oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2014. december 01. 06:45,  Sosem késő új életet kezdeni 200 komment

2014. december 01. 06:45 Határátkelő

Sosem késő új életet kezdeni

Nyugat-Európában az egyik legkeresettebb szakma az idősápolóé, és a jelenlegi trendeket elnézve ez a közeli jövőben nem is igen változik majd. Azaz annak, aki külföldön szeretne boldogulni (például a mai poszt szerzője, Manó, aki korábban már írt a blogra) ez egy követhető út lehet, persze kell hozzá empátia és elszántság is.

idősotthon.jpg(A kép illusztráció)

„Fejlesztőpedagógusként dolgoztam Magyarországon, aztán egy egészségügyi szakközép OKJ-s tanfolyamát végeztem el. Ezt csak azért hangsúlyozom, mert elmentem egy másik cég tanfolyamára, ahonnan 2 hónap után felálltam, olyan mélyen volt a színvonal. Amelyik cég a hegesztőtől a kereskedelemig, a cukrászattól a természetgyógyászatig mindent oktat, az semmit sem csinál tökéletesen, legalábbis én ezt szűrtem le belőle.

Mellette dolgoztam kórházban és idősotthonban is, és volt idő, amikor a párom tartott el, mert a gyakorlatot bizony meg kellett szerezni az okj-hez, azt meg ugye nem fizették, sőt volt olyan kórház, ahol nekem kellett fizetnem, hogy ott lehessek. A gyakorlati helyek színvonala változó volt, ember és lehetőségfüggő, de mindent meg lehetett tanulni, csak kitartóan kérdezned kell.

Az egészségügy külön terület, meg tudom érteni, hogy nincs mindenkinek gyomra hozzá, de én az értelmi sérült gyerekek mellett megszoktam a pelenkát és az orrfolyást, és az ezzel járó egyéb dolgokat. Magam is 4 gyereknek vagyok az anyja, szerencsére mindegyik egészséges.

Szóval elvégeztem az okj-t (és egy másikat, szociális gondozóit), közben kisebb megszakításokkal - suliban vagy egyénileg - tanultam a német nyelvet. Ráleltem egy budapesti egészségügyi közvetítő cégre, náluk szakmai nyelvet tanultam elsősorban. Ők segítettek Németországban az ápolónői sulim elismertetésében és kiközvetítettek egy német idősotthonba.

Nyelv nélkül nem megy

Szerződnöm csak az otthonnal kellett, nincsen semmilyen időkorlát, hogy meddig kell itt dolgoznom, kaptam egy kis lakást is az idősotthontól, rendkívül kedvező feltételekkel, 250 euró / hó rezsivel együtt.

Most beiratkoztam egy német nyelvtanfolyamra a városban, saját pénzből finanszírozom, de az adómból úgy tudom, majd levonhatom ezt év végén. Szóval nem ülök a babérjaimon, heti 9 óra intenzív német, emellett tanulás itthon, mellé jön a napi 8 óra munka. A család otthon van, emiatt napi 1 óra Skype is bejön - gyorsan eltelik a 24 óra.

A fizetésemből bőven marad, mivel nem iszom alkoholt és nem is dohányzom, viszont havonta egyszer hazamegyek, vagy a család jön hozzám. Ez egy komoly kiadás, de nem spórolunk olyankor (persze az ésszerűség határain belül), de így is marad a fizuból bőven.

Mindez odahaza nem volt jellemző. Annak a híve vagyok, hogy mindenki addig nyújtózzon csak, ameddig a takarója ér, de ha már nem tudod jobban összehúzni magad és sosem tudsz kinyújtózni, akkor egy idő után besokallsz.

Segítsünk a másikon?!

Ha már a külföldre költözésnél tartunk, egyre több olyan kérést, felhívást olvasok, amiben arra kérnek, segítsünk embertársainkon, csupán azért, mert magyarok. Egyik sem az ismerősünk, az egyetlen, ami közös bennünk, az a nyelv, amit mindketten beszélünk.

Én viszont sajnos elég sok rossz tapasztalatot megértem, hallottam ismerősöktől, hogy sokan visszaéltek a megelőlegezett bizalommal. Felsorolok néhányat, a teljesség igénye nélkül.

Előfordult, hogy a munkahelyen szóba került, hogy hazamegyek szabadságra Magyarországra. Arra kért valaki, vigyek neki 1-2 karton cigarettát, paprikát, szalámit, kolbászt, ki tudja még mit, majd természetesen kifizeti. Meg is vettem, elhoztam, mire kijelentette, hogy majd fizetéskor rendezi a számlát. Ráadásul akkor is csak többszöri felszólításra, és még meg is van sértve - soha többet!

Azóta megmondom, hogy hazamegyek, de nem hozok senkinek semmit, mert nem hitelezek, nem járok senkinek utána a mit tudom én milyenfajta gyógyszerének, szaláminak, mert a benzin meg az idő nekem is pénzbe kerül. Ez nem rosszindulat, egyszerűen az ÉLET mondatta velem ezt. Mindig is nagyon segítőkész voltam, de sokan visszaéltek vele, úgyhogy megváltoztam.

De történt olyan is, hogy adódott a közeli faluban munka, olyanoknak is, akik nem beszélik a nyelvet. Az ilyen munka ritka, mint a fehér holló, a dolog ott sántított, hogy csak kocsival lehetett megközelíteni a helyet, mert kint volt a világ végén.

Egyikőjüknek volt kocsija, csatlakoztak hozzá többen, hogy beszállnak a benzinbe, fizetésnél majd rendezik az adósságot. A pénzből persze nem látott semmit és még azoknak állt feljebb, akiket ő fuvarozott, mint utólag kiderült, ingyen. A munkában sem nagyon állták meg a helyüket, a nyelvvel sem foglalkoztak, csak tengtek- lengtek.

Természetesen van jó tapasztalatom is, de sajnos azt kell mondanom, hogy az arány körülbelül 10:1-hez.

Tervezgetjük a jövőt

Visszatérve hozzánk, a párommal tervezgetjük a következő éveket. Mivel neki is tetszik Németország, ezért elkezdi tanulni a nyelvet, anélkül én sem javasolnám senkinek sem, hogy elinduljon külföldre dolgozni, bár vannak kivételek.

Van például olyan ismerősöm, aki az építőiparban dolgozik, a csapatában egyvalaki jól beszéli a nyelvet, ő vállalja a munkát, a többiek „csak” dolgoznak, ennek persze megvannak a veszélyei, mert könnyen visszaélés lehet belőle.

Szerintem sosem késő új életet kezdeni. Ha egészséges vagy, van benned ambíció, elhatározás, akkor reális célokat el lehet érni minden korban, akárhány éves is vagy. Itt biztosabbnak látjuk az öregkorunkat, mint Magyarországon. De hogy mi lesz az országból, ha ennyien kimennek külföldre, azt nem tudom, illetve sejtésem van, de remélem, nem igazolódik be. Én / mi megtesszük a lépéseinket, aztán lesz, ahogy lesz.”

Arra gondoltam, ha van kedvetek, küldhetnétek képeket arról, miként készülődik a környezetetek a karácsonyra. Ezek lehetnek kirakatok, utcai díszítések, de nagyon örülök annak is, ha a saját készülődésetekről küldtük képet. Karácsonyig még van három hétvége, szerintem hangulatos posztokat lehetne addig összeállítani. A fotókat (némi hosszabb-rövidebb szöveggel) a szokásos hataratkelo@hotmail.com címre várom!

A kommentelési szabályokról itt olvashatsz. 

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Németország idősápolás

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr926946843

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2014.12.01. 07:28:50

Nekem nagyon tetszett ez a mai poszt, bar nem tervezek idosgondozokent dolgozni, de biztosan sokakat erdekel ez a lehetoseg. Le a kalappal a szerzo elott, negy gyerek mellett szakmat es nyelvet tanulni, orszagot valtani. Sok sikert kivanok neki, remelem nemsokara a parja is csatlakozik hozza.

Golf2 2014.12.01. 07:31:44

jó a történet gratulálok!

NIKI LAURA 2014.12.01. 07:44:25

Nos,aki elhivatotsagbol csinalja( persze a penz mellett)jol,tleg le a kalappal..

Valoban ,mindenhol a vilagon rogton kap munkat aki idosekkel,betegekkel,ertelmi fogyatekosokkal tud foglalkozni...meg egy ilyen "siker"szakma az Awi hegeszto.

Annyival egeszitenem ki hogy itt angliaban vloban a segednover( aki konkretan a szart takaritja) minimalt kap,gyakran heti 70(!) h de aki "nurse" ,az heti 500£ netto is lehet.

Nagyon sokat lehet sporolni a kecon,ha csak egy kis szoba is...

Annyira nagy a hiany egyebkent,hogy most mar elfogadnak mindenfele foximaxi kft,bt altal kiallitott kepzest is sok helyen..,

Igy a roman,erdelyi,ukran apolo jon Bpestre,a magyar meg Munchenbe,v Londonba.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.12.01. 07:56:10

Minden tiszteletem azoknak akik ezt csinálják.
Legyen nekünk könnyű a halál...

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2014.12.01. 07:57:40

Csatlakozom, respect. Nagyon szeretem az ilyen történeteket, ahol a főhős nem panaszkodik, hanem fogja magát s javít a helyzetén. Remélem, mielőbb egyesül a család.
Megjegyzem, a bloghu egyre többet bugzik, a mobil verzió lassan használhatatlan. 10 esetből 9, hogy kiléptet vagy más felhasználóként mutat bejelentkezve. Ma reggel épp digger voltam:

kepkezelo.com/images/rjwglbv5vl2r18eo4si.png

VPBA · http://albania.cafeblog.hu/ 2014.12.01. 08:15:11

Hány évesek a gyerekeid? Csodálatra méltó, amit csinálsz, én egy napot nem bírnék ki a gyerekem nélkül.

Réka: a blog.hu nem most kezdte a hülyéskedést, én amikor telefonról használom Operán keresztül, sokszor más profiljában vagyok. Voltam én már mindenki szinte, aki itt kommentel. :)

rezsöatya 2014.12.01. 08:27:47

@Réka ‎: megoldas, ha a teljes nezetre lepsz, aztan ha onnan vissza a mobil nezetre, akkor mar a sajat profilodat adja.

rezsöatya 2014.12.01. 08:28:49

@Réka ‎: "Ma reggel épp digger voltam"

Na, es milyen erzes...? :-)))

Határátkelő 2014.12.01. 08:29:59

@Réka ‎: Jelzem a problémát a blog.hu-s csapatnak.

rezsöatya 2014.12.01. 08:48:39

@Határátkelő: talan rad, mint bloggazdara hallgatnak... en mar vagy masfel eve irtam nekik ezugyben... no answer, no change...

pasztasuta 2014.12.01. 08:52:40

Jó kis hétkezdő poszt,köszi,és csatlakozom az előttem szólókhoz:respect.

Ps:ma (is) 5-jére sikerült mobilról belogolnom... :/

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.12.01. 08:54:20

Sok sikert Manó, megy ez, csak nagy nagy elszántság kell és kitartás, akaraterő. Nem dumálni kell , hanem csinálni. A tettek beszélnek helyettünk.
Manó története még nem ért véget , de máris sikertörténet. Valahogy úgy érzem az is marad.

Betegápolás?! Sokat beszéltünk róla, de nem eleget.
Tudom, hogy vannak itt akik szintén nagy tapasztalattal rendelkeznek ezen a területen. Tudom, hogy pozitív és negatív tapasztalatok is vannak a kezükben. Csak azt sajnálom, hogy valami miatt/ persze tudom miért / mindig csak a pozitív oldalról beszélnek. Pedig nagyon-nagyon hasznos lenne megvillantani a negatívumokat is, hogy azok akik ezután vágnak bele, tudják, hol van a dolog rákfenéje, mire kell nagyon vigyázni, odafigyelni.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.12.01. 08:59:09

Le a kalappal.
Ez egy nagyon nehéz munka.
Fizikálisan és mentálisan is.
Sok sikert a jövőben.

adg 2014.12.01. 09:03:59

@Határátkelő: sot, nem mindig tudom teljes nezetre allitani, mobilnezetben nem tolti be a hozzaszolasokat, ha betolti akkor nem mukodnek a nevek, mint linkek, igy nem tudom megnezni, hogy egy hozzaszolas mire valasz, valamint remeg a busz es nehez igy gepelni ezen a kis vackon.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.12.01. 09:23:54

@rezsöatya:
Soha nem érezte még ilyen jól magát:)))))))))))))))))))

rezsöatya 2014.12.01. 09:37:31

@adg [Au, Darwin]: Idezet a levelbol:

Tisztelt Blog.hu!
Darwinban remek a busz! Bocs, remeg!
Csinaljatok valamit Adg vackaval...!

adg 2014.12.01. 09:45:35

@rezsöatya: enyhe ironia szurodik at mondataidon, ami azt sugja, hogy te nem veszed komolyan a problemaimat. Mindannyiunk kozos erdeke, hogy ne remegjen a buszom es kelloen szofisztikalt hozzaszolasokkal gazdagitsam az etert. Ugye?

rezsöatya 2014.12.01. 09:47:43

@adg [Au, Darwin]: regebben en is tettem szofisztikat az etelbe, de leszoktam rola...

Kaksi Kapitány 2014.12.01. 09:51:37

@Határátkelő: Ha már arra jársz megemlíthetnéd, hogy mobilról szinte soha nem lehet bejelentkezni állandóan visszadob, és 10-ből 9-szer nem tölti be a kommenteket sem, előre is kösz.

Jópofa írás, de feltűnt hogy még senki nem ugrott a torkának magyarszapulás miatt, ami - a tapasztalataim szerint - itt főbenjáró bűnnek számít.

rezsöatya 2014.12.01. 09:54:29

@sodalisO [eng]: talan azert van, mert gondok ide, problemak oda, a jot vesszuk eszre... en legalabbis ugy vagyok beallitva, hogy a rosszban is meglatom azt a kicsi jot is...!

Azzal egyetertek, hogy ugy teljes a kep, ha ezekrol is beszelunk. Eljon az ido, amikor en is irok egy posztot... na, abban benne lesz minden, hisz nem unatkoztam az elmult 3 ev alatt...! :-)

adg 2014.12.01. 09:54:47

@rezsöatya: mit hasznalsz azota?

Es megint! Latod? Visszavaltott mobil nezetre. Viszem a vizbe ezt a telefont is, mint az elodjet, velem nem fog szorakozni. :D

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.12.01. 10:02:39

@rezsöatya: Háááát...persze nem vagyunk egyformák.
Meg hát, igen, fő a pozitív hozzáállás. De ebben a kérdéskörben azért, itt a HÁ-n elsősorban a tapasztalatok kicserélése, megosztása az elsődleges funkció, nem pedig a pszichológiai funkció..."Be positive..." Be strong and etc...."
Itt magunknak, egymásnak és másoknak vázoljuk fel a tapasztalataink alapján az összes tudnivalót, jót és rosszat .Hogy nekik könnyebb legyen...
Lehet csak én vagyok ennyire speciális mogyoró...látom a pozitív dolgokat egyértelműen azokat próbálom a fókuszban tartani/ de látom a negatív dolgokat és bizony én azokról sem felejtkezem el, azokat sem teszem túl messze, mert segítenek, figyelmeztetnek, De ...hát ez csak én vagyok...

Bizony, az nagyon jó lenne, ha egy alapos, összeszedett írásban leírnád a tapasztalataidat. Azt hiszem, nagyon érdekes lenne és teljességgel hiánypótló. Ismerve téged, várhatóan az egyik leghasznosabb és legérdekfeszítőbb poszt lenne.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2014.12.01. 10:02:54

@rezsöatya: jaja, régebben működött, ma az is egyre ritkábban. Válaszértesítő emailről pedig ne is álmodozzak... pedig direkt úgy van beállítva a gmail, hogy a primary inboxba tegye eme fontos leveleket.
Hogy milyen érzés volt? Mámorító :)))

Muscari 2014.12.01. 10:08:24

Akkor én most nagyon aktuális leszek: kérek mindenkit, hogy szorítson nekem ma délután, állásinterjúra megyek, pont egy idősotthonba.
Átlag felett fizetnek, viszont a követelmények is átlag felettiek, kapásból literacy teszttel indítanak.

Igaz, hogy azt mondtam, hogy idősotthon csak kivételes esetben játszik, de ez kivételes. Egy ismerősöm ott dolgozik és azt mondta, hogy mindenképp ajánlja. Végre nem órabérben dolgoznék, hanem éves fizetésem lenne, meg a mostani munkámba már eléggé bele vagyok fáradva, nem szeretem a főnökömet sem.
Szóval nagyon szeretném az állást, épp itt az ideje a váltásnak.

tanato 2014.12.01. 10:10:22

Idősgondozás fel tudná szívni a teljes magyar munkanélküli állományt többszörösét i is.Egyedül a nyelv/nem/tudás az akadálya hogy pl. a teljes ápolónői gárda nagy része nem ment el.

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.12.01. 10:15:14

olyan szomorú, hogy Magyarországon nem tud megélni egy fejlesztőpedagógus.... nem mintha nem lenne rájuk égetően szükség minden iskolában, ahova integráció címszó alatt behajították a különleges nevelési igényű gyerekek egy részét, tanárasszisztensek, segítség és továbbképzés nélkül.... szégyen és gyalázat, hogy négygyerekes anyukának külföldre kell mennie német fenekeket törölni (najó, nem mintha más lenne, mint egy magyar fenék), hogy meg tudjon élni, boldogulni tudjon, valamiféle jövőt a gyerekeinek.....
tisztelem a posztoló kitartását, remélem, sikerül hamarosan valamilyen formában együtt lenni megint.
és ökölbe szorul a kezem, hogy ez a nagy magyar valóság, így kell küzdeni foggal-körömmel, így megy el rengeteg képzett, dolgozni akaró, törekvő, szorgalmas ember :-(

adg 2014.12.01. 10:16:31

@Muscari: en majd jol szoritok neked, ne aggodj.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.12.01. 10:17:46

@Muscari: Elmondásod alapján valóban megérett a helyzet a váltásra, a mutatók pedig jót jeleznek.
Nincs mese, just keep the fingers crossed:-)))))
Good luck!

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.12.01. 10:18:24

@Muscari: drukkkk :-)

nálam perpill működik a mobilos nézet, és a válasz értesítő is, csak pár perc késéssel. (laptopról chrome.)

pasztasuta 2014.12.01. 10:18:39

@rezsöatya: @adg [Au, Darwin]: :D :D igy megis, hogy koncentraljon az ember a munkajara...? :D :D

Ugyandehogy (törölt) 2014.12.01. 10:25:03

@adg [Au, Darwin]: nalam detto
ahogy a multkor is nyavalyogtam

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2014.12.01. 10:26:27

@Muscari: biztosan nem lesz gond, gondolok rád!

Ugyandehogy (törölt) 2014.12.01. 10:29:35

@Dragonlady (now in Indonesia):
"így megy el rengeteg képzett, dolgozni akaró, törekvő, szorgalmas ember :-("

miert kell ezen szomorkodni?
a valtozas kell
a valtozas a valasz arra, h valami nem jo
es a valtozas hozza a jot
a valtozas szukseges es azuksegszeru

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.12.01. 10:34:01

@Babette .: nem tudom, hány év van még hátra, mielőtt totál bedől és becsődöl pl az egészségügy.
nem akarom azt mondani, hogy csak azok maradnak, akik élhetetlenek, bénák, alulképzettek, képzetlenek, fukcionális analfabéták, segélyvadászok.... de reálisan nézve, az ő arányuk a maradó népességben egyre emelkedik.
nehéz lesz így egy országot működtetni.
csak ennyi.

adg 2014.12.01. 10:34:29

@Babette .: ugye milyen zavaro, hogy folyton mellenyomsz, mert remeg a busz?

----------------------
A posztolonak sok sikert es kitartast, tobb szerencset a magyaorokhoz. Vannak normalisak is, en szinte meg csak olyannal talalkoztam itt, igazan visszatetszo elmentem meg nem is volt. Remelem igy marad.
Kivanom, hogy a csalad minel hamarabb ossze tudjon koltozni.
Sajnos a posztbol nem tul sok mindenrol tudtam meg tul sok mindent, de ez talan nem nagy gond. Nemetorszag eleg ismert, meg Hinta is tudja, hogy mi hany meter es hogy lerrol fel, vagy felrol le.

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.12.01. 10:37:29

@Babette .: ja és hogy nem igazán mindenki önszántából megy el, könnyű szívvel, dalolva.... hány ilyen család lehet vajon, ami kényszerből átmenetileg szétszakadt?
stadionra stb stb stb van pénz. fejlesztőpedagógusra, elegendő ápolónőre stb stb stb nincs.
hát bocs, de bánt, ez van.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.12.01. 10:41:10

Rám is gondoljatok.
Bendőtükrözésem lesz.
:(

puhacica 2014.12.01. 10:45:23

@svájci sapka (ch): ó, egyre jobb! kitartást, remélem, nincs nagy baj!

adg 2014.12.01. 10:46:25

@svájci sapka (ch): rad is gondolok. Az legalabb mokas dolog. :) remelem nem lesz semmi erdekesseg.

puhacica 2014.12.01. 10:47:04

nem sok minden van, amire kapásból nemet mondanék, de az idősgondozás az egyik. nem szeretem eléggé az embereket ehhez a melóhoz. minden tiszteletem azé, akinek ez a hivatása.

SzZoole 2014.12.01. 10:47:26

Minden tiszteletem azoke,akik ezt a munkat szivel,lelekel tudjak csinalni,nem egy konnyu munka.

@Muscari: En gondolok rad,van ra idom,egy kalap szamocaval:)))

@svájci sapka (ch): Rad is gondolok majd,en mar 4x voltam gyomor tukrozesen,elmondjam a folyamatat?

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.12.01. 10:47:59

@puhacica: Köszi. Majd kiderül..
@adg [Au, Darwin]: Kinek mókás? A dokinak?
:D
Be vagyok már tojva rendesen.

Ugyandehogy (törölt) 2014.12.01. 10:55:34

@Dragonlady (now in Indonesia): remelem minel elobb megtodtenik. enelkul nem kapnak eszbe azok akiken mulik

adg 2014.12.01. 10:57:38

@svájci sapka (ch): azon keves vizsgalatok egyike, amire nagyon nehezen tudnam ravenni magam. Nem birom elviselni, ha valamit a szamba tesznek, ami nem kaja. Fogorvossal is ez a bajom, pedig az azert nem olyan veszes.
Na mindegy, ez van. Remelem minden oke lesz.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.12.01. 10:58:34

@tanato:
Igen, szerintem is amelyik ápolónő elnegy az a nyelvtudás miat megy el...
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.12.01. 10:58:46

@puhacica: :-(

rám is gondoljatok légyszi. csakúgy :-)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.12.01. 11:00:25

@Babette .:
Akkor valakinek nagyon jóóó...
:)))))))))))))))))))))))

puhacica 2014.12.01. 11:03:03

@Dragonlady (now in Indonesia): ok, gondolunk! :)

és akkor rám is lécci, elkeskenyedtem kicsit, újabb lehetőségtől estünk el a kis puhacica miatt. én nem tudom, hol a picsában fogunk lakni. :(

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2014.12.01. 11:11:17

@Zka: neeee! ha H*nta volnék, gyorsan írnék egy csomó tök pozitív, vidám, támogató kommentet, örök időkre összezavarva őt meg a többi kommentelőt is :D

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2014.12.01. 11:14:41

@Réka ‎: akartam én is ezt írni, csak időkorlát miatt nem ment át, aztán meg megelőztél :D

Muscari 2014.12.01. 11:50:39

@Dragonlady (now in Indonesia): @puhacica: gondok rátok, lányok :-)

Cica, nagyon sajnálom, hogy ilyen nehézségekbe ütköztök Puhacica miatt, remélem lesz valami megoldás. Nézzetek hirdetéseket a londoniapro.co.uk-n is!

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.12.01. 11:54:52

@Zoole[uk]: Nem is tudom, hogy akarom-e tudni...
:D
Nah, majd este megírom, milyen volt.
Indulnom kell.
:(

Muscari 2014.12.01. 11:56:30

@svájci sapka (ch): rád is gondolok, ma úgy látszik mindenkivel történik valami, veled sajnos kevésbé jó.

Túl lehet élni, nekem kétszer volt, nem fáj szerencsére, csak baromi kellemetlen. Remélem nincs komoly bajod, kitartást kívánok hozzá.

SzZoole 2014.12.01. 11:57:45

@svájci sapka (ch): Nem fajdalmas,inkabb csak kellemetlen.A lenyeg,hogy nyugodt legyel es ne kapkodj levego utan.

puhacica 2014.12.01. 11:57:58

@Muscari: köszi! :) meg fogjuk oldani, ahogy eddig is mindent. csak örültem volna, ha valami egyszer könnyen megy. :D

Herr Géza 2014.12.01. 12:05:04

@svájci sapka (ch): Kérj altatást, ha még nem késö...... Nekem az elsö otthon (még mielött: nem azért, mert otthon...) katartikusan szar élmény volt, itt viszont enyhe kómában csinálták (kérdezték elötte, hogy akarok-e enyhe altatást), a tükrözés után fél órával ébredtem és az elsö kérdésem az volt, hogy mikor kezdik már el....
Veled vagyunk... :)))))))

Herr Géza 2014.12.01. 12:06:45

@Zoole[uk]: A "kellemetlennek" van egy olyan fokozata, amikor már azt mondom, hogy inkább fájjon....

SzZoole 2014.12.01. 12:10:35

@Herr Géza: A nehez levegovetelt,fuladas,es a folyamatos oklendezest leszamitva nem annyira rossz az:)

2014.12.01. 12:24:41

@Babette .: A változás az lesz, hogy összeomlik az egészségügy. Kihalnak az idős doktorok, ápolónak meg senki sem tanul...

2014.12.01. 12:27:41

A posztolónak meg respect. Sokszor nemcsak lelkileg, de fizikailag is megterhelő tud lenni ez a fajta munka. Nem mindenki "alkalmas" rá.

2014.12.01. 12:31:49

@Babette .: Mire ez bekövetkezik, ők már a látóhatáron sem lesznek. Jönnek majd az újabb, fiatal politikus palánták, akik semmivel sem fognak különbözni az elődjeiktől. Legalábbis nekem ez a tippem. Az elkövetkező 20-30-40 évben érdemes gazdagnak lenni Magyarországon, mert csak a pénzzel fogod tudni ellensúlyozni az általános lezüllesztését mindennek. Úgy mint oktatás, eü., nyugdíjrendszer.

Határátkelő 2014.12.01. 12:31:50

@Muscari: Szorítunk és majd jelezz, hogy ment! :)

P.Elliot 2014.12.01. 13:11:45

@Dragonlady (now in Indonesia):

Nekem meg hirtelenul az jutott eszembe hogy ha mindenki elmegy, vagy majdnem mindenki Magyarorszagrol akkor ahelyett hogy hagynak hogy a ki tudja honnan jott bevandorlokbol osszedobott uj orszag helyett talan lehetne hatalmas reklammal, penzzel egy nyugdijasokkal foglalkozo / magat azert megtarto/, Magyarorszagot csinalni! A vilag minden nyugdijasa johetne aki elerheto arontol kezdve a luxusig meg tudna ott elni, a hazai magyarokbol kitelne a szemelyzet, az ellatasukkal foglalkozo garda, gyonyoru orszag, szep a fekvese, eghajlata, a vilagon mindenhol problema az hogy ha valaki nyugdijba megy hogy mit is csinaljon, a nyugdijak mennek lefele, lassan nincs hol megelni nekik. Szerintem nem sirni kellene hogy mive lesz az orszag hanem tenni valamit, akar ilyesmit, akkor tobben is maradnanak otthon, lenne munka.
Mert ezzel az elszivargo emberekkel elobb utobb teljesen szetesik, valaki vagy rateszi a kezet vagy teljesen lepusztul.
Persze ehhez a kozbiztonsagot kellene eloszor rendbehozni....

2014.12.01. 13:23:22

@P.Elliot: "Persze ehhez a kozbiztonsagot kellene eloszor rendbehozni...."

Rátapintottál a lényegre. Idős emberként sajnos potenciális áldozat vagy, és nemcsak vidéken. Ha tudom, hogy 500 forintért megvernek/megölnek, akkor lehet, hogy nem szívesen költöznék ide idősként.

Herr Géza 2014.12.01. 13:28:01

@Zoole[uk]: És még hozzá az okos tanács az asszisztenciától (anno 120 kg-os Brünhilda-design otthon): "Lazítsa el a nyelöcsövét, ne görcsöljön..." Kösz, így sokkal jobban ment.... :))))

SzZoole 2014.12.01. 13:32:30

@Herr Géza: Ja,meg tartsa vissza a böfögest......
Hogy???
Mikor egy 1 centi átmérőjű cső van a gyomrodban es folyamatosan pumpálják/tagitjak a gyomrod....

Herr Géza 2014.12.01. 13:37:59

@P.Elliot: A lengyelek már rácsaptak a bizniszre, bár van szlovák, cseh és magyar kezdeményezés is: magántökéböl direkt nyugatnémet pácientúra fogadására épített szociális otthonok, németül tudó hazai személyzettel a német árak feléért/harmadáért. (Itt egy havi díj egy idösotthonban az ápolási fokozattól függöen kb. 2-3 ezer eurótól indul.....) Térít ugyan valamennyit a biztosító, de a nyugdíj simán rámegy, majd jön sorban az öregek vagyona (megtakarítás, ingatlan, stb.) és ha mindez elfogyott, akkor az "örökösök" kerülnek sorra.... Egy havi pl. ezres ápolási díj meg simán földre viszi az egyébként is nyomorgó (copyright by Netuddki) német középosztálybéli gyerekeket is...

Herr Géza 2014.12.01. 13:38:39

@Zoole[uk]: Látom te is élvezted minden pillanatát ..... :))))))

Herr Géza 2014.12.01. 13:42:39

@Zoole[uk]: A gyomor/nyelöcsö akció után pár évvel volt részem végbéltükrözésben is, utána azt mondtam, hogy legközelebb a gyomornál is a hátsó bejáratot választom, mert az még mindig a kisebbik rossz volt... :)))

SzZoole 2014.12.01. 13:46:58

@Herr Géza: hogy élveztem e?Az enyhe túlzás,de igy úsztam meg a katonaságot.
5 sorozás,4 gyomor tükrözés,4 I betű(ideiglenesen alkalmatlan)es egy E betű (egészségügyileg alkalmatlan)
Az5.sorozason a doki bepecsetelte a papiromra a nagy E betűt en kérdeztem hogy ez mit jelent?A doki mondta,hogy ELMEBETEG,en meg ugy értettem ,hogy ELMEHETEK:))))

articsóka60 2014.12.01. 13:59:33

@Muscari: Nagyon drukkolok neked, sok sikert!!
@svájci sapka (ch): Neked is nagyon szorítok, nekem már 6x csinálták, hát nem egy felemelő érzés! De a muszáj az nagy úr. Remélem minden rendben lesz! :)
@puhacica: Sajnálom, hogy nem jött össze, de megértem, hogy a cinyó nélkül nem akarod. Nagyon aranyos, megnéztem. Ha nem titok, van valami közöd a televíziózáshoz? Az volt az érzésem korábbi kommentjeid alapján. De lehet, hogy rosszul érzem.

articsóka60 2014.12.01. 13:59:33

@Herr Géza: @Zoole[uk]: Ne ijesztgessétek már szegénykét! Így is biztos már be van parázva.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.12.01. 14:03:58

@Babette .:
Három napig halott voltam utána.
Nekem három volt: elöször utoljára és soha többé.
Mármint ébren.
A sintérek mintapéldánya csinálta a Sportkórházban.
Tolta lefelé a csövet mikor megakadt akkor két kézzel eröböl.
Soha ne legyen orgazmusa az életben.

puhacica 2014.12.01. 14:06:01

@articsóka60: én is sajnálom, de lesz megoldás, biztos vagyok benne. :) igen, van közöm, tv-s műsorvágó vagyok.

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.12.01. 14:19:49

@diggerdriver: hát, lehet, hogy soha nem is volt neki, és azt bosszulja meg mindenkin a "gyömöszöléssel"....

P.Elliot 2014.12.01. 14:21:07

@Herr Géza:

Ha abbol indulnank ki hogy otthon pl idos rokonomnak 100 ezer forint a nyugdija, masik rokon 80 ezer forintert dolgozik havonta es abbol valahogy megel akkor miert kellene a kulfoldi nyugdijasokat annyira megtepni?
Jol ki lehetne szamitani hogy mennyibe kerulne pl. 10 nyugdijas etkezese, ehhez egy apolo eleg 3 muszakban 3, mennyi lenne a lakhatas, meg ami meg van, elosztani hogy megis mi jonne ki. Nem igaz hogy nem jarna jol az orszag, az otthonmaradt emberek, aztan meg van az hogy a nyugdijas meg magabiro ember, nincs szuksege apolora, netan arra se hogy fozzenek neki, mindossze egy szereny lakast szeretne, vagy netan csak szobacskat kozos konyhaval. Amit a maga orszagaban netan aranyert mernek, a sajat orszagaik szerintem hozzajarulnanak a koltsegukhoz mert nekik is nagy megkonnyebbules lenne lerazni a nyugdijast aki egyre tobbe kerul. Lehetnenek csak erre szakosodott, havi fizetesu orvosok/ jol fizetett de jo munkat bemutatoak, kis alacsony koltsegu bar jo kis korhazacskafelek, direkt csak nekik. Az hogy megallapijuk hogy Magyarorszag csuszik lefele az nem jovo! Valamit tenni kell!

articsóka60 2014.12.01. 14:21:07

@puhacica: Akkor jó volt a megérzésem. Esetleg ott, amiről a belinkelt cikk szól?

puhacica 2014.12.01. 14:28:22

@articsóka60: ha jól értelmezem a kérdést, akkor a válaszom nem, nem a közmédiánál dolgozom. külső, független gyártó alkalmazottja vagyok, oda készítünk műsort, ahonnan megrendelés jön. ez a gyakorlatban túlnyomórészt a tv2-t jelenti.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.12.01. 14:32:09

@articsóka60:
Van köze hozzá.
Szines szélesvásznú robbanós....
:))))))))))))))))))

Muscari 2014.12.01. 14:34:37

Mindenkinek nagyon köszönöm a jókívánságokat, még van egy órám, amíg készülődnöm kell addig most lazítok.

Próbáltam felkészülni az inerjúra, közben láttam, hogy a youtube-on van fenn egy csomó videó care home-okról. Csak sajnos mikor jobban beleástam magam, akkor kidrült, hogy ezek nagy része valamilyen visszaélésről szól, egészen szörnyű esetek is voltak, ahol a gondozó például megütötte a nénit.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.12.01. 14:35:43

@P.Elliot:
Tetszik a terv.
Bárhol megvalósítható csak nem Magyarországon.
Amúgy tök jó elgondolás.

qkuc 2014.12.01. 14:37:51

@Muscari: Kéz és lábtörést, remélem összejön!

Muscari 2014.12.01. 14:39:42

@sodalisO [eng]: írok majd, ha lesz több tapasztalatom, igérem.

Sok negatív tapasztalatom nem volt, de a lányom pont tegnap panaszkodott, hogy az egyik nénije nagyon parancsolgat neki és mindent megkritizál.
Én inkább csak a többi carer hanyagságára tudnék panaszkodni, abból tapasztaltam egy keveset.

qkuc 2014.12.01. 14:41:11

@Dragonlady (now in Indonesia): meglesz, beleférsz te is a szekvenciába, :), ma éppen csak kicsit fáj a fejem, :)))

2014.12.01. 14:50:00

@P.Elliot: "Az hogy megallapijuk hogy Magyarorszag csuszik lefele az nem jovo! Valamit tenni kell!"

Teszünk is. Ki úgy, hogy nem vesz róla tudomást, ki úgy, hogy külföldre költözik.

rezsöatya 2014.12.01. 14:55:07

@Philosoraptor: " Ki úgy, hogy nem vesz róla tudomást, ki úgy, hogy külföldre költözik."

Ebbol te melyik kategoria vagy? :-P

rezsöatya 2014.12.01. 14:57:24

@diggerdriver: itt mindenki gyomorbajos? :-)

Attol, hogy siha semmi bajom nem volt (egy ket megfazast leszamitva), meg irhatok ide? :-)

rezsöatya 2014.12.01. 14:58:51

siha=soha
(@adg: nekem nem a busz, hanem a kezem remeg! :D )

articsóka60 2014.12.01. 15:03:13

@puhacica: +1! :)
OFF:
Megpróbálok hazacsúszni, a lányom most telefonált, hogy áramszünet van otthon, a kertben letört 1 csomó fa ága és csak akadozva jár a HÉV, jeges a felsővezeték. Pedig innen bentről úgy néz ki, mintha csak az eső esne. Szóval, ha sikerül hazaérnem, akkor jövök vissza.

puhacica 2014.12.01. 15:10:09

@articsóka60: ti is Szentendre környékén laktok? most olvastam, hogy valami speckó harci csoportot kellett létrehozni a rendkívüli helyzet miatt. a Pilis konkrétan járhatatlan, csomó helyen nincs áram, fák dőltek ki...

2014.12.01. 15:11:11

@rezsöatya: Köztes állapotban vagyok. Hiába tudok a problémákról, ha nem tudok tenni ellene semmit. Ha "mindenki" így gondolkodik, akkor nem várhatjuk, hogy a dolgok jobbra forduljanak. Azt mondjuk, hogy mindenkinek egy élete van. Így sokan azt a megoldást választják, hogy máshol kezdik újra az életüket.

qkuc 2014.12.01. 15:40:28

@puhacica: TEK winter edition? :D

puhacica 2014.12.01. 15:46:08

@qkuc: operatív törzs. :D csak ki ne dőljenek a lerakódott jégtől! :D

montroyal ( CAN qc) 2014.12.01. 16:44:58

@Zoole[uk]: igy úsztam meg a katonaságot.

en egyszerubben usztam meg .. nem hivtak - nem mentem

osszeireson voltam, de azutan soha se orvosin, sorozas stb... elfelejtettek .. 26 eves voltam amikor behivtak , hogy hogy nem voltam katona ,van valami bajom ? akkor mutottek meg servvel mutattam a papirokat .. kerdezte melyik oldal - mutattam most ez elotte meg a masik ... erre azt mondta akkor maga gyenge nem szamithatunk magara a katonasagnal ... hat majdnem sirva fakadtam ... az oromtol ... persze azt nem mondtam hogy az elso mutetem 2 eves koromba volt es hogy versenyszeruen karatezok es gyurok is ...
masfel evig fizettem 140 ft havonta katona adot mert a vendeglatonal keves fizetesem volt mint portas .. kibirtam ..

SzZoole 2014.12.01. 16:54:10

@Herr Géza: Vegbel tukrozesem MEG nem volt,de,viszont prosztata vizsgalaton voltam,az sem volt kellemes.Ra kellet hasalnom az vizsgalo agyra.A doki ball keze volt az en ball vallamon,a jobb keze a jobb vallamon,de akkor mivel vizsgalta a prosztatam???:))))))

rezsöatya 2014.12.01. 16:58:31

@puhacica: majd kapsz esemest a belugytol:

"ha kidol a fa, masszon fel egy masik fara"

SzZoole 2014.12.01. 16:58:36

@Babette .: En kimondottan elveztem:(((
Egy haveromnak vese tukrozese volt az izejen keresztul,na az volt fajdalmas.

puhacica 2014.12.01. 16:58:59

@Zoole[uk]: az élet nagy kérdései. :D

SzZoole 2014.12.01. 17:01:50

@articsóka60: Nem ijesztgetesnek szantam,csupan a tapasztalatomat osztottam meg,persze mindenki maskepp eli meg.

SzZoole 2014.12.01. 17:12:20

@montroyal ( CAN qc): Mikor eloszor hivtak sorozasra,akkor azert kaptam halasztast mert meg kozepiskolaba jartam.A tobbi 4 sorozas elott mindig ossze ettem mindenfele nehez,fuszeres eteleket,ami olyan gyomorsavat csinalt,hogy majd meg vesztem.A sorozason a katona doki adta is a soronkivuli beutalot a belgyogyaszatra.A tukrozes erdemenye meg mindig gyomorsav tultenges,nyombelhurut gyulladasa volt,hat igy usztam meg a hovedseget.

SzZoole 2014.12.01. 17:13:53

@puhacica: Na ja,fel tortek a csoki gyarat,azta teljes mertekben homofob vagyok:)))

Muscari 2014.12.01. 17:49:40

Tul vagyok rajta, de nem tudom. Tok nem olyan kerdesek voltak mint amire keszultem es az interjuztato sem volt szimpatikus.Ott volt viszont az is, aki a kozvetlen

Holnap fonokom lenne, o meg szimpi volt. Holnap kiderul.

Herr Géza 2014.12.01. 18:27:34

@P.Elliot: Pontosan erröl beszéltem... :)) Igaz, szerintem a "kutyabaja", csak öreg típus nem feltétlenül fog elmenni egy "egzotikus" országba egy otthonba, de a beteg, ne adj isten magatehetetlen, szenilis öregeknek (ide löjetek....) mindegy. Meg ne kövezzetek, hogy ebben bizniszt látok, de nem én találtam ki és többfelé már müködö modell.

Herr Géza 2014.12.01. 18:28:10

@Zoole[uk]: Ojan hüje vagy már megint.... :)))))))

montroyal ( CAN qc) 2014.12.01. 18:29:05

@Philosoraptor: Magyarorszag csuszik lefele az nem jovo! Valamit tenni kell!"

es meg akik kozel vannak a tuzhoz elkepzelhetetlen milliardokat lopnak haracsolnak ossze ... nekik az a jovo...miert erdekelne oket Mo-sorsa ..

SzZoole 2014.12.01. 18:32:14

@montroyal ( CAN qc): Meg szep,hogy sumakoltam:)))
Nem birom a kotodsegeket.

33621 2014.12.01. 18:37:18

A Budapestről Wizzel repülőknek talán könnyebb lesz ezután!

iho.hu/hir/rosszul-bant-az-utasokkal-a-wizz-szakit-a-budporttal-141201

SzZoole 2014.12.01. 18:39:08

@Herr Géza: De Te sem vagy mar szuz,marmint hatulrol sem:)))

2014.12.01. 19:20:05

@montroyal ( CAN qc): Tudjuk. Azt nem tudjuk, mit lehetne ellene tenni. Ezért mondom, hogy ők a törvények felett állnak, jogi úton sosem fogod őket elszámoltatni, mivel az egész gépezet a zsebükben van. Ha akasztanák őket, akkor lehet, hogy a következő garnitúra másképp csinálná a dolgokat, mert tudnák, hogy mi fog rájuk várni. De ez a véres megoldás meg nem lenne demokratikus.

Herr Géza 2014.12.01. 19:20:15

@Zoole[uk]: Söt, prosztatavizsgálat is megvolt. De kösz, "amúgy" szüz vagyok... :))))))))))))))))))))

M. Péter 2014.12.01. 19:22:29

@Herr Géza: Nem erre van a Pflegeversicherung?

Ladislav 2014.12.01. 19:25:05

@Muscari: Remélem Te viszont szimpatikus voltál az interjúztatónak.

33621 2014.12.01. 19:35:46

Akit az ausztrál állampolgárság meg beutazó vízum érdekel annak érdekes lehet!

noworries.postr.hu/ut-az-alompolgarsaghoz?utm_source=origo-nyito&utm_medium=cimlapi_box&utm_campaign=sec

Herr Géza 2014.12.01. 19:38:41

@M. Péter: De, csak az egy olyan Tagessatz-ot fizet, ami köszönöviszonyban sincs az otthonok áraival. Ezért írtam, hogy egy részét fizeti a biztosító, elég kicsi részét....

Herr Géza 2014.12.01. 19:39:31

@Zoole[uk]: Legalább nálam nem volt a doki mindkét keze a vállamon.... :))))

Ladislav 2014.12.01. 19:42:03

Szimpatikus, reális hangvételű poszt.
Azt, ahogy a poszt írójának a jóindulatát kihasználják a gerinctelen, élősködő emberek, régebben felháborított, most már rezignáltan veszem tudomásul. Egy biztos, hogy utólag könnyű okosnak lenni, de kevés kivételtől eltekintve, nem előlegeznék meg semmit sem.
"De hogy mi lesz az országból, ha ennyien kimennek külföldre, azt nem tudom, illetve sejtésem van, de remélem, nem igazolódik be."
De, van ahol már beigazolódott. Ahol lakom, már érződik bizonyos szinteken a szakember hiány. Sok barátom, ismerősöm, volt osztálytársam már nem itt él. Úgy gondolom, hogy a fele biztos, hogy nem. Pesten, Dunántúlon, külföldön. Pedig ez a térség még viszonylag kiemelkedik a környező térségekből, ezért még sokan, de egyre apadó létszámban jönnek ide dolgozni, tanulni. Ami még aggaszt, hogy a környezetemben élők, dolgozók fele nyelvet tanul, hogy kint vállaljon munkát. Ezek mind dolgozó, fiatalnak mondható(max.42), egészséges, büntetlen előéletű, családos, vagy családalapítás korában lévő emberek.

SzZoole 2014.12.01. 19:43:05

@Herr Géza: Honnan tudod,hisz a doki mogotted volt,nem?:)))

SzZoole 2014.12.01. 19:43:42

@33621: Szerintem ez baromsag.

articsóka60 2014.12.01. 19:44:26

@puhacica: nem, mi Gödöllő felé lakunk, de Óbudán dolgozom. kalandos volt a hazaút, kisérteties volt ahogy ropogtak a fák. Alig tudtam bejönni a kapun. A letört ág szerencsére nem a kocsira esett. :)
@Zoole[uk]: Én mindegyikbe egy kicsit belehaltam és még soha nem éreztem magamat annyira kiszolgáltatottnak, mint akkor ott.

articsóka60 2014.12.01. 19:44:31

@Muscari: Akkor holnap is drukkolok neked, ha igényt tartasz rá!!

articsóka60 2014.12.01. 19:44:39

Posztírónak legmélyebb tiszteletem, hogy egész embert kívánó munkája mellett is folyamatosan tovább képezi magát, távol a családjától, mégis megmaradva ilyen pozitív kisugárzásunak. Ő igazán példát mutathat sok siránkozó fiatalnak.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.12.01. 19:57:07

@rezsöatya:
Parkinson?
Akkor ha pisilsz kétszer jó...
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Muscari 2014.12.01. 19:57:35

@articsóka60: nagyon köszönöm a kedvességed, számítok rád: -)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.12.01. 19:58:49

@rezsöatya:
Na most aki biciklizik mikor géperejűvel is mehetne annak alapból valami baja van.
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.12.01. 20:00:46

@Philosoraptor:

Raptor. Nem érted még mindig. Mikor érted meg végre hogy magadon csak saját magad tudsz segíteni? Nem a Nyugat fog segítani rajtad, értsd már meg. Ha azt hiszed hogy a kilátástalanságra majd megoldás az hogy elköltözöl egy gazdagabb országba, akkor szerintem rossz úton jársz...

2014.12.01. 20:07:56

@házelőtthinta: Akkor te miért vagy Ausztriában és nem itthon? :)

SzZoole 2014.12.01. 20:11:04

@articsóka60: En nem gondolom,hogy ki lettem volna szolgaltatva,inkabb szuksegszeru a sajat magam erdekeben.

puhacica 2014.12.01. 20:19:45

@Muscari: majd ird meg az eredmenyt, jo? drukkolok addig is! :)

@articsóka60: tyuha, szerencsetek volt! nalunk szortak az utat vegig, de reggelre tuti lefagy minden. mi is Obudan melozunk. :)

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.12.01. 20:32:12

@Philosoraptor:

Már számtalanszor leírtam hogy én csak idekerültem. Nem volt emögött semmilyen tervezés. Én csak annyit látok hogy naponta szidod itt az országunkat, és várod a megváltást a Nyugattól. Ne kergess ilyen ábrándokat! Lehet szegénynek jobb lenni Nyugaton, de amiket szoktál írni, azok nem fognak változni. Ugyanúgy vegetálni fogsz egyszerű emberként Nyugaton is. Hidd már el végre.Ha jövőt vársz Nyugattól, meg kiszámíthatóságot, meg a többi butaságot amikkel ki szokták színezni a sztorikat róla, akkor szerintem csalódni fogsz.

rezsöatya 2014.12.01. 20:49:32

@diggerdriver: akkor elmondom neked, hogy tegnap a melon tul letekertem 30 km-t es kutyajol erzem magam! Soha nem is voltam orvosnal...
(es ha dicsekedhetek, ma toltottem be az 59-et!) :-)

SzZoole 2014.12.01. 20:59:08

@rezsöatya: A jo Isten eltesen sokaig:)))
59?
A 69 jobb,marmint pozban:)))

Hari Seldon 2 2014.12.01. 21:10:41

@tanato:
Mit gondolsz, miért akarják minél inkább beszűkíteni a nyelvtanulási lehetőségeket?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.12.01. 21:18:50

@Zoole[uk]:
Én is ezt akartam írni de akkor alpári szexista soviniszta masiniszta lennék de látom mostmár te leszel az.
:)))))))))))))))))))))))))))))))))

tanato 2014.12.01. 21:26:24

@Hari Seldon 2: Lehet hogy van ebben valami.

2014.12.01. 21:35:47

@házelőtthinta: Ahogyan te is ezt teszed a rothadó nyugattal. Szóval egálban vagyunk. :)

2014.12.01. 21:38:40

@Hari Seldon 2: Szerintem eddig sem volt csúcson a nyelvoktatás, de azért ez függ a tanártól is. Nekem volt jó és volt rossz német tapasztalatom is. Persze, hogy lerohasztják még jobban, ne menjen innen senki el. :)

articsóka60 2014.12.01. 21:55:55

@Zoole[uk]: azt hiszem nem jól fejeztem ki magam. Mivel nekem közben vágtak is (a csőben küldték le a szerszámaikat) ezért valami nagy röntgenszerű gépet felülről rámengedtek, teljesen be voltam szorítva. Erre értettem a kiszolgáltatottságot.
@puhacica: Szerintem reggel is kalandos utunk lesz befelé.

articsóka60 2014.12.01. 21:56:00

@rezsöatya: Boldog születésnapot kívánok, továbbra is ilyen jó egészségben! ;-) Milyen gépen tekersz? Monti vagy országúti?

rezsöatya 2014.12.01. 22:08:02

@articsóka60: Land Rover.
Osszecsukhato MTB-kerestem, akkor bukkantam ra. Jo kis gep, szeretem.

kepfeltoltes.hu/141201/20130930_124537_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.12.01. 22:08:23

@articsóka60:
Az olyan mint mikor az autószerelő főtengelyt cserél a kipufogón keresztül?
:)))))))))))))))))))))))))))))

SzZoole 2014.12.01. 22:14:32

@articsóka60: Ah,igy mar ertem,biztos,hogy nem lehetett egy kellemes elmeny.
Tolem az egyik tukrozes alkalmaval szovetmintat is vettek a gyomorfalbol.Az endoscop cso mellet toltak le egy kis 3 agu csipeszt,azt ereztem,hogy belecsip a gyomorfalba,akkor meg nem is fajt,de kesobb.....huuu....magzatpozba gornyedtem a fajdalomtol:(((

Muscari 2014.12.01. 22:37:05

@puhacica: perszepersze. Vigyázzatok az úton, láttam képeket a neten, nagyon durva.

Muscari 2014.12.01. 22:40:02

@diggerdriver: azta, ez gyönyörű!

@rezsöatya: Isten éltessen :-)

Muscari 2014.12.01. 22:53:23

@diggerdriver: fúúúj. Elképzeltem :-)

adg 2014.12.01. 23:03:48

@rezsöatya: szolj ha-nak, hatha azon is tudnak segiteni a blog.hu-s fiuk.

Herr Géza 2014.12.01. 23:08:18

@rezsöatya: Isten éltessen Rezső bátyó, mondhatnám úgy is, hogy BUÉK !!!!!

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.12.02. 00:41:22

Szoval ha hetvegen hazaugrom, akkor remelhetoleg teli idojarast talalok? Juhej:)

Nekunk holnap ertekbecsles, 10 lepesbol ez mar kb a 7. Remelhetoleg januarra lakastulajok - meg ha reszben is - lehetunk.
Meg mindig nem tartom kidobott penznek az alberletet, de ekkora alberleti dijnal mar erdemes az embernek meggondolni a sajat lakasba fizetest. A havi torlesztonk annyi lesz, mint az alberleti dij, 10 evre vesszuk fel, egyelore a lakas 40%-t fogjuk tulajdonolni. A hitelbiralaton mar tul vagyunk:)

LittleG (uk) 2014.12.02. 04:47:56

@puhacica: szorítok.. nekünk anno azt nehezményezték több helyen, hogy gyerek van. Háromhálós háznál. Mégis mire számítanak, ki költözik ekkorába?

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.12.02. 06:43:19

@diggerdriver: Igen, régi de jó.Viszont kurvára vissza tud nyalni a fagyi, ha ugyanott télleg le kell adni valami igazi mintát is...Mikor mész érte, esetleg beleírnak mindent, aids, hepaptiis, méhnyakrák, (pókhascsiga...), papillóma aztán mikor kékülsz-zöldülsz az ijedtségtől, akkor kinyögik, hogy ááá, csak vicc volt, ez egy tegnapi eset...
:-)))
Szóval csak óvatosan az ilyen szivatásokkal...

Ugyandehogy (törölt) 2014.12.02. 07:31:01

@házelőtthinta: ez nem igaz. sokkal jobban be vagy szorulva a sajat inerciarendszeredbe, mint barki mas

Ugyandehogy (törölt) 2014.12.02. 07:32:50

@Zoole[uk]: nem akarok okoskodni, de asszem azt a nyombelbol szoktak
nekem minket alkalommal:(

kék madár 2014.12.02. 08:04:18

@P.Elliot: nagyon fontos lenne es sok hasonlot javasoltam mar az otthon eloknek, akik ilyen szolgaltatasokat nyujthatnanak kulfoldon elok idos szuleinek. De furcsa mod meg nem talaltam senkit, mintha rangon aluli lenne ez a munka, es mindenkinek tobbet erne otthon varni a sult galambot meg a postast a munka nelkuli segellyel

articsóka60 2014.12.02. 08:08:36

Elnézést mindenkitől hogy nem válaszoltam, de megint áramszünet volt.
@rezsöatya: Klassz a gép! A kerékpározás a hosszú, egészséges élet titka. Ez az emberem mottója, eddig bejött neki. Ő országúti bringán tolja, nem kis távolságokat megtéve.
@diggerdriver: az nem tudom milyen hehehe, ez mindenesetre sz@r volt.
@Zoole[uk]: Akkor mi félszavakból is megértjük egymást. Nekem azért már közben is fájt. :-(.

Quercus a favágó 2014.12.02. 08:51:10

@rezsöatya:

Hosszú, boldog életet fater, jó egészségben.
Majdnem egy napon születtünk, csak megelőztél 3 évvel, ha jól számolom.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.12.02. 09:15:53

@geegee: No de ehhez tobb dolog is kell!

Megfelelo onero, megfelelo keresetek, es inkabb vallaltunk kisebb %-ban tulajdont, de belathato idore ( 10 ev, amit kb 7-8 alatt ki akarunk tolni) , mint 25 evre .
Ha nincs megfelelo onero, megnezhetjuk magunk. ( mondjuk annak orulok, hogy ez tenyleg onero, csaladi anyagi tamogatas nelkul)

SzZoole 2014.12.02. 09:40:15

@Babette .: Nem okoskodsz,elkepzelheto,hogy onnan vettek mintat.A doki is csak anyit mondott,hogy akkor most szovetmintat veszunk.Csak en felteteleztem,hogy a gyomrombol.

puhacica 2014.12.02. 09:43:16

@Muscari: végül felénk semmi nem volt. este még ömlött az eső, de az utak egyáltalán nem csúsztak.

@LittleG (uk): köszi! én megvilágosodtam tegnap a macskával kapcsolatban. mert ugye azt nem értettem, hogy ha aláírjuk a szerződést, hogy kiköltözéskor a beköltözésnél átvett állapotot garantáljuk, akkor mi lehet a baj. és hát nem ez a baj, hanem sokan allergiásak a macskanyálra, és a széthullott szőrt hiába takarítod ki, óhatatlanul is maradhat belőle itt-ott. és a következő lakónak, ha épp allergiás, ez nagyon nagy kellemetlenséget okozhat. szóval valahol értem az ezzel kapcsolatos ellenérzéseket. hogy a gyerektől miért tartanak? ok, lehet, hogy összefirkálja a falat, de ki lehet festeni, szóval nem tudom. azt szeretem még, mikor benne van a hirdetésben, hogy dohányozni lehet bent de kisállattal/gyerekkel költözni tilos. :)

puhacica 2014.12.02. 09:44:02

@QUERCUS: akkor neked is sok boldogságot! :)

Quercus a favágó 2014.12.02. 10:46:28

@puhacica:

Kösz. Boldogságban soha nem dúskáltam. Az utóbbi hetekben főleg nem.

Muscari 2014.12.02. 11:01:23

@QUERCUS: neked is boldog szülinapot, kedves Quercus :-)
Felétek is ítéletidő volt? Tudsz azért dolgozni?

Muscari 2014.12.02. 11:03:43

@QUERCUS: Mi a baj? Nekem elmondhatod nyugodtan :-)

Muscari 2014.12.02. 11:08:26

@puhacica: akkor jó.

A macska - kutya dolog biztos így van, de azért szerintem lehet találni olyat, aki megengedi. Több ismerősömnek van kutyája, egy valaki viszont titokan tart cicát. Egyszer mentek az ügynökségtől valamiért, addig a macskusz nálunk vendégeskedett.
Haláli volt, ahogyan felfedezte a lakást, beszagolt minden sarokba.

Quercus a favágó 2014.12.02. 12:10:38

@Muscari:

Köszönöm.

El kellett altatni a kutyámat egy hónapja. Nem igazán tudom túltenni magam rajta. Meg nem is akarom.

LittleG (uk) 2014.12.02. 14:44:48

@puhacica: Na, ezt én se tudtam. Hát biztos van, aki meg a gyereknyálra allergiás... Merthogy szőre az nincs neki :)

Az a szép még, mikor a hirdetésbe nem is írják bele, hogy gyereket ne, mert az nem pc, de mikor érdeklődsz és valahogy kiderül, mondják. Ezért egy idő után én ezzel indítottam: érdekel ez és ez a lakás, de van gyerek. Így is jó?

Amúgy én is csendben szurkolok nektek :)
Végül ha jól hámoztam ki, Londonba mentek? Már ott vagytok?

Muscari 2014.12.02. 15:24:34

@QUERCUS: részvétem. El tudom képzelni, hogy mennyit jelentett neked.

bxf 2014.12.03. 06:22:42

Velem is eljatszottak egy paran a vidd ezt haza, hozzal ezt-azt jatekot.

Nehany pelda: 50 db kib... karacsonyi kepeslap feladasa Mo-n hazaerkezesemkor valakinek, aki ki nem fizette volna a belyeget arat (de kicsinyesek ne legyunk ugye).

Meg 1000 dollart is akart velem vitetni, hogy majd az anyja elvonatozik hozzank (meg szep, hogy nem forditva!). Hat valahogy nem voltam oyan hangulatban, hogy Karacsony elott idegen embereket fogadjak.

Mindenfele hulye ujsagkivagast meg recepteket kellett hoznom oda-vissza.

Konyvet haza, legalabb 3 kilo volt (amikor korlatoztak mar a borondok szamat is).

C-vitamint otthonrol - mintha az USA-ban nem lehetne kapni...

Gofkesztyu hazakuldese, es most ujabb futocipoe (mindkettot lehet Mo-n is kapni). Azota is varom a postakoltsegeket mindket ismerostol (egyik sem annyira jo ismeros, hogy elengednem nekik, raadasul a kozepso nevem sem Dollarmama).

Tok mindegy, hogy otthon vagy kulfoldon, a magyarok mindig lehuzzak egymast.

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2014.12.04. 11:02:43

Na emellett nem tudok elmenni: ismét az emberismeret teljes hiánya: van - nem tagadás, szép számú - jellemtelen hülye, akik ezesetben szállítást kérnek, de könyörgöm, nem tipizálni kell, hanem disztingválni, de miért is menne ez... Millomodszorra is a régi nóta a falon: mindenki szemét, meg jajj, de csúnya én meg senkinek nem segítek, mert túl tufa vagyok valóságot személyre szabottan látni, túlságosan kötnek a skatulyák... Most ehhez közösségileg bólogatni kellene?
Jobban kidomborodik az ilyen a külföldi létnél. Nem kezdek el papolni a miliő fontosságáról, főleg, hogy nehéz jobb fajtába bekerülni, főleg az elején, együttérzésem azoknak, akik ilyen szempontból vállalhatatlan környezetben kénytelenek létezni. A munkatársak egészét - de még egyet sem - nyilván nem lehet megnevelni, ugyanakkor posztolónk gondolata is odáig ér csupán, hogy mindenki egy massza. Hét felénk erre mondják, hogy egyik kutya, másik eb.
@Ladislav: persze, mindenki csúnya, ésszel élni meg luxus.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.12.04. 18:00:42

@tildy[UK]: Aham, értem.Érdekes ez a pénzügyi konstrukció.
Itt felénk is fontos az önerő, 15-20% kell, különben meg se adják.
Nekünk kb 13% lett, de sikerült végül.

Ladislav 2014.12.05. 10:52:46

@Kellemes Zérókomponista: "persze, mindenki csúnya, ésszel élni meg luxus. "
Igaz, hogy nem ugyanezt, de ez a lényege annak is, amit én írtam:
"Egy biztos, hogy utólag könnyű okosnak lenni, de kevés kivételtől eltekintve, nem előlegeznék meg semmit sem."
Azért egy "minimális" idő kell ahhoz, hogy a bizalom kialakuljon, és még a kezdeti fenntartások, majd a megadott bizalom után is érik csalódások az embert, csak jóval kisebb arányban.
A naivitást a mai világban keményen büntetik. Nem éri meg jóhiszeműnek lenni, mert kihasználják az embert. De ezen túl sem a posztolót tartom a fő hibásnak, hanem azokat, akik így intézik dolgaikat. "Azokat", így, szelektálva.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása