oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2013. december 17. 06:48,  A bikának várnia kell 267 komment

2013. december 17. 06:48 Határátkelő

A bikának várnia kell

Ha Portugália, akkor a legtöbbünknek Lisszabon vagy Porto jut az eszébe, a nagyvárosokon kívül, vidéki életről viszonylag kevesebb szó esik. Éppen ezért örültem meg Eszter írásának, aki nemrégiben költözött egy kis településre, és képeket is csatolva számolt be arról, milyen is ott az élet.

cím_80.jpg

„Úgy alakult, hogy most ősszel Coimbrából egy kicsi vidéki településre költöztem. A település Alentejo régióban van. Ez a legnagyobb régió Portugáliában, az óceántól egészen Spanyolországig nyúlik és Lisszabontól délre.

Ezen a vidéken nagyon sok állatot tenyésztenek, főleg húsmarhát, de sok itt a kecske, a juh és a szabadon tartott fekete sertés. Itt van a legtöbb paratölgy, aminek a kérgét levágva lesz a parafa. A legtöbb parafát a világon Portugália exportálja. Van még itt olajfa is, amiből főleg olívaolajat készítenek.

fatörzs.jpg

Mi egy 3000 fős településtől 3 kilométerre élünk egy farmon. A két hálószobás házat annyiért béreljük, amennyiért Coimbrában egy szobát béreltem.

Csillagászati telekárak

A házunk meseszép, a szőlős közepén helyezkedik el és kinézve az ablakon három narancsfát is lehet látni. A házban három különálló lakás van kialakítva. A főbérlő hétvégi háznak használja az egyiket.

Ők egyébként a településen laknak, autószerelő műhelyük van. 30 éve vették ezt a telket, akkor még nagyon kevés pénzért. Manapság már rengeteget kérnek egy kisebb telekért is, nem csoda, hogy csak nagyon gazdag emberek és sok külföldi tudja csak megvenni.

Tőlünk nem messze van egy ökofarm, az egy francia család tulajdona. De laknak itt még Romániából, Hollandiából és Ukrajnából idetelepültek is.

ház_2.jpg

Elvándorló fiatalok

Portugália belső részén a lakosság 10 százaléka él csak, főleg idősek. A fiatalokra jellemző, hogy nem szeretnének a mezőgazdasággal foglalkozni, ezért és a jobb fizetés és munka reményében az óceánpartra költöznek.

Én nagyon szeretek itt élni, mert gyönyörű a táj. Tavasszal rengeteg virág borítja a legelőket, nyáron minden elsárgul a nagy hőségtől, de ősztől megint kizöldül a sok esőtől.

Szinte minden háznál látni legalább 3-4 lovat és marhákat. Az vettem észre, hogy bár óriásiak a földek, még sincsenek kihasználva, mert sokkal több állatot lehetne tartani. Itt ridegtartás van, ami azt jelenti, hogy az állatok egész évben kint vannak, és nem tartják őket istállóban.

A településen van egy agrárszövetkezet, ahol a termelőktől felvásárolják a szőlőt és bort készítenek belőle. Az alentejói bor olcsóbb a többihez képest, mivel itt a nagy területek és a domborzat miatt könnyen lehet gépekkel szedni a szőlőt.

Eltűnőben a kézművesség

A településen az önkormányzat alkalmazza a legtöbb embert, de sokan vannak, akinek kávézója, étterme van. Szinte minden második héten van valamilyen ingyenes rendezvény, népdalest, táncest vagy koncertek. A teniszpályát is például ingyen lehet használni, de a helyi kézműves és bormúzeum is ingyenes.

Nagyon híres ezen a településen a fazekasság. Múltkor beszélgettünk egy mesterrel, aki 70 éve dolgozik már és a műhelyében van egy többszáz éves kemence.

Egy másik műhelyben pedig épp akkor voltunk, amikor a kemencében égették ki az edényeket. Az agyagművesek az itteni agyaglelőhelyeken lévő agyagból készítik azokat a tárgyakat, amiknek nagy hőt kell kibírniuk, a dísztárgyakat pedig ipari agyagból.

Az ötvenes évek elején még 20 műhely volt itt, mára már csak 5-6 van. Mindenkinek megvan az egyedi festési stílusa, de a minták főleg a természettel, a földműveléssel kapcsolatosak.

A helyi általános és középiskolában a tanítás fél 6-kor ér véget, a nap elején és végén az izolált farmokon lakó diákokat sofőrök viszik haza. Itt minden önkormányzatnak van legalább egy busza, amivel például az iskola sportcsapatát viszik a versenyekre, de a fúvószenekarnak is sok fellépése van.

Furcsa uniós szabályozás

Alentejóban szoktak bikaviadalokat is tartani, a településnek saját arénája van. A bikaviadal itt picit máshogyan zajlik, mint Spanyolországban. Először a lovasok fárasztják le a bikát, 4-5 nyilat szúrnak a bika hátába.

Utána jönnek a furkadók, akik a feléjük rohanó bikát fékezik és fogják meg. A bikát ezután kiterelik az arénából egy tehéncsordával. Európai Uniós szabályozások miatt csak a vágóhídon ölhetik meg az állatokat, így ha hétvégén vannak a viadalok, a bikának még hétfőig várnia kell.

bikaviadal.jpg

Alentejo gyönyörű vidék, sok hagyománnyal és különlegeséggel. Sok helyen jártam már Portugáliában, de az Azori-szigetek után ezt a vidéket találtam a legszebbnek. Örülök, hogy úgy alakult a sorsom, hogy lehetőségem van itt élni."

A kommentelési szabályokról ide kattintva olvashatsz.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Portugália

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr865695559

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

33621 2013.12.17. 06:58:56

Kedves posztoló!
Hogyan kerültél oda és miért? Hogyan és miből lehet megélni?
Miért költöztél most pont oda? Ez az írás így számunkra egy táj bemutatása csak. Tisztelt HA, nem lehetne ilyenkor a posztolót megkérni, hogy egészítse ki az írását és csak úgy kéne megjelentetni, mert így ebben a formában nem illik ide.

Ugyandehogy (törölt) 2013.12.17. 07:02:23

engem a világból ki lehetne kergetni ezzel a kifejezéssel: úgy alakult

mi az, hogy úgy alakult? az ember nem csak él bele a világba, meg fújja a szél szanaszét, hanem alakítja az életét, döntéseket hoz.
nem alakul az élete, hanem alakítja.

----
egyébként én ma ide akarok költözni.
tudsz valami kiadó házat?:D

Ugyandehogy (törölt) 2013.12.17. 07:03:13

@33621: hogy került oda? hát úgy alakult, cszmg:DDDDD

mirx 2013.12.17. 07:33:25

számomra meg ez a bikaviadalosdi a teljességgel felfoghatatlan; hemingway fiesztáján is kínkeservvel rágtam át magam (pedig nem egy háború és béke), és próbáltam megérteni ennek az egésznek a művészetét, vagy rítusát, vagy hogy ebben mi a jó, de egyszerűen nem ment

és most nem a városi vegetáriánus állatkínzós szépelgésről van szó, mert ütöm én a pontyot agyonfele, ha meg akarom enni... csak ez a többnapos bikakergetés meg -szurkálás meg aztán leölés (csak úgy), hát én ezzel nem jutok egyről a kettőre

mirx 2013.12.17. 07:38:10

@Babette_: úgy alakult = az újpasi ezt akarta

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.12.17. 07:45:37

Rövid, rövid, rövid.
Követelek egy hosszabb, kimerítőbb írást.
:)
Ha most 10 évvel idősebb lennék, már mennék is csomagolni.
Várom a folytatást.

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2013.12.17. 07:52:32

Már megint egy Angliás poszt! Vicceltem!:D Idealizált ékszerdobozként látja, s kezeli posztolónk a lakhelyét. Nem szerette volna elcsúfítani az idiltt porosan földhöz ragadt valósági elemekkel, ki akar érzelmi hálózsákjából kiköltözni? Nem volt rá lelkiereje, huzalma, indulása, én megértem. Így viszont ISMÉT csak egy önös poszttal állunk szemben. Egy helyhez, képekhez, hangulathoz tartozó zene és király, de... több kell. Bloggazdával egyetnemértésbe került a nép. Mit félt? Hogy elfogynak a történetírók? Az olvasók előbb így.
@mirx: ott az a tradíció. Empátiás ember olyankor magára csukja a palettát, gondolom, a többi meg örül, mintha csak Lagzi Lajcsi koncertre menne.
@Babette_: érdekes, hogy ezt pont, te, mint nő írod, mert tipkusan nő szöveg. De ez semmi. Next level: MINDIG úgy alakult!:D Átérzem. Előző poszt, talán el sem készülő, hivatkozott második, mint valami legójáték. Egész posztokat szeretnénk!

Pernilla 2013.12.17. 08:04:40

Hát ez a poszt engem semmilyen szinten nem hozott lázba. Rövid, nem túl érdekes és nem sok köze van a határátkeléshez. Remélem lesz valami jó téma ma a kommentek között :)

mirx 2013.12.17. 08:10:26

Viszont az tök jó szó, hogy "paratölgy".

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.12.17. 08:14:47

@mirx: A paratolgy az, amelyik mindig parazik? Szar lehet stresszben allni egesz eleteben es meg el sem menekulhet...

flash.gordon · http://kulhonban.blogspot.co.at 2013.12.17. 08:15:41

A tegnapi poszthoz általam kommenteltek ide is ugyanúgy érvényesek így erre több szót nem is vesztegetnék.

Viszont a mostanában megjelent posztokról elmondható, hogy nélkülözik az aktuális kormány szidalmazását meg hasonló allüröket.

bpetya75 2013.12.17. 08:17:10

@Mr Long:

Szegény annyira parás, hogy letolt alsóval áll egész életében ;-)

Ugyandehogy (törölt) 2013.12.17. 08:29:12

@bpetya75: érdekes, még sosem gondoltam mélyen bele, hogy a parafa egy fa:)

Ugyandehogy (törölt) 2013.12.17. 08:32:15

@Kellemes Zérókomponista: akkor úgy tűnik, ilyen szempontból nem vagyok "tipikus" nő. (nem mintha szeretném az ilyen soviniszta megkülönböztetéseket)

igazából én egy céltudatos ember vagyok, ezért ez számomra elég idegesítő. mert az lehet, hogy valaki sodródik az életben, csakhogy az is döntések sorozata. ha a mindig a legkönnyebb döntéseké, de akkor is döntéseké.
csak úgy, nem történnek velünk dolgok.

az meg a másik, hogy utálom azokat a posztokat, ahol az író csak mond valamit, aztán nem fejti ki. ha valamit nem akar elmondani valaki, akkor ne is utaljon rá, mert csak unszimpatikus lesz.

Ugyandehogy (törölt) 2013.12.17. 08:33:31

@mirx: ez meg a harmadik, hogy akkor kinek az élete. de ez meg túl messzire vezet, és most nincs erre időm:)

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2013.12.17. 08:35:14

Még szerencse, hogy - ellentétben a bikával - a bircának nem kell várnia, rögtön hozzászólhat. A gond az: nincs miről.

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2013.12.17. 08:36:05

@flash.gordon:

Azt akarod mondani, hogy nem Orbán a hibás a portugáliai helyzetért???

:-)

mirx 2013.12.17. 08:42:36

@Babette_: de én pontosan tudom, mire gondolsz ám. a következő poszt az "úgy alakult, hogy terhes vagyok" lesz.

bpetya75 2013.12.17. 08:43:41

@Babette_:

Jó pap holtig tanul. Erdészről, kecskésről, jogászról és más egyebekről nem is szólva!

mirx 2013.12.17. 08:50:33

@bpetya75:
Én is megnéztem, és meg is sajnáltam, hogy szegény fát jól meghámozzák, csak hogy a sok alkinak legyen dugó a borába, és aztán biztos halálra fagynak télen, de aztán kiderült, hogy ez is csak olyan, mint a birkanyírás, csak annál azért kicsit ritkábban kell végrehajtani.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.12.17. 08:54:37

...és jó fizetése van e?:))))))))))))

flash.gordon · http://kulhonban.blogspot.co.at 2013.12.17. 09:29:39

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: Hát ööö ezt még így végig sem gondoltam. De most, hogy mondod...

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.12.17. 09:29:45

@bpetya75: Mondjuk en is kellemetlenul ereznem magam, ha szoros ferfiak es nok odajonnenek es lecsupaszitananak, en meg semmit sem tudnek tenni ellene...

Bebbi 2013.12.17. 09:41:07

@Babette_: ugy alakult... hogy irnad azt le maskeppen, hogy megosztom veletek, hogy mi lett a vege, de semmi kozotok hozza, hogy miert es hogyan alakult ugy, ahogy? szerintem erre egeszen megfelelo az "ugy alakult".

Ertem persze amit irsz, hogy sokan akkor is ezt hasznaljak, amikor teljesen masrol van szo es abszolut nem voltak urai a helyzetuknek.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.12.17. 09:42:52

@bpetya75: Jut eszembe! A freelancer paratolgy meg az amelyik maganyosan all a domboldalon?

Len.Mag 2013.12.17. 09:55:12

De jó ebben a szürke időben ilyen szép vidékről olvasni! A képek is nagyon klasszak.

Öööö, azért...
"4-5 nyilat szúrnak a bika hátába...Európai Uniós szabályozások miatt csak a vágóhídon ölhetik meg az állatokat, így ha hétvégén vannak a viadalok, a bikának még hétfőig várnia kell."
Eddig azt hittem, az uniós szabályozásnak az a lényege, hogy ne szenvedjen az álllat.

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2013.12.17. 09:57:45

Na ide figyeljetek soviniszta és nem soviniszta kommentelőtársaim!:D A helyzet tarthatatlan. Puccsot hirdetek. Ne fejtsünk ki semmit, de utaljunk rá. Ne mondjunk semmit, de írjunk. Hangulatképeket átadjunk, de hírérték-tartalmat ne. El lehet chatelgetni, meg valamilyen irányú fonál biztos lesz, de ez egy üresjárat. Esetleg egy teszt! Igen, hogy mit hozunk ki egymás közt, mivé fajulunk ingerszegény környezetben. Úgyhogy a céltudatosság jegyében kérek mindenkit, ugorjunk fel egyszerre, a levegőbe és megremeg majd a Föld. Legnagyobb jóindulatomban és segítőszéndékomban szenvedem e sorokat.
@Babette_: de abban tipikus vagy, hogy le nem írom megint minek vetted.:( A céltudatosság tetszik, a sorsba való feltétlen, önfelelősségletolós hit nagyon nem, ebből van a jóval több. Van esély arra, hogy a többi társad is átnevelhető erre a a "sorstalanságra"? Mondj igent, mondj igeeent.

tsabus UAE 2013.12.17. 09:59:03

@Mr Long: Pontosabban: freelancer corkdonor... :-)

Ugyandehogy (törölt) 2013.12.17. 10:01:48

@Bebbi: egyszerűen:
"Úgy alakult, hogy most ősszel Coimbrából egy kicsi vidéki településre költöztem"

helyett

"Most ősszel Coimbrából egy kicsi vidéki településre költöztem"

ennyi.

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2013.12.17. 10:02:53

@mirx: megvédeném a bort, a borozást, nehogy egy jámbor betévedőben még torz kép alakuljon ki. A parafadugós itókázás pont, hogy nem az alkik és a megfagyás ellen küzdők útja, nekik úgy is a PET palackon lévő műanyag kupak jut csak.:( Ma egyébként már dívik a többféle gumi/műanyagdugó, csavaros kupakozás, sokkal kisebb hibarátával, mint a parafa, mindez igényes, magas árfekvésű löttyöknél. Persze azért még parás fa az úr. Tudjuk ezt mind, de valamiről csacsogni kell.

Ugyandehogy (törölt) 2013.12.17. 10:02:59

@mirx: nem erre gondoltam, de érdekes felvetés:)

@Mr Long: neeem. az neten küldi a héját.

Ugyandehogy (törölt) 2013.12.17. 10:06:04

@Kellemes Zérókomponista: nem vettem semminek.
az "olyanok a nők", "ilyenek a férfiak" mind soviniszta felfogásból eredő kifejezések.
az "ez a magyar..." kifejezés nem tudom, miből ered, de ugyanúgy bosszantó.
és itt most nem az általánosítás ellen emelek szót, hanem az egyediség mellett.

nincsenek "társaim", ha ezalatt 'nőtársakra' gondolsz.
egyedül magamért vagyok felelős, közvetetten a gyerekeimért meg az emberemért, de nekik nem mondom meg, mit csináljanak.

Határátkelő 2013.12.17. 10:06:10

Kedves Kommentelők! Azért azt vegyétek figyelembe, hogy ezen a blogon minden hétköznap van egy-egy egyéni történet, valóban nem mindig teljes, egész, de éppen ettől sokszínű, hogy emberek különböző módon, különbözőféle dolgokat írnak le. Ha mind egyforma lenne, akkor az lenne a baj. Valami bajotok szinte mindig van vele. (Nem mindenki ül le 10 oldalt megírni egyvégtében.) Hát, ez egy ilyen műfaj. Milyen szerencse, hogy el lehet mondani, hogy mi vele a gond. Én meg igyekszem majd megszívlelni a felvetéseket.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.12.17. 10:19:41

@Kellemes Zérókomponista: Errol olvastam kb 2-3 eve. A nagy pinceszetek olcsobb megoldas utan jartak es akkoriban keszitettek egy felmerest a paradugo vs csavarzaras kupak kozt. Az jott ki, hogy a sznobobbak elonyben reszesitik a paradugot es inkabb markat cserelnenek, ha a kedvenc markajuk atalna csavarzaras palackokra. Persze volt azert rengeteg ertelmes ember, akiknek ez mindegy :) /Kulonben alapbol vicces volt a felmeres, mert paradugot kerdeztek, de akkoriban mar elterjedt a muanyag dugo, ami hasonlo a parahoz, csak muayag/

Herr Géza 2013.12.17. 10:23:21

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: De tesztelhetnénk a posztíró portugáltudását is, pl. így: "emúttnyócév" portugálul ??? Na ?? Vagy azt, hogy "ballibkomonyista" ?

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.12.17. 10:23:48

@Babette_: emailbe csomagolja? vastag drot mehet akkor hozza, hogy a nagy tablat elkuldhesse.

Bebbi 2013.12.17. 10:26:32

@Babette_: OK, igaz, jobban nez ki. :-)

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.12.17. 10:29:26

@Határátkelő: A poszterina mit csinal ott? Mezogazdasz? Mert erdekelne, hogy lehet ott beinditani egy farmot, illetve van-e ertelme.

Ugyandehogy (törölt) 2013.12.17. 10:30:14

@Mr Long: nyilván tömörítőt használ, a parafa szerintem jól tömöríthető, majd végén hosszúkásra formázható (ez már dugó alapanyag is lehet!).
azt nem tudom, milyen szélen megy át, vagy elfér-e telefondróton beszélgetés alattiban, vagy egyáltalán megy-e arra drót, vagy a pockok viszik-e az első oszlopig.

Bebbi 2013.12.17. 10:30:35

@Herr Géza: Multkor pont az jutott eszembe, hogy mennyi olyan kifejezes van, amit szerintem lehetetlen leforditani. Peldaul most a munkahelyen kicsit erdekes munkat kaptunk, es emiatt konnyen lehet, hogy a tervezett szabadsagot nem sikerul majd kivenni. Es mikor kerdezte a felesegem, hogy akkor mi lesz, akkor csak azt valaszoltam, hogy "szopoag". Na, ezt kerem leforditani elethuen nemetre. :-) (Wir haben die Arschkarte gezogen. - nem er ezt hasznalni, ez tul szep. :-)

Ugyandehogy (törölt) 2013.12.17. 10:31:25

@Mr Long: belinkeltem ez előző poszTYát, te!

------
ne válaszoljatok, mert tanulnom kell!

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.12.17. 10:35:43

@Babette_: koszi!
Ha tanulnod kell te ne valaszolj! :P

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.12.17. 10:41:26

Ha már falu. A macskám hozott karácsonyi "ajándékot". Itt van egy döglött egér az ajtó előtt. Hm... ki kellene jutnom a lakásból.

tsabus UAE 2013.12.17. 10:44:14

@Mr Long: Ha arisztokrata lennék, azt mondanám, "Micsoda piszkos fantáziája van egyeseknek !".
Mivel csak proli vagyok, így :-DDDDDDDDDDDDDDDDDD

tsabus UAE 2013.12.17. 10:48:47

@tilmir: Az a jobbik eset. Nekem a kutyám hozott egy patkányt anno. Nagyon boldog volt és rettenetesen büszke magára. Nem értette, hogy a trófeát, amit nekem ajándékozott, miért szemetes lapáton viszem el a kukáig, pattogós káromkodások közepette.
Szegény Sátán, már az égi vadászmezőkön kergeti a postásokat és én sem lakom már azon a környéken.
Sic transit gloria mundi... :-)

2013.12.17. 10:49:01

@flash.gordon: pedig mindenki tudja, hogy neked az aktualis kormany teljesitmenye a legfontosabb :) szoval jo, hogy osszekaptak magukat vegre!

tsabus UAE 2013.12.17. 10:58:02

@Whave: "...jo, hogy osszekaptak magukat vegre..."
Öööö... A kormány, vagy a posztolók ?
Habár, hülyeséget kérdezek. A kormány marhára nem kapta össze magát. Sőt...
Never mind...
:-)

Herr Géza 2013.12.17. 11:00:25

@tilmir: @tsabus: És ez milyen ??

"Állok a hátsó teraszon, és látom, hogy a kutyám a szomszéd kerítése alól bújik át valami fehér állatkával a szájában. Büszkén, hűségesen odahozta Nekem, majd letette elém, a szomszéd hófehér díjnyertes mittudomén milyen német családból származó nyulát, amit versenyekre/kiállításokra hordott. (Közel 500 ezer Ftos nyúlról van itt szó kérem szépen) Ki volt nyúlva a nyúl, a kutyanyálban tocsogott, és retkes volt.. Hát a kutya "fegyelmezése" után visszamentem a nyúlhoz, aztán kaptam egy képet az agyamba. Beraktam a mosdóba szépen, lemostam róla a földet, a kutyanyállal együtt, majd beszárítottam Édesanyám hajszárítójával. Ezt követően átmentem a szomszéd hátsó udvarára, szépen megágyaztam neki szalmából, betettem, majd rázártam a nyúlketrec ajtaját.
Délután jön haza a szomszéd a munkából.. 5 perc múlva hallom, a káromkodást miegymást, és hívószóra, mint a jó szomszéd ott termettem, hogy "mégis mi történt?!
Állunk ketten a nyúlketrec előtt, és a következő párbeszéd folyt le:
-Nézd meg BZDMG!
-Mi történt, megdöglött?
-MEGDÖGLÖTT BZDMG, DE VAGY KÉT NAPJA, ELÁSTAM A KERTBEN ÉS MEGINT ITTVAN!"

:DDDD

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2013.12.17. 11:00:50

A bikának várnia kell?Én nem így ismertem:

A dombtetőről nézi 3 bika a völgyben legelésző teheneket, a fiú, az apja meg a nagyapja.Megszólal a fiú hirtelen:
-Rohanjunk le, és b..szuk meg a csajokat mindet!
Mire az apja:
-Nem fiam, semmi rohanás, szépen lesétálunk és megb..szuk az összeset.
De a nagypapa sem állja meg:
-Ácsi, fiúk, csak semmi heveskedés; ha valamelyik akar valamit, majd feljön ide hozzánk...

szóval lehet, hogy a tehénnek kell várnia... :D

rezsoatya (törölt) 2013.12.17. 11:02:10

@Bebbi: Saugerzweig? :D

@tilmir: azt mondd el, hogy ha nem szeretem a macskákat (nem utálom, csak én kutyás vagyok!), akkor engem miért szeretnek? Amikor Skóciában dolgoztam, a háziak macskája mindenhová követett és hozott verebet a küszöbre nekem is...
Essexben meg, amikor ott dolgoztam, rendre jött egy fekete macska, "közölte", hogy éhes, s amikor kapott enni, befészkelte magát a karosszékembe és aludt egy-két órát... majd angolosan távozott...
Szóval nem értem a macskák lelki világát...

Amúgy még Mo-on a kisebbik kutyám volt a "macskapótló". Óriási türelemmel tudott az egérlyuk előtt ülni és várni, majd amikor megfogta az egeret, odahozta és várta a dícséretet... :D

Herr Géza 2013.12.17. 11:02:56

Ui: (Eddie-nek üzenem): A helyesírás nem tölem, csak copyztam....

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2013.12.17. 11:05:16

Pedig marha egyszerű a jelentése:

úgy alakult= nem kívánom megnevezni a valódi indokot, hogy miért, (mert mondjuk hosszú, vagy senkinek semmi köze nincs hozzá...)vagy pedig a témához képest irreleváns.Legalább is nálam ezt jelenti.Nyilván nem a véletlen műve meg nem a szél fújta oda az embert...

Herr Géza 2013.12.17. 11:05:51

@rezsoatya (58, male, I have a fairy Queen): Mit nem lehet ezen nem érteni ? A macska szerint nincs olyan, hogy öt valaki ne szeresse, tehát megpróbál Téged megtéríteni és ahhoz a "legjobb" formáját hozza... :DD

ffüttyfürütty 2013.12.17. 11:06:24

És a virtuális erdészünk meg sem említette, hogy a parafát szigetelésre is használják? :)
(vagy rosszul tudom Petya?)

adg 2013.12.17. 11:07:23

@Határátkelő: Én leültem. :) Picit hosszabbat (nem biztos, hogy jobbat) írtam Darwinba kerülésünkről pár hete, mikor kerülök sorra?
Viszont kedvcsinálónak nem volt ez rossz, szívesen eltöltenék kis időtt Portugáliában...

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.12.17. 11:09:36

@Herr Géza: :D :D :D
Ez mekkora!!!!!
:D
@rezsoatya (58, male, I have a fairy Queen): Ó, az enyém is ilyen. Mondhatni pofátlan. Ha jön valaki, lehet tök idegen is, az első dolga felugrani és befészkelni magát.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2013.12.17. 11:10:14

@Határátkelő: Nagyon igaz.Már mások is kifejtették páran, ha rövid a poszt az a baj, ha 10 oldal, akkor meg unalmas, senki nem olvassa végig.Ha részletekbe menő, akkor sokan figyelmetlenül olvasva belezavarodnak, ha nem tisztáz mindent, akkor meg csak egy elnagyolt kezdemény...a népnek, az istenadtának semmi se jó... :D

2013.12.17. 11:10:29

@mirx: van valami visszataszitoan homo-erotikus a bikaviadalban. Szines feszulos gatyaban (mondhatnank leggingsben) ferfiak rohangalnak egy homokos arenaban.
Sajnos mennem kell, pedig vartam Tokfozelek synopsis-at a poszterinarol.

rezsoatya (törölt) 2013.12.17. 11:11:26

@Herr Géza: :DDD
ezen napokig röhögtem, amikor először olvastam!

Ez meg a szomszéd kutyával esett meg:
Nagyon szerette a macskákat... - széttépni (a szó szoros értelmében!) A gazdája mindig megszidta érte, de hát az ösztönök... ha egy macska betévedt a kertbe, annak annyi volt. Így volt egy téli napon is és miután "végzett", jött a bűntudat, vagy a félelem a gazdától, így elásta - a hóba... A tavaszi olvadáskor viszont hol egy láb, hol egy farok tűnt elő... szépen konzerválódva... :DDD

Herr Géza 2013.12.17. 11:12:52

@rezsoatya (58, male, I have a fairy Queen): Ja, az még hozzátartozik, hogy próbálj meg egyszer valami gonoszságot tenni vele: oda fog szarni a küszöbre, a másik meg a karosszékedbe... Tudod, a kutyát Te idomítod, a macska viszont Téged idomít.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2013.12.17. 11:13:22

@tilmir: Bróhaha, szerintem állj fel egy kisebb sámlira és kezdj el hangosan sikongatni...Valaki csak megment... :D
A macska csak végezte a dolgát, ragadozott, jutalmat hozott, mert a gondját viseled.Remélem te is megjutalmazod őt...

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.12.17. 11:14:26

@Herr Géza: " a macska viszont Téged idomít." Erről hosszasan tudnék mesélni. Tényleg így van. :(

rezsoatya (törölt) 2013.12.17. 11:14:36

@ffüttyfürütty: arra is és most, hogy utánaolvastam, még azt is megtudtam, hogy van hím para, meg nőstény para és még para szén is! :D

www.hotdog.hu/tenyek-erdekessegek/szaraz-tenyek/parafa-parafadugo

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2013.12.17. 11:14:50

@tsabus: Na, de te legalább megoldottad a dolgot... :D

Így múlik el a (ford) tranzit dicsősége... :D

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2013.12.17. 11:17:18

@Herr Géza: :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Köszönöm, összeszartam magam...

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.12.17. 11:17:35

@geegee: :D Ha még élne, szerintem ez lenne.
Ciki, nem ciki, jóban vagyok az állatokkal, de a rágcsálókkal ki lehetne üldözni a világból.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.12.17. 11:18:43

@rezsoatya (58, male, I have a fairy Queen): Mai technikatorteneti teny: "[A parafat] olajban úszó kuplungok lamellájaként használták motorkerékpárokban a hetvenes évekig."
From Wiki

Herr Géza 2013.12.17. 11:19:19

@tilmir: Hajjaj. Én már egy regényt tudnék belöle írni. Most is van két macskánk, az egyik éppen a fotelban ül (ahol nem szabad) és karakán "ki-ha-én-nem" tekintettel néz rám, mint aki tudja, hogy éppen róla van "szó"... :DD

bpetya75 2013.12.17. 11:22:17

@ffüttyfürütty:

Nofene! Virtuális erdésszé nőttem ki magam?! Nem semmi pálya ;-)

Egyébként megerősítem. Sőt! Padló is készül belőle. No, nem az occó fajtából.

Herr Géza 2013.12.17. 11:25:15

@geegee: Remélem nem valami nyilvános helyen vagy ??? Én is így voltam vele... :DDD

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.12.17. 11:28:53

@Mr Long:
Szerintem még ma is.
A parafa csodálatos anyag.
Még táskákat pénztárcákat is csinálnak belőle.
Hö hangszigetelö tüzálló. Kiváló padlóburkoló.

peacefroggg 2013.12.17. 11:29:41

@Herr Géza: :D :D
az egyik előző munkahelyemen keringtek még hasonló sztorik (szállítmányozás) - Egy nőnek egy külföldi utazása alatt múlt ki a kutyája és hazaszállíttatta, hogy otthon temesse el. Amikor az megérkezett a reptérre/fogadó raktárba a raktárosok azt hitték, hogy útközben pusztult el, ezért összedobták a pénzt és vettek egy ugyanolyan kutyát... Gondolhatod, hogy a vevő nem értette, hogy hogy van életben a kedvenc, mikor holtan "adta fel". Mikor tisztázták a dolgot kérdezte a tulaj, hogy akkor hol az övé, nos az addigra már ki tudja melyik szeméttelepen volt...

rezsoatya (törölt) 2013.12.17. 11:33:23

@tilmir: és mégis, mit képzel?!

kepfeltoltes.hu/131217/nem_az__en_macskam_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

@diggerdriver: és növeli a potenciát is!

(csak jó erősen hozzá kell kötözni!) :D

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.12.17. 11:42:56

Nehogy elhiggyétek egyetlen szavát is.
Fater rég megette a feketét is meg a cirmost is:)))))))))))))

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2013.12.17. 11:48:22

index.hu/belfold/2013/12/17/sajat_mentoben_ulve_keruli_ki_a_dugot_a_gyermekrak_alapitvany_elnoke/

Jó fej, nem igaz?És ha sokat bszogatják az elnök urat, akkor fog minden alkalommal magával vinni egy beteg gyereket is...akár a Halálcsillagra, akár a gumishoz... :-(
Ezért nem látom semmi értelmét alapítványokat támogatni...

Ja, és volt egy cikk, korábban, hogy Moszkvában ez rendes "szolgáltatás" már mint a mentőtaxi, ugye a súlyosan siető üzletembereknek (=maffiavezéreknek) ugyanis, ott már akkorák a dugók, hogy moccani sem lehet.aranyos...

Bocs az offért...

rezsoatya (törölt) 2013.12.17. 11:49:55

@Herr Géza: engem ugyan nem! majd én sz@rok az ő küszöbére! :D

@diggerdriver: ugye, Digger, milyen finom volt a rántott hús, amit nálam ettél? :-)))))))))))))))))))

rezsoatya (törölt) 2013.12.17. 11:51:52

@Mr Long: már nincs! Elköltöztem azóta!

Herr Géza 2013.12.17. 11:52:38

@rezsoatya (58, male, I have a fairy Queen): @tilmir: Itt a miénk az ominózus fotelban (a kép felülnézet, balra látszanak a párnák, amiket azért teszünk oda, hogy ne feküdjön bele a macska... Maradt egy kis rés, megpróbálta, sikerült :DD. Arról a pillanatról sajnos lemaradtunk, amikor hanyatt dobta magát a résbe....)

kepfeltoltes.hu/view/131217/Macska_a_r_sben_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2013.12.17. 11:55:19

@rezsoatya (58, male, I have a fairy Queen): a füstös tzigánynak milyen tömeggyilkos tekintete van, huhh... :D

rezsoatya (törölt) 2013.12.17. 11:55:53

@geegee: nem off ez! Ebben is van dugó! (még ha nem is parafa!) :D

Határátkelő 2013.12.17. 11:56:10

@adg: De jó, hogy emlékeztettél, valamiért elfelejtettem 'unread'-dé nyilvánítani a beszámolót, miután válaszoltam, így majdnem eltűnt a levelek között. De megvan! Nagyon hamarosan sor kerül rá.

rezsoatya (törölt) 2013.12.17. 11:57:01

@Herr Géza: mielőtt, vagy miután Digger megette?! :D

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2013.12.17. 11:57:44

@Herr Géza: A macskánál bestébb, cafkább népség nincs a világon.Hihetetlen egy banda, nincs még egy ilyen állatfaj... :D

2013.12.17. 12:02:33

@Herr Géza:
Ritkan rohogok fel hangosan a computer elott, de most az tortent!!! :))))) Ez a sztori a feher nyullal nagyon tetszett!! Thx!:))

ffüttyfürütty 2013.12.17. 12:02:59

@bpetya75: Nekünk itt házi-virtuális :))

@rezsoatya (58, male, I have a fairy Queen): A világuralomra törés utáni életén morfondírozik.

@tilmir: Mint a másik nemnormális ami a nyitott körfolyosós emeletes ház negyedik emeletének korlátján néz szembe ahogy nyitod épp az ajtót kifelémenet. Persze mindenki holtra válva mered rá, macska értetlenül néz vissza, szemmel láthatólag eszében sincs sehova sem menni.

@Herr Géza: Szép jószág.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.12.17. 12:06:09

@geegee: Asszony anyjanak kutyaja (mopsz keverek). Olyan, mint egy macska. Befekszik mindenhova, felkeretszkedik az ember olebe (ezt mondjuk elsosorban velem csinalja:) valogatos kaja fronton, itt sertepertel, odadorgolodik az emberhez, DOROMBOL(!), amikor vakarom a hatat es ugy nyujtozkodik, mint egy macska, popi felnyom, mellso labak kinyujt elore, homorit. Tuti, hogy identitas zavaros.

ffüttyfürütty 2013.12.17. 12:07:08

@adg: Északausztrál Darwin? Biztos érdekes lesz. :)

@rezsoatya (58, male, I have a fairy Queen): Ajánlom a Simon's Cat sorozatot Youtube-ról, az én kedvencem a Cat Won Do. :)

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.12.17. 12:08:42

@ffüttyfürütty: " a nyitott körfolyosós emeletes ház negyedik emeletének korlátján" Gondolom azon a ket centi szeles fem korlaton :)

rezsoatya (törölt) 2013.12.17. 12:10:23

@ffüttyfürütty: ha már világuralomra törés:

www.imdb.com/title/tt0239395/

(gyermekded lelkem egyik kedvenc filmje - Maxval kiakadna, tudom!)

James Bond - Star Wars - Matrix stb. paródia... fergeteges!

"oh my dog!" beköpésekkel... :D

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.12.17. 12:16:07

@rezsoatya (58, male, I have a fairy Queen): Lehet. Amikor tavasszal, meg osszel rajon a digger-hetnek, akkor altalaban ferfi labakat kap el. Olyan 70-30 szazalek kb az arany a ferfi labak javara.

rezsoatya (törölt) 2013.12.17. 12:18:07

@Mr Long: diggerhetnék... ez új szó, megjegyzem! Remek! :DDD

adg 2013.12.17. 12:23:24

@ffüttyfürütty: Az. Világvége alsó. Legközelebbi "város" 1500 km. :)

Herr Géza 2013.12.17. 12:24:38

@tilmir: Az annya, de szép a minta a bundáján !!! Echte brit rövidszörü, vagy csak így sikerül a génmix a faluban ???

Herr Géza 2013.12.17. 12:28:08

@rezsoatya (58, male, I have a fairy Queen): De gonosz vagy, hallod ??? Persze így értem, hogy Digger miért nem jelentkezik (éppen a fajansz fölé görnyed.....). :DDD

ffüttyfürütty 2013.12.17. 12:30:45

@Mr Long: Pontosan! Mancsa még ráfért... :)

tsabus UAE 2013.12.17. 12:31:25

@geegee: Nem, nem én oldottam meg, hanem az öregség... :-(

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.12.17. 12:31:51

@ffüttyfürütty: Akkor azon lehet egyensulyozni. Teljesen tokeletes. :D

macamuca [IHUN] 2013.12.17. 12:33:26

@Babette_:
úgy alakult: azt hiszem, ez a kifejezés egy hosszabb időszak összefoglalása, a részletek kifejtése nélkül.
Benne van az is, amit tervezett és az is, amit nem. Utóbbiakat kétfelé lehet bontani: kényszerítő körülmények és lehetőségek.
Gondolom, hogy a legtöbb ember (vagy legalábbis sokan....) igyekszik tervezni: mit-hol-hogyan-mikor-miért-stb.
Csak éppen mindent nem lehetséges előre tervezni/tudni, ezért az előre nem látható körülmények is képesek nagy csavart adni egy életnek. És akár kényszerítő jellegűek (=általában negatív előjel), akár lehetőségként (=általában pozitív előjel) emlegetjük őket utóbb, ha nem akarjuk részletezni, hogy mégis miért/hogyan kerültünk valahova, akkor 2 szóban összefoglalható: úgy alakult.
De ettől még nem jelenti azt, hogy sodródott az egyén/család.
Ha csak magamra/magunkra gondolok, röviden én is azt mondanám, hogy úgy alakult az életem, hogy most az ország túlsó végében élek és olyasmit csinálok, amire 15-20 évvel ezelőtt nem is gondoltam volna. Aztán ha részletezem, akkor kiderül, hogy minden, ide vezető döntést nagyon is átgondoltam/tunk, volt olyan körülmény, ami nem tetszett, de muszáj volt kezelni, döntést hozni vele kapcsolatosan, volt lehetőség, amit "megragadtunk", éltünk vele, és mindezek együtt eredményezték azt, hogy az életem/tünk úgy alakult, ahogyan.

Szerintem tehát az "úgy alakult" kifejezés nem jelent automatikusan sodródást, hanem csak azt, hogy az egyén által nem tervezett körülmények/feltételek is benne vannak abban, ahogyan/ahol most él, hiszen az "úgy alakítottam" kifejezés azt jelenti: mindent az egyén "ural"-"uralt", rajta kívül semmi nem befolyásolta az életét, annak alakulását.
Márpedig szerintem nagyon kevés ember él a földön, akinek az életére senki és semmi nincs hatással, kizárólag saját szándékai (=tervei) határozzák meg, hogy mi történik/fog történni vele.
:)

Herr Géza 2013.12.17. 12:35:28

@rezsoatya (58, male, I have a fairy Queen): "Saugerzweig?" Itt a macskatémánál elsiklottam fölötte, de nagyon :DDDD. Azt a gyöngyszemet ismered, hogy "Was ist Zeitung?" ??? (Még a Google-fordítások elötti idöböl való.)

Herr Géza 2013.12.17. 12:38:05

@diggerdriver: @Herr Géza: Látom okafogyottá vált a hsz. Digger, te tényleg digó vagy ?? Biztos ebböl lett a "digger"...

Ugyandehogy (törölt) 2013.12.17. 12:40:42

@macamuca: kizárólag a saját döntéseid határozzák meg, mi történik veled.

ezt ízlelgesd kicsit, mielőtt csípőből cáfolnád....;)

tsabus UAE 2013.12.17. 12:43:34

@Herr Géza: Eredetileg "n"-nel kezdődött a neve, de az nem PC és ezért magyarosított diggerre. :-DDDDDDDDDD

Herr Géza 2013.12.17. 12:52:20

@tsabus: Hát a nigger-digó-nál tényleg tömörebb. Én amolyan német ragozásra gondoltam: digó, digóer (de az hülyén hangzik, tehát digger), diggest... És bár Kövérmadár ma mifelénk aljasodik éppen némi sör-feles háborúban, de simán levezetné, hogy a Reader's Digest az tulajdonképpen Digger blogjának a nyomtatott verziója, csak nem volt elég "g" betü a szedésnél... :DDD

Herr Géza 2013.12.17. 12:54:31

@tilmir: Az "UV" macska az miii???

ffüttyfürütty 2013.12.17. 12:59:46

@Herr Géza: De akkor már felsőfok is, nem? :)

macamuca [IHUN] 2013.12.17. 13:01:11

@Babette_:
"kizárólag a saját döntéseid határozzák meg, mi történik veled."

Nem kell ízlelgetnem, mert teljes mértékben egyetértek.

Azt viszont, hogy döntési helyzetbe kerülök, tehát akárhogyan is, de döntenem kell, ezt már rajtam kívülálló okok is befolyásolják (=kényszerítőek, vagy lehetőségek).
És az is igaz, hogy a nem döntés, a halogatás is a döntés egyik formája...

Épp ezért magam részéről csakis magamat "okolom" azért, mert úgy/ott/stb élek, ahogyan/ahol/stb.
Ezzel együtt nem merném kijelenteni, hogy csakis rajtam múlott minden: akármiért is, de döntöttem, vállalom a következményeit, de HA... meg bárcsak...., na, akkor másként alakult volna az életem.
Úgy volt, ahogyan, úgy döntöttem, ahogyan, de nem kizárólag én alakítottam: ezért aztán összefoglalóan én is azt mondanám (saját életem kapcsán), hogy "úgy alakult".

(Amúgy ezzel együtt egyáltalán nem bánok semmit = szerintem jó, hogy tervezetlen-tervezhetetlen tényezők is beleszólnak az életünkbe, olyan csavarokat eredményezve, melyeket magunktól soha nem terveztünk volna. Akkor is, ha ezeknek a csavaroknak egy része nem éppen kellemes....)

Herr Géza 2013.12.17. 13:02:15

@Mr Long: Az lehet. Akárhogy kombináltam, ez nem ugrott be. Kösz!!

ffüttyfürütty 2013.12.17. 13:02:45

@tilmir: De szép macsek, bundának való! :D

2013.12.17. 13:04:40

@Babette_: @macamuca:
Kezdodik!:) (a szo pozitiv ertelmeben)
Kivancsi leszek erre a filozofiai vitara, komolyan. A celtudatossag es sodrodas, az "ugy alakult" es az "ugy alakitottam" harcara. Az elet szerintem "veletlenek eredoje":) Vagy belenyugszunk ebbe vagy nem. Ha nem, egesz eletunk egy harc lesz. Kinek hianyzik az? Nekem nem, a biztos!
Reggel 5 van, jelzett az ebresztoora, lehet keszulodni: tisztalkodas kozben kavefozes, cigi, HA olvasas, lazulas, oltozkodes, jegkaparas, vezetes, gyapotfoldek, mokuskerek:(

tsabus UAE 2013.12.17. 13:05:48

@Herr Géza: Uhhh... Akkor Kövérmadár már olyan, mint a lakótelepi ajtó - elvetemült... :-DDDDD
Nemtom miért, de erről az okfejtésről az a jelenet jutott eszembe, mikor egy olasz étteremben, az asztaltársaság nigériai tagja, egy amerikainak próbálta elmesélni (félig angolul, félig magyarul) a túrós palacsinta elkészítését, 5 grappa után... :-D

Bebbi 2013.12.17. 13:06:06

@rezsoatya (58, male, I have a fairy Queen): Na, ezt nem ismerem, de egyik helyi kollegam se. :-)

Herr Géza 2013.12.17. 13:07:06

@macamuca: Látom már filozófiai magasságokig jutottatok :-DD

"szerintem jó, hogy tervezetlen-tervezhetetlen tényezők is beleszólnak az életünkbe, olyan csavarokat eredményezve, melyeket magunktól soha nem terveztünk volna"

Képzeld el, enélkül mi lenne pl. a Barátok Közt-tel....:-)))))

Herr Géza 2013.12.17. 13:10:25

@tsabus:Az se lehetett piskóta. :_D De ha visszanézel 2-3 poszttal korábbra, láthatod, hogy Kövérmadár sokkal többre is képes (Grappa nélkül is, bár gyanúm szerint nála ilyenkor a joint játszik)...

Herr Géza 2013.12.17. 13:13:02

@Cascabel: Miért nem alszol a gyapotföldön? Megspórolhatnád ezt a teljes macerát! :-DD

Herr Géza 2013.12.17. 13:14:40

@ffüttyfürütty: Ezt már vártam.... Egy pont a kelet-európai versenyzönek!

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.12.17. 13:17:40

@ffüttyfürütty: vagy mamusznak :D

@Herr Géza: Majd Max kifejti a velemenyet errol a szep allat mintarol.

macamuca [IHUN] 2013.12.17. 13:18:41

Off:

diplomás takarítót keresnek, főnöknek, idegennyelv ismerete előny (gondolom, az angol wc miatt nem árt, ha....):

www.cvonline.hu/takaritasi-uzletagvezeto/719167/j.html?utm_source=automated&utm_medium=mail&utm_campaign=candidatesearchagentsuccess&type=clicked_through_job&st_id=148840396&csa_id=138513

Van itt munka, kéremszépen, már ha valaki tényleg dolgozni akar....

Herr Géza 2013.12.17. 13:22:36

@Bebbi: Kicsit bebabultam a hsz.-ed. Pedig az "Arschkarte" az olyan szép.... :-)) Képzeld el ezt a feladványt az elözmény nélkül, fordítva!! Biztos nem jutna eszembe a "szopóág"... :-DDD

Herr Géza 2013.12.17. 13:27:47

@macamuca: Vagy elírták azt, hogy "országos". Nyilván nemzetközi az a hálózat és dolgoznak Londonban is a Dishwasher brancsban, meg ök adják a Tesco-k Cleaning Manager-jeit is.

ffüttyfürütty 2013.12.17. 13:30:02

@macamuca: Vajon mi lehet az a tisztítás technológiai szakirányú végzettség ami esetleg felsőfokú? Vegyész?

Herr Géza 2013.12.17. 13:31:07

@macamuca: És a takarítási üzletágvezetöket vajon melyik föiskola ontja magából. Ajánlhatnánk másoddiplomás képzésnek a "büfé-ruhatár" szak mellé az albioni mosogatók hadának... :-))

ffüttyfürütty 2013.12.17. 13:31:34

@Mr Long: Mondjuk ha mégsem nyúvasztjuk meg van egy doromboló mamuszod. :D

2013.12.17. 13:36:56

@Herr Géza:
" Miért nem alszol a gyapotföldön? "
A vegso cel ez nalam, komolyan! De mindig kozbejon valami, igy eltolodik a terv. Mar regota akarok venni egy lakokocsit es a munkahely elott vagy mellett letaborozni vele. Penzem is lenne ra, de meg nem talaltam olyat, ami megfelelne az en specifikus igenyeimnek: teliesitett - 40C -ra, furdokad, stb. Legjobb lenne epitenem egyet, meg is van az elkepzeles, csak ugye az ido:( Ismerek ill. ismertem par embert, aki az epitkezesen vagy mellete lakott lakocsiban. Volt aki meg fizetest is kapott ezert, ejjelorkent. Magyar zsivany volt, Vancouverben, 97 - ben, ejjel lopkodta az epitesi anyagot a haverjaival. Egyszer epp az irodabol akarta lenyulni a faxot, jott az epitesvezeto, kerdezi, mit csinal, azt valaszolta, meg akarja javitattatni, azert van nala;) Hu, de egy fazon volt az is es a haverjai is! :(((((

2013.12.17. 13:42:21

@Cascabel:
Laktam regebben magam altal atalakitott vanben, abbol dolgoztam par hetig, meg megboldogult nos ember koromban. Az ex elvezte, en nem annyira:( Nem kellett dolgoznia es volt gyakorlata benne: 10 evig elt egy 35 feetes yachton az "elodommel", egy melytengeri buvarral Victoria (BC) egyik kikotojeben.

macamuca [IHUN] 2013.12.17. 13:42:24

@Cascabel: @Herr Géza:
:))))

Részemről tudomásul vettem (akár tetszik, akár nem), hogy
1: a döntési helyzetek létrejöttét csak részben befolyásolhatom: nem kizárólag rajtam múlik, hogy márpedig most dönteni kell, akárhogyan is.
2: a döntéseket mindig (!!) én hozom (akkor is, ha halogatok: az is egy döntés/választás), és a következményeit is én viselem,
3: ezért próbálom a legjobb megoldást választani (vagy a legkevésbé rosszat: mikor milyen a szitu).

Eltartott egy darabig, amíg kibékültem ezzel a helyzettel, mármint azzal, hogy bármennyire szeretném is, de nem lehetek ura 100 %-osan az életemnek (körülmények, lehetőségek, más emberek, stb mind-mind hatással vannak rám), akkor sem, ha mindig határozottan döntök.
No és azt is fel kellett dolgozni, helyretenni, hogy a döntéseim közvetlenül, vagy közvetve, de másokra is hatással vannak = az én életem, az én döntésem, de mások is részesülni fognak a hatásaiból, és nem mindig kellemesen... : hol az a pont, ameddig ez a hatás/következmény=más emberek élete a meghatározó, és hol mondhatom azt, hogy én/mi (szűk család, házastárs+gyerek) vagyok/vagyunk az elsődlegesek? (példa: költözésünk előtt én gondoztam dédimamát, naponta mentem fürdetni, etetni, stb. Költözésünkkel ez lehetetlenné vált: ki fogja ellátni dédit? Agglegény fiával él együtt, így a fürdetés-öltöztetés-szemérmesség miatt ez lényegs volt. Családból senki nem tudta vállalni (nő), megoldás: külsős személy, pénzért, ami érthető (hogy nem ingyen), ugyanakkor a havi összeg padlóra küldte a havi költségvetésüket... Döntöttem/tünk, jöttünk, nem is bántuk meg, sőt, de ezzel együtt még mindig nyugtalanít a helyzet: úgy érzem, cserbenhagytam dédit.... )

macamuca [IHUN] 2013.12.17. 13:45:58

@ffüttyfürütty: @Herr Géza:
No, erre a végzettségre/fősulira én is kíváncsi lennék... nem tudok ilyenről, de lehet, hogy csak simán tudatlan vagyok :))))
(Amúgy van OKJ-s takarító képzés, tehát szakképzettségként létezik, nodehogy diplomát ki állít ki erről....)

tsabus UAE 2013.12.17. 13:48:39

@Herr Géza: OMFG ! Visszaolvastam ! Itt azért sokkal keményebb tudatmódosítók is előkerülhettek...
(OFF
Ezt ismered ?
Magyar drogok:
-hasis
-alkossis
-gyarapítsis
:-)))
ON)

Latcho Rom 2013.12.17. 13:49:02

@charlieharper: Nu teged se fogott meg a Hemingway el toro romantika.

Bar nem portugal, de katalan a fenykep az agyamban, nagy utcai buli volt Valenciaban, utcan isznak a kolkok, nem mertekkel, nagy zajjal..reggel hatig.
Egy galamb haldoklott a jardaszegelyen, ven volt, elege volt, 15 kolok allta korul s figyeltek orommel ahogy kimult ..valami van a spanyol lelekben, ami szereti a vert, szenvedest.

2013.12.17. 13:49:49

BTW: megtalaltam a storage - omban par doboz fenykepet, amiben nem tett kart az arviz. Van koztuk par lakohajokrol keszitett is. Erdekesek:) Regebben volt rola szo valamelyik poszt hozzaszolasai kozott, hogy milyen lehet olyanon elni. Dolgoztam is egy ilyen lakohajo epitesen par eve, sajnos nem csinaltam fenykepeket rola. Ha lesz idom, lassan beszkenelem oket es felteszem kozszemlere. (a scanner meg most sem bontottam ki)
Lassan indulnom kell:(

tsabus UAE 2013.12.17. 13:58:46

@Cascabel: Jó hogy említed ! Talán tudsz válaszolni a kérdésemre.
A tévében mutattak egy spéci pontonra épített házat, amit mintaként készítettek Magyarországon. Az alapja egy bazi nagy hungarocell tömb, ami "speciális betonnal" van körülvéve. Gyakorlatilag ezen lebeg. Nagyon megtetszett a dolog először, de aztán eszembe jutott a tél. Egy nagyobb dunai jégzajlás nem darálna be egy ilyet, vagy egy hagyományos lakóhajót ? Vagy eleve nyugodtabb helyekre lehet csak ilyet telepíteni ?
Nagyon laikus kérdés, de erről tényleg semmi tudásom/tapasztalatom.

Herr Géza 2013.12.17. 14:07:20

@Cascabel: Ilyen "éjjeliör" én is voltam, a seregben. Vmi rossz fát tettünk a tüzre és a hülye szakaszvezetönk büntetésböl (?) kitett minket örnek (váltottuk az addigiakat) a sereg egyik építkezésére. Szeged környékén volt, valami lerobbant, bezárt tanyasi iskolát építettek át tiszti "rekreációs" központtá (érts "baszoba" a góréknak). Ott kellett lennünk éjjel-nappal, persze fegyver nélkül, nappal hozták teherautóval a laktanyából a szakirányú "végzettségü" honvédokat melózni, nekünk meg vigyázni kellett az anyagokra stb. Elsö este, alighogy elmentek a melósok, megállt egy szekér a ház elött. Nagybajuszú echte parasztbácsi jön, köszön, mondja, hogy kéne neki egy kis cement. Haverommal összenéztünk, mondjuk, hogy ez nem a Tüzép, el teccett tévedni. Bátyánk csak kacsingat és mondja hamiskásan, hogy tudja, tudja, de a múlt héten is volt már itt. Értettük rögtön a csíziót, megraktuk a szekeret, az öreg meg hozott egy tábla jófajta szalonnát meg két demkó bort. Aztán így ment ez minden este, szinte sorba álltak a kuncsaftok a csalitosban, míg el nem ment a teherautó. Volt olyan puccos csaj, aki Wartburggal jött sóderért. Kérdeztük, hogy viszi el? Kinyitotta a csomagtartót, aszonta csak ide bele. Hát telelapátoltuk (:-DD). A gáz az volt, amikor eladtuk a satupadot is, amiböl csak egy volt. Jött a törm., habzott a szája.. A haverom csak visszakérdezett, hogy jó-jó, nem vagyunk ártatlanok, de mi van a cementtel, mert mindig azt látjuk a szállítón, hogy a Tüzépnél felpakolt az autó pl. 100 mázsát, de hozzánk már csak 50 ér ide. Csak nem a törm. elvtárs is építkezik? Lett is olyan fagyott vigyor egyböl... Leszerelésig éltünk,mint a királyok, egyenruha se volt rajtunk 3 hónapig (nyár volt), józanok se voltunk egy percre sem, meg híztunk is vagy 5 kilót fejenként. Na meg a szomszéd tanyán lakott egyedül egy igen helyre menyecske, akinek az ifjú férje meg kb. Mátészalkán volt katona. Elkélt neki "néha" a segítség a ház körül (-belül). :-DDD Így büntetett a sereg akkor...

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.12.17. 14:14:15

A mai ebed alkalmaval teljesitettuk a 10 Sushi Plates Challenge-et. :D

Gilda66 · http://azeletgenfbenmagyarkent.blogspot.hu/ 2013.12.17. 14:20:19

Jól látom, hogy a poszt írója itt sem jelent meg, ahogyan a "Pofán csapott a magyar valóság" cikknél sem?
Na jó, a kommenteket általában érdekes elolvasni, de ehhez akkor talán nem is kellene írást feltenni...elég lenne mondjuk egy tetszőleges kép, aztán beszélgessetek!

Herr Géza 2013.12.17. 14:26:15

@tsabus: Újszülött vagyok.... nem ismertem. :-DDD

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.12.17. 14:47:07

@Gilda66: Es ezt a kepadast meg Digger atvallalna :D

2013.12.17. 15:06:09

Jajjnecsinaljatokeztvelem... Hideg van, meg vagyok fazva, erre jon valaki aki mesel nekem, hogy Portugaliaban narancsfara nez a haza a szolos kozepen es van egy fazekas bacsi aki szines cserepeket csinal mar 70 eve. Nemaaaaaar :D

Nadecsakviccelek, nagyon tetszik, az ilyenekert olvasom a blogot.

tanato 2013.12.17. 15:20:59

@Gilda66: Jó meglátás,időnként tényleg átmegy a blog chatprogramba teljesen függetlenül mit ír a cikk írója.

Herr Géza 2013.12.17. 15:23:35

@tanato: Ami nem egy esetben a cikket minösíti...

tanato 2013.12.17. 15:27:28

@Herr Géza: Hiányolom én is a cikkírót,gyakran előfordul hogy nem reagál.,sajnos.Érdekelt volna hogy mit csinálnak abban a portugál faluban.

Herr Géza 2013.12.17. 15:29:23

@tanato: Mert lássuk be, ezt pl. "... 30 éve vették ezt a telket, akkor még nagyon kevés pénzért. " nagyon sok ország, nagyon sok telkéröl le lehet írni anélkül, hogy az ember felállna a piripócs-alsó-i karosszékböl. :-DD

tanato 2013.12.17. 15:33:22

@Herr Géza: 30 éve tényleg olcsóbbak voltak a telkek majd mindenütt.

Herr Géza 2013.12.17. 15:35:27

@tanato: Engem is, pl. Inkább, mint amit éppen fentebb írtam. A bikaviadal meg, sorry, a szememben igencsak barbárság (spanyol-portugál "kultúra" ide vagy oda). Tehát inkább nem szólok hozzá.

Herr Géza 2013.12.17. 15:43:25

@tanato: Ha már lúd, legyen kövér: az "úgy alakult" téma már ki lett itt vesézve... És mit kezdjen az ember az ilyenekkel: "A két hálószobás házat annyiért béreljük, amennyiért Coimbrában egy szobát béreltem." , vagy ezzel a címmel: "Csillagászati telekárak" ? Aztán alatta ott a válasz is: "Manapság már rengeteget kérnek egy kisebb telekért is.." Ezekkel nem sokat tudok kezdeni innen Németországból (sem), akkor mit is reagáljak rá??? Ha itt lenne a szerzö, akkor fel is tenném a kérdést, de így egy kicsit "halott" a poszt.

tanato 2013.12.17. 15:48:01

@Herr Géza: na,este hátha előkerül.

rezsoatya (törölt) 2013.12.17. 15:50:01

@tanato: hát úgy alakult neki... ott van a cikkben! :D

nigara 2013.12.17. 16:13:53

Jó lett volna még olvasni valamicskét - az előző posztja tök jó volt... értem én, hogy a semmi közepéről nehéz sokat beszélni, de mégis. És nem azért írom ezt, hogy lebarmoljam, hanem mert tényleg érdekel :)

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.12.17. 16:19:30

@rezsoatya (58, male, I have a fairy Queen): jo nekunk a kodos albion is, ott is van tenger, meg fu, meg domb :DDD

rezsoatya (törölt) 2013.12.17. 16:24:03

@Mr Long: fazekas bacsi helyett meg itt van Digger... o is sarazik... :D

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.12.17. 16:36:18

@rezsoatya (58, male, I have a fairy Queen): :DDDDDDDDDD
Kaptam aztan logisztikai csomagot most...
Rendeltem amazonrol (igen Baratusz :) egy cabin size backpacket. 55x40x20 cm-es hatizsak. Gyari csomagban kb 1.5 cm vastagsagura ossze van nyomva, de beleraktak egy kb 60x50x20cm-es dobozba, mellette meg kitoltottek csomagolopapirral a levegot... Igy van egy taskam, egy nagy dobozom, meg egy csomo csomagolopapirom :D Nem is rossz uzlet a taska araert. Ja a tanyo csak 660g nehez, igy egy "csomo" cuccot lehet bele pakolni repuleshez es felvihetem kezipoggyasznak.

rezsoatya (törölt) 2013.12.17. 16:39:05

@Mr Long: na, megvan a karacsonyi csomagolo papirod is! :D

vestfyen 2013.12.17. 17:09:30

@macamuca: Igen, az ugy alakultban benne van a sajat dontes es a veletlenek is. Az eletben sem lehet iranyitani es eltervezni mindent, de a tervek es a veletlenek egyuttesen alakitjak ki aztan a donteseinket.

vestfyen 2013.12.17. 17:09:30

@nigara: Sajat magambol kiindulva nem szeretem a tulsagosan hosszu posztokat, ezert a lenyeget probaltam osszefoglalni. Akit pedig bovebben erdekel a tema, az ugyis utanaolvas a blogomon, ha akar.

talján sógor 2013.12.17. 17:09:45

@Mr Long: Na, ha ezt a sok fölösleges csomagolóanyagot DonKartasch meghallja...

macamuca [IHUN] 2013.12.17. 17:11:22

@Mr Long:
logisztika, csomagolás:
A csomagolás fő funkciója a termék védelme = plusz hely a dobozban, áru anyagától függ, hogy milyen kitöltőanyagot használnak mellé (papír, fólia, buborékfólia, stb).
(veszélyes árunál a csomagolás fő funkciója, hogy a környezetet védje meg az áru veszélyes hatásaitól).
Csomagolás, csomagolóanyag (doboz) mérete: szabványos, fix méretűek a felhasznált dobozok/egyebek, azért, hogy lehetséges legyen a leghatékonyabb helykihasználás (=szabványméretű raklapok, konténerek, szállítójárművek rakfelületei, stb) a szállítás során.
Vagyis csomagolásnál kiválasztják a termék méretéhez legközelebb álló méretű dobozt, oszt bedobozolják, a plusz helyet meg kitöltik valamivel.

Ha vegyestüzelésű fűtésed lenne, akkor most egy darabig lenne alágyújtósod :))))))

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.12.17. 17:14:51

@talján sógor: Elkuldom neki :D

@macamuca: Ezt ugy kell elkepzelni, hogy a taska benne volt egy nejlon zacskoban es ez volt a doboz tetejen. Alatta volt a papir :) Szoval meg csak nem is koze tettek az arut, hanem csak a tetejere.

macamuca [IHUN] 2013.12.17. 17:45:33

@Mr Long:
kényelmes volt a csomagolást végző dolgozó, nem bajlódott a rétegzéssel :))
Ha nem veszik komolyan a gyártónál az ilyesmit (csom. sorrendje, rétegzés, stb), akkor ez előfordulhat.
Nálunk még az is elő van írva, hogy a gyártás+csomagolás során ki mit csinálhat (melyik műveletet/mozdulatot melyik dolgozó a 4-ből /4 fős csoportok vannak/, ha óránként-2 óránként váltják egymást, akkor majd csinálhatja a másik műveletet is, de addig nem), és folyamatosan ellenőrzik is, naponta többször, és szankcionálják a nem előírás szerinti folyamatvégzést.
Persze, nem mindegy, mi is a konkrét termék :)

Herr Géza 2013.12.17. 18:02:28

@vestfyen: Mármint mi 200 ??Telek/m² ??

Bebbi 2013.12.17. 19:44:15

Nem olvastam vissza a kommenteket, de most mi van? Kollektiv sztrajk? :-) Vagy mindenhol elment az internet?

2013.12.17. 19:54:15

Vigyázószemetek a Kúriára vessétek.

www.lb.hu/hu/sajto/kuria-kozlemenye-0

Ezt hívják úgy . adtunk a szarnak egy nagy pofont.

Herr Géza 2013.12.17. 20:02:06

@Bebbi: Igen, van némi blackout 18:02 és 19:43 között. HÁ ???

vestfyen 2013.12.17. 20:05:34

@Herr Géza: A lakas berlese 200 euro egy honapra.

Herr Géza 2013.12.17. 20:08:01

@vestfyen: Úgy nagyon baráti. A telekárra (€/m²) húzós lett volna a portugál pampában...

Ugyandehogy (törölt) 2013.12.17. 20:11:44

@macamuca: a kényszerítő körülmény, hát hogyan is fogalmazzak, kitaláció (persze a szélsőségektől eltekintve)

de egyébként minden rajtad múlik. a dolgok következmények. jelen vagy múltbéli döntések következményei.
igen, a nemdöntés is döntés.

tényleg gondolkozz el rajta, hogyan is értem.
nem tudok filozófiai mélységek menni, túl fáradt az agyam hozzá-...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.12.17. 20:12:08

Na szóval...

kepfeltoltes.hu/131217/2013-02-28_205612_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Nagyon jó leírás volt szívesen megnézném azt a helyet. Igazi kedvcsináló poszt volt.
Nagyon jó lehet ott élni.
Nem érdekel miért "alakult úgy" mert mi közöm hozzá?
Sőt vessetek a mókusok elé de én kedvelem a bikaviadalokat is.
Gratulálok a poszthoz

Ugyandehogy (törölt) 2013.12.17. 20:12:48

@Cascabel: tudom, hogy te úgy érzed, de igazából mégsem.

Ugyandehogy (törölt) 2013.12.17. 20:15:41

@macamuca: de hát te érted, miről beszélek, akkor miért mondasz ellent?

Ugyandehogy (törölt) 2013.12.17. 20:19:56

@vestfyen: nincsenek véletlenek. legfeljebb nem tudod, mi miért történt.

2013.12.17. 20:21:26

@diggerdriver: a spanyol bikaviadallal nincs gondom. A portugallal igen.

Ugyandehogy (törölt) 2013.12.17. 20:21:32

@Mr Long: egyszer kaptam úgy csomagot egy cégtől, hogy a buborékfólia apró kis buborékok helyett kb 10*10-es kockákból volt, jól felfújva. még sosem láttam ilyet, és nagyon tetszett.

TilosazA (UK) 2013.12.17. 20:50:15

Akkor én most offolok: angolosok: hallottátok már a 'gay' szót a 'happy', vagy a 'marry' szinonimájaként? Valahol azt olvastam, hogy ez a szó a régi angol nyelvben jelentette ezt, ma már nem használják, csak a másodlagos jelentése lett ez. Ez vajon igaz? Már az, hogy ez ó-angol kifejezés.

Muscari 2013.12.17. 21:01:01

@Babette_: szerinted pl. a volt trafiktulajdonosok is igy gondoljak, akik elvesztettek a megelhetesuket? Minket is padlora kuldott az APEH, megbuntettek olyanert, amiben nem is mi voltunk a hibasak. Ez mennyire sajat dontes szerinted vagy mennyire kenyszerito korulmeny? Vagy ezeket hivod szelsoseges esteteknek?

Igenis vannak rajtunk kivul allo dolgok, amiket nem tudunk befolyasolni. Persze az, hogy hogyan allunk fel egy ilyen utan, az mar rajtunk mulik. Mint ahogy nagyon sok mas dolog, boldogsag, parvalsztas, gyerekek, tanulas, stb, abban igazad van. Azok a mi donteseink.

Ugyandehogy (törölt) 2013.12.17. 21:04:01

@Mr Long: normálisnak tűnt..

@Muscari: mondjuk pl ezeket, igen.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.12.17. 21:04:09

@charlieharper:
Igen, végül is igazad van. Bohózatot csináltak belőle.
Ha nem csinálják végig minek kezdik el?

Muscari 2013.12.17. 21:07:35

@TilosazA (wannabe mafla zsiráf): igen. Van itt Londonban a Gay Hussar nevu felig-meddig magyar etterem. Ez kb. boldog vagy vidam huszart jelent.

Muscari 2013.12.17. 21:17:16

@diggerdriver: nagyon szep ez a mostani avatarod, igazi muveszi foto :-)

En sajnos nem birom a bikaviadalt. Meg semmilyen allatkinzast ugy altalaban. Nem kenyeskedesbol, a hust azt nagyon szerertem, de szerintem az etkezesi celra tenyesztett allatokat is ugy kellene levagni, hogyminel kevesebb szenvedest okozzunk nekik. Meg emlekszem, gyerekkoromban sokszor fogtam a csirket, mig anyukam elvagta a nyakat. Semmi kivetni valot nem talaltam benne, de talan nem ez a legkimeletesebb modszer.

@Babette_: Ti hogy vagjatok le a kecskeket?

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2013.12.17. 21:24:30

@rezsoatya (58, male, I have a fairy Queen): Az rosszabb.De nálam a beste az a zsivány, csirkefogó, nagy franc, huncut, stb jelentése.És örülök neki, hogy ilyenek... :-)

2013.12.17. 21:25:38

Ha jon a poszterina, irhatna a portugal konyharol. Nem sokat tudok rola. Gondolom tengeri dolgok mennek. Mi mas?
Spanyolorszagban az tunik fel, hogy teljesen mas ize van a tejnek, mint UKban. Raneztem a spanyol tejes dobozra es Asturiasbol jott a tej. Gondolom hasonlo a portugal tej is. Masnak is feltunt?

Ott is nemzethalalt emlegetnek amiatt, hogy sok fiatal es nem fiatal elment mas orszagba dolgozni?

2013.12.17. 21:27:32

@geegee: a tegnapi temara, remelhetoleg maradnak jo sokaig a travellerek a svedeknel. Igen, borzasztoan utaljak oket.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2013.12.17. 21:28:00

@Mr Long: Bróhaha, akkor megtanult egy idegen nyelvet.Vagy előző életében macska volt... ::D Azt a homorítást én úgy hívom, hogy sísánchátú.Ami a macska ébredése 3 stációjának az egyike: sísánc, harmonika, patkómágnes... :D A sorrend cserélődhet...

micsoda? 2013.12.17. 21:40:40

Tetszik a poszt, jó volt olvasni. Irigylésreméltó az irója. Talán egy csöpnyi "közgazdaságtan" még belefért volna:)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.12.17. 21:56:10

@Muscari:
Én egyszer vágtam kecskét meg egyszer birkát.
Csak egyszerűen elvágtam a nyakukat.
Meg leszúrtam már néhány száz disznót.
Egyik sem volt öröm.
Nem tudom megszokni.

Herr Géza 2013.12.17. 21:59:00

@diggerdriver: Na ne má'!!! Egy teljes napig szarakodott az a sok kis digger...? Gyengusz... :DDD
Mondjuk az nagyon tetszett, hogy négy kicsi diggerke (per oldal) felteszi az obligát reklámmolinókat, majd kicsivel késöbb jön a négy nagy digger és elsö dolguk "beleharapni" a molinókba...

2013.12.17. 22:01:25

@Herr Géza: az a 4 kicsi a celtablat tette fel!

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2013.12.17. 22:07:02

@charlieharper: Pff, köszi. :D
Olyanok, mint a tzig...húúú, majdnem kimontam.Szóval, mint a magyar brazilok?Bűnöznek, óbégatnak? Vagy miért?
Azt nem értem, ennyi pénzből, amennyit egy ilyen szerelvény érhet (vagy százezer ojró) simán kapni vidéken akár házat is.Vagy annyira szeretnek ezek "utazni"?

Szó se róla, mondjuk én is szeretek... :D

Herr Géza 2013.12.17. 22:09:37

OFF.
Na mit találtam már megint?

"...CÉGES LEVELEZÉS, 2012:

Tisztelt IT. csoport!

Ma kezdtem a cégnél és már el is készült a céges e-mail címem, köszönöm a gyors intézkedést!
Értékelem a humorérzéküket, de a számomra kiosztott e-mail cím természetesen nem maradhat. Hogy képviseljem a céget erről: faszi@cégnév.hu?

Köszönettel, Farkas Szilárd

...

Üdvözlöm Szilárd!

Rossz hírem van, ez nem vicc... A mailcímek generálása automatikusan történik a vezetéknév és a keresztnév első betűiből. És sajnos nincs lehetőség a módosítására.
Nekem elhiheti...

Üdvözlettel: Pintér Csaba (picsa@cégnév.hu)"

Nagyon jujj.
ON.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.12.17. 22:12:03

@Herr Géza:
Azt a négy kicsit itt cherry picker-nek cseresznyeszedőnek hívják.
A kosárból lehet irányítani miközben a kosár legalább fél métereket lengedezik fel-le.
Menne fel rá akinek öt anyja van:)))))))))))))

2013.12.17. 22:15:53

@geegee: rosszabbak. Azert travellerek, mert nincs fix lakheyuk. Lehet, hogy Irorszagban van, de alapvetoen caravanban laknak. Amikor nalunk megjelennwk, be kell jelentenunk a Councilnak, akik 5 munkanapot adnak arra, hogy elhagyjak a kozteruletet. Addig a kornyeken lakok elvezik oket. Ha valamelyik csaladban terhes van, akkor az 5 nap nem el. Gyermek joga, stb, kirakhatatlanok. Volt olyan ev, hogy a keritesemtol 1 meterre laktak egy ideig, 4 lakokocsival. Egesz ejjel bogettrk a quadokat es a zenet.

Herr Géza 2013.12.17. 22:17:42

@charlieharper: Hát ha olyan a diggerek szeme, mint az enyém, akkor tényleg jó, hogy feltették. :-DD

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.12.17. 22:18:21

@geegee: Az hagyjan, itt meg sorozatot is forgattak veluk... Meg jo, hogy a sokat hasznalt Range Roverek is 20k folott vannak, de ugy latszik jol megy az utazo eletmod.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.12.17. 22:19:48

@charlieharper: Ezek utan feltetelezem, hogy kurva jo ugyveded van, hisz nem ulsz tobbszoros, elore kitervelt gyilkossagert.

2013.12.17. 22:20:21

@Mr Long: mire gondolsz? A big fat gipsy wedding-re? Vagy valami hasonlo cimen ment

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.12.17. 22:21:47

@Herr Géza:
Neked a 15óra mióta teljes nap?:))))))))))))))))

2013.12.17. 22:26:57

@Mr Long: nem en voltam. Nem tudom mi tortent, de az 5 munkanap elott osszepakoltak es elmentek. Azota a Council kiasott egy jo nagy es mely arkot a mogottem levo zoldterulet vegen, hogy a caravant ne lehessen bevontatni ide.
Azt hiszem (M. Peter, segits!) az a szabaly, hogy egy telepulesnek 15 darab betonozott teruletet kell nyujtania a travellereknek. Ha nincs meg a 15, akkor oda mehetnek kozteruletre a caravanukkal, ahova csak akarnak. Maximum talan 6 caravan lehet egyutt, ha tobb van, azt rendor feloszlathatja.
Termeszetesen council taxot nem fizetnek, hiszen travellerek. Ebbol volt a nagy botrany Essexben, ahol vizagyuval oszlattak fel oket es evekbe telett a kilakoltatas.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.12.17. 22:30:58

@charlieharper: Mondjuk eleve nem ertem miert engedik nekik ezt. Vagy akkor en is barhol satratverhetek? (Megyek a kerted vegebe) :DDDDD

2013.12.17. 22:37:36

@Mr Long: ha traveller/gypsy vagy, akkor igen
Under UK law, specifically the Race Relations Act 1976, English Romany Gypsies and Irish Travellers are recognised as ethnic minorities who have the right to protection under the law and to be protected from nuisance, harassment, discrimination and harm from others.

This right applies equally to gypsies and travellers, as it does to the settled community. Indeed, gypsies and travellers are at the very least protected from discrimination under the Race Relations Act and the Human Rights Act 1998.

Generally, local authorities have a responsibility to provide space for travellers to camp on permanent sites. However, it is against the law for travellers to occupy land which has not been designated for this purpose.

Can gypsies and travellers occupy any seemingly vacant land?

No, as mentioned above, they cannot simply occupy land because it is vacant, if it has not been designated for this purpose. However, there are sometimes opportunities for temporary encampment for genuine travellers in locations that can cause minimum disruption to other communities.

Gypsies or travellers should contact the local authority in the area in which they wish to camp to find out whether there is any space for them on a permanent, or temporary site.

How can landowners remove gypsies and travellers from their land?

If a landowner discovers unofficial encampment on their property and wants to make use of their land, or simply to ask the travellers to move on, they may do this by agreement, or they may use the legal system.

If the land is privately owned, it is not the local authority’s responsibility for ending the occupation of the land by gypsies and travellers; it is the landowner’s. There are a number of steps that can be taken in doing so:

It if often best for the landowner to initially speak to the travellers to find out how long they intend to occupy the land for and, if possible, try to reach an agreement for when they will move on.
The landowner could contact the local authority for advice. Although the council can only apply for a court order if it owns the land, it may be able to offer advice on preventative measures or occasionally they may be able to find space on their permanent sites
In some (limited) circumstances, the police may be able to assist in moving gypsies and travellers on from a site using their legislative powers.

Muscari 2013.12.17. 22:38:29

@charlieharper: az most volt egy-ket eve, emlekszem, hatalmas botrany volt belole. Mi az, hogy az onkormanyzatnak helyet kell nekik biztositani? Es hogy jarnak a gyerekeik iskolaba? Mibol elnek ezek az emberek egyaltalan?

Ennike (DK) 2013.12.17. 22:41:10

@Herr Géza: Eszmeletlen humorod van, ma hangosan mosolyogtam magamban tobbhetes kihagyas utan.

2013.12.17. 22:43:34

@Muscari: ez a lenyeg a felso szovegbol:
Generally, local authorities have a responsibility to provide space for travellers to camp on permanent sites.

Habar a travellereknek elvileg tilos foglalnia foldet, de, mint irtam, bizonyos korulmenyek kozott nem lehet oket kirakni, pl betegseg, terhesseg. Ha meg elfoglaljak a foldedet, te perelhetsz, hogy kipateroljak oket onnan.

Gyerekeik altalaban 12 eves korig jarnak iskolaba, utana a Council kuld ki tanarokat idonket home schoolingra.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.12.17. 22:46:22

Na jott ma aposta es kaptam egy levelet egy ingatlankezelo (?) irodatol, hogy fizessek £250 telekberletet a kovetkezo evre jan 24-ig. Ha nem, akkor megbirsagolhatnak £350-ra. Viccesek, mert a tarsashaz menedzsmentnek cimeztek, de az en lakasom szamat irtak ra. Most igy azt varjak, hogy lesz olyan hulye, aki fizet?

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.12.17. 22:47:38

@Mr Long: ja az lemaradt, hogy ez a ceg egy masik, az elozoleg itt ugykodo menedzsment ceg megbizasabol dolgozik, akikkel eppen perben van a mostani menedzsment.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.12.17. 22:48:22

@charlieharper: de hogy jarnak iskolaba? minden heten mashova?

Muscari 2013.12.17. 22:51:12

@charlieharper: hat szep, nem mondom. Mindez alanyi jogon jar nekik, ott telepszenek le, ahol akarnak...
Vannak itt is erdekes dolgok, ugy latszik.

2013.12.17. 22:52:16

@Mr Long: tippem a home schooling es nem mozognak am olyan gyakran egy designated caravan site-rol. Abban remenykedem, hogy atkoltoznek az irish traveller-ok dagi madarekhoz, Ikeaisztanba.

Kivancsi leszek hogyan fognak konfrontalodni a kelet-europai kisebbseggel. Konkurencia iparagban mozognak. Szomszedunk szerint mar elkezdodott a teruleti harc.

2013.12.17. 22:53:15

@Muscari: igen, londoniak ezeket nem latjak. Videnek kell ehhez lakni :)

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.12.17. 22:54:43

@charlieharper: Uhh, akkor nem kltozok videkre. Sem Eszak-Szomaliaba Madarhoz.

Muscari 2013.12.17. 22:55:52

@charlieharper: az most volt egy-ket eve, emlekszem, hatalmas botrany volt belole. Mi az, hogy az onkormanyzatnak helyet kell nekik biztositani? Es hogy jarnak a gyerekeik iskolaba? Mibol elnek ezek az emberek egyaltalan?

Herr Géza 2013.12.17. 22:56:41

@diggerdriver: Jaja, ilyet mi is használunk (klímaszerelés). Amikor elöször voltam ilyennel úgy kb. 5 m magasan, én is rongylábúként jöttem le...A fiaink meg sokszor x kilós légcsatornaelemekkel a vállukon, nyakukban dzsesszelnek ott fenn. Nem piskóta meló, az biztos.

Muscari 2013.12.17. 23:07:12

@Mr Long: mikor altalanos iskolas voltam, egyszer jott az osztalyunkba egy cirkuszos gyerek. Ket hetig jart oda, amik a cirkusz ott allomasozott a faluban.

Szegenykenek az ellenorzoje tele volt egyessel, kepzelhetitek, hogy semmit sem tudott, miutan o tenyleg minden honapban mas iskolaba jart :-(

Muscari 2013.12.17. 23:08:28

@Muscari: ez meg hogy kerult ide meg egyszer?

Herr Géza 2013.12.17. 23:08:32

@diggerdriver: Jól van már, na. Gondolod, hogy tudok egyszerre videót nézni, miközben alatta a szöveget is olvasom ???

Herr Géza 2013.12.17. 23:21:34

@Ennike: Köszi a bókot :-DD ! Már megérte, ha a hangulatodat föl tudtam dobni...
Nálam viszont inkább túlpörgés lehetett, mert egész du.-ig tiszta idegbeteg voltam. Új munkahely van kilátásban és a személyes interjú után (két hete lesz holnap !!) én már behúztam a pipát. Aztán a választ kétszer elnapolta a jövöbéli fönök, majd tegnap este rátett még egy lapáttal, jelezvén, hogy döntés csak ma du. lesz. Az egyébként combos önbizalmam immár romokban hevert és már majdnem kiradíroztam a pipát. Aztán du. megjött a "YES" az ö részéröl. Csütörtökön utolsó részletek tisztázása, szerzödésaláírás és meg is van a "kari-aji" ... :-DDDDDDD

Herr Géza 2013.12.17. 23:29:10

@Mr Long: Jesszus, konzultáltál Eddie-vel ?

Ennike (DK) 2013.12.17. 23:29:14

@Herr Géza: Nagy nagy gratula neked, ez tenyleg szep "kari-aji".

En meg lakast vettem, es koltoztem, pakoltam, festettem(nem en), takaritottam, tele voltam stresszel, fogalmam sem volt mi tortenik itt a blogon, erre ma utolso pakolaszasok kozben olvasgatvan, jo kedvem lett a bejegyzeseidtol, koszi:-)

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.12.17. 23:30:31

@Herr Géza: Nem, de az alapmuveltseg resze :DDDDDDDDDDDDDDD

Herr Géza 2013.12.17. 23:41:01

@Mr Long: Nesze nekem önbizalom. Kezdem kapisgálni a fönök dilemmáját. Köszi a gratulát !!!

@Ennike: Köszi Neked is !! És szintén gratula az új kéglihez. Azért az sem rossz "kariaji" ?!

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2013.12.18. 04:31:05

@charlieharper: Hmm, m@rha jó lehet...Inkább m@rha, mint jó.
:- |
Mondjuk szerencsére tőlünk messze vannak.
@Mr Long: Ha tudnám, hogy hogy mehet ilyen jól, esküszöm, én is belevágnék... :D
Megígérném, hogy nem zajonganék, meg területfoglalnék, hanem kempingben táboroznék.Mondjuk öregkoromra van egy ilyen tervem, hogy lakóautóval télen Spanyolországban állomásozni ideiglenesen, nyáron meg vissza svédbe.:D Majd meglátjuk, ahogy a vak is mondta, meg még azt meg is kell érni.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2013.12.18. 04:34:50

@charlieharper: Whoa. :-o
Mondjuk nyáron a 40 fokban szívesen kipróbálnék egy ilyen vízágyút, akár ruhában is. :D Aztán persze lehet, hogy hamar menekülőre fognám.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.12.18. 07:57:17

@Herr Géza:
Ugye.
Ehhez képest semmi egy 35tonnás munkagép kezelése.

2013.12.18. 10:32:13

Ez az Irish Travellers dolog beinditotta a fantaziamat, de nagyon!!!:) Hogy en eddig nem tudtam roluk!!! Mindig szimpatizaltam az outcast, underdog tarsadalmi osztalyokkal. Lesz elfoglaltsagom az unnepekre: melyebbre beleasni magam az ir "badogosok" eletebe. Koszonom a hozzaszoloknak, hogy felhivtak a figyelmet rajuk! :)

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása