oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2017. augusztus 10. 06:30,  Kiszállni a német szexiparból 143 komment

2017. augusztus 10. 06:30 Határátkelő

Kiszállni a német szexiparból

„Kösz a halakat” – kezdte sztoriját (pontosabban annak újabb fejezetét) P. Peitsch, és aki követi valamennyire a blogot és olvassa a kommenteket, az már sejtheti, hogy ma nem fog unatkozni. És nem téved. Jöjjön tehát egy nem akármilyen út a németországi szexipartól Budapesten át a fekete-erdei konyháig!

bordely_foto_pixabay_com_geralt.jpg

„Mondják, egy váltás sosem egyszerű. Még egy sima kávémárkát tekintve sem. Aláírom. Hát még a szexiparból kiszállni! Na, az a nem semmi. Mert bár van rengeteg hátránya a melónak, egyetlen biztos pozitívuma mindig is meglesz. Az azonnali kápé. Rohadt motiváló bírt lenni, még nekem is, hogy a napi fixem mellé, egy 50-es azért összejött a pluszokból, jattokból. 

Nem volt egyszerű anno a civil-polgári-tiszteséges-megbecsült társadalmi státuszomnál lejjebb adni, úgymond. Amikor jó egy évtizede úgy döntöttem, hogy Romániából Magyarországra költözöm... nos, az volt az első pofon, amit kaptam.

Felső-középosztálybeli család sarjaként, az ebből fakadó összes előnyt élvezve jó negyedszázadon át a mikrokörnyezetemben, egyik napról a másikra egy senki lettem Magyarországon, az „Anyaországban”. Egy niemand. 

Akkor borultam ki utoljára eddigi életemben, egyik sírógörcs váltotta a másikat, aztán úgy döntöttem, nemcsak nekem tudnak beinteni, hanem én is meg tudom tenni ugyanezt, „Lófaszt, mama!” felkiáltással. 

Ez még most is bassza a csőrömet. Ez van. Tuti, sosem felejtem el. Bár, ahogy most áll Magyarország, még hálás is lehetek… 

Hogyan jutottam odáig, hogy német puff-hausokban legyek recis / türdame / hausdame? Megírtam már, majd a bloggazda belinkeli, ha szükségesnek tartja. Persze, most mindenki a sztorikra kíváncsi, mi? Nayaps. :D 

Az, hogy a lányok lekötik a termineket, aztán tesznek rá megjelenni, például, már nem is sztori, hanem mindennapi rutin. Ezért van az, hogy néha „túlfoglalunk”, mint a szállodáknál, és 4-5-6 szobás házakra olykor 2-3-4-el több lány van. Ha nem sikerül valaki másnak lepasszolni őket a városban. (Aludtam én már a mosókonyhában is ilyen miatt. :DDD) 

OK, akkor a sztorik. Kettő maradt meg bennem emlékezetesként. 

Sztori 1. - Bécs 

Bécsben történt még, hogy jött egy nagyon szép cigány csaj a házba. A tulajjal nagyon hamar spanok lettek, olyannyira, hogy 1200 euró kölcsönt adott neki az idők folyamán. Persze egyértelmű hülyeség volt, a csaj le is lépett pár hét után, nyomtalanul. 

A tulaj, miután kiőrjöngte magát, hajtóvadászatot indított otthon utána, nem túl sok eredménnyel. Jó fél évvel az eset után egyszer csak megjelent a csaj, és még három nőrokona a házban, hogy jöttek ledolgozni a tartozást. :DDD És ez nekik teljesen tisztességes eljárásnak számított. 

Sztori 2. – Németország 

Az egyik magyar ex-pornós lány elhatározta, hogy ő ezután az USA-ban. Mondtam neki, hogy ne hülyüljön meg, mert gáz lesz. Azt mégsem mondhattam, hogy rögtön kiszedik a sorból, és legfeljebb a New Jersey-i fogdába jut el. Ja, hogy miért? Mert látszott rajta, mivel foglalkozik. Nem tudtam lebeszélni. 

Aztán javasoltam neki, hogy mit ne vigyen magával: munkaruhát, segédeszközöket, óvszert, ilyeneket. Mit tegyen: flexibilis repjegy, minimum1 hétre hotelfoglalásról igazolás, párszáz dollár kápé, érvényes bankkártya, és vászoncipő-farmer-póló kombó az utazáshoz, nulla smink, nulla csicsa. Mit fogadott meg belőle? Semmit. Honnan hívott fel legközelebb? Ja, a jerseyi fogdából. 

Oké, ez a két véglet. Mesélhetnék még alkoholista és/vagy drogos csajokról, stricis csajokról, nem-tudtam-hogy-az-asszony-kurva-ezért-szétverek-mindent férjes csajokról... De ezek lassan már mindennapi esetek. Majd a kommentekben, ha igény lesz rá. 

Szóval, így telt el jó pár évem: pszichológusként, óvónénikent, adminisztrációs munkatársként, megértő barátként, zsarnok diktátorként, kellemes házigazdaként, érdeklődő vendégfogadóként. PR-managerként. 

Aztán ... 

Elegem lett 

Köznapi és ronda szóval besokalltam. Ez úgy kábé jó 2 és fél éve következett be. Éreztem, hogy én ezt már nem bírom sem türelemmel, sem idegekkel, már sikítófrászom volt, ha megszólalt a telefon. 

Tudtam, hogy lépnem kell. De hová, merre? Azt tudtam, hogy Magyarországon nem, Romániában sem. Viszont máshol a szakmámban, amit nagyon szeretek, esélyem nincs. 

Ja, persze, lettem volna IT-guru (már a Pascal is untatott, anno), vagy doki (nem baj, hogy frászom van a kibuggyanó vértől is, nemhogy mástól), vagy mérnök (nevermind, hogy az egyszerű lásd-meg-a-képet-3-D-ben magazin oldalakon sem láttam soha meg a képet, annyira nincs térlátásom). 

Szóval? 

Gordon Ramsey nyomában… 

Szóval, még úgy kb. negyedszázaddal azelőtt, hogy Gordon Ramsay meghonosította volna a gasztro-reality műfaját, ezzel népszerűsítve a főzőcskézést vagy éppen a profi főzést, én már egész jól elvoltam a konyhában, gyerekként. 

Pláne, hogy anyám szerint a konyha a Sátán szülőhelye, ahova az ember csak muszájból teszi be a lábát, áldozatként a család oltárán. Vagy valami ilyesmi. 

Szóval, akkor miért is ne lehetnék hivatalosan is szakács, ha jól érzem magam a konyhában egyébként is? A gondolatot jó fél éves belső huzavona követte, ugyanis akkora már kialakult a németországi életem, a biztos pont, az itteni otthon. 

Annyira nem voltam naiv, hogy ne tudjam, ez felborul, sokkal kevesebb pénzem lesz, nem engedhetem meg magamnak a korábbi életszínvonalat, mert rohadt sok pénzt fog felemészteni a két országban való lakás. 

Ja, ugyanis Németországban választhattam vagy a berlini vendéglátóipari 3 éves képzés (ami kb. az otthoni fősulinak felel meg), vagy a hozzám földrajzilag legközelebb eső passaui intenzív 1 éves képzés, amit itt elismernek. 

Miért éppen Budapest? 

A magyar Europasst is biztosító képzéseket viszont itt is elismerik, így végül Budapest mellett döntöttem. Az is közrejátszott benne, hogy egyrészt magyarul volt (nem vagyok én ám olyan penge németből... igen, tudom, gáz ez, hogy az angol szókincsem még mindig bővebb...), másrészt kijárhattam a suli mellett melózni is, mivel felnőttképzés volt. 

Szóval, tavalyelőtt nyáron Budapestre költöztem, és tavaly év elején belevágtam. Idén januárban meg is volt az összes szakmai papírom. (Közben persze, kijártam dolgozni Németországba, amikor csak tudtam a régi helyeimre). 

Bevallom, olyan 4 hónapon át lusta dög voltam ... ünnepeltem magam januártól kb. áprilisig, hogy milyen faszául megcsináltam. :))) Elismerem, jó hosszú ünnepségsorozat volt. :) 

Májusban aztán elkezdtem tapogatózni, merre-hogyan témában. Tudtam, mit akarok. Mármint a poszt/munka csakis jungkoch, vagy franciásan commis de cuisine lehetett, szóval ettől eltekintve azt tudtam, hogy én a Fekete-erdőben akarok egy melóhelyet (túl sokat néztem a Klinikát anno :D). 

Ez május közepére össze is jött, próbanapostól, mindenestől, itt, Freiburg mellett (megjegyzem, a Klinikát a közelben, alig 50 km-nyire forgatták :D). 

Hát, most itt vagyok... aztán meg, ki tudja? 

De mindenesetre: Kösz a halakat! ... Ha még nem mondtam volna.”

HÍRMONDÓ

Így szívatják a londoni magyarokat

Ha azt mondjuk, a londoni követség nem feltétlenül áll feladata magaslatán, akkor visszafogottan fogalmazunk. Aki például most szeretné megújíttatni lejárt útlevelét, az idén sok jóra már ne számítson. 

Magyar vagyok külföldön 

Magyarként külföldön sok mindent megtanul az ember magáról, és a környezetéről is, és még sok minden másról.

Rekordhiány a német munkaerőpiacon 

Elképesztő ütemben szívná fel a német munkaerőpiac az embereket, olyannyira, hogy a betöltetlen álláshelyek száma már rekordokat döntöget. Mást ne mondjunk, április és június között több, mint 1,1 millió munkahelyre kerestek embert. 

(Fotó: pixabay.com/geralt)

A moderálási alapelveket itt találod, amennyiben általad sértőnek tartott kommentet olvasol, kérlek, jelezd emailben a konkrét adatok megjelölésével.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Németország

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr3612732050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Golf2 2017.08.10. 06:54:38

Szerencsés vagy pénzes helyen dolgozhattál,és szét se kellett tenni. A kupis lányokkal vigyázni kell alapból linkek,mesegépek.

arncht 2017.08.10. 07:12:47

Hat van ilyen munkakor is :)

LittleG (uk) 2017.08.10. 08:15:21

Azt nem irtad, hogy hogy izlik a jelenlegi felallas? Jo dontes volt? Messze vagy lakott telepulestol? Nem erzed magad egyedul? Miert sokalltal be (az volt az erzesem, hogy jol elvoltal, nem zavar kulonosebben, ami korulvesz).

Erdekes a sztorid :)

SzZoole 2017.08.10. 10:01:33

Igaz a mondás, qurvacsöszböl lesz a jó szakács, meg feleség :-)

Bredpitt Monika 2017.08.10. 10:07:40

Addig jutottam volna az olvasásban, hogy a recepcióst recisnek írtad. De hát te kivétel vagy.

Ezért a szörnyű magyarért három ostorcsapást küldök a meztelen fenekedre, ezektől a fiúktól (vagy lányok?).

www.youtube.com/watch?v=PGNiXGX2nLU

Bredpitt Monika 2017.08.10. 10:11:12

A poszthoz meg ezt a videót küldöm:

www.youtube.com/watch?v=NGLxoKOvzu4

(nagyon pikáns, a videó szellemi szerzőjével szívesen megismerkednék,

szerintem k.....jó az egész, úgy ahogy van, annak ellenére, hogy valahol fel is háborít, hogy már itt tartunk, azok után, hogy milyen régen is volt az amikor Madonna, fehér esküvői ruhában fetrengett az MTV díjkiosztón)

Bredpitt Monika 2017.08.10. 10:14:05

Kíváncsi vagyok, hogy ma a főzésről fog szólni a poszt vagy valami másról.

Engem a valami más jobban érdekel. Felteszem a kérdést: ki volt már AIDS teszten?

Az eredményre várni nem egy felemelő érzés. Én az első amerikai utam után elmentem (ott ugyanis nemcsak városnézés volt).

Bredpitt Monika 2017.08.10. 10:16:24

Mindenkinek ilyen lassan mennek át ma az üzenetek? Vagy csak az én készülékemben van a hiba?

2017.08.10. 10:45:30

Nu, szépjóreggelt!

@Golf2: Hm, nézőpont kérdése ... már a szerencse ;)

@LittleG (uk): Egyelőre izlik. Persze, nem egyszerü átállni egy teljesen más életstilusra és -ritmusra. Ma például, szabadnapom van, egy 8 napos monstre-meló szesszió után. Az utóbbi napokban úgy kellett rábeszélnem magam, hogy felkeljek ...
Hm, hogy érted a lakott települést? Ugyanis Schluchsee is lakott, bár jellemzően üdülőtelepülés, egészen pontosan 932 méterrel a tengerszint fölött ;) Ez már Hochschwarzwald. De ha egy nagyobb várost érted alatta, az Freiburg (am Breisgau), személyvonattal 1 óra (kocsival, gondolom, olyan 30 perc lehet).
Mivel a személyzeti szálláson lakom, és napi 9 órát töltök a melóhelyen, a szociális interakcióim nekem tök megfelelnek ;) Budapesten sokkal inkább voltam "magányos".
Nem zavart, ami körülvett, már ha az erkölcsi vetületét érted alatta. Viszont nem vagyok egy pedagógus alkat. Igaz, a panaszkodás sem a kenyerem, ezért tünhetett úgy, hogy "jól elvagyok".

@Bredpitt Monika: Hja, a "recepciós" megnevezés csak a valódi recepciósoknak jár ki ;). Ennek ellenére azért remélem, sikerült átrágnod magad ;)
Azért arra kiváncsi vagyok, hogy szerinted a "recis"-től eltekintve, mi volt a "szörnyü magyar"? (nincs hosszú "ü"-m, bocsi).

Bredpitt Monika 2017.08.10. 11:13:40

@Pink Petsch: sok minden, de most mennem kell, hív a 37 fokos hőség, strandolás egy tiszta vízű tónál, amiben nincs cápa,

A lófaszt mama elég magyaros egyébként. Puszi

Golf2 2017.08.10. 11:18:21

Ügyes voltál a tanulással,szép helyen vagy,sínen vagy. Hol a szakácskönyvem?

2017.08.10. 11:25:18

@Bredpitt Monika: Irigyellek, itt zuhog, és ha van 15 fok, akkor sokat mondtam. jah, a mikroklima ;)))
Magyaros? Évek óta használom .. ;)

@Golf2: Gondolkodtam ugyanis ... van még kb. negyedszázadom a munkaerőpiacomn, és úgy gondoltam, a német nyugdijjal jobban járok :DDD

Herr Géza 2017.08.10. 11:36:24

@Pink Petsch: Mna (:D), vesézzük csak ki ezt a "van még kb. negyedszázadom a munkaerőpiacon" kijelentést.... A németre gondolsz? Azaz 40 felé biciklizel? Ne már....! :)))))))))))

Herr Géza 2017.08.10. 11:40:03

@Pink Petsch: Na és hogy néz ki most a rezümé az első hetek után?

Herr Géza 2017.08.10. 11:41:52

@Bredpitt Monika: Nem nálad a hiba, igencsak belassult a blogmotor.

2017.08.10. 12:15:58

@Herr Géza: Meghaladtam 1-gyel, jelentem alássan ;)))

Hm, a rezümé? Most úgy gondolom, hacsak valami vis major nem történik, 2-3 évet eltöltök itt. Nagy szálló, szezonban -mint most- 300-500 vendéggel (oké, nem egy 1000 vendéges Hilton, de oda vagy hasonlóba nem is mennék. Már ez is eléggé "gyár-jellegü" számomra). Ez jó hely a rutin megszerzésére, de szakmailag, hosszú távon zsákutca. Itt, ha kibirom, akkor meglesz az állóképességem, aztán egy kisebb helyet keresek majd, ugyancsak a környéken, ahol nemcsak a hideg-konyha jelenti majd a szakmai kihivást.

P.Elliot 2017.08.10. 12:23:46

@Bredpitt Monika:
"Engem a valami más jobban érdekel. Felteszem a kérdést: ki volt már AIDS teszten?

Az eredményre várni nem egy felemelő érzés. Én az első amerikai utam után elmentem (ott ugyanis nemcsak városnézés volt). "

Ugy erted hogy nem hasznaltal ovszert?

2017.08.10. 12:24:44

@Golf2: Jah, milyen szakácskönyved? ;)))

2017.08.10. 12:28:17

@P.Elliot: Egy szimpla csókkal is megkaphatod.
Mellesleg, el is felejtettem erre válaszolni, kösz az emlékeztetőt.
Én márciusban voltam utoljára általános kivizsgáláson, többek közt AIDS- tesztet is végeztek. Negativ, ami jó, csak IQ-nál gázos ;)

neddie 2017.08.10. 12:29:00

Hol lehetne megkóstolni a kisasszony főztjét?

neddie 2017.08.10. 12:41:21

@Pink Petsch: Érdelekne a hotel neve, hamarosan arrafelé lesz utam. Ned.naive@gmail.com

P.Elliot 2017.08.10. 12:56:33

@Pink Petsch: Ritka, erdekes es marha jo poszt, bemutat egy vagany not es olyan helyet amirol nem szoktak posztot irni.
Szuleid tudtak errol hogy hol dolgozol vagy csak affele hotelmunkanak irtad le, bovebb beszamolo nelkul?
Legalabb anyagilag megerte?
Ugy nem hokkent meg, valakinek ott is kell dolgozni, nem latszik hogy lelki torest okozott volna, ez is egy munkahely. Voltak jo erdekes sztorik?
A szakacsossag jol alakul nalad szerintem, fontos most hogy megszerezd a gyakorlatot, nyitott szemmel jarj, be tudsz szivni minden neked hasznos otletet, informaciot, amilyen vagany nonek nezlek, lesz beleled valaki/ kello fellepes nelkul magapsag nagyon nehez elorejutni/.
Ha vegkeppen eleged lenne a robotos restaurant munkabol meg mindig elmehetsz privat shef-nek valahova, ismertem valakit aki Princetonban volt az egy gazdag haznal ahol a feneket is kinyaltak annyira ertekeltek, a csalad vendegei is ott udvarolgattak neki a konyhaban, nevetve meselte hogy a nok egytol egyig kiszivarogtak a parti kozben beszelgetni hozza, eszegetni, udvarolgatni, / jokepu pasas volt amugy es notlen, 35 korul/, azt mondta hogy volt mar csereje ugy hogy a legkozelebbi partinal sutott valami rendkivul finom sutemenyt egy nonek aki kacaraszva mondta hogy szolgaltat erte valamit amit ez be is vasalt rajta, szoval nem unatkozott, nem tudom mi lett vele mert a munkaadoi idos emberek voltak es magukkal vittek Europaba, mikor utoljara beszeltem vele akkor azt mondta hogy ugy nez ki hogy Franciaorszag lesz, honapokon vagy eveken at, o nagyon szerette ezt a stresszmentes vidam, abszolut nem faraszto munkajat. Meg azt is amikor a pati vegen megjelent es megkoszonte az oszinte tapsvihart, most ezt csak ugy kerdeznem mellekesen a topik olvasoitol hogy mi ez az uj szokas hogy az emberek ajuldoznak egy shef lattan, meg a ferfiakat megertem, a hasuk az istenuk de a nok is. Miert?
Mindegy, vannak lehetosegeid, egy noi szakacsnak is tudnak udvarolni a ferfiak, hehehe, most csak hujulok....
Szoval sok szerencset, jo kis szakma ez ha valaki szeret fozni.

Meg valamit, megszurta a szememet ez a szo kiigazitas Monika reszerol, mar engemet is igazitott mert tengert irtam ocean helyett es tovabbra is tengert fogok irni csak melleteszem neki az ocean szot is ha o csak ugy tudja megerteni hogy mirol beszelek, nekem a nagy viz, mindig is tenger, akahol van, lemegyunk a tengere, uszunk a tengerben, tengerviz az es nem oceanviz es igy tovabb,a fulemnek sokkal kedvesebb mint hideg erzeketlen ocean szo.
Reszemrol itt ezen a topikon es masutt is nem dolgozatot irok, nem doktori ertekezest megcsak levelet sem, itt en beszelgetek egy csoport emberrel, en mindig ugy irok ahogy beszelek, ez nalam szabaly, a net elott, tehat tolem ne varjon senki meggondolt, atfesult irast, ugy irok ahogy beszelek es ezen nem is vagyok hajlando valtoztatni mert akkor a szamomra mar nem is beszelgetes tobbe hanem levelvaltas. Ha valamit roviditek vagy maskeppen irok vagy nem kezdem nagybetuvel illetve az osszes nyelvtani szabalyt felrugom mert azt nem igy irjak, igy nem kezdunk mondatot es egyebek, en most beszelgetek es nem bemutatot tartok a helyesirasbol....

Csodabogár 2017.08.10. 13:01:35

@Bredpitt Monika: Ma már a hivatalos újságírók se tudnak magyarul. Tegnap ránéztem egy indexes cikkre a Szigettel kapcsolatban. Megállás nélkül "board"-ról beszéltek, meg "booking"-ról. Hajam égnek állt és elmenekültem az indexről.

P.Elliot 2017.08.10. 13:03:07

@Pink Petsch: Tudom persze hogy csokkal is el lehet kapni, csak szorakoztam, egyebkent miert eppen az amerikai utja utan csinaltatott tesztet amikor van AIDS mindenfele, minden orszagban, itt sincs tobb, a homoszexualisoknal van sokkal tobb de azokkal ugysem kezdett....

Golf2 2017.08.10. 13:05:16

@Pink Petsch: Hát amiből megtanulnék főzni.

Csodabogár 2017.08.10. 13:17:09

@P.Elliot: Egy időben sokat jártam a svéd követségre. Ott egy nagyon helyes svéd fiu volt akkor a szakács. Nem járkáltunk ki hozzá, de az esemény végén mindig megtapsoltuk. Neki nagyon tetszett a pesti élet. Már volt magyar barátnője és miután a követ házaspár haza ment, ő itt akart maradni és nyitni valahol valamit. Persze elvesztettem szem elől a srácot.
Magyar helyesírás, mindegy kellene lenni mit írok. beszédben is igyekszem normálisan használni a nyelvet, pl. ikes igék rossz használata beszédben is szórja a fülem olvasva meg a szemem. Rövidítéseket csak viccből, többnyire idéző jelbe téve használok, mint pl. a legendás "kövi kovi ubi". Sajnos a köznyelvben elterjedt a dedós beszéd pl. amcsi, amerikai helyett. Útálom! Tudom szél ellen nem lehet pisilni, de a magam részéről igyekszem a normális nyelvhasználatra.

2017.08.10. 13:26:07

@P.Elliot: Köszi ;). A lelki töréssel évekkel ezelőtt leszámoltam, amikor Bécsben elkezdtem a recizést (Móni, ezt most ugord át! :) ). Szóval, Németországba már egy "vérprofi" érkezett személyemben, ilyen szempontból :D
Perszehogy, a szüleim, és az akkori barátaim is tudták mivel foglalkozom. Különösebben nem titkoltam, igaz, nem is ezzel kezdtem minden beszélgetést. Ha valaki, kvázi ismeretlen rákérdezett, mit dolgozom, akkor azt mondtam, recepciós vagyok. 90%-ban kielégitő volt a válasz. Ha tovább forszirozták, akkor meg megmondtam a frankót, hogy pontosan hol is, mit is ... :D
Hm, ennek a munkának egyetlen előnye van, az anyagiak ... Figyelj, most annyit keresek egy hónapban, mint azelőtt egy héten. Igaz, a kiadásaim is kevesebbek.
Hm, a personal cheftől én még évekre vagyok. De valszeg, eljutok erre a pontra is.
És, hogy miért népszerüek mostanában a szakácsok? Egyrészt ugye, a média, 15-20 éve nem igazán láttál a mainstream mediában, főmüsőridőben chefeket celebesitő müsorokat. (Nem véletlenül emlitettem Ramsayt). Legfeljebb a speckó adókon.
Másrészt meg az egyenruha-fetisizmus. Igaz, a szakácsoknak több a választási lehetőségük, mint egy tengerésztisztnek vagy tüzoltónak, ami a szineket és a stilust illeti, de mégiscsak egyenruha az ;) Ja, és enni mindenképpen kell. :DDD
Hm, én is úgy próbáltam meg megirni a posztot, ahogy élőszóban előadná valaki a vele történteket egy haveri beszélgetés közben. Persze, lehettem volna sokkal kevésbé lezserebb stilusilag, de szerintem, jól van ez igy :)))

P.Elliot 2017.08.10. 13:28:01

@Csodabogár: En is igyekszem de nem feltetlenul kinosan ugyelve hogy hogy beszelek, eleg volt a szuleim hazanal ahol "magyarul" kellett beszelnem, nekunk nem volt plafon, spajz, hanem mennyezet, kamra es igy tovabb, egyetemi tanar apam megkovetelte, kedvesen es kellemesen szolt erte de szolt hogy magyarul beszeljunk, hehehe...
Mint a hozzolasaimban olvashattad en nem roviditek, nincs ubi, amcsi, meg ki tudja milyen szavak mert nem tetszik, nem szeretem de soha nem szolnek erte masoknak hogy hogy beszel....
Legfokeppen nem azzal kezdenem a beszelgetest hogy kijavitsak valakit.
Gyonyoru huvos ido van kinnt, kimegyek egy kicsit korulnezni a kertbe, majd jovok meg vissza...

Laza... 2017.08.10. 13:58:18

Hogy istenítitek ezt a posztot, pedig se füle, se farka. Olyan mint a meló, amit végzett: gyorsan, minél hamarabb, minél gyorsabban.

Szerintem ez az egész kamu, és valaki hallotta valakitől, aki valakinek elmesélte, és x.y. most leírta ami megmaradt belőle :P

2017.08.10. 14:09:45

@Laza...: Hm, úgy gondolod, hogy az életem, csak egy kamu? Mi a valóság akkor számodra? 3 müszak a szalag mellett, vagy 10-12 óra egy multinál Excell-huszárként?
Csak kérdem ...

shakti rom 2017.08.10. 14:15:13

@Laza...: szintén szakmabeli kedves blogger?
Onnan ez a lehengerlõ fölény?
:)

Poalba 2017.08.10. 14:22:34

@Pink Petsch: Tuti valami új troll... Ne törődj vele.

2017.08.10. 14:42:49

@Poalba: Hm, ja, ezzel a kreativ posztcimmel valszeg cimlap, és onnan keveredett ide... ;)))

Eszter Csigi 2017.08.10. 14:52:59

Pink Petsch az AIDS nem terjed csokkal..

01234567 2017.08.10. 14:53:15

@Pink Petsch: Szia! Régen nem más volt a nick neved? Aztán eltűntél egy időre?

2017.08.10. 14:58:25

@cfjcrsx6465: @Eszter Csigi: Általában. Az én foginyem, pl. érzékeny, sokszor a legenyhébb, leg"softabb" fogkefe is enyhe vérzést okoz. Nem, nincs semmilyen foginy-betegségem. Igen, nem egy fogorvosnál jártam már. Érzékeny a foginyem. Ez van.
Nos, van még megjegyzés?

2017.08.10. 14:59:36

@01234567: Helló, itt "váj mi" ... )

somlobodog 2017.08.10. 15:01:27

@Csodabogár: 1. Hivatásos újságíró maximum, nem hivatalos, ha már magyarkodunk, de ez is elég fura de legalább a jelentése stimmel. 2. A cikkben az interjúalany használta ezeket a szavakat, az újságíró Max visszakerdezett.

somlobodog 2017.08.10. 15:01:37

Nem értem mi a fanyalgas a poszt magyar nyelvhasznalataval kapcsolatban? Teljesen rendben van. "Rendes" beszélt magyar, nem erdelyi 70 évvel ezelőtti szavakat használ. A reci és társai olyan amilyen de attól még magyar és hétköznapi szóhasználat. Nyilvan máshogy beszél egy 16 és egy 60 éves de ez sztem teljesen ok volt. Ez pedig nem az MTA nyelvtudomanyi intezetenek a blogja sztem

2017.08.10. 15:08:43

@cfjcrsx6465: @Eszter Csigi: És jah, ami még eszembe jutott. A "kurva-dokik" kifejezetten ellenjavallják a lányoknak, hogy fogmosás után 2-3 órával natúr-franciát csináljanak, ugyanis még tökéletesen
egészséges és kevésbé érzékeny foginy esetében is, a fogmosással mikrosérülések keletkeznek, amelyeknek kell pár óra, hogy begyógyuljanak.
Akármit is mond erről a wikipédia ...

puhacica 2017.08.10. 15:10:54

@Csodabogár: elnezest, de az útálom az utálom lesz, az idézőjelet pedig igy irjuk, egybe. ha mar.

2017.08.10. 15:13:02

@Pink Petsch:

"Felső-középosztálybeli család sarjaként, az ebből fakadó összes előnyt élvezve jó negyedszázadon át a mikrokörnyezetemben, egyik napról a másikra egy senki lettem Magyarországon, az „Anyaországban”."

Ááá, a nyilvánvaló frusztrációd az "anyaországgal" kapcsolatban akkor innen ered? Tkp. teljesen véletlen, hogy pont mo-on következett be, mert ugyanez a környezetváltozás máshol is taccsra tett volna?

Főgebra 2017.08.10. 15:13:04

@somlobodog:
Miért nem érted?
Nem igaz, hogy nem lehet belekötni semmibe, akkor majd abba, hogy miért nem új bekezdésbe írt valamit!
Tudod, van rajta sapka, nincs rajta sapka, egyre megy!

P.Elliot 2017.08.10. 15:19:13

@cfjcrsx6465: Terjed csokkal, illetve testvaladekkal ha serult belul a szaj, pont mint a posztolo irta hogy felsertheti akarmi, nem kell foggal harapdalni egymast.
Itt nem arrol beszeltunk hogy mi nem tejeszti hanem hogy mi. Ver, ondo, huvelyvaladek, anyatej, nyal ha serult reszbe jut.

shakti rom 2017.08.10. 15:28:50

@Nagy kámpics: Pont ott tette taccsra, mi nem érthetõ komám?

2017.08.10. 15:29:16

@Nagy kámpics: Nem. Nem tett volna taccsra. Ezt most már olyan évtizedes távlatból, biztosra tudom mondani.
Persze, kérdezheted, miért vagyok ebben olyan biztos?
Hm, nos, nem titok, hogy minden egyes htm-nak nem volt egyszerü, sőt rohadt nehéz volt a '89 előtti időszak. Különböző mértékben persze, de azért rohadt nehéz. Még akkor is, ha Csehszlovákiában például (nem, ez most nem Benes-dektrétumok, utána ...), nem telepitett direkt úgy az állami politika a nemzeti kisebbséghez tartozó értelmiségieket céltudatosan valami diaszpórába, mint Romániában tette.
Nem érted, és senki, aki nem tömbmagyar közösségben élt, nem értheti, mit jelentett több százezer rommagyar számára az Anyaország képének, illúziójának léte, a magyarságunk megtartása szempontjából.
Több volt az illuzió, mint a valóság, ami nagyhirtelen pofáncsapott. Persze, tuti, nemcsak engem, de a fájdalom az enyém volt.

shakti rom 2017.08.10. 15:31:16

@Pink Petsch: tanultam ma is valamit :)

Offolhatok egyet innen a stégrõl szép szakácsné, új Nemzeti Írónk kapcsán?

24.hu/poszt-itt/2017/08/10/nagy-bando-megkurhatnad-anyadat-szajba-tiszai-baratom-igy-szolt-a-nagy-nemzeti-iro/

2017.08.10. 15:37:51

@shakti rom: At your welcome at any time ;))))

P.Elliot 2017.08.10. 15:40:02

@Pink Petsch: Na visszajottem egy kicsit de mindjart megyek beteglatogatoba a korhazba egy szivrohamos ismeroshoz.
Ezt a Ramsayt nem kedvelem, olyan fellengzosen beszel, durva hangon igazit neha embereket, kifejezetten serton es minden masodik szava hogy fuck you.Itt legalabbis a teve musoraiban, nem is szoktam nezni, vannak itt mas rokonszenves szakacs Paganinik is.
Most elhataroztam hogy begyujtom a nagy szakacsok nagyon elismert eteleiket es hasznalni fogom, ezen a telen gourmet stilusban eszunk amig meg nem unjuk, hehehe....
Nalam egyetlen problem van a fozessel, az hogy utalom a nyers husokat, ertem ezalatt a steak, shusi, barmi ami nincs teljesen atfove vagy sulve, puhara. Keptelen vagyok megenni es manapsag szinte minden hus amit ott rogton keszitenek legalabbis rozsaszinu belulrol.
Vendegnek csinalom de bizony sokszor tulsutom...Fozni egyebkent szeretek, tudok is, nem mesterszakacsi fokon de eleg jol.
Most ugy tudom eloetelezel, utana gondolom olyan helyre mesz ahol a foetelekkel kell foglalkozni es igy tovabb.
Szereted a fozos filmeket? En nagyon. Babette feast, The last holyday meg egy jopar van csak nem jut eszembe a cimuk.
A Babette oriasi volt. Lattad? Ha nem, feltetlenul nezd meg...Talan meg a youtube-on is fennt van.

P.Elliot 2017.08.10. 15:50:49

@Pink Petsch: En megertelek mert amennyi foleg erdelyi magyarral talalkoztam, itt foleg az mind imadta az anyaorszagot, szamontartotta es odatartozonak erezte magat, sokkal magyarabbak voltak az anyaorszagbeli magyarnal, azok bezzeg minden magyar unnepet megtartottak, kokardat tuztek meg itt is es szomoruan szamoltak be rola hogy oket hogy leneztek Magyarorszagon, illetve a magyarok, semmibevettek oket, es bizony van benne valami mert a sajat fulemmel hallottam magyarokat nevetni itt egy magyar napon rajtuk hogy ezek CSAK erdelyiek, nem is honfitarsaink.
Ez bizony nagy szegyen hogy igy gondolkodnak sokan roluk.
Na mentem, ez egy elfoglalt nap nekem, osszegezzuk csak hogy ez a "fule farka" topik mint az egyik kedves hozzaszolo jellemezte, / mi eltekintunk az o jellemzesetol pedig ki tudnam fejteni/, hogy ebbol nem lehet tanulni, most az utolso AIDs tanulsagot mar le is szurtem es terjeszteni fogom ha olyan tema lesz valahol hogy a fogkefe hasznalata utan tobb oraig lehet fertozodni az esetleges kis serules miatt.
Meg annyit hogy jot nevettem azon amit irtal hogy az egyik lany ugy jott ide az Usaba hogy munkara oltozott, elkepzelem a kepet a hivatalnoknak a repteren aki abban a pillanatban tisztaban volt vele hogy mi celbol jott...

2017.08.10. 15:53:23

@P.Elliot: Uhh, remélem, jobban van az ismerősöd (ismid - csak hogy kikészitsem Mónit és Csodabogarat az újmagyarral :DDD .... oké, bocs).
Te nem kedveled Ramsayt? Na, most azt képzeld el, hogy én meg a német epigonját vagyok kénytelen elviselni :DDD De komolyan a srác azt hiszi, egy kibaszott Gordon-Ramsay show német változatában szerepel. Amikor mondanak neki valamit, hogy ezt-meg-azt-kellene, akkor a Szigetet is túlorditja hangerően a "ja, jawohl!" dumájával. Esküszöm, mintha kamerák vennék 24/24-ben, úgy adja elő magát. Too much. Meg az állandó hangosan pofázás. Avatatlan fülnek úgy hangzik, mintha a Negyefdik Birodalom megallapitásának atervéát közölné :DDD. Aztán meg cigiszünetben kérdi tőlem, hogy szerintem jól csinálja-e? Tőlem! :DDDD Szerencsére, az előételeknél van, igy csak érintőlegesen kell kommunikálnunk. Bár megpróbált becsicskáztatni, de csak egyszer kellett odabasznom némi edényt a pulthoz, meg vagy kétszer nekiugranom a séf előtt, hogy leszálljon rólam. Van annak előnye is, hogy magam vagyok a posztomon :)

Eszter Csigi 2017.08.10. 15:57:25

@Pink Petsch: rendben,viszont a partner szájában is lennie kell eg, vérző sebbnek,valljuk be őszintén erre kicsi az esély.Anno jártam meg AIDS prevenciós előadásokra,mèg itt is kihangsúlyoztàk,hogy igy nem.Azert nem kell fölenyeskedni mert nem vagyok tisztában a fogínyed állapotával.

Eszter Csigi 2017.08.10. 15:57:29

@Pink Petsch: ez nem valami jo példa,mivel eddig nem errol volt szó,hanem a csókròl

2017.08.10. 16:01:44

@Eszter Csigi: Bocs, nem fölényeskedésnek szántam, távolról sem. De tudod, ha 100-ból 1 az esély, hogy megtörténhet, és mivel én alapból adva vagyok egy fasza kis vércseréhez, állatias harapdálás nélkül is ... szóval, érted nah. Elég, ha a partner szereti az ajkait túl intenziven harapdálni, úgy egyébként ,....

Herr Géza 2017.08.10. 16:03:02

@Laza...: Hű az anyám úristenit, te meg honnan tévedtél ide? A posztot is elolvastad, vagy csak a címet? Ki istenít itt és mit/kit?
Nyuszika, látnok is vagy?
Szerintem fosd be még a csillagászoknak is, hogy a föld lapos és teljes lesz a napod.

2017.08.10. 16:09:21

@shakti rom:

"mi nem érthetõ komám?"

???
Nem volt bántó szándékom a kérdéssel, csak érdekesnek találtam, amit írt, és gondoltam, rákérdezek.

@Pink Petsch:

"Nem érted, és senki, aki nem tömbmagyar közösségben élt, nem értheti,"

Igen, gondolom, ez így van.
Több mo-ra költözött határon túl magyart is ismerek/-tem, és mindegyiküknek volt frusztrációja a mo-i létezéssel kapcsolatban. Nem kötekedeni akartam, csak megragadta a szememet az a bekezdés, ennyi. :)

Herr Géza 2017.08.10. 16:15:26

@Pink Petsch: Anyám, azt hittem a minap leszel 25... :))))))
Örülök, hogy úgy tűnik első szakmai melóhelynek bejött a dolog, remélem továbbra is pozitív lesz az utad. Gott segne Dich! (:D)

Eszter Csigi 2017.08.10. 16:15:33

@Pink Petsch: értem persze,összeveszni pedig pláne nem fogunk ezen.Ártani nem art az a teszt.

shakti rom 2017.08.10. 16:16:25

@Nagy kámpics: tudom ..csak ez annyira evidensnek tünik
Nekem

Olvastad amit ideztem neked tegnap a Patti Smith memoirból?

shakti rom 2017.08.10. 16:19:41

@Pink Petsch: a remsziben az a poén hogy egy kamusi nyúl, láttam egy élõ müsorban, reszketett a keze :) tudod olya britesen gesztikul mintha pitizne...

2017.08.10. 16:24:38

@shakti rom:

Tegnap nem láttam, de most elolvastam.
A jelek szerint szeretsz memoárokat olvasni... van olyan, akiét kifejezetten ajánlanád? Perlmanével mi a baj?

2017.08.10. 17:01:27

@Nagy kámpics: Tudom, hogy nem kötekedni akartál, és abban is biztos voltam, hogy ha más nem is, te i6tos felfigylesz erre a kitérőre a bevezetőben ;)

2017.08.10. 17:05:24

@Herr Géza: Japerszehogyazthitted :PPPP
Köszönöm, de a Gottnak vajmi kevés köze van hozzá ... bár szoktam emlegetni, és ilyenkor legfeljebb a Peti röhög, mert ő érti. ;)

Imre apó 2017.08.10. 18:17:56

Vagány poszt...vagány csaj :)

shakti rom 2017.08.10. 18:21:41

@Nagy kámpics: Perlman nem jól ír.

Nem tudom ezek mennyire érintenek téged, amerikai, kanadai pop memoárok, magasan a legjobb az Edie, a warhol éra hercegnőjéről, Born to run by Springsteen..ez is szuper, most lesz 5 akusztikus komcertje a Broadwayn! October 6 @gabors:
Just Kids by Patti Smith, ez most olvasom a stégről lógatva a farkam, Testimony by Robbie Robertson (The Band gitárosa)

Vettem az előbb jó francia lencselevest St-Adelben, so i'm farting in your general direction ;)

Peace

Imre apó 2017.08.10. 18:48:57

@shakti rom: Javítás a saját bejegyzésen, respekt :)

gabors 2017.08.10. 19:07:39

@Pink Petsch: "Egy szimpla csókkal is megkaphatod. " nemhogy csokkal nem terjed, hanem viszonylag nehez megkapni a tobbi nemi betegsegekkel szemben (szerencsere)

inkabb nezesd meg nincs a HEP-C !!!!!

2017.08.10. 19:13:22

@Imre apó: Köszi :)
Mikor esz erre a fene? Mlég mindig Frankfurtot boldogitod?

Csodabogár 2017.08.10. 19:17:06

@shakti rom: Nekem ez nagyon is érthető. Volt valami haza érzése Magyarországgal kapcsolatban. tökéletesen tudta a nyelvet stb. Engem is kikészített volna.
Ha vadidegen külhoni országba megyünk, akkor fel vagyunk készülve, hogy nagy nehézségek lesznek és senki se vár tárt karokkal.

Én nem akadtam fel a recin, tetszett a poszt, nagyon természetesen, szerintem, jó stílusban van megírva.

2017.08.10. 19:17:38

@gabors: Jajjj, nem hittem, hogy magyaráznom kell. Nem magával a csókkal, hanem a vérrel terjedhet. 99%-ban nem fogsz AIDS virussal megfertőződni még akkor sem, ha egy AIDS-beteggel csókolózol. Te. Én viszont valszeg nagyobb eséllyel, egyéni foginy-érzékenység miatt ... persze, tudom, ne csókolózzak ...
Hepám sincs, a B ellen oltva is vagyok, de kösz a törődést :PPP

2017.08.10. 19:27:07

@Csodabogár: Köszönöm. Volt, de elmúlt. Az a Magyarország, amiben mi hittünk, szerintem sohasem létezett.
És ahogy mondod, ha "teljesen külföldre mész", egy más nyelvü, más kultúőrájú országba, akkor te magad is másképp állsz hozzá, mint .... na hagyjuk ... mert tényleg csak hálás lehetek, igy utólag a kiábránditásért.

shakti rom 2017.08.10. 19:29:27

@Csodabogár: értette a kanpics is, csak elgombolyította az eszmecserének az ő fonalát..:)

shakti rom 2017.08.10. 19:32:52

@Pink Petsch: amiben viszont mi hittünk, az nagyonis ott volt, még a hetvenes években - amikor a román még feljelentette a magyart ha befogadott egy éjszakára, s megosztotta vele a szűkös kis vacsoráját, barátságát.
40 éve volt, de emlékszem a nevükre, arcukra..

2017.08.10. 19:42:11

@shakti rom: Hogy Erdélyben mik történtek és mik nem a 70-es, 80-as években, az megint más lapra tartozik. És akár hiszed, akár nem, nem nemzetiségfüggő volt. A szar, szemétdombra való véglények (mert az ilyenek nem emberek) akkor is a rendszer besugói voltak, akárcsak a mai Magyarországon.
És milyen "vicces", hogy rendszer-besugókról beszélünk, és beszél a magyar média is lassan 30 évvel '89 után, a "legvidámabb barakk" országában.
Komisch, oder? :P Ceausescu szelleme mindenesetre fetreng a röhögéstől, ha a mai Magyarországra néz.

shakti rom 2017.08.10. 19:55:20

@Pink Petsch: Maradok a kis emlékeimnél cicvarek.

2017.08.10. 19:56:46

@shakti rom: Szelektálhatsz a nagy képből, de attól a kép ugyanaz marad. Legfeljebb te úgy döntesz, hogy leszarod a tényeket.

shakti rom 2017.08.10. 19:56:51

@Imre apó: csak a klikkeket szaporítom ;)

Imre apó 2017.08.10. 19:57:20

@Pink Petsch: Már nem nyomom Frankfurtot :)

megígértem jövök, de mikor azt még nemtudom.

Most Würzburg, majd kis szabi (1 hét) aztán remélem jön Freiburg is :)

shakti rom 2017.08.10. 20:01:48

@Pink Petsch:

Két különböző korról beszélünk.
Engem erdélyben lebogoroztak egy étteremben, ki se szolgáltak...Aradon volt? Téged meg lerománoztak magyarországon.

Itt viszont mind carfaszú magyar migránsok vagyunk..

S hogy szelektáljak a tiedből? Olvasom s érzem a bánatod..

2017.08.10. 20:13:29

@Imre apó: Würzurg 2 fokal jobb, mint Frankfurt ... már szerintem ;) De igazán csak a környékre érsz majd haza :)

shakti rom 2017.08.10. 20:13:41

Bruck András - via Facebook

Álértelmiségi, ballibsi pöcsök

A jó kezdés fél siker mindenben, még az irodalomban is számon tartják a legjobb regény-kezdősorokat. Hát persze, hogy nem maradt észrevétlen ez az ütős indítósor a fészen: „Sok ballibsi, álértelmiségi pöcs, akik szerint az erkölcsi alapvetések csak mindenki másra vonatkoznak, az ő baráti körükre nem.” Hát még, hogy a szerző a Momentum alelnöke!
Ennek a nem éppen hibátlan kezdőmondatnak azért van előzménye. Ma már közismert, hogy az LMP-s Ungár Péter annyira részeg volt a Momentum júliusi Nyitás Fesztiválján, hogy ki kellett tiltani, ráadásul a (nem cáfolt) hírek szerint nőket is zaklatott.
A Momentum alelnökét az borította ki ennyire, hogy ennek ellenére akadtak, akik megvédték Ungárt. Például Juhász Péter sajtósa szerint a „Momentum Ungár basztatásával próbál politikai tőkét kovácsolni.”
Ungár engem nem érdekel, ha egy rossz poént akarnék elsütni, igaz, a védelmében, akkor nem lehet egyszerű Schmidt Mária fiának lenni. (Azóta etikai vizsgálatot kezdeményezett maga ellen, és a párt kivizsgálja az esetet.)
És persze az LMP sem érdekel, még akkor sem, ha Ungár, amúgy valóban nehezen menthető botránya volna a párthoz köthető legnagyobb vétek. Ezzel szemben az LMP a kiszámíthatatlanságával, volt elnökének elvtelen sündörgéseivel maga is hozzájárult a hazai demokratikus politika és közélet megsemmisüléséhez.
A Momentum azonban érdekel.
Váratlanul robbant be a hazai közéletbe, és rögtön olyan tulajdonságokat mutatott fel, amelyeket a többi pártnál még nyomokban sem látni, de ami nélkül politikában lehetetlen eredményt elérni: szervezettséget és eltökéltséget.
Aztán jött néhány kínos mondat, amiből kiderült, hogy ők sem immunisak, a magyar mocsár őket is húzza lefelé, de ők legalább még csak bokáig gázolnak benne, ezért május elsején ott voltam a nagygyűlésükön, a Hősök terén. Bár a rendezvényt áthatotta valami furcsa, nem éppen fiatalos óvatoskodás, szónokaik színvonalas beszéde jelezte, hogy ők még érintetlenek attól rengeteg kudarctól, ami a többi párt embereit már jórészt elhasználta, tönkretette.

Azóta viszont nyugtalanító csend.

Néha egy interjú a párt valamelyik emberével, harci szellemnek semmi nyoma, és láttam a fészen egy afféle „kívánságlistát” Orosz Anna elnökségi tagtól arról, hogy ő milyen országban szeretne élni. Anna kétségkívül demokratikus és progresszív, de ilyen kislányos dolgokat már egykori osztálytársnőimtől is olvastam, csakhogy ők tényleg álmodoztak, és nem akarták megdönteni a Kádár-rendszert.

Mintha túl szelídek lennének a Momentum fiataljai, talán az egész generáció?, hiányzik belőlük az a tudás és tapasztalat, hogy a gonosz radikalizmusára egyféleképp lehet csak eredményesen válaszolni: a jó radikalizmusával.

Ezzel szemben alelnökük ballibsizése túlságosan is radikálisra sikerült. Libsi, ez nálunk közismerten gonosz méreggel telt fogalom, ő is biztos tudja, de legyünk jóhiszeműek, úgyhogy véletlen volt.
Mindazonáltal nem a Fidesz volna itt a támadandó ellenfél?

shakti rom 2017.08.10. 20:16:57

@shakti rom: A magyar mocsár ugyibár..

A sündörgős elempé vezír jó :)

2017.08.10. 20:19:34

@shakti rom: Nem, ugyanarról a korszakról beszélünk. De az Romániában elmúlt, legkésőbbb a 90-es évekkel.
Én úgy látom, hogy Magyarországnak egy 56 hiányzott 89-ben is. Mert ne hidd, hogy a román politikusok egy centivel is jobbak korrumpálhatóságban, mint a magyarok (beleértve az erdélyi magyar faszokat is). Csakhogy Romániában nagyobb a társadalmi kontroll, ott nem felejtették el 89-et. A halottakat.

2017.08.10. 20:28:45

@shakti rom: Bocs, de olyan cikket, kommentet, akármit csak addig olvasok el, amig meg nem látom a "libsi" kifejezést benne.
Aki ennyitre szellemi mocsárlakó, hogy képes ezt a kitalált, troll-mágnes kifejezést használni, rögtön a cimben, az egy szánalomhalmaz, és nem vagyok kiváncsi a mondanivalójára.

shakti rom 2017.08.10. 20:35:58

@Pink Petsch: idéz valakit a címben, pont a libsi kifejezés miatt, a részeg momentumos kölköt...

Fuss neki megint, s rágyüssz hogy miről van a cikkben szó..

Vagy! Bite me :))

2017.08.10. 20:38:19

@shakti rom: Inkább kihagyom, nem akarom, hogy érdekeljen ez a fekális-dobálás.

shakti rom 2017.08.10. 20:38:27

@Pink Petsch: minden libsi nevében köszönöm a szolidaritást!

:)

shakti rom 2017.08.10. 20:39:24

@Pink Petsch: 'revoir picinyem, csobbanok inkább mert míregzsák vagy ;)

2017.08.10. 20:54:36

@shakti rom: Nézd, én liberális vagyok. Mindig is az voltam, mielőtt még megismerkedtem volna a szó valódi, politológiai jelentésével. És engem már valószinüleg igy fognak eltemetni.
De azt a hazai, kicsinyes libsi-bolsi-sorosos szardobálást, azt kifejezetten utálom, sőt, irtózom tőle!
A liberalizmus tette lehetővé, hogy az emberiség idáig jusson. Sok ez, vagy kevés? Ha azt nézzük, hogy a szüleid még simán egész életükben vastüdőben élhettek volna a gyerekbénulás miatt, akkor rohadt sok. Ha meg azt nézzük, hogy az Orbán-féle senkiházi férgek mire használják, akkor meg kevés. És legszivesebben diktatrúra után kiáltanánk velük szemben. Nehéz ellenállni a kisértésnek, de muszáj. És ezt ezek a férgek pontosan tudják, és ki is használják. De hosszú távon tudom, hogy nekem, nekünk van igazunk. A liberalizmus az egyetlen, élhető elem, amiben értelmes életforma létezni tud.

Csodabogár 2017.08.10. 21:19:50

@Pink Petsch: Teljes egyetértés részemről.

SzZoole 2017.08.10. 21:30:53

@Pink Petsch: mna, te egy önhibáján kívül vált liberacica vagy :-)

SzZoole 2017.08.10. 21:41:09

@shakti rom: shut the fuck up old prick :-)

montroyal ( CAN qc) 2017.08.10. 21:44:21

@Golf2: @Pink Petsch: pénzes helyen dolgozhattál,és szét se kellett tenni
.nem ismerem az ilyen intezmenyeket de itt nalunk megfordultam par helyen.. bar hivatalosan swinger partynak hivjak es mindennap 2 muszakban uzemel gyakorlatilag csak fizetett nok vannak es egy nagy falka férfi .. na itt is van valamilyen recepcios aki szervez veszi a telefonokat fogadja a vendegeket ... es neki nem kell benne lenni a partyban .. kivétel amikor hianyzik egy lany vagy sok a vendeg ilyenkor neki is helyt kell allni ... na meg ha sumakban valaki radumalja ( mint en tettem $)
a masik a massage salonok ami pure prostitucio , semmi fele igazi massage nincs ... csak extrak ... ott a lanyok valtjak egymast a recepcion mert nekik is jol jon az extra ...
szoval igy kerulik meg azt hogy hivatalosan nincs bordély nalunk ...

2017.08.10. 21:48:17

@shakti rom: @Csodabogár: @The renegade: Csak gondoljatok bele fiúk-lányok, hogy ha a "sötét középkornak" aposztrofált évszazádokban is élt volna a liberalizmus eszméje, akkor nemcsak olyan kiválasztott, és valóban tehetséges emberek foglalkozhattak volna a tudományokkal az egyházi babonáknak való behódálás helyett, mint pl. da Vinci volt, hanem több százezer ember, akik kénytelenek voltak korabeli zsellérként elvesztegetni az életüket! Gondoljatok csak bele! (Nem, mellesleg a katolikus egyház sosem gondolta, hogy lapos a Föld, meg hasonló baromságokat ... de ez jó mákony volt ... minden csak a hatalomról szólt, mint a cölibátus)

shakti rom 2017.08.10. 21:48:42

@The renegade: just get with the program tatooed monkey :))

SzZoole 2017.08.10. 21:49:03

@shakti rom: I like your avatar picture, where come from ?:-)

2017.08.10. 21:50:35

@montroyal ( CAN qc): Jah, itt meg hivatalos bordélyok vannak. Ki is rúgtak volna, ha szobára megyek egy vendéggel. Gang-bang partyakat meg mi nem szerveztünk, a szinvonalunk alatt volt ....

SzZoole 2017.08.10. 21:56:42

@shakti rom: leave me hang,bollock :-)

SzZoole 2017.08.10. 21:59:19

@Pink Petsch: soha nem kaptál visszautasíthatatlan ajánlatot?
Egyszer egy mindent tudó bölcs ember mondta;
Mindenkinek és mindennek meg van az ára :-)

shakti rom 2017.08.10. 22:01:48

@The renegade: egy romacsávó kűdte gyarmatról :)

2017.08.10. 22:05:46

@The renegade: És mekkorát tévedett! Már a bölcs embered. Van, ami nem eladó.
Viszont ajánlatokat persze, hogy kaptam, naponta többet is. Már, ha ez érdekel ....

SzZoole 2017.08.10. 22:09:21

@Pink Petsch: not my man, one is no one......

2017.08.10. 22:11:11

@The renegade: Sure, not your man .. but you know .. you can't buy anything

shakti rom 2017.08.10. 22:17:47

@Nagy kámpics: azt ugye tudod hogy a charlie nem iszik :)

2017.08.10. 23:01:39

@shakti rom:

... nem tudtam. De most te tulajdonképpen kinek a pártján állsz? Te is az igazságén, fogadjunk. :D

négyzet 2017.08.10. 23:20:16

Én örülök, hogy otthagytad, Váj mí :)

SzZoole 2017.08.10. 23:25:53

@Pink Petsch: yeh, I'm pretty sure about this

shakti rom 2017.08.10. 23:38:54

@Nagy kámpics: jó a firkád odaát, majd ha arra kavarok..egyszer

Azigasság melyik oldalán lolka alássan ? :)

shakti rom 2017.08.10. 23:39:58

@The renegade: tente baba, ellőtted a hatszavas angolod -tente ;)

SzZoole 2017.08.11. 00:04:20

@shakti rom: nyilván összekeversz valakivel :-)

shakti rom 2017.08.11. 00:09:01

@Nagy kámpics: tudatlan vagyok arra, na, nekem csak a kövér, vállalhatatlan szextúristák jutnak thairól az eszembe, fiaim is megjárták, imádták az egészet mint te..

Elég volt, miért nem élsz arra ha ennyire..?

blackhairlady 2017.08.11. 03:02:22

@Pink Petsch: Mar regebben is akartam kerdezni amikor szoba kerult a valtas, hogy az oneletrajzodban ez a recis korszak hogy mutatkozik meg, nem volt gond?

2017.08.11. 13:47:46

@blackhairlady: Nem, mivel csak a releváns infót adtam meg.

shakti rom 2017.08.11. 20:27:33

@Pink Petsch: Nem értem..bármi infót adtál meg nekik, megkereshető a volt "műintézeted".
Azt hiszem hogy az volt a kérdés hogy ezt hogy védted ki...

2017.08.11. 20:40:19

@shakti rom: Hát úgy, hogy nem adtam meg semmilyen infót. Basszus, egy sima szakács-melóról beszélünk, nem az NSA-ról. Amikor jelentkeztem, csak a vendéglátós tapasztalataimról irtam. Semmi másról. Sem a puff-haus-ról, sem arról, hogy újságiró voltam. Ugyanis baromira nem volt érdekes a megpályázott meló szempontjából.

Latcho Rom 2017.08.11. 20:43:16

@Pink Petsch: nu, tehát nem hoztál, kértek referenciát a reciből, csak kinyögted végre ;)

2017.08.11. 20:47:53

@swing gitan: Hm, mi az, hogy "kinyögtem végre"? Úgy mondod, mintha hónapok óta faggatnál erről ...
Tudom, hogy a magyar és az angol CV-tipusban mindent le kell irnod, ami a bölcsőde óta történt veled, de a németeket csak az érdekli, hogy meg tudod-e csinálni, van-e a kért tapasztalat, és hogy aztán azon felül 20-30 évig mi mást is csináltál, a lőtéri kutyát sem.

Latcho Rom 2017.08.11. 21:33:41

@Pink Petsch: nem a cv tipusról van szó lyányom, hanem arról hogy itt még a wallmartba se vesznek fel polcot rakni 2-3 igazi referencia nélkül.

Azt hittem hogy a friccek alaposabbak..

2017.08.11. 22:18:22

@swing gitan: De, áttételesen arról is, fiam ;) A friccek különben leginkább hatékonyak. A legfőbb szempont, hogy meg tudd csinálni, azt, amire jelentkeztél a kért feltételek mellett (végzettség, tapasztalat). Az kb. semmennyire nem érdekli őket, hogy azon felül te egy transzi musical énekes vagy 3 platina-lemezzel, hacsak nem pont azt keresik ;)
Persze, itt is vannak olyan munkakörök, ahol a bölcsitől kezdve be kell számolnod, de az jellemzően nem valami sima, polgári foglalkozás ...

Latcho Rom 2017.08.11. 22:26:16

@Pink Petsch: Hat év munkaviszony nélkül, hát ez nem igazán jellemző egy fricc munkaadóra.

Mondhatjuk úgy hogy hatalmas mákod volt, s nagyon kellett oda az ember a reszortba?

Latcho Rom 2017.08.11. 22:39:57

@Pink Petsch: Inkább azt mond meg néköm hogy mit szeret még a spárga a fokhagymán kívül, fűszerileg..BBQ?

2017.08.11. 22:47:05

@swing gitan: Várjál már, várjál! Azt ki haluzta be neked, hogy nekem nem volt munkaviszonyom? Dehogynem volt! A cég rendesen adózott utánam és a lányok után is. Tudom, mert én készitettem elő a papirokat, és havonta kaptunk ellenőrzést, hol a prosti-osztályról, hol a gazdaságiaktól.
Az viszont igaz, hogy félig-selbstandingként, bár az adóról nem (kivéve az 5 évente egyszer kötelező bevallást, ami normál alkalmazottakra is érvényes), az egészségügyi és nyugdijbiztositásomról, nekem kellett gondoskodnom. Bevallom, ebből az egészségüggyit vettem csak komolyabban.

2017.08.11. 22:50:41

@swing gitan: Én nem füszerezném a spárgát, már ha az izét is szeretnéd érezni, nemcsak dekornak kell. Olivaolaj és só. Ha BBQ-t akarsz, akkor csapj hozzá egy kis csilit. Ne bonylitsd túl.

Latcho Rom 2017.08.11. 22:57:15

@Pink Petsch: odaraktam mielőtt irtál, a borsot kihagytad :)
Oliva-só-bors-gerezd fhagyma-fólia-10-15 perc BBQ

Latcho Rom 2017.08.11. 22:58:20

@Pink Petsch: tudom hogy volt, de nem virítottad.

ugorgyunk? :)

2017.08.11. 23:00:57

@swing gitan: Az lett volna a csili, már a bors helyett ... illetve hát ez nem egészen pontos, mert inkább némi habanero, aminek van egy kis gyümölcsös aromája, ami passzol a spárgához.
Ezt a fokhagyma-fetisizmust sosem értettem, bár fóliában sütve nem intenziv, úgyhogy oké ;))))

Latcho Rom 2017.08.11. 23:02:42

@Pink Petsch: mert brassóban spórolnak ám a garliccal! :))

2017.08.11. 23:03:35

@swing gitan: Ezt nem értem ... mit kellett volna viritsak rajta?
Vagy arra gondolsz, hogy nem irtam bele a jelentkezésembe a mostani melómra? Hm, akkor szerinted azt is be kellett volna irnom, hogy 11 évig újaságiró voltam? Mégis, ez úgy szerinted, ki a faszt érdekel a mostani munkahelyemen? Mert sem a HR-részleget, sem a séfet, az tuti.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása