oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2014. július 13. 06:45,  Megtalálni önmagunk 446 komment

2014. július 13. 06:45 Határátkelő

Megtalálni önmagunk

A mai három ajánlott posztot talán az köti össze (vagy legalábbis igyekeztem ez alapján válogatni), hogy mindhárom szerzője keres valamit: új szakmát, új helyeket, vagy éppen önmagát. Ma Hollandiába, Thaiföldre és a Maldív-szigetekre látogatunk.

Hollandia_3.jpg

Kezdjük Hollandiában, ha már az van hozzánk a legközelebb (már akihez, persze…), ahol Feri keresi magát immár másfél éve a Feri világgá megy blogon. Nem én írom, ő számol be róla legutóbbi bejegyzésében, amiből az is kiderül, hogy elég közel került a megoldáshoz, méghozzá egy lengyel karriertanácsadó segítségével.

„Az effajta beszélgetések általában úgy kezdődnek, hogy az ember nagy hévvel elhadarja, hogy mihez ért (ez az én esetemben helyből nehezen követhető), majd amikor a kellőképpen összezavart coach megkérdezi, hogy és pontosan mivel is szeretne foglalkozni, akkor bután néz. Hát hiszen egyértelmű, nem? Valamelyikkel! A lényeg, hogy jobb legyen, mint a jelenlegi állásom és persze fizessen egy kicsit többet. Lehetőleg holnaptól.

Velem persze egyáltalán nem ez történt, én viszonylag pontosan meg tudtam fogalmazni, hogy mit akarok csinálni; a zavart az én esetemben az okozta, hogy a nevezett tevékenység köszönőviszonyban sem volt az előzőleg felsoroltakkal.

— Emberekkel foglalkozni? — kérdezte meghökkent arccal Joanna.
— Pontosan, — válaszoltam én, kaján vigyorral a képemen szemlélve, ahogy ő megpróbálta összerakni a képet.
— A számítógépes grafikán belül? — próbálkozott tovább szegény, mire én elnevettem magam.
— Hát mondtam én, hogy nem vagyok egyszerű eset! — mondtam én. És tényleg, mert hangosan kimondva már nekem se tűnt olyan marha egyértelműnek, hogy mit is keresek valójában.

Szerencsére Joanna remek coach. Megközelítőleg tíz perccel később már ott tartottunk, hogy mennyire szerettem volna pszichoterapeuta lenni, de ez Magyarországon sehogy se volt lehetséges. Ekkor, mielőtt rátérhettem volna, hogy miért adtam fel ezt az ambíciómat, Joanna megkérdezte, hogy akkor miért nem megyek el counsellornak?

És itt nagyjából ki is tisztult minden.”

Természetesen most is, mint minden alkalommal, ajánlom az eredeti poszt elolvasását (ide kattintva tehetitek meg).

Egyedül, de nem magányosan

Hollandia után irány Thaiföld, és egy új blog, a Paprika design, melynek szerzője, Zsuzsi is változás előtt áll, a hónap végén ugyanis fél év után vált és elhagyja az eddig iskolát, hogy valami egészen mást csináljon. Hogy mit, az rögtön kiderül!

Thaiföld_1.jpg

„Mostanra már mindenkinek a tudomására jutott, hogy a hónap végén elhagyom a sulit. Az első héten az összes tanár odajött hozzám, és kérlelt, hogy maradjak még. A gyerekek rajzokkal és saját készítésű ajándékokkal halmoztak el, leírhatatlan milyen érzés ennyi szeretetet kapni.

Némelyik közvetlen kollégám duzzogott, ma szólt hozzám először az egyikőjük, hogy miért nem hosszabbítom meg a szerződésemet. Elmagyaráztam neki, dolgom van még a világban. Nagyon sok minden van előttem, és ez a 6 hónap arra volt jó, hogy testileg, lelkileg és mentálisan felkészüljek ezekre a kihívásokra.

Július 28-án kezdem a Sai Iskolát, ami 10 hetes elvonulást jelent, totál a világ végén az erdő közepén, 10 hetes utazás önmagam felé, megismerni egy teljesen rendhagyó oktatási rendszert, amit aztán majd hasznosítani szeretnék.

Októberben hazautazom, 30 éves korom előtt el kell kezdenem a saját lábamra állni, megalapozni a jövőmet és kialakítani egy olyan életet, amilyen itt is volt: kényelmes, stresszmentes, utazásokkal teli, nyitott, barátkozós, bőséges, gazdag.

Mindenem megvan, csodálatos életem van, és tudom azt, hogy választhatnám, hogy itt maradok, és élem ezt a csodás életet, ameddig csak lehet, csakhogy nekem dolgom van, és meg kell valósítani magamat, mert azon kevés szerencsések közé tartozom, aki tudja, mit akar, tudom, mit kell tennem, és azt is, hogy hogyan.

Pozitív hozzáállással, és azzal a tudattal, hogy a jó és a rossz is értem történik, minden élethelyzet tanító és annyi dolgunk van csupán: felállni, ha elestünk.”

Megvallom, nekem szimpatikus ez a pozitív hozzáállás, remélem, kitart majd Magyarországon is a várható nehézségek közepette, de alighanem sok ilyen idealista emberre lenne szükség. A teljes posztot ide kattintva olvashatjátok el.

Első nap Maafushin

Végezetül nyomás tovább a Maldív-szigetekre, a Travel and Living Abroad blog egyik posztját ajánlom, méghozzá azért, mert felettébb egzotikus helyről, a Maldív-szigetekhez tartozó Maafushiról szól a legutóbbi bejegyzés (ami egyébként részben vlog is, szóval érdemes a csatolt videót is megnézni).

Maafushi, Maldív-szigetek.jpg

„Sok boltot láttunk, ami végleg megszűnt, mint pl. pékség, szuvenír bolt, de még több olyat, ahol éppen most építkeznek. Úgy látszik, mintha nagy beruházás előtt lenne Maafushi szigete.

A helyiek többnyire (európai szemmel nézve) elég nyomorult körülmények között laknak. Elsőre a falu koszosnak, igénytelennek tűnhet, de adjunk magunknak két napot, hogy akklimatizálódjunk.

Ezt a trükköt minden esetben, minden helyen érdemes bevetni, mielőtt véleményt alkotnánk, és máris más szemmel fogjuk látni a dolgokat. Hozzászokik az ember szeme, és máris nem lesz az egész annyira idegen. Viszont gazdagnak meg ekkor sem fognak tűnni.

A helyiek nem látszanak feltűnően boldognak, viszont azt sem lehetne elmondani, hogy lógatnak az orrukat. Nekik ez így teljesen rendben van, ahogy van, látszólag. Bár viszonylagos elszigeteltségben élnek (szó szerint is a sziget miatt), és nincs az otthon megszokott jólét a legmodernebb technikai vívmányokkal, mégis, amilyük csak van, azzal boldogan elvannak.

Bár nincs egy autó sem a szigeten (el sem férnének a legtöbb úton), van viszont rengeteg robogó, annak ellenére, hogy biciklivel is kb. negyed óra alatt bejárható lenne az egész sziget. (…)

Az itt dolgozók általában egy másik szigetről valók (megkérdeztük, hány sziget van, egyikük azt felelte, több mint 400!), de többnyire nem helyiek, sokan vannak például Bangladesből Nepálból, Indiából.

A fizetés nem nevezhető soknak, és mivel a szállástól az étkezésig mindent biztosít a hotel, ezért sokat tudnak félretenni. Egyikük elmondása szerint nem kell költeniük semmire sem, havi egyszer átmennek Malréra kivenni a fizetésüket és tudnak hazaküldeni pénzt a családnak.”

Akit érdekelnek további részletek (és szeretné megnézni a poszthoz kapcsolódó videót a szigetről), az ne habozzon ide kattintani, egy egészen érdekes világgal ismerkedhet meg.

A kommentelési szabályokról itt olvashatsz.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: blogajánló Thaiföld Hollandia Maldív-szigetek Maafushi

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr386503599

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Der echte Weihnachtsmann 2014.07.13. 07:31:17

Feri NL-böl nagyon tetszik! Ö az ekes bizonyiteka annak mindig van megoldas, csak tenni is kell erte. Es lam lam, akar hany eves vagy
(mondjuk nem derült ki szamomra ö mennyi), vele lehet kezdeni valami ujba.
A masik kettöt kar volt elolvasnom.

Der echte Weihnachtsmann 2014.07.13. 07:33:14

Vele = bele

Huha, en voltam az elsö?!

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.07.13. 07:35:49

Jo reggelt! :)
Ma 5:45-kor keltem, mintha dolgozni mennek... :(

A posztok jok voltak, kivaltkepp az elso.

A masodik elvonulos resze is tetszett, a "dolgom van a vilagban" erzest irigylem, de sajnos nem erzem at.

A harmadik is erdekesen hangzik, sosem jartunk arra, majd egyszer megnezzuk :)

**mimi** 2014.07.13. 07:39:01

Nekem Zsuzsi írása is tetszett, bár igaza van HA-nak, remélhetőleg itthon is megmarad a pozitív élet szemlélete..

Der echte Weihnachtsmann 2014.07.13. 07:41:04

Ez a harmadik ez siman turista szemszögböl mutatja be a helyet.
Azt sem tudni honnan jöttek, hova kennen, mit akarnak.
De j - ly-nal komoly gondok vannak. Egy es ugyanazon szonal ketfelekeppen hasznalni?
En sem tudok valami hejde jol magyarul de szemet szurt.

**mimi** 2014.07.13. 07:41:27

@Kövérmadár [swe]:

tudod az a bajom, hogy ezeket az írásokat olvasva, feltámadt bennem egy különös érzés, kérdés...
mi dolgom is van nekem ebben a világban ??
mindenki tudja , csak én nem ???
:))))))))

**mimi** 2014.07.13. 07:43:26

@Kövérmadár [swe]:
korán kelés....

"Emlékszem, hogy egyik reggel hajnalban keltem, úgy éreztem, minden csupa lehetőség. Azt gondoltam, hát innen kezdődik a boldogság! Ez a kezdete! És persze mindig egyre több jön! Nem jöttem rá, hogy nem a kezdet volt. Maga volt a boldogság. Az volt A Pillanat. Épp akkor."
Az órák c. film

Der echte Weihnachtsmann 2014.07.13. 07:50:12

@Kövérmadár [swe]: a masodik nem rossz. Tenyleg lehet, szüksege lenne mindenkinek egy ilyen "mi dolgom van, mit akarok en" terapiara.
De ami hianyzik es erdekelt volna, hogy ezt a kb. egy evet miböl finanszirozza. Dolgozik, nyert a lotton vagy szülök tamogatjak?
Igy kicsit olyan meseszerü.

nezzazegfele [Hu ] · http://www.nezzazegfele.blog.hu 2014.07.13. 07:50:55

Feri el fogja érni a célját, megtalálja önmagát.

Zsuzsi, ha hazajön, akkor lehet, hogy elveszíti az idealizmusát.

A harmadik inkább utazási élménybeszámoló. Igaz, ahhoz is át kell lépni a határt.

@**mimi**: Akarsz beszélni róla? :D

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.07.13. 07:53:08

@Der echte Weinachtsmann:
"Honnan jottek, hova kennen"?

Haben gekannt?
Sie sind zu schnell gefahren!

A halyos turara gondolsz? Gondoltam valami helyi dolog lehet.
Ne legyel Eddie! :)

@**mimi**:
En sem tudom es ez valoszinuleg nem jo dolog. De az is lehet, hogy jo dolog.
Valamit kellene kezdem az eletemmel, mert bar szuperul elvagyok es ilyen jo dolgom meg sosem volt, de ugyanakkor csak lebegek.
Sem hivatastudat, sem karrierizmus, sem semmi. Vagyok, de minek?

Es most, hogy a ferfiak elmenekultek, beszeljunk a koromgombarol...

DieNanny CH 2014.07.13. 07:53:58

Jó blogok.
Csak a cím...
Miért nem: Megtalálni önmagunk+AT??? Ide nagyon hiányzik a tárgyrag.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.07.13. 07:57:41

@DieNanny [SZ,CH]:
Mert az AT Ausztria hivatalos betukodja, az osztrak depifelelosoket pedig nem erdemes emlegetni ;)

DieNanny CH 2014.07.13. 08:15:07

A 3. blog is nagyon informatív - szerencsére éppen kedvem volt lefelé görgetni jóóó sokáig, így megtaláltam a magyar bejegyzést is.
Csak pár bekezdést olvastam el, ugyanis a tiritarka háttér, és a vastag betűk miatt nagyon nehezen tudtam olvasni. Kár. Pedig tényleg érdekes....

tanato 2014.07.13. 08:19:08

@**mimi**: Azért raktam be mert erről régebben már volt szó még szegény megboldogult Birca fejtette ki ezt az artikulálós témát részletesen.

Der echte Weihnachtsmann 2014.07.13. 08:20:32

@Kövérmadár [swe]: OK! Ez összemosodott a spinning oraival. Ezert nem jött at rendesen. Felre ertettem. Azt hittem hat honapig jart iskolaba. De igy ö volt a tanito neni.

“Majd én megmutatom, hogy nincs igazad, és meg tudom csinálni!”

Na ez viszont egy nagyon jo hozzaallas.
Nagyobbik fiam ugyan ilyen.

DieNanny CH 2014.07.13. 08:20:42

@tanato:

Nem néztem meg videót, mert ilyet élőben átéltem, és szerintem tök ciki. 20 évesen voltunk kórusommal Ném.o-ban, és a 30 éves társam hangosan, szótagolva kiabálta az eladónak, hogy mogyorókrémet keres...
Amúgy ez nem magyar dolog.
Egy osztrák családomnál a főiskolás végzettségű anyuka a lengyel kerti kisegítővel kétszeres hangerővel beszélt, de ugyanolyan gyors ritmusban, mint egy osztrákkal. Az öreg persze nem értette. Na, én lassan, tagoltan, csak a fontos szavakat mondva elismételtem. Teljes siker!

Der echte Weihnachtsmann 2014.07.13. 08:24:05

@Kövérmadár [swe]: ne is mond. Megint kaptam egy jol sikerült fenykepet 30 euros csekkel megspekelve.

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.07.13. 08:28:49

én még csak követni se tudom a thaiföldi magyar csaj társasági életét, ahogy átfutottam a blogot. :-)
van egy olyan kis problémám, hogy kb mindenkiről ezt feltételezi mindenki más, meg az otthonmaradottak, hogy aki itt (illetve, ott) dolgozik, az mind így él, ekkor partiarc, ekkora pörgés. nem szeretem magamnak ezt a skatulyát. anélkül is van elég bajom. azzal nincs bajom, ha más csinálja, ha nem részegen jön dolgozni és rajtam csattan, pl, de itt nem volt szó ilyenről.
egyébként az iskolának márciusban lett vége az egész országban, elvileg. és ezért nem értem a vízumszerzését, iskolai papírokkal, ha felmondott, akkor hogyan. de hála a jó égnek, ez sem az én bajom. (iszonyú sokat szigorítottak mindenen az elmúlt 2 hónapban.)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.07.13. 08:41:25

@Der echte Weinachtsmann:
Az nem sok.
Itt egy kis sietesert gyorsan repul egy 220 euros csekk (2000kr).

Der echte Weihnachtsmann 2014.07.13. 08:48:29

@Kövérmadár [swe]: jujj! Megis mennyi az a "kis sietes"
Nalam 80- nal levonas utan 98-at mertek. ez kerül 30-ba.
De ket honapja kaptam egy 280 €-s csekket + 2 fekete pöttyöt + egy honap jogsi el-t. Mert 163 kmh-nal csak 30 m követesi tavolsagot tartottam. Azt hittem megörülök mikor megkaptam.

Der echte Weihnachtsmann 2014.07.13. 08:59:31

@Kövérmadár [swe]: nalatok nem ugy van hogy a kereset alapjan szamoljak ki a büntit? Vagy az a finneknel van vagy norvegoknal?
Valamelyik eszaki orszagban ugy tudom igy csinaljak azert hogy igenis fajjon a bünti.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.07.13. 09:05:51

@Der echte Weinachtsmann:
Lakott teruleten belul (30-as es 50-es tabla):
0-10: 2000 kr
11-15: 2400 kr
16-20: 2800 kr
21-25: 3200 kr
26-30: 3600 kr
31-40: 4000 kr

Lakott teruleten kivul annyiban valtozik, hogy van egy 1500 kr-as kategoria 0-10 kozott, majd otosevel no es az utolso szint 36-40 kozott a 4000 kr.

E folott birosagra kerul az ugy.

De pl. a zarovonalon elozesert 3000 kr a buntetes.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.07.13. 09:06:54

@Der echte Weinachtsmann:
Nem tudok errol. Korabban lehet igy volt, de ma mar biztosan nem.

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.07.13. 09:09:11

Kövérmadár: persze, sőt EU-s útlevéllel nem kell előre vízum se, azokra szálltak rá, akiknek egymás után több turistavízum van az útlevelében, vagy ki-be mászkálnának vízummentességgel hónapokig. teljesen ellehetetlenítették, hogy pl az ember máshol spórolt pénzéből "csak úgy" ott éljen.

Der echte Weihnachtsmann 2014.07.13. 09:14:05

@Dragonlady (ex Chang): miert nem jo nekik ha ott költöm el a penzem vagy a mashonnan jaro nyugdijjam?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.07.13. 09:14:38

@Dragonlady (ex Chang):
Es ez vajon miert jo nekik?
Annyi penze lett Thaifoldnek, hogy mar nem kellenek a sved nyugdijasok?

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.07.13. 09:19:45

@Der echte Weinachtsmann: @Kövérmadár [swe]: nyugdíjas bizonyos kor után iszonyú összegek bankszámlára tételével maradhat. ha én akarnék most ott lábat lógatni a spórolt pénzemből egy évig, azt sehogy nem csinálhatnám.
senki nem érti, miért. elég sokan átköltöznek mostanság Kambodzsába, Laoszba. meg mindig mindenki keresi a kiskapukat. szerintem az lesz a következő nagyipari tevékenység, mint annó Tajvanon, hogy mindenki tanulóvízummal lesz. vagy ki tudja.

Der echte Weihnachtsmann 2014.07.13. 09:23:45

@Dragonlady (ex Chang): na akkor majd 63 evesen nekiallok valamit meg tanulni.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.07.13. 09:24:07

@Dragonlady (ex Chang):
"- Ķezet csokolom Karlsson neni! Tessek mondani, miota tetszitt Thaifoldon elni?

- Mar vagy 15 eve.

- Es mit tetszik itt csinalni? Egyaltalan hogyan maradhatott is ennyi ideig?

- Egyetemre jarok, gyerekem.

- Nade 79 evesen?

- Miert ne? A Bozsike 97 evesen kezdte a harmadik doktori iskolajat!"

nezzazegfele [Hu ] · http://www.nezzazegfele.blog.hu 2014.07.13. 09:30:40

@**mimi**: Dobj egy mélt :)

@Kövérmadár [swe]: :)
www.youtube.com/watch?v=ENgESAOyMh0

@DieNanny [SZ,CH]: +1 a cím nekem is szemet szúrt, de ha most változtat, a hírkeresőből lehet, hogy kiesik

Érdemes megnézni a videót, nem kiabálnak benne, körbeírják, kikövetkeztetik, hogy hova, mikor, kivel akar utazni a fiatalember. :)

@tanato: Aranyosak. Érdekes, hogy nem nagyon próbálják idegen nyelven megszólítani, kideríteni, hogy honnan érkezett. :)

Travel and Living Abroad · http://travelandlivingabroad.blogspot.ae/ 2014.07.13. 10:00:12

@Der echte Weinachtsmann:
En vagyok a harmadik elkovetoje. Mivel az en blogom alapvetoen az utazasrol, es az elet milyensegerol szol kulfoldon, nem is lesz mas, mint utileiras :) Nem pont ide keszult, viszont megtetszett nekik, es beraktak, amiert nagyon halas vagyok!
A "honnan jottunk, stb" kerdesekre a valasz megtalalhato a blogomon. Nem volt onmagunk keresese vagy barmi hasonlo, egy Dubaiban elo indaiai-magyar hazaspar vagyunk, akik a Maldiv szigeteken unnepeltek a hazassagi evfordulojukat.
A j -ly gondokat pedig javitottam, koszonom. Azert hagytam benne, mert kivancsi voltam, eszreveszitek-e, mennyire alaposan olvassatok. Nem, csak viccelek. Erre nincs mentseg :)

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.07.13. 10:01:08

@Kövérmadár [swe]: majdnem.... csak megint áramszünet lett közben. hócipőm televan. illetve strandpapucsom.
avagy közben elvesztettem és épp keresem önmagam(at).

LyukasBogrács 2014.07.13. 10:01:58

Idézet a paprikás blogról:

"Meséltem már a biciklimről? Hát nagyon csodás kis járgány. Baba kék színű, női vázas, olyan klasszikus kormányos, és az elején van egy kosár, mindig is vágytam egy ilyen biciklire, olyan romantikus. Ez az én kis paripám, ehhez drapp színű rövid len ruhát húztam, és így hasítok az országúton előre."

Akkor én most hányok.

2014.07.13. 10:03:13

@Dragonlady (ex Chang): @Kövérmadár [swe]: Ezt mar megbeszeltuk Changgal (bocsi, Dragonlady :)) maskor is hogy nem ertjuk, India meg Thaifold miert akarja mindenaron megakadalyozni hogy emberek ott eljenek ha van eleg penzuk es senkit nem zavarnak. Evekig eltek bekesen mindket helyen nyugatiak evekig, evtizedekig, legalabbis Indiaban mindenkeppen es ugy tudom Thaifoldon is, es most mindenaron probalnak a hatosagok beszigoritani. Egyszeruen nem ertem miert. Indiaban mar odaig fajult a dolog hogy en szemelyesen tobb embert ismerek akik osszehazasodtak egy indiaival papiron csak azert hogy ott maradhassanak, meg ott is varialnak a diakvizumokkal. Ha van valakinek havi parszaz euro passziv jovedelme es nem bunozo az illeto, akkor pontosan miert is zavarja a thai kormanyt ha pl. Thaifoldon probal lakni?

2014.07.13. 10:06:29

@Travel and Living Abroad: Udv a klubban, irhatnal ide gyakrabban is - meg nem vagyunk elegen a Kozel-Keletrol :). Megneztem a videot, erdekes volt, most olvasom a blogot.

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.07.13. 10:11:42

@Mirjam2: mennyire néznek ilyenkor utána Indiában, hogy valós-e a házasság? ugyanaz a bejelentett lakcím, meg kimehetnek akármikor megnézni, hogy egy ágyban alszanak-e? interjú minden évben hosszabbításkor, amitől kb azok is tartnak a, akik tényleg együtt élnek? ismerősnek berángatták a feleségét a kb kéthetes gyerekkel, mert akkor volt a hosszabbítás ideje. és akkor arról még nem is beszélve, hogy havonta mennyi pénzt kell _külföldi forrásból_ meglengetni, akkor is, ha a külföldi fél legálisan dolgozik Thaiföldön és fizet adót. vagyis angol kollégám a legális thai fizetését viheti ki Angliába, hogy ott átutalja a saját thai bankszámlájára, ahol annak három hónapokig kell ülnie minimum érintetlenül az éves hosszabbítás előtt, mert különben nem ér. (a külföldi nőknek legalább nincs semmi pénz követelmény, nem írja elő a törvény, hogy tartsák el a thai férjüket, én legalább ennyivel előrébb lennék, de azt nem úsznám meg, ha erre kényszerülnék, hogy tényleg együtt kell élni a pasival....)
naszóval remélem, India még nem tart itt. és tényleg a fene se érti.
lemerült a telefonom, nem tudom, mikor lesz áram, lázas vagyok, minden bajom van :-(

Travel and Living Abroad · http://travelandlivingabroad.blogspot.ae/ 2014.07.13. 10:14:20

@Mirjam2:
Te honnan irsz? Igen, most mar fogok gyakrabban, eddig nem nagyon foglalkoztam vele elegge sajnos. Pedig mar lassan egy eve kint vagyunk, es csak ugy elszorva irtam.
Vicces, amit fentebb az indiai hazassagrol irtal. Mi szerencsere nem ilyen indittatasbol keltunk egybe, de mar keszul errol is a poszt, kulon ide a Hataratkelore.

nyuszigonosz 2014.07.13. 10:14:42

@**mimi**: Más sem tudja. :-)
Csak ugye milyen jól mutat egy ilyen blogbejegyzésben. :-))))

Travel and Living Abroad · http://travelandlivingabroad.blogspot.ae/ 2014.07.13. 10:16:19

@Dragonlady (ex Chang):
Igen a valasz mindenre, amit kerdeztel az indiai hazassaggal kapcsolatban. Sajnos. De nem mintha itt maskepp lenne...

Sesamelmo (Q) 2014.07.13. 10:19:45

@Travel and Living Abroad: kivancsi vagyok arra a posztra en is. Es ahogy Mirjam is mondja, irjal tobbet, kevesen elunk & irunk innen.

rezsöatya 2014.07.13. 10:21:03

@tanato: e temaban nekem ez a kedvencem:

Do You Speak English? youtu.be/rxUm-2x-2dM

SzZoole 2014.07.13. 10:22:38

@Babette.: az attol fugg,hogy milyen munka teruleten dolgozik,de tobbnyire az adott szakmaban a tanacsadas a dolga.

Travel and Living Abroad · http://travelandlivingabroad.blogspot.ae/ 2014.07.13. 10:23:22

@Sesamelmo:
Ilyeknor ugy orulnek, ha az 'innen' utan latnek egy varosnevet is :D
Keszul, elmeletileg ma befejezem es elkuldom, utana mar csak rajtuk mulik mikor kerul fel.

Der echte Weihnachtsmann 2014.07.13. 10:26:31

@Travel and Living Abroad:
az evfordulohoz fogadjatok jo kivansagaimat☺
Nem olvastam eddig a blogod többi irasat (ez az en saram) ezert nem tudtam a honnan-hovat. De igy mar kerek a törtenet. Köszi erte.
Egyebkent nem vagyok nyelvtannaci, nekem is van hibam bösegesen, csak ez ugy szemet szurikalt.
De remelem nincs harag

DieNanny CH 2014.07.13. 10:34:01

@Travel and Living Abroad:

Sesamelmo: Katar. Mirjam: Saudi, Chang: vonaton valahol indiában(???)

DieNanny CH 2014.07.13. 10:34:33

(Ja, bocs, Chang, téged nem tudlak követni...)

Travel and Living Abroad · http://travelandlivingabroad.blogspot.ae/ 2014.07.13. 10:34:52

@Der echte Weinachtsmann: Nincsen, sot, koszonom is! Nem is ertem, pl a hajo szot hogy tudtam elirni :D Az angol verziohoz ugye ott a ferjem, akitol kikovetelem, hogy nezze at, de ugy latszik a magyart sem artana megegyszer atneznem mielott a 'publish' gombra kattintok. De legtobbszor eleg hektikus korulmeyek kozott es hosszu ideig irodnak, es van, hogy angolrol forditom vissza magyarra, szoval alig varom mar, hogy megnyomhassam azt a gombot :) Tanulsag, hogy nem szabad elhamarkodottnak lenni.
Hibainkbol tanulunk. Viszont irta valaki, hogy a blog szinei es betui miatt nehezen olvashato a szoveg. Ha ott olvastad, neked ez mennyire okozott problemat?

DieNanny CH 2014.07.13. 10:37:01

@Travel and Living Abroad:

Igen, az én problémám volt, hogy vastagok a betűk., és hozzá színes a háttér. Nekem! Mert amúgy tényleg nagyon érdekes.

Der echte Weihnachtsmann 2014.07.13. 10:38:09

@nyuszigonosz(D): a "kicsit sietes" B7 Kaufungen-nal, a masik meg A33 Paderborn es Borchen között volt valahol.

DieNanny CH 2014.07.13. 10:38:35

@Travel and Living Abroad:

Legtöbbünk a nickünk után tesz egy rejtjeles üzenetet... Mint én... (Svájc)

Travel and Living Abroad · http://travelandlivingabroad.blogspot.ae/ 2014.07.13. 10:41:51

@DieNanny [SZ,CH]: Ertem. En pont azert valasztottam a vastagabb betutipust a kiemelkedo szinnel, hogy konnyebb legyen olvasni. Akkor ez ezek szerint pont ez nem jott ossze :D

Der echte Weihnachtsmann 2014.07.13. 10:42:13

@Travel and Living Abroad: sötet es szines hatter + feher betük, kicsit jobban fel kellett nagyitanom de egyebkent nem volt olyan veszes. Mondjuk nekem meg jo a szemem. Masnal lehet kicsit rosszabb a helyzet.

Ugyandehogy (törölt) 2014.07.13. 10:43:11

elmeentem a holland blogra, hat kar volt, mert ennyi a posztn nem tobb...

nyuszigonosz 2014.07.13. 10:44:31

@Der echte Weinachtsmann: Hát NRW-ben nem érdemes annyira sietni, de azthiszem föleg a követési távolság miatt lett az egyhónapos bevonás. Mikor lesz az egyhónapos gyaloglásod?

Ugyandehogy (törölt) 2014.07.13. 10:47:57

@Zoole[uk]: koszi. munkaval kapcs tanacsadas, karrier vagy coach?

Der echte Weihnachtsmann 2014.07.13. 10:48:36

@nyuszigonosz(D): mar tul vagyok rajta. De psszt! Igy is mentem kocsival mert muszaj volt. Igaz ez alatt az ido alatt mintaszerüen közlekedtem

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.07.13. 10:55:18

@Travel and Living Abroad:
Üdv a fedélzeten :)

@Der echte Weinachtsmann:
Mennyi a követési távolság 160-as tempóban?

@sodalisO [eng]:
Vasárnap reggel? Nyáron?
Na most ÉN röhögök :)

SzZoole 2014.07.13. 10:55:24

@Babette.: en tobb teruleten is talalkoztam mar veluk.
Egeszsegugy,onkormanyzat,birosagi ugyek,rendorseg,szoval inkabb hivatalos szervek.

Der echte Weihnachtsmann 2014.07.13. 10:57:48

@Kövérmadár [swe]: 80 m . ugy szol a fama, hogy a sebesseg fele meterben.

Sesamelmo (Q) 2014.07.13. 10:57:55

@Zoole[uk]: en sem tudom, hogy mi az. Azt hittem, hogy olyan, mint a coach.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.07.13. 10:59:20

@Der echte Weinachtsmann:
Az így könnyen követhetőnek tűnik.

Viszont ha mész 160-nal a belső sávban és utolérsz valakit, aki csak 140-nel megy, akkor ugye lassítasz mögötte és 80m-nél nem mész közelebb.
De akkor honnan tudja az előtted haladó, hogy szeretnéd megelőzni?

nyuszigonosz 2014.07.13. 11:00:04

@Kövérmadár [swe]: Halber Tachostand.
Szóval a 160 - nál legalább 80 m.

2014.07.13. 11:02:52

@Dragonlady (ex Chang): Szerintem nem neznek utana hogy valos-e a hazassag, azert meg messze nem annyira gyakori hogy nyugatiak osszehazasodjanak indiaiakkal hogy ennek utana kene nezni. Thaifold gondolom mas mert ott viszonylag gyakorinak es elfogadottnak tunik hogy kulfoldiekkel hazasodnak, viszont Indiaban a legtobb csalad nem igazan orulne egy kulfoldi felesegnek illetve kulonosen ferjnek, igy szerintem semmi szukseg ra hogy utananezzenek a hazassagoknak hogy valodiak-e.

SzZoole 2014.07.13. 11:06:55

@Sesamelmo (Q):
As a counsellor, I help people to :-

Gain clarity and perspective of the problems they are facing
Help them to find their own solutions to the problems they are facing
Give them the space to be themselves and to be open and honest about they way they truly feel
Help them to develop their own self concept so that they are more capable of making their own decisions rather than looking to the 'so-called' experts in their lives, to tell them what to do.
Discover more about themselves and become self aware
Help them to accept themselves and accept others
Help them to determine what is not working in their lives and support them in relinquishing limiting beliefs and behaviours
Help them to put closure on the past
Help them to perceive or respond to things differently so they feel able to communicate their feelings to those they love, more effectively
Help them deal with issues from the past that are stopping them from moving forward

What counselling isn't:-

Counselling is'nt about providing solutions or telling a person what to do, it is about giving them the space to find their own solutions.
Counselling is not coaching or mentoring.
It is not bias towards certain cultures or traditions

What coaching isn't:-

It is not counselling
It is not about offering solutions or providing answers. A coach encourages the client to do that for him/herself
It does not focus on the past
So, whatever you are going through in your life right now, whatever challenge you may be facing, you now have some insight into what form of therapy may help you to overcome the difficulties you maybe experiencing. Choosing to enter into counselling or life coaching is a brave step, but for those who choose to do it, the rewards can be life changing. So, don't waste another minute worrying about 'what if's', take the plunge and make some positive changes in your life NOW - before it is too late.................

Der echte Weihnachtsmann 2014.07.13. 11:07:31

@Kövérmadár [swe]: ez egy örök vitatema. Fenykürtöt meg nem hasznalhatsz mert az tolakodasnak, agressziv vezetesnek minösül es azt meg meg kemenyebben büntetik.
Tehat ki kell varni amig a lassubb ki meltoztatik menni ismet a külsöbe. Ha nincs szerencsed akkor sokaig mesz 140-nel

2014.07.13. 11:08:54

Nekem olyan hely kéne, ahova egészen biztos, nem jön utánam a család, és nincs egyetlen ember sem aki az ostobaságával idegesítsen .
Egyre többet gondolkodom külföldön,méghozzá terápiás célból.Egy mukkot sem beszélek egyetlen nyelven sem,tehát nem érteném a sok hazugságot és ostobaságot, szennyet,ami a környezetem szájszervén keresztül kiáramlana.
Ez nagyon vonzóvá teszi a külföldet számomra.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.07.13. 11:08:59

@tanato:
Ez kész...:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Bazmeeeeeg.
Sorolja a balatoni városokat, Siófok, Agárd :)))))))))))))))))))))))))
Aszongya hogy Siófok visszább van a Balatontól 225kilométerrel:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Milyen ellátást kér? Cakompakk...:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.07.13. 11:09:23

"Októberben hazautazom, 30 éves korom előtt el kell kezdenem a saját lábamra állni"

hintát meg keresztrefeszítették hogy 22 évesen a szüleivel él.

SzZoole 2014.07.13. 11:12:53

@házelőtthinta: Te hinta,dontsd mar el,hogy hany eves vagy.legutobb 23 voltal,most meg 22,akkor most mi van???

Der echte Weihnachtsmann 2014.07.13. 11:17:49

@Zoole[uk]: Negyven ota en is visszafele szamolom. Jövöre mar csak 39 leszek

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.07.13. 11:18:06

@Zoole[uk]:
Mindig érdekelt hogy egy tanácsadó mi a bánattal foglalkozik?
Kinek ad tanácsot és minek?
Ráadásul ezért fizetik is.

SzZoole 2014.07.13. 11:20:55

@Der echte Weinachtsmann: szerintem ezzel csak a holgyek vannak igy,sosem tudjuk,hogy hany evesek:)))

DieNanny CH 2014.07.13. 11:25:05

@Travel and Living Abroad:

Jé, képzeld, az van, hogy ha frissítem a blogod oldalát, egy pillanatra felvillan az írás más, vékonyabb betűtípussal, aztán újra a régi vastag jelenik meg... Valamit átalakítottál?

DieNanny CH 2014.07.13. 11:26:47

@Diorella Queen:

Ez sem rossz motiváció... Menjél világítótorony-őrnek! (Imádom a világítótornyokat...) :-)))

Der echte Weihnachtsmann 2014.07.13. 11:27:31

@diggerdriver:
"Mindig érdekelt hogy egy tanácsadó mi a bánattal foglalkozik?"

Tanacsadassal?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.07.13. 11:29:18

Nekem mint falun felnőtt egyszerű prolinak világéletemben a a legvisszataszítóbb mondatok közé tartozott ez a "keresem önmagam", "megtaláltam önmagam" magasröptű fullértelmiségi közhely.
Soha nem tudtam vele mit kezdeni mert nem értettem.
Egész gyerekkoromban más pályára készültem amitől kúrva messze kötöttem ki. Most akkor még keresem önmagam vagy nem találtam meg önmagam?
Teljesen elégedett vagyok a mostani életemmel. Akkor megtaláltam önmagam?
Ha az eredeti gyerekkori célkitűzésem megvalósul akkor is megtaláltam önmagam?
Hány önmagam van?

nyuszigonosz 2014.07.13. 11:30:31

@diggerdriver: Hát ma rájöttem, hogy nagyon jó dolog fizetett tanácsadónak lenni.
Adod a tanácsokat, tudomisén kiknek milyeneket, és még fizetést is kapsz érte. Felelösség azthiszem nagyon nincs is, mert ha bármilyen dolog rosszul sül el, akkor nem jól fogadta meg a tanácsot, akinek adtad.
Már csak arra kell rájönnöm, ki fizetne az én tanácsaimért. :-)

Der echte Weihnachtsmann 2014.07.13. 11:30:57

@diggerdriver: mindig legyel önmagad. Akarhanyan is vaygtok

DieNanny CH 2014.07.13. 11:33:47

@Zoole[uk]:

Szerintem: 22 éves korától szüleivel lakott. Idén, 23 évesen tesójánál lakik. Hm?

@házelőtthinta:

Hú, mi jutott eszembe! Te, írsz egy posztot, hogy mikor és miért döntöttél úgy, hogy külföldön próbálsz szerencsét? És mit csináltál az érettségi és az elindulás között? Én speciel nagyon kíváncsi lennék rá. Megelégednék egy száraz poszttal, nem kellenek sallangok a politikai helyzetről. Mert nagyon jól írsz, csak az elindulásodra vagyok kíváncsi. És komolyan gondolom!

Sesamelmo (Q) 2014.07.13. 11:33:57

@Zoole[uk]: és ez a gyakorlatban mit takar? én sajnos a coachokat sem értem meg. hogy mire jó? milyen helyzetben döntök úgy, hogy elmegyek egy counsellorhoz. vagy azok részei az egészségügynek pl? irtad, hogy olyan téren is dolgoztál velük.

DieNanny CH 2014.07.13. 11:34:53

@Der echte Weinachtsmann:

Jé, én is! (A te módszereddel...) :-)))

Der echte Weihnachtsmann 2014.07.13. 11:35:27

@Der echte Weinachtsmann: marmint vettek fel!
Brrrrrrrrr. Utalom utalom utalom utalom ezt a szart.

SzZoole 2014.07.13. 11:35:49

@diggerdriver: "Mindig érdekelt hogy egy tanácsadó mi a bánattal foglalkozik?"
Hat tanacsadasal,leginkabb:)))
"Kinek ad tanácsot és minek?"
Pl. neked a konyvelod az is tanacsokat ad,hogy mit,hogy, hogyan es miert.
"Ráadásul ezért fizetik is."
Te is fizetsz a konyvelonek.

Magyarorszagon anno oriasi uzlet epult erre az uzletagra.
TANACSADAS
Csinaltak egy ceget egy kockaskabatos(hajlektalan) nevere es mar el is lehetett kezdeni a szamlagyartast,forint milliardokat lehetett tisztara mosni.
Ejj azok a regi szep idok:)))
(Persze en nem csinaltam,csak hallottam rola)

DieNanny CH 2014.07.13. 11:37:03

@diggerdriver:

Mi akartál lenni gyerekkorodban?

rezsöatya 2014.07.13. 11:39:01

@nyuszigonosz(D): tanácsadás:

Kohn elpanaszolja a rabbinak, hogy döglenek a libái.
- Mivel eteted őket? 
- Szemes kukoricával. 
- Az a baj. Etesd ezután darával!
Kohn egy hét múlva ismét panaszkodik, hogy még mindig döglenek a libái, pedig darával eteti őket.
- Mert szamár vagy! . - mondja a rabbi. - zabbal etesd őket!
Pár nap múlva Kohn megint siránkozik, hogy hiába eteti zabbal a libáit, mégis pusztulnak.
- Ostoba fajankó vagy, miért nem árpával eteted őket?!
Másnap megint megy Kohn: 
- Rabelében, hiába próbálkoztam az árpával, megdöglött az utolsó libám is!
- Most már egy libád sincs?
- Egyetlen egy se.
- Kár. Pedig még annyi jó ötletem lett volna...

morsels (törölt) 2014.07.13. 11:39:07

@Travel and Living Abroad:
"After the flight, we reached tired and in pain, on top of it we were hungry as well, so after going in to the room and having a nice nap, our first way was into the hotel's restaurant."

Talan nem kene egy foto a szoveg hatterenek. Mondjuk en nem ertek hozza, de feher betuket csak akkor hasznalnak egy website-on, amikor minden mas fontosabb, mint a szoveg.

Viszont ez a mondat (ez az elso)...

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.07.13. 11:49:26

@Kövérmadár [swe]: Bizony!Ugye milyen vicces ??
Hat, vicces ez a kulfold, en bent viccelodom a salonban es penzt kapok erte /mert en ezert jottem/..... Mig mas otthon viccelodik ...just for fun......:-)))))
Van akinek ez elkepzelhetetlen. :-D

Travel and Living Abroad · http://travelandlivingabroad.blogspot.ae/ 2014.07.13. 11:51:39

@morsels: Hmm...a feheret annak szantam, hogy jobban kiemelkedjen a sotet hatterbol.
Az elso mondat, igen? Ertem en, hogy kicsit zagyva, csak nem ertem, Te mit szerettel volna ezel mondani? :) Kifejtened esetleg?

nyuszigonosz 2014.07.13. 11:53:06

@sodalisO [eng]: Nem vagy az egyetlen, aki vasárnap is dolgozik, mert vannak munkahelyek, ahol ez a normális.
Erdekes, hogy egy fodrászatnak van vasárnapi nyitvatartása, lehethogy ezért kérdezte a Madár.

SzZoole 2014.07.13. 11:53:57

@Sesamelmo (Q): igen volt veluk dolgom,egeszsegugy biztosito ugyvedek,konyvelo.
A coach-t inkabb neveznem edzonek.
Hogy milyen helyzetben menj el tanacsadohoz?pl.ha valamiben nem vagy jartas,nincs tapasztalatod,teszem fel,ha befektetni valo penzed van fel keresed Charliet,hogy adjon neked tanacsot.
De egy csomo peldat lehetne meg irni.

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.07.13. 12:00:17

@Travel and Living Abroad: köszi a választ.
én éppen Indiában nyaralok (egyébként Thaiföld, Burma, hol itt, hol ott dolgozok), Mirjam meg gondolom azóta írta, hogy nagy szerelmese Indiának, ezért beszélgettünk a témáról.
nem tudok valamiért visszapörgetni és mindent végigolvasni.

Sesamelmo (Q) 2014.07.13. 12:00:21

@Zoole[uk]: köszi. Aki szakmai tanacsot ad, azt ertem. A pu.i befektetot pl.
De pl a relationship coach-t nem igazan. Az expat letbol adodoan sok az unatkozo feleseg itt és tobbszor volt mar szo a helyi forumon arrol, hogy XY mennyire nagyszeru coach és majd o segit megoldani minden gondot. Én meg arra gondolok mindig, hogy ez valami uri huncutsag lehet. Nem biztos persze.

Travel and Living Abroad · http://travelandlivingabroad.blogspot.ae/ 2014.07.13. 12:04:42

@Dragonlady (ex Chang): Nem, nem irta, de igy most mar vilagos. Indiaban milyen helyeket latoggatal meg? Ha publikus, mit dolgozol ilyen szep helyeken? :)

DieNanny CH 2014.07.13. 12:09:38

@Zoole[uk]:

Pl aki nem tudja ízlésesen berendezni a lakását, de pénze van hozzá. Na, annak kell lakberendező. Vagy, néhány színésznőnek (szegény Emily Deschanel) szörnyű ízlése van, de attól még jó színésznő. Na, ő öltözködési tanácsadóra szorul. Én nem tartom az ilyet hülyeségnek.

morsels (törölt) 2014.07.13. 12:12:36

@Travel and Living Abroad:
Nem fejtem ki :-)

A ferjeddel Dubaiban ismerkedtel meg? Vagy oda mar egyutt mentetek?

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.07.13. 12:12:56

@DieNanny [SZ,CH]: :-))))) ne aggódj, én se tudom magam követni :-)
egyébként perpill Pushkar, Delhitől kb 400km-re (???) délnyugatra (lusta vagyok rendesen megnézni, tippeltem), igen, tegnapelőtt a vonatról neteztem, amikor nem aludtam épp, ált. egész jó a 3G.

SzZoole 2014.07.13. 12:16:13

@Sesamelmo (Q): relationship coach,marmint hazasagi tanacsado?Na ezt tartom meg nagy hulyesegnek.Aki nem tudja megoldani a hazasagat/kapcsolatat az akarkihez mehet tanacsert az sem fogja megoldani.Szerintem.Mert ami nem megy azt nem kell eroltetni.

Travel and Living Abroad · http://travelandlivingabroad.blogspot.ae/ 2014.07.13. 12:16:45

@morsels: Rendben :D Magyarorszagon ismerkedtunk meg, utana Nemetorszagban eltunk, aztan kovetkezett Dubai.

morsels (törölt) 2014.07.13. 12:18:50

@Travel and Living Abroad:
Meselnel errol? :-)
Vagy ez lesz abban a posztban, amit HA-nak kuldtel?

Travel and Living Abroad · http://travelandlivingabroad.blogspot.ae/ 2014.07.13. 12:19:00

@Dragonlady (ex Chang): Pushkarba en osszel szeretnek elmenni a tevevasarra, de nem hiszem, hogy ez iden osszejon. De lesz meg ott teve boven, kesobb is :)

Travel and Living Abroad · http://travelandlivingabroad.blogspot.ae/ 2014.07.13. 12:21:29

@morsels: Igen, ez lesz abban a posztban, amit elvileg ma fejezek be, aztan este atbeszeljuk a ferjemmel, hogy megis mennyire engedjunk betekintest, jo lesz-e, amit, ahogy irtam. Utana kuldom :)

SzZoole 2014.07.13. 12:21:48

@DieNanny [SZ,CH]: mondjuk en tudom,hogy mit szeretek felvenni/meg venni vagy,hogy hogy rendezzem be a lakasom,ezeket folosleges penzkidobasnak tartom.
Persze ezeket a tanacsadasi dolgokat lehet a vegtelensegig fokozni.

Na Babette jol elvitted a temat:)
Nem tudom HA. mit szol hozza.

2014.07.13. 12:23:22

@Travel and Living Abroad: Szia, most lattam a kommentedet - en Szaudi Arabiaban elek jelenleg, gyakran jarok Indiaba, eppen par nap mulva megyek legkozelebb.

Sesamelmo (Q) 2014.07.13. 12:25:04

@Zoole[uk]: Életvezetési tanácsadó, ha jól tippelek. :D De még én sem értem, de probalom. PL. a Men in trees cimu soorzat fohose is coach. De otthon is ismerek embereket, akik abbol elnek, hogy masoknak Hogyan eljunk tanacsod adnak, ami nem csak a parkapcsolatra vonatkozik, hanem, hogy egyel egeszsegesen, meselj elalvas elott a gyereknek stb. Aztan van itt Dohaban egy no, aki X cegnel dolgozik es foallasban a vezetoknek szervez, szamomra hihetetlenul sok treninget es mind arrol szol, hogyan banj az emberekkel, hogyan vezess ceget, ennek lehet is letjogosultsaga, csak nem tudom, hogy egy kozepes meretu cegnel, mennyire fontos, hogy egy ember csak a vezetoket kepezze.
Na es en azt azt gondoltam, hogy a connsellour ugyanezt csinalja, mint a coach, csak a szakmai eletemben.

Travel and Living Abroad · http://travelandlivingabroad.blogspot.ae/ 2014.07.13. 12:29:08

@Mirjam2: Hu, es mennyire van ott ugymond szabadsag? Neha mi Dubaiban is erezzuk, pedig az eleg nyitott hely. Minden esetre India es Dubai utan kisse atalakult a szemleletem az oltozkodes teren, sokkal konzervativabb lettem, de ez nem is baj! Az nem jelenti azt, hogy nem is csinos az a ruha.
Indiaban Te merre fele csavarogsz? :)

Sesamelmo (Q) 2014.07.13. 12:30:53

@Travel and Living Abroad: MInálunk (Doha) minden héten van tevevásár, amikor nincsen nyár. A piac egyik sarkában. Nagyon cukik a tevék, szerintem. Főleg a bébik.

Travel and Living Abroad · http://travelandlivingabroad.blogspot.ae/ 2014.07.13. 12:37:14

@Sesamelmo (Q): Igen, en is nagyon szeretem oket, olyan murisak :) Valoszinuleg itt Dubai vagy Sharja kornyeken is lehet valami (teveversenyrol tudok), lehet, hogy csak utana kene neznem. Csak ugye a pushkari az hatalmas, tobb ezer vagy inkabb szazezer tevevel, a to pedig a zarandokokkal van tele. Es akkor mar Rajasthan-t is meg lehetne nezni. De ez egyelore csak alom marad :D

Sesamelmo (Q) 2014.07.13. 12:39:29

@Travel and Living Abroad: félreértettelek, azt hittem Dubaiban tervezel menni a tevevásárra. Igy világos. Az más valóban.

Travel and Living Abroad · http://travelandlivingabroad.blogspot.ae/ 2014.07.13. 12:42:27

@Sesamelmo (Q): Nem, nem :) De itt az omani hatar fele vannak szabadon boklaszo tevek, meg szamarak is :D Majd fogok egyet magamnak. Haha

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.07.13. 12:45:11

@Travel and Living Abroad: Varanasi, Khajuraho, Agra, Rishikesh, Jaipur, Jodhpur, Jaisalmer.
de nem akarok róla beszélni, mondom minden bajom éppen :-)
tevevásár idején nagyon jó hely lehet ez :-) foglaltál már szállást? szerintem simán rá kell készülni jóelőre, azt olvastam, lazán felnyomja mindenki a szobák árát minimum ötszörösre.

counselling téma: egyébként szerintem nagyon jó lenne, ha nem lenne kínos vagy ciki senkinek sem bevallani, hogy el van veszve, és segítségre szorul. akár arról van szó, hogy házassági tanácsadó, dietetikus, pszichológus/pszichiáter, gyógytornász, személyi edző, pályaválasztási tanácsadó, logopédus, mittomén. (nemcsak counselling / coaching.) és mér ne mondhatná azt valaki 25, 35 vagy 55 évesen, hogy bazmeg nemtudom, ki vagyok, mit csinálok, el vagyok veszve, segítsen valaki. de a nagy macho és közben pszichésen eléggé sérült k-európai társadalomban olyan szépen körbe tudják röhögni egymást ilyenekért is az emberek.

SzZoole 2014.07.13. 12:49:34

@Sesamelmo (Q): szerintem meg mindegy minek nevezuk oket,egy szoval;tanacsado.
Persze ha kitalalunk egy jolhangzo,jolcsengo specifikus szot ra,akkor jol el lehet adni az egeszet.

Sesamelmo (Q) 2014.07.13. 12:50:08

@Dragonlady (now in India):
de én még mindig nem értem ki az a counselling. :(((((((((((((

Amiket felsoroltál, azoknak mind látom értelmét és szükség van rájuk. Az itteni coach a foreverling termékeit nyomatja es ha siekrtelennek érzed magad a munkadban, akkor legyel te is "ugynok" (o nem igy hivja) es máris sikeres onallo uzletasszony leszel.

Ezért kérdem, hogy mi is az a counselling.

Sesamelmo (Q) 2014.07.13. 12:51:33

@Zoole[uk]: ok, ha ez csak egy gyujtonev.

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.07.13. 12:51:45

@Sesamelmo (Q): ja, ilyen kontextusban fogalmam sincs, soha nem voltam az üzleti szférában.

nezzazegfele [Hu ] · http://www.nezzazegfele.blog.hu 2014.07.13. 12:55:22

@Kövérmadár [swe]: Jó lett volna... Közben hazaért a férjem és megérkeztek anyósomék.

@Dragonlady (ex Chang): Jobbulást!

@Travel and Living Abroad: Én megnyitottam és rögtön bezártam. A szemnek, különönen ha beteg és fáradt is, jobb az egyszerű, matt háttér. A sima fehér pl. szintén vakító.
:)

Travel and Living Abroad · http://travelandlivingabroad.blogspot.ae/ 2014.07.13. 12:59:05

@Dragonlady (now in India): Oh jo sok helyen jartal mar. Mi is nagyjabol ezeket a varosokat akartuk bejarni decemberben, de vegul delre, Keralaba mentunk, ott melegebb volt :) Igazad van, biztos jo elore kellene foglalni, de iden ezt sajnos amugy sem fogjuk tudni bevallalni szerintem. Bar tolunk csak egy ugrasra van, de most jottunk vissza nyaralasbol, es mas projektek vannak kilatasban...De azert teged irigyellek :P Erezd nagyon jol magad!!

nezzazegfele [Hu ] · http://www.nezzazegfele.blog.hu 2014.07.13. 13:00:59

@Sesamelmo (Q): A foreveres nem olyan coach. :) A coach is lehet sokféle, de nem ügynök. Life, business, stb. Lelki támogatást nyújt döntéshelyzetekben. Nem ad el semmit. :)

pappito · http://pappito.com 2014.07.13. 13:06:41

@Sesamelmo (Q): a counselling olyan megoldáskeresés ami a felek (vagy csak egy fél) érdekeit szolgálja. nálunk a gyárban van olyan, (olvastam a brosúrát, élőben nem tudom hogy megy) hogy ha van valamiféle problémád (kollégáddal vagy veled van problémája valakinek vagy otthoni problémák hatással vannak a munkádra), akkor nem a hr-nyuszi vagy a főnököd jön és osztja az eszet, hanem egy független harmadik fél, aki tisztában van a jogi szabályozókkal, mit lehet és mit nem, plusz gyakorlott abban, hogy anyázás és cipők dobálása helyett értelmes mederben tartva a dolgo valamiféle elfogadható megoldást találjon v javasoljon. Ezt a cég fizeti amúgy.
Nem hinném, hogy hülyeség.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.07.13. 13:07:10

@sodalisO [eng]:
Kapok elég pénzt azért, hogy hétköznap dolgozom :)
Élni jöttem, nem doglozni.

SzZoole 2014.07.13. 13:18:38

@Sesamelmo (Q): @pappito: szerintem meg nem is kene szoszerint forditani mivel ezek angol specifikus szavak.A council-t sem tanacshazanak forditjak,mert ugye olyan mar nincs.

Ugyandehogy (törölt) 2014.07.13. 13:23:25

@pappito: ez meg inkabb mediatornak hangzik.

rezsöatya 2014.07.13. 13:23:32

@Kövérmadár [swe]: vasarnap pl. etterembe sem mégy?
Vannak teruletek - jellemzoen a szolgaltatoipar, de egeszsegugy es meg szamtalan foglalkozas is ide tartozik, - ahol akkor is van munka, amikor az "atlagember nem dolgozik". Nekik maskor van szabadnapjuk, ok akkor "elnek". Aztan akik allatokkal foglalkoznak, nos, nekik meg szinten munkanap meg a karacsony is...
Szines a vilag...

2014.07.13. 13:26:09

@Travel and Living Abroad: Hat Szaudi nagyon-nagyon mas mint Dubai, sokkal konzervativabb, teljesen mas eletstilus.

2014.07.13. 13:29:20

@DieNanny [SZ,CH]: Angliaban majdnem minden nyitva van vasarnap, teljesen normalis hogy a fodraszok pl. dolgoznak. En evekig dolgoztam hetvegen, nagyon szerettem mert igy het kozben volt szabadnapom es konnyen el tudtam pl. menni orvoshoz vagy bankba.

Ugyandehogy (törölt) 2014.07.13. 13:33:38

hanykor lesz a donto? magyar ido szerint.

firg_firg 2014.07.13. 13:34:11

@diggerdriver: ez a joletben elok luxusa. A szegeny ember gyereke orul ha fedel van a feje felett es kap kajat. O nem er ra keresni magat, neki tulelni kell.

firg_firg 2014.07.13. 13:39:27

@LyukasBogrács: a paprika blog valami villantos modern kiskegyed vagy romana blog. Aki starbuckos poharakat fenykepez instas retro filterekkel, meg "logatom a labamat a beachen" kepeket postol annak tenyleg meg kell talalnia magat. Igy olyan onigazolas szagu.

SzZoole 2014.07.13. 13:43:12

@Babette.: itt pl.a mediatorok olyan szulok kozt probal tanacsot adni akik kozt elmergesedett a viszony es kicsi gyerek is van.A gyerek erdekeit nezik elsosorban.

SzZoole 2014.07.13. 13:47:25

@Babette.: ha itt 9-kor akkor ott 8-kor.

2014.07.13. 13:53:14

Feri amugy nem az elso grafikus akire rajott ez a ugycsinalnekmarvalamitenylegertelmeseset epifania :D Sok sikert. De de de az utolso ketto az nagyon joooo... Elvonulas Thaifoldon meg Maldivszigetekb*zmeg... Mikor jutok el en ilyen helyekre.... :D ahh hatnembaj, ezert olvasom ezt a blogot :D

**mimi** 2014.07.13. 13:55:42

@Mirjam2:
ezt én se értem...voltak kósza gondolataim, hogy majd a nyögdíjas éveimet valahol ott ütöm el....vagy ez a magyar nyugdíjamból esélytelen?? :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.07.13. 13:56:26

@Zoole[uk]: @Babette.:
Ha ott 9-kor, akkor Magyarországon 10-kor!!! :)

Magyarország GMT+1 és nem GMT-1

**mimi** 2014.07.13. 13:57:31

@nezzazegfele [Hu ]:
komolyan???
kielemezünk engem??? :))))))

mondjuk rám férne...

**mimi** 2014.07.13. 14:00:48

@sodalisO [eng]:
szijaaaaa:))))
de régen láttalak...hiányoztál:)

SzZoole 2014.07.13. 14:01:42

@Babette.: bocs,madarnak igaza van,10- kor kezdodik ott.

SzZoole 2014.07.13. 14:02:39

@Kövérmadár [swe]: meg jo hogy van neha egy tiszta pillanatod:))))
Koszi.

**mimi** 2014.07.13. 14:03:46

@diggerdriver:
döntöttem...tanácsadó akarok lenni...

**mimi** 2014.07.13. 14:06:10

@rezsöatya:
bakker...honnan szeded ezeket?? :))))))))))))))))))))))))

nosuti 2014.07.13. 14:07:59

@Babette.: 9-kor lesz, le ne maradj az első félidőről :)

hu.wikipedia.org/wiki/2014-es_labdar%C3%BAg%C3%B3-vil%C3%A1gbajnoks%C3%A1g#D.C3.B6nt.C5.91

www.fifa.com/

Brazil idő szerint 16:00-kor kezdődik (a bronzmeccs és az elődöntők voltak helyi idő szerint 17:00-kor)
De aztán lehet az első egy óra csak Shakira és társai lesznek

**mimi** 2014.07.13. 14:12:22

én úgy érzem el vagyok veszve...komolyan...
döntés helyzet előtt állok....

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.07.13. 14:19:47

@DieNanny [SZ,CH]:

Szerintem ezeket leírtam a posztomban. Nem akartam én itt élni csupán egy véletlen volt az egész. Én azon kevesek közé tartozom akik nem álmodoztak nyugatról, nézegetve a fizetéseket otthonról csillogó szemekkel.Budapesten szerettem volna élni miután megbuktam egyetemen, de haza kellett mennem mert elfogyott a pénz, én meg nem találtam munkát. De 1 hónap alatt ott is nehéz, képzetlenül főleg, sok tapasztalatom se volt akkor munkakeresésben, lévén először csináltam. Utána is Budapesten gondolkodtam de úgy elég nehéz hogy vonatjegyre sincs pénz. Persze ha tudatosabban csinálom és pl előbb kezdek el melót keresni ott akkor lehet sikerül a dolog. Aztán hallgattam közel 1 éven át hogy én nem is akarok dolgozni és hogy nekem miért nincs munkám egy borsodi zsákfaluban. Ekkortájt voltam kemény alkoholista, 2-3 naponta megittam fél liter pálinkát hogy elviseljem valahogy a szerencsétlen életem meg a családi kör csesztetését. Mindenki ellenem fordult. A rokonok gúnyolódtak és kioktattak, a szüleim szintén. Ilyen állapotok közül bárhová mennél úgyhogy örömmel mentem nővérem után NYUGATRA. Aztán itt ragadtam. Ehhez jelentősen hozzájárultak a szüleim is(mármint hogy később ők is jöttek). Én lényegében úgy éltem itt mint otthon, csak ugye panellakásban éltünk kertes családi palota helyett. Igazából nagyon fura hogy gyakorlatilag nem változott az életem, csak annyi hogy bejártam egy helyre melózni de minden más ugyanaz volt. Államként éltem az állam. Egy idegen országban laktam de mégse ott éltem. Persze azóta változtak bennem is a dolgok. Kevésbé vagyok nagyszájú már és nem tudom hogy valaha otthon fogok e élni még egyáltalán. Biztosan meg fogom valamikor próbálni, de egyébként fogalmam sincsen. Majd meglátjuk. Egy lélektani posztot szívesen írnék így bő 2 évvel kivándorlás után. Beilleszkedési nehézségekről, a helyi nők közönyéről, meg arról hogy miért az a költői hitvallása az európai fiataloknak hogy európai vagyok, nincs jövőm.

@Diorella Queen:

Ilyen kondíciókkal sok szeretettel vár a meki :) De gondolom oda meg már nem mennél.

2014.07.13. 14:19:54

Ausztrália.
Szívesen nyirbálnám ki a fekete özvegyeket egy vizes moppal.
Vagy egy porszívóval.

Homokból is jó sok van arrafelé,így nagy igény lehet takarítókra is.

És a töltött lángost sem ismerhetik, nagy valószínűséggel.

tanato 2014.07.13. 14:29:15

@nezzazegfele [Hu ]: Nyilván olyanokat választott be a humorista AKIK nem beszélnek idegenül.Így nem bukott le hogy csak játék.
De azért jópofa video.Tényleg így van,gesztikulálás, artikulálás nagy hangerő lassú beszéd.

tanato 2014.07.13. 14:30:08

@diggerdriver: Igen ő volt a legsötétebb, szerencsétlen.

tanato 2014.07.13. 14:38:59

@Mirjam2: @Travel and Living Abroad: @Sesamelmo (Q): Most tényleg csak hárman vagytok a Közel-keletről,de a blog Indulásakor elég szép számmal voltak onnan posztokat is írtak./Kriszta,Wad ALma,Momo,Yolika néni,Anikó,Lajos,egy idős mérnök Dubaiból,egy másik idős férfi aki Saudiban volt sokat/De ők szép lassan kiszálltak.Pedig mind nagyon aktívak voltak 2011-12-ben

2014.07.13. 14:41:11

@**mimi**: Nem tudom mennyi a magyar nyugdij, de a magyar minimalberbol pl. mar nagyon nehezen lehetne olyan szinvonalon elni Indiaban amit egy europai normalisnak tart.

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.07.13. 14:42:41

ááá már megint rossz helyre írtam.

megnéztem a magyarról magyarra tolmácsolós videót, hátizéééé, nemértem, vagy most megint velem a baj? :-)

az jutott eszembe, milyen jól ért magyarul minden tout meg taxis, aki makacsul jön utánam, és ha elsőre szépen nem érti, akkor elküldöm az anyjába magyarul, nyomban kuss van :-/
(le kellett szoktatnom magam az angolul káromkodásról, mert még valamelyik megérti úgy igazán és lekever egy nyaklevest)

2014.07.13. 14:44:27

@tanato: Ez erdekes, en csak Mommmo-rol tudtam... Biztosan lesznek tobben is, ugy tudom viszonylag sok magyar el errefele, kulonosen az Emiratusokban. Van egy holgy aki Omanbol ir neha (Abaya-Oman?), o posztot is kuldott.

**mimi** 2014.07.13. 14:47:00

@Mirjam2:
köszi....akkor mást kell majd kitalálnom

2014.07.13. 14:48:45

@diggerdriver:
"Nekem mint falun felnőtt egyszerű prolinak világéletemben a a legvisszataszítóbb mondatok közé tartozott ez a "keresem önmagam", "megtaláltam önmagam" magasröptű fullértelmiségi közhely."
Nekem is:) (szinten proli, szinten falusi, szinten felnott, szinten egyszeru)
@Dragonlady (now in India):
" pszichésen eléggé sérült k-európai társadalomban olyan szépen körbe tudják röhögni egymást ilyenekért is az emberek. "
Mert a ny-europai tarsadalom nem annyira serult pszichesen:) Szerintem jobban:) Ezeknek kell is a "spindoctor" (aki szinten serult, raadasul o ad tanacsot, az az vak vezet vilagtalant)
Most pedig irany a legkondicionalt gyapotfold. Vasarnap reggel is. Valakinek dolgozni is kell, hogy eltartsa azt a sok lehuto tanacsadot es hogy "megtalalja onmagat" :)

tanato 2014.07.13. 14:50:22

@Mirjam2: Ja,bizony Abaya-Oman ,el ne felejtsem,igaz ő később kapcsolódott be,de két posztot is küldött.Egyébként vissza tudod őket olvasni a Határátkelő.postr.hu-n.Meg volt még Algériából Yasmin,aki oda ment férjhez és a muzulmán vallást is felvette,de jelenleg már Angliában élnek.Egy időben ő is nagyon aktív volt,bár postot nem küldött.
Na meg a legelején Indiából Viki és férje akik magyar vállalkozók,de az itthon megkeresett pénzükből Keralában élnek a kicsi lányukkal együtt.,kalandvágyból.

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.07.13. 14:57:49

@Cascabel: nem azt mondtam, hogy ott nincs sérült, segítségre szoruló ember, hanem hogy jóval kisebb eséllyel fogják körberöhögni, kigúnyolni, megszólni, mert mondjuk házassági tanácsadóhoz vagy pszichiáterhez ment.

tanato 2014.07.13. 15:04:04

@Mirjam2: indiapass.blog.hu/
Ez Pere Viktória indiai blogja,nagyon jó

2014.07.13. 15:06:37

@**mimi**: Atszamoltam - a magyar minimalber kevesebb mint 20 ezer rupia, ebbol tenyleg nagyon nehezen lehetne kijonni. Hogy Mo.on hogy lehet belole kijonni, azt sem tudom :(.

tanato 2014.07.13. 15:10:51

@Mirjam2: Szívesen,kár hogy nem előbb jutott eszemben Viki,pedig anno 2011-ben sokat beszéltünk egymással itt a HÁ-n.

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.07.13. 15:22:56

@Mirjam2:

havi 70 rongyból nehezen lehetne élni? Akkor aki ott minimált keres hogy él? Körülbelül 50 dollárcent pl egy indiai mekis órabére.

morsels (törölt) 2014.07.13. 15:27:46

@Zoole[uk]:
Ha nalad 9-kor, akkor Magyarorszagon 10-kor :-)

SzZoole 2014.07.13. 15:29:42

@morsels: igen eszre vettem a hibam,meg mar madar is javitott,de azert koszi:)

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.07.13. 15:36:37

@tanato: kár, hogy már nem írják, asszem hazamentek közben?

morsels (törölt) 2014.07.13. 15:36:55

@Zoole[uk]:
Kesobb en is eszrevettem, hogy madar mar irta... mindig megfogadom, hogy elobb vegigolvasom az osszes kommentet, de aztan neha ez kimarad :-)

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.07.13. 15:38:33

@házelőtthinta: mondjuk a helyi megissza a kútvizet meg megeszik bármi egyszerű kaját, amit ha én megtennék, ottmaradnék.
a lakásviszonyok is kicsit mások....

SzZoole 2014.07.13. 15:40:51

@morsels: Te,most nehogy elnezest kerj emiatt,tudom,hogy nem vagy japan:)
Nem csak Te esel ebbe a hibaba sokan elkovetjuk es nincs is ezzel semmi gond:)

2014.07.13. 15:44:32

@házelőtthinta: Meg fogsz lepodni, de az indiai mekisek nem belvarosi napos 50nm-es lakasban laknak egyedul es nincs penzuk etterembe jarni meg Pierre Cardin farmerra meg taxira... A legtobben Indiaban rengetegen elnek egy lakasban / szobaban, nagyon olcso etelt esznek amit maguknak foznek meg, es olyan buszokat hasznalnak amire te pl. tutira nem szallnal fel, stb. stb. stb. Sok millio indiai ember szamara elerhetetlen alom hogy igazi hazban lakjon, folyovize, WC-je legyen, naponta haromszor etkezzen stb.

morsels (törölt) 2014.07.13. 15:45:11

@Zoole[uk]:
Nem kertem elnezest.
Csak majdnem :-)

Quercus a favágó 2014.07.13. 15:59:50

@sodalisO [eng]:

Hát a belföld is vicces. Nemrég értem haza. Ráadásul úgy mentem el dolgozni, hogy a hátizsákom a benzinnel itthon hagytam. Anélkül meg a fűrész nem megy. Hiába, aki hülye, az hülye. Ez van.
Egyébként nem tudom Te hogy vagy vele, de én már unom.

montroyal ( CAN qc) 2014.07.13. 16:01:18

@Der echte Weinachtsmann:
a nok legszebb 10 éve 39 és 40 kozott telik el ....

Hari Seldon 2 2014.07.13. 16:05:21

@Kövérmadár [swe]:
"A masodik elvonulos resze is tetszett, a "dolgom van a vilagban" erzest irigylem, de sajnos nem erzem at."

Ne mondd már, hogy irigyled! Tőled az ilyen elvarázsolt emberek olyan messze vannak, mint Svédország, Tahiföld-től!

Hari Seldon 2 2014.07.13. 16:08:50

@**mimi**:
Emiatt ne aggódj! Aggódjanak érte a filozófusok. Az életnek mint fogalomnak és mint jelenségnek értelme így nem igen van. Mindenkinek nagyjából annyi, hogy boldog legyen (nem önző szempontból) és boldog gyerekeket neveljen fel.

Quercus a favágó 2014.07.13. 16:29:08

@**mimi**:

"Gondolkoztam ezen a "legyünk boldogok" dolgon, és úgy érzem, hogy az emberek akkor érzik elveszettnek magukat, amikor azt hiszik, a boldogság az életcéljuk. Mindig úgy gondoljuk, hogy egy nap majd boldogok leszünk. Megszerezzük az autót, megkapjuk azt az állást, vagy azt a bizonyos személyt, aki helyrehozza az életünket. De a boldogság csak egy állapot, egy bizonyos hangulat, nem úti cél. Olyan, mint amikor fáradt vagy éhes vagy. Nem állandó. Jön-megy, és ez így van rendjén. És szerintem ha így gondolnának rá az emberek, akkor sokkal többször találna rájuk a boldogság."

rezsöatya 2014.07.13. 16:31:11

@QUERCUS: megy az, csak lassabban...!
:-)))
(Az megvan, amikor az oroszok ket vagon lancfureszt vesznek a svedektol?)

**mimi** 2014.07.13. 16:33:15

@Hari Seldon 2:
@QUERCUS:
hááát megnyugtattatok....
csak úgy elgondolkodtam ezen az egészen, hogy mi célból is születtem vajon ide, ki vagyok én, mi a dolgom ezen a világon...de remélem majd rájövök :))))))))

én pl. nagyon boldognak/jól érzem magam, mikor ülök csendben egy padon, hallom a madarak énekét, még a nap is kellemesen simogat, vagy nézek egy szép virágot...eccerű lélek vagyok :)

Quercus a favágó 2014.07.13. 16:38:46

@Kövérmadár [swe]:

Szerintem a legnagyobb dolog, amit az ember megtehet, ha az álmaiból, valóságot csinál.
Vagytok itt egy páran, akiknek ez már sikerült.

Hari Seldon 2 2014.07.13. 16:38:48

@diggerdriver:
"Teljesen elégedett vagyok a mostani életemmel. Akkor megtaláltam önmagam?"
Ebben az értelemben igen, megtaláltad. Másrészt, már leírtam Madárnak a hozzáállásomat. Az élet értelmét keressék a filozófusok. Gyakorlatilag, az életnek mint fogalomnak "értelme" nincs. Egyszerűen van és kész. Ha jól érzed magad a bőrödbe, akkor meg van az értelme és megtaláltad önmagad. Ha így fogjuk fel, akkor OK.

2014.07.13. 16:42:40

@QUERCUS: Huha, csak nem Paulo Coelho? :D

@Dragonlady (now in India): Ezzel teljes mertekben egyetertek, marmint azzal, hogy ha mar amugy se szamithat az ember a korulotte levokre, akkor legalabb ne legyen ciki segitseget kerni idegenektol.

Az viszont egy kicsit tenyleg ironikus helyzet, amikor egy ugyanilyen elveszett grafikusbol lett counsellor probal meg elveszett grafikusokon segiteni... :D Ez persze nem kirohoges, vagy cikizes, vagy itelkezes vagy ilyesmi, hiszen ettol meg gondolom mukodik a dolog siman, sot, miertne, csak van benne egy kis "grotesque" :)) De amugy tenyleg miert ne.

VB-t ugye nemeteknyerik? :D

montroyal ( CAN qc) 2014.07.13. 16:46:19

na jo ... akkor én is megkeresem onmagam .. eloszor a vilagkoruli uton tervezem azutan eldegelek kisebb idoket kulombozo orszagokban (remelem thaiba beengednek ) szoval egy evet adok magamnak megtalalni magamat 2016ban ... azert kell sok helyre mennem mert nem tudom hol vagyok talalhato
www.croisierenet.com/voyages/croisieres-tour-du-monde/janvier/d-179-201601/liste.html

mar csak kis rszlet kell osszealljon ...$$$$$

rezsöatya 2014.07.13. 16:47:52

@QUERCUS: ...mert hallottak, hogy azzal hatekonyabban megy a fakitermeles. De csak nem. Es akkor felhivjak a svedeket, hogy ugyan mondjak meg, miert is nem. Jon a sved szakember, veszi a fureszt, berantja, mire az oroszok csodalkozva: - sto takoje brrrrrrr???!!
:DDD
(Azt hittem, szakmai vicc, csak ismered!)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.07.13. 16:51:25

@Zoole[uk]:
Jó de ő könyvelő.
Persze tanácsod ad hogy autóval járjál hülyegyerek mert jobban megéri.
Na de a tanácsadó azmiaz.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.07.13. 16:52:25

@rezsöatya:
Na. Körülbelül így, és ezért még fizessek s?

2014.07.13. 16:53:27

Ez en vagyok a hazunk elott, talaljatok ki melyik csapatnak szurkolunk:
kepfeltoltes.hu/140713/GoGermany1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

nezzazegfele [Hu ] · http://www.nezzazegfele.blog.hu 2014.07.13. 16:56:09

@**mimi**: Nem elemzünk semmit és senkit :) Beszélgetünk.
Írj rám nyugodtan :)
Most visszadőlök, végre csend van itthon, hosszú volt az éjszakám.

@Diorella Queen: Jó a humorod :D

@tanato: @Dragonlady (now in India): @Cascabel: @Zoole[uk]: @morsels: @montroyal ( CAN qc):
:)

@QUERCUS: Neked is sikerült. Megvalósítottad az én álmomat. Van fél hektár kerted itthon :D

**mimi** 2014.07.13. 16:56:44

@Mirjam2:
kis rejtőzködő :)))))))))))

**mimi** 2014.07.13. 16:57:40

@nezzazegfele [Hu ]:
:)))))))

írok....erőt gyűjtök....

Quercus a favágó 2014.07.13. 16:58:28

@rezsöatya:

Pista bácsi készül a határba, mikor a rádió bemondja, földönkívüliek szálltak le Magyarországon. Békés természetűek, arról lehet megismerni őket, hogy kicsik, zöldek, és dülledt a szemük. Szótagolva kell beszélni velük, hogy megértsék.

Pista bá' csodálkozik egy sort, majd elindul
Látja egyszer, hogy az egyik bokor alatt van valaki. Kicsi, zöld, és dülledt a szeme. Összeszedi minden bátorságát, és megszólítja:
-Én va-gyok a Pis-ta bá-csi. Most ép-pen ka-pál-ni me-gyek.
Mire a kicsi, zöld, dülledt szemű válaszol:
-Én va-gyok az er-dész. Most ép-pen sza-rok.

DieNanny CH 2014.07.13. 16:59:19

@montroyal ( CAN qc):

Hú, de jó oldal! Amikor nyerek a lottón, be fogok fizetni egy ilyen útra.

nezzazegfele [Hu ] · http://www.nezzazegfele.blog.hu 2014.07.13. 16:59:59

@Mirjam2: Ez a Zárt Vödrös szerkó sem tudja elrejteni az alakodat. Az enyémet sem tudná. :)))

DieNanny CH 2014.07.13. 17:01:29

@Mirjam2:

:-DDDDDD

Amúgy fogalmam sincs...

SzZoole 2014.07.13. 17:05:05

@diggerdriver: fentebb irtam a tanacsado inkabb gyujtonev,sok egyebb tevekenysegre lehet lebontani.

SzZoole 2014.07.13. 17:08:37

@Mirjam2: jee egy postbox,feletek ilyen az utcai levelgyujto?:))))))
A kezet es a lab fejet azt nem kell takarni?

2014.07.13. 17:09:09

@rezsöatya: Majdnem eltalaltad :)

nezzazegfele [Hu ] · http://www.nezzazegfele.blog.hu 2014.07.13. 17:09:42

@**mimi**: Oké. Én is, mert az alvásból sem lesz semmi, mindenki felébredt.

rezsöatya 2014.07.13. 17:10:36

@Mirjam2: kozel voltam hozza, ugye? :-)))

2014.07.13. 17:12:25

@Zoole[uk]: Van aki eltakarja, de en ugy vagyok vele hogy igy 45 fok korul nekem ez is eleg meleg, nem vagyok annyira fazos tipus :)

tanato 2014.07.13. 17:16:19

@Dragonlady (now in India): Nem tudom mi lehet Vikiékkel,majd megpróbálom kinyomozni.

montroyal ( CAN qc) 2014.07.13. 17:17:54

@DieNanny [SZ,CH]: en megcsinalom akkor is ha a lakasomat kell eladnom .. na es .. utana berelek ... van nalunk magyar otthon ,normal 2db 8 emeletes apartmanhaz jo kozponti helyen allami hozzajarulasos nagyon olcso ...

nem csak penz kerdes ido is kell hozza .. de kiveszek egy ez fizetetlen szabadsagot

SzZoole 2014.07.13. 17:19:09

@Mirjam2: ertem es szine minden esetben feketenek kell lenni vagy azert vilagosabb szint is felvehetsz?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.07.13. 17:20:47

Nem tudom, hogy közben írták-e már, de itt elvileg 9-kor kezdődik a közvetítés. Az 8 óra Londonban.
Vagy elnéztünk valamit?

nezzazegfele [Hu ] · http://www.nezzazegfele.blog.hu 2014.07.13. 17:23:53

@QUERCUS: Én sem. Hiba volt a mátrixban. Na, majd legközelebb jobban koncentrálunk... ;)

2014.07.13. 17:23:59

@Zoole[uk]: Nem, csak fekete lehet. De 'idegenek', mint pl. en, neha hordanak szines fejkendot, ebbol meg eddig nem lett bajom azon kivul hogy feltunest kelt. A helyiek csak feketet hordanak. A ruha maga csak fekete lehet, es helyben csak 100% muszalasat lehet kapni, de en kijatszottam a rendszert es Angliaban vettem magamnak (es az osszes baratnomnek) termeszetes anyagbol keszultet.

2014.07.13. 17:26:18

@Kövérmadár [swe]: Nem, jol tudod, europai ido szerint 9-kor kezdodik.

Ugyandehogy (törölt) 2014.07.13. 17:30:51

@QUERCUS: szerintem a boldogsag nem egy allapot. hanem sok kis boldog pillanatbol all ossze

SzZoole 2014.07.13. 17:30:55

@Mirjam2: hat most mit mondjak erre,45 fok meleg,allando napsutes es meg talpig feketebe jarni,hogy lehet ezt kibirni?Az ok,hogy termeszetes anyagbol keszult ruhakat vettel magadnak es az szellozik is valamenyire,de azert az is fekete es a napon nagyon szivja magaba a meleget,nem?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.07.13. 17:31:42

@Zoole[uk]: @Kövérmadár [swe]:
Na nostmár azért találjátok ki hogy mikor lesz a meccs...

Ugyandehogy (törölt) 2014.07.13. 17:32:31

@mojyo: annyibol jo lehet, hogy kivulrol mindig egyszerubb a problema, ha nem vagy kepzett szakember, akkor is

Quercus a favágó 2014.07.13. 17:35:51

@mojyo:

Nem. egy filmből van, ha jól emlékszem, de hogy melyikből......

@Babette.:

Nem tudom. A boldogság kérdéséhez nem tudok hozzászólni.

2014.07.13. 17:36:10

@Zoole[uk]: Oszinten szolva szerintem tul van ertekelve ez hogy a fekete melegebb mint mas szinek, 45 fokban nekem nagyjabol mindegy hogy milyen szin, ami zavar az az hogy 2 reteget kell hordani tehat ez alatt meg 'normalis' ruha is van. En jol birom a meleget szoval oke, tulelem, de tenyleg nagyon nem fair mert a pasik csak egy reteg ruhat hordanak, ami valljuk be, boven eleg is 40 fok felett.

Ugyandehogy (törölt) 2014.07.13. 17:36:20

@diggerdriver: mondja az emberem, hogy 9re van nalunk kiirva

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.07.13. 17:38:00

@QUERCUS:
De tudod, a régi álmok helyére újabbak jönnek. A már megvalósult álmok sem statikus dolgok, nem csak úgy vannak és kész. Változhatnak, átalakulhatnak, értelmüket veszíthetik vagy csak egyszerűen elveszíthetjük őket.
Ami ma még a kezemben van, holnap már lehet, hogy valaki egészen más kezébe kerül.

"Mi" már bentebb vagyunk (mihez képest), ez igaz. Elértünk valamit, ami fontos volt a számunkra. De ki nem? Minden ember ért már el kisebb vagy nagyobb dolgo(ka)t.

@Hari Seldon 2:
Van egy falam... hogy mi van mögötte, azt már én sem tudom.

2014.07.13. 17:38:42

@Babette.: :) Eredetileg kitakart szemekkel terveztem a kepet de a ferjem szerint a kek szemeim nem mennek a lobogohoz :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.07.13. 17:38:49

@diggerdriver:
Nézdd meg az újságban / teletexen / interneten ;)

2014.07.13. 17:40:00

@Babette.: Igen, valahogy enis igy sejtem :) Ezert is mondtam, hogy gondolom, hogy mukodik a dolog, csak a helyzet ironiajat emeltem ki. Volt mar egy hasonlo poszt amikor az allastalan hataratkelobol maga is allastoborzo-interjuztato HR-es lett, ez egy kicsit arra emlekeztetett :)

2014.07.13. 17:41:35

@Mirjam2: Es mi van akkor ha ez alatt mar nincs rendes ruha, eszreveszi valaki? :D

nyuszigonosz 2014.07.13. 17:42:04

@diggerdriver: Hát itt este kilenckor, akkor nálad az este nyolc lesz.

2014.07.13. 17:46:16

@mojyo: Igen, eszrevehetik es akkor esetleg letartoztatnak. Pont par napja kerult ez szoba es akkor is irtam, eszre lehet esetleg venni pl. ha felemeled a szegelyet es nincs alatta semmi, vagy balesetnel, stb. Es tenyleg kihivhatja valaki a rendorseget szoval vigyazni kell.

2014.07.13. 17:51:09

@Mirjam2: Jezusom, hat ez tenyleg nem fair es csak muszalasat lehet raadasul kapni, tejoeg... Es mit lehet ala venni ami legalis? En tuti hogutat kapnek, nem birom a meleget es nem tudok ugy izzadni se hogy gyorsabban parologjak... Te mar mondtad, hogy te birod valamiert... de a helyi nok ezt hogy birjak? :D

rezsöatya 2014.07.13. 17:55:55

@Mirjam2: Ilyet en is tudok!!!
Talald ki, kinek drukkolok! (A kockas torloruha ne tevesszen meg, ilyen van itthon, de a furdoszobat direkt a csapat szinere csempeztettem ki! :-))))

kepfeltoltes.hu/140713/2014-07-13_16.46.06_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

SzZoole 2014.07.13. 18:03:16

@Mirjam2: nem tudom,hogy tul van e ertekelve vagy nincs,de en csak abbol indulok ki,ha sut a nap akkor az en komfort erzetem jobb egy feher poloban,mint egy feketeben,bar az is Igaz,hogy 45 fok felett meg nem probaltam.Az en tureshatarom max.25 fok,attol feljebb mar minden bajom van,szenvedek.

2014.07.13. 18:04:44

@mojyo: A helyi nok teljesen hozza vannak szokva, sokan meg most is hosszu ujju bluzt hordanak alatta pl. Az egyetemen az a dresscode hogy csak hosszu szoknyat lehet hordani es legalabb rovid ujju bluzt.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.07.13. 18:05:31

@rezsöatya:
Jól áll neked ez a cucc :)

@Mirjam2:
Látszik a lábfejed, az nem gáz?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.07.13. 18:06:33

@Mirjam2:
Ezek szerint mi nem Európában vagyunk?
Ennyire kirekesztő vagy?
Azért az emberek közé sorolsz bennünket?
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

2014.07.13. 18:07:43

@rezsöatya: :)))))))))))) Brazilia?? Vagy vannak mas orszagok is Del-Amerikaban?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.07.13. 18:09:04

@Zoole[uk]:
Kösz Csoki sokat segítettél...
:)))))))))))))))))

SzZoole 2014.07.13. 18:09:41

@rezsöatya: atyam,ha jol tudom mar az osszes muszlim csapat kieset vagy nem?:)))

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.07.13. 18:09:49

@diggerdriver:
Á, hagyjad... az ő idejükben minden más volt. Az ő idejük külnbb, mint a miénk :)

SzZoole 2014.07.13. 18:11:39

@diggerdriver: nyockor,igy man jaauuu?:))))))))

Sesamelmo (Q) 2014.07.13. 18:12:19

@pappito: értem, köszi
Tanultam ma egy uj szot!

rezsöatya 2014.07.13. 18:15:46

@Zoole[uk]: gondolod?

CRAZY ARAB SOCCER COMMENTATOR: youtu.be/cn6SsgH6jNM

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.07.13. 18:31:05

@Zoole[uk]:
Jaúúú van na.
:))))))))))))))))))))))))))))

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.07.13. 18:31:09

@Kövérmadár [swe]: szerintem az van elnézve, hogy lesz még valami műsor a meccs előtt. itt azt mondja nekem a countdown, hogy 1 óra 29 perc múlva kezdődik. na az biztos nem a meccs lesz még.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.07.13. 18:37:28

@Kövérmadár [swe]: Whoa, szép összegek.Én még csak 1000-ről tudtam, mint "alapdíj".De akkor az már régi info.Egyszer, még 2008-ban beleszaladtam egy 50-es fix kamerába olyan 60 körül.Asszem villant is, de nem jött semmi, mert az a kocsi még magyar rendszámú volt... :D És akkor se kaptam el, amikor leadtuk svéd bontóba. Nem tudtam senkinek se eladni, pedig még működött, kurvára sajnáltam, de a havi parkoltatása az értékével vetekedett...Kib@szott pazarlásnak gondolom a dolgot ma is.
Még megvan a halotti anyakönyvi kivonata... :-|

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.07.13. 18:38:23

@Der echte Weinachtsmann: Én a finnekről hallottam ilyet, de csak hallottam.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.07.13. 18:41:56

@geegee:
A bontóban adtak érte valamit vagy otthagyós alapon ment? Esetleg még te fizettél érte?

2012 óta vannak ilyen kellemes díjak.

@Dragonlady (now in India):
21:00-kor kezdődik közép-európai idő szerint, azaz 20:00-kor az angol idő szerint. Bárhonnan is nézzük, még 2 óra és 19 perc.

SzZoole 2014.07.13. 18:43:45

@Kövérmadár [swe]: Ha jol tudom Khedira es egy masik srac is muszlim a csapatban,de ok csak divat muszlimok.

2014.07.13. 18:45:51

@Kövérmadár [swe]: 'Látszik a lábfejed, az nem gáz?'

De! :)

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.07.13. 18:46:29

@Kövérmadár [swe]: tökmindegy, úgyis elalszom addigra :-(

SzZoole 2014.07.13. 18:46:34

@rezsöatya: nem orult O csak lelkes:)))

2014.07.13. 18:47:09

@diggerdriver: Ja hat azok a kulonc angolok... azoknal sose lehet tudni!

SzZoole 2014.07.13. 18:52:21

@diggerdriver: ja es a bbc1 es az itv is adja.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.07.13. 19:00:32

@**mimi**: De aranyos vagy ! :-D

Néha vagyok, a posztokat nagyjából 1-2 hetes késéssel elolvasom, de a "chatszobává" alakult, több száz kommentet tartalmazó oldalt már csak elvétve.....

...."én úgy érzem el vagyok veszve...komolyan...
döntés helyzet előtt állok...." ezt írtad feljebb.......

nem akarok okoskodni, mert minden élethelyzet más és más....nincsenek sablonok.....
...Én akkor tudtam jó döntést hozni, amikor kíméletlenül őszinte tudtam végre lenni magamhoz, és már nem akartam másokat felmenteni, helyettük hamis indokokat gyártani.......letisztulva, keményen magam elé állítottam a tényeket, feketén-fehéren,hogy lássam, sosem mások tehetnek arról, hogy élek, mik történnek vagy nem történnek velem.....mindenről én tehetek......a kérdés: hagyom vagy változtatok??
A legfontosabb, gondolkozz,sokat, igen, ülj ki egy padra, nézd a virágokat, hallgasd a szelet, szívd fel magad, töltekezz és az összegyűjtött pozitív energia majd meggyőz és segít meglendülni!!! Én szurkolok! <3

Vannak helyek, idők, amikor nem feltétlenül kell jelen lenni.....:-)
@QUERCUS: Én is unom! :-D
Ezért dolgozok vasárnap is, hogy még több pénzzel tudjak haza menni, Kövérmadár szerint " ÉLNI".:-D
@nyuszigonosz(D): Én ezzel teljesen tisztában vagyok, van egy csomó egészségügyis a családomban , pedagógus, mezőgazdász stb.....szóval, nekem ez teljesen természetes, hogy vasárnap reggel nem csak visszaaludni lehet, hanem el lehet menni dolgozni is. :-D
@Kövérmadár [swe]: Hááát...ha neked ez az élet, hogy vasárnap reggel odaülsz a számítógép elé és itt osztod az észt !!! That's up to you! :-D
Könnyen lehet, ha én is ezt tenném, nekem is fogyókúrázni kéne a végén! .-O

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.07.13. 19:07:16

@Kövérmadár [swe]:
Nem, de nem is vágyok rá.
Az egy szar meló.
Egy monoton unalmas meló.
Naponta kinyom néhány tízezer köbméter földet és mindennap ugyanazt csinálja.
Ennek a szakmának az a szépsége mikor a sarokból kiharapod a pókot a 22tonnással.
Mikor odahoznak 4 embert hogy kiássák az árkot mert van benne egy szekérderéknyi kábel és én meg kiásom, na az a szakma.
A két melót csak az köti össze hogy mindkettő földet termel ki.
Ezen kívül semmi.
Az egyik munka olyan mintha valaki egy megírtprogramot futtana le a CNC-n minden nap egészen nyugdíjazásáig. Mindig ugyanazt.
A másik pedig minden nap másik munkadarabot csinál és ráadásul a programot is ő írja rá.

SzZoole 2014.07.13. 19:15:36

Az tudtatatok,hogy eszak korea a vb-n kiverte japant az usat es kinat is es a kovetkezo meccset portugaliaval jatszak?

metro.co.uk/2014/07/12/north-korea-media-tells-country-that-its-team-has-reached-world-cup-final-4796033/

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.07.13. 19:15:54

@Mirjam2:

Mekkora palotában éltek ti? Amúgy meglepődtem, egy piroskás arcú, kövér nőnek gondoltalak eddig, de most látom hogy egy tök karcsú hölgyemény vagy :D

2014.07.13. 19:22:52

@Kövérmadár [swe]: Labfejert nem jelentenek fel, de ha jon a vallasi rendorseg, kioktathatnak, vagy elkezdhetnek veled uvoltozni, vagy leges legrosszabb esetben rauthetnek a bokadra vermerseklettol fuggoen. Utobbit meg soha nem lattam, ugy tudom nem nagyon fordul elo.

Hari Seldon 2 2014.07.13. 19:27:29

@Mirjam2:
Hajrá Németország!
Igaz kiverték a franciákat, de mégis európai csapat győzzön. Ráadásul földbe döngölték a házigazdát. Aki pedig legyőzi a házigazát, az megérdemli a győzelmet.

blackhairlady 2014.07.13. 19:27:54

@Babette.: Mindegyik lehet. Legalabbis itt Amerikaban. A terapeutat (pszichologus alatt egyel) is hivjak counlellornak, az iskolaban counsellor az aki osszeallitja az orarendet, felveszi, elbocsajtja a gyereket az iskolaba/bol, elbeszelget veluk ha barmi problema van, o beszel a szulokkel ha baj van a gyerekkel, stb stb...
De az ugyvedet is hivjak counselornak, a gazdasagi cegeknel is van counselor, szoval nagyon nagyon nagy a skala.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.07.13. 19:29:03

@Zoole[uk]:
A propaganda pommunikáció ikolapéldája az a példabeszég mikor futóversenyt rendeznek Moszkvában egy amerikai és egy orosz futó részvételével.
Az amerikai nyert.
Másnap megjelenik a Pravda-ban hogy az amerikai futó az utolsó előtti helyen végzett míg az orosz futó megszerezte az előkelő második helyet.
Egyébként a Pravda szövege teljesen igaz, semmi valótlanságot nem írt.
Ez a kommunikáció.

2014.07.13. 19:34:03

@házelőtthinta: Ezek szerint kover kommenteket irok? :) Tenyleg nagyon sovany vagyok de nem gondoltam volna hogy ez latszik ebben a fekete zsakban... Mindig dinoszaurusznak erzem magam benne. Ket szobas hazban lakunk szoval nem palota.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.07.13. 19:37:16

@Der echte Weinachtsmann: És ezt honnan lehet tudni, ha vezetek, saccoláson kívül, hogy jó e a követési távolság?Oké, a 10 méter biztos kevés, a 200 méter meg biztos jó, csak hát a kettő között kicsit necces...Azért ezért elég tetűség megbírságolni ennyire q sokra...Nem lehet, hogy aszitték tolod le az előtted lévőt?

"Schumaher tolja le, tolja le Giancarlo Fisichellát...Mi történik még itt?Az egyik Benetton...Az egyik Benetton nagyon nagyot esett...Hogy ment el Villeneuve?...Hát sehogy!"

Imádom... :-)))))))))))))))))))))))))

blackhairlady 2014.07.13. 19:41:21

@sodalisO [eng]: @Kövérmadár [swe]: Nalunk minden szolgaltatassal foglalkozo vallakozas, minden bolt nyitva van vasarnap is. A fodraszuzletek, meni-pedik( spa neven futnak itt) fullon vannak szombat-vasarnap, hisz a legtobb embernek akkor van ideje menni, mivel hetkozben az o sajat dolgozojukban vannak:)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.07.13. 19:42:09

@Zoole[uk]: Várjál, nem azt mondta hogy most 22 éves, hanem hogy mikor 22 volt, még a szüleivel élt.Nagyon nem ugyanaz...

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.07.13. 19:43:27

@diggerdriver: +1 Engem még az is érdekel, hogy hogy a vérbe lehet ezzel milliókat keresni, illetve találni.Még ha csak forintban, akkor is... :-o

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.07.13. 19:45:57

@DieNanny [SZ,CH]: Már megint csak tovább kellett volna olvasnom, fákk... :D

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.07.13. 19:47:37

@nyuszigonosz(D): Na jó, de én hogy tudom mérni, hogy ne büntessenek meg?A 80 métert se tudom, hogy mennyi a kocsiban ülve, csak úgy saccra...Az meg nem elég.Akkor?

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.07.13. 19:49:19

@nyuszigonosz(D): Mondom, én ezt értem, de én hogy tudom mérni magamnak, hogy elkerüljem a büntetést???

SzZoole 2014.07.13. 19:50:07

@diggerdriver: majd valamikor a nem is olyan tavoli jovoben OV is ki all a nep ele egy ev ertekelo beszedel es a kovetkezoket fogja mondani:
Kedves Nepem,a gazdasag az orszagban duborog a nyugati allamok rothadnak es hanyatlanak,konyorognek nekunk,hogy adjunk tanacsot,hogy,hogy tudnak a gazdasagot ujra beinditani.
A tobbszazezer kitantorgot pedig konyorog,hogy visszaterhesenek az anyaorszagba,hogy ok is reszesei lehesenek ennek a gazdasagi joletnek,mert az orszagunkban az atlagkeresett es az eletszivonal joval magasabb mint a nyugaton.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.07.13. 19:50:12

@sodalisO [eng]:
Ne haragudj, mondtál is valamit vagy csak a szél lengeti a szádat? :O

@diggerdriver:
Értem.

A héten nálunk is ástak, jó nagy gödröt az új gépnek.

SzZoole 2014.07.13. 19:53:04

@geegee: en tudom geegee,de nem toled vartam a valaszt,valamilyen oknal fogva nekem sohasem valaszol,pedig en nem szoktam banto kommentet irni neki.

nyuszigonosz 2014.07.13. 19:56:19

@geegee: Hát úgy, hogy figyelsz, hogy nem menj nagyon közel az elötted lévöhöz.
Nekem sincs a kocsiban távolság mérö szenzor, hát igyekszem úgy menni, hogy ne az elöttem lévö csomagtartójában legyek.

Most nem fognak megbüntetni, ha 80 méter helyett csak 70 métert mértek, azokat szúrják ki, akik már nagyon közel mennek.
A legrosszabb az akkor van, ha te betartod a távolságot, de éppen valaki téged elözött meg és begyüri magát te és az elötted lévö közé és pont akkor mérnének.
Franciaországban valahogy úgy van a pályán, hogy az oldalsó sáv melletti csíkok szerint lehet tudni a távolságot, mert ki is írják óriási táblákra, hogy egy csík veszély kettö ( vagy most nem is tudom esetleg három) biztonság.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.07.13. 20:09:24

@geegee:
De igen.
Azóta szintet lépett és a kommunizmus 23. szintű lovagja lett. Szintlépéskor átköltözött a nővére konyhájába.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.07.13. 20:21:42

@Kövérmadár [swe]:
Csináltam már olyat.
A Csepel művek három csarnokát megvette egy német vállalkozó.
Vidámpark játékokat gyártottak. Mindent ami vasszerkezet.
Lefestve összeszerelésre készen szállították a világ minden részébe.
Egy régi CNC esztergát leszereltek az egyik csarnokban és nekünk kellett elbontani az alapját és megépíteni az új alapot.
Tíz méterszer húsz méter hosszú két méter vastag vasbeton alapot kellett elbontani.
Az Árvízvédelem robbantási szakemberei robbantották fel szakaszonként én pedig raktam autóra.
Mindig megmondtam mekkorát robbantsanak le amit még elérek aztán durr.
A helyére egy Skoda CNC eszterga került.
Valami brutális vasalású alapra.
Ötven milliméteres átmérőjű 12méter hosszú betonvasakkal vasalták be.
Nagy meló volt.

DieNanny CH 2014.07.13. 20:25:09

Off

Az előbb elvonult felettem egy vihar, ez maradt utána:

kepfeltoltes.hu/140713/SAM_3491_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

blackhairlady 2014.07.13. 20:27:12

@mojyo: Pont azert tud majd sikeresen segiteni, mert o mar atelte ezt az erzest, nem csak elkepzelni fogja majd ha valaki ilyen problemaval keresi meg, hanem tenyleg bele tudja magat erezni, es meg hasznosabb tanacsokat tud majd adni.
Azt azert ne felejtsuk el, hogy valaki nem lesz csak ugy counsler, azt azert par ev tanulas elozi meg, certificate kell hozza, szoval nem csak kinevezi magat valaki tanacsadonak es dol a le. Legalabbis nalunk igy megy.

blackhairlady 2014.07.13. 20:31:06

@Mirjam2: Csini vagy:)
Nemeteknek szurkolsz? Hisz nem is kedveled oket:D

Ugyandehogy (törölt) 2014.07.13. 20:31:37

@Mirjam2: a rendőrség? vagy a mollák (ha jól emlékszem a nevükre)?

DieNanny CH 2014.07.13. 20:40:49

@házelőtthinta:

Nem semmi! Látsz egy ajtót, aztán rögtön palotát képzelsz mögé...

(Még ha ebben az esetben igazad is van...)

DieNanny CH 2014.07.13. 20:43:05

@geegee:

Á, nem lényeges, én is állandóan így járok... :-)

morsels (törölt) 2014.07.13. 20:49:12

Na, lassan kezdodik a meccs :-)

SzZoole 2014.07.13. 20:56:43

Lattatok a nemet himnusz alatt mutattak Angela Merkelt es ki allt elotte?
Orban Viktor szemelyesen.

morsels (törölt) 2014.07.13. 20:58:54

@Zoole[uk]:
Jaja.
Hogy miert nem Putyin melle ultettek? :-)

SzZoole 2014.07.13. 21:00:49

@morsels: biztos hivatalos uton jar arra,tanacsot ad a Braziloknak stadion epites ugyben.

**mimi** 2014.07.13. 21:03:06

@sodalisO [eng]:
köszönöm....:)
Azon vagyok...hogy letisztuljanak a gondolataim, érzéseim :))

Mr Long 2014.07.13. 21:05:19

@Mirjam2: Sosem gondoltam volna, hogy ezt valamire tudom linkelni! Na jo csak vicceltem, mar felhasznaltam! :DDDDDDDDDDDDDD
weknowmemes.com/wp-content/uploads/2012/01/dem-toes-meme.jpg

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.07.13. 21:07:04

HAJRÁ ARGENTÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍNAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

blackhairlady 2014.07.13. 21:14:33

@rezsöatya: csini vagy atyam, bar az abrosz nem illik reverendahoz vagy meg/attertel?:)))))

Muscari 2014.07.13. 21:14:40

@blackhair-lady: Draga Blackhair Lady, most lattam meg az uzenetedet, nem jelzett a telefonom :-(
A szamitogepen a ferjem volt bejelentkezve, de most atjelentkeztem, ugyhogy elerheto vagyok. Ne haragudj...

A tobbiektol bocsi.

rezsöatya 2014.07.13. 21:17:45

@blackhair-lady: en allandoan atterek...
Ha a kontinensre megyek, akkor jobboldalra, ha visszajovok a szigetre ismet baloldalra...
:DDD

SzZoole 2014.07.13. 21:24:52

@diggerdriver: Te,neked nem mondtak,hogy a nemeteknek kell szurkolni?:)))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.07.13. 21:26:53

@Zoole[uk]:
Nem.

AAAAAAAAAAAARGENTÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍNA ÉÉÉÁÁÁÁÁÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ

SzZoole 2014.07.13. 21:26:53

@**mimi**: csak azt nem ertem,miert egy felazsiai comdom szokevenyt kellet latnia a fel vilagnak:))))

rezsöatya 2014.07.13. 21:30:21

@DieNanny [SZ,CH]: tudja a jofene...

Mindenesetre en filmet nezek... talaltam (ajanlasra) egy jo kis romantikusat...
:-)

SzZoole 2014.07.13. 21:30:32

Ja nem ketten is lesen voltak

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.07.13. 21:31:15

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAARGENIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIINAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
ÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

SzZoole 2014.07.13. 21:32:19

@morsels: ja amugy igen valoban jo a meccs,mindket csapat szepen jatszik.

SzZoole 2014.07.13. 21:34:01

@diggerdriver: Te,most telefonaltak a PART IRODABOL,hogy szoljak neked,hogy ha holnap akarsz menni dolgozni akkor a nemeteknek kell szurkolni:))))))))))))))))

DieNanny CH 2014.07.13. 21:34:02

@diggerdriver:

Az Ú-t, meg az Í-t kifelejtetted. Csaxólok...

Jó éjt mindenkinek!

rezsöatya 2014.07.13. 21:34:48

@Zoole[uk]: de hat ha nem lesnek, honnan tudjak, merre van a labda???

rezsöatya 2014.07.13. 21:37:04

@Zoole[uk]: a filmet, azt!

Csak te irtad, hogy lesnek...

Muscari 2014.07.13. 21:37:08

@Mirjam2: de jol nezel ki:-)

Igazabol kicsit remiszto, na. Csodallak, hogy meg tudtad szokni, vagy legalabb is elviseled

SzZoole 2014.07.13. 21:39:49

@rezsöatya: ja,en is a faszbukrol olvastam ki,amugy nyalas-csopogos-siros romantikus filmet nezek en is:))))))))

2014.07.13. 21:42:45

@blackhair-lady: A ferjem kedvenc csapata. Kulonben nekem nem a nemetekkel van bajom, ismerek egy csomo nagyon jo fej nemetet, Nemetorszagban nagyon nem szerettem elni de ez hosszu tortenet...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.07.13. 21:43:55

@Zoole[uk]:
TEEEEEEEEEEE
EEEEEEEEETÉVESZTETTED A HÁZSZÁMOT.
EZ ITT A DEMOKRÁCIA HAZÁJA:
ÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉLJEN ARGENTÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍNAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
ÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ

2014.07.13. 21:44:59

@Babette.: Van kulon rendorseg meg vallasi rendorseg, feltelezem hogy ilyen esetben az 'igazi' rendorseg avatkozna be de igazabol fogalmam sincs es remelem soha nem is fogom megtudni!

morsels (törölt) 2014.07.13. 21:45:38

@Mirjam2:
Nagyobb sikert arattal igy, mintha bikinis fotot tettel volna fel :-)

SzZoole 2014.07.13. 21:46:00

@diggerdriver: ELJEN ARGENTINA,de ugyis kikapnak:)))))

Quercus a favágó 2014.07.13. 21:46:25

@rezsöatya:

Figyelj fater. Szerintem mi a Felcsútnak drukkoljunk. Abból nem lehet baj.

HAJRÁ FELCSÚT!!!!!!!!!!!!

2014.07.13. 21:47:07

@morsels: Hat ebben ne legyel olyan biztos :)

morsels (törölt) 2014.07.13. 21:49:07

@Mirjam2:
Igaz... konnyen lehet, hogy elhamarkodottan irtam :-)
Mindenesetre tenyleg erdekes, hogy az is izgalmas, amikor valakibol semmi nem latszik.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.07.13. 21:50:36

@Zoole[uk]:
AAAAAAAAAAAAAAAARGENTÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍNA
AAAAAAAAAAAAAAAARGENTÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍNA
ÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉ
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
ÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ
ARGENTÍNA
ARGENTÍNA
ARGENTÍNA
ÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ

Quercus a favágó 2014.07.13. 21:51:24

@Mirjam2:

Fölraktál bikinis képet? Hol van?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.07.13. 21:51:36

@morsels:
Jobb ha nem tudja mit képzelünk a lepel alá.:))))))))))))))))))))))))))))))))))

morsels (törölt) 2014.07.13. 21:53:47

@diggerdriver:
Ohh, szerintem el tudja kepzelni :-)

SzZoole 2014.07.13. 21:55:21

@diggerdriver: tudod miert jatszik Argentina olyan jol mint a nemetek?
Mert nemet naci haborus bunosok leszarmazotjaik:))))))))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.07.13. 21:58:27

SAVANYÚÚÚÚÚÚ A SZŐŐŐŐŐŐŐŐLŐŐŐŐŐŐŐŐŐ KICSIHUSZÁR?
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAARGENTÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍNA TE VAGY A JOBB
ARGENTÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍNA
ÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉ
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
ÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ

Herr Géza 2014.07.13. 22:07:17

Na látom Digger elszállt már teljesen. Én is szólnék: ARGENTÍNA !!!!!!!

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.07.13. 22:09:44

@Herr Géza:

KEBLEMRE BRÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚDER
AAAAAAAAAAAAAAAAARGENTÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍNA
ÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉ
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
ÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ

Herr Géza 2014.07.13. 22:20:59

Vazze, ez a bírók kokszolt a szünetben ? Erre a Neuer-akcióra német szabadrúgást adni? Ilyenért állítottak már ki kapust....

2014.07.13. 22:22:03

@QUERCUS: Nem, es egyelore nem is tervezem... Majd 30 ev mulva mindenrol lerantom a leplet, mint a nemet nyugdijasok! :)

SzZoole 2014.07.13. 22:23:24

@Herr Géza: bizony.
A nemetek meg ugy tunik nem akarnak golt loni,nagyon erotlenul jatszanak most.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.07.13. 22:36:08

ARGENTIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIINA
ARGENTÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍNA
ÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉ
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
ÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ

morsels (törölt) 2014.07.13. 22:37:07

@Zoole[uk]:
Ohh, szerintem akarnak ok, de az argentinok nagyon szervezettek. Es eletveszelyesek, amikor kontrazni tudnak, szoval a nemeteknek nagyon kell figyelniuk.
Ha Di Maria jatszana, na akkor lenne igazan eletveszelyes.

morsels (törölt) 2014.07.13. 22:37:40

@Mirjam2:
Hat, hinta meg madar meg valoszinuleg eletben lesz 30 ev mulva.

SzZoole 2014.07.13. 22:42:05

@morsels: hat az latszik,hogy Argentina nem Brazilia.Az argentinok tenyleg veszelyesek kontraban.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.07.13. 22:55:42

HE HE MOST LERECCSENT AZ ÁLLA NÉMET DRUKKEROKNAK
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
HAJRÁ HAJRÁ ARGENTÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍNA
ARGENTÍNAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
AAAAAAAAAAAAAAARGENTÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍNAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
ÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ

rezsöatya 2014.07.13. 22:57:07

@Zoole[uk]: bicikliznek? Ott van kontra...

SzZoole 2014.07.13. 23:12:50

@rezsöatya: hat persze,A csomagtarton ul egy kis cigany gyerek es az kontrazik kozben:)))

rezsöatya 2014.07.13. 23:15:25

@morsels: nem tudom, nem nezem a vb-t... :-)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.07.13. 23:16:08

JÓ A BÍRÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ
HAJRÁ HAJRÁ AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAARGENTÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍNAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
ÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉ
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
ÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ

Hari Seldon 2 2014.07.13. 23:21:51

OFF ÉS SOS

Hol lehet nézni a neten a VB döntőt?
Elszállt a kábel TV, most mobil internet megy.
ON

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.07.13. 23:24:59

@DieNanny [SZ,CH]: Van néha ilyen, hogy nem rakod ki. Most hirtelen a keresem (ön)magam(at) jotott eszembe. :-) De pl a szeretlek téged is ilyen, bär hallottam mär tégedet is.
@Der echte Weinachtsmann: Mi 15€-t kaptunk szombati a postäval. Viszont csekk nincs hozzä mellékelve, de x napon belül fizessük be. :-) Férj nem hitte el, hogy müxik a radar. Mert olyan ocskänak és öregnek lätszik, és 5éven keresztül nem fényképezett. Ja, mert mindig räszoltam, hogy lassitson...de mostmär tudja, hogy müködik.
+ @Kövérmadár [swe]: Itt jövedelemfüggö.
www.bussenkatalog.ch/geschwindigkeitsbussen
Tudom, nem beszélsz németül, föleg nyolcborosembernek szol, de a szämokat te is érted. ;-)
@nyuszigonosz(D): De kis gonosz vagy! ;-)
@sodalisO [eng]: Rä se ränts! Én mär megszoktam, hogy az emberek zöme nem tud kizökkenni a H-P-ig tarto munkahétböl...
Jo lätni téged ujra! :-)
@Travel and Living Abroad: Beszél a férjed magyarul? :-)
@Mirjam2: +1
Én pont ezért is szeretek igy dolgozni. Ügyet intézni, väsärolni, nézelödni tök jo akkor, amikor "senki" nincs elöttem, körülöttem.
@Cascabel: Nekem erröl ök jutottak eszembe: en.wikipedia.org/wiki/Spin_Doctors
Mekkora släger volt anno a Two Princes cimü szämuk...
@montroyal ( CAN qc): :-)))))
@mojyo: Lehet, hogy rosszul lätom, de szerintem vannak olyan emberek, akik bär mint mondtad "elveszettek" a szakmäjukban, de kivülröl (sokkal) jobban meg tudjäk mondani a mäsiknak a tutit. (vö partvonalrol ugat :-))) )

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.07.13. 23:25:30

Merkel megy az öltözöbe... :-)))

Hari Seldon 2 2014.07.13. 23:25:55

Azt a fene! Most lemaradtam a gólról!

SzZoole 2014.07.13. 23:26:46

1:0
Igy kell ezt csinalni igy van digger?
Goooooooooooooooooool!!!

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.07.13. 23:27:03

ARGENTÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍNA
ARGENTÍNAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
ÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉ
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
ÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.07.13. 23:29:25

@Muscari: Egy pärat mär ismertem, de akkor is nagyon ällat! :-)))

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.07.13. 23:31:51

@rezsöatya: :-)))

Herr Géza 2014.07.11. 08:46:23
Ma reggel a gyapotföldekre jövet hallgatom a rádiót. A müsorok fö témája természetesen a vasárnapi döntö. Köztudomású, hogy Merkel néni is nagy focirajongó, annak idején jól meglepte a válogatottat, hogy vmi fontos meccs után lazán besétált az öltözöbe, gratulált a meglepetéstöl lebénult, túlnyomórészt egy szál törülközöben vagy alsógatyában sündörgö fiúknak, amit természetesen telibe vett az öt kísérö kamera. Legutóbb már a kancellár asszony néhány játékossal együtt selfie-ket is lött a mobiljával, amik aztán persze az újságok címlapján is landoltak.
Mai humor:
Mondták a játékosoknak, hogy Merkel és Gauck (államfö, korábban evangélikus lekipásztor) ) is ott lesznek vasárnap a stadionban, és a meccs után be fognak menni megint az öltözöbe. Mire a játékosok: "Mindketten egyszerre?" Válasz: "Nem. Ha nyertek, a Merkel jön és megint selfie-ket csinál veletek, ha vesztetek, akkor a Gauck és feladja az utolsó kenetet..."
:DDDD

2014.07.13. 23:32:31

Yuu-huuu - TOOOR :)))

SzZoole 2014.07.13. 23:36:33

Szep volt Nemetorszag!!!!!!!!!!!!

rezsöatya 2014.07.13. 23:37:30

@Muscari: zsenialis! :-)))

A fiam altalanosban pont ilyen volt... szerencsere a tanito nenije vette a lapot...!
:D

Travel and Living Abroad · http://travelandlivingabroad.blogspot.ae/ 2014.07.13. 23:37:31

@Naschkatze (Mostindien / CH): Szia! Nem igazan, par mondatot tud csak. Mondtam, majd a gyerekeink megtanitjak :) Angolul es hindiul kommunikalunk- ez szokott a masodik kerdes lenni :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.07.13. 23:39:58

@Zoole[uk]:
Az Argentínok egyenrangú játékosok voltak.
Becsülettel küzdöttek, megtettek mindent, végig kétesélyes volt a játék.
ÉLEN ARGENÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍNAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
ÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉ
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
ÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ

nyuszigonosz 2014.07.13. 23:42:00

Megvan a világbajnoki cím. :-)

SzZoole 2014.07.13. 23:45:32

@diggerdriver: szep meccs volt na,meg kell hagyni jol kuzdott mindket csapat.Az is igaz,hogy az argentinok becsulettel kuzdotek az biztos,csak hogy a focit golra jatszak,nem becsuletre.
Minden esetre jo volt mindket csapat es a vegeig keteselyes volt.

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.07.13. 23:46:14

@Travel and Living Abroad: :-) A mäsodik kérdést mär elötte leirtad. ;-) Meg hät kibarchobäzni se lenne nehéz... :-)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.07.13. 23:50:13

@Zoole[uk]:
Ez bizony így van.
Természetesen megérdemelten nyertek a németek mint ahogy megérdemelten nyertek volna az Argentínok is.
Remek meccs volt de hát gólra játszák.

Ugyandehogy (törölt) 2014.07.13. 23:56:46

e meccs alapjan nem erdmeltek meg

morsels (törölt) 2014.07.14. 00:07:35

@diggerdriver:
Es volt is eselyuk. Ha a harom lehetosegukbol csak egyet berugnak...

Mondjuk Viktor adhatott volna egy zacsko szotyit.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.07.14. 00:08:32

Sajnálom az Argentínokat de ugyanígy sajnálnám fordított eredmény után a németeket is.
Valakinek veszíteni kell.

SzZoole 2014.07.14. 00:12:11

@diggerdriver: ez igy igaz,ha az argentinok nyertek volna ok is megerdemeltek volna,de hat csak egy vilagbajnok lehet csak.
Neuer megerdemelte az arany kesztyut.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.07.14. 00:12:30

@morsels:
Igen így van.
Kiegyenlített játék volt.
Nem volt szép játék.
Kemény játék volt.
Mindkét oldalon színészi játékkal.
Viszont mindezt feledteti hogy végig töretlenül hajtottak mindent megtettek és döntőhöz méltó tempót diktáltak.
Iszonyatos volt a nyomás mindkét csapaton és emberfeletti teljesítményt nyújtottak.

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.07.14. 00:13:28

@blackhair-lady: "...az iskolaban counsellor..." erröl a Suburgatory Mr Wolfe-ja jutott eszembe. :-)))
@DieNanny [SZ,CH]: Én mär napok ota nem tudom kirakni napozni az erkélyre a kakuszomat... de ällitolag csütörtöktöl jö a joidö!

pappito · http://pappito.com 2014.07.14. 00:19:31

@nyuszigonosz(D): "Franciaországban valahogy úgy van a pályán, hogy az oldalsó sáv melletti csíkok szerint lehet tudni a távolságot, mert ki is írják óriási táblákra, hogy egy csík veszély kettö ( vagy most nem is tudom esetleg három) biztonság."

szerintem egész Európában ötven méterenként vannak a jelzőkarók az utak mellett, úgyhogy ha két karónyi távolságot tartasz akkor tutiban vagy.

montroyal ( CAN qc) 2014.07.14. 00:48:27

@morsels: @diggerdriver: Mindkét oldalon színészi játékkal.

tenyleg az egesz bajnoksag alatt az volt az erzesem ezt gyakorolja minden csapat..szerzodtetnek acting coachot is

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.07.14. 00:53:04

Éljen, éljen, így kellett ennek lennie...200 millió új szurkolóval nem nehéz vébét nyerni... :D Azt nem értem csak, hogy Messi minek kapott díjat.A legjobb góllövőknek és a legjobb kapusoknak kellett volna.De azokat nem hívták fel a tribünre Neuert leszámítva...

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.07.14. 01:11:50

@Kövérmadár [swe]: Ehhez képest a svédeknél is 9-kor kezdték, ami Magyarországgal egy zónában van...:D De én utólag könnyen vagyok okos, elismerem... :D

pappito · http://pappito.com 2014.07.14. 01:14:42

@montroyal ( CAN qc): acting coach nem kell, mind született primadonna :)

azért az utolsó negyedórában svejnstejger többet volt vízszintes, mint függőleges :)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.07.14. 01:21:49

@morsels: Én is mindig ezzel szívom meg...Csak ha meg végigolvasom és utána kommentelnék, akkor elfeljetem addigra, hogy mit és mire válaszolnék... :-(
Na mindegy, valahogy túlélem...

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.07.14. 01:26:06

@Hari Seldon 2: Ugye, hogy TaHIföld az...Én már régóta mondom, és ráadásul van belőle egy kicsi Magyarországon is... :-))))

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.07.14. 01:44:37

@Mirjam2: Na ezért nem értem én, hogy a sok közel-keleti bevándorló, hogy a pepitakockás, bánatos-bús szerszámba bírja ki a svéd sarkköri telet?!? O_o Hozzá vannak szokva a plusz 50 fokokhoz, itt meg télen van -35-45, esetleg két hónapig...Nulla fok esetleg június elejétől.Hogy a csipába nem fogják menekülőre a dolgot.Ezt magyarázza nekem el valaki... :D

Egy megoldás lehet, kapna annyi segílykét, hogy kibírják.Másra képtelenség gondolni.És abból a pénzből meg hazautazik két hónapra.Bár ha az otthonában télleg háború dúl, akkor valszeg ez se megoldás.Na mindegy, valszeg sose tudom meg...

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.07.14. 01:48:46

@Kövérmadár [swe]: Én is ezen gondolkodtam előző este, mikor vittük.Nem volt semmi pénzmozgás.Remélem, szétszedték, és lett belőle alkatrész valahová, valakinek.Gondolkodtam azon is, hogy kirakom ingyen a hahura, vagy odaadtam volna valaki rászorulónak.De Svédországban nincsenek rászorulók...Magyarban elhasználták volna még vagy 5 évig biztos...Na mindegy, RIP.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.07.14. 02:00:00

@Zoole[uk]: Bárkitől szívesen olvasom a választ...

@nyuszigonosz(D): Ok, ha nem büntetnek méteres pontosság után, az rendben van.Meg télleg vannak jelek a pályán, most hogy írtad, eszembe jutott.De nem tudom már, hogy mekkorák a köztes távok.
És igaz, Pesten/környékén még egy autónyi helyet se nagyon lehet tartani, mert hétszentség, hogy bevágnak az ember elé, lehet fékezni, újra távolságot felhalmozni, megint bevágnak, stb és az ember kettőt lép hátra, egyet meg előre; sose jut célba.Ráadásul mögötte meg fexenek a dudán, két lábbal állnak a gázon.
Hujj, de nem hiányzik a pesti bunkó közlekedés...

pappito · http://pappito.com 2014.07.14. 02:06:41

@geegee: nekem csak akkor hiányzik, ha van valami havária, mert pesten lehetett anyázni meg hisztizni, de itt nem értik szegények mi van :) nincs igazi road rage, bár sok béna vezető van, de nem gonoszok, csak bénáznak, úgyhogy nincs értelme ugatni nekik, úgyse értik - semmi móka :)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.07.14. 02:12:21

@nyuszigonosz(D): Aszittem, hogy leállnak kötsögösködni, hogy nem volt 80 csak 76ésfél...Itt Stokiban múltkor az utcasarkon álltam meg parkolni.Ugye kell hagyni valamekkora távolságot, most nem is tudom, mekkorát; valamekkorát hagytam.Erre rajta volt a bírság, hogy nem volt 4 méter, csak 3,6; vagy ilyesmi, nem emléxem fejből.A pof@mat kapartam a nagy precizitásuktól.Volt vagy 70 ojró, átszámítva.Dögöljenek éhen.Na ilyen nagyon nem szeretnék a pályákon.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.07.14. 02:16:05

@pappito: Haha...:D Itt is van néha balfékeskedés, de itt se gonoszak, inkább csak figyelmetlenek.De mondom, évente kétszer van.Pesten naponta volt 5-ször...

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.07.14. 02:21:04

@Zoole[uk]: Na, ez viszont 10 pontos volt, grat! :D :-))))

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.07.14. 02:32:39

@Naschkatze (Mostindien / CH): Tök ugyanez volt 4 éve, akkor a beste spanyol királynő látogatott le az öltözőbe.A csávók nagy része már nagyjából fel volt öltözve, csak a csapatkapitány, a babaarcú Puyol nem, éppen jött ki a zuhany alól egy szál f@xba, na jó törülközőben.Persze ott is címlapos lett a dolog... :D

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.07.14. 02:44:51

Asszem, tegnap linkelte ezt valaki:

index.hu/kulfold/2014/07/12/egy_elszabadult_krokodil_miatt_zuhanhatott_le_a_repulo/

Ha ez a súlyáthelyeződés ekkora gondot tud okozni, akkor igazán jelezhetnék, hogy legközelebb mindenki a helyén maradva másszon fel az ülés tetejére... :-o

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.07.14. 02:49:27

@Naschkatze (Mostindien / CH): Ezek nagyon ostobák... :-)))
És a zenekarokat nem fogadták el?Ha jól látom, át vannak húzva piros x-xel.Milyen alapon? :D A kő meg...Olyan mint a találós kérdés: hogy lehet pézsmapocokkal időt mérni?Kirakod a küszöbre 30 percre és az pont fél óra...

blackhairlady 2014.07.14. 03:38:35

@Naschkatze (Mostindien / CH): Bevallom, meg kellett neznem a googlet, hogy mi jutott eszedbe:))))))))

Muscari 2014.07.14. 05:35:48

@Naschkatze (Mostindien / CH): ez is csucs!
Ezeknek a gyerekeknek annyi fantaziajuk van:-)))

Sesamelmo (Q) 2014.07.14. 07:37:09

@Mirjam2: csini a képed :) pont ilyennek képzeltelek el.

@tanato: bocsánat a késői válaszért, Ramadan alatt csak "délelőttös" vagyok, du. mindig van valami program. Olvastam a régebbi irásokat, a kommenteket akkoriban még nem nagyon követtem. Azt hiszem, hogy a legrégebb óta Dohában élő magyar család 15 éve költözött ide. Régen....

tanato 2014.07.14. 07:54:50

@Sesamelmo (Q): Nem volt rossz a régi origos HÁ,a kommentek is emészthetőbbek voltak,nem voltak egy cikk alatt olyan nagy számban mint itt.
Mennek azért folyamatosan a magyarok az Öböl menti országokba egyre növekvő számban persze arányaiban nem lehet hasonlítani az EU tagokkal de mindig hallom én is innen onnan,hogy ez is kiment Dubaiba dolgozni meg az is/magasan képzett szakemberek vagy Eu/esetleg arab/férfihoz férjhezment nőkről van szó.

Hari Seldon 2 2014.07.14. 07:59:12

Egymás után háromszor lett európai csapat a világbajnok.

tanato 2014.07.14. 08:00:26

@Mirjam2: Csatlakozom,tényleg jól nézel ki,de ezt gondoltam is amikor fejtegetted régebben hogy egyáltalán nem éltél úgymond "szentéletet" fiatalabb korodban. Ezt azért nem lehet rossz külsővel.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.07.14. 08:40:36

@diggerdriver:
Gondolom.
Ezt is hetekig csinálják, bár a tempó azért svédes :) Szerintem neked fele ennyi idő lenne.

**mimi** 2014.07.14. 10:24:42

@geegee:
ez nekem is szemet szúrt...

Sesamelmo (Q) 2014.07.14. 10:32:51

@tanato: egyre tobben vagyunk. Most sokan jottek ide a kozelmultban nem irodistànak is. Kijavitani azokat a hibakat, amiket a hozza nem erto "asztalos" "vizvezetekszerelo"..... elbarmolt.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása