oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2015. július 05. 06:46,  Álláskeresés és gyűlölt ellenségeink 188 komment

2015. július 05. 06:46 Határátkelő

Álláskeresés és gyűlölt ellenségeink

Miközben csendesen elámultam azon, hogy a mai az 1400. poszt, örülök is, mert szerintem igen érdekes és változatos posztokat sikerült találni a heti ajánlóba. Így aztán állást keresünk (és ami még nagyobb dolog: találunk is) Spanyolországban, ellátogatunk a Panama-csatornához és kiderül az is, miért gyűlöletesek a medúzák (mert csípnek) és mit tehetünk ellenük.

call_center_foto_diana_varisova.jpg(fotó Diana Varisova)

Kezdjünk Spanyolországban, ahol az ottani országfelelős, Roxi új munkahelyet volt kénytelen keresni magának, miután az előzőnél elérte a fűnyíró. Spanish Special blogján az is kiderül, hogy jelenlegi lakhelyén leginkább csak idénymunka akad.

„A felmondás után letöltöttem a szabimat, majd regisztrált munkanélküli lettem, de persze már a 0. naptól intenzíven kerestem az állásokat. Sajnos nagyon hamar kiderül, hogy Gironában, illetve a Costa Braván az idényturizmuson kívül gyakorlatilag 0 a lehetőségek száma, ezen nagyon meg sem lepődtem.

A keresést kezdetektől Barcelonára is fókuszáltam, és nagyon hamar elkezdett állásügyben csörögni a telefonom, gyakorlatilag heti 2 interjúm volt ott, de hívtak Gibraltárról is, ami szintén nem lett volna rossz, ha már költözni kell, Dél-Spanyolország is nagyon jó lett volna.

Az állásfronton hamar kiesett a sallang, két befutó maradt, az egyik az a cég, ahol most dolgozom, a másik helyről még várok egy visszajelzést, hogy milyen ajánlatot raknak le az asztalra.

Ahol most vagyok, az első naptól nagyon jól érzem magam: igazi multi, vállalati kultúrával, minden leszabályozva - ennek az előnyeivel és hátrányaival. Mindenki nagyon kedves, iszonyatos időt fordítanak a betanulásra, illetve egy csomó szakmai tréninget is megcsináltam, például a harmadik napon ITIL certificadót szereztem. Az előző helyem 2 év alatt egyetlen tréningre sem szánt időt, sem energiát, sem semmit.

Na de akkor mi a baj a mostani helyemmel? Ez egy bombabiztos nyugdíjas állás, fél kézzel levezénylem a munkát, mivel itt akkora volumenek vannak a folyamatok nagyon diverzifikáltak, ergo nincs meg az „end to end” rálátás, és valljuk be, szakmailag nem érzem akkora kihívásnak, viszont az is igaz, hogy látok előrelépési lehetőséget.

A másik még függőben lévő állás szakmailag óriási kihívás lenne, egy 150 fős centerért lennék felelős - viszont nem tudom, anyagilag megérné-e, illetve, hogy megint annyi időt és energiát akarok-e valamibe beleölni.”

A teljes posztot ide kattintva olvashatjátok el.

Egy egzotikus kísértetváros

A Külföld blog szerzője alig 2 km-re lakik a Panama-csatornától, és nem messze van egy, az építkezés helyszínén fekvő étterem is. A környék neve Gamboa Rainforest, ráadásul a dzsungel közepén van. Kis időutazás következik.

panama_foto_kulfold_blogspot_hu.jpg(fotó: Külföld blog) 

„Ahogy elkezdték irtani a dzsungelt, azonnal jöttek a megbetegedések, a sárgaláz, dengue-láz, malária... és a munkások hullottak, mint a legyek. 22 000 ember vesztette életét a több évtizeden keresztül tartó építkezésben, amit aztán az amerikaiak átvettek 1901-ben és sikerre vittek. (...)

Egy egész kis várost építettetek fel az amerikaiak, amit mára senki sem lakik. Egy-egy házban vannak lakók, de inkább hasonlít egy kísértetvárosra ez a gyönyörű hely ami szebb időket is megélt már. (…)

A panamaiak nagyon büszkék hogy a csatorna száz százalékban panamai és Ők a csatornás nép és a világ szíve és ezeket óriás transzparensekkel hirdetik. Ezekkel tömik a nép fejét, akik elhiszik, hogy nélkülük nem lenne tengeri kereskedelem. Ami egy baromság, már ne haragudjon a világ.

Az igazság az, hogy ha nem jönnek ide az amerikaiak, Ők a mai napig egy szál gatyában ugrálnának a dzsungel közepén, és nem hogy csatornájuk, de egy normális épületük nem lenne... és mérges lettem, mert több mint 20 000 ember vesztette itt el életét, aminek egy normális műemléket nem tudtak emelni a helyiek, még a füvet sem tudják lenyírni ott, ahol ezek a szerencsétlenek fekszenek.”

A teljes posztot (jó sok képpel) itt olvashatjátok el és nézhetitek meg.

Ha valakit gyűlölni akarsz, itt a lehetőség

Aki nyaralt már tengerpart mellett, és volt szerencsétlensége belefutni (pontosabban beleúszni) egy-egy medúzába, az pontosan tudja, milyen kellemetlen dolog ez. Sőt, mint Tucano szuper blogjából kiderül, nem csak kellemetlen, hanem egyenesen katasztrófát is okozhatnak ezek a lények.

meduza_foto_pixabay_com_wigtsai.jpg(fotó: pixabay.com / Wigtsai)

„Kimondhatatlanul úúúútálom a medúzákat. Szörnyű, undorító lények, amelyek rengeteg bajt okoznak, akár nukleáris katasztrófát is. Hajókat borítanak fel és emellett a tengeri magyarokat is folyamatosan zaklatják.

Ha valakit gyűlölni akarsz, akkor érdemes ezekre az eltérő színű és fajú, de mindenképpen bevándorló egyedekre kiengedni haragod keserű epéjét. Jobb ma egy halott medúza, mint holnap a hátadra pisáló jószándékú megmentők a strandon.

Nyugodtan úszkáltam Mgarr ix-Xini álomszép strandján, ami már azelőtt az egyik törzshelyem volt, hogy Angelina Jolie és Brad Pitt ott forgatta volna a „By the Sea” nevű remeket (bemutató 2015. december).

Meg kellett igazítanom közben békatalpamat (oh rutintalan idők, évek óta nincs ilyenre szükségem, kivéve free divinghoz). Szóval igazítanom kellett, ezért elpancsoltam magam egy létrához. Még meg is néztem rendesen, hogy van-e ott a szemetekből. De nem volt.

Dehogynem volt, amint leültem, a létravas mögül előbújt egy rózsaszín és hátulról támadva (gyáva dögök) pont térdhajlaton csípett. Üvöltés + pánik, ilyen se történt még. Gondoltam, hogy a derékig érő vízben csak nem fulladok meg, ezért kivánszorogtam a parton üldögélő Tigrishez.

Pár lépésről üvöltöttem az üres sörösdobozzal a hasán henyélő barátomra, hogy „Megcsípett egy medúza!!4!”

„Várjál, tudom, mit kell tenni”, jött a hirtelen válasz és elővette a farkát. „Azonnal le kell hugyozni!”.

A következő percek azzal teltek, hogy én sikítva a fájdalomtól menekültem mezítláb a kavicsokon, húzva magam után a lábam, Tigris meg gyógyeszközzzel a kezében üldözött, hogy „ne tréfálj vazze, tényleg le kell pisálnom, segíteni akarok!”.

Közben tíz ijedt anyuka takargatta gyermekei szemét, de tudom, hogy ott valami örökre eltört a kölkökben. A csípés nyomai pont fél év múlva múltak el, az érzés meg soha, egy életre meggyűlöltem a medúzákat. (...)

Mit kell tenni medúzacsípés esetén?

Na, erről sok hülyeséget lehet olvasni. Az én verziómat a máltai iskolákban tanítják, és igen értelmesnek tűnik. Lepisálás és ecetes kenegetés nem működnek. Azt nem mondom, hogy ártanak, de értelmük az valójában szinte semmi.

Amit viszont tenni kell:

- Csípés után ki a partra,

- Valamilyen kártyával (hitel / Fekete Péter / névjegy / plakátdarab) alaposan lekapargatni a csípés helyét és környékét,

- Antiallergén krém beszerzése a gyógyszertárból,

- Kenés

- Bocsánatkérés a szentektől és egyéb égi hatalmasságoktól, akiket megsértettél, miközben hörögtél a fájdalomtól.

Ennyi. Édesvíz pont nem jó, de tengerben hűtés kártyás kapargatás után javallott, például ha nincs pont melletted patika."

Szívem szerint ideidézném a teljes posztot, amiben mindemellett szó esik még a medúzák okozta katasztrófákról, a védekezési módokról, szóval őszintén ajánlom mindenkinek, hogy kattintson és olvasson.

A moderálási alapelveket itt találod.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: blogajánló Spanyolország Málta Panama

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr537596064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DieNanny CH 2015.07.05. 06:52:31

"mivel itt akkora volumenek vannak a folyamatok nagyon diverzifikáltak, ergo nincs meg az „end to end” rálátás,"
Ezt valaki lefordítaná? Ebben a kánikulában nincs agyam hozzá... Ráadásul 4 óta fent vagyok...

Amúgy mindhárom blogajánló tetszik.

DieNanny CH 2015.07.05. 06:54:29

Ja, és lehet ma kánikulai helyzetjelentés?

Közép-Svájc, 400 m, 6:40 --> 21°C

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2015.07.05. 06:59:27

Mindegyik nagyon tetszett.
Köszönjük.
Elképzeltem, ahogy Tucano ruhangál a parton, még most is dőlök a nevetéstől.
:D

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2015.07.05. 07:02:17

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: Egy picit alacsonyabban (352 m) már 22. Ma sem fogunk fázni.

adg 2015.07.05. 07:30:35

Tucanot mindenkepp elolvasom.

Annyit hozzafuznek a kephez, hogy azon egy portugal galya van, vagy blue bottle, ami nem egy hagyomanyos meduza. Ez nem egy allat, hanem egy telepet alkoto rakas polip es kis meduza. Az egesz brancsot ugy hivjak, hogy telepes meduza. Eleg erdekes allat(csoport).

Persze amikor epp terde csipi az embert, akkor ez tok mindegy.

adg 2015.07.05. 07:32:43

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: 5 m tenger felett, alig 29 fok. :)

Taxomükke (UK) 2015.07.05. 07:46:04

Staines-upon-Thames, 6.45: 14 fok

SzZoole 2015.07.05. 07:47:22

"Gyogyeszkozel a kezében"
Hat ezen meg mindig kacagok,nem hiába Tucano hozza formáját:)))

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.07.05. 08:03:16

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: sztem azt jelenti, mintha lenne az oviban 500 gyerek, es a hatekonysag erdekeben neked csak azzal kellene foglalkoznod, hogy mindegyik pisiljen es kakiljon (vagy rajzoljon vagy meset hallgasson) egy kisebb csoport osszes folyamatainak atlatasa helyett.

ChristineK · http://christine-jartamban-keltemben.blogspot.com/ 2015.07.05. 08:08:32

Ezek jók voltak. Kísértetváros a kedvenc. A medúzástól viszont égnek áll a hajam.

Időjárás jelentés: Londontól nyugatra 16 fok. Délutánra 22 mondanak. Újabb hőguta pedig péntekre várható errefelé a wather channel szerint.

DieNanny CH 2015.07.05. 08:11:33

@adg:

Na, várjál!!! Hiszen nálatok tél van!!!

DieNanny CH 2015.07.05. 08:18:11

@Dragonlady (Bp, Hun):

Köszi!

Szóval akkor szaknyelven pontosan ez a problémám az itteni részmunkaidős óvónői állásokkal.
Van, aki 2 napot van egy héten, van aki többet, kevesebbet; ezért nem tudom ezt a munkát részállásban elképzelni.

adg 2015.07.05. 08:29:01

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: igaz, de az csak 3-4 fokot jelent. :)

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2015.07.05. 08:45:51

@ChristineK: Hat nem tudom mennyi lesz, tegnapra se mondtak sokat, megis volt vagy 30.

Nem erre szerzodtunk, mikor UK-be jottunk.

Observer99 2015.07.05. 09:01:57

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]:

7:20, Fünfkirchen/Hu 155m,22,7C fok!

zebralany · http://zebralany.blog.hu 2015.07.05. 09:05:23

Budapest 28.5 fok (volt fél órája azóta bejöttem)

fhdgy 2015.07.05. 09:12:20

@Observer99: Csak ennyi szót ismersz németül vagy van több is?

Taxomükke (UK) 2015.07.05. 09:30:04

@fhdgy: Jó reggelt. Régebben nem ugrottál ennyire minden szíre-szóra. Mi változott azon kívül, hogy nyugdíjba mentél?

Taxomükke (UK) 2015.07.05. 09:37:06

@fhdgy: Na ne már! Arról volt szó, hogy van egy csomó terved, el tudod magad foglalni.
Na várj csak... vasárnap reggel van, nem mész templomba? Nem viccelek.

fhdgy 2015.07.05. 09:45:38

@Taxomükke: Templomba nem tudok menni, az ateisták még nem építettettek maguknak. Terveim vannak, de ki kell először pihennem az elmúlt 38 év fáradalmait. -:)

Muscari 2015.07.05. 10:19:05

London, 18 fok az Accu weather szerint. Én kevesebbnek érzem, a harmimcakárhány fok után túl hirtelen a váltás. Lefagy a lábam.

Tucano története nagyon jó, én is elképzeltem, ahogy futnak a parton :-)

Roxy meg nagyon jól csinálja, mint mindig.

Muscari 2015.07.05. 10:20:13

Eltűnt a kommentem! A lényeg az volt, hogy én fázom Londonban.

DieNanny CH 2015.07.05. 10:30:28

@Muscari:

Hát, tudod, ha te fázol, akkor a kommented is lefagy egy pillanatra... :-)

Herr Géza 2015.07.05. 10:38:30

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: Lefordítva: egy aprócska fogaskerék vagyok egy nagy gépezetben, forgok, ha a mellettem levö másik fogaskerék "azt mondja", de egyébként fogalmam sincs, hogy mit is csinálunk.... :)))))

Taxomükke (UK) 2015.07.05. 10:39:14

@fhdgy: Tudni tudnál, de nem akarsz.

puhacica 2015.07.05. 10:39:36

Tucano posztja mar megint odab@sz! :)

Herr Géza 2015.07.05. 10:40:50

St.Johann-Upfingen / BW (D): 928 m magasan, 32,6 °C 10.40-kor....

Observer99 2015.07.05. 10:41:00

Szenzációs!!!!
Reggel 7:20-kor kommenteltem, és MÁR 9:01-kor meg is jelent!

Observer99 2015.07.05. 10:41:06

@fhdgy:

Hehe
Én még emlékszem és most is elmondom azokat a verseket is amit általánosban tanultam (a mohácsi vész előtt)!!
Pl.:
Ich bin Peter, du bist Faul
Ich bin fleißig, du bist faul..
vagy:
Liebe schwester dance mit mir..

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2015.07.05. 10:41:15

Vizuális beállítottság nélkül is élvezetes a medúza történet. Hogy mi mindent meg nem tesz az ember a barátjáért!
:-)

Herr Géza 2015.07.05. 10:43:44

@Observer99: Majdnem jó: ".... du bist Paul" és "liebe Schwester, tanz(e) mit mir" :D

RoxiSpain 2015.07.05. 10:44:41

S´Agaró, Costa Brava 38 fok...nem emlékszem az elmúlt évekböl ilyen meleg júniusra..(3. nyaram itt).

Más: a medúzás post egyszerüen ÓRIÁSI, köszönöm, a sok nevetést így reggelre! :)

fhdgy 2015.07.05. 10:46:16

@Taxomükke: én három esetben megyek temlomba.

Túristaként, ezt nem kell magyarázni. Gyászmisére és esküvő esetén. E kettő esetben mindig leghátul maradok és végig állok. Ott vagyok, megadom a tiszteletet, de nem veszek részt a vallási részében. Nem tudok ennél jobb komromisszumot.

catnip cupcake 2015.07.05. 10:54:00

Ez a meduzas tortenet egyszerre vicces es ijeszto. En rettegek toluk, nem is mereszkedem a tengerbe. Mondjuk amugy sem megyek be mely vizbe, mert rossz uszo vagyok (csak medenceben, max 150 cm vizmelysegig merek uszkalni, eleg az nekem :D )

fhdgy 2015.07.05. 10:54:47

@Observer99: Herr Geza javított, de ez apróság, pontosnak pontos, de az én mondandóm szempontjából nem fontos.

Amit írtál, azt értékelem. A fünfkirchenezésről más a véleményem. Ha németekkel beszélsz németül, akkor részemről tényleg semmi gond. De magyarokkal ...

Herr Géza 2015.07.05. 11:07:35

@fhdgy: 1+
Mellesleg már a múltkor akartam én is kommentelni ezt a "Fünfkirchen/HU"-t. Egy: azért a Pécs legalább rövidebb, kettö: ha van valaminek magyar neve (és még echte magyar város is), akkor minek ez a "flancolás" ....

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2015.07.05. 11:07:54

@Muscari: Mindjart megyek CTG-re, majd jol megszakertem az idojarast :D

Observer99 2015.07.05. 11:08:02

@Herr Géza:

Mindkettő typo ! :-(
Entschuldigung!
Egyébként a fatornyosomban (Fünfkirchen) 100 évvel ezelőtt még mindenki háromnyelvű volt!
Bizonyám! :-)

Csodabogár 2015.07.05. 11:09:39

@Observer99: Wan jobb is!

Ich und du, Müllers Kuh
Müllers Esel das bist du!

avagy
Morgen, morgen, nur nicht heute
sagen alla faule Leute.

Herr Géza 2015.07.05. 11:10:15

@Observer99: Tökéletesen tisztában vagyunk vele.... :)))

pappito · http://pappito.com 2015.07.05. 11:12:31

@adg: így van, szifonofóra vagy mi a bánat

egyébként a teteje nem csíp, csak a madzagja, nálunk is van néha, de ha ez csíp meg, akkor pont nem túl okos vakarászni, mert a millió kis tüskéje vagy mi a frász bemegy a bőr alá és amikor kaparod, akkor jön ki belőle a csípés :(

tucano 2015.07.05. 11:12:48

@svájci sapka (ch): Most már én is :D, de akkor szutyok volt nagyon!
@adg: köszönöm, erre már nem akartam kitérni, de természetesen igazad van. Van egy másoif ilyen telepes medúza, ami szintén kék, nem csíp és óriási kék szőnyegekben utazik mindenfelé a tengereken. RÁ is lehet lépni, nem süllyed el, egészen fantasztik látvány, napnyugtakor, mert még csillog is.
@Taxomükke: menekülj!
@Zoole[uk]: @Muscari: @puhacica: @Hobbiszakács: @RoxiSpain: Köszönöm szépen, nektek élmmény írni és tényleg! @catnip cupcake: Nyomás úszni! Nincs annál szebb, amikor a tiszta nyílt tengervízen úszol vagy valami kis öböben, korall-zátonyon, stb. Csak fel kell venni egy rendes trikót, meg rövidnadrágot, akkor nem eshet bajod. Kivéve, ha annyira másmnapos vagy, mint én most, le se merek menni a vízhez.

Muscari 2015.07.05. 11:13:54

@fhdgy: én is ezt teszem majdnem, a gyászmisét ha lehet, akkor kihagyom.
Építészetileg, művészileg azonban érdekelnek a templomok.

Épp most volt alkalmam ismét megállapítani, hogy a horvát templomok mennyivel kevésbé díszesek belül, mint a magyarok. Nem tudod, hogy ennek mi az oka?

Muscari 2015.07.05. 11:14:50

@tildy[UK]: neked biztos fog tetszeni :-)

Herr Géza 2015.07.05. 11:15:54

@fhdgy: Nekem Budaörsön van egy össváb család ismeretségem, a nagyszülökkel még kizárólag svábul beszéltek, de még eközben is következetesen Budaörsöt mondtak, nem pedig Wudersch-et....

fhdgy 2015.07.05. 11:16:07

@Observer99: ha azt szeretnéd, hogy a hozzászólásaid szinte azonnal megjelenjenek, kérd HÁ-t, hogy vegyen fel a fehér listára, akkor a hozzászólásaid pillanatok alatt megjelennek, előzetes moderálás nélkül.

qkuc 2015.07.05. 11:17:42

@adg: Remélem nem fogok 2 hét múlva beléjük "szaladni" ...

Muscari 2015.07.05. 11:18:09

@catnip cupcake: nincs mindenhol medúza, Horvátországban még sosem láttam. Aztán ahogy megyünk lefelé délnek, Korfun már vannak, de csak olyan kicsi sárgák, nem bántottak.

Herr Géza 2015.07.05. 11:19:28

@pappito: "...akkor jön ki belőle a csípés :("
Ezen behaltam..., ez a szöveg pont olyan, mint amikor a gyerekek "nyelvújítanak" . :))))))

Muscari 2015.07.05. 11:19:41

@Herr Géza: az mit jelent, amiről beszéltek? Nem érteni német.

Herr Géza 2015.07.05. 11:20:44

@Muscari: Pediig vannak H.o.-ban is, de nem harapósak. :)))) ès persze nem túl néretesek. :D

macamuca [IHUN] 2015.07.05. 11:21:50

Aberdeen, 15 C, rel. páratartalom 94 %.......
A hajam lelapult, de nem fázom...

qkuc 2015.07.05. 11:21:59

@fhdgy: Legyél te is pasztafáriánus, :D.

Herr Géza 2015.07.05. 11:22:08

@Muscari: :D A maestro következetesen sváb nevén (Fünfkirchen) emlegeti Pécset... Ami itt minimum kettönknek nem "tetszik".

fhdgy 2015.07.05. 11:22:14

@Muscari: Horvátországban jobbára magyar templomokat láttam belülről, azok meg reformátusok, ott ugye nincs diszítés. Rovinjban van belül is szép temlom, de az meg olasz. Így ha akarnék sem tudnék vitatkozni.

pappito · http://pappito.com 2015.07.05. 11:22:47

@Herr Géza: nem emlékszem már pontosan mit olvastam, utánanéztem amikor először találkoztam ilyennel, de valami ilyesmi rémlik, hogy orvul bőr alá csalánoz vagy micsinál

fhdgy 2015.07.05. 11:24:44

@Muscari: Istrán már láttam meduzákat, de csak ragacsosak és nem tapasztaltam a csípésüket.

fhdgy 2015.07.05. 11:25:26

@qkuc: bocs, felvilágosítanál?

tucano 2015.07.05. 11:26:18

@Muscari: horvátoknál nem volt reformáció, míg a magyaroknál kellett a barokk, meg a máglya a visszahódításhoz az egyháznak. Horvátoknál mi oldottuk, katarok, meg bogumilok voltak, de sokkal régebbben kiírtottuk őket, mint hogy megjelent volna a barokk.

pappito · http://pappito.com 2015.07.05. 11:26:24

@Herr Géza: ehun-e: www.health.govt.nz/your-health/conditions-and-treatments/accidents-and-injuries/bites-and-stings/jellyfish-stings

meglepődve láttam, hogy az EÜ minisztérium az én fotómat használja illusztrációként :) (a wikipediára tettem fel, szóval használják csak, meg credit is van rendesen)

Observer99 2015.07.05. 11:27:00

@fhdgy:
"A fünfkirchenezésről más a véleményem."

Nem más, mert én, nem mondtam véleményt! Az a te véleményed. Aztán akkor mi történik, ha neked nem tetszik? Összevonod a szemöldököd? Hátrakötöd a sarkamat?

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2015.07.05. 11:27:12

Harmincegynéhány évvel ezelőtt, egy nyár éjszaka vihar kavarta fel a Fekete tenger vizét. A hullámokba lavór nagyságú medúzák keveredtek. Öt-hat kilós, félkemény állagú kocsonyák voltak, aki rálépett, az hullát kiáltott, és a vízen járva rohant ki a partra. Délre csillogó medúzahullák lepték el a partot. Hülyegyerekek (azaz mi) bowling golyóként, ujjunkat a “fej résein” bedugva dobálóztak velük. Üstökösként repkedtek, és nagyot csattantak a háton. (Szembe jutva csíptek, máskülönben nem).

fhdgy 2015.07.05. 11:29:27

@Herr Géza: A 'flancolni' tetszett. Kifejezi a lényeget, de talán nem sértő. Ami nekem eszembe jutott, sokkal erősebb volt, így inkább elhagytam.

Határátkelő 2015.07.05. 11:29:33

@Observer99: Ugye nem fogtok egy ilyen dolgon összeveszni egy nyári vasárnap?

fhdgy 2015.07.05. 11:30:56

@Observer99: nem, csak véleményt mondtam, remélem nem sértően.

fhdgy 2015.07.05. 11:32:13

@Határátkelő: Nem, mindent elmondtam már.

Herr Géza 2015.07.05. 11:34:09

@fhdgy: Kiokosítottam magam: az Adrián két féle medúza honos, a "gyökérszájú" (:D) és a "szemölcsös". Az elöbbi inkább Isztrián jellemzö és ártalmatlan, a második viszont fájdalmasan csíp....

fhdgy 2015.07.05. 11:35:51

@Határátkelő: Én jobban megillettem volna figyelmeztetést, hisz én kezdtem.

SzZoole 2015.07.05. 11:37:16

Tucano könnyű búvárkodik egy szép tengerparton,amikor arra lesz figyelmes,hogy egy medúza beleharap a seggebe.
Ordítva,jajveszekelve rohan kifelé a vízből,Locsos Pityu barátja kérdi tőle;hat te mer kajabalsz?
Bameg,a pi...ba harapott egy medúza
Vájjá en segítek a bajodon,monta Pityu,mire előkapta a 28/7-es lőcsét es rohant a segget fogó Tucano utan.
A parton sutkerezo ujgazdagek ezt végig nézve anyuka eltakarta a kislánya szemet,de a gyerekjany láthatott valamit,mert érdeklődve kérdezte az annyat;anyúúú az mi vót?
Az kisjanyom SEMMI.
Erre az apa is megszólalt;Na ez jellemző anyádra:)))
Csak vicc volt.

Herr Géza 2015.07.05. 11:37:18

@pappito: "Photo by Pappito.." , ez igen !!! :D

fhdgy 2015.07.05. 11:37:48

@Herr Géza: Én ezt nem tudtam, csak azt, hogy engem ott nem csíptek, eddig azt hittem, hogy csak útálatból. -:)

Herr Géza 2015.07.05. 11:38:02

@Zoole[uk]: Hüje..:))))))))))))))))))))))))

Muscari 2015.07.05. 11:39:45

@tucano: köszi, ez teljesen logikusan hangzik, de magamtól nem találtam volna ki.

@Herr Géza: ja, hogy Pécs. Sopront már tudtam, ezt még nem.

@fhdgy: én még sose láttam arrafelé, remélem nem is fogok :-) Én is félek a medúzáktól, főleg, hogy nem tudom, melyik mennyire veszélyes. Illetve most már valamivel többet tudok róluk.

Herr Géza 2015.07.05. 11:44:57

@fhdgy: Látod, ezért tettem én is idézöjelbe a flancolni-t... Merthogy kultúrembör lennék, vagy mi a f@sz....... :)))))))))))))))

pasztasuta 2015.07.05. 11:45:50

@tucano: jó kis sztori, mondjuk átélni biztos kevésbé volt élvezetes, mint olvasni. :D

Herr Géza 2015.07.05. 11:46:39

@fhdgy: Ja, hogy utálatból nem csípnek???? Akkor sürgösen megutáltatom magam a szúnyogokkal.... :D

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.07.05. 11:52:03

@RoxiSpain: lehet, hogy en szaladtam elore, de nem julius van? :-)

fhdgy 2015.07.05. 11:57:11

@Herr Géza: tudod, van, aki útálja disznóhust, nem is eszik belőle, a röfik biztos méltányolják.

Herr Géza 2015.07.05. 12:02:36

@Dragonlady (Bp, Hun): Lezsibbaszt a Dani???? :D
Pont azért, mert július eleje van még nem nyilatkozhat az egész július hónapról, júniusról viszont annál inkább... :)))

fhdgy 2015.07.05. 12:07:21

@qkuc: köszönöm, én is kerestem, de ilyen egyértelműt nem találtam. Csak az jött le, hogy paródia.

adg 2015.07.05. 12:22:25

@pappito: Olyan tuskeje van, ami normalisan behuzott allapotban van egy kis tokban. Ha kivulrol megerinted, akkor ugyesen belovi a borbe, es raadasul szigonyos vege is van, hogy ne jojjon ki. Es ez egy reflex, doglott allaton meg leszakadt csapon is kivaloan mukodik.
Ebbol kovetkezik, amikor radtekeredik fel meter csap, akkor mondjuk a fele sejt beledcsalanoz. Amikor pedig ovatosan lefejted magadrol, akkor a masik fele. Ezert nem erdemes baszkuralni, meg kibogozni. Az ecet hatasara tompul a reflex, valoszinuleg ezert jo lepisalni is. Lehet, hogy a kola is jo lenne, gondolom a sav a lenyeg. Es csak utana lefejteni a borrol.

@Herr Géza: Meg daniaban is volt egy csomo. Marha erdekes volt, az orszag legeszakibb pontjan, ahol a balti es az eszaki tenger "osszefolyt", es az eszaki tele volt meduzaval, a baltiban meg egy sem volt.
Szoval ezek mindenhol ott vannak, de igazan jo fajta csak kiveteles helyeken van. Pl nalunk. De szerencsere csak az esos evszakban.

@tucano: Na azt a szonyegeset megneznem. Itt nincsenek nagyon meduzak, meg galya sincs szerencsere. Csak kockameduzaink vannak (miert pont az ne lenne:D), meg talan meg par artatlan. De inkabb csak az esos evszakban, ilyenkor lehet furodni is, vagy turkalni a korallzatonyokon. Bar itt nem olyan nagy divat, inkabb Queenslandben, ertheto okokbol. De ott van galya is.

Elolvastam a teljes posztot, nagyon jo, koszi.

---------------

Erdekes dolog ez a meduza. Annyira kozonseges es megis alig tudnak rola valamit. A legtobbnek a szaporodasa is egy rejtely.

2 eve kimosott az egyik bícsre millio meduzat a viz. Eleg erdekes latvany volt, takonyba borult a part par szaz meteren. Raadasul ott rothadtak 1-2 napig, mire jott egy masik eleg nagy dagaly, es visszavitte oket a helyukre. Egy kilometerrol erezni lehetett a doglott halszagot, amit arasztottak. Szep volt.

tucano 2015.07.05. 12:24:16

@pasztasuta: taljánoknál sokkal kevesebb a medúza valamiért. Lehet, hogy néhány strand persze tele, de ott sose paráztam. Itt meg tényleg vannak mindig és van szezon (most), amikor nagyon sok tud lenni, ezerszámra.

fhdgy 2015.07.05. 12:24:19

Tegnap nem folytam bele a húsleves főző versenybe, de most imádkozzatok. Tegnap megvettem mindent, hogy csirkemáj pörköltet csináljak, de ma rájöttem, nem akarok pörköltet enni. Hétvégeken mindig pörköltet szoktam magamnak főzni, mivel mást nem tudok. Lehet, hogy ezt se, de mást végképp nem.

Megpróbálom megsütni.

Hogy ebből mi lesz?!

jojó78. 2015.07.05. 12:25:48

Tetszet a mai válogatás.
OFF:
Mint a múltkor megjelent posztomból kiderült, megszünt a munkahelyem. Dolgozok jelenleg 2 helyen is, de szeretnék egyéni válalkozó lenni mint asztalos. Arra gondoltam hogy szólok nektek. Hátha valakinek szüksége van/lesz asztalosra. Főleg dél Anglia. Köszönöm és bocsi az offért
ON

tucano 2015.07.05. 12:27:05

@adg: hú, ezt lehet hogy megnézem. Legnagyobb megleptésemre megint van firkász vízum nálatok. Nagy örömmel tenném át oda a szörfömet!

DieNanny CH 2015.07.05. 12:34:28

@Herr Géza:

...bár én a dalt úgy ismerem: "Brüderchen, komm, tanz' mit mir..." (Már, ha egyre gondolunk...)

wuaaa 2015.07.05. 12:43:26

@fhdgy: Mi lenne? Sült csirkemáj.

adg 2015.07.05. 12:44:00

@tucano: Marmint a korllzatonyokat? Azt inkabb queenslandben nezd meg, az itteniek molyfing. Itt foleg horgaszni jarnak a zatonyokhoz, sokkal kevesebb a buvar, mint qld-ben.

Van egy megszallott faszi, akinek egy korall akvariuma van. Marha erdekes, vagy otven eve csinalja. Van egy nagyobb medenceje egy kisebb korallzatonnyal, es mindent elmesel rola, kezedbe adja, stb. Teljesen megszallott. O mondta, hogy lehet itt is buvarkodni, vannak szepek. Mastol meg nem nagyon hallottam.
Ami ertheto, buvarkodas kozben nem lehet sorozni, jobb a pecazas. :)

Herr Géza 2015.07.05. 12:44:04

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: Na abból az egy mondatból nekem aztán semmi nem ugrott be,,,,, Csak az angol szót javítottam benne a rend kedvéért.... (tudod: nyelvtannáci...... :D)

Herr Géza 2015.07.05. 12:44:40

@wuaaa [nor]: Vagy koksz, ha nem figyel.... :))))

wuaaa 2015.07.05. 12:46:14

@Herr Géza: ...ami után hónapokig fog szellőztetni, mert a máj ha odaég.... :)))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.07.05. 12:46:56

@Zoole[uk]:
Te egy ritkahülyegyerek vagy:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

wuaaa 2015.07.05. 12:48:55

@adg: "..buvarkodas kozben nem lehet sorozni, jobb a pecazas.."

Ahogy vesszük... pecázás közben meg fel kell állni és legalább kicsit odébb menni pisálni. Amíg búvárkodás közben.... :)))

tucano 2015.07.05. 12:51:49

@adg: nem csak közben nem lehet sörözni, de előtte sem :( Mondjuk én inkább snorkelezek. Sokat horgásztam, de szigonyozás sztem picit jobb. Látod a halat végig :D

2015.07.05. 12:53:29

A meduzakrol van egy aktualis kerdesem, amelyikek nem tropusi vizben elnek, hanem ilyen hidegben, azok is csipnek?

A multkor volt egy csomo doglott trutyi a parton, raleptem az egyikre veletlenul mezitlab, undorito erzes volt, de nem fajt, pedig kibuggyantottam. :D Vagy nem ott taroljak a mereganyagaikat, hanem a csapjukban? Vagy az nem is volt merges, mert hidegben elnek, es halalosmerges allatok csak a tropusokon elnek es ez az oceanokra is vonatkozik?

Amugy amikor elnek ezek a trutyihalak szerintem nagyon szepek es kecsesek, imadom, hogy atlatszoak es olyan csillogosak, az egyik kedvenc allatom, de az igaz, hogy meg egyszer se csipett meg egy sem, csak ugy mondom, hogy en csak ugy, ok nelkul nem fogom meggyulolni oket. :D

fhdgy 2015.07.05. 12:55:09

@wuaaa [nor]: hogy mit szernék, az egy dolog, hogy mi lesz, az egy másik. Úgy akarom, ahogy lesz!

2015.07.05. 13:00:49

Ja es hol van @maxval, hogy kijavitsa a Panamas posztban levo dolgokat, amik szerinte mashogy vannak, vagy hozzafuzze csak ugy, a mondanivalojat?

pasztasuta 2015.07.05. 13:17:07

@tucano: igen, igazad van, amikor anno tengerparti városban laktam, csak nagyon ritkán volt medúza riasztás a strandon. Itt meg végképp nincsenek az Arnoban. :D

DieNanny CH 2015.07.05. 13:20:15

@Herr Géza:

Ja, ez egy német gyerekdal... :-)

fhdgy 2015.07.05. 13:24:45

@wuaaa [nor]: Végül is, mondhatom, hogy sült csirkemáj lett. Még van mit javítani, de már elfogadható volt.

Most azt tesztelem, hogy mit mond a csirke a jó hideg Pilsner Urquellre.

qkuc 2015.07.05. 13:25:10

@tucano: Ez a lepisilős medúza "gyógyászat" azt hittem, hogy urban legend, :D.

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.07.05. 13:25:23

@Herr Géza: ja vagy uuuuugy....
Dani jogyerek. Ma kishijan ataludta az ejszakat. Alvas kozben abszolvalta az evest is persze :-)

Meduzakrol juteszembe vannak azok az icipici 2 centisek amik millios rajokban usznak. Beugrasz fejest pl a hajobol h nem latod, es szetkensz magadon parezret. Na arra kell az ecetes zuhany.

Herr Géza 2015.07.05. 13:26:34

@fhdgy:

"....mit mond a csirke a jó hideg Pilsner Urquellre" ?

Azt, hogy "Mééééég..." :))))))))))))))))))))

fhdgy 2015.07.05. 13:29:30

@Herr Géza: igen, valami olyat csipog, hogy mi volt ez, hol a következő???

Herr Géza 2015.07.05. 13:29:43

@Dragonlady (Bp, Hun): Piszok nagy mázlista vagy... Mondom ezt úgy, hogy bár a fiunk pont a Dani ellentéte volt, én jókat aludtam.... A feleségem mesélt az éjszakai sztorikról reggelente. :D

Herr Géza 2015.07.05. 13:31:27

@fhdgy: Adj neki: na dann prost!

Giddy Lamb 2015.07.05. 13:35:19

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]:"Brüderchen, komm, tanz' mit mir..."

Gar schöne Spiele spiel ich mit dir...

adg 2015.07.05. 13:39:21

@wuaaa [nor]: Na de csak meleg tengerben, nem? Egy rendes buvarruhaban azert nem olyan jo elereszteni magad. Pl Norvegiaban. Bar azt olvastam tegnap, hogy a norvegok meg a viharban is kisgatyaban furdenek.
Amugy meg sosem volt buvarruha rajtam, fogalmam sincs, csak ugy kepzelem, lehet, hogy megis jo..

Ahh, mindegy, nem jo ez sehogy sem.

@mojyo: Altalaban a csapjukban van, es a nayresze leszakad, amikor kisodrodnak a partra. De maradhat rajta. Es van, amelyiknek nincs is hosszu csapja, az a szaja korul csip. Es nem mind csip, de azert lefkozelebb se focizz veluk. :)

Parton setaltal? Ugy latom, svajc, zambia es mongolia kiesett, ott nem laksz ezek szerint. :DD

SzZoole 2015.07.05. 13:43:59

@diggerdriver: tudom,de legalább őszinte:)))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.07.05. 13:50:45

@fhdgy:
Aztán a tizenharmadiknál azt mondja hogy felmegyek és megnézem ki az a marha aki ezt a sok sört küldi lefelé:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

2015.07.05. 13:51:27

@adg: De pont a hideg tengerben jo a buvarruhaba pisilni nem, mert az melegit? :D Csak tippelek amugy, uszni se tudok, nemhogy buvarkodni :D

De a tengert szeretem, meg a partjat foleg, meg a tengeri herkentyuket enni, kagylot meg tintahalat meg minden ilyesmit... Meduza akkor nem eheto gondolom? :D

...igen, akkor nem Svajcban lakom ezek szerint, de ha keresnek minosegellenort a Toblerone-gyarba, akkor jelentkeznek! :D

wuaaa 2015.07.05. 13:57:20

@adg: :))) Nem is búvárruhára gondoltam, amágy még rajtam sem volt soha. Csak az a lebegő kezes-lábas...nem tudom mi magyarul... www.dropbox.com/s/5nxsa7qomdf1er1/IMG_3450.JPG?dl=0

Herr Géza 2015.07.05. 13:58:43

@mojyo: Tibetben nem is kell úszni tudni... :))))

fhdgy 2015.07.05. 13:58:51

@diggerdriver: ilyen nem szokott nálam lenni!

De bocs, mennem kell!

DieNanny CH 2015.07.05. 14:01:34

@adg:

Nyomozunk, nyomozunk...??? :-D

Herr Géza 2015.07.05. 14:02:36

Silverstone, 19°C, most irigy vagyok....

qkuc 2015.07.05. 14:56:46

@adg: A kocka medúza az az irukanji vagy ez két külön tengeri dög?

FutureFry 2015.07.05. 15:30:23

@mojyo: Nem tudott jönni, Pride parádén volt.

DieNanny CH 2015.07.05. 15:38:52

@FutureFry:

"Nem tudott jönni, Pride parádén volt."

Ellenfelvonulást szervezni?
:-)

adg 2015.07.05. 15:42:39

@qkuc: Az irukanji (igy kell irni? :) ) egy kockameduza fajta. Nalunk az nincs, itt mas fajta van. Ezek sokkal nagyobbak, de legelalabb ezek is lehetnek halalosak. Annyira nem gaz amugy, mint a natgeon meg a blikkben. Kb 2-2.5 meternyi csapnak kell egy egeszseges emberre tekerednie, hogy halalos legyen. Az nagyon sok. Evek ota nem volt halalos baleset, pedig minden esos evszakban van szinte csipes. Hiaba van kiirva, hogy ne menj a vizbe, sok hulye csak belemegy. Meg egesz jol lehet kezelni is, ha civilizalt helyen vagy. Ha valami vilagvegi helyen csip meg eleg alaposan, nincs telefon meg a legkozelebbi korhaz 2000 km, akkor baszhatod.
Persze a kis csipes is marha fajdalmas allitolag, es nem is olyan kellemes. Meg sokaig megmarad.

De fel van nagyitva a sztori elegge, nemreg olvastam, hogy talan 1900-tol nagyjabol, akkor kezdtek el irni, osszesen 66 halalos meduzabaleset volt az egesz orszagban.
Szerintem tobben haltak meg zarlatos botmixertol, vagy veletlen lenyelt soroskupaktol. :)

Na mindegy, meg nem erett meg bennem az elhatarozas, hogy kiprobaljam a csipeset. Szerencsere nem kulonosebben izgat a tengerben furdes, szoval nem nagy ervagas annak hianya.

Herr Géza 2015.07.05. 15:52:04

Hamilton: P1.....voooow !!!

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.07.05. 15:52:24

Itt nemtom hany fok van, de szeretem a fagyit. A tesom sutott pizzat, anyukam retest, eskuszom egyiket se en kertem.... nekem eszembe nem jutott volna ma a sutot bekapcsolni az hott ziher.

2015.07.05. 15:54:00

@adg: "Szerintem tobben haltak meg zarlatos botmixertol, vagy veletlen lenyelt soroskupaktol. :)"

Meg vezetes kozben borotvalkozo kamionsoforoktol is, gondolom? :D Na de mi a helyzet a dingokkal, meg a mergespokokkal...

"Szerencsere nem kulonosebben izgat a tengerben furdes"

... a capakrol nem is beszelve...?

Ausztralia rohadt veszelyes helynek tunik! :D

adg 2015.07.05. 16:08:04

@wuaaa [nor]: Ez nem sor, valami rumoskolas borzalom. Nyilvan arra gondoltal. :)

@mojyo: "mi a helyzet a dingokkal, meg a mergespokokkal"
No worries, mate.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.07.05. 16:14:10

@Herr Géza:
London, Golders Green 19fok.
Most voltunk egy charity sétán ebéddel egybekötve...
Meg vagyok elégedve a világ dolgaival:)))))))))))))))))))))))))))))))

wuaaa 2015.07.05. 16:41:24

@mojyo: Már régóta nem találok semmi avatarnak valót. Mivel itt csak neked van fantáziatúltengésed, ezért rád gondoltam, talán kitalálsz nekem valamit, ha szépen megkérlek... :))

2015.07.05. 16:55:28

@wuaaa [nor]: Nekeeeem? Fantaziatultengeseeeem? :D Dehat az en avatarom csak egy rajzfilmfigura, ahonnan a nevemet is loptam, megvaltoztattam volna mar reg ha nem lenne ez a megszokas, hogy itt mar mindenki ezen a neven, ezzel a keppel "ismer". :D

Biztos van olyan kep az interneten, ami tetszik neked, vagy kifejezi a szemelyisegedet, en nem nagyon tudok rolad ehhez sokmindent, hogy ezt ram bizd, azon kivul, hogy igazi norveg modjara szeretsz furodni a jeghideg tengerben es tetszenek a fa alaku kacsalabonforgo lakohazak. Azt meg te sem akarhatod, hogy ezekbol gyurjon ossze neked egy internetes vadidegen egy avatart? :D

pasztasuta 2015.07.05. 17:18:01

@mojyo: Jaaaaaj most eszembe jutott a Hiperkarmától a Kérdőjel c. szám!!! Semmi célzás vagy ilyesmi, csak egyszerűen a rajzfilm szó okozott egy flasht, biztos mert vasárnap van, meg döglesztő meleg, szóval ilyen olcsó asszociációs játékokra telik csak.. :D
Na most jól meg is hallgatom. :)

rumitom 2015.07.05. 17:26:54

@adg: en is statisztikai alapon mentem be a tengerbe/tavakba floridaban majd minden nap. Erkezeskor capahalal, aligatorhalal es meduzahalal stat vegigtanulmanyozasa, majd megallapitottam hogy tobben fulladnak csak siman bele a vizbe a rip currenttol. Szoval statisztikailag gond nelkul lehet uszni.
Azert mikor a part mentol uszonyokat lattam inkabb vartam par percet, es a meduzakat bolyakent kerulgetni sem annyira elvezet.
Ehez kepest az egyetlen incidensem hogy a fejemnek ugrott egy fel karomnyi hal mikor a comb kozepig ero vizben soroztunk

SzZoole 2015.07.05. 17:31:07

@diggerdriver: charity seta=giccsvadaszat???:)))

Herr Géza 2015.07.05. 17:34:45

@Zoole[uk]: Kacsavadászat, puska nélkül. :D

SzZoole 2015.07.05. 17:40:21

@Herr Géza: Tegnap volt benefit kifizetes,ezert tegnap car boots sale,ma charity kor seta,igy konnyu,az angol allam nyakan eloskodve,veret szivva,a csori gorogoknek meg egy fillert sem adna:)))
CSAK VICC VOLT,!!!

tucano 2015.07.05. 17:41:14

@mojyo: fgalmam sincs :( De a csápjaik csípnek, az tuti.
@qkuc: dehogy, egy csomószor láttam, amint áztatják egymást a népek a parton :D

DieNanny CH 2015.07.05. 17:45:29

@adg:

Hát, a söröskupaktól majdnem kiköptem a dinnyémet!
:-DDDD

2015.07.05. 18:30:18

@Cascabel: ottawa 24c feels like 28c. Birom, hogy mindig odairjak h mennyinek erzodik, mert tenyleg...

2015.07.05. 18:30:20

@mojyo:hmmm Bekasmegyeren viszonylag keves a hidegvizu tengerparr es a meduza... Gondolkodom tovabb... :D

SzZoole 2015.07.05. 18:38:01

@diggerdriver:
"London, Golders Green 19fok."

Ezt meg most olvasom,Golders Green még Londonhoz tartozik???
Vagy valami külső,alsó vagánya Londonak?:)))

SzZoole 2015.07.05. 18:46:34

@Herr Géza: Gejzam,ismered azt a mondást;Ha hülyékel foglalkozol,te is hülyévé válsz:)
Gondolom tudod mire írtam ezt.

wuaaa 2015.07.05. 18:54:38

@mojyo: Most nem tudom, hogy a szerénység miatt írtad ezt, vagy a lustaság, vagy csak egyszerűen nem tudsz 2D-ben alkotni.. :)))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.07.05. 19:31:57

@Zoole[uk]:
Igen, tegnap például felvásároltam ezt a készletet. Viszek belőle neked is ajándékba:)))))))))))))))))))))

kepkezelo.com/images/i6j636aylv9s340k23zb.jpg

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.07.05. 19:32:45

@Zoole[uk]:
Namennyéltepicsába:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.07.05. 19:35:33

@Zoole[uk]:
Rosszul tudod. Nagy Britannia fővárosa Pangbourne.
London pedig Pangbourne Alsó. Csak a tisztánlátás végett.

wuaaa 2015.07.05. 20:38:55

..mindenki csak frissíti az oldalt, de nem talál semmi kommentelnivalót? :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.07.05. 20:46:20

@wuaaa [nor]:
Én most vaníliás jégrémet eszek és sört iszok hozzá.

wuaaa 2015.07.05. 20:49:19

@diggerdriver: Hát ilyen ízléssel nem csoda hogy fakacsákat gyűjtesz.. :D

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.07.05. 20:50:37

@wuaaa [nor]:
Kiváló ízlésem van:)))))))))))))))))))))))))))))))

Taxomükke (UK) 2015.07.05. 21:34:40

@Herr Géza: Gumicsont-bedobás, nincs rá jobb magyarázat. Esetleg humoros akart lenni...

fhdgy 2015.07.05. 21:38:02

Szolnokon nem tudom mennyi, de odakozmáltam.

wuaaa 2015.07.05. 21:40:04

Na érdekes lesz, visszatérítik-e a görögöket a drachmához...

fhdgy 2015.07.05. 21:40:18

@diggerdriver: Olyan meleg volt, hogy majdnem meglett a tizenhárom! Csak a jóneveltség tartott vissza!

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.07.05. 21:43:11

@fhdgy:
Ugyehogyugye? :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

fhdgy 2015.07.05. 21:47:03

@diggerdriver: Négy korsó, hat pohár, mentségem, hogy gatyarohasztó meleg volt. Háromkor azt mondtam egy kerthelyiség évszázados fái alatt, hogy amíg le nem megy a nap, innét egy tapodtot sem!

Taxomükke (UK) 2015.07.05. 21:53:36

@diggerdriver: Ezek gyönyörűek!!!
.
.
.
.
:))))))))))))))))))))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.07.05. 22:50:44

@Taxomükke:
A rágott almából küldök neked is. Aranyat vagy ezüstöt kérsz?
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

adg 2015.07.06. 00:34:32

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: te is lenyelted? :))

@33621: en nem epitesz vagyok, hanem statikus. A videokat most nem tudom megnezni, majd este.
A szoveg alapjan:
Ketlem, hogy tartos epuleteket lehetne epiteni szemetbol. Azt meg plane, hogy barmilyen eghajlaton kozmu nelkul, onfenntarto modon ezt megvalositja.
Honnan a viz? Nem mindenhol lehet az esore szamitani.
Biztos, hogy ezek kibirnak egy hurrikant, tornadot? Foldrengest valoszinuleg igen.

Szoval biztos meg lehetne ennek a letjogosultsaga, de nem hiszem, hogy ez a megoldas a vilag lakasproblemaira.
Este megnezem a videokat, hatha az tobbet mond, addig maradok az acel-vasbeton-fa epitoanyagoknal. :)
Aztan majd holnap lehet, hogy maskepp gondolkodom.

A politikai resze meg nem erdekel, 15000 km-rol is tele van vele a tokom, pedig nem is olvasok direkt politikai temaju hireket, csak ami itt meg egy-ket helyen a kepembe van tolva. :D

zsu80 2015.07.06. 06:00:56

Lehet ha nem pisilték volna le, nem fél évig viselte volna a nyomát. Engem pont 2 éve csipett meg, ráadásul jo messzire beusztam ugy vergődtem ki fél karral. Hónapokig az alkaromat beboritotta egy teljes meduza lenyomat, amibol most, 2 év után még mindig látszik a 3 csápja.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.07.06. 19:39:58

@adg: "Meg daniaban is volt egy csomo. Marha erdekes volt, az orszag legeszakibb pontjan, ahol a balti es az eszaki tenger "osszefolyt""

Haha, bakker, pont ott lebzseltem most csütörtök este.Megmutattam a helyi bennszülötteknek, mi a magyarok úristene: belehemperedtem a kb 18 fokos vízbe.Nagyjából senki se volt rajtam kívül a vízben... :D Láttam medúzákat is, de sikerült elkerülnöm, szép lila szemük volt, olyan tollaslabda méretűek, formájúak voltak.Amiket viszont kirakott a víz a partra, azok undorítóak voltak, kb különb az is, amit okádok.Szóval figyelni kellett, hova, mibe lép bele az ember... :-)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.07.06. 20:01:13

Svéd időjárás tegnap este: ország déli végén 35 fok, északi végén meg nulla fok... :-o Hát na, van ez így, meg még ígyebbül is.40 fok is szokott lenni jó párszor.Tavasszal, pl délen plusz 20 , északon minusz 20...

DieNanny CH 2015.07.06. 20:17:18

@33621:

A gond csupán az, hogy kb 30ezer üres lakás van ma Magyarországon. Tehát lakni van hol. Csak éppen nincs miből.

adg 2015.07.07. 00:18:33

@geegee: en is egyedil furodtem ott. :) Csak nem hagyom mar ki.
Korulottem megrokonyodott kabatos emberek maszkaltak.

Szep az a videk, meg egesz dania is tetszet, mar amit az aarhus-aalborg-skagen vonalon lattam.
Mondjuk nalatok is szetneznek egyszer. Egyszer nyaron. :)

wuaaa 2015.07.07. 00:20:23

@adg: "Korulottem megrokonyodott kabatos emberek maszkaltak. "

Mintha valahol olvastam már volna hasonlót.... :DD

adg 2015.07.07. 00:24:51

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: na de ezek nagy resze kis falvakban felhagyott hazak, meg olyan ingatlanok, ahonnan kihaltak, orokosok meg nem akarjak, tudjak eladni valamilyen okbol.
Ha jol tudom. Az, hogy van ures ingatlan, az egy dolog, de hogy koltoztetsz bele valakit? Elveszed a tulajtol? Vagy csak bekoltozteted aztan annyi?

Mondjuk az elfogadhato helyeken levoket akar fel is vasarolhatna az allam. (Mekkora cirkusz lenne. :) Bezzeg az en adombol... : D)

adg 2015.07.07. 00:28:54

@wuaaa [nor]: ilyenek ezek az eszaki nepek. :))
Traktoros utanfuton hurcoltak a nepeket, eleg metszo hideg volt. De legalabb a viz sem volt meleg, kb 2 percig birtam, csak hogy legyen egy kep. Megsem mehetek haza a tengerpartol, hogy nincs furdos kep. :)

Akkor meg nem volt olyan termesztes a tengerpart nekem. :)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.07.07. 15:50:20

@adg: Igen, nekem is bejön az a rész.Most idén épp Hirtshalnál csobbantam, tavaly októberben meg Tannisnál majdnem.Szinte afrikai méretű homokdűnék vannak arra.
Na, ha erre jársz, gyere majd be egy kávéra... :-))

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.07.07. 15:51:35

Hirtshals, na csak leírom jól is.Van ott egy klassz óceanográfiai múzeum, azt is érdemes megsasolni, ha jár arra valaki.Teszek majd ki képeket a blogra...

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.07.07. 15:54:18

@wuaaa [nor] , @adg: : Jaja, olvastam a tiéd is, kemény volt... :D
Ahol én voltam, ott nem voltak kabátban, volt vagy 28 fok, meg szél, az is forró volt, de a víz ennek ellenére hideg maradt...
Viszont a sóssága csak akkor tűnt fel, mikor a fejem bedugtam a víz alá.Az Adrián már sokkal hamarfabb érzi az ember a sós vízpárát.

wuaaa 2015.07.07. 16:09:05

@geegee: Innen megy az orrom alól naponta az éjjeli komp Hirtshalsba, majd ha lesz időm elmegyek... (évek óta ezt mondogatom magamnak..)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.07.07. 17:27:44

@wuaaa [nor]: Igen?Na, az sirály lehet.Hogyé' adják a kompjegyet általában?
Akartam is kérdezni, hogy merrefelé vagy, de akkor már sejtem, úgy nagyjából... :-)

wuaaa 2015.07.07. 20:29:32

@geegee: Stavanger. A jegyeket nem tudom, de www.fjordline.com/bergen-stavanger-hirtshals/ . Délkelet felé repülni szoktam innen, az megvan 5-6 óra alatt, a fene akar két napot elbcseszni az utazásra ha nem muszáj...

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.07.09. 04:57:04

@wuaaa [nor]: Aham, okés.Ott van beleb@szva a három kard a sziklába, ugye?Dühös vikingek járhattak arra... :D

Hát ja, az a táv kompolni már egy kicsit macera valóban.Én egy norvég-skót távon szoktam néha agyalni, de egy vagyon lenne meg vagy egy hét időtartam... :-\

wuaaa 2015.07.09. 07:18:44

@geegee: Itt van, ja.. Azon szoktam gondolkodni, hogy annak a sok turistának, akiket buszokkal hordanak oda a cruiseokról , vajon mire odaérnek, elmondják-e az idegenvezetők az igazat... :)

Ezek az éjjeli kompok a bebszást prioritáló utazóknak valók, nem véletlenül szondáztatják végig a rámpán az egész bagázst olyan gyakran.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.07.09. 15:53:22

Miért, mi az igazság? :D

Szondáztatják a kompolókat?Én még nem láttam, bár egyszer voltak rendőrök a német kijáratnál (Trelleborg-Sassnitz), de nem bántottak senkit, csak nagyon sasolták az autósokat.
De elhiszem, hogy van néhány barom, akik már a kompon beb@sznak sofőrként is...

wuaaa 2015.07.09. 16:24:06

@geegee: Az igazság, hogy nem olyan régi dolog az, mint amilyennek sokan hiszik... : media-cdn.tripadvisor.com/media/photo-s/05/5d/ec/fc/swords-in-rock.jpg

Amúgy nem is olyan messze ettől van egy hasonlóan érdekes emlékmű..
www.google.no/search?q=sverd+i+fjell&biw=1280&bih=695&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=43-eVYmAB8bTygOYwoL4Cg&sqi=2&ved=0CAYQ_AUoAQ#tbm=isch&q=alexander+kielland+monument+kvernevik

A kompolókat? Perszehogy.. de nem ám csak úgy egyet-egyet, mindenkit, ha jó kedvük van... :)

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása