oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2017. június 11. 06:30,  Félünk vagy nem félünk? 114 komment

2017. június 11. 06:30 Határátkelő

Félünk vagy nem félünk?

Mennyire változtatták meg az elmúlt évek terrortámadásai a gondolkodásunkat? Gyanakvóbbak lettünk? Másképp nézünk egymásra? Egyebek mellett ezek a kérdések is felmerülnek az eheti blogajánlóban. Emellett bukunk motorral és párhuzamos ügyintézésbe bonyolódunk Magyarországon és Franciaországban.

laptop_panik_gomb_foto_pixabay_com_geralt.jpg(Fotó: pixabay.com/geralt)

A világ megváltozott az elmúlt években, és ezzel meg kell tanulnunk együtt élni – írta a SvájciS(CH)apka blog, most éppenséggel egy spanyolországi út kapcsán.

„Nem tudom, hogy ki hogyan van vele, de az elmúlt évek terrortámadásai sokak gondolkodását megváltoztatták. 

Bár jóval kisebb az esélye, hogy Magyarországon vagy Svájcban terrortámadás történhet, mint egy balesetnek, vagy hogy fejünkre esik egy cserép, az utazások tervezése során többek fejében megfordul, hogy biztonságos helyen töltse a szabadságát. 

Ez azért régebben nem így volt. A világ megváltozott és sajnos meg kell tanulni ezzel együtt élni. :( 

Bevallom én is abba a csoportba tartozom, akinek azért megfordul a fejében egy-egy utazás tervezésénél, hogy az a lehető legbiztonságosabb legyen. Így aztán a bakancslistámon lévő helyek közül is van, ami még várat magára. 

Nemrégiben Alicantéba utaztam és a „heringelésnél” (amikor az útlevél és jegyellenőrzés után egymás nyakába lihegve vársz, hogy felszállhass a gépre) látom, hogy az előttem álló manus útlevele arabul íródott. 

Útitársam is a fejével odabökött. Én voltam közelebb, sikerült az angol szöveget is kibetűzni. Líbiai útlevél volt. Bár nem volt ráírva, hogy terrorista lenne, én azért jól megnéztem. 

A repülőn is pont előttem ült, szemmel tartottam. Nem mintha bármit is tudtam volna tenni, ha rossz szándékkal szállt volna fel. :) 

Persze, nem volt semmi gond, az ő legnagyobb problémája az volt, hogy egy normális szelfit készítsen magáról.” 

A teljes posztot némi plusz érdekességgel kiegészítve itt találjátok

Egy bukás története 

Ha már a félelemmel kezdtük, a motorozás tipikusan az az életforma (mert az, nem igaz?), ami vagy beszippantja az embert, vagy soha nem leszel képes megérteni, miért ül fel valaki egy kétkerekű járgányra. Nos, Pappito motorozik, és sajnos most őt is utolérte a motorosok réme: a baleset.

bukosisak_foto_pappito_com.jpg

„Kábé hat évvel ezelőtt tettem szert a kék motoromra, és azóta is azzal járok dolgozni, esőben, hóban és úgy nagyjából hatvanezer kilométert mutatott benne a számláló, amikor múlt pénteken kora reggel, munkába menet felborított egy furgon. Neki összekarcolódott a furgonja, én meg leheveredtem a szembesávban pihenni egy kicsit. 

Abban nincs semmi újdonság, hogy a népek nem használják a nyüves tükreiket és úgy nagy általánosságban szarnak a körülöttük közlekedőkre, de az ellenfél jóember sikeresen megoldotta a sávváltást álló helyzetből, amikor már pont mellette voltam. 

A jó oldala a kalandnak, hogy ő éppen elindult én meg éppen lassítottam, mert pirosat mutatott a lámpás előttünk, szóval minden igen lassan és megfontoltan (nem) történt, részben ez az oka, hogy megúsztam komolyabb sérülések nélkül. 

A másik ok, hogy alapból beszari vagyok és ezért mindenféle rendes motyókban motorozom, rendes motoroscsizmában, ami múlt pénteken megvédte a lábamat és a motorosdzsekik hitványka puha protektorainál sokkal jobban működő, kemény protektoros mellényben, amilyen a crossmocisok hordanak. 

Úgyhogy ne legyetek hülyék, és hordjatok mindenféle rendes védőfelszerelést motorozáshoz. Akkor is, ha csak elugrotok ebédért vagy a közelbe valamiért.” 

Ebben én is maximálisan igazat adok Pappitónak, szóval ha már itt a motorosszezon, akkor csak ésszel! A teljes posztot és még jó pár képet itt találjátok.

Hajmeresztő ügyintézés magyar és francia módra

Ezúttal a Fromázs blog szerzője tapasztalta meg, milyen kihívásokat is jelent az ügyintézés Franciaországban és Magyarországon. Mit mondjak, egyik ország sem maga a Kánaán ilyen szempontból…

nyilak.jpg

„Az a valóban kiborítóan időigényes és időrabló tevékenység, amit mostanában űztem, az igazából a magyar (és francia) társadalombiztosítási adminisztráció volt. 

Az a helyzet ugyanis, hogy két EU-s tagállamban tilos egyszerre társadalombiztosítással rendelkezni, az egyiket le kell mondani. Én nagyon törvénytisztelő és szabálykövető kis állampolgár vagyok, ezért ebből sok bajom is szokott származni. 

Komolyan mondom, időnként jobb a nemtörődömség, de én annyira ideges vagyok, ha valami nincs rendben elintézve, hogy aludni sem tudok tőle. 

Kiköltözésünk előtt először munkanélküli voltam, majd amikor a 3 hónap lejárt saját magam után fizettem a TB-met otthon. Most viszont, hogy Franciaországban bejelentett önálló vállalkozó lettem, kaptam hozzá francia társadalombiztosítást, így a magyart le kellett mondani. 

Namármost, ezt külföldről intézni egy merő iszonyat. Még szerencse, hogy a húsvéti otthonlétünk alkalmával utánajártam, hogy mi a módja, de igazából mindenhol mindenki mást javasolt. 

A NAV-nál is és az OEP-nél is. Végül, meglepetésemre az OEP emailben is elfogadta a magyar TB lezárását kérő nyomtatványomat (ezt sikerült is 15 napon belül elküldenem, ahogy kellett). Hurrá! 

Viszont azzal nem számoltam, hogy a NAV és az OEP nem beszél egymással, adatot egymásnak nem ad át, ezért hiába is jelentkeztem ki az OEP-től, a NAV-tól is ki kell jelentkezni ezután. 

Ez még nem is lett volna gond, mert egy meghatalmazással meg lehet kérni egy családtagot vagy egy kedves barátnőt, nade a NAV kéri az OEP-nél érkeztetett bejelentőlap (inkább kijelentőlap) EREDETI példányát. De ha az OEP velem emailben tárgyalt, akkor hogy tudok felmutatni egy eredetit? Sehogy. (sok-sok szomorú arc) 

Újabb kör. Ismételten 2 példány OEP-es bejelentőlap kitölt, felbélyegzett borítékkal együtt anyukához hazaküld. Anyuka Pécsről sos postáz 2 eredeti példányt és felbélyegzett válaszborítékot az OEP-nek, hogy szíveskedjenek mihamarabb satöbbi, satöbbi. 

Az adminisztráció áldozata (jómagam, a továbbiakban: AÁ) újabb emailt küld az OEP-hez, kérve, könyörögve, hogy egy eredeti példánnyal szánják meg. (elmagyarázva a T. hatóságnak a másik T. hatóság hivatalos ügyintézési módját.) 

Az OEP rendes próbál lenni és kisebb-nagyobb várakozás után emailben SZKENNELVE elküld egy érkeztetett bejelentőlapot AÁ részére. AÁ örülni kezd, hátha ezzel is kijelentkezhet a NAV-nál. Nem így van, csüggedés és várakozás újraindul. 

Az OEP több, mint egy hónap után a tényleges, sikeres kijelentkezés dátumától emailben értesíti AÁ-t, hogy feladta postai úton a kért eredeti példányt. 

Itt tartok. Természetesen mind az OEP-nél, mind a NAV-nál a francia TB kezdetétől számított 15 napon belül kell lemondani a magyar TB-t, ez persze ezzel a folyamattal teljességgel lehetetlen külföldről intézve. 

Talán, ha az ember épp Magyarországon vakációzik, és rászán egy pár munkanapot, hogy személyesen ad be és vesz át minden nyomtatványt, akkor belefér. De ha az ember külföldön él, akkor ez lehetetlen!!! (…) 

Azért a franciák sem piskóták, azt elmondhatom. Annyi mázlim van, hogy az egész francia társadalombiztosítási hercehurcát a férjem intézte nekem, így ezen örömök csak közvetve értek el hozzám. 

Az történt ugyanis, hogy véletlenül egyszerre kettő TB számot kaptam, nagyjából egy időben és nem tudtuk eldönteni, hogy melyik a helyes. Itt ugyanis van arra lehetőség, hogy a feleség a férj társadalombiztosítása révén jogosult legyen orvosi ellátásra. 

Ehhez az szükséges, hogy 3 hónapos franciaországi tartózkodásról bizonyítékot tudjon felmutatni az ember. Például egy villanyszámlát. Ennek leteltét kivártuk és kérvényeztük nekem is Ivo-n keresztül a francia TB-t. 

De eközben, azaz a várakozás alatt (itt is hetekig, hónapokig lehet azért várni, hogy történjen valami) és bejelentkeztem önálló vállalkozónak, így a saját jogomon is járt nekem a TB. 

Namost valahogy a két kérelem nem találkozott, így lett kettő számom. Most már tudjuk, hogy melyik a jó, de azért orvoshoz menni még mindig nem tudok, mert itt van egy bankkártya méretű kártya, ami a legutolsó lépés, és ezt én még nem kaptam meg.” 

Szóval a hivatali ügyintézés azért sehol sem leányálom, maradjunk ennyiben. A teljes posztot itt találjátok.

HÍRMONDÓ

Minden idők legszűkszavúbb állásajánlata

Az ötös szám bűvöletében indulhat a hét utolsó napja, ugyanis öt európai országból válogattunk öt különböző (reményeink szerint meglehetősen változatos) állásajánlatot. Akad köztük egy egészen különleges is. :)

Már biztos: viheted magaddal külföldre a digitális előfizetéseid 

Az uniós szakminiszterek is elfogadták az online tartalmak külföldi elérését biztosító jogszabályt. Ez újabb áttörés Európa egységesítése felé. 

A politikai realitás riasztó és kilátástalan 

Mi lesz most a Brexittel? – teszik fel sokan a kérdést a brit parlamenti választás után. Nos, a pénzügyi elemző szerint alighanem megy minden tovább a maga útján. 

Valószínűleg nem fognak feldarabolni minket

Mire számíts most Törökországban? Természetesen arra, hogy javában tart a Ramadán. De mit jelent ez azoknak, akik turistaként érkeznek az országba?

A moderálási alapelveket itt találod, amennyiben általad sértőnek tartott kommentet olvasol, kérlek, jelezd emailben a konkrét adatok megjelölésével.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: blogajánló Svájc Új-Zéland Franciaország

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr8912584711

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hari Seldon 2 2017.06.11. 10:51:25

@Csodabogár:
Azert ma mar eleg jol lehet kovetkeztetni a kovetkezo fordulora.
Ami akkor lesz, ha nem lesz meg valakinek az 50%-a.
A masodik forduloba az kerul be, aki legalabb 12.5% szerez.
De ha bekerul mondjuk a EM, meg monduk a Fillon part, meg a Mechelon vonal, akkor a szelsobalos ugysem fog Fillon-ekra szavazni, hogy kiusse a En March-et a masodik forduloban. Ott pedig eleg az egyszeru tobbseg.

Arthamyr 2017.06.11. 11:01:32

Én semmit nem foglalkoztam a magyar tb-mmel, úgy vettem, hogy annak elég egyértelműnek kell lenni, hogy egy vasat sem fizetek be. Akkor most félnem kéne?

Mick Richards (UK) 2017.06.11. 11:45:37

@Csodabogár:

Eljenek a bator magyar nyugdijasok! :-) Ezert nem szabad kitantorogni, mert teged ott igen, de minket itt nem tud megvedeni a Kedves Vezeto, Europa Hos Megmentoje.

Termeszetesen nem ezzel telik a napom itt Swindon-Felson, hogy folyamatosan aggodom, felek. Nem is neveznem felelemnek, de van egy kis rossz erzes bennem. Nyaron jon a Nagylany, menjunk vele Londonba? Westminster? London Bridge? Persze pont ugyanott ugysem lesz semmi. De mi van, ha megis? Nyitogassuk a pofonos lada tetejet?

A manchesteri robbantas utan felmerult a kerdes, hogy akkor biztosan megyunk Birminghamba junius 4-en a fel evvel korabban megvett jeggyel a Take That koncertre? Mentunk, itt vagyunk, de kifele menet nezegettem korbe-korbe, hogy van-e hatizsakos, gyanus kinezetu a tomegben. Mi a gyanus? Ki a gyanus? Es talan ez a legborzasztobb, hogy nem akarsz gondolni ra, foglalkozni vele, ezzel elni, de megis bekuszik valahogy a tudatalattiba.

kisrumpf · www.kisrumpf.blogspot.com 2017.06.11. 12:09:47

@Arthamyr: jó pár éve be lehetett jelenteni, egy papirt töltöttünk ki, igazolva, jogy itt fizetünk. De azért a PPS számunkat nem írtam be, mert a (magyar) ördög nem alszik ;-) basszus, olyan rég volt, hogy már nem emlékszem, online küldhettem-e el vagy levélben adta fel anyósom...?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.06.11. 12:24:48

Előző poszton felkavarta az állóvizet. Addig üssük a vasat amíg meleg itt a folytatás.

diggerdriver.blog.hu/2017/06/11/konyorgom_akasszuk_fel_909

P.Elliot 2017.06.11. 13:28:47

Abban nagyjabol en is hiszek hogy ami a Nagykonyvben meg van irva az fog tortenni velem de az nem azt jelenti hogy a veszelybe menjek vakon mert hat a sors....
Ketes helyeket elkerulom, ketes embereket figyelemmel kiserem addig amig a szemem elott vannak, jarmuvon szinte minden mozdulatukat ha valamiert elkap a gyanakvas es ha arrol lenne szo hogy a kozelemben vannak es csinalni kezdenek valamit es rajuk tudom vetni magamat akkor minden gondolkozas nelkul megtennem mert legalabb megprobaltam valamit, majd jonnek ugyis rogton a tobbiek besegiteni, nem holmi rozsafuzer utan kotoraszok.
Az amerikaiak elegge kozbeleposek egyebkent, / toluk tanultam hogy megalljazanyadjoistenit/, nem egy eset volt hogy nekiestek a veszelyes alaknak es leszereltek persze ha valakinek az elete forog veszelyben akkor nincs mit gondolkodni.
En meg utazgatasaim soran nem voltam meleg helyzetben, volt hogy kirabolni akartak de ott meg a ferjem nem vesztette el a fejet es fellepett ellenuk de itt Usan belul meg soha, nem is dugdosok semmit persze ketes helyeken este nem jarok/ New Orleans peldaul mert ott szinte vonzod a bunozoket akik ebbol elnek mert dolgozni faraszto.
Persze elofordul amerikaban is hogy meglopnak, es ismeros fiatal no meselte meg regen, illetve a baratja hogy valahol Floridaban a nyitott szaju taskajabol valaki kilopott 2 ezer dollart, a penztarcajat valahogy nem vitte el de a penzt belole igen, /??!!/, anyukaja aki itt volt latogatoban a nonek, masnap utazott haza es vitte a penzt, hehehe....a lany betetkonyvebe, igy volt megbeszelve mert olyan gyujtogeto tipusu volt, a barat nem is ertette hogy hogy tortent ilyen amig valahogy kiderult hogy mar masnal is veszett el penz akkor amikor megorzesre atadtak ennek a lanynak hasonlo modon, szoval azert elofordulhat, csak azert irtam le ha valaki olvassa akkor ovatoskodhat egy kicsit a baratnovel is ha az olyan.

A motoros dolog, igaza van Pappitonak hogy magara szed minden vedocuccot mert eletet menthet es nagyon figyel az uton. A motorosok egyebkent mindenhol kisse utalt alakok mert a kocsik kozott kis helyeken is kepesek szabalytalanul menni, elozni es sokszor mennek foleg nagy utakon mint egy allat azon a ket kereken.
Teveben mar tobb orvosi esetben lattam azt az 50 koruli motorost aki 120 kilomereses sebesseggel, / nagyjabol 70 miles/ egy benzinkut oldalanak rohant, lerepult a geprol, a bal kezen tudtak megmenteni ket vagy 3 ujjat, az egyik laba lement bokabol, a masik labszartol, az orvos a keze kozott tartotta a szilankosra szakadt labfejet, a masik szetzuzodott cafatokra, a labfejet sem tudtak visszavarrni pedig az ilyesminek itt nagyon komoly gyakorlata van hogy hogy kell, a jobb kez konyokig elment.
Mivel eloben felvettek akkoriban az ambulancian meg a mutoben ezt az esetet, szoktak mutatni orvosi musorban, szegeny szerencsetlen igy jart. Motorost nem is lenne szabad ket kereken menni meg a megengedett sebesseggel sem mert veszelyes lehet, el lehet csuszni egy olajfolton is ha az friss.
Egyebkent a motorok rajongoja vagyok olyan szepek, jobban megcsodalom oket mint a kocsikat, vannak manapsag vaditoan kinezo harom kerekuek, oldalkocsisok is amik biztonsagosabbak, ha most lennek fiatal biztosan vennenk ilyet.
Amugy rendes tarsasag, orszagjarasok alatt tobbszor talalkoztam csoportokkal, nagyon segitokeszek a marcona kinezetuk ellenere, szerintem a cowbolyok kesoi leszarmazottjai akik lo hijan a motort vezetik, ez nekik a lo, persze kell hozza egy komor, maganyoskepu, szotlan magatartas is, ugy hiteles, egeszen addig amig az elso kocsmaban le nem ontenek nehany sort, akkor megoldodik a nyelv, mukodesbe kerulnek a nevetoizmok, szoval igazibol egy vidam tarsasag ez de ahogy eszrevettem a komorsag affele illemszabaly. Itt! Masutt nem tudom.
Mar volt hogy benzinkuton odamentem egy tankolo motoroshoz megcsodalni a haromkereku jarmuvet es erdeklodni az ara felol, lassan lokte ki a szavakat, komor keppel de felvilagositott, csodalatos lova mivel a harmadik kereket, illetve a hozza valo testet kulon rakatta ra, tobb volt mint 50 ezer dollar lett igy es ez nem most volt hanem vagfy 10 eve, mostanra vagy olcsobb lett mert gyarilag is csinaljak vagy dragabb nem tudom.

Dikusz 2017.06.11. 14:01:15

Azt szeretném kérdezni tőletek, hogy van-e olyan mobiltelefonotok, ami feltöltőkártyás, és csak akkor használjátok, amikor itthon vagytok (előfizetéses számra nem vonatkozik)?
Adategyeztetni kell június 30-ig (biztos tudtok róla), különben július 1-től érvénytelen lesz a SIM-kártya.

Ez abszolút nem ide tartozik, csak azért kérdezem, mert most próbáltam egyeztetni a barátom telójának az adatait. Nem egyszerű:) Azt mondták Angliából június 15-e után a szolgáltatóval ingyenesen tud beszélni, hívja ő, én más helyett nem intézhetem telefonon. Mondtam az ügyintézőnek, jobb ha én intézem, mert tutibiztos, ha vele beszélnek, az összes maradék haja elmegy az itthoni bürokráciától, a hívásom után, amikor ezt közöltem vele, tényleg majd' megütötte a guta...

DieNanny CH 2017.06.11. 14:12:13

@P.Elliot:

"Amugy rendes tarsasag, orszagjarasok alatt tobbszor talalkoztam csoportokkal, nagyon segitokeszek a marcona kinezetuk ellenere, szerintem a cowbolyok kesoi leszarmazottjai "

Igen, szerintem is, én babakocsival, meg egy 4 évessel voltam úton, és nem tudtam a pontos címet oda, ahova igyekeztem, és csak egy ilyen motoros társaság volt az utcán. Hát, őket kérdeztem meg. Egymás szavába vágva magyarázták az útvonalat.

:-)

(Ja, Svájcban.)

gabors 2017.06.11. 14:15:11

@Taxomükke (UK): nem ertem miert irtad mindezt nekem ... de nem gond en New York-ban elek nem biztos de azt hiszem meg mindig tobben haltak meg New Yorkban 9/11 kor mind az osszes "nyugati" terrortamadasban ... es hetekig alig felfegyverzett gardistak voltak a metron, buszallomasokon es mindefele a varosban (mostanaban mar nem) ... ettol fuggetlenul jobban felek hogy a gyorsforgalmin fogok meghalni vagy villam agyonut mint hogy terrorista tamadasnak leszek aldozata ... foleg nem keseles .. ha bomba akkor nem tudok mit tenni ... (nekem nincs stukkerem mint hagymanak volt mert ebben az allamban ez nem meno)

DieNanny CH 2017.06.11. 14:17:34

@Dikusz:

Igen, nekem olyan van, Telekomos, Domino, én 4 hete már adatot egyeztettem, minden rendben volt. 16 éve vettem a kártyát, és lakcímen kívül minden egyezett.
Én mindent online csináltam, senkivel nem kellett telefonálnom.

M. Péter 2017.06.11. 14:17:48

@Dikusz: Interneten keresztül nem megy?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.06.11. 14:44:06

@Dikusz: Nekünk a feleségemmel öt perc alatt megcsináltam az interneten, semmi probléma nem volt.
Sokan bajban lesznek mert nem tudják ki vette a SIM kártyájukat.

doktornoo 2017.06.11. 14:45:53

@Csodabogár:

10 ev alatt akkorat valtozott a vilag, mint elotte 30-50 ev alatt se.
Gyakorlatilag az elso okostelefon 10 eve jelent meg, az internet meg meg betarcsazos volt.

P.Elliot 2017.06.11. 14:49:02

@DieNanny CH: Nemcsak Svajcban, szerintem mindenutt....

Dikusz 2017.06.11. 15:08:43

@DieNanny CH: @M. Péter: az enyém simán ment, azzal nem volt gond, tényleg hülyebiztos, egyszerű volt elintézni.

kisrumpf · www.kisrumpf.blogspot.com 2017.06.11. 15:11:58

@Dikusz: Igen, amikor nemrég Bp-n voltunk, megcsináltuk.

Dikusz 2017.06.11. 15:29:14

@diggerdriver: nálam is ez lett volna, az enyém simán ment, ő meg hazavitte az egyik telefont Angliába, én meg pont ezzel kezdtem az adategyeztetést, a másikkal, ami itthon maradt, nem lesz gond.

Ráadásul ezt a telefont más vette neki, pont úgy van, ahogy írod. Át is küldte a szerződés másolatát, de azon az ismerős személyi igazolványszáma nem egyezett, egyértelmű, hogy azért, mert lejárt. Most vagy felhívja, és bekéri az új igazolványszámot (nem fogja, azt mondta lesz@rja), vagy vehet új SIM-kártyát. De amíg eljutottam idáig, négyszer kellett az ügyfélszolgálatot hívnom, összesen 60 perc volt amit várakoztam, és ugyanennyit kellett lepcseskednem is.
Az meg a legutolsó beszélgetésben derült ki, hogy a kód, amit az adategyeztetéskor megadtak csak 1(!) percig él. Az elsőnél, mire telefonáltam, hogy diktálja be az SMS-ben elküldött kódot, több perc telt el. Azt írta ki, hogy nem jó a kód. Többször próbálkoztam beírni (még nem tudtam, hogy hiába), az is a végén derült ki, hogy ahányszor újra próbáltam beírni, annyiszor adott új kódot. A végén a lejért személyi igazolványszámon bukott el. Így a rajta lévő összeget elveszti, de ha vesz új SIM-kártyát, lebeszélheti a maradék összeget.

Dikusz 2017.06.11. 15:33:57

@kisrumpf: De ti sem jártatok errefelé:)))
Külföldről is meg lehet csinálni, tényleg olyan egyszerű, ahogy@diggerdriver: is írja. Azok meg, akik tényleg nem tudják ki vette a kártyájukat, és nincs meg a szerződésük, keresztet vethetnek a SIM-kártyájukra.

Azért tényleg nem egyszerű itthon az ügyintézés, a barátom azt mondja Angliában egyáltalán nem így megy. Bemegy a boltba, vesz egy telefont, és agyő... Tényleg ilyen egyszerűen megy?

Muscari 2017.06.11. 16:00:09

@Dikusz: nagyon koszonjuk, mar megvolt :-)

Sot, a szuleim kartyaja is a mi nevunkon van, ugyhogy Skype segitsegevel az oveket is megcsinaltam, szepen beolvastak nekem a kodot, amity kaptak :-)

Ilyen is csak otthon van, basszus. Itt bemesz, leakasztod a boltban, kifizeted es kesz.

Shanarey 2017.06.11. 16:04:11

@Dikusz:

Interneten is lehet, nem kell telefonálgatni. Az meg a másik dolog hogy van olyan szolgáltató akivel dög olcsón lehet hívni Magyarországot. Az azonosításhoz nem kell használni az eredeti számot, csak annyi kell hogy a szám éljen, vagyis a SIM kártya benne legyen egy telefonban ami be is van kapcsolva.

Nekem t-com dominó vacak van, és az anyámnak is, és mindkettőt megoldottam online.

Muscari 2017.06.11. 16:04:26

@diggerdriver: arra emlekeztem, hogy anyuet en vettem, de apuera nem. Vegul kiderult, hogy a ferjem vette, csak probalgatni kellett, amig elfogadta a renszer.

Az uj szemelyimet viszont nem fogadta el, mert nem aktivaltam azzal a koddal, amit adtak hozza. Vagyis gondolom, hogy azert, de nem fogadta el, az utlevelet meg igen.

Shanarey 2017.06.11. 16:06:02

@Dikusz:

Adatot itt is kérnek, de nem kell évente újra, mint mostantól Magyarországon.

Muscari 2017.06.11. 16:07:01

@Shanarey: mi is csak azert tartottuk meg a magyar szamot, hogy ha a rokonok, ismerosok hivnak, mikor otthon vagyunk, nekik ne keruljon egy vagyonba.

DieNanny CH 2017.06.11. 16:08:31

@Dikusz:

Figyelj, nekem semmilyen szerződésem nincs a vásárlásról. (Vagyis, emlékszem, volt egy szép zöld A5 méretű nyugtám, de jónéhány éve nem láttam...)
Szóval, én anélkül töltöttem ki. Szerintem mindegy, kinek a nevére lett véve, annak az adatait kell megadni, aki most használja. (Feltételezem...)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.06.11. 16:08:50

@Dikusz:
Hé hé hé várjál már. Mi az hogy a személyi lejárt? Azt jelenti hogy MOST nincs érvényes személyi igazolványa?
Mert a mostani érvényeset elfogadja a rendszer.

Shanarey 2017.06.11. 16:11:18

A poszthoz.

Nem érek rá félni, egyszer élek, egyszer halok, s hogy mit dobott a gép, az majd úgyis akkor derül ki amikor már késő.

Motorozás.

Leszoktam róla, mert ha az ember tényleg szeretné látni amint a gyerekei felnőnek stb, akkor a motorozás nem javallott.

Az átlag motoros az úton számomra csak egy tipikus szervdonor. Mennek mint a villám, de megállni már persze nem sikerül.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.06.11. 16:11:29

@DieNanny CH: Aztán honnan tudja a rendszer hogy MOST ki használja?

Shanarey 2017.06.11. 16:16:29

@Muscari:

Én azért tartottam meg mert rengeteg ügyfelem volt amíg Magyarországon éltem, s nem akartam előlük eltűnni. Ha gondjuk van, megtalálnak itt is, és megadom nekik a Magyarországon élő barátom számát aki meg is oldja a problémát. Na meg anyám is ezen csörget ha beszélni akar velem, én meg visszahívom az angol számomról. Erre jó a két SIM kártyás telefon.

DieNanny CH 2017.06.11. 16:19:33

@diggerdriver:

Onnan, hogy az SMS-kódot az tudja beírni, akinek a kezében van a telefon.
:-)

M. Péter 2017.06.11. 16:25:44

@Taxomükke (UK): @gabors: Még mindig százszor-ezerszer valószínűbb, hogy sima közlekedési balesetben hal meg az ember, mint terrorista támadásban.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.06.11. 16:51:30

@DieNanny CH:
... és ebből tudni fogják ki a tulajdonos?

gabors 2017.06.11. 17:03:48

ez erdekes amikor velem izmozott a TB kb 15 eve, en felhivtam a "munkatarsat" es elmondtam neki hogy az USA-ban elek akkor mar tobb mint 10 eve, es nem tervezem hogy visszakotlozok. Kertem kuldjek a jelenlegi cimemre amit akarnak (szuleimnel talaltak meg) erre az volt a valasz hogy CSAK belfoldre tudnak barmit is postazni .. es vissza sem tudnak ugyanezert hivni akkor mondtam hogy nekem IGY IS JO ...

azota sem halottam feloluk :-)))

Shaktee 2017.06.11. 17:40:55

@gabors: majd egyszer megkapod a billt zuzammen ;)

kisrumpf · www.kisrumpf.blogspot.com 2017.06.11. 17:49:00

@Dikusz: De jártunk. Abban a boltban diktáltuk be az adatokat ahol eredtileg vette a férjem a sim-et. Budapesten.

Dikusz 2017.06.11. 17:52:29

@diggerdriver: nem, a szerződésen annak a neve van, aki vette neki a telefont kb 10 éve. Amikor minden adatát beírtam a személyi igazolványt nem fogadta el a rendszer, kiírta, hogy nem egyezik a BM adattárában most szereplő igazolványszámmal. Nyilván azóta már lejárt az igazolvány, és új van helyette. A barátom felhívhatná, hogy adja meg az újat, de nem akarja (pedig nem hiszem, hogy gond lenne belőle), így tulajdonképpen a saját hibájából veszik el a SIM-kártya, a rajtalévő pénzzel együtt.

Csodabogár 2017.06.11. 18:00:47

@Mick Richards (UK): Azt hiszem fiatalon is elég bátor voltam. Soha nem is gondoltam, hogy velem bármi történhet, illetve az a hozzá állásom a dologhoz, hogy bármikor fejemre eshet egy tégla vagy bármi. Ha csak megfordulna a fejemben a gondolat, hogy valahol ez vagy az érhet, akkor már sehova nem mennék. Ez nyilván alkati kérdés, én elég könnyelmű és felületes vagyok, legalább is azt hiszem, így utólag vissza gondolva az életemre.
Már az idén is túl vagyok három külföldi kiránduláson és még jön a többi is.
De mikor utoljára Bangkokban voltam éppen nagy sztrájk volt és minimum 2 hétig le volt zárva a repülőtér. Na akkor nagyon ideges voltam, mert a bezártságot nem bírom. Szerencsémre pont a visszaút előtt volt a király születésnapja és beszüntették a sztrájkot. Ennek van már 7-8 éve.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.06.11. 18:11:12

@Dikusz: Na de miért a szerződésen szereplő igazolványszámot írtátok rá? A legtöbb embernek új száma van mint nekem. Rámentem a netes oldalukra beírtam a MOSTANI személyi számomat meg egyéb adatokat és simán átment. A tököm tudja hol a szerződés. 15 éve vettem a SIM kártyát.

gabors 2017.06.11. 18:17:24

@swing gitan: "majd egyszer megkapod a billt zuzammen ;) "

mire ?

ha kell akar le is moindok az allampolgarsgrol es akkor feldughathak a billt ...

gabors 2017.06.11. 18:20:38

@Dikusz: "gy tulajdonképpen a saját hibájából veszik el a SIM-kártya, a rajtalévő pénzzel együtt. " nem ertem az egeszet minden adatot le lehet menteni egy SIM kartyarol es at lehet tenni az ujra ..... (jo a szamot esetleg elveszti bar itt az sem igaz mert szabadon lehet vinni egyik szolgaltatotol a masikhoz ...) kell egy masik SIM atteni a szamot utanna meg a tobbi adatot ... nem ertem mi ebben komplikalt ??

gabors 2017.06.11. 18:28:18

@swing gitan: "majd egyszer megkapod a billt zuzammen ;) "

emaileztek velem mert az lehetett azok meg is vannak le vannak fuzve kartotek meg minden...

Be is adtam az akarmelyik iratot, amit akartak csak nem fogadtak el a "kulfodi" cimet. En meg nem voltam "hajlando" a rego MO-i cimemet odairni ... kb 3x ment oda vissza mint emlitettem beszeltem is ketszer lehet haromszor is az ugy "bonyolitojaval" de nem birtak megoldani es akkor mondtam hogy nekem IGY IS JO ...

Muscari 2017.06.11. 18:37:15

@diggerdriver: en az utlevelem szamat irtam be, amit sokkal kesobb kaptam meg, mint hogy a telefont vettem, es elfogadta. szerintem a kozponti nyilvantartasbol kerik le az adatokat.

M. Péter 2017.06.11. 18:38:00

@gabors: A pénz hogy teszed át?

gabors 2017.06.11. 19:05:25

@M. Péter: ": A pénz hogy teszed át? " milyen penzt ???

"át" ezt plane nem ertem ....

szivesen valaszolok ha ertem a kerdest ...

Ha ugy gondolod hogy barmi bank-ba ami Mo-on van penzem lenne vagy kuldenek akkor (NEM, NEM masik kerdes?)

Shanarey 2017.06.11. 19:07:30

@M. Péter:

Neked mi a fontosabb, a régi, minden ismerős által ismert telefonszám, avagy a pénz ami a kártyán van?

gabors 2017.06.11. 19:08:50

@M. Péter: " A pénz hogy teszed át? " ja hogy a penz a SIM kartyan ... nem vagyok/voltam orult bar fizettem mar igy de pont annyit tettem ra amivel eppen kellett fizetni de ezt mar regen nem csinalom ... aki par dollarnal tobbet rajta tart az nem komplett ... az ilyen feltoltos kartyakat siman le lehet nullazni par tizezer txt uznettel peldaul mire tulaj eszreveszi mar nullan van

Latcho Rom 2017.06.11. 19:37:54

@gabors: off

A szemüveges hölgy a menyem tanára volt, róla is mintázták a musical egyik figuráját.
Azt az iskolát is bezárták, szállást, ruhát, ételt kaptak a "migráns" amerikaiak, menyem is osztott ételt, 10 éves volt, akkor

9/11

Büszkék vagyunk a darabra, a newfoundlandi emberek szivére - ha megkapja a musical a Tonyt ha nem.

8 pm, ma este

gabors 2017.06.11. 19:42:20

@Latcho Drom: koszi de egy kicsit ossze vagyok keveredve ...

ezt kb mire utal ??? "A szemüveges hölgy a menyem tanára volt, róla is mintázták a musical egyik figuráját. "

hol ? mikor ? link ??? vagy valami

amugy igen tragedia volt es sok mindent bezartak a kornyeken .... mi is zarva voltunk 3 napig azota se soha meg a Sandy utan is csak 2 napig voltunk zarva ...

Latcho Rom 2017.06.11. 19:47:49

@gabors: Linket lenyelte a blogmotor a céda, birca keze is benne van :))
Voila:
m.youtube.com/watch?v=PFUKPPXtg90&feature=youtu.be

gabors 2017.06.11. 19:56:05

Montreal F1 is just starting....

Latcho Rom 2017.06.11. 19:58:27

@gabors: egy fa rászakadt az egyik jegypénztárra, emberek órákig vártak online jegyekkel, itt is elég szeles volt tegnap..

Hari Seldon 2 2017.06.11. 20:03:33

Elozetes pollok:

En Marche 32.6% Varhato kepviselok szama 415 - 445 kozott.
(az 577-bol)
Masodik helyen a L Rep: 20.9% korul.

nyuszigonosz 2017.06.11. 20:11:03

@Hari Seldon 2: Igen, most néztem a hírekben én is.
Meg úgy tünik nagyon alacsony volt a választók száma. Erröl még pontos kimutatás nincs.

gabors 2017.06.11. 20:19:54

@Latcho Drom: kesobb megnezem most a kanadai GP=t nezem ... utanna fozok valamit soska krumpli stb

DieNanny CH 2017.06.11. 20:49:36

@gabors:

A feltöltős sim-kártyáról van szó, amit telefonálásra használsz. Nem tudsz "csak annyit rátenni, amennyivel fizetni akarsz", mert nem így működik.
Volt már feltöltőkártyás telefonod?

Csodabogár 2017.06.11. 22:53:51

@nyuszigonosz: Állítólag a szép idő miatt mentek kevesen szavazni. Csak rá ne fázzanak! Bár az előzetes jól néz ki.

nyuszigonosz 2017.06.11. 23:01:06

@Csodabogár: Igen, ezek szerint ugyanazokat a híreket nézted. :-)

bpetya75 2017.06.11. 23:04:07

@Mick Richards (UK):

Nekem az, amit írtál, sokkal hitelesebbnek tűnik a sok "Nem félünk!"-nél. Főleg a torinói eset tükrében. Persze, agyban eldöntheti az ember, hogy nem fél, aztán jön egy petárda, pár sikítozva menekülő ember, és az agyat felülírja az ösztön generálta pánik.

Azon is elgondolkoztam, hogy hogyan történhetett, hogy a Millwall ultra egyedül fordult szembe a terroristákkal. Meg olvastam egy spanyol srácról is, aki dettó, csak Ő meg is halt. Nem volt a közelükben senki, akiben lett volna elég kurázsi melléjük állni? 3-5 ember, akik összeállnak, néhány késes idiótát le is tudott volna rendezni. Vagy abban a tömegben nem volt senki, aki kapott volna valamiféle harci kiképzést? Nehéz elhinnem...

Vadalmaaaaa 2017.06.11. 23:36:53

Ez valami szonda? A biztonsag ertek. Az elet minden teruleten fogod erezni,hogy elveszett, a gazdasagban is le fog csapodni.

Dikusz 2017.06.11. 23:41:43

@diggerdriver: mert nem a barátom nevén van a telefon, és az ismerős (akinek a nevére szól a szerződés) személyi igazolványa azóta biztos lejárt már. A BM nyilvántartásában meg az új szám szerepel, nem a szerződésben megadott régi. Csak egy telefonba kerülne, hogy megtudjuk az új sz.ig.számát, de a barátom nem akar vele foglalkozni, inkább kidob az ablakon 3600 Ft-ot (ennyi van még a kártyán).
Mindegy, ő tudja, de azon azért puffog, hogy milyen bürokrácia van itthon, közben annyit nem tesz meg, hogy felhívja az ismerőst.

Dikusz 2017.06.12. 00:01:46

@gabors: Őszinte leszek, nekem ez az egész magas, mint lónak a mozijegy.
Próbáltam segíteni (már mondták nekem, hogy ne akarjam mindenki gondját megoldani, mert úgyis én leszek a hülye), magamra vállaltam, hogy elintézem a telefon adategyeztetését a barátom helyett. Minden szükséges személyes adatot megadott, első körben be is pötyögtem a megfelelő helyre (miután igazoltam, hogy nem vagyok robot). Nem tudta elfogadni a rendszer, ekkor derült ki, hogy nem az ő nevén van a telefon. Átküldte a szerződés példányát az ismerős adataival, minden egyezett: ügyfélkód, lakcím anyja neve stb, de kiderült, hogy a személyi igazolvány azóta már lejárt, azt új igazolvány számát meg nem ismerjük. Egy telefonhívásba kerülne csak, hogy meglegyen a szám, de a barátom inkább legyintett rá, hogy nem érdekes. Ha meg nem intézi el június 30-ig, a SIM-kártya elveszik, de ha vesz újat (5000 Ft) akkor a régi számán megmaradt fityinget felhasználhatja.

M. Péter 2017.06.12. 00:04:03

@bpetya75: A Milwall szurkolók híresek arról, hogy szeretnek verekedni.

Dikusz 2017.06.12. 00:04:33

@gabors: A sóskát hogy szereted, édesen, vagy sósan?

Dikusz 2017.06.12. 00:08:48

@DieNanny CH: pontosan így van.
Ha bankautomatánál töltök fel pénzt a telefonomra, akkor ha jól emlékszem 3000, 5000, 7500 Ft az az összeg, amit rá tudok tenni, ennyi a választék.

bpetya75 2017.06.12. 00:16:37

@M. Péter:

Oké. És az egész nyomorult London Bridge-en egyetlen ilyen ember volt? Merthogy egymagában arra volt csak jó, hogy időt nyerjen a menekülőknek. Másod-, harmadmagával akár többet is elérhetett volna.

kisrumpf · www.kisrumpf.blogspot.com 2017.06.12. 00:25:04

@bpetya75: volt ott egy fiatal nővér is, aki rohant segíteni, erre őt is leszúrták... 8 percnyi pánik, kapkodás, valószínűleg te sem a veszély felé rohannál... van aki ilyen, hogy a veszély felé rohan, de ők mennek ritkaságszámba.

Nem vagyok hajlandó úgy élni, hogy gyanakvással nézzek mindenkire, hogy "gyanús".

bpetya75 2017.06.12. 00:33:53

@kisrumpf:

Persze, nem is lehet úgy élni, hogy mindenki gyanús. De azt azért ne akarja nekem senki bemesélni, hogy az ISIS nem érte el a célját, és nem nőtt Nyugat-Európában az emberek veszélyérzete.

gabors 2017.06.12. 01:20:32

@Dikusz: "A sóskát hogy szereted, édesen, vagy sósan? " inkabb sosan de mostanaban krumplival szoktam fozni nem csak magaban.. (sot van mikor spenot/soska fele/fele)

gabors 2017.06.12. 01:23:16

@DieNanny CH: "Volt már feltöltőkártyás telefonod? " csak olyanom volt meg SOHA nem volt semmi mas mobilom, (huseg ido meg "ingyen" okos telo nem erdekel) itt lehet penzt kuldeni vele (sot egesz afrikaban is igy megy) ... lehet penzt tenni ram hitelkartyaval, vagy debit kartyaval (en magam mindig kezpenzzel veszek egy $50 or feltolto kartyat mikor $10 ala megy ... )

gabors 2017.06.12. 01:26:01

@Latcho Drom: na vegre mar ertem mi volt a kapcsolat ... :-))))))))))))))

gabors 2017.06.12. 01:30:37

@Latcho Drom: bocs de ez cikk vegtelenul egyszeru mar majdnem trumpian (egybites) gondolatok alig kovetheto kotyvaleka ... csak remelni tudom hogy a konyve valamivel jobb

Herr Géza 2017.06.12. 01:34:58

@DieNanny CH: Jelentem, szintén zenész. Online percek alatt elintézve.

Latcho Rom 2017.06.12. 01:43:20

@gabors:

Booker díjra nem nevezünk gyenge kanadai irásokat. English Patient, Atwood könyvei, ilyen kaliberű irók kapják..

Herr Géza 2017.06.12. 01:48:38

@DieNanny CH: Haha, most gondoltam bele, a múlt hónapban volt 20 éves a magyar számom... :)))))

Latcho Rom 2017.06.12. 01:57:29

@gabors: Ráfér európára IS egy kis optimizmus..hm?

adg 2017.06.12. 02:24:09

@Dikusz: @DieNanny CH: van ahol tetszoleges osszeget tudsz a telefonra tenni, lehet, ezert nem ertette. Nekem is volt olyan kartyas telefonom itt, amire akarmennyit tehettem, es egyik telefonrol a masikra is barmikor at lehetett tenni tetszoleges osszeget, talan 20 dollarig.

gabors 2017.06.12. 03:21:38

@Latcho Drom: "Ráfér európára IS egy kis optimizmus..hm? " az optimizmusba gyakran szazezrek halnak bele ... remelem nem erre gondolsz ... :-(((

gabors 2017.06.12. 03:26:20

@Latcho Drom: "English Patient, " abbol egesz jo filmet csinaltak ... nem beszelve a magyar nepdalrol amivel kezdodik es vegzodik a "buli" ... de ettol fuggetlenul a belinkelt iras nagyon gyenge ..

gabors 2017.06.12. 03:30:07

@adg: "s egyik telefonrol a masikra is barmikor at lehetett tenni tetszoleges osszeget, talan 20 dollarig. " igy van, sot PayPal accountra is lehet penzt kuldeni a telefonrol (nem minden szolgaltatonal van ez persze) ... afrikaban pl Kenyaban ez mar egyfajta kezpenz helyetesito azt hiszem Tanzaniaban is tobbek kozott.....

Latcho Rom 2017.06.12. 03:44:26

@gabors: a pesszimizmusba meg milliók koma.

How bout them Rockettes :))

gabors 2017.06.12. 03:47:12

@Latcho Drom: " a pesszimizmusba meg milliók koma." igen alulszamoltam de ezek ugyanazok !!! :=))) a sajat pesszimuzmusukba haltak bele mert voltak naluk "optimistabbak"

Rockettes ??? nem ertem a celzast ?

Latcho Rom 2017.06.12. 03:54:29

@gabors: Mert nem nézed a Tony awardot, most táncoltak :)

Remélem tudok kik ők mr nyork? ;)

gabors 2017.06.12. 04:03:27

@Latcho Drom: "Mert nem nézed a Tony awardot" ahogy mondod NEM nezem ...

Ja persze Rockefeller Plaza meg "karacsony" ezek e kigyo hivok szeretik ezt a majdnem "szexi" csajokat :-))))

Latcho Rom 2017.06.12. 04:19:57

@gabors: ma már ne igyál többet kis balázs :))

gabors 2017.06.12. 04:29:51

@Latcho Drom: ha ??

most eppen meg fozok, ezert vagyok meg ebren, hetvegen megfozok egy ket napra elore, mert a cegnel a menza a legnagyobb lehuzas...

de nem ertem mi a gondod inkabb ezt csinalom mint a rockets-eket nezzem .. ...

ja meg meg kell locsolni a paradicsomokat is kertben (van uborkam is )

Dikusz 2017.06.12. 10:30:02

@gabors: ezt a spenót-sóska variációt még nem próbáltam, A sóskát édesen főzöm, annyi cukrot teszek bele, hogy a nekem jó édes/savanyú ízt kiadja, ami másnak túl édes.
Egyszer volt, hogy medvehagymából csináltam spenótot, kár volt, mert fiatal volt a medvehagyma, és akkor annyira erős fokhagymaíze van, hogy ehetetlenre sikeredett...

Demi78 2017.06.12. 13:23:16

Baratom, ha felhajthato allu sisakban motorozol, ne mondd azt, hogy mindent megtettel a biztonsagodert:).

- Egy szinten motoros Franciaorszagbol

Latcho Rom 2017.06.12. 14:28:39

@gabors: így indít:

“Berlin-Hauptbahnhof.
It is where the trains from Poland get in and the two young Englishmen are newly arrived from Kraków. They look terrible, these two teenagers, exhausted by the ordeal of the train, and thin and filthy from ten days of Inter Railing. One of them, Simon, stares listlessly at nothing. He is a handsome boy, high-cheekboned, with a solemn, inexpressive, nervous face. The station pub is noisy and smoky at seven in the morning, and he is listening, with disapproval, to the men at the next table – one of them American, it seems, the other German and older, who says, smiling, ‘You only lost four hundred thousand soldiers. We lost six million.”

Taxomükke (UK) 2017.06.12. 15:14:33

@montroyal ( CAN qc): Pl. a Taroko nemzeti park? Ma lattuk.

DieNanny CH 2017.06.12. 19:57:28

@gabors:

Mármint, MAGYAR feltöltős telefonod volt már?
Mert itt csak az összeget választhatod meg - ahogy Dikusz írta, 3-5-7500 Ft -, ugyanis feltöltősből is van különböző díjazású, tehát olyan, hogy 50 órás, nincs.
Veszek egy 3000-eset, és nekem pl 60 Ft a percdíjam, a többit nem tudom, sem sms-t, sem mms-t, csak példának írtam.
És ráadásul 1 feltöltés csak 1 évig tartja a számot aktívan. Én elég keveset telefonálok, de kénytelen vagyok évente a minimális 3000-et rátenni, hogy aktív maradjon.

Én már kaptam sms-t, hogy valamennyit levásárolhatok, de csak autópályamatricára. Amire nekem nincs szükségem.
Van valakinek ötlete, Dominós pénzt még mire lehetne felhasználni?

Dikusz 2017.06.12. 20:26:49

@DieNanny CH: ötlet nincs, talán annyi, hogy a Thonlapján utána tudsz nézni mire használhatod fel.
Nekem Vodás a telefonom, új SIM-kártyát vettem, új tarifacsomaggal, talán te is meg tudod csinálni ezt.
Eddig nekem is 60 Ft körül volt a percdíjam, most 19 Ft lett. Érdemes lenne neked is váltanod. Mivel nekem telefon(vezetékes)-TV-internet csomagom van a T-nél van hűségpontom (pár ezer Ft) le tudnám vásárolni, van rá lehetőség.
Hátha a te esetedben is van megoldás. Itthoni ismerősnek nem tudsz autópályamatricát venni?

gabors 2017.06.13. 01:54:05

@DieNanny CH: "Mármint, MAGYAR feltöltős telefonod volt már?" olyan is volt valoban azt nem tudtam megtartani met "usa" hitelkartyaval nem tudtam innen fizetni ... mondtam akkor "kapjak be"

DieNanny CH 2017.06.15. 08:27:44

@Dikusz:

" Itthoni ismerősnek nem tudsz autópályamatricát venni?"

Szüleimnek felajánlottam, de eléggé fáznak a dologtól, anyukám szeret minden számlát kézben tartani. Persze, gondolom, email-re is küldtek volna számlát, de őt nem nagyon lehet meggyőzni...

Hát, oké, hogy szolgáltatóváltás, de a pénzt is át lehet vinni más szolgáltatóhoz?
Én évente max 1000 forintot telefonálok, szóval, ha harmadennyit telefonálnék, még több pénzem heverne parlagon, mert évente 3500 Ft-ot muszáj lenne rátöltenem, hogy aktív maradjon.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása