oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2013. október 22. 06:45,  Élet három országban 357 komment

2013. október 22. 06:45 Határátkelő

Élet három országban

A mai történet Facebookon keresztül érkezett, szerzője, Karesz három országban élt már, így van összehasonlítási alapja. A három ország ráadásul nagyon különbözik is egymástól, hiszen Írország, Ciprus és Németország más-más gazdasági és kulturális helyzet és persze a mentalitás is különböző.

Berlin 3.jpg

„Én is a külföldön élők táborát gazdagítom. Megjártam már Írországot, Ciprust, és most Berlinben élek. Persze mindegyik országra mondhatnék hideget-meleget, hiszen minden országnak megvan a maga rossz és jó oldala.

A két véglet számomra Írország a rideg időjárással és a rideg emberekkel, a másik oldalon viszont alacsony adóval és a nem túl drága élelmiszerrel, ugyanakkor a drága lakásbérléssel. Írország teljes ellentéte Ciprus, ahol ragyogó a napsütés, kék a tenger, és olcsó a szállás / lakás, ugyanakkor nagyon magasak élelmiszerárak jellemzőek.

Az arany középút Németország, pontosabban Berlin, ahol az első napokban csak meresztettem a szemem, milyen olcsó minden.

Bevásárlások

Összehasonlításképp például Dublinban a napi bevásárlás két főre kb. 20 euró, ebből hús, gyümölcs is kerül az asztalra. Cipruson ugyanez eléri a 30-35 eurót is, ugyanakkor Berlinben 10-15 euróból simán megvan.

Ha mindehhez figyelembe vesszük azt is, hogy melyik országban mennyi az átlagkereset, akkor még érdekesebb a kép. Mosogatóként például Dublinban 1300, Berlinben 1200, míg Cipruson 600 eurót kereshetsz minimum.

Ezek mellett pedig ott van Magyarország a kiemelkedően magas adókkal és kiemelkedően alacsony bérrel. Magyarországon 500 eurónyi fizetés már álomnak számít, és ez nem mosogatói bér...

Ráadásul külföldön ez a fizetés heti 40 óra munkára értendő, míg Magyarországon a heti 60-80 óra munka a minimum, és ha emellé még másodállásod is van, akkor a határ a csillagos ég! A bevásárlás két főre 30 euró átszámítva - akkor mi a fenéért legyen honvágyam??!! Ez nem tudatzavar, ez tapasztalat.

Nem csak a pénz számít

Nem egy ország van már a hátam mögött, mert keresem azt, ahol fel merek nevelni egy gyermeket anélkül, hogy rettegésben kelljen élnie, vagy anélkül, hogy nem látná a szüleit, mert azok állandóan robotolnak éhbérért.

Ráadásul mindezek csak szimpla tények: menyit dolgozol, mennyi pénzért és mit veszel belőle. Ha emellett figyelembe vesszük a közbiztonságot, akkor az a helyzet, hogy külföldön vigyáznak arra, hogy nyugodtan el tudj menni otthonról, mert tudod, hogy nem rabolnak ki, míg a dolgod végzed.

Van pénze a rendőrségnek, pedig nem állnak lesben minden piros lámpánál és nem bokorból kattintgatva szedik a pénzt a gyorshajtóktól, mégis működik, mert másabbak az emberek.

Normális munkaidőre normális fizetés

Nagyon sokféle nemzetiségű embert sikerült megismernem. Talán a görögök hasonlítanak a legjobban a magyarokhoz, szeretik halálra dolgoztatni az embert és nem szeretnek fizetni.

Persze mindenhol dolgozni kell, de egy normális országban normális munkaidőre normális fizetés jár és fizetett túlóra. Ezt az utóbbi kifejezést nem is ismertem Magyarországon... Persze azt is hozzá kell tenni, hogy Cipruson sem ismerik, de legalább a tenger mindenért kárpótol. :)

Na de nem csak nyaralásból áll az élet, Cipruson például napi 12 órát dolgoztam szabadnap nélkül, de ott ez a normális, mivel szezonon kívül nincs munka - vagyis hat hónap melót hat hónap pihenés követ. Nekem ez nem jött be, úgyhogy eljöttem Berlinbe.

Berlin, a megfelelő hely

Nem régen vagyok itt, de már most érzem, hogy ez az a hely, ahová mindig is vágytam. „Jó" fizetés mellé alacsony élelmiszerárak és olcsó lakhatás társul. Elsőre riasztónak tűnik, mert nagyon sok papírt kell beszerezni egy egyszerű munkavállaláshoz.

De hála a jól szervezett német hivatali rendszernek, pár nap alatt minden kész van úgy, hogy nem állunk sorba napokig, és van délutáni ügyintézés, így ha esetleg dolgozunk, nem kell szabadnapot kivenni. A közbiztonság pedig annak ellenére is jó, hogy nagyvárosról van szó.

Szóval a lényeg: nem bántam meg én sem, hogy külföldön vagyok és maradok is!

A kezdet mindenhol nehéz

Tudom értékelni, amim van, mindent a két kezemmel építettem fel. Nulla nyelvtudással vágtam neki a világnak, kevés pénzzel és büszkén merem állítani, hogy bárhol megállom a helyem a világban, hiszen már 3 országban sikerült.

A kezdet mindenhol nagyon nehéz, itt Berlinben sem könnyű, de szerencsére mellettem van a feleségem, akivel eddig mindent sikerült átvészelnem, pedig voltak nagyon nehéz időszakok is.

Volt olyan, hogy betegség miatt hónapokig nem tudtam dolgozni, mert műtétre vártam, de a jó szociális háló miatt ekkor sem kellett éheznem. Ha ma Magyarországon lebetegszik valaki, nagyon nehéz helyzetbe kerülhet, vagy csak a család segítségére számíthat, már ha van!

Írországban sikerült megteremteni egy alapot, nyelvet tanulva anyagi biztonságot teremteni - ma ez Magyarországon lehetetlen! Csak azt tudom tanácsolni mindenkinek, hogy tanulja a nyelet és irány Berlin!"

A kommentelési szabályokról ide kattintva olvashatsz.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Németország Írország Ciprus

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr395591578

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Első lépések bécsi kiköltözéskor 2013.10.25. 22:25:14

Ha az ember úgy dönt, hogy egy másik országba költözik, bizony sok nehézséggel kell számolnia... Nem akarok elijeszteni senkit, félreértés ne essék, csak a tömény rózsaszín ködöt egy kicsit széjjelebb oszlatni a szemek előtt.  Foto: Universität W...

Trackback: 99 Luftballons 2013.10.23. 21:24:26

Hast du etwas Zeit für mich dann singe ich ein Lied für dich von neunundneunzig Luftballons auf ihrem Weg zum Horizont denkst du vielleicht grad an mich dann singe ich ein Lied für dich von neunundneunzig Luftballons und daß sowas von sowas kommt Neu...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.22. 21:29:34

@sodalisO:
Egy naszóvalt megérdemeltél volna ez elé az írás elé

BTBTBT 2013.10.22. 21:30:40

@rezsoatya:
"Cukorporral tálaljuk."
Van, aki így hívja a porcukrot. Vagy ez a cukorpor valami más akar lenni?
Nem vagyok nagy sütögetős.

BTBTBT 2013.10.22. 21:32:20

@Barátusz:
Van, aki így hívja a porcukrot????
(Kérdés akart lenni.)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.22. 21:32:31

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin):
A tudomány mai állása szerint ez egy kopasz punci bugyi nélkül.

Apropo, tudod melyik a leghosszabb szőrszál a pinán?

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.10.22. 21:36:38

@Barátusz: Hétfön menni akartunk (tudod, häzassäg utän nincs én, csak mi... :-))))) ) TTN-t még egyszer megnézni, de mär nem jätszäk sehol Sväjcban, és Németorszägban a közelben.
Amit be van tervezve: Rush, Runner Runner, Prisoners, Behind the Candelabra, Frau Ella (ez inkäbb engem érdekel), és talän még ez: Filth.
Van amikor mozihétföt tartunk, egymäs utän 2filmet nézünk meg. :-)
Värom mär a Schwarzenegger-Stallone filmet is.:-)

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.10.22. 21:38:09

@diggerdriver: Nem. És te tudod, hogy miért van a spermänak "farka"? :-))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.22. 21:43:47

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin):
Az a leghosszabb amelyikről utolsónak csöppen le a pisi:)))))))))))))))

Azért van farka hogy ki tudd húzni a fogaid közül:))))))))))))))))))))))))))

2013.10.22. 21:45:14

A mai kommentek kozul zopiltet lehetne kiemelni. Ma megtudtam, hogy Zurichbol eltuntek a magyar utcan strichelo prostik. Ezekszerint ok sem birtak a zurichi allapotokat, hogy egy nyavalyas mosogep nincs a lakasban, se fuggony

eagles 2013.10.22. 21:45:56

@diggerdriver:

Kuksizd meg a szőke kancát a vokálból.
Olyat tudnék vele tenni, hogy a Népszabadság egy hétig vezércikkbe hozná!

www.youtube.com/watch?v=Vyjb5CmLRew

Persze, a nóta az szuper.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.10.22. 21:47:14

@diggerdriver: Köszi, de nem akarom lenyúlni tőled. A prio nálad van ! :-)
@rezsoatya: Ezt meg honnan ? :-DDD Fogadjunk most találtad ki ! :-))
@Mr. Long [wannabe Briton]: Köszi ! :-) Ez most olyan " kis dög " :-)
@Barátusz: Hát nem, itt nyár, mert dörög és villámlik! :-))
A heprecsórét az Alföldön a hebrencs szinonimájaként használjuk.:-)) De igen, majdnem ugyanaz, de talán a mienk egy kicsit még lütyősebbet jelent ! :-))

BTBTBT 2013.10.22. 21:48:51

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin):
Na, ezt megkaptad. Kellett neked ilyeneket kérdezni. :)))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.22. 21:52:19

@sodalisO:
Tudom csak jelezni akartam hogy bevállalnám.

Muscari 2013.10.22. 21:54:18

@sodalisO: az Alfold melyik reszen hasznalatos? Mert anyukam Bekes megyei, de en meg sosem hallottam se tole, se a rokonoktol. Hogy mi mindent lehet itt tanulni!
Azt a sutit is ismered, amit Baratusz belinkelt?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.22. 21:58:04

@Quercus58:
Tejóatyaúristen...
Azt hinném az Isten nyúlt le értem.
Te figyelj ennek a fingot a méhek hordják el a segge alól nektárnak.
Tudod mi lenne az előjáték?
Meztelenül magassarkú cipőben csak járatni... csak járatni...)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.10.22. 21:58:39

@Barátusz: Tudtam, hogy ismeri...ö ne ismerné? :-)

BTBTBT 2013.10.22. 21:59:08

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin):
Persze, hogy házasság esetén "mi"-t használ a legtöbb ember.
Sajnos ismerek olyat, aki ilyen helyzetben továbbra is az "én"-re voksol.

A TTM-et már itt sem játssza senki. 2 hétig ment, oszt annyi. A Metalás barát meg sem tudta nézni.
A "Behind the candelabra" még csak most megy nálatok moziban? Nálunk már kijött DVD-n.
Captain Phillips - azt nézzétek meg, ha érdekel.

@sodalisO:
Akkor jól tippeltem a szó másik változatára.
Az ételről meg nem hallottam. Jó nekem a sima tejbegríz is. :)

@Muscari:
Mi a hebrencset Pest megyében használtuk/juk.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.10.22. 21:59:30

@Muscari: Szeged, és Hódmező környéke. Mindjárt nézem a Barátusz linkjét is.:-D

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.10.22. 21:59:45

@charlieharper: Nincs mese, muszäj neked is beszällni! :-))))

BTBTBT 2013.10.22. 22:03:34

@charlieharper:
"Zurichbol eltuntek a magyar utcan strichelo prostik"
Igen, az utcáról eltűntek.
Lehet, hogy vájmi áttette a székhelyét Svájcba, a csajok meg beköltöztek a Das Bordell-be?

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.10.22. 22:04:08

@Barátusz: Tudod, Sväjcban minden kicsit lassabban megy... :-) Tom Hanks valahogy nem tartozik a kedvenceim közé.
@sodalisO: Én nem ismertem, pedig lenyomtam ott egy röpke 19évet. :-)

eagles 2013.10.22. 22:07:50

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin):

A "témához"

A cigány meglesi, mikor megy el otthonról a szomszéd ember.
Átmegy gyorsan, majd már az ajtóba elkezdi dugni a szomszéd asszonyt. Az asszonyság figyelmezteti:
- vigyázz, be ne engedd a ge...it!
- nyugi, tartom a sarkammal az ajtót.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.10.22. 22:08:43

@Barátusz: Tejbegríz ide is jöhet, bármikor ! :-)
@cicalany76 (die Schnäpplijägerin): Hát pedig, idevalósi, az biztos, nagyanyám előszeretettel használta főleg rám,mert rossz voltam mint a szar. .-)
Óh, és még valami ! Kafatyulapela is voltam, meg Pimpörepanna!!
persze mindkettőt csak a kurva rossz kölkök érdemelték ki!:-))

2013.10.22. 22:10:20

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin): nem tudnam elkepzelni mosogep es fuggony nelkul az eletet --> Svajc nem nekem valo

Latcho Rom 2013.10.22. 22:20:09

@diggerdriver: csori HA, szetbasztatok a mai napot :))

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.10.22. 22:20:42

@Quercus58: Jaj, te, már megint témánál vagy, látom ! Persze a Digger bugyivagynembugyi"képe generált ma estére is egy kis szexuális beütést ide ! :-DDDDDD

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.10.22. 22:22:44

@charlieharper: mondjuk megneznem milyen bunteto perek lehetnek a svajci birosagokon. tiltott szinu homlokzat festes, visszaeso koran reggel hangosakat fingo, netan a jarda rossz oldalan setalo aki ezzel.megsertette az igeiglenes szabadlabra helyezeset, netan valaki indulas elott mar 15 percel beibditja a kocsit a futes miatt...

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.10.22. 22:29:23

Erről a csajról tud valaki vájtfülő többet ? Imádom!!! De sosem hallottam róla , pedig zenebuzi vagyok ....
www.youtube.com/watch?v=9Pes54J8PVw

Latcho Rom 2013.10.22. 22:32:18

@sodalisO: nagyon jo, kicsit Amy stilben frazirozik, mint rengetegen

BTBTBT 2013.10.22. 22:35:33

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin):
Hát ez a milfes leginkább nedveseket álmozó tini fiúknak való. :))

Meglepő, hogy egy akkora film, mint a "Gravity" nálunk is 1 hónappal az USA-bemutató után kerül csak mozikba, de a Douglas-os BTC-t nyáron vetítették.

Hanks-et én sem kedvelem (különösen a Forrest Gump miatt), de a film (és nem a valóság) nagyon ott van. Amíg a hajón vannak, addig szinte tökéletes az egész, de később veszít a lendületéből meg az izgalomból, viszont a stáblista előtti utolsó két perc valami brutálisan nagy lett.

Az ellentmondás viszont éppen ott van, hogy az igazi Phillips kapitány felelőtlen volt, és tojt a kalózveszélyre. Anno a hajón dolgozók részéről per is lett a dologból.

Tavaly volt egy Hijacking című dán film ugyanebben a témában. Azt mondják, éppen azért jobb az amcsinál, mert rövidebb.

@sodalisO:
Kűggyek neked fénypostával tejbegrízt?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.22. 22:36:02

@sodalisO:
Ártatlan vagyok.
Mások vittek rossz utakra engem...

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.10.22. 22:39:20

@shakti_rom: Jaja, épp ezért estem bele, először azt hittem, hogy Amy, a hangja az valami hihetetlenül hasonlít rá.
@Barátusz: Most ettem meg egy vájling csirkepaprikást tejfölös galuskával, egyelőre most jkajára nem tudok gondolni.....:-D De ari vagy! :-)
@diggerdriver: Persze, muckómackó, te a kis ártatlan, na ne szívass ! :-DDDD A szemed sem áll jól !! :-))))))))))))

eagles 2013.10.22. 22:39:49

@sodalisO:

Te mama, ez kurva jó!
Ép' Train hallgattam, de ez király.

tucano 2013.10.22. 22:40:25

@Barátusz: igen, újságba már nem igazán, mert talán már nincs is. Főleg pr-ozok, bérfirkász a helyes szó

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.10.22. 22:43:38

@Quercus58: Ugyeugye??! Töltsd le, indítsd el és ugorj rá az asszonyra ! Jobb mint a viagra sztem ! :-))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.22. 22:43:51

@sodalisO:
Én hazahoztam ma egy Family Bargain 14 részes rántott csirkés vödröt a KFC-ből.
Húúú Charli mit kaszálna rajtam ha még meglennének a részvényei...:)))))))))))))))))))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.22. 22:47:44

@shakti_rom:
Ez egy műpicsa.
A vokálos a nyerő.
Két hétig áztatnám benne:)))))))))))))))))))))))))

eagles 2013.10.22. 22:48:53

@sodalisO:

Persze, ugráljak. Mi vagyok én, szöcske?

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.10.22. 22:49:11

@sodalisO: Én Tüzmadärként futottam...ahol megfordultam semmi nem maradt épen. :-)
Ismered Caro Emeraldot?
@Barátusz: Räkerestem a filmre, és ezt adta ki mellette, mint még érdekelhet-et. :-)
A Gravity-re abszolute nem vagyok kiväncsi. A trailer-je egyätalän nem jött be...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.22. 22:49:28

@shakti_rom:
Azért jó hogy az asszony nem olvassa.
Kint a nappaliban műsort vezet valami internetes rádióban.

BTBTBT 2013.10.22. 22:50:20

@tucano:
Szóval reklámszövegezel? Csak mert a PR-ból meg a firkálásból az jön le.

@sodalisO:
Minek főzöl egy vájlinggal? :)
Meg nem tudnék annyit enni ilyen későn.

@shakti_rom:
Ezt a macát a Szilikon-völgyben tenyésztették?

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.10.22. 22:50:23

@charlieharper: Pedig a te fizetési igényeidhez mär olyan häz dukäl itt is, ahol van mindkettö. :-) Azt csak a nem elitek terjesztik, hogy itt nincs egyik sem. :-)

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.10.22. 22:52:52

@shakti_rom: Lol, fertőőőőőő!!! :-DDD
@cicalany76 (die Schnäpplijägerin): WOW!!! Imádom!! <3
@Quercus58: Akkor ne ugárlj, jó lesz lassan is!! :-P
@diggerdriver: Hehe :-)))))

BTBTBT 2013.10.22. 22:54:40

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin):
Jó ideje nem nagyon mozizok (inkább az otthoni filmnézés dívik), és bár továbbra is film- de nem moziőrült vagyok - viszont eléggé várom a "Gravity"-t, mert a reklámja is ott van, meg nagyon (izgat) érdekel is, hogyan lehet ebből az űrben magányosan sodródásból ennyire sikeres másfél órás filmet készíteni.

SilentDreams 2013.10.22. 22:55:48

@charlieharper: Már miért ne lenne (lehetne) Svájcban mosógép és függöny annak, aki szeretne? Ez meg honnan...?

2013.10.22. 22:14

Latcho Rom 2013.10.22. 22:57:07

@diggerdriver: url? ha itt ciki akkor a facebookon, faszi egy barcelonai kendovel a fejen :)

eagles 2013.10.22. 22:57:33

@sodalisO:

Á, lassan nem jó. Akkor azt szokta mondani az asszony,ha végeztél, keltsél már föl.

BTBTBT 2013.10.22. 22:58:04

@sodalisO:
Fertőőőő?
És akkor ehhez mit szólsz?

galeria.velvet.hu/trend/2013/10/21/robyn_lawley_kiallitas/?openwith=5013388

@SilentDreams:
Nem engem kérdeztél, de nemrég volt egy svájcos poszt, amiben a függöny hiányát égető problémaként jelenítették meg.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.10.22. 23:01:00

@Quercus58: Haha, gyagya, én ugrásról, mint előző tevékenységről beszéltem!!!!! .-)))
@Barátusz: Azt hittem, legalább valami étvágygerjesztő pasit fogsz estére kelvén belinkelni egy nőnek! Nőkre nem mozdulok, látom magam eleget, igaz nem nyulakkal vagy ilyen kis rövidfülű egerekkel vagymittomén mik azok!!! .-))))))))))))))))))))))))))

Latcho Rom 2013.10.22. 23:01:01

atv-t nezem, de minek. Fityesz mindenkit perel, most a HVG-t.
Kikapcs.

eagles 2013.10.22. 23:03:40

@diggerdriver:

Műsort vezet az asszony?

Tanuld meg. Egy nő két dolgot vezessen. Háztartást,meg áramot.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.22. 23:06:02

@Quercus58:
Én már annak is örülök ha nem nekem csinálja a műsort.:))))))))))))))))))))))))))))

De ha ezt olvasná akkor csinálná:)))))))))))))))))))

BTBTBT 2013.10.22. 23:06:41

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin):
Hiába, a nyusziknak van a legjobb dolga. :)

Latcho Rom 2013.10.22. 23:08:19

@Barátusz: Nem akarlak ekezni, de ezen fiukak nagy resze a sajat nemet szereti :)

BTBTBT 2013.10.22. 23:09:42

@shakti_rom:
Az engem nem érdekel, hogy kit szeretnek, csak S. akart valami kellemeset, amiről ma éjjel majd álmodhat. :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.22. 23:10:39

@shakti_rom:
Te, képzeld a blogomban volt némi ütésváltás zsidóügyileg, és az egyik hazaffy többszörösen megvádolt hogy én az ATV- szocializálódom meg azt fújom ami ott van, közben mióta kijöttem nem láttam magyar adást:)))))))))))))))))))))))

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.10.22. 23:10:45

@shakti_rom: Multkor én is belefutottam egy gay oldalba amikor csinos fiukäkat kerestem. :-))))

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.10.22. 23:12:07

@Barátusz: Nem akarok kekeckedni, DE! Haha, nagyon édes vagy, de ezek gyerekek,igaz, gyönyörűek, de sajnos ezeket még tanítgatni kell. :-))))))))))))))
Ha lehetne kicsit korosabbakat szeretnék, please!!! :-))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.22. 23:12:14

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin):
Melyik?
Hogy a nyúl a legjellemesebb állat?
Mert csak ül a fűben és nem szívja?
:))))))))))))))

BTBTBT 2013.10.22. 23:12:14

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin):
És a férjed mit szól ahhoz (már ha tud róla), hogy te csinos fiúkákat keresgélsz a neten? :))

Nem tudom, melyik viccre gondolsz, de lehet, hogy ismerem.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.22. 23:14:33

@shakti_rom:
Azt ismered hogy miért nincsenek már jóképű, udvarias, figyelmes fiúk?
Mert mindegyiknek van pasija.
:))))))))))))))))

BTBTBT 2013.10.22. 23:15:26

@sodalisO:
Te tényleg válogatós vagy. Gyerekek? Deréktól lefelé már nem azok. :)))))
Ezek az idősebbeknél 5 évvel korábban kezdték tanulni a technikákat. És tovább is bírják a (lepedő)gyűrődést, mint a korosabbak. :)

Latcho Rom 2013.10.22. 23:15:27

@diggerdriver: nezem en a tobbit is, duna..m1 rtl. na ezeken dul a propahanta ezerrel, amire teszek. De van par irodalmi, zenei musor aminek nincs parja se a cbc se bbcn, politikamentesen.

Mire gondolunk holnap, huszonharmadikan?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.22. 23:15:48

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin):
Nincs is jobb egy jó izmos férfiseggnél.
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Latcho Rom 2013.10.22. 23:16:42

@Barátusz: Adj egy Klunit a szodaviz csajszinak, akkor jobban lesz :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.22. 23:16:58

@shakti_rom:
Az utolsó magyar naplójára:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))

eagles 2013.10.22. 23:17:29

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin):

Nyuszika és a farkas minden héten sakkoznak és mindig a nyuszi nyer. A farkas egyik héten megkérdezi a nyuszikát:
- Hogy csinálod, hogy mindig te nyersz?
- A sakkozás elött mindig elmegyek a barátnőmhőz, és jól megdugom.
A farkas elkezd gondolkozni, hogy neki is ezt kéne tennie, de mivel nincs barátnője, úgy határoz jó lesz a felesége is. Kimegy a konyhába, és hátulról letámadja a főzőcskéző feleségét, egyszercsak megszólal az asszony:
- Mi van nyuszika, mész sakkozni?

BTBTBT 2013.10.22. 23:18:51

@shakti_rom:
Az meg azért nem lenne jó neki, mert az a pasi idősebb nála. :)

23-án? Hogy felköszöntsek valakit a születésnapján.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.22. 23:19:04

@shakti_rom:
Mostmár ne magyarázkodj.
Bevallottad hogy az ATV-t nézted.
Kész.
Idegenszívű zsidóbérenc liberálbolsi vagy.
:))))))))))))))))))))))))))))

Latcho Rom 2013.10.22. 23:19:13

@diggerdriver: komolytalan vagy bameg, megyek is vacsizni, joccak

SilentDreams 2013.10.22. 23:37:48

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin): Akkor ennyit arról, hogy nincs Svájcban mosógép és függöny.

HA, látom pihenésre fordítod az estét és nem moderálgatásra, jól is van így, majd megjelenik ez az írás is tán holnap, mikor senki sem nézi már :)

2013.10.22. 22:56

SilentDreams 2013.10.22. 23:37:48

@Barátusz: Köszi, bár ebből még nem vágom, hogy Svájcban általánosan miért hiányozna a függöny és a mosógép. Vagy ez vicc lett volna? :)

2013.10.22. 23:03

BTBTBT 2013.10.22. 23:42:18

@SilentDreams:
Nem vicc. Halál komoly. És nem általánosságban hiányzik, csak egy poszterinának.

Itt utánaolvashatsz a "Sára csizmája" poszt "2013. június 3., hétfő"-részénél.

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.10.22. 23:52:05

@diggerdriver: @Quercus58: Nem, hanem valami olyan kivänsägos, és a végén baknyul lesz belöle...de elfelejtettem. :-)
@Barátusz: Semmit, nem féltékeny tipus. :-)
Ez (jo)pär napja volt, amikor belinkeltem neked a google-röl pasikat. Akkor is a milyen a jo pasi volt teritéken, és ott futottam bele. De mär nem emlékszem, hogy mikor volt, és nem is annyira fontos, hogy visszakeressem.

2013.10.22. 23:52:55

@diggerdriver: @shakti_rom:
A heten kaptam otthonrol vmit, 140 hazai kabeltv csatornat tudok nezni eloben vlc mediaplayer- en, real time - ban: Duna, Duna World, HirTV, ATV, stb. Sajnos nem tud felizgatni egyik sem. ( legfeljebb az Aljazeera ) :)))) Amikor kijottem, ha pl a rovidhullamu radion vmi magyar nyelvu adast sikerult elkapnom, a mennyekben ereztem magam.

BTBTBT 2013.10.23. 00:00:49

@SilentDreams:
Ja, a link lemaradt -
hataratkelo.blog.hu/2013/10/11/lakasbol_otthon

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin):
Semmi közöm hozzá, de miért nézeget egy vélhetően jó házasságban élő nő cuki fiúkák képeit a neten? :)))

Te pasikat linkeltél be nekem a netről? Ne hozz zavarba itt mindenki előtt. :)))
Komolyan nem emlékszem, hogy miért tettél volna ilyet.

tucano 2013.10.23. 00:20:26

@Barátusz: olyat is szoktam, most sokáig (4.5 év) egy cég marketing meg pr főnöke voltam (illetve vagyok még egy hétig) főállásban, aztán jön valami más.

tucano 2013.10.23. 00:23:25

@shakti_rom: én arra, hogy egyszer szomszédom feljelentett, mert beképzelte, hogy buliztunk és azt írta bele a feljelentésbe, hogy:
"Ahelyett hogy, csendesen, egy szál gyertyával emlékezett volna a szabadságharcunk során elesett hősökre, vad orgiát tartott"
A vad orgia egyébként az volt, hogy egyedül playstationöztem otthon és annyira vadul, hogy az akkor egy éves kisfiam nyugodtan aludt mellettem :D

2013.10.23. 00:42:10

@shakti_rom:
" Mire gondolunk holnap, huszonharmadikan? "
En peldaul Anitara fogok gondolni!!!:)
1981. okt. 23. - an egy built csinaltunk a Somlo hegyen, kiberelve a turistahazat. Lehettunk vagy 40 - en, Paparol, Ajkarol, Sumegrol, Veszprembol, fiuk, lanyok vegyesen. Zene, pia, vidamsag, minden. Akkor lattam eletemben a legszebb melleket, az Anitaet. 17 eves lehetett, mellettem fekudt egy emeletes agyon. En " hot mák " voltam. Valaki felgyujtotta a villanyt a szobaban, felriadtam es mit latok? Anita melleit! Felmeztelen volt es felult az agyon. Azt hittem, almodok! Soha sem fogom elfelejteni azt a napot!!

2013.10.23. 03:21:31

@Cascabel:
" Mire gondolunk holnap, huszonharmadikan? "
Oktober 23. - a az a nap, amikor nem akarok gondolni megboldogult es szeretett Apam-
ra, akit 56 - ban egy tuzerezred parancsnokanak valasztott a helyi Katonatanacs, amiert -
es masert is - evekig rettegve jart hadbirosagi targyalasokra. Kossuth Akademiai tiszttar-
sai - regi jutasi ormesterek, akikbol tabornok is lett - kozbenjarasara es a Feher Konyv
alairasa utan visszavettek a Nephadseregbe, ahonnan mint alezredes ment nyugdijba. Az-
ert nem akarok ezen a napon ra emlekezni, mert most mar tudom, milyen lelkiismereti val-
sagon ment keresztul halalaig 56 miatt. Amirol sohasem beszelt. Par honapja az interneten
ratalaltam a nevere 56 - tal kapcsoltaban es megtudtam, miert kellett hadbirosagra jarnia.
Legutobbi hazamenetelem egyik celja az volt, hogy ha lehet, betekintest nyerjek a targya-
lasi jegyzokonyvekbe. Jozan eszemre hallgatva es emlekere valo tekintettel letettem errol.
Vannak dolgok, amikrol jobb, ha nem tudunk. Kar a multat bolygatni. Az igazsagot ugy -
sem fogjuk megtudni sohasem. 56- nak a gyoztesei is aldozatok voltak. Ezert mondom:
Soha tobbe haborut!!!!

2013.10.23. 05:22:52

@Cascabel:
" a Feher Konyv alairasa utan visszavettek a Nephadseregbe "
A Tiszti Nyilatkozat alairasa utan vettek vissza, tevedtem. A Feher Konyv az mas volt.

Dragonlady (Bp, Hun) 2013.10.23. 05:41:20

nem olvastam még a kommentek második felét, mert néha aludni / dolgozni is muszáj, de mi a baj a 3-4 országgal? ez azt jelenti, hogy sehol nem bír az ember megkapaszkodni, sehol se jó?
nem értem a logikát, de mondjuk körülöttem mind olyanok dolgoznak, akik több országot "gyűrtek" már, van, aki 2-3 évente továbbáll, van, aki itt van már 10 éve.

BTBTBT 2013.10.23. 07:42:47

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin):
Ugyan már! Semmi gond. Azért az rémlett volna, ha valaki pasikról linkelget.

@Chang Yai:
A poszt nyugatról szólt, és bár nincsen pontosan megjelölve az írásban, a ciprusi szezonális munkából azért lejön, hogy a poszter nem 2-3 évente, hanem sűrűbben váltott országot. A munkakörökről sem tudtunk meg semmit, tehát lehet, de nem biztos, hogy érdemes a körülötted dolgozókhoz hasonlítani a helyzetet.
Azt jól látod, hogy a posztban foglalt országokban sehol sem volt jó.

Dragonlady (Bp, Hun) 2013.10.23. 12:24:18

@Barátusz: akik "rendes" nemzetközi iskolák között ugrálnak egyik országból a másikba, azokra ugyanazok a szabályok vonatkoznak bármilyen országban, mert ugyanazt a curriculumot tanítják, ugyanazokra a vizsgákra készítenek fel, stb. vannak olyan rendszerek, amik az amerikai végzettégűeket szeretik, mások a britet, az elképesztően jó fizetésekért persze elvárják az otthoni végzettséget, tapasztalatot, mielőtt külföldre menne az ember. na ez az ami nekünk non-native-eknek nemigen játszik alapból. de ők úgy ugrálnak, mintha sehol nem lenne egy országhatár.
second tier iskoláknál meg mindegy, beletanul az ember, hogy eddig amerikai vagy szingapúri curriculum alapján dolgozott, most helyette GCSE-re felkészítés van, végeredményben szerintem akkora ordító különbségek nincsenek.
kis nyelviskoláknál, nem nemzetközi rendszereknél meg teljesen mindegy, a gyerek / tanuló az mindenhol nagyjából egy kaptafára készül, adnak egy könyvet, emberanyagot, aztán jussál valahova.

BTBTBT 2013.10.23. 12:33:04

@Chang Yai:
De ez megint keletre vonatkozik, nem nyugatra.

A GCSE egy mekkora szar lett Angliaban. Reformalni akarjak, mert csak a sok informaciot tanuljak meg vele, de gyakorlati kepessegekre nem tesznek szert.

Dragonlady (Bp, Hun) 2013.10.23. 14:37:30

@Barátusz: akármilyen is a GCSE, ha egyszer az kell a továbbtanuláshoz, akkor azt fogják letenni a diákok.
amennyire képben vagyok, a nemtzetközi iskolák máshol is így működnek, nyugaton is. azon kívül nyilván a németek mondjuk német angoltanárokat fognak összeszedni, nem magyarokat, de ki tudja, talán jó lenne nekik az én diplomám is, na ennek pl még soha nem néztem utána, nem érdekelt soha Európa.
habár most így hirtelen emlékeim szerint itt is van / volt olyan kolléga, aki magyar tanári diplomával került be brit iskolába non-nativeként.

Rachel Nagy 2014.05.10. 14:21:14

Én is szeretnék,kint dolgozni van egy 10 éves kislányom!!segitenétek hova forduljak segítségért!!!Dajka szociális aszisztens,kisgyerek gondozó,a szakmám,itt Magyarországon Nem tudok érvényesülni,egyedül.köszönöm:Üdv Nagy Rachel Anita

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása