oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2018. június 29. 06:30,  A negyediken már megint szexelnek 73 komment

2018. június 29. 06:30 Határátkelő

A negyediken már megint szexelnek

Potrien Ursula, Celine Dion, az asszisztens, Hókuszpók és a többiek – mindannyian egy svájci hotel alkalmazottai, melynek hétköznapjaiba Ütvefúró segítségével tekinthetünk be ismét. Nem mellesleg az is kiderül, milyen feltolni egy kétméteres rámpán egy megpakolt, egymászás szennyeskocsit (nehéz).

hotel_bar_foto_pixabay_com_stokpic.jpg

„Potrien Ursula 

A recepció főnöke 30-as éveinek közepén jár, és próbál úgy öltözni, mint egy manöken, bár felülről karcolja a 100 kilót. A lába 3“-os (75mm) öntözőcsőhöz hasonlatos. 

Könnyebb egy 300 literes indirekt tárolót utólag üveggyapot táblával szigetelni, mint erre a nőre ruhát találni. Az indirekt tárolóval ellentétben ebbe csak akkor kerül fűtőszál, hogyha a tutti.ch-ról rendelt világítós, forgós-zenélős segédeszközt magába döfi. Bár értesüléseim szerint, ebből is havonta elhasznál egyet… 

Ez a munkájában visszaköszön, mivel állandóan savanyú képpel járkál, és hirtelen haragú. Teljesen kiszámíthatatlan. Nem csak velünk ordít, hanem a német sofőrökkel is. A taszári hangnyomásmérő versenyt bármikor megnyeri. 

Drága Potrien néha kegyetlen tréfák áldozata lesz, mert vannak olyan megátalkodott gazfickók, akik a forgószékét statikailag kicsit meggyengítik pár csavar eltávolításával. 

Majd másnap, amikor egyszeri dührohamában a hangsebesség kétszeresével belehuppanna a forgószékébe, szépen felkenődik az ülőlappal együtt a falra. 

A gazemberek teljes biztonságban érezhetik magukat, mert drága Potrienünk minden hónapban elhasznál egy irodai forgószéket, mivel azok egyszerűen nem erre az igénybevételre lettek tervezve. Így nem gyanakszik senkire sem. 

Sajnálatos módon néha a fiókja is nehezen nyílik a szerencsétlennek - szintén ismeretlen tettesek az elkövetők - a stratégiailag fontos helyekre diszkréten elhelyezett facsavar ugyanis csodákra képes. 

Ekkor drága Potrien még jobban izzad a szokásosnál. Ugyanis a vészhelyzetekre tartogatott csokikészlete lapul a fiók alján. Azt azért tudni kell, hogy nála minden nap vészhelyzet van. 

Celine Dion, a HSK asszisztens 

Szőke, 20-as évei közepén jár, hosszú szőke hajjal. Igazi szexbomba, csak az a baj, hogy tudja is magáról. Pamela Andersonra hasonlít, gyárilag mellesleg nem átlagos, csak ő nem tud mosolyogni, mindenkivel mogorva. 

Az egyik reggel sürgős telefont kap. Romina, a másik assisztens hívja. 

– Te, Celine, nagy baj van! – csaholja a telefonba egy izgatott hang. – Elfogyott a koton! – suttogja bizalmasan Romina. 

- A fenébe! Pont a hétvége előtt. Akkor mindenből több kell. És pont a teljesítmény értékelőm előtt! 

Celine falfehéren lecsapja a kagylót. A vonal túlsó végén tartózkodó Rominának még percekig cseng a füle. Celine öklével nagyot csap az íróasztalra, az asztal szélén lévő bögre nagyot ugrik, a benne található összes toll kirepül. 

A maradékot a melleivel sepri le az asztalról, amikor hirtelen felpattan. A mellkasára szíjazott 85 D melltartó tartalma a gravitációnak engedelmeskedve még percekig ide-oda pattog. Felindultságában fel-alá járkál a mellkasa, mint egy megkergült fújtató. Hirtelen a homlokára csap. 

- Majd veszek a Dennerben, semmi vész - gondolja magában. - Azt a két napot majd csak kibírjuk valahogy. 

Látszik, milyen talpraesett, bármilyen szorult helyzetből kivágja magát. Zsenialitásának azonban vannak határai, az időközben felkínált Hausdame pozíciót már nem meri elvállalni. 

A 4. emeleten már megint dugnak 

Az egyik éccakai őrjárat során elhaló kiálltás hallatszik a 7. emeleten. Kerestem a hang forrását, amit a 4. emeleten találtam meg. Először egy női hang mezoszopránban nyögött, majd kicsivel később egy mély férfi alt is csatlakozott hozzá. 

Amennyiben jól emlékszem, a Nessun Dormát (valamikor Andrea Bocceli énekelte nagy sikerrel) adták elő váltakozó sikerrel. Kénytelen voltam bekopogtatni, mire elhallgattak. Az emeleten hálás taps visszhangzott, azt hiszem ez nekem szólt. 

Hókuszpók 

Ismét a Hausdame öccséről lesz szó. Drága portugál barátomnak vastag, összenőtt szemöldöke van. Ezért elneveztük Hókuszpóknak. A mesével ellentétben ez az ember elég hiú, 5 percenként nézegeti magát, egy erre a célra rendszeresített tükördarabbal, amit mindig zakója jobb felső zsebében tart. 

Ennek az embernek a pénz (borravaló) az istene, senki (holmi hoteligazgatók), és semmi (napi beosztás, kiadott feladatok) nem akadályozhatja meg, hogy a mindennapi adagja meglegyen. 

Minden vendéggel smúzol. Amennyiben te beszélgetsz már egy ideje egy vendéggel, ez képes odafurakodni, és nem csak beleszól, hanem át is veszi a beszélgetést, mindegy, hogy te kezdted. 

Ennek az embernek nem volt gyerekszobája. Ezért áll ő hétvégén az ajtóban, plusz ilyenkor a transzferek is az övé. Ez egy számító, rosszindulatú fasz. Amikor bármire megkéred, hogy segítsen, vigyorogva elküld a fenébe. 

Bocs, de nem az én dolgom - mondja, és ezzel el van intézve, lezártnak tekinti az ügyet. Azért a Front Office-nak a szeme a pályán van. Ez a barom ugyanis mindig kérdezgeti, hogy ki mennyi trinkgeldet kapott. 

Az egyik este volt a kasszában 2 db püspöklila 1000-es (frank). A spétes kollega megunva ennek a baromnak az állandó kérdezősködését, a trinkgeldet firtató kérdésnél előhúzta egyesével a jó előre odacsempészett zakó belső zsebből az ezreseket, hogy nagyobb hatása legyen. 

- Az egyiket azért kaptam, mert szépen mosolyogtam - mondja somolyogva a recis - a másikat meg azért, mert párosan szép az élet. 

A hatás leírhatatlan volt. Hókuszpók a hatalmas megrázkódtatás hatására először elvesztette az egyensúlyát, majd megpördült tengelye körül mint egy búgócsiga. Próbálva a recipultba kapaszkodni magára rántotta a süteményes tálat, meg még azt a két orchideát, ami dekorelemként pihent a pulton. 

Azonnal mentőt hívtak, pulzusa nem volt tapintható. Már éppen fel akarták adni az utolsó kenetet, amikor valakinek eszébe jutott a mentő ötlet, majdan két darab ezressel kezdték legyezgetni. Ez segített. 

Mint akit darázs csípett meg, úgy pattant fel a földről, legalább olyan lendülettel, mint amikor Zrínyi nagyapánk kirohamozott a várból. 

A másik revans akkor történt, amikor egyszer szintén faggatózott. Emberére akadt, ugyanis ez a sofőr minden hájjal megkent, gyors reagálású figura. Hókuszpók figyelő szemei előtt 500 frankot húzott elő, történetesen 20-as címletekben, komótosan egyesével pörgetve a húsos ujjai között. 

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy valamilyen csekket kellett befizetni a hotelnek, azért volt nála ennyi pénz. Emberem még annyit odaszúrt, hogy ez a mai trinkgeld, máskor több szokott lenni. 

A Hiroshimára ledobott atombomba nem szólt ekkorát. Izzadt, mint kurva a templomban. Hókinak hirtelen kevés lett a levegő, mindig kifogástalan ingjén 2 gombot lejjebb gombolt, hogy több levegőt kapjon. 

Majd amikor kicsivel később erőre kapott egy pohár vizet kért, miközben két oldalról legyezték egy-egy irattároló dossziéval. Pontosan úgy, mint amikor Rocky-t legyezgették az Apollóval folytatott utolsó menetnél a szorítóban. Hókuszpók is tanult az esetből, ezt a két embert már nem faggatja. 

Hókuszpók renoméja nem makulátlan. Sorozatosan elbasz valamit, és mélységesen fel van háborodva, ha ez fel van említve neki. Most is szégyent hozott a hotelra meg a Gézára. 

Jött két külsős vendég, egy papa meg egy mama, 70 feletti korosztály. Csak a 4 lábú birodalmi lépegető járókeret előszedése 10 perces mutatvány volt szegénykémnek. 

A papa a hallókészülékét rutinosan 9-es fokozatra kapcsolta, amit a készülék egy csippantással nyugtázott. Ezután Géza felé fordult, majd bátortalanul megkérdezte, hogy hol kell parkolni, és hol tudnak a legyorsabban a fürdőbe eljutni. 

Ugye ki van adva az ukáz, hogy külsős vendégek autóját nem parkolhatjuk, stb. stb. Ezt erősítette meg Géza is. Erre fel beúszik a képbe Hókuszpók, bokázik egyet majd elveszi a kulcsot, és már parkolja is lefelé az öregek autóját. 

Ösztöne most sem hagyta cserben, egy piros húszas ütötte a markát. Az, hogy ezzel Gézát, meg a hotelt hazudtolta meg, az a legkisebb mértékben sem zavarja. 

Hókuszpók órája se pontosan működik. A 13.00 kezdetű műszakot ő már 11:30 kor a legénységi kantinban kezdi. Előszőr kilefetyeli a tejet, meg a kávét az automatából, hogy a menetrend szerint érkező ebédelőknek ne jusson. 

Majd a Papagáj névre hallgató Concierge kérdő tekintetétől kisérve, disznó vicceket mesél a nagyérdeműnek. Amikor kedve tartja, akkor kávézik, és akkor eszik, amikor csak akar. Mindezt azért, mert már 13 éve itt dolgozik, amiből csak 3 éve sofőr. 

Küzdelem az utasokért 

Volt szerencsém pár alkalommal Zürichbe eljutni, VIP-vendégeket kellett a hotelbe eljuttatnom. Van, amikor 1,5-2 órát kell várnom, míg egyik másik megérkezik. Így van időm megfigyelni a taxisokat. 

A következő pár szóval próbálom meg felvázolni, azokat az állapotokat, amelyeket ott tapasztaltam: 

- Ellenséges harckocsik előttünk. Tornyot 11 órára! Tűz! - A hosszúcsövű 75mm-es ágyú nem irgalmaz. Az ellenséges hk helyén csak egy füstölgő kráter maradt, meg egy kiégett alváz, a légnyomás messzire repíti a lövegtornyot. 

A gyalogság is képviselteti magát, Molotov-koktélokat dobálva a harapófogóba zárt megmaradt járművekre. Mindkét oldalon vannak áldozatok. Jelenleg a párducok állnak nyerésre a reptérért vívott harcokban. Bármennyi T-34-es harckocsit lőnek ki, mindig újabb 4 gördül a helyére. 

A nap végére mindenhol füstölgő roncsok vannak a reptér körül, melyekből elszenesedett emberi maradványok lógnak. Szóval így megy a vetélkedés... 

A laktanya-parancsnok takarodót fúj 

Előre nem látható módon november 25-én megtudjuk, hogy a hoteligazgató leadja a forgalmit, és könnyes búcsút vesz december elsejei határidővel. A dandártábornokok már tudták, csak mi kulik tudjuk meg utoljára. 

Összesen kicsivel több mint 2 évet vezényelt le precíz karmesterként a laktanya élén. Szigorú, de igazságos uralkodása alatt minden alattvaló boldog volt. Kár érte, jó ügynök volt. 

Az aligazgató egyidős velem, most töltötte a 37-et. Azt legmerészebb álmában se gondolta volna, hogy 8 hónapon belül laktanya-parancsnok, azaz Hotel Direktor lesz. Ennél gyorsabban csak a fronton emelkedhet magasabb pozícióba az ember, mégpedig harctéri előléptetéssel. 

IT-s szakemberként kezdte, azaz ő volt hivatott azt figyelni, hogy a munkaidőben a dolgozók nem pornó oldalakat látogatnak-e előszeretettel. Ebből lett aligazgató. Most pedig vigyorogva foglalta el a laktanya parancsnoki bársonyszéket. 

Eddig is a barátnője volt a titkárnő. Így most a csaj lesz az aligazgató. Én már el is kezdtem gyantáztatni a lábamat, meg parókára gyűjtök. Ugyanis szeretném megpályázni a titkárnői pozíciót, mint Mrs. Doubtfire, Robin Williams alakításában. Hozzáteszem az esélytelenek nyugalmával. A drágáim ugyanis mindig külsős embert választanak. 

A sofőrök réme, avagy bemutatom Gazdasági Totálkár urat 

Ezt a megtisztelő címet a lengyel kolléga nyerte el. Ez az ember egy 42 tonnás közepes harckocsit is totálkárosra tud törni, úgy, hogy neki nem lesz semmi baja. 

Amennyiben a Titanicot annak idején ő kormányozza, akkor még a southamptoni kikötőbe elsüllyed, megmentve ezzel 1500 lelket. Amilyen szerencséje van, utána meg azonnal lovaggá ütik. Amikor bezárják egy szobába kettő darab rozsdamentes acélgolyóval, akkor az egyiket elbassza, a másikat meg elhagyja. 

Az óvodában, amikor a geometriai alakzatokat kellett a sablonba helyezni, akkor ő a háromszög helyére a kört, jobb esetben a négyszöget erőszakolta be. Szerencsére alapvetően jó indulatú azokkal, akiket ismer. 

Mosodai logisztika 

Azért tudom a dörgést, mert rendszeresen szoktam segíteni a lieferdienst-es sofőrnek. 

Ugyanúgy van, mint egy második világháborús német páncélos hadosztálynál. Tökéletesen nem mindegy, kinek milyen muníciót küldesz a tankokhoz. Vannak 50, 75, 88 mm -es űrméretek. 

Hogy tovább bonyolítsam, van nagy rombolóerejű, páncéltörő, stb. lőszer. Namármost a fronton szolgáló zászlóalj parancsnoka kiugrik a csizmájából és gutaütést kap, ha a Tigriseihez 50 mm-es muníciót kap, miközben azokhoz ugye 88 mm-es kell. 

Ez a helyzet a mosodában is. Van A, B, C étterem. Van a főépület. Van két melléképület. Namármost ezeknek a törlőkendői mind külön feliratozott kosarakban vannak. 

Amikor a lieferdienst-es kollega reggel fél hatkor kiitta az első kávéját, rögtön szorosabbra húzza a nadrágszíját. Tudja, kemény menet vár rá. Felmarkolja először a már kimosott Frotté anyagú törölközőket, fürdőköpenyeket a mosodából. 

Ha nincs szerencséje, akkor van ebből a mosodás kocsiból 16 darab. A 4X4-es, emelt hasmagasságú, önzáró diffivel ellátott L2H2 Sprinterbe 8 db mosodás kocsi fér el könnyedén. Tehát ez rögtön két kanyar. 

Ezek mellé be kell rakni az összes fém kosarat, amiben a konyhai, illetve a normál törölgető rongyok vannak, uniformisok, köpenyek, minden, ami ebből a felsorolásból kimaradt. 

Ezután kell a többi épületből összelapátolnia szennyest, ha nincs szerencséje ez is két kanyar. Egy mosodás kocsi 1,80 magas, 80 cm széles és másfél méter hosszú. Amikor ez meg van dübbentve vizes szennyessel, akkor simán van egy mázsa. Ezt egy kétméter hosszú rámpán kell feltolni a Sprinter gyomrába. 

Ami miatt nagyon mérges vagyok, hogy ezek a sót nem ismerik. A mosoda környékén elég komoly jégpálya van. Ilyen körülmények között kell makkos cipőben feltolni a kocsikat a rámpán. 

A Vörös téren a győzelmi felvonuláson díszmenet közben nem csapják úgy oda a talpukat a kiskatonák mint mi itt, a mosodánál. Itt még a makkos cipő is szikrázik.

A hős sofőr nem lassíthat, 7.10 - re legkésőbb a napi zárással már a recipultnál kell köszörülni a torkát. 

Miután ezt leadta, akkor gyűjti be a szennyest. Egyszerűen fizikai lehetetlenség egyedül megcsinálni ennél gyorsabban. Néha még ketten is a padlóra szarunk. 

Baleset 

Kölcsönadom az autómat Totalkár úrnak, vesztemre, elmegyünk vásárolni. Egy S kanyarba sikerült olyan csálén haladnia, hogy egy éppen arra járó teherautó ízlésesen bepofoz minket a korlát mellé. 

Felszakítom az ajtót, ordítok, mint a sakál. A közelben álló pár autós ijedten rácsap a központi zár kapcsolójára. Ki tudja miért – a közeli hegytetőn kisebbfajta lavina indul meg.

A teherautó olasz sofőrje természetesen hárít, ő nem tehet semmiről, fizetni meg végképp nem akar. Neki áll feljebb, svícerdójcsban szitkozódik, azt hiszi, nem értem. 

Az igaz, hogy a szűk út miatt nem volt szerencsés, hogy az autónk feneke a felezővonal mellett volt, de attól még nem kell nekünk jönni. Mielőtt megfojtanám az olaszt, megérkeznek a rendőrök. 

Sikerült elhitetnem, hogy nem Totálkár vezetett, hanem én. A hotelben már volt a rovásán, próbáltam kihúzni a szarból, így elvállaltam, hogy én vezettem. Mindenki a maga igazát szajkózza. A sor egyre nagyobb. 

Mellettünk fékez le, majd csikorgó kerekekkel megáll egy terepmintás G Merci. Kipattan belőle 2 ember. Mindketten gyakorlóban vannak. A magasabbik, egy kefebajszos közelebb jön. Egy ezredesi sast látok felsejleni a hajtókáján. 

Azonnal vigyázzállásba vágom magamat, a kezemet a nadrágvarráshoz szorítom, a bokámat pedig előírás szerűen háromszor összecsapom. Külső szemlélő három szikrát lát az ég felé emelkedni. 

Az ezredes már útközben megszólal:

- Mi folyik itt? - kérdezi

A rendőrök le vannak fagyva, én válaszolok.

- Herr Oberst, kérek engedélyt jelenteni.

- Alezredes vagyok, az urat pedig nyugodtan elhagyhatja - mondja az emberem.

- Herr Oberstleutnant, baleset történt, éppen helyszíneltünk - mondja a rendőr törzsőrmester. 

Pár szóban elmondom, mi történt, álltam egy S-kanyarban, a teherautó meg rajtam keresztül egyenesítette ki a kanyart. 

- Hogy szándékozták rendezni az ügyet? Ugyanis ennek a civilnek külföldi rendszáma van - tette fel a nagyon is helyénvaló kérdést a helyszínelő rendőröknek az alezredes.

- Nem érek rá egész nap itt szobrozni – teszi hozzá.

- Mivel ez Europäische Unfall protokoll itt nem érvényes, úgy gondolom, hogy kp. lesz – mondja a Hauptfeldwebel. 

Igen ám, de azzal nem számoltak, hogy az olasz sofőrnél nincs kp. Hárman adták össze a 200 frankot. Miután megkapom az összeget, mindenki megy a dolgára. A mosolyom csak nekem őszinte, mivel a leszakadt lökhárítót 2 db önfúró lemezcsavarral 3 fillérből ízlésesen rögzítem… 

Bújócska 

Szinte minden reggel harcolni kell az elemekkel. Valamelyik barom mindig eldugja a Sprintert, de ha véletlenül netalántán megtaláljuk, akkor mikor a mancsunk éppen a kilincset markolászná, kiderül, hogy zárva vagyon. Újabb harc kezdődik a slusszkulcsért. Ezekkel a manőverekkel elment 1 óra. 

Mindig tudni kell védekezni 

A következő beszélgetés a konyhafőnök, és az egyik sofőr között zajlott le: a sofőrt nevezzük Gézának, a konyhafőnököt meg Rolfnak. 

- Te Géza! Miért nem viszitek ki a süteményt a fogadóba? Már legalább egy hete elmarad - mondja magabiztosan Rolf, a konyhafőnök.

- Azér’ drága barátom, mert semmilyen írásos parancsot nem láttam ezzel kapcsolatban, és szóban sem említette senki, a füstjelekből meg még egyelőre nem tudok olvasni – válaszolja Géza, az egyetlen magyar sofőr. 

Őt se kell félteni, 10 évig versenyszerűen karatézott. A füstjelek alatt azt kell érteni, amikor a Front Office Manager gondterhelten, nagy műgonddal eregeti a füstkarikákat a szünetben a dolgozói kantinban. 

Gyengébbek kedvéért a szünet óránként 55 perc, a maradék meg kemény munka. Ilyenkor van lebaszva az összes többi dolgozó. 

Ám a konyhafőnök nem hagyja magát. Fújtat és prüszköl, mint egy támadni készülő bika.

- Mi az, hogy nem? Ennek így kell lennie és kész. Mindig az én emberemnek kell helyettetek kivinni azt a szaros süteményt! - horkan fel Rolf, aki idegességében a rozsdamentes előkészítő asztalra suhint a böhöm nagy fakanállal. 

A fakanál kettétörik, egyik fele a konyhai maradékosban landol, a másik fele a padlón megpattanva kecses ívben a mosogatós gyerek felé száll. A következő pillanatban hatalmas csattanás hallatszik. 

A mosogatós gyerek, a bantu néger, rögvest hanyatt vágódik, de előtte még sikeresen magára rántja azt a tizenkét tányért, amit eddig nagy igyekezettel törölgetett. Utolsó gondolata az volt, hogyha kicsit jobban ráfekszik a németre, akkor most akár Bürohilfe is lehetne. A szanitécek feldobják a hordágyra az alélt testet. 

A vita tovább folytatódik. Mindenki szerencséjére megjelenik a sofőrök főnöke, Michael. Géza nem sokat szarozik, rögtön a lényegre tér. 

- Te főnök! Télleg ki kell vinni a süteményt még a fogadóba is? 

A sofőrök főnöke késlekedés nélkül rögtön válaszol. 

- Már egy hete, mért te nem tudtad? - válaszolja Michael. Géza lábai remegni kezdenek, ülepénél gyanús folt terjeng, lába szárán sárgás lé csurog lefelé.

- Akkor mér nem küldtél egy kóbor SMS-t, vagy egy emailt? - próbálja menteni a menthetőt Géza. - Amiről nem tudok, azt nem is tudom végrehajtani. 

Jellemző, az információ átadás teljes hiánya. 

Ember tervez, Isten végez 

Már több alkalommal próbáltam bejuttatni valakit, ezúttal mosogatóként. Súgtam neki, azokat a szavakat használta, amitől minden svájci HR-s elélvezne. Még a részleget is leírta, hogy hova szeretne jelentkezni. 

Erre kit vesznek fel? Na kit? Azt, aki 3-ig nem tud számolni, meg a nevét se tudja egy füzetlapra leírni. Segítek egy kicsit. Hirtelen barnult. Neki nem kell minden vasárnap templomba menni, elég, ha csak Mekka felé fordul. Valamilyen csónakkal érkezett. Végül és nem utolsósorban ugyanannyit keres, mint én! Nemhiába nagy az Isten állatkertje, vagy csak alacsony a kerítés...”

(Fotó: pixabay.com/stokpic)

A moderálási alapelveket itt találod, amennyiben általad sértőnek tartott kommentet olvasol, kérlek, jelezd emailben a konkrét adatok megjelölésével.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Svájc

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr4314080785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Golf2 2018.06.29. 08:09:48

Kitálaltak a hajókon dolgozók: drogok, szex, szeretők és hullák...index

mariann49 2018.06.29. 08:29:15

Olyan nincs, hogy "férfi alt" :)

szakasz2 2018.06.29. 09:04:48

Hát, nem tudom...
Minden elismerésem Ütvefúróé, aki az élményeit a sokféle időszakos, de fizikailag elég megterhelőnek tűnő munkájáról próbálja olvasmányosan megosztani.
De nekem most már határozottan túlment a jóízlés és a jóképűsködés (@Golf2: Rejtő Jenő) elfogadható határán a szexuális és háborús hasonlataival, amelyek ráadásul néhol már annyira fikciósak, hogy nehéz a valóság nyomait felfedezni bennük vagy akár megérteni, pl. "A nap végére mindenhol füstölgő roncsok vannak a reptér körül, melyekből elszenesedett emberi maradványok lógnak. Szóval így megy a vetélkedés..."
A kevesebb több lett volna.

Hari Seldon 2 2018.06.29. 09:45:20

Ez vicces:
"Amikor bezárják egy szobába kettő darab rozsdamentes acélgolyóval, akkor az egyiket elbassza, a másikat meg elhagyja. "

Más jópofa? - Olvasom. Eddig semmi.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2018.06.29. 10:05:51

Már korábban is jeleztem, hogy Ütvefúrónál nagyon keveredik a fantázia és a valóság, de ez már egyértelműen a ponyva kategória, nem a svájci élet leírása. Más nem akar írni, hogy minden hónapban kétszer kell az ő posztjait olvasni?

Hari Seldon 2 2018.06.29. 10:18:50

@Online Távmunkás:
Ne viccelj már. Ez pörgeti a blogot! - Én például most írtam hármat, az emberek átfutják, aztán kész, nincs miről vitázni. (Merthogy nem is az volt a célom, hanem a vidékünk bemuatása.)
- Ebből meg lesz egy jó kis vita.

Ütvefúró 2018.06.29. 10:36:17

@Online Távmunkás: Bocs, nem tudtam, hogy ilyen unalmas a hoteles szakma. Ezek mind èlô szemèlyek, megtôrtènt esetek. Szemèlyisègi jogok miatt egyelôre nem tehetem kôzkincsè a nevûket. ;)

Csodabogár 2018.06.29. 10:48:54

Nekem ez már határozottan túl sok a jóból, lehet nem megfelelő a szinvonalnak a humorérzékem. Kb. a közepén abba hagytam.

Narina 2018.06.29. 11:24:02

Már a fő címből tudtam ki követte el! Még mindig imádlak! Többször hangosan kacarásztam!

kétszerkettes 2018.06.29. 12:48:04

Én ezt végigolvastam (majdnem, mert a Hókuszpólos már nem ment) Nem akarom a posztert bántani, miért tenném, de ez szar.

kétszerkettes 2018.06.29. 12:48:59

Hozzászólásod előzetes moderáció után jelenik meg.

Minden éjjel mindennap
Minden hangot hallgatnak
Minden képet minden szót
Minden rosszat minden jót
Amit mondasz amit írsz meg
Amit még elképzelni se bírsz

P.Elliot 2018.06.29. 13:02:31

"Drága Potrien néha kegyetlen tréfák áldozata lesz, mert vannak olyan megátalkodott gazfickók, akik a forgószékét statikailag kicsit meggyengítik pár csavar eltávolításával. "

"A gazemberek teljes biztonságban érezhetik magukat, mert drága Potrienünk minden hónapban elhasznál egy irodai forgószéket, mivel azok egyszerűen nem erre az igénybevételre lettek tervezve. Így nem gyanakszik senkire sem. "

Nahat!
Es akkor csodalkoznak a munkasok hogy ez orokke ideges es ordit?
Primitiv, rosszindulatu barmok, semmi vicceset nem talalok benne.

A poszt nem lenne rossz mert belepillanthatunk a hotel hetkoznapjaiba csak kicsit tul humoros, illetve annyira humorosan van leirva hogy ez igy sok, tul sok, meg a humor is elveszik. Ettol fuggetlenul a posztolo elmenyeit szivesen olvasom, ha lehet ne cifrazza tul, vagy akar sehogy mert a tapasztalatai, elete, siman leirva is erdekes lenne ha nem erdekesebb.

Valaki itt reklamalt hogy tul unalmasak a posztok, az illetotol is szivesen olvasnank csak irjon.
Valoban valahogy kevesebb a poszt, en is hozzajarulnek de nem tudom mirol irjak, nincsenek otleteim, ha HA tudna adni otletet hogy mirol irjon a jonep akkor biztos jobban menne mindenkinek.
A biztos veszekedesi es a bo hozzaszoloju posztok azok amik arrol szolnak hogy menjunk haza mert otthon jobb az elet, meg ilyesmik. Azok is amik az arakrol szolnak meg hogy hogy helyezkedjen a frissen kivandorolt.
Otleteljunk emberek hogy mirol lehetne meg beszamolni? Gondoltam hogy mar egyszer irok a bolhapiacokrol de az is volt mar ha jol emlekszem angol. Amerikaira nem emlekszem, valoszinu hogy volt de hat nem vagyok olyan regi hozzaszolo.
Gondoltam hogy fel tudnam idezni regebbi emlekeimet a mar megszunt, valaha regi kedves helyekrol amik eltuntek a semmibe, illetve eletformarol de az nem lenne masnak erdekes mert elmult, nem mostani....
Tenyleg, mirol lehetne?

Dikusz 2018.06.29. 14:43:33

Miért nem működik a válasz gomb?

geeeteee 2018.06.29. 14:57:21

Kedden sztrájkoltunk. Micsoda meglepetés, meg merte lépni valaki. Tessék-lássék lett belőle, de az is valami.
Két hete három rendőrt fektettek az útra, most hétfőre még egyet. Betelt a pohár.
Egy idióta baleset indította el a lavinát, kanyarban előző nyerges szétzúzta a fülkéjét egy kikanyarodó dupla szerelvény hátsó pótkocsiján. Száz évben egyszer előfordulhat, erre a kontraszelektált OSH, manager, supervisor, mittudoménki tankakadállyal felérő speed bump-okat építetett a védett útra, mindkét irányban.
Egy ilyen apróság anyagi vonzata akkora, hogy akár szerződésbontásra kényszerítheti az ott dolgozó alvállalkozókat. Nekünk 10-11 road train fordul azon a szakaszon átlag tízet naponta, az 400 full stop plusszban. (Üa. és kopás, wear and tear)
Hol vagy Digger?

Olliék 2018.06.29. 16:13:10

Imádom Rejtő Jenőt, de ez sok. A story közepénél már nem tudtam ki kicsoda,mert annyira megtekeri a jelzőket.
Szupi írásai vannak Ütvefúrónak, olvasmányosak, de ez most félrement.

LittleG (uk) 2018.06.29. 16:22:07

Nekem se mukodik a Valasz gomb. P.Elliot kommentjere akartam valaszolni, hogy szerintem erdekes lenne, milyen volt reg es milyen most, nagyon is. Sot, ebbol is lehetne amolyan sorozatot csinalni, mint a 10 dolog volt (van?), hogy akik nemtom, tobb, mint 10 eve vannak valahol, irjak le, milyen volt anno es milyen most (persze ez azokra vontakozna, akik most is ott elnek, hogy ossze tudjak hasonlitani)

Ütvefúró 2018.06.29. 17:01:45

@Olliék: Oké, a kôvetkezô az zord leszen

geeeteee 2018.06.29. 17:15:28

@P.Elliot: Bármiről. Csak ennél messze jobban.
- Humort ismered?
- Miért? Azt mondta, hogy ő engem igen?

geeeteee 2018.06.29. 17:15:42

Rejtő engem nem talált meg, más vágányon jártunk, de ha ehhez hasonlítjátok, akkor értem.

geeeteee 2018.06.29. 17:15:46

Dinamikus metafizika:D Miért nem inkább 30? Yesterday's Papers. Hangosítsuk fel: youtu.be/_7mkOy-TfPI
A nosztalgia sírásás.

geeeteee 2018.06.29. 17:15:50

Majd tíz évig voltam Abbás jegesmaci (soul out there) :D

Dikusz 2018.06.29. 17:16:59

P.Elliot : szeretnélek felkérni, hogy írjál posztot, és idézd fel a régi, kedves helyeidet:)))

Din Serpahis 2018.06.29. 17:30:15

Hát nekem a posztoó eddigi cuccai se jöttek be nagyon, de ez már tényleg a legalja, ideje lenne abbahagyni.

2018.06.29. 17:44:02

Ne legyetek már ennyire szigorúak, nah! ;) Fele ennyi jelzős szószerkezet, 0 harcászati utalás, 0 Kill Bill-jelenet, és jó lesz az.
Egyébként egy közepesen nagy hotelben, kábé így zajlik az élet, az eddigi karakterek nagy részéhez nekem is volt szerencsém, ha nem is pont ugyanabban a poziban dolgoztak, mint Ütvefúrónál.

geeeteee 2018.06.29. 18:22:32

Puszi a hasad alá. Goodnight Moon.

geeeteee 2018.06.29. 18:22:42

Very end. Gyuri, Medve, Mobius, Trifecta, Érd. See you soon.

youtu.be/lJ_LCy89Nt8

P.Elliot 2018.06.29. 19:29:07

Nem mukodik a valasz gombom csak igy tudok hozzaszolni ha ugyan elmegy.
A regmultrol posztot irni? Csak akkor ha a Hataratkelo jelzi hogy lehet, feleslegesen nem strapalom magamat.
Ahogy itt valaki irta, igen, mar 10 ev alatt is vannak valtozasok illetve tobbe nincsen dolgok, vannak helyette ujak ha vannak csak valahogy nem annyira vonzoak. Fene tudja.
Igen, az jo lenne ha masok is irnanak a regmult dolgokrol, lassuk hogy mik voltak.
Ha HA nem valaszol hogy irhatunk-e akkor majd kuldok neki levelet es megkerdezem. Sot, lehet hogy egy-ket kedves helyre elkirandulok hetvegen/ a ferjem ugyis zaklat miatta/ ahol meg megvan a dolgok csontvaza, majd visszaszedem ra a burkolatot mert a helyszinen azert jobban emlekszem hogy hogy is volt, mi is volt.

Dikusz 2018.06.29. 19:46:21

@P.Elliot: Mielőtt elküldtem a posztjaimat, előtte rákérdeztem, hogy írjak-e. Mindig válaszolt, ha nem is azonnal, de visszajelzett.

P.Elliot 2018.06.29. 20:09:11

Dikusz , en is megvarom amig jelzi nekem, egyelore ez nem tortent meg.

Határátkelő 2018.06.29. 20:48:59

Valamiért nem működik a válasz gomb nekem sem, de persze, jöhet a poszt, érdekel nagyon!

Shanarey 2018.06.29. 21:10:56

Kár ezt erőltetni, nem megy.
Rejtő Jenő, egy volt, s nem igazán utánozható, már csak azért sem, mert közben eltel sok sok év.
Rejtő és a poszt írója között annyi a különbség, mint a "kék" Bosch, és a Tesco gazdaságos fúrógép között. A Bosch 44.000 forint volt, amikor tavaly nyáron beugrottam a Budaörsi barkács boltba, a Tescós pedig 5.000 alatt valahol.

Shanarey 2018.06.29. 21:12:29

Vicces nap a mai, a válasz gomb nem működik, de a szűrés igen.

:-)

Dikusz 2018.06.29. 21:25:09

Shanarey: Akkor lehet, hogy a válaszgombot szűrték ki? :)
Mi a faranc történhetett?

Itt a lottózó elől kéne kiszűrni ezeket a kocsmabútorokat. Azon az egy nyomorul padon kocsmát nyitottak. Még most is itt kurjásznak az ablak alatt. Nincs köze a foci VB-hez, télen-nyáron ezt csinálják.
Egy 40 év körüli csóka a nap minden szakában itt lóg, évek óta, a kutyájával együtt. Megveszik a kínai boltba a sört, és ordibálnak egész nap...

Shanarey 2018.06.29. 21:42:57

@Dikusz

Nappal, mikor senki sem ül rajta, le kell mosni valami büdös erős vegyszerrel, amelynek a szaga sokáig megmarad.

2018.06.29. 21:58:42

@Shanarey
Töük fasza, mert a szomszédok tuti helyben meglincselnek ;))

Shanarey 2018.06.29. 22:01:41

@Pink Petsch

Délelőtt 11 óra körül kell csinálni, akkor pont oda süt a nap, vagyis senki sem akar ott ülni.

Olliék 2018.06.29. 22:05:11

@Ütvefúró: Ne merészeld!!!! Szeretem az írásaid, fel tudják dobni a hangulatot:)))
Csak nekem ez most sok volt. Vagy csak péntek van.

2018.06.29. 22:06:02

@Shanarey
Nem is a padon ülés miatt lincselnek meg, hanem az észvesztő bűz miatt, ami a környéken és a lakásokban terjeng majd ;)

gregaba 2018.06.29. 22:45:29

Nemtom miért kell fikázni a posztot és akár a posztolót: számomra nagyon is életszagú az élménybeszámoló, és még akár hasznos is lehet, ha pl. bárki a családban kitalálná, hogy most irány Svájc és a vendéglátós szakma. Belinkelem neki ezeket a posztokat, és kétszer is átgondolja, megéri-e kimennie. ;)

sancimano (törölt) 2018.06.29. 22:45:48

Ez jo szar volt.

pagodalom 2018.06.29. 22:46:42

Erőltetett, ostoba jópofáskodás.

Csodabogár 2018.06.29. 23:32:43

gregaba
Valami oka csak van a posztolónak, hogy nem hagyja ott azt a pocsék ócska Svájcot, pedig mennyit szenved ott állandóan.

A multba kacsingatós posztokról meg csak annyit, hogy természetesen minden szebb volt 30 évesen mint 60+ -ban.
Majd ha a mai harmincasok hatvan felett lesznek, ők is csak a szépre emlékeznek.
Nem árt ha a korosodók kicsit magukba néznek, de nagyon őszintén.

Dikusz 2018.06.30. 00:36:00

Shanarey: akkor is ott ülnek. Ma este 10 után is itt dumáltak.
Ma front lehetett, mert tényleg egész nap kint ültek, max csak brunzolni mentek valahova...

gabors 2018.06.30. 02:05:58

blog.hu fejlesztok megint jol dolgoznak ... jobbra balra ugro szarokat tudnak betenni meg azok a szarok ott fent (azokat legalabb egyeszeru kivenni de hogy valasz nem megy ... az azert eleg szegyen ...

P.Elliot 2018.06.30. 03:36:38

A valasz gomb most sem mukodik ezert nem tudok nevhez szoloan valaszolni igy csak roviden azt hogy a posztot megprobalom megirni, Igen, a mult szep volt, illetve az amire az ember szivesen emlekszik vissza, nem, nem azert mert fiatalok voltunk, egyszeruen szep volt, most is szep lenne ha letezne, nincs korhoz kotve.

2018.06.30. 04:17:38

szarul van beallitva a szerveren, hogy a browser elerhesse az indapassos dolgokat, azert nem mukodik a 'valasz erre' gomb sem. (a 'valasz erre; funkcio elso lepesben ellenorzi, hogy be vagyunk e jelentkezve, ezt pedig az indapassos library-val csinalna, amit nem tud betolteni a rossz beallitasok miatt, emiatt azonnal kifagy a script, es nem mukodik a funkcio)

Most bejelentkezni sem lehet, szoval csak azok tudnak irni, akik mar korabban bejelentkeztek :) meg ne nyomjatok a kilepes gombot :)

gabors 2018.06.30. 04:56:07

LepesMez

en is nezegettem de nem jottem ra melyik script nem jon ... le

de mindegy is PENTEK van igy kb KEDDIG nem lesz semmi ..

mar regen megtanultam hogy aki PENTEKEN add ki barmi valtoztatast egy prodoction rendszeren annak a gulagon a helye meg annak is aki ezt engedelyezte ...

Dikusz 2018.06.30. 06:01:54

@LepesMez; @gabors: csináljatok valamit, a kollégáitok szabadságon vannak.:)))

Ütvefúró 2018.06.30. 07:59:41

@Shanarey: Köszònöm a kedves hasonlatot, ès el is fogadom, mivel te a kisùjjadbòl jobbat kiràzol, fèlhülyèn, 3 òra alvàssal. Rajta.

geeeteee 2018.06.30. 08:24:15

Milyen kispályás ez a @Shanerey:. Ki kell lőni lesből a szemüket légpuskával, aztán nem találnak vissza. Méghogy rePUBlic? Szégyen.
Dikusz helyében lemennék kinevezni egy csendfelelőst. Egy félliteres akármivel megoldható. Dobja fel havi jutalomnak, aztán írja a rezsihez. Körülbelül. Következesen kell kalibrálni.
Komolyan kérdem, ez már a norma, fessük le büdössel? Ezért tart itt a világ trampostul, brexitestül! :D

geeeteee 2018.06.30. 08:24:42

@gregaba: Hagyjuk meg inkább haszontalannak. A világon mindenütt vannak kövérek, nem csak Svájcban. Bocs, ha nem erről szólt, a sokadik bekezdésnél erről már abbahagytam.Tán a rosszindulat miatt nem olvastam tovább, nem vagyok érintett, mégis bántónak találtam

geeeteee 2018.06.30. 08:24:50

@gregaba: Hagyjuk meg inkább haszontalannak. A világon mindenütt vannak kövérek, nem csak Svájcban. Bocs, ha nem erről szólt, a sokadik bekezdésnél erről már abbahagytam.Tán a rosszindulat miatt nem olvastam tovább, nem vagyok érintett, mégis bántónak találtam.

geeeteee 2018.06.30. 08:25:12

@gabors: Á, csak elkezdték bontani az indexet, a blognál kezdték :)

Failed to load resource: the server responded with a status of 404 (Not Found)
Uncaught ReferenceError: __passportHeader_config is not defined
at Object.reply (genie.min.js:1)
at HTMLAnchorElement.onclick (VM140 a_negyediken_mar_megint_szexelnek:2523)

Majd a PestControll elintézi, debug.

geeeteee 2018.06.30. 08:25:25

Tudok ingyen prímszámokat. Ajándéknak: 364121781610814870719405674231928714027719332159493170016236779232855279791003
Ez mindig páratlan, ha nem tetszik, itt egy másik: 9078801231725608321139090741864400913784131779697585158605876933830453630628970232125919787200350460224303080850672481575328021447820973323083
Nem vicc. És nem Mersenne.
59764343894484537806281315464667600642117088289045239071305082339515830295543014130191147408111401694086104641122670930356403069318943891136334851239096125468950205769217993819249368292927481973887191 Ez a harmadik kb. húsz perces sztori, addig a laptop is fűt. 16 fok délben, tegnap reggel meg csak 4 volt.
Ha másra nem, dísznek is jó, van akinek a tetkóval sincs semmi baja.(Eszedbe ne jusson!) Souvenir from the Outback of the number line.

geeeteee 2018.06.30. 08:25:36

@gabors: Apropó, Szolzsenyicin, otthon hagytam az Arkhipelágot meg a Rákosztályt is. Ezeket elolvastam, meg még párat tőle, a többi van azon a büdös bakancslistán.
Mekkora 22-es csapdája attól félni, hogy hipochonder vagy? Dehogy, ez tényleg rák. És a Tűzoltó utcában 87-ben fel volt festve a falra. Nem direkt az, hanem minden mással együtt, tengeri téma, még a polipra emlékszem, mosolygós szemekkel persze mind, voltak még kagylók, csigák és tengeri csillag, starfish, nem biztos, hogy jól írtam.

geeeteee 2018.06.30. 08:25:40

@Dikusz: Reply Button epitaph?

Ütvefúró 2018.06.30. 11:17:26

A picsogóknak üzenem, eddig összeszámolva 63 oldalt írtam, + vagy 15 cikket ide. Jelentős részük címlapos volt az Index hírportálon. Mielőtt szövegelünk hogy így szar úgy szar, lehet utánam csinálni. Utána lehet ugatni. Addig nem. Egyesek a nevüket nem tudják egy füzetlapra leírni, úgy osztják itt az észt.

2018.06.30. 14:22:22

@Ütvefúró: ahhoz nem kell esz, hogy az ember el tudja mondani, hogy tetszik e neki valami, es hogy miert-miert nem. Es az nem eszosztas, ha megirjak. Szerintem semmi gond nincs ezzel. Ha megnezed a legjobb youtube videokat, ott is mindig van egy csomo dislike - az emberek izlese szeles skalan mozog, es egy adott stilussal nem lehet lefedni az egeszet. Ezen a tenyen besertodni nem annyira bolcs...

mellesleg en sem az ilyen cikkeket olvasom itt szivesen, es ez nincs ellenmondasban azzal, hogy az index kiteszi cimlapra. s bar nem vagyok benne biztos, nem lepodnek meg rajta, ha az index cimlapja automatikusan allna ossze kattintasszamot figyelembe veve, a sok kattintashoz meg eleg egy kattintasvadasz cim -pl a negyediken megint szexelnek - ettol a cikk maga meg lehet szar ;)

gabors 2018.06.30. 15:13:05

en el sem olvasom az elos ketto utan mert nem akarom ... de nem zavar ha meg ir 100 oldalt .... azokat sem fogom elolvasni mert NEKEM NEM "TETCCCCCIK" es nem nem fogok jobbat irni mert attol ez meg semmivel sem lesz jobb

Latcho Rom 2018.06.30. 15:28:53

Látod IT csávó, itt is egy kettős identitás

24.hu/szorakozas/2018/06/29/megszolalt-a-magyar-lany-akitol-elajult-az-americas-got-talent-zsurije/

Életem nagyobb részét kint éltem le, állj ide elém, mond a szemembe hogy nem vagyok elég magyar vagy kanadai! :)

Shanarey 2018.07.01. 12:54:50

@Ütvefúró

Az Index címlap nem azt jelenti, amit írsz az hű de jó, hanem azt hogy a cím amit adtál, jó lesz egy kattintásra. Majd ha a Librarius teszi ki akkor ugrálhatsz, hogy hű de jót írtál.
Én, sosem állítottam magamról hogy hű de jó író lennék, de had legyen már meg a saját véleményem arról hogy amit te írsz, arra amúgy magyarosan csak azt lehet mondani, túl toltad a biciklit. A történetekben a humor, az egy adalék, ám nálad a humornak nevezett erőlködés a fő, s a történet az adalék.

Dikusz 2018.07.01. 13:19:42

@Shanarey: Hogy a klasszikust idézzem: "Igaz, igaz. Mintha csak magam mondtam volna, Ványadt Ványatovics Vinyov!

Shanarey 2018.07.01. 13:24:25

@Dikusz: Na igen, az anno humor volt, S még ma is az.

Ütvefúró 2018.07.01. 22:03:27

@Shanarey

Amikor elmész egy lakodalomba, és van két féle kaja, birka meg pacal pörkölt. Ha nem szereted a pacalt, akkor mért eszel belőle? A másik, ha valamilyen iromány nem tetszik, akkor minek olvasod el? Ráadásul rendszeresen? Gratulálok. Gyakoroljál még egy kicsit kisfiam.

Csókollak...

Shanarey 2018.07.02. 00:33:37

Ütvefúró:

Almát az almával, körtét a körtével.
Hogyan legyen véleményem, ha nem olvasom el amit írnak?

Az első ide írt posztoddal, nem volt semmi bajom, ám az hogy sokaknak tetszett, nálad azt jelentette hogy ha megy ez a dolog akkor írsz többet, s még humorosabbat. Ebből lett az hogy most túl toltad a biciklit Jelenleg te azért írsz hogy a tömeg neked tapsoljon, nem pedig azért mert igazából van valami mondanivalód.

Cpt. Flint 2018.07.03. 15:45:49

Se stílus, se mondanivaló, se humor. Egyetlen dolgon röhögtem, az acélgolyós példán. De az is régi vicc, és közkincsből beemelt.
Sajnálom.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása