oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2015. november 13. 06:42,  Fedezzük fel Franciaországot! 136 komment

2015. november 13. 06:42 Határátkelő

Fedezzük fel Franciaországot!

Már több mint két éve él Franciaországban a Seldon-házaspár, most pedig küldtek egy posztot, aminek külön értéke, hogy mindig jó novemberben nyári képeket nézegetni (bár mostanában azért már a november sem a régi…). Szóval lássuk, milyen is egy igazi Val d’Isère-i nyaralás.

Ha van kedved, örökítsd meg egy napodat fotókkal, és rövidebb-hosszabb szöveggel küldd el a hataratkeloKUKAChotmail.com címre!

mont_blanc.jpgMont Blanc a háttérben, Tignes felől

„Ez a poszt a nyári nyaralásos témához tartozik. Ezért gondoltam, hogy írok pár sor Mme Seldon beszámolója előtt, hogy megmagyarázzuk, hogy miért sikerült ilyen lassan.

Először is, most már több mint két éve élünk Franciaországban, és Thionville-ben is több mint egy éve lakunk. Viszont, azóta itt is történnek velünk a dolgok.

Tavasszal óvodát váltottunk, otthagytuk a régi merev szemléletű helyet, és most egy nagyon kellemes helyen vannak a nagyok, ráadásul januártól Johanna is csatalakozik hozzájuk egy fél évre. Melindánál megjegyezték, hogy nagyon tehetséges a rajzban (nem tőlem örökölte, talán az anyámtól).

Mme Seldon elkezdte az allergológiai szakirányt a Nancy-i Egyetemen (illetve nagyrészt csinálhatja itt Thionville-ben). Ezen kívül, ami még lefoglal minket az újabb költözés szervezése. Most igazán házat keresünk, kerttel.

Bérlésnél jóval kisebb a választék, mint vásárlásnál. Sok szempontot kell figyelembe venni ismét (kórház, iskola közelsége, méret,ár, hitellehetőség). A lányok már jó ideje vágynak egy macskára.

Hát majd meglátjuk, mit tehetünk az ügy érdekében. Ezt a projektet be kellene fejezni jövő tavaszig. Akkor jön a következő feladat, a lányok iskolakezdésének szervezése őszre.

És akkor átadom a szót Mme Seldonnak:

Az augusztusi Val d’Isère-i nyaralás augusztusban a „Fedezzük fel Franciaországot” családi játék keretében zajlott, állomása Savoie lett. Nem akartunk tengerre menni, mert augusztusban mindenki odamegy.

Az Alpok, természetesen a mi értékeink szerint, körülbelül útba esik Magyarország felé (na jó, kis kerülővel, de mi ezt megszoktuk már nálunk 400-500 km-es kitérők, nem tartoznak a különlegesek közé), és nincs 35 C feletti hőmérséklet.

Egy apartmanban szálltunk meg, ami hivatalosan 4-6 személy befogadására alkalmas (akár 7-en is elférnek), ötünknek ideális volt. A gyerekek mind az emeletes ágy felső szintjén akartak aludni, aztán inkább napközben kuckóztak be oda.

Az ablakunkból reggel figyeltük, hogy kel fel a nap (valójában nem a napkeltét láttuk, hanem a szomszédos hegyet egyre jobban beterítő napfényt). A galériában a fotósorozaton jól látszik, ahogyan felkel a nap.

Val d’Isère 1800 m-en levő hegyi település, nyilván leginkább a síelőket vonzza, de nyáron is sokan kirándulnak, túráznak arra.  Mi a gyerekekkel csak kisebb sétákat tettünk, mivel a 20 percesnek jelzett séta kb. egy óráig tart, mivel minden fűt-fát-virágot szemügyre kell venni, megnézni, visszaszaladni egyesével, ez egy gyerekkel is igen lassú, hát még hárommal! (Lassan elmehetnénk pásztorkutya idomítónak is, a terelést már nagyon jól tudjuk.)

domb_gyerekek.jpgA harmadik gyerek „begyűjtése” a háttérben. (Az ilyen események átlag öt percenként ismétlődtek). 

harmadik_gyerek.jpgFű, fa, virág begyűjtése a nagyobbak részéről, illetve gyors ellenőrzés, hogy Johanna nem vett-e a szájába valami élőlényt. 

Augusztus első hétvégéjén a faluban vásárt tartanak, kézműves termékekkel, körhintával, tánccsoportokkal, gyerek játszóutcával, ezt is nagyon élvezték a gyerekek.

A faluból több libegő/sílift megy fel a hegyekbe, ezek közül kettő nyáron is működik, ingyenesek, akár naponta folyamatosan lehet oda-vissza libegőzni (csak a turistairodában kell hetijegyet kérni). Az egyik zárt kabinos felvonó, a másik beülős (tériszonyosoknak nem annyira ajánlott).

felvono_val_d_iserenel.jpg

Az egyik végállomásától nagyon kaptatni kellett volna felfelé, ezt nem vállaltuk be, a másiktól kellemes séta vezet egy kicsi tóhoz, ahol lehet horgászni, virágokat, halakat nézegetni, kavicsokat dobálni.

to_3.jpg

A szomszéd faluból, Tignes-ből egy földalatti fogaskerekű visz fel 3000 m-re. Hari azt gondolta, hogy nem kell nagyon keresgélni, a falu egy völgyben van, meredek hegyek ölelik körül, nyilván látható a fogaskerekű pályája. – Hát nem látszott. Ugyanis az elejétől a végéig a föld alatt ment fel 3000 méter fölé.

fogaskereku.jpgEzt hiába néztük volna a hegyoldalban… - Végig a föld alatt ment 3000 fölé. 

Legalább tíz percen keresztül megy a hegyi metró, majd egy napozóteraszon bukkanunk ki, ahonnan egy zárt kabinos libegő visz fel a hóhatár fölé.

Augusztusban elég kásás a hó, 10 fok van, hóembert nem tudtunk építeni, pedig vittünk répát is a hóember orrának. Innen a Mont Blanc is látszik.

Egy szív alakú tónál vízibiciklizni, evezni lehet, mindenki kap mentőmellényt.

tignes.jpgTignesben is felvonóztunk, háttérben a szív alakú tó egy része. 

Egyik nap elmentünk Annecybe, ami gyönyörű középkori város, az Alpok Velencéjének hívják, folyóval, szigetekkel. Az Alpok furcsa egy vidék, a térképen nézve alig van távolság, pár kilométer, vagy ilyesmi, aztán az ember azt veszi észre, hogy másfél órája tekeri a kormányt, és még nincs ott.

Kellemes (Franciaországban szokásos) körforgalmak nehezítik az átjutást egyik hegyi faluból a másikba, a szerpentinek mellett. Ha meg megérkezik, akkor jön a kihívás második része: parkolóhelyet találni. Persze kis nehezítő tényezővel: tetőbox-szal.

Ilyenkor viszont az ember valahogy mindig arra megy, amerre 1,80-as magasságkorlátozású helyek vannak. Végül egy bevásárlóközpontnál találtunk helyet, viszonylag közel a belvároshoz. Mi csak sétáltunk és fagylaltoztunk a folyóparton, de lehetett volna hajókázni is.

annecy.jpgAnnecy. Az épület nagyon népszerű látványosság. – Régen nem volt az. – A rabok számára ritkán népszerű a lakhelyük. 

annecy_kikotoje.jpgAnnecy kikötője. Innen hajókirándulásokat indítanak. 

Ezeken kívül voltunk még teheneket és tehénfejést nézni egy farmon, felmentünk egy zuhataghoz.

Magyarország felé a Col d’Iseran hágón mentünk át Olaszországba, ami 2770 m-en van (csak júniustól október végéig van nyitva).

hago.jpgCol de L’iseran hágó. Csak júniustól október végéig van nyitva. Biciklisták túráznak erre, többször rendezték erre a Tour de France egy szakaszát. 

Olaszországba átérve nem lépcsőzetesen, hanem hirtelen van egy nagy szintkülönbség, szinte lezuhansz a Pó-alföldre és a 38 C-ba a korábbi 25 C-os hőmérsékletből.

Ezután tettünk egy kitérőt egy kedves barátunknál Lombardiába, utána mentünk Magyarországra, majd egy héttel később vissza Thionville-be. Így alakult ki a 3000 km-es autós körút.

És hogy ne olyan hirtelen érjen véget a poszt, mint ahogy leértünk a Pó-alföldre, végezetül még elmesélünk egy történetet a gyerekek első találkozásáról az olasz miliővel.

Torino környékén álltunk meg egy békésnek tűnő pihenőhelyen, a parkolóban sem volt túl sok autó. Beléptünk az éttermi részbe, ahol a déli mentalitásnak megfelelő zajszint volt (kétféle zene, játékgépek és a beszélgetés hangja ehhez alkalmazkodott).

A gyerekek szinte sírva fakadtak, hogy hova kerültek, pedig egy békés átlagos olasz benzinkút és „krumplizó hely” volt (nálunk a szakzsargonban a gyorséttermeket nevezzük így). Hiába, a lányaink északi típusúak!”

A moderálási alapelveket itt találod. Franciaországról további posztokat, híreket, történeteket itt találhatsz.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: nyaralás Franciaország

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr648074390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Golf2 2015.11.13. 06:46:02

Nagyon jò poszt,szèp fotòk!

NomádMatyi · http://turkesztantajmz.blog.hu/ 2015.11.13. 06:57:39

nagyon szep helyek, koszonjuk a beszamolot!

az a bortonos resz kulonosen tetszik (olyan Velences nem? bar meg ott sem jartam)

2015.11.13. 07:03:36

Nagyon szép helyek vannak ott is, annyi már biztos. :)

Hari Seldon 2 2015.11.13. 07:10:49

@NomádMatyi:
Valóban kicsit arra emlékeztet. Persze kisebb, de párszor elágazik a belvárosban a folyó.

Hari Seldon 2 2015.11.13. 07:15:26

Szeretném azért még az elején jelezni, hogy a poszt alapvetően Mme Seldon érdeme. Én csak a fotókat keresgéltem hozzá, illetve még pár sort írtam az elején, ahogy látható.

pasztasuta 2015.11.13. 07:22:37

Köszi a posztot nagyon szép tájakon jártatok! Idén én elfelejtettem az aranyszabályt, hogy augusztusban nem megyünk itt tengerpartra, legközelebb én is inkább a hegyeket választom ahogy ti tettétek.

A Torino=dél-en jót nevettem, meg eszembe jutott egy bolognai srác aki a firenzei állapotokat nevezte délinek. Ugye elég relatív, hogy kinek hol kezdődik "A dél". :D

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.11.13. 07:30:13

Két részeg megy haza reggel.
Megszólal az egyik.
-Jön fel a Nap-
A másik:
-Mé' azt is ittunk?

Jó volt Seldonné nekem tetszett.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2015.11.13. 07:31:49

Köszi, nagyon jó.
Szégyen, Fr.o. itt van a szomszédban, de még nem voltam. A képek láttán, azt hiszem hamarosan elmegyünk.
:)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.11.13. 07:33:32

@Hari Seldon 2:
Mert el vagy nyomva.
Új lakás keresésnél konnektorok magassága sublerrel lemérve?
:)))))))))))))))))))

NomádMatyi · http://turkesztantajmz.blog.hu/ 2015.11.13. 07:33:54

@pasztasuta: es akkor az igazi del olaszorszagi allapotokat minek nevezne? balkaninak? :D

Mme Seldon 2015.11.13. 07:44:05

@diggerdriver:
Biztos, hogy el van nyomva, hiszen négy nővel él együtt :)
Már készítjük a sublert.

pasztasuta 2015.11.13. 07:44:14

@NomádMatyi: itt a válasz, habár szerintem ezt már egyszer linkeltem, de nem lehet megunni olyan jó. :D

www.economist.com/node/16003661

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.11.13. 07:48:31

@Mme Seldon:
Nehogy összekeverd a sublóttal.
:)))))))))))))))

NomádMatyi · http://turkesztantajmz.blog.hu/ 2015.11.13. 07:54:39

@pasztasuta: hat ez nagyon jo :D (en nem emlekeztem egyebkent hogy mar belinkelted)

Kozsdine Krisztina ( Alsace,France) 2015.11.13. 08:33:31

Üdv mindenkinek! Nagyon jo kis olvasmany volt itt a reggeli (masodik) kavem melle,a kepek is szuperek.Madame Seldon,köszönöm az ertesitest a poszt megjeleneseröl,epp a napokban gondolkodtam,mikor is lehet mar olvasni,nagyon vartam.Szerintem felveszem a helyet a bakancslistankra,egyszer meg kell neznünk nekünk is.Mi jövöre megszakitjuk az eddigi hagyomanyt, a tropusi nyaralast es maradunk hazai palyan,de tengerparton-es augusztus lesz belöle....:)
Kellemes napot kivanok Mindenkinek! :)

LittleG (uk) 2015.11.13. 08:55:08

azta micsoda képek, lájkolnék többet is :)

Muscari 2015.11.13. 09:08:57

@Mme Seldon: csodálatos helyeken jártatok, augusztusra tényleg jó választás volt. Irigyellek benneteket a hegyek miatt, én olyan telhetetlen vagyok, tengerpart is kéne még hegyek is.

A lányok nagyon szépek :-)

Muscari 2015.11.13. 09:11:16

@pasztasuta: nekem egész Olaszország Délnek számít, lombard nagyhercegnő, kérem :-)

tanato 2015.11.13. 09:26:20

Ez tényleg jó poszt volt szépek a képek is.

Herr Géza 2015.11.13. 09:35:18

Olaszok és hangerő: életünk első nagyon külföldi (értsd: nyugati) útján autóval mentünk Olaszországba (1976-ot írtak...). Első nap hajnalban indulva késő estére értünk Triesztbe és mire a kiszemelt kempinget is megtaláltuk lett vagy éjfél. Töksötétben vertük fel a sátrat és ájulásszerűen aludtunk el. Másnap eszeveszett ordibálásra ébredtünk és a hangok olyan közelről jöttek, hogy azt hittük nekünk kiabálnak. Rémülten pattogtunk ki a sátorból, mire kiderült, hogy a közvetlenül mellettünk álló bungalow teraszán csak békésen reggelizik egy háromgenerációs olasz család......

Hari Seldon 2 2015.11.13. 09:57:33

@diggerdriver:
Á, még nagyon az elején vagyunk. Pár lakást már megnéztünk, de szerintem február március, amíg az egész projekt le lesz rendezve.
Az a probléma, hogy Mme Seldon most "megkapta" az egész gyerekosztályt egy hónapra, mert a főnök elmegy önkénteskedni Mayotte-ra, ezért átveszi a feladatait is. Így délben sem lesz sok ideje lakást/házat nézni. Mellette még beindult a második szakvizsga. Az is további idő. Szóval lassan haladunk.

Hari Seldon 2 2015.11.13. 10:00:54

@diggerdriver:
Bizony nálunk erősen kisebbségben vagyok, de mint legtöbb helyen szokás, mi családunkban is védik a kisebbséget... :-)

DieNanny CH 2015.11.13. 10:15:31

@pasztasuta:

Ez mit jelent? Mármint, mi a cikk lényege? (A térképen látom, hogy fiktív, de nem tudom, miért.)

Csodabogár 2015.11.13. 10:24:22

Nagyon szép út volt, jó poszt. Nálam Anency a nyerő, egy életre elegem van a hegyekből, Svájc után.

2015.11.13. 10:52:55

Hu de szep, en mar nagyon regen lattam igazi hegyeket felhok nelkul, gyonyoru :) A varoska is nagyon tetszik, koszonjuk szepen a posztot.

nemor 2015.11.13. 11:28:21

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: egy csomó országot áthelyezne a térképen oda, ahol ők jobban szeretnének lenni, vagy a szerző szerint nekik ahol a legjobb lenne a kívülállók véleménye alapján
(pl. Lengyelországot távolabb az orosz-német örökös szorításból és közelebb Amerikához; Svájcot északra, mert amúgy is összeillenek és nem EU-tag, stb.). Nagyon vicces :-)

Golf2 2015.11.13. 11:28:25

OFF Hiába lenne szigorítás: a magyarok akkor is özönlenének Angliába

A magyarok nem a segélyekért, hanem munkáért utaznak a szigetországba, így a David Cameron által emlegetett szociális szigorítások miatt valószínűleg nem csökkenne a kivándorlók száma - írja a Világgazdaság.

David Cameron brit miniszterelnök kedden ismertetett reformjavaslatai alapján a brit kormány korlátozná az uniós bevándorlást, és az állampolgársággal nem rendelkező munkavállalók csak négyévi folyamatos, legális munkaviszony után juthatnának hozzá a szociális ellátórendszer szolgáltatásainak teljes köréhez. Ezen felül azt is megtiltanák, hogy azok a külföldi EU-munkavállalók, akiknek a gyermekei nem élnek a szigetországban, családi pótlékot vehessenek fel.

pasztasuta 2015.11.13. 11:28:50

@Muscari: de neked egész Franciaország is dél. :D

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: a vicces economist-os újságírók úgy érezték, hogy a jelenlegi Európa térkép elavult és ésszerűtlen és ezért rajzoltak helyette egy újat amiben több a ráció. :)

Golf2 2015.11.13. 11:32:29

OFF Ezt a külföldön dolgozók sokszor "elfelejtik": aztán jön a bírság

A következő években várhatóan több magán-egészségbiztosító jelenik majd meg a magyar piacon. A működési elvük nagyon leegyszerűsítve az, hogy havi 25-40 ezer forintért cserébe nem kell kiállnunk a sort a háziorvosnál, elfelejthetjük a kórházi (műtéti) várólistákat, sőt, akár még a gyógyszereinket is ők állják. Egyelőre azonban leginkább a kivándorló magyarok jelenthetik számukra az egyik fontos célcsoportot.

Ha valaki külföldön (más EU-országban) dolgozik, alapvetően négyféle társadalombiztosítási lehetőséget választhat
Továbbra is itthon fizet: ez szabálytalan, ráadásul külföldön csak sürgősségi ellátásra lesz jogosult
Átmenetileg sehol sem fizet: nem kap ellátást, a NAV viszont 5 évre visszamenőleg követelheti a be nem fizetett járulékokat, ha hazajön
Európai egészségbiztosítási kártyát vált ki: ez csak a Magyarországon élőknek nyújt hivatalosan külföldi ellátást, a jogosulatlanul igénybe vett ellátás költségét pedig visszakövetelheti az OEP
A fogadó országban fizet járulékot: jogosult lesz az alapszolgáltatásokra, a kiegészítő szolgáltatások viszont általában drágák külföldön

pasztasuta 2015.11.13. 11:35:54

@nemor: ugye? :))) pedig nem mai cikk, de még mindig jó.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.11.13. 12:00:16

Bocs az offért a Flavia melyik ország pénzneme?

Golf2 2015.11.13. 12:20:34

Szép sziget lehet Mayotte,ahova a főnök megy.

P.Elliot 2015.11.13. 12:43:38

Nagyon szep kepek, vidito poszt, tunderi kis gyerekek. Mi tortent az egyik kislany karjaval hogy fel van kotve?

Bredpitt Monika 2015.11.13. 13:17:09

Na végre egy utazós poszt.
Csak így az első reakciók: a földalatti felvonó nagyon tetszik bár én a bezártság érzésemmel, ami néha úgy tör rám, hogy leizzadok két másodperc alatt, lehet nem bírtam volna ezt a felvonót.

Férjemmel az Alpokban vezettünk és egy talán 19-20 km hosszú alagútba tévedtünk, én vezettem és egy idő után olyan pánik jött rám, hogy szó szerint halál félelmem volt. Megfordulni nem volt érdemes , egyrészt nem is tudtunk volna veszélytelenül, másrészt kb a közepén voltunk, tehát vezetnem kellett.

Kértem férjemet, hogy beszéljen hozzám, erre elmesélte azt, hogy egy amerikai katonai gép Olaszországban egy sífelvonó póznájának ütközött és meghalt a pilóta. Ha jól emlékszem jól karon vágtam.....

DieNanny CH 2015.11.13. 13:19:13

@nemor:

Ahham!!! Köszi! Ezek szerint a magyarok Mo-on szeretnek a legjobban lenni??? Hát akkor igazuk van a statisztikusoknak! Nincs is elvándorlás! :-)))

(És bevehetnék a közel-keletet úgy, hogy a szíreket Ném.o-ba helyezik... )

DieNanny CH 2015.11.13. 13:21:07

@Golf2:

"akiknek a gyermekei nem élnek a szigetországban, családi pótlékot vehessenek fel."

Ezt hogyan ellenőrzik? Hiszen nincs lakcímnyilvántartó, és míg a gyerek nem iskoláskorú, iskolalátogatásija sincs.
(Amúgy ésszerű dolgok.)

Bredpitt Monika 2015.11.13. 13:21:12

Nagyon jók ezek a beszólások: nagyobb gyerek begyűjtése a háttérben.

Irigylem őket, hogy megtanulnak franciául. Nekem ez a francia annyira nehéznek tűnik azokkal az orrhangokkal.
Én amerikában még azt sem bírtam kimondani rendesen: challah bread. Úgy hangzik, mintha egy gödhös öregember krákogna
(egyébként aki nem tudná ma van a magyar nyelv napja).

DieNanny CH 2015.11.13. 13:23:47

@diggerdriver:

Én ezt csak lánynévként ismerem... Esetleg Szaudi? (Ahol lányokkal is fizethetsz...)

Golf2 2015.11.13. 13:24:32

@Bredpitt Monika: Ez 1998-ban volt? Mert azt túlélte a pilóta de 20 sielő meghalt.

Bredpitt Monika 2015.11.13. 13:24:45

Jó nagyon a felkelős nap sorozat.
Régen nem vágytam soha Franciaországba, de amióta láttam Párizst egyfolytában vágyom vissza (szóljatok ha kell bébiszitter).

A francia vidéket meg nagyon szeretném látni. Meg sok mindent.
A Ronin c. film megnézése óta szeretném látni Nizzát pl. Nagyon klassz városnak tűnik.

Hogy bírták a lányok ezt a hosszú utat autóban? Bocs ha már valaki kérdezte.

Hajrá mindenki, több ilyen utazós poszt kellene.

Bredpitt Monika 2015.11.13. 13:26:40

@Golf2: nem tudom mikor volt, mármint a baleset, mi 2001 ben vagy 2000 ben autóztunk arra, de szegény férjem amikor látta hogy veszélyben az élete egy pánikrohamos vezető mellett (aki még a tetejébe nő is, és a feleség is), ki tudja hány évvel azelőtti sztorit hozott elő nekem

Golf2 2015.11.13. 13:27:44

@Bredpitt Monika: nehéznek tűnik azokkal az orrhangokkal.1 ruhacsipesz az orrodon csodákat tenne a kiejtéseddel.

Bredpitt Monika 2015.11.13. 13:31:37

Ma gondoltam rátok, mert a Nem harap a spenót c. könyvet olvasom (valaki már beszélt itt róla), most kezdtem el, nagyon jónak tűnik, egy amerikai nő figyeli a franciák gyereknevelési módszereit.
Köszönjük a posztot, ha majd Nizzában jártok arról is kérünk egyet.

Bredpitt Monika 2015.11.13. 13:33:22

@Golf2: Ruhacsipesz? Nem is rossz ötlet. Legközelebb rakok egyet a férjemére amikor ilyen történeteket mesél (csak nem az orra lesz).

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.11.13. 14:02:23

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]:
Most találtam 1 Flaviát.
Semmi más nincs ráírva.

Hari Seldon 2 2015.11.13. 14:52:05

@P.Elliot:
Melinda pár héttel korábban leesett a játszótéren egy himbálózós lépcsőn. Megesik az ilyen, ha ketten figyelnek három gyerekre.
Szerencsére a gyerekek mindig úgy esnek, hogy a legkisebb sérülést kapják. Csak az egyik karcsontja tört el, és az sem mozdult el. Mindenesetre így kellett abszolválnunk az utat.

Hari Seldon 2 2015.11.13. 14:55:54

@Bredpitt Monika:
Mindig azt szoktam mondani, hogy az angol után nem olyan nehéz. Az orrhangokkal meg ne törődj. - Majd ha az ember huzamosabb ideig itt él, ráragad. Addig meg ha lássák, hogy külföldiként milyen jól beszéled... :-)

Bredpitt Monika 2015.11.13. 14:59:46

@Hari Seldon 2: attól nem félek, hogy mostanában elkezdek franciául tanulni, szerintem csak úgy menne, ha kint kellene élnem és be lennék dobva a mély vízbe

Hari Seldon 2 2015.11.13. 15:02:53

@Bredpitt Monika:
Nizza tényleg szép. Főleg, a környékbeli kirándulásokhoz ideális. Persze nyáron nagy a tömeg, de május körül szuper. A Roninban nekem az tetszett, hogy ott láttam először, hogy a kocsiüldözős felvételeken a kamerát lerakták szinte az útra.

A gyerekek meg nagyon jól bírják. Berakunk nekik valami gyerek DVD-t, vagy ilyesmit, és mehet. Egyébként meg én vezetek. Mme Seldon a második sorban ül az egyik delikvenssel, és a két nyugodtabb gyerek meg hátul kuckózik (és nézik a filmet)
Így Mme Seldon tudja félkör írvben supportálni a sütit, cukrot, almát (szoktunk feldarabolni az útra legalább 10 darabot - elfogy mind 8 óra alatt), üdítőt, esetleg kívánság szerint felolvasni valamit. vagy valami mondóka megy fél óráig. Szóval így megy a mi kis vidám csapatunk. Megérkezés: mint a malacok, az autóból ajtónyitáskor kihullik az út alatt termelt káosz. De hát ez már csak ilyen szerintem mindenhol.

Bredpitt Monika 2015.11.13. 15:16:35

@Hari Seldon 2: Szép kis család vagytok, na.

Delikvens....ez is nagyon jó.

A felvágott alma mindig bejön a gyerekeknél, én minden buliba szoktam kínálni lányom barátainak és mindig elfogy.
Érdekes, egészben nem kell nekik.

Bredpitt Monika 2015.11.13. 15:20:44

Egy kis off, bár a családanya talán tud rá valamit reagálni.
Érdekes téma minden esetre. Nekünk ez volt a kedvencünk a gyógypedagógiai asszisztens képzésen.

www.msn.com/en-us/news/us/autism-rate-doubles-in-us-to-one-in-45-kids-survey/ar-BBmXa1S?li=BBgzzfc&ocid=mailsignout

TilosazA (UK) 2015.11.13. 15:32:28

@Golf2: Ezzel több bajom is van. Egyrészt a magyarok ugyanúgy dolgoznak, mint az angolok, ezek a "segélyek" nem munkanélküli segélyt jelentenek, hanem adókedvezményeket, családi kedvezményeket, lakhatási támogatást, amit amúgy is akkor kapsz, ha dolgozol. He ezt elveszik, akkor nagyon sok bevándorló helyezete el fog lehetetlenülni, főleg London környékén. Pedig nem élősködni mennek oda, hanem dolgozni.
A másik problámám ezzel az, hogy azt sugallja, a bevándorló munkájanem ér annyit mint egy született angol munkája, hogy nem illetik meg ugyanazok a jogok.
Kiváncsi vagyok, hogy keresztül tudja-e verni az EU-n ezt Cameron, vagy ő is tudja, hogy nem fog menni, és ez is csak népszerűséghajhászás.
Ha bevezetik, én nagyon meg leszek lőve.

Mrs. Clayton 2015.11.13. 15:56:21

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: nagyon egyszeuen ugyanis az orszagba nem lehet csak ugy besetalni, ujabban egyebkent is szeretnek bizonylatot latni arrol h tenyleg az igenylo latja el a gyereket, szoval bekernek szamlakat, ruharol, ajandekokrol, zsebpenzrol
De hogy az ellenorzesnel maradjak kompjegy, repulojegy kell h legyen az orszagba torteno ki es belepesrol
Egyebkent egy egesz napjat az embernek siman lekoveti a rendorseg kamera felvetelek alapjan, gyakorlatilag az egesz orszag de london kulonosen be van kamerazva, es ha rajonnek h csak az illeto az adofizetok penzevel akkor a iro nem igen fog szivbajos lenni es siman bortonbe kuldi
Mondjuk az is igaz h altalaban az elkivetok megusszak felfuggesztettel es egy kis kozmunkat kell vegezniuk csak a penzt meg legrosszab esetben het 1 fonttal fizetik csak vissza ha egyaltalan.

P.Elliot 2015.11.13. 16:17:28

@Hari Seldon 2: Szegeny kislany...
Valoban, hiaba lesed oket megtortenhetik a baj. Valahol beleolvastam egy beszelgetesbe ahol a gyerekekrol beszelgettek es mondta valaki hogy a rokonanal kikisertek egy vendeget, volt vagy 6 felnott/ valami latogatas volt/ es egyetlen vendeg gyerek aki lehetett vagy 4 eves es kinyitotta az oldalso ajtot ami a bejarat mellett volt de a 6 felnott mellette allt. Az ajto a pincebe vezetett, meredek volt es a gondolom kifele igyekvo gyerek aki talan azt hitte hogy ez az ajto vezet ki, az elso sietos lepes utan nem tudott megallni es lezuhant a lepcson. Korhaz azonnal, rontgen, semmi baja nem lett kis zuzodason kivul de latod, hiaba a 6 felnott, a gyerek megtalalja a bajt vagy a baj a gyereket. Minden vendeg el volt ajulva hogy dehat mind ott voltunk, alltunk a gyerek mogott, hogy tortenhetett ez meg.
Hat csak igy....ilyen egyszeru ez sajnos.
Gyors gyogyulast a kislanyodnak.
Az almahoz csak annyit fuznek hozza hogy egy ismeros csalad adott a 3 eves kezebe tisztitott almaszeletet hogy ragcsalja a kocsiban, a gyerek valahogy felrenyelte vagy mi de megakadt a torkan, meg jo hogy idejeben eszrevettek hogy mi tortent, auto leallva, kirancigaltak belole a gyereket es meg jo hogy az anyja apolono volt tudta mit kell csinalni de mint meselte, vegigsirta az utat, / Virginiaba mentek a nagymamahoz/ annyira megremult.
Azota persze nem esznek almat az autoban, azota meg van masik 3 kislany is.Hat tenyleg nem konnyu...

Hari Seldon 2 2015.11.13. 16:32:13

@P.Elliot:
A gyerekek már csak ilyenek. ha mindenen paráznánk, már nem lenne hajam. egyébként így is vannak kellemetlen szituációk.
Melinda már teljesen jól van. Miután hazajöttünk le is szedték a gipszet.

P.Elliot 2015.11.13. 16:36:10

@TilosazA (UK): amikor kijottunk ide az Usaba orultem hogy beengedtek, olyan hogy elvarjam hogy hasonlo jogok illessenek meg mint az oslakosokat, eszembe se jutott. Az en szememben a hasonlo jog az allampolgarsag utan illet meg mindenkit mert akkor egyenjogu.
Jo, tudom mirol beszelsz, jar mindenkinek mert jar, itt is jar de mindig ovakodtam hogy igenybe vegyek olyan dolgokat ami szerintem olyan ruhes dolog. Pl. amikor munkanelkuli segelyre kerultunk, a leheto leggyorsabban siettunk ujra elhelyezkedni hogy ne szivjuk a segelyt pedig akkoriban rendesen meg lehetett elni belole es adtak vagy 1-2 evig, csak annyit kerdeztek hogy kerestel-e munkat, igazolni se kellett hogy valoban kerestel-e. Lehetett az illetonek lazitani, esetleg feketen dolgozni, ilyet is ismertem.
Rengetegen voltak kozsegelyen, remekul meg lehetett volna elni belole, na nem....vannak itt tobbgeneracios csaladok akik ebbol elnek ma is.
Ilyen szempontbol meg mindig affele kivulallonak erzem magamat meg az allampolgarsag utan is hogy felhaborodva nezem pl. azt a fekete 60 koruli pasast aki a hid alatt lakik jo idoben, nem elhanyagolt, nem ehezik hiszen van hajlektalan szallo, hajlektalan konyha, de megis ide szorult valamiert a hid ala. Nem allitom hogy nem -e esetleg egy csavargo akinek jo igy ahogy van de azert ezt nem hiszem el.
Persze penze is lehet mert valoszinu hogy kapja a csekket mint raszorulo de elkolti valamire, / se cigarettazni nem latom soha, se inni, szoktam neki adni dolgokat neha es latom hogy mas is igy erzi mert nemegyszer lattam lassito autot es a kinyujtott penzt anelkul hogy az oreg koldulna.
O allampolgar, itt szuletett, lehet hogy lecsuszott de akkor is tobb joga van az eletre, a juttatasokra mint annak az illegalis mexicoinak vagy akarkinek aki jott, hozta a feleseget, gyerekeit, szedi a kozsegelyes csekkeket es meg neha kimegy tuntetni is hogy o nincs rendesen ellatva.
Felre ne ertsd, nem ellened irtam, ami jar az jar, nyugodtan felveheted de szerintem az oslakost tobb kedvezmeny illetne meg minden orszagban. Meg Magyarorszagon is, nehogy mar egy kulfoldi alaknak tobb joga legyen...
Na most lehet vitatkozni, nekemesni. Most nem erek ra valaszolni mert rengeteg a dolgom de gondolom jon majd a jegesviz a fejemre....

TilosazA (UK) 2015.11.13. 17:02:44

@P.Elliot: Azt felejted el, hogy ez itt az Európai Unió. És ezzel mindent elmondtam szerintem.

Hari Seldon 2 2015.11.13. 17:07:39

@TilosazA (UK):
Szerintem is, elvileg minden UNIO-s polgárnak ugyanazok a jogok járnak bármely tagországban.

nyuszigonosz 2015.11.13. 17:37:53

Madame et Monsieur Seldon,

nagyon jó kirándulós poszt, szép képekkel.

P.Elliot 2015.11.13. 17:39:35

@TilosazA (UK): Rendben. Tenyleg elmondtal vele mindent hogy azonos jogok jarnak.

Csodabogár 2015.11.13. 17:42:15

@Golf2: Csak szólok, hogy a háziorvosnál már régóta lehet időpontot kérni és nem kell várni. Arról, hogy sokan ehhez még nem szoktak hozzá, nem a háziorvos vagy a rendszer tehet. Ki tudja miért a reumán és a szemészeteken vannak hosszú várakozások, abba viszont nem lehet belehalni. Ott is az időpontra kell várni.

DieNanny CH 2015.11.13. 18:12:29

@TilosazA (UK):

De ti már laktok ott 4 éve, nem?

montroyal ( CAN qc) 2015.11.13. 19:19:09

@Mme Seldon: , hiszen négy nővel él együtt :)
akkor meg jo par év , de az intim betétek fogjak a csaladi koltsegvetés nagy részét képezni ... :-)

©________ 2015.11.13. 20:01:30

@Csodabogár: micsoda szerencse. aakkor mar csak azt kene megtudni valahonnan, mikor betegszunk meg.

Hari Seldon 2 2015.11.13. 20:18:45

@montroyal ( CAN qc):
Arra már fel vagyunk készülve.
Elvégre volt egy időszak (mondjuk szerencsére csak pár hónap) , amikor a pelenka vásárlás volt egy fő kiadási tételünk.

kardio1 2015.11.13. 20:35:25

@Golf2: Mayotte az egyetlen hely a francia tengerentúli területek között, ahol a tobbnejuseget engedték... Tudtommal már ott sem engedélyezett.

montroyal ( CAN qc) 2015.11.13. 20:35:47

@Hari Seldon 2: pelenka vasarlas .. de az gondolom egy fovel kevesebbre ..OK nagyon sympatikus csalad . szep helyeken jartatok.. ..

kardio1 2015.11.13. 20:39:35

@Hari Seldon 2: ő lett a főnök helyettese, vagy csak ketten vannak Madame-ek? PH téma halad?
Mi egyszer voltunk Annecyben. Nagyon szép város. Sajnos a vár ablakaibol nem lehetett élvezni a kilátást, mert egy modern művészeti kiállítás volt a várban és mindegyik ablak be volt fedve.

montroyal ( CAN qc) 2015.11.13. 20:41:35

@kardio1: tobbnejuseget engedték.
ez meg Canadaban is van .... igaz csak az utolsoval hazasok hivatalosan de az elozo elvalt felesegek,gyerekek is egyutt elnek veluk... meg van oldva ..

Mrs. Clayton 2015.11.13. 20:42:55

@Csupacsí: eloszor is nathaval felesleges az orvoshoz menni, masodszor meg a hirtelen sulyos betegsegre ott vannak a surgossegi ambulanciak, harmadszor pedig ha megis ugy erzi a kedves beteg h surgosen kell latnia az orvost akkor vannak surgossegi idopontok is
A baj ott van, h tudtommal az onigazolas nem elfogadott. Holott ha vki csak ugy beteg az koztudomasulag altalaban egy het alatt magatol elmulk es semmi szukseg orvosra csak ha vki annyira legyengult maximum agynyugalom szukseges. A megoldas pedig a munkavallalo jelzese alapjan elfogadott betegszabadsag. Tessek nekik belatni, h mindenknek az a legjobb ha a munkavallalo a betegsege 5 napjat igazolhatja. Az megint egy masik kerdes h ez fizetett v fizetetlen legyen, es ha fizetett ki fizesse. En arra hajlok, h bizonyos ledolgozott ido utan a munkaltato igenis fizessen onigazolas alapjan betegszabadsagot es ne a normal szabadsag terhere maradjon otthon a munkavallalo. Minden tarsadalomnak fel kell nonie es meg kell biznia a polgaraiban, ha ez megvan akkor nnet szankcionalhatjak kemenyen a renitens csalokat.

kardio1 2015.11.13. 20:43:42

@Golf2: a csipesz sajnos vagy nem sajnos, de nem segít ebben :-)

kardio1 2015.11.13. 20:45:18

@Hari Seldon 2: hol foglaltatok a szállást?

Mme Seldon 2015.11.13. 21:46:41

@kardio1:
Szerencsére van még pár orvos, akik ügyelnek (nem csak én leszek ügyeletes egy hónapig:), és ketten napközben ellátják a sürgősségi részt váltva. Az osztályra megkértünk valakit vizitelni 2x egy héten, amikor konzultálok - gyerek háziorvosi feladatokat látok el. Úgyhogy nagyjából elegen leszünk, de az adminisztratív feladatok jó részét megnyertem. De a jó hír: a főnököm Mayotte szigetén elérhető emailen és mobilon is.
A PH-t decemberben bírálják el és január-februárban kell vizsgázni (vagy elbeszélgetni)

puhacica 2015.11.13. 21:52:37

@Mme Seldon: @Hari Seldon 2: nagyon szep helyeken eltek/jartatok! a gyerekek begyujtese es szajuk tartalmanak ellenorzese temaju kepek pedig baromi viccesek. olyan Szeleburdi csalad hangulatuak. :D

Mme Seldon 2015.11.13. 21:56:33

@puhacica:
Olyan Szeleburdi család hangulatom is van sokszor, mikor épp a három gyerek háromfelé szalad és közben mondjuk kifut a tej :)

Mme Seldon 2015.11.13. 22:00:53

@kardio1:
Itt találtuk a szállást:
Site : www.valdisereimmobilier.com
E-mail : contact@valdisereimmobilier.com
Téléphone : 04 79 06 28 08
Fax : 04 79 06 03 19

kardio1 2015.11.13. 22:06:49

@Mme Seldon: azt hittem, magánszállást foglaltatok. En a Homelidaysen vagy az Abritelen, esetleg az Airbnb-n szoktam foglalni. Szeretem, meg eddig nem volt rossz élményem.

Hari Seldon 2 2015.11.13. 22:06:50

@puhacica:
Az ember amikor látja a felfordulást, és megy fel a gőz, le kell higgadni. Állok a káosz közepén és mondom magamnak: "itt állok, másképp nem tehetek..."
Aztán továbblépek. - Meg továbblépek a felborult babakocsi, meg összedőlt legoház romjain, hogy kiemeljem az éppen síró gyereket. - Azért szerencsére van benne változatosság, mert hol az egyik gyereket kell megmenteni hol a másikat, hol a harmadikat.

kardio1 2015.11.13. 22:11:16

@Mme Seldon: szóval zsoldosokkal dolgoztok:-)
Tudod, hogy ők, a remplaçant-ok min. 600 eurót keresnek naponta? Nekik elég két hetet dolgozni havonta... Viszont messze dolgoznak az otthonuktol.

nyuszigonosz 2015.11.13. 22:14:42

@Hari Seldon 2: "Állok a káosz közepén és mondom magamnak: "itt állok, másképp nem tehetek..." "

Hari, ahogy elolvastam, csak néztem! Ez Luther Worms-i beszédének egy része!

(Hier stehe ich und kann nicht anders! Gott helfe mir,Amen!)

puhacica 2015.11.13. 22:20:36

@Hari Seldon 2: ja, a valtozatossag gyonyorkodtet, gondolj mindig erre. :D

Hari Seldon 2 2015.11.13. 22:29:39

@nyuszigonosz:
Tudom, de ne aggódj, nem lettem vallásos... :-)

blackhairlady 2015.11.13. 22:44:36

@diggerdriver: az az en nemetjuhasz kutyam neve volt :)

blackhairlady 2015.11.13. 22:45:39

@Csodabogár: hol szerettel lakni a kulfoldi otthonaid kozul?

blackhairlady 2015.11.13. 22:51:03

@Bredpitt Monika: ilyenkor az a megoldas, hogy magad ele, az uttest kozepere nezel folyamatosan, nem szabad, hogy a tekintet elkalandozzon. En a magas, autopalya atkodo hidakon erzek igy, amikor sok emelet magasra visz fel, oldalt meg csak egy kis szegely van, felettem meg az egbolt. Idonkent ilyeszto, de ez segit.

kardio1 2015.11.13. 22:58:26

Breaking: lövöldözés volt Párizs 10. kerületében, 10, más források szerint 18 halott. Ezzel egyidejűleg a Stade de France közelében is robbanás történt, itt egy sebesült van. A stadionban francia-nemet focimeccs volt épp. Az elnököt kimenekitettek a stadionbol. A stadion tágabb környéke, Seine-Saint-Denis megye, illetve a 10. kerület is bevandorlokornyek...

Herr Géza 2015.11.13. 23:32:22

Atyaég, már 40 halottról és 100 túszról tudósítanak....

blackhairlady 2015.11.14. 00:07:45

@Bredpitt Monika: miert nem mondtal fonott kalacsot?:)))
Vicces volt amikor nem talaltam a whole foodsban a megszokott helyen az asztalon, az elado odajott erdeklodni mit keresek annyira, es nem tudtam meg az angol nevet. Probaltam elmagyarazni mit keresek, vegul mondtam, hogy ugy van osszefonva mi nt a haj:)))))

Herr Géza 2015.11.14. 00:12:44

@Dragonlady (Bp, Hun): Hollande kihirdette a rendkívüli állapotot és lezárták a francia határt....
Még semmi hír, hogy ki állhat mögötte, de komolyan összehangolt terrorcsapás.

blackhairlady 2015.11.14. 00:29:01

@kardio1: most mar 60 halottrol beszel a cnn, eppen most nezem.

blackhairlady 2015.11.14. 00:32:38

@Hari Seldon 2: nagyon klassz helyeken jartatok, nagy elmeny lehetett. A lanyok pedig tunderiek:)
Az auto nalunk is igy nezett ki a 3 gyerekkel valo utazas soran, de kit erdekelt.

blackhairlady 2015.11.14. 03:19:45

Ugy tunik most mar nem lesz biztonsagban Europa. Persze pont ez a cel, a folyamatos felelemben tartas. Remelem minden Parizsban elo magyar jol van, nem volt a tamadasok kozeleben.

Golf2 2015.11.14. 06:42:50

Tegnap este òta inkább elkerülnèm Franciaországot:(

©________ 2015.11.14. 07:14:27

@Mrs. Clayton: egyetertek.

Ja megsem, eszembe jutottak a volt beosztottaim.

Fajankó 2015.11.14. 07:29:52

@P.Elliot:
Te nem voltál az USA állampolgára, Ő viszont EU-s állampolgár!

Hari Seldon 2 2015.11.14. 07:37:00

@kardio1:
Népszerűsítik magukat a muzulmánok. Még "népszerűbbek" lesznek mint eddig. Előbb utóbb elérik, hogy be lesz tiltva mint a szientelőgia.

kardio1 2015.11.14. 08:51:31

@Hari Seldon 2: több mint 120 halálos áldozat...A Bataclannal Allah Akbar kiáltással rontottak be a támadók, öngyilkos merénylők, mint Izraelben...
Egyébként októberben voltunk egy hétig Párizsban... És januárban ismét megyek egy hétre. Nameg két hét múlva 2 napra. Remélem, minden rendben lesz.

tanato 2015.11.14. 09:18:34

orientalista.hu/muszlimok-ezrei-ternek-a-keresztyen-vallasra-eszak-irakban/

Lehet hogy a muszlim terroristák akaratukon kívül a gyaurok vallásának megerősödését fogják kiváltani?

Hari Seldon 2 2015.11.14. 10:04:03

@kardio1:
Mme Seldon is valamikor akkor megy. Lehet, hogy megint összefutunk.

Hari Seldon 2 2015.11.14. 10:18:53

@tanato:
Persze, de ezek kurdok. Azok eleve egy indoiráni nép, és kevésbé kötődnek a valláshoz, mint az arabok. Ott a nők kvázi egyenrangúak a férfiakkal.

Meg itt van egy másik cikk is a Daily Mail-ből:
www.dailymail.co.uk/news/article-3225014/How-Muslim-migrants-converting-Christianity-Germany-hundreds-boost-chances-winning-asylum.html

Ezek meg Irániak, de azok is egy ókori kultur nép, nem sivatagi törzsek.

M. Péter 2015.11.14. 10:23:07

@tanato: Vagy készülnek arra, hogy Európában üldözött keresztényként menedékjogot kérjenek.

tanato 2015.11.14. 10:29:03

24.hu/kulfold/2015/11/13/terhes-muszlim-novel-orditozott-a-buszon-masfel-ev-felfuggesztettet-kapott/
sajnos alakul a helyzet,igaz a brit nő feketebőrű amit a cikk aljána a magyar jobbos kommentelők nehezményeznek is egy kicsit.

tanato 2015.11.14. 10:31:27

@Hari Seldon 2: Iráni muzulmán menekült aki Magyarországon reformátussá és ráadásul még lelkésszé is lett/persze az otthoni családja előtt titokban/olyan ismerősöm nekem is van.

Hari Seldon 2 2015.11.14. 11:38:04

@tanato:
Így van. Ez egy folyamat. Majd ha ő lesz a "rangidős férfi" a családban (magyarul már nemél az apja), akkor tudja vállalni az áttérést a saját családjával együtt. (nyilván az ő gyerekeit már nem fogja muzulmánnak nevelni)
Mindenesetre az IS-nek és az ilyen terrortámadásnak is "köszönhetjük", az ilyen folyamatokat, amit leírtál.

2015.11.14. 12:51:45

Ez iszonyu :( Nem is tudok mit mondani, remelem mindenki aki ide jar olvasni vagy kommentelni, biztonsagban van.

2015.11.14. 13:24:46

Hány ártatlan európai civilnek kell még meghalni ahhoz, hogy a T. polkorrekt nyugati vezetők belássák, hogy ez már régen háború? Csak kérdezem csendben... Ideje lenne végre csinálni is valamit a szokásos EU-s töketlenkedés helyett... És nem még több potenciális terroristát beengedni minden ellenőrzés nélkül... :(

Tudom, tudom, már megint nem vagyok polkorrekt és ez nem európai...

Hari Seldon 2 2015.11.14. 13:38:47

@Ödenburger [Hu/At]:
"Hány ártatlan európai civilnek kell még meghalni ahhoz, hogy a T. polkorrekt nyugati vezetők belássák, hogy ez már régen háború?"
van cinikus válaszom is, meg gyakorlatiasabb. A cinikus az, hogy még számszerűsítve körülbelül 1000 áldozat, ha nagyjából egyszerre lesz. ha csak kevesebb mint 100 az áldozatok száma, akkor még 5-6 ilyen eset kell, hogy egyáltalán elinduljon egy olyan fajta gondolkodás, hogy az a bizonyos "béke vallása", valójában nem különb a nácizmusnál vagy bolsevizmusnál. Tehát nem vallás. Be lehet tiltani, ahogy a szcientológiát is. Persze ez is még pár évtized. De én abban számolok, nem hetekben.

TilosazA (UK) 2015.11.14. 14:19:15

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: Még csak három éve. De azt hiszem, hogy 4 év munkaviszony kell hozzá, én meg az elmúlt években otthon voltam a gyerekemmel. Mostmár több mint egy éve nem találok munkát.

2015.11.14. 18:04:24

@Ödenburger [Hu/At]: Megelőzni kellett volna. És akkor most nem tartanánk itt.

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.11.14. 21:06:02

Azért a párizsi tragédia ezen a blogon is megérdemelt volna egy külön bejegyzést (már csak azért is, mert magyarok is érintve voltak), vagy ha azt nem is, de legalább egyetlen nap "némaságot". De ez persze csak az én véleményem.

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.11.14. 21:26:56

@Határátkelő: Akkor elnézést kérek! Én ezt az oldalt nem is ismertem. Azt hittem, hogy csak a blog van, de ez az én tájékozatlanságom. Mondjuk ahogy elnézem, ott nincs olyan nagy aktivitás, mint itt, bár talán jobb ezt a témát néma kegyelettel kezelni.

Köszönöm a választ!

Határátkelő 2015.11.14. 21:28:57

@A nagy kékség: Mindenki erről írt, ezért itt, a blogon nem akartam elkezdeni okoskodni, a híreket pedig nyilván nem innen veszik az emberek.

De ha valaki megírja, miként élik meg ezt Franciaországban, Párizsban az ott élők, azt természetesen szívesen leközlöm.

©________ 2015.11.15. 06:39:40

Azért a repulogep felrobbantasa tragédia ezen a blogon is megérdemelt volna egy külön bejegyzést, vagy ha azt nem is, de legalább egyetlen nap "némaságot".
Es minden tragediaval igy kene tenni.
Rogton nem lenne gond, mi a poszt.
Mindennap ulnenk es hallgatnank.

DieNanny CH 2015.11.15. 07:59:11

@A nagy kékség:

Az aktivitást a FB-n tudod lemérni, mert akik olvassák a .com oldalt, azok ide nincsenek beregelve, és inkább fb-n kommentelnek. (Legalábbis így látom.)

DieNanny CH 2015.11.15. 08:00:58

@Csupacsí:

"Rogton nem lenne gond, mi a poszt.
Mindennap ulnenk es hallgatnank."

Hát, ja. Meg, minek akkor blogbejegyzés, ha csak ülni és hallgatni szabad?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.11.15. 09:23:24

@tanato:
A link címében teljesen félrevezető az hogy másfél év felfüggesztettet kapott.

2015.11.15. 16:56:36

index.hu/kulfold/2015/11/13/lovoldozesek_parizsban_meccs_kozben_legalabb_18-an_meghaltak/gorogorszagban_kapott_ideiglenes_utlevelet_az_egyik_tamado/

De természetesen én voltam kollektív lehülyézve, amikor felvetettem, hogy ha én lennék az IS, biztosan a menekültekkel együtt árasztanám el Európát terroristákkal... Sajnos úgy tűnik, hogy egy terrorista már bizonyíthatóan a menekültekkel együtt jött... Ki tudja hányan vannak még, akiknek talán még segítettek is a lelkes békeharcos liberális aktivisták... :(

©________ 2015.11.15. 18:26:23

@Ödenburger [Hu/At]: huha. Volt szazezer ember kozt egy terrorista?
Jajnekunk.

2015.11.15. 19:56:09

@Csupacsí:

Egy biztosan. A többi majd kiderül. A jaj nekünk-öt meg magyarázd az áldozatoknak és a hozzátartozóknak... :(

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.11.15. 20:30:36

@Csupacsí: akár terroristák, akár nem, azonosítatlan emberek iratok nélkül ne mászkáljanak már szanaszét át minden határon, amerre csak látnak.... akkor se, ha ácsok, pékek vagy agysebészek. szerintem.

vityo az Istenkiraly · http://viktor-kalandor.blogspot.co.at/ 2015.11.17. 12:49:26

@pasztasuta: Szia. Szeretnek privatban kerdezni...
Lakoautoval mennek Romaig...
Dec 28 jan 5 kozott...
Talan tudnal tanacsokat adni...
Viktor.kiss.at@gmail.com
Koszonom...

pasztasuta 2015.11.21. 13:17:25

@vityo641(AT) (hendlvonhartel.blogspot.co.at/): szia bamba vagyok és csak most láttam, írtam privit.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása