oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2014. március 27. 06:50,  Honnan, hova és miért (nem)? 678 komment

2014. március 27. 06:50 Határátkelő

Honnan, hova és miért (nem)?

Ma ismét egy olyan szerző története következik, aki már jó pár éve külföldön él. Berni anno azért vágott neki, mert a magyarországi egyetemen nem ment neki a holland nyelv, és gondolta, a helyszínen könnyebb megtanulni. Igaza lett, más kérdés, hogy az előzetesen eltervezett hónapokat most már években méri.

Hollandia, Utrecht.jpg

„Rengeteget olvasom a blogot, és most én is úgy éreztem – meg az időm is engedte -, hogy végre megosztom veletek kis történetem. Hollandiában élek, már több mint 8 éve.

Szeretem a hazámat, nyugdíjas éveimet csak Magyarországon, esetleg a Karib-tengeren tudom elképzelni, de egyelőre meg sem fordul a fejemben, hogy rövid időn belül visszaköltözzek. Az okokat, gondolom, senkinek nem kell taglalnom, így hát belekezdek, hogyan is kerültem ide.

Nyelvi nehézségekkel kezdődött

Röpke 10 évvel ezelőtt kezdtem meg tanulmányaimat egy otthoni egyetem kommunikáció-holland szakán, és már rögtön az első félévben kiderült, hogy a hollandot nem nekem találták ki.

Küszködtem vele irtózatosan, miközben kommunikációból szárnyaltam, pedig Isten bizony érdekelt a nyelv, kultúra, és még tanultam is, magánórákra is jártam.

Ezeken az órákon nem volt probléma semmivel, a feladatokat jól oldottam meg, de az egyetemen egyetlen nyelvtanár kivételével (holland lektor) mindenki megbuktatott.

Nyelvtanulás a helyszínen

Második évfolyam október környékén elhatároztam, hogy akkor is megtanulom a nyelvet, de bizony ehhez el kell menjek egy kis időre olyan területre, ahol ezt tényleg beszélik is: au pair lettem Hollandiában, 2006. január 29-én repültem Amszterdamba.

Eredetileg 10 hónapra jöttem, ám hamar megszoktam és megszerettem az itteni életformát, így kértem, hogy maradhassak még plusz 6 hónapot. A család, ahol voltam, örült neki, az egyetem otthon kevésbe, kis híján kidobtak, amiért nem mentem vissza (hogy ezt megelőzzem, én magam hagytam őket ott).

Mi lett a nyelvvel? Fél év alatt összeszedtem magam, 12 hónapra rá bárhol-bárkivel elbeszélgettem hollandul, majd levizsgáztam a nyelvből (itteni, spéci vizsga) és 2007 szeptemberében kezdhettem tanulmányaimat az Utrechti Egyetemen, kommunikáció szakon, hollandul.

Magyarországi 2 évem (mikor kijöttem, azt a fél évet távoktatásban csináltam, így jött ki a 2 év) beszámították egy fél évbe, de mindenképp megérte mindent a kezdetektől, újra végigcsinálni.

Az alapképzés után jelentkeztem mesterképzésre, amit 2011-ben be is fejeztem, azóta pedig dolgozom, szerencsére megszakítások nélkül, eddig folyamatosan.

Miért volt jó döntés?

1) Még nem töltöttem be a 20. életévem, amikor elindultam. Fiatalon kell belevágni, amikor még nincs mit, vagy csak keveset tudsz veszíteni. Az ember csak több lesz egy ilyen élménnyel, akár így, akár úgy sül el. Nem lehet mindenkinek szerencséje, de – igaz közhely – ami nem öl meg, az megerősít.

2) Elvégezni egy külföldi egyetemet, igazi élmény. Rajtam kívül csak egy másik, német lány volt az osztályban, neki is más volt a főiránya. Igazi csodabogár vagy az akcentusoddal egy olyan képzésen, ahol a nyelvi helyesség elengedhetetlen.

Kemény munka volt a tökéletességre törekedni, de megérte. Jobb napjaimon senki nem veszi észre, hogy nem holland vagyok. Rosszabb napokon előjön az akcentus, de annak is megvan a maga sármja, főleg, ha nem akcentusnak, hanem dialektusnak hiszik az „őslakosok”.

3) Megismertem jelenlegi páromat. Magyar, nem messze lakott tőlem, mégsem találkoztunk jó ideig. Most már lassan 5 éve együtt, nem tervezzük a hazatelepülést.

4) Köszönöm a holland oktatási rendszernek, hogy lehetővé tette, hogy úgy le tudtam diplomázni, hogy egy fillér diákhitel nem szakadt a nyakamba. Erről bővebben Diána is írt már egy posztot, olvassátok el, ha érdekel valakit, hogy mennek a dolgok.

5) Anyagi biztonság, jólét, és lehetőség, hogy otthon maradt családomat támogassam, ha a szükség úgy hozza.

6) Gyerekeim, ha egyszer lesznek, 2 nyelvet fognak párhuzamosan tanulni. Legalább. És sokat fognak tanulni a feliratos mesékből, filmekből, amit nem minden esetben szinkronizálnak a hollandok.

Mi hiányzik?

Magyarország. A táj változatossága, a magyar beszéd, a család a barátok, anya finom főztje. De nem hiányzik a siránkozás, a kilátástalanság, a rosszindulat, ami bennünk gyökerezik.

Idenkint próbáltam magyarokkal barátkozni, de hamar rájössz, hogy csak addig vagy barát, amíg szükségük van valamire. Amint „elhollandosodnak”, onnantól már ciki nekik nem hollandokkal érintkezni. Tisztelet a határon túli magyaroknak, és legkedvesebb barátnőmnek, Krisztának, Szlovákiából.

Nem kolbászból van a kerítés

Igen, ez tényleg így van. Semmit sem adnak ingyen, és semmi sem megy könnyen. Csak könnyebben. Mint otthon. Ezért még egy darabig maradunk. Vagy lehet, hogy sokáig. Nyugdíjig. De az élet kiszámíthatatlan… ki tudja, mi lesz jövőre?

Köszönöm, hogy olvastatok.”

A kommentelési szabályokról itt olvashatsz.

Együnk valami finomat! Arra gondoltam, megkérlek titeket, írjátok meg, mi a kedvenc ételetek ott, ahol éltek, hogyan készítitek el, illetve hogyan készítitek el a kedvenc magyar fogásaitokat – hogyan pótoljátok az alapanyagokat, fűszereket, mit változtattok, ha kell. Ha mindehhez fényképe(ke)t is küldtök, akkor ez az egész nagyon hasznos és (nem utolsósorban) jó móka lesz. Várom tehát a recepteket, fényképeket, kis történettel ahataratkeloKUKAChotmail.com címre. Már az első nap után több is érkezett, úgyhogy hajrá!

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Hollandia

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr585880449

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tableno 2014.03.27. 07:21:09

A kötelező sablonokat (kolbászkerítés, kerüldamagyarokat, stb...) kihagyhatta volna, de egyébként jó írás és jó történet. Szimpatikusak azok az emberek, akik ha akarnak valamit, elhatározzák, belevágnak és végigcsinálják. Csak így tovább!

Sütemény1975 2014.03.27. 07:31:50

Gratula a poszterinanak, hogy megtanult hollandul. Nekem mar a kiejtese sem tunik egyszerunek.
Angliaban szoktak engem hollandnak nezni, ilyenkor no a majam kicsit :)

szaszo71(D) 2014.03.27. 07:42:59

Gratulálok én is, bár az írás maga nem annyira informatív egy esetleg kitelepülni szándékozni számára. Azt, hogy jólét van, azért sokan gondolják. Más info gyakorlatilag nincs.

Ugyandehogy (törölt) 2014.03.27. 08:08:13

még soha, de soha senki nem emlegette egy mondatban, egymás alternatívájaként magyarországot éa s karib-tengert
:D
be lehet zárni az internetet.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.03.27. 08:08:41

Tömör, lényegretörö,
Inspiráló.
Jó.

Ugyandehogy (törölt) 2014.03.27. 08:11:57

"Semmit sem adnak ingyen, és semmi sem megy könnyen. Csak könnyebben. Mint otthon."

~"az az enyhe paprikás íz, ami érződik a levegőben, a kolbászkerítésből jön" (Pocokarcú, az igazi nevét nem tudom:))

morgo1229 2014.03.27. 08:12:33

Poszterina 8 eve nem el otthon. Elotte is csak 20-at. De Magyarorszag szar. Sot a magyarok maguk is szarok kiveve egy hatarontulit. Gratulalok.

2014.03.27. 08:18:32

A kommunikacios szak az ujsagiras es social media?

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2014.03.27. 08:21:46

@morgo1229: én 36 éve itthon élek és szerintem is szarok a magyarok, erre mit lépsz? :)

Herr Géza 2014.03.27. 08:26:40

Lám, kommunikáció szak elvégzésével is lehet valakiböl "Ember, Aki Tud Boldogulni". Üdítö poszt volt, még ha kicsinyég rövidke is...

nyuszigonosz 2014.03.27. 08:30:30

Ez egy jó poszt. Nekem tetszik.

Herr Géza 2014.03.27. 08:30:57

@Babette_: Jó reggelt! Kávé megvolt ? "au-pair lettem", "legjobb barátnö", "anya", stb. = nöböl van, azaz poszterina .... :))))

2014.03.27. 08:32:38

@morgo1229: Voltak itt olyan posztok, amikben a posztolo par honapos tartozkodas utan irt velemenyt / benyomast egy orszagrol; posztolo 20 evet elt Magyarorszagon, csak lehet velemenye, vagy nem? Mennyit kell ott elni ahhoz hogy az abszolut igazsag birtokaban legyel?

tableno 2014.03.27. 08:37:15

@Mirjam2: nem az a lényeg, hogy mennyit élt ott. Ha a véleménye nem egyezik a kommenterével, akkor nem ért hozzá, pont.

2014.03.27. 08:41:32

@Mirjam2: azt nem tudom. Viszont en olyat sem olvastam ebbol ki, hogy Magyarorszag szar lenne. Nem is jartam soha komm szakra.

**mimi** 2014.03.27. 08:42:45

@morgo1229:
én 53 éve élek itt...szerintem is gáz :(

2014.03.27. 08:44:49

Egy kilónyira abból a kerítésből vevő vagyok. Persze, csak ha szárazkolbászból van, mert azt ritkán kapni, sajnos.
Hát, hogy nektek semmi se jó! A múltkor az lett hiányolva, hogy a poszter nem írta, mit tanul, milyen szakon. Na, erre tessék, le van írva. De ez sem jó! Elégedetlen banda! :DDD

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.03.27. 08:48:32

@Mirjam2:
Ertelmezhetetlen a kerdesed.

Anglia lehet szar. London is. A sved emberek is. De Magyarorszagrol sosem szabad rosszat mondani, erted? SOHA!

Olyasmi dolog lehet, mint mas gyerekere azt mondani, hogy egy hulye idiota. Teljesen mindegy, hogy az vagy sem, a szulo fel lesz haborodva, az o gyerekere senki sem mondhat ilyet. Valahogy igy lehet ez a "hazaval" kapcsolatban is.

Amigy sem lehet objektiv kepet festeni egy orszagrol. A posztolo szerint valtozatos a magyar taj.

Mondj 10 ervet Magyarorszag mellett es mindet megcafolom. Mondok en is 10-et Svedorszag mellett, azt meg morgo cafolja meg. Na akkor hol jobb?

A vilagon minden egyeni preferencia kerdese, igy teljesen felesleges kilepni az egyen szintjerol, nem lesz univerzalis "jobb" vagy "rosszabb".

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.03.27. 08:50:16

@Kövérmadár [swe]:
Kimaradt, hogy szerintem meg az USA foldrajza a valtozatos.

tableno 2014.03.27. 08:55:48

@Kövérmadár [swe]: mondjuk a holland tájhoz képest szinte minden változatosabb... :)

2014.03.27. 08:59:05

@Kövérmadár [swe]: Szerintem meg a gasztronómiájuk tré, sőt nincs is nekik olyanjuk, bibibííí! :P

No de, azért a holland nyelvet megtanulni, tényleg nem kis dolog (ha valaki most jön a cirill betűs nyelvekkel meg az ázsiaiakkal, azt bokán rúgom), legalábbis szerintem teljesítmény. Aki hallott már élő hollandot beszélni, az tudja miért ;).

Herr Géza 2014.03.27. 08:59:24

@Kövérmadár [swe]: Na meg például Dubai-é is !! :))) Vagy pl. a beduinok mit kezdenének a Himalája tetején? Nekik a Szahara a változatos....

Ugyandehogy (törölt) 2014.03.27. 09:00:22

@Kövérmadár [swe]:
"Mert magamat kigúnyolom, ha kell, De hogy más mondja, azt nem tűröm el"
(Rostand: Cyarno)

szaszo71(D) 2014.03.27. 09:02:43

@tableno: Ez igaz. Ugyanolyan csatornák között ugyanolyan legelőkön ugyanolyan tehenek legelnek, bármerre mész az országban.

szaszo71(D) 2014.03.27. 09:04:48

@Pink Petsch: Ez is igaz.Mikor ott voltunk, el akartunk menni egy olyan étterembe, ahol holland specialitások vannak, de nem találtunk. Amikor már kérdezősködni kezdtünk, nem is értették, mit akarunk:)))

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.03.27. 09:06:18

Na én most megyek, felkötöm magam az első villanyoszlopra (hoppá, a kapunk előtt látok is egyet), mert rosszindulatú, siránkozó, mások hátán kapaszkodó anyaországbeli magyarként nem érdemlem meg az életet...

Egyébként jó a poszt.

2014.03.27. 09:10:04

@szaszo71(D): Ja, még a hollandi mártás is francia, szegények ;). Különben nem rossz hely na, nem mindig kell az a fene nagy változatosság. Bár a tehenek tényleg egyformák ;)

nyuszigonosz 2014.03.27. 09:10:42

@szaszo71(D):
Nekem tetszett Hollandia, amikor ott jártam: teli vizi utakkal, a tengerpart szinte fehér homokkal, az úszó házak, a városok, meg a tulipánok.

Latcho Rom 2014.03.27. 09:14:29

Nem vagyok oda a posztért, szinek hiányoznak..vagy korán van még?

Utcasarkon a tavasz, a többi meg le van...:)

Mimi? Hát nem huszonhárom?? ;)

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.03.27. 09:14:57

Ez igen, ez tetszik! :)
Ugy nez ki a poszt iroja megtalalta a helyet Hollandiaban. Arrol nem is beszelve hogy elvegezni az egyetemet HOLLAND NYELVEN... uhhh, en ezert onmagaban megajanlok valami kulondijat neki. :)

Amugy szerintem ez egy nagyon jo irany. Ha olyan emberek ujra jelentkeznek ujra akik par eve mar hirt adtak magukrol. :)

Csak annyit fuznek hozza megjegyzeskent hogy ha nyugdijas evekre opcio a karib terseg, akkor minden rossz indulat nelkul, de Mo. hogy tud labdaba rugni? :D

Ertem en hogy gulyas meg turo rudi meg pirosarany meg pesti fenyek meg regi emlekek meg nosztalgia meg minden, de amikor ez van a merleg egyik serpenyojeben (www.fantom-xp.com/wallpapers/42/Small_islands_Caribbean.jpg), akkor ki nem szarja le hogy mi van a masik oldalon. :D

wuaaa 2014.03.27. 09:15:42

@Zka:

..pirkadat óta egy felhőt sem látni a horizonton...gyönyörű a mai reggel...

Na? Közelebb hoztam a választ a kérdésedre?
:)

BernadettSzaboo 2014.03.27. 09:16:25

@szaszo71(D): Több infó jön később, megígérem. Most csak személyes tapasztalatokat oszottam meg. Többet magáról az országró majd egy másik posztban írok. Remélem, még a héten ;)

BernadettSzaboo 2014.03.27. 09:16:25

@Babette_: hahha, nem is úgy értettem, de ha valaki azt mondaná nekem nyugdíjas koromban, hogy a Karib tengerre száműz...ám legyen. De értem a célzást ;)

BernadettSzaboo 2014.03.27. 09:16:25

@morgo1229: nem, a magyarok nem szarok, ilyet soha nem mondtam, és nem is fogok. Nem élek otthon, de a családom igen, a barátaim igen. és mindenki csak panaszkodik, ezért írtam, hogy egyelőre nem megyünk haza.
A 'kerüldamagyaroka't' dolog pedig nem felhívás: csak csodálkozva olvastam, hogy nem én vagyok az egyetlen, akinek hasonló tapasztalatai vannak és ezt szomorúan vettem tudomásul. Erről tettem én is egy megjegyzést, senkit sem akartam vagy akarok megbántani.

BernadettSzaboo 2014.03.27. 09:16:25

@charlieharper: nekem a fő szakirányom digitális média volt, ami nem csak social média, hanem minden más online dolog (meg sok mas 'nem online dolog' is). De vannak más szakirányok is, mint pl. újságírás, vagy intézményi kommunikáció.

Otthon ez a szak kimondott 'büfé' szak :). Idekint nekem sokkal nehezebb volt, de ez persze a nyelvi problémákból és nehézségekből adódott. Meg abból, hogy a leadott anyagot kicsit súlyosabban visszakérik.

BernadettSzaboo 2014.03.27. 09:16:25

@Herr Géza: ige, az itteni 'kommunikáció szakot végeztem' modatnak kicsit más töltöttsége van, mint otthon :D

BernadettSzaboo 2014.03.27. 09:16:25

@Herr Géza: hahha, na meg leginkább emiatt a mondat miatt: ''Berni anno azért vágott neki, mert a magyarországi egyetemen nem ment neki a holland nyelv...''

Habár lehetnék Bernard is....

wuaaa 2014.03.27. 09:16:25

@morgo1229:
"Poszterina 8 eve nem el otthon. Elotte is csak 20-at. De Magyarorszag szar. Sot a magyarok maguk is szarok kiveve egy hatarontulit. Gratulalok."

- mert az utóbbi 8 év alatt sokkal jobb lett minden.
- mindenki véleményét el lehet fogadni, kivéve ha az nem egyezik a tiéddel.
- nem is tudom, engem nem zavar ez a "magyarok maguk is szarok" ahogy írtad. Van ez a "akinek nem inge..." kezdetű közismert mondás. Ehm...

BernadettSzaboo 2014.03.27. 09:16:25

@Pink Petsch: hajjaj...szárazkolbászból küldhetnél nekünk is...mind befaltuk a kerítést...

BernadettSzaboo 2014.03.27. 09:16:25

@szaszo71(D): gasztronómiájuk tényleg nincs. Majd mindjárt írok erről egy másik posztot....viszont van 1-2 ehető, sőt finom dolguk...de egyikhez sem kell kifinomult főzőtudomány...

2014.03.27. 09:16:55

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Én egy ilyen helyen halálra unnám magam egy idő után. De én urbánus lélek vagyok, úgyhogy nem mérvadó ...

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2014.03.27. 09:17:34

Gondolkodtam rajta, hogy sajtreszelőt huzigáljak-e legérzékenyebb részeimen vagy feltegyem ISMÉT a kérdést: MIT dolgozik a kedves leány? Nem, nem fogok következtgetni, mert nem törvényszerű, hogy a suli szerinti vonalon sikerült neki a hosszútáv. No akkor?

Kövármadár egyéni szintes gondolatával egyetértek, okos gondolat, kiegészítésem annyi volna, hogy de meg lehet világítani a másik számára a másik - nem egyszer tapasztaltabb, érettebb - látásmódot. Amit aztán vagy befogad, gazdagítja magát vele vagy nem. Ez nem egyenlő a meggyőzni-akarással. Elnézve a posztot, a valós infók hiányát nem tart még ott a posztoló, hogy szentírásként vehetnénk az ez szar, az szar, amaz jó, emez meg ezért nagyon jó érveit. Lehet, hogy 20 évet élt a kezdeti hazájában, de gyerekként tette azt. Ettől még tixteletben van tartva a világképe, a véleménye - csak nekem meg a véleményéről ez a véleményem. Az meg "nem ér", ha egy 50-es éveiben járó is ugyanerre a meglátásra jutott, nem lehet összevetni, ez nem "bizonyíték".
Nagyon jó élményt megosztani, saját érzéseket előadni, de újságírónak ne menjen a posztot kreáló, dokumentarista vérvonal nélkül női magazinban lenne értékelhető ez csak. Átvettük az érzést, megköszöntük, de nem tudtunk meg semmit. Áve.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.27. 09:19:16

@charlieharper:

A kommunikáció szak az valami olyasmi, hogy "fogalmam sem volt milyen szakra menjek" szak.

2014.03.27. 09:21:34

@BernadettSzaboo: Áh, szívesen küldenék,. de csak a hétvégi piacokon kapni, azt is néha, kézműves termékként, aranyáron. Friss kolbászok, rengeteg, meg száraz szalámik is, de kolbász, na az ritkán.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.03.27. 09:21:56

@Pink Petsch: Meggondoltam magam, kutya hideg van odakinn és dermedt ujjakkal nem tudok rendes csomót kötni ;).

Ugyandehogy (törölt) 2014.03.27. 09:22:18

@BernadettSzaboo:

:DD

amúgy mi volt a baj az itthoni nyelvoktatással?

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.03.27. 09:22:46

@BernadettSzaboo: Érdekes, ezt már sokan mondták...lehet benne valami :).

BernadettSzaboo 2014.03.27. 09:23:32

@Kellemes Zérókomponista: a kedves lány titulusa: Content Specialist. Amúgy egy olyan cégnél dolgozom, aminek vannak weboldalai Hollandiában, Belgiumban, Franciaországban és Finnországban...na, én ezeknek az oldalaknak a tartalmát szerkesztem, vagy a szerkesztést koordinálom helyi, vagy itteni anyanyelvi (finn vagy francia) kollegákkal. Content Management System-ekkel dolgozunk, én magam nem szerkesztek HTML-ben.

**mimi** 2014.03.27. 09:25:01

@shakti_rom:
hmmmmmm...izé...:))))))

azért köcce:)

Latcho Rom 2014.03.27. 09:25:02

@BernadettSzaboo: Milyen softwerrel dolgozol konkrétan? Jóreggelt :)

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.27. 09:25:15

@nyuszigonosz(D):

Hollandia sokkal jobb mint Skandinávia, ez tény.

Csak 2-szer voltam Hollandiában, összesen 3 órát a repülőtéren, de ezt sikerült azonnal leszűrnöm.

A gond a romlott társadalmi közeg. Az állam kábítószert osztogat a lakosságnak, a prostitúció az egyik fő szakma, s a homoklobbi iszonyúan erős, ott még a helyi nácik között is sok a homokos.

Szóval nekem, mint antifasiszta kereszténynek kicsit rosssz a véleményem egy olyan országról, ahol homokosok és fasiszták diktálnak a közéletben.

Viszont az tény, hogy kevesebb az elkeseredett, életunt ember, mint Skandináviában.

Latcho Rom 2014.03.27. 09:26:09

@**mimi**: Felének se! ;) Én se! :)

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.03.27. 09:27:12

@BernadettSzaboo: Az érdekelne, hogy miért csak fél évet számítottak be a holland egyetemen a két magyar évedből, amikor ugyanarra a szakra jártál. Oké írtad, hogy büfészak, na de ennyire???

2014.03.27. 09:27:22

@zöldeketbeszélek: Kifogások, kifogások, mindig csak azok a kifogások, eh! Pedig már nézegettem a koszorúkat ;).

tableno 2014.03.27. 09:27:27

@maxval a gondolkodó birca: na de majd most, hogy te is befutottál! Tehát: Hollandia hideg, embertelen, a liberalista homoklobbi és a feminácik borotválatlan combjainak szorításában fuldokló robotvilág, ahol az egyetlen örömet a legális gandzsa és a transzvesztita kutyás pornó jelenti a jólétbe belefásult zombiknak...

BernadettSzaboo 2014.03.27. 09:27:34

@Kellemes Zérókomponista: ez csak egy ilyen 'kijött belőlem ez a történet' poszt volt. Informatív posztok jönnek majd még a héten, spéci poszt turistáknak és spéci azoknak, akik komolyabban érdeklődnének a letelepedés iránt. Ezzel a poszttal nem az volt a célom, hogy bemutassam az országot...hogy is lehetne azt ilyen rövid írásban?

Latcho Rom 2014.03.27. 09:27:39

Nem, nem a paplaci az új avatar, megint egy roma: Django Reinhardt.

Latcho Rom 2014.03.27. 09:28:43

@Pink Petsch: Nem lenne rossz karrier neked, temetésrendezô :)

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.03.27. 09:28:46

@Babette_: Most jutott eszembe, hogy még életbiztosításom sincs! ;)

BernadettSzaboo 2014.03.27. 09:29:30

@zöldeketbeszélek: igen, a élév az valóban nagyon kevés volt, de ennyire nem ismerték el az otthoni egyetemet. Amikor vittem a papírjaimat, ránéztek, és mondták, hogy ez maximum főiskola szintnek tekinthető az ő mércéjükhöz. Nem voltam vele elégedett, de jobb volt, mint a semmi.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.03.27. 09:29:46

@Pink Petsch: Annyira jó érzés tudni, hogy ennyire kedvelsz :)))! Az írisz és a törökszegfű a kedvencem, egyébként ;).

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.03.27. 09:30:24

@BernadettSzaboo: És amikor már benne voltál a sűrűjében, igazat adtál nekik?

**mimi** 2014.03.27. 09:31:09

@zöldeketbeszélek:

várj még...most még drága a virág :)))))

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.27. 09:31:14

@shakti_rom:

Most nézem. Véleményemet nem a videóról írtam, hanem a Nemzeti Frontról.

Latcho Rom 2014.03.27. 09:32:43

@maxval a gondolkodó birca: jófan ..amúgy igen, a szerep hasonló.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.03.27. 09:33:03

@maxval a gondolkodó birca: "
Hollandia sokkal jobb mint Skandinávia, ez tény.

Csak 2-szer voltam Hollandiában, összesen 3 órát a repülőtéren, de ezt sikerült azonnal leszűrnöm."

Loszart nem szurtel te le max. Ossze-vissza kepzelodsz az alomvilagodban. En a blog egyik legnyugodtabb embere vagyok aki hintaval, eddievel es morgoval is kedelyesen el tud beszelgetni, de te annyi faszsagot tudtal itt osszehordani az elmult napokban hogy hozzad kepest hinta elkepzelesei kozelitek a csillagfizika szintjet, szoval en matol fogva minden egyes nap unnepoelyesen szurni foglak.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.03.27. 09:33:15

@**mimi**: Nem olyan vészes, a nárcisz például simán kapható a piacon is. Milyen vidám lenne egy koszorúban, nem :)?

Latcho Rom 2014.03.27. 09:34:43

@Pink Petsch: Érzéked van a bombasztikus dolgokhoz :)

Eltünt a hosszú ô..Babette hova tetted?

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.03.27. 09:36:24

@Pink Petsch: Köszönöm, de úgy érzem, gyorsan le kell lépnem, mielőtt még minden akadályt elhárítasz ;)))!

2014.03.27. 09:37:33

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Hagyd már, szórakoztató, vannak értelmes megnyilvánulásai is. Ok, a maiak nem voltak azok eddig, meg a tegnapiak sem, meg az az előttiek sem, de biztos vannak :)

nyuszigonosz 2014.03.27. 09:38:01

@maxval a gondolkodó birca: Most nem megyek bele egy esetleges vitába veled Max, mert én nagyon másképp látom a dolgokat és nagy butaságnak tartom, amit most Hollandiáról írtál.

BernadettSzaboo 2014.03.27. 09:38:12

@shakti_rom: hát ebben a pillanatban 6 különféle szoftver van, ami egy időben fut, hogy mindent megoldjunk. Legtöbbjük a cég által fejlesztett, így máshol nem használják, de vannak olyanok, amelyeket más cégek is alkalmaznak, mint Fredhopper, amit én főleg filterezéshez használok, vagy régi Icecat szoftver, PIMS.

2014.03.27. 09:39:27

@shakti_rom: Ha elmagyarázod, milyen koordináta-rendszerben kerül egy síkra nálad a temetés és a bombasztikus, úgy hálás leszek ;)

@zöldeketbeszélek: Na tessék, így legyen segítőkész az ember ;)

szaszo71(D) 2014.03.27. 09:39:51

@zöldeketbeszélek: Az általában úgysem fizet, ha felkötöd magad:)

Latcho Rom 2014.03.27. 09:41:29

@BernadettSzaboo: értem, köszi. Jórészt holland vagy angolnyelvû anyagot rendezel?

a hosszú ü is elment :(

Hari Seldon 2 2014.03.27. 09:42:03

"Mi hiányzik?

Magyarország. A táj változatossága..."

Hát lássuk csak: alföld alföld hátán...
a "városok" meg: főtér kikövezve, előtte egy tutira barokk templom...

Na ez a változatosság.

Nem mondom, mi is szeretünk a Balatonba fürdeni. Nyáron. Van még körülbelül 4 5 hely, ami megér egy kirándulást mondjuk a hegyekben.
De nehogy már összehasonlítsuk a Grande Corniche -al vagy Capri-val (most két véletlen példa volt, nyilván mindenki tudna sorolni még több ezret)

Latcho Rom 2014.03.27. 09:42:29

@Pink Petsch: Kávé után, majd...egyszer :)

BernadettSzaboo 2014.03.27. 09:42:45

@zöldeketbeszélek: otthon sajnos nem minden tanár vette komolyan a kommunikációs szakok oktatását. Botrányos szintért már elégségest kaptál sajnos. Persze nem minden tanárnál, de ezt egy másik egyetem ugyan honnan tudná...

Hari Seldon 2 2014.03.27. 09:43:26

@Hari Seldon 2:
A poszt többi része egyébként egész jó, ha levesszük a kolbászkerítést.

Latcho Rom 2014.03.27. 09:43:58

@Hari Seldon 2: Ugye még nem vagy szavazó polgár fr-ban?

BernadettSzaboo 2014.03.27. 09:44:58

@shakti_rom: holland nyelvû anyagot rendezek, csak holland, francia vagy finn nyelvünk van :)

Persze a szoftverek mind angol nyelvûek, hogy mindenki megértse ;)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.03.27. 09:45:11

KONYORGOM, VALAKI OLDJA MAR MEG A VEGLEGES SZUREST!!!

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:
Ugye ugye?
Annyi penzbol sok jobb hely van, mint Mo.

Mire en nyugdijas leszek (40 ev kb.), mar minden mas lenne, meg sem ismernem az orszagot (ugye nem tetvezek korabbi latogatast). Csak a miert hianyzik, minden mas adott 8)

BernadettSzaboo 2014.03.27. 09:48:35

@Babette_: most úgy általában, vagy ennél a spéci egyetemnél? :)

Latcho Rom 2014.03.27. 09:48:58

@BernadettSzaboo: :) Mutatsz nekünk egy oldalt amit te szerkesztettél, ha nem titok?

2014.03.27. 09:49:16

@shakti_rom: Én már utána vagyok ....

Hari Seldon 2 2014.03.27. 09:51:22

@shakti_rom:
Nem. De az önkormányzati választásokon szavazhatok. Ha még fel lehet iratkozni, akkor megyek is.

Herr Géza 2014.03.27. 09:53:59

@szaszo71(D): Jaja, meg ugyanolyan tejfölszöke hollandusok járják fapapucsban a holland "csürdöngölöt".... Aztán meg vonyítunk, amikor halljuk a Magyarország = Puszta, Plattensee meg a Tscikosch, Goulasch, Paprika, Marischka rizsát.... Ugyanmá' !!

Latcho Rom 2014.03.27. 09:55:07

@**mimi**: ezt a bőrös rokkernak küldöm, tartson ki :)

m.youtube.com/watch?v=IPtv14q9ZDg

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.03.27. 09:55:30

@Kövérmadár [swe]: De erted ezt szajkozzuk mar lassan evek ota. Hogy miert mond egy olyan orszagrol egeszen mely tarsadalmi kritikat mikor be se tette a labat az orszagba meg soha.

Leirja hogy eltoltott 3 orat a holland repteren es ebbol o megismerte az orszagot. Oh my fucking god, hat ettol a falnak lehet menni. :D

En meg lattam a Macskajaj c. (amugy zsenialis) filmet es ebbol mar tisztan latom is hogy a Balkan terseg egy nagy bogre meleg majonezzel egeynerteku. :D

@Pink Petsch: " Hagyd már, szórakoztató, vannak értelmes megnyilvánulásai is. Ok, a maiak nem voltak azok eddig, meg a tegnapiak sem, meg az az előttiek sem, de biztos vannak :)"

Aham, maxnak kb. olyan gyakran vannak ertelmes mondanivaloi amilyen surun egy apache indian elhozza a teli olimpiarol a siugro aranyermet...

BernadettSzaboo 2014.03.27. 09:55:39

@shakti_rom: én nem oldalt, tartalmat szerkesztek (content specialist). Elnézest, ha nem voltam világos. Amúgy mondjuk ezt: www.vergelijk.nl/

Latcho Rom 2014.03.27. 09:56:20

@Hari Seldon 2: Megnézted a fridi videot, mit gondolsz az egészről?

Herr Géza 2014.03.27. 09:57:03

@BernadettSzaboo: A Berni-t pont azért nem hoztam fel, mert nekem nem egy Berni becenevü ffi ismerösöm van... Na meg egy "nicknév"-böl mélyreható következtetéseket úgysem lehet levonni... :))) Láttunk itt már karón varjút, nem egyszer.

Latcho Rom 2014.03.27. 09:57:32

@BernadettSzaboo: Tartalomra gondoltam, elnézést - kösz a linket..

szaszo71(D) 2014.03.27. 09:58:20

@Herr Géza: Mentél már kocsival hosszabb távon Hollandiában? Mondjuk mi is busszal mentünk, mondta a sofőr is, hogy baromira kell figyelnie a táblákat, mert még csak véletlen sincs semmi, amiről meg lehetne jegyezni, hogy hol kell lekanyarodnod. De az "ugyanolyanozás" csak a tájnak szólt, amúgy tetszett, amit ott láttam:))

Szilvana1[Bucks, UK] 2014.03.27. 10:04:08

Ez egy jó kis írás, ügyes a poszterina. Megtalàlta minden számításàt. Csak így tovább!

Hari Seldon 2 2014.03.27. 10:05:32

@shakti_rom:
Nem láttam. Nem tudom miről van szó.

morgo1229 2014.03.27. 10:06:18

Bocs mindenki, hogy nem valaszoltam, el kellett mennem dolgozni.
Nekem ez volt a benyomasom mikor olvastam.

Hari Seldon 2 2014.03.27. 10:06:50

@Hari Seldon 2:
Csak azt tudom, hogy ha még fel lehet iratkozni megyünk a FN ellen szavazni! :-)

Hari Seldon 2 2014.03.27. 10:07:31

@Hari Seldon 2:
Most megyek francia órára, majd jövök.

BernadettSzaboo 2014.03.27. 10:07:57

@shakti_rom: valahol rosszul írtam valamit a magyar posztban???
Amugy nem, a most az 'nu'. A 'meest' az inkább 'legtöbb', de lehet más jelentése is, szövegkörnyezettől függ...

Herr Géza 2014.03.27. 10:09:37

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:
"...hogy hozzad kepest hinta elkepzelesei kozelitek a csillagfizika szintjet,"
Ujjuj, ez nagyon ott van !!! Mellesleg a "reptérröl megismertem Hollandiát" nekem is kiverte a biztit. Valami új szert osztogatnak Bulgáriában ???

Latcho Rom 2014.03.27. 10:10:24

@BernadettSzaboo: jaja, meest az most angolul, nem magyar MOST :) csodálkoztam hogy sokat értek az oldaladból :)

Herr Géza 2014.03.27. 10:11:13

@szaszo71(D): "De az "ugyanolyanozás" csak a tájnak szólt, amúgy tetszett, amit ott láttam:))" Na azért !!! Akkor megnyugodtam.... :))))

BernadettSzaboo 2014.03.27. 10:11:26

@shakti_rom: hahha..nálam is most esett le, hogy esetleg angolra gondoltál...nagyot koppant, nem hallottad?

:D

Herr Géza 2014.03.27. 10:14:03

@szaszo71(D): Mellesleg egy idöben hetente többször megtettem a Bp.-Békéscsaba távot kocsival. Na az se tartotta volna magasan az adrenalinszintet, ha nem lett volna tele az út többé-kevésbé részeg nagyalföldi biciklis kamikázékkal... :DDD

2014.03.27. 10:15:54

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Ok, ok, nekem is volt már szűrési ingerem vele kapcsolatban, de kell néha. Annyira hülyeségeket bír írni néha, hogy felhúzom magam, így irl sokkal békésebb leszek, miután itt szívatom. Tiszta terápia ;).

Herr Géza 2014.03.27. 10:17:06

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:
"Aham, maxnak kb. olyan gyakran vannak ertelmes mondanivaloi amilyen surun egy apache indian elhozza a teli olimpiarol a siugro aranyermet..."
Ajjaj, Te is nagyon sisteregsz ma. Tényleg bevitte az övön alulit a Birka barátunk.... :DDD

Latcho Rom 2014.03.27. 10:18:22

@BernadettSzaboo: de
:) aszittem a kutya szellentett, de nem...:))

Latcho Rom 2014.03.27. 10:19:38

@Herr Géza: Ne nyíjjatok már ennyit :))

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.03.27. 10:23:11

@Herr Géza:
Dehogy, csak megartott a misebor ;)

Nahallod. Szeged egy szep varos, de az, amikor a 3. emeleti erkelyrol ellatni Ukrajnaig, a masik iranyban meg a Balatonig, azert katasztrofalis egy erzes.

Ket hetente jartam haza, mindig szedulni kezdtem a Godolloi dombsagon :)

(sorry Zka ;) )

wuaaa 2014.03.27. 10:26:44

@maxval a gondolkodó birca:
"Hollandia sokkal jobb mint Skandinávia, ez tény.
Csak 2-szer voltam Hollandiában, összesen 3 órát a repülőtéren, de ezt sikerült azonnal leszűrnöm."

...már kezdek rájönni, hogy ez nem csak sima humorérzék termése, ez attól sokkal szofisztikáltabb. Olyan valami lehet, mint Hofi beszólásai a szoci-korszakból, csak ott a többségnek azonnal leesett, hogy miről van szó a sorok között, én meg még mindig nem jöttem rá, hogy kit vagy mit parodizálhat birca itt minden nap....

Zuzimama 2014.03.27. 10:26:58

Szia!

Anyukád főztjét nem tudom pótolni, de ha gondolok csinálok nektek túrógombócot, székelykáposztát, csirkepörköltet galuskával, kakaós csigát, kőrözöttet. :)

dello99 2014.03.27. 10:27:37

@Babette_:
Teljesen kizártnak tartom, hogy magyar ember jól érezze magát a Karib-térségben! Az ottani emberek, nem az időjárás, vagy a sok pénz miatt boldogok, hanem azért, mert karibiak! Volt szerencsém arra járni, az utcán úgy köszönnek az idegenek: Helló Drágám! Jól vagy? - természetesen mosolyogva. Sajnos mi soha nem leszünk ilyenek, még ha jobb anyagi körülmények között élünk, akkor sem! (Szerintem)

Ugyandehogy (törölt) 2014.03.27. 10:28:41

@shakti_rom: átdobtam a szomszédba a halott egérrel együtt.

BernadettSzaboo 2014.03.27. 10:28:51

@dello99: Az ottani emberek, nem az időjárás, vagy a sok pénz miatt boldogok, hanem azért, mert karibiak!

Meg azert meg ejjel-nappal szivnak :D

SzZoole 2014.03.27. 10:30:55

@Pink Petsch: igazad van en csak par honapot eltem Hagaban,de olyan erezesem volt mintha krakognanak es le akarnak kopni,persze nem akartak,de furcsa volt,aki regen ott el az biztos hozza szokot mar:)

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.03.27. 10:31:19

@Herr Géza: Mar amugysem reagalok honapok ota a kommentjeire mert eleinte meg probaltam vele vitazni, de par het utan rajottem hogy mintha egy loval probalnek imadkozni...

De ma eljutottam arra a szintre hogy mar olvasni is faj a tomenytelen sok hulyeseget. Es meg csodalkozik rajta hogy minden mas blogrol kitiltottak mar. :D Persze szerinte ez a blogok hibaja mert nem szeretik az ellenvelemenyt. :D Aham, veletlenul sincs ahhoz koze hogy minden erveles es tapasztalat nelkul tud kinyilatkoztatni dolgokat olyan stilusban mintha barmi koze is lenne a temahoz. Tipikus iskolapeldaja a mindenki hulye csak en vagyok helikopter betegsegnek. :)

Ugyandehogy (törölt) 2014.03.27. 10:31:55

@BernadettSzaboo: konkrétan ennél az egyetmnél, konkrétan a te esetedben, leszámítva a a holland anyanyelvi közeget, miért ment a nyelvtanulás kinn jól, itthon meg sehogy?

Ugyandehogy (törölt) 2014.03.27. 10:34:39

@dello99: szívesen megcáfolnám, ha megdobnál egy repjeggyel:D

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.03.27. 10:34:49

@Zuzimama: "Szia!

Anyukád főztjét nem tudom pótolni, de ha gondolok csinálok nektek túrógombócot, székelykáposztát, csirkepörköltet galuskával, kakaós csigát, kőrözöttet. :) "

Marmint hogy itt a blogon mindenkinek? Ooo, hat ez szuper, nagyon kedves toled! :)

Akkor eloszor is neked is szia! :)

En szeretnek kerni a menurol csirkeporkoltet galuskaval es turogombocot. Utobbihoz kerhetek egy kis tejfolt is? A kakos csigat pedig elvinnem ha nem gond. Elore is koszonom! ;)

2014.03.27. 10:36:03

@Zoole[uk]: Mikor először hallottam holland nyelvet élőben, nem tudtam, hogy az. Mondom magamban, "Hű, de hülyén beszél ez a tag angolul! Hoppá, németül beszél! Á, nem, angol. Vagy mégse? Mi a tököm nyelven beszél ez?" :))).

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.03.27. 10:37:45

@Babette_: Gondolod, hogy le lehetne számítani az anyanyelvi közeget?

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.03.27. 10:39:59

@dello99: Azt tudod, hogy még manapság is köszönnek egymásnak az emberek vidéken, kisebb településeken is, sőt, az idegennek is? Jaj, elfelejtettem hozzátenni, hogy Magyarországról beszélek...

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.03.27. 10:42:17

@szaszo71(D): Már megint mellényúltam :). Ma semmi sem jön össze, úgy látszik...

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.03.27. 10:43:07

@dello99: "Teljesen kizártnak tartom, hogy magyar ember jól érezze magát a Karib-térségben!"

En szeretek kockaztatni, terveim szerint olyan 45-50 eves koromtol megprobalkoznek vele. Hatha megis... :)

2014.03.27. 10:43:16

@Pink Petsch: es most az gondold el, hogy estenkent gyakorlatolag ilyet hallgatok otthon egy nehez nap utan 3 fotol.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.03.27. 10:46:40

@dello99:
En is jartam ott, tobbszor is es bizony el tudnek kepzelni egy hazikot a parton :)

Az emberekben az a legjobb, hogy ha zavarnak, nem veszek roluk tudomast 8)

Latcho Rom 2014.03.27. 10:48:08

@Zoole[uk]: nem a legszebb nyelv, dáthás német :)

Latcho Rom 2014.03.27. 10:49:06

@rezsöatya: navégre te is hazagyüttél :)

BernadettSzaboo 2014.03.27. 10:49:22

@Babette_: konkrétan az én esetemben: nem vagyok 'jó' diák, bizonyos tanítási módszerek bejönnek nálam, mások sajnos nem. Ilyen szempontból sajnos nehéz eset vagyok. Angol tagozatos középiskolába jártam, ahol az angol tanárom hihetetlen jó módszert alkalmazott, hogy megtanítsa nekünk a nyelvet. Nem tudom mi a neve, nem vagyok pedagógus. Akkor az bejött, de persze mindenki máshogy tanít, mint ahogy az is igaz, hogy senki sem tanul egyformán.
Egyetemen aztán volt 3 holland tanárom (akik csak nyelvet oktattak, emellett persze voltak más tanárok, más holland órákra, mint pl. irodalom, történelem). Ebből 1 holland nemzetiségű, a többi 2 magyar. A 2 magyarral nem igazán sikerült összehangolódni (ez igaz volt az osztály 70%-ra sajnos). Náluk megbuktam, a holland csajszinál 3-as, majd 4-es voltam. Nem értettem a különbséget, de azért éreztük meg láttuk, hogy kiket nem pipálnak a tanárok....az én fejem sem tetszett nekik. Na, meg nem is értettem a magyarázatokat. Egyszer például megkérdeztem, hogy hogy kell használni valamit. Az volt a válasz, hogy ugyanúgy, mint a németben. Mondtam, hogy én nem tanultam soha németet, így sajnos nem tudom. Erre azt mondta, hogy kérdezzek meg egy németes csoptársat, az majd elmagyarázza. Megkérdeztem: azt mondta, hogy ez az egyik legnehezebb német nyelvtani kérdés, ezt nem tudja elmagyarázni, mert még ő sem érti. Ennyit a színvonalról néhány tanár esetében. Felsőbb évesek figyelmeztettek minket, hogy kikkel vigyázzunk, de sajnos nem tudsz tenni túl sok dolgot....magas volt a szórási arány, kötelező volt bizonyos embereket kiszórni.
Idekint beíratkoztam magántanárhoz, amit a család fizetett. Hollabnd nyelvtan tanár volt....hollandoknak (mint nekünk otthon, nyelvtan órán a tanár). Nem volt túl sok érzéke külföldieket oktatni. Vakvágány volt. Aztán gondoltam, utolsó esély: tanfolyam. Bingó! Az oktatóm pont úgy tanított, mint az angol tanárom anno, középsuliban. 1 hónap alatt pótoltam a lemaradásom a többiekkel szemben...onnantól már csak felfelévolt. Nagyon sokat köszönhetek annak a tanárnak...ha ő nincs, akkor én ma otthon ülök, valószínuleg munkanélküliként...

Latcho Rom 2014.03.27. 10:58:15

Indulás gyapotot szedni, szép napot bloggerek..

youtu.be/qTmwZsy8xbg

2014.03.27. 10:59:34

@BernadettSzaboo: Igen, ez nagyon fontos. Mármint hogy mire kell a tanulónak a nyelvtudás. Valamikor réges-rég egy másik galaxisban én is vállaltam angol tanítást. Nagyon sokféle diákom volt. Akadtak, akik egyetemre készültek fel, velük elemeztük Dickenst, meg átvettük az összes létező igeidőt és nyelvtani szabályt. És akadtak, akiknek társalgási szinten kellett az angol, velük félig a szabadban zajlottak az órák, egyszerű, mindennapi helyzeteket gyakorolva angol nyelven. Persze, magántanárként lehet ilyet, intézmény keretek között neccesebb ...

SzZoole 2014.03.27. 10:59:53

@shakti_rom: en probaltam veluk angolul beszelni az elejen,de meg a hivatalban is azt mondak,hogy ez Hollandia nem anglia,beszeljek hollandul,az elso heten mikor kertem a TB szamom.
En csak urban legend hallottam hogy a holland nyelv ugy alakult ki,hogy reszeg angol katonak probaltak nemetul beszelni:)
Meg kell kerdezni a poszterinat,hogy mit tud rola elmondani,biztos tobbet tud mint en:)))

tableno 2014.03.27. 11:05:13

@shakti_rom: Jézusom!!! Erre a videóra egyetlen ésszerű magyarázatom van: a Sátán műve. Lucifer így akarja elriasztani az ártatlan ifjúságot a vallástól...

2014.03.27. 11:06:17

@Zoole[uk]: Ez fura, lazábbnak gondoltam volna a holland hivatalokat, igaz, nekem nem volt dolgom velük. Én anno, a német hivataloktól voltam beszarva, mert még annyira sem tudtam németül, mint most, és hát most sem tudnék Kantról németül értekezni. Nem, nem azért, mert Kantot nem ismerem ;). Így, hát egy-életem-egy-halálom alapon megpróbáltam angolul. És nem volt semmi gond. Ha az ügyintéző nem értett angolul, hívott valakit, aki viszont igen. Kellemes meglepetés volt.

holkri 2014.03.27. 11:07:22

@BernadettSzaboo: Ugyanarra az egyetemre jartunk, a szak felig egyezik (nekem csak holland, anno nem volt meg kommunikacio), ugyanabban az orszagban kotottunk ki, en is itt tanultam egyetemen szinten hollandul - csak en mindezt jo par evvel elotted. Nade nem reklamozom az evjaratomat, a Tied joval frissebb :)
Jo latni hogy vannak meg hozzam hasonlo elvetemultek (nem sokat ismerek, sot…) akik szeretik es magas szinten muvelik ezt a nyelvet. Gratula ahhoz amit elertel, csak igy tovabb! ja es hetvegen vegre tavasz lesz itt is, remelem nyitnak az Oudegracht-on a kiulos helyek :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.03.27. 11:09:15

@Zoole[uk]:
:)

Ilyet a szlovakokkal kapcsolatban hallottam: egy reszeg magyar es egy reszeg cseh vitez megdugott egy birkat es ezen "nasz" eredmenyei lettek a szlovakok :)

Latcho Rom 2014.03.27. 11:15:52

@tableno: Féllábal a gyapotfoldon..

Van egy regi baratom, ugye.
Tegnap feltesz egy Bartok kepet az fb-re, ma meg reklamozza a bekemenetet..nem ertem, irom neki hogy Bartok az ilyen békemetes szarjankok miatt vandorolt ki..megis mit gondolt?
Eddig nem felelt.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.27. 11:21:28

@shakti_rom:

Most éppen jó hangulatban vagyok. Sikerült írnom egy Java-alkalmazást. 20 sor és másfél órát vett igénybe. Ezért megbocsátok.

tableno 2014.03.27. 11:24:14

@maxval a gondolkodó birca: ez nagyon keresztényi dolog tőled! :)

tableno 2014.03.27. 11:27:03

@shakti_rom: azért az az m1 jelzés a képernyő sarkában különösen lehangoló... :-(

morgo1229 2014.03.27. 11:27:53

@shakti_rom: koszi, hogy leszarjankoztal egy par szazezer embert. All inclusive. Ja, anyamat is. O is fel szokottt buszozni videkrol. Pogacsat esznek a buszon meg imadkoznak Magyarorszagert. En is voltam tobbszor. Jo buli.

Tegnap meg azon sirankoztal, hogy dopeman kulfoldre megy. Gondoltam ennel lejjebb nincs.
Es megis kedvellek Teged. De ez mar az en abberaciom.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.27. 11:27:57

@Kövérmadár [swe]:

Ez olyan mint a cseh vicc a magyarokról:

- Hogyan kerültek a magyarok a Kárpát-medencébe?
- Összegyűltek a finnugrok az Urálnál, eldöntötték, hogy irány Skandinávia, ezt ki is írták egy táblára. Aztán aki nem tudott olvasni, az a Kárpát-medencébe ment.

Ugyandehogy (törölt) 2014.03.27. 11:29:29

@shakti_rom: sose értettem, mire jó gyalogolni valamiért? hány kilométertől teljesül vagy hogyan működik ez?

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.27. 11:29:48

@shakti_rom:

Azért ez nem így van. A békemenetet egy fideszes civil szervezet szervezi, ennyi az egész. Sok ember egyetért a Fidesszel, s sokan mennek. Nem kell ezt a kérdést túlbonyolítani.

Bartók meg nem a Fidesz elől menekült.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.27. 11:31:46

@Babette_:

Beírok egy dátumot, s az alkalmazás meg lebontja, hogy hónap, nap, év,

Ne tessék nevetni, szerintem kezdetnek ez oké.

2014.03.27. 11:32:06

@morgo1229: Azért az kifejthetnéd, hogy a "pogácsát esznek a buszon" infó mégis milyen mértékben releváns, és hogy jön ez ide? Vagy így akartál némi "családias hangulatot" belecsempészni?:P

SzZoole 2014.03.27. 11:33:35

@Pink Petsch: anyiban volt laza,hogy volt magyarnyelvu tajekoztato a form kitoltesehez es kb.egy het mulva megkaptam postai uton a NiNe,Nimej szamot(nem emlekszek a pontos nevere)
Az erdekes az volt,hogy a hivatalnok angolul valaszolt vissza a az angolul feltett kerdesemre:)))
(Lehet csak osztonozni akart a holland nyelv tanulasara)

2014.03.27. 11:36:49

@Zoole[uk]: Hááát, tudja a fene, de ez "Hollandiában vagy, beszélj hollandul" morrantás nem éppen ösztönző, inkább elvadító az egész bagázstól ...

**mimi** 2014.03.27. 11:37:45

@shakti_rom:
már csak kitartása van :)))

én meg ezt neked küldöm...

www.youtube.com/watch?v=VcvwKBY0DP0

morgo1229 2014.03.27. 11:38:08

@Pink Petsch: ez jutott eszembe, mindenki hoz valamit. A buszert amugy fizetni kell.

tableno 2014.03.27. 11:38:53

@morgo1229: láttam egy dokumentumfilmet a nürnbergi pártnapokról. Az is jó buli lehetett. Meg a május 1 felvonulás is az volt, legalábbis gyerekként élveztem...

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.27. 11:40:06

@shakti_rom:

Jó a zene, de én beszűköltem már 3-4 éve és csak barokk zenét hallgatok. Az annyira jó, hogy az ember képtelen utána másra ráállni.

2014.03.27. 11:42:03

@morgo1229: Ja, fokhagymás fasírtot, például ... Már bocs, de nekem ez kurvára szürreális. Bár mindenki azzal tölti a szabadidejét, amivel akarja. De tudod, ez az "imádkoznak Magyarországért", ez valami nagyon beteg dolog. És nem az ima miatt, ha érted, hogy mondom ...

BernadettSzaboo 2014.03.27. 11:43:10

@maxval a gondolkodó birca: én ezt máshogy ismerem:

Afinnugorok vándoroltak nyugat felé az Uraltól. Egyszer csak elértek egy útkereszteződéshez, 2 táblával. Ez volt rajtuk:
1) dél: szép nők, napsütés, borok, gyümölcsök
2) észak: hideg, hó, büdös halszag, jeges tenger, téli sötétség.
Akik nem tudtak olvasni, elindultak északnak. A magyarok jöttek délnek.

SzZoole 2014.03.27. 11:44:15

@Kövérmadár [swe]: a legelso munkahelyemen 4 evel ezelott volt egy szlovak lany munkatarsam,folyekonyan beszelt magyarul.
O mondta nekem a kovetkezot;A szlovakia es a szlovak nyelv ugy alakult ki ,hogy a foldet a magyaroktol a nyelvet pedig a csehektol loptak(ezt nem en allitom)
Mondott meg erdekes dolgot,hogy ok mit tanultak az iskolaban tortenelem oran a szam tatva maradt a csodalkozastol.Az orbanek tortenelem ferditese kutyafasza ahaz kepest,de ebbe most ne menjunk bele.

2014.03.27. 11:46:36

@Zoole[uk]: A román történelemhamisítás is megér egy misét ;)

SzZoole 2014.03.27. 11:46:45

@Pink Petsch: ez 2008-ban volt,mar akkoriban is eleg sokan mozdultak arrafele,az osztonzo szot inkabb ironikusan ertettem:)))

**mimi** 2014.03.27. 11:47:34

@shakti_rom:
bakker...hogy találsz meg ilyeneket????
még csak 1 napja van fent....
:))))

morgo1229 2014.03.27. 11:48:22

@Pink Petsch: tegnap mar elmondtad, hogy nem vagy hivo. Meg vallas is minek.
Te lebetegezed Oket. Reszemrol ennyi.

2014.03.27. 11:50:06

@morgo1229: Direkt szóltam, hogy nem az ima miatt. Átsiklottál felette? Hát persze, nem illene a skatulyádba ....

Herr Géza 2014.03.27. 11:54:52

@Pink Petsch: Jaj, most mé' mondod ezt ? Az imádkozás már annyiszor, de annyiszor húzta magával elöre az országot a társadalmi/gazdasági fejlödés útján.... :)))))))

2014.03.27. 11:55:56

@morgo1229: Ja, és akkor tisztázom, mert látom, nem értetted meg, hogy mondom. Anyud korosztályának, illetve annak egy részének nagyon hiányoznak a május 1-jei típusú felvonulások, mert ehhez voltak hozzászoktatva, és csak így érzik magukat közösségben. Ami beteges, hogy egy egész ország népének a nevében művelik a szabadidős tevékenységüket, és annyira komolyan veszik magukat, mint egy perforált vakbélgyulladás. Na, ez a beteg dolog. De írhattam volna szánalmast is.

2014.03.27. 11:58:02

@Herr Géza: Úúúúú, igaz! Hogyan is felejthettem el?! :DDDDD

2014.03.27. 11:58:19

@Herr Géza: ha en imadkoznek a UK-ert, kernek egy 25-30 fokos majusi honapot, elegendo szellel a vitorlazashoz.

**mimi** 2014.03.27. 12:00:25

@Pink Petsch:

naaaaaa...azért ne skatulyázzuk be anyu korosztályát! :)))
nekem is hiányoznak a május 1.-i felvonulás utáni jó kis sörözések a pécsi Rózsakertben!!!:))) :P

Hari Seldon 2 2014.03.27. 12:02:50

@shakti_rom:

Igen. Elég gázok az eredmények, de ilyenkor félidőben állandó a protest szavazás.
Ilyenkor mindig örömködnek a FN-esek. Aztán soha nem jutnak egyről a kettőre. Meg hát azért itt a 62% részvétel már elég vacaknak számít. Tudom van olyan hely ahol ez még parlamenti választásnál is nagyon jónak számít ez. De itt azért ez azért elég sovány részvétel, és ilyenkor mindig a dühösek mozgósíthatók. Megjósolható, hogy májusban is valami hasonló lesz az eredmény. Aztán mire mennek vele? Kb semmire.

morgo1229 2014.03.27. 12:02:51

@Pink Petsch: Anyud korosztályának, illetve annak egy részének nagyon hiányoznak a május 1-jei típusú felvonulások

Nem hiszem, hogy errol van szo.

2014.03.27. 12:03:08

@**mimi**: Mondom, "annak egy részének" , már a korosztályénak ;). Különben meg, miért nem húzol sörözni, he? :))))))

Zuzimama 2014.03.27. 12:04:39

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:

Ha egyszer valaha a Királyságba költözöm, akkor meghívlak. :D

2014.03.27. 12:04:43

@morgo1229: De, nagyjából erről van szó. Ezért kaphatóak az idősebbek minden marhaságra, például a termékbemutatós kirándulásokra is ...

SzZoole 2014.03.27. 12:08:35

@Pink Petsch: erre is van egy tortenetem;Oktoberben egyut dolgoztam egy roman sracal aki Kolozsvarol jott a nagyapja magyar volt a srac meg gyerek korabol emlekszik is par magyar szora,de egy mondatra valot sem tesz ki a tudasa.A srac neve Angelo,az elejen eleg felulrol kezdte a beszelgetest,meg kerdezte tolem,hogy mi magyarok miert allitjuk azt,hogy Matyas kiraly az magyar volt,meghogy miert mondjuk azt,hogy Kolozsvar magyar varos volt.En mondtam neki,hogy kulombozo orszagbol vagyunk kulombozo modon tanitottak a tortenelmet,nekunk azt mondta a politika,hogy utalni kell a romanokat,nektek meg azt mondtak,hogy a magyarokat kell utalni,nekem semmi bajom a romanokal,csak a roman ciganyokkal akik lopnak,csalnak,hazudnak,de a magyar ciganyok is ilyenek,utanna haverok lettunk es nem beszeltunk tobbet ilyen dolgokrol egesz jol kijottunk egymassal .
De a srac azt is megcsinalta,hogy mikor ossze kerult egy roman kollegeval az nem tudott jol angolul bement az admin irodaba es kert egy olyan sracot aki tudott angolul beszelni,Erted ezt nem volt hajlando romanul kommunikalni egy romaniabol jott kollegaval,csak angolul.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.27. 12:12:17

@Zoole[uk]: @Pink Petsch:

Minél rövidebb a valódi történelem, annál többet kell kitalálni, ez az alapszabály.

Szlovák nép nagyjából a XVII. sz. óta van, román meg kb. a XIII. sz. óta. Így a szlovák fantáziatörténelem nagyobb a románnál.

Magyarok meg az V. sz. óta vannak, így a magyar fantáziatörténelem rövidebb a románnál.

Európában a leghosszabb fantáziatörténelemmel a macedónok büszkélkedhetnek, mivel ők csak a XX, században jöttek létre.

A baszkok meg talán a legrégibb európai nép, így nekik nem is kell kitalálniuk történelmet. Mert van valódi.

:-)

2014.03.27. 12:15:02

@Zoole[uk]: Mert egy idióta volt ;). Már a neve is .. Angelo, valami szappanoperából vehette a mamája, vagy összefeküdt egy olasszal, mert ez nem román név. És valóban, a történelemhamisítás a ludas, illetve a különböző értelmezés, mert Mátyás király valóban Kolozsváron született, de hol volt abban az időben Románia? Nagyjából sehol, Havasalföld és Moldva kacérkodtak egymással. Na de, ma már Kolozsvár Románia része, így hát ....

Hari Seldon 2 2014.03.27. 12:16:45

@Pink Petsch:
Közben csak a maffiának jó mulatság. Kitömi a szegény népeknek a fejét álszent szövegekkel, közben meg lehúzza őket.

Hari Seldon 2 2014.03.27. 12:17:42

@Hari Seldon 2:
Bocsánat, hogy egy hozzászólásban kétszer írtam a "közben" szót.
(pongyolán fogalmaztam)

2014.03.27. 12:19:29

@maxval a gondolkodó birca: Igaz, s bár nép "régebbi" , már a román, modern értelemben vett Romániáról 1859 óta beszélhetünk, Cuza alatt, és két fejedelemségről volt szó.

morsels (törölt) 2014.03.27. 12:20:38

@charlieharper:
Ezt olvastad?
www.bbc.com/news/blogs-news-from-elsewhere-26752292

Es a legszebb az egeszben az, hogy ket evig ott volt a hajo kulcsa is lathato helyen, megsem vitte el senki.

Meseltek, hogy Magyarorszagon a pasi kiszallt a kocsijabol, hogy kinyissa a garazsajtot es mire megfordult mar nem volt ott a kocsi :-).

morsels (törölt) 2014.03.27. 12:24:03

@Pink Petsch:
Valoszinuleg Angelescu volt a neve.

SzZoole 2014.03.27. 12:24:21

@Pink Petsch: egyebkent rendes srac,ja meg fiatal 22-23 eves korul,de en is ugy voltam vele,hogy Fegyvertelenekel nem vivok szellemi csatat:)))

**mimi** 2014.03.27. 12:24:35

@Pink Petsch:
mert már a hamut is mamunak mondom :))))

**mimi** 2014.03.27. 12:25:22

@Pink Petsch:
na arra azért még nem vetemedtem...:P

Ugyandehogy (törölt) 2014.03.27. 12:28:14

@maxval a gondolkodó birca: nem nevetek, ez teljesen oké
anno egy fél évig tanultunk basicet is, egy háromszöget kellett volna megalkotni csillagokból, nem ment. erre szépen kiírattuk soronként.
a tanár végül is elfogadta, mert nem volt meghatározva, hogy csak ciklussal szabad megoldani:)

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.27. 12:32:20

@Pink Petsch:

Az az önálló államiság kezdete csak. De ez sem igaz teljesen, mert volt rövidéletű önálló román állam már a XIV. században a mai Moldávia területén.

Latcho Rom 2014.03.27. 12:32:35

@maxval a gondolkodó birca: Koszonom a megertesedet. Remelem megmutatod nekunk az applikaciot..

**mimi** 2014.03.27. 12:34:00

@morsels:
Sajnos még mindig zárva...kb. 15-20 éve, kár érte ..

Akkor neked van pécsi kötődésed? :)

Latcho Rom 2014.03.27. 12:35:28

@morgo1229: Igazad van, elnézést kérek.. Szervezokre, motivaciora gondoltam. nem a megtevesztett tomegre.

Mea Maxima Culpa.

nyuszigonosz 2014.03.27. 12:36:24

@maxval a gondolkodó birca:" Szlovák nép nagyjából a XVII. sz. óta van, "

Max, néha azért nézz már utána, miket írsz.
A szlovákok nem a 17. században keltek ki tojásból.
Történelmük kb. 8-10. századtól dokumentált.
Természetesen sok ferdítés is van a késöbbi évszázadok szlovák történelmében.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.27. 12:36:37

@Babette_:

Ez a könyv végül jónak bizonyult,

Utálom az olyan tankönyveket, ahol nem mutatják be a nagy egészet az elején, hanem elkezdenek egyes részekkel vacakolni, azzal a tervvel, hogy a végén majd összeáll. Ez nálam nem működik. Ezért nem használt nálam se a Head First Java, se az Effective Java, se a Java For Dummies. Különösen ez utóbbi marha idegesítő.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.27. 12:38:27

@nyuszigonosz(D):

A korábbi történelmük NEM szlovák történelem azonban, hanem morva történelem, s a morvákból 2 (3) mai nép lett.

Ezen az alapon minden nép több tízezer éves, hiszen senki sem az égből pottyant.

morsels (törölt) 2014.03.27. 12:41:17

@**mimi**:
Van persze. Sokszor soroztem ott :-)

**mimi** 2014.03.27. 12:41:34

@shakti_rom:
linkeltem neked zenét, a bőrös rocker dobol...

**mimi** 2014.03.27. 12:42:13

@morsels:
énisénisénis:)))))))

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.27. 12:43:20

@shakti_rom:

import java.util.Scanner;

public class BdateApplication {

public static void main(String[] args) {

Scanner input = new Scanner(System.in);
System.out.println("Enter your birthday (DD/MM/YY)!");
String bdate = input.nextLine();

String month = bdate.substring(0, 2);
String day = bdate.substring(3, 5);
String year = bdate.substring(6, 8);

System.out.println("Year: " + year);
System.out.println("Month: " + month);
System.out.println("Day: " + day);
}
}

SzZoole 2014.03.27. 12:44:07

@maxval a gondolkodó birca: en hiszek neked,mivel az en tortenelem tudasom eleg homalyos,mar kb.5 verziot hallottam a magyar tortenelemrol a honfoglastol kezdve a mindig is itt voltak a magyarokig,tobb felet,mindig elojonnek a tudosok,hogy a legujjabb kutatas szerint.......blablabla.
En meg ugy vagyok vele,hogy az emlekekbol nem elek meg es inkabb a jelenben elek es jovobe tekintek:)))

2014.03.27. 12:45:23

@morsels: Hát, ez nekem keresztnévnek hangzott ... már, az Angelo, ami olasz férfi keresztnév.

@Zoole[uk]: Hm, nemes tettere vall ;)

@**mimi**: Állítólag buli "barinőkkel"... ;) Persze, ha nem veszel semmit :)))

@maxval a gondolkodó birca: Egen, azért is említettem, hogy a modern értelemben vett államiság. Mert akkor de sorolhatjuk Mihai Viteazult is, azzal a lendülettel, ....

nyuszigonosz 2014.03.27. 12:47:13

@maxval a gondolkodó birca: Fészkes fenét.
A Nagy Morva birodalom volt a mai Morvaország területén, késöbb nyitrai hercegség, pozsonyi hercegség.
Szóval történelmük van a szlovákoknak, sok a ferdítés is benne, föleg késöbb, meg lehet utálni is öket. Ennyit erröl. Pont.

SzZoole 2014.03.27. 12:48:15

@Babette_: ezt nem tudtad?Sot ha at jonnek a hataron,meg az orvosi ellatas is ingyenes a korhazakban,egy regi evtizedes torveny vagy jogszabaj nem tudom pontosan,de a mai napig el.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.27. 12:49:51

@Zoole[uk]:

Nézőpont kérdése.

Ha az etnikai tudatot nézzük, akkor a magyarok kb, 1500 éve léteznek. Ekkortól van magyar öntudat, egy csoport mely magát magyarnak nevezi.

Genetikailag meg a kérdés értelmetlen, A mai magyarok zömének ősei mindigis Mo-n éltek. Nem jöttek sehonnan. Csak ezek az ősök nem tartották magukat sosem magyarnak, hanem később magyarrá válták Árpádék asszimilációja miatt.

tucano 2014.03.27. 12:50:32

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: pont egy costa ricai vízparti ingatlanfejlesztést marketingelek, jááááááj, olyan helyen van, hogy lennék amerikai nyugdíjas (nekik megy a projekt)

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.27. 12:51:06

@nyuszigonosz(D):

Morvaország sokkal nagyobb volt. De szlovák identitás akkoriban nemigen volt. A mai szlovákok ősei morvák voltak. (Meg persze mások is.)

peacefroggg 2014.03.27. 12:52:11

@morsels: mondjuk az nem egy ad-hoc lopás volt gondolom, egy időben mentek ilyen lopások, hogy kukát meg hasonló akadályokat tettek a hazaérkező autós garázsa elé, és amíg az kiszállt, addig lesből kocsiba pattantak aztán meg meg..
Ez persze nem menti fel az elkővetőt.

nyuszigonosz 2014.03.27. 12:55:44

@maxval a gondolkodó birca: Igen, Morvaország akkor sokkal nagyobb volt, (mára Csehország egy része).
Szlovák identitás akkoriban ténylegesen nemigen volt.
A szlovákok ösei sok mindenki, morvák is.

morsels (törölt) 2014.03.27. 12:57:56

@**mimi**:
Meg a Bastya sorozo annak idejen.
Ott volt jo Jokai bableves, hazilag keszitett bucival, meg volt sopszka salata... ott volt az a divat, hogy ha kifogyott a korsobol a sor, akkor automatikusan hoztak a kovetkezot. Ha nem kertel tobbet, a soralatetet ra kellett tenni a korso tetejere :-)

Latcho Rom 2014.03.27. 12:58:37

@Hari Seldon 2: Ezekbol a protest szavazasokbol lesznek a nagy gebaszok mindenhol.

Neztem tegnap a le pen marist a tv5-n, nagy svungban van a bitch. Sárko is keszulodik megint..

**mimi** 2014.03.27. 13:00:25

@morsels:
úgy van..:)
annak a helyén ma is működik valami vendéglátó egység...
de lehet hogy én most keverem a barbakánna...:)

morsels (törölt) 2014.03.27. 13:00:56

@peacefroggg:
Az lehet, hogy nem ad hoc dolog volt, azt nem tudom.
De itt a garazs egy garazssororn van. Megallsz az uton, odaballagasz a garazsajtohoz, kinyitod, aztan visszaulsz a kocsiba es beallsz.
Meg nagyon regi konstrukcio, a panelhazak mellett.

morsels (törölt) 2014.03.27. 13:02:04

@**mimi**:
A Bastya sorozo meg a Barbakan ott voltak egymas mellett, nem?
Ja, most is van ott vendeglato egyseg, de mar nem ugyanaz.

**mimi** 2014.03.27. 13:07:40

@morsels:
Igen, ott voltak, tényleg, és egymás mellett, azért bizonytalanodtam el. :)
Te pécsi születésű vagy?
Vagy csak itt tanultál?

SzZoole 2014.03.27. 13:15:42

@morsels: nalam ez ugy mukodik,hogy megnyomok egy gombot kinyillik a garazsajto,beallok az autoval,megint megnyomok egy gombot,bezarodik a garazsajto,kiszalok az autobol es be megyek a hazba,ez jo a trukkos autotolvajok ellen arrol nem beszelve,hogy itt sokszor esik az eso es igy nem azok meg:)

Herr Géza 2014.03.27. 13:18:30

@morsels: Ó, erre volt nálam is konkrét eset. Cégünk magyar származású nagyfönökének éppen Merdzsója volt, azzal látogatta meg a szüleit Szentendrén (90-es évek legeleje). A kapu elött leparkolt, bement a kertes házba. Család örült jobbra-balra, egyszer csak az apja kinézett az ablakon és megkérdezte, hogy dehát hogyan jöttél "kisfiam". Mire a fönököm: hogyan, hát autóval. Papa: és hol az autó? A fönök: Hát a kapu elött. Majd megfordult, de az autó már nem volt ott. Nem volt az egész tíz perc. Soha nem került elö. Másnap vett egy szakadt Ladát, azt egy burgenlandi ismeröse udvarán tartotta, és onnantól jó tíz évig csak a Ladával volt hajlandó átlépni a magyar a határt. :))))

Ugyandehogy (törölt) 2014.03.27. 13:20:57

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:
Voltaire mondta: nem értek egyet azzal, amit mondasz, de harcolni fogok azért, hogy elmondhasd (nem szó szerinti)

Ugyandehogy (törölt) 2014.03.27. 13:22:24

@Zoole[uk]: a múltkor volt egy hasonló tartalmú cikk, akkor többen cáfolták.
sok hasonló dologról nem tudok itt a nyugati végeken.

Ugyandehogy (törölt) 2014.03.27. 13:24:52

@Herr Géza: barátnőm több mint tíz éve, amikor hazért, mire felért a negyedikre, kilopták a (jó középkategóriás) autójából a cd-s rádiót.

morsels (törölt) 2014.03.27. 13:27:33

@Zoole[uk]:
Naigen, de te nem egy 4, vagy 10 emeletes panelban laksz.

SzZoole 2014.03.27. 13:28:25

@Babette_: azt nem tudom,hogy Mo.melyik reszen laksz,en Szabolcsi vagyok pontosabban nyiregyhazi az ukran hatarhoz a kisvardai korhaz van a leggkozelebb ott is elofordulnak,de mivel a nyiregyhazi korhaz a nagyobb ott minden napos paciensek.

SzZoole 2014.03.27. 13:34:09

@morsels: kerteshazban,suburban teruleten,egyeduli bevandorlo csaladkent,se feketek se muszlimok,csak feherek,marhanagy szerencsenk volt a haz kiberlesevel,szo szerint versenyeztettek a jelentkezoket.

Latcho Rom 2014.03.27. 13:37:44

@Zoole[uk]: Apam s nagybatyam ott szulettek, ha még ugyanaz a korhaz - Kisvardan.,

SzZoole 2014.03.27. 13:44:19

@shakti_rom: azt nem tudom,hogy ugyanaz e,a varoskozpontbol kifele haladva Anarcs,Szabolcsbaka iranyaba a temeto es zsido temeto utan a vasuti feluljarot elhagyva jobb oldalra esik a Varda Drinkel szembe.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.03.27. 13:49:34

@Zuzimama: "Ha egyszer valaha a Királyságba költözöm, akkor meghívlak. :D"

Noh, ezt fel is irom gyorsan a naptaramba! :)

@tucano: "pont egy costa ricai vízparti ingatlanfejlesztést marketingelek, jááááááj, olyan helyen van, hogy lennék amerikai nyugdíjas (nekik megy a projekt)"

Jajj, ne is mond. Vagy egy hete megtalaltam a rightmove.co.uk overseas reszet es azota egyre rosszabbul alszom. :D

www.rightmove.co.uk/overseas-property-for-sale/Caribbean.html?sortType=2&maxPrice=350000&currencyCode=GBP

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.03.27. 14:06:39

@Babette_: "Voltaire mondta: nem értek egyet azzal, amit mondasz, de harcolni fogok azért, hogy elmondhasd (nem szó szerinti)"

Egeszsegedre!

GERI87 2014.03.27. 14:07:40

@maxval a gondolkodó birca:

"A mai magyarok zömének ősei mindigis Mo-n éltek. Nem jöttek sehonnan. Csak ezek az ősök nem tartották magukat sosem magyarnak, hanem később magyarrá válták Árpádék asszimilációja miatt. "

Ha a honfoglalók jóval kevesebben lettek volna, akkor nyelvileg asszimilálódnak a szlávokhoz...de hát nem ez történt, vagyis legalább annyi magyarnak kellett bejönni amennyi képes volt nyelvileg asszimilálni az itteni avar, szláv maradványnépesség jelentős részét a perem területek kivételével....úgy mint a bolgárok esetében, ahol ugye nyelvváltás történt, az identitás feladása nélkül....tehát a bolgár-török nép adta az identitást de elvesztette nyelvét.

mek.oszk.hu/11800/11891/html/m2a17a426.jpg

" De szlovák identitás akkoriban nemigen volt. A mai szlovákok ősei morvák voltak. (Meg persze mások is.) "

nyitrai szlovének (nyitrai- pannon szlávok) voltak az őseik és fehér horvátok (akiknek van közük a mai horvátokhoz is), meg persze későbbi hatások...

toriblog.blog.hu/2008/02/19/a_szlovakok_eredete

"A szlovák nép kialakulása mindenképpen a Magyar Királyság létrejöttéhez köthető. A Honfoglalás, és a magyarok letelepedése a Kárpát-medencében széttördelte a helyi szláv törzsek viszonyait, a szláv népesség nagy része beolvadt a magyarul beszélők közé. Nem mindenhol azonban, főleg azokon a helyeken, ahol a magyarok nem telepedtek meg, ilyen lehetett a Pozsony-Nyitra-Losonc-Kassa vonal környéke. Az addig gyepűként funkcionáló, ettől a vonaltól északra levő területek betelepítése a 12-13. században pedig főleg az ebben a térségben élő népességre támaszkodott - mivel a földrajzi viszonyok miatt a térség hamar túlnépesedhetett. Ez a szláv népesség már nem volt se morva, se fehér horvát, se más, egyszerűen szláv nyelven beszélt, és a magyar király alattvalója volt. Létszámukat aztán gyarapította az előbb említett két bevándorlási hullám, a huszita cseh, és a ruszin (mindkettő hatott a nyugat ill. keletszlovák nyelvjárásra). "

"Morvaország sokkal nagyobb volt."

Nem bizonyított meddig terjedt, és az sem hogy közvetlen uralma alatt volt bármekkora Kárpát-medencei terület...

Latcho Rom 2014.03.27. 14:08:22

@Zoole[uk]: megkérdem noverem, o le szokott lejarni, talan egyszer ha voltam Várdán, semmi emlekem nincs..

Sütemény1975 2014.03.27. 14:09:25

Bekemenettel nincs baj, gyerekek! Vonulhat mindenki. Kit ez a vonulas zavar kicsit, kit egy masik fajta.

blackhairlady 2014.03.27. 14:14:23

@zöldeketbeszélek: Butasagokat beszelsz! Ne is viccelodj ilyennel, mert mondok egy irgumburgumot! Na!:((

tucano 2014.03.27. 14:14:27

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: vannak komoly helyek, Leszboszon az 1500nm olajfás a strandon 9000 ejróért nem rossz pl. Most jóóól átnézem az összeset :)

SzZoole 2014.03.27. 14:18:36

Hu basszus,borsoszem nagysagu jeg hullik az egbol,meg idoben be tudtam allni a garazsba.

Latcho Rom 2014.03.27. 14:20:46

@Sütemény1975: Vonulj csak bátran. Bayert udvozlom melegen.

Egy féltéglával.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.03.27. 14:24:16

@tucano: En mar kb. 1 hete ezeket nezegetem legalabb napi 1 oraban. Nagyon durvan beszippantott. :D Pedig jo 15 ev van meg hatra mire szoba kerulhet barmi ilyesminek a vasarlasa.

Ahogy en neztem amugy a torok rivieran vannak messze a legjobb ar/ertek aranyu villak. A masodik helyre meg a gorog villakat tennem (foleg Kretan es Rodoszon). 200-250 000 fontert mar olyan 3-4 en-suite halos, medences villak vannak a tengerparton hogy megorulsz. :)

blackhairlady 2014.03.27. 14:40:45

@Pink Petsch: A termekbemutatos kirandulasnak koze nincs a regi Majus 1.-hez. Ott van az ingyen ebed/vacsora, illetve kiszabadulhat otthonrol, a hazbol/lakasbol/varosbol. Ja, es az ingyen ajandek. Ennyi, es nem tobb.

Latcho Rom 2014.03.27. 14:46:00

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:
Ovatosan kolts, sokszor epitesi engedely nelkuli dácsákat varrnak az angolok nyakaba, spanyolban is.

eddie1977 2014.03.27. 14:46:57

Egyre többször merül fel igényként, hogy milyen jó lenne azok történeteit olvasni, akik évekkel korábban már írtak az indulásról. Vajon hol tartanak ma?

A kérdés: ki mer megszólalni a régiek közül rajtam kívül?
Mert én leszarom, ha leugattok, legfeljebb én is leugatlak titeket, de azt azért észre kell venni, hogy ha ebben a közösségben valaki azt merészelni írni, hogy az elmúlt 4-5-8-10 év nem éppen úgy alakult, ahogy az eredetileg tervbe volt véve, akkor szinte abban a pillanatban szétkapjátok az illetőt. Kórusban üvöltitek, hogy lúzer.

Pedig a külföldre vándorolt magyarok történetei között sokkal több a csalódás és a kudarc, mint a sikertörténet, de előbbiről ugye nem szabad beszélni, mert a multikulti olvasótábor számára az nem tetszetős.

A poszthoz: ha tableno azt írja, hogy ez egy jó poszt volt, akkor ez egy jó poszt volt.

Remélem, mindenki érti, ahogy értem!

Latcho Rom 2014.03.27. 14:48:38

@Zoole[uk]:

Guttman megut zotyi, 4 milla szegeny, felmilla kint dolgozik, s adoforintokbol vonulgatnak.
De biztos en vagyok a geci hogy sajnalom az idosektol a hazafias sétát.

@#$%^&*()_

Bonjour 2014.03.27. 14:58:00

SZERETNÉM JELEZNI, HOGY AMIT AZ ÉN NICKEM ALATT ÍRT VALAKI AZ ELŐBB, AZ NEM ÉN VOLTAM! Hetente benézek, olvaslak titeket, majd írok, de nagyon dolgozom valamit, majd nyáron jelentkezem. Most csomagolnom kell, jó mulatást mindenkinek. És ha látjátok az avatarom a nyár dereka alatt, dobjatok lécci egy emailt, mert akkor az nem én voltam.

Hú de dühös lettem. Ráadásul a közbelépésemre törölt mindent, még a rá adott választ is (mert egy válaszban vettem észre).

HA. Szólj lécci a gépháznak, mert ez gáz.

Bonjour 2014.03.27. 15:00:13

...nyár dereka ELŐTT...

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.03.27. 15:06:05

@blackhair-lady: Oké, oké, én is rájöttem, hogy ilyesmivel nem csak hülyeség, de modortalanság is viccelődni.

SzZoole 2014.03.27. 15:10:12

@shakti_rom: ki az a Guttman?
Az idosek gondolom nyugdijasok,azoknak meg van idejuk vonulgatni,4 millio ember meg dolgozik,noveli a gazdasagot.
Magyarorszag jobban teljesit!!!
A fejletlen nyugat meg csak tanulhat Mo.-tol.:)))))

blackhairlady 2014.03.27. 15:11:03

@zöldeketbeszélek: Nem modortalansag, csak szomorusagot okozol azoknak akik kedvelnek.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.03.27. 15:11:43

@blackhair-lady: Kb. 1 órája kivettem a könyvtárból 5 könyvet mérgekről, mérgező növényekről (egy előadáshoz kell, mielőtt még félreértené valaki :)). Na a könyvtáros első kérdése az volt, hogy kit akarok megmérgezni? Mondtam neki, hogy hosszú a lista ;).

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.03.27. 15:13:21

@blackhair-lady: Tényleg depis vagyok egy kissé (nagyon), de ezt mérgemben írtam a poszterina általánosító megjegyzésére a magyarokat illetően...Miután jól kidühöngtem magam, persze már viccelni is lehetett a dologgal, páran vették is a lapot :).

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.03.27. 15:15:58

@blackhair-lady: Így van, tényleg ez a mozgatója az egésznek. És addig nincs is gond, amíg ez korrekt módon zajlik, és nem akarják lehúzni 10x-es áron valami gagyi 'egészségmegőrző' termékkel a klienseket, akár még személyi kölcsön felvételére buzdítva is.

2014.03.27. 15:19:25

@blackhair-lady: Én a közösséghez, csoporthoz való tartozás érzésére céloztam. Te kis anyagias, te ;).

Latcho Rom 2014.03.27. 15:19:35

@Zoole[uk]: Guttman Feri vazze.

+-ban 5 meterre tolem 3 francia orditozva kommunikalgat, repkednek a tabernákok, la la, calise, egész nap,hogy tegye belejuk a Pinky a kupi legnagyobb fekete dildoját szárazon! :-)

blackhairlady 2014.03.27. 15:21:18

@zöldeketbeszélek: Ertelek, es megertelek:) En is az vagyok mostanaban, azert probalok mindig pozitiv maradni, hatha ez segit. Most egy kicsit rad is kivetitettem, bocsi:)
Sajnos megprobaljak lenyulni oket, anyukamekat is annak idejen majdnem sikerult, meg szerencse, hogy idoben szoltak, es tudtunk cselekedni. Olyan meggyozoek tudnak lenni ezek az emberek, hogy nem lehet ellenallni nekik.

tucano 2014.03.27. 15:26:36

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: ilyeneket tudsz havi 2-3-400 euróért bérelni, nehogy vegyél egyet! Mármint Görögországban, gyakorlatilag bármelyik szigeten, meg Cipruson is.

tucano 2014.03.27. 15:27:21

@eddie1977: "Pedig a külföldre vándorolt magyarok történetei között sokkal több a csalódás és a kudarc, mint a sikertörténet, "
Dehogy. Miért lenne?

SzZoole 2014.03.27. 15:34:25

@shakti_rom: nem tudom ki ez a faszi,meg a nevet sem hallottam.
A fanciakat kinald meg egy kiss kakashere porkoltel:)))

2014.03.27. 15:37:15

@tucano: Mert ő nem érzi jól magát az íreknél, és akkor más se érezze, azért.

eddie1977 2014.03.27. 15:37:21

@tucano: Hát csak hogy egyet mondjak: mert senki nem meri bevallani, ha lyukra fut, így nem is tudunk róla, ha ez megtörténik.
Ha valaki mellényúl, akkor is csak a ködösítés megy, de azt senki nem mondja, hogy "ezt elbasztam".
Pedig a közvetlen környezetemben összesen egy magyar van, aki elégedett a jelen helyzetével.
Az összes többi húzza a száját, ki ezért, ki azért. Nem alaptalanul.
És sokan haza is költöztek, de ezzel aztán végképp nem dicsekednek.

Olyan jó volna már végre, ha az emberek nyíltan mernének beszélni arról, hogy milyen baszakodás megy nyugaton is.
Mert ez a fenékig tejföl kép nagyon hamis.

Mondom ezt úgy, hogy nekem még mindig nincsenek komoly gondjaim itt, legfeljebb hányingert kapok a helyiektől, de hát ez legyen az én egyéni szoc problémám.

eddie1977 2014.03.27. 15:38:36

@Babette_: Aha. Szóval csak én látom úgy, hogy ennek az oldalnak is megvannak a vezérei, akik megadják az alaphangot, a többiek pedig bólogatnak.

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2014.03.27. 15:39:40

@tucano: mert neki kudarc volt és mivel tipikus magyar, el se tudja képzelni, hogy másnak sikerülhet. Egy frusztrált vesztes.

Az én ismerőseim közül is csak 1 van (2, ha a párját is számolom), akik viszonylag csalódottan jöttek vissza és még mindig nem találják a helyüket. Mindenki más jobban él, mint itthon. Sokuknak hiányzik a család/barátok, de az életük jobb és a befogadó országot is jobbnak tartják.

Sütemény1975 2014.03.27. 15:41:55

@shakti_rom: egy szoval sem irtam, hogy EN akarnek vonulni. Minden nyilvanos rendezvenytol hidegrazast kapok. De a velemeny nyilvanitas szabad, nem? Ez meg annak a formaja.

eddie1977 2014.03.27. 15:43:41

@Zka: Fordítsuk már meg ezt a dolgot, okostojás.
Attól, hogy valaki behízelegte magát valahová, és úgy érzi, hogy neki bejött az élet, az nem jelenti azt, hogy a másiknak is kedve van csontig tolni a nyelvét a góré seggébe.
Én vagyok a tipikus magyar?
Ki írta azt rám, hogy "frusztrált vesztes", miközben nem is ismer?

tableno 2014.03.27. 15:44:15

@eddie1977: teljesen jól látod a helyzetet. Komoly retorziók várnak minden kommentelőre, aki nem ért egyet velem!

Sütemény1975 2014.03.27. 15:45:23

@shakti_rom: adoforintbol vonulgatnak? Fejtsuk ezt ki bovebben. Mert ha arrol van szo, hogy a fidesz kolt erre a partrendezvenyre, akkor nincs gaz, hiszen minden egyes part igy csinalja, csinalta.

Latcho Rom 2014.03.27. 15:46:09

@Sütemény1975: Akkor meg minek nyafogsz?

Jelentkezz a Pinkynél te is.
:-)

2014.03.27. 15:47:58

@eddie1977: Te, a francnak nem költözöl haza? De tényleg. Gyomorfekélyt fogsz kapni az idegtől, és el fog torzulni az arcod az állandó szájhúzogatástól. De komolyan.

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2014.03.27. 15:48:16

@eddie1977: a blogodat és az itteni hozzászólásaidat olvasva határozottan az az érzésem, hogy neked nem sikerült amit szerettél volna, akinek meg igen, az köcsög, vagy csak hazudik. Valahogy meg kell magyaráznod magadnak, hogy mi miért történt. Még ebben a hozzászólásodban is magyarázkodsz meg kifogásokat keresel. Behízelgés meg seggnyalás, hát persze, tipikusan a vesztesek szokták azt gondolni, hogy csak ezzel lehet elérni valamit. Igen, tipikus magyar gondolkodásmódod van.

eddie1977 2014.03.27. 15:48:48

@tableno: Ha tudnád, hogy hány magánlevelet kapok, amelyek arról szólnak, hogy a Határátkelő közössége enyhén szólva is kirekesztő!
Nem a kisujjamból szopom ezeket a dolgokat.
Ja, hogy ez belerondít a magatokról kialakított képbe!
Akkor mindjárt más.

eddie1977 2014.03.27. 15:53:24

@Zka: Na, akkor fussunk neki még egyszer, és próbáljuk megfordítani a dolgot.
Ha valakinek sikerült valami, ami a másiknak nem, akkor miért lesz az el őbbiből rögtön példakép, a másikból pedig csak egy "frusztrált vesztes"?

tucano 2014.03.27. 15:54:57

@Pink Petsch: :)
@eddie1977: ugyan már. Amennyire sokféle helyzetből mennek ki az emberek, annyira különböző az eredmény is és ennél jobban csak az eredmény értékelése tér csak el. Mi számít sikernek?
- ha valaki kint marad?
- ha valaki gazdag lesz?
- ha ki tudja fizetni hitelét?
- ha haza tud menni?
stb.
Szerintem egyébként sehol sem fenékig tejföl az élet, kivéve ha vki egy holland tehenészetbe megy dolgozni :) Helytől függetlenül mindenki máshogy éli meg/látja/ és jellemzi a saját helyzetét. Az unokatesóm egy fillér nélkül, iszonyú koszosan és kb. koldulva nélkül járta be Dél-Európát(évekig), de minden nap más és más, szebbnél-szebb lányokat vágott hanyatt. Érted, akkor most boldog vagy boldogtalan? :D :D Nem tudom, hogy mi a siker, pl nekünk pénzünk sosem volt, sokat nélkülöztünk, de mindig sokat nevettünk és szeretetben élünk, akkor nekünk sikerült vagy nem? És sosem vagyok elégedett a helyzettel, mindennap legalább egy negyed húzódzkodással többet kell csinálnom, stb.

SzZoole 2014.03.27. 15:55:26

@tableno: mar bokaig fosos a labam,ugy meg ijedtem,hogy......aaaa idot sem erdemes pazarolni az ilyenekre,pont az ilyenek miatt nem irnak a regiek a felesegem mondta o mar irt ide es oriasi valtozason ment at,pozitiv iranyba.

tucano 2014.03.27. 15:56:01

@Zka: vmi én is ilyet éreztem a hozzászólásában. Nekem is voltak nagyon nehéz időszakaim, de teher alatt nő a pálma, stb :D

Latcho Rom 2014.03.27. 15:58:38

@Sütemény1975: Fidesz kontrollálja az adokat.
Is.

Latcho Rom 2014.03.27. 16:00:32

@Pink Petsch: Vedd át a sutemenyt az van, nincs ma turelmem.

eddie1977 2014.03.27. 16:03:15

@tucano: Pont erről beszélek. Miért ne írhatná meg valaki a negatív érzéseit? Miért ne mesélhetne valaki arról, hogy hoppá, ez nem úgy alakult, ahogy kellett volna? Miért ne írhatná valaki azt, hogy neki a szülői ölelés többet jelent pár szaros eurónál? [Csak mert az ilyen posztot is leugatták páran.]
Miért ne írhatná valaki azt, hogy bementem a suliba, de sajnos megbuktam?
Hogy miért?
Mert ha ilyet mer írni, akkor ennek a fantasztikus közösségnek néhány tagja azonnal hozzávágja, hogy vesztes.
Hát ezért.
De azt hiszem, hogy széllel szemben ezen a blogon sem érdemes hugyozni.

eddie1977 2014.03.27. 16:03:59

A blog közösségről: milyen közösség az, ahol az egyes tagok nyíltan kijelenthetik, hogy a másik ember vesztes? Milyen alapon állíthat ilyet bárki is?
Ez lenne az elfogadó, toleráns, nyugatra vándorolt magyar mentalitás?

Ha valakinek sikerült egy másik ember fején taposva feljebb jutnia, akkor a többiekre már csak lenézően tekinthet?

Szégyelljétek magatokat!

Latcho Rom 2014.03.27. 16:05:29

@eddie1977: Miért nem mész haza ha ennyire nem birod kint?
Mi tart vissza?

2014.03.27. 16:05:47

@shakti_rom: Hm, a számlát küldöm....

Latcho Rom 2014.03.27. 16:10:02

@Pink Petsch: Eddie is a tied, dolgozz rajtuk..

tucano 2014.03.27. 16:10:18

@eddie1977: miért ne írhatnád meg? Aztán, ha nem úgy reagálnak az emberek, ahogy vártad, azzal nem lehet mit csinálni. MIndannyian magyarok vagyunk, sosem bújunk ki a bőrünkből :D :D

Latcho Rom 2014.03.27. 16:18:26

@Pink Petsch: Might be the lay of your young life! :-)) nyafogosak, de sose tunni :-)

Ginix 2014.03.27. 16:18:59

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: imádni fogod, hidd el! elképesztő az a kedvesség és segítőkészség, ami az emberekből árad. én már most mennék, csak nehéz onnan hazajutni évente 2-3x.

Latcho Rom 2014.03.27. 16:19:38

@tucano: kikérem magamnak a zoldike nevében! :-)

2014.03.27. 16:20:11

@shakti_rom: Azt én erősen kétlem ...

2014.03.27. 16:21:17

@tucano: Már megírta, és mivel nem sajnálta kórusban az úri közönség, azóta meg van sértődve itt mindenkire. Tudod, ő a helikopter ...

tucano 2014.03.27. 16:25:36

@Pink Petsch: az mindenképpen előrevisz, megsértődni az internet népére. Múltkor egy nagyon komoly kommentben vki többtucat mondaton át ekézte a subba közönségét és tényleg komolyan gondolta :D

flash.gordon · http://kulhonban.blogspot.co.at 2014.03.27. 16:27:33

@eddie1977: Szia

Ezt honnan tudod, hogy a többségnek nem jött be az országváltás? Ha már más is kérdezte bocs én csak most kapcsolódtam be.

Egyébként véletlen nem a tiéd volt az "el onnan, amíg nem késő" című blog?

2014.03.27. 16:30:00

@tucano: A subbáét? Azt mondod a subbáét?! Muhahaha! :DDDDD

2014.03.27. 16:35:10

@eddie1977: a felesegemnek (nem magyar) nem jott be az orszagvaltas. Nem szeret itt lenni, a tureshatara vegere ert, mi koltozunk.

Latcho Rom 2014.03.27. 16:35:57

@Pink Petsch: azt akarod mondani hogy a luzerek gyenge numerákok :P?

mi a pekfasza a subba???

2014.03.27. 16:36:59

@shakti_rom: Gőzöm sincs, de kihagyom a megtapasztalást :P

Fikablog.

morgo1229 2014.03.27. 16:38:06

@shakti_rom: careful ezzel a "Várdán" szoval igy nagybetuvel.
Az igy egy somogyi falu. Várda. Ott volt haza szegeny Szász Endrenek amig meg nem halt. Festomuvesz volt. Azt hiszem Canadaban elt elotte. Sokat lehetett latni jo kis cadilekszeru jarmuvel ot Kaposvaron. Nem tudom megitelni mennyire volt ismert vagy volt benne a koztudatban a neve. Arra mifelenk

2014.03.27. 16:38:21

@Bonjour: eddig miert nem voltal?
Ca va?

Mr Long 2014.03.27. 16:40:14

@eddie1977: En neha az agyverzes hataran vagyok az irodaban a kollegaim gondolkodasatol. De ez van, kezdem megszokni es en is csinalom a hasznalhatatlan, de szep szines exceltablakat... (meg remenykedek, hogy lesz vegre egy normalis reszfeladat is a projectban)
Ez jelentheti azt, hogy vannak problemak a szemuvegen keresztul is?

eddie1977 2014.03.27. 16:46:24

@flash.gordon: Szia! De igen, jól emlékszel.

A négy lábamon nem tudnám megszámolni azokat a nekem címzett magánleveleket, amikben nagyjából ez áll: "hiánypótló a blogod, mert olyanokról is írsz, amikről máshol nem lehet olvasni", aztán jön az egyéni felsorolás arról, hogy kinek miért nem jött be a nyugati jólét.
Ez nem mindig a pénzről szól, bár ebben az elkurvult világban ez szinte elképzelhetetlen.

Megragadom az alkalmat, hogy válaszoljak arra a kérdésre is, hogy mi tart itt Írországban. Négy raklapnyi szeszesital, amit rá kéne már sóznom valakire.
Ha ez nem lenne, már ülnék is fel az első gépre, ami elvisz innen.

Hogy hová? Akár haza is. Négy éve nem voltam otthon, legfeljebb percekre. Talán jól jönne már egy kis magyar valóság.

Hogy utána mi lesz? Még nem tudom. De mindig feltaláltam magam.

Szóval visszatérve a kérdésre, nagyon sokan nem érzik itt jól magukat, mégis itt vannak, hiszen "kell a pénz". Én nem ítélek el senkit emiatt. Nem hordom a másik cipőjét, nem tudhatom, hogy mi a motiváció.

Az viszont tény, hogy sokan nem mernek szembenézni a saját kudarcaikkal, pláne akkor nem, ha a magas lovon ülő "internetes társadalom" még meg is szólja őket ezért.

Gyomorforgató, amit a Határátkelő hozzászólói közül néhányan művelnek. Annyira az, hogy egy másik tipikus levéltartalom az szokott lenni, hogy "szívesen megírnám nekik a saját történetem, de inkább nem".

Tisztelet a csekély számú kivételnek!

blackhairlady 2014.03.27. 16:47:35

@Pink Petsch: Ja, az vagyok:))))De csak moggyaval:DDD (de hulye szo:D)

Latcho Rom 2014.03.27. 16:50:15

@morgo1229: Ismertem, vettem festovasznat abban a boltban ahol o is szokott, a nagymezo utcaban, par szot beszeltunk parszor, nagy fazon volt.
Mint muvesz..eleg olcson tomegesitette a dolgait, azert nem voltam/vagyok oda. Se a tomegesiteseert, sem az enyhen giccses festemenyeiert..
Elt itt is, us-ben is.

Ha hasonlorol akarsz beszelni..ott van Toth Imre - Amerigo Tot, nagyszeru szobrasz volt, még szineszkedett is, Keresztapa 2 egyik gengsztere, olyan jo karakteres arca volt ..

Varda az varda, szalka az szalka. gyarmat az gyarmat a szabolcsiaknak, vigyazzon a kánya :-)

Canada viszont maradjon Kanada itt a blogon, draga trekkie haverom :DDD

SzZoole 2014.03.27. 16:53:55

@eddie1977: tudnal nevesiteni is vagy vagdalkozol.

tucano 2014.03.27. 16:54:29

@charlieharper: haza? vagy jöhet vmi karibi sziget? (ha szabad kérdezni)

TilosazA (UK) 2014.03.27. 16:56:53

@eddie1977: Egy raklap pia jöhet ide is, köszi, már kevesebb gondod van. Múltkor nem azt írtad, hogy jól menő vállalkozásod van? Akkor azt most fel szeretnéd adni?
Amúgy én is tudnék mondani egy csomó dolgot ami nem tetszik Angliában, de akkor rövid úton bedepiznék, úgyhogy inkább arra koncentrálok ami jó. Én nem ismerek olyan embert, akinek nem jött volna be a határátkelés. Egy van, aki még nem vetette meg a lábát, de ő még csak 4 hónapja van itt kinn, és nem talált állandó munkát. Ráadásul ő úgy jött ki, hogy vissza is akar menni. Mondjuk panaszkodni még őt sem hallottam, hogy minden sz.r lenne itt...
Szóval sok minden hozzáállás kérdése is. Úgy értem lehet hogy kisebb százalékban, mondjuk 40-60, de azért közrejátszik nagyban.

Latcho Rom 2014.03.27. 16:59:26

@Pink Petsch: "Fikablog."

Ott volt a Rodostoja váááááj micsodádnak amig kitaszitott innen a moderátori onkény meg a nagy pofád?? :DDD

blackhairlady 2014.03.27. 16:59:28

@tucano: New York citybe koltozik, es en nagyon irigy vagyok ra:)))

flash.gordon · http://kulhonban.blogspot.co.at 2014.03.27. 16:59:33

@eddie1977:
Hát ez érdekes mert annak idején a régi címed viselő blogod és szerény személyed volt protótípusa annak az emberfajtának, aki nyugatra kijutván még egy anyacsavartól is lenyűgöződik míg hazáját egy mindenre alkalmatlan alantas súttyó barmok csoportosulásának tekinti.

Bár az egyik blogbejegyzásedet olvasván úgy látom némi pálforduláson mentél keresztül teljesen önállóan így ezzel a kérdéskörrel nem is basztatnálak többet. Az mindenestre tanulságos, hogy értékelődik fel az emberben az ország, amit elhagyott és hogy lesz egy kiérleltebb véleménye egy külfödli országról, ami nem feltétlenül mindig hízelgő.

A blogról annyit, hogy én egyre kevesebbet olvasom mert nekem érdektelenné vált. Noha, minden történet egyedi de rengeteg az engem untató klisés elem mind a magyarok össze(nem)tartásáról mind a kerítés épitőanyagáról stb. Erről nem feltétlenül persze csak a blog lehet hiszen nehéz lehet mindig azt a színvonalat hozni mint az első hónapokban.

Így a lenézéshez sem tudok hozzászólni de el tudom képzelni, hogy létezik. De talán sovány vigasz, hogy a neten máshol is lehet publikálni nem csak a HÁ-n.

Latcho Rom 2014.03.27. 17:06:30

@blackhair-lady:

Ott nemigen tudnál lövöldozni :-)

Viszont a népek még a szábvéjen is olvassák a 50 Shades of Eeyore-t, annyira laza hely..:-DDD

2014.03.27. 17:07:55

@blackhair-lady: ;)
@shakti_rom: Tévedni méltóztatsz. Néha átolvasom, de annyira nem érdekel, hogy hozzászóljak, pláne, hogy leginkább régi, más oldalakról lelopott videók meg mémek vannak.

eddie1977 2014.03.27. 17:08:57

@TilosazA (En/Mum): Nem írtam, hogy "jól menő" vállalkozás, legfeljebb annyit, hogy nagy fába vágtam a fejszémet, és kurva sok pénzem van benne. [Aminek egy részét szinte biztosan el fogom bukni, de az élet már csak ilyen.]
Mivel ezt a bizniszt nagyjából egy éve csinálom, így sajnos volt alkalmam kicsit közelebbről is megismerni azt, amit Írországnak hívnak.
Erre jött rá egy plusz lapáttal, hogy eleinte a pizzafutárkodást sem hagytam abba, ott pedig olyan emberekkel találkoztam, hogy én ezek után már nem vagyok kíváncsi a "jó" dolgokra.
Befordító volt az élmény, most pedig azon dolgozom, hogy ne kelljen ebben az ocsmányságban túl sok időt eltölteni.
Mondjuk ettől még nem érzem magam vesztesnek, de ez más tészta.

tucano 2014.03.27. 17:09:08

@charlieharper: @blackhair-lady: én még ott sosem :(
De majd egyszer! :)

eddie1977 2014.03.27. 17:11:39

@flash.gordon: Ezt már tableno is megjegyezte.
Hát akkor a személyem szolgáljon tanulságul mindazoknak, akik érzelmi alapon hoznak döntéseket. A harag [és a túlzott lelkesedés] nem jó tanácsadó. Most már tudom.

2014.03.27. 17:16:41

@eddie1977: Figyelj, megértelek én, nehogy azt hidd, hogy. Kimentél, terveztél dolgokat, nem úgy jöttek be, ahogy szeretted volna. Így most felszámolod a dolgokat, a lehető legkevesebb veszteséggel. Ez rendben van. Nem vagy vesztes.
Illetve nem ettől vagy vesztes, hanem, hogy közben utálkozva fröcsögsz arra az országra, amely befogadott, és lehetőséget adott. Mna, ez a lúzer magatartás. Érted?

TilosazA (UK) 2014.03.27. 17:18:09

@eddie1977: Mondjuk pizzafutárnak lenni szerintem sehol a világon nem egy álommeló. Javítsatok ki ha mégis...
Nem jártam még Írországban, de amit eddig hallottam róla, az nem késztet rá, hogy odamenjek lakni.

Latcho Rom 2014.03.27. 17:18:12

@Pink Petsch: Eeyore-t lenyultam toled szivemszottya :-)*

flash.gordon · http://kulhonban.blogspot.co.at 2014.03.27. 17:31:53

@eddie1977: de lehet valahol olvasni arról végül is milyen benyomást szereztél Írországról pro és kontra?

Ezek szerint már biztos, hogy hazamész?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.03.27. 17:35:21

@eddie1977:
Akkor én lehetek az üdítő kivétel, mert nekem bizony nagyon-nagyon "bejött" az országváltás.
Itt megkaptam mindent, amiről Magyarországon csak álmodtam.

Azok közül, akiket én ismerek és "nem jött be" a váltás, sokan akkor is elégedetlenek lennének, ha bárhol máshol élnének. Persze van, aki tényleg pórul járt, megtörténhet sajnos.

blackhairlady 2014.03.27. 17:41:03

@Pink Petsch: Ok, feltettem a nagyobb okulamat es lattam a mosoly (rohoges?) jelet:))

blackhairlady 2014.03.27. 17:42:20

@tucano: En sem, talan azert vagyom annyira oda. Meg mert tul sok filmet nezeK:)) Viszont streetveiwval majd nagyreszet bejartam, szerintem mar "eloben" sem tevednek el:DDD

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.03.27. 17:43:49

@eddie1977: "A kérdés: ki mer megszólalni a régiek közül rajtam kívül?
Mert én leszarom, ha leugattok, legfeljebb én is leugatlak titeket, de azt azért észre kell venni, hogy ha ebben a közösségben valaki azt merészelni írni, hogy az elmúlt 4-5-8-10 év nem éppen úgy alakult, ahogy az eredetileg tervbe volt véve, akkor szinte abban a pillanatban szétkapjátok az illetőt. Kórusban üvöltitek, hogy lúzer.
"

Hát lehet, hogy nem olvasom a blogot évek óra, de amennyire én látom egészen más miatt szoktuk/szokták szétkapni a posztot vagy a posztert, nem azért, mert mondjuk nem jött be neki a határátkelés.

tableno 2014.03.27. 17:45:00

@eddie1977: figyelj, én azt nem értem, hogy ha tényleg ennyien szeretnének itt a blogon negatív élményekről írni, csak félnek tőlünk szőrősszívű törzskommentelőktől, akkor miért nem regisztrálnak tömegvel leugatni minket? Sok lúd disznót győz, ugyebár. De van egy javaslatom: HÁ indíthatna a blogon egy "panasznapot", ahol kizárólag negatív élményekről szóló posztok jelenhetnek meg. Így mindenki készülhet rá, tudja mire számíthat, és nem lesz értelme a posztolót emiatt osztani. Na?

eddie1977 2014.03.27. 17:46:05

@Pink Petsch: Értem, amit mondasz. És próbálom megérteni is, de az már nehezebben megy.
Szóval a befogadó országnak nem lehetnek hibái? Miért ne beszélhetnék róla? Csak azért, mert lehetőséget biztosítottak nekem?
Én pedig befizettem egy valag jövedéki adót. Azért annyira ők sem jártak rosszul.
Én továbbra sem gyűlölöm Írországot, mindössze olyan benyomásokat szereztem az elmúlt évben [szemben az azt megelőző három évvel], hogy most már azt mondom, hogy kösz, de kösz nem.
De van egy csomó dolog, amiért köszönettel tartozom ennek az országnak, és én ezt nem is felejtem el.
Egyetlen írrel sem balhéztam össze, és nem szapulom őket, legfeljebb annyira, hogy azon még tudjanak cinkosan mosolyogni.

De a mai kirohanásom nem rólam szól. Én majd megoldom az életemet a legjobb tudásom szerint. Arra szerettem volna felhívni a figyelmet, hogy talán nem helyes embereket ismeretlenül leszólni.

Ahogy írtam, engem nem zavar, mert én leszarok mindenkit. De vannak olyanok, akiket érzékenyebben érint, ha lelúzerezik őket pusztán azért, mert nem a tömeg által elvárt dolgot írták.

Lelúzerezik, ez is olyan szép magyar szó. :)

eddie1977 2014.03.27. 17:47:27

@TilosazA (En/Mum): Nekem a melóval semmi bajom nem volt. Én elvégzek bármit becsülettel, de itt sajnos olyan "közönség" van, akiket már pénzért sem vagyok hajlandó elviselni.

eddie1977 2014.03.27. 17:50:10

@flash.gordon: A nickem mellé kiraktam az új blog elérhetőségét, de még nagyon az elején járok.
Szép lassan megírom az összes negatív és pozitív érzést, amikben részem volt az elmúlt időben.
A mai posztom is kényes témát feszeget, amiről sokan nem mernek beszélni.
nemhordodacipomet.wordpress.com/2014/03/26/rasszista-vagyok/

Mr Long 2014.03.27. 17:51:48

@eddie1977: Most ez hogy van? Te lirod Irorszag = ocsamanysag, Mo = josag, az jol van. Ha valaki leirja, hogy UK/Nemeto./Franciao./Ausztralia = kiralysag, Mo = ocsmanysag, akkor az nem jol van. Nem basztatas, de lehet mas masmilyen cipot hord? Van aki szereti eldobni a csokipapirt, annak Anglia jo hely lesz, van aki szereti feljelenteni a szomszedot, mert az nem fekete feher oltonyben megy dolgozni, hanem rozsaszin inget vesz fel, annak meg Svajc lesz tok jo.

eddie1977 2014.03.27. 17:52:23

@Kövérmadár [swe]: Szerintem nagyon erős önkontroll kell ahhoz, hogy valaki féken tudja tartani a rossz érzéseit.
Nekem ilyen nincs. Mármint önkontrollom. :)

flash.gordon · http://kulhonban.blogspot.co.at 2014.03.27. 17:59:08

@eddie1977: ezt már olvastam de körülbelül te vagy az n+72 ember, aki megállapítja:

Nem vagyok rasszista de... Aztán kiderül, hogy Magyarországon nem olyan helyen élt illetve tudatosan vagy tudatalanul kerülte az olyan helyeket, ahol "c" típusú probléma várható.

Aztán külföldre kerülvén rájön, hogy ez a jelenség kint sokkal markánsabb illetve nehezebben kikerülhető és zavarja.

A régi énje szerint ez már rasszizmus de az új nézőpontok szerint árnyaltabb a kép hiszen mondjuk a távol keleti bevándorló azon hétköznapi alürjei zavarják (pl orrtúrás, böfögés), amit már nem lehet berakni a "más kultúra" kategóriába.

eddie1977 2014.03.27. 17:59:31

@tableno: Nem érted az alapvető problémát? Miért kéne külön panasznap?
Az élet szar, és elég gyakran pofozza az embereket.
Szerintem ennek a blognak [egy kívülálló számára] pont akkor lenne hitelessége, ha mindkét oldalról közel egyenlő arányban lehetne olvasni a kivándorlásról.
Biztos vagyok abban, hogy százával jönnének a húzós sztorik a különböző országokból, de figyeld csak meg, mi történt velem!
Leírom, hogy Írország nekem [tehát nekem] már nem jön be annyira, mint mondjuk három éve. Mi a következő reeakció?
"Akkor minek élsz még ott?"
Mondjuk azért, mert négy éven át itt épitgettem az életemet, amit nem lehet egyik napról a másikra felszámolni.
Baszd meg! De ezt már csak én tenném hozzá, mert én egy paraszt vagyok.
Érted már?
Miért csak az a "jó poszt", amelyik jó dolgokról szól?
Én tudom, hogy nem érdemes beleragadni a negatív érzelmekbe, de azért mindannyiunkkal előfordul olykor, hogy a legszívesebben szétbasznánk a másik ember fejét.
Az ilyen érzésekről miért nem lehet írni?
Arról nem is beszélve, hogy az átlagos tömeg talán még jobban is tudna azonosulni a természetes emberi dühvel.

2014.03.27. 18:00:34

@eddie1977: Dehogynincsenek. Már úgymond "hibái" a befogadó országoknak. És persze, ezekről is lehet, és kell beszélni. Csak nem mindegy milyen stílusban.
Tudod, senki sem olyan hülye, hogy azt gondolja, minden rózsaszín, és kolbászillat száll a kerítésekből. Németországnak is vannak "hibái", kapásból tudnék mondani vagy féltucatot a hivatalokkal vagy az emberekkel kapcsolatban. De tudod, ha az ember egy másik országba költözik, akkor jó, ha kurva gyorsan tudatosítja magában, hogy nem otthon van.
Biztosra veszem, hogy miután az ír üzletet felszámoltad, máshol majd jobban megy, tapasztalatod van már bőven. De kérlek, a következő lakhelyed kiválasztásánál ne csak a vállalkozói környezetet vizsgáld meg, hanem azt is, mennyire leszel képes majd beilleszkedni, mennyire jön be a kultúra, a táj, maguk az emberek. Néha segít a sztereotípia. Olyan országot még véletlenül se válassz, amelyről sok negatív sztereotípia él benned, bármennyire is jó lenne, mondjuk a vállalkozói környezet. Nem másért, csak megint koppanni fogsz, mert nem érzed majd jól magad.

eddie1977 2014.03.27. 18:08:50

@Mr Long: Kapiskáljuk végre.
Pont ez a lényeg, és pont ezért választottam azt a címet az új blogomhoz, amit.
Mert nem tudhatjuk, hogy a másiknak éppen miért jó vagy miért rossz valami.
De ha ez így van, akkor nem lehetne a HÁ közönsége is toleránsabb azokkal, akik nem csak a jó dolgokról írnak? Országtól függetlenül.

Hidd el [saját tapasztalat], hogy az otthoniak a mai napig nem értik, hogy miben és mennyire működik másképp a nyugat, mint a magyar rendszer. Egyik véglet se jó. Se az, ha túl van fényezve a nyugati világ, se az, ha teljesen le van húzva.

Talán éppen ezért kéne teret engedni a pro és kontra történeteknek, hogy azok, akik lelépni készülnek, vagy azok, akik már megtették, de még nehézségekkel küszködnek, vagy éppen azok, akik már feladták és hazamentek, mind azt érezzék, hogy nincsenek egyedül.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.03.27. 18:09:13

@eddie1977: "Leírom, hogy Írország nekem [tehát nekem] már nem jön be annyira, mint mondjuk három éve. Mi a következő reeakció?
"Akkor minek élsz még ott?"
Mondjuk azért, mert négy éven át itt épitgettem az életemet, amit nem lehet egyik napról a másikra felszámolni.
Baszd meg! "

Még egyszer elolvastam a múltkori posztodat. Hát ne is haragudj, de az nem reagál normálisan, aki nem azt kérdezi csípőből, hogy akkor miért élsz még ott. Éppen hogy ez a kérdés abszolút adja magát a posztodat olvasván...

És igen, minden bazdmegelés nélkül is el lehet azt mondani, hogy ott építetted fel az életed, amit nem lehet egyik napról a másikra felszámolni.

A lelúzerezésre meg jó lenne, ha példát is mondanál, ha már felvetetted.

Mr Long 2014.03.27. 18:12:23

Ha k. jo jatekkal akartok jatszani a telotokon/tableten/Ipaden, akkor probaljatok ki a 2048-at. Tuti fugges. (Gondolom van iOS-re is, en androidon jatszom)
(A topa angol munkatarsaim ilyenekkel utik el az idot...)

eddie1977 2014.03.27. 18:14:50

@Pink Petsch: Sosem tartoztam azok közé, akik az alapján ítéltek meg egy országot, hogy mások mit mondtak róla.
Az olyan mondataim valahogy elkerülik a figyelmet, mind például "köszönettel tartozom ennek az országnak", tehát itt nem arról van szó, hogy valaki a buszon rálépett a lábamra, és onnantól kezdve minden utasra haragszom.

Mr Long 2014.03.27. 18:15:38

@zöldeketbeszélek: Hehe! Ezt en szoktam kerdezni csipobol. Az orszagvaltas egy szabad dolog, senkit sem (!) kenyszeritenek arra, hogy ukba/nemetbe/franciaba/ausztraliaba menjen. Hogy egyik-masikba konnyebb eljutni, az egy dolog...

eddie1977 2014.03.27. 18:17:39

@zöldeketbeszélek: "mert neki kudarc volt és mivel tipikus magyar, el se tudja képzelni, hogy másnak sikerülhet. Egy frusztrált vesztes."

Ha van kedved, keresd vissza, hogy melyik kedves hozzászólótól származik az idézet.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.03.27. 18:18:51

@shakti_rom: "Ovatosan kolts, sokszor epitesi engedely nelkuli dácsákat varrnak az angolok nyakaba, spanyolban is."

Nah hallod, barcsak mar ott tartanek hogy az a legnagyobb gondom hogy ki fog atverni. :D

@tucano: "ilyeneket tudsz havi 2-3-400 euróért bérelni, nehogy vegyél egyet! Mármint Görögországban, gyakorlatilag bármelyik szigeten, meg Cipruson is."

Nem neztem meg utana berlesnek, de komolyan ennyire olcso? Hogy a francba? Az ottani ingatlanfejlesztok nem penzbol elnek, nekik az alberlo halas mosolya is eleg? :) Mert egy ilyen villa ara havi 300 euros berleti dijjal a feltamadasig sem fog megterulni. :D

Vagy csak a valsag nyomta le ennyire az arakat? Mert akkor viszont a hajamra kenhetem, siman lehet hogy 15 ev alatt megint visszamasznak a berleti dijak.

@Ginix: "imádni fogod, hidd el! "

En is ettol felek! :)

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.03.27. 18:20:43

@Mr Long: "Ha k. jo jatekkal akartok jatszani a telotokon/tableten/Ipaden, akkor probaljatok ki a 2048-at. Tuti fugges. (Gondolom van iOS-re is, en androidon jatszom)
(A topa angol munkatarsaim ilyenekkel utik el az idot...)"

Nah, ti is csak azert vagytok a munkahelyeteken mert kinn esik, mi?

Egylabu Esernyomadar 2014.03.27. 18:21:57

@tableno: Ez egy jó ötlet! Támogatom. Biztos van olyan is, és sokat lehetne tanulni belőle, ki, hol, min csúszott el (szubjektív vs objektív okok stb.)

Egylabu Esernyomadar 2014.03.27. 18:21:57

@Pink Petsch: Ezzel is egyetértek. A sztereotípiák nem húzhatók rá mindenkire - szerencsére -, de segítenek a hétköznapi életben (ahogy Digger is írta): túlélni, választani stb. Ezért bizony nem szabadna elítélni/lekicsinyellni. Nagyon fontos ismerni a bennünk élő sztereotípiákat. Életmentő! ;-)

2014.03.27. 18:22:19

@eddie1977: Nem s mások véleményére gondoltam, hanem a te saját benyomásaidra, olvasmányélményeidre, ilyesmikre. Én például nem élnék Írországban, pedig még sosem jártam ott személyesen, de sokat olvastam róla, meg a google maps, és olyan benyomásom alakult ki, hogy inkább kihagynám. Vagy teszem azt a skandináv országokban sem igazán, mert rühellem például a hideget és a sötétséget. Szóval, érted mire akarok kilyukadni.
Köszöngetni sem kell szerintem, csak beilleszkedni és betartani a törvényeket. Ha nem megy, a beilleszkedés, vagy nem tetszenek a törvények, akkor tovább kell állni. Ennyi.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.03.27. 18:24:46

@eddie1977: Megkerestem, megtaláltam. Ez egy ember volt, nem a blog közössége. Csakugyan olyan félelmetes Zka, hogy miatta a rossz élményeket szerzett magyarok a 'lelúzerezéstől' félve inkább nem is írnak posztot? Ugyan már :)!

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.03.27. 18:27:31

@Mr Long: Én is leírhattam volna a történetemet, miért nem maradtam ott, ahová a hazai állásomat feladva kimentem. És ha panaszkodtam és valaki rákérdezett, hogy miért nem jössz haza, megmondtam őszintén, hogy csak a pénz tart ott. De soha senki nem lúzerezett le sem itt a blogon, sem az életben, ha elmondtam, hogy miért nem sikerült a nagy kiugrás. Ezért nem értek egyet Eddie általánosításával.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.03.27. 18:28:14

@eddie1977:
Mit értesz rossz érzések alatt?
Mi indukálja őket?

Sokan szenvednek, de nem tudom miért... ha el is mondják, nem értem őket.

Ugyandehogy (törölt) 2014.03.27. 18:29:37

@Sütemény1975: gondolod,ha saját szlogent nem bírnak hasznalni,majd pont a penzt választják el? Mert én nem.

eddie1977 2014.03.27. 18:30:22

@Pink Petsch: Pont ezen dolgozom.
Hogy aztán ebből mi fog kisülni, fogalmam nincs.
Nagyjából húsz különböző terv van a fejemben, amiket sorra elvetek, újrarágom őket, és így tovább.

Már régen is azt éreztem, hogy ez a blog nagyon kevés ahhoz, hogy bemutassa egy ember összes érzelmét és gondolatát, amik alapján végül meghoz egy döntést, még ha hibásat is.
Hogy a francba lehetne leírni egy élet történéseit egyetlen posztban? És akkor jönnek valakik, aki szó nélkül megkritizálják az olvasottakat, és ellentmondást nem tűrő hangon leosztják az észt a poszter személyiségéről.
Na, hát ezért akadtam ma ki.
De abba is hagyom, mert már így is túl sok időt töltöttem a gép előtt.

Ugyandehogy (törölt) 2014.03.27. 18:31:25

@eddie1977: csa ugy mellékesen: Szerinted az az ember boldogabb,aki elégedett,vagy akit masok mondanak csak elégedettnek?

2014.03.27. 18:33:14

@Kövérmadár [swe]: az en peldam az, hogy a szulok Magyarorszagon maradtak es nem lesznek fiatalabbak & folyamatos orvosi felugyelet kell. Ok, ez neked nem
problema, de sokaknak igen. Kerdezd zopolitet rola.
Egyre nehezebb nekik utazni es 70 folott EUn kivulre huzos a biztositas, ha egyatalan talalsz

eddie1977 2014.03.27. 18:35:35

@Kövérmadár [swe]: Az embereknek azért vannak rossz érzéseik, mert nem találják meg a belső békéjüket. Ezzel még én is így vagyok, pedig nekem baromi nagy mázlim van. Olyan társat kaptam a sorstól, amilyet talán meg sem érdemlek. Sokkal könnyebb az életem, mint sok más emberé, mégsem tudok hálás lenni.
Na, hát ez a baj.
De legalább már eljutottam oda, hogy felismertem a betegségem tüneteit.

2014.03.27. 18:37:21

@eddie1977: Ki fog alakulni. Csak tényleg rágd át jól, melyik hely lenne az, ami nemcsak üzletileg felelne meg, hanem szívesen élnél ott évtizedekig akár.
Hm, hát nem, egy posztba nem lehet mindent besűríteni. Így, amikor posztot ír az ember, akkor el kell döntenie, hogy mi köré építi fel azt a posztot, tények, érzelmek, az út a döntéshozatalig, ilyesmik. A kritikák meg kritikák, meg kell hallgatni/olvasni, de nem kell mellre szívni, mert felesleges.

eddie1977 2014.03.27. 18:39:45

@Babette_: Van nekem egy barátom otthon, aki "szarérhugyér" melózik már 20 éve. Sokat nélkülöz, mégis boldog. Gyakran kapom azon magam, hogy irigylem érte, pedig az én életemben is megvan minden, ami az amúgy szubjektív boldogsághoz szükséges.
Olyan nyugalommal fogadja el a saját sorsát, amilyenre én képtelen vagyok [legalábbis most képtelennek érzem magam].
Azt hiszem, hogy ez válasz a kérdésedre.

2014.03.27. 18:40:37

@Egylabu Esernyomadar: Na egen, sötét este, kihaltnak tűnő sikátorban főként ;)

33621 2014.03.27. 18:40:48

@Zuzimama: Rezsőatya: Úr isten megjelentek a szellemek! Hol voltatok eddig?

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.03.27. 18:50:09

@eddie1977: "Már régen is azt éreztem, hogy ez a blog nagyon kevés ahhoz, hogy bemutassa egy ember összes érzelmét és gondolatát, amik alapján végül meghoz egy döntést, még ha hibásat is.
Hogy a francba lehetne leírni egy élet történéseit egyetlen posztban? És akkor jönnek valakik, aki szó nélkül megkritizálják az olvasottakat, és ellentmondást nem tűrő hangon leosztják az észt a poszter személyiségéről.
Na, hát ezért akadtam ma ki.
De abba is hagyom, mert már így is túl sok időt töltöttem a gép előtt."

Erdekes amit mondasz.

Ezelott 1.5 evvel ez a blog olvasatom szerint meg nem is annyira erzesekrol es eletutak bemutatasarol szolt, hanem orszagokat probalt bemutatni vagy adott esetben erdekes munkakat, helyzeteket (mint Norbi posztjai). Hol milyen az elet. Csak ugye ahogy telt-mult az ido szinte majdnem minden orszagot kilottek mar 2-3 poszttal, de persze a blogot ettol fuggetlenul meg kell tolteni valamilyen tartalommal.

Es azt hiszem akkor kezdett a blog atcsapni picit nok lapja cafeba amikor jottek a sarga gumicsizmaban tipego kis labacskak es a heteken at huzodo identitasvalsagos posztok...

Hangsulyozom, ez nem a HA hibaja. O(k) azt tesz(nek) ki, amit kap(nak), de teny hogy a blog regi hangulata nekem spec. kozelebb allt a szivemhez. Csakhat nem sok ertelme lenne ismet leirni 36-odjara is hogy Angliaban 4 db KitKat jelenleg 1 fontba kerul...

Bonjour 2014.03.27. 18:54:59

@charlieharper: tout va bien, merci.
Köszönöm az érdeklődést. Hát most jövök-megyek, és dolgozom valamin pluszban. Csak hektikusan van szabadidőm. Mindig megnézem itt a történést, átlag hetente, de akkor már nincs értelme hozzászólni, utólag. Majd nyáron jövök kicsit, viccelődni. :)
És akkor visszakérdezek: ca va?

Bonjour 2014.03.27. 18:59:25

És tessék... Nem ç-vel írtam. Igen. Rájöttem, hogyan lehet egy gombnyomàssal billentyûzetet váltani :). Nagy találmány. Nem lehet fintorogni a nyelvtannàciknak, legfeljebb most.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.03.27. 18:59:49

@eddie1977:
Most tévedsz.
Sokkal több a sikertörténet.
Amúgymeg én is megírtam a két évvel későbbi posztomat már régen.
Nem húzták le.

Mr Long 2014.03.27. 19:03:40

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Inkabb arrol beszelj meddig jutottal benne! :D

eddie1977 2014.03.27. 19:05:25

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Na jó, de akkor térjünk vissza a stílusra, amit az én esetemben sokan megkritizálnak.
Amennyiben valaki nem akarja telesírni a monitort azzal, hogy "de nehéz az élet", csupán felszínes információkat tesz közzé az éppen aznapi hangulatától függően, akkor a kritikákat is ehhez kéne igazítani.
Ha valaki mondjuk az írja, hogy "nem szeretem a szőrös mellű arabokat, még akkor sem, ha egy-egy kefélésért sok pénzt kapok tőlük", akkor ehhez maximum annyit lehetne hozzáfűzni, hogy "én sem szeretem őket, de a pénz mindig jól jön".
Érted, hová akarok kilyukadni?
A gond az, hogy itt néhányan azt hiszik, hogy pár mondat után megismerték a poszt íróját, de ami még ennél is rosszabb, hogy szó szerint megkritizálják az életét. Milyen alapon?

Mr Long 2014.03.27. 19:05:53

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Maskulonben hulyeseg, hisz azert dolgozok, hogy a koznek jo legyen!

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.03.27. 19:06:51

@eddie1977:
Ne erőltesd ezt a vonalat mert nem jó.
Nem mindenki te vagy.

Quercus a favágó 2014.03.27. 19:07:24

@zöldeketbeszélek:

Akiről beszélsz, na ő egyértelműen azért jár ide, hogy leugasson mindenkit.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.03.27. 19:10:11

@tableno:
Így igaz.
Onnan kezdve tudom hogy megtaláltam a levágott lófejet az ágyamban.

33621 2014.03.27. 19:11:33

@Babette_: Ezt a nyugdíj dolgot úgy egy hónapja mesélte nekem egy ismerős, aki a nyugdíj folyósításnál dolgozik. Igen elcsodálkoztam rajta. A saját anyukájának a példáját hozta fel aki ledolgozta a normál magyar munkaéveket, és csak úgymond a minimál nyugdíjat kapja de egy Ukrán akinek talán 20000Ft lenne a nyugdíja azt felturbósitják a legalább a magyar minimál nyugdijhoz.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.03.27. 19:16:02

@QUERCUS(a favágó): Még ha igazad is van (nekem nem tűnt fel, de lehet, hogy csak figyelmetlen vagyok), akkor sem ő határozza meg a kommentek fő irányát. Sőt, ilyet senki sem határoz meg, ahány nick, annyi vélemény.

eddie1977 2014.03.27. 19:16:09

@diggerdriver: Igazad van. Nem is olyan jó az avatarod.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.03.27. 19:17:55

@eddie1977:
Figyelj ide Eddi. A kutya sem szólt hozzád addig míg mindenkit nem provokáltál itt.
Rajtad kívűl, aki házhoz jött a lófaszért nem tudok senkiről akit vesztesnek nevezett volna valaki itt.

Ugyandehogy (törölt) 2014.03.27. 19:23:37

@eddie1977: igen. De a boldogság nem azonos a beletorodessel.

33621 2014.03.27. 19:25:15

@shakti_rom: Most volt a híradóban egy Kanadai 95 éves hölgy, aki a veterán vb-n Budapesten 78cm-el világcsúcsot ugrott a kategóriájában!:-)

Quercus a favágó 2014.03.27. 19:27:39

@33621:

Ez nem csak az ukránokra vonatkozik, hanem minden volt szovjet állampolgárra.

Az ominózus egyezmény:

1963. évi 16. törvényerejű rendelet

a Magyar Népköztársaság1 és a Szovjet Szocialista Köztársaságok Szövetsége2 között a szociális ellátás területén való együttműködés tárgyában Budapesten, az 1962. évi december 20-án kötött egyezmény kihirdetéséről3

Nem fejtem ki bővebben, mert megint kapok a pofámra.

DieNanny CH 2014.03.27. 19:29:00

@Herr Géza:

Gondolj bele, mikor én úgy 17 éve az épülő M5-ön mentem fősulira Szarvasra... Volt egy 10 m szélességű aszfaltcsík, felfestés nélkül, aztán ahány autó elfért egymás mellett, annyi sávos volt az út... Még jó, hogy nem én vezettem.

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.03.27. 19:31:25

Eddie! Én veled vagyok! Az igazságot kell mindenáron hirdetni! Én is úgy érzem hogy kicsit színesebbre van színezve a Nyugat mint amilyen. Valahogy nem esik sose szó az árnyoldalakról, legfeljebb nagyon felületesen. Valahogy mindig az csapódik le hogy az milyen fasza hely hogy mindenki ki van tömve pénzzel. Meg hogy ott minden jól működik. Meg hogy ott nincsenek nélkülözők meg semmi. Pink pl komolyan azt gondolja hogy ott csak a bevándorlók csúszhatnak le maximum.

Összeszámoljam hány echte osztrák csövest "ismerek" csak a környékünkön? De valahogy ezekről sosincs szó, illetve nem is illik erről beszélni.

SzZoole 2014.03.27. 19:34:54

Na,ugy latom a baj nem jar egyedul

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.27. 19:38:55

@Babette_:

Ez a hanyagság tipikus esete.

Korábban az összes komcsi állam között volt ilyen egyezmény. Aztán mind fel lett mondva. De a SZU megszűnt, így vele nem lett felmondva, külön kellene az utódállamokkal, de ezt a kormány elfelejtette. S immár 20 éve ez van.

Quercus a favágó 2014.03.27. 19:40:21

Ha Magyarországon élsz, kutya kurva kötelességed panaszkodni. Ha nem így teszel, gyanús vagy.
Ha határátkeltél, kutya kurva kötelességed dicsekedni. Ha nem így teszel gyanús vagy.
Ha határátkeltél, de visszajöttél, a következő sommás ítéleteket kapod:
-mi megmondtuk, aki itthon nem akart dolgozni, az kint se fog.
-nem volt jó a jó itthon? Azt hitted, majd kint hintó visz a munkahelyre?
-nem tetszett, hogy odakint dolgozni kell, mi?
-nem való volt ő semmire itthon se.

stb, stb, stb.

Ezért kussol mindenki, nem csak itt a blogon, akinek nem jöttek össze a dolgok.

tableno 2014.03.27. 19:41:05

@házelőtthinta: azért én kíváncsi lennék, mennyien olvasnának egy olyan Határátkelő blogot, ahol a fő vonal az, hogy "otthon is szar, külföldön is, összeomlik a nyugati civilizáció, legjobb ha fontok magatoknak egy jó erős kötelet!"

2014.03.27. 19:43:52

@házelőtthinta: Hát szevasz! Lófasz hiányod van, hogy megint házhoz jössz érte? Nem azt írtam, te értelmileg fogyatékos medvebocs, hogy nincsenek osztrák, német hajléktalanok. Ha még emlékszel, azzal a marhasággal jöttél, hogy a német állam hagyja éhezni a gyerekeket, meg rongyokban járni. Szeretnél te olyan rongyokat, amilyeneket én látok az itteni csöviken, te majomparádé, te!

Latcho Rom 2014.03.27. 19:44:17

@33621: :-)

Azt mondtam hogy a tavasz itt figyel a sarkon?

Szakad a ho.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.03.27. 19:44:37

@tableno:
Na végre. Ma is megbukott a nyugat.
:)))))))))))))))))))

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.03.27. 19:45:32

@házelőtthinta: Hát őszintén, azt hiszem én is a kisebbséghez tartozom itt, én sem vagyok szétájulva a nagy vadnyugattól. Itt vagyok, itt "élek", itt eszek, itt költök, de rosszul vagyok ettől az egésztől alapvetően. Szánalmas ............és ha tényleg leírnám miket rühellek ebben az egész ittlétben, szétszednétek szilánkokra.
:-)
Puszi! :-)

Quercus a favágó 2014.03.27. 19:50:31

@zöldeketbeszélek:

Tudod van egyszer a vita, ami az érvek ütköztetéséről szól. Azzal nincs semmi baj.
Meg van egyszer a leugatok mindenkit, ami meg az arcról szól. Ez a blog, még ha néha el is szabadulnak az indultok, az utóbbi időben az első variáció irányába halad. Csakhogy van, aki ezt nem akarja tudomásul venni. "Benéz", leugat, észt oszt, majd távozik. Na ezzel van baj.

Latcho Rom 2014.03.27. 19:51:28

@sodalisO [eng]: Irjad, ne ezt a festetlen hintalovat puszilgasd..:-)
Mi fáj a szoldaviznek kodos albionban? :-)

SzZoole 2014.03.27. 19:54:07

@Pink Petsch: ertelmi fogyatekos medve bocs,lofaszal a segeben?
Ezen jot kacagtam:)))))))))

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.27. 19:56:29

@33621:

20 ezer? Az egy nagyon szép ukrán nyugdíj! Sokan 10-12 ezret kapnak csak.

Éppen most döntött az orosz kormány az új állampolgárok (a krímiek) nyugdíjának 100 %-os emeléséről a központi költslgvetés terhére, hogy csökkenjen a különbség Krím és Oroszország többi része között életszínvonalban.

Az ukrán átlagfizetés 50 ezer Ft körül van, míg az orosz 150 ezer körül. Ezt kevesen mondják,de bizony gazdasági oka is volt, hogy a krími népszavazáson ilyen eredmény született: Oroszországban az életszínvonal annyival magasabb arányosan Ukrajnához képest, mint Ausztria és Mo. viszonylatában.

Quercus a favágó 2014.03.27. 19:58:08

@sodalisO [eng]: @házelőtthinta:

A szegénység ellen egyféle képen lehet küzdeni. Dolgozni kell. A különbség a nyugat, és Magyarország között az,hogy ez a módszer nyugaton bevált.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.03.27. 20:00:21

@sodalisO [eng]: "Szánalmas ............és ha tényleg leírnám miket rühellek ebben az egész ittlétben, szétszednétek szilánkokra."

Nem hiszem hogy igy lenne.
En is leirtam a multkor par pontot a listambol hogy miert nem akarok UK-ben vegleg letelepedni. Nem kaptam erte lebaszast, charlieval es diggerrel meg is vitattuk nagy egyetertesben hogy sajnos rettenetesen szemetes nepseg az angol, akik alig vagy egyaltalan nem torodnek a kornyezet(vedelemm)el.

2014.03.27. 20:03:45

@Zoole[uk]: Aztán, ha rémálmaid lesznek, ne engem hibáztass ;).

2014.03.27. 20:07:07

@shakti_rom: @Zoole[uk]: Kapjátok be mindketten :P :DDD

SzZoole 2014.03.27. 20:08:05

@Pink Petsch: az en eletem nyugodt es kiegyensulyozot,keves eselye lenne az ilyen remalmoknak:)))

eddie1977 2014.03.27. 20:09:07

@tableno: Szép lassan azért összeáll a kép.
Tehát nem az elhangzó információk hitelessége a fontos, hanem a nézettség.
Inkább lehazudom a csillagokat is az égről, és elmesélem mindenkinek, aki otthon szenved, hogy a fészre feltöltött bőrkanapé csak az enyém, mert olyan fasza kis lakást bérlek a fos fizumból, de azért szóltam a hat lakótársamnak, hogy álljanak már odébb, mert belelógnak a képbe, és akkor bukta van.

Ha erről van szó, akkor mondjuk ki: ez a blog arról szól, hogy egymást hülyítsük. És akkor rögtön más lesz a leányzó fekvése.
Az összes "betolakodó", aki belepiszkít ebbe a mesterséges színházba, pusztuljon ki innét.

Basszus, nem volna itt az ideje, hogy gerincet növesszetek?

DieNanny CH 2014.03.27. 20:12:38

@eddie1977:

Érdekes, én a hátam közepére nem kívántam Svájcot, pedig tesóm '01 óta itt él. Csak akkor jöttem, ha muszáj volt. 1 esküvő (2005), 2 keresztelő (2005, 2008). Pedig többször írta, hogy menjek, de én nem akartam. Csupán kényszerből kötöttem itt ki '11 őszén - és láss csodát, bejött!!! Ezt elfogadod egy valóságnak?

SzZoole 2014.03.27. 20:13:28

@Pink Petsch: tudod mit?A szavadon foglak,11.-en megyunk haza,mivel Frankfurt mellet is el kell vezetnem a Te varosod nem nagy kitero lenne,ha gondolod beugrok:)))
(Hagy irigykedjen a roma csavo:)))

eddie1977 2014.03.27. 20:13:58

@diggerdriver: Talán azért, mert rajtam kívül [ebben a stílusban] még senki nem vágta a pofátokba, hogy csak a parasztvakítást nyomjátok ezerrel.
Na szóval...
Jópofa gyerek.

2014.03.27. 20:14:51

@eddie1977: Félreérted, nem erről beszélt. A neten van elég panaszblog, szűkebben véve, az index is tele van velük. Ez a blog anno az országok bemutatásáról szólt, nem pedig arról, hogy a beküldők telepanaszkodják a posztot, hogy mi szar abban az országban, ahol élnek. Azt megtalálod bőven máshol is.

eddie1977 2014.03.27. 20:15:19

@DieNanny [SZ,CH]: Szerinted ezen a blogon én vagyok az, aki a "valóságot" nem fogadja el valóságnak?

2014.03.27. 20:15:44

@Zoole[uk]: Megbeszéltük ;)))))

eddie1977 2014.03.27. 20:20:32

@Pink Petsch: De hát nem az lenne a lényeg, hogy a jó és rossz oldalát is bemutassuk egy határátkelésnek?
Azért nehogy már azt higgye bárki is, hogy a hazai olvasók nagykanállal zabálják a széthazudott információkat. Nekik is van szemük.
Én nem azt mondtam, hogy panaszkodni kell.
Írországban is van 100 csoda, például imádom az itteni nyugodt közlekedést. De ha csak azt írnám le, ami pozitív, meglehetősen gyanús lenne a dolog, hacsak valaki nem kifejezetten homokba dugott fejjel szeret élni.
Kurva sok dolog van, ami itt is padlóra küldheti az embert, és ha ezt valaki megemlíti, az nem biztos, hogy panaszkodik.
Lehet, hogy csak szeretné megosztani a naiv tömeggel a tapasztalatait.

SzZoole 2014.03.27. 20:21:08

Mi baja van ennek a sracnak,elgurult a gyogyszere vagy ki engedtek setara a funhouse-bol?????

eddie1977 2014.03.27. 20:26:50

@Zoole[uk]: Például pont az ilyen beszólásokra nem lenne semmi szükség.
A nyugatra szakadt gyökér magyarok már egy év után is torkuk szakadtából ordítják, hogy TOLERANCIA, de egy ezzel a témával foglalkozó blogon mégsem tudnak viselkedni, mert képtelenek tiszteletben tartani azt, aki egy kicsit is kilóg a közösségből.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.03.27. 20:27:39

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:
Na most várj egy kicsit.
Minden szavaddal egyetértek kivéve a zárójelben levővel.
Világszínvonalú itt a környezetvédelem, ezen belül is az újrahasznosítás.
Ez nem függ össze azzal hogy szemetelnek.
Igazából azt nem értem hogy többen mondták már hogy a szemetelés munkahelyeket teremt.
NEM LÁTOM.
Akkor lenne ez igaz ha szemetet nem látnák.
Na de szemetet szedő embereket nem látok ez a baj.

2014.03.27. 20:31:13

@eddie1977: De az, és én nem olvastam kifejezetten "rózsaszínű" posztot. Olyat igen, amiben a posztoló vagy csak túlságosan magára fókuszált, így az országról vagy városról nem sokat tudhattunk meg. Vagy pedig éppen ellenkezőleg, olyat, ami inkább hasonlított egy útkönyv leírására. Meg olyat s, ami csak a negatívumokat sorolta.
Hm, te úgy gondolod, ez a blog egyfajta "propaganda" a hazai olvasóknak, hogy csomagoljanak?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.03.27. 20:31:43

@házelőtthinta:
Pont annyira sz@rom le a svéd csöveseket, mint amennyire a magyarokat. Vannak? Vannak! Sokan? Nem, elenyésző, még Stockholmban is a számuk.

@charlieharper:
Na jah, helyzeti előnnyel indulok, mert sem barátokat, sem szülőket nem hagytam hátra. Előbbiek sosem voltak (kevés kivételtől eltekintve, de velük így is tartom a kapcsolatot és meglátogatnak). Utóbbiak már nincsenek.

Én vagyok az, aki igazából semmit és senkit sem hagyott ott. Biztosan ezért veszem könnyen a változást.

@eddie1977:
Ez egy olyan semmilyen válasz volt. Mondj példát, kézzelfoghatót. Mi az, hogy lelki béke?
Elégedettség? Az vagyok.
Boldogság? Az vagyok.
Harmónia a tér-idő kontínúmmal? Na, ez viszont sosem érdekelt :)

Sekélyes vagyok, azt hiszem... de kevesebb is a problémám. :)

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.03.27. 20:32:13

@eddie1977: En ertem hogy mit szeretnel mondani, de nam latom annyira sarkosnak ezt a helyzetet mint te. Szerintem a posztokban szokott lenni pozitivum is es negativum is. Az aranyok aszerint valtoznak hogy milyen a posztolo izlese.

Tegnap volt azt hiszem a lany aki 6-7 ev UK-beli tapasztalatot foglalt ossze. Emlekeim szerint o is tett bele vegyesen pozitiv es negativ dolgokat. Aztan azelott az egyetemista srac, aki valami francia gyarmaton Oceaniaban van Erasmussal. O is elmeselte kerteles nelkul hogy mennyire problemat okoz az alkohol a helyiek koreben es hogy a baratja latott egy nemi eroszakot is.

En nem gondolom ugy hogy itt mindig csak pozitivum lenne es a negativumokat mindenki elhallgatna.

Tovabb azt se felejtsd el hogy azert ez a blog nagyon-nagyon nem a kommentelo bizottsag velemenyet tukrozi. Evente megjelenik vagy 5-10 poszt, amit itt kommentelok irtak (jelzem, vannak akik azokat is szetkapjak mint floki a labtorlot, en is megkaptam a magamet anno :)). Az osszes tobbit "kulsosok", nem kommentelok irjak.

Arra akarok kilyukadni hogy peldaul az itteni torzsgarda hiaba olvasna szivesen, teszem azt a kulfoldi gyerekneveles nehezsegeirol (NOT!), ha egyszer a posztot irok nem errol beszelnek. Engem is erdekelnek egy-egy orszaggal kapcsolatban a pozitivumok es negativumok egyarant, de ha az adott szemely nem ir negativumot akkor megsem mehetek utana baseball utovel hogy "de akkor is aruld el mit nem szeretsz az orszagban".

eddie1977 2014.03.27. 20:33:43

@Pink Petsch: "Az ország átlépte a határt, ezért mi is átlépjük."
Ez mi, ha nem propaganda?

2014.03.27. 20:34:43

@eddie1977: Édesjóistenem, ugye ezt most nem gondoltad komolyan?!

tableno 2014.03.27. 20:35:30

@eddie1977: haver, van neked egy saját blogod, azt írsz bele, amit akarsz. Akinek tetszik, olvassa. Milyen jogon próbálod te előirni nekünk, hogy mit lehet itt mondani, és mit nem? Meg még hazugsággal is vádolsz? Pont te, aki az egyik iménti kommentjében fényezte az otthon boldogan vegetáló barátját, aki a saját blogjában többször is keményen és nyilvánosan lelúzerezett? Na hagyjál már...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.03.27. 20:36:01

@eddie1977:
Egyelőre te vagy aki képtelen tiszteletben tartani az itt jelenlévők véleményét.
Megakadt a lemez nálad és folyamatosan ugyanazt nyomod.
Írtál egy posztot ami jó volt, de ez nem jelenti azt hogy a mai teljesítményed is jó.
Sőt. Szar.
Fogalmad sincs hogy mi a valóság csak a saját beszűkült világodat vetíted ki az ittlévőkre.
Vagdalkozol, vádaskodsz minden konkrétum nélkül.
Érveket is mondjál.
Ne nagy általánosságban beszélj.
Mond ki hogy melyikünk itt a vesztes melyikünk hazudik melyikünk akar hazamenni melyikünk nem úgy él ahogy mutatja.
Lózungok nélkül. ÉRVELJ.

SzZoole 2014.03.27. 20:36:07

Nem veszed eszre,hogy olyan suletlensegeket beszelsz ami tobbsegnek szemet szur.Normalis ember nem igy gondolkodik.Egyebkent,ha en gyoker vagyok akkor Te mi vagy?
Nekem senkivel nincs konfliktusom.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.03.27. 20:38:04

@diggerdriver: Hat ez szerintem csak reszben igaz. Peldaul viszonylag jol allnak a megujulo energiakkal kapcsolatos statisztikak teren (bar ebben Skocia erosen huzza felfele az atlagot), de nalunk peldaul a szelektiv hulladekgyujtes... khm, hagy nemi kivannivalot maga utan... lehet ez Londonban jobban megoldott, itt videken nem tul hatekony.
Illetve a teny hogy a szuken vett 1km sugaru koros belvaroson kivul egyszeruen nincsenek kukak sehol... nem csoda ha mindenki szemetel.

eddie1977 2014.03.27. 20:44:07

@tableno: Az fel sem merül benned, hogy két különböző emberről van szó, ugye? Haver.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.03.27. 20:45:31

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:
Igazad van akkor helyesbítenék.
Környezetvédelem LAKOSSÁGI szinten nincs.
Viszont az összegyűjtött szemetet KÉZZEL válogatják és újrahasznosítják.
Minden építési törmeléket visszaforgatnak.
Itt Londonban van szelektív hulladékgyűjtés csak nem működik.
Szerintem a hatékonysága nem éri el a 20%-ot.
De ez is a lakosság hibája.
A kukák hiánya állítólag az IRA tevékenységének róható fel.
Jó már nem tényezők de azóta a helyükre léptek mások.

DieNanny CH 2014.03.27. 20:45:47

@eddie1977:

Igen. Mert aki azt írja, hogy jól érzi magát, arra azt mondod, hogy hazudik, de legalábbis elhallgatja a nyomorát...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.03.27. 20:52:25

Na szóval...

kepkezelo.com/images/prwgpghzdeqgkytmjip.jpg

Sok mindent nem tudok írni a mai posztról.
Egyértelmű sikertörténet ami mögött iszonyú kemény munka van.
Az ilyen emberek a legnagyobb veszteségei Magyarországnak.

SzZoole 2014.03.27. 20:56:28

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: @diggerdriver:
Nekunk hat kulombozo szemetesunk van.
Egy nagy fekete a haztartasi hulladeknak.
Nagy zold a lenyirt funek,karton papirnak.
Kiss zold a muanyag es fem hulladeknak.
Kiss fekete a levelboritek es ujsagoknak.
Egy bevasarlo kosar meretu az uvegeknek
Egy kicsi fekete a rossz elemeknek.
Itt mukodik a szelektiv hulladek gyujtes.

eddie1977 2014.03.27. 20:56:31

Megyek vacsorázni.

Ez most elég pozitív volt?
Arról szólt, hogy nyugaton kibaszott kurva jó az élet, mert van kaja az asztalon. És nem panaszkodtam, hogy túl sós, vagy túl sótlan.
Azt írtam, amit olvasni akartok.
Hogy valóban ízlik-e az étel, az senkit nem érdekel.

Aki akarja, megérti, mit akartam ezzel mondani.

33621 2014.03.27. 20:58:00

@QUERCUS(a favágó): A K. életbe nekünk miért nincs ilyen kedvező egyezményünk a nyugatabbra levő országokkal?

MagyarJoe 2014.03.27. 21:03:06

Csak azt tudnam hogy honnan van annyi idotok irni....

Na tereljuk egy kicsit el a szot Eddirol mert idegesit :)

Kedden voltam a szerelonel (aki amugy jobarat) es elovettek o es a bratyoja hogy mi az hogy nem utazok 6 orat szavazni... mert a Jobbik az majd helyre hozza az orszagot.

Masik bajom.... hetvegen fogtam 3 szep csukat... felhivom a cimborat... hat ok is fogtak 6-ot es ketszer akkorak voltak mint az enyemek (igaz sztori)

Ezek utan hogy legyen az ember boldog kulfoldon?

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.03.27. 21:03:12

@Zoole[uk]: Nah, ez mar kovetendo pelda, 6 kuka. Nalunk van egy nagy kontener a kommunalis hulladeknak meg 1, azaz EGY fajta kulon kuka amibe mindenfele ujrahasznosithato hulladekot lehet gyujteni (uveg, papir, konzerv, stb.). Egy fajta kuka az ujrahasznosithato hulladeknak... az lofasz esti fennyel.
Es persze vannak paran a tarsashazban akiknek meg ezt a 2 kukat sem sikerul megkulonboztetni mert kb. ossze-vissza pakoljak a szemetet...

(halkan megjegyzem Norvegiaban ha a papiros kukaban valami nem papir alaput teszel akkor tobb mint felmillio HUF erteku buntetesre szamithatsz)

2014.03.27. 21:03:57

@QUERCUS(a favágó):
Jol irod, kedves kollega. Az en ismeroseim kozul kb. 70 % hazakoltozott, legtobb a rendszervaltast koveto 10 evben. Igaz, egy vissza is jott azota, miutan atvert egy csomo embert otthon. Akik mostanaban koltoznek el, legtobben Del-Amerikat valasztjak. Sokan visszajarnak dolgozni, evente 2-3 honapra. Akik maradtunk - legtobben gyavasagbol es a penz miatt - szidjuk Kanadat es onmagunkat, hogy nem jott be.
Az eddigi eletunkrol roviden:
" Sok szep dolgot megeltunk, de boldogok sosem voltunk "

Latcho Rom 2014.03.27. 21:04:42

@Zoole[uk]: majd mesélsz hogy mit szólt a nejed a csibefarmhoz ;)

33621 2014.03.27. 21:06:25

@maxval a gondolkodó birca: Ok! Én is szeretnék Osztrák fizetést kapni a keleti végen! Már rám férne 33év munkaviszony és sok éjszakázás után!

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.03.27. 21:08:09

@Zoole[uk]:
Na.
Nálunk három nagyméretű kuka van.
Egy fekete a háztartási hulladéknak.
Egy zöld a kerti hulladéknak.
Egy kék az újrahasznosítható hulladéknak.
Egy láda a papírnak.
Egy láda az üvegeknek.
Egy láda a fémhulladéknak.
Egy barna vödör az ételmaradéknak.
Mindezek ellenére nem működik a rendszer.

Quercus a favágó 2014.03.27. 21:09:29

@33621:

"A K. életbe nekünk miért nincs ilyen kedvező egyezményünk a nyugatabbra levő országokkal? "

Még csak az hiányozna! Aztán majd ha eltűnik a nyugat a süllyesztőbe, mint a Szovjetunió, majd jönne az a sok éhenkórász angol, német, svéd kórincsálni a fasza magyar nyugdíjat.
Még mit nem!

SzZoole 2014.03.27. 21:09:39

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: persze mindez nem igaz,csak azert irtam le,hogy itt mukodik es mert ezt szeretnetek hallani:)))))))))

Latcho Rom 2014.03.27. 21:10:02

@Zoole[uk]: nem lenne olcsóbb fapadoson repülni kedves Csekonics úr?

DieNanny CH 2014.03.27. 21:11:56

@MagyarJoe:

Sehogy. Még egy aranyhal kifogására sem vagy képes??? Lúzer!
:-)))

Quercus a favágó 2014.03.27. 21:12:46

@diggerdriver:

Nálunk egy kuka van. Aztán van a hapci, a szende, a szundi, és így tovább.
És soha nem találnád ki, én ki vagyok. A Hófehérke.

SzZoole 2014.03.27. 21:13:21

@diggerdriver: akkor az tenyleg az emberek hibaja miatt nem mukodik,vagy mert lustak kulon szedni es ugy bedobalni megfelelo kukaba.

SzZoole 2014.03.27. 21:14:23

@shakti_rom: milyen csibefarmrol beszelsz?

DieNanny CH 2014.03.27. 21:15:00

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:
Itt a múltkor - még az újságban is benne volt -, valaki nem a központilag előírt, megvásárolt szemeteszacskóban tette ki a szemetét, hanem arra a megszólalásig hasonlító, de huszadannyiba kerülő zacskóba, erre a kukás ráírta: "Legközelebb hívom a rendőrséget!"

Latcho Rom 2014.03.27. 21:15:49

@Zoole[uk]: Ahol pinky az állatorvos s recepcios :-)

MagyarJoe 2014.03.27. 21:16:26

Na meg egyett a szemeteseknek... a tejes flakont, soros dobozt kimossatok mielott a kek kukaba megy? Masik... a kutyagumit is a zold kukaba dobjatok?

SzZoole 2014.03.27. 21:17:52

@shakti_rom: nem lenne olcsobb,negy embernek a husvet kozelsege miatt kozel £900 lenne a repjegy ara,kocsival meg van £600-bol oda-vissza,igy ez az esz szerub:)))

33621 2014.03.27. 21:18:52

@diggerdriver: Kemény voltál öcsi mint a birkózó szar! Csak így tovább a Lenini úton! :-)

tableno 2014.03.27. 21:19:26

@eddie1977: nem merül fel. Mint ahogyan benned sem, hogy aki elégedett az életével, az nem feltétlenül kamuzik.

SzZoole 2014.03.27. 21:20:08

@MagyarJoe: sem a tejest sem a soros dobozt nem mosom ki,minek?
Nincs kutyank.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.03.27. 21:21:45

@DieNanny [SZ,CH]: Most nem azert, lehet persze mondani hogy lelektelen tulszabalyozott csunya feljelentgetos nemet/svajci/osztrak mentalitas, de legyunk oszintek, ezekkel a durva szankciokkal lehet leginkabb rakenyszeriteni a lakossagot az alapos szelektiv hulladekgyujtesre. Majd az utanunk jovo generacionak - aki ebben fog felnoni es termeszetes lesz neki - el lehet hagyni a csunya bunteteseket (talan).

SzZoole 2014.03.27. 21:22:47

@shakti_rom: ja hogy ahol o dolgozik,mint recepcios,azt csibefarmnak is nevezik:))))

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.03.27. 21:25:46

@QUERCUS(a favágó): Ocsem, ha egyedul te kommentelnel itt, en akkor is jarnek ide a dumaid miatt. :D

Latcho Rom 2014.03.27. 21:28:56

@Zoole[uk]: mennyi idő, píz így, csatornával együtt?

DieNanny CH 2014.03.27. 21:29:43

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:

Igazából ez lopás, ugyanis aki ezt a zacskót megveszi, az a szemétszállítás díját fizeti. Tehát aki az 1 frankos helyett a 10 rappenest teszi ki - csak azért, mert piros -, az csal. Mert amúgy minden mást le lehet adni ingyenesen - jó, a nagy hulladékot nem, de flakonok, fémdobozok, üvegek,izzók, zöldhulladék stb.

Quercus a favágó 2014.03.27. 21:30:23

@Zoole[uk]:

Ha esetleg földarabolod anyósodat, azt melyikbe kell tenned? Háztartási hulladék,nagy fekete kuka?

Latcho Rom 2014.03.27. 21:30:51

@Zoole[uk]: errefelé így, hogy a poroszok minek becézik a pussy kimérést arról majd a kedves referál :)

SzZoole 2014.03.27. 21:33:27

@shakti_rom: forgalomtol fugg,de atlagban 20-22 ora,uzemanyag,kompjegy matrica ausztriaba es mo.-ban,kola kave csokolade oda vissza ki jon £600-bol.

SzZoole 2014.03.27. 21:35:50

@QUERCUS(a favágó): azt a fold ala a kertvegeben,de jo melyen nehogy kiakarjon maszni:)))

Latcho Rom 2014.03.27. 21:37:12

@Zoole[uk]: váltva vezettek? nem rossz ..kb 1000, 1200 cdn

SzZoole 2014.03.27. 21:37:28

@shakti_rom: night club ezt en is tudom.

tucano 2014.03.27. 21:39:33

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: "Mert egy ilyen villa ara havi 300 euros berleti dijjal a feltamadasig sem fog megterulni. :D"
Attól függ. Mit ne mondjak nem a bonyolult építészeti megoldásaikról híresek, még ha úgy is néznek ki. Sztem a válság nyomta le így az árakat, de ezért lehet most okosan szerződni. Az elmúlt két évben egyébként elkezdtek visszamászni az árak, de még mindig jobban megérni bérelni, mint venni. Meg ugye alkudni is lehet nagyon. Vegyük mondjuk az első keresésre kiadott ingatlant, ezt itt ni Cipruson:
www.cyprusresalesdirect.com/rental-property/1992
Simán el lehet hozni 400-ért. Igaz csak 2 szobás. És ha megnézed az oldalakat, akkor szinte csak újépítésű cuccokat kínálnak, a kis falvak, főleg a kisebb szigeteken fel sem kerülnek a netre és lehet komoly csodákat találni.

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.03.27. 21:40:24

@DieNanny [SZ,CH]: ne szépítsünk : az idióta nyugati robotemberség netovábbja az ha rendőrt akarnak rádhívni azért mert rossz szemeteszsákot merészeltél kitenni. persze, lopás, meg minden. meg lehet magyarázni.

MagyarJoe 2014.03.27. 21:44:38

@QUERCUS(a favágó): az anyost a barna kukaba az UKs szabvany szerint, csak nagyon aprora kell darabolni, hogy beferjen

Latcho Rom 2014.03.27. 21:44:41

@Zoole[uk]: kompósztba, úgy lesz porhanyós anyós :)

SzZoole 2014.03.27. 21:45:23

@shakti_rom: a dehogy en nyomom le egysegel,du.-tan 4-kor indul a komp Doverbol 2 ora a komp ut az a kontinensen mar het ora mire kiszalunk este/ejszaka jobban szeretek vezetni kissebb a forgalom jobban lehet haladni Nemetorszagban kozel 700km kell lenyomni,de ott ra allok a gazra es mire vilagosodik mar at is ertem az osztrakokhoz onnan meg mar nem sok par ora es otthon vagyunk.

puhacica 2014.03.27. 21:47:43

mely tisztelettel kerek mindenkit, ne bufeszakozza mar a kommunikaciot! igen, lehet e_m_b_e_r, jobbat mondok: s_z_a_k_e_m_b_e_r, sot, p_r_o_f_i a maga teruleten abbol, aki elvegzi. itthon is. siralmas ez a beszukult, sztereotip, buta gondolkodas.

MagyarJoe 2014.03.27. 21:48:42

@házelőtthinta: nem kell szepiteni... betartod a szabalyokat = mukodik a tarsadalom... nem tetszik = el lehet huzni a....

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.03.27. 21:50:20

@33621:
Nincs is válasz rá.
Itt azért minden vagdalkozó fasz megakad.

2014.03.27. 21:50:33

A szelektiv hulladekgyujtes csak parasztvakitas, kozben millio liter szamra megy a varosok szennyvize a folyokba, oceanokba:
" Canada flushes some 200 billion liters of raw sewage directly into natural waterways every year, from the St. Lawrence River to the Strait of Juan de Fuca and the Pacific Ocean."

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.03.27. 21:52:16

@QUERCUS(a favágó):
Négy várkapura kiszögelni:))))))))))))))))))))))))

Latcho Rom 2014.03.27. 21:52:16

@Zoole[uk]: hát csak óvatosan..nem vagy 100%'egészségileg..
de van a nejednek érvényes jogsija, ugye?

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2014.03.27. 21:55:23

@eddie1977: itt igenis TE vagy az, aki a saját érzéseit, eredményeit kivetíted másokra és elvárod, hogy ők is így érezzenek. Aki pedig nem, az minimum gyanús.

Az konkrét hazugság, hogy ide csak jót lehet írni és csak jót akarunk hallani. Kb 2 hete volt egy nagymama írása arról, hogy mennyire kurvajó minden Ausztráliában, még a fing is illatos. Úgy le volt oltva, hogy csak füstölt. Ezt persze nem olvastad, vagy elegánsan elfeledkeztél róla, mert nem támasztja alá az álláspontodat. Ha olyan volna itt a közösség, mint azt képzeled, tapsikoltunk volna a posthoz.

Mindenesetre a lúzerezős beszólásomért elnézést kérek, nem volt szép tőlem.

Latcho Rom 2014.03.27. 21:55:37

@Cascabel: ha azt mondod hogy mexikóból irogacc ide akkor megpofozlak :)

Quercus a favágó 2014.03.27. 21:56:30

@diggerdriver:

Az én sztorim kicsit más. Én vagyok ugye a Hófehérke. Gyön a királfi 350 lovon(fehér Merdzso). Lesmárol. Olyan büdös volt a szája, mint a meredvényes mérvényes dög, de valamit valamiért. Kérdezi: Hófehérke, hozzám jössz-e? Mennyen hozzád a rohamkocsi szirénázva gondoltam, de persze, tűzpiros ajkaim elrebegtek egy igent. Bevágódtunk a Merzsdóba, és tűz ezerrel a paphoz. Erre ez a hülye Kuka fölébredt, és elkezdett kiabálni. Álljon meg a menet! Töke van a menyasszonynak. Na itt lett vége a mesének.

Szegény embernek semmi se sikerül.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.03.27. 21:57:20

@Zka:
Valóban nem volt szép.
Csak igaz.
:)))))))))))))))))))))))))))

tableno 2014.03.27. 21:58:37

@QUERCUS(a favágó): ...és boldogan éltek, amíg Eddie meg nem magyarázta nekik, hogy nem is.

2014.03.27. 22:00:41

@puhacica:
A mai vilagban a kommunikacio az, amit regen agit-propnak hivtak. A lenyege: a hazugsag tudomanyos szintu muvelese, a polgarok beetetese:(

tableno 2014.03.27. 22:04:21

@Cascabel: na jó, meggyőztetek. Megyek és tökönszúrom magam...

2014.03.27. 22:04:40

@shakti_rom:
Nem engedtek el aprilis 1.-en szabadsagra, 2-3 hetet csuszok. Felmondani nem akartam, hogy nezne ki:) Nalam is van onmerseklet:) De azert ma nem mentem be dolgozni, esett a ho:) Szombaton bepotolom.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.03.27. 22:05:13

@QUERCUS(a favágó): Anyost? A sosavba... maris oldodnak a problemak.

@tucano: csinos-csinos. :)

@Cascabel: "A szelektiv hulladekgyujtes csak parasztvakitas, kozben millio liter szamra megy a varosok szennyvize a folyokba, oceanokba"

Hat azert az nagyon eros tulzas hogy parasztvakitas. Hogy egy peldat mondjak, a biomassza jelenleg a vilag elso szamu megujulo energiaforrasa!!!

Teny hogy meg mindig borzasztoan sok szemetet engedunk ki a kornyezetbe kontrolalatlanul, de ha nem lenne ennyi szelektiv hulladekgyujtes se, akkor meg rosszabb lenne a helyzet...

eddie1977 2014.03.27. 22:05:38

@diggerdriver: Látod, ezért nem válaszoltam neked.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.03.27. 22:09:03

@eddie1977:
Dehogyis.
Pontosan tudod hogy vaktában lövöldözöl.
Az ÉRVEK hiányoznak.
A TÉNYEK.
Mivel támasztod alá a mondanivalódat?
Mit TUDSZ?

2014.03.27. 22:09:40

@tucano:
Par hete beszeltem a munkahelyemen egy quebeci lannyal, akkor jott vissza Nicaraguabol. Mondta, hogy ott meg 1000, az az egy ezer dollarert lehet venni az ocean parton telkeket. Betette a bogarat a fulembe:)

MagyarJoe 2014.03.27. 22:10:05

@Zka: en ezt mar reg megfejettem... az eddie es a hinta is azert irnak annyi hulyeseget ide, hogy provokaljanak es foglalkozzanak veluk az emberek

Erre jo a blogoszfera... eloben ez mar nem mukodne

Pedig az eddie egeszen jofejnek tunt a videokon... amig meg nem szolalt ;)

SzZoole 2014.03.27. 22:13:49

@shakti_rom: ah sose felts nem eloszor nyomom le a tavot,minden evben egyszer vagy ketszer megvan,persze a nejemnek is van jogsija,sot sajat autoja is van,bar sokan nem fogjak elhinni,de mi teljesen beilleszkedtunk az angol tarsadalomba,elfogadom a torvenyeiket, szabalyaikat es szokasaikat nem akarom meg gyozni oket,hogy a magyar gulyas meg a turo rudi vilaghiru,viszont a hazipalinka izlik nekik.

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2014.03.27. 22:14:15

@Cascabel: hmm, itthonról lehet venni? Jó befektetésnek tűnik :)

tableno 2014.03.27. 22:15:01

@diggerdriver: szerintem komolyan tartanunk kéne egy picsogós napot. Mindenki leírja mi bántja a lelkét miért utál reggel felkelni az ágyból, melyik kollégáját fojtaná meg egy kanál vízben, ilyesmi. Nehogy már azt higyje a sok tudatlan otthoni paraszt, hogy nyugaton az élet egy dizni-rajzfilm. Én benne lennék, csak ne csináljunk rendszert belőle, mert nyafogóblogból van már elég.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.03.27. 22:15:38

@eddie1977:
Egyébként meg.
Nyertes vagy?
Egyetlen pozitív megnyilvánulást még nem olvastam tőled.
Mit nyertél az életben?
Büdös volt a pizzás meló.
Belevágtál az "üzletbe".
Értesz hozzá?
Tanultad?
Végeztél piackutatást vagy csak annyit hogy láttad isznak az Írek?
Most akkor az élet rádcáfolt?
Mégsem isznak?
Rajtadragadt a pia és keresel valakiket akikbe belerúgsz?
Hülye voltál ehhez is?
Szar ügy.

2014.03.27. 22:16:22

@tableno:
Ne menj, please:) Tisztellek es becsullek, igy ismeretlenul is, a hozzaszolasaid alapjan. De engedd mar meg nekuk, veszteseknek, hogy negativok legyunk, ez az egy oromunk maradt az eletben:)

SzZoole 2014.03.27. 22:16:38

@QUERCUS(a favágó): hat ez qrva jo volt,lehetne meg tobb ilyet?

tableno 2014.03.27. 22:17:04

@Zka: jó, csak egy pöttyet kockázatos. Nicaragua nem a politikai stabilitásáról híres...

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2014.03.27. 22:19:58

@tableno: meg hát ilyen messziről úgy basznak át, ahogy nem szégyellnek. De az tuti, hogy a telekárak sokat mennek még felfele, úgy hallottam népszerű nyugdíjasparadicsom...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.03.27. 22:20:04

@tableno:
Most hogy mondod...
Miért utálok reggel felkelni?
Mert ebben a korban már csak a derekam merevedik.
Mondjuk az talán jó ha fáj valami mert ha nem fájna az azt jelenti meghaltam.
:))))))))))))))))))))))))))))))

tableno 2014.03.27. 22:20:50

@Cascabel: te mint vesztes? Ha tudnád, hányan irígyelnek a távolból? :)

puhacica 2014.03.27. 22:21:26

@Cascabel: latod ez a baj: azt se tudjatok, mirol beszeltek. mennyi aga van a kommunikacionak? televizio, radio, ujsagiras, intezmenyi kommunikator, nemzetkozi kommunikacio... es ezek mind-mind szerteagaznak tovabbi teruletekre. es akkor kiemeled a "lenyeget": a hazudozast meg beetetest. ez olyan, mintha en azt allitanam, hogy az osszes komuves lehuto alkoholista es az osszes kamionos kurvazik.

bar nem is tudom, minek rantom fel magam, hiszen koztudott, hogy a 10millio fociedzo, hegymaszo es rendezo orszaga vagyunk. miert pont a kommunikacio lenne kivetel...

SzZoole 2014.03.27. 22:22:02

@diggerdriver: "
Dehogyis.
Pontosan tudod hogy vaktában lövöldözöl.
Az ÉRVEK hiányoznak.
A TÉNYEK.
Mivel támasztod alá a mondanivalódat?
Mit TUDSZ?"

Azt hogy hazug gyokerek vagyunk.
Te is csak egy arokaso vagy amit kezi asoval csinalsz,a JCB-vel meg csak almaidban dolgozol:)

2014.03.27. 22:23:01

@Zka:
Szerintem nem, el kell menni oda, szetnezni. A kulfoldieket mindenhol lehuzzak. Par eve lattam oceanra nezo telkeket vezetes kozben Mexikoban, 5000 dollarert hirdettek az ut melletti tablakon. Felirtam a telefonszamot, angolul erdeklodtem, 50 ezer lett belole. Mexikoi munkatarsam is felhivta oket, neki 5000-ert adtak volna:)

négyzet 2014.03.27. 22:24:05

Emberek, akik egész héten a pénteket várják...
... egész évben a nyarat,
... és egy egész életen át a boldogságot.

Nem a poszterínának, hanem néhány hozzászólónak, akinek a szar se elég keserű.

MagyarJoe 2014.03.27. 22:25:02

@puhacica: 11 jatekost kellene valahogy osszehozni.... mire kezdodik az Euro selejtezo.... ha mar 25 fontot kiadok a jegyert

puhacica 2014.03.27. 22:29:20

@MagyarJoe: van egy tuti tippem: add inkabb nekem azt a 25 fontot! ;)

2014.03.27. 22:30:32

@Bonjour: vettem gesztenyelisztet, ahogy javasoltad. Meg nem tudom hogy kell hasznalni. Majd utanajarok

tableno 2014.03.27. 22:32:31

@Zka: nézd, én nem akarlak lebeszélni róla, szerintem is jó befektetés Latin-Amerika. De jól látod, ott ugyanannyira gyanakvónak kell lenni, mint Magyarországon. Meg az sem árt, ha tudsz spanyolul.

2014.03.27. 22:33:12

@tableno:
Engem irigyelnek? Ne mar!:) Van egy egy szakadt kocsim, egy kis szobam, egy csomo lim - lomom, se kutyam, se macskam, se gyerek, se feleseg. 30 ev alatt ennyire voltam kepes. Igaz, emlekek, kalandok vannak, de abbol nem lehet megelni (egyenlore) Sajnos jol fizeto munkam is van, ha akarom, de mar kezdem unni, kezdek belefaradni.
Na, panaszkodtam egyet, eddie nagy oromere:)
" Sok szepet megeltem, de boldog sosem voltam "
(ez sem igaz azert, de jol hangzik)

MagyarJoe 2014.03.27. 22:35:17

@puhacica: muszaj megnezni oket ha mar ideig eljonnek ;) multkor 2-0 ra nyertek itt.... meg nem voltam soha Mo valogatott meccsen

Latcho Rom 2014.03.27. 22:37:22

@Cascabel: szólj ha utánanéztél s nem kamu.

SzZoole 2014.03.27. 22:39:09

@Cascabel: most mar mindig ketertelmuen kellesz kommentelni,hogy egy-ket uresfeju megkeseredett eletunt akarkinek az igenyet kielegitsuk?
Na nemar,ezt azert Te sem gondolod komolyan?

Latcho Rom 2014.03.27. 22:39:58

@Cascabel: melyik parton volt ez az ötezres balhé?

tableno 2014.03.27. 22:41:38

@Cascabel: na és a te hobós életszemléleteddel szerinted mire jutottál volna Magyarországon? Kaland, utazás? Akkor dolgozol, ha kedved tartja? Az, hogy nincs családod, az tényleg nem kellemes, de ha lenne, akkor meg nem élhetnél úgy, ahogy. Mindennek ára van.

2014.03.27. 22:41:44

Vacsoran voltam ugyfelekkel. Mirol maradtam le?
A vacsoratarsasagom elso osztalyu volt, Shanghaiban szuletett es felnott zsidok.

tableno 2014.03.27. 22:45:31

@charlieharper: és elhitték rólad, hogy te is zsidó vagy, annak ellenére, hogy nem ferde a szemed?

SzZoole 2014.03.27. 22:47:28

@charlieharper: olvasd vegig a kommenteket,megjelent Eddie es kiosztott par kokit.

tableno 2014.03.27. 22:47:32

@Zoole[uk]: látod, mégis csak fontosak a gyökerek...

2014.03.27. 22:49:43

@tableno: osztrak szulok voltak a shanghai gettobol
2vh alatt vittek oda osztrak zsidokat. Nem tudtam.

MagyarJoe 2014.03.27. 22:49:52

@házelőtthinta: nem emlekszem a teljes sztoridra.... hogy kerultel az egyetemrol a mekkibe?

Latcho Rom 2014.03.27. 22:50:33

@tableno: feledékeny vagyok tudod, te milyen szakos is vagy?

SzZoole 2014.03.27. 22:53:14

@tableno: hat most mit mondjak erre,voltunk mar haza arulok,kitantorgottak itt a UK -ban csak mosogatunk,most meg mar hazug gyokerek is vagyunk,csak azt nem tudom,hogy ilyenkor hol van a HA?

2014.03.27. 22:53:51

@házelőtthinta: es akkor egy bufeszakos nem epitheti Magyarorszagot? Nem jarulhat a gdp-hez hozza?
O nem akarhat egy garzont tehennel?

puhacica 2014.03.27. 22:55:29

@MagyarJoe: hat, a muszaj az nagy ur! :)
@házelőtthinta: te meg egy tipikus diszfasz vagy.

2014.03.27. 22:55:45

@Zoole[uk]:
Szerintem nem uresfejuek, raadasul nem is eletuntak "egyesek". Teljesen megertem oket, sokan atmentunk az altaluk is megelt folyamaton. Mondhatnam azt is, hogy ez termeszetes az emigracioban. Majd kinovik idovel:) De a mindent rozsaszinunek latók is at fognak esni a lo tuloldara, ha nem is mind: eleg csak egy kis recesszio, egy kis valas, egy kis nem vart esemeny.(termeszetesen nem kivanom nekik)
Egy jo tanacs kivandorloknak, egy beszelgetes kapcsan jutott eszembe. Par napja kerdeztem regebbi munkatarsaimat, hogy mi a titka az angolul alig beszelo, de sikeres horvat munkaadomnak:
- No fear! - volt a valasz. Belevagni dolgokba magabiztosan, felelem nelkul. Vagy sikerul, vagy nem:) De meg kell probalni!

Latcho Rom 2014.03.27. 22:56:23

@Zoole[uk]: vigyorogva számolgatja a klikkeket.

Just kidding HA :)

Latcho Rom 2014.03.27. 22:57:41

@Cascabel: át biza, csak nekünk nem volt net rinyázni..

Sütemény1975 2014.03.27. 22:58:01

@shakti_rom: ki vagy te? Miert gondolod, hogy megengedheted magadnak ezt a lenezo stilust? Kicsit vegyel vissza arcocskadbol, es akkor talan lehet ertelmes parbeszedet folytatni.

tableno 2014.03.27. 22:59:19

@Cascabel: hasonlóan latjuk a dolgokat.

Latcho Rom 2014.03.27. 23:00:10

@Zoole[uk]: ...busongjak hogy hazamész húsvétra a jó kis tavaszba? :)

2014.03.27. 23:01:56

@puhacica: Ne viccelj, kommunikalni mindenki tud, nezz csak korul ezen a blogon :)))

Latcho Rom 2014.03.27. 23:04:45

@Sütemény1975: egy nímand.

Te viszont nem cáfoltad meg hogy a kormánypárt az adókból, mutyikból finanszirozza a sajátmagukat ünneplő "békemenetet", miközben tömegek nélkülöznek, elhagyják az országot...

2014.03.27. 23:04:47

@shakti_rom:
A Csendes-oceani oldalon, Ixtapa-Zihuatanejo kornyeken, a fout mellett, egy domboldalon, gyonyoru kilatassal. Zacatecasbol vezettem le Chilpancingoba, Acapulcon keresztul. Az elottem vezeto munkatarsamat megallitotta a rendor, akkor vettem eszre a telkeket reklamozo tablakat.

SzZoole 2014.03.27. 23:10:43

@Cascabel: hat nem tudom a kezdet nekem is kemeny volt,mint mindenkinek,de a csalad kesobb utanam jott,volt egy nagyon komoly balesetem amire az eletem is rament,szoszerint,de visszajottem es bar evekbe telt mire ossze szedtem magam de mar a regi on magam vagyok,sose lattam a vilagot rozsaszin szemuvegen at,inkabb realisztikusan,tudatosan iranyitom az eletem es nem hagyom magam befolyasolni es igaza van a horvat munka adodnak,mert aki mer az nyer,persze tudatosan eszel nem esz nelkul.

MagyarJoe 2014.03.27. 23:11:05

@shakti_rom: ha majd sok ev mulva ... (Hoffit idezve) valtozik a segg Mo-n es a szociknak kell nyalni. Akkor te mit fogsz csinalni? Pontosabban kit fogsz szidni?

tableno 2014.03.27. 23:12:26

@MagyarJoe: ha jól ítélem meg shakti jellemét - a szocikat. Én is azt tenném.

puhacica 2014.03.27. 23:13:11

@mojyo: tenyleg! en balga... :)

2014.03.27. 23:14:00

Ja, amugy a poszt is nagyon tetszett, respekt a hollandert, egyszer majd enis megtanulom :D

MagyarJoe 2014.03.27. 23:14:45

@tableno: na ez az ... en inkabb a fagyit valasztom :)

Latcho Rom 2014.03.27. 23:15:20

@tableno: pontyosan. de ez nem fog bekövetkezni ahogy európát elnézem. ahogy kedvenc maxim irta reggel, a nácik az új liberók.

SzZoole 2014.03.27. 23:16:12

@shakti_rom: ja az elobb neztem 585 komment volt eddig

2014.03.27. 23:16:21

@tableno:
Egyet tudok: ha otthon maradok, belepusztulok az alkoholba:( Mint korosztalyom legtobbje. Vagy nem:) Volt kozepiskolai osztalytarsaim boldog embereknek tuntek, csaladdal, unokakkal, jo munkahelyekkel. De ok mindig is normalisak voltak, nem ugy,mint en:) Az, hogy most negativ vagyok, a hosszura sikeredett telnek is koszonheto. Ma is esett a ho, de csakl -10C volt:)

Latcho Rom 2014.03.27. 23:16:58

@MagyarJoe: sok mindent lehet nyalni joe bácsi :)

2014.03.27. 23:17:23

Szuletett mar megallapodas, hkgy melyik nap lesz panasznap. Mar keszitem a listat UK, London/Cambridgerol:
Kozlekedes
Oktatas
Egeszsegugy
Szemet

Latcho Rom 2014.03.27. 23:19:22

@puhacica: te soha nem vagy fent ilyen későn, whats up macsekom? :)

SzZoole 2014.03.27. 23:21:56

@shakti_rom: ne busulj azt nem vennem a szivemre,itt mar napok ota +7-8 fok van Igaz ma ketszer is jeg esett 1-2percre,de utanna hetagra sutott a nap a hetvegere +17-18 fok es napsutes,ugyhogy keszitem is elo BBQ sutot egy jo kis steak-re:)))

Latcho Rom 2014.03.27. 23:24:01

@Cascabel: sokkal többen megkrepáltak otthon közölünk, ez se semmi, hm?

SzZoole 2014.03.27. 23:24:11

@shakti_rom: ez mit akar jelenteni?4192

MagyarJoe 2014.03.27. 23:29:18

Romikám :) en maradok a fagyinal... szoval 10 eve kint vagyok... a cimboram azota is a mindig aktualis kormanyt szidja, most meg a jobbikot probalja lenyomni a torkomon en meg elem az eletem :)

SzZoole 2014.03.27. 23:31:31

@charlieharper:
Hemel- London reggel kezdetben 4 sav dugo kesobb csak 3 sav nagyobb dugo napkozben jol jarhato 4ora utan szinten dugo.
Oktatas,London academy eros nagy a kovetelmeny.
Egeszsegugy,en az eletem koszonhetem nekik.
Szemet,itt mukodik a szelektiv gyujtes es az utak sem szemetesek.

Mrs. Clayton 2014.03.27. 23:32:29

@charlieharper: nálatok is gond a macskaszar? én a rendőrségen kívül mindenhol voltam, de annál tovább nem jutottam, hogy a macska vadállat, így oda szarik ahová akar, senki nem tehet ellene
az egészben az az érdekes, h ha egér/patkány/róka lenne, akkor az önkormányzat befogná, a háziasított vadmacskára nincs ötletük
eszem megáll

SzZoole 2014.03.27. 23:37:59

@shakti_rom: ja,Te lassan egy eve jarsz ide kommentelni az atlag 12komment/nap en csak 8honapja kezdetem 6 komment/nap atlagban:)

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.03.27. 23:41:50

@puhacica: lehet az vagyok, de én nem próbálom többnek beállítani magam mint amennyi vagyok. Hát még ha kiengednék a hosszabb írásaimat! De hát ilyen ez.

2014.03.27. 23:41:55

@Jess G: a hetvegen a halasto mellol takaritottam a macskaszart. Ma reggel a sunyi dog (szomszede) a keritesen ult es nezett be a kertembe. Megeyszer meglatom legpuskat eloszedem

2014.03.27. 23:43:31

@Zoole[uk]: maradjunk annyiban, hogy nagyon mas befolyas er/velemenyunk van.
A forgalom a legkiugrobb, mert azt siman elkepzelem, hogy a korhazakkal es iskolaval mellefogtunk. A vezetest mar nehez.

2014.03.27. 23:47:34

@Zoole[uk]: ja, es mar tobbszor tettem ide be fotot a vonatperon, utcan allomszemetrol
Megegyszer, vonatmegallo mogotti szemet, ami az peron teljes hosszaban all
kepfeltoltes.hu/140327/1213587316image_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

SzZoole 2014.03.27. 23:48:40

@charlieharper: persze ezt mindenki maskep eli,iteli meg.
A macskakrol meg annyit,hogy lehet venni egy szert,amivel ha korbe szorod a teruletedet az el riasztja a szagaval a macskakat.

2014.03.27. 23:49:51

@Zoole[uk]: a spray-re gondolsz? Hasznaltam. Semmit nem ert. Valami csapdan gondolkozom inkabb.

SzZoole 2014.03.27. 23:54:12

@charlieharper: nem spray,por,de majd a nejem megkerdezem most alszik,ja meg a kutyat mondanam,de az is teleszarja az udvart ejjel meg ugat.

MagyarJoe 2014.03.27. 23:54:45

@charlieharper: lehet nem erre gondoltal de a sajat macska a tutti megoldas az meg majd mashoz fog szarni

Latcho Rom 2014.03.27. 23:54:46

@MagyarJoe: jól teszed.

itt perkelt, túrórudi, friderikusz, szép az élet nímandéknál :)

Sütemény1975 2014.03.27. 23:54:47

@shakti_rom: tudsz te rendesen is valaszolni.
A fidesz ugyanazt csinalja mint barmely mas, eddig hatalmon levo part. Nem mondom, hogy ez jo, de ez van. Miert, mit gondolsz az mszp gyulesekre, a videkrol felbuszoztatott nyugdijasok utazasat ki fizette?

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.03.27. 23:58:54

@charlieharper: Ez a rajzlapcsipeszes technikaval csak egyetlen egyszer kell utolerned a cicust, tobbet nem. Es van pluszba egy fasza kerti diszed. :)

www.gifbooster.com/pin/1538/cat-stops-moving-when-neck-is-clipped_21

Latcho Rom 2014.03.28. 00:00:45

@Sütemény1975: Már irtam neked hogy fidesz kontrollálja az adókat, törvényhozást s mindent szép hazánkban.

Azokat a szocik fizették, nem a nyomorgók lenyúlt pénzéből.

Ha van mégkérdésed fordulj Madame Pinkyhez, vagy digger örgrófhoz, s rólam kattanj le.

Sütemény1975 2014.03.28. 00:07:29

@shakti_rom: igazad van, szegeny szocik! Amikor ok voltak hatalmon, akkor sajat zsebbol fizettek ilyesmit. Megcsak hozza sem nyultak allami penzekhez!
Kattanjon le rolad az, aki aki radkattant. Tobb erv nincs?

Latcho Rom 2014.03.28. 00:07:32

@Zoole[uk]: Kanadai kollégák. barátok télen is bbq-nak. én is veszek gázt a hétvégén, itt a nyár..+ 10 lesz a jövő héten :))
Ha igaz !

Latcho Rom 2014.03.28. 00:11:48

@Sütemény1975: Jelenről beszélek. Egy hazavágott országról.
Nemzeti ezüsttel, Hungarikumokkal, négymilló szegénnyel.

Jóéjt.

SzZoole 2014.03.28. 00:11:51

@shakti_rom: Te gazost hasznalsz az enyem faszenes a gazos nekem egy kicsit illuzio rombolo,persze konnyebb hasznalni es kenyelmesebb.

eddie1977 2014.03.28. 00:14:38

@diggerdriver: "Egyébként meg.
Nyertes vagy?
Egyetlen pozitív megnyilvánulást még nem olvastam tőled.
Mit nyertél az életben?
Büdös volt a pizzás meló.
Belevágtál az "üzletbe".
Értesz hozzá?
Tanultad?
Végeztél piackutatást vagy csak annyit hogy láttad isznak az Írek?
Most akkor az élet rádcáfolt?
Mégsem isznak?
Rajtadragadt a pia és keresel valakiket akikbe belerúgsz?
Hülye voltál ehhez is?
Szar ügy."

Egyébként meg.
Mit értesz a "nyertes" szó alatt?
Olvass többet, ezek szerint még nem jutott el hozzád minden írásom.
Van egy csodálatos kedvesem, többet nem is kívánhatok.
Igen.
Igen.
Mit értesz az "értesz hozzá" alatt? Kötöttem már üzleteket, amikből nyereséggel szálltam ki.
Nem.
Természetesen.
Igen, előfordult már máskor is.
De, csak nem azt, amit én kínálok nekik.
Igen, nem.
Nem így érzem.
Nem olyan szar ügy, hiszen tanultam belőle.

Elégedett vagy, te nagyképernyős öntelt faszkalap?

Latcho Rom 2014.03.28. 00:16:17

@Zoole[uk]: Jobb a faszenes îze, persze, nyáron a nyaralóban azon sütünk.

Sütemény1975 2014.03.28. 00:16:31

@shakti_rom: jo ejt! Jo volt veled beszelgetni, bar kicsit egyoldalu.

Latcho Rom 2014.03.28. 00:17:39

@Zoole[uk]: megyek vazz. mégegy eddire nincs erőm, bye

eddie1977 2014.03.28. 00:19:13

@eddie1977: És akkor itt a válasz a kérdésedre, te büdös gyökér.
Olvasd vissza a saját kérdéseidet, és látni fogod, hogy ki az, aki ezen a blogon megmondja az embereknek a tutit arról, hogy ki a "nyertes" és a "vesztes".

eddie1977 2014.03.28. 00:19:49

@eddie1977: Ez a kis diggergecinek szólt.

Sütemény1975 2014.03.28. 00:27:13

Hat igen, eddienek azert egy dologban biztosan igaza van. A torzskommentelok kozott vannak igazi nagymellenyu, nagyarcu megmondoemberek. Gusztustalan stilus, eroltetett humor, gyava megfutamodas. Akinek nem inge....

eddie1977 2014.03.28. 00:29:16

Most már csak azt sajnálom, hogy megint előjött belőlem a hazai stílus.

holl gold 2014.03.28. 00:54:24

Idenkint próbáltam magyarokkal barátkozni, de hamar rájössz, hogy csak addig vagy barát, amíg szükségük van valamire. Amint „elhollandosodnak”, onnantól már ciki nekik nem hollandokkal érintkezni.

Miert is nem csodalkozom ezen ????? Sok orszagra raillik ez a bejegyzes es legtöbbetek talan mar belefutott hasonlokba...ha meg nem akkor szerencseseknek erezhetitek magatokat...

Ugyandehogy (törölt) 2014.03.28. 04:50:53

@diggerdriver: egy véleményt megis milyen ervvel kene alátámasztani?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.03.28. 06:15:46

@holl gold:
Ismeros erzes.

Az en kedvencem viszont az a tipus, amelyik keptelen beilleszkedni (vagy legalabb a latszatot fenntartani) es ciki vele mutatkozni.

DieNanny CH 2014.03.28. 07:05:40

@házelőtthinta:

Itt úgy van a szemétgyűjtés, hogy zacskókban. Ehhez speciális zacskókat lehet venni 17, 35 és 50 literes méretben. A zacskók oldalán nagy betűkkel rá van írva, hogy mely településeken lehet ebbe tenni a szemetet. Valamint az is rá van írva, hogy ez a régió szemeteszacskója. Tehát a piros zacskó egyik oldala tele van fehér betűkkel (Ja, és aki nem tud olvasni, annak meg ráadásul ott van az összes település címere is.)
Ezeket a zacskókat minden üzletben azonos áron lehet megvásárolni.

Vagyis, aki egy másik zacskót tett ki, az szándékosan tette, mert nem lehet őket összetéveszteni.

DieNanny CH 2014.03.28. 07:11:12

@QUERCUS(a favágó): @tableno: :-DDDDD

Szép jó reggelt! Ma is vigyorgósan kezdem a napot?

DieNanny CH 2014.03.28. 07:25:22

@Jess G:

Itt nálam a lósz@r a gond. A lovasiskolák meg szokták járatni a lovakat, ekkor 2-3 lovas végigbattyog a falvakon - a járdán... Aztán a kupacokat meg kerülgethetjük.

2014.03.28. 07:26:45

@diggerdriver: nem, nem assa el. A szomszede biztosan nem. Mar tobbszor lattam.
@MagyarJoe: nem szeretem a hazi macskakat

tableno 2014.03.28. 07:46:27

@DieNanny [SZ,CH]: jó reggelt neked is! Az csakis rajtad múlik! :)

puhacica 2014.03.28. 07:56:03

@shakti_rom: latod, el is aludtam. :)
@házelőtthinta: hol probaltam en valaha tobbnek mondani magam mint ami vagyok? tudod, nincs bennem semmi kulonleges. jo vagyok a szakmamban, van egy szerelmem, akivel ugyanugy gondolkodunk, egyutt elunk egy kis lakasban, amit berlunk, van egy 10 eves autonk es egy puha macskank. nem vagyunk gazdagok, viszont minden nap tudunk egyutt nevetni. mindez Magyarorszagon tortenik. lehet, hogy nem lesz mindig igy, most azonban boldogok vagyunk. neked meg az a bajod, hogy csak almodozol arrol, amit en megelek.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.03.28. 08:08:30

@eddie1977:
:))))))))))))))
Jóóól van.
Talált süllyedt.
Szeretem mikor ez a végső érv.
K.O.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.03.28. 08:09:38

@charlieharper:
Angok macska.
A szarát sem ássa el.
Különc.
:))))))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.03.28. 08:11:27

@Babette_:
Mondjuk érvekkel.
Az a véleményem mert...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.03.28. 08:13:51

@Babette_:
Mert ott a legpuhább a föld.
A macska nem hülye.
A legkedveltebb amúgy a homokozó.

DieNanny CH 2014.03.28. 08:31:36

@Babette_:

Te, figyelj, majdnem kiköptem a teámat! :-DDD

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.03.28. 08:53:11

Sracok, ez valami siralmas volt a reszetekrol...

Elgondolkoztam rajta, hogy erdemes-e ide jarni es naphosszat ezt a gyerekes "De igen!" "De nem!" vitat. Egyszeruen nevetseges!

Ugyandehogy (törölt) 2014.03.28. 08:59:27

@diggerdriver: ez hülyeség, tantóbácsi.
MERT csak.

Latcho Rom 2014.03.28. 09:14:02

@puhacica: szavamba kerül :) nu akkor alszom még egy órácskát :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.03.28. 10:01:22

@Babette_:
Aha. Messzire vezet az ilyen kommunikáció.
Csak példaként.
Ha azt mondom hogy egy fapina vagy akkor elég ha azzal indokolom hogy csak?

Ugyandehogy (törölt) 2014.03.28. 10:17:38

@diggerdriver: azt mondasz, amit akarsz. akár példaként is.
amit mondasz, téged minősít.

Evain 2014.03.28. 11:16:43

Na nézd már, kihagytam egy napot, aztán néztem, hogy holland poszt volt, és mennyi a hsz.
Aztán elolvastam. Vazzeg?

Muscari 2014.03.28. 13:32:55

@Evain: en csak reszben olvastam el a kommenteket, meg az elozo napiakat is.

Mit lehet erre mondani? Nagyon csalodott vagyok. Eddig itt ez az anyazas nem volt jellemzo :-(

blackhairlady 2014.03.28. 14:11:42

@Muscari: Nekem nosztalgiam van a regi origos HA irant. Nem lehetne visszamenni, visszakapni a regit? En is hamarosan abbahagyom az olvasast, azt hiszem.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.03.28. 14:33:57

@Muscari: Most sem jellemző. Mindenhol lehet ilyen bolond nap, el kell felejteni és kész, az emberekre időnként rájön az ötperc. :)

@blackhair-lady: Neked is szól a fenti :).

DieNanny CH 2014.03.28. 14:51:13

@blackhair-lady:
@Muscari:

Ne riasszon el semmi! Majd mi továbbra is szépen beszélünk, aztán a többiek is lenyugodnak...

tanato 2014.03.28. 15:03:11

@charlieharper: moly.hu/konyvek/vivian-jeanette-kaplan-sanghaji-fogsag
Ez egy igen érdekes izgalmas könyv egy szintén Kínába menekült osztrák zsidó lány története és kalandjai.

tanato 2014.03.28. 15:04:29

@charlieharper: Nem olvastam még végig csak részleteket belőle,de most hogy felhoztad a témát,elolvasom.

tanato 2014.03.28. 15:07:35

@blackhair-lady: Nekem is jobban tetszett az Origos,postr.-os változat.

Muscari 2014.03.28. 15:10:22

@zöldeketbeszélek: jo, igazad van :-)
En mindenkepp fogom olvasni, mert rengeteg hasznos infohoz jutottam mar itt hozza es ez remelem igy lesz a kesobbiekben is.

Mondjuk a Tildy altal ajanlott internetszolgaltatot mar elkuldtem a busba parszor, mert mar majdnem ket honapja, hogy megrendeltuk a netet es meg mindig nem mukodik, valosznuleg kulonosen balszerencsesek vagyunk. Kedden mar legalabb telefonunk volt, most mar az sincs.

Szovsl nekem, mint kint elonek ilyen gyakorlati dolgokban is sokszor segitett a HA.

blackhairlady 2014.03.28. 15:19:03

@DieNanny [SZ,CH]: Irtam egy jo hosszut, d ekitoroltem. Vegul is nem rolam es nem nekem szol a blog, igy igazabol mar nem erdekel milyen iranyba megy el. Nehanyszor mar eszembe jutott amikor olvastam, hogy ha en lennek HA akkor az lenne az a pont amikor bezarnam az egeszet annyira siralmas volt. De inkabb nem szolok mar, mert tenyleg nekem csak erdekesseg mint segitseg ez a blog. En nem kepzelem azt, hogy az en kattintasom nelkul bezar a blog es nem jonnek reklamozni kivanok:)))

blackhairlady 2014.03.28. 15:19:58

@tanato: Tudom, mert latom, hogy milyen ritkan szolsz hozza, akkor is csak a szkmadba eso temaban.

eddie1977 2014.03.28. 15:53:58

Úgy érzem, hogy a közösség bizonyos részének tartozom egy bocsánatkéréssel!

A véleményemen nem változtatok, hiszen a vak is látja, hogy mi történik itt, hogyan próbálják meg néhányan kisajátítani a hozzászólási felületet, és a saját világuk képére formálni azt, de az tény, hogy van egy szint, amit nem lett volna szabad alulmúlni.

Elnézést kérek mindenkitől, akinek megzavartam a nyugodt szórakozását!

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.03.28. 16:14:39

@Muscari: @tanato: @blackhair-lady:
Mar tobbszor gondoltam arra, hogy kellene csinalni egy forumot. Kulon katrgoria kontinens, majd orszagos bontasban. Orszagon belul kulon topikok az igenyek szerint (kultura, egeszsegugy, akarni).

Moderatorokkal es bekesen. Ha valaki felrugja a szabalyokat, az repul.

Barki olvashat, de csak reggel szolhat hozza.

Minden topkinak lehetne felelose (orszagfelelos).

Posztok a nyitolapon, esetleg linkkel a forum vonatkozo topikjara.

Engem pl. rohadtul irritalnak az "ugyis rabszolga vagy" "szenvedsz" es hasonlo kommentek. Mintha barki is ismerne szemelyesen es tudna, hogy mi a fontos nekem.

Na mindegy...

tanato 2014.03.28. 17:30:07

@blackhair-lady: Nagyon felhígultak a komentek,400-600,de ami lényeges azt nagyon nehéz kihámozni belőle.

Latcho Rom 2014.03.28. 17:51:34

@tanato: Szep konyv tanato, megvolt

Quercus a favágó 2014.03.28. 18:26:22

@Kövérmadár [swe]:

Nekem az járt a fejemben, vajon eddienek biztosan megvan még az a raklap pia?

Mrs. Clayton 2014.03.28. 18:53:25

@diggerdriver: ezt közölnéd a szomszédaim macskáival is? ők nem így tudják sajnos

Mrs. Clayton 2014.03.28. 18:57:44

@charlieharper: komolyan? ezt lehet? én azt vettem tervbe, hogy veszek egy ilyen cage trapet és elviszem valahová 100 milesra innét és elengedem őket, legalább ideig-óráig nem lesz mocskos a ház mellett, míg chip alapján visszahozza őket valami állatvédő

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.03.28. 20:52:13

@Jess G:
Nyilván nem, kérdés, hogy meglátja-e valaki?

A macska bosszúálló fajta, ha segbedurantod, tuti méginkább oda fog szharni.
Apósom azt csinálta, hogy kifeszített villanypásztort a ház körül (ahol a díszköves rész van) és amikor a macska megpróbált odamenni... mintha ágyúból lőtték volna ki :D

morsels (törölt) 2014.03.28. 21:52:50

Csak ugy mellekesen.
Aki azt hiszi, hogy a group dynamics nem fedezheto fel ezen a blogon, az... naiv.

tucano 2014.03.28. 22:58:02

@Cascabel: Ott is van törvény rá, hogy a lakatlan kecót egy hónap után el lehet foglalni. Egyébk a legolcsóbb arrafelé és a legbiztonságosabb. Csak beteg ne legyél. Van egy csomó nicaraguai ismerősöm, kedves emberek. Nagyon érdemes sztem pár hónapra kiköltözni, aztán ha úgy látja az ember, akkor bérelni egy évre és csak utána vásárolni. Ami még lényeges, hogy a külföldieket úgy csábítják, hogy nem kell jövedelem adót fizetni a külföldön keresett pénz után, ez igen emberbaráti lépés. Nem is értem, hogy miért Costa Ricát hájpolják Nicaragua helyett, kivéve a hullámok miatt, de nem mindenki szörfös azért, aki oda vágyik.

M. Péter 2014.03.29. 02:14:31

@tucano: A közbiztonság sokkal rosszabb Nicaraguában mint Costa Ricában, az infrastruktúra szintén, sok helyre csak földúton lehet eljutni.

tableno 2014.03.29. 07:21:20

@M. Péter: viszont Nica-ban kisebb a bűnözés. Egyébként Panamáról se feledkezzünj meg: costa ricai fejlettség, viszont olcsóbb és kevésbé zsúfolt.

Fekete Pestis 2014.03.29. 10:32:49

@Pink Petsch:

Nem.
A hollandot könnyü [nem nehéz] megtanulni, feltéve ha tudsz németül.
A legelsö napomon NL-ben, amikor Utrechtböl Overijssel-be vonatoztam, már tudtam az otthagyott ujsagokból valamit olvasni. Másfél év múlva [nulla nyelvórával] már megértettem a híreket [NL-ül] a TV-ben.
Mindez arra bizonyíték, hogy nem nehéz.

Ami nehéz, az a DÁN. Az elmondottak fényében kb. 2 évembe [és nyelvórákba!] került, amig megtanultam dánul OLVASNI [mindezt úgy, hogy az NL elég jól megy], de a dán beszédet még csak nyomokban értem. A dán kiejtésem állítólag elég szar, érzödik rajta a holland akcentus ;). Mindezt úgy, hogy a nyelv szintaktikailag nagyon hasonlít a hollandra [jobban, mint a németre], és a szókincsük kb 5%-a közös [vagyis tökugyanaz].

@BernadettSzaboo: Szóval sikerült az NT2 nyelvvizsga letétele, grat. [Gefeliciteerd, akkarom mondani].
Mooi land, lekker krenterige mensen, die Nederlanders, hoor ;)

@Kellemes Zérókomponista:

"Ez nem egyenlő a meggyőzni-akarással. Elnézve a posztot, a valós infók hiányát nem tart még ott a posztoló, hogy szentírásként vehetnénk az ez szar, az szar, amaz jó, emez meg ezért nagyon jó érveit. Lehet, hogy 20 évet élt a kezdeti hazájában, de gyerekként tette azt."

Jó, akkor megteszem helyette én.

-A holland az takarékos, nem pazarló, nem [nagyon] henceg a megszerzett vagyonnal. Magyarországon mindenkinek az volt a legföbb gondja, hogy miért nem cserélem le a 15 éves autómat [lehetöleg BMWre vagy Volvo-ra], mert "lenne rá pénzem".
-A holland az törexik a kompromisszumokra. Ezt ök "polderen" -nek nevezik. A jó fönök tulajdonsága, hogy "meghallgat másokat" [luisteren naar anderen], és hogy nem hierarchikus.
-A hollandok hiszik, hogy a másokra ervekkel lehet hatni [ Erre kifejezésük is van "iemand aanspreken op zijn/haar gedrag" - kb. érvelve megrovás], Most hadd ne mondjam,hogy milyen a magyar fönök [2 is volt belöle] : felfele nyal lefele meg tapos.
-A holland általában racionális. Mindig azt nézi, hogy az adott problémát hogyan lehet a legnagyobb nyereséggel/legkisebb veszteséggel megoldani. A magyar ezzel szemben inkább emocionális, ami nekem ellenszenves.
-A holland igyekszik tervezni. P.l. Delta-plan [hosszútávú árvízvédelem], vagy a nyugdíjalapok.

tehát egy sokkal értékelvübb, kiszámíthatóbb társadalom, az emberek sokkal direktebbek, mint Magyarországon, kevesebb a hierarchia, a vezetök viselkedése rokonszenvesebb, mert nem feudális [annyira].

Fekete Pestis 2014.03.29. 10:33:03

@BernadettSzaboo:

Ik ging aan de slag in een bank om "lekker (mee) te graaien" - zoals het gezegd wordt door de demagogen ;)
Azért demagógia ügyében NLD is ott van a versenyben. "graaiende bankiers", "CAO's versoberen" satöbbi, satöbbi. Nade a magyar demagógia itt is több lóhosszal nyer.

Fekete Pestis 2014.03.29. 12:05:41

@maxval a gondolkodó birca:

jó látom, hogy skandináviában sem voltál még soha.
ott elég nagy nyugi van,
AZ ADÓK ALACSONYABBAN MINT HOLLANDIÁBAN
( ami a "nivelleren is een feest" c. PvdA [=kommunitsa] marhaság miatt van )
és a szociális ellátás jobb ( az ovoda nem 1600 EUR-ba kerül, nekem a "gazdagnak", mert NL-ben ennyi).
Jó, lars van Trier egy kissé nyomasztó, és a beltenyészet érezhetö, de szerintem élhetöbb hely, mint NLD.

Mégis, ha NLD-ben a "roverheid" (= "kúrmány", hollandul) megbukna, és visszaállítanák a Balkenende kormány idején volt adókat ( meg az ovoda levon6ó lenne az adóalapból, nekem a "gazdagnak" is), akkor visszamennék NLD-be. Ahogy egy jó hollandhoz illik ;). nekem az az ország agyon sokat adott, és mentalitásban is az áll hozzám legközelebb (nameg Dánia, de az egy kicsit rosszabb).

Fekete Pestis 2014.03.29. 12:05:41

Ja igen. NLD-ben az ügyfélszolgálat is segítökész.
Az igaz, hogy 2004-óta az Adóhivatallal csak hollandul lehet értekezni [amit furcsálok].
De ha tudsz hollandul, és használod is, akkor az Adóhivataltól kezdve az önkormiig és a bankokig mindenki nagyon segítökész. Külön díjazzák, ha te is probléma-megoldva állsz a dologhoz, mert ök is erre törekednek.
Most ezt hadd ne vessem össze a magyar dolgokkal : bank, TB, satöbbi. Siralmas, no.

tucano 2014.04.02. 19:57:01

@M. Péter: köszi, közbiztonságot illetően statisztikából írtam!

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása