oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2014. március 24. 06:46,  Svájc 2.0 518 komment

2014. március 24. 06:46 Határátkelő

Svájc 2.0

Igazán érdekes utat járt be Tamás, aki egyszer már jelentkezett itt Luganóból (aki anno nem olvasta volna, az ide kattintva pótolhatja), majd – talán nem túlzás, ha azt mondom: általános meglepetésre – az egyetemet felfüggesztve visszatért Magyarországra. Most ismét Svájcban van, hogy mi történt vele, és milyen most az élete, azt megtudhatjátok a mai posztból. (A képeket ezúton is köszönöm neki.)

cím_98.jpg

„2012 késő őszén halasztottam tanulmányaimat, Svájcból Magyarországra költöztem és Kedvesemmel terveztem új életet kezdeni. A közös tervek ellenére a Karácsonyt már külön töltöttük. Ő hozott egy döntést, amit először túl kellett élnem, aztán elfogadnom, felfognom.

Miután visszaköltöztem (kb. 2013. január) korábbi budapesti „bázisomra“, némi vegetálás után megélhetés után néztem. 400-500 önéletrajz kiküldése után Magyarország egyik piacvezető könyvesházánál sikerült elhelyezkednem.

Eleinte mint bolti eladó, későbbiekben mint a tulaj személyi titkára / asszisztense. A cégnek nagyon sokat köszönhetek, aminek csak az egyik fele, hogy (új) életet adtak.

Új élet

Számomra a tavasszal jött – Kikelet Hava. Egyrészt volt szerencsém magam mellett / mögött tudni egy maréknyi embert, aki próbált életet lapátolni belém, kirángatni a gödörből (ebben az időszakban nagyon messze voltam a vérszerinti családomtól).

Másrészt Szirmai Anna (pszichológus) hathatós segítségével először kimásztam a depresszióból (kb. 2013. április) majd túlléptem a testképzavaromon (is) és már akarattal / tudatosan készültem az új (mostani) tanévemre. Anna (kb.) 6 hónap alatt homokból házat épített, a közös munka áprilissal fog véget érni.

Svájc 2.0

2012 nyarán kocsival segítettek kicuccolni, másodszorra teljesen egyedül akartam belevágni. Tisztán tudtam és éreztem, hogy most egyedül akarok menni. 2013 szeptemberével 3 táska társaságában célba vettem Milano Malpensát, hogy onnan utazzak tovább Luganóba.

tó nappal.jpg

Az első hónapokban nagyon sok segítséget kaptam egy perzsa (iráni) lánytól (Sahar), Nála laktam sokáig, Ő rajta keresztül találtam lakást (március végével költözöm át egy másik lakásba), ebben az első időszakban sok szeretet kaptam tőle, párjától és egy (mostanra) közös baráttól (Farid).

Volt nagy nemzetiségi kavarodás, egyik este történt, hogy három perzsával, egy olasszal ültem a vacsoraasztalnál. Jelentem, hogy a magyar lányok szépsége Perzsiába (Irán) is eljutott!

„Édesapám sokat utazott a világban. Egyszer járt Magyarországon, Budapesten. Azt mondta, hogy csodálatosak a magyar nők. Élettel teliek és gyönyörűek. Ezt onnan tudom, hogy egyszer otthon a villamoson egy hölgyre azt mondta: Már majdnem olyan szép mintha magyar lenne.“ (Elfeledett nevű, 60-as éveiben járó perzsa hölgy, 2013 ősze)

Tavaly megismertem egy itteni erdélyi férfit, vele (is) természetesen felvettem a személyes kapcsolatot. Amíg Magyarországon voltam addig is leveleztük, így könnyebb volt újra beszélgetni.

Suli, egyetem

Hát... volt nagy örömködés. Még az első tanítási nap előtt sokat gondolkodtam rajta, hogy: (1) mégis milyen lesz ott lenni megint? (2) hogy fognak fogadni a tavalyi ismerősök, társak? (3) hogy fognak fogadni a tanárok?

Ahogy azt elképzeltem pont úgy ugrott a nyakamba egyik tavalyi csoporttársam (az elme teremtő ereje .... (?)) az első napon, hasonló kedvességgel fogadtak a többiek is. Meglepetten hallottam, hogy a tavalyi csoportból egy lány öngyilkossági kísérletet hajtott végre pár héttel azután, hogy én halasztottam.

Jelenleg 7-en vannak a második évfolyamon / végzősök – meg is lepett, hogy a mostani csoportom 15 fővel indult. Svájci, amerikai, orosz, olasz, spanyol román nagyváradi, thai csoporttársak vannak.

Az első félévem eredményével elégedetlen vagyok (7.25-ös tanulmányi átlag, 10-es skálán, ahol 10 a legjobb), még ha ez a suli legnehezebb mesterképzésén vagyok is (mások elmondása szerint).

Semmi sem tökéletes

Kavarodás, félre/mellé –szervezés akad itt is. Elfelejtették mondani azt az „apróságot“, hogy a mi csoportunknak a 2. félévben lehet tanulmányi programokkal (Erasmus, Swiss Mobility, Bilateral agreement etc.) elmenni másik egyetemre (ha akarunk), mivel a 3. félévben vannak a szakmai tárgyak, ellentétben más képzésekkel.

Mindezt megtudtuk decemberben, amikor már minden határidő lezárult. A 2012-ben elnyert ösztöndíjam érvényes, így a 2. félévem tandíjmentes. (Tavaly az első félévem felét visszautalták.)

Legtöbbször érdekes tárgyaim vannak, megfelelő előadásban. Nagyon sok hatás, inger ér az egyetemen, akár a tanulásban, tanuláson keresztül, akár kulturálisan is. Úgy érzem, hogy picit megtaláltam a helyemet, elfogadnak a csoporttársaim, könnyen megtaláljuk a közös hangot.

Rádöbbentem, hogy a keletiekkel (oroszok, ukránok, indiaiak, kínaiak stb.) sokkal könnyebben megtalálom a hangot, mint a „nyugatiakkal“. Számomra nehéz volt együtt dolgozni az amerikai, zürichi lánnyal. Nem is jött ki jól az a csoportmunka, a tanár az első beadandó után majdnem elkaszált minket.

Kirajzolódott bennem, hogy a kórházakkal, azok működésével, felépítésével szeretnék foglalkozni. Nagy eséllyel ebből fogom írni jövőre a szakdogámat, de már ebben (második) félévben el fogok kezdeni kutakodni, olvasni.

Lehet, hogy „csak“ jövőre kezdem, de itt illik 70-80 oldal körül alkotni („tudományos angolul“), másrészt szeretnék ezen a területen PhD-ni (Hospital/Health service management). Terveim szerint a PhD-t az Egyesült Királyságban fogom megkezdeni, az egyetemet már kinéztem – a neve nem publikus. :)

Jövőkép 2.0

Az első lehetőséget már felvázoltam (PhD), a második opció, ha nem jönne össze a PhD akkor vagy Dubaj, vagy a Királyságok (Egyesült, Északi (Norvég, Dán, Finn stb.)) egyike.

A jelenleg zajló háborútól függetlenül szeretnék (idővel) keletre (Belső-Ázsia) menni, a késztetés megvan bennem évek óta. Én úgy érzem, hogy ott vannak a gyökereim, oda is húz a szívem.

Ősszel döbbentem rá, hogy mennyire csodás a magyar néphagyomány, táncok, versek. Amikor erre ráeszméltem, elszégyelltem magam. Kellett 1.500 km, hogy szíven üssön. Szeretnék egy (megfelelő) magyar lányt, társat találni, elköteleződni – más nemzetiség nem jön szóba nálam.

Luganói magyar kereszt.jpgLuganói magyar kereszt

Szeretnék a Hazámnak is visszaadni a jövőben - bár „szellemileg fegyvertelenül“ (alapképzés) kerültem ki ide, de ettől még szeretem a hazámat. Jelenleg nem érzem, hogy a következő években Magyarországra költöznék életforma szerint, de ez nem zárja ki a visszaadás lehetőségét. Másrészt a térképek átrajzolás alatt vannak, (nagy eséllyel) jön a „balkáni tavasz“ is.

Érdekesség

A mostani lakásba még az ősz során betörtek, meglepő, hogy semmit nem vittek el. Benéztek a szekrénybe és ott hagytak mindent, ami a polcon volt (egy üveg pálinka, fényképezőgép, kb. 100 euró stb.) ahogy lakótársam MacBook-ja is a helyén maradt. Furcsa volt.

A zárat a biztosító kontójára kicserélték, azóta csend van az életemben. Még furcsább volt, hogy egy héttel később a (korábbi) budapesti „bázisomba“ is betörtek. Szintén nem vittek el semmit.

Tanulom az olaszt, a mindennapi életemhez szükséges. Nagyon sok az (Észak-Olaszországból) áttelepült munkavállaló, aki nem beszél az olaszon kívül semmi más nyelvet. A nagyon sok 30.000 feletti szám.

Megdöbbentett, hogy a bankban, hivatalokban a legelső kérdésem a „Parle inglese?“ (Beszél angolul?) volt. Ebben a kantonban összesen 300 magyar él – eléggé szétszórva és javarészt idősek.

Másrészt az itteni (diák)közegben hülyének érzem magam, hogy csak angolul beszélek. Itt mindenki beszél még legalább 1 releváns (német, orosz, francia, kínai, olasz) nyelvet.

tó este.jpg

Egy itteni PhD annak ellenére sem fordult meg a fejemben, hogy az egyetem feltörekvő, egészségügyi központtá próbálják tenni a kantont (egyrészt sok a klinika, kórház, másrészt sok az egészségügyi cég is + új kampusz épül, biokémiai képzéssel (is)).

Amikor Magyarországra kerültem a Házon kívül műsorban velem is volt egy rövid riport, meglepett, hogy még nyáron (2013) megállítottak és elmondták, hogy mennyire meglepte őket a döntésem.

Mit tanultam?

Az ember határtalan és nincs lehetetlen. Határtalan vagyok, és nem létezik számomra lehetetlen. Minden az elmében, tudatos teremtéssel kezdődik. Megtanultam szeretni magamat (oké, oké még tanulom...), megtanultam, hogy csoportban repülni könnyebb (minden szempontból).

Vannak olyan emberek, akikkel össze vagyunk kötve, távolságtól függetlenül. „Csak” velem vannak, segítjük egymást. Nagyon hálás vagyok a(z) sorsnak / életnek / Istennek a 2013-as évért, nagyon sokat tanultam.

Köszönöm azoknak, akik 2013-ban is velem maradtak, segítettek. Egyszer élünk örökké gyerekek!

Aki szeretne picit többet tudni, olvasni rólam annak ajánlom a blogomat, vagy annak Facebook-oldalát.

A kommentelési szabályokról itt olvashatsz.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: felsőoktatás egyetem Svájc Lugano

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr785876049

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tableno 2014.03.24. 07:01:25

Általában azért szoktuk a posztolókat nyaggatni, hogy túl kevés konkrét információt adnak meg magukról. Azt hiszem ez az első eset, amikor szerintem túl SOK az infó. A pszichológusod például beleegyezett, hogy névvel szerepeljen a posztodban? Hát a perzsa haverjaid? Te tudod, de nekem ebben túl sok az olyan mozzanat, ami nem feltétlenül a nyilvánosságra tartozik.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.24. 07:05:29

Kikelet = meleg lett.

Testképzavar megszünése = iszonyú kövér vagyok, eddig zavart, most már megszoktam.

2014.03.24. 07:18:31

@tableno: Szerintem ez a poszt terápiás céllal íródott. Biztos volt egy olyan tanácsa is a pszichológusának, hogy írja ki magából a vele történteket, "átengedve őket érzései szűrőjén". Mna, hát ilyenre sikerült ;).

ChristineK · http://christine-jartamban-keltemben.blogspot.com/ 2014.03.24. 07:24:36

Még csak az első kávémat iszom, de a sok szöveg között nekem itt most elveszett a lényeg. Beszél-beszél, de nem mond semmit. Az én készülékembe van a hiba?

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.03.24. 07:28:06

Ha Samannak es Hintanak lenne egy kozos gyerekuk, az olyan lenne mint a posztolo. :)

Erdekes poszt volt.

2014.03.24. 07:44:50

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: A Belső-Ázsiás résznél elvigyorodtam, mert rögtön beugrott, hogy: "Nesze neked Hinta, itt egy útitárs. Jó utat, kellemes letelepedést a varázslatos Keleten!" :D

2014.03.24. 08:09:40

Fura. Igen, olyan mint egy terápiás valami, csak nem értem. A legjobban az a mondat tetszett hogy: "ha nem jönne össze a PhD akkor vagy Dubaj" DD. Úgy legyen...

2014.03.24. 08:17:30

@ChristineK: forditok
Lapatra tette az asszony, majd depresszio
Visszament az egyetemre Svajcba tanulni, ahol rajott, hogy csak magyar not akar
Van mar jovokep a), b) es c) terv
A) phd
B) UAE, vagy valamelyik gazdagabb, de angollal elboldogulhato europai orszag
C) kozep-azsia
D)-nek nem zarja ki Magyarorszagot

Majd halalkodik egyet az eletert.

tableno 2014.03.24. 08:19:10

Mondjuk ha hallgatott volna Tamás az első posztja kommentelőire, lehet megspórolja a pszichológust (vagy nem...)

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.03.24. 08:23:00

azért szerintem ne szedjétek majd szét szegényt, anélkül is van elég baja.
(most leléptem, megyek nyaralni :-) )

Quercus a favágó 2014.03.24. 08:23:56

Soha nem értettem, hogy lehet hülyét kapni attól,ha elhagy egy nő. Ha marad! Na attól már igen.

Ugyandehogy (törölt) 2014.03.24. 08:29:01

na én inkább ehhez a poszthoz én nem írok semmit...

2014.03.24. 08:29:05

@QUERCUS(a favágó): valoszinuleg mas is volt a hatterben. Majd Dr Andaluz.
Az biztos, hogy szemet egy betegseg es nem egyszeru talpraallni belole

nyuszigonosz 2014.03.24. 08:30:09

@tableno: Nem akart ö akkor olyat hallani, mint amiket írtünk.

Viszont az jó, hogy újra tanul, hogy akkor csak felfüggesztette a tanulmányait és nem csak szaladt fejvesztve a hölgy miatt, akinek ezek szerint csak addig volt érdekes, míg svájci egyetemista volt és a hétköznapokra meg nem kellett.
És az is jó, hogy tervei vannak, dolgok amiket el szeretne érni.
Persze még azokon is változtathat az élet többféleképp, de vannak.

Quercus a favágó 2014.03.24. 08:31:43

@charlieharper:

"Az biztos, hogy szemet egy betegseg es nem egyszeru talpraallni belole"

Na igen. Ha egyedül vagy azért. Ha család van azért. Ha család van, attól még lehetsz egyedül. Szar ügy.

tanato 2014.03.24. 08:33:26

@QUERCUS(a favágó): Hajajj,emiatt már de sokan lettek depressziósok,sokan psychiátriára is kerülnek szerelmi bánat miatt,még rosszabb esetben öngyilkosság,sőt legrosszabb esetben még gyilkosság is kijöhet ha elhagyja egy nő/vagy férfi,mert lehet fordítva is./.Ez teljesen személyiségfüggő,ki hogyan tudja feldolgozni a /szerelmi/konfliktusait.
Egy biztos,az elköltözés,világjárás ilyen esetben jót tesz,életmentő lehet.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.03.24. 08:36:11

@QUERCUS(a favágó): "Soha nem értettem, hogy lehet hülyét kapni attól,ha elhagy egy nő. Ha marad! Na attól már igen."

Imadom ezeket a kommentjeidet. :D

Quercus a favágó 2014.03.24. 08:36:19

@tanato:

Hát nem tudom, doki. Még soha nem voltam szerelmes.
Lehet, hogy szerencsés ember vagyok, csak nem tudok róla?

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.03.24. 08:36:23

@tableno: Igen, nekem is ez jutott eszembe.
Páran vizionáltuk, de akkor nagyon tiltakozott ellene. És lám, a tapasztalat meg az évek... ez persze nem kárörvendés.
Azt soha nem értettem, hogy miért kell pszihomókus egy szakításhoz, de biztos bennem van a hiba.

Egy kis kiegészítés: hogy abban kantonban 300 magyar él? Szerintem lemaradt egy nulla. :) (kizártnak tartom, hogy majdnem mindenkit ismerek).
Napi szinten 60 ezer olasz jár át dolgozni, akik (minő meglepetés) olaszul beszélnek egy olasz kantonban.
Én ezen annyira nem csodálkozok.

A célokhoz gratula, a múltkor még a kedvesemen kívül nem volt komolyabb.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.03.24. 08:38:10

@QUERCUS(a favágó): Csatlakozom, csak az ellenkező nem oldaláról... :D
:D

2014.03.24. 08:41:22

@QUERCUS(a favágó): Majd leszel, tuti. És megszívod, legalább egyszer. Az is tuti :D

tanato 2014.03.24. 08:47:47

@QUERCUS(a favágó): Valószínűleg tudsz higgadt maradni,.Nem engeded hogy nagyon az érzelmeid vezéreljenek.Viszont sokan meg pont fordítva vannak.Egyébként tényleg nagyon sokan elvesztik az eszüket ha szerelmi csalódás éri őket.Vagy teljesen depresszióssá válnak,vagy dühöt,agresszivitást hoz ki belőlük.

Taxomükke (UK) 2014.03.24. 08:52:21

@Pink Petsch: Nincs is ezzel gond, de mi a faszért kell ezt kitenni posztnak??

2014.03.24. 09:04:24

@Taxomükke: Gondolom, HA érdekesnek találta, hogy megkapta egy korábbi posztot folytatását.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.03.24. 09:08:33

Szerintem meg rendben van ez. Ez az ő sztorija. Így járt, ez történt, most itt tart. Mért kell hiányolni azt, ha nincs meg a sablon poszt formula, siker vagy kudarc séma amit rá lehetne húzni.
Alakulnak a dolgai, lehet nem sima, tökéletes, hibátlan felfutással, de lassan meg fogja találni majd amit keres. Remélhetőleg.
Nem vagyunk egyformák,akaratlanul is hasonlítgatunk.
Tamásnál a szakítással végződő szerelem meghatározó volt a későbbi történésekben. Láttunk már ilyet, hallottunk már ilyet.
Így vagy úgy túl van rajta. Svájc klassz hely, a lehetőség is megvolt a visszatérésre, ki is használta, ez jó.
Adott a továbblépés lehetősége, kíváncsi vagyok , hogyan folytatódik majd.
Sok sikert, csak előre, keep going like a bull! :-DDDDD
Na megyek, robotmód indul!
Pussz!

szaszo71(D) 2014.03.24. 09:12:42

@tanato: Szerintem ez azokra igaz, akiknek nem elég erős a személyiségük, és attól tartják magukat értékesnek, hogy van valaki, aki szereti őket. Ha ez megszűnik, értéktelennek gondolják magukat.

tanato 2014.03.24. 09:16:22

@szaszo71(D): Ilyen is van és ez depresszióhoz vezethet,veszélyesebb ha dühöt vált ki az elhagyás mert ebből még bűneset is lehet.De persze az első pont sem normál reakció.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.03.24. 09:25:02

Lehet, hogy kicsit sok volt az informacio, de vegre egy emberrol lehetett olvasni es nem egy kolykeit felto anyarol.

Ezerszer inkabb egy ilyen poszt, mint egy sarga gumicsizmas vagy "hogyan adjunk identitast a gyereknek".

A posztolonak tovabbi sok sikert kivanok, orulok, hogy fel tudott allni!

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2014.03.24. 09:27:24

@maxval a gondolkodó birca: ez mekkora bornirt marhasag, ismerek testepitot, fitneszfanatikust, teljesen normalis alaku embert stb, aki sulyos testkepzavarban szenved. Olvass utana, ha mar annyira nagyra vagy a kepzelt muveltsegeddel, hatha nemi valos tudasra is sikerul szert tenned.

Mrs. Clayton 2014.03.24. 09:31:38

@tanato: megsúgom, hogy nem csak hogy bűneset lehet, de a rendőrség szinte kivétel nélkül nyomoz, vagy személyes adattal visszaélés, vagy rágalmazás, vagy kiskorú jogellenes elvitele, vagy tartásdíj nem fizetés miatt, de értem, hogy te arra gondolsz, hogy leszúrja, megfojtja stb a másikat
ez azért ritkább, viszont a kisebb fajsúlyú esetek is tudnak kellemetlenek lenni, ha csak azt veszem, hogy egy rágalmazás 200-300e-be fáj, egy zaklatás is lehet ilyen körül simán, ha nagyon durva

tableno 2014.03.24. 09:32:19

@Kövérmadár [swe]: nekem leginkább csak az a bajom a poszttal, hogy a szerzője esetleg később még megbánhatja, hogy ekkora közönség előtt teregeti ki az intimszféráját. De ha ez őt nem zavarja, lelke rajta.

Viszont azt nem értem miért zavarnak a gyerekes posztok. Az oké, hogy téged nem érint, de sok mindenkit meg igen, és ők meg érdeklődve olvassák. Ja, és az anya az nem ember?

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.03.24. 09:32:34

@tableno: A pszichológusnak ez tiszta reklám. A többiek pedig úgysem olvasnak magyarul :).

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2014.03.24. 09:34:07

Szóval lány Saharnál lakott sokáig és még segítségeket is kapott tőle, tőlük, érzelmieket is. Vele hogyan ismerkedett meg? Nem, nem lényegtelen momentum. Zavar, hogy nincs megjelölve.
@Réka ‎: túl szigorú vagy vele. Bár az igaz, hogy a testképzavarnak tipikusan sosincs vége segítség nélkül.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.03.24. 09:34:20

@tableno: Ha beleolvasol a blogjába, láthatod, hogy ez a poszt még kimondottan 'zárkózott'. Ezzel persze nem minősítem, sem pro, sem kontra, nekem semmi bajom vele.

Az viszont érdekelne, hogy mennyire 'olasz' Svájc azon része.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.24. 09:37:46

@Réka ‎:

Minden van, de a legtöbb eset nem az, amit vázolsz.

2014.03.24. 09:39:31

Ha jon Tamas, kozep-azsia pontosan mely orszagai vonzanak? Es mit szeretnel ott csinalni (karitativ vagy penzkeresesi lehetoseg)? Beszelsz az angolon es magyaron kivul mast? Tudtommal, az olasszal arra nem sokra mesz.

tanato 2014.03.24. 09:42:24

@Jess G: Ez jogos,én már csak a "csúcseseményeket "hoztam ki,mivel ilyen esetekben már orvost is beavatnak a rendőrök.A másik a depresszióba fordulás szintén sok esetben lesz orvosi beavatkozást igénylő eset,szerencsére rendőrök nélkül.

tanato 2014.03.24. 09:46:51

@Réka ‎: Persze,hiszen Maxwall egy diabeteses nagy darab férfi.Mondjuk én is túlsúlyos vagyok sajnos testképzavar nélkül,bár a nejem azt mondja azt szeretné ha inkább zavarna ez,mert akkor legalább csinálnék egy koplalókúrát.Na majd most ha kijön a jóidő hátha sikerül elhatároznom magamat.

szaszo71(D) 2014.03.24. 09:50:10

@tanato: Túlsúlyos orvos??? Ejnye. Amúgy nem koplalni kell, mozogni:)))

**mimi** 2014.03.24. 09:50:54

@QUERCUS(a favágó):
:))))))))))))))))

hát még ha véglegesen beágyazódik :)

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2014.03.24. 09:52:41

@Kellemes Zérókomponista: a tevhiteket kategorikusan, egyetlen igazsagkent hirdetok ellen sose lehet tul szigoruan fellepni. Veszelyes dolog.
@tanato: nem kell testkepzavar ahhoz, hogy az ember akarjon valtoztatni az eletmodjan, a testkepzavar egy psziches koros allapot, lehetoleg elkerulendo :)

**mimi** 2014.03.24. 09:53:22

@Pink Petsch:
ha csak egyszer, az tuti :)))

Énbagoly 2014.03.24. 09:53:36

Számomra ez meglehetősen zavaros poszt volt, és többször is csodálkoztam rajta, hogy pasi írta.
A posztíró nagyon nincs tisztában még saját magával. Olyan, mint valami gyurma, akit minden új helyzetben újra kell gyúrnia valakinek, mert magától nem tud változni. Ez nem túl szerencsés tulajdonság, de még megváltozhat idővel.

Herr Géza 2014.03.24. 09:59:15

@svájci sapka (ch): "A célokhoz gratula, a múltkor még a kedvesemen kívül nem volt komolyabb."
Öööö, most nagyon paff vagyok !! Lehet, hogy valamiröl lemaradtam? Márminthogy a poszter a Te kedvesedre (férjedre) hajtott ? Nem semmi.... :XDDDDDDD

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.03.24. 09:59:44

@VHB: Ezt én is néztem, na de két éves fotó! A testképzavar meg amúgy sem feltétlenül azt jelenti, hogy valóban probléma van az alkatával. Amolyan torz tükör.

tanato 2014.03.24. 10:01:02

@szaszo71(D): Vagyunk egy páran kövérek a szakmában sajna.Na persze szépen fokozatosan ment el a súlyom a nem várt irányba, a szakmát 30éve azért még 25kg-al kisebb súllyal kezdtem.Kevés a mozgásom viszont szeretek enni,ez a baj.Na majd nekiveselkedem újra.Mondjuk súlyzózni,azért járok már vagy 20 éve rendszeresen,csak a gyaloglás,meg a biciklizés kevés.

szaszo71(D) 2014.03.24. 10:02:27

@Réka ‎: Én már láttam élőben anorexiást. Ott tényleg csak orvos segíthet. A lány már annyira vékony volt, hogy ha megláttam, azonnal mondtam neki, hogy üljön le, attól féltem, eltörik a piszkafa lába. De ő napi 2 órát edzett és vizet ivott. Aztán egyszer elvitte a mentő, mikor kijött, elmesélte, hogy azt mondták neki,hogy nem biztos, hogy túléli. Akkor engedték ki,amikor meg tudott enni 1 nap 1 db Pilóta kekszet. Reggelire az alját, ebédre a krémet a közepéből, vacsira a tetejét.

VHB 2014.03.24. 10:04:35

@zöldeketbeszélek: Én ezt értem, hidd el. Max az, aki úgy müxik mint a google. Elkezded beírni a keresett szót és, ahogy haladsz betűről betűre, már dobja is a találatokat:

férfi azt mondja kikelet? - buzi
testképzavar - kövér
férfi pszichológusnál - buzi (vélhetőleg kövér is)
stb.
:)))

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2014.03.24. 10:06:27

@szaszo71(D): es mindekozben undoritoan dagadtnak latta mahat a tukorben :( szornyu betegseg!

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.24. 10:11:23

@VHB:

Két rendőr beszélget.
- Van neked akváriumod?
- Van.
- Ebből következik, hogy te szereted az állatokat. Igaz?
- Igen.
- Ebből következik hogy szereted a természetet, a jó életet, tehát a nőket is. Igaz?
- Igaz.

Aztán megkérdezik egy társukat is:
- Van neked akváriumod?
- Nincs.
- Akkor te buzi vagy.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.03.24. 10:12:06

@Réka ‎:
Ott a pont!
Dehat ugye egy homofob vallasi fanatikustol hogyan is varhatnank el, hogy megertse az embereket?!

@tableno:
Pont azert zavar, amiert a mai poszt masokat zavarhat. Vagy mas lehet "rossz", csak en nem?

Valo igaz, hogy visszauthet egy ilyen iras, de ezt vallalta a posztolo. Vagy ha nem is gondolt bele HA-nak kellett volna felhivnia ra a figyelmet.

A gyerekes anya is ember csak nem vagyok fogekony a problemaira. Jelen posztoloera viszont igen.

@maxval a gondolkodó birca:
Nem ertek egyet.
A legtobb eset indulhatott ebbol, de testkepzavar szerintem akkor lesz, amikor mar elveszitette a tulsulyt, megis kovernek latja magat.
Az nem testkepzavar, amikor egy kover ember kovernek erzi magat. En sem vagyok elonyos testalkatu, de ezzel tisztaban vagyok, teszek ellene. Ebben semmi kepzavar nincsen. Ha eljutok odaig, hogy 10% lesz a testzsir%-om es meg mindig kovernek erzem magam, akkor leszek testkepzavaros.

A posztolo eseten siman alakulhatott a testkepzavar az elhagyasbol vagy az ex egy szemet megjegyzesebol.

Attol, hogy valamirol nem irnak a Bibliaban, meg nem jelenti azt, hogy nem is letezik. Tudom, kemeny dolog ez, de fogadd el ;)

@tanato:
Ezzel a hozzaallassal nem fogod elkezdeni ;) hosszu evekig en is igy "sportoltam". Volt is eredmenye, csak zsirban merheto 8)

Sanyi9 2014.03.24. 10:12:22

Ja, a Finn Kiralysag tenyleg jo hely (lehet).

marciasuroma 2014.03.24. 10:12:22

Érdekes a poszt. kidobta a szerelme, depressziós lett, kigyógyult, vissza Svájcba. Gondolom a pszichomókus meg úgy jött a sztorihoz, hogy a srác kőgazdag és volt rá pénze.

Két megjegyzés:
1) Finnország nem királyság (Svédországban viszont nem nagyon fogsz 'csakangollal' munkát találni)

2) Kötözködök, de hogy lehet egy egyetem neve nem publikus? :P

ui: mégegyszer átnézve ezt a kommentet: semmi értelmeset nem írtam.. lehet, hogy innom kéne még egy kávét..

Zizifull 2014.03.24. 10:12:23

Nem akarom megserteni a posztolot, de ez nem poszt, hanem csak egy kis csacsogas az eletrol.

rekafoto 2014.03.24. 10:12:23

@tableno: vajon miert lenne baj, hogy valaki leir egy olyat, hogy "a baratom Farid" vagy "a baratnom Anna", noooormalis? Ne vigyuk mar komikus tulzasba az adatvedelmet, kerem...
A poszt nekem nagyon tetszett, a srac kiöntötte nekunk a lelket, szemelyes iras lett, ami mindig szimpatikus. Szovegileg hosszabb bekezdeseket szeretnek, ugy osszefuggobb lenne a dolog. De igy is elvezheto, csak kicsit jobban oda kell figyelni :)

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.24. 10:12:52

@VHB:

"férfi azt mondja kikelet? - buzi"

Egy amerikai film szerint a függönyről való beszélgetés a biztos jel. Normális férfi ugyanis sosem beszél függönyről.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2014.03.24. 10:15:59

@maxval a gondolkodó birca: erre az állításodra milyen forrást tudsz felmutatni?

Shebelle 2014.03.24. 10:16:38

Nem tudom, de nekem szimpatikus ez a posztja az írónak. Örülök, hogy most már magára is gondol elsősorban. Sokan vannak akiknek ez nehezem megy,mármint az "önzőség". Remélem sikerül a felépülés utáni talpon maradás! Pár botlás belefér. :)
Sok sikert.

tucano 2014.03.24. 10:19:52

Sok sikert a posztolónak! Szar történet a depi, sok idő a felépülés belőle. Pont most mászik bele egy barátom és hiába magyarázom, az istennek nem akar elmenni szakértői segítséget kérni, pedig egyre jobban ráférne. Belső-Ázsia meg biztosan gyönyörű, hajrá. Viszont csajok ügyében sztem ne az útlevelet nézd posztoló, hanem tetszőleges sorrendben lélek/külalak/személyiség és meglátod majd, hogy mennyire nem számít, hogy kalmük, magyar vagy dán :D

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.03.24. 10:20:16

@marciasuroma: "(Svédországban viszont nem nagyon fogsz 'csakangollal' munkát találni)"

Amugy Norvegiaban sem, hacsak nem valami "rocket science" szakmaban nyomul majd.

tableno 2014.03.24. 10:20:18

@rekafoto: "Szirmai Anna (pszichológus) hathatós segítségével" - innentől a címet és a telefonszámot már fölösleges is megadni. Persze lehet, hogy ez itt a reklám helye.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.24. 10:20:21

@Réka ‎:

Doktori disszertációkhoz szokás forrást kérni, szimpla életbölcsességhez ez nem kell.

Gilda66 · http://azeletgenfbenmagyarkent.blogspot.hu/ 2014.03.24. 10:20:33

Először azt gondoltam, hogy ez egy változtatás nélkül átemelt írás az eredeti blogról, ami azért probléma számomra, mert ott jó, itt viszont át kellett volna gondolni az átalakítást.
Rákattintottam hát a blogra, de akkor láttam, hogy nem erről van szó.
Nem az én stílusom, így nem fogom látogatni...
De örülök, hogy túl van a nehezén! Sok sikert az életben!

VHB 2014.03.24. 10:20:59

@maxval a gondolkodó birca: Amikor felraktam a karnisokat, szóba hoztam a függönyöket is egy beszélgetés során. Kezdjek aggódni vagy csak törődjek bele?

2014.03.24. 10:21:37

@**mimi**: Hm, hát legalább egyszer ;)

tanato 2014.03.24. 10:22:19

@Kövérmadár [swe]: Na egy kétszer azért már voltak sikeres fogyásaim,csak mindig visszajöttek a kilók.

tableno 2014.03.24. 10:22:30

@VHB: God hates fags. Pokolra fogsz jutni.

2014.03.24. 10:24:05

@maxval a gondolkodó birca: Hát persze, igazad van, hiszen a filmekből azt is tudjuk, hogy minden amerikai telefonszám 555-el kezdődik. :P

Shebelle 2014.03.24. 10:26:04

Testképzavar - gondolom, nem csak a súlyproblémákra vonatkozik.
Ha nem változtatható meg kár rajta agyalni. Szinte mindenkinek van valami, amivel kevésbé van kibékülve, de hát ezt dobta ki a rendszer s ebből kell kihozni a legjobbat. Ha ezt megtetted, nyugodt lehet a lelkiismereted. Akinek meg nem tetszik, az felejtős.
...ha jót nem tud, a rosszat tartsa meg magának.
mostanság így vagyok vele :)

tableno 2014.03.24. 10:26:44

@marciasuroma: "gondolom a pszichomókus meg úgy jött a sztorihoz, hogy a srác kőgazdag és volt rá pénze" - a pszichológushoz járás általában csak annyira úri passzió, mint a fogorvos. Mindkettő sok pénzbe kerül, de nem ezen spórol az ember.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2014.03.24. 10:27:36

@maxval a gondolkodó birca: ez nem igaz, bármilyen állítást alá kell tudni támasztani, ha pedig nem, akkor oda kell írni, hogy "szerintem", és akkor tudjuk, hogy lényegtelen okoskodás. Bár a te esetedben ez alapértelmezett.
@tableno: a barátok említését is kifogásoltad, nekem az szúrt szemet leginkább. Mi rossz van abban, ha az ember ír a barátairól?
Egyébként irtó gáz, az emailben lévo linkre kattintva jöttem válaszolni, és egy más által beírt komment volt a kommentmezoben!!
<a href="http://tinypic.com?ref=14kfvjo" target="_blank"><img src="http://i57.tinypic.com/14kfvjo.jpg" border="0" alt="Image and video hosting by TinyPic"></a>
Ezt a kommenttöredéket nem én írtam, hanem már ott volt, amikor a linkre kattintva megnyitottam az oldalt. Elég nagy bug :/

tableno 2014.03.24. 10:34:25

@Réka ‎: Semmi, de most őszintén, a név mit ad hozzá az olvasóknak? Én soha senki nevét nem posztolnám ki a neten az illető engedélye nélkül.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.24. 10:35:45

@tucano:

Ismerem, de nem tetszik, unalmas és tehetségtelen. Pedig ennek a művésznek vannak jó alkotásai is. Szerintem utánozhatatlan csúcsprodukciója ez www.youtube.com/watch?v=pwDBaOqysC0 - ez nekem személyesen is fontos hatást jelentett, mikor pár éve először hallottam.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2014.03.24. 10:38:39

@tableno: Nem ad hozza semmit, de nem is jelent problemat (jogilag sem visszaeles szemelyes adattal, ha nem azonosithato egyertelmuen az illeto, es hat egy keresztnevbol nem igazan az, raadasul nem becsmerloen irt roluk), furcsa bejegyzesek lennenek, ha az emberek nevet XY-al helyettesitenenk. Nem lehet ad abszurdum tulzasba vinni az emberek anonimizalasat :)

szaszo71(D) 2014.03.24. 10:46:01

@tableno: Az is lehet, hogy kitalált nevek. Amúgy kis túlzással minden 2. iránit Faridnak hívnak.:)))

tableno 2014.03.24. 10:46:34

@Réka ‎: Szerinted hány Sahar meg Farid tanul a Luganoi Egyetemen?

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2014.03.24. 10:54:49

@tableno: sejtésem szerint nem egy s nem tíz :)
de tényleg, mi baj származhat abból, ha a posztoló leírja, hogy Sahar meg Farid a barátai? Tényleg nem értem.

tucano 2014.03.24. 11:02:40

@maxval a gondolkodó birca: ő volt az iskolánk gondnoka :) Pedig nagy igazságok vannak abban a zenében (is)

tableno 2014.03.24. 11:03:13

@Réka ‎: egy szó: Irán. De mindegy, nálam elvi kérdés, hogy neveket az illető engedélye nélkül nem írok nyilvános posztban.

2014.03.24. 11:10:12

@tableno: Öööö, ezt nem értem. Irán?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.03.24. 11:10:54

@marciasuroma:
Miota kell gazdagnak lenni egy pszichologushoz?
Talan nem kell baromsagokra elverni a penzt es akkor tellik ilyesmire is, ha a szukseg ugy hozza.

@tanato:
A lefogyas utan/kozben vatloztattal az eletmododon is vagy folytattad ahol abbahagytad?

@maxval a gondolkodó birca:
Vagy egy sima diplomamunkahoz is ;) nem baj Max, lesz ez meg jobb is ;)

wuaaa 2014.03.24. 11:18:52

"Ősszel döbbentem rá, hogy mennyire csodás a magyar néphagyomány, táncok, versek. ....... Szeretnék egy (megfelelő) magyar lányt, társat találni, elköteleződni – más nemzetiség nem jön szóba nálam."

Ehhez gratulálok, őszintén szólva meglep, hogy előttem erre senki sem reagált.

A pszichomókus nem szégyen manapság, inkább így, mint tíz év elteltével boncolgatni, hogy mi az oka az alkoholizmusnak vagy a drogfüggőségnek. Egy fontos tapasztalattal több az életben.

Jó lesz ez, sok szerencsét ! :)

tableno 2014.03.24. 11:21:37

@Pink Petsch: Irán egy totalitárius diktatúra. Kémkedni szokott az állampolgárai után.

2014.03.24. 11:25:28

@tableno: Na ne izélj már, attól nem lesz bajuk, ha egy magyar blogban megemlítik két állampolgáruk nevét, még ha beazonosíthatóak is. Még egy totális diktatúra is tisztában van azzal, hogy a Nyugat-Európában élő állampolgárai elzárva léteznek, és csak irániakkal találkoznak.

2014.03.24. 11:28:05

@Pink Petsch: Illetve hát, hogy "NEM elzárva léteznek ..." nah! ;)
Azon kívül kétlem, hogy túl sokan beszélnének az államvédelmi szervek tagja közül pont magyarul.

tableno 2014.03.24. 11:32:42

@Pink Petsch: "Még egy totális diktatúra is tisztában van azzal, hogy a Nyugat-Európában élő állampolgárai elzárva léteznek, és csak irániakkal találkoznak." - azt te csak hiszed. Például Iránban az, hogy egy lány együtt lakik egy (ráadásul külföldi) férfival, aki nem a férje és nem rokon, bűncselekménynek számít. Nem azt mondom, hogy komoly az esélye, hogy baja lesz belőle, de nem is teljesen kizárt.

2014.03.24. 11:35:39

@tableno: Hm, valld be őszintén, hogy téged inkább a pszichológusnő teljes neve zavar, mivel dokiként nem szeretnéd, ha rágúglizva a nevedre egy blogot dobna ki, a szakmai életed helyett ;).
Két gyakori iráni név megemlítése egy magyar, ismétlem magyar blogban még egy totalitárius rendszerben sem jár következménnyel.

tanato 2014.03.24. 11:39:02

@Kövérmadár [swe]: Na látod,itt van a kutya elásva.

tanato 2014.03.24. 11:41:25

@tableno: Így van ,nekem is van egy két iráni ismerősöm.Itt is írtam egy hitehagyott és reformátussá lett ide nősült irániról.aki még a szülei előtt is titkolja a foglakozását/egyházi szolgálat/,csak azt tudják hogy magyar felesége van és közös gyermekeik.

tableno 2014.03.24. 11:45:40

@Pink Petsch: tanato a doki, nem én. :)

nosuti 2014.03.24. 11:50:00

Szirmai Anna szimpatikus, fiatal nő, legalábbis a google képtalálatok alapján, ennyit tudtam megállapítani

2014.03.24. 11:50:33

@tableno: Ó, hogy mindig keverlek benneteket! :D
Mna, de érted ... akkor helyettesítsd be a te szakmáddal ;).

tableno 2014.03.24. 11:57:57

@Pink Petsch: nézd, te nem voltál Iránban, én igen. Tudok egy olyan esetről, hogy egy kint dolgozó német mérnök összeszűrte a levet egy elvált iráni nővel. A dolog kitudódott, mire a szerencsétlen mérnököt letartóztatták és HALÁLRA ítélték. Végül csak nagyon erős német diplomáciai nyomásra engedték el, két év raboskodás után.

marciasuroma 2014.03.24. 12:02:09

@Kövérmadár [swe]: @tableno: nem arra akartam utalni, hogy aki szegény, az nem tud elmenni pszichológushoz. Csak _szerintem aki gazdag, annál hamarabb előjön, hogy jujj, kidobott az asszony mileszvelem, irány a pszichológus, míg más inkább előbb a barátaival-ismerőseivel beszél, és csak 'végsőbb esetben' megy szakemberhez.

(Előttem kérdezte valaki, hogy egy szakításhoz miért kell pszichológus és én erre válaszoltam.)

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.03.24. 12:04:32

@tableno: És a nőért is kiállt valaki? Mert nem hiszem, hogy ha egy külföldi férfit ezért halálra ítéltek, a nő kevesebbel megúszta...

Muscari 2014.03.24. 12:06:33

Hu, hogy mit fog kapni a posztolo Diggertol...

Remelem, hamar osszeszedi magat Svajcban es egyenesbe kerul.

tucano 2014.03.24. 12:06:35

@maxval a gondolkodó birca: honnan szereztél ennyi kellék Ladát? Évtizedek óta nem láttam ennyit!

2014.03.24. 12:07:03

@tableno: Nem, nem voltam, és nem is leszek, mert nagyon nem kedvelem az arabokat.
Viszont, ha kint, Iránban dolgozott az a mérnök, és lesz.rta a helyi törvényeket vagy szokásjogot, akkor mégis mire számított? A totalitárius diktatúrákról van némi személyes tapasztalatom, Ceau Romániájában sem járt volna túl jól egy nyugat-európai, igaz, ott nem vallási okokból. Persze, halálra nem ítélték volna (mégiscsak Európa, ugye), de éppen kifoghatott egy fasza kis kiutasítást.

Szilvana1[Bucks, UK] 2014.03.24. 12:09:14

@Pink Petsch: ebben van valami, de pont ide írt?
@ChristineK: nem csak a tièdben
@Babette_: nagyon nincs is mit... :/

tableno 2014.03.24. 12:14:04

@zöldeketbeszélek: végül azt hiszem az lett a megoldás, hogy a férfi áttért iszlám hitre és elvette a nőt feleségül.

2014.03.24. 12:15:45

@Szilvana1: Hát, mert itt relatíve normálisak a népek, és nem szedik apró, kicsi darabokra, meg nem hülyézik le csípőből. Legutóbb sem tették, ő meg gondolom, nagyobb nyilvánosságnak is el akarta mesélni a dolgokat, mint a blogja.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.03.24. 12:16:47

@tableno: Remélem boldogan élnek, míg meg nem halnak. Bár így eléggé kényszerházasság szaga van a dolognak...

SzZoole 2014.03.24. 12:16:59

@Pink Petsch: az iraniak nem arabok,az iraniak perzsak.Nem ugyanaz a ketto az iraniak kikerik maguknak,ha le arabozak oket.Tapasztalat.

2014.03.24. 12:19:51

@Zoole[uk]: Ok, de én úgy látom őket, mint az egyszeri iráni, perzsa az európaiakat vagy éppen a feketéket ;) Szóval, érted, na. ...

tableno 2014.03.24. 12:28:32

@zöldeketbeszélek: persze, az is volt. Ez volt a szabadon engedés feltétele.

SzZoole 2014.03.24. 12:32:25

@Pink Petsch: igen Ok is ugy latnak minket a feher borunk miatt,mindegy,hogy Europa melyik orszagabol szarmazunk,valoszinu mi is az olajos boruk es a fekete hajuk miatt gondoljuk oket araboknak,en is beleszaladtam ebbe a hibaba:)

GERI87 2014.03.24. 12:35:54

@maxval a gondolkodó birca:

Az nem testképzavar amikor valaki kövér és zavarja, mert akkor tisztában van a VALÓS helyzettel és ez nem tetszik neki.

A testképzavar az amikor nincs tisztában azzal hogy valójában hogy néz ki és normális e amire vágyik, vagy amit lát.

2014.03.24. 12:38:17

@Zoole[uk]: Hát ja, ilyen az ember, sztereotípiákban és klisékben gondolkodik általában ... még akkor is, ha szeretjük azt hinni magunkról, hogy de nem is ;).

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.03.24. 12:41:42

@marciasuroma:
Esetleg nem gazdag csak nincsenek baratai / ismerosei vannak es nem baratai.

En pl. nem som emberrel tudnam megbeszelni az ilyesmit, annak is inkabb, mert felnott embereknek lehet van jobb dolkus is, mint az en bajomat hallgatni.

Vagy megoldom egyedul vagy szakember. Mas opcio nalam pl. nincs. Es nem vagyok gazdag sem... :)

Quercus a favágó 2014.03.24. 12:43:41

@VHB:

Mondjuk, ha rózsaszín függönyről beszéltél, tündéri fehér angyalkás díszítéssel, na az már húzós.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.03.24. 12:45:16

@Zoole[uk]:
Nyilvan :)
En is kikerem magamnak, mikor lemagyaroznak ;)

Hari Seldon 2 2014.03.24. 12:49:09

Finn királyság.
Ha valaki poszot ír, azért legyen már ennyire precíz, hogy nem csak összerakja egymás mögé a szavakat.
Egyébként is nekem ez inkább ez olyan volt, mintha egymás mögé rakott volna szavakat. Időnként összeálltak értelmes ,mondattá, időnként nem...

nyuszigonosz 2014.03.24. 12:50:34

Visszajött a tél. Havazik.

szaszo71(D) 2014.03.24. 12:52:13

@Pink Petsch: Az iráni (meg az afgán) nem arab. Sőt, nagyon utálják őket. Ennek pont az az oka,hogy pl.itt általában az arabok verekednek, késelnek, lopnak a boltban, és sokan azt hiszik, hogy ők is arabok.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.03.24. 12:54:14

@Kövérmadár [swe]: Vagy esetleg a barátaid, családod komplett hülyének néz, plusz még te is saját magadat. Na, akkor nem rossz megoldás egy pszihomókus :).

szaszo71(D) 2014.03.24. 12:54:32

@szaszo71(D): Ja bocs, látom már mások is írták.

szaszo71(D) 2014.03.24. 12:56:24

@nyuszigonosz(D): Te hol laksz? Nálunk is havazik (Erzgebirge)
Még szerencse,hogy múlt héten,mikor a kocsi a szervízben volt,lebeszéltek róla, hogy visszategyék a nyári gumit:)) De hát akkor 20 fok volt.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.03.24. 12:57:22

@zöldeketbeszélek:
Na igen.
Jo dolog az a pszichomokus, nekem meg nem kellett, de a svedeknek is bejon...

nyuszigonosz 2014.03.24. 12:59:37

@szaszo71(D): Erzgebirge? A szomszédban van. :-))
Oberpfalz.
Pénteken 22 fok volt itt.
Nekem rajta maradnak a téli gumik minimum április végéig.
(Oktober bis Ostern )

Quercus a favágó 2014.03.24. 13:05:30

@zöldeketbeszélek:

Engem legalább 40 éve komplett hülyének néz mindenki. Költözzek be egy szipológushoz? Vagy váljak el, és vegyek feleségül egyet? Van nő szipológus? Vagy csak férfi?
Végül is mindegy. Úgyis kurva régen voltam fiúval.

SzZoole 2014.03.24. 13:10:02

@QUERCUS(a favágó): miert,fius napjaid is szoktak lenni?:))))

Ugyandehogy (törölt) 2014.03.24. 13:10:34

@Réka ‎: a mobilos verzió tele van ilyenekkel:( múltkor Mr Long néven voltam állítólag bejelentkezve...

Ugyandehogy (törölt) 2014.03.24. 13:11:30

@Réka ‎: nekem pl nincs vele bajom, de nem értem, hogy emellett hogyan lehet egy egyetem neve titkos...

Quercus a favágó 2014.03.24. 13:12:30

@Zoole[uk]:

Nem igazán. Azt viszont sajnálom, hogy nem nőnek születtem.

szaszo71(D) 2014.03.24. 13:14:16

Közben rájöttem, hogy lehet, hogy én is testképzavaros vagyok. Megnéztem a BMI-met, normális, a testzsír alapján meg ráadásul a sovány felső kategóriájába sorol, de mégis le szeretnék fogyni még 8 kg-t. (Az előző 2 héten már lement 2, pedig csak a mozgáson változtattam, a kaján nem, épp most voltam a boltban, akciós volt a Milka-csoki, vettem 10 táblát:))) )

Herr Géza 2014.03.24. 13:16:57

@szaszo71(D): Itt is (Schwäbische Alb) havazott egész délelött. Múlt pénteken 25°C volt a szomszédban (Sachsenheim bei Ludwigsburg). Én csütörtökön átálltam nyári gumira :-) , nem fogtam fel, hogy az új munkahelyem viszont 800 m-nél is magasabban van. Nem gond, szerencsére nem maradt meg a hó - már "meleg" a föld. Most már a nap is süt, mintha mi-sem-történt-volna..... Hajrá tavasz !!!

Herr Géza 2014.03.24. 13:18:36

@szaszo71(D): Csak nem a LIDL-ben jártál ??? :DD

szaszo71(D) 2014.03.24. 13:21:32

@Herr Géza: De:))) Hétközben oda járok, mert nálunk a Lidl-ben van a legjobb pék a városban. Ha több minden kell, Kaufland. Amúgy gyűlölök vásárolni.

szaszo71(D) 2014.03.24. 13:22:45

@Herr Géza: 7 fok alatt téli gumi kell.

Latcho Rom 2014.03.24. 13:23:23

@QUERCUS(a favágó): Gondolj bele Quercus, szakmádbol kifolyolag még fapina is lehettél volna.

SzZoole 2014.03.24. 13:25:33

@QUERCUS(a favágó): pedig arra gondoltam,hogy akivel a vitad van azt megb.....nad f@.. nelkul:)))
De ugye nem az Orban vejevel van vitad,mert akkor tenyleg Te huzod a rovidebbet:)

2014.03.24. 13:26:39

@szaszo71(D): Hm, az afgán megvolt, hogy nem, de ilyen ez ....

2014.03.24. 13:29:29

@szaszo71(D): Á, én ilyen BMI-s marhaságot összesen egyszer néztem meg, kíváncsiságból. Basszus, csak az elsődleges nemi jellegem ütik az 5 kilót, milyen BMI, he? :DDDD

szaszo71(D) 2014.03.24. 13:33:49

@Pink Petsch: Akkor egy kis fejtágítás: Afganisztánban 2 hivatalos nyelv van, a pastu és a dari. A dari tkp. perzsa, az iráni nyelv egyik "nyelvjárása". Simán megértik egymást.

Quercus a favágó 2014.03.24. 13:33:56

@Pink Petsch:

Hát vaze, én is piszkosul el vagyok maradva. Fogalmam nincs mennyi a vércukor szintem, a koleszterinem, erről a BMX-ről már nem is beszélve. Testképzavaros sem vagyok, mert szerintem rajtam minden nő jól mutat.

Akkor most velem van a baj?

2014.03.24. 13:34:15

@shakti_rom: az, az eszed tokja :P

szaszo71(D) 2014.03.24. 13:36:33

@Pink Petsch: Akkor nézd meg a testzsírszázalékot is. (Bárahhoz kell műszer, hogy megtudd). Ott a nőknek sokkal magasabb érték van megadva. Egyébként most, hogy írod, lehet, hogy én is ezért vagyok a BMI alapján normál, a testzsírszázalék alapján meg sovány:)))

2014.03.24. 13:36:59

@szaszo71(D): Köszi :D Annyira sosem érdekeltek ezek a népek, hogy komolyabban is utánuk olvassak. Tudom, tudom .. ne is mondd ;)

@QUERCUS(a favágó): Csak akkor, ha nem használsz brazil gyantát. ;)

szaszo71(D) 2014.03.24. 13:37:50

@QUERCUS(a favágó): Hány éves vagy? Nálam 40 körüljött, hogy azért kicsit érdekel:))

Herr Géza 2014.03.24. 13:38:25

@szaszo71(D): Nekem mondod ?? Már akkor váltogattam a téli-nyárit, amikor egy garnitúra minöségi gumi majdnem ütötte az autó (Lada 1500, anno 1989) értékét. A magyar gumisok meg úri huncutságnak tartották a téli gumit, mondván, hogy a puha keverék miatt gyorsabban kopik és aki tud, az nyárival is tud vezetni télen....(ja, az elsö fékezésig, föleg kanyarban).

szaszo71(D) 2014.03.24. 13:39:09

@Pink Petsch: A férjem apukája afgán, meg egy csomó külföldit tanítok a tanfolyamokon, nekem ez nem különleges, de szívesen megosztom bárkivel.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.03.24. 13:39:16

@QUERCUS(a favágó): Áh, írasd be a nejed egy szipológus-képzésre. Biztos nem kerül annyiba, mint egy válás ;).

Latcho Rom 2014.03.24. 13:40:57

@Pink Petsch: A tokom, te wildorfi vénusz?? :P*
1 kila each :-)

2014.03.24. 13:40:57

@szaszo71(D): Mna, tudod mikor.... ! Én jojózok kérlek, 2-3 nap alig evés, némi stressz, hopp elő kell szednem az öveket. Aztán 2-3 nap nyugi meg kaja, hopp, rakhatom is el az öveket. :D Könnyen jön, könnyen megy ;).

2014.03.24. 13:42:24

@shakti_rom: Álmaidban ... :P Wildorfi, he? A nénikéd, az ... :P

szaszo71(D) 2014.03.24. 13:42:38

Én már télivel is fordultam meg 180 fokban, pedig több százezer km-t vezettem igazi baleset nélkül. (Nekem a parkoló a kihívás:). Szerencsére nem jött senki, de égi jelnek tekintettem, és mivel épp munkába mentem, mivel úgyis arra állt a kocsi orra, inkább hazajöttem és telefonáltam, hogy ma nem megyek. Mióta 4x4 van, azóta azért bármikor bárhova e ltudok menni.

Latcho Rom 2014.03.24. 13:44:07

@Pink Petsch: Nenikem is jol meg volt áldva a Gretchen(gréti), hiába..a sváb vér..:P

szaszo71(D) 2014.03.24. 13:44:39

@Pink Petsch: Igen, ezt ismerem, de mint montam 40 felett ez nem így van. Legalábbis nálam. És 38-asnál nagyobb ruhát nem vagyok hajlandó venni.

2014.03.24. 13:44:47

@szaszo71(D): Ha mesélsz, én hallgatom ;)

Quercus a favágó 2014.03.24. 13:46:55

@szaszo71(D):

55.

@Pink Petsch:

Én gyantát. Anya, én még abba a férfi kategóriába tartozom, aki olyan szőrös, hogy mikor legutoljára az állatkertben voltam, a gondozók nem akartak kiengedni, mert azt hitték, hogy megszöktem.

2014.03.24. 13:50:56

@shakti_rom: Hm, nem sok igazán kövér sváb asszonyságot látok errefelé, a wildorfi meg hát az volt, úgyhogy bokán leszel rúgva. Értem? :P

@szaszo71(D): Áh, a CundA-ban múltkor felpróbáltam egy 38-as méretet (M-est), és basszus, jó volt! Mondtam is, hogy ezek átverik itt a jónépet, mert az én méretem 40-es. Na de, elnézve a vásárló törzsközönséget, megértem....

szaszo71(D) 2014.03.24. 13:52:03

@QUERCUS(a favágó): Akkor meg ok., ezek szerint soha nem volt gondod, egyébként tudnád a vércukorszintedet:))) Te már egészséges maradsz, ha eddig kihúztad így.

2014.03.24. 13:53:06

@QUERCUS(a favágó): :D
Mondjuk, én nem szeretem a dzsungelt, de ez privát nyomor ;)

Herr Géza 2014.03.24. 13:55:00

@szaszo71(D): Na én se állítottam, hogy a téli gumi az csodaszer. Csak egy kicsit emeli a "türéshatárt". Mellesleg valahol a 2-3 milliomodik km között járok, sajáthibás baleset nélkül (hátulról már páran belémálltak), de még sajáthibás koccanásom is csak kettö volt (az utolsó is már vagy 20 éve).

La Pantera 2014.03.24. 13:57:51

@Pink Petsch: a német méretezés nagyobb, mint mondjuk a francia, olasz, spanyol. Azok kimondottan szűkek. Próbálj meg például a Mango-ban egy M-es (38-as) nadrágot, nem lehet begombolni.
Én azon mosolyogtam, hogy általában otthon nekem is 38-as kellett (néha 40-es), itt Németországban S-es a méretem! Már megérte kiköltözni!

szaszo71(D) 2014.03.24. 13:59:05

@Herr Géza: Na de te nem is vagy nő, és biztos tudsz parkolni:)))

Latcho Rom 2014.03.24. 13:59:46

a poszthoz:

I'm konfjuzd :-)

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.03.24. 14:03:36

@Zoole[uk]: "Testképzavaros sem vagyok, mert szerintem rajtam minden nő jól mutat."

- Melyik a kedvenc szex pozod?
- Amikor en vagyok felul, az asszony meg Nagykanizsan, az anyjanal...

montroyal ( CAN qc) 2014.03.24. 14:39:27

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: - Melyik a kedvenc szex pozod?

nekem amikor az asszony a konyhaban én meg a TV elott a szobaban ... es sex pozitio csererol szo sem lehet ..

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.03.24. 14:39:30

@szaszo71(D):
Nekem szerencsem van akkor.
A BMI-m 26,99 (25 alatt nem vagyok elhizott), a testzsirom meg kb. 29% (12-17 azt hiszem a normal).
(173 cm, 80,8kg)

Kover vagyok, gusztustalan... ha nem igy ereznek, akkor lennek testkepzavaros...

2014.03.24. 14:45:32

@La Pantera: Áh, mango, zara, promod, tally weijl nálam nem játszanak, a felsőiket nem F-es kosárméretre szabták ... Ha valami nem farmer nadrág kell és normálisabb felsők, akkor Peek and Cloppenburg, s.Oliver ilyesmik. A farmer meg játszós ruhák jöhetnek a HuM, CuA vonalról, vagy amit éppen meglátok.

Herr Géza 2014.03.24. 14:48:41

@szaszo71(D): Ja, das stimmt. Nálunk úgy volt eddig, hogy én mentem a magam tempós stílusában és a feleségem kapta a büntiket a gyorshajtásért.... :-) (Ö az a típus, hogy az autópályán sem megy 140-nél gyorsabban, de az a baj, hogy akkor is annyival megy, ha 120-as, vagy 100-as tábla van pl. :DDD) Én megyek akár 220-al is (ha lehet-sajnos egyre ritkábban), de ö akkor folyamatosan visítozik mellettem, hogy ne menj már olyan gyorsan, meg hú, meg há. Aztán három hete úgy felhergelt ezzel a folyamatos vérszívással, hogy kizökkentem a "lopakodó" üzemmódból és sikerült 124-el beledöngetnem a 80-as táblába, és a mellette gondosan elhelyezett radarba. Game over ! Most "várom" a büntit, persze a katalógus alapján könnyen kiszámolható, hogy ez biza lesz 160 €, 3 pont, és (ami fáj) 1 hónap jogsi-pihi. Még jó, hogy az öcsém piszokul hasonlít rám, így szerintem ö vezetett, csak még nem tudja :DD. (A büntit kifizetem helyette, a magyar jogsival nem kap pontot és max. a németországi vezetéstöl tiltják el egy hónapra, de úgyis M.o.-n lakik ismét, nálam viszont még be is van jelentve....)

Herr Géza 2014.03.24. 14:53:49

@Pink Petsch: Na be lehet ám fejezni az 5 kg-os nemi jelleg meg az F-es kosár emlegetésével történö hergelést, mert shakti meg Quercus elég messze vannak, de nekem csak 30 km !!!! :DDD

SzZoole 2014.03.24. 14:54:06

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Don,ezt biztos,hogy nekem akartad irni?

Quercus a favágó 2014.03.24. 14:54:17

@Herr Géza:

A szivar is a szájába volt az öcsédnek? Csak hogy le ne bukjatok.

blackhairlady 2014.03.24. 14:54:23

@Kövérmadár [swe]: Pedig eppen keszultem posztot irni a kolkeimrol, hogy milyen sikeresek lettek es mennyit koszonhetnek nekem:)

Herr Géza 2014.03.24. 14:56:47

@QUERCUS(a favágó): :DDD A röhej az, hogy ö tényleg szokott szivarozni, én mondjuk kevésbé...

Muscari 2014.03.24. 14:56:52

@La Pantera: igy igaz. A C and A-ban nekem is legkisebb meretet kell(ett) megvenni, volt, hogy az is nagy volt. Tacco ugyanez.
Milyen furcsa, evek ota nem voltam ezekben a boltokban. Pedig a C and A-t szerettem, van meg egy-ket dolgom toluk. Spanyolorszagban is jelen vannak, de Angliaban persze nem :-(

En mondjuk eleg pici vagyok, a lanyom meg meginkabb, o XS mertet hord, de a 150 centis "magassagahoz" ez pont jo. Csak eleg nehez neki ruhat venni, legutobb 12 evesre valo dzsekit vettunk, mikozben o 18 :-)

SzZoole 2014.03.24. 14:58:00

@Kövérmadár [swe]: madar,nem erdekel egy kis friss zold?
Most nyirtam le a kertben a fuvet:)))

blackhairlady 2014.03.24. 14:59:14

@tanato: De azt tudod ugye, hogy csak az elhatarozastol nem fogsz lefogyni?:))))))) (csak vicceltem am:DDD)

2014.03.24. 15:00:08

@Herr Géza: Hát akkor majd meghívlak egy kávéra, vagy sörre, vagy valami ;).

2014.03.24. 15:00:42

@Hari Seldon 2: jaja, irt volna inkabb hercegsegeket, mint lichtenstein vagy lux.
Ha neg nem akarja kiirni az irani holgy szobatarsat, akkor irhatta volna, hogy van egy perzsa cicaja

Quercus a favágó 2014.03.24. 15:02:50

@Pink Petsch:

Fogadjunk, hogy a valamit választja!

SzZoole 2014.03.24. 15:07:40

@Muscari: Te is olyan "orias"vagy:)))
Az en felesegem is 153cm magas egy igazi orias(en 180cm)a lanyom szerencsere nem orokolte 18 lesz decemberben es 165cm,a fiam 15 lesz aprilis vegen es 175cm,mondtam neki,ha tul mer noni engem akkor megy a haztol:)))(ez csak vicc volt)pedig nagyon valoszinu,hogy tul fog.

blackhairlady 2014.03.24. 15:08:25

@VHB: Vagy orulj neki! :)))

Az en varosom mar a liberalizmus utjara lepett: a polgarmester holgy orok husegett fogadott kedvesenek.

La Pantera 2014.03.24. 15:10:10

@Pink Petsch: F-es kosár? Hű. Gondolom akkor kislány korod óta nem volt blúz rajtad.

SzZoole 2014.03.24. 15:10:22

@Kövérmadár [swe]: feletek mennyi a kiloja(euroban)?

Herr Géza 2014.03.24. 15:11:30

@Pink Petsch: @QUERCUS(a favágó): Ajjaj, de egy srófra jár az agyunk...
Igen, a két kérdésem: 1. Mikor? 2. A sör kimaradhat, a kávé meg jöhet a valami után is... :))))
Csak, hogy igazoljam a "mindig az jár az eszükben" - sztereotípiát.... :XD

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.03.24. 15:13:07

@Zoole[uk]: Hat ez a vicc ugrott be rola, most mit csinaljak. :)

Herr Géza 2014.03.24. 15:13:22

@La Pantera: "F-es kosár? Hű." Nana, lesz itt mindjárt élet, pedig Te nem is vagy kandúr... :DDDDDDD

tanato 2014.03.24. 15:16:07

@blackhair-lady: Ahhoz koplalni meg sokat mozogni kell.

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.03.24. 15:16:17

@Pink Petsch: Ha nem érdekelnek ezek a népek miért kotyogsz bele? Iránban leginkább perzsák élnek(és ez se teljesen igaz mert alig vannak többségben..minek belekotyogni mindenbe...), nem sok köze van Iránnak az arab országokhoz.
Ne haragudj de te semennyire nem olvastál utána Iránnak ha annyit tudsz(vagy gondoltál) hogy ott arabok élnek.

SzZoole 2014.03.24. 15:17:12

@Pink Petsch:F-es kosar meret,nem hiszem el(hagyma szavaival elve)minden jo izlesu ferfi komment tarsaim neveben kepet kerunk,mint bizonyitek:)))))(ha a joizles hatarait surolom,akkor elnezest kerek)

2014.03.24. 15:18:12

@La Pantera: Hm, hát nem nagyon tudok konfekció-blúzokat viselni, az igaz. Ami jó mellbőségben, az derékbőségben kurvanagy, mint egy zsák. Ami meg derékban jó, annak a középső gombjait nem igazán tudom összelegózni ... Ez van :)

SzZoole 2014.03.24. 15:20:45

@Herr Géza: latom nem csak nekem szurt szemet:)))
Na erre itt a hinta es tessek,beszolt neki:(

2014.03.24. 15:21:41

@Herr Géza: Április végén leszek megint Stuttgartban ;) .
Különben, egyszer tényleg összefuthatnánk, alkalomadtán.

2014.03.24. 15:22:58

@házelőtthinta: Hát szevasz! Te, a posztoló útitársat keres a varázslatos Keletre. Vedd fel vele a kapcsolatot, szerintem. Ha majd kibírod ott egy évig, és visszatérsz, akár még komolyan is veszlek :P

SzZoole 2014.03.24. 15:23:52

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: en az anyosomal(egy igazi kigyo)vagyok igy,O allandoan szid engem meg atkozodik,en meg nem kivanok neki semmit,meg levegot se:)))

blackhairlady 2014.03.24. 15:25:08

@szaszo71(D): A testzsir valoszinuleg nem mutatja, hogy valojaban tulsulyos vagy sovany valaki, mert nekem magas, es csak 46 kg vagyok,

2014.03.24. 15:30:16

@Zoole[uk]: Ehhez lenne eszed, he? :P (eszperente ;) ).

Herr Géza 2014.03.24. 15:38:59

@Pink Petsch: Na tessék, már fel is ugrottál az elsö vonatra ??? Meg azért látom, már megy a finom stilisztikai helyreigazítás: "Különben, (vesszö) egyszer tényleg..." Értve van. De akkor a legzsákabbik szerkód vedd fel.... :DDDD

Latcho Rom 2014.03.24. 15:40:54

@Pink Petsch: Lázasan guglizza az eszperentét big mamma romhányi :P

blackhairlady 2014.03.24. 15:41:04

@sodalisO [eng]: Pontosan ezt gondolom en is a posztrol, illetve a posztolorol. En csak sok sikert tudok neki kivanni, szerintem egy jo fej fiu, nekem nagyon szimpatikus.
Az azert erdekelne, hogy a testkepzavar miben nyilvanult meg? Kovernek, sovanynak, tul izmosnak vagy aszottnak erezte magat? Mindenesetre okosan szakaemberhez fordult es maskeppen (ital, kabszer) probalta meg elnyomni ezt az erzest.

2014.03.24. 15:42:16

@Herr Géza: Te, most éppen Hessenben vagyok, az egyik itteni házban. Stuttgartba április végére kerülök, egy kis szabi, adminisztrációval. Mondtam, hogy sokat utazom ;).

Herr Géza 2014.03.24. 15:44:29

@Pink Petsch: Ja, és ( @Zoole[uk]:, meg a többiek kedvéért is): küldjél képet priviben, hogy felismerjelek. Nem, nem fogom kiposztolni ide, áááá.... .))))

2014.03.24. 15:46:36

@shakti_rom: Ne legyél már dög, jóje ...? ;)

SzZoole 2014.03.24. 15:52:30

@Pink Petsch: en nem ertelek bennetek noket,miert faj az nektek ami nekunk jo lenne:)))

2014.03.24. 15:57:45

@Zoole[uk]: Már miért fájna? A net 90%-a pornó ... ;)

La Pantera 2014.03.24. 15:58:47

A posztoló egyébként szimpatikus fiatalember, bár nyilván nem volt kellemes a szakítás, de anélkül nem nyílnának ilyen távlatok előtte, akár egész életében a könyvesboltban gürizhetne. Szóval akár hálás is lehet a hölgynek... most pedig itt van Svájcban és nagyon jó tervnek tűnik ez a kórház / egészségmenedzsment.
A párkeresésnél meg ne ragaszkodjon a magyar nemzetiséghez, egyszerűen csak járjon nyitott szemmel, előbb-utóbb belebotlik majd egy érdekes lányba.

2014.03.24. 16:04:19

@La Pantera: Ja, csak most egyelőre(?) eléggé labilis időszakban van. Már lelkileg, érzelmileg.
Szerintem azért pofázunk minden másról, hogy ne érdemben szóljunk hozzá, mert akkor ugye, túl magas a labda ...És, hát van neki épp elég baja, nélkülünk is.

Quercus a favágó 2014.03.24. 16:20:37

@Pink Petsch:

Csak a tisztánlátás kedvéért. Akkor most azokról a szép, nagy természetes melleidről beszélünk?

(A fenti kérdés csupán olthatatlan tudományos érdeklődésem kielégítésére szolgál. Minden erotikus felhang csak a véletlen műve lehet.)

SzZoole 2014.03.24. 16:29:24

@Pink Petsch: tipikus no:)))
Ti nok,miert gondoljatok,hogy mi ferfiak mind pornon szocializalodunk:)))

SzZoole 2014.03.24. 16:36:06

@Pink Petsch: ez csak altalanositas,mint ahogy nincs ket egyforma no,ugyan ugy mi ferfiak is kulombozoek vagyunk:)

2014.03.24. 16:40:20

@Zoole[uk]: Mna, mesélj... Tutt Frutti, CKM, ÖKM ...? Melyik? Apud hol tartotta ezeket a lapokat? Garázs? Szerszámos láda? :)

SzZoole 2014.03.24. 16:56:17

@Pink Petsch: az en edesapam 75 eves elmult,vaskalapos kozepiskolai tanar volt o nemigen ismeri ezeket az ujsagokat,en meg a 80'-as evekben nemet nyelvu OKM-et lattam eloszor a tutty frutti meg mikor megjelent Mo.-on akkor mar hazas ember voltam es nem igen volt ra szuksegem:)))

2014.03.24. 17:08:51

@Zoole[uk]: Mna, de azért az irodalom megvolt :) Barátaid csak voltak, akiknek az apjuk nem volt annyira "vaskalapos" ;)

SzZoole 2014.03.24. 17:46:23

@Pink Petsch: ja voltak,de volt egy autoszerelo muhely az volt kiragaszgatva meztelen nok poszterevel,ezek voltak az elso elmenyeink e meztelen nokel:)))

2014.03.24. 18:02:35

@Zoole[uk]: Ugyehogyugye ... ? ;)

SzZoole 2014.03.24. 18:13:41

@Pink Petsch: sokat jartam Szatmarnemetibe,vannak ott barataim is,nem vagy ismeros arrafele,imadom a frissen keszitett micset:)

2014.03.24. 18:14:56

@Zoole[uk]: De, oda jártam licibe egy ideig. A Kölcseybe.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.03.24. 18:18:57

@Pink Petsch: "Szerintem azért pofázunk minden másról, hogy ne érdemben szóljunk hozzá, mert akkor ugye, túl magas a labda ...És, hát van neki épp elég baja, nélkülünk is. "

Részemről igazad van :).

2014.03.24. 18:19:21

Gimnázium, középiskola = líceum. Azt hittem, ismered a kifejezést, bocs.

SzZoole 2014.03.24. 18:37:02

@Pink Petsch: nem ismertem ezt a kifejezest,akkor tudod hol van az aurora hotel,a hotelel szembe volt/van egy amerikai tipusu jatekterem es club a pincer lanyok amerikai zaszlos lenge ruhaban es kalapban szolgaltak fel(es egyebb mas) voltam ott egy parszor uzleti ugyben,nem tudod meg van meg az a club?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.03.24. 18:43:06

@Zoole[uk]:
1 kg az már elosztói ár :)
1 grammja 100-125 korona körül mozog. Az EUR-ban 11-14 között van kb.

2014.03.24. 18:43:19

@Zoole[uk]: Tudom, a Szabadság téren, de a klubra nem emlékszem. Rég jártam már a városban ....

SzZoole 2014.03.24. 18:47:19

@Pink Petsch: en 2002-tol jartam at,nagyon szerettem azt a varost,sok szep emlekem van onnan:)

SzZoole 2014.03.24. 18:49:11

@Kövérmadár [swe]: basszus,jo draga en €5000/kg az jo ar?

La Pantera 2014.03.24. 18:49:59

@Pink Petsch: ismertem olyan erdélyit, aki büszke volt arra, hogy nem tud románul. Ezt egyátalán meg lehet valósítani? Ha valamilyen suliba járt, akkor kell, hogy tudjon románul, nem? Vagy van csak magyar nyelvű suli is?

2014.03.24. 18:50:02

@Zoole[uk]: Mnaa, hát pont 2002 környéken a közelben sem voltam. Akkoriban hédereztem Kolozsváron, mint egyetemista ;). Előtte 7-8 évvel, és utána úgy 4 évvel. Közben meg milliószor átalakulhatott az a klub ;).

SzZoole 2014.03.24. 18:56:00

@Pink Petsch: micset(nem biztos,hogy jol irom)tudsz csinalni?

Ugyandehogy (törölt) 2014.03.24. 18:57:27

@szaszo71(D): nem akarok vagizni, de évekig nyárival jártam télen is, és soha semmi bajom nem volt.
városban.

2014.03.24. 19:00:43

@La Pantera: Hm, ő nagy valószínűséggel székely volt, a tömb-megyékből (Sepsi vagy Csík). Igen, ott meg lehet valósítani, pláne, ha az illető nem egy nagyobb városban élt.
Nem, nincs. Mármint kizárólag magyar nyelvű iskola. Magyar tannyelvű osztályok vannak, de román irodalmat és nyelvtant minden esetben tanítanak, valamint a földrajz és a történelem-oktatás az általános iskola 4.-ik és 8.-ik osztályában, illetve a gimnázium utolsó két évében, román nyelven folyt. Már anno, az én időmben, mert most nem tudom mi a helyzet. Ja, és azért, mert ezekben a tanévekben tanultunk kizárólag Románia földrajzáról és történelméről. Mondjuk, az "én időm" a '90-es évek közepén volt. Ja, és Romániában egységes tanterv van, meg tankönyvek.

szaszo71(D) 2014.03.24. 19:02:09

@Babette_: Javaslok egy 20 km-t itt nálunk a szerpentineken:))

2014.03.24. 19:02:51

@Zoole[uk]: Miccset (majdnem jó volt ;) ), nanáperszehogy tudok! :) Csak hát az alapanyagokat nehézkes beszerezni, bár Angliában nem is annyira, mert ott a sok lengyel meg török bolt :).

Ugyandehogy (törölt) 2014.03.24. 19:04:05

@szaszo71(D): a szerpentint szárazon sem bírom...

33621 2014.03.24. 19:10:36

@Pink Petsch: Váj Mi! Az F-es már a hü bazmeg méret!:-)

2014.03.24. 19:13:16

@33621: Nem, édesapa, az a dupla K. Mna, az tényleg olyan, hogy Hűűűűű, bazzeg! A fejem kétszer beleférne!

Quercus a favágó 2014.03.24. 19:21:49

@33621:

Az F már az a méret, hogy ha be akarsz óvakodni közé, kukoricát kell szórni, hogy visszatalálj. Akkor baszol rá, ha vannak galambok, amik föleszik. Ott bolyonghatsz az "F" között életed végéig.
Istenem, de szép halál lenne!

33621 2014.03.24. 19:26:30

@blackhair-lady: Hány centihez vagy 46 kiló?

Ugyandehogy (törölt) 2014.03.24. 19:32:40

szóljatok, ha vége a melltémának...

SzZoole 2014.03.24. 19:36:40

@Pink Petsch: mi a pontos osszetevoje,daralt baranyhus es diszno vagy marha?ja es a fuszerek?
Annyit tudok,hogy faszen felett racson kell sutni,de ebben sem vagyok biztos.

La Pantera 2014.03.24. 19:43:36

@Pink Petsch: sejtettem, hogy valami ilyesmi lehet. Iskolázott ember volt, így lehet, hogy csak felvágni akart azzal, hogy nem tud románul. Pedig a kárára még nem vált senkinek, ha tudta az ország nyelvét, amiben élt.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.03.24. 19:45:08

@Zoole[uk]:
Magyarországi árakhoz képest is jó ár. Ott utoljára 2000 ft/g áron vettem.
De mégis mit kezdenék 5 kilóval? :D

______________ (törölt) 2014.03.24. 19:45:42

@QUERCUS(a favágó): nehogy azt hidd, hogy csak neked lehet olyan!

SzZoole 2014.03.24. 19:48:07

@Kövérmadár [swe]: nem 5 kilo Te,mi van veled be vagy alva:)))
5000 euro 1kg,kozvetlenul a termelotol:)

______________ (törölt) 2014.03.24. 19:48:37

@tanato:
"én is túlsúlyos vagyok sajnos testképzavar nélkül"

a királynőt megölni nem kell félnetek jó lesz ;)

én is túlsúlyos vagyok, sajnos testképzavar nélkül
én is túlsúlyos vagyok sajnos, testképzavar nélkül
(én is túlsúlyos vagyok, sajnos, testképzavar nélkül)

2014.03.24. 20:00:15

@Zoole[uk]: Igen, fele-fel birka és marha (ceafă -nyak, faggyúval), vagy ha a birka íze annyira nem jön be, akkor 1/3-2/3 arányban. A fűszerek meg főként csombor, fokhagyma, só, bors: De lehet ízesíteni, ha valaminek szereted az ízét, pl. kömény. Kell még csontlé, 1 kg húsmasszához, kb. 2 deci, és szódabikarbóna.
A húsmasszát nagyon apróra kell darálni, kétszer minimum át kell küldeni a darálón. A legjobb, ha egy másfél napot tudod pihentetni hűtőben, de legalább 8 órát. A fokhagymát és a csontlevet csak a pihentetés után keverd bele. A hűtőből kivéve s hagyd állni a masszát 1-2 órát, miután véglegesre keverted.Megformázod a miccset, bekened zsírral vagy olajjal, rárakod a faszenes grillrácsra, és nem piszkálod. Amikor az egyik oldala megsült, baszott óvatosan fordítod meg, nehogy beleszúrj, mert egyrészt az atyaúristen is miccs lében fog úszni, ha kipukkan, másrészt oda lesz a fél szemöldököd, plusz a kaja is egy kiszáradt szar lesz, mert elfolyik belőle az összes szaft.
Mna, nagyjából ennyi.
Ja, közben dobj össze egy egyszerű muzsdéjt, kenyér mellé vagy szalmakrumpli, esetleg mustár, de hideg sör mindenképp. Egyszerű ez, nem kell cifrázni ;).

33621 2014.03.24. 20:02:30

@Pink Petsch: Abba a Mititébe hogy jó legyen, kell egy kis marha,birka, és sertés hús is a megfelelő fűszerek mellé!

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.03.24. 20:04:48

Na szóval...

kepkezelo.com/images/9syk9zcfaq37apf2jrh.jpg

Minden elfogultság nélkül azt kell mondanom hogy a mai legtalálóbb hozzászólás Sodalisé volt. Nem tudok hozzátenni semmit én is pozitívnak látom a folyamatot nincs ott semmi baj.

Ellenben a testképzavarról és a depresszióról lenne néhány szavam.
Sajnos mindkét betegséget a családunk generációk óta keresztként cipeli.
Anyai nagyapám megjárta az első világháborút és az átélt iszonyú élmények hatására olyan depresszióba esett hogy hirtelen felindulásból csinált nyolc gyereket nagyanyámnak.
Mellesleg összegründolt egy pékséget öt alkalmazottal, saját üzletel és sok vidéki fióküzlettel. Ezeket 48-ban a komenisták elvették tőle.
Világosan emlékszem hogy mikor 83éves volt 1973ban emigyen szólt hozzám "gyere kisunokám olyan testképzavarom van mostanában meg a depresszió is ráhúzódott a derekamra, hozzál már 20kiló búzát a galamboknak a tápostól".
Nagy galambász volt az öreg.
Sajnos eme betegségeket anyám is örökölte mert gyerekkoromban eltört rajtam néhány fakanalat pedig tényleg jó gyerek voltam.
:))))))))))))))))))))))))))
Engem akkor ért a depresszió alattomos ármánya mikor első feleségem lelépett és egyedül maradtam két kamaszodó gyerekkel és egy vagon adóssággal.
Főzni, mosni, varrni nem tudtam, háztartást vezetni nem tudtam, a depresszió sötét árnyéka lebegett felettem.
Mai napig nem felejtem mikor varrni akartam a munkásruhámat és a kibaszott varrógép mindig eltépte a cérnát.
Már a baltát akartam belevágni mikor jött az egyik barátom szerencsére a feleségével.
Ő mutatta meg hogy 123helyből ahová a cérnát be kell fűzni csak a felét hagytam ki.
Olyan depressziós voltam hogy mindent megtanultam és addig bontottam a Szabadság hegyet gazdagéknak hogy az adósságot is kifizettem.
Bár a súlyos testképzavar a mai napig megmaradt.
Zolika tanúsíthatja hogy olyan súlyos testképzavarom van hogy a sóletet ketten tuszkolták le a gigámon mint mikor a libát tömik.
Satnya anorexiás testemet még mindig kövérnek látom.
Szóval mondom én nektek feleim, hogy komolyan kell venni ezeket na.
:))))))))))))))))))))))))))))))))

2014.03.24. 20:05:26

@La Pantera: Butaság ez, "székely virtus" :P. Azért lefogadom, hogy el nem tudnák adni az illetőt román nyelven ... csak kell a szájhősködés. Mintha egy évszázad múltán már számítana valamit is ...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.03.24. 20:06:56

@sorsolo:
Mi van az avatarodon?
Brünhilda kecskét vezet vagy mi?

33621 2014.03.24. 20:07:54

@Pink Petsch: Muzsdéj az fokhagyma lé!

2014.03.24. 20:08:41

@33621: Mna, a sertést azt kurvagyorsan felejtsd el. Az pont nem kell bele, bár szoktak tenni, pláne vendéglátóipari egységekben, mert olcsóbb, mint a marha meg a birka. A fűszerezést sem kell túlzásba vinni, szerintem. A csombor és fokhagyma kell vigye a prímet, akármit is kutyulsz még hozzá. (persze, a só-borsot nem emelem ki külön, az alap).

______________ (törölt) 2014.03.24. 20:08:56

@QUERCUS(a favágó):
"Vagy váljak el"

apropó, a feleséged tudja, hogy még sosem voltál szerelmes?

______________ (törölt) 2014.03.24. 20:09:42

@diggerdriver: nem, a gazdámmal ballagunk hazafelé.

2014.03.24. 20:09:57

@33621: A muzsdéj az muzsdéj, slussz-passz :P

Quercus a favágó 2014.03.24. 20:12:19

@diggerdriver:

"mikor első feleségem lelépett"

Tudtam! Tudtam vaze, hogy kurva szerencsés ember vagy!

SzZoole 2014.03.24. 20:13:28

@Pink Petsch: minden alapanyagot kapni itt ki is fogom probalni,nagyon szepen koszonom:)))
Csak egy dolgot nem ertek,mi az a muzsdej?

2014.03.24. 20:13:47

@sorsolo: Tetszik a gazdád .... szép, fehér, ápolt szőre van ;)

Quercus a favágó 2014.03.24. 20:13:54

@sorsolo:

Amit az én feleségem nem tud, az nem is történt meg. Sőt! A következő 333 évben nem is fog megtörténni.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.03.24. 20:15:42

@QUERCUS(a favágó): Na, akkor nem csak én vagyok cicibuzi, ennek örülök... :D

DieNanny CH 2014.03.24. 20:17:59

Én 2010 júniusáig abban a tévhitben éltem, hogy Lugano Olaszországban van. Aztán a közelében töltöttem egy hetet, és szembesültem vele. Ledöbbentem, mert kiskoromban kedvenc "olvasmányom" a Képes Politikai és Világatlasz volt...

Tamás, a napokban emlegettünk, örülök, hogy megírtad a folytatást!

nyuszigonosz 2014.03.24. 20:18:11

@sorsolo: Elolvadt, de minden csupa vizes-jeges loncs. :-(

______________ (törölt) 2014.03.24. 20:19:33

@QUERCUS(a favágó): és nem tudja, hogy még nem voltál szerelmes?

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.03.24. 20:19:43

@Babette_: egészséges, heteró férfiak közt nem szokott vége lenni sose... :P És ennek inkább örüljetek, csajok... :-)

2014.03.24. 20:20:45

@Zoole[uk]: Errefelé a birka hibádzik :( Csak marhából meg olyan lenne, mint a hamburgerhús, ami finom ugyan, de nem miccs :(
Ja, a muzsdéj. Fogsz két fej fokhagymát, megpucolod, sóval, olajjal összetöröd a gerezdeket, addig, amíg egy fehéres, pépszerű krémet kapsz. Anno a nagyimmal mozsárban adtuk elő, majd fakanállal, de most szerintem mixerrel gyorsabban fog menni. Mna, ebbe mártogathatod a miccset.
Persze, ha ez túl erős lenne akkor lazíthatod tejföllel, vagy majonézzel, vagy joghurttal. De ezt csak a kényeskedők szokták tenni :P

______________ (törölt) 2014.03.24. 20:21:52

@Pink Petsch: ilyen messziről is látszik? én is büszke vagyok rá!

2014.03.24. 20:22:59

@diggerdriver: ne keverd a modern fogamzasgatlo hianyat a depresszioval.
Abban igazad van, hogy nagyanyam es nagyapam, akik megjartak a koncentracios tabort (kulon taborban voltak), es mikor visszajottek mar masok elfoglaltak a volt lakasukat, az eletet elorol kezdtek. Nagyanyamnal eletigenlobb embert meg nem lattam.
A nagyanyam hazaban szinte csak olyanok laktak, akikkel egy taborban volt (az egyik szomszeddal dgy priccsen osztoztak). Mindegyik eletigenlo volt. Barki peldat vehetne ma roluk.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.03.24. 20:23:47

@QUERCUS(a favágó):
Meg depressziós. Kisugárzik a hátamba is.
:)))))))))))))))))))

DieNanny CH 2014.03.24. 20:24:50

@szaszo71(D):

Úristen! Én hálát adok a mindenhatónak, hogy nagyon jó az anyagcserém, és sokat ehetek. Egyszer elhatároztam, hogy egészségesen fogok reggelizni. Nagy pohár narancslé, nagy tál müzli joghurttal. Mondanom sem kell, 9-kor már szédelegtem az éhségtől, meg kellett ennem két nagy szelet párizsis-sajtos kenyeret...

Quercus a favágó 2014.03.24. 20:25:03

@charlieharper:

Az elsőt. Én ugyan is azt vallom: az ember ugyan azt a hibát ne kövesse el még egyszer az életében. A házasság ilyen hiba.

Sütemény1975 2014.03.24. 20:28:12

Micsoda jo temak voltak ma. Cici es drog :)

nyuszigonosz 2014.03.24. 20:31:07

@QUERCUS(a favágó): Ó, nem a házasság a hiba.
A rossz választás a hiba.

2014.03.24. 20:31:10

@sorsolo: Ó, igen, nagyon mutatós ;)

2014.03.24. 20:31:58

@DieNanny [SZ,CH]: Khm, narancslére joghurt? Hm, hm, hm .. és mondd, nem kapott el a szapora? ;)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.03.24. 20:34:22

@diggerdriver:
Örülök neki, hogy ez neked egy vicc és őszintén kívánom, hogy soha ne tapasztald meg magadon vagy bármelyik szeretteden.
Ha mégis megtörétnne, akkor az elég nagy pofáraesés lesz a számodra.

Sokáig én sem vettem komolyan, az én mentalitásomtól nagyon távol áll ez a dolog. Aztán beláttam, hogy tévedtem, amikor elbagatelizáltam. Remélem neked nem fog kelleni ezt belátni.

DieNanny CH 2014.03.24. 20:34:38

@nyuszigonosz(D):

Nálam megvolt ma mind a 4 évszak. Langyos reggel, aztán eső, aztán hatalmas hópelyhek kb 1 órán keresztül - lett is 3 cm-hó a füves részeken -, aztán gyenge eső, és du 5 órára gyönyörűen kisütött a nap...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.03.24. 20:36:32

@charlieharper:
Komolyra fordítva a szót, a depresszió az azt jelenti hogy "nyomás nélkül".
Ha valakinek célja van vagy megpróbáltatások érik vagyis nyomás alatt van az nem lesz depressziós.
Ha hirtelen kikerül a nyomás alól akkor fordulhat elő.

Quercus a favágó 2014.03.24. 20:38:38

@sorsolo:

"miért szeretnél nő lenni?"

Egész eddigi életemben kurva keményen megdolgoztam, megdolgozok azért a kevés pénzért.
Ha nőnek születtem volna, 18 éves koromban kötök a hátamra egy matracot, a nyakamba akasztok egy táblát amin rajta van a tarifa, és ha valaki szól, hogy szivi, már vágom is hanyatt magam.
35 éves koromra össze szedek annyi pénzt, hogy veszek egy szép házat valamelyik szigeten(Azori) és elvagyok a kamatokból.

Ezért.

______________ (törölt) 2014.03.24. 20:44:51

@Kövérmadár [swe]:
szerintem ezekkel az adatokkal túlsúlyos vagy csak. pár kiló mínusz jót fog tenni, de nem dramatizálnám túl.
20 alatt: soványságról beszélünk
20-25: normál tartomány
25-30: túlsúly
30-35: mérsékelten elhízott
35-40: súlyosan elhízott
40 felett: nagyon súlyosan elhízott
www.idealistestsuly.hu/cikkek/BMI.htm
en.wikipedia.org/wiki/File:Body_mass_index_chart.svg

Quercus a favágó 2014.03.24. 20:45:05

@nyuszigonosz(D):

" Ó, nem a házasság a hiba.
A rossz választás a hiba."

Sok-sok évvel ezelőtt anyósom megkérdezte: "ugye, ha még egyszer kezdhetnéd az életedet, nem nősülnél meg?.

Azt válaszoltam neki: " azt nem mondom, mama, hogy nem nősülnék meg. De hogy nem a maga lányát venném el, az hétszentség!

Keveset beszélgettünk anyósommal. De hogy miért?

wuaaa 2014.03.24. 20:46:09

@Babette_:
"...évekig nyárival jártam télen is, és soha semmi bajom nem volt..."

Gratulálok.

SzZoole 2014.03.24. 20:46:34

@diggerdriver: ez igaz Digge,ugy kellet allni a hatad mogott es fakanalal utni a fejed,hogy meg egy kanalal egyel,csak sajnos eltort az osszes fakanalunk mire a ket pupostanyer solettet megetted egy fel kilo kenyerel:)))

DieNanny CH 2014.03.24. 20:46:44

@Zoole[uk]:

Azt tudtad, hogy minden gyerek felnőttkorában pontosan dupla méretű lesz a 2 éves kori magasságához képest? Nézd meg az orvosi kiskönyvét, és számítsd ki.

SzZoole 2014.03.24. 20:48:09

@Pink Petsch: igy mar teljes,semmi bajom a fokhagymaval,imadom megegyszer koszonom:)))

SzZoole 2014.03.24. 20:52:12

@QUERCUS(a favágó): ebben igazad van,mert egy kurva elbaszhatja a becsuletet,de a szerencsejet sose:)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.03.24. 20:52:17

@Zoole[uk]:
Ugyehogyugye?
Csak az erőszak hatására.
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Quercus a favágó 2014.03.24. 20:52:30

@sorsolo:

55 évesen, ki a francnak kellenék már én?

2014.03.24. 20:54:08

@QUERCUS(a favágó): Ahogy azt Móricka meg a pasik elképzelik, hogy az mennyire is egyszerű munka. Az, azpersze, háthogyne :P

DieNanny CH 2014.03.24. 20:54:28

@QUERCUS(a favágó):

Sziporkázós napod van máma? :-DDD

SzZoole 2014.03.24. 20:56:01

@DieNanny [SZ,CH]: ezt nem tudtam,de megnezem,koszi:)

2014.03.24. 20:56:13

@Zoole[uk]: Nagyon szívesen, bármikor :). Ja, azért ezt hétvégére időzítsd, ha lehet, mert töményen fokhagyma-illatod lesz, a pórusaidból is az fog áradni ;)

______________ (törölt) 2014.03.24. 20:57:56

@QUERCUS(a favágó): ezt csak akkor tudjuk meg, ha elmeséled. :)

2014.03.24. 20:58:14

@diggerdriver: nem vagyok szakember, de az a fajta eset, amirol te beszelsz, szerintem ugy mukodik, mint egy kukta. Marha nagy nyomas van es egyszercsak valamiert "kiboril a bili", illetve leszedik a fedot.
Aztan van azafajta, amelyik nem a helyen kezeli a dolgot. Mindenkinek a sajat "nyomora" a legnagyobb tragedia. A felesegeme egy ideig peldaul az volt, hogy miert vizes a furdoszoba kilepo (miert, miert, hat mert kileptem ra zuhanyozas utan). Ebbol akkora pataliat tudott csapni, hogy azt gondolnad, a csalad ehenhalasarol van szo.

2014.03.24. 20:59:01

@Zoole[uk]: Ha egy kurva elbassza a becsületét, elfelejtheti a vendégkörét abban a régióban. A rossz hírek minden szakmában gyorsan terjednek ;).

DieNanny CH 2014.03.24. 20:59:14

@diggerdriver:

:-DDDDDD

Mi van ma???? Csak röhögök egy ideje!

nyuszigonosz 2014.03.24. 20:59:34

@DieNanny [SZ,CH]: Itt is idöjárás-mix volt ma leginkább: reggel hüvös, aztán erös szél, de napsütéssel, szél eltünt, jött az esö, utána napsütés, és jött a sötét felhö, na abból lett elöször jég, késöbb hó.
Megint napsütés, esö, szél és hideg.

**mimi** 2014.03.24. 20:59:35

eszembe jutott egy vicc....

szép szép a szerelem, csak az a randa b@cás ne volna....:)))

hmmmmmmm...:)

szerintem nem voltam of...

Digger: Volt már neked szülés utáni depid??? na?? majd akkor meg tudod milyen az ...:)

DieNanny CH 2014.03.24. 21:03:14

@Pink Petsch:

Kb 10 évente egyszer rendetlenkedik a gyomrom...

Quercus a favágó 2014.03.24. 21:03:29

@charlieharper:

A női hisztinek mindig ugyan az az alapja.

"Mivel nőből vagyok, nem mondom ki, amit akarok, de fenntartom a jogot, hogy hisztizzek, ha nem kapom meg."

Cecelia Ahern

Na, szerinted mi az amit nem kapnak meg, ezért hisztiznek?

2014.03.24. 21:05:32

@DieNanny [SZ,CH]: Szerencsés alkat ... és most irigyellek.

DieNanny CH 2014.03.24. 21:05:42

@Pink Petsch:

Tudod, mit vacsoráztam az előbb? Sonkacsíkokat meg sajtszeleteket tettem 3 kenyérre, sütőben 5 percig pirítottam, hozzá gyümölcsös joghurt, és egy 10 cm-es kígyóuborka...

SzZoole 2014.03.24. 21:07:04

@Pink Petsch: a becsuletet a hetkoznapi joerkolcsu istenhivo emberek szemeben ertettem,azok szemeben becstelen,erkolcstelen egy kurva.
Az ugyfelek kozt,meg johirnevuk van es azt meg is kell orizni,de hagyjuk ezt a temat,mert a "joizlesu"kommenteloket elvaditjuk innen:)))

2014.03.24. 21:07:44

@DieNanny [SZ,CH]: Hát, nálam vagy joghurt, vagy uborka, mert ha nem, hajnalban rohanhatok a slozira ;).
A sonkás-sajtos melegszenyó jöhet! :)

2014.03.24. 21:08:22

@QUERCUS(a favágó): eleg alacsony a tolerancia kuszobom a hisztire. Foleg, az ertelmetlenre.
Nem tudom, hogy mit nem kap meg, nincs kristalyfombom. Ha lenne is, a lanyom es a felesegem mellett a kristalyfombot hetente kellene javittatni az allando "meggondoltam magam" miatt.

2014.03.24. 21:09:21

@Zoole[uk]: Ha te tudnád, hány jó erkölcsű, istenhívő családapa jár a lányokhoz, máris nem vennéd annyira komolyan őket. Csak mondom ....

Quercus a favágó 2014.03.24. 21:10:11

@Pink Petsch:

Csak szólok. A rossz kislányok szeletelve kapják a kígyóuborkát.

2014.03.24. 21:11:16

@QUERCUS(a favágó): ebben a temaban nem tudsz ujat mondani neki. Csaxolok (á la Hagyma).

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.03.24. 21:11:29

@charlieharper:
Pontosan így van. A nők elképesztően piti dolgokból tudnak patáliát csinálni.
Az én nejemnek az a baja állandóan hogy körbehuggyozom a wc peremét.
Pedig mikor érzem hogy a porcelánról veri a lábszáramra akkor testhelyzetet váltok.
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

DieNanny CH 2014.03.24. 21:11:45

@charlieharper:

"az állandó 'meggondoltam magam' -miatt" :-DDDDDD

2014.03.24. 21:14:45

@diggerdriver: ezt a Zolieknal is eloadtad? Zoli felesege orulhetett.

**mimi** 2014.03.24. 21:15:45

@DieNanny [SZ,CH]:
nálunk a mai vacsora sült (oldalas) zsíros friss. lila hagymával...lehet ma nem sokat alszom majd, mert én imádoma hagymát, de a gyomrom nem annyira

SzZoole 2014.03.24. 21:16:25

@Pink Petsch: hmm,en mar egyszer boncolgattam ezt a temat itt a blogon,ne tudd meg mit kaptam utanna,otthon ejszkai sofor voltam evekig,ugyhogy van ralatasom nem kicsi,tudom mirol beszelek,de tenyleg hagyjuk most mar,mert megint kapni fogok:)

2014.03.24. 21:16:41

@QUERCUS(a favágó): Mna, és ezt mind tapasztalatból ;).

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.03.24. 21:18:14

@charlieharper:
Meg kell jelölni a területet ahol már jártál.
:))))))))))))))))))))))))))))))))))

Quercus a favágó 2014.03.24. 21:18:16

@diggerdriver:

A nejed tegyen ki egy táblát a wc-be.

"Ha rövid a farkad, közelebb kell állni, nem kell a budiból Balatont csinálni."

2014.03.24. 21:19:16

@Zoole[uk]: Mit? És miért? Rengeteg családos ember jár a lányokhoz, több, mint egyedülálló.
Mondjuk, pont a pihenős lányokat nem ismerem, az igaz ;)

SzZoole 2014.03.24. 21:20:18

@diggerdriver: ez van ha prosztata problemaja van az embernek,mintha morsezna,ket kicsi egy hosszu:)))

SzZoole 2014.03.24. 21:21:39

@charlieharper: nem,nalunk ki ment a shed moge:)

Latcho Rom 2014.03.24. 21:22:44

@Pink Petsch: Szidják a nejüket, rinyáznak?

2014.03.24. 21:24:20

@diggerdriver: Hm, talán ülj rá ...

______________ (törölt) 2014.03.24. 21:24:37

@charlieharper:
"felesegeme egy ideig peldaul az volt, hogy miert vizes a furdoszoba kilepo (miert, miert, hat mert kileptem ra zuhanyozas utan). "
a megoldás: két kilépő!

2014.03.24. 21:25:06

@shakti_rom: Néha az is előfordul, de nem innen tudom, hogy nősek ;)

Latcho Rom 2014.03.24. 21:25:59

Szóljon akinek kell az új Nemzeti Register, új..übercsecse választási különkiadás érkezett ma.

2014.03.24. 21:26:23

@sorsolo: most mar mas a hiszti targya. Van am kreativitas!

Quercus a favágó 2014.03.24. 21:27:20

@**mimi**:

"nálunk a mai vacsora sült (oldalas) zsíros friss. lila hagymával..."

Egyél naponta egy almát, és elkerülöd az orvost! Naponta egy fej hagyma, és téged is elkerül mindenki.

SzZoole 2014.03.24. 21:27:23

@Pink Petsch: elnem tudnad kepzelni,hogy mennyi es kik,mar egyszer irtam itt rola,hogy kik,de utanna kaptam hideget meleget itt a blogon:(

Latcho Rom 2014.03.24. 21:27:28

@Pink Petsch: Fucking loosers :) Honnan tudod akkor, gyűrüt nem veszik le?

2014.03.24. 21:29:13

@**mimi**: en is nagyon szeretem a lilahagymat, foleg sult libaval. Regen a gyomrom jol birta, most mar azt csinalom,hogy iszok hozza tejet es az megnyugtatja a hagyma utan (vagy barmilyen tejtermek).

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.03.24. 21:30:29

@Zoole[uk]:
A prosztata korszakon már túl vagyok most a Parkinson kór a menő.
Minden pisilés kétszer jó.
:))))))))))))))))))))))))))))

2014.03.24. 21:31:53

@Zoole[uk]: Hm, de, én pont el tudom képzelni ;). Akitől hideget kaptál, és pasi, abból csak a gyávaság vagy a csóróság beszélt ;).

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.03.24. 21:32:00

@Pink Petsch:
Csak a buzik pisilnek ülve.
:)))))))))))))

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.03.24. 21:32:09

@Zoole[uk]:
1 kg is sok... :D Nem vagyok kufár, csak felhasználó :)

@sorsolo:
Való igaz, túlsúlyos vagyok "csak". De ez az állapot már 30 éve tart, így egy lightos testképzavarral már jogosan érzem magam egy levágnivaló disznónak.

2014.03.24. 21:32:38

@shakti_rom: A levett gyűrű nyomot hagy, így még szánalmasabb ;).

Quercus a favágó 2014.03.24. 21:32:50

@DieNanny [SZ,CH]:

"Mi van ma???? Csak röhögök egy ideje! "

Zavard össze a világot: mosolyogj hétfőn!

2014.03.24. 21:33:37

@diggerdriver: Meg azok, akik nem akarják körbepisálni a slozit, hogy aztán az asszony arénázzon ;).

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.03.24. 21:35:11

@charlieharper:
Nebazmeg.
Hús és tej együtt????
Egy világ omlott össze bennem.
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))

2014.03.24. 21:35:16

@Pink Petsch: az a baratod, akivel LA-ba mentel es kikuldette a sajat autojat Nemetorszagbol, o is ulve pisilt?

@sorsolo: az enyemet nem adom.

Quercus a favágó 2014.03.24. 21:35:53

@charlieharper:

Akkor Te is elmondhatod: Eleinte fülig szerelmes voltam. Most torkig vagyok.

2014.03.24. 21:36:08

@diggerdriver: egeszsegugyi okokbol lehet :))

Latcho Rom 2014.03.24. 21:37:08

@Pink Petsch: Ott vannak a digsi avatarján, csak nem tudja szegény hogy a tökeimet hordja, fotósoppoltam kicsit és sunyin eljutattam hozzá :)

Kell több bizonyiték? :D

DieNanny CH 2014.03.24. 21:37:33

@diggerdriver:

Itt az iskolában ki van téve a tábla a gyerekvécébe, hogy a fiúknak is kötelező ráülniük.

2014.03.24. 21:37:38

@Pink Petsch: akkor nincs tobb kerdesem. Remelem mar lapatratetted. Ugysem segitett neked a fuggony feltevesben.

Latcho Rom 2014.03.24. 21:38:51

@Pink Petsch: Ach so...tanulom a szakmát, még kavarok itt veled egy évet s totál pimp leszek :))

______________ (törölt) 2014.03.24. 21:39:16

@Kövérmadár [swe]: ez a felhevült attitűd biztos segít a vehemens cselekvésben, de mi van, ha mégse jön össze? vagy visszaszeded?
pofán vered magad? vagy leköpöd a tükröt?
a túlzott türelmetlenség magaddal szemben sem jó. ráadásul ugye az ember mástól is nagyjából azt várja, amit magától - ez is járhat kellemetlen következményekkel...
de nem dumálok bele, a saját sárkányát mindenki csak maga győzheti le. :)

2014.03.24. 21:39:27

@shakti_rom: Mondtam már, hogy álmaidban? Ja, igen, azt már mondtam ... és milyen igaz! :P

2014.03.24. 21:41:26

@charlieharper: A függöny megoldható, az ülve pisilés meg errefelé nem ritka a pasiknál. De a lapát az megvolt, mindezektől függetlenül ;) (Töki, most idegbajt kapna, mert ő ilyenre hajt :P Tényleg, mi van vele?).

______________ (törölt) 2014.03.24. 21:42:05

@Pink Petsch: az igazi férfi átvállalja inkább a vécétakarítást, de nem alkuszik (ül)! ;)))))

Latcho Rom 2014.03.24. 21:42:06

@Pink Petsch: No bull szépségem, pár szőrszálat is hagytam rajta hogy tudjam majd bizonyitani, nézd csak meg a bal bimbót!
:)

2014.03.24. 21:42:26

@shakti_rom: Hm, mennyit fizetsz tandíjként? ;)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.03.24. 21:43:07

@charlieharper:
Te figyelj Charli...
Ha tudnád hogy egy hamisítatlan sváb zsemlés hurkának, főleg véreshurkának milyen gyógyító ereje van.
Meg disznóvágáskor annak a két négyzetméternyi börkének amit megeszek.
:)))))))))))))))))))))))))))

2014.03.24. 21:44:08

@sorsolo: Jah, ha felmos maga után, akkor oké, felőlem ..... Bár, az ülőkét nem képesek lehajtani maguk után, úgyhogy .... :P

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.03.24. 21:44:33

@DieNanny [SZ,CH]:
Gratulálok.
Már fiatalon buzinak nevelik őket.
:)))))))))))))))))

Latcho Rom 2014.03.24. 21:44:53

@Pink Petsch: Természetben honey-bunny, nem jársz rosszul :))

Odateszem a halat, elég ebből a fertőből, Babszinak van igazsága!

pussz

2014.03.24. 21:45:54

@DieNanny [SZ,CH]: erre nem is tudok mit mondani. Majd holnap Maxval kifejti.
En meg vegre hazaertem. Hasta manana

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.03.24. 21:46:06

@charlieharper:
A nyers disznóbőr.
Akkor a legjobb mikor szalmával van perzselve mert a szalmától jó íze lesz.
Pláne a hasaalja gyenge bőr a finom.

2014.03.24. 21:46:24

@shakti_rom: Kösz, de a cserekereskedelem ilyen formája nem érdekel ;)

______________ (törölt) 2014.03.24. 21:46:43

@charlieharper: bűr! "a bőr hűljön rád!" szólásból biztos ismerős.

Latcho Rom 2014.03.24. 21:47:18

@charlieharper: be good Góti, i will truly miss ya ;)

Latcho Rom 2014.03.24. 21:48:39

@Pink Petsch: Bezzeg ha a marinált lazacomat kóstolnád :)

______________ (törölt) 2014.03.24. 21:49:50

@Pink Petsch: én csak azt nem tudom, hogy itt régebben kezdődött a férfiak átnevelése (domesztikálása), vagy mitől van, hogy itt ez a fiú-ültetés dívik?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.03.24. 21:50:08

@Pink Petsch:
Figyelj, aki az ülőkét lehajtja maga után az azonnal kiíratkozott a férfitársadalomból.
Nevét sújtsa megvetés és felejtés.
Annál nagyobb bűn nincs.

______________ (törölt) 2014.03.24. 21:51:30

@diggerdriver: lehet, hogy ezért bukott el LA felé félúton a herceg is?

2014.03.24. 21:51:48

@sorsolo: Nem tudom, számomra is meglepő volt először. De most már megszoktam, és ha nem pisszoár, azon csodálkozom, hogy miért nem ül le ;)

2014.03.24. 21:52:44

@diggerdriver: Ok, de ha a célzás nem megy, akkor a mocskát gazán feltakaríthatná, akármennyire is férfi ....

Latcho Rom 2014.03.24. 21:52:50

@Pink Petsch: prüdische mama minden téren ;)

viderzén, irtam még egyet a gmailre.

______________ (törölt) 2014.03.24. 21:53:36

@Pink Petsch: ezt az ülőkét elmagyarázhatnád. én ott akadok el, hogy ha te lehajtva szereted, én meg felhajtva, akkor miért nem oké, hogy mindenki fel-/lehajtja MAGÁNAK, MIELŐTT használja?

______________ (törölt) 2014.03.24. 21:55:03

@Pink Petsch: digger (meg talán is) azon csodálkozik, hogy a piszoárba miért nem ül bele, ha már...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.03.24. 21:55:36

@sorsolo:
Na most ha már ülve pisilt akkor evidens hogy lehajtva hagyta az ülőkét.
Szóval ezért mondom hogy legyen már annyi tartása egy férfinak hogy állva hugyozza körbe a porcelánt.
:)))))))))))))))))

______________ (törölt) 2014.03.24. 21:55:42

@Pink Petsch: ez még nem a magyarázat volt, ugye? ;)

2014.03.24. 21:56:43

@sorsolo: Azzal nincs gond. A használat utánnal szokott, amikor nemcsak az ülőkét kellene lehajtani, hanem azt a kibaszott wc-fedelet is. Pláne, nagydolog után, mert nem akarok fekália-részecskékkel fogat mosni ...

2014.03.24. 21:57:33

@sorsolo: Magyarázat mire? Vagy úgy gondolod, meg kell magyaráznom, miért rúgok ki bárkit is? :P

2014.03.24. 21:58:16

@diggerdriver: De a bűz megmarad ... :P

______________ (törölt) 2014.03.24. 22:01:38

@Pink Petsch: aha. na, ennek még lenne is némi értelme (ha nem ígyis-úgyis ugyanazzal mosnál fogat - az ellen nem véd, viszont egy kiadós szellőztetés remekül megoldja a problémád - hajtogatás nélkül :) ). az én lakótársnőim a deszkalehajtást favorizálták, a fedél nem érdekelte őket.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.03.24. 22:01:40

@Pink Petsch:
Na most itt álljunk meg egy baráti szóra.
Minden takarítónő tudja hogy a munkahelyi és nyilvános WC-kben a női szakaszok nagyságrendekkel piszkosabbak mint a férfi részleg.
Minden tekintetben.
Ez közismert tény minden takarító között.
Akkor hogy is van ez?

______________ (törölt) 2014.03.24. 22:02:16

@Pink Petsch: bocs, félreértettem, azt hittem, hogy az eggyel későbbi kérdésre volt ez a válasz.

2014.03.24. 22:02:50

@sorsolo: Mert még nem láttak fogkefét mikroszkóp alatt ;).

______________ (törölt) 2014.03.24. 22:05:47

@Pink Petsch: mondjuk az is igaz, hogy ott külön vécé volt. te láttál már? (nehogy azt mondd, hogy mikrobiológus a hobbid! :) )

2014.03.24. 22:06:03

@diggerdriver: Mert vannak mocskos, trehány, ostoba nőszerű lények is, akik azt hiszik, hogy a nyilvános wc-deszkáról a combjukon keresztül elkapnak valami "csúnyaságot". Na ezért fölé guggolnak, de célozni még annyira sem tudnak, mint a férfiak, utána meg már "pfújocska" a kényes lelkecskéiknek. Hát nagyjából, így van ez ;).

2014.03.24. 22:06:40

@sorsolo: Jahooogy, oké ....

Quercus a favágó 2014.03.24. 22:07:22

Felírat egy étterem férfi wc-jében:

"Ne dobd a csikket a piszoárba. Ugyan az a kéz szedi ki, aki a kajádat készíti."

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.03.24. 22:08:21

@Pink Petsch: Csatlakozom, kib@szott finom ez az ázott foGhagymaszecska.Simán eszem grillezett hús mellé, kanalazva.Ilyenkor mindig van helyem a buszon hazafelé... :D
(Csak poén, mindenhová kocsival járok...)
De ez a micss valahogy nem jön be, valamiért túl sósnak érzem, bárki csinálja.(Nagyvárad és környékiek a fél család és ismerősi kör, kizárt, hogy mindenki sz@rul csinálná...)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.03.24. 22:09:05

@Pink Petsch:
Hoppá hoppá...
Jaaa hogy ti sem ültök rá?
Ugyanúgy körbehugyozzátok?
Miről beszélünk itt már oldalakon keresztül?
:))))))))))))))))))))))))))))))))

2014.03.24. 22:09:28

@sorsolo: Nekem nem, de a lakótársnőm viszont ... ;). Szórakoztunk azzal, hogy teljesen hétköznap tárgyakat, meg a keresztmetszetüket bámultuk a mikroszkópja alatt. Tudtad, hogy vannak nagyon cuki bacik is? ;) :DDDD

2014.03.24. 22:11:25

@diggerdriver: Én ráülök, mondom vannak idióták ...

2014.03.24. 22:13:43

@geegee: Persze, sült húsok mellé is megy a muzsdéj.
Hm, hát keverd meg magadnak a húst, és akkor annyira sózod, amennyire te szereted. Lehet, a rokonság sósabban kedvel, vagy tálcás miccset vesznek, amit gyárilag kevernek, és az neked túl sós.

______________ (törölt) 2014.03.24. 22:17:14

@Pink Petsch: várjál. igaz, nem mikro-, de biológia, csodás állatvilág fejezet.
az amazonasba ha belepisilsz, akkor vannak olyan lények, amik a vizeleted sugarán - visszafelé (!) - bejutnak a szervezetedbe. ugyan a női vécék flóráját kevésbé ismerem, mint az amazonast - pedig az se a szakterületem -, a fantáziám szárnyán utazva a fogkefédnél is messzebb tudok repülni.
(találós kérdés: hány képzavar volt az utóbbi mondatban?)

______________ (törölt) 2014.03.24. 22:18:15

@sorsolo: (az amazonas faunájáról nem is szólva)

2014.03.24. 22:18:26

@sorsolo: Mit kapok, ha összeszámolom? :D

______________ (törölt) 2014.03.24. 22:20:02

@Pink Petsch: engem arra tanítottak, hogy idegen bácikkal ne álljak szóba... ha cuki, az ráadásul különös aggodalomra okot adó jel.

2014.03.24. 22:23:04

@sorsolo: Amíg meg nem stírölöd, nem tudhatod, hogy idegen-e vagy sem ;)

Ááá, az nem köll kösz, cserélhető feje van, és a budit lehajtott fedéllel húzom le :P

2014.03.24. 22:27:03

@sorsolo: De gonooooosz! :DDDDDD

______________ (törölt) 2014.03.24. 22:29:09

mai hír a haldokló nyugatról:
- ausztriában havi 17.800 euróban fontolgatják maximálni a nyugdíjakat

33621 2014.03.24. 22:32:02

@geegee: Pedig arra finom Mititét szoktak csinálni!

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2014.03.24. 22:34:54

@sorsolo: ez ugyanaz az Ausztria, ahol 60 csilliard euro a mosogatok minimalbere?

2014.03.24. 22:35:06

@sorsolo: Na látod, igaza van Hintának, hiszen 45 év múlva, mint munkában megfáradt, műanyag hambikat gyártó szakiparos, még nyomorult 18 ezer eurót se kaphasson havonta nyugdíjként, amikor az ő apfel-taschéja volt a legtökéletesebb az egész láncban? Hát igazság ez? Bezzeg Keleten! Na ugye .... :P

33621 2014.03.24. 22:35:22

@diggerdriver: Ez a KO a nő i nemmel kapcsolatban! Lehet hogy ö is mellé csurgat néha csak nem figyel rá!

______________ (törölt) 2014.03.24. 22:40:02

@Réka ‎: nem tudom pontosan a mosogató fizetéseket, de gondolom, úgy havi 1000-1300 euró körül lehetnek.
ha jól értettem a cikket, kb. 10.000 főt érinthet ez a most bevezetni tervezett korlátozás.

2014.03.24. 22:40:04

@33621: Hát persze, mivel én hívtam rá a figyelmet, tuti! :P Tudod, vannak ezek az egyszer használatos wxc-ülőke borítók. Na, egy ilyen csomag mindig van a táskámban, így még a vonaton sem fordulhat elő, amit pedig előszeretettel szoktak körbepisálni, mindkét nembeliek... :P

skylla 2014.03.24. 22:43:05

@Pink Petsch: elmondanad meg egyszer, mekkora a mellbögesed? csak hogy a kesöbb erkezök/ujak is tisztaban legyenek vele. mar aki nem olvasta elegszer a vaj mi nevü nicknel.

33621 2014.03.24. 22:45:13

@Pink Petsch: Biztam benned egy Erdélyi lány alapból megteszi azt amit a táposok nem tudnak. Elvégre keményebben edződtek annak idején !

2014.03.24. 22:46:16

@skylla: Igazán elnézést kérek, amiért a testi adottságaim borzolják a kedélyedet. De nem én tehetek róla, hanem te. Bocsikaaaa :P

33621 2014.03.24. 22:47:12

@skylla: Ez most irigység vagy csak poén a részedről?

skylla 2014.03.24. 22:53:59

@Pink Petsch: tudtam, hogy ilyesmi valasz lesz, de furcsa, hogy te vagy az egyetlen, aki a mellevel jön mindig. van jo par nönemü itt, akinek nem fontos ezt közhirre tenni. es nem, nem vagyok irigy csak billignek tartom.

@33621: se nem irigyseg, se nem poen. csak kinos.

2014.03.24. 22:56:02

@33621: Állítólag pasiknál létezik péniszirigység, háááát ez valami izé, olyasmi lehet, csak nem péniszre. Pedig korántsem buli, mert azon felül, hogy kurva nehéz normális felsőt, és fehérneműt találni, elég sokszor okoz egészségügyi problémákat s, a fájdalomról nem is beszélve. Éppen ezért csodálom, azokat az 50 kiló vasággyal típusú csajokat, akik felrakatják maguknak a D-s vagy nagyobb köbcentiket. Vagy bátrak, vagy vakok ...
De tény, jól mutat.... ;)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.03.24. 23:01:48

@sorsolo:
:)
Ezt most vegig fogom csinalni. Illetve nem vegig, mert az nem jo kifejezes. Az eletmodvaltas eddig sikeres, ha elertem a kivant sulyt, akkor johet a kov. szakasz (kicsit izmosodni).

Soha veget nem ero fokyamat, nagyon nem kapkodhatok vele.

Gyozzon a jobb! (zsir vs izom) ;)

2014.03.24. 23:02:10

@skylla: Ruhákról beszélgettünk, onnan indult, ha még emlékszel. És hidd el sokszor szeretnék belefolyni, olyan csevegésekbe, hogy zara vagy promod, mert a standard, átlagos 36-38-as méretekre dolgoznak, de ez nekem idegen. És bocs, hogy nekem mást osztott a genetika, de ez van. Nem dicsekvés, tény. Le sem tudnám tagadni. De ha ki akarod próbálni milyen, rögzíts magadra két kisebb, úgy 1 kilós sárgadinnyét, és próbálj velük létezni pár órán át. De mondom, igaz, jól mutat ...

33621 2014.03.24. 23:04:08

@Pink Petsch: Van a családba olyan aki szívesen faragna a ciciéből, és van olyan is aki szívesen venne át egy kis pluszt is, hogy jobban nézzen ki ill nőiesebb legyen! Jó lenne ha lehetne így egymásnak passzolni!

2014.03.24. 23:08:46

@33621: Én két kosárméretet simán passzolnék ;). De komolyan. Valszeg, később, kelleni fog az a műtét, ha már a gerincem nem lesz a régi :(.

2014.03.24. 23:10:04

@skylla: Én végtelenül .. de tényleg nem annyira buli. Pláne kamaszkorban, amikor neked már C-s van, a többieknek meg leginkább semmi ...

skylla 2014.03.24. 23:19:55

ruhazkodast el lehetett volna intezni ket mondatban, de hat hagyjuk. megmondtam, amit akartam, a többit gondoljatok hozza kedvetek szerint, vegül is ez a lenyeg egyre inkabb ezen a blogon ;)

33621 2014.03.24. 23:24:03

@skylla: Na most talán tisztázzuk már hogy te Nő vagy, vagy esetleg Férfi? Innentől kezdve kezd érdekessé válni a te hozzáállásod! Valljál szint!

skylla 2014.03.24. 23:25:45

@shakti_rom: köszi, ez jo, lenyugod :)

2014.03.24. 23:29:41

@skylla: Meg, persze megmondtad, és ez volt számodra a lényeg. Más meg nem érdekel. Értettem. Tudod, mit nem értek? Mi a frásznak szóltál hozzám? Kértem én? Nem. Most meg jössz ezzel a bullshittel.

@33621: Vagy nő, vagy meleg pasi. Már a logikája szerint.

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.03.24. 23:33:03

@Réka ‎: Nektek ennyiből állnak az országok? Hol a több a minimálbér? Ahol több az jobb? Akkor miért nem Norvégiába mentél pénzt gyűjteni...

eddie1977 2014.03.24. 23:40:56

A saját anyanyelvű párválasztáshoz: sok vitám van ebből, bár nem is én lennék, ha nem vitatkoznék. :)
Szóval a SZERETLEK az szeretlek! Ennyi.

El lehet játszani, hogy egy "idegennel" is boldog az ember, hiszen az érzések nem ismernek nyelvi határokat, de a kifejezések már igen.
A kulturális különbségekről már nem is beszélve.
Szerintem.

Hiába mondanám én azt egy ír lánynak, hogy "Elkúrtad. Nem kicsit, nagyon.", nem igazán értené a dolog iróniáját.

Amúgy egy halál jó kis poszt volt, tele rejtett kétségekkel, amelyek még megoldásra várnak.

Sok sikert!

Latcho Rom 2014.03.25. 00:08:08

@skylla: Nem az az igazi reggeli nóta, de hátha megy a kávédhoz..
jóreggelt

vimeo.com/24750213

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.03.25. 00:16:25

@skylla: Nem csak o. Nekem is rendszeresen gond. Aki meg azt hiszi baromi jo, csatoljon elore magara ket darab ket kilos dinnyet, aztan utana beszelunk.

@Kövérmadár [swe]: ez erdekes, en folyamatosan vekonynak gondolom magam. Pedig nem vagyok az, de egyszeruen vekonyabbnak "erzem" magam belulrol, mint amit a tukor mutat.

Latcho Rom 2014.03.25. 00:36:14

@tildy[UK]: This is great.

Akkor holnap téged fog itt csöcsörészni digger and sancho?

Sütemény1975 2014.03.25. 01:31:09

@Pink Petsch: tehat aki nem kurvazik, vagy felhaboritonak talalja, az gyava vagy csoro.

Latcho Rom 2014.03.25. 01:35:33

Ezt sanchonak - tudod ki vagy - a múltkori témához.
Facebookon van egy srác, embereket fotóz new yorkban. Humans of New York, kérd meg a nejed hogy jelölje be.

kepfeltoltes.hu/140325/image_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Itt a fülszöveg hozzá:

We met when she came into the thrift store where I worked.
We both loved clothes and dancing. She is my best friend, my room mate, my wife.
We've been legally married for 14 years.

Latcho Rom 2014.03.25. 01:37:44

@Sütemény1975: Ő maga irta hogy szánalmasak a kliensek.

Muscari 2014.03.25. 06:04:55

@eddie1977: ez a tema mar leragott csont, Eddie. Miert ne lehetne valaki boldog egy mas nemzetisegu emberrel? Millio peldat ismerek.

A nyelvi utalasokat, apro poenokat az ember az evek elteltevel egyre jobban erti, a kulturalis kulonbsegek is csokkennek.

Az persze nem mindegy, hogy hany eves az ember. A korral mindenki csontosodik, merevedik, kesei hataratkelesnel valoszinuleg nem "idegen" part talal majd maganak az ember. Szerintem a te velemenyed is innen taplalkozik.

De gondolj bele. Aki a fiatal felnott eletet mar egy masik orszagban kezdi, ne adj Isten ott jar iskolaba, rengeteg olyan dolgot felszed, amire nekunk mar eselyunk sincs, illetve addigra, mire ez kialakulna, rendesen beilleszkednenk a tarsadalomba, mar venek leszunk.

Ezzel nem azt mondom, hogy ven f. vagy, mert szerintem en idosebb vagyok nalad ;-)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.03.25. 06:15:39

@Muscari:
Egyetertek.
Van egy magyar kollegam, akinek sved felesege van (100% sved). Az elozo nejenek a szulei 56-os magyarok.
Azt mondja, hogy soha tobbe magyar not, el vannak szallva maguktol.

A "szeretlek" csak egy hangsor, ami egy univerzalis erzest fejez ki. Ezt az erzest ki lehet fejezni tobb szaz hangsorral. Akkor meg minek ragaszkodni hozza?

Ez a dolog megint tul van misztifikalva...

@tildy[UK]:
Szerintem a te eseted a ritkabb :)

tableno 2014.03.25. 07:36:25

@eddie1977: én, aki lassan 10 éve élek együtt egy teljesen más, még csak nem is európai kultúrából jött nővel, azt hiszem jogosan mondhatom, hogy tévedsz. Nem azt mondom, hogy könnyű áthidalni a különbségeket, még most is vannak vitáink és veszekedéseink kulturális félreértésből adódóan, de boldogok vagyunk egymással, és nem cserélnénk el a másikat egy azonos nemzetiségű párra.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.25. 08:27:26

@diggerdriver:

Igen, ez valóban felháborító. Manapság egyes nyugati országokban már az ártatlan kisiskolásokat megrontja a homoklobbi. A fiúkat lánynak öltöztetik, genderekről hadoválnak, a normális nemi szerepeket tiltják, homoklobbista ábrákat mutatnak a kisgyerekeknek, stb.

nyuszigonosz 2014.03.25. 08:28:33

@eddie1977: Nézd, ez a te véleményed. Te élj ez szerint.

2014.03.25. 08:34:00

@szaszo71(D): Akkor ők nem tekinthetőek férfinak vagy nőnek.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.25. 08:38:47

@charlieharper:

Jó, hogy felhívtad a figyelmemet erre a rendkívül fontos kérdésre. Míg annak idején marxizmussal tömték a gyerekek fejét, manapság egy sokkal nagyobb veszély leselkedik rájuk. az intézményes homoklobbista agymosás.

Családellenes homoklobbista propaganda: www.bnp.org.uk/sites/default/files/images/stonewallfamilies.jpg

Vannak akik képesek még a közismerten homofób Jézust is bemocskolni... cdn.darkmoon.me/uploads/jesus-loves-gays.jpg-4a.jpg

Szerencsére mindig van ellenkampány is. Míg korábban Amerikában leginkább egyes újprotestánsok voltak a homoklobbiellenes felvilágosító kampány vezéralakjai, ma már a hagyományos kereszténység is felismerti a veszély komolyságát, ez itt egy ortodox keresztény kötődésű amerikai honlap vonatkozó cikke: www.orthodoxytoday.org/blog/2013/06/queering-education-its-worse-than-you-think/

Ugyanaz a cikk megjelent egy katolikus honlapon is: catholicexchange.com/the-new-school-homosexual-propaganda-and-your-kids

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.25. 08:41:53

Szerencsére a 2014-es év a kereszténység győzelmével kezdődött. Hiába minden homoklobbista gyűlölködés, lásd pl. americansfortruth.com/uploads/2014/01/Sochi-Winter-of-Hate.jpg az olimpia teljes sikerrek zárult, s sem a nyugati sportolók, sem a nyugati nagytőke nem fogadott szót a homoklobbinak.

2014.03.25. 15:32:08

@**mimi**: Nekem is rögtön ez jutott eszembe hogy a depresszió nem mindenkinél csak afféle hobbi, vagy úri betegség, bele lehet abba rendesen rokkani, akár egy hormonváltozás miatt is vagy bármi más okból. Ettől még nekem tetszik @diggerdriver: és @QUERCUS(a favágó): hozzáállása és hozzászólásaik, szerintem ők ketten adták most a hangulatot, legalábbis nekem. Aki igazán volt már depressziós, annak meg nem kell besértődni a megjegyzéseiken, mert ők pont azért nem azok, mert ilyen a stílusuk, ami nekem nagyon tetszik, még akkor is, ha voltam már érintett a depresszióval kapcsolatban. A posztot meg vissza kellett olvasnom mert a hozzászólások után azt is elfelejtettem hogy miről szól DD

DieNanny CH 2014.03.25. 17:59:55

@diggerdriver:

Mi tűrés-tagadás, én is hallottam ezt már több takarítónőtől is. De nem tudom: miért???

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.03.25. 18:02:54

@DieNanny [SZ,CH]: Én az ellenkezőjére tudnék példát mondani...brrrrr.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.03.25. 18:05:22

@Pink Petsch: Még nem ettél tzatzikit? Az is joghurt+uborka:).

______________ (törölt) 2014.03.25. 18:40:07

@eddie1977: én meg voltam győződve, hogy nonszensz más anyanyelvűvel összejönni, hiszen így is van elég félreértés, hát még ha nem is egy nyelven beszélünk!
aztán ezt az elméletileg kimunkált - és tökéletesen megalapozatlan - véleményem akkor dobtam sutba, miután összejöttem egy amerikaival.
ma meggyőződésem, hogy a szerelem nem ismer nyelvi korlátokat.

______________ (törölt) 2014.03.25. 18:51:54

@eddie1977: elárulom, hogy csak addig nem ismeri, amíg nem mutatod meg neki. (mármint a szöveget.) az én kedvesem már a megismerkedésünk után pár nappal elkezdett magyarul tanulni, máig megvan a video, ahogy tanulja a számokat - miközben vezetünk észak felé.

a kft "buta lány ez az elizabet" kezdetű számát például elég gyorsan kívülről énekelte, miután gyakran hallotta tőlem :) .

még egyetlen rövid történet: magyarországon többek között óvodában is tanított angolt. a kedvencem az volt, amikor mondta a kislánynak, hogy "look, there is a squirrel", amire a kislány: az nem squirrel (tökéletesen megismételve a helyes kiejtést), hanem szkvírel (ahogy a másik - magyar anyanyelvű - óvónénitől korábban tanulta)! :)

______________ (törölt) 2014.03.25. 19:02:51

@maxval a gondolkodó birca: milyen ábrákra gondolsz? kaphatunk abból is ízelítőt? meglepve látom, mennyi felvilágosító anyag talál meg téged. ez valami perverz mazochizmus, vagy természetes mazochizmus nálad? ;)
hálás vagyok érte, az elmúlt két évtizedben együtt sem találkoztam annyi illusztrációval, amennyit már eddig is bemutattál. valóban nagyon érdekesek!

Ugyandehogy (törölt) 2014.03.25. 19:13:28

@sorsolo: az ősidőkben volt egy gyakornokom, igen jó angollal és usa háttérrel, az első szó kiejtése, amit megtanított nekem, ez volt, órákig mondogatta velem:)

eddie1977 2014.03.25. 19:14:05

@sorsolo: Akkor hadd írjak én is egy példát.
A kedvesem is a Blahától néhány száz méterre nőtt fel, csak úgy, mint én.
Ha én azt mondom neki, hogy Blaha, az teljesen más érzést fog kiváltani belőle, mint abból az "idegen" lányból, akit felszedek mondjuk Írországban, hazacipelem, és megumtatom neki, hogy ez a Blaha.
Nem tudom, hogy érthető-e.
Nem a szerelemről beszéltem, és még csak nem is arról, hogy fel tud-e állni a farkam egy idegen nemzetiségű lányra, hanem a gyökerekről, és azokról a tapasztalatokról, amik szavak nélkül is össze tudnak kötni két embert.
Számomra az ír vidék maximum szép, de nem itt nőttem fel, nem itt jártam suliba, nem itt fociztam a haverokkal, és nem itt csókolóztam először életemben. Röviden: nem ez a "homeland". Ugyanez érvényes akkor is, ha párválasztásról van szó.
Számomra elképzelhetetlen, hogy a magyar agyamban megfogalmazódó magyar gondolatok és mély érzések más nyelven legyenek kifejezve. Erőlködhetek én az angollal, mint ahogy mondjuk egy ír lány is erőlködhetne a viccesen hangzó magyarral, de az rohadtul nem ugyanaz, mint amikor én azt mondom Gingernek, hogy "Zabálnivaló vagy!".
Én megértem a posztolót.

______________ (törölt) 2014.03.25. 19:19:11

@eddie1977: elvileg és minden józan belátás szerint neked van igazad. de a vegyes párok milliói az életükkel cáfolják az érveid. :)
nincs ezzel baj, meg azzal se, ha te maradsz a hazainál. virágozzék száz virág! :)

eddie1977 2014.03.25. 19:34:25

@sorsolo: Én egy szóval sem mondtam, hogy igazam van, csak azt, hogy megértem a posztolót.
Nemzeti érzelemnek is hívhatnám ezt a jelenséget, de félő, hogy ezt sokan félremagyaráznák, hiszen manapság a multikulti a trendi.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.25. 19:42:59

@sorsolo:

Figyelemmel kell kísérni Sátán tevékenységét.

______________ (törölt) 2014.03.25. 19:44:38

@maxval a gondolkodó birca: szerencsére ezt a terhet leveszed a vállunkról. vajon hány blogolvasó lelki üdve szárad a lelkeden? ;)

tableno 2014.03.25. 19:48:28

@eddie1977: na most ezen meghatódnék, ha nem tudnám, hogy egy éve még homlokegyenest ellenkező nézeteket képviseltél ugyanilyen vehemensen. :)

2014.03.25. 19:49:07

@Sütemény1975: Pontosan, my dear ...

@zöldeketbeszélek: Dehogynem, és sajnos szeretem ....;)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.03.25. 20:05:39

@Turchi:
Figyelj ide...
Ezt próbálom már 100éve elültetni itt.
Könnyedén lazán venni a dolgokat, kiröhögni a nehézségeket és élni bele a világba.
Te is megjártad a hadak útját én is de ez nem jelenti azt hogy besavanyodott magunk elé meredő faszfejek legyünk.
Teljesen jól látod a dolgokat.

Szudáni poszt készül már?
:))))))))))))))))))))))))))

eddie1977 2014.03.25. 20:24:14

@tableno: Miért? Én nem változhatok?
Egy éve még teljesen más benyomások értek, mint most. Ehhez képest a világlátásom is változik.

2014.03.25. 23:28:16

@diggerdriver: Jaj, most nem készül poszt, nagyon depis vagyok, elhagyott a szerelmem 1 hete itt: kepkezelo.com/images/x8x3q6yij1mc45m19uim.jpg
DD

GERI87 2014.03.26. 00:53:34

@maxval a gondolkodó birca:

Miért nincs a 'Sátán' előtt névelő?
Ez olyan 'izé' mint hogy (a) 'Vajdaság' előtt sincs?:)

Egyébként meg a homoklobbit, LMBT terrort és hasonlókat ignorálni kell a francba, ez a legjobb megoldás...nekik úgy is nagyobb a pofájuk most, meg menő, trendi elfogadni és támogatni (nem pedig csak tolerálni) minden érdekes, fura "másságot' manapság a nyugati világban...
A korszellem mellettük áll.
Ki kell várni csak, a szar nem lebeg örökké....

Amúgy pedig sem MO-on sem pedig Bulgáriában nem akkora ennek a társadalmi elfogadottsága hogy nap mint nap ezzel legyen bajod....főleg hogy ha jól sejtem Bulgária még talán vallásosabb is...

Szóval 'házhoz mész a lófaszért' sokszor, semmi értelme ennek!

eddie1977 2014.03.26. 01:05:00

@tableno: Figyu!

"Ha akarom, olyan vagyok, mint egy szőrpamacs. Vagy paróka. Vagy egyujjas kifordított bunda kesztyű. Vagy szobafestő pemzli. Vagy papucs orrán pamutbojt."

Értesz, ugye? Hát persze, hogy értesz. Te értesz engem.

Élhetsz te 100 évet is boldogan az "idegen" kedveseddel, akkor sem fog akkorát dobbanni a szíve a fenti mondatokat hallva, mint mondjuk neked vagy nekem.

Hogy ez nem fontos? Lehet.
De ha ez nem, akkor mi?

2014.03.26. 08:47:43

Ezen kár makkolni hogy más országból valóval élni jobb vagy nem, mindenkinél más.

tableno 2014.03.26. 10:32:01

@eddie1977: nem az a baj, hogy az idővel változik a véleményed, az természetes. Viszont az nem biztos hogy jó, hogy egyik szélsőségből a másikba lendülsz, és az éppen aktuális nézeteidet egyedüli és örökérvényű igazságként hirdeted. Na jó, tudom hogy nem pont ezt teszed, de a stílusod mindig ellentmondást nem tűrő.

Ami az "idegen" kedvesemet illeti, pont azért vagyunk 10 éve együtt, mert sokkal több közös van bennünk, mint bármelyik magyar ex-barátnőmmel volt, a közös anyanyelv és kultúra ellenére. Ez van.

eddie1977 2014.03.26. 13:47:09

@Turchi: Ezzel az erővel azon is kár makkolni, hogy más országban jobb-e élni vagy sem, mindenkinél más.
Innentől kezdve az egész blog jelentőségét veszti, és nem marad más belőle, csak beteg emberek játszótere, akik bármit is olvasnak, kiforgatják, belekötnek és megmagyarázzák az elhangzottak ellenkezőjét.

2014.03.26. 15:54:54

@eddie1977: Az első mondatotoddal tökéletesen egyetértek. Mindenkinek máshogy alakul az élete, attól függ hogy hol és hol érzi magát jobban. A következő bejegyzésednek viszont nem látom értelmét, bár sokat nem olvasom a blogot, így nem tudom éppen a te személyedhez mi köthető. Érdekes írások vannak, okos és nem okos kommentek. Mindeki kihámozza belőle azt ami neki tetszik, és ami a lényeg, rengeteg infó cserél gazdát. Ha másért nem, már ezért megérte a blogot létrehozni. Szerintem most pont te forgattad ki a szavaimat, azt az egy mondatot is, s mivel nem vagyok blogokon nem szoktam vitatkozni, akkor ezt szerintem túl is tárgyaltuk. Üdv

2014.03.26. 16:00:13

@Turchi: "mivel nem vagyok blogokon nem szoktam vitatkozni" helyett: Mivel blogokon nem szoktam vitatkozni, "Mindeki" helyett: Mindenki. Sajnos összekeveredtek a szavak, hámozzátok ki belőle a lényeget DD

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása