oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2013. november 11. 06:42,  Mindenki azt mondta, nem vagyok normális 507 komment

2013. november 11. 06:42 Határátkelő

Mindenki azt mondta, nem vagyok normális

Mindenki megpróbálta lebeszélni a poszt szerzőjét, amikor nem túl jó angoltudással úgy döntött, szeretné kipróbálni, milyen az amerikai élet. Nem a semmire ment ki, de így is vállalt kockázatot. Érte kultúrsokk is, de mára beilleszkedett, férjhez ment. 

Stanford Egyetem.jpg

„A lehetőségek földje. A szabadság országa. Az Amerikai Egyesült Államok. Én ide vágytam. Nem a pénzkeresés motivált elsősorban, Amerika, mint helyszín volt az álmom.

Nagyon szerettem volna itt élni, pár évre vagy akár örökre. Azt még nem tudtam, mennyi időt szeretnék itt tölteni, de azt igen, hogy mindenképpen meg szeretném tapasztalni ezt az országot.

Tizenhárom évesen lehetőségem volt kimenni egy rövid időre Kanadába. Nagyon megtetszett ez az újfajta életstílus. Nehéz leírni miben, de igaz, amit sokan szoktak mondani: olyan más. Más, mint Európa.

Később a bátyáimmal kijöttünk Floridába nyaralni. Ott és akkor már tudtam, hogy én ide vissza szeretnék jönni, de már nem csak pár hétre.

A nyelviskola volt az első lépcsőfok

Kis angliai kitérővel, három éve, kijöttem tanulni egy nyelviskolába a floridai West Palm Beachre. Amerikában szerettem volna tanulni, amerikai diplomát szerezni. Nem szeretnék hazudni, édesanyukám segített az anyagiakban, mert nagyon drága az Államokban, külföldi diáként iskolába járni.

Egész életemben franciát tanultam, angolul csak alapszinten beszéltem, annak ellenére, hogy a választott tantárgyam az angol volt a gimnáziumi érettségin. Így a nyelviskola tűnt a legkézenfekvőbbnek, az első lépcsőfoknak.

Egyetlenegy embert ismertem az egész országban, akinek örökre hálás leszek a rengeteg segítségéért és szeretetéért. Mindenki azt mondta, hogy nem vagyok normális, egyedül ilyen fiatalon kimegyek a tengerentúlra. Mi van, ha..., mi lesz, ha... én egy kicsit sem féltem. Céltudatos és talpraesett vagyok. Szóval irány Amerika!

Nagyon boldog voltam, amikor megérkeztem Miamiba, a repülőtérre. El sem hittem, hogy én most tényleg itt leszek pár hónapig vagy pár évig. Gyönyörű idő. Csodálatos környezet. Mindent szépnek láttam.

A kultúrsokk

Érkezésem után egy hónapra kezdődött az iskola. Ott ért igazán az első sokk. Kultúrsokk. Én voltam akkor az egyetlen európai lány az osztályban. Thai, brazil, guatemalai, kolumbiai, arab, mindenféle nemzet megtalálható volt.

Szinte mindenki nagyon aranyos volt velem, én voltam az új szőke lány. Az európai lány. Mindenki kíváncsi volt rám, túlságosan is. Érdekes és egyben nagyon furcsa is volt ez a sokféle ember. De kíváncsi természet vagyok, amennyire lehetett, próbáltam megismerni őket. Szerintem nagyon izgalmas dolog.

Kiskorom óta rengeteget utaztunk a családommal, de így is 13 évesen láttam először ázsiai embert, indiai ételt tavaly ettem első alkalommal. Szóval van mit bepótolnom.

Három tanárom volt, egy brazil-amerikai hölgy, akinek szerettem a stílusát. Egy amerikai és egy brit, aki már 20 éve Amerikában él, ő a legkedvesebb számomra. Mindegyikkel azóta is tartom a kapcsolatot.

Nem élek álomvilágban

Egy évet töltöttem ebben a nyelviskolában. Ahhoz, hogy itt főiskolára járhassak, bizonyos angol vizsgákat le kellett tennem. Kaliforniába költöztem és elkezdtem, vagyis inkább folytattam a főiskolát. Gazdaságot tanulok, ez érdekel, ezt tanultam otthon is.

Nem élek álomvilágban, látom Amerikának a rossz és jó oldalát is. De én úgy döntöttem, boldog szeretnék lenni, így a pozitív dolgokra koncentrálok. Férjhez mentem a legcsodálatosabb emberhez. Megtaláltam benne mindazt, amit valaha egy férfiban kerestem.

Sok tervem, álmom, célom van itt."

A kommentelési szabályokról ide kattintva olvashatsz.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: felsőoktatás Egyesült Államok

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr1005623692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2013.11.11. 22:09:31

@Mr. Long [Svedorszagban is elismert mernok]: nem kell lehajoznod, az hosszu ido. Leviszi neked a vitorlas club. Te lerepulsz Mallorcara, odamesz a akikotohoz es ott var a hajod. Utana meg a vitorlas club visszaviszi a hajodat utanad a home marinadba.

mirx 2013.11.11. 22:10:39

@charlieharper: gyanítom, inkább csak kihagyták a buliból.

2013.11.11. 22:12:22

@Mr. Long [Svedorszagban is elismert mernok]: ebayen nezd. Boven eleg egy kezdo hajonak 15-20 eves hajo. Nekunk a clubban van UK egyik legnevesebb hajomestere. O segit kivalasztani a hajot, foleg amelyik serult mar. Nem mindegyiket lehet konyen javitani.
Ugy nezd, hogy a biztositas olcso. A tarolas draga es attol fug hol tarolod. Ha akarod kuldok majd arlistat onnan, ahol a mi hajonk van. Felevente kell fizetni. Plussz a tax ra. Kapsz egy ahsonlo tax discet, mint ami kocsikon van.

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.11.11. 22:13:24

@usa1234: Ne menj ilyen gyorsan el! :-)
Csak kostolgatnak. Välaszolj a föltett kérdésekre, és ne probäld folyton bizonygatni, hogy mär a dédnagyanyäd is neked gyüjtött, és a férjed mär zacskoharcosként is csak a megfelelö pillanatra värt. :-) Ugyis lesz mindig valaki, aki lekamuzza!
Az egyik haverunk az UCLA-ra szokott beiratkozni hébe-hoba...a diäkfeeling miatt.

nyuszigonosz 2013.11.11. 22:13:50

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin): Fenét.:-) Túl régen élek itt, hogy még érdekes legyen.
( amúgy meg Hase , a Kaninchen az olyan nyúltenyésztös inkább. :-) )

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2013.11.11. 22:15:01

@bpetya75: "Van személyes tapasztalatod? Pont ilyesmi érdekelne. Kicsit benézni a jól hangzó mondatok mögé a valódi tartalomra."
Nem kozvetlenul szemelyes, mert mi - bevallom - nem nagyon fordulunk meg magyar rendezvenyeken itt a nyugati parton - viszont tagja vagyok FB-on a MON (Magyarok az Egyesult Allamokban) csoportnak, ahol tobb csoporttars pont egy nemreg megjelent cikkel kapcsolatban irta, hogy ezek az osztondijasok az itt mar evek ota mukodo programokba/csoportokba kapcsolodtak be, es sok ujat nem tudtak nyujtani (tisztelet a kivetelnek). Tobb itteni barat/ismeros szulo, akinek a gyereke mar itt szocializalodik, -es ugy gondolom, ebben az esetben fontosabb lenne a magyar identitastudat orzese - ugy gondolja, hogy pl. sokkal jobb otlet (es hasznosabb) lenne pl. itteni gyerekek mo-i taboroztatasat tamogatni. Az otthoni nyaralasok nagyban elosegitik a nyelvgyakorlast (ez szemelyes tapasztalat), a nyelvi es kulturalis kornyezet sokkal hatekonyabb, mint itt, angol nyelvi kornyezetben, amerikai kulturaban mestersegesen krealni egy ilyen legkort.
Sajnos otthon meg mindig altalanosan elterjedt nezet, hogy az Amerikban eloknek meg a bore alatt is penz van, igy nem kell oket az ohazabol "tamogatni". Ha mondjuk tudnak, hogy egy atlag aru repulojegy kb. 1000$-tol kezdodik, amit azert mi sem tudunk mindig zsebbol kifizetni, hanem bizony elore kell tervezni, akkor talan maskent latnak az aranyokat...Na, ez csak egy kis adalelk, es nem panaszkodas, csak teny :)))

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.11. 22:15:49

@charlieharper: az fasza, mennyibe faj altalaban egy ilyen tagsag?

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.11.11. 22:17:47

@charlieharper: Fessé' rä te paint-tel, oszt' képfötötés! :-)

tableno 2013.11.11. 22:23:30

@mirx: dehogynem lehetnek átlagosak. Csak ne várják, hogy megtapsolják érte...

mirx 2013.11.11. 22:24:07

@diggerdriver: de bepipáltad a bepipálnivalókat?

így kell kinéznie

(2 pipa kell)

kepfeltoltes.hu/131111/chrome_www.kepfeltoltes.hu_.png

eagles 2013.11.11. 22:24:27

@charlieharper:

Azt nem tudni. Viszont nagy valószínűséggel lehetnek bizonyítékai arra amit mond, mert nagy kuss van körülötte.
Ezeket a dolgokat egyébként már régóta feszegetik egy jó páran, de ilyenkor mindig jön az összeesküvés elmélet duma.
Mert ugye azt nem szabad mondani, hogy a multik kisöprik az országból a pénzt.

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.11.11. 22:25:13

@diggerdriver: Mint tudjuk, öltöztet! :-)
@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]: Én nem szeretem a hitelt, szükséges rossznak tartom, de ezt mär egyszer elmodtam. :-) Amugy az a vicc, hogy itt ha hitelre veszed a pecot, akkor amig van hiteled, addig adoalapcsökkentö. Mihelyst kifizeted, ketyeg a vagyonado azon része is. Élelmesek ezt ugy szoktäk megoldani, hogy amikor lejär a hitel, akkor fölvesznek még egyet häzfölujitäsra, bövitésre stb. :-)
@nyuszigonosz: :-)))
A nyuszit eddig én csak Kaninchen-ként hallottam, mind filmben, mind élöszoban, de ezen nem veszünk össze! :-)

mirx 2013.11.11. 22:26:55

@tableno: Szerintem nem várta. Leírta a sztoriját, aztán ha nem úgy kerül ki belőle, mint valami görög mitológiai hős, akkor mindenki egyből húzza a száját.

A poszttal annyi baj van, hogy kábé semmi nem derül ki belőle, de azzal semmi baj nincs, hogy anyu meg apu kifizettek neki valami tök drága tanulást Amerikában. Ettől még nem kell neki megtalálni a következő legnagyobb prímet, vagy áttervezni a Sidney-i operaházat. Még az is lehet, hogy egy kis közepes könyvelő lesz belőle. És akkor mi van.

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.11.11. 22:28:05

@mirx: Nem akarod ätleresztelni magad hotlány-ra? :-)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.11. 22:30:22

@mirx:
Na. Erről beszélek.
Ezer éve be van pipálva és mégsem menti a jelszavakat.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.11. 22:31:27

Szigetlakok! Kis segitseg kellene (nem munka es szallas)!
Az erzekeny lelku fejvadaszokat mivel haritsam el, mert nem keresek munkat, de minedgyik arra kivancsi, hogy valtok-e az o ajanlatara. Egyiknek olyan finoman fogalmaztam (becsszo!), hogy azota meg nem is reagalt arra a levelemre...

eagles 2013.11.11. 22:31:36

@diggerdriver:

Nekem már a nagyapám is vezető alsókenő volt a Wasserman Gottfried egyenáramú vizibuzerátor gyárban.

mirx 2013.11.11. 22:32:18

@diggerdriver: amit küldtél képet, ott ott van, hogy "az elmentett jelszavak itt jelennek meg" + "további információ". mi történik, ha a további információra nyomsz?

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.11. 22:33:55

@charlieharper: Haveromek ott eskudtak las vegasban, mondjuk nem egy drive thruban. Direkt azert utaztak oda...

eagles 2013.11.11. 22:34:06

@Mr. Long [Svedorszagban is elismert mernok]:

Mond nekik azt, hogy tudsz egy sokkal alkalmasabb embert. Aztán add meg birca email címét.

2013.11.11. 22:34:36

@Mr. Long [Svedorszagban is elismert mernok]: i am currently not looking/not interested. Thank you. Utana letesz a telefont.
Attol fuggetlenul, soha nem tudhatod, hogy milyen ajanlatuk van!

mirx 2013.11.11. 22:35:05

@mirx: digger, nem Ikognitó módban netezel véletlenül? mert akkor nem tudja megjegyezni ám a jelszavakat/historyt meg semmi ilyet.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.11. 22:36:38

@charlieharper: emaileznek es senior pozicioba keresnek embert. ezzel csak ket bajom van. a nyelvtudasom es az angol szakmai hozzaertesem.

tsabus UAE 2013.11.11. 22:39:29

@Barátusz: Hámé ? Azt hittem műkincsrablás és egy B52-essel oldják meg. :-)

2013.11.11. 22:43:26

@Mr. Long [Svedorszagban is elismert mernok]: hat pedig az szakmai ongyilkossag, ha olyat irsz, hogy nem eleg jomaz angolom/nem vagyok eleg jo,stb
Egyszerubb, az I am currently not looking. En azt szoktam, hogy "I am currently happy with my position". Ha ugy erzed 1 ev mulva, hogy jobb az angolod, majd akkor 1 ev mulva valaszolsz, addig csak hagyjad, kuldozgessenek. Ugyis a legtobb ugynokseg mass email technique-et hasznal. Csak a boutique fejvadaszok nem nyomjak ki egyszerre ezer embernek az adatbazisbol a lehetseges ajanlatokat.

Juniorkent, nem is szeretik, ha tul sokat es surun valtogatsz, hacsak nem contractorkodsz. Kulonben "itchy feet" benyomast kelti a CVn.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.11.11. 22:45:11

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin):
Ingatlanadó itt is van, de azt hiszem már a legelejétől... 1% körüli érték évente, ami azt jelenti, hogy kvázi a semmire kifizetek még egy fél házat 50 év alatt.
Na, kell a búbánatnak ezért a saját ingatlan :)

Inkább vennék egy condo-t valahol és kiadnám... évente 2-3 hétig az enyém, onnantól valamit hoz. Azután ha már nem kell, eladom és befizetek egy studiora egy nyugdíjasotthonba :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.11. 22:46:13

@mirx:
Az az oldal jelenik meg amit te belinkeltél hogy hogyan kell beállítani a jelszavak mentését.

rezsoatya (törölt) 2013.11.11. 22:49:58

@Mr. Long [Svedorszagban is elismert mernok]: ha e-mailen keresnek, akkor a legegyszerűbb bejelölni spamként őket, ettől kezdve a levelezőrendszered elintézi. Nekem bevált.

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.11.11. 22:50:46

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]: Nälam is ez a terv. :-) Pär hete linkeltem is, hogy hol, mert közönségsegitség kellett a hirdetéshez. :-)

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.11. 22:51:06

@charlieharper: azert nem vagyok teljesen hulye :D ezt nem irom meg nekik :D

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.11. 22:51:51

@diggerdriver: a kis pemzlijevel az alul levo dolgokat maszatolja!

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.11. 22:52:41

@rezsoatya: :) ezek hal istennek szakmai cuccokkal keresnek meg, nem omlesztve, mint par magyar portal.

Muscari 2013.11.11. 22:53:00

@Babette_: ilyesmi velunk is megesett, a ferjem is exportalt regen. Nalunk a beszerzesi szamlakba kotottek bele, azt mondtak, nekunk kellett volna leellenorizni a ceget, akitol vasaroltunk. Nagyon eletszeru, nem?
Nem adtak vissza az AFA-t es meg jol meg is buntettek. Hiaba mentunk birosagra, a biro ugy kezdte, hogy lepacsizott az APEH ugyvedjevel :-( Eselyunk sem volt.
A ceget most szamoljak fel, mi meg kulfoldon vagyunk, mint a mellekelt abra mutatja. Vallalkozzon Magyarorszagon akinek hat anyja van!

2013.11.11. 22:56:52

@Mr. Long [Svedorszagban is elismert mernok]: bankszakmaban ilyenkor halott a fejvadasz szakma. Mindenki marad bonusz osztasig. Addig nem lehet felmondani, kulonben elesel ez az ezevi bonusztol. Bonusz osztas napjan jonnek a felmondo emailek.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.11.11. 22:58:07

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin):
Vagy lemaradtam róla vagy a hosszú időtáv miatt elfelejtettem már... tehát: hol? :)

mirx 2013.11.11. 22:59:41

@diggerdriver: ha a bal felső sarokban van egy kalapos-szemüveges detektívszerű muksó, akkor incognitó módban vagy.

ha nem, akkor viszont a pipa után el kellene mentenie a jelszavakat, pl a blog.hu-n, a gmail.com-on, stb.
hacsak korábban nem nyomtál rá véletlenül (előfordul az ilyesmi), hogy sose jegyezze meg, mert ha ez történt, a chrome nem kérdezi meg többet, viszont nem is jegyzi meg...

tableno 2013.11.11. 23:00:42

@mirx: már egy előző kommentemben írtam, hogy egyelőre várakozó állásponton vagyok, kell a folytatás, hogy eldöntsem, szimpatikus-e a posztoló, vagy nem. Viszont általánosságban hiszek abban, hogy az igazi érdem fokmérője az, hogy valaki az induló adottságokhoz KÉPEST hová jutott el. Ismerek több gazdag szülő gyerekét is, aki gyakorlatilag sehova, pedig meglettek volna a képességeik hozzá. Ezt én elfecsérelt lehetőségnek tartom. De még egyszer, a posztolóról nem tudok eleget ahhoz, hogy megítéljem.

2013.11.11. 23:06:05

@Muscari: errol az emberrol onnan tudok, hogy egyszer Maxval elkuldte nekem a linket. Egy atlagos opportunista politikus, akinek tortenetesen zsido felmenoi vannak.
A Chabad Lubovics meg a leheto legortodoxabb iranyzat. Nem ertem miert pont veluk kell lepacsizni.... Bar mindket oldal szelsoseges, vegulis logikus.
Montrealvan eleg nagy orthodox kozosseg van, sok kozottuk a magyarul beszelo. Gondolom ezert megy oda. Brooklyn inkabb yiddish es oroszul beszelo kozosseg van, ma mar. Persze azert ott is talalna magyarul beszelot, ha keresne.

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2013.11.11. 23:06:32

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]: "Miami a masodik Barcelona, annyi ott a csak spanyolul beszelo :)"

Del-Kalifornia sem sokkal marad el tole:) vannak olyan varosreszek LA-ben, hogy nem is latsz angol feliratot, csal spanyolt:)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.11. 23:08:36

@mirx:
Nincs detectív.
Azzal keztem a Chrómot hogy azt akét pipát betettem.
Aztán állandóan újra kellett belépnem mindenhova naponta százszor.
Érdekes hogy sokadszori belépés után volt egy oldal ahol ugyan megjegyezte a beállításoknál meg is jelent mégis mindig kérte a pipát a belépéshez de legalább már kitölteni nem kellett.
De ez csak egy oldal volt a többinél nem jegyezte meg.

mirx 2013.11.11. 23:08:54

@tableno: Én meg csak mondom, hogy fárasztónak találom az olyan embereket, akik csak az "érdemet" tartják valamire. Én speckó sokkal jobban szeretem, ha valaki vicces, vagy kedves, vagy udvarias, vagy jószándékú, esetleg jószívű, mintha elmondhatja magáról, hogy mekkora érdemei vannak, vagy mennyire meggürcölt amije van, vagy hogy micsoda elemelkedett küzdelemmel teli életen keresztül érte el az x meg y dolgot, amiért hűde mennyire megizzadt. De ízlések és pofonok, én konkrétan lesz..om a "teljesítményt" meg az "érdemet", és százszor többre tartok egy akár "semmire nem vitte" embert, ha kellemes a társasága és nem pedig egy merev f@sz. Mert azt nem bírom. De kinek a pap, kinek a papné. Ráadásul az ilyen nagyon megküzdős, nagyon megérdemelt arcok bazi unalmasak tudnak lenni egy idő után.

Említett posztolónál is a kissé üres meg semmitmondó stílust találtam ekéznivalónak, és nem azt, hogy most ő honnan hova is jutott el, meg mennyi esett le a perselyből. Szerintem az tökmindegy ugyanis.

mirx 2013.11.11. 23:11:21

@diggerdriver: nézd meg, hátha tudsz frissíteni (beállítások menü, és About - magyarul nemtom, de elvileg alulról a 3.)

ha kiírja, hogy van új változat, frissítsél.

ha nem, akkor érdemes lenne újrarakni, elmentettél már benne sok kedvencet meg ilyesmit?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.11. 23:13:25

@mirx:
Hátbazmeg te tudsz valamit.
Kevesen tudnak kihozni a sodromból de a merev faszok a legjobban.
Nemtől függetlenül.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.11. 23:16:21

@charlieharper: itt nincs bonusz, legalabbis az en szintemen. gondolom akkor nalatok a bonuszelotti egy honapban senki sem er ra, mert mindenki allasinterjun van :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.11. 23:16:33

@mirx:
Nem találok frissítési lehetőséget

mirx 2013.11.11. 23:19:31

@diggerdriver: hát, akkor újra kell rakni (elvileg zöld, narancs vagy piros lenne az a három csíkos menü. de ha szürke, akkor a legfrissebb.)

szóval akkor vezérlőpult, programok, és távolítsd el a chrome-ot. ha végzett, másik böngészővel menj ide:
support.google.com/chrome/answer/95346?hl=hu
és rakd újra.

hogy tudsz könyvjelzők nélkül élni? :))

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.11. 23:21:09

@mirx: "hogy tudsz könyvjelzők nélkül élni? :))" az elozmenyek kozt vannak a porno oldalak. nem kell konyvjelzozni! :D

Muscari 2013.11.11. 23:22:02

@charlieharper: hat igen. Igy jar az, aki fogekony a szelsosegekre. Egyik szelrol lendul a masikra.
Olvastam egyszer egy lengyel skinhead-rol, akivel ugyanez tortent. Miutan kiderult, hogy zsido, egy orthodox kozosseg tagja lett o is. Csak o mondjuk nem volt politikus.

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.11.11. 23:26:18

@Muscari: Hugomnak voltak anno ilyen wannabe skinhead "barätai"...anyäm meg szarrä röhögte magät, mert apai részröl van 1-2 vono bennünk, és szerinte a hugom orrformäja pl tipikus.

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2013.11.11. 23:27:49

@mirx:" zavartan kell védekezni, ha ráfordítottam sok pénzt a gyerek iskoláztatására, még mindig ez a posztkommunista, undorító mentalitás uralkodik."

Teljesen egyetertek vele! Ezt a szemleletet meg mindig nem sikerult kiverni a fejekbol. Sajnos valoszinuleg a mo-i pelda lebeg az emberek szeme elott, mert nalunk a tobbseg valoban nem tisztesseges munkaval jutott oda, ahova...Viszont nem szabadna altalanositani...csak azert, mert valaki gazdag, nem biztos, hogy o a Fogonosz:)) hany olyan ember van, aki (csendben, nem nagy dobra verve, mert manapsag most mar az is kezd divat lenni, hogy a millardosok azzal dicsekednek hany milliot adtak valamilyen jotekony celra) nagylelkuen adakozik.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.11. 23:44:04

@mirx:
Kitöröltem.
Letöltöttem újra.
A te linkedről.
Érdekes hogy az újra letöltött Chrome ugyanazokkal a beállításokkal települt fel mint a régi alapból bepipálva ahol kell és nem jegyzi meg a jelszókat.
Mondom én hogy a lánctalp alatt végzi.

mirx 2013.11.11. 23:45:53

@diggerdriver: hát, teamviewerrel meg tudom nézni (holnap)

bpetya75 2013.11.11. 23:57:28

@Zsuzsi65:

Jogos felvetés. Mintha lett is volna egy ilyen kezdeményezés talán tavaly. Lehet, nem volt folytatása.

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin):

A cigánygyerek levágatja a haját. Amikor hazamegy, odaszól az apjának:
- Apám, skinhead lettem!
Az apja jól pofonvágja. Odamegy az anyjához:
- Anyus, skinhead lettem!
Az anyja is pofonvágja. Odamegy a testvéréhez:
- Tesó, skinhead lettem!
Őtőle is kap egy nagyot. A cigánygyerek bemegy a szobájába, majd elgondolkozik:
- Még csak fél órája vagyok skinhead, de máris utálom a cigányokat.

tableno 2013.11.12. 00:00:54

@mirx: hol mondtam én azt, hogy az érdemet anyagiakban mérem? Ha valaki igazán jó ember, vagy igazán vicces, vagy jó fej, az is érdem, mert általában van munka mögötte. Nekem csak az nem tetszik, ha valaki mindig a kisebb ellenállást választja, a langyos pocsolyát. Persze miért ne tehetné, de tisztelni nem fogom érte, ez van.

tableno 2013.11.12. 00:02:19

@diggerdriver: mint mondottam: a könnyebb út...

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.11.12. 00:08:23

@diggerdriver: @tableno: Tuti, hogy nem. :-) Kaliforniäban 9oräval kevesebb van...iskoläban van, vagy dolgozik. :-)
@bpetya75: :-) Ismertem mär, de jo. :-)

montroyal ( CAN qc) 2013.11.12. 01:31:32

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin): Te...te kis irigy! :-)))

ja az vagyok ... de hat ha a vilag legjobb dolga is tortenik velunk , azt kell hogy valaki tudja ...(irunk blogot)

M. Péter 2013.11.12. 01:39:40

@Zsuzsi65: Miamiban simán spanyolul beszéltek hozzám boltokban, éttermekben, pedig nem nézek ki latin-amerikainak, fehér a bőröm, és a latin-amerikai átlagnál egy fejjel magasabb vagyok. Szerencsére tudok spanyolul, úgyhogy ez nem zavart.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.11.12. 06:24:44

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin):
Ugyerted Miau? ;)

@M. Péter:
Ezzel mi is igy jartunk.
Itt is sok az idegen, de legalabb svedul beszelnek es nem spanyolul :)

@Zsuzsi65:
Brrr... akkor marad New York :)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2013.11.12. 06:52:38

@diggerdriver: gyönyörű bögyös bestéket találsz nap mint nap, kb totálisan egyezik az ízlésünk... :P :D

Norina07 2013.11.12. 07:42:20

Hogy unatkozhattok ennyire? Az emberi irigység határtalan. Lehet, hogy elégedettek vagytok magatokkal.. de valószínűnek tartam, elég pocsék élete lehet annak, aki már nem hisz az őszinte szerelemben.. az igaz érzésekben, a megbecsülés erejében, abban, hogy az életnek akkor van értelme, ha boldogok vagyunk. No komment, erre a sok sületlenségre, amibe bele-bele olvastam.

bpetya75 2013.11.12. 07:51:29

@M. Péter:

Ismerek egy srácot, aki fehér bőrű, kék szemű és szőke. Egy időben Mallorcan pincérkedett. Azt mesélte, hogy az angol turisták számára ő volt a chico latino.

Dragonlady (Bp, Hun) 2013.11.12. 09:04:03

@Babette_: (telefonról volt. nem tudtam aludni. most meg ébrenlenni nem tudok. viszont úgy felbosszantott, hogy utána vagy 10 percig vacakoltam, hogy kiszedjem az automatikus javításokat mint lehetőséget. így jár az ember, ha nincs más választása, mint valami hülye kínai telefon kretén menürendszerrel. majd jobban odafigyelek.)

Ugyandehogy (törölt) 2013.11.12. 09:06:55

@Chang Yai: hu, ezt mire írtad, mert nem működik a hozzászóláslink...

Dragonlady (Bp, Hun) 2013.11.12. 09:11:35

éjjel írtam telefonról, erre megjegyezted, hogy írni se kell tudni :-)
a hozzászóláslink megpróbálása miatt nagyon sokszor elszáll az egész oldal, és újra kell tölteni, de akkor a copy-paste után már nem lesz aktív a link, bocs :-(

Ugyandehogy (törölt) 2013.11.12. 09:22:30

@Chang Yai: cica, én is béna vagyok telefonról, és kommentelőket csak akkor piszkálok az írásukért, ha látszik, hogy igénytelen a helyesírásra:D

némely könyv szerzőjére gondoltam, NEM RÁD :DDDD
direkt nem írót írok

Dragonlady (Bp, Hun) 2013.11.12. 11:14:46

@Babette_: érdekes lenne telefonon regényt írni, nekem legalábbis annyira nehéz, nagyon nem áll rá az ujjam.
az egyik gyerekem mondta a helyesírásra bedurcázva, hogy tud ő helyesen írni, csak nem akar :-)

Gilda66 · http://azeletgenfbenmagyarkent.blogspot.hu/ 2013.11.12. 12:45:00

Hát lemaradtam az írásról, csak ma olvastam. Gondoltam megnézem a blogot, de nem lehet (ugyanaz az eset, mint Nóránál volt korábban).
Elijesztettétek, pedig én is kíváncsi lettem volna a folytatásra, mert ebből a rövid bevezetőből még nem lehet sok mindent levinni :-(
Sajnálom!

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2013.11.12. 13:50:10

Nahát, még csak egy nap telt el, és már elérhetetlen a poszterina blogja...Sikerült így szétmarnotok?

tableno 2013.11.12. 14:03:50

@geegee: if you can't stand the heat, stay out of the kitchen.

Csontos Attila 2013.11.12. 14:09:24

Kedves Reka!

Nagyon sajnalom, hogy a blogodat torolted (lagalabbis a linkre kattintva nem erheto el)

Nagyon jo a tortenet, gratulalok a sikeredhez! ilyen embereket keresek en is. Floridaban toltottem egy kis evet, ebookom 'In Florida with Fulbright' cimen vagy 'Fulbright ösztöndíjjal Floridában' cimen erheto el! Irok a kultursokkrol es hasonlo dolgokrol, melyekrol te teszel emlitest.
minden jot!
Attila

bpetya75 2013.11.12. 15:51:29

@Gilda66:

Pedig nem is kapott semmi igazán durvát. Ha ez is sok volt neki, akkor még érnie kell a netrelépéshez.

usa1234 2013.11.12. 16:03:10

@mirx @Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi] @Csontos Attila: Koszonom Attila! En is gratulalok a sikeredhez, orulok, hogy megosztottad. A konyvedet letoltom, kivancsi vagyok a te tapasztalataidra, velemenyedre is. Ezt szerettem volna pont leirni utolso hozzaszolasomban, hogy manapsag mar rengeteg program es osztondij kozul lehet valasztani, en is ezzel eltem, igy kerultem Kaliforniaba es igy tanultam a Stanfordon. A hozzaszolasok nagyon elszomoritottak, ezert ugy dontottem, hogy a blogomat nem teszem ki a nyilvanossagra. Nem tipikus Hataratkelos a tortenetem, de meg szerettem volna osztani masokkal, hatha mas is gondolkodik a kulfoldi tanulasban. Elszomoritott az is, hogy sok szot felreelrtelmeztek. Anyukam segitett az iskolaban, de ez nem jelenti azt, hogy a felsotizezerbol valoak vagyunk. A legjobbat szerette volna nekem. Az, hogy szoke vagyok, nem jelenti, azt, hogy bombazo. Az europain volt a hangsuly es nem a hajam szinen. De te floridai tapasztalataidbol tudod, hogy Floridaban, foleg Del- Floridaban nem az europaiak a jellemzoek es ezen volt a hangsuly. Sok sikert Mindenkinek a tovabbiakban!

tableno 2013.11.12. 16:19:38

@usa1234: Figyelj, valamit nem értek: miért nem fejtetted ki a posztodban sem azt, hogy milyen ösztöndíjjal tanultál Stanfordon, és miért pont ott, sem azt, hogy pontosan mit is tanultál, mit akarsz kezdeni magaddal az életben, stb? Kivédhetted volna a negatív kommentek 90%-át, és a posztodnak is több értelme lett volna.

tableno 2013.11.12. 16:22:52

@usa1234: "Nem tipikus Hataratkelos a tortenetem" - nem ez a baj, hanem az, hogy nem írtad meg a történeted, maximum a szinopszisának a szinopszisát, ami meglehetősen tág teret hagyott az olvasók fantáziájának. Az itteni kommentelők pedig igen élénk fantáziával rendelkeznek! :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.12. 16:40:14

Azt hiszem nincs miről beszélni tovább.

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2013.11.13. 01:45:41

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]: "@Zsuzsi65:
Brrr... akkor marad New York :)"

Persze azert az is koztudott, hogy "location, location, lcoation"...a legfontosabb tenyezo minden nagyvarosban...:) West Lake Village v. Beverly Hills-ben csak a kerteszek spanyol ajkuak :)))

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása