oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2015. december 11. 06:38,  Magyar grillcsirkés egy hete Ausztriában 240 komment

2015. december 11. 06:38 Határátkelő

Magyar grillcsirkés egy hete Ausztriában

Nemrégiben indult egy sorozat arról, kinek hogyan telik egy napja. Ennek keretében tanítottunk már az Egyesült Államokban, dolgoztunk építkezésen Angliában, ma pedig Ausztriába, Graz mellé megyünk. A szerző, Viktor grillcsirkésként dolgozik, és rögtön egy egész hetét írta le és küldött hozzá rengeteg fotót. A poszt elé csak annyit: irigyelnivaló, amilyen szeretettel beszél a munkájáról, ami egyszerre a hobbija is. Lássuk tehát, hogyan telik egy hete - rengeteg képpel!

Ha kedvet kaptál, írd meg te is, hogyan telik egy napod, képekkel, vagy videóval, több vagy kevesebb szöveggel - hadd lássuk, milyenek a határátkelők hétköznapjai! A cím a megszokott hataratkeloKUKAChotmail.com.

0_cim.jpg

"Szóval mivel is kezdjem? Vállalkozóként dolgozom, van egy grillkocsim. Meg egy házam, ahol a családdal, a feleségemmel, és három gyerekemmel (egy 17 és két 14 éves) lakunk. Innen indul a napi menet.

Valahol azt olvastam, hogy addig élvezed a munkádat, amíg tudsz fütyörészve dolgozni, járni. Én minden reggel így vagyok (na jó, az esetek nagy többségében, mondjuk több mint a felében. Jó így?)

Magyarországon kereskedő voltam, azok voltunk, sajnos itt nem sikerült üzletet nyitni. Talán jobb is, mert amit elképzeltem, az nem biztos, hogy bejött volna. Így viszont rátaláltam arra, amit az osztrákok szeretnek, szívesen vásárolnak - szinte nemzeti eledelük. Negyvenöt éves fejjel rájöttem, hogy azt kell eladni amit, keresnek... :)

Érdekes az osztrák polgár. Hihetetlen tudatosan vásárol, előnyben részesiti a hazait mindenben, mindenkor. Itt hagyománya van az igazi termelői piacnak, rengetegen vásárolnak ott, pedig drágábbak, mint a multik.

Az üzletekben is megnézik az élelmiszerek származási országát, és persze sarkítok, de ha ennek csak a tizede működne Magyarországon, akkor szerintem nem itt tartana szegény ékírásos hazánk.

De vissza a hétköznapjaimhoz! Eddig házhoz hozták az árut, de találtam egy olcsóbb beszerzési forrást és most én megyek el érte. Útba esik a munkahelyemre menet... Kétszer egy héten egy raktáráruházból megpakolom a kocsimat az osztrák csirkével és minden más földi jóval.

Hétfő

Szóval kezdődjön a hét! Ami jól indul, mert hétfőn általában nem dolgozom, ez a szabadnap. Már amennyiben szabad, mert ekkor intézhetem a könyvelőt, kereshetek új platzokat magamnak, írhatok e-maileket, és írhatok a Határátkelőre. :), és azért lustizhatok is.

Kedd - Lannach

Indulás, majd beállok egy Spar mellé.

Ez a reggeli állapot, ilyenkor még nem is vagyok nyitva, nincs se kávé, se aprósütemény. Amin azért könnyen segíthetünk... és a reggeli tálalva!

Nem szalad el a meló, fő, hogy jól induljon a nap!

Reggeli után egy kis előkészület a napi munkára. Van ugye, aki földet pakol közelre, én csirkét húzok nyársra.

elokeszites.jpg

Az idevezető út nem túl látványos, ezért nincs is nagyon fényképem róla. Tulajdonképpen csak autópályázom. 

Szerda - Sankt Radegund (a Schöckl lábánál)

Amikor kiköltöztünk, elmentünk egy nyelvtanfolyamra. Az egyik órán, mint „őslakos” (ekkor már legalább 4 hónapja laktunk Grazban) elmagyaráztam egy kínai „osztálytársamnak”, hogy merre található és mi is az a Schöckl: „Tudod, az a kis domb, ami Grazból a legjobban látszik. Busszal, autóval fél óra”.

A tanárnő kérdése: „Kedves Viktor, hány méter magas egyébként Magyarország legnagyobb hegye?” Azt hiszem, nem kell magyaráznom a további viszonyomat a tanárnővel. Mint kiderült a tanárnő liblingje a hegy, a grazi hegy.

De vissza a munkához! Az ide vezető út már látványosabb, főleg így ősszel.

st_rad_ba.jpg

Itt például egy Nach and Frisch-nél állok.

nac_h_and_frisch.jpg

Szemben egy kávézó, így itt is megoldott a reggeli friss verlängerter, azaz kávé.

st_rad_nyarterasz.jpg

A közértből szerzem be a zsemlét és egyéb napi szükségletet, alapanyagot, szóval gyakorlatilag saját raktáram van mindenhol. :) Cserébe a helypénz viszonylag baráti (20 euró).

A napi rutinom úgy alakul, hogy reggel nyolc, fél kilenc felé érek el a helyeimhez, ami azt jelenti, hogy 7 óra előtt nem szoktam otthonról elindulni. A parkolás szempontjából a Radegund a legbonyolultabb. Egyszer sikeresen le is téptem az előtetőt az autóm tetejével, sarkával.

Szóltam, mit tettem, megbeszéltük, hogy a biztosítóm fizeti (Betribsversicherung), és ennyiben maradtunk. Azóta is járok oda és kellemesen eltrécselünk az üzletvezető asszonnyal.

Az érkezés után áramra teszem magam - na jó, az autómat. Mondtam már, hogy Jacqueline-nak hívják??? Áramról megy a hűtő és a grillsütő forgatómotorja. (A grill gázról üzemel.) 

reggeli_es_valasztek_1.jpg

A nyárson levő csirkéknek körülbelül 75 perc - másfél óra kell, hogy átsüljenek, a csülöknek 3-4 óra, szóval van némi üresjáratom. Ha szerencsém van (márpedig miért is ne lenne), azért tudok árulni.

zoole_digger.jpg

Van bordám (Ripperl)... 

ripperl.jpg

Rántott szeletes zsemlém, és leberkäse zsemlém (na, ennek nem nagyon tudom a pontos magyar megfelelőjét). És mielőtt feltennétek a kérdést, nem árulok magyar terméket, semmit - ugyanis egyszerűen nem veszik, hiszen mint írtam is, hazait vesznek. Rómában élj (kereskedj) úgy, mint a rómaiak!

Körülbelül 1030-kor indul be az élet, jönnek a korai ebédelők, aztán a melósok, a háziasszonyok, mert ezen a napon én vagyok a gyorskonyha. Vannak már visszajáró törzsvevők, akiknek a szerda a csirkés nap.

Úgy 2 óra felé van némi pausa, kávészünet, mert a szegény melósnak is jár valami. Aztán fél négytől hatig a hazatérőket is ki kell szolgálni.

jeges_kave.jpg

Hatkor (a közért is szigorúan bezár pontosan 6-kor) csomagolás. El kell mosni a grillt, a szerszámokat, begyűjteni a reggel kitett reklámtábláimat, rögzíteni mindent, mert hazáig kanyargós az út.

ragnitztabla.jpg

Igen, volt már olyan, hogy szaladt minden - hát igen, amikor nincs seefest... komoly kárt is okoztam már magamnak, amikor egyszer menet közben kinyílt a kiszolgáló oldalablak és egy betonfal mellett leszakítottam az egészet. Nem kaptam röhögögörcsöt.

Csütörtök - Lannach

Ismerős lehet a név, de ma egy kávézó, cukrászda, pékség mellett állok. Az idevezető út ismét csak autópálya. Szemben Trafik, azaz a kávé, a reggeli megoldva a kávézóból. A napi rutin ugyanaz, mint már fentebb leírtam.

lannach_eberle_nyar.jpg

Van téli, tavaszi, őszi, nyári, kilátás is az „ablakomból”.

st_rad_eso.jpg

st_rad_kod.jpg

Érdekesek a vevők. A köszönés néha csak annyi, hogy halbes (felet); bio a csirke?; szabadtéren tartott?; honnan veszem?; kapom az árut?. Van egy minőségi tanúsítványom, kiragasztva, jól látható helyre, a csirkéket beszállító cégtől - ez elég fontos.

Péntek - Graz, Ragnitz str.

ragnitz_terasz.jpg

Zoole!!!! Egy erdőn keresztül jutok a napi helyemre. Ez sem egy unalmas út. A Ragnitz kávé a partnerem, közölték, mondjam meg, mennyit szeretnék inni. És basszus, még csak kihasználni sem tudom, mert a magas vérnyomásom miatt csak kettőt iszom naponta (mielőtt még meggyanúsítanátok), szóval mértéktartó vagyok.

ragnitz_nyar.jpg

ragnitz_tel.jpg

Ezen a helyen nagyon jókat szoktam mozizni a parkolások miatt. De mióta itt élek, azaz 2008 óta egy, azaz egy igazi anyázást se láttam, hallottam. Egyszer nekem tolatott egy idős hölgy, valószínűleg nem látta az autómat (végül is nem túl nagy).

A tolatás után elment, és nem, én sem anyáztam, hanem lefényképeztem a lökhárítómat (egy régi kis sérülés volt rajta :)), mert azért magyar vagyok. Félóra múlva visszajött és mondta, hogy volt az ügyvédjénél.

Néztem rá, mire mondta, szeretné, ha kitörölném az elkészült fényképet, és mondjam meg mit tehetne a kár rendezéséért. Elrebegtem neki, hogy már fél órája is elég lett volna, hogy ha azt mondja: sajnálom. Mondta, kezet fogtunk, vásárolt két csirkét és mosolyogva elbúcsúztunk egymástól.

Milyen egyszerű az élet! Hozzátenném, én Budapesten szocializálódtam, ott tanultam vezetni és napi szinten vezettem is, sokat, 18 éves korom óta. Ezt a hozzáállást nem nagyon tanították...

Szombat - ismét Lannach, ismét a Spar

A hét utolsó munkanapja - lenne, de nem nekem. Ja, tudjátok, bejátszik a hétfő. Sebaj, szeretem a hétvégi napokon a melót, más az emberek hozzáállása az időhöz. Senki nem rohan, bár ha jól belegondolok, itt, Ausztriában hétköznap sem rohannak. Sietnek, de nem rohannak.

Ma csak fél napot dolgozom, 14 óráig. Érdekes, hogy itt is 11 felé kezdődik az élet, de ugye vége is van kettőkor. Mert én is megyek, sietek haza. :)

spar.jpg

A szakma itt ma (szombaton) abból áll, hogy kitalálom, mennyi csirkét fogok eladni. Mert a kész csirkét kidobhatom, a nyers csirke meg keddig - hát nem túl szerencsés... Szóval vége a hétnek. Vagy. nem is. Vannak dologtalan napok - másoknak. (Nem panaszkodom, dicsekszem.)

Három éve a falunkban az önkormányzat megkeresett, hogy mi lenne, ha én csinálnám a focipálya melletti büfét (Kantint). Sokat, legalább másfél órát gondolkodhattam, a következő hétvégén már meccs volt és nyitni kellett.

Szóval három éve csináljuk kedvvel :), szeretettel, szakmaisággal. Ma már a fiaim is dolgoznak benne önállóan, természetesen a kialkudott jutalékukért.

kantin_apaval.jpg

kantin_3_gyerek.jpg

Kérdezik, hogy meddig csinálom, csináljuk. Amíg a hobbimnak érzem, mert addig fogom bírni.”

A moderálási alapelveket itt találod.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: egy napom Ausztria Graz

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr128155110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

©________ 2015.12.11. 20:18:27

@macamuca [IHUN]: lekéri, mi? :D

meséltem már a biztosításom lekérést, nem?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.12.11. 20:21:50

@Praliné.:
Pedig nem kötelező. Az autóban sem kötelező tartanod semmilyen tulajdont igazoló lapot vagy a vizsgát igazoló lapot.
Mindent ott a helyszínen le tudnak ellenőrizni.
Megjegyzem Magyarországon igazoltatott a rendőr és nem volt nálam semmi. Leellenőrzött a kütyüjében mindent ki vagyok mi vagyok rendben az autó és jóindulata jeléül 10ezerre megbüntetett.

SzZoole 2015.12.11. 20:22:39

@vityo641(AT): nevemen 2 ,egy jany Es egy fuju.Mas neven meg ooooo.......sok:)))

Shanarey 2015.12.11. 20:25:48

@Praliné.:

A Magyar rendőrök is le tudják kérdezni az adatokat, de azt ők nem szeretik, mert akkor kevésbé hatásos a verbál szex. Na meg arrafelé kvóta van arra, hogy mennyi szabálysértést kell begyűjteni a rendőröknek / fő.

SzZoole 2015.12.11. 20:27:19

@Praliné.: tessek,3 hiteles ember is megerositett,igy mar hiszel nekem?

nyuszigonosz 2015.12.11. 20:28:50

@Praliné.: Perszehogy elektronikusan lekérik az adatokat, megtörténik, hogy megy az ember mögött egy ideig a rendörkocsi, akár civil rendör kocsi, tudom, hogy olyankor a rendszám alapján lekérik az adatokat és ha mindent rendben találnak, meg sem állítanak, kielöznek és aztán egy darabig más mögött mennek.

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.12.11. 20:28:51

@vityo641(AT): backhendl? Ki vagy te Andre Agassi?
Yangon ban ettem sokszor grillcsirket asszem 5 dollár volt az egész de mar nem vagyok biztos benne

nyuszigonosz 2015.12.11. 20:30:11

@Dragonlady (Bp, Hun): A Backhendl - az errefelé ( Ausztria, Németország, Svájc) az a tepsiben sült csirke. :-)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.12.11. 20:30:32

@Praliné.:
Na neeeem. Ilyen nincs a mesében sem. Eszemfaszom megáll....

Herr Géza 2015.12.11. 20:32:01

@Praliné.: Ez nagyon nagy. Eleve. De b+, ajtóék, mint vagyonvédelmi eszköz ? Bruhaha.....

ötköb 2015.12.11. 20:32:12

Fleißige Man nette Familie !
Gratuliere !

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.12.11. 20:32:55

@Zoole[uk]:
Te Zoli figyu, itt van ez a faszi. Csülköket süt. Szereti a szakmáját. Jól ír. Mindezek tetejében jó humora van.
Be kéne venni a csapatba...
:)))))))))))))))))))))))))))))))))

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.12.11. 20:34:01

@Zoole[uk]: ismerek olyat akinek az 5.is fiú lett

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.12.11. 20:35:46

@vityo641(AT):
Te Vitya, tudod mivel lehetne még ott aratni? Itt kaphatók olyan csirkék amik akkorák mint egy galamb.
Itt nagyon népszerűek. Múltkor a török étteremben ettem faszénen sütve. Nagyon ott van...

vityo az Istenkiraly · http://viktor-kalandor.blogspot.co.at/ 2015.12.11. 20:38:50

@diggerdriver:
jajajajajajajajajjjjjj....
az nagyon sokba fog nekem fájni...
:)
en csak egy csoró kivándorolt vagyok aki még az ékirast sem tudja...

vityo az Istenkiraly · http://viktor-kalandor.blogspot.co.at/ 2015.12.11. 20:40:46

@diggerdriver:
hidd el sokmindent próbaltam, próbálok...
fogalmazzunk ugy hogy hüek a tradicioikhoz...

SzZoole 2015.12.11. 20:42:30

@diggerdriver: milyen csapatba???
Te is adjad meg az otleteket az osszeskuves elmelet gyartoknak

Herr Géza 2015.12.11. 20:42:30

@nyuszigonosz: Most tévedni tetszik... :) Igen, én is találkoztam vele, hogy ilyen tepsis csirkére használták, de az téves. Echte Wiener Spezialität.... :D

vityo az Istenkiraly · http://viktor-kalandor.blogspot.co.at/ 2015.12.11. 20:42:31

@diggerdriver:
29. én megyünk haza...
apámat magunkhoz vesszük és megyünk...Gyulára... asssziszem 3 ig...
küldök egy telefonszámot , magyart privátban...

vityo az Istenkiraly · http://viktor-kalandor.blogspot.co.at/ 2015.12.11. 20:44:25

@diggerdriver:
azért azt fogod hogy nekem gázsutöm van és nem faszenes kemencém?

nyuszigonosz 2015.12.11. 20:44:51

@Herr Géza: A Backhendl? Lehethogy tényleg igazi bécsi specialitás, tudomisén. :-)

vityo az Istenkiraly · http://viktor-kalandor.blogspot.co.at/ 2015.12.11. 20:46:15

@Zoole[uk]:
ok...
de a beavatási szertartás ha lehet ne legyen összföggésben a püspökfalattal...
ha kérhetném... szerényen...
sokat megérne ez nekem...

SzZoole 2015.12.11. 20:48:06

@vityo641(AT): "en csak egy csoró kivándorolt vagyok aki még az ékirast sem tudja"

Te,nem fogod elhinni,en nyaron kezdtem a tanulasat es mar folyekonyan beszelem:)))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.12.11. 20:48:15

@vityo641(AT):
Nem az a lényeg. Fél csirke helyett adhatnál egészet csak kisebbet.
Gyengehúsú jércét. Bazmeg olyat megenni már kimeríti a pedofília tényállását.
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.12.11. 20:53:45

@Zoole[uk]: Na jó, kiválthatja két gyengehúsú pipivel. Olyan 20évesekkel....
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Herr Géza 2015.12.11. 20:54:17

@vityo641(AT): Erre én már rég gondoltam, de ma tovább erősödött a feeling. Mikor jössz errefelé?? :D
Mert én tavasznál hamarabb valszeg nem járok arra.... Sajna.

vityo az Istenkiraly · http://viktor-kalandor.blogspot.co.at/ 2015.12.11. 20:55:01

@Zoole[uk]:
könnyü Neked Te egy egyszerü ember vagy mint egy (fa)ék...
.......................
csak vicceltem....
csak vicceltem....
csak vicceltem....
csak vicceltem....
csak vicceltem....

kérlek ne bánts...
:)

vityo az Istenkiraly · http://viktor-kalandor.blogspot.co.at/ 2015.12.11. 20:57:00

@diggerdriver:
jó... ezt vegyük át mégegyszer...
élöben...
sör mellett...
csapatilag...
hol és mikor...
:)

SzZoole 2015.12.11. 20:58:16

@diggerdriver: csak a magad neveben beszelj,tudod nagyon jol,hogy en egy komoly,nos tobbgyermekes csaladapa vagyok

vityo az Istenkiraly · http://viktor-kalandor.blogspot.co.at/ 2015.12.11. 20:58:49

@diggerdriver:
23 tól 28 ig sielek...
na jó a gyereke sielnek... én meg próbálok utánnuk menni...
de ... basszus én tanitottam meg öket...
most meg már semmi tisztelet...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.12.11. 20:59:33

@Zoole[uk]:
Azért az a "komoly" egy kicsit erős volt.
:))))))))))))))))))))))))))))
Má' a nagyapád se volt az.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.12.11. 21:00:51

@vityo641(AT):
29?
Hude vigyáztam hogy a kettes nehogy véletlenül hatos legyen...
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

SzZoole 2015.12.11. 21:01:01

@vityo641(AT): ez igaz,egyszeru,de oszinte.
Dehogy bantalak en teged,majd a barataim

vityo az Istenkiraly · http://viktor-kalandor.blogspot.co.at/ 2015.12.11. 21:04:18

@diggerdriver:
még nem is láttál és máris szerelmes vagy belém????
vagy csak a csülkeimet akarod....!!!!!
Te szemét számiti strici...
:)

vityo az Istenkiraly · http://viktor-kalandor.blogspot.co.at/ 2015.12.11. 21:07:03

@Herr Géza:
hát ... lehet hogy hamarabb mint gondolnád...
szeretnék autokat nézegetni...
nekem a jauár , február ugyis halott hónap...
valamikor...???

Herr Géza 2015.12.11. 21:09:29

@vityo641(AT): Na ácsi. Nélkúlem kizárt. Akkor pont nem ér rá Digger se, meg Zoole se..... :))))))))))))))

vityo az Istenkiraly · http://viktor-kalandor.blogspot.co.at/ 2015.12.11. 21:13:45

@Herr Géza:
az autokat No ban nézegetném...
és lehet hogy a Te segitségeddel...
tudod ... én hülye vagyok... pénzert munka autót akarok venn...
érted??? pénzért ... munkát...
rosszul vagyok bekötve,,,

Herr Géza 2015.12.11. 21:30:57

@vityo641(AT): Én itt vagyok!!!! Cserébe elviszlek egy szaktárshoz. A környék legjobb lángosos mobil bodegáját üzemelteti és akkora bajsza van, mint Ferenc Jóskának. Na vajon milyen nemzetiségű??? (Nehéz kérdés volt....) :))))

macamuca [IHUN] 2015.12.11. 21:39:23

@Praliné.:
Igy most hirtelenjében nem rémlik....

@vityo641(AT):
Egyik sem, Skócia északi fele..... Deviszonttengerpartivaros,plusz2folyo!!! :))))))))))))))

macamuca [IHUN] 2015.12.11. 21:40:53

@vityo641(AT):
A csülkeidet ÉS a pipijeidet.....
:)))))))

Herr Géza 2015.12.11. 21:42:26

@vityo641(AT): Az triviális. Bár a "nézegetni" erős lesz, mert az általad írt kategóriában még nem sokmindent találtam. A 25k+ már inkább, persze azok majdnem újak...
Na de ezt majd külön megdumáljuk...

vityo az Istenkiraly · http://viktor-kalandor.blogspot.co.at/ 2015.12.11. 21:47:46

@Herr Géza:
köszi... a többit priviben...
kellemes hétvégét...:)

Husimado007 2015.12.11. 21:55:55

Nagyon tetszett az írásod, és persze azért egy kicsit irigyellek is! Őszintén gratulálok a munkádhoz és a sikeredhez!

vityo az Istenkiraly · http://viktor-kalandor.blogspot.co.at/ 2015.12.11. 21:57:46

kedves Mindenki!!!!
elöször is köszönöm a lehetöséget a HÁ nak a megjelenésért...
köszönöm az olvasást, a visszajelzést, a kommenteket, a szép perceket...
köszönöm azt hogy részesei voltatok a mai napomnak...
... és megértem ... mostantól ... a függöséget...
szép estét... éjszakát...
mert tudjátok nekem holnap még van egy fél napom...
V.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.12.11. 22:07:58

Csak annyit szólnék hozzá hogy bátorítanék mindenkit hogy írja meg egy napját vagy akár többet is. Nincs érdektelen munka vagy tevékenység. Nem beszélve arról hogy rengeteg új információhoz jutunk.
Én hiszem azt hogy remek írások születhetnek.

blackhairlady 2015.12.11. 22:55:40

@svájci sapka (ch): nalunk is ehetetlen a grillcsirke, legalabbis szamomra. Egyreszt a fuszerezese kritikan aluli, masreszt nem sutik at rendesen. Eloszor azt hittem csak veletlen, de minden alkalommal szinte elenk piros volt a csont mellett. Mar ragota nem veszek, inkabb magam sutom.
@vityo641(AT): nagyon klaszz loszt, koszi erte. En nagyon eltudnam magam kepzelni egy ilyen munkahelyen:))
A fiaid nagyon rendesek, hogg besegitenek, bar gondolom a jutalek eleg nagy erv:)

Herr Géza 2015.12.11. 23:08:52

@vityo641(AT): Mi meg neked köszönjük. :))))
És 100 csirkés félnapot holnapra!!!!!

blackhairlady 2015.12.11. 23:09:04

@P.Elliot: nalunk meg a mexikoi food trucknak megy nagyon jol. Rengeteg epitkezes van felenk, szinte egy uj varos epul, a mexikoi melosok mind naluk veszik meg az ebedet.

Furos 2015.12.11. 23:18:16

@diggerdriver: Jancsibacsi! Megvolt a 2 vizsgam de lehet ezeket ujra latszom....
Mindegy addig is tobb idom van kisse.
Jo volt a posztod meg a mai is kiraly. egy csulokre en is benevezek vagy tobbre :)

blackhairlady 2015.12.11. 23:25:27

@Praliné.: most mar ugy tunik az sem szamit, hogy mi van rairva. Olvastad a bkv uj egyenruha mizeriat? Semmi sem az aminek latszik, illetve irva van.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.12.11. 23:31:32

@Furos:
Nagy gratula a vizsgáidhoz és a Ramsbury vodka dizájnjához.
Nagyon szép marketing.

Köszi nem számítottam ekkora sikerre. Vityát útba kéne ejteni egyszer Grazban.

SzZoole 2015.12.11. 23:33:17

@Furos: olvasd el a sajat blogjan a brazilgepsorrol irt posztjat,az sem kutya,bar nem hiszem,hogy HA. beteszi egy vasarnapi blogajanlonak:)))

P.Elliot 2015.12.11. 23:53:33

@diggerdriver: En tervezem megirni csak meg nem tudom melyik napomat hiszen mindegyik mas. Itthonit? Egy kirandulas napjat? Egy orvosi latogataset? Te tudtal irni mert egy munkanapodat mutattad be, erdekes volt de en nyugdijas vagyok, ismertessem a gyogyasztati segedeszkozoket hogy mire szamithattok a jovoben ?, hehehe....Mondjuk meg ott nam tartok hogy barmit hasznaljak de attol meg vannak ilyenek.
Tenyleg igazabol latni szeretnem hogy masok hogy irjak, illetve valami mintat szeretnek hogy milyen stilusban...
Mar van bennt egy karacsonyi posztom, majd ha HA leadja akkor veszek egy levegot es meg[probalom bemutatni egy napomat valami formaban....

P.Elliot 2015.12.11. 23:58:12

@ladyamerica: Itt is vannak mexicoiak tomegevel de valahogy nem igazan latni kifejezetten mexicoi food truck-okat.
Grillcsirket en nagyon ritkan veszek mert nem sutik meg rendesen, a hus belulrol neha rozsaszin, a fuszerezese sem izlik.
Magam csak a sutoben szoktam sutni neha. Csulkot viszont fogok sutni hamarosan, a posztolo jol felkavarta a gyomornedveinket.

M. Péter 2015.12.12. 00:57:36

@Zoole[uk]: Házhoz nem jönnek, ha mégis ellenőrizni akarják a jogosítványodat, akkor neked kell 7 napon belül bemenni a rendőrségre.

blackhairlady 2015.12.12. 01:22:27

@P.Elliot: bevallom, en egyszer visszavittem a boltba, aztan a menedzser vagy ki azt mondta, hogy megvan a sutesi ido, ennek igy kell kineznie az X perc utan. Na ezek utan hagytam abba a probalkozast. Pedig nagyon olcso.

pamut 2015.12.12. 02:55:18

Na basszus ilyen sem volt még velem hogy hajnal 3-kor szabályosan csorog a nyálam. Jó poszt volt, most azonnal szereznem kell valahonnan egy hatalmas nagy alaposan átsütött finom csülköt....

pamut 2015.12.12. 03:10:20

Azon gondolkodtam miközben olvastam, hogy akkor ez most jó meló-e vagy sem, magányos-e vagy a vevők miatt nem az, de azok ugyebár mindig cserélődnek meg csak pár szót lehet váltani. Főnök nincs, senki nem ugráltat, ez mondjuk nagy előny, ahogy a céges stressz sincs.
Aztán meg azon gondolkodtam hogy mennyire lehet erős az olaj vagy zsírszag, mert azért egész nap abban pácolódni az nem lehet jó, de végül is nyitott kocsi mellett ha van némi szellőzés nem biztos hogy vészes. Azért a téli fagyban amikor a hátadat süti a sütő, szemből meg jön rád a fagyos levegő ahogy kiadod a kaját... remélem szívósak Viktor ízületei...

Én mondjuk a nyarat bírnám legrosszabbul, nekem fél óra kint a szabadban a kánikulában és kész, meghaltam, szelaví. Az meg hogy EGÉSZ NAP kint legyek + a sütő is ott okádja a meleget mellettem.... azt hiszem a pokol valami ilyesmi lehet :) említettem már hogy nem bírom a meleget? :) Szóval nem könnyű meló ez, nem sokan bírnák. Biztos lehet vele keresni, de meg is kell azért dolgozni keményen. A megmaradt csirkékkel mi lesz? Kuka, vagy oda lehet adni valakiknek?

vityo az Istenkiraly · http://viktor-kalandor.blogspot.co.at/ 2015.12.12. 06:11:18

@ladyamerica:
Ugy tanítják ...hogy sütési idő...
Aztán rájössz ...kitapasztalod, hogy szin es nyomkodás alapján melyik a kész...
Nekunk, nalunk szabály hogy véres csirkét nem adhatsz ki...
A csirkesek közötti íratlan...
A szakirányú kérdés...
Durch...!!!!???

vityo az Istenkiraly · http://viktor-kalandor.blogspot.co.at/ 2015.12.12. 06:13:56

@ladyamerica:
Döntő érv volt. .
Ellenben takarítanak...elotte...utanna
Keményen tárgyaltak...
De hat jo a tanítómesteruk...:)

vityo az Istenkiraly · http://viktor-kalandor.blogspot.co.at/ 2015.12.12. 06:24:10

@pamut:
Stimmt...
A munkahelyi leírás pontos...
Gyanítom Te konkurenciakent dolgozol valahol a kornyekemen...
:)
Fentebb irtam a maradékról...
Vevoknek nem nagyon adok maradékot...aznap...
Kedvezményt szoktam...
De ...ahonnan akavet kapom, ahol tankolok, a faluban a magyarok...szoktak kapni...
Hát hogy nekik mergezesuk van e ...azt majd megírják Ők...

©________ 2015.12.12. 07:32:11

@Shanarey: mar ha sikerul nekik. Meselhetnek.....

©________ 2015.12.12. 07:33:45

@Zoole[uk]: :-)

Ebben az esetben minek a kartya?

©________ 2015.12.12. 07:37:05

@vityo641(AT): milyen gyula??

Mi lenne, ha feluton talalkoznatok? Najo, ketharmad uton, nalam:-)

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.12.12. 08:12:42

@pamut: Akkor most képzeld el, hogy egyedül ülök a fülkében, az utasokkal beszélgetni nem szabad, miközben állandó harcot vívok a közlekedés összes résztvevőjével. Télen a lábam fagy le, nyáron pedik ömlik rólam a víz az 50 fokos vezetőfülkében, mert a nap pillanatok alatt forró katlant teremt odabent, miközben délutántól éjszakáig az orromban érzem a dízel semmivel össze nem téveszthető bűzét.

Vagy képzelj el nyáron egy aszfaltozó munkást.

És a mai ifjúságnak lövése nincs arról, hogy mi az a munka. Ma már mindenki az IT szektorban akar dolgozni, mert ott a della, de hogy mások néha vért izzadnak, hogy a város mozgásban maradhasson, azt észre sem veszik. Annyira nem, hogy a szó legszorosabb értelmében átnéznek az ilyen melósokon, felsőbbrendű lénynek képzelve magukat. Szerintem ez a felborult értékrend az egyik legnagyobb probléma manapság. Többek között ennek köszönhető az is, hogy bizonyos szakmákat már nem tisztelnek az emberek. Na meg persze egymást sem.

SzZoole 2015.12.12. 08:41:10

@M. Péter: en tudok olyanról,hogy kiment a jaror a házhoz,hiszen ott voltam es láttam.

SzZoole 2015.12.12. 08:44:34

@Praliné.: azert,mert ha hivatalos helyekre mesz hivatalos ügyeket intézni akkor ezzel tudod igazolni magad vagy az útlevéllel,ez a kétfajta dolog van amit itt elfogadnak.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.12.12. 08:45:08

@vityo641(AT):
Én eddig csak kicsontozott csülköt sütöttem tepsiben.
Egészben főzni szoktam fokhagymás vízben. Amúgy a csülökpörkölt nokedlival fenséges étel.
Ahogy apám szokta mondani mikor valami finomat evett hogy a kínai császár sem eszik olyan finomat.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.12.12. 08:46:19

@Praliné.: Például mindenhol elfogadják személyazonosság igazolására. Mivel itt olyan kártya nincs.

SzZoole 2015.12.12. 09:22:19

@diggerdriver: "csülökpörkölt nokedlival fenséges étel."
Csulok es marha egyutt milyen finom nokedlival:)))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.12.12. 09:30:01

@Zoole[uk]:
Bizony. A marhapörkölt elsődleges alkatrésze a marhalábszár esetleg a marhanyak.
Mint ahogy a pacalpörköltet is javítja ha bele van főzve néhány disznóköröm.

SzZoole 2015.12.12. 09:33:48

@diggerdriver: en a heten 2x ettem itthon marhalabszarbol keszitett porkoltet nokedlival,tejfolel nyakon ontve:)))

vityo az Istenkiraly · http://viktor-kalandor.blogspot.co.at/ 2015.12.12. 09:52:34

@diggerdriver:
Megmardt csulok...
Vizben kifozve...
Hagymás krumaplival tepsiben megsütve...
Ha a tetejére teszel tukorbtojast akkor tiroli specialitás...:)

vityo az Istenkiraly · http://viktor-kalandor.blogspot.co.at/ 2015.12.12. 10:01:35

@Zoole[uk]:
Tegnap mintha vmi fogyókúrás napokat emlittel volna...
Na mindegy biztos öregszem...:)

SzZoole 2015.12.12. 10:23:59

Azt csak viccből írtam.
En meg a fogyókúra 2 különb fogalom,nincs ra szükségem szerencsés alkat vagyok(sportos)ehetek barmennyit nem vagyok hizekony:)))

magyarparaszt 2015.12.12. 12:55:17

Egyszerűen más az emberek "alaphangulata", viszonyuk a világhoz (az államhoz), mert a világ (az állam) is másképpen viszonyul hozzájuk, mint itthon! Demokráciákban az állam nem azért van, hogy baszogassa az embereket: az állam nyugaton azért van, hogy a polgárai megtalálhassák számításukat, ezt szolgálják a törvényeik, ebbe szocializálódnak bele. Magyarországon az állam szabja polgárainak kötelességként, hogy az állam javára (tehát a "döbrögik" javára!) dolgozzanak, persze, hogy rossz a kedve mindenkinek, aki nem hajlandó beállni a döbrögiseggeket nyaló bérencek közé!

tralalala 2015.12.12. 16:58:56

"Érdekes az osztrák polgár. Hihetetlen tudatosan vásárol, előnyben részesiti a hazait mindenben, mindenkor. Itt hagyománya van az igazi termelői piacnak, rengetegen vásárolnak ott, pedig drágábbak, mint a multik.

Az üzletekben is megnézik az élelmiszerek származási országát, és persze sarkítok, de ha ennek csak a tizede működne Magyarországon, akkor szerintem nem itt tartana szegény ékírásos hazánk."

Köztudott, hogy ha az osztrák, német, francia vásárol hazait, akkor tudatos. Ha magyar, akkor soviniszta-nacionalista, torzítja a piaci versenyt, és utálja a külföldit.

©________ 2015.12.12. 19:27:46

@diggerdriver: itthon is elfogadják.

Azert lasd be, fura dolog a jogsi, amit nem jogositvanykent hasznalnak, hanem id cardkent.

©________ 2015.12.12. 19:30:09

@vityo641(AT): majd irok fb-on. De ok mit szolnak hozza? Van itt egy igen jo etterem a faluban.

vityo az Istenkiraly · http://viktor-kalandor.blogspot.co.at/ 2015.12.12. 20:08:25

@Praliné.: Az ok...
Azba családom?...
Imádni fogják...
Ebedeljunk ott egyutt...30 an...

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.12.12. 21:11:00

@diggerdriver:
gyereknek jön a foga. megírjam egy napomat? :-)

Herr Géza 2015.12.13. 02:42:59

@tralalala: "Ha magyar, akkor soviniszta-nacionalista, torzítja a piaci versenyt, és utálja a külföldit."

Miért, ki mondott itt ilyen baromságot?

vityo az Istenkiraly · http://viktor-kalandor.blogspot.co.at/ 2015.12.13. 04:18:23

@tralalala:
Szerintem amit leírtál az jo meglátás...
Ez a különbség a két ,,fej,, között...
Ellenben Ausztriában nincs kinai piac, kinai bevásárlóközpont...
Amig Mo on éltünk...nem engedtem a családot ott vásárolni...
Sajat kozertunk volt...
Es lattam azt hogy a magyarok nagy resze a multikba jar bevásárolni, mert ott olcsobb volt...
Be is zártuk a közértet...
Erted a különbséget...???

vityo az Istenkiraly · http://viktor-kalandor.blogspot.co.at/ 2015.12.13. 04:23:42

@tralalala:
Szerintem amit leírtál az jo meglátás...
Ez a különbség a két ,,fej,, között...
Ellenben Ausztriában nincs kinai piac, kinai bevásárlóközpont...
Amig Mo on éltünk...nem engedtem a családot ott vásárolni...
Sajat kozertunk volt...
Es lattam azt hogy a magyarok nagy resze a multikba jar bevásárolni, mert ott olcsobb volt...
Be is zártuk a közértet...
Erted a különbséget...???@vityo641(AT):

©________ 2015.12.13. 14:31:15

@vityo641(AT): megbeszéltem az emberemmel, és rábólintott, úgyhogy tényleg írtam FB-on.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása