oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2015. január 18. 06:38,  Hogyan kezdjünk külföldi állást keresni? 187 komment

2015. január 18. 06:38 Határátkelő

Hogyan kezdjünk külföldi állást keresni?

A szokásos vasárnapi blogajánlóba ma is három történet került. Kapunk tanácsokat arra nézvést, hogyan vágjunk bele a külföldi álláskeresésbe, kicsit bepillanthatunk a dániai diákok életébe (azt ígéret szerint tabuk nélkül), végül egy svájci egészségklub mindennapjaiba is.

munkakereses.jpg

Kezdjük tehát a külföldi álláskereséssel, azon belül is azzal a helyzettel, amikor mi magunk még Magyarországon vagyunk. Ebben is segít a Smart Career Journal blog bejegyzése, amely pontokba szedve próbál meg hasznos tanácsokat adni.

„1. Komolyak a szándékaid?

Persze, hogy azok, de erről a recruitert is meg kell győznöd. Egy kitelepülő munkavállaló mindig nagyobb kockázat, mint valaki, aki akár csak az ország egy másik pontjából érkezik.

Most már bizonyos szakmák és cégek ott tartanak, hogy külön támogatnak, ha áttelepülsz és kifejezetten a fogékony munkakeresőket keresik meg a Linkedinen. (...)

Nem érdemes elmondani, hogy Te bárhova elköltöznél, csak el innen. Meg fogják Tőled kérdezni, hogy miért pont hozzájuk jelentkeztél és hogy komolyan gondolod-e, hogy Budapestről, ami egy csodálatos európai főváros, elköltözz abba a bajor kisvárosba, ahol az ő üzemük van. (...)

Legjobb, ha jelezni tudod, hogy nem egyedül mennél, illetve hogy a családod is támogat. Sajnos gyakori tapasztalat, hogy valaki lelkesen jelentkezik állásokra, majd az utolsó pillanatban visszaír, hogy ja bocsi a feleségem nem akar költözni, így maradunk. Fontos, hogy ezeket a kétségeket eloszlasd az interjú folyamán.

2. Felfedezőkörút a közösségi médiában

Mivel a célországban biztosan nincs akkora kapcsolati hálód, mint otthon, fontos a socail media platformokon zsizsegni. A Linkedin az alap, de német nyelvterületen például sokkal elterjedtebb a Xing.

Mivel a legtöbb állás külföldön sincs meghirdetve, fontos feltöltened a CV-det adatbázisokba. Ezek a kiszemelt cégek adatbázisai és a hazai Cvonline-hoz és Professionhöz hasonló adatbázisokba, hol a recruiterek jelölteket keresnek. (...) Nyugat-Európában a szakemberhiány miatt teljes iparág épült a munkaerőpiacra.

Értékelő portálok, álláskeresési tanácsadók, a munkaügyi központ által támogatott komoly álláskeresési tanfolyamok és szakújságok segítenek a keresésben. (...)

3. Mintha már ott élnél

Gondolkozz el azon, hogyan tudsz úgy tenni, mintha más félig-meddig ott élnél. A recruiterek egyik rémálma, hogy az illető, akit kiválasztanak, lemondja az állást. Én is csináltam már ilyet többször és sok ismerősöm is, így belegondolva, ez benne van. Ezt a félelmet kell eloszlatni, ha távoli helyről jelentkezel. (...)

Sokan fiktív címeket adnak meg az önéletrajzukban, amitől úgy tűnik, mintha ott élnének. Ez jól és rosszul is elsülhet: ha így nyomulsz, akkor szerintem az első beszélgetés alkalmával azért mondd el, hogy azért adtad meg a barátod londoni címét, miközben te amúgy Érden laksz, mert nála szoktál lakni, amikor interjúkra jársz, és az elmúlt időben többször voltál London környékén interjúzni. (...) Ennél szerintem jobb, ha sikerül ottani számot szerezned. Ha egy önéletrajzban helyi mobil számmal szerepelsz, az sokat dob rajtad. (...)

Szerintem, ha külföldre akarsz menni, akkor ezeken a területeken kell belehúzni: az eltökéltségedet kell a homlokodra írni, hogy te aztán mindenképpen kiköltözöl, és sokkal alaposabban kell utánajárnod a cégnek. Egyfelől, mert külföldről nehezebb kiszimatolni, amit otthon eleve megtudsz az ismerőseidtől a kinézett cégről, másfelől mert azt látom, hogy Nyugat-Európában (főleg a jobb állásoknál) nagyon megnézik, hogy te mit akarsz. Ha “csak egy munkát” szeretnél az nagyon nem elég.”

Aki a teljes posztra kíváncsi, ne habozzon ide kattintani, és olvassa el az egészet!

Diákként Dániában

Már többször szerepelt a válogatásban a Balázs in the World blog, amely most a dániai diáksors tantermen kívüli részébe avat be minket, a magyar és a kinti élet különbségeit is megmutatva.

danok.jpg

„Első és talán legszembetűnőbb különbség: a diák szó jelentése. Dániában nem egyenlő azzal, hogy szegénység. Épp ellenkezőleg, egy egyetemistától a társadalom elvárja, hogy a szüleitől már külön lakjon, dolgozzon és magát tartsa el többé-kevésbé.

Szinte minden diák kap ösztöndíjat, és mellette dolgozik hétvégente, vagy esténként. A dánok főleg jobb munkát vállalnak, pincérként, bártenderként, a bevándorlók közül a lányok többnyire takarítanak hotelekben, irodákban, a fiúk pedig vagy raktárban pakolnak, vagy étteremben mosogatnak. (...)

Az egyetemisták körében szinte mindenkinél, nemtől függetlenül normális, hogy sportol. Ez kezdődik azzal, hogy az emberek többsége biciklivel jár mindenhova, de a lényeg, hogy oktatás után sokkal többen járnak el konditerembe vagy csapatsportokra, mint Magyarországon.

Ez is hozzátartozik ahhoz, hogy sokkal inkább van közösségi életük a dánoknak, mint az nálunk megszokott. Például egy nagyon fontos hagyományuk a „Friday bar”, ami annyit tesz, hogy minden pénteken, miután az emberek végeznek az iskolában vagy munkahelyen, beülnek egy sörre a kollégáikkal. (...)

A dánoknál az a szó, hogy ismerkedés, mint olyan, nem létezik. Egyszerűen a kultúrájuk része, hogy idegenekhez nem mennek oda. Nem egyszer pedig már az is gondot okoz, ha külföldi vagy, persze nem mindig azért, mert előítéleteik vannak a kelet-európaiakkal, hanem azért, mert félénkek angolul beszélni és nem akarnak zavarba jönni. (...)

Az északi népek nem randiznak. Ilyen szempontból elég kőkorszakiak, talán még a vikingektől maradt meg ez a szokásuk. Azzal, hogy egy nőt randira hívsz, virágot veszel, kedves vagy, csak azt éred el, hogy elriasztod magadtól az illetőt.

Itt sokszor az a normális, ha egy lányt nem keresel, nem próbálod levenni a lábáról és nem hívod el randizni, ám „valahogyan”, furmányos módon a szombat esti ivászat közepette egy buliban köttök ki mindketten, aminek a végén közös megegyezés alapján valamelyik félnél folytatódik szexszel az éjszaka.

Magyarországon ezt borzasztóan elítéli a társadalom, ahogy itt is, de az a különbség, hogy itt mindenki csinálja, de senki sem beszél róla, tabu és evidens a dolog. (...)

Évszakokra is lehet bontani a dániai életet. Nagyjából októbertől április itt elég sötét van, hideg, szeles idővel. Ennek hatására általánosan elmondhatjuk, hogy a legtöbb ember sokkal kevesebbet jár el szórakozni, elsősorban mindenki a tanulásra, a munkára koncentrál. Ám amint a jobb idő és napsütés megjön, mindenkinek normális, hogy legalább minden évben egyszer elmegy nyaralni, ahol pedig köztudottan nem sajnálják költeni a félretett pénzt.”

A teljes posztot ide kattintva érhetitek és olvashatjátok el.

Két és fél év Svájcban

Végül következzen egy új blog, remélem, a CuoreSportivo szerzője komolyan gondolja és megosztja majd az elmúlt évei svájci tapasztalatait.

edzoterem_svajc.jpg

"Pontosan egy év telt el az óta, amióta átvettem a zürichi Holmes Place Egészségklub gym manageri pozícióját. Hogy őszinte legyek, nem volt egyszerű a döntés, szerintem ezt a család és a hozzám közel álló barátok nagyon jól tudják.

Persze, ha az ember fia (vagy lánya) ilyen lehetőség előtt áll, illik neki örülni! Ez így is volt, de a „másik oldalon” ott volt a realitás és a sok kérdés bennem, hogy akarom-e én ezt, alkalmas leszek-e ekkora csapatot irányítani?! (...)

Akkor már 5 és fél éve voltam a cégnél, ebből több mint 3 és felet a budapesti, majd az ezt követő időkben, az itteni klubban edzősködtem. Talán ennyi itt töltött év miatt kaphattam bizalmat a pozíció átvételére. Ismerem magam, ha kihagytam volna a lehetőséget, akkor mindig is bántam volna. (...)

Tudni kell a sztorihoz, hogy egy olyan csapatról beszélünk, amelyben az edzők különböző országokból érkeztek. A klubban eltöltött két és fél évem során többek között volt svéd, finn, német, brazil, kubai, dél-afrikai, marokkói, tunéziai, angol, holland, amerikai, kanadai, francia, portugál, olasz, Bahama-szigeteki, ausztrál, görög, skót, orosz, svájci és magyar is a csapatban. (...)

A klubhálózat egyik ereje a belső képzési rendszerében rejlik. Mindenki máshonnan jött, máshol szerezte az edzői, sportszakmai végzettségét, a klubnak pedig van egy úgynevezett egységes arculata, amiben ez a belső képzés segít egyesíteni, egy szintre hozni a különböző területeken szerzett tudást, illetve további fejlődést biztosítani az edzőinek. Mindezt úgy, hogy a legújabb fitnesz irányzatokat is beépíti a moduljaiba. (...)

Miután kezdett összeállni a „csomag”, úgy jöttek szépen az eredmények is. 2012 óta az egyik legsikeresebb időszakon vagyunk túl. (...) Valószínű ennek a pozitív változásnak is köszönhető, hogy jövőre újabb nagyobb volumenű zürichi beruházásokat fog alkalmazni a cég. már majdnem befejeztem volna a sztorimat, amikor kaptam egy váratlan felkérést a cég részéről, így az év vége még tartogatott „meglepetéseket”. Úgy néz ki, hogy január végéig átmenetileg átveszem a zürichi klub vezetését is a többi teendő mellé.”

A teljes posztot ide kattintva olvashatjátok el.

A moderálási alapelveket itt olvashatod el.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: blogajánló Ausztria Dánia Svájc

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr117083143

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2015.01.18. 19:12:29

@Herr Géza: A liberálisokat kihagytad.... Most az egyszer elnézem botlásodat, többet ne forduljon elő. :D

felült 2015.01.18. 19:13:04

@Mirjam2:
az etológus szerint:
"A homoszexualitás a társadalmak 60 százalékában elfogadott, másik 20 százalékában megtűrt, de nem üldözött, és a kultúrák kis százalékban élesen elítélik. Ilyen például a zsidó, keresztény kultúra."

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.01.18. 19:16:49

@**mimi**:
Amikor Woody Allen- t kérdezték gusztustalan e a szex azt válaszolta "igen ha jól csinálják".

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.01.18. 19:28:00

index.hu/belfold/2015/01/18/orban_szerint_nincs_kivandorlas/

Hátőőő, végső soron, ha belegondolunk, most éppen igaza van Viktátornak...

**mimi** 2015.01.18. 19:29:40

@diggerdriver:
naaaaa.....ne hogy már félreérts!!!! Nem mondtam ilyent, csak egy hülye poén volt :)))))

2015.01.18. 19:33:33

@geegee: Mi van azokkal, akik pénzért vesznek magyar állampolgárságot? Erről megy a mély hallgatás meg a maszatolás, mint a milliárdos adócsalásról. :DDDD

Ladislav 2015.01.18. 19:34:21

@Philosoraptor: "Miért keresne bárki is külföldön állást? Hiszen szárnyal a magyar gazdaság, nőnek a fizetések, mindenki jól él. "
Pont erre gondoltam én is. Évek óta nem nézek tévét, csak akkor, ha valakinél vendégségben vagyunk. Egy ilyen este volt tegnap, ahol a háttérzajt TV szolgáltatta és pár óra leforgása alatt láttam-hallottam vagy 5x a "Magyarország jobban teljesít" reklámkampányt, amivel "feltöltődve" legalább tudom, hogy mi nem hiányzik az életemből.

2015.01.18. 19:49:22

@Ladislav: Goebbels óta tudjuk, hogy a "jó" propaganda igazán jól tudja manipulálni az arra hajlamosakat. :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.01.18. 19:56:42

@**mimi**:
Kielemezzelek?
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

tanato 2015.01.18. 19:57:20

@Philosoraptor: Off Mikorra tervezed a családalapítást?Már csak kint majd?Külföldi lánnyal?Vagy ahogy majd adódik.?

blackhairlady 2015.01.18. 20:12:48

@DavidToth: Szerintem az nem ugy mukodik, hogy ha nincs no akkor egy fiu is megteszi. Ez egy hajlam, nem a kenyszer visz ra. Szerintem.

**mimi** 2015.01.18. 20:16:09

@diggerdriver:
szeretném én azt??? :))))))))))

2015.01.18. 20:21:14

@tanato: Nagyon előreszaladtál, mint kardio. Ő megkérdezte, hogy véglegesen-e akarok kimenni. Nem tudom ilyen kérdésekre a válaszokat, egyáltalán először jussak ki, és maradjak is meg. Utána majd jöhetnek az általad felvetett dolgok is. Karriert akarok csinálni, meg saját vállalkozást, ha már olyan szinten leszek a szakmámban, és olyan szinten leszek pénzügyi ismeretekben, hogy ne bukjak bele. Meg jó sok pénz is kell hozzá... Az elkövetkező pár évben biztosan nem tervezek családot, szerintem ez nekem még ráér.

tanato 2015.01.18. 20:41:17

@Philosoraptor: Szóval mindezen céljaid eléréséhez sztem. nem volna hátrány egy téged m indenben támogató,hűséges barátnő létezése akár itthon akár kint.

33621 2015.01.18. 20:50:51

Fiuk lányok egy kis vasárnap esti feszültségoldás.
Ti melyik párkeresőt fogadnátok pozitívan, melyik a legszimpibb?

zacc.cafeblog.hu/2014/10/14/vallalhatatlan-tarskereso-profilok-sirasig-jok-kepek/

tanato 2015.01.18. 20:50:55

@DavidToth: A hirják azok akik kéretlenül megjelennek pl. esküvőkön áldást adni és ezért alamizsnát kérnek?Meg azt beszélik róluk hogy kisfiúkat rabolnak és kiherélik őket?Állítólag félnek tőlük a babonás hinduk.souciant.com/wp-content/uploads/2013/08/SOUCIANT-HIJRA2.jpg

**mimi** 2015.01.18. 20:54:45

@33621:
nem tudok választani.....:)))))))))

DieNanny CH 2015.01.18. 21:03:25

@**mimi**:

Én is így vagyok vele...

Quercus a favágó 2015.01.18. 21:03:44

Közönségsegítséget kérnék. Ez a szexista szó az új sláger itt a blogon? Ez úgy hozzávetőlegesen mit takar?

**mimi** 2015.01.18. 21:11:12

@QUERCUS:
a szómagyarító szerint:

nemi szerepének előnyeit erőszakosan érvényesítő, a másik nemet lebecsülő (férfi)

**mimi** 2015.01.18. 21:12:35

@QUERCUS:
vagy...nőlenéző, hímjellemű, baszkurátor...:)))))

SzZoole 2015.01.18. 21:13:01

@QUERCUS: Te nem tudod?
Kerd meg @diggerdriver: es ir neked egy poszt husszusagu kommentet rola,mint a liberalizmusrol:)))

SzZoole 2015.01.18. 21:15:41

@**mimi**: Es a nokre vetitve,hogy nevezik,mert a nokre is igaz ez a jellemzes,nem?De:))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.01.18. 21:17:53

@QUERCUS:
Például énrám azért sütötték a szexista jelzőt mert minden nap másik művészi aktképet tettem avatarnak. Az már elég volt hozzá.

tavolirokon2 2015.01.18. 21:19:58

Hogyan keressunk allast kulfoldon, szakmaval rendelkezoknek edition:

1, Tanuljuk meg a celorszag nyelvet, vagy legalabb angolul.
2, Toltsuk fol a CVnket a monster helyi megfeleloire, jelentkezgessunk hirdetesekre.
3, ?
4, Profit!

**mimi** 2015.01.18. 21:22:55

@Zoole[uk]:
biztosan igaz, de érdekes módon csak férfiakra vetítve találtam...talán ha tovább kutakodnék :))))

SzZoole 2015.01.18. 21:31:56

@**mimi**: Ez mindket nemnel elofordulo jelenseg.

"nemi szerepének előnyeit erőszakosan érvényesítő, a másik nemet lebecsülő (férfi)"
Vagy,

"...nőlenéző, hímjellemű, baszkurátor...:)))))"
Talalkoztal azzal "szexista"emberel,igaz?
Ezek kozul barmejk is jellemzo volt ra?

Az itt kommentelo nemely holgyre tokeletesen ra illik az altalad belinkelt jellemzes a szexista szora,csak forditva.

**mimi** 2015.01.18. 21:37:14

@Zoole[uk]:
abszolut nem volt jellemző rá!!!
és úgy gondolom nem is az, csak néha feszegeti a határokat (vagy a pofonos ládát:) ) bedob valamit, és röhögve figyeli a hatását...provokál...nekem ez jön le...nem is veszem komolyan, de kedvelem :))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.01.18. 21:39:01

@Zoole[uk]:
Ez nagyon kifinomult volt. Gratula:))))))))))))))))))))

**mimi** 2015.01.18. 21:39:16

@Zoole[uk]:
szerintem nyissunk tiszta lapot, mindenkinek...az itt kommentelő némely hölgyeknek is (akikre tökéletese illik az idézett szöveg)

2015.01.18. 21:51:22

@tanato: Igen, biztosan így van. De nem érzem szükségét (jelenleg). Itthon minek legyen nőm, ha kint élek? Azoknak a kapcsolatoknak semmi értelmét nem látom.

2015.01.18. 21:52:39

@QUERCUS: Olyan sláger, mint a liberális. :D

2015.01.18. 21:53:14

@Zoole[uk]: Szexista nő nem létezik, csak férfi.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.01.18. 21:57:00

@Philosoraptor:
A nő ugyanolyan ösztönlény mint a férfi.

SzZoole 2015.01.18. 22:02:36

@**mimi**: Ok.
Es mi van azokal,akik valotlan dolgok allitasaval probaljak jobb szinben feltuntetni magukat,hetente valtoztatja a velemenyet,mindig mashoz dorgolozik.
Aki napi rendszeresegel olvassa a blogot az eszre veszi az ilyeneket is.
Csak az a baj,hogy az ilyen kommentelo,a vegen mar O sem tudja,hogy mikor mit allit magarol.
Szineszi tehetsegel van megaldva,szine van hozza,csak esze nincs.
Termeszetesen akinek nem ingje az nem veszi magara.Akinek meg ingje az viselje.

**mimi** 2015.01.18. 22:10:09

@Zoole[uk]:
vannak ilyenek is, olyanok is, meg más milyenek is...
nem kell túl komolyan venni itt semmit, értelmetlen vérre menő vitákba bonyolódni, sértegetni, megsértődni, személyeskedni...lapozni kell és kész...:)

SzZoole 2015.01.18. 22:10:15

@Philosoraptor: Rendben,nem letezik,de akkor hogy nevezik azokat a noket akikre ez a viselkedes ra illik???

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.01.18. 22:13:34

@Zoole[uk]:
Hízelegjen neked a harapós ló:)))))))))))))))))))))))))))))))))))

SzZoole 2015.01.18. 22:16:54

@**mimi**: Igazad van,nem kellenek a verre meno vitak,sem a sertegetesek sem a szemelyeskedesek.Megis vannak Ilyenek es letezo jelenseg,nem?

**mimi** 2015.01.18. 22:20:26

@Zoole[uk]:
vannak...most jó? :)))))))))))

SzZoole 2015.01.18. 22:20:39

@diggerdriver: Vagy a vacogos krokodil:)))))

SzZoole 2015.01.18. 22:25:13

@**mimi**: Te mimike,nehogy felre erts,egyatalan nem rad ertettem,csak Te vagy itt aki epp ra er beszelgetni:)))

**mimi** 2015.01.18. 22:31:55

@Zoole[uk]:
tudom, ill. reméltem hogy nem rám értetted...:))))

Határátkelő 2015.01.18. 22:33:05

@**mimi**: Csak közben nekem meg a blognak tesz vele rosszat.

**mimi** 2015.01.18. 22:39:16

@Határátkelő:
igen, tudom igazad van, az utóbbi időben túlfeszítette a húrt, és sokaknál kiverte a biztosítékot.

blackhairlady 2015.01.18. 22:48:48

@tanato: Nem biztos. Lehet, hogy egy baratni itthon pont visszatartana a kikoltozestol amit o annyira szeretne. A tamogatas nem minden esetben garantalt.

2015.01.18. 23:25:54

@diggerdriver: Kiakadt az irónia detektorod? :)

2015.01.18. 23:27:19

@Zoole[uk]: Annak hívják, aminek írtátok.

2015.01.18. 23:30:42

@blackhair-lady: Az szerintem igazi önzés, amikor valakit a rokonai v. a barátja/barátnője tart vissza a jobb élet reményétől. Ide üssetek. :)

Herr Géza 2015.01.19. 00:28:23

@maxval bircaman szerkesztő:

"...a Nyugat jelenleg elszívja Mo. - és a többi perfiféria állam - pénzét, azzal finanszírozza saját zuhanó jóléti modelljét, "

Ez olyan szép, hogy teljesen bearanyozta a napomat. Ez a tudat, hogy mi, mint nagyobbacska légypiszok a világtérképen, etetjük/itatjuk, tápláljuk a Nagy Nyugati Országokat....., valahogy olyan földöntúlian büszkévé tesz... :))))
Szóval ha majd elmegyek az Amerikába és a határörök szaroznak a reptéren, akkor majd jól meg is mondom nekik, hogy kapják össze magukat, mert ha mi bepöccenünk, akkor ök éhen fognak halni...
De elöször is felhívom a Merkel nénit holnap, és neki is megmondom, hogy hol lakik ám az úristen....
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

montroyal ( CAN qc) 2015.01.19. 00:32:27

mivel eddig Budapesten Becsben es Montrealban eltem nem tudnam elkepzelni magam kissebb varosban videken elni ...oda is szuletni kell ... az exem videkre akart csabitani ott nyitni egy muhelyt , de elkepzeltem az ot szuletett konkurenciat mindenki rokon, barat ,iskolatars ... hat semmi eselyem bevandorlo letemre

ez is szempont ha a sajat szamlankon vagyunk ..

Herr Géza 2015.01.19. 00:57:00

@33621: Hát valóságalapja van, persze, de a szerzö túl sokat képzelt a dolgok mögé (na meg van néhány durvább tárgyi tévedés is a cikkben, de hagyjuk...)
Annak roppant egyszerü volt a magyarázata, hogy miért ragadtak az NDK-s lányok a magyar (ill. általában a külföldi) fiúkra: a magyar vendégmunkás srácok 2-5 x annyit kerestek, mint a hasonszörü NDK-sok, jellemzöen bírtak, vagy könnyen hozzáfértek ott kurrens, de a széles tömegek számára leginkább elérhetetlen kultuszcikkekhez (valódi farmer, kvarcóra, menöbb illatszerek, divatosabb ruhadarabok,nyugati hanglemezek, stb.), plusz nyaraikat az ottani non-plusz-ultra utazási célpontok egyikénél, a Balatonnál töltötték.... Kellett ennél több érv ?
És persze igen, a szexuális szabadság/szabadosság egy árnyalatnyival erösebb volt, mint a magyarországi átlag, ami megintcsak másból volt szerintem levezethetö, mint a cikk szerint....
:)))

Herr Géza 2015.01.19. 01:06:05

@felült: Igen, magam is ebben vagyok, végigjárva az öszzes lépcsöt:
fiatalon, vidékiként (föleg Pesttöl 60 km-re) csakis ott tudtam az életem hátralévö részét elképzelni. Nagy küzdelmekkel (még a beköltözési stop idején...) sikerült belüljutni a Bp. kezdete táblán. Pár év hawaii következett, majd családosan, kisgyerekkel már csak az el onnan feeling ment. A lakás Pest közelében, meló Pesten - fázis után jött a nagy "lépés", és ha most hazamegyek, akkor csak az jut eszembe, hogy hogy tudtam én itt önként élni, brrrr....

Herr Géza 2015.01.19. 01:12:04

@diggerdriver: Sorry maestro, de. óta nem jártam erre... Sikerült megoldani?? Öszintén nem is igazán értem, hogy mi gond lehet..
Tudatosan iPod-ról (nem iPad ??) beszélsz??

Herr Géza 2015.01.19. 01:15:07

@Herr Géza: @diggerdriver: Ja, már látom, hogy a nem iPod-ról van szó, hanem természetesen iPad-ról. :))))))))
Milyen fülesre kellene csatlakozni ??

blackhairlady 2015.01.19. 01:23:46

@Philosoraptor: Igen, de van ilyen. Vagy egyszeruen csak a masik fel nem akar menni mert jo neki itthon/otthon, igy inkabb a masik fel is a maradas mellett dont.
Minden megtortenhet es az ellenkezoje is:)

montroyal ( CAN qc) 2015.01.19. 01:25:22

@Herr Géza: szép idok voltak ... hany NDK-s , lengyel csajnak igertem meg hogy felesegul veszem ...

NomádMatyi · http://turkesztantajmz.blog.hu/ 2015.01.19. 01:45:41

@blackhair-lady: igen, és mi befolyásolja a hajlamot? valószínűleg a genetika

és mi történik ha hosszú távon nem lesz elég nő? mit csinál a természet? megnöveli a homeszexualitás arányát

nem azt mondom hogy ez feltétlenül így lesz, ez csak egy elméletem

@tanato: igen igen, és erre írtam előbb, hogy nem hallottam jókat róluk

állítólag a vonatokon zaklatják a gyerekeket többek között, az esküvőkön meg ugyan előadást tartanak de akkor is ha nem kér a násznáp ebből, és pontosan azért mert félnek tőlük (meg attól hogy elátkozzák ezek a hijrák őket), ezért inkább fizetnek

és ezt a hijrák tudják nagyon jól

bxf 2015.01.19. 02:19:47

Erdeklodessel olvastam a harmadik cikket, beleneztem a blogba is, es minel tobbet szeretnek errol olvasni a jovoben (hajra Liz :-)).

Az utobbi par evben en is elegge "health nut" lettem, ujabban az itten divatos FullyRaw-val kiserletezem (csendben megjegyzem, hogy ket napig birtam vegetarianus lenni :-) tehat inkabb sikertelenul, mint sikeresen).

Ha lehet, kerek szepen meg tobb kepet a fitness klubbos blogra/oldalrol.

Nem ismerem a svajci klubbokat, de nekem csak annyi lenne a keresem (otletem), hogy van-e etkezo reszuk, ahol peldaul salatakat vagy juice-ot rendelhet az ember (nalunk a juicing elegge divik most, Karacsonyra en is megleptem magam egy fast es egy mastication [Omega] juicerrel).

Herr Géza 2015.01.19. 02:34:39

@montroyal ( CAN qc): Hát még ha tényleg megtetted volna... Ha jól emlékszem eddig is élbolyos voltál a házasságok/válások szempontjából... :))))))))))

bxf 2015.01.19. 02:44:33

@puhacica: szepseges? Nekem valaki egyszer azt mondta, hogy Daniaban csak a tehenek szebbek :-) (mint Hollandiaban :-))

Nehany fenti kommentre: mashol is lehet karriert befutni, nem kell eu-snek lenni. Pl. IT, masok lehuzasa, stb. :-( Komolyra forditva a szot, engem pl. az erdekelne, hogy hogyan boldogul egy szakmunkas. Mivel otthon sajnos a szakemberek lassan kihalnak(ertsd a hazunkon butykolo vizvezetekszerelo, gazszerelo, TV szerelo, stb.), a csaladom pl. nagyon erzi a hianyukat.

Budapest: volt szerencsem egyetemre jarni, majd dolgozni Bp-en, lakasom is van Bp-en. De ha hazamegyek, videkre megyek haza. Egy-ket alkalommal Bp-re felnezek (kozmetikushoz elsosorban), de egyre kevesbe, mert lehangolonak talalom, hogy pl. az egyik koruton mast sem latok csak latvanypekseget meg hasznaltruhaboltot (hany szo? :-(). Bp. mar nem a regi (es sem vagyok mar 20 eves persze). Igaz, Washington DC es Houston utan nekem Bp. csak egy "kisvaros" :-)

@Kicsiazzurro: lasd fentebb a hozzaszolasom.

bxf 2015.01.19. 02:45:15

@Herr Géza: Kivancsisagkeppen: annak a buvos hatvanas szamnak van jelentosege, vagy esetleg 55 akar az lenni? :-)

montroyal ( CAN qc) 2015.01.19. 04:34:50

@Herr Géza: ja az igazi hazassagban is van gyakorlatom de fiatalab korban a lengyel es NDKs nokkel csak a hazassagszédelgesig jutottam ...

a mostani cruisen megnevettettem az embereket ,mert kerdezte a musorvezeto ki hany eves hazas ...20- 30 40 .. na tolem is kerdezte en mondtam 30 eves hazas vagyok de 4 reszletbe ...

2015.01.19. 05:25:25

@tanato: Te jo eg, ezeket nem tudom hol olvastad. Ha tenyleg erdekel, szerintem elkezdhetnel kicsit komolyabb konyveket is olvasni az indiai kulturarol / hinduizmusrol. Ez a szinvonal a 'babonas hindukrol' meg a kisfiuk elrablasarol, ez nem a te ertelmi szinteden levo embernek valo, es ezt abszolut nem bantaskent mondom, eppen ellenkezoleg.

2015.01.19. 06:11:18

@blackhair-lady: Erre inkább nem mondok semmit...

tanato 2015.01.19. 07:15:02

@DavidToth: @Mirjam2: Valahol a neten olvastam erről a transznemű indiai szektáról,meg volt egy indiai sorozat itthon INdia az álmok útján címmel abban is szerepeltek,mint kéretlen esküvői vendégek.A kisfiúk elrablása viszont állítólag tényleg nem bizonyított csak ezt rebesgetik róluk.Szóval félnek tőlük.

tanato 2015.01.19. 07:16:24

@blackhair-lady: Én csak egy a barátját mindenben támogató hűséges barátnőre gondoltam,akkor azért ketten elindulni könnyebb volna.

NomádMatyi · http://turkesztantajmz.blog.hu/ 2015.01.19. 07:23:09

@tanato: a rebesgetesnek nyilvan van alapja ... bar ki tudja?

Mirjam mindenben vedeni fogja Indiat meg az indiaiakat, en meg mindenben fikazni fogok Indiaval kapcsolatban

az egyikkel szemben a masik veglet :)

2015.01.19. 07:43:29

@DavidToth: @tanato: Jaj Istenem, most akkor maradiak az indiaiak mert nem propagaljak nyilvanosan a jelenlegi nyugati trendnek megfelelo homoszexualis idealt, de kozben a hijrak meg gyerekeket rabolnak el es 'transznemu szekta'. En meg elfogult vagyok. Annyit probalok mondani hogy az indiai kultura egy mas kultura mint a nyugati, mas hagyomanyokkal. Amit ti irtok a hijrakrol az kb. annyira rohejes mint amikor a szaudiak azt hiszik hogy a nyugati noknek azert nincsenek gyerekeik mert autot vezetnek.

NomádMatyi · http://turkesztantajmz.blog.hu/ 2015.01.19. 07:47:41

@Mirjam2: nem, nem csak amiatt ... mas miatt is maradiak ... de ez szubjektiv ertekitelet

ez a kulturajuk, ha jo nekik igy akkor jol van

en azt irtam a hijrakrol amit indiaiaktol hallottam ... persze nem reprezentativ felmeres volt

de erre irtam, hogy te az egyik iranybol vagy elfogult en meg a masikbol ... a tobbiek meg ebbol le tudjak szurni, hogy kb a kozeput a valosag :)

2015.01.19. 07:49:14

@tanato: @DavidToth: Ha esetleg a Blikk-szinvonalon tul is erdekel benneteket a kerdes de nem akartok elmelyedni a tortenelemben, tanulmanyozhatjatok az egyik legismertebb mai hijra eletet es munkassagat: en.wikipedia.org/wiki/Laxmi_Narayan_Tripathi

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.01.19. 07:49:34

@Herr Géza:
Az van Géza hogy a gyereknek van az ipad.
Meg van ilyen Bluetooth fülhallgató.
Tudod olyan ami fontos emberek fülébe bele van nőve.
Arra ki tudja adni az ipad a youtube hangját?
Csatlakozni csatlakozott.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.01.19. 07:51:57

@Herr Géza:

Pedig ez a nagy helyzet. Minden gyarmatosítás alapja ez.

2015.01.19. 07:58:15

@DavidToth: Ne haragudj, de az nem 'egyik oldalrol elfogult', hogy te Blikk szintu ujsagcikkeknek adsz hitelt. En sokkal inkabb informaciohianynak, vagy az objektivitas hianyanak neveznem. Az pedig nagyon erosen eurocentrikus szemlelet hogy szerinted az indiaiak 'maradiak' mert nem pont olyanok mint a nyugati emberek. Letezik olyan dolog hogy mas hagyomanyok, mas ertekrend. A vilagtortenelem valojaban nem ugy nez ki hogy a nyugati kultura a legfejlettebb es mindenki az o nyomdokaikat koveti kisebb-nagyobb lemaradassal. Leteznek parhuzamos utak is.

NomádMatyi · http://turkesztantajmz.blog.hu/ 2015.01.19. 08:03:30

@Mirjam2: en nem adtam hitelt semmifele Blikk szintu cikknek ... egyebkent a wikipedia sem feltetlenul jobb mint a Blikk ... de elolvastam, es koszi

en az indiai ismeroseim szavara adtam ... igaz, azok olyan indiaiak akik menekulni akarnak innen, szoval valoszinuleg megtalaltam az "elvtarsaimat"

azt elismerem hogy nem vagyok objektiv, senki sem az

tanato 2015.01.19. 08:17:54

@Mirjam2: Kerestem,de sajnos nem találtam meg hol olvastam ezekről a transznemű indiai emberekről.Csak erre a pár mondatra emlékezem.Na meg érintőlegesen a sorozatból arra a néhány epizódra ami ezzel foglalkozott.Úgy emlékezem az esküvői család ellenlábasai küldték oda a hijrákat áldást mondani és szerepelni.Az örömapa meg gyorsan lerendezte őket egy halom pénzzel,csak menjenek már el.

DieNanny CH 2015.01.19. 08:19:09

@bxf:

Igazából 67 km... (Bocs, Géza! :-D)

2015.01.19. 09:04:44

@DavidToth: Nem a Wikipediabol tajekozodom errol az aktivistarol (ot konkretan az indiai Big Bossban lattam eloszor, igy figyeltem fel ra) illetve a hijrakrol altalaban; ezt linkeltem be mert ez volt az elso dolog ami feljott a Google-on vele kapcsolatban, de sokkal tobb informacio is elerheto rola es a temarol mas forrasokbol. Tudom hogy senki sem 'objektiv', de azert van kulonbseg pl. ugynevezett tarsadalomtudomanyi kutatasok es az ilyen szintu cikkek kozott hogy 'a transznemu szekta tagjai gyerekeket rabolnak'.

2015.01.19. 09:12:58

@tanato: Igen, a szaudi vezetes nem olyan naiv mint egyes nyugati kormanyok peldaul, ok mar realizaltak hogy mekkora veszelyt jelent az un. ISIS.

tanato 2015.01.19. 09:30:24

@DavidToth: @Mirjam2: Természetesen India kérdésében abszolute semleges vagyok,személyes érintettség híján.Csak azt tudom amit olvasok róla.

NomádMatyi · http://turkesztantajmz.blog.hu/ 2015.01.19. 09:43:26

@Mirjam2: nem raboljak feltetlenul el oket, csak zaklatjak ... de mondom, ezt csak hallottam

...lehet hogy az emberek tapasztalata felul irja amugy a tarsadalomtudomanyi kutatasokat?

de nem is akarom itt feszegetni a hurt tovabb

...nem az en dolgom, en kerulom oket is, meg mindent es mindenkit mint a tuzet, amennyire lehet

2015.01.19. 10:10:05

@tanato: Ezt ertem, de nem mindegy hogy hol olvasod, nem? Pl. Blikk-szinvonal vagy HVG, peldaul.

2015.01.19. 10:14:05

@DavidToth: A tarsadalomtudomanyi kutatasok az emberek tapasztalatan alapulnak. Interjuk, resztvevo megfigyeles (amikor a kutato egyutt el a kozosseggel, vagy maga is a kozosseg tagja), stb. A gyerekeket legtobb esetben - vilagszerte - ferfiak zaklatjak, az elkovetok nagy resze (a ferfiak nagy reszehez hasonloan) heteroszexualis, a legtobb eset csaladon belul tortenik. Mar csak azert sem hiszem hogy jellemzoen melegek az elkovetok mert statisztikak szerint az aldozatok tobbsege kislany. Termeszetesen biztosan elofordul hogy meleg ferfiak zaklatnak kisfiukat, mint ahogy az is elofordul hogy katolikus papok teszik ugyanezt, de azert nem irnam le katolikus papokrol ugy altalaban hogy 'azok a szektas pasik akik kisfiukat zaklatnak'.

tanato 2015.01.19. 10:32:22

@Mirjam2: Ez igaz,de azért Indiáról nem ez a téma kardinális,inkább marginális.Az általam megnézett játékfilm sorozat ami jórészt Indiában játszódik,kifejezetten érdekes volt és sok indiai ünnepet,szokást bemutatott a laikus nézőknek.A fő szál egy dalit fiú meg egy brahmin kasztbéli lány szerelme volt,ezernyi mellékszállal körítve és sok szép tájképfelvételt is mutatott meg városokról falvakról is.

tanato 2015.01.19. 10:34:50

160 részes és Índián kívül még Brazíliában és Dubaiban is játszódik a történés.Mind végignéztem eléggé izgalmas is.

2015.01.19. 15:39:13

@tanato: Huuuha, ez igen, nem gondoltam hogy magyarul elerheto egy ilyen sorozat! :) Koszi a linket.

tanato 2015.01.19. 16:46:29

@Mirjam2: Szívesen,tényleg érdemes végignézni,nagyon csavaros fordulatok vannak benne.

Herr Géza 2015.01.19. 18:27:21

@diggerdriver: Az iPad-en lévö zenét kiadja ? Azaz csak a YouTube-bal nem megy?
Mondjuk én még az iPad-et nem használtam Bluetooth-szal, mert itthon úgyis hálózaton vagyok, de sztem lehet olyan gond, hogy:
- esetleg vmi régebbi headset-röl van szó ?? Mondjuk akkor sikertelen csatlakozást jelezne ki..
- a Bluetoth beállításában láttam korábban olyat, hogy választhatsz a telefonszerü ill. a médialejátszó profil közül.... (igaz, az vmi Androidos kütyü volt..)
- lehet, hogy maga a YouTube App/program nem kompatibilis a Bluetooth lejátszással?
Valaki más hozzászóló/értö ????

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.01.19. 20:49:08

@Herr Géza:
Ezt a kütyüt a feleségem táblagépéhez adták ajándékba.
Most bontottam ki.
Az ő telefonján működik de csak hívás fogadásra és hívásindításra vagyis mint telefonos bluetooth jól működik.
Zenét viszont a telefonról sem játszik le.
A zenelejátszónál van olyan opció hogy kiad bluetoothra de hiába van kiválasztva nem adja ki.

Herr Géza 2015.01.20. 01:20:41

@diggerdriver: Akkor ez sajna a Headset "hibája", azaz klasszikusan csak telefonálásra alkalmas...
Ha fontos, sztem pár fontért kapsz Hifi Bluetooth-os fejhallgatót. De kérdezz rá konkrétan, hogy tényleg okés-e zenelejátszásra iPadról....

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása