oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2014. július 13. 06:45,  Megtalálni önmagunk 446 komment

2014. július 13. 06:45 Határátkelő

Megtalálni önmagunk

A mai három ajánlott posztot talán az köti össze (vagy legalábbis igyekeztem ez alapján válogatni), hogy mindhárom szerzője keres valamit: új szakmát, új helyeket, vagy éppen önmagát. Ma Hollandiába, Thaiföldre és a Maldív-szigetekre látogatunk.

Hollandia_3.jpg

Kezdjük Hollandiában, ha már az van hozzánk a legközelebb (már akihez, persze…), ahol Feri keresi magát immár másfél éve a Feri világgá megy blogon. Nem én írom, ő számol be róla legutóbbi bejegyzésében, amiből az is kiderül, hogy elég közel került a megoldáshoz, méghozzá egy lengyel karriertanácsadó segítségével.

„Az effajta beszélgetések általában úgy kezdődnek, hogy az ember nagy hévvel elhadarja, hogy mihez ért (ez az én esetemben helyből nehezen követhető), majd amikor a kellőképpen összezavart coach megkérdezi, hogy és pontosan mivel is szeretne foglalkozni, akkor bután néz. Hát hiszen egyértelmű, nem? Valamelyikkel! A lényeg, hogy jobb legyen, mint a jelenlegi állásom és persze fizessen egy kicsit többet. Lehetőleg holnaptól.

Velem persze egyáltalán nem ez történt, én viszonylag pontosan meg tudtam fogalmazni, hogy mit akarok csinálni; a zavart az én esetemben az okozta, hogy a nevezett tevékenység köszönőviszonyban sem volt az előzőleg felsoroltakkal.

— Emberekkel foglalkozni? — kérdezte meghökkent arccal Joanna.
— Pontosan, — válaszoltam én, kaján vigyorral a képemen szemlélve, ahogy ő megpróbálta összerakni a képet.
— A számítógépes grafikán belül? — próbálkozott tovább szegény, mire én elnevettem magam.
— Hát mondtam én, hogy nem vagyok egyszerű eset! — mondtam én. És tényleg, mert hangosan kimondva már nekem se tűnt olyan marha egyértelműnek, hogy mit is keresek valójában.

Szerencsére Joanna remek coach. Megközelítőleg tíz perccel később már ott tartottunk, hogy mennyire szerettem volna pszichoterapeuta lenni, de ez Magyarországon sehogy se volt lehetséges. Ekkor, mielőtt rátérhettem volna, hogy miért adtam fel ezt az ambíciómat, Joanna megkérdezte, hogy akkor miért nem megyek el counsellornak?

És itt nagyjából ki is tisztult minden.”

Természetesen most is, mint minden alkalommal, ajánlom az eredeti poszt elolvasását (ide kattintva tehetitek meg).

Egyedül, de nem magányosan

Hollandia után irány Thaiföld, és egy új blog, a Paprika design, melynek szerzője, Zsuzsi is változás előtt áll, a hónap végén ugyanis fél év után vált és elhagyja az eddig iskolát, hogy valami egészen mást csináljon. Hogy mit, az rögtön kiderül!

Thaiföld_1.jpg

„Mostanra már mindenkinek a tudomására jutott, hogy a hónap végén elhagyom a sulit. Az első héten az összes tanár odajött hozzám, és kérlelt, hogy maradjak még. A gyerekek rajzokkal és saját készítésű ajándékokkal halmoztak el, leírhatatlan milyen érzés ennyi szeretetet kapni.

Némelyik közvetlen kollégám duzzogott, ma szólt hozzám először az egyikőjük, hogy miért nem hosszabbítom meg a szerződésemet. Elmagyaráztam neki, dolgom van még a világban. Nagyon sok minden van előttem, és ez a 6 hónap arra volt jó, hogy testileg, lelkileg és mentálisan felkészüljek ezekre a kihívásokra.

Július 28-án kezdem a Sai Iskolát, ami 10 hetes elvonulást jelent, totál a világ végén az erdő közepén, 10 hetes utazás önmagam felé, megismerni egy teljesen rendhagyó oktatási rendszert, amit aztán majd hasznosítani szeretnék.

Októberben hazautazom, 30 éves korom előtt el kell kezdenem a saját lábamra állni, megalapozni a jövőmet és kialakítani egy olyan életet, amilyen itt is volt: kényelmes, stresszmentes, utazásokkal teli, nyitott, barátkozós, bőséges, gazdag.

Mindenem megvan, csodálatos életem van, és tudom azt, hogy választhatnám, hogy itt maradok, és élem ezt a csodás életet, ameddig csak lehet, csakhogy nekem dolgom van, és meg kell valósítani magamat, mert azon kevés szerencsések közé tartozom, aki tudja, mit akar, tudom, mit kell tennem, és azt is, hogy hogyan.

Pozitív hozzáállással, és azzal a tudattal, hogy a jó és a rossz is értem történik, minden élethelyzet tanító és annyi dolgunk van csupán: felállni, ha elestünk.”

Megvallom, nekem szimpatikus ez a pozitív hozzáállás, remélem, kitart majd Magyarországon is a várható nehézségek közepette, de alighanem sok ilyen idealista emberre lenne szükség. A teljes posztot ide kattintva olvashatjátok el.

Első nap Maafushin

Végezetül nyomás tovább a Maldív-szigetekre, a Travel and Living Abroad blog egyik posztját ajánlom, méghozzá azért, mert felettébb egzotikus helyről, a Maldív-szigetekhez tartozó Maafushiról szól a legutóbbi bejegyzés (ami egyébként részben vlog is, szóval érdemes a csatolt videót is megnézni).

Maafushi, Maldív-szigetek.jpg

„Sok boltot láttunk, ami végleg megszűnt, mint pl. pékség, szuvenír bolt, de még több olyat, ahol éppen most építkeznek. Úgy látszik, mintha nagy beruházás előtt lenne Maafushi szigete.

A helyiek többnyire (európai szemmel nézve) elég nyomorult körülmények között laknak. Elsőre a falu koszosnak, igénytelennek tűnhet, de adjunk magunknak két napot, hogy akklimatizálódjunk.

Ezt a trükköt minden esetben, minden helyen érdemes bevetni, mielőtt véleményt alkotnánk, és máris más szemmel fogjuk látni a dolgokat. Hozzászokik az ember szeme, és máris nem lesz az egész annyira idegen. Viszont gazdagnak meg ekkor sem fognak tűnni.

A helyiek nem látszanak feltűnően boldognak, viszont azt sem lehetne elmondani, hogy lógatnak az orrukat. Nekik ez így teljesen rendben van, ahogy van, látszólag. Bár viszonylagos elszigeteltségben élnek (szó szerint is a sziget miatt), és nincs az otthon megszokott jólét a legmodernebb technikai vívmányokkal, mégis, amilyük csak van, azzal boldogan elvannak.

Bár nincs egy autó sem a szigeten (el sem férnének a legtöbb úton), van viszont rengeteg robogó, annak ellenére, hogy biciklivel is kb. negyed óra alatt bejárható lenne az egész sziget. (…)

Az itt dolgozók általában egy másik szigetről valók (megkérdeztük, hány sziget van, egyikük azt felelte, több mint 400!), de többnyire nem helyiek, sokan vannak például Bangladesből Nepálból, Indiából.

A fizetés nem nevezhető soknak, és mivel a szállástól az étkezésig mindent biztosít a hotel, ezért sokat tudnak félretenni. Egyikük elmondása szerint nem kell költeniük semmire sem, havi egyszer átmennek Malréra kivenni a fizetésüket és tudnak hazaküldeni pénzt a családnak.”

Akit érdekelnek további részletek (és szeretné megnézni a poszthoz kapcsolódó videót a szigetről), az ne habozzon ide kattintani, egy egészen érdekes világgal ismerkedhet meg.

A kommentelési szabályokról itt olvashatsz.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: blogajánló Thaiföld Hollandia Maldív-szigetek Maafushi

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr556503599

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rezsöatya 2014.07.13. 21:34:48

@Zoole[uk]: de hat ha nem lesnek, honnan tudjak, merre van a labda???

rezsöatya 2014.07.13. 21:37:04

@Zoole[uk]: a filmet, azt!

Csak te irtad, hogy lesnek...

Muscari 2014.07.13. 21:37:08

@Mirjam2: de jol nezel ki:-)

Igazabol kicsit remiszto, na. Csodallak, hogy meg tudtad szokni, vagy legalabb is elviseled

SzZoole 2014.07.13. 21:39:49

@rezsöatya: ja,en is a faszbukrol olvastam ki,amugy nyalas-csopogos-siros romantikus filmet nezek en is:))))))))

2014.07.13. 21:42:45

@blackhair-lady: A ferjem kedvenc csapata. Kulonben nekem nem a nemetekkel van bajom, ismerek egy csomo nagyon jo fej nemetet, Nemetorszagban nagyon nem szerettem elni de ez hosszu tortenet...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.07.13. 21:43:55

@Zoole[uk]:
TEEEEEEEEEEE
EEEEEEEEETÉVESZTETTED A HÁZSZÁMOT.
EZ ITT A DEMOKRÁCIA HAZÁJA:
ÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉLJEN ARGENTÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍNAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
ÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ

2014.07.13. 21:44:59

@Babette.: Van kulon rendorseg meg vallasi rendorseg, feltelezem hogy ilyen esetben az 'igazi' rendorseg avatkozna be de igazabol fogalmam sincs es remelem soha nem is fogom megtudni!

morsels (törölt) 2014.07.13. 21:45:38

@Mirjam2:
Nagyobb sikert arattal igy, mintha bikinis fotot tettel volna fel :-)

SzZoole 2014.07.13. 21:46:00

@diggerdriver: ELJEN ARGENTINA,de ugyis kikapnak:)))))

Quercus a favágó 2014.07.13. 21:46:25

@rezsöatya:

Figyelj fater. Szerintem mi a Felcsútnak drukkoljunk. Abból nem lehet baj.

HAJRÁ FELCSÚT!!!!!!!!!!!!

2014.07.13. 21:47:07

@morsels: Hat ebben ne legyel olyan biztos :)

morsels (törölt) 2014.07.13. 21:49:07

@Mirjam2:
Igaz... konnyen lehet, hogy elhamarkodottan irtam :-)
Mindenesetre tenyleg erdekes, hogy az is izgalmas, amikor valakibol semmi nem latszik.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.07.13. 21:50:36

@Zoole[uk]:
AAAAAAAAAAAAAAAARGENTÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍNA
AAAAAAAAAAAAAAAARGENTÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍNA
ÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉ
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
ÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ
ARGENTÍNA
ARGENTÍNA
ARGENTÍNA
ÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ

Quercus a favágó 2014.07.13. 21:51:24

@Mirjam2:

Fölraktál bikinis képet? Hol van?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.07.13. 21:51:36

@morsels:
Jobb ha nem tudja mit képzelünk a lepel alá.:))))))))))))))))))))))))))))))))))

morsels (törölt) 2014.07.13. 21:53:47

@diggerdriver:
Ohh, szerintem el tudja kepzelni :-)

SzZoole 2014.07.13. 21:55:21

@diggerdriver: tudod miert jatszik Argentina olyan jol mint a nemetek?
Mert nemet naci haborus bunosok leszarmazotjaik:))))))))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.07.13. 21:58:27

SAVANYÚÚÚÚÚÚ A SZŐŐŐŐŐŐŐŐLŐŐŐŐŐŐŐŐŐ KICSIHUSZÁR?
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAARGENTÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍNA TE VAGY A JOBB
ARGENTÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍNA
ÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉ
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
ÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ

Herr Géza 2014.07.13. 22:07:17

Na látom Digger elszállt már teljesen. Én is szólnék: ARGENTÍNA !!!!!!!

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.07.13. 22:09:44

@Herr Géza:

KEBLEMRE BRÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚDER
AAAAAAAAAAAAAAAAARGENTÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍNA
ÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉ
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
ÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ

Herr Géza 2014.07.13. 22:20:59

Vazze, ez a bírók kokszolt a szünetben ? Erre a Neuer-akcióra német szabadrúgást adni? Ilyenért állítottak már ki kapust....

2014.07.13. 22:22:03

@QUERCUS: Nem, es egyelore nem is tervezem... Majd 30 ev mulva mindenrol lerantom a leplet, mint a nemet nyugdijasok! :)

SzZoole 2014.07.13. 22:23:24

@Herr Géza: bizony.
A nemetek meg ugy tunik nem akarnak golt loni,nagyon erotlenul jatszanak most.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.07.13. 22:36:08

ARGENTIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIINA
ARGENTÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍNA
ÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉ
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
ÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ

morsels (törölt) 2014.07.13. 22:37:07

@Zoole[uk]:
Ohh, szerintem akarnak ok, de az argentinok nagyon szervezettek. Es eletveszelyesek, amikor kontrazni tudnak, szoval a nemeteknek nagyon kell figyelniuk.
Ha Di Maria jatszana, na akkor lenne igazan eletveszelyes.

morsels (törölt) 2014.07.13. 22:37:40

@Mirjam2:
Hat, hinta meg madar meg valoszinuleg eletben lesz 30 ev mulva.

SzZoole 2014.07.13. 22:42:05

@morsels: hat az latszik,hogy Argentina nem Brazilia.Az argentinok tenyleg veszelyesek kontraban.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.07.13. 22:55:42

HE HE MOST LERECCSENT AZ ÁLLA NÉMET DRUKKEROKNAK
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
HAJRÁ HAJRÁ ARGENTÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍNA
ARGENTÍNAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
AAAAAAAAAAAAAAARGENTÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍNAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
ÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ

rezsöatya 2014.07.13. 22:57:07

@Zoole[uk]: bicikliznek? Ott van kontra...

SzZoole 2014.07.13. 23:12:50

@rezsöatya: hat persze,A csomagtarton ul egy kis cigany gyerek es az kontrazik kozben:)))

rezsöatya 2014.07.13. 23:15:25

@morsels: nem tudom, nem nezem a vb-t... :-)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.07.13. 23:16:08

JÓ A BÍRÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ
HAJRÁ HAJRÁ AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAARGENTÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍNAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
ÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉ
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
ÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ

Hari Seldon 2 2014.07.13. 23:21:51

OFF ÉS SOS

Hol lehet nézni a neten a VB döntőt?
Elszállt a kábel TV, most mobil internet megy.
ON

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.07.13. 23:24:59

@DieNanny [SZ,CH]: Van néha ilyen, hogy nem rakod ki. Most hirtelen a keresem (ön)magam(at) jotott eszembe. :-) De pl a szeretlek téged is ilyen, bär hallottam mär tégedet is.
@Der echte Weinachtsmann: Mi 15€-t kaptunk szombati a postäval. Viszont csekk nincs hozzä mellékelve, de x napon belül fizessük be. :-) Férj nem hitte el, hogy müxik a radar. Mert olyan ocskänak és öregnek lätszik, és 5éven keresztül nem fényképezett. Ja, mert mindig räszoltam, hogy lassitson...de mostmär tudja, hogy müködik.
+ @Kövérmadár [swe]: Itt jövedelemfüggö.
www.bussenkatalog.ch/geschwindigkeitsbussen
Tudom, nem beszélsz németül, föleg nyolcborosembernek szol, de a szämokat te is érted. ;-)
@nyuszigonosz(D): De kis gonosz vagy! ;-)
@sodalisO [eng]: Rä se ränts! Én mär megszoktam, hogy az emberek zöme nem tud kizökkenni a H-P-ig tarto munkahétböl...
Jo lätni téged ujra! :-)
@Travel and Living Abroad: Beszél a férjed magyarul? :-)
@Mirjam2: +1
Én pont ezért is szeretek igy dolgozni. Ügyet intézni, väsärolni, nézelödni tök jo akkor, amikor "senki" nincs elöttem, körülöttem.
@Cascabel: Nekem erröl ök jutottak eszembe: en.wikipedia.org/wiki/Spin_Doctors
Mekkora släger volt anno a Two Princes cimü szämuk...
@montroyal ( CAN qc): :-)))))
@mojyo: Lehet, hogy rosszul lätom, de szerintem vannak olyan emberek, akik bär mint mondtad "elveszettek" a szakmäjukban, de kivülröl (sokkal) jobban meg tudjäk mondani a mäsiknak a tutit. (vö partvonalrol ugat :-))) )

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.07.13. 23:25:30

Merkel megy az öltözöbe... :-)))

Hari Seldon 2 2014.07.13. 23:25:55

Azt a fene! Most lemaradtam a gólról!

SzZoole 2014.07.13. 23:26:46

1:0
Igy kell ezt csinalni igy van digger?
Goooooooooooooooooool!!!

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.07.13. 23:27:03

ARGENTÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍNA
ARGENTÍNAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
ÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉ
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
ÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.07.13. 23:29:25

@Muscari: Egy pärat mär ismertem, de akkor is nagyon ällat! :-)))

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.07.13. 23:31:51

@rezsöatya: :-)))

Herr Géza 2014.07.11. 08:46:23
Ma reggel a gyapotföldekre jövet hallgatom a rádiót. A müsorok fö témája természetesen a vasárnapi döntö. Köztudomású, hogy Merkel néni is nagy focirajongó, annak idején jól meglepte a válogatottat, hogy vmi fontos meccs után lazán besétált az öltözöbe, gratulált a meglepetéstöl lebénult, túlnyomórészt egy szál törülközöben vagy alsógatyában sündörgö fiúknak, amit természetesen telibe vett az öt kísérö kamera. Legutóbb már a kancellár asszony néhány játékossal együtt selfie-ket is lött a mobiljával, amik aztán persze az újságok címlapján is landoltak.
Mai humor:
Mondták a játékosoknak, hogy Merkel és Gauck (államfö, korábban evangélikus lekipásztor) ) is ott lesznek vasárnap a stadionban, és a meccs után be fognak menni megint az öltözöbe. Mire a játékosok: "Mindketten egyszerre?" Válasz: "Nem. Ha nyertek, a Merkel jön és megint selfie-ket csinál veletek, ha vesztetek, akkor a Gauck és feladja az utolsó kenetet..."
:DDDD

2014.07.13. 23:32:31

Yuu-huuu - TOOOR :)))

SzZoole 2014.07.13. 23:36:33

Szep volt Nemetorszag!!!!!!!!!!!!

rezsöatya 2014.07.13. 23:37:30

@Muscari: zsenialis! :-)))

A fiam altalanosban pont ilyen volt... szerencsere a tanito nenije vette a lapot...!
:D

Travel and Living Abroad · http://travelandlivingabroad.blogspot.ae/ 2014.07.13. 23:37:31

@Naschkatze (Mostindien / CH): Szia! Nem igazan, par mondatot tud csak. Mondtam, majd a gyerekeink megtanitjak :) Angolul es hindiul kommunikalunk- ez szokott a masodik kerdes lenni :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.07.13. 23:39:58

@Zoole[uk]:
Az Argentínok egyenrangú játékosok voltak.
Becsülettel küzdöttek, megtettek mindent, végig kétesélyes volt a játék.
ÉLEN ARGENÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍNAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
ÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉ
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
ÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ

nyuszigonosz 2014.07.13. 23:42:00

Megvan a világbajnoki cím. :-)

SzZoole 2014.07.13. 23:45:32

@diggerdriver: szep meccs volt na,meg kell hagyni jol kuzdott mindket csapat.Az is igaz,hogy az argentinok becsulettel kuzdotek az biztos,csak hogy a focit golra jatszak,nem becsuletre.
Minden esetre jo volt mindket csapat es a vegeig keteselyes volt.

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.07.13. 23:46:14

@Travel and Living Abroad: :-) A mäsodik kérdést mär elötte leirtad. ;-) Meg hät kibarchobäzni se lenne nehéz... :-)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.07.13. 23:50:13

@Zoole[uk]:
Ez bizony így van.
Természetesen megérdemelten nyertek a németek mint ahogy megérdemelten nyertek volna az Argentínok is.
Remek meccs volt de hát gólra játszák.

Ugyandehogy (törölt) 2014.07.13. 23:56:46

e meccs alapjan nem erdmeltek meg

morsels (törölt) 2014.07.14. 00:07:35

@diggerdriver:
Es volt is eselyuk. Ha a harom lehetosegukbol csak egyet berugnak...

Mondjuk Viktor adhatott volna egy zacsko szotyit.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.07.14. 00:08:32

Sajnálom az Argentínokat de ugyanígy sajnálnám fordított eredmény után a németeket is.
Valakinek veszíteni kell.

SzZoole 2014.07.14. 00:12:11

@diggerdriver: ez igy igaz,ha az argentinok nyertek volna ok is megerdemeltek volna,de hat csak egy vilagbajnok lehet csak.
Neuer megerdemelte az arany kesztyut.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.07.14. 00:12:30

@morsels:
Igen így van.
Kiegyenlített játék volt.
Nem volt szép játék.
Kemény játék volt.
Mindkét oldalon színészi játékkal.
Viszont mindezt feledteti hogy végig töretlenül hajtottak mindent megtettek és döntőhöz méltó tempót diktáltak.
Iszonyatos volt a nyomás mindkét csapaton és emberfeletti teljesítményt nyújtottak.

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.07.14. 00:13:28

@blackhair-lady: "...az iskolaban counsellor..." erröl a Suburgatory Mr Wolfe-ja jutott eszembe. :-)))
@DieNanny [SZ,CH]: Én mär napok ota nem tudom kirakni napozni az erkélyre a kakuszomat... de ällitolag csütörtöktöl jö a joidö!

pappito · http://pappito.com 2014.07.14. 00:19:31

@nyuszigonosz(D): "Franciaországban valahogy úgy van a pályán, hogy az oldalsó sáv melletti csíkok szerint lehet tudni a távolságot, mert ki is írják óriási táblákra, hogy egy csík veszély kettö ( vagy most nem is tudom esetleg három) biztonság."

szerintem egész Európában ötven méterenként vannak a jelzőkarók az utak mellett, úgyhogy ha két karónyi távolságot tartasz akkor tutiban vagy.

montroyal ( CAN qc) 2014.07.14. 00:48:27

@morsels: @diggerdriver: Mindkét oldalon színészi játékkal.

tenyleg az egesz bajnoksag alatt az volt az erzesem ezt gyakorolja minden csapat..szerzodtetnek acting coachot is

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.07.14. 00:53:04

Éljen, éljen, így kellett ennek lennie...200 millió új szurkolóval nem nehéz vébét nyerni... :D Azt nem értem csak, hogy Messi minek kapott díjat.A legjobb góllövőknek és a legjobb kapusoknak kellett volna.De azokat nem hívták fel a tribünre Neuert leszámítva...

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.07.14. 01:11:50

@Kövérmadár [swe]: Ehhez képest a svédeknél is 9-kor kezdték, ami Magyarországgal egy zónában van...:D De én utólag könnyen vagyok okos, elismerem... :D

pappito · http://pappito.com 2014.07.14. 01:14:42

@montroyal ( CAN qc): acting coach nem kell, mind született primadonna :)

azért az utolsó negyedórában svejnstejger többet volt vízszintes, mint függőleges :)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.07.14. 01:21:49

@morsels: Én is mindig ezzel szívom meg...Csak ha meg végigolvasom és utána kommentelnék, akkor elfeljetem addigra, hogy mit és mire válaszolnék... :-(
Na mindegy, valahogy túlélem...

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.07.14. 01:26:06

@Hari Seldon 2: Ugye, hogy TaHIföld az...Én már régóta mondom, és ráadásul van belőle egy kicsi Magyarországon is... :-))))

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.07.14. 01:44:37

@Mirjam2: Na ezért nem értem én, hogy a sok közel-keleti bevándorló, hogy a pepitakockás, bánatos-bús szerszámba bírja ki a svéd sarkköri telet?!? O_o Hozzá vannak szokva a plusz 50 fokokhoz, itt meg télen van -35-45, esetleg két hónapig...Nulla fok esetleg június elejétől.Hogy a csipába nem fogják menekülőre a dolgot.Ezt magyarázza nekem el valaki... :D

Egy megoldás lehet, kapna annyi segílykét, hogy kibírják.Másra képtelenség gondolni.És abból a pénzből meg hazautazik két hónapra.Bár ha az otthonában télleg háború dúl, akkor valszeg ez se megoldás.Na mindegy, valszeg sose tudom meg...

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.07.14. 01:48:46

@Kövérmadár [swe]: Én is ezen gondolkodtam előző este, mikor vittük.Nem volt semmi pénzmozgás.Remélem, szétszedték, és lett belőle alkatrész valahová, valakinek.Gondolkodtam azon is, hogy kirakom ingyen a hahura, vagy odaadtam volna valaki rászorulónak.De Svédországban nincsenek rászorulók...Magyarban elhasználták volna még vagy 5 évig biztos...Na mindegy, RIP.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.07.14. 02:00:00

@Zoole[uk]: Bárkitől szívesen olvasom a választ...

@nyuszigonosz(D): Ok, ha nem büntetnek méteres pontosság után, az rendben van.Meg télleg vannak jelek a pályán, most hogy írtad, eszembe jutott.De nem tudom már, hogy mekkorák a köztes távok.
És igaz, Pesten/környékén még egy autónyi helyet se nagyon lehet tartani, mert hétszentség, hogy bevágnak az ember elé, lehet fékezni, újra távolságot felhalmozni, megint bevágnak, stb és az ember kettőt lép hátra, egyet meg előre; sose jut célba.Ráadásul mögötte meg fexenek a dudán, két lábbal állnak a gázon.
Hujj, de nem hiányzik a pesti bunkó közlekedés...

pappito · http://pappito.com 2014.07.14. 02:06:41

@geegee: nekem csak akkor hiányzik, ha van valami havária, mert pesten lehetett anyázni meg hisztizni, de itt nem értik szegények mi van :) nincs igazi road rage, bár sok béna vezető van, de nem gonoszok, csak bénáznak, úgyhogy nincs értelme ugatni nekik, úgyse értik - semmi móka :)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.07.14. 02:12:21

@nyuszigonosz(D): Aszittem, hogy leállnak kötsögösködni, hogy nem volt 80 csak 76ésfél...Itt Stokiban múltkor az utcasarkon álltam meg parkolni.Ugye kell hagyni valamekkora távolságot, most nem is tudom, mekkorát; valamekkorát hagytam.Erre rajta volt a bírság, hogy nem volt 4 méter, csak 3,6; vagy ilyesmi, nem emléxem fejből.A pof@mat kapartam a nagy precizitásuktól.Volt vagy 70 ojró, átszámítva.Dögöljenek éhen.Na ilyen nagyon nem szeretnék a pályákon.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.07.14. 02:16:05

@pappito: Haha...:D Itt is van néha balfékeskedés, de itt se gonoszak, inkább csak figyelmetlenek.De mondom, évente kétszer van.Pesten naponta volt 5-ször...

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.07.14. 02:21:04

@Zoole[uk]: Na, ez viszont 10 pontos volt, grat! :D :-))))

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.07.14. 02:32:39

@Naschkatze (Mostindien / CH): Tök ugyanez volt 4 éve, akkor a beste spanyol királynő látogatott le az öltözőbe.A csávók nagy része már nagyjából fel volt öltözve, csak a csapatkapitány, a babaarcú Puyol nem, éppen jött ki a zuhany alól egy szál f@xba, na jó törülközőben.Persze ott is címlapos lett a dolog... :D

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.07.14. 02:44:51

Asszem, tegnap linkelte ezt valaki:

index.hu/kulfold/2014/07/12/egy_elszabadult_krokodil_miatt_zuhanhatott_le_a_repulo/

Ha ez a súlyáthelyeződés ekkora gondot tud okozni, akkor igazán jelezhetnék, hogy legközelebb mindenki a helyén maradva másszon fel az ülés tetejére... :-o

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.07.14. 02:49:27

@Naschkatze (Mostindien / CH): Ezek nagyon ostobák... :-)))
És a zenekarokat nem fogadták el?Ha jól látom, át vannak húzva piros x-xel.Milyen alapon? :D A kő meg...Olyan mint a találós kérdés: hogy lehet pézsmapocokkal időt mérni?Kirakod a küszöbre 30 percre és az pont fél óra...

blackhairlady 2014.07.14. 03:38:35

@Naschkatze (Mostindien / CH): Bevallom, meg kellett neznem a googlet, hogy mi jutott eszedbe:))))))))

Muscari 2014.07.14. 05:35:48

@Naschkatze (Mostindien / CH): ez is csucs!
Ezeknek a gyerekeknek annyi fantaziajuk van:-)))

Sesamelmo (Q) 2014.07.14. 07:37:09

@Mirjam2: csini a képed :) pont ilyennek képzeltelek el.

@tanato: bocsánat a késői válaszért, Ramadan alatt csak "délelőttös" vagyok, du. mindig van valami program. Olvastam a régebbi irásokat, a kommenteket akkoriban még nem nagyon követtem. Azt hiszem, hogy a legrégebb óta Dohában élő magyar család 15 éve költözött ide. Régen....

tanato 2014.07.14. 07:54:50

@Sesamelmo (Q): Nem volt rossz a régi origos HÁ,a kommentek is emészthetőbbek voltak,nem voltak egy cikk alatt olyan nagy számban mint itt.
Mennek azért folyamatosan a magyarok az Öböl menti országokba egyre növekvő számban persze arányaiban nem lehet hasonlítani az EU tagokkal de mindig hallom én is innen onnan,hogy ez is kiment Dubaiba dolgozni meg az is/magasan képzett szakemberek vagy Eu/esetleg arab/férfihoz férjhezment nőkről van szó.

Hari Seldon 2 2014.07.14. 07:59:12

Egymás után háromszor lett európai csapat a világbajnok.

tanato 2014.07.14. 08:00:26

@Mirjam2: Csatlakozom,tényleg jól nézel ki,de ezt gondoltam is amikor fejtegetted régebben hogy egyáltalán nem éltél úgymond "szentéletet" fiatalabb korodban. Ezt azért nem lehet rossz külsővel.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.07.14. 08:40:36

@diggerdriver:
Gondolom.
Ezt is hetekig csinálják, bár a tempó azért svédes :) Szerintem neked fele ennyi idő lenne.

**mimi** 2014.07.14. 10:24:42

@geegee:
ez nekem is szemet szúrt...

Sesamelmo (Q) 2014.07.14. 10:32:51

@tanato: egyre tobben vagyunk. Most sokan jottek ide a kozelmultban nem irodistànak is. Kijavitani azokat a hibakat, amiket a hozza nem erto "asztalos" "vizvezetekszerelo"..... elbarmolt.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása