oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2014. május 11. 06:44,  Negyven fölött külföldön 566 komment

2014. május 11. 06:44 Határátkelő

Negyven fölött külföldön

Az eheti blogajánlóba próbáltam minél változatosabb posztokat keresni, így szó esik majd arról, milyen 40 fölött külföldön (konkrétan: Dániában) beilleszkedni, van-e esélyünk a túlélésre, ha Törökországban kell autót vezetnünk és a végére maradt egy találós kérdés is, egy nem túl szimpatikus kínai lény személyében.

cím_Dánia.jpg

Bár mostanában elsősorban a fiatalok elvándorlása van valamiért a figyelem középpontjában, azért sokan mennek külföldre 40 fölött is, ami nyilván más élethelyzet (különösen, ha gyerek is van), mint huszonévesen világot látni. Ezzel a kérdéssel fogalkozott egyik legutóbbi posztjában a Nők külföldön, ahol Petra a 47 éves Évát kérdezte tapasztalatairól. A válaszokból szemezgettem.

„A legnagyobb kihívás számomra, hogy nem beszélek nyelveket. Koromból adódóan Magyarországon én még az orosz nyelv oktatásában részesültem. Később németül, angolul és spanyolul is tanultam, de ezeket csak hobbiból, sajnos egyik nyelvet sem volt lehetőségem használni.

Itt Dániában ingyenes a dán nyelv tanulása, ezért természetes volt, hogy elkezdem a nyelvtanfolyamot. Sajnos, rá kellett jönnöm, hogy ebből elég sokára lesz használható nyelvtudás, ezért mellette tanulom az angolt is. A mindennapokban ezt tudom használni, mert itt mindenki beszél angolul. (…)

Azt kell mondjam, hogy nem illeszkedtem be. Szeretek itt élni, látom a lehetőségeket, élvezek minden újat. Biztonságban érzem magam és nincs honvágyam sem. Mégis olyan, mintha kívülálló lennék.

Nincsenek dán ismerőseink. Bár társasházban élünk és a kislányunk dán iskolába jár, még nem sikerült kapcsolatokat létesítenünk. Mivel a férjem itt is vállalkozó, nincsenek dán munkatársai. Én pedig a dán tanfolyamon szintén csak hozzám hasonló bevándorlókkal találkozom.

Gyorsan megszoktam a dán mentalitást – már amivel találkozom a boltban az utcán vagy az iskolában. Kedves embereknek tartom őket, de sajnos még nem sikerült kapcsolatot létesítenem velük. Az itteni szokásokat figyelem, és sokat át is vettünk. Van, amit muszáj volt megszoknunk és van, amit azért, mert jónak tartjuk. Keressük a kapcsolatot a helyiekkel, nem zárkózunk el, nyitottak vagyunk. De akkor fogunk beilleszkedni, ha ők is befogadnak. (…)

Szerintem nagyon számít az életkor, de nem azért, mert nem kapnék munkát. Itt a munkakeresésnél nem számít a kor. Szerintem a mi korosztályunk nagy részének problémát okoz a nyelvtudás hiánya. Úgy gondolom, mindenképp erre kell a hangsúlyt fektetni.

Ezen kívül, a korom miatt a különböző szabadidős programokon való részvétel is nehezebben megy. Gondolok itt arra, hogy mi már nem járunk olyan szórakozóhelyekre, ahol könnyebben lehet ismerkedni. Teljesen új életet kell kialakítani.”

Ha valaki kíváncsi a teljes beszélgetésre, ide kattintson, itt olvashatja el. Szerintem érdemes!

Egy irányba két irányból

Akad jó pár ország (pláne város), ahol a magam részéről csak némi fejvakarás után ülnék volán mögé, ezek egyike Törökország (noha ott ültem már és még élek), ezen belül pedig főleg Isztambul. Hogy ez mennyire nem előítélet, arra bizonyság az Isztambul.info blog posztja.

török útjelző.jpg

„Törökországban a közlekedés szokás kérdése. Ezeket színesítik a táblák, amiket az autóban ülők szórakoztatására tettek ki. De leginkább a sirályok és az alkalmi (csak 40 éve ott lévő) árusok szokták használni.

Így az olyan dolgok, minthogy melyik irányból szabad egy utcába bemenni, nem tartozik a napi szükséges kérdések közé. Egyébként sem fér be a napi kérdések sorozatába, mert azt megelőzi Ayşe néni piaci élménybeszámolója. Azaz senkinek se marad ideje ilyen kérdést feltenni, pláne megválaszolni.

Más dolog viszont, hogy melyik irányból illik az utcába bemenni. Mert ez viszont elsődleges prioritást élvez. Főleg amikor jön szembe egy kamion. És dudál. Meg jelez közben a sofőr, hogy a féket ma otthon felejtette a fiókban.

Az utcák iránya megszokás és nem táblák kérdése, ami évszázadokra, évezredekre vezethető vissza. Rendszeresen megbotránkoztatom az utastársaimat azzal, hogy a lakásunk közelében levő második utcán szoktam felmenni a dombtetőre (kevesebb a sorbaállás), merthogy szerintük szembe megyek a forgalommal. Vagyis forgalom nincs, csak szembe megyek be az egyirányú utcán.

Én ilyenkor elmondom, hogy a másik utca, ahol a többiek közlekednek, az is egyirányú, és ott is szabálytalanul közlekednénk. Az aggódok többsége egyébként naponta húsz-harminc alkalommal hajt be fordítva az egyirányú utcákba.

Próbáltam térképeken kideríteni, hogy akkor mégis melyik a hivatalos irány, de mindegyik mást mond (ahhoz képest, hogy elvileg csak két irány létezik, a nyolcfajta térkép közül nincs kettő, ami ugyan azt mutatná).”

A teljes poszt ennél természetesen bővebb, én nagyon jól szórakoztam rajta, úgyhogy ajánlom nektek is, hogy olvassátok el, ide kattintva.

Mi ez az állat?

Végezetül egy kis játékra invitállak titeket, egy elsőre nem túl szimpatikus állatot kell beazonosítani, amit egyik kedvenc blogom, a Veve (már nem) Szecsuánban szerzője talált a lakásában…

kínai állat_1.jpg

„Kína nem Magyarország, így aztán érthetően az erre előforduló fauna is eltér a Kárpát-medencében megszokottól. Az ország hatalmas, mérete Európa egészéhez hasonlítható, ezért természetesen hatalmas a változatosság e téren is.(...)

Az állatvilág is eltér kissé. Az óriáscsótányokról már esett szó elég. Szerencsére nincsenek túl sokan, de a lakókörnyezetekben remekül érzik magukat, hacsak nem gondoskodik róluk az ember.

Küllemre ugyan sokkal ijesztőbbek, mint az otthon előforduló apró társaik, de a méretük egyben a vesztük is. Sokkal nehezebben tudnak elbújni, s célba venni is nagyságrendekkel könnyebb őket. Kopogom le, de az első néhány napot leszámítva nem láttam belőlük egyet sem. (...)

Amiért ez a poszt ma megszületett, az a tegnapelőtti behatolónak köszönhető. A képek alapján majd eldönthetitek, mi ez, én nem akarok hülyeséget mondani. Szerintem skorpió formája van, de terráriumon vagy filmeken kívül még sosem láttam skorpiót.

Az erősíti a teória lehetőségét, hogy Zhao Sheng szerint valamelyik kollégája lakásában is voltak. Nem megszokott azért, az asszisztensem például még sosem látott.”

Ha valakinek nem lenne elég ez a kép, illetve érdekli, meddig jutottak az eredeti poszt kommentelői a megfejtésben, az kattintson ide!

A kommentelési szabályokról itt olvashatsz.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: blogajánló Dánia Kína Törökország

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr256146727

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rezsöatya 2014.05.11. 06:57:11

Szep jo reggelt mindenkinek.
1. poszthoz: igen, nyelvtudas! Ismerek olyas valakit, aki 50 evesen, sajat maga (azaz tanar nelkul) tanult meg angolul, majd kijott, el, beszel, dolgozik... Ez is elhatarozas (kitartas) kerdese...

2. kep megfejtese: Diğernek be kell kanyarodnia az elso elelmiszerboltba husgolyokert! :-)

3. kep: nem krokodil, ettol kezdve nem kell felni tole! Nagymamam mindig azt mondta, o is Isten teremtmenye! Sem o, sem en nem oltunk meg meg egy szunyogot sem...

Sütemény1975 2014.05.11. 07:27:42

@rezsöatya: atyám, én nem találom az üzenetet amit annó küldtél. de vmi e-mail cím beállításom is rossz volt, lehet, hogy azért.

DieNanny CH 2014.05.11. 07:38:59

HÁ, kérlek szedd le azt a hatalmas rovar-.képet, inkább adj hozzá egy linket, figyelmeztetéssel!!! Nem bírom az ilyeneket, ráadásul vasárnap korán reggel... :-(((((( Légyszi!!!!!
(A hozzá tartozó posztot még nem olvastam...)

Első poszt: tetszett, ebből is látszik, nyelvet valamennyire tudni kell. Ami nem világos: Kor nem számít munkakeresésnél, viszont önkéntes munkához fiatalokat, vagy valamilyen speciális tudással keresnek. Ez számomra ellentmondás.
(Mesélne valaki önkéntes munkákról? Egyáltalán milyenek léteznek? Az az volt, mikor az egyik családomnál a negyedikes kislány osztályával mindig én meg a tanítónő ment kirándulni, mert a 24 szülőpárosból senki sem ért rá?)

Török vezetés: jópofa, bár nálam a rend és fegyelem mindenek felett!

Harmadik: Lásd feljebb...

klappol 2014.05.11. 07:43:09

Jó reggelt.

Ez a bogár nem jön be nekem, írtózom a bogaraktól, remélem nem ez lesz ma a téma, hozzászólás, mert akkor nem leszek.

Nem hiszem, hogy ez a valami, 1 diétázó szarvasbogár lenne :D:D:D:)))))))))))))))))))))))))) Atyám???????? :))))))))))))))))))))

2014.05.11. 07:48:35

Szerintem CIA távirányítású kémbogarai. Meg akarják szerezni a kínai „high technology”-t.

rezsöatya 2014.05.11. 07:56:15

@DieNanny [SZ,CH]: erdekes, Digger avatarjaitol nem voltal igy kiakadva...! :-)))

A termeszet szep! A rovarvilagot kozelrol szemlelve sok csodat fedezhetsz fel:

kepfeltoltes.hu/140511/Szep_pok_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

nemelyik egeszen rajzfilmfigura-szeru:

tbuvar.hu/kepek/keptar200101/2-12-21.jpg

a nagyobbak kozott is talalunk oly rondat, hogy az mar szep... varacskos diszno, xoloitzcuintle (mexikoi meztelen kutya), csak maskepp kell hozzaallni... en mar azon is elgondolkoztam, vajon a kutyam hogyan lat engem? Vajon nem szegyenkezik, hogy velem kell vegigvonulnia az utcan? :-)))
Szerintem nincs ronda allat (vagy no, legfoljebb erdekes arcu!)...

rezsöatya 2014.05.11. 07:57:35

@lexrex: ja! Egybol lattam, hogy muanyag!

rezsöatya 2014.05.11. 08:00:06

@Sütemény1975: amelyik e-mail cimeddel regisztraltal a blog.hu-ra (indapass), azok kozott a levelek kozt keresd.

DieNanny CH 2014.05.11. 08:04:08

OFF

Itt szakad az eső, nem tudom, hány fok van, nincs hőmérőm. :-(((
De csütörtökön voltam a Lugano-i tónál, és feltöltődtem napfénnyel. Most van mit nézegetnem:
kepfeltoltes.hu/140511/SAM_2687_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

TilosazA (UK) 2014.05.11. 08:05:18

Megnéztem az eredeti blogon, de nem láttam, hogy valaki beazonosította volna ezt a szörnyet. :(

DieNanny CH 2014.05.11. 08:06:10

@rezsöatya:

Ugye nem baj, hogy egyik linkre sem kattintottam rá???

rezsöatya 2014.05.11. 08:06:44

@DieNanny [SZ,CH]: nem akarlak idegesiteni, de ott a kepeden, a jarda szelen, ott maszik egy fuj, undorito fekete ezerlabu szornyedveny...! :-P

DieNanny CH 2014.05.11. 08:08:36

@rezsöatya:

Nem a rondaság a gond... Nem tudom, mi...
Pl úgy 15 éve találtam egy döglött orrszarvúbogár-párost. Gyönyörűek voltak, teljesen hibátlanok! Néhány évig őrizgettem őket, most már nem tudom, hol vannak.

rezsöatya 2014.05.11. 08:10:30

@klappol: ahogy latom, ez nem a Te napod lesz itt a HA-n...
Latod, nem erdekli az embereket sem a 40 ev feletti nok helyzete kulhonban, sem a torok kozlekedesi kultura...
A bogarak, azok bezzeg...!!!!

DieNanny CH 2014.05.11. 08:12:10

@rezsöatya:

:-P (Ez nyelvöltés akar lenni...)

rezsöatya 2014.05.11. 08:12:22

@DieNanny [SZ,CH]: irjal roluk egy romantikus regenyt... sorsuldozott szerelmesek lehettek...

rezsöatya 2014.05.11. 08:13:08

@DieNanny [SZ,CH]: nekem is mindig belelog a nyelvem a varrogepbe... :D

Sütemény1975 2014.05.11. 08:20:31

@rezsöatya: azt a mélcímet már évek óta nem használom. ehhez képest a beállítások között még mindig az szerepelt. most átírtam. el tudnád küldeni még1szer?

klappol 2014.05.11. 08:23:20

@rezsöatya: Ha nem viszik túlzásba a bogarazást, akkor maradok.
Ugye az ember kíváncsi, hát én is átpillantottam a megfejtés oldalra :))))))))))

TilosazA (UK) 2014.05.11. 08:26:59

Bogarászás alert!
Tehát milyen fajta a szóban forgó? Én csak találgatást láttam a másik blogon.
Nekünk egyébként meztelen csigáink vannak, éjjelente jönnek ki a konyhába körülnézni a falból. Oké, nem láttam még őket, ezért lehet hogy nem meztelenek. Ez ellen valami ötlet?

rezsöatya 2014.05.11. 08:34:02

@TilosazA (En/Mum): charity boltban vegyel nekik valami göncöt...

mayree 2014.05.11. 08:35:28

@rezsöatya:
Így van! Nézz meg egy kisgyereket, mindenre vigyorog, mindent megfog és a szájába vesz :)
Eltelik pár év és összeszarja magát egy póktól. Ki érti ezt? :)

TilosazA (UK) 2014.05.11. 08:38:11

@rezsöatya: Mondasz valamit. Vagy feljelentem őket az erkölcsrendészeten.

DieNanny CH 2014.05.11. 08:46:27

@rezsöatya:

"sorsuldozott szerelmesek lehettek..."

Azok... Vagy valamelyik másik bogár kiszívta a testnedveiket. Ja, nem, olyan csak ember van, a Supernaturalból... :-)

Ne ám, hogy tényleg csak bogarakról beszéljünk?!?!?!

nyuszigonosz 2014.05.11. 08:46:38

Az elsö poszt: a nyelv nem tudása az mindenhol hátrányt jelent. Ezért is bámulok, hogy mert a dán nehezen megy, paralell tanulja a hölgy megint a már tanult de nem megtanult angolt.
Ez majd ahhoz vezet, hogy egyiket sem fogja tudni.

Isztambul: nem vezettem ott, csak utasként, gyalogosként láttam a forgalmat: hát érdekes. :-)

A bogár: nem tudom mi, de annyiféle bogár van, és azokat sem tudom, hogy mi a nevük. Nem szokták megmondani, csak másznak.

Der echte Weihnachtsmann 2014.05.11. 08:47:42

Guten Morgen mindenkinek.

Nem is ertem nyelvtudas nelkül hogy vaghat neki valaki külföldnek nem turistakent. Nagy batorsag Kell hozza.
Törököknel ugy hallottam az is mindegy milden szinu a lampa. Mennen es kesz.
@DieNanny [SZ,CH]:
Küldd el a kis pokevöt, az majd lerendezi a dolgot.
Undorito ez a dög.

DieNanny CH 2014.05.11. 08:47:59

@mayree:

Mert beléjük neveljük az irtózást...

Der echte Weihnachtsmann 2014.05.11. 08:48:01

@DieNanny [SZ,CH]: jobban is tetted hogy nem kat. ra. Bar a masodik nem is annyira szörnyü.

Der echte Weihnachtsmann 2014.05.11. 08:48:11

@TilosazA (En/Mum): szerintem nincs ellenszer a csuszomaszok ellen. Nalunk tavaly volt sok a kertben. Nem gyöztem öket belerugdosni a lefolyoba.

DieNanny CH 2014.05.11. 08:50:12

@Der echte Weinachtsmann:

"Küldd el a kis pokevöt, az majd lerendezi a dolgot."

:-DDD

DieNanny CH 2014.05.11. 08:51:38

@Der echte Weinachtsmann:

Azért ment nyelvtudás nélkül, mert az egész család ment. Így én megértem.

De azért majd ír valaki az önkéntes munkákról is?

TilosazA (UK) 2014.05.11. 08:54:45

@Der echte Weinachtsmann: Hát én most besóztam azt a lyukat a falban vastagon, hátha nem tudnak úgy kimászni. Mielőtt még valaki beleköt, a házat béreljük, nem az én igénytelenségem... De így szerelték fel a radiátort, hogy a cső a falon egy kb 5*5-ös lyukon jön ki....:(

DieNanny CH 2014.05.11. 08:56:19

@TilosazA (En/Mum):

Az egyik családomnál a nagymama reggeli sétája a kertben úgy zajlott, hogy vitte a metszőollót, és a csigákat kettévágta. (Nemrég olvastam, hogy ez tényleg jó, csak össze kell őket szedni, mert a szaguk odavonzza a rokonokat, ismerősöket, stb-t.) Lehet kapni valami oldatot, amivel aztán a ragacsot le lehet mosni az ollóról.

Az én módszerem az volt, hogy konyhai papírtörlővel felszerelkezve összeszedtem őket egy nejlonzacskóba, összekötöttem a száját, és bele a kukába. Minden hajnalban, mikor időm volt.

rezsöatya 2014.05.11. 08:59:36

@mayree: mert a felnottek belejuk oltjak a sajat felelmeiket...

(Meg Mo-on): setaltatom a kutyaimat, jon szembe egy anyuka, gyerekenek mondja: "vigyazz, kutya!"
(en erre mondom a kutyaimnak /jo hangosan, hogy anyuka hallja!/: "vigyazz, embergyerek!" )
Szembejon egy nagymama az unokajaval es mondja: "latod, milyen aranyos kiskutyak?"
(Ket malamut amugy!)

Micsoda kulonbseg a ket megkozelitesben! Az utobbi unokaban nem fog kialakulni a felelem! Amikor a csimotaim (copyright by Blackhairlady) kicsik voltak, egyutt fedeztuk fel a rovarvilagot... (is)...

TilosazA (UK) 2014.05.11. 09:00:13

@DieNanny [SZ,CH]: igen, de szerintem ezek a falban laknak. vagy nem tudom, de a szellőzők a tavaszi falszigetelésnél be lettek tömve kívülről.
Nem tudom a főbérlő mit szólna hozzá, ha befújnám purhabbal a dolgot. Lehet megmondom a főbérlőnek, hogy a házat bérelem, nem a csigákat. :)

rezsöatya 2014.05.11. 09:03:51

@DieNanny [SZ,CH]: valogatott kinzasok... most kepzeld el, teged is valaki kettevag... fél Nanny... aaaaahh! ra se kattintok...!

TilosazA (UK) 2014.05.11. 09:04:34

@rezsöatya: Erről a szülők nem igazán tehetnek. Én is azt mondom a gyerekemnek, hogy milyen aranyos kutyus, meg cica, sőt, még a pók is pókocska lett, de ha a nyakamba ugrana egy, úgy visítanék, hogy szegény soha az életben nem barátkozna össze újra a pókokkal. Nem tehetek róla, rosszul vagyok tőlük, lesápadok, kiver a víz, és menekülési kényszer.
Abban reménykedek, hogy eddig csak pici pókokkal találkoztunk, azt megálltam visítás és menekülés nélkül, (néézd, pókocska) és már három éves... talán már nem tudom nagyon elrontani.

nyuszigonosz 2014.05.11. 09:05:41

@rezsöatya: Na ilyen sajnos van: mész a nyugodt nagy kutyussal, anyuka vagy nagymama jön szembe kisgyerekkel: kisgyerek érdeklödve nézi a nagy kutyát, anyuka elkezd sikítani. Vagy a nagymama kezd hangosan jajveszékelni. Pedig még nincsenek is közel.
Na meg vannak a normális népek is.

TilosazA (UK) 2014.05.11. 09:06:33

@DieNanny [SZ,CH]: Engem a kertben nem zavarnának, mert nincs mit megenniük (hacsak nem esznek füvet és bokrokat...esznek?) de a konyhapultomon ne grasszáljanak. Pucéran ráadásul. Kérem, ez egy rendes ház....! :)

Egylabu Esernyomadar 2014.05.11. 09:07:05

@TilosazA (En/Mum): skorpiónak látszik, ahogy feltételezték is

rezsöatya 2014.05.11. 09:08:27

@DieNanny [SZ,CH]: "Ne ám, hogy tényleg csak bogarakról beszéljünk?!?!?!"

Nem, nem! Latod, szoba jonnek itt egyeb rovarok is, puhatestuek...

mayree 2014.05.11. 09:12:51

@rezsöatya:
Így van...

Persze ott a másik oldal is, pl. Tunéziában (gondolom másutt is) többnyire gyerekek halnak meg skorpió csípéstől, mert el sem tudják mondani mi történt míg a porban játszottak (no és a dózis nekik elég). Ez viszont nem a gyermek hibája hanem a szülő felelőtlensége szvsz.

A lényeg a tanítás, nem pedig az elriasztás.

Der echte Weihnachtsmann 2014.05.11. 09:13:15

@TilosazA (En/Mum): mi is szortunk sog, aztan mas- harmadnap so eltünt csiga megmaradt. Na ekkor kezdtem el aggodni nehogy a so altal valami mutansok kelekezzenek es nalunk lesz a Jurassic Park 4 vagy 5.

Egylabu Esernyomadar 2014.05.11. 09:14:46

@TilosazA (En/Mum): De a gyerek ugyebár gyerek és nem buta fölnőtt, szóval tutti érzi a valódi hozzáállásod a pókokhoz meg egyebekhez. Ettől persze még akár kedvelheti is őket, tőle IS függ.

TilosazA (UK) 2014.05.11. 09:16:25

@Der echte Weinachtsmann: :O Atya világ. Ezek lehet,hogy szeretik a sót?! Még egy lehetőség maradt, hogy magas vérnyomásban pusztulnak el...

mayree 2014.05.11. 09:17:33

@Egylabu Esernyomadar:
Jaja... ha az a fránya szocializálódás ha nem lenne, mindenki boldogabban élne, képzeld csak el... :D

TilosazA (UK) 2014.05.11. 09:18:13

Csak hogy a bogár és csiga témát befejezzem, néztétek tegnap az Eurovizios Dalfesztivált?

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.05.11. 09:18:14

Igen, semmilyen életkorban nem késő új dolgot próbálni.

Morgo1229 2014.05.11. 09:19:06

Max hol vagy? hogy a banatos p-ba nyert egy szakallas no? Jo volt nagyon ez az Andras, csak a kardiganjat nem ertettem az miert volt rajta. Az elodonton sima fekete poloban nyomta.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.05.11. 09:20:40

@Der echte Weinachtsmann: "Nem is ertem nyelvtudas nelkül hogy vaghat neki valaki külföldnek nem turistakent. Nagy batorsag Kell hozza."
Pedig voltunk/vagyunk egy páran.
:)

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.05.11. 09:21:07

@Morgo1229:

Átok alá helyeztük az Európai Dalfesztivált. Ezt közzé tettük a hivatalos honlapukon is. Persze aztán törölték a cenzorok.

Mostantól a dalfesztivál tönkretételen dolgozunk.

TilosazA (UK) 2014.05.11. 09:21:29

@maxval a gondolkodó birca: Nem baj ugye, ha nem olvasom el? Pont a te véleményedre nem vagyok kíváncsi, ki tudom találni. :) Azért köszi.

rezsöatya 2014.05.11. 09:23:17

@Der echte Weinachtsmann: a so a levego nedvessegtartalmaval elegyul, felolvad (fizika). A sot csak a ven kecskek szeretik... mondjak...

2014.05.11. 09:23:40

@Morgo1229:

Honnan tudták, hogy nő? Megnézték?

Morgo1229 2014.05.11. 09:24:28

@TilosazA (En/Mum): meg ov is volt a kardiganon :-( de jo volt na.

rezsöatya 2014.05.11. 09:26:47

@TilosazA (En/Mum): nem neztem, viszont talaltam egy olyan pokot, hogy lehet(!), felul kell biraljam az allatok szepsegerol vallott nezetemet... (1 €uros dalfesztival, ugyan mar...! :-)))) )

www.bubblews.com/news/2090281-terrifying-spider-that-looks-like-bird-droppings-bird-dung-crab-spider

Hari Seldon 2 2014.05.11. 09:28:52

Ez a 40 fölött külföldön szerintem ma sokakat érint. Mi is éppen 40 fölé kerültünk, amikor kijöttünk. Szerintem ebben az életkorban a legfontosabb, hogy „szeresse” is az országot, ahova megy, és ezt úgy értem, hogy nem csak mint lakhely, hanem mindent ami az új ország jelent. Úgy érzem, ez sokat segít a nyelvtanulásban is.

„Itt Dániában ingyenes a dán nyelv tanulása, ezért természetes volt, hogy elkezdem a nyelvtanfolyamot. Sajnos, rá kellett jönnöm, hogy ebből elég sokára lesz használható nyelvtudás, ezért mellette tanulom az angolt is. A mindennapokban ezt tudom használni, mert itt mindenki beszél angolul.”

Na itt aztán nem beszélnek, van is alkalmam gyakorolni

„Azt kell mondjam, hogy nem illeszkedtem be. Szeretek itt élni, látom a lehetőségeket, élvezek minden újat. Biztonságban érzem magam és nincs honvágyam sem. Mégis olyan, mintha kívülálló lennék.”

Nem tudom mióta van kint, és mit ért azon, hogy kívülálló? Ez ilyen helyzetnek különböző stádiumai lehetnek. Én például Magyarországon sem voltam olyan „baráti összejárós” típus. Nincs is rá igényem. Szóval ez szubjektív dolog, de a mi házunkban már nagyon jó kis társaság alakult ki. A szomszéd bácsi, segített például kicserélni az izzómat a kocsin (ki bírtam volna én is) Vagy az unokáinak én raktam össze a trambulint, és a 2 x 3 kislány (náluk is három kislány unoka van) közösen használják. Mi meg vettünk csúszdát, ami az ő unokái is használnak. Stb. Nem tudom, hogy kinek mi a „beilleszkedés”. Mi itt tartunk.

„Ezen kívül, a korom miatt a különböző szabadidős programokon való részvétel is nehezebben megy. Gondolok itt arra, hogy mi már nem járunk olyan szórakozóhelyekre, ahol könnyebben lehet ismerkedni. Teljesen új életet kell kialakítani.”

Lehet menni kisgyerekes találkozókra, ha van rá igény. Nekünk nincs ilyesmire igényünk, és nincs is nagyon időnk.

2014.05.11. 09:28:53

@maxval a gondolkodó birca:

Van egy egyszerűbb megoldás. Nem kell tv-t nézni.
Egyébként az ember azt hinné, nincs már lejjebb. Aztán kiderül, de van.

rezsöatya 2014.05.11. 09:29:03

@TilosazA (En/Mum): ugye-ugye! Mennyivel SZEBBEK a bogarak????

Morgo1229 2014.05.11. 09:29:21

@maxval a gondolkodó birca: az atok az nem jo. En csak megerteni akarom, hogy hogyan nyerte szarra magat.

TilosazA (UK) 2014.05.11. 09:30:19

@Morgo1229: Én nagyon drukkoltam neki, és örülök az 5. helyezésnek. Egy dolog miatt nem, a győztes szerintem messze nem volt olyan jó mint ahányan szavaztak rá. Okés, merész, és polgárpukkasztó, és stb... de ez a dal, és ez a hang sehol nem volt az utána következő 5 vagy 6 számtól.

Morgo1229 2014.05.11. 09:32:30

@lexrex: igazad van. Es lehet perverz vagyok en szeretem az euroviziot. Plane a szavazos reszt.

rezsöatya 2014.05.11. 09:33:04

@Hari Seldon 2: "Szerintem ebben az életkorban a legfontosabb, hogy „szeresse” is az országot, ahova megy, és ezt úgy értem, hogy nem csak mint lakhely, hanem mindent ami az új ország jelent. Úgy érzem, ez sokat segít a nyelvtanulásban is."

Igy van! Teljesen egyetertek.

mayree 2014.05.11. 09:33:15

@svájci sapka (ch):
Mindenkinek megvan az útja...

(és azt nem befolyásolja holmi nyelvtudás :))

2014.05.11. 09:34:05

Nem tudom ki a magyar versenyző, mert nem igazán érdekelnek ezek a dolgok, de két lehetősége lett volna.
Vagy megborotválja álmában a szakállast, vagy hormonkezelésnek veti magát alá, és melleket növeszt.
Ha hülye világban meg akarsz élni, feltétel, te is legyél hülye. Vagy legalább is tetesd magad annak.

Egylabu Esernyomadar 2014.05.11. 09:34:43

@TilosazA (En/Mum): :-D
Nem, egyéb rovarokat és puhatestűeket, pl. csigákat is! ;-)
De Európában nem él, szóval hiába is próbálná bárki a meztelencsigák ellen betelepíteni! :-DDDDDDDDDDDD

TilosazA (UK) 2014.05.11. 09:36:25

@rezsöatya: Igaz. Hiba volt felhoznom, hamu fejemre....

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.05.11. 09:37:09

@lexrex:

Ezentúl nyilván nem fogjuk nézni ezt a műsort, ez nyilvánvaló, De ez nem mentesít minket a műsor gonosz üzenete leleplezésének kötelezettségétől.

TilosazA (UK) 2014.05.11. 09:38:29

@Egylabu Esernyomadar: Tudod mit? Inkább a csigák. Most hogy így beszélgetünk róla, egyre jobban megszeretem őket. Ahol ilyen ostoros ál(vagy valódi) skorpiók élnek, és homofóbok... Szóval lehet este megvárom őket, bemutatkozom nekik, és sütök nekik almás pitét.

Der echte Weihnachtsmann 2014.05.11. 09:38:55

@TilosazA (En/Mum): a remeny hal meg utoljara. De valaki irta a purhabot. Az jonak tünik, nem hiszem hogy a föberlo szolna erte. Plane ha hosszu tavra berled.
De az lehrt hogy addigra agyverzest kapnak. A magas vernyom. ugye.
Atyank meg majd mindjart jol megdorgal.

TilosazA (UK) 2014.05.11. 09:39:10

@maxval a gondolkodó birca: Amióta van szűrés gomb, nem probléma. :) Be is kapcsolom.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.05.11. 09:39:25

@Morgo1229:

A homoklobbi erős és megszervezte a szavazást. Ez jel, hogy még jobban kell élesíteni kardjainkat, mert a küzdelem kezd eldurvulni..

TilosazA (UK) 2014.05.11. 09:40:57

@lexrex: Ez mekkora lett volna! :) de a haját leborotválni, nem a szakállát. :D Vagy ellopni a műszempilláit....

Egylabu Esernyomadar 2014.05.11. 09:43:10

@TilosazA (En/Mum): Á, azoknak nem kell bonyolítani, csak tegyél ki egy tál salátát. :)))

Egylabu Esernyomadar 2014.05.11. 09:44:17

Szűrés bircára, és szép marad a vasárnap reggel. :)))))))))

nigara 2014.05.11. 09:45:09

@DieNanny [SZ,CH]: azon szoktam kiakadni, amikor a totyogó kisgyerek örömködve közeledik egy kutyához, közben a szülő/nagyszülő halálsikolyok közepette rángatja vissza.
Azokat nagyon le szoktam b..ni - és még nem is érti, hogy miért...

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.05.11. 09:45:13

Hogy a kepen milyen rovar van, arrol fogalmam sincs. De hogy a kinaian megeszik, abban teljesen biztos vagyok. :) A kinaiakat ismerve akkor is joizuen harap bele a potrohaba ha eleteben most talalkozik ilyennel eloszor... :D

DieNanny CH 2014.05.11. 09:46:27

@rezsöatya:

Neked nem kenyereket kellene osztogatnod az éhező angoloknak???
:-DDD

nigara 2014.05.11. 09:48:11

@rezsöatya: szerintem szülő is nagyszülő egyaránt csinálja, hogy halálra rémíti a gyereket egy kutya láttán - pont ugyanezt írtam az előző kommentemben, csak akkor még nem olvastam a tiedet

DieNanny CH 2014.05.11. 09:49:25

@TilosazA (En/Mum):

Én nem. Van valami összefoglaló link?

TilosazA (UK) 2014.05.11. 09:50:53

@DieNanny [SZ,CH]: Én mindig ilyen vagyok. :) Bár ma túl korán keltem, és még nem reggeliztem...

DieNanny CH 2014.05.11. 09:53:26

@rezsöatya:

"HA: kerjuk a kovetkezo feladvanyt!"

Hű, nekem van. 10 napja Küssnacht-nál fényképeztem zuhogó esőben. Nagyon cukik!
kepfeltoltes.hu/140511/SAM_2511_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Der echte Weihnachtsmann 2014.05.11. 09:54:37

De miert nem tud otthon zart ajtok mogott buzulni? Miert Kell igy nyilvanosan. Azert egyelore meg mindig a heterok vannak többsegben. Legalabbis remelem.
Hülye egy allat az ember.

Morgo1229 2014.05.11. 09:54:45

@nigara: van gyereked ? nem ismert kutyatol en is mindig elparancsoltam az enyimet. Nem lehet tudni mi lakozik egy kutyaban.

Der echte Weihnachtsmann 2014.05.11. 09:54:53

@DieNanny [SZ,CH]: nem ö most bogarakat osztogat:D

Atyam csak semmi megbantodas. Csak wizzelek.

nigara 2014.05.11. 09:54:55

@TilosazA (En/Mum): valahogy sosem a minőség számít... ritka kivétel az, amikor egy valóban jó dal és előadó nyer, illetve ér el jó helyezést.
Nem értem én sem, szerintem pusztán országszimpátia plusz a versenyző egyedisége (itt is és a Jedward-nál is...)

nigara 2014.05.11. 09:57:17

@Morgo1229: van gyerek, kutyám is. A kutyában semmi sem lakozik, max az emberek váltanak ki belőle dolgokat.
Pl az én kutyám egy vizsla, de már az első pillanattól gyűlölte azt az embert, akiről kiderült, hogy alattomos bűnöző.
Nos, ha te is ilyen vagy, akkor tényleg félj a kutyáktól ;)

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.05.11. 09:57:54

@Der echte Weinachtsmann:

Mert ez egy élet-halál harc. A homoklobbinak ez a feladata, ezért pénzeli őket személyesen Sátán.

TilosazA (UK) 2014.05.11. 09:58:33

@Der echte Weinachtsmann: Ezt most mire írtad, hogy zárt ajtók mögött? Nem értem. A Kolbász Koncsítára?

DieNanny CH 2014.05.11. 09:59:00

@rezsöatya:

Én úgy jöttem Svájcba, hogy egyáltalán nem szerettem az országot. Nem is akartam igazából jönni... Csak nem volt más lehetőségem. Most már jól érzem magam. (A nyelvet meg már tudtam...)

2014.05.11. 09:59:35

@Der echte Weinachtsmann:

Mert a liberalizmus már eljutott oda, hogy az a nemnormális, aki normális.

nigara 2014.05.11. 10:01:47

@maxval a gondolkodó birca: na de itt valaki ismert volt? mondjuk ez a koncsita???

TilosazA (UK) 2014.05.11. 10:05:09

@nigara: Azért ez nem teljesen így van. A kutyák 99%-ában valóban nincs semmi, de az az 1% lehet problémás.
www.cbsnews.com/news/bill-gates-reveals-the-deadliest-animal-around/
Az alsó fotót nézd meg - 25.000 ember hal meg kutyaharapástól évente, tudom, veszettség miatt. De a 4. helyre került a legveszélyesebb állatok listáján.
Ráadásul valószínűleg azért alakult ki a szülőkben is a félelem, mert őket már harapta meg ártalmatlannak tűnő kutya. Mikor szórólapoztam kamaszkoromban, három hét alatt két kutya támadt meg, egyik meg is harapott.
Szóval a dolog nem olyan egyértelmű.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.05.11. 10:05:17

@Morgo1229: "van gyereked ? nem ismert kutyatol en is mindig elparancsoltam az enyimet. Nem lehet tudni mi lakozik egy kutyaban."

Nezopont kerdese, en 1000X inkabb bizom meg barmilyen allatban, mint egy idegen emberben. Emberek vertek mar at es probaltak artana millio meg egyszer, kutya meg sohasem. :) Pedig az a tipus vagyok, aki nem keruli ki oket nagy ivben, rogton lepacsizom barmilyen uj allattal es szivesen jatszom veluk barmekkora legyen is (akar lo).
Bar nincs gyerekem, de ha lenne sokkal szivesebben fordulnek el ugy egy pillanatra, hogy egy kutya al mellette, mint egy idegen ember. Utobbiban sokkal kevesbe biznek...

Morgo1229 2014.05.11. 10:05:39

@nigara: nem valszoltal. idegen kutyatol se tiltottad a gyereket ? De akar sajat joszag is tud hulye lenni. Erdelyi koponk siman 2 vallra fektette az erkezo gyereket, fole allt es nezte.

klappol 2014.05.11. 10:06:29

@nigara: Megnéztem a tag, vagy csaj, mittudom én, hát a neve lefordítva: punci kolbász. Elég beteges dolog ez, igaz Max? :))))))))

DieNanny CH 2014.05.11. 10:06:41

@nigara:

Pont múltkor egyik szomszéd kutyája felugrott a 23 hónapos neveltemre, és jól képen nyalta. A kicsi ott mutogatta nekem, hogy "harap, harap" (bissen, bissen), én meg mondtam, hogy csak puszit adott. A 11 éves gazdi-kislány utána rövid pórázra fogta a kutyát, odahívta a gyerekeket, és mindegyikkel agyon-simogattatta a kutyát... Aki persze nagyon élvezte, mert imád gyerekekkel lenni... Szóval, igen, bennem mindig van egy tartózkodás állatok irányában, sokkal jobban figyelek, hogy ha a kutyára rájön az ötperc, azt ne a gyerek szívja meg. Mindig engedem az állatokat simogatni, de felkészülök a legrosszabbra is.

2014.05.11. 10:08:10

@nigara:

Gondolom,korábban kornyikált a Kék Lagúna bárban.

Gilda66 · http://azeletgenfbenmagyarkent.blogspot.hu/ 2014.05.11. 10:09:04

@DieNanny [SZ,CH]: Itt Genfben rengeteg lehetőség van rá, gondolom felétek is :-)
A különböző segélyszervezeteknél, egyházaknál is lehet rájuk jelentkezni, de sokszor hirdetik is. Például láttam olyan hirdetést, ahol mozgássérült emberek mellé kerestek kísérőket.
De a közösségi házakban (maison de quartier) is szívesen fogadnak mindenkit, én például főzni segítek keddenként egy ilyen helyen. Idősek esznek ott, közben beszélgetnek, jól érzik magukat.
De volt ajánlatom arra is, hogy egy időseknek szervezett informatika tanfolyamon segítsek, csak sajnos az nem fért bele az időmbe.
4 után, illetve szerdánként lehet a gyerekprogramoknál segíteni ugyanezeken a helyeken.
Rengeteg lehetőség van, én rákerestem a neten, úgy találtam meg például azt az irodát is, ahol direkt önkéntes munkákat közvetítenek.

Morgo1229 2014.05.11. 10:09:47

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: azert majd ezt atertekeled. Plane van egy kor, amikor a kutya magasabb. Jobb a bekesseg.

DieNanny CH 2014.05.11. 10:10:23

@nigara:

Húgomat 5 évesen egy olyan kis tacskó kapta meg a térdénél, aki még életében nem harapott meg senkit. Éppen mentünk volna el a vendégségből, mikor gondolt egyet, és bekapta a térdét... Szóval, szerintem egy kutya nagyon kiszámíthatatlan.

2014.05.11. 10:11:11

@maxval a gondolkodó birca:

Nézd a pozitív oldalát is. Normális, józan gondolkodású emberek milliói értették meg hová jutunk, ha a liberálisok irányítják a világot.

DieNanny CH 2014.05.11. 10:12:34

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:

Na, látod, ezt valahogy én is így érzem...

nigara 2014.05.11. 10:13:21

@Morgo1229: mondom, az ember váltja ki belőle a dolgokat.

@TilosazA (En/Mum): most ezt komolyan mondod??? a kutya mindig úgy viselkedik, ahogy vele viselkednek.
Ha be vagy sz..va egy kutya láttán, igenis megérzi, és már nem lesz barátságos - mert nem vagy őszinte, mert leplezel valamit. Akinek nincs félnivalója, az nem fél. Ez van bennük.

TilosazA (UK) 2014.05.11. 10:13:55

Azt hiszem mára itt hagylak titeket. Kezdek rosszul lenni ettől a gyűlölködéstől. További szép napot.

Der echte Weihnachtsmann 2014.05.11. 10:14:26

@TilosazA (En/Mum):: Ezt most mire írtad, hogy zárt ajtók mögött? Nem értem. A Kolbász Koncsítára?
Komplett az egesz megjelenesere. Viselkedjen normalisan ( Ebbe beletartozik a kinezet is), otthon meg ugy kardoznak ahogy akarnak.

nigara 2014.05.11. 10:14:59

@DieNanny [SZ,CH]: nézd meg az előző kommentemet. A gyerek valszeg csinált valamit. A kutya nem tárgy, nem lehet vele akárhogy bánni.

DieNanny CH 2014.05.11. 10:15:07

@Gilda66:

Köszi szépen!

Vajon Dániában miért csak fiatalokat keresnek ilyen helyekre? Posztíró/blogíró vajon megjelenik?

Gilda66 · http://azeletgenfbenmagyarkent.blogspot.hu/ 2014.05.11. 10:17:08

@DieNanny [SZ,CH]: Nem tudom :-) Nálunk van nyugdíjas korú szakács is (sőt több is)...

Határátkelő 2014.05.11. 10:17:50

Jó lenne, ha leszakadnátok erről az eurovíziós történetről. Vagy beszélgessetek róla Birca oldalán. Ez egyben figyelmeztetés is, hogy mostantól kiszórom az ilyen kommenteket. Mindenki elmondta, mit gondol, úgyhogy fejezzük be szerintem. Köszönöm.

Morgo1229 2014.05.11. 10:18:59

@nigara: szoval azok a dedek akiket kutya megharap megerdemlik azt. Grarulalok.

2014.05.11. 10:19:02

@TilosazA (En/Mum):

Az embernek ez az egyik előnye a meztelen csigákkal szemben. Bebújhat a házába, ha valami nem tetszik neki.

rezsöatya 2014.05.11. 10:19:06

@DieNanny [SZ,CH]: vasarnap dietara vannak szoktatva!!!

rezsöatya 2014.05.11. 10:19:57

@DieNanny [SZ,CH]: kikerem magamnak! En nem csak ma!!!

2014.05.11. 10:22:00

Konklúzió. Ha valamiről nem beszélünk, az meg sem történt.
Kár, hogy előző életeimben soha nem voltam strucc.

nigara 2014.05.11. 10:22:20

@Morgo1229: hagyjuk. ha a szövegértés nem megy, sebaj. De van rengeteg szakirodalom, nézz utána.
Jobb lenne neked kutya nélkül, nem vagy felkészült rá, így aztán az simán előfordul, hogy a saját kutyáddal nem tudsz bánni. Az ilyen kutyák harapnak meg embereket, aki aztán a kutyára kenik...

Morgo1229 2014.05.11. 10:22:42

@Határátkelő: konkretan mi verte ki a biztositekodat ? Visszaolvastam es nem ertem.

rezsöatya 2014.05.11. 10:23:34

@Der echte Weinachtsmann: olyat te nem tudsz mondani, amin en megbantodnek... nem csak az allatokkal vagyok joban, az embereket is maximalisan megertem...

DieNanny CH 2014.05.11. 10:25:42

@nigara:

Éppen mentünk ki az ajtón, kutya az udvaron volt. Szóval, a gyerek nem csinált semmit. (Bár elképzelem, talán valami repülő bogarat akart elkapni, tesóm térde meg útban volt. De ez az, ami sokkal rosszabbul is végződhet.)
Vagy az én esetem. Unokatesóméknák nyaraltam, éppen cukrot szopogattunk, az kiesett a számból a fűre, én meg - merthogy ritkán ehettem cukrot - fel akartam venni; kutya azt hitte, kaját kapott tőlünk, én meg el akarom venni, erre átharapta a csuklómat... Na, az ilyen eseteket nem lehet előre látni.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.05.11. 10:26:58

@Morgo1229: "azert majd ezt atertekeled."

Aligha. De ugysem fogjuk egymast meggyozni, ugyhogy reszemrol tema: OFF. :)

rezsöatya 2014.05.11. 10:27:30

@TilosazA (En/Mum): "25.000 ember hal meg kutyaharapástól évente..."

Es embertol hany ember es hany kutya hal meg...???

Engem eletemben haromszor harapott meg kutya. Es imadom a kutyakat! Nezopont kerdese...

Gilda66 · http://azeletgenfbenmagyarkent.blogspot.hu/ 2014.05.11. 10:28:24

@DieNanny [SZ,CH]: Most látom csak, hogy hogyan került elő az önkéntes munka kérdése. Talán nem jó helyen, nem elég aktivitással kereste...de talán majd jön :-)

rezsöatya 2014.05.11. 10:29:04

@Morgo1229: hat o igy baratkozott... elobb megnezte... :-)

nigara 2014.05.11. 10:29:06

@DieNanny [SZ,CH]: sztem fejezzük be.
Épp most írtad le, hogy nem ok nélkül történt egyik sem.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.05.11. 10:29:33

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:
Na jó, amikor valaki akkora, mint egy ló, könnyen pacsizik velük :)
Nekem kisebbségi érzetem támad a lovak mellett... a csődörök mellett meg aztán végképp :)

Morgo1229 2014.05.11. 10:29:46

@nigara: de a gyerek akar. Juniusban szuletik. Beagle. Juliusban kell erte menni.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.11. 10:30:04

@klappol:
Te figyu, volt egy korszaka az életemnek mikor 50 madárpókot tartottam.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.11. 10:32:02

@rezsöatya:
Nagyot szóltál BARÁTOM.
EZ a helyes hozzáállás.
Mondjuk tőled nem is vártam mást.

Morgo1229 2014.05.11. 10:34:21

@nigara: hat tenyleg fejezzuk be. Szoval, ha van ok ra, akkor oke a tamadas megerdemli a kis fattyu a serulest.

nyuszigonosz 2014.05.11. 10:34:48

@Morgo1229: Kutyát nem azért vesz - hoz valaki, mert a gyerek akar.
Egy gyerek sok mindent akar. Azt mind meg is kapja?

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.05.11. 10:35:17

@Kövérmadár [swe]: Hat azert meg igy is hatalmasak. :) Lepett mar ra a labamra jol fejlett csodor. Elegge tud fajni. :D Es dobott le magarol lo. Abban a helyzetben kifejezetten hatrany ha magas vagy mert annal nagyobbat esel. :D
Ennek ellenere imadom a lovakat (is) tovabbra is. Tudom hogy mind a 2 esetben en voltam a hibas.

nigara 2014.05.11. 10:35:36

@Morgo1229: nagyon nem kéne. A beagle amúgy is nehéz fajta. Sok problémátok lesz, és nem a kutya lesz az oka.
De ha mindenképp lesz kutya, akkor keményen neki kéne állni tanulni. És aztán kutyaiskola - ami a gazdákat neveli egyébként.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.11. 10:36:10

@TilosazA (En/Mum):
A meztelen csigát sörrel kell kiirtani
Szép halál.

rezsöatya 2014.05.11. 10:36:22

@Morgo1229: elore szolok (nalunk ugyanis bejott a papir-forma!): ket ket simogatas, jajj, de edes, jajj, de cuki, aztan rad marad az etetes, gondozas, seta...
DE: nagyot lehet tanulni az allatoktol es ha ugy fogod fel, NEKED sok oromod lesz benne!

nigara 2014.05.11. 10:37:09

@Morgo1229: jesszus, de súlyos eset vagy...

DieNanny CH 2014.05.11. 10:37:12

@TilosazA (En/Mum):

Gondolom, Birca akciózik... Én őt jelenleg szűröm.

nigara 2014.05.11. 10:37:50

@rezsöatya: nem öröme lesz, és a kutyának sem sajnos.

Morgo1229 2014.05.11. 10:38:10

@rezsöatya: :-) ja igy baratkozott. Aze egy kicsit mig felette allt morgott is. Tole van a nevem is. Morgonak hivtak. Meghalt kb 7 eve.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.11. 10:40:09

@Sütemény1975:
Akkor most örülsz hogy nem maradtál úgy...
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))

Morgo1229 2014.05.11. 10:41:14

@nyuszigonosz(D): nagyon regota akarja. 10 eves. Sose volt neki. En sajnos nem akarok, mert 2. emeletre nem valo. A nagyszuloknel lesz. Aztan meglatjuk.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.05.11. 10:42:34

Lattam mar eloben skorpiot, mikor portugaliaban 3-szor megszurt. Ez nem tudom mi, de nem olyan.

Morgo1229 2014.05.11. 10:43:48

@nigara: en nem akartam beaglet. Vizslat akartam. Azt ismerem es nekem is az volt. De evek ota hajthatatlan a gyerek Beagle ugyben.

2014.05.11. 10:46:06

Max, illetve bárki más szűréséhez egy gondolat.

"A szólásszabadság egyik előnye, hogy ugyanazt a témát több nézőpontból is megismerhetjük. Ennek elvileg el kellene gondolkodtatnia az embereket - csakhogy a legtöbben nem akarnak gondolkodni."

nigara 2014.05.11. 10:46:39

@Morgo1229: igazad is van, amit a gyerek akar, azt kell csinálni.
Azért ne felejtsd el, hogy egy nagyon komoly szellemi képességekkel rendelkező lény a kutya.
Keress inkább egy plüsskutyát.

TilosazA (UK) 2014.05.11. 10:48:18

@rezsöatya: Az ábra szerint 425 ezer, ha jól emlékszem, de most nem keresem vissza. Ezért féltem a gyerekemet az embertől (is). De az emberek bűne nem semlegesíti a kutyák veszélyét. Próbáltam megmagyarázni, hogy a szülő nem hülye, a félelme lehet jogos.

DieNanny CH 2014.05.11. 10:49:18

@nigara:

Persze, hogy nem ok nélkül! Én egyik esetben sem a kutyát hibáztattam! Azt írtam, egy egészséges tartózkodás nagyon is kell! Ezt arra írtam, mikor a felnőttek már sikítoznak, ha a gyerek a kutya közelébe megy.
Te ismered a kutyádat, ő is téged. Egy ismeretlen gyerek/felnőtt testbeszéde lehet támadó hatású a kutyára. Vagy fordítva, mikor a kutya felágaskodik, mert pl úgy szokta a játékosságát kifejezni, a gyerek meg odacsap, mert azt hiszi bántani fogja, kutya meg harap...
Én csupán erről beszélek.

TilosazA (UK) 2014.05.11. 10:49:27

@lexrex: Én speciel elég sokat gondolkoztam maxon, és pontosan tudom is, hogy miért szűröm őt. És nem azért, mert más a véleménye mint nekem.

nigara 2014.05.11. 10:52:26

@DieNanny [SZ,CH]: oké, így értem.
De onnan indult a dolog, hogy a gyerekbe beleneveli a felnőtt a félelmet, pl a sikítozással, ami aztán egyik félnek se tesz jót.
Innen ment el a téma kutyautálatba (nem általad, bocs)

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.05.11. 10:54:42

@lexrex:

Nem tudom, ez lesz-e az eredmény. Félek, hogy nem.

Morgo1229 2014.05.11. 10:54:55

@nigara: ne gyulolkodj kerlek. Nyugodj meg. Nem nalam lesz az eb.

TilosazA (UK) 2014.05.11. 10:55:16

@puhacica: Tök jó kezdeményezés. :)

nigara 2014.05.11. 10:55:26

@lexrex: másrészt az is van, hogy sokan a saját véleményüket szentnek és megcáfolhatatlannak tartják, ezért megy az "eleve szűrök" dolog.

Ugyandehogy (törölt) 2014.05.11. 10:57:15

@Morgo1229: na beaglet meg különösen ne vigyél haza, ha kiszámíthatatlan tartod a kutyákat. a legnehezebben nevelhető, mg akkor is, ha kiskorától te neveled.

Der echte Weihnachtsmann 2014.05.11. 10:57:51

@diggerdriver:
Izlesek es ...
Vagy ez nalad valami sokkterapia volt?
Nem tudom , en irtozom a pokoktol. Semmi egzotikusat nem tudok felfedezni bennük.

Morgo1229 2014.05.11. 10:58:14

@nigara: itt senki nem mondta, hogy utalja a kutyakat. Te ugrottal a temara.

nyuszigonosz 2014.05.11. 10:58:16

@nigara: Igen.
Meg föleg többször be is jelentik, kiket mikor szürnek.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.05.11. 10:58:58

@lexrex:

Nincs nagyobb intolerancia a liberális intoleranciánál...

Ugyandehogy (törölt) 2014.05.11. 10:59:13

@Morgo1229: "hatalmas kavicsgyűjteményem van. a világ tengerpartjain tartom szétszórva"

nigara 2014.05.11. 10:59:20

@Babette_: bár minden kutya nevelhető a megfelelő gazda által. Ez a kulcsa.

nigara 2014.05.11. 11:00:28

@Morgo1229: olvass vissza. Aztán szakadj le a témáról és főleg rólam, kérlek.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.05.11. 11:02:23

@lexrex: "A szólásszabadság egyik előnye, hogy ugyanazt a témát több nézőpontból is megismerhetjük. Ennek elvileg el kellene gondolkodtatnia az embereket - csakhogy a legtöbben nem akarnak gondolkodni."

Ez igy is van. A baj csak tudod az, hogy maxval eseteben ez ugy nez ki, hogy elmondja 1X, 2X, 3X. A 10. alkalom utan jelezzuk neki hogy le kene akadni a temarol mert mar agyon lett beszelve. Mindenki ismeri a masik allaspontjat es senkit nem erdekel mar a tema. De azert o elmondja meg 300X. Nah pontosan ezert szurjuk itt nagyon sokan.

Ugyandehogy (törölt) 2014.05.11. 11:02:51

@nigara: én elég megfelelő gazda vagyok. és az igaz, hogy én a beaglet 10 hónaposan mentettem kis egy családtól, aki le akarta cserélni egy gyerekre*, de egy csomó mindent nem tudtam kinevelni belőle, mert az beagle-jellemző.
olyan embernek, aki nem akarja, csak a gyereke, és a nagyszülőknél fogja tartani, NEM VALÓ.
egy beaglet nem lehet kitenni az udvarra, hogy nőjön, mint a dudva, mert csak probléma lesz vele.

*gondolom, ha majd egy kutya lesz szimpatikusabb, a gyereket is lecserélik...

TilosazA (UK) 2014.05.11. 11:03:52

Mondtam már, hogy én imádom a kutyákat? :D De tényleg.

Morgo1229 2014.05.11. 11:04:02

@Babette_: nem tudok kimaszni ebbol. Ezt hozta a nyul. Marmint a vizitet a varandos ebhez. Most mar csak a leheto legjobbat ki kell hoznom a szitubol.

Ugyandehogy (törölt) 2014.05.11. 11:04:40

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: nekem mindig olyan érzésem van, mintha szorosan az arcomba hajolva mondaná a monológját végetérhetetlenül és leállíthatatlanul.

nigara 2014.05.11. 11:05:59

@Babette_: minden szavad aranyat ér

TilosazA (UK) 2014.05.11. 11:07:18

@Babette_: Egy beagle milyen? Vadász féle, ha jól emlékszem, tehát gondolom sokat mozogna? Azon kívül?
Komolyan kérdezem, férjemnek is nagy álma, hogy egyszer vegyünk egy beagle-t. (Szerintem majd ha nyugdíjasok leszünk)

Morgo1229 2014.05.11. 11:07:37

@Babette_: lecsereli a gyereket
... mi van mar ? mergezett vagy de minek ? leptem.

2014.05.11. 11:09:03

Az ismeretlennel szemben nem árt az óvatosság. Legyen az állat, vagy ember. Jobb egy percig gyávának lenni,mint halottnak életünk végéig.

nigara 2014.05.11. 11:09:59

@TilosazA (En/Mum): nem való olyannak, aki nem tartott még kutyát és nem tudja irányítani.
A beagle egy olyan fajta, amit arra tenyésztettek, hogy folyamatosan saját döntést hozzon, önállóan gondolkodjon.

Nem a szépsége és cukisága alapján kell kutyát választani.

Ugyandehogy (törölt) 2014.05.11. 11:11:30

@Morgo1229: csak sejtem, hogy mi a bajod, de olvasd el még egyszer. nem rólad beszéltem.

TilosazA (UK) 2014.05.11. 11:14:37

@nigara: Hm. Én régebben mindig Basset Houndot akartam, mert imádom azt a buta fejét, meg tudom hogy nem egy rohanós fajta, szóval összeillenénk. De nem lesz kutyánk, mert baromi megkötöttség, problémát jelent utazni (vele vagy nélküle is), ráadásul napi legalább 10 órában nem vagyunk itthon. Nem akarom hogy szegény begolyózzon egyedül.

2014.05.11. 11:15:58

@nigara:

Tudod, az emberek többségénél a tolerancia azt jelenti: mindenkinek lehet véleménye, de a tiéd konkrétan egy baromság.

Egyébként az igazság, illetve a hazugság is fáj. Viszont csak az egyik gyógyít. Mindenkinek szuverén joga eldönteni, melyiket tekinti orvosságnak.

nigara 2014.05.11. 11:16:10

@TilosazA (En/Mum): a Basset jó döntés nyugdíjas korra

2014.05.11. 11:17:46

@Morgo1229:

Spánielt csak akkor válassz, ha kapsz mellé ajándékba egy porszívót.

nigara 2014.05.11. 11:17:48

@lexrex: ez jó, megjegyzem:) majd idézlek, ha nem bánod :)

Ugyandehogy (törölt) 2014.05.11. 11:22:51

@TilosazA (En/Mum): úgy vadász, hogy nyomkövető és jelzőkutya.
az enyémről tudok neked hitelesen mesélni:
szóval 10 hónaposan hoztam, nem foglalkoztak vele, kimehetett az utcára csavarogni, aztán hazament, amikor akart, nem apportírozták. egyszer vitték el futni, amikor lovagolni mentek. az udvar le volt betonozva, füvet csak csavargás közben látott.
szóval kimaradt egy, a szocializálódás szempontjából fontos életszakasz számunkra.

nagyon kedves, nagyon bújós kutya volt. okos is, mindent hamar tanult, apportírozni is. szeretett a többivel játszani, meg az udvaron, de szeretett a lakásban, a közelünkben lenni.

séta: a kutyának visszahívhatónak kell lenni, ő ilyenkor alkalmi süket volt, könyöröghettél neki, akkor jött, ha ő úgy gondolta. a hívásra szó szerint a fülét sem mozdította. nem maradt a közelben, mindig rohant bele a nagy távolba.

evés: a kutyának a gazda engedélyére szabad enni, ő majd megőrült minden alkalommal, úgy vetette rá magát az ételre, mintha amúgy éheztetném. (ez nagyon jellemző a beagle-re amúgy, addig eszik, amíg kaját lát, és habzsol, mint egy őrült). az ételt úgy féltette tőlem, mintha nem én adnám neki, képes volt még rám is vicsorogni, ha nagyon begerjedt, csak a seprű nyelével mertem lehajolni a tálhoz.
(megjegyzés: minden kutyám úgy van nevelve, hogy ilyen eszükbe sem jut, bármelyiknek kiszedem a kaját a szájából csupasz kézzel belenyúlva. hiszen mi lesz, ha valami rosszat eszik??)

szökés: erre minden kutya hajlamos, amennyiben egyáltalán nem törődnek vele, meg nem sétáltatják. ő bármikor, bárhogyan, bármely kis lyukon megszökött. már nem tudtam, hogy barikádozzam a kerítést, hogyan rögzítsem a kerítésajtót, mert minden szétszedett, szétrágott, szétnyomott, hogy megszökhessen.
olyankor olyan volt, mint a sétánál, csak ment, fejlehajtva, nem nézet semerre, nem figyelt semmire.
mindig mondtam neki: "egyszer el fognak ütni a picsába, meglásd"
és így is történt:(

pozitívumok: minden vadász dicsérte, mert vadászaton maga volt a földre szállt angyal. lábnál ment, visszajött, jelzett, amit csak el tudsz képzelni. senki nem hitte, milyen öntörvényű, szabad lélek
lehet, hogy előadta magát az idegeneknek:DDD

Egylabu Esernyomadar 2014.05.11. 11:23:05

@lexrex: Mikor elmondta a véleményét 1-2x, elgondolkodtam. 300 fölött nem akarok gondolkodni rajta. :-D
Vasárnap reggel mindenkit szűrök, aki nem illik bele a világomba. Így lesz jó a kedvem és az emésztésem. Ajánlom neked is.

nigara 2014.05.11. 11:28:03

@Babette_: "minden vadász dicsérte, mert vadászaton maga volt a földre szállt angyal. "

Hát igen - a munkakutyák ilyenek. Ha nem kapja meg azt az örömet, amit a vadászat ad, akkor megkeresi magának :)

puhacica 2014.05.11. 11:28:16

www.posterparty.com/images/history-skeleton-underneath-all-same-poster-PYR32919.jpg

@TilosazA (En/Mum): igen, baromi nagy felelosseggel jar az allattartas. mi szeretunk utazni, kirandulni, de puhacica miatt 2 eve csak 1 napos sztorikra vallalkozunk, nyaralaskor meg orult hadjaratot inditunk, hogy talaljunk valakit, aki arra a hetre hozzank koltozik.
emellett nagyon vagyunk kutyara is, de amig alberletbol alberletbe cuccolunk es nincs kertunk, addig ez kb. kivitelezhetetlen.

tok fura amugy, amikor pici voltam, engem osszeharapdalt egy kutya, de egyertelmuen en voltam a hibas es ezt anyukam szepen el is magyarazta, miutan megnyugtatott meg ellattak. azota sem felek a kutyiktol. sot, ha talalkozok az utcan veluk, szoktam nekik koszonni. :)

rezsöatya 2014.05.11. 11:28:36

@Morgo1229: nem fogod! Igaz nalunk 3 gyerek volt az egy szulo (en) ellen!

rezsöatya 2014.05.11. 11:29:33

@Babette_: be hajolj kozel a kepernyohoz...! :-)))

DieNanny CH 2014.05.11. 11:29:47

@Babette_:

De nagyon tetszett! :-D

(Meséltem már, hogy általánosban Bogáncsot olvastam a pad alatt, amit ofőm észrevett, és év végéig elkobozta? Aztán biziosztásnál két könyvet kaptam vissza, a másik ajándék volt, mert nem hiányoztam egész évben... Ofőmnek volt humora!)

rezsöatya 2014.05.11. 11:30:45

@TilosazA (En/Mum): nagy mozgasigenyu, onfeju. Vadaszeb, tehat minden mozgora reagal...

rezsöatya 2014.05.11. 11:38:01

@puhacica: te is? Engem mar megszoltak, hogy miert kell minden kutyaval szoba allnom...!

2014.05.11. 12:04:42

@Egylabu Esernyomadar:

Kösz, de nekem jó az emésztésem, és úgy általában egyforma a kedvem. Nem igazán szoktam örömködni, idegeskedni, vagy letargiás lenni. Csak a saját dolgommal törődöm. Meghallgatom mások véleményét, persze csak ha érdekel, elraktározom, ami használható belőle. Tény, Max sokaknak idegesítő, még ha sokszor igaza van is.

Itt a blogon én is "szűrök". De nem személyeket, hanem mondanivalót. Az első 2-3 szó után eldöntöm, érdekel-e a folytatás. Ha nem, lépek tovább.

2014.05.11. 12:07:14

@rezsöatya:

Akkor Te is úgy vagy ezzel, mint én? Buta tekintetű kutyát még nem láttam, embert viszont annál többet.

nigara 2014.05.11. 12:10:22

@lexrex: nem tudom, hogy miért idegesítő egyébként. Van úgy, hogy rákattan egy dologra, de messze nem olyan idegesítő, mint ahogy itt minősítik.
Én sokkal "olyanabbakat" tudnék mondani, akiket konkrétan csak a saját véleményük harsonázása érdekel, ráadásul fogalmatlanul osztják az észt - szerencsére párakat már nem látok itt, de azért még mindig...
Max az esetek 99%-ában érdekes, érdemleges kommenteket ír. Én pl. sokat tanulok tőle.

2014.05.11. 12:12:10

@nigara:

Egyet értek. Amiért "idegesítő", mert a véleménye eltér a blog sodrásirányától.

tanato 2014.05.11. 12:19:02

@Határátkelő: Igazad van,tényleg le kéne már venni a blogról a szexuális devianciák taglalásáról szóló kommenteket,függetlenül annak szerzőitől.Szerencsére a rasszista és a nagyon személyeskedő kommenteket illetve kommentelőket már sikerült kiutálnod innen,így kell ezekkel is.Ez nem szexoldal,aki erről akar értekezni menjen oda.

PJRT 2014.05.11. 12:24:06

@Morgo1229: szerintem a "legfelnőttebben" úgy mászhatsz ki ebből, ha leülsz a gyerek elé és elmondod neki, hogy más, tapasztalt emberek hatására átgondoltad a dolgot és a, b, és c, észérvek miatt az érettségiig nem lesz kutya. Ő nem lesz ettől jókedvű, de hidd el, mindjárt 3 embernek és egy kutyának az életét egyszerűsítheted ezzel!

Anna

tanato 2014.05.11. 12:26:52

egyébként nagyon jó post és találó a cím is,egyre több 40 fölötti megy ki a hólabda effektusnak megfelelően./Mármint hogy van kint közeli ismerős aki egyengeti az útját ,amit ismerős segítő nélkül ebben a korban már nem vállalna./Sőt nemrégen értekeztünk arról itt hogy egyre több a még idősebb kiköltöző,aki a gyermekik után megy ki más közeli rokona nem lévén MO.-on .Tehát valós a probléma

pappito · http://pappito.com 2014.05.11. 12:30:15

@nigara: egyszerűbb ez ennél, Max keresztény-homofób rantja egyszerűen kurva uncsi _minden_ posztnál. Nem akarom ötszázadszorra is elolvasni ugyanazt. Ennek semmi köze a szólásszabadsághoz, sőt. Én nem akarom őt korlátozni abban, hogy ezeket a faszságokat ide (vagy bárhova) okádja, csak olvasni nem akarom újra és újra.
Easy as.

TilosazA (UK) 2014.05.11. 12:32:12

@tanato: 40 évesen még okés, de sajnos 50 fölött már ritkábban jönnek ki. Mo-n ekkor már belefáradtak a munkába, és alig várják a nyugdíjat (oké, a többségük). Valahol megértem őket.
Jó lenne, ha a szüleink ki akarnának, és ki tudnának költözni közel hozzánk. Dehát otthoni nyugdíjból itt éhen halni lehet csak, nyelveket nem beszélnek, és ők már 60 felett vannak, nem nagyon tudnának munkát vállalni.

TilosazA (UK) 2014.05.11. 12:33:19

@pappito: +1. Főleg, hogy vitatkozni sem lehet vele. Ha rájön hogy igazad van, inkább elhallgat.

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.05.11. 12:39:56

Meg nem olvastam a kommenteket bocs. Ok nekem meg van ket ev 40ig, es eredetileg 26 evesen leptem le ,teljesen mas helyzet, tobbet voltam felnott Azsiaban, mint Mo-n, de azt erzem, hogy Az osz hajszalak mellett kozben ahogy oregszem egyre rugalmasabb tudok lenni, mert egyre tobbet latok, tapasztalok. Konnyebb nem rugozni olyan dolgokon, amik annyira nem is fontosak, es akarkiben meglatni azt , ami osszekot, nem ami elvalaszt. Es most elmentem naplementezni :-)

tanato 2014.05.11. 12:44:29

@TilosazA (En/Mum): Nyilván az idős szülők csak akkor mennek ki ha már itthon nincs kihez kötődni és a kinti gyerek már el tudja őket látni valamilyen szinten.Éppen nemrégen volt itt egy cikk ami szerint egyre nő a MO.-ról nyugatra átutalt nyugdíjak száma.jelenleg 30 ezer ami többszöröse a néhány évvel ezelőttinek.

tanato 2014.05.11. 12:47:20

@maxval a gondolkodó birca: Te egy értelmes világutazó már gyermekként is expat. voltál.Rengeteg érdekes történelmi,kulturális,nyelvészeti,egyházügyi témában nagy vagy.Kár ilyen szintre lemenned.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.05.11. 12:51:26

Kiderült, hogy miféle állat van a képen?

@Babette_:
Tudsz valamit :)
Lassan itt kellene lennie a nyár elejének és olyan az idő, amit még az ellenségemnek sem kívánnék: esik, borús, hűvös.
Egy hónapja bezzeg kirándultunk és napoztunk a tóparton.

Remélem jövőhéten már az évszaknak megfelelő lesz az időjárás is :)

@lexrex:
Nem biztos, hogy PC, de mikor még élt a dobermannunk, apám mindig azzal "kérkedett", hogy a kutya több szót tud magyarul, mint a cigányok.
A "valóságtartalma" az volt, hogy évekig járt kutyaiskolába, nagyon okos kutya volt.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.05.11. 12:51:35

@lexrex:

A tolerancia jelentése: eltűröm amivel nem értek egyet.

Az álliberális szótárban viszont mást jelent. Ott azt jelenti: vannak kötelező álláspontok és vannak üldözendő álláséontok.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.05.11. 12:55:38

@tanato:

Kénytelen vagyok. Nagyon örülnék, ha nem lenne mi ellen harcolni. Persze dughatnám a fejemet a homokba, mntha nem is léteznlnek problémák, de ezt nem tartom erkölcsös hozzáállásnak.

tanato 2014.05.11. 13:06:55

@maxval a gondolkodó birca: Ez csak álprobléma,majd megoldják az ebben érintettek.

klappol 2014.05.11. 13:10:49

Csokorbaszedve a végétől kezdve :D:D Senki ne vegyen le semmit ezekből a válogatásokból, csak uncsiból raktam így össze, mert a témákat olyan érdekesen meg tudják változtatni 1.s-ek.

egyébként nagyon jó post,… szerintem. "legfelnőttebben" úgy mászhatsz ki ebből.
Igazad van,tényleg le kéne már venni a blogról a szexuális devianciák taglalásáról szóló kommenteket.
Egyet értek.
Amiért "idegesítő"
,nem tudom, hogy miért idegesítő
egyébként Akkor Te is úgy vagy ezzel, mint én?

miert kell minden kutyaval szoba allnom...!

Vadaszeb, tehat minden mozgora reagal...

igen, baromi nagy felelosseggel jar az allattartas.

engem osszeharapdalt egy kutya
Hát igen - a munkakutyák ilyenek.

Vasárnap reggel mindenkit szűrök, aki nem illik bele a világomba.
meg valakit aki fésüli :) A HÁTsót...

mindenkinek lehet véleménye,de,
Ez nagyon aranyos!
Az ismeretlennel szemben nem árt az óvatosság. Legyen az állat, vagy ember.
minden szavad aranyat ér
"A szólásszabadság egyik előnye, (hogy aranyat termel.)
Meg föleg többször be is jelentik, kiket mikor szürnek.
Tök jó kezdeményezés. :)
Nem tudom, ez lesz-e az eredmény. Félek, hogy nem.
Jó lenne, ha leszakadnátok erről az eurovíziós történetről.

A kutya nem tárgy, nem lehet vele akárhogy bánni.

Azt hiszem mára itt hagylak titeket..
Vagy kiengedem mind azt az 50 madárpókot, amit tartottam
Bár ma túl korán keltem, és még nem reggeliztem...

Ma nagyon hülyék vagyunk... :-DDDD)))))))))))))))))))))))), Ez a te problémád, nem az enyém.

Ennyi:

DieNanny CH 2014.05.11. 13:22:47

@klappol:

Csak ismételni tudom magamat: Ma nagyon hülyék vagyunk!!! :-D

2014.05.11. 13:37:00

@maxval a gondolkodó birca:

Diktatúra=gondold meg mit beszélsz
Demokrácia=mindegy mit beszélsz

Ha a fent leírtak igazak, ma a világon sehol nincs demokrácia.

Egyébként itt senkit nem fogsz meggyőzni az igazadról, pl. a homokosokkal kapcsolatban. Egyrészt, mert kialakult vélemények vannak, amit jelentős részben a "divat" befolyásol, másrészt, hogy valaki megváltoztassa a véleményét valamiről, ahhoz személyes megtapasztalás kell. Például olyan, mint Zuschlágé.

2014.05.11. 13:45:59

@rezsöatya:
Szokasunk volt mondani regebben, amikor szembejott valaki kutyakkal, hogy " Milyen aranyos kiscicak" :)
" Micsoda kulonbseg a ket megkozelitesben! Az utobbi unokaban nem fog kialakulni a felelem! "
O fog majd a parkolban kovalygo medvekhez odarohanni es mondani " milyen aranyosak " :( A szulo meg kapja elo a kamerat, hogy micsoda nagyszeru pillanat:(
@Der echte Weinachtsmann:
" Nem is ertem nyelvtudas nelkül hogy vaghat neki valaki külföldnek nem turistakent. Nagy batorsag Kell hozza. "
Peldaul megkerik, hogy menjen:) 5 evet huztam le Mexikoban ugy, hogy par szot tudtam spanyolul. Raadasul radion kellett kommunikalnom az elso naptol.

pappito · http://pappito.com 2014.05.11. 13:49:19

@lexrex: "Egyébként itt senkit nem fogsz meggyőzni az igazadról, pl. a homokosokkal kapcsolatban. Egyrészt, mert kialakult vélemények vannak, amit jelentős részben a "divat" befolyásol, másrészt, hogy valaki megváltoztassa a véleményét valamiről, ahhoz személyes megtapasztalás kell. Például olyan, mint Zuschlágé."

ez igy butaság ahogy van. ha valaki nem homofób (ejtsd normális) az nem divatból, hanem gondolkodás útján jut el idáig, míg maxi vallásos agymosástól homofób. (csak példaképpen mondtam, nemtom azért az-e) Ha annak nem lehet igaza (itt amúgy vélemények vannak és nem igazságok) akit a divat befolyásol, akkor mit mondjunk egy szektás agymosottra?

Személyes tapasztalás meg persze nem kell a véleményváltoztatáshoz, ez szimpla ostobaság. Az értelmes emberek un. észérvek, tudományos tények, stb. alapján változtatnak véleményt, én pl. anélkül is udom, hogy (a témánál maradva) nem vagyok meleg, hogy kipróbáltam volna a melegedést. Ettől még se neked se nekem semmi közünk mások szexuális irányultságához, 0gy azzal foglalkozni általában csak azok szoktak akik a saját értékrendjüket akarják rákényszeríteni azokra akiket ez a téma nem érdekel vagy nem óhajtanak fglalkozni vele - majd teliszájjal sírnak, hogy az ő véleményük is milyen fontos és nem mondhatják el és mi lesz a szólásszabadsággal.
Hát innen pl. a keresztény-homofób rant még egyszer sem volt kimoderálva tudtommal, függetlenül attól, hogy ennek aztán végképp semmi köze nincs a blog témájához. (tudom, sok egyéb dolognak sincs)

A demokráciához meg ennek nincs semmi köze, érdemes lenne kicsit tisztázni a fogalmakat mielőtt dobálózol velük és esetleg mások butuskának néznek emiatt. Egyébként az egyenleteid nem igazak, tehát a konklúziód is helytelen.

szép napot.

rezsöatya 2014.05.11. 13:49:26

@lexrex: azert egyrol tudok, a sajat kutyamrol, az idosebbrol...
Persze lehet, inkabb ertetlen volt az a tekintet, mint buta, de nagyon edes volt: Malamut, munkakutya, szereti a feladatokat. De amikor eloszorre visszahozza az eldobott targyat, apportot, gallyat, miegyebet es megegyszer eldobom... na, akkor tud am nezni: "akkor mi a f...nak (=fenenek) hozom vissza, ha te megint eldobod?!" nezessel...
Vegul leszoktam a dobalozasrol...

klappol 2014.05.11. 13:50:06

@DieNanny [SZ,CH]: A válasz "Romhányi" írásából, és ez más napokra is igaz itt a blogon.

:"De senki sem csendes a nagy embertömbből,
mert a másik fele harsány éljent bömböl."
Egy alacsony néző, ki oda nem lát át,
ordítva paskolja a szomszédja hátát:
vegye le a kalapját, mert szétverem alapját,
azt a kerek tököt! S feje felé bökött.
Erre az: Ó! Te gaz! Engem sértegetni mersz-e?
Persze! Mind a ketten szólnak egy-két havernek:
Gyertek, fiúk segíteni, ha vernek!"
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

2014.05.11. 13:50:13

Egy hataratkelos cikk:
tenytar.blog.hu/2014/05/07/nem_csokken_a_kivandorlas
(erdekesek a hozzaszolasok is)

rezsöatya 2014.05.11. 13:56:52

@TilosazA (En/Mum): az "(oke a tobbseguk)" megjegyzest koszonom a kisebbseg neveben..! :-)
56 voltam, mikor kijottem, sem akkor, sem most nem varom a nyugdijat. Mas sirankozik 40 ev folott, en ELEK!
Sztem abszolut egyenfuggo. Anyam 86, +negy nyelven perfektul beszel a magyaron kivul, megsem akar jonni....

nigara 2014.05.11. 14:00:32

@rezsöatya: ez milyen aranyos :)
hát igen, a malamut nem arra van kitalálva...

pappito · http://pappito.com 2014.05.11. 14:08:32

@Cascabel: na ez érdekes. anglia, németo és ausztria együtt 400k fő. És ezek azok akik ott hivatalosan számon vannak tartva és nem csicsázott magyar adatok. Ehhez jön a többi célország ami nyilván jóval kevesebb, de az is párezer fő. A félmilliós becslés (mondjuk az eu csatlakozás óta) talán nem túlzó.

rezsöatya 2014.05.11. 14:16:15

@nigara: most egy szobaban... :-)

Na jo, Galaxis, Naprendszer, Fold, EU, UK, Berkshire, Pangbourne... kis Temze volgyi falu... szeretem!

Neha elmentek nalam otthonrol, nem is vagyok mindig magamnal, szoval itt-ott...

nigara 2014.05.11. 14:17:19

@rezsöatya: de posztot nem írtál, ha jól gondolom :)

Muscari 2014.05.11. 14:28:04

@TilosazA (En/Mum): a sozas biztos, hogy segit, annak idejen a nagymamam is megsozta a meztelen cscigakat. Csak az a fura, hogy nalatok bent vannak a hazban.

A poszthoz. En meg nem voltam negyven felett, mikor kijottunk, de a ferjem mar igen. Elmondhatom, hogy ha nullarol kell kezdeni, akkor nem valami konnyu. igaz, hogy felvettek ot olyan helyre dolgozni, ahol addig zommel fiatalok dolgoztak, de az a baj, hogy neki mar sokkal kevesebb ideje van karriert epiteni, mint egy huszonevesnek. Azert ezt is bele kell kalkulalni, mikor az ember a kivandorlas mellett dont.

Muscari 2014.05.11. 14:35:21

@TilosazA (En/Mum): meg lehet oldani, hogy ne add at a gyerkenek a fobiadat, nekem sikerult. Tudatosan lekuzdottem az undoromat a pokokkal szemben, amikor a gyeerkekkel lattunk egyet, hanem mondtam, hogy milyen erdeskes meg egyebek.

Na, ez annyira jol sikerult, hogy a lanyom kepes oket a kezebe venni, egyszer egy varangyot is megpuszilt, kepzeld el.

Sütemény1975 2014.05.11. 14:37:48

@pappito: itt simán csak arról van szó, hogy más a tolerancia küszöb. meg, hogy ennek, hogy ad hangot. vagyunk egy páran, akinél ez a szakállas nő kiverte a biztosítékot. nyilván nálatok még nem. de ha így megy tovább a világ folyása, jönnek majd olyan dolgok is, ami minden jóérzésű embernél kiveri majd a biztosítékot. remélem én azt márt nem érem meg...

Shanarey 2014.05.11. 14:38:24

Aki két nyelvet tanul egyszerre, az egyiket sem fogja rendesen megtanulni, viszont majd keveri is rendesen.
Na ez sem az a win-win kategória.

Törökországi közlekedés, röviden.
Amikor arra jártam (hú de rég volt) szinte minden autón volt minimum egy horpadás. Amit akkor ott láttam az amolyan majdnem káosz kategória. Nem is értettem hogy működik, ezek hülyék vagy bátrak ?

Bogár ügyben:

Ha egy bogár rovar, egyéb betéved az életterembe, akkor ha betartja a szabályokat életben maradhat, ha nem, akkor el kell hagynia a területemet, vagy pedig megnyuvasztom.

Kutyákról, csak jót tudok mondani, kutyatartókról nem mindig.

Kutyaharapás : 10 esetből 9,5 ször az ember a hibás.
Eddigi életem során háromszor harapott meg kutya.
Az első kettő az én hibám volt. Az elsőnél kicsi voltam és ennek megfelelően nem túl okos, a másodiknál elbíztam magam, a harmadik esetben a kutyaharapást én akartam, mert így egyszerűbb volt megszelídíteni a blökit.

A kutya, nem egy robot, nem lehet beprogramozni a megfelelő viselkedésmintákat. Rá lehet venni arra hogy viselkedjen, de a kutya akkor is ösztön lény, vagyis oda kell rá figyelni. Bármely hirtelen mozdulat, avagy esemény kiválthat olyan reakciókat amelyből baj lehet. A kutya gazdájának a felelőssége ez, mert ő ismeri a kutyáját, már ha ismeri, mert vannak ilyenek is. Sajnos.

Sütemény1975 2014.05.11. 14:39:15

@rezsöatya: közben folyamatosan nézem google mapsen, hogy hol tudnék arrafelé megállni. egy kis picike 18x3 méteres hely már elég lenne :))

nigara 2014.05.11. 14:41:09

@Sütemény1975: abszolut egyetértek. Továbbá azt tenném hozzá, hogy a toleranciaküszöböt szerintem az is befolyásolja, hogy milyen mennyiségben érnek valakit az azonos impulzusok - lehet, hogy NZ-ben még a normálisak vannak többségben, errefelé meg hát nem annyira...

pappito · http://pappito.com 2014.05.11. 14:42:36

@Sütemény1975: nem néztem a szakállas nőt (az egész kimittud nem nagyon érdekelt) és nem is erről van szó. Ez csak egy hülye műsor, mint a többi szavazós, nem pedig kultúrharc valami ellen amihez semmi közöd nincs. KÖzben pedig erkölcsről papolni az már több, mint pofátlanság.

egyébként most megnéztem az indekszet és jókat röhögtem a szakállasnős mém képeken. Ariel a legkirályabb :) twitter.com/MissLloyd25/status/465412738538541057/photo/1

rezsöatya 2014.05.11. 14:42:37

@nigara: jol gondolod. De keszulok, csak meg kell hozza ez-az... mondjuk fenykepem van mar ezer, csak le kene ulnom es befejeznem a sketcheket...

rezsöatya 2014.05.11. 14:45:27

@Sütemény1975: kis falu, de annyi meg akad... majd szolj idoben, felvezetlek. Legyartok egy Follow me! tablat! :-)
(A Lamborghiniket is nagy kamionnal hozzak, ugyhogy biztos lesz hely neked is!)

Sütemény1975 2014.05.11. 14:50:28

@pappito: én nem harcolok semmi ellen. valóban semmi közöm hozzá. csak szimplán háborít fel az, hogy nem azért nyert az illető mert előadott egy jó számot, hanem azért amilyen. PC, ugye. csak már átestek a ló túloldalára.

az indexen sajnos én is láttam a mém képeket. némelyik valóban vicces, de Krisztus meggyalázása, különösen aljas húzás. kultúrember ilyet nem csinál. vagy arra már terjed ki a PC?

pappito · http://pappito.com 2014.05.11. 14:52:35

@nigara: figyimá, pesten metróval jártam, az emberek fele kurva büdös volt regglente. nem hajléktalan, hanem munkába igyekvő népség, mint én. az közvetlenül hatott rám, mégse kaptam hisztirohamot és nem írtam tele a netet, hogy vadidegenek büdösek és ez tűrhetetlen és ha most nem csinálunk valamit akkor jövőre már nekünk is büdösen kell elindulnunk otthonról.

nomost fogalmam sincs, ki ez a faszi/nő, de nagyjából 100% hogy semmi közöm hozzá, nem érdekel, nem kell egy metrón utazzak vele. (bár gyanítom, hogy ő nem megy el mosdatlanul otthonról) Szóval azon kívül, hogy szakálla ellenére nőnek öltözik, kinek árt ezzel és hogyan? Neked kötelező lesz szakállat növeszteni és női ruhában szaladgálni, vagy mi? Ez csak egy celeb izé, nézd meg a lédi gagát annak is kell a publicity, tesz is érte. Utáljuk a lédigagát? Nem. Hisztizünk, hogy húsból készül ruhában bohóckodott? nem.

Szóval - valójában - mi a frász baj van azzal, hogy az a faszi a tévéből női ruhát hord?

Sütemény1975 2014.05.11. 14:52:37

@rezsöatya: köszi! :))) emléxem, még gyerekként néztem a BBC Follow me! című nyelvtanulós műsorát. imádtam!

www.youtube.com/watch?v=PGiNjI1j2P4

Sütemény1975 2014.05.11. 14:54:22

@pappito: nem igazából érted, hogy mivel van a probléma, de hagyjuk, mert HA kivág minket ;)

pappito · http://pappito.com 2014.05.11. 14:54:46

@Sütemény1975: "nem azért nyert az illető mert előadott egy jó számot, hanem azért amilyen"

és ez először fordul elő a történelemben egy szórakoztató műsorban :)

krisztuson ugyanúgy lehet viccelődni, mint minden máson. Ez krisztust nem zavarja.

Muscari 2014.05.11. 14:55:18

@Morgo1229: nekunk mindig is volt kutyank, a gyerekek ugy nottek fel, hogy a mai napig nagyon szeretik az allatokat. Szerintem egy gyereket vetek megfossztani attol az oromtol, amit egy allat, foleg egy kutya adhat neki. Itt persze nem a falusi lancra vert szerencsetlen csaholo kutyakra gondolok, azoktol en is felek, mert nincsenek szocializalva.

Lanyom ugy ket eves lehetett, mikor odament a szomszed nemet juhaszahoz, es ratatte a kutya hatara a kezet. Termeszetesen a kutya nagyobb volt, mint o, de eszebe sem jutott bantani. A mai napig banom, hogy nem tudtam megorokiteni ezt a pillanatot, de elenken emlekszem ra.

Nem felsz egy kicsit te magad is a kutyaktol?

nigara 2014.05.11. 14:55:33

@pappito: ez amit írsz, így igaz.
nem kaptam hisztirohamot, csak az keserít el, amit Sütemény is írt.
Rossz irányok ezek, na.

Sütemény1975 2014.05.11. 14:57:17

@rezsöatya: igen, látom van ott bentley kereskedés is, pont a 4 méteres híd előtt :)

pappito · http://pappito.com 2014.05.11. 14:57:29

@nigara: "lehet, hogy NZ-ben még a normálisak vannak többségben, errefelé meg hát nem annyira..."

igen, itt a normálisak vannak többségben, akik nem foglalkoznak mások szexuális orientációjával, amihez semmi közük. Remélem ez még sokáig így marad.

pappito · http://pappito.com 2014.05.11. 15:01:27

@nigara: milyen rossz irány? ez egy nyavajás nótafesztivál, nem putyin lovagolt be egy lángoló tigris hátán, hogy megküzdjön merkel muttival... showbiz. színes fények, külföldi számok, butitájm.

a szakállas nő is híres lett fél órára, zagsón. A nagycsöcsű lengyel csajok vajköpülése (ami egyébként egyértelműen szexista) az senkinek se piszkálja a csőrét, mert át ugye, nudge-nudge-wink-wink, mégis csak nagy kannájú menyecskék...

nigara 2014.05.11. 15:01:29

@pappito: nekem tök mindegy, hogy ki kivel és hogyan.
Nem zavar.
Az zavar, amikor az utcán járva ilyen hibridek jönnek szembe. Sajnálom, de zavar - nem direkt, nem akarok senkit sem megtéríteni, egyszerűen rosszul vagyok tőle.
És ezzel a tegnapival pedig csak tovább reklámozzák ezt a dolgot. Ez a baj.

Muscari 2014.05.11. 15:03:17

@lexrex: itt a tobbseg nem vevo erre, tenyleg jobb, ha birca oldalan folytatjatok a nagy egyetertest.

Megdobbenve fedeztem fel, hogy valamikor belajkoltam az oldalat. Mentsegemre legyen mondva, valoszinuleg ez meg akkor tortent, amikor valami foldrajzi erdekesseget osztott meg velunk.

Sütemény1975 2014.05.11. 15:03:18

@pappito: persze, hogy nem. nagyon le szeretnék szakadni már a témáról, de felhúz a félrebeszélésed.

idézet tőled: "Szóval - valójában - mi a frász baj van azzal, hogy az a faszi a tévéből női ruhát hord?"

Nem ezzel van a baj. Leírom még1szer, hátha átmegy az üzenet.
A baj azzal van, hogy hogy ezt a szemetet az emberek nézik, örülnek neki és tapsolnak hozzá. Ez igaz a valóságshow-nak nevezett IQ mentes műsorokra is. Tehát nem azzal van a baj, hogy ilyet leadnak, hanem azzal, ahogy az emberek reagálnak rá. Mintegy normálissá téve az aberrációt. Capis?

Vannak dolgok az életben amivel nem viccelődünk. Mert nem ILLIK! Ezt egy értelmes, felnőtt ember beláthatná....

klappol 2014.05.11. 15:05:08

Apa kezdődik:)

vagy még tart? :D:D

Sütemény1975 2014.05.11. 15:07:58

@klappol: semmi sem kezdődik, csak néhány ellentétes vélemény ütközik. nem ez az első eset :)

pappito · http://pappito.com 2014.05.11. 15:10:19

@Sütemény1975: "A baj azzal van, hogy hogy ezt a szemetet az emberek nézik, örülnek neki és tapsolnak hozzá. Ez igaz a valóságshow-nak nevezett IQ mentes műsorokra is. Tehát nem azzal van a baj, hogy ilyet leadnak, hanem azzal, ahogy az emberek reagálnak rá. Mintegy normálissá téve az aberrációt."

ha tapsolnak és örülnek, akkor ez bizony nekik szórakoztató és nem aberráció, hanem normális. Ettől neked persze ezt nem kell szeretni, de hát ők nem te vagy. Kapis?

Az, hogy szerinted mi ILLIK, már megbocsáss, engem nem érdekel, és ezt egy értelmes, felnőtt ember beláthatná.

Komoly dolgokkal is lehet viccelni (gy.k.:vicc =/= gúny) nyugodtan. Ha valamivel betiltjuk a viccelést, egyből nevetségessé válik. Az meg már nem vicc.

Muscari 2014.05.11. 15:11:56

@rezsöatya: engem egyszr harapott meg, akkor is csak a kisujjamat. Ujsagot hordtam, az meg elegge koztudott, hogy az ujsagkihordok, postasok nem a kutyak kedvencei. A barom tulaj a 120 centis keritesen belulre tette a postaladat, mikozben volt egy baromi nagy kutyaja. Na, attol en is feltem.

A huszonotezer ember meg veszettsegben hal meg meg vermergezesben, nem azert, mert szetmarcangoltak a kutyak. Ilyen is van sajnos, de szerintem ott mindig az a baj, hogy a kutya azt hiszi, o a falkavezer. A falkavezer mindig az ember, es az osszes csaladtag a kutya elott kell, hogy alljon a sorban.

Olvastam olyan tanacsot, hogy ha gyerek szuletik a csaladba, mikor mar van kutya, meg kell erositeni a falkavezeri pozicionkat. Bele kell "enni" a kutya kajajaba meg hasonlok. Sajnos sok olyan embernek van kutyaja, aki nem alkalmas annak tartasara.

Egylabu Esernyomadar 2014.05.11. 15:14:16

@pappito: Krisztuson lehet. (Lehet?!?) :-(
Iszlám vonalon jobb, ha nem próbálod meg, nekik még kevesebb a humorérzékük...

klappol 2014.05.11. 15:14:37

@Muscari: Na ezt a baromságot

:" Bele kell "enni" a kutya kajajaba meg hasonlok. "

Fogalma se lehet, hogy hogy kell falkavezérnek lenni. te + ne hidd el.

Sütemény1975 2014.05.11. 15:15:23

@Egylabu Esernyomadar: vannak emberek, akiknek semmi sem szent.

nigara 2014.05.11. 15:16:34

@Muscari: "A huszonotezer ember meg veszettsegben hal meg meg vermergezesben, nem azert, mert szetmarcangoltak a kutyak. Ilyen is van sajnos, de szerintem ott mindig az a baj, hogy a kutya azt hiszi, o a falkavezer. A falkavezer mindig az ember, es az osszes csaladtag a kutya elott kell, hogy alljon a sorban."

Az első része abszolut korrekt.
A rangsor azért nem ilyen bonyolult, mert egy falkavezér kell - a gazda. Az összes többi családtag és a kutya egyenrangú. És a szocializáción múlik minden, amire tényleg nem minden gazda alkalmas.

Muscari 2014.05.11. 15:17:26

@Morgo1229: nem biztos, hogy a Beagle jo valasztas, eleg makacs kutya, bar baratsagos. Viszont ha felno, mar nemigen lehet vele jatszani, mert passziv. Hoozateszem, nekem nem volt, csak a lakotelepen, ahol laktunk, lattam parat a kozos kutyasetaltatasok soran.

Nekunk foxink van (volt, mert most a szuleimnel van), na az elete vegeig jatszani akar, ezert is valasztottuk. En nem szeretem az olyan kutyakat, akik csak felszenek, es nem csinalnak tobbet, mint akarmelyik berendezes a szobaban. Persze van, akinek meg pont ez jon be, mert szuksege van a kutyabol arado nyugalomra.

Egylabu Esernyomadar 2014.05.11. 15:19:59

@Muscari: Úgy tűnik, lexrex birca másodnickje. Stílus és tartalom alapján túlságosan hasonlók. Nem véletlen a nagy egyetértés. :-)

2014.05.11. 15:24:58

@Egylabu Esernyomadar:

A bőség zavara. Volam már Trebitsch, Quercus, most Max. Hihetetlenül sokrétű ember vagyok.

Muscari 2014.05.11. 15:26:05

@Babette_: na, latom, beagle ugyben teljes az egyetertes. Jo lenne Morgot meggyozni, szazszor inkabb valo lenne nekik egy vizsla, amit a gyerek szeretne. Nem hiszem, hogy ha beallitananak egy vizslakolyokkel, a gyerek duzzoga elfordulna es a kezebe sem venne.

rezsöatya 2014.05.11. 15:26:41

@Sütemény1975: csak Bentley es Lamborghini szalon van.. mondom, kis falu ez... :-)))))

Egylabu Esernyomadar 2014.05.11. 15:27:17

@Sütemény1975: Ne vedd magadra. Hacsak nem személyes célod és küldetésed tanítani.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.05.11. 15:27:45

Amugy nem azert, en nem lattam, de most egy TV-ben leadott musorrol beszelunk, nem?

Bar nincs TV-m mar jo sok eve, de en ugy vagyok vele, hogy ha nem tetszik a musor, akkor elkapcsolok/kikapcsolom a TV-t. Bumm.
Az ilyen dumak meg, hogy a media ezt elfogadottnak tartja, hova tart a vilag, stb. Netto baromsag.
Ugyanmar emberek, minden ertelmes leny tudja hogy amit a media mutat (plane a szorakoztato ipar resze, realityk, valosag-showk) az koszono viszonyban sincs a valosaggal. Ezt sehol senki nem tekinti kovetendo peldanak es valosaghunek. (Azt a par tinit, aki megis igen, en nem sorolom az ertelmes lenyek koze, sorry. Majd kinovik ok is.) Modern cirkusz az egesz.
Ezt szerintem mindenki tudja. Vagy mutasson nekem valaki egy celebet, aki a 9-to-5 munkajaval futott be. Naugye?

Innentol meg tok folosleges szerintem ezen vitazni. Ha szar a musor elkapcsolok. Pont. Ha megkerdezi a kisunoka hogy a bacsi miert oltozott neninek, akkor meg el kell mondani hogy a TV-ben modern cirkusz megy. Emberek beoltoznek es megprobaljak szorakoztatni, megbontrakoztatni a nepet. Igen kisunokam, amint latod ez egy nagyon szar melo. Azert kell latod jol tanulnod, hogy ne a mediaban kelljen neked is dolgoznod. ;)

Szerintem az egesz szakallas no tema csak azert futott le mert ha ez nem lenne kb. az utolso loteri santa kutya nem beszelne az eurovizios dalfesztivalrol... ahogy az amugy lenni is szokott minden evben. Lemegy kb. olyan nezettseggel es elmennyel mint az esti hirado. Paran megnezik, de masnap reggelre mar ok is elfelejtik mit lattak. Nyilvan kellett nekik valami reklam, hogy legalabb egy kicsit beszeljenek errol az emberek...

rezsöatya 2014.05.11. 15:30:12

@Muscari: gyereke is sok embernek van es nem alkalmasak szulonek... autoja is... soroljam? :-)))

puhacica 2014.05.11. 15:30:56

@rezsöatya: engem szimplan bolondnak neznek ilyenkor (is)...

@pappito: +1

szamomra Uj-Zeland es Ausztralia tobbek kozott azert is alomorszag, mert ott meg (mar?) tobbsegben vannak a normalis* emberek.
*elfogado, tolerans, felvilagosult.

ti itt, Isten kepmasara teremtett, egyetlen igazsagot ismerok komolyan azt hiszitek, hogy holnaptol csupa-csupa noi ruhaba bujt szakallas pasik szaladoznak majd az utcakon? sotet kozepkor vagytok... :(

DieNanny CH 2014.05.11. 15:31:13

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:

" Azert kell latod jol tanulnod, hogy ne a mediaban kelljen neked is dolgoznod. ;)"

A baj ott van, amikor azt hallja, hogy az ilyen mínusz IQ-sok havi hány milliókat kapnak ezért a cirkuszért...

TV-t én sem nézek, csak úgy beleszóltam...

rezsöatya 2014.05.11. 15:33:06

@Muscari: kolyok zsiraf?
Biztos orulne neki... sot, a szomszedok megpukkadnanak az irigysegtol...

Muscari 2014.05.11. 15:34:35

@Babette_: Akkor jol ertem, hogy mar meghalt a kutyad?

Toredelmesen be kell valljam az en kutyamnak nem sikerult a behivas maradektalnul megtanitani. Pedig tobb kilo virslit megetettem vele. Mondjuk iskolaba sose jart, mert akkor mar eleg leszallo agban voltunk anyagilag (egy eves volt csak , mikor kijottunk). Apportirozni azert tud, meg imad kotelet rancigalni, mindig hozza oda. Sajnos apukam beengedte ejszakara az agyaba, ami nalunk tabu volt, de mindegy, azota, ha otthon vagyunk a lanyommal alszik :-)

Papagály (törölt) 2014.05.11. 15:34:47

@DieNanny [SZ,CH]: ötéves korom óta sejtettem, hogy a nagymama veszélyesebb, mint a farkas. tuti, hogy a piroska és a farkast is valami nagymama eszelte ki, hogy elterelje magáról a figyelmet. a valóságban ki tudja mit csinálhatott a vadásszal meg piroskával is...

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.05.11. 15:35:07

@Muscari:

Örülnék, ha igazad lenne, de sajnos tévedsz.

Ugyandehogy (törölt) 2014.05.11. 15:35:13

@pappito: mondjuk én nem is értem, mi bármi közünk lenne bárki szexuális életéhez, irányultságához, amíg nem minket zaklat vele.

Shanarey 2014.05.11. 15:35:21

@rezsöatya:

Évek óta mondom a kutya tartáshoz és a gyerekcsináláshoz is jogsi kellene, de persze mindig csúnyán néznek rám emiatt.

Nem is értem miért.
Talán akik csúnyán néznek azok megbuknának ?
:-)))

Muscari 2014.05.11. 15:35:23

@rezsöatya: te mit ebedeltel, hogy iggy dol beloled a hulyeseg? ;-))))

rezsöatya 2014.05.11. 15:37:13

@klappol: amilyen finomakat foztem a kutyaimnak, volt ismerosom, aki bizony beleevett volna! Sot, mondtak, hogy jonnének hozzam kutyanak! :-)

Ugyandehogy (törölt) 2014.05.11. 15:37:45

@Muscari: sajnos a beagle igen (a képen ő az, aki fekszik). a másik kettő meg olyan szófogadó, mint angyalok az égből.

Ugyandehogy (törölt) 2014.05.11. 15:38:47

@Muscari: bármennyi kis időre érdemes boldognak lenni, pont mint a párkapcsolatnál...

Shanarey 2014.05.11. 15:39:01

@rezsöatya:

Én inkább az óriáskígyó kategóriára szavazok.

Ha meg akarod simogatni, meg sem kell mozdulnod, mert a méretéből adódóan mindig lesz egy darab belőle a közeledben.
:-)

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.05.11. 15:39:41

@Babette_:

Ezen az alapon semmi közünk a lopáshoz, míg minket nem lopnak meg. Semmi közünk a rákhoz, míg mi nem leszünk rákosok.

rezsöatya 2014.05.11. 15:40:16

@Muscari: hat, kezdetben volt az anyatej... ugy 58 es fel evvel ezelott...

aztan azota nem hagytam abba (a hulyeseget!). Ezt a kis idot meg, ami meg hatra van mar csak kihuzom valahogy..

NEM AKAROK "NORMALIS" LENNI!!!

:DDD

klappol 2014.05.11. 15:42:46

@rezsöatya: Egy igazi gondoskodó gazdi :))))))))))))))))))))

Néha lehet jobb a kutyáknak :D:D

rezsöatya 2014.05.11. 15:42:54

@Shanarey(SCO): ez jo! :-)

De akkor mar maradjunk a posztnal (igy HA is orul!), vegyenek a gyereknek ostoros skorpiot (meg jo, hogy szegeny Morgot nem hagyjuk donteni!) :-)

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.05.11. 15:45:35

@DieNanny [SZ,CH]: Ebben sajnos igazad van, dehat ez a vilag sosem arrol volt hires, hogy igazsagos lenne. En sem tartom fairnek, hogy milyen szinten elnek a drogbarok, stricik, fegyverkereskedok. Ugyanigy a politikai elet es a media szereploit sem tartom nagyra. Sot...

Talan annyi vigasz van a dologban hogy ezekben a "szakmakban" azert az esetek 75%-ban keresz eletuek a karrierek. Fut par evig a szeker aztan hatalmas koppanassal vege mindennek. A sok love egy jelentos reszet meg ugyis tudatmodosito szerekre es/vagy lanyokra/fiukra koltik...

Ugyandehogy (törölt) 2014.05.11. 15:46:00

max, fölösleges nekem válaszolnod, az értesítő leveleket is törlöm olvasatlanul.

nem érdekel, amit írsz. igaz, ezzel elvesztem a maradék 10% értelmes dolgaidat, de nuzagson, több is veszett mohácsnál.

Sütemény1975 2014.05.11. 15:50:41

@rezsöatya: nem kell messzire menned, ha szeretnel egyet :))

macamuca [IHUN] 2014.05.11. 15:51:50

Kutya:
A nagyiéknál elhelyezett kutya soha nem lesz a gyerek kutyája, hanem a nagyiéké lesz.
Akkor is, ha a szülő fizette ki a blöki árát, a kajája árát, az oltásokat, stbstb.
A kutya számára a gyerek csak egy alkalmanként (=hétvégeken) feltűnő kedves valaki lesz, gazdájának (=falkavezérnek) a róla napi (!!) szinten gondoskodó nagyit fogja tartani, hozzá fog kötödni elsődlegesen.
Ha nincs mód arra, hogy a gyerek lássa el naponta a kutyát, akkor hogyan fogja megtanulni, mit jelent valóban felelősséget vállalni egy szeretett élőlényért?? A kutyatartás (vagy bármilyen házikedvenc tartása) ugyanis ezzel jár.
Jobb lenne a kutyának is, meg az érintett felnőtteknek is (szülők+nagyszülők), ha ez a "kutyabeszerzés"-tartás elhalasztódna. Akkor is, ha a gyerek nagyon vágyik rá, netán beleélte magát. Kisebb rossz a lemondás most, mint később a megunt hétvégi kedvenc elhelyezése.... (gondolom, ha a nagyszülők akartak volna kutyát eddig is, akkor már beszereztek volna egyet = ők maguk nem igazán vágynak kutyára, de az unoka kedvéért bevállalják azt, amit egyébként nem vállaltak eddig: a kutyatartás felelősségét+napi szintű gondoskodást róla....).

Szűrés:
akinek a véleménye nem érdekel, ott továbbgörgetek, oszt' ennyi.
:)

Shanarey 2014.05.11. 15:52:47

@33621:

Ő is csak egy politikus, aki azt mond amit akar és az adott helyzetben neki a legjobb. Főleg a választások előtt.

Herr Géza 2014.05.11. 15:54:27

Vaúúúuu. A kis csokinokedli megint megcsinálta. F1: 1st Hamilton..... Ferrari hazai pályán lekörözve, vérciki. :DDDDD

33621 2014.05.11. 15:59:20

@Babette_: mondjuk én nem is értem, mi bármi közünk lenne bárki szexuális életéhez, irányultságához, amíg nem minket zaklat vele.

Még ha a saját gyerekeit vagy más közvetlen rokonát molesztálja esetleg akkor is?

rezsöatya 2014.05.11. 15:59:36

@Herr Géza: csak ovatosan! Nehogy a Forma1 tema is hasonlo sorsra jusson, mint az Elgurultvizilo... kertel engedelyt HA-tol, he?

Muscari 2014.05.11. 16:01:19

@Babette_: "bármennyi kis időre érdemes boldognak lenni, pont mint a párkapcsolatnál..."

igen, ez teljesen igy van.

Sütemény1975 2014.05.11. 16:02:34

@Herr Géza: "csokinokedli" :)))))))
Ha ezt a lanyom hallana! :)

2014.05.11. 16:02:36

@Herr Géza:

"kis csokinokedli". Már mint Hamilton?

TilosazA (UK) 2014.05.11. 16:04:51

@rezsöatya: Igen, tudom, általánosítottam, bocs. Magam körül azt látom, hogy olyan 50 év körül nagyon szerencsésnek kell lenni, hogy ne keseredjen be az ember. Örülök, hogy vannak ellenpéldák.

33621 2014.05.11. 16:05:45

@Sütemény1975:Nálunk csokinyúl a neve Hamiltonnak. Nejem nagy kedvence.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.11. 16:27:08

@Der echte Weinachtsmann:
Csodálatosak, gyönyörűek és a legideálisabb háziállatok.
Nem hangos nem szőrözik nem tollazik nem büdös és a legnagyobbnak is elég 30x30-as terrárium.
Nekem 50darab volt 36fajból.
A család sem irtózott tőlük.
Van valahol képem ahol a 10éves lányom karján mászik egy Avicularia Versicolor.
Havonta vettem300szöcskét meg 5 szopós egeret.

rezsöatya 2014.05.11. 16:29:40

@TilosazA (En/Mum): nehogyma' bocsanatot kerj, mert megsertodom! :-)

Nem tudod megkerulni az altalanositast, mert igazad van. Tobbnyire elkenyelmesedunk oregkorunkra... En csak probalom mindig az ellenkezojet is nezni, tenni, bizonyitani. Tavaly olvastam egy ujsagban, hogy egy 95 eves neni ejtoernyozott itt az UK-ben... az ilyenek tetszenek! Ha tudna sok ember, mi van az en "Bucket List"-emen, beajulna!

DieNanny CH 2014.05.11. 16:41:03

Off

Hű, itt mindjárt leszakad az ég. Fekete, mint a szurok, a szél meg, mint orkán...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.11. 17:08:03

@Egylabu Esernyomadar:
Én teljesen egyetértek Lexrexel és Maxal is.
Nem vagyok a harmadnickjük.
Csaxólok.

Chamroe 2014.05.11. 17:16:48

@DieNanny [SZ,CH]: Ahh, ne is mondd.. Mire kisétálok a konténertől a TT portáig xarrá ázok majd :-(

Der echte Weihnachtsmann 2014.05.11. 17:20:43

@diggerdriver: irigyellek komolyan. En összevissza sz...m magam.
Nem törtent sosem baleset? (marmint csipes)

Muscari 2014.05.11. 17:20:56

@DieNanny [SZ,CH]: itt neha kisut a nap, de nagyon hideg van. Be kellett kapcsolnom a futest, mert a nappaliban csak 18 fok volt :-(
Tegnap volt vicces az idojaras, legalabb tizszer valtotta egymast az eso szellel es a napsutes.

Viszont lattam egy szivarvanyt.

mrsmihaly 2014.05.11. 17:25:27

@TilosazA (En/Mum): szerintem a svedek szama sokkal jobb volt mint a nyertes dal

2014.05.11. 17:29:33

Eddig azt hittem, a mamma szakadt puntojan vezetni tanulni Olaszorszagban a csucs, de ez a torokos se semmi, cserebe viszont nem stresszelnek rajta, legalabbis ugy tunik a beszamolo alapjan. Vegulis az is egy szabaly ha mindenki szarik bele. :D

Az a kinai akarmi pedig az az az.... na szevasz.... :D

TilosazA (UK) 2014.05.11. 17:30:11

@mrsmihaly: Köszi, végre valaki a lényegről beszél. :) Nekem a norvég szám tetszett jobban. De persze a magyar is.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.11. 17:35:51

@Der echte Weinachtsmann:
Nem. Soha.
Volt olyan burmai pókom ami agresszív fajta volt. tudni kell hogy a pókokat nem lehet szelidíteni. A melyik agresszív fajta az fogságban generációk múlva is agresszív amelyik szelíd fajta az vadon befogva is szelíd.
Szóval a burmai az egy szabaduló művész volt. Többször kiszabadult.
Senki nem izgatta magát rajta majd előjön.
Néhány nap múlva mindig előjött mert szomjas volt.
Akkor szólt a lányom a szobájából hogy apú előjött én meg mentem egy tálkával meg egy papírlappal.
Ráborítottam a tálkát a papírlapot alácsúsztattam és visszatettem a terráriumába.
Pedig ha csak megkocogtattam az üveget már felállt támadóállásba.
Volt olyan fajt a kistestű pókom a Pterinochilus Murinus aminek a csípése esetén kinéz néhány nap intenzív osztály. amikor megmarta az egeret másodpercek alatt kiszenvedett.
Nem kell basztatni.
Tudni kell melyik a szelíd és azzal villogni a haverok előtt a többit meg békén hagyni.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.11. 17:38:34

Körkérdés Londoni magyarokhoz.
Mindenkinek heti program a kiégett égők cseréje itt?
Ha kéthetet túlél valamelyik az már kivételes eredmény.

Ugyandehogy (törölt) 2014.05.11. 17:38:47

@33621: ne játszd az óvodást, az is benne van...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.11. 17:40:15

Még egy kérdés.
Ki hol látott olyan ételízesítőt mint a vegeta? Valami hasonló kéne.
A LIDL-ben van otthon meg itt is volt de eltűnt.

Muscari 2014.05.11. 17:48:23

@diggerdriver: Mi mar led izzokat hasznalunk mindenhova. 5 font ket darab az ASDA-ban, evekig jo, raadasul alig fogyaszt, bar az neked nem szempont:-)

Vegeta vagy Delikat, most nem emlekszem pontosan a Bucovina nevu roman boltban van az Edgware Road-on.

Mit szeretnel meg tudni, kerdezz batran;-)

rezsöatya 2014.05.11. 17:50:23

@diggerdriver: autoban, vagy a lakasban kell cserelni?

rezsöatya 2014.05.11. 17:51:07

@diggerdriver: Lidl-ben van. Mikado a markajelzese.

Muscari 2014.05.11. 17:51:27

@diggerdriver: mondd, mit lehet szeretni a pokokon? Azon kivul, hogy villogsz a haverok elott.

Egy kutyat lehet simogatni, jatszani vele, hozzad bujik, orul, mikor meglat stb. De egy pok????

A lanyom is szeretett volna egy idoben, de o sem tudta megmondani, hogy mi a jo bennuk.

klappol 2014.05.11. 17:52:08

közel 7 évig kutyakiképző voltam egy Dobermann egyesületben. Nem fő állásban.

pontok: alapképzés, Juniorképzés, munkakutyák, nehezen kezelhető kutyák. vizsgákra való felkészítése az ebeknek és gazdijaiknak.

Ha valaki szeretne kérdezni a kutyatartás fortélyairól, szívesen adok jó válaszokat.

rezsöatya 2014.05.11. 17:53:01

@diggerdriver: ja bocs. Most latom, nem lettem kerdezve, nem is Londonban elek.

(Tudod a videki Angliaban nem egnek ki az izzok es nem kell etelizesito sem...!)

:DDD

klappol 2014.05.11. 17:55:25

@Muscari: Mi a jó az akváriumban a halakkal? mi van a söralátét gyűjtéssel, és és és, ezek Hobbik :))))))))))))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.11. 17:55:44

@rezsöatya:
Azaza bazmeg de nincsen.
Három LIDL-ben néztük már.

Shanarey 2014.05.11. 17:55:50

@diggerdriver:

Én nem Londoni vagyok, de talán értek hozzá.
:-))

Vélhetően a hálózaton keletkezik olyan feszültségcsúcs amely hazavágja az izzókat, vagyis gyorsabban elhasználódnak mint kellene.

Avagy rossz izzó típust vásárolsz.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.11. 17:56:53

@klappol:
Na te is csak akasztott ember nem voltál.
:))))))))))))))))))))

DieNanny CH 2014.05.11. 17:57:04

@diggerdriver:

Nekem van egy OFF válaszom. 2 éve, márciusban költöztem be, a fürdőszobai tükrös szekrényben van a fénycső, ami bevilágítja a helységet. Kb 2 hónapja eszembe jutott, mi van, ha nemsokára kiég, jó lenne itthon egy tartalék. Kiszedtem, 100 wattos phillips, elvittem ide-oda. Mondták, az ilyeneket már kb 2 éve nem gyártják, a foglalatot meg már vagy 5 éve... Szóval, háztulajnak lesz egy munkája, szekrényt cseréltetni, ami nem olcsó (nem mintha zavarna), de:
Több mint 2 éve használom ezt a csövet, naponta 4-5 órát ég, és még mindig!!! (Nem akarom elkiabálni...)
Szóval, nálam ez a helyzet.
(Ja, amúgy tényleg nagyon forró, ez valóban negatívum.)

klappol 2014.05.11. 17:57:29

@Muscari: Nem csak azokat a dolgokat lehet szeretni, amiket simogatni lehet :)))))))))))))))))))

klappol 2014.05.11. 17:58:14

@diggerdriver: Remélem 1 ideig nem is leszek. :))))))))))))))))

Muscari 2014.05.11. 18:04:08

@diggerdriver: a 20W-os igen szerintem. Az a legnagyobb.

@klappol: egy igenyesen kialakitott akvarium szemet gyonyorkodteto latvany. Ha gazdag leszek, lesz majd egy tengeri akvariumom bohochalakkal meg tengeri rozsakkal.

Alom, alom, edes alom...

blackhairlady 2014.05.11. 18:04:46

@rezsöatya: "Szerintem nincs ronda allat (vagy no, legfoljebb erdekes arcu!).."
Igen, erre mondjak, hogy a lo is egy szep allat. En hasonlitok ra:)))))))))))))

klappol 2014.05.11. 18:07:26

@Muscari: A tengeri akvárium nem kis meló, még ha igényes is. Oda kell ezt-azt tanulni, meggondolandó.

Az biztos, hogy gyönyörű látvány, én csak 3d tévének nevezem:))))))))))))))))))))))))

Muscari 2014.05.11. 18:11:14

@klappol: sajnos most nincs kutyam, a szuleimnel maradt a draga. Az eredeti terv az volt, hogy majd kihozzuk, de a szuleimnel nagyon jol erzi magat, van kertjuk is, jobb neki ott, mint egy lakasban.

A fo szempont azonban az, hogy a szuleim nagyon szeretik, o a gyerek a csaladban, es mivel eleg oregek, meg betegesek is, szerintem szukseguk van a tarsasagara.

nyuszigonosz 2014.05.11. 18:11:27

@diggerdriver: De mire kell neked a lakásban 100-as égö?

blackhairlady 2014.05.11. 18:12:56

@nyuszigonosz(D): "Nem szokták megmondani, csak másznak."
Mert nem kerdezed toluk, nem vagy eleg erdeklodo a korulotted elokkel (elokhoz???):))))))))))

2014.05.11. 18:13:25

@blackhair-lady:

Az egyik emberem azt szokta mondani, nincs csúnya nő, csak olyan, akinek koraszülött a feje.

klappol 2014.05.11. 18:15:16

@Muscari: A kivitel is elég húzós, jobb neki ott a szülőkkel. Ti meg majd vesztek egyet, ha kitaláljátok milyen klappol a lakásba, mennyi időtök lesz majd rá.

blackhairlady 2014.05.11. 18:15:17

@TilosazA (En/Mum): Rakjal bele egy kis borsot es fokhagymat is, es mire kier a lyukon kesz az Escargo:))))))))))))))))

2014.05.11. 18:16:13

@nyuszigonosz(D):

Így sem talál mindig bele a wc csészébe.

nyuszigonosz 2014.05.11. 18:16:18

@blackhair-lady: Nézd, ha kint másznak, akkor nem zavarom öket.Biztosan más dolguk is van, mint boldog-boldogtalannal leállni beszélni.

Ha meg betévedne valamelyik, akkor meg nem érdekel a neve, csak az, hogy eltünjön.

klappol 2014.05.11. 18:16:23

@lexrex: Vagy ha még nem ittál eleget :D:D:D

Muscari 2014.05.11. 18:16:31

@klappol: azert mondtam, hogy ha majd gazdag leszek. Vannak cegek, amik osszeallitjak nekem es a karbantartast, takaritast is elvegzik, persze jo penzert. Nekem nem lenne hozza turelmem, en csak nezni szeretnem.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.05.11. 18:18:22

@lexrex: Milyen ertelmben az "embered"? Valamilyen csapatot viszel munkaban? Ha publikus, akkor elarulod hogy mit melozol? :)

klappol 2014.05.11. 18:18:34

@Muscari: Akkor ez az érvényes 1 ideig?? "Alom, alom, edes alom...":)))))))))))))))))))))))

blackhairlady 2014.05.11. 18:21:35

@lexrex: :)))))))))))) Ezt nem hallottam meg, de jo!:DDD

blackhairlady 2014.05.11. 18:23:20

@nyuszigonosz(D): De lehet, hogy ha erdekolodo lennel akkor orok baratsag is szovodhetne koztetek. Na de mindegy, ti bevandorlok csak a magyarokat keresitek, mas nem is erdekel benneteket:)))))))))

**mimi** 2014.05.11. 18:24:20

@DieNanny [SZ,CH]:
itt meg már szakad és persze jéggel együtt :(

33621 2014.05.11. 18:26:16

@nyuszigonosz(D): Gondolom világítani szeretne vele a lakásban. Én se szeretem amikor felkapcsolom a villanyt és csak félhomály van mert egy 40w izzó világít egy szobában.

**mimi** 2014.05.11. 18:27:12

@klappol:
pont ezt akartam írni én is :)

nyuszigonosz 2014.05.11. 18:32:41

@blackhair-lady: Nézd kutyám van, és a bogarakkal törödjenek mások.
Meg nem jó helyre címezted ezt a : ." Na de mindegy, ti bevandorlok csak a magyarokat keresitek, mas nem is erdekel benneteket:))))))))) "

- mert nekem itt, ahol a fél életem élem már, nincs egyetlen egy magyar ismerösöm sem. :-))

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.05.11. 18:33:37

@mrsmihaly:

Ez a fesztivál nem a zenéről szól elsősorban, így hiba csak zeneileg értékelni.

Én 6 előadóra szavaztam, közülük 3 nem is tetszett zeneileg.

nyuszigonosz 2014.05.11. 18:34:49

@33621: Mondjuk 40-es nekem sincs sehol. :-)

Muscari 2014.05.11. 18:37:24

@klappol: igen, mi is igy gondoljuk

Taxomükke (UK) 2014.05.11. 18:40:44

@nigara: A basset egy rendkívül konok kutya, de aranyos, és biztosan nem fog nekimenni senkinek.
Nekünk volt egy, nagyon békés volt, de kaját nem lehetett elvenni tőle. Kaja alatt érts akár döglött, büdős galambot stb.
A néhai kaukázusi juhászunk vagy a mostani komondorunk szájából egy pillanat alatt kiveszem a legfinomabb falatot, ha akarom, olyan kezesek (illetve Macika már csak volt).
Nekünk Angliában a magyarországi helyzethez képest ég és föld, hatalmas pozitív változás a kutyás élet: otthon állandóan azon kellett parázni, ki köt belénk amiatt, hogy arra sétálunk a kutyával, főleg, hogy póráz nélkül, itt meg mosolyognak ránk az emberek, megszólítanak, megsimogatják a kutyát, autósok lelassítanak, hogy megnézzék, fényképezik őt stb. stb. Bemehetünk vele pubba, felszállhatunk a vonatra (és a komondor ingyen utazik), sok helyen ki vannak téve vizesedények a kutyák számára etc. Ez nekünk nagyon jó.

Muscari 2014.05.11. 18:41:17

@Shanarey(SCO): koszi, de ez valahogy nem az en vilagom. Olyan, de megsem olyan

Taxomükke (UK) 2014.05.11. 18:41:42

@Taxomükke: Büdös rövid ö. Sajtóhuba. Én kérek mellnézést.

Hari Seldon 2 2014.05.11. 18:49:01

@Egylabu Esernyomadar:
Igen, ebben igazad van. .Akinek nincs humorérzéke, az bármilyen aljasságra képes.

Taxomükke (UK) 2014.05.11. 18:51:41

@klappol: Ez nem baromság. @Muscari láthatólag ért a kutyákhoz, te meg nem.

Shanarey 2014.05.11. 18:52:03

@Taxomükke:

Hehe, Ritka látvány a Kommondor errefelé.
:-))

De annak örülök hogy az Angoloknak is tetszik.

**mimi** 2014.05.11. 18:53:54

@Taxomükke:
így van..:)
nekünk rotink volt, meg egy német juhász keverék, a lányom nyúzta őket, soha semmi probléma nem volt velük. a kekszet olyan finoman vették ki a kis kezéből, hogy hihetetlen!

Taxomükke (UK) 2014.05.11. 18:55:32

@nigara: "A rangsor azért nem ilyen bonyolult, mert egy falkavezér kell - a gazda. Az összes többi családtag és a kutya egyenrangú." Na, már ne is haragudj, de ez, amit írtál, egy veszélyes butaság. Rég rossz, ha egy kutya egyenrangúnak gondolja magát bármely családtaggal. Nem. Elöl vannak a családtagok, pl. négytagú család esetén elfoglalják a rangsor első négy helyét, majd kb. a 25. helyen jön a kutya. Közte senki.
Csúnya eset, ha egy komolyabb kutya úgy gondolja, egyenrangú valakivel. Abból vannak a balesetek.

Taxomükke (UK) 2014.05.11. 18:57:19

@Shanarey(SCO): Az angolok totál le vannak nyűgözve a komondortól. :)))
Gorgeous, amazing, lovely, valamint massive - ezek Pulcsi állandó jelzői.

Egylabu Esernyomadar 2014.05.11. 18:58:08

@Hari Seldon 2: Igen, de mindemellett bizonyos dolgok nem humorérzék, hanem jóízlés/illem/tisztelet/stb. kérdése. Mindezt a mai, hogy is modta Fater, megvan: Elgurultviziló-zástól függetlenül. Mert az éppen hangyányit sem foglalkoztat.

Amúgy értem én a viccet, csak nem szeretem. Ja, fordítva! (Nem értem, de szeretem.) :)))

2014.05.11. 19:01:14

@Muscari: Ma mar en sem ertem, de gyerekkoromban az Engels teren talaltunk egy eti csigat ami nekunk varosi gyerekeknek kulonleges esemenynek szamitott. En hazavittem Odonket es egy befottesuvegben lakott fuagyon - aztan egy nap vilag koruli utra indult es sajnos ahogy anyukam meglatta az ablakon felfele maszni elege lett belole es kihajitotta a 4. emeletrol. Egy hetig sirtam, erre anyukam azzal vigasztalt hogy biztosan tulelte. :) Ma sajnos uldoznom kell oket mert kulonben szetragnanak mindent a kertben. Van erre egy mas allatokat nem mergezo granulatom amit a novenyek koze szorok.

Shanarey 2014.05.11. 19:01:53

@Taxomükke:

Na akkor itt a lehetőség, be kell üzemelni a komondor üzletet.
:-))

Na és ahogy írod, igen az első hely a falkavezér, vagyis a gazda, a második és az azt követő helyeken a (közeli) családtagok azután jöhet a kutya.

Taxomükke (UK) 2014.05.11. 19:03:40

@diggerdriver: Nem. Elég soká bírják nálunk.

blackhairlady 2014.05.11. 19:08:24

@nyuszigonosz(D): Szoval mar a magyarok sem erdekelnek? Teljesen magadba fordultal, nem jo neked ott ahol vagy, menjel haza Mo.-ra:)))))))))

Mr Long 2014.05.11. 19:10:46

@DieNanny [SZ,CH]: Mit csinalsz napi 4-5 orat a furdoben?

klappol 2014.05.11. 19:11:57

@Taxomükke: Hát te már csak tudod:)))))))))))))))))) Inkább legyen igazad.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.05.11. 19:13:49

@rezsöatya: "(Meg Mo-on): setaltatom a kutyaimat, jon szembe egy anyuka, gyerekenek mondja: "vigyazz, kutya!"
(en erre mondom a kutyaimnak /jo hangosan, hogy anyuka hallja!/: "vigyazz, embergyerek!" )
Szembejon egy nagymama az unokajaval es mondja: "latod, milyen aranyos kiskutyak?"
(Ket malamut amugy!)"

Atyam! Azt megkerdezhetem hogy a malamutok hogyan viseltek a magyar idojarast? Plane a nyarat?

En imadom az osszes szanhuzo kutyat. Talan ha Norvegiaban sikerul majd valami videki/falusias helyen gyokeret verni, elegendoen nagy terulettel a haz korul, akkor egyszer nekem is lesznek. Ugy erzem az a klima jobban passzol huzzajuk is es hozzam is. :)
De abbol a szempontbol tartok toluk, hogy en mindenhol azt hallottam/olvastam, hogy ezek elkepesztoen magas mozgasigenyu kutyak. Igazabol akkor erzik magukat elemukben ha napi 20-30 km-eket ugethetnek. Az atya hogy birta feken tartani oket? Vagy sosem volt a kocsi megtankolva? Ok huztak el a verdat mindenhova? :)

Muscari 2014.05.11. 19:16:31

@Taxomükke: koszonom szepen, erre en el is felejtettem reagalni.

Muscari 2014.05.11. 19:18:57

@Taxomükke: Tenyleg kommondorod van?

Ugye nem vak???? ;-))))

nyuszigonosz 2014.05.11. 19:22:54

@Shanarey(SCO): @Taxomükke:
" igen az első hely a falkavezér, vagyis a gazda, a második és az azt követő helyeken a (közeli) családtagok azután jöhet a kutya. "

Így van.

Muscari 2014.05.11. 19:23:14

@cougarcat: en szerencsere falun nottem fel, termeszetkozelben. El tudom kepzelni, hogy szamodra egy csiga is nagy elmeny volt.

Emlekszem, sokat jartunk a Janos hegyre kirandulni (kozel laktunk Pesthez) es egy alkalommal az ocsemmel osszegyujtottunk egy csomo csigat. Aztan hazafele kimasztak a zacskobol, bele anyukam taskajaba :-))))

Taxomükke (UK) 2014.05.11. 19:23:16

@klappol: Nézd, nekem így tanítottk, így csináltam, működik. Nem baromság. Ha te nem így csinálod, még nem kell rögtön lefitymálni a más módszerét. Na peace.

klappol 2014.05.11. 19:25:04

@Taxomükke: Én is azt mondom Béke :)))))))))))))))

Taxomükke (UK) 2014.05.11. 19:25:35

@Muscari: Komondor, egy m-mel, a commodore az más. :)
Itt néz a dreadlockok közül, sétaidő van, indulni kell. :))

Muscari 2014.05.11. 19:27:45

@nyuszigonosz(D): igen. Ugyhogy mikor hazaerunk, a csaladtagokat udvozoljuk eloszor es csak utoljara a kutyat, barmennyire is kovetelozik. Bar be kell valljam, ezt nem mindig tudtam betartani, a gyerekek meg egyaltalan nem, hiaba mondtam nekik.

Muscari 2014.05.11. 19:30:34

@Taxomükke: jo, tudom, csak daddddog az ujjam. Pulcsi. Jo kis nevet adtatok neki :-)

2014.05.11. 19:31:42

@pappito: Unalmas, tul sok van belole, tenyleg ez a problema. En ugyanigy vagyok a marxista, Nyugat ellenes kirohanasokkal. Egy olyan blogon ahol a hataratkelok tulnyomo tobbsege nyugati orszagban el, egesz egyszeruen provokacionak tartom es szerintem ezt is nyugodtan ki lehetne vesezni az arra kitalalt blogon. En ugy latom a HA-t hogy kint elok es kifele keszulok problemainak megbeszelesere valo, nem arra hogy megvitassuk, hogy milyen a Nyugat.

2014.05.11. 19:36:40

Ha kutya akkor elfogult vagyok a labrador retriever mellett. 14 evig eltem eggyel, vegigkirandultam vele a kornyeket, meg most is hianyzik.

2014.05.11. 19:44:18

@Muscari: En falum toltottem a nyarak egy reszet, de a termeszet mindig nagyon hianyzott amikor visszamentem a varosba, barmennyire is szerettem a szukebb kornyezetem, a Belvarost. Ezert most nagyon elvezem hogy van kertem, es a vadon kozelsege miatt meg itt a varosban is van mindenfele erdekes latogatonk, pl. ozek, mosomedve, mokusok, nyuszik, kolibrik - egyszer meg egy folyami vidrat is lattunk, mert a telken atfolyik egy patak az ocean fele. Tegnap este ahogy filmet neztunk hirtelen ket hatalmas amerikai sas repult el az ablak elott, egy varju par altal uldozve. Megfizethetetlen...

2014.05.11. 19:45:39

@cougarcat: pontositva az ideologiai harcot unom mar, annak itt szerintem nincs helye, ugysem tudjuk egymast meggyozni

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.11. 19:56:46

@Muscari:
Nekem volt akváriumom is.
A tengeri az nagyon drága. Sokszoros a szorzó az édesvizihez képest.

Muscari 2014.05.11. 19:59:10

@cougarcat: ezert nagyon irigyellek. Itt Londonban rengeteg roka van, majnem minden heten latok egyet, persze nem a belvarosban.
A multkor a metroallomason Golders Greenben a platformon setalt egy, valoszinuleg etetik a dolgozok. Szerencsere Angliaban egyaltalan nincs veszettseg, igy a kis Vukok teljesen artalmatlanok.

A masik igen gyakori varoslako a mokus, eleg csak kineznem az ablakon, eleg sok van a kornyeken is.

DieNanny CH 2014.05.11. 20:02:07

@Mr Long:

Néha csak égve felejtem a lámpát... Amúgy meg, mivel nincs konyhám, én ott készítem elő a zöldséget-gyümölcsöt, meg ott mosogatok.

2014.05.11. 20:03:27

A kepen lathato ijeszto rovarrol eszembe jutott a lotetu. Falun ha egy ilyen egyed a felszinre kerult, az egesz haz nekiallt uldozni. Mi gyerekek feltunk tole - baromi nagynak tunt akkor es meretet meghazudtolo furgeseggel spurizott elfele. Amikor elcsiptek akkor a meszes godorben vegezte. Nagymamam szerint oriasi karokat okozott a kertben.

A tropusokra visszaterve en meg a repulo csotanyokon se tudtam tullepni.... Legalabb ne repulne.... vagy ne maszna fel alvo emberekre (megtortent eset), vagy ne ragcsalna meg a fogkefet (el kell pakolni ejszakara)....

Muscari 2014.05.11. 20:07:15

@diggerdriver: tudom, ezert kell varnom, amig gazdag leszek :-) De olyan gyonyoru. En orakig el tudom nezegetni ezeket az akvariumokat, engem a Tropicariumbol ugy kellett kivonszoni annak idejen.

2014.05.11. 20:07:42

@Muscari: Hat ezt szivesen megneznem! :) Par eve olvastam a National Geographic-ben hogy Oroszorszagban bizonyos rokakat mar kutyakent idomitanak es hazi kedvenckent tartanak. Ez nekem is tetszene!

rezsöatya 2014.05.11. 20:16:56

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: nos, a napi 10-10 km reggel este megvolt. Most mar az idosebb 14 eves, azt mondja eleg neki a 9 is... :-)

Nalunk ahogy a nagykonyvben, a harom gyerek akarta a kutyat, egy darabig 1000 Ohm-os ellenallas, aztan "megtortem". Termeszetesen ram maradt minden, a seta is, de ugy fogtam fel, hogy legalabb kondiban tartanak. Nem is bantam meg!
A nyari meleg? Vizkozelben laktunk, hajnalban seta+uszas a kutyakkal, aztan ok a bokor alatt szunyaltak egesz nap, az esti huvosben megint seta+viz. Ja, es volt egy gyerekmedencejuk, napkozben megmartoztak abban... azt mondtam mar, hogy el voltak kenyeztetve? :-))))

2014.05.11. 20:32:30

@cougarcat:
" En ugyanigy vagyok a marxista, Nyugat ellenes kirohanasokkal. Egy olyan blogon ahol a hataratkelok tulnyomo tobbsege nyugati orszagban el, egesz egyszeruen provokacionak tartom es szerintem ezt is nyugodtan ki lehetne vesezni az arra kitalalt blogon. "
Aki itt a Nyugat ellen "kirohan" egy sem marxista,sot!! Igen is kellenek a HA-re olyanok is, akik nem csak a csili-vili, hu de nagyon szep, hu de nagyon jo, minden nagyon okes pozitiv dolgokrol szamolnak be, hanem bemutatjak a Nyugati elet arnyoldalait is. Jobb, ha felkeszulnek erre is a kivandorlok vagy kivandorolni keszulok. Kevesebb meglepetesben reszuk. Nem lehet mindenki pozitiv gondolkodasu:) Ha nem beszelunk a problemakrol, az nem jelenti azt, hogy nincsenek.
Off: minden hetre jut most mar egy amokfutas Western Canadaban? Calgary, Nanaimo utan St. Paul (Alberta).
www.theglobeandmail.com/news/national/church-confirms-a-priest-died-during-violence-that-rocked-an-alberta-town/article18597442/?cmpid=rss1
www.edmontonsun.com/2014/05/11/dead-st-paul-gunman-a-religious-zealot

Hari Seldon 2 2014.05.11. 20:34:22

@Egylabu Esernyomadar:
Véleményem szerint a vallás sem érdemel több tiszteletet mint bármi más. Természetesen vannak olyan dolgok, amikkel nem illik viccelni.
De: Illik viccelni azzal, ha valaki "Jedinek" képzeli magát? Szerintem igen.
Ez egy másik hiedelem, csak egyiket többen a másikat kevesebben hiszik. Csupán ennyi a különbség.

2014.05.11. 20:47:17

@Cascabel: Hat pedig en olvastam marxista szolamokat itt az utobbi idoben. :) Ha valaki allandoan a negativra fokuszal, ez ugyanolyan torz kepet mutat, mint a "csili-vili". Az arnyoldalakat kontextusba kellene helyezni, szerintem. Es ha a problemakrol van szo, akkor azokat csakis pozitiv hozzaallassal lehet megoldani, atveszelni, vagy tulelni, nem jajveszekelessel. Ez nem azt jelenti hogy nem lehet jogos kritikaja annak a rendszernek, berendezkedesnek, de szerintem a hetkoznapi hataratkelo szamara az ilyesfajta ideologizalas nem tulsagosan praktikus vagy hasznos. Ettol fuggetlenul szerintem atjon az hogy keszuljenek fel arra, hogy nem mindig piskota pl. itt ujra kezdeni.

Der echte Weihnachtsmann 2014.05.11. 20:51:03

@diggerdriver: az biztos hogy erteni kell hozza. Anelkul vesztett az ember. Valszeg ez is az egyik oka az iszonyomnak! A hozza nem ertes. De az allatkertben se nagyon nezem meg SE a pokokat SE a kigyokat.

Der echte Weihnachtsmann 2014.05.11. 20:51:03

Vegetat mint olyat nem hiszem hogy lehrt kapni. Talan a levespor a maggi-tol "klahre Brühe" all a legkozelebb hozza. En is AZT hasznalom. Mondjuk nem tudom nalatok mi all rajta. Üvegbe szok lenni.

Der echte Weihnachtsmann 2014.05.11. 20:51:03

@Muscari: delikat az ITT nalunk eltünt teljesen. Tenyleg az pont olyan volt mint a vegeta.

Papagály (törölt) 2014.05.11. 20:51:03

@rezsöatya:
tegnap olvastam egy agilis nyugdíjas hölgyről (85 éves), aki pár perc alatt 11 autóban tett 70.000 eurós kárt, miközben ki akart állni a parkolóból (a cikk képei magukért beszélnek, nem kell hozzá nyelvtudás :) ).
szóval az se árt, ha tisztában van a jelölt a képességei korlátaival... ;)
www.bild.de/news/inland/rentner/rentnerin-schrottet-11-autos-35897084.bild.html

Papagály (törölt) 2014.05.11. 20:51:03

@diggerdriver:
minek neked ízfokozó sóval? a margarin meg a többi elvégzi, amit kell, ne türelmetlenkedj! ;)

Papagály (törölt) 2014.05.11. 20:51:03

@klappol: egyszerű kérdés: hogy kell megtanítani egy egyéves kutyát (tudom, előbb kell), hogy ne a lakásban vizeljen?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.05.11. 20:52:51

Elnézést mindenkitől, akinek már a könyökén jön ki, de egy kérdésem lenne a tegnapi Dalfesztivállal kapcsolatban.

Az izlandi csapat által előadott szám legeleje, illetve a refrénje nagyon ismerősen hangzik. Meg tudja valaki mondani, hogy melyik zenekar, melyik számára hajaz?

Itt a videó is, hátha segít:
www.youtube.com/watch?v=Zfdmh0ZD1bA

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.05.11. 20:55:05

@Kövérmadár [swe]:
Ami még ismerős részlet volt belőle:
00:00 - 00:13, 00:35 - 00:50

2014.05.11. 20:56:45

@cougarcat:
Felve vartam, hogy leharapod a fejem a hozzaszolasom utan:) Erre higgadtan, nyugisan, sot mi tobb okosan cafoltal. Koszonom. Igy is lehet velemenyt cserelni, nem kell mindjart anyazni, mint sokan masok.

2014.05.11. 20:57:05

@cougarcat: Nekem a marxizmus egy ugyanolyan karos szelsoseg mint masnak a fasizmus. Ez az en velemenyem, nem kell vele egyet erteni. De egyszeru - ha marxizmusra es a munkasosztaly diktaturajara vagysz, Nyugaton boldogtalan leszel, ezt kar is tagadni.

2014.05.11. 21:02:47

@Cascabel: En is elismerem hogy vannak problemak, sot engem is sok minden zavar. En sajat magamra is gondolok, amikor negativizmusrol beszelek, mert az elejen leragadtam ebben. Aztan eljott az ido amikor rajottem hogy ha "can't beat them, join them".

tanato 2014.05.11. 21:07:04

@nigara: Nem kellemes a hibrid lét,sokat szenvednek.Van egy betegem egy erdélyi áttelepült,ő mesélte milyen sokat szenvedett emiatt a román hadseregben.Azért is jött Mo.-ra hogy átoperáltassa magát.Most már helyreállt a lelki egyensúlya.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.05.11. 21:08:42

@rezsöatya: "azt mondtam mar, hogy el voltak kenyeztetve? :-))))"

Meghiszem azt! :) Ha letezik reinkarnacio, akkor en kovetkezo eletemben nalatok szeretnek kutya lenni. :)

@lexrex: Az nagyon jol hangzik. Nem egy lelekolo, irodai munka. :)

Muscari 2014.05.11. 21:11:06

@Cascabel: igen, igazad van, az arnyoldalakrol is beszelni kell. Am mig a te szadbol a kritika hitelesen hangzik, mert te ott elsz, sok mindent tapasztalsz, addig van itt olyan ember, aki keletrol temeti a nyugatot. Sokszor van igazsag abban, amit mond, de ez az allando lehurrogas mar nagyon unalmas.

Teged mindig szivesen olvaslak, ne aggodj :-)
Nincs veletlenul egy par megosztani valo fotod? Ugy nezegetnek valami szepet.

rezsöatya 2014.05.11. 21:11:11

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: igen, de en akkor mar nem a sajat kutyaim gazdaja leszek, hanem mondjuk egy szakallas no, aki megnyeri az Eurovizilo fesztivalt... :-))))

rezsöatya 2014.05.11. 21:12:18

@rezsöatya: vagy egy HA kommentelo, aki unos untalan a hanyatlo Nyugatrol ir... :-P

rezsöatya 2014.05.11. 21:13:51

@tanato: ez politika. O is tudja, hogy a bevandorlok nelkul lennenek gondok a Brit gazdasaggal...

rezsöatya 2014.05.11. 21:19:07

@Papagály: ugy gondolod, szenilis vagyok a terveimhez (amugy jol gondolod! :-)))) ) ???

puhacica 2014.05.11. 21:23:07

@Cascabel: en nem banom, ha irnak a Nyugaton elok a negativumokrol, hiszen en is oda keszulok, tehat egyertelmu, hogy erdekel. de ne kelljen mar minden nap arrol olvasnom valakitol, aki Bulgariaban el, hogy igazabol Szauron birodalmaba vagyom!

@cougarcat: ez a "vadon kozelsege" eleg jol hangzik. :)

Muscari 2014.05.11. 21:24:10

@tanato: nahat, te ismersz egy ilyen embert? Biztosan nagyon nehez nekik, nem irogylem oket. Emlekszel meg arra, aki annak idejen betort a Szepmuveszeti Muzeumba? Neki is ilyen operaciora kellett volna a penz. Szegenyt az egesz orszag kirohogte.

rezsöatya 2014.05.11. 21:26:43

@Papagály: (sowieso, ich spreche ein bisschen auf Deutsch), ilyet az ocsem husz evesen csinalt, kezdo jogsival...! Igaz, o csak otot tort ossze...

2014.05.11. 21:32:52

En kulonbseget latok a "halodo Nyugat" mantra es konkret napi, vagy tarsadalmi problemak felhozatala kozott. Az elobbi vitat ertelmetlennek tartom, mert tipikusan a felek nem kozelednek egymashoz. Az utobbira szukseg van, de itt is a megoldason, vagy a tulelesi strategiakon lehetne a hangsuly. Elismerem hogy kenyes tema mert ugy tunik hogy nem vagyok tolerans masokkal szemben. Csak arra gondoltam hogy miert a HA legyen egy ideologiai "szemeteslada", amikor ennel sokkal fontosabb a funkcioja...

2014.05.11. 21:35:10

@cougarcat:
" Aztan eljott az ido amikor rajottem hogy ha "can't beat them, join them". "
En odaig meg nem jutottam, nalam a megoldas egyenlore "can't beat them, leave them or drop out" :) (bar ez sem megoldas, tudom)
@Muscari:
Hamarosan felteszem a kepeim nagy reszet, csak meg nem dontottem el, hogy hova. Van tobb ezer, leginkabb Mexikoban keszult. Ujabban sok ingyen tarhely van, 2-50 GB-ig. Blu-ray lemezekre mentettem a videoimat, kepeimet, egy tonkrement, azt sajnalom. Olyanok voltak rajta, mint pl. seta a VanDusen Botanical Garden-ben (Vanocuver)
Kis izelito:
www.google.ca/search?q=vandusen+botanical+garden+flowers&newwindow=1&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=I9BvU_qPFs_doATg-YGYBg&ved=0CAgQ_AUoAQ&biw=1280&bih=520

rezsöatya 2014.05.11. 21:35:13

@diggerdriver: te most ulsz a sotetben, mert nem tudod kicserelni az egot???

Muscari 2014.05.11. 21:40:35

@Cascabel: hat ezze sziven talaltal, imadom a botanikus kerteket, kerteszmernok vagyok. Varom a kepeket.

2014.05.11. 21:41:37

@rezsöatya:

Szerintem inkább keresi a neten, hol árulnak Londonban szentjánosbogarat.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.11. 21:41:39

Ma jártomban-keltemben betévedtem a hanyatló nyugat kizsákmányolásra teremtett Home Bargain nevű boltjába.
Életem legjobb gumicukorját vettem 40dekás kiszerelésben 80pennyért és szintén életem legjobb aszalt vörös áfonyáját vettem 17dekában 76 pennyért.

Ez pedig mai ebédem a Munchiezben.
Tollszár tészta csirkemellel és reszelt hallumi sajttal valamint a sajton darált mentalevelekkel.
Egy egészen különleges ízű étel ami szerintem tízből nyolc embernek nem ízlene viszont nekem megint egy kedvenccel több.

kepkezelo.com/images/d8mblezo6w2esdvpboo.jpg

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.05.11. 21:44:23

@diggerdriver: Nalunk "csak" gulyasleves volt. En foztem.

A halloumi amugy isteni:)

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.05.11. 21:45:40

@diggerdriver: Gondolkodtam , mi lehet az a tollszár teszta, a kep alapjan jottem ra, penne.

2014.05.11. 21:45:59

@Muscari:
Sajnos tonkrement az a Blu-ray lemezem, amin a botanikus kertben keszult kepek voltak:( De lehet szep kepeket latni rola az interneten is, VanDusen Botanical Garden. Van egy hires Victoriaban is, a nevere nem emlekszem. Cougarcat biztosan tudja:)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.11. 21:46:02

@Papagály:
Nem tanácsot kértem és vészmadarak károgására sem vagyok kiváncsi.

Sütemény1975 2014.05.11. 21:46:31

@puhacica: ki is megyek hajnalban a terre, akkor dobjuk maglyara a helyi boszorkanyt ;)

Muscari 2014.05.11. 21:47:16

@cougarcat: te jartal mar ott, amit Cascabel belinkelt, a Van Dusen Botanikus Kertben? A kepek fantasztikusan gyonyoruek.

Muscari 2014.05.11. 21:49:37

@tildy[UK]: ha belegondolsz. ugy nez ki, mint egy toltotoll, de meg en sem hallottam igy hivni. Ugy latszik, Digger mindent lefordit magyarra ;-)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.11. 21:50:11

@rezsöatya:
Nem bazmeg majd hívom Cameront hogy cserélje ki.
:))))))))))))))

Hari Seldon 2 2014.05.11. 21:53:02

@tanato:
Kell neki a szélsőjobb támogatása. A Paki-k ellen nem lehet beszélni mert az rasszizmus, ezért azt "ütik" aki nem mer visszaszólni, vagy akinél nem lehet a "rasszista" címét ráragasztani. Ezzel együtt, a lényeg hogy megszerezze a szélsőségesek támogatást.
Úgy látszik csökken a népszerűsége. A politikusok mindig ilyenkor húzzák elő az ilyen lapokat.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.11. 21:55:39

@tildy[UK]:
Fogalmam sem volt hogy mi az.
Azt mondta a pincér hogy görög sajt. Drukkoltam hogy ne feta legyen.
Amivel amúgy nincs semmi bajom csak nem értem miért sztárolják annyira.
Egy sajt és semmi több.
A magyar Hóvirág bármikor kenterbe veri.
Nem értem hogy miért vannak elájulva a fetasajttól a Cézár salátától meg a cacikitől. Ezek valami görög istenségek szférájában lengedező emblematikus gasztronómiai felsőfokok. közben tök közönséges semmik.
Ezt jelenti a jó marketing.

blackhairlady 2014.05.11. 21:57:57

@Muscari: " Ugy nezegetnek valami szepet."
Hat tegyel egy tukrot a geped melle es nezegesd magadat:)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.11. 21:58:43

@Muscari:
Nem fordítottam le így ismertem magyarul.

Sütemény1975 2014.05.11. 21:59:31

@Hari Seldon 2: te sem nyugszol amig nem rugdosol bele masba, mi? ennyire nehez felfogni, hogy mas hitevel nem viccelodunk? vagy liberalis ateistakent nem megy a tolerancia?
az meg, hogy a jediket a keresztenyseggel egy lapon emlited, az teged minosit....

2014.05.11. 21:59:42

@Muscari:
Tettem fel egy rovid (16 perces) videoclipet, hodok, vadkacsa es szeizmikus vibratorok vannak rajta. Kb 15 eve keszult.
www.dropbox.com/s/stpf8a0n5uon8w6/beaver-vibes.mp4

2014.05.11. 22:00:04

@Muscari: Igen, csodalotosan szep, manikurozott kert. Van egy ilyen gyonyoru kert, a Butchart Gardens, Victoriaban. Este majd teszek fel egypar kepet...

@Cascabel: Miert ne? Lehet hogy neked pont ez a legjobb megoldas. Es statisztikailag bizony elo fog fordulni ilyen. Ebbol a szempontbol igazad van, errol is lehet meselni. Aztan hogy kinek hogy alakul - majd az ido eldonti.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.05.11. 22:00:06

@Muscari: na ez nalam is jatszik. Barmennyire is csodalatos lakasunk van, ha sajat lesz, kell a ekrt. Egyszeruen megorulo, hogy se terasz, se erkely, se kert vagy udvar. Erkellyel sem bekulnek ki azt hiszem, nekem az keves.

Hiaba na, videken nottem fel, a hazunk vegeben folyt a Zagyva ( Jb.) majd epedig falun 300 negyszogoles telek volt a hazhoz.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.11. 22:02:00

@tildy[UK]:
Lehet hogy kénytelen leszek ezekből venni de akkor sem értem miért égnek ki rövid idő alatt.
A másik lakásban is probléma volt ez.

2014.05.11. 22:02:35

@cougarcat: Az a kis madar az attelelo kolibrik egyike, kb. 5 cm-es...

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.05.11. 22:02:51

@diggerdriver: Ciprusi inkabb, de igen. Isteni finom, ajanlom probald ki grillezve is. Nem folyik szet, es tokeletes wrapba. Mi rendszeresen sutunk ilyet, jegsalatat , eros pistat es termeszetesen tejfolt rakok melle, kis paradicsomot meg es lilahagymat, majd jol betekerem wrapba. Isteni:)

blackhairlady 2014.05.11. 22:02:53

@tildy[UK]: "Vegyel ledes egot az ikeaban"
Egoja mar van, azert nem kell az Ikeaba mennie:))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.11. 22:05:00

@cougarcat:
Jaaah akinek saját lábán megy házhoz a vacsora...
:))))))))))))))))))))))))))

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.05.11. 22:08:05

@diggerdriver: Nalunk 1 kinai led ment eddig tonkre a 3 ev alatt... A tobbi mukodik.

A teszta amugy penne teszta, otthon is, emlekeim szerint. Tollszarnak nem, tollhegynek talan hallottam mar valakitol.

A halloumit meg tenyleg ajanlom mindenkinek, finom www.google.co.uk/search?q=halloumi

2014.05.11. 22:09:55

@Muscari:
Victoriaban (British Columbia) a Butchart Garden van. Talan szebb, mint VanDusen. Sajnos ott meg nem jartam, marmint a Butchartban:(
www.google.ca/search?q=butchart+garden+victoria+bc&newwindow=1&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=_9dvU9bzOYWFogS2kYGwDw&ved=0CAkQ_AUoAg&biw=1280&bih=520

Hari Seldon 2 2014.05.11. 22:11:54

@Sütemény1975:
OFF Elmondtam a véleményem. Ennyi. Te is elmondhatod az ateistákról. ON.

puhacica 2014.05.11. 22:13:18

@Sütemény1975: aztan szakalla van-e? vagy mas bunt talaltatok neki?

@cougarcat: csodalatos! (most megesz a sarga irigyseg.) Cicuka hogy figyel! :) reggel puhacica is lesett. az uram kinezett az ablakon, hogy megkerje a fecskeket, mashol epitkezzenek, o meg kivancsiskodott kozben. :) (elnezest a ferfihatsoert, de igy van ertelme a kepnek. :D)
kepfeltoltes.hu/140511/2014-05-11_09.38.17_www.kepfeltoltes.hu_.png

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.05.11. 22:15:12

@diggerdriver: erre inkabb nem mondok semmit. :) Finomak es relative egeszseges etelek.

Emellett frissitoek is, nincs is jobb, mint nyari melegben egy kis hideg tzatzikit enni :) Nem azert eszi az ember mert felkapott.

Halloumi: asda, tesco, sainsburys. £2- £2.5 egy csomag, az harmunknak vacsorara eleg wrapban.

Itt a levesem, sajnos csipetket mar nem volt kedvem gyartani, a repat pedig atraktam parom tanyerjaba :) (utalom a repat)
lh3.googleusercontent.com/-IvfSpnQ6DF4/U2--fQAAVtI/AAAAAAAATX4/pTQWb2kDDOA/w333-h589-no/IMAG0233.jpg

Hari Seldon 2 2014.05.11. 22:15:44

@Sütemény1975:
"az meg, hogy a jediket a keresztenyseggel egy lapon emlited, az teged minosit..."
OFF
Nagyon OFF-olnánk, de érdekles vita lenne, hogy ,miért is? Miért is más egy hiedelem mint a másik? Ezért majd ha olyan téma lenne ahol ez érintve lenne akkor térjünk vissza rá.
ON

rezsöatya 2014.05.11. 22:16:31

@diggerdriver: magyar Hovirag sajt... ha meg a magyar tejfolt is visszasirod (a tegnapi poszt utan), a kardomba dolok...! :-))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.11. 22:25:29

@rezsöatya:
Na most elárultam a gyengémet.
Hiányzik a magyar hóvirág sajt. Ugyan nem ettem már 30éve de most, most nagyon hiányzik.
Szar itt minden ha még magyar Hóvirág sajtot sem lehet kapni.
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Muscari 2014.05.11. 22:25:34

@diggerdriver: te csak ne szold le a cacikit, az egy nagyon finom eloetel. Hat a houmous-t szereted-e?

2014.05.11. 22:26:08

@Cascabel:
A kedvedert megint tettem fel par kis videot, Mexikobol:
www.dropbox.com/sh/pai4oeelzv2425z/AADl-UArQqV1xbJlfqzTkVkwa
(egyik kezemben a kormany, masikban a kamera, tobb szaz kilometert vezettem igy)
Kell meg par percet varni, lassu az uploadom.

2014.05.11. 22:31:12

@Cascabel:
Nem az en kedvemert, hanem Muscari kedvert:)

Muscari 2014.05.11. 22:32:45

@puhacica: nem kell elnezest kerned a ferfihatsoert, jol nez ki ;-)

Muscari 2014.05.11. 22:34:15

@Cascabel: :-)))
Koszonom, le is szedem oket. Annyi szep kepet lattam most, erik egy latogatas a Kew Gardens-ben, azt hiszem

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.11. 22:36:15

@Muscari: Épp pénteken beszéltük meg a művezetővel hogy a humusz az topsoil. Olyat pedig nem eszünk.

Félreértés ne essék semmi bajom az említett görög ételekkel csak szerintem túl vannak hangsúlyozva.

tanato 2014.05.11. 22:38:53

@Muscari: Mostmár jól érzi magát,bár természetesen a külseje továbbra is hibrid,de a nemi szervei rendben vannak a hajlamainak megfelelően.Viszont a román hadseregben ő volt a társai céltáblája.

Muscari 2014.05.11. 22:40:24

@tildy[UK]: mi ez, gulyasleves? Mindenesetre jol nez ki.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.05.11. 22:45:51

@Muscari: Igen, az biza:) Csak az enyembol kiszedtem a repat:)

Aztan lehet valaki belekot, hogy ez nem az, mindenesetre annak keszult:)

Amugy most double up pontbevaltas van a sainsburysben majus 13ig, jol be is valtottam £55 fontnyi pontot-> £110 fontnyi vouchert kaptam. Eletemben nem vasaroltam meg egyszerre Sainsburysben ennyiert, valami 130 fontnyi cuccot hoztam el. Volt benne nadrag, keramia vajtarto, hatalmas torulkozo:)

Kapott a vikingem is elektromos borotvat:D £33-ra volt eleve learazva, a £30-s electrical voucher melle 3 fontot fizettem:D

Muscari 2014.05.11. 22:46:10

@diggerdriver: en tudom, hogy mi bajod van veluk: nincs bennuk hus ;-))))))))))))))))

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.05.11. 22:48:33

@pappito: de , piszkalja. es meg csodalkozik valaki , mikor a k-europaikat "olyanoknak" tartjak....
@Muscari: Szerintem szimplan bemeseli maganak. Senki nem hajpolja ezeket az eteleket, en legalabbis nem lattam hajpolni sehol sem.

Papagály (törölt) 2014.05.11. 22:51:19

@cougarcat:
a szólásban megjelenített filozófiával magyarországon is remekül lehet érvényesülni. :(
én pont azért jöttem el onnan, mert a se a vesztesekhez, se a gazemberekhez nem akartam csatlakozni. nem volt harmadik választás, csak a kivándorlás.

Papagály (törölt) 2014.05.11. 22:51:19

a humusz nem görög étel. sokkal inkább török vagy közel-keleti eredetű.

Papagály (törölt) 2014.05.11. 22:51:20

@Hari Seldon 2:
erről dawkins jutott eszembe. egyik kedvenc idézetem tőle:
“We are all atheists about most of the gods that humanity has ever believed in. Some of us just go one god further.”
― Richard Dawkins, The God Delusion

Bertrand Russell repülő teáskannája is idevág:
"Ha azt állítanám, hogy a Föld és a Mars között egy porcelán teáskanna kering a Nap körül egy elliptikus pályán, akkor senki sem tudná megcáfolni az elméletemet, feltéve ha olyan óvatos lennék, hogy azt is hozzáfűzöm, a teáskanna túl kicsi ahhoz, hogy akár legjobb távcsöveinkkel is észlelhessük. Ha azzal folytatnám, (mivel a hipotézisemet lehetetlen megcáfolni), emberi ésszel elfogadhatatlan feltételezés volna kételkedni benne, okkal gondolhatnák rólam, hogy ostobaságot beszélek. Ennek ellenére, ha ősi könyvek támasztanák alá a teáskanna létezését és minden vasárnap szent igazságként tüntetnék fel, belenevelnék a gyermekek elméjébe az iskolában, és mi vonakodnánk ezt elhinni, akkor azt különcségnek minősítenék, és egy felvilágosult világban pszichiáter figyelmébe ajánlanának minket. A középkorban az Inkvizíció elé vinnék az ügyet.”

Richard Dawkins kicsit továbbmegy:
„Az ok, amiért a vallások őszinte rosszindulatot érdemelnek (a Russell teáskannájába vetett hittel ellentétben) az az, hogy a vallás erős, befolyásos, adómentes, és az emberek továbbadják a gyerekeknek, akik még túl fiatalok ahhoz, hogy megvédjék magukat. A gyerekek nincsenek arra kényszerítve, hogy serdülő éveiket a teáskannáról szóló könyvek bemagolásával töltsék. Az államilag támogatott iskolák nem közösítik ki azon gyermekeket, kiknek szülei jobban kedvelik a helytelen teáskanna-felfogást. A teáskanna-hívők nem kövezik halálra a teáskanna-hitetleneket, a teáskanna-hitehagyottakat, a teáskanna-eretnekeket és a teáskanna-káromlókat. Az anyák nem tagadják ki fiaikat, mert olyan nőt vesznek feleségül, akinek a szülei nem egy, hanem több teáskannában hisznek. Az emberek, akik először a tejet teszik bele (a kannába), nem nyomorítják meg azon emberek térdét, akik a teát teszik előbb bele."
hu.wikipedia.org/wiki/Russell_te%C3%A1skann%C3%A1ja

Papagály (törölt) 2014.05.11. 22:51:20

@cougarcat:
' En kulonbseget latok a "halodo Nyugat" mantra es konkret napi, vagy tarsadalmi problemak felhozatala kozott. Az elobbi vitat ertelmetlennek tartom, mert tipikusan a felek nem kozelednek egymashoz. Az utobbira szukseg van, de itt is a megoldason, vagy a tulelesi strategiakon lehetne a hangsuly. '

pragmatikus megközelítés, gratulálok a reszocializációhoz. :)

szalka240 2014.05.11. 22:51:20

@Kövérmadár [swe]: Nekem van egy tippem, és pontosan emlékszek a zenére is, de sajnos nem tudom sem a címet sem az előadót. Viszont vannak emlékdarabkák gyerekkoromból, hogy rendszeresen hallottam a TV-ben, valamilyen showműsornak volt a betétdala. Ha te is néztél a 90-es években német adókat, akkor lehet hogy onnan ismerős. Az RTL2-n vagy a SAT1-en mentek először olyan műsorok, ahol vicces házi videókat mutattak be, majd később jöttek a vicces sportvideók majd a reklámok. Szinte biztos vagyok benne, hogy ezek közül valamelyiknek a zenéje volt.

Muscari 2014.05.11. 22:55:20

@Cascabel: @cougarcat: ezeket ket-harom hete fotoztam, a rhododendron az utcankban van, a masik ketto a munkahelyemhez kozel. A kek viragu bokor az Ceanotus, sajnos az angol nevet nem talaltam, a lila akacot meg gondolom mindenki ismeri.

kepkezelo.com/images/8dks9iw5ze3w90u2ft.jpg

kepkezelo.com/images/aookyxx3ygc65d1z5ld.jpg

kepkezelo.com/images/lrfy59nk7aqhf14wn96v.jpg

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.05.11. 23:02:31

@rezsöatya: " igen, de en akkor mar nem a sajat kutyaim gazdaja leszek"

Ezt sosem tudhatjuk. Lehet, hogy mar holnap kivasal egy autobusz meloba menet es az atya egy het mulva egy ismeretlen feladotol egy malamut kolykot kap ajandekba. :) Ohhh, be cep is lenne, konnybe labad a szemem teljesen. :)

"hanem mondjuk egy szakallas no, aki megnyeri az Eurovizilo fesztivalt... :-))))"

Ennyire hianyzik a popszakma? Vagy a csillogas? Vagy a sardobalas? Vagy csak egy egeszsegesen dus arcszorzet? :)

Muscari 2014.05.11. 23:20:21

@Papagály: de jo, hogy ezt belinkelted, meg nem hallottam rola, de tetszik. Jo az analogia, a taeskanna letezese igy megcafolhatatlannak tunik.

A lanyom teologiat tanul, holnap megmutatom neki, biztosan ot is erdekli majd.

pappito · http://pappito.com 2014.05.11. 23:23:27

@diggerdriver: meg ám.
Mi most cseréltünk le mindent a lakásban ledre vagy cfl-re, utóbbi sajnos nem bírja a sűrű kapcsolgatást (meg a dimmelést se), majd meglátjuk hogyan teljesítenek.

az összes lámpás össz teljesítménye pont a 10%-ra csökkent és ugyanolyan világos van, sőt, van ahol világosabb.

rezsöatya 2014.05.11. 23:25:35

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: "... egy ismeretlen feladotol egy malamut kolykot kap ajandekba..."
Az egyik kedvenc filmem a Hachi (Richard Gere no meg egy szanhuzo kutya foszereplesevel). Ha nem lattad meg, feltetlenul... attol labad majd a szemed igazan!

A szakallas not meg csak azert emlegettem, mert a vizcsapbol is...
Nem hianyzik a csillogas... Szerelmem szemeinel ugysem fenylik jobban semmi...

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.05.11. 23:37:25

@diggerdriver: Apunak vettem ikeasat a tv folotti lampajaba, mondom 3 W-os , es eleg. Aha, annyira eros fenye volt, at kellett rakni mashova.

Csak ajanlani tudom az ikeasakat.

pappito · http://pappito.com 2014.05.12. 00:24:26

@diggerdriver: "Egy sajt és semmi több.
A magyar Hóvirág bármikor kenterbe veri."

ha a hóvirág hiányzik akkó mennyé haza :)))))))))))))))))))))))

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.05.12. 00:30:15

@szalka240:
Nem rémlik, hogy néztem volna német TV-t valaha is, bár apámék nézhettek (SAT1-en a szerencsekereket nézték, az biztos).

A szvegéből sem tudsz részletet? :)

pappito · http://pappito.com 2014.05.12. 00:34:48

@diggerdriver: elég jól néz ki az a kaja

érdekes, hogy a csevap meg ilyen mentás meditterrán/balkán kajákat szeretem, de a mentaszószt azt nem vagyok képes értelmezni

egyszer a subwayben bárányos szendvicset kértem és a subwayman beküldte a default mentaszószt rá (hiszen mindnki úgy eszi) én meg csak a második falatnál kezdtem gondolkodni, hogy mi ez a fogkrémíz :)

pappito · http://pappito.com 2014.05.12. 00:35:51

@tildy[UK]: nekünk itt az európai kultúrkincsből egyedül az ikea hiányzik :)

pappito · http://pappito.com 2014.05.12. 00:40:47

ja, és nem tudtam, hogy UK-ban nincs veszettség, ezt is a HÁ-n kell megtanulnom :) köszönöm, most olvasok utána.

pappito · http://pappito.com 2014.05.12. 00:53:27

@pappito: na, mint kiderül, nálunk sincs. egy gonddal kevesebb :)

2014.05.12. 00:54:59

@puhacica: Jaj de edes!! (Milyen hatso, eszre sem vettem, de azert eleg formas, gratulalok a zsakmanyhoz... :))))

@diggerdriver: :)))) Az arnyoldala hogy marha nagy karokat tudnak okozni, ezert a hatso kertem teljesen be van keritve magas ozkeritessel.

@Muscari: Nagyon szepek, nalam is van ezekbol. A rododendron nagyon klassz mert az ozek se ragcsaljak meg. Ugy nezem szep az az utca ahol vagytok...

@Papagály: Hat persze, en vagyok a felelos mindenki mas bajaert a vilagban, sot szegyelljem magam, hiszen egy fejlett orszagban elek, stb. stb. stb. Egyszeruen teszek a kulonbozo ideologiakra, es valoban gyakorlati ember vagyok. :) Talan ezert is eltem tul, nem is rosszul tragediakat es nehez helyzeteket, mert igy gondolkodom. Ezenkivul eleg sokat le is tettem itt az asztalra, bar lehet hogy masoknak ez nem ertekelheto dolog. De kerlek ne kezdjunk vitazni ezen, mert szamomra faraszto es felesleges, rendben?

2014.05.12. 01:13:05

@Muscari: Ezek szeptemberben keszultek a Butchart Gardens-ben. A szigeten is oceaniai az eghajlat mint a UK-ben, de Victorianak van egy enyhebb mikroklimaja.

kepfeltoltes.hu/view/140512/134_3486_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
kepfeltoltes.hu/view/140512/135_3507_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
kepfeltoltes.hu/view/140512/135_3548_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

El tudom kepzelni hogy a UK-ben milyen csodalatos kertek vannak, az "English border" itt fogalomma valt...

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.05.12. 01:17:26

@Muscari: Addig is amig älmodozol: en.wikipedia.org/wiki/Tanked
Én csak pär epizodot lättam belöle, de nem tudtam elmozdulni a TV elöl... olyanokat csinältak a sräcok, hogy csak na!

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.05.12. 01:22:45

@cougarcat: Szépek a képek! Errefelé is van ilyen: www.mainau.de/
Sajnos sajät képeket nem tudok fölrakni, pedig csinältam 1-2 nagyon jot. :-)

2014.05.12. 01:35:04

@Naschkatze (Mostindien / CH): Holy Cow! Ez valami eszmeletlenul gyonyoru hely, a ferjemmel lecsekkoltuk es mennenk rogton! :) (ehelyett sajnos csak a vacsorat fogom melegiteni)

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.05.12. 01:58:50

@cougarcat: Älomszép! 1napos tura. És ami pozitiv: a szigetre nem lehet csak gyalog bemenni. :-)
Jo étvägyat! ;-)

rezsöatya 2014.05.12. 03:52:08

@pappito: "nem tudtam, hogy UK-ban nincs veszettség..."

Dehonnincs!

Digger pl. meg van veszve a husgolyokert....! :-)))))))))))))))))

pappito · http://pappito.com 2014.05.12. 03:54:43

@rezsöatya: :))) de ez a veszettségnek egy olyan barátságos változata amitől a többieknek nem kell félnie (ha nem húsgolyók, persze)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.12. 07:01:45

@Muscari:
Nincs velük bajom.
Cak hasonlitsd össze öket más országok emblematikus ételeivel.
A Cézárt egy Gulyás levessel.
A Fetát egy Blue Castellóval.
Mégis a ha a görög konyha szóbakerül akkor húúú a fetasajt.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.12. 07:08:45

@rezsöatya:
Ez az utolsó mondat azért kiverte a biztosítékot bazmeg.
:))))))))))))))))))))))

pappito · http://pappito.com 2014.05.12. 07:12:23

@diggerdriver: hát, nem mondhatod, hogy nem volt ziccer :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.12. 07:12:27

@pappito:
Az az érdekes hogy nem mentaíze vokt hanem inkább a köményhez hasonlítanám.
Nagyon furcsa íz de jó.

pappito · http://pappito.com 2014.05.12. 07:15:41

@diggerdriver: szerintem nincs nagy hú-zás a feta körül, csak midnenfele elterjedt, olcsón gyártható és elég változatosan felhasználható sajtféle, így népszerű is.

Asszem ma már "görögikum" és nem is lehetne fetának hívni csak azt ami egy bizonyos régióból kerül ki, pl. a tehéntejből készültet meg egyátlalán nem.

szalka240 2014.05.12. 08:15:08

@Kövérmadár [swe]: Én csak a zenére emlékszek, szövegre nem. Lehet hogy nem is volt szövege. Sajnálom, de akkoriban még egyáltalán nem voltam zenerajongó.

Sütemény1975 2014.05.12. 10:26:14

@Papagály: meg szerencse, hogy van harmadik verzio is.

Muscari 2014.05.12. 10:43:37

@cougarcat: @Naschkatze (Mostindien / CH): koszi lanyok, ugy latom boven van miben gyonyorkodni.

Muscari 2014.05.12. 10:45:41

@pappito: szivesen. En is tanultam mar itt rengeteg mindent.

Behajtó70 2014.05.12. 12:20:11

Dániában a szakállas nők a menők. Ki akarna odamenni, a szakállas nőkön kívül? Abból meg kevés van. Te 1 szakállas nő vagy? 40 évesen?

♔bаtyu♔ 2014.05.12. 14:32:02

A skorpión az injekciós tű durva.

]{udarauszkasz 2014.05.12. 15:13:02

@Behajtó70: Az Ausztria, ott menok a szakallasak.
Viszont a magyar munkanelkuliek baromira nem menok, a munkapiac telitett, foleg az orszag keleti reszen, Burgenland, stb.

na4 2014.05.12. 18:08:12

Nahát külföldre sem így kell menni. Ha mégis, az megérdemli a sorsát.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.05.12. 23:04:53

@diggerdriver: Nem tudom hol talalkozol gorog konyhaval, en ciprusival gyakran, illetve gorogroszagban is bementunk par etterembe. Es nem, nem jott szembe a fetasajt.

Mondom, szerintem ez csak a te kitalaciod:)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.12. 23:26:42

@tildy[UK]:
Ok. Igazad van.
Ülök a gépben és hopp kitalálom hogy a fetasajtot feltűnően sokan dícsérik.
Na ezt meg is írom.
Hát valahogy így...
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.05.13. 01:21:40

@diggerdriver: Igen :) Pontosan igy:)

Latod, hallod, es osszekombinalod. Van ez igy.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása