsaszin izeket kell nyomogatni. Azt hittem gyakorlatod van :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.21. 18:04:53

@Mirjam2:
Fogalmam sincs mire gondolsz.
:))))))))))))))))

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.21. 18:04:58

@33621: ajánlani mindenesetre nem tudsz anélkül, hogy ne tudnád a tulajdonos nevét ;)

radirpok123 2014.10.21. 18:07:53

Lehet, hogy en vagyok csak ilyen vaskalapos, de nem szivesen adok penzt olyanvalakinek, akirol csak annyit tudok, hogy nonemu (ez persze onmagaban meg nem kizaro tenyezo :)).

Maskent fogalmazva, szerintem ez most kivalo alkalom lenne egy bemutatkozasra.

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.21. 18:10:36

@Mirjam2: na én lepróbáltam, és rögtön a második pontnál elakadtam, ugyanis a felső pink gombot nem hagyja megnyomni.
de nem probléma, úgysincs egy fillérem jelenleg:)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.21. 18:10:45

Szóval HA ajánljál fel egy marék X-et...

Shanarey 2014.10.21. 18:11:09

@maxval a bircaman:

Vagyunk itt sokan akiknek soha egy kommentje sem volt kimoderálva, és vannak itt sokan akiknek volt olyan komment, amit a HA kimoderált, és mégis csak te nyöszörögsz emiatt, más senki.

Értem én hogy téged az éltet ha verbálisan rugdosnak, de itt erre kevés az esély, és arra is hogy ezt te tedd itt másokkal.

Talán maradj azon fórumokon ahol ez a "gonosz" moderáció nincs és ott úgyis rengeteg "rajongód" van, nem úgy mint itt.

@Bonjour:

Visszajött az önkéntes számüzetésből, de csak azért mert senki sem hívta ide vissza.

@Kövérmadár [swe]:

Na szép, itt voltál a szomszédban és nem is szóltál.

2014.10.21. 18:11:59

@radirpok123: Szerintem a Hataratkelo veget jelentene ha kiderulne a bloggazda szemelyazonossaga.

Shanarey 2014.10.21. 18:13:30

Hja és a honlappal kapcsolatban a pay-pal-t én is jobban szeretem.

2014.10.21. 18:14:11

@Babette.: Tenyleg? Magara a gombra (pink mezo) klikkeltel? Nem tudom mi lehetett a gond, nekem mukodott.

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.21. 18:19:31

@Mirjam2: tényleg. igen arra. de csak a 10 meg 40 es mezőkre nyomva fogadta el, és utána kínálta fel, hogy válasszak az összegek közül.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.10.21. 18:21:21

@Shanarey(England):
Sokan tudták, hogy ott leszek a "szomszédban". Te voltál otthon, én mégsem mondhatom, hogy "Figyi, hívj már meg egy kávéra vagy valami" :)

Sesamelmo (Q) 2014.10.21. 18:22:26

@Mirjam2: miért? Nem pont a neve érdekel, inkább, hogy ki ő, mit csinál, hol él, honnan van ideje egész nap moderálni. Es honnan tudja radirpok123, hogy nő?

radirpok123 2014.10.21. 18:22:55

@Mirjam2: miert is? Masodallasban az NSA-nak szivarogtat adatokat az itt kommentelo korrupt kormanytisztviselokrol - tulajdonkeppen ez csak egy fedoblog? :)

2014.10.21. 18:23:21

@Babette.: Ez fura, jo hogy szoltal, remelem utananez HA.

Határátkelő 2014.10.21. 18:27:07

@radirpok123: Szerintem annyit tudsz, hogy több mint 3 éve baromi sok melóval megy egy blog, amit sokan szeretnek olvasni. Nem nagyon volt még nap, hogy ne lett volna kint friss tartalom.

Ha ez nem elég ahhoz, hogy megtisztelj a bizalmaddal, akkor nagyon sajnálom, és ez nem csak duma, hanem tényleg így van.

Szerintem nem az számít, hogy nő / férfi vagyok, Angliában / Amerikában / Németországban / Ausztráliában vagy Kínában élek, hanem az, amit ez a blog nyújt.

2014.10.21. 18:28:48

@Sesamelmo (Q): Nem tudom most pontosan megfogalmazni, foleg mivel le kene mar szakadnom errol az oldalrol, kulonben nem lesz vacsora es nem tudom mit fogok holnap tanitani 6 oraban :).

De ha ezek az adatok kiderulnenek rola, attol kezdve szemelyeskedesbe menne at szerintem az egesz, nem tudna a HA ugyanugy mindenkit kepviselni egy semleges, kivulallo perspektivabol mint most.

Illetve lennenek akik megprobalnak konkretan beazonositani - ha nem sikerul, akkor idegesito lenne azoknak akiket artatlanul 'megyanusitanak' hogy ok azok. Ha sikerul beazonositani, annak meg en a helyeben nagyon nem orulnek.

Sesamelmo (Q) 2014.10.21. 18:30:59

@Mirjam2: lehet. De en akkor is kivancsi lennek. Nem az uj otlet miatt, amugy is.

Határátkelő 2014.10.21. 18:33:47

@Sesamelmo (Q): Hát ezzel elég sokan vannak így kb. 3 éve... ;)

Chamroe 2014.10.21. 18:33:49

@Mirjam2: Már a múlt héten érlelődött bennem a gondolat, hogy elhagyom a kávét, csak az íze miatt ittam, amúgy nincs rám hatással. Most legalább van rá konkrét okom is :)

radirpok123 2014.10.21. 18:50:20

@Határátkelő: koszonom a valaszt, es megertem, elfogadom, kulonbozoek vagyunk. En is sajnalom, es ettol fuggetlenul sok sikert kivanok - biztos vagyok benne, hogy a kampany sikerehez nem fog hianyozni az en hozza (nem) jarulasom .

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.21. 18:51:00

@Kövérmadár [swe]: bocs, megvédem Shanát, én csak fbról tudtam, hol vagy, meg az utolsó pillanatban szólt itt valaki.
Esélye sem volt rád:D

Mr Long 2014.10.21. 18:52:46

@Chamroe: Mar nem kell dombornyomotnak lennie az online hasznalathoz. A sima Maestro kartyaval evek ota lehet online vasarolni.

Shanarey 2014.10.21. 18:54:42

@Kövérmadár [swe]:

"Figyi, hívj már meg egy kávéra vagy valami"
Ha nem is pont így, de ez befért volna az életembe.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.10.21. 18:54:45

@Babette.:
Ebben az esetben tavasszal újból mennem kell. Majd szervezünk Don-nal Heathrow túrát, bérautóval :D

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.10.21. 18:55:42

@Shanarey(England):
Elnézést kérek! :(
De fogok még arra járni, ez biztos (és most összesúgnak a hátam mögött a mostani vendéglátóim :) )

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.21. 18:59:58

@Kövérmadár [swe]: bakter, és pont most nincs nálunk heathrow:D

Shanarey 2014.10.21. 19:00:47

@Kövérmadár [swe]:

Na és hogy tetszett Középfölde? (midland)

Mármint amerre Don Kartasch és te kódorogtatok?

Chamroe 2014.10.21. 19:01:27

@Mr Long (UK): Szuper :)

(A nap végére már mindent tudni fogok a bankkártyákról :D )

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2014.10.21. 19:02:45

Nagyon jonak tartom az otletet, es szuper latni, hogy maris kozel $500 gyult ossze! A linket megosztottam tobb FB csoportban, kicsit motivalando az ocean innenso oldalan lakokat is :)

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.10.21. 19:02:47

@Kövérmadár [swe]: Ne viccelj, mikor leadtam a kocsit, akkor számoltam hogy 5 nap alatt belettünk 1300km-t. Legközelebb ha jösz meg sem állunk Newcastle-ig. :D

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2014.10.21. 19:06:55

Az meginkabb tiszteletremelto, es le a kalappal, akik nevtelenul adtak $100-t. Az igazi adakozas errol szol! Nem magunkat fenyezni, hanem a cel erdekeben felajanlani valamit. Hat's off, hogy stilusos legyek:)

Határátkelő 2014.10.21. 19:07:48

@Zsuzsi65: Kösz szépen, neked is, meg mindenki másnak. Tényleg egészen elképesztő, hogy pár óra alatt milyen sokan járultatok hozzá! :)

SzZoole 2014.10.21. 19:10:39

@Kövérmadár [swe]: @Don Kartasch [Warwickshire, UK]:
Ha szeretnetek egy jo autot egy profi soforel,hivjatok nyugodtan:)))
A hataratkelos kedvezmenyt tudok biztositani:)))

qkuc 2014.10.21. 19:15:18

@Kövérmadár [swe]: Nem tudom, de ez így cukin hangzik Madár, :).

Szilvana1[Bucks, UK] 2014.10.21. 19:18:58

Szupi ötlet! Várok Paypal-ra!
Olyan iriggyé tettetek ezzel a nagy találkozásotokkal, nem lehetne valamikor egy blogtalit (vagy olyasmit osszehozni)?

qkuc 2014.10.21. 19:22:49

@Mirjam2: Ez komoly? :) Hogy tudat alatt nyafogást keresünk, hogy ne kelljen mégse fizetni? Hát ez nekem új, :)))).

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.10.21. 19:26:27

@qkuc:
Cukin? Hjajj! :)

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:
Az még nem is olyan vészes ;)
Legközelebb mehet Newcastle, sőt Aberdeen is akár :D

@Zoole[uk]:
Hmm... megfontolandó :)

@Határátkelő:
Mégis mivel foglalkoznánk munkaidőben, ha nem a HÁval? :)

@Shanarey(England):
Nekem nagyon!
A vidék és a falvak elképesztőek. A nagyvárosok sem rosszak, Cambridge pl. ideális lenne ottlakás céljából, csak nem lenne vidám Svédországba ingázni onnan :)
Coventry és Manchester... nos... hát igen ;)

SzZoole 2014.10.21. 19:26:56

@Határátkelő: A Lunacica(a nejem) es a magam neveben,hozza jarultunk az ugy elinditasahoz:)))
(ez nem volt vicc)

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2014.10.21. 19:27:27

@Szilvana1: Szerintem az uj oldal pont ennek a megszervezeseben fog sokat segiteni, szoval en is varom mar:) Az a jo, hogy mar eddig is voltak itt-ott talalkozok, amelyek HA-nek is koszonhetik a letrejottuket kozvetve, vagy kozvetlenul.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.10.21. 19:29:18

@Zoole[uk]: "Ha szeretnetek egy jo autot egy profi soforel,hivjatok nyugodtan:)))
A hataratkelos kedvezmenyt tudok biztositani:)))"

Ez tényleg nagyon rendes tőled, de attól félek hogy kedvezmény ide vagy oda, szerintem így is jelzáloghitelt kéne felvennem a tiszteletdíjadhoz. :) Esetleg olyat lehetne, hogy dobok egy SMS Cameronnak meg II. Erzsinek és akkor 4 felé tudjuk dobni a fuvardíjat Madárral együtt. :)

qkuc 2014.10.21. 19:31:31

@Mr Long (UK): Van még Maestro? Az nem összecuppant a Mastercarddal? No mindegy, általában a Mastercard és VISA nem dombornyomott kártyái is használhatóak online vásárlásra, :).

SzZoole 2014.10.21. 19:34:03

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: kerdezd meg a madarat,szerintem nem rokkant bele, es Te is urasan elfernel,hid el:)))

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.10.21. 19:35:16

@Zoole[uk]:
Igazság szerint egyáltalán nem. De amíg az autódban ülök, nem látom a tájat, mert elvarázsolva bámulom a belsőt :)

Határátkelő 2014.10.21. 19:53:05

Nem is tudom, mit mondjak... Kevesebb mint 7 óra alatt összejött az összeg fele... Őrület!!

Köszönöm mindenkinek!

Suhanó táj 2014.10.21. 19:56:05

Nagyon jó ötlet, kíváncsian várom. :)

De nem lehet az új oldal és a blog egy helyen?
Ez csak egy ötlet.

De bárhogy is lesz, sok sikert hozzá! :)

Minor Luca (törölt) 2014.10.21. 19:56:05

@qkuc: olyannyira van maestro, hogy a blog egyik reklámfelületén éppen annak a kártyagyártó cégnek a reklámja fut :D

SzZoole 2014.10.21. 19:57:53

@Határátkelő: látod milyen lelkesek vagyunk mi szorgos kis mosogatok:)))
(Csak vicc volt)

Taxomükke (UK) 2014.10.21. 19:58:36

@Kövérmadár [swe]: Tudod mit, inkább mi "angolok" elmegyünk hozzád. Úgy tízen-tizenöten. Na? :)))

Gizi06 2014.10.21. 20:00:16

En biztos hülye vagyok , de nem szivesen adom meg a kartyam szamat es dollarban s
em fizetnek.Adj egy rendes bankszamlaszamot es akkor mehet a dolog.

Shanarey 2014.10.21. 20:00:29

@Határátkelő:

Ez a minimum ha már annyit dumálunk itt.

Shanarey 2014.10.21. 20:01:34

@Taxomükke:

+1
:-)))))))))))))))))))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.21. 20:03:54

@Határátkelő:
Akkor egy kis kritika.
Magyar oldal magyaroknak.
Ha kérhetném akkor MAGYARUL.
Ugyanis befogadó országtól függetlenül az a közös nyelv.
Hol a tökömbe kellett volna lemondani hogy ne jelenjen meg a nevem,
A biztonsági kódhoz oda kell írni hogy a kártya hátulján az utolsó három szám az.
A polóméretem XXXXXL.
Csaxólok.
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Golf2 2014.10.21. 20:04:11

Off:Elképesztően durva lesz az internetadó
Gigabyte-onként 150 forintot kell fizetni, nagyobb lehet az adó, mint az internetszolgáltatás havidíja.

qkuc 2014.10.21. 20:04:50

@Minor Luca: Immunis vagyok a reklámokra ..., :D.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.21. 20:04:55

@qkuc:
Persze. Elég annyi hogy nem tudja hol keresse a biztonsági kódot.

Shanarey 2014.10.21. 20:07:39

@diggerdriver:

Hmmm, pedig ez tök egyszerű.
:-)
Legalábbis nekem az volt.

SzZoole 2014.10.21. 20:08:54

@diggerdriver: a tudás bűn,de te ártatlan vagy:)))
(csak vicc volt)
Segítsek megoldani az utalást?:)))

Határátkelő 2014.10.21. 20:12:50

@diggerdriver: Ha ez az Indiegogo-ra vonatkozik, akkor az a helyzet, hogy sajnos ezek a nagyok tudnak olyan szolgáltatásokat, amelyek szükségesek ahhoz, hogy egy ilyet rendesen meg lehessen csinálni. Sajnos viszont angolul vannak, amit nekem kellett kitölteni, azt magyarul tettem. :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.21. 20:13:12

Na szóval...

Mégegyszer megköszönném Zolikának és Juditnak valamint a családnak hogy elviseltek minket.
Nem is értem hogy Zolika hogy tudta ezt megszervezni?
Ki se nézném belőle pedig tud meglepetést okozni az ürge.
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Akkor mindenki egészségére ürítem poharam a HA sikerére, mindannyiunk egészségére(Caskabeltől kaptam a whisky-t isten tartsa meg jó egészségben)

kepkezelo.com/images/wklguevjayfytsmljw.jpg

2014.10.21. 20:13:40

@Golf2: Nyugi, ez csak az elso lepes. Nemsokara be fogjak tiltani az egeszet, mint Eszak-Koreaban. Nem kell internet, mindenkinek dolgozni kell! Ja es nem irodaban, hanem tisztesseges munkat, pl. gyari szalagmunka, banyak, stb. Kinek kellenek a szamitogepek?

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.21. 20:13:53

@diggerdriver: használd chrome böngészőt, az lefordítja neked az oldalt, ha kéred.

SzZoole 2014.10.21. 20:14:27

@Határátkelő: igazán nincs mit:)))
Ez egy csekély ár azert,hogy elviseled a marhasagainkat:)))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.21. 20:15:18

@Babette.:
Azt használom. Azt nem tudtam hogy lefordítja, én kérem csak egy ásógépkezelő vagyok....
:)))))))))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.21. 20:17:18

@Zoole[uk]:
A te marhaságaidat nem lehet pénzzel megváltani jó ha tudod.
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

2014.10.21. 20:19:18

@Gizi06: Nem kell 'dollarban fizetni', a bankod automatikusan atvaltja az osszeget abba a penznembe amelyikben a szamlad van. Csak dollarban van megadva az osszeg. A kartyad szamat sem kell 'megadnod', nem taroljak, ez ugyanolyan internetes fizetes mintha barmi masert fizetnel online (pl. repulojegy stb.).

Határátkelő 2014.10.21. 20:19:23

@diggerdriver: :))) Már miért lenne angol?????

Magyar határátkelőknek magyar oldalt! (Ez még szlogennek sem lenne rossz...) :)

Határátkelő 2014.10.21. 20:20:47

@Mirjam2: Köszönöm, ezt már én is akartam írni, hogy én természetesen nem látok semmilyen kártyaszámot, semmit, az Indiegogo ugyanolyan, mintha bárhol a neten vásárolnál. Szóval ez ne tartson vissza senkit. :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.21. 20:21:39

@Határátkelő:
Ebből a fizetős oldalból gondoltam.
Akkor megnyugodtam.

2014.10.21. 20:29:03

@Határátkelő: Sot biztosithatok mindenkit hogy en mar tobbszor is hasznaltam ezt az oldalt mint 'adakozo' es meg soha nem volt problemam, nem loptak el az adataimat (termeszetesen nem art egy jo virusirto a szamitogepen).

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.21. 20:29:37

@diggerdriver: akkor a piros iksz alatti beállításoknál válaszd a Beállításokat (a névjegy fölött van). ezután görgess egész lefelé a speciális beállításhoz, és azok között ott van, hogy Nyelv, és be tudod pipálni, hogy "Kínálja fel az Ön által nem ismert nyelven írt oldalak fordítását."

macamuca [IHUN] 2014.10.21. 20:30:29

@Kövérmadár [swe]:
Akkor ezt megbeszéltnek tekintem innentől.
Pontos időpontot+részleteket egyeztetünk.
(és ez nem vicc!!!)
:)

qkuc 2014.10.21. 20:31:39

@Golf2: Remélem ehhez a munkáltatómnak is lesz pár keresetlen szava (magenta).

nyuszigonosz 2014.10.21. 20:34:22

@Shanarey(England): Annyira egyszerü nem volt, de sikerült nekem is. :-)

nyuszigonosz 2014.10.21. 20:37:11

@Határátkelő: Nem angolul volt nekem. Nekem mindent németül írt.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.21. 20:37:47

@Babette.:
Nem lehet, az a mondat halványabban jelenik meg és nem lehet beikszelni.

Határátkelő 2014.10.21. 20:38:12

@nyuszigonosz(D): Ennek gondolom köze lehet a nicked mögött zárójelben látható D betűnek... :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.10.21. 20:38:27

@Taxomükke:
Nekem teljesen OK.
Én is 12 pkisztánival laktam együtt Don-nál, aztán még 8-cal Zoole-nál.

@macamuca [IHUN]:
Természetesen! :)

SzZoole 2014.10.21. 20:52:37

@diggerdriver: "A te marhaságaidat nem lehet pénzzel megváltani jó ha tudod."

De ez csak azóta van igy,mióta veled baratkozok:)))
(csak vicc volt)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.21. 21:08:23

@Zoole[uk]:
Jóóóóóóóóóóóóóó
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Látom azért ragad rád valami...
:)))))))))))))))))))))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.21. 21:12:45

@Babette.:
MOST jó ne mozogj...
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Thargoid 2014.10.21. 21:19:49

@Kövérmadár [swe]: legközelebb én is kérek értesítést előre :)

2014.10.21. 21:33:27

Az England-Szomalia tarsasagnak gratulacio a nagy talalkozashoz

a HAnak pedig a tarsasag osszehozasahoz.

Nagyszeru latni, hogy milyen hamar osszegyulik a penz. Ha adsz paypalt szerintem max 2 napon belul meglesz :)

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.21. 21:37:30

@diggerdriver: (ezt mondjuk nemtom, melyik hülye találta ki:))

ez most azt jelenti, hogy megjelent a kis ikon, és le tudod fordíttatni az oldalakat?

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.21. 21:41:36

Ha meglesz éjfélig az 1200, teszek föl egy képet.

Bonjour 2014.10.21. 21:50:01

@Határátkelő: lehet, hogy nem volt egyértelmű a kérdésem, de ez anonim, ha indiegogo-n keresztül megy? Azt értem, hogy látod az emailt, de a többi adatot is?

Amúgy nekem angolul jelent meg, szóval nem értem. Persze lehet, hogy nem a internetszolgáltatón múlik, hanem máson (itunes melyik régióba kérte magát az ember? Stb.)

Határátkelő 2014.10.21. 21:59:25

@Bonjour: Csak egy nevet látok, azt, hogy hitelkártyával fizetett-e (nyilván igen, mert egyelőre még máshogy nem lehet), hogy szeretne-e anonim maradni, és hogy mit kér (no meg aki megadta, annak a címét, ami kell ahhoz, hogy el tudjam küldeni az ajándékot). Mást nem, tehát se kártyaadatot, se annak egy részét, semmit. És szerintem ez így van jól.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.10.21. 22:03:38

@Thargoid:
Maga az össznépi banzaii kb. 2 nap alatt szerveződött, ad hoc jelleggel és óriási szerencse volt, hogy épp a városban volt Cascabel is és én is. Így lehetett igazán interkontinentális a találkozó :)

De egy kis odafigyeléssel és szervezéssel, jövő nyáron (mondjuk) lehetne csinálni a környéken egy giga HÁ találkozót. Londonba kb. mindenhonnan el lehet jutni egyszerűen.

Csak kell valaki, aki időt és energiát nem kímélve megszervezi és ösztökéli a népet.

Thargoid 2014.10.21. 22:09:01

@Kövérmadár [swe]: Ok, nálunk picurka van, így előre le kell szervezni, hogy ki lesz vele, de ha előre tudom megoldjuk - ha nem másképp addigra talán már meglesz a házunk teljesen, és meghívlak a pakisztáni mosogatók közé akiknek kiadjuk a pincét míg mi mulatunk :)

Thargoid 2014.10.21. 22:10:12

@Határátkelő: nálunk a cím - kopp, kopp, kopp - változni fog hamarosan... mit írjak?

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.21. 22:14:24

@Kövérmadár [swe]:
csak halkan teszem hozzá ("Londonba kb. mindenhonnan el lehet jutni egyszerűen"), nem azért nem járunk havonta kirándulni londonkába, mert bonyolult vagy messze van
;)

Bonjour 2014.10.21. 22:17:03

@Határátkelő: oké, köszönöm! Még egy kérdés, meg lehet adni más emailcímet, mint amit a blog.hu-n megadtam? Az igazság az, hogy írtam nekem hari doktornő, be akartam lépni és nem sikerült, nem jöttem rá miért. Lehet, hogy sikerül majd, voltak már meghekkelve a gmail-es címeink a családban többünknek.
Több kérdésem nem lesz ígérem.

Bonjour 2014.10.21. 22:17:40

=írt nekem... Elgépeltem

Thargoid 2014.10.21. 22:18:19

@Babette.: Hadd találgassak: nem szerettek repülni? :)

Határátkelő 2014.10.21. 22:20:38

@Thargoid: A menetrend az, hogy egy hónap múlva ér véget a kampány, tehát leghamarabb november végén tudom postázni a postázandót. Szerintem olyan címet adj meg, ahol biztosan megkapod, vagy ha most nem tudsz ilyet, akkor megadhatod majd emailben is, amikor már tudod. Rugalmas egy hely ez a Határátkelő. ;)

Határátkelő 2014.10.21. 22:21:52

@Bonjour: Olyan címet adsz meg, amilyet akarsz, ez az Indiegogónak fontos. :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.21. 22:28:16

Most néztem valami 855dolcsi.
Megmondom úgy ahogy van ronda egy burzsuj népség vagytok határátkelők. Kizsákmányolva kuporgatva tengődve mi???
Minden dollár Hintának az igazát támasztja alá.
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.10.21. 22:29:19

@Thargoid:
Szerintem nem ma lesz a találkozó, bár igazából mindig akkor van, amikorra szerveződik :)

És valóban hihetetlen. Don is mosogat, Long is.
Zoole-nak mobil mosogatóllomása van. Cascabel a repülőn szokott mosogatni. Digger a markoló kanalát használja erre a célra. Taxomükke meg iskolákba jár minden nap mosogatni.
Hihetetlen, de tényleg minden angliai magyar mosogat.
Félve rákérdeztem a takarításra, azt mondják, ahhoz legalább 6 év mosogatói tapasztalatot kell tudni felmutatni + tudni kell lengyelül és szomáliaiul is.
Nagyon kemény világ ez... ;)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.10.21. 22:31:13

@diggerdriver:
Azért tudunk beszállni a közösbe, mert a pakik fizetik ebben a hónapban az albérletet, cserébe mi mosogatunk helyettük is.

@Babette.:
Hát? :)

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2014.10.21. 22:45:02

Én a felesleges lóvé egy részét Kiván szórom el, mióta itt valaki ajánlotta. Azért kíváncsi leszek, mennyi gyűlik össze.

Shanarey 2014.10.21. 22:46:33

@diggerdriver:

Ne turkálj a zsebemben.
:-)

articsóka60 2014.10.21. 22:47:44

@Határátkelő: Kedes HA! Remek ötlet, sok sikert a megvalósításhoz. Jó érzés látni, ahogy összefogott a társaság a sikerért. Visszatérve korábbi felvetésre, szerintem is maradj inkognitóban, mert a képzelet tényleg Határtalan. :-)

morsels (törölt) 2014.10.21. 22:47:53

@Kövérmadár [swe]:
Hat....
Csinalj egy olyat mint HA aztan nezd meg, hogy mi tortenik :-)

Thargoid 2014.10.21. 22:51:01

@Határátkelő: Ok, megadtam a munkahelyem címét, az az elmúlt 10 évben nem változott - amúgy simán XL a méret :)
Nagyon sok sikert kívánok!

Mme Seldon 2014.10.21. 22:53:10

@Bonjour:
küldj egy cimet és elküldöm újra

Thargoid 2014.10.21. 22:55:51

@diggerdriver: 895 az most már - hiába no, mi már mikor megmondtuk, hogy a londoni mosogatásban van a jövő, most már hinta is láthatja, ha megnézi :)

Thargoid 2014.10.21. 23:00:10

@Kövérmadár [swe]: az a tervem, hogy mosogató egyetemet nyitok Oxbridge-ben. Kizárólag magyar, pakisztáni és szomáliai diákok számára, hogy mindenképp felkerüljünk a legjobb 10 ezer UK egyetem listájára. És - ha ezt még lehet fokozni - unortodox mosogatást fogunk tanítani, olyan vendégprofesszorokkal, mint pl. Cascabel aki a London-ghetto-style és a Canadian-maple fúziós módszert fogja bemutatni.

Thargoid 2014.10.21. 23:11:23

Legyen már meg éjfélig a hiányzó 305 - húzzatok bele :)

i got my (törölt) 2014.10.21. 23:56:00

@Kövérmadár [swe]:
"Nem, ez most UK volt. Skócia majd november elején lesz."

mégis az igen győzött? ;)

Muscari 2014.10.22. 00:49:13

@Kövérmadár [swe]: holnap elkuldöm, ha te is elküldöd, amit te csináltál.
Mikor lesz legközelebb ilyen alkalom, hogy a világ két végéről egyszerre jöttök ide? Fantasztikus volt az időzítés, az biztos.

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.10.22. 06:19:57

hű mik történnek itt, amíg én 10 svéddel osztozok egy fürdőszobán, és mosogatok egész nap :-)
hajrá Határátkelő!

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.10.22. 06:19:57

@Muscari:
Ez nagyon jo kerdes!
Szerintem nem mostanaban, de a jovoben 100%, hogy ismetelni fogunk :)

Delutan atkuldom.

@i got my:
Hehe, beneztem, tudom am :)

@Thargoid:
Te sem lettel komp, ugy latom. :D

@morsels:
:)

CrazyHussar 2014.10.22. 06:22:28

Hát srácok, az szép, hogy ekkora mennyiseg gyűlt össze ilyen rövid idő alatt. Én sajnos nem tudok bedoni a közösbe, mert minden pénz elment tandíjra, nyelvtanulásra, telefonszámlára és kínai kajára.

De legalább Viktor el tudta érni 12 év után, hogy hozzányúljak a németkönyveimhez.

kék madár 2014.10.22. 06:22:54

szerintem erdekes kezdemenyezes - kicsit lehangolo belegondolni, hogy olyan merteket olt a kivandorlas, hogy kulon "tanacsadoiroda"/knowledge base management co-op nyilik ra. Van par (törzs)bully az oldalon, akik nelkul valoban szinvonalas lenne a blog. Miattuk sajnos mindi vegyes erzesekkel nezek be. Dehat izlesek es pofonok.
Sok sikert kivanok hozza.

Saman · http://reszvetelidemokracia.blog.hu/ 2014.10.22. 07:39:54

Teljesen egyet értek azzal, hogy egész tudásfát kellene felépíteni.

Én szivesen szerkesztenék 3 gyakorlati és egy madártávlat rovatot:

1. nyelvtanulás autodidakta módon

2. az elindulás pénzügyi tervezése

3. Interkultutűális tükör. A magyar és az új kultúrám a nemzetközi kultúra összehasonlító vizsgálatok tükrében.

+ 1. Halad-e a tudástársadalom irányába Magyarország?

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2014.10.22. 07:52:41

Ha Samannak szabad lesz tartalmat írnia az új oldalra, akkor kérem vissza a pénzem. :)
Elég érdekes, hogy elírtam a nevem a "cardholder name" mezőben, de az oldal mégis elfogadta a fizetést.
Egyébként meg hajrá. :)

kék madár 2014.10.22. 08:13:07

@Réka ‎: a szolgaltato donti el, hogy mit tesz kotelezove az azonositashoz. Mar elvileg a kartyaszam es lejarat is eleg a penzlevonashoz, ha nagyvonalu az algoritmus Pluto Kutyat is irhatsz a nevhez

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.10.22. 08:30:25

@Réka ‎: @kék madár:
Ezt tanusithatom en is.
A vezeteknevem ekezeteit nem hasznalom es soha nem volt gond a fuzetesbol. Sem a 2. keresztnevem, pedig rajta van az osszes kartyamon.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2014.10.22. 09:01:57

@kék madár: @Kövérmadár [swe]: kösz szépen, közben rágugliztam én is és valóban. Ma sem éltem hiába :)

Határátkelő 2014.10.22. 11:15:11

Hálás köszönet mindenkinek, átléptük az 1000-t. :-) Ha minden jól megy a PayPal kérdés is hamarosan megoldódik, jelentkezem a részletekkel.

macamuca [IHUN] 2014.10.22. 11:29:50

@CrazyHussar:
"De legalább Viktor el tudta érni 12 év után, hogy hozzányúljak a németkönyveimhez."

Szülőként+tanárfeleségként feszt azon nyervogok, hogy az oktatás átalakítása/átszervezése, a pedagógia módszerek, a lehetőségek, a tanárok helyzete, a diákok helyzete, mindezek jövője, stbstb mennyire tropa lett.
Fenti mondatot elolvasva visszavonok mindent, és ünnepélyesen elnézést kérek.
Az oktatásra IS kiterjesztett unortodox módszertan nagyszerű eredményekkel jár == lám, milyen eredményt képes elérni rövid (!!) idő alatt (=nem ám 10-20 év alatt!!) egy olyan területen (idegennyelv tanulása), ahol eddig igen gyöngén teljesített az ország.
Igenis Mo. jobban teljesít!!!!!!

:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

(ha most azt mondod-írod, hogy billegett az asztal/tv-állvány/virágtartó/akármi, akkor természetesen visszavonom mindezt! :DDD)

macamuca [IHUN] 2014.10.22. 11:36:07

@Határátkelő:
Granulátum!!!
Sok kicsi sokra megy.
Közhely, de igaz.
És valami másról is árulkodik az összeg összegyűlése, meg az, hogy mennyi idő alatt gyűlt össze.
És ez nagyon jó érzés.....

Shanarey 2014.10.22. 12:51:04

@macamuca [IHUN]:

Látod, mi afféle nem összetartó nemzet tagjaiként ezt dobtuk össze, mennyi lenne a végeredmény ha összetartanánk?

Thargoid 2014.10.22. 12:55:02

@Shanarey(England): Szerintem elég sokat mondó, hogy itt a HA-nak mindenki aki teheti megelőlegezi a bizalmat, akárhogyan is alakul a dolog a továbbiakban - mert már letett valamit az asztalra és szerintem nem vagyok egyedül ha azt mondom, hogy nagyra becsülöm amit tett ezért a közösségért.
Összeshasonlításképpen: egyetlen más hasonló kezdeményezésnek nem utalnék 1 dollárt sem...

Határátkelő 2014.10.22. 13:03:37

@macamuca [IHUN]: @Thargoid: Köszönöm szépen a bizalmat, meg is vagyok hatva, őszintén szólva, és nagyon remélem, sikerül majd olyan oldalt létrehozni veletek közösen, amin mindenki jól érzi magát.

macamuca [IHUN] 2014.10.22. 13:54:32

@Határátkelő:
:)

(Eszembe jutott valami: az ajándékot kérők megadják a postázási címüket, ok. De postázáskor a feladóhoz is kell majd írni valamit.... :DD Netán majd itt jól megbeszélgetjük, hogy nekem Sanyika kűdte, nekem meg Manyika, nekem Tökömgöröngyösalsóról jött, nekem meg Bivalybasznádról.... :DD
Érdekesnek ígérkezik :DDDDD)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.10.22. 14:07:26

@Kövérmadár [swe]: De azért csak óvatosan, nekünk volt ilyen gond a Wiccernél, hogy a kártyabirtokos neve nem végig nagybetűvel volt beírva, ahogy a kártyán.Persze nem mondta, hogy mi a fax baja van, mééér' nem megy át a foglalás; úgy kellett rájönnöm fél nap szopacs után...Jó, tudom, a wiccer nem a Há...

És mink is üdvözöljük a honlap ötletét, majd kuporgatok rá kevéske aprót.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.10.22. 14:08:42

@macamuca [IHUN]: Na ugye, minden csak viszonyítás kérdése...
:-))))))

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.10.22. 14:11:37

@macamuca [IHUN]: Simán lehet, hogy a Há egy felhő-alapú mesterséges intelligencia, szóval a feladó lehet innentől kezdve bármi...
:-))
A Tökömgöröngyös-alsót meg eltettem magamnak, még nem hallottam, köszi... :D

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.22. 14:20:34

@macamuca [IHUN]: azt te csak hiszed. kaptam én már úgy ajándékot az internetről, hogy a csomagra feladónak is az én nevemet írták....

macamuca [IHUN] 2014.10.22. 14:28:24

@Babette.:
Osztán legalább megköszönted a küldőnek?
Azóta javultál, vagy stagnál az állapotod?
:DDDD

(nekem időnként emil jön tőlem, de materiális cuccot még nem kaptam magamtól, mármint küldeményként. ez változhat is akár, szóval..... :DD)

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.22. 14:34:14

@macamuca [IHUN]: persze hogy meg.

de azért ez a szint már nekem is túl sok az óvatosságból:)

macamuca [IHUN] 2014.10.22. 14:43:15

@Babette.:
Helyes, etikettből jeles. (neeem, ezzel az etikettel nem lehet meccsre menni. Tényleg nem. Na, itt egy kis színes-édes bogyócska, hamm...)

:DDD

2014.10.22. 15:17:06

@Thargoid:
"egyetlen más hasonló kezdeményezésnek nem utalnék 1 dollárt sem... "
En sem adtam meg soha eletemben penzt jotekonysagi celra, internet site felallitasara, arviz-, tuz- vagy foldrengeskarosultaknak - es nem is fogok- de egy ismeretlen hajlektalan alkesznek vagy junkie-nak az utcan szo nelkul adok barhol - meg Londonban is - egy doboz cigit vagy egy 10-est esetleg 20-ast(£).
Ilyen vagyok:)

Thargoid 2014.10.22. 15:55:13

@Cascabel: én is - mínusz cigi, mert soha nem dohányoztam és nem is fogok...
MOn mondjuk volt a vörösiszap károsultjaira való gyűjtés és társai... mind nyomtalanul svájci és egyéb számlákra vándorolt pénz.

nyuszigonosz 2014.10.22. 17:40:03

@macamuca [IHUN]: @Shanarey(England): @Thargoid: Igen, nagyon jó érzés azt, amit a Há tervez, együtt segíteni. Látni, hogy nem vagyunk egoisták, és össze tudunk tartani.

tanato 2014.10.22. 18:12:58

@Határátkelő: Magyar bankszámlaszámot tudsz adni?

wuaaa 2014.10.22. 18:45:20

@nyuszigonosz(D): "... nagyon jó érzés azt, amit a Há tervez, együtt segíteni. Látni, hogy nem vagyunk egoisták, és össze tudunk tartani."

Hát nem tudom hogy neked mennyire jó érzésnek ad alapot azt látni, hogy kb. harminc ember fogja összedobni egy napi szinten több ezres látogatottságú blog jövőjéhez a hozzávalót, hogy azután még több ember még több hasznos információhoz juthasson hozzá és élvezze a fejlesztés nyújtotta többi extrát.

nyuszigonosz 2014.10.22. 18:57:26

@wuaaa [nor]: Nézd, én annak örülök, és az ad jó érzést, hogy a kb. harminc ember között vagyok, akik meg tudják engedni maguknak hozzáadni és úgy döntöttek, hogy összeadják.

2014.10.22. 19:20:45

@wuaaa [nor]: @nyuszigonosz(D): @Határátkelő: Szerintem jobban fel kene hivni a figyelmet a kampanyra, pl. minden uj poszt elejere tehetne HA egy rovid bevezetot es linket, akar szinesben / nagy betukkel stb. Konnyen lehet hogy sokan eszre sem vettek a tegnapi posztot. Az is igaz hogy sokan inkabb bankszamlara vagy PayPallal fizetnenek, ugy tudom HA dolgozik az utobbin, es az elobbi lehet hogy nehezen megoldhato. Esetleg meg jobban ki lehetne hangsulyozni hogy barmekkora osszeg hasznos, akar nehany dollar is.

2014.10.22. 19:21:18

@wuaaa [nor]: @nyuszigonosz(D): @Határátkelő: Szerintem jobban fel kene hivni a figyelmet a kampanyra, pl. minden uj poszt elejere tehetne HA egy rovid bevezetot es linket, akar szinesben / nagy betukkel stb. Konnyen lehet hogy sokan eszre sem vettek a tegnapi posztot. Az is igaz hogy sokan inkabb bankszamlara vagy PayPallal fizetnenek, ugy tudom HA dolgozik az utobbin, es az elobbi lehet hogy nehezen megoldhato. Esetleg meg jobban ki lehetne hangsulyozni hogy barmekkora osszeg hasznos, akar nehany dollar is.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2014.10.22. 19:23:46

@wuaaa [nor]: mivel kb 30 ember a rendszeresen hozzászóló, ebben semmi csoda nincs. Ők érzik magukénak ezt az oldalt.

nyuszigonosz 2014.10.22. 19:24:16

@Mirjam2: Meg nem is mindenki volt tegnap vagy ma itt. Pl. ha ez a múlt héten jelent volna meg, észre sem veszem, mert világjártam. :-)

Thargoid 2014.10.22. 19:37:42

@nyuszigonosz(D): én nem vettem volna észre, ha valaki nem említi a másik posztban...

wuaaa 2014.10.22. 19:38:46

@Réka ‎: A többieknek nyilván off, neked emlékeztetőül:
"Ezentúl ha lehet, hanyagoljuk egymást."
hataratkelo.blog.hu/2014/10/07/elmenjek_magyarorszagrol/full_commentlist/1#c24676523

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2014.10.22. 19:40:13

@wuaaa [nor]: gyorsan felejtek, főleg tök jelentéktelen dolgokat.

Pernilla 2014.10.22. 19:56:41

@wuaaa [nor]: azért abba gondolj bele, hogy ebből a napi többezres látogatásból vajon mennyi az, aki csak az indexen való szörfölgetés közben, egy velvet és egy dívány cikk között rákattint a HÁ-ra, és mennyi az, aki nap mint nap itt kommentel, és magáénak érzi a HÁ közösséget. Az előbbi - valószínűleg igen nagy - csoport minek adakozna?
Abban igazad van, hogy a törzsolvasók is sokkal többen vannak, mint 30, nade az egész felhívás óta mindössze 1,5 nap telt el, nem mindenki adakozik gondolkodás nélkül, azonnal. Én is fogok adományozni, de még gondolkodom rajta, hogy mennyit. Nem kell rohanni :-)

i got my (törölt) 2014.10.22. 20:28:38

@Réka ‎: nem, ő csak szerkesztő lesz. a körmondatokban fogalmazó, obskúrus lózungokat potyogtató szerzők szövegeit fogja gondozni a közérthetőség érdekében.

Taxomükke (UK) 2014.10.22. 20:57:50

1100 dollár gyűlt össze eddig... Azt kell mondjam, nem vagyunk szarrágóak. :)
Én ritkán adományozok, de most könnyű volt, mert az előzmények alapján erősen valószínűsíthető, hogy jó helyre megy a pénz.

tsabus UAE 2014.10.23. 00:30:03

PayPal azt mondja: "We can't process your payment right now, so please try again later. We're sorry for the inconvenience."

csillagközi romboló 2014.10.23. 10:05:34

Én sosem kommentelek, csak olvasok. Mégis adtam :)
Engem sokszor elriaszt, hogy a "törzskommentelők" annyira elviszik a beszélgetés fonalát másfelé, annyira személyes sokszor az egész beszélgetés, hogy abba bekapcsolódni újonnan lehetetlen. Szóval időnként bezártok ti, törzskommentelők, igen nehéz bekerülni a beszélgetés folyamatába.
Azért olvasni továbbra is fogok... :)

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.23. 10:20:27

@csillagközi romboló: pedig csak azzal tudnad mas iranyba terelni, ha bekapcsolodnal:)

Ladislav 2014.10.23. 14:11:27

@csillagközi romboló: Igen, az tény, hogy van egy nem kicsi mag, akik mindig hozzászólnak és elviszik a témát, de a sok ismerős "arctól" lesz családias hangulatú az egész :-)
Meg attól a nem elhanyagolható dologtól, hogy a személyeskedő, arrogáns, nem a vitatéma tárgyára koncentráló faszokat kitiltják, és nem fajulnak el nagyon a nézeteltérések. Néhány, általam korábban kedvelt blog az ilyen szűrések hiányában használhatatlan, ezáltal érdektelenné vált.
@Babette.: Nem annyira könnyű. Rendszeresen, de nem mindennap, időmtől függően látogatok el a blogra. Néhány korábbról ismert kommentelőt nem látok. Pl. elég jellegzetes figura volt maxval a birca. Megunták, ki lettek tiltva?

tsabus UAE 2014.10.23. 14:20:56

Végre ! Átment a PayPal-es utalás ! Akkor most megvan a cél. :-)

wuaaa 2014.10.23. 14:51:04

@Ladislav: "Néhány korábbról ismert kommentelőt nem látok. Pl. elég jellegzetes figura volt maxval a birca. Megunták, ki lettek tiltva?"

Ne aggódj, csalánba még mindig nem üt a ménkű..
hataratkelo.blog.hu/2014/10/23/angol_korhazas_kaland/full_commentlist/1#c24842397

@Határátkelő: Gratula, a kitűzött cél elérve. Kellett ez neked? Most még több munka vár rád..

Ladislav 2014.10.23. 15:01:30

@wuaaa [nor]: Annyira azért nem hiányzott :)

Határátkelő 2014.10.23. 15:08:56

@tsabus [UK]: Kösz szépen neked is és mindenkinek! :)))

Határátkelő 2014.10.23. 15:09:29

@wuaaa [nor]: Hát ez egy-egy álmatlan éjszakán nekem is eszembe jut, de a válasz egyértelműen: IGEN! :))))

tsabus UAE 2014.10.23. 15:40:21

@Határátkelő: Drukkolok neked ! Ebből még valami nagyon érdekes is kisülhet ! :-)

Szpidi67 (swe) · http://gszentes.blogspot.com/ 2014.10.28. 15:39:38

@Kövérmadár [swe]: Madar, es mi lesz a Nagy Tengeri Kalanddal? :) Par fenykeppel azt is meg lehetne osztani masokkal ;)...arrol nem is beszelbve, hogy talan könnyebben posztolnek en is utana :)

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása