oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2014. március 30. 06:42,  Az igazi kihívás 484 komment

2014. március 30. 06:42 Határátkelő

Az igazi kihívás

Mostanában elég sok országban kihívás megfelelő munkát találni (kérdés persze, kinek mi a megfelelő, de ebbe most ne menjünk bele), a jelek szerint nincs ez másként Új-Zélandon sem, ráadásul több nehezítéssel is összefuthatunk. Aztán szó lesz a német nyelv szépségeiről (és nehézségeiről), végül pedig egy elég nagy ugrással Tokióban termünk, ahol megnézzük, hogyan építkeznek a japánok.

cím Új-Zéland.jpg

De kezdjük Új-Zélandon, ahová érdemes kiköltözni, de csak akkor, ha az ember biztos állásba megy (és nem zavarja, hogy a világ túlsó felén él), különben elég komoly nehézségekbe ütközhet – miként ez kiderül a Milyen az élet a világ végén blog egyik friss posztjából.

„Ha valakinek lennének olyan illúziói, hogy Új-Zélandon könnyű munkát találni, ki kell, hogy ábrándítsam, nem így van. A munkakeresésnek a tapasztalataim alapján az alábbi feltételei vannak: legyél új-zélandi, vagy legalábbis legyen új-zélandi munkatapasztalatod, nem árt, ha jó kapcsolataid vannak, és mindenképpen beszélj anyanyelvi szinten angolul. A többéves vízum persze alap. Szóval jó esélyekkel indultam... :-) Ez alól kivételt képeznek a szakemberek, na, nekik itt aranyéletük van, mert az itteni „szakemberek" rugby játékosok, akik leginkább semmihez sem értenek. Szóval ha olyan szerencsés vagy, hogy itteni hiányszakmád van, akkor gyere, tárt karokkal fognak fogadni és meg is fizetnek. Ha nem, akkor gondold át jól… ;-)

Én nagyon pozitívan álltam a munkakereséshez, mert úgy gondoltam, valamit úgyis fogok találni, legrosszabb esetben elmegyek gyümölcsöt szedni, de egy idő után be kellett látnom, hogy ez itt nem ilyen egyszerű. Sajnos itt is érvényes a kijelentés, Te itt mindig csak egy bevándorló leszel. Lehetsz nagyon okos, szuper karrierrel a hátad mögött, senkit sem fog érdekelni. (…)

Az első pár nap után aztán már mindenre és mindennek jelentkeztem: utazási irodákhoz, szállodába, adminisztrációs munkákra, mindenféle asszisztensnek, bolti eladónak, felszolgálónak, ügyfélszolgálatra, gyümölcsszedésre, könyvtárba... nulla eredménnyel, csak a visszautasító e-mailek jöttek. (...)

Két hét SEMMI után aztán végre megcsörrent a telefon, (…) az üzenet a NOVOTEL hotelből jött!!!! Na, itt már kezdtem elbízni magam és tárcsáztam is a számot, amikor is beleszólt a nő a telefonba, hogy „house keeping"... (aki nem tudná, ők takarítják a szállodát). Megkapták az önéletrajzomat és részmunkaidős takarítást ajánlottak nekem. Itt már nem tudtam, hogy sírjak vagy nevessek, de lepergett előttem az eddigi életem és a jövő, ahogy csini kis ruciban tisztítom a WC-t és vetem be az ágyat mások után és úgy döntöttem, hogy egó ide vagy oda, ilyen áron nem kell Új-Zéland. Akkor inkább hazamegyek. Szóval a takarítás ki lett lőve. (...)

Három hét totál kudarc után kezdtem reménytelennek látni a helyzetet. Eljutottam arra a szintre, hogy bementem az itteni Tesco jellegű áruházba munkáért kuncsorogni. Nem volt felvétel. Elkezdtem irigyelni a hűtőpultba pakoló indiai srácot, hogy bezzeg neki van munkája... gondoltam sokkal lejjebb már nem süllyedhetek. Elkezdtem azon gondolkozni, hogy még egy hónapot adok magamnak, és ha nem sikerül, akkor ennyi volt, hazamegyek. Iszonyú mélypontokat éltem meg, állandó visszautasítást, mindenhonnan az jött, hogy „nem kellesz".

(…) beadtam az önéletrajzomat egy cipőboltba, ahonnan visszahívtak végre!!! Az interjú sikeres volt és visszahívtak egy próbaórára, na ez elég vicces volt, ugyanis be kellett állnom cipőt eladni. Még szerencse, hogy nő vagyok és jártam már pár cipőboltban, mert így volt némi elképzelésem arról, mit is kell csinálni. És végül... felvettek!!! Szóval itt tartunk, hogy van munkám, bolti eladó lettem Új-Zélandon egy cipőboltban - hivatásos plázacica lettem és nagyon örülök neki!

(...)

Tapasztalataim alapján, ha külföldön keresel munkát, nagyon nagy szerencsére van szükséged, sok kitartásra és pénzre, hogy közben ne halj éhen.. Minden nehezebb, mint otthon, mert itt duplán kell bizonyítanod. Ami otthon pofonegyszerű volt, itt nagyon nehéz a nyelv miatt. Itt leginkább csak magadra számíthatsz.”

Természetesen szokás szerint most is csak részleteket közlök az írásból, bár a szokásosnál is nehezebb volt részeket kihagyni, mert tulajdonképpen egészben az igazi olvasni. Szóval kattintsatok ide és olvassátok el a teljes posztot!

Nem lesz semmi katasztrófa

Többször került már szó itt is a gyerekek külföldi beilleszkedéséről, ennek egyik igen fontos része a nyelvtanulás. Erről szól Edit blogjának bejegyzése, ami onnan kezdődik, hogy mi történt, amikor kiderült, márpedig költözés lesz.

„Az ismerősök nyugtatgattak, hogy ne aggódjak, mivel a gyerekekre ragad a nyelv, és gyorsabban megtanulják, mint gondolnám. Azzal senki sem számolt, hogy én nagyon gyorsan tudok gondolni. Ennek azért jó pár blog ellent mondott. Többen is azt állították, hogy ez a ragadós dolog hülyeség, mert nem ragad a nyelv, legfeljebb a kosz, a gyerekeknek is tanulni kell a nyelvet, méghozzá elég komolyan ahhoz, hogy rendesen beszéljék az adott idegen nyelvet. (...)

Nagyobbik német nemzetiségi oviba járt, kisebbik is, és ugye nagyobbik gyermekem, már az iskolában is a német nemzetiségi tagozatra nyert felvételt, ami annyit jelentett, hogy heti 5 órában tanult németül, plusz a hon- és népismeret óra németül zajlott, valamint heti egyszer hordtam külön tanárhoz is. Sok. Ugye hogy sok? Pedig nem. Kisebbik elég sok dalt és mondókát tudott németül, meg el is tudott számolni tízig, de olyan mélyen, mint a nővére nem merült el a nyelv rejtelmeiben. (...)

Szépen teltek a napok, és kiderült, hogy itten nem lesz semmi katasztrófa, a gyerekeimet sokkal kevésbé viseli meg ez az egész, mint engem. Simán szóltak, ha a mosdóba akartak menni, és szépen jelezték, ha bánatuk van, a gyerekek pedig nem voltak velük szemben elutasítóak.

Nagyobbik szinte egyből megtalálta a helyét, kisebbiknek több idő kellett hozzá, de nem tűnt reménytelennek, és már ez is valami. A kulcs az utánzás volt. Utánozták a többieket. Megfigyelték, hogy mit mondanak a többiek akkor, ha mosdóba kell menni, kikövetkeztették, hogy mikor mit kell csinálni, követték a többieket, az udvaron, az ebédlőben, az osztályban. A tanárok is segítették, irányították őket.

Az első időszakban nem sokat beszéltek, de elkezdtek járni külön németre. Ezt az iskolában szervezik, hetente három óra, ami be van illesztve az órarendjükbe, akkor sajnos lemaradnak az adott órákról, akár matek, akár más, de a legfontosabb a nyelv ismerete először. (...)

Először nem láttam az előnyét annak, hogy otthon tanult nagyobbik németül, de mostanra már kiderült, hogy igenis lépéselőnyben van azokhoz képest, akik nem tanultak. Tud olvasni németül, nem okoz neki gondot elolvasni egy-egy szöveget, a kiejtéssel sem bajlódik.

Ahogy telt az idő, és növekedett a gyerek önbizalma úgy derült ki, hogy némi szókincse is van, és habár nem mer megszólalni, de sokkal több dolgot ért meg, mint ahogy mutatja. Azután kiderült, hogy egyszerűbb mondatokat is össze tud rakni, csak a bátorsága hiányzik hozzá. Kisebbiknek ebből a szempontból egy kicsit könnyebb a helyzete, mert itt tanul meg írni és olvasni is, közben persze mindezt tanulja itthon, magyarul is. (...)

Nem számolhatok be áttörésről, hogy egyszer csak folyékonyan elkezdtek beszélni a lányok, látszólag apró, de szerintem igen jelentős sikerélmények vannak. Hallom, ahogy gond nélkül beszélgetnek az osztálytársaikkal. Egyedül odamennek a fagyishoz, és fagyit kérnek maguknak. A tanáraik csak dicsérik őket, már nagyobbik is kinyílt, és az osztályfőnöke szerint egy év múlva már tökéletesen fog beszélni németül. (...)

A lényeg, hogy ismét csak felesleges volt az összes aggodalmam, főként azért, mert itt hagynak nekik időt, a sok külföldi gyerek miatt igen nagy tapasztalattal rendelkeznek a pedagógusok abban, hogy miként kell a gyerekeket tanítani, bátorítani. Arról nem is beszélve, hogy a lányaim okosak, és ügyesek természetesen.”

Ezzel a poszttal is úgy jártam, mint az új-zélandival, azaz legszívesebben az egészet bemásoltam volna, de akkor hogyan ajánlottam volna nektek, hogy kattintsatok ide és olvassátok el az egész bejegyzést? Na ugye!

Mintha egy emberpár állna egymás mellett

A mai harmadik ajánlott poszt jóval rövidebb az előzőeknél, de nekem legalább annyira érdekes is a Tokyo Reloaded írása, ugyanis arról szól, hogy miként építkeznek a japánok. Hát így.

Tokió.jpg

„Számomra sokáig fájó pont volt, hogy közvetlen Ito Toyo remekbeszabott TOD's Omotesando Building-je mellett, na ez most merész kijelentés lesz! Tokyó egyik legrondább épülete állt. (…)

Aztán egy szép napon huss! eltűnt ez a pszeudo-párizsi szörnyszülött és lehetett izgulni mi kerül a helyére...

Dan Norihiko tervezésében az Omotesando Keyaki Building, nevezzük az egyszerűség kedvéért BOSS-nak, méltó párja lett a TOD's-nak; nem próbálja utánozni, és mégis jól illeszkedik hozzá.”

A szöveg azért ennél több, de még érdekesebbek a képek, amelyek közül csak egyet voltam szemtelen lenyúlni, akit érdekelnek további részletek, az ide kattintva olvashat és nézelődhet kedvére!

A kommentelési szabályokról itt olvashatsz.

Együnk valami finomat! Arra gondoltam, megkérlek titeket, írjátok meg, mi a kedvenc ételetek ott, ahol éltek, hogyan készítitek el, illetve hogyan készítitek el a kedvenc magyar fogásaitokat – hogyan pótoljátok az alapanyagokat, fűszereket, mit változtattok, ha kell. Ha mindehhez fényképe(ke)t is küldtök, akkor ez az egész nagyon hasznos és (nem utolsósorban) jó móka lesz. Várom tehát a recepteket, fényképeket, kis történettel ahataratkeloKUKAChotmail.com címre!

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: blogajánló Japán Németország Új-Zéland

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr865885049

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sütemény1975 2014.03.30. 07:58:09

Jo reggelt, jo szurkolast! El is olvasom a posztot :)

DieNanny CH 2014.03.30. 08:03:47

Jó blogok, bár a japán építészetről szívesebben olvastam volna részletesebben... Engem leginkább az alaprajzok érdekelnek. Persze, nem az irodáké, hanem lakásoké...

Egy osztrák ismerősöm úgy került Új-Zélandra, hogy - még évekkel ezelőtt - dec.1-től február végéig aupair volt, aztán kiutazott hozzá a barátnője, vettek egy lakókocsit (olcsóbb volt, mint bérelni), és 2 hónapon keresztül utazgattak és megnéztek mindent. Mielőtt hazajöttek, eladták az autót.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.30. 08:16:24

A mai igazi kihívásról kár lenne nem szót ejteni. Ez pedig az emberellenes óraátállítás nevű hadmúvelet, melyet a világ egy részén minden évben vívnak emberellenes erők az emberiség egy része ellen.

Az óra folyton a képünkbe hazudik! Ez felháborító eleve. A szabványidők, a zónaidők is teljesen feleslegesek, idejétmúltak. De ez a kisebb baj, a hamis időt meg lehet szokni. Azonban annak átállítgatása évente kétszer egyenértékű egy pszichológiai hadviselési hadművelettel.

Nyugat-Európában egyetlen ország szabadította fel népét az időátállítás rabságából: Izland.

Kelet-Európában szerencsére az időátállításnak egy neves ellensége akadt, Putyin elnök személyében. Így Oroszország beszüntette az időátállítást 2011-ben. S pár ex-szovjet köztársaság követte a jó példát. Jelenleg a volt SZU-ban csak a nyugatmajmoló 3 balti állam, a törökmajmoló Azerbajdzsán és Ukrajna váltogatja az időt.

Jellemző: a most felszabadult Krím a mai napon időzónát vált és egyben eltörli az időátállítást.

Magyarországon óraállítgatás: a következő időszakokban volt: 1916-1919, 1941-1949, 1954-1957, s 1980-tól.

Quercus a favágó 2014.03.30. 08:23:17

@maxval a gondolkodó birca:

Összefoglalva: ez egy globális kommenista-liberális-jobboldali összeesküvés az emberiség ellen.

Egyébként egyetértek.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.30. 08:31:02

@QUERCUS(a favágó):

Nem adnék ennek konkrét politikai jelleget, ez sokkal több ennél.

Quercus a favágó 2014.03.30. 08:40:05

Tegnap fölvetődött a fogyókúra. Egy egyszerű megoldás.
Ne egyél. Egy idő után éhes leszel. Nyalogass sót. Attól szomjas leszel.
Vizet viszont ne igyál. Erős ital. Fönntartja azokat a bazi nagy hajókat.

Na menek dolgozni.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.03.30. 08:53:40

Jo ertem, hogy ha rugby jatekos vagyok, akkor talalok munkat Uj-Zelandon? Vagy beneztem valamit?

Nagyszeru elmeny az oraallitas, vilagmeretu marhasag! :(
Komolyan, mi a fenenek talaltak ki? A feny miatt? Kit erdekel, mikor sut a nap? A villanyszamla miatt? Komolyan szamit az a 10kr?
Az meg rendben van, hogy napokig szenved a szervezetem emiatt?

Felfogni nem tudom... :(

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.03.30. 08:59:45

Kozben utananeztem es Skandinaviaban ez valoban netto marhasag.
Nyaron jellemzoen 5:00-21:00 van vilagos. Irrelevans ezt az udoszakot eltolni.
Telen 8:00-16:00-ig, itt sem szamit semmit.

Kirunarol nem is beszelve, ahol 1,5 havi feny es sotetseg van.

Esetleg egy nepszavazasi kezdemenyezes?

**mimi** 2014.03.30. 09:01:49

@Kövérmadár [swe]:
az okosok azt mondják jó, lehet vele spórolni...

nekem nem jó, nagyon nehezen állok át....most is még az ágyban vagyok, pedig uramisten 9 óra! :)))

baromság....

Sütemény1975 2014.03.30. 09:04:18

@Kövérmadár [swe]: gondolom a svedek is csak azert allitanak, mert mindki mas is. Egesz europaban egysegesen kellene eltorolni.
Engem mondjuk nem zavar. Amilyen ossze-vissza kelek, fexem, nekem azaz egy ora mar nem szamit. Foleg, hogy nekunk a tachograf UTC ido szerint szamol, ami mindenhol fix. Most pl az UTC ket oraval van lemaradva a valos ido mogott.

rezsöatya 2014.03.30. 09:05:47

@maxval a gondolkodó birca: meg még: 1582. október 4-e után 15-ét kellett írni... igaz akkor nem az órát, hanem a naptárat kellett "átallítani".
Amúgy semmi gond ezzel, csak éjszaka 2-kor fel kellett kelni és 3-ra állítani az órákat! :-)))))

rezsöatya 2014.03.30. 09:08:35

@**mimi**: hat latod! Itt meg nyolc! Uj-Zelandon meg megint mas... meg kene allitani a Fold forgasat is...! :D

bonakovacs 2014.03.30. 09:17:52

@DieNanny [SZ,CH]: itt olvashatsz még a japán épitészetről a Tokyo Reloaded-en: tokyoreloaded.blogspot.hu/search/label/%C3%A9p%C3%ADt%C3%A9szet
Itt pedig kicsit komolyabb hangvételű cikkek az Épitészforumon a japán épitészetről, várostervezésről és designról a feleségem tollából:
epiteszforum.hu/varhelyi-judit
(lakáslaparajz mondjuk bevallom, nem sok van)

bónakovacs

**mimi** 2014.03.30. 09:19:05

@rezsöatya:

de meg ám :))))))))

mennyivel egyszerűbb lenne az élet :))))

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.03.30. 09:20:29

@**mimi**:
Ha en nem szeretnek vele sporolni, mert a nyugalmam erdekeben ennyit hajlando vagyok "fizetni", akkor nekem nem kell allitanom? :)

@Sütemény1975:
Na igen, nalad ez nem ilyen egyszeru :)
Bar ha ket ut kozott egy oraval kevesebbet aludhatsz, az a nap vegere gond lehet, nem?

@rezsöatya:
Ha nem is, de az idozonak is... khm... :)
Nekem az is mindegy lenne, ha 16:00 a napkelte es 18:00-02:00 lenne a munkaido, majd 07:00 lenne a napnyugta.
Ezek csak szamok, nincsen jelentoseguk.

Mondhatnank, hogy jobb ugy, ha mindenki 8-kor kezd dolgozni, de ez most sincs igy. En 7-re jarok, Nori 9-re. Mo-n jellemzoen 8-ra jartam. Latinoknal ott a szieszta, ami megint boritja a rendszert.

Mi a jobb: egy rendszer + megszamlalhatatlan kivetel vagy ha nincs rendszer?

**mimi** 2014.03.30. 09:21:50

@bonakovacs:
az a szép karcsú Boss nagyon jó lett!!:))
Igazi nőies remekmű..

**mimi** 2014.03.30. 09:23:05

@Kövérmadár [swe]:
a rendszer jó....ha értelmes :)

tanato 2014.03.30. 09:26:41

Én szeretem a megnyúlt világos estéket, én óra átállás párti vagyok.Inkább legyen este 8-9kor sötét,mint 7 kor.Jellemző hogy az oroszok is a nyári időszámítást hagyták meg,pedig nem az volt a bázis.De legjobb a franciáknak meg a spanyoloknak,ott nyáron 10-ig világos van sőt a legnyugatibb részeken még egy kicsit tovább is.

rezsöatya 2014.03.30. 09:28:52

@Kövérmadár [swe]: ujabban en (reggel) fel otre is megyek dolgozni, en is igy vagyok, hogy ezek csak szamok...
S ha mar kerdezed, a" nincs rendszer" jobban tetszik nekem, utalom az egyen dolgokat (olvastad, hogy E-Koreaban minden ferfinak egyforma "Kim Ir Szen frizuraja" lehet csak? :D )

Hari Seldon 2 2014.03.30. 09:30:50

@Kövérmadár [swe]:
Az a helyzet, hogy valahol hallottam, hogy mostanra már annyira átalakult a gazdaság, hogy semmi értelem nincsen.
Még régen esetleg fontos volt, hogy a "nehézipari központoknál" meg lehet spórolni egy kis villanyszámlát, de most már eléggé átalakult a gazdaság jellege.

(ha valami nem volt követhető a mondatomban, azért van, mert az egyik gyerek éppen a karomon hintázik, fejét mrg a billentyűzeten tartja, a másik csak egyszerűen a nyakamat húzza)

rezsöatya 2014.03.30. 09:32:53

@tanato: anno Leningradban (egy augusztusi napon) hajnali kettokor napsutesben setaltam a Neva partjan... :D

Sütemény1975 2014.03.30. 09:34:11

@Kövérmadár [swe]: kevesebb pihenorol nincs szo, hiszen a jogszabalyban meghatarozott 9 vagy 11 ora pihenot ki kell vennem. Az fuggetlen az allitastol. A mi munkankat jol korbeszabalyoztak szamokkal :)

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.30. 09:36:25

@Kövérmadár [swe]:

Nem világméretű. Ez jellemzően egy európai hülyeség. Európa az egyetlen földrész, ahol tömegesen csinálják.

A világ többi részén vagy sosem használták vagy az utóbbi években abbahagyták.

Sütemény1975 2014.03.30. 09:36:55

@rezsöatya: nyaron Nordkappon, ejfelkor gyonyoru volt a nap a tenger felett. Utana ejjel 2 kor, nappali fenyben foztunk zacskos levest a kis szallo elotti asztalon :)) a kisvaros meg atment szellemvarosba, a helyiek mind aludtak :)

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.30. 09:37:44

@rezsöatya:

A naptárátállítás más ügy. Egyébként 1582-ben csak a katolikus államokban vezették be.

rezsöatya 2014.03.30. 09:38:14

Ha mar mai nap (oraatallitas, meg minden), happy Mother's Day-t minden Edesanyanak! (UK). Majusban majd a magyarorszagiaknak is! Egyeb helyeken nem tudom, mikor van...

adg 2014.03.30. 09:39:56

Mi nem allitunk semmit. Szerintem is baromsag, bar nem gondolnam hatterhatalmi osszes kuvesnek. De hat ki vagyok en, hogy csak ugy gondolkodjak...

Ennike (DK) 2014.03.30. 09:45:42

7 agra sut a nap be a nappalimba meg az erkelyemre, en is utalom az ora atallitast, tavasszal, mert rovidebbet lehet aludni, de jolesik oktoberben visszaalittani. Edesanyam evekig igy emlegette " a regi ora szerint" ami az atalittas elotti orat jelentette, foleg tavasszal :), itt a nyari idoszakban 4kor virrad es majdnem este 23 oraig van vilagos. Na de en bele szoktam halni a sotet teli idoszakokba, amikor napi 5 orat van valami kodos szurke vilagvegi hangulat.

Miert nem engedhetem meg magamnak a teli idoben elmenni delre melegebb naposabb helyekre nem 2 hetig, hanem 3 honapig...csak utopisztikus kerdes volt, mert nem.

Shebelle 2014.03.30. 09:52:40

@bonakovacs:
....csak egy ötlet: ha esetleg beirna a google-ba hogy alaprajzok(mondjuk angolul) s keresés a japán oldalakon, lehet kidobna pár linket, ha másnak nem, hát ötlet-idítóul....

Engem a macska mindig ugyanabban az időben "ébreszt" általában, úgy 6 körül(vajon honnan tudja!? :D ) . Ráadásul tegnap kapott egy új egérkét a lányomtól, ami még csörög is..., napközben szinte nem is hallani, de hajnalban mikor behozta, hogy játszunk, hát nem voltam tőle elragadtatva, repült is a párna :D , bár nem jellemző rá hogy rosszalkodna, csendes "kiscica" a maga 7kg-val, s még állítólag növésben van :) , sajnos az evés nem az erőssége....

DieNanny CH 2014.03.30. 09:55:19

@rezsöatya:

Én most olvasom a "Vadhattyúk" című könyvet, Kínában a negyvenes években az iskolákban a felügyelők mérték, hogy a lányok haja nem érhet 1 cm-nél tovább a fülcimpájuknál...

DieNanny CH 2014.03.30. 09:57:26

@Sütemény1975:

Viszont, mivel szombat-vasárnap nem mehetsz, így tulajdonképpen az átállás semmiképpen sem érint téged, nem?

DieNanny CH 2014.03.30. 10:01:26

@rezsöatya:

Egyéb helyeken - az 50%-nak - május 2. vasárnapja. A maradék 50% pedig elszórva az év többi részére. Gondolom.

rezsöatya 2014.03.30. 10:02:30

@DieNanny [SZ,CH]: a katonasagnal a sapka alol nem loghatott ki a hajunk... na, akkor volt utoljara rovid hajam! :D

rezsöatya 2014.03.30. 10:03:59

@DieNanny [SZ,CH]: igazabol ugy vagyok ezzel, mint a nok napjaval: megette a fene, ha csak egy napon tiszteljuk a noket/anyakat...

DieNanny CH 2014.03.30. 10:04:50

@Ennike (DK):

Az utolsó mondatodat szinte szó szerint feltettem anyukámnak kérdésként, még decemberben...
Én legszívesebben nov.1-márc. 31-ig leköltöznék egy görög szigetre...

Ennike (DK) 2014.03.30. 10:08:33

@DieNanny [SZ,CH]: valoszinu erre fogok gyurni, hatha valamikor megvalosithatnam... egyszeruen kivirul a lelkem, ha sut a nap, es nem tudok mit kezdeni magammal a mar fennt leirt sotet szurkesegben...

tanato 2014.03.30. 10:10:39

@Ennike (DK): Magyarországon az átállítás előtti időben nyáron már 3 kor világos volt,viszont este 7 kor sötétedett,ezt nem szerettem,ez marhaság hajnal 3kor még nem élvezzük a napsütést,.Annál inkább szeretem ha este 8kor még süt nap,az még élvezhető.Ezért van értelme az átállításnak,nem gazdasági szempontból.1979-ben jártam Kolozsváron,akkor ott már volt átállítás itthon még nem.Majd lehidaltam amikor az itthoni este 7 órás sötétség helyett 9-10ig világos volt./mert +1 óra meg alapból megvan a két ország között/De nagyon élveztem hogy este 9 kor még Kolozsvár főterén nagy élet volt és mindenképpen jobbnak tartottam az itthoni korai sötétség helyett.

tanato 2014.03.30. 10:11:52

@maxval a gondolkodó birca: Ne felejtsd amit mondtam,az oroszok is átállították,csak ők meghagyták egész évre a nyárit.

Ennike (DK) 2014.03.30. 10:12:08

Palya Bea lemezeit hallgatni napsutesben ez maga a mennyorszag ma nekem:))) "szavak nelkul" cimu album

Hari Seldon 2 2014.03.30. 10:13:17

@DieNanny [SZ,CH]:
Szeretem ezeket a reggeleket, főleg ha megúszom, hogy csak ketten akarnak rá,m mászni. Este hat körül azért már kicsit vihatvert vagyok azokon a napokon amikor a feleségem ügyel.

Ennike (DK) 2014.03.30. 10:15:40

@tanato: Pontosan,meg en is emlekszem:) Amikor kijottunk 2008-ban a kollegaim nem tudtak aludni majusban, mert mar koran nagyon vakitoan sutott be a nap es keso estig vilagos volt, alig aludtunk az elejen 4-5 orakat es" akkor" eleg volt

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.03.30. 10:16:31

@rezsöatya:
Mert kidörzsölte a füledet:))))))))))))))))

Ennike (DK) 2014.03.30. 10:20:25

@tanato: meg olyanokra emlekszem, hogy, Brassoban alig tudtam kihasznalni a nyari ruhaimat, inkabb atmeneti, oszi tavaszi gardrobra volt szukseg, aztan 2000-ben Bp-en aprilisban husvetkor mar 23 fok meleg, minden zoldellett es en felvehettem a szandalomat, hatalmas kulonbseg

tanato 2014.03.30. 10:25:01

@Ennike (DK): Én inkább a téli óraátállítást nem szeretem amikor 6 óra helyett hirtelen 5 óra előtt már éjsötét van.

Latcho Rom 2014.03.30. 10:27:19

@maxval a gondolkodó birca: Téged se ártana előreállitani...úgy 100 évvel :)

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.30. 10:27:57

@tanato:

Igen, Oroszország nagy részén az eltérés a csillagászati idő és az óraidő között nagy.

Moszkvában pl. dél 13 óra 32-kor van.

A legrosszabb a helyzet egyébként Spanyolország északnyugati részén, ahol dél majdnem délután 3-kor van. Hasonló Kína nyugati része, ott is így van.

Budapesten dél pl. 11 óra 44-kor van, míg a nyári időszámítás alatt 12 óra 44-kor.

Hari Seldon 2 2014.03.30. 10:28:18

@diggerdriver:
Mit ástál itt? Valami úthoz kellett ez?

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.30. 10:29:52

@shakti_rom:

Miért ne 150 évvel inkább? 50 év múlva mindenki fasisztának fog minősülni, aki nem tapsol a pedó büszkeség menetének és betegnek meri nevezni a pedókat.

DieNanny CH 2014.03.30. 10:31:43

@diggerdriver:

Ne már, hogy vasárnap munkáról teszel fel videót!!! :-)))
Virágszedés, pillangó kergetés, nyugágyban döglődés... Az az igazi!

bonakovacs 2014.03.30. 10:31:53

@Shebelle: köszi, de mivel eredetileg magam is építész vagyok, könnyen hozzáférek lakásalaprajzokhoz. Csak eddig nem éreztem szükségét, hogy ezzel vesződjek, de ha van igény rá, majd meggondolom...

Latcho Rom 2014.03.30. 10:34:07

@maxval a gondolkodó birca: Jön majd egy jó kis háború...utána visszarakhatjátok a melegeket az utcai retyikbe, sittre..

DieNanny CH 2014.03.30. 10:34:24

@maxval a gondolkodó birca:

Úgy tudom - de lehet, ezt csak a hazaffyak terjesztik -, hogy eleinte Mo-on volt a 0. idő, nem Angliában. Erről tudsz valamit?

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.30. 10:35:37

@shakti_rom:

Nem, a megoldás nem ez, hanem az orvostudomány fejlődése. Már most komoly sikerek vannak, csak ezek a hírek nem jelennek meg a mainstream médiákban.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.03.30. 10:37:27

@tanato:
Így van.
Éljen és virágozzék az óraátállítás.

Latcho Rom 2014.03.30. 10:37:34

@VHB: Megvoltak, köszi szépen..:)

S hogy necsak mindig ócsároljam quebecet, ugyanebben a stílben(pop/manouche) ők voltak az elsők, montrealból.

vimeo.com/35287395

Ennike (DK) 2014.03.30. 10:38:22

Koppenhagaban a tegnap felmaratont futottak, 30000 ember startolt, eleg sok kollegam reszt vett, orvosok, noverek, eszmeletlen, mennyire szeretnek a danok futni, szuper ido volt napsutes 11-13 fok, idealis idojaras

Ennike (DK) 2014.03.30. 10:39:08

@shakti_rom: rad gondoltam egyebkent:)))

Latcho Rom 2014.03.30. 10:39:32

@maxval a gondolkodó birca: menjünk inkább a mai ellenbékamenetre, s ne rongáld gyuri bácsit a faszságaiddal :))

tanato 2014.03.30. 10:40:15

@maxval a gondolkodó birca: Na,nekem azért tetszik jobban a nyári idő mert én inkább késő lefekvő és késői kelő vagyok/már szabadnapokon persze/nekem ez jobban testhezálló.A korán kelő korán fekvő típusoknak meg a téli passzos.

Latcho Rom 2014.03.30. 10:40:25

@Ennike (DK): Mert olyan szíp vagyok mint a Bejja? :))

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.30. 10:42:17

@DieNanny [SZ,CH]:

Ez hülyeség, nem igaz.

A GMT elfogadása előtt (XIX. sz.) volt több javaslat is, de ezek között nem szerepelt Mo. ideje. A XIX. sz. előtt nem volt nemzetközi megállapodás, de leginkább az Azori-szk. ideje volt használatos.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.30. 10:43:48

@tanato:

Oké, ezen lehet vitázni. Az oroszok is ezt mondják. De akkor viszont nem kell visszállítani ősszel.

Latcho Rom 2014.03.30. 10:48:33

@Ennike (DK): Nekem meg ez jutott eszembe erről..(digsi fogd a pénztárcádat :))

m.youtube.com/watch?v=i_VRFwz3xTI

Hari Seldon 2 2014.03.30. 10:51:40

@tanato:
És mi van azokkal, akik későn kelnének, és korán feküdnének? :-)

Hari Seldon 2 2014.03.30. 10:52:28

@Hari Seldon 2:
Persze ez teoretikus felvetés.
Szerintem itt mindenki inkább a korán kelő és későn fekvő kategória.

tanato 2014.03.30. 10:54:20

@Hari Seldon 2: Azok álomkórosak,sok kávé meg energiaital kell nekik.

tanato 2014.03.30. 10:55:03

@maxval a gondolkodó birca: Na látod az öszi átállítást azt én sem szeretem.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.03.30. 10:55:50

@rezsöatya: "ujabban en (reggel) fel otre is megyek dolgozni, en is igy vagyok, hogy ezek csak szamok... "

Mit tetszik dolgozni, tiszteletes ur?

Ugyandehogy (törölt) 2014.03.30. 11:22:47

utálom az óraállítást
meg mindig belekeveredek

amúgy is jobb szeretem, ha reggel korábban van világos.

nyuszigonosz 2014.03.30. 11:29:25

A legrosszabb ilyen óra átállításnál az órák átállítása.
Már nekikezdtem, de hol van még a vége. :-(

Amúgy meg süt a nap.

Muscari 2014.03.30. 11:33:05

@Babette_: en pont azt szeretem, mint Tanato, ha este kesobb sotetedik. Itt juniusban meg fel tizkor is teljesen vilagos van. Olyan jo!

Persze megertelek, neked koran kell kelni az allatokhoz.

Sütemény1975 2014.03.30. 11:35:32

@DieNanny [SZ,CH]: orszagonkent valtozik a tilalom. van ahol soha nincs (holland, belga, angol) van ahol csak vasarnap van. Szombaton altalaban mindenhol lehet menni.

Egylabu Esernyomadar 2014.03.30. 11:36:09

Engem ez a japán páros - bár kicsit egyszerűbbek - a prágai Ginger & Fredre emlékeztet. Utóbbiak kapcsolata dinamikusabb, több a lendület, a "tánc".
en.wikipedia.org/wiki/Dancing_House

Latcho Rom 2014.03.30. 11:40:35

De jó hogy tegnap elraktam a téli cuccaim, szakad a hó..5 centi..eddig.

www.tpsgc-pwgsc.gc.ca/collineduparlement-parliamenthill/camera-eng.html

DieNanny CH 2014.03.30. 11:46:39

@Hari Seldon 2:

Én korán fekvő és korán kelő vagyok. Párszor kipróbáltam, hogy későn feküdtem, hátha tovább alszom - de ugyanúgy 6-kor felébredtem, és el volt cseszve a napom... :-(((

Ennike (DK) 2014.03.30. 12:05:02

@DieNanny [SZ,CH]: keson fekszem koran kelek, es ez mindig igy volt, am egyre nehezebben birom az ejszakai muszakokat, mert nem tudok nappal eleget aludni, ez megol

Ennike (DK) 2014.03.30. 12:06:20

@DieNanny [SZ,CH]: de mit jelent a koran fekvo? mikor teszed el magad masnapra?

Ennike (DK) 2014.03.30. 12:08:09

@shakti_rom: hogyan szoktad meg azt a hosszu telet, meg lehet egyaltalan baratkozni vele?

rezsöatya 2014.03.30. 12:11:29

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:
taplalekot viszek Isten baranyainak...! :D
Kicsit komolyabban: masodallasban a helyi kezmuves peknek lettem a kiszallitoja. Amugyis koran kelo vagyok es nagyon elvezem a videki Anglia utjait roni hajnalban. 8-9-re vegzek es kezdhetem a munkamat...

Latcho Rom 2014.03.30. 12:18:32

Nagyon jó képek..s a szállitmányozás után mi a munkád?

Latcho Rom 2014.03.30. 12:23:14

@Ennike (DK): Az első tél feledhetetlen..nem értettük hogy miért nincs még tavasz.
Megszokni meglehet, de ha kinézek az ablakon, ma se értem hogy miért nem takarodik már a tél a zegernyés, bús -ba. :)

2014.03.30. 12:29:26

Teljesen OFF:

Sikeresen eladtam a lakasomat Budapesten, utolag is koszonom minden kedves kommentelonek akik tanacsokkal segitettek par honappal ezzelott mikor meg csak tervben volt az eladas. Ha barki hasonlo akciot tervez a kozeljovoben es kerdese van, szivesen valaszolok ha tudok.

Egy erdekes dolog derult ki nekem - lakcimkartyaval kapcsolatban - az eladas soran: ha magyar allampolgar vagy, van valami kozponti nyilvantartas ahol szerepelsz, az ugyved innen lekerheti az adataidat hogy ellenorizze a szemelyazonossagodat, es ehhez szemelyi es lakcimkartya szukseges. Lakcimkartya nelkul nem tudja megnezni hogy szerepelsz-e a listan.

Mellesleg ha bejelented hogy kulfoldon elsz, kapsz az altalad bejelentett kulfoldi cimre lakcimkartyat, ami az ervenyes magyar utlevellel egyutt szinten alkalmas szemelyazonositasra. (Anglia eseteben nem kernek bizonyitekot arra hogy tenyleg azon a lakcimen laksz-e amit bediktaltal. Ebbol mindenki vonjon le olyan kovetkeztetest, amit akar - en csak tenykent kozlom... :)).

ON

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.03.30. 12:31:56

@rezsöatya: Tenyleg nagyon szepek a kepek, kivaltkeppen a 3. es 4. Nagyon szeretem ezt a sejtelmes suru kodot. :)

Es mi az indittatas a masodallasra, atyam? Szegenyes a perselypenz vagy egyszeruen csak almatlansagban tetszik szenvedni, igy gondolta a reggeli mise elott meg belefer egy kis karitativ munka?

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.03.30. 12:33:01

@Mirjam2: hinta vette meg, publikus? El fognak ferni a labas joszagok az gangon?

M. Péter 2014.03.30. 12:49:41

@rezsöatya: Ma igazából Mothering Sunday van. Ez nagyböjt 4. vasárnapja, amikor az volt a hagyomány, hogy az emberek nem a plébániatemplomukba, hanem a székesegyházba vagy valamelyik nagyobb templomba ("mother church") mentek misére, még a szolgáknak is szabadnapot adtak. Aztán az USA-ban bevezetett anyák napja hatására lett anyák napja is.

rezsöatya 2014.03.30. 12:53:17

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:
van meg kep millionyi, mert imadok kattogtatni (hogy aztan legyen mibol valogatnom), de nem akarok untatni senkit...
Nem szenvedek en semmiben, egyszeruen imadok elni, mozogni, felfedezni...es szallito meg nem voltam az eletemben... mindent ki akarok probalni - mondjuk urhajos mar nem leszek... :D
Amelyik resz kulonosen tetszik, oda visszamegyek szabadidomben (tegnap igy fedeztem fel egy hazi sorfozdet es bar nem iszom, jot beszelgettunk a keszitovel) , rajzolok, vagy eppen bringazom egyet..., masok a fenyek nappal, ez uj elmenyekkel tolt fel... szoval igy...

rezsöatya 2014.03.30. 13:00:35

@M. Péter: kosz az infot, en csak a boltok mother's day kinalatat latom... sok giccs, csak vedd meg... :-)

Hari Seldon 2 2014.03.30. 13:20:07

Egy kérdés: miért megy valaki a világ másik végére cipőbolti eladónak?
Nem a munka miatt, vagy ilyesmi. De miért megy ilyen messzire. Ezt csinálhatná akár London-ba is, hogy már szaporítsuk a londoni posztok sorát...

Ennike (DK) 2014.03.30. 13:21:13

@DieNanny [SZ,CH]: tenyleg??? en legkorabban 22:30, es legkesobb 00:30 kor fekszem es 6 kor kelek, nagyon boldog vagyok ha 6-7 orat vegigalszom, ha este 8 kor fekudnek mar 10kor ebrednek..., baj van velem

rezsöatya 2014.03.30. 13:52:13

@shakti_rom: bocs, most vettem eszre (valszeg engem kerdezel):
Rajzolok.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.30. 13:53:45

@Mirjam2:

Akkor majd hasonló esetben külföldiként fogok intézkedni.

2014.03.30. 13:58:12

Japan epiteszet <3 Naggggyon joooo... Meg a butorok is... bar a helykihasznalas-maximalizalastol kiborulok. :D

Latcho Rom 2014.03.30. 13:58:26

@rezsöatya: Mutatsz valamit? (not the finger!) :)

Latcho Rom 2014.03.30. 13:59:08

Páva..Cirkalom éppen a Dunán..

Latcho Rom 2014.03.30. 14:05:49

@Hari Seldon 2:
Azt hiszi, reméli hogy jobbat is csinálhat..messzebb..
Márai óta tudjuk hogy nem kell olyan messzire menni, bár szegény fejéből jórészt az európai honvágy beszélt a Naplóban.

DieNanny CH 2014.03.30. 14:10:09

@Ennike (DK):

A baj velem van... Nagyon nehezen alszom el, kell majdnem 1 óra. Aztán, éjszaka úgy 1-2 körül felébredek, majd megint kell legalább - ha nem több - 1 óra az elalváshoz. Háromnegyed 6-kor meg csörög az órám. Van, hogy már előtte felébredek. Sajnos, nem tudom lekapcsolni az agyam, ezerféle gondolat van bennem... :-(

bonakovacs 2014.03.30. 14:11:23

@Egylabu Esernyomadar: Csak éppen az EGY épület, ugyanaz az épitész tervezte (Frank Gehry). Ebben az a poén, hogy két teljesen más tervező munkája.

DieNanny CH 2014.03.30. 14:13:40

@mojyo:

Imádom a helykihasználás maximalizálását... Úgy 10 éve volt Bécsben egy Utazás-kiállítás-féle. És jachtokat is kiállítottak (A vösendorfi üvegpiramisban.) Mindegyik hajóba bementem. Imádtam őket!
Most jöttem rá: Vagy egy apró hajóban a tengeren, vagy egy apró házban, aminek egyik fele tóra néz, másik fele lombhullató erdőre - na, ilyen hely álmaim otthona...

2014.03.30. 14:13:46

@maxval a gondolkodó birca: Ez jo otlet, az a fontos hogy ne mondd meg nekik hogy magyar allampolgarsagod is van. Megkerdeztem mi van a kulfoldiekkel - a vevo pont kulfoldi volt -, nekik hogy ellenorzik a szemelyazonossagukat. Azt mondtak sehogy (illetve megnezik az utlevelet, ennyi).

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.30. 14:15:21

@Mirjam2:

Nekem rádásul a nevemből sem látszik, hogy van magyar állampolgárságom... :-)

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.30. 14:16:49

Még az óraátállításról. Én minden ilyen alkalommal igyekszem megóvni a feleségemet az átállás terhétől. Ezt úgy csinálom, hogy titokban állítom át az órákat és nem szólok neki.

2014.03.30. 14:22:45

@házelőtthinta: 'felégetsz minden hidat?'

Nem tudom mi a 'hid' ebben az esetben :), elsosorban befektetesnek vettem a lakast de az arak mar evek ota nem mennek fel sot ugy tunik most lefele mennek, foleg a forint gyengulese miatt, igy nincs ertelme megtartani. En a helyedben varnek meg egy ideig a lakasvasarlassal es kozben tennek felre euroban penzt. Ugy tunik nemsokara sokkal tobb forintot fog erni az euroban tartott megtakaritasod.

2014.03.30. 14:26:47

@maxval a gondolkodó birca: Ezzel szerencsed van. Probalj meg fura bajszot noveszteni es francia akcentussal beszelni, mint Poirot, es teljes lesz a siker - igazi kulfoldinek fognak nezni :) Mondjuk ha magyar allampolgarkent vetted a lakast es kulfoldikent probalod eladni, akkor feltetelezem meg kell magyaraznod hogy mi tortent idokozben a magyar allampolgarsagoddal.

2014.03.30. 14:27:36

@DieNanny [SZ,CH]: Az nekem is tetszene :D Marmint, egy csodas kuckoban elni valami csodas helyen... De ahhoz felfogast kell valtanom mert jelenleg nem tudnek olyan keves targgyal elni... (Raadasul a hapsim is egy orias. :D)

De majd egyszer... ezt nezd akkor: freshome.com/2014/01/09/ingeniously-designed-small-house-wheels-alek-lisefski/

Jo, mi? :D

Ugyandehogy (törölt) 2014.03.30. 14:29:04

@Muscari: nem(csak)azért. nekem este legyen sötét.

Ugyandehogy (törölt) 2014.03.30. 14:31:39

@Mirjam2: megmondtam? megmondtam.:)

amúgy minden rendben volt az eladásnál? hogyan csináltad végül? hazautaztál?

Latcho Rom 2014.03.30. 14:31:52

@Mirjam2: nem buktál sokat rajta remélem?

Ugyandehogy (törölt) 2014.03.30. 14:32:54

@Hari Seldon 2: azért, hogy ne csak londoni poszt legyen. most mondd, milyen figyelmes.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.03.30. 14:33:12

@Mirjam2:
Kérdésem lenne.

Nekem nincsen személyi igazolványom, sem lakcímkártyám. Mindkettőt elvették és kilyukasztották az okmányirodában, amikor bejelentettem, hogy véglegesen külföldön telepedtem le.
Nem kívántam megadni a külföldi lakcímemet, nem akartam szerepelni a "külföldön élő magyar állampolgárok" adatbázisában (ha létezik ilyen).

Van egy ingatlanrész a nevemen Magyarországon, amit idővel mindenképpen el akarok adni.

Ez azt jelenti, hogy esélyem nincsen eladni az ingatlant, még akkor sem, ha ügyvédet hatalmazok meg az adásvétel lebonyolításával?
(másik állampolgárságom jelenleg még nincsen)

Ez azért elég gáz lenne, nem?

2014.03.30. 14:38:32

@Mirjam2: Meg valami lakcimmel kapcsolatban: nem szamit hogy be vagy-e jelentkezve a sajat ingatlanod cimere vagy sem. En soha nem voltam bejelentve az ingatlan cimere, es ez nem okozott semmilyen problemat az eladasnal, fel sem merult. Egyik energia-szolgaltatonal sem okozott soha gondot. Tudtommal senki nem volt bejelentve az ingatlan cimere abban az idoszakban amig en voltam a tulajdonos.

Muscari 2014.03.30. 14:39:09

@DieNanny [SZ,CH]: en is nehezen szoktam elaludni, de aztan elkezdtem hangoskonyvet hallgatni. Lefekszem, beteszem a fulhallgatot es ot perc mulva alszom.
Olyan, mint az esti mese, de komolyan.

Delutan sem igazan tudtam szunyokalni, mar gyerekkoromban sem ment az oviban. Most csak elkezdem a hangos konyvet es mar alszom is, kicsit talan tovabb tart, mint este. Most is epp ehhez keszulodok, jo pihenest nektek is :-)

Nekem sajnos kell a nyolc ora alvas, egy napig rendben van, ha csak mondjuk hatot alszom, de a kovetkezo nap mar kidolok. Nem tudom, ti hogy csinaljatok, hogy olyan keveset alszotok, nekem nem megy.

2014.03.30. 14:44:49

@Kövérmadár [swe]: Nem vagyok szakerto, de en a kovetkezot csinaltam (elotte nekem is az volt a szitum ami neked). Bejelentettem hogy kulfoldon elek (vegleges letelepedes vagy mi), bediktaltam nekik egy cimet Angliaban, nem ellenoriztek hogy tenylegesen ott elek-e. Kuldtek egy uj lakcimkartyat kb. 2 honap mulva amin az van hogy 'kulfoldi cim' (termeszetesen postacimnek olyan cimet adtam meg amin tenyleg el lehet erni, ennek nem kell azonosnak lennie az altalad bejelentett lakcimmel). Ezt mar, az utlevelemmel meg az adokartyammal egyutt, tudtak hasznalni szemelyazonositasra (mellesleg jo ha van adokartyad, azt is kertek a szerzodeshez). Szerintem ha mindezek a kartyak nem lettek volna, akkor is megoldottak volna valahogy, csak van valami megoldas. Nekem ez volt a legegyszerubb.

Latcho Rom 2014.03.30. 15:06:21

@Kövérmadár [swe]: Nem bírod, majd megkapják a bevonuló román csapataid! :)

2014.03.30. 15:08:29

@Hari Seldon 2:
A hideghaboru idejen nagy divat volt E-Amerikabol Uj-Zelandra koltozni. Azt gondoltak, ha kitor az atomhaboru, hatasa Uj-Zelandon nem lesz eszlelheto, kimaradnak belole, annyira tavol van mindentol. Vagyis en ezt hallottam:)
Hogy ma miert koltoznek oda, kulonosen europaiak, azt en sem ertem. Talan eleguk van a vilagbol? :)

2014.03.30. 15:10:59

Meg valamire rajottem a 'lakcimkartya' kapcsan - most, hogy eloszor lattam egyet par ev kihagyas utan. Ezt igazabol tevesen nevezik lakcimkartyanak. Gyakorlatilag szemelyazonositasra szolgalo kartya, amin kulonbozo lenyeges adatok vannak mint pl. szemelyi szam, anya neve, stb. A lakcim csak egy adat rajta a sok kozul - nem is a leglenyegesebb, hiszen az enyemen most pl. az van hogy 'kulfoldi cim' (nagyon informativ...). En a magyar kormany helyeben kombinalnam ezt a szemelyi igazolvannyal es megszuntetnem a teljesen felesleges 'lakcimkartyat'.

Latcho Rom 2014.03.30. 15:11:52

www.atv.hu/elo-adas

Hatalmas tömeg..adj a pofájuknak Kurcsányi, küld vityát a Ficó után!

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.03.30. 15:17:20

Óriási kérdésem/kérésem lenne!

Július 21-én (hétfő) New Yorkban leszünk és szeretnénk elmenni a Cafe Carlyle nevű helyre. Még sem sikerült asztalt foglalni (3 hónapra előre lehet csak), viszont így is rizikós a dolog (pillanatok alatt elkapkodják).

Tud valaki tanácsod atni, hogy hogyan szerezzünk "jegyet" a Woody Allan showra (már ha lesz aznap)?

@Babette_:
A magyar bürokráciától minden kitelik... ha egy ócska bankszámlát nem tudnak megszűntetni lakcímkártya nélkül (útlevél és igazolás a cím megszűnéséről kevés volt + a svéd iratok is), akkor nem feltétlen ostobaság a magyar rendszert végtelenül rugalmatlannak és ostobának feltételezni...

@Mirjam2:
Adókártyám, születési anyakönyvi kivonatom, útlevelem, oltási könyvem, bizonyítványom van.

Nincs lakcímkártyám, személyim, diákigazolványom, szép-kártyám (se csúnya), "jó magaviseletű állampolgár" kártyám.

Van továbbá érvénytelen TB-kártyám is.

2014.03.30. 15:17:46

@shakti_rom:
" Tavasz van, gyönyörű !"
Itt is:) Napok ota esik a ho, szerencsere csak -9C van. Ha meg egy telet le kell huznom Kanadaban, nem is tudom, mit csinalok:( Elegem van az onsanyargatasbol. Nem is ertem a sok hulye afrikait, del-amerikait, del-kelet azsiait, akiknek az az alma, hogy itt eljenek. Meg ehen halni, nyomorogni is jobb a tropusokon, mint itt a "joletben", de hidegben szenvedni.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.03.30. 15:18:26

@shakti_rom:
Majd az oroszok... most olvastam, hogy már lehet, hogy Finnországot is akarják...

Jó lenne, ha jobban fogyna a Gripen, egy háború mindig fellendíti a hadiipart.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.03.30. 15:20:48

@shakti_rom:
Belenéztem :)
Súlyos arcok vannak a tömegben... majdnem mind akciónyugdíjas.

Milyen lelkületű ember képes kimenni egy ilyen rendezvényre és zászlókat lobogtatni?

Ugyandehogy (törölt) 2014.03.30. 15:24:54

@Kövérmadár [swe]: jó, igazad van, nekem mindig az elmélet jut eszembe. szakmai ártalom:)

Ugyandehogy (törölt) 2014.03.30. 15:25:29

@Cascabel:
Vas megye 22 fok, szikrázó napsütés, felhőtlen ég, szélcsend.

Latcho Rom 2014.03.30. 15:30:05

@Babette_: Fodor botrányosan rossz szónok :(

2014.03.30. 15:33:51

@Kövérmadár [swe]: En a helyedben a biztonsag kedveert kervenyeznek egy ilyen lakcimkartyat amin az van hogy 'kulfoldi cim'. Mivel ezt tenyleg szemelyazonositasra hasznaljak (sokkal inkabb mint a lakcimed igazolasara), barmikor jol johet kesobb, es nem jar le, nem kell megujitani. Nem kell semmilyen nyilvantartasba bejelentkezned, ha nem akarsz. Azt hiszem kulon lehet kervenyezni hogy vegyenek nyilvantartasba mint kulfoldon elo magyar vagy mi, de en ezt nem kervenyeztem, es igy is kuldtek kartyat.

2014.03.30. 15:35:11

@Mirjam2: Ja es az is vicces, hogy, mint megtudtam, a nemreg honositott 'uj' magyar allampolgarok is mind kaptak lakcimkartyat, amin szinten az szerepel hogy 'kulfoldi cim'.

Latcho Rom 2014.03.30. 15:37:06

@Kövérmadár [swe]: Veszel jegyet a times squaren, mindig lehet aznapra jegyet kapni, minden showra.

Papagály (törölt) 2014.03.30. 15:44:28

@Cascabel: Talán mert ott még nem volt elég ideje a nem-őslakosoknak hazavágni a természeti környezetet?

Papagály (törölt) 2014.03.30. 15:44:28

@Cascabel:
Van már terv is jövő télre, vagy ez csak a tél újabb kirohanása elleni kirohanás? Az elmúlt 25-30 tél mind kanadai volt?

Papagály (törölt) 2014.03.30. 15:44:28

@Kövérmadár [swe]:
Gondolom, akkor már nem állnak meg a határnál, Kirunát is annektálják. Lehet, hogy megoldódik az new york-i asztalfoglalás problémája is: addigra nem csak a határokat zárják le, de kijárási tilalom is lesz. De unatkozni mégsem fogsz: járhatsz reggel 4-re dolgozni, mert felfut a hadiipar.

Papagály (törölt) 2014.03.30. 15:44:28

@Babette_:

nemcsak a szögesdrótban,
nemcsak a könyvsorokban
szögesdrótnál jobban
butító szólamokban;

az ott van
a búcsúcsókban,
ahogy így szól a hitves:
mikor jössz haza, kedves;

az utcán oly szokottan
ismételt hogy-vagy-okban,
a hirtelen puhábban
szorított kézfogásban,

...

s nem érzed már, mi élni,
hús és kenyér mi,
mi szeretni, kívánni,
karod kitárni,

bilincseit a szolga
maga így gyártja s hordja;
ha eszel, őt növeszted,
gyermeked neki nemzed,

hol zsarnokság van,
mindenki szem a láncban;
belőled bűzlik, árad,
magad is zsarnokság vagy;

vakondként napsütésben,
így járunk vaksötétben,
s feszengünk kamarában,
akár a Szaharában;

Hari Seldon 2 2014.03.30. 15:45:31

@Cascabel:
Kanadán belül merre laksz?
Gondolom Vancuver, Windsor és Québec ville tök különböző...

DieNanny CH 2014.03.30. 15:56:35

@Muscari:

Én eléggé "okoska"-típus vagyok, tehát ha látok, vagy hallok valamit, arra nagyon is figyelek, nem akarok elmulasztani semmit sem... Tehát tv-re sem tudok elaludni, meg mesélésre sem. Sőt, ha megyek busszal/kocsival, állandóan olvasom a hirdetőtáblákat, míg meg nem fájdul a fejem... Úgyhogy, ilyenkor be kell csuknom, hogy legalább ne lássak...

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.03.30. 16:12:02

@rezsöatya: Jok a képeid!
Nanny! Vetélytärsad akadt! :-)
Ezt mär meg akartam többször is kérdezni, és a te hsz-odrol megint eszembe jutott.
Mi az a kézmüves? Mit sikerült igy leforditani magyarra?
Mert egyre több helyen olvasom ezt, és bevallom fogalmam sincs, hogy mit jelent. Elöször a häzi (home made, hausgemachte) -ra gondoltam.
Mikor eljöttem otthonrol (pedig nem volt az olyan régen), még nem volt divat ez a szo. Most meg lépten nyomon ezt olvasom. :-)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.03.30. 16:17:23

@Mirjam2:
Nekem nem adtak ilyet, akkor lehet nem értett hozzá az ügyintéző...
Majd ha legközelebb Magyarországon járunk (azt a 15-20 évet meg kibírom nélküle :) ).

@shakti_rom:
Elég rizikósnak hangzik, de ha addig nem lesz, akkor mindenképp megpróbáljuk.
Köszi!
Times Square-en hol? :)

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.03.30. 16:18:05

@DieNanny [SZ,CH]: Baldriant probältad mär? Mondjuk nekem, ha nagyon kattog az agyam, akkor kb semmi sem segit. :-(
Én késön fekvö, késön kelö tipus vagyok. Hajnali kelés nälam felejtös, akkor inkäbb nem is fekszem le aludni.

2014.03.30. 16:21:15

@Biéla báácsi:
5 telet Mexikoban toltottem:) Ismerem a kulonbseget.
@Hari Seldon 2:
Calgaryban, jelenleg. Talan Vancouver idojarasa nem jellemzo Kanadara, de az sem egy leanyalom:) A Sziklas-hegysegtol New Foundlandig minden hol hideg van:( De a nyar elviselhetetlenebb sokszor, mint a tel:) (es rovid)

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2014.03.30. 16:33:09

Rohadjon meg az osszes befottye annak, aki eloszor elkezdett offolni meg a tobbi birkanak is, aki kovette. Van forum, menjetek oda csetelni.
A poszthoz (elnezest a csetmaffiatol, hogy ontopik vagyok, tudom ez errefele nem divik): csak az ujzelandi plazapicsa rinyajat olvastam, a stilusa nem igazan keltette fel a vagyat, hogy rakattintsak a blogjara, igy aztan nem tudom, hogy miert valasztotta pont Uj-Zelandot, de az irasbol arado IQ alapjan valami olyasmi lehetett, hogy "ojjan szep volt a Gyurukuraban". Azt vegkepp nem ertem, hogy a plazapipiskedes miben jobb vagy magasabb statuszu a szobalanykodasnal - ha mar fontos az ilyesmi -, talan mert munka utan kozelebb van a cuki rucibolt es lehet shopikazni?

Quercus a favágó 2014.03.30. 16:37:07

@DieNanny [SZ,CH]: @Muscari:

Én kb. 10 másodpercen belül elalszok. Egyszer viszont egyáltalán nem tudtam elaludni. Eszembe jutott, hogy gyerekkoromban azt mondták, számoljam a bárányokat az égen. Kipróbáltam. Már majdnem elaludtam, mikor eszembe jutott, hogy ha a bárányok nem tudnak elaludni, ők vajon mit számolnak? Na ezen reggelig gondolkodtam.

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.03.30. 16:39:44

@Réka ‎: Réka! Tényleg te vagy ezzel az alpäri stilussal?!?

Quercus a favágó 2014.03.30. 16:42:02

@Cascabel:

Életem nagy vágya NZ. Gondolj bele. 26-szor akkora ország mint Magyarország, és él vagy 4,5 millió ember. Lehet ennél jobbat kívánni?

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2014.03.30. 16:42:21

@Naschkatze (Mostindien / CH): artisan/artisanal
Hol erdekel, hogy max mit gondol az oraatallitastol es xy hany baranyt szamol az elalvashoz? Elegem van. Most mar minden hataron tulment az offolaskultura.

Latcho Rom 2014.03.30. 16:42:25

@Babette_: hammbekap :) babszi kézműve?

Hari Seldon 2 2014.03.30. 16:42:42

@Cascabel:
Én szeretem az esőt... :-)
Szóval én Vancuverrel biztos jóba lennék.

Hari Seldon 2 2014.03.30. 16:43:29

@QUERCUS(a favágó):
A kettes és hatos között elhagytál egy tizedes vesszőt.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.30. 16:43:59

@Réka ‎:

Offolás? Hát miről legyen szó az óraterror napján, ha nem erről???

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2014.03.30. 16:45:33

@maxval a gondolkodó birca: leszarom, mit gondolsz az oraterrorrol.
Eleg nagy bunkosag a poszterekkel szemben nem a posztjukat kommentelni. Minden masra van forum/cset.

Hari Seldon 2 2014.03.30. 16:46:33

@Réka ‎:
Pont ezt kérdeztem, hogy miért kellett annyit utazni, hogy Al Bundy-t játszon? Biztos van valami titkos oka, de nem igazán tudom elképzelni mi lehet az.
Sajnos nem fog jönni válaszolni, mert ez egy átvett írás.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.30. 16:46:50

@Réka ‎:

A HÁ blog arról híres, hogy a cikkek témája nem korlát.

Latcho Rom 2014.03.30. 16:47:22

@Cascabel: Meg is olvadt..olyan minden lapát mintha betont kavarnál, vizes, nehéz. Eddig nem volt erőnk kotorni, elolvadna holnapra, de el kéne menni délben úszni....

www.theweathernetwork.com/weather/canada/ontario/ottawa

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2014.03.30. 16:48:16

@Hari Seldon 2: HA jelzi, amikor megjelenik egy atvett poszt, szoval elvileg jöhetne. De minen jönne, amikor a kommentek 99%-a off?
@maxval a gondolkodó birca: nem igaz.

nyuszigonosz 2014.03.30. 16:48:53

@Naschkatze (Mostindien / CH): Kunsthandwerk / Kunsthandwerker.
Tudod a agyagedények, meg a fa faragások, meg szöttesek meg Tiffany lámpák, ötvenszínü csavart gyertyák, kézi készítésü szappanok....meg minden ilyesmi.

Quercus a favágó 2014.03.30. 16:49:00

@Hari Seldon 2:

Jogos. Most értem haza a melóból. Egyébként én azért szeretnék ott élni, mert kevesen vannak. Ha van ami amit nem kívánok magamnak, az a multikulti.

Latcho Rom 2014.03.30. 16:49:08

@Réka ‎: Kérsz egy hógolyót oda ahol fel vagy hevülve? :)

Latcho Rom 2014.03.30. 16:51:04

@QUERCUS(a favágó): Az se fog menni angol nélkül, de álmodni azt szabad.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.30. 16:53:32

@Cascabel:

Pedig ment volna oda szovjet atom, ha igazi háború lett volna. Moszkvában az USA összes fontos szövetségese be volt célozva.

Szóval nem oda kellett volna menni, hanem mondjuk Bolíviába vagy Csádba, oda senki se lőtt volna, se az USA, se a SZU.

S persze az USA terveiben is benne volt az összes szovjet szövetséges. Pl. Budapestre azonnal ment volna pár rakéta.

Pár éve botrány lett. A legkorábbi amerikai katonai terveket titkosítását megszüntették, így kiderült: Finnországra is ment volna amerikai atom. Az amerikai katonai tervekben mint a SZU szövetségese szerepelt Finnország. Azaz a hadsereg nem ismerte el semleges államnak.

Magyarországról egyébként Olaszország lett volna megszórva atommal, a Mo-n lévő szovjet atomegységeknek ez volt az egyik feladatuk.

rezsöatya 2014.03.30. 16:58:32

@shakti_rom: mert meg mindig havazik? (bocsreka, a zidojaras is off...)

2014.03.30. 16:59:09

@Réka ‎:
Egy ontopik, de ordanare hangvetelu hozzaszolas is bunkosag:)

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2014.03.30. 17:00:06

@QUERCUS(a favágó): termeszetesen. Amikor egy no duhos, csakis a menstruacio miatt lehet. Illetve az is lehet, hogy b*szatlan vagyok. Amator lehetsz, hogy ez utobbi nem jutott eszedbe. :)

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2014.03.30. 17:00:43

@Cascabel: akkor irj hozza ontopik ellenvelemenyt ;)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.03.30. 17:04:09

@Réka ‎:
Húha. Ez most mi volt?
Meghekkelték a niked?

2014.03.30. 17:04:09

@maxval a gondolkodó birca:
A tapolcai magyar raketasok Becsre 2 atomraketat is nyomattak volna. De Udine sem maradt volna ki es Milano sem. A tobbi 3 celpontra nem emlekszem (7 mozgo kilovo allas volt)

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2014.03.30. 17:05:51

@diggerdriver: ne viccelj, a favago mar megmondta, hogy menstrualok :) mas nem is jöhet szoba!

rezsöatya 2014.03.30. 17:06:03

@Naschkatze (Mostindien / CH): artisan. Es valoban handmade
A pek itt valoban kezzel formazza a kenyereket, gyonyoruek es finomak! Van igeny ra es persze fizetokepes kereslet is. No tartositoszer, meg egyeb adalek...
(a kezmuves, mint olyan, egyeb teruleten pedig hasonlo az iparmuveszhez, mely magam is vok).

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.03.30. 17:06:04

@QUERCUS(a favágó):
Én bárhol bármikor.
Gépben fordulás közben például.
Nincs olyan helyzet hogy ne tudjak aludni.

morsels (törölt) 2014.03.30. 17:06:22

@Babette_:
Most nem azert, de a szikrazo napsutes az -20 fokban van, nem +20-ban :-)

Latcho Rom 2014.03.30. 17:06:27

@rezsöatya: van elé havam 1 milla rékának :)

elállt már a mocsok.

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.03.30. 17:06:59

@DieNanny [SZ,CH]: ez a legtöbb thai állami iskolában még mindig így van, főleg fent a hegyekben, távoli vidékeken (a minisztérium 2002 óta ráhagyja az iskolákra, hogy továbbra is betarttatják-e ezt a régi szabályt, és sok helyen igen). egyszerűen a divatozást, flancolást akarják kerülni.

DieNanny CH 2014.03.30. 17:09:24

@Naschkatze (Mostindien / CH):

SedacurForte-t szoktam, ha minden kötél szakad. Növényi nyugtatók vannak benne, hetente, kéthetente alkalmazom. Lefekvés előtt 1 órával 2 tabletta.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.03.30. 17:11:41

@QUERCUS(a favágó):
Ott én is el tudnám képzelni magam.
A világ legszebb zöldje ott van.
A tuatarát is megnézném meg a keát.

Muscari 2014.03.30. 17:11:53

@maxval a gondolkodó birca: ugy latszik megis van egy kis humorerzeked :-)

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.30. 17:14:09

@Muscari:

Egyik pozitív oldalam a hatalmas humorérzékem.

2014.03.30. 17:16:21

@Kövérmadár [swe]: Nekem ezt a londoni kovetsegen inteztek, nem Mo.on. Te tudod hogy neked mi a legjobb, de szerintem amig magyar allampolgar vagy es foleg ingatlanod is van, nem art egy ilyen lakcimkartya. Kb. 2 honap alatt kaptam meg, tehat nem igazan lehet az utolso pillanatra hagyni ha surgos szukseg van ra. Bar az is lehet hogy gyorsabban megy ha Mo.on kervenyezed.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.03.30. 17:17:06

@rezsöatya:
Nagyapám pék volt. Azt mondta hogy a tészta élő anyag és úgy kell vele bánni.
Én ha kelttésztát csinálok kézzel dagasztom.

Muscari 2014.03.30. 17:17:56

@DieNanny [SZ,CH]: van egy gyogynoveny, aminek a teaja nagyon jo nyugtato hatasu, az orbancfu.
Nemetul nem tudom, de latinul Hypericum perforatum, a gugli biztos kiadja, ha rakeresel. Lehet, hogy a te keszitmenyed is tartalmazza.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.03.30. 17:22:26

@maxval a gondolkodó birca:
Ez tény.
Olyan fapofával hülyíted itt a népet hogy azt tanítani kellene.
Igazából nem is te vagy a birka hanem akik ugranak szövegedre.
Én mindenesetre birlak birka:)))))))))))))))))))))

DieNanny CH 2014.03.30. 17:23:05

@Muscari:

Az enyémben macskagyökér, citromfű, meg komló van. Orbáncfűnek utánanézek. Nem szeretek gyógyszert szedni, ezért döntöttem e mellett, mert amúgy fel vagyok szerelve gyógyteákkal is... Ha van kedvem, főzök egy jó erős citromfű-teát, csak akkor tuti felébredek éjszaka, hogy wc-re menjek... Bár, végül is anélkül is felébredek... :-)

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.03.30. 17:23:24

Digger, erről te jutottál eszembe reggel :-)
(bocs, hogy nem forgattam meg, nekem megcsinálja automatikusan a képkezelő, aztán felment így mégis.)
kepfeltoltes.hu/view/140330/IMG_6084_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.03.30. 17:24:16

@Réka ‎:
Köszönjük, hogy jelenléteddel emelted a nap fénypontját ;)

@maxval a gondolkodó birca:
Azt nem tudom. Csak olvastam egy cikket, amiben valami ex-tanácsadó nyilatkozta a svédeknek, hogy Putyin vágyná vissza a régi területeket vagy valami ilyesmi. És ebbe Finnország is benne van (gondolom csak egy része).
De megemlítették a Balti-országokat is.

Íme:
index.hu/kulfold/2014/03/30/putyinnak_finnoszag_is_kell/

Ez pedig a svéd cikk, térképpel (lapozgatni is lehet):
www.svd.se/nyheter/utrikes/putin-vill-aven-aterta-finland_3413872.svd

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.03.30. 17:25:49

@DieNanny [SZ,CH]: a citromfüvet itt mindig a húgyúti fertőzésre mondta nekem a doki (a kontinentális szakirodalom szerint áfonyalé, ha jól emlékszem, itt meg napi 2 liter lemongrass tea), szóval nem véletlen :-)
imádom a citromfüvet, a másik a gyömbér, bármi amiben mindkettő van, nagy boldogság :-)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.03.30. 17:25:56

@Chang Yai:
Nem emlékszem hogy ilyet ástam volna ki valaha is.:)))))))))))))))))))

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.03.30. 17:28:26

@diggerdriver: @DieNanny [SZ,CH]: @Naschkatze (Mostindien / CH):

Nem először van ilyen kirohanása itt... lehet extrém rossz napja van vagy akármi, de azt eddig is tudtuk, hogy rühelli-gyűlöli-és-megveti az offolást.

rezsöatya 2014.03.30. 17:29:27

@Kövérmadár [swe]: vegul is Alaszka is az oroszoke volt, lehet az is kell majd neki...

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.03.30. 17:31:24

@diggerdriver: nem látszik jól, de ezek ilyen két emelet magas styrofoam démonok, láttam ma vagy százat, mindenfélét, vannak hatalmas péniszű alakok is, de azért tutira kitiltanának :-)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.03.30. 17:31:54

@rezsöatya:
Lábbal a szőlőt szoktam taposni.
A lábgomba-körömgomba szokta megindítani az erjedést.
Amit múltkor vittem neked bort az is így készült.
Az adja a bukéját:))))))))))))))))))))))

Papagály (törölt) 2014.03.30. 17:33:10

@DieNanny [SZ,CH]: Ezért célszerű olyant hallgatni, amire nem kell figyelni. Vagy mert nem érdekel :), vagy mert már hallottad. Ajánlható még (komolyan!) nyelvlecke. Amik legendásan unalmasak - akár hallottad már őket, akár sem. :)

Papagály (törölt) 2014.03.30. 17:33:22

@DieNanny [SZ,CH]: Szintén nagyon jó segítség egy kiváló (unalmas) szakkönyv. Ágyban fekve, fej a párnán, oldalra fordítva, könyv az ágyon. Hihetetlen gyorsan elfárad a szem ebben a tartásban, az agy másodpercek alatt kikapcsol az unalmas, lehetőleg idegennyelvű szöveg olvastán. Elég gyorsan megtanítható (kondicionálható) az agy, hogy az ismétlődően reprodukált körülmények esetén mi következik s neki ilyenkor mi a dolga.
(Ezért javasolják például tanuláshoz az azonos, ingerszegény környezetet, mert ezzel segíthetjük, hogy pillanatok alatt ráálljon a tanulásra.)

2014.03.30. 17:37:11

@Réka ‎: Szia Reka, sajnalom hogy rossz napod van, remelem elmulik... Kerdesedre valaszolva: nem tudom voltal-e mar szobalany vagy bolti elado. En mindkettot probaltam. Bolti eladonak lenni osszehasonlithatatlanul jobb mint szobalanynak, mivel a szobalany nehez fizikai munka, ellentetben az eladoval. Aki nem hiszi, jarjon utana.

rezsöatya 2014.03.30. 17:37:19

@diggerdriver: ott az oroszok vannak, tudjuk...! :-)))))))

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.03.30. 17:40:14

@rezsöatya: Hat ennel talan meg Putyinnak is tobb esze van. Amerika egyik elsodleges olaj/gazkeszletet ado teruletre igenyt tartani?

Kb. mintha egy felboszitett, kopasz, hirtelenharagu, 160 kg-os gardistat probalnal megvendegelni egy ciganypecsenyere...

DieNanny CH 2014.03.30. 17:44:36

@Biéla báácsi:

Unalmas filmet/könyvet eddigi életemben egyfajtát volt alkalmam kipróbálni.
Unokatesómék nagyon bele vannak pistulva ebbe az Arvisurás dologba, meg hogy a Pilisben mik vannak - na, úgy 6 éve kezdődött ez náluk, akkor kölcsönadták a Nagykönyvet, meg előadásokról dvd-ket is. Ott történt meg velem először, hogy képernyő előtt elaludtam... Lehet, meg kellene szereznem ezeket a könyveket/videókat...
Mert még Däniken könyvei is érdekelnek, sőt!, de ezek...!

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2014.03.30. 17:44:58

@Mirjam2: de ezt a posztolo is igy gondolja?
Szobalanykent nem kell napi 10-12 oraban vasarlokkal foglalkozni. Az sem mindenkinek valo - sok bolti elado mehetne inkabb szobalanynak, ok is es a vasarlok is jobban jarnanak.

Quercus a favágó 2014.03.30. 17:49:13

@Réka ‎:

De szóba jöhet. Pl. valamiért berágtál(ismerős szitu, van két lányom+egy feleségem). Lehet, hogy itt ránk. Miután én vagyok itt a blogon az egyik legöregebb, na meg értem amúgy sem kár, ezért föláldozom magam. Szétgomboltam ingem, férfiasan szőrös melkasom a puskád csöve elé tárom.

Ide lőjjjjjjj!!!!!

DieNanny CH 2014.03.30. 17:55:16

@QUERCUS(a favágó):

Jobb helyzetben vagy, mint Apukám. Neki van 3 lánya és 1 felesége...

2014.03.30. 17:56:26

@Réka ‎: Nem tudom hogy gondolja a posztolo, de szerintem ha te megprobalnal fel napig szobalany-munkat vegezni, utana rogton a vasarlokat valasztanad napi akarhany oraban. Kulfoldon tipikusan azok mennek szobalanynak akik nem beszelik a nyelvet vagy nincs olyan megjelenesuk / kommunikacios kepessegeik hogy felvennek oket felszolgalonak vagy bolti eladonak. Nyilvan vannak kivetelek, mint mindig, de nagy atlagban ez a helyzet.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2014.03.30. 17:57:29

@QUERCUS(a favágó): nem lövök. :)
Lazasan fekszem itthon, pentek ota nem szoltam senkihez egy szot sem es akkor az utolso mentsvaron, a HA-n is oraterror a tema! Gyalazat.
De most jött a szerelmem: www.dropbox.com/s/nxtlvk1g1tidotk/20140330_175230.jpg
Es most minden oke <3 <3 <3

morsels (törölt) 2014.03.30. 17:59:12

@DieNanny [SZ,CH]:
Volt egy fonokom, neki volt harom lanya. Sosem ertettem.
Mondtam is neki, hogy jo, az elso gyerek lany lett, kell probalni egy masodikat, hatha fiu lesz.
Nade ha a masodik is lany, en biztos abbahagytam volna a probalkozast :-)

Quercus a favágó 2014.03.30. 18:00:18

@Réka ‎:

Gyógyulj meg kislány! Ja, és szeressétek egymást.

Quercus a favágó 2014.03.30. 18:01:45

@morsels:

"Nade ha a masodik is lany, en biztos abbahagytam volna a probalkozast :-) "

A feleségemnél én is abbahagytam.

DieNanny CH 2014.03.30. 18:06:19

@morsels:

Apukám 2 nővérénél van 2-2 lány, egy öccsénél 1 lány, 1 fiú, Anyukám egyik bátyjánál szintén 3 lány...
Viszont, szinte az összes lány unokatesómnak meg fia/i vannak...
A természet kiegyenlíti önmagát. Apukámnál a következő 3 biztos fiú lett volna. :-)

Ugyandehogy (törölt) 2014.03.30. 18:15:57

@Naschkatze (Mostindien / CH): siman. Nekem is elszállt az agyam,mikor Max pedojait olvastam:)

puhacica 2014.03.30. 18:17:54

stilus ide vagy oda, abban azert igaza van Rekanak, hogy tegnap a fel tarsasag azert nyekergett, mert maxibirka mindig magara vonja a figyelmet valami total off szarsaggal, erre ma a legelejen belefingik a nullas lisztbe ezzel az ora temaval es egesz nap arrol megy a vaker.

aztan: felvetodott a kerdes, hogy eladonak miert utazik valaki a vilag masik vegere. magambol kiindulva: bar nagyon szeretem a munkam, ha kapnek egy biztos allast (akar mosogato, szobalany, takarito...) Uj-Zelandon, mar indulnek is. de igy vagyok Del-Angliaval, Kanari-szigetekkel, ill. sok olyan orszaggal, aminek tengerpartja van es nincs tul hideg.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.03.30. 18:34:38

@Réka ‎:
Na. Egy páros izzadás jobb mint a Kalmopirin:))))))))))))))

Papagály (törölt) 2014.03.30. 18:34:48

@rezsöatya: Csak nem voltak a spájzra is amerikai atomtöltetek irányozva? Vagy honnan tudjuk, hogy ott vannak az oroszok? ;)

Papagály (törölt) 2014.03.30. 18:34:49

@Réka ‎:
Tartalmilag teljesen igazad van, bár szerintem a blog gazdája is jócskán "hibás" ebben, aki azért alkalmanként szokta jelezni, ha nem tetszik neki valami (ld. pl. politizálás), s az offolás ellen én még soha nem hallottam állást foglalni. Azért tettem a hibást idézőjelbe, mert hát nem feltétlen hiba ez, a laissez-faire moderálás az ő döntése, a jelek szerint nem ellenzi a kövér offolást.

A mostani hozzászólásod én úgy értelmezem, hogy csupán stílusosan érzékeltetni akartad, mit tesz az emberekkel az óraállítás (azaz: mennyire egyetértesz max-szal).
Így is szeretünk, néha mindenkinek rossz napja van. (Viszont örvényt fotózni nem tud mindenki!)

"Eleg nagy bunkosag a poszterekkel szemben nem a posztjukat kommentelni. "
vs
"az ujzelandi plazapicsa rinyajat olvastam"

Magas labda, ezért kénytelen vagyok megjegyezni, hogy nem vagyok meggyőződve róla, hogy Ági (az új-zélandi írás szerzője) jobban örül az írásával foglalkozó hozzászólásodnak, mint a többi offtopic-nak.
Szerintem érdekes volt az írása, annyit elárulhatok, hogy részben egy adódó lehetőség (szívügyek) miatt ment ki.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.03.30. 18:37:41

@Babette_:
Én nem mondanék olyat.
Nem olyan családból származom:)))))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.03.30. 18:43:32

@Biéla báácsi:
Persze. Tudomásul kell venni hogy ez egy beszélgető blog. Van egy irányadó téma aztán azon kívül bármiről.
Nem értem miért baj.
Hány hozzászólást lehet összehozni a mai témákból?
Ha idejövök akkor olvasni akarok valamit nem azt nézni hogy még mindig az ötvenediken áll a számláló.
Max meg tök jó fej még ha nem is értek vele egyet akkor is.

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.03.30. 18:47:50

@Réka ‎: @nyuszigonosz(D): @rezsöatya: @Babette_: Kedves Mindenki! Köszönöm a välaszokat! Igy mär nem fogok hülyén meghalni (csak félhülyén)!
Viszont lenne még 1égetöen fontos kérdésem :-) A kézmüves ugye kézzel készitett termék, aka kézzel mívelt. Itt a helyi pékek / cukräszok stb ezt tényleg igy csinäljäk. Otthon eddig is lättam mär, hogy helyben készitett ez meg az, ugyanugy mint itt is ki szokott lenni irva. Ez ugye azt jelenti (nekem), hogy a lehetö legkisebb gépi ingénybevétel van, csak természetes alapanyagokkal, és ami még fontos, kisszériäsan. Imädom öket, legutobb pl mézet és szäritott gyümölcsöket vettünk igy egy becsületkasszäs boltszerüségben. Amit nyuszi és rezsöfater is irt, hogy iparmüvész. OK, elfogadom, de magyaräzzätok mär meg légyszi, hogy hogy a büdös francba lehet egy sör, fagyi vagy egy csoki iparmüvészeti termék? :-)
Réka! Elnézést, de ezen kattog most az agyam. :-)
@DieNanny [SZ,CH]: Stilusosan à la Querqus: www.xtrapharm.ch/media/catalog/product/cache/2/image/94aad5e19d0b8420beac79cdfcf4e156/t/h/thumb_15108_product_shop.jpeg

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.30. 18:48:48

@Kövérmadár [swe]:

Ez olyan mint az. hogy a haverom unokatestvérének a szomszédja mesélte, hogy van egy ismerőse, akinek a sógora marslakókkal találkozott tavaly.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.30. 18:49:28

@Biéla báácsi:

Az már Oroszországban van, Sztálin hódította meg a nagy részét.

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.03.30. 18:52:06

@Babette_: Én azon nem szoktam fölhuzni magam. Vannak vélemények, amiket lazän "ätugrok", vannak nickek, akiknél ha jön az agymenés, akkor nem olvasom azt a részt. Maxnäl ilyen a katolikus-legginses-sminkelt-pedo. :-)

Quercus a favágó 2014.03.30. 18:53:35

Megfogadva a tanácsot, csak a poszthoz.

1. Kurvára szeretnék plázacica lenni Új-Zélandon.

2. igaza van a poszterinának. Az utánzás a lényeg. Én egyszer utánoztam valakit,és kaptam egy karton banánt.

3. Mi van?

Quercus a favágó 2014.03.30. 18:55:30

@Naschkatze (Mostindien / CH):

Uff!

Max egy oltári, ismétlem, oltári nagy fasz.

Off! Szóltam.

DieNanny CH 2014.03.30. 18:55:32

@Naschkatze (Mostindien / CH):

Én tegnap őt szűrtem. Ha jól veszem ki a dolgokat, akkor jól tettem...

Shanarey 2014.03.30. 18:58:31

OMG, Hová keveredtem

:-)))))))))))))

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.03.30. 19:05:56

@QUERCUS(a favágó): Hogy beszélsz? :-) És légyszives ne keverd bele az egyhäzat mär te is! :-)))))
@Shanarey(SCO): Én is. És biot (mert csak az volt a DM-ben)

puhacica 2014.03.30. 19:06:38

@diggerdriver: en a tegnapi kommentek alapjan nem hittem a szememnek.

nem baj az offolas, de az igenis zavar, hogy van par hitterito, aki a sajat mantrajat ismetli nap mint nap es bevallottan nem erdekli masok velemenye. mert ebbol nem lesz beszelgetes, se off se on. en mint Magyarorszagrol kommentelo azert jovok ide, mert csomo erdekes dolgot irtok ti, nem Magyarorszagon elok. de ezeket minden nap a buzizas, keresztenyseg, hanyatlo nyugat temak kozul kell kibogaraszni. kib...ottul unalmas.
uditoek voltak ma rezsoatya fotoi peldaul. a hajnali utak, hogy milyen pekarut szallit... vagy tokjo tema lehetett volna new york, amirol madar irt. ezek is off hozzaszolasok, de nem inditanak el beszelgetest. bezzeg az oraatallitas. az nagyon fontos! az kell!

@Babette_: a tenger mellett Kivifold azert is szimpi, mert keves az ember es nagyon mas a mentalitas. :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.03.30. 19:14:42

@puhacica:
Abban a szerencsés helyzetben vagyok hogy Rezsőfater nekem rendszeresen küld a képeiből.
Egy biztos.
Vénája van. Még.
:))))))))))))))))))))))))))

Shanarey 2014.03.30. 19:19:21

Na de maradjunk a témánál.

1. poszt.
Röviden : vacak.
Hosszabban: Nem igazán derült ki miért pont oda ment, mi a rossebet képzelt ha semmi szakmája(legalábbis oda megfelelő) nincsen. Nem hiszem hogy olyan bonyolult lenne ránézni a neten
az efféle infókra, hogy kinek hova érdemes mennie.

2. poszt
Ez a téma lerágott csont.

3. poszt.
Ez akár érdekes is lehetne, de nem az.
Nekem nem jött be.

rezsöatya 2014.03.30. 19:21:39

@Biéla báácsi: hat itt, mi oregek, Quercus, Digger A tizedes s a tobbiek c. filmbol ideztunk ("ide lojetek", "az oroszok mar a spjzban vannak!")...

VHB 2014.03.30. 19:24:32

Réka
Vasárnap van - az óraterror napja - és fenti három db. poszt nem ide íródott, hanem HÁ gyűjtötte.

Arra célzok, hogy az eredeti posztoló kb. lesz@rja, hogy itt mi történik, elvégre nem a _saját_ blogján lett szétoffolva.

www.youtube.com/watch?v=6GPSCMSGVY8

Ennike (DK) 2014.03.30. 19:26:36

megint off: a film kedveloknek,
nem lattam, csak a nagyon pozitiv kritikat hallottam a dan tv-ben es 5 csillagbol 5 kapott A Grand Budapest hotel c. film 2014 es, pici szerepekben nagyagyu szereplok... fikcio, allitolag nagyon jo

Quercus a favágó 2014.03.30. 19:28:54

Nem lehetne itt a HA-n valami fotó albumot csinálni? Elég sok jó fotós van itt. Feltöltenék a képeket, mi meg gyönyörködnénk. Egy-egy országot nem csak szavakkal, de képekkel is be lehet mutatni. Sőt, a valóságot az ellesett pillanatok mutatják be igazán.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.03.30. 19:29:01

@puhacica:
Amúgy én úgy vagyok vele hogy bármiről szívesen olvasok ami információt hordoz.
Például a mai óraátállítási témában egy csomó olyan információhoz jutottam amit eddig nem tudtam.
Egyébként ha megnézed kevés olyan ember van a kommentelők között akik igazán tanítanak. Akik érdekességeket mondanak akiknek az írásától többek leszünk.
Max az egyik ilyen. Csak tudni kell a helyén kezelni. Nincs ővele semmi baj. Egy hatalmas műveltségű ember aki bizonyos dolgokat máshogy lát.
Mondok egy példát.
Támadják a homofóbiája miatt.
Max nem a homokosok ellen van.
Max önálló entitásként kezeli a homoszexualitást és magát a jelenséget gyűlöli.
Mint ahogy mi is a magát a náthát az influenzát a rákot gyűlöljük és nem azt aki benne szenved.
Ő úgy veszi hogy a homoszexualitás megfertőzi az agyat és módosítja a tudatot.
Ő ezt a témát teljesen más oldalról közelíti meg.
A homoszexualitást egy alattomosan terjedő kórként képzeli el ami mintegy utat csinál magának a heterók között.
Ha így mennénk bele egészen mélyen a kérdésbe és elfelejtenénk a ma már KÖTELEZŐ toleranciát a melegekkel szemben és csak a jelenséget mint káros devianciát néznénk korántsem biztos hogy nincs Maxnak igaza.

nyuszigonosz 2014.03.30. 19:30:12

@puhacica: Ez olyan dolog, hogy kinek milyen offolás az érdekes.
Meg azért normálisan is lehet a nemtetszést közölni.

A mai posztok: Az elsö nekem nem tetszik. Mert nem. Stílus roszz.
A második: olyan sokszor volt már ez, hogy nem érdekelt.
Harmadik: Japán építészetéröl biztosan sok érdekeset is lehet írni, de ez nem volt az.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.03.30. 19:33:32

@QUERCUS(a favágó):
Na bazmeg épp ma töltöttem fel a blogomra kúrva sok fotót.
PROBLÉMAMANTESEN.
Ilyen se volt még.

Latcho Rom 2014.03.30. 19:34:58

@rezsöatya: de hol ez a montroyal, montrealt teljesen belepte hó

m.youtube.com/watch?v=Dh0Sn3KGgwg

:)))

2014.03.30. 19:36:34

@puhacica: 'bar nagyon szeretem a munkam, ha kapnek egy biztos allast (akar mosogato, szobalany, takarito...) Uj-Zelandon, mar indulnek is. de igy vagyok Del-Angliaval, Kanari-szigetekkel, ill. sok olyan orszaggal, aminek tengerpartja van es nincs tul hideg.'

Miert nem probalkozol Maltan? Nem kell Uj-Zelandig menni...

Chamroe 2014.03.30. 19:42:00

Szűréssel kapcsolatos kérdésem lenne. Miért van az, hogy mobilon csak a válasz lehetőség van nálam, szűrés nincs? Illetve átmentem a teljes változatra, szűrtem a delikvenseket, működött is, majd vissza a mobilra, ott meg újra láttam őket. Ötlet?

Latcho Rom 2014.03.30. 19:45:09

Te egyszerű farok te, Hitler se egyénenként gyűlölte zsidókat, hanem a jelenséget magát,,ahogy az angol se néz le személyesen Téged..esetleg jókat röhög a hátad mögött ha badarságokat próbalsz angolul elmondani, de nem téged utál személy szerint, de a szfaszú jelenségedet ami sok egyénből áll össze.
Csakúgy mint a meleg ügyben.

Hozzam a bábukat, vagy érthető így is?

Quercus a favágó 2014.03.30. 19:46:13

Most Réka kapcsán az jutott eszembe, hogy ez már a második "kitörés" rövid időn belül. A minap volt ugye eddie. Lehet, hogy rosszul látom, de az az érzésem, a fiatalabb generációnak nehezebben megy a beilleszkedés, mint az idősebbeknek. Talán azért, mert ők sokkal többet várnak? Mert hiányzik a társaság, a buli? Nem tudom. Azt látom, az "öregek" tisztában vannak vele, milyen magasra tudnak ugrani, és úgy állították be a lécet.

Persze lehet, hogy tévedek.

Latcho Rom 2014.03.30. 19:47:11

@shakti_rom: entitás...ídesanyám teríts :DD

rezsöatya 2014.03.30. 19:50:25

@QUERCUS(a favágó): korabban volt mar egy fotoblog es HÁ mondta is, hogy ilyeneket ker mastol is. Ha megfigyeled, mindig orul is, ha a posztiro sajat kepeket mellekel.
En keszulok, mert rengeteget fotozok, foleg epuleteket - epitesz szemmel is nezve Angliat, - de ido kell, mig egy tisztesseges anyag osszeall (az otletet amugy egyik kommentelonek koszonom, aki "leegyformazta" az angol epuleteket es ezt szeretnem bemutatni, mennyire nem igy van!)

Furos 2014.03.30. 19:51:44

@diggerdriver: Most neztem meg. HOL VANNAK a fotok ????
NEM vok turelmetlen :)

puhacica 2014.03.30. 19:51:55

@Mirjam2: egy kicsit kesobbi hozzaszolasombol kiderul, NZ miert a szivem csucske minden tengerparti hely kozul. de igazad van, Malta is jo lehet. mar csak az angol nyelv miatt is. kosz a tippet!

@nyuszigonosz(D): ismetlem, nekem a tegnapi siras utan verte ki a biztositekot a mai kommentfolyam. de nem tisztem eldonteni, mirol legyen szo. viszont ha van, aki ugyanazt elmondhatja minden nap, akkor EGYSZER en is elmondhatom, mit gondolok errol. meg Reka is. ugye? :)

@diggerdriver: en meg ugy vagyok vele, hogy ha pl. erdekel az oraatallitas, akkor keresek rola hiteles infot. Max biztos muvelt, de szamomra nem hiteles.

@QUERCUS(a favágó): ez egy istenkiraly otlet! na de mi mast vartunk egy istenkiralytol? ;)

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.03.30. 19:52:00

@QUERCUS(a favágó): Reka helyzete azert kicsit mas szerintem mint eddiee. Nezd meg a blogjat, ha o nem illeszkedett be a sved tarsadalomba, akkor senki. :D

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.03.30. 19:52:45

@Ennike (DK): Kb 1honapja lättam a bemutatojät, és én is nagyon kiväncsi vagyok rä! A szinészgärda nem semmi benne, és sok szinészt kb csak névröl lehet fölismerni. :-)

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.03.30. 19:54:53

@rezsöatya: Az atya fog posztot irni? Van isten! Elnezet atyam, mar hogy ne lenne... csak nyelvbotlas volt.

Szamomra mindig erdekes amikor egy olyan szemely posztjat olvashatom, akinek esetleg a kommentjei reven picit bepillanthatunk a jelenebe. A poszt pedig adott esetben ad egy kis hatterinformaciot a multjarol, esetleg a jovobeni terveirol is. :)

nyuszigonosz 2014.03.30. 19:55:41

@puhacica: Akár naponta többször is elmondhatod. Meg a Réka is.
Én viszont szintén elmondhatom, hogy normálisan is meg lehet ezt tenni.

Papagály (törölt) 2014.03.30. 19:56:38

@maxval a gondolkodó birca: "Putyi" viszont az EGÉSZet magának szeretné.

Papagály (törölt) 2014.03.30. 19:56:38

@QUERCUS(a favágó):
Esetleg lehetne valami tematikus sorozatot és úgy "összehasonlítani" az országokat (pl. utcakép).
Vagy rejtvény is lehetne. Kép alapján megtippelni, melyik országról van szó.

Papagály (törölt) 2014.03.30. 19:56:38

@diggerdriver: Erre mifelénk még nem vezették be a tévét.
Pedig igény lenne rá!

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.03.30. 19:57:28

@Chamroe: Sajnos minden keszuleken kulon kell szurni. Nekem is kulon ra kell kattintanom laptopon meg kulon ipaden.

Szerintem azert mert a cookie-ban tarolja ezt az infot, az meg ugye az adott gep bongeszojehez tartozik.

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.03.30. 19:57:39

@puhacica: Cicateso! Küldtem a tegnapin 1linket. Legeltesd azon a szemed, és tuti lenyugszol! :-)

Furos 2014.03.30. 19:58:02

@diggerdriver: ez azt mondja , hogy sajnos nincs megjelenitheto bejegyzes....

Latcho Rom 2014.03.30. 19:58:49

@shakti_rom: Hogy szemléltetőbb legyen amit magyarázok neked, ez az ember védekezett entitásokkal, számokkal a tárgyalásán - nem sok sikerrel.

kepfeltoltes.hu/140330/816350974image_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Ez nem jelenti azt hogy maxink egy galád gyűlölködő lenne(remélem) csak szivatja akit tud, mert unatkozik cefetül.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.03.30. 20:02:47

@shakti_rom: Kivetelesen ertem is hogy mit irsz meg igazat is adok neked.

Maxval legjobb napjain is onmaga parodiaja, de tobbnyire csak siman egy cimeres barom. Hatarozottan megeri szurni.

Quercus a favágó 2014.03.30. 20:03:21

@rezsöatya:

Kíváncsian várom.

@puhacica:

Ne dicsérj kicsi lány, mert elpirulok.

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:

Igazad van. Réka fotói "boldogok"

Latcho Rom 2014.03.30. 20:04:34

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Magadra vetted? ;)

Irtam hogy nem vagyok vele objektiv, hiszen ismerem máshonnan, off the net.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.03.30. 20:04:43

@Furos:
Nincs kint a Szakmai poszt?
Nekem mutatja.
Más se látja?

puhacica 2014.03.30. 20:05:06

@nyuszigonosz(D): nyilvan. csak en nem mondom el, mert attol nem valtozik semmi. hinta es max meg elmondja, pedig attol se valtozik semmi. csak unalmassa valnak. esetleg idegesitove. de lehet, hogy en meg eleve az vagyok. :)

@Naschkatze (Mostindien / CH): megyek! :)

Quercus a favágó 2014.03.30. 20:05:42

@Furos:

Azé, mer sötétben fényképezett!!!!!

Latcho Rom 2014.03.30. 20:06:16

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Mindig kérdezz ha nem érted hogy mire gondolok, látod...szivesen elmagyarázom az élet dolgait :)

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.03.30. 20:06:43

@Furos: Hol tartasz az egyetemmel, mennyi van hatra?

Csak azert kerdem mert kesobb, ha majd mar alaposan benne leszek (1-2 ev mulva), akkor terveztem egy posztot kimondottan a tavoktatasrol.

Ha esetleg lenne kedved hozza, akkor atkuldhetem majd hozzad mielott megy Hataratkelonek es te is beleteheted a sajat egyetemeddel kapcsolatos tapasztalataidat. Vagy megcafolhatod a baromsagaimat. :) Es akkor lehet belole egy csudaszep duett vagy mi.

Amugy sem tul hetkoznapi a szakod. :D

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.03.30. 20:07:18

@diggerdriver:
Toleranciatol fuggetlenul mi karos van a homoszexualitasban?
Mi kart okoznak?
Nem lesz gyerekuk? Kit erdekel?! Nekem sem lesz, akkor most en is karos vagyok?
Az emberiseg a mi eletunkben biztosan nem hal ki... de ha megis, az megis kit erdekel?! Engem biztosan nem...

A homoszexualitas uldozese semmi tobb, mint belepofazas valakik maganugyebe. Ugyan ugy, mint adott vallasuak uldozese vagy adott borszinueke.

En nem szeretnek olyan vilagban elni, ahol a minimalisnal tobb szabaly es korlat van. Nem lopok, csalok, gyilkolok. A tobbihez senkinek semmi koze nincsen!

@QUERCUS(a favágó):
Akkor en lehetek a legoregebb 30 eves... :)

Furos 2014.03.30. 20:08:05

@QUERCUS(a favágó): Nem akarta zavarni a baglyokat a vakuval :)

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.03.30. 20:08:27

@shakti_rom: Van koztunk jo 30-40 ev, raadasul szeretsz rebuszokban es utalasokban beszelni. Az lenne a furcsa ha mindig ertenelek. :D

Quercus a favágó 2014.03.30. 20:10:22

@Biéla báácsi:

Nekünk van tv, de azt sem tudom, hogyan kell bekapcsolni. Azt tudom, mikor játszik a Reál Madrid, mert olyankor hallom, hogy az asszony szentségel ezerrel az étkezőben.

Latcho Rom 2014.03.30. 20:10:51

@Kövérmadár [swe]:

Ezerszer leirtuk: csak akkor nem Hasznos amikor több gyerekszületés kell a humanitás fenntartásához. A mindekori morál s tolerancia ennek a függvénye.

Papagály (törölt) 2014.03.30. 20:11:27

@QUERCUS(a favágó):
Az utolsó állításoddal értek egyet. ;)
Szerintem elhamarkodottan következtetsz.
Az "idősebbek" jóval kevesebben vannak (itt a blogon is, meg a kivándorlók között is), így 100 fiatalabb közül nyilván gyakrabban akad valaki, aki éppen "kitör", mint 3 idősebből.
Továbbá az itteni "idősebbek" átlagban jóval régebb óta vannak kint, mint a fiatalabbak, tehát - ha igaz a feltevésed, hogy az emberek azért "törnek ki", mert még nem fogadták el az új helyzetüket - több idejük volt beilleszkedni.
(Réka már megírta, hogy beteg, ami bőven elég frusztráció és indok egy efféle, szokatlan hozzászóláshoz, tehát esetében nem hiszem, hogy ennél több magyarázatot és indokot kellene keresni.)

Papagály (törölt) 2014.03.30. 20:11:27

@puhacica:
"ha van, aki ugyanazt elmondhatja minden nap, akkor EGYSZER en is elmondhatom, mit gondolok errol. meg Reka is. ugye? :)"

Ragaszkodom hozzá, hogy MINDEN nap elmondd! ;)
Majd megtudod, milyen nehéz dolga van szegény Báránybőrbe Bújt Bircának veletek, s milyen nehéz keresztet vett a saját vállára az üdvösségedért!

Latcho Rom 2014.03.30. 20:12:57

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Na ne öregits, van elég évem így is.:)
26 vagy, jól emlékszem?

Furos 2014.03.30. 20:13:40

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Haaaaaaaaaaaaaat
A 8 vizsgabol meg eppen 8 van hatra.
Ezt akarmikor megcsinalhatom ha felkeszultem ra....
Most keszult el az uj fozdenk Aprilis elejen kezdjuk osszeszerelni a leparlouzemet itt azert volt mit csinalni..meg van egy 13 honapos gyonyoru kislanyom akivel minnel tobb idot szeretnek tolteni.
Ha ezekkel a feladataimmal vegeztem akkor a fenmarado idoben tanulok......
de rajta vagyok....

Latcho Rom 2014.03.30. 20:18:06

@DieNanny [SZ,CH]: facebookon nyomul, nem értem miért nem ír ide is..

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.03.30. 20:18:17

@Kövérmadár [swe]:
Madár ki a tökömet érdekli hogy milyen kárt okoznak?
Hol volt itt szó bármilyen kárról?
Itt egy jelenség elvi megközelítéséről beszélünk.
Arról hogy az általános széles körben elterjedt látásmódon kívül létezhet másmilyen is.

Furos 2014.03.30. 20:18:28

@diggerdriver: Nekem nem jelenit meg szakmai posztot.
A katonas az utcso.

Papagály (törölt) 2014.03.30. 20:18:47

@diggerdriver: Gondolod, hogy youtube van nálunk, ha még tévé sincs? A blogot is gyertya mellett olvasom...

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.03.30. 20:19:47

@shakti_rom:
A tulnepesedest tekintve nem annyira egetoen szukseges meg tobb gyerek.

Masreszt nem erzem azt, hogy mindenaron fenn kell tartani az emberiseget. Ha pusztul, pusztuljon...
Az ember kihalasat senki sem fogja latni / megelni ;)
Az utolsonak mondjuk unalmas lesz kisse, de micsoda elmeny lehet utolsonak lenni? Olyan nem lesz tobb :)

Tul van reagalva az egesz...

Quercus a favágó 2014.03.30. 20:20:55

@Furos:

"Ezt akarmikor megcsinalhatom ha felkeszultem ra...."

Próbáld úgy szervezni, hogy még nyugdíj előtt összejöjjön.

blackhairlady 2014.03.30. 20:21:22

@rezsöatya: Es USA is:) Koszi:) En kaptam agyba reggelit, agyba kavet, es fincsi fincsi tortat, illetve mozijegyet: Grand Budapest Hotel. Egy ora mulva kezdodik.

Furos 2014.03.30. 20:23:15

@QUERCUS(a favágó): Ugy vagyok vele ha addig nem lesz meg akkor nem is erdekel :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.03.30. 20:23:54

@Furos:
Hogyafaszomba???
Másnak se?
Nézzétek már meg légyszi.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.03.30. 20:27:02

@Kövérmadár [swe]:
Állítólag Eistein mondta:

"azt nem tudom milyen fegyverekkel vívják majd a harmadik világháborút de azt tudom hogy a negyediket kőbaltákkal"

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.03.30. 20:28:38

@diggerdriver: Nälam sincs semmi csak a cim: Ass blaster zöldben, és alatta ez: Sajnos nincs megjeleníthető bejegyzés...

Furos 2014.03.30. 20:28:56

@diggerdriver: Te! Milyen kepeket toltottel fel???!
Lehet letiltotta az FBI/CIA/NSA/GRU/KGB/TEK/MI6/MI5/MOSZAD?STASI kombinalt akciocsoport :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.03.30. 20:29:27

@diggerdriver:
Tudod, en olyan ket bites gyoker vagyok, hogy:
Kart okoz -> nem mehet
Nem okoz kart -> mehet

A karokozast pedig fizikai es anyagi ertelemben veszem. Lelki ertelemben azert nem, mert az egyenre szabott, igy nem lehet definicio alapja.
Elsosorban arra gondolok, hogy "undorodom tole, tiltsuk be". En pl. a haltol undorodom, milyen lenne ha te ezert nem ehetnel halat? Meg az is lehet, hogy 10-bol 3-an undorodnak... 30% mar komoly arany.
Na ezert nem lehet ez alapja semminek sem.

morsels (törölt) 2014.03.30. 20:30:21

@diggerdriver:
Ja, nem latom en sem az uj posztot, a katonas az utolso.

morsels (törölt) 2014.03.30. 20:31:20

@Kövérmadár [swe]:
Elnezest, de ez egy bites.
Ugye vagy 1, vagy 0.
A ket bites az mar negy variacos lehetoseg.
00, 01, 10, 11

:-)

blackhairlady 2014.03.30. 20:32:20

@nyuszigonosz(D): Nekem csak a suto orajat es az autoet kellett atallitanom, minden mas magatol allitodik. A faliora eleme mar egy eve lemerult, meg nem sikerult kicserelni:)))

puhacica 2014.03.30. 20:32:39

@diggerdriver: "Itt egy jelenség elvi megközelítéséről beszélünk." - de minden nap???????

erti itt valaki, hogy mi bajom van? :D

@Biéla báácsi: nnnnem! az en udvossegemet mar amugy is bachatjuk. :)

@Naschkatze (Mostindien / CH): huuu de szep! en a minimal hive vagyok, de ez kaprazatos!

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.03.30. 20:32:57

@diggerdriver:
Nem csak allitolag ;)

Mondott o mas erdekeset is, pl. ezt:
"Ha nem tudod elmagyarazni egyszeruen, akkor nem is erted igazan"
Ezt tartottam szem elott, mikor matekot tanitottam...

nyuszigonosz 2014.03.30. 20:34:36

@blackhair-lady: Már csak kettöt kellene még, az összes többit átállítottam, van, amit nem is kellett, de látod, ma nem voltam sehol kocsival, így majd holnap még abban kell átállítanom. :-))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.03.30. 20:35:13

@Furos:
Miafaszvan?
Itt örvendezek hogy minden flottul ment aztán mégse?

puhacica 2014.03.30. 20:36:50

@puhacica: a legszebb, hogy mar reg itt sincs, mi meg meg mindig az o temaival gyotorjuk egymast. :D

Chamroe 2014.03.30. 20:40:33

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Az én gondom az, hogy a telómon mobil nézeten nincs szűrés gomb, ezért átállítom (a telefont) teljes nézetre, szűrök (mert ott látszik a szűrés gomb), majd vissza mobilnézetre (az olvashatóság kedvéért),és már nem szűr.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.03.30. 20:40:39

@Ennike (DK): Szerinted akkor mi mit mondjukn? :D Mi is 2008-ban érkeztünk meg Svédország északi végébe, majdnem a sarkkörhöz.
Éjjel egyig világos volt, akkor kicsit beszürkült, de sötét nem lett; majd 2 - fél3-kor visszajött a nap... :-)
Asszony soxor bvszogatott, hogy feküdjek már le (eléggé éjjeli bagoly vagyok...), mindig mondtam neki, hogy mit akarsz, még/már világos van... :D Duzzogva fordult a másik oldalára...

Ugyandehogy (törölt) 2014.03.30. 20:40:40

@Naschkatze (Mostindien / CH): amit kis tételben csinalnak,nem automatizalva gepsoron.

Quercus a favágó 2014.03.30. 20:40:57

@Furos:

Szerintem az anyósát fényképezte. Psziho-mazo-horror.

Ugyandehogy (törölt) 2014.03.30. 20:44:12

@diggerdriver: ertem.de mindennap ezt olvasni ubnalmas.
sot. Utalom. Nem akarok a témával foglalkozni.

nyuszigonosz 2014.03.30. 20:44:33

@diggerdriver: Most ott van. És nem csak a linkedröl, hanem ha a blogodat nyitja az ember, akkor is.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.03.30. 20:47:06

@morsels:
Tudtam en, hogy nem ilyen egyszeru ;)

Elismerem, tevedtem... de a masik bit lehet az eveshez kapcsolodik ;)

**mimi** 2014.03.30. 20:48:06

hüüühaaaaa...miről maradtam le...:)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.03.30. 20:48:56

@nyuszigonosz(D):
Köszi.
Ha nem élesítem akkor ne jelenik meg.
:)))))))))))))))))))))))

puhacica 2014.03.30. 20:50:47

@diggerdriver: most jo. es irtam neked privatban.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.03.30. 21:03:48

@Babette_:
Figyelj, én értem mindenki problémáját.
Csak azt nem értem hogy hol a tolerancia?
Miért akarja mindenki személyre szabni a blogot?
Nézd, az újságban sem az jelenik meg minden oldalon amit szeretünk. A TV-ben szintúgy.
Akkor itt miért várjátok el?
Rengetegféle ember van rengeteg véleménnyel. Azt hiszed én mindenkit bírok a blogon?
Tudod hogy nem. És nem fogok miatta elmenni ha amúgy jól érzem magam.
Nem szűrök senkit.
Levegőnek nézem és ez nagyobb fájdalom mintha az anyját szidnám.
Látszik hogy vergődik és sugárzik belőle a tehetetlen düh.
Én jól érzem magam.
Nem értem hogy miért akarunk embereket megváltoztatni?
Itt van egy csomó ember a világ minden részéről minden korosztályból mindenféle rigolyával.
Ez így jó ahogy van.
Miért kell véresen komolyan venni mindent.
Az egyik legjobb fej itten például a Don Kartarsch. Erre felhúzza magát valami piti hülyeségen.
Nem értem.
Ez egy blog.
Beszélgetünk.

Sütemény1975 2014.03.30. 21:06:58

@shakti_rom: azert megengeded nekem, hogy egyetertsek diggerrel, ugye?

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.03.30. 21:09:50

@Babette_: Kösz Babette! Néha olyan vagyok, mint az a bizonyos foxi, amelyik képtelen elengedni a läbtörlöt. :-)
@puhacica: A youtube-on asszem föntvan a film, amit meg lehetett ott is nézni (és väsärolni), hogy hogy készült az egész. Nem sok, nézd meg, ha van idöd!

Quercus a favágó 2014.03.30. 21:12:45

@Naschkatze (Mostindien / CH):

Én már láttam ezt a filmet. Csak akkor másról szólt.

Ennike (DK) 2014.03.30. 21:13:24

@blackhair-lady: na akkor te be tudsz szamolni rola, mert irtam, hogy nagyon jo kritikat kapott itt Daniaba, en nem lattam,m de kivancsiva tett, jo mozizast.

Ennike (DK) 2014.03.30. 21:17:10

@geegee: azota megszoktatok, nincs teli depressziotok a sotetben?

Ennike (DK) 2014.03.30. 21:19:49

@Naschkatze (Mostindien / CH): az a baj, hogy a kov 2 hetben nem erek ra, azutan, en is szivesen megneznem

Ugyandehogy (törölt) 2014.03.30. 21:22:14

Mondjatok,rajtam kívül senki nem látja shakti tudathasadásos kommentjeit?????

Ennike (DK) 2014.03.30. 21:22:58

@diggerdriver: tetszik a hozzaalasod.:), nem nyalizok, csak tudd

Ugyandehogy (törölt) 2014.03.30. 21:23:59

@diggerdriver: ha figyeltél,talan én vagyok az egyetlen,aki nem akarja lemondani masoknak,mit mondjanak.

morsels (törölt) 2014.03.30. 21:30:22

@Babette_:
Lemondani?
Marmint lefele?
Ugy erted, hogy lorol?
Magasrol?

:-)

Quercus a favágó 2014.03.30. 21:34:18

@Babette_:

Ugye azt ismerd:

Niná, hogy normális vagyok.
Már a hangoki s megmondták.

Egyébként de.

Chamroe 2014.03.30. 21:34:22

@Babette_: Én próbálom szűrni, de a mobilom eddig nem akar együttműködni velem. Amíg a műszaki problémámra nem találok megoldást, addíg a (talán charli által emlegetett) mentális szűrést alkalmazom.

Chamroe 2014.03.30. 21:40:28

@diggerdriver: +1
Szinte kéjjes elégedettséggel nézem, ahogy shakti próbálkozik veled néha, de mindig lepattan :-)

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.03.30. 21:41:19

@QUERCUS(a favágó): ÖÖÖ.... szöke vagyok... (nem igaz)
@Babette_: Én mondom, ha akarod: rajtam kívül senki nem látja shakti tudathasadásos kommentjeit :-)))
Amugy ältaläban ät szoktam ugrani, aka Chamroe ältal alkalmazott Charlie-modszert vetem be én is.

puhacica 2014.03.30. 22:03:37

@Naschkatze (Mostindien / CH): tyu hallod, nekem nincsenek nagy igenyeim, de azert neha elgondolkodom. hat mi az a kilatas? :D

Chamroe 2014.03.30. 22:08:09

Mióta a melóhelyen is alkalmazom a Charli-módszert, sokkal nyugisabbak a napjaim. Teljesen ki tudim zárni a nem kívánt egyedek egész napos cirmogását.
Sokkal jobban megy a munka is.
Kösz Charli!

Shanarey 2014.03.30. 22:09:34

@Babette_:

Dehogy nem.

Ám nem mindenkinek az.

Van akinek már az, és van akinek még nem az.

Ő az igazi troll, nem Birca.

Birca csak provokál, mert ez okoz neki örömet. Na meg a sok kinyilatkoztatás. Birca abban reménykedik hogy majd így válik "hallhatatlanná" és majd idéznek tőle.

Csak azt felejti el hogy Lenin is így kezdte és randa vége lett.

:-)))

nyuszigonosz 2014.03.30. 22:17:09

@Shanarey(SCO): :-))
Pontosan.

A végét olvasva meg hangosan nevetek. :-))

M. Péter 2014.03.30. 22:21:24

@Hari Seldon 2: Új-Zéland mindenféle életminőség-ranglistán az első helyek egyikén van. Magas az életszínvonal, alacsony a korrupció.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.30. 22:27:52

@Kövérmadár [swe]:

Ezen az alapon nem lehetne egyetlen jogszabály sem, hiszen minden beleavatkozás valakinek az életébe.

Quercus a favágó 2014.03.30. 22:28:08

@Shanarey(SCO):

Max üzeni:

Marx halott.
Lenin halott.
Én sem vagyok valami jól.....

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.30. 22:28:48

@Biéla báácsi:

Minek neki?

Nehogy elhidd ezeket a baromságokat.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.03.30. 22:35:15

@Babette_:
Nézd, nem téged bíráltalak csak általánosságban beszéltem.
Veled egyetlen probléma van ha szabad elmondanom.
Olyan tüskéket meresztesz szerte a világba ami mád messze nem sün hanem SÜL tüske.
Szinte senki nem mer reagálni az írásaidra mert mindent a személyed elleni támadásnak vélsz.
Semmi bajom azzal amiket írsz legfeljebb nem értek vele egyet.
Egy csomó dologban felkészülten nyilvánulsz meg csak hihetetlen merev vagy.
Vedd lazábbra a figurát.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.30. 22:35:57

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:

Én is szűröm magamat. Mert az már minden határon túlmegy, amit megengedek magamnak! Eleve miként lehet, hogy valakinek véleménye legyen!!! Meg egyébként is!!!

De van egy műszaki gondom. LInux alatt futtatok egy WIndows-ablakot, s abban Androidon keresztül böngészek, mindezt egy Androidos eszközön Macbookhoz csatlakoztatva, melyen egy ősrégi OS/2 emulátor fut. Na, szóval a gond az, hogy ha megvakarom a bal fülemet és kattintok, akkor törlődnek a cookie-k és nem ismer fel a rendszer. Ha meg újra belépek a blog.hu-ra az indapasszal, akkor meg a képernyő 640*480-ra vált és inaktív lesz a szűrés.

Latcho Rom 2014.03.30. 22:39:11

@maxval a gondolkodó birca: Olvass Hanna Arendtet.

Igen, a parancsra is hivatkozott, mint minden náci.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.03.30. 22:42:03

@Chamroe:
Mi a Charli módszer?
Én elolvasok mindenkit még akit levegőnek nézek azt is de egyszerűen úgy tekintem mint egy elmebeteg megnyilvánulását.
Van, tudjuk hogy ő a Napóleon, meghallgatjuk és megyünk tovább.
Én nem vagyok hajlandó egy percemet sem elrontani miatta.

Ugyandehogy (törölt) 2014.03.30. 22:47:35

@diggerdriver: senki?
es te vagy a szószóló? Vagy te vagy a mindenki?
az istenkomplexus veszélyes,vigyázz...

Latcho Rom 2014.03.30. 22:50:02

@Babette_: Nagyon osztod ma a népet.

montroyal ( CAN qc) 2014.03.30. 22:53:16

@shakti_rom: de hol ez a montroyal, montrealt teljesen belepte hó

itt vagyok a heten 2. komoly hovihar ... szep tavaszunk van de jovo hetre igerik hogy 0 felett leszunk .. meg valami naprol is beszelnek ...

Latcho Rom 2014.03.30. 22:56:31

@montroyal ( CAN qc): Két napja jönnek a rokonok newfoundlandből..amit mit kaptunk az semmi az ő havukhoz képest.

Latcho Rom 2014.03.30. 23:02:28

@Babette_: Mire gondolsz drága, a tartalomra vagy a stilusra?

Idézd ami számodra skizo és megbeszéljük, nyugodtan..
Ha stilusomra gondolsz..az talán azért más most mert ékezetekkel kinlódom, s ezért lassaban írom a dolgokat.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.03.30. 23:19:58

@shakti_rom: "Na ne öregits, van elég évem így is.:)
26 vagy, jól emlékszem?"

25, de ki szamolja? :)

@Furos: Ohh, ertem, akkor nalatok teljesen mas a rendszer. Mondjuk ha baba is van, akkor vegkepp nem lehet unatkozni. Ez jogos. :) Amugy az idom beosztasaval en is nyuglodom...

@Chamroe: "Az én gondom az, hogy a telómon mobil nézeten nincs szűrés gomb, ezért átállítom (a telefont) teljes nézetre, szűrök (mert ott látszik a szűrés gomb), majd vissza mobilnézetre (az olvashatóság kedvéért),és már nem szűr."

Jah, ertem, ezesetben fogalmam sincs mi a gond.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.03.30. 23:22:51

@geegee:
Irtam neked mailt...

@shakti_rom:
Na latod?! Mondom en, hogy tul van misztifikalva a dolog ;)

Az embert sem erdekelte, amikor fajokat irtott ki. Meg az sem igazan, amikor nepcsoportokat. Akkor miert kellene sajnalni / feltani magunkat?

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.03.30. 23:25:21

@diggerdriver: "Az egyik legjobb fej itten például a Don Kartarsch. Erre felhúzza magát valami piti hülyeségen.
Nem értem."

A honapban mar vagy az otodik defektemet foltozom be a bringan. :D engedtessek meg nekem hogy feszult legyek. :DDD

Latcho Rom 2014.03.30. 23:27:16

@Sütemény1975: Persze hogy, de remélem hogy at is olvasod amit én irok, fenntartások nélkül..

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.03.30. 23:28:48

@Chamroe:
A szuressel az szokott lenni a problema, hogy szerintem nem nickhez tartozik, hanem valahogy mashogy tarolja a dolgot. Ha masik geprol jovok, akkor nekem is elfelejti.

Ha nincs szures gomb, akkor 2 dolgot probalj meg:
- masik bongeszot
- ha mobilrol vagy, akkor teljes nezetet is megprobalhatod a mobilos verzio helyett (a mobilossal nekem eleg sok bajom volt, inkabb a teljest hasznalom).

Latcho Rom 2014.03.30. 23:29:47

@Kövérmadár [swe]: Nem vagyok filozófikus hanzsulatban, bocsáss meg, meghagyom a társadalomtudmányi problémák elemzését az árokásónak :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.03.30. 23:32:29

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:
Most én mondjam neked hogy a lánctalp a megoldás?
Figyelj, a lánctalp a megoldás.
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.03.30. 23:39:14

@diggerdriver: Nem is lenne rossz, de sajnos az emelkedon nagyon kene taposni vele a bringat. :)

2014.03.30. 23:50:19

Nocsak, nocsak. A végén még kiderül, mégsem az én készülékemben van a hiba.

eddie1977 2014.03.31. 00:08:39

Az már megint csak az én szememet szúrja, hogy vagy Tokió vagy Tokyo, de semmi esetre sem Tokyó.
Na mindegy.
Egy újabb suttyó magyar a Távol-Keleten.

Latcho Rom 2014.03.31. 00:10:12

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:

Már nem emlékszem hogy számoltam-e az éveket 25 évesen :)
Annak viszont nagyon örülök hogy dacára a 35 év korkülönbségnek én mindig értem amit te írsz :)

eddie1977 2014.03.31. 00:20:16

@shakti_rom: Legyen.
A fickó valószínűleg Budapestet vagy Nyíregyházát sem tudja helyesen leírni.

Latcho Rom 2014.03.31. 00:27:42

@eddie1977: Szóval hány üveg pia maradt a nyakadon, milyen márkák, s mennyit kérsz egy rekeszért? :)

Let's make a deal!

Sütemény1975 2014.03.31. 01:02:44

@shakti_rom: es mennyiert kuldi at kanadaba? :)

morsels (törölt) 2014.03.31. 01:24:54

@Kövérmadár [swe]:
Valoszinuleg session valtozoban van tarolva a szures info.
Ami azt jelent, hogy ha kijelentkezel es ujra belepsz, akkor 'ures laprol' kezded. Ugyanigy van ha masik geprol lepsz be.
Szoval nem ugy menti el, mint mondjuk a profil infodat.

morsels (törölt) 2014.03.31. 01:30:07

@eddie1977:
Az igazsag az, hogy velem is elofordul az, amikor egy magyar szo angolbol van atveve (vagy mindketto, marmint angol is, magyar is latinbol vette at), de az irasa mas.
Na, olyankor sokszor bajban vagyok es elofordulnak ilyen hulye kombinaciok.
Nem hiszem, hogy ez suttyosag kerdese.

morsels (törölt) 2014.03.31. 01:43:22

@Babette_:
hvg.hu/tudomany/20140327_aki_a_neten_bunko_az_tenyleg_bunko

"A kanadai Manitobai Egyetemen végzett kutatás megállapítja, hogy a netes trollkodók a "dark tetrad", azaz "sötét négyes" személyiségtípusba sorolhatók. A gyakorlatban ez annyit tesz, hogy egoisták, önimádók, szeretnek manipulálni és becsapni másokat, hiányzik belőlük a bűntudat és az együttérzés, illetve szadisták, tehát élvezik, ha mások szenvednek miattuk."

pappito · http://pappito.com 2014.03.31. 01:46:54

@QUERCUS(a favágó): "Életem nagy vágya NZ. Gondolj bele. 26-szor akkora ország mint Magyarország, és él vagy 4,5 millió ember. Lehet ennél jobbat kívánni?"

kb. 3x akkora. 268,021km2

pappito · http://pappito.com 2014.03.31. 01:49:19

@Réka ‎: mindenesetre érdekes volt látni, hogy egy hónap után még maurinak írja a maorit és szerinte itt sok a mozgássérült mert ide telepítették őket (?) és ingyen van a hideg víz. Sajnos a városi vízművek nálunk ezt még nem hallotta és havonta küld egy számlát, majd a hölgy blogjára irányítom őket. :)

pappito · http://pappito.com 2014.03.31. 01:51:09

@QUERCUS(a favágó): " Egyébként én azért szeretnék ott élni, mert kevesen vannak. Ha van ami amit nem kívánok magamnak, az a multikulti."

akkor neked NZ nem tetszene.

pappito · http://pappito.com 2014.03.31. 01:59:46

@puhacica: "a tenger mellett Kivifold azert is szimpi, mert keves az ember es nagyon mas a mentalitas. :)"

hm... tényleg kevés az ember, de ahol ember nincs, ott munka sincs (ha csak nem veszel egy farmot). ahol munka van, ott ember is sok van. Úgyhogy azt csináljuk, hogy a sok ember között keressük meg a pénzt, amit arra költünk, hogy kevés ember között legyünk :))))

eddie1977 2014.03.31. 02:04:24

@morsels: Lehet csúsztatni és mellébeszélni, mindenesetre én soha nem írnám Dublin helyett azt, hogy Dúblin, vagy Budapest helyett azt, hogy Búdapest, vagy Moszkva helyett azt, hogy Mószkva, esetleg Bécs helyett azt, hogy Béts.

És szerintem de, ez suttyóság kérdése.

Ha már le akarok írni valamit, de nem vagyok biztos abban, hogy hogyan kell helyesen írni, akkor legalább nézzek utána, vagy találjak helyette más kifejezést.

De ezzel a véleményemmel általában egyedül maradok.

És most jöhet a következő primitív kérdés: megértetted, hogy mit akart mondani, nem? Hát akkor meg!

Lejjebb az igényekkel, ugye? Akkor leszek igazi csapatjátékos.

morsels (törölt) 2014.03.31. 02:06:25

@eddie1977:
Hat.. csak sajat tapasztalatot irtam, persze probalok en is odafigyelni, de becsusznak ilyen dolgok.
Angolul is. Magyar kiejtessel mondom az angolnak a szot, persze csak nez ram.

De jo, rendben, suttyo vagyok.

blackhairlady 2014.03.31. 02:22:47

@diggerdriver: "csak a jelenséget mint káros devianciát néznénk korántsem biztos hogy nincs Maxnak igaza."

Szerintem erre gondolt Kovermadar. En is picit meghokkentem rajta, de biztos en nem ertem, hogy te hogy erted.
Egyebkent nalam sem latszik semmi.

blackhairlady 2014.03.31. 02:26:34

@puhacica: En ertem mirol beszelsz. De en mar profin atporgetem a hozzaszolasokat, az elso szobol latszik mirol fog szolni, igy el sem olvasom.
Egyebkent engem is zavar az offolas, de csak az ami engem nem erdekel, ugy mit homosexualitas, vallas es autok. Mas minden ON topik szamomra:)))))))))))))

Latcho Rom 2014.03.31. 02:26:38

Mindezek lehetnek egy idegösszeomlás kezetelen utó tünetei, a "stalking, bullying" is idetartozik szorosan.

Ezért IS nem igazi troll a max, te viszont igen - csak az alkalomra vársz hogy lecsapj, zülleszd a blogot, a fórumot - s ahogy eddig is gyászos netes pályafutásod alatt, root az egyetlen megoldásod, különösen amikor kezeletlen tüneteid kínoznak, alkohollal megtetézva.

Ugye.

blackhairlady 2014.03.31. 02:28:01

@nyuszigonosz(D): En a mult osszel valamikor Karacsony korul allitottam at az autoba, mert eppen varakoztam, nagyon raertem:)

Latcho Rom 2014.03.31. 02:30:32

@eddie1977: Ékezetek hiánya nem igazán a suttyoság jelei Eddie.

Ezekre figyelj:

ez miatt
az miatt

Mondatkezdés:

nadehát
mondjuk

etc...etc...

morsels (törölt) 2014.03.31. 02:32:17

Now dear HA...
Who's the fucking asshole?

:-)

blackhairlady 2014.03.31. 02:34:26

@Ennike (DK): Nagyon jo film, van benne jo sok humor (ez a fo vonulat), kis gyilkolaszas, kis szexualitas, tenyleg csak keves, gyonyoru taj, es igen jo szineszi es rendezoi munka. Csak ajanlani tudom:) Ketten a nagylanyommal voltunk az egesz teremben, szoval igazai anyak napi vetites volt csak nekem:))

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.03.31. 02:36:24

@diggerdriver: Én most spec látom.Asszem amikor ilyen 9999 az évszám, akkor nincs még élesítve a poszt és azt csak az admin látja.Bár gondolom azóta sikerült megoldani...

blackhairlady 2014.03.31. 02:37:11

@Naschkatze (Mostindien / CH): " ÖÖÖ.... szöke vagyok... (nem igaz)"
En azt szoktam mondani neha, hogy belso szoke vagyok:)))))

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2014.03.31. 02:41:14

@Biéla báácsi: igazad van, ha HA-nak nincs ellenére az offolás, akkor én hiába háborgok ellene.
A magas labdában is, ugyanakkor ha valaki nem ért egyet, akkor írhat ellenvéleményt, és máris ontopik vagyunk :)
@puhacica: egyetértek, meg megkeresem Atya fotóit, az offolástengerben sajnos nem vettem észre.
@diggerdriver: ez sajnos nem igaz, Max nem tanít, hanem legtöbbször bődületes baromságokat ír, magabiztos stílusban tényként tálalva. Amikor nagyon ráérek és iszonyú energiatöbbletem van, akkor lazán, csuklóból meg szoktam cáfolni néhány valós forrással - nem nehéz, olyankor elhallgat. Aki hozzászokott a kritikus olvasáshoz, annak nem nehéz átlátni a rizsán. Mások meg bedőlnek a blődségeinek. Utóbbiak többségben vannak, azért aztán folytatja a hülyeséget nap mint nap.
@QUERCUS(a favágó): azt hiszem, sikítva rohannék ki a világból, ha buliznom kellene, meg nagyobb társaságba járni :) de látom, valaki már válaszolt helyettem és a témát, ami engem illet, kiveséztétek.
ami a boldog fotókat illeti, nagyon jó meglátás, bár nem mindenki veszi észre... pont a minap kaptam egy kommentet, hogyaszongya "ez egy szomorú fotó", az illető kép egy, a szokásosból is kiemelkedően boldog pillanatban, időszakban készült, és kirobbanó boldogságot akartam vele kifejezni, de a nézőnek a szomorúság jött le belőle, szóval nem vagyok az a viháncolós típus :)
(és igen, offolok, de 400 komment után már úgyis oly mindegy, nem? én annak is örülnék, ha az első 100 ontopik lenne, mielőtt kitör a cset)

blackhairlady 2014.03.31. 02:42:23

@montroyal ( CAN qc): Es ennyi sok hosszu tel utan sincs eleged annyira belole, hogy elkoltozz?:)))Nekem mar olvasni is fajdalmas ezt a sok havat toletek, komolyan.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2014.03.31. 02:43:45

@pappito: igazából azért kapcsoltam be a számítógépet, mert pityegett a válaszértesítő mail, és erre akartam válaszolni, aztán megláttam, hogy még írtak nekem azóta :D szóval ezekután már mindenképpen ellátogatok a hölgy blogjára, felkeltetted bennem a perverz kíváncsiságot :)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.03.31. 02:44:27

@Ennike (DK): Nekem nem volt gondom, kíbírtam.De azóta lejjebb költöztünk, Stockholm mellé, most meg nemsokára beljebb.De itt is nagyon rövid a nyári sötét/téli világos.De mexokható.
Még odafönt láttuk skanzenban, hogy a lappok alvószekrényeket használtak.Frankón bent volt egy nyugágy szerű alkalmatosság egy szekrényben és ott aludtak.Nem csodálom, akkoriban nem voltak még jó függönyök... :D
Bár most se nagyon vannak,eddig mindegyik mögött tudtam ujságot olvasni nyári napsütötte "éjszakákon".Egyszer begurultam és beragasztottam telibe a háló ablakát kartonpapírokkal, szétszedett dobozokkal.Kívülről ocsmány volt, de sz@rtam rá, belül neki lehetett támaszkodni a sötétségnek. :D
És ez volt a cél. Akkoriban a hálót csak alvásra használtuk, vagy lámpát kapcsoltunk.Aztán csak leszedtem, mert nagyon morgott az asszony.

Latcho Rom 2014.03.31. 02:45:33

@maxval a gondolkodó birca:

Nem volt egy nagy durranás, közel se elég azt hiszem.
Ferenc kivételével mindenki papirból dolgozott, a nagyrészt 55+ közönséget nógatni kellett,hiányoztak a jó zenék is..

De Ficót látva, még minden lehet.

tanato, mirjam is: Ungvári csudás Könyvjelzőjében roma irókról s könyveikről is beszél, Bari Károly uj cigánylexikonjáról s Szále László Pokolhegy cimű új könyvéről. Sajnos egyik sem volt jelen..

www.atv.hu/videok/video-20140329-konyvjelzo-2014-03-30

pappito · http://pappito.com 2014.03.31. 02:46:25

@Réka ‎: csak óvatosan, védőszemüvegben!

egészen sokat lehetne irni arról amit írt, de egy barátom az előbb szépen összefoglalta:

"Hat ez csudas. Harom bejegyzesben gyakorlatilag az osszes buta sztereotipiat sikerult osszefoglalnia, ami NZ-rol kozkezen forog (csunya kover nok, erthetetlen angol, szar idojaras nyaron). Es milyen okosan vegiggondolta, hogy egy par hetes kapcsolattal el kell koltoznie a vilag masik oldalara - ez a honvagy dolog, ez meg derult egbol villamcsapas."

morsels (törölt) 2014.03.31. 02:54:21

@morsels:
Ja, meg ez:
""Sőt, a kutatás arra is rámutatott, hogy a trollok mérhetően több időt töltenek a neten kommenteléssel, mint mások.""

blackhairlady 2014.03.31. 02:55:46

@geegee: Vigyel ki egy redonyos embert es csinaltass redonyt, akkor biztos nem lesz gon az ejszakai vilagossag:))

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2014.03.31. 03:04:54

@pappito: hát azért a többi poszt jópofább volt, mint ez a plázás, noha a közhelyek sűrűn röpködtek itt-ott, dehát egyikünk se egy Hemingway.
Azon viszont bemorcoltam, hogy közli, hogy "hát még nem igazán láttam szép helyeket" és beposztol két olyan tájképet, hogy az arcom leszakad... vajon a szép helyek akkor milyenek lehetnek? Áááá, nem akarom tudni, csak irigy leszek...

eddie1977 2014.03.31. 03:07:20

@morsels: Egy szóval nem mondtam, hogy TE suttyó vagy. Kéretik nem félremagyarázni azt, amit írtam!

eddie1977 2014.03.31. 03:13:27

@shakti_rom: Nem is az ékezet hiánya miatt szóltam be.
Adott egy városnév angolul és magyarul. Talán nem kéne keverni a kettőt.
De legyen egy másik példa: vagy München vagy Munich, de nem Münich. Márpedig a Tokyo Tokyó-nak írva nagyjából ilyen.

Latcho Rom 2014.03.31. 03:24:14

@eddie1977: engem semmi sem zavar ha az iras szivbol jon, meleg, hangulatot teremt, s tanulok belole valamit..ketkezemen meg tudom oket szamolni itt, foleg nok..sokkal jobban kommunikalnak mint a ferfiak..

meg te is babszi...nem ertelek..arcomba nyomsz egy sutit, par perc mulva adod fel a labdat ennek a csori trollnak, mire jo ez?

buta, bornirt embereket nem tudok elviselni, akkor már inkabb az ezmiattos videki bolcseszbojtarokat olvasok, akiknek a beteg fejen keresztul erdekes dolgokat lehet tanulni :)

pappito · http://pappito.com 2014.03.31. 03:50:33

@Réka ‎: hehe, itt a környéken nincsenek is szép helyek, azok a legendák szerint a déli szigeten vannak :)) egyébként az tényleg vadregényesebb, de azért a havas hegycsúcstól a homoksivatagig minden van itt nálunk északon is.

sosem tudhatjuk, hogy milyen előzetes nekibuzdulással jön ide valaki, de az mindigy csodálattal tölt el, hogy eljön 18ezer km-re valaki, majd csodálkozik, hogy itt nem Európa van.

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.03.31. 04:02:58

@puhacica: bingó. ok, egyszer, kétszer megbeszélve, kivesézve, max lehülyézve, stb. de kétszázhuszonnyolcszor, ezzel van az igazi baj. kicsit mellesleg gyanús is, hogy ennyire nem tud lekattanni a témáról.

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.03.31. 04:39:22

@pappito: nemrég láttam egy Bear Grylls valóságshowt, Új-Zélandon forgatták, afféle túlélős játék, de jobban is megszorongathatták volna a résztvevőket :-) eszméletlen szép isten háta mögötti vidékek voltak tényleg. de nem fogok pakolni, pedig már több mint félúton vagyok oda :-)
Get out alive volt a címe, ha valakit érdekel az ilyesmi.

pappito · http://pappito.com 2014.03.31. 05:07:27

@Chang Yai: hát ez a BG féle bukfencezés engem nem nagyon izgat, jópofa meg minden, de azért elég komolytalan. Pedig a koma elég jó túlélő, csak gondolom jobb pénz van ebben a valóságshow-szerű majomkodásban, mint a valós túlélősdiben. Meg persze direkt teremt olyan helyzeteket amiket aztán ügyesen túlél :)

Na mindegy, az viszont eléggé igaz, hogy hatalmas lakatlan részek vannak, ahol simán kihűlhetsz/éhenhalhatsz ha nem készülsz fel minden eshetőségre, szoktak is elveszni turisták általában, és akkor megy a SR team keresgélni a rövidnadrágos kirándulót a fjordokban :)

A jó viszont, hogy szomjan halni nehéz, ahhoz azért tényleg direkt hülyének kell lenni, szinte minden patak/folyóvíz iható simán a vadonban. Megyek is holnap az őserdőbe négy napra!

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.03.31. 05:17:33

@pappito: jó mulatást!
nekem az a vicces, hogy a kameraman is pont ugyanolyan jó túlélő, mint ő ;-) de egyébként tájnézésnek jó volt a sorozat.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.03.31. 05:54:58

@Kövérmadár [swe]: kösz.most nem megyek neki, mert már korán van és még nem feküdtem le... :D de majd holnap, izé ma, csak később... :-)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.03.31. 06:03:09

@blackhair-lady: Egy bérlakás ablakára??Há' hülye vagyok én?? :D
Az, de nem ennyire... :-)))
Azóta már ezt is mexoktuk, hogy a réseken jön be a fény.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.03.31. 07:21:06

@morsels:
A furcsa az benne, hogy sosem jelentkezem ki. Jarok ide a telefonrol es otthon a notebookrol, mindketton folyamatosan be vagyok jelentkezve.
Bar az is lehet, hogy automatikusan jelentkezik be, nem tudom.

Mindenesetre koszonom a felhomalyositast.

@geegee:
Gusztus szerint ;)

Ugyandehogy (törölt) 2014.03.31. 08:01:51

@shakti_rom: te talán megérted: diggie nem a nép.
;)

Ugyandehogy (törölt) 2014.03.31. 08:03:15

@diggerdriver:
te szóltál? miért, ki vagy te? nem arról beszélek, kinek képzeled magad, hanem valójában?
(hagyd, költői...)

Ugyandehogy (törölt) 2014.03.31. 08:04:33

@shakti_rom:
a jelenségre:)
hogy néha magadnak írsz, néha a levegőbe, néha olyan érzés, mintha valaki lenyúlta volna a nickedet.
ha akarod, mondhatod privibe, mert nem bírom összerakni.

Ugyandehogy (törölt) 2014.03.31. 08:05:42

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: nekem van. szar a mobilverzió. én már rendszeresen teljes nézetben nézem mobilról, mert a mobilos verzió nem bír bejelentkeztetni

Ugyandehogy (törölt) 2014.03.31. 08:11:24

@shakti_rom: szeretem kihozni az emberekből, "mi lényegük".

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.31. 08:36:20

@shakti_rom:

Ez most a ballib lózung, pedig Fico esete Orbánt erősíti.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.03.31. 09:14:50

@M. Péter: "Vegyél kevlaros külső gumit."

Pontosan ez tortent vasarnap delutan.
Az indokoltnal picit jobban felhuztam magam es bosszubol megrendeltem egy parat az elerheto legellenallobb kulsokbol. Mar sem erdekel hogy milyen betonnehez lesz...
De azert koszi a tippet! :)

Latcho Rom 2014.03.31. 11:40:56

@Babette_: vitya beszédén mérgelődtem..

Ugyandehogy (törölt) 2014.03.31. 11:43:44

@shakti_rom: én már nem hallgatom, nem bírom a hazug embereket. jobb a nyugalom.

Latcho Rom 2014.03.31. 12:59:38

@maxval a gondolkodó birca:

Nem olvastam semmi médiát, saját lozung ez kedves ballibes szavazo bulgárom. Remény...csalfa, de valami..

Latcho Rom 2014.03.31. 13:01:35

@Babette_: 6 oráig aludtam..ird fel valahova..:-))

Nej beteg, busszal jottem be dolgozni, embertelen gorenyillat volt a buszon, valszeg elutott egyet..:(

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.31. 13:05:14

@shakti_rom:

Alaptalan remény. Mert az ellenkezőjét jelenti a példa. Fico MEGVERTE a fő ellenfelét, úgy, hogy az be se jutott a második fordulóba. Magyar verzióban: az MSZP harmadik lett. Ez miért adna reményt az MSZP-nek?

Hozzátéve: persze Szlovákiában az oldalak fordtíva vannak, Fico a baloldal, s a fő ellenzéke meg jobboldali.

Latcho Rom 2014.03.31. 13:20:08

@maxval a gondolkodó birca:
"Alaptalan remény"
Kellett neked egy esélytelen, melegbarát, ballibes treehugging pártra szavaznod :-)

Csak az ad reményt hogy a szlovakoknal megdolt a papirforma.

Latcho Rom 2014.03.31. 13:21:26

@Babette_: Kihoztad, s lepjunk tovább*

DieNanny CH 2014.03.31. 18:23:09

@Babette_:

Én láttam, csak cikinek tartottam beismerni, hogy egy szót sem értek belőlük...

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása