oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2017. szeptember 19. 06:30,  Menj külföldre, buli lesz - mondták 334 komment

2017. szeptember 19. 06:30 Határátkelő

Menj külföldre, buli lesz - mondták

Ha valaki gyerekkorától a külföldi életre vágyik, ráadásul össze is jön neki, és „csak ide, a szomszédba” Bécsbe költözik, akkor az ember azt gondolná, különösebb probléma nem adódhat. Pedig bizonyos szempontból, szinte mindegy, hogy 200 vagy 20 ezer km-re költözöl, a határátkelés attól még az marad, annak minden kihívásával együtt.

ausztria_becs_stephansplatz_foto_flickr_com_kamillo_kluth_1.jpg

„Én mindig is nagyon nemzetközinek tartottam magam. Amióta az eszemet tudom, külföldre vágytam. Ami elsőre furán hangzik, hiszen az én hátteremmel – kárpátaljai magyarként – már a saját hazám is külföldi volt egy ideig, legalábbis papíron. 

Emlékszem, ahogy kiskoromban elterveztem, hogy majd angol TV csatornákat nézve lesz tökéletes angoltudásom, mint senki másnak. A kérdés csak az volt, mennyi idő, hisz’ menni akartam, és különben is mindig olyan admegurammarazonnal típus voltam. 

Szóval ott álltam, két évnyi nemzetközi munkakörnyezetben szerzett tapasztalattal, az angol szakos diplomámmal, 25 doboz között a budapesti albérletem közepén, és majd kicsattantam a boldogságtól, hogy végre elindulok. 

A hitetlenkedés 

Izgalomtól csillogó szemekkel nevettem ki azokat, akik mondták, van egy ismerősük, kiskutyájuk, kismacskájuk, akármijük Bécsben, hiszen minek nekem az, eddig is megálltam a saját lábamon, ezután is menni fog. 

Különben is, engem nem abból a fából faragtak, aki segítséget kér, vagy sajnálni kell. Költöztem már többször, igaz, nem külföldre. Jól tudok angolul, és dolgoztam már legalább negyven különböző állampolgárságú emberrel. 

Take it easy, olyan lesz, mint az egyszeregy - gondoltam én, bár mondták már többször, hogy naiv vagyok. Lehet, komolyan kellene néha vennem mások véleményét. De csak néha, persze. 

A kezdetek – beköszönt egy régi barát 

Mondtam már, hogy néha hallgatnom kellene másokra? Szóval ott álltam a három bőröndnyi cuccommal, mert csak annyit hoztam el a 25 dobozból, és szentül hittem, hogy előttem aztán nincs akadály. Olyan ez mint Budapest, menni fog. 

Na kérem, ne higgyetek el soha senkinek semmit a külföldre költözésről! Erre ugyanis kifejezetten igaz, hogy csak akkor tudod meg, ha megtapasztalod. Murphy törvénye szerint indítottam, ugyanis a legelső napomon bedugtam a laptopomat a konnektorba, melynek következménye egészen egyszerű, ám kevésbé baráti volt: áram le, laptop elszállt. 

Na meg persze vele együtt a komplett életem, a mentsváram, a támaszom, a legjobb barátom, akivel végigcsináltam az egyetemet, odalett. Ez már bőven elég volt a teljes kétségbeeséshez, de pánikolni nem volt idő, mert az egész áramot is lecsaptam egyúttal, amit helyre kellett hozni. Egyes egyedül. 

Na, én ilyet még sose csináltam, az nálunk mindig férfimunka volt. Aztán hamar kiderült, egyszerű gombok felkapcsolásáról van csupán szó. Rögvest megörültem magamnak, ma is tanultam valami újat, máris megérte a külföldre költözés. 

Ezt a procedúrát még háromszor csináltam végig aznap (kéretik nem nevetni!). Szóval, kedves Murphy, jó, hogy jöttél, de inkább menj már, ott az ajtó, nem látlak szívesen. 

A megnémulás 

A következő héten legalább milliószor bántam meg a szkippelt németórákat. A fejemben olyan káosz lett, hogy hiába nem tudtam egy értelmes, egyszerű mondatot sem kinyögni németól, mégis odabiggyesztettem az angolomba, hogy ja, ein, und és bitte. Wunderschön! 

Aki ismer, és persze aki nem, az is úgy tartja, ennek a lánynak soha be nem áll a szája, és mindenről van véleménye. Szociális, társaságkedvelő, blahblah, tudjatok na! 

Most megtörtént, amire senki nem számított: Kuka hozzám képest egy szószátyár. Nem volt kedvem egy árva, fikarcnyi, nyúlfarknyi mondatot sem kinyögni semmilyen nyelven. Még magyarul is inkább csak hallgatni kívántam. 

Gondoltam, csak visszafejlődtem. Tudjátok, a gyerekeknek is van a nyelvelsajátítás azon szakasza, amikor csak figyelnek, raktározzák az információt, aztán egyszer csak kitör belőlük, mint a vulkán. 

Remélem, azért nem fog nagyot robbanni az én kis Etnám… Viszont cserébe, soha nem találtam még ilyen szépnek a magyar nyelvet. Észrevettétek, hogy a szerelem például egy mennyire szépen megkomponált (lássátok csak, mennyire hatással van rám a klasszikus zene itt, Bécsben) kis szócska, szerintem egyik-másik nyelvnek sincs ilyen jól összerakott szava. Páratlan. 

Magyarország, az impresszionista festményem 

Kedvelem az impresszionista művészetet. Megtanított rá, hogy semmi sem az, aminek látszik. Legalábbis, ha távolabbról szemléled, kibontakozik a teljes kép. Az én valóságom most kezdett csak igazából szemet szúrni, amikor kívülről láttam az én kis hazámban folyó dolgokat. 

Azt hittem, én nem leszek az a magyar, aki kintről követi az eseményeket, és jól megszakérti. Pont az lettem. Bár az az igazság, tényleg kaptam egy másik nézőpontot, és érdekes volt ezen keresztül szemlélni a világot. 

Persze megvan ennek a másik oldala is. Vannak ugyanis az otthonról mindent jobban tudók. A „mit sír a szád, hiszen külföldön vagy!?” típusok, meg a „ne ugass haza, ha elmentél!” típusok. 

Ráadásul Bécs nehezebb falat, hiszen majdnem mindenki járt már itt, van véleménye, látott dolgokat. Ebből kifolyólag sokkal szívesebben osztogatnak tanácsot például arról is, melyik kerületben kellene lakást néznem, és hasonló praktikus dolgok. Én is voltam itt ezelőtt, karácsonykor… 

A totális depresszió 

Addig szemlélődtem, hogy totál kiborultam. Ráadásul úgy éreztem, itt is minden sok(k): túl sok új hely, túl sok új információ, új emberek. Ettől a tömkelegtől elkezdett folyamatosan migrén gyötörni, és egyéb testi panaszaim is lettek, mint például az állandó aluszékonyság. 

A végén már annak is kollektív örült mindenki a környezetemben, ha a szobámból kimerészkedtem. Az őszi időjárásra váltás sem segített sokat, ahogy az sem, hogy laptop nélkül nem tudtam írni. 

Végül a papírra tollal írás régimódi, ám felettébb hatásos módszere vált be. Részint ez a poszt is így született. 

A felülemelkedés 

Lassan haladok az overcoming process-ben előre. Nem számít ugyanis, hogy 200, 2000 vagy 20 000 km távolságra költözöl, a folyamaton ugyanúgy keresztül kell menned. 

Képzeljétek, tegnap találkoztam itt egy német lánnyal, beültünk kávézni, ő is ír. Azt hiszem, mindegy, hol vagyok, előbb-utóbb úgyis magam köré vonzom azokat az embereket és dolgokat, amik otthon is kiadtak végül egy kerek, teljes életet. 

Nem bánom már a szomorúságot sem. Ez a személyes fejlődés része, legalábbis én annak tekintem. Mi másért lenne kint az ember, ha nem azért, hogy valami pluszt éljen meg?”

HÍRMONDÓ 

Dolgoznál az amerikai hadseregnek Kuvaitban? 

Néha azért a megszokott német, osztrák, holland munkák mellett egészen érdekes külföldi munkaajánlatokba is belefut az ember, és olyankor (akár csak játékból is) felteszi magának a kérdést, amit mi is feltettünk a címben. Annál is inkább, mert a lehetőség teljesen komoly.

Mi a legnagyobb baj a magyar oktatásban? 

Alighanem mindenki tudna jó pár problémát felsorolni a magyar iskolarendszer kapcsán, ám a legnagyobb problémára a World Economic Forum a minap nyilvánosságra hozott tanulmánya világított rá. 

Boldog lennél? Ide költözz! 

Szokás mondani, hogy a pénz nem boldogít, és ha az uniós statisztikai hivatal legfrissebb adatait nézzük, akkor hajlamosak lehetünk ennek hitelt adni. Az Eurostat ugyanis azt mérte fel, mely uniós fővárosokban a legelégedettebbek az emberek. 

Páratlan dolgot produkált a munkaerőhiány 

Nem tudjuk persze biztosra mondani, hogy ilyen még soha nem fordult elő, de mi magunk még nem hallottunk olyan esetről, hogy egy egész hatalmas építkezést kellett volna lefújni Magyarországon azért, mert nem találtak elég munkást. 

Már káosz van a briteknél a kelet-európaiakhiánya miatt 

Még nagyon sok víz lefolyik a Temzén, mire Nagy-Britannia kilép az Európai Unióból, ám a kelet-európai munkaerő hiánya egyes területeken már most kaotikus helyzetet teremtett. 

(Fotó: flickr.com/Kamillo Kluth)

A moderálási alapelveket itt találod, amennyiben általad sértőnek tartott kommentet olvasol, kérlek, jelezd emailben a konkrét adatok megjelölésével

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Bécs Ausztria

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr812875652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Golf2 2017.09.19. 06:46:59

Lassan haladok az overcoming...

Hari Seldon 2 2017.09.19. 07:08:22

Hát igen, az ilyen turbo-szociális emberek, mint te vagy az eleje biztos nehezebb. De miután optimista is vagy, túl tudod magad tenni rajta. Azért ey tanács, vagy legalább két laptopod legyen, vagy egy külső driver!

Arthamyr 2017.09.19. 07:47:23

@Hari Seldon 2: Ma már egy külső meghajtónál jobb megoldás valamilyen online tárhely.

Arthamyr 2017.09.19. 07:55:41

Nekem "overcoming process"-ben nem volt részem, vagy legalábbis nem tűnt fel vagy azt sem tudom mi az. Bennem annyi maradt meg, hogy nagyon jó volt az első pár hónap, élveztem az újdonság varázsát, a szokatlan környezetet.

Nem a szomorúság az a plusz, amit meg akar valaki élni, ha külföldre megy. :) Mindenesetre sok sikert a leküzdéséhez meg az "overcoming process"-hez is.

Hari Seldon 2 2017.09.19. 07:58:56

@Arthamyr:
OK, vagy az. - A lényeg, hogy ezer helyre kell lementeni a kritikus adatokat.

Bredpitt Monika 2017.09.19. 08:08:10

Nagyon jo kis poszt

Kivancsi vagyok ki mit ragad ki belole, nekem a legszomorubb mondat belole, az, hogy nem banja mar a szomprusagot sem,

Ettol kiraz a hideg

Ne legyel szomoru, azt kivanom, tegnap en is az voltam, nagyon is......
nem jo erzes

Csodabogár 2017.09.19. 10:22:06

@Bredpitt Monika: Később lettél szomorú? Délelőtt én nem láttalak annak.

Poszt. Vajon miből él a leányzó?Nekem anno nem volt időm semmire, mert napi 16 órát takarítottam, hogy megéljek. Mikor éppen nem dolgoztam és nem aludtam holt fáradtan, akkor kifejezetten boldog voltam, hogy már nem vagyok otthon. Tudom iszonyú földhöz ragadt vagyok.

Demi78 2017.09.19. 10:24:27

Jo poszt, jol irsz, orulok, ha nem csak szigoru tenykozlesre szoritkozik egy poszt, hanem van benne némi iroi venara utalo szepseg is:).

Dikusz 2017.09.19. 10:28:32

@Bredpitt Monika: én se láttalak annak, viszont van sejtésem, hogy miért voltál szomorú...

Golf2 2017.09.19. 10:38:59

@Bredpitt Monika: Mesélj mi volt tegnap,láttál nagykutyát is?

MRN 2017.09.19. 10:57:36

Kár, hogy szinte csak annyit tudtunk meg a posztíró külföldre költözéséről, hogy tönkre ment a laptopja, de sikerült visszakapcsolnia az áramot. Egy kicsit többet vártam arról, mit csinált, hogyan boldogult.

Diana Zsoldos 2017.09.19. 11:08:01

@MRN: lehet folytatas arrol, hogyan boldogulok, de ez volt az elso elmeny. Sok olyan posztot olvasok nap, mint nap ki hogyan boldogul, vagy mibol el, de ezek szamomra mar kevesbe erdekesek. Ez inkabb magaert az irasert szuletett :)

Diana Zsoldos 2017.09.19. 11:08:01

@Bredpitt Monika: koszi :) miota van lakasom hosszabb tavra, azota kezd elmulni a szomorusag is

Diana Zsoldos 2017.09.19. 11:10:08

@Demi78: koszi szepen :) ez a "bók" most nagyon jol esett
Jo, hogy valaki eszrevette, hogy nagy reszben az íras elmenyeert szuletett a poszt

Bredpitt Monika 2017.09.19. 11:11:32

@Csodabogár: @Dikusz: @Golf2:

Este lett rossz kedvem. Attól, hogy kevesen voltak a tüntetésen, ami a Falk Miksa utcában volt, meg attól, hogy az Agora tákolmányában ülő ügyeletes milyen pofát vágott ahhoz, hogy megkértem őket, figyeljenek a táblámra, amíg hazaszaladok a lányomhoz.

Aztán este, mert tényleg naiv vagyok, amire újra és újra rá kell, hogy döbbenjek (tegnap már szó szerint röhögtem saját magamon).

Én azt gondoltam , nagy naivan, hogy a képviselők, akik tegnap kezdték a parlamenti ülésszak keretében a munkájukat, láthatóvá válnak és majd a táblámmal odaállhatok eléjük.

Este , mikor a tüntetés után felszálltam a 2-es villamosra Kossuth tér előtti megállóban, döbbentem rá, hogy ezek itt mennek be a mélygarázsba az autójukkal, és a mélyből mennek fel az ország ügyeit intézni. Mint a patkányok, szó szerint (akinek nem inge , persze nem veszi magára).

Amikor délelőtt megkérdeztem két rendőrt, hol érkeznek az épületbe a képviselők azt mondták, hogy ők nem tudják, mert nem helyiek (amikor odaértem több rendőr volt mindenfelé, mint turista, de azt hiszem ez azért volt, mert volt egy nagy demonstráció is a téren).

Ezen is elcsodálkoztam, hogy vidékről kell rendőrt hívni a Parlament elé? Nagyon félhetnek az elvtársak.

Ezen kívül egy újságíró sem volt kíváncsi, arra, hogy ott állok egyedül a táblámmal. A HVG s srác megígérte, hogy kijönnek, nem jöttek, írtam a Hír Tv nek, ATV nek, 444 nek emailt, ők sem jöttek. A jó hír (számomra legalábbis), hogy reggel legalább újult erővel keltem fel és még mindig vannak terveim).

Bredpitt Monika 2017.09.19. 11:18:57

@Diana Zsoldos:

@Demi78:

tényleg, hogy most így az írásról beszéltek Demi-vel, talán azért is esett jól olvasni, mert jó az írás nagyon, csak úgy, az olvasás öröméért olvasni,

azért az nagyon jó, hogy közel vagy, én még elmennék szívesen Ausztráliába is élni, de mi lenne ott a honvággyal, onnan hazajönni, igazi kihívás

Arthamyr 2017.09.19. 11:23:03

@LittleG (uk): Nem teljesen. :) Pl. jelszavakat, belépéshez szükséges adatokat célszerű fejben tartani, és nem a legbiztonságosabb pl. számítógépen tárolni valahol (főleg nem online).

Arthamyr 2017.09.19. 11:29:05

@Bredpitt Monika: Erre egy fogadóiroda kb. olyan oddsokat adott volna, mint arra, hogy a következő hónapban valamikor felkel a nap...

Golf2 2017.09.19. 11:29:18

@Bredpitt Monika: Autóval...Sőt saját hajókikötőt csináltattak a parlament elé,ha ahhoz lenne kedvük.1 tüntető nem story újságnak,tévének azért nem jöttek szerintem.

Bredpitt Monika 2017.09.19. 11:30:48

@Diana Zsoldos: ez a kérdés neked szól és HA-nak,

nem akarom elvinni a posztod a tüntetés irányába, ha ez gond átviszem a tegnapi nap eseményeit mondjuk az én múltkori tüntetéses posztom alá, végül is oda való (vagy a szemétbe),

nekem is rohadtul érdekes élmény volt, ott állni a Parlament előtt egyedül, tartani a táblát és észrevenni végre valakit, aki egy ablakból (az egyik patkány), kinézett, észrevett engem és próbálta elolvasni a feliratot (az egyik oldalon: SZERETEM MAGYARORSZÁGOT, a másik oldalon: SZILÁRDAN ÁLLÍTOM, HOGY NEM VAGYOK NEMZETBIZTONSÁGI KOCKÁZAT, amiből a szilárd egyértelműen szól valakihez),

odaálltam pont az ablak vonalába és jeleztem, hogy látom őt, egyből el is bújt a falak mögé, végül is így kell ezt csinálni,

egy Jobbikos és Hadházy Ákos kijött egyébként a másik demonstrációhoz, csak akkor már nem voltam kint, most megint azért vagyok itthon, mert lányom lázas lett, de később kimegyek, ha jobban van, vannak azért jó dolgok is, szóval HA , Diana, elcseszem a napot, vagy vonuljak át melegebb éghajlatra?

Bredpitt Monika 2017.09.19. 11:35:06

és bocs, a két legjobb dolog Dikusz volt és Csodabogár, még innivalót is kaptam, meg kekszet, az innivaló nagyon jól jött, rohadt szomjas voltam, ha másra nem lesz jó ez az egész, naponta rohangálok pár órát a Kossuth téren, az nem árt az egészségnek,

Bredpitt Monika 2017.09.19. 11:40:31

Volt más jó is, arról is írnék majd valahol, már gondolkoztam, hogy kéne egy Gyáva népnek nincs hazája blogot indítani, amiben csak kiraknám az utóbbi idők eseményeit.

Az is egy jó kis sztori lesz, ami a suliban zajlik, már találkoztam a postással, már jönnek a hivatalos levelek, most már megvárom, míg kirúgnak...........

Biztosan nem tetszik, hogy letolvajoztam, azokat , akik a fejünk felett ülnek és azt írtam az egyik panaszos emailemben, hogy ha én leszek a lóti futi, akkor kérek bérletet és cipőt, mert ha Lázár János felesége lenyúlhat EU s pénzből 900 milliót ingatlanbérlésre, akkor nekem is jár a cipő, meg a bérlet......

bocsánat, hogy megint idejöttem lázadni

de szerintem most lehet lázadozni, mert munkaerőhiány van, van egy csomó lehetőségem,

Golf2 2017.09.19. 11:57:42

@Bredpitt Monika: Welcome a magyar való világban, ez a majka féléknek áll most.Nemcsak a gyáváknak,a rohingyáknak, palesztinoknak sincs már hazájuk.

Herr Géza 2017.09.19. 12:03:42

@Bredpitt Monika: Úgy mégis...., mi a túrót vártál a nagy akciótól?
Legközelebb talán próbáld meg a "K.... anyját OV-nek!" táblával, garantáltan lesz reakció.... :))))

London2009 2017.09.19. 12:04:36

@Bredpitt Monika: azt meg lehet kerdezni, hogy ezzel a tablaval mi lett volna az uzenet?
SZERETEM MAGYARORSZÁGOT, a másik oldalon: SZILÁRDAN ÁLLÍTOM, HOGY NEM VAGYOK NEMZETBIZTONSÁGI KOCKÁZAT

A masik kerdesem pedig az, hogy te komolyan azt gondoltad, hogy ha kiallsz egyedul egy tablaval a Kossuth terre ez erdekelni fog barmilyen mediumot? Nem bantani szeretnelek, de ehhez mennyire kell tok hulyenek lenni? Raadasul egy ilyen semmitmondo tablaval. Ha mondjuk osszegyujtesz 50 embert, nem tobbet, de legalabb egy kis csoportot es mindenkinek van egy tablaja ami egy konkret ugyre szeretne felhivni a figyelmet es ehhez van valami kezzelfoghato tanulmany vagy adat, vagy cikk, vagy barmi ami alatamasztja, hogy valami rossz tortent, oke, ennek van ertelme. De annak, hogy Bredpitt Monika szereti Magyarorszagot... Kiirhattad volna azt is, hogy Bredpitt Moninak piros zoknija van... Megis kit erdekel?

Ehhez meg nincs semmi kozom, de ugye leirtad. Erre az asszitens munkara vagytal es kerested evek ota. Akkor miert kell azonnal szembemenni a vezetoseggel? Berletet szokas adni, hatha meg tudjak oldani, ebben igazad lehet, de cipot kerni, ne haragudj, de nevetseges. Vegulis fehernemut is hordasz feltetelezem, akkor az is munkaeszkoz nem?
Azt ertem, hogy szereted Magyarorszagot, viszont az egyutt jar egy rendszerrel. A kettot pedig nem lehet elvalasztani egymastol. Igy kvazi, hiaba szereted Magyarorszagot, ha a rendszert nem tudod elfogadni vagy szeretni...

skye8 2017.09.19. 12:10:13

Ez a poszt engem elszomoritott, a konnyed stilus ellenere. Depresszio,migren, aluszekonysag....biztos vagy abban posztolo hogy jo ez a hely szamodra? Vagy kerdezzem maskepp - mi tart megis becsben ha ennyire boldogtalan vagy?

Golf2 2017.09.19. 12:13:15

@Herr Géza: A távoli jólétből az ember könnyen viccel.Gyere haza, aztán meglátjuk.

Diana Zsoldos 2017.09.19. 12:20:05

@skye8: szeretem a munkamat Bécsben :) szeretem a varost is
Plusz tudtam, hogy ez csak átmeneti, eltem mar at hasonlo mas koltozesnel csak nem ennyire intenziven.
Amiota van lakasom hosszutavra azota kifejezetten jol vagyok. A poszt pedig arra fokuszalt mi tortent amig ide eljutottam

Taxomükke (UK) 2017.09.19. 12:36:16

@London2009: Szia, kuldtem privat uzenetet.

Arthamyr 2017.09.19. 12:43:50

@London2009: Lényegében igazad van... De! @Bredpitt Monika: nem tehet róla, hogy nem túl gyakorlatias, és alapvetően jó oldalon áll (mindenki jó oldalon áll, aki nem a söpredék kormány oldalán áll!), nem kéne így beleszállni. Jogos, hogy rámutatsz, hogy tök értelmetlen az akciója, az építő jellegű kritika is ráfér (bár ahogy ismerem, ő attól is megsértődik, vagy jobb esetben lepattan róla), de a "mennyire kell tok hulyenek lenni" kicsit erős, és indokolatlan. Kár az ilyen embereket ekézni, jót akarnak, és nem veszélyesek (max. önmagukra, közvetlenül).

P.Elliot 2017.09.19. 12:43:51

@Bredpitt Monika: A lelkesedeseddel semmi baj de rosszul csinalod ha te egy mozgalmat akarsz elinditani.
Lehet hogy en mar oreg vagyok es odivatu a felfogasomban de ha fel akarnam hivni a figyelmet magamra, a mozgalmamra akkor teljesen alulrol jonnek es masban mutatnam meg hogy valtozzunk.
Alakitanek egy mozgalmat, es embereket toboroznek valamilyen targykorben, vegyuk a legalajat, a takaritast / de barmi jo/ hogy tisztabb legyen a fovaros, "Tiszta Budapesttert", es nekilatnek rendet teremteni, allandositani, ha kezzelfoghato az a mozgalom, latni az eredmenyet, az emberek jobban megkeresik a szemetest es nem szorjak el, ebben agitalnek, keresnek ehhez kapcsolodo embereket akik segiteni tudnanak, tobb segitokesz ember van mint hinned meg a felso korokben is, vegul van egy komoly szervezeted es megjegyeznek ott fennt is, lehet tovabblepni mas targykorben is, neved lesz, megjegyeznek, meg fognak hallgatni ebben es utana mas targykorben is, legyet mezzel lehet fogni nem kiabalassal.
Sok benned az energia csak nem ismered fel illetve van benned egy kialakult kep hogy mit hogy kell es fogsz csinalni es attol nem tersz el, akkor sem ha magad is tudod hogy igy semmire sem mesz. Mas oldalon kezdesz mint ami a celravezeto.
Vedd csak a magad munkajat, ott is van rengeteg hianyossag, ott is indithatsz mozgalmat valamire.
Serult gyerekek felzarkozasa a tobbihez vagy az elhagyatott oregek segitese, ez utobbi is egy nagyon elmaradott dolog, sokan elnek egyedul elhagyatva, kezd ezzel peldaul. Nagyon sok ember segitokesz meg ha nem is hiszed el, a testverem szervezet nelkul annyi sokat segitett es olyan sok emberen csak ugy magatol, / semmi szervezokeszsege nem volt benne csak a sajnalata mas ember irant/, amikor temettek akkora tomeg volt a temetesen, a rokon irta hogy legalabb 300 ember holott nagyon bezarkozott eletet eltek az utobbi evekben mar hogy a rokon dobbenten kerdezte hogy ezek itt kik?
A pap mondta neki hogy akiken segitett, akiket apolt ha kellett vagy ennivalot szerzett nekik, ezek azok....
2 nagyon raszorulo csaladot tamogatok akiket a testveremtol orokoltem mert azok az emberfajtak akik inkabb ehenhalnak minthogy egyetlen forintot kerjenek barkitol, meg tolem is nagyon nehezen fogadtak el, magukba zarkozo buszke szegenyek, rokkantak akik szajat egy panasz szo nem hagyta el.
Szoval ha te Magyarorszagon akarsz segiteni, az embereken, akkor ne tablat szorongass egyedul a parlament elott mert a kepviselok meg ki is rohognek/ biztos lehetsz benne/ hanem tegyel valamit....

Arthamyr 2017.09.19. 12:45:22

@Diana Zsoldos: Egyedül vagy (már ha nem túl privát a kérdés)? Sokat tud segíteni, ha nem (persze kolonc is tud lenni máskor :)).

P.Elliot 2017.09.19. 12:47:59

@Herr Géza: Hat ez nagyon jo volt, hehehe, ...

London2009 2017.09.19. 12:53:33

@Arthamyr: nem Monikat szeretnem bantani, meg veletlenul sem. Az akicot tartom ertelmetlennek. Ha en meglatnak egy not magaban egy ilyen tablaval a Parlament elott acsorogni egesz nap, biztos hogy nem az jutna eszembe, hogy ez egy hos es igaza van.
Itt a londoni Parlament elott is szoktak taborozni tuntetok plakatokkal. Satrat vernek es ott alszanak par napig. Irto sokat foglalkoznak veluk is. Semmit!
Ez egyszeruen nem a megfelelo modja a tiltakozasnak. Ezzel nem lehet elerni semmit.

Arthamyr 2017.09.19. 12:58:40

@London2009: Ez így van, írd le, hogy mivel lehet elérni valamit (pl. lelőhetné Orbán Viktort, hős mártír lenne sok ember szemében, hazaáruló álomgyilkos sok másik szemében, őrült fanatikus mások szemében, de elérne valamit). :) A lelkesedést nem lelohasztani kell, hanem jó irányba terelni.

London2009 2017.09.19. 13:00:15

@London2009: @Arthamyr: ossze vissza irok. A hatamon is felall a szor pedig ha ezt meghallom valakitol. Szoval akico es termeszetesen meglatnek... sorry!

Bredpitt Monika 2017.09.19. 13:01:10

@London2009: mennyire kell tok hulyenek lenni?

ha ezt a mondatod kiveszed és úgy még egyszer kérdezel valamit, akkor válaszolok, tisztelettel, nem érzem hülyének magam,

Csodabogár 2017.09.19. 13:01:32

@Bredpitt Monika: Nem tudtam, hogy merre járnak a képviselők, de egy percig se gondoltam, hogy gyalog, biciklivel vagy villamossal mennek. Nem véletlenül építettek maguknak mélygarázst. Az, hogy a meghívott médiák elmaradtak, az engem is elszomorít.
Miért tüntettek az emberek? A Sfr. kölcsönösök engem hidegen hagynak, mert abszolut nem volt kötelező kölcsönt felvenni. Én pl. azért lakom a vágyottnál kisebb lakásban, mert a nagyobbra nem volt elég pénzem és én soha nem veszek fel semmire kölcsönt. Mostanra már röhögve kifizettem volna, de ez van.

Továbbra is tisztellek és drukkolok neked. Örülök, hogy megismerhettelek.

Arthamyr 2017.09.19. 13:01:55

@London2009: Fel se tűnt volna, ha nem írod le.

London2009 2017.09.19. 13:02:42

@Bredpitt Monika: oke, ki van veve! Akkor a mondat igy hangzik.

Mennyire kell ehhez tok naivnak lenni?

Csodabogár 2017.09.19. 13:05:22

@Bredpitt Monika: Lázadozzál nyugodtan. Bár látnék még néhány százezer embert az utcán aki lázadozik.

London2009 2017.09.19. 13:06:10

@Arthamyr: Nekem feltunt es nem is ertem, hogy mikent sikerult, miutan soha az eletben nem mondanam igy. Na mindegy.

Ennel barmi jobb. Miert nem ir egy feltaro ujsagcikket? Ha tenyleg ennyi energiaja van akkor alljon valami kezdemenyezes melle. Mentsuk meg a Romai partot! Ne epuljon tobb stadion! Tartsuk itthon a fiataljainkat! Jobb nyelvoktatast! Mittomen! Barmi jobb ennel, de kiallni a Parlamenthez egy tablaval… inkabb egy kavezoban ucsorgott volna Csodabogarral meg Dikusszal, annak is tobb haszna lett volna…

Csodabogár 2017.09.19. 13:10:01

@P.Elliot: Úgy tudom ezer éve, illetve soha nem jöttél haza még látogatóba se. Az ország nem érdekel, a hazaiak sorsa sem. Okosabb lennél, ha nem szólnál egy szót se.

Diana Zsoldos 2017.09.19. 13:12:30

@Arthamyr: nem indiszkret, ugy erted barataim vannak-e itt vagy valaki aki segit praktikus dolgokkal akkor a valasz igen. Van, aki segit néha mindennapi ugyekkel. Barataim is vannak, bar azok akikkel tenyleg megtudom ezt osztani olyan kozeliek csak pesten. (Habar en, mint turboszocialis mar szert tettem par uj ismerosre itt, rajuk nem zuditom ezeket) ha ugy erted parkapcsolatban vagyok-e akkor a valasz nem. De talan jobb is volt ezen egyedul keresztul menni, most erosebbnek erzem magam. :) de be aggodjon senki, nincs baj! ;)

Arthamyr 2017.09.19. 13:15:53

@Diana Zsoldos: Ez a lényeg, meg ha van munkád, amit szeretsz is, lakásod is, és szereted a várost is, kb. nem is lehetnél jobb helyen.

fhdgy 2017.09.19. 13:17:26

Van egy ember Bredpitt Monika személyében, aki tesz valamit, mert szeretne valamit tenni!

Ez a téma viszont tényleg elviszi a mai posztot teljesen más irányba!

Másik oldalról, van itt egy csapat, "mert kell egy csapat" ( Minarikot idézve ), aminek a tagjai világot látott és semmilyen értelemben sem földhöz ragadt emberek.

Ne vegyük el Mónika kedvét, inkább próbáljunk meg segíteni. Pl. legyen egy poszt az elkövetkező egy-két napban, ahol lehetne ötletbörzét tartani.

A poszt szövege lehetne nagyon rövid, pl. egyszerűen csak annyi:

"Elegünk abból, hogy csak elegünk van, tenni is kellene már valamit! Van ötleted?"

London2009 2017.09.19. 13:17:53

@Diana Zsoldos: Ne haragudj, hogy eltertunk a posztod temajatol. Eloszor is koszi a cikket. Masodszor is pedig aterzem a helyzetet. Leginkabb en is hasonlo dolgoktol szenvedtem az elejen. Baratok hianya, mondjuk engem a parkapcsolat hianya is megviselt. Na es hosszu ido volt mire ez valamennyire kialakult. Mondhatni, hogy evek. Ugyhogy addig is kitartast kivanok!

Bredpitt Monika 2017.09.19. 13:19:32

már leírtam valahol szerintem (de lehet, hogy nem itt, akkor bocs) hogy mi a gond a munkahellyel, igen, erre a munkára vágytam, de mivel soha nem kaptam kollektív szerződést, ezért nem tudom mik a jogaim, viszont most már az irodában dolgozom, amihez nem kell a végzettségem és amit nem szeretnék csinálni,

ezt már jeleztem a nyári szünet előtt, hosszú hónapokkal ezelőtt, erre az volt a válasz, hogy azt kell csinálnom, amit az intézményvezető elrendel, ami valóban benne van a munkaköri leírásban, de van egy olyan pontja a munkaköri leírásnak, amiben le van írva, hogy csak olyan feladattal bízhat meg, ami a pedagógiai munkát segíti,

na most az, hogy én másolom a személyi anyagát minden kilépő dolgozónak, mert egyszer a postán eltűnt valakié, és most ránk kényszeríti ezt a feladatot a tankerület, az nem segíti a pedagógus munkáját, sőt, elviekben nem is törvényes, hogy mi csináljuk (legalábbis aszerint, amit én találtam a neten)

és az meg elég tág feladatkör, hogy azt kell csinálnom, amit a diri elrendel, hol a határ?

ezekre a kérdéseimre persze nem kapok választ,

arra, meg hogy nem vettek ki az irodából nekem az volt a békés reakcióm, hogy találtam egy másik iskolát, de

nem engedett el a diri 60 napon belül, a másik suli meg nem várt volna rám ennyit és mivel egyik suliból megyek a másikba, ezért a papírjaim nem is látom, mert ők küldik át egyik helyről a másikra, szóval patt helyzet alakult ki,

a gondnok elment nyár elején, és most az ő feladatait is én látom el, már bocs, de ez aztán tényleg nem volt a pakliban, és mivel a munkavédelmi oktató elmondta, hogy milyen cipőben, papucsban nem dolgozhatok, ezért igenis kérhetek cipőt, és bérletet is azt gondolom , ha a gondnok feladatait és én látom el, ami utazással jár,

az asszisztenseknek nem kell bérlet, mert ha SNI s gyereket kísérsz fel vagy mentve a BKK nál,

a mostani társadalom legnagyobb rákfenéje a birkaság, amit egy két hozzászóló is bizonyít, akinek nem inge nem veszi magára,

Csodabogár 2017.09.19. 13:19:52

@London2009: Nem okos dolog távolból üzegetni és tanácsot adni. Mi itt Pesten másként látjuk az életet mint te vagy a soha nem hazalátogatók. Sajnos az itthoniak is túl lusták vagy egykedvűek ahhoz, hogy tegyenek bármit is. Pár száz ezer Monikára lenne szükség, nem okos tanácsokra.

P.Elliot 2017.09.19. 13:23:30

@Csodabogár: Nem allitom hogy a velemenyed erdekelne barmiben....

Bredpitt Monika 2017.09.19. 13:25:30

@P.Elliot: "Szoval ha te Magyarorszagon akarsz segiteni, az embereken, akkor ne tablat szorongass egyedul a parlament elott mert a kepviselok meg ki is rohognek/ biztos lehetsz benne/ hanem tegyel valamit.... "

Pont azt csinálom, teszek valamit.

Egy kérdést engedj meg: követed, azt ami itthon folyik, vagy nem is sejted, mert ha tudnád, miért álltam ki a táblával, akkor nem írnád ide, hogy nem csinálok semmit.
Azt csinálom, amit ebben az országban nagyon kevesen mernek megcsinálni.

Az arcod adod ahhoz, hogy ezt a mocskos tolvaj bandát el lehessen valahogy zavarni.

Én hívtam az újságírókat, hogy legyen hírverés. Nem jöttek, majd keresek más megoldást, attól, hogy szemetet szedek az utcán, meg ápolom az időseket , attól még a szemét a Parlamentben marad.

Szeretném tisztelettel megkérdezni, hogy követed e a politikai helyzetet? Azt, amit mi itthon pontosan érzünk a bőrünkön.
Köszönöm a tanácsod, de nagyon úgy tűnik, hogy nem is érted miről beszélek.

London2009 2017.09.19. 13:26:54

@Csodabogár: Igen, arra valoban oriasi szukseg lenne, hogy tobb szazezer ember naponta acsorogjon a sajat kis ugye miatt egy tablaval a kezeben a Parlament elott.

Bredpitt Monika 2017.09.19. 13:28:05

@Csodabogár: Köszi, ez nagyon kellett most.

De úgy tűnik, hogy vannak, akik azt gondolják, hogy nem csinálok semmit.
Ez az ami nem viszi előre ezt az országot.

Felfoghatatlan, hogy arra, hogy valaki egyedül kiáll a Parlament elé, az legyen a válasz, hogy nem csinálsz semmit.

Arthamyr 2017.09.19. 13:32:26

@Bredpitt Monika: lehet, hogy most hülyeséget kérdezek, de mi az, hogy "nem engedett el"?
1. Mi lett volna, ha lelépsz "engedély nélkül"?
2. Az sem normális, hogy a másik hely nem tud várni 60 napot, én simán elküldeném őket a picsába ilyen esetben (de a minimum, hogy vállalják át a korai váltás költségét + kis bónuszt adjanak), bár még sosem fordult elő ilyesmi.

Arthamyr 2017.09.19. 13:34:31

@London2009: Több százezer fanatikus, vandál, életét nem féltő, Fideszt gyűlölő zavargó (bármennyire is utálom az ilyen csőcseléket) nagyon is jól jönne most. :D

London2009 2017.09.19. 13:34:57

@Bredpitt Monika: Magyarorszagnak ez a demokratikus valasztasok kereteben megvalasztott legitim kormanya. Ezt valasztotta a tobbseg. A parlamentaris demokracia pedig igy mukodik. Hiaba gondolod azt, hogy ezt a “tolvaj bandat” el kell zavarni, ha tobb millioan ezt nem igy gondoljak. Miert nem probalsz partalapitasba fogni? Indulj el a keruletedben egy kepviseloi posztert?
Az a szomoru, hogy amikor az MSZP volt a hatalmon, akkor ok voltak a tolvajok es a FIDESZ volt a megmento. Akkor is volt tuntetes, TV szekhaz gyujtogatas, miegymas, majd uj kormany. Hurra! Aztan ugyanott tartunk tizenevvel kesobb…

London2009 2017.09.19. 13:35:50

@Arthamyr: ez a kozszfera! Ne viccelj!

London2009 2017.09.19. 13:39:22

@Arthamyr: Ugyanazt tudom neked is mondani, mint Monikanak. Ezt valasztotta a tobbseg! Ha holnap lennenek valasztasok, akkor is oket valasztanak! Addig mig nincsen alternativa, ok fognak maradni a hatalmon.
De amit meg szinten irtam, hogy amig MSZP kormany volt hatalmon, ugyanez volt a problema csak pepitaban… Akkor meg ok voltak a tolvajok es az elkergetnivalok...

Diana Zsoldos 2017.09.19. 13:39:34

@London2009: semmi baj :) csak nem tudom most kovetni mert epp utazom, es koszi

Arthamyr 2017.09.19. 13:39:42

@London2009: A közszférában sem vagy rabszolga (papíron), szerintem olyan nincs, hogy nem engednek el. Még az egészségügyi dolgozót is el kell, hogy engedjék, pedig az létfontosságú munkát végez (pl. a munkája hiánya miatt meghal pár ember). Max. utólag megpróbálhatják lesittelni, de nem hinném, hogy itt ilyen durva konzekvenciákkal kellett volna szembenézni.

MRN 2017.09.19. 13:40:55

@Diana Zsoldos:
Ja, ha lar pour l'art, akkor értem.
Pont hogy miből élsz, az nem érdekel különösebben, de hogy mihez kezdtél, amikor kiértél, mi történt veled, az már inkább. Nem tartom az ilyen beszámolókat unalmasnak mert mindenkinek más a története. De talán majd egyszer, később...

MRN 2017.09.19. 13:41:00

@London2009: Egyfajta lar pour l'art ez is, mint a poszt, úgy érzem.

Arthamyr 2017.09.19. 13:43:33

@London2009: Nem választotta ezt a többség. Csak olyan fos választási rendszer van (amit szintén ez a söpredék hozott létre, azután, amikor tényleg megválasztotta őket legalább a szavazók többsége), hogy elég az is, ha rájuk többen szavaznak, mint a fragmentált többségre.
Én első körben már azzal megbékülnék, ha koalíciót kéne létrehozni a többségi kormányzáshoz, vagy kisebbségi kormányzás lenne, de ebben a szar rendszerben ez nem lehet, a győztes mindent visz elve érvényesül.

Csodabogár 2017.09.19. 13:44:34

@Bredpitt Monika: Ők másik bolygón élnek és azt hiszik nagyon okosak. Ne törődj velük, csak menj az utadon.

London2009 2017.09.19. 13:44:41

@Arthamyr: Ugy ertelmeztem, hogy 60 napos a felmondasi ideje. Mar pedig ha ez igy van, akkor azt ki kell tolteni. Az mas kerdes, hogy en is eljottem volna es valahogy kiirattam volna magamat, vagy megoldottam volna maskent. Persze felmondasi ido alol is lehet felmentest kapni es el lehet kulon megegyezessel terni a szerzodesben irtaktol. Ha valakivel gond van es balhes tag, akkor lehet, hogy benne van a feletteseben, hogy nem segitek rajtad. Bar nem ertem, hogy en ilyen esetben inkabb orommel szabadulnek meg valakitol… whatever.

London2009 2017.09.19. 13:45:59

@Arthamyr: azzal egyetertunk, hogy rossz a rendszer, viszont de, igy is a tobbseg nagy folennyel rajuk adta le a legtobb voksot.

Arthamyr 2017.09.19. 13:47:40

@London2009: Nem így tudom... Tényleg többen szavaztak a Fidesz-KDNP-re, mint az összes többire együtt? Ha így van, akkor mea culpa, és pofám befogom.

Bredpitt Monika 2017.09.19. 13:50:08

@fhdgy: azért jönnek azok is, akik látják az értelmét és akik értik a lényeget, köszi

reggel már úgy ébredtem, hogy igen, ezt máshogy kell csinálni, ha nem lesz hírverés állhatok én ott, valóban, csak hát ha még ezért is lehülyéznek.......

mondjuk azért is kéne egy blog, ahol ez az egész vezetve van, hogy jobban átlátható legyen és azokhoz szóljon, akik itthon vannak,

tegnap Dikusz próbálta velem megértetni, hogy a családom is azért hadakozik, mert féltenek, csak a hogyan a nem mindegy,

én azt gondolom, hogy ha valakiben ennyire ég már a felháborodás, akkor segíteni kell valahogy, és nem lebeszélni arról , amit az emberek 95 %-a itthon nem fog megcsinálni,

a segítség nekem az volt a húgomtól, hogy első szóra hozta az esőkabátot, a lányom tanárnője első szóra egy nap alatt megcsinálta a táblát, kint találkoztam egy jogásszal, aki felajánlotta a segítségét,

van remény, én látom, csak valóban tenni kell érte és nem szabad ezektől megijedni,

Csodabogár 2017.09.19. 13:50:24

@London2009: Te se követed a hazai eseményeket. Nem baj, nem kötelező, de azt azért tudni kellene, hogy még is pontosan hányan szavaztak a fideszre? Messze nem a szavazatra jogos kétharmad. Igaz, azok a hibásak akik nem mentek el szavazni, de most azért lassan fel kellene rázni a népet és tudatosítani, hogy lehetne valamit tenni, hogy ne ezek jöjjenek mégegyszer.

Tény, hogy megválasztották őket, de ez kb, úgy néz ki, mint ahogy Trumpot megválasztották.
Gondolom Monika és mindenki örömmel fogadja, ha a kinti magyarok értelmes ötletekkel szolgálnak. Nem olyannal, hogy segits a szegényeken meg mit tudom én mi.

Bredpitt Monika 2017.09.19. 13:51:42

@Vánnyadt Ványadtovics: akartam neked válaszolni, majd fogok is, láttam , hogy kérdeztél pár napja,

Bredpitt Monika 2017.09.19. 13:52:51

@Csodabogár: megyek is, köszi a támogatást, te talán azért is érted meg jobban, mert itthon élsz és látod mi folyik,

Bredpitt Monika 2017.09.19. 13:56:20

@Arthamyr: folytatom később, néztem a munkajogot, és adtak tanácsot is, de nem lettem okosabb , sajnos, ide egy ügyvéd kellett volna, de végül ott maradtam, gondoltam majd kialakul a helyzet, de csak rosszabb lett

London2009 2017.09.19. 13:57:52

@Csodabogár: @Arthamyr: jo, de akkor nektek alapjaban veve a valasztasi rendszerrel van problematok. Ez a rendszer igy mukodik es ezzel nem lehet vitatkozni.

Bredpitt Monika 2017.09.19. 13:58:08

@Arthamyr: a választási rendszerről még később írok, ebbe is beleártottam magam és lenne rá megoldás, hogy ebben a rendszerben legyen leváltva a Fidesz, egy Bolba Márta nevű hölgy , akivel erről beszéltünk,
addig ha van kedved nézz utána, őt is kikezdte a Fidesz egyébként,

Arthamyr 2017.09.19. 13:59:15

@Bredpitt Monika: Érted nem kapkodnak egyébként (persze szar fizetést adva)? Ahogy tudom, ilyen munkakörű emberekből elég nagy hiány van, Magyarországon is, globálisan is.

London2009 2017.09.19. 14:00:06

@Arthamyr: @Bredpitt Monika: nem lehet levaltani a Fideszt. Addig mig ok kapjak az osszes szavazat 45%-at, addig maradnak. Mar hogyan is ne maradnanak? Ez rengeteg ember.

Arthamyr 2017.09.19. 14:02:35

@London2009: Már hogyne lehetne... Ez a rendszer rossz, és első körben ott kellene kezdenie az ígérgetést egy ellenzéki formációnak, hogy ezt eltörlik a faszba (érdekes, ez nem jelenik meg markánsan).
Vagy ha egyéni körzetekből lehet bekerülni, azzal sincs gond, nem is kell listás hely, de akkor meg tiltsák be a pártokat, és az egyénekre kelljen szavazni, nem pedig a pártok egyéni jelöltjeire. mondjuk azt megnézném, hogy működne egy parlament, ha 100%-ban független képviselőkből áll, akik a rájuk szavazóknak eladott programjukat képviselik. :D

Arthamyr 2017.09.19. 14:05:22

@London2009: Elég nekik 30% is ebben a rendszerben, ha számukra kedvezően oszlik el az összes szavazat. Nem tudom, mennyi a minimum matematikailag, de szerintem nagyon kevés, elvileg elég besöpörni az összes egyéni körzetet, mivel az több, mint az összes listás hely együttvéve...

Herr Géza 2017.09.19. 14:08:45

@Golf2: Figyu: nem az a kritika tárgya, hogy Mónika csinál valamit (abszolút dícséretes, komolyan mondom!), hanem az, ahogy csinálja, ill. az a naivitás, hogy milyen reakciókat vár el. Őszintén: egy ilyen táblát ki ért (Mónikán és Szilárdon kívül, aki persze leszarja...): "SZERETEM MAGYARORSZÁGOT, a másik oldalon: SZILÁRDAN ÁLLÍTOM, HOGY NEM VAGYOK NEMZETBIZTONSÁGI KOCKÁZAT"
Na most ilyen erővel én is meg te is kiállhatunk a parlament elé egy táblával, hogy asszongya "Szeretem Magyarországot! Tovabuhabu!", oszt várjuk, hogy jöjjön az MTV, RTL, hvg, Riposzt, a Bors, meg a 444. Szerinted?
És emellett ugye közalkalmazott, akit azonnal el fognak "meszelni", mert tök mindegy ugyan, hogy mi volt a táblán, de ott állt. Lehet, hogy kockás volt az inge is. :D
Plusz: Mónika az egész héten tüntetni akart (ami már lehet, hogy átlépte volna a sajtó ingerküszöbét), de már az első nap hazaballagott, mert a lánya beteg. (Még mielőtt...: ez is dicséretes!)
Na de akkor..., most volt valami értelme az egésznek?
És akkor erre mondom én, hogy vagy el lell valamit indítani (de bocs, erre nem ez a módi az alkalmas...), vagy csatlakozni kell valami már meglévőhöz, hogy minél többen legyenek.

Latcho Rom 2017.09.19. 14:09:13

@Csodabogár: @Bredpitt Monika: @Dikusz:

Büszke vagyok rátok.

Remélem ma Nikóék is meglátogatnak Mónika

MRN 2017.09.19. 14:09:20

@Arthamyr: Miért lennének jók a zavargások?

MRN 2017.09.19. 14:09:20

@Arthamyr: Csakúgy, mint pl. Franciaországban.

Shaktee 2017.09.19. 14:20:51

@London2009: Tobb millio?

1.2 millio minden statisztika szerint - most.

Hari Seldon 2 2017.09.19. 14:20:58

@London2009:
"Ha mondjuk osszegyujtesz 50 embert, nem tobbet, de legalabb egy kis csoportot es mindenkinek van egy tablaja ami egy konkret ugyre szeretne felhivni a figyelmet es ehhez van valami kezzelfoghato tanulmany vagy adat, vagy cikk, vagy barmi ami alatamasztja, hogy valami rossz tortent, oke, ennek van ertelme."
Jóindulatú voltál. - (Nem lesz abból sem hír.)

Bredpitt Monika 2017.09.19. 14:24:24

@London2009: köszönöm,hogy kivetted,

naiv vagyok , de NAGYON NAGYON LELKES ÉS BIZAKODÓ

Le lehet váltani a Fideszt, és én, aki nagyon sok tüntetésen jártam , látom az embereket, akik a villamosból, buszból, a járda széléről figyelnek, közülük sokkal többen vannak, akik a tüntetőket támogatják ,

Ez a bizonyos Bolba Márta, aki jelölt volt most a 8. kerületben, mesélte el, hogy választási szakértők azon dolgoznak, hogy lássák, milyen körzetekben, kik ellenében nem érdemes egyáltalán elindulni, mert annyira nagy a támogatottságuk, hogy rájuk nem érdemes időt pazarolni,
azokra a körzetekre kell koncentrálni, ahol van értelme a jelölésnek, elmondta azt is, hogy mennyi munkával jár egy ilyen kampány,

itt volt Zugló, fölényesen megverték a Fideszt, van rá esély,

nézd meg ezt cikket:

Gál Szilvia (független) 569
Lóczi Boglárka (volt fideszes) 291 szavazat,

index.hu/belfold/2017/07/16/idokozi_valasztas_orgovany_loczi_boglarka_fideszes_polgarmester/

arra, meg hogy kik csinálták a balhét 2006-ban? hát nem az utca népe
az meg hogy lopott az MSZP, valóban nem tiszta a kezük, de ez a mostani kormány minden határt túllép, és minden becsületes embernek, akinek számít egy kicsit is ez az ország kötelessége lenne fellépni ez ellen,

az emberek félnek, kb 120 ember kapta meg a levelem az iskolában, abból egy válaszolt nekem, pedig sokukkal jóban vagyok és sokan mondják a magukét a bajszuk alatt, mégsem mernek még válaszolni sem,

azzal, hogy az egyszeri emberek is fel mernek lépni lehet erőt adni az embereknek, Sándor Mária is adott egy csomó embernek erőt, ő most visszalépett, de még előjöhet ő is, emberek tömegével, a néppel szemben nincs védekezés,

Bredpitt Monika 2017.09.19. 14:29:20

@Latcho Drom: ki az a Niko, jézus nehogy kimenjenek ma, a lányom lázas és nem akarom itthagyni, az esőtől nem félek, mert készültem rá, de holnap kint leszek,

Bredpitt Monika 2017.09.19. 14:32:10

@Csodabogár: A Questorosok is ott voltak, ők miért ne tüntethetnének?

Az államkötvények bent voltak és a kormány pénzt vett ki, mielőtt a botrány kitört, ha jól tudom ezt bennfentes kereskedelemnek hívják a tőzsdén (majd jöjjön egy hozzáértő).
A kisemberek meg nem kapták meg a pénzüket.

Találkoztam velük is Felcsúton. Szerintem okkal tüntetnek.

Arthamyr 2017.09.19. 14:35:02

@MRN: És akkor ez jó lesz? Továbbmegyek: Magyarországra, a jelenlegi állapotokra jó lesz?

fhdgy 2017.09.19. 14:39:18

@Bredpitt Monika: Szerintem a helyzet a következő:

A kormány velejéig romlott és korrupt, az ellenzék, ami a hivatalos pártokat illeti, dettó!

Ahogy mondani szokás, az egyik kutya, a másik eb.

Se ilyen kormánnyal, se ilyen ellenzékkel nem juthatunk az ötről a hatra. Ezeket csak egy népharag tudja elsöpörni, de hangsúlyozom, hogy mind a kettőt, együtt kellene a történelem pöcegödrébe süllyeszteni.

Ehhez egy alulról szervezett népi mozgalomra lenne szükség, ehhez pedig egy megfelelő értelmiségi rétegre.

Erre lehet azt mondani, hogy nincs, de mégis könnyebb lenne megteremteni, mint egy tisztességes ( haha ha! ) politikai pártot.

Én pl. rendkívül csodálkozom, hogy nincs az országban egy valamire való, ismert művész, aki egyszerűen a szó erejével, ezekből hülyét tudna csinálni!

"A szó veszélyes fegyver, jajj, aki fegyvertelen..."

Hol a szó, kérdem én?

Csak egy pl. 2012-ben egyetlen könyv is nagy szög volt orbán koporsójába ( a Kende Péter féle könyvre gondolok ).

Félek, hogy fél év kevés már látványos és gyors sikerre, de egyszer már el kellene ásni azt a gödröt ...

Arthamyr 2017.09.19. 14:40:49

@MRN: Passz, akár jók is lehetnének, akár rosszak is. Attól függ, mi miatt van a zavargás, és azt hogyan élnék meg a nem zavargók. Valószínűtlen, hogy rontana a helyzeten, mivel a kormány nagyon kedvező pozícióban van (csak a kétharmad a tét), egy ilyen zavargássorozat kezelése meg hibalehetőséget ad. Bár sajnos az is igaz, hogy elterelné a figyelmet más dolgokról, ami nekik jó, az ellenzék is beszívhatja stb.

Hari Seldon 2 2017.09.19. 14:44:26

@MRN:
Nálunk két forduló van, bocsi. Itt az első után lehet matekozni. Így történt az is, hogy Macron behozta a 66%-ot, miután az elsőben csak 24-en állt. - És pont az ellenkezője a képviselőválasztásnál. Mindenki 450 körüli helyet jósolt, aztán "csak" 370 körül nyert mert sok ellene induló visszalépett sok helyen.

DieNanny CH 2017.09.19. 14:46:39

@Csodabogár:

Nem hekkelte meg valaki a nickedet?
Hiszen te szoktad írni, milyen elégedetten élsz, rád semmi hatással nincs a politika, sőt, nem is érted, az embereknek mi a bajuk vele.

Ha valaki kétezer kilométer távlatából ezt máshogy látja - sőt, ha Mo-on élve máshogy látja, akkor adod az értetlent.

Ha meg valaki külföldön élve segítő - még egyszer írom SEGÍTŐ - tanácsokat ad, az szerintem nem kellene, hogy okot adjon a felháborodásodra.

Szerintem.

Hari Seldon 2 2017.09.19. 14:47:45

@Bredpitt Monika:
"Ez a bizonyos Bolba Márta, aki jelölt volt most a 8. kerületben, mesélte el, hogy választási szakértők azon dolgoznak, hogy lássák, milyen körzetekben, kik ellenében nem érdemes egyáltalán elindulni, mert annyira nagy a támogatottságuk, hogy rájuk nem érdemes időt pazarolni, "
Lelekes vagy? Örülök neki, de érted amit mondtál? Ez azt jelenti, hogy eleve lemondanak 10-20 helyről. Vereségre játszanak. És ez egy "választási szakértő"...

Hari Seldon 2 2017.09.19. 14:53:24

Na jó, részemről lezártam a tüntetés vonalat.

Hannah76 2017.09.19. 14:55:11

@MRN: Pontosan. Kismillióan elmegyünk külföldre, és hát valljuk be, az ilyen jellegű váltás nem egyszerű. Mindenkinek vannak szar napjai és holtpontjai és tönkrement laptopja... ezt a cikket olvasván azt hinné az ember, hogy a posztíró visszavágyik Magyarországra (ami teljesen helyén van, nem való mindenkinek a külföldi lét). Nem attól international valaki, hogy jól beszél angolul és ~40 nációval dolgozott már együtt. Szerintem.

Shaktee 2017.09.19. 14:55:19

@Bredpitt Monika: Meg fognak ma látogatni a Ligetvédők, Niko küldi őket, ő nem tud ma menni sajnos.

Bredpitt Monika 2017.09.19. 15:03:48

@fhdgy: ne mondd, hogy nincs becsület egyik ellenzéki pártban sem, nálam például pont azért szakadt el a cérna, mert van eredménye annak, amit Hadházy Ákos csinál, a legfrissebb korrupciós botrány (ha azóta nincs újabb) a Koraszülött Alapítványos,

Hadházy egy vidéki állatorvos, ő nagyon is alkalmas arra, hogy képviselje az embereket, és megjegyzem ő válaszolt is az email.emre, megkérdezte mit segíthetnek, úgy látom kelleni fog a segítség,

Bredpitt Monika 2017.09.19. 15:06:03

@Vánnyadt Ványadtovics: " Azt látom, átfutva a kommenteket, hogy vannak komoly tévedések, de majd megoldjátok. "

Az biztos idegesítő, hogy nem vagy white listen, de a majd megoldjátokra csak annyit tudok mondani, hogy számomra ennek nincs értelme.

Ha akarsz valamit mondani, ami hasznos szerinted, akkor ne legyints ránk.

Ha jól emlékszem azt kérdezted pár napja, hogy mi ellen is tüntetek.

A LEGÁLIS KORRUPCIÓ ELLEN

fhdgy 2017.09.19. 15:07:47

@Bredpitt Monika: Egy, egyetlen egy fecske nem csinál nyarat.

Hány olyat láttam már, hogy a PÁRT bedarált rendes(nek tűnő ) embereket.

Lehet egy-két rendes ember, de attól a lényeg nem változik!

Az alapokkal van baj!

London2009 2017.09.19. 15:13:31

@fhdgy: volt itt azert Magyarorszagon egy rendszervaltas, itt idezlek.
"Ezeket csak egy népharag tudja elsöpörni, de hangsúlyozom, hogy mind a kettőt, együtt kellene a történelem pöcegödrébe süllyeszteni."
Volt itt mar nepharag, volt itt mar pocegodorbe sullyesztes, aztan pont ugyanott tartunk, hogy sehol.

Bredpitt Monika 2017.09.19. 15:14:47

@Arthamyr: gyógypedagógusból nagy hiány van, de asszisztensből a közigálláson úgy látom annyira most nincs, bár az igazgató nem ezt mondta,

London2009 2017.09.19. 15:20:38

@Bredpitt Monika: Azt latom, hogy lelkes vagy! Csak sajnalom, hogy erre pazarlod ezt a rengeteg energiat! Reszemrol en @P.Elliot: –al ertek egyet. Annyi ugy van az ember mikrokornyezeteben amit fel lehetne karolni es annak lenne kezzel foghato latszata, eredmenye.

Bredpitt Monika 2017.09.19. 15:23:50

@Herr Géza: istenem, (mármint nem te)

"Plusz: Mónika az egész héten tüntetni akart (ami már lehet, hogy átlépte volna a sajtó ingerküszöbét), de már az első nap hazaballagott, mert a lánya beteg. (Még mielőtt...: ez is dicséretes!)"

ma nem voltam, de holnaptól megyek, és valószínűleg most már jövő héten is tudok ezzel foglalkozni, mivel nem lesz állásom,

@fhdgy: javasoltad, hogy legyenek tanácsok, akkor én most azt kérdezem Gézától, hogy ahelyett , hogy leírja szerinte miért hülyeség a táblán szereplő felirat, írja meg ő mit írna oda.

én egyébként azért ezzel mentem oda, mert ez a legutóbbi szemét húzás, hogy bár a kormány azt mondja, hogy van szólásszabadság, meg demokrácia van rögtön megbélyegez, nem is egy , hanem egyből három olyan embert, akik ki mernek állni és tüntetést mernek szervezni, vagy mernek a kormány ellen beszélni

egyébként meg hogy lépné át a sajtó ingerküszöbét, ha én minden nap ott vagyok, ők meg egy nap sem jönnek ki, ezen dolgozni fogok, hidd el,

Bredpitt Monika 2017.09.19. 15:28:08

@London2009: az energiát erre kell pazarolni most, mert ez a legfőbb baj, az meg hogy másokon hogy segítek a magam módján, az nincs ide kiírva,

az energiám meg fogy, ha ilyenek miatt hadakozom, hogy értetlen embereket győzködöm,

a tolvajok a parlamentben ülnek nem az idős otthonban,

akkor most visszatérek a poszthoz, aztán munkára fel, hátha lehet még valamit kezdeni az újságírókkal

itthon nagyon szar idő van, lefogadom Londonban süt a nap

Bredpitt Monika 2017.09.19. 15:31:05

@Diana Zsoldos: akkor azért lesz folytatás, hogy egy kicsit többet tudjunk meg mivel foglalkozol, meg hogy kerültél ki pontosan?

Bocsánat, hogy így eltérítettem a témát.
Ehhez értek a legjobban: hogyan idegesítsem fel a többieket.
(aztán majd jönnek az üzenetek)

Golf2 2017.09.19. 15:32:35

@London2009: Nagyon nem vagy képben,de nem is kell, hisz nem itt élsz, szerintem te még a fidesz elött(2010) léptél.Az még más világ volt.

Bredpitt Monika 2017.09.19. 15:35:45

Bocs, most látom, hogy azért sikerült egy politikusnak válaszolnia, azt írja, ugyan több dologgal nem ért egyet, de értékeli a bátorságom. A nevét nem írom ki, nem kaptam rá engedélyt.

London2009 2017.09.19. 15:40:37

@Golf2: 2009-ben leptem. Vilagosits akkor fel kerlek!

Herr Géza 2017.09.19. 15:44:06

@Bredpitt Monika: Mi legyen a felirat? Hát már a "Le a kormánnyal!" duma is érthetőbb Kovács XVI. Bélának, mint a "SZILÁRDAN ÁLLÍTOM, HOGY NEM VAGYOK NEMZETBIZTONSÁGI KOCKÁZAT" De adtam ennél jóval primitívebb-bunkóbb verzióra is javaslatot...

Golf2 2017.09.19. 15:46:35

@London2009: Az utolsò jó év volt jókor léptél.Világosítani nem tudok,én másképp látom itt helyben.Peace.

Herr Géza 2017.09.19. 15:46:41

@Bredpitt Monika: "ma nem voltam, de holnaptól megyek, és valószínűleg most már jövő héten is tudok ezzel foglalkozni, mivel nem lesz állásom, ..." Most akkor ehhez gratuláljunk? Csak kérdezem....

London2009 2017.09.19. 15:51:58

@Golf2: az a valsag kellos kozepe volt, azert azt ne felejtsuk! Tenyleg erdekelne mit latok rosszul.
Egyebkent pont miutan eljottem nem sokkal lepett eletbe az egysavos adorendszer. Ugyhogy ilyen szempontbol pont rosszkor leptem le, mert ez egy csomo penzt jelentett volna nekem anno. Ez mar igy tortent... : )

Diana Zsoldos 2017.09.19. 15:59:06

@Bredpitt Monika: lehet folytatas, vagy background ha erdekel :)

Shaktee 2017.09.19. 16:00:54

@Golf2: Aztán jott ki miutan viki kivezenyelte a kopaszokat a tv-t felgyujtani, fercsit megpuccsolni
2009

Arthamyr 2017.09.19. 16:01:31

@Golf2: Szerinted tényleg ott kell élni ahhoz, hogy az ember "képben legyen", anélkül nem lehetséges? Mivel jut több/tisztább információhoz az, aki ott él? Mint az, akinek mondjuk csak a családja és barátai jelentős része él ott?

fhdgy 2017.09.19. 16:08:17

@London2009: Nem rendszerváltás volt, hanem gengszterváltás!

fhdgy 2017.09.19. 16:11:28

@Bredpitt Monika: Messzebbről kellene kezdeni!

Először stratégia, majd taktika és csak utána a módszerek!

Nincs és nem is lesz egy csoda módszer, ami gyorsan és látványosan fog eredményt elérni!

fhdgy 2017.09.19. 16:12:36

@London2009: Ha zongorázni tudnám a különbségeket ...

fhdgy 2017.09.19. 16:16:50

@Arthamyr: Szerintem egészen más valamit a saját bőrödön megtapasztalni, mint egyszerűen csak jól tájékozottnak, jól informáltnak lenni.

A tudás egy dolog, ha még tapasztalat is társul hozzá, akkor az már kategória!

Csodabogár 2017.09.19. 16:25:40

Többeknek írom. Egy időben részt vettem egy külföldi nőknek szervezett társaságban, ami működik az egész világon. Természetesen jótékonysággal foglalkoztunk és found raisingel. Jöhettek a többi nők vagy én bármilyen ötlettel, legyen az kulturális intézmény, vagy családsegítő szolgálat, csak az volt a válasz ezt nem lehet itt megcsinálni. Miért? Ezen és azon, hogy mégis talán hogy lehetne, soha senki nem gondolkozott el. Azért sokszor mi voltunk az erősebbek és elég sok mindent megtettünk a massziv ellenállás ellenére. Ez a hihetetlen negativ hozzá állás, legyen szó bármiről, már totál az idegeimre megy.

Csodabogár 2017.09.19. 16:27:23

@London2009: Ezt az ember csinálja de nem hirdeti ki nyilvánosan. Mert ez magányügy.

Csodabogár 2017.09.19. 16:32:55

@fhdgy: Europában még csak lehet tájékozódni, mert a külföldi sajtó sokat foglalkozik velünk, sajnos negativ előjellel. De tengerentúlon már sehonnan nincs információ. Mondjuk a hazai neten elérhető híreket én nem tartom hiteles informácionak.

fhdgy 2017.09.19. 16:35:44

@Csodabogár: A tengeren túlról nem érhető el az európai on-line sajtó?

Arthamyr 2017.09.19. 16:38:47

@Csodabogár: Milyen külföldi médiumokban (vagy tetszőleges egyéb információforrásban) találsz aktuális, részletes és hiteles információkat Magyarországról, ami lényegesen jobb, mint az "általad nem hitelesnek tartott hazai net"? Van angol nyelven elérhető?
Ez alatt azt értem, hogy olyan, nem feltétlenül fősodorbeli témákkal is foglalkozik, amivel a kormány nem akarja, hogy foglalkozzanak (az nem elég, hogy nem azt mondja, amit a kormány szeretne).

Bredpitt Monika 2017.09.19. 17:10:35

@Csodabogár: Annyira jó fej vagy! Egyébként téged is meg Dikuszt is pont így képzeltem el, ahogy valóban kinéztek.

A másoknak való segítség pedig mindig az asztalon van. Mostanában itthon erre szükség is volt, de igen, valójában ezt nem írja ki az ember.

Egyszer Julia Roberts volt azon felháborodva, hogy az újságírók követni akarták valami olyan országba, ahová azért ment, mert segíteni akart gyerekeken. Az interjúban elmondta, hogy az ő, és csakis az ő magánügye, hogy kinek segít.

Nagyon szimpatikus volt. Egyébként, ez is benne van a levélben, amit a képviselők kaptak. Azt ki is akartam rakni, de azt már nem ide, akit érdekel kimásolom a tüntetős poszthoz, ha meglesz berakom ide a linket.

Amúgy meg elkezdtem ide kiírni, mi történt a suliban, ami igazából elindította irányomban a figyelmet, de inkább hagyom, mert abba is biztos beleköt majd valaki, túl sok idő és túl sok energia vesz el a felesleges szájtépés közben.

Most megkeresem a HVG s srácot és egy kicsit beolvasok neki, de még Gézának írok valamit.

Bredpitt Monika 2017.09.19. 17:11:29

@Csodabogár: férjemnek mindig azt ajánlom, hogy olvassa a Budapest Beacon-t, ő onnan tájékozódik

Shaktee 2017.09.19. 17:20:15

@Herr Géza:

Nem olvasom hogy hol kért gratuláciot a Moni cimbora...
Hm?

puhacica 2017.09.19. 17:25:30

@Csodabogár: hat ha ti ott pesten maskepp latjatok a dolgokat es nem kertek beledumalast, akkor talan nem egy olyan blogon kell hirdetni az iget, amin a kommentelok jelentos hanyada kulfoldon el. Monikanak par napja jelent meg a posztja, irja oda az okossagot, akit erdekel, majd elolvassa ott. ehelyett itt ez a folytatasos teleregeny, mikozben a mai poszter kifejezetten jol irt es meg is jelent, szoval akar beszelgetni is lehetett volna.

@Bredpitt Monika: ajanlom a 2farku kutyaekat. OK tesznek valamit. az, hogy te kiallsz a tabladdal, tokjo, csak epp sehova sem visz. ertem a celt, nemes az elgondolas, de akik mellett kiallsz, mit tettek? a pofajuk jart, mint eddig barmikor barkinek. ezek a sracok a kutyapartban olyan dolgokat tesznek, amiket alulertekeltel. igen, szemetet szednek. attol meg a szemet a parlamentben marad, ez igaz. viszont az embereknek a tablas tuntidtol nem lesz jobb, mert senki le se szarja. ha 50ezren lenneteket, azt is ugyanugy leszarnak, emlekezz az utobbi evek nagyobb tunteteseire. minek lett eredmenye a netados balhen kivul?
pont ezt mondtam a multkor, alulrol, pozitivumokkal lehet elorelepni. itt tetot rakunk a buszmegallora, ott elvitetjuk a szemetet, amott meg fat ultetunk. kicsi, de pozitiv akciok, amiket az emberek a sajat borukon ereznek. es most, hogy nem csak jatekpenzuk lesz, kiirtak egy palyazatot. mert tenni akarnak. kicsit tobb ertelmet latom, mint a tabladnak, de mit tudjam en, csak kulfoldrol okoskodok.
ketfarkukutya.com/?p=6644

Bredpitt Monika 2017.09.19. 17:28:32

@puhacica: köszi, igen, tudom, hogy mit tesznek, hiszen ott voltam a tüntetésükön, és a szemétszedésről is írtam,

amúgy én válaszoltam neked a szombati poszt alatt, de ott is jól beszóltál egyet, továbbra is azt mondom, amíg itthon voltál sokkal emberibb formád volt,

London2009 2017.09.19. 17:30:22

@puhacica: de jol osszefoglaltad! Nekem is ketfarku kutyaek a kedvenceim!! Ketfarku kutyat a parlamentbe! Ha nekem lenne egy tuntetos tablam ez lenne rajta! : )

Bredpitt Monika 2017.09.19. 17:37:29

@puhacica: "ehelyett itt ez a folytatasos teleregeny, mikozben a mai poszter kifejezetten jol irt es meg is jelent,"

jézusom, mi bajod van neked, olvasd el aposztot, tényleg nagyon jól ír, és akkor mi van,

nézd már meg ezt a blogot, nagyon sok poszt van, ami alatt akkor van sok hozzászólás, ha az itthoni helyzetről van szó, mert mi itt mind értjük a magyar nyelvet, és úgy tűnik, hogy sok embert érdekel ennek az országnak a sorsa,

ha meg nem bírod a teleregényt ne foglalkozz vele,

már írtam egyszer, Friderikusz Sándort mindenki utálta, mégis milyen sikeres volt a műsor, amit csinált, tegyél szűrőre, ha ennyire nem bírsz, miért kell neked ilyen rossz indulatúnak lenni, de most komolyan?

, én szombaton például reagáltam, arra amit írtál (még egyébként vissza fogok oda menni, mert van más is akinek válaszolni akarok), de nem volt időm belemenni a részletekbe, mert kirándulni voltam a lányommal egész nap,

egyébként meg írtál e te valamit is arról, hogy az xy teleregényeit
nem bírod, mert másnak is van itt teleregénye, és ha neked az tetszik olvasd azt, ha ez enyém meg nem, ne olvasd,

nincs jobb dolgod, minthogy beszólsz másoknak? olvass inkább egy könyvet, most komolyan kérdezem, mit olvastál utoljára, tényleg érdekel, nem gúnyolódom

Bredpitt Monika 2017.09.19. 17:38:38

@London2009: akkor csinálj egyet és gyere tüntetni, az hasznosabb mint a fenti gonoszkodáshoz gratulálni, szerintem

Bredpitt Monika 2017.09.19. 17:43:20

@Herr Géza: gratulálhatsz is akár, de nem ez volt a cél , csak válaszoltam a te reakciódra,

ja, és a tábla, ha az lenne rajta Le a kormánnyal!

nekem meg ez lenne röhejes, tudod, hányan jöttek oda hozzám fotót csinálni?

nem akarom bizonygatni az igazam, én egy dologból indulok ki, az ösztöneim vezérelnek, és nagyon sokszor jó volt , hogy rájuk hallgattam, érted Géza?

Bredpitt Monika 2017.09.19. 17:45:32

@Bredpitt Monika: mivel a tábla nem annyira értelmezhető sokkal inkább felkelti az emberek kíváncsiságát,

az ablakból kinéző pofa is azért volt kíváncsi, mert nem az volt a táblán Le a kormánnyal !

London2009 2017.09.19. 17:52:37

@Bredpitt Monika: Csak azert mert valaki nem ert egyet azzal, amit csinalsz, az nem jelenti, hogy gonoszkodik is. Soha nem allnek ki a Parlament ele egy tablaval. Nem szeretnem kinevettetni magam. Mint irtam, ezt en egy teljesen ertelmetlen dolognak tartom. Ertelmetlen dolgokra pedig nem pazarlom az idomet. Azert dolgozom mert a megoldast en abban latom, hogy olyan korulmenyeket teremtek magamnak, amiben engem a rendszer nem erint. Nyilvan itt Angliaban ez sokkal konnyebb, mert itt egyaltalan nem folyik bele egy atlagember hetkoznapjaiba a politika olyan mertekben, mint Mo-on. De hogy konkret peldaval eljek, nem orulok peldaul, hogy szamomra negativ iranyban valtoztatgattak az illetekeket es az ado alapbol leirhato dolgokat. De ez a valtozas, bar tobbletkiadast jelent nekem es emiatt bosszanto, de nem fog a foldhoz vagni. Tehat kiallhatnek a Parlament ele, hogy nem fair, hogy ennyit fizettetnek, de nem teszem, mert leszarom, befizetem.
Ha te ugy gondolod, hogy a tabladdal es a leveleiddel te teszel azert, hogy a dolgok megvaltozzanak, akkor csinald! Vegulis mindenkinek altalaban van valami hobbija, kattanasa, maniaja, gondolom akkor a tied ez.

LittleG (uk) 2017.09.19. 17:55:58

@Arthamyr: hm, nekem tobb helyen is ugyanaz a jelszavam (ami nem jo, tudom), vagy hasonlo, de azt meg nem tudom mind megjegyezni, hogy hol melyik.

Ugyhogy emaileket szoktam magamnak kuldeni, sokszor csak korulirva magamnak, hogy rajojjek (pl. x helyen jelszavam: mint fb-n)

De olyan magamnak kuldott email is van, amiben pontosan benne van... a tobbi 57000 email kozt :)

amig egy hekker ra nem keres magyarul a jelszo szora az emailboxomban, amit feltort...

LittleG (uk) 2017.09.19. 17:56:34

@LittleG (uk): a vegen megint visszaterunk ahhoz, hogy papiron, valahol egy fuzetben taroljuk az ilyen erzekeny infokat. azt legalabb nem tudjak messzirol feltorni..

Bredpitt Monika 2017.09.19. 17:57:34

@London2009: lehet nem egyetérteni, és lehet valamit nem érteni, neked sem ment át a lényeg, meg még a két másik hozzászólónak sem, van akinek átmegy,

az meg hogy valaki gonoszkodik? az is elég egyértelmű , egyébként meg téged is kinevetnek emberek, csak nem tudsz róla, mint ahogy én sem látom, hogy nevetnek a képviselők, az akitől a választ kaptam, pont egy fideszes egyébként,

az hogy kattanásnak, mániának hívod azt, hogy valaki próbálkozik Magyarországon......az nem az én bizonyítványom

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2017.09.19. 17:58:46

poszthoz: Megfogtam a lényeget, de lehet, hogy a notebooknak csak a tápja sz@rt be...Nincs ott egy férfi, aki megnézze? :D
Gondolom az akkuja már rég sz@r, ahogy az szokott lenni, mert különben már ez is kiderült volna.

Boldogságvárosok: pfujj, jajj, a sok rohadt hideg-rideg gonosz északi robotvilág, a Birkaember is megmondta. :-)

Lefújt társasházépítés: hahaha, nocsak, ez már valami.Talán lassan el kelllene kezdeni béreket emelni.Eddig nem nagyon láttuk ennek jelét...Hajrá, hajrá! :D

Britt gyümölcsszedők hiánya: lásd mint egyel feljebb.Ha elkezdenek adni nekik kétezer fontokat nettóban, biztosan lesz ember rá... :D
Jó, persze az is lehet, hogy ennek hatására 100 font lesz egy doboz eper, de le lesz szüretelve...És a kétezer fontjából a szedő is ki fogja tudni fizetni.Így megy ez a popszakma.

kék madár 2017.09.19. 18:00:42

@Csodabogár: "Ez a hihetetlen negativ hozzá állás, legyen szó bármiről, már totál az idegeimre megy"
igen, nekem is neha, amikor Amerikarol irsz :)

kék madár 2017.09.19. 18:02:23

@London2009: "Magyarorszagnak ez a demokratikus valasztasok kereteben megvalasztott legitim kormanya. Ezt valasztotta a tobbseg. "
nem, a tobbseg nem ezt valasztotta. gerrymanderingrol es valasztasi csalasrol hallottal mar?

London2009 2017.09.19. 18:02:51

@Bredpitt Monika: Mondjuk en sajnalom a kepviseloket. Gondolom jobb dolguk is lenne, mint a leveleidre valaszolni. Tok jo ha te azt gondolod, hogy ezzel elersz valamit. Azert irtam, akkor csinald. Ezt az energiat mondjuk en inkabb egy munkaba olnem vagy barmi egyebbe, amivel az eletemet jobba tennem. De ha te ezt valasztod, a kis fizetest, folyamatos osszetuzest igazgatokkal, kepviselokkel, a HA nepevel, a fel vilaggal, akkor csak folytasd. Igen, az en olvasatomban ez kattanas. De lehet, hogy egyszer kellene talalkoznom veled a valo eletben es meg tudnal gyozni. Igy irasban ami atjon, az nagyon furcsa.
Na es igen is kar a mai posztert. Inkabb arrol kellett volna beszelgetni es nem arrol, hogy egy no kiallt a Parlament ele egy Szeretlek Magyarorszag tablaval...

London2009 2017.09.19. 18:06:19

@kék madár: igy is rohadt sokan szavaztak rajuk, de jah, nyilvan segitette oket a sajat kis rendszeruk. Ettol fuggetlenul jelenleg ez van, mindjart itt vannak az uj valasztasok, lehet uj parttal indulni es nyerni.

Arthamyr 2017.09.19. 18:14:41

@LittleG (uk): A papír nem rossz, jobb mint a pl. egy sima textfile a gépeden, vagy az emailek... Van direkt jelszótároló megoldás is. Lehet adni olyan jelszavakat, hogy van egy saját részed, ami azonos a jelszavaidba, és hozzáraksz valami ahhoz specifikusat, ami az adott erőforrásra jellemző, így nem lesznek ugyanolyan jelszavak, mégis meg lehet jegyezni.
Amúgy nem kell ezt túlmisztifikálni, a fontos szolgáltatásokhoz lényeges a saját jelszó, oda is leginkább akkor, ha nincs többlépcsős azonosítás (pl. Google autentikátor, vagy sms-ben küldött jelszavak). Kutyát nem érdekli, ha az egyszer használt, kierőszakolt accountját valami szar rendszerhez esetleg feltörik. :)

Arthamyr 2017.09.19. 18:16:27

@geegee: :D Ez jó volt, bár lehet valakinek bántja majd a kis lelkét. :D

kék madár 2017.09.19. 18:19:06

@London2009: ez van, de olyan szervezetten csalnak, hogy eleg remenytelen

puhacica 2017.09.19. 18:20:31

@Bredpitt Monika: nem lattal te meg gonoszsagot, rosszindulatot. nem ertek veled egyet es ennek hangot adtam. nem voltam tragar, csak mas a velemenyem. de majd legkozelebb fergezek egyet ha van ra igeny.
a maniadat is eleg jol toleralom szerintem, bar egyre nehezebben, ez igaz. :D
konyv? kepes vilagkepet es a nagy kedvencemet, a gyeplo nelkult. gyonyoruen leirja, mi folyik otthon es mennyire lehet megvaltoztatni. pedig nem tegnap irta pista bacsi. de hogy ennek megint mi koze a kommentemhez...

SzZoole 2017.09.19. 18:30:46

@geegee: "Britt gyümölcsszedők hiánya: lásd mint egyel feljebb.Ha elkezdenek adni nekik kétezer fontokat nettóban, biztosan lesz ember rá... :D
Jó, persze az is lehet, hogy ennek hatására 100 font lesz egy doboz eper, de le lesz szüretelve...És a kétezer fontjából a szedő is ki fogja tudni fizetni.Így megy ez a popszakma."

Ha viccnek szantad ha nem, igy van, munkaerohiany van tobb szektorban is.
Amirol biztos tudomasom van az a vendeglatas, szolgaltatas es transport, tobb munkat is tudok amire embert keresnek, nem minimalberert.

Csodabogár 2017.09.19. 18:36:46

@kék madár: Úgy tűnik nem irtam meg elég értelmesen.
Egy megvalósitandó ötlethez, elgondoláshoz való negativ hozzá állás idegesít. Pl. ha azt mondom, hogy menjünk Pestről Szegedre és erre az a válasz, hogy nem lehet. Miért? Csak, nálunk nem lehet.

Ennek semmi köze ahhoz, hogy egy országról vagy földrészről vagy annak lakóiról, úgy általában mi a véleményem.

kék madár 2017.09.19. 18:38:40

@puhacica: "a maniadat is eleg jol toleralom szerintem, bar egyre nehezebben, ez igaz. :D"
ebben a mondatban nem is volt ellentmondas, csak belelatom! :)
De megyek is, nem nyulok darazsfeszekbe.

Diana Zsoldos 2017.09.19. 18:39:07

@Bredpitt Monika: ugy, hogy magamrol, hogy hogy kerultem Becsbe

Rubasov nertárs 2017.09.19. 18:40:45

Nagyon tetszett a poszt. Bar en magam meg nem irtam, de ezeket a dolgokat atelem/eltem en is. Mondjuk en nagyot ugrottam, mas kontinens, klima kultura stb... Becset meg fogod szokni hamar, nekem valahogy Becsen nincs kulfold erzesem, ugy erzem hogy Budapest is lehetne ilyen, ha mashogy alakul a tortenelmunk es mas lenne a honi neplelek.

Hari Seldon 2 2017.09.19. 18:56:22

@geegee:
"És a kétezer fontjából a szedő is ki fogja tudni fizetni.Így megy ez a popszakma."
... és az infláció felfelé

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2017.09.19. 19:03:50

@Herr Géza: Hej, Géza bá.
KIssé megkésve, de elindult a fogadásunk tétje Némethon felé.Belecsúszott az ügyintézésbe az évenkénti 1 hónap nyaralásunk, azért a lemaradás.
Kérlek, majd jelezz vissza, hogy megkaptad-e, meg hogy egészben-e? :D

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2017.09.19. 19:05:32

@Hari Seldon 2: Az miért inflációnövelő, hogyha egy hiányszakmára jeletkezőnek adnak rendes fizetést?Hogy ne legyen hiány a szakmája?Nyilván megfizetni csak akkor fogják, ha ténylegesen fontos az, amit végez.Vagy?

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2017.09.19. 19:07:19

@geegee: Szerintem ez még csak a kereslet-kínálat című játék...

puhacica 2017.09.19. 19:23:25

@Bredpitt Monika: "nincs jobb dolgod, minthogy beszólsz másoknak?" egyebkent igazad van. en vagyok itt a nagy beszolo. a posztod alatt is olyan gonoszul beszoltam, igazad van. legkozelebb majd inkabb rosszindulatuan megtartom magamnak az infot es eszembe se jut majd megprobalni segiteni. es a tobbit nem irom le, mert felesleges. itt mindenkit lehet fergezni, kocsogozni, majmozni, parasztozni, patkanyozni... egyeseknek. kettesek meg tartsak meg maguknak, ha mast gondolnak. ja, sose volt kifizetodo egyenesnek lenni.
azert facebookon keress ra az utazomajom oldalara, meg az is lehet, hogy jovo nyaron el tudtok menni 30ezerbol kretara mondjuk.

Latcho Rom 2017.09.19. 19:41:07

@Csodabogár: engem is sírba tesz amikor usákolsz :)

fhdgy 2017.09.19. 19:42:18

@geegee: Az, hogy legyen ( a példánál maradva ) eper, fontos vagy nem?

Ha enni akarsz epret, akkor fontos, ha nem, akkor nem!

Ha növekszik a termelési költség, akkor növekedni fog az ár is.

Mivel neked többe fog kerülni vásárlóként az eper, te is több fizetést akarsz, mert különben nem tudod megvenni.

Ha neked növekszik a béred, akkor az eperszedő is még több bért akar, és így tovább!

Ez az inflációs spirál!

MRN 2017.09.19. 19:45:25

@Arthamyr: Az volt a kérdésem, miért tartanád jónak, ha zavargások lennének?
Ezek a visszakérdezések nem válaszolnak erre.

MRN 2017.09.19. 20:01:18

@Arthamyr: Látom végül mégis válaszoltál.
Amit te kívántál, az afféle zavargások nem csak tüntetéssorozatok szoktak lenni. Az olyanokból meg inkább nem kérnék, amilyenek az utóbbi években voltak máshol.

Bredpitt Monika 2017.09.19. 20:01:47

@Diana Zsoldos: igen, arról, hogy kerültél ki ki, mit csinálsz pontosan, miért pont ezt a helyet választottad,

amúgy meg, csak hogy legyen egy kis harc veled is:

"Kedvelem az impresszionista művészetet. Megtanított rá, hogy semmi sem az, aminek látszik. "

nekem is az impresszionisták a kedvenceim, egy múzeumban az első dolog, amit megnézek, de szerintem az ő képeiken eléggé látszik a lényeg,

mondjuk Dali már nem olyan egyértelmű,
nekem ő az abszolút kedvencem.

Jó éjt mindenkinek és arra kérek mindenkit, ha lehet, akkor legközelebb ne teleregénynek hívja a sorozatom, hanem mondjuk szappantalan operának (ezt az Animal Planet Rossz kutya c sorozatából vettem, a narrátortól jön, egy olyan kutyával kapcsolatban, amit alig lehet megfürdetni, annyira utálja a vizet).

MRN 2017.09.19. 20:19:52

@Hari Seldon 2: Ha Magyarországon is a francia választási rendszer lenne, akkor a fidesznek most nem 2/3-a lenne, hanem több.
De lehetet volna példa a brit vagy az amerikai rendszer is.

Shanarey 2017.09.19. 20:25:42

Hmm. Megdöglött a laptop, de mitől is?
Ausztriában s úgy általában egész Európában azonos az elektromos rendszer, és a hálózati feszültség. Vagyis lehet Murphy, de Ausztria biztos nem hibás emiatt.
Ha valaki angolul jól beszél, akkor minek megy Ausztriába?
Ha pedig németül nem, akkor pláne minek megy.

A tünetős dologgal kapcsolatban csak annyit hogy ezzel is el lehet cseszni valaki más posztját.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2017.09.19. 20:34:48

Na, hát ez az, amit mi magyarok soha a büdös életbe nem fogunk tudni felfogni:

index.hu/gazdasag/2017/09/19/1_000_000_000_000_dollar_van_norvegia_nyugdijalapjaban/

Hogy lehet az, hogy politikusok NEM LOPJÁK EL a rájuk bízott közvagyont, több mint 20 év alatt, több választáson átívelően SEM...?
KIszámoltam, ez a 10-a-12.ediken dollár, ha elosztjuk a norvég létszámmal, akkor ilyen 190-200e dollár jön ki.Ennyiből itt nálunk Stoki közelében lehet már kapni új lakást jó helyen is olyan 60-70-80 négyzetméternyit.Hogy a norvégoknál mi jön ki belőle, azt nem tudom.Csak azt hogy ez az egész egy felfoghatatlan dolog, értelmezhetetlen, kábé olyan, mint nullával osztani...
Vajon hány év kellhet majd ahhoz, hogy egy magyarnak is természetes dolog legyen egy ilyen hír tartalma...? Tippelek olyan kétszázat.

fhdgy 2017.09.19. 20:35:06

@Shanarey: Ma van 183 komment, tegnap volt 40, tegnapelőtt 55.

Ha nem lett volna tüntetős dolog, akkor ma lenne, mondjuk 50 komment?

2017.09.19. 20:39:31

@Shanarey: Valszeg attól, hogy egynémely ősöreg bécsi bérházban kurvaszar, mondhatni életveszélyesen elavult az elektromos hálózat. Csatlakoztatsz valami cuccot, ami addig nem volt, és a hálózat egy baszott nagy lökettel válaszol, ami leveri a biztositékot, és áramszünet lesz. Egy mosógép -pl.- az ilyet általában túléli, egy laptop nem annyira biztos: szünetmentes táp az utólagos jótanácsom.

A tüntetés(ek)hez wtf? Hm, onnan tudni, hogy kezd már egyre kevésbé érekelni Magyarország, hogy legutóbb vagy 4 napja nyitottam meg az Index-et, elovastam 2-3 főcimet, legyintettem, hogy ez tökre ismerős, Ceau-papa is pontosan ezt csinálta, aztán hagytam a fenébe az egészet.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2017.09.19. 20:39:34

@fhdgy: Az eper az csak egy példa volt.Ha a britt kormányzatnak fontosak a hiányszakmák betöltése, akkor odáig fog hatni, közvetlenül vagy közvetve, hogy emelkedjenek a bérek.Hogy ne legyen a szakma hiány.Ha ezek a szakmák annyira fontosak, akkor akár az inflációt is bevállalják.Vagy nem. :D
Nem tudom, én akkor is csak aszondom a józan paraszti eszemre hagyatkozva, hogy egy kereslet-kínálat változás nem kéne inflációt gerjesszen, de elismerem látatlanban is, hogy Te vagy a jobb matekos kettőnk közül...
:-))

fhdgy 2017.09.19. 20:39:37

Apropó! Gyerekek, mi van diggerel? ezer éve nem láttam kommentelni!!!

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2017.09.19. 20:42:43

@fhdgy: Illetve még az jutott eszembe erről, hogy nyilván nem fog se az eperszedők bére, sem az eper ára az egekbe emelkedni.Vagyis hamarabb lesz az, hogy az egész dolog a dugába dől, az epertermelők csődbe mennek, a szedők munkanélkülivé válnak, a vásárlók meg éhesek maradnak... :D
Tehát nem lesz semmilyen infláció.

fhdgy 2017.09.19. 20:46:38

@geegee: Itt a matek nem sok vizet zavar! A pszichózis annál inkább.

Ha nincs vagy csak mérsékelt a pszichózis, akkor az inflációs spirál úgy kerülhető el, ha termelékenység növekedéssel lehet ellensúlyozni. Ebben az esetben viszont nem lehet egy-két területet kiragadni, hanem csak össztársadalmi szinten lehet nézni a dolgokat.

Jó lenne, ha Magyarországon is növekednének a bérek, de nem úgy, hogy a bérek kétszeresére növekednek, az árak meg 3-4-esére.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2017.09.19. 20:46:42

@Pink Petsch: Elég lehet az is, hogy először a tápot dugni be, ha durran, meg füstöl, akkor is csak a táp szállt el; és ha meg mégis minden okés, akkor mehet a drót végére a gép.

Amúgy azt tudtátok, hogy minden elektromos gép füsttel üzemel?Ha kijön belőlük a füst, akkor többé már nem lehet használni őket...

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2017.09.19. 20:49:30

@fhdgy: "Jó lenne, ha Magyarországon is növekednének a bérek, de nem úgy, hogy a bérek kétszeresére növekednek, az árak meg 3-4-esére."

Na ja, ez olyan magyaros volna valóban... :D

Amúgy mi van veled bátyám, készülődsz-e már valahová télakolni?Albánia pálya-e még számodra?Lesz-e poszt belőle, ha mozdulsz?
:D

Shanarey 2017.09.19. 20:49:52

@fhdgy:

A komment a lényeg, nem a poszt.
Ok én tévedtem.
:-(

fhdgy 2017.09.19. 20:50:00

@geegee: Nos, ez még az inflációs spirálnál is rosszabb forgatókönyv.

Kellett a béremelés, hogy még munka se legyen!

Mint volt katona: kellett a rohamsisak!

nyuszigonosz 2017.09.19. 20:50:54

@fhdgy: Szerintem nem mindig a kommentek mennyisége a fontos. Sajnos a posztról, vagy egyáltalán poszt-releváns dolgot alig valaki írt.

MRN 2017.09.19. 20:51:23

@kék madár: Ha csalásról tudsz akkor meg kell tenni a megfelelő jogi lépéseket.

fhdgy 2017.09.19. 20:51:54

@Shanarey: Igen is, meg nem is!

De volt már ennél sokkal jobbal eltérített poszt is!

Shanarey 2017.09.19. 20:52:22

@Pink Petsch:

Én inkább egy rosszul bekötött fali csatlakozóra tippelek. A laptop tápok nem adják meg magukat annyira könnyen, ezért valószínűsítem a rossz bekötést

Diana Zsoldos 2017.09.19. 20:52:54

@Shanarey: ezzel azert nem ertek egyet hogy me menjen valaki olyan orszagba, aminek nem beszeli a nyelvet. Tanulmányi nemetul es szeretnék is mèg. Ez egy jo lehetoseg lesz fejlodni. Angol a munkamyelvem egyebkent, nem nemet. Azert jottem Ausztriaba, mert itt kaptam meg azt a munkat, ami erdekel es ahol fejlodni tudok. A laptopert pedig nem mondtam, hogy Ausztria vagy a konnektorok a hibasak...

Shanarey 2017.09.19. 20:56:35

@fhdgy:

Komolyan ez a lényeg, hogy volt már rosszabb is?
Az hogy délután már a kutya sem törődik a poszt témájával, az oké, ez tényleg megszokott jelenség, de ha már délelőtt más a téma, akkor minek ez az egész?

Hari Seldon 2 2017.09.19. 20:56:45

@geegee:
Igen ám, de ez nem csak az eperre érvényes játék. Ugyanúgy áll az almára, szilvára, tökfőzelékre...
Szóval minden termékre, amire nincs munkaerő, és ha ezek után felemelik a fizetést, hogy legyen, akkor felviszi a termék árát. Ami más szektorokban kényszerít ki bérnövekedést.
Szóval lesz még ott nagy meglepetés ha nem gondolkoznak a tory-k. - És úgy tűnik, hogy nem. - Igaz, a munkáspárt sem lenne egy fáklyás menet.

fhdgy 2017.09.19. 20:57:22

@geegee: Teljesen romokban heverek, magam alatt vagyok.

Július végén, augusztus elején voltam Albániában.

Csalódottan kellett megállapítanom, hogy objektív okok miatt nem nekem való és ebben az albán emberek teljesen ártatlanok.

Egyébként Horvátországban is nagyot csalódtam!

Most gombolom újra a kabátot.

Megpróbálok felépíteni orbanisztánban magamnak egy pici kis oázist, távol a világtól és megtalálni valami féle nyugalmat, akkor is, ha ez egy struccpolitika lesz.

fhdgy 2017.09.19. 21:00:02

@Shanarey: Nem teljesen komolyan, csak úgy igen is meg nem is alapon.

nyuszigonosz 2017.09.19. 21:00:12

@Diana Zsoldos: Látod, pont ezek azok a dolgok, amik nem derültek ki a posztból. :-)
Hát jó, hogy most leírtad.

Hari Seldon 2 2017.09.19. 21:00:46

@Diana Zsoldos:
Igazad van. Mi is mehetünk volna Angliába, mert azt mindketten beszéljük, csak Mme Seldon nem akart a NHS-ben dolgozni.

DieNanny CH 2017.09.19. 21:01:17

@fhdgy:

Hú, te szegény. Mik azok az objektív okok?

(Nagyon rossz lehet ez a csalódás.)

fhdgy 2017.09.19. 21:01:45

@nyuszigonosz: Elfogadva az indokodat, én tovább mennék és megkérdezném, hogy nincs-e jópár poszt, ami önmagában jó, de témájában nem ide illő?

Shanarey 2017.09.19. 21:05:40

@Diana Zsoldos:

Nem kell hogy egyet értsél, az élet általában bizonyítja, hogy zéró nyelvtudással pocsék a kezdés. Netán máshol kellett volna keresgélned állás miatt. Van egy pár ország Európában, amelyben jobban el lennél az angoloddal, mint Ausztriában. Persze ezekben is illik megtanulni a helyi nyelvet, ám könnyebb az indulás.

Elektromos fickó vagyok így csak leírtam ami eszembe jutott a laptopoddal kapcsolatban.

Ezt írtad te: "ugyanis a legelső napomon bedugtam a laptopomat a konnektorba, melynek következménye egészen egyszerű, ám kevésbé baráti volt: áram le, laptop elszállt. "

Erre írtam amit írtam.

Ha konklúziót akarsz, nos, nem a laptop a hibás, ha előtte normálisan működött, akkor egy hely változtatás nem okozhatott gondot.

fhdgy 2017.09.19. 21:06:41

@DieNanny CH: Pl. a klímát illetően már Indiában hittem magam.

Meleg, rettenetes szárazság, a levegő tele porral, árnyék szinte sehol. Egy kb. 100 éves hársfát találtam, ahol jól éreztem magam. Egyébként meg csak akkora bokrok, mint egy kutya ülve és nem volt értékelhető árnyék.

Klimatizált szobába bezárkózva, meg mégsem vagyok szabad, akkor sem, ha én zártam magamra az ajtót és én vagyok a saját börtönőröm.

Tetejée még a szívem is reklamált!

nyuszigonosz 2017.09.19. 21:09:45

@fhdgy: De, vannak olyan posztok is, amik önmagukban jók, témájukban semmi közük a határátkeléshez.

A mai poszt határátkelés, érdekes is.

Arthamyr 2017.09.19. 21:15:06

@Hari Seldon 2: Nincs ezzel semmi gond, nem kell belenyúlni. Ha valóban ér annyit a gyümölcs, akkor le fogják szedni, ha meg nem, akkor nem. Persze ha belenyúlnak, fel lehet fújni a szart akkorára, hogy mindenki enni fog belőle, az is, aki nem szeretne...

Dikusz 2017.09.19. 21:18:04

@LittleG (uk): :))))
Ugye nem haragszol, hogy nevetek? Nem rajtad, hanem azon, ahogy írtál. Ha az a kávé, amit az előbb ittam a számban lett volna, és nem abban a pohárban, amibe beletettem egy másik poharat, akkor a számban lévő kávéval ellettem volna a monitort.

Méghogy magadnak irkálsz olyan emileket, ami utal arra, hogy mi a jelszód. Szoktál is válaszolni rájuk? :)

Én tökéletesen haszontalan dolgokat tudok megjegyezni, ami aztán sosem megy ki a fejemből: jelszó, PIN-kód, telefonszám stb. Egyszer-kétszer elolvasom, és többé nem felejtem el. Ha nyelvet is számok alapján lehetne megtanulni, akkor perfekt angol lennék. De így...

Egyetlenegyszer próbáltam a hivatalban olyan jelszót kérni, amit tuti nem felejtek el. Ez a "hülye" volt. Az informatikusunk nem találta megfelelőnek:)

fhdgy 2017.09.19. 21:20:11

@nyuszigonosz: Én akkurátusan elolvastam a mai posztot ( is ), de tőlem nagyon távol áll. Igazából érzelmeket ír le, nem történéseket, én meg lehet, hogy érzéketlen vagyok.

Ami megmaradt bennem, az a laptopbaleset, de még inkább az, hogy kárpátaljai a poszternina.

Én örülök neki, hogy személyében sikeresen tovább lépet, viszont megkérdezném a "Magyarország jobban teljesít" kampány megrendelőjét, hogy ez annyira igaz, hogy senki sem akar ilyen klasz helyen élni, még akkor sem, ha a sztereotípiáink szerint szegény Kárpátaljáról jött?

doktornoo 2017.09.19. 21:20:13

@Bredpitt Monika:

Ez ugyanaz a Magyarorszag, ahova annyira hazavagytal.

Latcho Rom 2017.09.19. 21:20:19

@Bredpitt Monika: dali expresszionista

Seeya tomorrow on the barricades :)

Arthamyr 2017.09.19. 21:21:07

@Shanarey: A poszt megmarad fenn, nem vész el, akkor sem, ha 13526 válasz érkezik rá, ami mind off topic.
Mondjuk a blogmotor megoldhatná, hogy lehessen a posztra is reagálni, és erről küldjön értesítéseket, de ez is olyan, mint a választási rendszer. Vagy másoknak olyan, mint pl. nekem az impresszionista művészet.

never again 2017.09.19. 21:21:12

Egy 14 éves fruska írta a posztot miután Szilvásit olvasott? :-o

Dikusz 2017.09.19. 21:24:50

@Diana Zsoldos: Diana, nagyon jó volt a posztod, várjuk a másikat:)

Dikusz 2017.09.19. 21:27:59

@kék madár: Nem jól írtad:)
Én ilyenkor azt szoktam mondani, hogy: értem, legalábbis érteni vélem...

Kizárólag a leírt mondatra gondoltam:)

Dikusz 2017.09.19. 21:47:15

@fhdgy: én meg arra gondoltam, amikor Albániát említetted, hogy talán itt is kommentelt egy hozzászóló, meg más blogon is, aki Albániában él, de évek óta nem látom sehol. Ő nagy szeretettel írt az országról, vajon mi lehet vele?
Az Ötye/Öke-klub, ahova járok, sok éve jár Albániába, nekik is nagyon tetszik. Elhatároztam, hogy jövőre megyek én is, erre kiderül, hogy a tulaj (ő is tag), eladja a buszt, idén volt utoljára...
Horvátország miért okozott csalódás? Én azt kaptam, pár éve, amit vártam. Lehet ugyanarra gondolunk.

Az itthoni kis házat támogatom, ha én vennék, akkor az egyik jelölt az Őrségben lenne, de számos hely lenne még. Az biztos, hogy olyan helyen, ahol hegyek vannak.

fhdgy 2017.09.19. 22:03:34

@Dikusz: Én Horvátországba, az Adriára 1997-től jártam rendszeresen. Rovinj volt a kedvencem, ahol eddig, ha összeadom a nyaralásaimat biztos, hogy 7-8 hónap kijön.

Ez a Rovinj viszont már nem az a Rovinj. Ami engem kiakasztott az a rettenetes tömeg. Azt nem mondom, hogy soha többet nem megyek, de ha igen, akkor szeptember második felében, októberben.

Albániáról: Gondolom, hogy Jani haverjáról és a feleségéről van szó. Aug. 7.-ére beszéltem meg velük találkozót, de szégyenszemre le kellett mondanom, mert még egy hetet nem bírtam volna ki.

Az itthoni házról: én nem akarok ingatlant venni Magyarországon, ami már most is van, az elég.

Somogyban van egy 72 hektáros birtokom, ott szeretnék csinálni az erdőben egy téliesített faházat. Ott szeretnék élni, távol a világtól.

Csodabogár 2017.09.19. 22:04:28

@Latcho Drom: Görgess át rajta. Tudod engem mi minden tesz sírba? Aztán mégse nyavajgok. Ami nem tetszik átgörgetem.

lilyhammer 2017.09.19. 22:27:13

Tömegével indul a magyar külföldre, akik korábban el sem tudták képzelni hogy ők elmennek mert jónak számított a munkahelyük most a munkaerőhiány miatt fizikai munkára osztják be őket vagy szimplán irigylik az akár osztrák melós fizetését megrökönyödtek.
Több olyan ismerősöm (elég sok van) indult neki akik korábban lehetetlennek tartották.
Olyanok is vannak akik nyelvtudás nélkül szakmában Ausztriában dolgoznak.
300 netto-s fizetéseket hagynak ott Magyarországon.
400+ netto-s fizetésű ismerőseim (ők kicsit képzettebbek) is elkezdtek külföldön munkát keresni.
Véleményem szerint olyan magasak lettek az ingatlan vagy akár csak bérleti árak hogy a 300 netto-s fizetés ma már semmi.

fhdgy 2017.09.19. 22:33:17

@lilyhammer: Ezt a 300 ezres nettót magyarázd meg olyannak, aki még 50 ezret sem lát havonta!

fhdgy 2017.09.19. 22:38:40

@Shanarey: Egyébként, végig gondolva a dolgot:

A Határátkelő több mint posztok sorozata. Egyben egy fórum is. Van egy kialakult törzsközösség, akik sok mindent megbeszélnek, nemcsak az adott posztot.

Ebből volt is már probléma, amikor az indexről idetévedt zöldfülüek nem tudták, hogy mi a pálya.

fhdgy 2017.09.19. 22:39:54

Nekem, ma, rettenetes késéssel jönnek e-mail-ben az értesítések, hogy valaki válaszolt.

puhacica 2017.09.19. 22:41:35

@fhdgy: nagyon sajnalom. nem te vagy az elso az "ismeretsegi koromben", aki a forrosag es szarazsag miatt valtoztatja meg a terveit.

fhdgy 2017.09.19. 22:50:36

@puhacica: Elmentem, megnéztem a Theth Nemzeti Parkot.

2500-2600 méteres hegyek, gyönyörű volt. A hőmérséklet is jó volt, nyáron!

El nem tudom képzelni, hogy mi van ott télen!

Szerintem télen mozdulni sem lehet, amíg tél, addig fogság, remeteség.

fhdgy 2017.09.19. 22:54:41

@puhacica: A hőségről még: Sokat nyaraltam az Adrián, legtöbbször Rovinjban, de jártam korábban Montenegróban is.

Emlékeim a hőség egy kicsit elviselhetőbb volt ( vagy én voltam fiatalabb ), így Albániában váratlanul ért a dolog. A mértéktelen por korábban nem volt ismert számomra, csak Indiából, de ott nem akartam élni.

Dikusz 2017.09.19. 22:54:49

@fhdgy: Igen, Jani haverjára gondoltam.

Valóban arra gondoltam, hogy ami csalódás ért Horvátországban, az a tömeg miatt volt. Pláne akkor az, ha előtte sokat jártál már ott, én is vagyok így.

Nem tudtam, hogy már van birtokod, nem kíváncsiskodni akartam. Abban az oázisban valóban el tudsz bújni a világ elől. Őszintén kívánom is, hogy találd meg azt a nyugalmat, amire vágysz.

kék madár 2017.09.19. 22:56:43

@MRN: "Ha csalásról tudsz akkor meg kell tenni a megfelelő jogi lépéseket." Mar szoltam a telaponak, azt mondtak o az illetekes, hogy ne hozzon ajandekot a Viktor gyerek bandajanak, de egy ujabb csalassal leszavaztak.

Latcho Rom 2017.09.19. 22:56:53

@Csodabogár: Görgessen téged a kánya, ennyi tőled belefér, sőt több is :)

Egészen kivételes az új PBS Ken Burns doku film, embered is biztosan érdekelné..

www.pbs.org/kenburns/the-vietnam-war/home/

fhdgy 2017.09.19. 23:00:06

@Dikusz: Az "oázis"-sal kapcsolatban én is kíváncsí vagyok.

Jövőre még csak egy "pilot" projektet indítok, ha beválik, akkor az lesz, és akkor már költözöm 2019-ben az erdőbe.

A mostani elképzelésem, hogy csinálok egy kecskefarmot. Jövőre indulok 8 fejőskecskével, de még a faluban, nem az erdőben.

Ha hozza az elvárt paramétereket, akkor irány a csillagos ég! És az erdő, a bírtok!

LittleG (uk) 2017.09.19. 23:04:02

@Dikusz: nem haragszom :) de oka van annak, hogy emailt írok magamnak, ugye ott a kereső funkció, pl. rákeresek hogy valami jelszó és máris tudom, hogy lépjek be :)

Pl az előbb, valahova. Egyszer valahogy nagyon nem tudtam belepni, felment a pumpám, kértem jelszóemlékeztetőt, linket küldtek inkább, hogy nesze, itt változtasd meg és az új jelszó az akkori lelkiállapotomat tökrözi: meszafrancba (meg a végén pár szám).

Szerintem a hülye is jó lette volna, ha még megtoldod ezzel-azzal :)
Sokkal jobb, mint az, hogy "jelszó" :)

2017.09.19. 23:04:51

@fhdgy: Gyere ide, nyáron a 28 fok már hőség, por nincs, csak tavak, erdő, hegyek, 900 méterrel a tengerszint felett. Igaz, gyakran esik, gyakrabban, mint Londonban ;))

fhdgy 2017.09.19. 23:11:08

@Pink Petsch: Hidd el, szívesen mennék Németországba, hisz majdnem 7 évet dolgoztam ott és sok-sok kellemes emlékem van, ráadásul a német mentalitás is tetszik, fekszik.

DE: nyugdíjasként lehet, hogy csak visítva tudnék megélni.

A kb. 400 ezer HUF ( zirka 1300 EUR, ennek csak a kisebbik része a nyögdíj ) nem sok jóval kecsegtetne.

2017.09.19. 23:14:53

@fhdgy: Az egyáltalán nem rossz ... igaz, ha ragaszkodsz a saját lakáshoz, akkor nem fog menni, mert ha eladod otthon a kecót, abból itt nem veszel másikat még az Ossieknál sem. De ha a bérlemény megfelel, akkor éhenhalni nem fogsz havi 1300 euróból még bérlés mellett sem. A nyugalom meg, szerintem megfizethetetlen ...

fhdgy 2017.09.19. 23:22:03

@Pink Petsch: Igazad van, éhen nem halnék, de ennél talán többre vágynék.

Kecóm most sincs, bérlem a lakást, amiben lakom. A bírtokot eladhatnám, abból lehetne lakást venni, de akkor a havi jövedelmem nagyon lecsökkene ( ha majd jövő nyártól német nyugdíjat is kapok, akkor kb. 750 EUR-ra ), mert jelenleg a jövedelmem nagyobbik része pont a föld bérleti díjából származik.

Egy ( lehetetlen ) megoldás lenne, a bírtokra kerekeket szerelni és elhúzni messze orbanisztántól, de ez sajnos nem megy.

kék madár 2017.09.19. 23:22:40

@fhdgy: ha rakeresel a szempontjaidra azert meg eleg nagy a vilag, ahol 90%-os/idealis korulmenyeket talalsz. (viszonylag keves ember, kozbiztonsag, nem tul draga, nem tul meleg.) Pl. Portugalia, vagy sok csendes oceani parti kozep vagy del-amerikai orszag.

2017.09.19. 23:28:52

@fhdgy: Hm, mondjuk, nekem csak némileg több most a nettóm 1300-nál. Igaz, nekem a kajára sok gondom nincs, és a rezsi meg a lakbér is mondhatni jelképes. Frankón bérelve több lenne, az igaz. Viszont a birtok nem autóbusz, valóban, hogy elhúzhass vele, és ha abból jön a zsé nagy része, akkor az enyhén gáz ilyen szempontból.

fhdgy 2017.09.19. 23:33:30

@kék madár: Igen, lehetséges lenne, de nekem nem alternatíva.

Magyar nyelvterületet nem számítva, német lenne az ideális, de ott anyagi problémák vannak.

Túl messzire sem mennék, maximum egy napi autóút.

Most is egy nap alatt jöttem haza Albániából, 1140 km., de amíg el nem értem a horvát autópályát, 30 km/h átlagot tudtam produkálni, így 20 órá lett. Pedig nem szüttyögtem, papírom is van róla, gyorshajtásért megbüntettek 150 kunára ( kb. 6000 HUF )

fhdgy 2017.09.19. 23:39:08

@Pink Petsch: @kék madár: Igen, 1300 EUR + koszt és kvártély, az egy másik kategória.

Amíg Németországban dolgoztam, kb. 1200-1300 EUR volt a költőpénzem, a rezsi plusz a megélhetésen felül.

Megszoktam egy szintet, amit, ha az anyagiakat nézzük a mostan 400 EFT HUF is fedez.

Gyarló az ember, így ebből nem szeretnék lejjebb adni.

Dikusz 2017.09.19. 23:41:47

@LittleG (uk): ötletem az lett volna még, nem is akármilyen:)

Bár -állítólag- a jelszót soha többé senki nem tudja kideríteni, ha elfelejtem, de ha mégis, akkor a hivatalvezető nem értékelte volna, attól tartok. Az internetezést is akkor tiltotta le a gépekről, amikor a férfi kollégák cicis képeket küldözgettek egymásnak minősítés céljából:)))

Herr Géza 2017.09.19. 23:42:52

@Bredpitt Monika: Én mindent értek. Sokan csináltak fotót rólad. OK. Megjelentek akárhol is? Akkor????

fhdgy 2017.09.19. 23:45:59

@kék madár: Miért éppen Szilézia?!

Akkor inkább Erdélyre szavaznék. Hazai pálya ( nyelvre, kultúrára gondolok ), nincs nagy meleg, stb. stb.

Nem tudom, hogy mi lesz a folytatás. Kb. három év biztos, hogy a bírtok. Hogy utána mi lesz, tényleg nem tudom.

Ezt a kecskefarmot nem magamért akarom, de már célom, hogy meglegyen.

Dikusz 2017.09.19. 23:46:30

@fhdgy: Ha mindenki, aki szeretné, és kerekeket szerelhetne a birtokára, hogy elhúzza a világ négy égtája felé, akkor átesne az ország a Föld másik felére:)

puhacica 2017.09.19. 23:47:21

@fhdgy: akartam is kerdezni, hogy mi ujsag a hegyekkel, de aztan gondoltam, ugyis eszedbe jutott neked is, okkal nem emlitetted.
a tomeg, hat igen. nekunk vodice volt rettenetes csalodas, onnan majdnem hazamentunk elobb. borzalmas volt, tuc-tuc zene ejjel nappal, emberek egymas torolkozoin fekudtek szinte...

por. furcsa, nekem eddig nem tunt fel. majd holnaputan kinyitom jol a szemem es megtanulmanyozom a helyzetet.

sok sikert az otthoni projekthez! (szloveniaban nem gondolkodtal?)

fhdgy 2017.09.19. 23:49:12

@Dikusz: Úgy érted, hogy mindenki Magyarországon?

fhdgy 2017.09.19. 23:52:47

@puhacica: Ha poros a levegő, vigyázz a szemed kinyitásával.

Nekem még mindig szúr a bal szemem, amit Albániában szedtem össze.

Szlovéniában ( Ljubljana ) él egy nagynéném és kettő első unokatestvérem ( októberben akarom őket meglátogatni ), tehát nem idegen pálya lenne. De valahogy mégsem.

Rubasov nertárs 2017.09.20. 00:10:23

@lilyhammer:

"300 netto-s fizetés ma már semmi."

A lakossag ugy jo 95%-a vesejet is eladna, ha akarcsak fel evig ilyen fizuja lenne.

lilyhammer 2017.09.20. 00:10:31

@fhdgy: ajánlom csak a profession.hu-t nézegesse, látni fogja hogy mi a kínálat. A Magyarországon lévő főként termelő külföldi cégek most kezdenek megrémülni hogy vonulnak el az emberek, nincs utánpótlás. Nem magamtól találtam ki elhiheted.

fhdgy 2017.09.20. 00:18:00

@lilyhammer: Én nem azt vontam kétségbe, hogy 300 ezer nettót lehet keresni, sőt még a duplája sem istentől elrugaszkodott.

Programozó voltam, mielőtt nyugdíjas lettem, van elképzelésem.

Inkább az lehetett, hogy félreértés történt. Én úgy értettem, hogy a megkeresett, megkapott 300 ezer is kevés a megélhetéshez. És tényleg, ismerek olyanokat, akiknek kevés.

Latcho Rom 2017.09.20. 00:39:38

On a much lighter note, last nite on Jimmy :))

m.youtube.com/watch?v=gIIaqGtvN08

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2017.09.20. 01:01:19

@kék madár: "Ez a hihetetlen negativ hozzá állás, legyen szó bármiről, már totál az idegeimre megy"
igen, nekem is neha, amikor Amerikarol irsz :)"

+1 :)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2017.09.20. 01:50:06

@fhdgy: Mi most voltunk először Horvátországban (na jó, én már voltam egyszer, de akkor még Jugoszlávia volt...) és hát, na, hogy is fogalmazzak finoman, nem nagyon lopták be magukat a szívembe...
:-|
Másik országok nem jöhetnek be?

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2017.09.20. 01:57:46

@Dikusz: Hallottál már esetleg ÖFE-klubokról?Ez nekem ilyen önkéntes reakció a férfiak összejövetelére, de nem tudom, hogy létezik-e ilyen a valóságban?
Az ÖKE-ben a ká-ra már rá se merek kérdezni... :D

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2017.09.20. 02:09:10

@fhdgy: Jééé, ott büntetnek gyorshajtásért bárkit is?Ahol mi mentünk autópályákon (magyar határtól Zadarig) ott ment mindenki, mint az állat, mintha nem lenne holnap, a százas táblákat nagyjából csak én tartottam be...Városokban is, 40-es táblánál 60-nal menve is még letoltak...Levontam a konzekvenciát, ezeket nem érdeklik a táblák, a rendőrséget meg a közlekedők...

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2017.09.20. 02:14:35

@geegee: Na, közben már tovább olvastam.Akkor 3 évig hajrá a köcskékkel. :-)

somlobodog 2017.09.20. 06:28:20

@Csodabogár: te ne haragudj de észnél vagy? Hogyhogy a tengerentúlon nem kapunk híreket? Mikor az európai sajtó foglalkozik Magyarországgal, ahogy írod. Akkor te ugyan hogy kapsz? :))) atyaeg. Ugye érted hogy mi az a tv meg internet meg távközlés? Vagy te elofizettel a német galambpostara? Vagy egy európai hír csak Európában érhető el? Nem a vasfuggony mögött vagyunk csak az óceán másik felén. Gondolkozz már egy picit neha mert a napi trollok szintjére kezdesz süllyedni.

MRN 2017.09.20. 06:58:31

@fhdgy: Ez nagyon egyszerű. Ha mehet a gazdaságilag jobban teljesítő (így magasabb bért kínáló) Ausztriába is, akkor miért elégedne meg Magyarországgal?
Ugyanúgy, ahogy vannak egy csomóan, akik állítólag lebombázott területről jönnek, mégse Magyarországon vagy Görögországban akarnak biztonságban élni.

MRN 2017.09.20. 06:59:53

@kék madár: Vicces vagy. :)
De ezek szerint nem tényekre alapoztad a megállapításodat.

kék madár 2017.09.20. 08:02:51

@MRN: ezt nem ertem. Tenyekre alapoztam, de ugy te se gondolod komolyan, hogy barhol, barki szoba allna velem. Egy nepszavazasi beadvanyhoz ket ev kellett, es meg ugyse jott ossze. Az EU vizsgalobizottsagat is hulyere vettek, engem is korberohognenek minden hivatalban. Ez a kormany a napot letagadja az egrol es a media 90%-aban beis mondatjak es leiratjak, mint hitelesitett tenyt.

kék madár 2017.09.20. 08:05:43

@somlobodog: Csodabogarnak az a maniaja, hogy Amerikaban mindenkinek szoros a talpa es nyers hust eszunk es nem lattunk meg elektromossagot. Mindezt az egyebkent a szorostalpu, nyers hust evo floridaiak ismereteben, mert mashol meg nem jart.

kék madár 2017.09.20. 08:14:41

"De tengerentúlon már sehonnan nincs információ"
mondjuk ez tenyleg a honap aranykopese

kék madár 2017.09.20. 08:17:57

@Bredpitt Monika: szerintem ezt a kormanyt csak par kilo bilinccsel es vademelessel lehet levaltani.
Az, ahogy te probalod, barmennyire es elismeresre melto nem fog rajuk ijeszteni, de meg csak teged se fog bajba keverni (az lenne a jele annak, hogy egy kicsit tartanak toled)

Golf2 2017.09.20. 08:20:05

@fhdgy: 72 hektár! Nem mennék sehova

Bredpitt Monika 2017.09.20. 08:39:49

@kék madár: erre valaszolok kesobb

Bredpitt Monika 2017.09.20. 08:43:49

@Latcho Drom: az a terv hogy 11 - 3 ig kint leszek, szarra fogok azni, de a ligetvedok gondolom nem felnek egy kis esotol

Dikusz 2017.09.20. 08:55:55

@fhdgy: hát egész pontosan úgy értem, hogy akinek van birtoka, és szeretné áthúzgálni valahova. Nekem nincs birtokom, ha olyan helyen lenne, ahol szeretném, hogy legyen (Őrség, Mátra, Zalai-dombság, megannyi szép hely van még az országban), tulajdonképpen el sem szeretném húzni. Meg egyébként sem szeretném elhúzni...

fhdgy 2017.09.20. 08:57:57

@geegee: 86-tal mentem, nem is tudom, hogy 50-es vagy 60-as táblánál. Plusz záróvonalon előztem.

1000 kunáról indult, azt sikerült 150-re lealkudni.

Szerencsém volt, hogy a horvát rendőr elég jól beszélt németül.

Nem szoktam, nagyon nem, záróvonalon előzni, de itt volt egy hülye szituáció.

Ment előttem egy kamion, és hurrá egy előzni tilos vége tábla , nem jött szembe senki, no akkor gyerünk. Az az előzni szabad csak nagyon rövid szakasz volt, mert már jött is az előzni tilos tábla újra, amit a kamiontól nem láthattam. Ott voltam a kamion orránál, amikor ez már látható volt. És lett záróvonal is, ami előre szintén nem volt látható, mert az előzés megkezdésekor gödörben volt.

Mit tehettem, tökig gáz és gyorsan befejezni az előzést.

Szóval, így jött össze a 86 meg a záróvonal átlépése.

Ezt elmagyaráztam a rendőrnek és szerencsémre megértő volt, elfogadta. Nekem is megértőnek kellett lennem valamilyen szinten, így bármi meglepő is, egy kellemes beszélgetés után megszületett az egyezség.

fhdgy 2017.09.20. 09:04:37

@Golf2: Tudod, ez az az eset, amikor tudathasadás esete forog fenn.

Ha mindehhez hozzáteszem, hogy apám erdész volt, gyerekként az erdőben erdészházban laktunk, majd 1993-ban kárpótláson sikerült ezt a területet megvenni, akkor könnyen elképzelheted a kötődésemet.

Vannak ott fák, amiket még "személyesen" ismerek abból a gyerekkorból.

Aztán ott a másik oldal: menekülnék orbanisztánból! Nem anyagi okok miatt, mert nemcsak kenyéren él az ember!

Dikusz 2017.09.20. 09:06:05

@kék madár: csak erre az egy kommentedre reagálnék, de szerintem ezt te is tudod. A média 90%-a (vagy több) ilyen-olyan formában a fidesz kezében van. A 19 megyei lapból 18 az övéké. Annak az egy (Pest megye) meg nem volt megyei lapja...
Valaki meg tudná mondani, hogy egyáltalán van olyan számottevő újság Magyarországon a Népszava kivételével, ami nem fideszes kézben van?

fhdgy 2017.09.20. 09:15:51

@Dikusz: Ezt a huzigálási problémát meg lehetne oldani másképp is!

Kikiáltanám a Csákszegi ( mert ott van a bírtok ) Köztársaságot és deklarálnám, hogy orbanisztánnak nincs ott joghatósága.

Ezzel is van egy kis bibi. Körülbelül annyira reális, mint a szereljük kerekekre húzzuk el, húzzunk el!

MRN 2017.09.20. 09:17:46

@kék madár: Ezek szerint rendelkezel bizonyítékkal a csalásról?

doktornoo 2017.09.20. 09:19:07

@puhacica:

De akkor mirol lehet majd panaszkodni?

doktornoo 2017.09.20. 09:19:13

@fhdgy:

Gyere a Vendvidekre. Veszel valamelyik szeren egy kis hazat, a kutya se fog zargatni, csak a postas.

Dikusz 2017.09.20. 09:25:20

@geegee: Erről a "hallottál már"-ról az öreg székely esete jutott eszembe:
Megkérdezték a világotjárt István bácsit, hogy látott-e már zsiráfot?
Az öreg erre azt felelte, hogy egyszer láttam, de lehet az se az vót:)

Az ÖFE-ről még nem hallottam, de sejtem, hogy mire gondolsz, jobb, is mint az én ötletem:) Az ÖKE-kitalációm az az ÖTYE (Öreg Tyúkok Egyesülete) után lett ÖKE (Öreg Kakasok Egyesülete), hogy finom legyek:)
Háháhááá:))) Most esett le, hogy netalántán te a hölgyekkel kapcsolatban mire gondolhattál:))). Asse rossz:D

Itt az ablakunk alatt van egy lottózó. Semmi baj nem lenne vele, ha egy nap többször nem jönne össze az egyszem pad körül négy-öt fős kocsmabútor jellegű férfitársaság. Egymást túlkiabálva vitatják meg a napi fogadásokat. Tényleg olyan mint egy krimó, még sör is van a kezükben.
Ennek kapcsán jutott eszembe a Flinstone-család rajzfilmsorozatában látott Ökörkör elnevezés a férfi-klubokra.
Biztos emlékszel az első jópár részre, ahol a rímhányó Romhányi szövegével mentek a filmek. Egyszerűen fantasztikus volt:))))
Meg a "Szamárfül" című kötete is:)

Arthamyr 2017.09.20. 09:31:44

@fhdgy: Nem értelek. Ha beülsz a szép 72 hektáros erdőd közepére épített szép házadba, nyugdíjas vagy olyan - legalább részben német, és a magyar állam által nem kontrollálható - nyugdíjjal, hogy simán megélsz belőle, miért nem tudod telibeszarni "orbanisztánt"?
Vagy már annyira jó, hogy mindened megvan a gyakorlatban, hogy ilyen elméleti hülyeségekkel foglalkozol, mint hogy a sajtó 90%-a kormánypárti, vagy hogy az összes nagyberuházást szétlopják?
Azt megértem, hogy valakit ez zavar, és szóváteszi, azt is, ha valaki fiatal és most kezdi az életét, és belátja, hogy kívül több lehetősége lesz, és jobb helyre is mehetne a befizetett adója.
Ha van x bevételed, és ebből nem nagyon kell adózni, hacsak az x nem rettenetesen sok, szerintem jobb "orbanisztánban" élni belőle, mint tetszőleges német területen.

kék madár 2017.09.20. 09:32:24

@MRN: igen, harmadszor is: van. Ram kuldesz valakit?

fhdgy 2017.09.20. 09:36:48

@doktornoo: 2007-ben pár napig Apátistvánfalván szilveztereztem.

Jó idő volt gyalog összejárni a környéket. Somogyiként nagyon tetszett a vidék, különösen az erdők.

A "Vendég", azt hiszem Orfaluban, megnyerte a tetszésemet is, meg a tiszteletemet is.

Szeretnék egyszer visszamenni, még akkor is, ha csak "vendég"-ként.

fhdgy 2017.09.20. 09:42:49

@Arthamyr: Miért nem értesz?

Ennél azonban van egy nagyobb baj: én sem értem magamat!!!

Ha hiszed, ha nem, én is írhattam volna, amit Te írtál.

Van, amikor úgy magamból kiszállva, kivülről nézem magamat, ekkor én is megpróbálom magamat győzkődni.

Ezt hívják tudathasadásnak?

MRN 2017.09.20. 09:43:12

@MRN: Eddig nem adtál egyenes választ. Ha így van, meg se próbáltál lépéseket tenni?

MRN 2017.09.20. 09:44:07

@kék madár: Bocs, valahogy az előző saját magamnak ment.

Arthamyr 2017.09.20. 09:44:23

@MRN: Van pl. Mészáros Lőrinc. 10 év alatt a semmiből lesz multimilliárdos, anélkül, hogy bármiféle földrengető találmánya lenne. "Konkrét bizonyíték" törvényszegésre (olyan törvény, amit nem lehet kijavítani szükség esetén) jó eséllyel nincsen ellene, de ha minden egyes hozzá kapcsolódó forintot nyomonkövetnénk (erre sajnos nem biztos, hogy lenne mód, még akkor sem, ha lenne szándék), egész biztosan az jönne ki, hogy a forintok nagy része racionálisan nem indokolhatóan került vele kapcsolatba. Azt is lehet látni, hogy mennyi politikus él jobban, mint azt a tiszteletdíja lehetővé tenné.
Számomra nem kell "konkrét bizonyíték", hogy lássam, hogy ez így nincsen rendben.

Dikusz 2017.09.20. 09:46:26

@fhdgy: két gyorshajtásos esetre emlékszem, ami velünk történt meg.
Az egyik vagy húsz éve, amikor táborozóhelyet megnézni mentünk.
Akkoriban történt az a vasúti baleset, amikor fatörzseket szállító pótkocsis teherautó a vasúti átjáróban letarolt egy bakterházat. Ha jól emlékszem Hidasnémetinél történt.
20 km-es sebességkorlátozás volt a baleset másnapján is (a bakterházban 2 ember volt, mindketten meghaltak). Amikor átmentünk a helyszínen, nem sokkal utána lemeszelt minket a rendőr. Már nem emlékszem mennyire, de megbüntettek minket gyorshajtásért. Jogosan, de kicsit később azt mondta a sofőr, hogy még életében nem fizetett 30 km-es gyorshajtásért büntetést.

A másik esetben meg csak azért nem fizettünk az akkori tarifa szerint 45000 Ft-ot a gyorshajtásért, mert abban az évben vitték le Szombathelyre az ügyintézést. Megkaptuk az értesítést a büntetésről, de nem jött ki az összegről a határozat egy éven belül. Aztán már csak az eljárás megszüntetéséről kaptunk papírt.

Arthamyr 2017.09.20. 09:50:39

@fhdgy: Nem hinném, a tudathasadás a pszichiátriára való dolog. Amúgy nézd a jó oldalát, nem vagy kényszerhelyzetben, nem is valószínű, hogy már lesz, olyan döntést tudsz hozni, amit jónak látsz, és ha nem tetszik, még akár visszaút is lehet belőle.

Igazából csak nem értem, hogy miért gondolod azt, hogy jobban éreznéd magad máshol, főleg, hogy úgy vettem ki, hogy tényleg az otthonodként tekintesz a birtokodra. Ilyen idősen - ezt nem sértő szándékkal mondom - szerintem már nem fogsz olyan helyet találni, amihez ilyen érzelmi kötődés alakul ki, és gyakorlati kényszer meg nincs az elhagyására (sőt...).

fhdgy 2017.09.20. 09:52:04

@Dikusz: Én ezt a 150 kunás büntetést egy kicsit humorosra vettem.

Amikor meséltem ismerősöknek, hogy 1140 km.-et 20 óra alatt tettem meg, akkor mindig hivatkoztam arra, hogy nem én totyogtam és erről dokumentumom, elismervényem is van! -:)

fhdgy 2017.09.20. 10:01:06

@Arthamyr: Igyekszem a jó oldalát nézni, igyekszem a leszaromtablettát időben bevenni, de nem mindig hat.

Tényleg nincsenek anyagi gondjaim és ez nagyon jó, bárcsak sokan másik is elmondhatnák ezt.

Ahhoz már túl öreg vagyok, hogy egetrengető dolgokat csináljak, de ahhoz még túl fiatal, hogy nyugton üljek a hátsómon.

Csinálok még ezt-azt, akkor is, ha több pénzem lenne, ha semmit sem csinálnék.

Pl. ebben az évben bukni fogok vagy 700-800 ezer forintot, mert a napraforgóm veszteséges lett.

Ez sem keserít el, mert úgy vagyok vele mint a magyar naranccsal, kicsi is, szemtelen is, de az enyém!

Herr Géza 2017.09.20. 10:11:38

@geegee: Thx, Sir. Yes, Sir.
A fene egyesek jódolgába, hogy egy hónapot nyaralnak.... :))))))))))

Herr Géza 2017.09.20. 10:15:18

@fhdgy: Arra még nem gondoltál, hogy a felcsúti stadion mellett nyiss egy szotyiboltot? Tuti biznisz, aztán meg hirdetheted magadat, hogy "A Királyi (OV) Udvar Beszállítója" .... :)))))

MRN 2017.09.20. 10:16:59

@Arthamyr: Igazad van, és egyik politikus se lett szegényebb az idők során.
Azonban ez esetben egy konkrét eseményről van szó, amiről a hozzászóló azt állítja, van bizonyítéka a csalásra.
Mondhatnánk a francia, az angol, vagy bármelyik választásra, hogy csalás, ha nem tetszik az eredmény, de bizonyíték nélkül sajnos csak vádaskodás marad.

Dikusz 2017.09.20. 10:22:15

@fhdgy: @Arthamyr: leírtam már valamelyik posztban hozzászólásként, hogy ahova vendégként évek óta járok pihenni, a tulaj szomszédja egy idetelepült német házaspár. Mégcsak nem is nyugdíjasok, egyikük sincs hatvan éves.
Pár éve élnek itt, nem is a községben vettek házat, hanem a "hegyen". Szőlők voltak, öreg gyümölcsösök vannak arrafelé, a falubeliek termeltek itt mindenfélét. Megoldották a vizet, gázt, gyönyörű házat építettek, mindenük megvan, + két ló, ami kell az élethez. Nincs gyerekük, felszámolták a németországi életüket teljesen.
Majdnem tíz évük van a nyugdíjig, és meg tudnak élni -és akarnak is itt élni-, hogy még nem nyugdíjasok.

fhdgy 2017.09.20. 10:27:38

@Herr Géza: huha! Erre nem gondoltam.

Az ötleted kiváló lenne, de nekem nem kell mocskos pénz.

fhdgy 2017.09.20. 10:32:55

@Dikusz: Most én is valami hasonlót szeretnék, csak nem lovakkal, hanem kecskékkel.

Távol a falutól, úgy 1500 méterre van a legközelebbi szomszédos ház, nincs víz, villany, épület, stb. Abszolút zöldmezős beruházás lenne.

puhacica 2017.09.20. 11:37:27

@fhdgy: ha poros lesz, becsukom, igerem. meg jo, hogy nem en vezetek. :D
nekem szlovenia, bar sosem jartam ott, valahogy sokkal "europaibbnak" tunik horvatorszagnal. te miert idegenkedsz tole?

@doktornoo: hat, a fizetesek gondolom nem lesznek jobbak, szoval marad meg tema. legfeljebb nem nyaralos koritest kap.

Dikusz 2017.09.20. 11:57:30

@fhdgy: az lenne, a munkát az alapoktól kell kezdened, nem lesz semmi dolog...

Nem rossz @Herr Géza:ötlete, dehát te bármennyire is szeretnéd, nem teheted meg, mert még a napraforgó is veszteségessé tette inkább magát, minthogy a felcsúti szotyibizniszbe beszálljon:)

Herr Géza 2017.09.20. 11:58:11

@fhdgy: A pénznek ugyebár nincs szaga... Mocskos? A "mosás" megoldja. Ariel, Persil??? :)))))

fhdgy 2017.09.20. 11:58:20

@puhacica: Egyébként, hallottam ismerősöktől, hogy többeknél is előfordult, hogy Albániában nyaralás közben orvoshoz, kórházba kellett menniük szemgyulladás miatt. Akkor nem értettem, most már saját magam is megtapasztaltam az okokat. Saját szememmel láttam, akarom mondani nem láttam!

Nincs semmi bajom a szlovénokkal, hogy is lenne, amikor a nagynéném és kettő unokatestvérem, azok gyerekei is ott élnek.

Horvátország nekem más eset. Apám még Eszék melletti kis magyar faluban született, nagyon sok rokonom még most is arra él, tartom is velük a kapcsolatot.

Sokáig a horvát Adria volt a kedvencem, de már 2009-ben csalódtam. A horvátok nagyon elszemtelenedtek, ezt alapjaiban az Adrián tapasztalom. 1997-ben még 20 DM ( kb. 10 EUR ) volt egy nap egy kempingben. Most majdnem 40 EUR, pedig se a napfény, se a víz, se a levegő nem lett más. Az autópályadíjaik horribilisek. Egy Letenye-Rovinj-Split-Letenye kb. 32000 forint volt.

Az autópályákat leszámítva semmi sem jobb vagy több, mint 1997-ben volt.

Persze, Eszék környékén más érzéseim vannak. Ott egy kicsit otthon érzem magam, Ha zavar is egy-két apróság, nem tudja semmi sem elrontani az érzéseimet, amit ott nekem apám, a rokonságom jelent.

fhdgy 2017.09.20. 12:12:49

@Dikusz: Abban meglehetősen biztos vagyok, hogy a kecskefarm ( nem üzleti értelemben ) jó lesz. Kétségeim az értékesítési lehetőségekkel vannak, vagyis az üzleti oldala még tartogathat meglepetést. Ezért a 8 kecskés óvatos kezdés. Ha üzletileg bukta lenne, akkor sem termetene földhöz.

Egy liter kecsketejet 400 forintért árulnak, ami nem horribilis, de sokaknak sajnos az. Így a kétségem az, hogy fizetőképes kereslet lesz-e rá.

Volt egy idős ismerősöm, aki azt mondta bizonyos dolgokra, hogy nem drága, nem drága, de nincs annyi pénzem, hogy megvegyem.

Ettől az effektustól félek, mivel Kaposvár is kb. negyven km., falun meg egy-két embert leszámítva nem tudják 400 Ft-ért megvenni.

A napraforgó nem döntött nyomorba, ha úgy lenne, nem tudnék kecskefarmban gondolkodni, mert oda is kell pár milla induló tőke.

@Herr Géza:

Az a baj inkább, hogy fafejű vagyok, meg a gyomrom is beteges, nem hajlandó bevenni, hogy gazemberekkel üzleteljek.

Tudom, tudom, hogy csak az ökör következetes, meg, hogy bolond, ki bolond bolond világban bolondnak lenni.

Sajos, de az van!

Golf2 2017.09.20. 12:23:47

@fhdgy: Én beásnám magam ott csak német tévét néznék,ha úgyse megy akkor irány Grand Canaria ott még béke van és sok a német. Gr

fhdgy 2017.09.20. 12:29:36

@Golf2: TV-t nem nézek, elvből nincs is. Nekem az interneten elérhető világ elég.

Igen, most a beásás tűnik a nyerő taktikának. Bezárom magam Csákszegbe, mint annak idején Zrinyi Szigetbe és reménykedem, hogy nem jön még a töröknél is rosszabb siserehad.

London2009 2017.09.20. 12:30:59

@fhdgy: Nagyrede mellett van egy kecskefarm. Ez egy kis falu a regi harmas ut mellett, kevesebb mint egy oranyira Budapesttol. Rendeznek eskuvoket is es igy kerultem oda.
Irto jofejek ezek a kecskek! A tejet is aruljak es fel van kapva, miota valaki kitalalta, hogy jot tesz a kisbabaknak. Illetve keszitenek sajtot es az valami isteni finom!
Keszits sajtot es szord meg a tetejet napraforgomagban! Be ne szallj szotyibizniszbe! Ahhoz tul jo a kicsi es szemtelen napraforgod! :D

fhdgy 2017.09.20. 12:39:34

@London2009: A szotyis gondolatod ütős és sajnos, igaz is!

Ebben az évben azért esett a választás a napraforgóra, mert az elmúlt években elhanyagolt volt a terület és legkönnyebben napraforgóval lehetett valamelyest helyrehozni. Még kell egy vagy két év, mire normális lesz a terület.

Most ősszel már búzával lesz elvetve. Az már jövőre jó lesz a kecskéknek takarmánynak is.

London2009 2017.09.20. 12:51:06

@fhdgy: ez a kecskefarm nagyon jo otlet szerintem! Esetleg latogasd meg ezt a nagyredeit. Hatha tudnak jo otletekkel vagy tapasztalatokkal szolgalni.

www.nagyredeikecskefarm.hu/

London2009 2017.09.20. 12:53:02

@London2009: most olvasom a honlapjukat. Ezen be kell szaxni. :DD

"A kecskesatjaink minőségét a Kecske Világszövetség is elismeri, mivel 2 kategóriában ezüstérmet nyertek az Európai Regionális Kecske Konferencián."

Tehat Kecske Vilagszovetseg es Europai Regionalis Kecske Konferencia! Nincs tobb kerdesem! :DDD

Dikusz 2017.09.20. 12:55:37

@London2009: Lehet így kellett volna írni: Vén kecske Világszövetség... :))

fhdgy 2017.09.20. 12:59:03

@London2009: Hosszú agyalgás után jutottam el a kecskékig.

Először csak pár darabot, egy mellékes dologra képzeltem el.

Abból a 72 hektárból van egy kb. öt hektáros terület, ami finoman fogalmazva is elvadult bozót. Arra gondolta, hogy pár kecske, szinte ingyen és bérmentve, kis benzin fogyasztással is képes önként és mekegve letakarítani.

Innét indult.

London2009 2017.09.20. 13:05:02

@fhdgy: esetleg kerdezd meg a legkozelebbi regionalis kecske konferencian, hogy a kecske eszik e elvadult bozotot. Mert errol nem vagy teljesen meggyozodve!

fhdgy 2017.09.20. 13:14:08

@London2009: A kecske mindent megeszik, még azt is, amit nem kéne. Kb. kettő méteres magasságig minden nyövény veszélyben van.

Persze, a takarmányozást nem erre alapozom. Ez nekik csak desszert lenne. Van 8 hektár rét is, ami a szénát megtermi, plusz 6 hektár, ami az abrakot biztosítaná.

Van még 35 hektár szántó, ami most bérbe van adva, az majd csak a bérlet lejárta után jöhet szóba.

Addig csak akkora állományban gondolkodom, amit ez a 8+6 hektár el tud tartani.

Illetve, az előzetes kalkulációim szerint vásárolt takarmánnyal is rentábilis a dolog. De erről csak akkor nyilatkozom, ha lesz konkrét tapasztalat, nem csak elméleti számítások.

Latcho Rom 2017.09.20. 13:22:00

@Bredpitt Monika: nem egy beszari szintársulat.

puhacica 2017.09.20. 13:36:18

@fhdgy: emlekszem, hogy irtal errol a csaladi kotodesrol. remelem, ugy alakul minden, ahogy tervezed.

@Pernilla: koszi :)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2017.09.20. 14:11:48

@fhdgy: Tök hasonló esetem volt még otthon, vagy 20 éve a 2-es úton kifelé.Aki nem ismeri: egy vékony szar út, erősen balesetveszélyes, mert nem lehet szinte sehol előzni, vagy csak rövid szakaszon.És persze tele kamionnal, teherautóval.Most jutottak el odáig, hogy szélesíteni kéne, el kellett telnie 20 évnek ehhez...
Szóval ott is ugyanez, rendőr megállít engem is, meg a kamiont is, amit előztem.Persze a kamionos mindent úgy mondott, ahogy a rendőr hallani akarta valszeg, csak hogy mehessen már tovább.Nekem meg maradt a feljelentés, meg a bírság.Nem emléxem már, mennyi volt, de a hatezernek tuti, hogy a többszöröse...Már akkor.
Ausztriában is elkaptak jó pár éve, galoppoltam haza, tök üres autópálya, 7köznap este, még bőven világos.Jött valami totál indokolatlan sebességkorlátozás, 100-80-60 táblákkal.Én meg nem satuztam bele, csak kigurultam.Viszont így a 60-asnál még vagy 80-párral mentem.Persze rendőr kiugrik, iratok, stb.Nem volt bunkó, még szinte ő kért elnézést a dologért.Én se kezdtem alkudozni vagy bármi, vártam, hogy mondja, mennyi lesz.A vége 30 ojró büntetés lett, hát mondom, bökje meg, oké.A személyes bosszúm pedig az volt, hogy emiatt nem kerestem szállást, ahogy előtte terveztem, hanem szépen Pestig mentem.Vagyis igazából valami szállásadó baxott rá a dologgal legjobban... :D
Viszont Magyarországon ez a kör úgy kezdődött volna, hogy harmincezer forint...Dicső rohadék rendőrségünknek és párt apánknak hála... :-((

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2017.09.20. 14:17:17

@Dikusz: Jaaa, hogy kakas, na arra nem gondoltam.
És igen, én a nőkre értettem a k betűt...Bár az inkább VKE lenne...
:D
Elnézést kérek még a gondolatért is, amúgy nem vagyok ilyen az idősebbekkel, tényleg.

Lottózó, hahaha, már lassan azok is olyanok lesznek, mint a
kisabc-k meg a krimók, hogy ingatlannál kerülni kell az ilyen helyeket...
:D

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2017.09.20. 14:21:13

@Dikusz: És persze a Rímhányó is egy etalon volt, bár nekem már csak a vége jutott abból is.A Szamárfül is megvolt, emlékeim szerint.
A sivatag hajója, a tétova teve tova, meg a szamárnál szamarabb Szemere szomorú szamara szemére... :D
Egy magyar nyelvet tanuló külföldi ezt hallván dobna egy hátast, hogy ez értelmes szöveg... :-)))

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2017.09.20. 14:29:03

@Herr Géza: :-))))
De aztán se előtte, se utána nincs semmi nagyjából.
Olyan két-háromhavonta kéne egy hónap nyaralás, az úgy talán elviselhető volna, nagy duzzogva... :-)

Dikusz 2017.09.20. 14:59:30

@London2009: elvadult bozót:))) Ha annyira vad, szájkosarat kell rá tenni:)
Utolsó(eléggé) előtti főnököm a parlagfűallergiájára hozatott a parlagfüvet, mondván az jó az allergiájára. Hoztak neki három darab kétméteres gazt, majd megfulladtunk a liftben. Nem tudom mit gondoltak, lehet el akarták tenni láb alól:)

De azt hallottam, hogy a kecske a parlagfüvet is megeszi, és attól jobb is lesz a teje. Bár ha a kecske is allergiás lehet a parlagfűre, nem tudom @fhdgy: mit tud csinálni 8 db tüsszögő kecskével. Lehet végigtüsszögik őt a gazdaságon :D

Dikusz 2017.09.20. 15:02:59

@geegee: nincs miért, de akkor a VFE is jogos:)

Minden Szamárfüles Romhányi vers telitalálat. Pl a Pék Pókja:))

fhdgy 2017.09.20. 16:13:41

@Dikusz: Igen, a kecske azon kevés állatok egyike, ami megeszi a parlagfüvet.

Ha majd dáthásak lesznek, adok nekik Zewa Softist-t, én is azt használok, bár én semmi másra nem vagyok allergiás csak a magyar politikusokra!

DieNanny CH 2017.09.20. 16:27:25

@fhdgy:

Nekem egy kecsketejes krém tette rendbe a bőrömet. Magyar krém, esetleg ennek is nézz utána.

kék madár 2017.09.20. 17:04:54

@MRN: amikor otthon eltem, eveken at sokat tettem, ha erdekel, leirom az eredmenyet.

Dikusz 2017.09.20. 20:52:24

@DieNanny CH: kenje be a kecskéit, ha megfáznak? :)))

Shaktee 2017.09.20. 22:02:43

2017-09-18 Rendületlenül Tüntetés Gulyás Márton Schilling Árpád és Vágó Gábor mellett

vimeo.com/234478414

doktornoo 2017.09.21. 18:01:41

@fhdgy:

Jol teszed, ha ovatos vagy.
Amugy sommasan annyit lehet hozzatenni, higy nem lesz rentabilis, ha csak az anyagi reszet nezed. Ha a lelkit is, akkor lehet.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása