oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2013. november 09. 06:48,  Hova költözzünk külföldre? 382 komment

2013. november 09. 06:48 Határátkelő

Hova költözzünk külföldre?

Az, hogy merre indulunk, rengeteg mindentől függ: a nyelvtudástól, az esetleg már kint lévő ismerősöktől, a távolságtól és még sorolhatnám. A brit HSBC bank készített egy listát, melyben elsősorban a gazdasági mutatókat vette figyelembe, azaz azt, hogy a munkalehetőségeket és az életminőséget figyelembe véve merre érdemes elindulni. A lista finoman szólva is érdekes, még ha nem is értek vele mindenben egyet.

HSBC felmérés.jpg

A felmérés 34 országot állít sorrendbe, és (mivel nem akarom rabolni a drága szombati pihenőidőtöket) meglehetősen meglepő eredményre jut. Az élen ugyanis Thaiföld és Kína áll (ha a gyermekneveléssel kapcsolatos lehetőségeket nem vesszük figyelembe, ugyanis ez esetben Thaiföldről nem született elegendő visszajelzés a mérhető adathoz).

Azért ízlelgessük ezt egy pillanatig: Thaiföld még hagyján, de azt azért nem látom magam előtt, hogy olyan nagyon szívesen Kínába költöznék. A nagyvárosok európai mércével mérve finoman szólva is zsúfoltak, a környezetszennyezés nehezen elviselhető, és akkor a nyelvi problémákról még nem is beszéltünk.

De ne ragadjunk le az első két helyezettnél, nézzük, mely országok következnek a sorban!

A harmadik helyen Svájc áll, ezt már inkább aláírnám, majd jön a Kajmán-szigetek, Bahrein, Szingapúr, Németország, India, Katar és Tajvan. Nyilván ha mindent összeadunk, a gazdasági lehetőségeket, ellátást, a határátkelőként betöltött státuszt, akkor pragmatikusan tekintve a dolgokat lehet a Kajmán-szigetek a negyedik, vagy éppen Bahrein az ötödik, ám ha minden egyebet is figyelembe veszünk, akkor a magam részéről Németországot, Szingapúrt és még talán India egyes részeit is elfogadnám, beférhetne Tajvan is, de Bahrein vagy éppen Katar (amiről éppen a minap volt poszt) valahogyan nem vonz.

Nézzük a lista alját, mert az szolgál tanulságokkal: az utolsó helyen Egyiptom található, nyilván elsősorban a bizonytalan belpolitikai helyzet miatt, bár a jelentés megjegyzi, hogy az utóbbi időben jelentősen erősödött az idegenellenesség és a populista nacionalizmus is.

Ami ennél még érdekesebb, hogy Egyiptomot nem számítva az utolsó helyek tele vannak nyugat-európai országokkal, ráadásul ezek egy része kifejezetten vonzó célpont a magyarok számára. Az utolsó előtti helytől visszafelé ezek Írország, Olaszország, Egyesült Királyság, Spanyolország és Franciaország.

Ez persze önmagában kész vicc (lehet, hogy beszűkölt a gondolkodásom, de bármikor szívesebben költöznék mondjuk Olaszországba, mint Bahreinbe), de jól mutatja, hogy ha csak a realitásokat vesszük figyelembe, akkor mennyire elmozdult a világgazdaság súlypontja és mennyire drága az élet Európában (mert végül is erről van szó.)

A tanulmány is megjegyzi, hogy a fejlődő gazdaságokban a külföldről érkező (persze elsősorban a jól kvalifikált és – gondolom – angolszász, de legalábbis európai) expatok átlagos fizetése 15 százalékkal magasabb, a megélhetés költségei viszont alacsonyabbak, mint az anyaországban, ami már egész jó életminőséget eredményezhet.

Rögtön más persze a kép, ha gyermekkel szeretnénk külföldre költözni. Ekkor az első helyen Kína található, majd Németország, Szingapúr következik. A TOP10 további országai között azért akad tovább meglepetés: Kajmán-szigetek, Ausztrália, Kanada, Oroszország, Belgium, az Egyesült Arab Emirátusok és Hongkong.

Azért ez már egy emészthetőbb lista, bár engem személy szerint annyira sem Ororszország, sem az Egyesült Arab Emirátusok nem vonz (Kínáról már fentebb írtam).

A tanulmány végkövetkeztetése, hogy aki gyermekkel indulna neki, az a legjobb teszi, ha Németország felé veszi az irányt, de érdemes megfontolni Thaiföldöt is, és én a magam részéről kiegyeznék Svájccal is...

Végezetül egyetlen (nem a fentiekhez kapcsolódó) mondat a végére: a blog 2011. augusztusi indulása óta ez a 800. poszt. Megszámlálhatatlan hozzászólás, és rengeteg értékes történet érkezett ez alatt a szűk 27 hónap alatt, amiért hálás köszönet mindenkinek – és természetesen folytatódik a kaland!

A kommentelési szabályokról ide kattintva olvashatsz.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: felmérés Németország Kína Thaiföld HSBC

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr85621219

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nyuszigonosz 2013.11.09. 23:03:48

@sodalisO: Kösz a tippeket.
De továbbra sem fogok naponta sminkelni, nem mindig érek rá ilyenekre.

Muscari 2013.11.09. 23:04:39

@sodalisO: igenis, anyuci :-))))
Nekem NAGGGGYON faj a labam, csak szeles fazonu cipoket tudok hordani, egy keskenyebb sportcipoben is megfajdul. Lehet, hogy meg kene mutatnom dokinak.

A sminkkel kapcsolatban lehet, hogy igazad van, erot kene vennem magamon, de tul lusta vagyok. De lehet, hogy teszek egy probat es veszek egy jo szemceruzat.

Annak idejen jartunk szinhazba, akkor mindig sminkeltem. Sajnos itt meg moziba sem jutottunk el...

Most pedig kineztem egy filmet, az a cime hogy Night Train to Lisbon, de nem jatsszak sehol. Persze tudom, megnezhetnem a neten, de ezt most moziban akarom.

Muscari 2013.11.09. 23:05:38

@diggerdriver: mar azt hittem, ma elmarad ;-)))

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.11.09. 23:05:43

@Barátusz: Semekkora , csillagos , drága virágbogaram, mert mint mondtam, SMINKELEK, NEM VAKOLOK! :-DDDDDDDDD
Sminkelni tudni kell!!!! A legrosszabb az amikor valaki mázol, vakol, és 3 óra múlva úgy néz ki mint egy megrepedezett páncélú mocsári teknős , és válik le a cumó az arcáról!!!
Szóval bízz bennem, tudom mit és hogyan csinálok! Lehet, hogy hihetetlen de evvan! A kivétel erősíti a szabályt! Vagy valami ilyen szarság, ....vagy ez nem is így van ?? :-PPP

33621 2013.11.09. 23:05:59

Svájcban sem fenékig tejfel az élet!

Nem tudom,feledteti-e az Okmanyirodaban törtenteket,ha leirom gyorsan,hogy mashol sem megy feltetlenül egyszerübben a hivatalos ügyek intezese.
Konkretan en az otthoni automat vizsgaztattam Svajcban.
Ehhez le kellett adnom a magyar okmanyokat.
Az ügyintezö hölgy egy katalogusbol kezdte kikeresgekni mire is lesz szüksege,ez mondjuk rettenetesen sok idöt nem vett igenybe.
Aztan miutan az okmanyokat elvette,felszolitott,hogy szereljem le az autorol a magyar rendszamot,es miutan ezt atadtam neki,megkapom töle majd a svajci papirokat,es a rendszamot.
Amiböl,megjegyeznem eleg sok allt rendelkezesere,de nem ajanlotta fel,hogy valaszthatok közülük,es ha tudom,ha valakinek ilyen igenye van azt jelezheti,de elöre kell megtegye,es eleg sokba faj.
Junius vegen törtent a nagy esemeny,az auto megfelelt,megkaptam a papirokat,a rendszamot,kötöttem egy itteni kötelezö biztositast,es vartam otthonrol az ertesitest a biztositotol,hogy miutan innen Svajcbol mindent hazaküldtek,es otthon kivontak az autot a forgalombol,megszüntettek az otthoni kötelezöjet is.
A biztonsag kedveert meg egy negyedevet otthonra befizettem nehogy baj legyen.
Az elmult heten kaptam egy smst otthonrol,hogy a következö negyedeves biztositassal tartozom,es amilyen gyorsan csak lehet potoljam az elmaradast.
Ha nincs bekapcsolva a magyar szamom,fgalmam sincs erröl.
Fel is hivtam az otthoni bizotsotot,hogy miert követel rajtam penzt,amikor az auto mar honapokkal ezelött külföldön lett üzembe helyezve.
A valasz az volt az önkormanyzattol ök meg ertesitest erröl nem kaptak(zuglo XIV.ker)
Aztan jött az önkormanyzat,ahol viszont arrol nem kaptak ertesitest,hogy az autoval barmi törtent volna.
Mindket esetben nagyon kedevesek es segitökeszek voltak,es elmagyaraztak mi kell tennem.
Ezek utan felhivtam a svajci hivatalt,ahol is közöltek,hogy az auto rendszamat megsemmisitettek,es a papirjait sem talaljak,es rakerdeztek,hogy küldtek-e igazolast?
En is megkerdeztem,hogyha barmi törtent volna,vajon keresnem-e most en öket.
Nem irnam le az egesz törtenetet,de amikor szemelyesen elmentem,azzal kezdtek,hogy valoszinüleg ott sem hagytam a papirokat,es a rendszmot,mert erröl ök semmilyen papirt nem talalnak alairva.
Aztan jött a tarsasjatek reszemröl,hogy pl:mar miert irnek erröl egy papirt ala,ha ahhoz ,hogy megkapjam az itteni papirokat a regieket ott kel hagyni,mas lehetöseg nincs.
Ez a showmüsor eltartott vagy 50 percig,a vegen mar 4 ügyintezö tanakodott mit is kene velem tenniük,majd miutan ez az egesz belecsuszott mar az ebedidejükbe,azzal zartak le a dolgot,hogy küldenek egy igazolast arrol,hogy ök a magyar rendszamot,es okmanyokat itt megsemmisitettek.
Most itt tartunk,a papir megerkezett,ami persze semmire sem jo,ugyhogy megegyszer minimum el kell menjek,mindezt ujratisztazni.
Teljesen egyertelmü,hogy ök hibaztak,es az is,hogy ezt veletlenül sem akarjak elismerni.
Visszahivtam az otthoni hivatalokat,ahol ismet nagyon kedvesek voltak,es tajekoztattak rola mit kell csinalnom.
Ami biztos,be kell meg fizetnem az ujabb negyedeves biztositast otthon is.
Soha nem gondoltam volna,hogy ez itt konkretan Svajcban elöfordulhat,es megis.
Ugyhogy ugytünik a bürokracia mar csak igy müködik,tudomasul vettem,hogy nemi idöm el fog azzal telni,hogy ezt az ügyet elrendezzem,annak a figyelembe vetelevel,hogy tudom en nem hibaztam,es azt is tudom,hogy ök nem fognak elnezest kerni,mert az itt ilyen esetekben nem nagyon szokas.

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.11.09. 23:06:42

@nyuszigonosz: Én sem hordok mär olyan gyakran, föleg amiota elkezdték a macskakö olyan szép modit... :-( Az meg nem vicces, hogy kb minden hordäs utän sarkaltatni kéne...

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.11.09. 23:07:37

@nyuszigonosz: Erre a legjobb megoldäs a tartos smink, aka sminktetoväläs. :-)

nyuszigonosz 2013.11.09. 23:09:30

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin): Ez van, hogy minden város belvárosa csupa macskakö.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.11.09. 23:13:26

@Muscari: Figyelj! Nekem mániám, hogy kitaláljak valamit mindig ha szar kedvem van. Zenebbuzi vagyok, éjjel-nappal a fülemen van a head szet,/persze ha egyedül vagyok/ így főzök, utazom, vásárolok, és mindig a saját válogatott zenéimet hallgatom, a kedvemnek hangulatomnak megfelelő válogatásokat.Feldob, lendületbe hoz, megpörget és elvarázsol kicsit és tökéletesen kikapcsol.
Bármikor képes vagyok, csinosan felöltözni, kisminkelni magam, karkötő, nyaklánc, fülbevaló és megyek vasalni!!!!!!Nem kell semmilyen apropó ahhoz, hogy jól és csinosnak, nőnek érezzem magam pl vasalás közben! /Van akinek rabszolga érzése van, cselédlány, szolgáló...miközben házimunkát csinál/ Én ezt sokszor teljes harci díszben teszem néha. Persze, ehhez legalább annyira nem normálisnak kell lenni, mint amilyen én vagyok. De számomra mindegy, .....csak jól érezzem magam, legyek jó kedvű, kiegyensúlyozott és röhögésre, baromkodásra bármikor készenléti állapotban.
Ezek és az ezekhez hasonló dolgok, nekem a kellékeim a nőciségemben. >>>És imádok nő lenni, egyszerűen én ezekkel együtt vagyok én.! :-)))))))

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.11.09. 23:17:23

@33621: A rendszäm az, amit kihuz az ügyintézö, vagy te a kosärkäbol...ha jo kedvében van, és lätja a fancsali képedet, akkor lehet ujat huzni. Ha szerencséd van, akkor az alacsonyabb lesz, mint az elözö...de azt vinned kell, nem lehet azt mondani, hogy akkor mégis inkäbb az elözöt kérném. :-))))
Minél alacsonyabb a rendszämod, annäl menöbb vagy. :-) A nagyon alacsony rendszämokat ältaläban licitäläs utjän lehet megszerezni.
Az egyik barätnöm importält otthonrol autot...neki a CO2-es igazoläst kellett otthonrol beszerezni. Mert itt azt egyböl kiadjäk, otthon meg, mivel plusz pénzbe kerül, a kereskedök ezt nem szoktäk kérni.
A helyi dialektus ismerete, a hatärozott föllépés, és a szeretnék a fölöttesével beszélni sokat segit!

Shanarey 2013.11.09. 23:17:43

@Muscari:

Le kell tölteni, jó film, ha valaki nem akcióra vágyik, hanem másra

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.11.09. 23:19:57

@nyuszigonosz: Hidd el, jo dolog! :-) Mondjuk bizalmi kérdés, mert elbaltäzott dolgokat én is lättam mär...

BTBTBT 2013.11.09. 23:21:08

@Muscari:
Ez a film idén februárban ment Londonban. Talán a Prince Charles Cinema a műsorára tűzi valamikor.

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin):
Amikor sosem láttam egy bizonyos személyt, és csak szín alapján kombinálhatok, nem sokat segít a jó memóriám. :)

@sodalisO:
Értem, de nálam az "ezerrel sminkelek" a vakolós kategóriába tartozik - amíg nem látom a végeredményt. :)

nyuszigonosz 2013.11.09. 23:21:53

@Muscari: Nachtzug nach Lissabon. Nem láttam. Csak a könyvrecenziót olvastam valahol nemrég.

nyuszigonosz 2013.11.09. 23:22:46

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin): Elhiszem, legyen jó dolog másnak.
Nekem nem kell semmi, ami tetoválás.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.11.09. 23:23:51

@Barátusz: az ezerrel sminkelek, nem azt jelenti, hogy ezer kg-t teszek magamra, hanem, hogy 3 kisbőrönd sminkcuccom van és minden nap sminket teszek fel.....tehát ezerszer többet vagyok kifestve mint sok átlag.:-DDD

puhacica 2013.11.09. 23:24:21

@sodalisO: na de ha az egyszeri lany nem tud sminkelni, akkor inkabb maradjon natur, minthogy minden reggel bohocot rajzoljon magabol, nem?

Muscari 2013.11.09. 23:26:26

@sodalisO: ez tok jo, mindig csodaltam az ilyen noket, mint te. En otthon szabadido ruhaban vagyok, vasalni is abban szoktam (fu, de reg vasaltam, mar van egy hegynyi ruha, ami csak ram var:-()

Szoval, ha te attol erzed magad jobban, meg kiegyensulyozottabbnak, akkor hajra. Az a lenyeg, jogy valami oromet okozzon.

En sokszor vagyok faradt, amiert egy kicsit haragszom magamra, nem tudok minden hazimunkat ugy megcsinalni, ahogy szeretnek. Magamra sincs mindig eleg energiam, de arra pl. mindig ugyelek, hogy a hajam ne legyen zsiros, mert nalam az az igenytelenseg csucsa.
Gondolom ezt neked, mint fodrasznak nem is kell mondani :-)))

BTBTBT 2013.11.09. 23:27:58

@diggerdriver:
Nem jó. A tegnapin kevesebb textil volt. :)

@Shanarey:
Pedig haj de jó manapság az űrben játszódó, gravitáció nélküli akció!

@sodalisO:
Nem azt mondtam, hogy annyit teszel magadra, hanem hogy ha nekem ilyet mond egy nő, akkor mire gondolok. Persze a döntő az, amikor meglátom, mit csinált, és - esetleg - kiderül, hogy csak túlzott.

Muscari 2013.11.09. 23:30:32

@Shanarey: igen, tudom, de pont az lett volna a lenyeg, hogy ez legyen az elso mozielmenyunk itt.
Jeremy Irons szepen es erthetoen beszel, azert is gondoltam ra.

Az akciofilmekhez nekem meg jol jon segitsegkent a felirat, nem szeretnek azert penzt kiadni, hogy ne ertsem rendesen a filmet.
De ha nem marad mas, megnezem a neten.

Muscari 2013.11.09. 23:32:34

@Barátusz: Akkor nem uj film? Mindenesetre koszi a tippet, meg is nezem ennek a mozinak a musorat, hatha talalok valami jot.

puhacica 2013.11.09. 23:41:23

az uram valasza a "smink nelkul is noies vagyok?" kerdesre: milyen lennel, ferfias? :D hat ennyi.

BTBTBT 2013.11.09. 23:47:02

@Muscari:
Érdemes lesz még figyelni a BFI Southbank műsorára is. Persze már csak jövőre, mert mostanság klasszikus horrorokat és egyéb ínyencségeket adnak.

@puhacica:
Azért kell a verbális megerősítés, mi? :)

nyuszigonosz 2013.11.09. 23:47:55

@Muscari: Most megnéztem mennyire régi ez a film, mert úgy tudom a könyv sincs még annyira régen piacon.
2011-ben kezdték forgatni és ez év ( 2013) márciusában a Berlinalen volt a Filmpremier.
Most., hogy beleolvastam a történetbe, hat nagyon megnézném.
Én a vérfagyasztó gyilkok kedvelöje. :-))
Meg válogatós is vagyok. De ezt majd meg fogom nézni.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.11.09. 23:50:14

@puhacica: :-DDD B+!!! 5 perce ezen röhögök!!!!!!!!!!!!!!!
Mint anno az én régi megboldogult férjem!!! vettem egyszer egy tűzpiros csipkés kis mini kombinét, jó szexiset meg egy ugyit hozzá és este fürdés után abban " libbentem " / szó szerint belibegtem / a szobába.. erre a férjem::: Te mit csinálsz itt? Normális vagy ???? :-DDDD mondtam neki, hogy "Ja én ? én nem , nem vagyok normális" FU!!

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.09. 23:52:07

"Azért vannak a jóbarátok"
...hogy este 10,30kor meglepjenek egy kis süteménnyel:))))))))))))))

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.11.09. 23:53:05

@puhacica: Mégha csak az egyszeri läny nem tudna sminkelni...
@Barátusz: Itt is inkäbb alatta van több textil. :-)
A sminkhez meg még.
Egyszer szilveszterre kitalältam egy babasminket. Nagyon ällat lett hajjal együtt.
Lejärtam a läbam, mire olyan profi alapozot talältam, amivel megközelitöleg ugy néztem ki, mint itt Sophie Ellis Bextor: www.google.ch/imgres?imgurl=&imgrefurl=http%3A%2F%2Fwww.metrolyrics.com%2Fget-over-you-sophie-ellis-bextor-ml-video-mah.html&h=0&w=0&sz=1&tbnid=_SlzsYvkoSKlXM&tbnh=194&tbnw=259&zoom=1&docid=6ypJhTFJACSSwM&ei=Z7x-UprFJKLP0AXr64GADA&ved=0CAQQsCU

Muscari 2013.11.09. 23:56:49

@nyuszigonosz: akkor mar megerte felemlegetni :-)

En meg kozben kivalasztottam, a Philomenat fogjuk megnezni a jovo heten. Angol film, Judie Dench-csel a foszerepben, ugyhogy tokeletes lesz.

nyuszigonosz 2013.11.09. 23:58:44

@Muscari: Igen, megérte felemlegetni. :-)
Na de te/ti most miért nem ezt nézitek majd meg?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.10. 00:02:06

@sodalisO:
Ismerős felesége rákészült az estére. Fekete csipkés álom férjkedvence vacsora félhomály gyertyák az asztalon stb...
Férj megjön belép az ajtón körülnéz
"mi van itt ravatal?"
:)))))))))))))))

Muscari 2013.11.10. 00:03:11

@nyuszigonosz: mert en moziba szeretnek menni es valamiert azt hittem, hogy ez egy uj film. Az Indexen olvastam rola nemreg.

Nem voltunk meg itt kint moziban, mostanra erzem ugy, hogy eleg jo a nyelvtudasom hozza.

De mindenkepp megnezem majd ezt is az interneten, lehet mar holnap delutan, ha lesz idom.

BTBTBT 2013.11.10. 00:04:16

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin):
A tegnapi csajon se alul, se fölül nem volt ilyen sok borítás.

Nekem ez a baba - meg a kinézete - nem annyira állat.

@nyuszigonosz:
Azért nem azt nezik, mert nincs műsoron. Legfeljebb az utánjátszók nyomják majd.

Mesélj csak, te vérfagyasztó gyilkok kedvelője. :)

puhacica 2013.11.10. 00:04:22

@Barátusz: nana! :D
@sodalisO: :D mondjuk o az ilyen csipkes cuccokat nagyon ertekeli, inkabb en szoktam elrohogni mar a belibeges kozben, szoval en se vagyok teljesen 100-as.

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.11.10. 00:29:42

@puhacica: Erröl eszembe jut egy férfi munkatärsam, aki hogy ne ébressze föl a feleségét sötétben nyult be a fehérnemük közés...és csak a munkahelyen, az öltözöben tünt föl neki, hogy a felesége bugyijät vette föl... a kollégäk nem kis derültségére.... :-))))
@Barátusz: Lätod, izlések és pofonok. Mit szolnäl egy jo kis rave sminkhez? fuckyeahravemakeup.tumblr.com/
Engem nem zavarnak az extrém sminkek sem, és szerencsére az arcom is "elbirja".

nyuszigonosz 2013.11.10. 00:32:53

@Barátusz: Gyilkokról majd máskor. Ez a nap is fárasztóra és hoszzúra sikeredett. :-)

BTBTBT 2013.11.10. 00:37:09

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin):
Az első - Trish - Blade runner.
"Ló-faszt, te vagy a blade-blade runner."

A sötétkék meg a bordó nekem inkább trance mint rave.

@nyuszigonosz:
Jó kifogás sose rossz. :)))

nyuszigonosz 2013.11.10. 00:39:49

@Barátusz: Nem kifogás, ez a mára így igaz.

puhacica 2013.11.10. 00:41:59

@Barátusz: lattam mar egy sorozatot, fura modon ez a stilus valahogy nem mozgat meg. pedig ami melo egy-egy kepben van... le a kalpaggal.
erre a valogatasra tegnap bukkantam:
inspired.blog.hu/2013/11/07/megrazo_es_szivszorito_fenykepek_szerte_a_vilagbol
@cicalany76 (die Schnäpplijägerin): te jo eg, milyen tamburabugyijai lehetnek a felesegnek, ha nem tunt fel? :D

BTBTBT 2013.11.10. 00:48:30

@nyuszigonosz:
Te ma nem látod meg a "mosolyok"-at.

@puhacica:
Ezt már én is láttam. Nekem, mint fotó, ezek: 3/7/9/12 és 15. (A legelső ezer éves. Vagyis csak 33.)

nyuszigonosz 2013.11.10. 00:52:28

@Barátusz: Láttam, mindhármat.:-)
/az már vigyor:-)) /De most tüntem.:-))

Shanarey 2013.11.10. 01:08:14

@Muscari:
Az efféle filmeknek nincs akkora közönsége, hogy a mozik emiatt sokáig játszanák. Vagyis nagy esélyed van arra hogy letöltés legyen belőle. Fenn van angol felirattal ha kell dobok linket hol.

puhacica 2013.11.10. 01:09:29

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin): mi az a nyul? :D azokat a kutyaportrekat nagyon szeretem. es ez a csaj az egyik kedvencem:
boofos.com/pet-photography-by-serena-hodson/

Shanarey 2013.11.10. 01:10:56

@Barátusz:

Itt a mozi az nem igazán működik, vagyis megvárom míg kijön a lemezes verzió, és lerángatom.

Itt U.K.-ban blokkolnak egy marék efféle oldalt, de sokkal több van annál mint amit ők blokkolnak.
:-))

BTBTBT 2013.11.10. 01:12:49

@nyuszigonosz:
Oké. Most már tűnjél! :)

@puhacica:
Egy fotós ismerősöm anyaga -
www.bill-green.co.uk/default.htm

BTBTBT 2013.11.10. 01:17:01

@Shanarey:
Hát pedig a "Gravity"-ért érdemes villámgyorsan ellátogatni egy moziba, mert sem a látvány, sem a 3D nem fog kijönni lemezen.
Egyedül az izgalomtól bekövetkező körömrágás garantált otthon.

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.11.10. 01:20:33

@puhacica: A kutyäs aranyos, a mäsik meg... :-(((( szem nem marad szärazon... :-((((

Shanarey 2013.11.10. 01:23:39

@Barátusz:

Emiatt nem utazok 60 km-t.
A látványt én is sajnálom de van fantáziám, és 24 collos monitorom.

BTBTBT 2013.11.10. 01:45:05

@Shanarey:
Nem mondod, hogy Invernessig kell menni egy moziért? Ne már!
Akkor beljebb kell költözni. :)
24 colon sajnos nem fog kijönni, amit az óriási vásznon láttam.

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin):
Simán. Összeillesztett két megfelelő szögben fényképezett képet.

Ezt egy londoni magyar ismerősöm készítette -
kepfeltoltes.hu/view/131110/Two_Face_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Shanarey 2013.11.10. 01:50:19

@Barátusz:

Nem tudom, nem néztem utána, de szerintem Aberdeen az ahová érdemes lenne emiatt kirándulni.

Tudom hogy nem, de ez van ezt kell szeretni.

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.11.10. 01:57:28

Asszem Nanny fölkötheti a gatyäjät. :-)
Ezeket még az ö mit lättam az ablakombol képei sem überelik. :-) www.boston.com/bigpicture/2013/10/autumn_around_the_world_2013.html

BTBTBT 2013.11.10. 01:57:32

@Shanarey:
Aberdeen van 80 kilométerre is tőled.
A motinort már idekint vetted, nem? Vagy arra is gyanakodva néztek a vámosok, mint a csatlakozóidra?

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin):
Nagyon ügyes a csaj, sokat fotózik, és jó sminkesekkel dolgozik együtt.
Az iszaposról pedig ez jut eszembe: "simplicity is the best".

Shanarey 2013.11.10. 02:41:53

@Barátusz:

Itt vettem használtan külalakra elég csúnya szegény, leharcolták rendesen. De a lényeg a képernyő rendben van.

HP LP2465 a tipusa, és kemény 25 font volt az ára.

Nagyon klassz ezen mozizni. A baj csak az hogy a gépem nem bírja az 1080p-s filmeket, és a 720p verziókon is akad. A laptopom nem éppen mai darab. De megoldom ezt is hamarosan.
kepfeltoltes.hu/view/131110/Fot_0124_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Bebbi 2013.11.10. 06:48:07

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin): Na, szep. :-) Ezentul akkor bunkobb leszek, ugy biztos konnyebb lesz eldonteni. :-)

Muscari 2013.11.10. 07:35:08

@Shanarey: hu, azt nagyon megkoszonnem. Ma delutan lehet meg is nezem.

Ugyandehogy (törölt) 2013.11.10. 08:29:31

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin): megmutatta a kollégáknak a bugyiját? milyen munkahely ez?

grani 2013.11.10. 09:48:23

Hát én olyan expat féle lennék. Lassan 17 éve dolgozom szerte a világban. Fél évtől több éves időtartamokban.
Egy expat más szempontok szerint rangsorol.
Egy expat pénzt akar keresni, sokat, ebből sokat meg akar spórolni és míg valahol a világ másik végén van, jól is szeretné érezni magát. Az expat végül is a hazájában akar majd letelepedni nyugdíjas korban vagy valamivel az előtt.
A lista jó és egyezik a személyes tapasztalataimmal. Egy kis visszaemlékezés a jobbaktól visszafelé.
Hongkong-Sanghaj. Jó pénz, kevés kiadás. Rengeteg jó étterem, sok kulturális és szórakozási lehetőségek. Nekem Hongkong jobban bejött, de azt mondják, mostanában már Sanghaj a jobb.
Dubai. Jah, minden jó. Csak nem kell nyáron az utcán flangálni.
Svájc. Nekem nagyon bejött. Szép pénz, kevés adó. Viszonylag drága, de a minőség és a pihenési lehetőségek kiegyenlítik. A svájciak közvetlenek, barátságosak de tartózkodóak.
Oroszország, Moszkva. Öt év. Nem is akaródzik innen elmenni. Jó fizetés, jófej emberek, drága, de minden van. Éttermek, színházak, koncertek és szép nők.
Hollandia. A pénz nem olyan jó és kicsit unalmas az élet, főként ha nem Amszterdamban élsz. A hollandok jófejek, jól kijöttem velük.
Anglia, London és környéke. cca 3 év. A pénz közepes, drága. Unalmas, a lakások kicsik és hidegek.
Belgium. Rémisztő. Pénz alig, minden drága. A sör jó, a konyha se rossz.
Franciaország, Párizs, két év. Rémálom, Fizetés közepes alá, kiadás rengeteg. Ötször kaptam ételmérgezést. Közlekedni szinte lehetetlen. A párizsiak önteltek és barátságtalanok. Alig vártam, mikor ér véget.
USA. Több turnusban fél éveket. Rémisztő. A pénz közepes, nem drága, de rettentően unalmas. Az étkezés rémálom, szórakozás szinte semmi. Az emberek meg mintha marslakók lennének.
Ha lehet, elkerülöm nyugat európát, EU, mint olyat, nem szívesen mennék az USA-ba vagy Kanadába.
Mostanában már emlegetik a cégnél, hogy túl sokat vagyok egy helyen. Kinéztem két hamarosan felszabaduló helyet: Dubai megint vagy Szingapur.

nagyjából ilyen expat szemszögből

puhacica 2013.11.10. 10:10:13

@Barátusz: jol keni! mennek is a rendelesek? itthon ugyebar ebbol penzt nem annyira lehet csinalni.
@grani: ez lenne a nekem valo elet! <3

DieNanny CH 2013.11.10. 10:23:52

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin):

Ezek tényleg gyönyörűek! Viszont most találtam a gépemen egy régi, beszkennelt képet (Tehát nem olyan jó minőségű.) Kb 12 éve, a Wienerwaldban fényképeztem. Na, EZ az az ősz, amit itt hiányolok:
kepfeltoltes.hu/131110/Mail0002_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

tanato 2013.11.10. 10:34:55

@grani: Tényleg kit tekintsünk igazi határátkelőnek,akit a cége küld ki néhány évre váltakozva mondjuk 3 évenként vagy aki véglegesen kiköltözik?Megérne egy posztot.Bár úgy érzékelem sok véglegesen kiköltözött kommentelő,posztíró,gyermekkorában expat szüleivel vándorolt ide oda,így a kettő összefügg.

BTBTBT 2013.11.10. 10:39:18

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin):
Nyugi. Még 1 év, és odaérnek. Meg vissza. :)
(There and back again.)

@Shanarey:
25 pénzért ez teljesen jó. Biztos az eBay-ről újítottad.
Viszont a laptop 1080p-t lejátszani képtelenségének mi köze a kép külső monitorra kicsatlakoztatásához és lejátszásához? A VLC vagy bármi más elbánik a helyzettel, nem?

@puhacica:
Relatíve jól keres. Ha a szépségiparban fotózna, sokkal jobban menne neki.
Ezért mondtam a múltkor, hogy ha az embernek van felszerlése, akkor errefelé könnyű elindulni, viszont mivel sok hasonló - netán magasabb - szinten dolgozó is akad, nagy a verseny, és aki nem kitartó - vagy nem jól választ profilt -, lemorzsolódhat, keveset kereshet.

A lány viszont tévének meg filmeknek dolgozik. Egyszer nekem is majdnem sikerült vele.

Dragonlady (Bp, Hun) 2013.11.10. 10:43:51

@tanato: végleges, mi a végleges ezen a világon??
még aki most véglegesre gondolja, az is költözhet vissza vagy tovább.
@grani: ez nagyon durva volt, mintha az országok csak árucikkek lennének, amiket el lehet dobni és lecserélni, mint egy telefont, szigorúan ár-érték arányban, sehol egy érzés, sehol a lélek.
vagy igazi rendes expatként a helyszín csak egy díszlet, a cégnél ugyanazok az arcok vannak és ugyanaz folyik, és tényleg ennyire kell a helyszín összesen, mint fogyasztási cikk.
vagy ennyibe nem fért bele.
vagy ha olyan is lenne, hogy érzések, akkor képtelenség lenne állandóan költözni.

nyuszigonosz 2013.11.10. 10:46:50

@DieNanny: Csodás öszi felvétel! Hát itt Bajorországban is ilyen az ösz! Sok sok, meg mégtöbb az erdö, és ilyen csodálatos is.

nyuszigonosz 2013.11.10. 10:49:08

@tanato: Ki is a határátkelö: szerintem mindenki, aki rövidebb-hosszabb ideig valahol máshol él, dolgozik, letelepszik, továbbáll...

grani 2013.11.10. 11:04:16

@Chang Yai (wannabe in a hammock on a beach):
Ez munka és úgy is kell felfogni. Vagy mint a nyári szabadság. Nem akarsz ott letelepedni, kötődni. Megnézed, élsz ott egy darabig, élvezed, de ez mind ideiglenes.
Van egy olyan kifejezés, hogy "become aboriginal", bennszülötté válni. Ez akkor van, amikor sokáig vagy egy helyen és élvezed, el kezdesz beolvadni. Na valami ilyesmi van most velem. Ez nem jó és a cégnél is látják. Szóval lépni kell....

Ppip · http://aloeverasbenefits.com 2013.11.10. 11:04:29

Kína azért nem a legjobb hely... Szmog, szegénység, és furcsa kultúra, nem pont gyerekeknek való hely.

grani 2013.11.10. 11:04:44

@tanato: Hát a határon átkelők a határátkelők :)
A véglegesen kiköltözők szerintem inkább kivándorlók. Nekik teljesen más dolgokra kell figyelniük.
A külföldön letelepedő nyugdíjasok a harmadik csoport és nekik is mások a preferenciáik.
Az expatok gyerekeiről nem igen tudok nyilatkozni. Az enyémek nem járnak velem. Időnként kijönnek, főleg iskolai szünetben és a szabadságot együtt töltjük.

tanato 2013.11.10. 11:13:42

@grani: Az expat gyerekeknek két előnyük van,:Megismernek más kúltúrákat és nagyobb lesz bennük ezért a más népek iránti tolerancia és el tudják képzelni az életüket MO.-n kívül is ezért,másrészről meg olyan nyelvtudást szereznek amelyet itthon maradott gyermektársaik soha.

Dragonlady (Bp, Hun) 2013.11.10. 11:26:50

@grani: én így 3 ország után nagyon utálnám, ha a cég be akarna darálni, csak mert jól érzem magam (és ezért gyaníthatóan a munkám színvonala se esett vissza). :-( ez nekem nagyon durva. elhiszem, hogy van, akinek bejön, meg van, aki megfizeti ezt az árat az enyémnél nyilván legalább 8x annyi fizetésért, hogy még a lelkét is lenyúlják, de.... nagyon szomorú.

( alighanem nem ártana kicsit jobban megbecsülni így saját magamnak a függetlenségemet. )

2013.11.10. 11:43:40

mindenképpen az a legjobb hely ahol a legmagasabb a minimálbér

DieNanny CH 2013.11.10. 11:59:54

@Barát Csaba:

Svájcban nincsen minibálbér. Néhányan be akarják vezetni, de az ellenzők azt mondják, ez a munkaadó és ~vállaló magánügye. És, hogy nézzük meg azon országok gazdasági mutatóit, ahol van...

Shanarey 2013.11.10. 12:36:12

@Barátusz:

Nem Ebay, ott sokkal drágább.

A lakótársam egy itteni ismerőse hozta, ő használt számtech cuccokkal kereskedik.

grani 2013.11.10. 12:37:10

@Chang Yai (wannabe in a hammock on a beach): Nem vagyunk egyformák.:) Én pld. egyenesen örülök annak, hogy továbblöknek. Ki tudja, lehet, hogy jobb lesz, lehet, hogy rosszabb, de változás.
@tanato: Vagy megunják és állandóságra vágynak. Más kultúrát nem csak megszeretni, hanem megutálni is lehet. Sőt, ez a gyakoribb. Az expatok gyerekei is egy külön világban élnek és többnyire a többi expat gyerekkel tartanak kapcsolatot.
MO-n kívüli élet meg nem attól függ merre jártál, miket láttál és mit tapasztaltál. Én pld. mikor abbahagyom, csakis MO-n akarok letelepedni véglegesen. Nyugdíjasként:)

Shanarey 2013.11.10. 12:42:08

@Barátusz:

A laptop videokártyája a gyenge pont, maga a gép tudná de a videokártya nem, és ha mégis ráengedem akkor 1 perc után lefagy a videovezérlő. Miután ez egy laptop, nem jellemző hogy a videokártya csere lehetséges opció lenne. Így kénytelen leszek egy asztali gépet összedobni.

BTBTBT 2013.11.10. 13:24:13

@Shanarey:
Ezt próbáltad már?

www.lowfps.com/play-1080p-x264-smoothly-using-gpu-acceleration

Lehet, hogy laptopra is működik. Vagy ezt már nem bírja el az öreg processzor?

@tanato:
Ez mind igaz, de a kérdés az, hogy mennyire örülnek annak, hogy nincs választási lehetőségük, és nem egy országban szereznek hosszú távra barátokat, hanem továbbállnak, mert apuci/anyuci máshol fog dolgozni? Illetve hogy mennyire viseli meg őket (már a gyerekeket) a sűrű költözés?

Shanarey 2013.11.10. 14:06:23

@Barátusz:

Megnéztem, a videokártya kiakad, így is.

Shanarey 2013.11.10. 14:07:11

@Muscari:

Szivesen.
Ha efféle segítség kell, szólj.

tanato 2013.11.10. 14:39:23

@Barátusz: @grani: Erről meg kellene kérdezni ezeket a gyerekeket,sok ilyen kommentelőnknek volt ilyen gyermekkora pl. birca.

kisQtya 2013.11.10. 16:39:13

Én Ausztráliába mennék szívesen.
Svájcba csak akkor, ha üldöznének és az életem kizárólag ott lenne biztonságban. Olyan rideg, mogorva, kirekesztő népség nem sok van a világon, ráadásul a klíma sem vonzó számomra.

kisQtya 2013.11.10. 16:39:13

@Barátusz: kérdés az, hogy mennyire örülnek annak, hogy nincs választási lehetőségük, és nem egy országban szereznek hosszú távra barátokat, hanem továbbállnak, mert apuci/anyuci máshol fog dolgozni? Illetve hogy mennyire viseli meg őket (már a gyerekeket) a sűrű költözés?

Erről a katonatisztek családja tudna beszélni és régen, amíg volt honvédség, beszéltek is róla.
A feleségek más katonafeleségekkel "barátkoztak", melynek jelentős része kényszer volt, nem önálló választás. A gyerekek gyökértelenek lettek, hozzászoktak a felszínes baráti/családi kapcsolatok kialakításához néhány fájdalmas elválás után.
Még országon belül is problémás volt az érzelmi fejlődésük. Az csak kívülről látszik olyan menő, klassz dolognak, hogy valaki gyerekként sokat vándorolt a világban.

fehérfarkas 2013.11.10. 16:39:13

"A harmadik helyen Svájc áll, ezt már inkább aláírnám, majd jön a Kajmán-szigetek, Bahrein, Szingapúr, Németország, India, Katar és Tajvan. Nyilván ha mindent összeadunk, a gazdasági lehetőségeket, ellátást, a határátkelőként betöltött státuszt, akkor pragmatikusan tekintve a dolgokat lehet a Kajmán-szigetek a negyedik, vagy éppen Bahrein az ötödik, ám ha minden egyebet is figyelembe veszünk, akkor a magam részéről Németországot, Szingapúrt és még talán India egyes részeit is elfogadnám, beférhetne Tajvan is, de Bahrein vagy éppen Katar (amiről éppen a minap volt poszt) valahogyan nem vonz."

Svájc és Németország meg Szingapúr valóban vonzó. De Katart és Bahraint miért nem tartja annak a cikkíró? Semmivel sem szigorúbb ott az élet mint Szingapúrban, csak másabb. Katar és Bahrain nem Szaúd Arábia. Nemcsak a nyugati médiából kellene azokat megtélni (mivel a posztoló nem shíita vallású, így a helyi síita-szunnita ellentétből túl sokat nem értékelne - de 2 ország közül is csak Bahrainra igaz, Katarra már nem).
Sokat elmond az is, hogy akik nyugatiak ebbe a 2 országba mennek el dolgozni, azok általában a munkaszerződiseiket próbálják meghosszabbítani, hogy még jó pár évvel tovább dolgozhassanak kint.
A 2 törpeországban nincs olyan gazdag és változatos kulturális élet, mint egy igazi nagyméretű országban, amelyek teli vannak különböző, egymástól is eltérő kulturájú városokkal és falvakkal. Ez a 2 ország voltakképpen egyetlen városból (magából a fővárosból: Dohából és Manilából) és annak agglomerációjából áll. Viszont keres ott annyit az ember, hogy a szabadságai alatt, és a munkaszüneti napokon a világ bármely részére elrepülhessen - aztán után vissza dolgaozni és pénzt keresni.
Ami inkább a gond a magyarok számára, hogy ebbe a 2 országba nem utazhatnak csak úgy be, hogy majd a helyszínen keresnek állást maguknak. Ehhez ugyanis előbb kell rendelkezni kinti munkahellyel, amelyik adja a meghívólevelet a vízum megkapásához. Különben csak turistaként lehet ott - amikor nem mi kapjuk a pénzt, hanem mi költjük.

fehérfarkas 2013.11.10. 16:39:13

Elolvastam a Doháról szóló írást. Mégis mit vártak akik oda mentek? A világnak az a része teli van bangla-paki-indiai-fülippinó vendégmunkásokkal. Ennél nagyobb arányban csupán a saját országaikban vannak. Kulturálisan azok a törpeállamok nem véletlenül törpeállamok: egyetlen város és agglomerációi. A fővárosuk is pár évtizeddel ezelőtt egy magyar kisváros vagy egy nagyobb falu lakosságával ért fel. Ha valaki úgy ment oda, hogy abból indult ki, hogy az európai országok teli vannak különböző városokkal és az európai országokban a bevándorlók aránya max a 10-15%-a teljes lakosságnak, akkor ott jó nagyott kellett csalodni: szinte egyetlen városállamból állnak, és helyi lakost alig lát az ember, mert külföldi bevándorlók 4-5x annyian vannak mint a helyiek - ráadásul ezen vendégmunkások többsége indiai-paki-bangla-filippinó. Ha valaki mást várt, akkor az a nyugati médiából tájékozódva elhítte az adott országokról szóló sztereótípikat és jó nagyot csalódik a helyszínen.
De erre mondják azt, hogy mielőtt valaki elmegy munkát keresni egy idegen országba, azelőtt megfelelően tájékozódjon. És ne csupán a nyugati média sztereótípi cikkeiből. Különben úgy jár mint azok a magyarok, akik szmára kiderült, hogy Katar csupán egyetlen városból áll, és dél-ázsiaiakkal (pakikkal, indiaiakkal, banglákka, filippinókkal) kell napi szinten együttélniük. És amikor itt európában már sírunk 10%-nyi paki bevándorló miatt, akkor ott meg úgy kell együttélni velük, hogy többen vannak mint őslakos arabok.

svega 2013.11.10. 16:39:14

A HSBC az nem angol bank. Honkong and Sanghai Bank Corporaiton. Így már érthető a lista.

puhacica 2013.11.10. 17:19:01

@Barátusz: erre irtam en is a multkor, hogy amennyiben nincs vallalkozoi/uzleti erzeke az embernek, halott ugy ilyenbe belevagni. kiegeszitesnek persze tokeletes lehet, de erre epiteni egy "hataratkelest" felelotlenseg lenne.
mit sikerult majdnem dolgozni a lannyal?

tanato 2013.11.10. 18:13:20

@kisQtya: Én itt most hirtelen még Bircán kvül 4-5 törzskommentelőt tudnék mondani akik gyermekként több évet töltöttek egy vagy több külországban oda helyezett szüleikkel együtt.A megszerzett nyelvtudásuk elvitathatatlan.Az is igaz ugyan hogy nem alakult ki olyan erős kötődésük az anyaországgal kapcsolatosan,mint akik végig itthon voltak.De valszeg ezen két ok miatt nekik könnyebb volt később meglépni a kivándorlást akár ideiglenesen akár véglegesen/nyugdíjig/.

M. Péter 2013.11.10. 19:38:14

@svega: Olvasd el alaposabban a HSBC történetét.

BTBTBT 2013.11.10. 20:15:07

@Shanarey:
Akkor sajnos tényleg össze kell dobnod egy izmosabb gépet.

@tanato:
Sok gyerekkori barátjuk nem lehetett. Persze ahhoz, hogy egy gyereknek ne legyenek állandó/hosszútávú barátságai/kapcsolatai, nem feltétlenül kell országból országba vándorolni.

@puhacica:
Nem azt, amire gondolsz. :)))
"Behind the scenes cast & crew photography"-val kapcsolatban kerestem meg egyszer, mert kiesett, akivel dolgoztam volna. Viszont éppen az utolsó pillanatban kapkodás miatt nem jött össze, mert a lány már be volt táblázva.

puhacica 2013.11.10. 20:28:00

@Barátusz: micsodaaa? en nem gondoltam semmire! :D

mojoking77 2013.11.10. 23:28:25

@grani: Naaaaaa.... Azert finomitsunk egy cseppet.
Franciaorszag, Parizs (2 ev): Semmi gond a kajaval, tizszer jobb minoseg tej-es pekaru tekinteteben, mint otthon akarhol, a parizsiak valoban egy redekes nepseg, de attol meg egy rohadt jo hely,
USA (kozel 1 ev): Az USA nem egyenlo Jerseyvel. Azt alairom, hogy ott tenyleg magasabb az egy negyzetkilometrre eso taplok szama, mint Bangladesh legrosszabb helyein is, de Kaliforniaban, Arizonabanvagy Texasban semmi bajom nem volt, sot kimondottann pozitivat csalodtam. Nincs buli? Mirol beszelsz baratom? Ami igaz, hogy nem engednek be 21ev alatt sehova, de hat istenem, ez a torveny... :) Etkezes? 10 negyzetmerfoldon belul kb 50 orszag konyhaja (es ez pl Jersey-ben van..) isteni halkajaldak, japan indiai mexikoi konyha, a svajci arak tizedeert (most epp itt vagyok)... Bocs, de ezt nagyon mashogy tapasztaltuk..
Dubai nekem borzaszto volt, mindenhol minden csak es arrol szolt, hogy ok mennyire kegyetlenul gazdagok, de a felhokarcolok aljaban az indiai munkasok badoghazakban laknak, vezetekes viz es villany nelkul. Ha mindenkepp kozel Kelet, akkor mar szazszor inkabb Bahrein..
Ireket ruhelltem, bar rovid tavon (par het) szenzacios volt, de nagyon hamar rajuk lehet unni, Angolok szinten, bar ott osszesen 3 honapot voltam, plusz az valamivel nagyobb hely...
Ausztralia szenzacios, en oda mennek vissza, valahova a Melbourne-Sydney-Brisbane vonalon valahova.
Mas iranybol, Del Afrika egy szenzacios hely, de oda csaladot (gyereket) nem vinnek, max felesegemmel mennek vissza par honapra. Ha pedig egyedulallokent, akkor szigoruan Botswana, bar volt mar cikk is rola, de abban pont az egyik lenyeg maradt el, (holgy irta), hogy ott a lanyok szamara kaland egy feher srac megszerzese. Nem prostitualtak, nem is a kiszakadas remenyeben teszik (a legtobb helyi sokkal gazdagabb mint az atlag magyar), csak a kaland... Nehez ellenallni nekik... :))
@hataratkelo: Gratula a 800. posthoz... Orulok, hogy egyet en is rakhattam bele... :)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2013.11.11. 19:00:18

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]: Haha, hallgass Apocalypticát (remélem jól írtam) azok húznak neked Metallicát 3 csellón, meg egy nagybőgőn...eszeveszett jó! :DDe slayer, Pantera és egyéb "finomságok" is előfordulnak a repertoárjukban.Metál rulez

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása