oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2014. november 14. 06:44,  Ezt az országot be kéne tiltani 366 komment

2014. november 14. 06:44 Határátkelő

Ezt az országot be kéne tiltani

Nehéz behatárolni a mai posztot, az biztos, hogy Ausztráliáról szól, nagyon élvezetes, és szerzője, O finoman szólva sem hagyományos módját választotta a határátkelésnek. Amiről egyébként most még nem is tudni, hogy meddig tart majd. Na, ennyi konkrétum talán elég is, jöjjön a poszt!

cím_124.jpg

„Ez én történetem is úgy kezdődött, ahogy sokan másoknak: feszítő érzés évek óta, hogy bárcsak utazhatnék, bárcsak élhetnék egy kicsit máshol, mint otthon. Van ez a típus, akiben lüktet a mehetnék, csak egyesek meg merik lépni, mások végül maradnak. Én közel tíz évig halogattam, vártam a megfelelő útitársra, aki majd végre nekivág velem a nagy kalandnak. 

Meg is érkezett, el is ment. Még mielőtt a jegyeket megvettük volna, így a nagy álom sztornó, ismét maradt nekem a monitor mögötti álmodozás. Nézegettem a blogokat, olvasgattam a fórumokat, dühösen elkapcsoltam az utazási magazinokat a tévében és újraírtam a bakancslistám.

Aztán egy napon felkeltem és tudtam, hogy nincs hova halogatnom tovább: az álomállásért, a nyelvtudásért, a nagy kalandért tennem kell, nekem, egyedül, nem várhatok a végtelenségig másra.

Felmondtam, eladtam, elbúcsúztam

Így hát fogtam magam, megkerestem a világ legjobb angoltanárát, megvettem a repjegyemet Új-Zélandra, megbeszéltem a főnökömmel, hogy nekem mennem kell, aztán elkezdtem felszámolni a korábbi életem.

Felmondtam az albérletet, kiléptem a munkahelyemről (sajnos a világ más részén ismert 1 év - de akár csak három hónap - fizu nélküli szabi nálunk ördögtől való, ne is álmodjak róla!), eladogattam a cuccaim egy részét, elbúcsúztam a barátoktól meg a macskámtól.

Két éve vártam a Working and Holiday vízumra, aminek létezéséről már akkor tudtam, amikor a két ország kormányának képviselői még csak egy pálinka, vagy oposszumpite felett tanakodtak róla.

Tudtam, vártam, készültem rá.

Aztán, ahogy lenni szokott, jól le is csúsztam róla, mert az ember lánya jogászként szépen elolvassa az összes apróbetűs részt, amivel persze eltölt 42 percet, a vízum meg 23 perc alatt betelik. Aztán megy a kétségbeesett pislogás.

Meg érkezik egy email a világ túlfeléről, hogy létezik Sydneyben egy fiú, akinek van egy campervanje, meg egy álma, hogy körbeutazza Ausztráliát. Ezen jól meg is lepődöm, mert ilyen álmom nekem is volt, max. eddig nem tudtam róla.

Közel 400 email, két ország (Hong Kong és Új-Zéland) bejárása után így kerültem Ausztráliába. Majd Balira. Öt hónapja vagyok lassan úton, a negyedik országomat taposom, dolgoztam farmon, laktam hangárban, önkénteskedtem madárrezervátumban, vezettem traktort, repültem helikopterrel, láttam bálnákat, barangoltam esőerdőkbe, pánikoltam be majmoktól, kaptam hőgutát a sivatagban, ettem kenguru steaket, meg kroki burgert.

Megismerkedtem egy halom csodás emberrel és a második vadidegen férfival cuccolok össze egy campervanbe.

Így élünk

Lassan megszokom, hogy itt szinte minden fordítva van, mint otthon: az emberek mosolyognak, beengednek ismeretlenül is az otthonukba, előbb mondom, hogy cukrász vagyok, mint hogy jogász és ismeretlenekkel vágok neki több ezer kilométernek 6 négyzetméteren.

A rossz hír az, hogy csóró vagyok. A jó hír az, hogy legalább élelmes. Így aztán varázsolunk: Á (jelenlegi élettársam) roncsból épít otthont, én meg ozzie/kiwi mértékegységhez képest fillérekből (centekből) sütök/főzök. És írok.

Szép lassan kialakulnak az együttéléssel kapcsolatos szokásaink: „N” reggeleken Á álmos és nem akar felkelni, ilyenkor én készítem a reggelit (amerikai palacsinta / müzli / porrage / rántotta…) és főzöm a kávét (mondjuk inkább úgy, hogy nem robbantom fel a kávéfőzőt…).

„N+1” reggeleken én vagyok képtelen időben összekapni magam, olyankor Á főzi a kávét és készíti a reggelit (lekváros kenyér / vajas kenyér / vajas-vegemite-os kenyér).

reggeli_2.jpg

Nem találunk semmit a kocsiban, hála annak a nagyszerű ötletnek, hogy MINDENT (miért?!?!?) el kellett hoznunk Sydneyből a barátaink selejtezésekor (és igen, az a rohadék kis mikulássapka még mindig nem került a kukába, attól félek, ez már körbejárja velünk AU-t).

Általában minden tervünk előtt alszunk egyet (nem kell azt elkapkodni, és hát a délutáni szundinál meg nincs fontosabb - O. szabály, ugye), vagy kettőt… vagy eldöntjük kő-papír-ollóval a bolt közepén (ehhez általában lelkes közönségünk is van, és nem tudom miért, de Ának szurkolnak…).

Az úton az én zenéimet hallgatjuk (éljen Likó Marcell és S.P. – nem, nem viccelek), esténként Á chillezős zenéire iszogatjuk a vörösbort a naplementében. De csak mert fontos a jó vérkép.

Felháborítóan gyönyörű férfiak

Félmeztelen szörfös fiúk vannak. Sokan. Borzalmasan sokan. Borzalmasan félmeztelenül. A képlet tehát most az, hogy én stírölöm a felháborítóan gyönyörű férfiakat, hozzá magamon kívül nyöszörgök, Á meg szól, ha lát egy még jobbat. Mondja bárki, hogy nem tökéletes a csapatmunka!

Egyébként szerintem ezt az országot be kéne tiltani, vagy kitenni rá egy „Vigyázat, erkölcsileg instabilok lelki üdvéért felelősséget nem vállalunk!” táblát.

Byron Bayről annyit kell egyébként tudni, hogy ez kb. az ausztrál Woodstock. Itt mindenki atomkészen flangál, színes, kinyúlt cuccokban, horgolt haspólókban, raszta hajjal, vagy arany loknikkal, minimum két-három piercinggel és természetesen kockahassal (na, hát nem kell sok, hogy rólam levágják, nem idevalósi vagyok).

strand.jpg

Cukrász, jogász, utazó

Barátkozom, bárhol is járjunk, így van nekünk szinte mindenhol csodás szállásunk ingyen és remek szállásadóink. Ezt az öt hónapos utat annyi pénzből sikerült kihoznom, mintha otthon vettem volna egy szervezett utat max. három hétre Új-Zélandra. Vagy mintha csak simán otthon maradtam volna és a korábbi fizetésemből próbálnék megélni.

Jelenleg hátra van még Ausztráliából kb. 4000 km, majd áttelepülünk Új-Zélandra (mert végül csak megszereztük azt a fránya WHS-t!), ahol kipróbáljuk majd a gyümölcsszedést, meg a fővárosi létet. Meg persze utazgatunk is: előbb a Zátonyon, aztán meg a környező szigeteken. A többit meg majd eldönti az élet.
O. vagyok, cukrász, jogász, utazó.”

Akinek tetszik a stílus és a történet, az ne habozzon, kattintson nyugodtan O blogjára, a parádés című Hortobágyi Rántott Vombatra.

A kommentelési szabályokról itt olvashatsz.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Ausztrália

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr946894763

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2014.11.14. 06:55:49

Végre: első!!!

( bocs HA de ezt muszáj volt) :)

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2014.11.14. 07:02:01

Bakker. Ezen a nyúlós, hatodik hete szürke reggelen orvosság volt ez a poszt. Megyek én is! :)
Najó, nem. De a rutinba zárt, nagy műgonddal kialakított, ultrastabil kispolgári életbe kell néha egy-egy ilyen inspiráló, bohó napsugár. Köszi posztoló.

adg 2014.11.14. 07:13:39

En mondtam, hogy a krokiburger nem lesz jo. En mondtam.
A tiramisud jobb volt, lassan johetnetek megint, szoktunk emlegetni benneteket :-)

-----
Nagyon jo irokaja van ennek a lanynak, ajanlom a blogjat mindenkinek.

ChristineK · http://christine-jartamban-keltemben.blogspot.com/ 2014.11.14. 07:30:42

Kora reggel ez vérfrissítő volt. Mééééég! :)

VPBA · http://albania.cafeblog.hu/ 2014.11.14. 07:39:49

Hát, Te már nem éltél hiába. :)

NomádMatyi · http://turkesztantajmz.blog.hu/ 2014.11.14. 07:40:13

tenyleg nagyon jo volt

es az eletstilus is erdekes ... nem mondom, hogy en magameva tudnam tenni, de egy kicsit megis irigykedem :)

HardPötty 2014.11.14. 07:44:05

Ez kész! :)
Mehetnékem lett!

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.11.14. 07:48:22

Hm... ehhez én már vén vagyok.
Vagy lusta, vagy kényelmes stb.
:)
Az írás jó volt, megnézem a blogot.

Sütemény1975 2014.11.14. 07:49:47

Jo a poszterina eletfelfogasa! Tokeletes ellentete az enyemnek, de ilyen is kell. Hajra, tovabbi sok izgalmas kalandot!

rezsöatya 2014.11.14. 07:56:39

Hat, lelke rajta... aki otthagyja szeretett macskajat ször(f)ös ferfiakert...
Negativ-e vagyok-e? e?

NomádMatyi · http://turkesztantajmz.blog.hu/ 2014.11.14. 07:58:51

@svájci sapka (ch): a venseg lustasag es kenyelmesseg nem fugg ossze

az utobbi ketto ram is vonatkozik, es azert remelem meg nem kell vennek tekinteni magamat

NIKI LAURA 2014.11.14. 08:03:06

Huuu,ez nekem s almom volt,egy magas szoke sved csajjal bejarni az Usat a 66- uton,egy T1 terrorista VW- val.
Erre mi lett a vegere?..3-orszag utan szaros angol szoba,heti 60h melo,allando eso,es egyedullet.
Qva Wizz meg csilardokert ad jegyet karacsony elott.Micsoda gondok!

rezsöatya 2014.11.14. 08:08:52

@NIKI LAURA: hova utazol a Wizzel?
(En is karacsony elott repulok... en Mo-ra Norvegian Airlines-szal... legolcsobb!)

rezsöatya 2014.11.14. 08:15:06

@rezsöatya: (bocs, dupla w-vel, mert ket szarnya van!) :D

Golf2 2014.11.14. 08:15:19

jó a történet. Úgy látszik vagány ügyvédek is léteznek.

adg 2014.11.14. 08:18:29

@LyukasBogrács: pontosabban lakoauto. A lakokocsit huzzak, a lakoauto megy magatol, mint ez az elso kepen.
Legalabbis en igy emlekszem.

wuaaa 2014.11.14. 08:25:01

@rezsöatya: "...Norvegian Airlines-szal..."

Olyan nincs. Norwegian Air Shuttle. Vagy csak Norwegian, ahogy "mindenki" ismeri..

qkuc 2014.11.14. 09:00:39

Azta, riszpekt, egy ilyen túrát bevállalnék egyszer, :D.

"Félmeztelen szörfös fiúk vannak. Sokan. Borzalmasan sokan. Borzalmasan félmeztelenül."

Ó, micsoda kedvcsináló, :D.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.11.14. 09:28:09

Laza. Remélem, a lányomnak ilyen soha nem jut majd az eszébe, mert megölne az aggodalom.

rezsöatya 2014.11.14. 09:40:29

@qkuc: "Ó, micsoda kedvcsináló,"

(Fiu vagy, vagy lany? :-P )

:D

qkuc 2014.11.14. 09:41:59

@rezsöatya: Jány, legalábbis legjobb tudomásom szerint, :D.

rezsöatya 2014.11.14. 09:42:52

@wuaaa [nor]: te vagy a norveg, te tudod... :-)

Suhanó táj 2014.11.14. 09:47:47

Inspiráló poszt. Jó lehet így megtapasztalni a szabadságot.

Tényleg nem érdemes várni senkire, ha álmok megvalósításáról van szó. Nekem elég hamar rá kellett jönnöm erre. Persze jobb társasággal belevágni a nagy kalandokba, de ritka az olyan kalandvágyó ember, akinek nem csak a szája jár. Én meg nem várok senkire. :D

További sok sikert kívánok a posztolónak.

arncht 2014.11.14. 09:47:47

Hat biztos eletre szolo, nagy elmeny :) gratula hozza. En tuti nem tudnek hippikent utazgatni. Es hogyan tovabb?

Suhanó táj 2014.11.14. 09:47:47

@NIKI LAURA:

Nekem is vannak ilyen terveim, csak szőke svéd csaj nélkül. :D

Sosem késő megvalósítani az álmokat. Még, ha csak részben sikerül is. Én már egy kis szakasz úttal is beérném. :)

Csodabogár 2014.11.14. 09:47:47

Jó lett volna valaha ilyen lezsernek lenni. Irigylem a posztolot.

puhacica 2014.11.14. 09:53:47

:)))

@rezsöatya: én nem hagynám ott, igaz, nem is kell, mert már van szőrös férfim. :D

Hari Seldon 2 2014.11.14. 09:59:17

Jó poszt.
Jól megtervezi az életét.
Igaz, nem 2-3 évvel előre, mint mi, hanem 2-3 perccel.
De ne akadjunk fenn ilyen apróságokon.

Kicsit a American Beauty-ban a Kevin Spacey-re emlékeztet, amikor kilép a munkahelyéről, és hamburgert süt.

Hari Seldon 2 2014.11.14. 10:01:06

@NIKI LAURA:
A Wizz elég drága, mi autóval megyünk. Csak 12-13 órácska tőlünk pár megállóval.

2014.11.14. 10:08:26

Figyelmeztetem a szerzot hogy vigyazzon, nekem is valahogy igy indult aztan mi lett a vege, most itt gurizek napi tiz orat a sivatagban :)... Komolyra forditva a szot, nagyon jo poszt, es kulonosen tetszik a fenykep a piros koromlakkos labujjakrol (persze reszrehajlo vagyok, imadom a piros koromlakkot). Azt meg kell jegyeznem hogy valami gond lehet a szerzovel mivel rendszeresen felmeztelen ferfiakat bamul - ez beteges, multkor tobben kifejtettek hogy a pasiknak oke meztelenkedni mert oket nem nezi meg senki (!) csak a noket.

Azert az igazsag kedveert hozzateszem hogy mashol sem konnyu fizetetlen szabadsagot kapni. Biztosan vannak kivetelek, de pl. UK-ben nekem 2 hetnel hosszabb - fizetett - szabadsagot is nehez volt altalaban kiharcolnom, extra fizetetlen szabadsagrol szo sem lehetett volna (es nem 'melos' munkahelyekrol beszelek).

Ugyandehogy (törölt) 2014.11.14. 10:10:15

@Golf2: a jogasz nem feltetlenul ugyved

Ugyandehogy (törölt) 2014.11.14. 10:12:12

@Mirjam2: epp ekartam mondani qkucnak, h varjunk meg teged, aztan harmasban nyalcsorgathatunk

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.11.14. 10:13:38

@Mirjam2: Én hallottam olyan munkaadói véleményt, hogy ha simán elmehetsz több hónap szabira, akkor valójában nincs is rád szükség...Úgy érzem, van ebben valami.

2014.11.14. 10:19:22

@zöldeketbeszélek: Szerintem is - nem tudom elkepzelni hogyan lehetne megoldani a legtobb munkahelyen hogy tobb honapig tavol vagy. (Nyilvan vannak kivetelek, pl. ha egyeni projecteken dolgoztok es egy project kimarad valakinek, vagy egyetemi eloadoknal egy felev kimarad, stb.)

qkuc 2014.11.14. 10:20:26

@Mirjam2: "Azt meg kell jegyeznem hogy valami gond lehet a szerzovel mivel rendszeresen felmeztelen ferfiakat bamul - ez beteges, multkor tobben kifejtettek hogy a pasiknak oke meztelenkedni mert oket nem nezi meg senki (!) csak a noket. "

Akkor súlyos gondjaim vannak ..., :D.

2014.11.14. 10:20:49

@Babette.: De igerjuk meg hogy senkinek nem szolunk be es nem fogdossuk oket - az olyan noietlen lenne :)

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.11.14. 10:26:12

@Mirjam2: Én sem hinném, hogy ez egy hagyományos munkahelyen működne.

pasztasuta 2014.11.14. 10:26:36

Oh, nagggyon jo!! Klikkeltem rogton a blogra is, felek hogy az is fuggoseget fog okozni. Itt eppen altalanos sztrajk van (nahat...) ugyhogy tiszta feludules volt olvasni a reggeli munkabaerkezos kaosz utan. Koszi! :)

qkuc 2014.11.14. 10:31:24

@Mirjam2: Én csak az eyecandy híve vagyok, na meg a hegyi jeti kecsesebb nálam, :D. (Bár megboldogult ifjúkorom egyetemi bulijairól lennének sztorik, mindenfélék, de azt most már feledje jótékony homály, :D.)

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.11.14. 10:39:14

@pasztasuta: Valószínűleg bennem van a hiba, de én az egészben csak a meggondolatlanságot látom, ezért a blog lazasága sem jön be. Nem arra gondolok, hogy csak úgy lehet élni, hogy gyűjtögetünk a fehér léckerítéses kis házra férjjel, gyerekekkel meg kutyákkal, de azért nekem már leveri a lécet, ha egy fiatal lány egy neten 'megismert' vadidegen fickóval összebútorozik egy lakókocsiban és egy vadidegen országban hippiskedik vele. Nálam ez már szabadosság, nem szabadság.

Ugyandehogy (törölt) 2014.11.14. 10:40:06

@Mirjam2: ezt siman megigerhetem. foleg a fogdosos reszt.

Ugyandehogy (törölt) 2014.11.14. 10:41:26

@zöldeketbeszélek: egyszer elmentem nyaralni egy vadidegen sraccal. ez meg belefer?

qkuc 2014.11.14. 10:45:17

@zöldeketbeszélek: No de ha csak együtt utaznak és nincsen semmi közöttük? :)

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.11.14. 10:45:51

@Babette.: Ha anyukádnak belefért :)?
(nagyon konzervatív vagyok, a lányomnál nem férne bele...de persze nem tiltanám meg, csak befizetném előtte egy krav-maga tanfolyamra és a körmöm rágnám, míg haza nem jön a nyaralásból...)

qkuc 2014.11.14. 10:46:19

@Babette.: Lehet most lépek egy komplett aknamezőre, de miért is ne?

SzZoole 2014.11.14. 10:48:06

Ez nagyon jo,ha nem nosultem volna meg 19 evesen,akkor nagy valoszinusegel en is ezt az elet format valasztottam volna,mint a poszterina vagy Cascabel.

En az egyenloseg hive vagyok,javaslom,hogy a strandokon vizpartokon mindenki viseljen,csak egy alsonemut,fiuk lanyok egyarant:))))

qkuc 2014.11.14. 10:49:12

@zöldeketbeszélek: Na jó, :). Igaz én is már szerelem össze a távcsöves puskát, bár nekem még csak egy unokahugicám van, :))).

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.11.14. 10:50:24

@qkuc: Látod, minden csak nézőpont kérdése :)))!

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.11.14. 10:51:53

@zöldeketbeszélek: @Mirjam2: Azért ez közel sem elképzelhetetlen. Leginkább a munka jellegétől függ. Én például R&D (K+F) részlegen dolgozom. Tekintve hogy nálunk a legolcsóbb termék is €3mm, ezért többnyire fél éves-éves határidőkkel dolgozunk. Simán előfordrl, hogy hónapokig a kutya meg nem kérdezi tőlem, hogy hogy áll a melóm. Feltételezik (helyesen), hogy ha nem szólok, akkor minden rendben és tudom tartani a határidőt.
Ebből adódóan az én főnökömet pl. nem igazán érdekli, hogy a kb. 8 heti szabadságomat egy évben 4X2hét leosztásban veszem ki, vagy elmegyek egyben majdnem 2 hónap szabadságra, ahogy pl. tavaly év végén is csináltam. :)
Szóval ez inkább munkafüggő. És szerintem az én esetem nem speciális, sok hasonlóan működő pozíciót tudnék mondani.

Pernilla 2014.11.14. 10:52:23

@zöldeketbeszélek: nem hiszem, hogy benned van a hiba, én 25 évesen vagyok hasonló véleményen, mint te :) Ez van, különbözőek vagyunk. (Ezesetben mi unalmasak :D)

adg 2014.11.14. 10:56:02

A hosszu szabadsag lehetosege a ceg mereteitol is fugg. Ha 2 alkalmazott van, akkor meg a rovid szabadsag is problemakat okoz. Ha 500, es a munka jellege is ilyan, akkor szet lehet osztani a tobbi kozitt.

Nalunk is szoktak menni hosszabb szabira, egy srac 2 honapig volt oda. Ez ausztraliaban viszonylag szokasos, mert sokmindenkinek vannak rokonai a vilag vegen, nem lehet egy hosszu hetvege alatt lezavarni. Meg nyaralni is szeretnek elmenni valami egzotikus orszagba, pl usa, vagy anglia.
Ilyenkor atveszi mas a feladatokat, vagy csuszik asztan annyi.
Az elozo helyemen egyszer azon rohogott a fonok, hogy kettovel kevesebb ember is eleg lenne, ha nem lenne valaki folyton szabadsagon.

2014.11.14. 11:00:17

Amit leszurtem a posztbol.... A magyar jogasz szakma nem fizethet tul jol. Mindegyik jogasznak masodallas kell: cukrasz, kecskepasztor, takaritoceg vezeto Norhtamptonban

pasztasuta 2014.11.14. 11:00:18

@zöldeketbeszélek: Azt nem mondtam, hogy en bevallalnam (ISFJ vagyok rohadtelet :)))), csak tetszik, hogy o tud igy elni. Meg az iroi stilusa is feldob. :) Nekem az jon le, hogy o elvezi es boldog. Vegulis neki ez volt az alma. (A tudomany jelen allasa szerint) csak egy eletunk van, csekely 80 evvel (jobb esetben), a posztiro mar rajott..

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.11.14. 11:00:52

@Pernilla: Nem, dehogy :). Mi vagyunk a biztonságos kikötő, ahonnan és ahová a kis kalandozó vitorlások ki-és behajózhatnak. Nélkülünk nem lennének helyek, ahol megpihenhetnének, a folyamatos kaland meg nem kaland :))).

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.11.14. 11:05:39

@pasztasuta: Aha, szóval oltalmazó, gondviselő :). Hát igen, valóban egyszer élünk...vagy nem, ugye attól függ, miben hiszel :).

Én meg INFP vagyok, ha lehet, még rosszabb :).

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.11.14. 11:08:10

@charlieharper: vannak jogász ismerőseim, biztosan ők is megerősítenék ezt :).

qkuc 2014.11.14. 11:08:31

@pasztasuta: Jé, ilyen aspektusból nem vizsgáltam a leírást, de benne lennék egyszer egy ilyen kalandban. Ami ebben köt, az ugyanaz, ami az azonnali kiköltözésben, :)))).

qkuc 2014.11.14. 11:10:57

@zöldeketbeszélek: Már találkoztam olyan élő emberrel (2-vel, két különböző cégnél), akinek ez sikerült, :D.

2014.11.14. 11:12:05

@charlieharper: :) Igen, ez bennem is felmerult...

Ugyandehogy (törölt) 2014.11.14. 11:15:29

@zöldeketbeszélek: bakter, most hogy mondod, akkor kétszer:)

pasztasuta 2014.11.14. 11:16:02

@zöldeketbeszélek: Elolvastam az INFP-t, van egy csomo kozos pont az ISFJ-vel! :) En neha az italiai kalanddal is ugy vagyok, hogy lehet, hogy tul vallaltam magam, szoval ennyit rolam.. :)))

Ugyandehogy (törölt) 2014.11.14. 11:17:09

@Zoole[uk]: azt tudod, ugye, hogy ott minden korosztály van? ;)

Evain 2014.11.14. 11:17:42

@qkuc: Szerintem ezt te sem gondolhatod komolyan. :D

2014.11.14. 11:18:01

@zöldeketbeszélek: Nekem nem tunik meggondolatlannak, de ahogy te is mondtad, ez nezopont kerdese.

Kriszta D 2014.11.14. 11:18:03

szuper poszt, olvasom a blogot, az is szuper! teljesen feldobta a péntekemet!

qkuc 2014.11.14. 11:20:34

@Evain: Melyik részét? :D De nem szeretnék ebbe mélyebben belemászni, nem tisztem erről feltételezéseket tenni.

Na meg, egyszer élünk, :). Magánbeszélgetésben folytatódhat a gondolatmenet, :D.

De ha azt az alapállást vesszük, hogy szimpla útitársak és utazgatnak, abban én nem látok kivetnivalót. Bár a krav maga azért nem egy hülye ötlet.

SzZoole 2014.11.14. 11:22:38

@Babette.: Persze,hogy tudom:)))Beszelgetni,csak szigoruan szemkontaktus alkamazasaval:)))

qkuc 2014.11.14. 11:23:41

@Babette.: Erre lett volna egy frappáns kommentem a Gellért fürdőről, de inkább nem feszítem a húrt és dobom fel a labdát, ;).

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.11.14. 11:24:32

@Babette.: Ezek szerint az első alkalom nem traumatizált :).

@pasztasuta: Bevállaltam én is pár kiruccanást és most is bevállalnám, csak úgy érzem, nagyon veszélyessé vált a világ. Ezért félteném a posztert ha a lányom, húgom, nővérem vagy barátnőm lenne.

@qkuc: Hát a kettő több, mint a nulla, de nem sokkal...:).

@Mirjam2: lásd, mint fentebb pasztasutának :).

qkuc 2014.11.14. 11:24:54

@pasztasuta: Arra vagy kíváncsi, hogy mi köt (még) ide? :) Vagy az INTJ kontra hosszabb utazási hajlandóságra? :)

tanato 2014.11.14. 11:25:13

www.blikk.hu/blikk_aktualis/levegoben-mentett-eletet-a-magyar-orvos-2303673

Egy kis off pozitív hír a magyarokról illetve szűkebben a magyar orvosról.

Evain 2014.11.14. 11:27:21

@qkuc: Ó, én ezt nem rosszindulattal mondtam, szerintem semmi kivetnivaló nem lenne benne. Két egyedülálló fiatal, összezárva egy camperbe, az lenne a furcsa, ha nem engednének a kíváncsiságnak. Mi ebben a rossz? :)

Nálam két szabály van, és az enyémeknek is ezt fogom átadni.
Semmi olyat nem teszünk, amibe a másik színjózanul nem egyezik bele, illetve mindent csak ésszel, a következmények felvállalásával szabad és érdemes. De ez csak én vagyok. :)

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.11.14. 11:29:40

@tanato: Nézd meg a kommenteket is, komolyan mondom, nem normálisak az emberek.

qkuc 2014.11.14. 11:31:09

@Evain: Azt nem mondtam, hogy rossz.

Abból a prekoncepcióból gondoltam, hogy a helyi anyukák azt fogják gondolni rögtön, hogy nemcsak egymás mellett léteznek az utazás tengelyén, hanem kissé jobban elmélyítik az ismertséget, :))).

De nem biztos, hogy így van és ilyen vonalra sem szeretném terelni a beszélgetést. Tiszteletlenségnek tartanám a posztolóval szemben, :).

Kriszta D 2014.11.14. 11:32:02

jajajj, mostanra teljesen beszippantott a poszter blogja... nem lesz ebből értelmes munkavégzés ma már...

pasztasuta 2014.11.14. 11:32:22

@qkuc: Hat valahol osszefuggenek, ugyhogy csak meselj! :)

La Pantera 2014.11.14. 11:35:24

@zöldeketbeszélek: Szerintem nem veszélyesebb a világ, mint mondjuk 20-30 éve, csak sokkal több információ jut el hozzánk a rossz történésekről. Pont a múltkor beszélgettem valakivel, hogy mi már elsős korunktól egyedül jártunk suliba (15 perc gyalog) én meg 2 év múlva tuti nem fogom elengedni a gyerekemet, hogy egyedül menjen.

SzZoole 2014.11.14. 11:36:16

@charlieharper: a cukrasz szakma nem valo egy jogasznak,mert ott ugyanis sokkal tobbet kell tudni a gyakorlatban,mint elmeletben,jo es sok dumaval nem lehet egy tortat a semmibol szepre es finomra megcsinalni.
Az uzletbe ahol a nejem dolgozik,honapok ota keresnek cukraszt es nem talalnak megfelelo szakembert.Jelentkezo ugyan van sok,de a proba munkan eddig mind elverzett.

qkuc 2014.11.14. 11:38:30

@pasztasuta: Egyik oka egy szomorú családi esemény, a másik, hogy a mostani cégem hajlandó invesztálni az "álmaimba" aka elküld azokra a tréningekre, amikkel az esélyeim igencsak nőnének külföldön, :). De ehhez tanulmányi szerződéssel eladtam a lelkem, párdon munkaerőm fél évre és még egy félre fogom még.

Ezek a tanfolyamok pokolian drágák, :(.

qkuc 2014.11.14. 11:39:50

@La Pantera: Ó, erről érdekes kis vélemény megosztást lehetne tartani.

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.11.14. 11:41:40

off

tessék, raptor, ilyen jól keresnek a nyugati szakmunkások :

www.willhaben.at/jobs/suche?region=ATST,AT&sortfield=date&order=desc&page=2&advert=819926&offset=68

cnc, havi nettó 1370 euróval.... nevetséges.

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.11.14. 11:41:41

@adg [Au, Darwin]:

nálunk 2 hetet lehet kivenni egyszerre max. Isten hozott Nyugat-Európában. a vendéglátóbérszolgapiacon!

Ladislav 2014.11.14. 11:41:51

@adg [Au, Darwin]: "egyszer azon rohogott a fonok, hogy kettovel kevesebb ember is eleg lenne, ha nem lenne valaki folyton szabadsagon" A jó helyeken röhög, a rosszakon kirúg és őrjöng.
A kötelező kivételének szóbahozatala is nem várt reakciókhoz vezetett egy hálistennek már csak volt munkahelyemen.
Jó a poszt. A világ szerencsésebb részén egy átlagprolinak is meg van engedve, hogy 1-2 hónapig, még ha nem is fizetve, de szabadságra menjen és feltöltődjön és ne rákban haljon meg a nyugdíjba menetel előtt 5-10-20 évvel.

SzZoole 2014.11.14. 11:43:29

@La Pantera: Szerintem meg sokat valtozott a vilag 20-30 ev alatt.Az en korosztalyom(40+)tudna neked errol mit mondani,de korai lenne meg az off:)

Evain 2014.11.14. 11:43:34

@qkuc: Jah, én is leszállok a témárol.

Legyen kicsit ON is, nekem bejön a stílus. Ráadásul ha ilyen sokmindent tapasztal, erről simán írhatna is. Meg lehet belőle élni, ott van Anthony Bourdaine, az se csinál mást. :)

2014.11.14. 11:46:15

@zöldeketbeszélek: Erdekes, nyilvan ezek szubjektiv dolgok, de en pont ugy erzem hogy sokkal biztonsagosabba valt a vilag. Pl. a technologia miatt sokkal konnyebben nyomon kovetheto hogy ki mikor mit csinal mint regen, es sokkal konnyebb pl. segitseget kerni szukseg eseten (az is segit hogy egyre jobban elterjed az angol mint nemzetkozi nyelv, igy a vilag szinte barmely reszen lehet kommunikalni az emberekkel, hatosagokkal). A nok erdekkepviselete is sokkal erosebb, igy jobban meggondoljak azok akik esetleg artananak nekik mert jobban felnek a kovetkezmenyektol. Termeszetesen a sajtobol nem lehet kiindulni, ott mindig remtortenetek jelennek meg, de hat az ott dolgozok ebbol elnek. Szerencsetlen esetek mindig voltak es lesznek, ezek egy reszet megfelelo elettapasztalattal es emberismerettel el lehet kerulni, mas reszet sajnos nem.

Mindenesetre ha valaki mindig egy helyen el es csak mar jol ismert emberekkel erintkezik, azzal valojaban veszelybe sodorhatja onmagat, hiszen nem szerez elettapasztalatot es naiv, vedtelen lesz egy varatlan helyzettel vagy rosszindulatu idegennel szemben. Termeszetesen vannak fokozatok; amit a mai szerzo kepvisel az talan az egyik veglet, de neki mukodik. A masik veglet az amit a szaudi szulok csinalnak peldaul, akik szo szerint nem engedik ki a lanyokat a lakasbol es megtiltjak hogy ferfiakkal beszeljenek; sajnos idonkent ez tragediaval vegzodik, barmilyen ferfi akivel a lany megismerkedik pl. interneten vagy baratnokon keresztul, komoly bajba sodorhatja a lanyt a naivitasa, tapasztalatlansaga miatt.

2014.11.14. 11:49:15

A félmeztelen szörfös fickókról persze semmi kép, mi?
Hmpf hork meh.

qkuc 2014.11.14. 11:50:53

@Th's child: Akkor nemcsak nekem van hiányérzetem ..., :).

pasztasuta 2014.11.14. 11:52:48

@qkuc: Ertem, de akkor ez vegulis a terv resze. ;)

2014.11.14. 11:53:01

@házelőtthinta: Ez tényleg szörnyű. :(

pasztasuta 2014.11.14. 11:54:25

@tanato: pozitiv off 2: magyar rovidfilm nyert itt:
www.carshorts.com/
nekem tetszett. :)
Na jo megyek dolgozgatni, mert nekem nincs sztrajk. :(

La Pantera 2014.11.14. 11:58:17

@Zoole[uk]: Mondjuk már én is 40+ vagyok, igaz, még csak kezdő:) szóval úgy értettem, hogy őrültek akkor is voltak, csak esetleg nem értesültél róla ilyen mennyiségben. Például pár éve volt az osztrák Fritzl-ügy, amikor pincében tartotta az apa a lányát, stb. és ezen csámcsogott a fél világ. 20-30 éve tudomást se szereztél volna az ügyről, maradt volna Ausztriában belső hír. Most meg kinyit az ember egy újságot, megnézi a híradót, leül az internethez és rögtön jön, hogy levágta, megölte, elütötte, lelőtte, stb.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.11.14. 11:58:19

@La Pantera: Vannak dolgok, amelyek nagyon megváltoztak. Pld. sokkal több az autó, ezért a bringázás a közutakon sokkal veszélyesebb. Agresszívebben vezetnek az emberek, türelmetlenebbek. Mondjuk ez nincs a kalandozással közvetlen összefüggésben, de talán valahol mégis.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.11.14. 11:59:55

@Mirjam2: A technológia a bűnözőknek is több módot és alkalmat kínál arra, hogy másoknak ártsanak.

La Pantera 2014.11.14. 12:01:50

Ja a poszthoz: bevállalós, talpraesett lány, gratula a bevállalósságához. A blog is nagyon olvasmányos!

adg 2014.11.14. 12:05:20

@zöldeketbeszélek: Van tobb komment is hozza? Mert nekem csak ot jelenik meg, azok kozul negy pozitiv volt, az otodik meg egy pocs. Ez meg nem is olyan rossz arany. :)

La Pantera 2014.11.14. 12:05:51

@zöldeketbeszélek: Az autókat illetőleg igazad van, mondjuk én a konkrét példánál maradva inkább a "rossz" emberektől féltem a gyereket, hiszen őket olyan könnyű becsapni.

2014.11.14. 12:07:39

@zöldeketbeszélek: A bunozoknek nem kell tobb mod es alkalom, hidd el. Ha valaki artani akar valakinek, az mindenhol meg tudja tenni, kis faluban minden technologia nelkul ugyanugy mint nagyvarosban internettel stb. Ha meg valaki normalis, akkor nem fog azert megtamadni valakit mert konnyebben megtehetne.

2014.11.14. 12:09:34

@Th's child: @qkuc: Megis mit kepzeltek! Ez nem az a blog! :)

qkuc 2014.11.14. 12:13:18

@Mirjam2: Szerencsére ismerek egy másik blogot, úgyis rég jártam már arra, ;).

bpetya75 2014.11.14. 12:13:51

@adg [Au, Darwin]:

Én is pont ezt néztem. mi a baj a kommentekkel? Az, hogy az egyik politizál, sajnos természetes. A pöcstöt meg inkább sajnálni érdemes. ;-)

bpetya75 2014.11.14. 12:17:13

@La Pantera:

Szerintem pedig Zöldinek van igaza. Régebben a sokkal lassabb és szűkebb infóáramlás miatt a devianciáikat kénytelenek voltak jobban elnyomni magukban a ferdék. Most lépten-nyomon "jó" példák tucatjai jönnek velük szemben. Így könnyebben kaphatnak kedvet a kiélésükre.

adg 2014.11.14. 12:21:07

@bpetya75: lehet, hogy kimoderalodtak. Bar a blikknel ezt ketlem, de sose tudni.

bpetya75 2014.11.14. 12:27:50

@adg [Au, Darwin]:

Annyira azért nem durva a trollhelyzet szerintem, hogy egy ilyen ártalmatlan hírre ráugranának. Meg a blikk se lehet az a nagy moderátorkodó. Bár nem szoktam olvasni őket, úgyhogy hajnalkaezttenemtudhatom.

2014.11.14. 12:29:25

@bpetya75: Varjal, lehet hogy felreertem - mit ertesz 'ferdek' vagy 'deviancia' alatt? A gyerekekre es nokre altalaban teljesen 'normalis', csak kegyetlen vagy gonosz, heteroszexualis ferfiak veszelyesek. Nem vettem eszre hogy ezekbol latvanyosan tobb lenne mostanaban mint regen. Ha arra gondolsz hogy a melegek vagy transszexualis emberek kevesbe bujkalnak mint regen: ez igaz, viszont altalaban nem ok szoktak gyerekeket es noket zaklatni.

La Pantera 2014.11.14. 12:31:41

@bpetya75: Ez igaz, de a modern technológia miatt könnyebb lelepleződni is! Pl. milyen internetes oldalakat nézel, mobiltelefonon a cellainformációk (hány bűnösnél ez volt a döntő, hogy a helyszínen volt a tett elkövetésekor), internetes levelezés, Facebook- aktivitás, stb.

2014.11.14. 12:38:21

Tenyleg nagyon jo a posztolo blogja, de most mar MUSZAJ lenne dolgoznom ezen a laptopon, segitseg! Miert nincs bennem semmi onfegyelem? Nem mindig lehet celtalanul utazgatni meg blogokat olvasni egesz nap, valakinek penzt is kell keresni, na... Javaslom hogy holnap legyen egy poszt amiben a szerzo napi 14 orat dolgozik fegyelmezetten harom muszakban egy olyan orszagban ahol meg ertekelik a protestans etikat, kozben szigoruan nevel ket gyereket, a nyugdijara gyujt stb. Ilyen leha, erkolcstelen eletet propagalo posztoknak, mint a mai, nincs helyuk a munka alapu tarsadalomban.

X0Y0ZQ3 2014.11.14. 12:41:40

@házelőtthinta:
Látod? Pont ezért kell cnc marósnak menni, nem pedig esztergályosnak :))
Meg pont ezért járnak át a határmenti városokból Svájcba melózni az osztrákok.

édeskömény (törölt) 2014.11.14. 12:41:40

szervusztok, régi olvasóként csatlakoznék.

"Én közel tíz évig halogattam, vártam a megfelelő útitársra, aki majd végre nekivág velem a nagy kalandnak. Meg is érkezett, el is ment"

O:
az én útitársam' akivel jó ideje birkózom, hogy induljunk, éppen ma hajnalban jelentette be, hogy mégis mással képzeli el a nagy utazást, ezért igazi lélekcsemege volt a mai írás :) köszönöm!

én bankszektori állást, bpi öröklakást és a folytonos megfelelési kényszer miatti szorongást hagyom magam mögött.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.11.14. 12:45:23

@adg [Au, Darwin]: Egyáltalán, egy ilyen pozitív, normális hírhez minek kell valami rossz szájízt okozó politikai baromkodást kommentelni?
@La Pantera: Így igaz. Én még a mobbingtól is féltem, állítólag van valami jó szakkönyv, hogyan kell ezt kezelni, még keresem.
@Mirjam2: Arra gondoltam, hogy pld. az Internet segítségével a halász (bűnöző) hálójába sokkal több kis hal (áldozat) akadhat fenn potenciálisan. A személyes motivációjú bűntettek persze nyilván nem fognak ettől megszaporodni, nem is ezekre gondoltam. Meg ugye ott van az is, hogy ma már egy tehetséges és bűnöző hekker nagyobb kárt tud tenni, mint egy tucat bankrabló. (Szerinted túl sok Person of Interestet nézek :))?)

bpetya75 2014.11.14. 12:46:46

@Mirjam2:

Összekeversz Maxszal ;-) Attól, mert vallásos vagyok, még nem osztom az összes hülyeségét a melegekkel, meg a transzneműekkel kapcsolatban (sem). Bár az tény, hogy koncsitától kiver a hideg verejték, de annak más oka van.

Pont nem azt írtam, hogy több van belőlük, hanem hogy manapság könnyebben felszínre jön az erőszaktevőben vagy a pedofilban a hajlam, hiszen ezer példát talál, erkölcsi kibúvókat gyárthat, akár megoszthatja a neten hasonszőrűekkel a nyomorát.

@La Pantera:

Ebben meg neked van igazad, de ez már sokszor nem segít az áldozaton. Azt se tudom, hogy milyen lehet ezeknek az ügyeknek a felderítettségi aránya, nem is beszélve arról, hogy hány olyan eset lehet, amiből nem lesz ügy.

morsels (törölt) 2014.11.14. 12:56:48

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:
8 het szabadsag.... ilyenkor mindig elsargulok az irigysegtol.

Határátkelő 2014.11.14. 13:02:52

Ha valakit érdekel, akkor most került ki egy poszt az új oldal aktuális helyzetéről - és még egy kép is van hozzá... :)

hataratkelo.blog.hu/2014/11/14/elso_pillantas_az_uj_hataratkelore

2014.11.14. 13:09:26

@bpetya75: Bocsi, felreertettelek mikor a 'devians' szot hasznaltad :). Nyilvan errol nincsenek objektiv informaciok, igy szubjektiv marad a kerdes hogy most biztonsagosabb-e az elet mint regen; szerintem most, de ez csak az en szemelyes erzesem. Pl. a szexualis es fizikai eroszakot gyerekek es nok ellen nagyon nagy reszben csaladtagok vagy a gyerekhez / nohoz kozel allo szemelyek kovetik el, ezek az esetek pedig a modern nyugati tarsadalomban sokkal kevesbe gyakoriak mint regen. Termeszetesen az emberek fantaziajat jobban foglalkoztatja az ismeretlen elkoveto aki becserkeszi aldozatat az interneten es lecsap ra, de az esetek 99%-aban nem ezek veszelyeztetik pl. a gyerekeket, hanem a nyulkalos nagybacsi vagy tanar stb. A legjobb vedelem az aldozatok szamara a nyilvanossag es az ha komolyan veszik oket: a potencialis elkovetot az fogja leginkabb visszatartani ha attol fel hogy az aldozat beszamol a szuloknek / hatosagoknak arrol ami tortent es ennek kovetkezmenyei lesznek.

2014.11.14. 13:14:34

@zöldeketbeszélek: Lasd a fenti kommentemet - a legnagyobb veszelyt gyerekekre / nokre nezve a sajat csaladtagjaik, szomszedaik, 'barataik', tanaraik jelentik, nem az interneten megismert idegenek. Termeszetesen az utobbi esetek izgalmasabbak egy ujsagiro szamara, igy sokkal nagyobb nyilvanossagot kapnak mint a csaladon beluli eroszak peldaul.

2014.11.14. 13:20:25

@édeskömény: Sok szerencset, remeljuk beszamolsz majd az elmenyeidrol egyszer...

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.11.14. 13:22:30

@morsels: Azért az hozzátartozik, hogy ez a 40 nap szabadság úgy épül fel, hogy:
25 nap alapszabadság
7 nap túlórákból összegyűjthető és kivehető "flexi time"
8 nap különféle "floating holiday"-ek.

Ami azt jelenti, hogy en be szoltam járni ünnepnapokon is dolgozni mert jobban szeretem inkabb a nyaralásokat meghosszabbítani, mint otthon maradni 1-1 hétfőn elszórva az évben össze-vissza.

Szóval van 40 napnyi szabadságom, de hozzátartozik hogy emellett nekem csak hétvége + Karácsony van (az "nem floating" ünnep), ami szabad.

Persze nem panaszkodom, csak gondoltam árnyalom azért a képet. :)

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.11.14. 13:24:25

@Mirjam2: Igazad van a családon belüli erőszakot illetően. De sajnos az mindig is létezett. Ehhez az utóbbi évtizedekben hozzáadódtak az internetes bűncselekmények is, amelyekbe a bűnözők sokkal több gyereket (és felnőttet) be tudnak vonni a világháló segítségével, mint bármelyik konzervatív eszközzel ezelőtt.

SzZoole 2014.11.14. 13:26:58

@La Pantera: Nyilvan a '80-as evekben is megvoltak ezek a tortenesek,de akkoriban nem volt annyi veszely forras,mint napjainkban.Csak egy pelda;akkoriban nagyon nehezen lehetett a droghoz hozza jutni,napjainkban max. fel ora,akkoriban nem kellet felned egy szorakozohelyen,disco,hazi buli,hogy belekevernek valamit(GHB vagyis Gina)az italodba.Napjainkban,ha lanyom(18)megy egy szulinapra vagy akarhova mindig elviszem es bekiserem es erte is megyek.Mar O is nagyon jol tudja,hogy csak bontatlan italt ker maganak es maganak bontja ki es nem hagyja ott sehol orizetlenul.En ilyenekre gondoltam.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.11.14. 13:28:26

@Zoole[uk]: Nagyon jól teszed. A lányod nem érzi ezt korlátozásnak?

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.11.14. 13:31:43

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Ez sem rossz, tetszik a rendszered. Mondjuk kisgyerekesként jobban járnék a sok részre elosztott szabival, de ha mondjuk még gyerekvállalás előtt állnék és választhatnék, inkább a hosszabb ideig tartó de ritkább szabit választanám és minden évben egy igazi 'agypucolós' hosszabb utat terveznék :). A páromnak idén nyáron úgy felgyűltek a szabadságai, hogy egy egész hónapot itthon tölthetett és mondta is, hogy kellett már nagyon, hiszen az maga egy hétbe is beletelt, hogy a céges dolgokat 'elengedje', lazítani csak ez után tudott.

SzZoole 2014.11.14. 13:31:47

@zöldeketbeszélek: Abszolult nem,sokszor az en velemenyem is kikeri,nem mint apa-lanya,hanem mint barat a baratet.Tudja,hogy otthon is,itt is jartas vagyok az ejszakai vilag rejtelmeiben,ezert inkabb mindig kerdez es en valaszolok neki,oszinten.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.11.14. 13:38:27

@Zoole[uk]: Hát most könyveld el nagy tiszteletemet :)!

Remélem, nálunk is hasonlóan fog majd működni a dolog.

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.11.14. 13:40:02

@bpetya75: na, téged is látni olykor, örülök :-)

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.11.14. 13:41:37

a Blikk meg valamiért tiltólistás itt Indonéziában, úgyhogy nemtom, mit csinált a szupermen orvos. (túl sok csöcs van a címlapon, vagy miért lett kiszórva, nem tudom.)

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.11.14. 13:44:33

@Dragonlady (now in Indonesia): Megmentette egy infarktus-gyanús férfi életét, az egész repülőút alatt őt ápolta egy nyugdíjas szemészorvossal együtt. Egyébként fiatal doktornő volt az illető.

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.11.14. 13:45:13

@édeskömény: szerintem lesznek itt jelentkezők, ha másik útitársat keresnél. esetleg ha feldobnál egy szörfdeszkás képet? :-D

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.11.14. 13:45:57

@bpetya75: Egy kicsit meglepődtem én is a szóhasználatodon, de így mindjárt más :).

La Pantera 2014.11.14. 13:46:37

@Zoole[uk]: Ezekbe még bele se gondoltam, mi lesz, ha kamaszok lesznek. Egyelőre mindhárman 5 év alattiak:)
Nagyon jó egyébként, hogy ilyen kapcsolatban vagy a lányoddal!

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.11.14. 13:53:40

@zöldeketbeszélek: köszi,
hogyan lehet ebbe belekötni? hogy miből volt pénze két orvosnak repjegyre, vagy mi? :-(
nemrég mesélte egy haverom, hogy szívinfarktusban meghalt valaki a repülőn, amin utazott (Bangkok-Anglia), már nem tudtak rajta segíteni, le is szálltak valahol Indiában azért, hogy a holttestet letegyék, de az illető feleségét nem engedte be az immigration, hagyhatta ott a halott férjét :-( na csak ilyen ne történjen az emberrel. bár legalább gyorsan meghalni... na az nagy kegyelem :-(

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.11.14. 13:58:25

@Dragonlady (now in Indonesia): Az egyik hülye politizálni kezdett, a másik hülye meg pont mint gondoltad, rákérdezett, honnan lehet pénze a dokinak a nyaralásra. :S

SzZoole 2014.11.14. 14:02:45

@zöldeketbeszélek: Koszi:)))

Csak neveles kerdese,jobb kialakitani egy barat-barat kapcsolatott,mindent megbeszelni,oszinten,es azert a sajat tapasztalatok sem egy hatrany.

SzZoole 2014.11.14. 14:06:08

@La Pantera: 5 alatt,akkor meg raersz aggodni:)
Nem csak a lanyomal a fiamal is ilyen jo a kapcsolat,O is mindig kerdez,bar O meg csak 16 lesz aprilisban.

adg 2014.11.14. 14:07:23

@Dragonlady (now in Indonesia): "nemrég mesélte egy haverom, hogy szívinfarktusban meghalt valaki a repülőn, amin utazott "

Majdnem igy tortent, hogy egy airbus a380-as leszalt Darwin faluban. Ha jol emlekszem Sydneybol ment Szingapurba, es valaki infarktust kapott. A kapitany meg ugy dontott, kidobjak darwinban inkabb amig el, minthogy meghaljon szingapurig. Es ezzel az akcioval ok voltak az elso es egyetlen A380-as itt. Sajnos a gep tul nagy, nincs annyi utas errefele, pedig a repter boven alkalmas lenne ra.
Az utas tulelte.

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.11.14. 14:19:32

@adg [Au, Darwin]:
még jó, hogy volt hol leszállni....
én valamikor 2007 magasságában láttam A380-t, amikor még nem repültek forgalomban, valami promóciós túra miatt repült át Chiang Maiba pár órára. ellógtam a suliból délután, hogy megnézzem :-) meglepő volt, hogy minimális üzemanyaggal (csak 1 órát repült vissza Bangkokba) mennyire pikk-pakk könnyedén felszállt. azóta én se láttam többet, pedig mindig lesek.

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.11.14. 14:26:28

@X0 Y0 ZQ3:

félelmetes...a svájci mosogató lehet jobban él mint az osztrák szakmunkás...

peacefroggg 2014.11.14. 14:30:09

@Dragonlady (now in Indonesia): hallottam egy hasonló történetet, fordított végkifejlettel:
Egy idős amerikai házaspár Európában járt körúton és a bácsi meghalt Budapesten. Az utazásszervezők intézkedtek, gondoskodtak a halott hazaszállításáról, majd mikor mondták a néninek, hogy akkor itt van haza a repjegye a "papával", a hölgy kijelentette, hogy hát ő nem megy haza, csak majd ha vége a körútnak.
Persze lehet, hogy megbeszélték, hogy akármi történjék az egyikkel, a másik végigcsinálja, mert ez volt az álmuk...

2014.11.14. 14:44:04

@zöldeketbeszélek: Igen, viszont a csaladon beluli / ismerosok, tanarok altal elkovetett eroszak jelentosen csokkent, es mivel altalaban ezek teszik ki az esetek nagy reszet, ezert feltetelezem hogy osszesegeben csokkent a kiszolgaltatott nokre / gyerekekre leselkedo veszely.

2014.11.14. 14:47:16

@Zoole[uk]: Na ez a legfontosabb, hogy a gyereked megbizik benned es tudja hogy barmit elmondhat neked, te mellette fogsz allni. Ennel hatekonyabban nem lehet szerintem vedeni egy gyereket.

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.11.14. 15:00:02

@peacefroggg: elég bizarr.
vagy már ennyire unták egymást :-/

SzZoole 2014.11.14. 15:05:33

@Mirjam2: Nem mindig jo,vagyis jo,csak valamikor nehez uralkodni magadon az indulatok miatt.Pl.A lanyomnak volt egy fiubaratja,szegeny srac fel arva volt az anyja meghalt rakban.A sracot az apja es az idosebb testverei neveltek,az apa tobb idot toltott a pub-ban a haverokkal,mint a gyerekeivel.Ennek meg is volt a latszatja a sracon.Horror es porno filmeken szocialzalodot es not fel.Csaladtagkent bantunk vele,a nejem fia kent kezelte.Eleg sok idot toltott nalunk es velunk,bar nem aludhatott itt egyszer sem.
Mikor a lanyom szakitott vele,utanna elmondott 1-2 dolgot,hogy a srac mire akarta rakenyszeriteni es hogy hogy probalta erzelmileg zsarolni.Szerencsere a lanyom mindig tanacsot kert mindkettontol igy eleg sok dolgot el tudott haritani a sracal szembe.Na ilyenkor probalj meg uralkodni az indulatokon,hogy ne rautalo magatartasal magyarazd el a sracnak,hogy az amit tenni akart a lanyomal az nem jo.Ezert sokszor csak a nejem beszelt a sracal es mondta neki hogy addig oruljon,mig nem en magyarazom el neki.

wuaaa 2014.11.14. 15:06:52

@rezsöatya: ..csak hogy ne úgy tűnjön, mintha nemzeti légitársaság lenne (mint anno a Malév - Hungarian Airlines, pl.) .. :)

@Dragonlady (now in Indonesia): "..meglepő volt, hogy minimális üzemanyaggal (csak 1 órát repült vissza Bangkokba) mennyire pikk-pakk könnyedén felszállt.."

Ja, ha nincs benne az a kb. 150 tonna amit magával vihetne, akkor tényleg pikk-pakk könnyedén száll fel... (ami egyébként kb. kétszer annyi, mint a Pápán állomásozó C-17 esek terhelhetősége, pedig az se egy törpe gép).

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Csak neked, érdekességként :
www.sysla.no/2014/11/14/maritim/bli-med-inn-i-verdens-forste-skipstunnel/?utm_source=webwidget&utm_medium=banner&utm_campaign=popularization

montroyal ( CAN qc) 2014.11.14. 15:07:21

@Babette.: @NIKI LAURA: nekem meg lesz a 66-os ez orom ... a sajnalatos hogy eleg hamar ... na jo van meg par ev ...

Hari Seldon 2 2014.11.14. 15:12:48

@Philosoraptor:
Az a helyzet, hogy sok kimenő magyar egy dologról nagyon elfelejtkezik (ahogy hinta is), nevezetesen arról, hogy aki ott kint él, ott nőtt fel, annak már a családja révén van már gyerekkoruk óta egy bizonyos egzisztenciájuk. Gondolok arra, hogy már kiskoruktól a szüleik gyűjtöttek neki lakásra valót, vagy legalább olyan megtakarítást, aminek kamataiból részben fedezik az albérletet. Sorolhatnám. És ugye előbb utóbb megörökli a nagyi dédi lakásást...

Aki meg most megy ki hambisütőnek, gyakorlatilag 0-ról kell felépítenie a saját egzisztenciáját. Lakás, megélhetés, biztosítás, nyugdíj.

Szóval más pályát kell befutni.

(Egy CNC-snek aki ott nőtt fel, simán elég lehet az 1340 Euro, mert már van annyi a bankban, hogy a lakás egy jó részét fedezi)

SzZoole 2014.11.14. 15:15:36

@montroyal ( CAN qc): Egy '74-es big blocks-os Corvette Stingray-el en is csatlakoznek:)))

montroyal ( CAN qc) 2014.11.14. 15:18:43

ez a post megint csak noknek szol? vagy tudtok olyan Web site-ot ahol a vilag masik felen elo lakokocsis nok, remenytelenul keresnek hozzajuk csapodo ferfiakat ... sot ha nem tudnak surfolni az se baj ...

ez a lakokocsis dologrol en is almodozom de minden ismerosom azt mondja dilis vagyok , megallapodott, jol bejaratott ,tul kenyelmes eletvitellel , ez nem megy csak akkor ha semmink, nincs semmit nem veszthetunk ..

montroyal ( CAN qc) 2014.11.14. 15:20:43

@Zoole[uk]: OK meg par év .. mert en pont 66evesen fogok menni .. ha addig megerem ..

SzZoole 2014.11.14. 15:32:48

@montroyal ( CAN qc): Addig hatha en is megveszem azt a jatszo autot,meg van addig 6-7 ev:)))

Ugyandehogy (törölt) 2014.11.14. 15:56:51

@Zoole[uk]: és ha átveti a vállán a mellyit?

SzZoole 2014.11.14. 16:03:11

@Babette.: akkor is tartom a szemkontaktust:)

2014.11.14. 16:08:06

@zöldeketbeszélek: Arra, hogy csokkent az eroszak? Biztosan lehetne talalni statisztikat, de felesleges, mivel mindenki tudja hogy megvaltoztak a tarsadalmi normak; pl. regen normalis volt a csaladapa reszerol a gyerekeit / feleseget verni, ma mar nem az, es torveny is bunteti. Ugyanigy regen tabu tema volt a gyerekek / nok / cseledek ellen csaladon belul elkovetett szexualis eroszak, az aldozatok neman szenvedtek, ma viszont ezeknek az eseteknek a nagy resze nem fordulhatna elo mert rendorsegi ugy lenne belole.

SzZoole 2014.11.14. 16:26:09

@Mirjam2: apám 75,anyám 74,a bátyám 51,nővérem 47,en 40 éves vagyok,de apám egyetlen egyszer sem emelte ra a kezet senkire a családban,pedig egy elege konzervativ ember,anyám rám néha ramcsapott egyet a fakanalal,de annak oka volt:)))

2014.11.14. 16:28:02

@Hari Seldon 2: Így van. Többek között ezért is kemény kint élni.

morsels (törölt) 2014.11.14. 16:48:19

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:
Ja, az mas.
Akkor a 25 nap szabadsag miatt egy arnyalattal vilagosabb sarga vagyok.

Ugyandehogy (törölt) 2014.11.14. 16:49:58

@Mirjam2:
"Nem vettem eszre hogy ezekbol latvanyosan tobb lenne mostanaban mint regen"

nem több volt, vagy kevesebb, hanem másféle.
például azt vettem észre, hogy régen több volt a mutogatós meg cukrosbácsi.

Ugyandehogy (törölt) 2014.11.14. 16:52:53

@édeskömény: az utóbbit nem tudom garantálni, önmaga elől nem szökhet meg az ember.

Ugyandehogy (törölt) 2014.11.14. 16:54:37

@bpetya75:
"manapság könnyebben felszínre jön az erőszaktevőben vagy a pedofilban a hajlam, hiszen ezer példát talál, erkölcsi kibúvókat gyárthat, akár megoszthatja a neten hasonszőrűekkel a nyomorát. "

gondolod?
nem gondolkodtam ezen, de elsőre nem ezt gondolnám.

Ugyandehogy (törölt) 2014.11.14. 16:58:35

@zöldeketbeszélek: @Mirjam2: jobb helyeken meg kötelező a minimum 2 hét szabadság,
hogy kiderüljön, nincs-e valami susmus a dolgozó munkájában vagy üzleti kapcsolataiban.

Ugyandehogy (törölt) 2014.11.14. 17:00:44

@Dragonlady (now in Indonesia):
"gyorsan meghalni... na az nagy kegyelem :-("

hát nem tudom. bizonyára vannak előnyei.
de nem lehet elbúcsúzni...

Ugyandehogy (törölt) 2014.11.14. 17:04:14

@montroyal ( CAN qc):
"a sajnalatos hogy eleg hamar"

ezt nem értem...

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.11.14. 17:05:56

@Babette.: ok, hátrányai mindennek vannak, pl hogy halott lesz az ember így is, úgy is....
de a hetekig, hónapokig, évekig tartó súlyos betegséget, szenvedést, nekem mindenképpen veri.

Ugyandehogy (törölt) 2014.11.14. 17:06:34

@montroyal ( CAN qc): egy olyan lakókocsival, ami a Meet the parentsben van Nironak, azzal én is el tudnám képzelni..

Ugyandehogy (törölt) 2014.11.14. 17:08:10

@Dragonlady (now in Indonesia):
én is így voltam vele.
de most valahogy olyan passzban vagyok, hogy mindegy hogyan, csak sokáig éljek még itt az emberemmel.

vagy csak túl sok temetésen voltam mostanában...:(

Ugyandehogy (törölt) 2014.11.14. 17:10:49

@Mirjam2: szerintem nem lehet ilyen statisztikát találni.
olyat igen, hogy a bűncselekmények száma hogyan változott, és azon belül az erőszakos bűncselekményeké, de az meg attól is függ, hogy a Btk éppen mit minősít bcs-nek.

egyébként érdekes, múltkor láttam egy chartot, ami szerint Ausztráliában a legmagasabb a nők elleni erőszak száma. arra már nem emlékszem, hogy a valóságban miért nem igaz ez.

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.11.14. 17:12:23

@Babette.: :-(
na én se úgy gondoltam, hogy a közeljövőben.... hanem, majd.... (rettenet, nálunk a családban mindenki legalább 85-90 évet él, két dédmamám száz felett halt meg, nemnemnem ezt nem.)

tanato 2014.11.14. 17:14:54

@Babette.: Az attól függ hogy 30 vagy 90 éveidben halsz e meg gyorsan.

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.11.14. 17:19:22

@Babette.: valszeg azért nem, mert ott mondjuk 95%-ban rendőrségre mernek menni a nők ilyennel, Magyarországon meg 5%-ban. (Zsanett ügy és társai, áldozatok szisztematikus meghurcolása a médiában, rendőrök bunkó reagálása, stb stb stb)

Ugyandehogy (törölt) 2014.11.14. 17:22:34

@Dragonlady (now in Indonesia): egyelőre nálunk is (kivétel az apám), és egy cigányasszony nekem is 93 évet jósolt, hát remélem, igaza lesz.

Ugyandehogy (törölt) 2014.11.14. 17:23:24

@tanato: naja, nagymamám a végén már várta a halált.

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.11.14. 17:25:21

@tanato: köszi, HVG az rendben van :-)
(szóval Argentínába ment éppen szerencsétlen szabadságra, na ezért kötöttek bele, nemcsak a belekötés szánalmas, hanem az is, hogy ez tényleg kérdés lehet a mai orvosi fizetések mellett. mellesleg nem lennék meglepve, ha az illető Németországban dolgozna igaziból.)

tanato 2014.11.14. 17:26:53

@Dragonlady (now in Indonesia): Én is arra vetek,de erről nem írnak,hogy hol dolgozik,csak azt hogy Szabó Réka és Pesten végzett.

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.11.14. 17:28:42

@tanato: ja és ez milyen már, hogy alá kell írni, hogy vállal minden felelősséget. ok, persze, orvos, nyilván nem újdonság, de éppen betolt egy viszkit a cikk szerint, nincs megfelelő felszerelés, gyógyszerek se. ok, nyilván senki nem vár el emberfelettit, meg nem lesz következménye, ha az adott körülmények között nem tudja megmenteni a beteget, de ha mégis becsúszik egy műhiba, benéz valamit, vagy a szokásos gyógyszer/műszer hiánya miatt rossz döntést hoz, akkor a nyakába varrják?

tanato 2014.11.14. 17:44:31

@Dragonlady (now in Indonesia): Jó kérdés,erről a felelősségszabályról én sem tudtam.Szerencsére nem kerültem még hasonló helyzetbe.Közúton,ünnepségeken annál többször.

montroyal ( CAN qc) 2014.11.14. 17:47:55

@Babette.: nalunk azt csak az allami dolgozoktol felfele ( rendorok tuzoltok buszvezetok stb) engedhetik meg maguknak , sokan vesznek is amikor nyugdijba mennek KORKEDVEZMENNYEI es egy hatalmas primmel... de 1-2 ev mulva feleert lehet venni mert sokan beleugranak de megbanjak nem tudjak kihasznalni masra kellene a penz ..

montroyal ( CAN qc) 2014.11.14. 17:50:22

@Babette.: egyszeru

66-oson altalaban 66 evesen mennek vegig .. a sajnalatos hogy hamar be fog kovetkezni ... de meg erthetobben vén kecske leszek ..

montroyal ( CAN qc) 2014.11.14. 18:12:48

@Mirjam2: lattam a TVben egy vitamusort azzal kapcsolatban hogy filmeztek hanyan, hogyan szolnak be egy setalo nonek .. na most beindult a feminista hadsereg, kulombozo plakatok mint ; ha cutenak talasz fogy be csak a pofadat , nem kertem toled semmit fogd be a pofad ... szoval durva de megmagyaraztak hogy ez sexualis agressio erintes nelkul.. szoval komoly baja is lehet egy bunko beszolasbol , de hol a hatar mi a bok es mi az agresszio ..
na ezt a holgy donti el ... gondolom az australiaban felmeztelenul surfozok megengedhetnek egy-ket beszolast , ugy mint egy elegans helyen jol oltozott vastag penztarcasok is ..

2014.11.14. 18:26:48

@tanato: @Dragonlady (now in Indonesia): Ha mar mindenkeppen szivinfarktust vagy hasonlot tervez valaki repulon, ajanlani tudom az India-London jaratokat, az ezeken elofordulo egy fore juto orvosok szama miatt. Egyszer tanuja voltam mikor elhangzott a nagy kerdes, 'van-e orvos a repulon', es kb. 20 indiai felallt es megindult a stewardess fele, ugy nezett ki mintha azt jelentettek volna be hogy ingyen osztanak valamit.

2014.11.14. 18:33:31

@montroyal ( CAN qc): En a beszolast sertonek erzem, fuggetlenul attol hogy kitol jon. En sem mondanam egy szerintem jol kinezo idegen pasinak hogy 'jol all rajtad az oltony' vagy 'de jo segged van' vagy 'de szep magas vagy' vagy akarmi, mivel konnyen lehet hogy a pasi nem kivancsi a velemenyemre a kulsejerol es emberi meltosagaban sertenem ezzel. Ha tetszik neked valaki es kozelebbi kapcsolatot akarsz vele, akkor maskepp is lehet kozeledni. Ha pedig errol nincsen szo, akkor felesleges szerintem egy idegennek a tudtara adni hogy mit gondolunk a kulsejerol.

De ez a mai utolso hozzaszolasom ebben a temaban, mert nem akarok megint belebonyolodni.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.11.14. 18:35:14

Ma váratlanul meglátogatott minket anyósom...

2014.11.14. 18:36:11

@Babette.: Hogy mik vannak - ilyenrol meg nem hallottam. Lehet hogy ezert volt nemreg tavol Vida Ildiko 2 hetig? :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.11.14. 18:41:21

@Dragonlady (now in Indonesia):
Az itt is tiltólistás.
Külön kell kérni a szolgáltatótól hogy oldja fel a tilalmat.
A felnőtt tartalmak közé sorolja.
Természetesen én is a Blikk miatt kértem a feloldást...
Mindig a Blikket olvasom...
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

2014.11.14. 18:41:22

@diggerdriver: Hogyhogy? A repuloter kornyeken jart Pesten es gondolta beugrik?

SzZoole 2014.11.14. 18:44:44

@diggerdriver: Azert egy kave erejeig marasztaltad:)))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.11.14. 18:50:12

@Babette.:
Szar dolog rákosan búcsúzkodni hidd el nekem.
Akkor már inkább hirtelen gyorsan álmában mint nagyapám...
Nem úgy mint az utasai sikítozva...
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

2014.11.14. 18:51:25

@Zoole[uk]: Persze, nem is minden csaladra ertettem, csak altalaban a trendekre. (Azzal sem ertek egyet ami UK-ben van hogy egy pofonert feljelentheti a gyerek a szuleit, de ebbe a temaba nem mennek bele inkabb, messzire vezetne...)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.11.14. 18:55:52

@Mirjam2: @Zoole[uk]:
Eddig 2ezer kilométerről nézett bele a tányéromba most gondolta megnézi közelebbről.

Nigro notanda lapillo 2014.11.14. 19:05:07

@bpetya75: szerintem pedig @La Pantera làtja jól. nincs több deviàns, "rossz" egyed mint régebben, csak most ki lehet mondani, lehet róla beszélni.
2 példa:
- gyerekkkoromban(digitàlis technika még a kanyarban sem volt), àttételesen kétszer kerültem "kapcsolatba" pedofillal(egyszer sem vàltam àldozattà), egy tanàr az àlt.isk.ban és egy szomszéd utcàban lakó bàcsi, mindkettôt elkaptàk, a szûkebb lakókörnyezeten kívûl senki sem hallott róla.
-nagymamàm mesélte, hogy a kisvàrosban mindenki tudta melyik pap/tanàr/polgàrtàrs veszélyes, de tabu volt...

DieNanny CH 2014.11.14. 19:07:12

@zöldeketbeszélek:

Hű, a P.o.I. nálam is kedvenc... :-)

tanato 2014.11.14. 19:07:51

@Mirjam2: Indiai orvosok vannak bőven az UK-ban is meg az USA-ban is.

SzZoole 2014.11.14. 19:08:07

@diggerdriver: Szolj,ha ki kell vinni a reptere,neked szivesegbol is megteszem:)))))
(Remelem Ildi nem olvassa:)))))

Ugyandehogy (törölt) 2014.11.14. 19:08:43

@Mirjam2: neeem, magyar cégeknél nem szokás...azt sem tudják, mire való.

SzZoole 2014.11.14. 19:09:49

@Mirjam2: En kivetel vagyok:)))
De voltak olyan kor tarsaim akiket rendszeresen vertek a szulei:(((

tanato 2014.11.14. 19:15:07

@Nigro notanda lapillo: Egyik volt ált iskolai tanáromról is kiderült a pedofília később.Szerencsére engem nem környékezett meg,pedig jártam hozzá fizika szakkörre.De más 10-14 év körüli fiúkat megrontott,jellemzően a rossz körülmények között élőket,állami gondozottakat,alkoholista szülőkét stb,akikről sejtette hogy nem buktatják le.De azután a korsó és a kút elve alapján mégis lebukott és bebörtönözték.Az igazgató is szorult,mert ő meg tudta,hogy az illető aki azelőtt katonatiszt volt azért szerelték le,mert az újoncokkal is kikezdett

montroyal ( CAN qc) 2014.11.14. 19:26:45

@Zoole[uk]: mit mond a nejed ? kellett volna ?

montroyal ( CAN qc) 2014.11.14. 19:30:05

@tanato: Szerencsére engem nem környékezett meg,

es a karterites? az semmi ?nalunk 20-40 ev utan perelik az egyhazat az egyhazi iskolakban tortentek miatt...

2014.11.14. 19:38:50

@tanato: Persze, pont ezt mondom. Ezert volt a UK-Delhi jarat tele orvosokkal.

SzZoole 2014.11.14. 19:40:31

@montroyal ( CAN qc): Hogy engem verni?
Hat anyam 1-2-szer elvert a fakanalal,de volt is ra oka:)))

Quercus a favágó 2014.11.14. 19:41:49

@diggerdriver:

Szar ügy.
Hozzánk 20 éve minden karácsonykor eljönnek a sógoromék.
Úgy döntöttünk, az idén beengedjük őket.

Ugyandehogy (törölt) 2014.11.14. 19:53:05

@tanato: nálunk a gimiben a tornatanár volt ...

montroyal ( CAN qc) 2014.11.14. 19:56:40

@Zoole[uk]: neha egy jol elhelyezett nyaklevest en is kaptam,de nem ok nelkul , na ja ma mas vilag van ...
ha panaszkodtam hogy a tanartol kaptam egy taslit azt mondta anyam; mert biztos megerdemeltem es mindjat o adja a masikat ..

tenyleg nem lehetne beperelni a volt tanaraimat iskolamat par millioert Mo-on ..,

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.11.14. 20:00:24

Látjátok pupákok, ilyen @Zoole[uk]: egy igaz barát.
El is érzékenyültem...
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.11.14. 20:02:59

@Zoole[uk]:
Rajtam eltört néhányat.
Apám három évesen elvert egy meggyfavesszővel mert azt mondtam neki hogy nem.
Soha többet nem mondtam neki.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.11.14. 20:06:04

@Zoole[uk]:
Te figyu, hogy lehet az ipad minihez memóriakártyát vagy pendrive-ot csatlakoztatni?

SzZoole 2014.11.14. 20:09:22

@Babette.: Amig otthon voltam es ilyet lattam sose hagytam szo nelkul,olyan is volt,hogy a kocsival lehuzodtam es elmagyaraztam anyukanak,hogy ilyet nem lehet,erre anyuka kozolte velem,hogy semmi kozom hozza,en mondtam,hogy ez igaz,de rajtam kivul meg legalabb 10 ember latta es ha ki hivom a rendorseget akkor a gyereket gyam ala helyezik Ot meg beviszik a gugolosba es ha tobbi no megtudja,hogy gyerek bantalmazasert vittek be,akkor a jo Isten sem menti meg ott bent.A vegen meg mondtam neki,hogy csak egy gyenge szulo veri a gyereket.Mindez hangos hangnemben tortent.A vegen anyuka ugy elszegyelte magat,hogy sirva olelgette a gyereket es ugy kerte,hogy ne haragudjon ra.

SzZoole 2014.11.14. 20:12:55

@montroyal ( CAN qc): Nekem volt egy tanarom,akitol olyan kokit kaptam pecsetgyurutvel,hogy a felyemen a bor 2 centi hosszan fel szakadt es omlott a ver belole.A heg a mai napig is latszik.

SzZoole 2014.11.14. 20:15:06

@diggerdriver: Agy man kocson £5000
Ha azt mondod,hogy nem en is jol elverlek egy rendorsegi viperaval:))))))))
Csak vicc volt.

SzZoole 2014.11.14. 20:16:17

@diggerdriver: Sehogy,minek akarod csatlakoztatni?

DieNanny CH 2014.11.14. 20:19:40

@Zoole[uk]:

Most így elgondolkodtam, hogy csak én voltam ilyen szerencsés, hogy egyik tanártól sem kaptunk semmit? Aztán eszembe jutott, hogy tavaly a 25 éves oszt.találkozón néhány fiú felemlegette néhány tanár-(bácsi-néni egyaránt!) jól irányzott taslijait... Viszont, lányt sosem bántott senki. Pedig családban meg főleg a nők, ill. a gyengék (gyerekek) az áldozatok...
Ezt furának tartom...
(Elvonatkoztatva attól, hogy a verés senkinek sem jó!)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.11.14. 20:20:09

@Zoole[uk]:
Van vagy 50giga képem amit hazavinnék megmutatni rajta.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.11.14. 20:25:34

@Mirjam2: Nem olyan rég derült fény egy tömeges esetre Angliában. Most keresgéltem egy kicsit:

privatkopo.hu/WebArticleShow.aspx?AGM=&AN=pakisztaniakeroszak&MN=fooldal&LN=hungarian

És igen, tényleg bűn a családon belüli erőszak, de most őszintén, hány esetre derül ténylegesen fény? Nemrég olvastam erről egy hosszabb cikket a Nők Lapjában (lehet kuncogni rajta, de egyáltalán nem egy bulvárlap) erről. Hát sajnálatos módon még mindig divat kis hazánkban az áldozat hibáztatása.

A fenti eset meg azt mutatja, hogy igenis rengeteg minden marad nagyon sokáig a felszín alatt még most is, amikor elméletileg már minden törvényes eszköz adott az ellenlépésekre.

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: Na örülök, hogy nem csak én kattantam rá :).

Ugyandehogy (törölt) 2014.11.14. 20:29:44

@Zoole[uk]: sejtettem, hogy te fszagyerek vagy

SzZoole 2014.11.14. 20:30:08

@diggerdriver: Nekem erre a celra van icloud storage-em,abban tarolja a kepeket.

SzZoole 2014.11.14. 20:31:44

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: A lanyokat felenk sem bantottak a tanarok.

SzZoole 2014.11.14. 20:34:05

@Babette.: Igen a gyengek es a nok vedelmezoje:)))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.11.14. 20:45:13

@Babette.:
Ne puncsoljatok már neki annyit vazze mert még utóbb ő is elhiszi amit itt összehord.
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.11.14. 20:45:51

@Zoole[uk]:
Az ég nem szakad rád?
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.11.14. 20:56:45

@Zoole[uk]:
Kösz Csoki sokat segítettél...
:)))))))))))))))))))))))))))))

SzZoole 2014.11.14. 20:58:29

@diggerdriver: A fiad biztos,hogy be tudja allitani vagy gyere el.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.11.14. 21:02:07

@Zoole[uk]:
Ennyit se nézel ki belőlem?
:)))))))))))))))))))))))))

SzZoole 2014.11.14. 21:06:36

@diggerdriver: Dehogy nem,Meg tobbet is:)))

SzZoole 2014.11.14. 21:16:24

@Babette.: Te csak annyit nezel ki belole???
2x 20 kg sonka 5 kilo tokaszalonna,30 kilo hasalja szalonna,20 kilo teperto Meg kb.50 liter zsir:)))))))

SzZoole 2014.11.14. 21:17:38

@diggerdriver: Te,mar akartam kerdezni,hogy amikor ott van anyosod,ki alszik a nappaliban a kis kanapen?:)))))))))

SzZoole 2014.11.14. 21:21:05

@Babette.: Ezt,hogy erted,hogy meleg e?

Ugyandehogy (törölt) 2014.11.14. 21:22:11

@Zoole[uk]: felénk szokták mondani, hogy más már nem kell egy jó ebéd után, csak egy pohár langyos libazsír:D

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.11.14. 21:23:17

@Babette.: @Zoole[uk]:
Na mostmár hessapicsába:)))))))))))))))))))))))))))))

Ugyandehogy (törölt) 2014.11.14. 21:24:34

van itt rajtunk kívül valaki, aki otthon van egyházi énekekben?

SzZoole 2014.11.14. 21:25:12

@Babette.: Hallod,majd,ha szakosodni fogsz vedo ugyvednek ne menjel:)))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.11.14. 21:25:19

@Zoole[uk]:
Akkor nekem egy filmet indít el hogy mit hogyan kell csinálni de nem töltődik le.

Ugyandehogy (törölt) 2014.11.14. 21:26:42

@Zoole[uk]: miért is?

elárulok egy titkot, egy ügyvéd mindig véd:)
az ügyész vádol.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.11.14. 21:27:30

@Babette.:
Én.
Anélkül el sem tudom képzelni az életemet:))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Minden szeretkezés előtt keresztet vetek...
:))))))))))))))))))))))))))))

SzZoole 2014.11.14. 21:29:10

@diggerdriver: Persze,mert azt kerdezted,hogy,hogy kell
Itt tudod letolteni

www.icloud.com/ipad_welcome/

SzZoole 2014.11.14. 21:31:17

@Babette.: En is elarulok egy titkot,ezt mar regen tudom:)))

SzZoole 2014.11.14. 21:33:36

@Babette.: Most azt feltetelezed,hogy bunozoi multal rendelkezem?:)))

Ugyandehogy (törölt) 2014.11.14. 21:34:51

@Zoole[uk]: nem feltételezek semmit.
csak múltkor volt egy elszólásod:)

tanato 2014.11.14. 21:35:41

@montroyal ( CAN qc): Ez a hetvenes években történt,hol volt még akkor kártérítési per?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.11.14. 21:35:46

@Babette.:
Nem, olyankor ez megy.
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

tanato 2014.11.14. 21:36:19

@Babette.: Na a tornatanár az még jobb egy fokkal.

tanato 2014.11.14. 21:37:12

@Mirjam2: És egészen jók a kutatásban is az indiai orvosok,sok egyetemi tanár van köztük.

SzZoole 2014.11.14. 21:42:36

@Babette.: Nem tudom mirol beszelsz:)))
(Meg jo,hogy rajtad kivul mas nem ertette)

SzZoole 2014.11.14. 21:48:47

@Babette.: Az jo tema,epp most nezem a music 4-on David Guetta's hijack collaborations musorat,eleg jo zenek mennek a sonos playbar-om egesz jol mukodik.

morsels (törölt) 2014.11.14. 21:51:15

Nekem nincs mit mondanom.
Csak mondom.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.11.14. 22:05:20

@Zoole[uk]:
Mostmár csak azt kéne tudnom hol kell Apple ID-t csinálni és jelszót beállítani.
Letöltöttem de azt hiszi már van Apple ID-m

SzZoole 2014.11.14. 22:11:29

@diggerdriver: Van,az amit mar Ildi beallitott egyszer.

appleid.apple.com

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.11.14. 22:20:13

@Zoole[uk]:
Na jól van de nekem most először a nagygépre kell letöltenem hogy a képeket fel tudjam tölteni.
Na most nekem úgy kéne hogy állandóan ott maradjon az icloudon mert nincs annyi tárhely az ipadon.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.11.14. 22:21:26

@Zoole[uk]:
Te figyu király vagyok informatikából...
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

SzZoole 2014.11.14. 22:24:28

@diggerdriver: Megy az neked,mint reggelente az agyba vizeles:)))

2014.11.14. 22:25:38

@morsels: a gyerek bantakmazasrol nekem sincs mit mondanom. Nalunk ilyen nem volt.

Holnap megyek Budapestre. Egy hatalmasat fogok zabalni. Lehet, kiprobalom azt a levest, amirol beszeltunk.

2014.11.14. 22:27:50

@Babette.: a zsinagogaban enekelt dolgokat egesz jol ismerem. Arra gondolsz?

morsels (törölt) 2014.11.14. 22:29:38

@diggerdriver:
Namost tenyleg engem nem zavar, sot elvezem (beleszolni ugysem tudok), de ti ezt nem tudnatok akar szemelyesen is megcsinalni?
Vagy skype, email, ha mar nehez egy talalkozot osszehozni...

Persze ne ertsetek felre, semmi bajom nincs azzal, hogy itt intezitek, en is mindig orulok, ha egy magyar segit egy masiknak, szoval semmi baj, de pont kettotoknek nem lenne hatekonyabb megoldas?

Elnezest.

Ugyandehogy (törölt) 2014.11.14. 22:29:42

@charlieharper: nem, a rómkat érdekel. azt vettem észre, hogy -a gyerekkoromhoz képest- megváltozott az énekek dallama, és nem értem.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.11.14. 22:29:53

@Zoole[uk]:
Te, ez szórakozik velem.
Megcsináltam mindent bejelentkeztem aztán ilyeneket ír ki.

kepkezelo.com/images/08oq1oirr128axartzrd.jpg

Ugyandehogy (törölt) 2014.11.14. 22:31:46

@morsels: nem azért, hogy védjem őket, nincs rá szüksége ennek a két vén majomnak, de nincs itt senki az égvilágon már órák óta...

Ugyandehogy (törölt) 2014.11.14. 22:32:48

@diggerdriver: mert be kell állítanod a tableten is, csak akkor fog működni.

morsels (törölt) 2014.11.14. 22:33:18

@charlieharper:
En sem tudok ilyesmirol.
Persze ettol meg voltak meredek dolgok, amiket lattam a sajat szememmel, de ezek tipikusan azok, amikrol ha en elmondom mas tortenetet, akkor annak nincs jelentosege.

Arrol nem beszelve, hogy az en korosztalyom egy erdekes idoszakban nott fel, a tarsadalmi elfogadottsag is mas volt, mint mostanaban...

A lenyeg az, hogy nem lehet egy adott 'igazat' rahuzni mindenre.

Szerintem.

Remelem nem veszed ugy, hogy beszoltam neked.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.11.14. 22:33:59

@Babette.:
Ahogy öregszel romlik a hallásod.
Az enyém is.
Azt mondja a feleségem hogy szelektíven:)))))))))))))))))))))))))))))))))

2014.11.14. 22:35:10

@Babette.: azt nem tudom, azt a vallast nem ismerem igazan. A zsido enekeknek van kulonbozo dallama kulonbozo orszagokban. Nem nagyon mas, de mas, pl amit Athenben enekel a rabbi, vagy amit Budapesten, de ugyanazt a dalt. De evszazadok ota (allitolag) ugyanaz a dallam

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.11.14. 22:35:39

@Babette.:
Jaaaa
Köszi.
Ugye mondom én hogy képben vagyok...
:)))))))))))))))))))))))

SzZoole 2014.11.14. 22:35:52

@diggerdriver: Neked az asztali geped milyen?Mert ha windows rendszeru akkor nem tudom,hogy kell osszehangolni,mert nekem Mac -em van.Kerdezd meg Tildyt vagy a vikinget.

bpetya75 2014.11.14. 22:36:00

@Dragonlady (now in Indonesia):

Én meg örülök, hogy örülsz ;-)

@Nigro notanda lapillo:

Olvasd el még egyszer, amit írtam. Nem arról szól, hogy régebben kevesebben voltak, hanem arról, hogy szerintem többen elnyomták magukban a hajlamukat, tartva a retorzióktól.

morsels (törölt) 2014.11.14. 22:36:07

@Babette.:
Mondom, semmi bajom nincs, tolem csinalhatjak itt is, csak hat ott laknak kozel egymashoz, tele telekommunikacios eszkozokkel, skype meg minden, fillerekert
(ha a telefon nem mukodik)
Meg tudnak szemelyesen is talalkozni, szoval lehetoseguk van.

De ha ez a legjobb lehetoseg, akkor ez a legjobb.
Engem nem zavar.

Ugyandehogy (törölt) 2014.11.14. 22:36:50

@diggerdriver: a hallásomnak semmi baja (az énekhangomnak annál inkább:()

2014.11.14. 22:37:50

@morsels: nem veszem ugy. Szerencse, hogy a pedo temanal nem jart erre a Maxval. Lenne most nemulass!

morsels (törölt) 2014.11.14. 22:39:49

Es a magyarok megvertek a finneket (pedig nagyon necces volt), dehat tudom, hogy ez senkit nem erdekel itt.
Csak mondom.

2014.11.14. 22:40:08

@morsels: es hogy a mai Helpdesk temat feldobjam, beleolvastam a magyar hirekbe. A Hacsek es Sajo lemez hallgatasa ota nem szorakoztam ilyen jot.

Ugyandehogy (törölt) 2014.11.14. 22:40:21

@Zoole[uk]: biztosan ott is van egy upload gomb, és azzal fel tudja tölteni őket a felhőbe.

bpetya75 2014.11.14. 22:40:58

@Babette.:

Én meg azt veszem észre, hogy nagyon máshogy éneklik ugyanazokat az énekeket a környékünkön. Bárdudvarnok, Kaposszerdahely, Kaposfő. Ég és föld.

Asszony múlt vasárnapra összebulizott egy gitáros misét Bárdon pár helyi fiatallal, meg nem olyan fiatallal. Na, az már totál nagyon más volt :-P

bpetya75 2014.11.14. 22:42:03

@morsels:

Engem érdekel. Most jól megnézem, mit írnak a meccsről a rigón.

Ugyandehogy (törölt) 2014.11.14. 22:43:08

@bpetya75: nem tudom, valahogy meggyőződésem volt, hogy ezeknek fix dallamuk van. és már sokadszor hallom az Uram irgalmazz-ot totál más dallammal, mint amire emlékszem.

SzZoole 2014.11.14. 22:44:10

@Babette.: ha az asztali gépre is tudja telepíteni az iCloud-ot,akkor össze tudja párosítani a gépet a tab-al ugyanazzal a Apple ID-val.

morsels (törölt) 2014.11.14. 22:44:46

@charlieharper:
Azert Max egeszen maskepp nezi ezt... o ugy veszi, hogy a tarsadalom affele halad, hogy ez elfogadott lesz.

Itt is sorban jonnek elo dolgok... ezek az emberek nem veletlenul keresnek olyan lehetoseget, ahol fiatal fiuk kozelebe kerulhetnek. Hokiedzok, cserkeszek, arvahazak... mindenhol voltak balhek.

Ugyandehogy (törölt) 2014.11.14. 22:45:00

@charlieharper: erről jut eszembe, véleményed szerint mennyire érdemes arra játszani, hogy valakinek devizás maradjon a hitele?
(árfolyam szempontjából)
mit gondolsz erről?

(közben elmegyek aludni, reggel elolvasom:))

morsels (törölt) 2014.11.14. 22:45:34

@Babette.:
Azt nem tudom, nem vagyok a helyszinen :-)

morsels (törölt) 2014.11.14. 22:46:19

@bpetya75:
Amit en lattam belole, a finnek jobbak voltak, talaltunk egy golt es hat ez a lenyeg :-)

De mit irnak a rigon?
(mi az a rigo?)

bpetya75 2014.11.14. 22:47:47

@Babette.:

Engem is érnek meglepetések, pedig én csak 4 éve járok templomba ;-)

CHF-ben, vagy júróban kapod a fizud, ami ráadásul megugorja a 1,5 millát? Mert ha nem, akkor nem kérdezi meg tőled senki, hogy akarsz-e forintosítani.

bpetya75 2014.11.14. 22:48:40

@morsels:

A lényeg: "Vége a meccsnek, megvan az első akciógól és az első hazai győzelem az Eb-selejtezőkön!"

Origó :-P

2014.11.14. 22:48:54

@morsels: Max lobbit emleget. Valljuk be, hogy egy nyugati politikus sem akarja magat pedo lobbival asszocialni.

@Babette.: a magyar hitelpiacot nem ismerem. Ha most azt kerdezed tolem, hogy mi lesz X ev mulva a chf huf arfolyam, akkor fogalmam sincs. De ha talalsz elemzot, aki ezt biztosra megmondja, akkor kuld felem, mert felvesszuk :)

montroyal ( CAN qc) 2014.11.14. 22:51:13

@tanato: ha megnezed a canadai pereket az egyhaz ellen 50 evvel ezelott tortentek (OK csunya dolgok is ) de hogy tudod bizonyitani es mind a karteritesert megy ...

bpetya75 2014.11.14. 22:52:52

@charlieharper:

Én inkább arra lennék kíváncsi, hogy véleményed szerint a chf-es/eurós árfolyamkockázat vagy a huf-os kamatkockázat lehet a jelentősebb?

bpetya75 2014.11.14. 22:55:43

@QUERCUS:

www.origo.hu/gazdasag/20141114-foldadot-vethetnek-ki-az-onkormanyzatok.html

Elkezdték feszegetni ezt is. Vajon itt is ugyanazt eljátsszák, mint cafeteria meg netadó ügyben?

morsels (törölt) 2014.11.14. 22:57:04

@charlieharper:
Ja, ertem.
Nekem ugy tunik, hogy Max kezd leepulni.
(de ezzel is vigyaznom kell, mert velemenyt mondok).

Nade ha mar lud, legyen kover...
Vilagos, a vilag nem fekete es feher. Csomo piszkos dolog tortenik a hatterben, amirol mi nem tudunk. Ha tudnank, nem lenne konteo.

Hogy mi az igaz? En nem tudom, de szerintem azok sem, akik birkaznak.

Meg valoszinuleg Max sem tudja.
Namost ami az erdekes az, hogy ot ez nem is zavarja.

morsels (törölt) 2014.11.14. 23:01:12

@bpetya75:
Ja, hogy az origo :-)
Hat, szerintem a finnek jobbak voltak, de nyertunk :-)

En nem tudom.... a foci is mas lett, es ez a csapat nagyon messze van a vilag elvonalatol.
Dehat nem ertek hozza igazan, en csak tv-n neztem focit meg a hatvanas, hetvenes evekben.

bpetya75 2014.11.14. 23:03:26

@morsels:

Lemaradtam valamiről? Beszóltál valakinek és leoltottak, vagy mire ez a tojástánc?

bpetya75 2014.11.14. 23:06:41

@morsels:

Ez a Dárdai szimpatikusnak tűnik: "Ugyanúgy elbambultunk, ahogy a román meccsen is az első félidő utolsó öt percében - utalt a finnek kapufájára - de van egy Király Gabink."

morsels (törölt) 2014.11.14. 23:06:51

@bpetya75:
Namost lehet, hogy ez hulyeseg, de en igy latom.
Szoval annyira centralizaltak mindent, hogy gyakorlatilag minden a kormanyhoz tartozik. Rajtuk kivul senkinek nincs semmilyen dontesi lehetosege, plane ugy, hogy a penz is kozponti eszkozbol jon.

Valami lehetoseget akarnak adni az onkormanyzatoknak, amivel penzhez juthatnak. Ket okbol.
Az egyik az, hogy kozpontilag nem is akarjak, meg nem is tudnak tamogatni az osszes onkormanyzatot, masreszt igy adnak egyfajta illuziot az onkormanyzas fogalmanak.

De ez csak az en ertelmezesem.
Persze miutan a helyi valasztasokon is a sajat embereik ulnek, igy ez viszonylag konnyen keresztul viheto.

morsels (törölt) 2014.11.14. 23:07:41

@bpetya75:
Nem erdekes :-)
De igen, beszoltam, megkaptam a beosztasom...

bpetya75 2014.11.14. 23:17:05

@morsels:

Bárcsak igazad lenne, és efféle jó szándék mozgatná őket. Csak akkor azt nem értem, hogy miért kellett elvenni egy olyan kézenfekvő lehetőséget, hogy az önkormányzat lenyírhassa mondjuk a füvet azoknál a telektulajoknál, akiknél mindig gond van ezzel. '13-ban még működött, idén már nem.

20-án megyek Pécsre fejtágításra. Üzensz valamit a városnak? ;-)

2014.11.14. 23:18:22

@morsels: kivulallokent vicces volt a menet. Tudom, szereny vigasz.

Maxnak heztem a blogjat. Kellene egy prescription refill

@bpetya75: na, ugye azert kellene egy ido intervallum ehhez a kerdeshez. Megmondom oszinten, hogy nem merek ilyen joslasokat tenni, miota az egyik baratomnak evekkel ezelott nagyon bem jott be, amit mondtam. Azota csak a sajat kockazatomat managelem.

morsels (törölt) 2014.11.14. 23:21:10

@bpetya75:
Ja, azt nem mondtam, hogy a joszandek mozgatja oket, hanem azt mondjak az onkormanyzatoknak, hogy eljetek meg, ahogy tudtok.
Csinaljatok azt, amit mi.
Ha jot akartak volna, akkor nem intezik ugy, hogy az onkormanyzatok toluk fuggnek.

Ahh, nem is emlekszik ram a varos.
En emlekszem ra :-)

bpetya75 2014.11.14. 23:27:43

@charlieharper:

Nem akarok felelősséget tolni rád, csak próbálom felmérni a lehetőségeket. A lakáshitelnél nincs választásunk, az eurós személyi kölcsönnél meg nem tudom lehetőség lesz e rá, de próbálok felkészülni. Ha már anno nem voltunk okosak, most hátha sikerül ;-)

Lenne még egy kérdésem a témában, aztán békén hagylak. Ezt az origó egyik cikkéhez kapcsolódó kommentek közt találtam: "Én maradnék a devizában, és határidős ügylettel/deviza opcióval/tőkeáttételes shortolással lefedezném a deviza kitettséget." Lehet benne ráció? Ha igen, akkor hol lehet ilyesmiről tájékozódni?

morsels (törölt) 2014.11.14. 23:29:53

@charlieharper:
Hat max eseteben valami tenyleg elegge eltolodott...
es nem bantasibol mondom ezt, de azt hiszem maradok inkabb a focinal :-)

2014.11.14. 23:33:56

@bpetya75: van allando net hozzaferesed, hogy akkor tud behuzni a pozicioidat, amikor az arfolyam neked kedvezo? Mekkora osszegrol van szo - erre inkabb privatban valaszolj, ha valaszolsz.

@morsels: most, hogy mar a vizsgalat utan tudom, hogy a FIFA nem korrupt.....

morsels (törölt) 2014.11.14. 23:41:11

@charlieharper:
:-))

Ahh... en sportoltam 8 eves korom ota. Vilagos, nem voltam megvesztegetve es nem jutottam el a profi sportolo szintig, csak kozel voltam hozza...
De nekem a sport, a csapatsport egy kozossegi elmeny. Osszefogas. Egyutt kuzdes. Bajtarsiassag.
Vilagos, hogy amiben uzlet van (marpedig a fociban kurva nagy uzlet van) ott ugyanugy megvan a korrupcio, mint az allamok vezeteseben, a partok allaspontjaban es az emberek hulyiteseben.

Meg persze azt is tudom, hogy az Olimpia sem az, amirol az alaptetel szol, de abban hiszek, amikor ket ember, vagy ket csapat meg akarja tudni azt, hogy melyikuk a jobb, akkor van ra lehetosegk. Vagy szeretnem azt hinni.
Es mivel voltam ennek resze, tudom, hogy ha 'tisztan' mesz a versenybe, akkor az milyen hatalmas adrealin loketet tud adni.

Szeretem az uszoversenyeket es szeretnem azt hinni, hogy Hosszu Katinka nem doppingol es ugy nyeri sorban a versenyeket.
Tenyleg szeretnem azt hinni... brika vagyok...? :-)

bpetya75 2014.11.14. 23:51:36

@morsels:

A fociban én is mindig a közösségi élmény részét szerettem a legjobban. Egyszer azt is megtapasztaltam, hogy egyetlen ember hozzáállása mennyire meg tudja határozni a többiekét. Az egyetemi bajnokságban védtem egy középcsapatban. Ha mi rúgtuk az első gólt, általában nyertünk, ha nem, akkor mindig kikaptunk. Kivéve egy meccset, amin játszott a csapatunkban az erdélyi testvérévfolyamunkból egy srác. Kaptunk egy gólt. A csapat a szokásos módon leült, kivéve őt. Addig hajtott bennünket, hogy a végén nagyon nyertünk. Jó élmény volt.

morsels (törölt) 2014.11.14. 23:57:02

@bpetya75:
Ja en nem fociztam, hanem ottusaztam, meg kezilabdaztam.
De a koncepcio hasonlo :-)

morsels (törölt) 2014.11.15. 00:01:00

@morsels:
Marmint a kuzdes.
Magadert, masokert.
Es igen, sokat szamit, ha csak egy valaki nem kuzd a csapatbol.
Vagy ha egy valaki fel tudja huzni a csapatot.

Az egyeni sportban meg magaddal kell kuzdened minden nap.
Aztan masok ellen kell merned magad, hogy mit ert a sajat kuzdelmed.

De ez mar tenyleg messze van a FIFA korrupcios elemzesetol.
Ami szerintem is nevetseges.

bpetya75 2014.11.15. 00:08:30

@morsels:

Köszi az eszmecserét! Elteszem magam mára ;-)

2014.11.15. 00:17:24

@morsels: Ottusaztal tenyleg? :) Meg a gimiben jartam egy ottusazoval de allandoan edzesre jart, hetvegen meg versenyre ugyhogy nem sokat lattam belole. De miatta, hogy felvagjak, megtanultam lovagolni. :)

morsels (törölt) 2014.11.15. 00:21:15

@cougarcat:
Jaja..
Napi harom edzes volt... reggel, iskola elott uszas, suli utan loveszet, vagy lovaglas, aztan tanulas, este meg futas, uszas, vagy vivas.
Szombaton csak ket edzes volt, reggel meg delutan, vasarnap nem volt edzes.
De csak 2 evig csinaltam, 8-10 eves koromban.
Lovagolni viszont nem tanultam meg igazan :-)
Vivni sem, pedig azt nagyon szerettem.

morsels (törölt) 2014.11.15. 00:21:48

@cougarcat:
Es tenyleg, tavasztol oszig allandoan versenyek voltak a hetvegen :-)

2014.11.15. 00:26:43

@morsels: Le a kalappal...

Lovagolni sokkal nehezebb mint gondoltam volna es idonkent ledobott a lo, szoval en sohasem ereztem magam biztonsagban. Itt egyszer felultem egy musztangra - na akkor jottem ra hogy tulajdonkeppen nem is igazan tudok lovagolni. Es azota nem pattantam lora. :)

2014.11.15. 00:28:28

@charlieharper: Remelem helyettem is telezabalod magad sutemennyel a Kiraly utca-Dob utca kornyeki cukikban.

morsels (törölt) 2014.11.15. 00:36:08

@cougarcat:
Ahh, gyerekkent miket meg tudtunk csinalni... csak belegondolok, nem ertem, hogy hogyan voltunk kepesek ezekre :-)

Leusztunk 3 km-t a Balokanyban, onnan fel kellett futni a Domorkapuhoz a Tettyen keresztul majd vissza, s mivel volt idonk a delutani edzeshez, igy labteniszeztunk, meg cicaztunk a medenceben.
Egy pillanatra nem alltunk meg szinte :-)

2014.11.15. 00:46:23

@morsels: Volt energiatok, mert kint voltatok a napfenyen es levegon es nem egy alagsori csaladi szobaban jatszottatok video jatekokat. :)

morsels (törölt) 2014.11.15. 00:50:27

@cougarcat:
Mondjunk nekunk nem volt alagsori csaladi szobank :-)
De ja, allandoan kinn voltunk.
Amikor en kezilabdaztam, az sem volt teremsport meg, csak kesobb lett az :-)

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.11.15. 06:59:18

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: az volt a nagy show, amikor én nyolcadikos koromban visszaütöttem az akkor már nálam két fejjel kisebb, kb negyvenkilós, egyébként totális idegbeteg orosztanárnőnek. máig nem tudom, hogy a fenébe nem lett belőle világraszóló botrány.

Quercus a favágó 2014.11.15. 07:42:26

@bpetya75:

A CHF menekülő valuta. Ha pl. gond van az euróval, elkezdik átvinni a tőkét frankba. Ezért adták a bankok a "deviza hitelt" frankba. Még akkor is lett volna árfolyamnyereségük, ha Magyarországon bevezetik az eurót.
Ha jól tudom, 20 év alatt 800%-ot romlott a forint a svájci frankhoz képest. De ezt csak hallottam, nem néztem utána.

Az adótörvény módosítása, ahogyan korábban írtam, lehetőséget ad az önk.-nak, helyi adót kivetni, gyakorlatilag bármire. Ha nem lesz pénzük, élni fognak vele. Ha a földekre vetnek ki adót, szerintem a lakosság támogatni fogja.

Nigro notanda lapillo 2014.11.15. 08:25:47

@bpetya75: no, akkor te is olvasd el +1X amit írtam,
a nyavalyàt nyomta el a hajlamait, megtörténtek a cselekmények csak nem lehetett az esetekről beszélni, hovatovàbb az àldozat volt a hibàs. Mondjuk ez a hozzààllàs a mai napig részben megmaradt...

Muscari 2014.11.15. 11:34:11

@bpetya75: szia Petya, remélem még elolvasod, amit írok, mostanában ritkán látni téged :-(
Szerintem régen is sok volt pl. a pedofil, csak nem derült ki, mert senki nem mert beszélni róla. A lányom egyik osztálytársát a nevelőapja fogosta rendszeresen, sajnos a felnőttek tudomására csak jóval később jutott a dolog. Nekem is volt kellemetlen tapasztalatom apu egyik haverjával kapcsolatban és én sem szóltam.

Csak azt akarom ezzel mondani, hogy szerintem nem az esetek száma nőtt meg, hanem csak több derül ki belőlük.
Abban viszont Zöldinek igaza van, hogy az interneten egy új felület keletkezett a zaklatásra és a visszaélésekre, erreva szülőknek nagyon oda kell figyelni.

Taxomükke (UK) 2014.11.15. 15:46:43

@@Babette.: morsels: Százalékot kapnak a reklámból befolyó pénzből HÁ-tól a hozzászólások száma alapján.

morsels (törölt) 2014.11.15. 16:31:16

@Taxomükke:
Feltetelezem hogy engem akartal gunyolni, mert kulonben semmi ertelme annak, amit irtal.
Mondjuk igy sincs, de ha szerinted vicces volt, akkor biztos az.
Vallvonas.

bpetya75 2014.11.16. 17:42:07

@Nigro notanda lapillo: @Muscari:

Azt hiszem, nincs értelme folytatni. Lényeg a lényeg, hogy húszon pár éve szüleimnek még belefért, hogy a 14 éves húgom 20 körüli sráccal kavar, nekem három év múlva nem fog beleférni.

pappito · http://pappito.com 2014.11.18. 04:41:52

ez jópofa poszt volt, bár belenéztem a poszterina blogjába és ott állt kövér laca, majd' frászt kaptam :)

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása