oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2014. február 26. 06:47,  A Kánaán és a valóság 292 komment

2014. február 26. 06:47 Határátkelő

A Kánaán és a valóság

Az első időszak gyakran magával ragadja az embert, pláne, ha a munkaadója (esetünkben egy légitársaság) tejjel-mézzel folyó Kánaánt varázsol neki, és a gondolatait is kitalálja. Aztán kiderül, hogy nem csak kitalálja, de (kis túlzással) szabályozni is szeretné, avagy életbe lépnek a szerződés apróbetűs részei. A mai poszt erről szól.

Dubai, repülő.jpg

„Azok közé az emberek közé tartozom, akiket a légiipar szeretete annyira magával ragadott, hogy nem szerencsét próbálni jöttem külföldre, hanem csak azért, mert máshogy nem tudtam volna folytatni a repülést.

Rögtön érettségi után kezdtem repülni, és hiába csináltam végig egy jogi diplomát mellette, mire eljött az idő, és megkaptam a doktori címet, már inkább a légi világ szabadsága vonzott.

Bár 2007-ben még sikerült felvételt nyerni egy magyar állomáshelyű légitársasághoz, a gazdasági viszonyok már akkor kilátásba helyezték, hogy nagy jövő nem vár erre az iparra kis hazánkban.

Az egyetlen esély

Így én 2008-ban nem úgy érkeztem ki Dubai legnagyobb légitársaságához, hogy annyira akartam volna jönni, hanem inkább úgy, hogy nem volt más lehetőség számomra, hogy megvalósítsam az álmaim otthon.

Megléptem az első lépést, és belekerültem az itteni, jól bevált gépezetbe. Többnyire a mai napig is ugyanígy fogadnak mindenkit.

Először minden a tejjel-mézzel folyó csodálatos Dubairól és első számú légitársaságáról szól, és ember legyen a talpán, aki ellen tud állni a kísértésnek, és odafigyel az apróbetűkre is.

Utasítások minden téren

Észre sem veszed, és minden ott van. Ülsz egy csodálatos apartmanban, az egyenruhád frissen mosva melletted. Minden kezdéshez szükséges háztartási kellék kezdőcsomagként odatéve, és cserébe nem kérnek semmit, csak kövesd az utasításokat, és csináld a dolgod.

Csak hogy az utasítások minden területre kihatnak.

Az első három év a legnehezebb. Megmondják, hogyan nézz ki, mit csinálj, merre menj, hol lakj és kivel, mikor aludj, mikor egyél.

Kapsz egy számot. Ez talán az elején még nem bír akkora jelentőséggel. Sőt, fel sem tűnik, hogy ott van annak a levélnek a sarkában, amit még az első alkalommal kaptál tőlük, nekik viszont annál fontosabb. Ez a szám leszel TE.

A nevedre senki nem kíváncsi, a múltadra még úgy sem, csak a számod a fontos. Az alapján kategorizálnak. És egyedül rajtad áll, hogy hagyod, hogy ez a szám felemésszen, és tényleg csak egy tucatot csináljon belőled, vagy leszel olyan erős, hogy megvalósítsd önmagad

Nem tudsz senkivel beszélni, és nincs egyetlen olyan ember sem, aki legalább hasonlóan gondolkozna.

Nem tudod elmondani, mennyire fáj

Sokan otthonról csak a tejjel mézzel folyó részt látják, és persze azt, hogy megfizetik. Ezért duplán nehéz az, hogy senkinek nem tudod elmondani, mennyire fáj, hogy a személyiséged lassan megszűnik, és robotot csinálnak belőled. Megállás nélkül repülsz, lassan azt sem érzékeled, hol szállsz le, és melyik városban vagy, mert a jetlag miatt nem is tudsz magadról.

Az pedig csak tovább ront a helyzeten, ahogy látod, hogy mindenki feladja körülötted. Emberek jönnek, és mennek, mert Dubai csak egy átutazó ország, ide mindenki csak nyaralni, vagy pár évre jön, és aztán elmegy.

Egy idő után senki sem épít hosszú távra, mert nincs olyan, hogy hosszútáv, itt minden a pillanatnyi élvezeté. A „megszoksz vagy megszöksz” elv van érvényben.

Meglátod, mi van a reklám mögött

Aztán az első három év után lassan elkezd körvonalazódni, hogy hogyan is lehetne. Felállítod magadnak azokat az elveket, amikből nem vagy hajlandó engedni, akkor sem, ha körülötted mindenkit elkapott a hév; és találsz újakat is, amik jobban beválnak, mint amiket otthonról hoztál.

Elkezdesz szétnézni, és meglátod, hogy mi van a reklám mögött, és itt már észreveszed a jókat is, nem csak a rosszat.

Igen, borzasztó hierarchia van, és úgy beszélnek a „felsőbbrendű”-nek tituláltak a beosztottakkal, mint egy zsák krumplival, mint ahogy sok esetben veled is a repülőn.

De találkozol, és együtt is dolgozol több mint 120 különböző nemzetiséggel, és ha sikerül magad túltenned azon, hogy csak a magad dolgait lásd, és megkérdezed őket, megnyílnak.

Mesélni kezdenek, és egyik pillanatról a másikra bepillantást nyersz a japán vagy éppen az afrikai kultúrába, az indiai vagy éppen az új-zélandi gondolkodásmódba, a háborús övezetekben felnőtt lányok életébe; ahogy láthatod azt is, hogy ők hogyan élték meg ezt az átállást, és ők milyen elveket mentettek át.

Innentől változik minden

Igen, tudomásul veszed, hogy emberfeletti munkabírással kell rendelkezned, mert a 15 órás repülőútból itt összesen két és fél óra a pihenő idő, és a maradék 12 és fél órában néha olyan szinten dolgozol, hogy enni sincs időd, viszont nem vagy egyedül.

Látod a másikat, egy másik háttérből. Meglátod az embert benne, rájössz arra, hogy van, ami sokkal fontosabb annál, minthogy hová születtél. Arra, hogy ember vagy, mint ő, mint bárki más.

És ha eljutsz odáig, hogy téged is kiemeljenek vezetőként, akkor elkezdődik egy új élet, amikor már tényleg hatással lehetsz rájuk.

Az egyik legszebb feladat ebben, hogy megmutathatod a többieknek is, amit te megtanultál, hogy nem fogod lemásolni a modellt, és belerúgni az alkalmazottaidba, csak azért mert főnök lettél, és mert megteheted.

Segítesz, hogy ember maradjon

Hanem éppen azért, mert megteheted, felemeled, és minden erőddel segítesz neki, hogy ember maradhasson ő is.

És ekkor elkezd megváltozni a környezeted.

Nekem Dubai elmúlt hat éve ezt adta. Átélni, végignézni, és megérteni, hogyan él együtt több mint 120 nemzetiség békében, miközben elfogadva a másságot, egymást segítve próbálnak felépíteni valamit. Ez pedig egy olyan dolog, amit minden negativitása ellenére nagyon jól csinálnak.

Hát elsőre ennyi futotta. 2008-ban írtam több rövid novellát, hogy ezzel segítsek magamon az átállás nehézségein, ezek a mai napig elérhetők a Léginagyi Dubaiban oldalon.”

A kommentelési szabályokról ide kattintva olvashatsz.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Dubai Egyesült Arab Emirátusok

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr375832845

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tanato 2014.02.26. 06:58:52

hataratkelo.postr.hu/cimke/Egyes%C3%BClt+Arab+Emir%C3%A1tusok
Bocsi te nem ugyanazon légi-utaskísérő vagy aki a belinkelt postot írta 2 éve?

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.02.26. 07:17:01

Sok a fizetés, könnyű munka. Ha nem így lenne, nem mennének tömegesen európaiak oda erre a munkára.

Igaz, hogy szexelni kell a főnökkel, hogy jobb utakat adjon? Vagy ez csak rémhír?

tanato 2014.02.26. 07:21:27

@maxval a gondolkodó birca: És a pilótáknak kivel kellene szexelniük hogy jobb utakat kapjanak,?

tanato 2014.02.26. 07:28:16

@QUERCUS: És ha a főnök meg heteró?Na akkor van baj,oda a jó meló.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.02.26. 07:30:18

@tanato:

Az más kategória. Pilóta kevés van és szakképzettség kell hozzá. Utaskísérő meg szakképzetlen és többezer van belőle, gyakorlatilag bárki lehet nyelvtudással és előnyös kinézettel.

tanato 2014.02.26. 07:34:53

@maxval a gondolkodó birca: Találkoztam én már nem éppen előnyös külsejű utaskísérőkkel is,meg nagyon sok férfi légi utas kísérővel.Nyilván agresszív utasok leszerelésénél nem hátrány egy kigyúrt utaskísérő fiú.

2014.02.26. 07:40:13

Akkor most arról szól a poszt hogy a munka nem jó csak ha kiemelik és vezető lesz?

tanato 2014.02.26. 07:46:35

@maxval a gondolkodó birca: Látod ez nem is rossz elgondolás,ne csak henyéljen a a biztonsági ember a pénzéért hanem akciómentes időben végezzen utaskísérői munkát is.Egy fizetésért két ember munkáját végezze el.Spórolás a cégnek.

Quercus a favágó 2014.02.26. 07:48:08

Ha esetleg tud valaki jól fizető munkahelyet, ahol az a feltétel, hogy néha meg kell dugni a főnökasszonyt, szóljon.

Most menek dolgozni.

tanato 2014.02.26. 07:51:39

www.kiskegyed.hu/forro/hirek/gombos-edina-kulfoldi-pasit-valasztott-mert-alberto-csaladot-akart-nem-kalandot-754
Érdekesség a témával kapcsolatban hogy egyszer az egyik fiú sztyuvi valamelyik fapadoson úgy 4-5 éve nagyon ismerősnek tűnt nekem valahonnan.Azután később egy női lapot nézegetvén/sok ilyen van otthon mivel 3 nővel élek együtt,feleségem meg két felnőttkorú lányom van/rájöttem hogy au egyik celebünk Gombos Edina kubai férje volt az.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.02.26. 07:55:12

Kövezzetek meg, de nem tudtam átérezni a poszter mondanivalóját.
Ezt minden munkahelyre rá lehet húzni, semmi újat nem olvastam.

tanato 2014.02.26. 07:58:26

@QUERCUS: Csak érdekesség,ma úgyis arab téma van:Mohamed próféta 25 évesen egy kereskedőházban dolgozott mint segéd és a 40 éves özvegy tulajdonosnővel/Hadidzse/ összejöttek,később feleségül is vette.Ezáltal hirtelen az akkori elitbe bekerült ,megszűnt a munka kényszere és ezután már volt ideje az új vallásnak a részleteit kidolgozni.

tanato 2014.02.26. 07:59:40

@svájci sapka (ch): Igen lehetett volna kicsit több konkrétumot is belevinni a szövegbe.

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2014.02.26. 08:00:18

Munkahelyi Terror blogra kellett volna küldeni. Ott meg úgyis megkérdezték volna, hogy miért nem mondasz fel :)

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.02.26. 08:15:38

Minden munkahelyen van szabály, hol több, hol kevesebb.
Mi sem szerettük, hogy 35 fokban nylon-harisnyát kellett venni, térd alá éri szoknyával, magassarkúval, zárt felsővel.
Nekünk is volt negyedéves értékelés, az alapján kaptuk a prémiumot.

2014.02.26. 08:16:34

@svájci sapka (ch): Valami hasonlót akartam írni csak megtiszteltem a posztolót azzal hogy ő legalább hajlandó volt ide írni, nem úgy mint én, ezért nem kritizálok, meg aztán Dubai nagyon is érdekel. Bár nem feltétlen a repülőtársaság, de biztos fogok még kérdezni ha itt lesz a poszt írója.
@QUERCUS: :-)

2014.02.26. 08:17:51

@svájci sapka (ch): Az első hozzászólásodra reagáltam, csak közben elbambultam D

2014.02.26. 08:21:03

A címről: Igen, turista szemmel ez bizony kánaán. Munka szempontjából nem tudom. Pár kép mikor ott voltunk: tesztweb.blogspot.com/2013/06/almodom-egyszer-majd-dubaiban.html

andaluzkutya 2014.02.26. 08:27:39

@tanato: A pilótának is a légiutaskísérővel kell szexelnie és akkor rögtön jobb lesz az útja :)

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.02.26. 08:29:18

No offense, de manapsag szinte minden multinal hasznalnak azonosito szamokat. Szemelyisegi es egyertelmusegi okok miatt (mi a garancia ra hogy nem lesz legalabb 2-3 John Smith egy vilagmeretu multinal) mindenhol az azonosito szamoddal hivatkoznak rad, nem a neveddel. Ez termeszetes. Meg az otthoni egyetemeken is neptun kodok vannak, nem nevek. Ezt a felhaborodast nem is ertem...

Masreszt picit olyan erzesem volt mint egy Romana lanyregeny utan. Elsirta a teljes vilagfajdalmat, de oszinten szolva nekem nem csapodott le belole hogy most tulajdonkeppen mi is a gondja. Lehetett volna picit konkretabb es lenyegretorobb is. Sebaj, majd legkozelebb, kitartast a jovohoz! :)

Ugyandehogy (törölt) 2014.02.26. 08:29:25

átérzem.
akkor is vonzó pálya:)

Ugyandehogy (törölt) 2014.02.26. 08:31:05

@tanato: az összes filozófus úgy tudott filozofálni, hogy volt rá ideje.
nem véletlen, hogy manapság nincsenek Kantok.

Sütemény1975 2014.02.26. 08:32:20

jo reggelt! off: gyonyoruen sut a nap londonnal, egy szem felho sincs. remelem ilyen lesz egesz nap :)
majd este elolvasom, melo utan.

tanato 2014.02.26. 08:35:21

@andaluzkutya: Na visszajöttél?Jól vagytok?A munkahelyi szex az veszélyes üzem,jól, is elsülhet ha mindkét fél szingli és házasság lesz a vége,pl. pilóta-sztyuvi vagy orvos-nővér,de elsülhet balul is ha a tilosban járnak és egyszer csak lebuknak.

andaluzkutya 2014.02.26. 08:42:35

@tanato: Helyesebb azt mondani, hogy bekukkantottam ismét, gondoltam értékes hozzászólásommal emelem a mai kommentáradat fényét:)
Röviden: jól vagyok :) Bővebben nem írok, mivel nem akarom szétoffolni a témát.
A poszthoz nagyon nem tudok mit hozzátenni, talán arról szól, hogy meglepődött, hogy egy utaskisérő életében hiányzik az állandóság és egy nagy cég úgy működik mint egy rideg, embertelen gépezet, de aztán valamilyen vezető pozícióba került és a személyisége révén becsempészett némi emberséget a folyamatba. De javítsatok ki, ha rosszul értelmeztem, már lassan négy éve él külföld, nem ért magyar :)

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2014.02.26. 08:42:45

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: nálunk is vannak ilyen számkódok de azt csak kísérőadatnak használják a hivatalos papírokon. Mondjuk nem is tudom hogy mi másra lehetne ezeket használni, nem hiszem hogy bárhol bárkit 50713-nak szólítanának Mancika helyett.

Shebelle 2014.02.26. 08:45:00

Nos, ez sok "szárazföldi" munkahelye érvényes. Dolgoztam pár olyan helyen, ahol pl. 12órában kétszer volt 20perces szünet, s ebbe bele kellett férnie az ebédnek illetve a vacsinak is, s két 5perces "pisi"szünet. természetesen az időpont is meg volt adva...., és szabályozva volt a munkafolyamat is. S ez nem csak alsóbb szinten, de pl. a banki szférában is , persze más körülmények között...

De azért megértem a poszt iróját, aki ilyennel nem találkozott azelőtt, annak igazán sokkoló lehetett ill. még az.

tanato 2014.02.26. 08:49:32

@andaluzkutya: Jól mondod,erről szól a cikk,na meg a sztyuvi élet az cigányélet,mint minden utazással kapcsolatos foglalkozás/tengerész,idegenvezető,kamionos stb./Erre születni kell,olyanoknak való akik filozófiája a mindenütt jó,de legjobb útközben.

tanato 2014.02.26. 08:51:40

@andaluzkutya: Ja és örülök hogy jól vagy, és újra egyenesbe jöttél.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.02.26. 08:52:50

@tanato:

Mint a sofőr, aki amikor nem vezet kocsit, postára jár.

Mrs. Clayton 2014.02.26. 08:53:13

@maxval a gondolkodó birca: ez baromi nagy tévedés, pilóta rengeteg van, gyakorlatilag esélytelen kapcsolatok nélkül bekerülni, mi most voltunk válaszút előtt, ragaszkodunk ahhoz hogy megpályázza a fiam a BA kadétprogramját 80K-ért ahol kizáró ok a CPL viszont a világ minden tájáról 1000-n jelentkeznek szóval esély pici, vagy megcsinálja a CPL-t halad az útján és kapcsolatokat épít

andaluzkutya 2014.02.26. 08:53:58

@tanato: Az meg szerintem teljesen természetes, hogy amikor az ember bekerül egy céghez, vagy amikor próbálják megszerezni, akkor próbálják elhalmozni és kedvet csinálni a váltáshoz, vagy ahhoz hogy lelkesen dolgozzon, utána viszont elvárják, hogy úgy dolgozzál, ahogy ők szeretnék. A szigorú napirend abból a szempontból abszolut érthető, hogy egy ilyen kaotikus időbeosztásban kell, hogy legyen némi biztos pont, hogy a szervezet ne zavarodjon meg teljesen.
Amúgy nekem is van néhány számom (pl. személyi szám, orvosi működési szám) ami alapján sokszor azonosítanak, nem veszem a lelkemre :)

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2014.02.26. 08:54:10

@Shebelle: 12 óra alatt 2x5 perc pisiszünet simán nem elég annak aki rendesen iszik és/vagy prosztatagondjai vannak. Simán nem dolgoznék ilyen helyen és nem is vagyok benne biztos, hogy a wchasználat szabályozása törvényes.

tanato 2014.02.26. 09:00:56

@andaluzkutya: A számok fontosak,a mentősök is mindig azt kérdezik először Dokikám Pecsétszáma,ANTSz kódja négy utolsó száma,ez a belépő utána jöhet az hogy hova kéne menni és milyen bajhoz,milyen beteghez.

tanato 2014.02.26. 09:04:09

@maxval a gondolkodó birca: Igen,szeretik a cégek három ember munkáját elvégeztetni kettővel egy fizetésért.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.02.26. 09:05:11

@svájci sapka (ch):

Ez a legkeményebb a mormon misszionáriusoknál. Az öltözködési szabályokat a kb. Budapesthez hasonló éghajlatú SLC-ben eszelik ki olyan emberek, akik még nem láttak más éghajlatot és azt hiszik, hogy a meleg éghajlat csak valami filmekben bemutatott fantázia..

Így aztán Spanyolország déli részén fekete szoknyás, vastag fekete harisnyanadrágos lányok járkálnak többet között. Fiúknál könnyebb, mert ők levehetik a zakót és legalább nem kell harisnyadrág a nadrág alatt.

Én egyszer javasoltam a leggingset, de néztek rám, mint az őrültre. A leggings ugyanis kb. a monokini kategóriájába van sorolva a missziószabályzatok között. Sőt, a nem misszionáriusok között sem néznek jó szemmel a leggingsre. Pár éve volt egy történet, hogy a legginges hallgatólányra rászólt egy hallgatófiú a mormon egyetemi könyvárban, hogy ne zaklassa őt szexuálisan öltözékével. Lásd: thestudentreview.org/byu-and-womens-leg-wear-features-international-debate-again-2/

Ugyandehogy (törölt) 2014.02.26. 09:06:45

most tényleg csak én éreztem ki belőle a módosult tudatállapotot és nihilt...?

andaluzkutya 2014.02.26. 09:06:58

@tanato: Igen, egy nagy rendszerben kell, hogy legyen valami pontos azonosítás, a névből meg lehet több is, vagy lehet félreérthető, főleg, ha olyan nemzetközi a cég, mint egy légitársaság. Én itt sokszor eleve valami szám alapján azonosítom magam, mert mire elmagyarázom, hogy írják le a nevem, az ég is beszőrösödik :)

Shebelle 2014.02.26. 09:09:36

@Zka: természetesen a kétszer 20perces kajaszünetekben is ellehetett menni, ha belefértél időben. S ez már igy négy alkalom. Amúgy az nem volt megszabva igazából, mikor mehetsz, de az igen, hogy mikor nem!!! illetve ha ment a sor, onnan el nem mehettél..., amúgy meg a szlogent nem ismered? el lehet menni, akinek nem tetszik. Én is csak azért voltam ott, mert "álmaim melójára" találtam :D

T.S.Evita 2014.02.26. 09:10:29

@tanato: A 2011-es cikket amit linkeltél valaki más irta.

tanato 2014.02.26. 09:13:56

@T.S.Evita: Köszi az infót,úgy látszik,vagytok ott jó páran magyarok a cégnél.Milyen sűrűn tudtok Magyarországra utazni évente?

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.02.26. 09:16:25

@maxval a gondolkodó birca: :)
Én egyszer majdnem fegyelmit kaptam, mert egy komplé ruhát vettem fel.
(Aki nem tudja olyan ruha, aminek nincs vagy rövid az ujja, hozzá egy kis kabátkával).
Teljesen konszolidált. A főnököm kikötötte, hogy nem vehetem le a kabátkát.
A vicc, hogy ez magyar cég volt... :D
És ami még viccesebb,a péntek volt jeans-day. Akkor szigorúan farmer volt a viselet. Ennek se sok értelmét láttam.

Kubinecz 2014.02.26. 09:17:58

Akit erdekelnek a reszletek, itt csemegezhet:

sztyuvi.cafeblog.hu/

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.02.26. 09:21:04

@svájci sapka (ch):

Vannak furcsa dolgok, ez tény.

A Pázmányon egy vizsgán egyszer rászóltak egy FIÚra, a csokornyakkendője miatt, hogy az pincérnek való és nem méltó az egyetemhez. Miközben egyébként bármilyen ruhában lehetett menni vizsgára.

Shebelle 2014.02.26. 09:21:38

@andaluzkutya: én is jónak tartom ezt az azonosító számot, mivel tudom milyen ha nincs. Nagyobb bürokrácia. Itt felvidéken, ha megszületik egy kisbaba azonnal kap egy ilyen un. születési számot a csuklójára, mert a név változhat, de ez nem, ez a szám megmarad a haláláig. Igy kisebb a hibalehetőség is szerintem és a papirmunka is. Ez a szám fel van tüntetve a személyiben, egészségügyi kártyáján, jogosítványban, utlevélben, mindenhol... ügyintézékor stb.

peacefroggg 2014.02.26. 09:21:47

@tanato: erről egy régi vicc jut eszembe:
- Képzeld egész úton filozófiát olvastam.
- És hol utaztál?
- Platón.

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2014.02.26. 09:49:23

@Shebelle: nekem sose mondták hogy el lehet menni ha nem tetszik, viszont többször megtettem már :) De egy ilyen pisiléskorlátozó helyre nem mennék, ha csak lehet. Egészségtelen.

2014.02.26. 10:00:12

@maxval a gondolkodó birca: Hihetetlen, nem gondoltam hogy Szaudi Arabian kivul is vannak ilyen emberek. Komolyan, valami nagyon nem stimmel egy ilyen pasival akit annyira zavar ez a ruha hogy kepes emiatt levelet irni a csajnak.

T.S.Evita 2014.02.26. 10:00:41

@svájci sapka (ch): Monddd meg őszintén, hogy tényleg van olyan szabály a munkahelyeden, hogy ellenőrzik ki látogat meg a lakásodon, és elküldenek mindenkit hajnali 1 után?

Hari Seldon 2 2014.02.26. 10:03:10

Az Emirates amennyire tudom (de majd kijavítotok ha nem így van) a világ minden tájáról szerzi az embereket nagy pénzekért, mert normális ép ésszel önként nem megy oda senki.

Így sem lehet azt az éghajlatot sokáig bírni. (mondom én, aki ki nem állhatja ha 30 fok fölött van)
Gondolom hatalmas a flukuáció.

Pár éve a Malév már a végét járta, majd tönkre is ment, szóval ideális "emberanyag" volt a volt Malévos csapat. Sőt nekik egy kicsit kevesebbet is elég volt fizetni, mert kényszer alatt voltak. Ebből a szempontból a posztoló jól csinálta, hogy még a csőd előtt ment ki.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.02.26. 10:08:19

@T.S.Evita: Nézd, én olyan helyen dolgoztam, ahol nem ilyen jellegű volt a felelősség. Az ott elkövetettt hibák orvosolhatóak voltak.
Ellenben vannak olyan szakmák, ahol egy hiba életekbe kerülhet (vonatkoztassunk el, pl. egészségügy).
Ezeken a helyeken el tudom fogadni, hogy olyan szabályok is vannak, amik érintik a privát szférát is.
Nem azt mondom, hogy kellemes, de el tudnám fogadni. Ha nem, akkor változtatnék.

Shebelle 2014.02.26. 10:12:35

@Zka: hát néha a szükség nagy úr, s muszáj elvállalni az ilyen munkát is, ha kell a kenyérre a pénz, de még becsületes úton szeretné az ember megoldani.... :(

amugy egyetértek teljesen, én sem szeretem ha korlátozzák ilyen téren a szabadságomat!

M. Péter 2014.02.26. 10:13:09

@maxval a gondolkodó birca: SLC nyáron kb. 5 fokkal melegebb Budapestnél, bár a páratartalom alacsony, nem élvezet ott nyáron fekete öltönyben mászkálni az utcán. Azt hallottam, hogy Tahitin meg egyéb Csendes-óceáni szigeteken enyhébb a szabályozás.

Shebelle 2014.02.26. 10:17:49

@svájci sapka (ch): Így van,és több ilyen szakma is van. Sokszor nem is értjük a miértjét....

de vannak olyan munkahelyek, ahol legtöbbször le sincsenek fixálva ezek a szabályok, de be kell tartani különb. okok miatt

....legalábbis én ezt tapasztaltam

Shebelle 2014.02.26. 10:23:06

@T.S.Evita: szerintem ez az "arab világban" nem meglepő, hisz ha jól tudom nem élhet/hálhat nő férfivel úgy,h. ne lenne összeházasodva, természetesen ez a nőkre érvényes fokozottan hátrányosan. S így valószinű nagyobb az ellenőrzés e téren. De hát én ezért is sem megyek ilyen országokba....

M. Péter 2014.02.26. 10:32:58

@maxval a gondolkodó birca: Valaki sürgősen értesítse az Oxfordi Egyetemet, hogy a csokornyakkendő nem méltó egy egyetemhez.

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.02.26. 10:33:41

készült arról valami kutatás, felmérés, hogy a volt malévosok, pilóták is, hol és milyen körülmények között találtak munkát, hányan kényszerültek valami másba fogni, stb?

puhacica 2014.02.26. 10:34:45

@tanato: de szépen mondtad!

@svájci sapka (ch): "És ami még viccesebb,a péntek volt jeans-day. Akkor szigorúan farmer volt a viselet." hogy én ezt mennyire utáltam! német cégnél dolgoztam, ott jeanstag-freitag volt a neve a pénteknek. egy emeleti irodában voltam, emberrel akkor találkoztam, ha közéjük mentem, de a csini ruha elvárás volt. úgy, hogy napi 4 órát utazgattam melóba/ból vonattal/bkv-val. fél évig bírtam.

Shebelle 2014.02.26. 10:49:24

@puhacica:
Megértelek! Volt olyan időszakom, h én éppen fordított helyzetben voltam, vagyis melós munkaruha volt a munkahelyen, de csini ruha+magas sarok jártam szintén tömegközlekedéssel másfél óra :) , sőt volt hogy fél órát gyalogoltam a munkahelyig :) vagy épp kerékpáron :)

most a praktikusság és a kényelem a fontos :) , igaz azóta eltelt tizenegy év :D

T.S.Evita 2014.02.26. 11:05:44

@svájci sapka (ch): Ezzel azt akarod mondani, hogy teljesen normális, ha mondjuk egy orvosnak ellenőrzik, hogy kivel találkozik, és kivel lakik együtt csak azért, mert néha műtétei vannak?

Elég sok egészségügyi esetet levezettem, és rengeteg biztonságit is, de ezeknek szerintem semmi köze ahhoz, hogy kivel találkozom napközben.

Hála Istennek vezetőként már van lehetőséged elhagyni a cég által "megfigyelt" szállást, de ez még mind csak egyike a rengeteg szabálynak.

A cikkem nem azért iródott, mert sajnálatot szerettem volna kiváltani, hanem azért, hogy bemutassam az otthoniaknak, akik egyfolytában lebecsmérlik, hogy egy nagyon kemény munka, és mind lelki, mind fizikai szinten megterhelő.

Az a bizonyos dolgozó szám pedig oly annyira fontos, hogy amikor első évem után jelentkeztem a szakmai végzettségemnek megfelelő posztra cégen belül, azért lettem elutasitva, mert a dolgozószámomnak nincs doktori diplomája, csak egy év munkaviszonya.

Mindezek mellett szeretem csinálni, és bizom benne, hogy azzal ahogy végzem, hatással vagyok másokra, és ha kis lépésben is, el tudok érni változásokat azon a téren, ahogy az emberekkel bánnak idekinn.

Latcho Rom 2014.02.26. 11:05:51

@maxval a gondolkodó birca: Kulon neked max, tabletrõl tabletra..:)

youtu.be/4kO9D04zmYU

Poszter: I feel your pain

Latcho Rom 2014.02.26. 11:05:57

@Babette_: Alváselvonás ilyen - nejem hat évet repült.

Ritchierope 2014.02.26. 11:11:07

Csak nekem volt olyan érzésem, mintha oravecz nórától olvasnék?

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.02.26. 11:11:21

@T.S.Evita: Azt jol tudom hogy napjainkban azert az Emirates az egyik legjobb legitarsasag? Marmint arra gondolok ha le tudtal naluk huzni 6 evet es vezeto pozicioban vagy, akkor ilyen ajanlolevellel a hatad mogott gondolom kb. ahhoz a tarsasaghoz mesz ahova akarsz, nem?

puhacica 2014.02.26. 11:18:59

@T.S.Evita: "Mindezek mellett szeretem csinálni, és bizom benne, hogy azzal ahogy végzem, hatással vagyok másokra, és ha kis lépésben is, el tudok érni változásokat azon a téren, ahogy az emberekkel bánnak idekinn." - én is bíztam benne, aztán egy idő múlva közölték, hogy engem azért neveztek ki, hogy a vezetőket képviseljem és ne az alám beosztottakat. akkor kicsit eltört bennem valami és azóta csak magamat képviselem. (természetesen teljesen más munkakörben.)

@Shebelle: számomra mindig is a praktikusság és kényelem volt fontos. ez persze nem zárja ki azt, hogy az ember egyúttal csinos is legyen. :)

adg 2014.02.26. 11:19:09

siman van egy rakas olyan munka, amikor nem tudsz barmikor kimenni. Akar egy egyszeru szalagos munkanal, ahol megy a szalag. Mikor ki megy wcre, aszerint hianyzik valami a kesz kocsibol. :)
De azert elemi, hogy viszonylag surun legyen szunet, nem csak muszakvaltaskor...

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.02.26. 11:19:45

@T.S.Evita: Peace...
1./ Minden szakmának más veszélyforrásai vannak, a szabályok ettől függően lehetnek speciálisak.
Írok egy példát: a múltkor, reggel hazazavartunk egy embert, mert előző éjjel szülinapot tartottak. Ugyan semmi közöm a szülinapjához, de mivel nem volt pihent, ezért veszélyt jelentett saját magára és a többiekre is. (50m magasban dolgoztunk).

2./ Mivel egy arab országban vagy (ahogy Shebelle is írta), nem európai a standard. Ehhez neked kell alkalmazkodni.

3./ Fiatal vagy még, ezért megértem a "lázadást". Az idő múlásával majd tompul az érzés.

Mondjuk úgy, generációs különbség. Én már vén vagyok, sok mindent láttam és tapasztaltam.
:)
Ettől függetlenül, ha szereted csináld! Légy benne sikeres!
Minden jót kívánok neked!

VHB 2014.02.26. 11:20:06

@tanato: A cigányélethez feltétel a szakmán túl a kintalvás is? Én minden este a saját ágyamban alszom. :-)

tanato 2014.02.26. 11:25:39

@VHB: Légi utaskísérő vagy?

VHB 2014.02.26. 11:30:23

@tanato: nem, de szerepelek a listádon.

tanato 2014.02.26. 11:32:59

@VHB: Kamionos?Tengerész?idegenvezető?Végül is lehet,ha helyben idegen vezetsz,vagy országon belül kamionozol.

bpetya75 2014.02.26. 11:33:05

@VHB:

Csak nem levizsgáztál nagyobb gépre?

VHB 2014.02.26. 11:36:46

@bpetya75: áááhh, az még jegelve van. Továbbra is teherautós vagyok, avagy Mr long után szabadjon: wannabe kamionos.

**mimi** 2014.02.26. 11:50:32

@VHB:
nekem egy barátnőm kamionos....minden tiszteletem a tiétek! :)

2014.02.26. 11:51:06

@Hari Seldon 2: Nem vagyunk egyformak, en imadom az idojarast errefele. Es egyaltalan nem annyira rossz itt a Kozel-Keleten, foleg Dubaiban. Nyilvan van aki nem szereti, de ez minden orszaggal / regioval igy van. En pl. Nemetorszagban / Svajcban nem tudnek elni, de mikor ezt be mertem vallani itt a blogon par nappal ezelott, rogton nekem ugrott mindenki hogy milyen klisekben gondolkodom es sztereotipizalok...

Latcho Rom 2014.02.26. 11:55:29

@VHB: :) max is legenda, hungarica bulgárica :)

Hari Seldon 2 2014.02.26. 12:03:14

@Mirjam2:
Erre mondtam, hogy,
"mondom én, aki ki nem állhatja ha 30 fok fölött van"

És persze mindeni másképp viseli azt.
Mondjuk Magyarországon is van néha olyan, hogy mi "hűtjük a környezetünket" a 36 fokunkkal. Szerencsére nincs sokáig az sem, bár most itt Lotaringiában remélem majd a nyarak kellemesebbek lesznek.

VHB 2014.02.26. 12:37:31

@maxval a gondolkodó birca: téged küldtek haza?
Te küldted haza?
Mesélték?

bunny.hu · http://www.divecenter.hu 2014.02.26. 12:46:21

Erről a történetről nekem a katonaság jutott eszembe. Bár gyanítom a kommentelők azt se tudják a sorállományt eszik-e vagy isszák én még megjártam egy szép kerek évig a hadak útját.
Nos a katonaság pont ilyen, ott is megkapod a szállást és az induló készletet, az ellátást, az egyenruhát, meg persze az azonosítódat. Onnantól az arctalan tömeg része vagy ahol megmondják mit kell tenned az életed szinte minden másodpercében.
És még egy fontos párhuzam, amikor ott előrelépsz (akár korosztályosan akár rangban) elválik rögtön hogy milyen ember vagy. Hogy visszaélsz a hatalommal, vagy megpróbálsz jó ember maradni és ahoz méltó módon viselkedni.
Megmondom őszintén én hiányolom a sorkatonaságot, nem ártana a mai fiatalságnak egy évnyit áldozni az életéből még a nagybetűs életbe lépés előtt.
Mert a katonaság minden abszurditásával együtt arra azért jó volt, hogy a fiatalok megértették milyen az, amikor nem az van amit te akarsz, hanem neked mondják meg mi lesz, tetszik vagy sem. Megtanulsz együtt élni másokkal, csapatban gondolkozni, a közös érdeket (legyen az akár csíny vagy munka) az egyéni érdek elé helyezni. Egy kicsit sportolsz, egy kicsit rendszeres életet élsz, de főleg megtanulod, hogy bizony az élet úgy működik hogy egy se$$fej megmondhatja neked mit csinálj pedig butább nálad, alkalmatlan a posztjára, stb. Mert az élet is ilyen.
A katonaság az életre nevelt. Átélni rossz volt, de utólag nem bánom, és mellesleg kimeríthetetlen sztoriforrás egy életre.

GERI87 2014.02.26. 12:46:21

"Átélni, végignézni, és megérteni, hogyan él együtt több mint 120 nemzetiség békében, miközben elfogadva a másságot, egymást segítve próbálnak felépíteni valamit."

Majd ez a boldog békés 120 nemzetiség hazamegy és éli tovább az életét a saját országa és népe bajaival, kihívásaival a kis burkában, képzelgéseivel, szubjektivitásával, sztereotípiáival....és megint nem jön el a világbéke....látja hogy az amerikaiak lebombázták a faluját, az oroszok elaknásították a határt, a kurva bevándorlók megint felgyújtottak a gettót, a cigányok meglincseltek megint valakit....

Hát okosabbak nem lettünk, elment Dubaiba és sokat repül de már minden happy mert ott is emberek vannak és mások, de emberek, dejó...

GERI87 2014.02.26. 12:46:21

@Shebelle:

"Dolgoztam pár olyan helyen, ahol pl. 12órában kétszer volt 20perces szünet, s ebbe bele kellett férnie az ebédnek illetve a vacsinak is, s két 5perces "pisi"szünet."

Az még jó...
Nekem anno 20 perc plusz 10 perc...és nem volt 5 perc sem hivatalosan...monoton fizikai munka, álltál egész végig s lopva, sunyiba pisáltál..

T.S.Evita 2014.02.26. 12:47:11

@svájci sapka (ch):
Egyszer ha majd lesz időd, próbáld meg VÉGIG olvasni ezt a cikket.
Ha sikerül a saját tapasztalataidról levenni a tekinteted, lehet sok mindent meg fogsz érteni.
Én drukkolok neked!

2014.02.26. 13:01:53

@T.S.Evita: 'Monddd meg őszintén, hogy tényleg van olyan szabály a munkahelyeden, hogy ellenőrzik ki látogat meg a lakásodon, és elküldenek mindenkit hajnali 1 után?'

Ha egy muszlim orszagban vagy es a munkaadod berel neked lakast (ok is fizetik), akkor nem ertem hol a problema. Mi is a Kozel-Keleten vagyunk, es nem latogathat meg bennunket barki a munkaado altal berelt hazban; ellenorzik hogy ki jon es mikor, ha ejszakara akarna maradni valaki, engedelyt kene kerni. Ha egyedulallo no lennek, akkor nem maradhatna pl. itt ferfi ejszakara mivel az orszag torvenyei nem engedik meg. Ez engem nem zavar, ha valakit igen, nem kell elfogadni a munkaado altal berelt szallast.

Shebelle 2014.02.26. 13:03:38

@GERI87:
Én hiszek neked! Voltak/vannak ismerőseim akik most is ilyen környezetben güriztek/güriznek.
Sajnos sokan ilyenről nem is hallottak vagy tudnak, s ami a legrosszabb amikor kételkednek.
S vannak még rosszabb helyzetben élők is, sajnos.

Most sem sokkal fényesebb az élet, de legalább tudok azon "dolgozni" hogy a környezetem majd idővel jobb és szebb legyen egy másik országban... :)

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.02.26. 13:04:00

@T.S.Evita: Elolvastam.
:)
Nem értem miért kell megésrtődni, mert valakinek ellentétes a véleménye.
Tudod, ha valaki idősebb, esetleg nagyobb a tapasztalata.
(mondom esetleg)

2014.02.26. 13:13:46

@Hari Seldon 2: Nem akarok kotozkodni, de ezt irtad:

'mert normális ép ésszel önként nem megy oda senki. (...) Így sem lehet azt az éghajlatot sokáig bírni.'

Ez nekem elegge altalanos kijelentesnek tunik, nem csak magadrol beszeltel... Erre jegyeztem meg hogy de igen, sokmillio ember nagyon is jol birja az eghajlatot, en pl. kifejezetten szeretem is, sokkal jobban mint az europait. Az meg kicsit serto szamomra hogy szerinted az olyan emberek mint en pl. akik onkent koltoztek a Kozel-Keletre, nem normalisak. Elegge normalisnak tartom magam es mindent osszevetve szeretek itt lenni. Pedig Dubainal kicsit konzervativabb helyen vagyunk... Ertem hogy te nem szeretnel itt elni, de azt nem ertem miert kell altalanositani. Mindenkinek masok a preferenciai.

Tovabbra sem ertem, miert tamadott nekem mindenki multkor a nemetajku orszagokkal kapcsolatos kommentjeim miatt. Mi lett volna ha azt irom: 'normalis ep esszel onkent soha senki nem koltozik Nemetorszagba / Svajcba; nem lehet sokaig birni az eghajlatot'. Miert lehet ezt leirni Dubairol de Svajcrol nem? En a kozep- es eszak-europai eghajlatot nem birnam sokaig, es nem tudom megerteni miert akarnak emberek onkent a - szamomra - tulszabalyozott, embertelen, gepies Svajcban elni. De elfogadom hogy nem vagyunk egyformak, van aki ott akar elni, van aki Azsiaban vagy a Kozel-Keleten pl.

Mr Long 2014.02.26. 13:15:06

Nekem is van azonosito szamom es nincs vele bajom. Az meg vegkep erthetetlen szamomra, hogy miert problema, hogy az azonosito nem doktori szamos. Gondolom az oneketrajz sem tartalmaz doktori fokozatot. Facepalm...

Nekem is volt olyan munkahelyem, ahol meghalhatot volna munkas, ha kialvatlan stb vagyok. A szerzodesemben benne volt, hogy munkara alkalmasan kell megjelennem. Ha a melo este 11korkezdodott, akkor elotte kellett aludnom. Ki erti ezt...

2014.02.26. 13:20:05

Lehet hogy belinkelte mar valaki, en csak most lattam hogy megjelent egy uj film 'The Grand Hotel Budapest' cimmel: www.theguardian.com/film/2014/feb/25/wes-anderson-film-design-grand-budapest-hotel

Ralph Fiennes alakitja a fohost, ugy tunik ragaszkodik a magyar temakhoz... Egy kepzeletbeli kozep-europai varosban jatszodik a tortenet a 30-as evekben.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.02.26. 13:20:54

Akkor ma ilyen "kinek nagyobb a homokozolapatja" verseny lesz?

Mindenki elmondja hogy mennyire sanyaru munkakorulmenyek kozott kell guriznie es megis birja? Kiraly! Akkor kezdenem is: 45 eve dolgozok egy banyaban kofejtokent gerincservvel! Nyertem? Szuper! Tovabb lendulhetunk?

Mindenki a sajat szerencsejenek kovacsa. Ha nem tetszik valakinek a jelenlegi elete, akkor valtoztasson rajta. Pont.

Herr Géza 2014.02.26. 13:27:58

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Aha, tudjuk: a hírhedt warwickshire-i köbányában. Szegény. Pont. :DD

**mimi** 2014.02.26. 13:30:09

@Mr Long:
53...én vagyok a nyerő :)

PAPÓ38 2014.02.26. 13:30:25

Nem kötelező Dubajba menni, se Londonba se sehová. Azonban a szükség nagy úr.

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2014.02.26. 13:30:25

@maxval a gondolkodó birca: Baszd meg, azért ez nem okvetlenül van így. Utaztál te már repülőn? Az utaskísérőknek rengeteg dolguk van a mosolygáson kívül. Én már utaztam pár transzkontinentális járaton, és a vége felé már nagyon fáradtak az utaskísérők. Pedig szerinted nem szakmunka az amit végeznek... Bár a felszolgálás, és a többi dolog igenis szakmunka szerintem

Herr Géza 2014.02.26. 13:30:59

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: De küldjél fotót is (ld. @Hagyma), mert nem hisszük. Ilyet: "Don Kartasch homokozólapáttal a köbányában" :XD

andaluzkutya 2014.02.26. 13:33:44

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: @Mr Long: @**mimi**:
Én 55 éve! És azóta még pisilni se engedtek ki :)

2014.02.26. 13:39:17

@svájci sapka (ch): Ezt a jeans day-t en sem ertettem soha. Ha 4 napig dress kod van, akkor mi ertelme meg az otodik napra elrendelni hogy most kotelezoen legyel laza? Szerencsemre ez egy amerikai stilusu dolog ami Angliaban nem terjedt el, igy engem soha nem kenyszeritettek hogy farmerban menjek dolgozni.

T.S.Evita 2014.02.26. 13:39:33

@Mirjam2: Beosztottként nincs más szállásra lehetőséged, cask a cég álltal felajánlott. Nincs módod kiköltözni, ahogy a lakótársaidat megválogatni sincs.

Mr Long 2014.02.26. 13:46:10

De most tenyleg, ezek nem voltak megbeszelve az interjun?

2014.02.26. 13:53:33

@shakti_rom: Nem tudom eldonteni, hogy az uj avarod Ravi Shankar-e vagy sem... Megkoszonnem ha megoldanad a rejtelyt.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.02.26. 13:55:24

@Herr Géza: Az, majd kerek az orvosomtol latleletet a gerincservemrol es egy baszott nagy szeneslapattal osszecsomagolva feladom neked postan. Az megteszi? :D

GERI87 2014.02.26. 13:55:36

@Shebelle:

Hát ez mindenhol ilyen amúgy: ez a gyári munka....ideiglenes kibírható...és (ha multi) akkor relatíve "jól" is fizet(het)....hogy aztán elhúzhass onnan...

"egy másik országban... :) "

Ez a lényeg, itt jobb nem lesz.

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:

"Ha nem tetszik valakinek a jelenlegi elete, akkor valtoztasson rajta. Pont. "

Te beszélsz? 45 éve rohadsz a bányában:)

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.02.26. 13:59:32

@Mirjam2: Na igen.
De most mit tehet az ember?
Lehet lázadni ellene, de az ember - idővel - megtanulta, hogy széllel szemben nem érdemes pisilni.
:D

2014.02.26. 13:59:53

Elhiszem, hogy a bolgar mediabol es blog vilagrol mindenrol lehet tajekozodni, de ketelyeim vannak az informacio pontossagat illetoen

T.S.Evita 2014.02.26. 14:01:25

@GERI87: A világon a legfontosabb és legértékesebb dolgok mindig a legegyszerűbbek.

2014.02.26. 14:02:34

@bunny.hu: "A katonaság az életre nevelt. " - ja, ultraval es fogkefevel surolni a padlot

2014.02.26. 14:03:43

@T.S.Evita: Ok, de ha a Kozel-Keleten laksz, akkor egyertelmu hogy figyelik hogy pl. nem jar-e fel hozzad pasi, ha egyedulallo no vagy. Ez azert van mert a helyi torvenyek ertelmeben hazassagon kivul nem tarthatnak fenn ferfiak es nok kapcsolatot. Lehet hogy nem ertesz egyet a torvennyel - en nem ertek egyet vele - de ha ilyen orszagba koltozol, akkor elore tudod hogy ez van. A munkaadodnak joga van ellenorizni hogy betartod-e a helyi torvenyeket, mivel oket is felelossegre vonhatjak ha megszeged oket.

2014.02.26. 14:21:11

@svájci sapka (ch): Mondjuk erdekes is lenne, a dress kod elleni lazadas = jeans day ellen lazadni :)

morsels (törölt) 2014.02.26. 14:28:42

@T.S.Evita:
Beleolvastam a blogodba, tetszett.
Azt hiszem elolvasom vegig :-)

2014.02.26. 14:33:27

Ezzel kapcsolatban eszembe jutott, mikor felajanlottak nekunk a munkat Szaudiban, a ferjem is meg en is kaptunk egy kezikonyvet, noknek ill. ferfiaknak szolot a szabalyokrol (ezt a munkaadonk allitotta ossze). A noi kezikonyvben ez volt: 'egyedulallo nonek nem lehet ferfi latogatoja'. A ferfi kezikonyvben ez: 'ha noi latogatonk van, legyunk diszkretek'. :)

morsels (törölt) 2014.02.26. 14:49:04

@T.S.Evita:
Kedves Evita,
tenyleg Lajosmizserol vagy? :-)

nigara 2014.02.26. 14:49:35

@Zé88: nekem is valami - de inkább picsogásnak nevezném.
Van, akiknek semmi nem elég. Kábé olyan szintű problémái vannak, mint amikor egy mai 20- éves azon akad ki, hogy a pasija csak a 300ezer forintos csizmát volt képes megvenni neki, pedig a 800ezres jobban tetszett... és igen, ez sem fikció.

blackhairlady 2014.02.26. 14:54:28

@svájci sapka (ch): Szerintem az USA 99%-a pentekenkent jeansben jar. Talan meg a sebeszek is abban mutenek pentekenkent:))))

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.02.26. 15:03:20

@blackhair-lady: Nem a farmer ellen vagyok, hanem számomra ez így összeférhetetlen. Vagy-vagy...
(Nem csak ezt a marhaságot vettük át az USA-tól.)
:)

2014.02.26. 15:06:50

@svájci sapka (ch): Itt is van ez a farmer mizéria az utolsó munkanapon. Még nem fogtam fel az értelmét.

2014.02.26. 15:10:01

@Mirjam2: Egyszer a férjemnek is ajánlottak fel valahol arrafelé munkát, aztán kaptuk egy vastag könyvet, hogy szabad ott viselkedni, mit nem lehet, vagy lehet csinálni (semmit) így én úgy döntöttem nem megyek ő elment akkor 3 hónapra. Aztán kikötöttünk együtt Kairóban meg Szudánban, azért ez egy kicsit lazább, ha nem is kánaán.

2014.02.26. 15:16:10

@bunny.hu: "A katonaság az életre nevelt."
Én nem úgy vettem észre. Gátolta a továbbtanulást vagy a már meglévő munkát, szétzüllesztett fiatal családokat. Tényleg csak jó dolgok származtak belőle. Főleg hogy a seregben pár bunkó határozta meg tőle sokkal magasabb értelmi szinten lévő emberek életét.

Hari Seldon 2 2014.02.26. 15:17:01

@Mirjam2:
Mit mondhatok rá?
Örülök, hogy jól érzed magad Szaud Arábiában.

blackhairlady 2014.02.26. 15:20:31

@svájci sapka (ch): Szerintem meg pont azert talaltak ki, mert egesz heten csini ruha, alj, bluz, oltonygatya, szoval kicsit kenyelmetlen ruhazat (hozza teszem, en imadnam, imadtam otthon is, mert en mar magassarkuval es csini ruhaban bujtam ki anyukam pocijabol), ezert a het utolso napjara engedik a nepet kicsit lazitani. Hozza teszem, a felso akkor sem lehet sima polo, hanem valami galleros, vagy lazabb ing, bluz.

T.S.Evita 2014.02.26. 15:27:29

@morsels: Kedves Morsels nem vagyok Lajosmizséről való, de ismerem a várost. ;)

morsels (törölt) 2014.02.26. 15:30:45

@T.S.Evita:
Csak mert emlitetted a blogodban es ugye van itt Niki Lauda, aki (ha minden igaz) repulos, vagy az volt es most Lajosmizsen van eperfoldje.
Szoval viccesnek talaltam :-).

Mr Long 2014.02.26. 15:36:52

@blackhair-lady: A vicces az, hogy az oltonygatyaim kenyelmesebbwk, mint a farmerjaim. Igy hetvegen is szovetnadragot (vagy nacit) hordok, ha a varosban maszkalok. Persze vannak helyzetek, amikor a farmer azert elonyosebb.

Herr Géza 2014.02.26. 16:07:39

@bunny.hu: "A katonaság az életre nevelt."
Ja, ott tanultunk meg igazán lopni-csalni-hazudni-sunnyogni. Meg sörözni, meg berúgni, meg még sok ilyen roppant hasznos dolgot. Pozitívum? Nem emlékszem ilyenre, tehát nem sok lehetett. Én másnak sem kívánom, legalábbis abban a formában nem.

VHB 2014.02.26. 16:11:02

@Herr Géza:
Atomvillanás jobbról
Nem lóghatsz ki a sorból
www.youtube.com/watch?v=QPMNaYui1Pk

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2014.02.26. 16:32:38

Már megint Anglia. Az írást köszönjük. Amúgy, ha belenézünk, lehet, hogy csak jó indikátora ez a bemutatott életnek: tényleg nem történik benne több, szellemileg érdemibb, megvalósult az egyenné gyalulás, amit ugye még le is bírt írni, ezért ilyen üresnek ható a beszámoló. Vagy csak nem mindenki tud írni, például ő sem? Talán kicsit mindkettő.

2014.02.26. 16:36:29

@Turchi: Nem tudom melyik Kozel-Keleti orszagba mentel volna - ha Szaudi, akkor Egyiptom ill. Szudan mindenkeppen szabadabb. Viszont ha pl. Dubai akkor nem hiszem hogy Egyiptommal / Szudannal jobban jartal (abban a tekintetben hogy mit szabad es mit nem), bar realisan nyilvan csak akkor tudnam megitelni ha mindharom orszagot ismernem.

2014.02.26. 16:42:39

@Mirjam2: Megkérdezem, mert már nem emlékszem, de első olvasatra nekem vállalhatatlannak tűnt gyerekkel az az ország ami most nem jut eszembe DD. Dubai mindenképpen jobb mit Egyiptom vagy Szudán. Ebben nincs vita. Oda még önként is költöznék. Egyrészt mert már voltam ott és nagyon tetszett, most tavasszal is megyünk.

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2014.02.26. 16:43:16

@blackhair-lady: az meg nem is feltétlenül baj, ha az állampolgár nem a pizzaketchupos-zsíros atlétatrikóra van kondícionálva. Szóval én ezt nem megkötésként élném meg, hogy behatárolják a szabadnapi galléromat is.

2014.02.26. 16:44:14

@shakti_rom: Tessek, ennyit tudok a zeneszekrol! Kicsit ugy nezett ki az elozo kepen mint egy fiatal Ravi Shankar, de megsem.

montroyal ( CAN qc) 2014.02.26. 16:44:14

most mi van ? minden jo ,fényes...DE...DE..

akor most sajnalni kell?
OK megyek dolgozni majd ebédszunetbe sajnalom szegény szamot..

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.02.26. 16:49:36

@Mr Long: "Persze vannak helyzetek, amikor a farmer azert elonyosebb."

Peldaul amikor egy atomnagyot zakozol a reggeli jegesre fagyott uton a bringaddal... a szovetnadrag sajna nem olyan tartos mint a farmer. :P (mondjuk nalunk nincs dress-code).

2014.02.26. 16:52:05

@Turchi: Na tessek, meg egy ember rajtam kivul aki nem gondolja hogy normalis ember 'onkent' nem koltozne Dubaiba :). Eleve nem ertem ezt hogy 'onkent', nyilvan szelsoseges esetektol eltekintve (elkabitanak, megkotoznek es feltesznek a repulore) mindenki onkent koltozik egy masik orszagba, felmeri az elonyoket (pl. fizetes, idojaras stb.), hatranyokat es ha tobb az elony mint a hatrany, akkor koltozik.

blackhairlady 2014.02.26. 16:54:51

@Kellemes Zérókomponista: En meg foleg nem, mert en szeretem a formal oltozkodest. Ehhez kepest most fekete nadrag, iskolai egyenpolo, csuszasmetes cipo, raadasul hajhalo, amit minden reggel sirva teszek fel, mert rondan all, es eltakarja a szep hosszu fekete hajam. Hiaba, semmi sem jo nekunk magyaroknak:))))))))

Mr Long 2014.02.26. 16:55:04

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Itt nem fagy(ott) :) Meg nem jarok bringaval, csak kirandulni.

blackhairlady 2014.02.26. 16:59:07

@Mirjam2: Szerintem ezt az onkenttet ugy ertik sokan, hogy direkt azt az orszagot valasztjak celallomasnak. Ha csak ott van olyan munka, vagy csak ott fizetnek az ehberert tobbet, az mar nem annyira onkent, mert vannak kenyszerito erok, ami nem feltetlenul a fegyver a fejedhez.
En sem koltoznek onkent Alaszkaba, de ha mas megoldas nem lenne, hogy a csaladomat ellassam, vagy a ferjem ott kapna egy visszautasithatatlan allast, akkor persze mennek nagy durcasan. De ez nekem mar nem az onkent kategoria.

montroyal ( CAN qc) 2014.02.26. 16:59:23

@montroyal ( CAN qc): akkor ... neha akad a billentyum a sok portol neha nem figyelek.. neha nem is erdekel a helyesirasom ... bocsi ,

blackhairlady 2014.02.26. 17:00:10

@blackhair-lady: onkenttet termeszetesen nem ketto t-vel gondoltam

montroyal ( CAN qc) 2014.02.26. 17:04:28

@blackhair-lady: En sem koltoznek onkent Alaszkaba..... a ferjem ott kapna egy visszautasithatatlan allast, akkor persze mennek nagy durcasan. De ez nekem mar nem az onkent kategoria.

ez aranyos .. a ferjednek kellene talan durcaskodni ... elvegre o dolgozna ... persze haztartasbelinek unatkozni Alaskaba sem vidam ... DDDD

Mr Long 2014.02.26. 17:08:52

@Ginix: marha jo! tiszta mai nap!
plusz a csavonak jo a mellenye, kell nekem is vadaszni egyet!

Latcho Rom 2014.02.26. 17:14:13

@Mirjam2: Jah. Ez egy nagyon fiatalkori képe, még nem gyurta szét az állando utazás, hotelek, roma élet.

Ma azt irta valamelyik ujsag hogy az apjában volt roma vér, ez nekem ujság, ugy tudtam hogy szintiszta spanyol volt., ahogy sok flamenco táncos is, Antonio Gades, Christina Hoyos..oket meg pesten lattam a hetvenes evekben, Pacot itt ottawaban 2 eve talán, a jazzfesztivalon

2014.02.26. 17:41:40

@blackhair-lady: Haaat, ilyen alapon a legtobben nem onkent elunk ott ahol elunk - gondolom sokan Hawaii-on szeretnenk lenni, de ezt azert kevesen engedhetjuk meg magunknak... A legtobb embernel kozrejatszanak olyan tenyezok a lakhely megvalasztasanal hogy tud-e ott munkat kapni, mennyit tud keresni, stb.

2014.02.26. 17:44:21

@montroyal ( CAN qc): Nem akarok vitatkozni, de fekete haju kartarsnonk azzal kezdte hogy 'ha mas megoldas nem lenne, hogy a csaladomat ellassam' - es ugy tudom nem haztartasbeli, dolgozik a hazon kivul - is.

tanato 2014.02.26. 17:47:49

@Mirjam2: Ő olyan mint Töki,nőgyűlölő,mert rossz tapasztalatai voltak és azt hiszi mind olyan.

blackhairlady 2014.02.26. 17:57:44

@montroyal ( CAN qc): Te nagyon megszivhattad a nokkel, szinte minden hozzaszolasodbol kicseng, hogy megveted oket. Ertem en, hogy te kifogtad az eloskodoket, de azert talan nem kene ezt kivetitened mindenkire.

2014.02.26. 17:57:56

@tanato: Ez kar, mert kulonben olyan jo fejnek tunik! Montroyal, remelem meg nem keso es kibekulsz a noi nemmel elobb-utobb. Egyebkent sokszor egyetertek a kommentjeiddel mert tenyleg vannak olyan nok akik kihasznalnak ferfiakat anyagilag, de ebbe most inkabb ne menjunk bele.

blackhairlady 2014.02.26. 18:00:26

@Mirjam2: Persze, ertem en, hogy te mirol beszeltel, csak azert irtam amit irtam, mert sokszor sokan ezeket a korulmenyeket is "kenyzseriteskent" elik meg. Ha csak alaszkaban lenne melo, oda mennenk. nem onkent es dalolva, de mennenk. havaiira mar szelesebb mosollyal ulnek a repuore.

2014.02.26. 18:05:14

@blackhair-lady: Ebben igazad van. Alaszkara visszaterve, ez nekem az a kategoria ahova csak akkor mennek ha fizikailag kenyszeritenenek (ugymint elkabitas, megkotozes, csomagtartoban hataron atcsempeszes kategoria :))).

blackhairlady 2014.02.26. 18:05:29

@Mirjam2: Voltam en htb is, sok evig. Azt sem szegyelltem, mert a3 gyerekemet igy konnyebb volt ellatnom. Most sem kenyszerbol dolgozom, hanem mert ratalaltam erre a munkara ami oromet okoz, mert gyerekeknek, gyerekek kozt dolgozhatom, mellesleg amikor az iskolaba szunet van, ertelem szeruen nekem is.
Nem szoktam beleszolni amikor a nok helyerolol a csaladban vs. munkaeropiacon megy a diskurzus, mert csak az altalanositas megy.

blackhairlady 2014.02.26. 18:06:22

@Mirjam2: :))))))))))))) (Kb nalam is, raadasul volt allasajanlat onnan.)

abaya-oman 2014.02.26. 18:19:14

Kicsit általánosra sikerült ez a beszámoló. En kiváncsi lettem volna, mik azok az utasítások, amiket követni kell es amik annyira semmibe veszik az egyént.
Mennyire más a munkaidő mint más légitársaságoknak? Mert ugy tudom az elmúlt 20 évben a legtöbb légitársaságnál jelentősen megnőtt a havi munkaorak száma.
Mely nemzetiségűekkel talált a legtöbb közös pontot a post írója. Esetleg egy- ket érdekes történet név nélkül?
Nem nagyon értem miért vagyok ujra moderálva. Korábban fent voltam a nem moderált listán, egy ideig nem jöttem es most moderálva vagyok:-(

artbrigitta 2014.02.26. 18:19:14

@shakti_rom: Bocsi de milyen már az a színtista spanyol?

montroyal ( CAN qc) 2014.02.26. 18:25:08

@blackhair-lady: csak reagaltam arra amit irtal ... termeszetesen nem ismerlek es nem tudom mit csinalsz .. inkabb csak ironizaltam a szovegre ... ja es megszivtam a nokkel , ez nem titok es nem is nehez elkovetni ezt ... azert koszi jol vagyok es ne vedd sértesnek, bocsi ...

morsels (törölt) 2014.02.26. 18:27:35

@Mr Long:
Irta, hogy van jogi diplomaja, ahhoz meg ugy tudom jar a Dr.

Mr Long 2014.02.26. 18:30:18

@morsels: Nem olvastam a posztot.

montroyal ( CAN qc) 2014.02.26. 18:30:38

@Mirjam2: @blackhair-lady: vettem .. OK nem altalanositok ... Alaskarol majd irok megyunk 2 hetre juliusba az uj felesegemmel , hogy lasson vilagot ... igaz nekem csak egy gyerkem van( de 4-et neveltem ), es egy felesegem se volt htb ...

abaya-oman 2014.02.26. 18:31:28

@Mirjam2: Közel-Kelet es Közel-Kelet között is van különbség. Omanban a kutyát sem érdekli, hogy van e férfi látogatója egy egyedülálló nőnek. Mas országban elő barát akar hetekig ott nyaralhat az amúgy egyedülálló baratnonel.

2014.02.26. 18:37:58

@blackhair-lady: En sem akarom ebbe az iranyba elvinni a beszelgetest, de maradjunk abban hogy 3 gyerek felnevelese kemeny munka igy valoban nincs mit 'szegyellned', sot, joggal lehetsz buszke magadra meg a gyerekeidre. Egesz veletlenul egy csomo olyan emberrel vagyok korulveve mostansag akiknek rengeteg gyerekuk van es a cseledek 'nevelik' oket, hat eg es fold a kulonbseg az olyan gyerekek viselkedese kozott akikkel foglalkoznak a szuleik meg akikkel nem.

2014.02.26. 18:54:00

@abaya-oman: Nem tudom milyen torvenyek vannak Omanban, de nagyon csodalkoznek ha nem lenne a torveny ellen hogy hazassag nelkul egyutt lakjon egy ferfi es egy no. Az mas kerdes, hogy gyakorlatban elnezoek, abbol itelve amit irsz. Ugy tudom altalaban Dubaiban is azok, ettol fuggetlenul a torveny a torveny es vannak esetek amikor parokat letartoztattak, bebortonoztek stb. Nyilvan ez ritkan fordul elo Dubaiban, de a munkaadonak nagyon fontos a jo hire - kulonosen ha rengeteg egyedulallo, fiatal nyugati not alkalmaz - es ha meg akarnak gyozodni rola hogy az alkalmazott betartja a torvenyt az altaluk berelt szallason, az szerintem teljesen ertheto. Hazassagon kivuli szex kb. annyira komoly buncselekmeny a regioban mint az illegalis drogfogyasztas - azt is sokan csinaljak, es a legtobben nem buknak le, de ertheto ha a munkaado nem szeretne ha a munkavallalo ilyen modon megszegne a torvenyt es bajba kerulne, aztan a munkaltatot hivogatna hogy hozza ki a bortonbol stb.

blackhairlady 2014.02.26. 18:59:37

@montroyal ( CAN qc): Ok, nem veszem annak. Es tenyleg kedvelem a hozzaszolasaidat, de amikor a nokrol van szo, te mindjart ironizalni kezdesz:) Tegnap is a kanapeszorfolesnel mindjart megjegyezted, hogy biztos no a posztiro, mert ok mindent megkapnak ha csinosak.
Hidd el, nem minden no akarja kihasznalni a ferfi nepet:))))))))
A rossz elmenyeid miatt meg tenyleg sajnallak, szar erzes lehett tobbszorosen atelni, hogy atvertek.

blackhairlady 2014.02.26. 19:02:26

@montroyal ( CAN qc): Ok, irjal legyszi, engem nagyon erdekelne. Nyaron talan meg en is megneznem, mert biztosan gyonyoru lehet, de a reality musorokban amit a ferjem nez idonkent, hat en mar a latvanyatol is rosszul vagyok. Tudom, van aki meg a meleget nem szereti, es igy szep az elet:)

blackhairlady 2014.02.26. 19:08:03

@Mirjam2: Ha buszke nem is vagyok, de nem bantam meg. a 2 nagy gyerekem versenyszeruen sportolt, igy konnyebb volt megoldani, hogy hetente sok alkalommal edzesre vigyem oket, a versenyeiken ott tudtam lenni, az iskolai esemenyeken is reszt vehettem. A ksiebbiket hetente haromszor fejlesztesre kellett hordanom, ami ugye munkaidoben van, nem hiszem, hogy barmelyik munkaltato toleralta volna ezt. Kesobb o is elkezdte a lovastornat, ezt is konnyebben megoldottuk, hogy otthon voltam.
Persze tisztaban vagyok en azzal, hogy mindezt a ferjemnek koszonhetem, nelkule ezt nem tudtuk volna ilyen konnyen megoldani. De en is kellettem hozza, az en hozzaallasom.
De tenyleg ne offoljunk:)

blackhairlady 2014.02.26. 19:10:33

@montroyal ( CAN qc): Most visszaolvastam amit irtam, es tenyleg joggal ironizaltal, eleg felreerthetore sikerult ez a "durcazas":)))

montroyal ( CAN qc) 2014.02.26. 19:14:42

@blackhair-lady: Ok nem kossuk ossze a bajuszunkat (nincs) en melegben szeretek nyaralni pihenni , de latni kirandulni alpok rockies es majd alaska new foundland .. gratula a gyerekekhez , igy elismerem ..

**mimi** 2014.02.26. 19:17:41

@Ginix:

:))))))))))
nem ismertem, de jóóó, vettem az üzenetet:))

**mimi** 2014.02.26. 19:22:30

@Mirjam2: @blackhair-lady:

pedig az egyik kedvenc filmem volt a "Miért éppen Alaszka"...:)))))

Latcho Rom 2014.02.26. 19:30:54

@montroyal ( CAN qc): S hogy nott fel az a 4 gyermek ha mind a negyet dolgoztattad, calisse du chriss tabarnac! :-))

holl gold 2014.02.26. 19:41:13

T.S.Evita ; Don Kartasch [Warwickshire, UK]; andaluzkutya; tanato:; Hari Seldon 2; Shebelle;

Kedves hozzaszolok akik esetleg fikaznak a cikk irojat, nagyon szepen keretik elolvasni az alabbi linkeken az ujsagcikkeket (Google Karcsi segit leforditani). Lepattant szemelyzet, pilota, sztyuvi nyilatkozik es ecseteli a ceg valodi arcat. Borzaszto dolgokrol irnak, nyilatkoznak a cikkekben (maganelet korlatozasa, megfigyeles, stb) es szo sincs “munkaeloszto divanyrol” amit sokan sejtetnek es amitöl fuggne a jobb-rosszabb munkabeosztas.

Kivancsi lennek azok hozzaszolasara is akik veszik a faradsagot es elolvassak (leforditjak) a cikkeket, hogyan velekednek ezutan az emiratusi jol fizetö, luxus ”alommunkarol” ?...

Sanningen om lyxen på Qatar Airways
www.expressen.se/nyheter/sanningen-bakom-lyxen-pa-qatar-air/

Gifte sig – sparkad från Qatar Airways
www.expressen.se/nyheter/gifte-sig--sparkad-fran-qatar-airways/

Qatar Airways får kritik i Norge för klädkrav
www.expressen.se/nyheter/qatar-airways-far-kritik-i-norge-for-kladkrav/

Qatar Airways vd: Facket är skadligt
www.expressen.se/nyheter/qatar-airways-vd-facket-ar-skadligt/

montroyal ( CAN qc) 2014.02.26. 19:42:11

@shakti_rom: mind iskolaskoru volt amikor osszekerultunk az isi a sarkon volt mire hazajottek mi is hazaertunk, egyutt dolgoztunk ... pentek szombat szabad volt az exemnek( otthoni munkak) en dolgoztam .. egyebkent a fonokom (magam) nagyon rugalmas..

@**mimi**: na ezert megyunk oda .. a nejem kedvenc filmje es most nezzuk minden este 1-2 reszt .. 3. évadnal jarunk .. én is megszerettem

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.02.26. 19:49:48

Na szóval...

kepkezelo.com/images/sioqkfjfvak69931p2h.jpg

A posztnak mindenképp van egy pozitív üzenete.
Ha nem vagy megelégedve valamivel akkor megfelelő pozícióba kerülve tegyél ellene.
Ez mindenképp dicsérendő.
Ezen kívül viszont semmi jót nem tudok mondani.
Az írás nyelvezete, stílusa egy szentimentális picsogás.
Kérem szépen, a játékszabályok egyértelműen le voltak írva amit a posztoló vállalt.
Hogy mekkora betűkkel az a lőtéri kutyát nem érdekli.
A bankkölcsönt akkor is behajtják ha nem olvasom el az apró betűs részt.
Azon felháborodni hogy az embernek a magánéletébe is beszivárog a munkája minimum naívság.
Énmellém nem teszik oda a frissen mosott ruhát hanem a tökig sáros nyakig olajos munkaruhámat nekem kell kimosni a nem fizetett szabadidőmben.
És? Kardomba dőljek ekkora méltánytalanság láttán?
Egyébként rengeteg szakma van ahol a magánéletben is elvárnak bizonyos színvonalú viselkedést.
Ugye a rendőrkapitány úrnak nem illő oldalba hugyozni a mélygarázs oszlopát.
Nem illő részegen összetörni autókat.
Mint ahogy a képviselő, bocsánat "szenátor" asszonynak sem illő ki nem fizetett kiflit enni a hipermarketban.
Számtalan szakmát lehetne sorolni ahol van egy elvárt magánéleti viselkedési kódex amit ráadásul még alá sem íratnak senkivel.
Nem vitatom hogy a légi kísérő egy nehéz szakma. Mint bármelyikünké.
Az enyém is nehéz. Ez jutott.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.02.26. 19:53:26

Na megírtam egy hosszút és elveszett.
Bassza meg.

abaya-oman 2014.02.26. 20:18:42

@Mirjam2: Biztos itt is van ilyen törvény de az is biztos, hogy nem veszik szigoruan. Vad házasságban elő kollégáim közös fedél alatt élnek es ezt mindenki tudja. Ha ez itt súlyos vétségének számítana, nem mernek megkockáztatni, hogy ugyanazon a címen vannak bejegyezve. Ománban például ha egy nőt megeroszanak (volt egy ilyen eset) akkor nem öt tartóztattak le házasságon kívüli szex miatt mint ahogy például ez Dubai-ban történt/történne.

abaya-oman 2014.02.26. 20:22:44

Remelem olvasható az előző. Telefonon írtam par betű kimaradt

puhacica 2014.02.26. 20:23:50

kinek milyen munkahelye/munkaltatoja van? nekunk olyan, hogy alig 2 het mulva mentunk volna Horvatorszagba, aztan ma kozoltek, hogy storno. igaz, felajanlottak helyette egy altalunk valasztott nyaralast, amit a ceg all (kiveve a repjegy), de pillanatnyilag vegtelenul szomoru vagyok. es a kocsinkat is le kell cserelni. :(

holl gold 2014.02.26. 20:24:31

@diggerdriver:

haverod Office Word mindig keznel van...ne direktbe irjal (szoktam mondani paromnak mikor szitkozodik hogy "marmegintelugrottaszövegb@sszameg )...persze hiaba mondom...

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.02.26. 20:29:10

@holl gold: De akkor talan o is meselhetett volna nemi konkretumot, nem?

Elnezest, lehet hogy az en keszulekemben van a hiba, de nekem annyi jott le hogy "most minden olyan szar". Vagyis most mar egy kicsit jobb, de nem olyan regen meg az volt. Nagyon nagy altalanossagokban beszelt a poszterina.

En elhiszem hogy boven vannak tulkapasok es megalaztatasok egy ilyen munkahelyen (sajnos hol nincs ahol sok csinos kiszolgaltatott fiatal lany dolgozik?), de amig nem mesel ezekrol semmit csak elmondja hogy nem aludhat nala ott barki meg azonositot hasznalnak a neve helyett, addig ez az egesz tema csak ugy log a levegoben.

abaya-oman 2014.02.26. 20:32:00

@puhacica: Annyira nem lehet rossz a munkáltatód ha kárpótol az elveszített nyaralásert.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.02.26. 20:46:36

@holl gold:
Én annál egyszerűbb módszert használok.
Kijelölöm majd jobb gomb másolás.
Ha elment a világba akkor beillesztés de most olyan régen nem történt ilyen hogy nem használtam.

holl gold 2014.02.26. 20:47:47

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:

En elolvastam a cikkeket es a szexualitasrol nemigen esett szo bennuk viszont a totalis maganeleti kontrollrol, baratsagokrol, kamerakrol, meg azt sem veszik jo neven ha a portassal beszelget, minden masrol ami itt europaban biztosan kiverne a biztositekot, lista arrol hogy ki, mikor megy ki-be a lakasba, milyen vendegek latogatjak, meddig maradnak es ezeket alkalom adtan a hatadhoz verik es mint fegyvert hasznaljak ellened (ezert lennek kivancsi a többiek velemenyere kinek mi jön le a cikkekböl, az is lehet hogy ez termeszetes es csak nekem volt furcsa olvasni).

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.02.26. 20:52:57

@diggerdriver:
Nem ez az elso eset...

De vajon miert van? Nekem sosem csinalja sem a notebook, sem a telefon.

blackhairlady 2014.02.26. 20:56:43

@**mimi**: Nekem is. Es ugy faztam kozben:))))))))))

geegee. · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.02.26. 21:04:24

@tanato: Combos Edina az, megmondták a Hónaljkutyáék... :D

Latcho Rom 2014.02.26. 21:04:24

@montroyal ( CAN qc): Pont az elso 6 evre gondoltam mon ami, azt hogy oldottatok meg? ..vagy orokolted a kolkoket a nok hazassagabol?

puhacica 2014.02.26. 21:04:29

@abaya-oman: persze, de biztosan ismered az erzest, amikor varsz valamit, szamolod, hogy mennyit kell meg addig aludni, aztan egyszercsak puff, volt, nincs.

2014.02.26. 21:14:33

@abaya-oman: Az biztos hogy nagy kulonbsegek vannak region belul, a masik veglet Szaudi ahol azert is letartoztathatnak ha beszelsz egy ferfival nyilvanos helyen aki nem a csaladtagod. Erdekes amit Omanrol irsz, nem gondoltam volna de szimpatikus. Talan megprobalhatna a posztolo az Oman Airnel munkat kapni? :)

morsels (törölt) 2014.02.26. 21:29:35

Nem ertelek benneteket.
A posztolo szerintem nem panaszkodott, egyszeruen csak benyomasokat irt, egyfajta osszefoglaloja a 6 evnek.
Es raadasul pont az a lenyege (szerintem), hogy mindenki 'irigyli', hogy senkinek nem tudja elmondani, hogy bar a vilag egyik legnagyobb legitarsasaganal dolgozik, vannak azert arnyoldalak is. Lehet, hogy ez nem jon igy at a posztbol mindenkinek, nade hogy ilyen sokan ne 'vegyetek'...

2014.02.26. 21:41:24

@holl gold: Elolvastam az egyik cikket angol forditasban - ez Qatarrol szolt, nem Dubairol, ami eleg nagy kulonbseg. Sok olyan dolog volt benne ami a Kozel-Keleti 'kultura' resze, pl. hogy az azsiai tanulatlan munkasok alulfizetettek es nem lehet baratkozni veluk az europai noi alkalmazottaknak stb. Ez lehet hogy europai szemszogbol fura, itt viszont az lenne a fura ha elkezdenek a portassal beszelgetni. Ugyanigy, ez a rendszer hogy kilepesi vizumot kell kerni a munkaadotol, barmikor megszuntethetik a szerzodesedet es deportalhatnak, nem veszik jo neven ha ferfiak nokkel toltenek idot stb., ez mind igy van nalunk is, en semmi kulonoset nem latok benne, itt igy mukodnek a dolgok, es ezt mind elore elmondjak neked mielott megerkezel. Dubaiban ugy tudom nincs kilepesi vizum stb. es a ferfi-no dolog is flexibilisebb.

Nekem az derult ki a cikkbol hogy a szereplok nagyon tajekozatlanok voltak a helyi viszonyokrol es osszemostak az orszag torvenyeit a ceg szabalyaival (meg mondta is az egyik szereplo hogy neki nem volt vilagos a ketto kozotti kulonbseg). Pl. be kell jelenteni hogy terhes vagy. Johogy, egyreszt mert legiutas-kiseroknel nagyon fontos (tudna repulni terhesen?) masreszt mert az orszag torvenyei ellen van a hazassagon kivuli szex, terhesseg egyertelmu bizonyitek, es be is bortonozhetnek. Tehat jobb ha szolsz valakinek aki segit elhagyni az orszagot amilyen gyorsan csak lehet. Volt egy olyan sztori is hogy a csajt aki hazassagon kivul a kollegaval aludt bebortonoztek: megint csak, sajnos ez a helyi torveny, barmilyen igazsagtalan is, errol nem a Qatar Airways tehet, es eppen azert mondjak hogy ne talalkozz pasikkal, mert se neked nem jo ha bortonbe kerulsz, se nekik.

A masik resze a cikknek az alkalmazottak szisztematikus megfelemlitese, megalazasa volt. Oszinten szolva nem tudok szimpatizalni az 'aldozatokkal', mivel en ilyen banasmodot soha nem turtem volna el, es a cikkbol is kiderult hogy mar az interjun teszteltek, hajlando-e az illeto turni a megalazast stb. Ha valaki mazochista, azon nem lehet segiteni. Az sokat elmond a helyzetrol hogy azt is irtak, a legiutas-kiserok nagy resze roman, indiai es filippino. Nyilvan ezek kozul a nok kozul sokan szegenyek es kiszolgaltatottak, igy ugy erzik hogy nincs mas valasztasuk mint szinte barmit elturni. Azt egyszeruen nem ertem hogy a cikkben szereplo sved nok miert mentek bele valaha is ebbe a helyzetbe. Messze nem fizethetett nekik a Qatar Airways annyira jol hogy erdemes legyen teljesen feladniuk az onbecsulesuket, nevetseges korulmenyek kozott elniuk Qatarban stb. Nem hiszem el hogy Svedorszagban nem talaltak volna hasonloan fizeto munkat. Azt sem ertem, hogy mind a ketto vissza akart terni a kirugas utan Qatarba a barataikkal talalkozni. En a helyukben a kozelebe se mentem volna az orszagnak, es egyaltalan hogy talalkozhattak volna a baratokkal ha azok szinte soha nem hagyhatjak el a szallasukat, stb. Nekem az egesz sztori nem teljesen all ossze.

morsels (törölt) 2014.02.26. 21:54:18

@Mirjam2:
Hat a sved nok szerintem Magyarorszagon is dolgozva is biztos tudnanak panaszkodni :-)

2014.02.26. 22:00:02

@Mirjam2: a magyarok nem ertekelik micsoda szabadsaguk van az orszagban. Nincs kotelezo szerda-szombat mosasnap a la Svajc.
Se vallasrendorseg, aki elvisz, ha az utcan az ellenkez onemuvel beszelsz, netalan kezenfogsz.

2014.02.26. 22:00:10

@morsels: Ugy erted, hogy ha a svedek Mo.on dolgoznanak, ott is sokkolna oket az 'emberi jogok' hianya? :) Ebben nagyon igazad van! Szegenyeknek eleg durva sokk lehetett Svedorszagbol egyenesen Qatarban landolni. Egyszeruen nem ertem, miert erte meg nekik annyira ez az allas hogy mindenaron megprobaltak az osszes megalazo szabalyt betartani, es megvartak amig kirugjak oket. Miert nem mentek haza egyszeruen? Vagy tenyleg ennyire jol fizetik oket a Qatar Airwaysnel, hogy megeri? Ha igen, lehet hogy en is megpalyazok egy allast, bar azt hiszem mar kioregedtem... Plusz az elso nap rogton elkuldenem a fonokoket a p*ba es deportalnanak (ingyen ut Qatarba es vissza! :)).

morsels (törölt) 2014.02.26. 22:03:02

@Mirjam2:
Hat mondjuk, hogy ugy ertettem :-)

(mert azert az emberi jogok ervenyesek magyarorszagon is ugye, a torveny szerint nincs megkulonboztetes semmilyen alapon, meg ilyesmi)

morsels (törölt) 2014.02.26. 22:06:40

@Mirjam2:
Ja, a 'miert erte meg nekik'..
Tudod, mar eszembe jutott, hogy Bangalorba megyek dolgozni. Vegulis miert ne :-)
Es persze, nem lehet majd steak-et sutni a hatso udvarban, meg biztos nagy kultursokk, nadehat miert ne?

Szerintem a sved lanyok is ugy gondoltak, hogy rajuk azert nem vonatkoznak az ottani torvenyek. Mindig vannak kulfoldi turistak is, akik persze, ertik a torvenyeket, csak azt nem ertik, hogy most akkor miert vannak bajban :-)

2014.02.26. 22:06:54

@charlieharper: Ja ertem, parhuzamot vonsz a kozel-keleti es svajci szabalyok kozott. Alapveto kulonbseg van. Engem a nemet / svajci helyzetben az idegesit borzalmasan hogy az allampolgarok azok akik onkent es dalolva feljelentgetnek es kenyszeriteni probalnak felesleges szabalyok betartasara. Mig errefele egy atlagembertol fuggetlen hatalom probal mindenkit kontrollalni, az emberek kozott van egy hallgatolagos megegyezes hogy ez nem jo, kb. mint a szocializmus idejen Mo.on. Tehat az emberek akikkel napi szinten talalkozom alapvetoen flexibilisek es normalisak, nekem pedig ez szamit. Pl. mikor jon a vallasi rendorseg, probalnak vedeni bennunket es miutan elmentek, szimpatiat fejeznek ki stb. Mig ugy vettem eszre hogy ez Nemetorszagban forditva van: maguk az allampolgarok vannak valamilyen kollektiv moralis rendorseg szerepben, es van valami alapvetoen robotikus, utasitasokat gondolkodas nelkul koveto eleme a helyzetnek ami engem nagyon zavar. De ez egyeni dolog. Nyilvan a legtobb embert nem zavarja olyan szinten mint engem - az en egyenisegemmel nem fer ossze, akkor mar inkabb vallasi rendorseg neha es normalis emberek az ido donto reszeben.

2014.02.26. 22:08:49

@morsels: Ja, a torveny szerint Qatarban sincsen megkulonboztetes! :) Egy csomo nyilatkozatot is kiadtak arrol hogy mennyire tisztelik az emberi jogokat meg a dolgozok jogait. (Hogy miert halt meg annyi nepali dolgozo nemregen pont az o orszagukban, azt nem tudjak - veletlen!)

blackhairlady 2014.02.26. 22:09:33

@morsels: En is igy ertelmeztem a posztot, teljesen egyet ertek veled. Az ha elmondjuk valaminek az arnyoldalait is, meg nem jelenti azt, hogy picsogas.

2014.02.26. 22:09:35

@Mirjam2: nem a kozel-keleti, mert ilyen Izraelben nincs. Vagy ugy latszik Omanban sem. Csak nehany selective orszagban

2014.02.26. 22:10:43

@morsels: Ez jo pelda - egyebkent en egesz veletlenul dolgoztam Bangalore-ban, sok evvel ezelott. Valoban nem ettem sok steak-et ott, igaz egyebkent sem. Na most megyek aludni, holnap varnak a rabszolgahajcsarok... Jo ejt mindenkinek, jo munkat holnap a banyaban.

2014.02.26. 22:13:35

@charlieharper: Hat Izrael kulturaja teljesen mas, ezt te is tudod, csak geografiailag van kozel, de kulturalisan egy teljesen mas hely, nem lehet osszehasonlitani. A tobbi orszagba meg nem jutottam el, de ugy tudom Szaudi, Kuwait, Qatar, UAE, Jordania stb. elegge hasonloak egymashoz ilyen szempontbol, tehat Oman lehet inkabb a kivetel.

morsels (törölt) 2014.02.26. 22:15:42

@Mirjam2:
Nade Omanban a torveny szerint egy ferfi es egy no nem elhet egyutt, csak akkor, ha hazasok. Igen, elnezoek (irt ide is SiDor, aki most ott el, elotte meg Dubai-ban elt az angol baratjaval), o irta, hogy altalaban nem gond, csak ha feljelent valaki.

Szoval azert Magyarorszagon ezen mar tulleptek, joval europaibb, ha gondolod, ettol fuggetlenul egy sved lanynak valoszinuleg meglepo lenne. Mert ok meg aztan a pioneerok az egyenjogusagban, amit egyreszt alapnak tartanak, masreszt semmi gonduk a terjesztesevel.

Na, ehhez Oman talan nem a legjobb orszag. Szerintem egyszeruen csak nem hittek el, hogy ilyen tenyleg letezik.

2014.02.26. 22:16:56

@Mirjam2: hat ja, ettol fuggetlenul meg nem beszeltem okyan elemzovel, aki ne rakna Izraelt is oda.
A lenyeg az volt, hogy a maguarok mem is tudjak milyen szabadsagban elnek tulajdonkeppen

nyuszigonosz 2014.02.26. 22:22:41

@Mirjam2: Mond már Mirjam, te mennyi ideig éltél pl. Németországban?

Amiket írsz Németországról meg magukról a németekröl, hát... az minden, csak nem az, ahol én élek.
Ez itt egy szabad ország. Azzal és akkor és ott beszélek ahol akarok, olyan göncöt hordok, amilyet akarok, nem jelentett fel a majd húsz itt leélt év alatt soha senki. És robotizált népekkel se találkoztam errefelé, meg fel nem fogom, honnan és milyen tapasztalatok alapján irod szinte naponta Németországról a mind negatívabb véleményeidet.

Nekem lényegében olyan mindegy, miket írsz, csak vigyorgok rajta, mert ez itt nem így van.

montroyal ( CAN qc) 2014.02.26. 22:28:34

@shakti_rom: igen azert irtam hogy bar csak egy lanyom van de 4 gyereket neveltem..

2014.02.26. 22:32:59

Nekem tetszett a poszt. Nagyon sokan vannak hasonló helyzetben a világon. A jó fizetéseket nem adják semmiért cserébe sehol, és a munkakörülmények általában leromlottak. Több munkát várnak el ugyanazért a pénzért, stb. A posztolónak el kellett tudni ezt fogadni, nem volt más választása. Nem jókedvében ment oda, és ez is neheziti a dolgot, meg az is, hogy otthon rózsaszin szemüveg mögül értékelik a helyzetét. A kultúrsokk meg enyhén szólva óriási lehetett - eufória, aztán depi, de később remélhetőleg jobb, könnyebb lett. Ismerős téma, legalábbis nekem . :)

2014.02.26. 22:33:41

Ez a poszt tenyleg inkabb a munkahelyrol szol es nem annyira egy orszagrol de azert erdekes volt. Van nekem is baratnom dubajos legitarsasagnal, azt elhiszem, hogy eleg kemeny lehet de estenkent megpukkadok az irigysegtol amikor a Facebookon latom, hogy epp Hong Kongbol posztolgat kepet, maskor pedig Szoulbol vagy Ausztraliabol :D

2014.02.26. 22:37:17

@mojyo: szerintem tipikusan az a munka, ami kivulrol vonzo, viszont nagyon kemeny
En a nehany hetes korutak utan reggelent azon gondolkozom, hogy most melyik kontinensen vagyok. Az ovek sokkal rosszabb lehet

Plussz allandoan mosolyogni az osszes bunko utassal es az ordito gyerekekkel
Nem irigylem, keneny munka

nyuszigonosz 2014.02.26. 22:39:32

@mojyo: "megpukkadok az irigysegtol amikor a Facebookon latom, hogy epp Hong Kongbol posztolgat kepet, maskor pedig Szoulbol vagy Ausztraliabol :D"

Én is ezt a részét irigylem a légikisérök munkájának. A világot látást, beutazást. Pár évig idegenvezetöként dolgoztam, azt is sokan irigylik, szintén nem észrevéve az árnyoldalait.

Gondolom ezért is írodott a poszt, hogy ne csak a csillámot lássuk ebben a munkában, hanem az egészet.

2014.02.26. 22:43:16

@charlieharper: Ez igaz, en sem magat a munkat irigylem sosem amikor errol olvasok, csak azt a kepesseget, hogy mindezt be tudja vallalni, mert olyan elmenyeket kap erte amikre enis vagyom (utazas, baratok a vilag korul, stb) es ilyenkor elgondolkodom, vajon engem mi mindentol foszt meg az, hogy gyava es gyenge vagyok ilyen kemenyen dolgozni :D

Bar akkor mar inkabb lennek internetnomad, ez is igaz. :D

2014.02.26. 22:54:09

A kül. munkahelyek kapcsán....

Nálunk is van "employee number". A bérszámfejtés és HR már régóta szerződéses munka illetve erősen központositva van, és ezek a részlegek rengeteg dolgozóval foglalkoznak - szám nélkül elég nehéz lenne.

Hüség nyilatkozatot kell aláirni és "gag order" alatt vagyunk, vagyis nem nyilatkozhatunk a médiának. Elvárt a "példamutató" viselkedés munkahelyen kivül és eleve erkölcsi bizonyitvány kell. Nem folytathatunk politikai tevékenységet a munkahelyen, csak azon kivül. Nincs dress code az irodában de a biróságon igen. Pénteken különösen lezserül megy be mindenki, pl. jóga felszerelésben. Sajnos pont erre a napra esnek tárgyalások is, igy sokszor ott feszeng az ember kosztümben.

Visszahivhatnak szabiról különleges esetben, de ha már kifizettél repülőjegyet, szállást, akkor nem. Nálam ilyen nem fordulhat elő, én mindig valahová utazom és mindig jó előre lekötök mindent.

2014.02.26. 22:58:21

@mojyo: Én meg pont azon csodálkozom, hogy valaki ezt az életformát tartja ideálisnak. :) Ez nem az a fajta utazás, amit én elképzelek magamnak. Az állandó jetlag meg kimondottan káros az egészségnek.

2014.02.26. 23:02:39

@cougarcat: Azt nem mondtam, hogy ez az idealis :D Csak, hogy amit a kemeny munkaert kap cserebe az egy olyan elmeny amit en is szivesen megtapasztalnek.

2014.02.27. 01:23:40

@**mimi**: Miért éppen Alaszka baromi jó film volt. Kétszer is láttam az összes részt. Ha a sorozatra gondolsz.

2014.02.27. 01:29:18

@Mirjam2: Ez úgy van hogy mikor Kairóban mentünk, azt mondtam ez rettenetes. Aztán 5 évet csak kibírtunk. Utána Szudánba kellett menni, sajnos kellett, mert a férjemnek a munkája ott folytatódott, ott 1 hónap után rájöttem hogy Kairó milyen jó volt, menjünk vissza, de ugye nem lehetett. Aztán a nagy forradalom alatt még Kairóból evakuálva lettünk Dubaiba, és arra mondtam hogy ide bármikor mennék, ha úgy lenne, már most hajnal 3.30-kor kezdeném a pakolást.

GERI87 2014.02.27. 04:53:22

@T.S.Evita:

Na jó, de a poszt nem volt túl konkrét, közhelyeket meg könnyű puffogtatni.

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.02.27. 04:56:34

@blackhair-lady: nekem is valami ilyesmi jött le - ha az ember lelkes, akkor hülye rózsaszín szemüveges tyúk, ha az árnyoldalakról is beszél, akkor meg picsog.
ha a kenyér áráról van szó, az a baj, ha meg a posztoló érzéseiről, akkor abba köt bele valaki.
kicsikét unalmas, nem fér el itt mindenféle tényleg? miért muszáj mindenkit piszkálni valamiért?

2014.02.27. 09:21:34

@nyuszigonosz/D/: 'Mond már Mirjam, te mennyi ideig éltél pl. Németországban?'

Egy evig, Munchenben. Es beszelek is nemetul, tehat nem mondhatod hogy nem ertettem mi folyik korulottem. Nagyon utaltam ott lenni, soha semmi penzert nem mennek vissza. Miert olyan nehez ezt elhinni? Nem mindenki szereti Nemetorszagot.

2014.02.27. 09:25:06

@Mirjam2: Ja es arra is kivancsi lennek, hogy akik itt negativ velemenyeket irnak pl. arab, afrikai, azsiai orszagokrol, azok kozul hanyan es meddig eltek ott. Vagy azokat latatlanban is lehet kritizalni, csak Nemetorszagot nem?

2014.02.27. 09:34:23

@charlieharper: Persze, valoban a Kozel-Kelethez tartozik Izrael foldrajzilag / politikailag stb. Amit a szabadsagjogokrol irsz, abban nagyon-nagyon igazad van. Sokszor gondoltam mar ra miota itt vagyunk hogy azok akik Europaban (pl. Magyarorszagon) diktaturarol meg szabadsagjogok korlatozasarol beszelnek, azoknak fogalmuk sincs mi az igazi diktatura, mi az igazi elnyomas, felelem.

2014.02.27. 09:54:17

@morsels: Igen, ilyennel mar en is talalkoztam, hogy hallottak de vagy nem hittek el vagy azt hittek rajuk nem vonatkoznak a szabalyok. Kivancsisagbol megprobaltam utananezni (tul sok szabadidom van! :)) hogy mennyi a fizetes a Qatar Airways-nel, ezt az infot nem talaltam, de az elso kereses rogton felhozta ezt a linket: www.cabincrew.com/forums/before-applying-for-qatar-airways/175463/1. Hat ennek alapjan inkabb az utcan koldulnek Svedorszagban (igen, a hidegben! :)) mint hogy ennel a legitarsasagnal dolgozzak. Ha valaki nem tudta elore mi var ra, magara vessen, mert konnyen elerheto az info az interneten. Azokat a lanyokat sajnalom (pl. romanok, filippinok) akiknek olyan sokat szamit a fizetes hogy nem tehetik meg hogy kitorjenek ebbol a helyzetbol. Szornyu lehet. Tobbszor utaztam a Q.A.-zel es mindig meg voltam veluk elegedve, de ezek utan azt hiszem bojkottalni fogom oket.

2014.02.27. 09:58:14

@Turchi: Remelem osszejon meg nektek Dubai! Szaudit nem ajanlom, a szudani es egyiptomi kolleganoim mind panaszkodnak hogy mennyivel szabadabban eltek otthon. Viszont a fizetes a legtobb szektorban felulmulhatatlan itt, tehat sokunknak megeri.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2014.02.27. 12:31:05

"a légi világ szabadsága vonzott"

Sose értettem, hogy miért gondolja valaki azt, hogy szabadságot ad a légi utaskísérők élete. Egész nap be vannak zárva a repülőgépbe, hajnali kelés, késői fekvés, városnézés csak kivételes esetekben.

**mimi** 2014.02.27. 12:54:22

@Turchi:
arra gondoltam...én is nagyon szeretem :)))

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.02.27. 13:18:12

@Online Távmunkás: Ezzel én is így vagyok.Látják a nagy cső belsejét, meg a repülőtereket.
Ugyanígy vélekedek a nagy hajós "világlátásról".Ezekre a nagy luxus-óceánjárókra gondolok, meg a rajtuk dolgozókra.Mert hogy azok is "bejárják a világot".Aha.Az hogy időnként kint vannak egy fél napot valahol, az qrvára nem világlátás... Az molyfing...(Voltak ilyen posztok, ott írták...).

2014.02.27. 13:46:26

@Mirjam2: Csak nyaralni megyünk pár napra Dubaiba, munka nincs, nézegettük folyamatosan. Igazából én itt sem vagyok semmiben korlátozva, sem ruhában, sem stílusban, jó helyen lakunk, az iskola pazar és emellett szar, de legalább a technikai feltételek magasan felülmúlják bármelyik otthonit, van egy szálloda klub, oda jár az összes külföldi, bikini és társai, ez azon a helyen normális. Viszont ezen kívül nincs semmi.

2014.02.27. 13:49:02

@**mimi**: Még a gyerekemnek is elő fogom keríteni mert bírja az ilyesmi filmeket!

2014.02.27. 14:08:25

@Turchi: Lehet hogy hulye kerdes, de meg mindig Szudanban vagytok? Ha igen, nem erint benneteket a konfliktus? Ami Dubait illeti, onnan is azt hallottam hogy nincs tul sok kulturalis program es az iskolak szinvonala eleg alacsony, de feltetelezem ez viszonyitas kerdese. En biztosan jol ellenek ott egy ideig, de sajnos messze nem keresnenk annyit mint itt.

2014.02.27. 14:08:25

@Turchi: Lehet hogy hulye kerdes, de meg mindig Szudanban vagytok? Ha igen, nem erint benneteket a konfliktus? Ami Dubait illeti, onnan is azt hallottam hogy nincs tul sok kulturalis program es az iskolak szinvonala eleg alacsony, de feltetelezem ez viszonyitas kerdese. En biztosan jol ellenek ott egy ideig, de sajnos messze nem keresnenk annyit mint itt.

2014.02.27. 14:23:37

@Mirjam2: Nincs hülye kérdés, csak nem ismerjük egymást :-) Szudánban vagyunk 1,5 éve. Északon. A balhé délen van és az most egy külön ország elvileg. Nem érint. Egyszer volt egy hét lövöldözés itt is, de az helyi probléma volt, bár lehet hogy kapcsolatban volt a déli eseményekkel. (benzináremelés 1,5x). A cég fizeti a magániskolákat, az meg még Kairóban, Khartoumban is átlagon felüliek és Dubaiban ennél csak jobb lehet, ami már a luxus kategóriát jelenti. A jövedelem ennél a cégnél minden országban ugyanannyi, csak a beosztástól függ. A jelenlegi térségünk Afrika a egész területe, Dél-Amerika és a Közel kelet. Amit én eddig Dubai-ból láttam, az nekünk tökéletesen megfelelne. 12 éves a fiam, rengeteg játszóhely, vízi park, boltok, szóval nekünk még az ő igényeihez kell alkalmazkodnunk, ő is szeretne odamenni. Sajnos mások is, ezért nincs állás, csak nagyon haveri úton, olyan meg most nincs.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2014.02.27. 14:51:59

A Jeans day értelme 3 dologból áll.

1. Pénteken sokan szórakozni mennek munkából, ha a dress kód lenne életben pénteken is akkor ez a ruha rongálódna...Ezért nem akarják a dress code-t.

2. Egységes megjelenés és az ezzel való "senki nem néz ki komolyabbnak" helyzet kívánatos.

3. Sok más opcionális megoldáshoz képest a Jeans day jól is néz ki, és el is viseli ezt a feladatkört.

SilentDreams 2014.02.27. 15:07:17

@Mirjam2: Szerintem teljesen normális, hogy nem mindenkinek jön be különbözö okokból ugyanaz az ország, egyébként mindenki ugyanoda akarna menni, az meg nem lenne valami jó :)

Amit viszont én sem igazán értek, az a Németországra többször hangoztatott túlszabályozottság (leginkább Svájcra szokták felhozni, de ott még csak túristaként jártam párszor).

2,5 évet éltem Angliában, majd közvetlenül utána már csaknem 2,5 éve vagyok Németországban, ami nem sok, de azért valamennyi rálátásom van a két országra (legalábbis azon részére, ahol éltem), és egyik helyen sem éreztem magam túlszabályozva. Azt kétségtelenül érzem, hogy (Dél-)Anglia sokkal lezserebb több szempontból, mint Németország, az utóbbiban kicsit nagyobb a "fegyelem", de ezt is csak átlagos értelemben jelenthetem ki, abszolút nem vonatkozik mindenre és mindenkire.
A német társasházban pl, ahol lakom,. ez úgy mutatkozik meg, hogy van egy házirend, ami a lakók nyugodt együttélését szolgálja, s igyekeznek ezt be is tartatni a lakók egymással. Ezt lehet kényszerként megélni, de semmi olyat nem tartalmaznak ezek a szabályok, ami nem lenne ésszerü (persze mindennel mindenki nem érthet egyet). Ennek értelmében pl. tiszta a ház és környéke és éjjel tekintettel vagyunk arra, hogy mások aludni szeretnének. Ez így még nagyon messze van egy börtöntöl :)

Angliában több társasházban is laktam, ott sehol sem volt "házirend" kirakva, ellenben nem igazán figyeltek a lakók a tisztaságra a közös helyeken, s rendszeresek voltak a zaj miatti veszekedések lakók között.

Egyik példával sem szeretnék általánosítani, csak ezek épp beleférnek abba a képbe, amit a két ország különbségéröl általánosságban levontam. Persze rengeteg dolog meg nem fér bele ebbe a leegyszerüsített képbe, vegyük rögtön pl. a munkahelyemet, ami Angliában sokkal ridegebb, nagyon hivatalos hely volt, míg ugyanennek az intézménynek a németországi megfelelöje egy sokkal lezserebb, szerintem emberbarátibb hely, ahol a fönök nem áll állandóan a hátam mögött egy képzeletbeli ostorral a kezében.... :)

Mik voltak azok az élmények Münchenben, amelyek ennyire elvették a kedved Németországtól? egy-egy egyéni rossz élmény is sokat számíthat, na meg az egyes tartományok is állitólag nagyon eltéröek (eddig csak egyben éltem), meg ott van még persze az is, hogy általánosságban véve, ki hol érzi jól magát....

blackhairlady 2014.02.27. 15:49:01

@Turchi: A masik kedvenc sorozatom volt ami szinten Alaszkaban jatszodott, a Men in trees, a magyar cime A ferfi fan terem. Vicces volt, es allandoan hideg. Az ironono aki ott ragadt, mindig magassarkuban jart, csinosan, aztan szepen atalakult a ruhatara gumicsizmava, fulvedos sapkava:)

2014.02.27. 16:01:50

@blackhair-lady: Azt hiszem ismerem de azért belenézek, mert nem vagyok benne biztos

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.02.27. 16:07:39

nagyon sok kommentben összekeveredett Qatar (meg a légitársasága) az Emirátusokkal (meg az ő társaságukkal), vagy ennyire egykutya?
a Qatar mintha sorban nyerne mindenféle díjat :-(
én nagyon elégedett utas voltam, de főleg azért, mert december 25-én kábé harmincan lötyögtünk egy jumbo jetben, és nagyon jól aludtam :-)

2014.02.27. 16:27:10

@SilentDreams: Annyit akartam ezzel az egesz Nemetorszag-dologgal mondani, hogy mindenkinek egyeni szempontjai vannak. Neked megeri a hazirend meg hogy 'tisztasag', 'fegyelem' van. Engem nem zavar az hogy Angliaban a kozteruletek, lepcsohazak nem annyira tisztak mint Nemetorszagban. Viszont kirazott a hideg minden nap a lepcsohazban Munchenben a Hausordnung latvanyatol. Mindent utaltam. A kozos mosokonyhat ahol rengeteg szabaly volt a falra kirakva es megmondtak ki mikor mire hasznalhatja. A rengeteg irott szabalyt, figyelmeztetest mindenhol. Az embereket akik birka modjara varakoznak a piros lampanal akkor is ha nincs semmilyen jarmu az utcan. A szomszedokat akik kepesek egymast feljelentgetni a hazmesternel esti zaj miatt (nem minket jelentettek fel), anelkul hogy megprobalnanak eloszor szemelyesen beszelni az illetovel. Hosszan folytathatnam a sort: gyakorlatilag mindent utaltam, az eteleket, az idojarast, stb. stb. A 20 percenkent kozlekedo vonatokat. A 40 percenkent kozlekedo buszokat. Az arrogans, baratsagtalan embereket akik minden tovabbi nelkul kioktatnak ha szerintuk megszegtel valamilyen irott vagy iratlan szabalyt. A rugalmatlan, regimodi bankokat, hivatalokat. Azt hiszem itt abbahagyom a felsorolast... Az a lenyeg, hogy nem nekem valo. Azt nem ertem miert erzik itt sokan a blogon hogy az oke ha automatikusan hulyenek neznek mindenkit aki pl. Egyiptomban akar elni, de azt mindenki termeszetesnek veszi hogy Svajc, Nemetorszag stb. valamilyen Kanaan es mindenki oda kivankozik. Orulok neki hogy te jol erzed magad Nemetorszagban, csak annyit akartam mondani, hogy vannak akik meg egeszen mas orszagokban erzik magukat jol - nincsenek objektiv szempontbol 'jobb' vagy 'rosszabb' orszagok.

2014.02.27. 16:29:06

@Chang Yai: Ugy kezdodott az osszekeveredes hogy a posztolo Dubairol irt, aztan belinkelt valaki egy csomo cikket ami Qatarrol es az ott dolgozo legiutaskiserok sanyaru sorsarol szolt. Aztan elmozdult a beszelgetes Qatar iranyaba, pedig tenyleg elegge mas mint Dubai.

**mimi** 2014.02.27. 16:38:24

@blackhair-lady:
az a másik kedvenc sorozatom:)))
kicsit átalakult a hősnő ruhatára...:)

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.02.27. 17:47:09

@Mirjam2: érzékeltem, nem is neked szólt, hanem előtte.
pont amit belinkeltél, abból az jön le egyébként, hogy a két légitársaság között ég és föld a különbség (Emirates javára a Qatarral szemben).
ok, nem sok arab olvasó kószál erre valszeg, meg nem is tudom, lehet hogy ők nem olyan érzékenyek arra, ha keverik őket, mint mi Budapestre meg Bukarestre :-)
mondjuk nem mintha én tudtam volna, pontosan melyik ország hogyan helyezkedik el arraele, amíg meg nem néztem őket fentről :-) (nagyon kafa az a pálmafás sziget, a világ legmagasabb épülete körüli hájpot meg onnan fentről nem értem .)
juteszembe a húgomnak mániája Dubai valamiért, nemsokára mennek a pasijával egy hétre nyaralni. hű ez nekem nagyon bizarr választásnak tűnik, de miért ne, ha neki ez kell, hiába hívtam Balira.
ja, és egyetértek : "Azt nem ertem miert erzik itt sokan a blogon hogy az oke ha automatikusan hulyenek neznek mindenkit aki pl. Egyiptomban akar elni, de azt mindenki termeszetesnek veszi hogy Svajc, Nemetorszag stb. valamilyen Kanaan es mindenki oda kivankozik. " (nem éltem Németországban, Svájcban nem is jártam, nincs véleményem, milyen lehet, de maga a koncepció. mondjuk legalább Burma miatt én is kvázi hülyének szoktam nézni magam :-D )

2014.02.27. 18:21:54

@Mirjam2: Ne haragudj, de az érveid, hogy miért nem volt jó neked Németországban élni, eléggé sántitanak. Olyan embert, aki nem akar szemetelni, hangoskodni, másokat zavarni nem zavar semmiféle szabályzat, sőt, védve érzi magát azoktól, akik nem képesek másokra tekintettel lenni. Kár a németekből mumust csinálni, ez az angolszász országokban is igy van, pl. itt. Szaudi Arábiát meg hagyjuk, te magad irtál a nők diszkriminációjáról,és persze ezt eddig is tudtuk. Talán ezért tekintik sokan Svájcot, Németországot és Ausztriát kánaánnak ehhez képest, és joggal.

2014.02.27. 20:40:56

@cougarcat: Nem akarom tovabb ragozni a temat, de maradjunk annyiban hogy az angol es a nemet tarsadalom nagyon kulonbozo egy csomo szempontbol - Angliaban nincsenek merev, ertelmetlen szabalyok, az emberek alapvetoen nem szolnak bele abba hogy idegenek hogyan elik az eletuket. Relativ hogy neked mi szamit szemetelesnek, hangoskodasnak. A 'hangoskodas', ami a nemeteket zavarja, sokszor peldaul kisbaba sirasat jelenti. A masikat az is zavarhatja hogy pl. nem olyan ruhakat hordasz mint o, stb. En nem szerettem egy olyan tarsadalomban elni ahol folyton meg akarjak mondani neked hogy mit hogyan csinalj. Tovabbra sem ertem miert baj az ha en ezt elmondom, viszont ha barki itt sztereotipiakat hangoztat pl. magyarokrol, azsiaiakrol, arabokrol stb., az normalisnak szamit. Kozben Nemetorszagot 'joggal' lehet Kanaannak tekinteni... Hat nekem hadd legyen mar jogom hozza hogy eldontsem, en mit tekintek Kanaannak es mit nem.

2014.02.27. 20:59:37

@Mirjam2: Mirjam, te a német életnek egy nagyon keskeny szeletét (mosókonyha ügy meg lakóház szabályok) vetited rá a társadalomra, vagyis sztem a fától nem látod az erdőt.

Félre ne érts, tőlem jogod van nem szeretni Németországot, és jogodban áll szeretni Szaudi Arábiát. Nekem meg jogom van nem egyet érteni amikor a német mentalitásról irsz (újra és újra), ugyanis én is német származású vagyok. Az "értelmetlen" szabályok más embereknek valószinüleg értelmesnek tünnek, és a mondanivalóm lényege az is volt, hogy ez a mentalitás angolszász területen is gyakorta előfordul. Itt is zavarja az embereket a kisbaba sirása - sőt, gyakorta felhivják a gyermekvédelmet mert "egész éjszaka sir a gyerek". Én sem értek egyet az arabokról szóló sztereoptipiákkal, de pl. Szaudi Arábia hadilábon áll alapvető emberi jogok terén. Neked persze lehet ez Kánaán, semmi probléma.

Peace...

2014.02.27. 22:21:40

@cougarcat: Es akkor mi van ha nemet szarmazasu vagy? En meg magyar vagyok, ettol fuggetlenul nem all meg a vilag ha Magyarorszagot kritizalja valaki. Az angolszasz meg a nemet kultura nagyon mas. Nem en vagyok az egyetlen aki ezeket gondolja a nemetekrol amiket en; menj ra mas forumokra, meg fogod latni mennyi embernek ugyanazok a problemai a nemet mentalitassal mint nekem. Magyarorszagon kifejezetten divat felnezni Nemetorszagra / Svajcra, en nem osztom ezt az erzest, ennyi. Egyebkent senki nem mondta hogy nekem Szaudi Arabia a Kanaan, azt mondtam hogy egesz jol elvagyunk itt, nagy kulonbseg. Nekem a 'Kanaan' pl. London, meg egy par masik hely, semmikeppen sem Svajc.

2014.02.27. 22:36:19

@Mirjam2: Akkor ezek után ne csodálkozz ha valaki az arab mentalitásról fog irogatni.... viseld el te is.

Az angolszász kultúra nemcsak a britből áll, csaxólok. Ezzel részemről befejeztem és a jövőben szürni foglak.

Latcho Rom 2014.02.27. 22:56:57

@cougarcat: Porosz modon vitatkoztok :)
Igenis, nemetek hajlamosak az anal, tuchtigsegre, magam is tapasztaltam..s en is svab vagyok felig.

Kiss and make up ladies, pont ti fogjatok szurogetni egymast??
Nemá.

Latcho Rom 2014.02.27. 22:56:58

@cougarcat: Ebben a posztban beszelgettunk kanada fuggosegerol a koronahoz?
Most jutott eszembe hogy lazan elfeledtuk hogy Harper miniszterelnok a Helytarto s igy Bozsi segitsegevel fuggesztette fel a parlamentet, amikor sarokba szorult.

http://en.wikipedia.org/wiki/2008–09_Canadian_parliamentary_dispute

Nem tudom hogynez hanyszor fordult elo az elmult 150 evben, azt gyanitom hogy nem sokszor.

2014.02.28. 00:34:38

@shakti_rom: Igen, én szüröm, mert se a brit tipusú arroganciát, se a kettős mércét nem kedvelem. Ha azt akarjátok hangoztatni hogy a németek "análok", akkor meg el kell viselni a negativ sztereotipiát más nációkkal kapcsolatban is. Én egészen sváb vagyok és mindig utáltam a szabályokat be nem tartó emberek között élni. Most felidéződött bennem, miért is.

morsels (törölt) 2014.02.28. 01:23:50

Tenyleg nem szemelyeskedni akarok, de a miniszterelnok az nem 'Bozsi' helytartoja. A Govenor General a 'Bozsi' helytartoja, es o fuggesztheti fel a parlamentet, nem Harper, aki a miniszterelnok.

De vegulis nincs jelentosege, gondolom, mert ki a lofaszt erdekel.

Latcho Rom 2014.02.28. 01:57:27

@cougarcat: britek is análok, csak ok a humorban :)

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.02.28. 06:04:50

azért van a szabályokra magas ívből tojás meg a mindent kínosan csakazértis betartunk és felnyomjuk a másikat ha ő nem között néhány árnyalat....
ha nem szeretném, hogy a szomszéd rámhívja a rendőrséget, mert szerinte hangosan futkározik a gyerek este tízkor, vagy stikában szerdán mosok csütörtök helyett éppen senkit nem zavarva, az még nem azt jelenti, hogy szétszemetelem az utcát, felrúgom a kukákat, részegen vezetve átmegyek a piroson, és egyébként se tudok tekintettel lenni a civilizált együttélés szabályaira és másokra.
sőt, kikérem magamnak, hogy az értelmetlen szabályok nemszeretése és kiakadás azon, hogy rendőrt hívnak kommunikáció és udvarias kérés helyett, az már azt jelenti, hogy képtelen vagyok együttélni másokkal.
de most ezt tényleg magyarázni kell?

2014.02.28. 06:44:11

@Chang Yai: Persze, de mi köze ennek a németekhez??? Nemrég Franciaországból irt valaki egy posztot, ahol feljelentették a rendőrségen a hangoskodó gyerek miatt. Itt is előfordul ilyesmi, az angolszász Kanadában, sőt, lefogadom, a UK-ben is. Szóval kár ezt a témát a német emberekre kihegyezni (már annak aki ezt tette).

2014.02.28. 09:42:34

@Chang Yai: Este 10 -kor az én gyerekem már alszik. Nappal sem szaladgál a lakásban mert kiviszem a játszótérre, vagy valami külső programra, otthon meg játssza a nem futkosós játékokat. Több gyerekkel ez már nehezebb.

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.02.28. 09:59:23

@cougarcat: értem, mondom, mivel nem éltem No-ban, általánosságban mondom.

@Turchi: nekem nincs gyerekem, de ismerek olyat, akit feljelentett a szomszéd, Magyarországon, hogy a gyerekek rohangásznak, akkor is verte a falat meg a radiátort, mikor a gyerekek lábujjhegyen közlekedtek. nem hittem volna én se, ha nem látom. idegbeteg és rosszindulatú alakok mindenhol vannak :-(

nekem volt egy szomszédom, ahol nagyon sokat sírt a gyerek vagy fél évig, de most mit csináljak, lőjem le? nyilván nem direkt bőgetik. nyilván ők még sokkal jobban hallják, mint én, és még jobban fáj nekik. az ember az ilyesmit elviseli. én részemről még a szaladgálást, stb is. sőt, a nagyon hangos szexet is túl sokáig hallgattam, de most hívjak rá rendőrt? ők se hívtak rám, hogy állandóan késő este mostam, mert máskor nem volt elég a víznyomás. (nekik igen, mert eggyel lejjebb a sorban sokkal jobb volt :-( ) ami nekem se fér bele, az este 10-kor fúrás, hegedülés, vagy autó túráztatása/szerelése az ablak alatt.
de biztosan mindenki máshol húzza meg a határt :-)

2014.02.28. 10:11:15

Azért tapasztalataim nekem is vannak, az én szomszédom szamurájkarddal közlekedett DD és bár az én gyerekem keveset sírt, de azért előfordult csecsemőkorában főleg, pedig nem is hagytam, felkaptam, stb., verte a falat, ordítozott, egyszer leköpött minket az ajtóban mert a gyerek beszélgetett míg zártam be az ajtót. Na akkor viszont én jelentettem fel. A faldöngetés tovább folytatódott minimális zaj miatt, nem volt szaladgálás, pár perc sírás max. és akkor újra feljelentettem, közben többször megfenyegetett így újra feljelentettem és elköltözött, vagy el kellett neki, ezt már nem tudtuk meg. Igaz hogy ismert bűnöző volt, nem volt nehéz dolgom a rendőrséggel mert már nekik is tele volt a faxuk tőle. Ja és a gyerek előtt normális viszonyban voltuk. Neki is volt, csak már nagy. Szóval létezik önvédelem is. Mindez Magyarországon.

2014.02.28. 10:31:19

Hat ez jo :))). Koszonom Cougarcat-nek hogy pontosan szemleltette, mi a bajom a nemet mentalitassal. 'Mostantol szurni foglak!' Ez. :))) HA-nal is nyugodtan jelentsel fel, Cougarcat, ha meg nem tetted volna. Ez a tipikus kovetkezo lepes.

Egyebkent vicces modon abban a tortenetben amit felhozott, ahol Franciaorszagban feljelentettek posztolot a szomszedok a rendorsegen a gyereksiras miatt, a szomszedok NEMETEK voltak :). Pont ebbol indult ki az egesz beszelgetes. Es a posztiro idezte a francia rendort, aki kirohogte a feljelentest es azzal intezte el hogy 'ez itt nem Nemetorszag'. De biztosan a rendor is, meg en is, meg masok is hulyek, csak azok a normalisak akik minden szabalyt mereven betartanak, hivjak a rendorseget azonnal ha nem tetszik valami, stb. Hat ha ez a normalis, en inkabb megmaradok nem normalisnak. Szerencsere ugy veszem eszre, az emberiseg nagy resze meg mindig hozzam hasonlo, ezert van a legtobb orszagban 'rendetlenseg' meg 'kaosz' Nemetorszaghoz kepest. De bezzeg ha a nacik gyoztek volna mert a (hozzajuk annyira hasonlo, tenyleg?) angolok nem allnak ellen nekik, akkor lenne mindenhol rend es fegyelem, mennyivel jobb vilag lenne.

**mimi** 2014.02.28. 10:41:59

@Turchi:
nah.......elképzeltelek:))))))))

Latcho Rom 2014.02.28. 10:51:20

@shakti_rom: Ugy tunik hogy nem jol ertelmezheto, vagy felreertheto amit irtam, Harper miniszterelnok a cikkben is emlitett helytarto segitsegevel fuggesztette fel a parlamentet amikor az ellenzek sarokba szoritotta - ergo vannak lukak a fuggetlensegunkon, akkor is ha Trudeau 1982-ben hazahozta a kanadai Constituciot.

2014.02.28. 11:36:51

@**mimi**: Akkor voltam először bíróságon, hát az is nagy röhej volt! Nem is felperesként hanem tanúként idéztek be, ez mondjuk rendes is volt tőlük mert ezzel engem védtek, felperesként a rendőrök magukat nevezték meg, mert velük is úgy beszélt a tahó hogy a rendőr úgy döntött, ha én nem teszek feljelentést, (bár tettem) akkor majd ők hivatalból. Hát ezt az életet sosem irigyelték, bezzeg mikor külföldre mentünk az alkoholista máj sárga ember fehér volt hozzájuk képest. Kell tűrni mindenkinek valamennyi. Én a 9. kerületben laktam évekig, itt: panaszkodjunk.blog.hu/2013/12/07/a_regi_haz_kilencker , megedződtem, de ahol most lakunk Pesten lakótelepen, viszonylag csend van de egy öregasszony álladóan veri a radiátorcsöveket ha csak valaki megmozdul.

**mimi** 2014.02.28. 12:25:54

@Turchi:
hát ne mozogjatok...:)))))

azért nemsemmi "kikezdeni" egy bűnözővel...nem féltél?

2014.02.28. 12:38:53

@Mirjam2: "Azt nem ertem miert erzik itt sokan a blogon hogy az oke ha automatikusan hulyenek neznek mindenkit aki pl. Egyiptomban akar elni"
Soha olyan luxusban nem volt részem egész életemben mint ott és valszeg nem is lesz. Az hogy mégsem szerettem ott lenni az egy más téma, de ma már bármikor visszamennék. Ugye viszonyítás kérdése minden DD
250 m2 emeletes ház nagy kerttel, tetőterasz, medence, kocsi, sofőr, magániskola ingyen, minden ingyen. Rezsi is. Csak a a kajára meg a ruhára fizettünk, ill. a gyerek egyenruháját is fizették.

2014.02.28. 12:42:33

@**mimi**: Nem féltem. Ő kijött szamurájkarddal én meg a palacsintasütővel és rettenetes nagy hanggal. Az erős hangom eddig mindig bejött. A jogot meg elég jól ismerem, ezt el is mondom és akkor ezen elgondolkoznak mielőtt bármit is csinálnak. Aztán béke. Az emeletről meg ki-kinek szurkol DD

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.02.28. 13:12:47

@Turchi:
szamurájkard alighanem mindent visz. nem mertem volna sehogy se konfrontálódni egy ilyennel :-(

2014.02.28. 13:15:51

Majd ha lesz gyereked akkor lesz bátorságod is mindenhez. Előtte nekem sem volt. Meg kellett védenem. Ezeknek csak a szája nagy. Nekem is, de legalább elhiszik hogy nem csak a szám nagy DD

2014.02.28. 13:17:09

@Turchi: Az előző üzenet @Chang Yai: -nak ment.

SilentDreams 2014.02.28. 13:20:20

@Mirjam2: Ez már kezd elmenni az általánositás irányába (söt...), azt meg nem kellene...

A nácikat felhozni meg végképp nem kellene e témában. Szerintem Németország (legalábbis a többség által is elfogadott, hivatalos állaspont) jelenleg sokkal normálisabban képviseli a mindenféle szabadságjogokat, köztük a vélemény szabadságát, mint sok közép-kelet-európai ország. A rendezettségre való törekvést nem hoznám összefüggésbe a szélsöjobb egykori uralmával. Azzal leszámoltak, szerintem sokat tanultak belöle. Kiirtani teljesen sajnos nem lehet, de erösen kordában tartani igen. Keletebbre ez sem sikerül manapság helyenként...

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.02.28. 13:32:52

@Turchi: nem lengette fenyegetőleg egyszer se a kardot, cska úgy ott volt? vagy hogy? bocs, de nehezen tudom kiverni a fejemből, ahogyan ezt most elképzeltem :-(
Egyiptom király lehetett ilyen szempontból :-) itt Yangonban is megvan ez az expat réteg, mínusz úszómedence, amennyire képen vagyok, de ők nem a mi iskolánkba járnak, hanem a két kategóriával drágábba. :-) mekkora megrázkódtatás utána lekattanni ezekről a dolgokról, főleg a gyerekeknek, ha sokkal "rosszabb" körülmények jönnek a következő helyen?

morsels (törölt) 2014.02.28. 13:39:40

@Chang Yai:
Ez tisztara olyan, mint a rock paper scissor.
Szamurajkard, palacsintasuto, nagy szaj :-)

2014.02.28. 15:29:39

@Chang Yai: A kardot ijesztgetésre használta, mint a gorillák a melldöngetést. Egyébként gyakran szaladgált az udvaron karddal de nem bántott semmit. Vagy ökölre tekert lánccal. Bizony, ilyen kultúrkörből érkeztem. Ennyire volt pénzünk. Nem véletlen kezdtünk utazgatni. A gyerek iskolát tekintve még jobb helyre került, lakás szempontjából pedig csak a medence hiányzik, a többi ugyanaz. Itt viszont van klub, uszoda, sporttelep, többségében külföldiek járnak. Az időjárás viszont beba..tt mindenkinek. Azon nem tudunk változtatni. Meg a csili-vili iskolán sem, ami ugyan gyönyörű de amiben szar az oktatás. Ugye ez a gyerekeket nem zavarja. Csak engem.

2014.02.28. 16:12:18

@SilentDreams: "A nácikat felhozni meg végképp nem kellene e témában"

Nem tudom most mit ir, de ezt a náci témát már múltkor is felhozta és már akkor sem kellett volna. Ez olyan mintha az arab kultúrát a terrorizmussal kötnénk össze - semmi értelme és nem tudom mi helye van egy ilyen blogon.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása