oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2013. november 03. 06:51,  Nem tudhatod, félig finn vagy! 531 komment

2013. november 03. 06:51 Határátkelő

Nem tudhatod, félig finn vagy!

Ma elsőként a svéd lélek vizsgálatában mélyedünk el, de emellett kitakarítjuk a Rangitoto vízpartját és megpróbáljuk leleplezni Mr. Barry-t is (bár ehhez ti is kelletek majd). Izgalmas posztoknak nézünk hát elébe, kellemes vasárnapot mindenkinek!

cím_73.jpgSzemétszedés a Rangitoto tövében (fotó: pappito.com)

Kezdjük tehát rögtön a Livet i Sverige blog posztjával, mely három beszélgetést felvillantva mutatja meg a svéd lélek egy-egy oldalát. Én ezek közül egyet választottam most ki, a partner egy 22 éves kolléga, a beszélgetésben pedig felmerül a nemzeti identitás kérdése is.

„Harmadik kolléga: - Persze, ezt nem tudhatod, félig finn vagy!
Második kolléga: (csak mosolyog)
(A harmadik kolléga vigyorogva távozott)
Én: - Megkérdezhetem, hogy miért mondta ezt Harmadik kolléga?
Mk: - Az anyukám finn.
É: - Nem is tudtam... kérdezhetek erről?
Mk: - Persze.
É: - Azt mondtad, anyukád finn. Itt született vagy a szüleivel jött Svédországba?
Mk: - Itt született.
É: - Apukád pedig svéd, igaz?
Mk: - Igen (nem bőbeszédű a srác, én sem, valószínű ezért vagyunk ennyire jóban :) ).
É: - Sok emberrel beszélgetek, akik a világ különböző pontjain élnek és kíváncsi vagyok, hogy te hogyan érzed. Inkább finnek tartod magad vagy inkább svédnek?
Mk: - Nos, svédnek. Egyértelműen. Néhány dolgot megértek finnül, de beszélni vagy írni nem tudok.

Ez azért volt érdekes a számomra, mert alátámasztotta azt a feltételezésemet, hogy egy külföldön született gyerek számára nem létkérdés a szülők nemzeti identitásának átvétele. A beilleszkedés szempontjából szerintem hasznosabb, ha a külföldön született gyerek mehet a maga útján és nincs a számára "előírva", hogy milyennek kell lennie. Mondom ezt úgy, hogy nincs és nem is tervezünk gyereket. :)"

A másik két beszélgetést olvassátok el a blogon ide kattintva!

Nem bántja a szemét?

A második ajánlott írás Pappitóé, aki a munkahelye által szervezett önkéntes munkáról ír, ami idén egy 600 éves vulkán, a Rangitoto vízpartjának takarítását jelentette.

„A Rangitoto egy, alig hatszáz éves vulkán, annyira friss, hogy még rajta van a gyári csomagolás, ellenben szerencsétlen módon az öböl kellős közepén jött elő a víz alól. (...)

Auckland város kb. hatszáz km partszakaszt kezel és igyekszik tisztán tartani, ami nem kis feladat. Annak ellenére, hogy a népek szelektíven gyűjtögetik a szemetüket, – hogy aztán az újra fel nem dolgozható részt műanyag zsákokban elássák – a város szemetéből rengeteg jut a tengerbe.

Ennek leginkább az az oka, hogy a városban a szél által szétfújt és a népek által eldobált szemét az esővíz-elvezetőkbe mosódik, amelyek direktben közlekednek a tengerrel, és a nagyon durva darabok kivételével a lebegő szemét jó része az élővízbe jut, majd egy részét az apálydagály kimossa a partokra, egy része pedig kijut a nyílt óceánra.

Mivel a Rangitoto pont útba esik az apálykor az öbölből távozó szemétnek, iszonyú mennyiségű getva rakódik le ott, ahol nem is él senki, na, ennek egy részének összeszedésére vállalkoztunk.

(...)

Miután kiraktak bennünket valahol a Coast Guard Bay-től kicsit délre, kaptunk eligazítást meg reggelit.

Aztán kaptunk kesztyűket meg zsákokat és szétosztottak bennünket a parton, és nekiálltunk összeszedni a mindenféle oda nem tartozó motyót. A sziget gyönyörű, a nap sütött, csodaszép volt az egész mulatság, amíg le nem nézett az ember a lába mellé a földre, mert ott aztán volt minden.

Ahhoz képest, hogy a Rangitotón nem is lakik senki, elképesztő mennyiségű műanyaghulladékot találtunk és szedtünk össze a parton, és az mind úszva érkezett oda, a városból. Mivel a szemét nagyja elég kicsi, nem könnyű észrevenni, de azért sajnos ott van az, mindenhol.

Öten leültünk az uszadékfára és egy órán keresztül szedegettük a vackokat, csak ami karnyújtásnyi távolságban volt, és együtt is csak pár négyzetmétert tudtunk megpucolni."

Végül még két megdöbbentő adat az ennél természetesen jóval részletesebb és képekkel is jól ellátott posztból (amit természetesen ezúton is ajánlok elolvasásra!): az óceánból kifogott halak kb. 35%-a evett már műanyagot és évente körülbelül százezer tengeri emlős és egymillió madár pusztul el a műanyagok miatt.

Mr. Barry-e vagy?

Végül a Káma-túra blog segítségével beleshetünk egy igazi izsevszki buliba, a romantikus nevű (és feltétlenül Rejtő Jenő tollára kívánkozó) Vidám Történetek Bárja (Бар Весёлых Историй) segítségével. De innen átadom a szót!

Vidám Történetek Bárja.JPGA szuper nevű Vidám Történetek Bárja

„Nekünk a szombati nap keltette fel az érdeklődésünket, mert aznap este lépett fel náluk a kedvenc udmurt zenekarunk, a Silent Woo Goore. (...) Szerencsére nem okoztak csalódást, hacsak azzal nem, hogy egy kicsit rövidre sikerült a fellépés. Vagy csak nekünk tetszett annyira? Mindenesetre jó volt egyszer kicsit hosszabban is hallgatni őket, eddig mindig csak különböző rendezvényeken egy-egy szám erejéig hallottam őket.

(...)

Az est hirtelen csendessé és ünnepélyessé vált. A klub tulajdonosa ugyanis a 3. évforduló alkalmából felkonferálta Mr. Barryt, aki maga a klub arca. Eddig csak a plakátokról, a műsorfüzetekből, az internetről és a ház faláról ismertük Őt, de most ott állt előttünk élőben.

Mr.Barry.jpgKözépen Mr. Barry - vagy valaki más? 

Hittük is, meg nem is. Azt mondták nekünk róla a felkonfban, hogy ő tulajdonképpen egy dzsesszművész (és szexszimbólum), és az egész világon valamilyen más művésznéven ismerik, de az igazi neve Mr. Barry. Akkor is állítólag éppen Brüsszelből repült ide egyenesen egy dzsesszfesztiválról.

Szó se róla, az angolja elég eredetinek tűnt és gitározni és énekelni is tudott, sőt, néha még bizonyos rézfúvósok hangját is utánozta a szájával. A koncertje tulajdonképpen jó volt, csak nem egy ilyen klubba való volt, hanem inkább valami kellemes szalonba, vagy étterembe.

Egész végig nem tudtuk eldönteni, hogy most ő valóban Az a Mr Barry, aki a klub logójában is szerepel, vagy csak kerítettek egy embert, aki nagyon hasonlít a kitalált arculathoz és iderángatták. Én néhány perc után teljesen elhittem az előadott történetet, de Era még hazafelé a klubból is amellett érvelt, hogy nem létezik, hogy ő igazi angol lett volna, Mr. Barry csak egy kitalált személy, mint a Mikulás."

Hogy ki a csuda is Mr. Barry és hogy tényleg ő lépett-e fel a Vidám Történetek Bárjában – nos, ez közös nyomozásért kiált, úgyhogy kattintsatok és találjuk ki együtt!

A kommentelési szabályokról ide kattintva olvashatsz.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: blogajánló Oroszország Új-Zéland Svédország

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr115612245

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rezsoatya (törölt) 2013.11.04. 07:42:06

@diggerdriver: jol vanna! Szubjektiv velemeny volt, kinek a Nissan, kinek a Jaguar... :-))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.04. 08:00:45

@rezsoatya:
Ma van egy éve hogy megvettem a Nissant.
Ma van egy éve hogy nem nyitottam fel a motorháztetöt.
Egy éve is csak azért hogy ablakmosót tegyek bele.
Csaxólok.:))))))))))

Chamroe 2013.11.04. 08:01:05

Leszoktam a kávéról, de a reggeli posztot már nehezebben nélkülözném. Hahóóó, ébresztő!!! :-)

Ugyandehogy (törölt) 2013.11.04. 08:01:55

@diggerdriver: ott konnyű, ahol MINDEN NAP ESIK AZ ESŐ!

rezsoatya (törölt) 2013.11.04. 08:04:13

@diggerdriver: akkor nem is vetted eszre, hogy trabant-motor hajcsa! :DDDD

rezsoatya (törölt) 2013.11.04. 08:05:43

@Babette_: ez most imadsag akar lenni?!
"Mindennapi posztunkat add meg nekunk ma" ?

:D

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.11.04. 08:13:37

@rezsoatya: Te, miután nincs poszt, most van idő,szerintem gyóntasd meg a jónépet ! :-)))

rezsoatya (törölt) 2013.11.04. 08:16:10

Szerintem teszt-uzemmod. HÁ felmerest (igen, felmerest!!!) keszit Andaluzkutyaval a posztmegvonas pszichologiai tuneteirol...

Se sarga gumicsizma, se csocsos avatar... na ebbol szedjen be naponta ketszer etkezes utan...!

:D

rumitom 2013.11.04. 08:17:33

@Don Kartasch: TVR, mindegyik, bar kedvencem a Tuscan. bordoban. kepeken ritkan adja ki jol, de eloben a legszebb vonalak, a spuritan es elegans tokeletes otvozete.
ha majd egyszer letelepszem felhajtok egyet.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.11.04. 08:37:09

@rezsoatya: Mindkettőből! Csöcsből azért mert szeretjük, pirulából meg, hogy átsegítsük a " nehéz napokon" , enyhítve a megvonásos tüneteket! :-))

andaluzkutya 2013.11.04. 08:42:24

@rezsoatya: Ez egy teszt arra, hogy mennyire javítja a külföldön élők beilleszkedését, ha egy nap nincs poszt, és kénytelenek vagytok/vagyunk nem a képernyőn osztani az észt:)

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.11.04. 08:43:44

@andaluzkutya: Akkor páran valóban igen rosszul lesznek!!!! :-P

rezsoatya (törölt) 2013.11.04. 08:46:32

@andaluzkutya: akkor ma vegre beilleszkedem! Illetve penteken majd. Akkorra terveztem! :D

rumitom 2013.11.04. 08:49:05

@diggerdriver: ha kinyitnad sem latnal semmit muanyagon kivul

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]: ugy, ugy, bar a 4 kereku jarmu kategoriaban egesz jo helyen szerepel a nissan, az autotol igen messze van

andaluzkutya 2013.11.04. 08:50:07

@rezsoatya: Pénteken se legyen poszt? Megoldható...

Határátkelő 2013.11.04. 08:53:14

SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY!

Némi technikai malőr történt, ezért a mai poszt csak dél körül kerül fel az oldalra.

Elnézést, bocsánat, meg minden hasonló.

Ugyandehogy (törölt) 2013.11.04. 08:53:53

a gugli nem a barátom, egy kis fordításra lenne szükségem

Itens Inclusos - Jogo de injetores para GN
- Filtro inox
- Quiemadores e espalhadores
- Manual de instruções
- Guia de extensão de garantia
- Suporte Wok

Material Mesa em Inox 304
Painel em Inox
Laterais em Aço Inox Polido
Queimadores Profissionais
Trempes em Aço Esmaltado Brilhante
Grades em Aço Carbono Cromadas
Exclusiva Bandeja para Churrasco

innen: www.walmart.com.br/produto/Eletrodomesticos/Piso-5-Bocas/Lofra/286148-Fogao-5-Bocas-Inox-Lofra---MX76GI-CV203

nagyon jólesne, ha valaki megszánna....

andaluzkutya 2013.11.04. 08:55:08

@Babette_: Én megszánlak, de lefordítani nem tudom.
(Tudod, te is mondtad, hogy a nőknek együttérzés kell, nem megoldás:) )

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.04. 08:57:59

@rumitom:
Én viszont TUDOM mi van a müanyag alatt.

Készséggel elfogadom ha definiálod az autó fogalmát.
Mondjuk nem csúcsmenedzseri rálátásból.

rezsoatya (törölt) 2013.11.04. 08:59:05

@Határátkelő: ne izgasd magad! Raersz! Nem latod, milyen jol elvagyunk uj poszt nelkul? Napi melegedo, foglalkoztato, ez kell csak nekunk...

Ugy vagyunk, mint amikor a doki hasmenesre Andaxint ir fel: igaz hogy lepten-nyomon beszarunk, de kit erdekel???!

rezsoatya (törölt) 2013.11.04. 09:02:55

@rumitom: csatakos kis japan emberkeket, lapattal a kezukben...
:D

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.04. 09:08:16

Hùùù basszátok meg valami nagyon érzékeny posztoló irása lesz hogy csak félnapi kommentet mert bevállalni:)))))))))))))

Chamroe 2013.11.04. 09:14:24

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: a nagynénémnek egy huncut garasba sem került a 2 hetes kezelés, amire hazajött. Gondolom Ő sem jelentkezett ki a rendszerből, ezért nem fizettették ki vele.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.04. 09:19:48

@Chamroe:

Sok mindentől függ ez. Alapvetően ha valaki befizetésre kötelezett és még sincs befizetése, akkor csak az alapellátás jár neki.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.04. 09:20:14

@Chamroe:
Ax Európai Egészségbiztosítási kártya az mire van?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.11.04. 09:23:20

@Chamroe: @maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
En is ugy tudom, hogy eddig is fizetos volt...

Chamroe: van, hogy bennefelejtodik valaki a rendszerben. Nekem viszont mar akkor sem volt TBm, amikor kijottem. Viszont a magyar ellatas kvazi gombokba kerul, ha elmegyek a korzeti fogorvoshoz 100kr-t betomi amit kell. Itt ugyanez 1000kr-tol indul. Szerencsere jok a fogaim, Laci ;)

Chamroe 2013.11.04. 09:25:55

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Én alapesetben azzal értek egyet, hogy aki fizet, az vehesse igénybe az ellátást.
A potyázást nem tartom korrekt dolognak.
Mondjuk én annak ellenére, hogy fizetem a tb-t, általában magánrendelésre járok. Húzós pénz, de megéri.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.11.04. 09:28:22

@diggerdriver:
Marhajol lehet vele csikokba szervezni a kiszorodott kokaint ;)

Mi tudtunk vele receptet kivaltani olcsobban. Masra nem hasznaltuk.

Chamroe 2013.11.04. 09:32:18

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]: A legutolsó tömés 7000.- ft volt. Nem a körzeteshez mentem, mert az többször is úgy csinálta meg, hogy kipotyogott a tömés.
Itt Győrben a nőgyógyász 10 rugó, lent Baranyában 5 volt.
A férjem térdét a pécsi honvéd kórházban nagyon elcseszték, de 40 ropiért egy magándoki gyönyörűen helyrehozta.
Pedig nagyon gázos volt.

Chamroe 2013.11.04. 09:38:17

@diggerdriver: @Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]:
A bátyámnak csináltattunk, mikor kiküldtük Bécsbe dolgozni. Jól is jött, mert 40 fokos láza lett, taknya-nyála egybefolyt.
Beballagott a kórházba, a bejáratnál kapott egy térképet, bejelölték, merre menjen. 10 perc várakozás után behívták, valami kamerás cuccal nézték meg a torkát, fülét.
Fújtak egy spray-t a torkába, kapott 2 szem gyógyszert, és 2 nap múlva már nem volt semmi baja :)

rumitom 2013.11.04. 09:39:50

@diggerdriver: az auto fogalma szubjektiv, egy olyan jarmu ami az A-bol B-be eljutason tul ad egy erzelmi elmenyt, nem eleg megerkezni B-be, nem mindegy hogyan szallunk ki. ennek megfeleloen minden jarmu kategorianak megvannak a maga autoi. mondjuk manapsag egyre nehezebb autoval talalkozni.
nalam a 80as evekben szunt meg az auto gyartas, azota jarmuveket gyartanak elsosorban.

es szeretem az alfakat, foleg a regieket. de egy 159-s meg mindig jobban hasonlit egy autora mint egy mondeo, vagy almera

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2013.11.04. 09:44:13

Akkor delben...

Pedig en tovabbra is tartom, akkor legyen poszt ha van hataratkelos sztori. Nem muszaj minden napot kitolteni valamivel. :)

De ez meg csak az en velemenyem. :)

andaluzkutya 2013.11.04. 09:58:04

@Babette_: Az mit jelent, hogy "te cinkmelinda"?
Élni rég Magyarorszhág, nem érteni utalások... Vagy van neki valami hasznavehetetlen fordítóirodája?

Taxomükke (UK) 2013.11.04. 10:53:55

Hé HÁ hó van a mai poszt?

rezsoatya (törölt) 2013.11.04. 10:56:19

@diggerdriver: es felnyitottad mar a motorhaztetot??? :-)

Taxomükke (UK) 2013.11.04. 10:57:21

@Babette_: Parancsolj:

Szállítási terjedelem - Game fegyvereket GN
- Szűrő rozsdamentes
- Quiemadores és műtrágyaszóró
- Kézi
- Útmutató garanciakiterjesztés
- Támogatás Wok

Anyag Rozsdamentes acél asztal 304
Rozsdamentes acél panel
Side polírozott rozsdamentes acél
égők szakemberek
Fényes acél-zománc trivets
Osztályzatok Carbon Steel Chrome
Exclusive Tray Barbecue

rezsoatya (törölt) 2013.11.04. 10:58:37

@Taxomükke: Nyugi! Meg most van Hegyeshalomnal a posztiro! Ez egy teljesen friss poszt lesz! :D

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.04. 11:10:08

@diggerdriver: Jonak tunnek ezek a gepek! Vio55-5B? vagy a kisebb, a 45-os?

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.04. 11:12:12

@diggerdriver: Ahogy nezem a katalogust nem tudod lemeriteni a telot, hisz van rajta dugalj a katalogus szerint telefontolteshez, vagy mas keszulekekhez...

Dragonlady (Bp, Hun) 2013.11.04. 11:13:15

ha valaki nincs a rendszerben, mert izé, nem jelentkezett ki, akkor magánrendelésre lehet menni, teljesen mindent fizetni ott, anélkül, hogy rászálljon az emberre valami hivatal?
lejárt a vízumom és most karácsonyig nem játszik az "átugrom Bangkokba" manőver, itt meg lenyúltak egy csomó pénzre és nagyon benéztek eddig két durva dolgot, nincs kedvem ismételni.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.04. 11:16:31

@Chang Yai: Tudtommal csak azt kell lejelenteni a magandokinak ami torvenyellenes cucc. Lotseb, stb. Remelem nem ilyennel mennel :D

rezsoatya (törölt) 2013.11.04. 11:16:31

@Mr. Long [wannabe Briton]: igen, mert (egyedul) NEKI FONTOS a csaladja! :-)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.04. 11:19:10

@Mr. Long [wannabe Briton]:
Az 55-ös.
De volt itt belöle 8tonnás is azzal is dolgoztam.
Jó gépek.
Kevés dologban tudnék rajta javítani.
Talán csak annyi hogy gyakran kell figyelni a lánctalp feszességét mert könnyen kilép.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.04. 11:19:14

@rezsoatya: Na jo, de te megtalaltad a Kiralynodet, de a poszterine meg nem a Kiralyat! Tessek egyutterzonek lenni.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.04. 11:22:30

@rezsoatya: Azert azt megneznem, hogy Diggi elokapja a kis szortelenito berendezeset es elkezdi koptatni a laban a szort ket teherauto megrakasa kozt. Lehet nepszrruve valna es menne a helyi napi szarra a kep rola "munka" kozben :D

Dragonlady (Bp, Hun) 2013.11.04. 11:24:59

@Mr. Long [wannabe Briton]: ha ilyenem lenne, nem hiszem, hogy kihúznám decemberig :-)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.04. 11:26:24

@Mr. Long [wannabe Briton]:
A rádion van USB foglakat meg memoriakártya foglalat de én a szivargyùjtóból töltöm.
Viszont van légkondi meg kompresszoros levegös ülés.
Automata kanálcserélö.
Tankoló szivattyú.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.04. 11:37:39

@diggerdriver: Nem lehet jobban megfesziteni rajta? Mitol enged be? Gondolom nem a lanc anyaga nyulik ennyire.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.04. 11:41:47

@diggerdriver: Mondjuk kell is a legkondi, hogy esos idoben ne a paraban ucsorogj.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.04. 11:46:54

@Mr. Long [wannabe Briton]:
Általában minden gépnél alul kell hagyni lógást de ennél fullra kell feszíteni.
De igen a lánc nyúlik.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.04. 11:48:35

@diggerdriver: Akkor nem tul jo anyagbol van (hu de diszkreten fogalmaztam...). Majd idonkent kiszednek egy szemet a lancbol :D par ev es csak 4-5 szembol fog allni :D

Dragonlady (Bp, Hun) 2013.11.04. 11:55:29

@rezsoatya: köszi a linket, nagyon tetszett, mégiscsak van ma is határátkelés :-)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.04. 11:58:01

@Mr. Long [wannabe Briton]:
Ha nem nyúlna akkor szakadna.
Nem mindig a keményebb jó.:))))))))

GERI87 2013.11.04. 12:10:32

@vazzup:

Lehet félreértettem...
De attól még te nem azt állítod amit én, hanem azzal vitatkozol ezért példát hoztál fel...azt mondod hogy a példa a jó, nem az amit állít.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2013.11.04. 12:17:22

@rumitom: "TVR, mindegyik, bar kedvencem a Tuscan. bordoban. kepeken ritkan adja ki jol, de eloben a legszebb vonalak, a spuritan es elegans tokeletes otvozete.
ha majd egyszer letelepszem felhajtok egyet."

Tenyleg fantasztikusak a TVR-ok, de nem vagyok benne biztos hogy vennek egyet, megha lenne is ra penzem.
Nem tudom, szerintem egy 400 loeros auto minden elektronikai segedlet, ABS, ESP es legzsakok nelkul kb. annyira biztonsagos mint a fogad koze ragadt almahejat berantott lancfuresszel kiszedni... a mozgo piros 7-esen... olyan reggel fel 8 korul... a Rakoczi-uton... kapaszkodas nelkul... tusszentes kozben. :DDD

Remelem atjon mire akartam celozni vele. :D

rezsoatya (törölt) 2013.11.04. 12:19:15

@diggerdriver: ha leves utan fozelek van, en is automatikusan kanalat cserelek! :D

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.04. 12:22:21

@rezsoatya: Na jo, de diggi koraban mar kell a segitseg...

BTBTBT 2013.11.04. 12:26:38

Szep delutant a holgyeknek, uraknak!
Lehet ozonleni a mai posztra.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.04. 12:50:03

@rezsoatya:
Én nem.
Kanállal eszem a fözeléket.
Csak úgy parasztosan:))))))))

rumitom 2013.11.04. 13:51:10

@Don Kartasch: engem ez vonz, az esztetikai elmenyen tul. megkovetelei a hatarozott kezet, nem tolerans a puhapocsokkel szemben

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2013.11.04. 16:09:01

@rumitom: Jo, vegulis ezt is el tudom fogadni. :) En nem vagyok egy Vettel, felcsavarnam az elso fara a kisboltig tarto uton, de ha valakinek megvan hozza a gyakorlata, nameg a balls of steel, akkor hagy szoljon!!! :)

@Babette_: Nem en, kikerem magamnak! :D
Azt csak ideztem rumitom-tol, de amugy a szovegkornyezetbol azt mondanam hogy "puritan"-t akarhatott irni. Merthogy azok, de nagyon! :)

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.11.04. 20:46:15

@diggerdriver: Bocsi, kicsit későn válaszolok! :-) El kellett mennem dolgozni ...:-P
Nos, igen én már túl vagyok rajta!! :-DDDD
Most erőteljesen koncentrálok a beilleszkedésre én is ! !! :-)))

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása