oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

  • élhetetlen: @fhdgy: Na, ez nálam nem volt bent a műsorban. Családnév, keresztnév, úgy szétbontva, hogy összera... (2021.03.04. 01:04) Az érem másik oldala
  • élhetetlen: @fhdgy: Rossz sorrendben olvastam a leveleidet, úgyhogy most. Az új tesztkörnyezet létrehozása kb.... (2021.03.04. 00:40) Az érem másik oldala
  • gabors: @M. Péter: " Boris Johnson 2016-ben lemondott az amerikai állampolgárságáról." Nem akart adot fiz... (2021.03.04. 00:37) Magyarok brit földön: melyik szám nem hazudik?
  • fhdgy: @élhetetlen: Ennél még van egy egyszerűbb, de nagyon bonyolult dolog: Az emberek nevei! Főleg, ha... (2021.03.03. 23:54) Az érem másik oldala
  • M. Péter: @gabors: Brit oldalról semmi gond nincs a kettős állampolgársággal, nem tudom, hogy honnan szedte ... (2021.03.03. 23:45) Magyarok brit földön: melyik szám nem hazudik?
  • Utolsó 20

Kívül tágasabb!

Gazdagisztán

2014. december 01. 06:45,  Sosem késő új életet kezdeni 200 komment

2014. december 01. 06:45 Határátkelő

Sosem késő új életet kezdeni

Nyugat-Európában az egyik legkeresettebb szakma az idősápolóé, és a jelenlegi trendeket elnézve ez a közeli jövőben nem is igen változik majd. Azaz annak, aki külföldön szeretne boldogulni (például a mai poszt szerzője, Manó, aki korábban már írt a blogra) ez egy követhető út lehet, persze kell hozzá empátia és elszántság is.

idősotthon.jpg(A kép illusztráció)

„Fejlesztőpedagógusként dolgoztam Magyarországon, aztán egy egészségügyi szakközép OKJ-s tanfolyamát végeztem el. Ezt csak azért hangsúlyozom, mert elmentem egy másik cég tanfolyamára, ahonnan 2 hónap után felálltam, olyan mélyen volt a színvonal. Amelyik cég a hegesztőtől a kereskedelemig, a cukrászattól a természetgyógyászatig mindent oktat, az semmit sem csinál tökéletesen, legalábbis én ezt szűrtem le belőle.

Mellette dolgoztam kórházban és idősotthonban is, és volt idő, amikor a párom tartott el, mert a gyakorlatot bizony meg kellett szerezni az okj-hez, azt meg ugye nem fizették, sőt volt olyan kórház, ahol nekem kellett fizetnem, hogy ott lehessek. A gyakorlati helyek színvonala változó volt, ember és lehetőségfüggő, de mindent meg lehetett tanulni, csak kitartóan kérdezned kell.

Az egészségügy külön terület, meg tudom érteni, hogy nincs mindenkinek gyomra hozzá, de én az értelmi sérült gyerekek mellett megszoktam a pelenkát és az orrfolyást, és az ezzel járó egyéb dolgokat. Magam is 4 gyereknek vagyok az anyja, szerencsére mindegyik egészséges.

Szóval elvégeztem az okj-t (és egy másikat, szociális gondozóit), közben kisebb megszakításokkal - suliban vagy egyénileg - tanultam a német nyelvet. Ráleltem egy budapesti egészségügyi közvetítő cégre, náluk szakmai nyelvet tanultam elsősorban. Ők segítettek Németországban az ápolónői sulim elismertetésében és kiközvetítettek egy német idősotthonba.

Nyelv nélkül nem megy

Szerződnöm csak az otthonnal kellett, nincsen semmilyen időkorlát, hogy meddig kell itt dolgoznom, kaptam egy kis lakást is az idősotthontól, rendkívül kedvező feltételekkel, 250 euró / hó rezsivel együtt.

Most beiratkoztam egy német nyelvtanfolyamra a városban, saját pénzből finanszírozom, de az adómból úgy tudom, majd levonhatom ezt év végén. Szóval nem ülök a babérjaimon, heti 9 óra intenzív német, emellett tanulás itthon, mellé jön a napi 8 óra munka. A család otthon van, emiatt napi 1 óra Skype is bejön - gyorsan eltelik a 24 óra.

A fizetésemből bőven marad, mivel nem iszom alkoholt és nem is dohányzom, viszont havonta egyszer hazamegyek, vagy a család jön hozzám. Ez egy komoly kiadás, de nem spórolunk olyankor (persze az ésszerűség határain belül), de így is marad a fizuból bőven.

Mindez odahaza nem volt jellemző. Annak a híve vagyok, hogy mindenki addig nyújtózzon csak, ameddig a takarója ér, de ha már nem tudod jobban összehúzni magad és sosem tudsz kinyújtózni, akkor egy idő után besokallsz.

Segítsünk a másikon?!

Ha már a külföldre költözésnél tartunk, egyre több olyan kérést, felhívást olvasok, amiben arra kérnek, segítsünk embertársainkon, csupán azért, mert magyarok. Egyik sem az ismerősünk, az egyetlen, ami közös bennünk, az a nyelv, amit mindketten beszélünk.

Én viszont sajnos elég sok rossz tapasztalatot megértem, hallottam ismerősöktől, hogy sokan visszaéltek a megelőlegezett bizalommal. Felsorolok néhányat, a teljesség igénye nélkül.

Előfordult, hogy a munkahelyen szóba került, hogy hazamegyek szabadságra Magyarországra. Arra kért valaki, vigyek neki 1-2 karton cigarettát, paprikát, szalámit, kolbászt, ki tudja még mit, majd természetesen kifizeti. Meg is vettem, elhoztam, mire kijelentette, hogy majd fizetéskor rendezi a számlát. Ráadásul akkor is csak többszöri felszólításra, és még meg is van sértve - soha többet!

Azóta megmondom, hogy hazamegyek, de nem hozok senkinek semmit, mert nem hitelezek, nem járok senkinek utána a mit tudom én milyenfajta gyógyszerének, szaláminak, mert a benzin meg az idő nekem is pénzbe kerül. Ez nem rosszindulat, egyszerűen az ÉLET mondatta velem ezt. Mindig is nagyon segítőkész voltam, de sokan visszaéltek vele, úgyhogy megváltoztam.

De történt olyan is, hogy adódott a közeli faluban munka, olyanoknak is, akik nem beszélik a nyelvet. Az ilyen munka ritka, mint a fehér holló, a dolog ott sántított, hogy csak kocsival lehetett megközelíteni a helyet, mert kint volt a világ végén.

Egyikőjüknek volt kocsija, csatlakoztak hozzá többen, hogy beszállnak a benzinbe, fizetésnél majd rendezik az adósságot. A pénzből persze nem látott semmit és még azoknak állt feljebb, akiket ő fuvarozott, mint utólag kiderült, ingyen. A munkában sem nagyon állták meg a helyüket, a nyelvvel sem foglalkoztak, csak tengtek- lengtek.

Természetesen van jó tapasztalatom is, de sajnos azt kell mondanom, hogy az arány körülbelül 10:1-hez.

Tervezgetjük a jövőt

Visszatérve hozzánk, a párommal tervezgetjük a következő éveket. Mivel neki is tetszik Németország, ezért elkezdi tanulni a nyelvet, anélkül én sem javasolnám senkinek sem, hogy elinduljon külföldre dolgozni, bár vannak kivételek.

Van például olyan ismerősöm, aki az építőiparban dolgozik, a csapatában egyvalaki jól beszéli a nyelvet, ő vállalja a munkát, a többiek „csak” dolgoznak, ennek persze megvannak a veszélyei, mert könnyen visszaélés lehet belőle.

Szerintem sosem késő új életet kezdeni. Ha egészséges vagy, van benned ambíció, elhatározás, akkor reális célokat el lehet érni minden korban, akárhány éves is vagy. Itt biztosabbnak látjuk az öregkorunkat, mint Magyarországon. De hogy mi lesz az országból, ha ennyien kimennek külföldre, azt nem tudom, illetve sejtésem van, de remélem, nem igazolódik be. Én / mi megtesszük a lépéseinket, aztán lesz, ahogy lesz.”

Arra gondoltam, ha van kedvetek, küldhetnétek képeket arról, miként készülődik a környezetetek a karácsonyra. Ezek lehetnek kirakatok, utcai díszítések, de nagyon örülök annak is, ha a saját készülődésetekről küldtük képet. Karácsonyig még van három hétvége, szerintem hangulatos posztokat lehetne addig összeállítani. A fotókat (némi hosszabb-rövidebb szöveggel) a szokásos hataratkelo@hotmail.com címre várom!

A kommentelési szabályokról itt olvashatsz. 

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Németország idősápolás

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr886946843

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rezsöatya 2014.12.01. 14:58:51

siha=soha
(@adg: nekem nem a busz, hanem a kezem remeg! :D )

articsóka60 2014.12.01. 15:03:13

@puhacica: +1! :)
OFF:
Megpróbálok hazacsúszni, a lányom most telefonált, hogy áramszünet van otthon, a kertben letört 1 csomó fa ága és csak akadozva jár a HÉV, jeges a felsővezeték. Pedig innen bentről úgy néz ki, mintha csak az eső esne. Szóval, ha sikerül hazaérnem, akkor jövök vissza.

puhacica 2014.12.01. 15:10:09

@articsóka60: ti is Szentendre környékén laktok? most olvastam, hogy valami speckó harci csoportot kellett létrehozni a rendkívüli helyzet miatt. a Pilis konkrétan járhatatlan, csomó helyen nincs áram, fák dőltek ki...

2014.12.01. 15:11:11

@rezsöatya: Köztes állapotban vagyok. Hiába tudok a problémákról, ha nem tudok tenni ellene semmit. Ha "mindenki" így gondolkodik, akkor nem várhatjuk, hogy a dolgok jobbra forduljanak. Azt mondjuk, hogy mindenkinek egy élete van. Így sokan azt a megoldást választják, hogy máshol kezdik újra az életüket.

qkuc 2014.12.01. 15:40:28

@puhacica: TEK winter edition? :D

puhacica 2014.12.01. 15:46:08

@qkuc: operatív törzs. :D csak ki ne dőljenek a lerakódott jégtől! :D

montroyal ( CAN qc) 2014.12.01. 16:44:58

@Zoole[uk]: igy úsztam meg a katonaságot.

en egyszerubben usztam meg .. nem hivtak - nem mentem

osszeireson voltam, de azutan soha se orvosin, sorozas stb... elfelejtettek .. 26 eves voltam amikor behivtak , hogy hogy nem voltam katona ,van valami bajom ? akkor mutottek meg servvel mutattam a papirokat .. kerdezte melyik oldal - mutattam most ez elotte meg a masik ... erre azt mondta akkor maga gyenge nem szamithatunk magara a katonasagnal ... hat majdnem sirva fakadtam ... az oromtol ... persze azt nem mondtam hogy az elso mutetem 2 eves koromba volt es hogy versenyszeruen karatezok es gyurok is ...
masfel evig fizettem 140 ft havonta katona adot mert a vendeglatonal keves fizetesem volt mint portas .. kibirtam ..

SzZoole 2014.12.01. 16:54:10

@Herr Géza: Vegbel tukrozesem MEG nem volt,de,viszont prosztata vizsgalaton voltam,az sem volt kellemes.Ra kellet hasalnom az vizsgalo agyra.A doki ball keze volt az en ball vallamon,a jobb keze a jobb vallamon,de akkor mivel vizsgalta a prosztatam???:))))))

rezsöatya 2014.12.01. 16:58:31

@puhacica: majd kapsz esemest a belugytol:

"ha kidol a fa, masszon fel egy masik fara"

SzZoole 2014.12.01. 16:58:36

@Babette .: En kimondottan elveztem:(((
Egy haveromnak vese tukrozese volt az izejen keresztul,na az volt fajdalmas.

puhacica 2014.12.01. 16:58:59

@Zoole[uk]: az élet nagy kérdései. :D

SzZoole 2014.12.01. 17:01:50

@articsóka60: Nem ijesztgetesnek szantam,csupan a tapasztalatomat osztottam meg,persze mindenki maskepp eli meg.

SzZoole 2014.12.01. 17:12:20

@montroyal ( CAN qc): Mikor eloszor hivtak sorozasra,akkor azert kaptam halasztast mert meg kozepiskolaba jartam.A tobbi 4 sorozas elott mindig ossze ettem mindenfele nehez,fuszeres eteleket,ami olyan gyomorsavat csinalt,hogy majd meg vesztem.A sorozason a katona doki adta is a soronkivuli beutalot a belgyogyaszatra.A tukrozes erdemenye meg mindig gyomorsav tultenges,nyombelhurut gyulladasa volt,hat igy usztam meg a hovedseget.

SzZoole 2014.12.01. 17:13:53

@puhacica: Na ja,fel tortek a csoki gyarat,azta teljes mertekben homofob vagyok:)))

Muscari 2014.12.01. 17:49:40

Tul vagyok rajta, de nem tudom. Tok nem olyan kerdesek voltak mint amire keszultem es az interjuztato sem volt szimpatikus.Ott volt viszont az is, aki a kozvetlen

Holnap fonokom lenne, o meg szimpi volt. Holnap kiderul.

Herr Géza 2014.12.01. 18:27:34

@P.Elliot: Pontosan erröl beszéltem... :)) Igaz, szerintem a "kutyabaja", csak öreg típus nem feltétlenül fog elmenni egy "egzotikus" országba egy otthonba, de a beteg, ne adj isten magatehetetlen, szenilis öregeknek (ide löjetek....) mindegy. Meg ne kövezzetek, hogy ebben bizniszt látok, de nem én találtam ki és többfelé már müködö modell.

Herr Géza 2014.12.01. 18:28:10

@Zoole[uk]: Ojan hüje vagy már megint.... :)))))))

montroyal ( CAN qc) 2014.12.01. 18:29:05

@Philosoraptor: Magyarorszag csuszik lefele az nem jovo! Valamit tenni kell!"

es meg akik kozel vannak a tuzhoz elkepzelhetetlen milliardokat lopnak haracsolnak ossze ... nekik az a jovo...miert erdekelne oket Mo-sorsa ..

SzZoole 2014.12.01. 18:32:14

@montroyal ( CAN qc): Meg szep,hogy sumakoltam:)))
Nem birom a kotodsegeket.

33621 2014.12.01. 18:37:18

A Budapestről Wizzel repülőknek talán könnyebb lesz ezután!

iho.hu/hir/rosszul-bant-az-utasokkal-a-wizz-szakit-a-budporttal-141201

SzZoole 2014.12.01. 18:39:08

@Herr Géza: De Te sem vagy mar szuz,marmint hatulrol sem:)))

2014.12.01. 19:20:05

@montroyal ( CAN qc): Tudjuk. Azt nem tudjuk, mit lehetne ellene tenni. Ezért mondom, hogy ők a törvények felett állnak, jogi úton sosem fogod őket elszámoltatni, mivel az egész gépezet a zsebükben van. Ha akasztanák őket, akkor lehet, hogy a következő garnitúra másképp csinálná a dolgokat, mert tudnák, hogy mi fog rájuk várni. De ez a véres megoldás meg nem lenne demokratikus.

Herr Géza 2014.12.01. 19:20:15

@Zoole[uk]: Söt, prosztatavizsgálat is megvolt. De kösz, "amúgy" szüz vagyok... :))))))))))))))))))))

M. Péter 2014.12.01. 19:22:29

@Herr Géza: Nem erre van a Pflegeversicherung?

Ladislav 2014.12.01. 19:25:05

@Muscari: Remélem Te viszont szimpatikus voltál az interjúztatónak.

33621 2014.12.01. 19:35:46

Akit az ausztrál állampolgárság meg beutazó vízum érdekel annak érdekes lehet!

noworries.postr.hu/ut-az-alompolgarsaghoz?utm_source=origo-nyito&utm_medium=cimlapi_box&utm_campaign=sec

Herr Géza 2014.12.01. 19:38:41

@M. Péter: De, csak az egy olyan Tagessatz-ot fizet, ami köszönöviszonyban sincs az otthonok áraival. Ezért írtam, hogy egy részét fizeti a biztosító, elég kicsi részét....

Herr Géza 2014.12.01. 19:39:31

@Zoole[uk]: Legalább nálam nem volt a doki mindkét keze a vállamon.... :))))

Ladislav 2014.12.01. 19:42:03

Szimpatikus, reális hangvételű poszt.
Azt, ahogy a poszt írójának a jóindulatát kihasználják a gerinctelen, élősködő emberek, régebben felháborított, most már rezignáltan veszem tudomásul. Egy biztos, hogy utólag könnyű okosnak lenni, de kevés kivételtől eltekintve, nem előlegeznék meg semmit sem.
"De hogy mi lesz az országból, ha ennyien kimennek külföldre, azt nem tudom, illetve sejtésem van, de remélem, nem igazolódik be."
De, van ahol már beigazolódott. Ahol lakom, már érződik bizonyos szinteken a szakember hiány. Sok barátom, ismerősöm, volt osztálytársam már nem itt él. Úgy gondolom, hogy a fele biztos, hogy nem. Pesten, Dunántúlon, külföldön. Pedig ez a térség még viszonylag kiemelkedik a környező térségekből, ezért még sokan, de egyre apadó létszámban jönnek ide dolgozni, tanulni. Ami még aggaszt, hogy a környezetemben élők, dolgozók fele nyelvet tanul, hogy kint vállaljon munkát. Ezek mind dolgozó, fiatalnak mondható(max.42), egészséges, büntetlen előéletű, családos, vagy családalapítás korában lévő emberek.

SzZoole 2014.12.01. 19:43:05

@Herr Géza: Honnan tudod,hisz a doki mogotted volt,nem?:)))

SzZoole 2014.12.01. 19:43:42

@33621: Szerintem ez baromsag.

articsóka60 2014.12.01. 19:44:26

@puhacica: nem, mi Gödöllő felé lakunk, de Óbudán dolgozom. kalandos volt a hazaút, kisérteties volt ahogy ropogtak a fák. Alig tudtam bejönni a kapun. A letört ág szerencsére nem a kocsira esett. :)
@Zoole[uk]: Én mindegyikbe egy kicsit belehaltam és még soha nem éreztem magamat annyira kiszolgáltatottnak, mint akkor ott.

articsóka60 2014.12.01. 19:44:31

@Muscari: Akkor holnap is drukkolok neked, ha igényt tartasz rá!!

articsóka60 2014.12.01. 19:44:39

Posztírónak legmélyebb tiszteletem, hogy egész embert kívánó munkája mellett is folyamatosan tovább képezi magát, távol a családjától, mégis megmaradva ilyen pozitív kisugárzásunak. Ő igazán példát mutathat sok siránkozó fiatalnak.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.12.01. 19:57:07

@rezsöatya:
Parkinson?
Akkor ha pisilsz kétszer jó...
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Muscari 2014.12.01. 19:57:35

@articsóka60: nagyon köszönöm a kedvességed, számítok rád: -)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.12.01. 19:58:49

@rezsöatya:
Na most aki biciklizik mikor géperejűvel is mehetne annak alapból valami baja van.
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.12.01. 20:00:46

@Philosoraptor:

Raptor. Nem érted még mindig. Mikor érted meg végre hogy magadon csak saját magad tudsz segíteni? Nem a Nyugat fog segítani rajtad, értsd már meg. Ha azt hiszed hogy a kilátástalanságra majd megoldás az hogy elköltözöl egy gazdagabb országba, akkor szerintem rossz úton jársz...

2014.12.01. 20:07:56

@házelőtthinta: Akkor te miért vagy Ausztriában és nem itthon? :)

SzZoole 2014.12.01. 20:11:04

@articsóka60: En nem gondolom,hogy ki lettem volna szolgaltatva,inkabb szuksegszeru a sajat magam erdekeben.

puhacica 2014.12.01. 20:19:45

@Muscari: majd ird meg az eredmenyt, jo? drukkolok addig is! :)

@articsóka60: tyuha, szerencsetek volt! nalunk szortak az utat vegig, de reggelre tuti lefagy minden. mi is Obudan melozunk. :)

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.12.01. 20:32:12

@Philosoraptor:

Már számtalanszor leírtam hogy én csak idekerültem. Nem volt emögött semmilyen tervezés. Én csak annyit látok hogy naponta szidod itt az országunkat, és várod a megváltást a Nyugattól. Ne kergess ilyen ábrándokat! Lehet szegénynek jobb lenni Nyugaton, de amiket szoktál írni, azok nem fognak változni. Ugyanúgy vegetálni fogsz egyszerű emberként Nyugaton is. Hidd már el végre.Ha jövőt vársz Nyugattól, meg kiszámíthatóságot, meg a többi butaságot amikkel ki szokták színezni a sztorikat róla, akkor szerintem csalódni fogsz.

rezsöatya 2014.12.01. 20:49:32

@diggerdriver: akkor elmondom neked, hogy tegnap a melon tul letekertem 30 km-t es kutyajol erzem magam! Soha nem is voltam orvosnal...
(es ha dicsekedhetek, ma toltottem be az 59-et!) :-)

SzZoole 2014.12.01. 20:59:08

@rezsöatya: A jo Isten eltesen sokaig:)))
59?
A 69 jobb,marmint pozban:)))

Hari Seldon 2 2014.12.01. 21:10:41

@tanato:
Mit gondolsz, miért akarják minél inkább beszűkíteni a nyelvtanulási lehetőségeket?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.12.01. 21:18:50

@Zoole[uk]:
Én is ezt akartam írni de akkor alpári szexista soviniszta masiniszta lennék de látom mostmár te leszel az.
:)))))))))))))))))))))))))))))))))

tanato 2014.12.01. 21:26:24

@Hari Seldon 2: Lehet hogy van ebben valami.

2014.12.01. 21:35:47

@házelőtthinta: Ahogyan te is ezt teszed a rothadó nyugattal. Szóval egálban vagyunk. :)

2014.12.01. 21:38:40

@Hari Seldon 2: Szerintem eddig sem volt csúcson a nyelvoktatás, de azért ez függ a tanártól is. Nekem volt jó és volt rossz német tapasztalatom is. Persze, hogy lerohasztják még jobban, ne menjen innen senki el. :)

articsóka60 2014.12.01. 21:55:55

@Zoole[uk]: azt hiszem nem jól fejeztem ki magam. Mivel nekem közben vágtak is (a csőben küldték le a szerszámaikat) ezért valami nagy röntgenszerű gépet felülről rámengedtek, teljesen be voltam szorítva. Erre értettem a kiszolgáltatottságot.
@puhacica: Szerintem reggel is kalandos utunk lesz befelé.

articsóka60 2014.12.01. 21:56:00

@rezsöatya: Boldog születésnapot kívánok, továbbra is ilyen jó egészségben! ;-) Milyen gépen tekersz? Monti vagy országúti?

rezsöatya 2014.12.01. 22:08:02

@articsóka60: Land Rover.
Osszecsukhato MTB-kerestem, akkor bukkantam ra. Jo kis gep, szeretem.

kepfeltoltes.hu/141201/20130930_124537_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.12.01. 22:08:23

@articsóka60:
Az olyan mint mikor az autószerelő főtengelyt cserél a kipufogón keresztül?
:)))))))))))))))))))))))))))))

SzZoole 2014.12.01. 22:14:32

@articsóka60: Ah,igy mar ertem,biztos,hogy nem lehetett egy kellemes elmeny.
Tolem az egyik tukrozes alkalmaval szovetmintat is vettek a gyomorfalbol.Az endoscop cso mellet toltak le egy kis 3 agu csipeszt,azt ereztem,hogy belecsip a gyomorfalba,akkor meg nem is fajt,de kesobb.....huuu....magzatpozba gornyedtem a fajdalomtol:(((

Muscari 2014.12.01. 22:37:05

@puhacica: perszepersze. Vigyázzatok az úton, láttam képeket a neten, nagyon durva.

Muscari 2014.12.01. 22:40:02

@diggerdriver: azta, ez gyönyörű!

@rezsöatya: Isten éltessen :-)

Muscari 2014.12.01. 22:53:23

@diggerdriver: fúúúj. Elképzeltem :-)

adg 2014.12.01. 23:03:48

@rezsöatya: szolj ha-nak, hatha azon is tudnak segiteni a blog.hu-s fiuk.

Herr Géza 2014.12.01. 23:08:18

@rezsöatya: Isten éltessen Rezső bátyó, mondhatnám úgy is, hogy BUÉK !!!!!

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.12.02. 00:41:22

Szoval ha hetvegen hazaugrom, akkor remelhetoleg teli idojarast talalok? Juhej:)

Nekunk holnap ertekbecsles, 10 lepesbol ez mar kb a 7. Remelhetoleg januarra lakastulajok - meg ha reszben is - lehetunk.
Meg mindig nem tartom kidobott penznek az alberletet, de ekkora alberleti dijnal mar erdemes az embernek meggondolni a sajat lakasba fizetest. A havi torlesztonk annyi lesz, mint az alberleti dij, 10 evre vesszuk fel, egyelore a lakas 40%-t fogjuk tulajdonolni. A hitelbiralaton mar tul vagyunk:)

LittleG (uk) 2014.12.02. 04:47:56

@puhacica: szorítok.. nekünk anno azt nehezményezték több helyen, hogy gyerek van. Háromhálós háznál. Mégis mire számítanak, ki költözik ekkorába?

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.12.02. 06:43:19

@diggerdriver: Igen, régi de jó.Viszont kurvára vissza tud nyalni a fagyi, ha ugyanott télleg le kell adni valami igazi mintát is...Mikor mész érte, esetleg beleírnak mindent, aids, hepaptiis, méhnyakrák, (pókhascsiga...), papillóma aztán mikor kékülsz-zöldülsz az ijedtségtől, akkor kinyögik, hogy ááá, csak vicc volt, ez egy tegnapi eset...
:-)))
Szóval csak óvatosan az ilyen szivatásokkal...

Ugyandehogy (törölt) 2014.12.02. 07:31:01

@házelőtthinta: ez nem igaz. sokkal jobban be vagy szorulva a sajat inerciarendszeredbe, mint barki mas

Ugyandehogy (törölt) 2014.12.02. 07:32:50

@Zoole[uk]: nem akarok okoskodni, de asszem azt a nyombelbol szoktak
nekem minket alkalommal:(

kék madár 2014.12.02. 08:04:18

@P.Elliot: nagyon fontos lenne es sok hasonlot javasoltam mar az otthon eloknek, akik ilyen szolgaltatasokat nyujthatnanak kulfoldon elok idos szuleinek. De furcsa mod meg nem talaltam senkit, mintha rangon aluli lenne ez a munka, es mindenkinek tobbet erne otthon varni a sult galambot meg a postast a munka nelkuli segellyel

articsóka60 2014.12.02. 08:08:36

Elnézést mindenkitől hogy nem válaszoltam, de megint áramszünet volt.
@rezsöatya: Klassz a gép! A kerékpározás a hosszú, egészséges élet titka. Ez az emberem mottója, eddig bejött neki. Ő országúti bringán tolja, nem kis távolságokat megtéve.
@diggerdriver: az nem tudom milyen hehehe, ez mindenesetre sz@r volt.
@Zoole[uk]: Akkor mi félszavakból is megértjük egymást. Nekem azért már közben is fájt. :-(.

Quercus a favágó 2014.12.02. 08:51:10

@rezsöatya:

Hosszú, boldog életet fater, jó egészségben.
Majdnem egy napon születtünk, csak megelőztél 3 évvel, ha jól számolom.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.12.02. 09:15:53

@geegee: No de ehhez tobb dolog is kell!

Megfelelo onero, megfelelo keresetek, es inkabb vallaltunk kisebb %-ban tulajdont, de belathato idore ( 10 ev, amit kb 7-8 alatt ki akarunk tolni) , mint 25 evre .
Ha nincs megfelelo onero, megnezhetjuk magunk. ( mondjuk annak orulok, hogy ez tenyleg onero, csaladi anyagi tamogatas nelkul)

SzZoole 2014.12.02. 09:40:15

@Babette .: Nem okoskodsz,elkepzelheto,hogy onnan vettek mintat.A doki is csak anyit mondott,hogy akkor most szovetmintat veszunk.Csak en felteteleztem,hogy a gyomrombol.

puhacica 2014.12.02. 09:43:16

@Muscari: végül felénk semmi nem volt. este még ömlött az eső, de az utak egyáltalán nem csúsztak.

@LittleG (uk): köszi! én megvilágosodtam tegnap a macskával kapcsolatban. mert ugye azt nem értettem, hogy ha aláírjuk a szerződést, hogy kiköltözéskor a beköltözésnél átvett állapotot garantáljuk, akkor mi lehet a baj. és hát nem ez a baj, hanem sokan allergiásak a macskanyálra, és a széthullott szőrt hiába takarítod ki, óhatatlanul is maradhat belőle itt-ott. és a következő lakónak, ha épp allergiás, ez nagyon nagy kellemetlenséget okozhat. szóval valahol értem az ezzel kapcsolatos ellenérzéseket. hogy a gyerektől miért tartanak? ok, lehet, hogy összefirkálja a falat, de ki lehet festeni, szóval nem tudom. azt szeretem még, mikor benne van a hirdetésben, hogy dohányozni lehet bent de kisállattal/gyerekkel költözni tilos. :)

puhacica 2014.12.02. 09:44:02

@QUERCUS: akkor neked is sok boldogságot! :)

Quercus a favágó 2014.12.02. 10:46:28

@puhacica:

Kösz. Boldogságban soha nem dúskáltam. Az utóbbi hetekben főleg nem.

Muscari 2014.12.02. 11:01:23

@QUERCUS: neked is boldog szülinapot, kedves Quercus :-)
Felétek is ítéletidő volt? Tudsz azért dolgozni?

Muscari 2014.12.02. 11:03:43

@QUERCUS: Mi a baj? Nekem elmondhatod nyugodtan :-)

Muscari 2014.12.02. 11:08:26

@puhacica: akkor jó.

A macska - kutya dolog biztos így van, de azért szerintem lehet találni olyat, aki megengedi. Több ismerősömnek van kutyája, egy valaki viszont titokan tart cicát. Egyszer mentek az ügynökségtől valamiért, addig a macskusz nálunk vendégeskedett.
Haláli volt, ahogyan felfedezte a lakást, beszagolt minden sarokba.

Quercus a favágó 2014.12.02. 12:10:38

@Muscari:

Köszönöm.

El kellett altatni a kutyámat egy hónapja. Nem igazán tudom túltenni magam rajta. Meg nem is akarom.

LittleG (uk) 2014.12.02. 14:44:48

@puhacica: Na, ezt én se tudtam. Hát biztos van, aki meg a gyereknyálra allergiás... Merthogy szőre az nincs neki :)

Az a szép még, mikor a hirdetésbe nem is írják bele, hogy gyereket ne, mert az nem pc, de mikor érdeklődsz és valahogy kiderül, mondják. Ezért egy idő után én ezzel indítottam: érdekel ez és ez a lakás, de van gyerek. Így is jó?

Amúgy én is csendben szurkolok nektek :)
Végül ha jól hámoztam ki, Londonba mentek? Már ott vagytok?

Muscari 2014.12.02. 15:24:34

@QUERCUS: részvétem. El tudom képzelni, hogy mennyit jelentett neked.

bxf 2014.12.03. 06:22:42

Velem is eljatszottak egy paran a vidd ezt haza, hozzal ezt-azt jatekot.

Nehany pelda: 50 db kib... karacsonyi kepeslap feladasa Mo-n hazaerkezesemkor valakinek, aki ki nem fizette volna a belyeget arat (de kicsinyesek ne legyunk ugye).

Meg 1000 dollart is akart velem vitetni, hogy majd az anyja elvonatozik hozzank (meg szep, hogy nem forditva!). Hat valahogy nem voltam oyan hangulatban, hogy Karacsony elott idegen embereket fogadjak.

Mindenfele hulye ujsagkivagast meg recepteket kellett hoznom oda-vissza.

Konyvet haza, legalabb 3 kilo volt (amikor korlatoztak mar a borondok szamat is).

C-vitamint otthonrol - mintha az USA-ban nem lehetne kapni...

Gofkesztyu hazakuldese, es most ujabb futocipoe (mindkettot lehet Mo-n is kapni). Azota is varom a postakoltsegeket mindket ismerostol (egyik sem annyira jo ismeros, hogy elengednem nekik, raadasul a kozepso nevem sem Dollarmama).

Tok mindegy, hogy otthon vagy kulfoldon, a magyarok mindig lehuzzak egymast.

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2014.12.04. 11:02:43

Na emellett nem tudok elmenni: ismét az emberismeret teljes hiánya: van - nem tagadás, szép számú - jellemtelen hülye, akik ezesetben szállítást kérnek, de könyörgöm, nem tipizálni kell, hanem disztingválni, de miért is menne ez... Millomodszorra is a régi nóta a falon: mindenki szemét, meg jajj, de csúnya én meg senkinek nem segítek, mert túl tufa vagyok valóságot személyre szabottan látni, túlságosan kötnek a skatulyák... Most ehhez közösségileg bólogatni kellene?
Jobban kidomborodik az ilyen a külföldi létnél. Nem kezdek el papolni a miliő fontosságáról, főleg, hogy nehéz jobb fajtába bekerülni, főleg az elején, együttérzésem azoknak, akik ilyen szempontból vállalhatatlan környezetben kénytelenek létezni. A munkatársak egészét - de még egyet sem - nyilván nem lehet megnevelni, ugyanakkor posztolónk gondolata is odáig ér csupán, hogy mindenki egy massza. Hét felénk erre mondják, hogy egyik kutya, másik eb.
@Ladislav: persze, mindenki csúnya, ésszel élni meg luxus.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.12.04. 18:00:42

@tildy[UK]: Aham, értem.Érdekes ez a pénzügyi konstrukció.
Itt felénk is fontos az önerő, 15-20% kell, különben meg se adják.
Nekünk kb 13% lett, de sikerült végül.

Ladislav 2014.12.05. 10:52:46

@Kellemes Zérókomponista: "persze, mindenki csúnya, ésszel élni meg luxus. "
Igaz, hogy nem ugyanezt, de ez a lényege annak is, amit én írtam:
"Egy biztos, hogy utólag könnyű okosnak lenni, de kevés kivételtől eltekintve, nem előlegeznék meg semmit sem."
Azért egy "minimális" idő kell ahhoz, hogy a bizalom kialakuljon, és még a kezdeti fenntartások, majd a megadott bizalom után is érik csalódások az embert, csak jóval kisebb arányban.
A naivitást a mai világban keményen büntetik. Nem éri meg jóhiszeműnek lenni, mert kihasználják az embert. De ezen túl sem a posztolót tartom a fő hibásnak, hanem azokat, akik így intézik dolgaikat. "Azokat", így, szelektálva.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása