oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2014. március 30. 06:42,  Az igazi kihívás 484 komment

2014. március 30. 06:42 Határátkelő

Az igazi kihívás

Mostanában elég sok országban kihívás megfelelő munkát találni (kérdés persze, kinek mi a megfelelő, de ebbe most ne menjünk bele), a jelek szerint nincs ez másként Új-Zélandon sem, ráadásul több nehezítéssel is összefuthatunk. Aztán szó lesz a német nyelv szépségeiről (és nehézségeiről), végül pedig egy elég nagy ugrással Tokióban termünk, ahol megnézzük, hogyan építkeznek a japánok.

cím Új-Zéland.jpg

De kezdjük Új-Zélandon, ahová érdemes kiköltözni, de csak akkor, ha az ember biztos állásba megy (és nem zavarja, hogy a világ túlsó felén él), különben elég komoly nehézségekbe ütközhet – miként ez kiderül a Milyen az élet a világ végén blog egyik friss posztjából.

„Ha valakinek lennének olyan illúziói, hogy Új-Zélandon könnyű munkát találni, ki kell, hogy ábrándítsam, nem így van. A munkakeresésnek a tapasztalataim alapján az alábbi feltételei vannak: legyél új-zélandi, vagy legalábbis legyen új-zélandi munkatapasztalatod, nem árt, ha jó kapcsolataid vannak, és mindenképpen beszélj anyanyelvi szinten angolul. A többéves vízum persze alap. Szóval jó esélyekkel indultam... :-) Ez alól kivételt képeznek a szakemberek, na, nekik itt aranyéletük van, mert az itteni „szakemberek" rugby játékosok, akik leginkább semmihez sem értenek. Szóval ha olyan szerencsés vagy, hogy itteni hiányszakmád van, akkor gyere, tárt karokkal fognak fogadni és meg is fizetnek. Ha nem, akkor gondold át jól… ;-)

Én nagyon pozitívan álltam a munkakereséshez, mert úgy gondoltam, valamit úgyis fogok találni, legrosszabb esetben elmegyek gyümölcsöt szedni, de egy idő után be kellett látnom, hogy ez itt nem ilyen egyszerű. Sajnos itt is érvényes a kijelentés, Te itt mindig csak egy bevándorló leszel. Lehetsz nagyon okos, szuper karrierrel a hátad mögött, senkit sem fog érdekelni. (…)

Az első pár nap után aztán már mindenre és mindennek jelentkeztem: utazási irodákhoz, szállodába, adminisztrációs munkákra, mindenféle asszisztensnek, bolti eladónak, felszolgálónak, ügyfélszolgálatra, gyümölcsszedésre, könyvtárba... nulla eredménnyel, csak a visszautasító e-mailek jöttek. (...)

Két hét SEMMI után aztán végre megcsörrent a telefon, (…) az üzenet a NOVOTEL hotelből jött!!!! Na, itt már kezdtem elbízni magam és tárcsáztam is a számot, amikor is beleszólt a nő a telefonba, hogy „house keeping"... (aki nem tudná, ők takarítják a szállodát). Megkapták az önéletrajzomat és részmunkaidős takarítást ajánlottak nekem. Itt már nem tudtam, hogy sírjak vagy nevessek, de lepergett előttem az eddigi életem és a jövő, ahogy csini kis ruciban tisztítom a WC-t és vetem be az ágyat mások után és úgy döntöttem, hogy egó ide vagy oda, ilyen áron nem kell Új-Zéland. Akkor inkább hazamegyek. Szóval a takarítás ki lett lőve. (...)

Három hét totál kudarc után kezdtem reménytelennek látni a helyzetet. Eljutottam arra a szintre, hogy bementem az itteni Tesco jellegű áruházba munkáért kuncsorogni. Nem volt felvétel. Elkezdtem irigyelni a hűtőpultba pakoló indiai srácot, hogy bezzeg neki van munkája... gondoltam sokkal lejjebb már nem süllyedhetek. Elkezdtem azon gondolkozni, hogy még egy hónapot adok magamnak, és ha nem sikerül, akkor ennyi volt, hazamegyek. Iszonyú mélypontokat éltem meg, állandó visszautasítást, mindenhonnan az jött, hogy „nem kellesz".

(…) beadtam az önéletrajzomat egy cipőboltba, ahonnan visszahívtak végre!!! Az interjú sikeres volt és visszahívtak egy próbaórára, na ez elég vicces volt, ugyanis be kellett állnom cipőt eladni. Még szerencse, hogy nő vagyok és jártam már pár cipőboltban, mert így volt némi elképzelésem arról, mit is kell csinálni. És végül... felvettek!!! Szóval itt tartunk, hogy van munkám, bolti eladó lettem Új-Zélandon egy cipőboltban - hivatásos plázacica lettem és nagyon örülök neki!

(...)

Tapasztalataim alapján, ha külföldön keresel munkát, nagyon nagy szerencsére van szükséged, sok kitartásra és pénzre, hogy közben ne halj éhen.. Minden nehezebb, mint otthon, mert itt duplán kell bizonyítanod. Ami otthon pofonegyszerű volt, itt nagyon nehéz a nyelv miatt. Itt leginkább csak magadra számíthatsz.”

Természetesen szokás szerint most is csak részleteket közlök az írásból, bár a szokásosnál is nehezebb volt részeket kihagyni, mert tulajdonképpen egészben az igazi olvasni. Szóval kattintsatok ide és olvassátok el a teljes posztot!

Nem lesz semmi katasztrófa

Többször került már szó itt is a gyerekek külföldi beilleszkedéséről, ennek egyik igen fontos része a nyelvtanulás. Erről szól Edit blogjának bejegyzése, ami onnan kezdődik, hogy mi történt, amikor kiderült, márpedig költözés lesz.

„Az ismerősök nyugtatgattak, hogy ne aggódjak, mivel a gyerekekre ragad a nyelv, és gyorsabban megtanulják, mint gondolnám. Azzal senki sem számolt, hogy én nagyon gyorsan tudok gondolni. Ennek azért jó pár blog ellent mondott. Többen is azt állították, hogy ez a ragadós dolog hülyeség, mert nem ragad a nyelv, legfeljebb a kosz, a gyerekeknek is tanulni kell a nyelvet, méghozzá elég komolyan ahhoz, hogy rendesen beszéljék az adott idegen nyelvet. (...)

Nagyobbik német nemzetiségi oviba járt, kisebbik is, és ugye nagyobbik gyermekem, már az iskolában is a német nemzetiségi tagozatra nyert felvételt, ami annyit jelentett, hogy heti 5 órában tanult németül, plusz a hon- és népismeret óra németül zajlott, valamint heti egyszer hordtam külön tanárhoz is. Sok. Ugye hogy sok? Pedig nem. Kisebbik elég sok dalt és mondókát tudott németül, meg el is tudott számolni tízig, de olyan mélyen, mint a nővére nem merült el a nyelv rejtelmeiben. (...)

Szépen teltek a napok, és kiderült, hogy itten nem lesz semmi katasztrófa, a gyerekeimet sokkal kevésbé viseli meg ez az egész, mint engem. Simán szóltak, ha a mosdóba akartak menni, és szépen jelezték, ha bánatuk van, a gyerekek pedig nem voltak velük szemben elutasítóak.

Nagyobbik szinte egyből megtalálta a helyét, kisebbiknek több idő kellett hozzá, de nem tűnt reménytelennek, és már ez is valami. A kulcs az utánzás volt. Utánozták a többieket. Megfigyelték, hogy mit mondanak a többiek akkor, ha mosdóba kell menni, kikövetkeztették, hogy mikor mit kell csinálni, követték a többieket, az udvaron, az ebédlőben, az osztályban. A tanárok is segítették, irányították őket.

Az első időszakban nem sokat beszéltek, de elkezdtek járni külön németre. Ezt az iskolában szervezik, hetente három óra, ami be van illesztve az órarendjükbe, akkor sajnos lemaradnak az adott órákról, akár matek, akár más, de a legfontosabb a nyelv ismerete először. (...)

Először nem láttam az előnyét annak, hogy otthon tanult nagyobbik németül, de mostanra már kiderült, hogy igenis lépéselőnyben van azokhoz képest, akik nem tanultak. Tud olvasni németül, nem okoz neki gondot elolvasni egy-egy szöveget, a kiejtéssel sem bajlódik.

Ahogy telt az idő, és növekedett a gyerek önbizalma úgy derült ki, hogy némi szókincse is van, és habár nem mer megszólalni, de sokkal több dolgot ért meg, mint ahogy mutatja. Azután kiderült, hogy egyszerűbb mondatokat is össze tud rakni, csak a bátorsága hiányzik hozzá. Kisebbiknek ebből a szempontból egy kicsit könnyebb a helyzete, mert itt tanul meg írni és olvasni is, közben persze mindezt tanulja itthon, magyarul is. (...)

Nem számolhatok be áttörésről, hogy egyszer csak folyékonyan elkezdtek beszélni a lányok, látszólag apró, de szerintem igen jelentős sikerélmények vannak. Hallom, ahogy gond nélkül beszélgetnek az osztálytársaikkal. Egyedül odamennek a fagyishoz, és fagyit kérnek maguknak. A tanáraik csak dicsérik őket, már nagyobbik is kinyílt, és az osztályfőnöke szerint egy év múlva már tökéletesen fog beszélni németül. (...)

A lényeg, hogy ismét csak felesleges volt az összes aggodalmam, főként azért, mert itt hagynak nekik időt, a sok külföldi gyerek miatt igen nagy tapasztalattal rendelkeznek a pedagógusok abban, hogy miként kell a gyerekeket tanítani, bátorítani. Arról nem is beszélve, hogy a lányaim okosak, és ügyesek természetesen.”

Ezzel a poszttal is úgy jártam, mint az új-zélandival, azaz legszívesebben az egészet bemásoltam volna, de akkor hogyan ajánlottam volna nektek, hogy kattintsatok ide és olvassátok el az egész bejegyzést? Na ugye!

Mintha egy emberpár állna egymás mellett

A mai harmadik ajánlott poszt jóval rövidebb az előzőeknél, de nekem legalább annyira érdekes is a Tokyo Reloaded írása, ugyanis arról szól, hogy miként építkeznek a japánok. Hát így.

Tokió.jpg

„Számomra sokáig fájó pont volt, hogy közvetlen Ito Toyo remekbeszabott TOD's Omotesando Building-je mellett, na ez most merész kijelentés lesz! Tokyó egyik legrondább épülete állt. (…)

Aztán egy szép napon huss! eltűnt ez a pszeudo-párizsi szörnyszülött és lehetett izgulni mi kerül a helyére...

Dan Norihiko tervezésében az Omotesando Keyaki Building, nevezzük az egyszerűség kedvéért BOSS-nak, méltó párja lett a TOD's-nak; nem próbálja utánozni, és mégis jól illeszkedik hozzá.”

A szöveg azért ennél több, de még érdekesebbek a képek, amelyek közül csak egyet voltam szemtelen lenyúlni, akit érdekelnek további részletek, az ide kattintva olvashat és nézelődhet kedvére!

A kommentelési szabályokról itt olvashatsz.

Együnk valami finomat! Arra gondoltam, megkérlek titeket, írjátok meg, mi a kedvenc ételetek ott, ahol éltek, hogyan készítitek el, illetve hogyan készítitek el a kedvenc magyar fogásaitokat – hogyan pótoljátok az alapanyagokat, fűszereket, mit változtattok, ha kell. Ha mindehhez fényképe(ke)t is küldtök, akkor ez az egész nagyon hasznos és (nem utolsósorban) jó móka lesz. Várom tehát a recepteket, fényképeket, kis történettel ahataratkeloKUKAChotmail.com címre!

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: blogajánló Japán Németország Új-Zéland

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr805885049

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Quercus a favágó 2014.03.30. 22:28:08

@Shanarey(SCO):

Max üzeni:

Marx halott.
Lenin halott.
Én sem vagyok valami jól.....

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.30. 22:28:48

@Biéla báácsi:

Minek neki?

Nehogy elhidd ezeket a baromságokat.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.03.30. 22:35:15

@Babette_:
Nézd, nem téged bíráltalak csak általánosságban beszéltem.
Veled egyetlen probléma van ha szabad elmondanom.
Olyan tüskéket meresztesz szerte a világba ami mád messze nem sün hanem SÜL tüske.
Szinte senki nem mer reagálni az írásaidra mert mindent a személyed elleni támadásnak vélsz.
Semmi bajom azzal amiket írsz legfeljebb nem értek vele egyet.
Egy csomó dologban felkészülten nyilvánulsz meg csak hihetetlen merev vagy.
Vedd lazábbra a figurát.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.30. 22:35:57

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:

Én is szűröm magamat. Mert az már minden határon túlmegy, amit megengedek magamnak! Eleve miként lehet, hogy valakinek véleménye legyen!!! Meg egyébként is!!!

De van egy műszaki gondom. LInux alatt futtatok egy WIndows-ablakot, s abban Androidon keresztül böngészek, mindezt egy Androidos eszközön Macbookhoz csatlakoztatva, melyen egy ősrégi OS/2 emulátor fut. Na, szóval a gond az, hogy ha megvakarom a bal fülemet és kattintok, akkor törlődnek a cookie-k és nem ismer fel a rendszer. Ha meg újra belépek a blog.hu-ra az indapasszal, akkor meg a képernyő 640*480-ra vált és inaktív lesz a szűrés.

Latcho Rom 2014.03.30. 22:39:11

@maxval a gondolkodó birca: Olvass Hanna Arendtet.

Igen, a parancsra is hivatkozott, mint minden náci.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.03.30. 22:42:03

@Chamroe:
Mi a Charli módszer?
Én elolvasok mindenkit még akit levegőnek nézek azt is de egyszerűen úgy tekintem mint egy elmebeteg megnyilvánulását.
Van, tudjuk hogy ő a Napóleon, meghallgatjuk és megyünk tovább.
Én nem vagyok hajlandó egy percemet sem elrontani miatta.

Ugyandehogy (törölt) 2014.03.30. 22:47:35

@diggerdriver: senki?
es te vagy a szószóló? Vagy te vagy a mindenki?
az istenkomplexus veszélyes,vigyázz...

Latcho Rom 2014.03.30. 22:50:02

@Babette_: Nagyon osztod ma a népet.

montroyal ( CAN qc) 2014.03.30. 22:53:16

@shakti_rom: de hol ez a montroyal, montrealt teljesen belepte hó

itt vagyok a heten 2. komoly hovihar ... szep tavaszunk van de jovo hetre igerik hogy 0 felett leszunk .. meg valami naprol is beszelnek ...

Latcho Rom 2014.03.30. 22:56:31

@montroyal ( CAN qc): Két napja jönnek a rokonok newfoundlandből..amit mit kaptunk az semmi az ő havukhoz képest.

Latcho Rom 2014.03.30. 23:02:28

@Babette_: Mire gondolsz drága, a tartalomra vagy a stilusra?

Idézd ami számodra skizo és megbeszéljük, nyugodtan..
Ha stilusomra gondolsz..az talán azért más most mert ékezetekkel kinlódom, s ezért lassaban írom a dolgokat.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.03.30. 23:19:58

@shakti_rom: "Na ne öregits, van elég évem így is.:)
26 vagy, jól emlékszem?"

25, de ki szamolja? :)

@Furos: Ohh, ertem, akkor nalatok teljesen mas a rendszer. Mondjuk ha baba is van, akkor vegkepp nem lehet unatkozni. Ez jogos. :) Amugy az idom beosztasaval en is nyuglodom...

@Chamroe: "Az én gondom az, hogy a telómon mobil nézeten nincs szűrés gomb, ezért átállítom (a telefont) teljes nézetre, szűrök (mert ott látszik a szűrés gomb), majd vissza mobilnézetre (az olvashatóság kedvéért),és már nem szűr."

Jah, ertem, ezesetben fogalmam sincs mi a gond.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.03.30. 23:22:51

@geegee:
Irtam neked mailt...

@shakti_rom:
Na latod?! Mondom en, hogy tul van misztifikalva a dolog ;)

Az embert sem erdekelte, amikor fajokat irtott ki. Meg az sem igazan, amikor nepcsoportokat. Akkor miert kellene sajnalni / feltani magunkat?

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.03.30. 23:25:21

@diggerdriver: "Az egyik legjobb fej itten például a Don Kartarsch. Erre felhúzza magát valami piti hülyeségen.
Nem értem."

A honapban mar vagy az otodik defektemet foltozom be a bringan. :D engedtessek meg nekem hogy feszult legyek. :DDD

Latcho Rom 2014.03.30. 23:27:16

@Sütemény1975: Persze hogy, de remélem hogy at is olvasod amit én irok, fenntartások nélkül..

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.03.30. 23:28:48

@Chamroe:
A szuressel az szokott lenni a problema, hogy szerintem nem nickhez tartozik, hanem valahogy mashogy tarolja a dolgot. Ha masik geprol jovok, akkor nekem is elfelejti.

Ha nincs szures gomb, akkor 2 dolgot probalj meg:
- masik bongeszot
- ha mobilrol vagy, akkor teljes nezetet is megprobalhatod a mobilos verzio helyett (a mobilossal nekem eleg sok bajom volt, inkabb a teljest hasznalom).

Latcho Rom 2014.03.30. 23:29:47

@Kövérmadár [swe]: Nem vagyok filozófikus hanzsulatban, bocsáss meg, meghagyom a társadalomtudmányi problémák elemzését az árokásónak :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.03.30. 23:32:29

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:
Most én mondjam neked hogy a lánctalp a megoldás?
Figyelj, a lánctalp a megoldás.
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.03.30. 23:39:14

@diggerdriver: Nem is lenne rossz, de sajnos az emelkedon nagyon kene taposni vele a bringat. :)

2014.03.30. 23:50:19

Nocsak, nocsak. A végén még kiderül, mégsem az én készülékemben van a hiba.

eddie1977 2014.03.31. 00:08:39

Az már megint csak az én szememet szúrja, hogy vagy Tokió vagy Tokyo, de semmi esetre sem Tokyó.
Na mindegy.
Egy újabb suttyó magyar a Távol-Keleten.

Latcho Rom 2014.03.31. 00:10:12

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:

Már nem emlékszem hogy számoltam-e az éveket 25 évesen :)
Annak viszont nagyon örülök hogy dacára a 35 év korkülönbségnek én mindig értem amit te írsz :)

eddie1977 2014.03.31. 00:20:16

@shakti_rom: Legyen.
A fickó valószínűleg Budapestet vagy Nyíregyházát sem tudja helyesen leírni.

Latcho Rom 2014.03.31. 00:27:42

@eddie1977: Szóval hány üveg pia maradt a nyakadon, milyen márkák, s mennyit kérsz egy rekeszért? :)

Let's make a deal!

Sütemény1975 2014.03.31. 01:02:44

@shakti_rom: es mennyiert kuldi at kanadaba? :)

morsels (törölt) 2014.03.31. 01:24:54

@Kövérmadár [swe]:
Valoszinuleg session valtozoban van tarolva a szures info.
Ami azt jelent, hogy ha kijelentkezel es ujra belepsz, akkor 'ures laprol' kezded. Ugyanigy van ha masik geprol lepsz be.
Szoval nem ugy menti el, mint mondjuk a profil infodat.

morsels (törölt) 2014.03.31. 01:30:07

@eddie1977:
Az igazsag az, hogy velem is elofordul az, amikor egy magyar szo angolbol van atveve (vagy mindketto, marmint angol is, magyar is latinbol vette at), de az irasa mas.
Na, olyankor sokszor bajban vagyok es elofordulnak ilyen hulye kombinaciok.
Nem hiszem, hogy ez suttyosag kerdese.

morsels (törölt) 2014.03.31. 01:43:22

@Babette_:
hvg.hu/tudomany/20140327_aki_a_neten_bunko_az_tenyleg_bunko

"A kanadai Manitobai Egyetemen végzett kutatás megállapítja, hogy a netes trollkodók a "dark tetrad", azaz "sötét négyes" személyiségtípusba sorolhatók. A gyakorlatban ez annyit tesz, hogy egoisták, önimádók, szeretnek manipulálni és becsapni másokat, hiányzik belőlük a bűntudat és az együttérzés, illetve szadisták, tehát élvezik, ha mások szenvednek miattuk."

pappito · http://pappito.com 2014.03.31. 01:46:54

@QUERCUS(a favágó): "Életem nagy vágya NZ. Gondolj bele. 26-szor akkora ország mint Magyarország, és él vagy 4,5 millió ember. Lehet ennél jobbat kívánni?"

kb. 3x akkora. 268,021km2

pappito · http://pappito.com 2014.03.31. 01:49:19

@Réka ‎: mindenesetre érdekes volt látni, hogy egy hónap után még maurinak írja a maorit és szerinte itt sok a mozgássérült mert ide telepítették őket (?) és ingyen van a hideg víz. Sajnos a városi vízművek nálunk ezt még nem hallotta és havonta küld egy számlát, majd a hölgy blogjára irányítom őket. :)

pappito · http://pappito.com 2014.03.31. 01:51:09

@QUERCUS(a favágó): " Egyébként én azért szeretnék ott élni, mert kevesen vannak. Ha van ami amit nem kívánok magamnak, az a multikulti."

akkor neked NZ nem tetszene.

pappito · http://pappito.com 2014.03.31. 01:59:46

@puhacica: "a tenger mellett Kivifold azert is szimpi, mert keves az ember es nagyon mas a mentalitas. :)"

hm... tényleg kevés az ember, de ahol ember nincs, ott munka sincs (ha csak nem veszel egy farmot). ahol munka van, ott ember is sok van. Úgyhogy azt csináljuk, hogy a sok ember között keressük meg a pénzt, amit arra költünk, hogy kevés ember között legyünk :))))

eddie1977 2014.03.31. 02:04:24

@morsels: Lehet csúsztatni és mellébeszélni, mindenesetre én soha nem írnám Dublin helyett azt, hogy Dúblin, vagy Budapest helyett azt, hogy Búdapest, vagy Moszkva helyett azt, hogy Mószkva, esetleg Bécs helyett azt, hogy Béts.

És szerintem de, ez suttyóság kérdése.

Ha már le akarok írni valamit, de nem vagyok biztos abban, hogy hogyan kell helyesen írni, akkor legalább nézzek utána, vagy találjak helyette más kifejezést.

De ezzel a véleményemmel általában egyedül maradok.

És most jöhet a következő primitív kérdés: megértetted, hogy mit akart mondani, nem? Hát akkor meg!

Lejjebb az igényekkel, ugye? Akkor leszek igazi csapatjátékos.

morsels (törölt) 2014.03.31. 02:06:25

@eddie1977:
Hat.. csak sajat tapasztalatot irtam, persze probalok en is odafigyelni, de becsusznak ilyen dolgok.
Angolul is. Magyar kiejtessel mondom az angolnak a szot, persze csak nez ram.

De jo, rendben, suttyo vagyok.

blackhairlady 2014.03.31. 02:22:47

@diggerdriver: "csak a jelenséget mint káros devianciát néznénk korántsem biztos hogy nincs Maxnak igaza."

Szerintem erre gondolt Kovermadar. En is picit meghokkentem rajta, de biztos en nem ertem, hogy te hogy erted.
Egyebkent nalam sem latszik semmi.

blackhairlady 2014.03.31. 02:26:34

@puhacica: En ertem mirol beszelsz. De en mar profin atporgetem a hozzaszolasokat, az elso szobol latszik mirol fog szolni, igy el sem olvasom.
Egyebkent engem is zavar az offolas, de csak az ami engem nem erdekel, ugy mit homosexualitas, vallas es autok. Mas minden ON topik szamomra:)))))))))))))

Latcho Rom 2014.03.31. 02:26:38

Mindezek lehetnek egy idegösszeomlás kezetelen utó tünetei, a "stalking, bullying" is idetartozik szorosan.

Ezért IS nem igazi troll a max, te viszont igen - csak az alkalomra vársz hogy lecsapj, zülleszd a blogot, a fórumot - s ahogy eddig is gyászos netes pályafutásod alatt, root az egyetlen megoldásod, különösen amikor kezeletlen tüneteid kínoznak, alkohollal megtetézva.

Ugye.

blackhairlady 2014.03.31. 02:28:01

@nyuszigonosz(D): En a mult osszel valamikor Karacsony korul allitottam at az autoba, mert eppen varakoztam, nagyon raertem:)

Latcho Rom 2014.03.31. 02:30:32

@eddie1977: Ékezetek hiánya nem igazán a suttyoság jelei Eddie.

Ezekre figyelj:

ez miatt
az miatt

Mondatkezdés:

nadehát
mondjuk

etc...etc...

morsels (törölt) 2014.03.31. 02:32:17

Now dear HA...
Who's the fucking asshole?

:-)

blackhairlady 2014.03.31. 02:34:26

@Ennike (DK): Nagyon jo film, van benne jo sok humor (ez a fo vonulat), kis gyilkolaszas, kis szexualitas, tenyleg csak keves, gyonyoru taj, es igen jo szineszi es rendezoi munka. Csak ajanlani tudom:) Ketten a nagylanyommal voltunk az egesz teremben, szoval igazai anyak napi vetites volt csak nekem:))

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.03.31. 02:36:24

@diggerdriver: Én most spec látom.Asszem amikor ilyen 9999 az évszám, akkor nincs még élesítve a poszt és azt csak az admin látja.Bár gondolom azóta sikerült megoldani...

blackhairlady 2014.03.31. 02:37:11

@Naschkatze (Mostindien / CH): " ÖÖÖ.... szöke vagyok... (nem igaz)"
En azt szoktam mondani neha, hogy belso szoke vagyok:)))))

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2014.03.31. 02:41:14

@Biéla báácsi: igazad van, ha HA-nak nincs ellenére az offolás, akkor én hiába háborgok ellene.
A magas labdában is, ugyanakkor ha valaki nem ért egyet, akkor írhat ellenvéleményt, és máris ontopik vagyunk :)
@puhacica: egyetértek, meg megkeresem Atya fotóit, az offolástengerben sajnos nem vettem észre.
@diggerdriver: ez sajnos nem igaz, Max nem tanít, hanem legtöbbször bődületes baromságokat ír, magabiztos stílusban tényként tálalva. Amikor nagyon ráérek és iszonyú energiatöbbletem van, akkor lazán, csuklóból meg szoktam cáfolni néhány valós forrással - nem nehéz, olyankor elhallgat. Aki hozzászokott a kritikus olvasáshoz, annak nem nehéz átlátni a rizsán. Mások meg bedőlnek a blődségeinek. Utóbbiak többségben vannak, azért aztán folytatja a hülyeséget nap mint nap.
@QUERCUS(a favágó): azt hiszem, sikítva rohannék ki a világból, ha buliznom kellene, meg nagyobb társaságba járni :) de látom, valaki már válaszolt helyettem és a témát, ami engem illet, kiveséztétek.
ami a boldog fotókat illeti, nagyon jó meglátás, bár nem mindenki veszi észre... pont a minap kaptam egy kommentet, hogyaszongya "ez egy szomorú fotó", az illető kép egy, a szokásosból is kiemelkedően boldog pillanatban, időszakban készült, és kirobbanó boldogságot akartam vele kifejezni, de a nézőnek a szomorúság jött le belőle, szóval nem vagyok az a viháncolós típus :)
(és igen, offolok, de 400 komment után már úgyis oly mindegy, nem? én annak is örülnék, ha az első 100 ontopik lenne, mielőtt kitör a cset)

blackhairlady 2014.03.31. 02:42:23

@montroyal ( CAN qc): Es ennyi sok hosszu tel utan sincs eleged annyira belole, hogy elkoltozz?:)))Nekem mar olvasni is fajdalmas ezt a sok havat toletek, komolyan.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2014.03.31. 02:43:45

@pappito: igazából azért kapcsoltam be a számítógépet, mert pityegett a válaszértesítő mail, és erre akartam válaszolni, aztán megláttam, hogy még írtak nekem azóta :D szóval ezekután már mindenképpen ellátogatok a hölgy blogjára, felkeltetted bennem a perverz kíváncsiságot :)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.03.31. 02:44:27

@Ennike (DK): Nekem nem volt gondom, kíbírtam.De azóta lejjebb költöztünk, Stockholm mellé, most meg nemsokára beljebb.De itt is nagyon rövid a nyári sötét/téli világos.De mexokható.
Még odafönt láttuk skanzenban, hogy a lappok alvószekrényeket használtak.Frankón bent volt egy nyugágy szerű alkalmatosság egy szekrényben és ott aludtak.Nem csodálom, akkoriban nem voltak még jó függönyök... :D
Bár most se nagyon vannak,eddig mindegyik mögött tudtam ujságot olvasni nyári napsütötte "éjszakákon".Egyszer begurultam és beragasztottam telibe a háló ablakát kartonpapírokkal, szétszedett dobozokkal.Kívülről ocsmány volt, de sz@rtam rá, belül neki lehetett támaszkodni a sötétségnek. :D
És ez volt a cél. Akkoriban a hálót csak alvásra használtuk, vagy lámpát kapcsoltunk.Aztán csak leszedtem, mert nagyon morgott az asszony.

Latcho Rom 2014.03.31. 02:45:33

@maxval a gondolkodó birca:

Nem volt egy nagy durranás, közel se elég azt hiszem.
Ferenc kivételével mindenki papirból dolgozott, a nagyrészt 55+ közönséget nógatni kellett,hiányoztak a jó zenék is..

De Ficót látva, még minden lehet.

tanato, mirjam is: Ungvári csudás Könyvjelzőjében roma irókról s könyveikről is beszél, Bari Károly uj cigánylexikonjáról s Szále László Pokolhegy cimű új könyvéről. Sajnos egyik sem volt jelen..

www.atv.hu/videok/video-20140329-konyvjelzo-2014-03-30

pappito · http://pappito.com 2014.03.31. 02:46:25

@Réka ‎: csak óvatosan, védőszemüvegben!

egészen sokat lehetne irni arról amit írt, de egy barátom az előbb szépen összefoglalta:

"Hat ez csudas. Harom bejegyzesben gyakorlatilag az osszes buta sztereotipiat sikerult osszefoglalnia, ami NZ-rol kozkezen forog (csunya kover nok, erthetetlen angol, szar idojaras nyaron). Es milyen okosan vegiggondolta, hogy egy par hetes kapcsolattal el kell koltoznie a vilag masik oldalara - ez a honvagy dolog, ez meg derult egbol villamcsapas."

morsels (törölt) 2014.03.31. 02:54:21

@morsels:
Ja, meg ez:
""Sőt, a kutatás arra is rámutatott, hogy a trollok mérhetően több időt töltenek a neten kommenteléssel, mint mások.""

blackhairlady 2014.03.31. 02:55:46

@geegee: Vigyel ki egy redonyos embert es csinaltass redonyt, akkor biztos nem lesz gon az ejszakai vilagossag:))

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2014.03.31. 03:04:54

@pappito: hát azért a többi poszt jópofább volt, mint ez a plázás, noha a közhelyek sűrűn röpködtek itt-ott, dehát egyikünk se egy Hemingway.
Azon viszont bemorcoltam, hogy közli, hogy "hát még nem igazán láttam szép helyeket" és beposztol két olyan tájképet, hogy az arcom leszakad... vajon a szép helyek akkor milyenek lehetnek? Áááá, nem akarom tudni, csak irigy leszek...

eddie1977 2014.03.31. 03:07:20

@morsels: Egy szóval nem mondtam, hogy TE suttyó vagy. Kéretik nem félremagyarázni azt, amit írtam!

eddie1977 2014.03.31. 03:13:27

@shakti_rom: Nem is az ékezet hiánya miatt szóltam be.
Adott egy városnév angolul és magyarul. Talán nem kéne keverni a kettőt.
De legyen egy másik példa: vagy München vagy Munich, de nem Münich. Márpedig a Tokyo Tokyó-nak írva nagyjából ilyen.

Latcho Rom 2014.03.31. 03:24:14

@eddie1977: engem semmi sem zavar ha az iras szivbol jon, meleg, hangulatot teremt, s tanulok belole valamit..ketkezemen meg tudom oket szamolni itt, foleg nok..sokkal jobban kommunikalnak mint a ferfiak..

meg te is babszi...nem ertelek..arcomba nyomsz egy sutit, par perc mulva adod fel a labdat ennek a csori trollnak, mire jo ez?

buta, bornirt embereket nem tudok elviselni, akkor már inkabb az ezmiattos videki bolcseszbojtarokat olvasok, akiknek a beteg fejen keresztul erdekes dolgokat lehet tanulni :)

pappito · http://pappito.com 2014.03.31. 03:50:33

@Réka ‎: hehe, itt a környéken nincsenek is szép helyek, azok a legendák szerint a déli szigeten vannak :)) egyébként az tényleg vadregényesebb, de azért a havas hegycsúcstól a homoksivatagig minden van itt nálunk északon is.

sosem tudhatjuk, hogy milyen előzetes nekibuzdulással jön ide valaki, de az mindigy csodálattal tölt el, hogy eljön 18ezer km-re valaki, majd csodálkozik, hogy itt nem Európa van.

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.03.31. 04:02:58

@puhacica: bingó. ok, egyszer, kétszer megbeszélve, kivesézve, max lehülyézve, stb. de kétszázhuszonnyolcszor, ezzel van az igazi baj. kicsit mellesleg gyanús is, hogy ennyire nem tud lekattanni a témáról.

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.03.31. 04:39:22

@pappito: nemrég láttam egy Bear Grylls valóságshowt, Új-Zélandon forgatták, afféle túlélős játék, de jobban is megszorongathatták volna a résztvevőket :-) eszméletlen szép isten háta mögötti vidékek voltak tényleg. de nem fogok pakolni, pedig már több mint félúton vagyok oda :-)
Get out alive volt a címe, ha valakit érdekel az ilyesmi.

pappito · http://pappito.com 2014.03.31. 05:07:27

@Chang Yai: hát ez a BG féle bukfencezés engem nem nagyon izgat, jópofa meg minden, de azért elég komolytalan. Pedig a koma elég jó túlélő, csak gondolom jobb pénz van ebben a valóságshow-szerű majomkodásban, mint a valós túlélősdiben. Meg persze direkt teremt olyan helyzeteket amiket aztán ügyesen túlél :)

Na mindegy, az viszont eléggé igaz, hogy hatalmas lakatlan részek vannak, ahol simán kihűlhetsz/éhenhalhatsz ha nem készülsz fel minden eshetőségre, szoktak is elveszni turisták általában, és akkor megy a SR team keresgélni a rövidnadrágos kirándulót a fjordokban :)

A jó viszont, hogy szomjan halni nehéz, ahhoz azért tényleg direkt hülyének kell lenni, szinte minden patak/folyóvíz iható simán a vadonban. Megyek is holnap az őserdőbe négy napra!

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.03.31. 05:17:33

@pappito: jó mulatást!
nekem az a vicces, hogy a kameraman is pont ugyanolyan jó túlélő, mint ő ;-) de egyébként tájnézésnek jó volt a sorozat.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.03.31. 05:54:58

@Kövérmadár [swe]: kösz.most nem megyek neki, mert már korán van és még nem feküdtem le... :D de majd holnap, izé ma, csak később... :-)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.03.31. 06:03:09

@blackhair-lady: Egy bérlakás ablakára??Há' hülye vagyok én?? :D
Az, de nem ennyire... :-)))
Azóta már ezt is mexoktuk, hogy a réseken jön be a fény.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.03.31. 07:21:06

@morsels:
A furcsa az benne, hogy sosem jelentkezem ki. Jarok ide a telefonrol es otthon a notebookrol, mindketton folyamatosan be vagyok jelentkezve.
Bar az is lehet, hogy automatikusan jelentkezik be, nem tudom.

Mindenesetre koszonom a felhomalyositast.

@geegee:
Gusztus szerint ;)

Ugyandehogy (törölt) 2014.03.31. 08:01:51

@shakti_rom: te talán megérted: diggie nem a nép.
;)

Ugyandehogy (törölt) 2014.03.31. 08:03:15

@diggerdriver:
te szóltál? miért, ki vagy te? nem arról beszélek, kinek képzeled magad, hanem valójában?
(hagyd, költői...)

Ugyandehogy (törölt) 2014.03.31. 08:04:33

@shakti_rom:
a jelenségre:)
hogy néha magadnak írsz, néha a levegőbe, néha olyan érzés, mintha valaki lenyúlta volna a nickedet.
ha akarod, mondhatod privibe, mert nem bírom összerakni.

Ugyandehogy (törölt) 2014.03.31. 08:05:42

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: nekem van. szar a mobilverzió. én már rendszeresen teljes nézetben nézem mobilról, mert a mobilos verzió nem bír bejelentkeztetni

Ugyandehogy (törölt) 2014.03.31. 08:11:24

@shakti_rom: szeretem kihozni az emberekből, "mi lényegük".

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.31. 08:36:20

@shakti_rom:

Ez most a ballib lózung, pedig Fico esete Orbánt erősíti.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.03.31. 09:14:50

@M. Péter: "Vegyél kevlaros külső gumit."

Pontosan ez tortent vasarnap delutan.
Az indokoltnal picit jobban felhuztam magam es bosszubol megrendeltem egy parat az elerheto legellenallobb kulsokbol. Mar sem erdekel hogy milyen betonnehez lesz...
De azert koszi a tippet! :)

Latcho Rom 2014.03.31. 11:40:56

@Babette_: vitya beszédén mérgelődtem..

Ugyandehogy (törölt) 2014.03.31. 11:43:44

@shakti_rom: én már nem hallgatom, nem bírom a hazug embereket. jobb a nyugalom.

Latcho Rom 2014.03.31. 12:59:38

@maxval a gondolkodó birca:

Nem olvastam semmi médiát, saját lozung ez kedves ballibes szavazo bulgárom. Remény...csalfa, de valami..

Latcho Rom 2014.03.31. 13:01:35

@Babette_: 6 oráig aludtam..ird fel valahova..:-))

Nej beteg, busszal jottem be dolgozni, embertelen gorenyillat volt a buszon, valszeg elutott egyet..:(

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.31. 13:05:14

@shakti_rom:

Alaptalan remény. Mert az ellenkezőjét jelenti a példa. Fico MEGVERTE a fő ellenfelét, úgy, hogy az be se jutott a második fordulóba. Magyar verzióban: az MSZP harmadik lett. Ez miért adna reményt az MSZP-nek?

Hozzátéve: persze Szlovákiában az oldalak fordtíva vannak, Fico a baloldal, s a fő ellenzéke meg jobboldali.

Latcho Rom 2014.03.31. 13:20:08

@maxval a gondolkodó birca:
"Alaptalan remény"
Kellett neked egy esélytelen, melegbarát, ballibes treehugging pártra szavaznod :-)

Csak az ad reményt hogy a szlovakoknal megdolt a papirforma.

Latcho Rom 2014.03.31. 13:21:26

@Babette_: Kihoztad, s lepjunk tovább*

DieNanny CH 2014.03.31. 18:23:09

@Babette_:

Én láttam, csak cikinek tartottam beismerni, hogy egy szót sem értek belőlük...

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása