oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2014. június 28. 06:43,  Kísértet járja be Európát? 251 komment

2014. június 28. 06:43 Határátkelő

Kísértet járja be Európát?

Vajon tényleg tündérmeséből lett kísértetsztorivá az Európán belüli migráció, főszerepben a lengyel vízvezeték-szerelővel és a hipermarket polcait pakoló muzulmán bevándorlóval, vagy az egész nem más, mint régi félelmek újjáéledése új célpontokkal? Vitaindító.

bevándorlók.jpg

Időről időre előállok itt, a blogon egy-egy külföldiek által írt történettel vagy nézőponttal, mert a határátkelésről folyó beszélgetés fontos részének tartom, hogy lássuk, miként gondolkodnak róla mások.

A más jelen esetben a román Dragos C. Costache, aki a Future Challenges oldalon fejtette ki véleményét, amit elég érdekesnek tartok, így röviden összefoglalom, ti pedig majd jól megmondjátok, mit gondoltok róla.

A szerző abból indul ki, hogy a nyugati világban mindig is léteztek a „kísértethistóriák”, persze időről időre más és más főszereplőkkel, akikben az volt a közös, hogy valamiben (kultúrában, vallásban, ideológiában, külső kinézetben) különböztek a helyi őslakosoktól.

Az idők (és velük a főszereplők) is változnak, és úgy tűnik, ma már (különösen Nyugat-)Európa egy jelentős részében a határátkelők váltak ilyen célponttá, amit a politikai szélsőségek megerősödése is tükröz.

Multikultiból barbár hordák

Pedig nem így indult, hiszen két évtizede egy nyugat-európai (a konkrét esetben holland) látogató azt hányta a románok szemére, hogy rossz a viszonyuk a kisebbségekkel és nem értik a multikulturalizmus lényegét. Ma ugyanazok, akik anno a multikultit éltették, a beilleszkedni nem akaró „barbár hordákkal” fenyegetnek.

Eközben Románia még mindig nem migrációs célországként gondol magára, noha egyrészt az ENSZ szerint hivatalosan is az, másrészt egyre több az ázsiai, afrikai és közel-keleti bevándorló.

Dragos C. Costache szerint a határátkelés alapvetően egy gazdasági folyamat, azaz a munkaerő egyik gazdaságból áthelyezi magát egy másikba, ahol jellemzően több lehetősége van az értéktermelésre.

Ez a helyzet az Európán belüli migrációval, amikor az Európai Unió nyugati országai megnyitották határaikat a keleti tagállamok munkavállalói előtt. A fillérekért (centekért, pennykért…) dolgozó „lengyel vízvezeték-szerelő” mítosza egy társadalmi reakció az Unió szabad munkaerő-áramlására, ami a tőke és a javak szabad áramlásának mellékhatása.

Ugyanez a helyzet Nyugat-Európa muzulmán populációjával. A Németország és Hollandia által indított „vendégmunkás” programok olcsó, közepesen képzett munkaerőt áramoltattak be ezekbe az országokba. Ezek az emberek aztán (gazdasági érdekeiket követve) úgy döntöttek, maradnak, majd később maguk után hozták a családjaikat is. Ma pedig ott élnek (gyermekeikkel és nem ritkán már unokáikkal) például Hága hírhedt Sharia negyedében.

Gazdasági, de nem kulturális beilleszkedés

A helyzet azonban az, hogy a munkaerő integrációja nem jelent egyben kulturális asszimilációt is, legalábbis nem rögtön. Az egyén és a piac közötti kapcsolat tisztán gazdasági, és míg a pénzügyi kapcsolatból a gazdaság és a határátkelők is profitálnak, addig minél láthatóbbá válnak a bevándorlók, annál nagyobb eséllyel kerülnek a többségi társadalom célkeresztjébe.

A bevándorlók alkotta közösségek ma ugyanolyan szegregáltak Nyugat-Európában, mint egy évszázaddal ezelőtt New York vagy London hatalmas olvasztótégelyeiben.

Hogy mi a különbség: a hozzáállás és a média. A múlt „kísértethistóriáit” a bárokban vagy az utcán beszélték meg, ma, az internet és a 24 órás hírtelevíziók korában viszont az egész világ értesülhet róluk. Erre jó példa a woolwichi gyilkosság (egy katonát gyilkolt meg két muszlim bevándorló), ami száz éve talán nem lett volna több, mint egy borzongató, egyedi kísértettörténet egy őrült, gyilkos bevándorlóról, most azonban nemzetközi botrány lett belőle.

A határátkelők elleni hangulatkeltés tulajdonképpen nem más, mint az előítéletes gondolkodás és a kattintásra fizetett újságírók generálta kísértethistória, ami ellen csal érzékeny, előítéletektől mentes megközelítéssel lehet fellépni – vélte írásában Dragos C. Costache.

Még egyszer hangsúlyoznám a poszt végén, hogy ez egy vélemény volt, direkt nem is magyar szerzőé. Sok mindenben van igaza, és van, amiben nincs, de hát éppen azért vitaindító ez az írás, hogy jól megbeszéljük.

A kommentelési szabályokról itt olvashatsz.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: vitaindító Románia

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr136435209

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pappito · http://pappito.com 2014.06.28. 07:31:09

szerintem helytelen párhuzamot vonni a lengyel vízvezetékszerelő és a politikai iszlamizmus közé, a lengyel elmegy UK-ba, vezeti a buszt, tekeri a kócot, mert otthon munkanélküli lenne és/vagy sokkal rosszabb körülmények között élne. Ez szimpla gazdasági bevándorlás, vagy ahogy a poszt mondja, a munkaerő oda helyezkedik, ahol arányos ellentételezést kap a munkáért. De a lengyel buszvezető nem akar lengyelországot csinálni UK-ből, elfogadja az új országának alapvetéseit (és nyit lengyel boltot, ha hiányzik neki a krowka). A politikai iszlamizmus viszont Európa egyik legkomolyabb vívmánya, a szabad vallásgyakorlás kapuján sunnyog be és mindent megtesz, hogy vallási alapon megváltoztassa a helyet ami befogadta. (az iszlám és az iszlamizmus nem ugyanaz) Ahogy nincs is senkinek baja Muhammeddel aki elmegy UK-ba, dolgozik, gyereket nevel, stg, mint bármilyen más bevándorló, viszont az ő árnyékában jönnek létre a mecsetek ahol UK és az egész európai kultúra ellen fröcsögve uszítanak - nem csoda, ha szorgos Muhammedet egy idő után összekeverik az idiótákkal.

A kulturális asszimiláció helyett már régen az integráció a cél, vagyis nem akarjuk, hogy Muhammed fia Geroge legyen, azt szerenénk, ha a kis aziz (vagy Waczek vagy akárki) integrálódna a környezetébe, nem pedig azonosulna vele, így nem kényszerül önfeladásra és a többségi, befogadó közeg sem áltatja magát azzal, hogy de hát már második generáció óta itt él a jövevény és még nem brit. Plusz az integrációt lehet segíteni, az asszimilációt csak erőltetni lehet, aminek szinte kivétel nélkül rossz vége van, gettósodás, vallási közösségbe menekülés, értelmetlen önfeladás - rosszabb életkörülméyek.

Integrálni is csak azt lehet aki hajlandó rá, (azt viszont 99%-ban érdemes is) aki viszont nem hagyja magát, azt haza kell zavarni szépen, mert a sokszínű de együttműködő társadalmat veszélyezteti. Sajnos Európa jelenleg a lassú önfeladás irányába halad, valami félreértelmezett befogadási kényszertől vezérelve lemond Európaiságáról, ez szerintem végzetes ostobaság.

A bevándorlás is két fél (bevándorló és befogadó ország) közös megegyezésével kéne működjön, egyik fél sem élhetne vissza a másik által nyújtott előnyökkel. Szerintem fals elképzelés, hogy a gazdasági szükségszerűség (kell a bevándorló) miatt a befogadó fél lemond a szelekció jogáról.

m2c

Hari Seldon 2 2014.06.28. 07:46:23

Valahol azt a "tanulmányt" olvastam, hogy ha egy bevándorló csoport egy országba meghaladja a 17%-ot (nem tudom hogy számolták ki?!?) és nem integrálódnak, ott a többségi társadalom elmegy szélsőjobb irányba, és kidobja magából.
Most nem tudom, hogy milyen fokú integrációról van szó?
Sok szintje lehet: A skála olyantól kezdődik például amikor megérkeztünk, nem szelektíven gyűjtöttük a szemetet (amíg nem szóltak, hogy ez így megy), a nyílt utcai erőszakig.
Egyébként amennyire itt látható, a helyi muzulmánok normálisan élnek, nem viselkednek valami extrémen.
Azzal a megállapítással is egyet értek, hogy ezt most nem lehet felmérni, 20-30 év távlatából lehet.
Itt mostanra nagyon konvergál egymáshoz a muzulmán bevándoroltak és az "őslakosok" gyerekvállalási kedve. Egyszerűen felveszik a helyi társadalmi szokásokat. - Azaz alkalmazkodnak a helyi gazdasági politikai szabályozáshoz. (ők is ugyanazok a családtámogatásokat kapják, és egyre inkább ehhez alkalmazkodnak, stb.) Egy generációval késésben vannak, de szerintem ennyi.

Ugyandehogy (törölt) 2014.06.28. 07:47:04

@pappito: es akkor ezzel le is zarhatjuk a kommentelest:D

Muscari 2014.06.28. 07:49:43

@pappito: szerintem ez mar ugyis el lett cseszve, lasd Svedorszagot, deakar Nagy-Britanniat is. Nem hiszem, hogy ezt vissza lehet forditani.

Ami meg jobban zavar az az, hogy amig a mas borszinueket es vallasuakat nem pc kritizalni (barmintha a birminghami iskolaugy utan elindult volna valami), addig minket, - mivel feherek vagyunk es keresztenyek- lehet.

Hari Seldon 2 2014.06.28. 07:59:02

@Muscari:
Itt simán lehet bárkit kritizálni.
Nem mondhatja rá, hogy "biztos azért meg muzulmán vagyok..."

Quercus a favágó 2014.06.28. 08:01:34

Kíváncsi vagyok, hogyan érvényesül ma a PC. Miután én elvből nem tartom be, így inkább irány a gyapotföldek.

Hari Seldon 2 2014.06.28. 08:02:57

@QUERCUS:
Szombati gyapotföldek? Keményen húzod a melót.

tableno 2014.06.28. 08:10:53

@pappito: az iszlámizmus nem európai, hanem világjelenség. A legerősebb pont a Közel-Keleten, Pakisztánban, stb, tehát a kibocsátó országokban. Tény, hogy Európába is beszivárgott a nagyszámú muszlim bevándorlóval (bár szerintem igen csekély kisebbségük az, akikre valóban komoly hatással van, csak persze ők rohadtul feltűnőek és veszélyesek), de ugyanez megvan Amerikában és más bevándorlócélországokban is. Az biztos, hogy a diszkrimináció csak rontana a helyzeten, de az is, hogy az európai értékek feladása és a radikálisokkal szembeni engedékenység is. Nem egy rövid távon megoldható probléma, de hosszú távon a politikai iszlám ugyanúgy versenyképtelennek fog bizonyulni a nyugati berendezkedéssel szemben, mint a múlt század destruktív ideológiái, a nácizmus és kommunizmus. Szóval szerintem nincs ok kétségbeesésre, csak észnél kell lenni.

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.06.28. 08:11:05

na most csúnyát fogok mondani.
a britek vagy svédek vagy franciák vagy akárkik ha nem akarják a következő generációban a muzulmán vagy fekete vagy akármilyen túlsúlyt, akkor tessék szaporodni. ez egyszerűen egy reprodukciós verseny. vagy ha annyira se becsüljük a saját kultúránkat, szabadságunkat, kivívott jogainkat stb, hogy továbbadni érdemesnek találjuk, akkor így jártunk, majd nyer az, aki továbbadni érdemesnek találta a saját kultúráját.
lásd még Magyarországon a cigányok és nemcigányok aránya. na az se lesz egy fáklyásmenet két generáció múlva, főleg, ha közben folytatódik a jelenlegi határátkelési tendencia.
és ha valaki megkérdezi, hogy hol az én részem, a 2.1 gyerek, előre szólok, hogy elmehet hidegebb éghajlatra.

Hari Seldon 2 2014.06.28. 08:22:59

@Chang Yai:
Jelentem, itt sok a gyerek a franciáknál is.

Hari Seldon 2 2014.06.28. 08:25:24

@tableno:
"Nem egy rövid távon megoldható probléma, de hosszú távon a politikai iszlám ugyanúgy versenyképtelennek fog bizonyulni a nyugati berendezkedéssel szemben, mint a múlt század destruktív ideológiái, a nácizmus és kommunizmus"
pontosan erről van szó: az emberiség, bukdácsolva is, de szeretne mindig a boldogabb jövő irányába haladni. Ezt pedig a vallás, és ezen belül a szélsőségesek különösen egyre kevésbé tudják megadni a tömegeknek.

LyukasBogrács 2014.06.28. 08:26:02

”Sok mindenben van igaza, és van, amiben nincs, de hát éppen azért vitaindító ez az írás, hogy jól megbeszéljük.”

Minek megbeszelni, ha te ugyis tudod?
Nem lenne egyszerubb kinyilatkozni es viszlat holnap ?

2014.06.28. 08:32:24

@QUERCUS:
Jo reggelt kollega!
Engem is varnak a gyapotfoldek szombaton, sot vasarnap is, pedig 4 napos hosszu hetvege van (de elotte lefekszem, lassan hajnal fel egy van) Csutortokon kezdtem el dolgozni - ket honap pihenes utan - mert elfogyott a penzem es szeptemben haza akarok ugrani par hetre.
A poszthoz csak annyit, hogy a kanadai munkasosztaly egy reszenek (including myself) nagyon tele van a hocipoje a "low-wage temporary foreign workers program" - mal.

Ugyandehogy (törölt) 2014.06.28. 08:41:27

@Chang Yai: na az elso bekezdes uran pont a hazai ciganyokat akartam mondani. hogyan lehetne versenezni 8 gyrekkel, ilyen gazdasagi helyzetben?

Ugyandehogy (törölt) 2014.06.28. 08:43:07

@Hari Seldon 2: mi meg betonozunk...hja,hiaba ez nem anyugat, ahol lehet hetvegen pihenni

tableno 2014.06.28. 09:00:49

@NIKI LAURA: Hát igen, a Francia Királyság is a világ legjobb helye volt 1789 előtt... Az arisztokráciának még dolgoznia sem kellett, mindenki jól élt a Versailles-i palotában, semmi gond nem volt. Na jó, a parasztok néha éheztek egy kicsit, de hát hol nem? Aztán jött pár seggfej a "Felvilágosodással", mire kitört a forradalom, és szarrá ment az egész ország! Soha nem lesz annak jó vége, ha az aljanép nem tudja, hol a helye! (lásd még a koszos niggereket Amerikában, nem volt nekik elég jó a gyapotföld, mostmár az elnökséget is megkaparintották maguknak!)

tableno 2014.06.28. 09:03:17

@NIKI LAURA: Az amúgy megvan, hogy a koszos törökök országa gazdaságilag pár éven belül lekörözi Magyarországot?

Hari Seldon 2 2014.06.28. 09:20:14

@tableno:
Mondjuk ez nem elsősorban a törökök teljesítményéből fakad. :-(

Hari Seldon 2 2014.06.28. 09:21:03

@tableno:
He-he. Most is a világ legjobb helye! :-)

tableno 2014.06.28. 09:24:37

@Hari Seldon 2: dehogynem. Egész Európában náluk a leggyorsabb a gazdasági növekedés évek óta.

tableno 2014.06.28. 09:25:57

@Hari Seldon 2: na ja, de azért a forragalom után volt vagy 70 zűrös évük...

Hari Seldon 2 2014.06.28. 09:38:33

@tableno:
Persze, a második császárságig volt még ott (itt) pár forradalom.

M. Péter 2014.06.28. 09:45:21

"egy katonát gyilkolt meg két muszlim bevándorló"
Mind a két gyilkos keresztény családba született Londonban, majd áttért az iszlámra.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.06.28. 10:03:49

@Chang Yai:
A svedek kozott is eleg magas a gyerekszam.

Ami meglepo szamomra, hogy hiaba sok itt az arab es fekete, jelentos reszuk pont az iszlam elol menekulo keresztetny. Mindenhol latni kendotlen, esetenkent keresztet hordo arab not.

Igazsag szerint a mi kornyekunkon egyedul a szomaliai muzulmanok azok, akikrol leri, hogy sokan vannak es olyanok, amilyenek.

@Hari Seldon 2:
Akkor miert ter at annyi europai no muzulmannak? Mit latnak benne, amiert feladjak a szabadsagukat?

tableno 2014.06.28. 10:22:45

@Kövérmadár [swe]: Niki fejtegetésére, miszerint Dél-Afrika addig volt jó hely, amíg elnyomták a feketéket. Pedig csak az elnyomóknak volt jó, az elnyomottaknak már kevésbé.

pamut 2014.06.28. 10:28:32

Furcsa ez, pl. Amerikában hamarosan kisebbségben lesz a fehér ember (vagy már abban is van?). A déli államokban a latinokkal együtt terjed a spanyol nyelv. A szilikonvölgyben több az ázsiai mint az európai. Ma még talán szokatlan hogy fekete elnökük van, idővel a fehér lesz majd szokatlan.
Mondjuk úgy is lehet nézni, hogy Amerika eredendően az indiánoké volt, szóval sokat nem is lehet szólnia a fehér embereknek.

tableno 2014.06.28. 10:30:54

@pamut: hát igen, ennyit a "fehér faj" vélt felsőbbrendűségéről...

Hari Seldon 2 2014.06.28. 10:44:01

@pamut:
Egyáltalán nincs így. Amerika 75%-ban fehér.
Másrészt mi is abból a téveszméből indulunk ki, hogy a mostani jelenségeket vetítjük ki a jövőbe.

Például: a 18-ik századi Angliában NEM a legszegényebb rétegeken volt a legtöbb gyerekük (ugye ahogy most az európai muzulmánoknak, aki eléggé alul vannak gazdaságilag is) HANEM a felső középosztálynak. Az lett az eredménye, hogy 1800 körülre, viszonylag széles tanult réteg alakult ki.
Nem tudhatjuk mit hoz a jövő, csak az utóbbi 10-20 évet látjuk, és azt gondoljuk mindig így lesz.

Másik példa, most Brazília 505 fehér. Régen mennyi lehetett az arányuk? Nyilván azt gondolhatnánk sokkal több, hiszen a feketék szaporábbak, ugye? - Valóságban az 1800-asévekben több volt a fekete mint fehér!

Szóval nem lehet a jövőt csak kiexponálni.

Hari Seldon 2 2014.06.28. 10:45:29

jav:
"most Brazília 505 fehér." = (körülbelül) most Brazília 50% fehér.

Ilyen az, ha egyszerre három gyerek lóg rajtam. :-) Mindig elgépelek valamit.

tanato 2014.06.28. 11:19:07

@Hari Seldon 2: Na a fehér az nagy falu belefér a hókadt skandinávtól vagy észak orosztól a dél olaszig,spanyolig,ezért ha az USA elllatinosodik,attól még fehér marad csak kissé piszkosabb fehér.Na meg nem változik keresztény jellege sem,csak nem protestáns hanem katolikus lesz.
Európában meg igazad van a bevándorlók 2.-3.-ik generációja,illeszkedik náluk már csak 2-3 gyerek születik.
Kelet-Európa meg más tészta,ott a cigányság létszáma,arányszáma bevándorlás nélkül is boríthatja a bilit.Továbbmenve kelet felé Oroszországban ugyanakkora a muzulmán bevándorlás és vele együtt a terrorakciók mint nyugaton.Csak más régiókból mint nyugaton.itt is ott is a volt gyarmataikról.

primavera 2014.06.28. 11:45:06

@Chang Yai: Egyetertek. Epp a napokban hallottam az olasz hirekben, hogy a tavaly szuletett gyerekek 20%-a nem olasz szuloktol szarmazik. Vagyis 5 ujszulottbol 4 olasz, 1 kulfoldi. Egy olyan orszagban, ahol egyebkent nem annyira magas a bevandorlok aranya Angliahoz vagy Nemetorszaghoz kepest (kb. 7-8%). 20-25 ev mulva mar ok is gyermeket fognak vallalni. Lehet matekozni.

vazzup 2014.06.28. 11:48:15

Én mindig rácsodálkozom, hogy mennyire túldimenzionálják sokan Európa "tehetetlenségét".
Szerintem egyáltalán nem erről van szó. A hagyományos nyugat-európai gondolkodás nem engedi meg a hip-hop megcsinálom dolgokat. Ha van egy probléma, akkor arra nem az a válasz, hogy az éppen regnáló fickó odacsap, megoldja, megvédi. Ezt itt nálunk, meg a tőlünk keletebbre található *khm* elnöki rendszerek csinálják. Cáratyuska megvédi a népét.

Nyugatra először is megvitatják, hogy mi lenne az adott helyzetben a teendő, ha elég támogatottságot kap pár verzió, akkor annak jobban utánanéznek, kitalálják, hogy vajon kábé milyen hatással lehet egy-egy intézkedés a jövőbeni helyzetre (terv születik és tanulmány), közben folyik a társadalmi vita a dologról, hallatják hangjukat a bal- és jobb-oldaliak, szélsőségesek, s lehetőség szerint az érintettek is.
Aztán miután kiválasztották az általuk legjobbnak gondolt verziót, akkor lépnek.
S mint ilyen, általában elég jó támogatással, aránylag sikeres bevezetéssel, hiszen mindenki beleszólt, nem a télapó hozott törvényt, hanem megvitatták és nagyjából elfogadták.

S mégegyszer, a töketlenkedés nem töketlenkedés, hanem tervezés és vita. No meg persze agyalás, hogy mit lehetne tenni, amivel egyik ujjukat se kéne leharapni, ha lehet...

Pesze nekünk, akiket életünk nagyobb részében "megvédtek", meg a cáratyuska megoldotta, idegenül hat az, hogy nem csap oda az erős vezető és "intézi el" azonnal, hogy az aljas csőcselék meg bevándorol és elfoglal, meg minden.

Hát, szerintem így.

---

www.youtube.com/watch?v=w_wF3lGPSFk ezt csak ma láttam, sírok. Zokogok. Követelem a stáb és a résztvevők taigetoszról való utólagos lerúgását.

vazzup 2014.06.28. 12:03:13

@pamut: ez a komment konkrétan minden ízében butaság. Jelenleg az Egyesült Államokban 62% a nem spanyol származású fehér népesség aránya.
A spanyol származású fehérek és a latinok együttes aránya 8-9%.

Szóval nagyon-nagyon-nagyon messze vagy az igazságtól.

A szilikon-völgy-ben is alapvetően hasonlóak az arányok, San Mateo countyban (ami SF környéke, az önöl déli része) ~64% a nem spanyol származású fehérek aránya, Santa Clara countyban, ami meg a legdélebbi része a szilikon-völgy vonzáskörzetének, ha szűken vesszük, ott pedig 55% ugyanez.
Viszont azt sem szabad elfelejteni, hogy ugye kevesebb, mint kétszáz éve még javában mexikói területek voltak.

Hát így.

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.06.28. 12:15:45

@tableno:

Na várj, a léhűtő törökök gondolom már mind Nyugaton vannak, az otthon maradottak meg dolgosak. Nem?

Szúrófény 2014.06.28. 12:16:55

„Unalom a rosszra hajló embert rosszá, a jóra hajlót boldogtalanná teszi, s valóban szánakozásra méltó kinek az életben dolga nincs.” Széchenyi: Hitel
„S maguk tudják munkásságaik által elejét venni jövendő elaljasodásoknak.” Emlékezzünk a magyar nemesség volt a mai szóval uralkodó osztály, amely magának tartotta fenn az ország vezetés jogát.
„Hogy a nemesség nagyobb részének olly szívre ható szegénysége, hiányos vagy semmi nevelése s ekképp égbekiáltó tudatlansága s járatlansága közt, olly törvények alatt, melyek a rendbontóknak kedveznek, inkább mint a rendszeretőknek, a közhenyélésnek közepette, nincs a hazában több baj, több veszély, mint melynek tanúi vagyunk.

A MAGYAR urak baromsága. A magyar urak ezer éven keresztül mindig szem előtt tartották, hogy hatalmuk csak addig biztos, amíg nincs magyar etnikumú polgárság. Azt egyetlen királyunk nem engedte meg, hogy a városok polgárai magyarok legyenek, mert azok végül még autonómiát is követelnének. A jelentkező kereskedő- és iparos hiányt enyhítendő, uraink örömmel fogadták a Galíciából, Ukrajnából ide igyekvő zsidókat.
1945 Az idegen hatalom segítségével megint a buták, ostobák jutottak hatalomhoz. Ők lettek az új uralkodó osztály. A párthoz való hűség kellett a bármilyen vezetői poszt betöltéséhez is. Négy elemis megyei főispánokkal, akarták építeni az új mindennél fejlettebb társadalmat. Két év alatt lecserélték az egyetemi oktatói gárdát. Mivel a józanész ritka kincs, ma a demokrácia nevében a (buta) többség uralkodik. Megint csak felejtették Széchenyit, aki szerint „az önkény rendszerint karöltve jár az ostobasággal”.
Széchenyit megölték ezért, de az ő igazsága romba döntötte a Habsburg, a cári és a sztálini birodalmat. De sajnos ma is ezek a bölcsek neveltjei, akik a párt kegyelméből lettek valakik, rángatják dülöngélő szekerünket a végzete felé.

tableno 2014.06.28. 12:44:42

@házelőtthinta: ja, persze. Természetesen mindig a legegyszerűbb magyarázat az igaz.

pamut 2014.06.28. 12:52:33

@Hari Seldon 2: Utánanéztem, én írtam jól: a fehérek még többségben vannak, de folyamatosan csökken az arányuk, most 60% körül van. 2000 és 2010 között 69%-ról 64%-ra csökkent az arány. Azaz ha így folytatódik a trend -és erre minden esély megvan - akkor 20 éven belül le fog menni 50% alá a fehérek aránya Amerikában. Bizony, a fehérek egy kisebbség lesznek. Ami egyébként nem feltétlenül baj, hisz mint írtam eredetileg meg az indiánok voltak többségben.

A tendenciákról egy érdekesség:
"A hispán eredetű amerikaiak aránya 1:6 az összlakossághoz képest, a gyerekek között azonban már minden negyedik spanyolajkú."
www.nyest.hu/hirek/mar-csaknem-minden-hatodik-amerikai-spanyolajku

A XVIII. századi Angliában messze nem a felső középosztály szaporodási kedve miatt lett egy széles tanult réteg, mivel egy réteg szaporodása önmagában nem gazdagítja őket. Az egész ország egy történelmileg páratlan gazdagodási folyamaton ment keresztül, amit sok ország irigyel tőlük ma is. Ennek oka a fél világ gyarmatosítása-kifosztása, és az eredeti tőkefelhalmozás. Ezek haszna elsősorban a felső rétegek zsebében csapódott le, naná hogy megtehették hogy szaporodjanak. A legtöbb országnak van felső középosztálya, mégsem azok szülik tele az országot, a világtendencia az hogy a szegény népek, szegény országok jobban szaporodnak. Persze ez soktényezős dolog, országonként sok eltérés van, de ez jellemző.

pamut 2014.06.28. 12:56:07

@vazzup: szerintem kicsit inkább magadról gondolkodj el mielőtt másokat lebutázol. Tessék, a forrásom:

"2010 óta a Szilícium-völgy már inkább ázsiai mint fehér: az itt dolgozók több mint fele Ázsiából származik. Ennek a nagy része friss bevándorlókból vagy külföldi munkavállalók áll, a felmérések szerint a Szilícium-völgyben dolgozók 51 százaléka otthon nem angolul beszél."

index.hu/tech/2014/06/07/a_szilicium-volgyet_atvettek_az_azsiaiak/

Szóval más közel másfél évtizede az ázsiaiak vannak többségben ott (amit én kitartóan Szilikon-völgynek hívok, mert úgy jobban tetszik :))

tableno 2014.06.28. 13:01:21

@pamut: bocs de a Szilikon-völgy az Pamela Anderson keblei között található. :)

pamut 2014.06.28. 13:03:30

@tableno: Eltaláltad, pont ezért tetszik :)

2014.06.28. 13:19:19

@Szúrófény:
Egy Málnási Ödön tanitvanyanak nem jutott trafik:)
@vazzup:
" A hagyományos nyugat-európai gondolkodás nem engedi meg a hip-hop megcsinálom dolgokat. Ha van egy probléma, akkor arra nem az a válasz, hogy az éppen regnáló fickó odacsap, megoldja, megvédi. "
Azert ennyire nem lehetsz naiv vagy Nyugat imado:) (vagy nem ismered a XX. es a XXI. szazad tortenelmet)

2014.06.28. 13:27:55

@pamut:
" Ennek oka a fél világ gyarmatosítása-kifosztása, és az eredeti tőkefelhalmozás. Ezek haszna elsősorban a felső rétegek zsebében csapódott le "
Te is elhiszed ezt az olcso marxista propagandat? Az Angliaban elok kapasbol megcafolnak: a britek szorgalmuknak, a kiralysag intezmenyenek, innovative keszseguknek, becsuletesseguknek, nyitottsaguknak koszonhetik gazdagsagukat:)

Alick 2014.06.28. 14:08:48

Nigel Farage-nek annyiban mindenképpen igaza van, hogy valami nagyon el van cseszve az EU-ban, ha a keleti végekre szórják a gazdagabb országok pénzét, ugyanakkor ebből nem helyi felzárkózás lesz, hanem megélhetési migráció a pénzt adó gazdagabb országokba.

bölcsbagoly 2014.06.28. 14:08:53

Szegény Palik+Marsi is biztos a nyomor és munkanélküliség miatt vándorolt ki!

tableno 2014.06.28. 14:17:50

@Cascabel: mindkét megközelítés igaz: az angolok szorgalmuknak, innovatív készségüknek, vállalkozókedvüknek és a polgárosodást lehetővé tevő alkotmányos monarchiájuknak köszönhetően erősödtek meg annyira, hogy gyarmatosíthassák és kifoszthassák a fél világot, amitől még gazdagabbak és erősebbek lettek...

Göntér László 2014.06.28. 14:27:11

Ha a körülmények valamit (a keveredést) lehetővé tesznek, akkor az a valami be is fog következni. A régi szép elkülönültséget lehet sajnálni, de a keveredést megállítani nem lehet.
ktkj.blog.hu/2013/02/02/a_keveredes

Muscari 2014.06.28. 14:35:10

@Kövérmadár [swe]: hat ladod ez nagyon jo kerdes, en is kivancsi lennek a valaszra. En fel nem foghatom, hogy mi kesztet ra valakit, nyilvan valami komoly erzelmi deficit van az eletukben, azt probaljak igy kompenzalni.

tableno 2014.06.28. 14:43:00

@Kövérmadár [swe]: nézd má', most látom, hogy Niki nem kicsit rasszista hozzászólása (amire válaszoltam) ki lett moderálva...

2014.06.28. 14:55:02

@Chang Yai: Ez mas mint a cigany / nem-cigany, mivel pl. Angliaban nagyon sok nem muszlim csaladbol szarmazo ember veszi fel az iszlam vallast. Most nincs idom statisztikat keresni, de teny hogy terito vallas es nagyon nepszeru.

Ugyandehogy (törölt) 2014.06.28. 15:04:38

@pamut: statisztikailag bizonyitott, hogy a magasabb iskklai vegzettsegu paroknal kisebb a gyerekletszam.

nyilvan az iskolai vegzettseg valamilyen szinten korrelal a gazdasagi helyzettel.

2014.06.28. 15:04:40

@házelőtthinta: Nem tudom mirol beszelsz, dolgoztam egyutt torokokkel Nemetorszagban es ugyanolyan szorgalmasan dolgoztak mint barki mas, ja es nemetul is folyekonyan beszeltek meg minden, de pont te pofazol roluk mikozben a munkanelkuli segelyen tengodsz, erdekes. Azert egy rasszista kommentre futotta toled.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.06.28. 15:14:40

@Mirjam2:
Csak azt nem ertem, hogy mitol nepszeru.
Minden vallas kirlatokat allit az ember ele. En, aki a minel kevesebb korlat hive vagyok, elkepzelni nem tudom, hogy onkent hajtsam igaba a fejem.

Sem muszlim, sem kereszteny, sem zsido, sem semmilyen tekintetben.

2014.06.28. 15:17:39

@Cascabel: A kozel-keleten gyarmatositas nelkul gazdagodtak meg, meg lehet nezni mit hoztak ki belole. Lehet leszolni a nyugati kulturat, csak felesleges, mikor latod hogy masok mit ertek el pl. tudomanyok, oktatas, emberi jogok teruleten sok esetben tobb penzzel mint amennyi Nyugaton rendelkezesre all.

2014.06.28. 15:39:14

@Kövérmadár [swe]: Igen, ez is annak a tipikus peldaja hogy nem vagyunk egyformak.

NIKI LAURA 2014.06.28. 16:14:40

@tableno: Sosem moderaltak,ennek is eljott az ideje...

FutureFry 2014.06.28. 16:38:45

@tableno: A szilikon-völgy a szilícium-völgytől délre van: Los Angeles kökrnyékén:
en.wikipedia.org/wiki/San_Fernando_Valley

Quercus a favágó 2014.06.28. 16:49:43

@Hari Seldon 2:

Az erdőn nincs szombat, vasárnap, ünnepnap. Csak jó idő, meg rossz idő van.

@Cascabel:

Én is befogok holnap is.

@NIKI LAURA:

Én szóltam reggel. Szigorúan PC duma jöhet. Max olyan, amit gyónás után két miatyánk, és két üdvözléggyel le lehet tudni.

tableno 2014.06.28. 17:00:18

@NIKI LAURA: hát azért azt el kell ismerni, hogy meredek szöveg volt!

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.06.28. 17:03:16

@Mirjam2:

Azért tengődök munkanélkülin mert kiraktak. És én is dolgoztam velük. Lusta dögök általában. De biztos csak véletlenül lusta törökökkel vetett össze a sors. Véletlen.

Imre apó 2014.06.28. 17:18:12

Helló, ma nincs meló :)))))))))))))))

Még előttem vannak annak a tv műsornak a képkockái, mikor a nyugatnémetekhez megérkezett egy nagy adag vendégmunkás a merci fellendítéséhez(1988 asszem). Naná occó munkaerő valahonnan a feketék földrészéről. Azt tudni kell, hogy a német nem szeret 3 műszakot tolni, na + drágák is. Ezt követte még sok vendégmunkás. Később az emigránsok. Ma már mecsetek állnak több német városban is. Nem kell mindig háború:))))

Hát ja.

A nagy vérkeveredés.

Geszti új dalocskája kinek, hogy jön be????

Imre apó 2014.06.28. 17:24:50

@házelőtthinta: A törökök lusták?

és téged mi a bánatért tettek ki?

tableno 2014.06.28. 17:26:53

@Imre apó: hinta túl jól dolgozott, rossz fény vetett a lusta török kollégákra...

Göntér László 2014.06.28. 17:27:45

Úgy gondolom, hogy tévedés azt hinni, hogy csak az iszlám vallás terjeszkedik. Úgy látom, hogy a terjeszkedés minden vallásra jellemző, csak a mi (zsidó- keresztény) terjeszkedésünket természetesnek gondoljuk. Csak mint érdekességekre figyelünk fel az indiánok kereszténnyé tételére, vagy az arab tengerben és a kínaiak körében stb. megjelenő misszionáriusaink tevékenységére. A mostani Dél-Amerikai pápa nekem azt mutatja, hogy a keresztény vallás az európai kontinensen kívűl is megerősödött. A fajok és a vallások keveredését sokan próbálták és próbálják megállítani, mert azt hiszik, hogy egy kinyitott ajtót vissza is tudnak csukni. Csakhogy ez egy különleges ajtó, amit kinyitni lehet, de becsukni nem. Mindenesetre sokan megpróbálják, hátha nekik sikerülni fog.

na4 2014.06.28. 17:27:45

Aki nem fogadja el egy befogadó ország törvényeit, ës szokásait, az húzzon a sunyiba. Nem kötelezö odamenni.

Imre apó 2014.06.28. 17:27:55

@tableno: remélem Ő is ezt írja :):)

Imre apó 2014.06.28. 17:29:57

@na4: De még is odamennek, nem foglalkoznak vele, sőt, ......szomorú.

Muscari 2014.06.28. 17:34:30

@QUERCUS: nezd, en nem olvastam, mert addigra mar eltunt, de nagyon is el tudom kepzelni, hogy mit irt. Charlie kepes kulturalt formaban velemenyt nyilvanitani SA - rol, Niki meg nem. En is tudom, hogy nagyon nincs rendben az orszag, de en nem eltetnem az apartheidet. Egyik veglet sem jo.

2014.06.28. 17:35:42

@Muscari: Kepzeld el ha valaki hirtelen adna a magyar kormanynak egy csomo penzt, minden rogton olyan lenne mint Angliaban, csak penz kerdese szoval nem tudom mire vagnak fel az angolok... Oh wait, mar kaptak egy csomo penzt az EU-tol, es most mar olyan is minden mint Angliaban - vagy megsem??

Muscari 2014.06.28. 17:38:56

@Göntér László: jo, de az tobbszaz eve volt, az iszlam meg most hodit.

Del-Amerikaban el mara a legtobb kereszteny, ha jol tudom, de ez azert van, mert ok meg ragaszkodnak a vallashoz, mig Europaban egyre tobben fordulnak el tole.

2014.06.28. 17:42:10

@Göntér László: Ja nagyon terjeszkedik a keresztenyseg, iszlam orszagokban kulonosen :). Nyilvan tortenelmileg igazad van, TERJESZKEDETT azelott. A legtobb vilagvallas nem terito vallas, sot olyanok is vannak amik kifejezetten tiltjak vagy nagyon megnehezitik a vallas felvetelet (last hinduizmus, shintoizmus, zsidosag stb.). A keresztenyseg es az iszlam terito vallasok. A keresztenyseg a multban eroszakosan terjeszkedett, ez azonban ma mar joreszt megszunt, iszlam tobbsegu orszagokban mindenkeppen, hiszen ezek kozul sokban kimondottan uldozik a nem muszlimokat. Napjainkban az a helyzet hogy az iszlam terjeszkedik nem muszlim tobbsegu orszagokban, es emellett tiltjak - halalbuntetes terhe mellett - hogy iszlam orszagokban elo muszlimok mas vallast vegyenek fel.

Muscari 2014.06.28. 17:48:01

@Mirjam2: milyen igazad van, ez messze nem csak penzkerdes. A demokraciat sem sikerult meg sehova "exportalni".

Ma nagyon szomoru lettem, mert egy etiop ismerosom kozolte, hogy hamarosan hazakoltoznek, tobb, mint tiz ev utan. Eloszor nem ertettem, de kiderult, hogy a ferjenek politikai okokbol kellett elhagynia Etiopiat, nemreg azonban fordult a helyzet, igy mar hazamehet. A biztonsag kedveert azonban mar az egyesz csalad brit allampolgar lett, igy ha valami megis tortenik, van hova fordulni segitsegert (ez a resze a tortenetnek amugy nem igazan tetszik)

Valoszinuleg ok mindig is ideiglenesnek tekintettek az itt tartozkodast, arra hivatkozott, hogy a gyerekeiknek jobb lesz ott, mert ott a csalad, itt meg meg jatszani sem tudnak hol (Camdenben laknak)

Kerdeztem, hogy miert nem mennek videkre egy faluba, az nagyon jo lenne a gyerekeknek. Gondolkodtak rajta, meg is neztek egy par hazat, de megijedtek tole, hogy a faluban mindenki feher volt!

Quercus a favágó 2014.06.28. 17:52:28

@Muscari:

Én sem tudom mit írt Niki, de nem szeretem a tematizált közbeszédet. Semmilyen liberális találmányt nem szeretek.
Azért nem, mert már eddig is nagy árat fizettünk érte. És még nincs vége.
Az anyázást sem szeretem.
A vitát szeretem. Észérvekkel. Mindenről. De ha az embernek ballagási öltönyben kell leülni kommentelni, és előtte még fogat is kell mosni........Na azt inkább kihagyom.

nyuszigonosz 2014.06.28. 17:57:49

@Imre apó: Írod, hogy 1988-ból vannak a "szemed elött " azok a képkockák, ahogy valamilyen fekete földrészröl munkások jöttek az akkori NSZK-ba, mert a német nem szeret három müszakot....

Tudod, az elsö vendégmunkások 1955-ben jöttek, méghozzá Olaszországból és akkor mint szezonmunkaerök a zöldség+gyümölcs betakarításhoz.

Azok a vendégmunkások, akik kimondottan az ipar, a gyárak munkásaivá váltak, azok meg elöször 1960- ban : Spanyolország, Görögországból
Továbbá:
1961 - Törökország
1963 - Marokko és Dél Korea
1964 - Portugália
1965 - Tunisz
1968 - Jugoszlávia - voltak azok az országok, ahonnan ténylegesen a Német állam kért és kapott munkásokat.

További állításod: " a német nem szeret három müszakot".
Nos a vendégmunkások nem azért jöttek. Hanem azért, mert a 2. Világháború után hiányzott a munkaérö a 60-as években beindult német gazdasági életben.

2014.06.28. 18:05:35

@Muscari: Tenyleg mindenki feher a faluban Etiopiaban?? Hogyhogy? :) Ird mar meg a reszleteket, lehet hogy en is oda fogok koltozni! Egyebkent egy etiop kolleganom volt, nagyon-nagyon szerettem vele dolgozni, jo fej no volt es nagyon jo munkaero.

nyuszigonosz 2014.06.28. 18:10:21

@házelőtthinta: Azért el lehet azon is gondolkozni, hogy téged dobtak ki és nem lusta törököket.

Mondjuk igen, vannak lusta törökök is. Ez is tény. Mint ahogy lusta mindenkik is vannak.

Meg az is, hogy szerintem nem tengödsz, mert nem a híd alatt laksz és a szemétböl szeded össze a napi kajádat és van neted is...
Szóval ez már nem a tengödés kategória, mikoris közben éppen nem dolgozol.

tableno 2014.06.28. 18:17:41

@QUERCUS: speciel a liberális találmány az a szólás- és véleményszabadság...

PannonBoy 2014.06.28. 18:25:16

Az a baj, hogy sokan, akik új országba kezdenek, totálisan elzárkóznak az adott kultúra megismerésétől (beleértve a beszélt nyelvet), így aztán ne is várjuk, hogy az adott ország lakossága pozitívan fog vélekedni a betelepülőkről.

Rebarbaraa 2014.06.28. 18:43:04

@M. Péter: "Mind a két gyilkos keresztény családba született Londonban, majd áttért az iszlámra. "

Es gyilkosok lettek...

tableno 2014.06.28. 18:57:12

@Rebarbaraa: az egyik nem feltétlenül következik a másikból.

Lukas Meier (törölt) 2014.06.28. 19:11:12

@QUERCUS: azért vicces ez a blog, mindenkit kimoderálnak, aki "személyeskedik" vagy nem PC. És ha valakinek más a véleménye?

Ja, azt irtsuk! Nincs itt szólásszabadság.

Ezért tart ott Európa, ahol, mindenki nézzen körül a saját kis városában, hogy kit és miért nem szabadna odaengedni élni. Gondolom amikor őket látjátok, akkor nem egészen PC gondolatok mennek a fejekben, de persze kimondani csak a szűk baráti és családi körben lehet ezeket.

Még egy magyar blogon sem szabad ezekről beszélni álnéven, ismeretlenül, hiszen mi itt annyira felvilágosultak és európaiak vagyunk már, hogy egy komment sem fér bele álnéven egy magyar blogon.

Csakhogy mondjak egy helyi adalékot itt Ausztriából:
dastandard.at/1317019757374/Migrantenkinder-in-Volksschulen-Hauptsache-keine-Auslaender

A cikk lényege, hogy az osztrákok fokmérője az általános iskolába adáskor, amikor eldöntik, hogy hova adják a gyereket, az, hogy minél kevesebb külföldi legyen az osztályban. Mennyire őszinte és kedves gesztus, ugye? Ja, hogy itt nincsen rasszizmus és beilleszkedés gondok sincsenek, nem? Amúgy a cikk címe: a lényeg, hogy ne legyenek külföldiek (az osztályban).

Határátkelő 2014.06.28. 19:18:37

@Lukas Meier: Azért vicces ez a komment, mert ezek szerint még mindig akadnak, akik nem érzik a különbséget az előítéletes, általánosító megfogalmazás és a normális hozzászólás között. (Lehet, hogy nem tűnt neked fel, de a hozzászólásaid jelentős része simán megjelenik.)

Másrészt minden poszt alján ott a link, amelyre kattintva elolvashatók a moderálási alapelvek, Természetesen lehet autót vezetni a KRESZ-t nem ismerve is, csak akkor ne csodálkozzon az ember, ha kiszállítják az autóból ha megszegi a szabályokat.

Muscari 2014.06.28. 19:30:00

@QUERCUS: milyen liberalis talalmanyt nem szeretsz? Liberalizmus nelkul ma nem letezne a nyugati kultura es demokracia. Sajtoszabadsag es emberi jogok. Feudalizmust szeretnel, vallasi diktaturat, vagy mit? Saudi tart karokkal var, ott aztan nincs liberalizmus.
Teged nagyon birlak, de ezt a liberalis-fobiadat nem tudom hova tenni.

Ne felejtsd el, hogy a szabadsag nem egyenlo a szabadossaggal, ez utobbit en sem szeretem. Ahogyan a vaskalapos kokonzervativ alszenseget sem.

2014.06.28. 19:45:29

@Lukas Meier: Van szolasszabadsag, meg azt is szabadon meg lehet valasztani hogy milyen forumokat latogat valaki. Ha cenzurazatlan rasszizmust akarsz magyar nyelven, ott van mindjart pl. a Kurucinfo (orulok ha segithettem...).

pamut 2014.06.28. 19:53:41

@vazzup:
Te amúgy kivel beszélgetsz? Hol írtam hogy szeretném hogy "a bevándorló nem egyenlő nemfehér"? És hol aggódtam bárkiért is? (És ki büdösbevándorlózott?)

Szerintem ahelyett hogy ilyen primitíven próbálkoznám az álláspontom kiforgatásával, inkább kicsit nyugodj le. Attól hogy nincs igazad egy kérdésben, nem kell nekem esni, hülyeségeket írni, vagdalkozni. Inkább nézz szembe a tényekkel.
Már idéztem, ott a link is, nem én találtam ki:
"2010 óta a Szilícium-völgy már inkább ázsiai mint fehér: az itt dolgozók több mint fele Ázsiából származik. Ennek a nagy része friss bevándorlókból vagy külföldi munkavállalók áll, a felmérések szerint a Szilícium-völgyben dolgozók 51 százaléka otthon nem angolul beszél."

morsels (törölt) 2014.06.28. 19:53:52

@Mirjam2:
Irod mindezt Szaudi Arabiabol :-)

Sütemény1975 2014.06.28. 19:54:55

@tableno: egeszen addig amig liberaliseknak tetszik, amit mond az ember.

gmihaly 2014.06.28. 19:58:13

A 19. században állítólag "elnyomott" magyarországi nemzetiségek sem akartak "integrálódni". A teljes polgári egyenlőség eszméje, számukra, kulturális autonómiával, szintén nem volt vonzó számukra, mert egyes külső patrónusaik jobbat ígértek nekik. Hogy az ígéretekből mi teljesült, az már más kérdés. A panaszaikat készpénznek vevő, tájékozatlan nyugati patrónusaik végül is valami hasonlót kaptak meg egykori gyarmataikról, az integrálódni nem hajlandó polgártársakat, a radikalizálódó iszlamizmussal, antiszemitizmussal súlyosbítva. Hát csak egyék szépen meg, amit főztek, vagy gondoljuk át együtt, mit lehet tenni, mit qrtak el egykoron, vonjuk le a következtetéseket, tegyük meg a kölcsönös gesztusokat és utána - esetleg - fogjunk össze a probléma orvoslása végett.

Taxomükke (UK) 2014.06.28. 20:00:08

@Muscari: Ugyanígy vagyok ezzel én is... @Mirjam2: meg ezzel is.

Lukas Meier (törölt) 2014.06.28. 20:00:12

@Határátkelő: elolvastam a szabályokat, igyekszem a jövőben őket betartani, bár elég kevés dolog volt megemlítve a szabályok között, hogy mit szabad és mit nem (troll fogalma említve volt, ezenkívül hogy ne sértegessük a posztolót, mást nem találtam). A troll amúgy mindenkinek mást jelent, sokaknak azt, hogy ha ellentétes a véleménye valakivel, akkor az illető máris troll.

@vazzup: Kedves vazzup! Kérlek kommentáljad az osztrák cikket is, ne csak engem piszkáljál, hogy én "magamfajta" vagyok meg gyűlölködök és undorító féreg vagyok. (Amúgy HA, ez nem számít személyeskedésnek, hogy valaki szid engem, csak az, amikor én leírom, hogy valaki nem tud németül és nem él Ausztriában, ezért nem gondolom, hogy véleményt mondhat az osztrák beilleszkedésről. Furcsa vagy.)

Éppenhogy az osztrákok gyűlölködnek az Ausländerekre. Ott a cikk, olvasd el. Őket is ki kell moderálni az országból meg a saját nemzeti lapjukból (derstandard)?

Vagy kérdezd meg esetleg @Kövérmadár [swe]: -t a Svédországban élő csekély 40.000 szomáliairól, hogy mit gondol. Esetleg megkérdezheted a Svájcban élőket is az albánokról. Esetleg a Németországban élőket is megkérdezheted erről a táblázatról:
derhonigmannsagt.wordpress.com/2014/03/01/tabelle-hartz-iv-empfanger-nach-nationalitaten-in-deutschland-lebender-auslander/

Segítek: a Hartz4 a segíly, az Anteil, hogy az ott lakó külföldiből mennyi kapja a segílyt. Remélem nem gondolod, hogy Hartz4-ből élnek ezek az emberek.

Még valami: az egyes országok lakóit NE a határátkelő blogon kérdezd meg ezekről, mert ki lesznek moderálva, ha válaszolnak.

Ha most mész először hosszabb távra külföldre, akkor majd te is meglátod, hogy nem minden olyan szuper. Elég sok mindennel találkozni fogsz, amiket leírtam már, különösen ha egyedül mész család nélkül. Sok érdekeset olvastam már CA-ról, remélem egyszer én is eljutok oda, legalább nyaralás szintjén. Jó utazást kívánok!

Rebarbaraa 2014.06.28. 20:01:30

@tableno: Viccnek szantam. Majdnem odairtam azt is h a koran nem tiltja a gyilkossagot, emberolest, a Tizparancsolat meg igen. De ez csak szarkaszikus eszmefuttatas.

Határátkelő 2014.06.28. 20:02:46

@Lukas Meier: 1. Igazad van, lehet, hogy részletesebben le kellene írni, ha lesz egy kis időm, meg is teszem.

2. vazzup kommentje személyeskedő, ezért ki is moderálom, köszönöm, hogy jelezted. (Sajnos nem tudok mindig minden egyes kommentet elolvasni.)

2014.06.28. 20:03:03

@morsels: Pont ez az, hogy en ertem a kulonbseget a szolasszabadsag meg annak hianya kozott. Ahol en vagyok ott nincs, vagy csak nagyon korlatozottan van szolasszabadsag, Magyarorszaggal illetve a magyar nyelvu blogszferaval ellentetben. Ha a bloggazdanak vagy a kommentelok tobbsegenek az erzelmeit serti egy komment, azt nem kotelezo beengedni. Viszont nem fogjak az illetot feljelenteni es kereshet maganak szabadon egy masik platformot ahol elfogadott az o stilusa. Egy hazibuli sem ugy mukodik hogy kotelezo mindenkit szivesen latni, akkor is ha pl az egyik vendeg lehanyja az ulogarniturat es szidalmazza a tobbi jelenlevot. Mindenki kereshet maganak szabadon olyan tarsasagot ahol elfogadhatonak szamit a viselkedese.

Imre apó 2014.06.28. 20:04:30

@nyuszigonosz(D): Ja ja Okoska :D:D:D jó az a googli:)))))))))))))))))))))))

tableno 2014.06.28. 20:11:15

@Sütemény1975: összekeversz dolgokat. Egy a PC az erősen baloldali liberalizmus egy vadhajtása, magam sem szeretem. Kettő: Magyarországon jelenleg nem találhatók liberálisok, sem konzervatívok. Jobboldali komcsik állnak szemben baloldali komcsikkal. Három: a liberalizmus nem azt jelenti, hogy minden szart eltűr az ember olyan emberektől, akik szívesen eltaposnák a demokráciát: ez a rasszistákra (nem rád gondolok!) ugyanúgy vonatkozik, mint a radikális iszlámistákra.

2014.06.28. 20:12:57

@Rebarbaraa: A mai napig halalbuntetes van ervenyben gyilkossagert azokban az orszagokban ahol a jog a Koranon alapszik. Csak persze nem hulyek az ilyen 'elmebetegek', pont Angliaban kovetik el az ilyen buncselekmenyt ahol a kereszteny ideologian alapulo megbocsatas stb. alapjan nem vegzik ki oket. Mondjuk en sem vagyok halalbuntetes-parti, csak mondom hogy a Koran / sharia nagyon is bunteti a gyilkossagot. Utananezhetsz hogy nyilvanosan elitelte minden brit muszlim szervezet ezt a gyilkossagot es kimondtak hogy ellentetes a vallasi elvekkel. Nem mintha az elkovetoket erdekelne...

tableno 2014.06.28. 20:16:27

@Rebarbaraa: Ezt nem tudom, honnan veszed. A Korán elismeri a Tízparancsolatot, mint betartandó törvényt.

vazzup 2014.06.28. 20:17:05

@Lukas Meier: jajj, elnézést, mivel bőszen egyetértettél, hogy itt szemét módon nem szabad baromságokat beszélni olyanokról, akiket nem is ismersz, bátorkodtalak egyívásúnak gondolni a fent említett osztrák férgekkel. Ha nem így van, legközelebb hasznosabb lenne nem azon sírni, hogy nem szabad szemét módon beszélni másokról, hanem szóvá tenni, hogy aki rasszista, meg kirekesztő, az bizony rossz, m'kay?!
Nem, egyáltalán nem minden szuper "külföldön" sem, akármit is jelentsen neked a "külföld", a különbség az, hogy ahová én megyek, ott dolgoznak rajta és nem azon sírnak, hogy ide minden gyüttmentet beengednek, és hogy jajj, hova lesz akkor a szeretett izé, mi is? No azt, hogy mi lesz oda azzal, hogy sokan jönnek és mindenki hozzáadja a magáét, senki sem tudja, hogy egészen pontosan mi, csak azt, hogy veszélybe' van, mert, azért csak a mienk. Az izé, amihez hozzá voltak erősítve, és akkor majd a barát elveszíti a barátja kalapácsát és a fiatal nem fogja tudni, hogy hol vannak... már azok a dolgok, amiket apáik birtokoltak, mert apáik csak előző este rakták oda este nyolc körül...

@Határátkelő: as you wish, legközelebb megpróbálok a férgekről általánosabban fogalmazni meg, hogy férgek, énkérekelnézést.

@pamut: ahogy mondtam, a Szilícium-völgy nem egyenlő tech cégek, akkor sem, ha az igen magas színvonalú Index Tech rovat szerint, meg szerinted az. Nagyon nem.
De mint említettem, ez ott egyáltalán nem számít, California elsődleges bevándorlási célzóna, ott kiemelkedően magas a friss bevándorlók száma, állandóan. Majd ha megunják, beljebb költöznek, s egy idő után angolul fognak otthon is beszélni, mert tudnak, és egyszerűbb, és senki sem zavarja őket haza, hogy betolakodók.
Nincsen itt semmi látnivaló.

2014.06.28. 20:23:06

@tableno: Pontosan. En pl. politikailag kimondottan konzervativ vagyok, de ez a magyar koordinata-rendszerben valahogy ertelmezhetetlen. Valamelyik civil szervezet kiirhatna mar Mo.on egy palyazatot arra hogy a 'balliberalis' szo legjobb definicioja. Mert komolyan, teljesen ertelmetlen kifejezes. Mar az is fejlodes lenne, ha ezt sikerulne tudatositani az emberekben, hogy nem letezik ilyen hogy 'balliberalis' Mo. hatarain kivul.

Az a legfajdalmasabb szamomra a magyar politikaban hogy nincs egy normalis konzervativ partjuk. Mindenki ezzel jon hogy nincs egy jo 'ellenzeki' part amin liberalist vagy szocialistat ertenek (mint regen az SZDSZ es MSZP, gondolom ennek az osszemosasabol jott a 'balliberalis'). Pedig ami igazan kene az egy mersekelt, nem korrupt konzervativ part jo gazdasagpolitikaval. Az MDF igeretesen indult aztan valahogy a Fidesz atvette a terepet es most mar minden eltunt ebben a kb. nemzeti-szocialista kodben, amibol sajnos ugy tunik nincs visszaut.

Muscari 2014.06.28. 20:25:38

@Mirjam2: elegge vallasosak is. Volt egy lany, 29 eves volt, mar menyasszony es meg szuz volt. Meg allandoan keresztett vetett :-)

Rebarbaraa 2014.06.28. 20:30:16

@Mirjam2: Koszi Mirjam, ez hasznos ismeret szamomra. Mindig is gondolkodtam rajta h a kereszteny firkalmany mellett (ami persze nagyon olvasmanyos) elolvasom a tobbi firkalmanyt is. (bibliak, stb) :)

@tableno: Ez komoly????Ugy erted a tizparancsolatot magukenak valljak/tettek? Aztatyuha! Azt a tizparancsolatot amit a biblia szerint Isten adott Mozesnek a Sinai hegyen?? Aztamindenit. Ezt nem gondoltam volna.... Es valahogy nem is nagyon hiszem el ha nem haragszol.

Muscari 2014.06.28. 20:36:28

@Mirjam2: Teljesen igazad van, egy ilyen part kellene, de sajnos nincsen ra igeny.

tableno 2014.06.28. 20:38:10

@Rebarbaraa: a műveletlenség nem erény, de orvosolható. A muszlimok elismerik az Ó- és Újszövetséget, és Mózest és Jézust is, mint prófétákat. Olvass utána, ha nem hiszed!

Muscari 2014.06.28. 20:38:23

@Rebarbaraa: Nezd, en nem hiszek Istenben, de a Biblia egy nagyon fontos irodalmi es tortenelmi muve a zsido-kereszteny kulturkornek. En nem neveznem firkalmanynak :-(

Muscari 2014.06.28. 20:40:01

@Rebarbaraa: nyugodtan kerdezz meg egy muszlimot, Tablenonak igaza van, pl. Jezus szuletese is benne van a Koranban.

Quercus a favágó 2014.06.28. 20:40:29

@Muscari:

Szóval Gyöngyike.
Akkor ezek szerint amíg nem volt liberalizmus, nem volt nyugati kultúra? Amíg nem győzedelmeskedett a francia forradalom, nem volt demokrácia? Mivel rakták le a demokrácia alapjait? A vendée-i mészárlással?

"Amikor a katonák végeztek, Francois Joseph Westermann tábornok a következőt írta a Konventnek: "Vendée nincs többé... A kapott parancsok alapján lovakkal tapostattam agyon a gyerekeket, lemészároltattam a nőket, akik így nem szülnek több brigantit. Nincs egyetlen fogoly, aki ezt felemlegetné: kivégzettem mindet.” A történészek szerint a hadsereg 160-200 ezer embert ölt meg."

Sajtószabadság? Ugye Magyarországon most lábbal tiporják. A reklámadóval. Tüntessünk az sajtószabadságért, az RTL mellett!
Az RTL szembeszállt a kormánnyal! Szókimondó, tényfeltáró híradó! Most? Eddig miért nem? Amíg a reklámbevételeket a zsebben hagyták, addig nem volt veszélyben a sajtószabadság? Addig elég volt a bunkó magyarnak hogy egy órán keresztül azt hallgatta, hol gyilkoltak, hol volt baleset, hol született 3 fejű borjú, meg melyik spermacsökevény, idióta celeb kapott fényképes belépőt a detokszikálóba?

Liberális szólásszabadság? Milyen is az?
Ha kiejtem a számon, hogy zsidó, antiszemita, fasiszta vagyok. Ha kiejtem a számom, hogy cigány, rasszista gazember vagyok. Ha bírálni merem a kapitalizmust, a nyugatot, akkor dologtalan, naplopó here vagyok, aki csak élősködni akar. Ha kiejtem a számon, hogy buzi, intoleráns vagyok. Ha kiejtem a számon, Isten, nemzet, haza , család, akkor egy konzervatív, turulos, begyepesedett őskövület vagyok. És még folytathatnám.

Nem Gyöngyike, nem szeretnék sem feudalizmust, sem vallási diktatúrát.
Demokráciát, sajtószabadságot, szólásszabadságot szeretnék. De nem azt, amit ma a liberálisok annak neveznek.

Egyébként meg én is nagyon kedvellek Téged.

morsels (törölt) 2014.06.28. 20:40:45

@Mirjam2:
Namost az en 'two cent'-em.

A szolasszabadsag az nem olyan, mint a hazibuli. Mert akkor jon az, hogy kit szeretnenek az orszagon kivul latni :-)

Az egyetlen orszag, ahol tenyleg van 'freedom of speech', az az USA. Akar naci partot is alapithat barki. Aztan majd a tomeg beosztja, hogy hol helyezkedhetnek el. A KKK sem azert kerult bajba, mert olyat mondtak, irtak, amit azert mar nehez volt elfogadni, hanem azert, mert eroszakra is sor kerult. Ugyanez a tobbi szelsoseges csoporttal.
Es hogy ez miert jo? Szerintem azert, mert ha az ilyenek el vannak fojtva, akkor a medium egymas torkanak esik. Mert ha mas nem, apro kulonbsegek mindig lesznek emberek kozott.\

(csak zarojelben jegyzem meg, hogy itt is megfigyelheto azert, hogy bar mindenki lelkendezik a 'szabadsag' miatt (akar meg a tavol-keletrol es a kozel-keletrol is), de kozben ok is hatarozottan lepnek fel az ellenvelemennyel szemben).

Szoval ertem en, hogy neked nem tetszik Lukas velemenye, azt is elfogadom, hogy joparszor szemelyes elemzesbe ment at (amit azert eleg nehez sokszor elkerulni, hisz mindenki velemenye valami hatter alapjan alakult ki), de ettol fuggetlenul elegge erosnek tartom azt, hogy a Kurucinfora kuldod a sracot.

Az meg megint egy aprosag, hogy a Kurucinfo betiltasan dolgoznak mar joideje Magyarorszagon, egyelore sikertelenul.

morsels (törölt) 2014.06.28. 20:42:20

@vazzup:
Azert a te fajtad is van minden orszagban :-)

tableno 2014.06.28. 20:42:37

@Mirjam2: a legszebb az egészben, hogy az igazi liberálisok jellemzően az igazi konzervatívok politikai szövetségesei...

2014.06.28. 20:44:50

@Rebarbaraa: Mohamed profeta sokat beszelgetett keresztenyekkel es zsidokkal, az iszlam sok elemet atvett illetve tartalmaz ezekbol a vallasokbol. Ugy is hivjak ezt a 3 vallast gyujtoneven hogy 'Abrahamic religions', mivel Abrahamra vezethetok vissza es nagyon sok kozos elem van bennuk. Mas vallasokhoz kepest annyira hasonloak hogy szinte egy vallasnak a 3 valtozata, kb. mint a keresztenysegen belul a protestans, katolikus, ortodox iranyzatok. Jezust pl. profetanak ismerik el es ennek megfeleloen tisztelik a muszlimok. Tizparancsolattal kapcsolatban lasd pl.: www.salahallah.com/english/31-ten-commandments-honored-qur%E2%80%99

morsels (törölt) 2014.06.28. 20:48:17

@Mirjam2:
Ebben igazad van, Magyarorszagon (szerintem) nincs ertelme a politikai partokat kategoriakkal jellemezni. A valasztasok mar vagy 15 eve csak azon mulnak, hogy 'kit ne', nem azon, hogy ki mit mond.
Szoval a magyar jelzok gyakorlatilag nem jelentenek semmit. Igy szitokszova valt mindegyik.

pamut 2014.06.28. 20:50:01

@vazzup:
Ismét az lenne a kérdésem, hogy te kivel beszélgetsz? Hol írtam hogy számít ki milyen színű? Megint csak írod majd a magadét, el se olvasva amit írtam?

Látom az index neked nem forrás. A Businessweeket sem tartod sokra?:
www.businessweek.com/articles/2014-06-05/tech-immigrants-a-map-of-silicon-valleys-imported-talent

És - figyelem - nem azt írják, hogy a szilikonvölgyben több az ázsiai mint a fehér, hanem hogy csak az ázsiaiak már önmagukban is többségben vannak (igaz, éppen csak: 50,1%), azaz ebben nincsenek benne más nem fehér népek, pl. a latínók.

És akármilyen völgytől, vagy várostól függetlenül: a fehér ember arányának csökkenése az USA-ban hosszú évek óta tartó folyamat, és nagyon nem tűnik úgy hogy ez leállna vagy megfordulna. Az USA-ban 20 éven belül 50% alá fog csökkenni a fehér emberek aránya. És mielőtt ismét kiforgatnál: nem írtam és nem állítom most sem hogy ez számítana, hogy baj lenne, és nem is aggódom emiatt. Csak tény, hogy ez van, ennyi.

2014.06.28. 20:54:46

@morsels: Ez egy maganblog, illetve egy virtualis kozosseg. Szerintem nagyon is hasonlo egy hazibulihoz. Megis milyen alapon kotelezned HA-t arra hogy barmit beengedjen? Minden kozossegnek megvannak a szabalyai es ahhoz kell alkalmazkodni.

Engem egyszer kitiltottak egy par napra egy masik (mellesleg teljesen 'liberalis', angol nyelvu, nemzetkozi) blogrol, mert ugy iteltek meg hogy az egyik kommentem nem felelt meg a szabalyoknak. Nem kezdtem el panaszkodni a szolasszabadsagom megsertese miatt, tudomasul vettem hogy nekik nem volt elfogadhato amit irtam. Nem azert jartam arra a blogra hogy masokat sertegessek es elfogadtam hogy valaki sertonek erezte amit irtam. A valo eletben is igy mukodik, pl. mondhatom azt a baratnomnek hogy 'te hulye picsa', jogom van hozza, de neki is joga van hozza hogy ezek utan ne beszeljen velem tobbet. Ugyanigy, ha elkezdek budosciganyozni a baratnom jelenleteben, nem akar majd velem ezek utan baratkozni. Nem kotelezhetsz embereket arra a szolasszabadsag neveben hogy szamukra serto megjegyzeseket elturjenek.

morsels (törölt) 2014.06.28. 20:56:24

Es a brazilok mennek tovabb...

morsels (törölt) 2014.06.28. 21:02:55

@Mirjam2:
Igazad van, maganblog.

Ez a masik resze annak, amit irni akartam. Valamikor regen a szolasszabadsag viszonylag korlatozott keretek kozott volt ertelmezheto. Ez nyilvanvaloan az internettel, plane a w3eb2-vel megvaltozott. A social media alapvetoen barkinek platformot ad barmire es minden egyennek maganak kell eldontenie azt, hogy neki mi fer bele a szolasszabadsagba.

Ez marha egyszeruen hangzik, elvileg kurva jo dolog, nade a problema ugye itt kezdodott. Es ennek egy csomo kulonbozo agazata van, amit meg sem probalok felvazolni, bar valoszinuleg erdekes lenne :-)

Egy dolog biztos.
A maganblogok (ahogy jellemezted a HA-t is) termeszetesen alakithatjak a sajat tureshatarukat. De a legtobb ugy vegzi, hogy par feminista megmondja mindenkinek, hogy miert balfaszok :-)

morsels (törölt) 2014.06.28. 21:09:57

@Mirjam2:
Azert ehhez hozza kell tennem azt, hogy nem a valasztokat hibaztatom ezert, hanem a politikai partok vezetoit. Ok osztottak meg az orszagot a sajat erdekuk miatt. A kategoriak osztasa ennek a strategianak egy eszkoze.

Ha belegondolsz, csak ezert be lehetne tiltani gyakorlatilag az osszes partot, a honlapjaval egyutt :-)

Merthat sajat magukat a masik (az ellenfel) kategorizalasaval definialjak.

2014.06.28. 21:12:37

@QUERCUS: Ooo... Nem akarok beleszolni illetve vedeni Muscari-t mivel tudom hogy meg tudja vedeni magat ha akarja, de azert hadd kerdezzem meg, hozzajarult ahhoz hogy a keresztnevet hasznald itt nyilvanosan? Egyebkent elegge tenyerbemaszo a kommented stilusa, csak szolok. Maskepp is ki lehet fejezni a velemenyedet, ez igy egy kicsit folenyeskedonek es agresszivnak hangzik, 'Gyongyike'. Ha ferfi lenne az illeto, kezdted volna azzal hogy 'Szoval Jozsika'?

tableno 2014.06.28. 21:13:31

@morsels: jó meccs volt. Bár én Chilének szurkoltam...

2014.06.28. 21:16:07

@morsels: En nem tudom ki a hibas, de szomoru hogy idaig jutott a helyzet. En vagyok a legnagyobb anti-hazafi (honleany?) aki letezik, de azert akkor sem gondoltam volna, almomban sem, hogy ennyire melyre sullyednek.

morsels (törölt) 2014.06.28. 21:19:20

@Mirjam2:
En nem tudom, hogy mi Muscari keresztneve, de mivel irnak ide ilyen erdot-mezot jaro egyenek, ok mar jeleztek, hogy a muscari az egy noveny, ami magyarul gyongynoveny, vagy mi :-)
Szoval nem a keresztnevet irta ki, hanem ilyen erdesz-kertesz szojatek.

morsels (törölt) 2014.06.28. 21:21:29

@tableno:
En nem szurkoltam senkinek, sajnaltam hogy Chile kiesett, dehat ilyen a popszakma :-)
Azert nem sokon mult. Es ez a chilei csapat jol kuzdott, csak rajtuk mult. Nem kellett volna sok hozza.

2014.06.28. 21:26:42

@morsels: 'De a legtobb ugy vegzi, hogy par feminista megmondja mindenkinek, hogy miert balfaszok'

Erdekes, nekem nem ez a tapasztalatom. De nagyon vicces megjegyzes, legalabb ugyanannyira mint hogy a lanyok butak a matekhez, ha-ha. Vagy lehet hogy az zavar teged hogy manapsag nok is velemenyt nyilvanithatnak, ahelyett hogy a konyhaban tenykednenek mig a ferfiak uldogelnek a nappaliban es megbeszelik a vilag dolgait?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.06.28. 21:27:44

@vazzup:
Most néztem meg, ez valami katasztrófálisan borzasztó lett...

morsels (törölt) 2014.06.28. 21:28:56

@Mirjam2:
Hogy ki a hibas... azt en sem tudom :-)

De mifelenk ha valaki elveszti a valasztast mint a part elnoke, akkor utana lemond. Orbannak 2002 utan le kellett volna mondania. Akkor ma teljesen mas lenne a politikai landscape.

Orban vesztett egy masik valasztast is 2006-ban, ha 2002 utan nem, akkor 2006-ban kellett volna lemondania.
Gyurcsanynak meg a bortrany utan kellett volna lemodania.

Nade mi tortent? A Fidesz Orban vezetesevel be sem jart a parlamentbe, inkabb keritest bontottak a teren.

A valahol szomoruan vicces dolog az az, hogy Vona (aki ugye Orban kezdemenyezesebol valt ki 2002-ben) es Morvai kezdte el a 'magunkfajta' dolgot, amit most mar a Fidesz is hasznal, persze nem egeszen ugyanabban a kontextusban, de azert az irany erzekelheto.

Es mindez '89-ben kezdodott.

morsels (törölt) 2014.06.28. 21:32:40

@Mirjam2:
Igen, minden bizonnyal az zavar, hogy a lanyok okosak. Meg hogy velemenyt nyilvanithatnak. Ahelyett, hogy a konyhaban foglalnak el magukat.

Namost akkor te szemelyeskedtel? Megprobalod kitalalni, hogy en meg eletemben nem mostam, vasaltam, sokt elvarom azt, hogy nekem ezt megcsinaljak, mikozben egy ferfinak az a dolga, hogy mosson, fozzon, vasaljon es a pelenkat cserelje?

Honnan tudod, hogy en mindezeket nem csinaltam?

morsels (törölt) 2014.06.28. 21:41:29

@Kövérmadár [swe]:
Hat nem lett igazan jo, ez teny, persze nezopont kerdese. Szerintem alapvetoen az, hogy kulonbozo hataratkelok videoit vagtak ossze, az erdekes, ahhoz volt egy 'hatterzene', vagy nezhetjuk forditva is, hogy volt egy 'zene', amihez hattervideokat vagtak ossze hataratkeloktol.

Persze vilagos, te barmikor ossze tudnal rakni egy popec 4 perces videot, meg zene sem kell hozza :-)

Lukas Meier (törölt) 2014.06.28. 21:54:34

@Mirjam2: Itt nincs szólásszabadság, amíg van cenzúra a kommenteken.

A rasszizmusról meg azt gondolom, hogy mindenki azt gondol, amit akar, úgyis az adott cselekvés mutatja meg, hogy mi az igazság.

Mondok pár példát.

Jól fizetett, minőségi munkahelyeken, vezetőségekben, főnökök között, "könnyebb" munkahelyeken, ahol nem fizetnek nagyon rosszul érdekes módon Ausztriában szinte csak fehér, ott született eredeti osztrákot láthatsz. Pedig nagyon sok nem fehér is van, aki már itt született, meg rengeteg bevándorló is. Ez vajon rasszizmus vagy véletlen?

Vagy a cikk, amit linkeltem, hogy ne legyen túl sok külföldi gyerek az osztályban. Ez rasszizmus?

Itt is vannak rossz kerületek, ahol egy tv-s riport szavaival élve örülni kell, ha valaki leérettségizik. Ebben a kerületben senki nem akar lakni, aki fehér és osztrák, szinte csak bevándorlók vagy olyanok, akik nem tudnak elköltözni laknak ott. Na most akkor ez rasszizmus vagy nem?

Leírni, hogy bizonyos népcsoport többet bűnözik, mint a másik, ezért kerülik őket és nem barátkoznak velük. Ez most rasszizmus?

A Spiegelnek is volt egy cikke, hogy egy török névvel és egy német névvel ugyanazzal a cv-vel valaki egy ajánlatot sem kap máskor meg többet is. Na ez most mi?

A Wiki segít: "A rasszizmus olyan gondolkodásmódot jelent, amely az emberek külsejében megfigyelhető eltéréseket kiemeli, ezekhez morális, társadalmi vagy politikai különbségeket rendel hozzá, és az így létrehozott csoportok között – feltételezett tulajdonságaik vagy értékeik alapján – hierarchiát állít fel."

Jé, minden illik a rasszizmus fogalmára, amiket leírtam, ezek szerint az osztrákok rasszisták (valszeg a németek is). Én akkor most nem lehetek a határátkelő blogon rasszista?

Amúgy a megoldás: úgy kell tenni az embernek, mintha nem volna az, ez az ember hirdeti is azt és megrója, aki rasszista szólamokat hangoztat, de véletlenül mindig úgy esik a döntése ennek a "nem rasszista" egyénnek az életében, hogy az a rasszizmus fogalmát teljes mértékben kitöltse, megfeleljen neki, azaz ha csak a cselekedeteit nézzük, akkor rasszistának tartanánk.

Vicces, ugye?

Ezt gondolom a rasszizmusról.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.06.28. 21:54:48

@QUERCUS: a gond az, hogy te nagyon felrertettel valahol valamit. A valódi liberalizmus nem tapossa a földbe a nemzeti dolgokat,

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.06.28. 21:55:59

@nyuszigonosz(D):

Írtam már hogy betegség miatt raktak ki. Tüdő embóliám volt. Majdnem meghaltam.Abból nem 2 hét alatt épülsz fel... ha pedig sokat vagy betegen akkor kiraknak. A mekiből biztos. A törökök pedig lusták. Legalábbis nálunk. Messze én voltam ott a legjobb munkaerő. Leggyorsabb,legprecízebb. Megígérték hogy visszavesznek ha jól leszek. Reméljük.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.06.28. 21:56:25

Nem turuloz , meg ilyenek. A valódi liberalizmusnal pont úgy büszke az ember ezekre, mint a legnagyobb nacionalista. A különbség az, hogy nem kizarolagoz.

Határátkelő 2014.06.28. 21:59:38

@Lukas Meier: Sajátos, ahogyan te is (mint oly sokan) úgy véled, az a szólásszabadság, ha bárkiről bármit leírhatsz. A szólásszabadság nem ez, ha szerinted igen, akkor lesznek még kimoderált hozzászólásaid. Ezt alighanem jobb, ha előre tisztázzuk.

2. Nem, a Határátkelő blogon nem lehetsz rasszista. Ha ezt nem tudod elfogadni, akkor menj máshová kommentelni. Ezt is jobb, ha tisztázzuk.

morsels (törölt) 2014.06.28. 22:01:02

@Határátkelő:
Most nem azert, nem reklamalni akarok, dehat mirjam engem is elegge hogy is mondjam... kategorizalt, amit akar sertonek is vehetnek.

Ugye :-)

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.06.28. 22:01:59

@morsels: na az a másik dolog, amit sokan felreertenek, felremagyaraznak. A feminizmus. Egy valódi feminista nem leszolni akarja a férfiakat, vagy semmibe nézni, hanem csak azt szeretné elérni, egyenrangukent legyen kezelve a férfival. Szakmájában is, anyagilag is, egyébként is.

nyuszigonosz 2014.06.28. 22:03:42

@házelőtthinta: Igen, említetted, hogy beteg voltál, söt nagyon beteg.
Normális esetben nem szabadna valakit a betegsége alatt kidobni.
Ha mégis megtették veled, akkor jobb lenne a felépülésed után más munkát keresned.

Meg az is lehet, hogy az osztrák munkaügyi hivatal vagy tudomisén, hogy annak ott mi a pontos neve segít valamilyen szakképzés megszerzésében is. Kérdezz rá, milyen Umschulung lenne a neked megfelelö.
Tudod, ha ott végeznél tanfolyamot, a nyelvet is automatikusan jobban beszélnéd, egy rakat más népet is megismernél...
Meg abban az esetben, ha a munkaügyitöl lenne, nem is kerül neked semmibe.

2014.06.28. 22:04:10

@morsels: Ok, ok, ne szemelyeskedjunk (joke! :)). Bocsi csak nekem nem jonnek be a feministas viccek. Szakmai artalom. Van aki a ciganyvicceket nem szereti. Most szerintem itt az ideje hogy visszavonuljak... Foleg hogy vege a meccsnek es van egy emberi leny aki hajlando velem valodi face-to-face kommunikaciot kezdemenyezni :). Jo ejt mindenkinek, mar ahol eppen este van. A tobbieknek tovabbi kellemes napot.

2014.06.28. 22:07:23

@tildy[UK]: Persze. Ferfiak is lehetnek feministak, en tobbet is ismerek akik annak valljak magukat. A feminista annyit jelent hogy valaki aki hisz abban hogy a nok nem alacsonyabbrenduek a ferfiakhoz kepest. Ezen mi a ciki egyesek szerint, nem ertem. Kb. mint a 'liberalist' szitokszokent hasznalni. Szerintem az ciki ha valaki nem feminista.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.06.28. 22:08:09

@morsels: igen, rengetegen totál felrertelmezik. Pl azt hiszik a toleranciaba annak is benne kell lennie egy librralisnal, hogy mindent hajlandó legyen eltűrni. Ez nem így van.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.06.28. 22:09:41

@morsels:
"Persze vilagos, te barmikor ossze tudnal rakni egy popec 4 perces videot, meg zene sem kell hozza :-) "

Nem, nem tudnék. Azt hittem, naívan, hogy szabad véleményt alkotnom vagy megosztani a gondolataimat.
Tévedtem, mint mindig...

Magyarokról vagy jót vagy semmit!

Szánalom!

morsels (törölt) 2014.06.28. 22:14:19

@Mirjam2:
Hat en nem vagyok feminista.

Most akkor menjek en is a kurucifora?

morsels (törölt) 2014.06.28. 22:15:17

@Kövérmadár [swe]:
Te mindig ilyen hisztis voltal, vagy csak mostanaban jott ki?

Muscari 2014.06.28. 22:17:05

@QUERCUS: maradjunk abban, hogy mindenben az arany kozeputat kellene megtalalni, az valna mindenkinek a javara. Az igazi liberalizmus meg nem az, amit Magyarorszagon annak neveznek, mint ahogy szinte semmi nem az, ez egy ilyen feje tetejere allt orszag.

Hirtelen a Wikipediat tudom idezni "A liberalizmus, más néven szabadelvűség, gondolatok széles spektrumán alapuló eszmerendszer, amelyek közös vonása, hogy az egyén szabadságát jelölik meg mint legfontosabb politikai célt."

Valamint "a kulturális liberalizmus az egyéni jogokra koncentrál, a lelkiismeret és az életmód szabadságára, köztük olyanokra mint a szexuális szabadság, vallásszabadság, megismerés szabadsága, vagy azon alapelv, miszerint az állam ne hatoljon az egyén magánéletébe."
Ezzel en alapvetoen egyetertek, te nem?

Sajnos ma Magyarorszagon nincs helye az ertelmes parbeszednek, tobbek kozott azert is, amit felsoroltal. Nekem sem tetszik, amit az RTL csinal, mert hol volt eddig? Ez igy nem hiteles.

Szerintem az emberek tobbsege nincs is tisztaban az oket korulvevo vilaggal, de nem is igazan erdekli oket. Engem igen, azert is olvasom peldaul ezt a blogot, es ugy hiszem teged is :-)

morsels (törölt) 2014.06.28. 22:18:23

@tildy[UK]:
Meselj.
Mi az, amit el kell turni es mi az, amit nem.
Eloszor gender semlegesen, aztan feminista szemszogbol.

Quercus a favágó 2014.06.28. 22:20:51

@Muscari:

Na látod Gyöngyike, ezért vagy Te a szívem egyik csücskében.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.06.28. 22:25:13

@morsels: nem mesélek most, épp kórházban fekszem most, ma műtöttek .

Senki ne aggódjon, jól vagyok, kedves aranyos mindenki, jó az ellátás.
Kivéve a tejes teát:).

Gondolkozz kicsit, okos vagy , rájössz te magadtól is, mit nem kell es szabad eltűrni.

morsels (törölt) 2014.06.28. 22:25:52

@Muscari:
Ez nem neked szol, csak most jottem ra valamire.

Az emberek azt hiszik, hogy a szolasszabadsag (mert ugye a komcsik alatt az nem volt) azt jelenti, hogy most azt lehet tiltani a szolas szabadsagat, csak azok szabadsagat lehet tiltatni, akik nem tartoznak a tobbseghez.

Es ezt tok komolyan gondoljak azok, akik ezt leirjak

Emberek, a szolasszabadsag az azt jelenti, hogy barki, barmit mondhat. Es hat persze hogy ebbol kulonbozo problemak alakulnak ki. Amit aztan kulonbozo modon kulonbozo ervek menten kulonbozo erdekcsoportok kulonbozo iranyba terelnek.

Namost en aztan tenyleg ugy gondolom, hogy ha arrol van szo, akkor akar en is kihordom azt a gyereket, amit az itteni 'feministak' nem akarnak, dehat a lenyeg ugye nem ez :-)

Muscari 2014.06.28. 22:26:04

@Mirjam2: koszonom, hogy a vedelmemre kelsz, de latszik, hogy nem tudsz latinul :-)
A Muscari az magyarul gyongyike (peldaul az avataromon lathato furtos gyongyike). Mivel Quercus erdesz es ismeri sok noveny latin nevet, szoval o igy szokott hivni, en meg ot Tolgynek.

Mas is szova tette mar egyebkent, de en nem haragszom meg erte, a visszaeleseket jobb megelozni, ebben teljesen igazad van, csak neha mellemegy :-)

Muscari 2014.06.28. 22:28:06

@morsels: disznoveny, es koszi :-)

morsels (törölt) 2014.06.28. 22:29:02

@tildy[UK]:
Egy ferfi nem lehet okos. Legfeljebb feltalja magat, meg jol alkalmazkodik..
De jo, korhazban vagy. Nem fair azt kerni, hogy kifejts barmit.
Akkor csak irj.

vazzup 2014.06.28. 22:29:45

@pamut: érdekes, ők már nem a szilícium-völgyről beszélnek, hanem a "Tech immigrants of Silicon Valley"-ról. Jééé, jó reggelt.
Talán, ha olvasnál. Én megtettem, és kijavítottalak, te meg kötöd a döglött pincsidet a karóhoz. Egész végig ezt mondtam.

@Lukas Meier: mindenki azt gondol, amit akar, azt mond, amit akar, és ezért mások pontosan azt gondolnak rólad, amit akarnak.

Ne legyen kétséged, én vagyok az, akik szerint a kuruc.info-t nem szabad bezárni, sem a Jobbikot, sem a Magyar Hajnal nevű bohócegyesületet. Szerintem igenis maradjanak, legalább van olyan, akin lehet röhögni. Mert igazából másra nem jók.

Ne téveszd össze az esélyt a nyilvánosságra az elfogadással.
Én leszarom a lelki világodat, magasról, ha rasszista vagy, ha "más a véleményed a faji kérdésben", ha "idegenrendészeti eljárásnak" gondolod a deportálásokat, ha indokolatlanul általánosítasz bőrszín, nem vagy vallási alapon, akkor egyöntetűen egy gennygombócnak tartalak. Ez az én véleményem. Amit szabadon kifejtek. (Ha nem gondolod a fentieket, vagy legalábbis nem hangoztatod ott, ahol megfordulok, akkor persze okés)
Cserébe én vagyok az, aki az életét áldozná azért, hogy leírhasd nyilvánosan (bárhol, azaz ne legyen betiltva) az általam undorító faszságoknak tartott tévképzeteidet, mert úgy tartom fairnak.

Ez általában egyoldalú szokott lenni. Vajon miért?
S általában az autoriter, kirekesztő nagypofájúak szoktak a leghangosabban sírni a komment törlés, meg a sajtószabadság félreértelmezése miatt.

@morsels: ó bazmeg, magyarázzátok már el, hogy sikerült eljutni a feminizmusig? Ebből az anyagból. :D Ez agyrém.

Muscari 2014.06.28. 22:32:16

@morsels: a video az erdekes, a zene mar nem annyira. Mostanaban tema lettunk, ugy veszem eszre, meg Viktor is megemlitett minket, mint vendegmunkasokat. Hahaha.

Lukas Meier (törölt) 2014.06.28. 22:33:29

@Határátkelő: Nem leszek rasszista a HA-n, nyugodj meg. Azt alkalmazom, amit leírtam:

"Amúgy a megoldás: úgy kell tenni az embernek, mintha nem volna az, ez az ember hirdeti is azt és megrója, aki rasszista szólamokat hangoztat, de véletlenül mindig úgy esik a döntése ennek a "nem rasszista" egyénnek az életében, hogy az a rasszizmus fogalmát teljes mértékben kitöltse, megfeleljen neki, azaz ha csak a cselekedeteit nézzük, akkor rasszistának tartanánk."

2014.06.28. 22:33:46

@morsels:

Mirjam ezt írta: "A feminista annyit jelent hogy valaki aki hisz abban hogy a nok nem alacsonyabbrenduek a ferfiakhoz kepest."
Te azt mondod, nem vagy feminista --> ezek szerint azt gondolod, a nők alacsonyabbrendűek?

@tildy[UK]: @Mirjam2:

A feminista félreértelmezéséről:
A ti definíciótok meg az eredeti jelentés szerinte én is feminista vagyok, ez teljesen természetes (nekem).
De ez kicsit olyan, mint a kommunizmus definíciója. Lehet, hogy az eredeti koncepció elfogadható vagy szép (például hinta tuti imádja), de ahol megvalósult valamennyire, ott rohadt egy métely lett mindenhol. Vagy hogy a kereszténység a szeretet vallása, az iszlám meg a békéé. Hááát, lehet, hogy így szeretnék, de nem nagyon sikerül.
Ugyanez van a feminizmussal is, kicsit át van esve ló a túloldalra a nyugati világban, és ezt a fajta feminizmust én is ki nem állhatom. Amikor valaki a feministákat szidja (én is szoktam), szerintem jellemzően erre a túlkapásos dologra gondol.

Ahogy ugye a "megvalósult liberalizmus" is minden, csak nem liberalizmus. Hanem erőltetett PC-ség meg véleményterror. Tök megértem, ha valaki szidja a liberálisokat, pedig én alighanem az volnék.

@Lukas Meier:

Azt hallottad már, hogy szabad ember szabad blogon azt mond, amit szabad?

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.06.28. 22:34:24

@morsels: erre én azt mondom élni és élni hagyni, a szólásszabadság pedig nem azt jelenti , hogy szabadon gyalazhatsz bárki t nyilvanosan úgy, hogy még megvédeni sem tudja magát. A szolasszabadsag nem egyenlő a szabadszajusaggal, gyalazassal, szerintem. Véleményt alkothatsz, de szvsz élni és élni hagyni.

Muscari 2014.06.28. 22:34:30

@tildy[UK]: Itt vagy Londonban? Publikus, hogy mi tortent?

Jobbulast es gyors felepulest kivanok!

morsels (törölt) 2014.06.28. 22:34:48

@tildy[UK]:
Hat ha egy feminista, mint te mondja, akkor persze. Hisz ott a helyem, nem?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.06.28. 22:35:14

@morsels:
Nem látom, hogy ebben mi a hiszti.

Egy, szerintem, túlfújt témáról készült egy szerintem nem jó videó / dal. Ezt mertem leírni. Egyébkén elég sok ember szerint lett ez a mű "nem túl jó" vagy egyenesen "tragikus".

Tudnék-e ilyet csinálni? Biztosan nem. Sem képzettségem, sem felszerelésem, sem tapasztalatom nincsen hozzá.
Ahogyan a filmkészítéshez sincs, mégis el merem (vagy már csak mertem) mondani, hogy a "The Shawshank Redemption" egy nagyon jó film, míg a "The Descendants" szerintem nem lett jó, Clooneyhoz képest semmiképpen.
Már nem emlékszem, hogy melyik rendezi követte el (talán Uwe Boll) a "House of the Dead" című filmet, de az tragikus volt.

Vagy egy amerikai filmről mondhatom, hogy szar, de egy magyar videóról már nem?
Pedig filmet sem tudok rendezni.

Ez az én legfőbb bajom jelen pillanatban: okádok attól, hogy bármi, ami magyar, azt méltatni kell, akkor is, ha szar, mert mégiscsak magyar.

Azt pedig fenntartom, hogy a XXI. században a határátkelésen nyüküngeni erősen jóléti luxus. Ha egy szíriai keresztény menekültnek hiányzik a családja, akinek menekülni kellett, mert különben kivégzik, azt megértem. De ez az "Úristen, a gonosz Orbán terror elől menekültünk Angliába és most hiányzik a kiscicám" dolgot baromira nem.
Senki sem tartott fegyvert a fejünkhöz, hogy határátkeljünk. Aki ezt mondja, az hazudik vagy jó dolgában azt sem tudja, hogy mitől szenvedjen.
Bárki, bármikor visszaköltözhet Magyarországra, még te is. Nem mész? Miért nem? Odaköt a munkád? Munka Magyarországon is van. Odaköt egy fél élet? Van, aki egy fél életet hagyott Magyarországon. Nincs terror, nincs diktatúra, nincsenek nyilvános kivégzések. Szabad a pálya.

De ne adjuk már elő eltorzúlt arccal a számkivetett menekültet, akinek szörnyű a sorsa a nagymama lekvárja nélkül.

Hoztunk egy döntést. Mi, magunk. Ráadásul még csak nem is visszacsinálhatatlant. Akkor mi a probléma?

Tudom, egybites büdösgyökér-antimagyar vagyok...

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.06.28. 22:37:58

@vazzup: +1. Szintén így gondolom.:) Mondjuk a gennygombocot kivéve, nem gondolom annak ezeket az embereket. A fejcsova azért megy....

morsels (törölt) 2014.06.28. 22:39:18

@Th's child:
Nem, nem gondolom azt, hogy a nok alacsonyabbrenduek.
De nem vagyok feminista.
:-)

Muscari 2014.06.28. 22:40:22

@Th's child: igy van, a tulkapas, a szelsoseg semmibol sem jo. Amikor valaki a feministakat szidja, altalaban a radikalis feministakat erti alatta, keves kiveteltol eltekintve. Csak ezt elfelejtik hozzatenni, illetve sokszor osszemossak a dolgokat.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.06.28. 22:41:46

@morsels: ha te úgy gondolod magadrol, az a te szabad döntésed. Szerintem nem ott a helyed, de ez egy vélemény. Ebből is látszik,iszonyat felrertelmezik az emberek az egészet. Mert pár nagyszájú ferfigyalazot látnak, abból ítélnek teljesen. Férfiakra szükség ban, jó férfiakra meg méginkább:) Bár inkább embert mondanék, a nem tokmindegy.

morsels (törölt) 2014.06.28. 22:42:26

@Kövérmadár [swe]:
En csak a sajat velemenyemet mondtam.
Te meg a tied.

De mintha te lennel kiakadva. Mint barmint, ami magyar. Nekem tok mindegy, de tenyleg (marmint hogy te min akadsz ki)

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.06.28. 22:44:15

@tildy[UK]: ban=van, csak telorol, fekve kicsit nehéz írni:)

morsels (törölt) 2014.06.28. 22:45:00

@tildy[UK]:
Oh, en nem gondolom magamrol, hogy ott a helyem.
De te is hatarozott es gyors vagy abban, hogy iteletet hozz.

Hogy oszinte legyek, en igy hatarozom meg a feministakat. Mielott meg lehetosegem lett volna barmit mondani, mar el vagyok konyvelve sovinisztanak.

Es azok konyvelnek el, akik szamon kernek masokat, hogy szemelyeskednek veluk. Ami azert minimum ironikus.

Muscari 2014.06.28. 22:47:33

@QUERCUS: koszonom, kedves Tolgy.

Talaltam egy konyvet az ozonnovenyekrol, gondoltam, hatha erdekel:

mek.oszk.hu/11700/11738/11738.pdf

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.06.28. 22:49:17

@Muscari: Igen, itt, és nem szetetnem publikussa tenni. A kórházról majd írok, és bár fizetek private healthcaret, államiban vagyok, a kerületiben. Oka van, hogy így alakult, sürgős volt, nem volt idő cselekedni.

Csak két napja fekszem, most lett neten, már halálra untam magam. Még könyv sem volt benn, semmi.....

vazzup 2014.06.28. 22:49:42

@morsels:
So what? Nem igazán értem, mi közöm van nekem ahhoz. Úgy általában.

@tildy[UK]: mindenki annak gondolja a rasszista embereket, ami a lelkén kifér, az én lelkem nagy, szóval nagy csúnyaságoknak vagyok képes tartani őket! ;)

@Muscari: sajnos tévedsz, először úgy tűnik, hogy az ilyen "antifeministák" legtöbbször csak a radikál feministákat utálják, de ha jobban beszélgetsz velük, tök alapdolgokkal vannak bajban... pl szexuális zaklatás, sikamlós viccek, stb. Nagyon sokszor.
Szerintük rendben van az is, hogy ráerőltetik az akaratukat egy nőre, csak mert ők a pasik. Ennyi. Nekik minden radikális feminizmus, ami nem a két VH-közti mister-miss relációban képzelhető el. (Legtöbbször, de legalább általánosítok jól..., mert megtehetem, s elégszer láttam már és vitatkoztam végig ezeket a dolgokat), de persze ne legyen igazam. Azonban a többi megnyilvánulásból elég jó hatásfokkal lehet tippelni, mi a helyzet. Ezek általában együtt járnak.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.06.28. 22:50:33

@morsels: mutasd meg ha itt azt írtam , himsoviniszta vagy:)

morsels (törölt) 2014.06.28. 22:51:08

@vazzup:
Neked ugy altalaban mihez van kozod?
Azon kivul, hogy a magadfajta ott van minden orszagban.

morsels (törölt) 2014.06.28. 22:51:57

@tildy[UK]:
Hat nem vagyok feminista, akkor mi lehetek?
:-)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.28. 22:52:24

@Muscari: Mi a véleményed azokról akik szüzen mennek férjhez?

Herr Géza 2014.06.28. 22:53:52

@Lukas Meier: Az ugyan nem tiszta,hogy ezzel a linkkel mit válaszoltál meg. Engem viszont sokkal jobban kiakaszt, amikor az 1-2 éve már N.o.-ban élő díszmagyar (vö: szintén befogadott "jöttment") fontoskodva előadja,hogy ő aztán nem viszi a kölkét az s.y. suliba, mert ott "annyi a külföldi"...

vazzup 2014.06.28. 22:55:18

@morsels: sok dologhoz, és örülök, hogy a magamfajta ott van sok országban. :)
De mire vonatkozik a kérdésed? Mert ha megnézed a linkelt videódra referáltam, és _tényleg_ értetlenül ülök előtte, hogy azt most nekem miért küldted be? (tehát: mi közöm nekem ahhoz?)
Persze ha csak játszásiból, az is tök jó válasz, többet nem várok el.

morsels (törölt) 2014.06.28. 22:57:17

@vazzup:
A nickedhez illik. Nem?
Wazzup....

Ennyi.

vazzup 2014.06.28. 23:01:39

@morsels: ja, értem. Akkor most linkeljem neked a Morse kód wikipedia oldalát, mert hasonlít a nickedre, vagy mifasz?

tableno 2014.06.28. 23:04:04

@diggerdriver: nekem az, hogy hülye az a férfi, aki elveszi őket... ;)

Muscari 2014.06.28. 23:04:38

@tildy[UK]: meg jo, hogy van neted. En csak jarobeteg rendelesen voltam egy kozeli korhazban, de ott meg terero sem volt, nem hogy mobilnet. Van estleg wifi?
Nem is tudom, mit csinalnek net nelkul, bar egy jo konyv sokat segithet.

Remelem a nyaralasotokat nem veszelyezteti ez a kis "kiruccanas"?

@vazzup: Tudom, csak szeretnem hinni, hogy nem igy van. Sutemeny egyszer belinkelt ide valami borzaszto pasiblogot. Meg a ferjem is hanyt tole, tele volt suletlensegekkel.

A lanyom szociologiat tanul, tobbek kozott tanult a feminizmusrol is, es en is beleolvastam a konyvebe. Azert tudom, hogy a legfobb ervek, amiket a ferfiak fel szoktak hozni a feministakkal szemben, azok altalaban csak a radikalisokkal szemben alljak meg a helyuket.

Forgatnak egy filmet Emmeline Pankhurstrol, aki megalapitotta a szufrazsett mozgalmat, Meryl Streep foszereplesevel. Nem tudom, mikor kerul majd a mozikba, azt hiszem, csak jovore. Ugy latom, alapmu lesz itt sokaknak.

morsels (törölt) 2014.06.28. 23:06:36

@vazzup:
Linkeld.
Vallvonas.

(a morsels-nek semmi koze a Morse kodhoz, de nincs jelentosege)

Muscari 2014.06.28. 23:10:22

@diggerdriver: altalaban nagyon vallasos embereknel fordul ez elo. Nem mondom, hogy nem sulhet el jol, mert lehet szerencsejuk, de nagy kockazat szerintem. Meg hogy birjak ki addig? ;-)

ez most hogy jutott eszedbe?

@tableno: :-))))

morsels (törölt) 2014.06.28. 23:10:41

Es Columbia...
Ugy nez ki, tovabbjutnak es jo eselyuk van, hogy megverjek Braziliat is a kovetkezo forduloban.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.28. 23:12:50

@morsels:
Hagyjad. Gyötri magát. Az ezzel jár.
Én is átestem rajta számtalanszor.

Quercus a favágó 2014.06.28. 23:13:05

@diggerdriver:

Az a nő, aki elveszíti a szüzességét, előbb-utóbb nőgyógyászhoz kerül. Aki nem veszíti el, előbb-utóbb ideggyógyászhoz.

vazzup 2014.06.28. 23:21:05

@morsels: miért az én nickemnek mi köze van ehhez a Wazzup-hoz? Meséld már el, hadd tudjam meg én is, kíváncsian várom, de tényleg! :D (jajjj)

@Muscari: oké, a szüfrazsett bizonyos hajtásait azért én magam is elég őőőő, extrémnek gondolom, de ami maradt belőle, az teljesen jó és tiszteletreméltó. :)

morsels (törölt) 2014.06.28. 23:24:20

@vazzup:
Ja, hogy a vazzup az csak ugy van, semmi koze a wazzuphoz?

Akkor elnezest, te csak ugy magadtol vagy egy asshole, marmint szerintem. Ettol fuggetlenul persze orommel latlak itt :-)

pamut 2014.06.28. 23:25:09

@vazzup: Ja, már értem mit nem értesz, te ezek szerint még nem értesültél arról hogy a szilikonvölgy az egész Föld nevű golyóbis IT-központja, aminek abszolút elsődleges gazdasági szektora az IT-ipar és kapcsolódó részei, aminek hatására az ingatlanárak felverésével ki is szorítják a kevésbé gazdag szektorokban dolgozókat. Továbbá ez a völgy bármennyire is példaértékű, de továbbra is csak egy kis része Amerikának hiába is próbálod levegőnek nézni a kommentem lényegi részét, ami kitartóan arról szól, hogy - erőlködhetsz bármennyit - Amerikában eddig is folyamatosan szorult vissza a fehér népesség aránya, most is folyamatosan szorul vissza, és ez így lesz a közeljövőben is, azaz igen nagyon belátható időn belül (max 20, de inkább 15 éven belül) 50% alá fog süllyedni Amerikában a fehér népesség aránya.

pamut 2014.06.28. 23:31:31

@tildy[UK]: +1
Magyarországon félelmetesen széleskörű hit, hogy a szólásszabadság = mindent lehet, benne gyalázni, hazudni, mocskolódni, gyűlöletet kelteni. Kb. egy amőba szintjén értelmezik a szólásszabadságot, és még csak sejtelmük sincs arról hogy mennyire fogalmatlanok. Sokan folytatólagosan és durván visszaélnek a szólásszabadsággal, miközben a szólásszabadságra hivatkoznak... eh, kell még ide vagy 200 év mire megértik egyáltalán a fogalmakat...

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.06.28. 23:31:59

@morsels: Nem tudom miert akarod mindenaron skatulyazni magad....

@Muscari: tethering:) Elvileg van wifi, gyaorlatilag jobban bejon a sajatom. Meglatjuk hogy alakul, nagyon remelem mehetek, sajna a snorkeling valoszinuleg kimarad:(:(

Muscari 2014.06.28. 23:35:38

@tildy[UK]: hat az nagy kar, nem mehetsz majd vizbe? Ugy eleg durva lesz az adriai idojaras, foleg neked.

@diggerdriver: hat a naszejszakaig.

vazzup 2014.06.28. 23:35:45

@morsels: örülök, hogy ezt megbeszéltük. További jó seggfejezést.

@pamut: hm, merész vagy így feltételezni rólam dolgokat, de lelked rajta. S attól, hogy motorja az mit jelent? Most komolyan érdekel, ha már ilyen szagértő lettél a témában elolvasván egy Index Tech cikket. :)
Hogyan viszonyul a szilícium-völgyi IT-s cégek népessége az öböl-környékének népességéhez?
Ezek a bevándorlók vajon mennyiben különböznek azoktól a kubai evezősöktől, akik Florida partjain futnak versenyt a szárazföldre vetődésért?
Ezen bevándorlók hány százaléka marad egyáltalán Californiában az érkezését követő 5 évig?

S honnan tudod, mi fog következni a következő 20 évben? A jövő heti lottószámokat megadnád? Tényleg, akár felezhetünk is, komolyan! Beccsszó, meg minden.
Béljóslást vállalsz? Van vagy hozott anyagból?

Ne viccelődjünk már, ez ilyen Blikk-szintű semmitmondás, amit itt levágtál, semmi köze ahhoz, amilyen folyamatok tényleg hatnak jelenleg a kaliforniai népességre.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.28. 23:37:25

@morsels:
Fogyózik testépít tömeget növel zsírt csökkent magyarul kínlódik.
Megértem, én is lefogytam már életemben összesen vagy száz kilót.
Olyankor az ember besavanyodik elveszti a humorérzékét valami olyan állapotba kerül mint a leszokó dohányos.
Ez ezzel jár bár mindenki tagadja.

Ugyandehogy (törölt) 2014.06.28. 23:40:00

@Mirjam2: a muscari egy szep lila virag, magyar neve gyongyike:D

Ugyandehogy (törölt) 2014.06.28. 23:42:17

@Lukas Meier: a szabadsag nem azt jelenti, hogy Barmit csinalhatsz.
azt jelenti, hogy szabadsagodban all barmit csinalni, ami nem bant masokat

morsels (törölt) 2014.06.28. 23:44:05

@diggerdriver:
Ja, hogy eltolodott a csakraja....
Hat akkor miert nem azt mondja :-)

morsels (törölt) 2014.06.28. 23:46:33

@Babette.:
Ez nagyon jol hangzik, de azert nem egeszen igy van.
Mert akkor rogton az a kerdes, hogy kit bant az, amit mondok. Es ha nem mondhatom, mert valakit bant, akkor hol a szabadsag.

Ugye.

Chamroe 2014.06.28. 23:47:57

@diggerdriver: Hát ez velem is így szokott lenni, de csak az első 2 hétben, amíg átáll a szervezetem. Na de addíg igazi HP vagyok :-D

Ugyandehogy (törölt) 2014.06.28. 23:48:10

@vazzup:
"Cserébe én vagyok az, aki az életét áldozná azért, hogy leírhasd nyilvánosan"
ki is mondta ezt? most hirtelen nem emlekszem.

morsels (törölt) 2014.06.28. 23:49:07

@tildy[UK]:
Hat kerdeztelek valami miatt, nem?

Nezd, en nem tartom magam himsovinisztanak, viszont elhiszem azt, hogy az ide irok kozul tobben annak minositenek engem.

Oh well, legyen ez a legnagyobb problemam. De tenyleg.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.28. 23:49:33

@Muscari:
Lehet hogy léteznek emberek akiknek az egyéb dolgok fontosabbak mint a szex?
Léteznek házasságok amik az elmúlt évszázadokban ilyen alapon működtek jól?
Vagy kategórikusan kijelented mint a homo házasságokról hogy ott aztán kizárt hogy a házasság jó legyen?
Az elméleted szerint azok a közösségek (mindegy hogy vallási vagy társadalmi elvárásról beszélünk) ahol követelmény hogy szüzen menjenek férjhez az a boldogtalan házasságok iskolapéldái?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.28. 23:54:36

@Chamroe:
Igen az első hetek a legrosszabbak de utána is van egy módosult tudatállapot.
Az odafigyelés stressze. A bűnözéstől való félelem stressze.

vazzup 2014.06.28. 23:56:17

@Babette.: "Nem értek egyet önnel uram, de az életemet adnám érte, hogy elmondhassa." - Sokan Voltaire-nek tulajdonítják, ugyanakkor ezt nem erősítették meg, egyes kutatók szerint Evelyn Beatrice Hall adta Voltaire szájába az idézetet, mintegy összefoglalva Voltaire viselkedését.

Ugyandehogy (törölt) 2014.06.28. 23:56:38

@morsels: ezt a kerdest pl abtk jol megoldotta: rabizta az erintettre annak megiteleset, hogy banto e (ld ragalmaza, becsuletsertes)
nem olyan bonyolult ez

amugy meg eleg jol behatarolhato a dolog, a spektrum szelen legalabbis. pl mocskolodas, durva szavak hasznalata stb

morsels (törölt) 2014.06.29. 00:02:08

@Babette.:
Tenyleg nem bonyolult.

Nade most arrol beszelgetunk, hogy hogyan lehet korlatozni a szolasszabadsagot ugy, hogy legyen szolaszabadsag. Nem? :-)

Ugyandehogy (törölt) 2014.06.29. 00:04:09

@morsels: igyis lehet ertelmezni:)

de nem. a szabadsag definiciojarol es az erkolcsrol beszeleunk.

morsels (törölt) 2014.06.29. 00:07:24

@Babette.:
Ahh, az azert elegge huzos tema. Merthat ugye van a ket szelsoseg; a Rend es a Kaosz, aztan a ketto kozott gyakorlatilag barmi lehet.
Es altalaban pont ez miatt vannak a vitak, amit lehet vedeni s tamadni is barmelyik oldalrol.

Ugyandehogy (törölt) 2014.06.29. 00:14:02

@morsels: nagy baj lenne, ha minden egyertelmu es vilagos, v fekete-feher lenne,
amit nagy egyetertesben es unalomban
, ket mondattal eldonthetnenk.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.06.29. 00:14:23

@morsels: igen, en meg irtam, hol vagyok, nem? Sot meg meg irtad , nem fair most azt kerni, kifejtsek barmit.
nem fogok, es kerlek ne is kerd.

morsels (törölt) 2014.06.29. 00:17:42

@Babette.:
Miert lenne nagy baj? :-)

Meg hat itt is sokszor pont az van, hogy paran eldontik a fekehte-fehert. Nem?

vazzup 2014.06.29. 00:25:32

@morsels: mindenkinek van olyan dolog, amiben egy árnyalatnyi szürkét sem enged. Nekem pl. ilyen a sovinizmus, rasszizmus. Ezért tartasz engem pl. seggfejnek. De ez így van jól. Nem vagyunk egyformák. Más dologban ez biztosan fordítva van.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.06.29. 00:29:35

@morsels:
Nem, te egészen pontosan belémkötöttél azzal, hogy én biztosan jobbat tudnék csinálni.

Ha csak a véleményedet mondod, akkor azt mondod: szerinted egészen jó ez a videó / szerinted sem jó ez a videó / neked tetszik a videó.

@diggerdriver:
Már nem diétázom, tegnap pl. sültkolbászt ettünk (szegedi, kézműves, mangalicakolbászt). :)

A kínlódás részt mire érted? Hogy százakkal együtt nem tetszik a Geszi videó vagy hogy nem értem az összefüggést a videó nemtetszése és a belémkötés között?

Egyébként igen, kevésbé vagyok türelmes mostanában, jogos észrevétel. Ezt csak tetőzik a felesleges "de igen" "de nem" típusú szófosások, amikor mindenféle ismeretlen emberek eldöntik, hogy most akkor mi szenvedünk-e külföldön, mosogatunk-e, vágyunk-e vissza az Alföldre és vannak-e helyi barátaink. Baromira kezd ez az egész fárasztani. Mikor először idejöttem, nem ez volt a napi téma. Történetek voltak, érdekességek, offolás, mindenféle. Ma már csak ez a "szenvedszba'zmeg!" "idegenvagyba'zdmeg!" "hazaáruló" téma van folyton.

Aki kint akar élni, kint él. Aki Magyarországon, az meg ott. Halálosan fölösleges osztani az észt, hogy most akkor hol a jobb. Mindenkinek ott, ahol van. Azért van ott.

A videóklipp értelmetlenségéről: vajon egy new yorki is csinál ilyen klippet arról, hogy jajjszegény Kaliforniában kapott munkát és csak Hálaadáskor látja a nagyi browniját NYC-ben? Nem hiszem. Pedig az 4000km, nem 1500km. Európában nincsenek távolásgok. Bármely két pont maximum 3 órányi repülőútra van.
Rettenetes!

morsels (törölt) 2014.06.29. 00:33:24

@vazzup:
Nem, nem ezert. Neked is jogod van arra, hogy leird, hogy neked mi a fontos.

Amiert en asshole-nak tartalak az azert van, mert itt eloiteletbol (magad altal kialakitott keret) ugrasz neki embereknek.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.06.29. 00:34:49

Tessék:
9gag.com/gag/aeNdVZj?ref=fbp

Gondolom mindenki érti. Remek példa arra, hogy miért a világ f@szsága azt állítani, hogy a máshol való szocializálódás / felnövés lehetetlenné teszi azt, hogy az új otthonunkban értsük az ilyesmit.

Azoknak a gyökereknek, akik 10 év után is csak 3 szót tudnak a választott ország nyelvén, mert inkább a magyar gettóban élnek, mintsem a helyiek között, persze, hogy nem fog menni. És ugyanezek a gyökerek próbálnak meggyőzni másokat, hogy nekik sem fog menni.

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.06.29. 00:35:28

@nyuszigonosz(D):

Közös megegyezéssel mondtak fel.Janiskodhattam volna, de akkor jobb ötletnek tűnt aláírni. Ha nem írom alá mi van? Betegen vagyok még utána 2 hónapig, utána meg kiraknak jó eséllyel és vissza se vesznek. Így van reális esély hogy visszakerülhetek. Ha viszont ezek után nem vesznek vissza akkor tényleg menjenek a fenébe.

A munkaügyi hivatal azt erőlteti hogy a "szakmádban" keresgélj először..na mivel ez nekem nincs így maradnak a kulimelók. Nem hiszem hogy támogatnának bármilyen képzést így nekem. Igazából sok kedvem sincs hozzá. A németet meg hagyjuk. Tanulnám én sebesebben ha lenne pl osztrák társaság körülöttem..de nincs..mesélhetnék..ma is szóba elegyedtem egy két osztrák csoporttal de mikor meghallották a beszédem egyből kihátráltak...és undorodott képet vágtak..nekem senki ne magyarázza hogy jaj de toleráns befogadó nép...nem az.

pamut 2014.06.29. 00:35:51

@vazzup: Kész rejtély hogy ekkora egóval hogy tudsz hozzáférni a számítógépedhez, vagy egyáltalán hogy férsz el egy szűkebb utcában, de biztos megoldod valahogy :) Már láttam pár embert félrebeszélni, de ilyen magabiztos felsőbbséggel kamuzni a nyilvánvalóan irreleváns dolgokat ritkán, úgy látom minél nyilvánvalóbb hogy nincs igazad, annál lekezelőbb vagy :)
Lehet félrebeszélni, kiemelve a lényeg szempontjából irreleváns dolgokat, de attól még azok továbbra is rohadtul irrelevánsak maradnak és rohadtul nem cáfolják a lényeget, még akkor sem ha a legmagasabb ló tetejéről beszélsz le másokhoz :) Magyarul ez a gyenge próbálkozásod nem jött be, szorri :) A fehér emberek arányának folyamatos csökkenése nem csupán tény, de közismert tény is, régi tény, régóta tartó folyamat. És mivel a demográfiai folyamatok teljesen egyértelműek, ezért inkább annak lenne nagy szüksége érvekre, aki megpróbálná a nagy egójával valahogy bemagyarázni, hogy ő valahonnan nagyon tudja hogy valamiért hamarosan óriási változások lesznek a közeljövőben, mondjuk a latínó népesség visszafogja a szaporodást, szex helyett inkább pasziánszozni fognak mondjuk, a fehérek meg ebédre viagrát fognak enni és aztán védekezés nélkül nyomják, azaz megfordul a különböző népek szaporodási mutatója, meg hasonlók, de akkor ezeket a képzelgéseket alá is kéne támasztani valamivel, amit, bármennyire is szeretnéd - és ezt én is annyira sajnálom de tényleg :) - nem tud pótolni a végletekig fokozott egód és lenézésed :)

morsels (törölt) 2014.06.29. 00:40:16

@Kövérmadár [swe]:
Nem kotottem beled.
De azt gondolsz, amit akarsz.
Sot, azt irsz, amit akarsz.
Es ha erosen akarod, akkor igazad is lesz.
Csak huzd ossze a szemoldokod, az altalaban azt jelenti, hogy merges vagy.

morsels (törölt) 2014.06.29. 00:41:33

@Kövérmadár [swe]:
Nem, nem mindenkit.
Kikre gondolsz, amikor mindenkit irsz? :-)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.29. 00:43:31

@Kövérmadár [swe]: Egyetértek veled te fasz.
:))))))))))))))))))
A fogyókúrára értettem a kínlódást.
Tapasztalatból.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.06.29. 00:43:51

@morsels: prekoncepciok es feltetelezesek gyartasabaan azer te sokkal jobb vagy, valljuk meg:)
----------------
Es mielott netalantan feltetelezned, hogy hazudok,netan visszaelek a helyzettel, ma delutani kep (nekem most ez a kilatas):
lh3.googleusercontent.com/-mii2QvvZ4Sg/U68h3Y5cQKI/AAAAAAAAUXY/VPQrIdLbzpw/w157-h277-no/2014-06-28

Nem kivanom senkinek. De nem ertelek, miert bantasz kitalaciokkal - amit igazsagnak hiszel- masokat. Nem ertelek.

morsels (törölt) 2014.06.29. 00:47:33

@tildy[UK]:
Ezt most tenyleg nem ertem. Azt irtam, hogy ok.
De akkor irom megegyszer.
Ok.
(aztan majd 3 het mulva basszal le megint)

vazzup 2014.06.29. 00:47:55

@pamut: tehát akkor 20 év múlva megfordul, és a fehér ember kisebbségben lesz. S te ezt így csuklóból elmondod, mert te ebben tuti biztos vagy. Értem én, meg közismert, persze.

A valóság ezzel szemben az, hogy olyat nem nagyon mondanak, hogy _mi_lesz_ 20 év múlva, tudod mások, akik amúgy a tudomány felől közelítenek ilyen dolgokhoz, azok olyanokat mondanak, hogy _ha_ és _amennyiben_ nem fordul meg a trend, _akkor_ ez lesz, vagy az lesz.
Meg ha és amennyiben nem változtat az USA a bevándorlási politikáján (de, pont folyamatban van), akkor ez lesz.
Ha, és amennyiben, nem változtat a legszegényebb rétegek alapvető problémáin (egészségügy, alacsony iskolázottság).
Mert önmagában nem is az a gond, hogy ha esetleg a déli államokban többségbe kerülnek a latinók, vagy a spanyol fehérek+latinók, hanem ezen néprétegek alacsony iskolázottsága és kis gazdasági potenciálja.
Amúgy a kaliforniai népességi összetételt hiába nézed, az gyakorlatilag össze-vissza változik, csak szólok. Mint említettem volt, amin te olyan ügyesen átsiklottál, Kalifornia elsődleges bevándorlási zóna, oda _mindenki_ megy, mindenféle náció. Aztán 5 év múlva általában el is költözik onnan. Szana meg széjjel az országban.

De ja, tök mindegy, biztos nagyképű vagyok és hülye. Ahogy gondolod. Azért a jövőben szerintem óvatosabban az Index Tech-kel és a "köztudott" dolgokkal, ha jót akarsz magadnak, ha nem, akkor mindegy, ahogy jónak látod.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.06.29. 00:51:32

@morsels:
Saját magadat biztosan nem.
De azokat, akiknek más a véleményük, mint neked (teljesen mindegy, hogy harcosan vagy visszafogottan mondják el), szemmel láthatóan asshole-nak tartod.

Sokszor szerintem észre sem veszed, hogy pl. mennyire hasonlóan korlátolt vagy, mint én. Csak te a "bonyolult, húde bonyolult, rettenetesen nagyon bonyolult" mantrát nyomod, míg én a "egyszerű, nem kell annyira bonyolítani, vegyél mély levegőt gondold át és csináld a nyávogás helyett" mantrát.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.06.29. 00:53:36

@diggerdriver:
Reményeim szerint csak egyszer kell végigcsinálni :)
Most épp az a "bajom", hogy átestem a ló túloldalára és nagyon nehézkesen megy a súlymegtartás / növelés. Izmosodom egy picit, de képtelen vagyok annyit enni, hogy meglegyen mindenből a megfelelő mennyiség.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.29. 01:05:57

@Kövérmadár [swe]:
Én ezt számtalanszor végigcsináltam "reményeim szerint csak egyszer".
Ne firtassuk...

pamut 2014.06.29. 01:08:29

@vazzup: Látom küzdesz keményen, helyes, helyes, ne zavarjon hogy eleve vesztett csatába indultál, a részvétel a fontos, nem a győzelem ;) Az előbb félrebeszéléssel próbálkoztál, most egy kevésbé fontos adat kiemelésével és annak enyhén csúsztatott beállításával, meg tudományos módszertani blablával, na és persze újra szeretnél elmerülni a nagy egész szempontjából lényegtelen kaliforniai részletekben - vagy bármiben, csak beleköthess valahogy ;). Nem a 20 év a fontos - bár teljesen reális, én fogadnék is rá, simán - hanem az egyértelmű országos tendencia, ami viszont konkrétan vitathatatlan, és nyílegyenesen vezet a már sokszor leírt és régóta közismert állításhoz. De azért persze te vitatod, a te eszeddel ez nyilván könnyen megy, hát hajrá :) Azzal aztán kurva nagyot mondtál, hogy HA nem változnak meg a tendenciák, akkor. Hát látod ez igaz. Ha holnap felrobban a nap, akkor sötét lesz délben is... Csupán az "felejtetted el" megemlíteni, hogy ugyan hol van rá bármiféle statisztikai adat, vagy érdemi változás ami ezt a tendenciát megváltoztatná :) Érdemi változás a bevándorlási politikában nem lesz, legfeljebb szájkarate meg alibi-intézkedések, ugyanis a hatalmas latínó népességet nem lehet hergelni azzal hogy kizárják a szintén bevándorolni akaró rokonaikat, mert akkor kurvára bedühödnek és leszavaznak a másik pártra, ezt meg egy politikus sem engedheti meg magának, ez már önjáró folyamat, adottság. Duma a határok szigorításáról nagyon régóta van Amerikában, ez nem jelent semmit, beszélnek ők minden választónak, mindnek úgy ahogy szeretnék hallani, ettől még a politikai realitások nem változnak, csak a duma megy. És ami még fontosabb a végső számok szempontjából, a szaporodási mutatók látványos megváltozására sincs semmi értékelhető adat - de elvi, feltételezett szempontokkal, ha-kkal meg talán-okkal is próbálkozhatsz, csak tudod az valahogy nem olyan ütős érvelés :)

Sütemény1975 2014.06.29. 09:12:32

@Határátkelő: pedig annak kellene lenni a szolasszabadsagnak. Nyilvan kulturalt formaban, eszervekkel, de barkirol es barmirol elmondhassam a velemenyem. Ma sajnos nem ez a helyzet. Nem itt, ugy altalaban.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.06.29. 09:41:59

@Göntér László: attól függ, a buddhizmust hová sorolod, szvsz az nem térítő vallás

nyuszigonosz 2014.06.29. 10:42:02

@házelőtthinta: Hát, ahogy te gondolod, HInta.
Viszont ha nincs szakmád, akkor szerintem jó lenne valamit mégis tanulnod.
De nem szólok bele, a te életed.

Muscari 2014.06.29. 11:42:28

@diggerdriver: szerintem mi nem ugyanazt ertjuk boldogsag alatt.
Ahogy egy baratnom megfogalmazta, o egy viszonylag mukodo hazassagban el. A te fogalmaid szerint o is jo hazassagban el, nem veszekednek, hanem jol elvannak.

Szerintem te jo hazassag alatt azokat a kapcsolatokat erted, ahol jol megvannak, elik a kis eletuket nap mint nap, keveset veszekednek, neha agyba bujnak. Nem mondom, bizonyos szempontbol igazad is van.
Nekem azonban az igazi boldogsaghoz kell, hogy is mondjam, egyfajta tuz, szenvedely.
Lehet, hogy nincs mindenkinek igenye erre, es egyfajta langyossagban is jol erzik magukat.

Ahhoz viszont ragaszkodom, hogy egy hetero hazassagba bekenyszerult, de valojaban meleg ember nem boldog. Hogy lehetne?

Muscari 2014.06.29. 11:45:58

@Kövérmadár [swe]: csak akkor maradsz "ugy", ha eletmodot is valtasz, de szerintem ezt te is tudod. Bar annyira nem nehez betartani, egyszeruen kisebb adagokat kell enni, es tobbet mozogni.

Nem kell mindig minden jorol lemondani, az onsanyargatas.

DieNanny CH 2014.06.29. 16:55:40

@házelőtthinta:

Nézd az ORF1-et, ORF2-t. Nem a szinkronizált sorozatokra gondolok, hanem osztrák filmekre, dokumentumfilmekre, híradóra. Így növekszik a szókincsed.

Warlimont 2014.06.30. 16:02:51

@pappito: Tetszett a kommentek elejen (2014.06.28. 07:31:09) a fejtegetesed. Annyit tennek hozza sved tapasztalataim alapjan, hogy szerintem a nagyobb baj nem magukkal az erkezö bevandorlokkal vannak, ök örulnek annak, hogy itt nem lönek rajuk, viz folyik a csapbol, es akar eletuk elsö mobiltelefonjat is megveszik a segelyböl.
Szerintem a rizikosabb az itt szuletett elsö generacio, akik mar anyanyelvi szinten beszelnek, de az ovodatol kezdve megelnek egyfajta kirekesztest, lenezest. Idegennek erzik itt magukat, kuzdenek az identitasukkal. Szerintem ezeket könnyebb manipulalni es felhergelni valami akcio, mint akar az otthonmaradottakat.

Jo lenne, ha lenne alkotmanyos lehetöseg az allampolgarsag elvetelere a veszelyes elemektöl, es kiutasitasra. Akik pl elmennek sziriaba, irakba harcolni az iszlam neveben, azokbol egyet se engednek vissza. Döntse el, melyik csapatban jatszik.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása