oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2013. június 07. 06:54,  Darth Vader tánca 745 komment

2013. június 07. 06:54 Határátkelő

Darth Vader tánca

Akadt már poszt Kínából, de nehéz lenne azt állítani, hogy a külföldön letelepedő magyarok egyik kedvenc célországa lenne. Nem csak ezért érdekes persze Szabina posztja, hanem azért is, mert kiderül, miért nem okoz örömet ott a shoppingolás, mitől ínyenckaja a csirkeláb és vajon hogyan kerül Darth Vader egy kínai diszkóba. (Külön köszönet a képekért!)

cím_34.jpg

„Egy ideje lelkes Határátkelő blog olvasó lettem, gondoltam, hogy a sok londoni beszámoló után üdítőleg hatna rátok, ha Ázsia kerülne terítékre. :)

Az írásomnak nem célja mindent teljes körűen bemutatni, csak azokat a dolgokat, amik számomra érdekesek, ill. amiket tapasztaltam itt, mint háziasszony és turista itt a fél év alatt.

Robotprogramozóként Kínába

A párommal hat év országon belüli vándorlás, költözködés után döntöttünk úgy, hogy ha szeretnénk saját lakáshoz jutni hitel nélkül és megalapozni a jövőnket, egzisztenciánkat így 30 évesen, akkor lépni kell. Számolgattuk, hogy magyar keresetből 50-60 év alatt sikerülne talán saját ingatlanhoz jutni, és a bankok rabszolgája sem szerettünk volna lenni a hitelek miatt.

A páromat hamarosan sikeresen átvették a magyarországi munkahelyéről egy német céghez (azért volt egy kis előnye azáltal, hogy ő német állampolgár, ezért ment ilyen egyszerűen, viszont imádja Magyarországot, és itt szeretne letelepedni később, de ez már egy másik történet...) Pár hónap betanulás után ipari robotprogramozóként megkapta az első kiküldetését egy autógyárba: Kínába.

Rövid mérlegelés után közalkalmazotti szerződésemet felbontva, jómagam is csatlakoztam hozzá.

Kínán belül Kuangcsóban élünk délen, egy ipari-kereskedelmi központban fél éve, másfél havi hazalátogatásokkal tűzdelve. Kuangcsó igen kellemes éghajlatú, télen is 10 fok a legalacsonyabb hőmérséklet. A magyarországi télből felemelő érzés volt a buja növényzetű, pálmafás vidékre megérkezni a 13 órás repülőút után.

Az első kultúrsokkok

Nos, kezdjük talán azzal, hogy Kuangcsó lakossága fél magyarországnyi embert jelent, de még 5 millió fős lélekszámával sem tartozik a nagyobb városok közé. A 30-40 emeletes házak között az embernek olyan érzése van első alkalommal, mint Alíznak Csodaországban. Egy idő után megszokja a szem a magasságokat és az otthoni környezet lesz fura, hogy körben látható az égbolt. A metróhálózatok között nem ritka a 30 km hosszúságú sem.

A másik kezdeti furcsaság az emberek kíváncsisága. A kínaiak szemtelenül kíváncsiak tudnak lenni néha, előfordult, hogy kivették az újságot a kezemből megnézni, merthogy az írás latin betűs benne, vagy odajönnek és megnézik, éppen mit vetek papírra.

Bár vannak itt európaiak, de mégsem olyan sokan, hogy ne bámuljanak meg, ne fotózzanak le, most már el tudom képzelni milyen érzés sztárnak lenni... A gyerekek nyíltan kifejezik érzéseiket felénk, ránk mutatnak, kiabálnak a szüleiknek, hogy milyen csodabogarakat láttak.

Ez néha elég vicces szitukat eredményez, előfordult, hogy a szőke hajú barátnőmtől bevásárlás közben - minden kedvessége ellenére - megijedt egy kislány és elpityeredve az anyukája mögé bújt.

Nő létemre a shoppingolás itt nem igazán köt le, mivel a konfekció az ő méretük általában, ami azt jelenti, hogy minden rövid vagy kicsi rám. Ami még érdekes, hogy a kommunizmus egyáltalán nincs jelen az emberek hétköznapjaiban, sokkal szabadabban és lazábban élnek, mint ahogy a tv híradók bemutatni igyekeznek otthon.

Nem foglalkoznak vele, hogy nincs YouTube vagy Facebook, mindenki éli a maga életét, nem csinálnak belőle akkora problémát, mint mi otthon, hogy ezzel korlátozzák a szabadságukat.

ferde tornyok.jpg

A gyermek, mint státusszimbólum

A gyermek, mint általában mindenhol, itt is nagyon fontos a családok életében, de itt egyfajta státusszimbólum is. A gyermekek száma jelzi egy-egy család gazdagságát, mivel a második gyermekért igen magas büntetést kell fizetni, ennek ellenére sokan bevállalják. Előfordulnak három gyermekes családok is, de az már tényleg ritka.

A gyerkőcökről még annyit, hogy tényleg mindent megengednek nekik, bár pedagógus vagyok, és imádom a gyerekeket, de ez az a hely, ahol valószínűleg soha nem lennék babyszitter!

Hogy miért? Az első szabály a nevelésben tapasztalataim alapján, hogy a gyermeknek mindent szabad, minden rosszaságukon kedvesen mosolyognak a szülők úgy általában. Tegnap a Plazában, épp a szalaggal lezárt léggömb-dekorációkat tépkedték kedvükre a csemeték, miközben az anyuka szorgalmasan fényképezte őket a mobiljával.

A múlt héten pedig két kis „bandita" egy étteremben az étlapokkal kezdte egymást dobálni a játék hevében teljes szülői közöny mellett. A játékot végül az egyik pincér állította le udvariasan, de általában nem szólnak azért, ha a gyermek autót tologat az asztalon, székeken, vagy ha egyszerűen énekel, kiabál, ez itt teljesen természetes még az éttermekben is.

gyerekek.jpg

Bár gyermekközpontú vagyok, de ezt a fajta szabadosságot furcsának tartom, néha legszívesebben közbeavatkoznék, de hát más nép - más szokások, itt én vagyok a kisebbség, ezt tudomásul kell vennem.

Az ételkínálat: a csirkeláb, mint kuriózum

Él egy fura sztereotípia otthon az emberek fejében, mégpedig az, hogy Kínában csak a kínai konyhát (rákokat, halakat, polipnyársakat) élvezheti az ember és kb. minden sarkon kutyahúst árulnak.

Ebből talán annyi igaz, hogy tényleg sok a tengeri herkentyű, de emellett, úgy ahogy a technikai kütyüket és ruhamárkákat, úgy az ételeket is ügyesen lemásolják.

Van itt spagetti ház, az olasz étteremben bécsi szelet hasábbal, lengyel, mexikói, sőt ukrán étterem is. Bár az utóbbiban még nem voltam. Szóval a lényeg, hogy egy jó steak-hez ugyanúgy hozzá lehet jutni, mint egy pizzához vagy hamburgerhez.

Igaz, hozzá kell tennem, hogy a hírhedt kutyahús is előfordul egy-két étteremben, de én szeretem a jól bevált dolgokat és valószínűleg csak az érdekesség kedvéért soha nem fogom kipróbálni.

Ami még nagy népszerűségnek örvend és nem hiányozhat az ötcsillagos hotel svédasztaláról sem, az nem más, mint a mezei csirkeláb. A csirkelábat mindenféle mártásban árulják a kisboltokban egyesével csomagolva vagy kimérten, a nagyáruházakban tálcásan, és előszeretettel fogyasztják akár a parkban is sétálás közben. Ez azért érdekes, mert nálunk már inkább csak állateledelnek használják, itt pedig mindenfajta változatban élvezik a rágcsálását.

Van még egy fontos alapszabály a készételek esetében itt: semmi sem az, aminek látszik. Amit én naivan füstölt oldalasnak hittem a boltban, az mézben pácolt husi volt sajnos... ha magamnak szeretnék főzni, általában gondban vagyok az alapanyagokkal. Ami különösen hiányzik, az a tejföl és a túró, tehát a túrós csuszáról itt le kell mondani.

Szórakozás, éjszakai élet: Darth Vader tánca

A kínai emberek szeretnek szórakozni és játszani. Van egy kockajáték, amit poharakkal és dobókockákkal játszanak, azt hiszem, az alapszabálya az, hogy aki veszít, annak innia kell. A diszkókban mindenféle látványos showt produkálnak, bár európai szemmel érdekes a színpadon táncoló Darth Vader egy táncosnővel vagy a középkorú tornászhölgy mutatványai a gyűrűkön tornamezben. A jelmezben felvonuló táncoló-integető mesefigurák sem illenek számomra a diszkók világába.

Kedvenc italuk a sör, amit kancsóban szolgálnak fel, de a füstölős-látványos koktélokat sem vetik meg. A diszkókban, pubokban nagyon barátságosak az emberek, az idegen asztaltársaságok barátként üdvözölnek és koccintanak velünk.

Az éjszakai rendre a biciklin, motoron köröző rendőrök és persze a mindenhol felszerelt kamerák vigyáznak. Annak ellenére, hogy nagyváros, igen biztonságos itt este mulatozni. A kedvenc helyünkön a pincérek is fogyaszthatnak munka közben alkoholt a jó hangulat végett, ez nekem bejön.

szórakozás.jpg

Egy másik helyen az ital mellé szárított halat szolgálnak fel, aminek illata és állaga engem a teknőseledelre emlékeztet, ez nem igazán jön be. A kínaiak általában nem tudnak mértéket tartani az ivás terén. Nők és férfiak egyaránt kíméletlenül berúgnak, isznak, de nem bírják.

A diszkókba nincs belépő, kötelező fogyasztás van, amiben az elegánsan beöltözött személyzet vagy az ún. „beépített emberek" segítenek, akik egy kedves mosollyal italra invitálnak és valameddig társaságot is nyújtanak, kb. addig, míg el nem fogy a pohár ital.

Ami még humoros számomra, hogy előfordult: a pincérek, miután a második italt rendeltük, beleszagoltak az üres poharunkba ezzel barkohbázták ki mit is szeretnénk pontosan. Ha ez nem ment, csak ezután jött az itallap.

Egyelőre ennyi, egy dolgot biztosan nem fogunk megbánni, hogy kijöttünk ide és részese lehetünk ennek a távol-keleti kalandnak, ami bár néha nehéz, de összességében véve megannyi jó oldala is van: szélesíti az ember látókörét, tiszteletre tanít más szokások iránt és nem utolsósorban megannyi különös élménnyel gazdagít."

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Kína

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr75349015

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

váj mí 2013.06.08. 01:44:30

@Világpolgár2012: Megjelentek pár netes felületen, és túl nagy lett a mellényük utána ...
A csálinger különben egy tehetségtelen, a mi-a-faszomat-keres-ez itt-he-? pincér gonosz kistestvére.

Világpolgár2012 2013.06.08. 01:47:41

@váj mí:
Köszi, majd megnézem őket. Kajás blogot még nem is olvastam, de ahogy írod, valószínűleg nem is fogom túl sokat. Amit itt megbeszéltünk, pont elég.

váj mí 2013.06.08. 01:53:37

@Világpolgár2012: Azért ne befolyásoljon, amit írtam, ha érdekel, nézz rájuk. Nekem is van egy véleményem, de az tudod, milyen, ugye...? ;)

kék madár 2013.06.08. 01:54:00

@váj mí: a varosban-nal csak egy baj van, a Magyarosi egy iszonyatosan bekepzelt es felmuvelt sznob alak. Annyi hulyeseget hord ossze, hogy az fajdalmas.

Világpolgár2012 2013.06.08. 01:55:01

@váj mí:
Egy kicsit sarkított??? Mint, mindenkié :))))

kék madár 2013.06.08. 02:02:54

"hajnali harmattól friss spárgát a kertben leszedjük, és ..."
: ) en egyszer hozzaszoltam a buvosszakacshoz, es ki lettem oktatva 2 mondat alapjan, hogy en meg soha eletemben nem ettem normalis csokoladet es nem ertek hozza.

váj mí 2013.06.08. 02:07:26

@kék madár: Én ezt egy percig sem tagadtam, de szerencsére vagy 1.5 éve már megnősült, így nekem már nem kell vele élnem ;).
Persze, havernek nem kellene, de azért a faszságait levonva a posztjai eléggé informatívak azoknak, akik nem otthon élnek, és kíváncsiak Budapestre. Csak ennyi van benne.

váj mí 2013.06.08. 02:08:21

@Világpolgár2012: Hm, kissé .... ;)
Épp azért mondtam, ha érdekel, időd rajta ;)

váj mí 2013.06.08. 02:15:16

@kék madár: Hát persze, mert nem a tököm-bal-heréjének-déli-fekvésű-napsütötte-oldalából-származó-babból készült csokit kóstoltál! :DDD
Különben az ott egy szekta... menekülj, amíg még tudsz!!!!!!! ;)

Világpolgár2012 2013.06.08. 02:16:26

@váj mí:
Inkább csak érdekesség, mint érdeklődés. Elég nekem a HÁ-t olvasni, ma kifejezetten jót szórakoztam azon, ahogy kiosztottátok azt a bizonyos illetőt.

váj mí 2013.06.08. 02:17:29

@kék madár: Isten őrizz! Csak hülyültem ;)
Egy ilyen típusú faszival cirka 1 hónap alatt kinyírnánk egymást. Tuti ...

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.06.08. 02:18:19

@mommmmo: egyreszt itt 9 honap a "gyes" , es igen van ra megtakaritasom.
2. nem vagyok olyan begyoposodott mint te, aki el sem tudja kepzelni, hogy egy jobb erzelmi intelligenciaval megaldott ferfi talan jobb lehet a gyereknek, mint egy frusztralt anya, aki nem tudna 3 evig otthon babat babujgatni.

váj mí 2013.06.08. 02:20:34

@Világpolgár2012: Ritkán vagyok igazán paraszt, de van, aki csak ebből a hangnemből ért.
És én ilyenkor nagyon szégyellem magam, és megkövetem a nagypolgári neveltetésű nagyim emlékét, de ...
.... de akkor is 4 méter mély sírhelyet ások az ilyen csíráknak, és képes vagyok be is temetni...

kék madár 2013.06.08. 02:31:04

@váj mí: "Ritkán vagyok igazán paraszt"
hat mondjuk ez a paraszt definiciojan is mulik : ) mert az alapjan ahogy itt irsz neha, az az erzesem, hogy gumicsizmaban alszol. : )

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.06.08. 02:35:47

@mommmmo: Amugymeg erdekes egy mentalitasod van, benned fel sem merul, hogy egy gyereknek apja is van? Fel sem merul, hogyha a no all karrierben jobban, akkor netan az apuka is tud ( es nem mellesleg akar is) maradni a gyerekkel? Rogton bebiszittert meg nagyszuloket kell emlegetni?

Ritkan sikerul felhuzni, de neked osszejott.

váj mí 2013.06.08. 02:38:14

@kék madár: Á, ez csak verbális agresszió (mármint a b+, kurva-akármi és társai, nincs mögöttük tényleges indulat). És légy belátással, hogy én az index blogok kommunikációs stílusán szocializálódtam, ahol az egyetlen szempont az "ölj-vagy-téged-ölnek", nemcsak 6 éve, amikor regisztráltam, hanem mai napig is. Sőt, a mai napig még inkább.
Szerintem nagyon paraszt ma voltam tökivel. De megharcolt érte... hátnemhátde.

opusz1982 2013.06.08. 02:39:15

A magyar emberek tanakodni kezdtek, mihez fogjanak,h ne igyanak annyi temerdek alkoholt. Erre kitalaltak a hazi palinkat. Rossz is az ize,eros is,budos is. Es az emberek meg is isszak.......szeretik :)

kék madár 2013.06.08. 02:42:46

@váj mí: en nem arnyalgatom amit olvasok, hogy ki min szocializalodott : ) de azert jol megmagyaraztad

váj mí 2013.06.08. 02:47:30

@kék madár: Ok, ebben maradhatunk ;)
Viszont az index többi blogján is viszonylag ez a stílus, ha nem is olyan "cizelláltan", mint én művelem. Csaxóltam, hogy érted-EDE...? (Mna, látod, ezt te nem érted, de hagyma tökéletesen, például ... ;) Hm, vannak dolgok ...).

kék madár 2013.06.08. 02:49:49

@váj mí: hagymaval peldalozni az mar eleve eros kezdes, befejezesnek meg kimondottan durva : )

váj mí 2013.06.08. 02:57:32

@kék madár: Hagyma olyan, amilyen, de végeredményben teljesen okés. Bár kurva sokszor küldtük már el egymást a kurvaisten faszára. No, és aztán? Nem kell nekünk mindenben egyetérteni, de attól még rendben lehet. Ez is benne van az index blogos elmész-te-ma-a-picsába stílusban. Attól még nincs "öri-hari". ;)
Szóval, csak arra a jó pár évre akartam utalni, amit pár nickkel együtt elvoltunk különböző blogokon. Hagyma az egyik nick, aki értelmes annyira, hogy éveken keresztül dumáljunk, meg vitatkozzunk, meg veszekedjünk, meg egyetértsünk ...

montroyal ( CAN qc) 2013.06.08. 03:03:42

@érthetetlen chris: kanadai indiánnak megvan ugyanaz a joga, mint minden más kanadainak sőt pozitiv diszkrimináció van.

pontosan nem fizetnek adot ( forgalmit sem ) es feketezhetnek csempeszhetnek cigi ital rajuk a reservatumukba nem vonatkoznak azonos torvenyek... es eletuk evegeig segelyen vannak ez mellett..
@Tökfőzelék123: en is irigylem a munkaidoben kommentalokat es az otthon ulo unatkozo felesegeket anyukakat erdekes lenne tudni mennyivem vannak tobben a commentalo holgyek mert lathatolag tobben vannak .. mire én ide jutok mar mindenki alszik es nincs is mit hozza tenni..

Világpolgár2012 2013.06.08. 03:03:53

@váj mí:
Én meg a mai itteni szappanopera közepette elfelejtettem kiteregetni. Szerencsére nem Svájcban lakom. Meg nem is lakásban.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.08. 03:06:54

@tildy:): a gyerek nem karrier kerdese
a gyereknek az elso par evben az annyara van szuksege
par honapuig pl a szoptatas
utana is
az anya melegsege stb .

@váj mí: es szeretnem hjozzatenni hogy az oldalas kurva jo lett
a hejjaban sult krumpli es a kukorica is
es amugy bekaphatod
holnap casino
hetfo kedd horgaszat
csak ha hianyoznek...

váj mí 2013.06.08. 03:12:29

@Világpolgár2012: Bocs, hogy ezt így most ilyen Esmaralda stílusban, de a múltkor már Gombóc Artúr (ja, Kövérmadár) sem értette, hogy miért állunk még szóba egyáltalán egymással, mert éppen akkor is összekaptunk valamin, nemcsak Hagymásival.
Ha még másvalaki is értetlenkedni fog ennek kapcsán, akkor eskü, már csak linkelni fogok ;).
Különben hol a francban érdekel az engem, hogy te éppen hol laksz? Vagy mi van? Vagy én vagyok értelmi fogyatékos?

váj mí 2013.06.08. 03:15:30

@hagyma: Ha ki mered rakni, bármikor :P
Kukoricát tartalékoltál a horgászatra is?
Hm, casino.... rulett, BJ, vagy csak cseresznye-barack?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.08. 03:21:05

@váj mí: halat akarok fogni nem pontyot, kukorica nem kell
asszonynak gep, nekem BJ
nem rakom ki mert elcsuszik a kepernyo mindenikenek

amugy gilisztaval es kishallal fogok operalni
a kukoricat megeszem en, lofaszt a halaknak, egyenek gilisztat

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.08. 03:22:52

amugy harcsazni akarok, de igazsag szerint, lehet bebaszunk valahol
majd kiderul
Mary eleg jol iranyithato

Világpolgár2012 2013.06.08. 03:23:12

@váj mí:
Csak arra utaltam, hogy én jól szórakoztam ma, a stíluson is. Svájccal meg arra, mert mindig arra panaszkodnak itt a blogon, hogy nem lehet mosni a lakásban, meg minden meg van szabályozvan, bocs, ha nem jött át.

váj mí 2013.06.08. 03:30:18

@hagyma: Szerintem, a végén bebasztok valahol, aztán majd esztek valami halas cuccot, hogy meglegyen a fíling :P

váj mí 2013.06.08. 03:33:27

@Világpolgár2012: Jah, az angol posztokban... Svájc egy kibaszott szar ország. És Die Nanny, ha majd egyáltalán olvassa, le fog szúrni ;)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.08. 03:35:53

@váj mí: minden lehet de halat tuti nem eszunk
nem szeretjuk
de a casinot meg a horgaszast igen
most lesz 3 napunk, kihasznaljuk
de legkevesbe a halrol szol
bar mar vettem neki filezokest is, meg egy medveolo remingtont
hat most ott tartunk ha fogok halat, akkor ha kibelezem hajlando valamit kesziteni belole
szerintem mekiben fogunk enni

váj mí 2013.06.08. 03:40:40

@hagyma: Szerintem meg lőjetek inkább macit.
A medvetalp nem urban legend ...

Világpolgár2012 2013.06.08. 03:41:23

@váj mí:
De azt ő sem tagadhatná, hogy most bajban lennénk, ha Svájcban laknék. Vagyis, ha a gépben felejteném a cuccaimat a közös mosodában blog olvasás miatt, akkor nekem annyi lenne, mert a többi lakó kiutálna:) Na valami ilyesmi lett volna a lényeg, de már fáradt vagyok.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.08. 03:46:16

@váj mí: mit kezdenek en egy lelott feketemedvevel
raadasul szezonja sincs
hetvegen nem vadaszunk
casino, horgaszat
ugy orul neki mint egy gyerek:)
valahol ezert is imadom
nem megyunk mi minden hetvegen
most minden passzol:)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.08. 03:47:28

meg jovo hetvegen is
es ailg varja europat
/en nem:(/

váj mí 2013.06.08. 03:48:30

@Világpolgár2012: Édesjóistenem, Svájc a legelbaszottabb példa a nemzetiségek együttélésére. A pénz viszont összetart, és ez az egyetlen nemzeti érzésük. Rohadt egy szar ország ...

Világpolgár2012 2013.06.08. 03:51:48

@váj mí:
Na, ez lett volna az irónia a mondanivalómban, csak nem jött át kellőképpen :)

váj mí 2013.06.08. 03:55:14

@hagyma: Gyertek, neki Európa Disneyland lesz.
Sokszorosan megérdemli. Gondold csak el, ha már téged elvisel évek óta ... ;)
Oké, most viccen kívül. Látnia kell Európát. És nem foszthatod meg a Duna által kettéválasztott város látványától. Ilyet otthon soha, tuti ...

Világpolgár2012 2013.06.08. 04:05:25

@váj mí:
Itt már pirkad, ott meg már gondolom világos is van. Jól bírod azért te is :) Na megyek mielőtt még összeveszünk (vagy kibontok egy másik üveg bort).

váj mí 2013.06.08. 04:17:02

@Világpolgár2012: Hajnali negyed öt ... de majd csak hétfőn fogok melózni megint, viszont "bagoly" vagyok.... Én a délelőttöket nem bírom, úgy cirka 13-14 óráig ..

Világpolgár2012 2013.06.08. 04:26:16

@váj mí:
Én is bagoly vagyok, de korán kelni is szeretek, sajnos a kettő nem nagyon egyeztető össze. Most próbálok visszaállni a "normál" módba, de nem nagyon megy, tegnap reggel 6-kor sikerült ágyba kerülnöm. Holnap viszont olyan szép idő lesz, hogy kár lenne kihagyni a fél napot. Na, jó éjszakát!

váj mí 2013.06.08. 04:41:02

@Világpolgár2012: A délelőtt a "sátántól" való, az tuti! :D
Persze, én is fel tudok kelni, ha muszáj, de inkább nem ... a nap az déli 13-kor kezdődik, akkor van hajnal ... most kb. éjfél van, nálam ...
És a problémám meg az, hogy a büdös életben nem lesz nekem civil melóm ...Ez van.

Sabyna 2013.06.08. 06:10:25

@orange85: Azért jövünk haza másfél havonta mert a cég fizeti a repülőjegyet, a páromét legalábbis, és mert ő minden áldott nap dolgozik Hétfőtől-vasárnapig, így neki is jár az az egy hét pihenő otthon. Ha nem tetszik a poszt, az a te dolgod, mindenkinek joga van a saját véleményéhez....Köszönöm a kritikát, bár megfogalmazhattad volna mi az ami nem szimpatikus konkrétan is.
Üdv, Szabyna Kínából :)

Sabyna 2013.06.08. 06:12:54

@tilmir: Valószínűleg míg be nem üzemelik az autógyárat rendesen addig maradunk, év végéig biztosan.

Sabyna 2013.06.08. 06:15:22

@tanato: Egy albérletben lakunk, a szabadidőmet tanulással és sporttal töltöm. Természetgyógyászatot és angolt tanulok, mivel munkát nem tudok vállalni a szigorú szabályok miatt.

Sabyna 2013.06.08. 06:29:36

Sziasztok! A poszt írója vagyok, látom igen vegyes fogadtatásban részesült az írásom...Elfogadom a kritikát, no problem, mindenkinek lehet véleménye. Én így látom Kínát. A párom egyáltalán nem milliomos, mikor megismertem egyszerű traktorosként dolgozott Magyarországon, előtte pedig tehéntelepen, szóval hagyjatok ezzel a német milliomos dumával. Nem csípem a gazdag pasikat, mert tárgyként kezelik a nőket. Fokozatosan jutott jobb pozíciókba a szorgalmának köszönhetően. Sajnálom, hogy ennyi sok sztereotípia létezik az emberekben. Igazából számítottam erre. Másrészt két diplomám van, nem érzem magam eltartottnak, jelenleg tanulok: angolt, természetgyógyászatot és fejlesztő könyvet szerkesztek gyerekek számára, mivel gyógypedagógus az egyik a végzettségem. Van két kínai barátnőm, nem vagyok teljesen elszeparálva a közösségtől...ők az általam említett furcsaságokra csak annyi mondanak "ez Kína" . Szerintem aki vevő egy laza, könnyed írásra annak semmi baja nincs ezzel....persze fél év után én sem tudhatok mindent. A hazajárásról pedig annyit, hogy a cég fizeti a párom repülőjegyét és mivel mindennap dolgozik, Hétfőtől-vasárnapig, ezért kapja azt az egy hetet otthon, hogy feltöltődjön-regenerálódjon. Maradhattam volna otthon is, közalkalmazottként, de kár lett volna kihagyni szerintem Kínát, majd ha hazamegyünk újra munkát vállalok, mert számomra a munka a hivatásom, imádom a gyerekeket...a további kérdésekre is szívesen válaszolok, amennyiben kulturált módon van feltéve. Üdvözlettel, Szabyna

Sabyna 2013.06.08. 06:46:50

@01234567: Szeretjük Magyaroszágot, rajongunk érte, csak nem lehet ott megélni magyar fizuból, főleg nem lakást venni, meg hát ott kapunk majd a szülőktől segítséget a gyermeknevelésben is. Csak megalapozzuk a jövőnket, aztán hazamegyünk. Nem akarunk Németbe költözni....csak azért mert ott jobb megélni, de mit ér a pénz, ha az ember boldogtalan....

Sabyna 2013.06.08. 06:50:59

@Kellemes Zérókomponista: Elvi okokból utasítom el a kutyahúst, nem akarok különb vagy jobb lenni emiatt vagy műveltebbnek mutatkozni....arra ott van a két diplomám, ha ez köthető alapműveltséghez, szeretem a kutyusokat és bűnnek tartom elfogyasztani őket, számomra majdnem felé a kannibalizmussal. A szárított hal pedig valóban nagyon büdös! :) Sajnálom, de nem tudok minden olvasói igényt kielégíteni, ez volt az első írásom, de nem az utolsó ;)

Sabyna 2013.06.08. 06:58:54

@Jess G: Az étlapokon általában angolul is fel vannak tüntetve az ételek nevei vagy ha mégsem akkor a az ételek fényképei közül válogatok és simán rámutatok...:)

Sabyna 2013.06.08. 07:01:16

@LyukasBogrács: Sajnos csak néhány alapszót. A párom cégénél van egy tolmács, ő mindenben segít, így találtunk albérletet is.

Sabyna 2013.06.08. 07:04:59

@Zka: Hát nem vagyunk egyformák. Én nem szégyellem, hogy hiányzik a túrós csusza, mert imádom :) lehet itt akármilyen jó konyha, de a legjobbak számomra a hazai ízek!

Sabyna 2013.06.08. 07:17:09

@Tökfőzelék123: Ez elég felelőtlen és éretlen hozzászólás számomra. A "milliomos" párom éppen traktoros volt Magyarországon amikor megismertem,és jól beszélt magyarul. Szóval szerinted jó party-nak számít egy német traktoros Magyaro-n.....?!! Lol. Azért szerettem bele, mert nem olyan bunkó, mint a többi férfi akikkel előtte találkoztam. A kocsinkat ami egy használt Ignis az én közalkalmazotti fizetésemből törlesztettük képzeld. Én mindent megpróbáltam otthon, nem értem miért nézed le a közalkalmazottakat, 6 évet húztam le a fősulis padokban...azért, hogy gyógypedagógus legyek és sérült, elmaradott gyerekeken segíthessek....persze jogod van fröcskölődni, az is egyfajta mutatója az intelligenciának. A pénz nem miden, nekem a munka a hivatásom és boldoggá tesz, de a párom nagyon hiányzott ezért jöttem ki utána. A szabadidőmben pedig nem a lábamat lógatom, hanem mivel munkát nem vállalhatok így tanulok.

Sabyna 2013.06.08. 07:23:27

@Kellemes Zérókomponista: Mint írtam azért járunk haza másfél havonta, mert egyrészt a cég fizeti az egyikünk repülőjegyét másrészt muszáj feltöltődni-regenerálódni a páromnak és nekem is kicsit a hazai környezetben. Gondolom hallottál már honvágyról is. Szeretem meglátogatni olyankor a szüleimet, nagyszüleimet és van egy kis tanyánk amit imádunk, főleg most a nagyváros után, oda is mindig leutazunk. Sőt a régi munkahelyekre is szívesen benézek látogatóba ha belefér az időmbe...meg a háziállatommal is foglalkozom :)

mommmmo 2013.06.08. 07:40:51

@tildy:):
Nezd, semmi problemam az apukas megoldassal, csak mondjuk nem o fog szulni meg szoptatni. Meg a hormonalis hullamvasuton sem o fog keresztulmenni ezek miatt. Es ha gyesen vagy, akkor is eltartanak, csak nem az apa, hanem a tarsadalom, az mivel jobb.
Nem akartalak amugy felhuzni, csak kicsit hecceltelek mint superontudatos not.

mommmmo 2013.06.08. 07:46:14

@mommmmo: ja meg meg annyi, hogy szerintem nehez olyan pasit talalni, aki az altalad felvazolt helyzetben nem lesz idegbeteg es inpotens, de remelem te megtalalod azt az 1%~ot, amelyik nem.

DieNanny CH 2013.06.08. 08:55:43

@váj mí:

A családomban is volt hasonló Mo-on, igaz, a 2. Vh idején. A tanyánknál volt egy rejtekpince, ott bújtatott nagypapám embereket, és őt is a sógora jelentette fel. Nagypapámat "szerencsére" csak jól megverték és '86-ig élt. De a sógor fia, aki szomszédunk, hasonló stílusú...

tanato 2013.06.08. 08:59:37

@Sabyna: Köszi az infót,és meddig terveztek ott élni?

DieNanny CH 2013.06.08. 09:04:12

@Tökfőzelék123:

Az feltűnt, hogy a hozzászólók 95%-a nem ért veled egyet? Nem gondolod, hogy akkor
a; elfogadod a többség álláspontját - vagy
b; elgondolkodsz rajta, és esetleg belátod, hogy benned van a hiba.

Bármelyiket választod, szent a béke!

DieNanny CH 2013.06.08. 09:17:33

@váj mí:

Lehet kapni valahol golyó formájú jégakkukat - műanyag golyók, kb 1,5 cm átmérőjű, belsejében hűtőfolyadékkal. Fagyasztóban kell tárolni, aztán italba tenni. Így hűt, de nem higít. Csak vigyázni kell, nehogy lenyeld. Aztán utána vissza a hűtőbe.

Len.Mag 2013.06.08. 09:46:57

@tanato: @Kellemes Zérókomponista:
Mondjuk ha nem lettek volna már elégszer leszólva a kitartott nők (nem a blogra és annak közönségére gondolok, általánosságban gyakori reakció az ilyen), akkor valószínűleg nem alakult volna ki, hogy ezt szégyellik és elhallgatják.
Régen természetes volt az egykeresős család, ma már ezt gazdasági okokból is nehéz kivitelezni, de ha mégis sikerül, a társadalom nem túl toleráns vele.
Egyébként pedig szerintem kiderült abból, hogy leírta, mit dolgozik a férje, ő pedig felmondott és vele ment. Ha lett volna új munkahelye, azt biztos megemlíti. Miért kéne külön odaírni, hogy őt a férje tartja el, az úgyis csak a trollokat vonzaná. Nem beszélve arról, hogy a poszt az országról szólt és azokról az érdekességekről, amiket az írója ott tapasztalt. Hogy jön ehhez a témához, hogy miből élnek? Majd egy, a kitelepülés számszerű vetületeit, a megélhetést boncolgató posztban.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.06.08. 09:54:57

@mommmmo: Nem a "tarsadalom" tart el, azt mar te reg befizetted ado es egyeb jarulekok cimen a tarsadalomnak. Ezt mindig annyira szeretik elfelejteni az emberek.

mommmmo 2013.06.08. 10:16:48

@tildy:): ez igaz, felteve, ha mar tenyleg befizettel annyit.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.06.08. 10:30:45

@mommmmo: Eleg sok adot es jarulekot vonnak le, kijon belole, nyugi.

De ha nem is jonne ki, akkoris ott van, hogy kb 3 evig mast tartottam el, es mivel magamnak nem kernem alapbol vissza, de a gyereknek hagynam, hogy visszafizesse, problem solved.

Meg mindig ki vagyok akadva, hogy az apuka fel sem merult nalad mint opcio, illetve latatlanban 99%-nyi emberre velemenyt alkotsz.

mommmmo 2013.06.08. 10:38:15

@tildy:): ??? En nem alkottam az emberek 99%~rol velemenyt, csak teged hecceltelek, mert fura elkepzelni ezeket a szep elveket pl egy 9 honapos terhes no szajabol, pl, vagy szules utan.
Persze vannak kivetelek.

Az apukarol, meg hogy Sabyna s emlitette, hogy a gazdag pasik targynak tekintik a noket: hat engem mindig azok a pasik keszitettek ki a legjobban idegileg, akik egzisztencialisan alattam alltak, mert ezt allandoan ellensulyozni akartak marhasagokkal, szoval en inkabb maradok annal aki egzisztencialisan minimum egyszintu vagy jobb, es nem anyagi, hanem idegi okokbol.
Persze mindenki mas tipusu embereket vonz be.

mommmmo 2013.06.08. 10:44:09

Szoval ezzel azt akartam mondani, hogy szerintem eleg speci ferfit kellene talalnod ehhez az apuka mint otthon szerepkorhoz, mert a ferfiak 99%~at ez teljesen leammortizalna.

DieNanny CH 2013.06.08. 10:47:54

@váj mí:

Olvasom, nem szúrlak le! :-)

Pont ezen gondolkodtam valamelyik nap. hogy valószínűleg személyiségfüggő, ki milyen országban érzi jól magát.
Ha azt mondom, az Abigél a kedvenc könyvem, akkor talán Svájc érthető. Hogy rend, fegyelem, erős szabályozottság van. Viszont, mivel nekem megmondják mit tehetek, tudom, másnak is ugyanazt mondják.
Ha csak pénteken moshatnék, akkor tudom, mivel szomszéd csak csütörtökön, így biztosan szabad lesz pénteken a mosókonyha.

Pl Spanyolország, Olaszo. a posztok alapján nem szimpi ottlakásnak. Nyaralni, turistáskodni jó.

DieNanny CH 2013.06.08. 10:52:17

@Világpolgár2012:

Egyik ismerősömnek heti 5 órában van lehetősége mosni. Ő bajban lenne.
Mivel az én lépcsőházamban 2 család mos, így hallgatólagosan úgy állapodtunk meg, hogy ő hétfőtől péntekig, én meg péntek estétől vas. estig. Teregetni viszont sok hely van, tehát igazából az éjszaka közepén is moshatnék, legfeljebb a lakásomban teregetek. De én szerencsés helyzetben vagyok.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.06.08. 10:59:50

@mommmmo: persze... "@mommmmo: ja meg meg annyi, hogy szerintem nehez olyan pasit talalni, aki az altalad felvazolt helyzetben nem lesz idegbeteg es inpotens, de remelem te megtalalod azt az 1%~ot, amelyik nem."

Koszonom amugy, valoszinuleg mar megtalaltam.

DieNanny CH 2013.06.08. 11:06:32

@Sabyna:

Kösz, hogy jelentkezel! Tetszett az írás! Szerintem is kár lett volna kihagyni egy ilyen kalandot!

Világpolgár2012 2013.06.08. 12:59:14

@DieNanny:
Ja, erre utaltam, hogy engem zavarna, ha még arra is gondot kellene fordítanom, hogy mikor mossak. Ezt már talán még az origós időkben is megtárgyaltuk, meg utána is felvetődött párszor. 5 órában meg tényleg nem tudnám megoldani :) Mondjuk már az is zavarna, ha a lakásból ki kellene menni ehhez. Egyébként vannak svájci rokonaink (egyik oldal echte svájci), de ilyenekről elfelejtenek beszámolni, persze lehet, hogy azért, mert nekik ez a normális.

mommmmo 2013.06.08. 13:25:29

@Amarante: szia,

Koszi z erdeklodest mar 5 honapos.. es idaig foleg nyult, most meg olyan "growing spree" van rajta, ahogy az angol kismamaoldalak irjak, hogy szerintem no meg hizik is, egyik naprol a masikra nem fert el a szokasos babahordozoban..
Meg egyik naprol a masikra teljesen megvaltoztatta a nappali napirendjet is, fele annyit alszik es jol elvan. A fogzas dramai reszen meg egyelore tul van, mar 4 honaposan kijottek az elso fogai. Szoval eleg hektikus egy kisbaba.
En meg meg igy is tanulni probalok mellette, jovo heten vizsgazok.. a szules elott 3 hettel is vizsgaztam szamvitelbol, es atmentem, szoval nem hagyom magam teljesen bedaralni:)))

DieNanny CH 2013.06.08. 14:07:08

@Világpolgár2012:

Sok bérlakással már együtt jár a mosógép. Úgy értem, a lakástulaj vette, és a bérlők rendelkezésére bocsátja. Lehet, a rokonaidnak is így van. Tehát nem kell kimenni a lakásból.

Világpolgár2012 2013.06.08. 14:22:11

@DieNanny:
Kb. 2,5 éve vettek egy új építésű lakást. Azóta nem voltunk náluk (általában Portugáliában van a közös összeröffenés), de a fotókat most megnéztem. Nem láttam mosógépet sehol. Most már muszály rákérdeznem :)

Világpolgár2012 2013.06.08. 14:44:18

Nálunk is így van, mármint itt Angliában, mi is újépítésű házban lakunk és tényleg nagyon jól meg van csinálva. A svájci fotókról viszont nem nagyon tudom kivenni, hogy hová tehették, ha van egyáltalán. Persze lehet, hogy van külön mosókonyha. Még az a szerencse, hogy nem beszélnek magyarul és nem olvassák ezt a blogot :)

Világpolgár2012 2013.06.08. 14:48:17

@tildy:):
El tudnád magyarázni, hogy hogyan kell így fotókat feltenni ide a blogra? A magyar billentyűzetet is itt tanultam, talán te is írtad le, nem emlékszem, de az is elég hasznos.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.06.08. 15:15:43

@Világpolgár2012: tobb helyre is fel tudsz tenni kepet, en gyakran imageshack.us-t hasznalok, itt most egy facebookos fotot linkeltem.
Utana csak kimasolom es beillesztem a hozzaszolasba az url-t/

Amugy ott, a nagy also ajto mogott vana mosogep ( a beepites hagy kivannivalot, a szuro tisztitasara nem gondoltak, nagynehezen tudtuk csak megoldani)

A masik, hogy szepnek lehet szep, csak iszonyat rosszul pakolhato, mosogatogepnek nincs hely. Azota amugy mar belaktuk :D

Világpolgár2012 2013.06.08. 15:29:05

@tildy:):
Hú, én ebből szinte semmit nem értettem, pedig felhazsnálói szinten nincsen problémám általában. Szóval, az a lényeg, hogy a képet fel kell tölteni valahová? Ha igen, akkor az már nem játszik nekem, mert nem akarom sehová feltölteni, a FB-re meg biztos nem.

Szerencsére én hozzá tudok férni a szűrőhöz, de jó hogy mondod, hogy erre kell ügyelni, mert pont a költözésen gondolkozunk. Egy dugóhúzót vesztettem el csak, ami úgy esett a beépített szekrény és a fal közé a fiókból, hogy nem lehet hozzáférni, hacsak nem kiveszem az egész konyhát. Inkább hagyom a dugóhúzot veszni :)

DieNanny CH 2013.06.08. 15:49:24

@Világpolgár2012:

Szerezz be egy erős mágnest és lógasd be madzagon a szekrény mögé!

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.06.08. 15:56:07

@Világpolgár2012: ha valahol, google-n talalsz kepet, valoszinuleg azt is be tudod linkelni, de ha sajatot akarsz, akkor bizony valahova fel kell tolteni.

Világpolgár2012 2013.06.08. 15:59:33

@DieNanny:
Nem ér annyit, de legalább jót nevettem, míg elképzeltem :)

Világpolgár2012 2013.06.08. 16:00:26

@tildy:):
Köszi szépen. Legalább megnyugodtam, hogy nem csinálok semmit rosszul, csak nem lehetséges, amit akarok.

Sabyna 2013.06.08. 16:25:34

@tanato: Sajnos ezt nem mi döntjük el, ha beüzemelték a gyárat, átküldhetik egy másik országba, valószínűleg szintén Európán kívülre, mivel a fejlődő országokba települnek mostanában a nagy autógyárak egyrészt mert ez eu-ai autópiac szinte már telített másrészt az olcsó munkaerő miatt. Valószínűleg ezt az évet még itt töltjük.

Sabyna 2013.06.08. 16:30:02

@Len.Mag: Köszönöm Lenmag :) Amúgy persze, hogy dolgoznék, akár felszolgálnék egy kávézóba is, ha pl. beszélnék vagy esetleg írnék kínaiul... a másik akadály, hogy elég erősen védik a belső munkaerőpiacukat, ha nem is lenne a nyelvi nehézség akkor sem lenne egyszerű elhelyezkedni, mert ugye jelentkező van bőven ahol ennyi ember él :D

nyuszigonosz 2013.06.08. 16:57:29

@Sabyna: Nekem tetszik a poszt, csak ma olvastam. Én sem hagytam volna ki a lehetöséget Kínába menni.
Remélem sikerül sok-sok mindent megnézni az óriási birodalomban.

tanato 2013.06.08. 18:52:59

@Sabyna: Köszi az infót,akkor ti majd egy igazi expat vándorcigány életmódot fogtok élni.

Sabyna 2013.06.09. 04:44:09

@tanato: Kedves tanato, ennyi pénzért akár vándorcigányok is leszünk, de 2-3 év alatt meglesz a gyönyörű lakásunk hitel nélkül....és ez a legfontosabb. Nem 25-30 évig fogom a bankokat gazdagítani a roh@dt kamatokkal és közbe megismerhetünk néhány új kultúrát is, nem tudom mi ezzel a gond.

tanato 2013.06.09. 09:28:14

@Sabyna: Dehogy van vele gond,sőt kifejezetten előnyös,annyi messzi országot megismerni.

tanato 2013.06.09. 09:29:29

@Sabyna: Sőt ha nagyon beleszoktok.Haza sem fogtok kívánkozni.

ikiv0000 2013.06.09. 22:25:15

@tildy:): Szerintem nem az a megoldás, hogy majd az apa marad otthon a gyerekkel, mert én nem leszek kitartott. Miért kéne pont neki vállalni a kitartott szerepet, mert te egy emancipálódott nő vagy. Nem kell akkor gyereket szülni, én sem teszem. De ha az ember fejében egyáltalán megfordul a gyerek akkor tudomásul kell venni, hogy a gyerek első hónapjaiban igenis szopik és az anya teje valahogy alkalmasabb, mint az apáé. :) Utána pedig a kapcsolat nem arról szól, hogy te maradsz, mert én nem leszek kitartott, hanem egyenlő felekként megbeszéljük, hogy anyagilag és szakmailag melyik érné meg jobban kicsiny családunknak. Mert bizony lehetnek olyan esetek, hogy bár a nő többet keres, de a férfinak komoly visszaesést jelentene a kieső idő szakmai szempontból, ami viszont később komoly anyagi károkhoz is vezethet. Lehet, hogy csak a megfogalmazás volt félreérthető, de nekem nagyon nem tűntök egyenlő feleknek a pároddal, nekem pedig az emancipáció az egyenlőséget jelenti nem a férfiak lehagyását minden áron, meg hát egy kapcsolat nem is verseny, vagy mégis?

ikiv0000 2013.06.09. 22:38:46

A tökihez meg már nem is szólok semmit. Tipikusan az az eset, amikor a nagyvezír titkárnénije még elhiszi, hogy a főni egyszer elhagyja a kitartott asszonyt meg a két gyereket és ő átveheti ezt a helyet, de az idő telik és a főni még mindig csak ígérget így utálom az összes nőt akinek szerintem sikerült. Aztán frusztráltságunkban kiabálunk fontosnak tűnő szavakat és elhisszük, hogy valójában a vezír munkáját mi végezzük, így mindenki elmehet a picsába, mert én vagyok a helikopter. Így ment tárgyalni a svájciakkal az előző cégemnél is az ágyas/titkárnéni, mikor behívták jegyzetelni. :)
Ja, mellesleg mondom, hogy diplomám van nekem is, talán így alkalmas vagyok a kommentelésre, bár nem gondoltam eddig, hogy ez követelmény. Heti 40 órában dolgozom, néha még többet is (remélem tiszta, hogy az teljes munkaidő), jól keresek, de a párom egy picit többet mint én. Akkor most mondjam neki, hogy vagy felmond és keres egy szarabb munkát vagy otthagyom? De most tényleg, szeretem és tényleg csak kicsit keres csak többet, had tartsam meg! Légyszíííííííí

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.06.09. 23:01:48

@ikiv0000:
1. A kedves leendo apuka sokkal magasabb EQ-val rendelkezik, mondhatni hiperszenzitiv erzelmi teren, gyereknek jobb.
2. nem kell, de lehetoseg, es szeretne is csinalni
3. szerintem nem latsz bele a kapcsolatunkba, mi viszont mindketten ugy gondoljuk, hogy a szoptatasos idoszak utan a gyereknek jobb lenne, ha az apuka lenne vele itthon. Nem csak az en dontesem, az ove is.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.06.09. 23:07:51

@ikiv0000: " Mert bizony lehetnek olyan esetek, hogy bár a nő többet keres, de a férfinak komoly visszaesést jelentene a kieső idő szakmai szempontból, ami viszont később komoly anyagi károkhoz is vezethet."
Parom vallalkozo, lehet ideiglenesen fog valahol dolgozni, de elobb utobb a sajat fonoke lesz. Kicsit nevetek azon amit irsz, mert az elmult 3 evben sem volt munkahelye, maganak dolgozott( tobbnyire az en fizetesembol eltunk) , fejlodott es tanult, de a szovegedbol total az jon le, hogy egy ferfi karrierje sokkal sokkal ertekesebb es fontosabb , mint egy noe. Lehet, hogy evek mulva megfordul helyzet es o tart el, egyelore viszont ott meg nem tartunk.

Komolyan , mi vezethet komolyabb anyagi karokhoz annal, hogy eddig is siman megeltunk az en egyeduli fizetesembol?

ikiv0000 2013.06.10. 08:47:12

@tildy:): Bocs, nem akartam a kapcsolatodba sem belelátni, sem azt elemezni, aztán lehet, hogy ez nem úgy sikerült, Csak azt próbáltam mondani, hogy az alapján amit írtál úgy tűnt, mintha egy személyben döntöttél volna, ami egy kicsit képzavaros, mert nem tűntél annyira erőszakosnak, mint a másik hölgy ezért nehéz volt elképzelni a szitut.

ikiv0000 2013.06.10. 09:17:12

@tildy:): Ezt pedig már csak általánosságban írtam nem rád vonatkoztatva, olvastam amiket korábban írtál, úgyhogy azt már tudtam, hogy ez rád nem vonatkozik, bár ha nem most terveztek gyereket, akkor ez akár még nálatok is változhat, ahogy te is írtad.
Az utolsó résszel csak arra akartam célozni, hogy a legtöbb családnál, párnál azért, tetszik vagy nem, nem olyan a helyzet mint nálatok. Bizony a férfiak többet keresnek és jobb pozícióban vannak általában. Ez nem muszáj, hogy tetsszen, de azért nem tartom fairnek azt, hogy az olyan nőket kitartottnak, vagy élősködőknek titulálják, akik mondjuk nem tudják azt mondani a férjüknek, hogy: "Apukám bár te egy főorvos vagy én meg beszerző, te kétszer annyit keresel mint én, de maradjál mán otthon te a gyerekkel, mert a feminista barátnőim mit szólnak, ha én maradok otthon, kitartott kurva leszek."
Ja, és ez megint nem konkrétan neked szólt, csak itt folytattam tovább a gondolatmenetet. Én sem tudnám egy hb nő életét élni, megőrülnék nagyon hamar, ettől még nem becsülöm le őket, bizony 2-3 gyerek mellett már nehezebb dolguk van, mint egy néhány irodában csücsülő hölgynek. Meg különben sincs közöm hozzá, mi jogom pálcát törni a fejük felett. Az viszont már más tészta, mikor a férj ragaszkodik a nő hb szerepéhez, aztán meg 20-30 év házasság után talál egy fiatalabb pipit és a hb asszony meg mehet és még fel is van háborodva a férj, hogy mi az, hogy neki tartásdíjat kell fizetni az asszonynak. De legyünk őszinték, ha egy nő feláldozza a karrierjét (ami nem történik meg ha a férfi ezt nem akarja), az önéletrajzából hiányzik 20-30 év, milyen perspektívái vannak még. Hát akkor drága uraim tessék csak fizetni.

Warlimont 2013.06.10. 11:24:05

"A kínaiak általában nem tudnak mértéket tartani az ivás terén. Nők és férfiak egyaránt kíméletlenül berúgnak, isznak, de nem bírják."

Anno tanultuk az orvosin, hogy ennek genetikai okai vannak, az azsiaiak kisse masabb muködesu enzimekkel bontjak az alkoholt. A csoportvezetönk viccesen azt javasolta, ha valahol valaha ivoversenybe kell beszallnunk, feltetlenul azsiaival alljunk ki, mert biztosan nyerunk.
Ezt par evvel ezelöttig hittem is meg nem is, de akkor uzleti uton Vietnamban voltunk, es a helyiek elvittek a nap vegen vacsorazni. Eleinte feszengösen indult, szigoru-fontos emberek mind, de az elsö kör rövidital utan hihetetlen oldotta valt a legkör, a masodik rövid utan a vietnami profok mar összekapaszkodva vigan enekeltek es nagyon hangosak voltak, 7-kor kezdtunk, de 10-re mar mindenkit hazavitt a taxi.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása