oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2017. május 12. 06:30,  Benne vagyok a TV-ben 149 komment

2017. május 12. 06:30 Határátkelő

Benne vagyok a TV-ben

Méghozzá a legnagyobb norvég kereskedelmiben, és persze nem én, hanem Tamás. Hogy hogyan került oda, annak egy egészen különleges története van, ami szerintem bőven megér egy posztot, így hát következzen most egy nagyon kedves, és valahol talán elgondolkodtató írás.

cim_7.JPG

„Egy kis kitérő, mielőtt belevágnék, hiszen én ezt nem akartam megírni ide. Nem akartam, viszont az elmúlt napokban kaptam egy e-mailt a „határállomás-főnökségtől”, hogy az egyik vasárnapi blogajánlóban én is benne leszek, és hogy valaki említette neki, hogy mintha látott volna minket (?) a norvég TV-ben.

Nem örültem, most így utólag bevallom, mert az a blogajánlós írás (a gödi esetről) csak egy „üvöltés” volt, hogy miért? Azt is tudom, semmi sem fekete meg fehér, viszont olyan / ilyen semmiképpen sem szabadna, hogy előforduljon. 

Aztán pedig annyiban örültem, mert jó, ha mind többször téma az elesettek (ez minden területre nézve) élete, gyötrelme, öröme. Ugyanis nem ők (senki) kérték, hogy megszülessenek, nem az Ő hibájuk.

Hibázott-e valaki? Sajnos lényegtelen. Valaki vállalhatná a felelősséget? Igen! Állam? Társadalom? Szülők? Igen, így együtt! Mert csak az egyik segítsége nem elég.

Az állam mondjuk úgy, hogy olyan intézményt üzemeltet, ami méltó egy életre, vagy a szülőkön keresztül (elég sok időt fel tud emészteni egy sérült ember, hogyan dolgozzon mellette az ember?), hogy támogatja őket.

A társadalom pedig úgy, hogy nem néz félre, nem kikerülendő akadályt lát bennük, és legalább nagyjából képes jó pofát vágni a dologhoz. Nehéz ez? Nem... nem hiszem.

A személyes „élmény”

A felelősség kérdésében meg csak némi személyes „élmény”. Nem tudom persze, hogy okozhatta-e az autizmust, de kizárni sem lehet, nincs még meg rá a tudásunk, vagy jobb, ha nem tudja a többség? Érdeke valakinek? 

Tehát a mi esetünkben Barnabás anyukája a terhesség közepén (ha jól emlékszem) elkapta a bárányhimlőt. Nem, nem kereste a helyzetet, csak a szomszéd gyerek jött oda hozzá (akkor még panelban laktunk) köszönni, majd az anyja a gyereknek csak úgy megjegyezte, hogy bárányhimlős. Vajon oda kellett engedni? 

A másik pedig: a születés utáni második napon amikor megkapják a csecsemők az első oltást, történt valami. Barnabás bekékül/lilult, egyből el is vitték kivizsgálásra, majd visszahozták, hogy minden rendben. Biztos? 

Sohasem tudjuk meg, akkor nem is gondoltunk semmi rosszra, most azért van bennünk némi kétség. Ha mégis köze volt hozzá? Ki kárpótolja Barnabás életét? Nem nekünk, neki? 

Ezért gondolom, hogy minimum közös felelősség ez, mert nem tudjuk az igazságot, vagy nem szabad tudnunk. 

Egyébként pont ezek miatt nem látom már annyira nagyon értelmét az emberiség fennmaradásának. Mert ugye szülni kellene sok gyereket, hogy ne fogyjon a népesség, ha viszont beüt valami gikszer, leginkább oldd meg magad, te csináltad, nem? És egyébként sem tudunk egymás mellett élni, volt olyan év az ismert történelemben, hogy nem volt háború valahol? 

És végül ezért gondoltam meg magam, hogy okés, jöjjön ez az írás, hiszen még egy kis plusz figyelem jelen esetben az autistáknak (nem nekem, az lényegtelen). 

Ezért is jelezném, ha van sok hejesirásí hiba, akkor az azért lehet, mert az első randin sem az a lényeg, hogyan mondja a kedves, hogy Lóbelt, hanem hogy milyen a segge. 

Barnaby és a kamionok 

Ilyen vidám bevezető után mi jöhet még? Semmi különös csak egy régi sztori felidézése. 

Lassan három éve történt, már itt Norvégiában. Szerintem anno megírtam a blogon, de szándékosan nem olvasom vissza (semmit sem szoktam), lássuk, ugyanúgy emlékszem? 

Előzményekhez annyit kell tudni, hogy Barnabyal az első évben állandóan a falu központjában töltöttük a nap nagy részét. Szerette (még ma is szereti) a forgalmat nézni, de leginkább a kamionokat, traktorokat. Ez eddig nem nagy ügy, szerintem a gyerekek (fiúk mindenképpen) nagy része oda van ezekért. 

Rohantunk saroktól sarokig, ha felbukkant valami nagy. Része lettünk a centrumnak, a helyiek legalább megismertek minket. Így teltek a napok, nagyon „izgalmasan”. 

Barnabás, mint az autisták nagy része valamiféle kényszermozgást is végez. Nála ez abban nyilvánul meg, hogy valamit mindig ráz a kezében. Általában valami műanyag csipeszt. 

Ennek annyiban van jelentősége, hogy ez egy autóból nézve úgy tűnik, mintha integetne. Pedig nem, és felőlünk nézve pedig vicces is, hogy hányan visszaintegetnek. 

Jellemzően elég sok sofőr itt tartja a kötelező pihenőjét, így történt, hogy Carmen Barnabás okán beszélgetni kezdett az egyikükkel. Ez eddig semmi különös, de igen ám. 

Aki kamionos, dudáljon! 

Egy hónapra rá azt hallottuk, hogy valaki érdeklődött Barnabás felől, hogy hol lakik. Semmi ötletünk nem volt, vajon ki volt az? Pár napra felvilágosodtunk, ugyanis betoppant a kamionos. Hozott egy kis apróságot, naptár, jégkaparó... a jégkaparó tökéletes volt, azt nagyon jól lehet rázni. 

Most egy kicsit elbizonytalanodtam, hogy hogyan volt tovább, mennyi idő telt el, de az biztos, hogy az emberünkkel többször összefutottunk. A sofőr egyébként nagy kópé, szeret szerepelni (Facebook stb.), és megosztotta, hogy aki kamionos keresztül halad Eidfjordon, és lát (és lát, mert mindig kint van) egy integető gyerkőcöt a szüleivel, ugyan dudáljon már. Ezt hirtelenjében meg is osztották rengetegen. 

Itt jön a képbe a média. Mert ezek olyanok (ezek szerint), hogy figyelnek, mi érdekes történik. És ezt annak találták. Egész pontosan a norvég TV2, ami vicces, de a magyar RTL, ha a piacvezető szerepet nézzük, és azt, hogy kereskedelmi TV. 

Itt felgyorsultak az események, mert felvették a sofőrrel (most már nevezzük a nevén) Wiggóval a kapcsolatot, hogy érdekelné őket a történet, beszéljen már velünk. Most mit mondhattunk volna? Okés, legyen egy riport. A vicc az volt, hogy felhívtak aztán minket, ha az állami TV (NRK) esetleg érdeklődne, akkor sajnáljuk, de már elígérkeztünk. 

Robbanás és teljes útzár 

Ki lett tűzve egy nap a riportnak, de nem ám simán menne valami is körülöttünk. Az történt, hogy a forgatásra ketten jöttek, egy hölgy és a kameraman. 

Beszarás, de a csajszi telefonja lemerülőben volt (értitek, a fontosságának), iPhone (ilyen töltőnk akkor még nem volt, így járt), és közben még történt más is. 

Az, hogy tőlünk mintegy 100 km-re halálos robbanás történt, amikor az út mentén próbálták a sziklákat arrébb hajigálni. Teljes útzár, és a TV pedig tovább kellett, hogy küldje majd a riporteréket. 

Ez annyiban volt még kínos, mert így teljes útzár lett, következménye, hogy megszűnt a forgalom a faluban. Nincs kamion, nincs semmi, hogyan lesz így felvétel Barnabásról? 

Tehát ott szobroztunk kint a centrumban, és vártuk, hogy jöjjön egy nyamvadt teherautó. Közben azért forgattak otthon is velünk, de a lényeg elrobbanni látszott. 

Aztán csak befutott a másik irányból egy kamion, hurrá, volt is öröm, meg futás Barnabás után. Jaja, de lett volna még egy csavar a történetben, hogy Wiggo is befut, lesz egy közös kis performansz. 

Csak Wiggo a robbanás másik oldalán járt, így egy jó nagy kerülővel kellett jönnie. Délután kettő helyett este nyolc után futott be. A csajszi közben lelépett, az operatőr tartotta a frontot, akinek egyébként a robbanáshoz kellett volna mennie. 

Már mi is kapartuk addigra magunkat szó se róla, átkoztuk az összes kamionost (gyerekként még vágytam rá, de most már azért sem leszek az), de csak befutott Wiggo. Dupla felvétel, mert ugye visszafordult az operatőrrel, hogy legyen olyan felvétel is. Wiggo átadott néhány ajándékot, és egy meglepetést is tartogatott... 

Én is, a folytatásra...” 

Tamás Norvég életünk címmel ír blogot, olvassátok, mert jó!

HÍRMONDÓ

Csirkefeldolgozótól az autógyárig

Mindjárt itt a hétvége, és igazán nem szeretnénk senkit sokkolni, de van egy csirkefeldolgozói üzembe munkaajánlat (Hollandiába), emellett azért ennél kellemesebb, békésebb melók is akadnak.

Orbán: tisztelet azoknak, akik külföldön próbálnak boldogulni

„Tisztelet illeti azokat az embereket, akik a hazájuktól távol próbálnak boldogulni” – jelentette ki a magyar miniszterelnök a Parlamentben, hozzátéve, hogy a kormány azért dolgozik, hogy ezek az emberek, ha eljön az idő, úgy érezhessék, van értelme ismét itthon folytatni az életüket.

Egy budai szállodában toborozzák a magyar orvosokat

Csökkent ugyan valamennyit a külföldre vándorló orvosok száma, ám a svédek, norvégok, dánok helyben, Magyarországon toboroznak, már kiutazni sem kell a munka megtalálásához.

Tovább nehezedik az ausztráliai munkavállalás

A külföldi munkaerő foglalkoztatóinak a határozott idejű munkavállalásra feljogosító vízummal rendelkezők után évente komoly összegeket kell majd fizetni.

A moderálási alapelveket itt találod, amennyiben általad sértőnek tartott kommentet olvasol, kérlek, jelezd emailben a konkrét adatok megjelölésével.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Norvégia

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr8612499757

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Beriman 2017.05.12. 07:28:28

Az írásod remek.

Egyszer egy ölelkezős autista kislány volt a rendelőben, ahova a fiam vittem. Soha nem láttunk még hasonlót. A fiamnak elmagyaráztam a lányka betegségét, amit azonnal megértett. Mindenkihez ödament és odabújt rövid időre. Aznap a lányka volt mindenki kedvence és szerintem a többi hasonló gyerkőc, és felnőtt is.
Az embereknek meg kell tanúlni szeretni, mert Ők mem tehetnek róla :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.05.12. 07:52:30

Bocsánatot kérek minden tiszteletem mellett ez nekem nagyon Sárga Gumicsizma volt.

szÖveges professzor 2017.05.12. 08:00:58

Nekem nagyon szimpatikus, ahogy itt Svédországban állnak a - hogy is mondjam - speciális gyerekekhez, emberekhez. Azt hiszem nagyon hasonló lehet a helyzet Norvégiához. Ezt a rendszert egyelöre teljesen elképzelhetetlennek tartom sajnos, hogy megvalósuljon Magyarországon.

Itt próbálják öket átlagos, normális emberként kezelni, és ennek megfelelöen sok olyan cég van, akik alkalmazzák öket olyan munkakörben, amit abszolút el tudnak látni. Ez szerintem tök jó dolog, hiszen nem kirekeszteni kell öket, hanem bevonni a társadalomba, amennyire csak lehet.

Mindazonáltal - és most nem kötözködni szeretnék - el kell mesélnem 2 személyes tapasztalatot ezzel kapcsolatban. Egyik ismerösünknek van egy autista kisfia, aki rettentöen aggresszív. Gyakorlatilag az a hobbija, hogy a pár évvel fiatalabb öccsét gyötri. Sajnos nem lehet neki elmagyarázni a hagyományos úton, hogy ez nagyon rossz, amit csinál, mert hisztérikus dührohamot kap. Sokszor láttam személyesen ezeket a jeleneteket, teljesen megrémített. A másik egy Down-szindrómás fiú/fiatal férfi, aki a házunkban lakik. Ö dolgozik, és látszólag teljes életet él, de sajnos megtapasztaltam, hogy nem lehet vele a hagyományos, normális úton kommunikálni, mert rögtön aggresszívvé válik. Itt Svédországban olyan a mentalitás, hogy mindenki csinál, amit akar, de ha valami már kezd nagyon zavaró lenni, akkor általában finoman szóvá teszik, és ilyenkor az emberek 99,9%-a abbahagyja a zavaró tevékenységet. Nos, ez a fiatalember inkább csak aggresszív lett, és még inkább ellenállást tanúsít.

A lényeg, hogy akármennyire is szeretnénk befogadni öket, nem lehet mindenkit egyformán kezelni. Nem tudom, hogy ilyen helyzetben mi lenne a jó megoldás, de nyilván nem akarok nagy balhét kreálni az utóbbi ügyböl, hiszen akkor valószínüleg én lennék a "mocskos bevándorló, aki nem képes egyenrangúként kezelni egy beteg embert".

A gödi eset kapcsán meg csak annyit: ha már az államtól várjuk megint a megoldást, akkor talán érdemes lenne olyan pártra szavazni, akinek a programjában ez fontos elem.

Beriman 2017.05.12. 08:17:23

@szÖveges professzor: Németországban detto, nagyon klassz munkákat végeznek a fogyatékosok. Tiszteletem.

Vadalmaaaaa 2017.05.12. 08:26:43

Nemreg egy kozmetikus holgy sirt nekem,hogy fel attol,hogy autista gyereke nem fogja szeretni es ezt o nem tudja elviselni. Szomoru.
nagyon megviselt volt a holgy, mondhatnam azt is,hogy kikeszult. Rengeteg penzet es energiajat felemesztette,hogy a gyereket mindenfele kulonorakra jaratta,meg lovaglasra is. Latszott rajta,hogy ehezik,hogy ezeket az orakat fizetni tudja. Az autista gyerekek szuleivel keveset foglalkozik barki is, pedig kene.

Arthamyr 2017.05.12. 10:34:39

"Hibázott-e valaki? Sajnos lényegtelen." - Egyáltalán nem lényegtelen. Ha egyértelműen megállapítható, hogy ki hibázott, akkor el kellene érni, hogy a hiba következménye azt üsse jobban/leginkább, és ne a kisebb-nagyobb környezetét, amennyiben lehetséges vagy próbálja meg jóvátenni a hibáját (sajnos vannak jóvátehetetlen hibák).
"Valaki vállalhatná a felelősséget? Igen! Állam? Társadalom? Szülők? Igen, így együtt! Mert csak az egyik segítsége nem elég." - Az állam a társadalom "képviselője", dolgos keze (lenne normális esetben). Amennyiben a szülők felelőssége nem állapítható meg (lásd fentebb a felelősségválallásról), egy normális országban (lehet, hogy ilyen nincs is a világon), elvárható lenne, hogy az extra terhek oroszlánrészét az állam vállalja. És ha valaki hibázott is, elvárható lenne, hogy aki nem (pl. a beteg, aki nem tehetett arról, hogy megbetegedett vagy betegen született), az ne szenvedjen indokolatlan hátrányt, ezt is az állam dolga (lenne) kierőszakolni/megoldani.

Lehet rám köpni, de amikor 40-50% adót fizetek csak a jövedelmemből (ezen felül meg még fizetek fogyasztási adókat meg mindenféle egyéb rejtett sarcot), akkor nem jogos elvárás a részemről, hogy ezeket a feladatokat oldja meg az állam? Nem tartozik ez a feladatai közé, nem ezért van?
Ha kevés a 40-50%, akkor miért az? Tuti a legjobb helyre megy ez a pénz? A 60% körüli redisztribúció ki szerint kevés? Legyen 80% vagy 100%?

A második és nagyobb részhez: kedves történet és hatalmas arc a kamionos!

London2009 2017.05.12. 11:17:49

@diggerdriver: miert? Nem volt ez Sarga Gumicsizma! Csak el lett vagva a vege. Inkabb azt nem ertem, hogy ez mit keres itt, no sebaj. Viszont tetszenek nagyon a szerzo irasai, ugyhogy elfer itt ez a cikk is.

2017.05.12. 11:27:36

Hm, egyrészt megértem a posztolót. Az öcsém, születése után agyhártyagyulladást kapott a kórházban. Amit sikerült félrekezelni ... Esetében "mindössze" egy közepes diszlexia maradt vissza, amit éveken keresztül kezeltek szakemberek, de végül is, ő még "szerencsés" volt, mert a már enyhe diszlexiát leszámitva normális élete lett, egyetmet végzett, melózik, meg hasonlók.
A történetet bevezteő rész viszont ... hm, hogyismondjam, leheletnyit pesszimista.

London2009 2017.05.12. 11:28:52

A mi nem kozvetlen csaladunkban is van egy autista kisfiu. Illetve mar nem is olyan kicsi, mert 15 ev korul lehet. Annyi tamogatast kap az anyuka, hogy nem kell dolgoznia. Kaptak az onkormanyzattol egy irto helyes kis hazat, meg jar egy igen komoly havi benefit. E mellett minden nap hozzak-viszik a gyereket a specialis iskolaba. A specialis iskolaban 21 eves koraig lehet. Azt senki sem tudja, hogy utana mi lesz vele. Gondolom, majd marad az anyjaval elete vegeig. Nagyon nehez helyzet ez. De azert jo latni, hogy itt Angliaban ilyen komoly szinten tamogatva vannak. Egyebkent egy nagyon jokepu kissrac es rettento udvarias. Viszont teljesen lehetetlen kommunikalni vele. Tomondatokban valaszol vagy ismetelgeti a kerdest. Kar erte. : (

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.05.12. 11:48:57

@London2009:
Igen így van. Nagyon támogatják és ez így van jól.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.05.12. 13:16:40

Sokan az emberiség elkorcsosulásától tartanak, mert a fogyatékosokat engedik megszületni, gondozzák sőt szaporodni is hagyják őket.
Nekem meggyőződésem hogy 200 év múlva olyan szhatékony lesz a szűrés hogy nem fognak fogyatékosok születni.
Olyan korai stádiumban szűrhető lesz.

Arthamyr 2017.05.12. 13:24:25

@diggerdriver: Remélem, hogy 200 év múlva már nem csak szűrésre, hanem korrekcióra is lehetőség lesz. Az még az orvostudományban is hosszú idő.

svédnyugger 2017.05.12. 14:52:52

@diggerdriver: Az autistáknak nagyon sok árnyalata van, vannak akik nem is tudják egész életükben, hogy ez a diagnozisuk. Ezt nem lehet kiszûrni, mert semmiféle génbeli elváltozással nem jár. Egy közeli ismerôs fia is autista, rendes iskolába jár, sohasem agresszív, inkább csak koncentrációs zavara van. Az osztályban ô a legjobb matekos, a számítógép kezelése is magasan az átlagon felüli, viszont az idegennyelv nehezen megy, az angol még hagyján, de a második nyelvvel problémái vannak. nem hiszem hogy ne találna továbbtanulási lehetôséget vagy munkát, ha eljön az ideje.

Golf2 2017.05.12. 14:53:43

Off. Áramot vezettet Orbán a határkerítésbe.Van aki forrón szereti...

Beriman 2017.05.12. 14:59:02

@Golf2: Ekkora baromságot, hol olvastad a Kuruczinfón?

Beriman 2017.05.12. 15:02:38

@Golf2: A 444 tette közzé, na majd lekapcsolják.

Shaktee 2017.05.12. 15:04:44

@Golf2: Hol lehet adakozni erre a nemes célra?

Golf2 2017.05.12. 15:13:16

@Beriman: Nem baromság külföldön elmondták csak itthon nem reklámozzák

Golf2 2017.05.12. 15:15:09

@swing gitan: Joci nem győzte emlegetni hogy ez roma siker,magyarról nem volt szó.

Shaktee 2017.05.12. 15:16:25

@Golf2: Magyaroszágot képviseli.

Dikusz 2017.05.12. 15:16:45

@Beriman: az indexen is ott van, fotókkal.

Dikusz 2017.05.12. 15:19:18

@swing gitan: nem a minielnök kerítésébe ám:))
(viccvót-nemtudommitbeszélek-bocshavalakilelkébegázoltam-nemittameleget- stbstb....)

Shaktee 2017.05.12. 15:21:34

@Dikusz: minielnök???

Már putyinizáltatta magát? Mikbol maradok ki :)))

Golf2 2017.05.12. 15:27:26

@swing gitan: Ja,papíron. Akkor miért kell romázni?

London2009 2017.05.12. 15:31:22

@Golf2: mi penzbe kerulhetett ez a kerites! Ettol fuggetlenul ezzel a megerositett hatarvedelemmel egyetertek. Igy kellett volna kezdetektol vedeni a schengeni hatarokat. No mindegy, mar keso banat.

Beriman 2017.05.12. 15:43:15

@Dikusz: Elolvastam, nem hiszek a szememnek. Azért én az orbánbandáját is nekitámasztanám annak a kerítésnek, mint teszt, ha nem maradnak meg (ami nem baj), akkor ok.

Ahol már nem tudják kezelni a menekült kérdést, ott drasztikus módszereket kell alkalmazni??

Shaktee 2017.05.12. 15:46:56

@Golf2: Nem értem. Mit jelent az hogy papiron?

Golf2 2017.05.12. 15:58:21

@London2009: megerősített... Auschwitzban is ilyen volt a keritês.

Beriman 2017.05.12. 15:59:21

@Golf2: Nade ott más miatt :)

Golf2 2017.05.12. 16:04:25

@swing gitan: Egyáltalán êrtik kinn azt hogy roma? Angolul Gypsy nem?

Golf2 2017.05.12. 16:06:02

@Beriman: igen ott fordítva másztak,kifelé.

Beriman 2017.05.12. 16:07:40

@Golf2: Mondjuk lassan ez is igaz lesz, ha a sok ember ott akarja hagyni az országot.

Shaktee 2017.05.12. 16:11:54

@Golf2: Le lesz forditva, ne aggodj emiatt.
Van akik ertik a "rom" szot is..

Csodabogár 2017.05.12. 16:13:24

@diggerdriver: 200 év múlva már lombikban fogják gyártani a gyerekeket, kiválasztott modell szerint.:-)))

2017.05.12. 16:17:09

@Beriman: Szerintem is amolyan "foproba" fele ez.

@Golf2: Szerinted egesz Europaban csak Magyarorszagon elnek romak? :D

Shaktee 2017.05.12. 16:19:22

@mojyo: Csak nem megnezted a linkemet kivételesen tunderbogar, mah dear dahhhhling? :PP

Arthamyr 2017.05.12. 16:21:58

@Csodabogár: Simán el tudom képzelni, hogy a szülés és a szaporodás nem kell, hogy együtt járjon akár már 200 év múlva is. Ez egész biztosan így lesz egyszer, ha nem hal ki előbb az emberiség, csak a mikor kérdéses. Az lesz ritkább, ha valaki természetesen kihordja a gyerekét, de ez még odébb van, első lépésnek a szűrés is jó lenne.
Egyébként már most is nagyon sok szűrés van, csak sajnos sokan nem szokták igénybe venni.

2017.05.12. 16:27:40

Nem tudok direkte valaszolni mivel ugye szurlek, csak a kis szelen latom, hogy irtal nekem, edes kicsi taplogombam, a felreertesek elkerulese vegett viszont kenytelen leszek megvalaszolni, hogy emiatt nyilvan a linkedet se lattam, viszont az indexet megneztem, es mivel focimes a hir, nem volt nehez kitalalni, mirol volt szo a tobbiek kommentjeibol, csak miattad ugye pedig nem szeretnek kimaradni a beszelgetesbol.

@Hataratkelo, a szures gombot amugy te talaltad ki, vagy blogos funkcio? Olyat nem lehetne, hogy en ne latsszak neki?

Arthamyr 2017.05.12. 16:29:57

@mojyo: Meglepődnék, ha ilyen lenne, mivel azzal más felhasználói élményét változtathatnád meg önkényesen.

2017.05.12. 16:30:12

@mojyo: Blogos ...
Nem, csak akkor ha ő is szür.

2017.05.12. 16:32:16

@Arthamyr: Facebookon is lehet igy block-ba tenni embereket, ilyenkor is az van, hogy en nem latszom (meg en se ot, nyilvan).

Shaktee 2017.05.12. 16:33:44

@Pink Petsch: Nem vagyok én chef, szurjon a radai mucikám :-)

hogysmint?

Shaktee 2017.05.12. 16:35:36

@Arthamyr: moj a kis eurovizios témámba kapaszkodott bele, nem szűr. Ennyike.

Csodabogár 2017.05.12. 16:36:19

@swing gitan: Majd lesz elég minta a computerekben, onnan válogathatnak.:-)
Egyébként jópénzű emberek már ma is sok mindent megcsináltatnak. Megvesznek egy petesejtet, megtermékenyítik a spermabankból, aztán beültetik a fizetős nőbe, aki megszüli. Genetikailag semmi köze nem lesz a gyerekhez, de mondhatja, hogy szült. Az eszem megáll, mikor ezeket olvasom és nem pletykalapban.

Arthamyr 2017.05.12. 16:37:30

@mojyo: A facebook nem fórum. Amúgy lehet, hogy ott sem vagy teljesen láthatatlan a számára, pl. ha bizonyos helyekre írsz, azt látja. Nem tudom, mert nem nagyon használom/ismerem a facebookot.

Csodabogár 2017.05.12. 16:40:47

@Arthamyr: Ismerek valakit, aki 38 évesen akart először szülni. Anyagilag jól el van látva, így minden elképzelhető szűrést megcsináltatott. Sajnos a gyerek mégis egy csomó hibával született, többször operálták, rögtön születése után. Ami megmaradt, az a down kór. A szülőknél jobban csak az orvosok csodálkoztak.:-((

2017.05.12. 16:42:07

@Arthamyr: Nem tudom, mennyire vagyok lathatatlan, nem szoktam irogatni sok helyre ott, a lenyege, hogy nekem nem tudnak irni, persze tudom, az valoban nem forum. Csak jo lenne, ha nem latna, igy kenytelen vagyok en eltunni innen.

Arthamyr 2017.05.12. 16:43:42

@Csodabogár: Biztos van ilyen is. Ez nem jelenti azt, hogy a szűrések értelmetlenek lennének, és ne lenne sokkal kevesebb defekt, ha mindenki megcsináltatná.

Shaktee 2017.05.12. 16:45:06

@mojyo: Maradj má a hisztivel.

Shaktee 2017.05.12. 16:46:10

@Csodabogár: Remélem a trampli nem spermadonor, isten szerelmére! :-)

London2009 2017.05.12. 17:05:56

@Csodabogár: haaat...pedig az manapsag meg csak nem is kirivo eset. Lehet, hogy 25 evesen is igy tortent volna. Erre nincs semmi garancia.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.05.12. 17:07:12

@Csodabogár:
Akár igaz is lehet. A dugások elenyésző száma történik gyereknemzés céljából.

London2009 2017.05.12. 17:07:39

@mojyo: ugyan mar! Kit erdekel! Ne foglalkozz vele. Irrelevant.

London2009 2017.05.12. 17:15:51

@swing gitan: tenyleg hagyd te is ezt az egeszet. Szurd ki, aztan ne irj neki semmit. Ha ennyire idegesititek egymast, akkor kar az egeszert. De azt meg sajnalnam, ha barmelyikotok elmenne. Elni es elni hagyni. Azaz, kommentelni es kommentelni hagynI! Tudod! Csak okosan! : )

Határátkelő 2017.05.12. 17:21:40

@swing gitan: A személyeskedésnek semmi értelme. Nem szeretném, ha bárki elhagyná ezt a felületet. Kösz.

Shaktee 2017.05.12. 17:22:04

@London2009: Kedvelem amiket ir, dehogy szűröm.

Tudod hogy van ez , aki azzal fenyeget hogy majd lól elmegy valaki miatt egy blogról, az mindig kamu, hiszti.

Sokan elmentek innen egy szó nélkül, s nem miattam.

Shaktee 2017.05.12. 17:22:56

@Határátkelő: Sure thing, sorry HA.

Lásd amit fentebb irtam.

London2009 2017.05.12. 17:24:05

@swing gitan: randben. De nem szolhatsz hozza es akkor nincs hiszti! Igerd meg! : )

London2009 2017.05.12. 17:27:53

@swing gitan: Mondjuk meg annyit, hogy engem senki nem tud annyira erdekelni egy blogrol, hogy emiatt “elmenjek”. Illetve errol a blogrol, miutan mast nem is olvasok. Nem erdekel, hogy egy vadidegen mit irogat. De tenyleg, nem kell ezt ennyire komolyan venni. Egyebkent meg ez is igaz, hogy ugyis lecserelodik a kommentelok tabora kb. fel evente. Ugyhogy teljesen mindegy az egesz…

mojyo (törölt) 2017.05.12. 17:28:10

@London2009: Feszelyez, nem tehetek rola, nem nagyon, de epp elegge, hogy elmenjen a kedvem az egesztol. Tudom, hogy ez nem nekem szol, mindenkivel ilyen, ez a stilusa, de en nem kerek belole, szornyen visszataszito, ez van. En nem tudom, hogy kell udvariasan elkuldeni valakit, de eloszor ignoraltam, aztan celoztam ra, hogy nem kerem, aztan hatarazottan kertem, aztan tragarul es goromban, most meg szurom, es igy se jo. Dehat ugye ez az en problemam, ugyhogy okos enged, szamar szenved, ez van :)

Szep hetveget.

Shaktee 2017.05.12. 17:30:05

@London2009: cicaharc, szerintem felejtsuk el a dolgot.

Mi a sorsa azoknak a bikinis kepeknek?

London2009 2017.05.12. 17:39:31

@mojyo: ugggyan mar! Ez meg csak nem is a valo vilag, hanem csak virtualis! Orulj neki! Van egy kollegam, az minden nap megjelenik az asztalomnal es elkezd hozzam beszelni teljes orultsegekrol meg rosszabbnal rosszabb vicceket durrogtat, majd vegen befejezi egy jo kis szemelyes kerdezgetessel. De nem vicc, tuti minden nap megjelenik az asztalomnal legalabb egyszer. Most megis mit csinaljak vele? Teszek ra! Banom is en! Hadd duruzsoljon a fulembe, erdekel is engem. Komolyan mondom neked, tok jelentektelen dolog ez. Ez aztan ne feszelyezzen egy percig sem. Orulj neki, hogy neked legalabb latnod sem kell! :D

Muscari 2017.05.12. 17:42:51

@London2009: az öcsém kisfia is sérült, koraszülött volt és több agyvérzést is kapott. Most 11 éves és egy bentlakásos speciális iskolába jár, ahonnan hétvégén hazaviszik, mindkét szülője dolgozik. Még belegondolni se mert eddig senki, hogy mi lesz vele később, önálló életre sosem lesz szegénykém alkalmas. Emelt családi pótlékot kapnak utána és ennyi az összes segítség. Ha a magyar államon múlik, akkor az ilyen családok meg is gebedhetnek.

Shaktee 2017.05.12. 17:43:50

@London2009: Sajna munkában nem tudok ilyeneket megnézni :-)

Timi képek? :-)

Határátkelő 2017.05.12. 17:44:30

@mojyo: @swing gitan: OK, akkor azt kérném mindkettőtöktől, hogy hanyagoljátok egymást, van itt éppen elég ember, akivel lehet beszélgetni, vitatkozni, stb. A magam részéről meg a jövőben az egymásnak szóló cinkeléseket (mindkét oldalról) moderálni fogom.

Lav, písz, juniti.

Muscari 2017.05.12. 17:45:50

@diggerdriver: sajnos szülés közben is adódhat komplikáció, illetve utána is, ahogy az unokaöcsémmel történt. Sok genetikai rendellenességet már ma is szűrnek, de vannak szülők, akik így is megtartják. Le lehet csökkent a számukat, de teljesen megszűnni nem fog sajnos

mojyo (törölt) 2017.05.12. 17:47:16

@London2009: Pontosan errol van szo, hogy nem a valo vilag szerencsere, es nem is a munkahely, vagyis nem kotelezo a reszvetel :) Na mindegy, tenyleg megyek mar, pentek van ugye.... azert jovok majd ha lesz idom, nem kell megijedni :)

London2009 2017.05.12. 17:50:57

@Muscari: Azert itt is teljesen bizonytalan, hogy kesobb mi lesz ezzel a fiuval. Onallo eletre o is keptelen lesz. Itt talan annyi a konnyebbseg, hogy sok tamogatas jar. De ugye a kerdes, hogy mi lesz vele ha mar az anyja nem lesz? Na ezt nem tudja senki sem. Elmegyogyintezetek persze vannak, de nem tudom, hogy oda egyaltalan felvennek e. Illetve ugye, nem oda valo szegeny srac. Ah, nagyon nehez ez.

mojyo (törölt) 2017.05.12. 17:50:58

@Határátkelő: "A magam részéről meg a jövőben az egymásnak szóló cinkeléseket (mindkét oldalról) moderálni fogom."

Ennek nagyon orulok, koszonom szepen. :)

Szep hetveget.

London2009 2017.05.12. 17:54:30

@mojyo: Ja persze. De egy hulye miatt, meg ki hagyna ott egy jo melot? ; ) Szoval erted. Menj szepen kocsikazni. Hozd ki a cabriot a garazsbol ebben a szep idoben. :D

Muscari 2017.05.12. 17:54:34

@London2009: vannak speciális otthonok, sokkal, de sokkal jobbak, mint a gödi. Ha már nem élnek a szülők, akkor a Social Services veszi a kezébe a dolgokat és valahova elhelyezik.

London2009 2017.05.12. 18:01:59

@Muscari: errol a godi cikkrol lemaradtam, majd mindjart elolvasom.

gabors 2017.05.12. 18:15:53

@swing gitan: mibol maradtam ki ??? nem tunt fel semmi :-) ki lett torolve ?

doktornoo 2017.05.12. 18:24:20

@London2009:

Nem igazan ertheto, miert akarod negligalni masok erzeseit.

London2009 2017.05.12. 18:45:13

@doktornoo: :D Most megijedtem. Foleg, hogy ezt egy doktorno mondja.

London2009 2017.05.12. 18:45:50

@kék madár: azzal jar, nem tudtad? Amugy en is, ugyhogy most rohanok is pentek leven nyomok egy kort az angol rivieran! ; )

Shaktee 2017.05.12. 18:56:11

@London2009: elkuldte nekem valaki jo lélek....mozogsz te eleget? :P

DieNanny CH 2017.05.12. 19:04:24

@Muscari:

Pár hónapja olvastam egy svájci újságban arról eszmecserét, hogy megengedhető legyen-e a sejtszintű szelektálás.
Egészen pontosan a petesejtekről van szó, hogy ha valaki lombikos babát akar (vagy tud), joga legyen-e teljes kivizsgálásnak alávetni.
Sérülteket is megszólaltattak, és legnagyobb megdöbbenésemre, egy valami jogi vagy nem tudom, milyen egyetemet végzett koponya, akinek amúgy nincsenek lábszárai mert így született, azt mondta, ne legyen vizsgálat!!!

Szerintem meg igenis legyen, mert a jelenlegi fogyatékosok fele szűréssel nem született volna meg, a másik fele terhesség közben, szülés közben, kisgyerek- vagy felnőttkorban lett fogyatékos. És annyi tényleg elég.

Dikusz 2017.05.12. 19:15:39

@London2009: addig jó, amíg a kollégád az asztalodnál csak vicceket durrogtat, és nem mást:)
viccvót

Muscari 2017.05.12. 20:07:15

@London2009: a hírekben volt, de itt is meg lett említve, embertelen körülmények között élnek a lakók abban az otthonban.

tanato 2017.05.12. 20:56:27

@Golf2: Most elolvastam tényleg romázott.Ez nekünk ugye furcsán hangzik,mert eddig a romák magyarnak akartak látszani,de mostanában egyre erősödik bennük a cigány identitás.Na de éppen eleget beszél a magyar média a nyugaton kialakuló/vagy ezzel riogató/párhuzamos társadalomról,éppen itt az ideje hogy ezt itthon is megtapasztaljuk.

Shaktee 2017.05.12. 21:18:31

Május 16

Bátorság és Roma Ifjúság napja

Emlékezünk arra a nagyszerű napra, amikor 1944. május 16-án az Auschwitz-Birkenau-i Cigányláger foglyai nem engedték magukat fegyelmezett sorokban a krematóriumba hajtani. Álltak mozdulatlanul, a nácik parancsára rá sem hederítve, készen utolsó leheletükig harcolni azokkal a az előre elkészített alig-fegyverekkel, amikre szert tehettek. Kövek és ablakcserepek, a priccsekből kitépett lécek, minden fegyverré vált a kezükben - és nem mozdultak....

Az Európai Roma/Traveller Fórum kezdeményezésére ezt az ellenállást, május 16-át a Bátorság és a Roma Ifjúság Napjaként ünnepeljük. Ültessetek fákat, virágokat a nap tiszteletére, szervezzetek gyerekprogramokat! Mutassátok meg, hogy számunkra legnagyobb kincsünk a gyermekeink, a következő nemzedék, hiszen értük voltak képesek fellázadni elődeink is! A Nemzeti Színházban idén május 28-án, 18 órától tartunk ünnepséget. Jó lenne, ha addigra már a települések megmozdulásairól is hírt tudnánk adni!

Shaktee 2017.05.12. 21:19:41

@tanato: A magyarság az "given".

A romaság az "adott", szerintem inkább igy.

P.Elliot 2017.05.12. 22:14:10

@Csodabogár: Nem azert csinaljak hanem mert nincs eleg orokbe adhato ujszulott vagy kicsike csecsemo, eveket kell ra varni es akkor sem biztos es sok ember a kezdetetol szeretne nevelni az orokbe fogadottat,l illetve ha van es megmondjak hogy apja vagy anyja, netan mindketto drogos volt azt nem merik vallalni csak nagyon kevesen mert majdnem biztos hogy az epnek latszo gyereknek baja lesz csak meg nem lathato.
Igy ha van penze egeszseges no petesejtjet veszi meg, egeszseges ferfi spermasejtjevel es egy egeszseges no fogja kihordani a nagy valoszinoseg szerint egeszseges gyereket.
Ha valakinek beteg gyereke szuletik az ugy kapta, ove, ragaszkodik hozza akkor is ha belerokkan.
En meg tudom erteni hogy ha van penz akkor probaljak a gyereket az egeszseges kategoriabol valasztani.
Egyebkent nem is jo eroltetni a gyereket ha valakinek nem sikerul vagy nehezen, a termeszet vagy a "Joisten" visszautasitasat nem elfogadni.
2 ismerosom van aki ezzel megjarta, mindketto magyar, egyik eloszor ferjet valtott mert nem esett teherbe es nem talaltak naluk problemat. A masik ferjtol sem lett es itt kerult sor arra hogy mestersegesen probaljak a szervezetet eroltetni, injekciosorozat, erre beutott a mellrak, / eleg gyakori ilyen esetben hogy a szervezet ezzel valaszol hogy ugy mondjam/, gyerek helyett kemoterapia, kigyogyult, legalabbis amikor utoljara lattam egy osszetort, lefogyott idegileg kikeszult not lattam, nem tudom azota mi lett vele, majd meghalt egy sajat gyerek utan.
A masik ide jott ferjhez, tul a 35-ik even, sok kezeles utan lett csak gyerek ami nagy boldogsag volt, 5 eves volt a kisfiu amikor talalkoztam vele, azt mondta az anyja buszken nevetve hogy nagyon rossz eletrevalo ordogfioka, 10 evvel kesobb lattam megint, az anyja azt mondta hogy kibirhatatlan a gyerek, vad es szinte felnek tole, alig varjak hogy megszabaduljanak tole ami 18 eves kora elott nem lehet de utana kiteszik es elkoltoznek ugy hogy az sose halljon tobbet roluk es ok sem akarnak tudni rola.
Nem reszletezte de nagyon sajnaltam, gondolom lett volna mit meselnie.
Ha barki magara ismer aki olvassa, nem irtam neveket, nem irtam helyszint, semmi olyat amibol ra lehetne jonni hogy mi a nevuk.
Ennel a ket esetnel kikenyszeritettek a terhesseget, kar volt.....

A poszthoz annyit hogy milyen aranyos kis kolok ahogy ott uldogel es a mamaja is igen jol nez ki.
A teves tortenet is az, meg a kamionvezeto aki egy nagyszeru gyerekszereto ferfi lehet, aldja meg az Isten az ilyet...
A kisfiu meg kicsi, egyre jobban halad a kutatas az o problemajaban is, hatha egyszer lesz mod ra arra hogy gyokeres valtozas legyen az egeszsegeben. Olyan kicsi meg.
En a helyukben ha ott jo kilatasai vannak arra hogy a szulok halala utan jo intezetbe kerulhet ahol valoban gondoskodnak rola akkor nemigen mozdulnek.
Munkajuk van, a hely gyonyoru, ugye az a poszt volt az elso ahol az a szeduletes vizparti haz volt, masutt vajon jobb? A gyerek erti, beszeli a nyelvet ott gondolom, uj orszagba vinni, ujra tanulni meg meg is zavarhatna.

P.Elliot 2017.05.12. 22:17:02

@swing gitan: Ez nagyon szep, bator tett volt, minden tiszteletem az ovek, fogok ultetni en is valamit.
Nagyon szep dolog az osszefogas, lehet okulni belole.
Egyebkent a sztorit sosem hallottam.

Shaktee 2017.05.12. 22:18:43

@P.Elliot: Nekem is új a történet

tanato 2017.05.12. 22:24:26

@swing gitan: Igen most már a cigányok is erőre kapnak öntudatra ébrednek,nemcsak itthon,a szomszédos államokban is,ahol nagy létszámban élnek,ROmánia,Szlovákia pl. Felvállalják roma mivoltukat,nem valami szégyenteljes dolognak tartják mint mondjuk 20 éve.Lásd Pápai Joci.

kék madár 2017.05.12. 22:25:12

@London2009: nem, de erdekel minden reszlet! :)

tanato 2017.05.12. 22:27:11

@P.Elliot:A lényege az hogy a cigányok már régóta a táborban éltek és teljesen tisztában voltak a belső hírcsatornán keresztül hogy hová viszik őket, ezért ott nem működött az átverés mint az újonnan érkezők esetében.Nem volt vesztenivalójuk,ezért ellenálltak.

Shaktee 2017.05.12. 22:43:24

@tanato: Nem ismerem a többi induló nótát, elõadót, valóban..a Jocié..kevesebb kamusággal több lenne, de lehet hogy a kanna, a szép cigánylány, a hegedū lök majd rajta. Ütõs a nóta..tehát hajrá Magyaroszág, hajrá sukár csávoló :)

P.Elliot 2017.05.12. 22:44:28

@tanato: Nagyon jol teszik. Felvallalni magukat hogy igenis az vagyok, normalis vezetoket valasztani akire hallgatnak, jo sok jo peldat mutatni hogy mire vittek vagy mire lehet vinni, vagyis megmutatni hogy mi is erunk annyit mint mas.
Nem egyszerre persze de lassan kialakitani.
Ertelmes vezetok kellenenek, en sosem voltam ciganyellenes/ mint negerellenes vagy zsido ellenes sem soha/, minden pozitiv valtozast orommel veszek.

P.Elliot 2017.05.12. 22:46:11

@tanato: Ezt kellene masoknak is mas ugyben is. Ha nincs mit vesziteni akkor csak nyerni lehet, legalabbis azzal hogy valamit visszadni a rohadekoknak...

tanato 2017.05.12. 23:14:17

@P.Elliot: Már most alakul a dolog,előbb utóbb kialakul egy értelmes vezető rétegük.

tanato 2017.05.12. 23:15:09

@swing gitan: A vérükben van a zene,meg a tánc.

Shaktee 2017.05.12. 23:25:04

@tanato: Mondhatjuk úgy hogy az ívódik a vérunkbe amit hagynak csinálni? Nemcsak a romákra gondolok..

P.Elliot 2017.05.12. 23:34:20

@tanato: Minden nep ert valamihez, az olaszok enekelni tudnak, az oroszoknak a tanchoz, baletthez, sakkhoz van erzekuk.
Az angoloknak a szinjatszashoz, szinhazhoz.
A zsidoknak zenei erzekuk van es meg folytathatnam....
Nekem nincs igazi erzekem semmihez, illetve sokmindenhez de csak kicsit....

Shaktee 2017.05.13. 01:28:21

@tanato: Belenéztem egy facebookos Jocit kommentáló posztba....hát..nem tudom a magyarok vérében mi van, ami tömérdek mocskot hordanak rá...

P.Elliot 2017.05.13. 03:11:52

@swing gitan: Talan rosszindulat es irigyseg....

tanato 2017.05.13. 08:53:52

@swing gitan: Majd benézek én is,de gondolom az van erősebb formában mint Golfnál,nem tudjuk elfogadni hogy Joci cigány győzelemként értékeli a döntőbe jutását nem magyar győzelemnek.Szoknunk kell még a kettős társadalom kialakulását/ami szerintem vidéki alulnézetből már most is megvan/ami miatt nagy mellénnyel,magas lóról szidja a hivatalos média a nyugat államok egy részét,/Svéd,NÉmet,francia országokat pl./

kék madár 2017.05.13. 09:01:34

@P.Elliot: "A zsidoknak zenei erzekuk van "
ez nekem uj, sok dijat kiosztottam volna nekik, de pont a zenerol nem tudtam

tanato 2017.05.13. 09:03:06

@P.Elliot: Az is, meg ez nekünk még nagyon új,hogy egy híres ember nem csak magyarnak tartja magát hanem másnak is,esetünkben cigánynak.Pedig van egy csomó híres emberünk aki nem /csak/ magyar identitással rendelkezik,Teller Edétől kezdve Papp Lacin,a focista Farkas Jancsin az ökölvívó Botoson keresztül/Ők romák/Zoránig/szerb/Delhusa DJonig/albán/ vagy éppen Sas Józsi a kis Kabos,SZécsi Pál,Gergely Robi hogy a szórakoztatóipart is említsem,vagy VUjicsics vagy TVrtko a riporter vagy a román Vajk Aurel a híres magyar aviatikus stb. vagy éppen Imre bácsi a NObel díjasunk.

tanato 2017.05.13. 09:07:29

@kék madár: Szécsi PÁl,Korda György,Gergely Róbert,Barbara Streisand,Frenreisz,Fenyő pl.

Főgebra 2017.05.13. 09:33:06

@kék madár:
A teljesség igénye nélkül, többnyire csak hegedűsök, akik hirtelen eszembe jutottak:
Szvjatoszlav Richter
Jasha Heifetz
Yehudi Menuhin
Leonard Bernstein
Mischa Elman
Flesch Károly Carl Flesch
Bartók Béla
Fischer Iván
Fritz Kreisler
Gidon Kremer
Nathan Milstein
David Fjodorovics Ojsztrah
Igor Ojsztrah
Ichák Perlman

Dikusz 2017.05.13. 10:03:24

@swing gitan: ahogy@P.Elliot: írja irigység, rosszindulat.
Nagyon drukkolok neki, bár hogy őszinte legyek, nekem legjobban a horvát énekes száma tetszett, meg a bolgár srác is nagy tehetség.

P.Elliot 2017.05.13. 12:56:22

@kék madár: Nezz csak utana bar mar megvalaszoltak itt de ha beutod a kompjuterbe akkor omlenek eled a nevek, olyanokrol is akikrol azt hitted hogy magyarok, mas neprol nem is beszelve.
Igenis nagyon muzikalisak, feltunoen azok...

Főgebra 2017.05.13. 13:18:43

Most úgyis dagad minden amerikai melle:
Bob Dylan (Robert Allen Zimmerman)

Vagy:
Paul Frederic Simon (Simon and Garfunkel)

mojyo voltam 2017.05.13. 13:35:34

@London2009: No de a jo melot ugye megfizetik, egy blogra meg addig jar az ember, amig jol esik neki, utana meg mar nem.

Tegnap toroltem magam amugy, miutan egy masik gepen bejelentkezes nelkul volt szerencsem elolvasni azt is, amit szurtem, es nem lattam. Nem hitte el, hogy nem nezem a linkjet, aztan azt se, hogy szurom, aztan azt se, hogy le fogok lepni, szerintem mindezek utan teljesen jogos a kerdes, hogy aki ennyire semmibe veszi, amit irok neki, annak ugye hogyan lehetne barmit is ertelmesen kozolni? Es meg en menjek el szepen kocsikazni... :D Uhh, hat ne haragudjatok, de ennek aztan mar tenyleg semmi ertelme nincsen.

Szeretnem leszogezni, hogy nem dramazom :D Nem vagyok ideges, es nem sertodtem meg, hanem oszinten szolva tenyleg ertelmetlen zagyvasagnak latom mar ezt a kommunikaciot, neha egy szot se ertek abbol, ami itt van, ertelmetlensegre pedig nem erdemes idot, energiat vesztegetni, foleg, ha az veges, es masra kell, ugyhogy egyszeruen kiszallok. (Szerintem ettol nem en veszem tul komolyan, hiszen nem erzem ugy, hogy akkor is itt kell lenni, ha mar nem olyan jo, szoval ez egy ilyen viszonylag egyszeru dolog.)

Azt is szeretnem leszogezni, hogy ennek nem a tegnap az oka, csak megerositett benne, hogy mar nincs sok ertelme itt kommentelgetni, de amugy mar regebb ota igy erzek, teljesen altalanossagban, hogy nem ertek mar tul sok mindenkit, igy idopazarlasnak erzem ezt a kommunikaciot, az pedig luxus. Amugy is tul sokan el is tuntek mar, ugyhogy inkabb en is megyek veluk. Magyarazat nelkul nyilvan illetlenseg lett volna, igy inkabb ujra regeltem, hogy elmagyarazzam, remelem nem bantok meg senkit. :) Olvasni persze maradok, most viszont ezt is torlom.

Na szevasztok! :D

Főgebra 2017.05.13. 13:57:29

@mojyo voltam:
Engedd ki a fáradt gőzt, aludj rá egyet, kettőt és gyere újra. Határozottan hiányoznál jó-néhányunknak. Az is lehet, hogy néhányaknak pedig nem. De eddig sem zavart ez téged. Rossz passzban vagy és túldimenzionálod a dolgot.
Emlékszel milyen jót veszekedtünk az inzulin ügyön? Megfosztanál egy ilyen élménytől?

Számolj százig és ha kedved van, hozzászólsz, ha nincs, akkor csak olvasol. Akit pedig szűrni akarsz, azt szűrjed!
Ennyi.

LyukasBogrács 2017.05.13. 15:12:02

@P.Elliot:
"Ha barki magara ismer aki olvassa, nem irtam neveket,"

"kibirhatatlan a gyerek, vad es szinte felnek tole, alig varjak hogy megszabaduljanak tole"

De hisz' ez én vagyok!

doktornoo 2017.05.14. 08:08:57

@Főgebra:

Ne magyarazd mar te is meg, hogy nem igaz, amit valaki erez, mint a multkor az az okos londoner.

Hat ez a legnagyobb szar, negligalni valaki erzeseit.

P.Elliot 2017.05.14. 16:43:42

@mojyo voltam: Nehogy mar ne szolj hozza, le kell razni es figyelembe sem kell venni a kekeckedoket mert ha igen akkor masokat is kikezdenek, egyszeruen levegonek kell tekinteni.
Mar nekem is vettek el a kedvemet attol hogy itt topikozzak de aztan ugy dontottem hogy nem erdekel az illeto, hozzaszolasait vagy hozzamszolasait levegonek tekintem es kesz.
Ha te is elmaradsz akkor lassan en is ki fogok kopni azt hiszem, valahogy sokat romlott a HA, meg sem tudnam mondani mitol de nagy valoszinuseggel azert mert egyesek kipiszkaltak innen a topikolni vagyokat.
Nagyon nagyon sajnalnalak....

Shaktee 2017.05.14. 17:03:31

@tanato: Lámpalázas volt nagyon, de így is szép a nyolcadik helyezés. A többire nemigen tudtam figyelni, korai anyák napja bulik voltak itt..majd megnézem a portugál fiút.

@montroyal: how bout them Sens :)))

2017.05.14. 17:06:10

@mojyo voltam: @P.Elliot:

Igen-igen, mojyo maradjon, különben elkámpicsorodom.

P.Elliot 2017.05.14. 17:54:27

@Nagy kámpics: En is elkampicsorodom veled egyutt es meg sok mas is szerintem.
Mojyoka szamomra egy kulonleges szemely, egyebkent mindenki kulonleges itt ami a hozzaszolasokat illeti, nemelyik olyan kulonleges hogy az ember megkapaszkodik valamibe hogy a talpan tudjon maradni...., hehehe....

tanato 2017.05.14. 19:35:24

@swing gitan: Ilyen kis országban nagyon szép a nyolcadik hely.

P.Elliot 2017.05.14. 20:41:11

@tanato: Hogyne lenne az, meg az olimpian is mekkora nagy dolog volt az hogy annyi arany-ezust es bronz egy ilyen falatnyi kis orszagtol.
Most meg Oszkar is meg tavaly is, ilyesmivel kell megmutatni hogy valakik vagyunk.

London2009 2017.05.15. 13:46:26

@doktornoo: ezt kifejtened? Mar ne haragudj, de tok ertelmetlensegeket irsz. Miert szerinted foglalkozni kellene egy blogon neked irogato, vagy egy a valo eletben teljesen lenyegtelen epizoddal? Szerintem nem. Nekem ahhoz sokkal tobb kell, hogy valakit meghallgassak vagy egyaltalan eszrevegyek.

London2009 2017.05.15. 13:54:00

@mojyo voltam: Pedig ez egy kicsit dramaszagu. De akkor, Isten veled Moyjoka! Koszi, hogy legalabb “elbucsuztal”.
Engem kulonben megtalalt FB-on a kedvenced. Talan irt egy emailt es arra valaszoltam es akkor igy a nevem alapjan konnyu volt. Ott megkerdezte, hogy bejelolhet e baratnak. Mondtam neki, hogy egyreszt nem is tud bejelolni, masreszt pedig nem erre hasznalom a FB-ot, ugyhogy nem, ne haragudjon. Tok oke arcnak tunt es mondta, hogy persze, semmi gond. Szerintem itt valami tok hulyesegen ment el ez a dolog kettotok kozott, de vegulis mar lenyegtelen, ha mar amugy sem volt kedved itt irogatni.
Biztos nekem szerencsem van, mert engem itt senki nem tud annyira erdekelni, ebbol kifolyolag megbantani vagy felidegesiteni, hogy en emiatt ne kommenteljek tobbszor. De persze nyilvan en is addig fogok itt irogatni, mig kedvem lesz hozza. Na es kedvem tovabbra is van es addig amig ez igy lesz, addig maradok. : ) All the best!

London2009 2017.05.15. 13:55:19

@Muscari: nem kovetem a magyar hireket mar cask hebe hoba.

London2009 2017.05.15. 14:01:09

@P.Elliot: Sajnos en is tudok hasonlo esetet. Ott mesterseges megtermekenyitessel ket gyerek szuletett. Mindketten betegek, ertelmi es testi fogyatekosok. A szulok elvaltak.
De tudok egy csomo pozitiv peldat is, ahol az elso gyerekhez kellett segitseg, viszont utana a masodik illetve van ahol a harmadik is termeszetesen fogant!

P.Elliot 2017.05.15. 15:14:55

@London2009: Ez mindig sziven szur hogy beteg gyerek, a szulok elvaltak...
Na persze, a ferfiak menekulnek az ilyen hazassagbol, tisztelet a kivetelnek, nem erdekli oket hogy a sajat gyerekuk aki beteg, hagyjak hogy a feleseg roppanon bele a problemakba, ugy utalom az ilyet....
Kozos akarat volt az a gyerek, kozosen kell elviselni a bajt is.

En is ismerek sok pozitiv peldat hogy rasegitessel jott az egeszseges gyerek csakhogy ha semmi baj nincs a ket szulonel akkor egy kicsit nem art elgondolkodni hogy vajon miert es eldonteni hogy ha beteg gyerek szuletik akkor vallaljak-e ugyanugy?
Kornyezetemben van egy 3 gyerekes no akinek a ferje azonnal lelepett amikor kiderult hogy a harmadik gyerek Down koros, itt erre minden esetben megcsinaljak nagyon figyelmesen a vizsgalatot de megis akad hogy akkor is az lesz, ki erti ezt hogy miert?
Van persze hogy akkor is megtartjak mert a csalad vallasos es bunnek erzi nem megszulni, / szenvedtetni a gyereket egy eleten at szenvedtetni azt nem erzi bunnek, milyen erdekes.../

Szegeny kis kolykok, jo amelyiknek torodo, szereto szulei vannak mint a posztolonak tortenetenek a kisgyereke is.
Olyan hihetetlen mertekben fejlodik a tudomany, csak el kell gondolni hogy mi volt, illetve nem volt kicsi gyerek korunkban es mi van most, nagyon hiszem hogy az orvostudomany is rohanva fog fejlodni es akkor otet is gyogyitani tudjak majd...

London2009 2017.05.15. 16:01:48

@P.Elliot: Az o tortenetuk kulon szomoru, mert szinte gimis koruk ota egy par voltak. Aztan a hosszu evek probalkozasa, majd vegul az IVF es ilyen tragikus vege lett a tortenetuknek. Egyebkent ketten oldjak meg a mindennapokat es jo baratok maradtak, csak mar nem alkotnak egy part.
Meg egy egeszseges gyerek is nagy valtozas egy par eleteben es sokan mar ezt sem tudjak megoldani. Rengetegen valnak el a gyerek szuletese utan. Ugyhogy bar nagyon szomoru, de ertheto, hogy sok kapcsolat nem tud megbirkozni egy olyan nagy feledattal, mint raadasul egy beteg gyerek.
Nagyon szomoru, igy is, ugy is. Talan az egyik legrosszabb, ami egy parral tortenhet. Nem is szeretek meg csak ilyenre gondolni sem.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása