oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

  • fhdgy: @Arthamyr: Azt áruld el nekem, hogy milyen szándékkal írtad azt, hogy "Hello 21. század! "? Abban... (2022.05.20. 10:40) A varázslatos Szicília
  • Arthamyr: @fhdgy: És akkor sem mekegnek rosszallóan, ha a mindennapos morgolódásod közé a megszokottnál nagy... (2022.05.20. 06:07) A varázslatos Szicília
  • fhdgy: @Arthamyr: Én nem tehetek róla, hogy egy kötözködő. mindig nagyot mondani akaró valaki vagy. Össze... (2022.05.19. 22:24) A varázslatos Szicília
  • Arthamyr: @fhdgy: Inkább veled akadnak problémák: "abban az időben, amikor még nem volt turizmus, miből élte... (2022.05.19. 22:07) A varázslatos Szicília
  • fhdgy: @Arthamyr: Még mindig nem tudsz olvasni! Kifejezetten Krk-ről írtam. Hogy kerül oda Monaco meg Ne... (2022.05.19. 21:53) A varázslatos Szicília
  • Utolsó 20

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2017. november 15. 06:30,  Az igazi kultúrsokk: meztelenül a főnökkel 169 komment

2017. november 15. 06:30 Határátkelő

Az igazi kultúrsokk: meztelenül a főnökkel

Sok szó esett már a kultúrsokkról (oda is, meg vissza is), ám még ebben is mindig lehet újat találni. A mai poszt alap kiindulóhelyzete a következő: ott ülsz a szaunában meztelenül, közvetlenül a főnököd mellett. Furcsa? Nem kicsit. Zavaró? Naná. Meg lehet szokni? Biztosan…

„Tíz ok, amiért szeretek itt élni” – miért szereted azt a várost / országot, ahol élsz? Szedj össze 10 okot, és írd meg a hataratkeloKUKAChotmail.com címre!

finnorszag_szauna.jpg

„Sosem fogom elfelejteni az első alkalmat, amikor vállat vállnak vetve ültem a saját főnökömmel a szauna fapadján. Az első hetem volt egy számítógépes start-up cégnél a németországi Heidelbergben. Skót lévén nálunk a munka utáni társasági élet a pubban legurított söröket jelenti. Soha még csak nem is álmodtam volna, hogy egyszer ott állok a szabadban a kollégáimmal, miközben hópelyhek landolnak a meztelen bőrömön.” 

Erős kezdés, nem igaz? Nos, a skót Lennox Morrison számára mindez egy, a Richter-skála szerinti 9-es erősségű kultúrsokkal ért fel, és őszintén szólva nagyon meg tudom érteni. 

Ráadásul míg Németországban, vagy Finnországban is természetes dolog, ha az ember a kollégáival megy szaunázni, addig utóbbi helyen mindezt ráadásul teljesen meztelenül szokás elkövetni. 

„Finnországban mindenki egyenlő, nincsenek élesen szétváló társadalmi osztályok. Teljesen átlagos dolog, ha az ember a főnökével megy szaunázni. Az egy olyan hely, ahol el lehet felejteni a rangokat és a fizetéseket” – magyarázta a BBC-nek Katariina Styrman, a Finn Szaunatársaság (mert hát persze olyan is van) ügyvezetője. 

Az 5,5 milliós országban minden két emberre jut egy szauna, szóval még csak elugrani sem lehet előlük, és ha ez nem lenne elég, a legtöbb cégnek saját szaunája van, hogy ha esetleg a fáradt szakemberek felfrissülnének munka után, legyen hol. 

Míg Németországban a szaunák koedukáltak, addig a finneknél a férfiak és a nők általában külön használják őket (kivéve persze a családokat). Ezzel együtt a határátkelőknek az első egy (két, három) alkalom nem kis megpróbáltatást jelenthet, főleg, ha kollégákkal kell beülni. 

A közszauna 

Persze Finnországban az uszodák is elképzelhetetlenek szauna nélkül, és (mint azt egy korábbi posztban Feri írta) ezek a finn városi élet jó megfigyelési terepei lehetnek annak, aki hajlandó időt szánni a szemlélődésre a félhomályos forróságban.

„Belépés csak meztelenül, és illik valami seggalátétet vinni, amire ráülhetsz. A meztelenségre nem is érdemes több szót vesztegetni. A férfiszaunában nem egymást méregetjük - mindenki olyan, amilyen. 

Beszélgetés ritkán alakul ki idegenek között, ez azonban nem jelenti azt, hogy barátságtalan lenne a hangulat. A helyet körbelengi valami csendes, udvarias légkör. Hangos köszönés nincs, kurta biccentés is megteszi. Kurtán odavetett „tehetek rá?" és a fejbólintás. A literes merőkanál mozdul. 

Loccsanás után a víz sípolva-sustorogva párolog el a forró kövekről. Egy lélegzetvételnyi időm még van, aztán százfokos, láthatatlan takaróként beborít a forróság.” 

Meztelenül a tetőn

„Volt min átlendülni. Egyrészt meztelenül kell menni, mert ha törülközőt tekersz a derekad köré, vagy ne adj Isten úszónadrág van rajtad, kicsit megáll a kés a levegőben” – mesélte a belga Kristof Minnaert. 

A férfi 2013-ban ment dolgozni a Remedy Entertainment nevű játékfejlesztőhöz Espooba, ahol a cégnek tetőszaunája van az irodaépületen. 

Kristof azt mondta, lassan négy év után már megszokta a péntek esti rituálét, melynek része a sörözés (gondolom, ezt könnyebb volt feldolgoznia…), és persze az is, hogy meztelenül mennek ki a tetőre szaunázáskor.

Ő és csapata heti 1-3 órát töltöttek a szaunában, és noha formálisan ezek nem értekezletek, általában a munkáról folyik és néha egészen jó ötletek is felmerülnek. 

„Kicsit olyan, mintha az ember elmenne egy bárba, csak kevesebb ital fogy, és kissé csatakosabb a környezet. Télen kellemesebb, mert odakint mínusz 30 fok is lehet, és olyankor nagyon jó visszamenni a szaunába” – mondta Kristof Minnaert. 

Az exkluzív szauna 

Mint minden társadalmi eseménynek, így a szaunázásnak is van exkluzív, elit változata, amint ezt Kristof is megtapasztalhatta, amikor főnöke meghívására elmehetett a Finn Szaunatársaság kizárólag tagoknak fenntartott klubjába, Helsinki mellett. 

Itt volt elnökök és más üzleti és politikai vezetők keverednek (természetesen meztelenül) a klubtagokkal, és ahol a szaunázás része a kinti tóban való megmártózás is – a jégbe vágott léken át lemerülve. 

Azért nem mindenki ugrál

Más kérdés, hogy azért nem úgy kell elképzelni, hogy minden finn naponta ül a szaunában vagy ugrál a vízbe – írta korábban Alexa a Határátkelőre.

„A közhiedelemmel ellentétben a finnek nem szaunáznak minden nap, és nem ugrálnak a jeges vízbe. Már csak azért sem, mert a legtöbb finn nem közvetlenül vízparton lakik.

A legtöbb család heti egy alkalommal szaunázik, azoknak, akik házban élnek, jellemzően saját szaunájuk van, míg a városi lakásokban többnyire nincs saját szauna, a lakók bizonyos beosztás szerint a közös szaunát használják heti egy alkalommal. 

A vízbe ugrálás tehát inkább a mökkiben (tóparti nyaraló) fordulhat elő, ezek a kis faházikók valóban a víz mellett találhatók. A szaunát egyébként illik úgy magunk mögött hagyni, ahogyan átvettük. 

Itt, ahol én élek, nem használják minden héten, jellemzően a hidegebb időkben, vasárnap esténként ülnek be egymás után a családtagok, majd vesznek egy zuhanyt (a szauna a zuhanyzóba nyílik), nyáron ritkábban használják.” 

Elvárás a munkahelyi szauna 

Ha Finnország, akkor Nokia. A cég globális értékesítésért felelős alelnöke, Tommi Uitto szerint exkluzivitás ide vagy oda, a szaunában nem csak ruha nincs az embereken, megszabadulnak a titulusaiktól is. 

„Nincsenek egók. Csak te vagy és a gondolataid, a szavaid, és ugyanez igaz a másik emberre is, szóval ilyenkor két ember beszélget egymással, megszabadítva a fölösleges díszítésektől” – magyarázta. 

Nyilván a Nokia mindhárom finnországi telephelyén van szauna, ami nélkül elképzelhetetlen lenne egy ekkora finn cég: „Ha egy finn ember finn céghez jelentkezik állásra, akkor elvárhatja, hogy a munkahelyen legyen szauna”. 

Karrierje kezdetén a szaunában üzletek is köttettek, itt ünnepelték a céges sikereket, mérföldköveket. Az utóbbi években azonban ez változik, egyrészt mert a finn cégek is globálissá válnak, másrészt a határidők egyre szorosabbak. 

Van még egy érdekes oka annak, hogy lassan elmaradnak az üzleti beszélgetések, méghozzá az, hogy mióta a nők és a férfiak külön szaunáznak, úgy érzik, nem lenne fair a kimaradó kollégákkal szemben, ha ők üzletről beszélnének. 

Ahány ország annyi szokás 

Persze a szaunázás is más és más a különböző országokban, és miután elég sok helyen kedvelik (a svédek, az oroszok, a hollandok, stb. is előszeretettel aszalják magukat) nem árt, ha tisztában vagyunk a helyi szokásokkal. 

„A finnek számára a szauna az a hely, ahol önmagad lehetsz mások társaságában. A németeknél szinte kizárólag egészségi és jóléti kérdés” – hasonlította össze a két országot a Német-finn Kereskedelmi Kamara helyettes ügyvezető igazgatója, Jan Feller. 

Míg Finnországban mindenki magának öntögeti a vizet az izzó szénre, addig Németországban sok helyen külön erre alkalmazott szaunamester van. „Maga a tény, hogy egy német szauna falán írásos szabályzat van kifüggesztve, megmosolyogtató egy finn számára” – tette hozzá Jan Feller. 

Sem Németországban, sem Hollandiában nem elvárás, hogy egy munkahelyen szauna legyen. Ám ha a kollégákkal elmegy az ember sportolni, akkor jó eséllyel talál majd egyet a sportklub vagy az edzőterem mellett. 

A brit Sam Critchley először 18 évvel ezelőtt költözött Amszterdamba. Amikor az első alkalommal elment fallabdázni a kollégáival, a meccs után mindenki szépen elment szaunázni – természetesen meztelenül. 

Ma már úgy látja, senkit sem érdekelt volna, ha nem vetkőzik le teljesen, de lévén az egyetlen nem holland a társaságban, nem akart kilógni a többiek közül, így aztán ő is meztelenül ült be. 

„Hirtelen kivált egy női alak a gőzből – egy kolléga – és megkérdezett, hogy jövök-e enni a szauna után. Aztán kinyitotta az ajtót, és én hirtelen még 3-4 kolléganőt vettem észre a szaunában. Az első reakcióm az volt, hogy az ágyékom elé kaptam a kezem” – mesélte majdnem két évtizeddel később Sam Critchley.

HÍRMONDÓ 

Ha Németországban autózol, ezt tudnod kell 

Hiába a legendás poroszos fegyelem, a tél beköszönte Németországban is sokszor jár zűrzavarral, hiszen sokan csak akkor igyekeznek lecserélni autójuk nyári gumiját, amikor már havasak az utak. Ezért a németek léptek, és idén új, szigorított, téli közlekedési rendszabályok léptek életbe. 

Megváltozhatnak a német munkahelyek szabályai 

A német az egyik legfontosabb európai gazdaság, rengeteg magyar is dolgozik benne, így talán nem érdektelen, hogy a versenyképesség javítása érdekében rugalmasabbá akarják tenni a munkaidőről szóló szabályokat. 

Egy New York-i taxi hátsó ülésén 

Na, ott aztán furcsa dolgok történhetnek… Harminc év fotói egészen sajátságos szemszögből.

A moderálási alapelveket itt találod, amennyiben általad sértőnek tartott kommentet olvasol, kérlek, jelezd emailben a konkrét adatok megjelölésével.

(Fotó: youtube.com)

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: szauna kultúrsokk Finnország

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr3913263933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SzZoole 2017.11.15. 17:47:14

@rooklin: miert, mi a problemad a 40+ nokkel, en a 43 eves felesegemet elnem cserelnem ket huszonevesre sem :-))

A no ott kezdodik, alatta csak csitrik vannak :-))

London2009 2017.11.15. 17:47:51

@Swing Gitan: @Zoole Reloaded: azert orulok, hogy egy kontinens valaszt el titeket. Ti ketten egyutt veszelyesek lennetek.

SzZoole 2017.11.15. 18:03:13

@London2009: most mé monc ijet pörl? :-))

London2009 2017.11.15. 18:04:17

@Zoole Reloaded: megerdemlitek pupakok. Na pa magukkal!

orient 2017.11.15. 18:07:33

@Mighty Duck: ja Ausztria, Nemetorsz. mas tortenet. Ott valoban igy van...

Ne várd a csordát! 2017.11.15. 18:08:04

@Bredpitt Monika:
Az elég szar, ha a merülő 16 fokos, tisztességes helyeken 10-11 fok.

@Pink Petsch:
Nyáron pl. világos van, még este 11-kor is.
A finnek egyébként nem antiszocok. Én éltem kint, (nem) kicsit jobb, mint itthon.
És május végétől szeptember elejéig nagyon kellemes a klíma is.

"láttam már én is pár olyan szeméremajkat, meg annyira fodorosan kitüremkedő csiklót, hogy ha pasi lennék, egy életre elmenne a kedvem a nőktől"
Elárulom: a férfiak többségének ez tetszik. Ha az lennél, lehet, hogy neked is tetszene.

@Hobbiszakács:
Na igen, ez a savusauna vagy füstös szauna, egy külön élmény, csak ha nekidőlsz bent bárminek, kormos leszel.
A finnek (főleg fenyőgyanta-)kátrányillat (szerintem szag, kb. mint amit az útaszfaltozásnál lehet érezni) iránti rajongását sosem értettem. A többi ország által használt illóolajok valahogy jobban bejönnek.

orient 2017.11.15. 18:08:31

@London2009: ezt a hasznost még soha senki sem tudta bebizonyítani nekem :)))
Általában olyan emberek teszik:
- akiknek nincs eleve baráti körük és ezzel pótolják
- akik jó lehetőséget látnak abban, hogy ezáltal partnert találjanak, akár csak egy éjjszakára is...

De hogy szakmailag semmi előnyöm nem volt ebből még soha az is fix. Teljesen jól mentem fel a ranglétrán enélkül is. Normális munkahelyeken a teljesítményt és munkát ítélik meg és nem a bratyizást, főleg tűlünk nyugatabbra. Egyébként csak mert nem megyek szabadidőmben kollégákkal az nem jelenti, hogy rosszban vagyok velük. Munkahelyen el lehet menni ebédelni együtt, kávézni vagy lehet értelmesen beszélgetni, de miért kell a szabadidőmből erre áldozni? Ez egy ilyen magyar beidegződés, hogy kollégákkal sörözni járunk. Ausztriában pl. évek alatt soha senki senkivel nem ment sehova kollégák közül. Nem csak én, de a többiek sem. Mindenkinek megvan a magánélete és ez így van rendjén. Magyar kultúrában benne van ez a kollégákkal sürüzni kell járni időnként, de sehol msáhol nem tapasztaltam. Éltem sok országban munkámból kifolyólag. Van olyan gyerekkori barátom akivel mondjuk 1 éve nem találkoztam, mert nincs rá időm, de random céges arcokkal elmegyek sörözni. Hát bocs de van jobb dolgom is..

Ne várd a csordát! 2017.11.15. 18:08:48

@Pink Petsch:
Én szeretem az A70-es melleket, ha van olyan, de az olyanokat, amilyeneket fikáztál épp.
Amikor én fiatal voltam, csak az "öregek" (gyerekes anyák vagy 40 fölöttiek) hordtak melltartót. De szép világ volt!

@orient:
Hát kollégákkal én sem (egyáltalán nem is voltam velük szaunában, csak különféle kocsmákban), de a (finn) csajom családjával (apa, anya, testvérek, néha unokatestvérek) csak meztelenül, mondjuk nem zavart, mert fiatalkorom óta nudizom.

Shaktee 2017.11.15. 18:09:01

@London2009: Jovok londonba nemsoká :P

2017.11.15. 18:18:20

@Ne várd a csordát!: Hát éppen ez az! hogy van 5-6 hónap, amikor az "éjszaka is nappal", utána meg csak az emlékeidben él a Nap meg úgy egyébként a D vitamin, mint olyan ;).
Maradjunk annyiban, hogy nekem hideg és sötét.
A puncik milyenségéről, ha lehet nem vitatkoznék, számomra a "fodroskel" látványra nem szimpi ;))) De persze pasiként, biztos vannak előnyei ;)))
Az A70-es melleket meg nem fikáztam, csak jeleztem, hogy minek-neki-melltartó, ami igy is van. Bár mondjuk, a pasik 50%-ának nagyobb melle van, mint női A70, ami gyakorlatilag a mellbimbókból áll. Ha te ezt kedveled, lelked rajta ... gustibus ... ugye.... de ha ráadásul ehhez párosul a kislányos alkathoz való vonzódás is, azért én komolyan elgondolkodnék a helyedben ... ;)

SzZoole 2017.11.15. 18:25:59

@London2009: most menc szaúnálni a főnökökkel, kapcsolatot epitgetunk, bezzeg a csoringer sofőrel nem ültél le kávézni :-))
Just kidding

orient 2017.11.15. 18:27:53

@Ne várd a csordát!: haha. Na az kemény. Az lehet nekem azért erős lenne, de németeknél is simán benne van. Kulturális különbség ami nekem már lehet túl sok...

Shaktee 2017.11.15. 19:18:59

@Zoole Reloaded:

a te búráddal golyókám örülj hogy irásban kommunikálgat veled
:))))))))))))

Alick 2017.11.15. 19:19:07

Nálunk komolyan szóba került, hogy nyáron a lazább értekezleteket tartsuk a délegyházi strandon. :)

SzZoole 2017.11.15. 19:36:24

@Swing Gitan: mennyé má te beregi törpe, te is kopasz vagy :-)))

Ne várd a csordát! 2017.11.15. 19:49:45

@Pink Petsch:
Nem, a kislányos alkat és a csupasz punci nem vonz. Csak a kis mell. Egyébként a nőies, nem borotvált puncijú nőket szeretem, én még azon szocializálódtam. Tizenéves csajom talán egy volt, 30 éves korom táján egy 19 éves, de egyébként tizenévesen nálam idősebbekkel kavartam.
Szóval nem kell aggódnod. :-)

Ne várd a csordát! 2017.11.15. 19:49:49

@Alick:
Majd némelyikbe belecsöppenek. :-)

Shaktee 2017.11.15. 19:49:53

@Zoole Reloaded: de az istenek kékszemű ajándéka a női nemnek! :-)))))))))))))

SzZoole 2017.11.15. 20:07:39

@Swing Gitan: hehehe, az enyém sárga mint az ördögnek, de ha fel bosszantanak be zöldül :-))

London2009 2017.11.15. 20:12:27

@Swing Gitan: @Zoole Reloaded: akkor kavezunk egyutt majd nd?
Zuzmobak meg csak a tetovalt hatszinet, bacon oldalasat lattam. : )
A kepet meg nem merte eliiim tolni!!

DieNanny CH 2017.11.15. 20:13:07

@Pink Petsch:

"de ha ráadásul ehhez párosul a kislányos alkathoz való vonzódás is, azért én komolyan elgondolkodnék a helyedben ... ;)"

Vagyis a kislányos alkatú nő ássa el magát, mert ha esetleg mégis tetszene valakinek, az a pasi gondolkodjon el magán nagyon komolyan?

SzZoole 2017.11.15. 20:17:02

@London2009: mi??
Fuss neki mégegyször :-))

London2009 2017.11.15. 20:19:39

@orient: az, hogy Mo-on ez mikent van, azt nem tudom. Ott sosem jartam sorozni a kollegakkal.
Itt Londonhonban viszont, foleg egy amerikai cegnel dolgozva, ez tobb, mint elvaras, hogy jopofizgass. Ha meg veletlenul van kozos hobbi is, ami tobbnyire golf, tenisz, agyaggalamb, lovaspolo stb. akkor nyert ugyed van. Egy bizonyos szint felett mar dehogy a teljesitmeny szamit. A magasabb poziciok mar mind ugy dolnek el, hogy ki kit szeret, ki akar vele dolgozni, kinek tesz azzal szivesseget, kinek mi az erdeke stb.
Legalabbis itt nalunk Canary Wharfon ez nagyon igy megy.

Dikusz 2017.11.15. 20:20:12

@Zoole Reloaded: Jogos, magas labdát adtam:)))

SzZoole 2017.11.15. 20:25:14

@London2009: “A magasabb poziciok mar mind ugy dolnek el, hogy ki kit szeret, ki akar vele dolgozni, kinek tesz azzal szivesseget, kinek mi az erdeke stb”

Tényleg így dőlnek el, én meg már azt hittem, hogy itt is szerep osztó dívány van :-)))
Just kidding

London2009 2017.11.15. 20:26:09

@Zoole Reloaded: uj telom van. Megorulok tole.
Na szoval. Harman fogunk kavezni. Te, a Gyuri meg a Toth Otto.
Utana pedig megemlitettem, hogy a csudaszep kiiipedet meg nem lattam, ellenben paratlan felsotesteddel.

SzZoole 2017.11.15. 20:26:14

@Dikusz: :-))
Amúgy meg hol jártál, hogy csak most kerültél elő :-))

SzZoole 2017.11.15. 20:29:47

@London2009: kijaza a Tóth Ottó, ez a kisjánykori neved, aszittem Pörl vagy :-))
Amúgy meg az én testem csak ajándék lenne a számodra :-))
Just kidding

London2009 2017.11.15. 20:29:53

@Zoole Reloaded: nem szereposzto divanyra gondoltam. Meg mindig eleg keves no van magas poziciokban. Legalabbis annal a cegnel ahol en dolgozom, alig van noi topmenedzser. Errol az egesz temarol kulonben sokat tudnek meselni...

SzZoole 2017.11.15. 20:31:14

@London2009: írtam, hogy csak vicceltem, nem tudni inglisul?:-))

London2009 2017.11.15. 20:32:26

@Zoole Reloaded: fejen talaltad a szoget. Otto a leanykori nevem. Az en testemrol akkor meg mar ne is beszeljunk! :D

London2009 2017.11.15. 20:33:54

@Zoole Reloaded: meg tanulok. Csak most jottem. Segitesz? (Szigorusn ket sz-el persze. Segitessz?) :D

Dikusz 2017.11.15. 20:34:10

@Swing Gitan: @Zoole Reloaded: bezzeg akkor nem kommenteltetek, amikor azt a mélyenszántó eszmecserét folytattuk (mégha dolgoztatok is) :)))) (viccvót)

SzZoole 2017.11.15. 20:35:44

@London2009: segítek, csak a férjed mit fog szolni ?:))

SzZoole 2017.11.15. 20:36:56

@Dikusz: hat mer vezetés közben nehéz kommentet írni

SzZoole 2017.11.15. 20:38:06

@London2009: ok ne beszéljünk, elég ha küldesz egy kípet :-))
Just kidding

London2009 2017.11.15. 20:39:06

@Zoole Reloaded: a ferjemnek eleg jol megy az angol. Mondhatni szinte anyanyelvi szinten tolja : )))

London2009 2017.11.15. 20:40:04

@Dikusz: na hat errol nekem is megvan a velemenyem Magdi anyus : )

SzZoole 2017.11.15. 20:41:00

@London2009: nekem a francia megy nyelvi szinten

Dikusz 2017.11.15. 20:43:16

@London2009: még jó, hogy nem a másik mássalhangzót kell duplázni:)))))

Tudtam én, hogy fáziskésésben vagyok -mint általában-, most jutott eszembe az előbbi igen magasröptű párbeszédünk -ami miatt nevetgéltél a munkahelyeden- kapcsán, hogy mit szerettem volna mondani Pinkinek. De jól sejtettem, mire hazaértem az a téma már lefutott.

London2009 2017.11.15. 20:45:15

@Dikusz: attol meg elmeselheted! : )

2017.11.15. 20:45:27

@DieNanny CH: Jajjmááár, te!
Különben bocs, ha véletlenül, nem szándékos volt. Csak felhúzott az olvtárs azzal, hogy szerinte én "fikáztam" a mell nélküli nőket, Nem fikáztam, van nekik elég bajuk anélkül is.

Dikusz 2017.11.15. 20:48:09

@Zoole Reloaded: elkolbászoltam a túraklubba, élménybeszámolni.

Shaktee 2017.11.15. 20:50:18

@Zoole Reloaded: you are just a horny little tirpák devil

:-))

Shaktee 2017.11.15. 20:50:22

@London2009: kv, szauna, karének..amit akarsz :-)

orient 2017.11.15. 20:50:47

@London2009: utoljára 1999-ben dolgoztam magyar cégnél magyarul én sem tudom, hogy van. Előző helyemen angol cég, London HQ, sohasem jártam el (3 évig voltam ott). Évben 1-2szer max.
Most másik londoni cég, szintén 3 éve, itt sem járok el. Mindkét helyen CxO level alatt vagyok 2 szintel, sehol sem kellett ping-pongozni, vagy tollaslabdázni járni a nagykutyákkal. Lehet amcsi cégnél ez van nem tudom 15 éve dolgoztam utoljára USA-ban, de ott sem volt jellemző ahol én dolgoztam...
Mint írtam jelemzően olyan kollégák teszik ezt itt is akiknek eleve nincs se házastársuk, gyerekük, vagy komolyabb baráti társaságuk. Kvázi a munka az életük ezért csak kollégákkal szocializálódnak.

Bredpitt Monika 2017.11.15. 20:51:53

@Zoole Reloaded: ha hideg vizben uszkalsz mi lesz a mereteiddel?

blackhairlady 2017.11.15. 20:53:40

@P.Elliot: Ez de jo! Elkepzeltem a ferjedet ahogy all ott kabultan, hogy most mi is tortent a csaladjaval :))))

Egyszer voltunk a ferjemmel Hevizen, egy jo kis szallodaban, amr nem emlekszem a nevere. Telen volt, a medencebol egy csapoajton keresztul ki lehetett uszni a szabadteri reszbe, kb minuszok voltak, ott ultunk a forro vizben nyakig, kozben latszott a lehelletunk a levegoben. Meg mindig emlekszem az erzesre, mennyire szuper volt;) aztan en ugy dontottem, hog bemegeyk a szaunaba, magam kore tekertem a lepedot a bejaratnal. oriasi goz volt amikor beleptem, aztan amikor megszokta a szemem, kb 20 nemiszerv nezett szembe velem. Lehet, hogy prudseg, de en valahogy nagyon rosszul ereztem magam, semmi termeszetesseget nem ereztem, inkabb kinos volt, es azonnal ki is jottem.

SzZoole 2017.11.15. 20:55:49

@Swing Gitan: yeh I know, but beautiful :-))

London2009 2017.11.15. 20:55:53

@orient: na de varj. Mekkora cegrol van szo? Az sem mindegy...
Nekem nagyon eltero tapasztalataim vannak. No de ezen nem veszunk ossze. : )

Bredpitt Monika 2017.11.15. 20:56:09

@Ne várd a csordát!: ez nem tisztesseges hely volt, a budapesti Paskal strand, de nekem a 16 fok is hideg volt es ami a hideg viz utan nagyon erdekes volt, hogy a 42 fok milyen forronak tunt

London2009 2017.11.15. 20:56:48

@Bredpitt Monika: akkor minuszba megy. Szerinted van merete? Ugyan! ; )))

SzZoole 2017.11.15. 20:57:35

@Dikusz: ejj nektek nőknek mindig a “kolbászon” jár az eszetek :-))
Just kidding

SzZoole 2017.11.15. 20:59:19

@Bredpitt Monika: @London2009:
Húh de kíváncsiak vagytok ti nők :-)))

Bredpitt Monika 2017.11.15. 21:04:15

@Houston chemist: na, akkor megnyugodtam, azt hittem csak a csajoknak nem szabad surun valtogatni

Al Franken mondta egyszer Rush Limbaugh rol, aki szinten szeret papolni, hogy olyan jo kereszteny, hogy nem tudja megszamolni hany felesege volt mar...vagy valami ilyesmit (mindjart kikeresem a konyvebol)
Nyugodtan politizalhatsz, csak nekem szabad, ugy tunik

2017.11.15. 21:05:08

@Zoole Reloaded: Mennyi a leütés/perc átlagod? Aztán majd én eldöntöm, hogy jól birod-e a franciát ... ;)))

Bredpitt Monika 2017.11.15. 21:06:38

@Bredpitt Monika: csak nekem NEM szabad helyesbitve

2017.11.15. 21:06:45

@Dikusz: Azért ne fogd vissza magad ...

2017.11.15. 21:21:43

@Zoole Reloaded: Nemrossz, nemrossz .. mondhatni középhaladó ;)))

SzZoole 2017.11.15. 21:25:23

@Pink Petsch: azért ne reménykedj, tudod nagyon jól, hogy csak egy nőnek élek :-)))
Not kidding

London2009 2017.11.15. 21:26:25

@Zoole Reloaded: a plafon tartja meg magat??? : )))

Dikusz 2017.11.15. 21:28:16

@London2009: látom @Pink Petsch: is itt van. Tulajdonképpen az általa említett fodroskelről jutott eszembe.

Vagy húsz évvel (én - 40 kilóval) ezelőtt egy kolléganőmmel elmentünk a férje gyógyfürdőjegyével a Gellértbe a lepedős fürdőbe. Az egész ámokfutásunk kezdődött azzal, hogy amikor találkoztunk, nem nagyon tudta kinyitni a száját (később azért javult a helyzet). Amikor kérdeztem mi történt, akkor azt mondta, hogy meg szerette volna ragasztani a cipőjét, és a pillanatragasztót a fogával szerette volna kinyitni, de összeragadtak a fogai egy kicsit, majd leestem a villamosról a röhögéstől.

Na ekkor már sejtettem, hogy élménydús napunk lesz. Megváltottuk a belépőt, kaptunk egy szál tenyérnyi firhangot, hogy azzal takarjuk el magunkat, mert nem lehet fürdőruhában bemenni. (külön férfi, és női rész volt).
Átöltöztünk, és mivel mindketten jólneveltek vagyunk, és nem a medencébe könnyezünk, előbb elmentünk a mosdóba. Na itt jött a második etap: Györgyi erős szemüveget használ, gyakorlatilag anélkül homályosan lát. A levegőtől bepárásodott a szemüvege, gyakorlatilag végigtaperolta a mosdót, mire megtalálta a fajanszot.
Mivel nem látott jól, csak azt, hogy valaki ül valamin, megkérdezte, hogy mi az. Kiderült, hogy egy néni ül az öblítős budin, írja a nyolcasokat, és üdvözült mosollyal dudorászik.
Mondtam neki mit látna, ha látna. Erre úgy elkezdett röhögni (én konkrétan már az oldalamat fogtam), hogy lefejelte a budiajtót, mint hableány a korallzátonyt.
Ezek után mentünk a medencébe, nem koedukált része a fürdőnek, hiszen tényleg csak egy lepedőt tekerhet maga köré az ember. Kicsit áztattuk magunkat, aztán jöttünk kifelé. Még volt egy másik medence is, ő még be akart menni oda kicsit. Én láttam, hogy egy nő úszkál benne, és mivel nem kötelező a lepedőt viselni, gondoltam, hogy egy szál p****ban szeli a habokat. Valahogy nem volt kedvem bemenni.
Hogy ezt neki is világossá tegyem (ez jutott eszembe a fodroskelről) mondtam, a nénin nincs a lepedő úgy úszik, jól gondolja bemegy-e, mert azt csak a jóég tudja, hogy levegővételnél miféle hajszál kerülhet a foga közé.
Na erre úgy elindult kifelé a fürdőből a vaksi szemüvegével, hogy semminek nem ment neki. Azóta sem jöttem rá, hogy miért nem mentünk többet oda...

Shaktee 2017.11.15. 21:34:55

elöntötték a blogot a horny amazonok!

HA segitcsééééééééééég :D

orient 2017.11.15. 21:35:05

@London2009: bazi nagy multik, nem jellemzően csak angol piacra hanem globális cégek. UK market fontos a cég gyökerei miatt, de csak egy rublika a dashboardon az X market közül.
Lehet ez bejátszik valóban, nem tudom :))

Shaktee 2017.11.15. 21:35:13

@Bredpitt Monika: a leveledre meg várhatok..itt bezzeg nyomulsz :/
:-)

London2009 2017.11.15. 21:35:44

@Dikusz: atyagatya! Halasan koszonom, hogy leirtad. Leginkabb annak orulok, hogy mindezt nem napkozben tetted. Itthon legalabb jol ki tudtam rohogni magam. A pillanatragszto volt a csucs. :DDD

London2009 2017.11.15. 21:38:20

@orient: ezt nem igazan ertem, hogy ebbol mi kovetkezik. Irtam, hogy US ceg. UK market hogy jon ide? Valoban egy a sok kozul. : )

London2009 2017.11.15. 21:39:10

@Swing Gitan: mar reg alszik HA. Hiaba jajveszekelsz!!!

Bredpitt Monika 2017.11.15. 21:42:04

@Swing Gitan: en is horny amazon vagyok, nemdebar?
Ezert nyomulok itt, hosszabb leveleket a gepen irok, ami holnapig nem lesz bekapcsolva.......

2017.11.15. 21:46:43

@Zoole Reloaded: Tiszteletem a kiskezicsókolomnak, de nem vagyte egy pöppet beképzelt, úgy mellesleg? ;)))

2017.11.15. 21:47:53

@Dikusz: Oh, a Gellért! ha azok a falak mesélni tudnának!
Különben jót röhögtem, köszi :DDD

London2009 2017.11.15. 21:50:16

@Pink Petsch: basszus Pinky!! Most, hogy mondod. Nekem is beugrott valami azokrol a falakrol! Meg mielott kertvarosi hazas asszony lettem, vegulis jo kis firma voltam. : )))

London2009 2017.11.15. 21:51:24

@Zoole Reloaded: @Pink Petsch: ilyen hattal, ilyen tetkokkal?!? : )))

2017.11.15. 21:54:21

@London2009: No, mesélj csak ... :)))

SzZoole 2017.11.15. 21:55:26

@Pink Petsch: de, de ezt pont te mondod nekem mellesleg kebbles Banderas :-)))

Hogy áll rajtad a séf ruha, találtak megfelelő méretet ? :-)))
Just kidding

London2009 2017.11.15. 21:56:59

@Pink Petsch: haaat, nem lehet. De az egy olyan gyonyoru ferfi volt! : )))

SzZoole 2017.11.15. 21:57:03

@London2009: nem csak a hátam van varrva

2017.11.15. 21:58:13

@London2009: Node az a fej! :PPP Bár egy maszk csodákat tehet, kizárólag csak száj, és orrnyilással (meg ne fulladjon azért! :P) :DDD

London2009 2017.11.15. 22:00:38

@Pink Petsch: mondtam mar, hogy nem szeretem a tetkokat? :DDD

2017.11.15. 22:01:16

@Zoole Reloaded: Eljösz, megnézel, körbecsodálsz, és leesik az állad :PPP :)))

2017.11.15. 22:03:35

@London2009: Ezt még nem mondtad, de hirtelen milyen kis szüzies lettél, és titkolozó ... pedig a Gellért már sok mindent látott. ;)))

Dikusz 2017.11.15. 22:07:34

@London2009: régvolt ifjúkorom legszebb férfija Tom Jones volt:)
A mostani szétplasztikázott búrája már nem is hasonlít rá...

London2009 2017.11.15. 22:08:45

@Pink Petsch: jajj hat nem olyan nagy sztori. Vegulis ennyi ev utan csoda, hogy meg egyaltalan allnak azok a falak! : )

Dikusz 2017.11.15. 22:11:16

@Pink Petsch: nem volt az olyan rossz addig, amíg el nem távozott a fejéről a haj.
Attól a vonalzóval meghúzott frufrutól meg olyan bányászlámpafeje lett.

London2009 2017.11.15. 22:11:47

@Dikusz: hahaha. Ez is Tom volt, csak nem Jones! Majd’ meg akartam halni erte! : ))

Dikusz 2017.11.15. 22:55:49

@London2009: @Pink Petsch: szívesen, bárcsak a posztírás menne ilyen jól:)

Biztos nektek is van olyan ismerősötök, akikkel rögtön úgymond egy húron pendültök.
Mi ilyenek voltunk, egyből tudtunk jót hülyéskedni. Ezen a munkahelyen amúgy sem volt rossz a társaság.
Szintén ez a kolléganő kérdezte meg egyszer tőlem, teljesen ártatlanul, tényleg nem tudta, hogy mit jelent a kollázs? Én azt mondtam neki, hogy ugyanaz, mint a grillázs, csak nem olyan édes...

Shaktee 2017.11.15. 23:24:53

@Dikusz: miért magdianyó mijaza kollázs? Valami kekszuális innuendo netán?
:)

Ne várd a csordát! 2017.11.15. 23:55:03

@Bredpitt Monika:
A 42 fokos víz még szauna után is forrónak tűnik. :-)
(Merthogy nem azonos a 42 fokos levegőével a hőelvezetés benne.)

Dikusz 2017.11.16. 09:15:59

@Swing Gitan: könnyű most kiguglizni (meg is tettem), hogy mit jelent.

Akkor csak annyit tudtam nagy vonalakban, hogy valamiféle képzőművészeti alkotás. Annyit kellet volna még hozzátenni magyarázatként, hogy a kollázst addig kell nyalogatni, míg grillázs nem lesz belőle (nem keksz) :))).

wrstjnethn 2017.11.16. 19:44:21

Akkor most idéznék két mondatot a cikkből:
"Finnországban mindenki egyenlő, nincsenek élesen szétváló társadalmi osztályok. Teljesen átlagos dolog, ha az ember a főnökével megy szaunázni. Az egy olyan hely, ahol el lehet felejteni a rangokat és a fizetéseket"

"Mint minden társadalmi eseménynek, így a szaunázásnak is van exkluzív, elit változata, amint ezt Kristof is megtapasztalhatta, amikor főnöke meghívására elmehetett a Finn Szaunatársaság kizárólag tagoknak fenntartott klubjába, Helsinki mellett."

Albazo 2017.11.18. 14:36:13

Szívesen vittem a főnök asszonyt üzleti tárgyalásokra,mert utána minden alkalommal együtt szaunáztunk. Ő 42 éves volt én 31.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása