oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2013. június 13. 06:45,  Férjfogás, a kitörési lehetőség 419 komment

2013. június 13. 06:45 Határátkelő

Férjfogás, a kitörési lehetőség

Volt már poszt a világ minden tájáról, Kínától Új-Zélandon át a Fülöp-szigetekig, nem is beszélve Európa szinte összes országából, ám emlékeim szerint Ukrajna eddig kimaradt. Ez szomszéd ország lévén egyfelől furcsa, másfelől érthető is. Ezt a hiányt pótolja Zebralány írása, aki korábban Dél-Afrikából jelentkezett (itt és itt olvasható a két poszt), aztán az élet (és a multisors) úgy hozta, hogy Kijevben találta magát.

frizura.jpg

„Kijevben összességében kellemesen csalódtam, sokkal rosszabbra számítottam. Valószínűleg élt bennem az az ellenszenv, amit gyerekkorunkban láttam, minden, ami „szovjet", az rossz. Ezzel szemben Kijev egy nagyon élhető város, sok kedves emberrel, szerettem ott lenni. (Vidékről nem tudok írni, csak párszor voltam kirándulni.) Sokban hasonlít Budapestre, szerintem például időjárása is megegyezik.

Nagyon tetszett, hogy ha a városban egy fát kivágásra ítéltek, a törzsét meghagyták és faragtak belőle valamit. Van libegőjük, amit egy buszjegy áráért lehet igénybe venni és nem egy vagyonért, mint Budapesten.

Az aranykupolás templomok szinte minden sarkon megtalálhatóak, nem vagyok vallásos, de szépen csillognak a napfényben. Aki akar otthonra is, vehet kész kupolát!

hagymakupola.jpg

hagymakupolák.jpg

Színházba nem jártunk (elegendő nyelvtudás hiánya), de az operába sokszor eljutottunk, nagyon olcsó a jegy és szép az opera. A jegyárak 10-től 200 UAH-ig terjednek. (Kb. 27-28-cal kell szorozni.) Viszont vigyázni kell, mert a női vécében vannak pottyantósak is, ez először nagyon meglepett! Mai napig nagyon sok helyen vannak ilyenek, de legtöbbször vegyesen az angolvécével, aztán mindenki válogat, melyik szimpatikusabb neki.

Két perc és a Himalája

Ami még nekem furcsa volt az az, hogy a járdán parkolnak az autók. Nem csak simán felállnak a padkára, hanem szépen szabályosan a járdáról parkolnak. Itt ez a szokás, ha jól sejtem valami szovjet találmány lehet, Moszkvában is sok helyen láttam. Azért furcsa mikor jön veled szemben az autó a járdán és esetenként még neki áll feljebb!

parkolás 1.jpg

Ebből télen van főleg probléma, amikor a havat a járdára tolják fel. Ilyenkor az autók az úton parkolnak, elvesznek egy sávot. Ez 1+1es útnál komoly problémát okoz...

Szerencsére én 2 percre laktam a munkahelyemtől, így nem zavart, bár sokszor az a 2 perc is úgy tűnt, hogy megmásztam a Himaláját, mert a járdán tornyosuló időnként 2 méteres hókupacokon kellett átvágni. Az utakat takarítják, de a járdákat már nem.

A nyelvtudás, mint mumus

Én még tanultam pár évig oroszt, de amint nem volt kötelező abbahagytam és igyekeztem elfelejteni. Hát ebben nagyon sikeres voltam, gyakorlatilag a betűkön meg egy pár szón kívül semmi nem rémlett. Így elkezdtem oroszul (újra)tanulni. A betűk ismerete sokat segített, mert nagyon sok angol szót átvettek, ha az ember dekódolja a betűket, már meg is érti. (pl: parking, non-stop, pizza...)

Az egyetlen hivatalos nyelv az ukrán és nem az orosz, de sokan alig tudnak ukránul (főleg Kijevben). Többször felmerült, hogy az oroszt is hivatalossá tegyék, ha már úgyis mindenki azt beszéli, de ezt sokan ellenzik politikai okokból.

Legutoljára már az angolt tervezték bevezetni második hivatalos nyelvnek, de nem hinném, hogy egyhamar változtatnak. Ez csak ezért volt kellemetlen, mert minden hivatalos papírt ukránul kell kitölteni, tehát itt az orosznak sem vettem hasznát.

Mielőtt valaki megkérdezi, hogy akkor miért oroszul és miért nem ukránul tanultam... Egyrészt az utcán / boltban / munkahelyen mindenki elsősorban oroszul beszél, másrészt úgy voltam vele, hogy annak később esetleg több hasznát veszem. Nem a munkámhoz kellett a nyelv, hanem bevásárláshoz, beszélgetésekhez, bulizáshoz...

Hozzá kell tennem, hogy az átlagember viszont nem tud nagyon nyelveket (az oroszon és ukránon kívül), még jobb éttermekben sem mindig. Vidéken meg még rosszabb a helyzet.

szobor_2.jpg

Azért szerencsére a fiatalok már másképp gondolkodnak, közülük sokan nagyon jól beszélnek angolul / németül, így a baráti társaság kialakítása nem okozott gondot. Sőt, egy spanyol házibuliban még egy kárpátaljai magyar lánnyal is összeismerkedtem, aki sokszor az életmentőm volt mikor tolmácsolni kellett. (Köszi mindent, Viki!) Rajta kívül viszont más magyarral nem találkoztam.

Turistaátverések

A nyelvtudás azért is fontos, mert akkor talán kevésbé próbálnak meg átvágni. Itt is (mint sok helyen máshol is) megvan az előítélet, hogy aki külföldi, az gazdag. Első utam egyikén elmentem bulizni, majd hajnalban taxiba szálltam és irány a szálloda. Természetesen angolul (és kézzel-lábbal) kommunikáltam, elvittek 500 UAH-ért. Pár héttel később, helyi ismerős alkudozásával ez a táv már csak 50 UAH volt.

Sajnos tipikus turistaátveréshez is volt szerencsém, bár velem nem jutottak sokra. Mivel én párommal angolul beszélek, a városban sétálgatva gondolom kiszúrták, hogy hurrá, turisták. A forgatókönyv a következő: elmegy előtted valaki, aki véletlenül leejt egy zacskót. Te jóhiszeműen szólsz, felveszed és visszaadod. Kiderül, egy köteg euró és dollár van benne. Megnézi, és közli, hogy hiányzik belőle valamennyi.

„Véletlenül" éppen arra jár egy civil ruhás rendőr, aki ezért van, hogy a turistákra vigyázzon. Mutat valami igazolványt, de ugye egy átlag turistának halvány lila gőze sincs, hogy milyen egy ukrán rendőrigazolvány.

Megkérik, hogy mutasd meg a pénztárcád és ugye jó eséllyel van benne dollár vagy euró, "pont annyi, amennyi az ő zacsijából hiányzik". Na, nálunk itt bukott a dolog, mert ugye ott éltünk és csak helyi pénzünk volt. De gondolom, sokszor csinálják.

Pár héttel később szintén belvárosban sétálva megint valakinek „éppen kiesett egy zacsi a zsebéből" de szerencsére még időben kapcsoltunk és a zacsin átlépve továbbsétáltunk. Ezen persze felháborodott és kiabált valamit, de nem érdekelt. Mikor elmeséltem kollégáimnak, megerősítették, hogy ez gyakori eset, bár az elkövetők nem helyiek, hanem főleg moldovaiak és kizárólag turistákra utaznak.

Az italról

Ettől eltekintve nagyon biztonságos hely, soha nem féltem, még akkor, sem ha éjjel sétáltam haza. A legrosszabb, ami történt, hogy kértek egy kis alkoholt vagy cigit tőlem (Egyik sem volt nálam jellemzően.) Itt ugyanis nagy divat a parkokban ivás. Ez így gazdaságosabb, mint elmenni egy szórakozóhelyre. Még a téli hidegben is sokan üldögélnek a padokon.

Érdekesség, hogy a sör nagyon sokáig üdítőnek számított, azaz korhatár nélkül lehetett venni és fogyasztani, még gyorsétteremben is lehetett a hamburger menüt sörrel kérni. Emiatt viszont az alkoholizmus komoly probléma.

külföldi pasi.jpg

Végül pár éve bevezették, hogy minden alkoholtartalmú ital alkohol és nem pedig üdítő, ez természetesen nem volt népszerű intézkedés. A vodka a nemzeti ital, mint ahogy sejteni lehet, érdekes viszont hogy szinte mindig csemegeuborkával, rozskenyérrel és salóval (szalonnának csak a fehér zsírja) fogyasztják. Azt mondják, ha ezt eszed mellé, többet tudsz inni!

A szamagon (vagy horilka) a házivodkájuk, mindenkinek a valakijének a valakije főzi és hétvégenként vidékről hozzák. A helyi üdítőital a kavasz (ez nekem nem jött be) vagy az uzvar (kompótlé - ez vízzel higítva elmegy).

Nagyon követik a népi hiedelmeket, az üres alkoholos üveget nem szabad visszatenni az asztalra, mert rossz szerencsét hoz. szintén nem szabad úgy tölteni, hogy a pohár a levegőben (nyilván kézben) van, le kell tenni az asztalra.

Úgy tudom, az összes volt szovjet országban létezik hasonló. Viszont mindenki betartja ezeket a szabályokat, még a legmodernebb fiatalok is. Több ismerősöm is volt, aki terhessége alatt nem vágatta le a haját, mert különben szőrös lesz a gyerek. A születésnapokat általában 1-2 nappal a nagy nap után ünneplik csak, előre soha, nehogy véletlenül ne éld meg! Nagy illetlenség valakinek előre átadni a jókívánságokat.

Ételekből ugye főleg az oroszok a jellemzőek, talán nem sokan tudják, hogy a borscs leves az eredetileg ukrán és nem orosz. Szeretnek hétvégenként parkokba is kimenni és saslikoni. (Na meg inni...) Sok hasonlóság van a magyar konyhával, úgyhogy nem igazán hiányzott ott semmi. Egyébként sok közös szót is találtunk az ukrán nyelvvel, gondolom ezek mind a szomszédság következményei.

A lányok...

És ha már említettem, hogy a külföldiek (állítólag) mind gazdagok, jöjjön a kedvenc téma, a lányok. Miért is nyomulnak annyira a külföldi pasikra, és miért öltözködnek úgy, ahogy?

Saját tapasztalat alapján csak megerősíteni tudom, hogy a legtöbb nő elég kihívóan öltözködik. (Természetesen nem mindegyik.) Én ennyi miniszoknyát és magas sarkú cipőt nem láttam sehol, főleg télen. Hogy hogyan egyensúlyoznak a tükörjégen 10 centis tűsarkúban, a mai napig rejtély számomra.

leopárdminta.jpg

Emlékszem, egyszer meghívott egy ismerősöm magukhoz vacsorázni. Tél volt, így rajtam farmer, csizma és valami elegánsabb felső volt, laza sminkkel. Vacsora után kitalálták, hogy menjünk el valami bárba. Mindenki benne volt, elindultunk, majd egyszer megkérdezik tőlem, hogy én megyek-e. Mondom, hogy persze, miért ne? A választól ledöbbentem: Mert én nem vagyok kiöltözve!

Ugyanis a helyi lányok full smink és magas sarkú nélkül inkább meg sem jelennek egy ilyen helyen! Én ennek ellenére elmentem és jól éreztem magam, de eltartott a baráti társaságomnak egy ideig, míg megszokták, hogy nekem a buliöltözet mást jelent, mint nekik.

Az egyetlen kitörési lehetőség

Többször megkérdeztem, hogy miért öltöznek ennyire kihívóan. Azt mondják, hogy akik így öltöznek, főleg vidékről jönnek Kijevbe, nagyon nagy szegénységből. Számukra az egyetlen kitörési lehetőség az, ha gazdag pasit találnak. (Ez lehet ukrán, vagy külföldi, ami sikerül.)

Továbbtanulni sem nagyon tudtak, így marad a kinézet, mint legfontosabb férjfogó tényező. Én még ennyi csúnya pasit fiatal csinos csajjal máshol nem láttam! (Bár ha lecserélnénk a ruhát és lemosnánk a sminket, a legtöbb már nem is lenne annyira csinos.)

leopárdminta magassarkú.jpg

Egyébként pedig a gazdag az relatív, ha már el tudnak menni egy bárba és fizetni a lánynak egy italt, az már nekik jómódúnak számít. Angliából kifejezetten ilyen céllal szerveznek társkereső utakat szingli pasiknak és hát azok a pasik...!

Maradjunk annyiban, hogy nem véletlenül szinglik, de itt sokan találnak párt. Mondjuk nekem az ukrán pasik sem jöttek be, de nem is volt szempont, nekem ott volt a sajátom (import).

igénytelen öltözködés.jpg

Remélem a mellékelt képeken látszik majd pár frizura és szütyő, ezen kívül divat a hegyes cipő és fényes öltöny. Nőknek a magas sarkú és miniszoknyához télen a szőrme minden mennyiségben (és színben) és hát a leopárdminta elengedhetetlen! Egyébként pedig a giccs az nagyon menő, minden téren. Én például egy rózsaszín házban laktam.

giccses kocsi.jpg

Összességében jó és élhető hely, de nyilván nem a határátkelők tipikus célpontja, legalábbis nem Magyarországról. Ha valaki jó ajánlatot kap onnan, én csak ajánlani tudom, főleg ha az illető egyedülálló férfi!"

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Ukrajna Kijev

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr185358325

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.06.13. 07:27:08

Jó kis írás.
:)
Köszi.
Én még érettségiztem oroszból, sokat már nem tudok.
Lányomnak volt egy ukrán osztálytársa, akinek édesanyja véletlenül pont egy svájci paliba szeretett bele. :)
Egyszer eljött hozzánk, és meg villogni akartam, de nem nagyon értettük egymást.
Nem tudom, valóban ennyire különbözik a két nyelv?

A címhez: utóbbi posztokban többször előjött ez a téma.
Sajnos, ez már a magyar nőkre is jellemző.
:(

venember 2013.06.13. 07:50:51

Jó poszt, gratula!

A kocsis kép egyszerűen fantasztikus!!!!!!!!!!!!!!!! :-))))

james80 (törölt) 2013.06.13. 07:56:26

"Több ismerősöm is volt, aki terhessége alatt nem vágatta le a haját, mert különben szőrös lesz a gyerek" -Ezt még soha nem hallottam , de nagyon jót nevettem rajta.

LyukasBogrács 2013.06.13. 08:00:53

"még gyorsétteremben is lehetett a hamburger menüt sörrel kérni. "

Akkor Travoltának félig igaza volt a Ponyvaregényben. Csak nem Párizs, hanem Kijev.

james80 (törölt) 2013.06.13. 08:06:05

@LyukasBogrács: HOGY MI? (Nem tudtam kihagyni , sajnálom.)

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2013.06.13. 08:10:59

Köszönöm, hogy járhattam virtuálKijevben! Szerteágazó ismertetés. A posztoló egy szarka?:D ..meg fél a szartól? Komoly a kérdésem, miért kell a pottyantós miatt vigyázni? Mindenképpen érdekes és jó kontraszt magyar szemmel az operaházban lévő "analóg" wc, tetszik.:)
(A kétméteres hókupac theátrális és amazonos, ellenben nem valós (vagy ha az, azon ember nem vág át), empátia helyett antipátiát sokkal inkább szül (bennem). Nem hatásvadászattal kell kieszközölni a szimpátiát, még ha utólag mezei barokkos túlzásnak magyarázható is.)
"így a baráti társaság kialakítása nem okozott gondot" - sokszor érzem azt, hogy nagy sebbel-lobbal, hisztérikus elánnal igyekeznek maguk köré gyűjteni minél hamarabb, minél szedett-vedettebb társaságot a világutazók, különben rém elveszettnek érzik magukat, náluk nem pótolja a nagyközösségi, sokszor jóval felületesebb élményt az 1-2 emberes szociális kapcsolat. Teszik ezt akkor is, ha nem is túl hosszú az ottartózkodásuk ideje. Fontos a biztonság érzete, de bennem ez szánalmat kelt. Nem konkrétan a posztolóra értem, nem tudom hogy volt nála, csak eszembe jutott ez. Jó lenne ilyenkor tudni, mi az ürügy a fenenagy kohézióra.
Spanyol házibuli.. a hely ennyire multikultúrális vagy a posztoló a nagy társasági ember? Ezt nem feltétlenül lehet eldönteni. A parki ivás divat és ezek szerint nem is büntetendő? "Nagy illetlenség valakinek előre átadni a jókívánságokat." Ez mifelénk pont fordítva.. Utálatos dolog.

james80 (törölt) 2013.06.13. 08:26:32

@LyukasBogrács: Emlékszem erre , egyik nagy kedvencem a film.
Lehet félreérthető voltam. www.youtube.com/watch?v=MjJFHPnTTAU Erre utaltam.

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2013.06.13. 08:33:25

@diggerdriver: @think different: Nem tudom mi a probléma. Azaz, hogy pont tudom, de nem tehetek róla, hogy önérzeteitek prizmáin keresztül széjjelszűritek az olvasottakat, mesterséges gellert adva a mondanivalónak. Felesleges ezt idekeverni és unalmas is. Magad félelmeit, bajait másra ne vetítsd, mert patás-ördögös pokolba kerülsz. A kötőjelet is jelezni szoktam, mert szeretném, ha a használója a jövőben nem égetné be magát, ergo jót akarok neki (tök jó, hogy még ez sem egyértelmű). A tipikus hülyegyerek ezt kötözködésnek, az eszesebbje meg jószándékú kiigazításnak fogja fel és megköszöni. Mert felismeri a saját érdekét. Akinek nincs igénye rá, az meg nem él vele. Ettől én még nem leszek szar, hiába esne úgy jobban.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.06.13. 08:35:05

@think different:
Azért javasoltam neki.
Ha már tartjuk végezzen rendes munkát.
Még esetleg kielemezhetné hogy mit evett a posztoló 3 nappal ezelőtt:))))))

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.06.13. 08:37:15

Oda még nem tört be a feminizmus rusnya pofája, s a nők még nők. A bányarém ukrán feminista-ateista-komcsi Femen csoport is kénytelen volt átköltözni Franciaországba.

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2013.06.13. 08:37:33

A bosszantó a fajtátokban az, hogy ez a kis kitérő meg pont alkalmas arra, hogy elvigye a témát a kérdésfeltevésemről, pedig tényleg erdekelne. Ahhoz miért nem szóltok hozzá?
Miért probléma az, ha valaki nem felüetes? Sok új irányt, témát, történetet és tanulságot adhat, a részletgazdagság gyönyörködtet. Persze a proli kocsmamentalitással nehéz mit kezdeni.. Hagyjuk is (ezt a részét).

andaluzkutya 2013.06.13. 08:40:28

@Kellemes Zérókomponista: Az miért baj, ha valaki bekerül egy teljesen új környezetbe, akkor ott elkezd ismerkedni? Az ember (legalábbis a többségük) már csak ilyen szociális lény, szüksége van kapcsolatokra még egy vadidegen környezetben is. Mit kellene szerinted csinálnia? Ülni a lakásában és fikázni az ukránokat?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.06.13. 08:40:32

@Kellemes Zérókomponista:
Nocsak. Van még egy Sámánunk?
Még még Mester.
Ne hagyj minket bezárva kispolgári korlátaink között.
Kérlek nyesegesd rólunk az élet vadhajtásait.
Sugárzó intellektusod sziporkáit hintst el köztünk, hozzád fel nem érö lelki szegények között.

andaluzkutya 2013.06.13. 08:42:27

@Kellemes Zérókomponista: hogy egy nagy embert idézzek:
"Magad félelmeit, bajait másra ne vetítsd, mert patás-ördögös pokolba kerülsz."
:)

tanato 2013.06.13. 08:44:12

@tilmir: Sajnos ez jellemzi kis hazánk gazdasági leépülését.

tanato 2013.06.13. 08:46:34

@Kellemes Zérókomponista: Mert a guggolós WC-be be lehet esni,aki ehhez nincs hozzászokva.Erről már beszélgetünk itt két éve 11-ben is.Mozgássérült,idős ember terhes anya könnyen belepottyanhat egy ilyenbe.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.06.13. 08:52:01

@tilmir:

"Nem tudom, valóban ennyire különbözik a két nyelv?"

Nem. S pont ez benne a nehéz, túl hasonlóak. Szovjet Ukrajnában a 40-es évektől és különösen Sztálin halála után nagyon erős oroszosítás volt. Pl. a 80-as évek elején a középiskolák 90 %-a már orosz tannyelvű volt.

Eleve jól érti egymást a két nyelv alapszinten. S eleve a terület mindig Oroszország része volt (leszámítva az eredetileg osztrák-magyar nyugati részeket), így alapvetően mindenki tudott oroszul a szovjet idők előtt is, csak a falvakban a parasztok voltak egynyelvűek.

Szóval kb. mint az ír helyzet, cska azzal a különbséggel, hogy Ukrajnában sosem halt ki olyan mértékben az ukrán, mint Írországban az ír.

Aztán a szovjet idők után az állam elkezdte nyomni az ukrán nyelvet. Sokszor paródiaszerűen. Hiszen még a nacionalista ukrán politikusok zöme is sokkal jobban beszélt oroszul, mint ukránul.

Ismét az ír párhuzom, csak ott sosem sikerült az ír nyelvet visszahozni, az írek maradtak angol nyelvűek.

De Ukrajnában - mivel az ukránt hivatalosan sosem nyomták el, mint ahogy az írt Írországban és mivel eleve a nyelv sosem tűnt el teljesen - ez sok tekintetben sikerült. Bár ma is sokkal többen tudnak jobban oroszul, mint ukránul, az átlag igyekszik tudni ukránul. Ennek persze az eredménye az úgynevezett szurzsik nyelv, ami amolyan ukrán-orosz keveréknyelv.

Egyébként marha vicces az ukrán tévét nézni! A riporternek csak ukránul szabad beszélnie ugyanis. Viszont pl. stúdióbeszélgetések vagy közönség szereplésével járó más műsorok esetében ez sokszor röhejes. Szóval riporter felteszi a kérdést ukránul, mire riportalany elkezd ukránul nyögni. majd megvakarja a fejét és folytatja színoroszul. Ezután így megy tovább a beszélgetés: riporter ukránul kérdez, riportalany oroszul válaszolgat. Aztán a riportalany a végén esetleg mond még egy mondatot a végén ukránul. ezzek aláhúzva, hogy ő ukrán. Tökéletesen megértik egymást, s a néző is tökéletesen érti, legfeljebb az a külföldi van bajban, aki esetleg csak az egyet nyelvet tanulta.

Elchango 2013.06.13. 08:54:18

akkor meg tudnam nektek erositeni,hogy Lengyelorszag is hasonlo.
1. Vodka minden mennyisegben
2. jardan parkolas ezerrel - nemis ertik miert ne parkolhatnal jardan? A rendor se baszik ra a parkoloorok is csak immel-ammal basztatjak oket
3. Broscs vagy Barscs Lengyelorszagban is nemzeti etel (leves)
4. Senki nem beszel semmilyen kozismert europai nyelven videken meg plane nem max nemzetkozi cegeknel
5. Lanyok a lanyok.....sokmindenben hasonloak akkor az ukranokhoz csak kevesebb giccsel.
Rokon orszag testver nepek.

jewel79bp 2013.06.13. 08:56:09

@Kellemes Zérókomponista: a barokkos túlzásokat mindenki érti és dekódolja, akinek kis esze van hozzá. Felesleges felhívni rá a figyelmet. És sem vonalzóval járnék lemérni a hókupacojat. És igen, el tudom képzelni, hogy a hókotró által feltorlaszolt hókupac magassága néhol 2 méter, és hogy ezek között a kupacok között a jeges, egyenetlen felszínű járdán nem kellemes közlekedni. Attól még, mert te egy német mérnök unalmas precizitását tartod követendőnek egy hangulatjelentés megírásakor is, nem boztos, hogy az az egyetlen és objektív módszer. A regényírók sem egyformák, egyik így, másik úgy fogalmaz, ezt hívják stílusnak.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.06.13. 09:00:04

@jewel79bp:
Neki is van stílusa.
Elég bicskanyitogató de az is stílus.

mirx 2013.06.13. 09:06:58

@tanato: A guggolós vécével nőként szerintem inkább technikai probléma van: az a fajta, amit én láttam (Bulgária, kelet-Olaszország), két talpnyomból meg közöttük egy nem túl nagy lyukból állt. Namost a női alváz leeresztőszelepje jellegénél fogva olyan, hogy az outputot nemigen lehet irányítani, ergo vagy nagyon le kell guggolni, ami által vészesen közel kerül az ember sejhaja meg egyéb alkatrészei a - többnyire szaros-hugyos - aljzathoz (de még így se mindig találni bele a lukba), vagy csak félig guggol le az ember, és sikerrel lepisili a cipőjét, ruháját, a saját lábát és a többi. Abszolút paraélmény az egész, persze lehet, hogy aki gyerekkorától megszokta, sokkal ügyesebben menedzseli, én annyira undorodtam ettől a verziótól, hogy inkább mentem az útszélére meg az erdőbe, ott maximum megcsípi a szúnyog, ami kilóg, de nem kell mások végtermékeinek 5 centis közelségében lengetni az alfelemet. De cáfoljon meg, akinek sikerült valami jobb technikát elsajátítani.

think different 2013.06.13. 09:08:31

@Kellemes Zérókomponista: ne haragudj, de szerintem te nem érted, hogy miként működik egy közösségi blog.
Ha nem tetszik más stílusa, élménye, világszemlélete és az, ahogy ezt átadja, akkor írj magadnak, olvasd el és elégedetten veregesd magad vállon.
Lehet te egy rossz korszak gyermeke vagy, de jelenleg divat elfogadni a világ ezen részen, ha valakinek más véleménye van.
Olyan dolgokba kötöttél bele a posztoló és a körülmények ismerete nélkül, amiről halvány fogalmad nincs, holott az egész mondat csak egy kis fűszer volt a kávé melletti reggeli olvasmányban.
Nem tudom miért vagy ilyen feszült, de csinálj pár fekvőtámaszt vagy vegyél egy hideg zuhanyt és talán rájössz, hogy ez a blog nem körülötted forog.

Sent from iOS7beta :)

nosuti 2013.06.13. 09:13:11

Na ez a turista átverés nem semmi. Bár nem tudom mikor járok majd Kijevben, de jó tudni ezeket.

Tetszik, hogy női szemmel leírtad a helyi lányok viselkedési és öltözködési szokásait. Ritkán tud az ember ilyet megfigyelni.
Viszont azért, csak hogy szóba hozzam Angliát...hát én ott is a cudarul kiöltözött, kisminkelt lányokat láttam (ráadásul este 7-kor már segg részegen) mindenfelé, nagyobb és kisebb városban is. Meg aztán Budapesten el kell menni egy szórakozóhelyre, a hajógyárira pl...hát ott sem látsz lányokat lapos talpú cipőben. Vagy Siófok nyáron.
Nem hiszem hogy ez a pasifogás országfüggő. A szegényebb lányok, akik mondjuk nem látnak más kitörési lehetőséget (vagy rossz körülmények közé születtek, vagy lusták saját erőből önállósodni) máshol is ezt a könnyebb formáját választják a férjszerzésnek.
De ebben Tökfőzelék jobban otthon van, majd ő megmondja :)

Még egy valami, de ez a saját heppem. Ami nem tetszik az írásban az a felkiáltójelek indokolatlan használata.

zebralany · http://zebralany.blog.hu 2013.06.13. 09:15:59

Itt egy link hogy néz ki a hó amikor a járdára tolják (6ik kép) Ez mondjuk még szerencsés, mert itt van egy kis út a gyalogosoknak :) www.bbc.co.uk/news/in-pictures-21961253

BTBTBT 2013.06.13. 09:18:40

"Leningrad Cowboys menni Amerika"
Az 1. kép alapján is érdekes lehet arrafelé a fodrászképzés.

@mirx:
Láttad a "The full monty"-t? Abban állva pisilnek a nők. :)

tanato 2013.06.13. 09:29:49

@mirx: Szorultam már meg én is emiatt Olaszországban,egy helyen a tengerparton csak guggolós volt,én így inkább jó messzire beszaladtam a tengerbe ahol már nem voltak fürdőzők és ott intéztem el,mert rámjött a hasmars.

én már a fény gyermeke vagyok 2013.06.13. 09:30:47

@zebralany: Fasza posztot írtál.

Párszor én is próbálkoztam már a félukrán módszerrel, kivágtam a fát, és magammal baromira megelégedve leültem inni. Mindig volt a közelben egy nemukrán nő, aki felszólított a gyökérzet kiemelésére. Akkor kellett volna olvasott embernek lenni. Fafaragás! Mekkora ötlet! Nem bolondok akik azt mondják, előbb tanulni, csak utána dolgozni.

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2013.06.13. 09:35:12

@diggerdriver , @think different: mindazonáltal lehetett a poszt írójánál ez a 2 méter - mert gondolom ez az a rettenetes nagy kín, mely kínoz kettőtöket -, egy szimpla nyelvi fordulat, de azt majd jelzi ő, ha úgy volt, vagy ha nem - ha érdemesnek tart rá. Nem kell itt villogtatni az fárasztóan ostoba prekoncepciókat.

mirx 2013.06.13. 09:36:21

@Barátusz: igen, de az hülyeség, a sugár tényleg összevissza megy többnyire. vagy képzeld el azt, amit tanato írt, hogy hasmenésed van, és egy 5 cm átmérőjű lyukba a földön kéne elintézd a dolgot. gudlák!

ez a mai téma jó lesz, már látom :D

zebralany · http://zebralany.blog.hu 2013.06.13. 09:44:18

@én már a fény gyermeke vagyok: Nézd meg a linket amit betettem, kb 2 méter, bár nem méregettem. Amerre én laktam, ott csak veletaposott út volt, rendesennem volt takarítva.
A pottyantós nem zavart, csak meglepett. Semmi gondom ha szoknya van rajtam, de harisnyával már trükkösebb. Terhesen meg még nehezebb volt használni...

BTBTBT 2013.06.13. 09:45:38

@nosuti:
Úgy tűnik, de aztán zebralány majd, kijavít, ha nem, hogy annak a kevés felkiáltójelnek a többsége leginkább a meglepődöttségét hivatottak jelképezni.

@zebralany:
Nem olvastam a korábbi posztjaidat.
Megkérdezhetem, hogy milyen "import" pasid van, aki veled ment Ukrajnába? Vagy te mentél vele? És ha továbbra sem vagyok indiszkrét, akkor ő már Dél-Afrikában is veled volt? Köszi.

@mirx:
Anno, amikor nőismerőseimet - meg persze barátnőket is - kérdezgettem erről a filmben látott technikáról, néhányan komplett hülyének néztek, de volt olyan, bulikirálynő, aki szerint rengeteg gyakorlással kivitelezhető az állva pisilés. Tette ő ezt azért, mert kisebb volt a fertőzésveszély meg ha leült, aztán nem mindig bírt felállni. :)

A hasmenés kicsit más, még ha majdnem ugyanonnan is távozik. Tengerparton az a gáz, hogy néha tényleg nincs egy bokorcsoport se, ahol az ember feltűnés nélkül elbújhatna.

BTBTBT 2013.06.13. 09:46:52

hivatottak=hivatott

zebralany · http://zebralany.blog.hu 2013.06.13. 09:53:43

@Barátusz: Igazad van, a felkiáltó jel nálam a meglepettség jele.
Férjem Dél-Afrika, vele ott ismerkedtemmeg, bár már pont a végén mielptt jöttem el. Ő jött utánam, nálunk én vagyok a dolgoz expat ő meg az otthon "unatkozó" férj ;)

Zka77 2013.06.13. 09:57:04

Kvasz megvolt? Tizenévesen nyaraltam egyszer a Krím félszigeten Yalta közelében és toltam pár kvaszt. Nagyon bejött, de utólag tudtam meg, hogy alkoholtartalmú (2% körül, mint a citromos sörök). Gyerekeket ezzel itatták akkor ott, megy ez még ma, vagy a kvasz is felkerült az alkoholos tiltólistára?
hu.wikipedia.org/wiki/Kvasz

nosuti 2013.06.13. 10:01:17

@Barátusz: persze, értem én... meg aztán majd tudok emiatt aludni. Lehet, hogy felkiáltójel fóbiám van.

Zebralány, ne is törődj azzal, amit írtam!

Zka77 2013.06.13. 10:07:34

@Zka77: ja és olyan automatából ittam, amiben 1 (EGY) db üvegpohár volt, aminek az ALJÁT kimosta egy szottyadt vízsugár használat után. A mindenki által összenyalt pohárszáj az úgymaradt :D Made in CCCP! :DDD

BTBTBT 2013.06.13. 10:10:43

@zebralany:
Köszi. Kíváncsivá tettél, és igazán nem a magánéletedben akarok vájkálni, de lenne még néhány kérdésem.
Mit dolgozol Kijevben? A férjed hogy bírja Dél-Afrika után a havat meg a hideget? És őt hogy bírják egy ennyire eltérő kultúrában? (Hiszen attól, hogy dél-afrikai, még nem feltétlenül fekete.)

A szalonna zsírtartalma valóban megköti az alkoholt.
Vidéken (nem mintha valaha is fővárosi lettem volna) azt tanácsolták, hogy piálás előtt nyelj le egy kanál zsírt, és az majd segít. Elméletben ez működhet, vagy embere válogatja, de amikor kipróbáltam, akkor vagy nem ettem elég zsírt, vagy túl sokat ittam. :)

@nosuti:
Semmi gond.

mirx 2013.06.13. 10:13:04

@Barátusz: ez a "fertőzésveszély" is ilyen tipikus kelet-európai baromság

ahogy nem is tudom, ki írta: "mégis milyen fertőzést kaphatnának el a nők egymás COMBJÁRÓL"?

ugyanis milyen érdekes, hogy magyarországon MINDIG minden vécédeszka a női vécékben full össze van hugyozva. és miért? mert a nők nem ülnek le, mert "fertőzésveszély".
eredmény: totál összepisált vécédeszka - ez már tényleg veszélyesebb.
nyugat-európában soha nem találkoztam sem munkahelyen, sem szórakozóhelyen összepisált vécédeszkával. ha ugyanis mindenki normálisan ráül, akkor a termék a küblibe megy, nem a deszkára.

nosuti 2013.06.13. 10:13:33

@mirx: @Barátusz: valamint a sugár irányát és egységességét erősen befolyásolja, hogy az illető hölgy a brazil vagy a naturális stílus kedvelője.
a pottyantós lyukas megoldáshoz ezenkívül erős combizmok kellenek, főleg, ha tovább tart a dolog elvégzése. az olyan kb mint egy síelő edzése :)

mirx 2013.06.13. 10:18:31

@nosuti: és ha megbillensz, akkor helló :)

mirx 2013.06.13. 10:21:07

Csak nekem őrült meg a blog.hu, és rángatja le kommentolvasgatás közben a lapot az oldal aljára?

váj mí 2013.06.13. 10:21:40

@mirx: Akkor legjobb esetben beletenyerelsz a mások által otthagyott cuccokba ;).
Ó, gyerekkorom emlékei, amikor a Deltába vagy az oltyánokhoz mentünk kirándulni, és hát ugye, 'milyen angol vécé'?

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.06.13. 10:23:59

Egyébként meg mi a baj az állatmintás ruhákkal? A legtöbb nőn jól áll. maxval1967.files.wordpress.com/2013/06/tgrj.jpg

váj mí 2013.06.13. 10:24:06

@mirx: Nem, nemcsak neked, de ezt már tegnap is csinálta. És tudja ugyanezt írás közben is. Ahogy frissül az oldal egy új kommentel, újratölt.
Hm, az indán láttam, hogy programozót keresnek. Ezek szerint nem sikerült találni ...

BTBTBT 2013.06.13. 10:24:52

@mirx:
Azért a "mindig össze van hugyozva" csak a te tapasztalatodat jelenti, és a fertőzésfeszélyt nem nevezném ká-európai baromságnak. Persze nem azért, mert én mondtam.
Közvécékben nem tudni, hogy milyen sűrűn és alapossággal takarítanak, és csak azért, mert nincs lehugyozva az ülőke, magyarul ránézésre tiszta, még simán ott vannak rajta mindenféle bacik. Tehát a fertőzést nem a másik nő combjáról, hanem a vécédeszkáról lehetséges elkapni.
A védekezés előnye, ahogy nosuti is emlitette, a fejlett combizmokban nyilvánul meg. :)

Lehet, hogy férfiként túl kényes vagyok a személyes higiéniámra, de nemcsak a vásárlóhordák által látogatott John Lewis-ban, hanem a munkahelyem vécéjében is papírt teszek a tisztának tűnő deszkára (ami ugye műanyag, de mindegy) - abban reménykedve, hogy a kollégáim egészségesek, és ha nem, a bacik nem jutnak el hozzám. :)

Nyugat-európai szórakozóhelyen meg bevásárlóközpontos éttermeken a legrosszabb.
Egy volt kolléganőm, aki anno asztalt és vécét takarított egy gyorsétteremben, mondta, hogy a női vécék irtózatos állapotban vannak. Nem összepisálva, hanem össze-vissza szarva, vérezve meg a véres betétek ott áznak.
Jellemző, hogy ami nem a vendégeké, azt simán összerondítják.

@nosuti:
Brazil stílus?

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.06.13. 10:24:55

Meg eleve egy Zebralány miért beszél az állatmintás ruha ellen??? Ez inkoherens.

váj mí 2013.06.13. 10:25:06

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Khm, női szemmel, eléggé közönségesek ...

Zka77 2013.06.13. 10:25:48

Nekem ez a guggolós WC a halálom lenne, nem tudnék ilyen helyen kirándulni se nagyon :D Pont így volnék vele mint ez a kopasz :D www.youtube.com/watch?v=BUHE2JWwcYs&t=1000

nosuti 2013.06.13. 10:27:25

@Barátusz: amikor csak egy csíknyi szőrt hagynak meg a nézelődők számára...asszem

BTBTBT 2013.06.13. 10:29:30

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
Csak azokon a nőkön áll jól, akiknek jó az alakja. Próbáld meg elképzelni, ahogy egy kisbálna lavírozik ilyenben az utcán.

Jól látom, hogy a mellékelt képen lefordított lavór van a nőci segge alatt? Színvonalas.

zebralany · http://zebralany.blog.hu 2013.06.13. 10:29:36

@Barátusz: Multinál dolgozom, kontroller vagyok. Ugye a korrupció virágzik, ezért ott feltétel, hogy ebbe a pozícióba helyieket nem vesznek fel. (Volt ebből gond korábban nálunk is). Rajtam kívül még egy orosz főnök volt, a többiek mind ukránok.
Egyébként nem vagyok már ott, mivel nincsen családi vízum. Barátom azóta férjjé lépett elő és született egy gyerek is. Férj nem kapott volna vízumot, így szülés után nem mentem oda vissza.
Sok cég ezt úgy oldja meg hogy a házastársal "alkalmazza" asszisztensként és a fizetést kettéosztják, így jár a munkavállalói vízum.
Férjem egyébként élvezi a havat, ott látott életében először. És a hideget is jól bírja, jobban mint én. Neki Dél-afrika utánnagyon tetszik hogy lehet szabadon sétálni az utcán, (fehér embernek is), van tömegközlekedés..., neki nem hiányzik afrika.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.06.13. 10:31:03

@váj mí:

A női ruhákat férfiszemmel kell nézni. Ez alapvető szabály.

mirx 2013.06.13. 10:32:53

@Barátusz: nincs igazad, mert aki normálisan ül a slozira, annak a "baktériumpotenciális" helyek nem érnek a deszkához.

a hátsó combon se e coli se semmi nem lakik, hacsak előtte az ember nem fosta végig a saját lábát.

magyarán a normális leülés nem azt jelenti, hogy az alsó testnyílásaiddal a deszkára ülsz. az középen van, a levegőben.
ezt ennyire nehéz elképzelni? :D

Amon 2013.06.13. 10:33:00

@mirx: én januárban jártam Minszkben, ott is dívik a pottyantós, csak ott már civilizáltabb is van, pottyantós, de rendes porcelánból, és vízöblítéses! :D Nem tudtam hova tenni. Ráadásul az a verzió szélesebb és hosszabb is, úgyhogy nem lehet úgy fölé guggolni, helyette van két kapaszkodó két oldalt. Nem tudtam úgy összerakni, hogy a nadrágom se lógjon a mindenféle nedvek közé meg én is valahogy talpon maradjak a művelet közben (pasi lévén persze ez nem egy egyszerű művelet, a kisdologra volt nekik piszoár), plusz én kézmosás előtt nem szívesen ügyködök sehol azok után, hogy egy mindenki által összefogdosott kapaszkodót markoltam elfehéredő kezekkel...
Szerencsére volt egy-két angol-wc is, ha más nem, akkor a mozgássérülteknek tartanak fenn egyet-kettőt. Persze előbb meggyőződtem róla, hogy nem foglalom el jogosult elől.
A minszki reptéren meg egyenesen egymás mellett van - fizikailag - a kettő, egy helyiségben. Nem is értem, lehet, hogy aki pottyantóshoz szokott, annak meg az ülős a szokatlan?

mirx 2013.06.13. 10:34:00

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: szerintem nálad az az alapvető szabály, hogy MINDENT férfiszemmel kell nézni ;)

Zka77 2013.06.13. 10:36:38

@Amon: szokatlan épp lehet az ülős, de kényelmetlen semmiképp. Csak le kell ülni és kész :) A pottyantós egyébként valszeg egészségesebb székelést eredményez, de ennyi előny elvesztését kibírom :)

nosuti 2013.06.13. 10:39:33

@Barátusz: Eddig az irodai budikban is cifra dolgokkal szembesültem. Az emberek igénytelenek és elvárják, hogy majd a takarítónő rendet rak utánuk. Sokszor egy fesztiválos Toi-toi tisztábbnak tűnik...na jó max az első vagy a nulladik napon :)

mirx 2013.06.13. 10:43:10

@nosuti: nálunk is pesten a melóhelyen (iroda, multi) tiszta pisi volt a vécédeszka, ennek az "úristen nem ülök le" mentalitásnak köszönhetően.
aminek a végeredménye sokkal erősebb fertőzésveszély, mint ahol korrektül ráülnek, ezáltal elkerülvén, hogy a nem odavaló dolgok ne csak a vécé belsejébe kerüljenek.

BTBTBT 2013.06.13. 10:43:57

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
A lavórhoz pedig hányinger stílusú-csempe is dukál a művésznek?

A nő fel nem venne egy ruhát, ha nem tetszik neki (és sokszor akkor is a szekrényben áll, hordatlanul, ha kedveli), de ugye azért veszi fel, hogy jól érezze magát benne és tetsszen a férfinak. Tehát mindkettőjükről szól ez a dolog.

@zebralany:
Szóval akkor munkavállalói vízummal még mindig Kijevben vagytok, ha jól értettem a magyarázatot.
Egyébként vannak arrafelé feketék?

@mirx:
Nem mondtam, hogy az altesttel ül az ember fia/lánya a vécédeszkára. Gondolod, hogy a bacik megállnak a combodnál? :D

Igazad lett, megvan mára a témánk. :)

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.06.13. 10:45:21

@zebralany:

Van zebraruhás képem is, de az nincs fent sehol éppen...

mirx 2013.06.13. 10:45:22

@Barátusz: ismétlem, ha MINDENKI leülne, a bacik a kübliben BENNE lennének csak, nem a deszkán.
szimpla logika.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.06.13. 10:45:22

Jól leragadtatok ennél a budi témánál...
:D

mirx 2013.06.13. 10:46:05

@tilmir: jól van, abbahagytam, szegény zebralány

nosuti 2013.06.13. 10:46:59

@mirx: hát, ha már így belemegyünk, én nem csak pisivel találkoztam (szintén pest, szintén multi) az ülőkén. sosem fogok nyilvános wc-n ráülni...nincs az az isten

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.06.13. 10:47:38

@Barátusz:

Az igazi nő abban a ruhában érzi magát legjobban, ami a férfinek tetszik.

Ez olyan komcsi retró hangulatú kép. A csodás nő a komcsi fürdőszobában a 30 éves lavórral - ez az ellentétek megjelenítése.

peacefroggg 2013.06.13. 10:47:44

@zebralany: nem tudnád rávenni a férjedet, hogy írjon egy posztot a saját szemszögéből? szerintem sokakat érdekelne

BTBTBT 2013.06.13. 10:58:00

@mirx:
Nem a vita kedvéért (bár nálad mintha a NAGYBETŰ azt kezdené jelképezni), mert csak beszélgettünk, de a "ha" meg a "lennének" nem logika, hanem feltételes mód.
Nyilván mivel nem látjuk a bacikat. Amik miért is állnának meg a vécécsésze legtetején? Mert elfáradtak? Vagy nincs kedvük egy föléjük ereszkedő karfiolos combhoz? :)
Nem is kell mindenkinek ráülnie a műanyag deszkára. Elég csak egy bacis személynek, és ha a kórokozók elegendő ideig élnek, akkor tovább juthatnak.
Személy szerint a megelőzés híve vagyok, bár nem megrögzött tisztaságmániás.

Hogy a privát szférát is érintsük: Bárki konyhájának és a fürdőszobájának állapota rém sokat árul el az adott személyről.

Bocs, zebralány. Tényleg.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.06.13. 11:00:08

@zebralany:

Ja, s egyébként egy kiegészítés. Az ukránoknál . nem csak náluk - az ízléses, nőies öltözködést téves férjfogásnak beállítani. Van és volt több ukrán kolléganőm, s 90 %-uk házas volt, s akkor is nőiesen öltözködtek.

Aki nem öltözködik nőiesen, az jellemzően:
- apáca,
- leszbikus.

mirx 2013.06.13. 11:02:45

@Barátusz: Nem vitázom erről többet, de aki azt hiszi, hogy egy vízöblítéses vécéből "kimásznak" a baktériumok, és szétszaladnak az irodában, meg az utcán, az meglehetős félelemben élheti le az életét. :) Gondolom, az íróasztalodon a töltőtollat is kesztyűben fogod meg, mert hát miért is ne mennének el odáig is, kimondottan a gyors, maratoni jellegű távfutásukról híresek :D

nosuti 2013.06.13. 11:03:27

@mirx: azt gondolod a bacik ilyen helyhez kötöttek? vannak amik a levegőben szálldogálnak...sőt a víz maga is néha visszaverődik, hiába ülsz le..

BTBTBT 2013.06.13. 11:03:36

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
Igen, a komcsi hangulat lejött a régimódi csempemintázatból. Persze azért is "művészies" a beállítás, mert egy széken ülő nő látványa túlságosan snassz lett volna.

A férfinek a nő önmagában is tetszik (vagy nem, de akkor lényegtelen, hogy mit visel). Ezt az érzést növelheti vagy csökkentheti a ruha helyes megválasztása.

@nosuti:
Közvécékkel csak csínján.

@zebralany:
Amit @peacefroggg: kérdezett, tényleg jó ötlet. Különösen, hogy azt írtad: a férjed nem vágyik vissza Dél-Afrikába. Mo.-ra rendszeresen átjártok?

olvaso_sg 2013.06.13. 11:06:13

azon azert elegge rohogok hogy milyen iranyba ment el a kommenteles:
zebraruhaban hugyozas a nyilvanos pottyantosban haha

tanato 2013.06.13. 11:06:52

@Zka77: Van akinek meg az ülős a szokatlan.Pl. Szüleim,nagyszüleim mesélték hogy a 2. világháború alatt, a bevonuló szovjetek,akik beszállásoltak,reggelente sáros volt a vc ülőke/favécéről van szó,udvari vidéki helyen/.Mert a szovjet katonák a guggolóshoz szokván ezt is úgy használták,Igaz gondolták hogy hülyék ezek a magyarok hogy emelt szintű a Wc-jük.

BTBTBT 2013.06.13. 11:08:30

@mirx:
"ha a kórokozók elegendő ideig élnek, akkor tovább juthatnak."
Ebből neked az jön le, hogy szétszaladnak az irodában? :)
Az egyetlen gumi alapú termék, amit időnként használni szoktam, nem kesztyű, és még csak nem is a kezemre kerül. :D

@nosuti:
Jogos, hogy megemlítetted, mert kicsit gáz, amikor a víz, ami leviszi a végterméket, az altestre fröccsen.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.06.13. 11:12:34

@Barátusz:

Alapvetően a nők 80 %-a átlagos. 10 % a szép nő, s 10 % acsúnya.

A szép ruha, a smink, stb. az átlagos nőből szépet csinál, a szépből még szebbet, a csúnyából meg átlagosat.

Egyébként olyan képem is van, ahol szék van a fürdőkádban, de feleség azt nme engedi feltenni a netre, mert gimnáziumban tanár, s esetleg valami diák rábukkan a képre aztán.

SzumóNé 2013.06.13. 11:13:40

@peacefroggg: Egyetertek! Zebralanyferj is irjon posztot, neki aztan tenyleg sok az ujdonsag. :-)

mirx 2013.06.13. 11:15:45

Most őszintén, aki szerint az utolsóelőtti képen a két, occsó kínai ruhás, csapzott és igénytelen hajú, prolimód szatyorral meg literes palackkal mászkáló egyed az "csinos, igényes" nő, csak mert majdnem kilógnak az elsődleges meg másodlagos nemi jellegeik a ruhából, meg sikerült leopárdmintás csillogós magassarkút felvenni (váááá), az inkább magáról árul el sokat...

négyzet 2013.06.13. 11:21:44

Nem tudom, írta-e már valaki, ez a turistás átverés gagyizásként megy nyugaton, keurópai bevándorlók csinálják, ott nem pénzt, hanem valami csillogó fukszot ejtenek el, aztán rásózzák jó pénzért a turistára a "talált ékszert".

A nők öltözködésével kapcsolatban: ismertem orosz nőt, jól éltek, nem kellett férjet fognia, mégis, még ha egész nap otthon volt csak, vendéget nem fogadott fotómodellnek illő smink nélkül, na meg kizárólag szoknyában.

BTBTBT 2013.06.13. 11:25:59

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
Ezt a statisztikát honnan vetted? Személyes tapasztalat?

A szépség vagy annak hiánya hihetetlenül szubjektív. A smink valóban javíthat - de ronthat is.
A fekete - hangsúlyozom: fekete, nem a félvér - nők többsége betyárul néz ki sminkkel, és ehhez még csak csúnyának sem kell lennie.

Hogyhogy téged engedtek fényképezni ezek a tanárnénik?

@mirx:
Az a két nő tényleg igénytelenül van öltözve, és még csak jó alakjuk sincsen, és valószínű, hogy nem igazán érdekli őket, hogy mit gondol róluk a környezetük. De ettől még mehetnek kuriózumszámba a nyugatról érkező kanoknak.
Neked még nem volt az utcán - feltehetőleg - sörös palack a kezedben?

A leopárdmintás kabátban suhanó csajnak legalább jó lába van, bár a pocak már ott növekszik. Ha házas, akkor szerencsés lehet.

zebralany · http://zebralany.blog.hu 2013.06.13. 11:26:29

@peacefroggg; @SzumóNé: Megkérdezem embert van-e kedve írni...
@Barátusz: sok év és sok ország után most éppen itthon lakunk. Nem, nem a gyerehaza miatt, :) cégem helyezte át ide a regionális központot.

zebralany · http://zebralany.blog.hu 2013.06.13. 11:27:53

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Hozzátenném, a külföldieket is rögtön ki lehet szúrni az öltözködésükről :) Férfit és nőt is.

BTBTBT 2013.06.13. 11:30:42

@zebralany:
No, akkor a mo.-i benyomásai is érdekesek lennének, nemcsak a kijeviek. És attól lenne igazán kuriózum, ha mindezt megfejelné a dél-afrikai élettel való összehasonlítással.
Bocs, nem irányelveket próbálok itt adni... :)

váj mí 2013.06.13. 11:34:45

@Barátusz: Azon a csajon pocak????? Jézusom!
Oldalról nézve, fotózva, különben mindenkinek van, aki nem tölti a fél életét edzőtermekben. Igen, még az 50 kiló vasággyal típusnak is. Ha szembe állna veled az a csaj akkor tök lapos hasat látnál.

BTBTBT 2013.06.13. 11:35:54

@zebralany:
Az fix, bár a női ruhák választéka és stílusa árulkodóbb. Meg az arc jellegzetességei is feltűnőek.
A magyar lányok/nők kerek feneke is, mert az a helyi nők között annyira nem jellemző.

mirx 2013.06.13. 11:38:24

@Barátusz: asszem, kevés helyen lehet sörösüveggel mászkálni közterületen. egyébként az egy üveg sörrel tébláboló bulizós ember nekem teljesen más benyomást kelt, mint a másfél literes teszkós pille palackkal plusz szatyorral mászkáló anyus.

BTBTBT 2013.06.13. 11:45:28

@mirx:
Nincsenek arra vonatkozó ismereteim, hogy Kijevben szabad-e közterületen flangálni egy üveg sörrel, de a képen látható nő nem tűnik különösebben bulizósnak. A nem túl réteges ruházatukból ítélve meleg lehet az utcán.
Te ma vagy kötözködős vagy félreértelmezős hangulatodban lehetsz.

@zebralany:
Említetted az alkohol tiltását, de ez a közterületen való fogyasztásra, illetve kézben vitelre is vonatkozik?

zebralany · http://zebralany.blog.hu 2013.06.13. 11:45:28

@mirx: Kijevben a sörösüvegek (és egyéb alkohol) mellet a boltban ott van a barna zacsi is, hogy legyen mibe beletenned ha az utcán diszkréten ki akarod bontani.

négyzet 2013.06.13. 11:51:14

Mondjuk a párducmintás ruha hányinger, itthon a '90-es évek első felében volt divat, bár nem ennyire. Persze ízlések és...

mirx 2013.06.13. 11:52:18

@Barátusz: pont ezt mondom, szerintem az valami lónyál, nem sör.

tudtommal budapesten, amerikában, stb, nem lehet közterületen alkoholt fogyasztani, amerikában is ezzel a barnazacsis szisztemmel nyomulnak, amit zebralány írt

a német nyelvterületeken azt tapasztaltam, hogy normális, csendes viselkedés esetén nem szólnak egy üveg sörért a rendőrök, de szabadni nem szabad hivalatosan.

zebralany · http://zebralany.blog.hu 2013.06.13. 11:52:34

Alkoholt korábban sem lehetett nyilvánosan inni (zacsiban ok) de ugye a sör üdítőnek számítot. 2010ben minősétették át üditőből alkohollá, atzóta kell rejtegetni.

váj mí 2013.06.13. 11:59:06

@mirx: Német nyelvterületen tuti nem. Az állomásokon, parkokban rendre össze szoktak gyűlni a neo-punk életérzést kereső fiatalok kutyástól, piásüvegestől. Amíg csak iszogatnak és elvannak maguknak, addig ok, sem az állomások biztonsági őrei, sem a rendőrök nem basztatják őket.

BTBTBT 2013.06.13. 12:04:42

@mirx:
Ha a cimke alapján nem is, de a barna műanyag üveg miatt nekem sörnek tűnik, bár ez relatív, hiszen bármi lehet benne. Nem tudjuk, hol jártak, mielőtt a kép készült.

Azt hiszem, a barna zacskós szokás az USÁ-ból származik.
Angliában sem lehet közterületen, Londonban pedig már 5 éve, hogy a metrón is megtiltották.
Persze itt léteznek az úgynevezett "controlled drinking zones". Van is belőlük tólkapás meg gond, hiába a bevezetésük körüli - feltehetően - jó szándék.

felka 2013.06.13. 12:06:16

Ütős poszt, ütős képekkel!
ezek a lányok nagyon csúnyák...remélem ha kifogják a gazdag férjet, kikupálódnak!(nem fognak)

mirx 2013.06.13. 12:14:53

Az első képen a hajlakkal újragondolt Johhny Bravo-Bundesliga-frizurakombó női válozata különösen üt! :)

afazekas 2013.06.13. 12:15:42

Hofi jut eszembe a pottyantósról:

Miért van az oroszoknál két karó a wc mellett? Az egyikbe kapaszkodsz, a másikkal a farkasokat hessegeted közben!

andaluzkutya 2013.06.13. 12:34:13

@peacefroggg: Igen, kicsinosította magát, hogy fogjon egy gazdag külföldi pasit. Azt hallotta, nyugaton erre izgulnak:)

váj mí 2013.06.13. 12:42:24

@andaluzkutya: Akadhatnak mindenre elszánt Bravo-Bundesliga rajongók ;).

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.06.13. 12:53:02

@Barátusz:

Személyes tapasztalat.

Alapvetően fehérekre igaz az, amit írtam.

A tanárnéni a feleségem.

BTBTBT 2013.06.13. 12:53:18

@zebralany:
"Multinál dolgozom, kontroller vagyok,... ebbe a pozícióba helyieket nem vesznek fel."

Azt mondtad, hogy az orosz tudásod eléggé korlátozott volt az elején. Akkor angolul beszéltél a kijevi munkahelyeden? Vagy elég sokáig dolgoztál ott ahhoz, hogy közben újra profin megtanuld a nyelvet? (Mondjuk kezdetben akkor sem nagyon mehetett az orosz kommunikáció.)

BTBTBT 2013.06.13. 13:00:53

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
Aha, szóval fehérekkel kapcsolatos személyes tapasztalat.
Számomra azok a legjobb nők, akik tetszenek, és smink nélkül is természetesen szépek - tehát az is szubjektív, és az ízlésem, preferenciáim - meg a felhozatal - által limitált.

Erre mondtam korábban (akkor még nem tudva, hogy a feleséged van a képen), hogy jó alakú nőn jól áll az állatmintás. :)

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.06.13. 13:01:19

@afazekas:

Ez nem így van. Ez egy régi szovjet vicc a Brezsnyev-korszakból.

Bemegy a szovjet polgár a GUM-ba és vécét akar venni, mert felújítja a lakását.
- Angol vécét szeretnék venni.
- Az mi? - kérdezi az eladó.
- Egy olyan nagy kehely, rá kell ülni és aztán le lehet húzni vízzel.
- Ja, igen, Sajnos nincs, évek óta hiánycikk.
- S akkor legalább a török típus van?
- Az mi?
- Egy olyan lyuk alul, kapaszkodni kell, s aztán le lehet húzni vízzel.
- Ja, igen, az is hiánycikk évek óta,
- S akkor mi van?
- Van szibériai típusú vécénk raktáron.
- Az mi? - kérdezi a polgár.
Az eladó levesz két botot a polcról: - Az egyiket leszúrja a hóban, rátámaszkodik és végzi a dolgát, a másikkal meg hadonászik közben hogy elijessze a farkasokat.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.06.13. 13:04:07

@Barátusz:

Nyilván, ha jobbak eleve a természeti adottságok, akkor avégredmény is jobb.

De bevallom, ha választanám kéne egy természetesen szép, smink nélküli, elhanyolt külsejű, szarul öltözött és egy nőiesen öltözött, szépen sminkelt átlagos nő között, az utóbbira szavaznék.

mirx 2013.06.13. 13:06:54

@váj mí: a bundeszliga frizurát a mai napig látom ilyen keletnémet kölykökön néha.
végülis... elöl praktikus, hátul szép... :D

BTBTBT 2013.06.13. 13:13:07

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
De amikor természetesen szép nőről beszélsz, miért azt hozod fel, hogy elhanyagolt külsejű?
A szépen/szarul öltözés is szubjektív, mert kor-, ízlés és személyfüggő.
Ha egy nő felveszi ugyanazt a ruhát két (vagy több) pasi kedvéért, akkor más reakciót fogja kiváltani, függetlenül attól, hogy ő maga szép-e vagy sem.

A kinézete ragad meg először, de utána a természete is fontossá válik - már ha több néz ki belőle néhány dugásnál. Hiába bombázó (tudom, most kicsit túlzok), ha közben meg házisárkány.

én már a fény gyermeke vagyok 2013.06.13. 13:16:20

A franc se érti mit lehet vitatkozni egy kurva rötyin. Az enyémre ki van írva A FŐNÖKÉ, nem hugyozza azt körbe senki.

andaluzkutya 2013.06.13. 13:17:44

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: én mindig a természetes szépre szavaznék. A természetes szép alatt természetesen azt értem, aki nekem tetszik:)
Engem az borít ki, amikor egy nő azon rágódik, hogy mi lesz, ha a pasija hamarabb ébred fel és meglátja smink nélkül az ágyban...

Tökfőzelék123 2013.06.13. 13:21:43

"Többször megkérdeztem, hogy miért öltöznek ennyire kihívóan. Azt mondják, hogy akik így öltöznek, főleg vidékről jönnek Kijevbe, nagyon nagy szegénységből. Számukra az egyetlen kitörési lehetőség az, ha gazdag pasit találnak. (Ez lehet ukrán, vagy külföldi, ami sikerül.)

Továbbtanulni sem nagyon tudtak, így marad a kinézet, mint legfontosabb férjfogó tényező. Én még ennyi csúnya pasit fiatal csinos csajjal máshol nem láttam! (Bár ha lecserélnénk a ruhát és lemosnánk a sminket, a legtöbb már nem is lenne annyira csinos.)"

Nahát már megint bebizonyosodott, hogy amit mondtam, az úgy van.
Mit is magyaráztam a kedves kommentelőknek? Azt, hogy egy nőnek jobban megéri beházasodni egy jómódú férfi mellé, mint önmagának küzdenie.
És ne lepődjön meg senki, ez nem csak az ukránokra, oroszokra és románokra igaz, hanem a magyarokra is. Azt hiszitek, hogy annyival jobban élünk, mint az említett országok? HÁT NEM!
Meg lehet nézni az UBS szokásos tanulmányából, hogy vásárlóerőben már előttünk van Szófia, Bukarest, Riga, Isztanbul.

www.citymayors.com/economics/usb-purchasing-power.html

Úgyhogy egy nem keresett szakmában dolgozó vagy kevésbé tanult nőnek egy nyugati partner/nyugaton dolgozó magyar partner/gazdag magyar partner még mindig egyenlő az isten lábával.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.06.13. 13:25:29

@Tökfőzelék123: Ebben most igazad van.
:)
Én már foglalkoztam a témával, és megnéztem egy itteni társkeresőt. Hááát, szerintem az itteni oldalon több a magyar nő, mint az otthonin.

morsels (törölt) 2013.06.13. 13:27:01

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
Egyebkent meg a leopard mintas ruhakat tette szova; ami egy zebralany eseteben ertheto :-)

andaluzkutya 2013.06.13. 13:28:13

@Tökfőzelék123: @tilmir:
Azt meg tudjátok mondani, hogy hol az egészséges határ? Mert pl. egy nyugati nő is megnézi többnyire (ha ad magára), hogy a pasinak milyen az anyagi helyzete, mivel az sokat elárul arról, hogy milyen életre számíthat az elkövetkező években, ill. a pasi személyiségéről is. Csak nekik nagy szerencséjük, hogy az elfogadható vagyonnal/keresettel rendelkező pasik helyben vannak:)

Tökfőzelék123 2013.06.13. 13:28:49

@nosuti: na igen, de nem csak a nem tanult, hanem a még sokszor a tanult magyar nőknek is megéri gazdaghoz költözni, mert Magyarországon olyan alacsonyak a bérek, hogy abból csak sok év múlva lesz egzisztencia. Szerinted megéri egy nőnek topegyetemről kijőve azt mondani, hogy inkább dolgozom napi 10-12 órát a hét minden napján évtizedeken keresztül, mint hogy hozzámenjek egy saját lakással/házzal rendelkező férfihez, vagy olyan valakihez, aki szimplán el tud tartani?
Ha valaki nő és versenyképes a szakmája, valamint nem akar élősködni, akkor érdemes Nyugatra mennie, mert ott sokkal jobban fizetnek mindenhol, és értelmiségi munkakörökben, ahol én is dolgozom, pedig pláne jók Nyugaton a bérek.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.06.13. 13:29:33

@Barátusz:

Persze, nyilván ez szubjektív. Pl. egy csomó férfi imádja a harisnyatartót, engem meg kifejezetten taszít.

De elég azt mondanom, egyetemen alapvetően 3 típusú csaj volt:
- elfoglalt bölcsész típus: jelzi, hogy ő olyan okos, hogy nincs ideje se felöltözni, se sminkelni, de még hajmosásra sem, jellemző kinézet: kócos haj, férfi szövetnadrág, olyan pulóver, amit más a kukába szokott kidobni, de még a cigány guberáló is ott hagyja, női táskája nincs, ehelyett egy krumpliszsákszerű valamit hord a válán átdobva,
- sikeres közgazdász-jogász típus: úgy néz ki, mint a multicég elnökének a titkárnője vagy a sztárügyvédnő, mindig smink, kifogástalan kinézet, de öltözködésben mindig a titkárnős-üzletasszonyos stílus, jellemzőn rövid fekete szoknya, fehér blúz, szuperdrága női aktatáska, stb.,
- színésznő-művész típus: szintén kifogástalan kinézet, smink, mint az előző típusnál, de az öltözködés radikálisan más, jellemzően extravagáns vagy legalábbis sportos-extravagáns öltözék.

Na most, azt hiszem nem árulok el nagy titkot azzal, hogy engem a hármas típus vonz, s a kettes típust untatónak tartom. Más meg, pl. egy haverom imádja a titkárnős stílusú nőket.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.06.13. 13:37:53

@nosuti:

Erről jut eszembe.

Egy ismerősöm először volt kiküldetésben egy 5-csillagos szállodában elszállásolva. Hát, ment a vécébe, de hát a vécé egy része piszkos lett, nem ment le a vízzel. Keresi erre a kefét, de nincs kefe, A már tapasztalt kollégája felvilágosította: ilyen helyen nincs vécékefe.
- Dehát akkor mi a teendő? - kérdezi az ismerős.
Erre a kollégája:
- Megmutatom . majd odamegy a telefonhoz, felhívja a recepciót és emelt hangnemben azt mondja a kagylóba "tűrhetetlen állapotok vannak a vécében, követelem, hogy azonnal intézkedjenek!".
Aztán 5 percen belül megjelenik egy takarítónő, aki elnézést kérve az állapotokért megtisztítja a vécét.

mirx 2013.06.13. 13:38:45

@Tökfőzelék123: Részben igazad van, csak ezzel van egy erős szocializációs probléma is. Vagyis ez kicsit olyan, amit mondasz, mint amikor a pesti egyetemet végzett, nagyjából normális szociális hátterű korai harmincas, viszonylag stabil jövőjű pasik azzal jönnek, hogy "mert tanulni kellett volna a középiskolában, meg küzdeni, és akkor bárkiből lehet bármi". Ami egyáltalán nem igaz: egy szabolcsi nyócgyerekes családba születő szerencsétlen kölyök - cigány vagy nem cigány -, akinek apja-anyja olvasni, számolni is épphogy tud, és egy darab könyve nincs otthon, az egyáltalán nem indul ugyanolyan esélyekkel az életben, mint az olyanok, akiknek valamennyire értelmiségi szülei vannak, arra nevelik, hogy tanuljon, nem pedig hajtják el a benzinkútra vagy az építkezésrevagy a földekre pénzt keresni már 17 évesen.

A nőkre ez hatványozottan igaz: minél kisebb faluból/településről jönnek, vagy minél kevésbé értelmiségi háttérből, annál inkább az a szocializáció, hogy szép legyél, meg házias, meg az a feladatot, hogy fogjál egy madarat meg szüljél neki. Ez egyáltalán nem ugyanaz a kiindulóhelyzet, mint mondjuk egy értelmiségi családban, ahol van 1000 könyv otthon, és azért dicsérnek meg, hogy ötöst hoztál matekból, nem azért, mert milyen szép a ruhád meg a hajad.

Nem mondok ellent neked, a jelenség abszolút létezik, csak arra próbálok rávilágítani, hogy egy ilyen tizenéves fruskánál nem feltétlen egy tudatos döntés az, hogy tanulás helyett inkább megyek a fodrászhoz meg miniszoknyát válogatni, hanem eleve nem olyan a nevelése, hogy az akadémiai pálya bármilyen szinten akár mint lehetőség felmerüljön.

BTBTBT 2013.06.13. 13:42:27

@andaluzkutya:
Az ilyen nőnek vagy önértékelési problémái vannak (gyári hibás vagy valaki kifejlesztette benne), vagy szülők/ismeretségi kör/társadalom/médiumok által jól kondicionált.

Az egészséges határ is szubjektív. Meg a mohóság is.

@Tökfőzelék123:
"már megint bebizonyosodott, hogy amit mondtam, az úgy van"
Te egyedülálló vagy?

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
Melyik egyetem volt az, ahol a kettes és a hármas típussal találkoztál?
Az egyest "igénytelen bölcsész"-típusra javaslom módosítani a leírásod alapján. Az a rém igénytelen oldaltáska vagy szütyő vagy mi volt a halálom, amikor láttam őket kiözönleni az ELTÉ-ről, be a kiskocsmába.

A harisnyatartó szép lábakon jöhet, krinolinon inkább hagyjuk.
Engem az ápolatlanság és a (túlzásba vitt) smink térít el nőktől. Meg a túlsúly. Enyhén molettül is lehet valaki szép és kívánatos, nemcsak ötvenkilósan. Persze az utóbbi sem hátrány, ha hosszú tárva tervez az ember.
Ruházkodási tanáccsal szolgálhatok, ha nem jól öltöznek, de a természetét (igényesség vagy annak hiánya) meg a kondicionáltságát nem tudom és nem is akarom megváltoztatni.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.06.13. 13:42:40

@andaluzkutya: Ezzel a témával sokat foglalkoztam, nagyon sokat lehetne róla beszélni.
Sok olyan hölgy van, akinek esze ágában sincs dolgozni, így kizárólag azt tartja megoldásnak, hogy mással eltartatja magát.
Itt azon van a hangsúly, hogy nem AKAR dolgozni. Tehát válasszuk szét: nem tartozik ebbe a körbe, aki követi a már meglévő családfőt, x számú gyerekkel van otthon.
Az ismeretségi körömben több olyan hölgy (?) van, aki kijött egy kis időre, összeszedett egy svájci palit, és véletlenül terhes lett. Svájci pali elvette, és megoldódott a kérdés. Ha ügyes, és gazdag a pasi, akkor megteheti, hogy néhány év múlva elválik, és remekül megél az asszonytartásból.
Tudok olyat, akinek 3 gyereke van 3 apától, elvált és él mint Marci hevesen. Persze nem dolgozik. És folytathatnám napesetig...
Na, ez szerintem nagyon gáz...

morsels (törölt) 2013.06.13. 13:43:11

@mirx:
Becsben lehet (vagy legalabbis lehetett par eve) sort inni az utcan. Megvetted a boltban hidegen, kileptel, kinyitottad es mar ihattad is.

váj mí 2013.06.13. 13:43:26

@mirx: Összességében viszont irtó randa ;)

Tökfőzelék123 2013.06.13. 13:44:01

@tilmir: örülök, hogy egyetértünk.

@andaluzkutya: van egészséges határ, természetesen.

"Mert pl. egy nyugati nő is megnézi többnyire (ha ad magára), hogy a pasinak milyen az anyagi helyzete, mivel az sokat elárul arról, hogy milyen életre számíthat az elkövetkező években, ill. a pasi személyiségéről is."

Az anyagi helyzet kezdetben a családtól függ, Friss végzős egyetemistaként senki nem keres nagyon sokat.
Később viszont rengeteg munka egy családnak (férfi+nő) saját egzisztenciát teremtenie. Spórolás, munka, ügyeskedés. Erről fog szólni az életük, ha a családból kifolyólag nincs egy jó kezdőegzisztenciájuk.
Ha gyerek is tervbe van véve, akkor a nő bizonyos, hogy pár évre kiesik a keresők körül, ráadásul eleve a gender pay gap miatt kevesebbet is keres, valamint a gyerek miatt tradicionális kötelezettségei miatt mindig is hátrányban lesz a férfival szemben. Ekkor és később is az említett okok miatt az egzisztencia megteremtése nagyrészt a férfira hárul.
A nők nagy része szeretne gyereket (én is), ezért ha csupán financiális oldalról vizsgáljuk a nők anyagi helyzetét, akkor egyszerűen nagyrészt a férfira van utalva, még a jól képzett nő is a gyerek miatt.

Mint tudjuk a lakosság nagy része (95% felett) nem jól képzett és nem versenyképes a szakmája. A nők nagy része ráadásul nem karrierista, így ők az életüket azzal oldhatják meg a legkönnyebben, hogy jó helyre házasodnak. Ennyire egyszerű.

Ahogy írtam már, Kelet-Európában meg egyszerűen lehetetlen a semmiből jó egzisztenciát teremteni legálisan, mutyi nélkül. Nőként meg még inkább lehetetlen. Nyugaton jobb a helyzet, lehet látni a statisztikákból, meg látom magam körül is, hogy a középosztály úgy él, mint otthon a felsőosztály.

morsels (törölt) 2013.06.13. 13:45:28

@mirx:
Amerikaban a barna zacsko szerepe eredetileg az, hogy amikor kiviszed a boltbol, akkor ne is lehessen latni, hogy alkohol van nalad. Aztan hogy ezt hasznaltak arra, hogy zugban igyanak, az mas kerdes, de nem ezert tettek barna zacskoba.

Meg ez is allamokban valtozik, Las Vegasban peldaul minden tovabbi nelkul sorozhetsz az utcan.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.06.13. 13:46:23

@mirx:
Van ebben is valami, amit írsz. Az esélyek valóban nem egyenlőek, de az is tendencia, hogy minél könnyebben kell a pénzt megkeresni. Ráadásul jó sokat....
:)
A TV-ben mást sem hallani, hogy azért mennek el a lányok prostinak, mert nincs mit enni. Ilyen is van. DE!
és itt a hatalmas DE!
Sokan azért mennek el, mert akkor lehet venni szép Mekbúkot", meg "ájfont", és a többi.
Mondom ezt úgy, hogy az itteni kupik tele vannak magyar lányokkal.
:(

nosuti 2013.06.13. 13:55:54

@Tökfőzelék123:
Nézd, azért mert neked nem sikerült, vagy meg sem próbáltál otthon érvényesülni, az még nem azt jelenti, hogy egy nőnek Magyarországon nem lehet vagy nehéz egzisztenciát teremteni, pláne gazdag férj segítsége nélkül. És az a férfi aki kijön a topegyetemről (muhaha), annak miből lesz egzisztenciája, lakása stb.?

A kérdésedre a válasz pedig: nője válogatja. Van akinek "megéri". Bár ezek mind egyedi esetek, nem tudod a részleteket, ki miért és kihez megy férjhez, pláne milyen szándékkal. Nem értem miért nézed le ennyire a nőket. Biztos van a családodban olyan nő aki sosem dolgozott, mert gazdag férjet talált magának, vagy valaki egy ilyen típusú nő miatt hagyta ott a feleségét a rokonságban? Egyáltalában miért baj az, ha egy nőnek más az életútja mint neked, aki értelmiségi munkakörben dolgozol nyugaton jó fizetésért.

Tökfőzelék123 2013.06.13. 13:59:45

@mirx: igen, ez így van, ezért is érdemes minden nőnek "elkurvulnia", még a tanultaknak is az említett szempontok miatt.

Saját és a magyar középosztályból feltörekvő barátnőim/barátaim példájából tudom, hogy rengeteg munka valamit létrehozni anyagilag.

Ezt a problémát a legtöbb nő egy trükkel megoldhatja: széppé válik és megtanulja, hogy egy férfinak mi a jó.
Edzés, divat követése, vásárlás, smink és nem utolsó sorban egy férfi professzionális szexuális kiszolgálása. Ha nagyon kell, akkor plasztika is szóba jöhet.
Ez a pár dolog biztosítja neki egész életlében a megélhetést. Az említett cselekvéseket ráadásul élvezzük, mi nők, és a média is ezt sugallja, hogy ilyennek kell lennünk. Szépnek, szexinek, divatosnak.
Azonban legkésőbb 24 éves kor körül, amikor a legtöbb ember függetlenedni akar, akkor az élet sokakat megtanít arra, hogy ez nem elég a klasszikus értelemben vett életben maradásra. Azért nem fizet senki, hogy szépek vagyunk, meg divatosan öltözködünk. Sokan szembesülnek azzal, hogy a média által sugallt értékekből, még akkor is, ha elérte őket, nem lehet megélni.Ilyenkor jön a gazdag férfira való vadászat.
A többit már leírtam az előző kommentemben.

andaluzkutya 2013.06.13. 14:01:45

Evolóciós szempontból egyébként kifejezetten hasznos a férjfogás/feleségszerzés ebben a formában, mivel a nő lényegesen jobb esélyt biztosít a génjei továbbvitelére és hát a leírások/tapasztalatok szerint nem túl szép férjnek is lehetősége nyílik így erre. Arról nem is beszélve, hogy a génállománynak is jót tesz a frissítés/keveredés.

BTBTBT 2013.06.13. 14:03:04

Az a gond ezzel a Tökfőzelék által belinkelt UBS-statisztikával, hogy bár olyan termékek szempontjából vizsgálja egy-egy város lakóinak vásárlóerejét, amelyek világszerte kaphatóak - de
ezeknek a termékeknek (például egy hamburger, iPod, stb.) jócskán eltérő az ára minden városban/országban. A jövedelmekről nem is beszélve.
Innentől fogva pedig minden ez, csak nem reprezentatív és valós lista. (Elég csak vetni egy pillantást az Apple áraira USA-UK-viszonylatban.)
Az Economist Big Mac indexe sem tökéletes, de azért jobb.

tanato 2013.06.13. 14:05:46

www.origo.hu/filmklub/blog/kritika/20130607-kritika-kincses-reka-szulofold-szex-es-mas-kellemetlensegek-cimu-filmjerol.html
Na egy kis filmelőzetes,van benne kivándorlás,beilleszkedés, szex honvágy stb.Tizsta Há az előzetese alapján.

zebralany · http://zebralany.blog.hu 2013.06.13. 14:06:56

@Barátusz: Munkahelyen angol volt a hivatalos nyelv, valamilyen szinten mindenki tudott is. A vevőkkel már más volt a helyzet, ők nem nagyon beszéltek nyelveket, akkor kollégáim tolmácsoltak ha kellett.

2013.06.13. 14:12:48

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: hivatkoztal a noies nokre Ukrajnaban. A fotok alapjan csak csapottseggu hajashatu ronda arcu nok vannak Kievben. Igaz falfestekkel az arcukon stilettoban, ha ez a noies no definicija, akkor maradok en is a francia noknel szepseget illetoen (termeszetesen nekem egy bizonyos del-afrikai a legszebb).

mirx 2013.06.13. 14:13:28

@Tökfőzelék123: azért tegyük hozzá, hogy a nyugati társadalmakban sokszor nincs olyan erős nyomás "létrehozni valamit anyagilag", mert a szülőknek-nagyszülőknek akár évszázados családi vállalkozás vagy gazdaság révén már lehet valamijük, amiben lehet lakni, dolgozni, vagy esetleg örökölni az egészet.

ezzel szemben a posztszocialista országokban a 90-es évekig kábé minden az államé volt (kivéve egy kevés mázlista butikost meg zöldségest meg a pártkatonákat), nem véletlen lett az egész svájci frank-hitel mizéria: egy többmilliós tömeg gondolta azt a 2000-es évek elején, hogy végre lehet saját vállalkozás, saját lakás, és próbálta - a rossz végéről - megfogni ezt a dolgot.
tehát nem véletlen a pasivadász ukrán-magyar-lengyel stb káeurópai nőtípus (meg a sok kurva). egy mittudomén svájci fiatal lány sokkal kevésbé "indul a nulláról", ott a szülők sokkal jobban tudják eleve támogatni, ha esetleg tanulni akar, vagy ilyesmit.

Tökfőzelék123 2013.06.13. 14:13:43

@tilmir: de ha akarna is dolgozni, akkor is egyszerűen nem éri meg.
Ha nincs jó szakmája, akkor biztos, hogy nem, ha meg van, még akkor sem éri meg több 10 évet feláldozni az életedből, azaz az életedet tönkretenni a sok munka miatt.

@nosuti: igen, azért vagyok így felháborodva, mert én mindent magam értem el, külföldre is sikerült kimennem, míg sok volt évfolyamtársam és egyéb régi barátnőm (nem mindenki, de sokan) a könnyebb utat választotta és vadászott magának egy gazdag(abb) férfit. Most általában otthon ülnek és facebookra írogatják az életük legfontosabb problémáit: mit büfizett a gyerek, mit főznek, milyen ruhát vettek, hová mennek nyaralni (a férfi pénzéből).
Persze ez nem mindenkinek sikerült. Akinek nem és jó szakmája van, az most vagy szétdolgozza az agyát (Magyarországon vagy külföldön), hogy meg tudjon normális életszínvonalon élni, vagy akinek rossz szakmája van azt pedig a totális kilátástalanság veszi körül.
Jómódú férfi nélkül vagy egzisztencia-teremtés folyik mindenkinél, vagy aki pedig kevés pénzt keres (egyedül vagy párral), az ül a híg fosban, mert megélni épphogy meg tud, megtakarítani csak néha és nőként nincs ott a menekülőopciója, a gyerek, amiatt, hogy a nő keresete nélkül nem tudnának az aktuális partnerével együtt megélni. Magyarul nincs pénzük gyerekre.

Ez a nagy büdös helyzet. Magyar nőként így néz ki a világ az én szemszögemből.

2013.06.13. 14:16:46

@andaluzkutya: usaban evekig vicc volt, hogy a nok csak akkor mennek el veled egyatalan egy randevura, ha megmondtad a credit score-odat. Amit tokfozelek leir nem magyar sajatossag, hiaba probalja igy bemutatni.

nosuti 2013.06.13. 14:17:05

@tilmir: az én ismeretségi körömben meg inkább olyanok vannak, akik önállóan is megállják a helyüket, jól keresnek, sőt többet esetleg mint a férjük és még gyereket is vállalnak. Tökre működőképes.

Tökfőzelék123 2013.06.13. 14:18:21

@Barátusz: Te komolyan mondod, hogy egy étteremlánc egy hamburgerének ára valósabb képet mutat a világ vásárlóerejéről, mint az UBS statisztikája?
A kosarakat meg gondolom a legnagyobb pontossággal és a legjobb összehasonlíthatóság miatt csinálják hasonlóra. Igaz nem lehet tökéletes kosarakat alkotni, mert mindenkinek más az ízlése.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.06.13. 14:18:37

@nosuti: Nekem is van olyan is. :)
Igazából kutattam a témát, ezért van meglehetősen sok információm.

nosuti 2013.06.13. 14:20:06

@Tökfőzelék123: Ez az, a te szemszögedből. Nem értem a felháborodásodat sem, hisz te magad írod, hogy sikeres vagy. Miért zavar, hogy ők a könnyebb utat választották? A te csodás életeden ez semmit nem változtat. komolyan nem értem

négyzet 2013.06.13. 14:22:22

@Tökfőzelék123: "Mint tudjuk a lakosság nagy része (95% felett) nem jól képzett és nem versenyképes a szakmája. "

ezt honnan vetted?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.13. 14:22:57

Tyűha... megint érdekes a téma :)

Már most irigylem azt a gyereket, akinek az anyukája "véletlenül" esett teherbe, majd megcsapolta apukát.
De méginkább apukát irigylem, aki lehet nem is akarta a gyereket, aztán fizethet, mint a katonatiszt és tarthatja el a kihasználó exet.

Egyébként van még olyan, aki szerződés nélkül házasodik (a korábban ismertetett rétegben)?

2013.06.13. 14:25:30

@nosuti: a brazil stilus a khmmm, lanscaping-re vonatkozik?

smile750 2013.06.13. 14:26:26

Itt az Emirátusokban is sok az ukrán, és egyéb orosz ajkú hölgy. Ras Al Khaimah emirátusban például a szállodákban van sok, tekintve, hogy elég sok orosz ajkú turista jár arra, de például elég sok hotelben találkoztam "orosz" énekes hölgyekkel. Nagy divat itt az ilyesmi. Többnyire 2 lány dolgozik, esténként fellépnek bárban, félplayback előadással, és 3 havonta cserélődnek.
Az oroszt azért tettem idézőjelbe feljebb mert sok közöttük az ukrán, belorusz, vagy egyéb volt szovjet tagköztársaságbeli, viszont itt nem nagyon tesznek különbséget. Ennek két oka van. Egyrészt mert sokan a helyiek közül nem is tudják, hogy van ilyen, hogy Ukrajna, Kazakhsztán, meg ilyenek. Nekik aki onnan jön az mind orosz. Másrészt ezt a hitet ők maguk is szeretik megerősíteni, aminek az egyik oka az, hogy például az orosz örömlányok (akik az egész világban nagy népszerűségnek örvendenek. Itt is.) többnyire a felső kategóriát képviselik, így a többi orosz ajkú hölgy is szereti (vagy szeretné) magát ebbe a kategóriába sorolni.

Tökfőzelék123 2013.06.13. 14:27:05

@charlieharper: igen, minden országban vannak szegényebbek, de ide sok olyan magyar nő ír, akiknek külföldi a férjük/barátjuk. Én csak az ő és szegényebb országon nőinek döntési mechanizmusát akartam vázolni. Azt viszont nem tagadhatod le, hogy gazdag országban sokkal esélyesebb arra bárki, egy nő is, hogy normálisan megéljen. Akár egyedül is, akár egy nem olyan jó szakmával is.

@nosuti: amiket én mondok, azokban mindenféle hátterű ember benne van, akiket még Magyarországon megismertem az életem során.

@mirx:
"egy mittudomén svájci fiatal lány sokkal kevésbé "indul a nulláról", ott a szülők sokkal jobban tudják eleve támogatni, ha esetleg tanulni akar, vagy ilyesmit. "
ez így van

nosuti 2013.06.13. 14:27:19

@tilmir:
és milyen felindulásból kutattad? mire és meddig jutottál?

2013.06.13. 14:28:00

@Kovermadar: ma mar volt arrol is szo, hogy mirx jobban szeret a wc-n ulve pisilvi, mint guggolni felette. Tiszta Opra Show lett a HA!

váj mí 2013.06.13. 14:29:24

@tilmir: Hm, hogy ki megy prostinak? Az én tapasztalataim szerint a lányok többsége, mondjuk úgy jó 70%-a a mindennapi kiadásaira el is veri a pénzét. Persze, sokkal magasabb anyagi színvonalon él, mint a kortársai, akik valamilyen civil melót végeznek. Kb. 25% az, aki a pénzét, félreteszi, befekteti, vagy egyáltalán vannak távlati tervei. A nagyon szegény rétegből, tényleg a családot kell eltartani, az a kisebb réteg, kb. 5%. Persze, a médiában ők a hírérték.
Persze, ez nem reprezentatív felmérés.

2013.06.13. 14:30:43

@Tökfőzelék123: ezt USAban a nok kifejezetten a nemszegeny kategoria csinalta. Az ok, hogy ne legyen majd "lifestyle downgrade".

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.13. 14:31:46

@charlieharper:
Nyehehe :)

Mondtam már, hogy tetszik a szakmád?! Minden nap itt vagy munkaidőben :) Igaz én is, de én betegállományban és hamarosan vége a jó világnak.

váj mí 2013.06.13. 14:32:56

@Kovermadar: Teheti a szeme alá a szerződést, ha már van gyerek.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.06.13. 14:33:25

@nosuti: Egy tanulmány része lesz.
A magyar nők helyzete külföldön a téma. Természetesen szóba kerülnek a magasan képzett expat feleségek lehetőségei, a multi környezeten kívüliek, és a képzettség nélküliek helyzete is.

BTBTBT 2013.06.13. 14:33:45

@zebralany:
Köszi. Így már érthető.

@mirx:
Az utolsó bekezdésben szereplő "nulláról indulás" vagy annak ellenkezője és ennek jövőbeli következményei, teljesen jogos.

@Tökfőzelék123:
Amit állítasz rólam, nem mondtam, még akkor sem, ha neked szent, amit a UBS szakért.
Árak és jövedelmek országonkénti különbözőségéről és ebből adódó összehasonlíthatatlanságukról beszéltem. Ha egy terméknek legalább ugyanaz lenne az ára mindenhol, akkor eltérő fizetések esetén is valósabb kép alakulna ki.

Megelőztél a kommenteddel, akartam kérdezni valamit erre vonatkozóan:
"sok... régi barátnőm... a könnyebb utat választotta és vadászott magának egy gazdag(abb) férfit. Most általában otthon ülnek és facebookra írogatják az életük legfontosabb problémáit: mit büfizett a gyerek, mit főznek, milyen ruhát vettek, hová mennek nyaralni (a férfi pénzéből). "
Igazán nem bántásból, hiszen bizonyos dolgokkal, amiket korábban állítottál, egyetértettem, de úgy tűnik, hogy te meg - szintén nagyon fontos problémaként - a HÁ-n írod ki magadból a keserűségedet, és osztod az igédet. (Lehet, hogy a FB-on is, de arról nem tudunk.)
És ha te azt állítod, hogy saját erődből felküzdötted magad, akkor miért fáj neked annyira, hogy más nő hogyan csinálta meg vagy feküdte ki a szerencséjét?

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.06.13. 14:34:38

@váj mí: Nagyjából stimmelnek a számaid az enyémekkel.
:)

2013.06.13. 14:34:57

@Kovermadar: nem mindennap, de az ipaden itt van :) de en is szeretem a munkam, tenyleg jo.
Attol is fugg, hogy eppen melyik idozonaval dolgozom. Ezen a heten egyebkent nem dolgozom.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.13. 14:35:24

@váj mí:
Ez elég szomorú... :(

Mindenesetre ha a fickó akar gyereket, akkor ez van. Ha nem, akkor elkötteti magát aztán csak pislog az pénzéhes asszony, hogy az istennek sem akar teherbe esni, pedig már fél éve eszi a C-vitamint fogamzásgátló helyett :D

Tökfőzelék123 2013.06.13. 14:36:08

@Kovermadar: @négyzethálós: Mindjárt mennem kell dolgozni, de ezt még leírom.
Eleve a munkaképes korú lakosság 55-56%-a dolgozik. Ezek közül nézzétek meg, hogy ki mennyit keres. Az átlagbér kb 220k bruttó, de nagyon kevesen keresnek 600-700 bruttót vagy afelett, amiből tényleg el lehetne kezdeni normálisan élni. Láttam a ksh oldalán valahol percentilisekre lebontva statisztikákat, ott meg lehet nézni, hogy mennyien keresnek nagyon rosszul. A kép lesújtó.

BTBTBT 2013.06.13. 14:39:03

@nosuti:
Ja, nem tudtam, hogy azt így hívják.
De az általad leírt kivitelezésnek mi köze a brazilokhoz? :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.13. 14:39:08

@Tökfőzelék123:

Ebben igazad van, valóban lesúlytó!
Mindenesetre ez szerintem kelet-európai dolog, Svédországban kevesen keresnek rosszul a dolgozók között. Ha ketten dolgoznak egy családból, akkor kellemes életszínvonal mellett (magyar felső-közép réteg színvonala) az egyik fizetést el lehet tenni.

Nem tudom pl. elképzelni a svéd szegény embert... még sosem láttam olyat :D

váj mí 2013.06.13. 14:39:22

@tilmir: Hát ja, a sok pénz könnyelművé tesz ...

nosuti 2013.06.13. 14:39:49

@Tökfőzelék123: csak az ember lánya a nagy önállóságra való törekvés közepette nehogy egyedül maradjon...így mi lesz a szerelemmel, gyerekszüléssel, együtt megöregedéssel?
lesz lakása, jó fizetése, lapos tv és ájfón...szuper

2013.06.13. 14:40:20

@Kovermadar: dirigal, magyarazkodik, prezental

váj mí 2013.06.13. 14:41:11

@Kovermadar: Ez van, házasság sem kell feltétlenül ahhoz, hogy egy férfi évekig fizessen.

nosuti 2013.06.13. 14:41:40

@Barátusz: fogalmam sincs...így híjják
biztos mert a karneválra felvett tangából nem lóghatott ki semmi szőr...és hát azok a tangák ugye szinte nem is léteznek olyan vékonyak... :)
a csupasz meg kislányos

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.13. 14:41:53

@charlieharper:

Remekül hangzik :)
Ebből az elsőt és utolsót semmiképp sem szeretném csinálni (az elsőt még csak csak, de a prezentálás nálam a felmondással egyenlő :) )

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.13. 14:43:28

@váj mí:
Akkor megint csak azt tudom mondani, hogy a rendszer szar... vagy marad a Svájcban tartott vagyon, amiről nem tud a vett asszony. Ha szétmenés van, akkor nincs mit megfejni.

mommmmo 2013.06.13. 14:43:51

Es Dubaiban is kozkedvelt a pottyantos wc luxus marvanyozott valtozata. Abajaban kenyelmesebb ugy latszik, mint felemelgetni a sok leplet (mert tradicionalisan also nemu ugy sincs, legalabbis ez arra enged kovetkeztetni)

váj mí 2013.06.13. 14:43:53

@Kovermadar: Miért, magyarázkodni szeretsz? ;)

váj mí 2013.06.13. 14:44:46

@Kovermadar: Ahham, a barátom is pont ezt csinálta.

Tökfőzelék123 2013.06.13. 14:44:46

@Barátusz: azért kezdtem itt osztani az igét, mert a sok kis eltartott p. is itt kezdett menőzni, hogy milyen jó az élet Svájcban vagy egy cuki kis szigeten Ázsiában.
Mindegyik cikk úgy kezdődött, hogy a férjem dolgozik, én nem, vagy gyerekkel vagyok otthon 3+ éve és nem is dolgoztam ott, ahol élek, sőt, a nyelvet sem beszélem rendesen, ahol élek, hanem mondjuk angolul beszélek a férjemmel (aki nem angol anyanyelvű).
Erre kezdtem beírogatni, hogy hagyják abba a kitartott státuszú p-k a más státuszával való villogást.
Na most már tényleg megyek, sajnos ma is határidő van... :((((

váj mí 2013.06.13. 14:47:07

@Tökfőzelék123: Kozmetikushoz meg plasztikai sebészhez menj inkább, mert már kurvára idegesítő, hogy mennyire frusztrál a rondaságod, meg az, hogy nem tudsz magadnak pasit fogni, te értelmiségi, te.
Tudod mijük van az okos nőknek? Macskájuk meg papagájuk.
Hát így ...

négyzet 2013.06.13. 14:47:58

@Tökfőzelék123: Szerintem válasszuk szét. Egyrészt van az a probléma, hogy alacsony a fizetés, amiből nem lehet egyről a kettőre jutni, vagy jól megélni sem. Ez viszont nem csak a nőknél van így, de a férfiaknál is. Van egy csomó 30-as férfiismerősöm, akik a szüleiknél laknak, mert nem tudnak önálló albérletbe költözni sem. És nem azért, mert nem tanultak, vagy rossz lenne a szakmájuk, de nem tartoznak a topfizetésűek közé.

A másik dolog viszont, hogy téged zavar, hogy másoknak "könnyű", hogy gyereket szülnek és ezzel vannak elfoglalva, aminek az igényét egy bizonyos korban amúgy is magával hozza a biológia. Ehhez a "nekik könnyű" felfogáshoz tegyük hozzá, hogy gyereket szülni, felnevelni, családosnak lenni sem feltétlenül olyan könnyű vagy könnyebb, mint egyedülállónak.

Élősködő típusú emberek meg mindkét nemben vannak, nem lehet olyat írni, hogy a "nők". Én egy olyat sem ismerek, aki azért házasodott volna, hogy egzisztenciát csináljon magának, sőt épphogy halasztják a házasságot, a gyerekvállalást, mindenki inkább élni akar.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.06.13. 14:49:48

@charlieharper:

Sokkal szebb ukrán lányok vannak, mint ezek a fotókon, ez tény.

morsels (törölt) 2013.06.13. 14:52:06

@Tökfőzelék123:
Nalatod, ez az irritalo a hozzaszolasaidban. Hogy amikor valaki ir egy posztot, akkor te automatikusan besorolod a kitartott kategoriaba, gyakorlatilag lekurvazod az illetot.

Azt nem is vitatta senki eddig sem, hogy vannak olyanok szep szammal, akikrol te irsz. Nade szerinted gyakorlatilag minden no kitartott, aki ferjnel van.

Persze ertem en, hogy nagyon buszke vagy magadra, arra amit elertel es valahogy megsem tartanak ugy becsben, mint akikrol te irsz, de szerintem ez egy elegge komoly torzulas eredmenye nalad.

BTBTBT 2013.06.13. 14:52:45

@Kovermadar:
Az elköttetés sem 100%-os hatékonyságú, tehát simán átcsúszhat néhány farkincás.

Egyébként nem értem, hogy - a dugáson kívül - minek van együtt egy pasi egy olyan nővel, akitől nem akar gyereket, amennyiben ismeri annak múltját (családi szegénység, hátrányos helyzet, ilyesmi) vagy akiről tudja, hogy egy másik, férjfogó-turizmusáról híres országból származik?
Nem ér azt válaszolni, hogy "a szerelem vak". :)

@tilmir:
Tapasztalati vagy statisztikai számokról beszélsz? Tudtommal te nem vagy recis.

@Tökfőzelék123:
Milyen kár, hogy senki sem kért meg rá, hogy megmondóemberkedj. Az meg szomorú, hogy kicsit hülyét csinálsz magadból ezzel a pattogással.
És egyedül lehetsz, mint a kisujjam.

@nosuti:
A karneválos rész vágom, de ha csak középen van egy csík, illetve ha csupasz, a leheletnyi tangákból ugyanannyi lóg ki, nemn? :)

smile750 2013.06.13. 14:54:21

@mommmmo: Számomra az a megfejthetetlen kérdés, hogy hogyan szárítkoznak / törölköznek meg, amikor nincs törölköző, sőt, sok esetben wc papír sem. Köztudomású, hogy az arabok "megmosakodnak" wc után, sokszor kisbalatonná változtatva az illemhelyet, de sehol nem láttam törölközőt, vagy ilyesmit. Luxus helyeken van papírtörlő, de voltam már olyan helyen is ahol abszolút semmi, csak a kis "s*ggzuhany" lóg ki a falból a wc mellett.
A csilli-villi abu dhabi irodában pedig az a durva amikor ki van írva a wc-ben, hogy "kérjük ne lépjen cipővel a wc ülőkére".

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.06.13. 14:59:16

@Barátusz: Nem, nem vagyok recis, de bejutottam egy ilyen intézménybe, és csináltam néhány riportot.

négyzet 2013.06.13. 15:04:35

@Tökfőzelék123: oké, mondjuk, hogy valaki tanár, Mo-n rosszul keres, tudjuk, nyugaton meg jól, sőt, akkor neki most versenyképes vagy nem a szakmája? Vagy nem lehet, hogy a gazdaság nem versenyképes, ezért egyszerűen nincs meg az a munkakereslet, ami "szerencsésebb" országokban?

Ha annyit bújod a statisztikákat, olyat is találhattál, ahol azt kérdezik a lakosságtól, mi szerintük a jó fizetés. Nem nagy meglepetésre a különböző helyzetű, különböző földrajzi helyen élő, családi méretű stb. emberek más és más összeget mondanak. Falun nem kell 600 ezer havonta, hogy úgy érezd, jó neked.

mommmmo 2013.06.13. 15:08:11

@smile750: igen, ez egy rejtely. Eleve, seggzuhanyhoz mar eleve fel kell emelni a lepleket, szoval akkor mar miert nem az uloke??

Mondjuk en azert tobb nyilvanos helyen talaltam az uae~ben wc papirt, mint itthon...

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.13. 15:08:32

@Barátusz:

Valószínűleg pont azért (mármint a dugásért).

Biztos vagyok benne, hogy van olyan művi meddővé tétel, ami 100%-os hatékonyságú; maximum drasztikus vagy drága. De ha 18 éven át, korrektül fizetendő gyerektartással hasonlítjuk össze, lehet nem is annyira drága.

Nem teljesen értem egyébként a kérdést.
Én a magam példájából indulok ki, imádom a menyasszonyomat, vele képzelem el a jövőmet, de gyereket nem akarok (senkitől sem). De nem is csak a dugásért vagyunk együtt, nyilvánvalóan.

Ha valaki veszi a feleségét, akkor az teljesen nyivánvaló, hogy miért veszi...

andaluzkutya 2013.06.13. 15:11:27

@smile750: gondolom a sok leplet használják törölközőnek:)

Ronnie_27 2013.06.13. 15:12:52

@andaluzkutya:

Állítólag felmérést végeztek fiatal magyar nők körében, aminek az lett az eredménye, hogy a fiatal nők többsége hamarabb feküdne le egy férfival, mint hogy hagyná, hogy a férfi smink nélkül lássa. Mivel az utóbbi sokkal intimebb.

tanato 2013.06.13. 15:14:51

@Tökfőzelék123: Éles a határ a tényleg csak a férjük pénzére hajtó abból élő élő un. kitartott nő, a gyermekekkel férjüket akár egy ázsiai munkára követő expat hölgyek,az itthon a gyermekekkel 3 évig otthon lévő GYES-es anyukák,vagy a férjüknél jóval kevesebbet kereső de dolgozó nők között.Pedig mindenik esetben apu pénzéből él a család.

andaluzkutya 2013.06.13. 15:14:54

Számomra az is furcsa, amikor pl. egy házasságban/kapcsolatban a nő folyamatosan bizonyítani akarja, hogy ő anyagilag független, ezért ragaszkodik a külön kasszához, a megfelezett költségekhez, ahhoz, hogy ha véletlenül szül, akkor pillanatok alatt visszamenjen a munkába, stb. A másik végletre meg már volt pár példa. Szerencsére a kettő között azért elég sok egyéb lehetőség van.

2013.06.13. 15:16:47

@smile750: mar egy ideje nem voltam arra (szerencsere). Ott nem szereltek fel japan wc-t? Seggmosoval es fuvoval? Termeszetesen gombokkal allithato homerseklet es viznyomasszabalyzoval.
Nem kell hozza se papir, se torolkozo.

váj mí 2013.06.13. 15:18:14

@nosuti: Csak össze ne ereszd őket, mert egyik nélkül maradsz ;).

BTBTBT 2013.06.13. 15:18:55

@Kovermadar:
A kérdés nem rád és a barátnődre vonatkozott, hanem arra a "véletlenül" teherbe eső nő témájára, amit nemrég felhoztál.

Nem egy olyan harmincas évei közepén lévő nővel találkoztam mostanság, aki többéves, relative harmonikus kapcsolatban él, és azt mondta, hogy sem ő, sem a pasija nem akar gyereket. Nekem ez furcsa, még ha érthető is.

andaluzkutya 2013.06.13. 15:19:33

@Ronnie_27: Nem értem a nőket:)
De én sose kezdenék olyan nővel, aki nem hajlandó smink nélkül megmutatni magát már a kezdet kezdetén.

nosuti 2013.06.13. 15:19:56

@váj mí: :)
bocs, csak félokos vagyok, mert nincs papagájom

andaluzkutya 2013.06.13. 15:20:55

@charlieharper: Seggfúvó??? Mi lesz itt ma még?:))

Ronnie_27 2013.06.13. 15:27:17

@mirx:

„az egyáltalán nem indul ugyanolyan esélyekkel az életben, mint az olyanok, akiknek valamennyire értelmiségi szülei vannak”

És ez így van rendjén.
Az egyenlőség nem igazságos, de sajnos az esélyegyenlőség se az.
Ha én egy szorgalmas, értelmes ember vagyok, akkor hadd legyen már jogom ahhoz, hogy elősegítsem a gyermekeim boldogulását azzal, hogy kedvező hátteret biztosítok számukra.

BTBTBT 2013.06.13. 15:27:47

@tilmir:
Valami hatóságnak dolgozol? Mert riportert biztos nem fogadnak tárt karokkal, élménybeszálomóval meg statisztikákkal egy kupiban. Még Svájcban sem.

@nosuti:
Ilyen gyorsan megette a macskád azt a papagájt? :)

@andaluzkutya:
Nem vagy egyedül, mert az a helyzet, hogy sokszor ők sem értik önmagukat, meg nem tudják, hogy mit akarnak.
A smink nélküli nők a legjobbak. Mennyi rúzs kerülhet egy férfi szervezetébe a csókolózás által? :)

Zka77 2013.06.13. 15:28:39

@Tökfőzelék123: nagyon nagy ám az eltitkolt jövedelmek aránya, illetve a vállalkozók tipikusan nem bérként veszik fel a pénzt, mert azon baszott sok adó van.

2013.06.13. 15:37:16

@tanato: a legtobb helyen mar hi-tec wc van. Valahol olvastam, hogy a japanok 79%-nak olyan van, mint amit andaluzkutyanak belinkeltem. Masodik video felulrol. Van benne fenekmelegito, bide, fuvo, dezodoralo. Mindenfele gombbal allitod a homersekletet. Volt egy kis problemam, mert az osszes gombra csak japanul volt felirva minden.

BTBTBT 2013.06.13. 15:37:20

@tanato:
Ez a mellékelt használati utasítás azért érdekes. Nem háttal kéne guggolni annak a kiemelkedő résznek, a lefolyó felőli végénél?
Az ábrán pont fordítva van.
Vagy azért szembe, mert akkor van mibe kapaszkodni?

tanato 2013.06.13. 15:37:55

@andaluzkutya: A határ ott van,ha a nő csak a férfi anyagi helyzetét nézi,mást nem,legyen bár akármilyen egyébként apu/jelölt/.Ha azért más értékeit is tekintetbe veszi,elnézhető hogy számít rá a későbbiekben anyagilag is.

nosuti 2013.06.13. 15:38:44

@Barátusz: igen :)
és azóta azt mondogatja, hogy pityu vagyok

tanato 2013.06.13. 15:39:36

@Barátusz: Nem, több ilyen videót is néztem ez elmúlt percekben erről a youtub-on és arccal előre van a dolgát végzőnek a kitüremkedés.

váj mí 2013.06.13. 15:39:51

@nosuti: Én szóltam, hogy árt a tollas egészségének, ha barátkoztatni akarod a macsekkal.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.13. 15:42:38

@Barátusz:

Nekem meg természetes :)

Ha nem számolok az önző érdekeimmel, akkor ott van még a túlnépesedés, munkanélküliség, jövőbeni energia és élelmiszerhiány.
Marhára nem hiányzik még egy ember a Földre... :)

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.06.13. 15:43:51

@Barátusz: Dehogy dolgozom hatóságnak!!! :) Ismerős által sikerült bejutnom.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.13. 15:45:21

@Zka77:
Azt mondod, hogy ma Magyarországon mindenki baromi jól él, csak nem mutatja? :)

nosuti 2013.06.13. 15:48:47

@váj mí: a valóságban az én macskám töketlen (szó szerint) és meg nem enne olyat ami nem zacskóból jön :)
sőt, még félne is egy madártól

BTBTBT 2013.06.13. 15:52:38

@tilmir:
Recis ismerős által? És aztán a csajok hallgattak az egészről a főnök előtt?

@nosuti:
De attól te akkor még (nem tökfőzis értelemben) okos nő maradtál, nem? :)

@tanato:
Láttam azt a két lüke csajt kipróbálni egyet, mégis elég furcsa nekem, az ejrópérnek hatékonyság szempontjából, hiszen ha egyből a vízbe pottyanna a cucc, kevesebb lenne a szag, és az azon a végén lévő öblítés gyorsan levinné.
Egyébként egy indiai ott kommentelt, hogy náluk - az persze nem Japán - is fordítva van.
Öregembereknek vagy térdproblémáktól szenvedőknek nem éppen a legjobb megoldás.

@Kovermadar:
Biztosan a túlnépesedés miatt vannak álmatlan éjszakáid. Önző vagy, na. Nem szégyen azt bevallani. :)

Zka77 2013.06.13. 15:54:04

@Kovermadar: nem, csak nincs az az isten, hogy csak 1% keres évi 6-7M bruttót, konrkétan. Mert én ilyen statisztikát láttam.
Továbbá szinte mindenki aki kis- vagy középvállalatnál dolgozik, az szürkén kapja a fizetését.

nosuti 2013.06.13. 15:56:19

@Barátusz: a vicc, hogy én teljesen megfelelek tökfőzi elvárásainak. el tudom tartani magam egyedül is, sikeres is vagyok és még külföldön is dolgozom.
igaz nem végeztem topegyetemet...viszont látod okos vagyok, mert macskám van :)

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.06.13. 16:02:17

@Kovermadar: Csak egyet, a döbbenet kedvéért.
:)
Lányka itt táncikált valami éjszakai klubban, összeakadt egy svájci palival (jó állás, saját ház), "véletlenül" terhes lett. Pali elvette, jól tartotta.
Mikor belakta magát, jött látogatóba az "unokabátyja". :)
Míg svájci madár dógozott, asszonyka meg...
:D

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.06.13. 16:03:45

@váj mí: Vagy találtak új programozót és most tanul be :)

BTBTBT 2013.06.13. 16:06:16

@tanato:
Értem és átérzem ezt a vécés problémát, de amin megakadt a szemem, az a nő vezetékneve volt - Swallow. Ráadásul Dr. Swallow.
Ez nagyjából olyan, mint egy angol csaj, akit személyesen ismerek, és Boner a vezetékneve. Először jót nevettem, amikor kiderült, de aztán megsajnáltam.
A Blower még durvább lehet egy nő számára, és őt is ismerem.
Egyáltalán miért engedélyeznek ilyen neveket?

@nosuti:
Te, itt mindenki sikeres és külföldön dolgozik. Nem tudtad? :)

nosuti 2013.06.13. 16:07:08

@Barátusz: de tudod ki a legsikeresebb itt? ;)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.13. 16:10:21

@Barátusz:

Sosem állítottam, hogy nem vagyok önző :)
Érdekes egyébként, hogy anyósom is ezt vágja mindig a fejemhez, mikor összeugrunk a gyerek kérdésen.

De gyereket akarni ugyan olyan önzőség, nem azért csinál az ember gyereket, hogy létrehozzon egy életet, aminek utána mindent megadhat... de ha igen, akkor is azért, mert ez jóérzéssel tölti el :) Tehát pusztán azért, hogy neki (a lelkének) jobb legyen.

Én meg a másik véglet vagyok. Ennyi.

BTBTBT 2013.06.13. 16:11:53

@nosuti:
Azért kérdezed, mert férjhez akarsz menni? :)

Egzisztencia szempontjából - charlieharper.
Nem az irigység szól belőlem, de ő a legtöbbünkhöz képest ledolgozhatatlan előnnyel indult: már gyerekkorában külföldön volt.

Amúgy azt gondolom, hogy az a legsikeresebb - és ez többekre is érvényes lehet -, aki szereti a munkájukat, van látható haladás az életében, még akkor is, ha nem gazdagodott meg belőle. (Ezzel nyilván nem minimálbéren való tengődést értek.)

váj mí 2013.06.13. 16:15:03

@nosuti: Kiölted szerencsétlenből az összes férfiasságot, még egy lóritól is infarktust kap ;)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.13. 16:15:04

@Zka77:

De attól még kötve hiszem, hogy az átlag olyan húdejól élne. Illetve mit nevezünk jól élésnek?
Az utolsó magyarországi főnököm pl. azt mondta, hogy elég jól keres. Aztán kiderült, hogy ez az elég jól kb. 250 nettót jelent. Ha ez a jó, akkor nem akarok ott jól keresni :D

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.13. 16:16:08

@Barátusz:
"Amúgy azt gondolom, hogy az a legsikeresebb - és ez többekre is érvényes lehet -, aki szereti a munkájukat, van látható haladás az életében, még akkor is, ha nem gazdagodott meg belőle. (Ezzel nyilván nem minimálbéren való tengődést értek.)"

Egyszerűbben: aki boldog...

váj mí 2013.06.13. 16:16:40

@Távmunka blog: Ajjjaaaaj..... akkor mindent menteni kell a küldés előtt.

négyzet 2013.06.13. 16:16:59

@Barátusz: A rúzs egészségtelen, de tényleg :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.13. 16:17:08

@tilmir:

Ez remekül hangzik. Gondolomazóta már nem házasok... ilyenkor egyébként mit mond a svájci törvény?

nosuti 2013.06.13. 16:17:49

@Barátusz: áá, nem, nem akarok eltartott vagy kitartott lenni :)

de rosszul tettem fel a kérdést, nem eléggé ironikusan. mert hát itt a nők közül max tökfőzelék lehet a legsikeresebb, és váj mí is, mert nem kitartott, önálló, Párizsba is egyedül megy pl.

de amúgy teljesen egyetértek utolsó bejegyzésben írottal

viszont én most elköszönök, bár a kutyának sem fogok hiányozni :))) csak az illem így kívánja

négyzet 2013.06.13. 16:19:30

@Kovermadar: ha a csajodnál megkondul a vészharang (ez mondjuk 30 év körül kiderül), akkor lesz bajod..

BTBTBT 2013.06.13. 16:22:55

@Kovermadar:
Nehogy megsértődj már. Ha a fejedhez vágok valamit, akkor kondul az internet felőled lévő vége. :)

Bár magam nem tartozom ebbe a kategóriába, de szülőnek lenni egyedi élmény, ami nyilván függ az egyén és a párkapcsolat értelmi és érzelmi intelligenciájától is.
Szimplán önzőségnek nevezni azt, ami egyrészt lehet, hogy önkiteljesítés céljával lépnek meg, viszont sok felelősséggel és vesződséggel is jár, nos azt erős sarkításnak érzem.

A boldogság meg az elégedettség közötti különbségről már volt egy huzavonám itt egy önnön igazát szajkózóval a minap. Nem győztük meg egymást.

@négyzethálós:
Nem tudom,hogy az-e, és mennyire. Csókolózni anélkül is jókat lehet. :)

@nosuti:
Nem kell ahhoz házasodni, hogy kitartott legyen valaki. :)
Nyilván neked sem kell a kezedet fogni, ha elutazol.
tildy sem éppen a kitartottak közé sorolandó.

Szia!

BTBTBT 2013.06.13. 16:25:44

@Kovermadar:
Egyébként 29 éves vagy. A barátnőd is nagyjából az a korosztály. Mi lesz, ha 5-7 év múlva, amikor már minden hasonló korú barátnőjének és rokonának lesz gyereke? Szerinted békén hagy majd téged?

Testközelből láttam arra példát, hogy micsoda ereje van annak, amikor egy nő eltökéli, hogy gyereket akar, de már csúszik ki az időből. (És ezzel nem a magukat eltartani akaró, "véletlenül" terhesekre célzom.)

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.06.13. 16:28:12

@Kovermadar: Dehogynem... :) Csak sokszor van itt az uncsitesó "látogatni".
:D

váj mí 2013.06.13. 16:35:06

@nosuti: Váj mí azért megy Párizsba egyedül, mert a barátja nem ér rá, és váj mí nem fog otthon malmozni, amíg a barátja azon a héten, amikor váj mí szabad éppen Genfben üzleti utazik. És váj mí már összezördült ezért az úriemberrel, és dafke is elmegy! :P Mna, most már mindent tudsz ;).

Ugyandehogy (törölt) 2013.06.13. 16:35:44

@nosuti: milyen nézelődők?
hogy le tudjon szállni a repülőgép:)

morsels (törölt) 2013.06.13. 16:40:15

@nosuti:
Ez nem is lehet kerdes.
Hagyma :-)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.13. 16:41:08

@négyzethálós: @Barátusz:

Azt hiszem, hogy a gyerekvállaláshoz két ember közös megegyezése szükséges. Ez így korrekt.
Ha ezt bármelyik fél felrúgja, az gáz. Az egyik legnagyobb gáz, ami történhet, mert ezzel nem csak egy ember életét teszik / tehetik tönkre, hanem a születendő gyerekét is.
Ha ezt egy leendő anyuka nem méri fel, akkor ostoba. A menyasszonyom pedig nem az.

A menyasszonyom egyébként 23, rengeteg ideje van még, míg megkondul (ha megkondul egyáltalán) az a harang.

Végül pedig azt gondolom, hogy ha a két fél nincs közös nevezőn ebben a kérdésben, akkor nem partizánakciózni kell, hanem új párt keresni.

@Barátusz: dehogyis sértődtem meg :D

montroyal ( CAN qc) 2013.06.13. 16:44:59

ukran nok

mennyi ukran no volt szerelmes belem latatlanul az ismerkedesi oldalakon... ezrevel kuldtek a forma level1 azutan barmit irtal jott a formalavel 2 ..
rendkivul vallasosak kuldtek fotot a templombol , educaltak egy osztalyba a gyerekkekel fotok a csaladdal az nagyon fontos ...

ugyes csalok... az idiota afrikaiak kuldenek egy szep fekete lanyrol kepet de latszik hogy valamilyen amerikai model , hatter oltozkodes haj stb
azert biztos akad fogas nekik lattam a TV ben egy oreg pasit aki vagy 20ezret elkuldott jegyek beteg anyuka temetes vizum ... es mar erkezik is a holgy . ja még kell egy kis penzt kuldeni megvesztegetni valakit..
PERSZE HOGY EGY NO SINCS AZ ILYEN CSALASOK MOGOTT... de amig veréb van loszar is van es forditva is

négyzet 2013.06.13. 16:50:02

@Kovermadar: jah, én nem arra céloztam, hogy partizánakció, inkább sok feszkó, amíg megegyeztek abban, hogy akkor igen vagy nem.

Vaszilics Fedor Emánuel 2013.06.13. 16:57:48

Az orosz-ukrán csajok a legszebbek a világon. A magyarok a béka segge alatt vannak hozzájuk képest.

Elijah_Baley 2013.06.13. 17:02:00

nem a sörtől részegesek, okos politikusok az alkoholizmus leleni kűzdelem eszközének tartották a kisebb az alkoholtartalmú sört.
okos nép meg rögtön rájött, a sör finom, de csekély alkoholtartalmánál fogvan nem nevezhető italnak, így a gorilka fogyasztása statisztikailag talán egy kicsit visszesett de legalább brutális mértékben nőtt a söré, annál is inkább, h vodkát indolkot esetben, összejöveteleken, buliban, stb, sört viszont csak úgy, kiszáradás ellen fogyasztják, így megoldódott a mindennapok legkomolyabb probléméja, h két masszív bebaszcsizás közben is jusson elég alkohol a szervezetbe.
ruszkiban ugyanez volt amúgy
viszont, az orosszal ellentétben, az ukrán sör egész jó
ez lényeges momentum, ha ruszkiban sört köll igyál, válaszd az import ukrán obolonyt....

smile750 2013.06.13. 17:12:46

@charlieharper: Nem, nincs japán wc. Sima angol wc van. Igen, én fogalmaztam rosszul, az átlagos helyeken azért van wc papír, jobb helyeken van papír kéztörlő is, sok helyen viszont (ahol mondjuk inkább csak melósok vagy katonák vannak, és nincs "úri közönség") van ahol semmi nincs, csak a seggzuhany. Valahogy mégis szárazon jönnek ki általában, a budi viszont mindig úszik utánuk. És ha hiszitek, ha nem megfogadtam a kiírást is, és nem teszek fel a cipőm a wc ülőkére. Pedig éreztem késztetést, hogy kipróbáljam milyen, ha már egyszer ki van írva. :)

smile750 2013.06.13. 17:18:01

@Vaszilics Fedor Emánuel: "Az orosz-ukrán csajok a legszebbek a világon. A magyarok a béka segge alatt vannak hozzájuk képest."
A mondat második felét határozottan cáfolom. Igenis szépek a magyar lányok, és nem csak az én elfogult véleményem szerint, hanem nagyon sok külföldinek is ez a véleménye, a világ minden tájáról. És most csak azokról beszélek akiktől személyesen is hallottam. Igenis ódákat zengenek a magyar lányok szépségéről. Az oroszok is szépek, épp ezért vannak a "kurva-ranglétra" tetején, de míg ők inkább kihívóak, és dekoratívak (mint ahogy a poszt írója is említi, hogy lehet, hogy smink és magassarkú után már nem olyan vonzó mint első látásra volt) addig a magyar lányok természetesen tudnak szépek és csinosak lenni, fél kiló vakolat nélkül is.

mojoking77 2013.06.13. 17:25:09

@Vaszilics Fedor Emánuel: Az ukran lanyok tenyleg gyonyoruek, de ugyanez elmondhato a legtobb balti volt-tagkoztarsasagrol. Kijev, legalabb is a nyugati oldala gyonyoru. Kis utcak a domboldalban, tenyleg alomszep sok szaz eves templomok, gyonyoru na. En harom hetet voltam 2007 nyaran, de nagyon megfogott.
@Zebralany: Bulizni mi mindig a Caribian Club-ba mentunk az egyetem mellett, ha meg megvan, nezzetek meg, mi mindig jokat mulattunk. Nem irtad, pedig szenzacios szombati program a helyi szoborpark megtekintese. Lehet parod jobban fogja elvezni, a komplett szovjet tankarzenal egy egy darabjainak kiallitast (az elso vilaghaborus kiserletektol az atombomba hordozojaig) mikozben regi munkasmozgalmi dalok szolnak a hangszorokbol, de maga a park is nagyon szep, nem art egyszer megnezni a vilag masodik (hivatalosan harmadik, de az amerikaiak valamit szorakozgattak a meresnel, hogy kihozzak a Szabadsag szobrot masodiknak) szobrat, illetve nyaron fogtok latni rengeteg fiatal part, akik -altalaban negyesben- eskuvo utan, a ket tanuval kijonnek a parkba egy egy uveg vodkaval, es megtartjak a sajat kis lakodalmukat. Jo tanacs, a Dnyeppertol keletre ne nagyon menj, az egesz egy hatalmas paneltenger. Jo idotoltest Kijevben

váj mí 2013.06.13. 17:31:53

@Kovermadar: Akkor ne izgulj, még legalább 10 év, amíg nála elkezd majd gyorsba kapcsolni a tik-tak-tik-tak-tik-tak :)

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.06.13. 18:00:15

@Vaszilics Fedor Emánuel:

A magyarok kb. középtájon vannak. Az ukránok kicsit feljebb. Az oroszok a magyarok alatt.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.06.13. 18:01:16

@smile750:

"Vakolat" nélkül feministák szoktak lenni. A feminista meg elev nem nő.

2013.06.13. 18:02:39

@Barátusz: nem szamit Algeria nagy szamnak manapsag. A kommunizmusbol nezve nagy szo volt, hogy az utcan lehetett narancsot venni.
Sokan vannak ezen a blogon, akik kulfoldon lehuztak par evet gyerekkorban. Mi a 92-es polgarhaboru elott leleptunk, ugyhogy olyat nem lattam.

sírjatok 2013.06.13. 18:11:57

@Kovermadar: "De gyereket akarni ugyan olyan önzőség, nem azért csinál az ember gyereket, hogy létrehozzon egy életet, aminek utána mindent megadhat... de ha igen, akkor is azért, mert ez jóérzéssel tölti el :) Tehát pusztán azért, hogy neki (a lelkének) jobb legyen."

Ez minden cselekvésre igaz. Te is csak azért vagy a menyasszonyoddal, mert neked így a jó. Ha meg erre azt mondanád, hogy neki is jó, igaz, de neked csak azért fontos, hogy neki jó legyen, mert neked akkor jó, ha neki jó.

Csakhogy eszerint a logika szerint nincs önzetlen cselekedet.

Hallgatólagosan úgy definiálod az "önzetlen" szó jelentését, hogy az nem eshet egybe a cselekvő érdekével, holott ez nem igaz.

Valamint az "önzés" szót használod, ami inkább a "mások kárára, mások érdekeit figyelmen kívül hagyva való nyereségszerzést" jelenti, holott egy gyerek felnevelése triviálisan nincs a gyerek kárára, attól még, hogy nyilván a szülőnek is öröme telik benne.

TL;DR: Demagógia azt mondani, hogy mások önzőségből nevelnek gyereket csupán azért, mert ez egybeesik az akaratukkal. Az önzés ugyanis nem ezt jelenti.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.13. 18:30:24

@sírjatok:

Ezesetben a "nem akarok gyereket" sem lehet önzés, mert senki kárára sincsen.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.13. 18:32:53

@váj mí:

Szuper!
Lehet addigra én is elunom az életem annyira, hogy ne maradjon más szórakozás, mint egy gyerek :)
(hogy addig hogyan fogom behozni azt a kb. 70 országot, amit még látni akarok és miből lesz benzinzabáló sportautóm... nem tudom :) )

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.06.13. 18:35:25

@charlieharper:

S mik voltatok: diplomaták, külkeresek vagy szakértők?

Aki nem tudná, ez akkoriban 3 külön kaszt volna, szinte átjárhatatlan határokkal.

mirx 2013.06.13. 18:37:44

@sírjatok: jól beszélsz

az önzés az, ami a természetben és az állatvilágban az egyed túlélését segíti - a zaba megszerzése a másik elől, vagy ha kell, a másik megzabálása; a szaporodás, a gének továbbörökítése, mert a saját test már nem lesz elég fitt a hordozáshoz egyszer

ez egy természetes dolog.

az önzés fejlettebb formája, amikor átsegítjük a vakot az úttesten, hiába megy rá öt percünk: a "segítek neked, hogy majd valaki nekem is segítsen" kollektív tudassoggál működő társadalmak ugyanis hosszútávon az egyén számára is sokkal sikeresebbek, mint a csak a maga rövidtávú érdekeivel törődő csoportok halmaza.

nem véletlen társasági lény az ember: a közösség jótékony hatásáért képes lemondani olyasmiről, ami elsőre úgy tűnik, jobban szolgálná az érdekét: a másik átveréséről, megrövidítéséről, a kocsiból a szemét kihajításáról, és a többi. minél fejletteb és intelligensebb egy társadalom, annál jobban működnek ezek a dolgok, erősebbek a gátlások az efféle rövidtávú érdekek irányába.

Valójában a köznyelvi "önzetlenség" ilyesmit takar: olyasmit teszek, ami elsőre úgy tűnik, károsítja az én érdekeimet, de a közösségi végeredményt nézve mégiscsak jó az nekem.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.06.13. 18:45:45

@mirx:

Ne tegyünk másnak olyat, ami nem szeretnénk, ha más tenne velünk. Ez egy elég jó alapelv. Ennek azonban a másik oldala: ne engedjük, hogy olyat tegyen más velünk, amit mi nem tennénk mással. S persze a kereszténység alapelve: ne válaszoljunk rosszal a rosszra. Ezt a keresztényellenes propagandisták szeretik úgy értelmezni, hogy álljunk ki az utcára és mosolyogva veressük meg magunkat, s ha aztán egy keresztény megvédi magát, jön a szöveg, hogy "hűha, te rohadék, miért nem tűrted szótlanul, baszdmeg", pedig nem erről van szó. Nem a bamba állatként való tűrés a lényeg, hanem az, hogy nem állunk pl. bosszút. Miért nem? Mert a bosszú és általában a rossz nem old meg semmit, csak duplázza a rosszat.

mirx 2013.06.13. 18:57:52

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Igen, ez egy jó meglátás. A tízparancsolat nem véletlen fogalmaz meg olyasmiket, amik amúgyis belesimulnak a társadalmi-egyéni érdekekbe. Persze a vallások miértje egy külön téma, ott már egyéb dolgok is szerepet kapnak.

montroyal ( CAN qc) 2013.06.13. 19:07:39

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: bosszú és általában a rossz nem old meg semmit, csak duplázza a rosszat.

pedig ebbol (is) all a vilag bosszut allunk a terroristakon (9\11 utan mindenki habzo szajjal kovetelte , oda kell menni megolni az osszeset)
a lebombazottak , megolteknek a csaladtagjai meg koszonet helyett ( a demokraciaert) inkabb robbantgatnak es ahol tudnak bosszut allnak...
es szepen megy a kor ... persze ez Q..va nagy penzt hoz valakiknak de igy mukodik a vilag (nekik)

sírjatok 2013.06.13. 19:18:39

@Kovermadar: Azt sokkal nehezebb megvédeni.

Először is azért, mert a "standard" az az, hogy van az embernek gyereke. Gondolj bele, több milliárd éve van élet a földön, ezalatt minden egyes ősöd a legelső prokariótáig visszamenőleg szaporodott (triviálisan ha nem így lenne, most senkivel sem beszélgetnék, hiszen nem léteznél).

Azt is beláthatjuk, hogy akinek nincs gyereke, annak sokkal több erőforrása jut a saját jólétére (pihenés, utazás, szórakozás, stresszmentesség). A gyerek nemvállalásának nem biztos, hogy ez a legfőbb oka, sok más is lehet, de az ilyen kényelem nem megvetendő, és csak ott motoszkál a kisördög, hogy "nem lehet-e, hogy ezért nem vállal gyereket, mert lusta, nem akarja feladni a saját kényelmét".

A túlnépesedéstől való félelmed nem reális: egyrészt MO-n csökken a lélekszám, másrészt a túlnépesedés ellen jóval drasztikusabb módon is küzdhetnél, mégsem teszed (eegen, a kötélre gondolok). Nyilván azért, mert magad sem gondolod komolyan, hogy ez az oka bárminek. Az meg megint csak egy elég necces álláspont, hogy "jó, én még pont nem vagyok túl sok, na de a gyerekem, na az már túl sok lenne". Szóval ezzel nem is foglalkoznék többet.

Az sem igaz, hogy nem vagy más kárára. Az élőlények terjeszteni akarják a saját génjüket (ha nem így tennének, kihalnának). Az anyósod génjei a lányában is benne vannak, és ha a lánya szaporodik, akkor azzal az anyós génjei "élnek tovább". Míg ha tovább "fogod" a lányát, azaz más hímek így nem jutnak a közelébe, de tőled se lesz gyerek, akkor egyre csökken az esély, hogy terjednek a feleséged (és rajta keresztül az anyós, stb) génjei. Így te a passzivitásoddal az anyósod kárára vagy. Ez az, amit "ösztönösen" érez, és ezért akar rábeszélni arra, hogy legyen gyerek.
humanetologia.elte.hu/etologiaimegkozelites.html

Persze most én is rosszul használom ezt a szót, hogy "kárára vagy", mert azt is lehetne mondani, hogy érdekkülönbség van: Ő sok gyereket szeretne, vagy legalább párat, te meg egyet sem. Csak az a megoldás, amit te akarsz, az rövid úton az élőlények kihalásához vezetne, amit meg az ő, az meg a továbbélésükhöz, ezért én morálisan nyilván az ő álláspontját támogatom. Nyilván persze az anyóst is lehet baszogatni, hogy miért nincs másik tíz lánya, neki is megvolt a lehetősége...

Lehet néhány komoly oka is annak, ha valaki nem vállal gyereket, nem tudom, hogy nálad mi az oka, természetesen ezeket tiszteletben tartom (illetve azon döntésedet is, ha nem vállalsz gyereket - max. nem értek vele egyet, de szerintem ezzel együtt fogsz tudni élni :) )

Q-in-Law 2013.06.13. 19:35:52

Magyar nők ugyanilyenek, csak a lízing díj magasabb.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.06.13. 19:51:56

@montroyal:

Az, hogy megbüntetnek valakit, az még oké, mert a büntetlenség új bűnre sarkall, különösen a "terrorizmus", azaz a fegyveres harc esetében, itt jellemzően válaszolni kell. Azonban ha a válasz mértéktelen, akkor jobb lett volna nem is válaszolni.

Persze valójában egy háború mindig politikai kérdés. Annak idején Bush az első nap azt mondta, hogy háborút indít a terrorizmus ellen. Aztán rászóltak a tanácsadói, hogy butaságot mondott, hiszne ha háborút indít, akkor amásik felet hadviselő félnek ismerte el ezzel, s érvényesek a hadijog szabályai, aminek fura következményei lennének (pl. hadifogoly státuszt kellene kapnia mindne elkapott harcosnak), így aztán gyorsan ki is javította, hogy ő a "bűnözők" megbüntetésére gondolt, s a "háború" szó az csak jelképes.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.13. 19:55:43

@sírjatok:
"a "standard" az az, hogy van az embernek gyereke"

Tehát aki másként gondolkozik vagy érez, az rossz. Rendben.

"Azt is beláthatjuk, hogy akinek nincs gyereke, annak sokkal több erőforrása jut a saját jólétére (pihenés, utazás, szórakozás, stresszmentesség). A gyerek nemvállalásának nem biztos, hogy ez a legfőbb oka, sok más is lehet, de az ilyen kényelem nem megvetendő, és csak ott motoszkál a kisördög, hogy "nem lehet-e, hogy ezért nem vállal gyereket, mert lusta, nem akarja feladni a saját kényelmét"."

Igen, ez így van.
A teljes képhez hozzátartozik, hogy akkor sem akartam gyereket, amikor még semmiféle anyagi biztonságom nem volt. Egyszerűen nincs bennem az az inger, hogy az utódlás / gének tovább örökítése érdekeljen egy hajszálnyit is.

Mindamellett hazudnék, ha azt mondanám, hogy a jelenlegi életszínvonalamból hajlandó lennék leadni egy gyerek miatt. Gondolom ez kapcsolódik az alapvető hiányosságomhoz, mi szerint nem érdekel az utódnemzés.

"A túlnépesedéstől való félelmed nem reális"

Nem élek Magyarországon. A túlnépesedés pedig egy valós probléma, ha nem is Magyarország vagy Európa szintjén, hanem globálisan.
Megoldás? Egy háború, ami elvisz 2-3 mrd embert... de igazából ez is mindegy, mert sokaknak ott az állati ösztöne, hogy benépesítse a Földet, így csak tüneti kezelés lenne.
A kötél alatt nem tudom mit értettél, de pl. támogatom a halálbüntetést (hiába, mert ugysem lesz).

"Az sem igaz, hogy nem vagy más kárára. "

Menyasszonyomnak is van testvére, aki akar gyereket és nekem is van 4 féltestvérem, összesen 7 gyerekkel. A gének továbbörökítése biztosítva van minden oldalról (ha nem is a legjobbak ;) ).

"Csak az a megoldás, amit te akarsz, az rövid úton az élőlények kihalásához vezetne"

Akkor megint valami baj van a fejemben, mert bár semmiképpen sem ölnék embert (halálbüntetés más kérdés, de az már csak okozat), de ha holnapra kihalna az emberiség (velem együtt) nem igazán rázna meg.

"Lehet néhány komoly oka is annak"

Valószínüleg a fejemben keresendő a probléma... viszont jól tudok számolni (na nem annyira mint charlieharper :) ).

Valószínű ahogy én is képtelen vagyok megérteni, hogy mi a fenének kellene nekem géneket tovább örökítenem, úgy a normális emberek sem értik meg, hogy engem ez zsigeri / ösztöni / maszlov piramis -1. szintjén sem érdekel.

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: genetikai mutáció, ami miatt kiesett az utódnemzési inger? Létezik/het ilyen?

BTBTBT 2013.06.13. 19:58:57

@Kovermadar:
A gyerekvállalás "követelményei"-ben egyetértünk, bár nem ostobaság az, ami bejátszik egy nő "mindenáron gyereket akarok"-kapkodásában. És harmincvalahány évesen, inkább közelebb a negyvenhez már nem is olyan könnyű új párt keresni, ha beüt ez a gond.

Akkor lehet tönkretenni a másik életét, ha az nem áll a sarkára, és engedi azt.

Még az önzéssel kapcsolatban: az egyéni vágyaink hajtanak előbbre, és az egészséges, kiegyensúlyozott önzéssel nagy gond nem lehet. A barátnőd is azért van veled, mert neki úgy jó. Ha a jó értelemben vett érdekei mást diktálnának, akkor nem rád mosolyogna.

@Vaszilics Fedor Emánuel:
Az orosz/ukrán/lengyel vonulat szép, hüvös, de gőgős. Lehet, hogy a génjeikbe van kódolva. Ha tehetem, maradok a magyaroknál.

@charlieharper:
Nem is Algéria miatt írtam. Hanem mert nekünk, akik az elmúlt 10 évben, már felnőttként távoztunk ide-oda, te pedig a szüleid kiküldetése révén eleve más körökben mozogtál. Olyasmi ez, mint amikor az egyik hobbimnak hódolva szembe jövök úgy 10-15 évvel fiatalabb angliaiakkal, akiknek ugyanaz (vagy esetleg magasabb) a tudásszintje, mint nekem. És attól, hogy a tapasztalatom miatt előnyben vagyok, ezt a "hátrányt" az életben le nem dolgozom.

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
"Ne tegyünk másnak olyat, ami nem szeretnénk, ha más tenne velünk. Ez egy elég jó alapelv. Ennek azonban a másik oldala: ne engedjük, hogy olyat tegyen más velünk, amit mi nem tennénk mással."
Ott a pont. Toronymagasan.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.06.13. 20:03:11

@Kovermadar:

A gyerekellenesség az önutálat egyik alakja. Annyira kritikus az ilyen ember saját magával szemben, annyira gyúlöli magát, hogy nem akar szaporodni, továbbadni genetikai információját.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2013.06.13. 20:07:30

@mirx: Egyetértek férfiként is, undorító ez az egész módszer, ha valakinek nagydolga van, ugyan ez a szenvedés van férfinak is.Én még a 80-as években találkoztam Párizsban ilyen klozetokkal, de komolyan mondom, egy fából ácsolt budi is sokkal higiénikusabb, emberszerűbb.Fel kéne robbantani az összes ilyen latrinát, meg azokat is, akiknek az a legfontosabb szempont, hogy könnyű legyen takarítani a vécét.Mer' mást nem tudok elképzelni reális indokként ezekre a pottyantósokra.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.06.13. 20:16:38

@Barátusz:

Mivel én is kiküldött gyerek voltam, azt hiszen tudom a választ.

Én életem első 18 évéből alig 10 évet voltam Magyarországon, s 8-at külföldön, apám révén.

Ez különösen hasznos volt a kommunizmus kádárista-mucsai bűzölgő mocsarában. S nem a nyilvánvaló előnyökre gondolok, hogy nyelvtanulás, meg ilyesmi, hanem a szellemi nézetbeli előnyökre. Az ember gyerekkorában megismert egy idegen környezetet, idegen nézetmódot, így már gyerekként megértette, a világ nem olyan, mint azt amagyar komcsi médiákban mutatják, hanem sokrétű és színes.

Én már 14 évesen tudtam, hogy az "a magyar nők a legszebbek, a magyar konyha alegjobb, a magyar a legszebb nyelv" stílusú szövegek BAROMSÁGOK. Sőt 16 éves koromra azt is tudtam, hogy Kádár nem az ország bölcs megmentője, aki "bárcsak 120 éves koráig élne", hanem egy átlagos, semmiben nem kitünő diktátor.

Ha én lettem volna Kádár, nem engedtem volna, hogy a kiküldöttek gyerekestül mehessenek ki külföldre... :-)

mojoking77 2013.06.13. 20:19:28

@geegee: Oooo, ez nem teljesen igy mukodik. Vannak kulturak, elso sorban a kozel keleten, ahol generaciok ota ezt hasznaljak. Szamukra ez a termeszetes, es eszukbe sem jutna raulni valamire, amire elotte akarmilyen koszos seggu alak rault. Arrol nem is beszelve, hogy tokeletes combizom gyakorlat is :))

mojoking77 2013.06.13. 20:21:21

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Hala az egnek az oreg (bar persze rohadjon a pokol legmelyen, ahova valo), neha volt erzeke a tarsadalmi problemak egyes formainak enyhitesere.. De ne politizaljunk..

montroyal ( CAN qc) 2013.06.13. 20:25:35

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
ez a valaszolni kell - nekem tyuk v a tojas kerdese amerika szulte a terrorizmust v terrorizmussal valaszoltak a terrorizmusra . ugy magyarazzak, hogy nekik jo legyen , de meg jo hogy van terrorizmus mert akkor ki ellen haboruznanak , szovjet v kommunizmus veszely megszunt gyakorlatilag .. csak nem fognak bezarni a fegyvergyarak ... meg az olaj is kell .. ja az a tobb mint egy millio aldozat ... azt nem szamoljuk domage collatero.. vegul is egyszer olvastam kozvetve v kozvetlenul 60 millio ember el a haborubol oldoklesbol , csak nem lesznek munka nelkul.. akkor meg ok halnak ehen..

BTBTBT 2013.06.13. 20:25:55

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
Ehhez még az is hozzájön, hogy önmagában nem volt elég kiküldött gyereknek lenni, rendelkezni kellett egy jókora adag fogékonysággal és intelligenciával is.

De a fentiek nélkül is nagy mértékben személyiségformáló lehet, ha valaki a többieknél sokkal korábban, ráadásul a fogékony gyerekkorban ismerhet meg más kultúrákat és szellemiségeket.
Ez pedig nem volt része a mi életünknek, akik csak jóval később vagy más okokból kifolyólag váltottunk országot.

Bár nem vitás, hogy minden nációban akadnak gyönyörű nők, de azért európai viszonylatban a magyar nők tényleg dobogósak. Meg a franciák is. (Ja, igen - szubjektív.)

2013.06.13. 20:27:09

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: tudom. Szerintem tudom, hogy kik a szuleid. Ezek a korok beszeltek azert. Mindigis mukodott a pletykavonal.

M. Péter 2013.06.13. 20:30:28

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Biztos vagy, hogy ez nem csak olyan legenda? A war on terrort használták egészen addig, amíg Obama alatt ár nem nevezték Overseas Contingency Operationnek. Obama szereti mondogatni, hogy az USA háborúban áll, pl. a 2009-es beiktatási beszédében, de még idén május 23.-ai beszédében is: www.whitehouse.gov/the-press-office/2013/05/23/remarks-president-national-defense-university

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.06.13. 20:32:34

@montroyal:

A terrorizmus egyszerűen háború, nem más. A különbség: túl gyenge a fél, hogy normál háborút vívjon, így marad a gerillaharc.

2013.06.13. 20:34:43

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: az hogy valaki ki a terrorista es ki a "freedom fighter", az csak perspektiva kerdese. A tortenelem dont.
Modnjuk nem ertek egyet a quebeci kommentelonkkel az "amerika maganak koszonheti" szovegevel. Nade, itt most Kievrol van szo!

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.06.13. 20:36:37

@charlieharper:

Persze. Apám több ezer embert ismert, azaz valószínű. Eleve akkor mégisscak egy behatárolt kör volt ez. Sokkal kevesebb volt eleve a hivatalos kiküldött, mint manapság. Manapság sokkal több országgal van diplomáciai kapcsolat, több magyar külképviselet van, egy rakás nemzetközi szervezetben is tag az ország, akkor meg csak az ENSZ volt de facto az egyetlen komolyabb.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.06.13. 20:37:36

@Barátusz: ha beut a gond, meg mindig van par lehetoseg. Nem kell masra akaszkodni, ha annyira akar gyereket, meg tudja oldani magatol is, nem ugy, hogy meg egy felnott emebrt belekever.

Vannak olyan helyek, ahol megoldjak neki a megtermekenyitest, de ha annyira akar gyereket ( es nem fontos , hogy a sajat vere legyen) , meg mindig tud orokbe fogadni.

Nem mondom, hogy nincsenek olyan nok, akikrol beszelsz, inkabb azt mondom, hogy eleg szomoru, hogy ilyenek vannak.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.06.13. 20:39:00

@M. Péter:

Dehát jogilag hangsúlyozták, hogy nem háború. Ez a lényeg.

Ha háború lenne, akkor pl. a Pentagon elleni támadás, amerikai hadihajók megtámadása nem lenne bűncselekmény, s az elkövetőket nem lenne szabad büntetni.

BTBTBT 2013.06.13. 20:41:41

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
Bush nagyon sok butaságot mondott. A hozzá hasonlóan pojáca Reagan is, de ki emlékszik már arra?
A Nobel-"békedíjas" Obamáról már nem is beszélve. ("I shot Bin Laden.")

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.06.13. 20:42:17

@charlieharper:

Ez nyilvánvaló, ez nézőpont kérdése csak.

Alapszinten mindig rendőri problémaként igyekszik minden ország kezelni az ilyesmit. S ha nem sikerül kezelni sikeresen, akkor jön a katonai harc. Ha meg az sem működik, akkor jön a tárgyalás, s a rohadék bűnözőkből elismert tárgyaló fél lesz. Lásd Izrael és Arafaték kapcsolatát példaként.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.13. 20:44:49

@Tökfőzelék123: en tok normalisnak tartom, ha egy no gondolkodik a jovojen is es megfelelo szimpatia, sot akar szerelmet sem zarom ki, eseten megnezi az anyagi hatteret is es nem megy hozza egy malaj harcoshoz
/tudom, hogy nem malaj, de mindig elfelejtem es amugy is egykutya/

BTBTBT 2013.06.13. 20:46:59

@tildy:):
Az igaz, hogy nem kell másra akaszkodni, de az ilyen emberek nem a te vagy az én normáim és elveim szerint hoznak döntéseket.

Ha esetleg nincs már meg eleve egy negyven felé járó nő saját anyagi biztonsága, mikor kitör rajta a "gyereket nekem is"-láz, azért (anyagi) biztonság is kell neki egy férfi oldalán.
Ritka, hogy egyedül akarnak maradni. Mondjuk akkor meg felvetődik a kérdés, hogy tán kiállhatatlan, és miért nem apával együtt akarja azt a szegény gyereket felnevelni - és ez a rossz értelemben vett önzés, amikor azért akar és szül gyereket, hogy az álma valóra váljon.

mojoking77 2013.06.13. 20:47:26

@hagyma: maszaly....
Hmmmm, igen, de forditva miert nem mukodik, ha mar olyan fene nagy az egyenloseg? Te minek hivnal egy ferfit (azon kivul, hogy zseni), aki csak es kizarolag az anyagi erdekek miatt nosul?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.13. 20:49:39

en 40 evesen azon elmelkedtem, hogy jo lenne egy 50-60 eves ir ozvegy folgbirtokosno, lehet skot is, es akkor elvennem es ulnik a teraszon nezegetnem a birkakat meg ilyenek
de aztan jott Mary, nincsenek jelentos teruletu birtokaink:)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.13. 20:50:47

@mojoking77: mar meg is valaszoltam akaratlanul is:)
amugy mukodik forditva is, csak nem az a jellemzo

2013.06.13. 20:51:34

@Kovermadar: a gyerek nem szorakozas. Szerintem par ev mulva nagyon mast fogsz mondani.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.13. 20:54:40

@Tökfőzelék123: vannak nok akiknek a gyerekneveles fontosabb mindennel, ez ugy belulrol jon es nem banjak, ha annak felteteleit a ferj meg tudja teremteni
ez tok normali
es meg normalisabb volt 100 eve es elott szazadokig
mondjuk van meg lehetoseg elmenni kurvanak, de az macerasabb

én már a fény gyermeke vagyok 2013.06.13. 20:55:19

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Biztosan ismered, de mégis kikívánkozik.

George Bush és Colin Powell nagyban beszélget, amikor belép Condoleeza Rice.
- Helló srácok, mi a téma?
- Holnap támadunk, szarrá lövünk 200ezer afgánt és egy biciklis postást.
- Egy bicikli postást?
- Ugye megmondtam Colin? Senkit se érdekel 200ezer afgán.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.06.13. 20:56:48

@Barátusz: valoszinuleg.
@hagyma: meg mindig megteheted. De azert hadd ne kelljen mar tapsikolni ahhoz, ha valaki legalisan "kurvalkodik".

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.13. 21:03:17

@hagyma:

Ezt csinálom én is sokszor a munkám közben, mégsem vagyok matematikus :) Valamivel biztosan többet csinál :)

Egyébként az igazi matematika ott kezdődik, ahol már nem számok vannak, hanem görög betűk :)

BTBTBT 2013.06.13. 21:03:31

@tildy:):
Nem kell hozzá tapsikolni. :)
Persze sokat nem tehetünk ellene. Más élete, nem is lenne érdemes.
A gyerekedet, különösen ha lány lesz, úgyis arra fogod nevelni, hogy az ilyen felfogás és hozzáállás nem jó.

mojoking77 2013.06.13. 21:03:44

@tildy:): Mindenki kurvalkodik, aki olyan dolgokat csinal penzert, amihez amugy nem biztos, hogy kedve lenne..
Tudom szar szoveg, de akkor is igy van..

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.13. 21:06:32

@tildy:): mar nem tehetem meg, mert megtalaltam eletem "parjat", kedves felesegemet egy csodalatos not, Mryt

nem tartom kurvalkodasnak, ha egy kapcsolat letrejottekor, ha az illetok elmultk 15 evesek, gondolnak a holnapra is
sot hat azert ne torjunk palcat mar egy no felett, mert kurva jol keres a ferjes es otthon gyereket nevel
ez nem mind - sot javareszt nem - erdekhazassag
ha egy ferfi keres annyit, hogy a nejenek nem kell dolgoznia es csak a gyerekkel foglalkozik, az az idealis kapcsolat es koze sincs a kurvasaghoz

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.06.13. 21:07:11

@én már a fény gyermeke vagyok:

Ez olyan mint a biciklista vicc modern verziója. Az egyik Critical Mass nevű biciklis őrület idején hallottam.

Két ember beszélget:
- Üsd a zsidókat és a biciklistákat!
- A zsidókat miért?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.13. 21:11:23

ja amugy meg urini eleve nem pisil /plane szarik/ mas hazan vagy koz wc-ben
en meg nem hogy urino, de uriember serm vagyok de szokoevente fordul elo hogy nagydolgot vegezzek nem otthon
/najo ha utazunk akkor a szallodai szobamban, 1 hetig en sem tartom, pottyantos kizarva/
pisi egy ferfinak nem problema sehol

mirx 2013.06.13. 21:15:27

@mojoking77:

"Ki szenet árul, ki szerelmet
Ki pedig ilyen költeményt."

Shopping 2013.06.13. 21:18:29

Igénytelen keleti proletárnép.

No thanks

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.06.13. 21:18:30

@mojoking77: azt sem igazan ertem meg.

@hagyma: ez szerintem baromira nem idealis kapcsolat, csak abban az esetben, ha tenyleg nincsenek egyeb vagyai a nonek. Csakis abban az esetben, kulonben nagyon nem.

Az idealis akkor lenne, ha a no nem adna fel onmagat, nem rendelne ala magat a parjanak.

Sosem fogom megerteni az erdekhazassagokat, es nem fogok tapsikolni ahhoz, ha egy no direkt penz alapjan ertekeli a pasit ( "szeret" bele stb.).

Mondjuk az o dolguk, beleszolasom nem sok, de nekem a hatam is borsodzik tole.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.13. 21:18:41

@hagyma:

Ahogy érzed :)
Én meg mit tartogassam? Ha kell, akkor kell.
Aztán van az az eset, amikor nagyon kell. Meg az, amikor már csak azt veszed észre, hogy kint van a fele (vagy a föle? :) )

Egyébként, ha már felvetetted a dolgot: urinő és uriember. Ha ez a két kategória létezik és ezek nem egyenlőek, akkor:
urinő =/= uriember (az egyenlet mintkét oldalát elosztom "uri"-val - majd charlieharper leelenőrzi :) )
nő =/= ember

Érdekes...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.13. 21:24:03

@tildy:): errol beszeltem, a masok /pl tokfozelek altal erdekhazassagnak nevezett dolog/ tobbsegeben nem az
csak aki csorot fog ki azt szereti ezt mondani
namost ez hasonlit ahhoz, hogy minden amerikai hulye
ezt szeretik mondani mert megnyugtatja az embereket
lehet jobban elnek, de hulyek

amugy nem a parjanak rendeli ala magat / amugyis hivjuk mar ferjnek, vagy legalabb kedvesemnek/ hanem el benne az anyai oszton es 50 eves kora elott szeretne szulni es gyereket nevelni
az egy gyonyoru hivatas, az anyasag

@Kovermadar: nem tudom, en abban a szerencses helyzetben vagyok, ha reggelol elvegzem dolgaimat, napkozben max pisi
azt meg lehet pottyantosba is, bar meg sosem lattam olyat vagy bokorban
igen, regen, magyarorszagon, foleg videken volt az asszony es volt az ember

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.06.13. 21:26:18

@hagyma: akkor minek nevezned, ha egy no beleul a keszbe, feladja az almait, es megelegszik a haziasszonysaggal? Es nemis valtoztat, mert ez mocskosul kenyelmes neki ?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.13. 21:32:07

@hagyma:

Az tényleg szerencsés helyzet. Általában én is így vagyok vele, de van, hogy a 3. vagy 4. kávé cselekedetre késztet :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.06.13. 21:34:39

Na szóval...

Jó a mai poszt bár egy kicsit elment output irányába ehhez nem is szólnék hozzá én jobban szeretek az ember input oldaláról beszélni és itt nem csak a gasztronómiára gondoltam.:)))))))))))

Annak hogy a nők milyen érdekből keresnek férjet lehet számtalan oka de a történethez kell egy másik fél is. Köztudott hogy a férfiembert a farka vezérli és ha az teleszalad vérrel az az agyából megy oda. Ez van így vagyunk összerakva. Ha a másik fél ezt kihasználja úgy kell nekünk. Nem mindig az a hibás aki lop hanem az is aki hagyja hogy meglopják.

Öltözködés. Mindenki tudja hogy a szláv nők szeretik festeni magukat. Semmi baj nem lenne ezzel ha minőségi termékekkel tennék ezt. Viszont az a rúzs amit használnak az egyszerűen minősíthetetlen. Annál már csak az illatuk taszítóbb. Krasznaja Voda. Szörnyű
Itt ragadnám meg az alkalmat hogy világgá sírjam egy régi szívfájdalmamat
Uraim a férfitársadalom történelmünk folyamán igen sok nagyszerű találmánnyal járult hozzá a világ haladásához. Nagyszerű koponyák, kiváló elmék dolgoztak hogy társadalmunk szebb és élhetőbb legyen.
DE. Van egy embernek a legnagyobb jóindulattal sem nevezhető véglény aki találmányával olyan mérhetetlen kárt okozott ami legfeljebb talán a tatár és törökdúlással ér fel.
Őt és találmányát sújtsa a férfitársadalom örök megvetése, neve legyen szitokszó és romoljon meg az összes lekvárja FUJ FUJ FUJ.
Ezt a galaxis szemetjét úgy hívták hogy allan grant és egy amerikai (hol máshol?) harisnyagyáros volt aki feltalálta a harisnyanadrágot.

@Barátusz: Itt válaszolok tegnap este a másik poszt kommentjeiben hozzám írt kérdésedre.
Igen jól gondoltad anyanyelvi szinten beszélek angolul (Anyám se tudott) :))))))))))

Pszt el ne mondjuk senkinek milyen itt az idő elég ha mi tudjuk a tutit.:))))))))))

Nem, nem kelkáposztát ettem bár itt olyan finom zsenge kelkáposztafejeket árulnak hogy azok elfogyasztása mármár a pedofília határát súrolja:))))))))))

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.13. 21:35:25

@charlieharper: thx
van aki nem erti , vannak nok akik arra vagynak, hogy legyen 3-4 gyerekuk es felneveljek oket
Mary lanyanak februarban szuletett a harmadik gyereke 4-5 even belul
a ferje jol kereso fogorvos, de nem azert ment hozza, jelzem

es dolgozik is otthonrol amugy, sot katona is, ilyen tartalekos, bemegy 2-3 havonta a laktanyaba
gyonyoru 3 gyereke van tavaly nyaron voltak itt, de akkor meg csak ketto volt

2013.06.13. 21:41:11

@hagyma: a Yahoo CEOja egy no. Eleg csinos. Szules utan 2 hettel visszament dolgozi (nem, nem a penz miatt).
Egyebkent szerintem nem egy jo CEO egy tech cegnel, ahol megtiltja az otthonrol munkat. Ez is egy szemelyes velemeny. Nem szeretnek neki dolgozni a donteseibol kiindulva. Nem tudom jo fonoknek elkepzelni.

BTBTBT 2013.06.13. 21:45:30

@Kovermadar:
Na, látom, visszakanyarodtunk a délelőtti "output"-témához, uraim. :)

@diggerdriver:
Mi bajod a harisnyával? Lusta vagy lehúzni róluk?
Erről mindig eszembe jut az a szakállas vicc a "szűz" nőről meg a harisnyáról.

Enyhének enyhe, de a héten még több felhős eget láttam, mint napsütést.

Ha ilyen :))) vidám vagy, biztos megvolt már a mai vacsora is.

@tildy:):
Az a nő - és ezóttal lényegtelen, hogy miként lesz meg rá az anyagi háttér -, akinek az az életcélja, hogy legyen néhány gyereke, nem tartozik azok közé, akikre felnézek. És nem is csupán azért, mert láttam jó néhány negatív példát, hanem mert az ilyen nőnek vagy nem is volt "személyisége", vagy ha volt, könnyen megszabadult tőle.
Persze lehet mondani, hogy valakinek az a személyisége, hogy kitoljon - és jó esetben rendesen felneveljen - néhány kölköt.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.13. 21:47:33

ja es pl a felesegem
3 gyereke van es a coca colanal dolgozott mellette
gyarban
3 muaszkban
nem csak a milliomosnok dozsolgetnek otthon
emellet elfogadom, ha valkinek a karrierje fontosabb, mint a gyerekneveles

BTBTBT 2013.06.13. 21:47:42

@charlieharper:
Karrierista nő. Biztos van neki szoptatós dadája. Szegény gyerek.
Persze ez ugyanúgy nem normális, mint ahogy az sem, akinek más célja sincs, mint főállású anyaságra berendezkedni.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.13. 21:52:06

@charlieharper: hat itt mindenkinek max 2 honap
@Barátusz: senki nem mondta, hogy CSAK az legyen az eletcelja, de bizony egy nonek anyava kell vallnia
ha csak nem elvakult feminista vagy leszbikus / ezt birca miatt/e amugy a felesegem egyik munkatarsa leszbikus es mesterseges megtermekenyitessel anyava tette magat

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.13. 21:54:59

@Barátusz: nem nagyon ertem miert is utasitod el ezt az opciot?
miert is ne lehetne egy no eletcelja,, hogy felnevel 6-7 gyermeket?

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.06.13. 21:56:48

@diggerdriver:

"Viszont az a rúzs amit használnak az egyszerűen minősíthetetlen. Annál már csak az illatuk taszítóbb. Krasznaja Voda."

Ez igaz volt 25 évvel korábban. Ma már nem,

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.06.13. 21:59:02

@Barátusz:
A harisnyával? Ki beszél itt harisnyáról?
Az egyik legszexisebb ruhadarab szerintem. Pont hogy a harisnyagyilkos harisnyaNADRÁGról beszélek. Én csak vágyölőnek hívom.

Szerény vacsora volt de természetesen a "helytelen" és a "szemét" kategóriából választva.
Három hot dogot ettem mindegyikben dupla virslivel. Még gondolkodom a folytatáson.:)))))))))))

2013.06.13. 21:59:58

@hagyma: mi joval tobbet adunk az USA kollegaknak, cegfuggo is. A Yahoonal meg a holgy hozta be a 16hetet a ceghez, mint mat leave.

váj mí 2013.06.13. 22:01:30

@Barátusz: El kellene már dönteni, hogy akkor dolgozzon a nő vagy legyen anya? Vagy úgy gondolod, hogy mindkettő, közben nézzen ki úgy végig, mint a legelső randin? Ja, és persze mesterszakács is legyen....
Hm, egy ember általában igazán jól egyetlen dolgot képes elvégezni. Kissé kevésbé jól akár kettőt is. Végtelenül szarul, persze lehet többet is, de minek?

BTBTBT 2013.06.13. 22:07:41

@hagyma:
Egy babának legalább 1 évet érdemes lenne az anyával lennie, szoptatás, érzelmi kapcsolat kialakulása meg minden más szempontból.
A néhány hét/hónap túlzás. A gyerek fogja megsínyleni a nem ideális indítást.

Éppen azt utasítom el, ha CSAK az a célja. Az ember élete - és egy nőé is - többről szól, vagy többről kéne szólnia, mint gyereknevelésről. De van, aki elveszik ebben. És minél több gyereke van, annál kevesebb figyelme jut rájuk egyenként.
Legjobb példa (vagy a legrosszabb, nézőpont kérdése) az 5-10 gyerekes családok. Akár Mo.-on, akár Londonban. Láttad te már, hogy anyuci mennyire nem foglalkozik a kölkökkel?

@diggerdriver:
Most komolyan, meddig tart egy harisnyanadrágot lehúzni?

kzolika 2013.06.13. 22:07:46

@zebralany: Erdekes kontroller pozicio az, ahol egyik oldalrol azert kell az ember, mert mindenki megbizhatatlan, kvazi belso ellenor, vagy biztonsagi szakember, masik oldalrol pedig vevokkel kell talalkoznia. Ez egy eleg egyedi multi.
Mas: ha kvazi eleg kevesen beszelnek angolul, akkor ez az egy multi osszefogdosta az osszes angolul beszelo ukrant?

zebralany · http://zebralany.blog.hu 2013.06.13. 22:14:48

@kzolika: vevőkkel nagyon ritkán találkoztam és ez pont jó volt.
Mint említettem a fiatalok közül más többen beszélnek nyelveket, sikerült találni elég angolul beszélőt. De valóban vadászni kellett őket.

kzolika 2013.06.13. 22:15:52

@Tökfőzelék123: Orulunk, hogy Te egybol a jo utra talaltal es nem inditottal ferjfogasi projektet, aminek sikertelensege miatt esetleg 3 ev kieshetett volna a karrierepitesbol. Biztos nagy siker a kulfold, de aki kulfoldon megbecsult ertelmisegi, az azert Magyarorszagon is ossze tudja szedni a netto x Ft-ot, a lakhatas meg annyival olcsobb, hogy tuti jobban megeri itthon. A lakas - garazs - cegauto - iroda - DiVino - Trafiq meg eleg jol el tudja szigetelni az embert a nem annyira felkapaszkodottaktol. Na, tovabbi jo nyafogast!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.13. 22:16:06

@Barátusz: normalis csaladokrol beszelek
ott jut figyelem mindenkire es egymasra is
de meg egyszer igenis lehet eletcel, hogy valaki foallasu anya es a gyermekeivel foglalkozik egesz eleteben
nagyon szep az
meg mindig jobb mint valami frigid gyerektelen kozepvezto egy multinal

hat 1 ev nem megy sajnos, ez nem magyarorszag, itt dolgozni kell, de itt is felnonek a gyerekek
az erzelmi kapcsolat ugyanugy kialakul

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.06.13. 22:18:03

@Barátusz:
Miután leölte a vágyat? Akkor már minek? A puszta léte vizuális környezetszennyezés.

Almandin 2013.06.13. 22:18:33

@diggerdriver: Pedig kényelmes a harisnyanadrág és abban is vannak szép darabok. Térden felül érő szoknyánál vagy szűk nadrágnál a harisnyatartós harisnya vagy lecsúszhat annyira, hogy kilátszik a tartó (közönséges), vagy átteszik a nadrágon.

Almandin 2013.06.13. 22:19:14

@Barátusz: Lehúzni kb. 5 másodperc.

kzolika 2013.06.13. 22:20:31

@zebralany: Mennyit lehet keresni Kijevben, mert istenuccse rahuznek a jancsira par golddiggert. :-). Mondjuk azt ukran ismerostol (Magyarorszagon elo ukran no, szerintem ronda, mint a vilaghaboru, racafolva az ukranok jo nok tezisre, kinti katonai akademian tanulo magyar lett neki a "nagy fogas") tudom, hogy kinn geci draga az elet es kb minden normalis es nem normalis helyen USD-van van a fizetes.

Almandin 2013.06.13. 22:21:47

@hagyma: Egy férfinak is apává KELL válnia szerinted? Szerintem egy ember értékét nem elsősorban az adja, van-e gyereke. Kényszerből szülni a legszerencsétlenebb dolgok egyike az életben. Mégis sokan megteszik, mert félnek mások véleményétől (gyávaság).

BTBTBT 2013.06.13. 22:22:06

Miközben a házimunkát közösen ellátták, és apám egyben, anyám meg időnként 3 műszakban dolgozott, tisztességben fel lettünk nevelve a testvéremmel.
Ha nekik ment, akkor másoknak miért nem? Nem akarásnak nyögés a vége.
Lehet jönni azzal, hogy évtizedekkel ezelőtt más világ volt. Ma viszont másmilyen "jellemű", tesze-tosza, felelősség és kötelezettség alól kibújni igyekvő "emberek" szöszmötölnek. A kivétel erősíti a szabályt.

Ja, és anyám nem valami természetfeletti szupernő, de a konyhában is párját ritkítja. :)

@hagyma:

5-10 gyerekes család már nem normális neked, de az általad említett 6-7-es igen? Fura.
Nehogy már azt mondd, hogy az érzelmi kapcsolat akkor is ugyanúgy kialakul és fejlődik a gyerekével, ha anyuci 2 hónap után másra hagyja, és elmegy melózni?

@kzolika:
" aki kulfoldon megbecsult ertelmisegi, az azert Magyarorszagon is ossze tudja szedni a netto x Ft-ot"
Kivéve, ha Mo.-on nincs a végzettségének és tapasztatának megfelelő lehetőség. Mert mondjuk az ország a bányászbéka segge alatt van ilyen szempontból.

Almandin 2013.06.13. 22:23:46

@hagyma: Én azokat is becsülöm, akik egész életükben főállású anyák, és meggyőződésből, belülről fakadó vágyból szülnek akár 10 gyereket. Viszont ha nincs egy nőnek gyereke, az se baj, ez magánügy. Ráadásul a gyermektelenség és a frigiditás nem jár feltétlen együtt. Te valamiért nagyon utálod a gyermektelen nőket. Miért?

BTBTBT 2013.06.13. 22:25:38

@diggerdriver:
Osztom @Almandin: velős véleményét a harisnyanadrág lehúzásával kapcsolatban. :)
Egyébként a feleséged szereti a harisnyanadrágot, vagy nem akarja megnehezíteni a dolgodat?

váj mí 2013.06.13. 22:25:53

@diggerdriver: Ne már vannak nagyon fasza kis harisnyanadrágok, olyanok is, amelyeknek olyan a mintázata, mintha combfix lenne. Sok esetben viszont a combfix nem igazán praktikus

kzolika 2013.06.13. 22:28:55

@smile750: "Az oroszt azért tettem idézőjelbe feljebb mert sok közöttük az ukrán, belorusz, vagy egyéb volt szovjet tagköztársaságbeli, viszont itt nem nagyon tesznek különbséget." Na, kis hasonlosag az arabokkal. En se teszek koztuk kulonbseget, mind ruszki es akkor jelzot meg nem is hasznaltam!

Lajos ghr 2013.06.13. 22:29:02

na de már a turistaút is határátkelés lett?

Almandin 2013.06.13. 22:29:37

@Tökfőzelék123: Az is felháborít, ha valaki pl. örökli az egzisztenciáját? Utálod, mert neki bizonyos téren könnyebb az élete?
Szerintem nincs jogunk gyűlölni a nálunk gazdagabb embert, amíg nem más kizsákmányolásával, lehúzásával keresi a pénzét.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.06.13. 22:29:38

@Almandin:
Milyen érdekes hogy amíg nem volt harisnyanadrág addig ilyen kifogások nem merültek fel.
Az asszonyi állatnak azért öltözködés terén van még néhány húzása ami érdekes.
Például mi a bánatos faszért vesz fel valaki miniszoknyát ha minden percben legalább ötször húzkodja lefelé?
A másik meg aki kitesz mindent a kirakatba mint Vegyevigye Kisasszony és olyan sértődött arccal járkál mint akinek soha nem volt még orgazmusa.

zebralany · http://zebralany.blog.hu 2013.06.13. 22:34:27

@kzolika: A fizetésben nagyon nagy szórások vannak, attól függ mit csinálsz és melyik cégnél. Havi 200 és 3000 dollár között. Nálunk pl az asszistensek kb havi 6000 UAH-t kerestek, de ez ugye multi cég, rendesen fizet. KIjevben sok nemzetközi cégnek volt központja, olcsóbb mint Moszkva.
Ezen kívül több ismerősőm is van (mind ITs), aki távolról dolgozik, kapja mondjuk az angol fizetését és ebből Kijevbe nagyon vidáman éldegél...
@charlieharper: nem Saxonworld

kzolika 2013.06.13. 22:34:27

@Barátusz: Gondolom Tokfozelek 123 nem bolcseszdiplomaval lett a kinti Akademia rendes tagja, hanem valami barhol - igen, Magyarorszagon is - jol fizeto diplomaval, ugymint bankos, mernok, Magyarorszagra specializalodott jogasz egy nagy jogi cegnel, penzugyi kontroller, sales, konyveles, stb. Az ilyenek par ev tapasztalattal Magyarorszagon is hetszamjegyu bruttot keresnek. Errol szol a fel belvaros, meg a Vaci uti irodafolyoso, meg az ipari parkok.

BTBTBT 2013.06.13. 22:36:07

@diggerdriver:

A miniszoknyás csaj azért húzogatja percenként ötször, hogy végre az is észrevegye őt meg a (remélhetőleg) jó lábait, aki addig nem figyelt rá.

Jaj, te szegény. Akkor mégsincs itt olyan enyhe idő, ha harisnyanadrág kell. Vagy fázós? :)

kzolika 2013.06.13. 22:39:25

@zebralany: Egyik oldalrol 3000 USD, ami ~650e HUF, nalatok pedig 1650e HUF az asszisztensnek? Ez azert jelentos kulonbseg! Vagy a szoke, parductestu asszisztensek torkaba be volt epitve a legujabb sved GS3000 szopoautomata?

BTBTBT 2013.06.13. 22:40:50

@kzolika:
Nem Tökfőzelékkel, hanem az idézett általánosításoddal kapcsolatosan reagáltam, mert az, hogy az évtizedekkel elmaradott Mo.-on mi számít versenyképes, jól fizető diplomának, az a világ - de legalábbis Európa - szempontjából nem mérvadó.
Mo.-on a mutyizás meg a "sógor-koma" dívik, és a fent említett foglalkozások összes jól űzóje nem fér be sem a fővárosi, sem a Váci utcai állásokba.

Ha igaz lenne, amit írtál, akkor vajon a mérnökök meg például a kontrollerek (zebralány) miért külföldön keresnek akkor lehetőségeket és megélhetést?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.13. 22:44:18

@Almandin: kenyszerbol nem is
egy nobe alapbol bele van kodolva
van akibe kevesbe, az teny
az nem szul
az evolucio, vagy Isten , esetleg mindketto ugy gondolta, hogy a ferfi az akarjon dugni, a no meg szulni, de vannak valtozasok...
"Anyának érzem, oh Ádám, magam"

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.13. 22:47:55

@hagyma:

Még szerencse, hogy nem fordítva... egy dugni akaró nő még ok, de egy szülni akaró férfi?

zebralany · http://zebralany.blog.hu 2013.06.13. 22:47:57

Mellesleg nálunk az asszisztensek mind angoltanár végzettségőek voltak, nekem is mindent ők fordítottak.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.13. 22:50:10

@Barátusz: 5-10 es a 6-7 is normalis
termeszetesen, az sokkal hatekonyabb ha ilyen letszam mellett az anya otthon marad elete vegeig tulajdonkeppen
@Almandin: nem utalom a gyermektelen noket
nagy tevedes
a tendencia nem tetszik az teny, hogy egyre inkabb hatterbe szorul a csaladalapitas
parom van, meg baratnom, meg dugunk
ettol fuggetlenul nekem voszem, nekem is csak egy gyerekem van, igy alakult
persze hogy afridgiditas mas, ez csak ugy mondtam
az nem baj ha egy nonek nincs gyereke de ha anyukad igy godolkodik,akkor most nem irkalsz
nekem apakent is nagy elmeny volt megelni az egesz folyamatot, gondolom egy nonek meg nagyobb dolog, hogy eletet ad
persze hogy nem kotelezo
persze, hogy gyermektelen nos is lehet szuper ember
de vegulis azert van hetero ferfi es no, hogy az emberiseg ne haljon ki, hogy csalad legyen, uj elet

Almandin 2013.06.13. 23:00:22

@hagyma: Van, amiben egyetértünk. Nekem se tetszik az a tendencia, hogy egyre kevesebben köteleződnek el. Ez nemcsak amiatt rossz, hogy kevesebb gyerek születik, hanem az emberek többsége akkor érzi lelkileg jól magát, ha családban él. A magány sok lelki nyavalya forrása, és gazdaságilag is veszélyesebb az egyedül élés.
Viszont abban félreértettél, hogy én nem propagáltam a tudatos gyermektelenséget, Ha anyukám úgy gondolkodott volna, mint én, valószínűleg léteznék, mert attól, hogy el tudom fogadni, hogy valaki más nem akar gyereket, attól még nekem lehet. Mint ahogyan elfogadom a 10 gyerekeseket is, de én nem vállalnék ennyit. Fontos, hogy nem egyformák az emberek, nem ugyanattól boldogok.
Arról nem is beszélve, hogy sok nő pont amiatt marad végül gyermektelen, mert a mai 50 alatti férfiak nagy részének kimerül a gondolkodása az általad jól leírt "barátnőm van és dugunk" klisével, és hat ökörrel nem húzhatóak be az anyakönyvvezetőhöz. Így a nőknek is nehezebb megbízható embert találni a családalapításhoz.

SzerződésSertés 2013.06.13. 23:01:14

@Ronnie_27:
Ez az a blog, ahol nem elsőzünk. Szépen kérlek, ne kezdd el.

SzerződésSertés 2013.06.13. 23:03:55

@Kellemes Zérókomponista:
Te drogozol, autista vagy, netán Asperger-szindrómád van?

Almandin 2013.06.13. 23:05:40

Amúgy a poszt címéhez: létezik ez a férjfogási "üzlet", de azt látom, hogy masszív előítéletek alakultak ki ebből. Nem minden kelet-európai nő-nyugat-európai férfi vegyes házasság érdekből köttetik. Sőt, kellemetlen lehet a pár nő tagjának, hogy mindenki anyagiasságot feltételez róla. Másrészt Nyugaton se gazdag mindenki, Nápolyban komplett nyomornegyedek vannak pl. Sokan egyszerűen megismernek valakit, összeházasodnak és kész. Vannak nők, akik nálunk szegényebb országokba is elmennek feleségnek (Afrikába például).

kzolika 2013.06.13. 23:20:31

@zebralany: Hoppacska, en egy 0-val beneztem. Akkor maradok itthon, 3000 USD-ert nem koltozunk, kell a francnak a csorosag.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.06.13. 23:28:51

@Almandin: "Szerintem nincs jogunk gyűlölni a nálunk gazdagabb embert, amíg nem más kizsákmányolásával, lehúzásával keresi a pénzét."
Szerinted aki beul a keszbe, "eloskodik" masikon (ES nem is vagyik sajat onallo eletre) az nem kizsakmanyolas-e?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.13. 23:31:08

@hagyma:
"Anyának érzem, oh Ádám, magam"

Ez honnan jött?
Pont most láttam a Facebookon egy ehhez kisértetiesen hasonló megnyilvánulást...

BTBTBT 2013.06.14. 01:00:39

@Kovermadar:
Ha nem csalnak a szakközepes irodalomóra-emlékeim, akkor ez "Az ember tragédiájá"-ban hangzik el, valahol a vége felé. Tudjukki szájából.

BTBTBT 2013.06.14. 01:06:25

@Almandin:
Azért az éremnek másik oldala is van. Jócskán akad olyan nő is, aki azért marad gyermektelen, mert csak húzza az időt, szarakszik a pasikkal, még azzal is, akivel jó lenne meg akitől jó lenne gyerek, mert hát mindig van valami kifogásolnivaló, meg milyen az már, hogy ő megállapodjon.
Arról nem is beszélve, hogy közülük rengetegen azt se tudják, mit kezdjenek az életükkel, meg megy a nagy horderejű döntésektől való ódzkodás meg a "nem is tudom mit akarok".

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.14. 01:47:58

@Kovermadar: en nem kerestem, en irtam
na nem az egeszet:)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.14. 01:53:06

@Barátusz: szerintem meg a nok tobbsege, aki nem akar gyereket es nem most, meg blabla, azok pont meghatralnak a"feladat" elol
lustak, kenyelmesek, felnek stb.
a gyerek nagyobb felelosseg, mint a melohelyen produkalni, bulizgatni, utazgatni
ez az utobbi 20-30 ev hozadeka otthon, remelem megfordul majd, vagy legalabb nem romlik
egy nonek is igenis elete ertelmenek kell lennie, hogy megszul legalabb 2 gyereket es felneveli a ferjevel
/ez nem zarja ki, hogy dolgozzon es alkosson is/

montroyal ( CAN qc) 2013.06.14. 02:16:02

@Barátusz: Jócskán akad olyan nő is, aki azért marad gyermektelen,

azert megsem jocskan... es nehez megtalalni oket mert ok nem keresnek tarsat , partnert hanem talalnak .. es azt nagyon megvalogatjak mert tehetik , fuggetlenek... nem ugy mint a sok no aki 1-2 -3 gyermekkel keres valakit , akarkit ... csak szeresse a gyerekeimet es adjon biztonsagot ( anyagi erkolcsi) amit az igazi apa nem tett nem jott ossze - elvarjak kotelezoen egy idegentol... OK nincs mas lehetoseg , no kell es a gyermektelenek nem jocskan vannak es kevesbe megkozelithetoek...ulj le jatszani egy gyerekes no gyerekevel vegyel jatekot ajandekot vidd el szabadidos dolgokra stb... nyert mar is az anyuka `agyaba kerulsz...
tarskereso oldalak; keresés,kategoriak=600 talalat
keresés gyermektelen=1-2... talalat

montroyal ( CAN qc) 2013.06.14. 02:23:59

@hagyma: azt hiszem a pasik hatralnak meg inkabb .amikor egy no sikeresen teherbe esik ( eldontik egyutt de tobbnyire a no akarja es sikerul ravenni a pasijat) roton atveszi a hatalmat a csaladban es minden attol fogva a gyermek erdekeben tortenik es a no donti el mi legyen mi kell a gyereknek es a ferfi dolga hogy ehhez igazodjon megteremtse .. na ezert hatral meg sok fiatal ferfi es nem akarnak gyereket nem akarnak kotelessegeket amira a no es agyereke kenyszeriti ... ezert nehez megbizhato( palimadar) ferfit talalni a csaladalapitashoz .. nem altalanositas de tendencia...

Almandin 2013.06.14. 02:36:01

@tildy:): Attól függ, milyen szemléletű a család, vagy az a társadalom, amiben él. Engem pl. zavarna, ha egy férfi tartana el, más kifejezetten vágyik az eltartott feleség szerepkörére. Sőt, konzervatív férjek gyakran maguk akarják eltartani asszonyaikat, némelyik megtiltja, hogy a neje dolgozzon.
Más kérdés, hogy az anyagi kiszolgáltatottság csapda is lehet (nem biztos, hogy el tud válni a nő, nem lesz nyugdíja).

Almandin 2013.06.14. 02:40:15

@hagyma: Na ez az, ami zavar a szemléletedben: a gyerek egy letudandó feladat, egy penzum, amit teljesíteni kell, aki nem ezt teszi, valahol elítélendő. Gondolom, ha egy férfi nem vállal gyereket, az teljesen oké a te szemedben. Csupán arra nem gondolnak a hozzád hasonlóak, hogy férfi nélkül nincs anyaság, tehát ha minden nő teljesíteni akarná a "penzumát", akkor vagy hoppon maradna egy részük, vagy be kellene vezetni a többnejűséget.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.14. 02:44:20

@Almandin: teljesen felreertessz
de ez nem baj

Almandin 2013.06.14. 02:44:41

@montroyal: Nem feltétlenül palimadár az, aki családot alapít. Azt hiszem, kimondtad a kulcsszót: a mai férfiak nem akarnak kötelességeket. Természetesen ezt nem arra értem, hogy kötelező legyen gyereket vállalni, hanem arra, hogy ha már megvan a család, arról gondoskodni kell, hűségesen kitartani a társ mellett.
Azt gondolod, hogy azok a ravasz nők direkt felcsináltatják magukat, és utána papucsférjekhez mennek hozzá (természetesen szerelem nélkül), hogy legyen kin uralkodni?
Neked nagyon rossz tapasztalataid lehettek a múltban, hogy így gondolkodsz.

Almandin 2013.06.14. 02:48:40

@hagyma: Nem feltétlenül, mert aki sarkosan megfogalmazza (férfiként ráadásul), hogy az összes nőnek mit kell az élete értelmének tekintenie (KELL szón van a lényeg), és ezért mit KELL tennie, az elég egyértelmű.
Ráadásul ma már attól se kell félni, hogy kihal az emberiség, ha nem szaporodik mindenki. A középkori pestisjárványok idején még elment ez a szemlélet, ma már idejét múlta.

Almandin 2013.06.14. 02:56:46

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Nekem is vannak állatmintás cuccaim. Szeretem a leopárdmintás cipőt, most is van egy.

montroyal ( CAN qc) 2013.06.14. 03:07:18

@Almandin: palimadar olyan ertelemben hogy meg kell feleljen a no elvarasainak (normal ha nem nem kell a nonek) es igen egy no uralkodik a gyerek erkezesetol fogva ( vagy valas)gyerekruha szoba àgy iskola nyaralas minden a gyerek erdekeben es a no donti el ez az o kozege, ferfi tobbnyire csak biztositja azt ...
persze hogy rossz tapasztalataim vannak 4 feleseg mellett de az mar nem szamit ,csak ahogy nezem a mai fiatalokat,statisztikat ; 30 eves utan az elso gyermek vallalas , rengeteg valas , egyutt eles tobb mint hazassag . egy vagy egyse gyerek ..egyre nehezebben fer bele az eletformaba a gyerek ( anyagi szempotok karrier megbizhato kapcsolat hianya..)
szoval nem egyszeru..

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.14. 03:12:13

@Almandin: na akkor meg egyszer
es utoljara
az en csaladmodellem egy ferfi es a felesege aki 100 szazalekban no
azutan letrehoznak egy csaladot
igen, gyerekekkel
lehetoleg 2-3-al
igen a gyerknevelesbol altalaban a nonek kell nagyobb reszt kivenni mert o az anya
a penzkeresetbol a ferfinak
na ez mar elmult sajnos, de attol meg kedvelhetem ezt a felallast, az amentipacio ,iatt a nokre tobb teher harult, de jelzem angyon sok nonek tok megfelelne a regi felallas
gyereket nevelunk, a ferjem penzt keres
csak hat nem megy ma mar
ez sem baj
kelleni semmit nem kell, de ha egy no nem vagyik gyerekre, az nem no
es ha egy ferfi nem vagyik gyerekre a felesegetol az nem ferfi
megegyszer mondom, ezt hivjak csaladnak, aminek partjan allok
a csalad fenntartasahoz penzre van szukseg, de semmi fontosabb nincs a csaladnal
ezert
dolgozni kell a mai vilagban, kevesebb ido jut a gyerekre, robotolunk, de nem tartom jo iranynak
maradi konzervativ vagyok, de azert ha a munkanelkuliseget is hozzaveszem, bizony sok allam jobban jarna ha megfizetne a foallasu anyasagot, vagy a tobb gyerekes ferfinek tobb fizetest adna, vagy adokedvezmenyt
/tudom, itt jon a liberalis felfogas, miert kellene nekik tobbet adni, mikor ugyanannyit dolgozok en is a 21 eves notlen gyerektelen , mint a 32 eves 3 gyerekes?/ a felvetes jogos
lenne
csak ha a 21 eves notlen gyerektelen nagy liberalizmusaban elfogadna, akkor valoszinuleg 32 evesen O is boldogan vallalna felesegevel 2-3 gyereket
a csald tisztelete es becsulete mulik el szepen lassan

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.14. 03:14:45

persze, hogy a vege mi lesz, azt senki nem tudja
nem tudhatja

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.14. 03:22:15

@montroyal: jo a Te velemenyed annyiban irrelevans, hogy sajat elmondasod szerint 2-3 szor megszivatott egy no es most is ugy vettel el egyet, hogy szerzodest kotottel vele, hogy a tinedzser lanya nem mehet a hazadba
ez a Te eleted, nem is mernem kritizalni, de talan egyet sem kell ertenem vele
ez a no is meg fog szopatni, mert szinte tuti a lanyaert hajt, de Te dolgod
sok sikert, de komolyan

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.14. 03:23:40

@montroyal: arrol nem beszelve, hogy nem vagy elorelato
10 ev mulva elvehetned a lanyat negyedikre
de ha be sem engeded....

2013.06.14. 04:48:18

"Ugyanis a helyi lányok full smink és magas sarkú nélkül inkább meg sem jelennek egy ilyen helyen!"

De hiszen ez mindig is igy volt. Anno 89-90-ben minden péntek és szombat éjszaka barátnőmmel jelenésünk volt a Galaxisban a Kolosy téren. Miniszoknya, full smink és magas sarkú. Fiatalok és szépek voltunk, és egyáltalán nem hivatásosak! :) Fiatal lányok tetszeni akarnak a fiúknak, ez természetes.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.06.14. 07:44:13

@Almandin:

Nagyon helyes.

A FB-on vannak mindenféle fura csoportok. Pl. az állatmintás ruhás nők elleni csoport meg a leggings nem nadrág csoport, meg hasonló baromságok. Ezeket iszonyúan csúnya csajok szervezik mindig, mert irigyek, hogy más szebb náluk.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.06.14. 07:46:54

@diggerdriver:

Na látod, én meg sem a harisnyanadrágot, sem a harisnyát nem kedvelem. Szerintem leggings kell minden nőnek.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.14. 07:56:55

Akkor ma megtudtam, hogy onzo vagyok, gyulolom magam es ferfi sem vagyok...

Ilyen kornyezetbe (akik ilyen piszlicsare dolgok alapjan itelnek meg) nem is lennek hajlando gyereket csinalni :)

Nem, nem sertodtem meg :)

DieNanny CH 2013.06.14. 10:08:13

@tanato:

Én először '86-ban, Görögo.-ban voltam guggolós WC-ben. De ott a lyuk max 10-12 cm átmérőjű volt. Volt egy olyan lapos zuhanytálca-féleség, középen egy kb 5 cm mély vályúval, hogy a talpad magasabban legyen, mint a végtermék. Ez a vályú torkollott ebbe a lyukba. Még 12 évesen is múvészet volt a vályúba találni...
Szóval beleeséstől nem kellett félni. Amúgy 10 évvel később Olaszo.-ban ugyanilyeneket láttam. Nem pedig földre helyezett magyar-pottyantóst. (Vagy nem magyar, nem tudom, mert Ausztriában, egy természetvédelmi terület közepén ugyanilyen WC volt. Viszont volt papír. És tiszta volt.)

BTBTBT 2013.06.14. 11:02:38

@hagyma:
"/ez nem zarja ki, hogy dolgozzon es alkosson is/"
Akkor ebben vegre egyetertunk, mert idaig eppen arrol beszeltem, hogy szamomra mennyire nem oke, ha semmi mast nem csinal egy no, csak elvesziti magat a gyereknevelesben.

A meghatralassal kapcsolatban a ferfiakra is igaz az a hulye, donteseket elkerulo tendencia, altalanossagban, nemcsak gyerekvallalas teren.

@montroyal:
"ulj le jatszani egy gyerekes no gyerekevel vegyel jatekot ajandekot vidd el szabadidos dolgokra stb... nyert mar is az anyuka `agyaba kerulsz..."
Ez igy van, bar sokszor meg jatekot sem kell venni, csak FOGLALKOZNI vele meg a gyerekkel.
Sokan ki is hasznaljak, hogy az ilyen (akar egy vagy tobbgyerekes) anyuka kiszolgaltatott, mert tartozni akar valahova, es ha nagyon ketsegbeesetten keres (neten vagy eloben, az mindegy), akkor mar akkor a "megfelelo" apat latja bele a pasiba, ha az csupan jol kijon a gyerekevel. Es hat miert ne bujna agyba ez az anyuka azzal, akit a gyereke elfogad?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.14. 11:36:54

@DieNanny: koszonjuk a hasznos informaciot
12 evesen meghatarozo elmeny lehetett, ahogy a vaju betorkollott a lyukba

DieNanny CH 2013.06.14. 16:17:35

@Tökfőzelék123:

Azért az a pasi, aki vagyonos, az általában tanultabb, okosabb, mint az átlag. És mint ilyennek, vannak kötelezettségei. Hivatali, kapcsolatépítési vacsorák, partyk, egyéb reprezentatív estek. Viszont egy tanulatlan nő, mint feleség, hogyan tud ilyesmit "levezényelni", vagyis hogyan tudja támogatni a férje karrierjét? Szerintem a pasik egy idó után erre is gondolnak, és ezért nagyon ritka a hamupipőkéből lett hercegkisasszony.
Az más kérdés, hogy szeretőnek, és szingliként a férfi oldalán villogni a bulvárlapok oldalán mindkettőjüknek megéri.
Tehát, szerintem:
Egy okos férfi nem fog elvenni egy buta nőt.
Az okos nő pedig nem szorul rá egy vagyonos férfira.
(De lehet, hogy túl rózsaszínben látom a világot...)

DieNanny CH 2013.06.14. 16:18:58

@hagyma:
:-)

De még mennyire! A kórustársaimmal mi csak körbeálltuk, és néztünk ki a fejünkből, hogy ez meg micsoda?!

tanato 2013.06.14. 18:52:49

@DieNanny: Auztriában guggolós WC?Szinte hihetetlen,mégha az erdő közepén van is.

Almandin 2013.06.14. 20:15:07

@DieNanny: Nem minden vagyonos ember művelt és kulturált. Bunkó újgazdag mindenfelé akad.

DieNanny CH 2013.06.15. 07:26:36

@tanato:

Nem, félreérthető voltam. Ausztriában az erdőben a magyar-féle ülős-pottyantós kertvégi WC volt.

tanato 2013.06.15. 09:06:07

@DieNanny: Ja az úgy már érthető.

Stratocaster 2013.07.27. 02:16:30

"nem akarják megérteni az oroszul leadott rendelést (itt én szoktam kérni a többieknek is)."

Velem Tokióban esett meg többször hasonló eset. Kerestem melyik vonattal tudok eljutni Kyoto-ba és elég nehéz eligazodni a feliratokon, így beléptem egy vagonba és az első utastól kérdeztem (angolul) "Merre megy ez a vonat?" a válasz - "Nem tudom."

kublerek · www.vasalobolt.hu 2013.09.22. 09:22:40

Én Belorussziában Minszk-ben voltam egy ideig. Hasonló lehet mint Kiev. Rendezett és szép város.. A vidék ahol jártam szintén az volt és a szaunájuk isteni és a vodkájuk szintén. A lányok is. Nekem a rosz indulás után egy nagyon kellemes és élhető országot találtam. Persze ott is lehuzták a turistát és a lányok ott is nyomultak. Láttam a Csernobil következményeként lakatlan várost és hatalmas nyirfaerdőket. Minszk belvárosában a hatalmas sugárutakat és a körgyürüket. Feledhetetlen élmény volt.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása