oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2013. november 11. 06:42,  Mindenki azt mondta, nem vagyok normális 507 komment

2013. november 11. 06:42 Határátkelő

Mindenki azt mondta, nem vagyok normális

Mindenki megpróbálta lebeszélni a poszt szerzőjét, amikor nem túl jó angoltudással úgy döntött, szeretné kipróbálni, milyen az amerikai élet. Nem a semmire ment ki, de így is vállalt kockázatot. Érte kultúrsokk is, de mára beilleszkedett, férjhez ment. 

Stanford Egyetem.jpg

„A lehetőségek földje. A szabadság országa. Az Amerikai Egyesült Államok. Én ide vágytam. Nem a pénzkeresés motivált elsősorban, Amerika, mint helyszín volt az álmom.

Nagyon szerettem volna itt élni, pár évre vagy akár örökre. Azt még nem tudtam, mennyi időt szeretnék itt tölteni, de azt igen, hogy mindenképpen meg szeretném tapasztalni ezt az országot.

Tizenhárom évesen lehetőségem volt kimenni egy rövid időre Kanadába. Nagyon megtetszett ez az újfajta életstílus. Nehéz leírni miben, de igaz, amit sokan szoktak mondani: olyan más. Más, mint Európa.

Később a bátyáimmal kijöttünk Floridába nyaralni. Ott és akkor már tudtam, hogy én ide vissza szeretnék jönni, de már nem csak pár hétre.

A nyelviskola volt az első lépcsőfok

Kis angliai kitérővel, három éve, kijöttem tanulni egy nyelviskolába a floridai West Palm Beachre. Amerikában szerettem volna tanulni, amerikai diplomát szerezni. Nem szeretnék hazudni, édesanyukám segített az anyagiakban, mert nagyon drága az Államokban, külföldi diáként iskolába járni.

Egész életemben franciát tanultam, angolul csak alapszinten beszéltem, annak ellenére, hogy a választott tantárgyam az angol volt a gimnáziumi érettségin. Így a nyelviskola tűnt a legkézenfekvőbbnek, az első lépcsőfoknak.

Egyetlenegy embert ismertem az egész országban, akinek örökre hálás leszek a rengeteg segítségéért és szeretetéért. Mindenki azt mondta, hogy nem vagyok normális, egyedül ilyen fiatalon kimegyek a tengerentúlra. Mi van, ha..., mi lesz, ha... én egy kicsit sem féltem. Céltudatos és talpraesett vagyok. Szóval irány Amerika!

Nagyon boldog voltam, amikor megérkeztem Miamiba, a repülőtérre. El sem hittem, hogy én most tényleg itt leszek pár hónapig vagy pár évig. Gyönyörű idő. Csodálatos környezet. Mindent szépnek láttam.

A kultúrsokk

Érkezésem után egy hónapra kezdődött az iskola. Ott ért igazán az első sokk. Kultúrsokk. Én voltam akkor az egyetlen európai lány az osztályban. Thai, brazil, guatemalai, kolumbiai, arab, mindenféle nemzet megtalálható volt.

Szinte mindenki nagyon aranyos volt velem, én voltam az új szőke lány. Az európai lány. Mindenki kíváncsi volt rám, túlságosan is. Érdekes és egyben nagyon furcsa is volt ez a sokféle ember. De kíváncsi természet vagyok, amennyire lehetett, próbáltam megismerni őket. Szerintem nagyon izgalmas dolog.

Kiskorom óta rengeteget utaztunk a családommal, de így is 13 évesen láttam először ázsiai embert, indiai ételt tavaly ettem első alkalommal. Szóval van mit bepótolnom.

Három tanárom volt, egy brazil-amerikai hölgy, akinek szerettem a stílusát. Egy amerikai és egy brit, aki már 20 éve Amerikában él, ő a legkedvesebb számomra. Mindegyikkel azóta is tartom a kapcsolatot.

Nem élek álomvilágban

Egy évet töltöttem ebben a nyelviskolában. Ahhoz, hogy itt főiskolára járhassak, bizonyos angol vizsgákat le kellett tennem. Kaliforniába költöztem és elkezdtem, vagyis inkább folytattam a főiskolát. Gazdaságot tanulok, ez érdekel, ezt tanultam otthon is.

Nem élek álomvilágban, látom Amerikának a rossz és jó oldalát is. De én úgy döntöttem, boldog szeretnék lenni, így a pozitív dolgokra koncentrálok. Férjhez mentem a legcsodálatosabb emberhez. Megtaláltam benne mindazt, amit valaha egy férfiban kerestem.

Sok tervem, álmom, célom van itt."

A kommentelési szabályokról ide kattintva olvashatsz.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: felsőoktatás Egyesült Államok

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr345623692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ugyandehogy (törölt) 2013.11.11. 07:10:32

jó, hát ha nem lehet kérdezni, mert sorozat, akkor csak annyit: egy pillanatra belegondoltam, hogy a gyerekem tengerentúlra indulna, hát egy pillanatra úgy összeszorult a gyomrom, ahogy még sosem.

Ugyandehogy (törölt) 2013.11.11. 07:12:18

a blogban 4 oldalt néztem meg, egy nagy semmi.

ChristineK · http://christine-jartamban-keltemben.blogspot.com/ 2013.11.11. 07:34:15

Ez nagyon kurtácska volt. Még olvastam volna mert a rövidségétől függetlenül jó. Mint ahogy a blog is. Gyorsan a végére értem. Jók a bejegyzések, érdekesek a témák csak ne lenne mind olyan hirtelen elnyisszantva.

Bebbi 2013.11.11. 07:35:10

Tul sok minden szamomra sem derult ki ebbol a reszbol, talan jobb lett volna kicsit tobbet az elso reszbe pakolni.

Azert az mar most latszik, hogy ez nem a szokasos hataratkeles abban a tekintetben, hogy leginkabb (vagy egyaltalan) nem maga a hataratkelo finanszirozta.

Lehet, hogy csak en vagyok erzekeny erre, de nem erzem, hogy nagy gond lenne, ha valaki 13 evesen lat eloszor azsiait. A regi rendszerben sokan 13 evesen lattak eloszor banant... Szoval, szerintem itt az ertekrendek kicsit elmozdultak. Na, de errol majd tudnak irni a nalam sokkal tobbet tapasztaltabb kollegak! :-)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.11.11. 07:37:22

Nagyon keves informacio, de lehet csak azert, mert nagyon erdekel a tema!
A posztolo egy kicsit az en almomat is megvalositotta, nekem is az volt a legelso "almaim orszaga".

Gratulalok az almok megvalositasahoz, az a legfontosabb az eletben!

Mikor kapjuk a kovetkezot? ;)

Kerdesek:
- mennyi az annyi (tandij)?
- vannak idosebb kulfoldi diakok is?
- miert pont California?
- hol kezdte a palyafutasat (nyelviskola)?

@Babette_:
Gondolj arra, hogy valoszinu jobb lesz az o elete ettol...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.11. 07:46:05

Felbirizgált azt elköszönt.
Én meg itt állok...

tableno 2013.11.11. 08:15:46

@diggerdriver: ilyenek ezek a nők! De komolyan, ez olyan volt, mintha megszagoltatnának veled egy tál gőzölgö, ínycsiklandó ételt, aztán gyorsan elvinnék...

Norina07 2013.11.11. 08:17:19

Kedves Réka! Ez egy nagyon pozitív írás. Úgy érzem sokban hasonlítunk. Iszonyatosan bátor lány vagy! Le a kalappal előtted, hogy az álmaidat követed. A blogod sok olyan dolgot elárul számomra, amit még nem tudtam Amerikáról. Írj nagyon sokat a jövőben, mert engem valóban érdekel és remélem egyszer ott találkozunk. :) A csodák és az álmaink országában. Várom a folytatást.

bpetya75 2013.11.11. 08:25:45

@Babette_:

Épp tegnap jelentette ki a középsőnk, hogy farmon szeretne élni, de olyanon, ahol vadállatokkal foglalkoznak. Mondtam neki, hogy Afrikában például vannak ilyenek. Mire Ő:"Az minden álmom, hogy eljussak Afrikába!"

Nagyon gyerek még, de sok dologban hasonlít öcsémre, aki egy világcsavargója hozzám képest. Szóval nem lennék meglepve, ha alkalmasint ott kötne ki a kiscsaj.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.11. 08:27:25

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]: Az a szürrelális élményem volt tegnap éjjel, a kommentfolyamot olvasva, hogy mindenben egyetértettem veled...

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.11. 08:34:18

Helló Réka! Semmi gond nincs azzal, hogy az édesanyád segített az USA-ba kijutni, új életet kezdeni. Aki megteheti, segítsen, aki nem, az tanítsa meg a gyerekét, hogyan segíthet saját magán.

Ja, bocs, egy kritikai észrevétel. Beleolvastam a blogodba, sajnos nagyon zavaró, hogy hol ékezetes betűket használsz, hogy ékezet nélkülieket egy poszton belül.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.11. 08:35:47

@Babette_: Nekem már attól összeszorul a gyomrom, hogy majd iskolába megy, látva az iskolás felhozatalt...

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.11. 08:36:57

@bpetya75: Ezek nagyon szép tervek, de állatira fel kell akkor készíteni a gyereket.

bpetya75 2013.11.11. 08:49:06

@zöldeketbeszélek:

Nem kell állatira felkészíteni. Csak nagyon jól kell szeretni. Fogni a kezét, ha arra van szüksége, és hagyni elesni, ha arra. Csak azért kell imádkozzunk, hogy felismerjük, mikor mi a jó neki.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.11. 08:52:06

Igazából arra gondoltam, hogy egy fiatal, lelkes emberpalánta a romantikus elképzelései közepette nehogy elfelejtse a kötelező védőoltásokat, meg némi önvédelmi képzést, stb. Ilyen földhözragadt dolgokra.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.11. 08:56:13

@Nóri Novotni: Vigyázz, ez a blog (A Határátkelő) addiktív! A mellékhatások tekintetében kérdezd meg kezelőorvosodat, gyógyszerészedet! :)

NIKI LAURA 2013.11.11. 08:56:36

A varazsszo: ferjhez ment.
Csak igy mukodik,nezzetek meg "hagymat"sok tiz ev kint tartozkodas utan is ki akartak utasitani,csak ugy maradhatott,hogy talalt egy feleseget.
Ebben a szituban a kor,szepseg,szarmazas,stb inrelevent!...csak a papir,az szamit!

bpetya75 2013.11.11. 08:58:19

@zöldeketbeszélek:

Aha! Na az önvédelmi képzésre akkor is szüksége lesz, ha nem megy Afrikába. Oltások dolgában is igazad van, majd alkalomadtán leültetem a nagybátyjával beszélgetni. Öcskös óvatos duhaj, nem keresi fölöslegesen a bajt. ;-)

LyukasBogrács 2013.11.11. 08:58:25

@zöldeketbeszélek: "Aki megteheti, segítsen, aki nem, az tanítsa meg a gyerekét, hogyan segíthet saját magán."

Van, akinek meg ez utobbi sem megy.

usa1234 2013.11.11. 08:58:31

Sziasztok! En irtam a bejegyzest. Koszonom szepen a kedves szavakat es a kevesbe kedveseket is. Nagyon uj vagyok ezen a blogoldalon, nem tudtam mennyit kell irni, nem kovetem a torteneseket nagyon. Bocsanat a rovid irasert, Hataratkelo azt kerte tolem, hogy egy bemutatkozot irjak. Nem reszletes beszamolot. Nagyon szivesen valaszolok barmilyen Amerikahoz kapcsolodo kerdesre, barmi, ami erdekel. Akar vizum, kijutas. Sajat erombol jutottam es vagyok kint Amerikaban, edesanyam, mint nagyon sok anyuka segitett az iskolaban. De ezenkivul mindent sajat magam teremtettem meg. Kovermadar szivesen valaszolok a kerdeseidre. :) Szep napot Nektek.

usa1234 2013.11.11. 08:58:31

#zöldeketbeszélek köszönöm az észrevételt. Eddig minden posztomat ékezet nélkül írtam, mert nem találtam meg a vesszőket, pontocskákat és most kezdtem el kíjavítani őket, úgyhogy még kicsit keszekusza! :)

usa1234 2013.11.11. 09:03:13

@NIKI LAURA: Szerelemből mentem férjhez!!!!! Nem a papírja, az állampolgársága vagy bármi más miatt! Hihetetlen, de van még ilyen!

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.11.11. 09:03:56

@zöldeketbeszélek:
Ez lehet a veg kezdete... ;)
Majdcsak megoldjuk valahogy.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.11.11. 09:05:05

@usa1234:
En elhiszem, de ezt neki mondhatod... :)
Udv a blogon!

bpetya75 2013.11.11. 09:09:00

@usa1234:

Ne fáraszd magad. Úgysem tudod neki elmagyarázni. Koncentrálj az érdemi kérdésekre.

Én pl csatlakozom Madárhoz, Floridából hogyan lett Kalifornia?

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.11. 09:12:09

@Babette_: Még nem jött bele, csak egy hónapja írja. De az biztos, hogy van hová fejlődni, minden rosszindulat nélkül.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.11. 09:13:49

@usa1234: Szia! Kérj tanácsot kocka ismerőstől, úgy tudom, át lehet állítani a klavit (???). Sokkal egyszerűbb, mint javítgatni. Vagy vegyél magyar ékezetes klavit és ha blogolsz, használd azt. (ha hülyeséget írtam, úgyis kijavít itt valaki :))

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.11. 09:15:45

@bpetya75: Ugye, hogy ugye? Mi mindenre kell nekünk, szülőknek gondolnunk...

Cicalány76 biztos tud tanácsot adni önvédelmi kérdésben, vele már beszélgettem erről.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.11.11. 09:18:55

@NIKI LAURA:
A varazsszo: mindig bonduelle! Ezt sem tudod? ;)

@zöldeketbeszélek:
Szerintem a billkiosztas egyszerubb megoldas. Azt a par betut meg kell tanulni hol van, de a 3. poszt utan menni fog.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.11. 09:19:48

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]: Az a fura, hogy amikor elkezdtem ezt a blogot olvasni, téged sokáig nőnek hittelek :))!

Aztán amikor Nórit, a párodat kezdted emlegetni, csak leesett, hogy pasi vagy. Ugyanígy, sokáig iszonyúan irritált a Mo-fikázásod, az, hogy a személyiséged szerves részének tekinted a szülőhazád elutasítását. Mostanában, úgy, hogy Chang Yai-nál is kiborult már ez ügyben a bili, jobban megértem (amennyiben persze egy valójában vadidegen ember esetében bármit meg lehet érteni), hogy miért reagálsz úgy, ahogy és türelmesebb lettem. Emberek vagyunk nem tudjuk nem a saját személyünkön, saját múltunkon keresztül nézni a világot, ez van.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.11. 09:22:29

@LyukasBogrács: Látod, ettől én is félek, mert erre engem sem tanítottak meg.
Viszont mi már félreteszünk a lányunknak, ha olyan álmai lennének majd, mint a posztolónak (vagy Bpetya lányának), legyen induló tőkéje.

dradix [freibürger] 2013.11.11. 09:39:39

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]: ÖÖ...izé...szerintem Miami Florida. De nem vagyok odavalósi.
Californa az nyugati part és Schwarzenegger. :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.11.11. 09:43:31

@zöldeketbeszélek:
Lehet, hogy meleg vagyok es az igazi nevem Barnilla. :)
Nekem is okoz neha meglepetest a kommentelok neme :)

Perszehogynem. Hogyan is tudnank?
Korul tudom irni, hogy mit es miert gondolok, de erezni ugysem fogod.

dradix [freibürger] 2013.11.11. 09:45:24

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]: Újra olvastam a posztot (megtehettem, mert rövid :D) és én kérek elnézést. Magyarul írta Kaliforniát, ez okozta a hirtelen rövidzárlatot, de valóban oda költözött... Peace! :D

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.11.11. 09:45:51

@dradix [wannabe bee]:
Volt errol szo, de kesobb nem volt egyertelmu nekem. Biztosan csak almos voltam.

Californiaban mar nem a Schwarzy van, ugye? Nem eleg, hogy jo nagyra nott, meg maganhangzo sem sok van a neveben :)

dradix [freibürger] 2013.11.11. 09:46:48

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]: Azért reméljük nem vagy az, így is félő, hogy túl gyorsan olvad a sarki jégréteg... :DDD

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.11. 09:47:30

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]: Nem Barilla :)?

Én is Barna lettem volna (vagy Barnabás), ha fiúnak születek. Hála az égnek, nem így lett :)!

blasiusii 2013.11.11. 09:49:11

Ez tényleg a bevezető bevezetője volt, kis érzelmi-élmény adalékot hiányoltam az adatok mellé... Pontosabban, amiket írt a kedves Hölgy - pl. a mások által említett "ázsiai embert nem láttam" szitu, azokon csak felhúztam a szemöldököm, mert elég naiv képet fest magáról. Nem kételkedem a talpraesettségben, de most már beházasodva biztos könnyebb a beilleszkedés.
...de: például mi fogta meg az országban? Mi nem? Ez a gyerekkori 'szerelem' kiteljesedése volt, vagy akkor a családban is szerették volna, ha átlépi a határt??

Magam 1 évet tanultam gimi utolsó évében Cleveland mellett egy városkában, azóta egyszer voltam már kint, de amellett, hogy sok dologban inspiráló és hasznos volt az út, nem fogott meg az amerikai élet, az Öreg kontinens érzelmileg-kulturálisan vonzott magához. A kis mediterrán utcácskák és egy friss baguette vonzóbb számomra a reggeli pop tartnál és a végeláthatatlan, csak autóval bejárható városoknál. Ez van, mások vagyunk. A poszterina érzései is érdekelnének.

(A bekezdésben említettem, hogy mit tanulhatnánk tőlük, ezek pl. a munka értéke és tisztelete, a fegyelem, rend, a közösségi gondolkodás, az egészséges hazaszeretet, a pozitív és nem lemondó munkaetika.)

LyukasBogrács 2013.11.11. 09:49:12

@usa1234:
"De ezenkivul mindent sajat magam teremtettem meg."

Hat persze! Te aszfaltoztad le az autopalyat, te meszelted ki a Feher hazat, sot a teat is te boritottad a tengerbe Boston-nal.

dradix [freibürger] 2013.11.11. 09:50:28

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]: Utóbbi már a melegségedre vonatkozott... Mert ha netán az vagy, megolvad alattad a skandináv jégmező... :D ??? Capiche???

Norina07 2013.11.11. 09:51:09

@zöldeketbeszélek: Sem gyógyszerészre sem orvosságra nincs szükségem. De azért köszönöm az aggódást. :)

bpetya75 2013.11.11. 09:52:09

@dradix [wannabe bee]:

Nnna. Épp segíteni akartam, de látom már nem szorulsz rá ;-)

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2013.11.11. 09:53:48

@usa1234: Errefele az egy fore eso cinikus kotoszkodok szama: ket fo. :) Ne vedd fel, amiket itt irogat mindenki. :)

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.11. 09:58:26

@Don Kartasch: hogy igazoljalak: pösze-e vagy? :)))

...kotoszkodok...

dradix [freibürger] 2013.11.11. 09:58:45

@bpetya75: Köszönöm az igyekezetet. Most még kb 10 percig tudom követni az eseményeket. :D Igyekszem figyelni...

dradix [freibürger] 2013.11.11. 10:00:34

@zöldeketbeszélek: Ebben sehol nem latom a zöldet... :O
Megvan a ket fo. :DDD Don Kartars viszont tevedett, magasabb lehet ez az arany. :D

tableno 2013.11.11. 10:03:37

@bpetya75: szerintem a legfontosabb, amit egy kora XXI-dik századi szülő adhat a gyerekének, az a mobilitás, illetve a lehetőség+képesség, hogy mobil legyen. Nyelvek, világra való nyitottság, stb. Olyan ütemben változik a világ, hogy egyszerűen nem lehet tudni, hogy 10-20 év mulva hol lesz jó élni.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.11.11. 10:04:22

@zöldeketbeszélek:
Telibetalaltad :)

@Don Kartasch:
Szerintem en most kifejezetten erdeklodo es pozitiv vagyok :)

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.11. 10:13:12

@dradix [wannabe bee]: Dehogynem, én mindig zöld vagyok...ha kevés kávét ittam, esetleg sötétzöld :))!

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.11. 10:18:56

@tableno: Eszembe jutott az utolsó, nekem címzett kommented (bocs, csak ma kora hajnalban volt időm ismét felnézni a blogra)

"tableno 2013.11.09. 11:10:50

@zöldeketbeszélek: egy olyan, ország, amelynek a lakossága nem beszél idegen nyelveket, manapság nem lehet sikeres. Ez vonatkozik az olaszokra is! "

Teljesen igazad van és ha olvastad volna, hogy honnan indult ki az eszmecsere, tudnád hogy én is ezen a véleményen vagyok. Sőt, azt írtam, hogy személyes tapasztalatom szerint Olo-ban (Nápoly és még délebben) egyre több fiatal beszél angolul és igyekeznek is a külföldivel először angolul szót érteni.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.11. 10:25:53

@zöldeketbeszélek:

Én Szonja lettem volna, ha lány lettem volna.

Milyen szép is lenne "Szonja, a bircalány"...

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.11. 10:27:49

@tableno:

Így igaz, Én pl. annyira nyitott lettem, hogy mindenhol külföldön érzem magamat. Ez az ellenkező véglet.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.11. 10:31:02

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Ez a ma hajnali kommentem neked (is) szólt:

zöldeketbeszélek 2013.11.11. 01:40:23

Még nem tettem túl magam a tegnapi eszmecseréteken...

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.11. 10:39:13

Jo reggelt!
Jo lenne a poszt, ha nem csak a tizedet adnak le...
Kaphatnank valaszt Kovermadar kerdeseire? Vagy meg kell varni a kovetkezo posztot?

Madar! Isten remelem segit a celjaid elereseben, hisz oly kedvesen elismerted szakertelmem tegnap! :DDDDDDDDD

Bebbi 2013.11.11. 10:49:08

@Mr. Long [Svedorszagban is elismert mernok]: Szerintem a valaszokkal kicsit varni kell majd, mert elvileg most eppen ejszaka van Kaliforniaban.

usa1234 2013.11.11. 10:49:39

Ígérem később válaszolok az értelmes kérdésekre, csak itt -9 óra van és megyek csicsikálni! Szép napot nektek!

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.11. 10:51:17

@Bebbi: Jogos! O de utalom az amerikaiakat! :) [meg az osszes mustanggal jar... :( ]

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.11. 10:51:19

@Bebbi: @usa1234: Ez mióta mentség :)))? Addig meg rágjuk tövig a körmünket??? ;)

Ugyandehogy (törölt) 2013.11.11. 10:53:49

nem tudjátok, hogy lehet a szűrőt állandóra beállítani? most, hogy ketten lettek, uncsi minden posztnál külön, meg hogy meg kell várni,míg az első marhaságot bekottyantják.

Frőczy Sanyi 2013.11.11. 10:58:32

"Kiskorom óta rengeteget utaztunk a családommal, de így is 13 évesen láttam először ázsiai embert, indiai ételt tavaly ettem első alkalommal."
Mi pedig a másik véglet vagyunk: csak nagyon ritkán utazunk, de én is tizenvalahány évesen láttam elõször ázsiai embert (kínait). A titkuk az, hogy ruhavásárlás során megkerülhetetlenek. Szerintem majdnem minden városban van kínai tulajdonú kínai ruhabolt. Aztán az egyetemen pedig mindennaposak voltak az afrikai, közel-keleti és távol-keleti hallgatók (magyar egyetem). Szóval itt sem annyira zárt a világ.
Viszont (utólag visszagondolva) szerintem jól tette a posztoló, hogy belevágott. Ha lehet kérnem, jobban is belemehetne a két világ közötti mentalitásbeli különbségek boncolgatásába. Sõt, mivel kint jár fõsulira és ha jól szûrtem le itthon is járt, a két oktatási rendszer közötti eltérésekrõl is szívesen olvasnék.

Frőczy Sanyi 2013.11.11. 10:59:51

@usa1234: a fenti kommentem ajánlom figyelmedbe!

rezsoatya (törölt) 2013.11.11. 11:05:09

@Bebbi: igeeeen! Ezek a mai fiatalok! Bezzeg az en idomben..! :DDD

Bocs, de ezt soha nem ertettem. A multra hivatkozast! En is felnottem mobiltelefon nelkul... es a tobbi. Nehogy mar az legyen baj, ha valaki 13 evesen latja Azsiat...! En is mentem volna, de akkor meg vasfuggony volt. Gyerekeimnek megmutattam volna, de egyedul neveltem oket, nem tehettem meg. De orulok, hogy ez masnak megadatott! Ennyi!

Nem (csak) az ertekrendek valtoztak meg, hanem a vilag valtozik allandoan. Es ez igy van jol!

Bebbi 2013.11.11. 11:16:09

@rezsoatya: Nem, nem egeszen ezt akartam irni. Szerintem nemi empatia segit ilyenkor. En sem irok arrol, hogy erre meg arra a dologra mennyit koltottem, mert el tudom kepzelni, hogy masoknak ennel sokkal komolyabb anyagi jellegu problemai vannak es emiatt szerintem erdemes ilyenkor kicsit megvalogatni, hogy mirol irok es mirol nem.

Ezert nem gondolom, hogy a poszt iroja bele gondolt volna ebbe, hogy ezzel a megjegyzesevel esetleg masokat "megserthet". Nyilvan az kiderul a mondataibol, hogy ez a "megsertes" egyaltalan nem volt celja, szoval en a magam reszerol egyaltalan nem vettem ezt zokon. Csak annyit akartam ezzel megjegyezni, hogy esetleg erdemes kicsit korultekintobben fogalmazni.

tsabus UAE 2013.11.11. 11:17:37

Kedves Réka !
Egész jó lett a poszt, de (amint azt mások is megjegyezték) elég kurtán lett vége. Ezért elzarándokoltam a te blogodba és elkezdtem olvasni. Két perc után a következő mondatok jöttek szembe:
"A harmadik nagyobb létszámú bevándorlás 1956-ban történt, ők az ’56-os magyarok, akik a Második Világháború közben, a Holokauszt elől menekultek az Egyesült Államokban. Ők, csak úgy, mint az első bevándorlók, többnyire tanult, felső osztálybeli zsidó állampolgárok voltak."
Itt nagy reccsenéssel megálltak a fogaskerekek a fejemben és nem olvastam tovább.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.11. 11:21:49

@tsabus: Ezen én is megakadtam, de gondolom figyelmetlenség volt, nyilván tudja Réka is, hogy a kettő két külön esemény. Tehát egy bevándorlás 39 után, egy meg 56 után.

nyuszigonosz 2013.11.11. 11:36:06

@tsabus: Jézus! Gondoltam ma sem írok semmit, de itt nem álltam meg... hat én nem fogom olvasni a blogot.
Miért is szeretnek a népek dolgokról írni, amiröl semmit nem tudnak és még azt is rosszul. Fel nem fogom.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.11. 11:40:35

@nyuszigonosz: Egyszeruen, mert a blog iras trendi.
Azok is irjak, akiknek semmi mondanivalojuk nincs, de ez nem zavarja oket. Engem is megkeresett egy baratom, hogy miert nem irok blogot az angliai eletemrol. Es furcsan nezett ram, amikor mondtam, hogy miert irnek, Budapesten sem irtam es kb olyan izgi itt is az eletem. OK, apro erdekessegekrol tudnek esetleg irni, de az meg nem igazan vonz :)

VHB 2013.11.11. 11:56:59

@bpetya75: Minden szavazat számít.

bpetya75 2013.11.11. 11:58:37

@VHB:

Nyilván. De szerinted csak ennyi van benne?

BTBTBT 2013.11.11. 12:01:30

The observation of 2 minutes silence begins now.

Norina07 2013.11.11. 12:07:30

Miért kell mindenben a hibát keresni kedves hozzászólok? Természetes, ha valami csak egy folyamatot akar elindítani akkor nem lövi le a poént. A regényekben sem az első oldalon van a megoldás. Ki olvasná el különben a folytatást. Valószínűleg nem véletlenül figyelmeztetett előre a Határátkelő! Még ha, Réka naiv is lenne, miért ne lehetne? Mi baj van azzal, ha valaki még hittel, reménnyel, naivsággal éli a mindennapjait. Miért kellene keseregnie? Mellesleg, ha rosszat írna az lenne a bajotok. (Minden anyuka támogatja a gyerekét egy ideig, mert ez egy szülő feladata. Mindenki másképp teheti ezt meg. Ne sajnáljuk már azt, amit a szülő ad, a gyermekének, azért mert esetleg mi nem, vagy keveset kaptunk,) Szóval azért mert valaki nem reagál azonnal, még nem kell nekiesni! Szép napot és kitartást a bloggerinának.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.11. 12:12:20

@Barátusz: Most kaptam meg a ceges emailt (11.10 am) a ket perces csendrol, meg jo, hogy 9.50 am-kor kuldtek...

BTBTBT 2013.11.11. 12:14:15

@Mr. Long [Svedorszagban is elismert mernok]:
Hat aki poppyt visel (vegulis viseled?), annak ezt email nelkul is tudnia kellett volna. :)))

Amugy a poszt nesze semmi, fogd meg jol.

tsabus UAE 2013.11.11. 12:24:47

@bpetya75: Attól függ, honnan nézzük. Ha fiatal lennék, biztos jelentkeznék és körülnéznék a világban.
A másik oldalról, engem nem érdekel az egész, de biztos lenne, akit igen.
Szerintem úgy kellett volna ezt csinálni, hogy felajánlják néhány fiatal kiküldését azokra a helyekre, ahol van érdeklődés.

tsabus UAE 2013.11.11. 12:24:52

@zöldeketbeszélek: Igen, ez egy valószínű opció. Csak annyira sokkolt, hogy most felfüggesztettem a további olvasást...

Muscari 2013.11.11. 12:31:28

@zöldeketbeszélek: en is elolvastam nehany bejegyzest a blogrol. Nem mondhatnam, hogy tul sok informacioval lettem gazdagabb. Remelem, 56 tenyleg csak eliras.

Alapvetoen nekem az a fajta blog szokott tetszeni, amelyik sok erdekes es uj informacioval szolgal valamely temaban, lasd HA. A masik, amiknek ertelme van, amikor valaki az otthon elo szeretteinek szamol be a mindennapokrol, pl. hogy hogy fejlodnek a gyerekek. Persze ez leginkabb a rokonoknak, ismerosoknek lehet erdekes.

Az a baj, hogy Reka blogja egyik kategoriaba sem tartozik sajnos. Van meg hova fejlodni.

Muscari 2013.11.11. 12:33:50

@Barátusz: en pont a Tescoban vasaroltam, tok egyedul, ugyhogy nem volt nehez csendben maradni. Bemondtak a hangosbemondoba es a zenet is kikapcsoltak 2 percre.

bpetya75 2013.11.11. 12:34:31

@tsabus:

Fogadó oldali vélemény érdekel leginkább, azt nem kétlem, hogy innen többen is belevágtak volna, ha van ilyen lehetőség ;-)

Nem tudom, ez a felajánlás dolog mennyire működőképes. Lehet lesajnálásként is felfogni (Nem megy nektek, majd mi küldünk erősítést), de ha kérdés nélkül ott van egy uszkve három ember, akikkel együtt lehet működni, abból kisülhet valami jó. Gondolom én.

BTBTBT 2013.11.11. 12:40:45

@Mr. Long [Svedorszagban is elismert mernok]:
Remlik, azert is kerdeztem zarojelben.

@Muscari:
Ott egyszeru, ahol van hangosbemondo. Elmeletileg egy irodahazban is lehet. Vagy kene lennie. Tuzriado vagy ilyesmi esetere.

Ugy erted, hogy rajtad kivul nem volt mas vasarlo a Tesco-ban?

mirx 2013.11.11. 12:43:32

"Nem szeretnék hazudni, édesanyukám segített az anyagiakban" na ettől a félmondattól baromira elkezdett viszketni a tenyerem. miért az az első gondolat, hogy hazudni kell? honnan jön ez a mentalitás?

a posztot meg a blogot inkább nem minősítem, szerintem marhára nem informatív egyik sem, maradjunk annyiban.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.11. 12:49:55

@Barátusz: Itt van fasza szirena tuz esetere. Annyira vigyaznak rank, hogy hetente egyszer szera 11.00 am probalgatjak is 20 masodpercid.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.11. 12:52:03

@mirx: Mert vannak, akik elitelik es felhaborodnak azon, ha a gyerek kap valamit es nem onerobol eri el.

Norina07 2013.11.11. 12:52:03

@mirx: Úristen, ha valaki nem újságíró, vagy pszichológus, vagy lélekbúvár, ha valaki nem gondolja át 50szer amit leír, az már hiba? Miért rossz az a mondat "nem szeretnék hazudni" Mi a baj vele? Abszolút nem arra vonatkozott, amire következtettél. Talán, ha figyelmesen olvastad volna, arra gondolnál, hogy mai átlag ember kamuzik összevissza.. beszél jobbra-balra, hogy szimpatikusabb legyen, hogy, megkapjon egy állást, hogy eljusson Á-ból B-be... A bloggerhölgy, meg egyszerűen közölte az élest. Ami inkább dicséretreméltó, mintsem kritizálandó. Egyébként, én is kérdezném, honnan jön ez a kötekedő szellem, honnan van ennyi rosszindulat az emberekben. Nem azt mondom, hogy értelmes kritikát ne írjatok.. de az itt megjelent hozzáoszlások többsége semmit mondó.. Szerinted nem ad elég információt, szerintem meg egy kezdésnek tökéletes anyag.

tucano 2013.11.11. 12:54:58

@zöldeketbeszélek: Végtelen mennyiségű védőoltást lehet beadatni, ezek közül csak a hepa-t javasoltam volna korábban, de mostanában a tbc is kezd újra feljönni. MInden másra jobb helyben orvosságot keríteni, legalábbis tapasztalataim szerint.

Önvédelmi tanfolyamnak meg sok értelme nincsen, kivéve ha hosszú évekig csinálná, az egyetlen rövidet meg a youtube-on is el lehet végezni:
www.youtube.com/watch?v=TegQiSObPZo
Más harcművészetnek túl sok értelmét nem látom arrafelé.

tableno 2013.11.11. 12:55:41

@bpetya75: nem is tudom. Nekem elsőre az jött le, hogy jól megnyaraltatják közpénzből az elvtársak csemetéit. Aztán elolvastam, hogy konkrétan mit is csinálnak, így már nem tűnik akkora hülyeségnek, igény talán lenne rá. Csak nem így, ad hoc alapon, lelkes amatőrökkel, 500 millióért...

mirx 2013.11.11. 12:55:58

@Mr. Long [Svedorszagban is elismert mernok]: Na ez az, ez az "együk meg a gazdagokat" posztkom mentalitás, amitől kiakadok. Mi a baj azzal, ha valakinek van pénze, és a gyerekre költi? És még ő szégyelli magát.
Utálom ezt a hozzáállást, és utálom, ha valaki - vagyonos létére - még azonosul is vele.

@Norina07: a semmitmondó egy szó, a többire kedvem sincs reagálni, bocs.

BTBTBT 2013.11.11. 12:56:19

@Mr. Long [Svedorszagban is elismert mernok]:
Persze, szirena van, kell is, de hangosbemondo is szokott lenni. Tannoy.

@mirx:
"Miami, (...) a kultúra, a média, a szórakoztatóipar, a művészet, a divat fővárosa."
Idaig olvastam a blogjat.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.11.11. 12:59:12

@mirx:
Arra tudok gondolni, hogy a posztolo tapasztatatai alapjan inkabb elhallgatna, hogy szuloi segitseggel jutott ki.
Meg is mondom miert: en is nem keves kritikat kaptam azert, mert aposom segitsegevel es nem onerobol jutottam ki. Ez sokak szemeben tuske, igy ket lehetoseg marad:
1) bevallalni, hogy ezert (is) lehurrognak;
2) elsumakolni.

Tudod, az a bizonyos irigyseg...

@Norina07:
Mert az emberek az esetek 90%-aban rosszindulatuak. Meg itt is megesik neha, pedig mi vagyunk a wannabe emigransok faj :)
Nagyon-nagyon nehez az itteni kozosseg kedveben jarni, hosszu keszules es "wannabe" ismeret szukseges egy olyan poszthoz, amit elfogadunk. Ezt szerintem te is tapasztaltad mar... es le a kalappal, hogy kitartottal es most is itt vagy. Sokan megfutamodnak.

bpetya75 2013.11.11. 13:00:57

@tableno:

Valami ilyesmit érzek én is, de ugye én ezt nem tudhatom, ezért kérdeztem tőletek ;-)

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.11. 13:02:43

@tucano: Oké, akkor AK47-es tréningre küldöm majd a lányomat én is ;). Különben majd kiugrottam a bőrömből amikor megszólalt a zene, utána meg azt vártam, mikor lő végre :))!

bpetya75 2013.11.11. 13:03:22

@tucano:

Mész a fenébe! Nem háborús zóna az egész kontinens. :-D

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.11. 13:03:52

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]: Meg vannak akik a legcsekélyebb kritikát is személyük elleni támadásnak vélik, a humorérzékük meg nagyjából nulla...

bpetya75 2013.11.11. 13:04:19

@zöldeketbeszélek:

Most már ölég! Nyomás tanulni, mert sötét maradsz, mint a réti csernozjom!

mirx 2013.11.11. 13:06:11

@Barátusz: Hát igen, Párizs elbujdokolhat. :))

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.11. 13:06:41

@Muscari: Igen és hozzátenném, az sem árt, ha a bejegyzések átgondoltak, letisztultak. Senkit sem vernek ostorral, hogy 5 perc alatt írjon meg egy 10ezer karakteres posztot...

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.11. 13:06:49

@zöldeketbeszélek:

Nem szoktam tegnapi kommenteket olvasni, csak ha valaki nekem címezte.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.11. 13:07:46

@bpetya75: Na de mennyi élet van a réti csernozjom egy köbcentijében :)))!

Csak visszapislogtam egy kicsit ;)!

Muscari 2013.11.11. 13:08:00

@Barátusz: Hehe, jo a kerdes. Termeszetesen voltak mas vasarlok, meg eladok is, de te is tudod, hogy hogy ertettem, te kis huncut, te :-)

VHB 2013.11.11. 13:09:17

@Barátusz: Fogadjunk, hogy a divat csapta ki a biztit.:) Nincs benne a TOP30-ban Miami.
en.wikipedia.org/wiki/Fashion_capital

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.11. 13:09:40

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Semmi gond, a lényeg, hogy nem értek veled egyet és a hozzáállásod a témához számomra gyomorforgató.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.11. 13:10:39

@mirx: Nem tudom miert baj. Sokan azt varjak el,ha a szulonek van egy cega, akkor a gyerek az alapoktol tanulja meg, ne egybpol a szulo titkara legyen es kozelrol lassa a munkat amit a kesobb vegezni fog.
Ellenben senkit sem itelnek el, ha nem a szulo cegenel kezdi nem lotifutikent. Par honapja volt is errol egy angol cikk, hogy a frissen vegzettek sokszor a szemelyi titkar poziciot latjak a karrier elkezdesehez a legjobb modnak. A feriak kozt meg dfrasztikusan emelkedik ez a szam, mar nem csak a titkarnok "uraljak a piacot", hanem titkarok is egyre nagyobb mertekben megjelennek a piacon.

BTBTBT 2013.11.11. 13:12:24

@mirx:
A filmnel meg a szorakoztatoiparnal, ha mar az USA-nal maradunk, akkor inkabb a nyugati parton erdemes probalkozni. Egy bizonyos, H betuvel kezdodo varosnegyed kornyeken. :)

@Muscari:
Ja, arra ertetted az "egyedul"-t, hogy egymagad vasaroltal?
Elozoleg arra gondoltam meg, hogy egy kis Tesco Express-ben lehettel egyedul.
Huncut? En? Koszi. :)

bpetya75 2013.11.11. 13:13:38

@zöldeketbeszélek:

Csak szólok, ha nekiállsz Max-szal vitatkozni, abból ma már nem lesz tanulás, ellenben a politizáláshoz hasonlóan abszolút improduktív leszel.

@VHB:

Már többször figyeltem, irigylésre méltó keresőképességed van ;-)

BTBTBT 2013.11.11. 13:14:14

@VHB:
Nem csapta ki. :)
Csak a(z amerikai) szorakoztatoipar fovarosa nem Miami. Barmit is mondhatnak egyes statisztikak.

BTBTBT 2013.11.11. 13:14:58

@bpetya75:
Nem lekicsinyles, de szerintem M. Petert nem lehet uberelni ebbol a szempontbol. :)

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.11. 13:15:19

@bpetya75:

Egy vita nem lehet inproduktív, mivel maga a vita a produktum.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.11. 13:16:13

@bpetya75: Nem állok neki vitatkozni, mert vannak olyan dolgok, amelyekben anyaként és nőként nem tudok és nem akarok kompromisszumot kötni.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.11. 13:16:16

@Barátusz: Miami nem a csempesz drogok egyik fovarosa?

bpetya75 2013.11.11. 13:17:29

@Mr. Long [Svedorszagban is elismert mernok]:

Szerintem az tesz jót a gyerekével és a cégével, aki végigjáratja vele a szamárlétrát. Én ugyan csak az erdészeti igazgatást látom idehaza, de elég károsnak találom azoknak a tevékenységét, akiknél kimaradt a több éves szakmai gyakorlat a vezetői, felsővezetői tevékenység előtt.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.11. 13:18:43

@bpetya75: Egyébként alapból nagyon szeretek vitatkozni, de vannak témák, amelyek így ebéd közben - palócleves, juhtúrós sztrapacska :) - eléggé megfeküdnék a gyomromat.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.11. 13:20:24

@bpetya75: Várjál csak, nem kötelező a szakmai gyakorlat egy felsővezető erdésznek???

VHB 2013.11.11. 13:23:44

@bpetya75: Kedves tőled, de asszonynak más a véleménye, amikor megy shoppingolni. Positively pun intended.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.11. 13:24:12

@bpetya75: Valoszinuleg befolyasolja a ceg profilja is. Ellenben ahogy irtam az nem zavar senkit, ha egy masik cegnel ul bele esetleg a gyerek a joba, csak az bassza egyesek csoret, ha a szulo a csaladi biznicbe csoppenti bele a gyereket a joba.

bpetya75 2013.11.11. 13:26:00

@Barátusz:

A vitára gondolsz, vagy a keresőképességre? ;-)

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:

Van benne valami, de ha egyszer az a dolgom, hogy felvágjak 2 köbméter fát, de helyette inkább összeszedem a szemetet az ház előtt, akkor hiába tudok felmutatni egy zsáknyi csokipapírt, marhára improduktív voltam, mert azzal nem fogok túl sok meleget termelni a házban.

Ha a kolleginának tanulnia kell, de helyette nekiáll egy olyan Maxvallal vitatkozni, akiről minden érv lepereg, maximum felmegy a vérnyomása, de előrébb nem lesz vele, hiba produkál egy dokumentált vitát.

@zöldeketbeszélek:

Tessék ráhangolódni a tanulásra: www.youtube.com/watch?v=UPcp4yNEJu4&list=PL238BAC144C7E26F3

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.11. 13:27:42

@bpetya75: "Szerintem az tesz jót a gyerekével és a cégével, aki végigjáratja vele a szamárlétrát."

Ezzel én is egyetértek, de csak akkor működik, ha a gyereket érdekli is a dolog és a szülő nem úgy kezeli a beosztottakat mint a hűbérúr a jobbágyait, mert a trónörökös ezt már hatványozottan fogja csinálni, hiszen ebbe tanítják bele. Saját tapasztalat.

bpetya75 2013.11.11. 13:30:26

@zöldeketbeszélek:

Az a kolléga, aki az erdőtörvény legújabb módosításához a szakmai hírnevét adta, nem rendelkezik tő melletti gyakorlattal. Egyébként egy piszok értelmes, gyors eszű és jó szándékú srác, de ez sem pótolja a szakmai tapasztalat hiányát.

@VHB:

Érted Te, hogy a guglis keresőképességre gondoltam.
Nem ismertem a pun szó jelentését, de rákerestem. Szóval ja, érted. ;-)

@Mr. Long [Svedorszagban is elismert mernok]:

Igaz, tényleg röhejes jelenség.

2013.11.11. 13:30:39

@tucano: @zöldeketbeszélek:
Egy kis zenei alafestes a temahoz:
www.youtube.com/watch?v=ZthNYozVwNM
Igaz, mas kontinens, de a hangulata ide valo:)
(Tucano biztosan ismeri, egy regi posztjanak temaja ezzel a zenevel kezdodott egy masik blogon, jo par eve)
Sajnos megint kezdodik a Halloween a gyapotfoldeken, pentekig tart:(

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.11. 13:33:06

@bpetya75: Köszönöm, ez nagyon ösztönző volt :)! Mentem :)!

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.11. 13:35:37

@bpetya75:

Еz oké, de egy blogba jellemzően azért ír valaki, mert vitázni akar.

Egyébként sok érv nem pereg le rólam. Bár nyilván egy ezerszer megvitatott témában nehéz új érvvel előjönni, így úgy tűnhet, hogy "minden lepereg", pedig ezek csak olyan érvek, melyeket a vitázók már alaposan átgondoltak és elvetettek.

Amikor a fizikus ezredszer hallja, hogy feltalálták az örökmozgót, nem fog lelkesedni ezeregyedik alkalommal. S az ezeregyedik felfedezőnek úgy fog tűnni: "ez a fizikus el sem gondolkodik nagyszerű felfedezésemen!", pedig nem tudja: a fizikus most hallja éppen ezeregyedik alkalommal ugyanazt a nem működő ötletet.

Shanarey 2013.11.11. 13:36:21

Na megint egy brigádnapló.
:-(

@bpetya75:

De ha mégis baj van, az AK-47 nagyon jó peace keeper.
:-))))))))))

A filmekben csak látványos, de a valóságban olyan a hangja hogy attól aki nincs szokva hozzá, az betojik.

szszandra · http://ausztraliabamentem.wordpress.com 2013.11.11. 13:36:29

@bpetya75 @tableno @tsabus: kicsit jobban meg lehetett volna szervezve anno, marmint a program hirdetese. de egyebkent voltak, akiknek ez sokat jelentett. bar teny h nem az elso generacios ott lakoknak, hanem a 30-40-50 eve ott eloknek, es esetleg unokaiknak. vannak akiknek ezek a kulturalis programok iszonyat fontosak.

a posztot egyebkent en se tudtam hova rakni igazabol. a blogolasba meg szerintem majd belejon, sokan igy kezdtuk. majd megtalalja a hangjat (remelem) es remelhetoleg felismeri h mik az erossegei es gyengesegei.

off: tudtok valami (jo) naprakesz blogot new yorkrol/bol? /nem 548 ora/

Muscari 2013.11.11. 13:41:01

@bpetya75: azok szempontjabol lenne a dolognak ertelme, akik masokik, harmadik stb generacios bevandorlok, es nincs kapcsolatuk az anyaorszaggal. Bar azt nem tudom, hogy a neptanc vagya furulyazas a legcelravezetobb-e, de a magyar oraknak, konyvkluboknak pl. latomertelmet.

Az mas kerdes, hogy ilyen rengeteg penzt koltenek most erre, mikor ezek az emberek Magyarorszagnal sokkal gazdagabb orszagokban elnek.
Elegge szavazatszerzes szaga van szerintem is.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.11. 13:45:53

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:

"Еz oké, de egy blogba jellemzően azért ír valaki, mert vitázni akar.

Egyébként sok érv nem pereg le rólam. Bár nyilván egy ezerszer megvitatott témában nehéz új érvvel előjönni, így úgy tűnhet, hogy "minden lepereg", pedig ezek csak olyan érvek, melyeket a vitázók már alaposan átgondoltak és elvetettek."

Oké, ha ráérsz olvasd el, szerintem hoztam olyan érvet, amit más nem. (Tudom, nem élet az élet, ha nincs mit atomokra szedni.)

zöldeketbeszélek 2013.11.11. 01:40:23

Na de most már hogy mindkét számot meghallgattam, megettem az ebédet, megyek tanulni és mivel olyan hülye vagyok, hogy nem bírok nem visszapofázni, konkrétan lekapcsolom a gépet.

dradix [freibürger] 2013.11.11. 13:55:10

@Mr. Long [Svedorszagban is elismert mernok]: De igen! És ott a legmagasabb az egy főre jutó partot érő (vagy csak ennek reményében félúton elmerülő) dél-amerikai menekülteket szállító hajók előfordulási gyakorisága is.

eagles 2013.11.11. 13:56:57

@bpetya75:

A tegnapi kommentben, a kisebbség szavazatainak értékével kapcsolatban más a véleményem, de az elmúlt 2 nap történései után, ezt csak nagyon halkan jegyzem meg.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.11.11. 13:59:32

@zöldeketbeszélek:
Igy igaz, vannak ilyenek is...

@Mr. Long [Svedorszagban is elismert mernok]:
Miami a masodik Barcelona, annyi ott a csak spanyolul beszelo :)

Énbagoly 2013.11.11. 14:12:57

A poszthoz pedig. Szerintem az eddigi még semmi nem volt, remélem a folytatás kicsit informatívabb lesz. :)

Ja, és HÁ a jelek szerint még mindig nem enged csak úgy megjelenni, pedig...

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2013.11.11. 14:18:22

@Barátusz: Nálunk a tűzjelzővel oldják meg minden évben.

Ugyandehogy (törölt) 2013.11.11. 14:19:18

@Muscari: milyen két perc? a ma elhunyt libákért?

Muscari 2013.11.11. 14:22:17

@Énbagoly: Nagyon jo a lista, a Laderlappen kulonosen tetszik. Es a lufikat se szeretik. Fuj, alavalo nepseg! ;-)

BTBTBT 2013.11.11. 14:25:14

@Mr. Long [Svedorszagban is elismert mernok]:
Meglehet. Nem utazom anyagban. Miamirol ugyis a jocskan elb@szott "Dexter" jut eszembe. :)

@bpetya75:
Termeszetesen a keresokeszsegere. Nem is nagyon szokott vitazni.

@Püspök utcai gombaszedő:
Ooo, mit oldanak meg feletek a tuzjelzovel?

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2013.11.11. 14:27:54

@bpetya75: Elméletben jó ötlet, a megvalósítás ezer sebből vérzik. Azért jó olvasni, hogy volt, aki ennek ellenére elért valamit.

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2013.11.11. 14:28:27

@Barátusz: Csörömpölnek a két perc csend előtt és után, hogy mindenki tudja, mikor van.

Muscari 2013.11.11. 14:40:25

@Babette_: A az elso vilaghaboru aldozataira emlekeztek:

www.bbc.co.uk/news/uk-24893272

LyukasBogrács 2013.11.11. 14:47:15

@Norina07: Miért rossz az a mondat "nem szeretnék hazudni" Mi a baj vele?

Konkretan azt sugallja ezzel, hogy a kedvunkert kivetelt tesz, es erezzuk magunkat megtisztelve.

En nem erzem. Ti ?

tucano 2013.11.11. 14:50:17

@zöldeketbeszélek: Ugye harcművészetügyileg embere válogatja, hogy mit és mennyi idő alatt tanul meg és kitől, de lányok esetében kifejezetten fegyveres megoldást javasolnék. Egyszerűen azért, mert ahol önvédelemre van szükségük, ott legtöbbször nem elég a puszta kéz. Míg férfiaknál a legtöbbször (persze ez is végtelen számú tényezőtől függ) elég a 2 ököl.

@bpetya75: persze, hogy nem háborús övezet, de egy AK sosem árthat :) Főleg, ha vadállatok vannak a közelben, amelyek főleg a kétlábú fajhoz tartoznak. Meg afrikai vadonban mászkáljon a fene eszköz nélkül.

bpetya75 2013.11.11. 14:51:32

@Quercus58:

Mi történt az elmúlt 2 napban?

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:

Régebb óta nyomod ezt a fórumozós, blogolós témát mint én, így biztos, hogy jó adag kipróbált érved van. Azt viszont nehéz elhinnem, hogy az itteni közel két éves pályafutásunk alatt nem szóltál hozzá olyan témához, amire ez nem volt igaz, és amiben nem tudtak neked újat mondani. Ennek ellenére nem emlékszem tőled olyasmi reakióra, hogy "Basszus, hogy erre nem gondoltam! Igazad van." Persze nem olvastam minden hozzászólást, de a nagy számok törvénye alapján csak bele kellett volna futnom nélhányba ha volt ilyen, nem?

Abban egyetértünk, hogy a vitának nagyon is helye van itt, csak a tegnapi posztnál írta a kollegina, hogy tanulnia kéne, ezért írtam neki azt, amit. Egyébként semmi kivetnivalót nem találok abban, ha valaki veled vitatkozik. Kell hozzá egy megfelelő idegállapot, de sokszor érdekesnek találom az érveidet. Pl a pedókkal kapcsolatban is látok logikát a gondolatmenetedben, ettől függetlenül nem tudok betegnek járó toleranciával viszonyulni hozzájuk.

@Shanarey:

Én nem lőttem vele, unokatesóm igen. Rövid sorozat 3 golyó, hosszú sorozat 7 golyó...

@Muscari: @Püspök utcai gombaszedő:

Akkor hasonlóképpen látjuk. Vannak jó ötletek, a megvalósítás többnyire messze nem a legjobb, de még így is lehet jót kihozni belőle.

BTBTBT 2013.11.11. 14:53:17

@Püspök utcai gombaszedő:
Ja, hogy akkor Anglia. Ez nem volt vilagos.
Es a tuzjelzo nincsen bekotve a helyi tuzoltosaghoz?

@Muscari:
Az Armistice Day-jel igen, de erre a napra esik a Remembrance Day es a Veterans Day is. Tehat minden, az 1. VH kezdete ota meghalt angol katonara emlekeznek ezen a napon.
Es azert november 11-en, 11 orakor, mert akkor ert veget az 1. VH. Egyes helyeken pontban 11 ora 11 perckor tartjak a csondes megemlekezest.

bpetya75 2013.11.11. 14:54:05

@LyukasBogrács:

Szerintem ez a "megmondom őszintén" pepitában. Ha nem illetékes elvtárs mondja, akkor nem biztos, hogy amúgy hazudik.

@tucano:

Az a durva, hogy a középsőt még el is tudnám úgy képzelni. A hideg kiráz tőle...

eagles 2013.11.11. 15:01:48

@bpetya75:

Kicsit elszabadultak az indulatok. Ti a kertészlánnyal megúsztátok, mert ma reggel beszélgettetek a tegnapi kommentben.

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2013.11.11. 15:16:07

@bpetya75: Bizonyára be van kötve, de van neki tesztüzemmódja is, és ilyenkor azt használják.

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2013.11.11. 15:16:16

@bpetya75:

Elárulok egy titkot.

Ha egy vitában gyanúsan elhallgattam, az annak a jele sokszor, hogy az ellenfél érveinek hatására bizonytalanná váltam. Hozzáteszem: az elhallgatás nem mindig ezt jelenti, de sokszor igen.

Tudom, hogy ez nem teljesen oké, de bonyolult a személyiségem és azt elvárni tőlem, hogy felkiáltsak "a fenébe, mégsem volt igazam!" nem reális... :-)

S természetesen sok kérdésben változott a véleményem életem során. Én magam is találok olyan általam leírt véleményt, mellyel nem értek egyet. De ez nem baj, ilyen az ember: változik.

Dragonlady (Bp, Hun) 2013.11.11. 15:16:36

@bpetya75: hát nemkicsit akadtam ki, mikor ránkküldtek egy új general managert, aki egy kanyi nyekket nem tud angolul. de még burmaiul sem. lehet, hogy penge profi a szakmában (öööö), de hogy néz már ki, akárhova is kell menni egyeztetni?
ha nem vágnának érte nyakon, akkor mondanám a gyerekeknek, hogy dehogy tanulj bakker, ha tudsz angolul, akkor max a vezérigazgató titkárnője lehetsz, de ha megbuksz, akkor még a végén aládtolják a legpuccosabb széket.
ja és persze minősített eset, hogy az egyetemen olyanok tanítanak tanításmódszertant, akik soha nem dolgoztak iskolában, hanem a diploma után ottmaradtak kutatni és PhD-zni. amivel semmi baj, csak egy kicsikét másik szakma.
azért legalább a tölgyet a bükktől meg tudták különböztetni a delikvensek?

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2013.11.11. 15:18:31

@Quercus58:

Ezt komolyan nem értem. Én elolvastam tegnap az ÖSSZES hozzászólást este 22:30-ig (magyar idő szerint) és tegnapelőtt meg a hozzászólások kb. harmadát, s én nem érzekeltem semmi különöset. Milyen indulatok szabadultak el?

eagles 2013.11.11. 15:27:28

@Chang Yai (wannabe in a hammock on a beach):

"azért legalább a tölgyet a bükktől meg tudták különböztetni a delikvensek?"

Ez már a mi szakmánkban sem mérvadó. A fontos a lojalitás, a párthűség. Eddig az állami erdészeteknél volt egy hallgatólagos megállapodás. Az éppen aktuális kormányzópárt adta a vezérigazgatót, az ellenzék a helyettest. Na ez most megszűnt.
Ez igaz az esetek többségében az Erdészeti Igazgatóságoknál is.
Nincs jelentősége a szakmai ismereteknek, a tapasztalatnak. A lényeg a lojalitás, és a párthűség.
Ki nem felejtsem már a nemzeti parkokat. Na az egy külön állatfajta.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.11. 15:34:25

@Mr. Long [Svedorszagban is elismert mernok]:

Ja, erről jut eszembe: nem válaszoltál, hogy miért baj, ha a papnak van felesége. Ezt nem értettem nálad.

montroyal ( CAN qc) 2013.11.11. 15:35:50

na vegre egy tipikus hataratkelo modszer ami gondolom minden magyar atlag polgarnak bejon .. ha nem tudtok megelni nincs munkatok csak egy ilyen eletutat kell kovetni ... vegyetek egy atlag szulot aki bejaratja a vilagot (testverekkel egyutt ) fizet egy West Palm Beach nyelvtanfolyamot (persze egy ilyen olcso varost kell valasztani )mindenki korul fog rajongani ( foleg ha egy szoke bombazo vagy ) es ha gondolod hosz atugrasz Californiaba es lass csudat meg szerelembol ferjhez is mehetsz a vilag legcsodasabb emberehez ($?)...(tanulasrol igen munkarol még semmit sem tudunk )
tipikus kovetendo pelda, lehetoseg mindenkinek akinek HA a szandeka ...

egy ujabb Gabor Zsazsa indult el ?

igazabol sok sikert tenyleg nem zavar engem hogy nem nonek szulettem de.....

BTBTBT 2013.11.11. 15:37:51

@Quercus58:
Raadasul nemreg S. is megjelent, es szokasos hosszusagut velemenyezett.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.11. 15:39:01

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Bocsi, nem neztem vissza a tegnap estet! Nem rontja ez az egyhazat? A romai katolikusoknal ezt szoktak magyarazni.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.11. 15:40:48

@montroyal: Lattam filmeket, ahol az egyetemen a fiuk korulrajngjak a szoke csajokat. A tavolsag, amennyire a kozelukbe akarnak lenni -15 es -25 cm kozt valtozik. A kozellet helye is mindegy!

eagles 2013.11.11. 15:41:58

@Mr. Long [Svedorszagban is elismert mernok]:

Nyugi. Én nem most ballagtam a bölcsődéből.

BTBTBT 2013.11.11. 15:42:50

@Mr. Long [Svedorszagban is elismert mernok]:
Lattad? A 24 eves "gyerek" Norika is gratulalt a mai poszterina blogjahoz.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.11. 15:44:14

@Mr. Long [Svedorszagban is elismert mernok]:

Mint tegnap vázoltam, a cölibátus most sem vonatkozik az egész katolikus egyházra, azaz ez nem hitbéli kérdés.

Igen, vannak érvek rá is és ellene is. De hangsúlyozom: ez nem hitbéli kérdés, ez szimpla egyházszervezeti kérdés.

eagles 2013.11.11. 15:44:15

@Barátusz:

Lesz ami lesz, elolvasom a posztot.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.11. 15:44:48

@Barátusz: Ma jo napom van, nem ugratsz be :D

Most akkor meddig gyerek valaki?

Dragonlady (Bp, Hun) 2013.11.11. 15:44:58

@Quercus58: most nézek nagyokat. bár ha mondjuk az iskolával meg tudják csinálni (otthon is), akkor miért pont a nemzeti park lenne a kivétel. dehát azok csak fák, mit is kellene érteni hozzá? grrrr.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.11. 15:46:13

@Mr. Long [Svedorszagban is elismert mernok]:

Én imádtam a szőke lányokat 12 éves koromig. Akkor valami eltört bennem, s azóta utálom őket. Minden szőke lányt azóta hajfestésre bíztatok.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.11. 15:46:56

Elfelejtettem mondani: jó a bevezető fénykép.

eagles 2013.11.11. 15:47:31

@Barátusz:

Na itt meg is álltam:

"„A lehetőségek földje. A szabadság országa. Az Amerikai Egyesült Államok."

montroyal ( CAN qc) 2013.11.11. 15:51:27

@Mr. Long [Svedorszagban is elismert mernok]: csak a vilag legcsodalatosabb embere nem ezek kozott a diakok kozott volt .. valszeg regebben volt diak ...

bocs csak csipkelodok .. nem tudom hova tegyem a postot mert atlag itt a HA-n mindenki nehezsegekrol beszel... ez meg mintha szappan opera kezdodne ...

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.11. 15:53:27

@Quercus58:

Nekem volt egy bolgár ismerősöm, akinek ez volt a szövege, sőt meg is toldotta azzal, hogy "USA - a jó emberek országa". S komolyan gondolta. Nem láttam 15 éve, nem tudom, hogy még ugyanezt gondolja-e.

TWerkzeug (törölt) 2013.11.11. 15:57:38

Nekem a blogról és a posztról az a kép jelenik meg hogy a poszterina korábban a család kastélyban a világtól elzárva élt majd a szülők kiküldték júeszébe világot látni, és ott rátalált a szerelem.

Kismillió romantikus film forgatókönyve, nem az az igazi határátkelős történet.

eagles 2013.11.11. 15:58:31

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:

Nekem van egy megállapodásom a mindenkori USA elnökökkel. Én nem megyek hozzájuk, ők nem jönnek hozzám.
Eddig korrektül betartottuk.

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.11.11. 15:59:07

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]:

Ha kerdesed van amerikai felsooktatasrol, tudok en is segiteni. (Tanultam otthon is BME es az USA-ban is. MBA program)

Par eve vegeztem de azota nem valtozott szinte semmi oktatasugyileg, csak dragabb lett minden.

montroyal ( CAN qc) 2013.11.11. 16:01:41

@shakti_rom: nem jottel felenk .. pedig beleéltem maga, egy smoke meat szendvicsbe .... de elmentem megnezni Bon Jovit .. super volt .. Torontoba is volt ..

montroyal ( CAN qc) 2013.11.11. 16:05:27

@TWerkzeug: ott rátalált a szerelem.

egy alruhas pizza futar személyében ...

2013.11.11. 16:07:51

@mirx: Csalanra pisiltel ma? Ha valaki eljon, modnjuk Varpalotarol (most mondtam egy random helyet), annak a drog kozpont West Palm Beach egy jo hely es a vilag kozepe. Egyebkent tenyleg az, ha tudod hova (nem) kell jarkalni.

@montroyal: A holgy a blogja alapjan egy marha jo helyen lakik, Steve Jobs hazatol nem messze, Stanfordra jart. Jo elete van. Na es? Ide nem csak ex-kidobo emberek, litvan automosok Londonbol, Tescoban arufeltoltok etc, irnak.
Te nem probalsz mindent a lanyad ala tolni? Mert en igen. A poszterina anyja is ezt tette.

Madar, google, ird be "Stanford tuition fees". Megkapod az eredmenyt.

drnapene 2013.11.11. 16:23:46

@bpetya75: ma reggel a következővel állt elő az én csemetém:
:) az én11 éves nagylányom búvár, tengerbiológus akar lenni, mivel tudja hogy ehhez innen el kell utaznia, ahhoz pedig nyelvet kell tanulnia, szeretne plussz órákat nyelviskolában ... ledöbbentem ... :) végül is a motiváltság a lényeg!

BTBTBT 2013.11.11. 16:24:46

@Mr. Long [Svedorszagban is elismert mernok]:
Ki meddig erzi magat annak. Nekem egy 24 eves nem gyerek. Full stop.
Csak arra reflektaltam, hogy az egyik naiv fiatalka gratulalal a masiknak.

@Quercus58:
Inkabb rakattintottam a blogra. Az is olyan hollywoodi alomsztoris. Megfekszi a gyomromat. :)

@montroyal:
Kosz. A tied is ott volt. +1

montroyal ( CAN qc) 2013.11.11. 16:27:21

@charlieharper: igaz mondom csak csipkelodok mert ez nem egy atlag HA nehezsegekkel teli pelda es nem akarkinek adatik meg.

na akkor gazdag szulok szoke bombazo lanyai rajta .. amerika a lehetosegek hazaja ..

tsabus UAE 2013.11.11. 16:29:40

@bpetya75: Azért eszembe jutott erről más is. Ha én sokadik generációs magyar lennék, valahol a világban, akkor furcsa felhangja lenne számomra ennek a programnak. Hiszen ott van az "anyaország", ahol pár millióan élnek létminimumon, vagy az alatt és közben a kormányuk százmilliókért szórakoztatja a külföre szakadtakat. Közben pedig ennek az összegnek a töredékéért is új adókat vetnek ki. Dilis népség lehet... :-)

uluk4i 2013.11.11. 16:29:40

Huh, hát szóval öszintén gratulálok a poszt írójának, hogy vette a bátorságot és követte az álmait és még az élete szerelmét is megtalálta, sok-sok boldogságot kívánok.

De ez a nesze semmi fog meg jól írás, annyira rövid és semmitmondó, annyira megkerüli, kihagyja a lényeget, hogy rossz ízt hagy maga után. Tényleg ez egyetlen felismerés, hogy egy floridai nyelviskolába nem járnak fehérek, csak bevándorlók?

Persze az is lehet, hogy egy korábbi poszt Svédországból olyan magasra tette a lécet nálam, hogy kevesen tudják átvinni...

bpetya75 2013.11.11. 16:35:14

@Quercus58:

Aha. Hétvégén jobb dolgom volt ;-)

@Püspök utcai gombaszedő:

Ezt asszem nem nekem szántad.

@drnapene:

Ezt korrektül végiggondolta. Szép!

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа:

Aha. Értem. Valóban elég bonyolult személyiseg vagy :-D

@Chang Yai (wannabe in a hammock on a beach):

A fákat elég jól megtanították nekünk. Az biztos megy nekik is.

2013.11.11. 16:36:51

@montroyal: akkor szimpatikus lenne mi, ha azt irna, hogy a green card-ert hozzament egy amerikaihoz? Es mellette meg a ferj a 4 allatot is betolti?
“Every woman should have four pets in her life. A mink in her closet, a jaguar in her garage, a tiger in her bed, and a jackass who pays for everything.”

bpetya75 2013.11.11. 16:37:37

@tsabus:

De kíváncsi lennék néhány másod- harmadgenerációs emberke véleményére a dologról. Szerintem az áltagnál jobb beleérző képességem van, de azt aztán végképp nem tudom elképzelni.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.11. 16:43:55

@tsabus: Mondjuk az is erdekes, hogy mennyire olvadnak bele a generaciok soran a magyarok a befogado kozegbe. Mondjuk egy negyedik generacios.
Apai agon az egyik ukszulo par nemet volt. Hat nem jovok lazba a nemet cuccoktol (persze a BMW, Audi, Mercedes harmast nem utasitom el!) de ennyi. Vagy itt a kolonizalt magyarokat keresik fel?

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.11. 16:45:29

@charlieharper: Nyugi! Inkabb arrol meselj, hogy a multkori vihart hogy veszelte at a hajod? Akartam mar kerdezni.

bpetya75 2013.11.11. 16:45:44

@Quercus58:

Ez nálunk nagyon érdekesen alakult. Az előző igazgatót, aki eredetileg lojális volt ehhez a garnitúrához, kinyírták, mert "nem értett meg" bizonyos "metódusokat". Az utódjával szerintem törököt fogtak (nem mi, hanem a nagyfejűek), csak még nem tudják. Kíváncsi vagyok mi lesz belőle.

montroyal ( CAN qc) 2013.11.11. 16:52:17

@charlieharper: igen ezt minden no szeretne de tenyleg nem rosszindulatbol sok szerencset a posterinanak miert ne ....

ja es Orbannak eggyel kevesebb munkahelyet kell teremtenie..
es gondolom az USA-ban sem kell aggodniuk hogy a holgy el fogja venni a munkahelyet masoktol...

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.11. 17:01:17

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Ide nem írom le az érveimet, mert ezt a posztot nem kellene ezzel a nem túl kellemes témával szétoffolni. Ellenben az előző posztnál egy kommentbe bemásolom a tegnapit és megcímezlek.

Előre bocsátom, hogy nem a vita kedvéért - jó vitatkozni, de nem ez az egyedül üdvözítő kommunikációs forma - pláne, hogy erkölcsi, világnézeti különbség forog fenn közöttünk, tehát valószínűleg annyi értelme van vitázni ezen, mint egy ateistának és egy istenhívőnek azon, hogy hány angyal fér el a tű tetején. Kérdezted a véleményem, megosztom veled, ha egyetértesz jó, ha nem, nem, semmi gond.

montroyal ( CAN qc) 2013.11.11. 17:04:51

@Quercus58: egy megállapodásom a mindenkori USA elnökökkel. Én nem megyek hozzájuk, ők nem jönnek hozzám.

nekem meg a bankokkal van egy hasonlo komoly szerzodesem;

ok nem javitanak autot én meg nem adok kolcsont..

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.11. 17:05:20

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: "Ha egy vitában gyanúsan elhallgattam, az annak a jele sokszor, hogy az ellenfél érveinek hatására bizonytalanná váltam. Hozzáteszem: az elhallgatás nem mindig ezt jelenti, de sokszor igen. "

Na most ez nagyon kényelmes hozzáállás ám. Szegény vitapartnered - főleg, aki nem évek óta az - csak annyit észlel, hogy hallgatsz, mint a csuka. Ebből több dolog is következhet. Intellektusod magasából rangon alulinak gondolod a vita folytatását, elfogytak az érveid de nincs az az isten, hogy ezt bevalld, elmentél kávézni. Azt elhiszem, hogy így megőrzöd a tévedhetetlen világpolgár filozófus imázsát... :)

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.11. 17:19:58

@Mr. Long [Svedorszagban is elismert mernok]: Pár hónapja olvastam egy érdekes regényt: Steve Berry: A harmadik titok
www.libri.hu/konyv/steve_berry.a-harmadik-titok-1.html

"Három jelenés, három kinyilatkoztatás, három évszázados titok. Portugáliában, 1917-ben a Szűzanya testet öltött, és súlyos titkokat bízott egy kislányra. Két titokra azóta már fény derült, de a legsúlyosabb, az egyház és a világ sorsára vonatkozó üzenetet a vatikáni levéltár őrizte hét lakat alatt, mindmáig. A regnáló pápa éjjelente a levéltár titkos részlegében időzik. Egyetlen bizalmasát, Colin Michenert küldi el ahhoz a rejtőzködő paphoz, akinek biztos információi vannak a fatimai titok megfejtéséhez. Michener egykor a rendet választotta, lemondott a világi örömökről, és a nőről, akit szenvedélyesen szeretett. A küldetés végrehajtásához azonban szinte mind a hét főbűnt el kell követnie... "

Nem lövöm le a végét, de éppen a cölibátus az egyik téma benne...

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.11. 17:20:45

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Oké, értelmetlen kifejezés. De ugye azért pontosan tudod, mit akartam ezzel mondani?

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.11. 17:24:35

@zöldeketbeszélek: Jo lehet, de egy nagy bajom van vele. Az, hgy Dan Brown ajanlja. Kb Fejos Eva szint nekem /remelem senki sem sertodott meg, aki igen, az tehet egy szivesseget :) /

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.11. 17:29:11

@Mr. Long [Svedorszagban is elismert mernok]: Hát hogy is mondjam, én olvastam Fejős Évát is, Dan Brown-t ugyanakkor nem. De a kedvenc meseíróm ajánlott olyan mesekönyvet, hogy a falnak szaladtam tőle. Az ajánló mondhat sokat, mondhat keveset, a könyv értékét nem fogja meghatározni. Berry könyveinek színvonala nem egyforma, a Borostyánszoba titka pld. inkább szoftpornó akcióval, ez meg lelkizős, krimis és ezoterikus egyszerre.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.11. 17:31:03

@zöldeketbeszélek:

Ebben a blogban, ahol eleve a hozzászólások 90 %-a sosem kapcsolódik a témához???

Mondok egy példát. Elmész egy születésnapra. Beszélgetsz. Egy óra múlva már az antarktiszi pingivinekről van szó. Erre valaki megszólal: ne offoljatok, térjünk vissza a születésnap megbeszélésére.

tucano 2013.11.11. 17:31:21

@Cascabel: Apróbb 3 éves késéssel, mindjárt készen vagyok annak a posztnak a 2. felével:) mondjuk ezt azóta ígérgetem rendszeresen, de most tényleg.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.11. 17:40:24

@Mr. Long [Svedorszagban is elismert mernok]:

Dan Brown már-már élvezetes, olyan szar. Mestere a ponyvairodalomnak és a bulvárstílusnak. Szinte biztos vagyok benne, hogy ő sem gondolja komolyan, s otthon egyedül röhög a rajongóin, Mert ez tehetség tényleg.

Könyvét nem bírtam még végigolvasni, de egyszer magamra parancsoltam, hogy nézzem végig az egyik keresztényellenes filmjét. Azt mondják a rajongói, hogy a film hű a könyvhöz. Persze már az 5. percben viszketni kezdtem, de hősiesen végignéztem. Ostobaságok sorozata, álmisztikus körettel. A színészek jól alakították egyébként a ponyvahősöket.

Akartam is írni róla egy paródiát, de aztán rádöbbentem: paródiáról paródiát írni butaság.

blackhairlady 2013.11.11. 17:53:33

@mirx: "Nem szeretnék hazudni, édesanyukám segített az anyagiakban" na ettől a félmondattól baromira elkezdett viszketni a tenyerem. miért az az első gondolat, hogy hazudni kell? "

Szerintem azert irta ezt, mert akinek a szulei segitenek es be is vallja, az szamithat nemi fikazasra itt ebben a blogban is, es az eletben is. Jo par esetben olvashattuk itt kommentelo emberektol, hogy miert nem diak hitelt vett fel vagy dolgozott, miert a szuleire tamaszkodott.

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2013.11.11. 18:02:56

@NIKI LAURA: "A varazsszo: ferjhez ment."

Ugy erzem (bar javitsatok ki, ha nem igy van), hogy ha valaki ferjhez megy az USA-ba, az sokak szamara egyenlo azzal, hogy belecsoppen a keszbe. Persze, valamilyen szinten igaz, hiszen nem feltetlenul kell megteremteni a sajat egzisztenciat (bar hozzateszem, hogy tobbunk ugyanugy dolgozik itt is, mint Mo-n), de azert ugyanugy fel kell epiteni egy uj eletet, mint barki masnak. Itt elo felesegek/ferjek, ti mit gondoltok errol? En is ferjhez jottem ide, es bar a ferjem rengeteget segitett a beilleszkedesben, azert sok mindent elolrol kellett tanulnom:)

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2013.11.11. 18:06:31

@zöldeketbeszélek:" @Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]: Az a fura, hogy amikor elkezdtem ezt a blogot olvasni, téged sokáig nőnek hittelek :))!"

Haha, mindjart jonnek majd a vermes feministak, es tiltakoznak, hogy biztos a "kovermadarrol" asszocialtal arra, hogy no! Ez aztan a verlazito dolog! :))))

mirx 2013.11.11. 18:09:16

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Szerintem tévedsz. Nézd meg a BBC-interjúját. Ez a csávó HISZ abban, amit csinál. Se nem elég szellemes, se nem elég okos ahhoz, hogy a Da Vinci-kódot egy cinikus paródiaként teremtse meg és gazdagodjon meg belőle. Ez a fickó tényleg ezt tudja.
Egyébként annyira nem borzasztó, mint Fejős Éva: a stílus, a dramaturgia, a "whodunnit" mind teljesen rendben vannak, mesekriminek tökéletesen olvasható, csak nem szabad a temérdek misztikus meg logikátlan ökörséget komolyan venni. Fejőséva hozzá képest úgy ír, mint egy jászberényi mosónő az érettségin, én speciel őtőle nem bírok két bekezdést sem elviselni, anniyra primitív.

BTBTBT 2013.11.11. 18:10:33

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Az egy dolog, hogy DB sosem fog bekerulni az irodalmi kanonokba, de az sem semmi, hogy negativ velemenyt mondasz egy irorol, akinek vegig sem olvastad a konyvet.

@zöldeketbeszélek:
Mo.-tol valo jelentos tavolmaradasom kerdezteni velem: Ki a fene az a Fejos Eva? Vagy nem is erdemes megkerdezni?

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.11. 18:11:41

@mirx:

Lehet, hogy igazad van, Ilyen mélységben nem tanulmányoztam őt.

mirx 2013.11.11. 18:12:47

@blackhair-lady: Tudom, csak utálom, hogy az a mentalitás Magyarországon, hogy csak a proli melós meg a szegény a tisztességes ember, és aki jómódú vagy pénze van, az tuti csak egy tetűláda lehet, ezt szégyellni kell, zavartan kell védekezni, ha ráfordítottam sok pénzt a gyerek iskoláztatására, még mindig ez a posztkommunista, undorító mentalitás uralkodik. És azért undorító, mert egyszerűen rohadtul KÉPMUTATÓ az egész: a hajdetisztességes proli melós is rohan minden héten a lottózóba, meg matekol, hogy hogy lehetne plazmatévéje, meg viszi haza a munkahelyről a slozipapírt, szóval hagyjuk már ezt az Eat the Rich témát, kérem, aki tehetné, az gazdag lenne, aki meg nem teheti, az fröcsögéssel kompenzál, és szerintem meg baromi átlátszó.

2013.11.11. 18:14:15

@Mr. Long [Svedorszagban is elismert mernok]: jol szerencsere. Jo helyen voltak a fender-ok, ugyhogy megvette a hajot. A mellettem levo hajo viszont teljes write off volt.

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2013.11.11. 18:19:53

@bpetya75: "Érdekelne a véleményetek erről: www.origo.hu/itthon/20131111-korosi-csoma-sandor-program-a-diaszporaban-elo-magyaroknak.html?sec-top

Nem pénzügyileg, hanem tartalmilag. "
Bar az otthoni media ugy allitja be, hogy nagyon fontos es erdemi munka tortent itt, az igazsag az, hogy altalaban a mar evek ota mukodo programokba kapcsolodtak be, es irtak jol hangzo beszamolokat :)

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.11. 18:20:57

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: "Ebben a blogban, ahol eleve a hozzászólások 90 %-a sosem kapcsolódik a témához???"

Kifejezetten erre a témára gondoltam. Tegnap a másik posztban több száz kommentben cincáltátok darabokra a kérdéskört. Nem akartam idehozni, áthozni.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.11. 18:22:05

@Barátusz: "Mo.-tol valo jelentos tavolmaradasom kerdezteni velem: Ki a fene az a Fejos Eva? Vagy nem is erdemes megkerdezni? "

Nem érdemes :)!

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.11. 18:22:35

@Barátusz:

Tudom miről írt, láttam a filmet, sőt olvastam azt a könyvet, melynek alapján írta a történetet.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.11.11. 18:22:54

@ctboy:
Bármilyen információ érdekel, de jelen pillanatban csak érdekesség szinten.
Az én magyar fősikolámról az maradt meg, hogy teljesen személytelen, az anyag leadása volt a cél, lexikális tudás "átadása", végül egy értéktelen diplomát kaptam.

Érdekelne, hogy odaát is ilyen jellegtelen az egész vagy a drágább, kisebb látszám, igényesebb oktatás a jelemzőbb.

@uluk4i:
Húdedagadamájam :D

@charlieharper:
Megkereshetlek privátban, hogy elraboljak 5 percet az életedből?

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.11. 18:22:59

@Zsuzsi65: Nem, valahogy a rosszindulatú beszólásai voltak nőiesek :)))! Azóta már máshogy viszonyulok hozzá :).

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.11. 18:25:13

@tucano: "de lányok esetében kifejezetten fegyveres megoldást javasolnék. Egyszerűen azért, mert ahol önvédelemre van szükségük, ott legtöbbször nem elég a puszta kéz. "

Igazad van, de nem mindenhol olyan egyszerű kézifegyverhez jutni, tartani, mint az USA-ban, ahol mint tudjuk, gyerekeknek is gyártanak lőfegyvert. (le is lőttek már embereket olvasni még nem is tudó gyerkőcök a kis puskáikkal.)

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.11. 18:25:21

@Barátusz:

"Ki a fene az a Fejos Eva?"

Olyan magyar Dan Brown, csak inkább a "romantikus nőirodalom" témában.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.11. 18:29:04

@mirx: "még mindig ez a posztkommunista, undorító mentalitás uralkodik. És azért undorító, mert egyszerűen rohadtul KÉPMUTATÓ az egész: "

Igen, az. És tényleg posztkommunista beidegződés. Ne csodáld, a nagy egyenlősdi időszakában vagy pártfunkcinak, vagy ügyeskedőnek kellett lennie annak, aki vagyon tudott felhalmozni. Aztán ugye jött a rendszerváltás. Aki a tűz közelében volt, az vitte amit ért, a kárpótlással meg megvalósult a törvényes szabadrablás. Tehát megint kik gazdagodtak? Az ügyeskedők.

Nem jött még át a kisembereknek (hülye kifejezés, de nincs jobb), hogy tisztességes munkával is lehet jó pénzeket keresni. Mert hogy valójában elég kevés olyan munka van kis hazánkban, amivel tényleg sok pénzt lehet keresni és a társadalmi elfogadottsága is megfelelő.

Norina07 2013.11.11. 18:29:53

Ismét beleolvasgattam a kommentekbe, és azt kell mondanom nem értelek Benneteket. Biztos velem van a gond, de nem gondolom azt az írás alapján, hogy egy burokban felnőtt leányzó írása lenne. Pont az ellenkezője. Egyedül elment külföldre, tanulni. Egyetlen európaiként. Senki még csak nem is hasonlított hozzá. Fiatalon megtette azt, hogy itt hagy mindent, ami eddig ide kötötte. Szerencsét próbált. Akarta, azt, amit oly kevesen. Hiszen, a fiatalok többsége 30 éves koráig otthon lakik, ha nem tovább. Élősködik a szülőkön, haza nem ad. Helyette vesz egy autót vagy egy motort és játssza a nagyfiút. Mivel jobb az aki itthon lóg anyuci szoknyáján? :) Abban a szerencsés korban élünk, hogy effektíve oda költözünk, ahova akarunk. Akkor miért ne tennénk meg azért bármit, hogy valóra váltsuk az álmainkat. Minden elinduláshoz van szülői segítség. Nekem senki ne mondja, hogy nincs. :) Valaki egy kanapét ad, vagy egy szekrényt és sorolhatnám. a Bloggerhölgy a nyelvtanfolyamot kapta, mert erre vágyott. Szerintem semmi szégyellnivaló nincs ebben. Kérdezem én, Ti nem támogatnátok hasonlóképp a gyerekeiteket?

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2013.11.11. 18:35:49

@montroyal: "egy ujabb Gabor Zsazsa indult el ?

igazabol sok sikert tenyleg nem zavar engem hogy nem nonek szulettem de....."

ajjajjj, nem vagy te egy kicsit elfogult?? :) miert nem lehet azt elhinni, hogy valaki szerelembol megy ferjhez (hazasodik)?? Biztos negativ elmenyeid voltak a sajat hazassagoddal kapcsolatban:)) bocsi, nem akartam szemelyeskedni, de ezt a labdat le kellett utni:)))
Tudom, minden eloiteletnek van alapja, de azert nem kell arra gondolni, hogy minden egyes no, aki USA-ba megy ferjhez, csak az illeto penztarcajat nezi...

mirx 2013.11.11. 18:35:56

@zöldeketbeszélek: Értem én. Csak nem szeretem.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.11.11. 18:36:18

Úgy látom folytatódik a 2 napja tartó cirkusz... csak a szereplők lettek mások :)

@Norina07:
Így igaz, az álmainkért mindent meg kell tenni, mert csak akkor fog sikerülni.
A posztolóban egyetlen dolog nem szimpatikus: hogy nem én vagyok :D Bár a férjhezmenést kihagytam volna... :)

mirx 2013.11.11. 18:39:28

@Barátusz: olvass bele

konyves.blog.hu/2009/01/18/fejos_eva_hotel_bali_reszlet

Kizárólag tőmondatok, zéró tartalom, "aztán megette a vajaskenyeret"-szint, nulla művészet, nulla történet, iszonyatosan fárasztó, ízlésmentes és bugyuta. Én speciel előbb olvasnék el egy lexikont

eagles 2013.11.11. 18:43:38

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]:

Pedig max most ártatlan. Úgy viselkedett ma mint egy elsőáldozós.

bpetya75 2013.11.11. 18:44:55

@Zsuzsi65:

Van személyes tapasztalatod? Pont ilyesmi érdekelne. Kicsit benézni a jól hangzó mondatok mögé a valódi tartalomra.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.11. 18:46:31

@mirx:

Annak idején ő ihletett meg Barna Brumella, a csodaszép, de koldusszegény bejárónő történetének megírásában... :-)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.11.11. 18:47:17

@Quercus58:
Pucsított a papbácsinak, aki megszentelte a kloákáját? ;)

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.11. 18:51:29

@Norina07: "Szerencsét próbált. Akarta, azt, amit oly kevesen. Hiszen, a fiatalok többsége 30 éves koráig otthon lakik, ha nem tovább. Élősködik a szülőkön, haza nem ad. Helyette vesz egy autót vagy egy motort és játssza a nagyfiút. Mivel jobb az aki itthon lóg anyuci szoknyáján? :) "

Rossz társaságban forogtál. A fiatalok nagy része nem azért nem költözik el, mert annyira de annyira kényelmes, hanem mert nincs elég pénze egy albit fenntartani, és még fordítva is lehetséges, ha elköltözik, a szülő nem tudja a lakást fenntartani. Azt meg persze lehet mondani, hogy adja el, de aki ismeri az ingatlanpiaci helyzetet, nem mond ekkora blődséget.

tsabus UAE 2013.11.11. 18:51:36

@bpetya75: Torz visszajelzést kapnál. Nyilván csak az válaszolna, aki követi a magyar híreket, online tartalmakat és fontos a magyar identitás számára. Nagy valószínűséggel, szerintük pozitív ez a program.
Akik beolvadtak, azokat nem érdekli az egész és nem tudnak/akarnak hozzászólni az egészhez.
Tehát neked magadnak kell kialakítanod a véleményedet, mert nem tudsz visszajelzést kapni egy reprezentatívnak tekinthető csoporttól.

BTBTBT 2013.11.11. 18:55:06

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
DB-nek tobb mint egy "egyhazellenes" konyve is van.

@zöldeketbeszélek:
Jol sejtettem. Koszi.

@mirx:
Meg akarsz olni?! :)))
Mar onmagaban a borito arulkodo. Annak ellenere is, hogy ez a felfogas ellenkezik a "don't judge a book by its cover"-elvvel.
Angliaban viszont tenyleg sokat elarul a konyv boritoja a tartalomrol.

Na, beleolvastam. Nyalas szar.

Dragonlady (Bp, Hun) 2013.11.11. 18:55:39

én azért nem mertem még beleolvasni ebbe az Évába, mert tudom, hogy járt Bangkokban, meg talán Balin is, de ennek ellenére biztos vagyok abban, hogy halálra bosszantana a sok apró pontatlanság. (vagy nagyon negatív vagyok, hogy alapból ezt feltételezem.)

bpetya75 2013.11.11. 18:56:04

@tsabus:

Attól tartok igazad van. Ennyit a kis kutatásomról ;-)

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]:

Jajj Madár! Elegánsabban is tudsz te ateista lenni.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.11. 18:57:10

@Norina07: "Biztos velem van a gond, de nem gondolom azt az írás alapján, hogy egy burokban felnőtt leányzó írása lenne. Pont az ellenkezője. Egyedül elment külföldre, tanulni. Egyetlen európaiként. Senki még csak nem is hasonlított hozzá. Fiatalon megtette azt, hogy itt hagy mindent, ami eddig ide kötötte. Szerencsét próbált. Akarta, azt, amit oly kevesen. "

Először is, ez a lány nem te vagy. Annyira azonosulsz vele, hogy fogadatlan prókátorként állsz ki a poszt mellett, nem törődve azzal, hogy a kritikák nagy része bizony jogos.

Aztán meg ez: "Tizenhárom évesen lehetőségem volt kimenni egy rövid időre Kanadába. Nagyon megtetszett ez az újfajta életstílus. Nehéz leírni miben, de igaz, amit sokan szoktak mondani: olyan más. Más, mint Európa.

Később a bátyáimmal kijöttünk Floridába nyaralni. Ott és akkor már tudtam, hogy én ide vissza szeretnék jönni, de már nem csak pár hétre.

A nyelviskola volt az első lépcsőfok

Kis angliai kitérővel, három éve, kijöttem tanulni egy nyelviskolába a floridai West Palm Beachre. Amerikában szerettem volna tanulni, amerikai diplomát szerezni. Nem szeretnék hazudni, édesanyukám segített az anyagiakban, mert nagyon drága az Államokban, külföldi diáként iskolába járni."

Tehát nem arról volt szó, hogy a nagy ismeretlenbe, egy szál ismerős ember nélkül ment oda, ahol még soha, de soha nem járt. Ezzel semmi baj, hangsúlyozom, engem meg pláne nem zavar, hogy gyerekfejjel már szétnézhetett egy másik kontinensen és az édesanyja a további tervei megvalósításában is tudta segíteni. De ahogy te ezt beállítod, az erősen csúsztatás.

És: Akarta azt, amit olyan kevesen. (?) Olyan sokan, Nóri, olyan sokan. És oly kevés embernek adatik ez meg. Jókor lenni jó helyen, stabil anyagi/családi háttérre támaszkodni. (Más tészta ám Ausztriába kimenni dolgozni egy-két szezonra)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.11.11. 18:57:45

@zöldeketbeszélek:
Ezt aláírom... főiskola után az volt minden vágyam, hogy elköltözzek otthonról. Aztán lett munkahelyem, ahol 76e jómagyar Ft-ot kaptam (nem, ez nem 1995-ben volt :) ). Na, abból nem jött össze az albértel :(

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.11. 18:59:35

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]: "Pucsított a papbácsinak, aki megszentelte a kloákáját? ;) "

Azt ugye tudod, hogy kloákája a madaraknak van :)))?

(Jó, meg hüllőknek is, de ezt hagyjuk :))

montroyal ( CAN qc) 2013.11.11. 19:00:29

@Zsuzsi65: de nagyon elfogult vagyok.. es igen sajat tapasztalatbol talan elfogadom mivel a holgy fiatal hogy szerelembol ment ferjhez... es azt is ha pizzafutar lett volna a parja akkor is ot valasztotta volna ..( csak hat akkor soha nem talalkoztak volna )
amugy a nonek 2 dolog kell a gyerekei es sajat biztonsaga ( anyagi erkolcsi ) es ez akkor konnyen parosul a >szerelemmel <

es azutan 2-bol 1 valassal vegzodik es kezdodik elorol...
szoval lehet hinni benne ... nem gyozkodok senkit

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.11. 19:00:41

@Chang Yai (wannabe in a hammock on a beach): A Bangkok tranzit szerint minden thai nő ribi. Nagyjából. Szóval valószínűleg tényleg idegesítene.

mirx 2013.11.11. 19:01:01

@Barátusz: velős, de teljesen korrekt megfogalmazás! :o)

nyuszigonosz 2013.11.11. 19:01:47

@Barátusz: Na, hat eddig én sem tudtam ki a fene a Fejös Éva. .-) A válaszokból, amiket kaptál, meg rájöttem, hogy nem is kell tudnom. :-)

Más: Dan Brown könyvei viszont jók. Unterhaltungsliteratur - szóval szórakoztató irodalom és kész.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.11. 19:04:57

@nyuszigonosz: Néha kell egy kis agymosás, minden komolyabb filozófiai cél nélküli kikapcsolódás egy kis ponyva segítségével...

2013.11.11. 19:06:00

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]: valami gibberish jon fel a To-ban, amikor valaszolni akarok. Kuldesz privatban egy email cimet?

eagles 2013.11.11. 19:06:04

@zöldeketbeszélek:

"tisztességes munkával is lehet jó pénzeket keresni"

Magyarországon nem. Persze kérdés mit értesz jó pénz alatt.

A magyar gazdaság szerkezete, ezen belül az elvonás rendszere úgy van kialakítva, hogy ha minden jogszabályt betartasz, gyakorlatilag alig marad annyi a zsebedben, hogy tisztes megélhetést biztosítson. Ez a kis- és közepes vállalkozásokra vonatkozik.
Az alkalmazotti jogviszony esetén a fizikai ill. betanított munka az "éppen hogy éhen nem halok" kategóriába tartozik.
A közszférában valamivel jobb a helyzet.
Viszonylag elfogadható jövedelme a nagyvállalatoknál, multiknál dolgozó közép- és felső vezetőknek van. Ott viszont a cég csal ezerrel.

A politikusokról most nem beszélek. Az nem tisztességes munka.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.11. 19:06:47

@Barátusz:

Elég volt az az egy darab film. S mondom: olvastam a könyvet, melyből az ötletet merítette Dan Brown. A gond, hogy az a könyv áldokumentalisztika, ezt a 3 szerző beismerte, sőt ők voltak megdöbbenve, hogy van aki komolyan vette. www.freewebs.com/seanlaca/holy-blood-holy-grail.jpg

VHB 2013.11.11. 19:09:19

@Norina07: Maxval ne provokálj lécci.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.11. 19:09:23

@Quercus58: "Nem jött még át a kisembereknek (hülye kifejezés, de nincs jobb), hogy tisztességes munkával is lehet jó pénzeket keresni. Mert hogy valójában elég kevés olyan munka van kis hazánkban, amivel tényleg sok pénzt lehet keresni és a társadalmi elfogadottsága is megfelelő. "

Ha kiragadod a fél mondatot, akkor persze máshogy hangzik...

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.11.11. 19:11:45

@charlieharper:
Ez ígéretesen hangzik, nem tudom mi az :D

@Quercus58:
Ezzel nem értek egyet, bár tény, hogy nem túl nagy az a réteg, amelyik jól keres.

nyuszigonosz 2013.11.11. 19:12:47

@zöldeketbeszélek: Mondjuk nem úgy látom, hogy egy-egy könyv elolvasása agymosás lenne ponyvával. :-))
Egyszerüen kikapcsolódás.
Nekem elég sok szak-szöveggel is kell foglalkoznom, igaz azokban sincs filozófiai cél.
Így a kikapcsolódás minden más, mint szak dolog.

eagles 2013.11.11. 19:14:11

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]:

Mármint melyik részével nem értesz egyet?

BTBTBT 2013.11.11. 19:15:12

@mirx:
Mit is varnal egy - szereny es - sokat olvasott szemelytol? :)

@nyuszigonosz:
Azert a "The lost symbol" vege rem gyenge lett, es az uj konyvnek nem is allok neki, mert a tobbseg - olvasok, nem fizetett kritikusok - azt mondja, hogy Brown csak a Firenzevel kapcsolatos - egyebkent igen nagy - tudasat fitogtatja, es sztori az nem igazan letezik.
Meg rohadt unalmas mar, hogy a prologusok utan Langdon almodik, felriad/vagy felebresztik, es indul az uj esethez.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.11.11. 19:15:28

@Quercus58:
Hogy tisztességes munkával nem lehet jól keresni...

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.11.11. 19:17:14

@Barátusz:
4 könyvét olvastam. Nem voltak rosszak, de sajnos nagyon egy kaptafa volt mind a 4. :(

nyuszigonosz 2013.11.11. 19:22:18

@Barátusz: Mindenki egyszer kiírja magát. Az utolsót én sem olvastam még.

mirx 2013.11.11. 19:22:37

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]: Három évnyi pál-schipp-simon féle analízisjegyzetemet svéd húsgombócokra cserélném! 2,718 281 828 459 045 235 360 287 jeligére a szerkesztőségbe.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.11. 19:24:22

@nyuszigonosz: átvitt értelemben gondoltam, így szoktam mondani, amikor tényleg csak azért olvasok, hogy teljesen kikapcsoljon az agyam és nem érdekel, a könyv befejezése után egyáltalán emlékszem-e a szereplőkre pár hét elteltével :).

eagles 2013.11.11. 19:25:23

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]:

Akkor megint kérdezek. Mit értesz az alatt, hogy jól keresni?

bpetya75 2013.11.11. 19:30:39

@Quercus58:

Azt szerintem könnyebb definiálni, mint a tisztességes munkát.

Latcho Rom 2013.11.11. 19:50:37

@montroyal: Sajna mas dolog volt, unoka rqnkszakadt, mint mindig :) Majd bepotoljuk avant que la neige s arrivra :)

eagles 2013.11.11. 19:53:26

@bpetya75:

Azt már az EU bürokraták megtették.

"A tisztességes munkára vonatkozó menetrend integrált megközelítésen alapul, amely magában foglalja a produktív és szabadon választott foglalkoztatást, a munkajogot, a szociális védelmet, a szociális párbeszédet és a nemek közötti egyenlőség dimenziójának figyelembe vételét"

Ugyandehogy (törölt) 2013.11.11. 19:59:15

@mirx:
"feltette a fülére a bluetooth-t,"

??

BTBTBT 2013.11.11. 20:00:05

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]:
Nem vagyunk egyformak, de ezzel nem ertek egyet. :)

@nyuszigonosz:
Itt az ideje, hogy te is irni kezdjel. Minimum egy posztot. Maximum az eddigi eleted regenyet. :)

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.11. 20:01:51

@Babette_: Köszi, remélem számára is érthetően. Úgy érzem, nagyon könnyű félreérteni egy szót, félszavakat és kész a sértődés...

Dragonlady (Bp, Hun) 2013.11.11. 20:02:00

@zöldeketbeszélek: de mondjuk megérdemlem, más ennyi idő után már nemhogy könyvet ír a külföldi kalandjairól, hanem egyenesen többkötetes monográfiát, nekem meg marad az, hogy alkalomadtán bosszankodok azon, amit mások írnak. pl valamelyik Picoult könyvben az egyik főszereplő Bangkokból megy haza az usába, és van egy féloldal, amiben tanít, nem emlékszem már, milyen konkrétumon hasalt el, de valami olyan volt, amit bárkitől lecsekkolhatott volna, aki már egy hetet is tanított. - de simán lehet, hogy a nő nagyon jól megragadta Bangkokot, csak én vagyok gonosz és előítéletes, hogy egy ponyvaíróból nem nézek ki sokat.
(kicsi koromban mindig arról álmodoztam, hogy ha nagy leszek, majd írok egy könyvet.)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.11. 20:03:55

Na szóval...

kepfeltoltes.hu/131111/2011-07-19_222411_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Maga a poszt az sok szót nem érdemel.
Igazából csak kedvcsináló és meglátjuk milyen lesz a következő.
Előre szólok hogy nagyon jónak kell lennie egy ilyen bevezető után.
Akik viszont a posztoló életútját kifogásolták ott valószínűleg erősen belejátszott az irigység faktor.
Volt már itt egy hasonlóan, ezüstkanállal a szájában született posztoló és én már ott is megvédtem hogy hát végül is mindannyian azt szeretnénk hogy a gyerekünknek sima és akadálymentes életpálya jutna.
Az a sokat kifogásolt mondat hogy "nem szeretnék hazudni" az inkább szabadkozás hogy neki megadatott az ami a többségnek nem.
Ennek a lánynak céljai voltak és azok eléréséhez megfelelő háttér. Ennek kellene a normálisnak és átlagosnak lenni és akkor mostmár tudjátok hogy kinek is kéne bocsánatot kérni.
Én a seggem verném a földhöz örömömben ha ilyen segítséget tudnék adni bármelyik gyerekemnek.
A szerelmi szálhoz inkább nem fűznék hozzá semmit.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.11. 20:06:08

@mirx:
Szia, holnap lejár a Comodo próbaideje mit tegyek fel?

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.11. 20:06:42

@Chang Yai: Lehet, hogy bennem van a hiba, de Picoult-t nem tartom ponyvaírónak. A Nővérem húga, a Gyere haza nem egy könnyű, mosolygós olvasmány.

BTBTBT 2013.11.11. 20:10:48

@zöldeketbeszélek:
Es az a konyve, amelyik egy recept leirasaval kezdodik?

mirx 2013.11.11. 20:11:44

@Babette_: Ja, gondolom, a wifit meg a hóna alá csapta, aztán a fejébe nyomta a műholdat. Érted.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.11.11. 20:14:10

@charlieharper:
Köszönöm szépen!

@Quercus58:
Azt, hogy kényelmesen megél belőle 3 ember, utaznak, autóik vannak, saját, tehermentes házban élnek.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.11. 20:16:09

@Barátusz: Ezt már említetted és még mindig nem tudom, melyik könyve lehetett az. Nem egyet írt...

Talán a Vezeklés? Itt a zsidó főhősnő egy pékséget vezet.

nyuszigonosz 2013.11.11. 20:18:12

@Barátusz: Én? :-))))
Meghagyom az írást azoknak, akik tudnak is írni. :-)

eagles 2013.11.11. 20:18:50

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]:

Na ez az amit Magyarországon tisztességes munkával nagyon kevés ember tud összehozni.
A nagyvállalatok, multik felső vezetői igen. De ott meg mint mondtam, a cég csal, de ezerrel.

mirx 2013.11.11. 20:21:28

@diggerdriver: megszabadultál a windows eredetiségét ellenőrizgető kis sunyi frissítéstől végül?

amúgy windows 7-en meg 8-on a saját firewall szerintem eléggé megbízható (ha csak átlagos netezős júzer vagy). nekem a windows 8-amon nincs is fent semmi extra, csak bekapcsoltam a biztonsági központban a windows beépített izébizéit, és megvagyok.

de ha nagyon szeretnél, van még a zonealarm, avs, outpost, tinywall, ezek ingyenes
(bár megvallom, azt hittem, a comodo is az)

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.11. 20:22:10

@diggerdriver: Amikor látok egy ilyen, természettől jól megáldott hölgyet, mindig az jut az eszembe, hogy milyen sokat fájhat a háta szegénynek :(.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.11.11. 20:22:16

@Quercus58:
Ezért mondtam, hogy nem lehetetlen, de kis rétegnek jut csak belőle.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.11. 20:22:53

@diggerdriver: Nem tudom, láttad-e a kommentemet, de feltöltöttem neked a házikót!

2013.11.11. 20:26:17

@Quercus58: az amit Madar leirt, egy atlagos kisember se az USAban, se a UKben nem tud egyszeruen megvalositani.

tsabus UAE 2013.11.11. 20:34:32

Egyszer, akartam venni egy Dale Brown könyvet, de a boltban elnéztem az írót és Dan Brown-t vittem haza. Olvasó szemüveg fel, elkezdtem olvasni... aztán elajándékoztam egy ismerősnek, aki meg volt őrülve érte. Azóta mindig viszek szemüveget a könyvesboltba és kerülöm a misztikus baromságokat.

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.11.11. 20:35:07

Häääät fijugg...jol le löttetök oltva Nori Novotni aka Norina07 ältal... :-)))))
És most olvasok szorgalmasan toväbb. :-)

nyuszigonosz 2013.11.11. 20:36:43

@tsabus: Hát nagyon különbözö stílus, annyi igaz. :-)

BTBTBT 2013.11.11. 20:44:00

@zöldeketbeszélek:
Legfeljebb az angol cimet tudom neked elobanyaszni, hja vegigzongorazok az Amazon-on talalhato itteni kiadasokon.

@nyuszigonosz:
Egy konyvet mindenki tud irni. Te is. :)

BTBTBT 2013.11.11. 20:45:06

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin):
Ne aggodj, leoltas szempontjabol te sem maradsz ma ki a szorasbol. :)

Dragonlady (Bp, Hun) 2013.11.11. 20:51:33

y@zöldeketbeszélek: hogy irjak kinyvet ha Meg Azt se tudom megfogalmazni h fejos a ponyva Nem picoult :-)

nyuszigonosz 2013.11.11. 20:51:40

@Barátusz: Na, aztán azok olyanok is! :-)
Mostanság nagyon sok írni nem tudó népség ír és ad ki könyvet. Ilyen rosszat én is tudnék írni. :-))
De nem fogom megtenni. :-)

Ugyandehogy (törölt) 2013.11.11. 20:56:20

@Chang Yai: nem feltétel az elméleti irodalomtudás:)

mondjuk ahogy elnézem, az írni tudás sem:D

Ugyandehogy (törölt) 2013.11.11. 20:57:14

gyerekek, olyan sztorit hallottam ma....egy barátunk az eredményeképpen határátlépett.
magyarország jobban teljesít...:(

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.11.11. 20:58:04

@charlieharper:
Milyen az átlagos kisember? Illetve milyen az átlag-átlag ember, azaz a középosztály?

Mennyire elérhetetlen a fent vázolt életszínvonal egy átlagos pár esetén, ahol ketten dolgoznak, mindketten az átlagbér környékén keresnek és nincs gyerek (USA és UK esetén)?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.11.11. 20:59:25

@Babette_:
Ezt kifejtenéd kicsit jobban? Nem igazán értem... :)

mirx 2013.11.11. 21:00:21

@nyuszigonosz: Szerintem rosszat is nehéz írni. Én képtelen lennék ennyi bárgyú sületlenséget összehordani kétszáz oldalon keresztül! Ehhez szerintem kimondottan butának (ám kellően beképzeltnek) kell lenni.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.11. 21:02:04

@mirx:
Nem, még mindig rajta van.
Nem tudok Word dokumentumot csinálni pedig van Office rajta.
Rich tex-et tudok csinálni csak írni nem lehet bele.
Az Internet Explorerba beleköltözött a bing meg az amazon ezért töröltem. A Chrome nem jegyzi meg a jelszavakat ezért nem használom.
Most Mozilla fut annál meg a szöveget kéne széthúzni de nem rudom hogyan így ez marad ahogy van.
Holnap meg lejár a Comodó.
Csupa öröm az élet.
Lehet holnap beviszem a gépet és a lánctalp alá teszem.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.11. 21:04:09

@zöldeketbeszélek:
Miért? Olyan sokszor gerincre vágják?
Igen láttam a képet köszi.
Imádom a régi épületeket meg skanzeneket.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.11. 21:04:49

@Chang Yai: Van aki szerint Picoult is ponyva. Még az is lehet, hogy tényleg az. Nekem bejön.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.11.11. 21:05:46

@diggerdriver:
Javasolnám inkább, hogy tanulj meg 3, azaz három dolgot a számítógépen és akkor menni fog a rendbetétele :)

nyuszigonosz 2013.11.11. 21:06:06

@mirx: Valószínüleg igazad van ezzel.
Még soha nem próbáltam meg, belegondolva: azthiszem nem is menne.

mirx 2013.11.11. 21:07:48

@diggerdriver: a múltkor linkeltem leszedőkét, azt letöltötted?

hanyas office van? 2010?
az újban eléggé megváltoztatták a felületet, és először baromi nehéz megtalálni, hogy hogy kell Új dokumentumot csinálni
(vagy el se indul a word?)

Chrome-ban egy sima beállítás a jelszavazás, itt van, hogy kell
support.google.com/chrome/answer/95606?hl=hu

nyuszigonosz 2013.11.11. 21:08:47

@Babette_: A sztorit mond el, ne csak a bevezetö reklámot. :-)

2013.11.11. 21:09:06

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]: nyilvan az igenytol fugg. Ha Londononnal az m25-onon kivul veszel hazat, de bajarhato tavolsagban es mondjuk egy 2 haloszobasat nem egy durva kornyeken, akkor is szep ara van egy lakas/haznak.
Mire kifizeted a mortgageot, az altalaban 15-25 ev kzoott valtozik. Ez USAban sincs mashogy nagyvaros kornyeken. Nagyvaros alatt NY, Boston, Washington, Miami, SF, LA, etc ertem (nem Ashvillet).
Ezert, szerintem egy tehermentes haz, autok, evi 2-3 nyaralas, az egy atlagnak, 45-50 alatt csak alom.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.11. 21:09:11

@charlieharper: akkor mazlista vagy, bar gondolom direkt jo helyre allitottad be oket! :) kulonben vitorlas? vagy valami motoros "csonak"? multkor ment a bbc-n egy musor egy idos hazaspar korbehajozta benne a szigetet egy nagy meretu narrow boat szeru (vagyis formara) valamivel. jo szeles is volt, nem csak hosszu, ellenben lapos. amikor a sziget eszak keleti csucskenel kifordultak az eszaki tengerre, vagyis delre a partal parhuzamosan nem lettem volna azon a hajon.

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.11.11. 21:10:03

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]:

Itt egy mai cikk a kulfoldiek USA-ban tanulasarol.

Indulasnak nem rossz ha informaciot akarsz gyujteni.

news.msn.com/us/study-record-number-of-foreign-students-hit-us

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.11. 21:10:16

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]:
Kérlekszépen, be tudom kapcsolni, ki tudom kapcsolni, és tudom nézni a képernyőt.
Ez 3.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.11. 21:16:08

@Barátusz: Asszonynak egyszer megvettem egy konyvet, mert kivancsi volt ra. Az mondta, soha tobbet! Azert olvasta csak el, mert nagyon unatkozott a nyari szunetben. Hat en elolvastam egy oldalt es inkabb Ana Borganonak adnam a Pulitzer dijat! Es nem viccelek!

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.11.11. 21:16:26

@Barátusz: Igyexem. :-) (Mindjärt kapod az ivet te is! .-))) )
@nyuszigonosz: Az majd csak késöbb jön...hät nem olvastad? Részletekben közlödik... :-))))

eagles 2013.11.11. 21:16:29

@diggerdriver:

És rá tudod tenni a sört a monitor tetejére, úgy hogy ne csússzon le. Ez bónuszpont.

2013.11.11. 21:16:30

@Mr. Long [Svedorszagban is elismert mernok]: igen, vitorlas. Seaworthy. Az a fajta, ami atfordul, ha "capsized" lenne.
Ha majd kicsit jobban megy es sikerul eladni a hazat, akkor egy Beneteaut szeretnek. Az Oceanis range-bol.

tableno 2013.11.11. 21:18:32

@diggerdriver: nagyjából egyetértünk. De meg kell mondjam, ahhoz, hogy a posztoló hölgy fentebb leírt amerikai kiruccanását (Palm Beach, Stanford, stb.) finanszírozzák a szülei, a magyar felső tízezerbe kell hogy tartozzanak. Arról pedig, hogy milyen a magyar felső tízezer, nekünk kivándoroltaknak eléggé markáns véleményünk van (nem véletlenül vándoroltunk ki). Meg hát nem látom a fenti történetben a küzdést, azt hogy a posztoló a saját erejéből elért volna valamit, amire büszke lehet. Persze lehet, hogy a folytatásban lesz ilyen, úgyhogy egyelőre kiváró állásponton vagyok.

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.11.11. 21:19:22

@zöldeketbeszélek: Ezt mär olyan sok mindenkitöl hallottam...föleg olyanoktol, akik nem is tud(hat)jäk...bär lehet, hogy én vagyok a kivétel (vagy csak a sport (itt viszont zavaro tud lenni) miatt van)

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.11.11. 21:23:09

@tableno: Akartam mär irni egy pärszor neked, hogy anyukäm unokatesoja még a 80-as években kivälasztodott, és Japänban tanult egyetemen. :-) Mondjuk ott sem voltak a szülök szegények. Ennek ellenére megmaradt jofejnek, bär vannak dolgok, föleg a feleség részéröl, amik nekünk egyszerü halandoknak kicsit furcsa volt. :-)

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.11. 21:24:07

@charlieharper: Most nagyon magyar leszek es mocskosul irigyellek! Mentem volna en is a bankszektor fele! :(

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.11.11. 21:27:34

@charlieharper:
Természetesen én sem 20-on évesekre gondoltam a saját, kifizetett ház kapcsán. Az a világon mindenhol horror, pedig csak tégla... :(

Valószínű, hogy ezért nem lesz sosem házam, bár lehet idővel szeretnék, de utazni is szeretnék, rendes autót is szeretnék, így nem nagyon fér bele a 1,5m koronás ingatlan.
Mire kifizetem, nyugdíjas leszek, aztán adhatom el, hogy a Karib-térségbe költözzek :)

@diggerdriver:
Ez 4... bekapcs, kikapsz, moitornézés bekapcsolt állapotban, monitornézés kikapcsolt állapotban :)

@ctboy:
Köszönöm!

BTBTBT 2013.11.11. 21:28:02

@nyuszigonosz:
Igazából azért nem fogod megtenni, mert gyáva vagy. :)

@Mr. Long [Svedorszagban is elismert mernok]:
De a címét nem árulnád el, mi? Nem akarsz beégni. :)

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin):
Nekem már a napokban sem válaszolt, úgyhogy ettől nem tartok. Na, majd most jól meglep, hogy mégis... :)

@mirx:
"Szerintem rosszat is nehéz írni."
Okosnak valóban nehezen menne az ilyesmi.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.11. 21:28:36

@tableno:
Miértis kéne neki küzdeni?
Ha alámraknak mindent akkor küzdjön a franc...

Ugyandehogy (törölt) 2013.11.11. 21:29:51

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]: @zöldeketbeszélek: @diggerdriver: @nyuszigonosz:

mondom a sztorit, csak kimásztam a kádból.

a pár egyik tagja külföldi, másik magyar. itthon telepedtek le, házat vettek, építettek,gyerekeik vannak, teli voltak tervekkel. a srác külföldre dolgozott vállalkozóként (direkt nem mondom, hogy mit, hogy személytelen legyen a történet)
azonban idén az apeh azt mondta neki, hogy legyen oly szíves befizetni az áfát a munkái után, mert SZERINTÜK munka nem készült, SZERINTÜK KAMUK a számlák, BIZONYÍTÁSI KÖTELEZETTSÉGÜK NINCS, meg KEDVÜK SE külföldre menni (egyébként EU-n belül) megnézni, hogy mi az igazság.
úgyhogy a család azt mondta, hogy ezzel telt be a pohár, és kiköltöztek.

mirx 2013.11.11. 21:30:03

@tableno: Egy fiatal lánynak mindenképp félelmetes egyedül Amerikában. Én tudom, mert nekem is az volt, és sokszor nem könnyű (lelkileg, alkalmasint fizikailag). A nők többsége nem az a magányos harcos típus.

Amúgy meg továbbra se tudok azzal egyetérteni, hogy mindenáron ezt a "saját erejébőlt" kelljen fitogtatni. Ha egy szülőnek van pénze, használja. Vegye meg a gyereknek, amit meg tud, és aminek értelme van (nyilván nem a 25. Bentleyt). Aki azt állítja, hogy nem tenné meg a saját gyerekének, ha megtehetné, nem mond igazat.

Meg amúgy ez nem a magyar népmesék, hogy a mezítlábas legkisebb királylány nyerhet csak. Ha pénzből, akkor pénzből, de határátkel ő is, tanul is, majd nyilván dolgozni is fog, nincs ebben semmi extra, nem ő kell hogy legyen az okos lány, meg nem kell ide semmiféle tanulság, ez csak egy történet, de nem értektelenebb a többinél, csak azért, mert nem arról szól, hogy a szabolcsi mélynyomorból kilencedik, éhező gyerekként hogy lett belőle Illinois kormányzója.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.11. 21:30:17

@Quercus58: "Viszonylag elfogadható jövedelme a nagyvállalatoknál, multiknál dolgozó közép- és felső vezetőknek van. Ott viszont a cég csal ezerrel." Egyszer leultunk par haverommal dolgozni. Kiderult, hogy csak en voltam az egyetlen, aki nem multinal dolgozik es minden faszan jogszeruen van megoldva. Minden mas nem multisnal csusztatas volt, orara bejelentes, zsebben fizetes a minimalber feletti osszegre (a acsavo kulonben 450e-t keresett), mig a multisoknal minden jogszeru volt.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2013.11.11. 21:30:55

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Csak ugy pusztan a vicc kedveert azert en osszezarnalak Varg Vikernes-szel egy jo 24 orara.

Szerintem a vilag legnagyobb nezettseget produkalo valosag show lenne belole. :)

tableno 2013.11.11. 21:31:56

@diggerdriver: mert ha aládraknak mindent, sosem nősz fel, hanem mindig egy elkényeztetett kölyök maradsz. Én a gyerekemnek akkor sem fogok mindent "csak úgy" megadni, ha megtehetem. A saját érdekében.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.11. 21:33:47

@diggerdriver: "Én a seggem verném a földhöz örömömben ha ilyen segítséget tudnék adni bármelyik gyerekemnek." Te mar most csinalod az excel tablat benne fel london nevevel a fiadnak! :DDDDDDDDDDDDD

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.11.11. 21:34:17

@Babette_:
Ez súlyosan hangzik :(
Pedig nyerhetett volna az ország egy adófizető polgárt, ehelyett elüldözött kettőt. Biztosan sokkal jobban járt...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.11. 21:34:27

@mirx:
Na. Valami ilyesmit próbáltam kinyökögni én is.

tsabus UAE 2013.11.11. 21:35:20

@diggerdriver: Chrome-hoz van LastPass bővítmény, ami automatikusan kitölti a belépési adatokat, vagy be is lép, ha úgy állítod be. Mióta az Opera eltávozott az élők világából, én is ezt használom.

nyuszigonosz 2013.11.11. 21:36:32

@Barátusz: Ha most arra számítottál, hogy gyorsan bátornak akarok látszani és már kezdek is körmölni és a majdani címen gondolkozni - tévedtél. :-))

mirx 2013.11.11. 21:36:38

@diggerdriver: hát azt írja, hogy nem fut. ha nem fut, akkor nem is csinál semmit, igaz?
vagy szokott fenyegetőzni, hogy nem eredeti a windows? van egyáltalán bármi jele a dolognak?

amúgy az open office az nem pont olyan, mint a microsoft office, hanem annak a "csóró", ingyenes változata, de szerintem otthoni gépre tök fölösleges 200 dolláros microsoft liszenszeket venni, csak hogy egy évben egyszer kinyisson az ember egy word vagy excel fájlt. nekem is open office van a privát laptopomon.
azza az officessetup400 vagy mi a szösz telepítővel el tudod indítani a telepítést.

A chrome-ot meg használjad, tök jó az, minden beállítására rá tudsz keresni a google-lal, teljesen magadra tudod szabni (jelszavak, könyvjelzők, stb stb).

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.11. 21:37:05

@tableno:
Igen. láttunk már ilyent.
De mi vagyunk a kivételek és a mi gyerekünk.
Azt hiszem az nyilvánvaló.:)))))))))))))

nyuszigonosz 2013.11.11. 21:39:32

@Babette_: Csúnya dolog. Söt, nagyon az.

BTBTBT 2013.11.11. 21:40:40

@tsabus:
Repülőgép helyett Mona Lisa köszönt vissza a borítóról?

@nyuszigonosz:
Higgyem is el? Csak dumálsz. Közben meg tényleg nekiugrottál körmölni. :)

Ugyandehogy (törölt) 2013.11.11. 21:41:41

@nyuszigonosz: én speciel most konkrétan hányok lelkileg.

usa1234 2013.11.11. 21:43:32

Sziasztok! Szeretnek egy ket dolgot tisztazni! Semmifele politikai vagy vallasi szandek nem volt bennem a blog vagy a poszt irasa soran. Nem allok semelyik part oldalan. Nem elek otthon igy ugymond jogom sincs egyik vagy masik part oldalara allni, hisz nem latok bele napi szinten. Egyik vallast sem gyakorolom. Nem a felsotizezerbol valo vagyok sem a csaladom, sot meg gazdagok sem vagyunk. Nem a Stanfordra jarok, elvegeztem egy kepzest ott, amit barki megtehet, nem draga. Anyukam kiskorom ota gyujtogette a penzt. Szerelembol mentem felesegul, es egyaltalan nem vagyunk gazdagok. Senkit nem lenezni vagy megbantani akartam, messze all tolem! Koszonom az epito jellegu kritikakat! Tovabbi szep napot nektek!

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.11. 21:43:40

@mirx:
Egyből ezt adja ki nem fenyegetőzik.

Nekem mindegy mi van rajt csak a jobb gombbal, új-ra kattintva ajánlja fel a Wordot tudjam kitenni az asztalra és írni is tudjak bele.
Az idevezető út kellene.

A Chrome-nál már próbáltam beállítani a jelszavakat de nem tudtam.

nyuszigonosz 2013.11.11. 21:43:43

@Babette_: Nem csodálkozom ezen.
Valahogy ott már csak az "elleneség" keresése és bárkiben megtalálása megy, és nem normális az egész.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.11.11. 21:44:11

@diggerdriver:
Well, a böngészőben tárolt jelszavakról ugye nem nehéz elképzelni, hogy könnyű prédát jelentenek a kíváncsiskodónak?

Mi az az OpenOffice? Eszik-é vagy isszák-e? ;)

Legközelebb ne csak az IE ikonját töröld, hanem a Windows/System32/explorer.exe-t is... (ha nem megy, akkor újraindítás -> parancssori indítás -> megkeresni és törölni). :D

tableno 2013.11.11. 21:44:33

@mirx: a teljes és sikeres élethez kell a küzdés, és a nehezen kiharcolt eredmény. Ha valaki jól indul az életben, az remek, de akkor célozzon is magasabbra!

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.11.11. 21:45:24

@usa1234:
Azért remélem majd még küldesz be posztot... :(

2013.11.11. 21:48:32

@Babette_: en egyik orszagban sem ugralok az adohatosagert. Kivancsiskodo, eroszakos nepseg

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.11. 21:48:40

@usa1234:
Próbáld már meg nem szégyellni amid van vagy amit a szüleid elértek.
Amit ítt leírtál az magasan az átlag felett van és ne súlyosbítsd olyan kijelentésekkel hogy bárkinek elérhető nem drága.
Magyarország lakosságának legalább fele napi megélhetési gondokkal küzd.
Ne menj el ebbe az irányba.
Büszkén vállald mi neked megadatott.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.11. 21:49:44

@tableno: Mert beszoptam, hogy jo a mernokoknek is :D

BTBTBT 2013.11.11. 21:49:54

!!!!-hegyek. Ilyen is van... Valaki mérges?

@nyuszigonosz:
Szeretnék még sokáig élni. :))

2013.11.11. 21:50:47

@usa1234: volt ma vallas vagy politikarol szol a posztod kapcsan? Ha volt, az csak Maxval szokasos homo/pedo papokra volt reagalas es semmi koze a posztodhoz.
Ha meg Bill Gates szintu vagyonod van (vagy nincs), ahhoz sincs senkinek semmi koze.
Sok sikert!

mirx 2013.11.11. 21:51:15

@Babette_: mindezt a pénteki NAV-botrány után, ehhez csak gratulálni tudok.

Amit amúgy ez a Horváth András nevű csávó állít, az szóról szóra úgy van. Ismerős szülei dolgoztak a NAV-nál, és bizonyhogy minél nagyobb halról van szó, annál nagyobb szemet kellett hunyni, és annál dagadtabb tárcákkal járt haza a közép- és felsővezetés.

Így megy ez.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.11. 21:51:22

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]:
Na most ezt fejts ki bővebben

újraindítás -> parancssori indítás -> megkeresni és törölni). :D

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.11. 21:51:25

@Barátusz: A fejos konynek a cimere gondolsz? Valami kek volt a boritoja, ha nagyon erdekel karacsonykor megnezem anyamna, valamelyik dobozban van. Szerintem asszony neked is adna, ha kered!

mirx 2013.11.11. 21:53:53

@tableno: Miért? Gazdag szülő gyerekei nem lehetnek átlagos képességűek? Hadd célozzon már oda, ahol jól fogja érezni magát és úgy élni az életét, ahogy neki kellemes lesz.

2013.11.11. 21:54:43

@mirx: milyen botrany?

@diggerdriver: digger, ez a mai no, nincs kifestve. Es leggings sincs rajta. Csak a szemuveg. Nem Maxval-proof!

@Mr. Long [Svedorszagban is elismert mernok]: milyen hajoban gondolkozol? Vitorlas? Megcsinaltad mar a day skipper tanfolyamot?

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.11.11. 21:55:11

@tucano: +1 :-)
A videot nem tudom sajnos megnézni, de a youtube-on sok szemét (is) van.
Tudod mi az érdekes? Manapsäg egyre jobban arrafelé tendälodnak az emberek, hogy egy gyors tanfolyammal akarnak megtanulni mindent. Lehetöleg 7végén pär ora, hogy aztän a következö héten el tudjanak vele dicsekedni a munkahelyen. Vagy pedig a különbözö Schnupperkurs-ok (magyarul kb beleszimatol), amik ältaläban ingyenesek, vagy egy jelképes összegbe (CHF 10-20) kerülnek. Férj is csinäl alaptanfolyamokat, näla ez a belépö a normälis edzésre. Igy akinek tetszik folytatja, ezzel nem häträltatja a többieket, mert az alapok el lettek magyaräzva. A legutobbin részt vett 2 20onéves ropiläny. Feedback: Nagyon tetszett nekik, de tul keménynek tartjäk (izomläz, 1-2 kék folt)...Erre mondtam neki, hogy ezek majd a megeröszakolonak is azt mondjäk, hogy ovatosan, nehogy fäjjon... :-(
A fegyverröl nekem mäs a véleményem. Stresszhelyzetben még egy gäzspray is veszélyes tud lenni.
@mirx: Mert mindig a franciän jär az eszed... :-)))
@Barátusz: @Mr. Long [Svedorszagban is elismert mernok]: Nekem meg Will Smith...
@montroyal: Te...te kis irigy! :-)))
@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]: B+ Madarsson:-))))
@zöldeketbeszélek: Én amikor különköltöztem (nem tegnap volt), volt hogy miutän mindent kifizettem, napi 2 üres zsömlére tellett...ünnepnapon volt 1kefir is mellé...az alakomra nem is volt panaszom...
Hogy a poszthoz is hozzäszoljak.
@diggerdriver: Na szoval...-jäval egyetértek.
Remélem a következö(k)ben bövebb lére ereszti Réka, és Dan Brownba oltott Fejös Éva magassägokba lép. :-)

mirx 2013.11.11. 21:55:13

@diggerdriver: Digger, küldtem egy linket, ahol szépen le van írva, mit kell a chrome-ban csinálni, hogy megjegyezze a jelszavakat. Esküszöm, nem több 10 sornál a leírás. Legalább megpróbáltad?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.11. 21:55:13

@charlieharper:
Ezt próbálom magyarázni én is és látod a zsigeri "olyancsóróvagyokmintatemplomegere"
című reagálás jön elő azonnal.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.11. 21:55:19

@Don Kartasch:

Nem tudom ki az.

Persze most utánanéztem.

Egyébként furcsa módon az ilyen alakokkal egy idő után jól kijövök.

El is mondok egy esetet. Volt majdnem 20 éve egy bolgár internetes fórumon egy hatalmas, közel két évig elhúzódó vita. Még a web kezdeti időszakabán, így a Usenet volt akkoriban a fő vitafórum. (Idősebbek talán hallottak róla.)

A vita alapja egy amerikai cikk volt "We can always call them Bulgarians", itt www.cs.cmu.edu/afs/cs/user/scotts/bulgarians/title/title.html röviden el lehet olvasni a vita eredetét. Ebben a cikkben meg vagyok én is említve mint "homofób", akkoriban még nem volt divat a nick, így az igazi nevemen szerepelek, de fel lehet ismerni engem az email címemről.

Szóval az egyik legádázább ellenfelem a homoklobbi részéről egy USÁ-ban dolgozó bolgár orvos és egyetemi oktató volt. Két év után de facto haverok lettünk, pl. magánlevelezést folytattunk és többek között én segítettem neki egy lánnyal való kapcsolatban - az emberke maga nem volt homokos, csak a homoklobbi heteroszexuális támogatója volt.

Nem tudok róla semmit 1999 óta, szóval nem tudom megházasodott-e az általam ajánlott grúz lánnyal, de mindegy, a lényeg: a két legnagyobb ellenfél között bensőséges kapcsolat alakult ki. Amikor később volt egy bolgár segélyakció, nagy részben együtt csináltuk!

Szóval ha valakiknek határozott a véleményük és azt keményen védik, általában ki tudnak jönni egymással. akkor is, ha abszolút értenek nem egyet egy adott kérdésben.

eagles 2013.11.11. 21:57:57

@Mr. Long [Svedorszagban is elismert mernok]:

A napokban kiugrott a NAV-tól egy tag. Nem alsókenő volt, a kiemelt adózók osztályán dolgozott. Az országhatárokon átnyúló áfa csalásokat vizsgálta. Na ő elég szépen összefoglalta, milyen "tisztességesek" a multik. Erre mondják azt, ha csak a fele igaz....

Érdekes, hogy nem nagyon feszegeti a kérdést egyik politikai oldal sem. Persze érthető, mert nyakig szaros mindegyik.

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.11.11. 21:58:11

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]: Ez szerintem az ätlagnak elég sok helyen Mission Impossible... märmint, hogy minden ki van fizetve. :-)

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.11. 21:59:11

@charlieharper: Nem kell hajoban gondolkodnom, mert az nem olyan egyszeru tortenet. :) Egyenlore a cel valami lakas - haz, kozepkategorias kocsi, meg az evi ket nyaralas, ahogy madar emlitette. Majd utana gondolunk hajora. Mekkora jo lehetne pecazni rola!

2013.11.11. 22:03:04

@Mr. Long [Svedorszagban is elismert mernok]: UKban nem nagy koltseg a vitorlas. Es ha mondjuk olyan 25ft korul veszel, akkor a szallas is meg van oldva nyaralaskor, nem kell, pl Mallorcara vagy Korzikara leviszik a hajodat es rajta tudtok aludni, zuhanyozni es fozni. Es a sajat cuccod van ott.
Es ami a legjobb, egy igazi "man cave"!!!!nehogy mar egy mernok ne elvezze a szerelest a hajon :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.11.11. 22:04:34

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Azt mondod, hogy van még közös jövőnk? ;)

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin):
Azért én igyekszem úgy csinálni, hogy ugyan felveszek hitelt, de azt amint lehet visszafizetem, illetve nem adósodok el jobban egy bizonyos szintnél (mondjuk a havi részlet nem lehet nagyobb a nettó fizetésem 5, maximum 10%-ánál (most éppen 7,6%).

Nyilván egy ház esetén ez nem játszik, de nem is érzem az erőt, hogy beleugorjak egyben...

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.11.11. 22:04:42

@tableno: Ebben milyen igazad van! Mivel nälunk én voltam / vagyok a legjobban keresö, én is beleestem abba a hibäba, hogy toltam haza a pénzt, hogy az otthonmaradottak ne szenvedjenek semmiben hiänyt. A kölköknek csak nyikkantaniuk kellett, és kb mäsnapra ott volt...
Elbactam, na. :-(

2013.11.11. 22:05:35

@Quercus58: ez a Horvath Andris egy egyszeru oszinte csinovnyik, esetleg egy igazi magyar Snowden? Vagy valakinek erdeke volt terregetni?

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.11. 22:07:03

@charlieharper: Na majd utana nezek, csak meg meg kell errol gyozni a fonokot is itthon :) de ebben az esetben is van meg idom. mondjuk egy ilyen lehajozast a mediterran tersegre bevallalnek.

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.11.11. 22:07:37

@nyuszigonosz: Pedig én mär a cimét is tudom: Das Leben des bösen Kaninchens in Deutschland...

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.11. 22:09:21

@charlieharper: wow, most neztem, egy kozepkategorias auto araert egesz jok vannak!

2013.11.11. 22:09:31

@Mr. Long [Svedorszagban is elismert mernok]: nem kell lehajoznod, az hosszu ido. Leviszi neked a vitorlas club. Te lerepulsz Mallorcara, odamesz a akikotohoz es ott var a hajod. Utana meg a vitorlas club visszaviszi a hajodat utanad a home marinadba.

mirx 2013.11.11. 22:10:39

@charlieharper: gyanítom, inkább csak kihagyták a buliból.

2013.11.11. 22:12:22

@Mr. Long [Svedorszagban is elismert mernok]: ebayen nezd. Boven eleg egy kezdo hajonak 15-20 eves hajo. Nekunk a clubban van UK egyik legnevesebb hajomestere. O segit kivalasztani a hajot, foleg amelyik serult mar. Nem mindegyiket lehet konyen javitani.
Ugy nezd, hogy a biztositas olcso. A tarolas draga es attol fug hol tarolod. Ha akarod kuldok majd arlistat onnan, ahol a mi hajonk van. Felevente kell fizetni. Plussz a tax ra. Kapsz egy ahsonlo tax discet, mint ami kocsikon van.

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.11.11. 22:13:24

@usa1234: Ne menj ilyen gyorsan el! :-)
Csak kostolgatnak. Välaszolj a föltett kérdésekre, és ne probäld folyton bizonygatni, hogy mär a dédnagyanyäd is neked gyüjtött, és a férjed mär zacskoharcosként is csak a megfelelö pillanatra värt. :-) Ugyis lesz mindig valaki, aki lekamuzza!
Az egyik haverunk az UCLA-ra szokott beiratkozni hébe-hoba...a diäkfeeling miatt.

nyuszigonosz 2013.11.11. 22:13:50

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin): Fenét.:-) Túl régen élek itt, hogy még érdekes legyen.
( amúgy meg Hase , a Kaninchen az olyan nyúltenyésztös inkább. :-) )

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2013.11.11. 22:15:01

@bpetya75: "Van személyes tapasztalatod? Pont ilyesmi érdekelne. Kicsit benézni a jól hangzó mondatok mögé a valódi tartalomra."
Nem kozvetlenul szemelyes, mert mi - bevallom - nem nagyon fordulunk meg magyar rendezvenyeken itt a nyugati parton - viszont tagja vagyok FB-on a MON (Magyarok az Egyesult Allamokban) csoportnak, ahol tobb csoporttars pont egy nemreg megjelent cikkel kapcsolatban irta, hogy ezek az osztondijasok az itt mar evek ota mukodo programokba/csoportokba kapcsolodtak be, es sok ujat nem tudtak nyujtani (tisztelet a kivetelnek). Tobb itteni barat/ismeros szulo, akinek a gyereke mar itt szocializalodik, -es ugy gondolom, ebben az esetben fontosabb lenne a magyar identitastudat orzese - ugy gondolja, hogy pl. sokkal jobb otlet (es hasznosabb) lenne pl. itteni gyerekek mo-i taboroztatasat tamogatni. Az otthoni nyaralasok nagyban elosegitik a nyelvgyakorlast (ez szemelyes tapasztalat), a nyelvi es kulturalis kornyezet sokkal hatekonyabb, mint itt, angol nyelvi kornyezetben, amerikai kulturaban mestersegesen krealni egy ilyen legkort.
Sajnos otthon meg mindig altalanosan elterjedt nezet, hogy az Amerikban eloknek meg a bore alatt is penz van, igy nem kell oket az ohazabol "tamogatni". Ha mondjuk tudnak, hogy egy atlag aru repulojegy kb. 1000$-tol kezdodik, amit azert mi sem tudunk mindig zsebbol kifizetni, hanem bizony elore kell tervezni, akkor talan maskent latnak az aranyokat...Na, ez csak egy kis adalelk, es nem panaszkodas, csak teny :)))

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.11. 22:15:49

@charlieharper: az fasza, mennyibe faj altalaban egy ilyen tagsag?

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.11.11. 22:17:47

@charlieharper: Fessé' rä te paint-tel, oszt' képfötötés! :-)

tableno 2013.11.11. 22:23:30

@mirx: dehogynem lehetnek átlagosak. Csak ne várják, hogy megtapsolják érte...

mirx 2013.11.11. 22:24:07

@diggerdriver: de bepipáltad a bepipálnivalókat?

így kell kinéznie

(2 pipa kell)

kepfeltoltes.hu/131111/chrome_www.kepfeltoltes.hu_.png

eagles 2013.11.11. 22:24:27

@charlieharper:

Azt nem tudni. Viszont nagy valószínűséggel lehetnek bizonyítékai arra amit mond, mert nagy kuss van körülötte.
Ezeket a dolgokat egyébként már régóta feszegetik egy jó páran, de ilyenkor mindig jön az összeesküvés elmélet duma.
Mert ugye azt nem szabad mondani, hogy a multik kisöprik az országból a pénzt.

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.11.11. 22:25:13

@diggerdriver: Mint tudjuk, öltöztet! :-)
@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]: Én nem szeretem a hitelt, szükséges rossznak tartom, de ezt mär egyszer elmodtam. :-) Amugy az a vicc, hogy itt ha hitelre veszed a pecot, akkor amig van hiteled, addig adoalapcsökkentö. Mihelyst kifizeted, ketyeg a vagyonado azon része is. Élelmesek ezt ugy szoktäk megoldani, hogy amikor lejär a hitel, akkor fölvesznek még egyet häzfölujitäsra, bövitésre stb. :-)
@nyuszigonosz: :-)))
A nyuszit eddig én csak Kaninchen-ként hallottam, mind filmben, mind élöszoban, de ezen nem veszünk össze! :-)

mirx 2013.11.11. 22:26:55

@tableno: Szerintem nem várta. Leírta a sztoriját, aztán ha nem úgy kerül ki belőle, mint valami görög mitológiai hős, akkor mindenki egyből húzza a száját.

A poszttal annyi baj van, hogy kábé semmi nem derül ki belőle, de azzal semmi baj nincs, hogy anyu meg apu kifizettek neki valami tök drága tanulást Amerikában. Ettől még nem kell neki megtalálni a következő legnagyobb prímet, vagy áttervezni a Sidney-i operaházat. Még az is lehet, hogy egy kis közepes könyvelő lesz belőle. És akkor mi van.

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.11.11. 22:28:05

@mirx: Nem akarod ätleresztelni magad hotlány-ra? :-)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.11. 22:30:22

@mirx:
Na. Erről beszélek.
Ezer éve be van pipálva és mégsem menti a jelszavakat.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.11. 22:31:27

Szigetlakok! Kis segitseg kellene (nem munka es szallas)!
Az erzekeny lelku fejvadaszokat mivel haritsam el, mert nem keresek munkat, de minedgyik arra kivancsi, hogy valtok-e az o ajanlatara. Egyiknek olyan finoman fogalmaztam (becsszo!), hogy azota meg nem is reagalt arra a levelemre...

eagles 2013.11.11. 22:31:36

@diggerdriver:

Nekem már a nagyapám is vezető alsókenő volt a Wasserman Gottfried egyenáramú vizibuzerátor gyárban.

mirx 2013.11.11. 22:32:18

@diggerdriver: amit küldtél képet, ott ott van, hogy "az elmentett jelszavak itt jelennek meg" + "további információ". mi történik, ha a további információra nyomsz?

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.11. 22:33:55

@charlieharper: Haveromek ott eskudtak las vegasban, mondjuk nem egy drive thruban. Direkt azert utaztak oda...

eagles 2013.11.11. 22:34:06

@Mr. Long [Svedorszagban is elismert mernok]:

Mond nekik azt, hogy tudsz egy sokkal alkalmasabb embert. Aztán add meg birca email címét.

2013.11.11. 22:34:36

@Mr. Long [Svedorszagban is elismert mernok]: i am currently not looking/not interested. Thank you. Utana letesz a telefont.
Attol fuggetlenul, soha nem tudhatod, hogy milyen ajanlatuk van!

mirx 2013.11.11. 22:35:05

@mirx: digger, nem Ikognitó módban netezel véletlenül? mert akkor nem tudja megjegyezni ám a jelszavakat/historyt meg semmi ilyet.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.11. 22:36:38

@charlieharper: emaileznek es senior pozicioba keresnek embert. ezzel csak ket bajom van. a nyelvtudasom es az angol szakmai hozzaertesem.

tsabus UAE 2013.11.11. 22:39:29

@Barátusz: Hámé ? Azt hittem műkincsrablás és egy B52-essel oldják meg. :-)

2013.11.11. 22:43:26

@Mr. Long [Svedorszagban is elismert mernok]: hat pedig az szakmai ongyilkossag, ha olyat irsz, hogy nem eleg jomaz angolom/nem vagyok eleg jo,stb
Egyszerubb, az I am currently not looking. En azt szoktam, hogy "I am currently happy with my position". Ha ugy erzed 1 ev mulva, hogy jobb az angolod, majd akkor 1 ev mulva valaszolsz, addig csak hagyjad, kuldozgessenek. Ugyis a legtobb ugynokseg mass email technique-et hasznal. Csak a boutique fejvadaszok nem nyomjak ki egyszerre ezer embernek az adatbazisbol a lehetseges ajanlatokat.

Juniorkent, nem is szeretik, ha tul sokat es surun valtogatsz, hacsak nem contractorkodsz. Kulonben "itchy feet" benyomast kelti a CVn.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.11.11. 22:45:11

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin):
Ingatlanadó itt is van, de azt hiszem már a legelejétől... 1% körüli érték évente, ami azt jelenti, hogy kvázi a semmire kifizetek még egy fél házat 50 év alatt.
Na, kell a búbánatnak ezért a saját ingatlan :)

Inkább vennék egy condo-t valahol és kiadnám... évente 2-3 hétig az enyém, onnantól valamit hoz. Azután ha már nem kell, eladom és befizetek egy studiora egy nyugdíjasotthonba :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.11. 22:46:13

@mirx:
Az az oldal jelenik meg amit te belinkeltél hogy hogyan kell beállítani a jelszavak mentését.

rezsoatya (törölt) 2013.11.11. 22:49:58

@Mr. Long [Svedorszagban is elismert mernok]: ha e-mailen keresnek, akkor a legegyszerűbb bejelölni spamként őket, ettől kezdve a levelezőrendszered elintézi. Nekem bevált.

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.11.11. 22:50:46

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]: Nälam is ez a terv. :-) Pär hete linkeltem is, hogy hol, mert közönségsegitség kellett a hirdetéshez. :-)

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.11. 22:51:06

@charlieharper: azert nem vagyok teljesen hulye :D ezt nem irom meg nekik :D

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.11. 22:51:51

@diggerdriver: a kis pemzlijevel az alul levo dolgokat maszatolja!

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.11. 22:52:41

@rezsoatya: :) ezek hal istennek szakmai cuccokkal keresnek meg, nem omlesztve, mint par magyar portal.

Muscari 2013.11.11. 22:53:00

@Babette_: ilyesmi velunk is megesett, a ferjem is exportalt regen. Nalunk a beszerzesi szamlakba kotottek bele, azt mondtak, nekunk kellett volna leellenorizni a ceget, akitol vasaroltunk. Nagyon eletszeru, nem?
Nem adtak vissza az AFA-t es meg jol meg is buntettek. Hiaba mentunk birosagra, a biro ugy kezdte, hogy lepacsizott az APEH ugyvedjevel :-( Eselyunk sem volt.
A ceget most szamoljak fel, mi meg kulfoldon vagyunk, mint a mellekelt abra mutatja. Vallalkozzon Magyarorszagon akinek hat anyja van!

2013.11.11. 22:56:52

@Mr. Long [Svedorszagban is elismert mernok]: bankszakmaban ilyenkor halott a fejvadasz szakma. Mindenki marad bonusz osztasig. Addig nem lehet felmondani, kulonben elesel ez az ezevi bonusztol. Bonusz osztas napjan jonnek a felmondo emailek.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.11.11. 22:58:07

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin):
Vagy lemaradtam róla vagy a hosszú időtáv miatt elfelejtettem már... tehát: hol? :)

mirx 2013.11.11. 22:59:41

@diggerdriver: ha a bal felső sarokban van egy kalapos-szemüveges detektívszerű muksó, akkor incognitó módban vagy.

ha nem, akkor viszont a pipa után el kellene mentenie a jelszavakat, pl a blog.hu-n, a gmail.com-on, stb.
hacsak korábban nem nyomtál rá véletlenül (előfordul az ilyesmi), hogy sose jegyezze meg, mert ha ez történt, a chrome nem kérdezi meg többet, viszont nem is jegyzi meg...

tableno 2013.11.11. 23:00:42

@mirx: már egy előző kommentemben írtam, hogy egyelőre várakozó állásponton vagyok, kell a folytatás, hogy eldöntsem, szimpatikus-e a posztoló, vagy nem. Viszont általánosságban hiszek abban, hogy az igazi érdem fokmérője az, hogy valaki az induló adottságokhoz KÉPEST hová jutott el. Ismerek több gazdag szülő gyerekét is, aki gyakorlatilag sehova, pedig meglettek volna a képességeik hozzá. Ezt én elfecsérelt lehetőségnek tartom. De még egyszer, a posztolóról nem tudok eleget ahhoz, hogy megítéljem.

2013.11.11. 23:06:05

@Muscari: errol az emberrol onnan tudok, hogy egyszer Maxval elkuldte nekem a linket. Egy atlagos opportunista politikus, akinek tortenetesen zsido felmenoi vannak.
A Chabad Lubovics meg a leheto legortodoxabb iranyzat. Nem ertem miert pont veluk kell lepacsizni.... Bar mindket oldal szelsoseges, vegulis logikus.
Montrealvan eleg nagy orthodox kozosseg van, sok kozottuk a magyarul beszelo. Gondolom ezert megy oda. Brooklyn inkabb yiddish es oroszul beszelo kozosseg van, ma mar. Persze azert ott is talalna magyarul beszelot, ha keresne.

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2013.11.11. 23:06:32

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]: "Miami a masodik Barcelona, annyi ott a csak spanyolul beszelo :)"

Del-Kalifornia sem sokkal marad el tole:) vannak olyan varosreszek LA-ben, hogy nem is latsz angol feliratot, csal spanyolt:)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.11. 23:08:36

@mirx:
Nincs detectív.
Azzal keztem a Chrómot hogy azt akét pipát betettem.
Aztán állandóan újra kellett belépnem mindenhova naponta százszor.
Érdekes hogy sokadszori belépés után volt egy oldal ahol ugyan megjegyezte a beállításoknál meg is jelent mégis mindig kérte a pipát a belépéshez de legalább már kitölteni nem kellett.
De ez csak egy oldal volt a többinél nem jegyezte meg.

mirx 2013.11.11. 23:08:54

@tableno: Én meg csak mondom, hogy fárasztónak találom az olyan embereket, akik csak az "érdemet" tartják valamire. Én speckó sokkal jobban szeretem, ha valaki vicces, vagy kedves, vagy udvarias, vagy jószándékú, esetleg jószívű, mintha elmondhatja magáról, hogy mekkora érdemei vannak, vagy mennyire meggürcölt amije van, vagy hogy micsoda elemelkedett küzdelemmel teli életen keresztül érte el az x meg y dolgot, amiért hűde mennyire megizzadt. De ízlések és pofonok, én konkrétan lesz..om a "teljesítményt" meg az "érdemet", és százszor többre tartok egy akár "semmire nem vitte" embert, ha kellemes a társasága és nem pedig egy merev f@sz. Mert azt nem bírom. De kinek a pap, kinek a papné. Ráadásul az ilyen nagyon megküzdős, nagyon megérdemelt arcok bazi unalmasak tudnak lenni egy idő után.

Említett posztolónál is a kissé üres meg semmitmondó stílust találtam ekéznivalónak, és nem azt, hogy most ő honnan hova is jutott el, meg mennyi esett le a perselyből. Szerintem az tökmindegy ugyanis.

mirx 2013.11.11. 23:11:21

@diggerdriver: nézd meg, hátha tudsz frissíteni (beállítások menü, és About - magyarul nemtom, de elvileg alulról a 3.)

ha kiírja, hogy van új változat, frissítsél.

ha nem, akkor érdemes lenne újrarakni, elmentettél már benne sok kedvencet meg ilyesmit?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.11. 23:13:25

@mirx:
Hátbazmeg te tudsz valamit.
Kevesen tudnak kihozni a sodromból de a merev faszok a legjobban.
Nemtől függetlenül.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.11. 23:16:21

@charlieharper: itt nincs bonusz, legalabbis az en szintemen. gondolom akkor nalatok a bonuszelotti egy honapban senki sem er ra, mert mindenki allasinterjun van :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.11. 23:16:33

@mirx:
Nem találok frissítési lehetőséget

mirx 2013.11.11. 23:19:31

@diggerdriver: hát, akkor újra kell rakni (elvileg zöld, narancs vagy piros lenne az a három csíkos menü. de ha szürke, akkor a legfrissebb.)

szóval akkor vezérlőpult, programok, és távolítsd el a chrome-ot. ha végzett, másik böngészővel menj ide:
support.google.com/chrome/answer/95346?hl=hu
és rakd újra.

hogy tudsz könyvjelzők nélkül élni? :))

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.11. 23:21:09

@mirx: "hogy tudsz könyvjelzők nélkül élni? :))" az elozmenyek kozt vannak a porno oldalak. nem kell konyvjelzozni! :D

Muscari 2013.11.11. 23:22:02

@charlieharper: hat igen. Igy jar az, aki fogekony a szelsosegekre. Egyik szelrol lendul a masikra.
Olvastam egyszer egy lengyel skinhead-rol, akivel ugyanez tortent. Miutan kiderult, hogy zsido, egy orthodox kozosseg tagja lett o is. Csak o mondjuk nem volt politikus.

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.11.11. 23:26:18

@Muscari: Hugomnak voltak anno ilyen wannabe skinhead "barätai"...anyäm meg szarrä röhögte magät, mert apai részröl van 1-2 vono bennünk, és szerinte a hugom orrformäja pl tipikus.

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2013.11.11. 23:27:49

@mirx:" zavartan kell védekezni, ha ráfordítottam sok pénzt a gyerek iskoláztatására, még mindig ez a posztkommunista, undorító mentalitás uralkodik."

Teljesen egyetertek vele! Ezt a szemleletet meg mindig nem sikerult kiverni a fejekbol. Sajnos valoszinuleg a mo-i pelda lebeg az emberek szeme elott, mert nalunk a tobbseg valoban nem tisztesseges munkaval jutott oda, ahova...Viszont nem szabadna altalanositani...csak azert, mert valaki gazdag, nem biztos, hogy o a Fogonosz:)) hany olyan ember van, aki (csendben, nem nagy dobra verve, mert manapsag most mar az is kezd divat lenni, hogy a millardosok azzal dicsekednek hany milliot adtak valamilyen jotekony celra) nagylelkuen adakozik.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.11. 23:44:04

@mirx:
Kitöröltem.
Letöltöttem újra.
A te linkedről.
Érdekes hogy az újra letöltött Chrome ugyanazokkal a beállításokkal települt fel mint a régi alapból bepipálva ahol kell és nem jegyzi meg a jelszókat.
Mondom én hogy a lánctalp alatt végzi.

mirx 2013.11.11. 23:45:53

@diggerdriver: hát, teamviewerrel meg tudom nézni (holnap)

bpetya75 2013.11.11. 23:57:28

@Zsuzsi65:

Jogos felvetés. Mintha lett is volna egy ilyen kezdeményezés talán tavaly. Lehet, nem volt folytatása.

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin):

A cigánygyerek levágatja a haját. Amikor hazamegy, odaszól az apjának:
- Apám, skinhead lettem!
Az apja jól pofonvágja. Odamegy az anyjához:
- Anyus, skinhead lettem!
Az anyja is pofonvágja. Odamegy a testvéréhez:
- Tesó, skinhead lettem!
Őtőle is kap egy nagyot. A cigánygyerek bemegy a szobájába, majd elgondolkozik:
- Még csak fél órája vagyok skinhead, de máris utálom a cigányokat.

tableno 2013.11.12. 00:00:54

@mirx: hol mondtam én azt, hogy az érdemet anyagiakban mérem? Ha valaki igazán jó ember, vagy igazán vicces, vagy jó fej, az is érdem, mert általában van munka mögötte. Nekem csak az nem tetszik, ha valaki mindig a kisebb ellenállást választja, a langyos pocsolyát. Persze miért ne tehetné, de tisztelni nem fogom érte, ez van.

tableno 2013.11.12. 00:02:19

@diggerdriver: mint mondottam: a könnyebb út...

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.11.12. 00:08:23

@diggerdriver: @tableno: Tuti, hogy nem. :-) Kaliforniäban 9oräval kevesebb van...iskoläban van, vagy dolgozik. :-)
@bpetya75: :-) Ismertem mär, de jo. :-)

montroyal ( CAN qc) 2013.11.12. 01:31:32

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin): Te...te kis irigy! :-)))

ja az vagyok ... de hat ha a vilag legjobb dolga is tortenik velunk , azt kell hogy valaki tudja ...(irunk blogot)

M. Péter 2013.11.12. 01:39:40

@Zsuzsi65: Miamiban simán spanyolul beszéltek hozzám boltokban, éttermekben, pedig nem nézek ki latin-amerikainak, fehér a bőröm, és a latin-amerikai átlagnál egy fejjel magasabb vagyok. Szerencsére tudok spanyolul, úgyhogy ez nem zavart.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.11.12. 06:24:44

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin):
Ugyerted Miau? ;)

@M. Péter:
Ezzel mi is igy jartunk.
Itt is sok az idegen, de legalabb svedul beszelnek es nem spanyolul :)

@Zsuzsi65:
Brrr... akkor marad New York :)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2013.11.12. 06:52:38

@diggerdriver: gyönyörű bögyös bestéket találsz nap mint nap, kb totálisan egyezik az ízlésünk... :P :D

Norina07 2013.11.12. 07:42:20

Hogy unatkozhattok ennyire? Az emberi irigység határtalan. Lehet, hogy elégedettek vagytok magatokkal.. de valószínűnek tartam, elég pocsék élete lehet annak, aki már nem hisz az őszinte szerelemben.. az igaz érzésekben, a megbecsülés erejében, abban, hogy az életnek akkor van értelme, ha boldogok vagyunk. No komment, erre a sok sületlenségre, amibe bele-bele olvastam.

bpetya75 2013.11.12. 07:51:29

@M. Péter:

Ismerek egy srácot, aki fehér bőrű, kék szemű és szőke. Egy időben Mallorcan pincérkedett. Azt mesélte, hogy az angol turisták számára ő volt a chico latino.

Dragonlady (Bp, Hun) 2013.11.12. 09:04:03

@Babette_: (telefonról volt. nem tudtam aludni. most meg ébrenlenni nem tudok. viszont úgy felbosszantott, hogy utána vagy 10 percig vacakoltam, hogy kiszedjem az automatikus javításokat mint lehetőséget. így jár az ember, ha nincs más választása, mint valami hülye kínai telefon kretén menürendszerrel. majd jobban odafigyelek.)

Ugyandehogy (törölt) 2013.11.12. 09:06:55

@Chang Yai: hu, ezt mire írtad, mert nem működik a hozzászóláslink...

Dragonlady (Bp, Hun) 2013.11.12. 09:11:35

éjjel írtam telefonról, erre megjegyezted, hogy írni se kell tudni :-)
a hozzászóláslink megpróbálása miatt nagyon sokszor elszáll az egész oldal, és újra kell tölteni, de akkor a copy-paste után már nem lesz aktív a link, bocs :-(

Ugyandehogy (törölt) 2013.11.12. 09:22:30

@Chang Yai: cica, én is béna vagyok telefonról, és kommentelőket csak akkor piszkálok az írásukért, ha látszik, hogy igénytelen a helyesírásra:D

némely könyv szerzőjére gondoltam, NEM RÁD :DDDD
direkt nem írót írok

Dragonlady (Bp, Hun) 2013.11.12. 11:14:46

@Babette_: érdekes lenne telefonon regényt írni, nekem legalábbis annyira nehéz, nagyon nem áll rá az ujjam.
az egyik gyerekem mondta a helyesírásra bedurcázva, hogy tud ő helyesen írni, csak nem akar :-)

Gilda66 · http://azeletgenfbenmagyarkent.blogspot.hu/ 2013.11.12. 12:45:00

Hát lemaradtam az írásról, csak ma olvastam. Gondoltam megnézem a blogot, de nem lehet (ugyanaz az eset, mint Nóránál volt korábban).
Elijesztettétek, pedig én is kíváncsi lettem volna a folytatásra, mert ebből a rövid bevezetőből még nem lehet sok mindent levinni :-(
Sajnálom!

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2013.11.12. 13:50:10

Nahát, még csak egy nap telt el, és már elérhetetlen a poszterina blogja...Sikerült így szétmarnotok?

tableno 2013.11.12. 14:03:50

@geegee: if you can't stand the heat, stay out of the kitchen.

Csontos Attila 2013.11.12. 14:09:24

Kedves Reka!

Nagyon sajnalom, hogy a blogodat torolted (lagalabbis a linkre kattintva nem erheto el)

Nagyon jo a tortenet, gratulalok a sikeredhez! ilyen embereket keresek en is. Floridaban toltottem egy kis evet, ebookom 'In Florida with Fulbright' cimen vagy 'Fulbright ösztöndíjjal Floridában' cimen erheto el! Irok a kultursokkrol es hasonlo dolgokrol, melyekrol te teszel emlitest.
minden jot!
Attila

bpetya75 2013.11.12. 15:51:29

@Gilda66:

Pedig nem is kapott semmi igazán durvát. Ha ez is sok volt neki, akkor még érnie kell a netrelépéshez.

usa1234 2013.11.12. 16:03:10

@mirx @Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi] @Csontos Attila: Koszonom Attila! En is gratulalok a sikeredhez, orulok, hogy megosztottad. A konyvedet letoltom, kivancsi vagyok a te tapasztalataidra, velemenyedre is. Ezt szerettem volna pont leirni utolso hozzaszolasomban, hogy manapsag mar rengeteg program es osztondij kozul lehet valasztani, en is ezzel eltem, igy kerultem Kaliforniaba es igy tanultam a Stanfordon. A hozzaszolasok nagyon elszomoritottak, ezert ugy dontottem, hogy a blogomat nem teszem ki a nyilvanossagra. Nem tipikus Hataratkelos a tortenetem, de meg szerettem volna osztani masokkal, hatha mas is gondolkodik a kulfoldi tanulasban. Elszomoritott az is, hogy sok szot felreelrtelmeztek. Anyukam segitett az iskolaban, de ez nem jelenti azt, hogy a felsotizezerbol valoak vagyunk. A legjobbat szerette volna nekem. Az, hogy szoke vagyok, nem jelenti, azt, hogy bombazo. Az europain volt a hangsuly es nem a hajam szinen. De te floridai tapasztalataidbol tudod, hogy Floridaban, foleg Del- Floridaban nem az europaiak a jellemzoek es ezen volt a hangsuly. Sok sikert Mindenkinek a tovabbiakban!

tableno 2013.11.12. 16:19:38

@usa1234: Figyelj, valamit nem értek: miért nem fejtetted ki a posztodban sem azt, hogy milyen ösztöndíjjal tanultál Stanfordon, és miért pont ott, sem azt, hogy pontosan mit is tanultál, mit akarsz kezdeni magaddal az életben, stb? Kivédhetted volna a negatív kommentek 90%-át, és a posztodnak is több értelme lett volna.

tableno 2013.11.12. 16:22:52

@usa1234: "Nem tipikus Hataratkelos a tortenetem" - nem ez a baj, hanem az, hogy nem írtad meg a történeted, maximum a szinopszisának a szinopszisát, ami meglehetősen tág teret hagyott az olvasók fantáziájának. Az itteni kommentelők pedig igen élénk fantáziával rendelkeznek! :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.12. 16:40:14

Azt hiszem nincs miről beszélni tovább.

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2013.11.13. 01:45:41

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]: "@Zsuzsi65:
Brrr... akkor marad New York :)"

Persze azert az is koztudott, hogy "location, location, lcoation"...a legfontosabb tenyezo minden nagyvarosban...:) West Lake Village v. Beverly Hills-ben csak a kerteszek spanyol ajkuak :)))

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása