oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2018. március 21. 06:30,  Hol van az otthon? 187 komment

2018. március 21. 06:30 Határátkelő

Hol van az otthon?

A kérdést, hogy mi az otthon és hol van, szinte mindenki felteszi magának. Határátkelők esetében azonban a válasz kicsit bonyolultabb. Mi az otthon: egy ház, egy város, egy ország? Vagy valami egészen más? Talán egy érzés és nem egy hely? Ahány ember annyi válasz – én most megmutatok nektek párat, utána pedig ti elmondhatjátok, hogyan gondoljátok.

Te miért szeretsz abban az országban / városban élni, ahol laksz? Mi tetszik benne és mi nem? Írd meg a hataratkeloKUKAChotmail.com címre!

otthon_kandallo_foto_pixabay_com_jill111.jpg

Simone (Hollandia)

Az ír Simone 12 éve él Hollandiában holland férjjel, egy egyéves gyerekkel és egy májusban megszülető másodikkal. Van szép házuk (30 éves törlesztéssel), és esze ágában sincs visszaköltözni Írországba. 

És mégis: amikor a hollandiai ír barátaival vagy a családjával beszél, mindig otthonként említi Írországot. Amikor a férje ezt meghallja, néha nem állja meg, és megjegyzi: „de hát ez az otthonod”. 

„Amikor Írországban vagyok, akkor Hollandiára utalok otthonként. Szóval szerintem két otthonom van. De mindig Írország lesz az otthon-otthon, abban az értelemben, hogy amikor rágondolok, vagy ott vagyok, otthonosnak, megnyugtatónak érzem, és tudom, ott vannak a gyökereim és a kultúrám” – mondta. 

Gabriel (Franciaország) 

Harmincöt külföldön (Franciaországban, az Egyesült Államokban, Argentínában, majd ismét Franciaországban) töltött év után Gabriel elég érdekes meghatározását adta az otthonnak: 

„Tizenhárom éve Buenos Airesben, amikor a gyerekek kicsik voltak, vettünk egy kutyát, aki azóta is velünk van. A legidősebb gyerek, aki most Tajvanon él, leegyszerűsítette a kérdést, mondván: az otthon ott van, ahol a kutya van.” 

Michelle (Marokkó) 

„Tu es un électron libre” („Szabad elektron vagy”) – mondogatták Michelle marokkói barátai, akik teljesen elszörnyedtek, hogy képes volt elhagyni a hazáját és külföldre költözni. 

A marokkóiakat nem győzték meg Michelle napsütésről, utazásról, új nyelv megismeréséről, vagy a külföldi munkavállalás vágyáról előadott érvei, egyszerűen képtelenek voltak megérteni, hogyan költözhet valaki önszántából külföldre, egyáltalán miért akar így tenni. 

Karen (Nagy-Britannia) 

„Az otthon ott van, ahol a szív és a lélek. Nem az a hely, ahol születtem, nem is mindig éltem itt, de a gondolataim örökké ide kötnek. A hely, ahol biztonságban érezhetem magam, ahol szeretetet és szerelmet kaptam, és mindig fontosnak éreztem magam. A szüleim, testvéreim, a férjem, a gyermekeim mindig ott lesznek, bárhol is járjanak. Az otthon ott van, ahol megosztottuk egymással a gondolatainkat csakúgy, mint az élelmet, ahol a boldogság és a szomorúság örömmel és megértéssel találkozott. Mindezt sok házban és sok helyen megtaláltam életem során.” 

Aoife (Ausztrália) 

„Az otthon az, ahol az anyukám van. Az otthon a tűzbe vetett tőzeg illata. Az otthon az, ahol mindenki ki tudja ejteni a nevem. Az otthon a valahová tartozás érzése” – vallotta Aoife (akinek én nem tudom, hogyan kell kiejteni a nevét…). 

Therese (Dél-Korea) 

Therese szerint külföldről hazatérni félelmetes érzés. Számára mégis az ismerősbe való visszatérés az otthon. Persze az ember sokszor ekézi a hazáját, morog magában, de semmi nem hasonlítható a hazatérés érzéséhez szerinte. 

Két év után tért haza Dél-Koreából, de a végső visszaköltözés félelmetes érzés. „Olyan könnyű volt elmenni és most sokkal nehezebb visszatérni” – fogalmazott Therese. 

Számotokra mi (vagy ki?) az otthon? Hol van az otthon? Lehet két otthona az embernek? Számtalan kérdés, amiről a kommentek között jól el lehet beszélgetni, ha van kedvetek. 

HÍRMONDÓ

Munkák a komfortzónán túl

Ma aztán igazán kilépünk a komfortzónából, hiszen a norvégiai alagutaktól az abu dzabi iskoláig elég változatos munkalehetőségeket találtunk.

Megint Bécs a legélhetőbb város a világon

Megint Bécs lett a világ legélhetőbb nagyvárosa a külföldiek számára a Mercer-féle ranglistán. A „rettegéstől mentes” Budapest a 76. helyen.

A világ legdrágább és legolcsóbb városai

Immár szokás szerint összeállította a világ legdrágább és legolcsóbb városait bemutató listáját az Economist Intelligence Unit. Az éllovas öt éve változatlan, a dobogón két európai is található.

(Fotó: pixabay.com/jill111)

A moderálási alapelveket itt találod, amennyiben általad sértőnek tartott kommentet olvasol, kérlek, jelezd emailben a konkrét adatok megjelölésével. 

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: otthon

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr3313754940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Golf2 2018.03.21. 07:31:59

Ahol jól érzed magad hosszútávon is.

Dikusz 2018.03.21. 08:00:06

Olyan sokszor előjött ez már, vita is tud kerekedni belőle.

De nekem ez nagyon tetszik: "Az otthon az, ahol az anyukám van.":)))

Ahogy @Golf2: is írja, az otthon ott van: "Ahol jól érzed magad hosszútávon is."

Mrs. Clayton 2018.03.21. 08:21:40

Ifa majdnem mnt a teherauto csak ez hosszu i. Az ir nevek konnyuek csak meg kell tanulni melyik felet nem kell kiejteni, a siobhan is csak sivon, a ciara meg a magyarul olyannyira kedvelt kira, az en menyem meg mhairi az meg csak mari

kisrumpf · www.kisrumpf.blogspot.com 2018.03.21. 08:47:18

Jól el lehet beszélgetni? A fenét, csak kiosztják egymást a kartársak. Tisztelet a kivételnek.

Rocko- 2018.03.21. 08:53:26

Aoife: Ífa. ír név.

Mrs. Clayton 2018.03.21. 09:00:02

@Rocko-: mindent en sem tudhatok, de ugy tunik ez egy megoszto nev mert egyesek szerint sirsha, en is valami hasonlora tippeltem volna, viszont masok szerint ez baromsag mert sursha

Mrs. Clayton 2018.03.21. 09:11:10

@Mrs. Clayton: viszont a naoirse meg neer-sha ezert logikusan az altalad emlitett nevnek is seer-shanak kellene lennie

Arthamyr 2018.03.21. 09:56:37

@Mrs. Clayton: Azért nem eszik olyan forrón a kását. Az Aiofe gyakori és egyszerű név, de azért van olyan, amivel simán gondba kerül az ember.
A Ciara-ban van egy pici (de nem hangsúlyos) e is, ahogy a Ciaranban (férfinév) is.
Másrészt a nagy trükk a hallás utáni leírásnál van (az egyszerű neveknél is), valaki bemutatkozik, aztán attól, hogy ő "Kieron", még fogalmam sincs, hogy akkor ő most melyik verziót használja a leírásnál.

Arthamyr 2018.03.21. 09:58:26

@Mrs. Clayton: Szírsa/szörsa, (övel kevert í, nem tudom, hogy kellene magyarul kifejezni).

Mrs. Clayton 2018.03.21. 10:23:57

@Arthamyr: a legjobb a shawn/shaun/shon/sean, shawon/chone es hasonlo nevek mert ez mind son magyarul

Mrs. Clayton 2018.03.21. 10:29:38

@Arthamyr: sot a legeslegjobb amikor a szulok olyan hulyek vagy annyira egyedinek hisznek egy rosszul leirt nevet h a gyerekuk ugyan tejlor amit taylornak irnanak te szerencsetlen taylanak lesz anyakonyvezve,
nekem volt brigetem bridget helyett meg mar nem is emlekszem akkora hulyesegek voltak

kublerek · www.vasalobolt.hu 2018.03.21. 11:08:09

Mi meg lassan otthontalanok leszünk saját hazánkban

kublerek · www.vasalobolt.hu 2018.03.21. 11:08:13

@Golf2: Sajnos már régóta nem érzem otthon magamat a saját hazámban

2018.03.21. 11:08:43

az elso 1-2 evben osztonosen mindig otthonkent (vagy hazaken: nem megyunk haza) referaltam magyarorszagra, es utaltam utana magam, amikor elhagyta a szamat, aztan elkeztem ra figyelni, hogy nehogy veletlenul azt mondjam, most mar nincs ezzel gond. magyarorszag csak magyarorszag. az is kicsit furcsa, ha mas hasznalja olyan ertelemben, hogy az en otthonom (nem mentek haza? mi a helyzet otthon?) nem szeretem.

London2009 2018.03.21. 11:09:31

Ezeket olvasva, azt hiszem en vegleg elvesztem...

Nekem is ezt tetszik @Dikusz: a legjobban, hogy ott van az otthon, ahol az anyukam. Remeljuek nem ferfi az illeto es nem 18 ev alatti... :D

Golf2 2018.03.21. 11:12:36

@tanato: Nem semmi hogy nyugaton még gondozói pénz is jár a rászorultnak akár 1700eur/hó,itthon meg megfagyhat a lakásában 1 fillért se adnak az "urak"...

Golf2 2018.03.21. 11:17:14

@tnt: a buta tömeget még könnyebb lesz csicskának betörni.

tnt 2018.03.21. 11:19:40

@Golf2: igen így van brutális forráselvonás ... és ha ehhez hozzájön az egészségügyi is akkor nagy kérdés hol is ez a tetemes lé?

Mondjuk kíváncsi lennék aki ebben eléggé érintett szülő akkor milyen döntést hoz április 8-án ....

Golf2 2018.03.21. 11:26:13

@kublerek: És mi tart vissza hogy kiiratkozz a zsák utcából?

Arthamyr 2018.03.21. 11:26:29

@LepesMez: Írországban mi azt mondjuk, hogy otthon, hazamegyünk, amikor Magyarországról beszélünk. Magyarországon Írországra mondjuk ezt, mivel itt lakunk. :) Itt előfordul, hogy használjuk a "visszamegyünk"-et is, ezt Magyarországra nem használjuk, ha nem hazamegyünk, akkor "Magyarországra megyünk", de azt, hogy visszamegyünk, nem szoktuk használni.

Golf2 2018.03.21. 11:33:45

@tnt: szerintem ezt nem a pénz miatt csinálja hanem hogy butitson,és gyorsabban hulljon a magyar.Pénz van elég másból.

Mrs. Clayton 2018.03.21. 11:35:39

@Sean MacTíre: gondolom azert mert a ferjem el van angolosodva, de valoban olvastam valahol h vari kellene legyen, de mindenki marinak hivja

tnt 2018.03.21. 11:39:25

@Golf2: persze így gondolom dettó .. szerintem az már csak úgymond járulékos haszon ... bár sok száz milliárdos ... és amikor pénztáros lőrinc lánya lehajol őstermelőkért az 1-2 milliós eu-s támogatásért is azért nem mellékes .. de valóban a fő szándék a birkák és biorobotok kibocsájtása összezserelni valamit az autóiparak mondjuk ...

P.Elliot 2018.03.21. 12:15:01

Az otthon ott van ahol otthon erezzuk magunkat. Ahonnan nem kivanunk tovabbmenni, ahol le kivanjuk elni az eletunket...
Ahol nyugalmat talalunk, ahol kijon rajtunk ez az itt vagyok itthon erzes.
Megerzi ezt mindenki szerintem hogy hol es mikor jon el ez a pillanat.

P.Elliot 2018.03.21. 12:19:56

@London2009:
"Nekem is ezt tetszik @Dikusz: a legjobban, hogy ott van az otthon, ahol az anyukam. Remeljuek nem ferfi az illeto es nem 18 ev alatti... :D

Hat en ezen olyan jot mulattam hogy remeled hogy nem ferfi!
Tudod azert pl. az olaszoknal olyan nagy az anyuhoz valo ragaszkodas ferfiak reszerol hogy elkepeszto. Nekunk. Nekik nem.
Ott van az otthon ahol az olasz anyu van/ meg a spagetti, a jo hazi kajak ahol anyu megeteti a fiat, ha kernek meg a szajaba is kanalazna.

kublerek · www.vasalobolt.hu 2018.03.21. 12:25:40

@Golf2: Háááát igen a ki vagy mi a kérdés és a válasz is.

Virago_1000 2018.03.21. 12:25:41

Keselesek, eroszak, rettego Lazar Janos es a helyi idosek. Becs a legelhetobb varos a vilagon, kerdes hogy kinek?

P.Elliot 2018.03.21. 12:27:00

@P.Elliot: Vajon melyik konyvben olvastam hogy a nem eppen olasz anyu, / talan magyar konyv volt/ meg azt is megtette a fiaert aki elvesztette mindket labat a haboruban, azt hiszem es tobbe nem mert a nokhoz kozeledni, hogy meg AZT is megtette a fianak aki ugyan an nem kerte de elfogadta hogy osszeboruljanak hogy segitsen a fian.
Nagyon fiatal koromban olvastam meg odahaza, es el voltam rajta kepedve, ezen a szuloi mindent megadason. Azota fejlodott a vilag erkolcsileg, o de meg mennyit fejlodott, hehehe, de ezt a tabut meg most sem tudnak elfogadni....

Mrs. Clayton 2018.03.21. 12:44:30

@P.Elliot: koszi az infot elmegyek hanyok

2018.03.21. 12:54:08

"Az otthon az, ahol az anyukám van."

A témák valóban ismétlődnek itt (is, meg máshol is), szerintem már fél tucatszor tuti megírtam, de hát nem tudom megállni, hogy ezt úgy hívják, hogy szeparációs szorongás, és nem tudom, mikorra illik túllenni rajta, de, gondolom, két éves korunk körül.

Teljesen meg vagyok hökkenve mindig, hogy felnőtt emberek így rá vannak csavarodva az anyjukra, meg azon is, hogy erre kollektíve nem szokás rámutatni, holott nem normális dolog.

Bizonyos életkor után:
A) Nem kakálunk pelenkába.
B) Nem sírunk az anyánk után.
Ez ennyire egyszerű.

Aoife nőjön fel. Én meg megyek, agresszív kismalackodom máshol.

P.Elliot 2018.03.21. 13:08:17

@Mrs. Clayton: Nekem is emlekezetes maradt az a konyvreszlet, nagyjabol en is azt erzem amit te.

London2009 2018.03.21. 13:15:45

@Nagy kámpics: egyetertek. Nekem vannak olyan 40 evet betoltott ismeroseim akik rohangalnak "haza" minden unnepre. Batorkodtam megkerdezni, hogy megis minek. Erre az volt a valasz, hogy olyan jo otthon lenni, egy kicsit ujra gyereknek erezni magamat. 40 evesen. Aztan csodalkoznak, hogy nincs pasijuk.
Egyebkent meg home is where my books and piano are. Ez volt a mai nagy bolcseletem. :D

Mrs. Clayton 2018.03.21. 13:15:47

@Nagy kámpics: azt hiszem nekunk ugyanaz az anyukank, mert 3 evesen en sem ertettem az oviban h a sok gyerek minek sirt amikor a szulei reggel otthagytak. En pl egyedul mentem otthonrol 3 evesen oviba es tok imadtam, mert ott nem rontott mindent el a kistesom. Kesobb a ruhamat is nekem kellett reggel kivasalni ha nem akartam gyurott cuccban menni.

P.Elliot 2018.03.21. 13:18:58

@Nagy kámpics:
En nem hiszem hogy szeparacios szorongas, az esetek legnagyobb reszenel mely szeretet az anyu irant, melysegesen mely mert kihez mehettel oda gyerekkorodban ha valami problemad volt ha nem ohozza, akiben megbiztal, akire szamithattal, azonkivul ha felnott az illeto akkor az is benne volt egy hatarig hogy a szulo nem orok eletu, egyszercsak elveszited.
A szeretetet addig elvezheted amig ott van kozeledben es te is csak akkor adhatod vissza amit kaptal tole.
Gyerekkoromban termeszetes volt az anyam jelenlete, szeretete, vedelme, kesobb mar en akartam visszaadni neki azt a torodest amit kaptam. A szeretet testverhez is kotodik, az enyem tobb mint 10 eve meghalt de ha eszembe jut konnybe borul a szemem, hiaba probalom visszaszoritani es bizony napi szinten jut eszembe, el kene valnom ettol az erzestol de nem tudok, a szeretet amit iranta ereztem es erzek a mai napig is nagyobb.
Miert ereznenek a ferfiak kevesbe ha az anyjukrol van szo? Csak azert mert ferfiak, ki kell noni a pelenkabol? Miert szegyen szeretni az anyat es ki is mutatni?

Persze, ne legyen olyan beteges kotodes hogy a sajat csaladjukat hatterbe szoritsak de en semmi rosszat nem latok benne ha egy akar ferfi is ott erzi jol magat ahol az anyja is ott van....
Meg mindig jobb mintha forditva lenne.

London2009 2018.03.21. 13:20:17

@P.Elliot: sosem tetszettek az olasz hapsik. Lehet, hogy ez a magyarazat? :D
A szuleim barati tarsasagban van sok fiu gyermek, aki a szulok nagy banatara nem nosult meg, nem alapitott csaladot. De eleg csak ranezni a szulokre, vagyis leginkabb az anyara es ott van a valasz a miertre az orrunk elott. Errol szegeny Billy jut eszembe a Szall a kakukk feszkebol. Sok ilyen Billy rohangal kozottunk...

London2009 2018.03.21. 13:30:32

@P.Elliot: de nem a mely szeretetrol volt szo. Annak termeszetesnek kellene lennie... De egy felnott ferfi ne az anyja hazaban erezze mar otthon magat... vagy ha igy van, akkor nagyon elnavigalta az eletet. Bar amugy eleg sok hulye no van, lehet, hogy olyan otthont teremtett a felesege, hogy a nyomaba sem er annak az otthonnak, ahol felnott...

gabors 2018.03.21. 13:44:32

na megint ho-nap van ez a tavasz is jol kezdodik

amugy utolag is Happy Spring Equinox !!! tegnap a mohamedanoshoz nem akartam irni mert nem tudtam volna megallni hogy kommentaljam a dhimmi eletet :-( de lehet csak gyakorolnak hogy mikor oregkorukra vissza mennek az EU-ba

P.Elliot 2018.03.21. 13:48:05

@London2009: A nokon sem csodalkozom. Miert kellene olyan kiszolgalos, seggnyalo, dicsoito eletet teremteni a ferjenek amit az esetleg otthon megszokott. O a feleseg, nem az anya.

Nem is tudom igazabol hogy milyenek vajon az olasz apak? Azok is a tenyerukon hordjak a fiugyerekeket? Nem hinnem, legfeljebb lsaza eletre biztatjak oket, olyat mar lattam a lagerben hogy a keritesen kivul ott jarkalt minden este apa es fia nokre vadaszva holott a koruknal fogja valoszinu hogy otthon varta oket az asszony.
Erdekesek ezek a dolgok...

Mrs. Clayton 2018.03.21. 13:48:26

@London2009: de most oszinten, melyik anya very ki a fianak? Megint hanynom kell, bocs...

London2009 2018.03.21. 13:53:20

@Mrs. Clayton: szerintem tobbrol volt ott szo. A fickonak laba nem volt, nem keze...

P.Elliot 2018.03.21. 13:55:00

@gabors: Otthon lapitasz mi?
Itt is, nagy pelyhekben esik a ho, kesobb zuhogast igernek, jo vizes nagy havat ami majd fakat fog dontogetni, szelet is, van egy szerintem 300 eves is megvan, tolgyfam, iszonyu vastag, iszonyu magas es terebelyes, ha az kidolne es ra a hazra akkor valoszinu hogy nem netezhetnek tobbet.
Senki sem ment dolgozni, mindenki hokotroval es lapattal a kezeben varja az alasdt.
Ha ez a furcsa ido allandosul hogy ev elejen lesz a tavasz, amikor meg annak kellene lennie akkor tel van akkor nemigazan kerteszkedhetunk odakinnt.
A gyumolcs es zoldsegfarmok is nagyon meg fogjak erezni, mi meg a penztarcankon...
Nalatok nagyobb havat igernek...

London2009 2018.03.21. 13:56:32

@P.Elliot: a kiszolgalas es az otthonteremtes, hazavaras kozott is van kulonbseg. Nekem van egy kolleganom, aki meselte, hogy o a ferjevel kulon etkeznek. Mindketten kulon vasarolnak, mert mast szeretnek, mas idopontban ernek haza. Egyebkent is kulon kasszan vannak, ugyhogy jolvan ez igy. Na ha ez a ficko irna, hogy neki az otthona az anyja mellett van teljesen ertheto lenne...

Mrs. Clayton 2018.03.21. 13:57:46

@London2009: ohh fujj mar nincs mit kihanynom

P.Elliot 2018.03.21. 13:58:23

@Mrs. Clayton: Varjal csak, felreertetted. A ferfinek labai nem voltak, keze igen, az osszeborulast ugy ertettem hogy magara huzta a fiat. Ez meg a kiveresnel is remesebb.

London2009 2018.03.21. 13:58:27

@Mrs. Clayton: micsoda anyai onfelaldozas pedig. :D

P.Elliot 2018.03.21. 14:04:38

@London2009: Ha ennyire kulon megy minden akkor miert van hazassag? Felesleges lenne.
Ha meg gyerek is lesz akkor hogy lesz? Az is maga lassa el magat?
Nem ertem ezt a nagy elkulonulest, elegge kesd elterjedni itt az Usaban, ismeros fiatalok kozott azt mondhatnam hogy 20%-a igy gazdalkodik. Nem biznak egymasban? Vagy ugy erzik hogy oket ne akadalyozza meg senki abban hogy mire koltik a fizetesuket?
En ezt elkepzelni nem is tudnam hogy ne egyutt kezeljuk. Ha meg kulon akkor mit is keresnenk egymas mellett hiszen a feleseg tobbet tesz hazimunkaban es minden egyebekben az asztalra , azt ki fizeti meg?

2018.03.21. 14:05:52

@P.Elliot:

"Miert ereznenek a ferfiak kevesbe ha az anyjukrol van szo?"

Én nem a szeretetről vagy annak kimutatásáról beszélek, és főleg nem nemi különbségről (ha jól értem, a posztban az Aoife egy női név), hanem az önállóságról. Nem is anyagi vagy akármilyen értelemben, hanem érzelmi önállóságról.

Én is egy különálló, felnőtt, cselekvőképes ember vagyok, te is az vagy, Aoife is az, ha valaki mástól függünk (akár szülőtől, akár párkapcsolattól), az beteges.

Ráadásul úgysem kerülhető ki a probléma. Mint írod is, az ember anyja meghal. _Mindenkié_ meghal, kerülőút nincs. Ha tényleg arra húzom fel az életem, hogy ott az otthonom, ahol az anyukám van, na, akkor mi lesz utána? Maradok félember, vagy kénytelen-kelletlen felnövök akkor? Esetleg keresek valaki mást, akitől lehet függeni?

Nem. Lehet, hogy szeretem az anyukámat (testvéremet, páromat, gyerekemet), de én én vagyok, ők pedig ők. ==> Konkrétan ez a felismerés a szeparációs szorongás oka, nem?

2018.03.21. 14:07:31

@Mrs. Clayton:

"de most oszinten, melyik anya very ki a fianak?"

Sajnos túl kevesen. :D

London2009 2018.03.21. 14:10:28

@Nagy kámpics: :DDD

Egyebkent van egy olyan mondas, hogy az ember akkor no fel igazan, amikor elvesziti a szuleit.

P.Elliot 2018.03.21. 14:11:43

@Nagy kámpics:
""de most oszinten, melyik anya very ki a fianak?"

Sajnos túl kevesen. :D "

Jaj, ne! Te szerinted sajnos?
Meg viccnek is....

London2009 2018.03.21. 14:13:17

@P.Elliot: nem tudom, nekem is ez volt az elso reakciom, hogy ez egy erdekes hazassag lehet. Most fog szuletni kulonben gyerekuk, ami, oszinten szolva igen meglepett. El nem tudom kepzelni ezt, hogy fogjak megoldani. De ki tudja, lehet, hogy pont ez hozza majd ossze oket. De kulonben egy nagyon fura par, megkockaztatom, hogy nem tokeletes egyik sem...

P.Elliot 2018.03.21. 14:15:15

Ugy elterunk a poszt cimetol, hehehe hogy vissza kellett porgetnem hogy mirol is volt szo?
Persze, otthonerzes, melyseges szeretet, kiszolgalasa a ferfinepnek es most meg a szex....
Annal mar leptunk is egy nagyot tovabb mert mar az anyaval valo szexelesnel tartunk....
Mi lesz vajon sa kovetkezo lepes?, hehehe....

gabors 2018.03.21. 14:21:07

@P.Elliot: "@gabors: Otthon lapitasz mi?"

mar tegnap kivettem egy szabadnapot .... normalisan is osszejon 2 ora vezetes ... ma biztos tobb lett volna hazafele meg megrosszabb idot josoltak ... igy nem megyek meg 8 orara 6+ ora vezetes aran ...

amugy igy is elvesztek 4 vagy 5 napot ... a honap vegeig kellene kivenni de nincs mar annyi nap (mert mas kollegakkal egyeztetni kell...)

itt kb reggel 6 ota van hodara, eso , jeges eso, nagy hopelyhek most eppen nem esik semmi kiskutya vegre hajlando volt kimenni elvegezni a dolgat

havat lapatolni valszeg nem kll majd mert 32-34 (0-+2 C) kozott mozog ahogy nezem a homerseklet ...

P.Elliot 2018.03.21. 14:24:45

@London2009: Majd lehet hogy pont olyan gyerekuk lesz hogy az rendezi meg oket idovel. Ismerek egy leha szulos csaladot ahol a fiatalka tini lany vette a kezebe a penz es mas ugyeket mert a szulok kezebol kifolyt a penz, az elet, o ossza be nekik, zsebpenzt kap mindenki, / jo keresetu szulok, sok penz jon be/, azota miota a kislany kozbelepett hazat vettek, rendezett lett anyagilag az eletuk, nevetve es konnyeden adtak at neki a fizetest, meg tetszett is nekik hogy a kolok uralkodiuk felettuk, aki igazan egy aranyos, meggondolt kislany aki szereti a szuleit, nem kritizalja csak megallapitotta hogy sinre kell oket helyezni mert ezek ilyenek. Az anya meselte hogy minden cent fel van fektetve hogy mire koltottek es nem is rossz erzes nem erezni buntudatot hogy mar megint elvertekj a havi keresetuket erre-arra.
Nagyon szerencsesek a gyerekkel, lehet hogy az ismeroseidnek is lesz egy tisztanlatobb gyereke aki megbeszeli veluk hogy mi nincs itt jol. A gyerek is nevelheti egy kicsit a szuleit, nem?

Dikusz 2018.03.21. 14:26:29

@P.Elliot: Milyen finoman fogalmazol... :)))(viccvót)

gabors 2018.03.21. 14:28:12

@P.Elliot: "Ismerek egy leha szulos csaladot " hogy Te milyen embereket ismersz ??? es hogy ilyeneket meg is tudsz ? mint az indiaiak szexualis eletet a multkor ... nem vagy Te valami praktizalo pszihologus ???

Dikusz 2018.03.21. 14:28:37

@London2009: A gyerek legalább közös? :)

P.Elliot 2018.03.21. 14:32:39

@Dikusz: Mit fogalmazok finoman? Ha a kiverest akkor az nem az en szambol jott hanem kampics fogalmazta igy, hehehe, holott nem is arrol volt szo hanem az anya magara huzta a fiat es szexet nyujtott neki.
Itt lopom az idot szokatlanul hosszan pedig kene valamihez fogni, igaz hogy a ho miatt ki sem lehet lepni, valamit sutni kene a csaladnak.
Talaltam a nemzetkozi boltban az orosz reszlegen hazi reteslapot, valoban hazi lehet mert nem egyforma a szele, meg kellene probalni megtolteni valamivel hogy lassuk hogy milyen, esetleg nagyon jo.
Egy teli nap pont ilyesmire valo szerintem...
Csak nehez innen felallni ha mar belebonyolodtunk a beszelgetesbe.....

Dikusz 2018.03.21. 14:39:32

@London2009: Az még rosszabb, ha 18 éves már rég elmúlt, és akkor mondja ezt.

Nem tudom mennyire ismeritek az itthon ismeretes "mamahotel"
kifejezést.
Az pont azokra a fiatalokra használják, akik otthon élnek a szüleikkel, és anyuka mos/főz/vasal rájuk. Tiltakoznak az ellen, ha azt mondják rájuk, hogy ez így kényelmes.

Nekem is van ilyen ismerősöm, aki tavaly töltötte be a 60.évét, és mivel nincs/nem is volt családja, gyakran hazajár mamahotelezni.

Dikusz 2018.03.21. 14:43:09

@P.Elliot: Ugye tudod, hogy csak vicceltem?:)))

"Ha a kiverest akkor az nem az en szambol jott"
Légyszi, ne adjál ilyen magas labdát:)))
Nagyon remélem, hogy nem onnan jött:)

Lopjad csak az időt, mostanában ritkábban vagy itt úgyis.

sörm 2018.03.21. 14:51:01

Nálunk az az érdekes, hogy miután átköltöztünk Erdélyből Magyarországra, akkor természetesen az utóbbi lett az otthon, Erdélybe mégis hazamentünk.

Épp tegnap mondták a szüleim hogy mennek haza húsvétra, nekem az volt a reakcióm hogy haza-haza? Mondták hogy igen, haza-haza. Magyarország lett a haza, Erdély a haza-haza, de az otthon meg itt van... :)

Én teljesen megértem ezt a hozzáállást hogy ahol a szülők vannak. Mi sajnos sokat költöztünk, általános iskolába 4 különböző helyen jártam. Pláne kamaszkorban nem volt egyszerű, semmi állandóság, folyton cserélődő barátok stb. A család volt az egyetlen állandó. Engem önállótlansággal nem lehet vádolni, 13 évesen elkerültem otthonról kollégiumba egy másik városba, úgyhogy meg kellett tanulni a saját dolgaimat intézni. De ahol a szüleim vannak, az automatikusan otthon, még ha olyan helyre is költöztek azóta Magyarországon, ahol én sohasem éltem. Ez nem zárja ki, hogy az itteni otthonom is otthon legyen :) De valószínűleg azért az mert próbálom olyan biztonságos és nyugodt kuckóvá tenni a lakásom, amilyen környezetet a szüleim teremtettek nekünk gyerekkoromban. Ez meg nem országspecifikus, bárhol lehet.

A páromnak teljesen más. Neki sajnos a család minden volt csak biztonság nem. Neki akkor lett az első igazi otthona, amikor elköltözött az anyjától. Soha nem mondta még azt hogy megyek haza, pedig ott élt 18 évet. Mindig csak meglátogatom anyámat. Sőt nem is szokott felmenni hozzá hanem beszélgetnek 1-2 órát a közeli kávézóban.

P.Elliot 2018.03.21. 14:51:29

@gabors: Fogalmad sincs hogy milyen sok embert ismerek. Azt te is tudod hogy az amerikai milyen nyilt, a felet nem meselnem el en a magyar, bar ilyen teren rengeteget fejlodtem de csak amerikainak meselem mert az ektelenul megerto tud lenni, semmin sem csodalkozik. Valahogy itt nem is meselek a masiknak hanem megbeszeljuk stilus uralkodik, nem?
A lanyom mikor gyerek meg tini volt meg kesobb a felnott baratnoit hozta haza es beszelgettek egymassal/ tobb lany is egyszerre/, olyan komolyan tudtak megbeszelni olyan dolgokat hogy csak lestem. A maguk gondolatairol, eszreveteleirol, gyakran a csaladrol. Na, ettol az elejen teljesern ki voltam keszulve hogy a baratnok mindent tudnak rolunk ami idehaza tortenik, meg az iskolaban is a tanarnok, es azt tovabb is adtak odahaza mert a lanyom elmeselte, ezt onnan tudom hogy a lanyom baratnoi csaladjanak, szuleinek az osszes dolgat ismertem mert azt meg ok meseltek el. Az amerikai oszinteseg igazi nagy leckeje volt, aztan megszoktam, sot meg is kedveltem hogy miert ne lehetne beszelni barmirol amikor nem kinevetes vagy kritika jar erte hanem tudsomasul veszik, ha kerem/ neha anelkul is/ tanacsot sot segitseget kapok es adok ha masrol van szo.
Egyebkent barkivel gyorsan kapcsolatot teremto szemely vagyok, valahogy vonzodnak az emberek hozzam valamiert. Nem szamit hogy kulfoldi vagyok, sot pont ezt tartjak erdekesnek. Fellepes kerdese szerintem hogy hogy fogadjak az embert , a legnagyobb ha tanacsot adhatok hogy ne mutassa es erezze magat az ember kevesebbnek naluk, sot! Azert sem hogy bevandorolt.
Az europaisag nem rossz csak mosolyogva, felemelt fejjel kell kozolni eloszor, nem buszken, szo sincs rola, egyszeruen, kedvesen, termeszetesen.
En is vagyok valaki. Ez vagyok ami vagyok, semmivel sem kevesebb mint ok de persze nem szabad felsobbrendunek jatszani az eszemet es kioktatni oket hiszen ok is valakik. Nincs olyan ember akiben nem lehet talalni jot/ most hagyjuk a bunozoket/, ertekeset kovetnivalot es ezt meg is mondani hogy ez tetszik.

London2009 2018.03.21. 15:01:00

@Dikusz: igy ertettem en is, hogy ha ferfi es 18 ev feletti akkor ez meg rosszabb.
Ismerem a mamahotelt kifejezest. Szerintem sokszor van az, hogy a boldogtalan hazassagban a nok minden szeretetuket a fiukra/lanyukra vetitik ki. Aztan ebbol alakul ki egy egeszsegtelen kapcsolat. De csak ezt feltetelezem, szakerto nem vagyok.

Arthamyr 2018.03.21. 15:03:14

@London2009: "Annak termeszetesnek kellene lennie... De egy felnott ferfi ne az anyja hazaban erezze mar otthon magat..." +1

"vagy ha igy van, akkor nagyon elnavigalta az eletet. Bar amugy eleg sok hulye no van, lehet, hogy olyan otthont teremtett a felesege, hogy a nyomaba sem er annak az otthonnak, ahol felnott... " Ez is megér egy misét:
1. miért ilyen hülye nőt választott
2. az otthont mindenki magának teremti, miért lenne jobban a nő feladata? (mondjuk nálunk is a feleségem "teremti az otthont", mert sokkal kreatívabb és több az ideje, de azért szólok, hogy olyan otthont teremtsen, ami nekem is az otthonom)
Ha valakinek a saját otthona nyomába sem ér annak, ahol felnőtt, az valamit elkefélt az életében. Jó eséllyel több dolgot is.

Arthamyr 2018.03.21. 15:06:40

@London2009: Melyik anya szopja le a fiát? :D Most komolyan, az bármivel is jobb/egészségesebb? Elhinni is nehéz. Erre van szakember, akinek ez a foglalkozása, szerintem a fiának is jobban esett volna egy fincsi, minőségi, fiatal kurva...

Arthamyr 2018.03.21. 15:09:06

@P.Elliot: Egyetértek, én is ezt akartam kérdezni. :)

London2009 2018.03.21. 15:12:19

@Arthamyr: igen, ezt gondolom en is, hogy miert ilyen hulye not valasztott... De gondolom nem veletlenul van ennyi valas...

Latcho Rom 2018.03.21. 15:13:14

@Golf2: s itt jon a Tamási Aron idézet...

Arthamyr 2018.03.21. 15:18:00

@Dikusz: A mamahotel teljesen jó koncepció, otthon szükséges. Csak azért nem éri meg elköltözni otthonról, hogy ne otthon lakjunk. Iszonyat anyagi bukta az elköltözőnek, és kis anyagi bukta a szülőknek. Amíg valaki nem alapít családot és nem rendelkezik jóval magyar átlag feletti jövedelemmel, értelmetlen elköltöznie, most miért kukázza ki a jövedelme legalább felét csak azért, hogy külön éljen egy ideiglenes, más által tulajdonolt ingatlanban? Természetesen ez csak akkor áll, ha kényelmesen el tud élni otthon, tehát nem zavarják egymást, és megfelelő paraméterekkel rendelkezik a szülői ház (elég tágas, jó helyen van munkába menetel szempontjából stb.).

Mrs. Clayton 2018.03.21. 15:23:33

@Arthamyr: jezus, broaf

hogy eltereljem a temat, ismered azt a viccet, amikor a baratok titkos szulinapipartit szerveznek egy lanynak a lakasaban? ok elbujnak a nappaliban es varjak a lanyt haza, hogy majd jol meglepjek? de a lany a hazaerve a nutellasuveggel meg fifivel a kutyaval elvonul a haloba?

London2009 2018.03.21. 15:24:20

@Arthamyr: ezt en hol irtam? Az elejetol arra gondoltam, ahogy P. elliot is irta, hogy "szexet nyujtott neki". :DD
Javaslom pedig, hogy ejtsuk ezt a temat, mert na, lapozzunk kedves kommentelotarsak!

P.Elliot 2018.03.21. 15:27:06

@Arthamyr: Az istenert, nem leszopta az anya a fiat hanem magara huzva szexelt vele. Igazi szex, nem szopas vagy kiveres. Nem akarjatok megerteni.
Hogy miert nem hozott valami not a fianak az azert volt mert a fia annyira erzekeny volt arra hogy combtobol hianyoztak a labai hogy semmikeppen nem tudott volna szeszelni idegen , plane ismeros novel. Az aki olyan kozelt allt hozza hogy nem szegyelte, megertette hogy hogy erez az az anyja volt. A szexet nem a fiu kezdemenyezte hanem az anya, azert hogy kielegitse a fiat aki nem tudott ellenallni a dolognak.
Valaki meselte a tortenetet valakinek/ az anya/.....szomoru tunodessel/ mar nem elt a fiu/ hogy vajon jol tette-e hogy meg ezt is megetette neki. A konyv valami utazos konyv volt, a szemelyek leteztek, arra is emlekszem hogy az anya egy vonatut soran meselte a konyvet iro szemelynek. Valoszinu hogy igaz lehetett mert ilyet ha nem az, el nem mesel, fantazial senki senkinek. Valoszinu hogy kijott belole ott a sotet vonatfulkeben amig utaztak, varjunk csak, visszajott a memoriamba hogy az iro egy idos, finom francia damanak irta le, tehat a vonat valahol Franciaorszagban haladt, a a szereplok franciak voltak.
Tenyleg, igy mar maskeppen fest.
Franciak, nohiszen, volt ott mindig minden.
A konyvet 20 eves korom korul olvashattam, tehat elotte irodott jovel, / 60-as-70-es evek, netan meg elobb...

Mrs. Clayton 2018.03.21. 15:30:01

@P.Elliot: szerintem kivaloan ertettuk, de ha mar ennyire belelendultel esetleg kaphatnank meg szaftosabb reszleteket is? dietazom ugyanis, igy nekem jol jonne ha egy hetre elmenne az etvagyam

Golf2 2018.03.21. 15:33:48

@Arthamyr: "miért ilyen hülye nőt választott" mert nagyrészt a nők választanak.

P.Elliot 2018.03.21. 15:35:38

@Mrs. Clayton: Nem, nem tudok szaftosabb reszleteket, / a dieta ram is ramferne/, ennyi volt amit olvastam.
Kellene valamit csinalnom, legalabb az ebedre valamit ha mar itt elfecsegtem az idot. A pizzas aligha jon ki ilyen idoben...

gabors 2018.03.21. 15:43:21

@P.Elliot: "@gabors: Fogalmad sincs hogy milyen sok embert ismerek. " igy van ... ezt mondtam en is a tobbit is ertem (ha nem is minden mondatot tudok kibogaraszni :-)

ez peldaul

"Az europaisag nem rossz csak mosolyogva, felemelt fejjel kell kozolni eloszor, nem buszken, szo sincs rola, egyszeruen, kedvesen, termeszetesen."

felemelt fejjel ... nem buszken ???? wtf ?

Mrs. Clayton 2018.03.21. 15:43:33

@P.Elliot: nalam massaman curry lesz thai uborkasalataval

Mrs. Clayton 2018.03.21. 15:44:11

@Arthamyr: akkor nem lovom le a poent, remelem nem epp uzsonnaztal

Dikusz 2018.03.21. 15:54:21

@London2009: Részemről javaslat elfogadva.

London2009 2018.03.21. 16:16:43

@P.Elliot: Elliot sarokba! Hogy lehet igy beszelni lany letedre? :D

Arthamyr 2018.03.21. 16:28:42

@Golf2: Ugyan már... Egy kósza még dugásnál el tudom képzelni, hogy van aki bármire ráfanyalodik, esetleg nem válogatós, ha "ingyen" van, felszed mindenféle szemetet, amit útjába fúj a szél.
Viszont az, aki megnősül az első adandó alkalommal, mindenféle minőségi kritériumot figyelmen kívül hagyva, az orbitális nagy hülye.

Arthamyr 2018.03.21. 16:33:43

@Mrs. Clayton: Ebédeltem, finom bőrös kacsamellet, kacsazsírban sült krumplival. Engem ez nem zavar meg az étkezésben különösebben, nem olyen jó a fantáziám, hogy ez napokon keresztül rossz álmokat okozzon...

Latcho Rom 2018.03.21. 16:47:08

Nagyon szaftosak ma az olvtársnők :-)

London2009 2018.03.21. 17:04:58

@Latcho Drom: szervusz beregi troll! Orommel jelentem, hogy ugy felidegesitett az amit lattam Mo-on, hogy meg hajlando voltam a Kormanyhivatalba is elmenni es kijelentkezni, annak erdekeben, hogy szavazhassak. Remelem orulsz es buszke vagy ram. : )

gabors 2018.03.21. 17:22:50

@London2009: "is elmenni es kijelentkezni, annak erdekeben, hogy szavazhassak. Remelem orulsz es buszke vagy ram. : ) "

ezt online is lehetett intezni igaz akkor szemelyesen kellett volna a kovetsegre menned (en megyek ....)

csak akkor kell kijelentkezni ha levelben akarsz szavazni mint a romanok :-)

persze lehet te mar ugy erzed jobb ha nem vagy mar listan :-) remelem nem adtal meg valodi kulfoldi cimet :-) mert akkor a miniszterelnok kuldi majd a propagandat

Latcho Rom 2018.03.21. 17:40:37

@London2009: igen, orulok neki lyanyom, pusza

London2009 2018.03.21. 17:52:34

@gabors: nekem volt bejelentett lakcimem es ezt csak szemelyesen lehet intezni en ugy tudom. Addig pedig nem tudtam kovetsegen szavazni, amig van bejelentett mo-i lakcimem. De amugy is jobb ez igy, mert igy legalabb a statisztikat is rontom.

gabors 2018.03.21. 18:18:25

@London2009: "@gabors: nekem volt bejelentett lakcimem es ezt csak szemelyesen lehet intezni en ugy tudom. Addig pedig nem tudtam kovetsegen szavazni, amig van bejelentett mo-i lakcimem. De amugy is jobb ez igy, mert igy legalabb a statisztikat is rontom. "

valamit nem jol tudsz ... csak szolok.

Ha van MO cimed akkor LEVELBEN nem tudsz szavazni, es csak AKKOR tudsz a kovetsegen szavazani ha ATJELENTKEZEL az adott valasztoi kerulete (Londoni kovetseg, es CSAK ott tudsz szavazni mashol nem) ezt meg lehet tenni szemelyesen de online is. En ezt csinaltam.

Ha kijelentkezel (amit lehet tenyleg csak szemelyesen lehet megtenni de itt valaki irta hogy a kovetsegen/konzulatuson is) akkor mar MO-on NEM szavazhatsz. Ebben az esetben regisztralni kell a kinti cimed es kapsz csomagot amivel vagy levelben szavazol vagy elviszed a kovetsegre. DE ha nem regisztralsz elore, akkor nem tudsz szemelyesen szavazni... Sok orszagan van ugy hogy bemesz a kovetsegre az utlevvel es ott siman szavazol minden elozetes dolog nelkul. Ez most magyar viszonylatban nem igy van.

Ha valaki jobban ert hozza szoljon ... itt New Yorkan a kovetsegen ugy tettek mintha fogalmuk sem lenne minderrol :-((

gabors 2018.03.21. 18:21:03

@Latcho Drom: "@gabors: how's the snowstorm? "

hat esik .... az iskolak zarva cegek zarnak korabban egyelore nem tul nagy gond mert +1-+2 C van ... de estere fagypont ala igerik ugyhogy rosszabbodni fog ... na jo ez persze nem sziberia vagy kanada

London2009 2018.03.21. 18:29:12

@gabors: igy tudom en is. Kijelentkezni csak szemelyesen tudtam a mo-i lakcimemrol. Igy mo-i lakcimmel nem rendelkezo magyar allampolgar lettem. Regisztraltam a mittomen milyen valasztasi oldalon, ahonnan kuldtek egy igazolast, hogy szavazhatok. Majd kuldenek valami levelet, amit el kell juttatnom vagy szemelyesen leadni apr. 8-ig. Ezt a regisztraciot pedig 15 nappal a szavazas elott kell megtenni. Ennyi meg egy bambi.

Mrs. Clayton 2018.03.21. 18:30:37

@Arthamyr: legalabb pink volt az a kacsamell?

gabors 2018.03.21. 18:39:40

@London2009: ez mar OK, elsore nem volt ennyire tiszta hogy mit es miert is csinaltal :-(

ebben csak az lutri hogy Kubatovek most mar ismerik a kulfoldi cimedet :-( (remelem posta fiokod van :-)

London2009 2018.03.21. 18:53:36

@gabors: ha kuldenek valamit, majd megvaltoztatom egy nem letezore. Bar elvileg ezeket az adatokat vedik. Leszaxom amugy. Kuldozgethetnek barmit. Viragcsokrot leginkabb.

Mrs. Clayton 2018.03.21. 18:58:54

@gabors: most oszinten, szerinted ha nem adod meg a lakcimedet de meg akarnak talalni kulfoldon, akkor mar nem is fognak soha megtalalni? Ne legyel mar naiv. A korozott bunozok sem adjak meg a lakcimuket aztan valahogy megis rendorkezre kerulnek.

Arthamyr 2018.03.21. 19:14:54

@Mrs. Clayton: Kicsit elrontottam, úgyhogy nem nagyon (időre kellett csinálnom), de azért egyáltalán nem volt kiszárítva. A múltkor jobb lett, de akkor nem kellett összecsapnom, nekem a jó munkához idő kell. :)

Arthamyr 2018.03.21. 19:16:15

@London2009: Annyit nem ér a listás szavazatod... :)

Arthamyr 2018.03.21. 19:18:45

@Mrs. Clayton: Van, amikor évtizedekig nem, vagy egyáltalán nem, lásd a toplistás fiúkat... És azért egy db. mezei választópolgárra nem fognak annyi energiát rászánni.

Latcho Rom 2018.03.21. 19:27:12

@gabors: sut a nap, olvad ittend :P

Latcho Rom 2018.03.21. 19:27:13

@gabors: Nem erted mit irt lecsofi, azert jelentekezett ki OTTHON, szemelyesen hogy majd angliabol tudjon szavazni

Mrs. Clayton 2018.03.21. 19:40:30

@Arthamyr: en a ferjemnek az elso par alkalommal csinatam kacsat, mar nem eloszor csinaltam, tok rutinos voltam, de ugy izgultam mint egy kislany, nem is lett jo, de o azert csak megette, azota is emlegeti, hogy ugy izgultam mintha valami versenyen lettem volna amit a teve kozvetit

Mrs. Clayton 2018.03.21. 19:48:31

@Arthamyr: ez igaz de epp ez a lenyeg. Mi ertelme hamis cimet megadni? Max kuldenek propaganda levelet. Es? Bedobod a kukaba ha nem erdekel. Az allami vagyont nem sporolod meg a hams cimmel, mert oda is kikuldik a levelet.

gabors 2018.03.21. 20:04:20

@Latcho Drom: "@gabors: Nem erted mit irt lecsofi, azert jelentekezett ki OTTHON, szemelyesen hogy majd angliabol tudjon szavazni " nem igy megy csak szolok igy meg kell adni kinti cimet ahova postazzak a szavazo lapot ezt lehet szemelyessen bevinni a kovetsegre vagy visszakuldeni NEM SZEMELYESEN szavaz (igazabol) ...

de lehet te jobban tudod ...

gabors 2018.03.21. 20:09:36

@Mrs. Clayton: ez azert nem ugyanaz a kategoria :-) mint hogy az allamnak megadod a kulfoldi cimedet ..

de biztos igazad van a TEK barkit megtalal :-) de engem nem kell keresni nekem van Mo-i cimem (persze ott aztan kereshetnek)

London2009 2018.03.21. 20:10:34

@gabors: jelentem megjottem az elso automat autos vezetesembol!!! Eszmeletlen jo volt! Soha tobbe nem kell manualis! Ez csucs volt!! Mondjuk ugy nez ki a muszerfal, mint egy ujhajoe, de remelem majd megtalalom a radiot elobb utobb. :D

gabors 2018.03.21. 20:11:58

@Arthamyr: Mint a fidesz penztarnokat mi aki sajat nevvel ellt valahos Hollandiaban amig el nem evult a sikkasztas :-)))) utanna azt hiszem siman hazament semmi kovetkezmeny

Dikusz 2018.03.21. 20:13:19

@Arthamyr: Cserélünk? Én paprikás krumplit csináltam svábosan, jó sok házikalbásszal, meg van tavaszi borsóleves is.:)

gabors 2018.03.21. 20:14:44

@London2009: Na orulok hogy tetszett... de ne aggodj a kezivaltost sem lehet elfelejteni mint a biciklit:-) Milyen kocsi volt ? Tesla ? az jo mert azt hiszem avval be lehet hajtani londonba (ingyen vagy olcsoban ???)

Mrs. Clayton 2018.03.21. 20:15:44

@gabors: dehogy is, attol hogy kulfoldon akarsz szavazni nem kell kijelentkezni, a fiam pont akkor lesz itt nalaunk amikor a szavazas lesz, o kitoltott egy kerelmet meg szepen megkert engem h vigyem le londonba, en is kerhettem volna de engem nem erdekel a dolog

Mrs. Clayton 2018.03.21. 20:17:11

@gabors: dehogynem el lehet, a ferjem bem is engedi hogy a kocsjat vezessem mert ossze-vissza kavarom az olajat a sebvaltoban, neg megallaskor mindig lefullasztom mert azt hiszem ha egyesben hagytam akkor az ugy jo

Arthamyr 2018.03.21. 20:17:30

@Dikusz: Küldheted fénypostával! :)

London2009 2018.03.21. 20:20:46

@gabors: Mercedes. Ez nekem is eszembe jutott, hogy vajon majd el fogom e felejteni a kezivaltost? Remelem nem!

gabors 2018.03.21. 20:21:28

@Mrs. Clayton: koszi de pontosan tudom hogy megy ez, ide is megirtam ma is ... hogy mar 2014-en is szemelyesen szavaztam mar akkor sem volt annyira nehez (korabban csak szemelyesen csak Mo-n lehetett atjelentkezni kulfoldre ) ami UJ hogy ezt online lehet mar intezni !!!

London2009 2018.03.21. 20:21:58

@Mrs. Clayton: pont ez az, hogy az kicsit bonyolultabb, igy meg elvileg lehet levelben is. Meg amugy is itt volt mar az ideje igy majdnem tiz ev utan, hogy vegre kijelentkezzek. A villanyt egva hagytam. :D

gabors 2018.03.21. 20:23:49

@Mrs. Clayton: "@gabors: dehogynem el lehet, " te vagy az a kivetel aki erositi a szabalyt ... :-)

nem tudom menyit vezettel elotte mennyire volt rutin stb ... persze vannak akik barmit el tudnak felejteni....

Mrs. Clayton 2018.03.21. 20:24:12

@London2009: mi most epp a ferjnek akarunk magyar szemelyit meg lakcimkartyat intezni de amikor mondtam beki h az utazasra nem fogja jogositani kicsit elkampicsorodott

Mrs. Clayton 2018.03.21. 20:29:08

@gabors: hahaha, en eletemben eddig kismillio kocsit vezettem, mondjuk eleve toyota hiluxon amin puttony is volt tanultam vezetni, igy pl nekem kis meretu autoba beulni remalom, mert pl tolatni alig tudok veluk, nem azert mert bena vagyok, hanem mert a nagyhoz vagyok szokva, 94 ota van jogositvanyom, ezalatt kb fele automata fele manualis kocsim volt, nem baromsagot beszelek, ezek reflexszeru dolgok, nem az elfelejtesrol van szo, de ha sokat vezetsz automatat ugy fogod a manualist lefullasztani parkolaskor mint a szel

gabors 2018.03.21. 20:32:02

@London2009: "@gabors: Mercedes. Ez nekem is eszembe jutott, hogy vajon majd el fogom e felejteni a kezivaltost? Remelem nem! "

csak kerdezem balossal tanultal meg vezetni ?? most meg gondolom jobbossal mesz ???

az meddig tartott ?

es ha most Mo-ra latogatsz (vagy usa) akkor hogy megy ??

A max nekem az volt mikor jobb kezes kezivaltos kocsit vezettem eloszor sok ev automata utan Barbadoson... OK az elso 30-40 percig komolyan kellett koncentralnom es a masodik nap sikerult jobbra belemenni egy korforgalomba de ott olyan "dont' worry be happy" az elet ... .igy nem lett belole 10 halalos aldozat :-)

amugy nem sokaig lesznek kezivaltos autok csak muzeumban jon a vezeto nelkuli uber max 10 ev (de inkabb kevesebb) (na jo nem zimbaweban)

London2009 2018.03.21. 20:38:21

@Mrs. Clayton: magyar szemelyit? Ilyet lehet intezni?

gabors 2018.03.21. 20:38:46

@Mrs. Clayton: " nem az elfelejtesrol van szo, de ha sokat vezetsz automatat ugy fogod a manualist lefullasztani parkolaskor mint a szel " azert ne magadbol indulj ki siman elvoltam a 3 hengeres 900kobcentis Opellel jobban mentem vele (hatra is meg parkolaskor is ) mint az otthoni tulaja aki mondta nem jo a kuplung meg ize ...

ez erzek kerdese ... nekem amugy 1985 ota van jogsim es a bikaeros 1200 zsigulin meg trabanton tanultam meg vezetni szoval mi az hogy lefullad ????

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2018.03.21. 20:39:34

Az otthon ott van, ahol a wifi automatikusan kapcsolódik... :D
Ha volt már, akkor ismételtem.

gabors 2018.03.21. 20:40:39

@London2009: "@Mrs. Clayton: magyar szemelyit? Ilyet lehet intezni? " persze de azt hiszem hogy csak Mo-n

talan me'g hosszabbitani sem lehet kulfoldon (ha jol tudom)

London2009 2018.03.21. 20:49:06

@gabors: par alkalom utan, meglepoen konnyen belejottem a jobboldali vezetesbe. Gond nelkul atallok vagy visszaallok, ha Mo-n vagyok. Mult heten vezetgettem es csak az elso napon mentem egyszer a "rossz" oldalon. Megesik! :D

Mrs. Clayton 2018.03.21. 20:49:37

@gabors: persze hogy lehet, sot mndenki aki magyarorszagon lakik meg ha kulfoldi is kell szemelyi igazolvany is meg lakcimkartya is, pl a ferjem eseteben aki nem lesz ettol magyar allampolgar a szemelyije nem jogositja majd az eun bellul utazasra

Mrs. Clayton 2018.03.21. 20:51:52

@London2009: peldaul ugyeket intezni, bankszamlat nyitni

Arthamyr 2018.03.21. 20:57:38

@Mrs. Clayton: Minek akarna magyar bankszámlát nyitni? Vagy az utazásra az eu-n belül nem lesz jogosult, de pl. Ausztriában nyithat vele bankszámlát? :S

London2009 2018.03.21. 20:58:17

@Mrs. Clayton: "Az állandó személyazonosító igazolvány kiadására irányuló eljárás kérelemre indul. Állandó személyazonosító igazolvány annak a személyiadat-és lakcímnyilvántartás hatálya alá tartozó, Magyarországon élő magyar állampolgárnak, bevándorolt, letelepedett és menekült vagy oltalmazott jogállású személynek adható, aki személyazonosságát és a személyazonosító igazolványában szereplő adatait a személyazonosító igazolvány kiadásáról szóló kormányrendeletben meghatározott okiratokkal igazolja."
Ezek kozul melyik kategoriaba esik a ferjed? Csak nem migrancs a lelkem? :D

Mrs. Clayton 2018.03.21. 21:02:04

@London2009: a letelepedett mivel ingatlanunk van ott

Mrs. Clayton 2018.03.21. 21:06:07

@London2009: szinte semmit nem tudsz intezni ha nincs szemelyid meg lakcimkartyad meg a postadat sem tudod anelkul atvenni, nincs ebben semmi csoda egyebkent, kulfoldi allampolgarok is kaphatnak, mint irtam ezzel nem lehet utazni, habar annak a ferjem nagyon orult volna

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2018.03.21. 21:12:36

@gabors: "na megint ho-nap van ez a tavasz is jol kezdodik"

Hozzank pedig megerkezett a Pineapple Express :))

London2009 2018.03.21. 21:13:38

@Mrs. Clayton: letelepedett jogallasu szemely csak harmadik orszagbeli allampolgar lehet. A ferjed, mint EGT allampolgar regisztracios igazolast kaphat, ha megfelel a kriteriumoknak.

Mrs. Clayton 2018.03.21. 21:14:39

@Arthamyr: mondom h hazunk van ott, meg mas egyeb ingatlanjaink, ha o ott van nyaron es intezni kell varmit kell a hulye igazolvany mindenhez, ha epp nincs otthon amikor a postas hozza a csomagot nem adja meki oda a postan a postas, ha az onkormanyzatnal kell kocsiadot ingatlanadot barmit intezni ahhoz is kell a szemelyi, ha penzt vesz ki tesz be a bankba ahhoz is, ja kozos szamlank is van Mo-n

gabors 2018.03.21. 21:15:11

@London2009: "Csak nem migrancs a lelkem? :D " pont ezekrol a migrancsokrol beszeltek sokat akik a kereszteny EU utolso bastyajaba menekulnek ... nem ugrik be a neve a polginak aki betiltotta csadort a BBC-n halottam az interview kb egy eve !!

London2009 2018.03.21. 21:18:10

@gabors: nyilvan csak a vicc kedveeert irtam...

Mrs. Clayton 2018.03.21. 21:21:00

@London2009: rosszul tudod, de mindegy, aki magyarorszagon lakik kulfoldi nem kap magyar szemelyit meg lakcimkartyat

London2009 2018.03.21. 21:25:39

@Mrs. Clayton: hahaha. Ezt te allitottad ket kommenttel feljebb, meg beszeltel a ferjed letelepedesi jogallasarol, ami keptelenseg, amennyiben tenyleg skot. Javaslom a Bevandorlas es Menekultugyi Hivatal honlapjat. Ott megtalalod a regisztracios eljaras folyamatat EGT allampolgarnak.

bmbah.hu/index.php?option=com_k2&view=item&layout=item&id=46&lang=hu

Mrs. Clayton 2018.03.21. 21:30:01

@London2009: most ezzel nem ertem mit akarsz bebizonyitani, aki magyarorszagon lakik kap lakcim es szemelyi igazolvanyt, olyan allamplogarsag h skot nincs, a ferjem brit allampolgar aki skociaban nott fel es angliaban szuletett es most itt is lakik

Arthamyr 2018.03.21. 21:31:18

@Mrs. Clayton: Nekünk évek óta nincs személyink, de az útlevél eddig mindenre jó volt, bankszámlanyitás, ingatlan, cégalapítás/ügyintézés stb.

Mrs. Clayton 2018.03.21. 21:36:10

@Arthamyr: es barmelyikotok kulfoldi? Es mennyit vagytok magyarorszagon?

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2018.03.21. 21:37:30

@Arthamyr: "az útlevél eddig mindenre jó volt, bankszámlanyitás, ingatlan, cégalapítás/ügyintézés stb."

lakcimkartyatok van? mert anelkul en pl. falakba utkoztem mindenhol tavaly telen, amikor bankszamlat akartam megszuntetni:(

Arthamyr 2018.03.21. 21:37:56

@Mrs. Clayton: Évente pár hetet, ahogy épp kijön. Nem vagyunk külföldiek. Viszont Írországban is ugyanazt az útlevelet használjuk mindehhez.

London2009 2018.03.21. 21:38:35

@Mrs. Clayton: hol irtam skot allampolgarsagot? Azt irtam, hogy skot, amibol nyilvan kovetkezik, hogy nem 3. orszagbeli. Ossze vissza irkalsz hulyesegeket, ne haragudj. Alapveto fogalmakkal nem vagy tisztaban, mint peldaul a letelepedett jogsllasu szemely. Elvileg jogasz lennel te is, ha jol emlekszem? Ha nem, akkor elnezest. Nezd meg az errol szolo kormanyrendeletet, 2012-es azt hiszem. Jo ejt!

Arthamyr 2018.03.21. 21:41:18

@Zsuzsi65: Van, csak nem jó címekkel. :D Egyikünk címe sem az a ház, ami a mienk. :)
Ha nincs lakcímkártya (vagy Írországban pl. nem jó a magyar), akkor kell valami "proof of address". Amikor nyáron megszüntettem a régi bankszámlánkat, elég volt az útlevél.

Dikusz 2018.03.21. 21:55:16

@geegee: Jóóó rég jártál errefelé:)

pappito · http://pappito.com 2018.03.21. 22:15:30

@London2009: nem fogod elfelejteni a kéziváltóst, megmarad a muscle memory, csak pár év után, ha véletlenül vezetsz kéziváltóst, nem fogod érteni, hogy miért szopattad magad ilyesmivel évekig :)

Herr Géza 2018.03.21. 23:53:50

@pappito: Pontosan. Én is alapból elutasítottam az automata váltót, amíg ki nem próbáltam egy jobb darabot (rég vót...). Azóta csak az kell. Persze nem a CVT, az gagyi szerintem, hanem a hagyományos hidrodinamikus, pláne a ZF-től, de a DSG/DCT is egyre jobb.

pappito · http://pappito.com 2018.03.22. 00:16:21

@Herr Géza: hidrosztatikus lesz az :)

egyébként a cvt is sokat fejlődött ám, de a hagyományos automaták is, a maiak már elég elképesztők. nem véletlen, hogy rendes kamionban se engedik a recsegtetést, azzal csak a baj van. személyautóba meg tök értelmetlen a kéziváltó, ha az autó átlagos, akkor minek a kéziváltó, ha meg erőautó, akkor úgyis a gép tudja jobban :)

gabors 2018.03.22. 00:17:15

@Herr Géza: "Persze nem a CVT, az gagyi szerintem, " valszeg mert nem egy jobb darab volt :-) manapsag nemcsak hogy sokkal jobbak mint a regiek de a hatasfokuk is jobb mint a 5-6 vagy akar tobb fokozatuaknak... sot audi mar CVT-vel szimulalja a fokozatokat a luxus kategoriaban :-)) (persze biztos hulyek :-)

es minden hybridben gyakorlatilag CVT-van szerintem szinte minde normal hasznalatu autoban rovidesen az lesz (nyilvan verseny autok azok masok...)

gabors 2018.03.22. 00:25:54

most kezdett ra igazan a vihar ..! eddig nem nagyon maradt meg most viszont mar nem olvad es sokkal surubben esik :-)) mi lesz itt reggelre ...

trabant 2018.03.22. 02:17:37

@Arthamyr:
"Amíg valaki nem alapít családot és nem rendelkezik jóval magyar átlag feletti jövedelemmel, értelmetlen elköltöznie, most miért kukázza ki a jövedelme legalább felét csak azért, hogy külön éljen egy ideiglenes, más által tulajdonolt ingatlanban?"

Az önálló életvitel kialakítása a keresőképes korra esik. Miért ne tanulhaná meg egy fiatal az önálló életvezetést?

Jobb esélye lenne tartós párkapcsolatra vagy házasságra, ha nem teljesen kezdőként csöppenne bele a naponként ételszükséglet, háztartási kellékek stb. beszerzésébe, mosásba, takarításba, tekintettel a mindennapi teendőkre, a háztartás szervezésre, amire a mamahotelben nem volt szüksége.
Élettapasztalatnak sem rossz egyedül felelősséggel tartozni mindazért, ami körülötte van. Ha nem vett tejet, kenyeret, nincs otthon, Ez is egy tanulási folyamat.

Lakni kell, és az önállóságnak ára van. Nem mindenkinek az örökös hiteltörlesztés az életcélja. Van, aki utazna, autózna, világot látna és élettapasztalatot szerezne helyette. Vagy-vagy alapon sokan az utóbbit választják.

London2009 2018.03.22. 12:53:01

@pappito: mar most sem ertem, hogy idaig miert nem ilyen volt? : )

Herr Géza 2018.03.22. 13:10:22

@gabors: Pajtás, mi nálad a luxuskategória? Mert nálam az A8 az Audinál. Abban egy darab CVT nincs, mind Tiptronic váltós. Már ha tudod mi a különbség a Tiptronic meg a Multitronic között. Az A6-ban valóban van Multitronic is, föleg a “gyengébb” és kizárólag a nem összkerékhajtású (Quattro) verziókban. Panaszkodnak is rá a gazdáik rendesen. Vezettél már ilyet? Mármint ugyanazt az autót a két különbözö verzióval? Mert nekem a CVT váltó kapcsán mindig a gumitakony jut eszembe...

Herr Géza 2018.03.22. 13:15:33

@Herr Géza: De az való igaz, hogy a kézi váltó helyett az Audinál is inkább behúznám a CVT opciót. :D

Herr Géza 2018.03.22. 13:30:51

@pappito: Ööö, nem feltétlenül vitatkoznék veled, mert tudom, hogy az autóiparban dolgozol, de ismereteim szerint a személyautók “Wandlergetriebe”-i hidrodinamikusak. :D ?

Latcho Rom 2018.03.22. 13:52:00

@gabors: Brrrr. Keep it there lecso, itt ma +4 van :-)

Herr Géza 2018.03.22. 16:13:33

@pappito: A hidrosztatikus váltók a munka-/erőgépeknél jellemzők. Ott a helyigény nem annyira kérdés...

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2018.03.22. 16:43:52

@gabors: na, nalunk meg ilyen :)

www.latimes.com/local/lanow/la-me-socal-storms-20180322-story.html

Mi a La Tuna fire-hez voltunk kozel (kb. 10-15 perc kocsival), igy azon a kornyeken most le van zarva par utca (a lanyom legnagyobb oromere, ma eso szunet van a sulijukban :) Ahol lakom, ott szerencsere nem veszes, de azert rendesen folynak a kis patakok az utcakon (foothill-nel van a varosunk, nagyobb esozesnel mindig rendesen zubog a viz lefele az utcakon)

P.Elliot 2018.03.22. 17:06:11

@gabors: Jesszus, persze azert nalunk is volt hasonlo de ennyire nem es ma reggelre meglazult, olvad, holnapra alig lesz mar remelem.
Gondolom dolgozni nem voltatok. Mit mondanak, arrafele ?
Ugye tudod hogy vasarnapra uj ho lesz itt, meg nem tudni mekkora, remelem hogy remhir.
Gondolom jol megdolgoztattad a holapatot vagy a hokotrot. Mi eltakaritottuk a driveway-bol, erre este 10 utan a varosi hokotro belokte az osszes havat amit osszegyujtott az utcabol/ mi vagyunk az utolso haz/, mehettunk ujra ki ...

P.Elliot 2018.03.22. 17:07:12

@Zsuzsi65: Nem tudom melyik rosszabb a sok ho vagy a sok eso. Szerintem mindketto. Ezt hozta a tavasz, remelem nyuszika nem hoz tobbet.

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2018.03.22. 17:31:16

@P.Elliot: vegulis az eso nekunk jol jon (kiveve a mud slide-os helyeket), mert ilyenkor tavasszal gyonyoruen kizoldell minden ( a leegett hegyoldalakon maris elkezdett noni a szep zold fu).
Del-Kalifornia mar csak ilyen (mint minden szaraz, mediterran videk): tavasszal minden zoldell, nyarra pedig kiszarad -marmint az oshonos novenyzet-, csak az orokzoldek maradnak zoldek :)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2018.03.22. 21:01:52

@Dikusz: :D
Aztabetyár, közben olvasom, hogy micsoda témák voltak itt, a hétszázát.Lassan ki kell tenni valami +18-as lógót a blogra...

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2018.03.22. 21:06:20

@pappito: Húúú, de jó már, hogy nem csak én gondolom így, végre.A legjobban az tetszik, amikor a hülyék azt emlegetik, hogy az automata elveszi az élményt a vezetésből...Ahha.Vagy inkább hozzáteszi.
Meg aztán egy hótt kommersz kocsiban az átlagember úticéljai közt (hiper-óvoda-munkahely) miféle élményt lehet találni?Az 50 méterenkénti piros lámpát, vagy mit?Ááááhh...
:D

Dikusz 2018.03.22. 21:12:46

@geegee: Hát ez az, nem tudhatod miről maradsz le, ha ritkábban jársz ide:)
De az tényvalóság, hogy a férfinép nemigen hallatta a témában a hangját. Biztos elpirulták magukat:)

pappito · http://pappito.com 2018.03.22. 23:56:37

@geegee: ez ilyen ká európai beidegződés, hogy az automata:

- elveszi a vezetés élményét
- többet fogyaszt
- nagyon drága megcsináltatni
- lassabb tőle az autó
- lassabban vált

miközben egy átlagos automata pontosabb, gyorsabb és okosabb,m int a kuplungégető lakosság.

Én szeretem a kéziváltóst és ha lenne játszós autóm, az kéziváltós lenne, de amivel járok az csak legyen automata

P.Elliot 2018.03.23. 01:11:29

@Dikusz: Hat ez jo volt hogy a ferfiak elpirultak magukat.
Valoban, nemigen szoltak hozza, melyen hallgattak...

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2018.03.23. 05:24:35

@pappito: Nekem is az előző automata volt, a mostani kézi, de a következő megint automata lesz.Egy baj van csak az automatával, itt Európában sokkal kevésbé van hagyománya, nem tudják javítani, drága, inkább csak cserélni, az meg még drágább, nem is éri meg általában.Ahol van már több tíz éve sok belőle, ott valszeg könnyebb fenntartani is, több a tudás, az alkatrész, stb.Ezeknek a hiánya miatt itt sokan félnek tőle, nem veszik, drága marad, és ez egy önmagát erősítő folyamat...

kisrumpf · www.kisrumpf.blogspot.com 2018.03.23. 08:24:30

@pappito: (most kellene átülnöm egy automatába, hogy szokjam, legközelebbi nagy túrán már nekem is vezetnem kell, jujj... vasárnap lesz a nagy nap, hacsak nem lesz megint hó, haha... nagyon kiváncsi vagyok, milyen. Férj garantálja, hogy szeretni fogom, hm.)

Herr Géza 2018.03.23. 10:35:06

@pappito: Pontosan így. Sport-/ csapatós autónak, pályaautózáshoz kézi, a hétköznapokra meg automata. Én szabályosan sajnálom a “szegény” kuplungot, amikor a városban kell csigatempóban lámpától lámpáig dzsesszelni, de akkor meg pláne, amikor az autópályán a stop&go-ban percenként háromszor “kuplung/egyes/kuplung/kettes/fék/kuplung/üres” akciókat kell végrehajtani, miközben haladtál rossz esetben 100 métert. És igen, a mai jó (!) automata váltó kenterbe ver minden sofőrt, a profit is, a kapcsolási időpontok, a váltás simasága témában. És teszi ezt éjjel-nappal, függetlenül a sofőr testi/lelki állapotától. Volt pár automata autóm 93 óta, de amikor először vezettem egy BMW 535D/ZF 8-fokozatú automatát, az nagyon odab@szott. Csak padlóig nyomtam a gázt és észre nem lehetett venni, hogy mikor is vált, csak a kijelzőn látszott a műszerfalon, hogy melyik fokozatban vagyunk. Totális villanyautó-feeling volt, megspékelve a hathengeres motor dorombolásával. :D Nekem a non plus ultra komfortautóélmény.

Herr Géza 2018.03.23. 12:19:13

@Herr Géza: Az MB-nél sem rosszak az automata váltók, de a váltás azért érezhető, és én igazából nem tudok megbarátkozni a kormány mellett elhelyezett kapcsolókarral. Mindig a jobb kezemmel “kavarok” a középkonzol környékén, aztán nem találok semmit.... :D Persze, ha huzamosabb ideig használnék egyet, biztos hozzászoknék, ez viszont eddig még nem adatott meg.

Endre Kis 2018.03.23. 17:07:37

@London2009: én is folyton hazajárok, de eszemben sincs gyereknek lenni, egyszerűen szeretem a szüleimet, a szomszédjukban élő testvéremet és a családját. szerintem nincs ezzel semmi gond amíg én is felnőtt vagyok, van saját életem, nem viszem haza a szennyest, és nem várom el, hogy kiszolgáljanak. azért megyek haza, mert szeretem őket és nem szeretném majd akkor sajnálni, hogy nem töltöttem velük elég időt, amikor már nem lesznek.

Endre Kis 2018.03.23. 17:07:48

@Herr Géza: én annyira megrögzött kézi váltós voltam, de mióta svájcban a szerpentineken automatával járok... egyáltalán nem vágyom vissza a kapcsolgatást. persze váltó függő...

kék madár 2018.03.23. 17:29:17

@Endre Kis: automata valtot is a Soros penzeli!

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása