oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2018. június 17. 06:30,  Focimánia német módra 104 komment

2018. június 17. 06:30 Határátkelő

Focimánia német módra

Beindult a négyévenkénti őrület, azaz csütörtökön elkezdődött az oroszországi labdarúgó-világbajnokság, ami messze több egy sporteseménynél. Hatalmas üzlet is, nem csoda, hogy például Németországban nehéz úgy kitennie az embernek a lakásból a lábát, hogy nem valamilyen vb-logós termékbe ütközzön. A téma utána is marad ugyanez, csak kissé északabbra, hogy végül ellátogassunk egy egészen különleges török városba is.

Nálatok is tombol a focimánia? Írd meg mit tapasztalsz, küldj fotókat, rövid videókat arról, hogyan jelenik meg a vb a lakhelyeden. A cím: hataratkeloKUKAChotmail.com

cim_157.jpg

A következő egy hónapban (ha tetszik, ha nem) mindent elborít a foci, még az sem ugorhat el előle, aki szeretne. Így van ezzel az Élet a határon túl blog szerzője is, aki fogta a telefonját és meg is örökítette a tényleg mindenhol jelen lévő reklámözönt.

„Boltokban jártamban-keltemben azonban folyamatosan szembejön a focimánia, és nem hagyhattam ki, hogy néhány terméket le ne fotózzak. Egyértelműen vannak kedvenceim, de nem árulom el melyek azok, mindenki válasszon magának! 

Minden, de tényleg minden schwarz-rot-gold-ban pompázik. Nézzük! Íme az ital részleg, némi rágcsálnivalóval. 

A pékek is kitettek magukért, és habár pékségbe nem mentem be fotózni, a sima hiperekben is találhatunk kedvünkre való dolgokat. Hamburger zsemle három színben, vagy focilabda mintás kenyér, van zsemle is egyébként. 

nutella.jpg

A tejtermékek sem maradhatnak ki, teljesen mindegy, hogy sajt, vagy joghurt, minden vb-rajongó talál kedvére valót. Akad főtt tojás is a szurkolóknak. 

A gyorsan elkészíthető ételek is gyorsabban elkészülnek, ha a vb-vel adják el őket. Felhívnám a figyelmet a Mannschafts Topf Gulaschsuppéra. Van még tészta, és természetesen az elmaradhatatlan szószok.

gulasch.jpg

Mindössze két üzletben jártam tegnap, ha bemennék a városba biztos, hogy tudnám még további érdekességekkel növelni a gyűjteményt, de tulajdonképpen az Ausputzer önmagában is megállná a helyét.” 

A teljes posztért és jó sok képért ide kattints!

Szegény nők…

És akkor még mindig a foci-vb, amit az Északon élünk blog szerzője is megénekelt, kicsit a nők (és az ufók) szempontjából is.

eszaki_foci_foto_youtube_copa90.jpg(Fotó: YouTube/copa90) 

„Bár jópárszor elábrándozok focimeccseket nézve, főleg, mikor kívülről, felülről mutatnak egy kivilágított stadiont, benne a 22 hülyével, akik egy labdát kergetnek, és mikor utolérnék, ahelyett, hogy felvennék, még egyet rúgnak bele... 

Szóval elábrándozok, ha történetesen egyszer ellátogatnának ide ilyen háromlábú, ötszemű ufó-népségek, vajon mit gondolnának a földlakókról, egy focimeccset látva? Háborúznak? Dühöngenek? Érdekes lenne megtudni a véleményüket... (…) 

A lányok, asszonyok ebben a jó vastag hónapban keserves kínokat fognak átélni. A televíziót valószínűleg elfelejthetik, de ami még nehezebb lesz, jó eséllyel a férjeiket, fiaikat is. 

A férfi ugyanis focifüggő. Ilyenkor használhatatlanná válik, reménytelen vele zöld ágra vergődni, lehet, hogy még beszélgetni is alkalmatlan. A hím humanoidok eséllyel még bandákba is verődnek, sokan még sört is képesek magukhoz venni, így tivornyázva akár egész délutánokat, estéket a család otthonában, vagy egy kocsmai kivetítő előtt. 

A meccsről a figyelmét elterelni esélytelen, ilyenkor a pupillájuk is öt- és hatszögletű pöttyökből áll. Talán még a házastársi kötelességük is háttérbe fog szorulni, pedig azért az nem kis dolog. 

Szóval nem lesz könnyű a helyzetük a lányainknak, asszonyainknak. Reméljük azért, hogy megbocsátanak nekünk, hiszen egyszer csak el fog telni ez a hónap is... 

A pasasok helyzete sem lesz viszont egyszerű, néha napi 4 meccset is meg kell nézni; másfél órával meg a szünetekkel és a köztük lévő idővel számolva ez lehet akár fél nap is. (…) 

Volt egy cikk két éve, hogy a 2016-os Eb-n az izlandi-angol meccset az izlandi tévénéző lakosságnak majdnem 100%-a tekintette meg élőben. Az a pár száz ember, aki meg mégsem azt vagy semmit nem nézett, az meg lehet hogy éppen repülőgépet vezetett, vagy műtétet vezényelt le, netalán a rablókat, tolvajokat üldözte. 

Bár ilyenkor a normális tolvaj is focit néz, szóval ez valószínűleg kizárható." 

A teljes posztot itt találjátok.

A májtól az olajbirkózásig 

Ha nem ugrik be elsőre semmi a törökországi Edirne városáról, az talán nem olyan meglepetés, de ha azt írom, hogy Drinápoly, akkor már dereng valami, nem igaz? Nos, ide látogatott el a TeDe in Turkey blog szerzője és írt egy élvezetes beszámolót.

edirne.jpg

„A település több évezredes múltja belengi minden négyzetméterét, a szűk utcácskákban, az építészeti emlékek között barangolva elszédít a múlt. 

Edirnét egészen az 20. század elejéig Hadrianopolisként emlegették, mi, magyarok csak Drinápolyként ismerjük. Ma Törökország legnyugatibb városa, egészen közel a görög és bolgár határhoz. 

Isztambultól mindössze 2,5 órányira fekszik, és igazi élmény átszelni az egykori római provinciát, Thrákiát, főleg tavasszal, amikor minden harsogó zöld, és egészen olyan érzés, mintha az Alföldön utazna az ember. (...) 

Ha sok időnk van, érdemes ellátogatni még a városban található több zsinagógába és templomba, valamint a helyi múzeumokba (Edirne Régészeti és Néprajzi Múzeum, Török és Iszlám Művészeti Múzeum, Dar-ul Kura Madrasa, Lozan Emlékmű és Múzeum, Balkán Háborús Múzeum). 

Természetesen nem szabad kihagyni az Ali pasa fedett bazárt sem, ahol a csecsebecsék mellett megtalálható a híres edirnei gyümölcsalakú szappan és a nagy hagyományokkal rendelkező, népviseletbe bújtatott edirnei baba is. Utóbbi kifejezetten tetszett a lányomnak, bár a szappanokat is előszeretettel forgatta. 

A város szűk utcácskáiban barangolva elkerülhetetlen, hogy megcsapjon a sült máj illata, én már előre vártam a pillanatot, hogy eredetiben megkóstolhassam a mindenhol csak edirnei májként emlegetett ételt. 

A vékonyra szeletelt borjú- vagy báránymájat lisztbe hempergetve forró, bő olajban sütik ki, mellé ropogósra sütött csípőspaprikát, hagymasalátát és csípős szószt kínálnak. 

Néhány héttel ezelőtt éppen 600 kg-ot sütöttek belőle egy erre az alkalomra készíttetett 7 m átmérőjű, 80 cm mély serpenyőben, hogy bekerülhessenek vele a Guinness-rekordok könyvébe. 

Ha már helyi ételkülönlegességek, nem kevésbé ínycsiklandó az edirnei fasírt sem, sőt, ha ott jár valaki, muszáj beszerezni néhány fajtát az edirnei fehér sajtokból. 

Van mindenféle: kecsketejből, tehéntejből, zsíros, félzsíros, fűszeres – micsoda szerencse, hogy a sok-sok kisboltban kóstolni is lehet, mielőtt az ember meghozná a döntést. És akkor nem is említettem még a marcipánt, a pisztáciás sütit, valamint a Kavala-süteményt, ez utóbbi egyfajta linzertésztából készült aprósütemény. 

A város és környékének felfedezése még mindig nem teljes, hamarosan itt a szezonja a hagyományos Kırkpınari Olajbirkózó Bajnokságnak, a verseny helyszíne mindössze néhány kilométerre található Edirnétől. 

A rendezvényt minden évben június végén – július elején tartják, idén július 2-8. között mérkőznek meg egymással a versenyzők. Az olajbirkózás Törökország nemzeti sportja, a kırkpınari bajnokságot az 1300-as évek óta tartják, idén 657. alkalommal lesz. 

A kırkpınari olajbirkózást 2010-ben vették fel az UNESCO szellemi örökségek listájára, mint a legrégebbi sportverseny 2001-ben került a Guinness-rekordok közé. (...) 

A nap zárásaként nem szabad kihagyni a naplementét a Marica-folyó hídjánál, és ha már ott vagyunk, kortyoljunk el közben egy török teát is…” 

Ugyanígy nem szabad kihagyni a teljes posztot sem, ide kattints érte!

A moderálási alapelveket itt találod, amennyiben általad sértőnek tartott kommentet olvasol, kérlek, jelezd emailben a konkrét adatok megjelölésével.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: blogajánló Ausztria Németország Törökország

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr7614050200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csodabogár 2018.06.17. 12:55:59

@Din Serpahis: Férfi társaimat se érdekelte soha a football. Így alakult, előre soha nem is kérdeztem meg. Rokonlelkek ha találkoznak.:-)
A teniszre a férjem szoktatott rá, ma már az se izgat igazán. Akkoriban nagy idők voltak, az ifju Björn Borg, Stefan Edberg, majd a németek Boris Becker és Stefi Graf. Ma már megelégszem annyival, amit a hiradóban mutatnak.

A hülyék meg rohangásszanak egy labda után másfél órát. Utána az intelligens közönség jól összeverekszik, a kocsmáknak óriási bevétele van. Ez a sport.:-(

Latcho Rom 2018.06.17. 14:02:11

Ejnye...ma

Hajrá Costa Rica - szerbek ellen
Hajrá Mexico - németek ellen
:)

Bredpitt Monika 2018.06.17. 14:40:04

Most vettem egy oraja egy dupla snickers csokit, a csomagolason ez van stilusosan: Egy-Egy

De van olyan is, amin a focimania felirat szerepel

Jo kis csemege, focit nem nezunk, viszont a Hair fel van veve, azt ma meg vegignezem, imadom ezt a filmet...

Bredpitt Monika 2018.06.17. 14:43:31

Him humanoid....
mekkora duma, ez pont passzol a regenyemhez, amit harminc eve olvastam es nagyon erdekes: Robert Merle
Vedett ferfiak

Kivancsi lennek, hogy a him humanoid ok, hogyan ertekelik a regeny temajat....
mindjart jon egy reszlet....

Bredpitt Monika 2018.06.17. 14:53:28

A reszlet:

"A ferfi undorito edenynek tekinti a not, spermaja lerakohelyenek, vagy meginkabb kopocseszenek, amelyet felhasznal, majd undorodva elfordul tole."

72. Oldal

A regeny lenyege, hogy a nemzokepes ferfiakat egy bizonyos fertozo betegseg megtizedeli........

Merle egy zseni szerintem, sok konyvet olvastam, ajanlom mindenkinek, aki meg nem olvasott tole.....

gabors 2018.06.17. 14:53:39

foci ? csak a migransokat erdekli ... :-)

Bredpitt Monika 2018.06.17. 14:56:59

Istanbul tol elriadtam kb harminc eve. ..

Baratnomnek tetszett ugyan, de azt meseltex hogy osszetapiztak a segget a torok ferfiak a bazarsoron...

Egy fiu ismeros meg hepatitis sel jott haza....

Dikusz 2018.06.17. 15:02:34

@P.Elliot: Micsoda dolog az Újpestnek szurkolni!
Minden rendes ember az FTC-nek szurkolt.:))) (viccvót)

Bredpitt Monika 2018.06.17. 15:02:56

@gabors: ha mar beraktad ezt a csunya szot...

Mi tortenik az olasz partoknal? Baratnomnel voltam es ott lattam breaking news cim alatt egy hajot, amin a vizen rekedt menekultek vannak, mert nem fogadjak be oket sehova.....
annyira szivszorito az egesz, legalabbis en ezt a hirt most nagyon annak elem meg

Hari Seldon 2 2018.06.17. 15:05:30

@Csodabogár:
Hát szerintem meg a tenisz az unalmas. Csak pattog ide oda a labda, aztán egyik győz. - Bár be kell ismernem a foci vb sem különösebben izgat. Lehet, hogy ha látom a hírekben, hogy sok gól van, akor megnézem az összefogalót, ahol a gólok vannak. Ott is csak az az érdekes.

Van egy jó anekdóta még a régi Perzsa Sah-ról, kicsit ezzel a sport őrülettel kapcsolatban:
Rá akarták beszélni, valami jó versenylóra. Hogy tenyésszen, meg versenyeztessen. Erre azt válaszolta: Nézze, elhiszem, hogy jó üzlet. Elhiszen, hogy jól futnak... - De engem egy cseppet sem érdekel, hoyg melyik ló fut a gyorsabban...

Na egy kicsit én így vagyok lényegében az összes sport nézésével. Elhiszem, hogy jó üzlet, meg érdekes, de cseppet sem érdekel, hogy ki nyeri meg.

(az amatőr sport más kérdés, azt nagyon tudom támogatni, ha valaki saját szórakozásából lefut vagy lebiciklizik 2 - 5 km-t vagy bármennyit, amíg jól esik)

Bredpitt Monika 2018.06.17. 15:21:15

@Hari Seldon 2:
ha mar versenges....
lattam egyszer egy musort, amiben meg kellett tippelni a gyoztest
palya: szaz meter, egyenes szakasz

Versenyzok: egy lo, egy Porsche es egy jaguar (az allat)
A lenyeg a tavolsag...
ki a gyoztes?
Este beirom a megfejtest...

gabors 2018.06.17. 15:22:20

@Bredpitt Monika: "ha mar beraktad ezt a csunya szot..."

miert lenne a szo csunya ? na de mindegy ....

az a hajo amugy amerikai es MEGMENTETT embereket a nyilt tengeren ... es mint sokszor a tortenelem ismetli onmagat St. Louis (szinten amerikai hajo) tele nemetorszagi menekultekkel (ma migrans) nem tudott sehol kikotni Cubatol USA-na kereszetul Argentinan stb vegul ment vissza es a tobbit gondolhatod. ...

ahogy mondod agyrem ami megy de ilyen a vilag a feher hegemonia utolso hurra-ja ...

gabors 2018.06.17. 15:33:39

Monika ... NJ sem volt unalmas egyelore egy halott (persze ez Trenton nem feher skandinav apacak lakjak)

index.hu/kulfold/2018/06/17/lovoldozes_szakitott_meg_egy_muveszeti_fesztivalt_new_jerseyben/

nyuszigonosz 2018.06.17. 15:36:23

@Bredpitt Monika: Ha odafigyelnél, tudnád, a hajó kikötött Valenciában 10.45-kor és mind a 629 tengerböl kimentett személy rendben van.

@gabors: Az Aquarius nem amerikai hajó, hanem az SOS Mediterranee német-francia-svájci-olasz kizárólag adományokból müködtetett civil szervezeté és nyílt tengeri mentésre szolgál.

nyuszigonosz 2018.06.17. 15:42:22

A foci VB. Majd a német- mexikói meccset megnézem. :-)

Vannak nagyon érdekes foci vb cuccok, visszapillantó tükrökre húzható német zászlók, - na mert azok jobbak, mint a kocsiablakokra rakhatóak, mert pl. autópályán el tudnak szállni azok - meg minden, amit az ember csak ki tud találni és amire vevöt is tud találni a gyártó. :-)
Ez azóta van, amikor 2006-ban itt Németországban volt a foci világbajnokság, csak azóta sokkal több mindenféle van, amit német színekkel, labdákkal el lehet adni.

gabors 2018.06.17. 15:50:31

@nyuszigonosz: en nem arra a hajora godoltam hanem a US Coast Guard's hajora ami egyenlore (tegnap) nem kapott engedelyt hogy Olaszorszagban kikosson...

hogy Monika melyik hajora gondolt nem tudom ....

Din Serpahis 2018.06.17. 15:56:13

@Bredpitt Monika: Miért lenne ez baj? Szépen vissza kellene vinni őket Libiába, ahonnan elindultak.

nyuszigonosz 2018.06.17. 16:06:08

@gabors: Akkot te a Trenton - t gondolod a 41 megmentett túlélövel és 12 halottal a fedélzeten.
Na mert az Aquarius sem kapott Olszországban engedélyt a kikötésre, és Máltán sem, míg a spanyol Valenciában igen.

A Trenton végül kapott engedélyt a kikötésre Olaszországban ( valahol Sziciliában) vagy átvette a túlélöket ( és halottakat) egy olasz mentö hajó.

Hari Seldon 2 2018.06.17. 16:29:25

@Bredpitt Monika:
Nem tudom, talán a gyorsulás és a rövid táv miatt 100 méterig a macskaféle vezet.
Egyébként nem nagyon hiszem hogy a Jaguárról lenne szó, inkább a Gepárd-ról lehet az a macskaféle a beugratós kérdésben, lévén, hogy az a legygorsabb szárazföldi ragadozó állat a földön, és 2 mp alatt 100-on van.
De aztán az autó nagyon elhúz, mert a Gepárd szive meg tüdeje csak 500-800 méterig bírja ellátni az izmokat a megfelelő mennyiségű oxigénnel. Utána egy óráig pihennie kell.

Bredpitt Monika 2018.06.17. 16:32:27

@nyuszigonosz: @gabors:
en sem tudom melyik hajora gondoltam, mert ez egy breaking news felirattal kozvetitett kepsor volt, de nem volt hozza kommentar, baratnomtol tudtam meg azokat a reszleteket, amikrol fent irtam,

Amugy jogos a ha odafigyelnel megjegyzes, mert most abszolut lustasagbol itt kerdeztem ra, hireket aprilis eleje ota nem nezek,
egyszeruen most erre van szuksegem, koszonom a valaszt mindkettotoknek...

Itt erdekesebb errol a temarol beszelni, mint pl a jatszoteri szomszedokkal......veluk mar probaltam, de ott nem volt elomoderacio, ezert megriadtam, nem is kicsit...

Bredpitt Monika 2018.06.17. 16:35:32

@Hari Seldon 2: tok jo, amit irtal, kicsit megzavartal a geparddal, en tenyleg jaguarra emlekszem, de majd este jon a valasz, es hogy mi tortent...

Bredpitt Monika 2018.06.17. 16:42:27

@Din Serpahis: nem mondtam, hogy baj, kesobb belinkelek neked valamit, ezzel kapcsolatban, csak hogy teljesebb legyen az ezzel kapcsolatos velemenyem, nem akarnek kepmutato lenni, de sajnos en is azza valok neha, volt itt anno egy poszt, ami alatt sokaig ment a diskurzus, valami 3000 hozzaszolas volt, ott vagyok ezen a neven, es ott bizony en is azt kepviselem, amit te.....

gabors 2018.06.17. 17:08:21

@nyuszigonosz: igen ... latom nagyon koveted ...:-)

en csak azt olvastam hogy az amerikai hajot meg mindig nem hagytak kikotni nem tudom hogy ez tegnap vagy penteken volt, ha megoldodott az jo..

ami nem kicsit abszurd hogy mit csinal az usa kormany a "migransokkal" a deli hataron mig a usa tengereszet meg "migransokat" ment a foldkozi tengeren ...

Latcho Rom 2018.06.17. 17:08:35

¡Viva MéxIco!!!!!

Hajrá :)

2018.06.17. 17:11:31

Hm, méghogy a budipapir csomagolása fekete-vörös-sárga ... sag schon! .. az is valami? Fekete-vörös-sárga fánkmázak, fekete-vörös-sárga marcipánfigurák, fekete-vörös-sárga tortaszeletek és sütik, speckó fagyik .. ésatöbbi ...
Mondjuk, tök érthető, csak ilyen alkalmakkor élhetik ki a nemzeti büszkeséget, ami valahol végtelenül szomorú.

nyuszigonosz 2018.06.17. 17:11:35

@gabors: Egyáltalán nem követem. :-) Csak hallom a hírekben.
Rádió/ tevé.

gabors 2018.06.17. 17:13:51

@Din Serpahis: "@Bredpitt Monika: Miért lenne ez baj? Szépen vissza kellene vinni őket Libiába, ahonnan elindultak. "

ez mire lenne csak ujra probalnak amig vagy sikerul vagy bele nem fulladnak a tengerbe .. .es IGEN tudjak mekkora a veszely es az esely megis megprobaljak ...

csak mondom hogy ez nem megoldas kerdezem harmadszorra mi legyen lojjek le oket Lybia es Olaszorszag kozott a nemzetkozi vizeken ???

Csodabogár 2018.06.17. 17:19:56

@Bredpitt Monika: Engem nem tapogatott senki a bazárban:-(((
Nem is egyedül voltam, de ha igen, akkor se tapogattak volna. Hepatitist akár hol lehet kapni, ezért nem Istanbul a felelős.
Nekünk nagyon tetszett a város anno, terveztem is egy újrázást, de jelenlegi politikai helyzet nem tetszik.

Csodabogár 2018.06.17. 17:21:39

@Dikusz: Szerintem is, de nem akartam kötözködni.:-)

gabors 2018.06.17. 17:26:31

@Csodabogár: "Hepatitist akár hol lehet kapni, ezért nem Istanbul a felelős."

ebbol van harom variacio

A

B

C

mind mas mindet maskepp lehet elkapni es oriasi kulonbseg van es komoly kulonbseg van a kovetkezmenyekben ... ha tudnank melyik is volt tobb ertelme lenne a velemenynek .. gondolom A amit siman el lehet kapni ha valaki "szaros" kezzek vagja fel a kenyeret a hotelban...

amugy mind haromra van oltas ....

A C a legrosszabb de a legnehezebb elkapni (ver vagy sex)

Latcho Rom 2018.06.17. 17:32:32

@Pink Petsch: bezzeg a dákóromán büszkeség ;))))

De büszkék is voltak valaha a Hági Gyurira :)

Hari Seldon 2 2018.06.17. 17:40:57

@gabors:
Lehet, hogy csak tipp: Ez a migráció egy gazdasági kérdés is az egyén számára is. Tehát ha gazdaságilag nem éri meg neki, akkor nem fogja csinálni. Márpedig ha elfogy a pénze, Vagy nem keres annyit, hogy megérje elmozdulnia Maliból, vagy Nigériából stb... akkor nem fognak annyian elindulni. - Ergo igenis vissza kell vinni őket, amíg rájönnek a vállalkozó családok, hogy csak a pénzüket vesztegetik a csepészeknek, mert a gyerek fél év után úgyis ott lesz a saját kontinensükön, ahol nem termeli ki azt a pénzt amit rá költött a családja. - Merthogy jellemzően ezek a szegényebb családok, csak egy tagjukat tudják Európába jutattni. Nekik ez olyan gazdasági döntés, mint neked, hogy veszel-e új laptopot, vagy TV-t a közeljövőben. (például)

Bredpitt Monika 2018.06.17. 17:53:08

@Csodabogár:
egyébként nagyon megnézném Isztambult, mert nagyon szép , és izgalmas városnak tűnik.....majd

a teniszről meg ez jut eszembe, ez szerintem tetszene neked is:

www.google.hu/search?q=tennis+museum+newport+ri+images&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwi6ktr4htvbAhWLmLQKHYGJBkoQsAQIJw&biw=1440&bih=786

maga a város is nagyon gyönyörű, varázslatos hely tényleg,

gabors 2018.06.17. 18:08:28

@Hari Seldon 2: szerintem oriasi tevedesben vagy ... halottal mar a "Lost boys of Sudan" tortenetrol ...

amit leirsz letezik de kozel sem minden migrans sot a legtobb nem ilyen ... teljes csaladok elindultak apu anyu harom gyerek 3.5.7 pl

es eleg sokan vannak akik valodi menekultek ... nem gazdasagi

tovabbra sem hiszem hogy ez megoldas mit szoltak volna azok a magyarok akiket Becsbol vissza vittek volna a hattarra Nov 12 -en mind a 300,000-et mert azok tobbsege pont az volt amit leirsz ... ja hogy azok "feherek" voltak most meg jonnek a szinesek akikkel nem "akarjuk" keverni a sajat verunket .. .ertem en

2018.06.17. 18:08:49

@latcho drom: Meg Matei Corvinra ;)))

Latcho Rom 2018.06.17. 18:21:24

@Pink Petsch: Gheorge Hagi, a kárpátok maradonnája :)

Gooooo Mexikó!!!!

2018.06.17. 18:33:16

@latcho drom: Tudom ....:P
És szerinted ki az az úriember, akit én említettem? ;)

Latcho Rom 2018.06.17. 18:42:04

@Pink Petsch: mint zrínyi úgy rohangálnak ki a mexikóiak a német nyomás alatt....

Latcho Rom 2018.06.17. 18:42:07

@Pink Petsch: özilke megint nem énekelte a dajcsland dajcslandot
A másik török igen..

Bredpitt Monika 2018.06.17. 19:03:56

@Hari Seldon 2: megfejtés: ló

a másik állat meg volt zavarodva teljesen, a ló viszont azonnal kiugrott és tudta mi a dolga.....

tanato 2018.06.17. 19:04:52

@gabors: @Bredpitt Monika: hu.wikipedia.org/wiki/MS_St._Louis

Úgy tűnik anno a visszadobott menekülőknek fele élte túl a vészkorszakot,a másik fele Auschwitzban és Sobiborban hunyt el.

gabors 2018.06.17. 19:09:30

@tanato: tisztaban voltam ezzel ezert is hoztam fel mint tortenelmi peldat .... koszi a megerositest ... jo propaganda volt Hitlernek amugy hogy na senkinek nem kellenek a jew-k most ugyanez megy egymasra licitalnak a az "alt-right" vezetok hogy ki tud jobban kibaszni a migransokkal ... SAD

tanato 2018.06.17. 19:12:38

@gabors: Nyilván a mai esetben ha hazadobják őket,direktben nem ölik meg őket otthon mint anno a másik csapatot 80 éve,de nyilván pl. Kongóban a túlélési esélyeik az elégtelen élelmiszerek és eü. ellátás miatt nem túl fényesek.

Latcho Rom 2018.06.17. 19:20:49

:) :))))))))))

brazil swiss next

Hari Seldon 2 2018.06.17. 19:21:22

@tanato:
Ahogy a többi maradó millióknak sem... - Akkor őket nem kéne befogadni?

gabors 2018.06.17. 19:24:32

@tanato: "őket,direktben nem ölik meg őket otthon mint anno "

hat azert sziria-ban, afganisztanban vagy nem is egy kozep-amerikai orszagban azert ez konnyeden megtortenik ... nap mint nap ott az elet (ember) eleg olcso ha valaki pont azert menekult mondjuk San-Salvadorbol mert nem akart beallni az ottani maffiaba mit gondolsz mi tortenik vele es a csaladjaval .. (dog food)

gabors 2018.06.17. 19:27:50

@Hari Seldon 2: "Ahogy a többi maradó millióknak sem... - Akkor őket nem kéne befogadni? "

na itt ez a tipikus tereles ... (nem is probalom magyarazni)

tanato 2018.06.17. 19:38:45

@Hari Seldon 2: Nem az én tisztem ezen rágódni,nyilván nem lehet korlátlan számban beengedni őket.Sajnos ilyen a világ vannak nagyon szegény meg nagyon gazdag államok.

tanato 2018.06.17. 19:40:20

@gabors: Nyilván háborús államban nagy a halálozás kockázata ha hazaküldik a delikvenst.Az egy másik téma.Azafrikai hajósok inkább a nyomor elől menekülnek.

Shanarey 2018.06.17. 19:43:20

Foci, s úgy általában bármely sport, számomra semmit nem jelent. Utoljára focit, a TV-ben, valamikor 1982 nyarán néztem, de csak azért mert az összes gyerek azt bámulta.

Török bazár.
1986-ban jártam Isztambulban, először, s eddig utoljára. Ott pedig a sok ifjú titán aki beszélt pár szót magyarul, kínálgatta a portékáját: " Djere madzsar, ván, árány, ora, ekszer, s ezt meg tetézve, felmutatta a karját, s azt ordította - karora madjar. Én meg elkezdtem röhögni, mert elképzeltem a karóba húzott magyar turistákat akik ott körülöttem alkudoztak mindenféle hülyeségre.
:-)

Hari Seldon 2 2018.06.17. 20:08:43

Na, a vereség után kiváncsi leszek, hogy most mennyi 1954-es Nutellát fogan tudni eladni... - Gondolom a következő meccsig kicsit lanyhul a kereslet a VB-s termékekre.

Bredpitt Monika 2018.06.17. 20:46:51

@Shanarey: nekem hozott a szerelmem egy Casio órát, Ő is tudta, hogy kétesélyes lesz, vagy gagyi, vagy nem

az az óra nagyon sokáig működött és mindig pontos volt, elemet is nagyon sokáig nem kellett benne cserélni, most már nem viselek órát, de még mindig itt van valamelyik szekrényben

Bredpitt Monika 2018.06.17. 20:48:59

@tanato: köszi a linket, ritkán vagy már te is errefelé,
a mai nap nem igazán a fociról szólt,

én akkor azért nézném, ha kint lenne a magyar csapat, de hát fociban nem vagyunk már nagyok

gabors 2018.06.17. 21:04:03

@Bredpitt Monika: "én akkor azért nézném, ha kint lenne a magyar csapat, de hát fociban nem vagyunk már nagyok "

hat nem tudom hogy emlekszel-e vagy akar eltel-e mar akkor, de ez mar 32 eve volt !!! (most letagadhatsz par evet)

de ha duplaznank a stadionok szamat minden evben akkor talan 120 ev mulva ott lehetnek a magyarok is :-)))

tanato 2018.06.17. 21:30:57

@Bredpitt Monika: Énn szeretem a focit,de csak a minőségit.Jelen esetben a középdöntőktől fölfelé már megnézem majd a MEccseket,minden EB-nél és VB-nél így teszek amikor már direkt kiesős,azokat szeretem nézni.
Meg nem is voltam itthon a héten,voltunk egy hosszú hétvégén a nejemmel egy brüsszeli városnézésen,azután meg Hévízen négy napot.Brüsszelnél pont kifogtuk a reptéri problémát,törölték emiatt a járatunkat,így délután helyett éjfélre értünk oda egy varsói kerülővel.Én már föladtam volna az egészet,de a nejem tartotta bennem a lelket.Így végül is jól sült el a négy kinti nap,rengeteg szép városrészt megnéztünk.

Golf2 2018.06.17. 21:59:33

@gabors: Ez kell neked, mit keres pl. Svájc fociválogatottban kameruni? Hogy lehet hogy lassan több a szinesbörű az európai válogatottakban mint fehér? Európa ez vagy Afrika?

gabors 2018.06.17. 21:59:43

na elpazaroltam majdnem 30 percet es brazil svajc maradt 1-1

gabors 2018.06.17. 22:05:16

@Golf2: "@gabors: Ez kell neked, mit keres pl. Svájc fociválogatottban kameruni? Hogy lehet hogy lassan több a szinesbörű az európai válogatottakban mint fehér? Európa ez vagy Afrika? "

most ezt azert nem tudom hogy ertelmes kerdes ? vagy probalsz valami jobbik/trump/lepan/orban hulyeseget ..

1. az egybites valasz (remelem nem ebben vagy) a feketek jobban futnak mert ott vannak oroszlanok .... :-)

2. 2 bites valasz .. valamiert ezekben az orszagokban a foci(Xspor) kibasszottul fontos egy csomo embernek ezert manipulaljak a szabalyokat hogy ki hogyan lehet "svajci" "magyar" "francia"

3. 4 bites ... egyre tobb bevandorlo van akikbol vala mi lesz (nem csak drug dealer mother fucker)

4. 8 bites .... rad bizom de ez a jovo !!! (ha nem teccik akkor is)

U.I. ha nem szereted a feketeket nezz/jatsz hockiyet

Olliék 2018.06.17. 22:47:05

Ilyen nutellát én is vettem.
Imádom, hogy a virsli is német színekben pompázik meg a zsömi is hozzá.
Most ért véget kerti meccsnézés a szomszédokkal.
Csíptem,hogy a fél utca focibíró:))))
Jó volt a hangulat, a csalódást meg leöblítettük sörrel.

Csodabogár 2018.06.17. 23:37:17

@Bredpitt Monika: Casio nem egy drága óra Svájcban sem. Ezek az elemes órák, már tök mindegy melyik márka, járnak jól és soká. A név az amit esetleg meg kell fizetni.

Csodabogár 2018.06.17. 23:40:51

Berlinben igen sanyarú volt a hangulat, ahogy a hírekben mutatták. Gondolom most örül az a 4, akiket haza küldött a csodatréner.

Latcho Rom 2018.06.17. 23:57:32

@Golf2: A kupát keresik, dicsőséget az új hazájuknak.

Golf2 2018.06.18. 05:45:53

@gabors: manipulaljak a szabalyokat hogy ki hogyan lehet "svajci" "magyar" "francia"....na ez nem tetszik.felturbózzák ezek a gazdag országok a csapatukat honosítással csalnak.Akkor ez nem Svájc,stb.csak 1 összevásárolt gépezet.És nemzeti válogatottnak hívják...

Dikusz 2018.06.18. 08:10:06

@Olliék: Nekem meg van foci vb-s Unicumom, meg tele üveggel...

M. Péter 2018.06.18. 08:55:02

@Golf2: A svájci válogatottban játszó nem svájci származásúak is Svájcban születtek vagy gyerekkorukban vándoroltak be Svájcba a szüleikkel.

Herr Géza 2018.06.18. 08:59:16

@Golf2: Na akkor nézd már meg a svájci csapat káderét: www.google.de/search?q=schweiz+fussball+wm&rlz=1C9BKJA_enDE590DE590&oq=schweiz+fuss&aqs=chrome.1.0l2j69i57j0.12640j1j7&hl=de&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8#sie=t;/m/032jlh;2;/m/030q7;pl;fp;1
Az általad nem odavalónak tartott “migrik” java eleve Svájcban született, a többiek meg gyerekként kerültek oda. Bőven megkaphatták tök “legálisan” az állampolgárságot 18 éves korukig, onnantól miért ne lehetnének svájci válogatottak? Én speciel egyetlen olyan esetet sem ismerek, amikor valakit a svájciak “megvettek, majd sec-perc alatt soron kívűl honosítottak volna....

Herr Géza 2018.06.18. 08:59:50

@M. Péter: Khm, egyidőben írtuk.... :)

Herr Géza 2018.06.18. 09:33:35

@Golf2: vagy csak maradjunk a német válogatottnál: Boateng, Khedira, ter Stegen, Gündogan, Rüdiger, Özil, Gomez mind Németországban születtek. Miért is ne lehetnének német válogatottak, ha egyszer német állapolgárok? Aki meg kettős állampolgár, annak választania kellett egyszer és mindenkorra, hogy melyik ország válogatottjában játszik.
Vagy szerinted csak az lehet német válogatott, aki fehérbőrű, és echte német neve van? A dédapja meg harcolt az első világháborúban a németek oldalán?

Hari Seldon 2 2018.06.18. 09:52:14

@Herr Géza:
Mondjuk ahogy hallhattad Pinkytõl, az Oreilles gyerek nem énekelte à himnuszt. Egy válogatotttól elvárható. Nálunk ugyanilyen hozzáállàs miatt hagyják ki à Karim Beraema-t. Csak bomlaszt. És egyébként igazad van, nálink is van egy rakás afrikai származásu, de ha à csapatba hajtanak akkor megérdemlik à mezt. - A Berzema például nem érdemli meg.

Hari Seldon 2 2018.06.18. 09:53:47

@Hari Seldon 2:
A fene, átíta à szót. - Ôtzil-t akartam írni az Oreilles helyzet...

M. Péter 2018.06.18. 10:02:14

@Golf2: @Herr Géza: A magyar válogatottban játszó Paulo Vinícius Souza dos Santos 21 évesen került Magyarországra és 27 évesen lett magyar állampolgár.

Herr Géza 2018.06.18. 11:22:34

@M. Péter: Nem gond, Golf2 úrnak már rég a svájci válogatott a mániája. Csak ugye nem néz utána, hogy mi is a helyzet...Igen, tele van a svájci válogatott külföldi nevekkel, sőt vannak csokik is csapatban. Na és? Az egyetlen logikus következtetés az, hogy az “echte” svájci hegyilakók nem igazán tudnak focizni. Ellenben összeraktak a bevándorlókból egy csapatot, akikre egész Svájc büszke (lehet is), de a lényeg az, hogy mind svájci állampolgárok, akiket nem azért “honosítottak”, mert nagy focisták.

Herr Géza 2018.06.18. 11:25:13

@Hari Seldon 2: Özil az te, nem Ötzil... :)

Herr Géza 2018.06.18. 11:33:50

@Hari Seldon 2: Özil meg Gündogan különben pont “határesetek” voltak a válogatott keret kijelölésekor, mert ugye mélyen benyaltak Erdogannak, ami azért kiverte a biztosítékot a németek többségénél. Ha bukják a VB-t, soha többé nem lesznek válogatottak... Meg Löw is megy a levesbe. :) Sztem.

Herr Géza 2018.06.18. 11:41:38

@Hari Seldon 2: Azt már nem is mondanám, hogy a “Bareama” meg a “Berzema” az igazából Benzema. De tudjuk be a helyesírásjavítónak... :)))) Lyonban született, csak mondom....

Latcho Rom 2018.06.18. 14:32:04

@Hari Seldon 2: Ötzi az az ősember, nem török boche :)

Latcho Rom 2018.06.18. 14:32:08

Kár hogy nincs Zlatán.

Golf2 2018.06.18. 17:30:59

@Herr Géza: az Embolo is ott született?

Golf2 2018.06.18. 17:35:53

@Herr Géza: Embolo wurde 1997 in der kamerunischen Hauptstadt Yaoundé geboren. Seine Mutter ließ sich mit ihren beiden Söhnen in Basel nieder, da es für die Familie in Kamerun keine Perspektive gab.ennyit erről.

M. Péter 2018.06.18. 19:17:17

@Golf2: Embolo 6 évesen vándorolt be Svájcba, ott nőtt fel.

Hari Seldon 2 2018.06.18. 19:32:10

@Herr Géza:
Tudod a szokásos mentegetőzés: telefonról küldtem... :-)

De a lényegen nem változat: nálunk pont az ilyen hozzáállás miatt nem vették be a válogatottba Benzemát. (tudom, hogy Lyon-ba született, meg azt is, hogy eredetileg valami zsarolási ügy volt a fő indok) De aztán annyira elment bigott vallásosba, amit nálunk nem tolerálnak, így van másik indok rá, hogy ne kelljen játszatni. Nálatok is pont ezt kellett volna tenni. Csak bontja a csapat egységét.

Herr Géza 2018.06.18. 23:24:06

@Golf2: Na und? Ott nőtt fel, ott járt iskolába, mi kell még? Gyerekként kicsit egyszerűbb az állampolgárság megszerzése... Svájcban is. Probléma? Valszeg jobban tud sviccernémetül, mint mi ketten valaha is tudni fogunk....Az a bajod, hogy fekete? Aha....

Herr Géza 2018.06.18. 23:28:47

@Golf2: És? Mit írtam én?
“Az általad nem odavalónak tartott “migrik” java eleve Svájcban született, a többiek meg gyerekként kerültek oda. ”
Hol itt az ellentmondás szerinted? :)

blackhairlady 2018.06.19. 03:13:38

@P.Elliot: Minden meccset kozvetitenek nem csak egyet.
@Dikusz: Igy van, Hajra Fradi! :))
Nekem legalabb nem kell kesoig fent maradni az esti merkozesek miatt.
@Bredpitt Monika: Isztambul gyonyoru, szivesen visszamennek barmikor egy hosszu hetvegere :) Nekem meg mindig megvan a borszoknyam meg a bordzsekim amit ott vettem meg va;lamikor a nyolcvanas evek vegen. Vettunk Lacost polot, amikor kibontottuk, az eleje volt csak emg, ahatuljat lesporoltak :D Es igen, atesom is Casio orat vett maganak, sokaig birta.

P.Elliot 2018.06.19. 03:27:21

@blackhairlady: Azota mar en is rajottem hogy kozvetitenek minden meccset bar mindegyiket nem neztem..

blackhairlady 2018.06.19. 03:41:17

@P.Elliot: En sem nezem mindegyiket eloben de felveszem oket aztan ha van idom visszanezem egy kis beletekeressel, hamarabb vegzek :))))

Golf2 2018.06.19. 05:19:18

@P.Elliot: Jé te még fenn vagy késő este.

Golf2 2018.06.19. 05:28:54

@Herr Géza: Ne"migriztem" nem feketéztem. De főleg arra volt hivatkozva hogy ott születnek,én 1 perspekíva miatt megjelentről beszéltem.Nem tartom valószínűnek hogy legálisan.De úgyse tudjuk egymást meggyőzni kár a gőzért.

Antal Jozsa 2018.06.19. 08:20:59

@Herr Géza: Jogilag jatszhatnak persze meg papiron svajciak no problem,de szarmazasilag nem svajciak.van egy olyan kifejezes h Papierschweizer azokra akik allampolgarok de igazabol nem svajciak.mikor volt ket eve az EB-n az alban-svajci meccs viccelodtek is hogy vajon a svajci csapat kivel is van valojaban.nekem a gyerekeim itt szulettek svajcban megsem svajciak, hanem magyarok.Szerintem az elso generaciosok azok maradnak amik a szuleik voltak.talan egy orszagba lehet tenyleg beolvadni viszonylag gyorsan elso generacioskent is az pedig az Usa Kanada.Europaban eleg eros mindehol az h en nemet francia osztrak magyar vagyok.a papir nem szamit sokat (jogilag termeszetesen igen) hanem az hogy kepletesen fogalmazva milyen zaszlot teszek ki az erkelyemre (vagy a kocsimra :-) ). Vegyes hazassag mar bonyolultabb kerdes..

Herr Géza 2018.06.19. 09:17:40

@Golf2:
“Ne"migriztem" nem feketéztem.”
Valóban nem, nem is állítottam ilyet. Érdekes módon mégis a kameruni koma válogatottságát kritizáltad, meg az európai válogatottokban szereplő színesbőrűek szúrták a szemedet.....
“.....én 1 perspekíva miatt megjelentről beszéltem”
Ennek a mondatnak meg fuss neki még egyszer... :))

Herr Géza 2018.06.19. 09:33:37

@Antal Jozsa: Ma mindenki zizi? “.....talan egy orszagba lehet tenyleg beolvadni viszonylag gyorsan elso generacioskent is az pedig az Usa Kanada.” Az “Usa Kanada” egy ország? Újat mondasz... :D
“a papir nem szamit sokat (jogilag termeszetesen igen) hanem az hogy kepletesen fogalmazva milyen zaszlot teszek ki az erkelyemre” Értem. Ha kiteszem az amerikai zászlót az erkélyemre, akkor máris beadhatom az állampolgársági kérelmemet a Trump bácsinak? :D És már másnap mehetek az Usa Kanada válogatottal a sakkvilágbajnokságra?

Golf2 2018.06.19. 10:36:42

@Herr Géza: Nekifutok.Azt írta a Wiki.hogy perspektíva hiánya miatt távozott az anya fiával és aztán megjelent a perspektívában is gazdag Svájcban.

Herr Géza 2018.06.19. 11:32:17

@Golf2: Így már értem... :)) De bejött neki(k), nem? Hogy lesz az ember tányérmosogatóból milliomos....
Ha úgy tudnánk focizni, mint ő, mi is lehetnénk mondjuk német válogatottak... :D Szerinted foglalkozna vele a Golf2, hogy “dehát miért? Csak honositották villámgyorsan....”
Érted, ugye?
Pl. Podolski sem bántotta a szemedet, csak a színesbőrűek.

Herr Géza 2018.06.19. 11:49:11

@Golf2: Én sokkal inkább kétségbe vonom az Özil/Gündogan duó jogosultságát a német válogatottban való szereplésre. Főleg Gündogánét. “Mit Respekt für meinen Präsidenten” mezt adott át Erdogánnak. Erre mondom, hogy akkor húzzál a török válogatottba...
www.spiegel.de/sport/fussball/mesut-oezil-und-ilkay-guendogan-treffen-recep-tayyip-erdogan-a-1207631.html

Golf2 2018.06.19. 12:19:47

@Herr Géza: A kameruni feltünőbb 1 szerbet vagy törököt jobban meg kell nézni.Na mindegy mostantól úgy veszem a csapatokat hogy pl. Svájcban lakók SE,németben lakók stb.És akkor nincs meglepetés.

P.Elliot 2018.06.19. 12:21:28

@Golf2: En ejfelig mindig fennt vagyok, reggel 5 es 6 kozott mindig felebredek, kialudtam magamat, valahogy igy kivanja a szevezetem viszont delutan is alszok 1 orat a belem kapaszkodott macskaval mert o is szeret sziesztazni. Velem...
Nincs tobb alvasra igenyem a szervezetemnek mint 6 ora...Ha tobbet alszok akkor egesz nap kodos fejjel, erotlenul koszalok.
Ez csak azota van amiota nem dolgozok, regen tobbet tudtam aludni.

Bredpitt Monika 2018.06.19. 20:11:44

@blackhairlady: és mit szólnak a texasi férfiak, amikor látják a hátad abban a pólóban?

blackhairlady 2018.06.19. 20:43:13

@Bredpitt Monika: Abban az idoben meg valoszinuleg azt sem tudtam, hogy letezik Texas :D

Antal Jozsa 2018.06.22. 14:10:11

@Herr Géza: troll vagy. telefonrol irtam azert zizis az irasom. az egy helyett egy -ket orszagot akartam irni. A tobbire nem reagalok. Bye :-)

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása