oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2013. június 07. 06:54,  Darth Vader tánca 745 komment

2013. június 07. 06:54 Határátkelő

Darth Vader tánca

Akadt már poszt Kínából, de nehéz lenne azt állítani, hogy a külföldön letelepedő magyarok egyik kedvenc célországa lenne. Nem csak ezért érdekes persze Szabina posztja, hanem azért is, mert kiderül, miért nem okoz örömet ott a shoppingolás, mitől ínyenckaja a csirkeláb és vajon hogyan kerül Darth Vader egy kínai diszkóba. (Külön köszönet a képekért!)

cím_34.jpg

„Egy ideje lelkes Határátkelő blog olvasó lettem, gondoltam, hogy a sok londoni beszámoló után üdítőleg hatna rátok, ha Ázsia kerülne terítékre. :)

Az írásomnak nem célja mindent teljes körűen bemutatni, csak azokat a dolgokat, amik számomra érdekesek, ill. amiket tapasztaltam itt, mint háziasszony és turista itt a fél év alatt.

Robotprogramozóként Kínába

A párommal hat év országon belüli vándorlás, költözködés után döntöttünk úgy, hogy ha szeretnénk saját lakáshoz jutni hitel nélkül és megalapozni a jövőnket, egzisztenciánkat így 30 évesen, akkor lépni kell. Számolgattuk, hogy magyar keresetből 50-60 év alatt sikerülne talán saját ingatlanhoz jutni, és a bankok rabszolgája sem szerettünk volna lenni a hitelek miatt.

A páromat hamarosan sikeresen átvették a magyarországi munkahelyéről egy német céghez (azért volt egy kis előnye azáltal, hogy ő német állampolgár, ezért ment ilyen egyszerűen, viszont imádja Magyarországot, és itt szeretne letelepedni később, de ez már egy másik történet...) Pár hónap betanulás után ipari robotprogramozóként megkapta az első kiküldetését egy autógyárba: Kínába.

Rövid mérlegelés után közalkalmazotti szerződésemet felbontva, jómagam is csatlakoztam hozzá.

Kínán belül Kuangcsóban élünk délen, egy ipari-kereskedelmi központban fél éve, másfél havi hazalátogatásokkal tűzdelve. Kuangcsó igen kellemes éghajlatú, télen is 10 fok a legalacsonyabb hőmérséklet. A magyarországi télből felemelő érzés volt a buja növényzetű, pálmafás vidékre megérkezni a 13 órás repülőút után.

Az első kultúrsokkok

Nos, kezdjük talán azzal, hogy Kuangcsó lakossága fél magyarországnyi embert jelent, de még 5 millió fős lélekszámával sem tartozik a nagyobb városok közé. A 30-40 emeletes házak között az embernek olyan érzése van első alkalommal, mint Alíznak Csodaországban. Egy idő után megszokja a szem a magasságokat és az otthoni környezet lesz fura, hogy körben látható az égbolt. A metróhálózatok között nem ritka a 30 km hosszúságú sem.

A másik kezdeti furcsaság az emberek kíváncsisága. A kínaiak szemtelenül kíváncsiak tudnak lenni néha, előfordult, hogy kivették az újságot a kezemből megnézni, merthogy az írás latin betűs benne, vagy odajönnek és megnézik, éppen mit vetek papírra.

Bár vannak itt európaiak, de mégsem olyan sokan, hogy ne bámuljanak meg, ne fotózzanak le, most már el tudom képzelni milyen érzés sztárnak lenni... A gyerekek nyíltan kifejezik érzéseiket felénk, ránk mutatnak, kiabálnak a szüleiknek, hogy milyen csodabogarakat láttak.

Ez néha elég vicces szitukat eredményez, előfordult, hogy a szőke hajú barátnőmtől bevásárlás közben - minden kedvessége ellenére - megijedt egy kislány és elpityeredve az anyukája mögé bújt.

Nő létemre a shoppingolás itt nem igazán köt le, mivel a konfekció az ő méretük általában, ami azt jelenti, hogy minden rövid vagy kicsi rám. Ami még érdekes, hogy a kommunizmus egyáltalán nincs jelen az emberek hétköznapjaiban, sokkal szabadabban és lazábban élnek, mint ahogy a tv híradók bemutatni igyekeznek otthon.

Nem foglalkoznak vele, hogy nincs YouTube vagy Facebook, mindenki éli a maga életét, nem csinálnak belőle akkora problémát, mint mi otthon, hogy ezzel korlátozzák a szabadságukat.

ferde tornyok.jpg

A gyermek, mint státusszimbólum

A gyermek, mint általában mindenhol, itt is nagyon fontos a családok életében, de itt egyfajta státusszimbólum is. A gyermekek száma jelzi egy-egy család gazdagságát, mivel a második gyermekért igen magas büntetést kell fizetni, ennek ellenére sokan bevállalják. Előfordulnak három gyermekes családok is, de az már tényleg ritka.

A gyerkőcökről még annyit, hogy tényleg mindent megengednek nekik, bár pedagógus vagyok, és imádom a gyerekeket, de ez az a hely, ahol valószínűleg soha nem lennék babyszitter!

Hogy miért? Az első szabály a nevelésben tapasztalataim alapján, hogy a gyermeknek mindent szabad, minden rosszaságukon kedvesen mosolyognak a szülők úgy általában. Tegnap a Plazában, épp a szalaggal lezárt léggömb-dekorációkat tépkedték kedvükre a csemeték, miközben az anyuka szorgalmasan fényképezte őket a mobiljával.

A múlt héten pedig két kis „bandita" egy étteremben az étlapokkal kezdte egymást dobálni a játék hevében teljes szülői közöny mellett. A játékot végül az egyik pincér állította le udvariasan, de általában nem szólnak azért, ha a gyermek autót tologat az asztalon, székeken, vagy ha egyszerűen énekel, kiabál, ez itt teljesen természetes még az éttermekben is.

gyerekek.jpg

Bár gyermekközpontú vagyok, de ezt a fajta szabadosságot furcsának tartom, néha legszívesebben közbeavatkoznék, de hát más nép - más szokások, itt én vagyok a kisebbség, ezt tudomásul kell vennem.

Az ételkínálat: a csirkeláb, mint kuriózum

Él egy fura sztereotípia otthon az emberek fejében, mégpedig az, hogy Kínában csak a kínai konyhát (rákokat, halakat, polipnyársakat) élvezheti az ember és kb. minden sarkon kutyahúst árulnak.

Ebből talán annyi igaz, hogy tényleg sok a tengeri herkentyű, de emellett, úgy ahogy a technikai kütyüket és ruhamárkákat, úgy az ételeket is ügyesen lemásolják.

Van itt spagetti ház, az olasz étteremben bécsi szelet hasábbal, lengyel, mexikói, sőt ukrán étterem is. Bár az utóbbiban még nem voltam. Szóval a lényeg, hogy egy jó steak-hez ugyanúgy hozzá lehet jutni, mint egy pizzához vagy hamburgerhez.

Igaz, hozzá kell tennem, hogy a hírhedt kutyahús is előfordul egy-két étteremben, de én szeretem a jól bevált dolgokat és valószínűleg csak az érdekesség kedvéért soha nem fogom kipróbálni.

Ami még nagy népszerűségnek örvend és nem hiányozhat az ötcsillagos hotel svédasztaláról sem, az nem más, mint a mezei csirkeláb. A csirkelábat mindenféle mártásban árulják a kisboltokban egyesével csomagolva vagy kimérten, a nagyáruházakban tálcásan, és előszeretettel fogyasztják akár a parkban is sétálás közben. Ez azért érdekes, mert nálunk már inkább csak állateledelnek használják, itt pedig mindenfajta változatban élvezik a rágcsálását.

Van még egy fontos alapszabály a készételek esetében itt: semmi sem az, aminek látszik. Amit én naivan füstölt oldalasnak hittem a boltban, az mézben pácolt husi volt sajnos... ha magamnak szeretnék főzni, általában gondban vagyok az alapanyagokkal. Ami különösen hiányzik, az a tejföl és a túró, tehát a túrós csuszáról itt le kell mondani.

Szórakozás, éjszakai élet: Darth Vader tánca

A kínai emberek szeretnek szórakozni és játszani. Van egy kockajáték, amit poharakkal és dobókockákkal játszanak, azt hiszem, az alapszabálya az, hogy aki veszít, annak innia kell. A diszkókban mindenféle látványos showt produkálnak, bár európai szemmel érdekes a színpadon táncoló Darth Vader egy táncosnővel vagy a középkorú tornászhölgy mutatványai a gyűrűkön tornamezben. A jelmezben felvonuló táncoló-integető mesefigurák sem illenek számomra a diszkók világába.

Kedvenc italuk a sör, amit kancsóban szolgálnak fel, de a füstölős-látványos koktélokat sem vetik meg. A diszkókban, pubokban nagyon barátságosak az emberek, az idegen asztaltársaságok barátként üdvözölnek és koccintanak velünk.

Az éjszakai rendre a biciklin, motoron köröző rendőrök és persze a mindenhol felszerelt kamerák vigyáznak. Annak ellenére, hogy nagyváros, igen biztonságos itt este mulatozni. A kedvenc helyünkön a pincérek is fogyaszthatnak munka közben alkoholt a jó hangulat végett, ez nekem bejön.

szórakozás.jpg

Egy másik helyen az ital mellé szárított halat szolgálnak fel, aminek illata és állaga engem a teknőseledelre emlékeztet, ez nem igazán jön be. A kínaiak általában nem tudnak mértéket tartani az ivás terén. Nők és férfiak egyaránt kíméletlenül berúgnak, isznak, de nem bírják.

A diszkókba nincs belépő, kötelező fogyasztás van, amiben az elegánsan beöltözött személyzet vagy az ún. „beépített emberek" segítenek, akik egy kedves mosollyal italra invitálnak és valameddig társaságot is nyújtanak, kb. addig, míg el nem fogy a pohár ital.

Ami még humoros számomra, hogy előfordult: a pincérek, miután a második italt rendeltük, beleszagoltak az üres poharunkba ezzel barkohbázták ki mit is szeretnénk pontosan. Ha ez nem ment, csak ezután jött az itallap.

Egyelőre ennyi, egy dolgot biztosan nem fogunk megbánni, hogy kijöttünk ide és részese lehetünk ennek a távol-keleti kalandnak, ami bár néha nehéz, de összességében véve megannyi jó oldala is van: szélesíti az ember látókörét, tiszteletre tanít más szokások iránt és nem utolsósorban megannyi különös élménnyel gazdagít."

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Kína

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr455349015

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

orange85 2013.06.07. 07:11:45

az egyik legrosszabb poszt amit valaha itt olvastam.ennél a legótvarabb london poszt is jobb.nem,nem vagyok feldobva.

mit csinál a poszterina?nyaral?vagy csak nem shoppingol,nem költi a pénzt?"mint háziasszony és turista"?
másfél havonta haza repülővel?akkor biztos megérte anyagilag.

baromira nem az jött le,hogy a pénzkeresés miatt ment ki.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.06.07. 07:24:35

No, igen. Ez az igazi kultúrsokk.
Megértem, hogy nem kívántok hosszú távon berendezkedni Kínában.
Kérdés: milyen hosszúra tervezitek a kalandot?
Teljesen "egyedül" vagytok, vagy esetleg sikerült egy expat közösséghez csatlakozni?

Mrs. Clayton 2013.06.07. 07:29:29

Engem az erdekelne, h amikor lemegy a boltba, v egy etterembe ott hogyan tudja kivalasztanin ami neki kell, hogyan, milyen nyelven rendel etelt stb. Volt mar itt egy lany kinabol, aki szt a kinai nyelv nem ismerete miatt 2 honap utan mindenki feladja.

eagles 2013.06.07. 07:47:00

www.hir24.hu/kulfold/2013/06/07/dagad-az-amerikai-adatgyujtesi-botrany/

Látod hagyma, ezért van az embernek hányingere az új hazádtól.

NIKI LAURA 2013.06.07. 07:57:53

Gyerekek,aki nagy pizt akar keresni,es telen fel tud venni harom jageralsot,az Canada Alberta tartomanyaban probalkozzon.

Itt mindenhova ki van irva,hogy van felvetel.
Ha villamossagi,kamionos,mernok,burkolo,gipszkrtonozo,autoszerelo,tetofedo,meg minden mas prolinak aranybanya.

Ne a fostalicska londonba menjetek,ahol a gatya is ramegy a lakasnak nevezett basementre.
Ugyan itt nincs Eu,de a neten kell keresni olyan ceget,akinek van LMO ja,es a nagy cegeknek mind van.
Csinalnak egy skype intetjut,3 honap mulva kezedben a repulojegy,ha felvettek,
Egy ev mulva pr statusz,ra 3 ev utlevel.
4 ev alatt zero to hero.

Nincs a vilagon jelenleg ilyen hely,ahol ilyen gyorsan lehet eredmenyt elerni.Az angolok is ide jonnek,nem Londonba vazeg.
Ezt a kinat meg el kol felejteni.

NIKI LAURA 2013.06.07. 08:00:19

Na jocakat,mert itt pont ejfel.

Ugyandehogy (törölt) 2013.06.07. 08:14:07

"nálunk már inkább csak állateledelnek használják"

ó, te kis városi...

Mrs. Clayton 2013.06.07. 08:18:46

@Babette_: azert az elegge valoszinu h ma mar falun se fozi bele a tyukhuslevesbe a tyuklabat, mert az unokanak az tul undi, sot nem is tudom a Tescoban lehet-e kapni ilyen alkatreszt, lehet?

eagles 2013.06.07. 08:18:48

@Babette_:

Férjhez.

@NIKI LAURA:

Erdész-fakitermelőt is keresnek?

Ugyandehogy (törölt) 2013.06.07. 08:21:17

@Jess G: persze hogy lehet, és persze hogy belefőzik:)
túl vagytok ti civilizálódva:D

a múltkor úgy vettek tőlünk nyulat, hogy a fejét ne vágjuk le!

Mrs. Clayton 2013.06.07. 08:25:30

@Babette_: hat nem tudom, amikor en utoljara a piacon vettem egy kakast azon bizony nem volt rajta a laba, mondjuk en nem ugrom fel az asztaltol ha a tanyeromban csirkelabat latok, de sztem ma mar otthon kuriozum szamba megy ha vki azt eszik

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.06.07. 08:28:15

@Jess G: Menj le falura...
A csirke minden alkatrésze belekerül (bél nélkül) a levesbe. Lába, feje, szárnya...

Mrs. Clayton 2013.06.07. 08:31:22

@tilmir: tenyleg, akitol a kakast vettem, egy idos neni, meg a fejet is levagta, regen a mamam is belerakta nem vitas, de ki tart csirket ma mar, amikor a Tescoban fele annyiba sincs, igaz megenni se lehet, de ez mar masik dolog

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.06.07. 08:37:57

@Jess G: Igen, ez az érem másik oldala.
Sokan már azt sem tudják, hogy néz ki egy "igazi" csirkéből készített leves.
:)

tanato 2013.06.07. 08:38:09

Én is azt kérdeném a posterinától,mennyi időre maradnak, ő személy szerint mivel tölti a napjait,hogy halad a kínai kommunikációval és van e ott más magyar is a környéken?Valamint hogy milyen körülmények között lakik ott,lakótelepen,vagy családi házban stb.?

tanato 2013.06.07. 08:39:08

@tilmir: Méghozzá milyen finom a levesben főtt csirkeláb,gyermekkoromban mindig én kértem el magamnak.

tanato 2013.06.07. 08:41:14

@Quercus58: Egyik unokatesóm férje erdőmérnök,ő fél évet volt kint Norvégiában dolgozni,azután meg néhány hónapoz még Abu Dhabiban is erdősíteni a sivatagot.

Ugyandehogy (törölt) 2013.06.07. 08:41:25

@Jess G: nem annyian mint kéne, de nem is olyan kevesen, mint a városból látszik...

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.06.07. 08:43:46

@tanato: Egyébként érdekes, mert nem kell elhagyni Európát sem, és teljesen mások az étkezési szokások.
A németek sokáig nem ették meg a belsőségeket, sok mindent a mai napig nem is lehet kapni a boltokban.
Itt Svájcban is hiányosak a polcok, pl. csirkezúzát csak a töröknél láttam eddig. Ritkán látni pacalt, tüdőt, szívet.

Ronnie_27 2013.06.07. 08:56:14

A poszt olyan, mintha 2 ott töltött nap után írta volna a hölgy.

Én szívesebben eszek tengeri herkentyűket, mint túrós csuszát. Kutyát azonban nem ennék.

Nincs azzal semmi baj, ha a tyúkláb bele van főve a levesbe, bár felénk is csak az idősebbek eszik meg. A finnyás nagyvárosiaknak pedig egyék inkább a mekis hambit, az nem olyan undi. :-)

Amarante 2013.06.07. 08:57:28

Nekem tetszett:):)Erdekes dolgokat irt es tenyleg udito volt olvasni a tegnapi utan.ott sem volt tobb info csak nem volt ilyen szinesen megirva.

A Nagy falat megneznem,de amugy nem vonz a Kelet annyira:):)

ffüttyfürütty 2013.06.07. 09:03:46

1 kérdés: van a barátodnak köze a táncoló robotokhoz? (bocs ezt meg kellett kérdeznem) :)

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2013.06.07. 09:04:31

@orange85: szerintem nem ótvar poszt ez, mi a baj vele? Azon igyekszem nem felhúzni magam, hogy egy nő írta, ilyeténképpen konkrétumokra "a lényegről" semmiképp sem számíthatunk. Gondolom kitartott. Hatalmas nagy puncikorbácsot kellene kilátásba helyezni a jövőben az ilyenek elhallgatásáért, mostmár tényleg. Annyiszor ehangzott itt hőbörgés, kérés formájában ez, ennek ellenére a "csak így tovább az egyenes, jól bevált úton" filozófia égisze alatt rittyentik az írásokat. Bőszítően értelmetlen.
Engem személy szerint zavarnak még továbbá a szintén tipikusan női társítások, nevesen a teknőseledel, meg a kutyahús. Utóbbival katalizátornak használva az olvasóközönséget elhiteti magával, hogy jólnevelt, NEM ROSSZ, ő sohasem fogyasztana kutyahúst, megszólnák. Így vésődnek a buta konvenciók az elmébe. Még akkor sem próbálja ki soha, ha ott az teljesen természetes (akkor meg a fasznak megy oda). A másik társítás is szerencsétlen, így a szárított halról is lemaradt, pedig legtöbbször igenis jó az. Természetesen az egyéni múltak, élmények fényében kialakulnak a szubjektumok, a szubjektív ízlések és útválasztások, ezzel nincs gond. Azzal van, amikor értelmetlenül képződnek a blokkok vagy más útválasztások valósulnak meg, mint amilyenek lehetnének, rendszerint a kevesebb élmény és újdonság felé mutatva.
Mindezeken túllendülve jól esett Kínában járni egy beszámoló erejéig, igaz, a hiányérzet megmaradt. Többre nem szabad ácsingózni, ESETLEG megjelenik. Bár nem hiszem, kár, hopponmaradás érzése pedig igenis jogos.

Evain 2013.06.07. 09:13:17

Majd jön birca és megmondja az igazságot, de nem úgy van, hogy tejtermék azért nem nagyon van (volt), mert az ázsiaiak nagy része laktózérzékeny?

Amúgy én is marhára megörültem, mikor a holland Metroban végre találtam csirkezuzát. :)

Ami az igazi csirkehúslevest illeti, élénken él emlékeimben, hogy a leves végén vérremenő harc folyt a csirkefejért, ugyanis a velő volt a legjobb benne. :D Anyukám meg a mai napig csirkeláb rajongó.

A gyereknevelésről írt részletek meg megleptek nagyon. Valahogy nehezen illeszthető a képbe a Tigrisanya harci himnuszában írtakkal.

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2013.06.07. 09:13:28

Azt még jegyezzük meg, hogy bár youtube nincs, megvan a saját verziójuk rá, tehát van ott ilyen. Azt nem tudtam, hogy facebook nincs (alternatíva gondolom létezik itt is).

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2013.06.07. 09:15:14

@NIKI LAURA: Ugyanez elmondhato barmelyik skandinav orszag eszaki reszerol is, csak legalabb nem kell 10 repulni hozza plusz tudsz dolgozni magyar utlevellel. Na bumm.

01234567 2013.06.07. 09:27:48

Ez nem volt valami erős. Mondjuk engem inkább az érdekelne, hogy ha német állampolgárságú a párod, miért nem ott telepedtetek le a házasság után? Mi értelme volt egyáltalán Mo.-n próbálkozni? Egy ilyen esettel találkoztam már életemben, ők is visszamenekültek a férj hazájába fél év után.
Ami a kínai hétköznapokat illeti, az emberek zöme lesz@rja a politikát normál esetben, a Kádár rendszer utolsó két évtizedében itt sem foglalkozott vele a zöme, csak egy szűk réteg acsargott demokráciáért, meg szabadságért. Hát 90-ben megkapták a lehetőséget hogy megmutassák milyen az ő világuk. Most ezt nézzük.
Annyi azért ez után a poszt után is megjegyzendő részemről, Kína sem az az ország ahová mennék, ha nem muszáj.

think different 2013.06.07. 09:29:44

@NIKI LAURA: havi £6-8k-nak megfelelő kanadai dollárt keresnék ott?
Mert ha nem, akkor maradnék Londonban. Thx, bye.

Mellesleg rühellem azokat az országokat, amelyekben nincsenek ezeréves kővárak.és úgy kezdődik a történelem könyvük, hogy kinyírták az őslakosokat.

zoxó 2013.06.07. 09:32:29

A csirkeláb élvezete érett fejet és letisztult, megállapodott személyiséget kíván, nem hebrencs tizen- huszonéveseknek való. Én is harmincon túl lettem a húslevesben főtt csirkelábak nagy rajongója, azóta ki nem hagynám.
A posztot meg nő írta női szemmel, és maga is bevallotta, hogy "Az írásomnak nem célja mindent teljes körűen bemutatni, csak azokat a dolgokat, amik számomra érdekesek, ill. amiket tapasztaltam itt, mint háziasszony és turista itt a fél év alatt." Akkor meg?

DieNanny CH 2013.06.07. 09:34:28

@Kellemes Zérókomponista:
"Gondolom kitartott."

Te mit tartasz elfogadható megoldásnak? A barátja menjen ki egyedül, hogy aztán másfél havonta láthassák egymást, és így Szabina megtartja a Mo-i munkahelyét, és nem lesz "kitartott"?
Komolyan érdekel!

tanato 2013.06.07. 09:44:04

@DieNanny: Jaj ez mindig előjön ez az eltartottság már vagy századszor.Legutóbb a malaj postnál.

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2013.06.07. 09:48:46

Eszembe nem jutna a világ egyik legjobb konyhájával rendelkező országban túrós csusza után vágyakozni. De ha igen, akkor is szégyelleném leírni.

bpetya75 2013.06.07. 09:49:43

@zoxó:

"A csirkeláb élvezete érett fejet és letisztult, megállapodott személyiséget kíván"

Két nagyobb lányom 5-6 éves korában olyan örömmel ette a csirkelábat, hogy csak na. Alig telt el 2 év, és már hallani sem akarnak róla. Persze lehet, hogy hozzád hasonlóan később "megtérnek" újra ;-)

tanato 2013.06.07. 09:52:40

@bpetya75: Na az viszont biztos,hogy magában csirkelábat a boltban tényleg állateledelnek szoktunk venni,egész csirke esetén viszont belefőzzük a levesbe.

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2013.06.07. 09:54:29

@DieNanny: nem félreérteni, itt nem ítélkezésről van szó. Arról van szó, hogy ha nem írjuk le, nem beszélünk róla, akkor nincs is, akkor nem létezik? Majd kisilabizálja a kedves olvasó? Mert azt úgy illik? Mert a hagyomány az, hogy ködösen fogalmazunk? Mert a poszt írója nem akarja megosztani magáról ezt az infót? Oké, ilyen is lehet, de egyszerűen ordít, amikor evidenciaként van beleverve a közönségbe, hogy márpedig erről, meg arról vagy amarról tilos érdeklődni, mert az rögtön zsebbenturkálás, bunkóság, meg tudom is én milyen agyfaszok szoktak még születni. Ez szépen oda-vissza hat egymásra, posztban nincs benne, megkérdezve nincs, aztán mennek a közhelyek, következtetések, következetlenségek, miután meg kifulladt a közhelygyár, gittrágásban elfáradt a jónép - mely gittrágás ritkán mutat változatosságot, mivel érdemi konkrétum, hír (ismerjük a hír fogalmát?) igen ritkán van -, utána jöhet a témaelkanyarodás, mely nem baj, csak bosszantó, hogy úgy történik ez, hogy a beszélgetést elindító poszt témájának lesz végül a legkisebb szerepe a kommentfolyamban.
A kérdésedre válaszolva, elég blődség amit felvázoltál, bennem nem merül fel ilyen opció, gondolom igazából benned sem, de akkor ne is akard a számba adni (könnyű itt kabátlopási ügybe keveredni). Igen, sokszor nincs más megoldás, de ismétlem nem ez a gondom. Bár feltűnően sok a női otthonülők száma. Ez az arány a kiegyenlítődöttebbség felé is tendálhatna akár. Az sem lenne ám bűn. Nem szeretem az álszentséget, ennyi. Nem a konkrét posztra kell érteni, de olyan momentumok - pontosabban hiányok - merülnek fel megint, melyek mögé bekukucskálva számos alkalommal ott figyel az álszentség.
Másfelől kétélű a dolog, mert érthető az is, hogy nem akarja a szétszedést a történetét közzétevő. Ezzel megint csak az a baj, hogy a fent vázolt folyamatot erősbíti az elhallgatásokkal... Több bátorság és konkrétum szorulna beléjük, ha értelmetlen okokból fakadóan nem lennének ekézve. Számtalanszor próbáltam már felhívni a figyelmet, hogy ne csináljuk, mert ezzel csak magunknak ártunk (legtipikusabb példa a "kereset tabu"). Nem tudom sikerült-e érthetően.
Lehet mondani jelen gondolatsoromra, hogy én is pont ezt csinálom, 'súlyosbítom' csak a helyzetet, de aki valóban értelmezi, az látja, hogy nem ezért van, s remélhetőleg a hatása sem ez lesz.

Amit nem vágok, hogy minek hazarepdesni másfél havonta... Minek? Létezik erre egzakt, válaszolót tekintve önmagához is őszinte válasz akár posztolótól, akár kommentertől? Várnám.

pamut 2013.06.07. 10:03:43

Szerintem érdekes poszt volt, ha sejtem azért kapta fel pár ember a vizet, mert nem sok derült ki magáról az írójáról. Ez nem baj, nem kell mindig a pletyó, az ország az érdekes.

"mindenki éli a maga életét, nem csinálnak belőle akkora problémát, mint mi otthon, hogy ezzel korlátozzák a szabadságukat."
Nyugattól kelet felé haladva csökken az igény a politikai szabadságjogokra (ez egyben a politikai fejlettség mutatója is). Nálunk sem tömegigény, finoman szólva. 48, 56, 89 egy nagyon szűk réteg ügye volt. Ha tömeg áll egy forradalom mögé, annak egyéb okai vannak főleg materiális. Többséget nálunk is csak saját maga érdekli. Amerikában próbálnák korlátozni a jogokat, lenne nagy felháborodás.

Tökfőzelék123 2013.06.07. 10:06:15

"Számolgattuk, hogy magyar keresetből 50-60 év alatt sikerülne talán saját ingatlanhoz jutni"

Nem számolgattatok, hanem TE SZÁMOLGATTÁL, hogy a német PÁROD fizetése mikor lesz elég a házra/lakásra, mert a tiéd SOHA nem lesz elég közalkalmazott fizetéssel.

"A páromat hamarosan sikeresen átvették a magyarországi munkahelyéről egy német céghez "

Milyen jó, hogy neki volt versenyképes végzettsége, nem csak a pitsáját meresztette közalkalmazottként napi 2 órai munkát 8 órában imitálva.

Te pedig eljöttél vele együtt Kínába, logikus, hiszen otthon egy nyugdíjas közalkalmazotti fizetés szart sem ér, ahogy az ott végzett munka sem ért SZART sem!

Ezzel a poszttal megint bebizonyosodott, hogy egy nőnek százszor jobban megéri egy gazdag f@szt szopkodni, mint tanulni és dolgozni.
A közalkalmazotti fizetésedből 50-60 év múlva SEM lenne pénzed sem kocsira, sem lakásra, de jött John/Juan/Pierre/Günther jó fizetéssel, szép kocsival, szexi kiejtéssel és egyből beütött a szerelem.
Tudod miért drágaságom? Mert a PÁROD nélkül KILÁTÁSTALAN az életed, egymagadban egész életedben éheznél egy szar panel albérletben kocsi, utazások és saját lakásra való esély nélkül.
Az egyetlen kiút egy jómódú pasi volt. Gratulálok, már csak szülni kell és ki van párnázva az életed!

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2013.06.07. 10:06:37

@pamut: "nem kell mindig a pletyó" Most vagy hülye vagy (meg ne haragudj) vagy provokálod a népet. Direkt nem érted, ugye?

pamut 2013.06.07. 10:06:41

@NIKI LAURA: Hergeled itt a jónépet a gyors és könnyű boldogulással... :)

@Don Kartasch: Oda azért kell a svéd vagy a norvég, angolul meg többen tudnak.

pamut 2013.06.07. 10:13:15

@think different: De jól keres valaki :) Drog, kurvák, fegyverkereskedelem? ;)

Mellesleg ha zavar hogy a fogadó ország népe őslakosokat nyírt ki, akkor Londonból húzz el a leghamarabb, mert nincs még egy nép a földön, melynek annyi őslakos-irtás terhelné a múltját, mint az angolok. Nincs olyan kontinens a Földön, ahol ne öldököltek volna tömegesen, és az írek és skótok is sok érdekest tudnának mesélni.

2013.06.07. 10:20:34

@think different: lehet. De, ha valamivel kevesebbet is keresel, sokkal olcsobb az elet/haz, mint Londonban. Foleg Albertaban. Netto jobban jossz ki, meg egy 20% vagassal is.

Kaja kifejezetten olcso volt ott. Mai arakat nem tudom, de mikor atjottunk, sokk volt az angol kaja/kozlekedes es haz ar a kanadai utan. Az adozas a fizetesbol is kedvezobb.

2013.06.07. 10:24:31

@pamut: ne viccelj, azokban az iparagakban joval tobbet keresne

peacefroggg 2013.06.07. 10:28:32

@think different: ha a történelemkönyv későbbi hasábjain irtanak az rendben van?

grovian 2013.06.07. 10:37:38

Ez az iras annyira sekelyesen mutatta ba az elkepesztoen erdekes es valtozatos kinat, hogy kedvet kaptam, hogy vegre befejezzem a sajat, Sanghajrol szolo irasomat.

Egyszeruen sut az irasbol, az, hogy semmit sem tud, nem el kinaiak kozott, nem erti hogy gondolkoznak es elnek (meghogy a rendor vigyaz a rendre...)

Javaslom,.hogy tanuljon meg annyira kinaiul, hogy ertse mit mondanak mikor mutogatnak ra ("laowai..."). Egybol nem lesz ilyen jokedvu.

skylla 2013.06.07. 10:37:50

lehetnek en is kamikaze?

Mrs. Clayton 2013.06.07. 10:38:02

csak úgy mellékesen kérdezném, h akik kitartott, hím nemi szervet szájjal kényeztető, kizárólag a testéből megélő nőnek tartják szerencsétlen posztolót, azok ugyanilyen lendülettel kényeztetnének-e esetleg egy német/angol 70 éves de milliomos hölgyet is, mert a lehetőség nekik is adott, lehet csinálni, jelentkező is van sztem

én már a fény gyermeke vagyok 2013.06.07. 10:39:52

Érzem közeleg az én időm, és lesz igény egy fasza pápuás posztra. Ott is nyugodtan sétálhatsz este az utcán, a helyi lakos akkorra már jóllakott, nem látja benned a kaját. A gyerekek jólneveltek, csak viccből rágcsálják a lábszárad séta közben. Az időjárás kafa, kissé ugyan melegecske, de a fáról ingyen van a lapulevél amivel legyezhezed magad. Nemzeti sport a bóling, a hozzávaló golyó olcsón beszerezhető. A küzdelem sportszerű, csak szabvány koponyával lehet játszani. Időnként valaki bepróbálkozik egy lóbubukám méretűvel, de azt a közösség kirekeszti. Remek fotóim is vannak.

Fotók. Miért ua a 2 alig szerkezetkész épület van a képeken egy 5milliós városból? A disco is annak a pincéjében van? 500 méterre tőletek már egy másik övezet, ahova nem léphettek be?

skylla 2013.06.07. 10:40:24

egyebkent ha masfel havonta jarnak haza, miert hianyzik a csusza?

DieNanny CH 2013.06.07. 10:42:10

@Kellemes Zérókomponista:

Pár napja volt egy posztoló, aki megírta, hogy nem dolgozik, mert nem dolgozHAT. (Nincs rá engedélye.)
Ugyanúgy átsiklott felette néhány olvasó, és a fejéhez vágták, hogy eltartatja magát.
De azért kérdezd meg Szabinától, vele mi a helyzet.

Ez az egyik.

"Amit nem vágok, hogy minek hazarepdesni másfél havonta... Minek? Létezik erre egzakt, válaszolót tekintve önmagához is őszinte válasz akár posztolótól, akár kommentertől? Várnám. "

Szerintem kérdezd meg tőle. Amúgy meg szerintem ez magánügy, mindenki arra költi a pénzét, idejét, érzelmeit, amire akarja.

(Amúgy, ha én anyagilag megtehetném, 2 havonta hazajárnék. Én érzelmileg még ennyire kötődöm a családomhoz. De elnyomom, mert nincs rá pénzem és szabadságom.)

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.06.07. 10:44:44

@Kellemes Zérókomponista: nem masfel havonta , de harom havonta hazamegyek. Igen letezik ra magyarazat.
En pl. maganfogorvoshoz jarok rendszeresen + edesapamnak nagymutetje volt 1.5 eve, ezert azota, miota tudom, latogatom.

ffüttyfürütty 2013.06.07. 10:45:41

Nem értem a fennakadást a háztartásbeliségen. A poszter ezt már az elején leírta: turista és feleségstátuszban él Kínában. Tökfôzelék miért nem csinálod utána?

Tökfőzelék123 2013.06.07. 10:46:25

@Jess G: nem, de egy 40-45 éves gazdag pasi még nálam is elmegy, de csak akkor, ha viszonylag normálisan néz ki, normálisan viselkedik és szigorúan soha többet nem kell dolgoznom

de kellenek: saját ház kerttel, kocsi, évi 3 egzotikus utazás, takarító

mellesleg a posztoló férje nem 70 éves német férfi, úgyhogy ne ferdíts

a másik dolog, hogy az be kell látni, hogy akinek szar munkája van otthon, az totál esélytelen normális életre, egész életében nélkülözik majd, erre pedig az egyetlen megoldás egy olyan jómódú férfit találni, aki viszonylag megfelel a paramétereinknek és gazdag is vagy az lesz a jövőben

skylla 2013.06.07. 10:46:27

@tildy:): de nem kinabol röpködsz haza 13 orat

2013.06.07. 10:50:20

@skylla: amikor anyossal gond volt, a felesegem 12 orat ropkodott London-CT vonalon, 3-4 hetente. Faraszto egy eletszakasz volt.

bpetya75 2013.06.07. 10:57:08

@tanato:

Így van. Asszony nagymamája küldött néha 1-1 egész tyúkot, azoknak az alkatrészei kerültek bele a levesbe. A nagy inkább a lábáért volt oda, a középső meg a tarajáért ;-)

skylla 2013.06.07. 10:58:35

@charlieharper: ez erthetö ok, meg tildye is.

Mrs. Clayton 2013.06.07. 11:01:56

@Tökfőzelék123: ugyan már, nem ilyen egyszerű ez, nekem volt egy rokonom, aki házasság révén került a családba, egy olyan emberhez ment feleségül, akit pelenkáznia kellett, ellenben gazdag volt, hát a kislány inkább elvált néhány év után, mert beleszeretett egy szegény, ám hétköznapi életet biztosító fiúba, pénzt nem sokat kapott
azt meg nem tudjuk a posztból h hány éves és hogy néz ki a poszerina férje, de nem is jelentene semmit, mert van, akinek a kövér, kevésbé sármos pasik tetszenek

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.06.07. 11:02:14

Jók ezek az "életvezetési" tanácsok.
Miért nem írtok ti is, és akkor mi is oszthatnánk nektek az észt?
Kihez kell férjhez/feleségül menni, mikor utazhattok haza és a többi...

Tökfőzelék123 2013.06.07. 11:05:32

@tilmir: amúgy Tilmir ennyire laza a munkatempó Svájcban, hogy ráérsz délelőttönként kommentelgetni vagy te is otthon ülő anyuka vagy?

Én sajnos kihagytam az utóbbi pár hetet, mert hajtás volt, most viszont kezdődik egy road show sok utazgatással, úgyhogy lesz időm kommentelni :-)

2013.06.07. 11:06:04

@tilmir: eleg regota irkalsz ide, hogy tudd, hogy a kommentelok kozott mindenki kepzett psziholgus/pszichiater es lifestyle coach.
Dr Phil elbujhat a HA kommentelokkel szemben (beleertve magamat is).

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.06.07. 11:08:31

@Tökfőzelék123: Részmunkaidőben dolgozom, és nem áll a főnököm a hátam mögött...
:)

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.06.07. 11:10:01

@charlieharper: Igen, sajnos.
Csak már kicsit unalmas, hogy előjön mindig ez a téma...

zebralany · http://zebralany.blog.hu 2013.06.07. 11:10:38

A poszt átlagos volt, szerintem Kínáról sok-sok érdekes dolgot lehetne még írni, annyira más! Várnék mlg érdekességeket!
Azt viszont nem értem mi a baj azzal, ha valaki háztartásbeli!? Ha megtehetik, miért ne? Én annyi mindent tudnék csinálni abban a 8-10 órában amit most munkában töltök...! Na majd következő életemben! ;)

skylla 2013.06.07. 11:13:23

pedig azt hittem, hogy az elsö 10 hozzaszolasban lesz egy okos, aki elmagyarazza, miert rugnak be olyan gyorsan a kinaiak :P

zebralany · http://zebralany.blog.hu 2013.06.07. 11:13:40

A diszkó érdekes lehet, egyszer megnézem ha arra járok!

Tökfőzelék123 2013.06.07. 11:15:21

@tilmir: ez azt jelenti, hogy Svájcból osztod az észt egy magyar blogon és írod a blogodat Svájcról munkaidőben.

Röhej, hogy a magyar ember nem tud változni és külföldön sem dolgozik rendesen, hanem blogolgat munkaidőben.

think different 2013.06.07. 11:22:09

@pamut: Nem helyben csinálták és az európai országok többségének hosszabb a történelme, mint egy Pókember képregény.

Poszt meg akkor lesz a melómról, ha a £10k-s srác leszek. Az még két év. Nagy mázlival egy. Fegyvernek semmi köze hozzá :)

Mrs. Clayton 2013.06.07. 11:22:27

a poszthoz annyit tennék hozzá, h az egyik ismerősöm havonta jár ki Kínába, mivel egy csomó cuccot onnét importálnak, ő kifejezetten szeret ott vásárolni, mivel Mo-n csak a gyerekosztályon tudna vásárolni, irtó jó kacatokat szokott hazahozni, sőt imádtam a kínai wasabis borsót/mogyorót, ezek az Európában árult változatok nagyon gyengék

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.06.07. 11:24:06

@Tökfőzelék123: hat akinek ezt beveszia begye. Engem rettenetesen frusztralna, ha kitartott lennek.

tanato 2013.06.07. 11:33:16

@zebralany: Erről van szó pontosan,lájkolom a hozzászólásodat.Ez a téma mindig előjön ha egy távoli országban élő un. expat feleség ír postot.Ahelyett hogy az illető országról szólna a beszéd,átmegy erre a magánéleti síkra.

think different 2013.06.07. 11:33:40

@tildy:): Megszoknád.
Nem olyan szar ám a St.Tropezi kikötőben ringatozó jachtról bloggolgatni :)

érthetetlen chris 2013.06.07. 11:34:03

@think different: A Walesieket sem helyben irtották, meg az Ireket, Skótokat sem.
A gyarmatokról nem is beszélek most.

Akkor, ha nem szólsz okosabb maradsz.

Mondom én ezt úgy, hogy kicsit sem sajnálom a szegény gyarmatositottakat.

érthetetlen chris 2013.06.07. 11:37:20

Amúgy a posztolótól csak azt kérdezném, hogy miből gondolja, azt hogy az emberek leszarják mondjuk a politikát, ha egy szavukat sem érti?

Plusz engem igencsak zavarna, ha újjal mutogatnának rám az utcán.

think different 2013.06.07. 11:38:14

@érthetetlen chris: oh, a kanadai őslakosok helyzete pont ugyanolyan, mint a skótoké, íreké és welsheké...

Mond, miért vagy ennyire buta?

rafflesia 2013.06.07. 11:41:39

@think different: bizony meg lehet szokni, csak megfelelő célokat kell találni láblógatás helyett

LyukasBogrács 2013.06.07. 11:42:37

@Jess G:
"kényeztetnének-e esetleg egy német/angol 70 éves de milliomos hölgyet is, mert a lehetőség nekik is adott, lehet csinálni, jelentkező is van sztem"

Jelentkezo biztosan van, olyan viszont nincs, aki ebbol posztot irna, olyan meg plane nincs, aki ehhez gratulalna.

tanato 2013.06.07. 11:43:07

@zebralany: Na én is el tudnám tölteni mással a napi munkaidőmet,mint munkával,pedig nem is vagyok kitartott nő.Igaz én már majd 30 évi munkaviszonnyal rendelkezem,ami nálam a rengeteg ügyeletben töltött hétvégi és éjszakai munka miatt időben már 60-nak számít.

pamut 2013.06.07. 11:43:21

@think different: Érdekes ízlés, melyet az nem zavar, ha egy nép végigöldökli a az egész földgolyót, csak otthon ne legyen (annyira) gyilkos. De te tudod.

Tiptoe 2013.06.07. 11:44:09

@Tökfőzelék123: Hát ez tökgáz. Közöd mennyi van ahhoz, hogy a posztoló milyen kapcsolatban él, ameddig neki megfelel?
Érdekesnek találom a fröcsögő lesajnálást és irigykedést a nők között is: szóval aki nem dolgozik (mert pl. egy csomó helyen, pl. arab országokban, lehet hogy Kínában is., stb.) az mind oltári nagy ribanc, aki eladta testét-lelkét.

Süt a jó kis hazai, ocsmány rosszindulat és frusztráció Belőled, gratula!! Ezen még kellene külhonban dolgoznod, hogy kivakard Magad belőle, érdemes.

Az egy más kérdés, hogy Kína adott esetben érdekesebb, sokszínűbb és hatalmasabb, mintsem egy háziasszony-turista leírhatná, de előre beharangozta a posztíró, hogy az ő metszetét kapjuk, aki többet akar, ott az internet vagy a könyvesbolt, lehet olvasni.

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2013.06.07. 11:44:59

@Tökfőzelék123: szerintem nem is jó meló az, ahol nincs egy perc szabadidőd. Azt rabszolgaságnak hívják.

érthetetlen chris 2013.06.07. 11:45:00

@think different: A Walesi nyelv és identitás, mondjuk majdnem megszűnt, mint sok Indián nyelv az angol elnyomás miatt.

Ok a Gael csak visszaszorult, kb ennyi a hasonlóság.

Ma egy kanadai indiánnak megvan ugyanaz a joga, mint minden más kanadainak sőt pozitiv diszkrimináció van.

Ráadásul Kanadában a munka dandárját angol telepesek végezték.

ui: Te okos, vagy nagyon örülj neki :D

Lobelt Ledfold Reloaded 2013.06.07. 11:48:17

Néhány kommentelő milyen kritikán aluli, döbbenet...

Kellemes túristaposzt Kínáról, nincs velem semmi baj. Így látja egy egyszeri európai Kínát egy szervezett körút útán vagy akkor, ha lényegi integráció nélkül él ott (mint ahogy a többség szerintem teszi).

Mrs. Clayton 2013.06.07. 11:49:39

@LyukasBogrács: ha szted se írna ebből senki posztot, ha férfi, akkor miért kell feltételezni minden nőről, h ezt csinálja?

DieNanny CH 2013.06.07. 11:53:36

@Tökfőzelék123:
"Röhej, hogy a magyar ember nem tud változni és külföldön sem dolgozik rendesen, hanem blogolgat munkaidőben. "

...és mégis háromszor olyan jól él! :-)

SzerződésSertés 2013.06.07. 11:57:10

@Tökfőzelék123:
AZ ILYEN IDEGBETEG F@SZOKAT MIÉRT NEM TILTJÁK KI? Komolyan kérdezem. Anyád prostituált volt, vagy mi bajod van?

h_zolee 2013.06.07. 11:57:18

Nem tudom, itt korábban érdekes és értelmes commentek voltak, de újabban - amióta annhyira "belterjesek" "lettetek" - inkább el se olvasom, mert csak a magas lóról való észosztás és a poszt-tolók fikázása megy.

LyukasBogrács 2013.06.07. 12:00:22

@Jess G:
Ki feltetelezi? En biztosan nem.
Szoljon, aki igen!

peacefroggg 2013.06.07. 12:00:33

@Tökfőzelék123: Te tényleg azt gondolod, hogy Svájcban az emberek reggel 8-tól délután 5-ig csakis és kizárólag a munkájukkal vannak elfoglalva?

én már a fény gyermeke vagyok 2013.06.07. 12:01:59

@h_zolee: Nincs igazad, mindenki az adott témához szól hozzá. Ahhoz, amit kapunk reggelire. Hogy szeretjük a csirkelábat, és ha nem kapunk túrót a piacon, készítünk-e bodrikutyánkból körömpörit?

DieNanny CH 2013.06.07. 12:07:09

@h_zolee:

Hát, bizony, azok a régi szép idők! Pl itt egy tavalyi kínai poszt:
hataratkelo.blog.hu/2012/07/20/kinaban_az_elet

2 hozzászólás volt; de a poszt tartalmához, nem a posztoló házaséletéhez és felmenőihez... :-(

2013.06.07. 12:10:10

@h_zolee: Ritkábban szólnak a hozzászólások a posztról, és többször másról, mondjuk, ha "nem jó" a poszt, akkor ezen végső soron nincs mit csodálkozni, találnak maguknak témát az emberek.

2013.06.07. 12:12:38

@Tökfőzelék123: "Mert a PÁROD nélkül KILÁTÁSTALAN az életed, egymagadban egész életedben éheznél egy szar panel albérletben kocsi, utazások és saját lakásra való esély nélkül."

Tehát akinek nincsen kocsija és saját lakása, az hulladék ember? Ez érdekes, kicsit hasonlít arra, amit nem olyan régen mondott egyik mélyen tisztelt honatyánk, hogy mindenki annyi ért, amennyije van. :)

h_zolee 2013.06.07. 12:17:42

@én már a fény gyermeke vagyok: @Philosoraptor: @DieNanny:
Én azt értem. Elkalandozik a beszélgetés, azt én vágom. Na mindegy, nem akarok konkrét példát idézni, nekem a stílussal-személyeskedéssel van problémám. Régebben akárhányszáz comment volt, érdemes volt végigolvasni.

2013.06.07. 12:18:02

@h_zolee: A belterjességet már az elődjén is felvették páran, ami talán igaz is volt, de kétségkívül jobb volt, mint a mostani, nem volt ennyi feszültség meg megmondóember, ezt teszi a nyilvánosság, és ahogy nézem, fb-n is növekszik a követők száma, pár hónappal ezelőtt még csak 19 ezren követték, most meg majdnem 24 ezren. Amúgy attól, hogy páran napi szinten telefossák a posztokat, mert ennyi szabadidejük van a munkahelyükön, még nem lesz belterjes az oldal...

2013.06.07. 12:20:02

@h_zolee: "Régebben akárhányszáz comment volt, érdemes volt végigolvasni."

Nem kell olyan messzire menni, volt nem olyan rég ilyen poszt is, én is meglepődtem a pozitív tendencián, pontosan nem emlékszem, hogy miről szólt, de az megmaradt, amit te is írtál.

négyzet 2013.06.07. 12:23:08

Huh de gáz kommentek. Szerintem kisült a posztból, hogy nem túl régóta vannak ott, nem fognak tudni országelemzést adni. Ezek a részletek meg érdekesnek tűntek, a Városligetben nem láttam még csirkelábat szopogató sétikáló párokat. Na és nyugodtan ki lehet próbálni, hogy a házastárs Kínában kap állást, te meg otthon marardsz... vagy állást keresni Kínában, lol. Mit gondoltok mégis? Micsoda bűn vazze, hogy éltek egy lehetőséggel beszarok.

négyzet 2013.06.07. 12:25:03

@DieNanny: azért volt csak két hozzászólás mert egy archív poszt volt átlinkelve postr-ról. Bár amott is csak 10 hsz volt :D

DieNanny CH 2013.06.07. 12:32:52

@peacefroggg:

Szerintem munkaköre válogatja. Én hetente 3x 7:30-tól 17:30-ig csak és kizárólag a 3 rám bízott gyerekre ügyelek, internetezés kizárva. Amikor bölcsiben vagyok, akkor szintén.

DieNanny CH 2013.06.07. 12:33:51

@négyzethálós:

Oké, kösz! Akkor hál' Istennek, nem volt árnyékra vetődés... :-)

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.06.07. 12:36:38

@Tökfőzelék123: Na, most jól "megaszontad". Gratulálok!
:)
Ítélkezel, miközben nem tudsz rólam semmit sem. Többek között azt sem, mit és milyen formában dolgozok.

Na, ez az igaz magyar mentalitás.

DieNanny CH 2013.06.07. 12:36:52

@h_zolee:

Pont erre gondoltam én is! Én is szerettem a kommenteket olvasni, érdekesek voltak. Azt nem szeretem, ha a posztoló vagy más kommentelő magánéletében akarnak vájkálni, vagy beledöngölik a földbe az életről alkotott felfogása miatt.

peacefroggg 2013.06.07. 12:40:47

@DieNanny: nyilván munkakörtől is függ, de főzelék mondandójából az jött le, mintha szerinte ez általánosságban elképzelhetetlen lenne a svájciakról

bpetya75 2013.06.07. 12:49:54

@tilmir:

Nem ér "igazi magyar mentalitás"-ozni, mert provokáltad szegényt.

Nem tudhatta, hogy nem azért nincs ott a főnök a hátad mögött, mert helyetted is gályázik, hanem mert te vagy az ;-)

Maliyana 2013.06.07. 12:50:09

A poszt valóban egy kissé vérszegény, ahhoz képest, hogy Kína mennyire sokszínű és érdekes. 6 hónap alatt ennél több, komplexebb infója/élménye lehetne az embernek arról a helyről, ahol él. Nekem kicsit olyan, mintha a posztoló egyfajta burokban élne és valóban csak turista lenne. Gondolom ehhez a háztartásbelisége valamelyest hozzájárul.
De lehetne pl. önkénteskedni. Fehér embert mindenhol szívesen vesznek azért, az amolyan "presztízskérdés" Kínában.

A háztartásbeliségről ebben az esetben meg: Kínában még az ember s*ggébe is bevilágítanak, ha ott akarsz dolgozni. Nem egykönnyen adják ki a munkavállalási engedélyt és vízumot. Nekem még a születési anyakönyvi kivonatomat is bekérték, valamint az összes iskolai bizonyítványomat, hogy tényleg megfelelek a pozícióra.

Amúgy Tökfőzeléket meg mérhetetlenül sajnálom...és felfordul a gyomrom attól, hogy valaki így, gyakorlatilag, lekurvázzon egy neki teljesen ismeretlen embert!

2013.06.07. 12:55:43

@Tökfőzelék123: ez azert van, mert jobb hatekonysaggal dolgozunk Svajcban/UKban, mint te Nemetorszagban. Es mellette meg bejon a multitasking.

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2013.06.07. 13:06:46

@négyzethálós: értem én, hogy egy bizonyos szinten felül nehéz önállóan értelmezni, hogy veszélyes volna felülemelkedni a jól bejáratott, ámde annál tévesebb következtetésrendszeren. Hiába ugattam el, hogy én nem erről beszélek, csak a félreértelmezők sorába állsz be. Tudok gratulálni. Ez tényleg ennyivel könnyebb?!
@tilmir: lehet, hogy nem tudunk rólad semmit. Lehet, hogy többet is adhattál volna magadból, akkor árnyaltabb lenne a kép, több volna az infó. Mindenesetre sok sikert a továbbiakban.;DD Látod? A felületességek ismételgetése itt most visszaköszön. Ugyanabba a karakterszámba beleteszed ezután majd a tényleges önmagad.

DieNanny CH 2013.06.07. 13:13:50

@Kellemes Zérókomponista:

Lehet, én is félreértettem valamit... Azt írtad, Szabina kitartott, mert nem dolgozik. Jól értettem, hogy te ezért lenézed őt? És ha igen: kérlek írd le, milyen jó megoldás van ilyen helyzetben (Pár egyik fele külföldi állást kap, másik nem.)

Ha viszont nem nézed le őt, akkor elnézést kérek a feltételezés miatt.

Tényleg kíváncsi vagyok rá!

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.06.07. 13:17:14

@think different: Dehogy szoknam meg. Egy hetig nem tudok megulni a sejhajomon. Egyetlen esetben tudom elkepzelni, hog ideiglenesen eltartott legyek, espedig ha van egy szakmai celom, es arra szeretnek felkeszulni, tanulni. De akkor is visszafizetnem, mert igy fair.

@Tiptoe: ilyet nem mondtam. Mindenki ugy eli az eletet ahogy akarja, szamomra szimplan "idegen" ez a mentalitas, bele sem tudom kepzelni magam.

négyzet 2013.06.07. 13:17:34

@Kellemes Zérókomponista: ezeket a posztokat közönséges emberek írják, ilyet tudnak. Nem értem, hogy miért kérsz számon bármit abból, ami egy posztban szubjektív.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.06.07. 13:18:24

@DieNanny: "És ha igen: kérlek írd le, milyen jó megoldás van ilyen helyzetben (Pár egyik fele külföldi állást kap, másik nem.)" MEgy es szepen keres o is maganak munkat. Barmilyet. LEgalabbis en ezt tennem, kiveve a fentebb emlitett esetet.

olvaso_sg 2013.06.07. 13:29:04

@charlieharper: amugy pont egy honapja tokioban egy hostelben sorozgettem ket sraccal albertabol.
olajipari munkasok 23-25 evesek.
200ezret visznek haza evente es 3 honapos szabijuk van...

négyzet 2013.06.07. 13:29:49

@tildy:): természetesen keres magának munkát, de mint ahogy te is írod, ez nem az az eset. Vagy legalábbis több mint komplikált.

DieNanny CH 2013.06.07. 13:31:14

@tildy:):

Az oké, de én most a posztoló esetére gondoltam. Kínában.

Amichay · http://sipucim.blog.hu/ 2013.06.07. 13:31:27

@Tökfőzelék123: undorító egy hozzászólás! Kérem a blog-gazdát az ilyen személyeskedő, szexis tea baromságokat törölni, ha egy mód van rá. Előre is köszönöm.
Egyébként, a hatalmas ország icipici szeletét bemutató, személyes poszttal semmi baj nincs, lehetne többször is olvasni távoli tájakrol.

nosuti 2013.06.07. 13:32:14

Kínában vezethet autót külföldi? mert egyszer azt hallottam, hogy nem, csak spéci engedéllyel. Ismerősömnek mindig volt sofőrje...

csirkeláb rulez

Tökfőzelék123 2013.06.07. 13:34:46

@peacefroggg: képzeld, itt Németországban mindenhol ez van, netet letiltják, dolgozni kell, punk tum

@Philosoraptor: láttál már olyan embert, aki hónapról hónapra élt?
Én igen, amikor egyetemista koromban önkénteskedtem. Ne tudjátok meg, hogy milyen sorsok vannak és pénz nélkül mennyire le tud csúszni az ember.

@tilmir: gondolom ott sem a TE félfizetésedből éltek meg normálisan, hanem a PÁRODéból
te pedig itt nyugiban ráérsz egy egyszerű adminisztrációs melóban kommentelgetni, amíg a PÁROD kidolgozza a lelkét
gratulálok

@tildy:): a legszimpatikusabb nekem Tildy hozzáállása, nem lenne szabad, hogy egy nő eltartatassa magát, mert akkor rögtön felmerül a kihasználás lehetősége, ami tapasztalatom szerint aránylag nem is kicsi a magyar nők körében, mivel szar végzettséggel kb csak éhen lehet halni Magyarországon, a pénz semmire nem elég, így kb/félig/kvázi pénz miatt szinte minden nő 33-35 felett házasságra hajt, aminek jócskán anyagi okai IS vannak

Tökfőzelék123 2013.06.07. 13:40:10

@Amichay: undorító vagy nem, ez az igazság

egy nő egyedül hogy élne meg a havi nettó 100-120k fizetéséből úgy, hogy fizesse az albérletét + kocsit vegyen, benzin, biztosítás, később meg lakást vegyen?

elmondom neked: sehogy!

a népesség nagy részének szar melója van kevés pénzért, amiből szarul él, de megfogni egy külföldi pasit, az egyenlő az isten lábával, különösen egy közszférában dolgozó nőnek, akinek esélye sincs magas, versenyképes fizetésre, így jó életkörülményekre sem

Lobelt Ledfold Reloaded 2013.06.07. 13:40:13

@nosuti: Nem sépci engedély kell hanem helyi jogosítvány. Nem fogadják el a nemzetközit, amit jól is tesznek, egy európai sofőrnek kábé 20 másodperce lenne az első balesetig. Fordítva a kínait sem fogadja el a világ jó része, ez is bölcs megfontolás.

nosuti 2013.06.07. 13:45:33

@Tökfőzelék123: irigy-e vagy?

na és, nem lehet minden nő olyan tökös mint te, hogy tanul ezerrel, dolgozik keményen (nem közalkalmazottként mert az pfuj) , hogy önállóan is megálljon a lábán és elmondhassa, hogy márpedig őt nem tartja el senki.

Amúgy meg tévesed gondolod, hogy ez kifejezetten a magyar nőkre jellemző. Ilyen nő van minden országban, és olyan férfi is, aki nem engedi dolgozni a feleségét, ha megteheti, és a tenyerén hordozza, mert neki erre van szüksége, így érzi jól magát. Vagy csak mert szereti a nőt. Az ő dolguk.

Lobelt Ledfold Reloaded 2013.06.07. 13:47:03

@Maliyana: "Kínában még az ember s*ggébe is bevilágítanak, ha ott akarsz dolgozni. Nem egykönnyen adják ki a munkavállalási engedélyt és vízumot. Nekem még a születési anyakönyvi kivonatomat is bekérték, valamint az összes iskolai bizonyítványomat, hogy tényleg megfelelek a pozícióra."

Mint a világ legtöbb országában ők is védik a munkaerőpiacukat (ami amúgy elég vonzó is tud lenni). A nyitott helyeken (félkínai Hong Kong, Shanghai, Shenzen) sokkal könnyebb megszerezni az engedélyt, de például Pekingben már nem, ezért sok nagy multi is hivatalosan Shanghaiban szerzi be ezeket (ott például kevésbé elvárás az MsC diploma) és aztán kitrükközik, hogy az ember mégis Pekingben dolgozzon. Ráadásul sok a potyautas (afrikaiak millió szám) akiket ki akarnak szűrni, azaz tényleg be kell bizonyítani, hogy olyat (is) tudsz, amit helyi ember nem tudna elvégezni, továbbá bizonyítani kell, hogy te valóban TE vagy. És persze évente variálják a szabályozást...

olvaso_sg 2013.06.07. 13:48:37

@tanato: en a numbeo.com ot szoktam erre hasznalni. probaltam olyan varost keresni ahol az atlag fizubol rosszabbul lehet kijonni mint pesten de nem volt konnyu talalni...

alpynia 2013.06.07. 13:50:57

@Tökfőzelék123: a posztoló nevében is kikérem ezt a hangnemet. Miért kell feltételezni valakiről alapból, hogy csak a pénzéért megy hozzá valakihez? Egy közalkalmazott ugyanúgy rendelkezik diplomával, lehet jogász, közgazdász, orvos, mint bárki más. Miért kell leszólni, amiért nem a karrierjét hajkurássza napi 12 órában, hanem más értékeket tart fontosnak? Miért ne menne a férjével akárhová, ha őt áthelyezik?

Úgy látom, súlyos problémák vannak itt a fejekben.

A hiányolt információt kergetőket se értem, elég világosan le van írva minden. A férje - bár német - szeretett Magyarországon élni, azért nem az ő hazájában éltek. Majd amikor Kínába ment dolgozni, felmondott és követte. És ha már háziasszonyként és turistaként aposztrofálta magát, abból kiderül, hogy nem dolgozik (kérdés, hogy egyáltalán dolgozhatna-e vagy ott is tiltják, mint sok más országban).

Mindenki másképp éli az életét, jó lenne, ha ezt tiszteletben tartanád.

Tökfőzelék123 2013.06.07. 13:52:38

@Lobelt Ledfold Reloaded: nyugodtan írd le, hogy kritikán aluli vagyok

azt hiszed, hogy a kínai feleséged csak a két szép szemedért ment hozzád? ha igen, akkor rettenetesen naiv vagy

peacefroggg 2013.06.07. 13:54:08

@nosuti: igen, ez így van, külföldi nem vezethet (csak engedéllyel), de nem is nagyon akarnak, mert ha halálos balesetet okoznak akkor a halálbüntetést rájuk is kiszabhatják

Amichay · http://sipucim.blog.hu/ 2013.06.07. 13:54:18

@Tökfőzelék123: hogy ki mennyiből tud egyedül megélni, az nem attól függ, hogy nő vagy férfi az illető. Nyilvánvaló, hogy egy fizetésből nehezebb ugyanazt a rezsit fizetni. Engem az háboritott fel, ahogy letamadsz egy embert, akit nem ismersz, fogalmad sincs arról, hogy milyen megfontolásból döntött úgy, hogy feladja a magyarországi munkáját, es egyáltalán... Ez az undorító!

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.06.07. 13:55:57

@nosuti: nem tudom tokfozelek no vagy pasi, de azert tenyleg vannak erdekes dolgok. Mondhatni van jopar no aki beleul a keszbe. A lelkiismeretuk nem szolal meg vajon?

" Ilyen nő van minden országban, és olyan férfi is, aki nem engedi dolgozni a feleségét, ha megteheti, és a tenyerén hordozza, mert neki erre van szüksége, így érzi jól magát. "

Jelenleg abban a helyzetben vagyok, hogy nalunk forditott eset van, hagytam paromat szakmailag kiprobalni magat, mikozben az en fizumbol eltunk.
Egy ido utan besokall az ember ( lehet nem mindenki, de en spec igen) , es bizony elkezdi mondogatni, hogy jobb lenne kimozdulni otthonrol, es allast keresni. Mar a tudat is segitene, hogy nem csak egy emberen mulik a megelhetes. Engem pszichesen ez az idoszak leamortizalt, meg ugy is, hogy harmonikus, boldog parkapcsolatban elek.

peacefroggg 2013.06.07. 13:59:01

@Tökfőzelék123: velem pont melléfogtál, mert dolgoztam már Németországban és ott nem ez volt, egy kicsit sem volt tilos az internet, de még csak nem is korlátozták
(német cég volt amúgy, csakhogy ne mondd, hogy biztos valami külföldi cég, ahol lazábban veszik a dolgokat)

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.06.07. 13:59:16

@Tökfőzelék123: "gondolom ott sem a TE félfizetésedből éltek meg normálisan, hanem a PÁRODéból
te pedig itt nyugiban ráérsz egy egyszerű adminisztrációs melóban kommentelgetni, amíg a PÁROD kidolgozza a lelkét
gratulálok"
Okoska!
Közös vállalkozásból élünk. Hol én, hol ő dolgozik többet.
:D
Be lehet fejezni az okoskodást.

Tökfőzelék123 2013.06.07. 14:06:24

@nosuti: nem vagyok irigy, csak nem a lukam miatt tart el valaki

@alpynia: a közszférába a lúzerek mennek, aki nem akar sokat és jó minőségben dolgozni, nézzétek meg a tanárokat és az ügyintézőket a hivatalokban és önkormányzatoknál

@Amichay: elfelejtettél ARRA válaszolni, amit írtam
igenis nagy előrelépés egy fos melóban dolgozó átlag nő számára egy külföldi férfi, mert perspektívát jelent

@peacefroggg: veled igen, de nálunk le van tiltva
most is a repcsiről írok, nincs munkaidő, utazunk, megyünk road showzni

@tilmir: mindketten félállásban vagytok a saját vállalkozásotokban? ő miért nem blogolgat és kommentelget délelőttönként?

négyzet 2013.06.07. 14:09:06

@tildy:): egy férfi nem attól fogja magát rosszul érezni, ha egyedül keres a családban, hanem, ha a saját mércéje szerint keveset. Alapvetően másképp éli meg az egykeresős témát, mint a nő.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.07. 14:09:13

@tilmir: belsoseget nagyon sok helyen nem esznek meg
a magyarok nagy resze imadja es azt hiszi, az azutan az isteni es csodalkoznak, hogy sokan alapbol szemetnek tartjak

négyzet 2013.06.07. 14:10:36

@Tökfőzelék123: "csak nem a lukam miatt tart el valaki"

hanem a két szép szemedért, ahogy te mondanád :D :D :D

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.06.07. 14:14:31

@hagyma: Igen, így van. Egy hentes ismerős mesélte, hogy régen a németeknél is ment minden a szemétbe, az utóbbi 20 évben - valószínűleg a bevándorlók miatt - már van amit feldolgoznak. Pacalt pl. lehet kapni.

Tökfőzelék123 2013.06.07. 14:17:27

@négyzethálós: tisztázzuk: nem tart el senki, nem félállásban dolgozom, hanem egészben és mindenért magam felelek

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.07. 14:17:28

@Zka: hat, hogy a vilag legjobb konyhaja lenne az nezopont kerdese
en ugy 2-3 havonta erzem ugy, hogy eszek egy kis kinait
kutyat-lovat-nagymamat nem eszem
be kell valljam a csuszat sem igazan kedvelem
/de azt latni kell, hogy a turo rudi es a tejfol az igenis szempont az EXPAKTOKNAL/

négyzet 2013.06.07. 14:18:08

@Tökfőzelék123: te írtad, mit reklamálsz? :)

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.06.07. 14:20:07

@Tökfőzelék123: így van. :) Ezt úgy hívják, hogy munkamegosztás. Ő nem kommentel ,mert hamar felmegy a vérnyomása a hasonló kóstolgatástól, mint amit te csinálsz.
Elárulom, most épp pecázik.
:)

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.06.07. 14:20:22

@négyzethálós: hat erdekes egy ferfi, ahol fel nem merul, hogy netan a nonek sem csak otthon kene ulni, vagy az o penztarcajabol elni. Ok tudjak, nekem szimplan "furcsa"

Tökfőzelék123 2013.06.07. 14:21:35

@négyzethálós: hibáztam
de megismétlem: egyedül élek, normális fizetésért, normális melóban, és nem tart el senki a lukamért!

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.06.07. 14:21:47

@tildy:): mielott felreertes lenne, tudom hogy ahazimunka is tud nagyon kegyetlen es sok lenni, ugyhogy az elozo hozzaszolasom atfogalmaznam, mert felreertheto. "hogy netan a nonek sem csak otthon kene lenni, es az o penztarcajabol elni."

BTBTBT 2013.06.07. 14:22:35

@NIKI LAURA: Miert dolgozol kulfoldon es mit, amikor otthon van a luxustanyad? De komolyan.

bobsys 2013.06.07. 14:25:04

A paromozasert en letoltendod adnak. Elettars, barat, baratno, akarmi de nem parom

négyzet 2013.06.07. 14:25:46

@Tökfőzelék123: túl sok a luk. Lehet, hogy túl sok Kretént olvastál?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.07. 14:26:09

@DieNanny: amugyis valoszinu, a ceg fizeti, benne lehet a szerzodesben

négyzet 2013.06.07. 14:27:02

@tildy:): az, hogy felmerül vagy frusztrálja-e (leamortizálja-e, mint téged), két különböző dolog.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.07. 14:28:27

@tilmir: oh
megszokott
en pl egy ven amerikai not vettem el a zoldkartyaert:)

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.06.07. 14:29:13

@bobsys: kezdesz amerikanizalodni. Nem elettarsam, mert az olyan rideg, baratom, de tobb mint barat, parom es kesz.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.07. 14:30:14

@tildy:): hahaha
ha szerelmes lennel egy milliardosban, rogton el is hajtanad

peacefroggg 2013.06.07. 14:30:50

@Tökfőzelék123:
"a közszférába a lúzerek mennek, aki nem akar sokat és jó minőségben dolgozni, nézzétek meg a tanárokat és az ügyintézőket a hivatalokban és önkormányzatoknál"

ez a botor kijelentést és egyben általánosítást kérlek vond vissza már csak a saját hitelességed miatt is, meg amúgy is kikérem magamnak édesanyám nevében is

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.06.07. 14:32:17

@Tökfőzelék123:
"egyedül élek,"
Azt hiszem ez a probléma, talán kéne egy pasi...
:D

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.06.07. 14:33:32

@hagyma: adtam mar fel olyan kapcsolatot, ahol helyi viszonylatban a srac gazdagnak szamitott. Pont azt akarta, hogy majd en otthonlegyek, es megmondja, mit csinalhatok. Szerinte a tenyeren hordozott volna, szerintem nagyon nem.

Valoszinuleg nem hajtanam el az illetot, de ugyanugy jarnek dolgozni es ugyanugy nem hagynam, hogy o veszegessen nekem dolgokat.

Fekete Pegazus 2013.06.07. 14:36:30

Tökfőzelék, abban a kurva nagy karrier és sikerhajhászós életedben néha keféltesd meg magad, te frusztrált emancipunci...
Rángass be valakit a repülőgép mosdójába, had legyen egyszer egy jó napod, b@sz@tl@n, irigy pics@.

2013.06.07. 14:37:19

@olvaso_sg: gondolom fenn vannak Fort Mcmurrayben. Aki ott kibirja, meg is erdemli az evi CAD 200K-t

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.07. 14:37:45

@tildy:): viszont akkor a baratod/ bocsanat parod, es occse/ egy ideig eltartott volt
az OK?

2013.06.07. 14:40:05

@Tökfőzelék123: ne beszelj butasagokat. Egyik nemet beosztottamnak sincs letiltva a net. Es meg mielott... Frankfurt es Munchenben vannak.

BTBTBT 2013.06.07. 14:40:26

@én már a fény gyermeke vagyok:
"Ott is nyugodtan sétálhatsz este az utcán, a helyi lakos akkorra már jóllakott, nem látja benned a kaját. A gyerekek jólneveltek, csak viccből rágcsálják a lábszárad séta közben."
Ide azzal a papuas poszttal. :DDD

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.06.07. 14:42:16

@hagyma: ha munkakeresessel/sajat szakmai fejlesztesukkel toltik az idot, akkor igen. Azzal toltottek. Amikor nem, akkor meg kaptak egy kis osztast ;]

Dragonlady (Bp, Hun) 2013.06.07. 14:43:23

@Tökfőzelék123: "a közszférába a lúzerek mennek, aki nem akar sokat és jó minőségben dolgozni, nézzétek meg a tanárokat és az ügyintézőket a hivatalokban és önkormányzatoknál"

Gratulálok a világképedhez azok nevében is, akik megtanítottak annó írni és olvasni.
(Ne aggódj, már egy évtizede leléptem arrafele, ahol anyagilag és erkölcsileg is megbecsülik a tanárokat.)

Lobelt, Kínában az önkénteskedéshez is kell munkavállalási esetleg? Az számomra sokmindent megmagyarázna. (Thaiföldön kell, elvileg akkor is bajba kerülhet az ember, ha valami kretén rosszakaró feldobja, hogy ingyen tanítgat délutánonként a falu iskolájában, és nincs aki "megvédje".)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.07. 14:43:51

@tildy:): na, ez a holgy is szakmai fejlesztest vegez kinaban

BTBTBT 2013.06.07. 14:47:21

@tildy:):
Azert, mert meg nem kaptal olyan ajanlatot, amit nem tudtal visszautasitani. :)))

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.06.07. 14:47:25

@hagyma: vicces vagy. Egyebkent meg a koltseget visszafizetik. Es ez igy fair.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.07. 14:49:42

@tildy:): en 2 percet nem meloznek, ha mMary milliardos lenne
najo
szakmailag fejlesztenem magam itthon, irogatnek stb.

komolyabbra forditva
ha egy nonek a hapsija kap egy lehetoseget, papua ujginean, kinaban vagy alaszkaban, hogy uj kihivasokkal kelljen megkuzdeni, kap jo penzt es erdekli a dolog, a PARJA mi az hotkoros lofaszaert ne menne vele, megha nem is dolgozhat ott?
azert mert tokfozelek szerint elfogadhatatlan?
hat az lenne elfogadhatatlan ha otthon maradt volna
amellett hogy en nem akarnek kinaban dolgozni, de ha barhova mennem kellene, Mary jonne velem, akar lenne meloja akar nem
ez igy mukodik

az hogy tokfozelek meg Te feminista vagy, az egy dolog, de sok ferfi nem rajong a feministakert

Mrs. Clayton 2013.06.07. 14:49:50

@charlieharper: azért egy csontozó üzemben megnézem, amikor netezik bárki is :-D le se kell tiltani

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.07. 14:51:42

@tildy:): en mindig vicces vagyok, keszulok az elso stand up-omra
/majd ha mult idoben irod, akkor lesz tuti:)/

2013.06.07. 14:52:12

@Jess G: A csontozo uzemben meg van a csontozobak telefonja, amirol tud irogatni. En sem a munkahelyi geprol irok....

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.07. 14:52:13

nalunk a hotelben a face le van tiltva:)

pamut 2013.06.07. 14:52:51

@olvaso_sg: Kérdés, hogy milyen munkások... melósok vagy mérnökök... bár az olajiparban mocskosul sokat fizetnek, ezt hallottam máshonnan is.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.06.07. 14:53:08

@hagyma: folyamatban van, legyen eleg ennyi :P

Mrs. Clayton 2013.06.07. 14:53:59

@hagyma: kétlem, ha éles szituról lenne szó, akkor bmelyikük azt mondaná, h menj csak drágám 5 év múlva ugyanitt visszavárlak, én ugyan fel nem adom a jászkundorozsmai önkormányzatnál az írnoki állásomat, ha igen, akkor nem is volt soha a párja, csak együtt laktak

2013.06.07. 14:55:14

@pamut: fort mcmurrayben mindenkit megszokas fizetni. A nagy semmiben ugysem tudod elkolteni. A torontoi fizetesnel joval tobbet kapsz ott. Csak ki kell birni. Szemely szerint inkabb az alacsonyabb ber, mint fort mcmurray

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.07. 14:56:58

@tildy:): oh engem nem erdekel, csak ugy osszejottetek tokfozelekkel mint megmondo feministak es kozben meg az elet furabb a szarnal
sosem tudhatod mi tortenik
a posztolot a parja vinni akarta magaval
egy fizetes eleg nekik
a pasi menni akart
hogy ez valakiben is felmerult, hogy ettol a holgy kitartott, az egy barom
/ez nem Te vagy, nem Te montad/

fel ev alatt meg mi mast ismerhetett meg kinabol?
mikor Vacra koltoztem fel ev alatt Vacot sem ismertem meg teljesen
maskeppen hivtak a nagyvadaszt pl.
hu most ott arviz lehet
ra is nezek

Mrs. Clayton 2013.06.07. 14:57:04

@charlieharper: ezt azért mondtam, mert anno egy ismerősöm vmi ügynökséggel kiment Németoba pulykát csontozni, gyakorlatilag olyan szintű robotmunkát kellett végrehajtani, ami kb az emberi teljesítőképesség határán volt, ott arra se volt idő, h pisiljenek, nem hogy netezzenek...
lehet tökfőzelék is ilyen helyen dolgozik, ezért "elérhetetlen" számára a net és azért utálja a htb-ket, mert neki esélye nincs összeszedni egy olyan pasit, aki el tudná/akarná tartani

2013.06.07. 14:58:08

@Jess G: az ismerosnek pulyka szaga volt?

Lobelt Ledfold Reloaded 2013.06.07. 14:58:47

@Chang Yai: Ezt nem tudom, tényleg nem, de mi az önkéntesség? Honnan tudja az állam, hogy nem kapsz-e zsebbe adózást kikerülve mégis pénzt ha például éppen tanítgatsz? Én a cégen keresztül csináltam ilyesmit, de az kifejezetten a multi branding fogása volt és árva gyerekekkel kellett pózolni meg sportversenyt rendezni nekik miközben mindenhol méter magas céglogók virítottak.

Magad tartod el ha önkéntes vagy, vagy valami szervezettel mész akik ellátnak? Utóbbi esetben nem lehet para, hisz egy nagy szervezet tud neked intézni vízumot, tartja a hátát. Nade tök egyedül nekiindulni Kínának mint Kőrösi Terézanya Csomasándor... szerintem ezt nem hagyná a párt, de lehet tévedek.

2013.06.07. 14:59:33

@morsels: ha mar itt vagy, irhatnal a jelenlegi albertai allapotokrol/fizetesekrol. Nincs friss infom.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.07. 14:59:53

@Lobelt Ledfold Reloaded:
"Néhány kommentelő milyen kritikán aluli, döbbenet..."

Igen, én is észrevettem már pár napja... biztos telihold van vagy ilyesmi. Vagy csak régen szexeltek egy jót :)

Mrs. Clayton 2013.06.07. 15:02:13

@charlieharper: nem, eléggé komoly "vegyvédelmi"hacukában és védőfelszerelésben kellett dolgozni, így 2 nap után úgy menekült haza, csak mesélte, h milyen kemény volt, de voltak ott sokan, akik örültek, h csinálhatják

Mrs. Clayton 2013.06.07. 15:05:25

@charlieharper: egyébként nagyon sok ismerősöm van, pl itt a városban ismerek egy srácot, aki cipőtalpakat ragaszt egy cipőgyárban, genyóság, de ha rágondolok mindig röhögnöm kell, mert milyen egy munka már az, ugyanakkor sztem ő sem tud munka közben netezni
és egyáltalán milyen egy szar meló lehet az, ahol nem lehet netezni? felháborodni a netezésen kb olyan szintű, mint kiakadni azon ha vki htb

pamut 2013.06.07. 15:05:39

@charlieharper: Mit kell kibírni? Gondolom nem szabadtéri munka van, és fűtenek. Net is van gondolom, meg tévé is, meg konditerem. Egy évig csak ki lehet bírni rongyos 200k-ért.

morsels (törölt) 2013.06.07. 15:06:16

@charlieharper:
Hat en is csak a google-on tudnam megnezni :-).
Nincs infom, kulonosebben nem izgat az a lehetoseg. Talan 20 evvel ezelott :-)

Dragonlady (Bp, Hun) 2013.06.07. 15:07:33

@Lobelt Ledfold Reloaded: mármint arra gondoltam, hogy olyanok számára lehetne opció az önkénteskedés, akik férj, család kapcsán vannak kint, de nincsen állásuk.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.06.07. 15:12:43

@Jess G: anno feladtam ex miatt az almom ideiglenesen. Az hogy azóta ex, sokat elmond. Állást feladnek, ha költözni kell, de a vagyaimban , almaimban kitartok, mennek dolgozni, nincs kecmec.

Lobelt Ledfold Reloaded 2013.06.07. 15:13:29

@Chang Yai: Akkor szerintem működik, de valszeg hivatalosan be kell jelenteni. Minden attól függhet (itthon is), hogy milyen típusú vízumod van. Ha már úgyis ott vagy mert családegyesítési célból követted a közvetlen családtagot, akkor miért ne vehetnéd fel a kapcsolatot egy helyi szervezettel (van millió belőle) és gondozhatnál kivert kutyákat, taníthatnál angolt a helyi iskolában stb. Az viszont biztos, hogy célszerű ezt hivatalos utakon végezni, és valahol bejelenteni, hogy te unalmadban itt és itt kábé ezt és ezt fogsz csinálni, és hogy milyen javadalmazás van cserébe (szállás is, amúgy is tudni akarja a rendőrség 24 órán belül ha székhelyet váltasz, a hotelek maguktól bejelentik, bár ezt általában nem veszik túl komolyan mert jó pénzt hoznak a túristák).

Akik viszont (ismertem csomó ilyen török meg mexikói embert) túristavízummal nyomulnak, néha kimennek majd visszajönnek és közben feketén melóznak nagyon megszívhatják, a kínai állam időnként hullámszerű razziákat nyom, hogy az ilyeneket kiszűrje.

négyzet 2013.06.07. 15:16:17

@tildy:): Van azért olyan, hogy a srác túl nyomulós, erőszakos, rád akarja erőltetni a saját világát, vagy nem találkozik az ízlésetek, mert neked nem bársonyból volt a pelenkád, neki meg igen. De akkor sem azért hagyod ott, mert pénze van, hanem mert nem tetszik. Ha meg tetszik, akkor nem fogod azért otthagyni, mert pénze van. Vagy igen?

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.06.07. 15:17:59

@négyzethálós: erre már válaszoltam szerintem. De akkor megint, attól hogy pénze van, én még mennék dolgozni.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.07. 15:18:21

@Jess G:
Tökfőzelék számára nem a netezés elérhetetlen, hanem egy férfi, aki rendesen ellátja a baját... ;) Nem csoda, hogy frusztrált :)

Tökfőzelék123 2013.06.07. 15:20:20

@Jess G: gondolom nem tudod, mi az a road show
IPO-val utazzuk körbe a világot, értékpapír kibocsátásakor a befektetőket meglátogatjuk, tárgyalunk velük stb.

consultingban nyomulok pénzügyi és banki területen

Mrs. Clayton 2013.06.07. 15:20:30

@tildy:):jó ilyet én is csináltam, de ha visszanézel, meg logikusan nézed, akkor egy társ igen is hoz áldozatokat a párjáért, a tiéd amikor arról lett volna szó nyilván nem hozott, mert különben még mindig a társad lenne, ez az ő hibája és nem a tiéd, egy kapcsolatban az teljesen normális, h az egyik feladja a munkáját és Kínába megy a férjével, meg az is h ilyenkor a férj eltartja és 10 év múlva se keni a másik kenyerére, h de ő akkor és ott mit meg nem tett, mert ha megteszi akkor az nem társ, csak egy üzleti partner

négyzet 2013.06.07. 15:21:30

@tildy:): De ha azért elhagyod, mert nem enged dolgozni, akkor ő maga nem tetszik, nem a pénze.

BoGyesz 2013.06.07. 15:21:51

@tildy:): Ez attól függ, hogy ki milyen családban nőtt fel, mit tekint normálisnak és furcsának. Nekem az a normális, hogy feleségem a kilenc hónapos kislányunkkal van egész nap, bevásárol, takarít, háztartásról gondoskodik és mire hazaérek este hatkor, már épp készen is van a vacsora. :-) Nekem az lenne furcsa, ha ez nem így lenne.
Szerintem te sem erre gondoltál, hogy "otthon van egész nap".

Amarante 2013.06.07. 15:22:39

@tildy:): Marha jo dolog a noi emancipacio!Engem csak az aggaszt,hogy miota karrieristak a nok-sot sokkal fontosabb lett mint a csalad!azota szerintem szemmel lathatolag hanyatlik a fiatal generaciok nevelese,szocializacios keszsege,viselkedese stb.
Mig nem voltak gyerekeim nekem is fontos volt a munkam,de mikor megjottek ok,akkor elsodleges feleloseget ertuk vallaltam es nem az esetleges karrieremert:):)
Igaz ez mar nagyon osdi szemleletmod,de 4 gyerek anyjakent mondom:nincs olyan karrier,ami karpotolni tudna a toluk elvett idot:):)

Mrs. Clayton 2013.06.07. 15:25:08

@Kovermadar: akkor viszont ronda is, mert ha vki egy ródsón nem tud felszedni min.1 jó pasit az másmilyen nem lehet, de tartok tőle, h itt másról lehet szó

Amarante 2013.06.07. 15:32:26

@Jess G: Nem is!!!!Es a lelke is biztos szep es noies,azert valasztotta ponty ezt a kepet a neve melle:):):)

james80 (törölt) 2013.06.07. 15:37:30

@Tökfőzelék123: Mindig is felnéztem a consultingban pénzügyi és banki területen nyomulókra ...wehehehehhehe , jó kedvem lett köszönöm!

Mrs. Clayton 2013.06.07. 15:38:59

@Kovermadar: én nem tudom, ő mondta h ott van
@Amarante: szerintem meg egy 20-on éves főiskolás/egyetemista, aki a múlt héten látta a marketing könyvben h az IPO azt jelenti h initial public offering, aztán most itt bemondta a nagy okosat, meg h ródsón van, mert feltalálták a nyílt végű lízinget v vmi hasonlót

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.06.07. 15:43:36

@Jess G: Hat pedig ez kokemeny uzlet is. Azert fektet az ember energiat az egesz kapcsolatba, mert latja ertelmet, mert latja a kozos kuzdest. HA az egyik csak kivesz a kapcsolatbol( akar anyagilag, akar erzelmileg) , es nem ad bele, ott elobb utobb borul a bili.

@négyzethálós: sosem mondtam, hogya penz miatt nem valasztanek egy pasit, mikozben tetszik. Amirol beszeltem, az teljesen mas. Nem lennek kitartott, ennyi.

@BoGyesz: nalunk a parom a "healer" , a gondoskodo. Eq-ban is merfoldekkel elottem jar. Erdekes, nalunk o var vacsoraval:D

@Amarante: el kell fogadni, valakit nem csak a csaladi dolgok tudnak lekotni. Masreszt a gyereknek ket szuloije van, ildomos mindkettonek egyforman kivennia geyreknevelesbol, haztartasbol, stb egyforman a maga reszet.
Meg nincs gyerekem, de valoszinuelg parom maradna otthon vele idovel.

Dragonlady (Bp, Hun) 2013.06.07. 15:45:35

Az van, hogy akármit csinál az ember, úgyis lesz valaki, aki beleköt. Ha magyar iskolában tanítok, akkor lúzer, ha inkább elmegyek multihoz, akkor haszontalan bölcsész, aki az adófizetők pénzén hiába lógatta a lábát, ha külföldre, akkor hazaáruló, ha férjhez, akkor kitartott, ha egyedül, akkor fapina, ha négy gyerek, akkor felelőtlenül szaporodó biorobot, ha a munka, akkor karrierista picsa, ha netezek, akkor biztos nem dolgozok, ha nem netezek, akkor szatyorban élek, ha pizzát eszek vacsorára, akkor nevetséges vagyok, mert nem tudok elszakadni Európától, ha rizst papajasalátával, akkor hiába majmolom az ázsiaiakat, úgyse leszek az, ha tömegközlekedek, akkor biztos mosogatok csak, hogy nem telik autóra, ha autóval, akkor nem integrálódok a helyi szokásokhoz és büdös a helyiekkel keveredni, ha strandpapucsban járok, akkor igénytelen, ha cipőt húzok, akkor hogy lehetek ilyen hülye a monszunban, mit parádézok, ha próbálom tanulni a nyelvet és sok hibával makogok, akkor szánalmas, ha nem tanulom a nyelvet, akkor csak egy gyarmatosító, ha CNN-t nézek, akkor nem akarom érteni, a helyiek mit élnek meg, ha Myanmar Times-t olvasok, akkor biztos hagyom, hogy agymosson a rezsim, ha a piacon vásárolok, akkor őrüt vagyok, hogy kockáztatom a vérhast, ha az abc-ben vásárolok, akkor a gonosz multik zsebét tömöm, akik újzélandról importálják az almát, és így tovább.
Szerintem meg mindenki bassza meg. :-)

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.06.07. 15:46:42

@négyzethálós: ket kulon tortenetrol van szo, mindket esetben az exek probaltak "megreformalni" noi viselekedesmintaba belerakni.
Egyik esetben nagyon konzervativan, meg az egyetem miatt is hiszti ment, masik esetben csak a szakmai tudasom kerdojeleztek meg .

Nem jott ossze:D

váj mí 2013.06.07. 15:50:41

@Chang Yai: Látod, pasinak kellett volna születned! :D

rafflesia 2013.06.07. 15:51:05

@Tökfőzelék123: na látod én meg mielőtt amellett döntöttem, hogy 'kitartott' legyek egy efféle road show-ra készülő vállalat konszolidált beszámolóját készítgettem.
Borzasztóan sértő dolgokat írsz itt le egy pár más kommentelővel együtt, nem győzök azon csodálkozni, vajon mitől lettél te ilyen sértett es frusztrált? Ennyire zárt, ennyire képtelen másokat elfogadni? Ennyire biztos abban, hogy minimális info alapján meg és elitélhetsz másokat?! Én oszintén sajnállak teged.
És csak megerősited, hogy jól döntöttem, mikor kijöttem, mert bár már nem készitek többé fontos beszámolókat, valamivel mégis gazdagodtam: mások elfogadásában, nyitottságban több lettem...

Amarante 2013.06.07. 15:52:34

@tildy:): Ildomosnak ildomos lenne,de fene tudja miert en meg mindeg azt kepzelem,hogy a gyereknek az elso eveiben nagyobb szuksege van ram,mint a fonokomnek:):):)
oszinten szolva ha egy parkapcsolatban felmerul az,hogy en penzem,te penzed,eltartott vagy sem,haaaat....szerintem ezt nagyon hamar be koll fejezni.Az mar nem par es nem kapcsolat:):)
Azert,mert en igy hiszem,attol a te velemenyedet tiszteletben tartom:):)

váj mí 2013.06.07. 15:52:45

@Tökfőzelék123: Ahham, és erre ekkora nagy a pofád?

Mrs. Clayton 2013.06.07. 15:55:34

@tildy:): az biztos h a párod nőiesebb az átlag férfinál, míg te férfiasabb vagy az átlag nőnél

váj mí 2013.06.07. 15:58:16

@tildy:): Hm, te a fotóid alapján meglehetősen nőies vagy, tényleg, de az agyad mint egy pasié :).
Különben meg valóban, nem kell minden nőnek feltétlenül továbbörökítenie a genetikáját. Komolyan. Nekem sem ...

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.06.07. 16:04:37

@hagyma: nőies nővel nem jönnek ki. Egyébként nem hinném.

2013.06.07. 16:04:48

@Tökfőzelék123: Persze, hogy látok, mi is hónapról hónapra élünk. Mondjuk a kérdésemre nem válaszoltál, inkább terelsz.

váj mí 2013.06.07. 16:09:09

@Tökfőzelék123: Te, menj már el a lányokhoz a francba. Rád férne, hogy valaki alaposan és szakszerűen leszopjon. Pénzed van rá, nem? :P

Mrs. Clayton 2013.06.07. 16:13:05

@váj mí: csak szólok, h azt írja neki nem kukija van, bár lehet a kis popsijára célzott, amikor a bemeneti nyílását emlegette, ezt nem tudom
minden esetre ma regelt, de mintha vki korábban is lett volna itt ilyen nicknéven, de végül is m1

váj mí 2013.06.07. 16:15:56

@Jess G: Szerintem ő az originál, mert ennyire tenyérbemászóan nagyképű pöcs kevés akad. Hasonló helyesírási hibákkal, ugyebár .. ;).
Különben, fiúkat is tudok ajánlani, ha már megunta volna az irodai szexet, és alapos nyalásra vágyik . .. :D

BoGyesz 2013.06.07. 16:15:56

@tildy:): Rendes ember a párod! Én a mosogatást vállalom esténként meg a babafürdetést. :-)

Egyébként meggyőződésem, hogy a házimunka és a kismama feladatok sokkal megterhelőbbek, mint az irodai munkám. Ülök két monitor előtt egész nap egy kényelmes székben, kollégákkal ebédelek, kávézgatok, beszélgetek, telefonálok, stb.

Mrs. Clayton 2013.06.07. 16:21:08

@váj mí: ó, ilyen szolgáltatásotok is van? egyébként ezt sosem értettem miért jobb bemenni és fizetni egyen ilyen helyen, mint felszedni vkit a sarki bárban
van vmi garancia, h a szolgáltatás jobb lesz?

Mrs. Clayton 2013.06.07. 16:24:27

@BoGyesz: tuti, 3 óránként szaros pelenkát cserélgetni, lehányt babaruhát mosni baromira nem kellemes még akkor sem, ha ezt a saját gyerekem produkálja, főleg nem minden nap 1-2 éven keresztül

váj mí 2013.06.07. 16:24:39

@Jess G: Nekünk nincs, de ismerek fiúkat is.
Mert, ha fizetsz, akkor tuti lesz valami, nem kell beszélgetni, fűzni, időt és energiát belefektetni, és persze fizetni diszkóban is kell, ha nem mást, pár koktélt, és kurvára nem biztos, hogy lesz is valami. Idő- , energia- és pénzmegtakarítás.

2013.06.07. 16:30:37

@pamut: a hazbol nem tudsz kimenni -40C- ben. Azonkivul, semmi nuncs ott. Csak a Walmart.

tanato 2013.06.07. 16:32:11

@Chang Yai: Jól megmondtad,tényleg így van,jobb inkább olvasni a netes blogokat mint beleírni,előző esetben csak jókat derülök,második esetben meg jól felhúzom magam mert úgyis megtámadnak.

2013.06.07. 16:38:35

@Tökfőzelék123: oh, dog and pony show! Akkor miert nem ezt mondod?

Dúsgazdag 2013.06.07. 16:47:28

@Tökfőzelék123: Én egy kitartó vagyok (egy "expat", akinek otthon van a felesége és történetesen és is Ázsiában vagyok). Olvasom ezeket a "besavanyodott", meg csak a "lyukáért" stb, rettentő intellektuális hozzászólásokat. Gondolom sokat kellett tanulni ezért az intelligenciáért, még többet tenni azért, hogy el is veszítsük.

A megoldás egyszerű. A társad a kiküldetésben megtalálja a maga feladatát. Ez a gyerekek magyar iskoláztatásától kezdve a társadalmi szerepvállaláson túl a férj lelki támogatásáig egy rettentő széles spektrumot ölel fel. A férj ugyanis a külföldi kiküldetésben rettentő sok kihíváson mehet keresztül, már ha érted, hogy mire gondolok. Ugyanakkor a háttér ott van, a támogatás ott van, ezért a családos vezetők külföldön általában hosszabb távon is jobban teljesítenek, mint azok, akik szingliként vagy magányosan próbálnak érvényesülni. Ezt 15 év munkatapasztalat után mondom.

Én azt szoktam mondani, hogy a férj ebben a szerepben eltartó, de a társ legalább is fenntartó, vagyis a csalási integritás nagyon fontos háttérjátékosa, ami a hosszú távú magasabb, kiszámíthatóbb vezetői teljesítmény egyik fontos előfeltétele. A hosszabb táv nem 4-5 IPO roadshow-t jelent (speciel én tudom, hogy mit jelent), hanem sikeres évtizedeket, akár egy ázsiai környezetben is. Gondold át ezeket és válogasd meg a szavaidat.

Dúsgazdag 2013.06.07. 16:50:03

@Dúsgazdag: A csalási integritás nyilván családi integritás akart lenni.

váj mí 2013.06.07. 16:52:01

@Dúsgazdag: Nem, nem érti. Ő arra kurva büszke, hogy eljutott az itteni bankszakmát tanuló egyetemisták szintjére, és ügynökölhet a bankja befektetéseivel a "road show"-okon. Szegény ...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.07. 17:05:22

@váj mí: O egy no:)@Dúsgazdag: egy kapcsolatban sosincs eltarto

rumitom 2013.06.07. 17:06:31

@Chang Yai: pont igy, ez vajon magyar/K-eu specialitas? mert en angol/ir/amerikai forumokon nem tapasztalom... lehet csak "rossz" oldalakat olvasok?

négyzet 2013.06.07. 17:07:42

@Chang Yai: na ja, így aztán akinek van esze, nem ír posztot. Minek idegeskedni..

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.07. 17:07:50

vagyis egy normalis kapcsolatban ugye
tegyuk hozza
ha holnap kirugjak Maryt, akkor kurva lesz mert az en fizetesembol elunk?
vagy rogton el kellene valnunk?
az mas kerdes, hogy bizonyos helyzetekben, ha az elet megkivanja, hat bizony draga gyerekeim, az "aljamunkat " is el kell vallalni es nem varni es kepezni magunkat:)
itt errol szo nincs, a "par" megkeres annyit ami eleg kettojuknek
problemo?

váj mí 2013.06.07. 17:08:35

@hagyma: Hm, lehet, de kétlem, nő így nem fogalmaz .... nem, még tildy:) sem. Bár ha nő is, bottal sem, illetve ha kurva jó nő lenne akkor max. egyszer, gag-ballal, hogy ne tudjon közben pofázni ;).

váj mí 2013.06.07. 17:11:07

@hagyma: Hm, hát ha szex után azon túl le kell tenned majd a minimum 100-ast, akkor esélyes ;). Ok, ok, vicc vóut, na ... tedd le a kezedből, amit hozzám akartál volna vágni, ok? ;)

váj mí 2013.06.07. 17:13:16

@négyzethálós: Miért ne? Ne már, csak a fikázó kommentek miatt? Ugyan már? Na és? Még mindig jobb itt konfrontálódva levezetni a feszkót, mint irl. Hátnemhátde ...

2013.06.07. 17:15:32

@rumitom: csak rossz oldalakat neztel. A Washington Poston rendszeresen be akarnak toloncolni a zartosztalyra es teletomni gyogyszerrel (azert, mert kritizalom a fegyvertartasi torvenyt). Sot kommunistazni es Libs-ezni is szoktak, az itteninel durvabb hangnemben.

BTBTBT 2013.06.07. 17:16:57

@Amarante:
Es azt minek nevezned, amikor nem karrierista, meg csak nem is dolgozo, no nem neveli a gyerekeit?

négyzet 2013.06.07. 17:18:17

@váj mí: azt írta, hogy "nem a lukamért". Szerinted nem nő?

váj mí 2013.06.07. 17:18:30

@charlieharper: Mást jelent ott a komcsi-libsi, mint otthon. Egy sima subba poszt alatt is képesek előadni a komcsi-libsi-zsidó-anyád szlogent. Ez az azért már félelmetes ...

Dragonlady (Bp, Hun) 2013.06.07. 17:19:06

@rumitom: szerintem én is "rossz" helyeken járok, nekem is ez az érzésem.
a mindennapokban pedig hatványozottan nem szól be senki senkinek olyan durva szinten, mint amit én nem éppen tömegben eltűnő jelenségként otthon állandó jelleggel megéltem.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.07. 17:21:12

@váj mí: eselyed sincs hogy a soromet hozzad vagjam
meg felig van
hosszu ejszaka volt tegnap kell egy gyogysor ebed elott

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.07. 17:22:00

@charlieharper: mi a bajod a fegyvertartasi torvennyel?

váj mí 2013.06.07. 17:22:09

@négyzethálós: Ó, akkor nem féltem, még 4-5-6 év és felszopja magát helyettes fiókvezetőnek :P
És ugyanolyan nagyképűen pöcsfej lesz, mint most... mert bizony, de, de igen a "luka miatt", még azokban a nagy múltú bankokban is így megy ez, ahol alapelv a "don't fuck the company".

váj mí 2013.06.07. 17:23:26

@hagyma: Még mindig Bud-light?
Mert ha igen, csaxólok, hogy az nem sör :P

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.07. 17:28:18

@váj mí: most eppen bush light
tudom hogy nem sor
uditonek iszom, nem sornek

váj mí 2013.06.07. 17:29:30

@hagyma: Üdítőnek viszont pont jó ;).

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.07. 17:32:46

@váj mí: jaja
holnap a kitartottamat elviszem casinoba cheerokeba a Harrahba, imadja a hulye gepeket
na ott lehet iszok sort is
/en balck jackezek/
/mar ugy viszem el, hogy O vezet naturlich/

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.07. 17:35:02

amugy en kinaban sem tudnek elni, csak ha nagyon megfizetik
de akkor nem is mennek kutyat enni, meg ilyenek, hanem ulnek otthon
kinai gyerek nekem ne rikacsoljon, mikor bekesen iszom a soromet

négyzet 2013.06.07. 17:35:52

@váj mí: naja, a technokrata nők nem szoktak ilyen hisztis otromba kirohanásokat csapni. Ez inkább a hp kategória, aki meg nem értett tökéletes embernek képzeli magát.

váj mí 2013.06.07. 17:42:33

@négyzethálós: Az egyetlen nőtípus, amelyet tökéletesen megvetek, az a nagyképű, hivatali kurvák kasztja. És minél inkább nagyobb a szakadék a valós tudás és a teljesítmény, illetve a felszopással elért "társadalmi rang" között, annál inkább nagyképűbb és kurva.

váj mí 2013.06.07. 17:44:30

@hagyma: Már épp kérdezni akartam, hogyan iszol, ha vezetsz? ;)
Mno nem, Mary még nem a "kitartottad", 'sze megvan az állása ;).
Egyébként, mikor mentek Magyarországra?

Amarante 2013.06.07. 17:48:32

@Barátusz: Emancipalt selejtnek:):):)
Nagyon piszkal engem,hogy miota megencipalodtunk elfelejtettuk a kotelessegeinket.Mar csak jogaink vannak:(:(jelzem,hogy most nokrol beszelunk csak,mert gond van eleg a tuso oldalon is:):)
A legtobb embernek halvanylila fogalma nincs,hogy milyen szerencses,hogy most elhet es nem 300evvel ezelott szuletett....meg jelenben ugyan de mas tajon:):)

de persze tudjuk:en egy oskovulet vagyok:):)

BTBTBT 2013.06.07. 17:48:46

Egy Ipari kereskedelmi-kozpontban milyen turistaskodni? A szennyezettsegi mutato merre konvergal?

A kinai iras/beszed megy? Maskulonben peldaul hogy vesztek kajat a boltban?

Csirkelab allateledelnek Mo.-on? Urizalunk, urizalunk?

Az ivasra buzdito "beepitett ember" poenos. Az meg teny, hogy egy haztartasbeli nem fogja megbanni az ilyen kiruccanast.

Ha ez a Tokfozelek123 es a korabbi Tokfozelek nick ugyanaz a szemely (az avatar igen), akkor no. Korabbi elmondasa szerint is luka van.
Nem tetszik a durva stilusa, lehet, hogy altesti hianya is van, nem tudom, de abban van nemi igazsag, amit a nokkel kapcsolatban mond. Remelem, feltunik a "nemi" szo.

Onallosagra torekvo, tulzasokba nem eso nok es kevesbe idomitott ferfiak.
tildy rulez! :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.07. 17:50:05

@váj mí: hat 2-3 sort ihatok, nem tilos itt, de jobb ha O vezet:)
de lehetne kitartottam:)
ne is mond, ezzel nyaggat allandoan es elmondanam az egvilagon semmi kedvem
hazvasarlasban vagyunk ez befolyasolhatja
szeptemberben akar, en tologatom
en vagyok az az ember akinek nem hianyzik magyarorszag
elnezest kerek minden hazafitol
/ja es mielott jonne a valasz, igen erdekel mi tortenik otthon, igen olvasom az indexet, igen irok kb 2 magyar blogba, de fizikailag kurvara nem vagyom haza, ez van/

négyzet 2013.06.07. 17:51:52

@Barátusz: jelen szövegkörnyezetben vicces ez a "nemi" :)

váj mí 2013.06.07. 17:52:28

@Amarante: Hm, vagy mennyire peches, hogy nem 300 vagy 3000 később született, akár ugyanott is ... Relatív ez... ;)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.07. 17:52:32

csirkelabat a noverem szerette a levesbol
en a nyakat, meg a zuzat

Amarante 2013.06.07. 17:53:15

@váj mí: Nem jol mondod!A teljesitmeny az akkora,hogy nemely lany nalatok csak haptakba allva jelenthet:):):)Sima lyukert nem adnak poziciot:):):)

BTBTBT 2013.06.07. 17:53:45

@Amarante:
Egy sokgyerekes bangladeshi feleseg nem igazan emancipalt. :)

Sokan a szabadossagot is osszekeverik a szabadsaggal, es a fene nagy liberalizmus is kozre jatszott abban, hogy az emberek jo resze elhiszi, hogy csak jogai vannak, kotelessegei nem. De attol meg felelos, a gyerekeiert is, akik nonek mint a gaz.

váj mí 2013.06.07. 17:54:37

@Barátusz: Peched van, tildy:) foglalt. De neked amúgy sem lenne jó, megenne reggelire :P

BTBTBT 2013.06.07. 17:55:26

@négyzethálós:
Tudom, es mar vartam is, hogy valaki megjegyzi, de most nincs ekezetes betum.. :)

nemi=egy keves/nehany
es nem
nemi=szexualitassal kapcsolatos

váj mí 2013.06.07. 17:55:38

@hagyma: Te, én egyszer szívesen összefutnék veletek otthon ;).

váj mí 2013.06.07. 17:56:55

@Amarante: Ne hidd, meglepődnél a pasik nagy átlagban, mennyire fasz-vezéreltek.

Amarante 2013.06.07. 17:58:54

@Barátusz:

szep nagy es kerek igazsagot mondtal:):)
Ne erts felre nem vagyok en az a fozok,mosok,takaritok,csaladom cseledje tipus,de ha illen tokomlibak elovezetik mondokajukat neha rosstellem,hogy a noi nemhez tartoznak.Szerintem azert ilyen pukkancs,mert meg nem esett le neki,hogy a stilusa miatt nem tud megtartani egy hapsit.Erre mit csinal?Tele tudobol bomboli,hogy o aztan fuggetlen,nyomulos tipus.
Szerintem hagyjuk ot,hadd legyen neki is vmi orome az eletben:):):)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.07. 18:00:13

@váj mí: amig nem talal allast:)
siman elofordulhat, hogy talalkozzunk, de tok komolyan mondom, semmi kedvem menni:)
najo ecsanyam otthon el, de inkabb hoznam ki
kell nekem az ami otthon van az itteni nyugi utan?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.07. 18:01:48

@váj mí: ez nem igaz
nekem 115 nom volt es mindegyiket szivbol szerettem

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.07. 18:03:04

@váj mí: en komolyan tartok tole
ha a fele igaz amit olvasok az indexen
kozlekedes, kereskedelem, vendeglatas, ejjeli elet
hat nem tudom
na, 10 napot csak tulelunk:)

váj mí 2013.06.07. 18:03:05

@hagyma: Ahham, hátpersze .... pláne, ha még a listát is megtartottad ;)

Amarante 2013.06.07. 18:03:24

@váj mí: Na azert lattam en mar erdekes dolgokat a noi oldalon is:):)
Csak az a szitu,hogy ha egy ferfit a farka vezerel,az macso,ha egy not a puncija akkor az kurva....

rumitom 2013.06.07. 18:03:47

@pamut: korlatozzak amerikaban is folyamatosan, de nincs (eleg hangos) felhaborodas. itt az embereknek europai szemmel furcsa szabadsag tudatuk van

Blogger Géza 2013.06.07. 18:04:38

@orange85: Nekem meg eddig ez tetszett a legjobban az összes közül. Tényleg érdekes, mentes minden beképzeltségtől és hisztitől. ("rohadt politikusok", "utálom a többi a magyart, aki itt van" stb.-stb.)

váj mí 2013.06.07. 18:04:51

@hagyma: No nem, turistaként a negyede sem igaz. Persze, ha betartod a turisták első szabályát, és nem mész kifejezetten turistáknak szánt lehúzós helyekre ;).

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.07. 18:06:33

@váj mí: nincs listam
irom akonyvemet es eszembe jutott, hogy
hany melohelyem volt
hany lakhelyem
es akkor adta magat, hogy megszamoljam, kivel keveredtem egy agyba
nem mindegyikre vagyok buszke:)
de ez a konyvben nem lesz benne

váj mí 2013.06.07. 18:07:29

@Amarante: Ki mondta, hogy macsó?
De most nem éppen a faszt-szerető nőkről beszélek, hanem leginkább csak az-aktuális-főnök-faszát-imádó-cserében-előléptetés típusú hivatali kurvákról.

váj mí 2013.06.07. 18:08:25

@hagyma: Hm, és akad olyan kiadó, amelyik vállalja a rizikót? ;)

Amarante 2013.06.07. 18:09:26

@váj mí: ertem en,arra mondam fentebb,hogy eloleptetesert nem eleg odatartani csak,ott tudni is koll valamit.:):)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.07. 18:09:26

@váj mí: na jo de en azert otthon nem turista leszek
szembesulni kell, mi tortent az emberekkel, az orszaggal stb 15 ev alatt
en egyszer csak varost valtottam orszagon belul es mikor 2 ev mulva visszamentem sok meglepetes ert
orszagon belul, 2 ev utan!
van bennem egy kis felelem, hogy lesz amit rosszul csinalok

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.07. 18:11:07

@váj mí: esely van, de ha nem lesz nem lesz
egy-ket ezres peldanyban en is ki tudom adatni
ez elvi kerdes, nem sikertortenet, de ha befut, akkor meg film is lehet belolem hollywoodban:)

váj mí 2013.06.07. 18:11:30

@Amarante: Ahham, leginkább a feleség összes elérhetőségét ...

rumitom 2013.06.07. 18:12:19

@charlieharper: persze, lekommunistaznak, es elkuldenek a masfajta velemenyeddel a holdra, de kulturalt stilusban teszik mindezt, obszcen szavak mellozesevel

váj mí 2013.06.07. 18:13:18

@hagyma: Én mindig úgy gondolok magamra, és olyan szemmel is próbálom nézni Budapestet. Mert csak úgy tudom élvezni. A saját dolgomat könnyítem meg ezzel ...

váj mí 2013.06.07. 18:14:59

@hagyma: Minek kiadni papír-formátumban is? Szedd össze inkább onlineban, azt is lehet fizetőssé tenni.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.07. 18:15:37

@Amarante: oneletrajzi regenynek keszul, modern formaban, szinesitve
jo, egy Harmonia Cheleastist nem tudok irni, az teny, nem vagyok egy Esterhazy de ez lesz a paraszt /mosogato/ chealestis

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.07. 18:17:02

@váj mí: engem nem a penz erdekel, mondtam
a konyv az konyv
a pdf az pdf
ennyi

Muscari 2013.06.07. 18:17:05

@Chang Yai: Big like.

Roviden osszefoglaltad miert nem irok posztot ide es miert nincs kedvem mar kommentelni sem :-(

Amarante 2013.06.07. 18:18:19

@hagyma: Sok sikert es majd egy dedikalt peldanyt esetleg.....lehet film leszel ,ki tudja.Nalatok minden elofordulhat:):):)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.07. 18:18:22

ja es hol van a posztolo?
kinaban hamy ora van
es ha nincs turo rudi be kene torni vele
hatalmas piac es ezek szerint a turo nagy ujdonsag lenne naluk

Amarante 2013.06.07. 18:20:30

@Muscari: Ember kuzdj es bizva bizzal:):):):)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.07. 18:21:37

@Amarante: magyarul irom es irom melle a forgatokonyv valtozatot is, ha Andy Vajna ugy gondolja meg akar sztar is lehetek:)
ha tudnek olyan jol irni, mint ami az eletemben tortent nem lennenek ketsegeim:)
dolgozom az ugyon

sírjatok 2013.06.07. 18:22:32

Jó beszámoló, gratula!

váj mí 2013.06.07. 18:23:16

@hagyma: Én nem látok különbséget, mert nem a hordozó anyag a lényeg. Vagy ha igen, vésd kőtáblákra ;)

Amarante 2013.06.07. 18:24:05

@hagyma: szerintem guglibarat biztos tudna ezen segiteni.Valahol lattam egyszer ilyesmit...Majd rakeresek.A hogyanban segit,tanacsokat ad.Probalj rakeresni...

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.06.07. 18:24:17

@hagyma: mondtak mar hogy iszonyuan tudsz srkitani?

"ha holnap kirugjak Maryt, akkor kurva lesz mert az en fizetesembol elunk?
vagy rogton el kellene valnunk?
az mas kerdes, hogy bizonyos helyzetekben, ha az elet megkivanja, hat bizony draga gyerekeim, az "aljamunkat " is el kell vallalni es nem varni es kepezni magunkat:)
itt errol szo nincs, a "par" megkeres annyit ami eleg kettojuknek
problemo?"

Senki nem beszelt errol. De ha holnap kirugjak Maryt, es utana csak all es var, es eltartatja magat evekig veled, anelkul hogy munkat keresne, vagy netan vallalkozast inditana, az azert erdekes.

Mondjuk a ti dolgotok , de azert szerintem az emberben ott az igeny, hogy ne a masikon "eloskodjon".

tanato 2013.06.07. 18:29:02

@Muscari: Az Origónál még másképpen volt.

váj mí 2013.06.07. 18:29:13

@hagyma: Hm, gond egy szál sem. Megfizetsz engem, és négerkedek neked egyet. Nem ez lenne az első ;).

váj mí 2013.06.07. 18:30:27

@tildy:): Eléggé ideális a világszemléleted ;)

váj mí 2013.06.07. 18:31:18

@tanato: Ne már b+, még mindig? Lassan egy éve van itt a blog ...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.07. 18:31:55

@tildy:): megerositetted, amit mondani akartam
3 eve, mikor idekoltoztunk, a beigert allasom nem lett meg
Marynek igen
egy jobb allast kaptam, de csak 3 honappal kesobbre
es mit tettem?
elmentem egy gyarba dvd-t csomagolni ejjeli muszakra 12 oraban
namost arra utaltam, a parod is talalt volna melot ha nagyon akar, de semmi kozom hozza
Mary pelda volt, egyreszt nem fogjak kirugni, masreszt sosem volt munkanelkuli egy napot sem, ahogy en sem
arra akartam utalni, ha atomfizikus vagyok, de eppen nincs felvetel, akkor el kell menni mosogatni addig, amig lesz
ez az en allaspontom
es bizony abbol a dvd csomagolasbol is tanultam valamit
kurva nagy szopas
"fillerekert" es bizony van akik eleteket elnek le ott , mert nincs mas
ezert becsulom mar regen a melosokat
mert en ismerem az elet azon oldalat is

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.06.07. 18:32:55

@váj mí: masok naivnak is szoktak mondani, de ja.

Amugy pentek van, ciderezunk,mondtam mar hogy imadom
a munkahelyem?

Jahm, es a feladataimmal is elkeszultem, ojje:D

váj mí 2013.06.07. 18:32:56

@Barátusz: Tildy:)-nek van stílusa, tökinek meg csak pofája. Különbség.... ha érted, hogy mondom.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.07. 18:33:47

@Amarante: en a sajat fejem utan megyek
amugy tanultam a "szakmat" par evig
csak mikor tenyleg nekilatsz, akkor nehez
azt hiszem Esterhazy kicsit tehetsegebb nalam es 10 evig irta a Harmonyat
ez van
mindenkinek van hobbyja, nekem ez
remelem befejezem, mielott eldobom a kanalat:)

váj mí 2013.06.07. 18:35:20

@tildy:): Próbáltalak nem annyira kategorizálni, mint ha pasi lennél ;).
Ballantines-jéggel ... puhapöcsűeknek colával vagy sodawasserrel ;).
Bár az én melóm még nem járt le egészen, még pár óra ...

tanato 2013.06.07. 18:35:44

@váj mí: Nekem az origós jobban bejött.

Amarante 2013.06.07. 18:36:23

@hagyma:
Nem nyalizni akarok,de ha hozod a sajat stilusod es humorodat az mar szerintem jo lesz:):):)Kitartas!!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.07. 18:37:21

@váj mí: na most nezd meg alkoholmentes applecider
lehet meg fahej is van benne
na ezert tart ott anglia:)

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.06.07. 18:38:01

@hagyma:nagyon jol tudom, hogy mire celozgatsz, vagy utalgatsz.

Igen parom talalt volna munkahelyet, de abba a hibaba esett volna, mitn anno ahogy en jartam: evekig beleragadtam egy alacsonyabb szintu meloba, csak mert kellett a penz ( bar eltarthattam volna magam az akkori parommal, de ez nekem nem fert bele).

Ha akkor van meg lehetosegem kicsit tovabb varni , hogy megfelelo munkat talaljak , ma joval elobbre tartanek. Igaz ehhez olyan tars is kellett volna.

Mint irtam, parom nem volt tetlen az elmult 3 evben, rengeteg postja keszult, penzt is keresett vele, igaz nem annyit, amennyit terveztunk, de rengeteget tanult. Ha csak otthon meresztette volna a sejhajat, es nem lattam volna olykor napi 17 orakat dolgozni a projektjen, akkor meg igazad is lenne.

Szoval amit anno en korabban nem kaptam meg az elozo parkapcsolatomban, azt itt megadtam. De ez abszolut nemide tartozik, nem mellesleg nem a vilag orrara. Na de most mar mindegy.

váj mí 2013.06.07. 18:39:46

@tanato: Az origo sok mindenre jó. Blogfelületnek speciel nem. Sok blog kiszenvedett ott, vagy visszakunyizta magát az indexre. Lásd Malackaraj vagy BKV-blog ...
Gondolom, a HÁ sem véletlenül jött át ide, mert ott a vizeszsömle nem jött össze a látogatottságból.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.07. 18:40:19

@Kovermadar: eloszor hagy legyen mar kesz:)
@Amarante: a horgaszason es Maryn kivul ezzel foglalkozm
/najo meg a Hotel/
ma pl azert vagyok ilyen sokat, mert megakadtam es ilyenkor blogolok, hatha segit:)/
egy joint is jo lenne
meg holnap casino
utana horgaszat vasarnap-hetfo
addig csak megoldom a kovetkezo mondatot:)

BTBTBT 2013.06.07. 18:43:25

@Amarante:
Ez most melyik kommentemre volt válasz? Mert amelyikhez linkelt (17:53), abban nem TF-ről írok. Az a 17:48-as.
Milyen nagy igazság?

Lehet, hogy ez sokaknak nem tetszik, de mivel munka mellett szivesen főzök/mosok/takarítok/vasalok (egyéb házimunka behelyettesítendő), a velem élő/hozzám tartozó nő is képes és hajlandó kell legyen megcsinálni ezeket. Munkamegosztás? Amelyik nőnek ez nem smakkol, az kereshet magának egy balekot. :)

Nem bántottam TF-et, csak ezzel a "mindenkit-leordítok-a-véleményemmel-amin-kívül-más-nem-is-létezik"-dumával már mások is felsültek. Itt a blogon is, nemcsak az életben.

váj mí 2013.06.07. 18:43:37

@hagyma: Az itt is van, úgy hívják, hogy Apfel-schrolle ... de Zimt azt nincs benne ;).

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.07. 18:45:38

@tildy:): nem szemelyeskedes volt
egyaltalan nem
en azt vallom, ha nincs a kepessegeidnek megfelelo melo, akkor is melozni kell
barmit
mas mast vall
ennyi
ezert is volt kb 35 foglalkozasom, de sosem voltam munkanelkuli
a mostanit mar megtartanam azert
minden klappol
hosszu ut volt idaig, hogy ezt ki merjem jelenteni
OK a nejem aki fantasztikus, szeretem a melomat, a penz - az sose eleg- de megelunk belole es imadom a varost a kornyeket, a hegyeket

váj mí 2013.06.07. 18:46:12

@Barátusz: Ha porszívózol és felmosol, sepregetsz, vasalsz (már ha neked van olyan cuccod, amit kell), akkor megegyezhetünk ... ;)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.07. 18:46:50

@hagyma:
En is epp jointot probalok ujitani (alapanyagot). Itt nehez zoldet szerezni, csak hasis van, mondjuk egykutya...

orange85 2013.06.07. 18:47:02

@Kellemes Zérókomponista: mi a baj a poszttal?az, hogy hatalmas számolásba fogtak a faszijával ,hogy ha itthon maradnak 60 év múlva se lesz ház.ez eddig oké.de amikor ilyen szinten belefolytak a pénz keresésbe és rövid gondolkodás után felmondta az itteni munkahelyét, akkor az csak egyet jelenthet (mivel kell a pénz!):kínában jobban fog keresni.

nah de ez az ami nehezen hihető beszélt nyelv (mivel nem mondta hogy beszéli) és ottani versenyképes képzettség nélkül.
ez ne ugasson arról, hogy annyira kell a pénz wazze.

az nem megoldás, hogy ketten két országban találnak munkát pár évig?nem a túrót!csak nem akarta a pasit elveszíteni, mert az nagyobb pénzügyi veszteség, még a végén összeáll valami kínai ribanccal.

ha ezt mondta volna befognám a pofám,de csak a pénzről hablatyolt.

BTBTBT 2013.06.07. 18:47:47

@tildy:):
Nem tudom, más mit értelmez meg magyaráz félre azon a kommenten, és állítja, hogy bármit is akarnék tőled, de feltételezem, hogy ha ennyire kardoskodsz amellett, hogy önállóságra törekszel, akkor azért rokonszenv jár. Bárki másnak is az járna. :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.07. 18:50:28

@váj mí: nemeteket nem feltem
ott normalis ember sort iszik:)
Otto baratomnak 2 literes korsoja volt otthon es taxizas utan hazaterve beleontott masfel liter sort es fel liter limonadet es ezt megismetelte meg parszor jokat bofogve es kozben kommentalta a focimeccset, mer az mindig volt
Bayern Munchen szurkolo volt naturlich
a felesege egy jo nagydarab bajor asszony volt es hozzank jartak nyaralni meg a kanari szigetekre
en meg hozzajuk

váj mí 2013.06.07. 18:52:46

@Kovermadar: A hasis meg a fű? Mno, az azért nem ...
Hm, ha nem tudod beszerezni időben a következő adagokat, nagyon idegbeteg vagy? Csak mert melóztam több lánnyal is, akiknél a legenyhébb a fű volt. És úgy éreztem magam, mint egy cirkusz-igazgató, félig emberi-félig állati lények között ...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.07. 18:53:32

@váj mí: nem jut eszembe a felesege neve, de nagyon hasonlit a tildyre....
de majd beugrik
ha tudsz ehhez hasonlo nemet noi neveket, akkor megkoszonnem, mert megorulok ha valami a nyelvem hegyen van es nem ugrik be

orange85 2013.06.07. 18:55:43

@Kovermadar: igen,ebből a szempontból igen gazdag a szókincsem.
persze,primitív vagyok,tudom.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.06.07. 18:55:47

@Barátusz: pontosan igy ertettem en is.
www.rekorderlig.com/uk/#/flavours/ ilyet iszom, wild berriest, 4%.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.07. 18:58:49

@charlieharper: nem
ah meg van
tilly
de nem tudom igy kell -e irni, mert csak igy hivtuk tilly, meg otto

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.07. 19:00:30

@váj mí:
Egyaltalan nem :) sem szivas kozben sem nelkule eltoltott x ido utan sem leszek zakkant. Van, hogy 2 hetente csattan el egy joint, de van hogy csak evente.
Van aki sorozik, en ezt csinalom (cserebe alkoholt egyaltalan nem iszom).
Az adagom pedig... :) most fogyott el a decemberben vett 5g. Gyanitom, hogy ez a heti adagja azoknak, akikrol beszelsz :)

BTBTBT 2013.06.07. 19:01:02

@tildy:):
Ezt az alkoholmentest ismered? Shloer. Okés, bár én inkább megiszom egy Guinness-t, de volt pár például ezt szlopálta.
www.shloer.com/

Muscari 2013.06.07. 19:01:27

@Amarante: Hogy van a hatad egyebkent? Jo neha itt latni teged, az egyik kedvenc kommentelom voltal a regi idokben :-)
Es hianyzik Momo meg Pedroatya is... Nagy ritkan szolnak csak hozza mostanaban.

váj mí 2013.06.07. 19:03:49

@hagyma: Az tény, hogy nagyon jók a kézművessörök, és Heinekent meg hasonló löttyöket csak a turisták kedvéért tartanak.
Viszont ez a mixelési kényszerük kiborító. Olyan pancsok tudnak születni, de tényleg....!
És hogy ne csak az alkoholról legyen szó. Mezzo-t csak az igyon aki szereti az egybeöntött Cola-Fantát.

váj mí 2013.06.07. 19:06:14

@hagyma: Ezt te biztos nem nekem akartad, vagy nem arra, amire mutat ...
Különben, készséggel segítek, ha tudok ;).

váj mí 2013.06.07. 19:07:47

@Kovermadar: Jah, akkor te nem is füvezel, a szó szótári értelmében.
Viszont a hasis és a fű között azért kurva nagy különbség van, mna ...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.07. 19:09:04

@váj mí: tokom tudja mar hogy hol laksz egyszer romania, utana MO, ausztria NO
de mar emlekszem Tillinek hivtak de nem tudom hogy kell irni
ez volt a neve
a ferje meg Otto volt
az emeletet kiadtak alberletbe
a nappaliban aludtam es a konyhaban volt a zuhanyzofulke

váj mí 2013.06.07. 19:10:49

@orange85: Végül is, minden erre vezethető vissza, a legvegytisztább szerelem is ...

Alaister Grand 2013.06.07. 19:12:35

Azért ez gáz, na.
Fél poszt a diszkókról és krimókról szól. A diszkóba járás számomra a prosztóság egyik fő ismérve.
Bezzeg érdekes és fontos dolgokról semmi: se lakás-dolgok (Mifélék, mennyiért, hogyan?), de munka-dolgok (Például mi a fenét dolgozik egy tanárnő Kínában? Vagy nem is dolgozik, csak unalmában diszkókban vedel?)
Ehhh. Ez a poszt nem ért meg egy percet sem.
Na jó. A csirkeláb érdekes újdonság volt.

váj mí 2013.06.07. 19:13:11

@hagyma: Ahham ...
Ja, különben, mind a négy országban éltem már, 2 évnél több időig, és akkor most a nemzetközi vizeket nem is említem ;).

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.07. 19:13:53

@váj mí:
Ugyan abbol a dologbol van. A hatasa nem pont ugyan az, de azert...

De ha elmondod, hogy szerinted miert, akkor hatha tanulok valami ujjat.

váj mí 2013.06.07. 19:16:11

@Kovermadar: Majd kigúglizod, ha tényleg érdekel ;).
Bár pont a hatásmechanizmus az, ami, de ezt neked jobban kell(ene) tudnod ..

Amarante 2013.06.07. 19:19:22

@Muscari: Koszi:):)A hatam ugyanugy,minap majdnem megmutottek,de nem hagytam magam,mert szerintem a nagy fajas nem amiatt van:):)Na majd egyszer csak megtalaljak a hibat aztan jol megjavitanak:):)Ma pl. szobat festettem,mert valakinek azt is koll ha mar az ember dolgozik en meg az eltartottak kasztjaba pottyantam:):)Igaz,hogy regebben ennyi ido alatt egy egyszobas lakast festettem ki,de jol van ez igy is:):)

Amarante 2013.06.07. 19:21:44

@Alaister Grand: Csak nem Kinaba akarsz koltozni????

Amarante 2013.06.07. 19:24:26

@Barátusz: Sokan a szabadossagot is osszekeverik a szabadsaggal, es a fene nagy liberalizmus is kozre jatszott abban, hogy az emberek jo resze elhiszi, hogy csak jogai vannak, kotelessegei nem. De attol meg felelos, a gyerekeiert is, akik nonek mint a gaz.

Hat erre:):)

váj mí 2013.06.07. 19:27:44

@Amarante: Egyetlen szerencse azért van ebben a sokszor kárhoztatott liberális felfogásban, hogy most már nem kötelező minden egyes ivarérett nőnek lekölykezni ... például egy lakáskiutalásért, hmmm, do you remember still?

váj mí 2013.06.07. 19:29:40

@Alaister Grand: A húslevesben főtt csirkelábért gyerekkoromban közelharcot vívtam a nagypapámmal ;). Sózva, csontostól nyomtam befelé, anno. Ma már nem tudnám megtenni ezt ;).

Alaister Grand 2013.06.07. 19:30:02

@Amarante:
Nem őrültem meg. De a konkrétumok mindig érdekelnek. A kocsmák kevésbé...

Amarante 2013.06.07. 19:32:00

@váj mí: Jaja:):)Azert itt mifelenk ez meg igencsak divik:):)
Eppen ma lattam egy anyukat,aki 15-16 eves lehetett...hat...ezt is a liberalizmusnak koszonhetjuk,mert meg dugni sem tudnak felelosegteljesen.Es itt jon az,amirol beszeltem;ha idesanyja vette volna a faradsagot es idot szakit a gyerekere,talan nem babakocsit tologatna a lelkem,hanem az iskolapadban ulne.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.07. 19:32:50

@váj mí: hat ezert keverem
kupi mindenhol van:)

Amarante 2013.06.07. 19:35:31

@Alaister Grand: azert ha figyelmesen olvasol,lathatod,hogy inkabb szorakoztatni akart,mintsem okitani.nekem eppen ezert tetszett.Oszinten:ki a lofuttyot erdekel egy kinai alberlet ara?:):):)Marmint a kinaiakon kivul:):):)

váj mí 2013.06.07. 19:37:04

@Amarante: Ez az ídes-kedves jóanyja felelőssége, nem a rendszeré. De inkább hülyeségből tini-mamik, mint kényszerből tini-mamik. Persze, leginkább az arany középút lenne a helyes, de ha ez nem jön össze (és ez sosem jön össze), akkor már inkább a liberális hozzáállás.
Szerintem, persze ...

váj mí 2013.06.07. 19:38:57

@hagyma: Az van, de én csak legálisan dolgoztam/dolgozom kupikban vagy masszodákban.
Különben ilyen szempontból az USA törvénykezése is egy elcseszett szánalom-halmaz ....

Ugyandehogy (törölt) 2013.06.07. 19:39:56

@tanato: csak hát nincs miről...ez nem HÁ, hanem egy 8nap 7 éjszakás kirándulás feljegyzése, semmi más...

Amarante 2013.06.07. 19:40:38

@váj mí: A gond ott van,hogy ezek a tinimamik kinevelik a kovetkezo generacio tinimamit.....Na ebbol kezd az allamneninek itt elege lenni,ami jogos,szerintem.
ez a leanyzo is pl.,mire eleri 20-at meg szul vagy ketszer osztan jol megel a segelybol...Meg ez sem gond,hanem az a gaz,hogy meg ennyi penz es ido mellett sem foglalkozik a gyerekeivel...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.07. 19:41:55

@váj mí: en ki merem jelenteni szinten nem dolgoztam illegalisan kupiban
se legalisan , az teny
az USA OK a keleti parton:)
en birom
a kurvat is lecsukjak a ferfit is es emellett ertesitik a ferfi feleseget, hogy kivalthatja a ferjet aki sitten van kurvalkodas okan:)
nekem ez bejon

váj mí 2013.06.07. 19:44:34

@Amarante: Persze, ez egy öngerjesztő folyamat, de az állam gerjesztette. Így vagy radikális lépéseket tesz, vagy marad a rinya ...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.07. 19:45:13

@Amarante: de legalabb lesz gyerek
ezek a exept, feminista 40 eves fapinak, jajj istenem a karrierem meg nem akarnak szulni az istennek se
meg az otthon maradottak sem
senki nem akar mar lassan szulni, mert az nyugos
az en vilagom az volt ahol a no a csaladot kezelte ferjestol, gyerekestol

váj mí 2013.06.07. 19:48:02

@hagyma: Tiltással és büntetéssel még soha semmit sem sikerült felszámolni ... és ezen mind a repiknek, mind a demoknak el kell gondolkodniuk. Ráadásul az USA-t leginkább a "home-made" prostik öntik el, nem a modern kori "Mayfair"-eken érkezők.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.07. 19:48:42

@váj mí: namost neked nem jobb lenne, ha otthon ulnel a 2-3 gyerekeddel, a ferjed keresne annyit amennyi eleg mindenre, nevelgetned a lurkokat, sutnel hamburgert estere, jarnatok a gyerekekkel ide-oda, bevasarolnal es nem kurvakkal foglalkoznal

dehogynem
a ferjednek is jobb lenne
a gyerkeknek is
az orszagnak is

Amarante 2013.06.07. 19:50:42

@hagyma: hat nyug van a gyerekkel az biztos:egyik vege hangos a masik meg budos:):):)10 cm-es mukarmokkal nem lehet oket megkozeliteni:):)Ja es oda a karcsusag....De azert jobb az,hogy nem szul,mert nem akar,mintsem azert szul,mert ugy jott ossze vagy ezzel fog meg valakit maganak.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.07. 19:51:11

@váj mí: hu ha nem lenne illegalis a kurvasag, nem is tudom mi lenne itt
nem kerunk belole
en igazan nem akarom, hogy ut szelen alljanak szazassaval a kurvak, mint otthon
nem koszonjuk, nem kerjuk
sot turelmi zonat sem kerunk
a buntethetosege nagyon nagy visszatarto ero, ferfinak nonek egyarant
es ez igy jo

váj mí 2013.06.07. 19:52:40

@hagyma: Ne haragudj, de nem. Én nem vagyok egy anya-típus. nincs ingerületem saját gyerekre. Lehet, úgy 50 éves korom környékén elérzékülök annyira, hogy szüljek, mint a kapuzárási pánik utóhangja, de igazából, tiszta szívemből, sohasem akartam gyereket szülni.
Ez van. Nem minden kívánatos nőstény lenne jó anya is egyben ;).

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.07. 19:53:19

@Amarante: itt is fiatalabban szulnek, mint otthon es nincs vele semmi gond, meg ferj nelkul is orul neki a csalad
valahogy mas a hozzaallas
itt orulnek ha valaki gyereket var
korbemegy atelefon es mindenki boldog
otthon.....
hat nem mindig felhotlen
feltetlen mas a felfogas

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.07. 19:54:35

@váj mí:
A fosulin ugyan ugy segitettek a differencialegyenlet megoldasat :)

Mindenesetre nem aggodom nagyon :)

Alaister Grand 2013.06.07. 19:56:30

@váj mí:

Nekem ugyan sosem kellett, meghagytam a papámnak. Szóval láttam én már csirkelábat levesben. A meglepő számomra a rágcsaként történő hasznosítása.

Amarante 2013.06.07. 19:56:57

@hagyma: Ez itt is igy van.A csalad ilyenkor osszefog.a fiam -most 16-osztalyaban ketto evvel ezelott szult egy leanyzo.a nagymama nevelte a gyereket a lany visszault a sulipadba,mert muszaj volt neki,hisz csak 14 volt.

Azert ez fizikailg sem igazan jo egy szinte gyereknek...de,mint lattuk,azert az agybol nem esett le:):)

Alaister Grand 2013.06.07. 19:58:35

@Amarante:

Jó, de a ki a fenét érdekel, hogy egy unatkozó magyar tanárnő hogyan válik masszív alkoholistává Kínában?
Az csak akkor lehet érdekes, ha mondjuk Merle vagy Balzac írja meg, egyébként viszont egyéni szocproblem.

Amarante 2013.06.07. 20:00:01

@váj mí: hehehe:):)Kb 23 eves koromig en is igy gondoltam,aztan,megszuletett az elso fiam es elotort belolem az osi asszonyallat:):):)
azert az tiszteletremelto,hogy ha valaki nem akar,akkor nem tesz ugy,mintha,hanem megmondja a frankot.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.07. 20:00:13

@hagyma: ha nem, nem
nalam az az idealis csaladmodell

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.07. 20:01:29

@hagyma: mar magammal beszelgetek
le kell allnom a sorrel

váj mí 2013.06.07. 20:01:30

@hagyma: Otthon sem legális teljes mértékben, azért állnak. De ha te mutatsz nekem Ausztriában vagy Németországban, ahol a "kurvaság" teljesen fehér üzlet egy országutat, ami mellett állnak rendszeresen, akkor vendégem vagy akármire, ha majd Budapesten lesztek Maryvel.

Amarante 2013.06.07. 20:02:02

@Alaister Grand: szerintem,mint kuriozumot irta es nem,mint remenyteljes alkoholistajelolt:):)

voltak itt mar sokkal kaksibb posztok is,amik nemcsak infot nem adtak,de meg erdekesek sem voltak:):):)

váj mí 2013.06.07. 20:03:59

@Kovermadar: Én gimnázium első évében végleg szakítottam a matematikával. Jobb volt úgy mindkettőnknek, így nincs tapasztalatom ezen a téren ;)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.07. 20:05:44

@váj mí: magyarorszagrol beszeltem
arra emlekszem, hogy a liberalisok jottek ezzel, hogy legyenek turelmi zonak, ahol lehetnek kurvak
ez tema legyen egy parlamentben?
nincs szukseg turelmi zonara
se kupira
se utszeli kurvakra
aki egy berelt lakast meg egy internetet nem tud belefeccolni az ne akarjon abbol elni

váj mí 2013.06.07. 20:06:38

@Amarante: Ahham, csak én már lassan 38 leszek, bár még addig van egy jó fél évem, így nem biztos, hogy meg is érem ;)
Különben kb. 20-on páréves koromban nekem is mondták volt, hogy majd-meggondolod-te-még-magad meg fiatalság-bolondság-ésatöbbi. Hát nem ...

váj mí 2013.06.07. 20:10:40

@hagyma: De ma Magyarországon pont a bérelt lakásos rendszert nem lehet művelniük a lányoknak a jelenlegi jogszabályok szerint. Ez meg faszság, mert erősen sötétszürkében tartja az egész szakmát. Így az államnak max. abból van bevétele, ha néhány értelmesebb lány önerőből fizeti a minimális tb-t, mint hivatalosan munkanélküli. Hát ki a tökömnek jó ez?

Amarante 2013.06.07. 20:11:36

@váj mí: azert mar olyan gondolatom nekem is volt-amikor a sracok jol felbosszantottak-hogy azon a bizonyos esteken bar moziba mentem volna:):):)

Mindenki maga donti el,hogyan es mikent akar elni.a te eleted es ebbe senki nem szolhat bele,csak rad tartozik.

váj mí 2013.06.07. 20:11:50

@Alaister Grand: Azon "verekedtünk" anno nagyapóval ;). Akkor finomnak is éreztem :). Ma meg már a csirkeszárnyat sem eszem meg ...

váj mí 2013.06.07. 20:12:28

@hagyma: Én csak szimplán nem értem ...

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.06.07. 20:12:40

@hagyma: abban nem hinni kell :D:D Nem vallas:P

pamut 2013.06.07. 20:15:02

@charlieharper: az tényleg hideg. 200-ért azért kibírnám egy évig. boldogan.

DieNanny CH 2013.06.07. 20:16:20

@Chang Yai:

:-DDDDDDDD

Ezt le fogom menteni!

váj mí 2013.06.07. 20:17:39

@Amarante: Ezért szeretem a liberális rendszereket ;). Mérföldekkel jobb, mint amiben felnőttünk.... Nekem ott már minimum egy kölyköm kellene legyen. És azt nagyon utálnám.... És egy kölyköm tuti lenne, mert lófaszt jutottam volna én hozzá Ceau Romániájában olyan injekcióhoz, ami még küret nélkül rendezte a dolgokat ....
És az egyikünknek sem lett volna jó. Sem a kölyöknek, sem nekem, viszont a statisztika, az nőtt volna, 0,00001 ponttal, vagy még kevesebbel.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.07. 20:21:56

@Amarante:
Pedig eleg sokan szoktak probalkozni :)

A szuk csalad, a rosszallo ismerosok, az allam vagy akar az egyhaz.

Amarante 2013.06.07. 20:22:59

@váj mí: Ezzel kapcsolatban nagyon kellemetlen emlekem van.88-ban tortent,hogy a baratnom spontan elvetelt,mivel a legjobb baratnom volt,nekem ugye tudnom kellett rola.Valaki besugta es mindkettonket ugy vittek a rendorsegre,mint a mennyasszonyt.Kulon szobaban vallattak minket,de ismertuk jol egymast es nem beszeltunk semmit,mindent tagadtunk:)89 teleig,mig ki nem tort a botrany en minden reggel a rendorsegen le kellett jelentkezzem...szerintem meg sem usztuk volna a bortont ha nem tor ki a parasztgyalazat.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.07. 20:24:03

@tildy:): a vallasban sem hiszek, bar fogalmam sincs mi es hogy tortenik nemcsak a Foldon, de egyaltalan a vilagegyetemben
mert ugye honnan kerult ide a nap meg minden szar ami kering
de hogy egy masodfoku ketismeretlenes egyenlet megoldasa kurvara nem erdekel az tuti
Mary oldalast sut sult krumplival es sult kukoricaval
na az erdekel, mert kurva ehes vagyok

Amarante 2013.06.07. 20:26:43

@Kovermadar: Ja,meg foleg a legszorgalmasabban az,akinek koze nincs hozza!
Anno nalunk az volt a divat,hogy ha elmultal 20,mar venlanynak titulaltak:)en a kis 23 evemmel mar megrogzottnek szamitottam:):)

váj mí 2013.06.07. 20:27:22

@hagyma: A "nyami" kissé buzis egy férfitől még egy gasztroblogon is ;).

Amarante 2013.06.07. 20:28:02

@DieNanny: hinnye de szep toktermesvan nalunkfele:):):)

Amarante 2013.06.07. 20:29:06

@váj mí: Te csak vigyazz miket beszelsz,mert hozzadvagjak az oldalasbol a csontot:):):)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.07. 20:30:33

@Amarante:
Koze ehhez igazabol egyedul a nonek van szerintem.

Ahogy aposom mondta: a no ket dologert kepes szoszerint barmit megtenni: hogy gyereke legyen vagy hogy ne legyen.

váj mí 2013.06.07. 20:30:42

@DieNanny: Ahham, ez lesz az, mert a stílus ugyanaz ...
Visszakaptuk a mi elitista-karrierista-lófaszjóskánkat.(függetlenól az irl nemétől). Hurrá nekünk! :P

váj mí 2013.06.07. 20:34:47

@Amarante: Egy kibaszott, szar képmutató geciség volt az, vállfa- kaparásostól meg Snagov cigikből kigyűjtött dohányfőzetestől.
Amikor valaki veszi a bátorságot, hogy a jelenlétembe visszasírja, azt a fekete anyaföldbe szoktam volt beledöngölni úgy, hogy legközelebb Kínában lásson napvilágot. Az úgyis tetszene neki ...:P

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2013.06.07. 20:36:23

Kina szuper hely... ha megirnam hogyan elek, mindenki utalna :))

váj mí 2013.06.07. 20:36:24

@Amarante: Hm, hogy abból milyen fasza kis alapcsontlevet lehet főzni a knorr és maggi szörnyűségek ellentételezéseként .... ;)

Amarante 2013.06.07. 20:37:06

@váj mí: azert volt megdobbento,mert a csaj nem akarta elrittyenteni,akartak a babat.Nem volt eleg az o baja ,meg meg is hurcoltak....

váj mí 2013.06.07. 20:38:02

@Chaoyang: Én tuti nem, én Kínát utálom úgy ahogy van. Tudod, román vagyok, így tán megérted miért is ...

Amarante 2013.06.07. 20:38:16

@váj mí: ez a tok nem az uritokok csaladjaba tartozik:):)

váj mí 2013.06.07. 20:39:02

@Amarante: Hm, nem voltak házasok? Vagy miért?

váj mí 2013.06.07. 20:40:30

@Amarante: Az egyetlen hasznos tök az, amiből főzeléket lehet készíteni érett korában ... ;)

Mrsmihaly 2013.06.07. 20:40:57

@Tökfőzelék123: mi a bajod? Nem jött össze valami az este? Nem csodalom hogy sokan nem irjak le az atelt elmenyeiket, mert vannak emberek akiknel a kultura kiverte a biztositekot. Rikta, bunko hozzaszolast Irtal be.DE, ha annyira intelligendnek tartod magamat, talan tudhatnad, ha valakinek a Parma kikuldetesben van Kinaban, vagy több mas orszagban, a Parma nem kap munkavallalasi engedelyt! Persze ez nem tartozom rad es az apparition gondolkozasodhoz. Valtoztass ezen, vagy tartsd meg a frusztalt gondolatmenetedet. 1 ismerösöm a gyogyszerkutatobol lett Kinaba (Peking) kikuldve 3 evre, a neje pedagoguskent, ingyen tanitott heti 3 napon angol nyelvet az altalanos iskolaban. Erdekes modon, senki nem nezte ezert le.Te meg ne döntese el, hogy ki vakargatja a feneket otthon, vagy csinal mast. Tipikus magyar bunko gondolkodasmod.!

Amarante 2013.06.07. 20:47:35

@váj mí: Elettarsi kapcsolat volt ill. az ottani es akkori normak szerint:vadhazzassag:):)mint kesobb kiderult pont a pasija fujta be:):)azt hitte,hogy hazudik a csaj es valamit csinalt.En meg ugy kerultem a levesbe,hogy feljartam apolni es tartani benne a lelket,ergo:bunreszes voltam,mert nem jelentettem az allamellenes,arulo,irredenta stb. buncselekmenyt:):)

váj mí 2013.06.07. 20:51:49

@Amarante: Vadházasság! Hú, b+! Évek óta nem hallottam ezt a kifejezést! És valóban, börtöngyanús volt anno otthon-otthon ... a barátnőd pasija meg egy igazi féreg ...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.07. 20:53:19

@váj mí: azert tettem hozza
sokszor elhangzott
ferfitol is
tolem csak humor vegett

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.07. 20:53:37

@Mrsmihaly:
Az auto-correction picit atertelmezte a gondolataidat :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.07. 20:55:57

mi az a Parma?
az egy olasz focicsapat
mit keres kinaban?

váj mí 2013.06.07. 20:57:30

@hagyma: Direkt volt ám! ;) Tekintettel arra, hogy nagyon szeretem a vendéglátást és a konyhát, szoktam olvasgatni a dolgokat a témában.... "nyami"! :DDDDD

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.07. 20:57:35

@Amarante:
Ezt nem hiszem el! Ilyen letezhetett? Csodalom, hogy maradtak ott emberek es nem menekult el mindenki.

Eszmeletlen :(

Amarante 2013.06.07. 20:57:46

@váj mí: Na azert a ribillio utan megkerestettem am oszt volt nehany keresetlen szavam meg egy-ket-sok pofonom szamara:):):)

2013.06.07. 20:58:42

@hagyma: csirkemell paradicsomos szosszal. Legalabbis angolul.

váj mí 2013.06.07. 20:59:42

@Mrsmihaly: Hmmm naaaa, és akkor most hajtsd fel azt a dupla whiskyt jéggel. Ennyit nem ér az a szerencsétlen banki ügynök :D.

én már a fény gyermeke vagyok 2013.06.07. 21:01:18

@Chaoyang: Kina szuper hely... ha megirnam hogyan elek, mindenki utalna :))

Megírod álnéven. Én már csináltam ilyet háromszor, aztán beálltam a többiek mellé alázni a szerzőt.

váj mí 2013.06.07. 21:01:38

@Amarante: Hát, őszintén el is vártam tőled, hogy spicliskedés után pár jó kondícióban levő haverod meglátogatta "jó reggelt" kívánni ;).

Amarante 2013.06.07. 21:01:41

@Kovermadar: pedig igy volt.sot!A baratnom ferjet szokes kozben lelottek.kb.4 evvel a fenti tortenet elott.akkor nagyon kibukott emiatt,meg amiatt,hogy a rendorseg zaklatta ot meg az egesz csaladot.A Dunat usztak at az akkori Jugoszlavia fele.a baratjanak sikerult,a mai napig Ausztraliaban el,neki nem.egy honap utan talaltak meg a tetemet,a felismerhetetlenseg allapotaban.A batyja azonositotta,mert a baratnom idegosszeroppanast kapott.

DieNanny CH 2013.06.07. 21:02:16

@Chaoyang:

Írd meg, és állj be az utálandók sorába! :-)

Amarante 2013.06.07. 21:04:21

@váj mí:Tiltja a buszkesegem,hogy mast engedjek utlegelni magam helyett.:):):)nem o volt az elso hapsi,akit megvertem:):)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.07. 21:04:41

@váj mí: en is sajnos Peter Anna elpalyazott, en szerettem a malackarajt
origora nem megyek
az index is sok
segitettem Marynek csinaltam salatat a vacsihoz
uborka, voroshagyma fokhagyma paradicsom zoldpaprika ecet viz kis oliva kis cukor so
hutoben van
majd meg teszek ra kis borsot es pirospaprikat talalas elott

nyami
csak mar az akurva oldalas lenne kesz meg a krumpli /sult in hawk/ meg a kukorica
szinten sult
kopog a szemem
@charlieharper: hat olyat magyarul sem eszek meg:)

2013.06.07. 21:06:05

@én már a fény gyermeke vagyok: oh, te voltal a chihuahuas piros lakknyakorvvel tulajdonos?

Mrsmihaly 2013.06.07. 21:08:06

@Kovermadar: elnezest, Ipadrol irok, közben gyereket altattam, igy a figyelmem megoszlott.

váj mí 2013.06.07. 21:12:57

@Kovermadar: Nem kell elhinned, de minket az első unokatestvérem családja jelentett fel anno a Secunál egyenesen, mert '89 elején (még nulla jele volt, hogy a rendszer meg fog múlni) a kukoricáson keresztül kiszöktettük Magyarországra a másik ágról származó unokatesómat. Hogy honnan tudták? A kiszöktetendő unokatesó kissé óvatlan volt megbízás-ügyileg.
Különben ez már csak a plusz volt, mert a telefonunk és leveleink állandóan ellenőrizve voltak.
A legszomorúbb meg az volt, hogy amikor a szüleimet áthelyezték az ország egyik végéről a másikba, az alig 1 éve, és nyíltan a Secunak dolgozó kollégája figyelmeztette apámat, hogy szóljon már rá anyámra, mit ír haza Brassóba a szó szerint ovis-kori barátnőjének, mert a levelek rendre a Secunál kötnek ki. Pedig anyám, akkor már semmi komolyat nem írt, max. azt, hogy mit látott a román-magyar határ mellett is egy dróttal fogható mtv adásaiban ... (mármint olyan témában, ami érdekelhette is a rendszert)

Amarante 2013.06.07. 21:17:59

@váj mí: Mihalyfalva mond neked valamit?Ott volt szolonk(30 ar maradt a csaladi birtokbol)felesbe dolgoztattuk,na azert kulon basztattak,mert ahanyszor mennem kellett inezni ott valamit,mindeg figyeltettek,hogy nem-e szokni keszulok:):):)
Visszagondolva rohejes ez az egesz agybaj,de akkor csoppet sem volt nevethetnekem:(:(

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.07. 21:20:48

@Amarante:
Nem sámli.

Nálunk ilyen nem volt a családban (Mo-n). Nagyapámat egyszer elvitték, de valahogy hazaszökött.

Engem abban a rendszerben valószínű 2 hónaposan kivégeztek volna :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.07. 21:23:27

@váj mí:

Elhiszem, félreértettél...
Morálisan nem hiszem el, hogy ilyen és hasonlók megtörténhettek... az a hihetetlen (de igaz)

(ugye én még fiatal vagyok, 6 évesen "váltottam" rendszert, innentől semmi fogalmam nem volt a dolgokról)

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.06.07. 21:24:39

@Kovermadar: na ezt nem gondoltam volna rolad, hogy ilyen ksi fiatalka vagy.

váj mí 2013.06.07. 21:29:17

@Amarante: Persze, a szomszédban van :). De én ugye Szatmár megye. Akkor éppen anyum Börvelyben dolgozott az ottani általános suliban, ami tényleg negyed köpésnyire van a határtól. Amikor kölyök voltam, és laktunk ott 2 évet, emlékszem, hogy amikor nálunk jött a kötelező esti áramszünet, akkor a magyar oldalon több falu fényei is simán átlátszódtak. És nem értettem, miért lehet nekik villanyuk, nekünk meg nem. Aztán nagyon sokan "átkapálták" magukat a túloldalra, a kötelező őszi betakarításai munkákkal, de ez sem volt egyszerű, mert a Kraszna-hídon mindenkit mindig igazoltattok, éppen ezért... Engem is, naponta többször, pedig akkoriban nem voltam több 8 évesnél. Kívülállónak lehetetlen volt a határsávba tartozó városokba, vagy a tényleg 2-3 km-nyire levő falvakba jutnia.
És amikor olyannal akadok össze, aki képes visszasírni, azt szoktam a leges legocsmányabb módon elküldeni az idióta mocskos kurva anyjába, aki köpte volna ki, vagy nyelte volna inkább le, ahelyett, hogy megszülje.....

váj mí 2013.06.07. 21:35:10

@hagyma: Péter Anna egy felvágós liba volt, aki a magyar nyelvtan alapvető szabályait sem volt képes értelmezni és a gyakorlatba ültetni az évek során. Fantáziája meg kb. annyi volt, mint egy agyonhasznált Golf I-es külsőnek.
Mna, erről ennyit.
Khm, ha nekem beleszólnál a salátakészítésembe, két dolog történhetne:
ad1: Jó kedvem van, és rád hagyom a francba az egészet (for ever ... legfeljebb majd hisztizek, ha egyszer is elfelejted ezek után :p), ha már ennyire tudod
ad2: Rossz kedvem van, és a fejedre kenem az egészet öntetestől, ha már ennyire "okos" vagy.

váj mí 2013.06.07. 21:37:40

@Kovermadar: Morálisan? Mit jelent az, hogy "morálisan", amikor mindenki a túlélésre játszott. És szó szerint, semmi képletesség!

Mrs. Clayton 2013.06.07. 21:38:10

@váj mí: miért beszélsz róla múlt időben, tudtommal él és virul

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.06.07. 21:40:53

Na szóval...
Örülök.
Örülök hogy a HA törzsolvasóinak és kommentelőinek egészséges önszabályozó értékrendje van.
Nincs itt semmi baj kérem oszoljunk.
Mikor a hozzászólásokat olvasva eljutottam odáig hogy a Köldökig Szőrös Tudományos Munkatárs kvázi leszopóskurvázta a poszt íróját már fogalmaztam is mondanivalómat estére. Aztán letettem róla. Nincs rá szükség.
Elég jó profilképet rajzoltatok a hölgyről talán csak annyit tennék hozzá hogy minden sorából érződik hogy nő létére több benne a tesztoszteron mint Ron Jeremy-ben fénykorában.
Gratulálok a reagálásokra így kell ezt csinálni. Részemről megtiszteltetés hogy itt lehetek.

Mellékesen jegyzem meg hogy az én feleségem sem dolgozik tehát kvázi kitartott és kvázi...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.07. 21:42:11

@váj mí: szamomra PA vilagnezete tul liberalis votl, masreszt a malackarajtrajt kedveltem
de kesobb jott par okos tonkretenni
ez aey
ad 2
Mary nagyon orult hogy osszedobtam a salatat amit megkezdett es en befejeztem
na ezert is O a felesegem tobbek kozott nem Te:)
hehe
amugy a salataim vilaghiruek es ezzel nem mondtam sokat

váj mí 2013.06.07. 21:42:51

@Jess G: Jah, de azért remélem, soha többet a büdös életben nem találkozom vele az index-en. Hát ezért...

Amarante 2013.06.07. 21:44:53

@váj mí: Biztos nagyon ego,de nem tudom ki az a Peter Anna majdnem elhalalozott, hosi halottad?

Tökfőzelék123 2013.06.07. 21:45:46

akik válaszoltak nekem: nem kell elhinni, hogy ezt dolgozom, nem csak mosogató és felszolgálók vannak külföldön

@váj mí: te meg szolgáld ki a kurvázó vendégeidet és a kurvákat és inkább maradj csöndben, hogy ezt érted el 30+ évesen az életben

az aktív beszélgetésben meg nem veszek részt egy recepcióssal, takarítóval és egy hoteles mindenessel, mert nem érdemeltek meg!

2013.06.07. 21:47:51

Catfight! Hozom a popcornt es a sort

Amarante 2013.06.07. 21:48:30

@Tökfőzelék123: Na tessek!!!!!Majd most mindjart a kardomba dolok!!!

az felmerult benned,hogy mi szeretnenk-e a te szintedre sulyedni es beszelgetni veled?De az is lehet,hogy kozben agysebesz vagyok csak eppen nem vallom be:):):)

Amarante 2013.06.07. 21:50:25

@Tökfőzelék123:
Ami lemaradt:igazad van,mi toled jobbat erdemlunk:):):)

váj mí 2013.06.07. 21:52:14

@hagyma: PA világnézete kimerült a sznob picsogásban, meg a reklámozásban. Írni lófaszt sem tud, mert sem fantáziája, sem készsége nincs hozzá. Nem véletlen, hogy sem Poczkot, sem Hajnit nem tűrte meg maga mellett sokáig.
Ennyit erről a libáról, aki méltán merült el, pedig egy tehetségtelen senki volt.
Bár, lehet ki kellene tüntetni, mert végre nem került be a faszom-celeb-picsák-már-megint kategóriába. Igaz, ő igyekezett ... De mivel mellei nincsenek, a szilikonra meg sajnálta a zsét, benézte a celebséget a "férfias" témákban. Végre egy ribi, aki méltán tűnt el a faszba!

Tökfőzelék123 2013.06.07. 21:53:07

@DieNanny: igen, én vagyok/voltam, mert elegem lett a sok idiótából, akik csak a saját hülyeségüket szajkózták
én próbálkoztam megváltoztatni a hozzászólók élethez hozzáállását, de a prolikat nem lehet megváltoztatni

négyzet 2013.06.07. 21:54:51

@Chaoyang: a te blogod nagyon jó, olvastam régebben, amikor még írtad..

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.07. 21:56:15

Aztanemjóját... :)

"Nem érdemeltek meg!", ilyet még ember szájából nem hallottam, nagyon komoly.
Ennek valami komoly önértékelési problémája lehet... orvos látta már?

váj mí 2013.06.07. 21:56:25

@Tökfőzelék123: Hoppá, touché! Minden igaz volt, amit rólad írtam. :D
ekkora egy nyomorult vagy te édesjányom! egy szerencsétlen házaló ügynök ... Már csak, hogy viszonozzam a "kedvességed".
Ennek ellenére bennem van még szikrája az emberségnek? Hogyan segíthetnék rajtad? Technikás fiúkkal, vagy technikás lányokkal?

Mrs. Clayton 2013.06.07. 21:56:55

@váj mí: ennyire irritált? engem nem, főleg újabban befejezték az alpáriaskodást és viszonylag értelmes gasztronómiai témákban írnak, van sok Váncsa, amit én szeretek

Tökfőzelék123 2013.06.07. 21:57:00

@Dúsgazdag: köszönöm az igényes kommentárt, átgondolom a bölcs szavakat

váj mí 2013.06.07. 21:57:11

@charlieharper: Egy sört azért lökhetnél nekem is ;)

váj mí 2013.06.07. 21:58:52

@Amarante: A szépemlékű Malackaraj blog társszerzője, wannabe celeb, akinek mégsem jött össze .... annyira nem fontos, lassan már csak hagyma és én emlékszünk rá ;)

Tökfőzelék123 2013.06.07. 21:59:13

@váj mí: fogalmad sincs, hogy mi a munkánk és mennyit kellett ehhez tanulni és mit is csinálunk pontosan (és hogy milyen sokat fizetnek érte :-))
persze miért is lenne, egy recepciós vagy, aki kurvák és kurvázók között közvetít
micsoda karrier

2013.06.07. 22:01:26

@Tökfőzelék123: en pontosan tudom, hogy mit csinalsz. A megnyilvanulasaid alapjan viszont csak annyit mondanek, hogy csereld le a dildodat egy elo ferfira.

váj mí 2013.06.07. 22:01:29

@Jess G: Nagyon, a semmire való faszkodás mindig irritál, mint ennek a mi tökinknek az esetében.
Tökfőzelék 1millió2százezer3száz :DDDDD

váj mí 2013.06.07. 22:03:49

Tökfőzelék123: Édeske, lehet pont a barátom a főnököd, úhgyhogy vegyél vissza a semmire nagy pofádból. Azt a munkát, amit most te végzel, azt általában gyakornok senkikkel szoktál elvégeztetni, csaxolók, mielőtt még nagyobb hülyét csinálnál magadból, te szerencsétlen :DDD

váj mí 2013.06.07. 22:04:57

@Kovermadar: Hajjaaaaaj... ! Remélem, a készülő könyvében nekem is szán pár bekezdést ;)

négyzet 2013.06.07. 22:06:10

@Tökfőzelék123: fyi, az egyik diplomám pénzügyi elemző, de kábé pont leszarom, hogy ipoval ródsózol, mert a duna menti töltéseket le lehetne döngölni a bunkóságoddal

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.07. 22:07:04

@charlieharper:
Én is ezt mondtam az elején... ilyen mentalitással teljesen egyértelmű, hogy mi kell neki: egy latin szerelő :)

váj mí 2013.06.07. 22:10:27

@Világpolgár2012: Nekem még van kb. fél üveg whyskim, meg a jég is kitart, a melót már átadtam rég, de egy sör jól esne azért ... ;)
De élvezetes, hogy töki végre színt vall :D

Mrs. Clayton 2013.06.07. 22:11:06

@Világpolgár2012: az hagyján én már meg is ittam :-)

2013.06.07. 22:12:28

@Kovermadar: @váj mí:
Saman es a fozelek kielhetne egymason a khmmmm, amit ki kell. A match made in heaven!

négyzet 2013.06.07. 22:12:34

ez így már majdnem közös piálás..:) kár hogy nálam nincs semmi

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.07. 22:12:46

@váj mí:
Nyolc lába van a póknak, mégis hálót sző! Érted ezt?

Amarante 2013.06.07. 22:16:04

@Kovermadar: szerintem a vilagon nincs olyan latin szarmazasu ferfi,aki egy ilyen not meghagna!Max ugy,hogy a fejere huz egy hangtompitos vodrot:):):)na abba mondhatna az okossagait.

gondolom a majdnemrandikon is eppen a szerencsetlen jeloltnek az eletszemleletet probalja megvaltoztatni,majd rajon,hogy nem megy,mert a hapsi egy taho proli es ejti,mint a forro krumplit......ha addig a ferfi regesreg el nem inalt:):):)

2013.06.07. 22:16:19

@négyzethálós: az a durva, hogy itt eleg sokan tudjak, hogy o mit is csinal mint consultant az ipo dog and pony showal es elmondjak neki, hogy buta az elmelete. Es meg mindig nem erti. Nyilvan van agykapacitasra az ECMhez, de az elethez, nem sok.

Mrs. Clayton 2013.06.07. 22:17:07

@váj mí: a whiskyt vizezed, gusztustalan :-)

BTBTBT 2013.06.07. 22:18:04

@Tökfőzelék123:
Ahogy korábban mondtam, bizonyos, nőkkel kapcsolatos meglátásaiddal egyetértettem - férfiként.
De ez a mostani vagdalkozásod kezd nagyon szánalmas lenni. Megkért valaki is arra, hogy próbáld megváltoztatni a kommentelők élethez való hozzáállását? Nem. Tehát fogadatlan prókátor vagy.
Aki olyat odavág másoknak egy blogban, hogy "nem érdemeltek meg", annak sajnos nagy egója és önértékelési problémái vannak. Persze annak is hasonló gondjai lehetnek, aki nyilvánvaló felfuvalkodottságában - és nő létére - teli pofával olt téged, egy másik nick mögül.

Nem attól "proli" valaki, hogy nincs agyoniskolázva. Hanem attól, hogy mennyire parasztul nyilvánul meg, miközben fennen hirdeti magáról, hogy ő diplomás meg intelligens. És ebből a szempontból akad ám itt párod.

Amarante 2013.06.07. 22:19:06

@charlieharper: Na a koztuk lefolyo eszmecserere azert befizetnek:):):)

váj mí 2013.06.07. 22:19:17

@Kovermadar: Ahham... pedig akár meg is botolhatna ...

váj mí 2013.06.07. 22:21:23

@charlieharper: És akkor már be sem kellene fizetnetek a műintézménybe, mert vagy megölnék egymást, vagy dugnának egy orbitálisat.
Megjegyzem, ráférne (beides), mindkettőre ...

négyzet 2013.06.07. 22:22:19

@charlieharper: vannak gondok. így mondjuk pénz közelébe se engedném, gyerekes fölénykedés a bibibí ti csak mosogatók vagytok szinten. elég gáz.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.07. 22:23:43

@váj mí:
El tudod képzelni, hogy mit tudna művelni geeeteee egy 8 hónaljú pókkal?

váj mí 2013.06.07. 22:24:33

@Barátusz: Mna, nézd már .... téged bántottak, te szegény ....

váj mí 2013.06.07. 22:26:25

@Kovermadar: Én sok minden el, de ezt inkább nem szeretném ;)

De ha már muszáj valamit elképzelnem, akkor az az lenne, ahogy a Duna átmossa vagy 1000 évre a parlamentet otthon.

Mrs. Clayton 2013.06.07. 22:26:26

@váj mí: hűtsd be baszki, de vizezni? 18 évesen Jockey Ewing után szabadon még menő, de felnőtten? bár te tudod

váj mí 2013.06.07. 22:29:21

@Jess G: Hűtöm basszeg, de eddig a mosogatón állt. Oszt nem tud olyan ütemben hűlni, amilyenben én innám. Jégkocka viszont van ;).

Mrs. Clayton 2013.06.07. 22:31:02

@váj mí: akkor viszont nagyon gyorsan kell inni, az meg veszélyes :-D

négyzet 2013.06.07. 22:31:04

@Barátusz: igen, lécci vigasztald meg. úgyis olyan bizonytalan szegény :)

négyzet 2013.06.07. 22:32:34

@Kovermadar: most akkor végülis melyiket sikerült kapni? :)

2013.06.07. 22:33:04

@Világpolgár2012: milyen bort iszol? Bor sznob vagyok.

váj mí 2013.06.07. 22:33:08

@Jess G: Whiskyt gyorsan? Nem pálinka ez, te! ;)

BTBTBT 2013.06.07. 22:34:25

@négyzethálós:
Köszi, de nem az én világom. Esetleg te, vagy más valaki? :)

Mrs. Clayton 2013.06.07. 22:34:39

@váj mí: de ha beleolvad a jég undi lesz, akkor ink bedobom, milyet iszol?

Mrs. Clayton 2013.06.07. 22:37:26

@charlieharper: ha már dekantál, akkor nagyon gagyi bor nem lehet

váj mí 2013.06.07. 22:37:42

@Jess G: Ballantines ... ez volt éppen az elfogadhatóbb márkák közül a kevésbé karcos, amikor tegnap hirtelen egy lánynak "lelke lett" ...
Egyébként meg a Grant's-ot szeretem.

négyzet 2013.06.07. 22:38:43

@Barátusz: isten őrizz, még a végén törli ezt is, és előkerül a 666-os accounttal, az lenne a szép :-)

váj mí 2013.06.07. 22:41:16

@charlieharper: Édes bor miért szokott nagyon szar lenni? Ha már annyira otthon vagy a borok világában, akkor "kihasznállak" kissé ;). És igen, az 5-7-9-faszomtuggya hány puttonyos aszú is szar. Ami alatt értem, hogy fél deci is akkora kurva fejfájást okoz, mintha kevertem volna a vodka-redbullt a viszki-kólával egy teljes éjszakán át...

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.07. 22:42:09

@Barátusz:
Közben összeállítottam a profilját főzi-nek:

A 20-as évei közepén járó, családjában első generációs diplomás, munkás szülők gyermeke. Vélhetően a második, akit apu molesztálhatott. Innen ered a mérhetetlen undora a "prolik" és a férfiak iránt és ezért éli ki magát teljesen a képzelt barátaival. Szintén innen ered a "van egy diplomám, én szartam a sapnyol viaszt" hozzáállása.
Hajlamos a "nekem soha, semmi sem elég jó" és a "nem ütitek meg a mércét" hozáállásra.
Az ismerősei (barátai nincsenek) szemben mosolygósak, hátha kitapos valami zsíros cupákot nekik it, de a háta mögött kiröhögik és lenézik.
Leghosszabb kapcsolata eddig egy vibrátorral volt, de miután kiderült, hogy totálisan frigid, hasznavehetetlenné vált. Az orgazmust egy lapon említí a mítoszokkal.

Mrs. Clayton 2013.06.07. 22:42:54

@váj mí: Grant's nálam is ok, Ballantines nem, egyébként Chivas, de a fene tudja, kinőttem a töményeket

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.07. 22:43:10

@négyzethálós:
Végülis nem jártam utána a dolognak, de túladagoltam a mogyorót... :)

Mrs. Clayton 2013.06.07. 22:44:44

@váj mí: mert nem ittál igazi aszút, az olyan mintha mazsolát ennél viszont nem lehet 10000 alatt kapni 1 kis üveggel
én egyszer a dégenfeldéknél vettem esszenciát, az olyan volt, mint a mazsola, soha ne vegyél kereskedőházas meg egyéb szarokat

váj mí 2013.06.07. 22:47:18

@Jess G: Ugye hogy nem vagyok hülye, amikor azt mondom, hogy a Grant's egy jó whyski? Ugyeeee ....? Naaa, léci, léciii, léciiiiiii .. ! DDDDDDDDDDDDDD
Különben nekem is max. a whyskik maradtak, mint tömények. Elsősorban bor-párti vagyok, a száraz vonulatból. Néha sör, de az annyira nem jellemző.

2013.06.07. 22:47:41

@váj mí: a cukortartalomtol van a fejfajasod. Feherkenyertol is van fejfajas?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.07. 22:48:51

@charlieharper:
Nekem akkor fáj, ha nem kapok fehérkenyeret... az mitől lehet?

BTBTBT 2013.06.07. 22:49:25

@Kovermadar:
Bár azzal nincs egyedül ebbel a blogban, hogy bicskanyitogató a lekezelő modora és "okossága", de az is vicces, hogy itt többen egyből a szex hiányát hozták fel egyből, mint okot.
Mivel nem ismerem, és mivel nem basztatott, nem különösebben akarom rajta köszörülni a nyelvemet, de könnyen el tudom képzelni, hogy szimplán jellembeli sajátosság, ami a mai kommentjeiben verbalizálódott.

négyzet 2013.06.07. 22:50:50

@váj mí: bocs, hogy belepofa, de ha már szárazborsznob vagyok... szóval egyrészt azért választom már alapból a szárazat, mert elméletem szerint édességgel kiválóan elfedhető, ha a bor rossz. És amúgy sem szeretem az édes dolgokat, de ez egy más kérdés.

Másrészt amúgy vannak is fajták, tájak, ahol egyszerűen nem lesz akkora cukortartalom, hogy abból maradjon vissza erjedés után. Szóval bizonyos fajtákból nem is vennék édest, kivéve ha késői szüretelésű, na meg táj, termesztés stb. függő. Fejfájás lehet kéntől. Igyál mellé vizet mindig (nem összeönteni! :)).

váj mí 2013.06.07. 22:50:53

@Jess G: Én eszenciát kóstoltam, direkt a termelőnél. Kis kávéskanál délelőtt - baszott nagy fejfájás még másnap is. Ezek után a palackozott, felengedett eszencia bor formában baszottul hidegen hagy. Azóta is ...

Világpolgár2012 2013.06.07. 22:50:56

@charlieharper:
Mara csak egy konnyu claret jutott. De van puilly fume behutve, ha az jobban csuszik :)

Mrs. Clayton 2013.06.07. 22:51:02

@charlieharper: az agyonkénezett boroktól, vagyis a szulfittól fáj a fejed magyarul, a helytelen technológiával valószínűleg szaralapanyagból előállított borok okoznak fejfájást én otthon anno soha nem vettem 1000 ft alatt bort, de pl az agyonistenített Béres Holdezüst sztem egy szar, habár kb 2000 volt anno és fejfájós

Amarante 2013.06.07. 22:51:35

@váj mí: Oszt mi van a jo kisustivel?:):):)azzal,ami suru,mint az olaj,nem mar,eget,kapar,csak lecsusszan lagyan es masnap nincs fejfajas?:):):)na en aztat szeressem nagyon,de sajna egyre ritkabban jutok hozza:(manapsag sehogy ezert marad a jegermajszter meg a gin-tonika:):)

Mrs. Clayton 2013.06.07. 22:52:11

@váj mí: én szerelmese vagyok, és nincs fejfájós tapasztalatom csak szar borral

váj mí 2013.06.07. 22:52:49

@charlieharper: Olyat nem sokat eszek, max. egy-egy zsemle formájában néha. De ha kifejezetten kenyeret veszek az halbweiss (félfehér, félbarna, vagy hogy is van ez?)

Világpolgár2012 2013.06.07. 22:53:40

@Jess G:
Nem szoktam dekantalni, mar nem meno :)

Mrs. Clayton 2013.06.07. 22:54:01

@Amarante: az a helyzet h kevesen főznek olyan pálinkát, ami visszaadja a gyümölcs ízét, az ilyet megiszom, de a helyzet az h Ausztriában jobb páleszt csinálnak mint Mo-n bár már páran belátták, h nem a szeszfok a lényeg

négyzet 2013.06.07. 22:54:24

@Kovermadar: Mondjuk - az elsődiplomások védelmében - a mi családunkban is én vagyok egyedül diplomás, a széles családban nincs közelben még egy, és ez mégsem zavar senkit, sőt amúgy már 17 éves korom óta melózom, mert mindig mindent magamnak kellett, ha akartam, a diplomát is. Szóval voltam pincér is...

Mrs. Clayton 2013.06.07. 22:55:14

@Világpolgár2012: ez nem menőség dolga, hanem ahhoz h egy több éves bor kiadja az igazi ízét muszáj levegőzni hagyni, persze egy reduktív tavalyi bort semmi értelme szellőztetni

2013.06.07. 22:55:32

@Jess G: igazad lesz. Bar nekem a cukor is tud produkalni fejfajast.

négyzet 2013.06.07. 22:57:40

@váj mí: mondjuk egyszer ittam jó aszút, pincében, egyenesen a penészes hordó mellett. A tokaji furmintot sem veszem meg boltban, de ha arra járok... kihagyhatatlan.

váj mí 2013.06.07. 22:58:33

@Amarante: Kisüstit évek óta nem láttam, mármint nem azt a szar ipari pancsot, hanem tényleges kisüstit. Úgyhogy inkább már nem is álmodozom róla :(.
A gyomorkeserűket nem nagyon szeretem, de ha már muszáj, akkor semmiképp a geil Jagert, hanem a keserűbb Unikumot.
Gintől, rumtól, ouzótól csak egyszer kell hányásig berúgni ahhoz, hogy soha többé a büdös életben ne akarj többé belőlük inni, még csak aperitívnek sem. Hm, hát nekem sikerült életem eddigi során, mindből .....

Mrs. Clayton 2013.06.07. 23:00:01

@charlieharper: pl ez baromi érdekes mert itt Uk-ban hiperben szinte csak csavaros kupakos bor van, 4-5-6-7 fontért egyik se egy nagy csoda, de még soha nem fájt a fejem, otthon hiába dugózzák a szart még egy Béres bortól is simán olyan szaggató fejfájást kapok h még, persze az igazi húzónevek borainál nem fordulhat elő, de azok ma már 4-5-6e Ft-nál járnak/üveg

Mrs. Clayton 2013.06.07. 23:02:29

@váj mí: a ginnel nem értek egyet, azt tonic waterral kell inni, kedvenc, mondjuk most már le nem mosom, h full alkesz vok

váj mí 2013.06.07. 23:02:54

@négyzethálós: Én gondoltam anno arra, hogy az lehetett a baj, hogy aszú-eszenciát kóstoltam, és túl tömény volt, esetleg. Így próbálkoztam még egy jó ideig mindenféle aszúkkal, de még a legócskább whisky sem tudott olyan fejfájást okozni nekem, mint a legnemesebb aszú. Ilyen ez nálam ..

Amarante 2013.06.07. 23:04:05

@váj mí: Neha hoz a baratnom erdelyi hazi paleszt es ha eppen Mo-on vagyok abbol kapok mindeg:)A Jager jo,en melyhutobol iszom,teljessen mas az ize. Az unicum nekem nagyon keseru.
Nekem egyszer sikerult rosszul lennem italtol es az egy darab koktel volt...na azota semmi hasonlot nem turok meg meg a kozelemben sem.:)

váj mí 2013.06.07. 23:04:11

@Világpolgár2012: Ó, már nem? Alig 1-2 éve pedig nem lehetett még fehérbort sem inni nélküle :P

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.07. 23:04:58

@négyzethálós:
Perszehogy.
Egyáltalán nem gondoltam kötelező érvényűnek. Nálunk pl. nem első diplomás vagyok és maximálisan egyetértek hagymával (egyetlen szakmát / munkát sem nézek le vagy ítélek el).

BTBTBT 2013.06.07. 23:05:15

@Jess G:
"4-5-6-7 fontért egyik se egy nagy csoda"

Nem a legalsó polcon, a legolcsóbb boroknak fenntartott részen kell nézelődni. Legfelül vannak a 15-20 fontosak is. :)
Persze lehet venni a Selfridges Wine Shop-jában is, ha van rá keret, akár másfélezer fontért.

2013.06.07. 23:05:25

@Jess G: bort mi a Costcoban veszunk, es nem a csavaros kupakosbol. Kiprobaljuk oket a Vivat Bacchusban, amelyik izlik, abbol meg a Costcobol feltoltjuk a keszletet.

Gondolkztam, hogy epitettnek egy cellart, mert ha lefele epitkezeshez UKban, arra nem kell engedely. Egyedul arra kell vigyazni, hogy a szomszed epulet ne omoljon ossze.

Világpolgár2012 2013.06.07. 23:05:27

@Jess G:
Tudom, csak vicceltem :) Egy jo regi claretet szelloztetnek is, de pl. egy idos riojat direkt az uvegbol szeretem.

váj mí 2013.06.07. 23:06:35

@Jess G: Amikor a boróka a nyelőcsövedből köszön vissza hosszú perceken át, ahhoz csak egy szarabb érzés hasonlítható: amikor az ánizs teszi ugyanezt. Believe me ;) Tonik ide vagy oda ...

2013.06.07. 23:07:34

@Jess G: meg a Vinopolisnak van rendes valaszteka

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.07. 23:08:18

@váj mí: ehhez kepest most vol itt egy amarikai csatornan
Bizarre foods/Andres Zimmern
2011-es
budapestrol szolt
O is benne volt meg Mautner zsofi meg a Book bisztro, meg valami csepeli etterem
Maryt le sem lehetett szedni rola, de mar most szolt, ha megyunk haza, se utan se elotte ne mondjam meg mit evett
a kakasheren konkretan kiakadt, de abook bisztros placentanak sem orult
a varos tetszett neki, bar nem sokat mutattak belole

Világpolgár2012 2013.06.07. 23:08:45

@váj mí:
Jaja, nekem szokasom lebeszelni a pincereket rola, mikor a bor tenyleg nem kivanja :)

Amarante 2013.06.07. 23:09:33

@váj mí: Amit legszivesebben iszom az a vodka-tonik egy hangyakukinyi citrommal.Rakapott a spanyol szomszedom is,miutan egyszer megkinaltam:):)

Mrs. Clayton 2013.06.07. 23:10:50

@Barátusz: én nem erről beszéltem, hanem arról, h itt az olcsó bor sem fejfájós, míg otthon a drága bor sem garancia arra, h ok lesz
@charlieharper: a korábbi házamat amiatt sajnáltam mert ott volt borospincénk, igazi téglából, boltívesre rakva, ha ilyen egyszerű, hát áss egyet, feltöltöd, élvezed :-)
@Világpolgár2012: csak úgy meghúzod az üveget és bedöntöd? :-)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.07. 23:11:12

@váj mí: az attol fugg egyutt reggelizunk- e?
a vacsorat en fizetem

váj mí 2013.06.07. 23:11:48

@Amarante: Hm, hát ha úgy vesszük,mélyhűtőből, szinte megfagyva a zwack undorítóan émelygős mézes-málnás pancsa is jó ;).
Ok, ok ... szereted, igyad. Van olyan barátnőm, aki szerint a whiskynek poloska-íze van. Oké
Csak tudnám, honnan ismeri a poloska ízét, hm?
A kisüstivel meg ne fájdítsd a lelkem alkoholistáját, jóje? Csak ha tudsz nagy tételben szerezni, jó minőségűt ;)

enrobag 2013.06.07. 23:13:20

Váj mí és Amarante,
felétek (a viszonylag közeli származási helyetekre gondolok), mennyire jellemző, hogy a nők (fiatalabbak és idősebbek mint ti ketten), ilyen elképesztő durva és közönséges stílusban beszélnek? Kezdetben azt hittem, hogy Váj mí a munkája miatt szedte fel ezt az ordenáré hangot, ami nyilván azért nem áll túl messze a személyiségétől, de miután Amarante is itt pörög pár napja, feltűnt, hogy ő is elég alpári módon fogalmaz meg sok mindent.

Amarante 2013.06.07. 23:13:21

@Jess G: itt az olcsó bor sem fejfájós, míg otthon a drága bor sem garancia arra, h ok lesz

talan azert,mert az occsot szolobol csinaljak,nalunk meg ugyeskednek valamit?:):)

Mrs. Clayton 2013.06.07. 23:13:35

@váj mí: én imádom a gin tonicot, nem tudsz lebeszélni :-)

@charlieharper: már múltkor is mondtad a Costcot, de még nem jutottam tovább, mint hogy az eszemben tartom őket

váj mí 2013.06.07. 23:13:39

@hagyma: Egy Bizarre foods című műsorba tökéletesen beleillik, szó sem róla. Néha fel-feltűnik, arra jó. Csak egyenletesen minőségi színvonalra nem. Mert azt sem tudja, mit jelent.

Világpolgár2012 2013.06.07. 23:14:24

@Jess G:
Egy olyan feherbornak, amit illik 1-2 even belul elfogyasztani, annak elonyt is jelenthet a csavaros kupak, mert kevesebb szazalek romlik meg. A menobb borhazak kozul is atalltak mar joparan a csavarosra emiatt. Persze nagy a vita meg a sznobsag a termelok kozott.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.07. 23:15:57

@tildy:): ez
nem gyoztem Marynek magyarazni, hogy otthon nem mindenki cigany

váj mí 2013.06.07. 23:16:29

@Világpolgár2012: Én a pincéreket legszívesebben agyoncsapnám, amikor a vörösbort lehűtve szervírozzák. Igen, igen happened last year at Onyx. És még ők voltak megsértődve, amikor szóltam... istentelenül faszari egy banda az ott!

Amarante 2013.06.07. 23:16:37

@enrobag: Konkretan mire tetszik gondolni es miert??:):)

BTBTBT 2013.06.07. 23:17:25

@Jess G:
Igazán nem kekeckedés, de a fejfájás nagyban függ az elfogyasztott mennyiségtől is.

@charlieharper:
Azért a Vinopolis mellett akad még jó néhány átlagon felüli borkereskedés Londonban.

váj mí 2013.06.07. 23:18:05

@Amarante: Vodka nein ... szerezz nagyobb tételben jó minőségű kisüstit! ;)

Mrs. Clayton 2013.06.07. 23:18:11

@Világpolgár2012: ez pusztán a reduktív technológiának köszönhető, ezeket a borokat nem arra csinálják, h te tárold, fém tartályban megerjesztik és palackozzák, ma már kevesen készítenek a világon fahordós bort, nekem van egy balatoni ismerősöm, aki igen jó borokat csinál és gyűlöli a reduktív technológiát, az ő borai nem is 1-2 évesek

Világpolgár2012 2013.06.07. 23:18:43

@Jess G:
Egy jo riojat barhogy, barmikor :)

váj mí 2013.06.07. 23:19:13

@Jess G: Nem akarlak én lebeszélni róla, legfeljebb arról, hogy a borókaíz hányásügyileg jelen legyen az életedben ;)

Mrs. Clayton 2013.06.07. 23:20:27

@Barátusz: nem értek egyet, az agyon kénezett szar bortól 1 pohár esetén is fájni fog a fejed, jó borból megihatsz 2 üveggel is, akkor sem fog, persze ha nem figyelsz a dehidratációra akkor elképzelhető, de mondjuk aki meg akar inni 2 üveg bort az vagy ne kényeskedjen, v legyen elővigyázatos, v fogyasszon kábítószert

GERI87 2013.06.07. 23:20:32

"A kínaiak szemtelenül kíváncsiak tudnak lenni néha, előfordult, hogy kivették az újságot a kezemből megnézni, merthogy az írás latin betűs benne, vagy odajönnek és megnézik, éppen mit vetek papírra."

A kínai nem ember, a rizs nem étel, a medve nem ajzószer.

négyzet 2013.06.07. 23:21:46

@tildy:): hát az első 30sec nem csinált kedvet a kajához :)

Amarante 2013.06.07. 23:22:26

@váj mí: Mar nem tudok,foleg innen:(:(Apu fozott jo paleszt,mig elt,szegeny...Nagy borasz volt.A gazdasagnal,ahol dolgozott mindeg csinaltak rengeteg hordoval,kellett ha jottek a parttol delegacioba,meg az olaszok a novendekmarhakert:):)Akkora hordok voltak a pinceben,hogy iszonyat:):)

Mrs. Clayton 2013.06.07. 23:22:44

@váj mí: életemben 2x hoppá 3x ittasodtam le nagyon csúnyán 2x pálinkától 1 x whiskytől, azóta nem kívánok töményet magában és soha nem iszom éhgyomorra 40 fokos napsütésben 1 felesnél többet, mert az rám nézve halálos kimenetellel jár

váj mí 2013.06.07. 23:23:21

@enrobag: Édeske, a tánc- és illemtanórák rendje az 1800-as években című kurzus egy másik teremben zajlik.
Nem tetszik? Lépsz a faszomba innen, de legalábbis nem kötsz belém ok nélkül! Verstehst du? :P

váj mí 2013.06.07. 23:24:03

@hagyma: Mondjuk, a sminkje a legkevesebb probléma vele :P

Mrs. Clayton 2013.06.07. 23:25:45

@Világpolgár2012: én nem vagyok flancos különösebben de üvegből, vizespohárból, söröskorsóból nem iszom bort, tapasztalatom szt a megfelelő pohár sokat ad a bor élvezeti értékéhez

váj mí 2013.06.07. 23:27:15

@Amarante: Konkrétan baszakszik csak, mert megunta már az eddig letöltött pornóit .. konkrétan ....

BTBTBT 2013.06.07. 23:29:06

@Jess G:
Nem is kértem, hogy egyetérts.
Nemcsak a bor mennyisége/minősége és a hidratálás vagy annak hiánya, hanem az ember szervezete is befolyásolja, hogy valaki fejfájós lesz-e ilyen-olyan boroktól vagy nem. Nem vagyunk egyformák.
Mondjuk, aki 2 literrel megiszik, az nem feltétlenül a borivásnak hódol, inkább a berúgás felé halad.

váj mí 2013.06.07. 23:30:15

@Amarante: Hümm, ja, nekem is megszűntek a tuti kisüsti forrásaim az évekkel... ilyen ez :(
Azért mondtam, ma már csak álmodozom, néha egy-egy magyarországi barrique-szilvának nevezett, felül ározott pálinkája megüti az otthoni szintet, de még ez is ritka, sajnos.

Mrs. Clayton 2013.06.07. 23:31:54

@Barátusz: két üveg az ált 2x 0,7 dl, és garantálom h jó borból, bárki megihat 1 pohárral és nem lesz semmi baja, fejfájása tuti nem, akármilyen alkat

Amarante 2013.06.07. 23:34:11

@váj mí: lehet a hangsuly az egy helyrol szarmazunk-on van:):):)

váj mí 2013.06.07. 23:34:28

@Jess G: 40 fokos napsütésben értelmes ember vagy különböző söröket iszik (például mentásat), vagy fröccs-lightot, amúgy is ;).
Ok, ok, ok... én bohó ifjúkoromban elkövettem azt, hogy most már sem az ánizs, sem a rum, sem a boróka ízt nem tudom igazán tolerálni ... ilyen kis meggondolatlan voltam ;)

váj mí 2013.06.07. 23:36:06

@Amarante: Pedig, ha tudná, hogy a vérbeli lokálpatrióták egy ilyen mondatáért kinyuvasztanák! ;).
Mondjuk, sokat nem vesztene az emberiség ...

négyzet 2013.06.07. 23:36:13

@Barátusz: sőt igazából rá lehet jönni, hogy a hétvégi esték is jobbak tudnak lenni, még az egy pohár nélkül is...

Mrs. Clayton 2013.06.07. 23:37:01

@váj mí: hát ez egy pince party volt és a házigazda kb 20 liter pálinkával készült, ami állítólag másnapra el is fogyott, én csak azt tudom, h nagyon rosszul voltam :-)

Világpolgár2012 2013.06.07. 23:37:14

@Jess G:
Jól van na, csak nem akartam sznobnak tűnni :) Nekem is van külön poharam a fehérborhoz, clarethez és riojához. Általában ezeket isszuk.

Amarante 2013.06.07. 23:37:33

@Jess G: Irigykedem cudarul,mert nekem mindenfele-fajta bor a fejem bubjaig pumpalja a savat:(:(Nagyo ritkan iszom egy poharral es akkor is csak minosegit.

BTBTBT 2013.06.07. 23:37:39

@Jess G:
Két üveg vagy két liter? A nagy mennyiségen volt a hangsúly, és most kötözködsz.
TE garantálod hogy senkinek sem lesz fejfájása egy pohár minőségitől? Bocs, de ez több mint vicces. Ha azt mondtad volna, hogy senki, akit ismersz nem szenvedett még ettől a kis mennyiségtől, elfogadom.

2013.06.07. 23:38:21

@Barátusz: ezt ismerem annyira, hogy nyugodt szivvel ajanlanam. meg a Vivat Bacchust. Voltam meg parban, de ezekbe visszajarunk.
Melyiket ajanlanad meg?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.07. 23:39:03

@GERI87:
"A kínai nem ember, a rizs nem étel, a medve nem ajzószer. "

Ez nagyon tetszik! Ráadásul változatosan variálható is:

A medve nem ember, a kínai nem étel, a rizs nem ajzószer.

Mrs. Clayton 2013.06.07. 23:39:29

@Világpolgár2012: ez nem sznobság, ez kifinomult élvezet
@Amarante: nem akarok gonosz lenni, de akinek sava van azon segíteni szokott a fogyás ;-)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.07. 23:39:50

@váj mí: hat miert
celeb akarsz lenni a konyvemben es meg nem is dugunk?

hat bocs de az vilagoskek szemfestek az nagyon gaz volt
semmi egyeb, csak az
a lanyaid jobban neznek ki hajnal 4-kor
de en akkor is birom
sorry

BTBTBT 2013.06.07. 23:40:38

@charlieharper:
Az attól függ, milyen fajtákra vagy borvidékekre vagy vevő, mert vannak specializálódott meg széles választékkal rendelkezők is.
És csak néhányban jártam.

váj mí 2013.06.07. 23:40:46

@Jess G: :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Mrs. Clayton 2013.06.07. 23:41:24

@hagyma: sztem csak leszbi, de lehet tévedek

Amarante 2013.06.07. 23:41:55

@Jess G: Rajtam nem segit,mert kb 5-6 kg plusszom van csupan:):):)savam viszont mindeg tul sok volt:(:(

Világpolgár2012 2013.06.07. 23:42:36

@Jess G:
Gondolom, akkor ezeket a reduktív technologiával készült borokat árulják csavaros kupakkal. Eleinte én sem nagyon akartam megvenni, megszokásból/sznobságból, de van közöttük elég jó is, most már nem érdekel. És tényleg nem okoznak fejfájást.

Mrs. Clayton 2013.06.07. 23:43:59

@Amarante: szedj savlekötőt mert gyomorfekélyt kapsz, lehet baj van az epéddel, de egyébként passz

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.07. 23:45:11

@Jess G: engem nem erdekel a szexualis iranyultsaga, ha nem akar hivatalosan nosulni
regen valaki irta , hogy tobb benne a Peter mint az Anna
ez jol hangzott, de szerintem totalisan hetero
pasifalonak nezem
engem meg nem kornyekezett meg sajnos:)

váj mí 2013.06.07. 23:45:51

@hagyma: Hm, mennyit fizetsz, hogy megdugjalak? :p

Nem képzeled, hogy megnéztem a videót? Letöltöm, csinálom a pénzt annak a nímandnak ... no way ...
De azt mondod világoskék? Höhöhöhöhö ... az már évekkel ezelőtt sem állt volna jól neki, amikor még viszonylag megpróbálta eladni a "természetes szőkét" ... :p
Látod, mekkora egy hülye liba? Még saját magát sem tudja eladni, de mélyen meg van sértődve, hogy nem lett belőle celeb, muhhhaaahhahhhaaa! :DDDDDDDD

Mrs. Clayton 2013.06.07. 23:46:03

@Világpolgár2012: aha, ezek pikk-pakk kipörögnek a boltból rögtön palackozás után, mondjuk egy rendes bor a Tescos fényben, meg melegben meg is romlik, ezért soha nem veszek ott drága bort, fölösleges

Amarante 2013.06.07. 23:46:20

@Jess G: szedek boszen:)meg nem eszem paradicsomot,citromosat,eceteset stb.csak nagyon ritkan:(

Mrs. Clayton 2013.06.07. 23:48:24

@hagyma: hát egy időben a társzserzője siránkozott h annyi vége megcsalták, aztán h h nem nem is írt többet, akkor vhogy jött ez az érzés, mondom ezek együtt voltak úgy is? sztem igen, mondjuk nekem is m1, nem zavar, csak a kék szemfesték mellé egy megjegyzés

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.07. 23:49:08

@váj mí: szivem
en meg eletemben nem fizettem szexert
igaz akkora nagy agyu sem vagyok hogy kertem volna
olyan hetkoznapi vagyok
en nem monmdtam hogy toltsd le, eskuszom, most ment a 48-as csatornan az amit tildy linkelt

a sminkje es a haja tenyleg szar volt, ez nem kerdes
de lehet direkt

Világpolgár2012 2013.06.07. 23:51:25

@váj mí:
Az Onyx nekem sem jött be, bár a bor jó volt és le sem volt hűtve. A kaja viszont annyira kevés volt (más michelin csillagoshoz képest is), hogy kenyérrel laktunk jól, mert volt vagy 10 fajta saját sütésű kenyerük, amit nyomtak az egész étkezés alatt. Kenyérért viszont nincs kedvem annyi pénzt kiadni.

váj mí 2013.06.07. 23:53:35

@hagyma: Szívattalak, te majom! Ha képes vagy komolyan venni, esküszöm, leszúrlak, ha találkozunk...

Jah, persze, direkt, ez lehet az új stílusa: "nézzek-ki-minél-kevésbé-vonzónak-ha-már-sem-a-kocsikhoz-sem-akonyhához-sem-az-íráshoz-nem-értek".
Ugye nem kell ez lefordítanom? :p

Mrs. Clayton 2013.06.07. 23:53:54

@Világpolgár2012: menj a Kistücsökbe Szemesre ott jól lehet lakni :-) de a pécsi Enotheca se rossz, most mintha nem így hívnák, de a sétálón vannak

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.07. 23:58:55

@váj mí: ez annyira vicces, hogy kettonk kozott csak mindig egyiranyban mukodik a humor
Te azt hiszed nem ertem es majom v
vagyok
neha viszont
viszont leszurni en akarlak
ne kerdezd meg mivel

en akkor is imadom Peter Annat:)
mondjuk sose kene, mert itt van nekem Mary
a nagyobbik baj, hogy az oldalas meg nincs kesz, de olyan lesz amit PA sdose tudna sutni
ez egy amerikai videki no
na
kukorica is lesz
\vagy azt mar mondtam?
reggelire sima piritost kerek majd tojassal

Világpolgár2012 2013.06.08. 00:01:23

@Jess G:
Voltam a Kistücsökben :) Pécsre meg még nem jutottunk el valahogy, de halottam már róla.

váj mí 2013.06.08. 00:01:34

@Világpolgár2012: Hm, most, hogy mondod, nekem is leginkább a sokfajta kenyérféleség maradt meg leginkább. Ez tavaly nyáron volt. Én mondtam, hogy hagyjuk ezt a sznoblehúzó helyet, mert ismerve az otthoni viszonyokat köszönőviszonyban sem lesz a csillaggal. No de, a barátom kissé sznob, mint olyan .... Hát le is húzták. Végül is, azon nem lepődtem meg, hogy nem laktunk jól, nem is lakhattunk,mert nem reggeliztünk, és normál ebédre mentünk be (nem, nem menüre). Én a szokásos "magyaros virtuson" már meg sem lepődtem, még az Onyx esetében sem. A kaja végül is érdekes volt. Amin felcsesztem az agyam az a behűtött vörösbor volt, amit megpróbált a pincér német-angolul rám dumálni, hogy de az pont így fasza, és én vagyok hülye. Ja, meg a kedves édesanyád, te paraszt! De meglepődött, mikor magyarul kértem a teremfőnököt meg a vásárlók könyvét, és ugyanakkor megemlítettem a tripadvisort is. ...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.08. 00:02:15

@Jess G: nem tudom ki volt a tarsszerzoje
de ha Hajnalkara gondolsz O tok hetero

váj mí 2013.06.08. 00:05:41

@hagyma: Imádom a grillezett, vajas kukoricát! Az oldalast megtarthatod magadnak... de kukoricát grillezve bármikor, bármilyen mennyiségben! Csókoltatom Maryt ;).

mommmmo 2013.06.08. 00:08:00

@tildy:): komolyan Tildy, hogy kepzeled el magad kisbabaval, ha ennyire nem akarsz eltartott lenni?
A bebiszitternek~nagyinak szulod majd? Vagy mar van egy par milla megtakaritasod arra az idore? Csak kivancsi lennek, mert szerintem egy no szajabol olyan mestersegesen hangzik ez a "nem akarok eltartott lenni" dolog.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.08. 00:12:04

@váj mí: az oladalast meg is tartom
hahahahaha
nemi sultkrumpli, kukorica
itt cirkuszolok vele, hogy mikor lesz mar kesz
csokot atadom,
kicsit kesobb

Világpolgár2012 2013.06.08. 00:12:46

@váj mí:
Ja, van még hová felzárkózniuk, az biztos. Főleg, hogy még itt Angliában is jobbat ehetek, ráadásul kevesebb pénzért.

Amarante 2013.06.08. 00:13:30

@mommmmo: Szia!!!!!:):)Mizujs veletek?:):)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.08. 00:13:33

@mommmmo: egyelore meg ferje sincs
egyaltalan nem gyerekben gondolkozik
nincs ezzel baj

váj mí 2013.06.08. 00:20:11

@Világpolgár2012: Az biztos, de én addig sem voltam, és a tapasztalatom után ezután sem leszek kíváncsi rájuk ...
És nem, nem elsősorban a "sznobnak" elkönyvelt helyek nem tetszenek, hiszen például a New Yorkban többször is voltam áés leszek is, és igaz, annyiba került ott minden alkalmanként, mint egy kifőzdében 3 napi menü, de az a hely nekem tetszik. Az Onyx viszont csak szimplám szar ahhoz képest, hogy hova álmodják magukat.
Akkor már inkább a Bock bisztró ....

váj mí 2013.06.08. 00:22:22

@hagyma: Ne cirkuszolj, mert rád borítja ;)
Úgy add át, mint puszit, ha lehet ;)

mommmmo 2013.06.08. 00:31:33

@Amarante: szia,
Koszi jolvagyunk! Meg Budapesten. A baba ebren tart, most valami novesi rohama lehet, mert allandoan ehes. Pedig korabban siman ataludta az ejszakat:)

Amarante 2013.06.08. 00:35:24

@mommmmo: Ha megfigyeled:neha gombolyodnek,aztan utana nyulnak,nonek:):)Mennyi idos mar a torpillatok?Lehet a foga miatt nem alszik:)

váj mí 2013.06.08. 00:38:14

@hagyma: Ja, basszus, lassan már évek óta értjük félre egymást olykor... :D.
De elmész te a fenébe, ha egyszer is képes leszel ezen "bedurcizni", "csaxólok" ;)

Amarante 2013.06.08. 00:40:17

@mommmmo: Az elozo elszallt valamerre:):)

Mennyi idos a babatok mar?
Lehet fogzik,azert nem alszik.vannak periodusok,amikor gombolyodnek a picurok es van ido,amikor nonek.Olyankor van az,hogy az ember ketsegbeesik,hogy fogy a gyerek,biztos beteg,de nem,csak eppen novoget:)

Amarante 2013.06.08. 00:40:54

osztan megsem szallt el:):):)

opusz1982 2013.06.08. 00:41:04

@Amarante: Jedlik Anyost is marta a sava, ezert talalta fel a froccsot, miutan kiotlotte a szikviz gyartasat. Savlekoto,vagy szodabikarbona is segit vagy igyaltojaslikorot.

Amarante 2013.06.08. 00:49:55

@opusz1982: A tojaslokor jo a sav ellen vagy,mint italt gondolod?Elso esetben megiszom,de masodikban nem:):)Egyszerubb ha kerulom az olyan eteleket,italokat,amik fokozzak a savtermelest.Amugy sem vagyok nagy italozo,ritkan iszom ezert kulonosebben nem zavar a dolog.Egy jo kis beszelgeteshez nem feltetlen kell inni:):)

Világpolgár2012 2013.06.08. 00:51:50

@Amarante:
Egy jó ki beszélgetéshez nem is kell, de egy jó kis halhoz vagy bélszínhez muszály :)

váj mí 2013.06.08. 00:52:53

@opusz1982: A tojáslikőr undorító, max. kávéban cukor-tejszín helyett ...

Világpolgár2012 2013.06.08. 00:53:02

@váj mí:
A Bock-ot feladtam már régen, sohasem volt hely, utálok valamire sokat várni, inkább nem megyek :)

Amarante 2013.06.08. 00:54:04

@Világpolgár2012:

:):):)Foleg,hogy a hal szeret uszni:):):)Azert ritkan megiszom en is egy felpoharral:)

váj mí 2013.06.08. 00:54:16

@Világpolgár2012: Jáááááááááááááááááááááááááááááááááááááááj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ez fájt!
Tudod, mi?

Amarante 2013.06.08. 00:56:17

@váj mí: Meg soha nem ittam de ha segitene meginnam.Gondolom jo edes......eletem egyetlen koktelja utan semmi emelyitoen edeset nem iszom,mert visszajonne megnezni,hogy ki nyelte le:):)

váj mí 2013.06.08. 00:59:03

@Világpolgár2012: Mondjuk, vagy jó 3 éve voltam ott utoljára, és akkor is egy hétköznap este. Akkor flottul ment a kiszolgálás, a kaja is hozta a színvonalat, de azóta tényleg nem. Mert ezeken a "procc" ebédlős vagy még inkább vacsorázós helyeken szabályosan "kinézik" az egyedül érkező nőket, és nekem, bizony, partner lététől vagy nem lététől függetlenül, van olykor olyan kedvem, hogy egyedül menjek. Viszont kurvára megérzem, ha ennek kapcsán valahonnan "kinéznek", vagy éppen másnak néznek :D

váj mí 2013.06.08. 01:01:08

@Amarante: "Ki a tököm, az az Iván?", he ;)

Végül is, erős feketekávéval 1:3-hoz, vagy 1:4-hez nem rossz. Könnyed kezdete egy nyári napnak ;)

Amarante 2013.06.08. 01:04:46

@váj mí:

En janosbacsival tudom:):)

en a reggeli kavem ellen nem kovetek el ilyen merenyletet!Amugy az osszes baratom szerint sem kell innom,mert en mar reggel fulig ero szajjal kelek:)Kibirhatatlanul eletteli vagyok es oromkodo:)

Világpolgár2012 2013.06.08. 01:11:27

@váj mí:
Sejtem, de nem vagyok benne biztos :)

váj mí 2013.06.08. 01:13:33

@Amarante: Oké, akkor megrendellek magamnak reggelenként ;)

Világpolgár2012 2013.06.08. 01:13:46

@váj mí:
Lehet, hogy neked nem jönne be, mert túl puccos, de én ebédelni a Meridienbe ültem be párszor egyedül, soha senki nem nézett ki, mert egy hotelben ez normál gondolom. Ja, szülővárosomban sem néznek ki az ottani legjobb étteremből, de ezért ne gyere le Borsodba :)

váj mí 2013.06.08. 01:15:04

@Világpolgár2012: mus-das-zu-sagen-aber-bin-ich-nicht-eine-grammar-nazi :P
:DDDD

Világpolgár2012 2013.06.08. 01:17:10

@váj mí:
Na eszembe jutott végre, hogy hol ettem még jót Pesten. A Vár: a spájz-ban. Még a keresztanyámnak is ízlett minden, pedig ő nagyon a földön jár.

Világpolgár2012 2013.06.08. 01:19:43

@váj mí:
Jaja, pedig táblagépről laptopra kapcsoltam, hogy jobban menjen gépelés :)))

váj mí 2013.06.08. 01:23:53

@Világpolgár2012: Jah, a hotel-menük okésak, a szokásos őtvonalokon fekvő éttermek is ... de az ilyen faszom-hirtelen-puccosan-felkapott éttermekből úgy néz ki a csálinger, mint faszom szottya.... A Bazilika környéke különösen veszélyes, meg annak két veszélyesen sznob alaknak a blogja alapján talált helyek, akik a Bűvös Szakácsot csinálják. Eddig nekem leginkább azok a helyek jöttek be, amiket a "Városban" blog szerkesztői ajánlottak. Persze, nem mindegyik, de azt már ki lehet szűrni az ajánlóból, mert pl. egy használt-apple cuccok-kávézó-szendvicsező helyre alapból nem megyek be. Vagy ha igen, fordulok is.
Viszont futottam velük lukra is, amikor reggeliző helyet kerestem Budapesten. Nagyban nyomták a Cserpest a Deáknál. Ha rám hallgattok -már, akit érdekel- az egy magyar Meki, vagy BK, vagy KFC, csak "magyarosch" stílusban. Én pedig a tipikus kávéházis, reggelizős érzést kerestem, ami nem a New Yerk, de nem is a Jégbüfé színvonala... valahol a kettő között.
Ok, és most kussolok Bécsről, hogy ott hány ilyen kávézó van ...

váj mí 2013.06.08. 01:29:13

@Világpolgár2012: Az egy kibaszottul felülárazott műintézmény. Annyit nagyon, de nagyon nem ér meg sem a konyha, sem a csálingerek szolgáltatása (és igen, azok ott csálingerek). Max. a környezet, de én nem az a fajta turista vagyok otthon, akit pusztán rizsával etetni lehet. A minőséget szívesen megfizetem, a gagyi szarral viszont mentem már az ÁNTSZ-ig is.

Világpolgár2012 2013.06.08. 01:33:19

@váj mí:
Na, se Bűvös Szakácsról, se a Városbanról nem hallottam, már ezért is jó volt ma kajákról beszélni :)

Világpolgár2012 2013.06.08. 01:35:14

@váj mí:
Még a nyitás környékén jártunk arra, tényleg jó volt a kaja, de azóta persze változhatott, jó magyar szokás szerint :)

Mi az a csálinger?

váj mí 2013.06.08. 01:40:38

@Világpolgár2012: Ha életszagúbb posztokat akarsz olvasni, akkor "Egy nap a városban" blog, nemcsak gasztro vonal, Budapest, úgy általában. Bár ott is akadnak faszságok, viszont általában érdekes, ha nem vagy otthon.
"Bűvös Szakács", hivatalos index blog, az összes gasztro-sznob odagyűlik, és 459 kommenten keresztül elemzik a paprikás krumplit. De kezdődött már poszt ott azzal a spárga-szezonban, hogy a "hajnali harmattól friss spárgát a kertben leszedjük, és ..." "És elmentek ti a kurva Isten mocskos faszára, idióták!....", mno, ez már csak az én hozzáfűzésem volt, hogy mekkora sznob barmok. De ez már nálam csak az utolsó csepp volt, mert előtte sokáig olvastam. Te, lehet élvezni fogod, eleinte ....

váj mí 2013.06.08. 01:44:30

@Világpolgár2012: Megjelentek pár netes felületen, és túl nagy lett a mellényük utána ...
A csálinger különben egy tehetségtelen, a mi-a-faszomat-keres-ez itt-he-? pincér gonosz kistestvére.

Világpolgár2012 2013.06.08. 01:47:41

@váj mí:
Köszi, majd megnézem őket. Kajás blogot még nem is olvastam, de ahogy írod, valószínűleg nem is fogom túl sokat. Amit itt megbeszéltünk, pont elég.

váj mí 2013.06.08. 01:53:37

@Világpolgár2012: Azért ne befolyásoljon, amit írtam, ha érdekel, nézz rájuk. Nekem is van egy véleményem, de az tudod, milyen, ugye...? ;)

kék madár 2013.06.08. 01:54:00

@váj mí: a varosban-nal csak egy baj van, a Magyarosi egy iszonyatosan bekepzelt es felmuvelt sznob alak. Annyi hulyeseget hord ossze, hogy az fajdalmas.

Világpolgár2012 2013.06.08. 01:55:01

@váj mí:
Egy kicsit sarkított??? Mint, mindenkié :))))

kék madár 2013.06.08. 02:02:54

"hajnali harmattól friss spárgát a kertben leszedjük, és ..."
: ) en egyszer hozzaszoltam a buvosszakacshoz, es ki lettem oktatva 2 mondat alapjan, hogy en meg soha eletemben nem ettem normalis csokoladet es nem ertek hozza.

váj mí 2013.06.08. 02:07:26

@kék madár: Én ezt egy percig sem tagadtam, de szerencsére vagy 1.5 éve már megnősült, így nekem már nem kell vele élnem ;).
Persze, havernek nem kellene, de azért a faszságait levonva a posztjai eléggé informatívak azoknak, akik nem otthon élnek, és kíváncsiak Budapestre. Csak ennyi van benne.

váj mí 2013.06.08. 02:08:21

@Világpolgár2012: Hm, kissé .... ;)
Épp azért mondtam, ha érdekel, időd rajta ;)

váj mí 2013.06.08. 02:15:16

@kék madár: Hát persze, mert nem a tököm-bal-heréjének-déli-fekvésű-napsütötte-oldalából-származó-babból készült csokit kóstoltál! :DDD
Különben az ott egy szekta... menekülj, amíg még tudsz!!!!!!! ;)

Világpolgár2012 2013.06.08. 02:16:26

@váj mí:
Inkább csak érdekesség, mint érdeklődés. Elég nekem a HÁ-t olvasni, ma kifejezetten jót szórakoztam azon, ahogy kiosztottátok azt a bizonyos illetőt.

váj mí 2013.06.08. 02:17:29

@kék madár: Isten őrizz! Csak hülyültem ;)
Egy ilyen típusú faszival cirka 1 hónap alatt kinyírnánk egymást. Tuti ...

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.06.08. 02:18:19

@mommmmo: egyreszt itt 9 honap a "gyes" , es igen van ra megtakaritasom.
2. nem vagyok olyan begyoposodott mint te, aki el sem tudja kepzelni, hogy egy jobb erzelmi intelligenciaval megaldott ferfi talan jobb lehet a gyereknek, mint egy frusztralt anya, aki nem tudna 3 evig otthon babat babujgatni.

váj mí 2013.06.08. 02:20:34

@Világpolgár2012: Ritkán vagyok igazán paraszt, de van, aki csak ebből a hangnemből ért.
És én ilyenkor nagyon szégyellem magam, és megkövetem a nagypolgári neveltetésű nagyim emlékét, de ...
.... de akkor is 4 méter mély sírhelyet ások az ilyen csíráknak, és képes vagyok be is temetni...

kék madár 2013.06.08. 02:31:04

@váj mí: "Ritkán vagyok igazán paraszt"
hat mondjuk ez a paraszt definiciojan is mulik : ) mert az alapjan ahogy itt irsz neha, az az erzesem, hogy gumicsizmaban alszol. : )

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.06.08. 02:35:47

@mommmmo: Amugymeg erdekes egy mentalitasod van, benned fel sem merul, hogy egy gyereknek apja is van? Fel sem merul, hogyha a no all karrierben jobban, akkor netan az apuka is tud ( es nem mellesleg akar is) maradni a gyerekkel? Rogton bebiszittert meg nagyszuloket kell emlegetni?

Ritkan sikerul felhuzni, de neked osszejott.

váj mí 2013.06.08. 02:38:14

@kék madár: Á, ez csak verbális agresszió (mármint a b+, kurva-akármi és társai, nincs mögöttük tényleges indulat). És légy belátással, hogy én az index blogok kommunikációs stílusán szocializálódtam, ahol az egyetlen szempont az "ölj-vagy-téged-ölnek", nemcsak 6 éve, amikor regisztráltam, hanem mai napig is. Sőt, a mai napig még inkább.
Szerintem nagyon paraszt ma voltam tökivel. De megharcolt érte... hátnemhátde.

opusz1982 2013.06.08. 02:39:15

A magyar emberek tanakodni kezdtek, mihez fogjanak,h ne igyanak annyi temerdek alkoholt. Erre kitalaltak a hazi palinkat. Rossz is az ize,eros is,budos is. Es az emberek meg is isszak.......szeretik :)

kék madár 2013.06.08. 02:42:46

@váj mí: en nem arnyalgatom amit olvasok, hogy ki min szocializalodott : ) de azert jol megmagyaraztad

váj mí 2013.06.08. 02:47:30

@kék madár: Ok, ebben maradhatunk ;)
Viszont az index többi blogján is viszonylag ez a stílus, ha nem is olyan "cizelláltan", mint én művelem. Csaxóltam, hogy érted-EDE...? (Mna, látod, ezt te nem érted, de hagyma tökéletesen, például ... ;) Hm, vannak dolgok ...).

kék madár 2013.06.08. 02:49:49

@váj mí: hagymaval peldalozni az mar eleve eros kezdes, befejezesnek meg kimondottan durva : )

váj mí 2013.06.08. 02:57:32

@kék madár: Hagyma olyan, amilyen, de végeredményben teljesen okés. Bár kurva sokszor küldtük már el egymást a kurvaisten faszára. No, és aztán? Nem kell nekünk mindenben egyetérteni, de attól még rendben lehet. Ez is benne van az index blogos elmész-te-ma-a-picsába stílusban. Attól még nincs "öri-hari". ;)
Szóval, csak arra a jó pár évre akartam utalni, amit pár nickkel együtt elvoltunk különböző blogokon. Hagyma az egyik nick, aki értelmes annyira, hogy éveken keresztül dumáljunk, meg vitatkozzunk, meg veszekedjünk, meg egyetértsünk ...

montroyal ( CAN qc) 2013.06.08. 03:03:42

@érthetetlen chris: kanadai indiánnak megvan ugyanaz a joga, mint minden más kanadainak sőt pozitiv diszkrimináció van.

pontosan nem fizetnek adot ( forgalmit sem ) es feketezhetnek csempeszhetnek cigi ital rajuk a reservatumukba nem vonatkoznak azonos torvenyek... es eletuk evegeig segelyen vannak ez mellett..
@Tökfőzelék123: en is irigylem a munkaidoben kommentalokat es az otthon ulo unatkozo felesegeket anyukakat erdekes lenne tudni mennyivem vannak tobben a commentalo holgyek mert lathatolag tobben vannak .. mire én ide jutok mar mindenki alszik es nincs is mit hozza tenni..

Világpolgár2012 2013.06.08. 03:03:53

@váj mí:
Én meg a mai itteni szappanopera közepette elfelejtettem kiteregetni. Szerencsére nem Svájcban lakom. Meg nem is lakásban.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.08. 03:06:54

@tildy:): a gyerek nem karrier kerdese
a gyereknek az elso par evben az annyara van szuksege
par honapuig pl a szoptatas
utana is
az anya melegsege stb .

@váj mí: es szeretnem hjozzatenni hogy az oldalas kurva jo lett
a hejjaban sult krumpli es a kukorica is
es amugy bekaphatod
holnap casino
hetfo kedd horgaszat
csak ha hianyoznek...

váj mí 2013.06.08. 03:12:29

@Világpolgár2012: Bocs, hogy ezt így most ilyen Esmaralda stílusban, de a múltkor már Gombóc Artúr (ja, Kövérmadár) sem értette, hogy miért állunk még szóba egyáltalán egymással, mert éppen akkor is összekaptunk valamin, nemcsak Hagymásival.
Ha még másvalaki is értetlenkedni fog ennek kapcsán, akkor eskü, már csak linkelni fogok ;).
Különben hol a francban érdekel az engem, hogy te éppen hol laksz? Vagy mi van? Vagy én vagyok értelmi fogyatékos?

váj mí 2013.06.08. 03:15:30

@hagyma: Ha ki mered rakni, bármikor :P
Kukoricát tartalékoltál a horgászatra is?
Hm, casino.... rulett, BJ, vagy csak cseresznye-barack?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.08. 03:21:05

@váj mí: halat akarok fogni nem pontyot, kukorica nem kell
asszonynak gep, nekem BJ
nem rakom ki mert elcsuszik a kepernyo mindenikenek

amugy gilisztaval es kishallal fogok operalni
a kukoricat megeszem en, lofaszt a halaknak, egyenek gilisztat

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.08. 03:22:52

amugy harcsazni akarok, de igazsag szerint, lehet bebaszunk valahol
majd kiderul
Mary eleg jol iranyithato

Világpolgár2012 2013.06.08. 03:23:12

@váj mí:
Csak arra utaltam, hogy én jól szórakoztam ma, a stíluson is. Svájccal meg arra, mert mindig arra panaszkodnak itt a blogon, hogy nem lehet mosni a lakásban, meg minden meg van szabályozvan, bocs, ha nem jött át.

váj mí 2013.06.08. 03:30:18

@hagyma: Szerintem, a végén bebasztok valahol, aztán majd esztek valami halas cuccot, hogy meglegyen a fíling :P

váj mí 2013.06.08. 03:33:27

@Világpolgár2012: Jah, az angol posztokban... Svájc egy kibaszott szar ország. És Die Nanny, ha majd egyáltalán olvassa, le fog szúrni ;)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.08. 03:35:53

@váj mí: minden lehet de halat tuti nem eszunk
nem szeretjuk
de a casinot meg a horgaszast igen
most lesz 3 napunk, kihasznaljuk
de legkevesbe a halrol szol
bar mar vettem neki filezokest is, meg egy medveolo remingtont
hat most ott tartunk ha fogok halat, akkor ha kibelezem hajlando valamit kesziteni belole
szerintem mekiben fogunk enni

váj mí 2013.06.08. 03:40:40

@hagyma: Szerintem meg lőjetek inkább macit.
A medvetalp nem urban legend ...

Világpolgár2012 2013.06.08. 03:41:23

@váj mí:
De azt ő sem tagadhatná, hogy most bajban lennénk, ha Svájcban laknék. Vagyis, ha a gépben felejteném a cuccaimat a közös mosodában blog olvasás miatt, akkor nekem annyi lenne, mert a többi lakó kiutálna:) Na valami ilyesmi lett volna a lényeg, de már fáradt vagyok.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.08. 03:46:16

@váj mí: mit kezdenek en egy lelott feketemedvevel
raadasul szezonja sincs
hetvegen nem vadaszunk
casino, horgaszat
ugy orul neki mint egy gyerek:)
valahol ezert is imadom
nem megyunk mi minden hetvegen
most minden passzol:)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.08. 03:47:28

meg jovo hetvegen is
es ailg varja europat
/en nem:(/

váj mí 2013.06.08. 03:48:30

@Világpolgár2012: Édesjóistenem, Svájc a legelbaszottabb példa a nemzetiségek együttélésére. A pénz viszont összetart, és ez az egyetlen nemzeti érzésük. Rohadt egy szar ország ...

Világpolgár2012 2013.06.08. 03:51:48

@váj mí:
Na, ez lett volna az irónia a mondanivalómban, csak nem jött át kellőképpen :)

váj mí 2013.06.08. 03:55:14

@hagyma: Gyertek, neki Európa Disneyland lesz.
Sokszorosan megérdemli. Gondold csak el, ha már téged elvisel évek óta ... ;)
Oké, most viccen kívül. Látnia kell Európát. És nem foszthatod meg a Duna által kettéválasztott város látványától. Ilyet otthon soha, tuti ...

Világpolgár2012 2013.06.08. 04:05:25

@váj mí:
Itt már pirkad, ott meg már gondolom világos is van. Jól bírod azért te is :) Na megyek mielőtt még összeveszünk (vagy kibontok egy másik üveg bort).

váj mí 2013.06.08. 04:17:02

@Világpolgár2012: Hajnali negyed öt ... de majd csak hétfőn fogok melózni megint, viszont "bagoly" vagyok.... Én a délelőttöket nem bírom, úgy cirka 13-14 óráig ..

Világpolgár2012 2013.06.08. 04:26:16

@váj mí:
Én is bagoly vagyok, de korán kelni is szeretek, sajnos a kettő nem nagyon egyeztető össze. Most próbálok visszaállni a "normál" módba, de nem nagyon megy, tegnap reggel 6-kor sikerült ágyba kerülnöm. Holnap viszont olyan szép idő lesz, hogy kár lenne kihagyni a fél napot. Na, jó éjszakát!

váj mí 2013.06.08. 04:41:02

@Világpolgár2012: A délelőtt a "sátántól" való, az tuti! :D
Persze, én is fel tudok kelni, ha muszáj, de inkább nem ... a nap az déli 13-kor kezdődik, akkor van hajnal ... most kb. éjfél van, nálam ...
És a problémám meg az, hogy a büdös életben nem lesz nekem civil melóm ...Ez van.

Sabyna 2013.06.08. 06:10:25

@orange85: Azért jövünk haza másfél havonta mert a cég fizeti a repülőjegyet, a páromét legalábbis, és mert ő minden áldott nap dolgozik Hétfőtől-vasárnapig, így neki is jár az az egy hét pihenő otthon. Ha nem tetszik a poszt, az a te dolgod, mindenkinek joga van a saját véleményéhez....Köszönöm a kritikát, bár megfogalmazhattad volna mi az ami nem szimpatikus konkrétan is.
Üdv, Szabyna Kínából :)

Sabyna 2013.06.08. 06:12:54

@tilmir: Valószínűleg míg be nem üzemelik az autógyárat rendesen addig maradunk, év végéig biztosan.

Sabyna 2013.06.08. 06:15:22

@tanato: Egy albérletben lakunk, a szabadidőmet tanulással és sporttal töltöm. Természetgyógyászatot és angolt tanulok, mivel munkát nem tudok vállalni a szigorú szabályok miatt.

Sabyna 2013.06.08. 06:29:36

Sziasztok! A poszt írója vagyok, látom igen vegyes fogadtatásban részesült az írásom...Elfogadom a kritikát, no problem, mindenkinek lehet véleménye. Én így látom Kínát. A párom egyáltalán nem milliomos, mikor megismertem egyszerű traktorosként dolgozott Magyarországon, előtte pedig tehéntelepen, szóval hagyjatok ezzel a német milliomos dumával. Nem csípem a gazdag pasikat, mert tárgyként kezelik a nőket. Fokozatosan jutott jobb pozíciókba a szorgalmának köszönhetően. Sajnálom, hogy ennyi sok sztereotípia létezik az emberekben. Igazából számítottam erre. Másrészt két diplomám van, nem érzem magam eltartottnak, jelenleg tanulok: angolt, természetgyógyászatot és fejlesztő könyvet szerkesztek gyerekek számára, mivel gyógypedagógus az egyik a végzettségem. Van két kínai barátnőm, nem vagyok teljesen elszeparálva a közösségtől...ők az általam említett furcsaságokra csak annyi mondanak "ez Kína" . Szerintem aki vevő egy laza, könnyed írásra annak semmi baja nincs ezzel....persze fél év után én sem tudhatok mindent. A hazajárásról pedig annyit, hogy a cég fizeti a párom repülőjegyét és mivel mindennap dolgozik, Hétfőtől-vasárnapig, ezért kapja azt az egy hetet otthon, hogy feltöltődjön-regenerálódjon. Maradhattam volna otthon is, közalkalmazottként, de kár lett volna kihagyni szerintem Kínát, majd ha hazamegyünk újra munkát vállalok, mert számomra a munka a hivatásom, imádom a gyerekeket...a további kérdésekre is szívesen válaszolok, amennyiben kulturált módon van feltéve. Üdvözlettel, Szabyna

Sabyna 2013.06.08. 06:46:50

@01234567: Szeretjük Magyaroszágot, rajongunk érte, csak nem lehet ott megélni magyar fizuból, főleg nem lakást venni, meg hát ott kapunk majd a szülőktől segítséget a gyermeknevelésben is. Csak megalapozzuk a jövőnket, aztán hazamegyünk. Nem akarunk Németbe költözni....csak azért mert ott jobb megélni, de mit ér a pénz, ha az ember boldogtalan....

Sabyna 2013.06.08. 06:50:59

@Kellemes Zérókomponista: Elvi okokból utasítom el a kutyahúst, nem akarok különb vagy jobb lenni emiatt vagy műveltebbnek mutatkozni....arra ott van a két diplomám, ha ez köthető alapműveltséghez, szeretem a kutyusokat és bűnnek tartom elfogyasztani őket, számomra majdnem felé a kannibalizmussal. A szárított hal pedig valóban nagyon büdös! :) Sajnálom, de nem tudok minden olvasói igényt kielégíteni, ez volt az első írásom, de nem az utolsó ;)

Sabyna 2013.06.08. 06:58:54

@Jess G: Az étlapokon általában angolul is fel vannak tüntetve az ételek nevei vagy ha mégsem akkor a az ételek fényképei közül válogatok és simán rámutatok...:)

Sabyna 2013.06.08. 07:01:16

@LyukasBogrács: Sajnos csak néhány alapszót. A párom cégénél van egy tolmács, ő mindenben segít, így találtunk albérletet is.

Sabyna 2013.06.08. 07:04:59

@Zka: Hát nem vagyunk egyformák. Én nem szégyellem, hogy hiányzik a túrós csusza, mert imádom :) lehet itt akármilyen jó konyha, de a legjobbak számomra a hazai ízek!

Sabyna 2013.06.08. 07:17:09

@Tökfőzelék123: Ez elég felelőtlen és éretlen hozzászólás számomra. A "milliomos" párom éppen traktoros volt Magyarországon amikor megismertem,és jól beszélt magyarul. Szóval szerinted jó party-nak számít egy német traktoros Magyaro-n.....?!! Lol. Azért szerettem bele, mert nem olyan bunkó, mint a többi férfi akikkel előtte találkoztam. A kocsinkat ami egy használt Ignis az én közalkalmazotti fizetésemből törlesztettük képzeld. Én mindent megpróbáltam otthon, nem értem miért nézed le a közalkalmazottakat, 6 évet húztam le a fősulis padokban...azért, hogy gyógypedagógus legyek és sérült, elmaradott gyerekeken segíthessek....persze jogod van fröcskölődni, az is egyfajta mutatója az intelligenciának. A pénz nem miden, nekem a munka a hivatásom és boldoggá tesz, de a párom nagyon hiányzott ezért jöttem ki utána. A szabadidőmben pedig nem a lábamat lógatom, hanem mivel munkát nem vállalhatok így tanulok.

Sabyna 2013.06.08. 07:23:27

@Kellemes Zérókomponista: Mint írtam azért járunk haza másfél havonta, mert egyrészt a cég fizeti az egyikünk repülőjegyét másrészt muszáj feltöltődni-regenerálódni a páromnak és nekem is kicsit a hazai környezetben. Gondolom hallottál már honvágyról is. Szeretem meglátogatni olyankor a szüleimet, nagyszüleimet és van egy kis tanyánk amit imádunk, főleg most a nagyváros után, oda is mindig leutazunk. Sőt a régi munkahelyekre is szívesen benézek látogatóba ha belefér az időmbe...meg a háziállatommal is foglalkozom :)

mommmmo 2013.06.08. 07:40:51

@tildy:):
Nezd, semmi problemam az apukas megoldassal, csak mondjuk nem o fog szulni meg szoptatni. Meg a hormonalis hullamvasuton sem o fog keresztulmenni ezek miatt. Es ha gyesen vagy, akkor is eltartanak, csak nem az apa, hanem a tarsadalom, az mivel jobb.
Nem akartalak amugy felhuzni, csak kicsit hecceltelek mint superontudatos not.

mommmmo 2013.06.08. 07:46:14

@mommmmo: ja meg meg annyi, hogy szerintem nehez olyan pasit talalni, aki az altalad felvazolt helyzetben nem lesz idegbeteg es inpotens, de remelem te megtalalod azt az 1%~ot, amelyik nem.

DieNanny CH 2013.06.08. 08:55:43

@váj mí:

A családomban is volt hasonló Mo-on, igaz, a 2. Vh idején. A tanyánknál volt egy rejtekpince, ott bújtatott nagypapám embereket, és őt is a sógora jelentette fel. Nagypapámat "szerencsére" csak jól megverték és '86-ig élt. De a sógor fia, aki szomszédunk, hasonló stílusú...

tanato 2013.06.08. 08:59:37

@Sabyna: Köszi az infót,és meddig terveztek ott élni?

DieNanny CH 2013.06.08. 09:04:12

@Tökfőzelék123:

Az feltűnt, hogy a hozzászólók 95%-a nem ért veled egyet? Nem gondolod, hogy akkor
a; elfogadod a többség álláspontját - vagy
b; elgondolkodsz rajta, és esetleg belátod, hogy benned van a hiba.

Bármelyiket választod, szent a béke!

DieNanny CH 2013.06.08. 09:17:33

@váj mí:

Lehet kapni valahol golyó formájú jégakkukat - műanyag golyók, kb 1,5 cm átmérőjű, belsejében hűtőfolyadékkal. Fagyasztóban kell tárolni, aztán italba tenni. Így hűt, de nem higít. Csak vigyázni kell, nehogy lenyeld. Aztán utána vissza a hűtőbe.

Len.Mag 2013.06.08. 09:46:57

@tanato: @Kellemes Zérókomponista:
Mondjuk ha nem lettek volna már elégszer leszólva a kitartott nők (nem a blogra és annak közönségére gondolok, általánosságban gyakori reakció az ilyen), akkor valószínűleg nem alakult volna ki, hogy ezt szégyellik és elhallgatják.
Régen természetes volt az egykeresős család, ma már ezt gazdasági okokból is nehéz kivitelezni, de ha mégis sikerül, a társadalom nem túl toleráns vele.
Egyébként pedig szerintem kiderült abból, hogy leírta, mit dolgozik a férje, ő pedig felmondott és vele ment. Ha lett volna új munkahelye, azt biztos megemlíti. Miért kéne külön odaírni, hogy őt a férje tartja el, az úgyis csak a trollokat vonzaná. Nem beszélve arról, hogy a poszt az országról szólt és azokról az érdekességekről, amiket az írója ott tapasztalt. Hogy jön ehhez a témához, hogy miből élnek? Majd egy, a kitelepülés számszerű vetületeit, a megélhetést boncolgató posztban.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.06.08. 09:54:57

@mommmmo: Nem a "tarsadalom" tart el, azt mar te reg befizetted ado es egyeb jarulekok cimen a tarsadalomnak. Ezt mindig annyira szeretik elfelejteni az emberek.

mommmmo 2013.06.08. 10:16:48

@tildy:): ez igaz, felteve, ha mar tenyleg befizettel annyit.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.06.08. 10:30:45

@mommmmo: Eleg sok adot es jarulekot vonnak le, kijon belole, nyugi.

De ha nem is jonne ki, akkoris ott van, hogy kb 3 evig mast tartottam el, es mivel magamnak nem kernem alapbol vissza, de a gyereknek hagynam, hogy visszafizesse, problem solved.

Meg mindig ki vagyok akadva, hogy az apuka fel sem merult nalad mint opcio, illetve latatlanban 99%-nyi emberre velemenyt alkotsz.

mommmmo 2013.06.08. 10:38:15

@tildy:): ??? En nem alkottam az emberek 99%~rol velemenyt, csak teged hecceltelek, mert fura elkepzelni ezeket a szep elveket pl egy 9 honapos terhes no szajabol, pl, vagy szules utan.
Persze vannak kivetelek.

Az apukarol, meg hogy Sabyna s emlitette, hogy a gazdag pasik targynak tekintik a noket: hat engem mindig azok a pasik keszitettek ki a legjobban idegileg, akik egzisztencialisan alattam alltak, mert ezt allandoan ellensulyozni akartak marhasagokkal, szoval en inkabb maradok annal aki egzisztencialisan minimum egyszintu vagy jobb, es nem anyagi, hanem idegi okokbol.
Persze mindenki mas tipusu embereket vonz be.

mommmmo 2013.06.08. 10:44:09

Szoval ezzel azt akartam mondani, hogy szerintem eleg speci ferfit kellene talalnod ehhez az apuka mint otthon szerepkorhoz, mert a ferfiak 99%~at ez teljesen leammortizalna.

DieNanny CH 2013.06.08. 10:47:54

@váj mí:

Olvasom, nem szúrlak le! :-)

Pont ezen gondolkodtam valamelyik nap. hogy valószínűleg személyiségfüggő, ki milyen országban érzi jól magát.
Ha azt mondom, az Abigél a kedvenc könyvem, akkor talán Svájc érthető. Hogy rend, fegyelem, erős szabályozottság van. Viszont, mivel nekem megmondják mit tehetek, tudom, másnak is ugyanazt mondják.
Ha csak pénteken moshatnék, akkor tudom, mivel szomszéd csak csütörtökön, így biztosan szabad lesz pénteken a mosókonyha.

Pl Spanyolország, Olaszo. a posztok alapján nem szimpi ottlakásnak. Nyaralni, turistáskodni jó.

DieNanny CH 2013.06.08. 10:52:17

@Világpolgár2012:

Egyik ismerősömnek heti 5 órában van lehetősége mosni. Ő bajban lenne.
Mivel az én lépcsőházamban 2 család mos, így hallgatólagosan úgy állapodtunk meg, hogy ő hétfőtől péntekig, én meg péntek estétől vas. estig. Teregetni viszont sok hely van, tehát igazából az éjszaka közepén is moshatnék, legfeljebb a lakásomban teregetek. De én szerencsés helyzetben vagyok.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.06.08. 10:59:50

@mommmmo: persze... "@mommmmo: ja meg meg annyi, hogy szerintem nehez olyan pasit talalni, aki az altalad felvazolt helyzetben nem lesz idegbeteg es inpotens, de remelem te megtalalod azt az 1%~ot, amelyik nem."

Koszonom amugy, valoszinuleg mar megtalaltam.

DieNanny CH 2013.06.08. 11:06:32

@Sabyna:

Kösz, hogy jelentkezel! Tetszett az írás! Szerintem is kár lett volna kihagyni egy ilyen kalandot!

Világpolgár2012 2013.06.08. 12:59:14

@DieNanny:
Ja, erre utaltam, hogy engem zavarna, ha még arra is gondot kellene fordítanom, hogy mikor mossak. Ezt már talán még az origós időkben is megtárgyaltuk, meg utána is felvetődött párszor. 5 órában meg tényleg nem tudnám megoldani :) Mondjuk már az is zavarna, ha a lakásból ki kellene menni ehhez. Egyébként vannak svájci rokonaink (egyik oldal echte svájci), de ilyenekről elfelejtenek beszámolni, persze lehet, hogy azért, mert nekik ez a normális.

mommmmo 2013.06.08. 13:25:29

@Amarante: szia,

Koszi z erdeklodest mar 5 honapos.. es idaig foleg nyult, most meg olyan "growing spree" van rajta, ahogy az angol kismamaoldalak irjak, hogy szerintem no meg hizik is, egyik naprol a masikra nem fert el a szokasos babahordozoban..
Meg egyik naprol a masikra teljesen megvaltoztatta a nappali napirendjet is, fele annyit alszik es jol elvan. A fogzas dramai reszen meg egyelore tul van, mar 4 honaposan kijottek az elso fogai. Szoval eleg hektikus egy kisbaba.
En meg meg igy is tanulni probalok mellette, jovo heten vizsgazok.. a szules elott 3 hettel is vizsgaztam szamvitelbol, es atmentem, szoval nem hagyom magam teljesen bedaralni:)))

DieNanny CH 2013.06.08. 14:07:08

@Világpolgár2012:

Sok bérlakással már együtt jár a mosógép. Úgy értem, a lakástulaj vette, és a bérlők rendelkezésére bocsátja. Lehet, a rokonaidnak is így van. Tehát nem kell kimenni a lakásból.

Világpolgár2012 2013.06.08. 14:22:11

@DieNanny:
Kb. 2,5 éve vettek egy új építésű lakást. Azóta nem voltunk náluk (általában Portugáliában van a közös összeröffenés), de a fotókat most megnéztem. Nem láttam mosógépet sehol. Most már muszály rákérdeznem :)

Világpolgár2012 2013.06.08. 14:44:18

Nálunk is így van, mármint itt Angliában, mi is újépítésű házban lakunk és tényleg nagyon jól meg van csinálva. A svájci fotókról viszont nem nagyon tudom kivenni, hogy hová tehették, ha van egyáltalán. Persze lehet, hogy van külön mosókonyha. Még az a szerencse, hogy nem beszélnek magyarul és nem olvassák ezt a blogot :)

Világpolgár2012 2013.06.08. 14:48:17

@tildy:):
El tudnád magyarázni, hogy hogyan kell így fotókat feltenni ide a blogra? A magyar billentyűzetet is itt tanultam, talán te is írtad le, nem emlékszem, de az is elég hasznos.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.06.08. 15:15:43

@Világpolgár2012: tobb helyre is fel tudsz tenni kepet, en gyakran imageshack.us-t hasznalok, itt most egy facebookos fotot linkeltem.
Utana csak kimasolom es beillesztem a hozzaszolasba az url-t/

Amugy ott, a nagy also ajto mogott vana mosogep ( a beepites hagy kivannivalot, a szuro tisztitasara nem gondoltak, nagynehezen tudtuk csak megoldani)

A masik, hogy szepnek lehet szep, csak iszonyat rosszul pakolhato, mosogatogepnek nincs hely. Azota amugy mar belaktuk :D

Világpolgár2012 2013.06.08. 15:29:05

@tildy:):
Hú, én ebből szinte semmit nem értettem, pedig felhazsnálói szinten nincsen problémám általában. Szóval, az a lényeg, hogy a képet fel kell tölteni valahová? Ha igen, akkor az már nem játszik nekem, mert nem akarom sehová feltölteni, a FB-re meg biztos nem.

Szerencsére én hozzá tudok férni a szűrőhöz, de jó hogy mondod, hogy erre kell ügyelni, mert pont a költözésen gondolkozunk. Egy dugóhúzót vesztettem el csak, ami úgy esett a beépített szekrény és a fal közé a fiókból, hogy nem lehet hozzáférni, hacsak nem kiveszem az egész konyhát. Inkább hagyom a dugóhúzot veszni :)

DieNanny CH 2013.06.08. 15:49:24

@Világpolgár2012:

Szerezz be egy erős mágnest és lógasd be madzagon a szekrény mögé!

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.06.08. 15:56:07

@Világpolgár2012: ha valahol, google-n talalsz kepet, valoszinuleg azt is be tudod linkelni, de ha sajatot akarsz, akkor bizony valahova fel kell tolteni.

Világpolgár2012 2013.06.08. 15:59:33

@DieNanny:
Nem ér annyit, de legalább jót nevettem, míg elképzeltem :)

Világpolgár2012 2013.06.08. 16:00:26

@tildy:):
Köszi szépen. Legalább megnyugodtam, hogy nem csinálok semmit rosszul, csak nem lehetséges, amit akarok.

Sabyna 2013.06.08. 16:25:34

@tanato: Sajnos ezt nem mi döntjük el, ha beüzemelték a gyárat, átküldhetik egy másik országba, valószínűleg szintén Európán kívülre, mivel a fejlődő országokba települnek mostanában a nagy autógyárak egyrészt mert ez eu-ai autópiac szinte már telített másrészt az olcsó munkaerő miatt. Valószínűleg ezt az évet még itt töltjük.

Sabyna 2013.06.08. 16:30:02

@Len.Mag: Köszönöm Lenmag :) Amúgy persze, hogy dolgoznék, akár felszolgálnék egy kávézóba is, ha pl. beszélnék vagy esetleg írnék kínaiul... a másik akadály, hogy elég erősen védik a belső munkaerőpiacukat, ha nem is lenne a nyelvi nehézség akkor sem lenne egyszerű elhelyezkedni, mert ugye jelentkező van bőven ahol ennyi ember él :D

nyuszigonosz 2013.06.08. 16:57:29

@Sabyna: Nekem tetszik a poszt, csak ma olvastam. Én sem hagytam volna ki a lehetöséget Kínába menni.
Remélem sikerül sok-sok mindent megnézni az óriási birodalomban.

tanato 2013.06.08. 18:52:59

@Sabyna: Köszi az infót,akkor ti majd egy igazi expat vándorcigány életmódot fogtok élni.

Sabyna 2013.06.09. 04:44:09

@tanato: Kedves tanato, ennyi pénzért akár vándorcigányok is leszünk, de 2-3 év alatt meglesz a gyönyörű lakásunk hitel nélkül....és ez a legfontosabb. Nem 25-30 évig fogom a bankokat gazdagítani a roh@dt kamatokkal és közbe megismerhetünk néhány új kultúrát is, nem tudom mi ezzel a gond.

tanato 2013.06.09. 09:28:14

@Sabyna: Dehogy van vele gond,sőt kifejezetten előnyös,annyi messzi országot megismerni.

tanato 2013.06.09. 09:29:29

@Sabyna: Sőt ha nagyon beleszoktok.Haza sem fogtok kívánkozni.

ikiv0000 2013.06.09. 22:25:15

@tildy:): Szerintem nem az a megoldás, hogy majd az apa marad otthon a gyerekkel, mert én nem leszek kitartott. Miért kéne pont neki vállalni a kitartott szerepet, mert te egy emancipálódott nő vagy. Nem kell akkor gyereket szülni, én sem teszem. De ha az ember fejében egyáltalán megfordul a gyerek akkor tudomásul kell venni, hogy a gyerek első hónapjaiban igenis szopik és az anya teje valahogy alkalmasabb, mint az apáé. :) Utána pedig a kapcsolat nem arról szól, hogy te maradsz, mert én nem leszek kitartott, hanem egyenlő felekként megbeszéljük, hogy anyagilag és szakmailag melyik érné meg jobban kicsiny családunknak. Mert bizony lehetnek olyan esetek, hogy bár a nő többet keres, de a férfinak komoly visszaesést jelentene a kieső idő szakmai szempontból, ami viszont később komoly anyagi károkhoz is vezethet. Lehet, hogy csak a megfogalmazás volt félreérthető, de nekem nagyon nem tűntök egyenlő feleknek a pároddal, nekem pedig az emancipáció az egyenlőséget jelenti nem a férfiak lehagyását minden áron, meg hát egy kapcsolat nem is verseny, vagy mégis?

ikiv0000 2013.06.09. 22:38:46

A tökihez meg már nem is szólok semmit. Tipikusan az az eset, amikor a nagyvezír titkárnénije még elhiszi, hogy a főni egyszer elhagyja a kitartott asszonyt meg a két gyereket és ő átveheti ezt a helyet, de az idő telik és a főni még mindig csak ígérget így utálom az összes nőt akinek szerintem sikerült. Aztán frusztráltságunkban kiabálunk fontosnak tűnő szavakat és elhisszük, hogy valójában a vezír munkáját mi végezzük, így mindenki elmehet a picsába, mert én vagyok a helikopter. Így ment tárgyalni a svájciakkal az előző cégemnél is az ágyas/titkárnéni, mikor behívták jegyzetelni. :)
Ja, mellesleg mondom, hogy diplomám van nekem is, talán így alkalmas vagyok a kommentelésre, bár nem gondoltam eddig, hogy ez követelmény. Heti 40 órában dolgozom, néha még többet is (remélem tiszta, hogy az teljes munkaidő), jól keresek, de a párom egy picit többet mint én. Akkor most mondjam neki, hogy vagy felmond és keres egy szarabb munkát vagy otthagyom? De most tényleg, szeretem és tényleg csak kicsit keres csak többet, had tartsam meg! Légyszíííííííí

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.06.09. 23:01:48

@ikiv0000:
1. A kedves leendo apuka sokkal magasabb EQ-val rendelkezik, mondhatni hiperszenzitiv erzelmi teren, gyereknek jobb.
2. nem kell, de lehetoseg, es szeretne is csinalni
3. szerintem nem latsz bele a kapcsolatunkba, mi viszont mindketten ugy gondoljuk, hogy a szoptatasos idoszak utan a gyereknek jobb lenne, ha az apuka lenne vele itthon. Nem csak az en dontesem, az ove is.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.06.09. 23:07:51

@ikiv0000: " Mert bizony lehetnek olyan esetek, hogy bár a nő többet keres, de a férfinak komoly visszaesést jelentene a kieső idő szakmai szempontból, ami viszont később komoly anyagi károkhoz is vezethet."
Parom vallalkozo, lehet ideiglenesen fog valahol dolgozni, de elobb utobb a sajat fonoke lesz. Kicsit nevetek azon amit irsz, mert az elmult 3 evben sem volt munkahelye, maganak dolgozott( tobbnyire az en fizetesembol eltunk) , fejlodott es tanult, de a szovegedbol total az jon le, hogy egy ferfi karrierje sokkal sokkal ertekesebb es fontosabb , mint egy noe. Lehet, hogy evek mulva megfordul helyzet es o tart el, egyelore viszont ott meg nem tartunk.

Komolyan , mi vezethet komolyabb anyagi karokhoz annal, hogy eddig is siman megeltunk az en egyeduli fizetesembol?

ikiv0000 2013.06.10. 08:47:12

@tildy:): Bocs, nem akartam a kapcsolatodba sem belelátni, sem azt elemezni, aztán lehet, hogy ez nem úgy sikerült, Csak azt próbáltam mondani, hogy az alapján amit írtál úgy tűnt, mintha egy személyben döntöttél volna, ami egy kicsit képzavaros, mert nem tűntél annyira erőszakosnak, mint a másik hölgy ezért nehéz volt elképzelni a szitut.

ikiv0000 2013.06.10. 09:17:12

@tildy:): Ezt pedig már csak általánosságban írtam nem rád vonatkoztatva, olvastam amiket korábban írtál, úgyhogy azt már tudtam, hogy ez rád nem vonatkozik, bár ha nem most terveztek gyereket, akkor ez akár még nálatok is változhat, ahogy te is írtad.
Az utolsó résszel csak arra akartam célozni, hogy a legtöbb családnál, párnál azért, tetszik vagy nem, nem olyan a helyzet mint nálatok. Bizony a férfiak többet keresnek és jobb pozícióban vannak általában. Ez nem muszáj, hogy tetsszen, de azért nem tartom fairnek azt, hogy az olyan nőket kitartottnak, vagy élősködőknek titulálják, akik mondjuk nem tudják azt mondani a férjüknek, hogy: "Apukám bár te egy főorvos vagy én meg beszerző, te kétszer annyit keresel mint én, de maradjál mán otthon te a gyerekkel, mert a feminista barátnőim mit szólnak, ha én maradok otthon, kitartott kurva leszek."
Ja, és ez megint nem konkrétan neked szólt, csak itt folytattam tovább a gondolatmenetet. Én sem tudnám egy hb nő életét élni, megőrülnék nagyon hamar, ettől még nem becsülöm le őket, bizony 2-3 gyerek mellett már nehezebb dolguk van, mint egy néhány irodában csücsülő hölgynek. Meg különben sincs közöm hozzá, mi jogom pálcát törni a fejük felett. Az viszont már más tészta, mikor a férj ragaszkodik a nő hb szerepéhez, aztán meg 20-30 év házasság után talál egy fiatalabb pipit és a hb asszony meg mehet és még fel is van háborodva a férj, hogy mi az, hogy neki tartásdíjat kell fizetni az asszonynak. De legyünk őszinték, ha egy nő feláldozza a karrierjét (ami nem történik meg ha a férfi ezt nem akarja), az önéletrajzából hiányzik 20-30 év, milyen perspektívái vannak még. Hát akkor drága uraim tessék csak fizetni.

Warlimont 2013.06.10. 11:24:05

"A kínaiak általában nem tudnak mértéket tartani az ivás terén. Nők és férfiak egyaránt kíméletlenül berúgnak, isznak, de nem bírják."

Anno tanultuk az orvosin, hogy ennek genetikai okai vannak, az azsiaiak kisse masabb muködesu enzimekkel bontjak az alkoholt. A csoportvezetönk viccesen azt javasolta, ha valahol valaha ivoversenybe kell beszallnunk, feltetlenul azsiaival alljunk ki, mert biztosan nyerunk.
Ezt par evvel ezelöttig hittem is meg nem is, de akkor uzleti uton Vietnamban voltunk, es a helyiek elvittek a nap vegen vacsorazni. Eleinte feszengösen indult, szigoru-fontos emberek mind, de az elsö kör rövidital utan hihetetlen oldotta valt a legkör, a masodik rövid utan a vietnami profok mar összekapaszkodva vigan enekeltek es nagyon hangosak voltak, 7-kor kezdtunk, de 10-re mar mindenkit hazavitt a taxi.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása