oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2017. május 07. 06:30,  A gödi eset norvégiai magyar szemmel 158 komment

2017. május 07. 06:30 Határátkelő

A gödi eset norvégiai magyar szemmel

Meglehetősen nagy vihart kavart a minap, amikor kiderült, milyen körülmények között élnek a Topház Speciális Otthon lakói, milyen embertelen módon bánnak velük azok, akiknek a törődés lenne a feladatuk. Erre reflektál a mai egyik ajánlott poszt, aztán Svájcba látogatunk, az sem lesz sokkal kellemesebb téma, végül hogy legyen valami vidámabb is, kiderül, mit gondolnak a pálinkáról Palau szigetén.

tophaz_foto_mdac_org.jpg(Fotó: mdac.org)

Kezdjük akkor a kemény részével, méghozzá a gödi esettel, amire a Norvég életünk blog szerzője reagált

„Mindenki a saját pecsenyéjét sütögeti, és „elnéz”. Szarok vagyunk, ez van. (...) 

Nem tudom a megoldást, de hogyan tudnék én, és hogyan tudnánk mi a társadalmakon változtatni? Mert kellene. Ez konkrétan kínzás, ami rosszabb, mint a halál. 

Pont a fogyatékosokon lehetne példát mutatni, hogy igen, emberek vagyunk, segítünk, mert elkél a segítség. De nem, dögöljön meg mind! 

Kezdem tényleg utálni az általános társadalmi életet, nincs is senkivel sem kedvem beszélgetni, mert semmi értelme. (...) 

Nagyon érzékeny lettem az kifejezetten indokolatlan elnyomásra. 

De ha belegondolunk, ennek volt is előzménye? Ki emlékszik fogyatékosokra a környezetében? Az iskolában, amikor még oda járt? Tabu volt, szinte félelmet tápláltak belénk irányukba. 

Normálisabb társadalomban azért sokkal jobb a helyzet, látom saját szemeimmel idefent, ahol tombol a liberalizmus. Milyen szar is az, élni, és élni hagyni, és talán segíteni is... ez mind hülyeség... 

A mai társadalmat/világot csakis a death metal fejezi ki jól a zenében, a filmekben pedig a horror. A horror zenei megfelelője így a brutal death metal. Persze lehet „elnézni”, elhallgatni a popszarságokat, de érzi mindenki, ez csak háttérnek, esetleg figyelemelterelésnek jó, mint a politika.” 

A teljes poszt itt található.

Abortusz Svájcban 

Nem sokkal vidámabb téma az abortusz sem, ami Svájci S(CH)apka blogján került elő.

no_szomoru_foto_pixabay_com_andi_graf.jpg(Fotó: pixabay.com/Andi_Graf)

„Megnéztem, hogy mi a helyzet Svájcban. Magam is meglepődtem, hogy milyen egyszerű. Erről lehet vitatkozni, hogy jó vagy sem. 

A jelenlegi svájci törvények szerint minden nőnek joga, hogy eldöntse, hogy vállalja-e a terhességet vagy sem. 

Ha nem, akkor a 12. hét végéig van lehetősége elvégeztetni a beavatkozást. Egyetlen feltétele, hogy biztosítással kell rendelkeznie, várakozási idő nincs. 12 hét felett azonban már itt is orvosi javaslat szükséges. 

Az alsó korhatár a betöltött 16 év, ha az orvos úgy ítéli meg a tinit, hogy tud rendelkezni önmaga felett. Ebben az esetben a szülőket nem értesítik. Mondjuk a megküldött számlát nehéz lesz eldugni, de erre az esetre is van megoldás. 

Aki nem akarja, hogy megjelenjen ez a tétel, az kifizetheti a saját pénztárcájából. Egy tablettával végzett megszakítás díja 600.- és 1000.- frank körül mozog, egy műtéti beavatkozás elérheti a 2000.- frankot is. 

Az abortusz végrehajtását nem szükséges kórházi intézményben végeztetni, az országban több kijelölt rendelőben elérhető a szolgáltatás. 

Itt engedélyezett az abortusztabletta 1999 óta. 2015-ben az összes terhességmegszakítás 70%-t így végezték. Erre azonban csak a 7. hét végéig van lehetőség, ezen felett csak művi terhességmegszakítás lehetséges. 

Mindkét esetben ambuláns az ellátás, bár a tabletta esetén is meg kell jelenni az intézményben. (…) Miután lezajlott az esemény, 2-3 hét múlva orvosi vizsgálat szükséges, hogy megállapítsák, hogy minden rendben van-e. (…) Persze, mindenki maga dönti el, hogy melyiket választja, ha erre a megoldásra kényszerül.” 

A teljes posztot itt találjátok.

A pálinka és a kulturális lábnyom 

Végül lazítsunk egy kicsit, annál is inkább, mert a Legfrissebb Hawaii Hömbölgések blog írója komoly fegyvertényt hajtott végre, méghozzá a pálinka segítségével.

palau_parlament.jpg

„Épp Palau szigetén jártam, amikor is egy rákmegelőző közegészségügyi program évértékelőjét hallgattam, és ekkor ért a meglepetés.

Először is, ez szokatlan évértékelő, mert a résztvevőket tényleg ÉRDEKLI, hogy mi történt, és együtt örülnek, búsulnak az eredményeken. Megbeszélik, hogy mi ment jól, melyik közösségben minek volt sikere minek nem és miért nem.

Számomra nagyon meglepő volt, hogy milyen egy olyan rendszerben dolgozni, ahol a vezetők a közösségért vannak és bár MINDENKINEK maga felé hajlik a keze, CSAK EGY KICSIT (értsd, az 1 milliós projektből az ünneplős privát vacsit finanszírozták okosban, a többi pénz mind a projektre ment el. Nem is csoda, hogy jók az eredményeik, látványosak a fejlesztések).

No, de megint kalandozom. 

Szóval az egyik új tradicionális főnök szólt éppen, és imigyen kezdte a mondandóját: 

Bárcsak barátunk tudott volna hozni egy kis pálinkát, hogy valami igazán egyedivel ünnepelhessünk. 

Bááámmmm… 

Majdnem könnybe lábadt a szemem. 

Ari - nevezzük csak így - volt az, aki itteni egyik látogatása alkalmával kifejtette, hogy mennyire nem szereti az erős alkoholt, mert mindegyiknek fura az íze. 

Három óra múlva már négykézláb mászott a hotel parkettáján és arra esküdözött, hogy megtanul pálinkát párolni… Másnap pedig arról áradozott mindenkinek, hogy egyáltalán nem másnapos (hálistennek tiszta jó minőségű profi főzésű kajszit kapott, álá Boss).” 

Ebben az esetben is érdemes elolvasni a teljes posztot, itt tehetitek meg.

HÍRMONDÓ 

Hét nap, hét ország, hét munka

A hetes szám bűvöletében szedtünk össze nektek hét állásajánlatot hét országból a hét legjobbjai közül. Szóval minden adott egy jó kis külföldi munkakeresgéléshez.

„Hányingere van a magyar helyzettől” 

„Az egyiküknek cukrászdája és kávézója van. Azt mondta, nem látja a jövőt Magyarországon. Egy másiknak kéményseprő cége volt, azt vitte most csődbe az állam. Aztán beszéltem olyannal is, akinek egy Európa-szerte keresett találmánya van, de amikor otthon is üzletet akart belőle csinálni, akkor úgy írták ki a közbeszerzést, hogy kipöckölték őt belőle.”

Még többen tanulhatnak ingyen külföldön 

Újabb 40 lehetőség kerül be az Erasmus Mundus mesterképzési programjai közé. Így a következő pályázati körben még több témában választhatók majd az ezzel 100-ra bővült ösztöndíjas programok.

Tényleg leáldozóban az angol nyelvnek? 

Az Európai Bizottság elnöke elég kemény gondolattal folytatta a lélektani hadviselést a britek elleni csatában, Jean-Claude Juncker ugyanis azt találta mondani, hogy az angol nyelv el fogja veszíteni jelentőségét Európában.

A moderálási alapelveket itt találod, amennyiben általad sértőnek tartott kommentet olvasol, kérlek, jelezd emailben a konkrét adatok megjelölésével. 

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: blogajánló Magyarország Svájc Norvégia Palau

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr5512486191

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Beriman 2017.05.07. 20:04:36

Azok a gyerekek akik odahaza kevés szeretetet kapnak, ők nem tudják kezelni azokat a szituációkat a sérült gyerekekkel.

Tehát már a családok feladata az, hogy fölvilágosítsa normálisan gyermekét. A veszélyes betegeket pedig elzárják, ami a társadalomra káros lenne.

Ezt találtam : " Míg hazánkban az egyik legégetõbb probléma
a gyermekek napközbeni, illetve átmeneti felügyeletének megoldatlansága, addig az Egyesült
Királyságban sokan azzal küzdenek, hogy fogyatékos gyermeküket kiszáradva, felfekvési sebekkel,
esetleg régen nem cserélt pelenkában hozták haza az átmeneti otthonból. " vélemény??

nyuszigonosz 2017.05.07. 20:05:00

@Hari Seldon 2: Lényegében még most fogják majd ténylegesen pontosítani, ez csak az elsö százalék -jelentés.

Bredpitt Monika 2017.05.07. 20:08:09

Imadom a francia szavazokat!!!

gabors 2017.05.07. 20:08:38

bye bye le-pen ..for now

2017.05.07. 20:13:35

@diggerdriver: Hm, tényleg nem vásároltatok semmilyen ruhát előre? Ne már ... kórházi pólyában vittétek haza a kölyköt? ;)))

Beriman 2017.05.07. 20:16:11

@Pink Petsch: Ne kötekedj mán, nem mind1 az neked te kis kíváncsi :))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.05.07. 20:16:28

@Pink Petsch:
Nebazmeg. Meddig tart mindent megvenni manapság? Fél óra. Akárhol. Benn volt a kórházban tán 4-5 napig. Annyi idő nem elég?
Tényleg nem vettünk semmit előre.

Hari Seldon 2 2017.05.07. 20:17:53

HA:

Hogy lehet a szurest kivenni?
Veletlenul azt nyomtam valasz helyett...

2017.05.07. 20:24:44

@Beriman: @diggerdriver: Jóvanna, most ilyenem van ;)))

Beriman 2017.05.07. 20:28:45

@Pink Petsch: Rossz idő tette ezt veled, egész nap szar idő, beszorulsz a lakásba, blogozol pedig lehetne mást is...ismerem, jólvanezígy :)))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.05.07. 20:30:07

@Pink Petsch:
Egyébként ez egy érdekes kérdés. Te akarnád tudni a nemét? Miért?
Szerintem ez egy kúrva nagy üzletté kinőtt divat manapság. Fényképeket csinálnak a magzatról. Eszemfaszom megáll. Van egy elmosódott paca a képen és már megállapítják hogy a füle tiszta nagyapja.
Őrület. Az emberi butaság határtalan.

P.Elliot 2017.05.07. 20:30:33

@nyuszigonosz: Koszonom a valaszt, igy mar ertem....

Latcho Rom 2017.05.07. 20:40:46

Vive la Republique, Viva La France :)))

65% ahogy a Vita után saccoltam!

2017.05.07. 20:54:21

@Hari Seldon 2: A kommentszekció elején van egy olyan, hogy "Szürt kommentelők megjelenitése" ... na, ott tudod visszavarázsolni.

2017.05.07. 20:55:45

@Beriman: Egész naaaap??? Egész héten baszomalássan, egész héten! (Ja, nem is, tegnap volt 4 óra napsütés, osszam be visszamenőleg, mi? ;) )

2017.05.07. 20:59:11

@diggerdriver: Én igen. A lelki rákészülés miatt ;)
A biznicben meg attól még nem kell résztvenni, mert a doki elárulja, hogy fiú-e vagy lány-e ...

puhacica 2017.05.07. 21:25:47

@diggerdriver: a 4D-s ultrahangon tenyleg jol latszanak a gyerek vonasai. eleg sok ilyen anyagot vagtam, nekem elhiheted. pedig egy atlag ultrahang kepre amikor odairjak, hogy milyen cuki, na azon en meg a gyereket se latom, nemhogy az arcat. :D a 4D teljesen mas. elo kozvetites odabentrol.

Bredpitt Monika 2017.05.07. 21:31:20

A poszthoz annyit, hogy volt nálunk egy elmebeteg kislány a suliban. Ha rájött az őrület rettegtek tőle a gyerekek.

Nekünk nem volt semmi fegyverünk, még annyit sem csinálhattunk, hogy bezárjuk kulcsra belülről az ajtót, hogy ne tudjon kiszökni a teremből és őrjöngeni a kicsik szeme láttára.

Bekerült egy budapesti kórház zárt osztályára. Elmentem meglátogatni és döbbenten láttam, hogy le van kötözve az ágyhoz egy elég masszív bőrszíjjal.

Voltam állásinterjún itt Budapesten, ahol halmozottan fogyatékos gyerekek vannak. Sírva jöttem el, pedig ott nem voltak lekötözve........nagyon nehéz terület és nagyon nincs ember. Most a suliban is van ebből az intézményből gyerek nálunk.

Azt mondják a kollégák, hogy hatvan százalékban van feltöltve az intézmény alkalmazottakkal......a többit képzeljétek el.

Most estem át nemrég egy fertőzésen, amit az egyik gyerektől kaptam nagyon nagy valószínűséggel, aki ebből a bizonyos intézményből jár be. Inkább behozzák betegen, addig is könnyebb nekik, szörnyű az egész.

Ja, és egyébként a legújabb hírek. Ha valaki hazakészül, érdemes gyógypedagógusnak tanulni, nagy hiány van belőle. Most újabban emiatt támadják a kormányt, akinek nincs könnyű dolga, de én most már nem fogom megvédeni semmiért őket.

A legújabb tüntetés május 20-án lesz, buszokkal fogják Felcsútra szállítani az embereket.

Egy újabb mocsokság, bocs ha már valaki berakta ide.

index.hu/belfold/2017/05/05/turricse_kozmunka_jegyrendszer/

Bredpitt Monika 2017.05.07. 21:33:47

Még annyit, nem bírom megállni. Valamelyik nap megint láttam, hogy egy két emberben annyi az empatikus készség, mint egy kígyóban, aki egy patkánnyal néz farkasszemet.

Csodabogár 2017.05.07. 21:35:25

@Bredpitt Monika: Hálásak lehetünk Trumpnak és a Brexitnek. Azóta mintha kicsit észnél lennének a szavazók minden felé.

Csodabogár 2017.05.07. 21:36:37

@Pink Petsch: Mi ezen a komplikált. Fehér ruha minden gyereknek jó. Nem?

skye8 2017.05.07. 21:38:37

egyik volt kollegam kislanya forcepsszel szuletett, masfel eves koraban a szulok mar nagyon aggodtak mert nem Tudott felallni, kuszni, maszni, lemaradt a korosztalyatol. A vizsgalatok kideritettek hogy az agyanak a mozgaskoordinacioert Felelos resze elhalt. Azt nem tudjak Meg most sem hogy a forcepsz miatt serult a koponyaja szuleteskor vagy mar magzatkent rendellenesen fejlodott az agyanak az a resze. Szegeny apjat nagyon sajnalom mert sokszor meselte hogy a kislanya ugy szeretne a tobbi gyerekkel ugralni, hancurozni a parkban de nem kepes ra :( sok fejlesztesre viszik a kislanyt hogy legalabb szinten tartsak, az apukaja az osszes szabadnapjat ezekre a kezelesekre aldozza. Szerencsere a fonokei megertoek Es rugalmasan allnak hozza, hogy par orat hianyzik a munkahelyerol minden heten, de el sem tudom kepzelni hogy ellenkezo esetben mikent oldanak Meg a kislany szallitasat.
A down szures itt egyebkent ingyenes a terhes noknek, rutin szures akarcsak a spina bifida. Az eredmeny nem 100% jelenti azt hogy a magzat downos, de ha nagy a valoszinuseg akkor amniocentezissel 99% pontossagal kimutathato a magzatvizbol. Persze ez is egy Russian rulett mert a down kornak sok fokozata van, es csak szuletes utan derul ki mennyire sulyos a baba helyzete.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.05.07. 21:44:52

@puhacica: Ok, én ezt értem. De minek? Na azt nem értem.

2017.05.07. 21:46:07

@Bredpitt Monika: Na, megnéztem a bértáblát. Mesterfokozattal 42-44 év munkatapasztalattal lehet keresni 372.586 forintot. Bruttóban.
Mit ne mondjak, kurva vonzó.

Bredpitt Monika 2017.05.07. 21:48:09

@Csodabogár: telitalálat a válaszod. Pontosan, szerintem is Trump és a Brexit meghozta gyümölcsét. Hát, ez volt a tanulópénz.

Épp most mondja a férjem, hogy ez a kretén Trump már ott tart, hogy annyira nem bírja elviselni, hogy a humoristák nap mint nap, rajta köszörülik a nyelvüket, hogy be is perelte valamelyiket.

Trump híreket nem nézek, elég az , ami itthon van. Ez is sok.

Úgy tűnik Merkelnek sem ártott a migráns áradat.

Ez az anyák napja jól sikerült. Nagyon örülök az eredménynek.

2017.05.07. 21:49:10

@Csodabogár: Ja, de halál unalmas ;)))

puhacica 2017.05.07. 21:50:05

@diggerdriver: hat nezd. ha most nagyon sarkitani akarok, akkor azt mondanam, hogy en mar azt se ertem, hogy gyereket minek csinalni, onnan meg a 4D-s uh mar csak par ugras. :D de persze ertem. a gyerek fontos. van, akinek az is, hogy mihamarabb lathassa. ennyike. :)

Bredpitt Monika 2017.05.07. 21:52:14

@Pink Petsch: Milyen kis szorgalmas vagy!

Figyelj, nekem ezt hiába írod, mert én fehér holló vagyok.

Nekem most a minimálbér emeléssel így néz ki a bérem:

tavaly pontosan 100.074 forintot kaptam, most 128.869 et.
Amikor megláttam madarat lehetett volna fogatni velem.

Plusz még annyit, hogy én nagyon sokszor megvédtem már a tanárokat, de azért még mindig azt mondom, hogy van 46 nap alapszabadság és azért elnézem, hogy elég jól elvannak egyesek napközben a lyukas óráikban, tisztelet a kivételnek, de......

2017.05.07. 21:54:23

@skye8: Hm, én 80%-nál sem kockáztatnék ...

2017.05.07. 21:58:23

@Bredpitt Monika: Hát, mert hogy ajánlottad itt a gyógypedagógiai melót, gondoltam, már csak megnézem, meg lehet-e élni belőle egy egyedülállónak is, például? Pláne, hogy ugye szakemberhiány is van.
Na, hát nem lehet megélni belőle egyedül.
-Különben jóanyám is tanár, van némi fogalmam ... ő sem tudna egyedül kényelmesen megélni a fizujából, pedig lassan eléri nyugdijkorhatárt (már visszafelé számol ;))) ).

Shaktee 2017.05.07. 21:59:03

@Csodabogár: Nemigen volt választâsuk a franciáknak, azt se feledd el.

Bredpitt Monika 2017.05.07. 22:04:12

@skye8: mi ismerünk olyan szülőt, aki ugye fiatalon szült és nem volt szűrésen,mert nem kötelező, amikor megszületett a gyerekük, akkor mondta az orvos, hogy valami nem stimmel és kiderült, hogy Down syndromás. Teljesen le voltak döbbenve.

Annak idején én azt mondtam Amerikában, hogy akkor is meg fogom szülni a gyerekem,ha kiderül, hogy Down syndromás.

Volt egy orvos, aki számológéppel kiszámolta előttem, mennyivel több esélyem van erre, mint egy 35 év alatti nőnek. Majdnem behúztam egyet neki. Csak majdnem, de azért mondtam neki, hogy hagyjanak már békén ezzel.

Most már nem biztos, hogy így gondolnám. Látom a szülőket, akik küzdenek a gyerekekkel és az a gondolat borzasztó lehet, hogy majd ha ők nem lesznek mi lesz a felnőtt gyerekükkel, aki nem alkalmas önálló életre.

2017.05.07. 22:04:34

@Liberté égalité fraternité: Milyen kedves, hogy rám gondoltál! ;))))
Képmutató jenki majmok - ez a véleményem röviden.

Shaktee 2017.05.07. 22:06:40

@Pink Petsch: Meg se nézhetted ennyi idő alatt, pont a legalizációról szól a riport.

skye8 2017.05.07. 22:06:50

@Pink Petsch: jo hogy megvan a valasztasi lehetoseg de ilyen Szornyu valasztas ele nem szeretnek soha kerulni :( ez szerintem Meg nem is annyira szivettepo mint pl. 6 Es fel honapos terheskent megtudni hogy a baba gyogyithatatlan beteg (sajnos megtortent egy kozeli baratnommel).

Bredpitt Monika 2017.05.07. 22:07:05

@Pink Petsch: az, hogy ki miből tud megélni és kit mi tesz boldoggá anyagilag, nagyon szubjektív.

Miután tudom milyen fránya érzés a honvágy és hogy szenvedtem Magyarország hiányától én már odáig is eljutottam, hogy inkább turkálok a kukában itthon , mint hogy szenvedjek a bőség zavarától Amerikában, vagy bárhol másutt.

De hát nem vagyunk egyformák és persze én is csak addig pofázok, amig nem kell a kukában turkálni......

2017.05.07. 22:09:39

@Liberté égalité fraternité: Nem néztem, olvastam a csajok dumáját ...
Lejött, és azt is tudom, hogy pár államban legális ... már nem ilyen osztrák-német preciz szinten, hanem inkább amolyan angol inkább-nem-nézünk-oda szinten.

Shaktee 2017.05.07. 22:11:17

@Pink Petsch: nem jól jött le, videot is nézd meg, ha elég az angolod ..

Vagy ne.

skye8 2017.05.07. 22:14:25

@Bredpitt Monika: En 32 evesen szultem, persze a down kockazat nagyobb mint egy huszonevesnek de a vizsgalatokat mind megcsinaltam. Parommal megegyeztunk hogy ha beteg baba, nem tartjuk meg... valahol vegig tudtam hogy egeszseges lesz, a tesztek is jol lettek. Van az agyunknak ez a remek tulajdonsaga hogy tokeletesen kizar bizonyos gondolatokat ha nem akarunk veluk foglalkozni, ez tortent velem is.

2017.05.07. 22:16:11

@skye8: Természetesen senki sem szeretne ilyen választás elé kerülni, de szerintem, ha több mint 10% az esély, hogy a születendő gyerek a későbbiekben nem lesz alkalmas önálló életre, akkor ez van.
A barátnődet egyáltalán nem irigylem, rohadt nagy lelki teher lehetett számukra.

SzZoole 2017.05.07. 22:16:48

@Bredpitt Monika:

"tavaly pontosan 100.074 forintot kaptam, most 128.869 et.
Amikor megláttam madarat lehetett volna fogatni velem"

Ezt nem mondod komolyan Monix......
2008-ban bunko soforkent volt ennyi a hivatalos fizetesem amit a szamlara kaptam,130 ezer korul.
Na jo nem hivatalosan a tobbszorose volt a havi bevetelem,de akkor is,diplomas pedagoguskent ennyit kapni 2017-ben.....

2017.05.07. 22:19:23

@Liberté égalité fraternité: Nem tudom most megnézni, nem ééérted?
A csajok történeteit olvastam el. Különben, kellett már innen segitenem csajnak, akit berámoltak a New Jersey-i gyüjtőbe ....
Kösz a bizalmat az "angolomban" :PPP

Bredpitt Monika 2017.05.07. 22:23:21

@skye8: nekem egy van egy barátnőm, aki 43 évesen szülte az első és egyetlen gyerekét, szerencsére vele sincs semmi baj, hacsak az nem, hogy olyan aktív a gyerek, hogy a barátnőmnek nem lesz ideje mellette megöregedni......

jó éjt, holnap dolgozni kell, nem beszélő autisták között leszek, imádom őket, nagyon érdekes világ, mindig tervezem, hogy megírom milyen egy nap egy ilyen iskolában, de olyan lusta dög vagyok, hogy inkább olvasok,

könyvajánló mindenkinek, aki szereti a kutyákat: Egy kutya négy útja (Bruce Cameron A Dog's Journey)

még a végén veszek egy kutyát a lányomnak

jó éjt, jó volt itt lenni megint

2017.05.07. 22:23:49

@Bredpitt Monika: Khm, hát a lakbér nem szubjektiv, a rezsi nem szubjektiv, a tömegközlekedési bérlet sem szubjektiv, na meg még a legminimálisabb kaja sem az, és ha turiból is öltözöl, az sincs ingyen. És akkor még csak a piramis legalján van az ember ...

Shaktee 2017.05.07. 22:24:21

@Pink Petsch: Nem bizalom dolga cicuskám, csak nemtom.

Akkor majd.

Ki kell mennem kenyérért a bótba, addig kérdezd meg a zotyit hogy hányban vált nembunkow sőförré :)))

skye8 2017.05.07. 22:25:23

@Bredpitt Monika: +1 ezzel nagyon egyetertek (kit mi tesz boldogga anyagilag). Meg annyit szeretnek hozzatenni elozo valaszomhoz hogy a serult kislany apukaja is emlitette hogy probaljak a lehetosegekhez kepest minel onallobbnak nevelni a kislanyt, remenykednek hogy mankoval/toloszekkel fog tudni kozlekedni. OK is biztosan attol felnek, mi tortenik szegennyel ha majd ok nem lesznek :(

Bredpitt Monika 2017.05.07. 22:25:27

@zoole uk: nem vagyok diplomás pedagógus, gyógypedagógiai asszisztens vagyok, de értem a lényeget,

tudod, boldogok a lelki szegények

egyébként irtam neked a múltkor, de nem ment át a kommentem,
miután nevet cseréltél, másnap reggel a buszon jöttem rá, hogy te vagy, a midlife crisis a te szavad járása,

2017.05.07. 22:27:47

@zoole uk: Te, a sok-nicknevü kanadai fazon kérdezi, hogy úgy mégis hányban váltál nembunkow sofőrré?

skye8 2017.05.07. 22:28:02

@Pink Petsch: Azota szuletett egy egeszseges kislanyuk, nemreg toltotte az 1 evet :)

SzZoole 2017.05.07. 22:30:08

@Bredpitt Monika: nekem nincs lelkem Monix,eladtam az ördögnek

2017.05.07. 22:30:28

@skye8: Ez jó hir :) No, meg az is, hogy nem ment rá az első babára a kapcsolatuk.

skye8 2017.05.07. 22:30:33

@Bredpitt Monika: Jo ejt, en kivancsi lennek egy napodra az autista gyerekekkel.

skye8 2017.05.07. 22:32:03

@Pink Petsch: a statisztikak szerint a baba szuletese utani 2 evben fut zatonyra a legtobb kapcsolat ...fingers crossed

SzZoole 2017.05.07. 22:32:22

@Pink Petsch: papasmurf-re gondolsz?;)))
Én mindig is 6 elemis bunkó sofőr voltam:)))

2017.05.07. 22:34:58

@skye8: Hm, hát a statisztikák is hibahatárral dolgoznak ;)

Bredpitt Monika 2017.05.07. 22:35:21

@Pink Petsch: figyelj, én most ott tartok, hogy ha bemegyek a városba, amit mostanában azért teszek sokszor, mert az utóbbi idők összes tüntetésén ott voltam, akkor arra gondolok, hogy milyen

szerencsés vagyok, hogy itt élhetek ebben a gyönyörű városban és komolyan mondom, de sajnálom a turistákat, hogy nekik haza kell menniük és itt kell hagyniuk ezt a sok szépséget,

ehhez képest meg van egy egészséges gyerekem és mivel a hátunk mögött van egy csomó megpróbáltatás,, ezért így is nagyon jól elvagyunk, nekünk egyébként nincs hitelünk, na meg persze azért jön most sárga csekk, de nem titok az sem,

én 200 dollárt kértem a férjemtől és ha kiszámolom, akkor 200.000 forintra jön ki a családi pótlékkal a havi apanázs,kettőnkre, én ebből tudok félretenni egy csomót

mert nem dohányzom, ellentétben a közhiedelemmel, nem iszom, csak nagyon ritkán (most pl, kaptam a férjemtől egy üveg Jameson whiskeyt), magam festem a hajam, szerencsére van egy nagynéném, aki levágja ingyen a hajam, sorolhatnám még,

itt vannak a kedvenc szomszédaink, magyarul beszélnek körülöttem az emberek, nekem ezek a fontos dolgok, már csak a férjem kellene idecsábítani, szerinted hogy csináljam?

2017.05.07. 22:35:51

@zoole uk: Én arra, akinek most éppen francia nickneve van ;)
Ok, majd megmondom neki, ha visszatér a péktől ;)

Bredpitt Monika 2017.05.07. 22:36:03

@zoole uk: magamra gondoltam te kis ördög

Paula H. 2017.05.07. 22:36:23

Remélem meghálálja Macron a szavazóinak a nagyarányú győzelmet, és jó iranyba kormányozza az országot.

Svájci sapka posztjához annyit fűznék, hogy nagyon helyesen, engedik a svájci nőknek eldönteni, hogy megtartják-e a magzatot vagy sem.

SzZoole 2017.05.07. 22:38:25

@skye8: ne higyj a statisztikákban,butaság:)
A lányom '96-ban született a fiam '99-ben,2004-ben egy 14 hetes terhességet veszítettünk el és immár júniusban lesz 21 éve,hogy boldog,őszinte és kiegyensúlyozott házasságban élünk a nejemel:)

Bredpitt Monika 2017.05.07. 22:41:27

@skye8: most amolyan helyettesítő lettem és így megismerem az iskolát, már majdnem minden osztályban voltam, mindegyik nagyon tetszik, nagyon különleges világ ez,

csakhogy ha már politika is szóba került ma, az egyik kedvenc beszélő autista fiúnktól idézek: "ha majd elmegyek a népszavazásra és beikszelem az igent, akkor támogatom a bevándorlókat"

és ezt sűrűn ismételgette egy pár napig...........

na most már aztán tényleg megyek aludni, üdvözlet a gyönyörű Budapestről

SzZoole 2017.05.07. 22:41:48

@Pink Petsch: az a bazsevas tyuri lesz a kerti törpe:)))

Bredpitt Monika 2017.05.07. 22:43:51

@zoole uk: ja, még annyit, hogy igen, nekem is ennyi volt a fizetésem pl 1999-ben, sőt még több is, mégis boldog vagyok, hogy megtaláltam ezt a munkahelyet.......

SzZoole 2017.05.07. 22:45:56

@Bredpitt Monika: mindenki boldog lehet ma Mo-on ha munkát talál kapcsolatok nélkül manapság.

SzZoole 2017.05.07. 22:46:40

@Pink Petsch: van mert fázik a kopasz feje:))

Shaktee 2017.05.07. 22:56:08

@Pink Petsch: 12 kalapom van :) a legszebb egy igazi Santana kalap, csak nagyon beindulós gigeken veszem fel :)

nu mit mondott a bunkow úr? Mikor lett értelmiségi londoner ? :))

skye8 2017.05.07. 23:14:02

@zoole uk: nem irtam hogy hiszek bennuk :) egyik kismamas blogon olvastam errol a statisztikarol, erdekesnek tunt. Az jo ha titeket nem tepaztak Meg tulsagosan a kisgyerekes evek. Gyanitom hogy az élet akkoriban nem is volt annyira tulkomplikalva mint manapsag. Rokonaink peldaul party hallt bereltek a lanyuk 3 eves szulinapjara, egy szomszedunk minden nap kulonorakra hurcolassza a ket fiat, ilyesmikre gondolok.

2017.05.07. 23:14:26

@Liberté égalité fraternité: Jaaaj! :PPP

Azt mondta, ő olyan sose volt.

Ja, hun a kenyér, he? Nem azér' mentél?

Shaktee 2017.05.07. 23:19:12

@Pink Petsch: He is one confjúzd tirpák :)!

Off

birca lelkem. Randa szőrös kis bulgár manóm :) Ha már ez a francia dolog jobbra(balra fordult) Macron elsöprő nyerésével - Putyin gazdád minden hakkolása mellett, itt van neked egy szózat, egy zsidó anyától a másiknak. Debra to Ivanka:

www.huffingtonpost.com/entry/debra-messing-ivanka-trump-glaad_us_590f426ae4b0104c734fa441?ncid=engmodushpmg00000003

On

SzZoole 2017.05.07. 23:21:07

@Pink Petsch: kopasz biz a,a légy elcsúszna a fejen leszállás közben:)))
Amúgy mond meg neki,hogy sosem voltam londoner,igaz bolt londoni lakcimem,de sosem éreztem magam annak;))

SzZoole 2017.05.07. 23:24:57

@Pink Petsch: "Ja, hun a kenyér, he? Nem azér' mentél'
Ment???
Az asszony zavarta el érte:)))
Csak itt kakaskodik a mélynövésü,otthon csizmaszár magasságban közlekedik mint a cirkuszi foka:)))

2017.05.07. 23:25:42

@zoole uk: Ari lehet :)))))
Azt mondta, hogy te egy confúzos tirpák vagyol, és azért beszélsz hülyeségeket :DDDDD

Csodabogár 2017.05.07. 23:27:23

@nyuszigonosz: Csak csodálkoztam, mert végül is hetven valahány százalék volt a részvétel. Igaz Svájchoz vagyok szokva, ahol olyan 30-35% k0z0tt volta a részvétel. Tudtommal itthon se szokott 70+ % lenni. Talán francia viszonylatban volt ez kevés.

SzZoole 2017.05.07. 23:27:24

@skye8: egyszerűbb volt akkoriban.
A tesom lányán látom hogy mennyi minden van mostanában otthon az iskolákban ,szerintem túl terhelik a mai gyerekeket és elvesz a gyerek koruk:(

SzZoole 2017.05.07. 23:30:00

@Pink Petsch: ki is a konfjuz?
Pont egy szabolcsi származású tirpakoz egy másik szabolcsit;)))
Kérdezd már meg tőle,hogy honnan származik eredetileg:)))

2017.05.07. 23:33:39

@zoole uk: Aszongya, te.
Ok, megkérdem ;)))

2017.05.07. 23:35:01

@Liberté égalité fraternité: A konfjúz tirpák tudakolja, hogy honnan is származol eredetileg? ;)

Shaktee 2017.05.07. 23:38:16

@Pink Petsch: tuktuyaktuk alsóról, farkasok neveltek éngömet.

Shaktee 2017.05.07. 23:40:33

@Pink Petsch: Macron beszédét nézem.

Meglátjuk..neki se lesz könnyű dolga, oh no.

Csodabogár 2017.05.07. 23:43:51

Majd még a parlamentben is nyerni kellene.
Amugy is rohadt nehéz helyzetben van szegény, de reménykedjünk.

2017.05.07. 23:44:34

@Bredpitt Monika: Hé, hé, hé ... egy szóval nem mondtam, hogy rosszul döntöttél, amikor Budapestre költöztél. Ha ott érzed jól magad oké. Ha a gyerek is jobban érzi magát, mint az USAban még inkább oké. (Sokkal jobb, mint a picsogós svájcban-élünk-de-szenvedünk anyuka, aki a gyerekeit is totál meghülyiti ezzel).
Én csak azon akadtam ki meg fent, hogy ahhoz képest, milyen rohadt nehéz meló, ahhoz képest milyen kevés rá a szakember, gombokat fizetnek a gyógypedagógusoknak (és az asszisztensek is ;) ). Egy fiatalnak, aki most kezdi a szakmát, tutira nem pálya Magyarországon ez a meló, mert lazán éhen hal belőle.
A férjed meg .. hm, hát izé ... nem tudom ... Neki lenne Budapesten melója? Egyáltalán szeretne az USA-n kivül bárhol is élni? Mert ha nem, akkor ennyi.

2017.05.07. 23:47:35

@zoole uk: Megkérdeztem, azt mondja ő Maugli személyesen.

Shaktee 2017.05.07. 23:48:36

@Bredpitt Monika: Mi a férjed szakmája ha nem titok?

2017.05.07. 23:49:44

@Liberté égalité fraternité: Persze, hogy nem lesz könnyü dolga. Már, ha a kampányigéretei legalább felét be is akarja tartani.

gabors 2017.05.08. 00:28:30

shoot Frexit lost .. mar kezdtem tervezni a :Parizsi utat :-))

somlobodog 2017.05.08. 06:34:01

@Pink Petsch: Egyetértek teljesen. Csak annyit hogy sztem 128e Ft nemcsak ehhez a melóhoz képest kevés hanem barmelyikhez. Egyszerűen hihetetlen hogy ebből valaki megel és még láthatóan jól is érzi magát. Plusz 200usd-vel együtt is. Nem fér a fejembe, komolyan mondom. Döbbenetes. Kalapot le előtte. Meg ha azt nem is tudom magamban elfogadni és megerteni hogy bp-re ment ezzel a lehetőséggel az usabol, de akkor is csodálom valahol.

Payrollerwitch 2017.05.08. 10:01:13

@somlobodog: Én is elhiszem, hogy tök jól él valaki a gyerekkel nettó kétszázból, és még félre is tud rakni, de kevesen mondhatják el, hogy nincs hitel, nincs albérleti díj, nem kell a gyereknek új ruha, szemüveg (legutóbb 53ezer forintot fizettem érte), szerencsétlen esetben állandó gyógyszer. Úgyhogy akárhonnan is nézzük kevés az a pénz.

Payrollerwitch 2017.05.08. 10:42:47

A gödi témához:
Ezek az otthonok a kórházak után következnek finanszírozási és "fontossági" értelemben. Azt mind tudjuk, hogy hogyan vannak ellátva a kórházak, mindent a betegek visznek. Van ahol wc ülőke sincs. (Tisztelet persze a kivételnek, tudom, hogy van.) A magyar emberek pedig dobozban élnek. Most mindenki felháborodott, követeli a dolgozók azonnali meglincselését. Holott inkább fel kellene készülni arra, hogy ők is ilyen körülmények között lesznek a kórházakban, vagy még ilyenben sem. Évek óta erről írnak mindenhol, persze az már politika, mi nem politizálunk, meg csak károgás, nem megyünk tüntetni, nem állunk ki senki mellett, stb. Ide vezetett. És ez még csak a kezdet. Sajnos volt szerencsém családtagok miatt bejárni pár kórházat az elmúlt években. Borzasztó állapotok vannak mindenhol. A szerencsés réteg még megteheti, hogy nem néz oda, a szerencsétlen meg nem tud hol és hogyan megszólalni.
Az önálló élet enyhén fogyatékosoknak és mozgássérülteknek nagyon jó ötlet, és több helyen meg is valósul. De akiknek nincs fogalmuk sem magukról, sem az őket körülvevő világról, azokat ne akarjuk már kitelepíteni az intézetekből. És nem azért, mert zavarják a többiek szépérzékét, hanem mert nem képesek semmiféle döntést meghozni. Nem is fogom fel, hogy hogyan születhetnek cikkek a nélkül, hogy ezeket az eseteket megemlítenék. És persze ne menjünk el szó nélkül amellett sem, hogy az esetek többségében ahogy felvetődik az ötlet, már jön is a falugyűlés, mert mindenki rendes és keresztény ember kis hazánkban és nagyon sajnálja a fogyatékosokat, de ne az ő szomszédjába, falujába legyenek már integrálva. És megint tudom, hogy van működő kivétel is, de sajnos kevés.
A gödi otthonban 40 ápoltra jut állítólag 2 ápoló. Ha ezekből 20-at kell pelenkázni, és most nem kisbabákról beszélünk, hanem magatehetetlen felnőtt súlyú emberekről, akkor mennyi ideig marad használt pelenkában a 20. beteg, mire hozzá ér a két ápoló? Illetve mikorra kezdhetik elölről? És akkor még nem etettek, itattak, fürdettek, öltöztettek fel senkit. Be lehet menni, és meg lehet állapítani, hogy mocskos pelenkában van a beteg, és ez igaz is, csak tegyük hozzá, ha már tanulmányt írunk, hogy miért van ez így.
Az alultápláltságról ugyanezt tudnám írni. Írjuk le, hogy hány lakó van, ebből mind alultáplált vagy "csak" 10, és ebből a tízből hánynak magyarázható a betegségével a kinézete. Mert ezek nélkül csak hergelés az egész.

Borkabarka 2017.05.08. 10:52:44

@Advanced Flight: felejtsük már el a barnevernetes baromságot! A szülők a vallásra hivatkozva bántalmazták a gyerekeket, nem engedték el őket sehova az osztállyal stb. Az egyik kislány elmesélte a suliban, innen indult az ügy. Az apuka meg körbeóbégatta a pünkösdista szektahaverokat, hogy mekkora igazságtalansag történt velük. Ők meg vannak annyian meg annyira befolyásos helyen a világban, hogy "ügy" legyen belőle. Norvégiában nagyon érzékenyek a családon belüli bántalmazásra, erőszakra. Teljesen jogosan. És ezt a K-európaiaknak is el kell fogadniuk. Nem nyafogni, hogy a batnevernet így meg úgy.
Igen, vannak hiányosságok a norvég gyermekvédelemben, mert túlterheltek, sokszor elúzódnak az ügyek, de ezerszer inkább a norvég rendszer, mint a magyar.
Off vége

Bredpitt Monika 2017.05.09. 19:22:21

@Pink Petsch: élne máshol, hiszen itt is élt öt évig, de fél, mivel nem tud magyarul kommunikálni....
nem tudom mi lesz, de ez így nem jó a külön élés miatt

Lőtéri Kutya 2017.05.09. 20:20:37

@Bredpitt Monika: Budapest szép lenne? Szerintem a legszebb része az M0-s autópálya, amivel el lehet kerülni a várost. :)

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása