oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2013. október 29. 06:44,  Egy mókuskerékben élek 391 komment

2013. október 29. 06:44 Határátkelő

Egy mókuskerékben élek

Ma folytatjuk Nóri történetét, aki idénymunkára ment Ausztria túlsó végébe egy hotelbe dolgozni. Kiderül, hogy a kezdeti hetek főleg lelkileg nehezek, különösen, ha egyedül van az ember és nagy kérdés, hogy a magyar mértékkel kifejezetten jónak számító fizetés sem mindig tudja elfelejtetni a nehézségeket és az egyedüllétet. (A történet első részét itt olvashatjátok el!)

hotel szobalány 2.jpg(A kép illusztráció.)

„Sokat gondolkoztam az elmúlt hetekben, amióta kinn élek Ausztriában. Néha meg akartam halni, néha fel akartam adni és hazamenni, máskor foggal-körömmel harcolni. Féltem, hogy ha hazamegyek, akkor senki nem ért meg, aztán úgy volt, hogy el kell mennem, és amikor ez világossá vált számomra küzdöttem, hogy maradhassak, hát itt vagyok még mindig.

De vajon valóban ez volt az álmom? Szép és jó dolog a pénz. de mindent megér? Fontosabb az egészségnél, a becsületnél, az emberi értékeknél vagy csak létszükséglet? Nem tudom, Ti hogyan vélekedtek erről, de nekem nem a pénz számít, hanem hogy értékeljenek, fontosnak tartsanak, tisztességesen bánjak velem.

Amikor elindultam nagyon pozitívan álltam mindenhez. Eldöntöttem, hogy 4-5 szezont megcsinálok, gyűjtögetek, veszek egy lakást, és akkor minden hű, de jó lesz. :) Közben feleszméltem, hogy nem így akarok élni. Nem akarom tönkretenni magam sem fizikailag sem lelkileg.

Ne értsetek félre, nincs semmi baj a szobalány munkával. Tisztességes munka és jól fizet. De ha van egy nagyon undok, áskálódó főnők, akkor el kell gondolkodni, hogy megéri-e? Lehet, hogy a nehezebb, bizonytalanabb utat választom, és az is elképzelhető, hogy megbánom, de most úgy érzem, a sulit akarom befejezni és otthon élni, rendes állást találni, és majd valahogy alakul.

Ide vágytam, megkaptam, most haza vágyok

Nem mondom, hogy szörnyű az élet Ausztriában, de nem is nekem való. Ettől még lehet, hogy eljutok másfelé majd, de amiben biztos vagyok, hogy nem Ausztriában szeretnék dolgozni a későbbiekben.. az ingázás semmire sem jó.

Kivéve, ha van kivel, mert ha az ember a párjával jön ki, akkor lehet minden nagyon szuper. Viszont egyedül nem feltétlenül gyümölcsöző. Huszonnégy évesen úgy gondolom, hogy van választásom.

Hogy ne csak a levegőbe beszéljek, a mai napom végre azt mondhatom, hogy jó volt. Szabadnapos voltam, ezért úgy döntöttem, átsétálok a szomszéd faluba, mert csak ott van bolt, és csokira vágytam, édességre, boldogsághormonra, valamire, amitől jobban érzem magam. Séta közben zenét hallgattam, szállingózott a hó is. Egy óra alatt értem el a célt, úgy hogy közben fényképezgettem.

Ugyanazok a napok

Egy mókuskerékben élek, a napjaim rendre ugyanazzal telnek: 3/4 7-kor kelek, elkészülődöm és beszállok a liftbe. Lemegyek a földszintre és 7-kor kezdődik a munka. Van egy reggeli rutin, aztán fél 8-kor reggelizünk. 8-tól 9-ig vagy dolgozunk, vagy nem.

Kilenctől indul a neheze, ami fél 2-ig tart, akkor ebédelünk és 2-3-ig megint csak vagy dolgozunk, vagy nem. Így telik a 8 órám. Nagyon kevés kivétel van, amikor nem így zajlik a napom. Előfordul, hogy estig dolgozunk, késő estig, amikor sok a vendég. Szerencsére nem ez a jellemző, de van rá példa, elég kemény.

Viszont tegnap más okból keltem kicsit korábban a szokásosnál. Már 6-kor csörgött a vekker. Kivételesen nem esett nehezemre a felkelés, hiszen végre kicsit kimozdulhattam a megszokásból, és a mindennapokból. Néha nem árt egy kis változatosság.

Én szeretek sétálni, kirándulni, és új helyeket megismerni. Ha már Ausztriába sodort az élet, akkor semmikképp nem akartam úgy hazamenni, h nem ismerem meg amennyire lehet. Vorarlberg tartományban tartózkodom. Ezért ezt a környéket van lehetőségem bejárni.

Voltam már Bludenzben vásárlósnapot tartani, voltam Damülsben, Thüringenben, Au-ban, Bezauban, és most már Bregenz-ben is. :) Hatkor keltem, fél 7-kor kellett volna jönnie a buszomnak, ami nem jött, ezért Fontanellából átsétáltam Damülsbe, ahonnan a csatlakozásom indult 7:45-kor.

Ami mint kiderült, egy 8 személyes kisbusz volt, úgy kellett leintenem. Egy nagyon kedves bácsi vezette, aki ingyen elvitt Au-ba, ahol átszálltam arra a buszra, ami Bregenz felé visz, de közben még egy helyen át kellett szállnom - amúgy durva, hogy ez a táv összesen 50 km és 3 átszállással lehet megtenni. Elég hihetetlen, hogy így van megoldva, de hát ez van.

Már várom a következő szabadnapomat, hogy egy újabb kiruccanást tehessek. Sajna most erre két hétig nem lesz lehetőségem, mert sok a vendég, de sebaj, túlleszünk a nehezén, és hipp-hopp vége lesz ennek a szezonnak.

Ahol a madár sem jár

Miért vágyom haza, ha itt nagyon jó fizut kapok? Miért nem örülök inkább, hogy elértem a célom és itt lehetek? Mert sajnos egy olyan helyre kerültem ahol a közvetlen főnököm elfelejtette, hogy honnan jött. Nem kell engem szeretni, de azért ez sok, amit ő művel, nem ártottam neki, egyszerűen csak magyar vagyok, ő meg szlovák.

Mit tehet egy újonc egy 13 éve ugyanott dolgozó nővel szemben? Hát semmit. Ez is csak egy munka, nem szégyen, mert valakinek ezt is meg kell csinálni.. nem lehet mindenki vezető pozícióban, ráadásul jobban fizet, mint otthon a népszerű diplomás szakmák többsége.

Mindenesetre sikeresen kiválasztottam Ausztria lehető legtávolabbi pontját, ahol még a madár se jár (sajnos szó szerint). Persze nem vagyok ezzel egyedül, pár napja a szomszéd hotelban megismerkedtünk még pár magyarral. Már 3 hónapja élünk kinn, de eddig nem is tudtunk egymásról. Szépen elsétáltunk a másik mellett. Itt szokás, hogy mindenki köszön egymásnak, így derült ki egyik reggel, amikor vártam a buszt, hogy a szomszéd srác magyar.

Jó a fizetés, de egyedül vagy

Nem olyan rossz Ausztriában, de nem is habostorta az élet. Tény, hogy vannak nagyon laza napok is, amikor nem kell halálra dolgozni magunkat, van pihenőidő is. Persze a vendéglátásban előfordulnak kivételek, túlórák, és olyankor nagyon sokat kell dolgozni.

Persze, nem kéne panaszkodni 350.000 forintos fizu mellett, de ha belegondoltok, nem is ingyen kapjuk mi, kinn dolgozó magyarok ezt a pénzt. Megfizetünk érte, hiszen nincs hétvégénk, nincs ünnepünk, nem tudunk előre tervezni.

Nincsenek velünk a szeretteink, tesók, szülők, barátok, egyedül vagyunk az otthonunktól nagyon távol (én speciel 1000 km-re, ami azért nem kis táv). Ha rossz napunk van, akkor is csak magunkra számíthatunk és az örömben sem tudunk osztozni senkivel.

Tudom, hogy a fizetés nagyon csábító, de egy életen át akkor sem lehet csinálni, azaz persze vannak kivételek, akik szeretnek egyedül lenni és élvezik ezt az életet. Az én személyes véleményem az, hogy a táj gyönyörű, az emberek többnyire kedvesek, mindenki segítőkész és a nyelvtudás sem lényeg, az számít, hogyan dolgozol, mennyire vagy gyors és pontos.

Ha jó csapatba kerülsz, akkor akár még jól is érezheted magad, de sajnos előfordul ennek az ellenkezője is. Egymás hátába szúrva a kést akarnak előrébb jutni, és bizony addig támadnak, amíg elüldöznek. Szerencsére velem ilyen nem fordult elő, de hallottam bizonyos csúnya esetekről. Nem akarok elijeszteni senkit, félreértés ne essék, de tessék átgondolni, mielőtt belevágtok egy ekkora kalandba. Sok sikert Mindenkinek!"

Nóri blogját itt érhetitek el.

A kommentelési szabályokról ide kattintva olvashatsz.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: vendéglátás Ausztria

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr435603970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Chamroe 2013.10.29. 06:54:10

@tilmir: jobban én sem tudnám megfogalmazni az érzést :-)

Minden bekezdésben ugyanazt mondja el, max más szavakkal..

2013.10.29. 07:09:09

"Egy mókuskerékben élek"

Sokan vagyunk így ezzel, ehhez még külföldre se kell menni. :)

puhacica 2013.10.29. 07:19:52

oh, be szornyu! en 9-re jarok dolgozni, elvben 5-ig, gyakorlatban inkabb 7-8-9-10-ig. es ebben nincs olyan, hogy vagy dolgozunk vagy nem. igaz, a fizetes majdnem ausztriai.

Ugyandehogy (törölt) 2013.10.29. 07:47:50

semmi más bajod nincs neked, mint hogy nincs senkid ott helyben.

Pernilla 2013.10.29. 08:06:13

Azzal a szomszéd magyar fiúkával jobban meg kéne ismerkedni, és kevesebb gond lenne :-D Egyebet nem tudok hozzáfűzni a poszthoz, semmit nem tett hozzá az előzőhöz.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.10.29. 08:11:07

@diggerdriver: Bocs, talán inkább azt kellett volna írnom, hogy: Ó, Istenem...
:)

andaluzkutya 2013.10.29. 08:11:40

@Babette_: Ez nem biztos, hogy ilyen egyszerű. A feleségemnek pl. ott vagyok én meg egy csomó gyerek és mégis teljesen hasonló érzésekről számolt be... Bár őt pl. nagyon zavarja, hogy errefelé egyszerűen nem lehet tempósan dolgozni:)

andaluzkutya 2013.10.29. 08:13:19

@andaluzkutya: diggerdriver az AMG-t érti csak, az OMG-t nem...

andaluzkutya 2013.10.29. 08:13:50

@tilmir: az előző neked akart menni...

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.10.29. 08:18:40

@andaluzkutya: Az AMG se rossz.:)

Hm.. nem tudom. Nekem ez a második írása, ami nem szól semmiről sem. Illetve egy olyan fiatal írása, aki egy rózsaszín ködfelhőn ül, és semmit sem látott, érzékelt a való világból.

Ok, megpróbálom megérteni az érzelmi részét, de ha nem kell a pénz, és hiányzik a család, akkor miért nem megy haza?
Nem értem...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.29. 08:24:10

@andaluzkutya:
Kezeled?
:))))))))))))))))
Magas labda volt:)))))))

www.aonang.hu (TH) · http://cooperbudapest.typepad.com 2013.10.29. 08:26:51

Akkor talán jobb, ha nem írom meg a napirendemet - "kicsit" lazább :-D

andaluzkutya 2013.10.29. 08:27:54

@diggerdriver: nem hagyja magát. Azt mondja, hogy a férje vagyok, nem a pszichiátere. És különben se bízik a pszichiáterekben:)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.29. 08:29:39

@andaluzkutya:
Na z engem is zavar hogy nem lehet tempósan dolgozni mert ezer munkavédelmi elöírást kell betartani.

tucano 2013.10.29. 08:35:39

Ja, egyedül lenni mindenhol rossz.

cristallo 2013.10.29. 08:41:32

Abban a nyomorult Ausztriaban csak egyetlen nyomorult szalloda van???? 24 evesen azert az embernek eszebe juthatna, hogy esetleg Mo-hoz kozelebb, masik szallodat is lehetne keresni. Hagyjuk mar ezt, na.
Es vagyunk egy paran, akik sokkal korabban (en peldaul fel hatkor!) kelek, hogy 8-ra beerjek dolgozni, mert nem csak kisetalok az ajton a melohelyre.

cristallo 2013.10.29. 08:42:45

@tilmir: en sem ertem. Nem fontos a penz, akkor haza kell menni es otthon is lehet szallodaban szobalanykent dolgozni, hisz "nincsen ezzel a munkaval semmi baj"..:)))

cristallo 2013.10.29. 08:46:08

Egy kicsit mas. Nagyon meglepodtem, hogy az Mo nyugati resze mar nem tartozik a "gazdag" regiohoz...
index.hu/gazdasag/2013/10/28/gfk/

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.10.29. 08:47:05

Ha az ember akar valamit az életben (egzisztencia, család), és nem született milliomosnak, akkor azért tenni kell. Sz@r ügy...
Kevés olyan ember van, akinek nincs meg a maga mókuskereke.

Ha nem akar semmit, akkor meg élni kell bele a világba...
Ennyi.
:)
Kár ezt ragozni.

dradix [freibürger] 2013.10.29. 08:47:48

Jesszusom. Most megtudtam, hogy vannak azért nehéz sorsok...
3/4 7-kor kel (jelentem rendszeresen 5.30, vagy hamarabb, és én még akkor úriember vagyok), délután 2-3 ig dolgozik (vagy nem, ezt ő írta), van shopping day, ohh pardon, Einkaufstag. Fizetése kinti viszonylatban nem nevezhető kimagaslónak, de Mo.on páran sok mindent megtennének ennyiért. És ami a slusszpoén, kaja-pia-szoba-wifi ingyen.
Honvágya van, depressziós. Megértjük! De egy ekkora sopánkodós cikket idetolni... A napom elrontója volt.
Szedjen havasi gyopárt, és ha nem szimpi a szomszéd magyar srác, akkor keressen valami "tehetségesebb" afrikai fickót, aki megadja neki a boldogsághormon adagját. Úgyis csokit akart. :)

Az egyetlen pozitívuma a cikknek, hogy most kiderült ami a múltkor nem: megismertük a pontos munkakörét.

bpetya75 2013.10.29. 09:05:33

@andaluzkutya:

Az mit jelent, hogy nem lehet tempósan dolgozni?

2013.10.29. 09:10:28

Kérdések:

-minden osztrák szállodában ez az undok nőszemély a főnök? ha nem mért nem mész máshová?
-ha mókuskeréknek érzed a munkát(itthon is az), miért nem maradtál itthon,és folyamodtál segélyért az önkormányzathoz.

Az lehet, hogy a pénz nem minden, az is igaz, hogy barátokat nem vehetsz pénzért. Abban viszont segít, hogy magasabb osztályba tartozó ellenségeket szerezz magadnak.

Din Serpahis 2013.10.29. 09:10:28

Valahol picit ismerős, függetlenül attól, hogy jóval többet keresek, a kollegáim nagyon aranyosak, és nekem még itt a feleségem is.

Ami zavar az az, hogy az otthoni rutinjaimat itt nem tudom kiélni. Sörözés a haverokkal, squash a szomszéd fickóval, biciklizés a tavak körül... persze itt is ki lehet építeni ezeket, de én bevallottan pénzt gyűjteni jöttem pár évre, szóval mire rendesen beágyazódnék, valszeg már megyek is haza.

KJ. 2013.10.29. 09:10:29

Utálom ezt a szarságot,hogy mindig késleltetve vagyok...Ezért nem szólok hozzá,csak havonta egyszer...a kedvem is elmegy az egésztől....

andaluzkutya 2013.10.29. 09:15:25

@bpetya75: lehetni lehet, de akkor az ember a munkaidő nagyrészében unatkozni fog. Egyszerűen úgy van meghatározva egy adott munkamennyiségre az alkalmazottak száma, hogy az embernek nem kell megszakadni. Ő meg azt szerette régen, ha 12 órában pörgött. És nehezen viseli, hogy most ezt nem teheti:)

@Babette_: Sok okot mond. Pl. amit bpetya-nak írtam. De az is zavarja, hogy nem érzi, hogy elismernék a munkahelyén, pedig korábban mindenütt nagyon becsülték. Én erre azt mondom, hogy a főnöke nagyon becsüli, a közvetlen munkatársak szintén elismerik, akik körül meg dolgozik, azoknak mit kéne csinálni?
Nehezen tud alkalmazkodni a kulturális különbségekhez is, pl.hogy a gyerekek lényegesen lazábbra vannak engedve, akár az iskolában is, hogy máshogy tanítanak, hogy az óvodában más dolgokon van a hangsúly. És természetesen ott van az örök kerékkötő, a nyelvi nehézségek. Megérteti magát, de nehezen megy neki a nyelv és ez frusztrálja. További frusztrációt okoz neki, hogy amikor ezekről beszélünk, akkor próbálom rávezetni, hogy az adott problémákra milyen megoldások létezhetnek. Röviden ennyi:)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.29. 09:17:55

Hogy lehet mokuskerek az, amit a vagyaim eleresenek erdekeben teszek?

Szornyu lehet a "semmi sem jo" allapot. :(

Ugyandehogy (törölt) 2013.10.29. 09:18:10

@andaluzkutya: utóbbit nem csodálom. elárulom neked, doktor úr, a nők néha csak kibeszélni akarják a dolgokat.
a férfiak meg azt hiszik, azért mondja, mert megoldást keres.
hát nem mindig:)

andaluzkutya 2013.10.29. 09:21:37

@Babette_: tudom, tudom:) Olvastam is erről egy kutatást, amiben ezt tudományos módszerekkel kimutatták. Ezért van szükségük a nőknek barátnőkre:) Viszont én ugye pasi vagyok, így a megoldásokat keresem. Barátnője egyébként van, de ő inkább csak panaszkodni szokott neki, és nem hallgatja meg. Ráadásul ennek a barátnőnek norvég férje van, akit rendszeresen szid, és rajta keresztül az itteni életformát is. Úgyhogy rengeteg hasznom van belőle:)

flash.gordon · http://kulhonban.blogspot.co.at 2013.10.29. 09:30:09

A belinkelt blogot csak meghívottak olvashatják.

2013.10.29. 09:44:31

@tucano:
" Ja, egyedül lenni mindenhol rossz. "
Szereintem mindenutt jo, de legjobb egyedul :)
Off: vasarnap bekoszontott a tel Calgaryba:
indafoto.hu/cascabel/telcalgary2013okt2728

VHB 2013.10.29. 09:45:41

Sosem voltam jó matekból, de egy gyors kalkulációt tegyünk meg.

Tegyük fel, hogy a poszterina 7.5Mft -ért tud venni egy 2 szobás valamit Szekszárdon. Akkor 20 hónap + 4 hónap a költségekre és voilà, megvan a cél.

Ez három szezon és vége a kínoknak. Ha kecó megvan akkor az egyetem alatt ki tudja adni és nem kell annyi diákhitel.

Vagy 50% önrésszel elindít egy hitelt, lakáskiadás útján önfinanszírozó a kecó. Második szezon, újabb kecó stb. 10 év és ingatlancsászárnő lesz Tolnában.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.10.29. 09:47:55

@diggerdriver: Ne is mond! Mennem kell ketnapos fejtagitasra, utana vizsgara, meg teljes orvosi vizsgalatra alkohol es drogteszttel egy olyan kartyaert, amit magyarorszagon csak meg kellett kerni levelben, meg egy oras munkavedelmi oktatas volt hozza...

pamut 2013.10.29. 09:48:31

Szerintem ez egy teljesen jó poszt, és remekül kifejezi sok idegenbe kiment magyar életérzését.
A szobalányi (és egyéb vendéglátós) melók valóban nem a léleknemesítésről szólnak, akárhol akármennyiért csinálja az ember. Egy huszonévestől meg végképp természetes hogy nem érzi jól magát ilyen körülmények között.

(omg = oh my god!)

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.10.29. 09:51:59

@pamut: Pisztolyt tart valaki a fejéhez?
Nem kötelező...

nyuszigonosz 2013.10.29. 09:52:46

Kedves posztoló: kérded: megér a pénz mindent? Nem, nem mindent. Viszont az élethez kell, hogy legyen, a semmiért nem fogja utánad dobálni senki. és mint olvastam, nem olyan a munkád, hogy beleszakadj. Söt!
Mit tehet az ember, ha nem tetszö fönöke van?
Ha annyira ok nélkül embertelen a fönök, hát akkor más ilyen jól fizetö, laza és bentlakásos munkát keres.
Vagypedig átértékeli a saját hozzáállását a munkához, és rájön, hogy a fönök nem is annyira embertelen, csak megköveteli a rendeses elvégzett munkát.

Az egész poszt elolvasása után az az érzésem, hogy neked a világon sehol sem lenne jó. Mintha keresenéd, hogy miért panaszkodhass.
Túl jó sorod van, hogy ráérsz mindenben a negatívumot keresni.

VHB 2013.10.29. 09:56:29

@cristallo: igen, ahová nyelvtudás és tapasztalat nélkül, kiközvetít a nem lehúzós ügynök. Szlovák főnök benne van a pakliban, de a Dunai Konföderáció kezd kikristályosodni.

bpetya75 2013.10.29. 09:57:32

@andaluzkutya:

Doki! Nem mondod, hogy pszichó létedre elköveted a tipikus férfihibát!? Én is le lettem már párszor teremtve, amikor megoldási javaslatokkal álltam elő.

"Nem érted, hogy ki akarom magamat panaszkodni? Olyan érzéketlen vagy!"

Azóta néha időben eszembe jut, hogy kuss, együttérzés, ölelés meg ilyenek kellenek ilyenkor ;-)

nyuszigonosz 2013.10.29. 09:57:56

@pamut: Nem értelek: " Egy huszonévestől meg végképp természetes hogy nem érzi jól magát ilyen körülmények között."

Lakhatásrol. étkezésröl nem kell gondoskodnia, helyben van. Wifi is ott, :-))
szóval neki saját magáról nem kell semmiképp gondoskodnia.
Na és hogy a pénzért meg dolgozni kell?
Mi ebben az "ilyen körülmények között természetes" ???

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.10.29. 09:59:27

Szerintem kellene neki valami hobbi. Vegyen egy bringat, vagy konyvet es hasznalja... Bar ismerek osztrakiaban dolgozo sracot, akinek a hobbija az ivas, az sem rossz, csak egy ido utan eleg problemas lehet, igy a bringa, konyv jobbnak tunik.

andaluzkutya 2013.10.29. 10:01:40

@bpetya75: Nem azonnal állok elő az ötletekkel, de amikor hónapokon keresztül hallgatom ugyanazt, akkor bedobom, hogy esetleg nem kellene-e tenni valamit a dolog ellen? Ilyenkor megkérdezi, hogy mégis mit?, és erre adom az ötleteket:)

bpetya75 2013.10.29. 10:02:17

@andaluzkutya:

Ha magyar, német vagy hottentotta lenne a férje, akkor biztosan azt szidná. Ilyenek ezek a némely barátnők...

Nekem bezzeg olyan barátom van, aki mikor felhívtam, hogy hozzá költözhetnék-e egy kis kapcsolatfelmérő szünetre, azt mondta, hogy nem segít elcseszni az életemet, maradjak csak otthon és oldjuk meg. Ennek volt némi része abban, hogy nem váltunk el.

bpetya75 2013.10.29. 10:04:21

@andaluzkutya:

Aha! Akkor visszavonom amit írtam. Ezek szerint a kedves feleséged amolyan dagonyázós típus? Az nem eccerű...

De hagyjuk a témát, biztos nem venné jó néven, ha ennél is jobban kibeszélnénk ;-)

2013.10.29. 10:05:00

@Mr. Long [wannabe Briton]:
" akinek a hobbija az ivas, az sem rossz, csak egy ido utan eleg problemas lehet, igy a bringa, konyv jobbnak tunik. "
Nekem 15 evig a konyv, az ivas es a nok voltak a hobbijaim. Mara csak a konyv maradt:)

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.10.29. 10:05:27

@bpetya75: @andaluzkutya: Ezt ismeritek?

Nők között barátság:
Egy napon a feleség nem jött haza, a férj megkérdezte hol aludt, a felesége azt válaszolta,hogy az egyik barátnőjénél.
A férj felhívta a 10 legjobb barátnőt, de egyik sem igazolta ezt.

Férfiak között barátság:
Egy napon a férj nem jött haza este, a felesége megkérdezte hol aludt, a férj azt válaszolta, hogy az egyik barátjánál.
A felesége felhívta a 10 legjobb barátját, 8-án igazolták, hogy ott aludt, 2-en hogy még ott van.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.10.29. 10:07:04

@Mr. Long [wannabe Briton]: Ez nem is igaz... én szoktam igazolni a barátnőmet... :D

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2013.10.29. 10:14:39

Nagyon OFF lesz, de hatha valaki tud segiteni.

Tudnatok egy-ket kontaktot adni azokhoz a hires-hirhedt magyar szallas-adokhoz Londonban, akik az ordog szerepeben szoktak tetszelegni? :)

Gondoltam kiprobalom magam a londoni mosogatas vilagaban! :DDDD

Nem, igazabol csak nagyon koran fog menni a gepunk a Gatwick repterrol es szeretnenk egy ejszakat Londonban tolteni hogy ne hajnali 2-kor kelljen felkellni a UK masik vegen.

Tudtok javasolni valamil ilyen szallast? Csak egy szoba kene ahol egy estet aludhatunk ketten. Lehetoleg a varos deli reszen.

Elore is koszi! :)

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.10.29. 10:17:40

@Don Kartasch: Magyarorszagra utazol? Hoznal nekunk Turo Rudit? Meg egy kis halaszlevet? Koszi! :))))))

Ugyandehogy (törölt) 2013.10.29. 10:18:14

@bpetya75: érdekes. akitől én el akarok válni, attól el akarok. azzal nem tudok tovább élni.

bpetya75 2013.10.29. 10:21:50

@Mr. Long [wannabe Briton]:

Ismertem. Jó poén. @tilmir: a szabályt erősítő kivétel ;-)

@Babette_:

Nem akartunk elválni, de benne volt a pakliban az is. Végül a nehezebb megoldást választottuk.

tucano 2013.10.29. 10:22:02

@Cascabel: Idén tavasszal sokat voltam egyedül és amennyire élveztem az ilyesmit legénykoromba', annyira rossz volt most család nélkül. Hiányoztak a gyerekek, asszony, de nagyonnagyon.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2013.10.29. 10:23:12

@Mr. Long [wannabe Briton]: Oooo, igazabol nem. :D

Oslo-ba megyunk par napra. Halaszle helyett jo lesz egy kis fustolt lazac es brunost? :)

Tudod hogy nem mehetek a Fold szivcsakrajanak kozelebe, nincs meg a "hazzaffy certificate"-em. :((

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.10.29. 10:25:33

@Don Kartasch: Jaj Te! Mergezni akarsz? :))))) Na jo, de ebben az esetben ingyen adod, ugye?!
BTW Az nem hazaffy Certiffycate?

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.29. 10:27:25

Mélyen egyetértek a cikk üzenetével: szar dolog dolgozni járni, bezzeg sokkal jobb, ha az embernek sok pénze van és nem kell dolgozni menni. Ugyanis csak ezt sikerült kihámoznom a cikkből, mint mondanivalót. S ez valóban bölcs filozófia.

bpetya75 2013.10.29. 10:32:22

@az igazi Trebitsch:

"Az lehet, hogy a pénz nem minden, az is igaz, hogy barátokat nem vehetsz pénzért. Abban viszont segít, hogy magasabb osztályba tartozó ellenségeket szerezz magadnak. "

Ez idézet, vagy saját termés? Szeretném használni a jövőben, ha lehet ;-)

2013.10.29. 10:34:00

@Babette_:

A nők genetikailag úgy vannak programozva, hogy a hibákat keressék.
A férfiak úgy, hogy a megoldásokat.
Ezért kitűnő meósok a nők.

@andaluzkutya:

Ebből a posztból is süt, hogy az egyik gond, nincs anyuci, akit föl lehet hívni, akitől meg lehet kérdezni,hogy most ez jó-e nekem, vagy sem, megvegyem-e ezt a rucit, vagy sem, megy-e a fekete pulcsi, a zöld cicanadrághoz.
Alapvető hiba a magyarok többségénél, hogy nem tudják elengedni a gyerekeiket. A gyerekek meg ezt gyorsan megszokják, hiszen mennyivel kényelmesebb huszonévesen is ha anya, vagy apa dönt. Mert így nincs felelősség

Kriszta D [wannabe prehensile tailed porcupine] 2013.10.29. 10:34:49

@nyuszigonosz: +1!

Különben én megértem hogy érez a posztoló, én is ilyen lelkiállapotban voltam kb 2 hónapig, amikor 15 évesen először voltam egyedül külföldön...

Nyilván, ez a sokat emlegetett kulturális sokk egyik fázisa.

'...nekem nem a pénz számít, hanem hogy értékeljenek, fontosnak tartsanak, tisztességesen bánjak velem':
Ebből pedig már most megjósolom, hogy másik sokk majd akkor fogja érni, amikor hazamegy és drága szép hazánkban pénzt se kap majd annyit, a megbecsülésből meg még kevesebbet...

nyuszigonosz 2013.10.29. 10:39:25

@Kriszta D [wannabe prehensile tailed porcupine]:

Látod, de te 15 éves voltál akkor.
Én is 15 évesen mentem jó messzire és más nyelven tanulni. Hát nem volt egyszerü. Föleg az elején nagyon nem.

Határátkelő 2013.10.29. 10:41:22

@az igazi Trebitsch: írtam neked üzenetet mailben, ha esetleg még nem láttad, nézd meg, abban van a magyarázat. Egy kis türelmet kérek!

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2013.10.29. 10:46:18

@Mr. Long [wannabe Briton]: Mondasz valamit...

Errol amugy ez jutott eszembe:
index.hu/napirajz/2013/10/28/segiteni/

Megint csak kepregeny, ne stresszelj. :)

Herr Géza 2013.10.29. 10:50:06

@andaluzkutya: Jujj! Még jó, hogy írtál a feleséged munkahelyi "el nem ismertségéröl", mert már-már azt hittem, hogy ugyanaz a feleségünk...:DDDD

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.10.29. 10:51:01

@Don Kartasch: OMG (vagy AMG)!

Az eros pista meddig orzi meg a szavatossagat felbontva? Egy teaskanallal ettem az elmult fel evben belole es ilyen tempoban elobb lesz brit utlevelem, mint ez elfogyna...

Herr Géza 2013.10.29. 10:55:37

@bpetya75: Nekem is új volt. De nagyon jóóóóó...

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2013.10.29. 10:55:41

@Mr. Long [wannabe Briton]: Nekem a regi pesti egyetemista alberletemben volt egy uveggel. Nem tudom mikor kerult oda, ha engem kerdezel meg Attila, a hun hozhatta be a Karpat-medencebe, de azt tudom hogy meg az utolso evben is tudtuk hasznalni. :D

Az olyan szerintem mint a keksajt, mar nem tud megpeneszedni. :DD

2013.10.29. 11:00:56

@Mr. Long [wannabe Briton]: egy ido utan fura szaga es ize lesz, tudtommal eszre lehet venni :) ha tiszta kanallal nyultal bele (nem olyannal amit lenyaltal vagy osszevajaztal), tovabb birja.

33621 2013.10.29. 11:04:08

@KJ.: Egy szóval törzskommentelőnek kérheted magad és akkor nem kell várnod a hozzászólásnál

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.10.29. 11:04:58

@Don Kartasch: Jo mondjuk koleszban sok olyan kaja-pia fogyott, amit mar nem mernek bevallalni :D
Majd idonkent elenorzom akkor!

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.10.29. 11:05:16

@KJ.: Írj HÁ-nek és kérd a prémium kommentelő státuszt. Akkor aztán reggeltől estig kommentelhetsz :)!

Kriszta D [wannabe prehensile tailed porcupine] 2013.10.29. 11:05:57

@nyuszigonosz: Na igen, lehet 24 évesen már kicsit érettebben is hozzá lehetne állni a dolgokhoz... :)

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.10.29. 11:06:48

@flash.gordon: Én simán megnyitottam, pedig semmi közöm a posztolóhoz.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.10.29. 11:08:33

@zöldeketbeszélek: Na hoppá, ez még kora reggel volt, most már tényleg nem érem el! Pedig rém érdekfeszítő volt az 5000 karakteres lelkizést olvasni. Bocs

Norina07 2013.10.29. 11:10:45

@zöldeketbeszélek: Nem kötelező olvasni. Ha nem tetszik ne olvasd.

dradix [freibürger] 2013.10.29. 11:13:00

@zöldeketbeszélek: Na beszélsz itt zöldeket, jól felhúztad a poszterinát... :D

pamut 2013.10.29. 11:16:15

@tilmir: @nyuszigonosz: Vitázni nem akarok, aki akarja szerintem érti amit írtam.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.10.29. 11:17:18

A poszthoz. Lehet, hogy a posztolónak a céljait kellene elsősorban átgondolni. Vajon a megvalósítása előbbre viszi az életét? Ha összegyűjti a lakásra a pénzt, utána is szezonális munkákat fog elvállalni, hogy majd fenn is tudja tartani? Miért nem tanul valamit, amivel kvalifikáltabb munkát találna? 24 évesen még egyáltalán nem késett el vele (csak ne kertészmérnöknek tanuljon). Írta a 350ezer forintos fizetést. Hát elárulom, egy jó programozónál ennyi NETTÓ alacsony fizunak számít...itt, Budapesten. És megszakadnia sem kell, meg a szekánt szlovák főnökasszonyt elviselni.
Kemény munka, mókuskerék? Nem végzett még mezőgazdasági idénymunkát a posztoló, ezek szerint. Ott tényleg rabszolga vagy, szabadnap nuku - vagy nagyon kevés - és nincs olyan hogy vagy dolgozunk, vagy nem. De itthon bármilyen kötött munkarendben lennél, mókuskeréknek élnéd meg a dolgot, hiszen valójában mind abban teperünk.
Kedves, érzékeny lánynak tűnik a poszterina, ha átgondolná kicsit, hogy hová és miként akar eljutni, talán egy év múlva egészen más posztot küldhetne be...

Len.Mag 2013.10.29. 11:17:41

Bizony a magány kiforgatja az embert. De még nagyon fiatal vagy, érettebben kevésbé fogod felvenni az áskálódásokat meg az undok főnököt. Hajrá, lesz ez még jobb is!

Kriszta D [wannabe prehensile tailed porcupine] 2013.10.29. 11:17:53

@Mr. Long [wannabe Briton]: nálam 2 éve van megbontva a hűtőben, most ettem belőle, semmi baja. De gyanús, hogy ez nem is eredeti erőspista, hanem a nagymamám-féle házi cucc, erőspistás üvegben...

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.10.29. 11:19:11

@Nóri Novotni: Ha nyilvános helyre írsz, ezt a kitételt felejtsd el. Vagy, ahogy helyesen tetted, állítsd át az elérhetőséget. Az én blogomat bárki olvashatja, sokáig a nevem is fenn volt. Azt levettem, egyébként meg az olvassa, ha érdekli, aki akarja. Elárulom, nem sok embert érdekel :).

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.10.29. 11:21:10

@dradix [wannabe bee]: Hát, ha ennyivel fel lehet húzni.... :)
Csak nem tagadom meg a nickemet?! ;)

Kriszta D [wannabe prehensile tailed porcupine] 2013.10.29. 11:21:25

@zöldeketbeszélek: hol a link? én szívesen olvasnám, semmi jobb dolgom nincs a munkahelyen... :)

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.10.29. 11:23:37

@Kriszta D [wannabe prehensile tailed porcupine]: Az én blogomé? A nickre kattintva az adatlapomon találod. Érdekel a kertészet? Jó kis munkahelyed lehet! :)))
A posztolóét már nem éred el...

eandor 2013.10.29. 11:24:08

"Mit tehet egy újonc egy 13 éve ugyanott dolgozó nővel szemben? Hát semmit." DE! Keres egy másik munkahelyet. Kiváncsiságból beirtam az www.ams.at-n, hogy Zimmermädchen. A mai napon 738 szobalányt keresnek...

macamuca [IHUN] 2013.10.29. 11:24:52

Poszthoz:
Ahogyan tilmir írta, mindenkinek megvan a maga mókuskereke.
Van, aki napi rutinnak hívja.
Az elnevezés árulkodó: van, aki utálja, és van, aki tudomásul veszi azt, hogy minden nap munkahelyre kell menni, ott dolgozni, majd otthon is elvégezni ezt-azt, és csak ezek után jöhet a szórakozás, kikapcsolódás, a kellemesnek tartott cselekvés, melyhez az anyagiakat az utált vagy tudomásulvett munkahelyi meló biztosítja.
Lehet utálni, persze, de ettől még így élnek az emberek.
Meg lehet változtatni a felfogáson és a hozzáálláson. Ahogyan a szólás mondja: ha nem tudsz változtatni a dolgokon, akkor változtass a hozzájuk való viszonyodon. Ehhez nem kell különleges munka/életkörülmény, lásd digger: hétköznapi meló, amit imád, erre helyezi a hangsúlyt, nem a nehézségeire (merthogy olyan a világban nincs, hogy valami könnyű legyen, élvezetes/változatos, ráadásul még jól is fizessen).
Pénz: szükséges, de helytelen kisarkítani fekete-fehérre, hogy mi a fontosabb. Ha pld egészség, akkor a megelőzéshez is szükség van pénzre (egészséges élethez szükséges körülmények megteremtése: lakhatás, étel, ruházat), a gyógyításhoz meg pláne. Tehát akkor mi is a fontosabb?? A vagy-vagy válasz helytelen, a kettő együtt műxik, meg kell találni az egyensúlyt. Nem könnyű, tény, node ki ígérte, hogy könnyű lesz bármilyen választ meglelni ama nagybetűs életben?
Szabadidő: klassz dolog a kikapcsolódás, de nem tartom tragédiának, ha erre alkalmi jelleggel kerül sor, tehát nem mindennaposak a bármilyen kiruccanások. Többek között attól is élvezetesek, hogy nem mindennaposak, nem a mókuskerék/napi rutin részei.... Szeretem a sütit, de ha minden nap lenne, akkor már más lenne a helyzet: nem csemege lenne, hanem elvárt, alapvetőnek tekintett étel, elveszne az érdekessége és ezzel az élvezeti értékének jó része.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.10.29. 11:25:09

@Nóri Novotni: Ez is neked szól: zöldeketbeszélek 2013.10.29. 11:17:18

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.10.29. 11:28:27

OFF (mint altalaban)

@Don Kartasch: Maszekban zakhatnalak angliai mernoki munkakeresessel? Tegnap erdeklodtek nalam, hogy nagyjabol mik a lehetosegek, hogy kellene felkeszulni ra... Nekem lovesem sincs erreol, de ha felmerul valami par tanacsot kerhetnek, hogy tovabbitsam?

ON
Izgi oszt, remelem nem lesz terhes a nagy boldogsag keresesben.

macamuca [IHUN] 2013.10.29. 11:36:56

@eandor:
Jogos a másik munkahely keresésének felvetése, de a poszt kb 1 évvel ezelőtt íródott, az akkori tapasztalatokról, érzésekről, az akkori szóhasználattal megfogalmazva.
Ezt az első résznél elmondta Nóri, igaz, ennél a résznél ez eddig nem volt említve :)

2013.10.29. 11:41:25

@nyuszigonosz:
" Én is 15 évesen mentem jó messzire és más nyelven tanulni. Hát nem volt egyszerü. Föleg az elején nagyon nem. "
Kontrazzak? 7 eves koromban kerultem el szuleimtol, 3 evre, igaz, nem nyelvet, hanem normalis beszedet tanulni, bentlakasos logopedepiai intezetbe, Koszegre Kiskunhalasrol. Embertelen volt, mindig meg akartam szokni, sokszor a hatarorok vittek vissza. Masodszor 15 eves koromban kerultem el, Budapestre, kollegiumba, 6 honapig birtam. Harmadszor 20 evesen, katonanak, 2 evre, Csongradra, na az kemeny volt! ( vagy megsem? ) :))) 29 evesen en huztam el, de nagyon messzire. Asse volt konnyu:) De megszoktam a valtozasokat, mar igenylem is 1-2 ev utan.
@Mr. Long [wannabe Briton]:
" Egy teaskanallal ettem az elmult fel evben belole "
Naponta eszek egy evokanal Habanera salsat, kicsit erosebb, mint a " Strong Steve ", nalam nem romlik meg:)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.29. 11:46:36

@Don Kartasch:
Most ettem 20 deka kékpenészest.
Istencsászárzsírkirály.
Az a legjobb mikor késöbb feldüfögi azt a kellemes aromát.

vontod75 2013.10.29. 11:48:30

@VHB: Tolnában lakást kiadni? Szerintem BP és pár frekventáltabb helyen kívül kb sehol nem találsz fizetőképes normális albérlőt.

2013.10.29. 11:48:35

@Határátkelő:

OK, elfogadom. Bár nem vagyok olyan friss, csak több énem van.

@bpetya75:

Spike Milligan a forrás.

vontod75 2013.10.29. 11:48:41

@cristallo: Magyarország jobban teljesít...

Kriszta D [wannabe prehensile tailed porcupine] 2013.10.29. 11:50:08

@zöldeketbeszélek: egy hónapja felmondtam, már csak ülök itt, semmi dolgom, de muszáj bent lenni... ezen a ponton már kb. minden érdekel! :)

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2013.10.29. 11:51:16

@Mr. Long [wannabe Briton]: Persze, nyugodtan. Szivesen segitek.

@diggerdriver: En is imadom! Az osszes fajta nagyon jo, de eddig a dan valtozatok vezetnek. :)

Norina07 2013.10.29. 11:54:34

@zöldeketbeszélek: Ő, sajnos, vagy nem sajnos megjelent az írás. Nem kell velem egyetérteni, és tényleg nem megérteni sem. Mindenkinek saját egyedi élettörténete van. Mindenki máshogy látja éli meg a dolgokat. Szabad olvasni a blogom, bárkinek, akit érdekel, hiszen azért írom. csak mivel jelezted, hogy számodra, unalmas a lelkizés, akkor úgy ahogy az én fejemhez se tartottak pisztolyt, hogy végig olvassam a kommenteket. Úgy a Tiédhez sem, hogy beleolvass a blogomba. Ezt éreztem,a mikor kinn voltam. Ma már lehet mást érzek, vagy mást gondolunk. Változok. De ha átírom az nem hiteles.

smile750 2013.10.29. 11:57:40

Pont azt akartam en is megemliteni (teszem is), hogy nagyjabol mindengyik bekezdes ugyanarrol szol. A kulonbseg annyi, hogy a vegen forintositja is a dolgot.

Egyik mondantban azt irja, hogy milyen halas kene, hogy legyen a sorsnak, a masikban pedig azt, hogy milyen szar is ez igy. Hat, nem nagyon tudod, hogy mit akarsz szerintem. Bar ez betudhato a tapasztalatlansagnak is.
Teny, hogy lelkileg meg tudja visleni az embert a megszokott kornyezet, es a csalad hianya (tudom, nem mindenkit. Engem mondjuk szinten igen, egy kicsit), de ebbol a szempontbol majdnem mindegy, hogy 500 km, vagy 4500 km-re vagy.

Sajnos ez az iromany sem lett jobb mint az elozo.

Apropo, ez a "meggondoltam magam, inkabb megis tanulni akarok" nalunk a csaladban is elofordult. Aki sosem tudta eldonteni, hogy mit akart, de leginkabb mindig az ellenkezojet, amibe eppen belevagott, legalabbis par honlap utan. Befejezte a gimit, kitalata, hogy nem akar tovabbtanulni, dolgozni akar. Szerzett neki a csalad munkat, akkor par het utan kitalata, hogy inkabb megis tovabbtanulna. Be lett iratva egy 2 eves szakmai kepzesre (amit o valasztott, a csalad meg fizette), az elso ev utan kijelentette, hogy o ezt nem fejezi be, inkabb dolgozni akar. Kiment dolgozni (hova mashova, Angliaba, persze szinten csaladi tamogatasbol), 3 honapon belul otthon volt anyuci szoknyajanal es ujabb remek terveken torte a fejet, hogy mire tudna a csalad elkolteni ismet tobb szazezer Ft-ot feleslegesen. Hat kerem, az elet tenyleg bonyolult ha igy csinaljak.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.29. 11:58:07

@Don Kartasch:
Van még olyan is ami belül penészes de krémes állagú kívül fehérpenészes camambert stílusú.
Ezen a héten mindennap sajtot hozok a melóba.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.10.29. 12:00:34

@diggerdriver: Ennek megadnad a nevet, markajat? Jonak hangzik!

2013.10.29. 12:10:17

A mokuskereknel rettenetesebb dolog nincs a vilagon. Van par haverom, 40 eve dolgoznak ugyanazon a munkahelyen, igaz a ceg neve es a tulajdonos valtozott tobbszor. Szerencsesnek mondjak magukat, hogy van munkahelyuk. Hat, nem is tudom. En sajnalom oket. Minden ember mas, vkinek ez, vkinek az tetszik. Nincs annal szornyubb, ha jo a munka, jo a penz, jok a munkatarsak, a fonokok. Nincs indok a kilepesre:) De azert ilyen helyen is csak max - 2 evig birom. Kiveve, ha 3 honap munka utan van ugyannyi szabad, esetleg tobb:) Volt egy ceg, 22 evig dolgoztam nekik, igaz volt olyan, hogy 1 evig nem volt munka naluk, utana is csak 3 het. Az az en vilagom!!!! :)

Kriszta D [wannabe prehensile tailed porcupine] 2013.10.29. 12:13:10

@Nóri Novotni: szerintem jó ötlet, hogy tanulni akarsz. Csak ne otthon. A kölföldi papírral szerintem lehet itthon is munkát találni, de fordítva nem. (saját tapasztalat...) Ha már ott vagy, inkább tanulj ott valamit, nem olyan rossz hely az az Ausztria!

Kriszta D [wannabe prehensile tailed porcupine] 2013.10.29. 12:18:34

@Cascabel: Ne sajnáld őket, sokaknak pont a biztonság a jó :)

bpetya75 2013.10.29. 12:27:03

@Cascabel:

7-10 éves korodig 300+ km-re a családodtól? Aztaleborultqrva...!

Erre mifranc szükség volt?

@az igazi Trebitsch:

Köszi az infót!

Dita78 2013.10.29. 12:27:15

Hát nem tudom..
Itthon ugyanez van, sőt szarabb és még pénzt sem kapsz a munkádért.Egy eladó aki bevásárlóközpontban dolgozik, napi 12 órás műszakot lenyom heti 4 napban, néha nem ehet, nem ihat, nem pisilhet és még csak le sem ülhet munkaidőben.Szabad hétvégét sosem kap, cseszegetik folyton és ezért kap jó esetben 70-80 ezer forintot..Szerintem ennél a kinti helyzet sokkal jobb..

2013.10.29. 12:32:04

@Dita78: majd hazamegy, es rajon, hogy 1., jobb, ha van mokuskerek, mint ha nem is kapsz lehetoseget a hajtasara 2., hiaba vannak korulotted a barataid, ha nem tudsz veluk semmilyen programot szervezni, mert nem fizetik meg a mokuskerekezest egyaltalan :)

bpetya75 2013.10.29. 12:33:44

@macamuca:

Szerintem jó poén lehet, ha nem vitte túlzásba az Öreg.

A mi géptan gyakorlatainknál, ahol óránként 80 édes fiam, 60 kérem szépen és 25 adott esetben hangzott el egy halom érdektelen baromság mellett, biztosan érdekesebbeket tartott.

bpetya75 2013.10.29. 12:36:52

@smile750:

Pedig nem is olyan nehéz dolog jól szeretni egy gyereket. Csak nem szabad minden megengedni és elnézni neki.

bpetya75 2013.10.29. 12:38:17

@Cascabel:

Ez eléggé Zopilote életérzés. Nincs valami közöd az hozzá?

macamuca [IHUN] 2013.10.29. 12:52:01

@bpetya75:
Nem Zopilote írta a jómúltkoriban, hogy elfeledte a jelszavát, vagy mi, és nem fér góhozzá a fiókjához/nickjéhez, ezért másikat regelt, hirtelenjében nem is tudom, melyiket?
Vagy valaki más volt?

Doktor úr, olyan bizonytalan vagyok.
Vagy mégsem??...??...

:)))

2013.10.29. 12:55:57

@bpetya75:
Beszedhibas voltam. Rendbejott az evek folyaman szerencsere. Ja, dadogtam, a szo elso maganhangzojat nem tudtam kimondani csak nagy kinlodasok utan. Az altalanosban a tanitoknak nem volt idejuk kivarni:) Ezert kellett intezetbe mennem.
Amugy zopilote vagyok, csak elfelejtettem a jelszot:)

macamuca [IHUN] 2013.10.29. 12:57:11

Egyébként a posztnál lényeges, hogy 1 éve íródott, akkor felfogással-stb, de most szánta rá magát Nóri, hogy közreadja.
Ezt a felvezetőben jelezni kellett volna: fura szitu, hogy most közölt posztnál nyilván most reagálunk, de olyasmire, ami 1 éve volt.
Nem tudom, van-e még folytatás, mindenesetre én kíváncsi lennék arra, hogy az akkori történések és felfogás hogyan, miért, merre stb változott Nórinál, illetve a változás (ha van) konkrétan miben nyilvánul meg: munka, tanulás, is-is, itthon-kint, érzések, kapcsolatok (1 év alatt új is "keletkezhet", régi is lazulhat vagy megszűnhet...), tervek, etc.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.10.29. 13:08:23

@pamut: Én sem akarok vitázni, de van gyakorlati tapasztalatom.
A fiam pont 24 éves...
:)
Messze nem így látja a dolgokat. Vannak kitűzött céljai, aminek érdekében félre tudja tenni a "haverok. buli, fanta" életérzést.
:)
Ha nincs cél az sem baj, csak akkor minek a nyafogás.
Ezt nem értem.
Mivel nincs család, a változtatás is rém egyszerű (lenne).

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.29. 13:10:11

@macamuca:

A mókuskerék ellen a megoldás: nem kell komolyan venni a munkát.

2013.10.29. 13:11:50

@bpetya75:
Csak a 3 honapos nyari es a 2 hetes husveti szunetre vihettek haza a szuleim, sokszor 2 nap oda, 2 nap vissza volt az ut vonattal, abban az idoben ( 60 - as evek ) Nagyon kemeny volt:( Mint a katonasag ( ja, az intezet regen hadaprodiskola volt, gyonyoru helyen) Szerencsere a logopedusok es a nevelok nagyon de nagyon embersegesek voltak, sokat koszonhetek nekik. Kozben koltoztunk is, apamat a Matraba helyeztek. Kijutott a valtozasokbol boven 10 eves koromra.

2013.10.29. 13:14:53

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
" A mókuskerék ellen a megoldás: nem kell komolyan venni a munkát. "
A munkat komolyan kell venni, az eletet nem:)

bpetya75 2013.10.29. 13:17:38

@Cascabel:

Akkor jól rád hibáztam ;-)

Egyébként két évtizeddel később én is eltöltöttem ott egy vagy két hónapot, csak nem a logopédián, hanem a tüdőszanatóriumban. Úgy emlékszem, hogy nem utáltam nagyon. Bár emlékeim szerint életem eddigi első és utolsó verekedésén ott estem át.

Azt viszont továbbra sem értem, hogy a dadogás miatt miért kellett elküldeni téged a világ másik végére...

bpetya75 2013.10.29. 13:19:49

@Nóri Novotni:

Ez: @macamuca: jó kérdés. Írhatnál arról, hogy a poszt írása óta eltelt évben mi változott az életedben, mik a jövőbeli elképzeléseid, stb.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.29. 13:21:21

@Cascabel:

Nekem a munka olyan, mint a vécépucolás - meg kell csinálni, de nem tetszik. Az életet viszont komolyan veszem.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.10.29. 13:28:35

@Nóri Novotni:"Ő, sajnos, vagy nem sajnos megjelent az írás. Nem kell velem egyetérteni, és tényleg nem megérteni sem. Mindenkinek saját egyedi élettörténete van. Mindenki máshogy látja éli meg a dolgokat. Szabad olvasni a blogom, bárkinek, akit érdekel, hiszen azért írom. csak mivel jelezted, hogy számodra, unalmas a lelkizés, akkor úgy ahogy az én fejemhez se tartottak pisztolyt, hogy végig olvassam a kommenteket. Úgy a Tiédhez sem, hogy beleolvass a blogomba. Ezt éreztem,a mikor kinn voltam. Ma már lehet mást érzek, vagy mást gondolunk. Változok. De ha átírom az nem hiteles. "

Először is, nem azt jeleztem, hogy számomra unalmas a lelkizés. Reggel még rá lehetett menni a blogodra és mivel érdekelt, hogy hogy alakult a sorsod az ausztriai munka után, rákattintottam. Rögtön az első poszt egy fél kisregény idézet volt, majd egy hosszú elemzés a szerelemről etc. Az első posztot elolvastam, a többi már ezek után nem érdekelt. Persze, hogy senki sem kényszerített fegyverrel, hogy beleolvassak a blogodba, de hát olyanok a posztok, mint a tortaszeletek. Megkívánsz egy szelet kastély tortát mondjuk a cukiban, az első falat még ízlik, a felénél már érzed, hogy bizony csupa cukor az egész, ehetetlenül gejl. Na de ha csak nézegeted, ez honnan derülne ki? Persze a többi kastély tortát már meg sem kóstolod...

A posztodhoz érdemben hozzászóltam.

Egyébként ne magyarázza már meg nekem senki, aki az érzelmeit, vágyait, félelmeit is kiteregeti egy posztban, hogy nem azt szeretné, ha mások megértenék! Ugyan már, ha tényleg így lenne, a régi jó módszer szerint egy kis naplót vezetnél, amit minden este szépen elzárnál az íróasztalfiókban (vagy ugyanezt virtuálisan). Nincs ezzel semmi gond, mondjuk nem ártott volna jelezni, hogy a posztod régebbi állapotokat tükröz, most már másként élsz, másként érzel. Az előző posztodban ez kiderült, azonban ez annyira nem tett hozzá többet, hogy úgy tűnik, mintha még mindig ugyanott tartanál.

cristallo 2013.10.29. 13:36:36

@macamuca: szerintem teljesen mindegy, hogy mikor kozli le HA a posztot, tavaly is ugyanez lett volna a velemenyunk. Vagy ha mar annyira nem aktualis, akkor meg minek most mar lekozolni?

cristallo 2013.10.29. 13:40:36

@vontod75: ja, leesett. A belinkelt cikkre:)

Muscari 2013.10.29. 13:45:11

Azt hiszem, az elottem szolok mindent elmondtak mar a posztrol. Nem is igazan ertem, ez csak amolyan bovebb lere eresztett valtozata az elozonek. Lesz meg folytatas?
Ha jol emlekszem, a multkor az derult ki, hogy a poszterina csak visszamegy meg nehany szezont lehuzni Ausztriaban.

Viszont ezen a tanulas dolgon erdemes lenne elgondolkodni, 24 evesen meg egyaltalan nem keso. Ja,viszont szerintem se menjel kerteszmernoknek.

Muscari 2013.10.29. 13:49:41

@zöldeketbeszélek: mar sokszor akartam neked irni, de olyan keves lehetosegem van kommentelni, vagy sokszor faradt is vagyok, vagy lusta... Szoval en is kertesz vagyok, de sajnos a kotelezo egyetemi gyakorlaton kivul egyaltalan nem dolgoztam a szakmaban. A volt evfolyamtarsaimrol is annyit tudok, hogy azok dolgoznak, akiknek volt valami csaladi kotodesuk :-(
Hrotkonal vegeztel? Mi a helyzet most veled?

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.10.29. 13:52:42

@Muscari: Hrotkó tanított, de én Radicsnál végeztem, az ökogazd. szakirányon. Dolgoztam a szakmámban itthon és külföldön, most nincs munkám (4 hónapja). Egyelőre nem keresek, ilyenkor majdnem reménytelen, hanem egy intenzív nyelvtanfolyamra járok. Van két másik szakmám is, de az igazi szerelmem a kertészet...

Norina07 2013.10.29. 13:58:05

@macamuca: Vannak változások. Az első posztnál, amikor kerestem a Határátkelőt véleményt kértem. Neki tetszett az írásom kiette. Még akkor csatoltam a folytatást, de azt hittem nem kikerül ki. Elhiszem, hogy nem azt látjátok az írásban, amit én. Azt is megértem, hogy más a véleményetek. A blogban ott a folytatás. Csak nem a mával kellene kezdeni. Hanem minimum 2013. januárig visszamenni, és haladni a jelen felé, hogy érthető legyen. Persze lehet visszafelé is olvasni, csak az megint más képet mutat. Hogy alakult az élet? Úgy, hogy most 5 hónapot leszek Ausztriában egy másik helyen. Azért, hogy később elmehessek egy olyan országba ami igazán érdekel. Szeretnék még látni a világból. Be kell látnom az alapok megteremtéséhez a legpraktikusabb Ausztria. (Mivel semmit nem a családom fizet. Valaki utalt erre. Minden próbálkozásomhoz magamnak keresem meg, amit kell.)

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.10.29. 14:05:13

@Nóri Novotni: Tul magas labda, nem lehet kihagyni!
"Az első posztnál, amikor kerestem a Határátkelőt véleményt kértem. Neki tetszett az írásom kiette."
Nekunk meg meghagyta a maradekot! :DDDDDDDDDDDDDDD

Muscari 2013.10.29. 14:06:02

@zöldeketbeszélek: Persze, gondolhattam volna, hisz ilyen iranyu terveid vannak, csak valamiert a faiskola remlett. Hu, a Radics az eleg kemeny!
En disznovenyes voltam, igazabol felnott fejjel vegeztem el az egyetemet, aztan fel ev mulva mar jottunk is ki.
Itt (London) eleinte probalkoztam, de gyakolrlat nelkul remenytelen eset. Vegul kavezoban kotottem ki. Neha megfordul a fejemben a gondolat, hogy ujra meg kene probalni, de van egy tenyezo, amit en nem vettem figyelembe e szakma kivalasztasanal, es ez az idojaras. Baromira fazos vagyok, itt meg igazabol csak harom meleg honap van. Egyszeruen nem tudok egesz nap kint lenni :-(

Szerintem lenne keresnivalod Ny-Europaban, biztosan talalnal valamit, akar otthonrol is elkezdhetnel palyazgatni. Mindenesetre sok sikert a nyelvtvizsgahoz.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.10.29. 14:10:41

@macamuca: Hát ezek nagyon jópofa írások voltak! A kertbe parkoló autós sztori...nem tudom, melyik fél a nagyobb marha...:)))

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.10.29. 14:16:55

@Muscari: Képzeld, nekem szerencsém volt Radiccsal. Saját diplomamunka-tervet vittem és elfogadta, pedig elég merev ezekben a dolgokban. Igaz, nyertem is vele egy OTDK 3. helyet. Na de ez a munka világában nesze semmi, fogd meg jól...
Én is felnőtt fejjel kezdtem el az egyetemet, olyan öregnek éreztem magam az évfolyamtársaim között, mint az országút. Nagyon hiányoltam már akkor is azt a képzésből, hogy nem próbálták meg a fiatalok figyelmét már másodévben (én osztatlan 5 évesben végeztem) a munkakeresésre irányítani, nem mondták el, hogy milyen őrült nehéz dolgunk lesz a nagy állami vállalatok folyamatos elsorvasztása, felszámolása után. Állásbörze, külföldi kapcsolatrendszer? Ááááááh...
Igen, azoknak volt biztos jövője - legalábbis biztosabb, mint az átlagnak - akik a családi vállalkozásba mentek vissza a diplomájukkal.

Én is utálom a hideget, nagyon fázós vagyok. De nem gondoltál arra, hogy mondjuk dísznövénykertészetben dolgozz? Ott télen mégiscsak inkább a melegházi növényeken van a hangsúly.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.10.29. 14:18:21

@Mr. Long [wannabe Briton]: Jajjj, ez nekem is feltűnt, de már nem merek semmit írni Nórinak :)))!

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.10.29. 14:19:48

@Muscari: Dorsetbe, a River Cottage központba szívesen mennék dolgozni egy évet (vagy többet)...

VHB 2013.10.29. 14:25:27

@Mr. Long [wannabe Briton]:
Off
Ha van még szabid idénre, akkor nézd meg a Ryanairt.
Manchesteri indulással (hosszú)hétvégés árak novemberre és december első felére::

Dublin 30 GBP/return/pax
Milan 50 GBP//return/pax
Madrid 60 GBP/return/pax
Brussels 30 GBP/return/pax

Muscari 2013.10.29. 14:29:03

@zöldeketbeszélek: Persze, hogy gondoltam, de itt ilyen gyakorlatilag nincs. Meg faiskolai aruda is csak egy par van egesz Londonban, mert nagyon draga a berlet.

Hosszabb tavu terveink kozott szerepel, hogy lekoltozunk videkre, akkor majd szetnezek ilyen ilyen szempontbol is, remelem, addigra nem felejtek el mindent teljesen. Mar most, harom ev utan is annyi novenynek a nevet elfelejtettem, hogy csak na. Persze minden konyvem megvan, csak ido kerdese es szinte minden visszajon, ha foglalkozik vele az ember.

Merre laksz egyebkent? Nem is igen tudom, merrrefele foglalkoznak okotermesztessel Mo-n. Bar egy baratnom az Alfoldon dolgozik egy oko zoldsegtermesztonek, baromi nagy mazlija volt ezzel az allasal, igaz, hogy o is disznovenyes, de legalabb valamit dolgozik. Kishantosrol hallottam csak mostanaban a hirekben, de hat ugye mar annak is vege van.

montroyal ( CAN qc) 2013.10.29. 14:36:33

@Nóri Novotni: olvasva rogton azt akartam valaszolni a multkor irtad otthon vagy tehat ez a post sem igazan aktualis ... sok szerencset ahhoz a munkahoz amit talaltal mashol es talan egyszer bejon egy Marco is...

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.10.29. 14:36:44

@VHB: Koszi!
Bruszelt neztem mult hetre, akkor voltam szabin. 36/fo/utert volt is, de olyan elcseszett idoben er oda... Meg van szabim, csak asszonyka nem tud elszabadulni a sulibol.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.10.29. 14:39:47

@Muscari: Budapesten. Észak-Magyarország felé kacsintgatok. De most ledöbbentem, én nem tudtam mi folyik Kishantos körül...Mi még voltunk ott gyakorlaton, egyszerűen felháborító, hogy ezt meg lehet tenni velük. Nem akarom elhinni.

Vattacukor2 2013.10.29. 14:59:09

Hát igen, keményen megfizetünk azért a 350ezerért. De úgy gondolom 2-3 szezont ki lehet bírni.
Már amúgy vártam egy Cvprofos posztot.

uluk4i 2013.10.29. 14:59:10

Fura érzés azt olvasni, hogy valaki ebben a helyzetben a mókuskerékre panaszkodik. Én egy irodaház 30. emeletén lévő irodában dolgozom, de minden nap fél 7 előtt kelek, reggeli, elviszem a gyereket iskolába (vagy a feleségem), bevergődök a munkahelyemre (kocsival vagy metróval, nem ám lesétálok a lépcsőn), estig meló, majd haza, vacsora és lefekvés.

Ha valaki nem magának dolgozik, akkor sajnos ilyen az élet.

birdy-hoo 2013.10.29. 14:59:10

én ugyanígy éreztem magam angliában..pedig párommal voltam és mégis a "sz@r volt minden" kategóriába zuhantam

fel kell nőni a dolgokhoz az biztos! és csak akkor megy ha nyomásban vagy, később fogod megérteni mindezt amit az itt kommentelő "idősebb korosztály" állít, ők már megélték :)

szívesen megnézném a blogot ha hozzáférhetnék valahogy :)

uluk4i 2013.10.29. 14:59:10

@Cascabel: Hali, én is halasi vagyok! Merrefelé laktatok?

2013.10.29. 15:07:08

@uluk4i: te meg esetleg Ulukai vagy irc-rol, a regi idokbol? :)

33621 2013.10.29. 15:10:16

@Cascabel: Akkor hasonlítasz Zopilotra életfelfogásban!
A Kőszegi suli nem a MÁV iskola volt annak idején? Unokaöcsémék is jártak oda talán egy félévet Debrecenből.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2013.10.29. 15:12:28

@Cascabel: @maxval, a gondolkodni igyekvő birca:

Szerintem mindkettonel jobb, ha az ember megprobalja osszekotni a hobbijat a munkajaval. Ha a hobbiddal foglalkozol napi 8-10 orat es meg penzt is kapsz erte, akkor az mar nem is munka, nem? :)

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.29. 15:23:26

@Don Kartasch:

Ez ritkán működik. Én pl. szürke irodai aktatologató vagyok, s bevallom, nem ez a hobbim, minden nap számolom, mikor lesz vége a munkaidőnek.

Muscari 2013.10.29. 15:29:09

@zöldeketbeszélek: sajnos ez ma Magyarorszag. Szoval jol kosd fel a gatyadat :-(
Jol meggondoltad Eszak-Mo-t? Vagy ez Nograd akar lenni? Annal keletebbre ne menjel, mert semmi sem fog maradni abbol, amit megtermelsz, mindent ellopnak sajnos

Hugh-t en is nagyon birom egyebkent, de biztos nem lehet egyszeru oda bekerulni.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.10.29. 15:39:26

@Muscari: Macamucával is beszélgettem ilyen remek földbérlős sztorikról, elkeserítő, ami itt megy. Igen, Nógrád a szívszerelmem :). Egyébként egyre inkább elhatalmasodik rajtam az az érzés, hogy nem vagyok normális, amiért még reménykedek abban, hogy itt vihetem valamire...Már rég nem lennék Mo-n, de a párom mozdíthatatlan sajnos. Írtad, hogy Ny-Eu-ban is érdemes lenne próbálkoznom. Mint kertészmérnök vagy mint mezőgazdasági munkás?

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.10.29. 15:39:34

@Muscari: "Annal keletebbre ne menjel, mert semmi sem fog maradni abbol, amit megtermelsz, mindent ellopnak sajnos" Ezzel ovatosan! Par napja emlegettem, hogy veszelyes lehet Miskolc fele vonatozni sok penzzel, erre lebaszast kaptam, mert van aki szerint nem...

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.10.29. 15:45:17

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Én az előző munkahelyem dolgain (munkán, nem személyes dolgokon) még otthon is állandóan agyaltam...

puhacica 2013.10.29. 15:45:48

@zöldeketbeszélek: nahát, az én uram se nagyon akar mozdulni. pedig én meg egyre inkább mennék, már a munkahelyem se köt ide annyira, mint amennyire fél éve még igen. mit lehetne velük tenni? :)

Muscari 2013.10.29. 15:49:16

@zöldeketbeszélek: Mint kerteszmernok is. Csak abbol gondolom hogy Marcsi a dekani hivatalban meselt nekem rola, hogy pl. Hollandiaban, Franciaorszagban nagyon szeretik a magyar hallagatokat, akik mennek gyakorlatra es sokan visszamennek utana dolgozni is. Hogy milyen munkat vegeztetnek veluk, azt nem tudom, de ha kezdetekben csak mezogazd. munka is, bizosan van lehetoseg elore lepni.

Az baj, ha a parod mozdithatatlan, akkor elsosorban tenyleg otthon kell megprobalnod. De hat kapcsolati toke nelkul nagyon nehez...
Hol dolgoztal utoljara? Nem konkretan a ceg erdekel, csak hogy mivel foglalkoztatok?

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.10.29. 15:50:34

@puhacica: Nem igazán tudom. Én próbálom meggyőzni, hogy semmi jövő nem vár rám, ha maradok. Neki jó munkahelye van, amit nem szívesen adna fel - ezt megértem - de engem sem engedne el szívesen, rövid időre sem. És akkor még ott van a kislányunk. Addig győzködd az urad, amíg csak ketten vagytok...

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.10.29. 15:54:09

@Muscari: Egy kozmetikai cég biokertészetét vezettem, ebbe az adminisztációs munka is beletartozik. Ne gondolj több száz hektárra, de nagyon változatos volt a növényállomány.

Igazság szerint saját vállalkozást szeretnék, ehhez kellene a kezdőtőkét külföldön összeszednem. Ááááá, hagyom is ezt most, megint befordulok a témától...

bpetya75 2013.10.29. 15:55:02

@33621:

Nem csak hogy hasonlít rá, hanem ő az ;-)

Lásd itt: @Cascabel:

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.10.29. 15:57:06

@flash.gordon: Na oké, visszaolvastam. Szóval most már nekem sem megy, de reggel még beengedett simán. Gondolom átállította

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.29. 15:57:11

@zöldeketbeszélek:

Ez szar dolog. Feleség sokáig ez csinálta, mostanra már sikerült megértetnem vele "az csak munka, nem az életed". Erre mindig azt mondta "de ha kirúgnak?". Mire én: "bármikor kirúghatnak bármiért, azaz felesleges ezen gondolkodni, majd akkor gondolkodjunk, amikor kirúgtak".

Nem azt mondom, hogy dolgozzunk szarul, mert ez értelmetlen és nem is kifizetődő (saját magunknak sem), de vegyük észre: a munka csak egy kis része az életünknek, akkor is ha időben jelentős tényező. Pl. az a kérdés, hogy mit fogunk holnap ebédelni vagy vegyünk-e új tévét vagy a beszélgetés a politikai életről SOKKAL fontosabb minden munkahelyi kérdésnél.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2013.10.29. 15:57:31

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Es sose gondoltal ra hogy elmesz szinkrontolmacsnak vagy nyelvet tanitani vagy barmi olyasmit csinalni, amivel lathatoan szeretsz foglalkozni? Ugy ertem van egy eleg jol behatarolhato erulet, amiben forogsz es ugy gondolnam kereslet is van ra napjainkban.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2013.10.29. 16:00:13

@diggerdriver: Az jol hangzik! Mondjuk ha kek sajtol betolsz egyszerre 20 dekat, akkor ocsem te kemeny vagy mint a kad szele. :DDD Nekem ahhoz tul karakteres hogy csak igy magaban egyem. :)

En csak ilyen inyenc jelleggel szoktam kis darabokat eszegetni szendvicshez. Igy siman kitart 2-3 hetig egy 20 dekas darab. :)

2013.10.29. 16:03:22

@puhacica: @uluk4i:
Na, felebredtem, nem mentem dolgozni, nem tudtam a szerszamaimat kivenni a tarolobol tegnap ( tonkrement az elektromos belepteto rendszer ) Szerencsere:)
Igazsag szerint nem halasi vagyok, csak ott laktunk 57 - 63 kozott, a korosi uton, az akkori orosz laktanyaban ( apam katonatiszt volt ) Halasra jartam ovodaba ( 2 ev ) es elso osztalyba. Nem a MAV intezet volt az iskolank Koszegen, hanem a Gyogypedagogiai Intezet. Ott voltak vagy 600 - an, mi logopediasok kulon voltunk, 60 - an. A " gyogyosokkal " embertelenul bantak :((((( Annyira rendbejott a beszedem ( kinottem a dadogast ) hogy 16 eves koromban alkalmas lettem katonai pilotanak, repultem is, igaz sportgepen. A Kilianra " politikai " okokbol nem vettek fel, lekadereztek. Raadasul osztalyfonokom nem jo jellemzest adott rolam, most derult ki az erettsegi talakozonkon. Nem akarta, hogy paran tovabb tanuljunk. Mindegy, jobban jartam:)

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.10.29. 16:04:49

Ti ismeritek a Counter Strike jatekot? Most mondtam fiatal (23eves) kollegamnak, mert a mellettem levo asztalra koltozott es igazgatta a monitorokat, stb-t kenyelmes pozicioba es kerdeztem, hogy "Keszen allsz a Counter Strike-ra?". Erre nem ismerte... Lehet megoregedtem?

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.29. 16:05:36

@Don Kartasch:

Annak idején úgy lettem 147 kg, hogy többek között pont ezt csináltam. 20 deka? Volt az fél kiló is néha.

Mint a kommunizmusban a táborozók: egyik kézben fél kiló párizsi rúd, másik kézben óriáskifli, s elől piros arany, amiben mártogatja az ember a párizsit, s mellé zacskós kakaó szívószállal. Kb. ugyanez, de sajttal kiegészítve.

10-15 éve annyit ettem, hogy ma a harmadára sem lennék képest, pedig most sme vagyok karcsú, sportos ember.

Norina07 2013.10.29. 16:05:43

@Kriszta D [wannabe prehensile tailed porcupine]: Az álmom Amerika, az a tervem, hogy oda megyek jövő nyáron.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.10.29. 16:06:02

@Cascabel: Repulovel izgalmasabb lett volna megszokni! :D

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.10.29. 16:06:52

@Cascabel: Repulovel izgalmasabb lett volna megszokni! :D

cristallo 2013.10.29. 16:07:34

@Cascabel: én úgy látom, hogy te egy ritka toleráns ember vagy. Gratulálok neked ehhez a felfogáshoz. Eddig kevés ilyen emberhez volt eddig szerencsém.

Kriszta D [wannabe prehensile tailed porcupine] 2013.10.29. 16:07:49

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: 'a munka csak egy kis része az életünknek, akkor is ha időben jelentős tényező. Pl. az a kérdés, hogy mit fogunk holnap ebédelni vagy vegyünk-e új tévét vagy a beszélgetés a politikai életről SOKKAL fontosabb minden munkahelyi kérdésnél. ' - Na, ezt próbáld megmagyarázni itt egy írnek :) Én már évek óta mondogatom a kollégáknak hogy menjenek haza inkább a családhoz munka után, senki nem fogja nekik megköszönni ha még benn maradnak arra az extra fél órára, fizetést se kapnak érte, a munkájuknak se lesz semmi haszna, ez egy ilyen cég... de nem értik, nekik más a kultúrájuk, na!

cristallo 2013.10.29. 16:09:05

@zöldeketbeszélek: Szép álmok egy vállalkozásbarát országhoz :(

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.29. 16:10:43

@Kriszta D [wannabe prehensile tailed porcupine]:

Mi, kelet-európaiak ezt jobban tudjuk, még látjuk az élet igazi értelmét.

Norina07 2013.10.29. 16:11:03

@birdy-hoo: Köszi a véleményt. Elolvasható lesz a blog. Csak akkor ne a jelennel kezd. Mert az valóban másról szól.

cristallo 2013.10.29. 16:11:50

@Nóri Novotni: Csak jelezném, hogy Ámerika sokkal messzebb van a családtól, mint Ausztria. Ha 1000km ilyen lelki válságot okozott neked, akkor a sokkal-sokkal nagyobb távolságot hogyan fogod bírni? Onnan még hazastoppolni sem tudsz, ha valami balul üt ki...

cristallo 2013.10.29. 16:15:00

@Nóri Novotni: Csak jelezném, hogy Ámerika sokkal messzebb van mint Ausztria. Ha 1000 km távolság a családtól ekkora törést okozott benned, akkor vajon hogy fogod bírni a sokkal-sokkal nagyobb távolságot? Onnan még hazastoppolni sem lehet, ha valami nem jön össze...

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2013.10.29. 16:18:17

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Mondjuk teny hogy ezekkel kapcsolatban fogalmam sincs mennyit fizetnek, de en azt hittem hogy egy tolmacs jol keres. Ez nyilva relativ, de mondjuk kozeposztalybeli fizut biztosit (olyan netto 280 000 Ft Mo.-n).

Vagy lehet ez csak az EU parlamenti tolmacsokra igaz? :)

Muscari 2013.10.29. 16:21:31

@zöldeketbeszélek: Nekunk volt vallalkozasunk Mo-n. Soha tobbet. Ferjem most lett itt masodallasban maganvallalkozo, hat el nem tudom mondani a kulonbseget. Teologia es geologia!

Itt, amig nincs komoly beveteled, alig kell valamit fizetni, az AFA-t is elfelejtheted, amig nem novod ki magad, ha nem sikerul, nehany honapon belul siman osszecsuksz mindent es kalap-kabat. Magyarorszagon komoly toke kell mar az indulashoz is, es sokkal nagyobbak a kockazatok, az APEH, oppardon NAV meg azonnal tartja a markat.

En azert szurkolok neked, az okologiai termesztesben nagy lehetosegek rejlenek, bar nagyon kemeny munka. Az atlagember nem is tudja, hogy ez kivanja a legnagyobb szakertelmet, azt hiszik, csak nem permetezunk, azt jovan!

Ha egyszer gazdag leszek, csak organic cuccokat fogok az asztalra tenni, remelem, megerem.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.29. 16:25:47

@Don Kartasch:

A szakma jól fizet, azonban kevés a megbízás. Hiába magas az óradíj, ha havonta csak pár órányi munkát kapsz.

2013.10.29. 16:26:18

@Mr. Long [wannabe Briton]:
Egy idoben gondolkoztam azon, hogy sarkanyrepulovel lepek le, de volt egy csodalatos munkahelyem, nem volt szivem otthagyni ( OKGT Geofizikai Kutato Vallalat ) Kesobb megtudtam az ausztriai menekulttaborban, hogy milyen egyszeru modszerek voltak a disszidalasra. Azt pedig megtapasztaltam, hogy milyen sokan visszamentek az elso honapokban - kb 30 % - vallalva annak minden hatranyat, mert nem voltak eleg " kemenyek ". Hianyzott a papa, mama, feleseg, gyerek, biztos munkahely, stb.
@cristallo:
Idovel lettem csak tolerans es a korulmenyek hatasara. Az ember nem harcolhat a vilaggal egesz eleteben, inkabb probalja megerteni a dolgokat, az a konnyebb es esszerubb megoldas:)

Dragonlady (Bp, Hun) 2013.10.29. 16:27:13

Még a nyaralásban is van bőven mókuskerék, ha már :-) Mi nem szívás, ha az embernek éppen olyanja van?

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.10.29. 16:27:25

@Cascabel: "Kesobb megtudtam az ausztriai menekulttaborban, hogy milyen egyszeru modszerek voltak a disszidalasra."
Errol nem meselsz nekunk?

Norina07 2013.10.29. 16:28:06

@cristallo: Igen, tudom. De régi nagy álmom. Most is intenzív angolra járok. Természetesen nem vagyok felelőtlen. Ausztriába most azért megyek ki, hogy lennyi tartalékom, bármi történjem Amcsiban, haza tudjak jönni. Lehet, hogy csalódok, de az is lehet, hogy pont ott találom meg a számításaim.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.10.29. 16:29:29

@Muscari: Végre valaki, aki nem arra asszociál a bio hallatán, hogy persze, attól bio hogy éjjel permetezünk...

Sajnos nem csak tőled hallom, hogy itthon majdnem biztos bukó egy vállalkozás. Az biztos, hogy kertészmérnökként nagyon nyomott bérért lehet csak elhelyezkedni, nagyon nehezen és csak Bp-től messze. Amikor végeztem, Drávafoktól Nyíregyházáig mentem el állásinterjúkra, próbálkoztam különböző szervezeteknél. Már akkor sem találtam semmi normálisat, most meg a családom egyértelműen ideköt, a fővároshoz. Lehet, hogy vállalkozóként sem jönnék ki anyagilag jobban, de legalább magamnak hajtanék. A földet viszont szeretném megvenni, ilyen viszonyok között öngyilkosság a földbérletben gondolkozni.

puhacica 2013.10.29. 16:32:22

@zöldeketbeszélek: mi is hárman vagyunk, nekünk a macska a gyerekünk. de vele nyilván könnyebb mint egy igazi, kevésbé szőrössel. :) egyébként ugyanez: hogy miért is adja fel a jó munkahelyét egy bizonytalan, kezdetben biztos rosszabb melóért. mi ugyanott dolgozunk, és tény, hogy jó helyünk van, de én már elvágyódok. nyugodtabb, emberibb, kiszámíthatóbb helyre. múltkor mondtam neki, becsomagolom a bőröndbe, aztán viszem, nem kérdezek tőle semmit. :) (közben meg azon morfondírozok, mi van, ha neki van igaza...)

@Cascabel: akkor te is megjártad a hadak újtát elég korán. azért a dadogás baromira megkeserítheti az ember életét. múlt héten volt nálunk egy huszonéves fiú próbavágáson, önéletrajz alapján hívtam be. mikor ideért, akkor derült ki, hogy dadog. de úgy, hogy a saját nevét alig tudta elmondani. stresszhelyzetben ez a beszédhiba gondolom még inkább fokozódik. pedig próbáltam olyan laza lenni, amennyire csak lehet, de marhára izgult. sajnáltam nagyon. (én halastól ék-re 20 km-re születtem és dny-ra 20 km-re nőttem fel.)

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.10.29. 16:32:25

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Én nem féltem attól, hogy kirúgnak, egyszerűen csak nem tudtam nem a megoldandó problémákra gondolni. Vagy azon agyaltam, hogy mit lehetne jobban, hatékonyabban csinálni. Szerettem a munkámat, na.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.10.29. 16:36:36

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Én csak szimplán szerettem a munkámat és mindig volt min agyalni.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.29. 16:37:19

@zöldeketbeszélek:

Balkáni közmondás:
- Mit kell tenni, ha az embernek dolgozni támad kedve?
- Le kell kicsit heveredni, majd csak elmúlik.

:-)

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.10.29. 16:40:13

@puhacica: Nehéz kérdés. Az ember nehezen hagyja ott a már megunt, már kevéssé szeretett de megszokott, biztos helyet (és kapcsolatot). Egyszer olvastam egy könyvet, csak a címére emlékszem: Szállj le a döglött lóról! Éppen ezekről a helyzetekről ír a szerző.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.10.29. 16:43:40

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Hát én még Dél-Olaszországban is igen nehezen tudtam a fenekemen maradni a szieszta idején. Mire megszoktam volna a tempót, már jöhettem haza :).

cristallo 2013.10.29. 16:47:05

@zöldeketbeszélek: nem mondtam, hogy nem vagy normális. Csak gondoltam:))))
Én ugyanis már megjöttem ebből a mókából...:(

cristallo 2013.10.29. 16:47:43

@Cascabel: Van, aki egész életében harcol... Te a világ okosabbik feléhez tartozol a jelek szerint:)

cristallo 2013.10.29. 16:50:36

@Nóri Novotni: Nem mondtam, hogy felelőtlen vagy. Csak a családtól való órási távolságra utaltam. Ha Ausztriában egyedül érezted magad, akkor mi lesz veled az Államokban? Mindenesetre sok sikert kívánok a továbbiakhoz.:)

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.29. 16:54:32

@zöldeketbeszélek:

Előbb véletlenül a másik nickemen szóltam hozzá, s az moderált nick, szóval várj, míg megjelenik... :-)

Norina07 2013.10.29. 17:00:23

@cristallo: Köszi szépen. Én is sok sikert kívánok Neked. (az a komment, lerövidült, mert a netem miatt az első nem ment el) A lényeg, hogy érzem, meg kell majd próbálnom. Mert miért ne? Neked mik a terveid? Vagy épp mit csinálsz?

Muscari 2013.10.29. 17:01:29

@zöldeketbeszélek: Varj csak, majd jon Digger es megmondja a tutit, hogy az egesz csak szemfenyvesztes :-)

En persze hogy tudom, mi fan terem a bio (biofan, mi mason) mert tanultam. Es persze, hogy mindig vannak, akik ki akarjak jatszani a minosito rendszert, de remelem, hogy a tobbseg tenyleg az, aminek mondjak.

bpetya75 2013.10.29. 17:08:46

@Mr. Long [wannabe Briton]:

Hallottam már róla, de nem játszottam. Asszem nem érdemes próbálkozni nála a Doom-mal vagy a Diablóval sem ;-)

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.10.29. 17:11:37

@bpetya75: Diablo talan, abbol nemreg jott a harmadik resz kb 13 ev utan...

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.10.29. 17:13:28

@Muscari: Én már unom, hogy ebben a témában állandóan magyarázkodni kell. A laikusok vagy hobbisták fejében van egy ködös elképzelés a biogazdálkodásról, összekeveredve szenzációhajhász cikkekkel, ezoterikus marhaságokkal. Én nem vagyok sem ezoterikus, biodinamikus, permakultúrás stb. Csak egy szimpla ökológiai gazdálkodó kertészmérnök. Amellett állatira földhözragadt a gondolkodásom, nekem nem lehet csillagállásokkal eladni semmit.

Évekkel ezelőtt intéztem egy korosbítást egy két éve bioművelés alatt álló, de egyébként előtte évekig nem hasznosított területen. Gödöllőn az illetékes hivatalban mondta az osztályvezető hölgy, hogy elég sűrűn csinálnak rajtaütésszerű ellenőrzéseket a biopiacokon és nagyságrendileg több a hamis biotermék - úgy értem nem engedélyezett szerrel kezelt, szermaradékot tartalmazó - az export között, mint a magyar termelők árui között. Azért ez mutat valamit. Igen, ügyeskedők mindig, minden területen vannak és lesznek is. De rengetegen meggyőződésből biogazdálkodnak, kis területen aránylag kevés terméket állítanak elő stabil vevőknek. Nem kockáztathatják a bizalom elvesztését.

bpetya75 2013.10.29. 17:13:49

@zöldeketbeszélek:

Mi mostanában fogjuk megszüntetni a sajátunkat. Csak előbb még ki kell köhögni bő 3K-t a két éve nem működő vállalkozás elmaradásaira, aztán megszabadulunk tőle, ahogy lehet.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.10.29. 17:16:18

@bpetya75: Mezőgazdasági vállalkozás volt? Mondd, hogy nem..!

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2013.10.29. 17:17:56

@zöldeketbeszélek:

A kevés jó amerikai vígjátéksorozatok egyike a Perfectly Strangers.

A lényeg: a balkáni emberke (neve: Balki) bevándorol az USÁ-ba, s amerikai unokatestvérénél (Larry) száll meg ideiglenesen. S a sorozat vicceinek alapja a kétféle kultúra vicces találkozása.

Ott van az a rész, hogy egyszer csak megérkezik az USÁ-ba Balki édesanyja és fiát egyszerűen hazaviszi (a 30 éves férfit). Larry nem érti, hogyan lehet egy felnőtt embert csak úgy elvinni. így ő is elmegy Larry után ősei hazájába, Miposzba. Larry e pillanatig lenézte ősei hazáját, de amint meglátja, hogy Miposzban senki sem dolgozik és mindenki ül a teraszon hintaszékben koktélokat iszogatva, annyira megtetszik neki, hogy már ő se akar visszamenni az USÁ-ba.

uluk4i 2013.10.29. 17:18:11

@Whave: attól függ, milyen régről beszélünk :) de valszeg nem, az IRC jórészt kimaradt...

Egon Krenz 2013.10.29. 17:18:11

@zöldeketbeszélek: a blog megnyitása. Csak meghívott olvasók olvashatják. Olyanok mint te.

2013.10.29. 17:18:11

@Don Kartasch:

Az, hogy a hobbidat összekösd a munkáddal, a nemzeti parkoknál működik. Ifjú titánok, jól fizetett állami alkalmazottakként hódolhatnak a mániájuknak. Ezért tartjuk úgy sokan, a nemzeti parkoknak adott állami pénz, olyan, mint ha az ablakon dobnák ki.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.10.29. 17:19:36

@Egon Krenz: Nem vagyok meghívott olvasó. Fogalmam sincs, hogy reggel miért engedett be. De később már én sem tudtam olvasni.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.10.29. 17:21:45

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: Na de honnan van a koktél? A koktélbokorban találják, vagy hogy? Azért ott is meg kell dolgozni a betevőért, nem?

bpetya75 2013.10.29. 17:22:24

@zöldeketbeszélek:

Importot akartál írni, nem?

Az éjszakai permetezésnek van némi alapja infóim szerint. Sopronban volt évfolyamtársam, aki éjszakánként járt át az osztrákokhoz efféle tevékenységre.

cristallo 2013.10.29. 17:23:16

@bpetya75: Ez az amit nem lehet csak úgy egyszerűen megtenni. A mi egyéni vállalkozásunk megszüntetése után 8(!) évvel még mindig kapjuk rendszeresen év végén a fizetési felszólításokat, holott minden évben azt mondják, hogy már minden ki van fizetve, és a cég megszűnt... Vicces nem?

bpetya75 2013.10.29. 17:23:21

@zöldeketbeszélek:

Nem. Számtech, oktatás, biztosítás közvetítés. Ezek voltak a fő profilok.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.10.29. 17:25:45

@bpetya75: Igen, persze hogy importot.

Azért kell éjszaka-hajnalban permetezni, mert a réztartalmú permetezőszerek 25 fok fölött perzselnek, nyáron meg simán lehet annyi már reggel nyolckor. Na most aki ezt nem tudja, csak annyit lát, hogy a biogazda éjjel permetez és rögtön azt hiszi azért, mert tiltott szert használ...
Sokan meg azt hiszik, hogy a bioban egyáltalán nem lehet permetezni, pedig hát igen, csak nagyon szigorúan be van határolva a használható szerek köre.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.29. 17:25:57

@zöldeketbeszélek:

Nyilván a film túlzás, de a szemléletbeli különbséget érzékelteti: mire kell a pénz - önmagáért vagy eszközként.

Ugyandehogy (törölt) 2013.10.29. 17:26:21

@zöldeketbeszélek: talán időközben titkosította.
na igen, ha valaki nem bírja a kritikát...

bpetya75 2013.10.29. 17:27:04

@Mr. Long [wannabe Briton]:

Azt nem ismerem. Ilyen öreg vason, mint a miénk, biztos nem futna el. Meg aztán asszony is befonná a szemöldökömet, ha nekiállnék játszani ;-)

@cristallo:

Ne is mondd! Idén negyedszer voltam bent Kaposvár megyei jogú város adóügyi irodáján, hogy tisztázzam velük, a cég 2009-ben elköltözött egy másik faluba, így sem iparűzési adó elmaradásunk nincs, se a késedelmi pótlék nem jogos. Idén végre kaptunk egy határozatot arról, hogy törölték a "tartozásainkat"...

bpetya75 2013.10.29. 17:34:10

@zöldeketbeszélek:

Na látod, én is épp ebbe a hibába estem bele. Annyit mondjuk tudok, hogy pl rézgáliccal lehet permetezni, de arra nem gondoltam, hogy a meleg miatt nem jó napközben. Mea culpa!

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.10.29. 17:35:02

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Valami trópusi anekdota is kering ezzel kapcsolatban...
Azért itt, kontinentális éghajlaton nem igazán életbiztosítás a henyélés :).

bpetya75 2013.10.29. 17:36:14

@Mr. Long [wannabe Briton]:

Azt hiszem nem sokáig húzná nálunk egy ilyen doboz. Asszonyka nagyon vérmes tud lenni :-D

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.29. 17:36:42

@zöldeketbeszélek:

Igen, ismerem, a banánszedő fiúról. De van európai verziója is a halászról.

cristallo 2013.10.29. 17:36:45

@bpetya75: képzeld csak el, hogy mi vár rátok, ha nem csak költöztök, hanem megszüntettek. Akkor kezdenek csak el majd még ügyködni, hogy amit lehet még lehúzzanak rólatok. Igazából nem is tudom eldönteni, hogy ennyire dilettánsok, vagy ennyire rosszindulatúak az ügyintézők, hogy nem tudnak egy ügyet normálisan elintézni. De ez minden ismerősömmel hasonlóképpen történt, aki ilyen cipőben járt, szóval ez általános jelenség a jelek szerint.

Dragonlady (Bp, Hun) 2013.10.29. 17:39:38

@zöldeketbeszélek: a legjobb, legérdekesebb, legváltozatosabb munka is lehet mókuskerék. (nekem a reggeli felkelés, az nagyon nem megy, és személy szerint két és fél óra alatt becsavarodnék a takarításba, úgyhogy nincs más megoldás, mint az állandó előre menekülés, pedig néha olyan jó lenne megállni pihenni, de ld. mókuskerék.)

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.10.29. 17:43:15

@Babette_: Ok, csak arra gondoltam, hogy az én kommentjeimen rágott be...pedig bántani tényleg nem akartam.

cristallo 2013.10.29. 17:45:20

@Chang Yai: ezt az előremenekülés dolgot kifejtenéd egy kicsit bővebben?

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.10.29. 17:52:28

@Chang Yai: A te munkád egész biztosan érdekes és változatos, hiszen gyerekekkel dolgozol, ők meg mindig tudnak meglepetést okozni.

Dragonlady (Bp, Hun) 2013.10.29. 17:55:42

@cristallo: hát néha olyan kedvem lenne leülni, hogy most inkább még kávézok egy félórát, vagy beszélgetünk a kollégával, de ha egyszer a harmadik á-nak reggel 8:30-tól 10:10-ig angolórája van, akkor nincs mit tenni, mint mókuskerék, beszállsz és szaladsz.
ha nem szaladsz rendesen, hanem lazsálsz, akkor ledarálnak, illetve valamikor muszáj lesz bepótolni a kimaradt kilométereket, nem éri meg.
nekem muszáj, mert ha mindig mindent beoszthatnék, mint pl amikor fordítottam, akkor haha kb az utolsó pillanatban lenne meg minden, vagy akkor sem. így azért viszonylag fegyelmezett tudok lenni a munka kötetlen részével (mármint nem időhöz kötött, ha olyanom van, éjjel háromkor javítok hf-t), és nem úszok el állandóan. (és ezek a dolgok nagy része sajnos olyan favágás, kéne nekem egy titkárnő, de legalább lehet mellette tévét nézni itthon.)
mókuskerékről még, hogy a minap sikerült óra közepén elájulnom, leesetem a székről (már ültem), egyszerűen elszállt a vérnyomásom (lefele) és olyan alacsony volt a pulzusom, hogy az iskolaorvos nem engedett felkelni két és fél órát még. na ilyen kuss se szokott lenni még a harmadik á-ban. de bakker mi van utána ebéd után, negyedik á, mentem inkább én, nem a teaching assistant, mert úgyis én szívom meg a végén a kimaradást.
szóval mókuskerék, na, ilyen értelemben. szerencsére azért az unalomtól messze járunk. (ma a negyedikesek Herkules 12 próbáját adták elő pantomimban.... ilyenkor az ember a székről a röhögéstől esik le.)

cristallo 2013.10.29. 17:58:48

@Chang Yai: ja, így már értelek:) látom, te sem unatkozol..:))

2013.10.29. 17:59:40

@Muscari:
" Annal keletebbre ne menjel, mert semmi sem fog maradni abbol, amit megtermelsz, mindent ellopnak sajnos "
Nem tudom, hogy honnan veszitek ezt a " mindent ellopnak "
dolgot, de en Heves - megyeben ezt nem tapasztaltam. Eleg gyakran jarok haza, meg nem hallottam a haverjaimtol, ismeroseimtol ezt, pedig van koztuk mg. - i vallalkozo. A masik meg az, hogy nincs mit ellopni, mert a tobbseg lusta vmit is megtermelni. Nem is lusta inkabb, hanem elfasult, kiegett. Plusz nincs tokejuk, kitartasuk, megfelelo szaktudasuk ( ezer eves modszerek, eszkozok,stb ) Jo haverom - akit 27 ev utan deportaltak Kanadabol - 2 evig kerteszkedett a kertjukben es allitasa szerint napi 4 ora munkaval ( a 4 teli honap kivetelevel ) havi 150 ezer Ft koruli arut adott el helyben, falun, ugy hogy kocsija sem volt. ( paprika, paradicsom, virag, zoldseg, gyumolcs, stb) Kb 800 negyszogol kertjuk van, kutbol locsolt, szivattyuval. Kb 4 hete ment ki Londonba, kb 3 ezer fonttal, egy hete meg nem dolgozott, piheni ki a 2 ev " faradalmat " :))))
A kerteszkedes nekem is nagy almom, figyelve jartam sok helyen a vilagban, bar meg nem csinaltam. ( De benne van a genjeimben, nagyapamek dohany - es dinnyetermelok voltak )Van peldaul egy modszerem, amivel 1 negyzetmeteren 200 fej salatat lehetne megtermelni egy honap alatt, igaz, kell hozza penz is a kezdeshez. Mindenki azt mondja, lehetetlen. Szerintem meg nem!!! :) Ha megcsinalom, megunom egy par honap utan, ismerem magamat:)

Archenemy 2013.10.29. 18:01:02

@Cascabel: "Kesobb megtudtam az ausztriai menekulttaborban, hogy milyen egyszeru modszerek voltak a disszidalasra."

Az érdekesség kedvéért erről én is szívesen hallanék még!

Kheopsz · http://giza.eg 2013.10.29. 18:01:24

Ne piszkáljátok már szegény kislányt, hisz gyerek még...

Majd fog fejlődni még és rá fog jönni néhány dologra:
1. Lehet fejlődni, továbbmenni jobb hotelokba, több fizetésért, több szabadidőért, fix munkaidőkre. Szépen kövéredik majd az önéletrajza, erősödik a németje.
2. S elfelejti majd a jelenlegi kislányos gondolkodást: szülők, család, barátok, "majd hazamegyek és lesz valahogy". S rá fog jönni, hogy nem kellemes azt mondani a pár éves gyerekének, hogy "sajnos kisfiam most a villanyszámlát kell kifizetni, nem tudok csokit venni".
3. Odakinn is találhatsz párt, akivel aztán együtt mehettek haza családhoz, stb.

Kedves Nóri, mielőtt azt gondolnád, hogy könnyű nekem beszélni: Angliában takarítok, egyedül vagyok, több, mint 2 éve, lassan 33 évesen.

Dragonlady (Bp, Hun) 2013.10.29. 18:11:41

@zöldeketbeszélek: naigen.... de reggel nyolc környékén ezek a meglepetések az idegeimre mennek, délután egykor jobban viselem. most kezdték el a negyedikesek egymást szekálni, afféle farkasfalka-harc az alfa pozícióért, meg egyebek (mondjuk messze nem olyan durvák, mint az európai kölykök, van mozgássérült kölyök kettő is, senkinek nem jut eszébe pl ezt piszkálni, inkább afféle játék az egész, csak nem mindenki élvezi.....). unatkozás kizárva olyan értelemben, de én már halálra únom a lelkifröccsöket, az igazgatóhelyetteshez küldést, és a szülőknek telefonálást, meg a két hisztis állandóan reklamáló szülő elől a hirtelen szekrényben elbújást :-p (oops)
(elhúzok aludni, megint 5-6x kell frissíteni, hogy felhozza a kommentelés lehetőségét is, megint szar a net.)

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.10.29. 18:15:02

@Cascabel: Olyan változatos életed volt eddig is, ha egyszer kertészkedni akarsz majd, biztosan megvalósítod.
Örülök neki, hogy Hevesben pozitív tapasztalatod van. Azt a részt én nem ismerem, inkább Nógrádot és a Jászságot.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.10.29. 18:22:35

@cristallo: Tényleg átlépik a határt és nem csak szó szerint, de képletesen is. De örülök ilyenkor, hogy ide születtem nőként...

2013.10.29. 18:29:56

@Archenemy: @Mr. Long [wannabe Briton]:
Sokan Bulgariaba mentek nyaralni - konnyu volt - Jugoszlavian at. Altalaban kaptak 3 napos transit engedelyt. Jugoszlaviaban pedig irany az olasz vagy osztrak hatar, alig oriztek. Ott tudtam meg, hogy Jugoszlaviaban is volt menekulttabor ahonnan sok magyart sem adtak vissza, mehetett Nyugatra. Voltam 74 - ben Belgradban, ugy kaptam vallalti engedelyt, hogy meg kellett igernem, hogy nem disszidalok:) Komolyan:) Ha akkor tudom, hogy le lehet konnyen lepni Olaszorszag iranyaba, mar reg halott vagyok, elvitt volna az alkohol vagy kabszer valahol az USA - ban:) Ausztriaban talakoztam szolgalatbol megszokott magyar hatarorokkel, fegyverrel setaltak at :( Az is konnyu volt. Egyikukkel egyutt jottunk Calgaryba, az eletben nem mehetett volna haza. Sajnos meghalt, onkezuleg:( Nem volt meg 30 eves:(
( kaszino, kartya )
En is huzok, fel kell vennem a szerszamaimat, ha holnaptol dolgozni akarok ( nem akarok, de kell ) Kb. fel oraja telefonalt egy masik haverom, hetfotol naluk is lenne munka, szeretettel varnak:( Miert legyen nekem jobb, mint nekik? :) Plusz felturbozom a ma laptopomat, SSD a regi HD helyett, 8 G memory es Win 8. Ha holnap nem kommentelek, nem sikerult:) Igaz, van Ipadom is, de azt csak Skypra hasznalom, utalom az Apple dolgokat:)

2013.10.29. 18:56:55

@Cascabel:

Valaki itt a blogon többször gengszterváltásnak nevezte az úgynevezett "rendszerváltást". Ebben egyet értek vele.

A gengszterváltás után a falusi emberekkel elhitették, hogy egy pár év, és utol érjük a nyugatot. Nem kell a kertel foglalkozni, nem kell jószágot tartani, olyan jó világ lesz rátok, annyit fogtok keresni, hogy mindent meg tudtok venni a piacon, meg a hipermarketekben. Az egyik legnagyobb SZDSZ-es gazember, Mihályi Péter szerint egyébként sincs a falvakra szükség.
Ezt megfejelték az évszázad átverésével, az úgynevezett "deviza alapú " hitelekkel.
El is jutottak a vidéki települések oda, hogy se jószág, se kert, ellenben van pázsit, kerti tó, kerti törpe.
Persze aztán menetrend szerint jött a pofára esés.
Most lehet már látni a falusi udvarokon, hogy megint van tyúk, és újra ráálltak legalább az önellátást biztosító kertészkedésre.

nyuszigonosz 2013.10.29. 19:00:31

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Ezt tényleg úgy lehet csinálni, hogy az embernek van még valamennyi más bevétele is, vagy/ és alternatívan mással is foglalkozik még.

nyuszigonosz 2013.10.29. 19:05:24

@Don Kartasch: EU parlamenti tolmácsok végtelenül jól keresnek, mert naponta van fizetett munkájuk. Még akkor is, ha nem csinálnak éppen semmit, de készenlétben várakoznak. :-)
Azthiszem azoknak állandósított munkaszerzödéseik vannak.
Szóval fordítástól- tolmácsolástól független havibér.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.10.29. 19:18:50

@az igazi Trebitsch: Nagyon érdekes cikkre - valójában egy kerekasztal-beszélgetésre bukkantam Mihályira rákeresve:

mno.hu/migr_1834/faluveg-507772

Egy részlet a falvakról:

"Mihályi Péter: Az oktatással kapcsolatban sincs a racionalizációnak alternatívája. Ne zárjuk be az iskolákat a kistelepüléseken? Az orvosi rendelőket is be kell zárni, a postát is. A biztosítók és a bankok már elvonultak onnan. A társadalmi dinamizmus a városiasodásból vagy a járásokká alakulásból áll. Az állam feladata, hogy arra ösztönözze az embereket, mozduljanak el onnét, ahol vannak. Ha falun maradnak, a gyermekeik helyzetét rontják, mert a kistelepüléseken nem lesz rendes egészségügy, rendes közlekedés. Aki a kistelepülések érdekeit védi, valójában az ott élők és azok gyermekei ellen beszél.
Lányi András: A hatvanas években óriási erővel folyt a kistelepülések felszámolása, hatalmas embertömeget hajszoltak a városokba, akiket egy gazdaságtalanul működő ipar fel tudott szívni. Ma senki nem tudna megfelelő munkát kínálni a számukra, ellenben jó megoldást jelentene a mezőgazdasági tevékenység, amelyre a kistelepüléseken igenis volna lehetőség, a városokban pedig felvevőpiac – ha az elhibázott agrárpolitika nem a hatalmas latifundiumoknak, feldolgozóipari monopóliumoknak, bevásárlóközpont-láncolatoknak kedvezne, hanem a fenntartható vidékfejlesztésnek adna esélyt és hitelt. A kistérségekben gondolkozó Európában a kistelepülés, hála a közlekedési feltételek és a kommunikáció javulásának, nagyon is életképes. Kivéve, ha minden közszolgáltatást elviszünk onnan. Bizonyított, hogy az a falu, ahol az iskolát bezárják, megszűnik – ugyanis a szülőkorú felnőtt lakosság tíz éven belül elköltözik.
Mihályi Péter: Költözzön el.
Magyar Nemzet: Szűnjön meg a falu?
Mihályi Péter: Persze. Középkori hagyomány, miért kéne fenntartani? Egész Nyugat-Európában nincs falu. A magyar települések többsége háromszáz fősnél kisebb, életképtelen.
Magyar Nemzet: Lappföldön még a tanyákat is megtartották, négyzetkilométerenként egyfős népsűrűségű területen.
Varga István: Bizonyos értelemben ki kell lépni a falu határain. Van szociális piacgazdaság, pontosabban lehetne; sokan állítják ezt az európai és a világgazdaság nagy hatalmú vezetői és elemzői közül, akár korábbi elveiket is megtagadva. Az emberiség kezdi felismerni, hogy az eddig domináns neoliberális gazdaságpolitika helyett valami más kell. Lehet például regionális szövetkezeteket szervezni, ahol számos dolgot maguknak termelnek, egymásnak szolgáltatnak az emberek, olcsóbban, egészségesebben és természetesebben. A romák maguk építhetik házaikat, mégpedig olyan technológiával, amely nekik megfelel, s ehhez nem kell nemzetközi tőke. A mai informatika biztosítja, hogy a munka és a teljesítmény könynyen, azonnal helyben elszámolható legyen, nem kell a világ nagy bankjainak rendszeréhez kapcsolódni. Az állam dolga az lenne, hogy biztosítsa ehhez az infrastruktúrát, és akkor valóban nem kellene a lakosságnak az önkormányzat nyakára járni segélyért. Az ilyen keret jellegű szövetkezetek jogszabályi háttere megvan, a szövetkezeten belüli vállalkozások működtethetők, a tagok dolgozhatnak, elszámolhatnak elektronikus pénzhelyettesítőkkel. "

BTBTBT 2013.10.29. 19:24:44

@Kheopsz:
"Ne piszkáljátok már szegény kislányt, hisz gyerek még..."
24 evesen kislany? Meg gyerek? Ne viccelj.

Ettol fuggetlenul az Angliaval kapcsolatos utolso mondatot miatt le a kalappal elotted.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.10.29. 19:31:34

@Barátusz: Ne már, hány éves kortól mondanád felnőttnek a mai fiatalokat?

Muscari 2013.10.29. 19:38:11

@Cascabel: Jovanna, tuloztam. Szegeny szuleimnek minden evben lelopjak a gyumolcsot a fakrol. Haszonallatot mar reg nem tartanak, mert masnak nem etetik. Bar mondjuk ok Fejerben laknak, lehet, Hevesben jobb a helyzet.

Van egyebkent egy nagyon jo terkep Mo. bunugyi fertozottsegerol, minden telepules megtalalhato rajta, erdemes nezegetni, ha az ember koltozest vagy telekvasarlast tervez.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.10.29. 19:38:36

Off: minthogy a gumicsizma időről időre előkerül, hol posztban, hol kommentekben:

homar.blog.hu/2013/10/29/szinte_az_osszes_gyerekgumicsizma_mergezo

nyuszigonosz 2013.10.29. 19:39:37

@zöldeketbeszélek: Nem engem kérdeztél és nem akarom, hogy megint kötekedésnek nézd amit írok, de azért én 24 évesen már jó pár éve felelösségteljes munkát végeztem, plusz mellette tanultam. Meg saját háztartás, nem szülökkel/nél éltem...

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2013.10.29. 19:39:41

@az igazi Trebitsch: "Az, hogy a hobbidat összekösd a munkáddal, a nemzeti parkoknál működik. Ifjú titánok, jól fizetett állami alkalmazottakként hódolhatnak a mániájuknak. Ezért tartjuk úgy sokan, a nemzeti parkoknak adott állami pénz, olyan, mint ha az ablakon dobnák ki."

Nyilvan nagyon sok mas teruleten mukodik meg, de igen,alapvetoen az ilyen erdomernok vonalon mozgo munkat is szerintem pusztan szerelembol valaszt aki valaszt, es nem anyagi meg karrierepitesi okokbol. :)

BTBTBT 2013.10.29. 19:40:02

@zöldeketbeszélek:
Rossz a kozelites a temahoz. Inkabb igy: Hany eves kortol nem nevezned gyereknek oket?
Meg ez a "mai fiatalok" is milyen mar? :)

Arra, akit azzal vedenek meg, hogy 24 evesen meg gyerek, hat, hadd ne mondjak semmit. :)

Muscari 2013.10.29. 19:43:55

@zöldeketbeszélek: ez szerintem nagyin valtozo, sok tenyezotol fugg, hogy ki milyen hamar lesz onallo. Szerintem ez ma mar siman kitolodott olyan 25 evre, foleg fiuk eseteben.
Nekem pl. 20 eves koromban mar gyerekem volt, muszaj volt felnonom, de ilyen hulyeseget ma mar kevesen csinalnak. Sot sokkal inkabb a mama hotel divik, ill. a helkopter szuloseg. Nem csak otthon, az egesz fejlett vilagban

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2013.10.29. 19:44:15

@Barátusz: @zöldeketbeszélek:
""Ne piszkáljátok már szegény kislányt, hisz gyerek még..."
24 evesen kislany? Meg gyerek? Ne viccelj."

Ojeojeo, akkor en is gyerek vagyok meg! Hip-hip-hurra! :D
Kar hogy olyan messze van meg a gyereknap :((

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.10.29. 19:44:17

@nyuszigonosz: Miért nézném kötekedésnek? Szerintem már felnőtt egy 24 éves. 24 évesen már 5 év munkatapasztalat volt mögöttem, a posztoló pedig saját bevallása szerint is maga teremtette elő a külföldi munkavállaláshoz szükséges forrásokat, nem apuci-anyuci pénzelte. Tehát ő sem gyerek, erre céloztam a kérdésemmel.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.10.29. 19:48:10

@nyuszigonosz: @Don Kartasch: @Barátusz: @Muscari: Na azt hiszem félreérthető voltam. Szóval, egy 24 éves simán lehet még gyerek, hiszen előfordulhat, hogy még egy napot sem dolgozott, a szüleivel él, vagy ők fizetik az albérletét, éppen befejezte az iskoláit. Lehet felnőtt is, munkatapasztalattal, érett, felelősségteljes gondolkodással, esetleg már szülőként. Egyénfüggő. Szerintem a poszter már nem gyerek, csak azért nem kell kímélni mert fiatal, ha a személyisége szilárd, a kritikákat a helyén tudja kezelni.

tanato 2013.10.29. 19:48:17

@Cascabel: A határőrök mellett még relatíve sok határ menti falvakból kimet ember is volt,ők ugye topon voltak a határőrök mozgását illetően.Ellenben a családjukat aztán nagyon megszekálták itthon a belügyesek.

BTBTBT 2013.10.29. 19:49:47

@Don Kartasch:
Gyereknek tartod magadat? Vagy a poszterinahoz hasonlatosnak? Nem hiszem. :)

@zöldeketbeszélek:
Oooo, mintha te a mai fiatalokkal, es nem a szerzovel kapcsolatban kerdeztel volna...

Ma te vagy a blog sztarja. :)

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.10.29. 19:52:56

@Barátusz: Hullócsillagot akartál írni... :)
Így is, úgy is. Általánosságban is beszélhetünk a dologról meg a poszterinával kapcsolatban is. Én mindkettőről leírtam a véleményemet, remélem nem gerjesztek vele negatív hullámokat.

Muscari 2013.10.29. 19:54:50

@zöldeketbeszélek: bbterkep.police.hu/mapdisplay/bu.html

Nekem nem nyitja meg, mert hianyzik valami plugin, de csak le kell tolteni hozza.

Be kell csak irni a telepulest es lehet szurni kulonbozo tipusu buncselekmenyekre. En random modon utogettem be telepuleseket, Zircet talaltam a legbiztonsagosabbank kozuluk, mondjuk nogradi telepulessel nem probalkoztam. Remelem mukodik :-)

2013.10.29. 19:56:22

@zöldeketbeszélek:

Kevés az SZDSZ-hez mérhető parazitát lehet találni az ország történelmében.

BTBTBT 2013.10.29. 20:00:21

@zöldeketbeszélek:
Hullocsillag? Hat ha ugy latod, legyen hullocsillag. :)

Engem nem zavar, ha negativ hullamokat gerjeszt valaki, amennyiben azt raadasul meg normalisan is teszi.
Csak azt nem ertettem, kulonosen az erre vonatkozo legutobbi kommented alapjan, hogy ha te sem tartod gyereknek a poszterinat (a tapasztalata, kulfoldi munkai alapjan), akkor miert kerdezted, hogy szerintem meddig gyerek?

@nyuszigonosz:
Meg lehet probalni ram sutni (nem altalad), hogy morgok, de sokszor kinyilik a bicska a zsebemben, amikor huszoneveseket azzal vedenek meg, hogy "jaj, hagyd mar, meg gyerek". :)

Es ezzel most tenyleg nem Kheopsz-ra celoztam, hanem ugy altalaban. Multbeli posztokkal kapcsolatban is.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.10.29. 20:00:44

@az igazi Trebitsch: Egyetértünk, legalábbis ami a legújabb kori történelmét illeti.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2013.10.29. 20:01:04

@zöldeketbeszélek: @Barátusz:
Most direkt el kell rontani az oromom? :D En nem akarok felnoni! :DDD

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.10.29. 20:01:55

@Barátusz: Arra gondoltam, hogy ez mennyire viszonylagos. Eszembe jutott egy-két volt évfolyamtársam...

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.29. 20:03:43

@Don Kartasch:

Annak idején riport óvodások között:

Riporter:
- Te mi szeretnél lenni, ha nagy leszel?

Gyerek:
- Állatokat szállító kamion sofőrje.

Riporter:
- Miért pont az?

Gyerek:
- Mert nagyon szeretnék állatokat szállítani kamionnal.

Aztán a kamera remegni kezdett, az operatőr nem bírta tovább röhögés nélkül.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.10.29. 20:04:06

@Don Kartasch: Egy kicsit irigykedem...bár biztosan nem csinálnék semmit jobban, okosabban ha megint 24 éves lehetnék.

Megnyugtatlak, a férfiak többségének nagyon sok idejébe telik felnőni...van még 5-10 éved biztosan. Hacsak, a kis Don Kartasch be nem kopog az életedbe idejekorán :).

BTBTBT 2013.10.29. 20:06:51

@Don Kartasch:
Isten ments, hogy elrontsam az oromodet. Meg veletlenul sem, nemhogy direkt. :)

@zöldeketbeszélek:
"Megnyugtatlak, a férfiak többségének nagyon sok idejébe telik felnőni."
Nem vagy te egy kicsit pesszimista? :)
Szamodra mitol felnott egy ferfi?

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.10.29. 20:07:04

@Muscari: Nekem sem nyílik, megkérem a páromat, hogy varázsoljon valamit. Én nem töltök le sehová semmit, babonásan félek az ilyesmitől :).

BTBTBT 2013.10.29. 20:09:34

@zöldeketbeszélek:
Pedig Java nelkul nem nagyon megy az internet sem a kepernyodon.
A Muscari altal adott link is valami olyasmi "plugin"-t hianyol.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.10.29. 20:11:30

@Barátusz: Realista vagyok. Most anélkül, hogy nagyon bőven akarnék válaszolni - épp vacsit csinálok - talán a legfontosabb számomra, hogy egy felnőtt férfi ki tud lépni a gyerekes, énközpontú gondolkodásból, önzésből. Egy nőnél az esetek legnagyobb részével ez az első gyerek születésével megtörténik, így vagyunk kódolva. A férfiaknál ez nem mindig sikerül ugyanekkor. Mielőtt megsértődnél, természetesen vannak kivételek :).

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.29. 20:11:36

Na szóval...

kepfeltoltes.hu/131029/2011-02-27_105608_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Az első posztot megvédtem mert tetszett a naivitása. Sugárzott belőle a fiatalság.
Sajnos ezzel a poszttal nem tehetem.
Ez a poszt arról szól hogy jó de mégis rossz illetve rossz de mégis jó.
Ennek a posztnak negatív kisugárzása van.
Olyan magyaros. Olyan tipikus. A két poszt között zongorázni lehet a különbséget.
Sajnálom nem mondhatok róla mást.
Ráadásul a lehető legrosszabbul reagáltál.
Ha lehúzzák a posztodat akkor vagy meg se jelenj vagy ha idejössz akkor harcolj.
Sokan elkövetik azt a hibát hogy sértődötten megjelennek itt.
Nincs értelme.
Attól a poszt nem lesz jobb. Védd meg keményen, észérvekkel ha kell agresszívan de az ilyen letiltomahozzáféréstablogomhoz besértődés nem jó út.
Sajnálnám ha azt a következtetést vonnád le hogy nem írsz többet.
Mivel ez egy évvel ezelőtti történet van már annyi élményanyagod hogy kiköszörüld a csorbát.
Hidd el ez a társaság tud dicsérni is. Én tudom.
Azt is tudom hogy tudsz jól írni.
Hajrá.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.29. 20:12:25

Na szóval...

kepfeltoltes.hu/131029/2011-02-27_105608_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Az első posztot megvédtem mert tetszett a naivitása. Sugárzott belőle a fiatalság.
Sajnos ezzel a poszttal nem tehetem.
Ez a poszt arról szól hogy jó de mégis rossz illetve rossz de mégis jó.
Ennek a posztnak negatív kisugárzása van.
Olyan magyaros. Olyan tipikus. A két poszt között zongorázni lehet a különbséget.
Sajnálom nem mondhatok róla mást.
Ráadásul a lehető legrosszabbul reagáltál.
Ha lehúzzák a posztodat akkor vagy meg se jelenj vagy ha idejössz akkor harcolj.
Sokan elkövetik azt a hibát hogy sértődötten megjelennek itt.
Nincs értelme.
Attól a poszt nem lesz jobb. Védd meg keményen, észérvekkel ha kell agresszívan de az ilyen letiltomahozzáféréstablogomhoz besértődés nem jó út.
Sajnálnám ha azt a következtetést vonnád le hogy nem írsz többet.
Mivel ez egy évvel ezelőtti történet van már annyi élményanyagod hogy kiköszörüld a csorbát.
Hidd el ez a társaság tud dicsérni is. Én tudom.
Azt is tudom hogy tudsz jól írni.
Hajrá.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.10.29. 20:13:09

@Barátusz: Ha tőlem a gép megkérdezi, hogy a blablablabla bővítményt telepítse-e, akkor a válaszom: nem. Erre tartom az informatikusomat :).

BTBTBT 2013.10.29. 20:16:31

@zöldeketbeszélek:
Nem erzem, hogy meg kene sertodnom. :)

"Egy nőnél az esetek legnagyobb részével ez az első gyerek születésével megtörténik, így vagyunk kódolva."
Erre viszont ismerek az allitasoddal ellentetes peldakat.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.10.29. 20:19:04

@Barátusz: Én is, ezért írtam az, hogy az esetek legnagyobb részével.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.29. 20:21:32

@Muscari:
Van Uxbridge mellett az A40-es autópálya mellett egy hatalmas nagy dísznövénykertészet. Autóval jó oda a közlekedés vagy oda kell költözni.
Nem próbáltad a Golders Hill parkba a felvételt parkgondozónak?
Tök jó hely.
Csak azt tudom mondani hogyha valaki kertépítő mérnök az jobb helyre mint London nem is jöhetne.
Az építőipar szárnyal és húzza magával a parképítőket mert az övék az utolsó fázis egy építkezésen.
Rengeteg kertépítő cég van és jól megélnek, inkább keresleti mint kínálati piac van.

BTBTBT 2013.10.29. 20:22:19

@zöldeketbeszélek:
A korabbi peldadbol valamiert ugy tunik, hogy az "egy felnőtt férfi ki tud lépni a gyerekes, énközpontú gondolkodásból, önzésből"-kijelentessel meg a nok gyerekszulesevel valo parhuzamba allitassal arra celoztal, hogy egy ferfi csak akkor felnott, ha mar apa.

Norina07 2013.10.29. 20:28:27

@diggerdriver: Szia, azért vettem le a blogot, mert láttam előre mit írnátok rá. Mindenbe és mindenkibe bele lehet kötni én úgy gondolom. Pontosan ezért nem általánosságban fogalmazok, hanem csak azt írom le, amit én látok, vagy megélek. Amit abban az adott helyzetben tapasztalok, érzek. Nem a jövőt írom, és nem akarom a múltat elemezni. A pillanatot. A blog elérhető mostantól újra. Mert azért van, hogy olvassák. Nekem kikapcsolódást jelent. Amikor egyedül voltam, akkor az írás - még ha válasz nélküli is - segített át azokon napokon amikor nem volt kihez szólni. Lehúzták vagy más témákat vettek ide lényegtelen. Emberek vagyunk, más véleményekkel. Mindenki csak saját magából tud kiindulni. Üdv. Szép estét.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.29. 20:34:58

@Don Kartasch:
Az a helyzet hogy a héten sajthét van.
Hétfőn Gouda kedden angol kékpenészes szerdán Trappista csütörtökön dán kékpenészes pénteken Edami.
20-30deka naponta csak magában minden nélkül.
Mikor otthon voltam és elmentünk valami multihoz mindig arra gondoltam a sajtpultnál hogy ha én egyszer oda beszabadulhatnék...
Most beszabadultam.
A halakkal is így vagyok.
Itt ezerféle pácolt és füstölthal van és meg tudom venni.
Tobzódok.
Nem kéne mert látszik rajtam de baszok rá.
Boldogan dögöljek meg:))))))))))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.29. 20:40:15

@Nóri Novotni:
Hidd el én örülnék a legjobban ha pozitív kritikát írhattam volna.
Az a furcsa hogy szinte minden hozzászólásod jól van megírva.
Sokkal többre vagy képes mint a mai poszt.
Javaslom hogy olvass vissza néhány posztot amit nem húztunk le.
Onnan ismerszik meg hogy kevés a hozzászólás:)))))))))))))))))
Én megértem azt hogy az érzéseidet írtad ki magadból csak ott követted el a hibát hogy nem szerkesztetted egy egységes egésszé.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.29. 20:42:28

@diggerdriver:
Egész nap csak azt a 20-30dkg sajtot eszed vagy azért eszel mást is?

Imádom a sajtokat! :)

Muscari 2013.10.29. 20:43:11

@diggerdriver: Affene, az elozo kommentem elszallt. Szoval en disznoveny termeszto vagyok, nem kertepito. Probalkoztam regebben kertesz munkakat keresni, de mindenhova mindenfele gepkezeloi papirokat kertek meg hogy tudjsk nagy fakat ultetni.

Voltunk Uxbridgeben szombaton, nagyon szep hely, szivesen oda is koltoznek! Lattam az arudat, legkozelebb majd bemegyunk, de most nem volt ra idonk. Jo volt a piac is, meg egyszer koszi a tippet.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.29. 20:46:20

@Muscari:
Mimimi?
Tudunk olyat csinálni, hogy ültetsz nekem egy mammutfenyőt a ház elé? Vagy mit jelent az, hogy nagy fákat ültetni?

nyuszigonosz 2013.10.29. 20:46:34

@diggerdriver: A sajtok finomak, de te most minden nap csak sajtot eszel?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.29. 20:48:31

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]:
Nem ez csak amit a munkahelye viszek.
Egyszer eszek meg otthon a vacsorát.

Muscari 2013.10.29. 20:48:34

@diggerdriver: a Camambert tipusuval hogy allsz? En azt imadom a legjobban. Lilahagymaval. Nyammmm

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.29. 20:52:51

@diggerdriver:
Tehát eszel egy ilyen sajtaagot munka közben, aztán délután otthon vacsorát? Egészséges az? :)

@Muscari:
Camambert áfonyalekvárral? Az smafu?

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.10.29. 20:55:37

@Barátusz: Írtam, hogy anélkül, hogy bővebben belemennék. Nem, nem arról van szó, hogy csak akkor lehet felnőtt egy férfi, ha apa. De az előfordul, hogy még akkor sem lesz felnőtt...

Muscari 2013.10.29. 20:56:44

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]: Hat nagy meretu fat. Lehet venni jo sok penzert faiskolaban szep nagyra megnott, tobb (akar 6-8) eves diszfakat. Ekkor nem kell varnod, mig megno, de a penztarcadat jol ki kell hozza nyitni.
Szoval aztan ezeket elultetni mar csak komoly technika segitsegevel lehet, eleve nagyon nehez oket mozgatni. Csak azt akartam belole kihozni, hogy ez alapvetoen ferfimunka.

Egyebkent Magyarorszagon is van mar erre igeny, de itt a hanyatlo Nyugaton sokkal nagyobb.

Kheopsz · http://giza.eg 2013.10.29. 21:10:17

@Nóri Novotni:
Szóval tudsz fejlődni még.
És ne felejtsd: a mókus is csak egy dologért van a mókuskerékben.
A MOGYORÓÉRT :) Mindenki a mogyorót hajszolja a mókuskerékben.
De talán külföldön élve könnyebben jutsz hozzá mint otthon.
Neked amerika a mogyoród, egy barátomnak a gyerek, egy másiknak, hogy jól éljen, stb.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.29. 21:10:25

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]:
Figyelj, margarint eszek azzal főzök, Tescóban meg ASDA-ban vásárolok ahol CSAK szemetet árulnak.
Szerinted hol érdekel engem hogy mi az egészséges?:)))))))))))))))

2013.10.29. 21:10:39

@Don Kartasch:

Nem egészen erről van szó.
A nemzeti parkoknál kevés erdész szakember található. Már csak azért is, mert a parkosok gyűlölik őket. Az ő szemükben egy erdész az első számú közellenség.
Ellenben megtalálható gyakorlatilag a teljes felsőoktatási paletta. Mert a nemzeti parkoknál a természetet csak minimum főiskolai végzettséggel lehet védeni. Van itt a gépészmérnöktől kezdve tanárig minden. Azok, akik menet közben megvilágosodtak, és rájöttek, hogy őket az Isten is természetvédőnek teremtette. Persze szép fizetésért, többmilliós terepjáróval a seggük alatt.
Az sem gond, hogy eközben havi szinten 100Ft hasznot sem hajtanak. A lényeg, hogy mindegyik hódolhat a mániájának.
Lesheti a madarakat, hasalhat órák hosszat egy virág előtt fényképező géppel, stb.

Lehetne erről beszélgetni, de az igazat megvallva elfogyott a türelmem a kommentjeim késleltetésével kapcsolatban.
Rövid itt tartózkodás után elköszönök tőletek.

LyukasBogrács 2013.10.29. 21:10:39

@Don Kartasch:
"En nem akarok felnoni! :DDD"

En erre mindig azt mondom:
-Akkor nem is fogsz !

Kheopsz · http://giza.eg 2013.10.29. 21:10:39

@Barátusz:
Gyerek persze, láttad, hogy a család és barátok után sóvárog, közben hazamenne, aztán majd lesz valahogy. Ez még gyerek.
Van aki 16-18 évesen felnő, s van aki még 28 évesen is gyerek.
24 évesen volt otthon melóm, s úgy gondoltam, hogy majd lesz valahogy, megismertem egy lányt is. Gyerek voltam.
Aztán eltelt pár év.
Most meg már nyugdíjas vagyok :) vannak kis állataim, meló azokkal foglalkozom :)

A kalapot meg hagyd fenn nyugodtan, nem vagyok egy sikertörténet, meg hideg is van már :)

Kheopsz · http://giza.eg 2013.10.29. 21:10:39

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
"Mert nagyon szeretnék állatokat szállítani kamionnal."

Aztán a gyerekből bkv-sofőr lett :) Ez nagyon közel áll az álmához :)

blackhairlady 2013.10.29. 21:10:59

@33621: En kertem a torzskommentelo statuszt, megis legutobb varnom kellett.

Norina07 2013.10.29. 21:13:48

@Kheopsz: :) Nem tartom magam gyereknek, bizonyos területeken. Másokon igen. Szeretném megőrizni a gyermeki ént. Szeretném a jót látni a világban, és szeretnék hinni dolgokban. Vannak olyan helyzetek amiket nem szeretek. De sosem voltam az a lesz valahogy típus. Feltalálom magam. Igyekszem megélni a pillanatot, mert nekem is cél a saját család, az utazások mellett.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.10.29. 21:22:32

Most kuldtek a linket, hatha erdekel valakit.
hir.ma/kulfold/szines-hirek/wales-az-elhagyatott-haz-ahol-1970-ota-megallt-az-ido-fotok-es-video/157945
A kepeket nezzetek, mert a firkaszrol ez az idezet sokat elarul:
"A házról mindössze ennyi ismeretes: a „vörös ruhás” Ellen Jones volt a tulajdonosa, aki mindent érintetlenül hagyva távozott el a földi világból." Nem b@szod, felboritott mindent...

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.10.29. 21:23:52

@az igazi Trebitsch: Azok az erdezek, akiket en ismertem nem igy voltak. A fonokeik, akik hoztak a kulfoldieket vadaszni annal inkabb!

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.29. 21:33:45

@Nóri Novotni:
"Szeretném a jót látni a világban, és szeretnék hinni dolgokban."

Nem bántásból, de ebből baromai nagy pofiraesés tud lenni... próbáld meg inkább reálisan és tedd meg a lehető legtöbbet azért, hogy boldog legyél.
A többi meg majd jönni fog.

@Mr. Long [wannabe Briton]:
OK, lakatlan ház... vagy mit nem látok, amit látnom kellene?

puhacica 2013.10.29. 21:33:58

@zöldeketbeszélek: talalo cim. parkapcsolatban mar megtanultam, hogy nem szabad kinlodni, azt meg most tanulom, hogy targyakhoz/munkahoz/elvekhez ne ragaszkodjak annyira.

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]: camambert (vagy barmilyen sajt) szolovel, ahh!

@Muscari: baratnomek haza elott volt egy nyomi fenyo, evek ota nem ment semmire, ezert eldontottek, hogy kivagjak. a szomszedjuk, latva a keszulodest, elkerte a fat. mondta, hogy neki egyben kell. nosza, ezen ne muljon, baratnomek kivagtak a tovenel, a szomszed meg asott egy godrot, beleallitotta a fat, osszcsaladilag meglocsoltak, aztan azota varjak, hogy gyokeret eresszen. :D

Kheopsz · http://giza.eg 2013.10.29. 21:38:25

Na, belekukkantottam a blogba.
A leányka szép, erre szoktam mondani, hogy "finom portéka", akit inkább titkárnőnek tudok elképzelni, nem pedig takarítónak :)
El nem tudom képzelni, hogy tud egy paplant felemelni :)
Az írása pedig jó, nagyon ügyes, talán az újságírós vonalat is kéne erőltetni, gyakorolni.
Olyan, mintha ezt a posztot nem is ő írta volna, a blog teljesen másik stílusú, mintha valami újságba pillantanál bele, ajánlom mindenkinek, intelligens kislánynak tűnik.

Kheopsz · http://giza.eg 2013.10.29. 21:38:25

@Nóri Novotni:
Olvasgattam a blogodban, sokkal jobb a stílusod, mint amit itt olvashattunk, ég és föld. Bár a rózsaszín szerelmes rész nem az én stílusom :)
A dolgokban ne higgy, a világ rossz. A világ nem fekete és fehér, hanem szürke.
Sötétszürke. Az rajtad múlik, hogy világosszürke pont leszel e benne, vagy pedig beleolvadsz.
Sok sikert, szerintem gyakorold az újságírósdit, s próbálj meg továbblépni nagy szállodák felé melóban.

Kheopsz · http://giza.eg 2013.10.29. 21:38:25

@Mr. Long [wannabe Briton]:
Nézd már, Daz mosópor már akkor is volt?
Jól látom,hogy a konnektor olyan volt mint nálunk, a régi kerek konnektorok?
Az első képen ott a lámpa dugója.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.10.29. 21:42:24

@az igazi Trebitsch: Csak annyit kell tenned, hogy jelentkezel prémium kommentelőnek.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.29. 21:47:16

@Muscari:
Mindenféle sajtot szeretek kivéve a Pálpusztait.
Anyám azt is imádta de Fater nem engedte behozni a lakásba és kinn tartotta a villanyórában:)))))))))

Muscari 2013.10.29. 21:51:53

@diggerdriver: erre mondjak: nem szagolni, enni :-)

Norina07 2013.10.29. 22:00:02

@Kheopsz: Nagyon kedves vagy! Köszönöm szépen.

Kheopsz · http://giza.eg 2013.10.29. 22:17:18

@Nóri Novotni:
Nincs mit. Ha mindenhez így állsz hozzá, sikered lesz.

Kheopsz · http://giza.eg 2013.10.29. 22:17:21

Kicsit továbbolvasva a blogot, most már azt is tudom, hogy miért vagy ilyen, s megértem.

morsels (törölt) 2013.10.29. 22:18:02

@Nóri Novotni:
Ne vedd a szivedre. Itt mar sokat megelt faszok, sikeres fiatalok, tele onbizalommal rendelkezo pocsok, karrierista elitistak, meg elsarkanyosodott noszemelyek vannak... meg koztuk szinte barmi.
:-)

Szerintem te is belefersz; persze ez ugy szokott mukodni, hogy a tobbseg iteli meg az ujat. De ezek megitelnek barkit.
A blog olyan, mint egy capakat eteto vallalkozas. A posztolot beengedik a capak koze.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.10.29. 22:25:35

@az igazi Trebitsch: Mi rosszul vagyunk akkor programozva.
Imadok bugfixelni, parom meg QA :D

morsels (törölt) 2013.10.29. 22:30:20

@tildy:):
Nem akarsz Dr. Andaluz kutyaval beszelgetni errol? :-)

morsels (törölt) 2013.10.29. 22:39:46

@diggerdriver:
Tudod haver, 35 evesen en is kokemenyen megiteltem barkit. Mi az, hogy nyafog, meg nem birja el. Meg az en kolkombol majd urhajos, szivsebesz, ugyved, miniszterelnok lesz.
Vagy minimum egy Zuckerberg.

Aztan persze nem igy mukodik a dolog.
Es valahol ertem Tilmirt is, mert neki 'CELJA' van mar 8 eves koratol es azt aztan...
Meg kovermadarat is, mert persze o az, aki mindent leszar; azt sem tudja, hogy mi a mokuskerek.
Baratuszt is megertem, mert o mar 8 eves koratol dolgozott a cel erdekeben es valoszinuleg faszan megel abbol, hogy tech-supportot csinal, mert popec angolbol.

Szoval lehetne ezt ragozni. Es hat persze, aki egyszer hataratkelt, az tudja, hogy nem konnyu. Persze van konnyebb, meg nagyon szar.
Es itt jon be az egymas orra ala dorgoles.

A Csori Norinak problemai voltak. En tokeletesen meg tudom erteni. Masok meg azzal jonnek, hogy fasznak nyavajog, meg ne ragadjon bele. Az is ertheto.

En csak mondtam a lanynak, hogy ne vegye a szivere.

BTBTBT 2013.10.29. 22:41:25

@Mr. Long [wannabe Briton]:
40 év alatt nem kéne több pornak felhalmozódnia egy elhagyatott házban?

@zöldeketbeszélek:
Oké. Akkor nem itt fogjuk megtárgyalni.
"az előfordul, hogy még akkor sem lesz felnőtt... "
Ez egyes nőkre is igaz.

@Kheopsz:
Persze, persze. Nem azt vitattam, hogy gyerek-e a poszterina, és veled sem kötözködni akartam, de ahogy másnak fentebb írtam, herótom van attól, amikor valakit ezzel a magyarázattal védenek meg. :)

Aki olyasmit csinál hosszú ideig, mint te, az előtt így is-úgy is megemelem a kalapot. Annak ellenére is, hogy még sosem volt kalapom. :)

Az a kétvillás konnektor tényleg elég furcsán mutat egy angol házban.
Ha jók a keresési eredményeim, akkor már 1934-ben is háromágú dugók és konnektorok voltak használatban Angliában.
Shanarey a nagy elektromos, úgyhogy ő talán többet tudna erről mesélni.

@tildy:):
Nektek ugye a PlusNet-től van internetetek?
Milyen paraméterekkel adják (letöltés, ár, ilyesmi)? Köszi.

Muscari 2013.10.29. 22:45:53

Na, beleolvastam Nori blogjaba, tenyleg jobban sikerult, mint a poszt. Nekem azonban tulsagosan bo lere van eresztve a mondanivalo, vagy csak mar tul almos vagyok es nincs turelmem hozza. Mindenestre legalabb megtudtuk, hogy Amerikaba keszul, amihez szeretnek sok sikert kivanni.

Remelem, a mai kommentek nem okoztak neki tul mely lelki seruleseket, es hamar kiheveri majd :-)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.29. 22:49:43

@morsels:
Mondtam, igazad van, de képzeld el ha a tözsközönség figyelembe venné a te szempontjaidat.
Az Isten mentsen meg egy nyálas, bájolgó mindent dicsérő blogtól.
Nórinak megvan a tehetsége hozzá hogy jót írjon.
Nem tette.
A többi nem ránk tartozik.
Az anyagban ennyi volt, ennyit érdemelt.
Nem a könnycseppek mennyisége alapján kritizálunk.

morsels (törölt) 2013.10.29. 23:07:41

@diggerdriver:
Tudod, en is ledolgoztam a magam 10 evet a 'kommunizmusban'. Voltam katona is, meg sportoltam is.
Volt mindenhol beavatas ugye.

Nade hogy az itteni noi nickek ekezzek a kiscsajt... hat vegulis biztos igazuk van, merthat bennuk az anyai oszton, meg minden. Kozben meg persze arrol van szo, hogy ok aztan kokemenyen iranyitjak az eletet, ami a hatosugarukba tartozik.

:-)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.29. 23:15:30

@morsels:
Kezdesz elmenni oldalirányba.
Itt nem erről van szó.
A tartalmától elvonatkoztatva is rosszul van megírva.
Rosszul van tálalva.
Akárhogy igyekszek nem tudok olyan részt mondani ami jó.
Holott tudom hogy képes ugyanezt jól megírni.

morsels (törölt) 2013.10.29. 23:24:32

@diggerdriver:
Ok.
Rosszul van megirva.

En szeretek olvasni.
Aztan van amikor valaki egy tortenetet akar meselni; meg van, amikor valaki a tortenetet meseli.

Az elso esetben valogatok.
A masodik esetben meg olvasom a masik tortenetet.

Az elso esetben a lenyeg az, ahogy elmondjak a tortenetet.
A masodik esetben a lenyeg az, hogy mit mond.

Marmint nekm ez a lenyeg.
Persze minden tortenetet el lehet mondani jobban is. Nadehat tenyleg azert van ez a blog, hogy megtanitsanak masokat, hogy hogyan mondjak el a tortenetuket?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.29. 23:35:56

@morsels:
Értem hogy mit mondasz de vigyük át más vonatkozásra.
Moldova írt egyszer egy könyvet és a kéziratot odaadta Alfonzónak hogy mondjon róla véleményt.
Alfonzó aki maximalista volt azt mondta hogy jó de a vége össze van csapva.
Mondja a Moldova hogy ő is tudja de a többi elviszi azt a kis hiányosságot.
Azt mondja Alfonzó hogy figyelj ide, tegyük fel hogy meghívnak téged egy csodálatos lakomára. Terülj asztalkám mindenütt fantasztikus ételkölteményekkel.
Csakhogy az asztal szélén van egy kistányér tele szarral.
Hogyan ítélnéd meg azt a lakomát?

Az ételt tálalni kell.
Vályúból a disznók esznek pedig étel étel.

morsels (törölt) 2013.10.29. 23:48:58

@diggerdriver:
Meg lehetne irni jobban Nori tortenetet?
Biztos.
Nadehat ez az o tortenete. Es az erzelmei, a felelmemi, meg minden mas benne. Mint egy nagy zsak, amit cipel es ilyen virtualis vilagba kiborit; aztan felveszi a darabokat es elmondja, hogy hogyan erzett.

Persze lehet ugy is, ahogy itt sokan csinaljak. Faszan, popecen es tokosen tudni mindent. Par honap utan. Mert keszultek.

Világpolgár2012 2013.10.29. 23:56:21

@Mr. Long [wannabe Briton]:
Na, pont az ilyen épületeknek a felújítása érdekel. És ráadásul ez a munka-hobbi kategóriába is belefér.

BTBTBT 2013.10.30. 00:10:49

NIN - Egyeseknek altató, másoknak ébresztő -

www.youtube.com/watch?v=6wznAS6FlvE

@tildy:):
Köszi.
Szimplán a net kerül ennyibe, vagy hálózati hívásokkal/egyébbel tarkított csomagban van? Csak mert nekem nem kell más, csak net, és nincs kedvem olyan csomaghoz, amire nincs szükségem.
Illetve ez "fibre optic" vagy normál szélessáv? És erre az árra még rájön a "line rental"?
12/18 hónapos szerződéssel?

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.10.30. 00:18:40

@Barátusz: kell hozza telefonvonal is. Azt egy evre elore kifizetem, egy evre £138. ( tavaly meg csak 115 volt). Tehat rajon a line rental. (ami talan 14 valamennyi lenne havonta, ha nem egyben fizetnenk)

fibre optic, itt nincs kabeles net. 18 honapos szerzodessel, viszont az ediggi legnormalisabb ugyfelszolgalatuk van ( osszehasonlitva a tobbi ceg ugyfelszolgalataval)

BTBTBT 2013.10.30. 00:25:34

@tildy:):
Igen, 14.50 a havi. Közben ennyit sikerült kiderítenem, miközben majdnem elvesztem a rengeteg összehasonlító weboldal netes ajánlatai között.
Rosszul tudom, hogy a fibre optic-hoz gyakorlatilag sem kell telefonvonal? Legalábbis a Virgin úgy reklámozta az övékét.
Csak mert az o2-nél vagyok, de azt tavasszal megvette a Sky, és valami furcsa, 16Mbps-os, havi 17,90-es csomagba akarnak hamarosan áttenni, holott még csak jövőre jár le a szerződésem.

blackhairlady 2013.10.30. 00:44:45

@blackhair-lady: es most erre is, pontosan 5 es fel orat.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.10.30. 00:50:54

@Barátusz: A virgin emlekeim szerint a kabeles netjet reklamozta igy, nem a fibre-t, bar lehet tevedek.
Most latom van valami csomagjuk telefonvonal nelkul is.

MEg nalunk nem szolgaltat a virgin.
Mondjuka plusnetnek msot van jo akcioja: www.plus.net/offers/12month299/unlimited-fibre/?WT.mc_id=aff_003bxh&affiliate=uswitch

Mi meg raadasul mint irtam elegedettek is vagyunk veluk, lehet van olcsobb, de semmi penzert nem valtanank.

BTBTBT 2013.10.30. 01:11:59

@blackhair-lady:
Valami más lehet a gond, mert ha még mindig cenzúrázott lennél, akkor minden hozzászólásod aljára oda lenne biggyesztve az az "ez egy cenzúrázott hozzászólás"-szöveg. Az viszont hiányzik.

@tildy:):
A Virgin a fibre optic-ot reklámozza, telefonvonal nélkül, és errefelé ki van építve a hálózatuk.
Persze azért az nem véletlen, hogy összességében nincs óriási különbség a net + telefonvonal és a net telefon nélkül-csomagoknál.

store.virginmedia.com/broadband/speeds-explained/index.html
(az aljára görgetve látható)

Mivel már elmúlt az a "töltök le, mint az őrült"-korszakom, nekem a 80 mega fölösleges. A 16-ra az o2-nél régen havonta 21,50-et fizettem (telefonnal együtt), és most a Sky havi 17,90-es ajánlata (15,40-es telefonvonal-bérlettel) nem gáz. Pláne, hogy még 12 hónapos szerződést sem kéne aláírnom.
Az a helyzet, hogy marhára hozzá vagyok szokva az o2 kedvezményes csomagjához, amit akkor kezdtek el ajánlgatni (én meg naná, hogy elfogadtam), amikor tavasszal valami adminisztrációs hiba miatt meg akarták szüntetni a telefonvonalamat. Pedig azt anélkül elméletileg nem is lehetne, hogy én kérvényezem.
Úgyhogy a 16 Mbps-es netem teljesen ingyen van, csak havi 10,5 font telefonvonal-díjat fizetek. A jóhoz könnyű hozzászokni. :)

Ja, és mivel a BT jövő januártól 50p-vel emeli a vonaldíjat, ez jelentkezni fog az onnantól újonnan kötött szerződésekben.

33621 2013.10.30. 05:34:21

@blackhair-lady: Írjál a HÁ-nak hogy nem tudsz kommentelni gyorsba.

Határátkelő 2013.10.30. 07:28:08

@lexrex: Komolyan nem értem, miért nem lehet elolvasni a minden poszt alá odabiggyesztett linken a hozzászólási feltételeket. Nem cenzúra van, hanem azok esetében, akik a, nem kérték a prémium kommentelést b, még nincs annyi hozzászólásuk, hogy meg lehessen ítélni, hogy nem kell előzetes szűrés (mint például Trebitsch esetében), ott egyesével kell mindenkit beengednem. Igen, néha lehet valamekkora csúszás, mert a rendszer eleve csúszással jeleníti meg az adminban a kommenteket, és mert néha előfordul velem is, hogy esetleg más dolgom van.

Trebitschnek privátban megírtam, hogy kis türelmet kérek, amint a hozzászólásai után nyilvánvaló lesz, hogy meg lehet benne bízni, akkor felkerül a listára.

Tudom, hogy ez nem a legideálisabb rendszer, de még mindig sokkal jobb, mint amikor boldog-boldogtalan fröcsöghetett bármit az oldalon és tehette tönkre a blogot.

2013.10.30. 08:18:28

@Határátkelő:

Valószínűleg vagyunk itt egy páran, akikben hajlott korukra tekintettel, az ilyen dolgok rossz emlékeket ébresztenek.
A blog a tiéd. Olyan szabályokat szabsz, amilyeneket akarsz. Az is tény, hogy amióta bevezetted ezt a módszert tisztultak a kommentek. Csak kurva szar dolog, amikor valakit érdekel egy téma, gondolatokat fűzne hozzá, aztán mire az megjelenik, a csapat már régen túl van rajta.
Egyébként, szerintem ez a dolog fordítva is működik. Attól, hogy valaki prémium kommentelő, még fröcsöghet. Neked meg meg van a lehetőséged, hogy visszavágd a cenzúrázott kategóriába.

Határátkelő 2013.10.30. 08:21:19

@lexrex: A megoldás egyszerű: kérni kell a felkerülést a listára. Ez alól az egyetlen kivétel az, ha valaki még soha, sehol nem kommentelt a blog.hu-n, azaz fogalmam sincs, mit várhatok tőle. Szerintem ez egy tisztességes kompromisszum.

Te sem szívesen engednél be mondjuk a lakásodba olyat, akit akkor látsz életedben először.

És igen, lekerülni is le lehet.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.10.30. 08:53:22

@morsels: Igazán nem kötekedni akarok, de a hozzászólásaid egy olyan kérdést vetnek fel, ami tulajdonképpen a blog és a blog közönségének szerepét veszi górcső alá.

Idézet tőled:

"@diggerdriver:
Tudod, en is ledolgoztam a magam 10 evet a 'kommunizmusban'. Voltam katona is, meg sportoltam is.
Volt mindenhol beavatas ugye.

Nade hogy az itteni noi nickek ekezzek a kiscsajt... hat vegulis biztos igazuk van, merthat bennuk az anyai oszton, meg minden. Kozben meg persze arrol van szo, hogy ok aztan kokemenyen iranyitjak az eletet, ami a hatosugarukba tartozik.

:-) " "@diggerdriver:
Ok.
Rosszul van megirva.

En szeretek olvasni.
Aztan van amikor valaki egy tortenetet akar meselni; meg van, amikor valaki a tortenetet meseli.

Az elso esetben valogatok.
A masodik esetben meg olvasom a masik tortenetet.

Az elso esetben a lenyeg az, ahogy elmondjak a tortenetet.
A masodik esetben a lenyeg az, hogy mit mond.

Marmint nekm ez a lenyeg.
Persze minden tortenetet el lehet mondani jobban is. Nadehat tenyleg azert van ez a blog, hogy megtanitsanak masokat, hogy hogyan mondjak el a tortenetuket? "
"@diggerdriver:
Meg lehetne irni jobban Nori tortenetet?
Biztos.
Nadehat ez az o tortenete. Es az erzelmei, a felelmemi, meg minden mas benne. Mint egy nagy zsak, amit cipel es ilyen virtualis vilagba kiborit; aztan felveszi a darabokat es elmondja, hogy hogyan erzett.

Persze lehet ugy is, ahogy itt sokan csinaljak. Faszan, popecen es tokosen tudni mindent. Par honap utan. Mert keszultek. "

Először is, nem csak a női nickek ekézték a kiscsajt, hanem férfi nickek is, egyikük különösen szexista módon. Ez nem tűnt fel neked? Mások nevében nem nyilatkozhatom, de én például nem a poszterinát ekéztem, hanem a sértődött, ha nem tetszik, ne olvasd hozzáállását. Egy volt újságírótól ez vajon mennyire okos reakció?

A kommentekből ezerszer kiderült már, hogy mindenki esendő ember, aki nemhogy nem kőkeményen irányítja az életét, de hibát hibára halmoz, elesik, felkel. Talán nem baj, ha a poszter tanul más kárából is, hátha ő már kevesebbet hibázik. Persze ez utópia, mindenki azt hiszi, vele az a rossz nem történhet meg, ami a szomszéd Mancikával vagy Józsival...

Meg lehetne-e írni jobban Nóri történetét? Saját bevallása szerint címlapos cikket is írt, az újságírással kacérkodik. Tehát meg tudta volna jobban írni. Ha az utólagos önigazolásról leszokik (lásd a blogját) és arról, hogy tízezer karaktert ír, amikor 100 is bőven sok lenne a témában, még akár jó újságíró is lehet belőle.

Én úgy gondolom - lehet, tévedek - hogy természetesen nem arra van a blog, hogy megtanítson másokat történeteket mesélni, noha arra is jó, különösen annak, aki ugye az újságírásból is élt és még csinálná is a későbbiekben. Szerintem arra jó, hogy már határátkelők, a határátkelés előtt állók, a gondolattal kacérkodók, az elvágyódók megoszthassák egymással a történeteiket és igen, a saját személyes tapasztalataik tükrében elemezzék a megtett lépéseket. Mintha egy kocsmában ülnénk, mindenki előtt egy korsó sör/pohár bor/málnaszörp, és beszélgetnénk, vitatkoznánk. Igen, kritizálnánk is. Én rengeteget tanultam már ettől a blogtól és nem igazán a posztokból, hanem éppen az azt követő kommentfolyamból, leginkább a vitákból.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.10.30. 08:55:13

@Barátusz: azt te csak hiszed, hogy nincs szukseged 80asra:D a johoz konnyu hozzaszokni, mint irtad.:D

talktalk szemet volt velunk, mar 3-4 hete vartunka bekotesre, ha nem hivom oket, nem szoltak volna, hogy ti hulyek, a telefonvonala neveteken kell legyen. Szoval oke, taltalk kiesett, sky itt az epuletben szinten nincs, igy maradt bt vagy plusnet a a fibresek kozt.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.10.30. 08:58:10

@zöldeketbeszélek: csak siman erzodik a tortenetbol, hogy kis fiatal, csapongo:) majd valtozik.

BTBTBT 2013.10.30. 12:44:40

@tildy:):
Á, a BT nekem az árai miatt eleve kiesik a szórásból. Ők a piacvezető (értsd: a telefonvonal-bérlet az övéké szinte az egész országban), és irtó drágák/korlátozottak a csomagjaik.

Ki tudja? Lehet, hogy később majd szükségem lehet a 80 megásra.

@zöldeketbeszélek:
"Mintha egy kocsmában ülnénk, mindenki előtt egy korsó ...málnaszörp"
Nagyon jó! :DDD

vontod75 2013.10.30. 12:49:50

@cristallo: Igen. Arra írtam, hogy miközben itthon ezerrel dübörög a sikerpropaganda (Magyarország jobban teljesít) gyakorlatilag az EU és Európa sereghajtói vagyunk. Úgy, hogy a rendszer/gengszter váltás/változás környékén a volt szoci blok első helyezettjei voltunk...
Egyébként májusban én is indulok külföldre...

vontod75 2013.10.30. 12:49:50

@VHB: Ez nagyon nagy :) :) :)

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.10.30. 16:11:18

@Barátusz: Képzeld el magadat és a HÁ közösségét egy divatos romkocsmában valahol Budapesten a belvárosban. Na ott nyugodtan kérhetsz kézműves sört, de málnaszörpöt vagy limonádét is :)!

blackhairlady 2013.10.30. 17:07:33

@Határátkelő: Az imenti hozzaszolasom elszallt.
Szoval en kertem a pk statuszt, meg is kaptam, roviddel utana irtam egy hsz-t, az meg is jelent normalis idoben. Aztan ketszer is joval kesobb, amikor mar a kutya sem nezett a topikra, ezert nehezmenyeztem, illetve nem ertettem, hogy ha egyszer mar mukodott a pk statusz, akkor utana miert nem.
Tudom, nem fosom itt a szot nap mint nap, biztosan a rendszer elfelejtette a nevemet.
Nem erdekes, amilyen ritkan van kedvem hozzaszolni, nem izgat. Igazabol csak arra a megjegyzesre reagaltam aki azt javasolta, hogy kerje a premium kommentelo statuszt.

BTBTBT 2013.10.30. 17:12:57

@zöldeketbeszélek:
Nem jártam még divatos pesti romkocsmában, úgyhogy azt sem tudom, milyen az a kézműves sör. :)

Kheopsz · http://giza.eg 2013.10.30. 17:30:02

@Barátusz:
Oké, de attól még gyerek bizonyos szempontokból...A család és barátok kérdéséből pl az, ezért lehet azzal megvédeni, hogy még gyerek.

A kalapemelést köszi, de valójában élvezem, nem nagy fizikai meló, s változatosabb annál, amit otthon csináltam.

A konnektorra meg kíváncsian várom, hátha van valakinek magyarázata.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.10.30. 18:41:54

@Barátusz: Gyakorlatilag házi sör, palackozva vagy csapolva. Kis mennyiségben, jó minőségben készül, különleges ízesítéssel. Ezek a romkocsmák pár éve lettek nagyon felkapottak, ilyen lerobbant alagsori, földszinti helyiségek régi bérházakban, bolhapiacokról összeszedett bútorokkal de színvonalas italválasztékkal. Mi az Élesztőt ismerjük, ott még anyák napi buli is volt idén. :)

BTBTBT 2013.10.30. 20:43:07

@Kheopsz:
Nem azt mondtam, hogy ne védje meg senki, csak ezzel az indokkal nekem nem tetszik.
Mert ha egy ötévesnél mondják, hogy "jaj, még gyerek", az oké, de 20 évvel később is? Mindegy. Nem érdemes ezen rugózni. :)

A konnektorral kapcsolatban meg majd kutakodom a neten és kérdezősködök az értelmesebb angol ismerősöknél.

Lehet, hogy elkerülte a figyelmemet, de te Angliában vagy?

@zöldeketbeszélek:
Ma is tanultam valami újat a sörökkel kapcsolatban.
Igen, tudom, mi a romkocsma, csak nem jártam feléjük.

bpetya75 2013.10.30. 21:20:21

@zöldeketbeszélek:

Honnan vette ez a fazon, hogy Ny-Európában nincs falu? Vagy tényleg csak minimum 3-5ezres lélekszámú települések vannak arrafelé?

@az igazi Trebitsch:

Az én tapasztalataim szerint a nemzeti parkoknál még csak csak lehet szakemberekkel találkozni, bár valóban megfigyelhető sajnos az a gondolkodásmód, amiről írsz, az erdész mint közellenség. És persze viszont is, erdész körökben a haragos zöld, mint szitokszó. Ha kell, ha nem. Ami pedig még sajnálatosabb, a felsőbb szerveknél megfigyelhető alkalmatlanság. Van ez a Kötevife nevezetű hivatal. Tavaly találkoztam először az egyik nagy tudású képviselőjükkel. Nehezen tudtam türtőztetni magamat, amikor azt ecsetelte, hogy őt a faállomány egyáltalán nem érdekli, csak a fák alatt lévő védett lágyszárúak. Megpróbáltam neki elmagyarázni, hogy a kettő összefügg, de nem fogta fel. Később megtudtam, hogy állattenyésztőként végzett a tag. piszkosul ért a természethez...

Kheopsz · http://giza.eg 2013.10.30. 21:22:34

@Barátusz:

A konnektorhoz, lehet, hogy ez egy UK Dorman & Smith (D&S) konnektor?
en.wikipedia.org/wiki/AC_power_plugs_and_sockets#UK_Dorman_.26_Smith_.28D.26S.29

Hasonlít, vagy pedig kettővel alatta: UK 2-pin

Kheopsz · http://giza.eg 2013.10.30. 21:22:38

@Barátusz:
Tetszik nem tetszik, most már mindegy :)

Az is lehet, hogy volt egy francia lámpája, még azokra hasonlít, egy pár percre én is rákerestem a konnektorokra.

Emlékszel még erre a mondatomra? :)

"Kedves Nóri, mielőtt azt gondolnád, hogy könnyű nekem beszélni: Angliában takarítok, egyedül vagyok, több, mint 2 éve, lassan 33 évesen. "
Szóval igen, itt vagyok kint. :)

Ugyandehogy (törölt) 2013.10.30. 22:37:16

@diggerdriver: ez milyen hülyeség...apálpusztai már nem is a legbüdösebb.

rumitom 2013.10.31. 07:42:09

@Cascabel: tudtam, hogy kell lennie meg olyannak akinek nem munkabol all az elete.

Arch Stanton 2013.11.08. 19:56:19

Nincs senkid?? Írj rám, szívesen ismerkedek ;)).

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása