oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2016. december 24. 06:46,  Karácsonyi történetek: három első 140 komment

2016. december 24. 06:46 Határátkelő

Karácsonyi történetek: három első

Az idei karácsonyi poszt az első jegyében született meg: arra kértelek titeket, írjátok meg, milyen volt az első, külföldön töltött karácsony, vagy ha most jön az első, akkor mit vártok tőle. Nos, három (illetve pontosabban négy) történetet adok most közre, járunk majd Kanadában, Amerikában, egy lágerben, és végül hazautazunk Magyarországra. Boldog, békés ünnepeket mindenkinek!

Immár hagyomány, és mint ilyen, természetesen nem maradhat el idén sem a karácsonyi képgaléria - szóval küldjétek a karácsonyi fotókat a hataratkeloKUKAChotmail.com címre az ország és a város megjelölésével, hadd mutassuk meg, hogyan karácsonyozunk mi, határátkelők a világ körül!

karacsony_nagy-britannia_torquay.jpg

Az első történet szerzője Christine, aki egy több mint másfél évtizeddel ezelőtti karácsonyt idéz fel.

Kanada, 2000. december 

Az első külföldön töltött karácsonyunk nagyon különleges volt. A kanadaiak ugyanis imádják a karácsonyt. Ennek köszönhetően november végén mindig van egy nagy parádé, ami a karácsonyi szezon kezdetét jelöli. Ekkor díszítik föl a házakat kívül belül egyaránt és ekkor állítják fel a karácsonyfát. 

Van valami különös meghitt hangulata ezeknek a heteknek, amit szavakkal nehéz visszaadni. A mindig friss hó eltompítja a város neszeit, betakarja és ünneplőbe öltözteti. Az utcasarkokon karácsonyfákat állítanak, a gyerekeknek van kisvasút és állat simogató (ingyenes). A bátrabbak pedig ülhetnek a Mikulás ölében is. :-)) 

Még egy polaroid képet is kaptunk ajándékba erről a nagy találkozásról. Mindez együtt valami fantasztikus hangulatot eredményez. Szívünkbe lopta magát nagyon. 

A tél amúgy is mindig gyönyörű volt rengeteg hóval, hideggel és még több napsütéssel. Kimondhatatlanul élveztem, hogy mint egy gyerek hempereghetek a hóban. A fiamról nem is beszélve. 

Az első télen leszokott a babakocsiról, mert térdig érő hóban képtelenség volt vele közlekedni. De inkább gyalogolt a mínusz 38 fokban, csak hogy mindennap lemenjünk a kisvasúthoz. Ő vasutazott, azalatt én hozzáfagytam a korláthoz, de semmi baj, jövünk holnap is... :-)) 

Különlegesség volt számomra, hogy a városban a hókotrók nem csak félretolták a havat, de teherautókon hordták ki a városból, különben nem lehetett volna tőle közlekedni, annyi volt belőle. 

Beszélni kell még a jótékonyságról is. A kanadaiak egész évben szeretnek jótékonykodni, de a karácsonyi szezonban turbófokozatra kapcsolnak. Nagy gondot fordítanak arra, hogy a legszegényebbeknek is legyen ünnepi ebéd-vacsora az asztalon és pici ajándék is jusson a fa alá. 

A rászorulók elmehetnek a lakóhely szerinti kijelölt helyre és ott részben összeállított élelmiszercsomagot kapnak, illetve a meg lévő készletekből válogathatnak, hogy mit szeretnének maguknak. 

Plusz egy külön teremben lehet a család minden egyes tagjának egy-egy ajándékot választani. Mert a boldog karácsony mindenkinek jár.” 

Karácsony egy lágerben, majd Amerikában 

Következzen P. Elliot, akinek igazán különleges ünnepekben volt része, hiszen az első külföldi karácsonyát egy lágerben töltötte. Majd utána következzen az első amerikai is. 

„Én kettőt írnék le, mert nekünk a lágerkarácsony volt az első külföldi, majd utána következett az USA. 

Az első karácsonyunk tehát még a lágerben ért bennünket. Pénzünk alig volt, de valahogy hangulatot kellett csinálni. A lágerbeli társak, főleg a családosok gyerekekkel persze jobban felkészültek, volt, aki vett fenyőfát, volt, aki kapott vagy lopott néhány ágat valahonnan, mi is a tolvajok seregébe tartoztunk, mert egy fenyőről törtünk néhány kicsi ágat. 

Otthon kerítettem egy keményfalú papírdobozt, betlehemi jászollá vágtam, ragasztottam, vágtam a tetején egy lyukat, abba egy zseblámpát dugtam, és beborítottam a kicsi fenyőágakkal az egészet. 

Varrtam rongyból kicsi bábukat, ruhákat is rá, egy Máriát és Józsefet, akik ráhajolva egy jászolra nézték a benne lévő pici újszülött Jézuskát, volt valami állat is, de nem tudok visszaemlékezni, hogy mi, azokat nem varrtam, csak kreáltam valamiből. 

Amikor bekapcsoltam a zseblámpát, a fény elárasztotta az egészet, leoltott villany mellett, csak egy szál gyertyával az asztalon rendkívül hatásos, karácsonyi hangulatot adott. 

A nap folyamán kaptunk az ünnepi ebédhez fejenként egy-egy egész panettonét, ami az olaszoknak nagyjából az volt, mint nekünk a bejgli, arra nem emlékszem, hogy kaptunk-e más ajándékot is, régen volt. 

Vettünk egy üveg bort estére, meg a hentestől borjúhús szeleteket (vitellino), és kirántottam. Ajándékot nem vettünk egymásnak (másnak sem), de igazi ünnepi hangulatunk volt. 

A második már az USA-ban volt, érkezésünk után 8 hónappal. Már volt szép, tágas lakásunk, majdnem teljesen be is volt bútorozva, volt már pénzünk i, és nagyon meg akartuk ünnepelni. Egyáltalán, kialakítani a magunk karácsonyi szokását, ami másfajta lett, mint otthon volt. 

Elmentünk fát venni karácsony előtt vagy 10 nappal, mivel itt tömörebb fákat szeretnek, és amit én a mai napig utálok, nekem az otthoni, valahai hosszú ágas, ritkább fenyők tetszenek, amit én erdei fenyőnek hívok.

Nem tudom igazán, hogy milyen fajta, amin lógnak, lebegnek a díszek, amin a legkisebb levegőáramlatra összeütősnek a szaloncukrok, olyan zizegő hangot hallatva. 

Nem találtunk, illetve egyetlen egy volt, de az akkora, hogy senki nem akarta elvinni, be se fért volna a házba, végül mégis megvettük. Volt velünk egy barát, akinek volt egy nagy furgonféléje, amire fel lehetett tuszkolni úgy, hogy a fele lelógott. 

Hazavittük, a lépcsőházban kitört a pánik, mert kiderült, hogy egeret is hoztunk vele, aki akkor pattant le róla, és fel-alá rohangált a zárt helyen, időbe került neki megmutatni, hogy merre a kijárat. 

A fa beszorult a lépcsőházba, se fel, se le, a barát nekilátott ágakat fűrészelni, még a törzséből is jócskán vágni, végre valahogy bent volt, szó szerint elfoglalta a tágas nappali felét, és nagyon furcsa látvány volt emiatt. 

Mindegy, jó fenyőillat volt, nekiláttam szaloncukrokat gyártani, mert itt nem volt. Vékony selyempapírt szabdaltam fel méretre, és a legvékonyabb alumínium fóliával pótoltam rajta az ezüstpapírt, bonbonokat vettem és azt tettem bele. 

Teleaggattam a fát, tettem rá habcsókot is, díszeket, igazán olyan volt, mint egy otthoni karácsonyfa. A postás egyszer valamiért feljött aláíratni valamit, és tátott szájjal bámulta, lehet azért, mert annyira szokatlan volt és szép, vagy azért, mert ekkora barom fa a lakásba, micsoda hülye ötlet, hehehe, nem derült ki, mert nem mondta. 

Leszavaztuk a halételeket a karácsony esti asztaltól, hortobágyi szeletet csináltam, (azóta minden évben kötelezően, a férjem kéri, hogy ki ne hagyjam), meg voltak másfajta magyar ételek. 

Sütöttem mákos begjlit is, csodaszépen mutatott az asztalon, csak nem volt szabad megkóstolni, kemény lett, mint a kő, nem is volt elég édes, rettentő rossz lett, nem is tudtuk megenni, semmi sütési gyakorlattal csináltam, mert sosem sütöttem semmit azelőtt, receptem sem volt, nem tanultam, és nem is érdekelt. 

Kuglófot is készítettem az olasz mintára, de az sem volt jó, nem lett elég édes, szalonnás volt a tésztája, vagyis nem sült át. 

Viszont volt finom bor, likőrfélék, akkor még ittunk is valamelyest, jobban mondva kezdtük végigkóstolni Amerika italkészletét, szó szerint kis gyűszűnyi adagokkal, hogy mi milyen ízű, micsoda. 

Ami viszont különlegesség volt, az az, hogy egy tálcára való érdekes, kevésbé látott csemegéket vettünk, volt a datolyától kezdve mindenféle, édességek is, amiket akkoriban otthon nem is láttunk vagy megfizetni nem tudtunk, abból csemegéztünk egész este. 

Akkorra már volt lemezjátszónk, voltak karácsonyi lemezeink, még olaszországiak is, egész este azt hallgattuk, hajnalig voltunk fent, beszélgettünk, néztük a fát, sült gesztenyét ropogtattunk, nagyon szép este volt... 

Nem emlékszem pontosan, de úgy rémlik, hogy esett a hó is, sőt, igazi hóvihar volt, de ebben nem vagyok biztos, hogy nem keverem-e a következő évvel, mert itt láttam és akkor egy karácsony estéjén életem legnagyobb és legszebb hóviharát…, valószínű, hogy esett, hiszen akkoriban olyan, hogy ne legyen hó karácsonykor, nemigen volt... 

Egy különleges hazaút 

Végül jöjjön Szandra, aki a Facebookon küldte el röviden, miért is lesz neki különleges az idei karácsony. 

„Nekem az idei karácsonyi hazaút más lesz, mint eddig, mert idén a holland párom is jön velem. Többször voltunk már együtt otthon, de ez lesz az első karácsonyunk az én családommal. 

Kíváncsi vagyok, hogy fog alakulni. A nyelvi akadályok miatt nekem kell mindig fordítani, ami elég fárasztó. A családom már tanul angolul, így remélem, gördülékenyebb lesz a kommunikáció. 

A másik különleges esemény, hogy nem csak mi jövünk Hollandiából, hanem a család másik fele is Németországból. Tíz év után először teljes lesz a család Magyarországon.” 

Sok boldogságot nem csak Szandrának és az újraegyesülő családnak, hanem nektek is, a világ minden részében! Békés karácsonyt!

HÍRMONDÓ

Egyedül külföldön karácsonykor

Egyedül lenni sosem jó (bár néha nem olyan nagy baj, és van, aki kifejezetten szereti), fokozottan igaz ez ünnepek idején. Hogyan dolgozzuk fel ezt a helyzetet?

Nagyszülők a világ körül 

Milyen a nagyik és papók élete a világ körül? Lássunk pár országot és kultúrát!

Patkányvilág Párizsban 

A nagyvárosokban mindenhol akad a rágcsálókból, de azért ami Párizsban van, az elsőre elég durvának hangzik. Másodikra is...

A moderálási alapelveket itt találod, amennyiben általad sértőnek tartott kommentet olvasol, kérlek, jelezd emailben a konkrét adatok megjelölésével.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: karácsony Olaszország Kanada Egyesült Államok

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr2712070307

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.12.24. 08:07:32

Békés Boldog Karácsonyt kívánok mindenkinek aki olvassa ezt a blogot.

adg 2016.12.24. 08:07:45

Milyen volt az elso kulfoldi karacsony?
Hát, szar. Talan ez a legjobb szo ra. :)

Elotte egy hettel koltoztunk a lakasba, azelott egy honappal erkeztunk az orszagba, es egy honapig egy teljesen bebutorozott hazunk volt. Aztan atkoltoztunk az ures lakasba, ossz butor egy franciaagy volt, meg sebteben osszevasarolt matracok aludni. Talan volt meg egy tv. Az utolso napon lett egy mufa, némi disz es ajandek. Munka meg nem volt, a koltsegvetes minimalis, szoval klassz volt. Karacsonyi hangulat nulla. Egyedul a vilag vegen, senkit nem ismertunk még, 35 fok, halkan zugnak a ventillatorok es a klimak, az ures nappaliban meg egy plasztikfa. Igazan megindito volt. :D

Aztan idovel kialakult...

Mrs. Clayton 2016.12.24. 08:43:39

Milyen erdekes hogy kinek milyen fa tetszik. En pl azert dontottem anno a muanyag fa mellett mert nem tetszett hogy a Mo-n beszerezheto rovid levelu fa egyreszt olyan ki ritkas meg ket nap utan ledobja a levelet, a hosszu levelu meg ronda nekem. Szoval eleinte egy feldiszitett seprunyel, mert az oroszok csak ilyet tudtak meg akkor gyartani, aztan kesobb egyre valosaghubb muanyag faink voltak. Angliaban az elso fam egy feher elore feldiszitett pop up fa volt, mert mas nem is fert volna be a lakasba. Aztan amikor a ferjemet megismertem kiderult, hogy neki is egy ugyanolyan faja volt, mert o sem akart nagyot tenni a nappaliba, meg akkortajt meg a motorjat diszitette inkabb fel, mint egy fat. Aztan amikor osszekoltoztunk vettunk egy masik plasztik fat, ami eleg jol nezett ki, de iden lattam egy sokkal jobbat. Viszont a ferj kozolte hogy kizart hogy 200 fontot adjunk egy mufaert, meg kulonben is tavaly vettunk ujat nem kell masik. Majd szokasahoz hiven ugy eltunt a szemem elol a boltban, hogy fel oraba tellett megtalalnom. Ekkor viszont kozolte hogy megvan a fa, amit ugye nem is akart venni. Egy gyonyoru tomott rovidlevelu amerikai fajta. Azt hiszem jovore is ilyet veszunk, mert ez igazan tetszik. Az elso par napban annyira kellemes fenyoillat volt a nappaliban, hogy rogton a regi gyerekkori karacsonyok jutottak eszembe. Raadasul jol birja a szobat, mert mar december elso hete ota all, es alig van par tulevel a szonyegen.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.12.24. 09:24:25

Sok mindent at tudok venni az angol szokásokbol de egyet nem. A karácsonyi hagyományaikat.
Kizárt dolog hogy 24.-e előtt feldíszítsem a fát.
Kizárt dolog a műfenyő.
Nálunk a karácsony az év legnagyobb, legmeghittebb CSALÁDI ünnepe ami KIZÁRÓLAG a magyar kulturális hagyományok szerint történhet.

Mrs. Clayton 2016.12.24. 09:35:29

@diggerdriver: rosszul tudod, az eredeti hagyomany itt is az h fat 24-ere diszitenek, az hogy ujabban divat gyakorlatilag az advent elso napjara feldisziteni az angolok kozt is vitas, pl facebookon cinkeli egyik tabor a masikat, es olyan hagyomany sincs hogy muanyag fa kell karacsonyra, sot rengeteg elo fat adnak el

Mrs. Clayton 2016.12.24. 09:39:54

@Mrs. Clayton: elteres leginkabb abban van, hogy mit esznek karacsonyra illetve, hogy ajandekot nem a jezuska hozza hanem a telapo es azt a gyerekek reggel bontjak ki, mig a magyarok este, illetve itt nem ment ki a kepeslapkuldes a divatbol, mig ez Magyarorszagon egyre apado piac

sellőlány 2016.12.24. 09:46:00

P. Elliott, megint megnevettettél, jó hangulatokat idéztél, köszi Neked! Éppen 10 éve volt nekünk is az első, itthoni 3 családos külföldi-magyar karácsonyunk, hollandokkal, angolokkal. A három anyukát egy szobában szállásoltuk el (béreltünk egy házat vidéken), esténként úgy röhigcséltek ott együtt, mint a tinédzserek. :-) Napközben kirándultunk, este begyújtottuk a kályhát és akkor először műfenyőnk volt. Körbe ültük, ettünk-ittunk, sztorizgattunk, mindenki mesélt valamit az otthoni karácsonyokról. Nagyon szuper volt.
@Mrs. Clayton: A fenti karácsony óta aztán nekünk is műfenyőnk lett itthon, mi is próbáltuk megtalálni a legtermészetesebbet. Sikerült is, jó dús, arányos fenyő, kicsit zavart is, hogy túl tökéletes, így nekiestem egy ollóval és kissé szabálytalanra nyírtam, ágakat vágtam le róla. Akárki jön csak ámuldozik, ránézésre nem is hiszi, hogy műfenyő, csak amikor megtapogatja. :-) (fenyőillatot pár friss ág tűleveinek a felaprításával csinálok)

sellőlány 2016.12.24. 09:54:47

@adg: Jesszus, ez tényleg idilli lehetett. Amolyan kivert kutya érzés. :+) Nekünk Vietnámban volt vmi hasonló egy utazás alatt és még igazán meleg se volt (21 fok), esett is aznap, a recepción hipphipphurrá karácsonyi zene szólt, a vietnámi recepciósok mikulás sapkát viseltek, és minden szobába betettek valami gejl műkrémes tortát, én meg az ágyban fetrengtem egy vesegörcs miatt.

kisrumpf · www.kisrumpf.blogspot.com 2016.12.24. 10:01:57

@diggerdriver: haha Digger, én engedtem a nyomásnak, már csütörtökön felkerültek a fények/dekor a lakásban, mondanom sem kell, utolsóként a telepen :-) Fa nincs, nem fér el, élvezem helyette a többi látványát a nappali ablakán kinézve. Sok a szép, magas fa.

Boldog Karácsonyt mindenkinek, s (főleg) békés új évet. Jó volt ezeket a visszaemlékezéseket olvasni. Nekem egyik kedvenc karácsonyom egy bébiszittyóként töltött ünnep volt, az első találkozásom az angolszász karácsonyozással. Azóta is keverem a szokásokat a saját ünnepünkön, de fát felállítani előbb nem fogom.

adg 2016.12.24. 10:18:40

@sellőlány: Haha, azt hiszem te nyertel. :)

Taxomükke (UK) 2016.12.24. 10:23:48

Boldog Karácsonyt mindnyájatoknak!

Golf2 2016.12.24. 10:36:09

Boldog karácsonyt kívánok!

Csodabogár 2016.12.24. 11:02:28

Diggerel tartok. Ha karácsony, akkor 24.-én fa díszités majd ajándékbontás, vacsora és nálunk mindig játék volt a felnőttekkel. Jézuska mindig hozott valami új társasjátékot. Fa január 6.-án le lett szedve. Utána meg lehetett enni a szaloncukrot és egyéb jóságot ami a fán volt.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2016.12.24. 11:22:16

Békés, boldog karácsonyt kívánunk mi is Albániából!

Jani haverja és VPBA

Der echte Weihnachtsmann 2016.12.24. 11:34:19

Kellemes karacsonyi ünnepeket kivanok mindenkinek.

Shaktee 2016.12.24. 11:41:07

Gyerekek jobban élvezik a hosszú, hosszított ünnepet, korai fával, szantával, s csak a Ő örömük számit.
Na persze az üzletek is jobban járnak így.

Boldog Karácsonyt mindenkinek.

P.Elliot 2016.12.24. 11:47:04

@sellőlány: Boldog karacsonyt mindenkinek...
Nekunk azota van fufenyonk amiota a 7 eves gyerekem kikovetelte hogy az legyen mert hogy megolnek egy fat az unnep miatt, erre a kovetkeztetesre jutott es szo nelkul vettem mufat mert hiaba arra tenyesztik, kicsit en is erzem hogy ugy van, nekem mindig az Andersen mese jut eszembe rola.
Az elso mufa volt a legelethubb akkor meg adtak ra hogy olyat csinaljanak ami tokeletes, nem is hitte el senki csak hosszas tapogatas utan hogy nem igazi. Vagy 25 evig szolgalt, kezdett hullani, vettunk masikat de ez is annyira a szivunkhoz nott hogy kicsit megnyirtam a kopott reszeket es attettem az ebedlobe a sarokba, a regit a lanyom gyerekkori diszeivel diszitem, az uj meg megy a nappaliba ami szinten nagyon igazi kepu. A fenyoillat nekem fenyo ronkokbol szokot allni mit a fenyoarustol szoktam elkerni nehany darabot es leteszek neki erte egy kis borravalot vagy kis fenyoagat hozok a parkbol.
En azert vagyok nagy hive a fa elobb feldiszitesenek mert itt egy nap a karacsony, na meg az este, hat ez remuletesen gyorsan eltelik, nem is erzem hogy karacsony van olyan rovid, en bizony december 1 utan amikor van ra idom elkezdem a dekoralast, fadiszitest, attol a hangulat nem megy el, sot!
Ja, es meg karacsonyi zene mellett sutom a sutit, keszulodok. Karacsony estere, napjara ott vannak a hagyomanyos zeneink amit csak akkor hallgatunk.

P.Elliot 2016.12.24. 11:50:38

Rosszul irtam, nem fufenyo hanem mufenyo. Meg kave elott vagyok es meg nem tanacsos lemenni a konyhaba erte mert a macskak azonnal verik az ajtot hogy reggelit kernek holott meg tul koran van, alszik a haz.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.12.24. 11:50:48

@Csodabogár:
Bizony ez a rendes ügymenet:)))))))))))
A szaloncukorral az a helyzet hogy azt kienni a papírból és utána eredeti állapotába visszaállítani a csomagolást igazi művészet volt.
Meg ahogy óvatosan végigtapogattuk melyikben van még és melyik üres.
Az ilyenek a karácsony elmaradhatatlan játékai.

P.Elliot 2016.12.24. 11:54:51

@Mrs. Clayton: Igen, erdekes hogy mindenkinek mas fajta fenyo tetszik de arra latod nem emlekszek hogy otthon rovid leveluek voltak a fak, arra emlekszem hogy hosszu, ritkasabb agak, volt kozottuk ter, ilyet itt csak erdoben lattam, arulni nem, valoszinu hogy meg sem vennek csak en...

P.Elliot 2016.12.24. 11:58:02

@diggerdriver: Az en nagybatyam krumplibol vagott ki a kievett helyere azonos formaju valamit es lezabalta a fat a nagymamanal amin mi gyerekek nagyon sokat nevettunk mert trefas ember volt, a nagymama meg majd megpukkadt a meregtol mert azt szerette volna bevezetni hogy csak hatodikan szedjek le a fat es szepen szetosszak a rajtalevot a gyerekek kozott.

P.Elliot 2016.12.24. 12:05:14

sellőlány " A három anyukát egy szobában szállásoltuk el (béreltünk egy házat vidéken), esténként úgy röhigcséltek ott együtt, mint a tinédzserek. :-"
Minden korosztaly igy viselkedik ilyen sziuacioban ha van humorerzeke es meg fiatalos elet benne...., foleg ha nem ok rohangaltak a karacsony szevezessel.

Pernilla 2016.12.24. 12:08:54

@diggerdriver: @P.Elliot: mi parfadugót tettünk mindig a szaloncukor helyére :)))

kisrumpf · www.kisrumpf.blogspot.com 2016.12.24. 12:12:04

@diggerdriver: ó, azok a gondosan formázott, üres szaloncukrok... mesterei voltunk! S amikor az embernek csak elég volt egy nagyot fújnia a fa felé, s tudta, hol keresgéljen ;-) s a lelkes "ki találja meg az utolsót" játék a fa feldarabolása előtt... nem is tudják az írek, mit veszítenek azzal, hogy nincs ilyen multifunkciós díszítés a fán!

kisrumpf · www.kisrumpf.blogspot.com 2016.12.24. 12:17:48

@P.Elliot: nálunk galéria volt gyerekkoromban, azon laktam én, öcsém pedig alul. S az volt a szabály, hogy amit elértem a galériáról, az volt az enyém, öcsém lent garázdálkodhatott a szaloncukrok között. A 4.20-as belmagasságnál ez elég nagy fát és sok szaloncukrot jelentett, ugye... csak aztán leesett, hogy öcsém jár jól, mert lent szélesebb a fa = több cukor. Olyan háborúk folytak a szeretet ünnepén, hogy ihaj, pl. mikor a sötétben a galéria lépcsőjéről az ő területén keresgéltem, s lebuktatott a papírzörgés... apám nem győzött fegyelmezni minket...

P.Elliot 2016.12.24. 12:33:03

@kisrumpf: Manapsag mar nem olyan nagy kincs nehany szaloncukor, sok az edesseg a hetkoznapokon is.
Nalunk is szemenkent folyt a leszedegetes de csak szuloi engedellyel amit meg is kaptunk mindig az elso ket nap utan, utana rohamosan fogytak a cukrok. A kedvencem a csokis es a puncsos volt, na meg a citromos, most is megennem azt az egyszeru 22 forintos szaloncukrot, sot a szememben meg ma is az a szaloncukor nem a mostani csokolades bevonatuak. Kivulrol meg plane nem erik el kinezetben.

kisrumpf · www.kisrumpf.blogspot.com 2016.12.24. 12:49:56

@P.Elliot: Mindenevők voltunk, de a zselés nem volt soha nyerő... valahogy most ki is kopott az életünkből, pedig lenne honnan beszerezni. De elég degeszek vagyunk enélkül is.

Egyszer megkértek, meséljek a magyar karácsonyi szokásokról egy csapat ír nőnek (Irish Countrywomen' Association helyi csoportja, haha). A magyar bolt segítségével felkészültem alaposan, minden volt, beigli, szaloncukor, Mikuláscsomag is mutatóba, virgács, mézeskalács, stb. A diós beigli pillanatok alatt elfogyott, a mákossal szemben óvatosak voltak, de abból is csak pár szeletet hagytak meg, a szaloncukornak volt a legnagyobb sikere. Még a bolt címét is elkérték páran. Ugyan nem voltak kibékülve azzal, hogy ehető dolog kerüljön a fára, de tetszettek nekik a szaloncukrok, mert hogy olyan "pretty" a csomagolás :-) s jól mutatnának az asztalon.

kisrumpf · www.kisrumpf.blogspot.com 2016.12.24. 12:54:10

@kisrumpf: helyesbítek, a mákos fogyott jobban.

tanato 2016.12.24. 13:08:00

Mindenkinek Kellemes Karácsonyt kívánok!

macamuca [IHUN] 2016.12.24. 13:24:32

@diggerdriver:
Azokat az említett "magyar" hagyományok karácsony kapcsán (fadíszítés) az 1890-es évek végén hozta be az országba Brunszvik Teréz... És az 1900-as évek elejétől kezdett terjedni. "Általánossá" a 2. vh. után vált.
:)

Csodabogár 2016.12.24. 13:35:38

@macamuca [IHUN]: Ez így igaz, de a mi életünkben már magától értetődő volt mindig.
Háboru alatt otthon készült a szaloncukor. A selyempapirt ollóval rojtoztuk a staniolt meg gondosan eltettük mindig, ujrafelhasználás céljából..

sellőlány 2016.12.24. 13:36:07

@P.Elliot: Nekünk szerencsére van vidéken két óriasfenyőnk, többnyire azokról nyesek ág aljakat az "illathoz". Az igazi fenyőt én gyerekkoromban is sajnáltam, de az elhagyása valahogy egybeesett apám halálával. Nálunk ő testesítette meg az tradicionális vonalat, aki csakis 24-én volt hajlandó megvenni a fenyőt (és csakis rövid levelűt, alkudozás a már rámoló árusokkal, egyszer már csak egy félodalast tudott így megszerezni, így neki lett tolva nyomi oldal a falnak és a szép nézett előre). Ahogy a ponytot is, mert egyszer megvette egy nappal korábban és éjjel kiugrott a kádból, a vergődése meg felverte a családot és én állítólag küszöbről bámulva zokogtam. Igazi idegbajos hajsza volt a 24-e így, másnaptól meg családlátogatás, 25-én a pesti ág, 26-án a vidéki. Alig vártuk, hogy vége legyen ennek a rohanásban, és 27-től lehetett pihenni. :-) A hollandok ezzel ellentétben már december elején feldíszítik a fát, a 24-e nem ünnep, de van éjféli mise, aztán másnap délelőtt összejön a család egy többórás brunch-ra. Mi is december első felében díszítünk, karácsonyig szépen felszívjuk magunkat az élménnyel, mert többnyire vagy elutazunk Karácsonyra, vagy azután, így nem veszítünk semmit a hangulatból (ahogy ti is csináljátok). A fa látványa, fényei különleges hangulatot adnak a lakásnak, nekünk. (Remélem, a fazon macskáitok is kapnak némi ünnepi finomságot.)
@kisrumpf: Ejha 4,20, ezt aztán nevezem. Mi sosem tudtunk elszakadni a 2,70 körüli belmagasságoktól, mindig is odavoltam az osztalytársnőmék belvárosi lakásától, ahol hasonlóan volt belmagasság és mindig óriási fáik voltak. :-) A szaloncukrot a mi külföldi családjaink is megszerették, rendelik is minden évben, ha megyünk. De mi nem tesszük a fára, hanem egy 3 emeletes állványra kipakulunk mindenfélét, szaloncukor, habcsókot, puszedlit, mézeskalácsot, kandírozott édességet. Ezt lehet megélni, amíg a készlet tart. :-D
Na, de itthon beindult a kajaüzem... Ha nem jelentkeznék már, mindenkinek Nagyon boldog ünnepeket kívánok!

NorthPier 2016.12.24. 13:55:11

Kellemes karácsonyi ünnepeket kívánok mindenkinek!

P.Elliot 2016.12.24. 14:06:05

@kisrumpf: Nalunk nem megy a makos amerikai korokben igazan csak a dios. A makot szinte kizarolag a peksutemenyekre hintik csak, disznek meg kicsit mas lesz az ize.
A szaloncukrot mindenki erdekesnek tartja es regen finomnak, mar nem az, egyre megy lejjebb a minosege, lehet jovore megprobalok megint csinalni de csak olyan regi gyerekkorbelit.

SzZoole 2016.12.24. 14:12:45

Na akkor,Karacsonyt mindenkinek,hogy kinek mennyire boldog az dontse el maga.

P.Elliot 2016.12.24. 14:29:50

@sellőlány: A macskaim kulonleges draga konzervkajakat fognak kapni nehanyat ajandekba, ha nem eszik meg akkor agyonutom oket mert sokszor volt ra pelda hogy a dragara azt mondtak hogy undorito, szemre, szagra, egyem meg en.
Valami catnipses cuccal kitomott egeret vett a lanyom, volt egy macskank akit hasonloval temettunk el mert annyira szerette hogy napi szinten cipelte, pofozta, orizte masok elol, vele maradt halalaban is. Meg egy hajgumimmal mert azt is hasomloan elte meg, annak meg beszelt is.
Igen, otthon emlekszem a csaladi hajszara hogy mi ment ott 24-en, onallo haztartasom meg nem volt csak kulso segito es szemlelo voltam. Bolondokhaza mert a halat es egyebeket is akkor, aznap reggel vettek meg, fat diszitettek, foztek, ido hianyaban meg akkor is takaritottak meg a fenyo felallitasa utan tuleveleket soprgettek, neha vegig a lepcsohazon, le az utcara, akkor a fenyo nem ment bele a talpba, faragni, elhangzott neha a sogorom szajabol Istennel kapcsolatos de igazan nem dicsero kifejezesek is ha nem tudta megcsinalni. Jol szervezve valoban meg lehet csinalni a karacsony estet kellemesen de ha akkor delutan jossz haza a munkabol, a gyereket meg fel kell venni az ovibol, bolcsodebol es le is kotni akkor hogy ne legyen utban azert azt megneznem hogy hogy lehet megcsinalni nyugtalansag nelkul.
Masnap csak akkor volt ugralas ha vendeg jott, mindamellett jo karacsony estek voltak legfeljebb a haziasszony alig elt mar.
Itt nem olyan nagy ez az unnep majd a holnapi lesz az de nekunk maradt ez, a lanyomat, most mar a vejemet is ugy allitottam ra hogy nekunk ez az igazi nagy es ajandekot is ma este bontunk nem holnap reggel.
Ok igazabol tarthatnak az itteni szokas szerint de nem, igy akarjak ok is, ez a csaladi, holnap reggel is lesz bontas a vejem hazanal mert ott ugy szokas tehat nem maradnak le semmirol.
Nekem egeszen nyugi ez a nap igy, a csalad meg alszik, negyed 9, en itt netezek mert igazabol alig van tennivalom, a pulykat 12-kor teszem a sutobe, 4 ora korul raerek a koriteseket es a hortobagyi szeletet megcsinalni, megteriteni az asztalt, minden a helyen van, kikeszitve az Elvis cd, a megnezendo film, nem sok dolgom akad. Sajnos eso esik kinnt a ho helyett es langyos az ido...

SzZoole 2016.12.24. 14:45:52

Rotyog a liba,kar,hogy a szagat nem tudom at adni :)

kepkezelo.com/images/cfwexz55a93kj84edq6k.jpeg

P.Elliot 2016.12.24. 14:48:47

@Zoole[uk]: Hiszed vagy nem, megcsapta az orromat a kepzeletbeli illat.
Ez igen! Jovore lehet hogy veszek en is es ujra megprobalom.

SzZoole 2016.12.24. 14:53:18

@P.Elliot: latod alatta a sok zsirt,az mind a libabol sult ki,szintiszta libazsir:))
A liba utan az lesz a dessert,kenyerel fogjuk kimartogatni:)))

sellőlány 2016.12.24. 15:07:52

Bejgli torta gigarepedéssel, konyharuha háttéren. :-)
kepkezelo.com/images/akwcrqoo1asdhch32yuc.jpg

skye8 2016.12.24. 15:24:32

Kellemes unnepeket kivanok mindenkinek.

Csodabogár 2016.12.24. 15:49:36

Kellemes ünnepeket, vacsorához jó étvágyat kívánok mindenkinek!

Herr Géza 2016.12.24. 16:41:20

Boldogságos fagyújtást kívánok mindenkinek!

Azért a poroltó legyen kéznél....

Herr Géza 2016.12.24. 16:44:07

@montroyal ( CAN qc): Hogy szakadna rád a........hó. :))))) Minden amerikás/kanadás filmben mindig hull a pelyhes fehér hó 24.-én. Hogy csináljátok?

Nálunk fosszürke az ég tegnap óta, fúj a szél és esik az eső ippeg fagypont fölött.....

FEHÉR karácsonyt akarok! Pont.

2016.12.24. 16:44:34

Imádtam az első külföldi karácsonyomat! Tökre olyan volt mint minden egyes másik nap az évben. Végre nem kellett boldog családot játszani, végre, nem kellett színlelnem, hogy tkp. szeretem én a mostohaapámat ... végre tökéletesen egyedül lehettem!
És ez így van azóta is. Most is tökéletesen egyedül vagyok, és ez rohadt jó! :D

2016.12.24. 16:49:59

@Herr Géza: Meg ahelyi tűzoltók telszáma ;))))

2016.12.24. 16:53:24

@Zoole[uk]: Aranyos, pont olyan a fenyőfatalpatok, mint anno nekünk volt otthon-otthon .. csak sötétzöldben ... ;)

33621 2016.12.24. 17:17:38

Kellemes Karácsonyt mindenkinek! Este 19 órára megyek dolgozni.
Így jártam!

SzZoole 2016.12.24. 17:19:35

@33621: akkor ez muszakban,az alap fizetes plusz 200%?

2016.12.24. 17:21:33

@Zoole[uk]: Hm, hát a képen sötétszürke .... talán állíthatnál a fehérfényen a gépeden, vagy egyéb szűrőkön ;))))

montroyal ( CAN qc) 2016.12.24. 17:54:29

@Herr Géza: itt van ho .. johetsz van eleg holapat Neked is jut ...

SzZoole 2016.12.24. 17:59:45

@Pink Petsch: mi a makkomon allitsak???
Egyszeru telefonnal keszitem a kepet

montroyal ( CAN qc) 2016.12.24. 18:00:30

@Zoole[uk]: szép szép de hol van a farol a szaloncukor olyan amit gyerekkorunkban kiloptunk a csomagolasbol .:-)

jo.. nekem is csak az asztalon van egy talban ...

www.kepmegoszto.com/201612241759/585ea98184b8e-15232097_1222594687822190_4960081224773909423_n.html

SzZoole 2016.12.24. 18:04:22

@montroyal ( CAN qc): Zolibatyo,mi mar otthon sem tettunk a fara cukrot,csak mint Ti,az asztalon egy talban:)

2016.12.24. 18:24:47

@Zoole[uk]: A makkodon azért ne ... a b. nejed nem örülne neki :) Puszilom, meg kellemes együttlétet vele és a csimotákkal. :D
Pofás az ünnepi asztalotok :D

montroyal ( CAN qc) 2016.12.24. 19:12:20

@rebel rebel: igen ez nalunk lett felvéve .. de én a téli sportok kozul csak a holapatolast uzom ..

SzZoole 2016.12.24. 19:22:52

@Pink Petsch: atadom:)
Basszus 8 honapos terhesre ettem magam.....

SzZoole 2016.12.24. 20:30:48

@Pink Petsch: nincs kint a 18-as karika:))

Na az ajendekosztas is megvolt,mindenki meg van elegedve:)))

33621 2016.12.24. 20:37:17

@33621: Dupla pénz de csak éjféltől reggel 7-ig, mert 25-ike a fizetett ünnep, a mai nap nem.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2016.12.24. 21:26:56

Boldog karácsonyt kívánok mindenkinek.
Nálunk idén a kari q korán elkezdődött, már dec 12 körül felnyomtuk a fát, mert aztán két napra rá hoppá fel volt a repülőre, hisz idén megint itthon vagyunk.Vagy otthon, már a franc se tudja.Szóval muszály volt korán előszedni
mert dec 28.-án érünk vissza, akkor már azért eléggé gyászos lett volna.
Műfenyő van nekünk is, egészen sajnálatos okok miatt, eddig valahogy nem találtam olyan élő fát, aminek jó illata lett volna.Volt amelyiknek volt valami, de nem túl kellemes, a legtöbbnek meg semmilyen...Vagy csak nekem kezd elmenni a szaglásom... :D
Ráadásul a svédeknél nincs ez, mint pl. Pesten, hogy minden utcasarkon árulnak fát,Néhány helyen van csak általában,
hipermarketeknél, itt-ott, oszt annyi.De ha találnék végre jó illatút, akkor vennék igazi fát.
Vagy a legjobb volna ilyen dézsás-cserepes ültetett fenyő.Csak azt meg szokatni kell, ha sokat van kint télen, akkor nem lehet csak úgy hipphopp, behozni...Vagy eleve kint a balkonon feldíszíteni...:-)
Ha meg törni akarnék pár gallyat az illat kedvéért csak úgy, valami random erdőből, hát bajban lennék.Itt nagyon sok fa olyan, hogy az első 8-10 méteren tök kopasz, és csak fölötte vannak ágak.Tűzoltólétrás ismerősom meg nincs egy sem...

Szaloncukorpapír kifosztás utáni visszacsomagolása, jaaaaaj az nálunk is családi sport volt gyerekkoromban, kegyetlen tud lenni...
:D
ennek az advanced változata, mikor a táblás csokit is sikerül visszacsomagolni, mintha originál volna, aztán közben meg jó ha az utolsó sor benne van...
Így felnőttkorban meg inkább fel sem tesszük a szaloncukrot a fára, minek, mikor úgyis arra vetődik mindenki.Haha, leszedésig maradjon fenn, persze, már a harmadik nap se lenne rajta egy se, nem hogy január 6-ig... :D

Kanadai tél: hát jah, nekem akkor ott kéne élnem, bökje meg...Fent a sarkkörnél abban a 2 évben f@$za telek voltak, télleg félméter-méter havakkal, 6 havas hónappal, két hónapnyi minusz 25-35 fokokkal, hogy a hüttőgépbe(sicc) kellett járni melegedni...Na, Stoki mellett ebből kb. lófasse sincsen, hiába volt novemberben 110 éves rekord-hómennyiség (1 nap alatt esett 30-40 centi), pár nap alatt elolvadt az egész.Én naiv, aszittem kitart karácsonyig.
Épp most néztem "haza", odakint +5-6 fokok vannak, röhej az egész.Mediterrán Svédország, fhaxom...Azt már mexoktam, hogy Magyarország gyakorlatilag hómentes, de hogy Stoki környéke is az legyen, az azért erősen szégyenteljes...
:-(((((
Bár idehaza is jövő 7 elejére ilyen 12 fokokat mondtak, lehet, rövidgatyában megyek a talállkozóra... :D
Másnap meg megint co fel a repülőre, a szilvi meg az újév már kint lesz ünnepelve.Talán januárban meg felutazunk a sarkkörhöz, hátha ott még mindig van rendes, tisztességes tél.Hátha lesz ralliverseny is (én csak a havasat szeretem, a nyári szilikózist inkább kihagyom) meg zöld fény is előfordulhat.

Bocs a hosszért, már majdnem poszt lett belőle... :D

2016.12.24. 21:46:41

@geegee: Beléd is! :D
Te, azért a műfenyőnél minden jobb, még egy cserépnyi mikulásvirág is ... mondom én, aki évek óta még egy ágat sem ... de ha már ti karácsonyoztok, akkor azét legalább egy tuját vagy hasonlót ...
Huhh, a hó! Kifejezettem élvezem, hogy legfeljebb csak dért látok hajnalonta, immár úgy 3 éve! Mire oda jutok korban, hogy a hamu is mamu lesz, addigra remélem a hortobágyi kaktuszok beterítik Budapestet is, és olajbogyó fák, oleanderek meg narancsligetek lesznek :DDD
Kellemeset nektek is! :)

2016.12.24. 21:47:51

@Zoole[uk]: Nen nyugszol, mi? ;)))
Hm, te mit kaptál?

SzZoole 2016.12.24. 21:53:15

@Pink Petsch: ja,kb ez a mufenyo olyan mint a dildo....
Tudod mi a hasonlosag a szoja es a dildo kozt?
Mindaketto húspótló:)))

SzZoole 2016.12.24. 21:54:38

@Pink Petsch: szep,hasznos es vicces dolgokat:)))

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2016.12.24. 21:56:37

Tessék, még egy kiváló példa a földből kirángatott, csilliárd dolláros autóromokra, álá Pappito-poszt egy pár napja:

www.automotor.hu/hirek/ovatos-becsles-szerint-142-millio-ft-ot-er-a-negyven-eve-az-erdoben-letamasztott-aston-martin/

Nekem továbbra sem fér a fejembe, hogy hogy a vérbe hagynak szerte széjjel ilyen értékeket

jojó78. 2016.12.24. 22:00:45

@Zoole[uk]: Jól néz ki az a terülj-terülj asztal :)))
Boldog Karácsonyt Kívánunk nektek!!

jojó78. 2016.12.24. 22:01:17

Boldog Karácsonyt mindenkinek!!!

jojó78. 2016.12.24. 22:03:19

@diggerdriver: Boldog Karácsonyt Kívánunk nektek!

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2016.12.24. 22:06:39

@Pink Petsch: Hahoncs.Ááá, azért nem minden jobb a műfenyőnél...Nem kell utána takarítani, meg kidobni se kell , meg nem gyantázza össze a szőnyeget...Itt nem lehet azt, hogy csak úgy kibaxom a kórót januárban a tizedikről, oszt hali... :D. Bár fent északon egyszer volt, hogy leengedtem az első emeletről, bele a méter hóba.Bele is fagyott gyönyörűen, még a színe is zöld volt.Májusban, mikor elolvadt a hó, akkor persze kidőlt, el kellett vigyem valahová leadni.De addig ott állt úgy, mintha igazi, élő fa lett volna, ami egy éjszaka kinőtt 1,30 magasra... :D
Cserépkályha sincs, mint Óbudán a szülői házban, szóval az se játszik )

Én már Stokiban is láttam pálmafát (jó, oké, dézsás volt...), de nem fog szerintem a mamuig kelleni várni...Én azért nem örülök neki annyira, de ettől még neked tecchet...
:D
Jössz a talira?Ha jól tudom, tavaly voltál.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2016.12.24. 22:08:31

@Zoole[uk]: A rohadék szója meg még fosat is...Szójanővérkének...
:D

SzZoole 2016.12.24. 22:12:49

@jojó78.: Koszonjuk Jozsika es hasonlot nektek:)))

SzZoole 2016.12.24. 22:14:27

@geegee: Szójanővérkének....
M van geegee,rotyra ittad magad es osszefostad magad:)))
Vicc volt.

2016.12.24. 22:14:31

@geegee: A műanyag engem zsigerből taszít ... nemcsak fenyőben ;)))
Hm, a Hortobágyon legalább már 15 éve megejentek egyes kaktuszfajták (legalábbis én akkor haloottam róla először, de valszeg nem akkor jelentek meg ....)
Én örülök neki, ugyanis a mediterrán-szerű éghajlat mindig is jobban bejött, mnt az északi ;) Persze, a 30 fokos nyarak nem hiányoznak, de a -10 fokos telek sem ....
Nem, én még soha nem voltam talin. Idén gondoltom rá, csak megtudtam, hova szervezte "digger". Turista-csapda, átbaszós helyre meg nem megyek! Ezt bukta részemről .....

Herr Géza 2016.12.24. 22:43:30

@Pink Petsch: Látom, ma "Önök kérték" megy a kontódra, hadd járuljak én is hozzá egy örökbecsű germán nótával:
youtu.be/qdtLCfEcPL4
Viel Spaß! :)

2016.12.24. 22:50:25

@Herr Géza: Khm, mindkettő hányadék ... aber velen dank :PPP

Csodabogár 2016.12.24. 22:51:48

@rebel rebel: Szerintem a felnőttek élvezik igazán. Azt az öröm teli izgalmat, mikor 24.-én a valamilyen programból haza értünk és vártuk, hogy csengessen a Jézuska, soha nem fogom elfelejteni. Ezt ma már a 6 hétre nyujtott karácsonnyal a gyerekek soha nem fogják megismerni, kár. Szerintem!

Herr Géza 2016.12.24. 23:04:22

@Herr Géza: Marmint milyen "mindkettő"?

2016.12.24. 23:06:42

@Herr Géza: Amit Zoli linkelt, meg amit te is ...

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2016.12.24. 23:10:05

A norvég takkerek kórusban röhögnek a dán takkerekkel együtt a német mérnökökön.De az atóhatóságuk sem ma jött a falvédőről.Mondhatnók, ügyes!

index.hu/tudomany/til/2016/12/24/norvegiaban_decemberben_csak_fele_adot_fizet_mindenki_hogy_legyen_penz_ajandekra/

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2016.12.24. 23:16:19

@Zoole[uk]: Az a baj, hogy nem is kell magam rongyra igyam...És ez viszont nem volt vicc.

@Pink Petsch: Na, akkor ez nem semmi.Mármint a magyar őshonos kaktuszok.

Akkor valakivel tévesztelek.Az átbaszós helyeket én se szeretem, ha ez ilyen, akkor majd igyexem figyelni, kösz.

SzZoole 2016.12.24. 23:21:05

@Pink Petsch: amit elsonek linkeltem az is hanyadek?

2016.12.24. 23:22:03

@Herr Géza: Nem bírom a gagyit ...

@geegee: Örülök, hogy tudtam újat mondani ;).
Hm, hát felülárazott turista-csapda ...

2016.12.24. 23:25:29

@Zoole[uk]: Az sima Rammstein, passt ... De miből gondoltad, hogy a David Guetta-féle majmokat bármire is értékelem? Slayeren meg Motörheaden nőttem fel, baszod, erre belinkelsz nekem egy ilyen izét :PPP

Herr Géza 2016.12.24. 23:28:00

@Pink Petsch: Gagyi? Magácska nincs észnél... Ha a stílus nem oké, az rendben, de P.Fox bagyon nem a gagyivilág... Figyelsz a szövegre is?

SzZoole 2016.12.24. 23:30:43

@Pink Petsch: izlesek es pofonok,nem vagyunk egyformak:)
En meghalgatom ezt is meg azt is,nincs igazan kedvenc:))

2016.12.24. 23:34:30

@Herr Géza: Nem, mert a stílus maga gagyi ... nem érdekel mit mond, mert ahogy mondja már nem nekem szól.

@Zoole[uk]: Hát nem ... hard rock és metál ...

Herr Géza 2016.12.24. 23:35:42

@Herr Géza: Na meg gagyit tud tolni a Rammstein is. Pl. pont az America, amit tegnap linkeltél, sztem. a Rammsteintől kb. a hakni kategóriába tartozik...
Mellesleg en meg Deep Purple-Zeppelin-Rainbow-Kiss-AC/DC vonalon nőttem fel (a gimis tombolós időszakban), de hallgattam akkor is sok tök más stílusú zenét is.

SzZoole 2016.12.24. 23:36:37

@Pink Petsch: te a kemeny zenet szereted,en mindenevo vagyok,remelem ezert nem fogsz utalni:)))

Herr Géza 2016.12.24. 23:39:25

@Pink Petsch: " hard rock és metál ..." Ja várjál, elfelejtettem, hogy a héten mültál 18, akkor óké.... :))))))

2016.12.24. 23:45:00

@Zoole[uk]: De, nem közösködünk a depeches patkányokkal! :DDD
@Herr Géza: Na ládd ... még jó, hogy eszedbe juttattam :DDD

2016.12.24. 23:46:00

@Herr Géza: Ja, tud hakni és hatásvadász lenni, de legalább a stílus nem gáz :DDD

SzZoole 2016.12.24. 23:47:02

@Pink Petsch: ah,tul fiatal vagy......:)))

2016.12.24. 23:50:36

@Zoole[uk]: Igenis, nagyapó ;))))

SzZoole 2016.12.24. 23:52:13

@Pink Petsch: milyen nagyapo,az Gelyza:)))

SzZoole 2016.12.24. 23:55:59

@Pink Petsch: mirol beszelsz,6 multam augusztusban:)))

SzZoole 2016.12.25. 00:10:08

@Pink Petsch: tenyleg,nem vicc.
Ket szuletesnapom van.

2016.12.25. 00:34:37

@Zoole[uk]: Igen ... említetted, szívem. :)
De én az elsőre gondoltam :PPP

SzZoole 2016.12.25. 00:36:25

@Pink Petsch: 42 voltam augusztusban:))

2016.12.25. 00:45:52

@Zoole[uk]: Aki mondja másnak ... :)))

blackhairlady 2016.12.25. 03:25:50

Koszi a torteneteket, nagyon erdekesek voltak.
Azthiszem a - harmincakarhany fokban en hoemberre fagytam volna:D

En megorulok Karacsonykor, diszitek, sutok, fozok, amerikai es magyar hagyomany szerint is, egyszeruen nem tudok betelni ezzel az unneppel, szerintem a csaladom idegeire megyek ezzel, de bekesen turik a dilijeimet es diszitenek, eszik a ket tonna kajamat es a sutiket onfelaldozoan:)

blackhairlady 2016.12.25. 03:26:55

@blackhairlady: Ja, es van mufenyonk is es igazi is.

blackhairlady 2016.12.25. 03:32:36

@P.Elliot: Nekem meg az a regi bevonatlan feher szinu volt a kedvencem :)

blackhairlady 2016.12.25. 03:41:28

@Herr Géza: Nalunk +22 fok volt ma, poloban, flip-flopban mentem a boltba , igazan Karacsonyias a hangulat:)

blackhairlady 2016.12.25. 03:42:59

@Zoole[uk]: De szepen tud a Jezuska csomagolni:) A mienk mindig olyan mintha egy 3 eves csomagolta volna :D

blackhairlady 2016.12.25. 03:44:11

@33621: Boldog Karacsonyt neked is, udv a felesegednek is:)

blackhairlady 2016.12.25. 03:46:11

@Zoole[uk]: Ez igen, nagyon guszta minden :)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2016.12.25. 04:28:14

@blackhairlady: "de bekesen turik a dilijeimet es diszitenek, eszik a ket tonna kajamat es a sutiket onfelaldozoan:)"

Jajj, hát, de sz@r lehet nekik, én is valahogy duzzogva bírnám csak ki...
:-))))))))))
Értelmes pasas a főzőbuzi nőket keresi, ilyeneket vesz el feleségül.És általában az ilyen nők szoktak tudni is főzni, nem csak szeretik.
:D

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2016.12.25. 04:32:07

@blackhairlady: Na, viszont a trópusi karácsonyt sosem bírnám mexokni, rettenetesen hangulattalan volna nekem.42 évnyi európai élettel már tutira nem tudnék ennyire átváltozni.Persze lehet, hogy mások meg igen.

adg 2016.12.25. 04:48:38

@geegee: kicsit valoban mas. Mondjuk en nem banom, mert nem szeretem a telet. Ha meg ho lenne meg hideg, azt nem bannam. De a trutyis, latyakos nehany fokon nyalkas idot, ami ujabban jellemezte a teleket, na azt nagyon nem kedveltem.
Maradjunk a vegleteknel, vagy hideg pegyen, vagy meleg. :)

Határátkelő 2016.12.25. 09:13:47

@sellőlány: @Zoole[uk]: Boldog karácsonyt! Ezeket is betenném a holnapi válogatásba, ha nem bánjátok. :)

SzZoole 2016.12.25. 09:23:46

@blackhairlady: hat ja,elég precíz Jézuska:)
Én ha veszek ajándékot valakinek,akkor oda adom abban a táskában amiben vettem,cimkestol számlástol együtt:)

SzZoole 2016.12.25. 09:26:42

@Határátkelő: viszont kívánjuk ;)
Egész nyugodtan felhasznalhatod;)

puhacica 2016.12.25. 09:43:40

@geegee: semmi baj nincs ezekkel a helyekkel. persze, dragabb, mint beulni valahol a nyocba'. de talan ki lehet birni. en legalabbis az elso talalkozon kibirtam, meg magyar fizetesbol is. ;) es senki se akart atbaszni, viszont hatarozottan jo minosegu, finom, emberi adagokat es normalis kiszolgalast kaptunk.

sellőlány 2016.12.25. 12:43:52

@Határátkelő: Rendben. :-) Köszönjük az egész éves blog munkádat. Szép Karácsonyt!

33621 2016.12.25. 12:57:36

@blackhairlady: Köszönjük szépen nektek is Boldog Karácsonyt!!

33621 2016.12.25. 13:02:32

@geegee: Ezért kell szorgalmas Váradi lányokat feleségnek elvenni, ugye sorstárs! Most nem mentek Váradra? Sajnos én idén nem tudok menni a talira, tavaly voltam, most 27-én nappalos leszek, 28-án meg éjszakás!

élhetetlen 2016.12.25. 14:13:06

@diggerdriver: „Meg ahogy óvatosan végigtapogattuk melyikben van még és melyik üres.” Amatőr! Alá kell nyúlni tenyérrel, és megemelni. Minden kiderül, és az üres sem horpad be.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2016.12.25. 21:06:37

@puhacica: Oké, majd meglássuk.Odahaza élve nem jártunk ilyen flancos helyekre, sőt, szinte semmilyenekre.Idekintről hazautazva persze minden kicsit más...

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2016.12.25. 21:07:44

@33621: Asszony meg a gyerek voltak, én maradtam.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása