oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2022. január 30. 15:31,  Amerikai tükör: modern gyermeknevelés és a titokzatos Olivia 244 komment

2022. január 30. 15:31 Határátkelő

Amerikai tükör: modern gyermeknevelés és a titokzatos Olivia

Többet megengednek-e ma a gyerekeknek a szülők, mint régebben? Meg lehet-e állapítani a kort abból, ki mennyi bőrönddel utazik? Ezeket a kérdéseket feszegeti posztjában P. Elliot, akinek írásában megjelenik egy titokzatos Olivia és egy jóképű cowboy is.

cim_59.JPG

„A bőröndök és a kor

Ma, ahogy a hotelben reggel vártam a férjemet, aki hordta kifelé a cuccokat, elnézegettem az utasokat, akik szintén jöttek kifelé az autóikhoz, és rájöttem, hogy minél fiatalabb valaki, annál kevesebb cuccal utazik.

Például jött egy fiatal lány, karcsú, vékony, 17 év körüli, egyetlen aprócska kis sortban, valami semmiházi kis lenge pólóban, még melltartó sem volt rajta, haja lófarokba kötve, semmi festék rajta, egy papucsszerű szandál volt a meztelen lábán, maga után gördített egy cseppnyi kis bőröndöt, amiben lehetett az összes cucca.

Utána jött egy 50-60 közötti nő, félhosszú nadrág, könyökig érő ujjú felsőrész, minden, csak nem lenge, azon egy nagyon vékony kabátka, szintén könyökig érő. Volt valami kövekből készült nyaklánca, minimum 5 deka festék, krémpúder az arcán.

Szemhéjfesték, ápolt, becsavart haj, melltartó is volt rajta, a bugyi sem egy tanga lehetett, mint fiatalon, zokni volt rajta, egy papucscipő szerű és egy ridikül. A fiatalnak ridikülje sem volt, csak egy kis pénztárca nagyságú vacak a nyakában egy kis piros zsinóron.

Elröhögtem magam, hogy tényleg, amikor fiatal voltam, nagyjából 23 éves, már itt kint, szintén nem hordtam mást, mint egy farmert, egy felsőt, a hajam félhosszú, egy szandált, sokszor semmi táska nem volt nálam, a zsebemben a pénztárcám, vékony, semmifél iromány, kártya, feljegyzés, kreditkártya, szir-szar nem volt benne, csak a jogosítvány és némi pénz, a másik zsebemben egy fésű és kész.

Volt persze táskám, de ha bárhova elmentem, pl. vásárolni vagy ki a parkba, pláne kirándulni, nem hordtam semmit magammal, nem is volt rá szükség, más se hordott, az öregek akkor is sokkal több cókmókkal közlekedtek.

uton.JPG

Szóval bánatosan állapítottam meg, hogy a férjem lehozott két bőröndöt (enyém-övé) és három sporttáskát meg a laptopot, meg az utazós kék táskát, amiben hordjuk a térképeket és az ezzel kapcsolatos dolgokat, füzet, toll, szemüveg, minden nyavalya… megöregedtünk!

Modern gyereknevelés

Ma szintén a hotelben a reggelinél szemtanúja lehettem a mai gyereknevelésnek. A család 7 éves kislány, 8 éves fiú és egy 5 év körüli kölök, akit az apja percenként figyelmeztet valamire. „James, ülj rendesen… James, a kukoricapelyhet nem szórjuk a földre, azonnal szedd fel! James, ne ugrálj, James, gyere ide!”

A gyerek valójában nem rossz, csak mozgékony a csendes viselkedésű családjában, képtelen volt a seggén ülni, minden érdekelte. A nevelés monoton hangon zajlott, már majd’ megőrültem hallgatni – vagy James seggére kellett volna csapni, ha szabadott volna a mai törvény szerint, de nem, vagy hagyni, hogy csináljon, amit akar.

Az anya, egy álmatag arcú nő hallgatagon nézte viszketeg csemetéjét, egy szót nem szólt volna, a hasában már ott lapult egy következő kis James, elég jól látszott rajta.

Később láttam őket a kocsinál, az apa pakolt be mindent, a két másik gyerek várta csöndben, hogy végezzen, az anya is, viszont a kis viszketeg nyújtogatta be az apjának a szerteszét heverő dolgokat, még a hatos csomagolású sörösdobozokat is. James valószínűleg életrevalóbb lesz, mint a testvérei…

Kicsoda Olívia?

Még Dakotában vagyunk, de nem sokáig, holnap áthúzunk Nebraskába. Nem tudom, mit nézünk meg, a férj nézte ki az útirányt, valami hegyek, sziklák. Itt szálltunk meg Sioux Fallsban, megnéztünk egy vízesést, gömbölyű köveken át, alatta, mellette rohan a víz, nagyon hosszan.

Húsz percet mászkáltunk, utána rohanás vissza a hotelbe, mert 104 fok van kint (azaz kb. 40 körül Celsiusban), fúj a forró szél. Ebben az államban úgy látszik, mindig fúj a szél, hiába tetszik annyira, nem hiszem, hogy tudnék itt lakni, pusztán emiatt. Ja, és milyen lehet, ha télen fúj és mínusz 40 Fahrenheit van?

fak.JPG

Fák, ahogy jöttünk, szinte nem voltak, csak dombok, fű, tehéncsorda, fekete színűek. Bölényt nem láttunk, de a férj abból evett burgert egy western cowboy étteremben (én utálom az ízét), a kaja kiváló volt, ezek tudnak főzni, a salátájuk is kitűnő. Én megint egy mártásos ételt ettem.

A meleg miatt gondolom a búzatáblák (nem látni a végüket) nem aranyszínűek, mint Ohioban, hanem vörösek. Mély vörösarany!

buza.JPG

Ahogy jöttünk a 90-es úton több táblát láttunk, hogy Olívia elnevezésű hely várja a férfiakat, gondolom, vagy kupleráj, vagy afféle szexi filmek, esetleg izélhető babák serege látja szívesen a kiéhezett utasokat, főleg a kamionosokat. A férjem szerint maga Olivia… hehe…

Az úton nem sok jármű van, de akadnak néha rendőrök, az egyik kocsi mögöttünk (mi betartjuk a szabályokat), aztán szorosan mellettünk jött, a rendőr bebámult a kocsiba, az előtte lévő beépített kompjuterbe beütötte a rendszámunkat és ellenőrizte, hogy van-e a kocsinak érvényes regisztrációja, biztosítása, nem keresik-e / ellopták, a tulajt esetleg körözi a rendőrség.

Pillanatok alatt ellenőrzött minket anélkül, hogy megállított volna, aztán ránk mosolygott és felgyorsítva eltűnt előttünk. Ha meggondolom, hogy elég egy kattintás és kiad rólunk és a kocsinkról minden adatot a számítógép…

szolo_2.JPG

A jóképű cowboy esete

Ma eljöttünk Kansasból, aztán átmentünk Oklahomába. Ott laknak a cherokee indiánok, illetve több rezervátum van, de nem volt kedvem bemenni. Az állam kopár, legalábbis azon a részén, ahol tartózkodtunk nincsenek termőterületek, minden szinte mező, még tehenet sem láttam, csak néhány ló lapított egy-egy fa árnyékában (ma is volt vagy 42 fok).

Rétek vannak csak, elszáradt fűvel. Végre láttam szénasodrót működés közben, valami traktorféle vontatta, kétoldalt azok a virágfejek valóban kotorták a szénát. Sajnos mire szóltam a férjnek, hogy álljon meg, mert látni akarom, addigra nagyon távol kerültünk tőle, nehézkes lett volna visszamenni. Remélem, találkozom még ilyennel.

dombok.JPG

Egyébként elég sok kis folyócska, patakocska, tavacska van, mélységesen iszapos, koszos, sötét vízű. Mondtam a férjemnek, hogy nem vagyok elragadtatva Oklahomától, különben sem tudok róla semmit.

Egészen addig tartott ez, amíg meg nem álltunk egy régies kisváros központjában megvenni a napi kávéimat (a hűtött autóban nem romlik meg estig sem) és egy jóképű, 50 körüli cowboykalapos, csizmás, farmernadrágos pasi tartotta nekem az ajtót, hogy ki tudjak jönni a kávéimmal.

Rohadt jól nézett ki, a férjem szerint nem, de ő nem számít, mert nem ismer jóképű férfit – vajon minden férfi irigy? Hehehe…. És a McDonald’s-nál countryzene szólt a hangszóróból.

Azonnal felélénkültem kávé nélkül is. Indián képűt is láttam, póló, rövidgatya, hosszú, befont haj, meg hát mai kinézetű embereket. Cowboykalap többeken is volt, igaz, ebben az észvesztő melegben kell, ahogy az ember kilép az ajtón, olyan, mintha mellbe lőnék.

Kentucky a lóversenyen túl

Itt vagyunk Kentuckyban, a híres lóversenyen kívül nem sokat tudok róla és olyan meleg van, hogy nem is igazán akarok tudni, most legalábbis. Celsiusban 46 fok volt, eddig itt volt a legmelegebb, amióta utazunk, el lehet szédülni, ki a nyavalyának van kedve bármit is megnézni.

Pedig az állam nem kopár, itt legalábbis, ahol jövünk, sűrű, magas fák, erdők kétoldalt az úton. Holnap lemegyünk kisebb utakra, mert ott látni igazán a tájat. Persze hűtött kocsiban azért egy szavunk sem lehet, de nem azért jöttünk, hogy csak kocsikázzunk.

to.JPG

Így is sok a turista, még több a gyerek, hiszen most van az iskolai szünet. Nem lehet könnyű velük utazni, az előbb beállt a hotelhez egy kocsi, kizúdult belőle öt gyerek, olyan 3 évestől felfelé 11-ig.

Azonnal a medencéhez rohantak megnézni, ölték az anyjukat, apjukat, hogy fürödni akarnak, a családnak minimum kellett félóra, hogy becuccoljon, a kölyköknek előkotorni a fürdőruhát és 8 körül jár. Lehetetlen, hogy 9-10 előtt ki tudják szedni őket a vízből, aztán darabonként fürdés, ágyba rakás, aztán a szülők indulnak fürdeni.

Előtte még lehet, hogy megkeresik a hotel mosodáját kimosni a vizes fürdőruhákat, szárítani, örülnek, ha 11-re ágyba zuhannak, romantikázni sincs kedvük, idejük, a lehetőségekről ne is beszéljünk.

Reggel ők ébrednek elsőnek 6-kor vagy előbb, ha időben útnak akarnak indulni. Reggeliztetni a gyerekeket, de előbb kiimádkozni az ágyból, aztán nyaralás végére mindketten kinyúlnak.

Emlékszem, amikor a lányom kicsike volt, ilyen volt ott is a műsor, de hogy ne unatkozzon mindig, vittünk egy barátnőt vele. Reggelente nem sokat vacakoltunk, kiemeltük őket az ágyból, betettük a kocsiba az előkészített párnára, takaróra, aludtak tovább.

Vagy két óra múlva ébredtek fel, amikor megálltunk felöltöztetni őket, reggelizni vittük, akkor még nem volt kötelező a biztonsági öv (nem volt több baleset, mint most, érdekes), hátul a kocsi kombi részében szabályos játszószobácska volt nekik.

Ha megunták, akkor előremásztak a hátsó ülésre rakott bőröndök tetejére rakott takarókra, ott üldögéltek és nézelődtek, mint egy vár tetején. Kevesebb baj volt velük, mint a mai gyerekekkel. A mai oda van szegezve az üléséhez, videójátékozik kínjában vagy veszekszik a többivel, unalmában ordít, mindenképpen a biztonsági törvény rabja… olyan más világ lett mára!

kisvaros_1.JPG

„16 éves és terhes”

A tegnapi hotelben is családi „életképet” láttam. Ez olyan szálloda, hogy ad vacsorát is, benne van az árban, kitesznek mindenféle ételt, salátát (új hotelhálózat ez is), sőt alkoholt is, egy pohárral kizárólag, másképpen a férfiakat nem lehetne hajnalig sem elzavarni onnan. Én bort kértem, a férj kólát, hehehe… szóval most láttam élőben egy olyan műsort, ami a tévében is van, hogy „16 éves és terhes”.

Az együtt utazó család, egy harmincvalahány éves sovány, ideges típusú nő (az anya), egy hasonló korú, közönyös képű férfi (az apa), a gyerekek 7-9-11 év körüliek és a nagylány, aki 14-15 év körüli lehetett, vele egy újszülött, még egy hónapos sem lehetett, ott tekergette magát, mint egy kis vöröses kukac a kocsiülésben, amit magukkal hoztak a hotelbe, de nem sírt, cumizott.

A túl fiatal anya sértődött arccal tartotta a babát, mint egy darab fát, időnként visszadugta a szájába a cumit. Az ifjú apa is velük volt, talán 17 év körüli srác, aki az „apósával” beszélgetett, letojta a gyereket és a gyereke anyját.

Az ideges anya, amikor elintézte a kisebb csemetéit az ennivaló területén, átvette a csecsemőt, a térdére rakta, kezdett enni valamit, az ifjú anya képét elöntötte a megkönnyebbülés, azonnal elő a telefonját és üzeneteket küldött, beszélgetett, valószínű a barátnőivel (egyébként mi a francot tudnak annyit beszélni az emberek telefonon?).

Aztán az anyag átadta a bébit az ifjú apának, aki továbbtolta a nagypapának, aki szintén tovább a feleségének, aki végül betette a hordozóba. Az ifjú anya le se szarta, ház ezt azért nem lett volna szabad!

Olyan picike volt, mint aki most bújt ki az anyjából, annak még egy csendes ház hűtött légtere kellett volna, nem 42 fokban utaztatni, az esetleges felszedett fertőzésekről nem is beszélve. És mi az, hogy nem törődtek vele?

kisvaros_2.JPG

Elhiszem, hogy az anya kivolt a saját gyerekeitől is, de akkor adták volna örökbe, ha a két fiatalnak igazán nem hiányzott a gyerek. Egyébként valószínű, hogy nem is merték a családi nyaralásról lehagyni az ifjú anyát, mert nem voltak biztosak benne, hogy el tudja-e látni a gyereket – szerintem nem. Mások is nézegettek rosszallóan, lopva persze, itt nem illik nyíltan véleményt nyilvánítani.”

A moderálási alapelveket itt találod, amennyiben általad sértőnek tartott kommentet olvasol, kérlek, jelezd emailben a konkrét adatok megjelölésével.

A végére egy kérés Anditól, akinek megígértük, hogy megosztjuk kérését, hátha van kedvetek részt venni ebben a kis meglepetésben!

"Férjem 40 éves lesz áprilisban, és szeretnék neki a jeles évfordulóra jótanácsokat, születésnapi üdvözleteket összegyűjteni minél több országból, és ebben kérném a segítségeteket.

Az üzenet lehet egy fénykép egy egyszerű "Boldog születésnapot kívánok neked, Isti XY helyről" felirattal és a nevetek vagy pedig valami jótanács neki az élethez. Az üzenetek jöhetnek magyarul vagy angolul ( ha esetleg nemzetközi ismerőseitek is segítenének � )

Ha gondoljátok videóüzenetet is szivesen fogadunk. A képek egy albumba kerülnek majd a videóüzenetekből pedig egy montázs készülne, amit a bulin vetítenénk le, de az eredményt, ha szeretnétek, veletek is szivesen megosztom. Ha készítenétek egy fotót az üzenettel, amit elküldtök nekem az isti40birthday@gmail.com címre, nagyon megköszönném."

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Egyesült Államok

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr5316964576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zulu4321 2022.02.03. 18:19:39

@Zsuzsi65: :-D
Majd csak ebred a tomeg. Nezem a CAN parlamenti kozvetites videoit, azert nem ugy tunik, hogy bolhacirkusz es 'fringe minority' kis ugyletecskejerol van szo. Pl. www.youtube.com/watch?v=Glzj0sQT3_U&ab_channel=DaggsCAN

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2022.02.03. 20:19:36

@SzZoole: hat, igy mukodik a demokra....akarom mondani cenzura :)))))

Shaktee 2022.02.03. 21:06:51

@Zulu4321: Ébredjenek délen, menjenek oltakozni.

Shaktee 2022.02.03. 21:06:54

@Zulu4321: :)

Erin O’Tool a konzervatív vezető tegnap bukott meg. Bratyizott a trumpertrakerekkel, részben azért

Ez a hölgy most a temporary vezető, s tökre nem számít hogy mit akar.

A város tárgyalja a hadsereg bevetését, a lakosság támogatásával.

Zulu4321 2022.02.03. 21:07:10

Es nagyon igaz sajnos, mennyire agyon van hallgatva vagy eppen torzitva az igazsag a MSM altal.
www.youtube.com/watch?v=kUq4YCxYbjc&ab_channel=SkyNewsAustralia

Zulu4321 2022.02.03. 21:37:45

@Shaktee: Hat hogy bratyizott volna, az erosen ketseges szamomra a korabban linkelt videot nezve, pont az ellenkezoje tunik igaznak... (dodging all questions)

Nem szamit mit mond Candice Bergen? Nekem ugy tunik, igen nagy egyetertesben tapsol neki a partja:-DD

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2022.02.03. 21:51:00

@Shaktee: ezt a velemenyedet "a lakossag undorodik toluk" mivel tudod alatamasztani? a mainstream mediaban olvasott dezinformacioval, vagy esetleg sajat tapasztalatod alapjan? komolyan kerdezem...

Ha esetleg nem csak a mainstream media tudatos felreinformalasat akarod hallani, akkor nezz bele a sajto konferenciaba, amit tartanak.

www.youtube.com/watch?v=elEOtg8dNT0
pl 18.perctol, ahol egy volt RCMP rendor beszel arrol, hogy a dezinformacioval ellentetben
1.a kanadaiak tobbsege tamogatja a demonstraciot,
2. a nagy letszamu rendori jelenlet teljesen rutin (Kanada napon is ugyanez van
3. a media altal sugalltakkal ellentetben a truckers pl elelmet visznek a hajlektalanoknak, vedik az emlekmuveket (ahol a "desecration" annyi volt, hogy baseball sapkat tettek a szobor fejere, meg egy "freedom" tablat a kezebe (lattam fenykepet rola), ellentetben azzal, amikor tavaly nyaron ujjongva dontogettek szobrokat)

Hidd el, ezt az egeszet csak azert mondom, hogy kicsit felnyiljon azoknak a szeme, akiket a (mainstream) media tudatosan felrevezet. Es tisztaban vagyok vele, hogy ez a taktika ugyanigy folyik a masik (jobb) oldalon is (lsd Jan 6).Mindenfajta megtevesztes es tudatos dezinformacio a legaljasabb dolog, amit a politikusok a hatalmuk megorzese miatt csinalnak.

A lenyeg, hogy ne legyunk ennyire hiszekenyek. Hasznaljuk az intelligenciankat es a kritikus gondolkodast...

Shaktee 2022.02.03. 23:15:15

@Zsuzsi65: betelefonálók rádióban, tv-ben, beszélgetve ma reggel az uszodában, boltban hallván hogy az emberek szeretnék hogy Justin mozgósítsa a sereget.

Oltakozzanak s vége lesz az egész bolhacirkusznak.

De húzhatnak lefele a cloroxos főnöködhöz.

Shaktee 2022.02.03. 23:15:18

@Zulu4321: s mit is számít az hogy egy politikus pártja tapsol?

Shaktee 2022.02.03. 23:15:25

“ 1.a kanadaiak tobbsege tamogatja a demonstraciot, ”

Wrong, nem támogatjuk, főleg ebben a városban nem.

Poll: 28% of Canadians support unvaccinated truckers crossing border

toronto.citynews.ca/2022/01/27/unvaccinated-truckers-freedom-rally-poll-canada/

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2022.02.04. 06:08:43

@Shaktee: hallgattal mar egyaltalan Joe Rogan musort? o MINDKET oldal kepviseloit meghivja a podcastjaba (pl Sanjay Gupta es Robert Malone), eppen ezert van tobb millios tabora, sot most meg novekszik is, mert azok, akik eddig nem is tudtak rola, a Spotify-rol kivonuloknak koszonhetoen kivancsiak lettek, ki is ez az alak :)))
haha, a negativ reklam jot tett Rogannek :) A Spotify meg nem fog belehalni, ha paran otthagyjak a platformjat. Jonnek helyette ujak :)))

"Spotify has been clear about its intentions to own the podcasting space, and Rogan is one of its biggest stars. Each episode of “The Joe Rogan Experience” attracts around 11 million listeners. He posts four to five episodes each week, and they generally run past the three-hour mark. That’s more than 15 hours of engagement each week from a single show.

Young, meanwhile, attracted a bit more than 6 million listeners each month — and a “listener” can be counted as someone who listened to “Heart of Gold” or “Cortez the Killer” a single time. Plus, Young’s music can be heard on other platforms, such as Amazon Music, Apple Music or Tidal. Rogan is exclusive to Spotify (to the tune, again, of $100 million).

Spotify a hozongok miatt betett egy disclaimert Covidrol...na bumm. COvid disclaimer mar mindenhol van, es az embereket nem erdekli. Rogan musorai viszont igen :) Rogan egy gyonyoru nagy cash cow, mig Neil Young es a tobbi woke "artist" meg majd ha lecsengett ez az egesz, szep csendben visszakuszik Spotify-ra, mert ki akarna onkent lemondani egy kis bevetelrol? :)

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2022.02.04. 06:33:13

@Shaktee: oszinten nem ertelek...vegre buszke lehetnel a valasztott haza'dra, ehelyett bolhacirkusznak nevezed, amit a honfitarsaid tesznek most. Pedig meg a nagy USA-ban is inspiralo, amit most a kanadai emberek csinalnak, nem beszelve egy csomo mas orszagrol. Ha nem a liberalis bubble-ben tajekozodnal csak, hanem korulneznel mashol is, latnad, hogy mekkora osszefogas van nalatok, es az emberek vegre ugy erzik, buszkek lehetnek a hazajukra. Kanada mindig kisebbsegi erzessel kuzdott az USA arnyekaban, es most vegre ra figyel a vilag...

Arthamyr 2022.02.04. 08:53:39

@Zsuzsi65: "A lenyeg, hogy ne legyunk ennyire hiszekenyek. Hasznaljuk az intelligenciankat es a kritikus gondolkodast..." - Pontosan. Viszont ezt te is megfogadhatnád, mert amikor átesel a ló másik oldalára, akkor pont az intelligenciát és a kritikus gondolkodást kukázod ki.
Pl. akkor, ha a "kicsit felnyiljon azoknak a szeme, akiket a (mainstream) media tudatosan felrevezet" kijelentéseket komolyan gondolod. Egyrészt semmi baj nincs a szemükkel, hanem a fentebb említett két dolgot kellene használniuk (viszont sokakban ez nincsen meg, és a gyakran komolytalan), másrészt ezen hiányosságok nem a "mainstream média" hibái. És akármennyire is csípi a szemed a nézőpontjuk, a "mainstream média" jóval megbízhatóbb forrás, mint amiket gyakran idecitálsz (pl. a telegram csoportok és hasonló dolgok). Amit itt tolsz, na az sokkal durvább (tudatos?) dezinformáció, mint amit az általad elítélt "mainstream média" csinál. Amit eleve komolytalan így homogén tömbként kezelni, mitől lesz valami mainstream? Túl sokan fogyasztják? Kicsi/semennyi teret adnak a szélsőségesebb véleményeknek (pl. oltásellenesek, vallási fanatikusok, klímaváltozás-tagadók)?

De lépjünk egyet hátra. Nem feltétlenül azzal gond, amit gondolsz (ha egyáltalán tényleg azt hiszed, amit ide írogatsz), viszont azt csak belátod, hogy nagyon messziről indulsz, így nagyon kevés az, hogy leírod, ezt alaposan le kellene vezetni elfogadottabb dolgokból, nem?
Már akkor, ha valóban szeretnéd, ha a többség (és annak intelligensebb és kritikus gondolkodásra képes része is) ne pattintsa le simán, és tényleg komolyan szeretnéd, hogy "kicsit felnyiljon azoknak a szeme, akiket a (mainstream) media tudatosan felrevezet", és nem csak unatkozol és trollkodsz.

Pl. kezdésből leírhatnád _tömören_, hogy mik a konvojosok pontos (és egységes) céljai, ezeket milyen eszközökkel tervezik elérni, és hogy ez miért volna jó, és mennyire reális.
Én a (mainstream) média gonosz félrevezetéséből még ott tartok, hogy a célok közt van, hogy zavartalanul lehessen kamionozgatni oltatlanul (karantén nélkül stb.). Világosíts fel, ha nem így van.

Zulu4321 2022.02.04. 10:40:04

@Shaktee:
Nem szamit, amit egy MP mond, nem szamit, hogy interim vezetokent mondja, es nem szamit, hogy elvezi a partja tamogatasat... Viszont amit te mondasz, igen... Hahaha, megnevetettel:)

Shaktee 2022.02.04. 10:40:10

@Zsuzsi65: « nalatok, es az emberek vegre ugy erzik, buszkek lehetnek a hazajukra. Kanada mindig kisebbsegi erzessel kuzdott az USA arnyekaban, es most vegre ra figyel a vilag...« 

:)))

Shaktee 2022.02.04. 10:40:19

@Zsuzsi65: Te nem olvasod amiket írok, csak fújod az alt média ostobaságait. Ezért lezárom veled a diskurzust, ne haragudj.

Remélhetőleg a város határán meg fogják állítani a hétvégén érkező majmokat.

Ott dudálhatnak az erdőnek, masírozhatnak a konfederációs zászlóikkal.

Fork over the money: www.cbc.ca/news/politics/questions-answers-gofundme-convoy-1.6338932

montreal.ctvnews.ca/that-s-what-scares-me-quebec-mp-gives-impassioned-speech-condemning-confederate-flags-in-ottawa-protest-1.5765804

youtu.be/1S8pW003veU

Shaktee 2022.02.04. 10:40:22

@Zsuzsi65:

Some trucker convoy organizers have history of white nationalism, racism
globalnews.ca/news/8543281/covid-trucker-convoy-organizers-hate/

Congeria 2022.02.04. 11:40:54

@Zsuzsi65:
Én eddig is büszke voltam az országra, ahol élek. Te is el tudod ezt mondani, amikor vezetőtök éppen háborút akar kirobbantani Európában, csak, hogy megmutassa, milyen fasza legény is ő?
Megvédeni a szövetségesünket! Milyen szövetségese az US-nek Ukrajna? Üzleti a Biden családnak, na meg a fegyvergyártóknak, erre vagy büszke? Kanada nem küld gyilkoló segítséget, csak medical és egyéb felszerelést. Erre is büszke vagyok. Nagyon békés ország, ha csak nem akarják külföldről tüzelni az idióta eszmékkel.

Shaktee 2022.02.04. 12:52:18

@Zulu4321: Nem érted. Candice ezzel a beszédével még jobban lenullázta a szétesett konzervatív pártot.

Arthamyr 2022.02.04. 13:42:14

@Shaktee: A "szétesett konzervatív párt, amit még jobban lenullázott", a székek hány százalékán ül a parlamentben?

P.Elliot 2022.02.04. 14:20:17

@Congeria: Biztos jol latod ezt?
Ha egy kicsit ala nezel a dolgoknak akkor rajossz hogy a leghatasosabb modszer beengedni a mindenfele menekulteket mindenhova es azzal meglazitani a nepet, kozossegeket, eletformat, minden orszagban, Europaban is, Usaban es Kanadaban is.
Utana johet egy belso cirkusz ami nagy dicso szoveggel elkapraztatja a primitivebb reteget es ok ugy erzik hogy hosok lesznek ha resztvesznek benne es maris meglazult minden orszagban az osszetartas.
Ezek utana johet hogy a ketfele huzo, meggyengulo orszagokat le lehet rohanni egy vagy 2 nagyhatalomnak es az oveke lesz a vilag minden orszaga. Persze a nepesseg ebben elvesztodik ketharmad reszben de vagyunk elegen ugye, a sok ember bajnak van, ugy fogjak velni.

Nem gondolom hogy csak en sejtem igy, Amerika nem hulye, marmint ne szold le az elnokot, ne felj csak, nem maga dont, a katonai vezetokkel nagyon at volt ez beszelve hogy hogy lehet megakadalyozni hogy ne igy legyen.
Legalabbis egyelore.

Lehet hogy tul borulato vagyok, egyebkent nem szeretek politizalni, nem is fogok de ez meg utoljara kibukott belolem hogy Bident hibaztatod.
Ha Trump maradt volna akkor megnezhettuk volna magunkat!

Shaktee 2022.02.04. 14:30:14

@Congeria: Tovább élünk mint az amerikaik, boldogabbak vagyunk, nincsenek gettóink minden városunkban, nem megyünk tönkre ha betegek vagyunk, bank szisztémánk erősebb, nem állítunk akasztófát a politikusainknak, és! nem választunk meg idióta bűnözőket elnöknek.

youtu.be/AOnQROgk1IM :)

shak shak 2022.02.04. 15:02:28

@Shaktee: Mire is lennénk féltékenyek?

Arra hogy bármelyik pillanatban kitörhet a polgárháború amerikában?

Congeria 2022.02.04. 15:20:25

@P.Elliot:

Mit keres az US, Biden, a katonai vezetőitek és a fegyvergyártóitok Európában?

A végén Kína nevet, mert amibe belelépnek, ott mindig győznek.

l

SzZoole 2022.02.04. 16:37:35

Ukrajna szeretne felvételt nyerni az Európai Unióba és a NATO-ba is, mivel az új elnök nyugat barát. Putyin viszont nem akarja ezt, ezét támadja Ukrajnát, hogy a határait védje.

Az USA/NATO és az EU pedig védeni akarja a saját határait. Egyáltalán nem vonultak be Ukrajnába csak támogatják őket a tagországokból, mint Törökország,Románia, Szlovákia és Lengyelország, mert attól félnek, hogy Putyin Lukasenkóval ( Fehéroroszország elnöke) karöltve egész Kijevig behatolnak és térdre kényszerítik az Ukrán vezetőséget.

Ha Kína is beszál, akkor nem kis balhé lenne Európába :-(

Szerény véleményem szerint az egész egy fölösleges erőfitogtatás, de az semmit nem számít…….

P.Elliot 2022.02.04. 17:01:05

@Congeria: Mondtam, nem politizalok , leirtam hogy en mit gondolok, te is azt gondolsz amit akarsz.
Ennyi!

dikusz. 2022.02.04. 17:27:12

Inkább beszélgessünk arról, hogy ki hova utazik, mit főz a hétvégén, bármiről, csak ne politizáljunk.
Abból mindig veszekedés lesz.

P.Elliot 2022.02.04. 17:36:01

@dikusz.: Igazad van.
Hetvegen fozni mi nem szoktunk, egyreszt valamerre mindig megyunk es ott ebedelunk valahol valami etteremben, ha itthon vagyunk akkor hozatunk valamit vagy pizzat.

Ha az ido jo akkor grillezni is szoktunk. Mi ugy allitottuk be hogy a hetvege a pihenese, igazabol nem csinalunk semmit a haz korul, ezt mondjuk a kerteszkedesemre nem mondanam.
Arra mindig kaphato vagyok.

Hogy hova utazunk? Sehova!
Most zuhog a szinte meleg eso, egy ejszaka alatt eltunette azt a tenyernyi magas jeges havat de holnap reggelre hideg, jeges idot mondanak, kepzelem hogy mit fog csinalni ezzel a rengeteg vizzel, nem tanacsos menni sehova.

Azt hiszem eloszedem a szines ceruzaimat meg egy kartonlapot , felrajzolom a kertet meg a kozossegit is es szinessel betervezem hogy mit hova fogok ultetni, hogy mutat majd meg ilyesmit.
ezzel siman elmegy a nap, most jut eszembe hiszen ma kezdodik a teli olimpia!

Nezni akarom feltetlenul.
Es te? Csak nem kirandulsz?

dikusz. 2022.02.04. 17:56:07

@P.Elliot: Holnap megyek a Hunyadi-szigetre fát ültetni.

Ősszel voltunk a Háros-szigeten, és a Hunyadi-szigeten vezetett sétán. Fokozottan védet természetvédelmi terület, nem lehet csak úgy besétálni.

P.Elliot 2022.02.04. 18:16:09

@dikusz.: Ismerem a Haros szigetet.
Oda usztam at eletemben eloszor ugy hogy nem csak a part mellett uszogaltam.
Mit mondjak, azt hittem hogy vizbe fogok fulladni, nem sok erom maradt mar felut utan, nagyon hullamos viz volt a viz akkor, fiatal es meggondolatlan voltam.

Szerencsere eszembe jutott hogy jobb ha hagyom lefele sodortatni magamat a vizzel es majd partra jutok, ki is ertem joval lejjebb.

Milyen fat ultetsz es milyen alkalombol?
Udvozletem annak a fanak! Szeretem a fakat . A Hunyadi sziget neve es hogy hol van valahogy nem jon be.

dikusz. 2022.02.04. 18:36:58

@P.Elliot: A Hunyadi-sziget is ott van. Fényképet is készítettem az októberi sétán, és most is fogunk fotózni.
A helyben iskoláztatott fákat ültetjük ki, a Hárosi Life-projekt keretében, szakemberek irányításával.

Shaktee 2022.02.04. 18:38:18

Breaking-Update

150 extra rendőr lesz a hétvégén, letartóztatások lesznek, truckok fel lesznek feltartóztatva a város határán.

A bolhacirkusz bezár hamarosan.

RCMP együtt dolgozik az FBI-al, a fenyegetések, terrorizmus miatt.

Zulu4321 2022.02.04. 18:38:33

@Shaktee:
Es me'g te mondod Zsuzsinak, hogy csak fujja a magaet... nem is arra valaszoltal, amit irtam:-p Szoval en is lezarom veled;-) aztan az ido majd eldonti, ki erti vagy nem a dolgokat.

Azert vannak erdekes fejlemenyek: www.youtube.com/watch?v=FFzsAxeXvQI&ab_channel=MarcelIrnie

(Amugy Greater Toronto nem tunt ellensegesnek a videok alapjan.)

@Arthamyr: Ugy tunik, a kerdesedre nemigen kaptal erdemi valaszt a helyben elo szakembertol... De itt vannak a 2019-es adatok:
en.wikipedia.org/wiki/2019_Canadian_federal_election

Es a fenti video alatt az egyik elso comment (Brian Belchior) egesz jol osszefoglalja, amit Zsuzsitol kerdeztel.

Arthamyr 2022.02.04. 20:12:39

@Zulu4321: Köszönöm, de @Shaktee: -nak feltett kérdés esetében szerettem volna, ha a "mester" maga válaszol. Magam is megtaláltam a választ, mielőtt feltettem a kérdést, de 1. adtam egy esélyt, hogy az nem megbízható (vagy nem fogadja el annak), és valami mást idéz helyette 2. kíváncsi voltam, mit tart lenullázottnak, szétesettnek. Szerintem sok politikai formáció szeretne annyira lenullázott és szétesett lenni, és ez esetben kb. mindenki, aki nem nyer, lenullázottnak és szétesetnek tekinthető, ami nyilvánvalóan nevetséges. Általában ő sem tekinti annak a "veszteseket", ha a számára kedves dolgokat képviselnek...
A @Zsuzsi65: -nak írt hozzászólás esetében is szerettem volna, ha ő válaszol, csak hogy biztos lehessek benne, hogy ő akkor mit is támogat és tart helyénvalónak (és miben reménykedik, amint előtte kérdeztem), mert lehet, hogy csak én értem félre, illetve hogyan kellene jól tájékozódni, hogy az embert ne vezesse félre a gonosz mainstream média és a mocsok politikusok. Meg valahogy azt éreztem, hogy a kritikus gondolkodást kissé félrerakta volna, amikor mindenféle dolgot ide linkelt, pedig azon esetekben sokkal indokoltabb volna a használata, mint a mainstream média esetében (már ha ugyanazt értjük mainstream média alatt).
Elolvasván az általad hivatkozott hozzászólást (mellesleg nem, a youtube komment nem jó infoforrás, bizonyos esetekben még a totál elfogult, lakájmédiának tartott hulladékhoz képest sem), abban azt látom, hogy akkor azért tüntetnek, mert változatos módon korlátozzák azokat, akik nincsenek beoltva. Amit egyébként a mainstream médiából is megtudtam, bár nem ilyen részletesen, de a lényeget igen. Ha így van, az nagyon helyénvaló, és amit fentebb írtam, az a megoldás: hagyják abba tüntetést, oltassák be magukat, a probléma megoldva. Ingyen van, ráadásul (még ha csak elenyésző mértékben is, de) növeli a várható élettartamukat. Ez ugyan nem feltétlenül hasznos dolog, de az ő szempontjukból egyértelműen az (ha a hosszabb és egészségesebb élet az egyén szempontjából előnynek tekintendő). Az viszont mindenképp hasznos dolog, hogy ezzel mások túlélési esélyeit javítják (egyenként szintén elenyésző mértékben, de ugye itt már sok kicsi sokra megy is játszik), és hamarabb lehet enyhíteni a korlátozásokon.

Shaktee 2022.02.04. 21:07:18

Toronto police outline security plans ahead of expected convoy protest

www.cbc.ca/news/canada/toronto/toronto-convoy-covid-protest-1.6339563

Shaktee 2022.02.04. 21:07:26

Three Indigenous chiefs disavow 'freedom convoy' and ceremonies taking place in Confederation Park

ottawacitizen.com/news/local-news/three-indigenous-chiefs-disavow-freedom-convoy-and-ceremonies-taking-place-in-confederation-park

(Csak kis adalék, a Citizen egy jobboldalra hajló média, no féknyúz)

Zulu4321 2022.02.06. 17:50:58

@Arthamyr: Koszonom a reszletes valaszt, bocs, ha nem tudom hasonloval viszonozni. Azert ajanlok nehany linket magam helyett, ami perspektivaba helyezi talan a dolgokat, marmint ami most ott tortenik, es hogy miert is fontos. Nem youtube;) bar igazabol barmilyen forrasba bele lehet kotni igy vagy ugy (nem rad irom, altalaban).
brownstone.org/articles/the-power-of-protest/
Vagy Prof. Julie Ponesse beszede, ami egy kis filozofiai hatteret is ad (mas videoi is jok, marmint szerintem).
brownstone.org/articles/five-freedoms-julie-ponesses-speech-to-the-trucker-convoy/

Es egy masik forras, szinten erdemes elolvasni: www.realclearmarkets.com/articles/2022/02/04/how_a_war_on_misinformation_led_to_a_coronavirus_tragedy_815161.html

P.Elliot 2022.02.06. 18:56:29

Nezi valaki a teli olimpiat?

Van mar egy bronz meg egy negyedik hely Ahhoz kepest hogy 6 magyar versenyzo indult nem is rossz. Lesz akinek egy darab sem fog jutni.
Kinek hogy tetszett a n yito unnepseg?
Bevallom nekem nemigazan. Valahogy nem, nem is tudom meghatarozni hogy miert de jobbat vartam, erdekesebbet.
A gyerekek aranyosak voltak..

Shaktee 2022.02.06. 20:30:54

@P.Elliot: ha nem esik el a magyar kislány a váltóban akár ezüst is lehetett volna..

Nemigen vettem a « cuki » megnyitót, abban az országban koncentrációs táborok vannak..etc.

A ruszki -tatár kislány szuper!!! (Kori)

P.Elliot 2022.02.06. 20:47:37

@Shaktee:
Lattad Putint? Egy percre mutattak a nezoteren, elcsipte a kamera.

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2022.02.07. 05:12:29

@P.Elliot: neztem a megnyitot - igazandibol nem is tudom, mit gondoljak rola...az szamomra nagyon sajnalatos, hogy pont az olimpia eszmeisege veszett el az utobbi evtizedekben :(
Tudjuk, hogy a gorogok idejen meg a haboruakt is felfuggesztettek az olimpia idejere. Most meg belekeverik a politikat :(( kezdve a 80as evektol, amikor az amerikaiak bojkottaltak a moszkvai olimpiat..most meg a kinaiak mutattak egy jo nagy kozepso ujjat Amerikanak, mert az olimpiai langot egy ujgur sportolo vitte - az a nep, akit modszeresen irtanak.
Na de a politikan tul azert szivesen nezzuk a sportokat. Nalunk a favorit a korcsolya. Tegnap lattunk egy fantasztikus orosz kislanyt (15 eves), es egy ugyancsak fantasztikus japan fiut...szerintem ok lesznek az aranyermesek!

P.Elliot 2022.02.07. 14:30:19

@Zsuzsi65: Engem csak a sport erdekel az olimpiaban, meg az ellensegemet is megtapsolnam hogy idaig eljutott, nem adjak ingyen.

Az olimpiakba a 70 es eves elejen nyultak bele eloszor/ ha nem jol tudnam majd jonnek az okosok es kiigazitanak/ amikor azt a 6 vagy 7 zsido versenyzot lelottek ugy remlik Munchenben.
Ott kezodott hogy az olimpian sincs beke tobbet.

P.Elliot 2022.02.07. 14:31:30

Az a 15 eves kislany egy csoda. Soha meg ilyen nem lattam, meg csak a kozeleben sem.

ferry999 2022.02.07. 15:54:14

Nincs új a Nap alatt:
i.redd.it/jgbwzkax91g81.jpg
Ezzel a képpel az előbb találkoztam.

ferry999 2022.02.07. 15:54:16

Bocsi, a kép címe lemaradt:
Vaccine Protest at Old City Hall Toronto. Nov, 1919

P.Elliot 2022.02.07. 16:07:43

@ferry999: Nincs uj a nap alatt, mi?

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2022.02.07. 16:22:46

@P.Elliot: igazad van, a muncheni olimpiai merenylet volt talan az elso...nagyon tragikus volt!

P.Elliot 2022.02.07. 16:41:50

Lattatok az olimpiai nyiton Putint hogy aludt? Hehehe.

A kamera elcsipte!
A nyitounnepseg kozepen, ennyire erdekesnek talalta?
Vajon mit szolt a kinai elnok erre?

Vagy nagyon almos volt vagy a vacsorahoz volt jofajta ital vagy csak azt akarta megmutatni a kinai vezetonek hogy nem egy jelentos rendezes?

Mindenesetre mulatsagos volt, nem is gondoltam hogy megjelenik ott.

www.youtube.com/watch?v=eTEnONvkt70 Az 1.28 korulit nezzetek...

Shaktee 2022.02.07. 17:39:20

@P.Elliot: ma is az a kis tatár, utoljára a Katerina Witt dobott így fel!

P.Elliot 2022.02.07. 17:49:28

@Shaktee: Meg ugyanennyi evet versenyezhet ahany eves mire visszavonul. A tobbi korcsolyas kepzelem hogy hogy orul ennek a lehetosegnek hogy lett valaki aki elszedi az aranyermeket toluk.
Eveken at!

Rossz idoben szulettek..

Arthamyr 2022.02.07. 18:56:08

@P.Elliot: Ettől nem kell tartani. Már a következő olimpia sem biztos, hogy meglesz neki, nemhogy a következő 3-4. A jelenlegi rendszerben előnyösebb egy fiatal tinédzser lány teste (a nehéz, értékes, sokfordulatos ugrásokhoz magasra kell ugrani), és az idővel fejlődik a sport is, majd jön a következő.
Persze ez azt kevésbé fogja vígasztalni, aki már most is idősebb, és még hamarabb kiöregszik a sportból.

savanya jóska 2022.02.07. 22:04:53

@Arthamyr: Szeretem benned az örök optimistát artika :)

She will be around for a long looooong time.

Nézel korcsolyát egyáltalán?

Shak_tee 2022.02.07. 22:05:21

@P.Elliot: aha, kell majd kapaszkodniuk..

Arthamyr 2022.02.08. 07:44:04

@savanya jóska: Hát igen trolljocika, neked már a neved is az optimizmus eltéveszthetetlen megnyilvánulása.
Kinek hanyadik kamuregje ez? Úgy kellett ide, mint szar a zsebbe...

London2009 2022.02.08. 11:35:08

@Arthamyr: ez shaktee szazdik regje...

P.Elliot 2022.02.08. 13:29:57

@Arthamyr: "neked már a neved is az optimizmus eltéveszthetetlen megnyilvánulása"

Hat ez oriasi megjegyzes volt, itt pukkadozok a nevetestol...
Ez a nevetes arra is jo volt hogy felfrissultem tole es megis elmegyek uszni/ amirol reggel meg nem tudtam hogy lenne-e kedvem hozza/. a nevetes utan lett!
Koszonom!

Arthamyr 2022.02.08. 13:44:47

@London2009: Ha így van, az utolsó mondatom még mindig megáll. :) Volt egy shaktimentes időszak, kár, hogy vége lett.
Viszont nem foglalkozom a netes szeméttel, és nem fogom nyomozgatni, hogy akkor valaki imperszonálja vagy tényleg ő (amúgy sem tudom, melyik eset a rosszabb :)).
Értelmes, korrekt emberek egy reget használnak egyszerre, ha valaki nem, az már valahogy sáros...

@P.Elliot: Örülök, egészségedre, jó úszást! :) Én is nemrég tértem haza az edzésmunkából.

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2022.02.09. 03:21:14

@London2009: yep :) neha azon gondolkodom, hogy vajon mennyire lehet skizofren,es vajon hogy tartja szamon, melyik alteregoja mit irt es kinek? :)))

P.Elliot 2022.02.09. 11:01:50

@Zsuzsi65: Te, ezen mar en is sokat gondolkodtam hogy hogy tudjak eszben tartani hogy melyik nevre mit mondtak.

A stilus ugyis magaert beszel, azt nem lehet levetkozni, legalabbis nem sokaig tart mire kibukik hogy na persze, ez megint xy...

En sem hasznaltam csak egyet, ha valamiert valtoztatni kell/ elofordult hogy valahogy kitoroltek egy masik helyen ahol topikom volt, uj nevvel kellett belepni, na ott rogton hirul is adtam hogy en vagyok.

Shak_tee 2022.02.09. 15:00:24

@P.Elliot:

azért vannak a gyakori nikkváltások mert valahol másutt kinyíródnak…aki ismer IRL is (vannak itt ilyenek) nem nehéz megfejteni az újat a stílusom miatt, de másoknak sem..

Puszit küldök a levitézlett Joe Rogannak zsuzsika ;)

Arthamyr 2022.02.09. 16:39:16

@Shak_tee: Kinyíródnak? Máshol annyira vállalhatatlan vagy, hogy törlik miatta a nickjeid?

Zulu4321 2022.02.09. 16:51:19

Ugy tunik, Trudeau feltestvere sem annyira tamogatja 'a rendszert'. Tok ertelmes nyilatkozat szerintem.
www.youtube.com/watch?v=KkNvcyopNW8&ab_channel=GBNews

Shak_tee 2022.02.09. 16:51:22

@Zulu4321: sűrü bocsánatkérések között :)

Zulu4321 2022.02.10. 11:32:18

@Shak_tee: Ha csak a forrassal van baj, ki kell abranditsalak, sok helyen megirtak, Times, Independent, Wall Street Journal, etc take your pick;-) Mint ahogy a visszautasitasrol is beszamolnak. Utanaolvashatsz a szamodra kedves portalokon:)

Amugy nem semmi, a bolhacirkusz milyen lavinat inditott el nemcsak Kanadaban, de szerte a vilagon. Sokan felreertelmeztek pedig a jelentoseget... Ez tenyleg igazi hir, Joe Rogan kevesbe.

Shak_tee 2022.02.10. 11:32:36

Vége a dudálásnak :)

www.cbc.ca/player/play/2001225283709/

60% az adományoknak amerikából érkezett, érkezik.

GOP továbbra is lelkesedik a bolhacirkuszon, úgy érzik hogy most megfogták a liberális kanadaiakat.

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2022.02.10. 18:16:33

@Zulu4321: go for it, Joe :) voszont valami volt a hatterben, ami miatt Rogan teljesen out of character szabadkozott es bocsanatot kert...ez nem ra vall...rumble.com/vu8rz3-joe-rogan-apologizes-to-outrage-mob.html

Shak_tee 2022.02.10. 19:04:24

Candice Bergen to the truckers: It is over, time to go home.

5 perce.

Shak_tee 2022.02.10. 19:04:26

@Zulu4321: Majd jól odabasz a Rupert Murdoch a foxéknak hogy nem jó a biznicnek - semmilyennek - a balhacirkusz.

Óbégathat a Ted Cruz is a kanadai hősökről.

Zulu4321 2022.02.10. 19:04:36

@Zsuzsi65: Igen, beleolvastam a cikkekbe feluletesen, valami osszeollozott n-word hasznalattal kapcsolatos. Egyebkent nem ismerem ot, hogy ra vall-e vagy nem, de ha van miert elnezest kernie, tegye meg:)

Shak_tee 2022.02.10. 19:04:54

Húzd meg magad Joe egy ideig, jobb lesz..

youtu.be/tzaAuCJ1dqs

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2022.02.10. 21:18:03

@Shak_tee: es vege a mandate-nek....egy par helyen :) szoval azert volt valami haszna annak a dudalasnak ;)

"Albertans will no longer need to show their QR code to dine in restaurants or sit at entertainment venues. The changes took effect at midnight Tuesday.

Premier Jason Kenney announced the three-step plan to ease public health measures in the province on Tuesday. As he'd previously promised, the restrictions exemption program — Alberta's version of the vaccine passport — was first to go.

"It is clear that we passed the peak of our current infections about three weeks ago and are now seeing the result as COVID-related hospital admissions are declining," Kenney said at a news conference.

"It has always been the government's approach to keep public health measures in place only so long as they are absolutely necessary to protect public health and our health-care system throughout the pandemic."

...yeah, right. All of a sudden, fel lehet oldani mindent :)
Ha nem lett volna ez a convoy, akkor meg most is mindenki lockdown alatt lenne...
www.cbc.ca/news/canada/edmonton/covid-alta-edmonton-kenney-1.6343576

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2022.02.10. 21:32:32

@Shak_tee: "It has always been the government's approach to keep public health measures in place only so long as they are absolutely necessary to protect public health and our health-care system throughout the pandemic."

De rendes toluk! :))))) ket evig "absolutely necessary" vedeni az allami egeszsegugyet..milyen health care system az, amit 2 evig vedeni kell az allamnak? ;)
Bocs, de ekkora labdat nem tudtam nem leutni :DDDDD

Azt hiszem, reszemrol a tema lezarva :)
megyek, elvezem a 28c-t Del-Kaliforniaban :))

kék madár 2022.02.10. 22:11:21

"Ha nem lett volna ez a convoy, akkor meg most is mindenki lockdown alatt lenne..."

veresre dorzsolom a szemem de akkor se latom az osszefuggest. Hol mikor volt lockdown amit a convoy miatt toroltek el?

Foleg, hogy hogy most jonnek LA-be tuntetni amikor mar a maszkot is feloldottak. Teljesen ossze vagy zavarodva, nem tudom kovetni ezeket a zseniket.
(Akik Ottawaban azert tuntetnek mert az amerikai hataron - USA fele - kerik toluk az oltasi igazolast. Egy ZSENIK EZEK!)

Shak_tee 2022.02.10. 23:41:04

@kék madár: detroit is hazaküldött embereket, ottawaban 3000 ember vesztette el a melojat a dudás macskajancsik miatt..stb..stb.

Shak_tee 2022.02.11. 08:12:45

A 911 vonalakat telespammolták amerikából.

Assholes.

meatclone 2022.02.12. 20:55:08

@Zsuzsi65:
Csodalom a turelmedet.
Olyanokat akarsz meggyozni/gondolkodasra kesztetni akik mar evek ota rendszeresen bizonyitottak hogy nem kepesek vagy nem hajlandok erre es meg minimum utananezes is meghaladja a kepesseguket. Fogalmuk sincs amirol beszelnek es csak szo szerint visszaoklendezik a CNN es MSNBC buzz words es talking points.
( bocs ezt nem tudom magyarul)
Ha holnapol a media 180 fokot fordulna, akkor azt szajkoznak habzo szajjal.
A poitikusok ezeket szeretik. NE GONDOLKODJ! !, Majd mi megmondjuk hogy mit kell gondolnod.( es meg ne probalj fuggetlen mediat nezni, vagy informaciot keresni mert az fake news)
Ugy latszik eleg sikeresek, legalabbis en ugy latom amiota ez a bohockodas kezdodott.
Szerintem csak hiabavaloan vesztegeted az energiadat, mivel kult tagokat sosem fogsz meggyozni, meg akkor sem ha leteszed elejuk a bizonyitekot.
“It's Easier to Fool People Than It Is to Convince Them That They Have Been Fooled.” – Mark Twain.
Persze te tudod,. a te idod es a te energiad.

SzZoole 2022.02.13. 09:46:43

@meatclone: “ talking points.
( bocs ezt nem tudom magyarul)”

Olyan beszédtéma, ami az embereket figyelmét egy dologra irányítja és vitát generál, kb. Szerintem.

(Bár én hülye vagyok mások szerint :-)) )

Zulu4321 2022.02.13. 10:26:53

@meatclone:
The general population doesn’t know what’s happening, and it doesn’t even know that it doesn’t know.
— Noam Chomsky

Shak_tee 2022.02.13. 15:02:05

@Zulu4321: chomskyt én nemigen cibálnám elő :))

Zulu4321 2022.02.14. 17:52:25

@Shak_tee: Ne dimenzionald tul;-) Ez egy idezet, ami evtizedekkel kesobb, plane a jelen viszonyok kozott, is megallja a helyet. Nezz a tukor..., akarom mondani nezz korul;-p

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása