oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2017. február 23. 06:32,  A kanadai munkavállalás rejtelmei 178 komment

2017. február 23. 06:32 Határátkelő

A kanadai munkavállalás rejtelmei

Akár kanadai munkavállalás lépésről lépésre is lehetne a poszt címe, hiszen Tucano nem csak érdekes, de informatív interjút is készített a Wellington megye Gazdaságfejlesztési Osztályán dolgozó Tom Lusisszal. Sok minden kiderül belőle, nem csak a gyakorlati tudnivalókról, de arról is, hogyan érdemes nekiállni a kanadai álláskeresésnek, kiköltözésnek. (A képeket is a szerző küldte, köszönöm.)

cim_12.jpg

„Egyik Kanadában élő ismerősömmel beszélgettem, természetesen pár percen belül szóba kerül, hogy mennyit keres a férje. Tudom, hogy illetlenség ilyet kérdezni, de azért na. Akkora összeget mondott egy olajipari munkakörre, hogy fordult velem egyet a világ, aztán még pár helyi fizetést (vérnyomás fel). 

El is kezdtem keresgélni és találtam egy videót, ahol egy fejvadász mesél arról, hogy milyen nehéz munkaerőt találni, de neki sikerült egy klasszikus toborzó rendezvényen összeszedni 70 önéletrajzot, szinte mindenki friss bevándorló. 

Te vagy az én emberem, gondoltam és írtam neki egy levelet, hogy lennénk páran, akik kíváncsiak lennénk arra, hogy mennyi az annyi és egyáltalán. Így ismerkedtem meg Tom Lusisszal, aki nemcsak kötélnek állt, de kiderült róla, hogy roppant profi és még szívesen el is mondja nekünk, hogy mennyit keresnek Kanadában és ki számíthat munkára.

Kérlek, mutatkozz be és mutasd be a városodat! 

Tom Lusisnak hivnak és Wellington megye Gazdaságfejlesztési Osztályán dolgozom. Gazdasági földrajzból doktoráltam és kutatásaim fő területe a bevándorlók integrálása a munkaerőpiacra. Dolgoztam az egyetemnek, helyi önkormányzatoknak, civil szervezeteknek és regisztrált bevándorlási tanácsadó vagyok. 

Ráadásul személyes a kapcsolatom a bevándorlással. Édesapám családja a második világháború után érkezett Kanadába Lettországból, ahonnan kitelepítették őket. Az édesanyám a Fülöp- szigetekről érkezett a hatvanas évek végén. Torontóban nőttem fel, de most Wellington megyében élek és dolgozom. 

2_1.jpg

Wellington megye Délnyugat-Ontarióban van, körülbelül egyórányira nyugatra Torontótól. Hét önkormányzatból áll: Puslinch, Guelph/Eramosa, Erin, Wellington-központ, Mapleton, Észak-Wellington és Minto városok alkotják. 

A települések lakossága 7 ezer és 26 ezer fő közötti és a gazdaság alapja a következő négy fő szektor: mezőgazdaság, gyárak, egészségügy és a kreatív tevékenységet végző vállalkozások. 

Kikre van szükség Wellingtonban? Melyek a legkeresettebb foglalkozások? 

Most éppen sok az álláslehetőség a gyártási tevékenységekben, tehát munkások kellenek a gyárakba. A vendéglátásban pedig szakácsok, séfek és éttermi személyzet. De a vállalatirányitási és személyzeti munkakörökben is van hely. 

Ezenkívül képzett emberek kellenek: asztalosok, szerelők és gépészek. Végül, sok az átvehető üzlet, mert egyre több az öreg munkaadó. Emiatt kitűnő lehetőségek várják a vállalkozókat, akik megvennének működő vállalkozásokat vagy újakat alapítanának. 

Mire számítsanak a munkára jelentkezők? Tudom, hogy nehéz általánosítani, de pár konkrét fizetésről örömmel hallanánk. Illetve, ami ugyanilyen fontos, meg lehet-e élni ezekből a fizetésekből a környéketeken? 

A fizetések természetesen a munkakörtől függenek. kezdő munkákért a gyárakban általánosságban 14-16 dollár (kanadai!) a bér óránként, míg magasabb képzettséget igénylő állásokban 18-35 dollár között lehet óránként keresni. Az igazán magasan képzett szakemberek bére már a területtől és a pozíciótól függ, nehéz általánosítani. 

A legegyszerűbben erről a kérdésről úgy lehet információt szerezni, hogy online rákeresel. Az álláshirdetésekben mindig fel kell tüntetni a bért, az állás betöltéséhez szükséges tapasztalatot és a különféle hozzáadott juttatásokat. 

Wellington megyében az életviteli költségek a lakhelytől függenek. A Toronto közeli településeken drágább az élet. Különböznek az ingatlanok bérleti költségei is. 

1_3.jpg

Kivehető házak, lakások gyakoribbak a nagyobb településeken és persze a választék is szélesebb. A Gazdaságfejlesztési Osztályunk honlapján erről részletes információt találhatsz. 

Mi a munkavállalási folyamat? Úgy értem, elfogadtok jelentkezőket munkavállalási engedély nélkül is? Ha igen, akkor hogyan? És ha nem, akkor mit tegyenek? Milyen engedélyekre van szükség és mennyi idő ezeket beszerezni? 

Kanadába költözni a legjobb megoldás valamely szövetségi vagy tartományi bevándorlási programon keresztül. A sikeres jelentkezés függ a végzettségedtől, munkatapasztalatodtól, korodtól, egészségügyi állapotodtól, angol nyelvtudásodtól és a pénzügyi helyzetedtől. 

Látogasd meg a kanadai kormány Bevándorlási és Állampolgársági Hivatalának honlapját, hogy eldönthesd, melyik program felel meg leginkább a céljaidnak és lehetőségeidnek. A honlapon van egy kitöltős rész, ahol kiderül, hogy megfelelsz-e a követelményeknek. 

Ha valaki megfelelt és bekerül például az Express Entry programba, akkor körülbelül fél év alatt zajlódik le az eljárás a jelentkezéstől számítva. A bevándorlási folyamat ideje mindig az adott programtól függ. Például, ha valaki a „Family Class” megoldást választja, az akár jóval több, mint egy évig is eltarthat. 

Ahhoz, hogy valaki Kanadában munkát vállalhasson, munkavállalási engedély szükséges. Ha elkapnak, hogy anélkül dolgozol, akkor elveszted bevándorlói jogállásodat és kitoloncolnak. 

Hogyan készüljenek fel a bevándorlók a Kanadába indulásra? 

Több fontos lépésre gondolni kell Kanadába költözés előtt. Először is alaposan kutass, hogy mi a helyzet a szakmáddal az országban. Sokan azt hiszik, hogy a sikeres bevándorlási eljárás után a szakmájukban tudnak elhelyezkedni Kanadában. Ez hiba.

4_1.jpg

A bevándorlóknak ugyanis gyakran tovább kell képezniük magukat, további kiegészítő bizonyítványokat kell beszerezniük. Ez időbe és pénzbe kerül. Tehát az első lépés, hogy ezzel már akkor tisztába kerülj, mielőtt elindulsz és tervezz meg lehetőleg minden apró lépést. 

A második lépés az angol nyelv gyakorlása. A megfelelő szakmai szintű nyelvtudás hiánya a legnagyobb akadály a friss bevándorlók számára. Az újonnan érkezőknek „kényelmes” nyelvtudásra van szükségük. 

Például a bevándorlók közül sokan elsajátítják a szakmájukhoz szükséges nyelvi szintet, de gondjuk van a mindennapi beszélgetésekkel, a szakmai nyelvtudás egyszerűen nem elég. 

Keress egy angol társalgási klubot, mielőtt elindulsz. Vagy iratkozz be itt, rögtön azután, hogy megérkeztél, mert a nyelvtudás a kulcs a sikeres munkakereséshez. 

A harmadik lépés az eltérő kanadai munkakultúra, amely különbözik a hazádétól. Online mindent megtalálsz arról, hogyan lehet munkát keresni, milyen a viszony a fölötteseiddel, munkahelyi etikett, networking. Ezek tényleg eltérhetnek az otthon megszokottól, amihez hozzászoktál. Ez nagyon fontos információ. 

Segíthet neked, szerezz munkát, tanuld meg a „puha faktorokat” (soft skills), amelyekre a munkaadóknak szüksége van és gyakorold ezeket, ez sokat fog segíteni abban, hogy meg is tartsd az állásodat Kanadában. 

A negyedik lépés, hogy keresd fel a „letelepedési szolgáltatót” (Settlement Service) ott, ahová költözöl. Wellington megyében például vannak „letelepedési munkások”, akik nemcsak válaszolnak a kérdéseidre, de segítenek megoldani a problémáidat, lakhatást, munkavállalást, tolmácsolást és fordítást, egészségügyi ellátást, bevándorlási és állampolgársági ügyeket, a hivatalos dokumentumok kitöltését, hozzáférést a szociális szolgáltatásokhoz, stb. 

Sok újonnan érkező nem tud ezekről a szolgáltatásokról és csak baráti vagy helyi családi segítséget kérnek. Ehelyett érdemes a baráti/családi és a hivatalos segítséget is igénybe venni letelepedéskor. 

Végül, fejben is fel kell készülni. A kanadai bevándorlás azt jelenti, hogy mindent újra, elölről kell kezdened. Hozzá kell szoknod az új klímához, az új kultúrához, mindenhez. 

Ez az átmeneti időszak roppant nehéz lehet, főleg akiknek a „gyökerei” otthon maradtak. A legsikeresebb bevándorlók mindig azok, akik alkalmazkodni tudnak. Ez ellenállóbbá teszi őket a kihívásokkal szemben, amelyekkel az új országban szembesülnek. 

Mi történik most a kanadai munkaerőpiacon? Miért érdemes kisebb településeken is körülnézni és nem csak a nagyvárosokban? 

A kanadai munkaerőpiac éppen átalakul. A „baby-boomerek” (az 1946-1964 között születettek) visszavonulnak és a „millenials” (akik 1977-1994 között születtek) most a legnagyobb korcsoport a gazdaságban. 

A bevándorlás is egyre fontosabb a kanadai gazdaság számára. Történelmileg, ez az útja a rések betömésének a gazdaságban és ez hajtja a gazdasági növekedést. 

Ráadásul a bevándorlás közömbösíti a demográfiai trendeket, azaz kiegyenlíti a nyugalomba vonulók számát és az alacsony születési számot a hazaiak között. 

Sok indokot találhatunk arra, hogy miért érdemes kisebb településekben is gondolkodni. Általánosságban, a megélhetési költségek alacsonyabbak, mint a nagyvárosokban, míg az életminőség kitűnő lehet. 

Például Wellingtonban van organikus étel, kézműves sör, mindenki beléphet a természetvédelmi és történelmi szempontból érdekes helyekre és világszínvonalú az oktatás.

3_1.jpg

Közlekedési dugó meglepne, az élet nyugodt és kitűnő hely családok számára gyerekeket nevelni. Nincs se torlódás, se stressz és drágaság, ami Torontóban jellemző, szerintem a kis közösségek is vonzók. 

Az újonnan érkezőknek nehéz lehet a szakmájukban elhelyezkedni ilyen kisebb közösségekben. Ez egyszerűen a helyi ipar méretétől és irányától függ, de ezt fontos tudni: ez független attól, hogy hová érkezel. 

Toronto telis-tele van olyan szakemberekkel, akik nem a szakmájukban dolgoznak, mert nem abban tudnak munkát találni. Ha ezt elfogadod valóságnak, akkor a munkától független szempontok, mint az életviteli költségek és az életminőség még fontosabbá válnak, amikor eldöntöd, hogy hová is költözöl Kanadában. 

Hol keressenek információt és munkát a bevándorlók nálatok? 

Információt Kanadába költözésről a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal honlapján találhattok. Ontariói letelepedésről és munkavállaláshoz kapcsolódó információt a Settlement.org oldalon találtok, ezt a „Bevándorlókat Segítő Ontariói Ügynökségek Tanácsa” (micsoda név!) működteti és kitűnő információforrás. Wellington megyéről a legtöbbet a honlapunkról tudhatsz meg.

Munkavállalási és befektetési ügyekről részletekhez a Gazdaságfejlesztési oldal honlapját kell átolvasni, csak klikkelj a „business” feliratra a honlapon. Ott van a munkahirdetőnk, az éppen aktuális ajánlatokkal és a „Tehetségkutató” kezdeményezésünkkel.” 

Ha tetszett a poszt, keresd fel Tucano oldalát, ha pedig külföldi munkákat keresel, akkor itt érdemes nézelődnöd, közel ezer ajánlat vár!

HÍRMONDÓ 

Háromszor annyit keres egy szlovák orvos, mint egy magyar

Miközben a magyar politikusok az egészségügyi béremelésről vitáznak, egy kezdő szlovák orvos háromszor annyit keres, mint magyar kollégája. Ez hogy történhetett?

Akit nem változtatott meg a siker 

A Saul fia főszereplője, Röhrig Géza sok ajánlatot kapott Hollywoodból, ám mindet visszautasította, és továbbra is halottmosdatóként keresi a kenyerét New Yorkban.

Miben más az osztrák és a magyar suli? 

Hosszan lehetne sorolni (itt meg is történik), de most csak egy példa: a való életből vett példák miatt a vizsgákon nem nagyon volt miből puskázni, a kapott feladatokat a korábban látott ismeretanyagból merítve kellett megoldani.

Példátlan lépésre szánta el magát az Oxford Egyetem 

A 700 éves egyetem vezetői erősen dolgoznak azon, hogy Franciaországban nyissanak campust, és ezzel ráadásul nincsenek egyedül. Az egésznek a Brexithez és az uniós finanszírozáshoz van köze.

A moderálási alapelveket itt találod, amennyiben általad sértőnek tartott kommentet olvasol, kérlek, jelezd emailben a konkrét adatok megjelölésével. 

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Kanada

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr4912283319

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Taxomükke (UK) 2017.02.23. 07:33:48

"... természetesen pár percen belül szóba kerül, hogy mennyit keres a férje."
Ez mitől természetes??

Taxomükke (UK) 2017.02.23. 07:39:58

Na, viszont hál'Istennek van organikus étel meg kézműves sör.
Ott a helyetek.

SzZoole 2017.02.23. 07:55:23

@Taxomükke (UK): ejnye Tibike,miért vagy ilyen szórszálhasogato,igenis fontos,hogy a kézműves sörökben ropogós savak legyenek:)))
Az is fontos,hogy a megdonaldszban mennyi a kezdő órabér:))
Csak vicc volt.

Taxomükke (UK) 2017.02.23. 07:56:06

@Zoole[uk]: Na, felebredtel?
Golf meg elaludt.
:))

SzZoole 2017.02.23. 07:58:26

@Taxomükke (UK): fel,már 5 után úton voltam,most éppen High Wycomb,cigiszunet + kávé,tudod fontos a proper organikus reggeli:))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.02.23. 08:02:51

Ez a pénz nem éri meg azt a tortúrát és körülményeket.

Golf2 2017.02.23. 08:03:24

Ez komoly hogy hullamosó a Saul főszereplő? Van még lejjebb?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.02.23. 08:04:43

@Zoole[uk]:
:)))))))))))))))))
Na de mitől kézműves az a sör. Mert a kézműves hamburgert már tudjuk milyen...
:))))))))))))))

ChristineK · http://christine-jartamban-keltemben.blogspot.com/ 2017.02.23. 08:05:12

"Ha valaki megfelelt és bekerül például az Express Entry programba, akkor körülbelül fél év alatt zajlódik le az eljárás a jelentkezéstől számítva."

Aha. Kivéve amikor mégsem.

Taxomükke (UK) 2017.02.23. 08:06:30

@Golf2: Van. A kézműves hullamosó.

Pernilla 2017.02.23. 08:08:27

"puha faktorok" - moyjonak rendeljen valaki egy mentőautót, de sürgősen :)

tanato 2017.02.23. 08:50:44

Az alcikkhez:Szlovákiában már a komm.rendszerben is sokkal többet kerestek az orvosok és egyéb eü. dolgozók mint itthon,és a kórházak maguk is jobb állapotban voltak mint a mi akkor is lerohadt épületeienk gépeink.Már akkor is látszott hogy egészen más a hatalom hozzáálása az ágazathoz mint a magyaroknál.

tanato 2017.02.23. 08:55:53

Másik alcikkhez:Az oxfordi egyetem orvosi karán akülföldi kapcsolatok külföldi hallgatók felelőse egy magyar prof.aki egy városból való velem Molnár prof.
Tavaly volt itthon beszéltem vele,nagyon szidta a Brexitet mivel utána jelentősen csökkent z egyetem támogatása külföldi kapcsolatok témájában.

Határátkelő 2017.02.23. 08:58:13

@tanato: Nem tudnál esetleg összekötni valahogyan vele? Érdekes lenne...

tanato 2017.02.23. 09:03:21

@Határátkelő: HOGYNE tudnálak,a prof távoli rokonom is.
Majd írok.

tanato 2017.02.23. 09:28:27

@Határátkelő: Mi is az emailod?hataratkelo gmail.vagy hotmail.com?
Egyébként aprof.nagyon nemzetközi,felesége egy francia Svájcba bevándorló,olasz anyanyelvű nő=szintén oxfordban tanít,csak nem orvosin hanem bölcsészkaron.Így azután a gyermekeik is beszélnek angolul magyarul,olaszul meg franciául is.

Határátkelő 2017.02.23. 09:31:01

@tanato: hataratkeloKUKAChotmail.com

Hari Seldon 2 2017.02.23. 10:33:07

Brexit Oxford témafához: Én mindig mondtam, a Brexit sem egy csapás a nyugatra.
A tőke (pénzügyi / tudás ebből a szempontból mindegy) is olyan mint a közlekedő edényben a folyadék: Ha az egyik helyről elmegy megjelenik a másik helyen. - Jellemzően oda megy elsődlegesen ami kultúrális szempontból közel van hozzá.

Így amit az UK veszít a Brexittel,abból jó nagy arányban profitál a kontinens.

Hari Seldon 2 2017.02.23. 10:35:14

@Taxomükke (UK):
Ezt én sem értem, csak nem akartam szóvá tenni.
- Mindegy, így legalább készült a témából egy jó kis beszámoló...

Hari Seldon 2 2017.02.23. 10:38:36

@diggerdriver:
Milyen körülményeket? Nincs sokkal hidegebb mint Stockholmban, vagy mondjuk Edinbourgh-ban - Hogy már az UK-nál maradjunk. - És téli sötétség sincs miután délebbre vannak mint London.

M. Péter 2017.02.23. 10:58:03

@Hari Seldon 2: Torontóban átlagosan kb. 10 fokkal hidegebb van télen, mint Londonban, ez már jelentős különbség.

Hari Seldon 2 2017.02.23. 11:33:09

@M. Péter:
Stokholmot írtam időjárásra. - A fényviszonyokra írtam Londont.

Hari Seldon 2 2017.02.23. 11:34:18

@diggerdriver:
Igaz, ha így nézzük persze gond.

Demi78 2017.02.23. 11:48:18

Kedves Posztiro!
Erdekelne, hogy mint magyar-francia kettos allampolgar (jo, ez kb meg egy ev mulva lesz esedekes) mennyivel egyszerubb Kanadaban ervenyesulni? Biztos en vagyok felretajekoztatva, de Quebec, Montreal kornyeke, ott a francia nem kvazi hivatalos nyelv? Szamit az, hogy honnan jon a bevandorlo?
Ez nem konkret projekt, de egyszer az ittletet is megunjuk, aztan vagy Barcelona kornyeket celoznank meg vagy Kanadat. Elofordulhat, hogy mar csak kisnyugdijaskent cirka husz ev mulva...:), de akkor is, miert ne?
Koszi;
Zoli.

SzZoole 2017.02.23. 12:03:40

@diggerdriver: attól kézműves,hogy a kezeddel tolod az arcodba:))

SzZoole 2017.02.23. 12:05:16

@Demi78: én azt hittem,hogy te hölgy vagy:))

Demi78 2017.02.23. 12:07:22

@Zoole[uk]: ja, tudom, ezt mar irtad, ezert is raktam mar ki vmi kepet a nick mellé. Meg amugy: egy holgy beletenné a szuletesi datumat a nevebe? Na ugye:)

SzZoole 2017.02.23. 12:15:18

@Demi78: a születési dátumát egy hölgy,hat persze,hiszen emancipáció van,ebben is egyenlőség kell,hogy legyen:)))

Shaktee 2017.02.23. 12:36:26

@Golf2: Miről beszélsz? Tudod hogy mit csinál egyáltalán?

Posz nagyszerű, informatív, majd hozzáteszem a magamét ami segítheti azokat akiket a brexit errefelé terel.

Shaktee 2017.02.23. 12:37:49

@Hari Seldon 2: Kor, nyelvtudás..talán ezekre gondolt?

Shaktee 2017.02.23. 12:41:30

@Demi78:

Igen, kvázi francianyelvű quebec, imperativ a francia nyelvtudás ha oda készültök..de az angol is pontokat szerez az elbirálásnál.

tucano 2017.02.23. 14:02:18

@Demi78: Szervusz,
Én inkább angolos vagyok, ezért annak néztem utána! De rengeteg a kétnyelvű munka vagy a csak francia is. A különféle letelepedési programokre lehet franciául is jelentkezni, azt most néztem. . A programokról egyébként annyit, hogy a leglénygeseb az életkor 35 felett egyre kevesebb pontot kap. Kitöltöttem mindenféle tesztet, és a személyes tapasztalat az, hogy 2 diplomával, 6 nyelv szakmai+ ismeretével még mindenképpen kellett volna állásajánlat is. Nyugdíjasoknak mondjuk egyszerűbb, ahhoz kb egy jó biztosítás kell, meg felmutatni elég pénzt.

Viszont Barcelona környéke helyett inkább egy kicsit délebbet tanácsolnék, pont fele annyi a megélhetési költség és 2x annyi a napsütés télen, meg jobbak a strandok. Egészen Murciáig. Onnan sokkal több a napsütés és még olcsóbb.

tucano 2017.02.23. 14:05:41

@Taxomükke (UK): Nekem az, nagyon kíváncsi és még pofárlan is vagyok 1xre.

Demi78 2017.02.23. 14:08:53

@tucano: koszi az infot, messze vagyunk meg ettol azert, 20 ev:)

P.Elliot 2017.02.23. 14:17:54

Hat ahogy belegondoltam a kezdo gyari munkaba az kb 11-12 usa dollar, ez bizony nagyon keves, kerdes hogy mibe kerul ott a lakas, ennivalo, kocsi fenttartasa mert az is kell a munkaba jarashoz. Valoban tovabb kell tanulni vagy valami szakmaval kell rendelkezni hogy megerje eljonni ilyen messze. Egy fizetes semmikeppen nem eleg ha csalad van.
A ket nyelv sem valami lelkesito, itt a neten volt egy no aki vagy 15 evet lakott Winnipegben de ott evente fagyott be a vizvezetekuk es a segguk, ott csak az angol kellett, elkoltoztek mar nem is emlekszem milyen varosba de a francia nyelvteruletre. Azt mondta hogy senki baratja nincs mert o nem tud franciaul azok a piszkok noha tudnak angolul meg nem szolalnanak ugy, hiaba probal beszelni hozzajuk, meg templomba sem tud jarni mert az is francia es a hivek is olyan nyelven karattyolnak...
Szoval erdekes azt a franciat is egy kicsit nyomni. Amugy Kanada nagyon szep hely, valaki nagyon szidta azt a helyet ahol a teli olimpiat tartottak, / nem jut eszembe a neve/ hogy pokoli idojarasa van meg valami nagy szelekrol is beszelt ami bizonyos idoszakokban allando volt...
Erdemes utazas elott tajekozodni mindezekrol..

2017.02.23. 14:20:25

csicsereg a fenyorigo, jo ido van a poszt Kanadarol szol, jol kezdodik a nap:)

2017.02.23. 14:21:51

@Demi78: 20 ev mulva mar Franciaorszag resze lesz Quebec :D JKD

Dikusz 2017.02.23. 14:21:55

@Zoole[uk]: nyihihihiiii...., ezt nem tudtam, mitől kézműves a malátaszörpike:)))
Most már tudom, és ha valaki kérdezi, ezt fogom mondani, ha megengeded:)
Most pedig letörlöm a kávét a monitorról..., ez volt a nap kommentye:)

Dikusz 2017.02.23. 14:23:14

@Demi78: van az a kor, amikor már mindegy, nekem pl. már az lenne:)

Golf2 2017.02.23. 14:31:39

@rebel rebel: Olvasd a posztot benne van

Shaktee 2017.02.23. 14:44:20

@Golf2: Azt én értem, csak azt nem értem hogy miért irtál "lejjebbet"

Olvasd el ezt talán?

www.chabad.org/library/article_cdo/aid/367843/jewish/The-Taharah.htm

2017.02.23. 14:44:31

@diggerdriver: ezt miert kell? ertjuk, hogy van ellentet de ez a komment nagyon gaz es boven tullepi a szemelyes sertegetes kategoriajat, nem ertem a HA miert nem moderal ki ilyen hozzaszolasokat
:(

2017.02.23. 14:46:07

@diggerdriver: ezt miert kell? ertjuk, hogy van ellentet de ez a komment nagyon gaz es boven tullepi a szemelyes sertegetes kategoriajat, nem ertem a HA miert nem moderal ki ilyen hozzaszolasokat
:(
Szűrés Válasz erre

Határátkelő 2017.02.23. 14:52:09

@diggerdriver: Szerintem ezt a személyeskedést hagyjuk itt, jó? Kösz. Inkább kiveszem.

Határátkelő 2017.02.23. 14:52:54

@Mrs Rumcajsz CA: Mert azért ő sem ül egész nap minden percben a kommentmező előtt.

Shaktee 2017.02.23. 14:56:47

@Mrs Rumcajsz CA: Ignore. @Határátkelő:

Köszönöm.

LittleG (uk) 2017.02.23. 14:57:20

@Demi78: én is azt hittem, hogy nő vagy, talán mert a nicknevedből Demi Moore-ra asszociáltam :)

2017.02.23. 15:05:00

@Határátkelő: vilagos es koszi a valaszt

London2009 2017.02.23. 15:27:57

@Zoole[uk]: aszta. Akkor en meg 2009-ben szulettem. Egy gyerekzseni vagyok ezzel a tudassal itt 8 evesen. :D

Golf2 2017.02.23. 16:08:12

@rebel rebel: Szerencsére nem vágom a témát,a keresztényeknél azt jelenti ami szó szerint.

Hari Seldon 2 2017.02.23. 16:10:22

@Demi78:
Hát a hetvenes évekbeli változások óta Québec már már "franciább" a franciánál. Nagyon komolyan veszik a francia tudást. Nem ok nélkül, ha nem lenne, már régen asszimilálódtak volna.

Shaktee 2017.02.23. 16:37:43

@Golf2: Ha ez neked szerencse, akkor legyen :-)

Shaktee 2017.02.23. 16:39:11

@Hari Seldon 2: Kvebekibb a franciáknál, én inkább úgy fogalmaznám

Cpeti123456 2017.02.23. 17:11:38

Érdekes írás.
Az teljesen életszerű, hogy egy hivatali dolgozó vagy épp egy ilyen profi ügynök szívesen segít. Ebből él. Teljesen normális.
Érdeklődésem az keltette fel, hogy akárcsak Európában öregedő üzlettulajdonosok a bejáratott üzletüket nem tudják kinek eladni vagy átadni. Itt előbb utóbb hézag keletkezik, s jöhet az új vállalkozás.
Azt azért nem árt tudni, hogy Kanadában sem olyan édes a méz mint amilyennek tűnik.
Például pont ez a régió ahogy is írta a posztoló drága.
Nem érzékelem óriási fizunak a kezdő órabért aki belevág, jobb ha tartalékkal rendelkezik.
Továbbá a kezdő sorok, hogy figyu mennyit keresel... Nos ez nem tudom miért természetesen, mert ez egy nagyon indiszkrét kérdés nem is értem, hogy veszik a bátorságot emberek, hogy feltegyék. Egy ügynök nyilván mond egy tól ig összeget...
Kanada ettől még nagyon jó hely, nyitott, befogadó. Bár én ott is kerültem a magyarokat talán pont azért, mert nem szerettem volna arra a kérdésre válaszolni, hogy mennyit keresel.

Cpeti123456 2017.02.23. 17:24:48

@Demi78: Hali,

Quebec tartomány alapvetően francia. Ennek történelmi okai vannak, de ezt bizonyára tudod. Montreal városában még beszélnek az emberek angolul és franciául, Québec City már nem erről híres. Szimpla közértben angolul beszélő emberke nem nagyon van. De például pont az említett város Québec City a legeurópaibb város Észak-Amerikában és ezt a helyiek mondják mondjuk Vancouvertől a keleti partig.
A hivatalos nyelv Kanadában angol és francia. Mint francia állampolgárt lehet, hogy kedvezményben részesítenek Québec tartományban - mert ugye Kanada szövetségi állam -, de hallomásból való ismeretem szerint az Óhaza azaz Franciaország hallani sem akar a külhoni rokonokról.
Nagyon sokáig Montreal volt Észak-Amerika ezen területének pénzügyi motorja, de egy félig-meddig kiválási cirkusznak köszönhetően ez Toronto lett...

SzZoole 2017.02.23. 17:58:28

@Dikusz: lenyelted mar a .... kavet:))

Szerintem a petting is kezmuves dolog:)))

SzZoole 2017.02.23. 17:59:37

@London2009: Te nyoc vagy,en csak 7 leszek augusztusban:)

2017.02.23. 18:17:28

@Cpeti123456: a quebeci spanok szerint sokan azert nem birjak Franciaorszagot, mert anno cserbenhagytak oket. Ill a britekkel kotott bekeben nekiadtak Quebecet a briteknek, cserebe a karib tersegi szigetekert :D

2017.02.23. 18:20:15

Koszi az posztot, erdekes! Azoknak, akik az idojaras es sotetseg miatt aggodnak: ahogy a danok mondjak: nincs hideg, csak rosszul vagy feloltozve :-) Szoval az idojaras csak,viz- es szelhatlan, es jol belelt kabat es jo meleg, vizhatlan csizma kerdese. A sotet ellen pedig bevetheto a gyertya, megfeleloen nagy mennyisegben. Daniaban elek evek ota, Kanada nem lehet sokkal rosszabb :-))))

Azoknak, akik nem lattak meg eszaki telet: olyan sotet van, hogy a lampa nem uti at! Akarhany lampat felkapcsolhatok a lakasban, akkor is sotetseg erzetem van. A gyertya viszont azonnal baratsagosabba teszi a lakast es elviselhetove a telet. A boltokban a teamecsest szazas csomagokban aruljak, es kell is, mert jellemzoen tiz-husz mecsest gyujtok meg estenkent, es ketto-ot nagyobb gyertyat. Igy maris teljesen elviselheto a tel.

Shaktee 2017.02.23. 18:23:46

@Mrs Rumcajsz CA: Nem lett volna jobb megtartani a karibot? :PP

skye8 2017.02.23. 18:46:01

Hmmm hol fizetnek 35 dolcsis orabert?en eleg gyakran nezegetem az online hirdeteseket pl. indeed,workopolis, Ilyen orabert Meg nem lattam az ajanlatok kozott.nem olajiparrol beszelek.
Az express entry nekem 7 honap alatt zajlott le, valoban sokkal gyorsabb mint a regi paper based rendszer.
Arra azert kivancsi vagyok hogyan johet ide valaki nyugdijaskent. Eppen az iden modosult a parent-grandparent program, sorshuzasszeruen valasztanak ki 10 000 applikaciot, a tobbiek varhatnak jovo Januarig.

2017.02.23. 18:56:15

@skye8: igen epp irni akartam, hogy a 35 dolcsis vmi nagyon veszelyes specko dolog leget

Shaktee 2017.02.23. 18:59:57

@Mrs Rumcajsz CA: @skye8: Villanyszerelők, épitkezési melósok(szakkszervezeti bérekkel) cnc-k, stb..nem ritkán többet is hazavisznek.

Mrs Rumcajsz CA (törölt) 2017.02.23. 19:06:25

@rebel rebel: hacsakugynem :)

Mrs Rumcajsz CA (törölt) 2017.02.23. 19:07:44

@rebel rebel: ezeket a melokat nem szoktam nezegetni :D

Shaktee 2017.02.23. 19:11:17

@Mrs Rumcajsz CA: ezeket nem is nagyon hirdetik, ha a szakszervezeti melok..sokszor aparol fiura szallnak, olasz, portugal melosok kozott, s sok a francia kozottuk is itt az ontarioi oldalon

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.02.23. 19:32:03

@Mrs Rumcajsz CA: @Határátkelő:
Na akkor itt álljunk meg egy baráti szóra.
Adva van KÉT ember akit a moderálási alapelvek megsértése miatt kitiltottak innen.
Az egyik visszajött másik nicknéven, és úgy baszták ki innen mint macskát piszkítani.
A másik szintén visszajött másik nicknéven és éli világát a blogon mintha nem történt volna semmi. Mikor a régi necknevére megjegyzést teszek és kimoderálják akkor ő megköszöni, vagyis elismeri amit eddig sem tagadott.
Szóval akkor feltenném a kérdést.
Nickneveket tiltanak ki innen vagy embereket? Mert ha nickneveket akkor szóljatok és iziben elküldöm a kurva anyjába majd kitiltásom után másnap visszajövök Diggerdriver2 névvel.
Megkérdezném hogy kit néztek hülyének és ha a homokba dugjátok a fejeteket nem véve tudomást a történésekről akkor ezt másnál miért nem teszitek?
Egyébként megérteném a dolgot ha nem lennének moderálási elvek. Ugyanis ha nincsenek akkor a bloggazda azt tesz amit akar. Mint például én a blogomon. Ha kitiltok valakit egészen nyugodtan mondhatom a miértre hogy azért mert csak.
Viszont ha leírt szabályok vannak akkor talán elvárhatjuk hogy ne csak mi hanem a az aki a szabályokat hozta ugyanúgy betartsa.
Vagy olyan ez a műfaj mint az internetes játék hogy valakinek több élete van? Nincs ezzel baj ha mindenkire vonatkozik. Ugyanis volt itt egy ember akinek a blogján trágár szavakkal illettek ITT kommentelő hölgyeket. Múltkor belinkeltem ide egy fórumot és egy másik blog kommentjét ahol az innen kitiltott személy trágár megjegyzéseket tesz rám. Semmi nem történt. Hogy is van ez?
Szóval akkor mégegyszer.
Tettem egy nem éppen hízelgő megjegyzést egy régesrégen KITILTOTT nicknévre. Kimoderálták. Egy MÁSIK, a blogon lévő nicknév MEGKÖSZÖNTE. Tegye fel a kezét aki nem tudta vagy kétsége van felőle hogy a kitiltott nicknév és a jelenlévő másik nicknév ugyanazt az embert takarja
Most akkor mi van?
Kiskezüketcsókolom vegyük már komolyan a játékot ha kérhetném.

gabors 2017.02.23. 19:41:07

erdekes cikk most hogy Trump kitoloncol eppen 11 millio embert (nem csak mexicoiakat) lesz hova menni New Yorkbol mar sok szazan mentek at a zold hataron foleg nem del-amerikaik....

ugy tunik a kanadai "bevandorlas" sokkal eletszerubb mint az usa

puhacica 2017.02.23. 19:43:33

@diggerdriver: szolj inkabb hintusnak, hogy nyitva az ajto! csak ne felejtsen el uj nevet regisztralni. :D

gabors 2017.02.23. 19:44:16

@diggerdriver: na ebbol lesz megint vendegmunkas :-)

gabors 2017.02.23. 19:48:21

@P.Elliot: " valaki nagyon szidta azt a helyet ahol a teli olimpiat tartottak, / nem jut eszembe a neve/ hogy pokoli idojarasa van meg valami nagy szelekrol is beszelt ami bizonyos idoszakokban allando volt..." Gondolom Vancouver-re gondolsz ott pont olyan az idojaras mint Seattle-ben :-)))))) esik mindig amikor meg nem akkor jon az eso ... volt is gond mert havat alig birtak osszehozni ...

meg 100 merfold sincs kozottuk

gabors 2017.02.23. 19:54:13

@diggerdriver: WOW ezt kovetni sem birom :-)))))

Dikusz 2017.02.23. 19:59:43

@@London2009: Zoole[uk]: @Taxomükke (UK): mi szerint számoljátok?

Határátkelő 2017.02.23. 20:11:59

@diggerdriver:

Mindenekelőtt hadd mondjak annyit, nagyon sajnálom, hogy már megint (még mindig) itt tartunk.

A legkönnyebb részével kezdtem: nem tudom, és őszintén szólva egyáltalán nem is érdekel, melyik nicknév mögött ki van, ki hány nicknévvel kommentel, mert sem módom, sem lehetőségem, és legfőképp kedvem sincs ahhoz, hogy ezzel foglalkozzak. (Eleve nem értem, miért kell több nickkel kommentelnie valakinek, de ezzel nem tudok mit kezdeni.)

Mi több, egy ideje az sem érdekel, hogy ki hogyan hányja az epét más blogokon, mert sem időm, sem kedvem ezzel foglalkozni. Igazad van, ez a rész szerepel a moderálási alapelvekben, talán ki kellene venni, mert egyszerűen követhetetlen, hogy több tucat ember mit ír a neten.

Engem az érdekel, ami ezen a blogon a kommentmezőben zajlik. Én megkértem az általad sérelmezett kommentelőt, hogy a jövőben ne foglalkozzon veled, és ezt ő eddig betartotta.

Tulajdonképpen ezt kérném tőled is: ha nem bírjátok egymást, kerüljétek el, nem kell egymásra reagálni, és kész. Nem vagyok sem rendőr, sem járási bíró, csak egy blogger, és csak azt szeretném, ha ez a blog normális keretek, és gyűlölködés nélkül működne. Ehhez mindannyian kelletek.

Shaktee 2017.02.23. 20:23:53

@Határátkelő:

Tovabbiakban is be fogom tartani.

Kerem hogy ezt a digger irast is moderald, ahogy ebben megallapodtunk, hiszen azon kívűl hogy durván személyeskedő, nem tesz semmit hozzá ehhez a topikhoz..pont ellenkezőleg.

Köszönöm előre is.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.02.23. 20:37:47

@puhacica: Ha van egy kis esze akkor most Libikóka néven kommentel itt.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.02.23. 20:45:56

@Határátkelő: @rebel rebel:
Na akkor megint álljunk meg egy szóra.
Shakti azt írja hogy "Tovabbiakban is be fogom tartani.".
Itt az IS szó nem stimmel.
Ugyanis:

"Hari Seldon 2 2017.02.23. 10:38:36
@diggerdriver:
Milyen körülményeket? Nincs sokkal hidegebb mint Stockholmban, vagy mondjuk Edinbourgh-ban - Hogy már az UK-nál maradjunk. - És téli sötétség sincs miután délebbre vannak mint London.
Szűrés Válasz erre

rebel rebel 2017.02.23. 12:37:49
@Hari Seldon 2: Kor, nyelvtudás..talán ezekre gondolt?"

Szóval???

Én is megígérem ha egyetlen akár távolról személyemre utaló hozzászólást tesz annyiszor fogom ugyanígy szóvá tenni mint ma.
Legfeljebb visszajövök másik nicknévvel.

Shaktee 2017.02.23. 20:48:23

-------------------------------------

Vissza a poszthoz, az intermezzo után..

www.payscale.com/research/CA/Country=Canada/Salary

Határátkelő 2017.02.23. 20:54:26

@diggerdriver: @rebel rebel: Édes Istenem, egy pillanatra nézzetek már magatokra kicsit messzebbről? Tényleg ezt akarjátok????? Hagyjátok már békén egymást, basszus. Most akkor tiltsalak ki mind a kettőtöket? Esküszöm, mint valami általános iskolai osztály, olyan ez az egész.

Komolyan nem tudom, sírjak vagy nevessek már ezen az egészen.

Most azt fogjátok játszani, hogy minden egyes megnyilvánulásban távoli utalásokat kerestek??? Ne fárasszatok már se engem, se a többieket ezzel. Komolyan kezdem rohadtul unni az egészet.

Nyissatok egy külön blogot, ahol gyepáljátok egymást és kész.

Shaktee 2017.02.23. 20:56:52

@Határátkelő:

Itt is nagyon unalmas, hidd el. Kár ezt a posztot is szétverni.

Határátkelő 2017.02.23. 21:03:52

@diggerdriver: Ha olyan komment van, amit bántónak érzel, akkor inkább jelezd nekem, és megnézem, mint hogy megint belefussunk egy ilyen körbe, mert ennek semmi értelme.

A vitát részemről ezennel lezártam, kérlek titeket, tegyétek ti is ezt.

Köszönöm.

Shaktee 2017.02.23. 21:07:54

Zene abban bízva hogy lecsillapodnak a hormonok minden kotinensen :-)

www.youtube.com/watch?v=uBGRBnxMbZ4

enjoy

Shaktee 2017.02.23. 22:04:17

Off/ az olimpia margójára Bruck Andrástól

Sötét ló

Tegnap fény derült a kilátásba helyezett olimpiai népszavazási téboly várható dimenzióira, mélységére.
Miként híre ment, a XII. kerületi görög nemzetiségi önkormányzat terve szerint egy görög származású futó Felcsútig futott volna az olimpiai lánggal. Semmi kétség, hogy ez a csontig törleszkedés csak a kezdet lett volna.
Fél év őrület várt ránk.
Az olimpiai rendezés jogának hivatalos szeptemberi kihirdetéséig Magyarország belefulladt volna az állami propagandába, a tömeges magánhisztériába, a kormánypárti média minden korábbit felülmúló gyalázkodásába, a nemzetiségi önkormányzathoz hasonló önkéntes szervezetek egymásra licitáló felajánlkozásaiba, és mindezek nyomán az olimpiát ellenzők és támogatók között beálló háborús állapotokba – a magyar társadalom végérvényes elzüllésébe.
Ettől mentett meg minket a Momentum.
Ez már akkor is főnyeremény, ha sokan gyanakodva tekintenek a mozgalom tagjaira, szándékaikra, kétségbe vonják céljaik őszinteségét. Való igaz, a Momentum ebben a pillanatban afféle sötét ló, Magyarország viszont világosan az a nyomorúságos hely, ahol fiatalemberekről, akik most lépnek be a közéletbe, elképzelhetőnek tartjuk, hogy valójában ügynökök, bérencek, bolsevikok, Orbán és a Fidesz fizetett provokátorai.
Ennyire tönkretettek bennünket az elmúlt évek.
És ki tudja, a gyanakvás akár még igaznak is bizonyulhat.
Mert ennyire tönkrement az ország.
A Momentumnak most van másfél éve a meggyőzésünkre, nekünk meg ugyanennyi időnk eldönteni, hogy hiszünk-e nekik.
Én hiszek.
Miként az Index mai írásából tudni, a mozgalom vezetőjénél, Fekete-Győr Andrásnál „saját bevallása szerint egész pontosan 2014. január 15-én történt meg a politikai fordulat. Hét négyzetméteres párizsi szobájában egy videót nézve döbbent rá arra, (ez volt az): index.indavideo.hu/video/Ellenzeki_oszefogas , hogy milyen reménytelen is az MSZP–Együtt–DK-PM–Liberálisok által akkor összekovácsolt kormányváltó összefogás. Ekkor döntötte el, hogy hazajön, és létrehoz egy új generációs politikai közösséget, majd pedig egy pártot, ami a vállalhatatlan kormánnyal és a vállalhatatlan ellenzékkel szemben is alternatívát nyújt.”
Ki tagadhatná, hogy jól látta, igaza volt.
Tény, hogy mondott, mondtak sok zavaros, kiforratlan, könnyen félreérthető dolgot, de végtére is ez itt nem egy svájci kanton, ahol az a kérdés, hogy az utca melyik felén legyen a parkoló.
Átestek viszont a tűzkeresztségen.
Már tudják, hogy a metróaluljárók az őket akadályozó rendőrkordonnal, a szétrúgott asztalaikkal, a ténykedésüket ellenségesen fogadó emberek szemében csillogó gyűlölettel nem a hét négyzetméteres párizsi szoba.
Már tudják, hogy itthon vannak, hol vannak.
Előbb-utóbb az is kiderül, tudják-e, mit kell tenniük és hogyan.

Hari Seldon 2 2017.02.23. 22:46:03

@gabors:
Kanadában Calgary-ban volt olimpia.

Shaktee 2017.02.23. 22:53:58

@Hari Seldon 2: s utána vancouverben.

Deux fois..

Hari Seldon 2 2017.02.23. 22:54:06

@diggerdriver:
Én nem tudom miről van szó. - De komolyan.
Persze én mindig azt szoktam mondani kicsit komolyan, hogy az arcmemóriámnál csak a névmemóriám a rosszabb.
(Hasonló a nicknév memóriám is)
Mondjuk, miután nagyjából itt vagyok lassan négy éve, tudom követni ki ki.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2017.02.23. 22:58:07

@skye8: Nemtom, nekem ez a téli sötétség valahogy túl van lihegve.Éltünk két évet a svéd sarkkörnél,az még olyan 1000-1500km északabbra Dániától, semmi bajom nem volt a sötétséggel.Két hónap, a december és a január télleg kicsit szokatlan, de előtte meg utána rohamtempóban világosodik...Nyáron, (márciustól októberig) viszont cserébe le se megy a nap...Imádtam, mikr este 11 körül még kifelé mentem a focipályára, nem hazafelé mentem. :-)
Szóval azért túl lehet élni.

kék madár 2017.02.23. 22:59:07

onkentes elomoderalasi elvek:
1. hozzaszolasban van-e nev/utalas mas nevre VAN/NINCS
VAN>
2. tartalom serto lehet-e IGEN/NEM
IGEN>vissza az egyes pontra, vedd ki a nevet/utalast
NINCS>
3. magara veheti-e IGEN/NEM
IGEN>ne kuldd el
NEM> ne kuldd el, Londonban mar este van
valaki ugyis magara veszi es ugyis
sertonek talalja

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2017.02.23. 22:59:39

@Kishableany: Óhh, bökje meg, az előbbi neked ment volna, illetve a te írásodra reflektálva, nem Skye8-nak...

kék madár 2017.02.23. 23:00:37

hat az indenting elszallt, ne probalja megfejteni senki, en se ertem :)

gabors 2017.02.23. 23:27:04

@Hari Seldon 2: "Kanadában Calgary-ban volt olimpia. "

Calgary-ban 1988-ban valoban teli olimpia ES 2010-ben a XXI Teli olimpia Vancouver-ben es Montrealban is 1976 nyari .....

egyebb ????

Shaktee 2017.02.23. 23:28:14

@gabors: Montreal, lásd fentebb.

gabors 2017.02.23. 23:29:25

@gabors: basszus mire leirtam mind a harmat mar masok is bettek oket egyenkent ez nem er :-(((((

Shaktee 2017.02.23. 23:29:29

@hagyma: Kicsoda Tivadar?

Zanzázol mint a shakti, lufasz se érte a hunglishodat neked se ;)

gabors 2017.02.23. 23:30:23

@rebel rebel: nem lattad masodik sort a browseredben ??

Shaktee 2017.02.23. 23:31:19

@gabors: egyidőben irtuk koma.

gabors 2017.02.23. 23:31:53

@rebel rebel: pedig most bekulni probalt igy most mindenki jol erezhette volna magat mintha maga lenne "O" :-)

Shaktee 2017.02.23. 23:32:09

@gabors: Olvasd inkább a bruckot, nem beszél hüjéket..

Shaktee 2017.02.23. 23:32:47

@gabors: de ki a bánatról írta..??

kék madár 2017.02.23. 23:34:48

@rebel rebel: @gabors: nem birlak benneteket kovetni, en mar a szemelyeskedeshez is bena vagyok :)

gabors 2017.02.23. 23:37:40

@rebel rebel: hat "O" nem vendegmunkas (ez valami nagyon pozitiv dolog) es barki aki eppen mar irt elotte akar magara is veheti sot "buszke" is lehet :-) (nem)

most mennem kell ....

kék madár 2017.02.24. 00:44:46

most olvastam ujra, mert nem ertettem: azert az ahogy digger kioktatja es felmossa a padlot a Hataratkelovel az valahol vicces es szomoru es fajdalmas is egyben. Ezek a napi dramak is megernenek egy szindarabot.

Shaktee 2017.02.24. 01:03:01

@kék madár: Nem új dolog, s nem is fog változni.

Pacsi neked megint. ,,l,,
:)

kék madár 2017.02.24. 01:12:22

@rebel rebel: mar megint le vagyok maradva es megint beleverted a csorom :)

Shaktee 2017.02.24. 01:39:25

@geegee: az adónkat osztja szét, if..

gabors 2017.02.24. 02:16:27

@rebel rebel: "az adónkat osztja szét, if.. " te ott is adozol ???

Shaktee 2017.02.24. 02:36:40

@gabors: Shhhh..black-isht nézek :)

skye8 2017.02.24. 04:00:05

@Mrs Rumcajsz CA: en sem, ezek benfentes melok ahogy r.r. Emlitette. Szepen szet lett offolva a poszt. Megvan viszont a PB- starskybol (lengyel uzlet) :) szombaton teszunk egy probat.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2017.02.24. 06:24:51

@gabors: tegyunk mar pontot az ugy vegere
aki zoldkartyas az venedegmunkas
amerikai vagy?
nem
a zoldkartyad a munkavallalshoz kell
tehat?
aki londonban melozik?
becsben svajcban munchenben?
hataratkelo
a sziriaik is azok
majd ha letelepedsz, megszerzed az allampolgarsagot akarhol, mert az orszag tetszik neked, onnantol nem leszel vendegmunkas
te az vagy, de ezzel semmi baj

komolyan nem ertem a haborgast
aki Magyar allampolgar es kulfoldon melozikaz vendegmunksa
igy hivja a Magyar nyelv

Horthy Miklós cselédje · hamisgulyas.wordpress.com 2017.02.24. 06:25:18

@skye8:

Ha nem tűnt volna még fel, a nyugati fizetéseket szeretik felfelé "kerekíteni".

Az az említett 14-16 dolláros órabér se a munkaerőpiac legalsó szintjét jelenti (az egyszeri olvasó nyilván ezt szűri le belőle), ugyanis az a szint 10-12 dolláros sávban mozog régiótól függően.

Sőt, ha az igazi legalsó szintet keressük, valószínűleg lejjebb találjuk, mert Kanada is egy nyugati ország, nagyon sok bevándorlóval, a kettő kombinációjából pedig szinte törvényszerű a "bérlenyomás" jelenség.

Vagy fogalmazhatunk úgy is : a szegényebb országokból jövő gyakran belemegy az alkuba, elmegy kevesebbért is.

Amivel én nem értek egyet, szerintem ha ezekben a drága országokban elmegyünk béren alul dolgozni, azzal csak az előző életünket reprodukáljuk egy új országban. Nem látom sok értelmét, de nyilván a korgó gyomor képes ilyen helyezetet IS produkálni.

Chayenne 2017.02.24. 06:27:14

Vigyázni kell! Nemrég kitöltöttem egy bevándorlási anyagnak látszó kérdőívet, de aztán nem küldtem el, hanem kitöröltem ami benne volt. Ám mégis regisztrált a rendszer és felhívott valaki. Azt mondta segít a bevándorlásban és nyomta a rizsát. Aztán azt mondta: add meg a bankkártyád számát hogy meg tudjam nézni működik-e nálunk? Mondom mi van? VISA kártya... hogy ne működne.... megadtam naívan.... rizsál tovább.... aztán adjam meg a nevem és a kártya lejáratát...... MI VAN?! amilyeb barom vagyok megadtam. Rizsa tovább, utaljak át 1200 dollárt a munkájukért.... vagy adjam meg a PIN kódot, ők majd leveszik.... Na itt bontottam a vonalat és bementem a bankomba letiltani a kártyámat! Még nem volt idejük ellopni a pénzemet ami rajta volt..... Emberek: senkinek nem kell megadni a bankszámlátok adatait! A kanadai hatóságok ilyet nem kérnek! Aki ilyet kér az TOLVAJ !!

Hari Seldon 2 2017.02.24. 06:58:57

@gabors:
Rendben. Csak valaki korábban szidta az időjárást a téli olimpia kapcsán. Arra gondoltam, hogy biztos Calgary lehet a hideg miatt. De aztán tőlem lehet vacak a Vancover időjárása is. Ennyi volt. Semmi több.

So No 2017.02.24. 07:17:57

A cikket atolvasva nem jott meg a kedvem Kanadahoz (sem). Bar sokkal jobbnak tunik, mint az EU-s orszagok.

Esetleg kellene mar egy cikket irni Azsiarol is. Itt ugyanis az elet sokkal olcsobb, a fizetes pedig "nem rossz".

Mi Malajziaban elunk kozel 4 eve. A fizetesem (Kanadai dollara atszamolva) kb. 3500CAD.
Egy uszomedences, konditermes, jatszoteres stb.stb. kondominiumban berelunk egy 3 szobas 2 furdos apartmant atszamitva 30CAD-ert.
(ime: www.iproperty.com.my/condominiums/1516/Pantai_Hillpark )
Egy dollarbol 2 liter benzint tudunk venni. Es kb. 10-12 CAD kell ahhoz, hogy egy jo ettermbe elmenjunk vacsorazni harman.

Az egyetlen problema, hogy a legtobb azsiai orszagba nem lehet "barkinek" kiutazni. "barkibol" nekik is van rengeteg. Itt a malajoknal pl. torveny szerint az "expat" fizetese minimum negyszerese az itteni minimalnak...

Herr Géza 2017.02.24. 07:39:43

@Horthy Miklós cselédje: Nocsak, egy Kanada szakértőt tisztelhetünk az úrban, vagy egy bevándorlási szakértőt??? Vagy valaki olyat, aki még két országgal tavolabb sem jutott Magyarországnál, de osztja az észt? :)))

Herr Géza 2017.02.24. 07:51:57

@So No: WTF??? Valamit nagyon el tetszett számolni, vagy írni: a jelzett mintaobjektumban az első bérlakást megnyitva (3 háló) a lakbér 2000 RM, ami úgy 430 eurónak, vagy 590 CAD-nak felel meg... Az meg nagyon nem 30, de még csak nem is 300, bár tagadhatatlanul jó ár egy 3500 CAD-s fizetéshez képest.
Azért maradjunk már annyiban, hogy nincs a földön olyan ország, ahol havi 30 CAD-ért európai szinten elfogadható 3 hálós lakást bérelsz. Szerintem.

Herr Géza 2017.02.24. 08:10:30

@hagyma: Kurva unalmas vagy már ezzel a dumával. A magyar (így kisbetűvel) nyelv ismer még egy pár kifejezést a külföldön élés státuszára.
De visszatérve az USA-ra: a zöldkártyával ott letelepedett polgár állampolgárság híján sem vendégmunkás többé.
Hívhatod te a lovat kecskének, attól az még nem fog neked mekegni.

tanato 2017.02.24. 08:23:44

@So No: index.hu/bcs/2017/02/23/magyar_atlagnyugdij_megelhetes_idoskor/

itt egy érdekes cikk,hogy mennyi nyugdíj mire elég.itt azt írják hogy Malajziában még egy m,agyar nyugdíjasnak is jó dolga lehet/ne/annyira olcsó.

Mrs Rumcajsz CA (törölt) 2017.02.24. 08:55:14

@skye8: :) hajra! Nalunk most sztrajk van, kesz vok h nem akar enni semmit

Főgebra 2017.02.24. 09:05:55

@Herr Géza:
Nagyon érdekes a cseléd úrnak ez a "bérlenyomás" teóriája!
Gondolod, hogy egy feltörekvő közgazdász zsenihez van szerencsénk? De hol volt eddig?@Horthy Miklós cselédje:

@Horthy Miklós cselédje: Taníts még bennünket, óh Mester!

M. Péter 2017.02.24. 09:15:25

@tanato: Nyugdíjasoknak nagyon lényeges, hogy hogy működik és mennyibe kerül az egészségügyi ellátás. Az USA-ban, ha valaki vagy a házastársa nem dolgozott ott legalább 10 évet, akkor nem jogosult az időseknek járó állami egészségügyi ellátásra, hanem fizethet havi 413 dollárt, vagy vehet magánbiztosítást.

skye8 2017.02.24. 09:34:15

@Horthy Miklós cselédje: nyugi kanadaban elek,a 35$ oraber szemet szurt,ennyi.

skye8 2017.02.24. 09:38:20

@Mrs Rumcajsz CA: hmmm az a fogacskaitol lehet...?kitartas, 18 ev mulva javulni fog a helyzetunk (sir-nevet).

tanato 2017.02.24. 12:40:07

@M. Péter: Egyértelmű,ez fő szempont,hiába olcsó meg örök nyár esetleg ha az eü. 3.-ik világbéli nem nyerő.

tucano 2017.02.24. 14:56:57

@tanato: jó hely a malájok földje, de igazából kibebaszott drága, tapasztalataim szerint. Mondjuk, ha lett volna munkám ott, akkor lehet hogy kiegyensúlyozottabb a kép. Az viszont biztos, hogy eü szempontból központibb helyeken évekkel előttünk járnak már. Vagy van takarítónőjük.

Sziszandra 2017.02.24. 15:05:51

@Herr Géza: Szerintem termeszetes, hogy el lett irva. 350 a helyes.

Az, hogy egy kozvetito oldalat megnyitva 2000-ert fogsz talalni, az termeszetes. A Pantai Hillpark kulonbozo reszein eleg nagy a szoras. 1200-2600RM kozotti.

Amikor kikoltoztem, akkor a ceg fizetett ott egy olcsobbat az elso honapban. (Es a ceg fizette a repjegyet, es a visa-t is...) Aztan egy munkatars szolt, hogy naluk lenne egy master-room (ahhoz sajat furdo van) 900-ert. Oda is koltoztem. Es amikor a csalad utanam jott, akkor az egyik guard szolt, hogy most van egy ures 1200-ert...

Amugy orulok, hogy a mondandom lenyege lejott...

Sziszandra 2017.02.24. 15:05:58

@tanato: Na igen. Viszont nem kapnal vizumot. A kilencven napos vizummal max haromszor tudod eljatszani a kiutazok-beutazok trukkot.

Munkaszerzodes nelkul (Amiben min. 4500RM fizu szerepel) meg nincs viza.

A "long term pass" pedig "picit" draga. Ha jol tudom 12 ezres havi jovedelmet, vagy 500 ezer kp.-t kell bemutatnod hozza. Az mar kicsit sok egy magyar nyugdijasnak. (Most kb. 65-66 forint egy ringgit, szoval 800 ezres nyugdij kell hozza...

:XD :XD

Sziszandra 2017.02.24. 15:31:37

@tucano: Mibol gondolod, hogy draga?

1.70RM a benzin,
A taxi 1RM kilometerenkent. (Most emeltek rajta valamit...)
LRT, MRL, Komuter, Busz, Monorail... Savos arak vannak. 1RM-tol 3RM-ig.
Egy food courtba ha bemesz 5RM-bol megebedelsz.
Egy night marketben 5RM egy 5 darabos tako-yaki.
Egy jo etteremben 3 szemely 40-bol kijon, de ha degeszre eszed magad, akkor is 100 alatt van.
! kilo csirkemellfile 11RM. Lazacfile 35RM.

Ami draga az a tej (7RM) es az "europai" gyumolcsok. (Pl. a malna 100RM) De pl. 1.50RM a gorogdinnye. A papaya 2RM.

Nem sorolom tovabb az arakat...

Orvosi ellatasuk messze veri a magyart, es egyaltalan nem megfizethetetlen.

www.thestar.com.my/news/nation/2014/02/10/malaysian-healthcare-third-best-worldwide-us-magazine/

Amig nem volt korhazi biztositasunk, addig fizetnem kellett, es a ceg utolag rendezte. Egy korzeti orvosi latogatas kb. 70RM, amiben benne van minden. A gyogyszerek is.
A felesegem kozepful gyulladasara kb. 400RM-et koltottunk (tobb alkalom maganorvosnal, hallasvizsgalat, antibiotikum spektrum stb. stb) Csak viszonyitasnak: Napi 600-at keresek, ha havi 20 nappal szamolunk...)

gabors 2017.02.24. 15:40:26

@hagyma: ":aki zoldkartyas" ez hulyeseg a zold kartya allando letelepdeshez kell dolgozni nem is kell

dolgozni LEGALISAN egy csomo mas modon is lehet (neked SEMMILYEN papirod nem volt itt dolgozni) sot legalissan vallalkozni is lehet zoldkartya nelkul IS

"majd ha letelepedsz" ez jelenti a zoldkartyat !!!! ami elott mar akar munkavallalasit is lehet kerni (amig az ugy folyik) Neked is az volt jo par evig akkor te vendegmunkas voltal ? Addig a napig amig letetted az eskut ?? Ne viccelj mar !!!

furcsa elkepzeleseid vannak errol

"aki Magyar allampolgar es kulfoldon melozikaz vendegmunksa" nem TE hivod igy Te is magyar allampolgar vagy es kulfoldon melozol ...

gabors 2017.02.24. 15:44:20

@Chayenne: " Emberek: senkinek nem kell megadni a bankszámlátok adatait!" ezt ugy tunik csak Te nem tudtad

alapbol ha NEM TE hivtal valakit semmit nem kell megadni SOHA

Főgebra 2017.02.24. 15:48:52

@gabors:
Igazán nem tudom eldönteni, hogy ez amit ti a hangyácskával műveltek, ez nevetséges inkább vagy szánalmas-e?
Nem unjátok még ezt a virtuális farokméregetést?
Ezért belépni egy oldalra, hogy huszonnegyedszerre is leállj vitatkozni a NC-i terminátorral, hogy ő mit gondol és te mit gondolsz

Nincs témátok?

tanato 2017.02.24. 16:12:48

@tucano:@Sziszandra: Egy magyar nyugdíjasnak minden ország drága,nincs nekik melegebb éghajlatra való menekülőút.Az a gazdag országok idősei számára reális alternatíva.Arról nem is beszélve hogy töredékük tud csak idegen nyelven kommunikálni.

gabors 2017.02.24. 16:20:07

@Főgebra: Nem egeszen ertem szoval szerinted hagyjam ra hogy "le vendegmunkasoz" holott 7-8 evvel hamarabb volt allando letelepedesi engedelyem, 26+ eve elek az usa-ban es vegig legalissan eloszor tanultam, kesobb dolgoztam ??

Az a Te gondod ha te ezt farokmeregesnek tartod.

Ez a HA blog pont olyanokrol es az eletunkrol szol akik valamiert eppen NEM Mo-on elnek vagy ideiglenesen vagy allandoan. Mi ebben a gond ha vannak akar szogesen eltero velemenyek errol.?

Főgebra 2017.02.24. 16:24:21

@gabors:
Hányszor mondta el, hogy te mi vagy?
Te hányszor mondtad el, hogy szerinted mi vagy?
Változott-e valami?
Valami változik az élethelyzetedben, ha nem veszel róla tudomást?

DieNanny CH 2017.02.24. 16:36:49

@gabors:

"Nem egeszen ertem szoval szerinted hagyjam ra hogy "le vendegmunkasoz" "

Nem mindegy neked, hogy egy netes nick milyen szavakat mond a te netes nickednek? Ilyesmik miatt az óvodásaim szoktak hasonlóan siránkozni: "De hát ő azt mondta...!!!"

Szűrjed.

Herr Géza 2017.02.24. 20:19:17

@Sziszandra: "Amugy orulok, hogy a mondandom lenyege lejott..."
Most mi a gond? De lejött a mondandód lényege, miszerint valami nagyon nem stimmel. Odavágod a fizetésedet (kérdezte valaki?), mellé egy nonszensz lakbért (az oldalt meg te linkelted bizonyítékul, hogy "íme"...), majd jelzed, hogy oda nem engednek ám be "akárkit". Írod mindezt egy kanadai bevandorlásos poszttal kapcsolatban, ami pont elég részletesen tárgyalja, hogy oda se engednek be "akárkit".
És nekem nem jött le a lényeg. Aha.
Áruld már el, hogy mi az? Az, hogy te "valaki" vagy? Jó neked. :D

Dikusz 2017.02.24. 21:23:35

@gabors: remélem nem haragszol meg érte, de most igazat adok
@Főgebra: -nak. Árnyaltabban fogalmaztam volna az igaz.

Más is belefut értelmetlen vitába vele, nem kéne senkinek ezt tenni. Amikor először kezdtem a kommentelést, belefutottam egy azóta szétzüllesztett (mindkét oldal tett azért érte nem is keveset) blognál, hogy direkt próbáltak kötözködni, sokszor durván. A legjobb megoldás erre az, hogy nem kell reagálni rá, két-három próbálkozás után abba is hagyták.
Sokszor van itt is, hogy azért nem szólok hozzá, mert más a véleményem a témáról, és tudom csak vita lenne belőle.

M. Péter 2017.02.24. 21:48:05

@tanato: A magyar nyugdíjas mehetne a bolgár tengerpartra.

tanato 2017.02.24. 21:53:46

@M. Péter: Mennek is rengetegen a magyar idősek a jó árak miatt de csak nyaralni busszal egy hétre ,letelepedni/még/nem.

kék madár 2017.02.24. 22:59:40

@gabors: @Főgebra: @Dikusz:
ha valaki 20-szor leir valamit ami nem igaz, es elkezdjuk rahagyni, akkor elobb-utobb az emberek elhiszik, hogy tenyeket ir le (mert akkora meggyozodessel irja, es biztos nem irna, ha nem lenne igaz, stb).
Hagyma allitasainak nagyon keves koze van a valosaghoz, es szerintem nem az a dedos hulye aki veszi a faradsagot, hogy 112-edszer is megcalofolja

gabors 2017.02.24. 23:29:50

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: " óvodásaim szoktak hasonlóan siránkozni "

Az ovodaban lehet hogy elmegy az buta erveles hogy "okos enged ...." en ebbol mar akkor kinoltem... mert ha csak rahagyjuk abbol lesz az iskolai bully kesobb ....

@Dikusz: @Főgebra:

Es azt is latjuk (egyre gyakrabban) hogy igenis nem szabad az alternative tenyeket csak ugy szabadjara engedni mert atveszik az uralkodast a valosag felett. Es nyilvan valo hazugsagokat foleg amik arto szandekuak plane nem szabad szo nelkul hagyni

En idezem (altalaban) hogy mivel is nem ertek egyett es ervelni is szoktam, sot velemenyt is mondok es valszeg nincs mindig igazam.

De valotlan dolgot igenis cafolni kell, mert az NEM velemeny kerdese. Nem kivanok velemeny "formalni" az egy masik kategoria.

FutureFry 2017.02.25. 05:11:03

@tanato: @M. Péter: Ahhoz, hogy valaki $413-ért (per hó) Medicare-t (Part A) vehessen 65 felett kell, hogy legyen és a megelőző 5 évet az USA-ban kellett, hogy töltse (legálisan). Ráadásul ez (a TB-t legalább 10 évig fizetőknek ingyen járó) "Part A" kizárólag kórházi "befekvős" vagy idősotthoni kezelést/ellátást fedezi.
A "Part B" (ami a többi "rendes" orvosi ellátást/kezelést, stb.) fedezi (de gyógyszert még az sem!) az már nem ingyenes senkinek, hanem - jövedelemtől függően - ~$130-$430-ba kerül (per hó). Plusz, ha nem kezdi el fizetni akkortól amikortól lehetne (azaz 65 évesen) akkor ez évente akár 10%-al is drágul.
Ezen felül lehet még kiegészítő biztosításokat kötni (pl. gyógyszerre vagy, hogy kevesebb legyen az önrész).

Persze ha valaki csak "színtiszta" magánbiztosítást tud kötni (pláne 65+ évesen) az feltételezem jóval többe kerül mint bármilyen (állami) Medicare, akár kiegészítőkkel együtt...

kék madár 2017.02.25. 06:00:34

@FutureFry: ezt elegge a feje tetejere allitottad, a lenyeg, hogy ha legalabb 10 evet adoztal, 134 dollarert van normalis biztositasod

Dikusz 2017.02.25. 08:08:18

@gabors: tökéletesen igazad van, a való életben így is kell csinálni. Ha nem ilyen az ember alaptermészete, a való életben tényleg a fejére sz@rnak (saját tapasztalat).
De itt, ahová az ember kikapcsolódni, beszélgetni, élete élményeit elmesélni, a másét meghallgatni jár felesleges ilyen vitákba belemenni. Még akkor is, ha igaza van, amikor valaki direkt csak azért dob fel csontig lerágott témát, hogy a másikat hergelje.
Hidd el, ha nem veszi föl valaki a kesztyűt, és ugrik bele bármilyen hergelésbe, nem válaszol rá (politika, vendégmunka, főzés, bármi), akkor az aki a veszekedést szándékosan szítja, egy idő után abbahagyja.
Ebben tökéletesen igaza van @DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]:-nek, óvodás módra vitatkozás. Látnivaló hergelésnek nem szabad (mert szerintem ez az) beugrani. Hozzád, és másokhoz is méltatlan.

Dikusz 2017.02.25. 08:19:50

@kék madár: és mit ér el vele, ha megcáfolja? Saját magát bosszantja fel, és semmit nem ér el vele. Nyilvánvaló hergelésként teszi, mindig van valaki aki beleugrik a vitába.
Leírtam már, saját tapasztalatból, hogy az egyik blogon, amikor új hozzászólóként beléptem, voltak olyanok, akik szándékosan belém kötöttek, elég durván. Ha én is ugyanolyan stílusban anyázva reagálok, akkor hová fajul a szándékosan gerjesztett vita? Nem válaszoltam rájuk, egy darabig próbálkoztak, utána abbahagyták.
Volt olyan is, amikor normálisan kezdődő kommentelést azért hagytam abba (mielőtt eldurvul a beszélgetés) mert nem volt értelme egymás további győzködésének.

Főgebra 2017.02.25. 08:45:48

@kék madár: @gabors:
Én már csak annyit tudok mondani, miután érveitek súlya alatt a porba hullottam, hogy:

Hát, akkor hajrá, Mari néni!

kék madár 2017.02.25. 09:29:53

@Dikusz: Trump elotti idokben teljesen egyetertettem volna veled. De eljott a hulyeseg es hazugsag kultusza, megvaltoztak a jatekszabalyok, mindenkit akit felre lehet vezetni felre fognak vezetni. Nem hagyman van a hangsuly, o az ogrefoldrol nem sokat zavar, de a blogot sokezren olvassak, es elhihetik, hogy Amerikaban tenyleg lehet 0-val osztani. Jottek mar sokan azzal, hogy milyen joszandeku a gyerek, de.. es innentol mar csak ismetelgetnek.
inkabb legyek paranoias es kicsinyes, mint taborlako

Dikusz 2017.02.25. 10:11:41

@kék madár: nem voltál még úgy az életben, hogy azt mondtad valamire: úgy látszik hiába beszélek, igazolom tényekkel azt, amit mondok, a másik meg se hallja, hogy inkább hagyom a fenébe? Most szintén nem konkrét emberekre/témára gondolok, hanem általánosságra (akár az én írásomra is mondhatod).
Igen, sok ezren olvassák a blogot de azt gondolom, hogy a helyes következtetést mindenki le tudja vonni így, vagy úgy. Nem hiszem, hogy bárki is egy ember hozzászólása alapján alakítja ki a véleményét.
Nincs szándékomban sokáig rágódni a témán, mindenki úgy áll hozzá ahogy akar. Az én véleményem az, hogy nem érdemes véget nem érő parttalan vitába belebonyolódni, ezért is mondom ugyanazt minden rosszindulat nélkül, amit @Főgebra: írt. :)

kék madár 2017.02.25. 10:29:44

"a helyes következtetést mindenki le tudja vonni"
ja :)

Dikusz 2017.02.25. 11:00:52

@kék madár: remélhetőleg, néha optimistának is lenni kell :))

Benikuty 2017.02.26. 21:29:28

@Dikusz: nézd meg, hogy hová jutott az ország, és a világ, mi a következménye a kussolásnak, hogy minden rá van hagyva az idiótákra. Részletezzem? Hozzák millió példát? Ugyan...felesleges, tudod miről beszélek. Az én lelkiismeretem emberünkkel kapcsolatban tiszta. Szóltam, egyszer, sokszor. A konkrét felelősség a bloggazdáé, aki hagyja szabadon "ámokfutni". Aztán nézeget, hová is lett a normális népség?
A konkrét esetről annyit, hogy amikor durva (de nem közönséges)minősítő szavakat használtam, joggal tettem, mert sokkal többet tudok róla, mint bárki is azokon a blogokon ahová járt, és most is jár. Nem trollkodni...rosszabb annál. :(

...ez a blog meg nagyon jó, vigyázzatok rá! :)

tucano 2017.02.26. 21:57:37

@Sziszandra:
Nagyon szívesen meginterjúvolnálak téged is :D, de tényleg.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása