oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2022. április 16. 13:10,  Tojás és pipics 29 komment

2022. április 16. 13:10 Határátkelő

Tojás és pipics

Itt a húsvét, aminek természetesen minden országban megvannak a maga hagyományai. Vajon miként keverednek össze a magyar szokások és annak az országnak a hagyományai, ahol éppen élünk? Ha van kedvetek, írjátok meg, hogyan ünnepeltek – addig is kedvcsinálóként következzen Élhetetlen posztja egy sajátos tojásfestésről és a pipicsről!

tojas.jpg

„Az ember lelkesen készül az ünnepre, aztán van, ami sikerül, van, ami nem. Jó ötletnek tűnt, hogy nem tojásfestékkel festek tojást, hanem valami természetes anyaggal.

A hibiszkusz teának gyönyörű színe van, és komoly készleteim voltak az Egyiptomból hozott, nagy, egész virágokból. Megfőztem a tojásokat és a teát, beleraktam a teába a tojásokat, jól nézett ki.

Ha időben kiszedem, lehet, hogy a tojások is szépek lettek volna, de úgy gondoltam, hogy, ha reggelig benne hagyom, majd mélyebb színe lesz a tojásoknak.

Reggel aztán meglepődtem, mélyebb színük lett, azaz koromfeketék lettek. A tea még mindig szép volt, de úgy tűnik a tojások héja túl sok festékanyagot vett fel.

Több tojás nem volt itthon, festék sem, ezt kapták a locsolók, de jól szórakoztak a baleseten.

A pipics

Ami mindig beválik, a pipics. A húsvét hangulatát már csak a madárkákkal adom meg, ha jön valaki, a funkciót betöltik, ha nem jön senki, akkor megeszegetem őket.

Csak sztori, ezt a TV-ben láttam, de csak egy villanásnyira, mert futkostam a nappali és a konyha között, az nem volt meg, hogy honnét közvetítenek, és mi a süti neve.

Aztán az egyik barátom, akit 45 éve ismerek, jött locsolni a fiaival, és mondta, hogy jé, pipics. Így tudtam meg, hogy ő matyó, és ez egy matyó sütemény.

A recept egy egyszerű kelt tészta:

50 dkg liszt
csipetnyi só
12 dkg cukor (lehet kevesebb)
5 dkg vaj
3 dl tej
fél kocka élesztő (jó a porélesztő is), és kelesztjük.

A megkelt tésztát olyan darabokra kell vágni, hogy 4 cm átmérőjű rudakat lehessen formázni belőle.

Ezt aztán kb. 6 centis darabokra vágjuk, és úgy 15 centis kukacokat sodrunk a két tenyerünk között, és ezeket a kukacokat csomóra kötjük, úgy, hogy legyen egy rövidebb kiálló vég, az lesz a fej, és a kézzel kialakított csőr, a hosszabb részre rátenyerelünk, aztán bevagdossuk, abból lesz a farok.

Lekenhetjük tojással, hogy szebb színe legyen, és ha megsült és kihűlt, olvasztott csokiból fogpiszkálóval lehet szemet csöppenteni rá, és még nem láttam gyereket, aki nem örült volna neki.

A szem problémás volt, mert eredetileg egész bors volt, ami egy három évesnek nem az igazi, azt meg nem lehet mondani egy gyereknek, hogy először kapard ki a madárka szemét, azután edd meg.

Próbálkoztam mazsolával, de az nagy, és a levágott kis darabok sütés közben úgy nyíltak ki, ahogy akartak, kancsal madarak lettek, ez a csoki bevált.

És lehet enni vajjal, lekvárral, sonkával.

pipics.jpg

Kellemes locsolkodást!”

A moderálási alapelveket itt találod, amennyiben általad sértőnek tartott kommentet olvasol, kérlek, jelezd emailben a konkrét adatok megjelölésével.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: húsvét

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr3217809329

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Shaktika 2022.04.16. 15:14:38

A mi húsvéti tradiciónk az az hogy felraktuk a trampolint(jól írom?) a kertben a gyerekeknek, bizván hogy nem jön több hó :)

P.Elliot 2022.04.16. 21:04:01

Boldog Husveti Unnepeket mindenkinek!

Mivel megvan az urugy ra, egyetek-igyatok agyon magatokat!

Egy ebed utani seta se art!

Nekunk a szokasos 11 orai / reggeli-ebed osszevonas/ etkezes lesz szep diszesen az ebedloben ami iden elter a hagyomanyostol bizonyos ertelemben.

Vejem aki ezen a napon mindig sonkat es sult birkat evett, ugy erezte hogy elege van ebbol, a hiresen jo , / nem, nem az en kitalalt receptem, a netrol szedtem jo erzekkel/, hamburgert akarja enni amit akkor daralok egy darab husbol, vas serpenyoben sutok a tuzhely tetejen es rendkivul finom, fuszeres sajttal a tetejen.

Ha azt akarja akkor azt, meg fogom neki csinalni, a csalad meg eszi a sonkat, kolbaszt, toltott tojast es rantott halat.
Na, egy fel hamburgert en is bevagok, hosszu lesz meg a nap. Az etel egeszen estig az asztalon van es ra lehet jarni.
Vendeg nem lesz, lassan azert megtorjuk a covidot mert szuletesnapi partira megyunk a honap vegen ha igaz.

Majd azert meglatjuk hogy nem-e terjed nagyon a covid mert a parti nem az en hazamnal lesz, nincs jogom oltasi papirokat kerni, lesz vagy 30 ember, igen kellemes korulmenyek kozott lehet majd felszedni valamit...

Es most megyek tortat sutni mert a lanyom meg ezt szereti igazan.

P.Elliot 2022.04.16. 21:04:54

@Shaktika: Hat aztan, legfeljebb hoban ugralnak, meg erdekesebb is lesz!

TanBá · http://istenteszt.blog.hu/ 2022.04.17. 17:13:39

Több országban vannak hívei ennek a vallásnak:

A Wicca vallás hívei szerint a természet istennőt, Ostara-t jelképező húsvéti tojást tojó nyúl is szépen plagizálva lett. Ostara (Easter) a termékenység és az újjászületés szárnyakkal ábrázolt istennője volt. Sok változat közül az a legerősebb, hogy télen egy nyúl adott prémet a didergő és szárnyaszegett Ostarának, aki tavasszal nyúl formában, de mégis madárként tojta meg a tojását. Szerintük ez semmivel sem ostobább történet, mint amelyek a judeo-keresztény bibliában találhatóak.

Shaktika 2022.04.17. 17:14:01

Mintha az idei húsvétra írta volna Bächer Iván:

Bächer Iván: Húsvét

Nem kell mindig kitalálni valamit.
Húsvétkor sonkát kell főzni, hozzá tormát, kemény tojást. Újhagymát, retket tenni mellé

Lehet persze csülök az a sonka, sőt sokunk szerint jobb is az, az igazi parasztsonkának túl sok a húsa-zsírja, nehezebben veszi be a páclevet, nehezebben fő át, a csülök, persze a szép, húsos csülök, ha vajpuhára főzött, ha lehull csontjáról a húsa, mint vékony, úri, fehér hölgyről a vaskos kabát, jó az úgy, ahogy van, nem kell vele csinálni semmit, nem kell erőltetni fantáziát, kitalálni trükköt, heccet, nem kell csinálni a sonkából salátát, tejfeles, kapros ragut, nem kell azt rántani, darálni, összevariálni, nem kell a húsvéti húst fűszerezni sem, nem kell levébe kakukkfű, üröm, sem ánizs, pár babér kell bele legföljebb, de amúgy nem kell kitalálni semmit– meg kell főzni a csülköt, a sonkát és enni kell.

Hozzá pedig nem kell keresni strucc-, vagy fürjtojást, és a tyúkét, ha megfőtt sem kell cikkezni, cakkozni, félbe kell vágni, és azt is enni kell.

És ha paraj van avagy hal, akkor egyikből legyen savanykás főzelék, másikat pedig ki kell rántani, de nem kell kitalálni semmit.
Ha kerülne némi bárányhús, akkor azt is rántani kék, ha alkalmas erre, ha pedig öregebb lett volna a jószág, mikor megboldogult, akkor pörköltet kell csinálni belőle, de nem kell spekulálni, tejszínezni, worcesterezni, zöldbors-mártással nyakonönteni.
Nem kell csinálni süteményt, olyat, amit még nem csináltunk soha, nem kell arab nyalánkság, sem török, nem kell Sacher-tortának sem veselkedni most, bejglit kell sütni, és azt kell enni.
Nem kell kitalálni semmit, a húsvét nem arra való.
Kitalálni annak kell, akivel még nem történtek meg a dolgok.
Az találjon ki valamit ilyenkor, az a boldog és szegény, aki még akar, valami mást, valami különlegest, nagyot, valami még sosem voltat, aki hiszi még, hogy van ilyen, aki nem tudja, hogy csak az a jó, ami volt már, és mindennek dacára még lehet, és hogy semmi sem lehet több annál, mint leülni a sonkatál köré, leülni együtt, és falni a húst, hagymával, retekkel és nem kell gondolkodni és beszélni egyébről, mint hogy a sonkaléből mi legyen. « 

P.Elliot 2022.04.17. 19:06:11

Amugy tetszik a tesztabol keszult madarkak, lehet hogy jovore megcsinalom. A fekete tojas, hat annak is kell ragasztani valami piros madarfejet meg labakat es mar nem is furcsa, sot!
Kulonlegesseg!

Ki emlekszik ra hogy gyerekkorunkban kifurtuk a nyers tojas ket veget, kifujtuk belole a tojast es a hejanak ragasztottunk szarnyakat, fejet szines paprbol, farkat is,/ harmonika szeruen hajtogatva ossze es egyik vegent osszefogva bedugtuk a vegebe.
Utana cernan felakasztottuk es lebegett a levegoben.
Nem hiszem hogy husvetkor csinaltuk volna hanem csak ugy de hogy mikor arra egyszeruen nem tudok visszaemlekezni.

élhetetlen 2022.04.17. 23:30:10

@P.Elliot: Igazad van a fekete tojásokkal, de akkor már sem időm, sem energiám, sem dekor anyagom nem volt. Három kisgyerekes baráti családnak gyártottam a madarakat, nagyüzem volt. A technikai akadály meg az volt, hogy a főtt tojást már nem lehet kifújni.
Több, mint 10 éve, mikor még dolgoztam, a fiú kollégák jöttek locsolni, mi meg vittük, amit illik. Egyik évben király fejeket csináltam, szép, vörös fej, gallér (azon megállt) és korona arany színű kartonból, szem, száj, bajusz festve. Volt kolléga, akinek még két év múlva is ott volt az asztalán.
Kifújt tojás Rég volt, az ELTE-n tanított analízist Baranyai Zsolt. Baranyai Zsolt – Wikipédia (wikipedia.org) . A Bakfat consortnak is a tagja volt, baleset, csak Benkő Dániel , a vezető élte túl. Ő csinálta meg, hogy húsvét előtt, egy kis lazítás, benyúlt a zakó belső zsebébe, kivett egy furulyát, játszott egy dalocskát, aztán újra benyúlt, kivett egy másikat, és két szólamban játszott egy dalocskát, és kissé pirulva mondta, hogy anno ezzel nyert a ki mit tud-on. Annyira helyes volt, hogy mikor hazamentem, kikunyiztam aputól két mini tojást (törpetyúkok), azt fújtam ki, festettem meg, és hímeztem. A legegyszerűbb módszer, hogy kihegyezel egy hurkapálcát, ecetbe mártod, azzal rajzolsz, és egy puha ronggyal letörlöd a felmart festéket. Nagyon vékony vonalakkal szép hímzést lehet csinálni. Na, ezt vattával bélelt dobozban adtam neki. Ez az arany filccel összefirkálom, (mint a feketét), már az öregség.

P.Elliot 2022.04.18. 00:10:35

@élhetetlen: Hat en akkora faxnit nem csinaltam a tojasokkal, igazabol amikor gyerek voltam akkor szorakoztunk el a tojasfestessel meg dekoralassal igazan meg amikor a gyerekem kicsi volt. Utana mar nem.

Ez az ecetbe martott hurkapalcat megjegyeztem, koszi.

Nem tudom persze hogy mennyire szabalyosan tudnek ra rajzolni, szerintem sehogy mar, regen se voltam ilyen szempontbol muvesz.

Shaktika 2022.04.18. 00:21:47

@Csodabogár: Zongorázok tegnap éjjel a tv csatornákon, egy francia Jézusos filmen megálltam, halak lettek, a leprás gyógyult, kezdtem ellágyulni.

Aztán eszembe jutott Mariupole, a megerőszakolt gyerekek.

Tudom zsuzsi, a szabad akarat..hát. :((

élhetetlen 2022.04.18. 00:50:41

@P.Elliot: Lehet, hogy fura, de még pár éve is jöttek locsolók, (itt, Budán), a majd 50 éve ismert volt kolléga a két fiával, esetleg mini szódásüveggel (nem tudom hol szerezték be), másik két család fiú tagjai, volt, hogy nyolcan voltak itt egyszerre. Jól szórakoztunk, de meg kellett adni a módját, járt a sütin, tortán kívül a hímes tojás is. Két éve kezdtem ezt leépíteni, mert már nem tudok eleget állni a konyhában. Karácsonykor még megcsináltam három családnak a 120 mini sajtkrémmel töltött pogácsát, amit imádnak, de ezt már segítséggel. Legyúrtam a tésztát, de egyik barátnőm nyújtotta, szaggatta, be a sütőbe, ki a sütőből, másnap bekevertem a tölteléket, és seggen ülve állítottam össze terméket. Utána elküldtem nekik a receptet, mert nem biztos, hogy ezt még egyszer végig csinálom.
Nem tudom, hogy élsz, hogy van egy lányod, az kiderült abból, hogy tortát sütsz neki, de, ha van unokád, vagy lesz, kezdheted újra a gyerekkort, tojásfestéssel, esti bábozással stb. együtt.

P.Elliot 2022.04.18. 01:26:47

@élhetetlen:
Azt egy percig sem banom ha majd lesz kivel ujra kezdeni a gyerekkort, marmint unokazni.

A Covid kezdete elott kezdtek a gyerekek beszelni az unokarol hogy akkor nagyjabol itt lenne ra az ido de amikor bejott ez a ketes dolog lealltak a dologrol, jobban mondva tovabbtoltak egy kicsit.

Most megint szo volt rola erre jott ez az ukrajnai dolog es megint megijedtek/ most en is, jobban mint a Covidtol es jobban mint a gyerekek mert ebbol meg harmadik vilaghaboru sot atomhaboru is lehet es nem lenne jo menekulni, / ugyan hova?/ egy babaval, varjunk csak hogy mi sul ki ebbol a dologbol.

Felig komolyan, felig trefasan mondtak azt is hogy most lehet arva ukrajnai gyereket is orokbe fogadni, a feltetleleknek megfelelnenek, ezeket foleg a vejem nagyon sajnalja mert 8 eves volt amikor meghalt az anyja es igy arvan nott fel mert az apja nem akart ujra nosulni es nagyon rossz dolog anya nelkul felnoni mint mondta....

Majd lesz valami, valamilyen modon csak fog gyerek a hazhoz kerulni lassan, sosem gondoltam hogy ilyen idoket fogunk elni hogy felni kell a jovotol.

élhetetlen 2022.04.18. 02:11:45

@P.Elliot: A jövő mindig bizonytalan, de a legjobb barátnőm lánya is, menye is szült a covid alatt, majdnem egy időben, fél évesek a kicsik. Az egész család beoltva, bár ez nem jelent semmit, vírusgazdák lehetnek, de kerülték a tömeget, és megúszták. „erre jott ez az ukrajnai dolog”. Lehet, hogy ezt sem tudom, de azt hittem, elég messze éltek Ukrajnától. Ha meg világégés, akkor majdnem mindegy, hogy örökbe fogadott, vagy saját gyerekkel, vagy mindkettő lehet, halunk meg. „sosem gondoltam hogy ilyen idoket fogunk elni hogy felni kell a jovotol.”. Én csak abban bízok, hogy a leghülyébb politikus is belátja, vagy beláttatják vele, hogy egy atomháború nem csak az „ellenséget”, hanem őket is elpusztítja.

P.Elliot 2022.04.18. 02:34:57

@élhetetlen:
Sajnos nem elek messze Ukrajnatol es senki se el eleg messze ha kitorne egy atomhaboru.

Putin nem tud vesziteni es nem is akar, igazabol nem is annyira tole tartok/ tole is nagyon/ hanem Kinatol.
Ezek ott ketten osszebeszelhettek, illetve valami kozos tervuk lehet szerintem ha mint hallottam-olvastam hogy Kina megkerte Putint hogy addig ne kezdjen haborut amig az olimpia tart.

Honnan tudta hogy akar kezdeni ha masok nem tudtak?

Itt a problema. Nem is kicsi, bar ne lenne igazam.
De nem akarok most haborurol, politikarol beszelni, nem is szeretek, halatlan tema es csak felhuzza magat az ember azon hogy valamitol, valakitol mindig felni kell az ember elete soran.

P.Elliot 2022.04.18. 02:36:17

@élhetetlen: Otthon mar nagyon keso van, miert nem alszol? Ejszakai bagoly vagy?

élhetetlen 2022.04.18. 03:35:13

@P.Elliot: Azért vannak olyan cikkek, hogy az oroszok már tizennégy éve tervezték az Ukrajnai nem háborút, ha nem a na mit. Ezt nem tudom, és azt sem, hogy Kína ezért a kis szívességért mit kér majd. Tényleg nem tudom, de egy cikk: Kína is mélyütést vitt be Oroszországnak - Helló Magyar (hellomagyar.hu) , hogy mennyi ez a barátság. És ez: Kína szép csendben elvágta magát az orosz tudósoktól - Napi.hu .
A másik. „ Ejszakai bagoly vagy?”. Ezt az élet alakította így, már kezdő tervező mérnök koromban is sokat dolgoztam lelkesedésből késő estig, aztán anyagiak miatt éjjel háromig műszaki rajzoltam, és reggel mentem megint dolgozni. Ez hosszú, az utolsó 15 évem úgy telt, hogy egy országos rendszer, 1000 tábla, 90 paraméter, mindnek volt gazdája a számlázási igazgatóságon, de amit el lehet paraméterezni, azt valaki elparaméterezi. Délelőtt írtam az alrendszereket, amit a szállító nem vállalt, pl. a dolgozói kedvezmények kezelése. A számlázáson délelőtt az adott csoportra próbaszámlázás, ehhez is írtam a lekérdezéseket, tudod, ilyenek, hogy árvíz, melyik településnek nullázzuk a számláját, mint segítség, aztán ők délután négyig megbeszélték, hogy mit kell módosítani az adatbázison, és öt perc múlva az asztalomnál állt 4-5 ember, hogy azonnal kell neki egy adatbázist módosító program, tesztelni legfeljebb két rekordon volt időm, és, ha tévesztek, lenyomom az országot számlázásostól, ügyfél szolgálatostól, műszaki nyilvántartásostól. Ez csak annyival kisebb stressz, mint a repülés irányítóké, hogy nem életek múlnak rajta, csak az országos rendszer áll egy napig, és adatvesztés is van. Naná, hogy estére kihegyezett idegekkel „felébredtem”, aztán mikor végeztem, este 8, vagy éjfél, akkor szóltam az üzemeltetésnek, hogy indulhat a számlázás. Utána még le kellett nyugodnom, így lettem bagoly. Most, hogy nyugger vagyok, délig, vagy délutánig alszom, nincs reggel sem vekker, sem telefon.

Csodabogár 2022.04.18. 09:40:26

@Shaktika: A szabad akarataba nem hiszek és ebbe nem csak a szigorú kálvinista nevelésem van benne, hanem a tapasztalatom is.

Tv-ben tegnap az eredet Sabrinát néztem, jól elkábítja az embert, bár nekem a remake jobban tetszett. Hol van ma egy Billy Wilder??? Háborús időkben az ő filmjei gyógyítják az emberek lelkét.

Zulu4321 2022.04.18. 11:47:54

Nagyon tetszenek a tojasok, barokkosan elegansak:-) Vetek lett volna barmi mast machinalni veluk.

Shaktika 2022.04.18. 16:54:41

@Csodabogár: abban én se nagyon.

Henrikben viszont zubog a katolicizmus :)

youtu.be/GdxiZAEa2U8

Engem egyszer vert így a földbe a lélek, Vincent lelke - a barackvirágos képe előtt amszterdamban, el is bőgtem magam.

Pax et Bonem

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2022.04.19. 19:21:01

@Shaktika: a retorikai kerdesedre itt a valasz :)
www.gotquestions.org/God-allow-evil.html

why does God allow evil? ...
1) God could change everyone’s personality so that they cannot sin. This would also mean that we would not have a free will. We would not be able to choose right or wrong because we would be “programmed” to only do right. Had God chosen to do this, there would be no meaningful relationships between Him and His creation.
Instead, God made Adam and Eve innocent but with the ability to choose good or evil. Because of this, they could respond to His love and trust Him or choose to disobey. They chose to disobey. Because we live in a real world where we can choose our actions but not their consequences, their sin affected those who came after them (us). Similarly, our decisions to sin have an impact on us and those around us and those who will come after us.

2) God could compensate for people’s evil actions through supernatural intervention 100 percent of the time. God would stop a drunk driver from causing an automobile accident. God would stop a lazy construction worker from doing a substandard job on a house that would later cause grief to the homeowners. God would stop a father who is addicted to drugs or alcohol from doing any harm to his wife, children, or extended family. God would stop gunmen from robbing convenience stores. God would stop high school bullies from tormenting the brainy kids. God would stop thieves from shoplifting. And, yes, God would stop terrorists from flying airplanes into buildings.

While this solution sounds attractive, it would lose its attractiveness as soon as God’s intervention infringed on something we wanted to do. We want God to prevent horribly evil actions, but we are willing to let “lesser-evil” actions slide—not realizing that those “lesser-evil” actions are what usually lead to the “greater-evil” actions. Should God only stop actual sexual affairs, or should He also block our access to pornography or end any inappropriate, but not yet sexual, relationships? Should God stop “true” thieves, or should He also stop us from cheating on our taxes? Should God only stop murder, or should He also stop the “lesser-evil” actions done to people that lead them to commit murder? Should God only stop acts of terrorism, or should He also stop the indoctrination that transformed a person into a terrorist?

3) Another choice would be for God to judge and remove those who choose to commit evil acts. The problem with this possibility is that there would be no one left, for God would have to remove us all. We all sin and commit evil acts (Romans 3:23; Ecclesiastes 7:20; 1 John 1:8). While some people are more evil than others, where would God draw the line? Ultimately, all evil causes harm to others.

Instead of these options, God has chosen to create a “real” world in which real choices have real consequences. In this real world of ours, our actions affect others. Because of Adam’s choice to sin, the world now lives under the curse, and we are all born with a sin nature (Romans 5:12). There will one day come a time when God will judge the sin in this world and make all things new, but He is purposely “delaying” in order to allow more time for people to repent so that He will not need to condemn them (2 Peter 3:9). Until then, He IS concerned about evil. When He created the Old Testament laws, one of His goals was to discourage and punish evil. He judges nations and rulers who disregard justice and pursue evil. Likewise, in the New Testament, God states that it is the government’s responsibility to provide justice in order to protect the innocent from evil (Romans 13). He also promises severe consequences for those who commit evil acts, especially against the "innocent" (Mark 9:36-42).

In summary, we live in a real world where our good and evil actions have direct consequences and indirect consequences upon us and those around us. God’s desire is that for all of our sakes we would obey Him that it might be well with us (Deuteronomy 5:29). Instead, what happens is that we choose our own way, and then we blame God for not doing anything about it. Such is the heart of sinful man. But Jesus came to change men’s hearts through the power of the Holy Spirit, and He does this for those who will turn from evil and call on Him to save them from their sin and its consequences (2 Corinthians 5:17). God does prevent and restrain some acts of evil. This world would be MUCH WORSE were God not restraining evil. At the same time, God has given us the ability to choose good and evil, and when we choose evil, He allows us, and those around us, to suffer the consequences of evil. Rather than blaming God and questioning God on why He does not prevent all evil, we should be about the business of proclaiming the cure for evil and its consequences—Jesus Christ!

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2022.04.19. 21:06:32

@Shaktika: na, mar ott kezdodik a problema, hogy a feltamadast nem Husvet hetfon unnepeljuk :)))))

Shaktika 2022.04.20. 15:00:09

@Zulu4321: Aki hüje, mémeket tologat a jutubon, yutunról az ne gyüjjön :) a truckerek is kushadnak ugye.

Kanada Kvel magyarán.

Pax et Bonum

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2022.04.20. 23:00:28

@Zulu4321: szerencsere USA-ban mar jobb a helyzet! :) feloldottak a mask mandate-et, egy csomo video van fent a neten, hogyan unnepelnek az emberek (es a repteri/airline dolgozok)
Vegre!! :)

www.nbcnewyork.com/news/national-international/watch-video-shows-exact-moment-plane-mask-mandate-lifted-in-the-middle-of-flights/3652497/

www.youtube.com/watch?v=9znGKsInyZI

Zulu4321 2022.04.21. 15:57:28

@Shaktika: Hol lattal memet? Valamit nagyon beneztel. Helyesirasi tanacsadas elott/helyett meg nezd at a sajat posztodat... ertelmileg foleg:-p
@Zsuzsi65: Hajra, csak igy tovabb:)

Shaktika 2022.04.21. 15:57:28

@Zsuzsi65: Korai lesz a lelkesedés, egy trumper judge még nem csinál nyarat :))

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása